joi, 21 decembrie 2017

Un moment de respiro! Cu prelungiri în adoptarea prin lege a O.U.G. nr. 59/2017 care a desființat pensiile militare de stat! Plus un fundal cu brăduleți afișat de Casa de Pensii a M.Ap.N.!

Secvența nr. 1: Legea de aprobare a buclucașei O.U.G. nr. 59/2017, a fost amânată. Pentru moment. Proiectul legii de aprobare fiind retrimis pentru raport suplimentar la Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților. Respectiv la comisia din care face parte și ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, despre care cunoaștem bine că poartă o responsabilitate de prim rang în desființarea pensiilor militare de stat prin Art. VII din O.U.G. nr. 59/2017. Comisia respectivă a menținut în raportul întocmit inițial,  desființarea pensiilor militare de stat. Raportul inițial fiind acesta. Traseul legislativ privind adoptarea legii de aprobare a O.U.G. nr. 59/2017 poate fi urmărit aici. Există zvonuri asupra faptului că proiectul legii de aprobare a O.U.G. nr. 59/2017, a fost retrimis la Comisia pentru muncă şi protecţie socială exact din cauza prevederii de desființare a pensiilor militare de stat. Până la proba contrarie, nu avem însă nici o confirmare oficială, dacă acesta este motivul real sau cu totul altele! La modul informativ, inclusiv raportul penibililor membri din numita Comisie pentru apărare, ordine publică și siguranță naționale, ne este defavorabil  (a se vedea aici). Nu am făcut referiri întâmplătoare la Comisia pentru apărare. Întrucât este extrem de posibil ca trimiterea proiectului de lege numai la Comisia pentru muncă, să nu aducă nici o modificare la Art. VII din O.U.G. nr. 59/2017 - respectiv la articolul care vizează pensiile militare. Supoziția este întemeiată pe faptul că după cum bine cunoaștem, in urma scandalului creat de militari urmare a apariției OUG 59/2017 - scandal prin care ministra muncii a fost acuzată ca s-a imixtionat in reglementări care reprezinta de fapt domeniul legislativ al apărării (pensiile militare fiind plătite din bugetele mininisterelor de apărare și ordine publică și nicidecum de Ministerul Muncii), LOV a bagat capul in nisip, afirmând în câteva rânduri ca ... nu se mai bagă peste reglementările care vizează pensiile militarilor.  Afirmând în clar că mai departe, obiectul de reglementare a pensiilor militarilor, este problema strictă a celor de la ... apărare. In aceste conditii, este extem de posibil să asistăm la o mascaradă, în sensul că retrimiterea proiectului doar la Comisia pentru muncă, fără să ajungă și pe la Comisia pentru apărare, să nu aduca nimic nou legat de Art. VII.


Secvența nr. 2: Provine dinspre Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. Care pe un fundal cu brăduleți de Crăciun, a emis în data de 20 decembrie 2017, comunicatul de aici!  Și pe care îl redăm integral mai jos. După cum observăm, comunicatul casei de pensii face trimiteri seci la pasaje de legi, fără să precizeze nimic concret. Legat de renumita actualizare a drepturilor de pensie, este evident că instituția realizează simulări pentru fiecare pensionar în parte. Întrucât apar 2 situații. O situație în care actualizarea dă cu minus - fapt pentru care pensia nu se mai actualizează, rămând valabil cuantumul actual (cel indexat cu 5,25% la începutul anului). Și a 2-a situație în care actualizarea dă cu plus, caz în care instituția va achita diferențele față de actuala pensie indexată cu 5,25% - diferențe care după diversele simulări ale interlocutorilor noștri ar reprezenta un plus efectiv de 2-5% la cuantumul actual al pensiei. Constatăm că din comunicat nu rezultă nici un termen pentru achitarea diferențelor în cazul persoanelor cărora actualizarea le acordă un plus la pensie.
C.C.O.M. "R-26500 Elita"

228 de comentarii:

 1. Ceva bizar! La materialul precedent - legat de legea de adoptare a OUG 59/2017, au aparut comentarii retinute din oficiu la spam, de platforma. Apartin unor interlocutori care prezintă informații (aproape) în timp real si care utilizeaza si un limbaj civilizat. Neexistand practic motive sa fie raportati ca spameri.

  Am regasit 3 useri cu astfel de situatie: Micutzul, Andrew si Pop Iuliu.

  Desi intuiesc despre ce este vorba, voi lua in considerare toate parerile legate de situatia creata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca situatia expusă este determinata de faptul ca am postat intr-un timp foarte scurt mai multe comentarii.

   Ștergere
  2. Da, am pierdut un comentariu la articolul anterior. Dar cum nu sunt un guru in domeniu, nu fac caz din asa ceva si nici nu intru in capcana de a crede in conspiratii.

   Se mai intampla.

   Ștergere
  3. AMice Andrew, vezi ca ai butonul "Incarca mai multe" in josul paginii. Se afiseaza , poate, si comentariul tau...

   Ștergere
 2. 1. Retrimiterea pentru un Raport suplimentar la Comisia de Munca a OuG.nr.59/2017 s-a facut si la presiunea celor 14 asociatii reprezentative ale pensionarilor militari din SNAP, care au semnat un Protocol de colaborare la sfarsitul lunii Noiembrie. Reamintesc ca in urma alegerilor la conducerea ANCMRR in functia de Preseninte a fost ales domnul Gral Lt.(r) N.Bahnareanu care se pare ca este mai hotarat sa apere drepturile membrilor asociatiei. In urma unei circulare trimise in teritoriu, Presedintii de filiale au inmanat deputatilor din toate partidele( care au fost gasiti..!) solicitarea scisa a celor 14 asociatii in care cereau retrimiterea OuG 59 la comisii pentru ELIMINAREA Art.VII din aceasta Ordonanta.
  2. In urma acestui comunicat al CPS a MApN, eu inteleg ca Actualizarea, mai devreme sau mai tarziu, se va face. Sper totusi ca aceasta prima actualizare a pensiilor militare,pe langa majorarea cu 15% a Soldei de Functie, sa fie aduse la zi(Ian.2016) si Procentele pentru IC, SM, ID, etc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Domnule R,

  Ar fi necesar ca CSP a MApN sa fie mai transparenta si sa spuna exact si clar cum va efectua aceasta actualizare derivata dintr-o lege, sa zic asa, publica. Aici nu vorbim despre planurile strategice de combatere a invaziei martienilor ca sa fie cosmic secret. Comunicatul trebuie sa prezinte cifre, corelatii, exemple de calcul. O lege nu se tine la seif.....sau poate sunt alte protocoale.....
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa ar fi normal ... Numai ca noi traim in Romania!

   Ștergere
 4. Legat de retrimiterea la COMISIA DE MUNCA a proiectului legii de aprobare a OUG 59/2017, nu cumva sa asistam la o ... mascarada.

  Dupa cate cunoastem, in urma scandalului facut de militari urmare a aparitiei OUG 59/2017 - scandal prin care ministra muncii a fost acuzata ca s-a imixtionat in reglementari care reprezinta de fapt domeniul legislativ al apararii, LOV a bagat capul in nisip, afirmand in mai multe randuri ca ... nu se mai baga peste armata, mai departe fiind treaba celor de la ... aparare.

  In aceste conditii, este extem de posibil ca retrimiterea proiectului DOAR la COMISIA DE MUNCA, sa nu aduca nimic nou legat de Art. VII, comisia pretextand ce a afirmat si LOV - respectiv ca NU este apanajul comisiei de munca sa reglementeze ceva pentru aparare, pensiile militare fiind platite de ministerele de aparare, nu de Ministerul Muncii. Prin urmare este extrem de posibil ca COMISIA DE MUNCA sa la lase articolul VII exact cum este.

  De aceea am facut referiri in material si la COMISIA DE APARARE. Privit exclusiv d.p.d.v. al Art. VII, proiectul ar fi trebuit de fapt retrimis la COMISIA DE APARARE sau inclusiv la COMISIA DE APARARE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai ca aceasta comisie de muncă a trimis OG 59 în parlament în forma actuala după prezentarea in ultimul moment a LOV la Comisia de munca.
   Asa ca nu ma amestec la ministere dar dictez prin comisia de muncă ,ce si cum!!!!!!si-a spus cuvântul.

   Ștergere
 5. S-a trimis la Comisia pentru munca pentru ca numai aceasta comisie a intocmit Raportul pentru aprobarea OuG.nr.59/2017.
  Sunt convins ca pentru Raportul suplimentar se vor relua discutiile si cu celelalte comisii care au dat aviz: Aparare, Buget, Juridica si Drepturile omului.Deasemenea vor fi invitati si reprezentantii Ministerelor implicate dar si ai Asociatiilor militare in rezerva si retragere..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, dar anomalia nu doar ca este evidenta, ci ... persista. Din moment ce au stabilit ca aceste comisii, au drept de intocmire raport, dupa cum este si firesc, exact pe domeniile de responsabilitate - fara sa intre munca peste aparare, cultura peste munca, protectia mediului peste pensii si cultele peste serviciile de informatii, rezulta ca ... acea comisie de munca NU se poate atinge de nimic din ce reglementeaza Art. VII. Lasa Art. VII exact cum este in proiect - fara nici un amendament si fara nici o modificare, exact cum a procedat la precedentul raport si gata ... s-a spalat pe maini!

   Da, asa ar fi normal, sa fie reluata procedura de avizare din partea celorlalte comisii. Numai ca acele comisii sunt ale ... PSD. Greu de crezut ca vor primi ordin sa ... isi schimbe avizele initiale, care toate au fost nefavorabile militarilor, cu exceptia (destul de vaga) avizului Consiliului Social.

   Urmand ca in final Comisia de Munca sa sustina ca a respectat recomandarile din avize, asa cum au fost ordonate sa fie date de ... PSD.

   Ștergere
 6. Mai nou doar naiba mai stie ce inseamna solda de functie brută după ce gulerele albe au umflat în ea tot ce le-a convenit pentru a fi favorizati precum (spor de confidentialitate , viză CFPreventiv ,si câte mai sunt stiute si nestiute ,etc)
  Și aici găstile din minister si-au manifestat dispretul fata de cei pensionati anterior introducerii acestor sporuri in solda de functie.
  La Multi ani rezervistule cu solda de functie bruta umflata cu toate sporurile pe care vi le-ati tras după bunul plac si in totala defavoare a celor care au desfasurat aceeasi munca dar fara a beneficia de aceste ”avantaje”!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-ti vine sa crezi ce sporuri si-au dat Oscar ca-n filme.

