joi, 28 septembrie 2017

Mitinguri și proteste ale militarilor in rezervă/retragere, pe timpul Adunării Parlamentare a NATO de la București (6-9 octombrie 2017)! Cine nu participă, ori moare de lene, ori este multumit cum este ostracizat de sistem!

Primul protest anunțat: pe data de 6 octombrie 2017. Sub forma unui marș de protest. Organizat în capitală, între orele 08.00-12.00 de Federația Militarilor din România, prin A.O.R.R. (Asociația Ofițerilor în Rezervă din România) și Asociația ROMIL. În Parcul Izvor, va fi cititi mesajul ce va fi inmanat domnilor: Paolo ALLI - presedintele Adunarii Parlamentare a NATO, Vergil Chitac - seful delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO si  David Hobbs - secretarul general al Adunarii Parlamentare a NATO.

Al 2-lea protest anunțat: pe data de 7 octombrie 2017. Sub forma unui miting de protest. Este organizat tot în capitală, de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, între orele 11.00-18.00, în Piața Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare (Academia Militară). Vă readucem că în prima fază, S.C.M.D. a solicitat către primarul general al capitalei ca mitingul să fie desfăsurat  exact la sediul unde vor avea dezbaterile Adunării Parlamentare a NATO, însă  locația aleasă de sindicat, a fost interzisă.

Pe de altă parte, conform unor surse multiple provenind de pe site-urile de socializare, pe perioada desfășurării Adunării Parlamentare a NATO (6-9 octombrie 2017), sunt așteptate să fie declanșate și proteste spontane, ale unor rezerviști, în diverse locații de pe teritoriul României. Numitorul comun al acestor din urmă proteste, constituie o altfel de abordare tactică, privind combaterea  spectrului politic care lovește de ani de zile, în drepturile de pensie ale militarilor.  Arma de contracare - imposibil de eschivat de către spectrul politic, fiind denunțarea pur și simplu, a celor 15 categorii de interdicții de drepturi și libertăți fundamentale și constituționale, impuse militarilor români prin Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Metoda vehiculată de protest este pe cât de simplă, pe atât de inedită (pentru România) și constă în marcarea prin banere și alte înscrisuri care să denunțe Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, a diverselor locații unde își desfășoară activitatea, militari români.

Zona "R-26500 Elita" sugerează tuturor militarilor în rezervă/retragere, ca în perioada 6-9 octombrie 2017, să nu mai asiste pasiv la ce li se întâmplă de câtiva ani buni, din ce în ce mai nefast și în mod deosebit de accelerat în ultima perioadă, și să iasă la contraofensivă! Este cam ultimul tren!

273 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am șters postarea de mai sus,pt.a nu da ocazia cârcotașilor de serviciu să creadă că manipulez,
   dezinsformez etc.
   Patronul site-ului,stie ce am scris,îi spun că este adevărat!

   Ștergere
 2. Fara proteste in fata ambasadelor stâpanilor coloniei totul e pierdere de vreme

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este rău...personal i-am cerut asta lui Pricină, din 2016....

   Ștergere
  2. Ce copila-roasa sunteti.Il citez pe Mircica: "Stie ma, crezi tu ca nu stie? " Stie toti, dar se face ca nu vede iar daca vei protesta la portile lor, fie va veni duba, fie vor pleca in vizite, ca Iohannis care cica nu sta la Cotroceni prea mult, ca sa nu ii creasca caschete in curte.

   Ștergere
 3. @all
  Am convingerea ca aceste proteste ale rezerviștilor vor înregistra cel mai mare număr de participanți din aceasta categorie socio-profesională de la existența armatei organizate in țara noastră, pana in prezent.
  Starea de nemulțumire este acută, fapt ce va face ca numărul de participanți sa fie foarte mare. Sa speram ca organizatorii vor mobiliza si mass-media, cel puțin pe acelea la care au fost invitați, astfel încât nemulțumirile sa aibă evolua scontat.
  Personal voi participa la orice astfel de eveniment, organizat legal. Este o obligație morala a tuturor rezerviștilor militari bucureșteni sa reprezinte in strada colegii din teritoriu.
  Promit ca voi reveni cu impresiile personale de la cele doua evenimente.

