joi, 7 septembrie 2017

Un comunicat al A.N.C.M.R.R. despre actualizarea și recalcularea pensiilor militarilor, precum și despre achitarea diferențelor în cazul acelor pensii care au fost majorate prin recalculare! Plus niște precizări suplimentare despre actualizare, interceptate cu ... video!

COMUNICATUL ANCMRR
Nr. 22 din 7 Septembrie 2017

RECALCULAREA–ACTUALIZAREA PENSIEI MILITARE DE STAT

"Marți, 5 septembrie 2017, orele 10:00, la sediul Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza”, București, Sala Cinema- Cercul Militar Național, a avut loc întâlnirea membrilor aparatului central de lucru al Biroului Permanent Central-ANCMRR cu Directorul Casei Sectoriale de Pensii din Ministerul Apărării Naționale, domnul col.ec.dr. Constantin LUCA.

Au fost invitați Președinții Filialelor sectoarelor 1- 6 din București, Președintele Filialei Ilfov și alți membrii ai acestora, interesați de măsurile stabilite de Casa Sectorială de Pensii Militare din M.Ap.N, pe tema recalculării-actualizării pensiei militare de stat, în contextul noilor reglementări în domeniu- referire la majorarea cu 15% a cuantumului brut a soldei de funcție a cadrelor militare în activitate (art.II, alin. (3), litera b) din Legea nr.152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare).

Urmare a întrebărilor adresate și a discuțiilor purtate la această întâlnire se rețin precizările directorului Casei Sectoriale de Pensii din M.Ap.N.astfel:

a)- se continuă acțiunea de recalculare a pensiilor militare;

b)- actualizarea pensiei se face din oficiu, fără a prezenta Cerere din partea cadrelor militare în rezervă și în retragere- pensionari militari; actualizarea se face la pensia recalculată, nu la pensia aflată în plată;

c)- diferențele, în plus, la pensia recalculată se vor plăti în trimestrul IV, anul 2017, lunile octombrie-noiembrie;

d)- după recalculare-actualizare, va rămâne în plată cuantumul pensiei favorabile;

e)- după efectarea actualizării, se vor emite noi decizii de pensie;

f)- proiectul de modificare a legii pensiilor nu a fost pus, încă, în dezbatere internă/publică, și nu se poate opina asupra conținutului acestuia.

Stimați camarazi,

Vă readucem în atenție că ANCMRR și-a prezentat poziția și demersurile privind pensia militară de stat în consens cu toate structurile asociative reprezentative din Sistemul de Ordine Publică și Siguranță Națională. În acest sens vă recomandăm să revedeți și conținutul comunicatelor noastre nr.17,18,19 și 20 din anul 2017.

Conducerea ANCMRR monitorizează permanent acțiunile pe tema pensiilor militare de stat, iar demersurile acesteia se vor comunica, în cel mai scurt timp, camarazilor – membrii Asociației.

PREȘEDINTELE BIROUL PERMANENT CENTRAL
 
 General (rtg.) prof.univ. dr. Mihai ILIESCU
Vicepreședinte domeniul Organizare: Col. (r) ing. Joldea Ion
"


DESPRE ACTUALIZARE, PE INTELESUL TUTUROR. CU ... VIDEO!

101 comentarii:

 1. Multumim colegilor-interceptori pentru furnizarea videoclipului!

  RăspundețiȘtergere
 2. Despre care indexări se exclud Nimic.

  RăspundețiȘtergere
 3. Atrage atentia comentariul colegului Calin de la materialul anterior. Care suna astfel: "Cititi DOGARU - are un comunicat azi. Avem destule motive sa fim mai circumspecti cu cei din jur. Avem nevoie de un "miros" mai fin!"

  M-am uitat pe comunicatul lui Dogaru! Ii spune "GANDURI DESPRE DEMITEREA MINISTRULUI APARARII NATIONALE". Comunicatul este aici http://sindicatulcmd.blogspot.ro/.

  Ia sa vedem, sesizati vreo inadvertenta in comunicat? Eu unul am sesizat o minciuna ... mare. Dogaru, facandu-i statuie fostului ministru, afirma ca fostul ministru "s-a impotrivit Ordonantei 59/2017, ca anticonstitutionala si anti-NATO!" Numai ca Dogaru minte pe față la faza asta! Adrian Tutuianu atat de tare s-a impotrivit OUG 59/2017, incat a ... contrasemnat-o! Dogaru uitand ca orice ordonanta are la sfarsit, trecut in clar, semnatarul si contrasemnatarii. A se vedea aici https://lege5.ro/Gratuit/ge3dqmrzgi4q/ordonanta-de-urgenta-nr-59-2017-privind-modificarea-si-completarea-unor-acte-normative-din-domeniul-pensiilor-de-serviciu, unde ordonanta este semnata negru pe alb in afara de premier, de niste ministri printre care si ... ministrul apararii. Ca atare, Dogaru minte ca Adrian Tutuianu s-a impotrivit OUG 59/2017. Daca se impotrivea, nu o o contrasemna si ... gata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doaga Ru(sia) este un propagandist de partid, un agent pesdist sub acoperire, un papusar care-si joaca bine rolul. Hai, treaca, mearga, dar argintii aia i-or ajunge de cateva baterii de vodca ruseasca? Partz!

   Ștergere
  2. Dar..., A fost printre inițiatori, kiar!

   Ștergere
  3. @ Cornelius Flavius Ifrim 7 septembrie 2017, 22:36. Iti sugere sa iti revizuiesti intreaga conceptie. Nu exista Doaga Ru(sia), propagandist PSD sau PDL si nici alte doctrine. Exista doar hoti de bani si atat! Cu cat tai mai mult de la buget, indiferent sub ce forma ... cica investitii in sali de sport, rachete etc. Mereu banii cuveniti tie, ajung la ... altcineva. Si in mod paradoxal, acesti bani NU au ajuns si NU ajung la rusi! Ci la altii! Partidele sunt doar ... intermediari ... comisionati ... la greu!

   Domnule! Pă bune, acum! De ce te plangi de pensie? Nu esti fericit ca din ea, PDL caruia candva i-ai adus osanale, ti-a cumparat ... F-16? Iar acum PSD iti face ... scut? Un leu de la tine, 2 de la mine, 3 de la Mares,4 de la T2 ... uita asa fac altii ... punga mare! Si asa s-a ajuns la "Jos pensiile militare"! Rusii nici macar un cent de o vodka nu au primit, ci ... altii!

   Ștergere
  4. Domnule R nu respectati drepturile constitutionale ale cetatenilor. Pai de ce de la domnul Cornelius 1 leu iar de la T2, 4 lei? Pai e corect asa? Glumesc. Serios, din pacate, aveti dreptate. Dar, asa cum s-a mai intamplat, conducerea politica, trateaza Armata cu dispret exact cand Romania e la ceas de cumpana. Respectivii se considera acoperiti... membru NATO, membru UE, bla, bla, bla..., fara sa tina cont de ce s-a intamplat cu aliantele pe cre Romania le-a avut inainte de fiecare din cele doua conflgratii mondiale. Cand va incepe "scandalul" fiecare are grija de el si sacrifica tot ce nu e in raspundrea lui. Asta e adevaratul motiv pentru care, Romania se poate lauda doar cu numarul victimelor. Cu asta s-au invatat politicienii nostrii. Va amintiti de 1989? 60.000 de morti declarau noii conducatori ai Romaniei? Stabilisra numarul si asigurau toate conditiile realizarii planului. Noroc ca generalul Gusa si alti conducatori ai Armatei nu au pus botul. Pentru un viitor conflict, acesti smenari pregatesc terenul pentru realizarea unui numar cat mai mare de morti si raniti di randul Armatei. Bineinteles ca vor avea grija ca "specialistii angajati din surse externe" sa fie feriti de necazuri, astia nefiind altceva decat metrese si neamuri bagate in Armata numai pentru capatuiala. Mi vorbim...

   Ștergere
 4. Chiar asta spuneam si eu pe blogul lui Huhu ! Majorarea SF CU 15% aduce, in majoritatea cazurilor, cresterea pensiilor cu....ZERO LEI ! Toate bune !

  RăspundețiȘtergere
 5. Ministrul de justitie toderica tudorel n-a semnat oug 59/2017, cu toate ca era obligat dupa lege s-o faca, pt ca trebuie s-o puna-n aplicare pt personalul auxiliar din instante si pt functionarii cu statut special din administratia penitenciarelor. Asta&i ficior, nu tutuianu.