   Ștergere
 7. Sunt mai multe cauze pt care se tergiverseaza adoptarea ordonantelor de urgenta, inclusiv oug 59/2017.
  Una din cauze este ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate, cf art.146 din Constitutie.
  Oug 59/2017 isi face efectele iar ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate a unui oug o poat face doar instantele de judecata si avocatul poporului. Daca in schimb se adopta ca lege, erau mult mai multe parti care puteau ridica aceasta exceptie.
  Este neconstitutionala oug 59/2017 ?
  Categoric ca nu.
  In motivarea din preambul se precizeaza: "evitarea unei grave atingeri aduse principiilor echitatii si egalitatii de tratament intre asiguratii sistemului de pensii" si se refera la pensiile de serviciu.
  Neincluderea pensionarilor magistrati in ordonanta, nu se poate justifica ca justitia este o putetere in stat, pt ca in ordonanta 59/2017 s-au inclus senatorii si deputatii, care fac parte din putetea in stat legislativa.
  Concluzie: excrocii din psd si alde stiind faptul ca oug este neconstitutionala au facut in asa fel ca oug sa-si produca efectele in continuare prin nelegiferarea ei prin lege adoptata de Parlament si neconstitutionalitatea acestui act juridic sa nu poata fi dovedita.
  In nici un caz mincinosii si tradatorii din psd si alde, nu s-au gandit la pensionarii militari.

  RăspundețiȘtergere
 8. Sa nu uitam si de plata ajutoarelor la iesirea la pensie!
  Este foarte important si asociatiile militarilor trebuie sa lupte si pentru asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am dat o informatie ... buna cat ai fost in Extremul Orient. Eu zic ca cel mai important element legat de plata ajutoarelor, este ca fiecare pensionat intre 2011-2016, sa actioneze si in justitie. Afirm asta intrucat cunosc multi pensionati intre 2011-2016, care asteapta plata ajutoarelor ca poate vine asa din cer, dar fara sa apeleze si la justitie. In conditiile in care precedentele legislative demonstreaza ca doar (unii) dintre cei care au apelat la justitie au avut ... castig de cauza in astfel de situatii.

   Vezi in link-ul de mai jos https://www.mangalianews.ro/2017/12/militarii-pensionari-cuceresc-instanta-ajutoarele-prevazute-de-legea-nr-2842010-interviu-cu-avocatul-florin-raican/

   Ștergere
  2. Ok, asta cu instanta am inteles-o dar ma refeream la luarea unei decizii la nivel de guvernanti.
   Si asta se poate face cu implicarea asociatiilor militarilor daca, evident, li se pare o chestiune importanta si nu una trecuta la "si altele".
   La schimbat legi gen : mascatii ar trebui sa zambeasca la perchezitii sa nu sperie copiii se pricep... :)

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. S-avem pardon, functionar public cu statut special. :)
   Tupeul e defect de serviciu. :)
   Pensia reflecta rigorile si privatiunile din sistemul penitenciar.
   Anul viitor plec in America Latina si am nevoie de cash. :)

   Ștergere
  5. R-2650021 decembrie 2017, 10:43
   Aveti informatii daca pana la aceasta data CASA DE PENSII SECTORIALĂ a dispus platile ajutoarelor la iesirea la pensie, conform deciziilor Instantelor de Judecata, pentru pensionarii militari(2011-2017) care au castigat procesul?

   Ștergere
  6. @ radu 22 decembrie 2017, 16:54. Nu cunosc. Insa, ce stiu sigur, este ca am trecut si eu prin ceva asemanator, asa ca presupun cam ce s-a intamplat.

   In cazul litigiilor de ... PENSII (si de asigurari sociale), conform legislatiei (pot sa caut hartia pe care am avut-o eu), institutia pune in executare IMEDIAT plata catre beneficiari. Inca de la decizia primei instante, chiar daca nu este definitiva, fara plati esalonate sau alte tergiversari. Imediat, inseamna a insemnat in 30 zile in cazul meu. Aici nu mai este cale de intors. Cu mentiunea ca daca decizia definitiva se intoarce contra deciziei primei instante, pensionarul da banii inapoi.

   Asa ca dupa mine, cei in cauza au primit banii inca de la decizia primei instante. Sau daca prima instanta a dat verdict nefavorabil, au primit banii in urma deciziei celei de-a 2-a instanta.

   In urma proppriei experiente, eu iti spun si ... urmarea! Nu s-a terminat inca. Procurorul general va inainta la ICCJ recurs in interesul legii, adica in interesul statului, nu al rezervistilor. ICCJ va decide in final, daca rezervistii castigatori raman cu banii sau ii dau inapoi.

   Ștergere
  7. R-2650022 decembrie 2017, 17:50
   Multumesc!

   Ștergere
 9. Domnule R,

  Se pare ca in monitorul official de azi,nr.1010/2017 a aparut OUG 103/2017 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul asigurarilor sociale. In expunerea de motive , la alin.2 se recunoaste ca pensiie militare nu mai sunt integrate sistemului public de pensii si se invoca L223.
  La art.163 se fac o serie de precizari in legatura cu stagiile adaugate si cu recunoasterea acestora intre cele doua sisteme dar se vorbeste numai de casele teritoriale de pensii nu si de cele sectoriale.... ceva este neclar.
  Se spune ca aceste prevederi ar fi numai in favoarea pensionarilor civili care ar fi lucrat candva si in armata si ca reciproca nu ar fi valabila. Sa fie o noua discriminare?
  Rog verificati datele prezentate si , in masura in care sunt reale, un punct de vedere. Cu multumiri anticipate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa asteptam normele! Pana atunci mergem pe (i)logica politica si logica lui Tehno.

   Pe scurt, ar trebui sa fie ce s-a mai vehiculat. Daca cineva opteaza sa ii fie DISPERSATE stagiile, atunci nu poate sa rezulte decat o pensie militara strict pt. vechimea stricta in serviciul militar dupa L. 223/2015 PLUS o pensie contributiva in condiitiile L. 263/2010 (la 65 ani) pt. vechimea stricta in domeniul civil.

   Si aici apare nebuloasa. Luam un caz de militar cu 35 ani vechime (cumulata) din care 25 ani in armata, iar restul de 10 ani ca civil.

   Problema este ca acest militar NU are pensie militara la acest moment pt. vechimea sa de 25 ani exclusiv in armata, ci pentru toata vechimea de ... 35 ani.

   Si acum apare faza! In cazul in care persoana exemplificata opteaza pt. valorificarea stagiilor aferente celor 10 ani pe L. 263/2010 - pt. a beneficia de a 2-a pensie (contributiva), automat i se recalculeaza pensia militara - unde i se scad bineinteles, 10 ani vechimea ca civil. Adica va beneficia de 2 pensii, dar cea militara va avea un cuantum in plata mai mic, urmand ca recalcularea sa ii fie facuta pt. doar pt. stagiul din armata de 25 ani. La care se va adauga a 2-a pensie in sistemul public, la 65 ani, pt. cei 10 ani lucrati ca civil.

   Per total, existand posibilitatea si inca mare ca cele 2 pensii cumulate, sa genereze un cuantum mai mic decat al celei militare in plata. Acest lucru variaza pt. fiecare caz in parte. In mod normal, cele 2 pensii cumulate ar putea depasi actuala pensie militara in plata, insa asta inseamna multi ani lucrati ca civil ... peste vechimea cumulata de 45 ani in armata.

   Asa ca asteptam ... normele de aplicare!

   Ștergere
  2. Domnule Vasile & all.
   Nu este nicio discriminare din contra se elimina niste inadvertente ale legii vizavi de militari -civili.
   Ce a dus la eliminarea militarilor din L 263 ?
   - stoparea cuantumurilor mari pentru sof , mm (in mod special) si of cu vechime completa care prefera in urmatorii 5 ani pensionarea după L 263
   - eliminarea avantajarii militarilor prin plata in activitate a grupelor de munca in detrimentul sistemului civil unde grupele de munca nu se platesc in activitate.
   Discriminarea consta in avantajul militarilor care pe lânga faptul ca beneficiau de plata in activitate a grupelor de munca cu sporuri de 10% ,15%,20% mai beneficiau si de sporul de 25% si 50% la punctul de pensie in momentul pensionarii.
   Asta in timp ce civilii beneficiaza doar de sporul de 25%,50% la punctul de pensie in momentul pensionarii desi legea si procedura prin care se acorda grupele de munca este o lege comuna ,universal valabilă in toate ministerele.
   Echivalarea vechimii in munca se va recunoaste in continuare dar in cadrul L 223/2015.

   Ștergere
  3. @ Busuioc 21 decembrie 2017, 11:28. Echivalenta se va recunoaste doar la nivel ... formal, nu si financiar. Adica - sistemul civil recunoaste ca ai lucrat 25 ani in armata si 15 civil, adica 40 ani in total. Dar sistemul civil iti da pensie doar pentru cei 15 ani ca civil, iar armata pt. cei 25 ani ca militar. In ambele sisteme va aparea vechimea de 40 ani - recunoscandu-se reciproc vechimile, dar la dispersara pensiei pt. stagiile ca civil, pensia va fi ahitata proportional cu nr. de ani lucrati in fiecare sistem in parte. Adica nu o sa dea armata pensie pt. 40 ani vechime si sistemul public tot pt. 40 ani vechime, ci armata pt. 25 ani, iar sistemul public pt. 15 ani.

   Ștergere
  4. ADICA AM LUCRAT IN CIVILIE 8 ANI INAINTE DE A LUCCRA IN AARMATA MAIPRECIS AM VENIT IN ARATA PRIN TRANSFER IN INTERESUL SERVICIULUI , INAINTE DE 1989 ,ANGAJAT IN ARMATA IN 1982 PANA IN 1994 , CE FAC CU ANII DIN CIVILIE

   Ștergere
  5. Acesta este textul modificat
   163. După articolul 192 se introduce un articol nou, art. 1921, cu următorul cuprins:
   ” Art. 1921 - (1) Persoanele ale căror drepturi de pensie, acordate de casele teritoriale de pensii în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2015, care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul pensiilor militare de stat cât și în sistemul public de pensii pot solicita recalcularea pensiei prin excluderea perioadelor realizate în sistemul pensiilor militare de stat.
   (2) In situația prevăzută la alin. (1) se păstrează dreptul la categoria de pensie de care beneficiază la data recalculării, considerându-se îndeplinite condițiile de acordare a dreptului. Punctajul mediu anual rezultat în urma recalculării este cel corespunzator stagiilor de cotizare realizate în sistemul public de pensii.
   (3) În cazul pensiilor anticipate parțiale, recalculate conform prevederilor alin. (1), se păstrează procentul de diminuare de la data stabilirii sau, după caz, de la data recalculării acestora.
   (4) In situația reglementată la alin. (1) și alin. (2), perioadele asimilate stagiului de cotizare se iau în calcul într-unul dintre sisteme, în urma exprimării opțiunii de către beneficiar.”.
   (5) Drepturile rezultate în urma recalculării se cuvin și se acordă începând cu luna următoare solicitării.”