  RăspundețiȘtergere
 4. Faptul ca in loc sa isi uneasca eforturile, asociatiile militarilor se intrec in proteste separate arata de ce am ajuns aici dar si ce viitor avem. Domnul Dogaru, care intotdeauna se proclama reprezentantul tuturor, de fapt se reprezinta doar pe el, a refuzat de fiecare data orice colaborare cu alte asociatii, pentru ca asa a primit ordin, sa ii duca pe militari, ca pe oi, unde vrea stapanirea, nu unde vor ei. Cine merge alaturi de el nu face altceva decat sa slujeasca intereselor celor care au initiat operatiunea Sindicatul. Punct.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Marine,
   Trimite scrisoarea deskisa și trusturilor de presă străine, din US, UK....etc, pe lângă structurile NATO și UE!

   Ștergere
  2. Iulian, te incredintez ca la ora aasta scrisoarea a fost deja citita. Nu ma laud, nu bravez, dar se intampla sa stiu cine ma citeste si cam pe ce mese ajung informari cu unele articole.

   Ștergere
  3. Nu contest...stiu bine cum arata sinteza presei si informarile fulger, dar gestul conteaza! Nici nu trebuiesc traduse, au ei traducatori!

   Ștergere
 5. Sa fie un Marș al Tăcerii, desfășurat de "Nesimțiții" apărători ai brumei de democrație și a României, ca stat, împotriva unei clase politice ca o slană râncedă, kiar împuțită, în cvasitotalitatea ei!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un partid costă f mult că să-și construiască structuri in teritoriu și să le întrețină lunar!
   Suntem săraci lipiti....
   Un sindicat mare, adevărat....

   Ștergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Blestemul lui Decebal

  "Daca va vor supune romanii , si nu va veti ridica nu-incetat impotreiva acestora sau a altor cotropitori , atunci sluji sa ramaneti . Nu uitati , caci eu -ultimul Rege al vostru , Cuvantez catre voi cu mana pe arma datatoare de moarte, ce nu ma va lasa sa fiu Lup inlantuit , ci cu drag voi trece in Lumea lui Zamolxis-Domnul cum toti Lupii demni cu placere de libertate o fac . Deci , lui Zamorxe voi cere sa plineasca cele ce voua va cuvantez , si graind arunc anatema ce pana-n Samotrache sa se auda si primita sa fie , caci Rege si nu asupritor am fost pentru Lupii-Demni .

  Acum ascultati :
  Neamul cazut in nu-demnitatea , ce numai o data o pierzi ,drept turma de sluji va ajunge in curtea Strabuna , uzurpata de cotropitori . Si nimeni , deci nici voi unul pe altul nu veti avea de ce a respecta ; Limba si Cruce si Stindard , cu insemnul Lupoaicei veti pierde; Nevolnici fiind nu aveti a mai cunoaste frumusetea demnitati si tti tradatori de Neami si de Limba ajungand , frati si tatii pe nimicul lucitor ii veti vinde ; DEZUMANIZATI vet trai pana ce multi Fii, adica cei Demni ai Traciei , solie vor veni in lumea Zeitei din Munti , intru iertarea si izbavirea canilor ce lantul Romei sau al altora au inteles/admis sa poarte "

  Asta-i Romania, mostenitoarea moderna a Daciei strabunilor si bunilor nostri uzurpata de cotropitori... E un blestem sau un indemn?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este un îndemn,dar în același timp,și un blestem,cred.
   Cineva,spunea:
   "Românului,trebuie să-i faci bine cu forța!"
   Generația noastră a mai fost cât decât crescută în spiritul patriotismului,mai putem schimba ceva.Cei născuți după 1990,au alte idei,alte idealuri,nu mai au acel spirit al patriotismului,al iubirii de neam și tără.Nu ne mai putem aștepta la nimic din partea lor!O spun cu durere
   în suflet!

   Ștergere
  2. Trist, dar adevarat... In aceste conditii Romania poate sa dispara, asa cum a aparut istorie, fara o reactie pe masura. Astazi totul se vinde si se cumpara, inclusiv tara in speranta de mai bine. Astfel, romanul devine ruman, ce a fost pana la 1866, „o turma de sluji va ajunge in curtea Strabuna”...