  RăspundețiȘtergere
 6. Am inteles ca Actualizarea pensiilor militare cu 15%, in cele mai multe cazuri, nu va acoperii indexarile de 5% plus 5,25%...si eventualele cresteri vor fi foarte mici..!
  Este bine totusi ca vom primi noi Decizii pe care sigur le vom contesta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii pt. cine este bine? Pentru camatarii de partid si de stat! Cand vor frige niste decizii de actualizare ... pe minus, si vor infige niste morcovi ... in .. ur. Cum ca se putea si mai rau decat pastrarea cuantumului mai avantajos! Ba mai mult! Daca revin vremurile sectantilor portocalii, astia NU iti lasa nici un cuantum mai avantajos. Ci fac cum au mai facut! Taie ...

   Totul este o propaganda juridico-financiara de cel mai prost gust! Astia au scoala ... maselor! Si stiu ca pot face orice, pana romanu' nu se enerveaza, ia lopata si le frige ... la propriu, cateva cazmale la ceafa! Iar romanu' prost de bun simt ce are, se lasa si mai ... ...utut! Pana la un moment dat zice STOP, GATA - mi-a ajuns la os. De cele mai multe ori - asa cum demonstreaza istoria, cam prea tarziu!

   Ștergere
 7. Pt mosmartin16
  Va rog sa dati un exemplu de actualizare pt un ofiter ci IC, SM si cateva sporuri uzuale.
  Va multumesc anticipat.
  Ce mai zice olguta din neamul Fratilor Buzesti.
  De data asta-s de acord cu mititica, la stat si sfat.
  Nu se mai pot cumula pensi speciale.
  A dat exemplu cu un magistrat militar care dupa pensionare se angajaza ca functionar parlamentar parlamentar. Nu poate avea si pensie de magistrat si de functionar militar.
  Consecinte pt pensionarii militari:
  - dispar pensiile speciale de creator, ero sau participant in revokutue, parlamentar, etc,

  RăspundețiȘtergere
 8. Directorul CPS sugerează ca domniile lor vor sa majoreze cu 15% exclusiv solda de funcție si sa păstreze cuantumurile celorlalte elemente ale bazei de calcul, deși in in realitate aceste elemente sunt rezultatul raportării la solda de funcție. Sunt absolut convins ca acel domn, directorul CPS, știe ca este ilegal sa procedeze in maniera enunțată si pentru a se disculpa ne emite câte o decizie de așa zisa actualizare, oferindu-ne posibilitatea contestării in instanța si obținerii pe aceasta cale a drepturilor cuvenite.
  Surprinzător ca niciun exponent al ANCMRR nu l-a întrebat dacă domnia sa considera legitim astfel de mod de calcul, fapt ce ma duce cu gândul la ipoteza ca decizionalii Asociației sunt părtași la aceasta crasa ilegalitate si i-au oferit posibilitatea elucubrarii inepțiilor. Actualizarea pensiilor militare se impune a fi realizată conform legii asemenea recalculării, unde solda de funcție sa fie cea majorată cu 15% iar restul elementelor raportate la aceasta in procentele deja cunoscute. Dacă vor proceda altfel, CPS vor pierde pe banda rulantă procesele intentate de către pensionari!😡

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da ... dar sistemul castiga din tergiversari, minim 2 ani. Iar dupa ce ai castigat, baga ordonanta camataresca sa iti dea drepturile in urmatorii 5 ani, de la data obtinerii HJD. Se stie 5% in primul an si ultima transa si cea mai consistenta in anul 5. Plus 2 ani de procese, 7 ani ..ututi din viata! Sistemul oricum castiga, peste 7 ani, generatii jntregi vor fi oale si ulcele.

   Ștergere
  2. Clasat!
   Furt pe fata, dar cu legi (skioape) în mână. Aici nu este prostie ci mojicie și nesimțire!

   Ștergere
 9. Pt Dl Pop Iuliu
  Parerea mea este ca n-au nici o sansa nici contestatiile nici actiunile in instanta.
  Pt ca 15% se aplica la solda de functie, solda de functie definita in cf cu anexa 2/M25/2017 cf legislatiei in vigiare la data intrarii in vigoare a legii 152/2017, adica legea 284/2010. Vezi h3 de la subsolul anexei 1b
  Din M25.
  In solda de functie intra:
  - Cf*VRS+SM+SpDisp+anumite sporuri: fidelitate si confidentialitate
  Sunt aceleasi sporuri care au intrat si la recalcularea pe art 109 si 110/legea 223/2015
  Nota: distinsii domni de la Campia Turzii, vorbesc si de lucrari de exceptie, sp de clada etc. Eu nu sunt de acord cu lucrul acesta. Ati auzit ce a spus pensionarul de la CPS: fara exceptie, adica fara spor pt lucrari de exceptie.
  Solda de functie compusa, majorata cu 15%, mai atrage unele mariri, nesemnificative cand se calculeaza compensarea contributiei individuale la buget.
  Celelalte sporuri, ce nu intra in solda de functie, gradatiile si indemnizatia de comanda raman ca suma, nu ca procent, identice cu cele din decizia de recalculare.
  Solda de grad se calculeaza cf gradului la trecetea in rezerva.
  Pensia actualizata, este mai mica decat cea de pe cuponul de azi, se pastreaza in plata cea de azi.
  Eu spuneam la 100% dar la toti creste baza de calcul.
  Nu se ia in calcul nici indexarea din 2026 nici cea din 2017
  La cine creste mai mult BC fata de cea de la recalculate ?
  La cei care n-au elemente care nu se majoreaza:
  - sporuri, cu exceptia celir ce intra in solda de functie
  - IC si gradatii putine.
  Pensionarul de la CPS a avut glume in program cand vorbea ca emit decizii la toti si legea nu-i obliga la acest lucru.
  Aceste decizii se emit pt ca noua BC actualizata, este piesa de rezistenta a noilor reglementari a pensiilir militare, pt ca nu se renunta la pensiile militare, dar vor suporta modificari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amestecam cumva L223 cu LSU?....nu este corect sau cuser!

   Ștergere
  2. Spuneti ca "In solda de functie intra: Cf*VRS+SM+SpDisp+anumite sporuri: fidelitate si confidentialitate". Tocmai ca "anumite sporuri: fidelitate si confidentialitate" intra doar la cei care le-au avut, pentru ca aceste sporuri s-au dat in mandatul lui basescu (o compensare a taierilor de salarii). Domnii din cele 8 structuri din domeniu SN au uitat ca in metodologia de calcul sa aplice la toata lumea sporurile cu caracter permanent !!!! Asa s-a ajuns ca un subofitersa aibe o pensie mai mare ca a unui ofiter !!!! Exemplu : sporul de informatii clasificate aplicat doar dupa 2007 !!!! Cei care au lucrat pana in 2007 nu beneficiaza la recalcularea pensiei de el !!!!!!

   Ștergere
  3. Sunteți scandalizat de posibilitatea ca un subofițer să aibă salariu (pensie) mai mare ca al unui ofițer. Vă recomand să nu fiți... scandalizat... există situații și situații.

   Ștergere
 10. dar cu urmasii care au pensii mici .ce fac_? prin recalculrea asta sant mai rau decat ceapistii

  RăspundețiȘtergere
 11. Mai tovarasi, daca pensia rezultata din recalculare va fi mai mica veti ramane cu aceea de azi...asa ca....

  RăspundețiȘtergere
 12. Stimati domni,

  Nu mai inteleg nimic.
  Rog colegii specialisti sa dea un exemplu de calcul clar, pe cateva situatii ipotetice, dar cu character general.
  Legile si in general actele normative trebuie concepute astfel incat sa fie intelese de populatie, altfel ramanand inaplicabile.

  Cu multumiri anticipate.

  RăspundețiȘtergere
 13. Dle Tehnocrat, probabil sa aveti dreptate( cam acelasi lucru sustine si Directorul CPS)..! Este posibil ca si Procentele pentru SM si ID sa fie actualizate la nivelul actual de 20% si 25% ?
  Daca aveti dreptate, incercati sa asezati elementele de mai sus intr o formula de calcul..!

  RăspundețiȘtergere
 14. R -26500,
  macar sa fie cateva zeci de mii de esalonari din astea pe 5 ani, dar cati dau in judecata. 99 % din pensionari si acum cred ca armata este corecta cu ei.

  RăspundețiȘtergere
 15. DL MISA de la finante a Zis ca norma de hrana pentru militarii activi sa nu se mai dea in avans , deci militari sa ia mancare pe datorie , CAM ASA .VAI DE CAPUL LOR , DL TUTUIANU A PLECAT CA A VAZUT CA SE CONFRUNTA CU NISTE PROSTI

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mai plange dupa Tutuianu! El a contrasemnat OUG 59/2017 prin care ti-a inghetat pensia pe viata.