   Cum vad eu art 163? Dupa cum observati se face referire la perioada 1 ian 2011- 31 dec 2015. Este perioada in care pensionarii militari aveau pensii calculate pe principiul contributivitatii si puteau valorifica anual punctajul realizat in civilie, asa cum procedeaza si acum pensionarii civili care mai lucreaza dupa 65 de ani.Adica, pensia lor avea o componenta civila si una militara. Noua lege din 2015 a condus la includerea vechimii valorificate pe contributivitate in civilie in pensia militara !!! practic, punctajul realizat in civilie, DREPT LEGAL OBTINUT, a fost pierdut. Legal si normal ar fi fost ca punctajul obtinut sa fie adaugat la pensia militara.Daca aveai 48 de ani vechime pe decizia militara la pensionare si ai mai adaugat inca 7 ani in civilie (sa zicem perioada 2008-2015), noua decizie de pensie militara era cu 55 de ani vechime militara !!! si cei 7 ani erau pierduti !!?? Acum, ai posibilitatea conf art 163 alin 4 sa optezi pentru stagiu de cotizare intr-unul din cele 2 sisteme. Adica, ma duc cu cei 7 ani la sistemul public si adaug la pensia militara o pensie civila in baza sumelor achitate in cei 7 ani la CAS. MIE MI SE PARE CORECT DACA LUCRURILE STAU ASA .Poate aveti alte pareri ....

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu are cum sa castige toata lumea. Au stabilit cu abacul calculatoristii de la Campia Turzii. Pt. ca pe langa acele elemente, exista suficient de multe pensii (cred ca mai ales in MAI), unde ALTE SPORURI pe langa elementele mentionate, au ridicat foarte mult pensiile. Iar indexarea a fost acordata la suma TOTALA.

   Acum la actualizare, majorarea de 15% vizeaza doar elementele fixe, si NU si acele ALTE SPORURI. Un cuantum negativ fiind ... foarte probabil in cazul acelor persoane. Sa nu uitam de exemplu ca in 2011, era exemplificat un aeronautic cu 12 000 lei pensie ... contributiva, acum precis peste 15 000. Este evident ca in cazul sau, actualizarea va genera un cuantum mai mic, intrucat cuantumul sau actual este cel stabilit candva de L. 119/2010, NU cel derivat din L. 223/2015 si care ii iese inferior. Prin urmare, in cazul aeronauticului mentionat, actualizarea nu ii este favorabila, ramanand cu ce are acum.

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, situatia difera de la caz. Solutia corecta si singura pt. a iesi din ... clenci, este tot OUG 59/2017.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Vor câstiga în mod special cei care au incluse în solda de functie (solda de functie bruta) sporuri adaptate dupa 2007 precum (spor de confidentialitate ,spor de fidelitate ,spor de ziza control financiar preventiv ,etc).
   Cei care râmân cu solda de functie bruta = Cfunctie x VRS ..........= încă o discriminare

   Ștergere
 12. @Busuioc

  Grigore Alexandrescu "Cainele si catelul"-fabula :

  Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
  Că voi egalitate, dar nu pentru căţei."
  Aceasta între noi adesea o vedem,
  Şi numai cu cei mari egalitate vrem.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare că ,ei ,cei mari au inventat si formula asta de actualizare;

   -majorarea se va aplica elementelor CF x VRS + SM + ID + Sp.fct (solda de funcție compusă);
   -la sporurile incluse în funcție (Sp.fct.) adica la solda de functie brută intrând următoarele: confidențialitate, specialist de clasă, viză CFPP, lucrări de excepție, compensație risc.

   Intentia mea nu este sa va dezamagesc insa cam greu cu egalitatea intre plebe si albi.

   Ștergere
  2. Oricum , de la 01.01.2018 SPORURILE (total sporuri) vor fi limitate la 30%.

   Ștergere
  3. Nu as fi asa sigur, Viorele!
   Doar ce a fost introdus un spor de 40%, pt continuitatea conducerii!
   Treabă cu 30% sporuri este o alta poveste....se calculează pe ordonatorul principal!

   Ștergere
 13. SITUATIA OUG 59/2017


  SITUATIA OUG 59/2017
  LA 21 DECEMBRIE 2017

  Amanata din 19 decembrie, pentru data de 20 decembrie a.c., cand avea pozitia 31 pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, dezbaterea ordonatei de urgenta a fost, pentru moment, anulata. Cu votul majoritatii, ordonanta a fost retrimisa la Comisia de Munca „pentru doua saptamani”.
  In mod normal, ar insemna pana la inceperea sesiunii parlamentare urmatoare, adica pana dupa 1 februarie 2018. Precizarea „pentru doua saptamani”, insa, ne face sa ne gandim la o convocare extraordinara a Parlamentului dupa sarbatori.
  Vom contacta Comisia de Munca a Camerei Deputatilor pentru a participa la viitoarea dezbatere si la modificarea raportului.

  Honor et Patria! Vae Victis!
  Presedintele SCMD,

  Col.(r) dr. Mircea DOGARU

  RăspundețiȘtergere
 14. Domnule Busuioc,

  Totusi, va rog sa-mi explicati clar. Voi putea sa optez pentru extragerea stagiului civil adaugat NEVALORIFICAT pe L223/2015 intrucat am 62 de ani de vechime militara cumulata si sa obtin o pensie contributiva civila separat de cea militara care nu are motive sa scada?
  Aceasta este intrebarea.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Vasile, aceste modificari la L263 clarifica problema.
   art55. După alineatul (1) al articolului 51 se introduc patru noi alineate, alineatele
   (2) – (5), cu următorul cuprins:
   ”(2) Persoanele care îndeplinesc condițiile pentru obținerea mai multor categorii
   de pensii dintre cele prevăzute la alin. (1), optează pentru obținerea uneia dintre acestea.
   (3) Persoanele care îndeplinesc condițiile pentru obținerea mai multor pensii de
   serviciu/indemnizație pentru limită de vârstă, reglementate de legi cu caracter special,
   optează pentru obținerea uneia dintre acestea.
   (4) Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulată cu o pensie de
   serviciu/indemnizație pentru limită de vârstă reglementate de legi cu caracter special.
   (5) Prevederile alin. (4) nu se aplică situației în care, persoana îndeplinește atât
   condițiile pentru acordarea pensiei din sistemul public de pensii cât și cele pentru
   acordarea unei pensii dintr-un sistem propriu de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii.”

   Art 163 vă da posibilitatea sa va valorificati la indeplinirea vârstei standard de pensionare (65 de ani cf L 263) , stagiile de cotizare (contributie) pe L263 din perioada 1 01 2011-2015.
   In rest L223 nu va da posibilitatea valorificarii stagiilor ulterioare neincluse (nevalorificate) pe L223.
   Urmare a modificarilor aduse L 263 se impune clarificarea precizarilor din L 223 care dau posibilitatea celor pensionati după 01 01 2016 sa aleaga in urmatorii cinci ani intre L 223 sau L263. Fara alte precizari ,din modificarile aduse ,rezulta implicit ca de prevederile legii 263 beneficiaza doar cei care cei care contribuie sau au contribuit la sistemul public de pensii dar ATENTIE doar in CONDITIILE ART 55 din prezenta ordonantă care modifica L263.

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 17. Cine știe care este diferenta intre porcii radioactivi si ”porcii nocivi” !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Noua armă secretă; porcii radioactivi
   Cu asta îi terminăm pe toti.

   Ștergere
  2. Toate locurile de la buget, pt noua armă, au fost luate de partide!

   Ștergere
 18. Pt Dl Iosif Vasile
  Nu puteti sa va extrageti stagiile din viata civila din vechimea cumulata, luata in calcul la recalcularea pensiei militare oe legea 223/2015 cel putin in cf cu legislatia actuala.
  De ce:
  pt ca dumneavoastra nu faceti obiectul art.164 din ordonanta invocata, poblicata in Mo Oficial 1010/20.12.2017 deoarece drepturile de pensie v-au fost stabilite si platite de casele sectoriale de pensie si nu de cele teritoriale.
  Acest art 164 este o punere de acord a legii 263/2010 cu legea 223/2015 art.110 al (5).
  Ex. Un militar a realizat cativa ani stagii in specialitate (vechime in serviciu) cel putin 10 ani, de ex a facut medicina militara 6 ani+rezidentiat 5 ani ca militar si a parasit armata, urmand sa lucreze in viata civila, de unde a iesit la pensie ca civil, la casele teritoriale de pensii, pe legea 263/2910 oricand, in perioada 01/01/2011-31/12/2015.
  La stabilirea pensiei ca civil i s-a luat in calcul si vechimea in serviciu.
  Ce poate sa faca medicul, numai daca doreste acest lucru:
  Sa solicite la casele teritoriale de pensii (civile) recalcularea pensiei civile prin excluderea perioadei de vechime in serviciu (facultatea de medicina militara+rezidentiatul ca medic militar).
  Dupa ce obtine noua decizie de la civili, cu vechea si noua decizie, merge ka cmj si solicita intocmirea dosarului de pensie militara pt vechimea in serviciu.
  Beneficiuarii art 164 din ordonanta castiga la pensie, diar daca au cel putin 10 ani vechime in serviciu, daca au mai putin, pot sa-si extraga vechimea in serviciu din pensia civila, dar nu si-o pot valorifica ca pensie militara.
  Acest beneficiari ai art 164 din ordonanta, beneficiazs de vechimea in serviciu plus grupele de munca.
  Din aceasta cauza s-au modificat in plus grupele de munca orintr-un irdin al Ministrului MApN, ordin de care s-a amintit , nu demult si pe acest blogg, ordin cu anexa clasificata.

  RăspundețiȘtergere
 19. Ordonanta invocata de Dl Vasile are nr 193 din 14 dec 2017.
  Ea msi prevede ca nu pot fi cumulate drepturi de pensie de serviciu cu drepturi de pensie/indemnizatii stabilite prin legi speciale, si trebuie optat pt una sau alta.
  Asa ca pensionarii militari care a indemnizatie de creatori, luptatiri in revolutie, fosti parlamentari, trebuie sa opteze ori pt pensia militara ori pt una din pensiile/indemnizatiile stabilite printr-o lege speciala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Creatorii au creat degeaba@
   Ei, nu se poate....așa ceva?
   Adică le-a tăiat macaroana?

   Ștergere
 20. Nu mi-a sosit cuponul de pensie precum si calatoria pe calea ferata.Mai este cineva in situatia mea?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da...încă 10000!
   Anul asta vin și 2 călătorii cu avionul!

   Ștergere
  2. Mares,la cei pensionat in 2015 le da 2 calatorii si pentru dus in luna.Zice-se ca ei sunt lunateci.Noua astora pensionati in jurul anului 2000 ne da un bat in fund sa nu ne cada pantalonii.Asta-i discriminare crasa.