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 11. Spune Boului sa nu se mai dea ..Comandor ....!!
  3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS VIOREL
  Mail : tigri_kaki@yahoo.com,

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Terminati cu mangaieri de tip "bou".Credeti ca va situeaza mai in fata?
  Kis@ce iti spune Partidul national pt.patrie?Denumirea unui partid nu trebuie sa fie citat din filosofie.DD a intrat in parlament datorita sloganulului"jos ciocoii".
  Mares@Bani se gasesc daca invatam arta compromisului adica fa-te frate cu dracul daca dracul te ajuta.De ex.Se vorbeste in piata ca Oprea umbla inebunit prin tara sa incropeasca ceva.Mai sunt si altii.Daca exista majoritate kaki cel din frunte joaca precum i se cere.
  Ideal ar fi pe scheletul SCMD care are filiale cam in toate judetele.Pentru asta trebuie lamurit Dogaru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În niciun caz frate cu Lucifer pt un ideal!
   Cred că nu-ți dai seama că un partid de mijloc, gen USR keltuielile cam 200-300000€ pe luna!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Aceasta caricatura de partid..a avut o singura sedinta ..!
   Cei 5 corifei..au avut de analizat o singura cerere din partea unor potentiali membrii..
   Sa.l uscheasca pe ,,Domnul" T-2MaKiss..avansat si de Oprea si de ANCMRR..de pe lista ..partidului .....!!

   Ștergere
  4. Dar smecher esti IC parule! Cu alte cuvinte, ”haideti copii, intrati in sindicat, umpleti scheletul de carne si muschi, ca au ramas numai oasele si apoi il convingem pe Dogaru sa se dea jos”. Bai dar prosti ne crezi si pe noi si pe el. Sau asa te-a invatat el sa propui, ca sa nu vina invitatia direct de la sursa ?

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. LA LEGEA...CU SPOR CIUNTIT

  Poezie modificata sexagenetic

  La legea care-a rasarit
  E-o cale-atat de lunga,
  Ca luni de zile-au trebuit
  S-ajunga s-o promulga.

  Ea intre timp s-a sters pe drum,
  In incaperi sinistre
  Efectul ei abia acum
  Luci vederii noastre.

  Dar baza legii a murit
  Cercand sa ne jupoaie
  Nu stiu ca noi s-o fi simtit,
  Au prefacut-o-n zoaie.

  Si iata ca al nostru zbor
  Pieri in legea stramba
  Acum procentele ne dor
  Suntem c-o mana ciunga!
  ......................................
  Cucurigu boieri beI
  Vrem 'napoi pe 223
  Nu vrem sporuri anulate
  Si procente la jumate!

  Un fost pilot sexagenar ramas cu ochii pe cer.
  C-dor (R) KIS VIOREL

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ceva alegorie, nu poți?

   Sus, pe TAB, căprarul sta
   Și turma-și supraveghea,
   ....................
   .............

   Ștergere
 19. fara comentarii si in afara temei....sau poate nu?

  https://www.facebook.com/concernKalashnikov/videos/932762500232659/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În afară de videoclip reclamă comercială, cel puțin 50% tot este real!
   BCA rămâne tot BCA! 😂
   Daca executa foc și drona...

   Ștergere
 20. @kis
  ......"Un fost pilot sexagenar ramas cu ochii pe cer."

  .....Poate cu "ochii-n soare" ca asa am ramas cam toti

  RăspundețiȘtergere
 21. Da dar el ii avansat si de Oprea si de ANCMRR.....sic!!

  RăspundețiȘtergere
 22. VA CER DEMISIA DE ONOARE TOV. IONEL CIUCA

  Seful Statului major al Armatei Ionel Ciuca nu si-a depus demisia dupa umilirea si dezonorarea corpului de cadre active si in rezerva, de catre autoritati si mass media, pe cand un primar al unei localitati din Ungaria si-a depus demisia doar pentru ca populatia era nemultumita de propusa dislocare a migrantilor in zona, deci nefiind vina primarului.
  La noi cand va ajunge onoarea la un asemenea nivel?

  "Revolta din Ocseny a dus la demisia primarului localității, Janos Fulop, care a declarat miercuri seara, anunțându-și plecarea, că nu vrea să „contribuie la escaladarea tensiunilor”. Protestele din așezarea cu 2000 de locuitori aflată la circa 130 km de Budapesta au avut la origine un acord încheiat între un ONG și o pensiune locală care a acceptat să găzduiască două familii de refugiați, pentru un „scurt sejur de vacanță”. Tensiunile au culminat luni, la o reuniune a localnicilor la care s-au „făcut auzite toate prejudecățile împotriva străinilor transmise de guvernul ungar”, a declarat pentru AFP directorul ONG-ului Migration Aid, Andras Siewert."