   Ștergere
 16. Un ex concret de fctie din comanda unei structuri militare.
  Se folosesc datele din deciziile de recalculare primite.
  Se calculeaza cresterile datorate legii 152/2017 pt fiecare luna din BC, si se face media celor 6 luni.
  Se folosesc sumele, nu procentele.
  Din decizia de recalculare:
  a=889 lei (corespunde Cf=4,5)
  e=178 (corespunde la SM=20%)
  f=625 (corespunde la sporul de dispozitiv 25%)
  Gradul detinut la pensionare egal cu gradul functiei din lunile alese pt BC
  1. Se calculeaza SFspor=suma sporurilor care intra in SF. SF=cuantumul compus actualizat al soldei de functie, din decizia de recalculare. in exemplul dat SF=2160
  SFspor=SF-SF1
  SF1=a+e+f=889+178+625=1692
  SFspor=2160-1692=468
  Obs 468 reprezinta suma sporului de confidentialitate din anexa 1 pct 5 Detalierea elementelor de la litera g. Acest spor s-a introdus in decembrie 2006.
  2. Se majoreaza SFspor si SF1 cu 10% datorita M25/2016+legea 293/2015 si rezulta:
  SFsporm=468*1,1=515
  SF1m=1692*1.1=1861
  3. Se aplica 15% prevazut in legea 152/2017 si rezulta cresterile:
  Spor15=515*0,15=77
  F15=1861*0,15=279
  4. Se aplica compensarea contributiei individuale la buget
  Spor15CCIB=1,125*77=87
  F15CCIB=1,96548*279=297
  5, Rezulta cresterea totala a BC pt luna aleasa
  87+297=384
  Obs. In decizia de recalculare era 5911 dupa actualizare devine 5395.
  Sumele sunt brute. Nu se mai apkica nici o indexare. Suma actualizata 5395 nu compenseaza cele doua indexari din 2016+2017 asa ca se pastreaza in plata ce este acum. Mare atentie, baza de cakcul pe luna aleasa, duoa actualizarea pe legea 152/2017 este de 5395 chuar daca se pastreaza in pkata cuantunul actual rezultat prin cele doua indexari din 2016 si 2017.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu scuzele de rigoare, o mica rectificare: in decizia de recalculare, BC=5011
   BC actualizata cf legii 223/2015+legea 152/2017 este cu 539/5011=7,66%.
   Deci pensia militara de stat a crescut cu 7,66%, procent insa insuficient sa acopere ceke 2 indexari din 2016 si 2017 asa ca se pastreaza in plata cuantumul de dinaintea actualizarii.

   Ștergere
  2. Cele 2 indexari 5% in 2016 si 5,25% in 2017 au crescut cuantumul pensiei cu 10,51%, actualizarea cu 7,66%, deci actualizarea este cu 10,51%-7,66%=2,85% sub cele 2 indexari.
   Obs. Din mai multe calcule, a reesit urmatoarea concluzie: dupa o laborioasa simulare la CPS s-a ales un procent de crestere a soldei de functie cu 15% la activi, procent maxim posibil, asfel incat sa se actualizeze si pensiile militare de stat cu acelasi procent, dar cuantumul actualuzat sa nu depaseasca cuantumul existent in plata, adica efort bugetar la pensii egal cu zero.

   Ștergere
  3. Va fi totusi un efort bugetar pentru cei aproximativ 70% dintre cadre care nu au avut solda de merit...De asemenea ar trebui sa se actualizeze si procentele pentru indemnizatia de comanda si sporul de dispozitiv.Ca sa nu mai spunem de sporul de confidentialitate care apare la activi in 2006...

   Ștergere
 17. Declzia ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Misa, este dezarmanta: ♦ Situaţia de la Ministerul Apărării: „Ce s-a schimbat este faptul că norma de hrană nu se mai plăteşte în avans”.
  Materializarea acestei decizii ii va afecta grav pe militarii cu grade/funcții mici, pentru care cei cca 1000 lei/luna norma de hrana reprezintă 50% din venitul lunar.

  RăspundețiȘtergere
 18. Ca sa nu mai spuna Hagi Tudose ca pensionari militari e multi sa transforme denumirea in solda de rezervist iar pana la trecerea in retragere si scoaterea din evidentele CMZ sa ma dea norma de hrana (M50).De ce? D'aia c-am suportat o viata discriminarile din Statut, si ma decupleaza de omologul activ!

  RăspundețiȘtergere
 19. Sa-i bag in pizda masii.Noua,celor cu barba sura ne serveste Fata Morgana.Din aceasta cauza de azi in colo,pe mine personal, ma intereseaza numai cuantumul cel mai avantajos.
  In alta ordine de idei cer un sfat celor cu experienta in domeniul pistoalelor pentru autoaparare neletale,de preferinta detinatori.Fara cel pe baza de CO2.
  Am niste jegosi care in momentul consumarii de alcool devin periculosi.Exclud pistolul cu glont.Deci cu gaz sau cu bile de cauciuc?Am inteles ca exista si un tip de pistol care foloseste ambele munitii.Astept precizari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe cele cu gaz, poti sa faci ... pipi. Dintre cele cu bile, cele cat de cat mai adevarate sunt Grand Power T12M si Fort 12RM. Mai sunt bune unele rusesti, Baikal le zice, dar nu stiu care model. Astea din urma se pot cumpara si din Bulgaria unde sunt foarte ieftine. http://www.magazin-arme.ro/5-pistoale-cu-bile-de-cauciuc?&orderby=price&orderway=desc

   Da' eu zic sa nu te agiti asa tare. Mai bine cumpara niste spray-uri cu piper si in cateva milisecunde, neutralizezi toata ... carciuma.

   PS: Pe site-ul respectiv, gasesti si pistoale cu glont. Ai dreptul sa le cumperi. http://www.politisti.ro/forums/topic/153-permisul-pentru-arma-letala-cu-glont-documente-si-conditiile-necesare/

   Ștergere
  2. Ice,
   Mai simplu... AG-7, grenade defensive sau de consternație!
   Dar, bata la ceafă sau gaura-n frunte cu 9 mm, este sfântă! Așa și-a făurit USA! 😂

   Ștergere
  3. Iti dau o varianta foarte eficienta. Electrosocul nr. 1 din lume. Nu ai nevoie de autorizatie pt. electrosocuri. Taser ii spune si spre deosebire de alte electosocuri care necesita sa te apropii de tinta, Taser are avantajul ca poti ... lansa cu el. Are cartuse electrice legate cu conector electric http://www.atlantic-shop.ro/170,Pistol-Taser-cu-electrosoc-si-laser.html. Daca ramai fara cartuse, il poti folosi ca un electrosoc normal.

   Tinta cade cade ca si cum ar fi asomizata si 1/2 de ora nu mai misca precis. Suficient cat sa il fereci de membre cu niste soricei banali de plastic si sa il predai ... organelor sau sa il lasi asa legat. Vezi aici ce poate face Taser https://www.youtube.com/watch?v=SMrLp0AOGYo

   Ștergere
 20. @tehnocrat
  Calcule corecte numai ca solda de merit dispare prin aparitia legii 284/2010 ,fiind inclusa in solda de functie,prin urmare coeficientul soldei de functie va fi 5.4 si dispare punctul "e" din decizie.

  RăspundețiȘtergere
 21. Astept solutii de la cei care sunt posesori.De parereri de pe internet sunt satul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu sunt pareri pe internet. Eu am Taser si spray cu piper. Cu primul am dat de proba jos ... ceva de vreo 400 kg greutate, ultimul l-am luat eu in față. Ambele sunt OK. Pistol cu bile nu am, dar sunt denumite de specialisti la misto ... pocnitori, cu exceptia celor 2 de care ti-am zis. Adica pe restul, te ...aci pe ele. De altfel daca ai fist baiet istet, ai realiza si singur ce sa iti alegi. Alea cu bile au niste caracteristici de putere exprimate in jouli. Clar ca la 2-3 jouli cum au majoritatea, nu dai jos nici vrabia, iar daca il folosesti, risti sa o mai iei si pe coaja de la cei enervati ca i-ai ciupit cu niste bilute.

   Cu ocazia discutiei, am vazut cat s-au ieftin pistoalelele cu glont, asa ca daca tot am dreptul, imi trag si eu un Glock. Costa tot cam cat ala nr. 1 cu bile.

   Si daca tot esti asa nehotarat, baga 100 euro la ... negru, si vezi ca prin piata pe la Obor poti sa iti gasesti ce vrei tu ... inclusiv ce ai avut tu in dotare.

   Ștergere
 22. @ Iceparu
  Te fac eu cu un pistol pentru care nu ai nevoie de autorizatie.
  Este dotat cu amortizor si țeavă inversă. Scapi precis de neplaceri si nici nu comiti vreo infractiune.

  RăspundețiȘtergere
 23. @ tehnocrat
  Asta-i viata !
  psd = GHINION
  Sper ca cererea d-voastra de actualizare să fie rezolvata favorabil!