   Ștergere
 21. Domnule Tehnocrat ,
  ART. 51
  În sistemul public de pensii se acordă următoarele categorii de
  pensii:
  a) pensia pentru limită de vârstă;
  b) pensia anticipată;
  c) pensia anticipată parţială;
  d) pensia de invaliditate;
  e) pensia de urmaş.
  Amestecati lucrurile in sensul in care art 55 din prezenta ordonanta face referire la completarea art 51 din L 263 cu masuri care se refera doar la tipurile de pensii mai sus mentionate PLUS LA INDEMNIZATIILE DE SERVICIU ALE PARLAMENTARILOR ,etc obtinute la indeplinirea vârstei standard de pensionare.
  Art 55 se refera doar la pensii de serviciu si indemnizatii de serviciu la limita de vârsta si nicidecum la indemnizatii pe drepturi de autor sau alte tipuri de indemnizatii obtinute pe practici vocationale-liberale,etc.
  Mai cititi va rog inca odata art 55 si in special al 5 al acestui articol.

  RăspundețiȘtergere
 22. Se mai intarzie..se tiparesc taloanele cu reducere 50%,clasa a IIa..:))

  RăspundețiȘtergere
 23. 1. PSD are astazi printre membrii CEX indivizi proveniti atat din PD, din PRM cat si de-ai lor, din PSD. Olguta vine de la PRM, partid care se batea cu pumnul in piept ca cele mai importante sunt „Natiunea, Armata, bla-bla-bla”. De fapt PRM a facut intotdeauna jocurile PSD, ca si acum: anul 2000 cand au eliminat toti candidatii si au ramas doar Vadim si Iliescu in cursa pentru Cotroceni este exemplul cel mai bun.

  Concluzia la pct. 1: niciun partid politic (altul decat cel ce va fi infiintat de militari) va pune intotdeauna interesul de haita si cel personal deasupra intereselor nationale.

  2. Cariera militara trebuie sa prevada o proiectie oricarui ofiter, MM, subofiter sau soldat angajat. Asta deoarece, asa cum spune Gelu Olescu aici, privatiunile profesiei trebuie sa se regaseasca in compensatii corecte, chiar daca ele pot fi considerate drepturi care ar discrimina alte categorii de cetateni.

  Nu este un statut special, ci compensarea unui timp si unui efort alocat voluntar de catre militari servirii intereselor nationale. Iar posibilitatea iesirii la o varsta mai mica din sistem, cu pensie militara anticipata, este una din aceste compensatii.

  Concluzia la pct. 2: Niciun partid nu trebuie sa afecteze compensatiile pe care cadrele militare le primesc corect in raport cu privatiunile voluntare de drepturi si libertati fundamentale.

  3. Economia este ciclica. Ea are si cresteri si descresteri, iar crizele economice nu trebuie sa duca la taieri de salarii sau pensii, asa cum cresterile economice nu trebuie sa duca la cresteri de salarii si pensii peste veniturile de la privat si peste ceea ce poate sustine economia.

  De aceea compansatiile militare trebuie sa aiba prioritate, platile catre aceste categorii sa se faca cu prioritate, in intregime si la timp, indiferent de mediul economic national. Exceptand razboiul, evident.

  Concluzia la pct. 3: Compensatiile privatiunilor militare nu trebuie sa depinda de evolutiile ciclice ale economiei nationale.

  4. Si cu asta inchei, compensatiile trebuie sa nu produca discriminari intre aceleasi categorii militare iesite la pensie anticipata in acelasi timp, ori in perioade de timp diferite. Pentru asta trebuie mentinuta sau aplicata aceeasi grila de venituri, indiferent de momentul acelei aplicari.

  S-a incercat varianta actualizarii pensiilor militare cu veniturile personalului activ numai ca, incalcandu-se ceea ce am scris la pct. 3, decidentii au considerat ca asta ar fi un efort in plus la buget. De aceea au venit cu bonusuri si alte forme de venit ce nu sunt luate in calcul la pensie si nici nu intra in categoriile de venit fata de care se face actualizarea lor.

  Concluzia la pct. 4: discriminarile privind formele de venit intre activi si pensionari, cele care se aplica rezervistilor iesiti in perioade diferite, precum si celor care au iesit in acelasi timp, cu aceeasi activitate dar cu pensii diferite trebuie sa inceteze.

  Iar concluzia la ce am scris la pct. 1-4 ar fi aceasta:

  este necesar un partid al apararii intereselor armatei. Nimeni nu va reprezenta interesele armatei mai bine decat armata insasi. A depinde de un partid sau de un moment economic, fara o regula a jocului clara, aplicabila tuturor va aduce deservicii celor care functioneaza acum ca personal activ, cat si celor trecuti in rezerva si retragere, cu implicatii negative asupra calitatii personalului militar si al serviciului in slujba tarii.

  RăspundețiȘtergere
 24. Cei 2 retardati, Cezar si Bontas sunteti invitati sa va intoarceti definit la cocinele voastre!

  Da-ti-o in mortii ma-sii de nesimtire, daca am ajuns sa fac moderare, doar pentru 2 pacalici ca voi! Care va sparcaiti pe unde apucati, la fel cum in mod cert, faceti si la voi acasa!

  RăspundețiȘtergere
 25. Pt Adrian Bontas zis anonim
  Din 87 de comentarii, 16 sunt scrise de anonim si sterse tot de el.
  Realizati ca cei care monitorizeaza bloggul sunt pusi intr-o mare incurcatura ?

  RăspundețiȘtergere
 26. Sa il lasam pe cei 2 retardati. Ordinul lor este primitiv de simplu: sa distruga orice forma de cooperare intre rezervisti. Sistemului nu ii convine ca cum necum tinem aproape si ne informam. Asa ca sistemul trimite pe unii ca Cezar sau Bontas, sa sparga cercul!

  Atentie! Si pe FB apar astfel de indivizi in cele 4-5 grupari de rezervisti care exista pe acolo. Problema este ca PB isi iau imediat portia de ... oral de la rezervistii autentici. Intrucat pe FB nu tine cu anonimate, ori ai nume si identitate, ori esti ciurli-burli si iti iei portia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuze merita numai Ifrim, saracu...
   S-a legat de mine ca sa va faca pe plac.

   Ștergere
  2. @ Anonim 21 decembrie 2017, 18:48. Bontas! Interventia asta ti-am capurat-o! Adica si daca o stergi, tot ramane dovada!

   Ștergere
  3. Repet, Olescu, daca vrei sa te las in pace scoate insulta de la sfarsitul paginii!
   Daca faci asta promit ca nu mai comentez la blogul tau.
   Fa o captura si cu mesajul asta! Sa ai dovada.

   Ștergere
  4. @ Anonim 21 decembrie 2017, 18:53. Daca m-ai stresa numai pe mine, nu ar fi mare problema. Dar ii ...uti pe toti la melodie, pur si simplu esti ... nedorit.

   Pe de alta parte, tu nu iti cuvantul, pt. ca ai mai afirmat ca o tirezi dintre noi, si mereu ai ... revenit. Cu acelasi stil.

   Pana una alta, ti-am indeplinit dorinta. Drum bun si sanatate - de ultima pari sa ai mare nevoie!

   Ștergere
 27. Reveinm la ale noastre! Iata ce spune colegul Marin Neacsu despre ce s-a intamplat ieri cu OUG 59/2017 si cum astia incearca sa ne duca de nas

  http://www.in-cuiul-catarii.info/2017/12/20/pas-inapoi-pe-ordonanta-59-13339

  Asta ca sa vedeti cu totii cum suntem tratati mai rau decat ca pe niste ... caini!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Marin are mai multe informații din cadrul CSP, dar nu poate scrie încă!
   Va fi o decluoare pt perioada 2018-2021, cum era inițial în LPU!

   Ștergere
  2. Am citit ce scrie pe Cuiul Catarii: sa te f**a PSD-ul si tu sa dai ca prostul in USR caface opozitie, sa te tina Dragnea la usa umilindu-te si tu sa dai tot in aia de la USR dovedeste grave carente de intelegere politica si obisnuinta de a nu te lua de partidul unic ca sa nu superi seful.

   Nu asa se obtine ceva. Cu nesimtitii se trateaza de la egal la egal, nu cu sicofante plecaciuni si „sarut-mana”. Ca de-aia si rad de noi.

   Ștergere
  3. @Andrew,
   Cine nu invata din istorie, risca sa o repete. Eu nu vreau sa o repet. Acum 5 ani, cand PD ne f---a cu 163, USL-ul din care facea parte si PSD, facea ce face acuma USR-ul, adica ne canta in struna si se lauda ca va face dreptate pana la capat. Au venit la putere, au dat o lege si apoi au modificat-o inainte de a intra in functiune, prin OG57. Acuma fac si ei ce au facut si PD-istii si ce vor face si URR-istii daca vor ajunge la putere. De ce crezi ca ar trebui sa ii pup in cur ? Pentru circul pe care il fac?.Eu sunt satul de circ. Daca tie iti place, ia-ti bilet pe primul rand si aplauda pana iti crapa palmele.

   Ștergere
  4. Atunci ramaneti la pupat in fund PSD-ul. Macar sunteti consecventi. ca doar chestia aia cu drobul de sare stim din ce poveste face parte.

   PS Daca a intelege cine ti-o trage inseamna ca ii pupi in fund pe ceilalti, atunci cineva are o mare problema cu logica.

   Ștergere
  5. @Andrew,
   Daca ti s-a partut cumva ca as pupa in fund vreun partid, ori ai albeata, ori mintea creata. In mod cert esti adeptul principiului"cine nu e cu noi, e impotriva noastra". Nu mai spun cui apartite , se stie.Poti pretinde ca esti de dreapta, dar cu convingeri si apucaturi de stanga. Nu esti primul.

   Ștergere
 28. Rusine Dle Dragnea, Presedinte al Camerei Deputatilor !
  Cu cateva zile inainte, Armata si-a facut impecabil datoria petrecandu-l pe ultimul drum pe Regele MIHAI I din Elvetia pana la Curtea de Arges, primind laude de la toata lumea, iar 4 zile mai tarziu tineti la usa aceeasi armata reprezentata de cativa ofiteri si generali..!
  Care este adevarata dvstra fata Dle Dragnea..?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu are față și nici obraz...că să nu mai spun că, acum câțiva ani, Gl. Bahnareanu a comandat și paradă militară de 1Decembrie, fost șef al DOo, Locțiitor. SMFT!....
   Dragnea ce-a fost? Politician și afacerist? Ce afaceri a făcut asta? Ce a produs, exportat? Nimic, nimic....

   PS-macar să-i fi invitat în biroul lui!

   Ștergere
 29. Iulica, citeste ultimul numar(51-52) Observatorul Militar, pag.11, cu Dnul Gral Lt(rtr) Bahnareanu Neculai, dar si pag.22-23,evenimente din 1989..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu îl cunosc bine pe Gl. Cândva i-am fost subordonat! Mi-a plăcut stilul dumnealui, kiar dacă na mai certa pt că fumam mult și încă în birou!
   Că fapt divers..., pe acest jurist, de la CASA, Tălpău, l-am salvat de la un clinci puternic, cu majurii, foștii lui colegi, apoi i-am ridicat definitiv legitimația de acces! Gl. mi-a aprobat în secunda 1!