  RăspundețiȘtergere
 23. 1)Chiar daca nu a fost de succes partidul lor ,au meritul ca au incercat ceva.Intreb.Ce avem de castigat daca stam cu mainile in cur?
  Mares@Crezi ca sindicatul lui Dogaru nu costa?Uite ca totusi supravietuieste.Subsemnatul am fost cu ceva timp in urma intr-un partid si stiu cu ce se mananca.La un moment dat reusisem sa militarizez o filiala.Problema a fost ca niste mascarici de la centru au manevrat spre o fuzionare.Daca exista determinare si ceva dispunere spre sacrificiu se poate.Lenea e cucoana mare.
  2)absolvent de LM ,promotie 1965,absolvent de sc.of.decembrie 1968,absolvent de Academie militara generala,arma intendenta,functie de colonel,grad de colonel.Pensionat in 2003.La recalcularea in virtutea leg.223 cu completarile ulterioare=pensie mai mica cu 1750 lei comparativ cu cuantumul avut pe legea lui Boc.
  Cu titlu de curiozitate.Cu toate ca are fiu,judecator de nivel tribunal,sectie litigii de munca nu actioneaza in justitie.Intrebat nu am primit un raspuns.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine are fiu magistrat?
   Mister, una este sindicatul, altă partidul! Nu zic că nu aș vrea, dar costa enorm, Oana intri in Parlament, cât și după...
   Eu vreau sa se respecte acordul semnat de ROU la semnarea Tratatului de aderare în NATO, privind pensiile, sindicatul, înzestrarea, soldele și COR!

   Ștergere
  2. Te-a trimis Dogaru sa capusezi partidele ? Nu e prost valahul.

   Ștergere
 24. Ce ma enerveaza dispersarea fortelor cu miting unii pe 6 altii pe 7.Cine e vinovat si nu vrea coagulare?

  RăspundețiȘtergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 26. Dar cei de pe 07, vor fi pe 06?
  Ifrim, punte-ti intrebarea de ce SCMD nu a participat, -desi invitat- la activitatile initiate de FMR si ai raspunsul la intrebare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Avizi de preamarire si putere.In sinea lor, toti cred ca detin adevarul absolut.

   Ștergere
  2. Marine, eu voi fi și pe 06 și pe 07! Pentru liant și deskidere spre cooperare....

   Ștergere
  3. Deci sindicatul a fost inventat la ordin pt. a tine hodorogii cracanati in tarc, in minivacante,week-end,pe directii secundare, pe,persoana fizica,pe 10 lei/luna,pact cu sistemul,fara acces la comentarii.Nu tine , boboru broszt s,a prins.La OUG parsive replica e idem cu mitinguri atipice, spontane,neotorizate aidoma #REZIST ,cu asomarea suinei chirieac, sacrificarea lui hadrian pt.spiritul lui Zamolxe.Mircea te cam prefaci ca lucrezi!

   Ștergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 36. Domnul"T-2MaKiss..a infiintat un partid ::!!

  Aceasta caricatura de partid..a avut o singura sedinta ..!
  Cei 5 corifei..au avut de analizat o singura cerere din partea unor potentiali membrii..
  Sa.l uscheasca pe ,,Domnul" T-2MaKiss..avansat si de Oprea si de ANCMRR..de pe lista ..partidului .....!!

  RăspundețiȘtergere
 37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. DC? De ce? De ce?
   De ce ne plictisești?
   "Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!"
   Ce nu-ți este clar?
   Ce forme de luptă vrei sa mai parcurgem in fața celui mai odios inamic?
   Vin-o și tu!... Nu te gonește nimeni! Să porți un ziar sub braț! 😂🤗

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Binee mai! Asta este pb ta?
   Am text predictiv pe mobil și nu am okelari la mine..., Exigențele!

   Ștergere
 38. T3,
  Bine ai revenit! Kiar mă întrebam ce-i cu tine? ... sincer!
  Aștept un pdv despre COR!

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. T2,
  Azi ai fost pe locul 1 in TOP 100!
  Felicitari....
  Aviatia da senzatia!

  RăspundețiȘtergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 44. Ce se mai aude cu restantele de la recalculare ? Suntem d3ja in trim 4 si legea bugetului nu se respecta

  RăspundețiȘtergere
 45. Nimic despre bani restanti de la recalculari?