  RăspundețiȘtergere
 24. Din ciclul "Politicienii sunt specialiști în apărare" citiți afirmațiile acestui maimuțoi, ce nu a muncit o zi real și a crescut strâmb!

  https://www.dcnews.ro/mobile/victor-ponta-moment-dramatic-va-spun-un-lucru-pe-care-l-am-trait-pe-pielea-mea_557386

  În afară faptului că el confundă TAB cu MRAP și misiunile la care se pretează, individul confundă Apărarea Națională cu misiunile post-conflict din Afganistan!
  Un lucru devoalează politicianul....fiecare vrea sa cumpere de unde linge clanța!
  SCÂRBOȘII!

  RăspundețiȘtergere
 25. Spray-urile alea nu sunt cu piper, sunt cu ARDEI IUTE! ”Pepper” în limba engleză înseamnă ardei. Deoarece ardeiul iute conține CAPSICINĂ, efectul lui assupra ”organismelor” vii îl bănuiți...Acest tip de spray-uri sunt eficiente inclusiv împotriva urșilor. Dacă ai avut ghinionul să fii ”aghesmuit” cu un spray ca ăsta, 30 de minute ești mut, surd și orb. Este cea mai eficientă metodă de autoapărare, mai ales că nu-ți sunt necesare documente de proveniență sau aprobări. Bașca că datorită volumului redus (unele sunt de mărimea unui ruj de damă), încap și în buzunarul de la piept al cămășii. Căutați pe ”youtube” și vedeți ce dezastre provoacă. Ca aici:https://www.youtube.com/watch?v=Dgj-Fv699Jw sau aici cu ursul: https://www.youtube.com/watch?v=CWnACum4SJs

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil. Multe limbi folosesc aceeasi traducere si pentru piper si pentru ardei. Eu am luat mai demult un jet de ... in față. Te arde efectiv. Si pe față si ochii și caile respiratorii.

   Ștergere
 26. Nu mai deduceti din marirea de 15 % a functiei, indexarea pe 2016 de 5 %,pentru ca legea este destul de clara. Mie imi este frica de altceva, ca marirea de 15 % sa se aplice doar la functie , nu si la elementele care decurg din functie, si atunci sa vezi iar o serie de procese.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba se aplică și la colivă, colaci și prescuri!

   Ștergere
 27. Va fi bine pe "dracu' sa-i pieptene" , acesti penali nenorociti;guru de TR cu karatista lui si cu "inima zburdalnica" nu ne au la suflet si vor face orice ca sa ne jecmaneasca.
  la fiecare noua lege cu implicatii ale pensiilor militare ne-au ciuntit, toti, si PDL si PNL si PSD, astfel:
  -Legea 164/2001, de "bunaciunile " ei au beneficiat doar cei de dupa, 2009 ,la fel;
  -Legea 263 /OG 1 din 2011, la conditii speciale s-au atribuit 50% iar la "alte conditii" tot 50%;
  -Legea 223/2015 baza de calcul micsorata la 65-80%, PS in baza de calcul cu limitare la 100%(deci, din start nu depasea salariul activului ECHIVALENT, caci un col de infanterie nu are cat unul de aviatie, PRIMELE , PREMIILE si multe alte elemente scoase din baza de calcul.
  Noi ramanem si fara speranta atata timp cat nu le bagam pumnul sub nas si situatia internationala nu le deschide ochii pentru a vedea ca Armata are un rol bine determinat.
  Concluzia , trebuie sa ne unim, sa-i arestam pe toti si sa revenim cu picioarele pe pamant cu legi noi si oameni noi nu cu " rotatia culturilor de mediocri si hoti" din politica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. L. 164/2001 NU a diminuat si NU a taiat nici o pensie a celor pensionati anterior. Dimpotriva, le-au crescut pensiile la toti care si-au depus actele. L. 164/2001 a fost lege a PENSIILOR MILITARE.

   2]. Legat de L. 263/2010 - in fapt L. 119/2010, asa este cu grupa AC. Au lasat idiotii 2 grupe cu aceeasi majorare de punctaj. In afara de asta, L. 263/2010 A SCAZUT LA PROPRIU pensiile a cca. 26500 rezervisti.

   In PLUS, L. 119/2010 NU a fost lege a pensiilor militare, ci a unor pensii contributive.

   3]. L. 223/2015. Urmare a modificarilor ulerioare, din pensiile militare NU am mai ramas decat titlul.

   Ștergere
  2. Nu aveau cum sa mareasca la AC cu 100% pentru ca a fost o egalitate de contributii si pe AC si pe S.

   Ștergere
  3. @ Liviu Po 9 septembrie 2017, 21:15. Daca era cap si bunavointa, trebuia sa faca modificarea din ... pix.

   Era chestie de logica elementara si de bun simt elementar: daca la cei din grupa CD au adaugat 25% in plus pt. ca aveau pt. grupa 3 luni in plus la an, la cei din CS au adaugat 50% in plus pt. ca aveau 6 luni in plus la an, CÂT ar fi trebuit adaugat la cei din grupa AC care aveau 12 luni in plus la an? Evident ca 100%! NU poti fenta ca legiuitor realitatea, decat daca esti neam prost, retardat sau rau intentionat!

   A fost sfidatoarea faza aia! 2 grupe DISTINCTE, incadrate cu risc diferit in legislatie, dar cu ... aceeasi majorare de punctaj pt. riscul de munca. La fel cum acum, in L. 223, cand la ambele grupe CS si AC, se scade ... aceeasi varsta de pensionare. Pe bune acum, la un parasutist din AC ii scazi aceeasi varsta de pensionare ca la un contabil din CS?

   Toate legislatia muncii si pensiilor este praf in acest sens. Au preluat niste fixuri de la comunisti si pe care niste comunisti le aplica si azi!

   Ștergere
 28. "Sfertactualizarea" se aplica "tutulor" doar ca va avea efect(pozitiv) doar la vreo 16% dintre pensionari carora le-au crescut pensiile (in majoritate cu cativa creitari-lei gauriti).
  Nu vedeti cat de sumbra si mucegaita este recalcularea pe L223 ;jumulita,razuita si violata, de tot felul de apendice smecheresti inventate de CIUMA ROSIE ---psd cu scopul de a ne sodomiza si "scoate din sistem" , asta pentru a le ramane, lor, banii pentru afaceri necurate si acoperirea promisiunilor fantasmagorice din campanie>> iar ne-au inselat , dar sper sa fie pentru ultima oara. Asa a procedat si Satana politicii romanesti cand a redus salariile cu 25 %, a facut-o ca sa bage milioane de euro in fundul unei tarfulite ieftine, putrezi-le-ar cioantele in puscarii si mine de uraniu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Nu se stie daca crescutii sunt 16% sau 96%. Lipsesc date oficiale
   2]. Si L. 119/2010 a crescut pensiile la majoritatea tot cu cativa creitari-lei gauriti. Ca sunt si unii - extrem de putini, care au facut si ..ula mare, este alta discutie.

   In rest, ramane cum am stabilit! Armata NU va iesi din conul de umbra decat in 2 situatii:

   - razboi;
   - castigarea de catre militari ale unor drepturi si libertati fundamentale egale cu ale civililor.

   Amble variante sunt realizabile si chiar in timp foarte apropiat!

   Ștergere
  2. Fraiereala asta sa stiti, ca e cam globalizata...Parca cineva ar intarata militarii cam peste tot...Americanii au patit-o si ei.Dupa modificarea doctrinei militare in 2015 ,soldatii indiferent de grad din ianuarie 2018 vor primi lunar "retirement military pay" 2% pe an de serviciu,daca au 20 de ani de activitate.Pana acum era 2.5% din salariul de baza fara nici un fel de sporuri.Ei primesc sporurile numai in activitate.La ei prosteala e altfel:ii determina sa cotizeze cu ceva procente din salariu intr-un fond,ceva cum e pilonul II la noi,pentru a beneficia de economiile respective ("gonflate" prin grija unor smecheri care le investesc bani), cand vor iesi din armata cu sau fara beneficii lunare ,economii care nu prea acopera scaderea procentajului cu 0.5% pe an si 10% pentru dreptul de retirement military pay...Ce mai, balamuc.Noua ordine mondiala se pare ca e deranjata de armatele nationale,pentru ca acestea le cam stau in calea tuturor faradelegilor pe care tare,tare de tot le-ar mai face...Totusi sunt prudenti si adopta politica pasilor mici sau a piciorului in usa la cine le permite:mai o privatizare in folosul lor,mai o vanzare de armament...Dupa ei, daca ar fi o armata mondiala de care sa dispuna dupa bunul lor plac ar fi foarte bine,un fel de politie locala aflata in subordinea primarului...Oare ce ar face cei din spatele lui SOROS cu o asemenea armata?Ce-i mai grav e ca au fost cooptate in MARELE PLAN guverne intregi...DOAMNE ajuta!