   Ștergere
 30. Mafiotii de la Armata, cu cat va purtati cu ei cu manusi, cu atata o sa va jupoaie de sapte piei! Fiti domni, civilizati si politicosi cu ei ca n-o sa mai aveti nici dupa ce sa beti apa! Va da si suturi in cur...peni, la mistocareala! Eu am ales sa fiu foarte dur si foarte nesimtit, vulgar si chiar agresiv ca ei, nu aici ci stiu eu cum si unde, sa ma simta ca pe un dinte de vipera, ca pe un drac negru si urat, de fapt copiindu-i la indigo, asa cum se comporta ei cu mine, cu noi! Iti taie jumatate din pensie la recalculari, o ingheata definitiv in stil mafiot, si eu sa ma duc sa-l sarut pe obraz, sa-l pup in dos si sa ma slugaresc, in loc sa-l flaimucesc cu obida si venin intre ocarine!? Amana actualizarile, la mistocareala, cand simplu s-ar putea pune pe treaba si maine s-o rezolve, si eu sa ma milogesc la ei cu mana intinsa, sa ma dezonorez pentru rahatul lor de maruntis aruncat ca la caini? Nu, nene, il bag in ma-sa de nenorocit! Voi nu vedeti ca sunt atat de incapabili si angajati pe criterii de nepotisme si zornaitori, ca habar nu au sa intocmeasca un comunicat pe intelesul tuturor? Le trebuie cumva un savant sa explice problema actualizarilor, cand se putea explica de catre un copil de clasa a patra pentru o ciocolata, daca ei sunt atat de incapabili?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ai ZIP sau RAR acționează cu el pe postări...:))

   Ștergere
  2. Iulian: Si fara RAR sau ZIP le-am dat-o lor de-o sa ma tina minte tot neamul lor mafiot si imbecil! Ori la bal, ori la spital!

   Ștergere
 31. Anonim pe sanatatea si onoarea mea ca nu m-am luat de tine, crede-ma! Doar, la un moment dat, am dat o replica la o afirmatie, dar fara intentii rautacioase si fara sa ma dau in stamba. Dupa care am facut totul uitat, ca eu nu sunt pe dusmanie, ura si sa ma fixez pe cineva! Am si eu catzeii mei la cap, care mai sar din lantz cateodata, in rest totul e ok! Daca eram in bunastare si fericit, eram tot numai un ranjet si bonom da ma calca pisica in picioare! De-ar fi toti ca mine la suflet...

  RăspundețiȘtergere
 32. Adrian Bontas este imaginea psd+alde pe acest blog. Cum cele doua partide sunt hidoase, urate si pline de politicieni de cea mai joasa speta, cum ati vrea sa fie imaginea lor ?
  Nu cred ca a incheiat un contract de sponsorizare cu cele doua scursori politice, cred ca merge mai mult pe voluntariat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. El este frustrat că nu a fost șef niciodată...
   Nu poate depăși asta!
   Intră pe blogul lui R-25600, clona și vei înțelege că este în război total, jihad, cu IAR99!
   Nici nu-mi pot explica de ce?
   Așa este el, urăște și iubește cu patimă!
   Cum îi zici ceva cum te înjura!
   Păcat, cândva a fost o tânără speranță....

   Ștergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai zeci de atacuri murdare contra ta, moderate de mine si care provin de la ... vechiul tu pretin Cezar. Daca vrei, iti scot de la naftalina vreo 50 de ...behaieli.

   Astia merg pe urmatoarea schema. Baga atacuri la misto sa sparga fluenta comunicarii, stiind ca eu trebuie sa moderez, dar ca nu pot face pe paznicul non-stop. Adica moderez cu intarziere, mai avand si eu alte treburi de facut.

   Asa ca daca nu moderez, cei 2 sparg subiectul, coeziunea, comunicarea etc. Iar daca moderez, apar timpi morti - ceea ce din nou sparge comunicarea.

   Asta este toata schema! Securistii fac pe dracu' in 4 sa ne incurce borcanele, astfel incat rezervistii sa nu fie informati in timp real sau cat de cat real, asupra ce li se pregateste, pt. a putea reactiona la timp.

   Ștergere
 34. @all
  In opinia mea, restituirea, de către plenul Camerei Deputaților, a proiectului Legii de aprobare cu modificări a OUG 59/2017 pentru un nou raport la Comisa de munca nu este decât un joc politic pentru ca prevederile normative ale acesteia sa rămână in vigoare, fiind evident faptul ca sunt discriminatorii in favoarea magistraților. Chestiunea benefică rămânerii in vigoare a OUG așa cum a fost adoptată de Guvernul Românie consta in faptul ca, de la 01.01.2018, camarazii nostrii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite după 15.09.2017 vor câștiga prin faptul ca pensia lor neta nu va mai fi limitată la nivelul mediei soldelor nete corespunzătoare celor 6 luni consecutive alese. Pensia neta a acestora va fi calculata similar cu a celor pensionați anterior, adică prin impozitarea cu 10% a pensiei brute, din care se deduc 2000 lei, astfel fiind eliminată prevedea discriminatorie care ii afectează pe noii noștri camarazi pensionari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceste jocuri murdare cu taraganarea definitivarii acestor OUGuri care sfideaza legi organice sunt bine orchestrate pentru a nu aj8unge in dezbaterea Curtii Constitutionale. "Ciumarii"-kapii Ciumei Rosii, stiu bine ce fac,iar jupan draCnea acest Skaraotzki al politicii tiliormanene, care a pus jugul pe tara are in el sange de mamba neagra, ne vrea ...rastigniti!

   Ștergere
 35. R-26500
  Se pare că suntem atacați sistematic pe acest blog!
  Deunăzi,am vrut să trimit
  o postare,moment în care am observat că nu eram conectat.
  În momentul când introduceam parola apăsam pe o cifră dar se forma alta.În final am renunțat!
  Urât caracter mai au idioții ăștia care se ocupă cu așa ceva!
  Trebuiesc luate măsuri urgente!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Baga popa în camera sa de-a cu busuioc și apă sfințită..., mai aprinde o lumânare invers sa se topească dușmanii... :)))

   Ștergere
  2. Cei cu cornițe sunt cam greu de stârpit! Ceea ce nu știu este că,binele învinge întotdeauna!

   Ștergere
  3. Asta e mana lui Adrian Bontas. El se ocupa cu inversarea cifrelor bietilor crestini care incearca sa se se conecteze dupa ce s-au impartasit din licorile lui Bachus. :)

   Ștergere
  4. @ red câine
   Ieși prin piață,vezi că prietenii tăi#rezist au nevoie aceste licori!Poate că și de altceva!


   Ștergere
 36. Dragi tovarasi, este o diversiune, o provocare...este o lovitura de ...blog!

  RăspundețiȘtergere
 37. Eu cred ca sunt blestemele sotilor Ceao din fata plutonului de executie!

  RăspundețiȘtergere
 38. Va certati..altceva nu spuneti...Oug 59 va fi prelungita exact cat vor muschii lor...adica 'la fel ca si Oug 57"isi face efectele pana va ajunge lege...adica la pastiul cailor

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OUG 59 poate să aștepte în parlament mult și bine,precum
   consoarta ei 57/2015.
   Odată ce produce efecte,nu au grețuri!
   Răul este făcut,deja!

   Ștergere
  2. Protestatarii impotriva macelaririi legii pensiilor militare nu se lasa.:)
   #rezist sub pat pentru ca ma tine
   #soros nu mai inversa cifrele
   #indrazneste sa crezi in LOV

   Ștergere
 39. Ieri, am primit preotul cu Ajunul. Am insistat sa primeasca shpaga oficiala. Tarcovnicul a halit-o din zbor si mirosea a borhot. Ala care era premergator cu batutul in usi, avea o sticla de bere si l-am surprins cum a halit-o ascuns dupa usa holului din bloc. Avea logoree si vorbea in dodii...Mie imi vine sa fac pipi de ras cand tzarcovnicul fomfaie cantecele pe nas si are o privire tampa in tavan, de parca acolo ar fi stele si le-ar numara! Preotul e nou, e tanar si nu permite nimanui sa-i sarute mana, ca eu, oricum, asta n-am facut-o si n-am s-o fac niciodata la un barbat. Cand mi-a vazut femeia bolnava, mi-a dat cartea de vizita sa-l sun sa vina sa-i citeasca de sanatate, sa-mi mai aghezmuiasca casa si alte alea religioase. Doar sunt si am sa mor crestin, bine ca nu cretin ca aia care ne-au taiat penziile, si fie este sau nu este adevarat, traditia si credinta se impletesc, si e bine sa faci si de-alde astea, ca nu se stie, doar din batrani e lasat asa, si doar comunismul ala blestemat ne-au imbuibat cu ateism si necredinta de pagani, acum facand eforturi sa fiu si eu in randul lumii cu credinta, daca ma doresc un crestin botezat in Hristos. M-a incantat acest tanar preot! Cel care a iesit la pensie, anul trcut, cand i-am cerut slujbe de sanatate, mi-a zis: -,,Mai nene ziaristule, ca te-am citit in Ora 25 cu bufoneriile alea mistocaresti de pamflete, ai scris si despre lacasurile de cult din zona, ai scris despre slujbele noastre in zilele mari, te stiu de om destept pe matale. L-ai criticat si l-ai poreclit pe seful Eparhiei, facandu-l Tata Lupoi, din Alupei, si rau n-ai facut, pentru ca stie toata lumea ce-a facut si cum s-a umplut de vile. Si eu sunt om ca si dumneata. Chiar crezi ca noi putem sa fim si medici sa va putem face bine cu slujbele? Asta doar asa, ca un efect placebo, ca doar tot Ala de sus poate sau nu poate sa mai faca ceva, daca vrea si ai pile la El!'' Ma lasase masca si interzis! Eu stiam ca multe nu poate sa faca popa, dar ca sa mi-o si zica pe sleau, asta nu mai intanlisem!...

  RăspundețiȘtergere
 40. Un senator PSD, Liviu Brailoiu, a luat-o in brate in plenul Parlamentului pe o colega de la USR, Florina Presada, si i-a soptit gafaindu-i in ureche: ,,sugi p....a'' Am reprodus textual, exact din Stiri pe surse. Neobrazatul parlamentar, ciufut si mistocar, apoi ar fi declarat ca i-ar fi urat fatucii zburdalnice cu nuri ,,la multi ani.'' Nu simpatizez cu nici unul din cele doaua partide sau personaje politice. Nu-mi placea nici daca-i spunea sa-i suga ciorapii, asa cum se obisnuia in armata, candva, cand se tachinau trupetii. De aici ne dam seama ce podoabe au reusit sa intre sub cupola Parlamentului si cine ne hotaraste soarta. L-as pune pe impricinat sa ne suga toate oug-urile alea idioate, care ne-au distrus pensiile militare, dar, uitandu-ma la falcile lui de capra si fizicul ala de ghiaspa aspida, anemica, doar s-ar ineca cu ele in garleaja si l-am avea pe constiinta!...In rest, nu ma intereseaza ce pompe de vid sunt mentionate, venerate sau blamate in plenul Parlamentului...Totusi mai cred ca fatucii nu i-a displacut propunerea, ca daca era revoltata se ducea sa-l reclame la Politie!