  RăspundețiȘtergere
 46. Ioana, se dau in aceasta luna..!
  O spune si Marin Neacsu in.."IN CUIUL CATARII"..!

  RăspundețiȘtergere
 47. INFERNUL...PENSIILOR MICI

  Voi cei cu pensii mici
  Lasati orice speranta
  Toate au "end"aici,
  Putere si-anduranta.

  O viata de povara,
  De chin si stres amar,
  De haina militara,
  De paza la hotar.

  Dar ce-avem de la tara
  De la guvern ,venin.
  Trezi-ne-vom noi, iara
  Sau cei ce-n urma vin?

  Rasplata-i hotomana
  La munca pe un an
  Ne dau ca de pomana,
  O suta ,ban pe ban
  .................................
  La lupta deci,n-avem iesire
  Destul ne-a umilit mafia.
  Ei stau in lux, amante si safire.
  Sculati e pentru Romania!

  Parafrazand "Internationala" as mai adauga:

  Sculaţi, nu-i nici o mîntuire
  În politruci, alesi sau dumnezei!
  Unire,camarazilor, unire,
  Şi lumea va scăpa de ei!
  Prea mult ne-au despuiat tîlharii
  Ce-n lume, lux, desfrîu se scald:
  Să ne unim toţi militarii,
  Să batem fierul cît e cald!

  Hai la lupta cea mare,
  Grad cu grad să ne unim,
  Dreptatea-n Romania
  Prin noi s-o făurim!

  Pe 06 si 07 0ctombrie sa iesim cu totii in strada, In capitala la mitingurile organizate,sau in orase si capitale de judet. Avem o sansa unica pentru a ne recastiga drepturile. NATO este la noi, sa vada si sa auda!
  RăspundețiȘtergere

  RăspundețiȘtergere
 48. Cred ca cel mai concludent indicator al situatiei actuale a armatei ar fi gradul de incadrare cu personal. Din discutii cu diverse cadre militatre in activitate rezulta ca statele majore mai sunt incadrate doar cu un subofiter (care probabil tine cheile de la cladirea comandamentului.....), la marina se ia personal de la 3 nave ca sa iasa una in mare, la unitatile de uscat se incadreaza o unitate cu militari de la celelalte unitati similare, pentru a realiza efectivul complet, necesar plecarii in misiunile din teatre, etc, etc. Daca aveti acces la aceste date, pe ansamblul Ministerului, precum si incadrarea pe categorii de militari si grade, cred ca ati putea atrage atentia. Sunt sigur ca situatia actuala este SOCANTA. Ca, raportat la acest indicator, capacitatea de lupta a armatei este foarte scazuta si ca numai in acest fel se poate argumenta in fata cui ii pasa (adica factorii de raspundere din NATO, poate Presedintele - daca il intereseaza Armata al carei Comandant Suprem este si pentru a carei stare ar putea raspunde ).Ca partidele politice oricum au facut din Armata doar o vaca de muls , un domeniu din care isi pot rezolva problemele bugetare si de stors niste comisioane grase. Si nu ma luati cu secretul militar, cu prostii de aste , ca la ora actuala civilii astia aciuati prim minister au toate datele problemei, in timp ce militarii sunt speriati cu ceea ce pentru militarii adevarati era sfant.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adică din necesarul de pace este încadrat doar 1/3? Nu este cam mult?

   Ștergere
 49. Mares@esti glumet.Oi fi eu depasit de evenimente dar nici nu pot aprecia ca pozitiva acoperirea numai a 1/3 din necesarul de pace.Pe vremuri cand raportam STAROP o asemenea situatie nu se inregistra nici atunci cand efectivele erau plecate la munci agricole.Vai de mama UM.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu glumesc, dar in intrebare era nedumerirea cu "prea mult", referindu-ma ka exagerarea lui Surla!
   Una este ca anumite functii sa le ai deficitare, iar alta este, asa ka total!
   Din prezentarea lui, rezulta ca din totalul de 75000 functii sunt incadrate cam 1/3, ceea ce este complet gresit!
   Mister Ice si tu uiti, cu timpul....pe vrenea ta, IdH, cand efective mari din UM plecau la munci unitatea nu era neoperativa, pt ca aveai plan si indicativ CF cu PC de revenire, cu timp de aducere, traseu de baza si rezerva!
   Functiile erau incadrate, personalul avand pt munci agricole un statut de detasat in EcNat, de suferit sufereau anumite indicative de interventie, EsL si DRIL, dar erau solutii, nu le dezvolt, caci sunt convins ca ti le-ai amintit!