   Ștergere
  3. @ Liviu Po 9 septembrie 2017, 21:37. Ce NU ai inteles exact din democratia americana, este urmatorul lucru: sistemul va fi aplicat (daca va fi aplicat) EXCLUSIV militarilor care VOR URMA sa intre in sistem! Nici macar celor care sunt acum in sistem, ci doar celor care VOR INTRA IN SISTEM!

   Americanii NU au modificat niciodata retroactiv un drept acordat. De exemplu, si la acest moment exista 2 moduri diferite de calcul, functie de legislatia existentta la data intrarii fiecaruia in sistem. La unii - pensia se calculeaza pe baza ultimei solde, la altii - pe baza mediei ultimelor 36 solde. Fiecare in functie de ce contract a semnat la data intrarii in sistem! Asta este democratie adevarat! Nu ca la noi, unde idiotii modifica conditiile de pensionare ... dupa ce ai iesit din sistem!

   Ca fapt divers, pensia militara la americani s-a acordat initial pt. ... 5 ani vechime, apoi pt. 10, apoi pt. 15. De ceva vreme pt. 20 ani vechime. Mai mult, cand era 5 sau 10 ani vechime (numai veteranii din WW2 mai pot avea o astfel de pensie), procentul era undeva intre 10-15% pt. fiecare an in serviciu. Niciodata cand s-au schimbat ulterior legile, nu s-a atins nimeni de dreptul castigat al celor deja pensionati. Asa si acum! Daca va fi 2%, aceasta va fi legislatia ce se va aplica in cunostinta de cauza, celor care urmeaza sa se inroleze sub arme.

   Ca amanunt! Multi dintre mioriticii nostri, NU au inteles cum vine faza cu 2.5% pt. fiecare an in serviciu militar (asa cum este acum)! Cica ar fi putin 2.5% ... ca abia dupa 40 ani de serviciu, ai ajunge la o pensie de 100% (adica cat solda)! Si dupa 20 ani ai avea abia 50% din solda si dupa 30 ani avea 75% din solda! E putin pe dracu'. Pt. ca americanii NU au acelasi sistem de salarizare/pensionare ca la noi! Ma refer la grupa de munca! La noi, esti incadrat in grupa de munca in activitate, dar iti este platita doar la ... pensie! Ca le nebuni! Deci, risti in activitate, iar riscul iti este remunerat doar la pensie. Smecheria de la noi este de ... acat! Daca sistemul ar remunera grupa de munca IN ACTIVITATE, aceasta s-a regasi automat si la pensie! Deci, omul ar castiga si IN ACTIVITATE, nu doar la pensie! Sa ne gandim ce inseamna: pt. grupa CD ar trebui acordate SALARII cu 25% mai mari, pt. CS cu 50% mai mari si pt. AC cu 100% mai mari! Salarii care automat s-ar regasi si la pensii! Insa la noi sistemul ... pacaleste lumea cu plata grupei de munca doar la ... pensie! De ce? Simmplu! Este mai economic sa platesti cativa ani de grupa - cat mai traieste omul, DOAR la pensie, decat sa ii platesti grupa 20-30 ani, persoanei cat este IN ACTIVITATE!

   Revenind la americani! La ei, grupa este platita dupa cum este normal ... IN ACTIVITATE! Si automat se regaseste si la pensie! Ce inseamna asta? Este evident ca 2.5% pt. 20 ani vechime - raportata la o solda CU TOT GRUPA REMUNERATA SI CARE POATE DUBLA SOLDA, este ... pensie de pensie! Si cu 2% chiar, ar iesi tot ... pensie de pensie!

   Asa ca sa NU ii plangem noi pe americani, ci pe ... noi. Ca fapt divers, suntem singura tara cu pensii cica ... militare, dar la care NU este stabilit procent pt. fiecare an in serviul militar. Nici NU are cum sa fie stabilit, cat timp la stabilirea unei pensii militare, in loc sa se ia in calcul vechimea EXCLUSIVA in serviciul militar, se ia un calcul o vechime hibrid: 25 ani asa generic in munca, din care minim 15 in serviciul militar. M-am fortat o data sa atribui un procentaj pt. fiecare an de serviciu militar si mi-a dat chinut abia ... 1,66% la fiecare an in serviciu militar. Iar polonezii au ... 5% pt. fiecare an in serviciu militar!

   In sfarsit, ultima lege despre pensiile militare este o ... prastie de lege! Acordand pensii NU doar pt. vechimea in serviciul militar, ci si in serviciul ... civil (politistii si cei de la penitenciare sunt civili, nu sunt militari). Nici macar asta NU au inteles mioriticii nostri, ca o pensie militara poate fi acordata oricarui cetatean, dar EXCLUSIV pt. vechimea in serviciul militar. Si asa s-a ales praful de tot conceptul!

   Ștergere
  4. Militari sunt doar acei combatanți recunoscuți internațional și care se supun tratatelor internaționale privind forțele combatante!
   A se documenta ce și cum se raportează....și mai ales ce forțe și locuri sunt inspectate periodic!
   ....restul este gargara de partid,....sau națională!

   Ștergere
  5. @r
   Da,exista un "blended time",in care cei care s-au inrolat in armata in urma cu 12 ani pot opta intre cele doua sisteme.Prin urmare cei care s-au inrolat in ianuarie 2006 pot opta pentru 2% sau 2.5%.In rest e tacere.Militarii de la ei nu agreaza denumirea de pensie ci o vad mai mult ca pe o renta (retirement military pay),termen pentru care am militat si eu ,inaintand si un proiect de lege in acest sens doamnei avocat care bantuia trimisa de minister prin teritoriu pentru elaborarea unei legi a pensiilor militare,eu incercand sa-i conving ca trebuie elaborata legea rentelor militare si asta in 2012. De asemenea am incercat sa le demonstrez ca din punct de vedere juridic am fi fost mai bine aparati de codul civil in calitate de debirentieri,decat suntem acum in calitate de pensionari.

   Ștergere
 29. DORIM ORDINE SI DREPTATE IN SISTEMUL DE PENSII MILITARE ALTFEL URMEAZA O MARE REVOLTA...

  In concluzie, solutia este una singura>>>pe 7 octombrie , sambata sa iesim in strada cu gand de a nu renunta pana nu ni se dau drepturile conform cu tarile NATO si UE, bineinteles la paritate in functie de economia fiecaruia.
  Exemplu ;Germania are pensia medie la militari 4000 euro iar salariul mediu brut este de 3612 euro, deci pensia medie reprezinta 1,107 din SMB
  In RRomanika:Pensia medie la militari este de 3300 lei la un salariu mediu brut de 3327 lei, mai mica cu 0.008.
  Comparand cu Germania pensiile militarilor romani sunt cu 11.5% mai mici dar, cu un "dar" destul de interesant si anume
  Diferentele de pensii de la noi nu sunt intr-o anumita progresie , in functie de grade si functii ci sunt ampulea, in functie de alte criterii( data iesirii la pensie) iar raportele in loc sa fie subunitare de la un grad la altul sunt supraunitare.
  Daca s-ar incerca o ordine fireasca si fara discriminari, de la sooldat la general am avea pensii intre 2000 la soldat si 13500 la cel mai mare general, marja dintre grade fiind cam de 600 lei(asta fiind o medie) , astfel un maior ar avea cam 7200 lei pe luna iar un colonel 8400.
  Incorectitudinea, incompetenta , reaua vointa si discriminarea ne-au adus la situatii dintre cele mai jalnice si asta pentru a ne umili si dezonora.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O revolta va urma in proportie de 100%. Din diverse motive si care exceleza dincolo de armata. Cel mai banal motiv este ca aceasta are intotdeauna un caracter ... ciclic.

   Legat exclusiv de armata? Da - s-a ajuns la o situatie cu adevarat exploziva. Intr-adevar, lucrurile pot degenera la cea mai simpla scanteie, fulgerator. Este clar ca s-a ajuns la o ură generalizată contra intregii clase politice! Stii cum este cu scanteia? Depinde doar de unde pleaca, pt. că ura contra clasei politice mocnește cel mai acerb, in cadrul ... populației!

   Ștergere
  2. Ura mea impotriva clasei politice, mai ales actuale, nu are margini! Avem o opozitie slaba, lasa, promiscua si care s-a inhaitat in distrugerea Armatei cu puterea fascistoida! Nu mai avem sperante in absolut nimei, dar absolut nimeni! Se mimeaza din dreapata politica o foarte slaba atitudine, dar sunt incardasiti cu puterea in ilegalitati la adresa noastra, si m-am decis sa-i cataloghez pe toti niste dusmani de moarte ai Armatei, la care interesul egoist personal, primeaza cu nerusinare!