  RăspundețiȘtergere
 41. R26500
  Ma bucur ca te-ai convins pe pielea ta care este caracterul si soriciul acestui ANONIM alias BONTAS CEL FARA DE RUSINE si l-ai interzis pe blog.
  Mares
  In 2010 cind ne jucam dea razboiul cu PDL-ul lui Dragnea(de acolo s-a aciuiat in PSD), BASE si BOC am m-ai patit-o la Craiova cu un consilier local al PDL pe nume Dan Cherciu intr-o emisiune in direct la un post de TV local unde in afara de mine(vicepresedinte SCMD-filialaCraiova) si de acesta au mai participat o doctorita membra PNL (consiliera locala) si generalul Pilsoiu (vicepresedinte SCMD filiala Craiova) tema fiind ciuntirea pensiilor militare prin ordonantele date de guvernul Boc. Asta avea acelasi comportament si gindire fata de militari ca si acest civil BONTAS si mi-am dat seama ca nu cunostea absolut nimic despre militari(legi, statut, regulamente militare, specialitati militare, viata de militar cu interdictiile sale, etc) dar dadea in noi pe unde apuca. Dar in emisiune l-am facut praf aducindu-i argumente reale fiind sustinut , culmea , nu de gen. Pilsoiu(care s-a purtat cu minusi cum se spune fata de atacurile acestuia) ci de d-na doctorita care cunostea foarte bine viata militarului. Dupa acea emisiune am aflat ca acest Dan Cherciu (consilier local si prosper om de afaceri) lucrase ca angajat civil , cred ca inginer, la o unitate de aviatie militara din Craiova, eu necunoscindu-l pina atunci, si acesta avind frustrari fata de militari exact ca si ANONIM dar iubindu-i in acelasi timp, intrucit dupa emisiune si-a cerut scuze pentru comportament si chiar m-a intrebat daca vreau sa lucrez ca inginer la firma lui, insa am refuzat intrucit eu m-am descurcat in viata doar pe puterile mele nu sa traiesc in umbra altora ca acest intrus si plin de venin BONTAS CIVILUS ANONIMUS:

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ok, am înțeles!
   Cunosc cate ceva despre Craiova și cunosc și categoric pe Gl. Palsoiu... Mi-a plăcut hotelul militar, zona primăriei, parcul....etc!
   În ianuarie 2012, aproape zilnic, la ședința operativă, reprezentând MApN, trebuia să stau la 1-2 scaune de limbricul Boc; ei, îmi venea să-l omor când vedeam ce prost era, cat de fățarnic și cât de pres putea fi! Uneori îmi era milă de el, dar de cele mai multe ori greață cumplită! Cred că vă aduceți aminte de el împărțind ceai pe A1 șoferilor de tir....și ăla era de la armata!

   Ștergere
 42. Macar acum in preajma sarbatorilor s-ar impune un stil mai decent fara injuraturi, obscenitati, vulgaritati, asa cum le-ar sta bine unora care au slujit sub drapel. Si ar fi foarte buna o defalcare a pensiilor-cei cu pensii cu adevarat nesimtite, de regula cei peste 10.000 lei sa fie trecuti pe o lista separata (care sa fie facuta publica, asa cum s-a procedat in 2011) astfel incat sa nu mai existe motive pentru cei care "au cutitul , painea si slana" sa loveasca in toti fara nici o deosebire.Nu e corect din nici un pdv ca pentru niste "invartiti" cu pensii cu adevarat "speciale" sa fie sacrificati zeci de mii de rezervisti militari-militari !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ok....totul bun până la învârtiți! De ce învârtiți? Unii sunt magistrații militari, pensionați pe o mixtura de legi și clar, ofițerii cu cele mai mari funcții, adică comanda Armatei României! Eu așa știu!

   Ștergere
  2. Stimate domn, se pare ca mai aveti de invatat ! Ca si persoana mea ilustra de altfel 1 S-a tot scris pe aici si pe colea ca militarii-militari cu cele mai mari "fonktzii" din armie nu prea beneficiaza de acele pensii frumoase, laptoase si degraba in buzunare cu alte cuvinte au niste pensii sa zicem modeste pentru functiile detinute. Cireasa de pe tort apartine desigur magistratilor care sunt stat in stat insa si multora dintre cei ce au activat cam pe langa sistemul military(detasati....), fara prea multe restrictii legate de viata cazona , fara alarme, aplicatii , poligoane etc.Colac peste pupaza (aia din teiul lui Ion Creanga) mult iubita si stimata L223 care se dorea a fi echitabila si nediscriminatorie si de graba indreptatoare de nedreptati la pensile militare le-a permis celor de pe langa sa-si mareasca in mod considerabil pensioarele oricum mult superioare celor pe care le au cei cu cele mai mari "fonktzii" in armie. Daca nu credeti, mai cercetati si cereti celor indreptatiti sa publice tabelele cu pensile din dec 2010 si cele de dupa recalcularea in baza L223. Veti avea "Surprize......surprise....." Dar asta dupa Sarbatori! Pana atunci o zi cat mai buna sa aveti si Sarbatori Fericite!

   Ștergere
  3. Pai nu am stat juma' de viata decent,fara injuraturi,obscenitati,vulgaritati reiesite din interdictiile prezentate de Gelu?Acum ce sa fac sa stau linistit la " locurile noastre"? Iaca pozna ma refulez de cu zori si pana-n seara de la al cu tata-n gura pan' la al'cu barba sura la moara,cismea si iarmaroc pe ei si pe mama lor!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. A.B.,
   Eu stiu ca esti atras ca un magnet de acest blog si bine faci....kit ca ti s-a scos enuntul din subsol, tie si celuilalt!
   Magistratii militari au structuri proprii unde sunt incadrati, Parchete si tribunal/curte de apel! Structurile centrale functioneaza oe langa PG si ICAJ! Am rezolvat...nu sunt detasati!
   Legea salarizarii le-a permis o mixtura intre cele doua (MApN si magistrati) si nu numai lor, atunci, pe cale de consecinta si la pensii s-au folosit de o mixtura, legala de altfel!
   De aceasta prevedere au beneficiat si altii si anume cei detasati la unele ministere sau din cadrul Rezervelor de stata!
   Mai sunt in cauza procurorii militari (nu toti proveniti din MApN) detasati din parkete la DNA, DIICOT-structuri centrale si teritoriale!
   Cat de moral este? Pai daca fac aceeasi munca cu magistratii civili si au si certificare ORNIS-SSID si mai este si acoperit de lege, banuiesc ca da!
   Oricum numarul lor nu este impresionant, doar cifrele salariului si pensiei!
   Ei sunt si fac parte din cea de-a treia Putere a statului, cea de care protagonistul site-ului "Coruptia ucide" nu auzise! Asa este, cand umbli in kiloti pe la metrou!
   "Alta intrebare?!" :))
   Acum te-ai pus bine si cu ei! ... si nu ai spate! :)))

   Ștergere
  6. Mares, nu e A.B.! Nu stiu cine e dar in nici un caz A.B.

   Ștergere
 43. Cel mai tare BANC CU OLTENI !

  Muică ,avutărăm creștere economică de 7% !!!
  Muică ,v-am crescut solda de functie cu 15%.
  Aoleo muică , îmi ”crescuși” si pensia cu - 0,14 %

  Îmi place la nebunie când spune tanti LOV cu zâmbetul în coltul gurii,”ma zbat pentru oltenii mei”. Cred ca se referă în mod special la Huhurez , Leon , Leonard , Gigi si nu în ultimul rând Mareș de Caracal.
  Să fiți bucuroși ”Oltenii mei” că vă făcui teren de fotbal. Puteți sa bateți mingea toata ziua intre cei în rezervă si cei în retragere. Vi-l trimit si pe nenea sef SMG, că-i tot de-al nostru, să vă arbitreze. Poate vă mai dă si el câteva goluri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă este să o luăm pe zone "folclorice"și să-i judecăm pe cei care sunt la putere după acest aspect,îți amintesc,d-le,de piticul atomic,care tăia salariile
   nu cu barda,ci cu drujba,la indicația mentorului său,Traian Vodă Cel Cumplit.
   De inițiatorii OuG 57 care au ciuntit pensiile SNAOPS,
   mai amintesc din ce zonă erau?Sau am uitat?
   Și ei erau olteni?
   Nu este vina noastră că trăim într-o zonă de unde
   Provin cei de la putere!
   Dacă ați dorit să faceți o aroganță,vă reușit.Dacă,
   încercați să ne puneți pe aceeași poziție cu acești "slefuitori"de pensii militare,nu!

   Ștergere
  2. Dragă Gigi ,cred că initiatorii OG 57 trebuie căutati prin alta parte. Iti aduci aminte cumva cum au fost tinuti la PC de la mapn ,dnii Coarna si Surugiu care dibiseră ca pe la mapn se pune de o modificare a L223 ?
   În ciuda asigurărilor date de liderul SCMD că ”totul este în ordine” nu peste mult timp a aparut OG57.
   Iti mai aduci aminte când tot Coarnâ ne prevenea ca pe MM d-na LOv pregateste o LOV_itură pentru pensiile militare ? Și nu dură decât câteva zile si apăru ”sora” lui OG 57 numita OG 59.
   Cam asta-i filmul d-nule Gigi.
   A nu fi cu suparare . Doar suntem în aceiasi oala cu totii.

   Ștergere
  3. Gigi,
   Politicianul de Sibiu este cel mai tare! ....zii asa, sa se simta bine, ca vin Sarbatorile!

   Ștergere
  4. Mor dupa cresterile negative!!!

   Ștergere
 44. NINGE

  Ninge-afar’ gospodăreşte
  Şi bunica-i la gherghef,
  Nepoţelul sorcoveşte,
  Iar Iohannis face chef.

  Ponta a fugit în munţi
  Unde-şi odihneşte vorba,
  Iar DD cu peri cărunţi
  Îşi mai încălzeşte ciorba.

  Nuţi nu mai are streche
  Şi alunecă pe gheaţă,
  Geoană, cel făr’ de pereche
  La copii le dă povaţă.

  Banciu s-a spălat pe gură
  Şi se veseleşte-o ţâră
  Şi-n zăpada albă, pură
  Băse a lăsat o dâră.