   Ștergere
  2. I"teparu
   Dar la SIPREL...ce raportai ...!!??

   Ștergere
 50. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=882220758601802&id=134323830058169

  RăspundețiȘtergere
 51. Mai fratilor pensionari, stie cinava daca ne mai da si noua,pensionarilor, solda de merit, la cei care nu am avut-o in baza de calcul? Poate cineva sa afle exact? Si eventual cand ar trebui sa se dea? Care este ultima lege in care se vorbeste de aceasta solda de merit pentru pensionari?

  RăspundețiȘtergere
 52. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=882220758601802&id=134323830058169

  Viorel Kis Ati gandit-o cu o minte egoista-sa va fie voua bine,in rest..., se vede lipsa de profesionalism si a consultarii unor specialisti din domeniu. Doar cateva exemple:1.De ce grupa "alte conditii "sa beneficieze de aceleasi procente cu grupa "conditii speciale";2.Ce facem cu Pensia Speciala; 3.Cum facem sa nu depasim100% din salariul net al activului echivalent;4.Actualizarea sporurilor si indemnizatiilor la nivelul 2016, 5. dar la cei iesiti cu Ordonanta 7, inainte de termen ,v-ati gandit, sau ati uitat ca datorita lor ati ramas sa munciti in continuare, li s-au promis reconversii si locuri de munca si ce-au primit ?Locuri de paznici si de randasi?Iar pentru cei care au mai muncit cate o bruma de ani nu li se mai recunosc perioadele RUSINE sa va fie! etc...>>gandire de infanterist sau de vre-unul de prin Statul major care toata viata a stat cu cafeaua in fata, subordonata la indemana si pantofii lucind precum Steaua Polara.

  RăspundețiȘtergere
 53. Despre sefii si sefutii nostri de la '89 incoa'

  La demnitatea disparuta
  E-o cale-atat de lunga
  Ca trei decenii-au trebuit
  Onoarei s-o distruga!

  RăspundețiȘtergere
 54. In mass-media nu se pomeneste nimic de protestele care vor fii organizate in 6-9 octombrie 2017 de organizatiile militarilor in rezerva!?

  AOOR,ROMIL si SCMD, este necesar sa mediatizeze prin conferinte de presa, mitingurile pe care intentioneaza sa le organizeze, urmand exemplul de succes al sindicalistilor civili!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Presa,a fost,este și v-a fi aservită puterii.
   De unde mănâncă și ei o pâine albă?
   Câinele de pază al democrației?Aiurea!Poate,la noi în țară,al puterii!
   Presa,este împărțiă în două tabere,a puterii,a opoziției,folosite la răfueli între ei!

   Ștergere
 55. T3
  Dar dacă Isărescu are dreptate?....bine, știm noi ce vizează, dar dacă 50% este adevărat?

  https://www.dcnews.ro/mobile/robor-bnr-guvern-lucian-isar-ipoteza-fulminanta-oana-zamfir-spune-i-ceva-foarte-grav_560420.html

  RăspundețiȘtergere
 56. Legea 115/2017 : (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), începând cu luna aprilie 2017, personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare beneficiază de prevederile art. 31 alin. (6) și (9) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările și completările ulterioare."

  OUG 20/2016 : (6) Începând cu luna august 2017, pentru personalul prevăzut la alin. (5), în soldele de funcție/salariile de funcție se include diferența de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit/salariului de merit în plată la nivelul anului 2009.
  (9) Drepturile prevăzute la alin. (5), (6) și (8) nu constituie majorări ale soldelor de funcție/salariilor de funcție în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, pe perioada aplicării prevederilor prezentei ordonanțe de urgență.
  Deci, in luna aprilie 2017 s-a acordat si a doua transa de 50% din solda de merit. Perioada aplicarii prevederilor OUG20 a fost 01.01.2016 - 31.12.2017. In aceasta perioada solda de merit nu a constituit o majorare conf. art. 60. Dar dupa aceea, da, e logic. In concluzie, conf. L 115/2017. incepand cu luna aprilie 2017 ar fi trebuit sa fie acordata solda de merit si celor care nu o au, conform art 60 din L223/2015, care era in vigoare in aprilie. Ca nu s-a dat atunci si s-a taraganat luni de zile pana a intrat in vigoare OUG59 cred ca nu e nici o problema. Este aceeasi situatie cu taraganarea actualizarii pensiilor pentru militari, cu marirea cu 15% . Chiar daca a intrat in vigoare OUG59/2017 actualizarea o sa se faca.