   Ștergere
  3. Principala problema consta in faptul că opoziția politica, în totalitatea ei, este necredibilă!

   Ștergere
 30. Pe Huhurez.com am spus ...poate prea mult despre "prof.univ.dr.docent" din ANCMRR ! ROG ANALIZA !!! Tot binele !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai tânăr fiind, eu nu știu unde și ce a predat Iliescu?
   Mă poți lumina?

   Ștergere
 31. Intr-una din zilele insorite ale lui Ianuarie 2015 un batran se apropie de intrarea in Palatul Cotroceni. Se apropie de ofiterul de garda si ii spune: - As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu. Ofiterul il priveste bland pe batran si ii spune: - Domnule, Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici. Batranul ii spune ca e in regula si se indeparteaza incet de intrarea in Palat. A doua zi acelasi batran se indreapta catre intrarea in Palatul cotroceni si se adreseaza ofiterului de garda (acelasi din ziua precedenta): - As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu. - Domnule, asa cum v-am spus si ieri, Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici. Batranul ii multumeste si pleaca incet spre locuinta sa. A treia zi batranul se duce din nou la intrarea in palatul Cotroceni si se adreseaza aceluiasi ofiter: - As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu. Iritat, ofiterul se incrunta usor la batran si ii spune: - Domnule este a treia zi consecutiva cand veniti aici si cereti sa vorbiti cu Basescu. V-am spus deja ca Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici. Nu intelegeti? - Ba inteleg foarte bine, insa nu ma mai satur sa aud asta. Ofiterul ia pozitia de drepti, il saluta respectuos (ca pe un superior) si ii spune batranului: - Atunci ne vedem maine, domnule!

  RăspundețiȘtergere
 32. Actualizari de pensii la care sa rezulte un cuantum actualizat , mai mic decat cel in plata s-au mai produs pe legea 19/2000 si 263/2010 si se vor mai produce in sistemul civil de pensii pe legea 263/2010.
  In toate situatiile, s-a pastrat in plata cuantumul avantajos, adica cel dinaintea actualizarii, dar a avut loc o inghetare a pensiilor pe o anumita perioada .Asa zice legea 263/2010 art.169 al(5).
  Asa ca, eu anticipez urmatoarele: indexarile ulterioare ca urmare a aplicarii art.59/legea 223/2015 +oug 59/2017 se va face la cuantumul actualizat al pensiei militare de stat rezultat in urma aplicarii art.60/legea 223/2015+legea 152/2017.
  Acesta ar fi singurul motiv pt care se emit decizii de actualizare la toti pensionarii militari existenti in plata, la data intrarii in vigoare a legii 152/2017.

  RăspundețiȘtergere
 33. PENSII MILITARE CALCULATE CORECT

  1.SEF STAT MAJOR =13.500
  2.GENERAL =12.860
  3.GENERAL LOCOTENENT=12.200
  4.GENERAL MAIOR=11.540
  5.GENERAL BRIGADA=10.880

  DIFERENTA INTRE GRADE =660

  6.COLONEL=10.280
  7.LOCOTENENT COLONEL=9680
  8.MAIOR=9080
  9.CAPITAN=8480
  10.LOCOTENENT=7880
  11.SUBLOCOTENENT=7280
  12.SUBINSPECTOR DE POLITIE=6680

  DIFERENTA INTRE GRADE =600

  13.PLUTONIER ADJ PRINCIPAL (MM PR.)=6280
  14.PLUTONIER ADJ.(MM CL.I)=5880
  15PLT.MAJ(MM CL.II)=5480
  16.PLUTONIER(MM CLIII)=5080
  17.SERGENT MAJ.(MM CL IV)=4680
  18. AGENT SEF PRINCIPAL DE POLITIE=4280
  19.AGENT SEF DE POLITIE=3880
  20.AGENT POLITIE, SERGENT, (MM CL.V)=3480

  DIFERENTA INTRE GRADE =400

  21.CAPORAL CL.I=3230
  22.CAP CL.II=2980
  23.CAP. CL.III=2730
  24.FRUNTAS=2480
  25.SOLDAT=2230

  DIFERENTA INTRE GRADE =250

  Acestea sunt valori de referinta, in functie de arma si alte criterii pot exista diferente dar nu la valori mari (+/- 10%)

  RăspundețiȘtergere
 34. Mai in varsta fiind,nici eu nu stiu unde si ce a predat Iliescu?Constat ca in 1990 era colonel.

  RăspundețiȘtergere
 35. Greu, foarte greu! Noi cu noi - jale! Noi cu ei - dezastru! E cineva care e capabil sa coaguleze treaba? In rest, ne pierdem toti dintii dand din falci, degeaba!
  http://asociatiaofiterilor.wixsite.com/acasa

  RăspundețiȘtergere
 36. "Soldatul Florin Biter este liderul de tinerețe al batalionului vrâncean din Afganistan. El a împlinit 21 de ani în urmă cu mai puțin de o lună, pe 15 august, cu câteva zile înainte de a pleca în teatrul de operații. Anul trecut, s-a înscris la Academia Militară, însă a fost admis la cursurile cu taxă. Nu și-a permis acest lucru, astfel încât a renunțat și acum a ajuns în Afganistan, unde îndeplinește misiuni de escortă."
  https://www.agerpres.ro/social/2017/09/07/cei-mai-tineri-militari-romani-din-afganistan-au-21-de-ani-si-impresioneaza-prin-curajul-lor-20-08-49
  ...cursuri cu taxa la Academia Militara?
  Cred ca in tara asta sunt multe lucruri de pus la punct...si multe, vad ca "aluneca" in atributiile organismelor militare - dar cine s-o faca?

  RăspundețiȘtergere
 37. SGP

  Funcţii corespunzătoare gradului de caporal cls I – 2018 – 1996 lei, 2019 – 2338 lei, 2020 – 2705 lei, 2021 – 2949 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de caporal cls a II-a – 2018 – 1947, 2019 – 2289 lei, 2020 – 2656 lei, 2021 – 2900 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de caporal cls a III-a – 2018 – 1882 lei, 2019 – 2224 lei, 2020 – 2591 lei, 2021 – 2835 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de fruntaş – 2018 – 1849 lei, 2019 – 2149 lei, 2020 – 2558 lei, 2021 – 2802 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de soldat – 2018 – 1817 lei, 2019 – 2159 lei, 2020 – 2525 lei, 2021 – 2770 lei

  Prin studiul prezentat de mine vreau sa subliniez impartirea incorecta a banilor de pensii si salarii pe categorii de militari si nu este corect deoarece nimeni , dar absolut nimeni nu are aportul hotarator in ducerea unor actiuni de lupta, ci , doar impreuna , toate 'rotitele" trebuie sa functioneze.
  Exemplu ; daca soldatul , fochist, nu aprinde focul sub cazane le ora stabilita, cadrele , pilotii care vor veni la masa de dimineata nu vor putea servi masa si zborul va fi compromis iar atacul diviziei asupra unui obiectiv nelovit de aviatie nu va avea sorti de izbanda, etc.

  RăspundețiȘtergere
 38. Vă prezint mai jos, toate categoriile militare şi din poliţie, cum sunt prevăzute în documentele Ministerului Muncii.

  Şeful statului Major General, directorul SRI – 2018 – 9857 lei, 2019 – 9939, 2020 – 10.020 lei, 2021 – 10.265 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de general, amiral, chestor general de poliţie, directorul Administraţiei Penitenciarelor: 2018 – 7.902 lei, 2019 – 7984 lei, 2020 – 8065 lei, 2021 – 8147 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de general locotenent, viceamiral, chestor şef de poliţie – 2018 – 7.902 lei, 2019 – 7984 lei, 2020 – 8065 lei, 2021 – 8147 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de general- maior, contraamiral, chestor principal de poliţie – 2018 – 7576 lei, 2019 – 7658 lei, 2020 – 7.739 lei, 2021 – 7821 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de general de brigadă, gemeral de flotilă aeriană, contraamiral de flotilă, chestor de poliţie – 2018 – 6925 lei, 2019 – 7006 lei, 2020 – 7.088, 2021 – 7169 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de colonel, comandor, comisar şef de poliţie – 2018 – 6517 lei, 2019 – 6.599 lei, 2020 – 6680 lei, 2021 – 6762 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de locotenent-colonel, căpitan-comandor, comisar de poliţie – 2018 – 5540 lei, 2019 – 5621 lei, 2020 – 5.703, 2021 – 5784 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de maior, locotenent-comandor, subcomisar de poliţie – 2018 – 4847 lei, 2019 – 4969 lei, 2020 – 5051 lei, 2021 – 5132 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de căpitan, inspector principal de poliţie – 2018 – 3.747 lei, 2019 - 4073, 2020 – 4.399 lei, 2021 – 4725 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de locotenent, inspector de poliţie – 2018 – 3503 lei, 2019 – 3910 lei, 2020 – 4236 lei, 2021 – 4318 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de sublocotenent, aspirant, subinspector de poliţie – 2018 – 3259 lei, 2019 – 3747 lei, 2020 – 4073 lei, 2021 – 4.155 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de subinspector de poliţie debutant – 2018 – 2257 lei, 2019 – 2680 lei, 2020 – 2933 lei, 2021 – 3177 lei.