  Comandor(R)
  PUŞCHIN TRAŞCĂ

  URZICENI

  RăspundețiȘtergere
 45. IMPORTANT-PENTRU CEI CARE AU MUNCIT DUPA IESIREA LA PENSIE

  Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale, mai multe modificări sunt făcute la Legea pensiilor publice. Printre acestea se află și punctarea ideii că pensiile de serviciu nu se vor putea cumula cu pensiile din sistemul public, tot așa cum nu se vor putea cumula nici pensiile de serviciu între ele.

  https://www.avocatnet.ro/articol_47175/Oficial-Din-2018-pensia-de-la-stat-nu-va-mai-putea-fi-cumulat%C4%83-cu-pensia-de-serviciu.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. dar pentru cei care au vechime nevalorificata la legea 223 ,din civilie ,inainte de a fii militar?

   Ștergere
  2. Acum va fi mulțumit T3! Va puncta de 2X! A treia dată de la stână!
   Daca mai are loc de unul....a 3a literă din alfabet.

   Ștergere
 46. Tigri 3,
  L-ai uitat pe Mihai Viteazul...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daaa, că i-a luat capul dans sa bouche! 😂🤗

   Ștergere
  2. @ Leon
   Daca-i ”Mihai Viteazul” de la strung ............cu plăcere.
   Oare pe unde l-au aciuit cu vreo funcțisoara grasa ca să taca precum pe Grindescu fost prim.

   Ștergere
  3. La raboteza!...căci a defectat!

   Ștergere
 47. Cred ca s-ar impune la unii useri ca la inceputul comentariului sa se puna inscriptia:
  ACEST COMENTARIU VA POATE AFECTA EMOTIONAL

  RăspundețiȘtergere
 48. Aici sunt lupte grele pentru orgolii, nu pentru nedreptati la pensii!
  Sa aveti un Craciun fericit, plin de bucurii, belsug si tot ce va doriti, in sanatate deplina! La multi ani, stimati camarazi, pe care va respect, va iubesc frateste si va onorez!
  Doamne, ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 49. Unui distins și întins apărător al "Statului de drept" din Rășinari...
  Iată ce sublimă este solicitarea PNL, partidul multiubitului și neimplicatului in zarva străzii, KWI!
  Așa au scris, așa citim!

  http://evz.ro/pnl-iohannis-ocean-manipulati.html?&page=2

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Astea sunt opinii partizane.
   Daca veneau din partea cuiva neutru era credibil.
   Si chiar sa presupunem ca unele modificari ale legislatiei erau necesare, dar venind din partea unora care si-au pierdut credibilitatea, nu au nicio valoare.
   Sunt atatea semnale anti din partea DNA, DIICOT, Procuratura, ICCJ, judecatori, lideri si krganjsme europene.
   E paranoia a la umflatul din N Korea sa crezi ca e o conspiratie.
   Oricum, suntem in momentul in care argumentele conteaza din ce in ce mai putin.
   Daca unora li se pare normal ca presedintele Camerei Deputatilor este un condamnat penal si este seful celor ce fac aceste legi inseamna ca degeaba ne mai obosim sa scriem pe aici despre asta.


   Ștergere
  2. Pai aici este și prosteala...toate structurile îndurate de tine aplică legi, nu fac legi! Aici este smekeria! Vor sa facă legi, demisia și să candideze la Parlament!
   Restul este dat cu curul in Balta.....

   Ștergere
 50. Dacă informațiile sunt de la HotNews, înseamnă că sunt de la oki albaștri și se face lumină...

  http://mobile.hotnews.ro/stire/22191677

  RăspundețiȘtergere
 51. Tigri 3, nu ma refer la "colegul" ..strungar ci la cel care a facut Prima Unire, trecand si pe la Selimbar, Banul Craiovei, unicul Mihai Viteazul..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei, și tu, T3 în clasa a 13-a, era mai mult cu strungul și spanul...., cărțile erau rare, mai mult notițe!

   Ștergere
  2. Tovarașu Mareș , in orice caz ,erau mult mai multe si mai stufoase plus bibliografie pe la biblioteca judeteana decât tabloidele de la LM .

   Ștergere
 52. Dragi colegi,stimati camarazi de pretutindeni ,dragi ”oltenii mei”,
  Din putinul pe care-l am va ofer cu placere un crâmpei de traire ardelenească în prag de sarbatori.
  https://youtu.be/qhz1Jv_dwCc
  https://youtu.be/d4tj1Jec1XE
  https://youtu.be/IUAXJFtMx34

  Mă puteti rasplati cu aceeasi moneda ,la schimb. Poate si cu un călușar(UNESCO) !
  Astept!
  Va urez sănatate si tot binele din lume pentru dumneavoastra ,familiile d-voastra si pentru toti cei dragi!

  Va multumesc pentru ca v-ati angrenat în bancurile -glume promovate ca să ne mai descretim fruntile.
  Numai bine tuturor.
  Cu Mihai Viteazul .....inainte......

  RăspundețiȘtergere
 53. Asa DA..!
  Frumoase Colinde !
  SARBATORI FERICITE si un An Nou mai Bun !
  LA MULTI ANI TUTUROR si MULTA, MULTA SANATATE..!

  RăspundețiȘtergere
 54. Cert. Politicienii de la varful puterii dar si ai opozitiei,indiferent de partid,chiar si cei proveniti dintre noi, nu ne au la inima.Cand ma refer la politicieni il includ si pe Iohannis.Haideti sa-i tratam ca pe dusmanii nostri.Nici mai tinerii nostri fosti colegi si fosti subordonati nu sunt departe.Nu uit cand jigodia de Badalan i-a replicat unui fost sef care a pus umarul la promovarea lui.Citez."Domnule colonel,acum e vremea noastra">
  Sincer.Sunt unele ,parlamentari,de la USR care o cauta cu lumanarea.Cum naiba sa nu-ti vina sa o alinti cu niste injuraturi cand devine agasanta?

  RăspundețiȘtergere
 55. Sarbatori fericite la toata lumea!

  RăspundețiȘtergere
 56. Sarbatori fericite la toata lumea!
  Inclusiv lui P.P. și Adrian Bontaș!

  RăspundețiȘtergere
 57. Sa nu uitam și să citim adevărul adevărat, scris la cald!
  Informația nu provine din site-ul aparținător link-ul, ci a fost preluată ....
  Iată ce s-au ascuns sau descoperit!
  Și cine a avut interesul să tacă?

  https://www.comisarul.ro/articol/cutremurator!-declaratia-olografa-de-10-pagini-a-f_924796.html

  RăspundețiȘtergere
 58. Europa ca o nunta la tara. :)

  http://mobile.hotnews.ro/stire/22191886

  Domnul Mares spune ca asta e siteul securistilor. :)

  Pai atunci siteul DCNews al lui Chireac o fi al Vasilicilor. :)

  Sarbatori fericite tuturor!
  Sa fim mai buni de Sarbatori, hai ca nu tin mult, doar cateva zile. :)  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Reduce,
   Este site-ul unora din lotul celor 80 interceptați ilegal în 2014, timp de un an, nu pe dig. națională!....interceptați total, audio, video, ambiental, inclusiv în pat...
   La Kilia-n port, varianta Loveau cu soricul în dinți și tuica-nas!
   Ne-am ok pe ea de justiție...cum au vrut niște anonimi, repetenți, mediocri și cu ifose de justițiari!

   Ștergere
 59. @ All. Curatenie de Craciun. Asa ca am dat un pic cu ... matura. Craciun Fericit si sa avem cu totii un an (si) mai bun!

  RăspundețiȘtergere
 60. Am trait s-o vad si pe asta : ANONIM sa ia apararea ,,unor” rezervisti militari !!! Imi pare nespus de bine ANONIME ca te-am reeducat in spiritul legii, asa mai vii de acasa desi inca mai simt in postarea ta ca nu spui cu adevarat ceea ce simti fata de militari in general. Cred ca ai schimbat putin macazul vazind ca vei fi expulzat de pe acest blog si repudiat de majoritatea celor cu care te-ai luat la harta, fara motiv intrucit statutul tau de civil nu face obiectul discutiilor de pe acest blog. O sa te urmaresc cu atentie in continuare si la cea mai mica deviere te voi actiona in ,, aut”.
  In alta ordine de idei, astazi pe Romania TV o reprezentanta a PNL pe nume Violeta VIJULIE a afirmat in direct ca in opinia PNL singurele categorii sociale din Romania care au dreptul la pensii speciale sunt magistratii si militarii. A vazut cineva acea emisiune ? Ce parere aveti despre aceasta afirmatie ?
  Un Craciun cu bucurii alaturi de ce dragi ! la toata lumea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am văzut, dar îmi place ce citesc!
   Pt mine cei care au măsluit adevărul și au acționat împotriva militarilor sunt egalii limbricului Boc și kiorului alcoolist!
   Auzi Terente, LOV, Fifor, Țuțuiene, Carmen, Liviule?
   Toți ați coborât prin minciuni și manipulare agresiva la nivelul subspeciei celor 2 păcălici ai politicii pdl-iste! Și veți avea soarta lor...

   Ștergere
 61. Sarbatori linistite tuturor, cu sanatate si bucurii, alaturi de cei dragi!
  Nu va speriati, se apropie alegerile, iara vom vota cu cei mai buni!!! Care, apoi, vor avea shoricul foarte gros.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imaginati-va ce faca coalitia mamut daca are si presidentia?Daca opozitia are candidat pe ursul din padure cu ala votez sa poata retrimita legile in parlament,atace la CCR si sa le mai puna frana.Altfel e jale pe vale!

   Ștergere
 62. @Pentru toti camarazii si amicii de conversatie de pe acest blog :
  https://www.facebook.com/reyessha/videos/648841828610055/
  Craciun fericit!

  RăspundețiȘtergere
 63. Craciun fericit, sanatate si fericire voua si celor dragi. Sa nu ...inghetati !

  RăspundețiȘtergere
 64. Craciun fericit, sanatate si fericire voua si celor dragi. Sa nu ...inghetati !

  RăspundețiȘtergere
 65. Cand eram in activitate ,prin 1997 era sef de filiala ANCMRR un oarecare gl.Cand imi era lumea mai draga ma trezeam cu el cerandu-mi sa poata vorbi la TO.Intr-o zi mi-am ingrosat obrazul si am stat langa el sa aud ce si cu cine vorbeste.Gl vorbea cu seful cancelariei lui Iliescu si ii cerea imperios sa intervina pentru cresterea pensiilor militare si implicit a soldelor.In nebunia aceea de crestere a preturilor aproape lunar inregistram crestere a soldeloe,astfel incat nici nu mai stiam care este de fapt salariul meu.Acum observ cu mahnire la ce nivel a scazut pretigiul armatei si ca astia nici cu curul nu se uita la noi.Oare cand vom devenii constienti ca noi nu trebuie sa cerem ci sa luam?

  RăspundețiȘtergere
 66. Eu propun o pauza in confruntari, chiar si in timpul marilor razboaie , de Craciun, inceta focul si intre taberele beligerante se inchina un pahar de vin.
  haideti sa trecem sarbatorile cu bine, sa ne adunam gandurile si apoi sa trecem la ...OFENSIVA!
  Sa fim sanatosi si voiosi...."bucurosi le-om duce toate..."