  RăspundețiȘtergere
 57. Ce se mai aude cu plata diferentelor in baza leg.241/2013?
  Viorele@tu nu vezi ca vechimea cumulata nu are nici o valoare?Poti sa ai vechime cumulata si 100 ani, caci numai pentru 36 ani vei fi platit.
  Cezarica@ce are sula cu prefectura.Ce avea STAROP cu SIPREL.Se vede ca nu ai depasit nivelul de BI.Ia gandeste ce functii erau determinante ca ar.82mm sa fie operativ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Căci asta era funcția lui..., cand nu era mecanic conductor pe TAB-ul comandantului GAZ și pe CRM al șefului cazarmarii!

   Ștergere
 58. NOI NU STAM CU MAINILE IN SAN, DUMNEAVOASTRA?

  Puteti contribui la lupta pentru cauza noastra pe 06 si 07 octombrie din Parcul Izvor si Piata Eroilor
  Pe SCMD a aparut APELUL catre structurile de conducere ale Aliantei Atlanticului de Nord(NATO), varianta in limba engleza, cel in limba romana il gasiti tot pe blogul SCMD.

  RăspundețiȘtergere
 59. maestre tigri2, cu tot respectul insa imi lasati impresia ca fortati nota

  1.camaradul Kis Viorel nu este infanterist. Chiar si daca ar fi fost ma indoiesc de faptul ca merita acele etichete ,,gandire de infanterist sau de vre-unul de prin Statul major,,!? In sfarsit...

  2. nu inteleg de ce ar trebui sa consulti un specialist ( care speciaist?!) pentru a constata, eventual si daca e cazul, o incalcare a prevederilor legale in cazul celor din ,,alte conditii,, !? Apropo- candva chiar asa stateau lucrurile, invocanduse o eroare a legiuitorului care le-a evaluat in acelasi mod in Codul Fiscal...Cauza, recunoscuta oficial de ministrul muncii si care a condus la o situatie ridicola-vorbind de 2 militari cu aceeasi functie, grad , vechime ,,sapca,, etc etc, diferentiati fiind doar de grupa de munca din care faceau parte, chiar daca cel numit ,,alte conditii,, avea un total vechime mai mare decat cel ,,grupa inferioara,, veniturile erau aceleasi ....Asadar, unde ar fi aspectul care-l face pe dl Kis, odata ce a semnalat aceasta grosolanie, ,,ridicol,, ori camarad cu gandire de infanterist, dupa cum il catalogati Dvs ?! Cu deferenta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @manasia, imi cer scuze ca...le-ai alambicat dar n-a curs nici macar un strop de tuica, pacat de "prune".

   Ștergere
 60. @/I"Teparu
  Toate trei !
  Nu m-am laudat ca am trecut de B.I.Mc.
  Si STAROP si SIPREL..si mai era ceva pe la BOM..o mare porcarie cu care se autopacaleau esalonele ..cu minciuni ..si mancau timpul si sufletul celor de la ..executie ..!!
  Complet INUTILE...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS.Dar pana la B.IMc..am trecut prin ABSOLUT toate functiile ..inclusiv Cdt.B.

   Ștergere
  2. Așa crede și Cdt Cp. Transport când a aflat că trebuie să i se aprobe skimbarea PC! Tipic prostului cu așa-zis ștaif!
   Acum am înțeles ce carente majore ai și de ce nu ai reușit la AISM!
   Că să ți se desfunde canalele din oase pe unde trec terminațiile nervoase...
   Începând cu șeful Șefului Statului Major al Apărării, în jos, până la mulgătorul de capre, adică la TINE, toate sunt funcții operative, de conducere sau execuție, depinde unde îți poziționezi sistemul de referință!
   Îmi pare f rău să-ți spun ca, în fapt, ai mâncat locului altuia, mai mobilat dpv al neuronilor și șanțurilor cerebrale!
   Probabil că revistele XXX te-au învățat excelent să le citești doar cu o mână! Edificator genului!

   Ștergere
  3. Cezar....
   Sa mori tu?....cu ce dovedești?
   Brrrrrr! Treci in grajd, Joiano!