  Subofiţeri şi maiştri militari

  Funcţii corespunzătoare gradului de maistru militar principal, , plutonier adjutant principal / şef – 2018 - 2770 lei, 2019 – 3259 lei, 2020 – 3585 leu , 2021 – 3422 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de maistru militar cls1 / plutonier adjutant 2018 – 2688 lei, 2019 – 3177 lei, 2020 – 3446 lei, 2021 – 3.405 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de maistru militar cls a II-a / plutonier major – 2018 – 2452 lei, 2019 – 2851 lei, 2020 – 3104 lei, 2021 – 3275 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de maistru principal cls a III-a / plutonier – 2018 – 2354 lei, 2019 – 2770 lei, 2020 – 3022 lei, 2021 – 3226 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de maistru militar cls a IV-a / sergent major – 2018 – 2305 lei, 2019 – 2729 lei, 2020 – 2965 lei, 2021 – 3210 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de agent şef principal de poliţie (şef de formaţiune) – 2018 – 3381 lei, 2019 – 3829 lei, 2020 – 4.155 lei, 2021 – 4236 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de agent – agent –agent şef de poliţie – 2018 – 3259 lei, 2019 – 3747 lei, 2020 – 4073 lei, 2021 – 4155 lei

  Funcţii corespunzătoare gradului de maistru militar cls a V-a, sergent, agent de poliţie – 2018 – 2183 lei, 2019 – 2607 lei, 2020 – 2884 lei, 2021 – 3128 lei

  RăspundețiȘtergere
 39. Excelenta emisiune la B1 cu Gl. Pinta și col. Petrescu!

  RăspundețiȘtergere
 40. CS Dinamo fără comandant. Monica Iagăr s-a pensionat la 44 de ani şi prinde ultimul tren al pensiilor speciale. Surse: fosta atletă trece de la 8.000 de lei salariu la 12.000 de lei pensie !!!!!! Realizati ca fata asta nu are nici scoala ....nici....dar are grade ....

  RăspundețiȘtergere
 41. VIITORUL MINISTRU AL APARARII NATIONALE

  MIHAI WEBER

  Experienţa profesională
  2012 - prezent DEPUTAT
  1993 -2012
  Funcţia sau postul ocupat DIRECTOR
  Principalele activităţi şi responsabilităţi COORDONARE ACTIVITATE SOCIETATE
  Numele şi adresa angajatorului SOCIETĂŢI COMERCIALE
  Tipul activităţii sau sectorul de activitate MANAGEMENT
  1989-1993
  Funcţia sau postul ocupat INGINER
  Principalele activităţi şi responsabilităţi COORDONARE ACTIVITATE SECTIA MONTAJ
  Numele şi adresa angajatorului SC MIRFO SA, TG-JIU, GORJ
  Tipul activităţii sau sectorul de activitate SECTIA MONTAJ

  Bravo domnilor ,bine ca nu puneti un mamos la aparare, sau ,mai bine ,pe... Pomohaci
  Iar ne vor fi aparate interesele ,oare suntem blestemati sau se vrea distrugerea Armatei?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crezi ca-i intereseaza pe astia daca omul e pe felie?Il pun acolo de umplutura.Fie o recompensa pt.ca nu a stranutat in front,fie"preten",nas,finut,fie si-a scos nevasta la inaintare.Cam asta este la ministri de la MApN.

   Ștergere
 42. cat am fost in activitate am fost un ghimpe pt acesti bosorogii dIN ANCMRR, mari comandanti de osti ,ei si acum viseaza la gradele ce le au avut ,uni dintre ei nici nu pot iesi pe strada pt ca ar fii scuipatii in bot,in sfirsit uni dintre noi s au trezit la realitate , dupa ce treci in rezerva esti un simplu cetatean si cam atat.....dar cu obligatii militare.pt colegii din activitate trezitiva sau vai de voi la batranete ca si noi

  RăspundețiȘtergere
 43. Deci se vede limpede ca excluderea actualizarii coroborata cu aplicarea indexarii este favorabila celor care au obtinut superpensii pe LEGEA Boc/Basescu. Daca se aplica invers, adica actualizare si se renunta la indexare nu se mai aplica majorari respectivelor pensii, iar pensiile in plata calculate cf l 223 se actualizau functie de solde.. E greu de explicat ce doresc stapanitorii nostrii. Una zic (eliminarea inechitatilor)si alta fac (mentinerea lor).

  RăspundețiȘtergere
 44. PROPUS MINISTRU LA APARARE

  GABRIEL VLASE

  -Sa fie numiti ,peste tot, numai oameni dupa chipul si asemanarea noastra (Dinastia Teleormanika)

  Gabriel Vlase: omul lui Viorel Hrebenciuc, pasionat de servicii secrete si siguranta nationala

  Proaspat ales in noua garnitura de vicepresedinti la congresul PSD de duminica, Gabriel Vlase (44), originar din Bacau, a trecut ani de zile drept unul dintre apropiatii lui Viorel Hrebenciuc. De altfel, numele lui Vlase a aparut in dosarul retrocedarilor, in care Hrebenciuc este trimis in judecata. Vlase a negat ca ar avea vreo legatura cu acest dosar. Presa a mentionat numele sau si in alte scandaluri cu retrocedari inca de cand detinea functia de subprefect de Bacau (2001 - 2004). Gabriel Vlase se mai remarca prin ceva anume: pasiunea pentru servicii secrete si siguranta nationala. A fost presedintele comisiei de Control SIE si a urmat cursuri la Agentia Nationala de Informatii a SRI.
  Deputatul Gabriel Vlase l-a asigurat pe Gheorghe Paltin Sturdza ca va interveni pe langa factori de decizie din judetul Bacau pentru a-i facilita punerea in posesie asupra suprafetelor de padure retrocedate ilegal, conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, citat de Agerpres.

  Discutia a avut loc pe 6 august 2012, in cadrul unei intalniri organizate la un hotel de deputatul Ioan Adam, prin intermediul deputatului de Brasov Constantin Nita.

  ADVERTISING
  inRead invented by Teads
  "Deputatul Vlase Gabriel le ofera garantii celor doi inculpati (Adam si Sturdza - n.r.) ca dupa data de 11 septembrie 2012, cand problemele cu justitia vor fi finalizate (facand referire la decizia ce urma sa se dea la contestatia in anulare), va incerca sa schimbe 'starea de spirit' a celor de care depinde punerea in posesie a hectarelor de padure", se arata in rechizitoriul DNA.

  Din discutiile purtate cu acea ocazie, dar si din denuntul formulat de Ioan Adam, anchetatorii au concluzionat ca deputatul Gabriel Vlase trebuia sa primeasca, in schimbul ajutorului sau, o suma de bani ce urma sa fie virata prin intermediul unei societati de topometrie.
  )
  2010: Doctor în ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii
  2007: Cursuri postuniversitare, Institutul Diplomatic Român
  2007: Specializare în “Analiza şi rezolvarea conflictelor armate", Georgetown University, SUA
  2006 - 2007: Master “Politici Economice Europene”, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative
  2006: Programul pentru Înalţi Oficiali (SES), Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate - Garmisch, Partenkirchen, Germania
  2006: Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii;
  2004 - 2005: Program de perfecţionare pentru înalţi funcţionari publici - Institutul Naţional de Administraţie
  2004: Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare;
  2004: MBA, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" Iaşi
  1996: Institutul Politehnic Bucureşti
  Gabriel Vlase: omul lui Viorel Hrebenciuc, pasionat de servicii secrete si siguranta nationala
  Proaspat ales in noua garnitura de vicepresedinti la congresul PSD de duminica, Gabriel Vlase (44), originar din Bacau, a trecut ani de zile drept unul dintre apropiatii lui Viorel Hrebenciuc. De
  hotnews.ro|De HotNews.ro

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar,din ăștia nepătați nu se găsesc în curtea psd?
   Sau e musai să ai pete ca dobermanii?

   Ștergere
  2. Scoli politice, PSD, fara cursuri la zi, pe sustache, pe pile si smenuri, de doi bani! Diplome la numar, sa fie acolo, bune de luat doar functii PSD, ca in rest sunt vax! Sa-l vedem si pe asta cum o ia pe balbaiala, chiar din prima! Zi-i PSD si trage adanc apa!