  RăspundețiȘtergere
 67. COLIND POLITIC

  O, ce veste minunata
  De la Sparlament s-arata
  OUG cincizeci si noua
  Ne aduce stropi de roua
  Si-o multime de-aliati
  Tot grupul de magistrati !

  Deoarece magistratii i-au suparat pe "mafioti" amanarea aprobarii OUG-59 s-a facut ca sa-i introduca si pe ei la restrictii. sa vezi razboi dupa sarbatori. Asta ne este favorabila, nu vom mai lupta singuri cu banditii!
  Doamne Ajuta! Da baftalo!

  RăspundețiȘtergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Concluzia , seful de laborator scrie de prin 2008 pe Mehedinti blog si a avut multe IDuri,MMP,Flit, Vladimir, maxime One etc este din zona Bucuresti si concluzionati si voi

   Ștergere
  3. Originar din Fălticeni ... caraghiosul absolut!

   Ștergere
 69. http://www.ziare.com/economie/analiza-economica/ce-a-promis-si-ce-a-facut-psd-cum-a-bulversat-guvernul-economia-in-2017-1494437

  Ani buni am avut cresteri din ce-au trimis amaratii alungati din tara , cate 8 miliarde de euro /an. Acuma , anul trecut si anul asta am accesat ceva banuti de la UE si ne-am imprumutat de ne-au"sarit capacele", asta a fost cresterea economica mult trambitata. ganditi-va ce urmeaza , ca trebuie sa inapoiem datoriile +dobanda,iar dezvoltare economica .ula, se vede ceva? Iese fum din vre-un furnal...minciuni sfruntate!

  RăspundețiȘtergere
 70. Sunt unii useri care posteaza aci, bolnavi la cap, rau de tot, pot spune chiar in faza terminala. Din pacate nu le putem alina suferinta, citindu-le comentariile. Singurul lucru ce-l putem face este sa ne rugam la Dumnezeu, pt ei. Si eventual sa punem o lumanare la vii, chiar daca in ei a murit camaraderia, drmnitatea si bunul simt.

  RăspundețiȘtergere
 71. Pt Dl Sef laborator...
  Sigur ne vom aduna toti intr-un loc, la 2 metri sub pamant, unii merg acolo, la locul de intalnire, mai devreme, altii mai tarziu, dar tot acolo ajung.
  Unii chiar se grabesc, este si cazul dumneavoastra, cu fiecare comentariu cred ca faceti un pas in plus, sa ajungeti mai repede si inaintea altora, la destinatie.
  Nu ne vom crapa capetele unii altora, pt ca eroziunea solului lucreaza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am crezut că voi citi postări de un privitivism și grobianism, nedepasit nici de cocalari!

   Ștergere
 72. 1.Mi-am incheiat activitatea pe blog pe data de 22 dec 14.47( ultima postare).
  2.Sunt în drum spre Munchen la invitatia unor sași stabiliti în Bavaria.M-am oprit pentru câteva ore ore la Oradea apoi trec granita si dau bataie ca mâine pe la 9-10 sa ajung la destinatie. Am portbagajul incarcat cu bunatati ”de la bunica” ca acasa foarte apreciate de sași.
  3.Rudeniile de aci unde am facut un popas m-au atentionat ca la tv au anuntat ca Sibiul a fost inclus pe lista cu cele mai frumoase ,ospitaliere si atragatoare târguri de Craciun din Europa. Chiar si merita.
  Le-am explicat ca pe lânga ca este un oraș curat ,bine organizat ,cu tot ce vrei din punct de vedere turistic si social la Sibiu se da buna ziua oriunde intri ,esti servit cu ospitalitate si ți se spune la revedere la plecare.
  4 Nu am prostul obicei de a jigni pe cineva sau membrii de familie ai cuiva mai ales in prag de sarbatori.Nu doaar datorita celor sapte ani de acasa dar consider ca este si un mare pacat sa face cuiva asa ceva in prag de sarbatori. Doar in urma cu câtiva ani unul numit pe atunci ”Maxim One” a fost in stare sa injure de cei plecati in lumea vesniciei chiar in prag de AN Nou. Am inteles atunci ca atât poate si l-am evitat ,atacându-l in hârjoana fara înjuraturi ,etc pe tigri 2 ,crezând ca el se ascunde sub acel ”maxim One”.
  Daca cineva crede ca postând in prag de sarbatori de bucurie pentru crestinatate asemenea comentarii crezând ca va face pe cineva sa râda in hohote sau sa se inveseleasca se înseala profund.
  Produce doar stupefactie si da dovada că trăieste intr-o lume a lui ,departe de ce se întâmpla in acesta perioada in sufletele oamenilor si în familiie reunite care se pregatesc sa primeasca colindatori ,vestitori ai nasterii domnului ,plilej de mare bucurie.
  Așa că lasati-l in lumea lui si nu-l bagati în seama.
  Craciun Fericit! și doamne-ajuta la toata lumea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine ai scris! Cu directă la maxime! Nu bea bere... 🍺!
   Las-o lor! Ce te mai lauzi singur.... lăsa pe altii sa o facă!
   Hai, atenție că o fi zăpadă pe acolo!

   Ștergere
 73. Sa ninga-n noaptea de Craciun cu vise inplinite, la tata lumea !
  Sarbatori fericite, la tata lumea !
  S-aveti drum bun, cei care sunteti in miscare !

  RăspundețiȘtergere
 74. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte bun raspuns! Unde s-a mai vazut minuni extraterestre in Romanistan sa se dea, in loc sa se ia?

   Ștergere
 75. Au început să sosească actualizări in baza L152!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iulica si cum sunt?Crestere,descrestere,stationar,gheata la mal?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 76. Daca as fi admin de blog as posta o cruce si un sicriu, pe care as inscriptiona ANCMRR...De Craciun le-ar prinde bine gusterilor aceia din varful prepeleacului, iubitii Fiforului pentru tradari, ignoranti si egoisti cu negrii in zeghe si steaua lui David spanzurata in piept...

  RăspundețiȘtergere
 77. Daca nu curge pica si tot iese ceva.Principalul este sa fie lunga.Daca e si groasa nu-i cu suparare.Scaderea impozitului de la 16 la 10 mai aduce 250 lei ceeace nu sunt de aruncat.Bine ca iau si nu dau.Asta ma ajuta ca inca 5 zile lunar sa stau cu protapul in sus cu atat mai mult ca nu trebuie sa stau tot timpul cu mana la buzunar.
  Tinere,Mares.Fa o exceptie de la carul care s-a rasturnat la Caracal.Miscarea e cel mai bun medicament pt.sanatate.

  RăspundețiȘtergere
 78. Detaliati va rog actualizarile pe L 152/2017.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pensionarul in cauză este în etate! Nu a câștigat nimic!
   Sunt 3 file, gen decizia pe L 223! Vekime efectivă și cumulată, sporuri...etc

   Ștergere
 79. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu prea inteleg bine Tigrisorule, dar cred ca avand sub 1450 lei la solda de functie, sper ca cei 200 lei calculati odinioara de mine si Leonard sa fie adaugati la pensie! Craciun fericit!

   Ștergere
  2. Cornele, tu oricum ai impozit zero asa ca la scaderea impozitului(ce depaseste 2000) nu te influenteaza cu nimic.
   Craciun fericit!

   Ștergere
  3. @ Tigrisor: Multumesc pentru urari! Drepturile mele sunt intodeauna sub presul de la intrare, unde toti isi sterg talpile incaltamintei! Nu am asteptari de la statul mafiot al PSD-ului, de tip bolsevico-fascist!

   Ștergere
 80. ******CRĂCIUN FERICIT!
  PATRONULUI BLOGULUI,POSTATORILOR,
  TUDOR CELOR CARE AU FOST ÎN SLUJBA PATRIEI ȘI ÎNCĂ MAI SUNT!
  LA MULȚI ANI!
  *********************************

  RăspundețiȘtergere
 81. + NAȘTEREA DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS (CRĂCIUNUL) să vă aducă sănătate, pace, prosperitate și tot ce vă doriți, alături de cei dragi și apropiați!
  LA MULȚI ANI, CU SĂNĂTATE!
  DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVANTEZE ȘI SĂ VĂ OCROTEASCĂ!

  Cu alese sentimente creștinești,
  Col.(R) Iulian MAREȘ

  RăspundețiȘtergere
 82. Răspunsuri
  1. Sa-i raspund si lui Cezarica pentru urarile de mai de sus: Multumim frumos!

   Ștergere
  2. @Iulian Mares
   Multumim, deasemeni si dumneavoastra!

   Un gand si din partea unui politist al carui fan sunteti... :)

   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2063139057249514&id=1683142988582458

   Ștergere
  3. Waw! Mă și miram sa nu încerce "organul" să bage capul in poză!
   Numai bine și sănătate, din Malta!
   Azi am încercat fructe de mare cu mămăligă! F bune!
   Sunt formator de opinie, nu?

   Ștergere
  4. @ Iulian: Woow! Fructele de mare au gust de peste, deci merge si maliga, asa cum ii zic moldovenii nordici mamaligii, si am adoptat si eu termenul. Da-mi-le gratis ca nu m-as atinge de ele, nici de melcii ierbivori. Dar, nu pun mana in foc: Am mancat, de foame, in Balta Brailei, raci fierti cu usturoi, dar si fripti pe tabla, si mi-au placut oarecum, ca n-aveam incotro, ma inghesuise rau de toat fomalaul! Vedeam fete morgana si mese imbelsugate de foame, ca ramasesem cu masina in pana iremediabila in camp deschis, nu puteam parasi harbul sa nu-mi fure benzina, dar pana la urma m-am descurcat si m-am dus aproape de Dunare, la Seicutza rogozu, unde tri tractoristi gateau raci intr-o porubiste si le-am zis necazul. Intrau racii ca dracii cu greu pe garleaja, mai cu sughitzuri, mai cu poticneli, dar au intrat la 4 insi o galeata de raci! Goi i-am mancat. De unde atata paine? Mai, ce vremuri!...

   Ștergere
  5. Daca Armata este bratul inarmat al unei tari Politia este inima caci bate,bate, bate... :)
   Tare combinatia asta culinara, asadar uneori pot sta la aceaasi masa si chiar simtimdu-se bine patricienii si plebeii. :)

   Ștergere
  6. Am stat eu asa si m-am gandit ce organ i s-ar potrivi sistemului penitenciar. :) cred ca ficatul. :)
   Nu suntem nici politisti cu toate ca lucram cu infractorii nici militari cu toate ca avem pensii militare. :)
   SRI-ul se stie, e ochiu' si timpanu'. :)

   Ștergere
  7. Ce organ?
   Clar... fierea, că-i cea mai amară!...😂😂

   Ștergere
 83. Dupa parerea mea este "bila", analizand cine este incartiruit in acele locuri si care este rolul acestui sistem.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!