   Ștergere
 45. Sesiunea Adunării Parlamentare a NATO 2017, organizată la București

  Palatul Parlamentului va găzdui în octombrie 2017 sesiunea de toamnă a Adunării parlamentare a NATO, reuniune la care va lua parte secretarul general al Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

  Pe 7-8 octombrie 2017 o sa fim si noi prezenti...in strada ca sa se vada si, mai ales, sa se stie!

  RăspundețiȘtergere
 46. Cred ca a predat pe dracul.In 1990 era colonel.Se pare ca a bantuit pe la aviatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A predat ce? Biroul, panoul PSI, cu Proces verbal?

   Ștergere
 47. @ Ein Stein-Aistain ,contributivitate, dar :
  --ce facem cu disponibilizatii pentru primirea in NATO, este vina lor cumva sau 20-30 de solde trebuie sa le ajunga toata viata de pensionar ca reconversia promisa a fost dora "din trei aia mai lunga";
  -- cum ma plateste contributivitatea daca eu am muncit 24/24, spre exemplu "istetule" pe demonstratelea eu avea cate 175 zile/ pe an de luat diurna si asta in ultimii 8 ani de activitate, an de an
  --poate tu ai stat in birou si ai"ros" doasre alaturi de sobolani, o viata intreaga si ai avut norocul sa STAI-efectiv 30 de ani, de aceea iti convine CONTRIBUTIVITATEA
  Ce vrei sa-ti mai spun, ca judeci exact ca o closca la cilcu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Contributivitatea a fost introdusă prin lege, în mod individual, prin 2000, parcă!

   Ștergere
 48. Intelegem indisponibilitatea admin...comentariile sunt dezlanate si nu se poate lega o idee, poate, ultimele informatii, cu privire la sesiunea de toamnă a Adunării parlamentare a NATO sa ridice interesul! Chiar ar fi de dorit!

  RăspundețiȘtergere
 49. http://www.snppc.ro/stire.php?id=681&ocid=enhfpS1L
  Cand si la noi?

  RăspundețiȘtergere
 50. Uite ca lipseste R-26 sa mai faca niste scrisorele tip protest.De curiozitate.Unde or fi si cine le-a citit?
  Suntem niste copii mari.Nu intelegem ca astia ne vor lua in seama cand le vom pune la cur.
  Observ ca si Dogaru canta pe aceeasi partitura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stapanirea se fereste de cei din zona "R-26500". Singurii pe care ne baga de altfel, cat de cat in seama. Intrucat, stapanirea stie ca cei din zona zona "R-26500" suntem capabili si de alte lucruri, in afara de ... scrisorele. Spre deosebire de alti pensionari militari - cu mult peste 95%, si care dorm efectiv in izmene ... cand nu bocesc pe net sau dau Like-uri la catei si pisici pe Facebook!

   Vrei sa iti fac o proba sa iti arat ca faci parte dintre cei peste 95%? Vii intr-o uniforma cumparat de la taraba, la pichetarea Comandamentului NATO din Bucursti? Sau in Belarus sa inmanezi un protest observatorilor NATO participanti la exercitiile rusesti Zapad 2017? Nu vii ... tu ai treburi mai importante, pretexte gârlă etc. La fel cei peste 95% de pensionari militari!

   In rest, ce sa iti mai zic? Unele lucruri care s-au mai miscat in bine in ultimii ani, s-au miscat EXCLUSIV din cauza unor rebeli precum cei din zona R-26500! Necunoscuti (aproape) anonimi .... Ca in nadejdea celorlalti ... la care va uitati multi cu ochii beliti pe la A3, ne mancau viermii de mult!

   Observ ca faci referie la ... Dogaru ca si cum ti-ar apara interesele. Iti apara o ... lula. Face parte din aparatul de partid si de stat, si a pus de un fel de sindicat controlat de partid si de stat, doar ca NU apara alte grupari ... razlete ... si care sa dea peste cap controlul securistic al maselor. La fel ca si in cazul sindicatelor din politie.

   In final, scrisorelele-protest transmise stapanirii, contin cateva ... avertismente. Care se vor ... indeplini. Avertismente ... intelese de decidenti. Ba chiar si de multi pensionari militari ... care insa prefera sa se dea la fund ...

   Ștergere
  2. Ice,
   Sa te luminez....cu fosfor nu cu lumânare!
   Dogaru și Pricina mai trancane pt că le este frică că pot pierde pensia viageră de creație!

   Ștergere
 51. Azi,la deschiderea anului școlar,"scumpii"noștri politicieni,au participat alături de copii și părinți,la festivitățile desfășurate cu această ocazie.
  În centrul atenției a fost o profesoară din Tg.Jiu,care a intrat imediat în ochii vigilenți ai tembeleviziunilor de scandal.
  Mai ales că,alături de tov.profesoară se afla Victoraș Ponta.
  În rest,Min.Ed.s-a întrecut în gafe gramaticale,parcă el s-ar fi dus la școală în clasa a lll-a.Noi,militarii,mai putem greși,e i profesorii,nu!
  Iată,dragi camarazi,cine conduce un Min.așa zis al educatiei.
  Dacă,juriștii noștri din parlament,au învățat carte cu astfel de profesori,gen Pop,nu este de mirare cum ies pe bandă rulantă Legi de tot rahatul,pe care numai ei le înțeleg.Sau,mai bie zis,nici ei nu le înțeleg!
  Scuze patronului Blogului pentru aceasta intervenție,care nu este în ton cu tema propusă,dar am vrut să marchez acest eveniment important din viața copiilor și nepoților noștri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gigi,
   Observ că ți-au plăcut pantalonii scurți, negri, pe post de kiloți, ai tinerei director adjunct!

   PS-Ponta zice că erau cam strâmți! 😂🤔

   Ștergere
  2. El a declarat că, nu a observat!
   O fi avut ochelarii aburiți?😎

   Ștergere
 52. Asta cu filosofia lui a pus economia pe roata patrata.Sa vezi acum ce filosofie pune la MApN.Poate ca stie o teorie filosofica vulgara.Constiinta trece prin burta.

  RăspundețiȘtergere
 53. Huhu,
  Din câte dezvăluie col. SRI Dragomir, DNA nu este altceva decât Direcția Cercetări penale a DSS și mai mult decât atât!
  Te îngrozești...zeci de mii de oameni interceptați pe mandate de siguranță națională, pt infracțiuni conexe de terorism!
  Doamne....ar trebui un rug național pentru toți acești bolnavi psihic, total antidemocratici, tarați de cultul puterii, în frunte cu bețivanul scârbos, vase, acest smeagol rahitic fizic și intelectual!
  Vremea inculților și impostorilor, lingăilor de clanțe și kk-at, ambalat că înghețată!

  RăspundețiȘtergere
 54. Am stat aproape doua saptamani mai departe de tastatura si am urmarit pe cele doua bloguri ce se posteaza si pe facebook... Concluzia este ca postaci de serviciu incep sa se dea de gol muscand de cur putinii oameni care lupta cu adevarat pentru rezervisti. Au primit ordinul dar deocamdata sunt ,, timizi,, fiindca nu au toate datele. Dar sunt indeajuns de prosti ca sa se deconspire.Este cu atat mai interesant cu cat realizam ca exista anumite departamente care urmaresc clar aceste doua bloguri si nu vor sa le termine fiindca de aici afla ideile de baza. Dar le este frica fiindca tot de aici poate pleca scanteia care sa aprinda pulberea din ... ARMATA ACTIVA. Si atunci au belit-o cu adevarat multi. Acum suntem ca sa zic asa cuminti dar daca ne lovesc cu adevarat cu noua lege a pensiilor atunci pentru ei pericolul devine iminent. Mai ales din partea celor 26500. Sunt multi mameluci, sunt multi care o freaca la rece dar daca din 26500 se ,, radicalizeaza,, ca sa spun asa circa 2000 inseamna ca au belit-o .
  In alta ordine de idei va rog insistent sa nu mai dati apa la moara cu contributivitatea. Un avocat mediu o dizolva . Si nu va mai bateti joc de cei care au trecut in rezerva urmare a desfiintarii unitatilor fiindca au fost oricum cei mai loviti de intrarea in NATO. Mancatorii de cacat gen huhurez care s-au nascut cativa ani mai devreme si au avut timp sa isi faca vechime sa se foloseasca sanatosi de ea dar sa nu ne bage noua celor 26500 bete in roate ca iau m...ie.
  Respect pentru asociatiile militarilor in rezerva care se unesc. Din nou ANCMRR doarme si considera ca este mai important spatiul de la MApN si autoturismul...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!