   Ștergere
  4. A sarit ..BIROCRATUL ..de doi metrii !!
   Stai linistit ..!!
   Toti stiu ..ca prin birourile alea ..citeati ziarul si in dunga ..si invarteati niste ..cartoane ..cu situatii care mai de care ...mai inutile!!

   Ștergere
  5. Numai tu, pensionar de 17 ani mai crede asta....păcat! Se primește sinteza presei...
   Cartoane de preșpan aveai tu cu rândul la serviciu pt SSC! 😂

   Ștergere
 61. Pentru radu3 octombrie 2017, 11:00: Ce propuneti dvs costa. Cotiztiile sunt mici.Iar platitori putini. Sunt foarte, foarte multi care ne sustin verbal si din fata tastaturii. Acum ii vom vedea daca, macar pe gratis vin la protest.

  RăspundețiȘtergere
 62. Din proiectul legii de aprobare a OUG trebuie scos Art. VII din OUG nr. 59/2017.
  Atât și nimic mai mult!

  RăspundețiȘtergere
 63. Propunerea mea pentru o recalculare normala a pensiilor militare este ca la calculul pensiei sa se ia in considerare toate elementele ca pana acum dar sporurile sa nu poata depasi 30%. Asta fiindca in aceasta zona e toata tarasenia MApN. Au inventat tot felul de sporuri sa nu creasca pensiile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta este f greu de realizat!
   Trebuie găsită o soluție prin ridicarea valorii pensiilor celor pensionați mai demult și apropierea de cele actuale, nu prin micșorarea cuantumului celor pensionați in 2017!

   Ștergere
  2. Grad,functie ,vechime din ultima luna si nimic mai mult.Celelalte elemente apartin numai activilor si nu au ce cauta in calculul "retirement military pay".Actualizarea sa fie facuta doar prin concentrare de minim o luna atunci cand are loc o crestere a functiei sau gradului pentru cei in rezerva,iar pentru cei in retragere sa fie facuta automat fara concentrare.Cei care au participat in teatre,pentru fapte deosebite de curaj,ministrul sa aiba posibilitatea cresterii "retirement military pay" cu procente de pana la 75% pentru aviatie si si trupe terestre,iar pentru marina sa nu existe aceasta limita.Posibilitatea de primire a acestei "retirement military pay" idiferent de varsta cu 10 ani de vechime in serviciul militar.Punct.

   Ștergere
  3. Nu este egal să fii lt.col Cdt B și of.4 la este. D!
   Pai facem degeaba academie, școli, cursuri postuniversitare, nu de lunetist la Pl.?!
   Una este să răspunzi de ceva și alta doar de mapa de la CDC!
   Nu?

   Ștergere
 64. Toma Brumușescu
  5 ore
  Pentru pensionarii militari...laudarosi.
  Interzis copiilor! (Umor.) Doi moşnegi, de Ion Pribeagu.
  Doi moșnegi, uitați de vreme, într-o zi se întâlnesc.
  - Ce mai faci măi moș Ioane? Mândrele te mai iubesc?
  - Ce să fac, măi Petre dragă, lupt cu bătrânețea grea,
  Dar am cunoscut o tipă și m-a invitat la ea.

  Moș Petrică înlemnește și ridică din sprâncene:
  - Mă Ioane, vezi de treabă, sau ai fluturi în izmene!
  Și te-ai dus? Făcut-ai treabă? Povestește cum a fost?
  Băgat-ai lemnele în sobă, sau ai mers fără vre-un rost?

  - Cum să fie? A fost bine. La primul parcă zburam,
  A fost ca în tinerețe, pe dealuri când alergam.
  La al doilea, cu lupte și dureri pe la genunchi,
  Ce să-i faci, că bătrânețea îți mai dă câte un junghi.

  - Ioane, ai luat viagra, zise Petre intrigat.
  Nu am luat nimic, măi Petre, să nu-mi fie cu păcat.
  - Ioane mi-e greu a crede, poți să zici tu tot ce vrei,
  Dar nu ești ca-n tinerețe să reziști până la trei.

  - La trei am zis că-mi dau duhul, zice Ion cu supărare,
  Mă țineam de toate alea, ce dureri aveam de șale!
  Petrică nu scoate-o vorbă doar mustața răsucește:
  - Zi, Ioane, ce-ai luat de lupți așa vitejește?

  - N-am luat nimic, măi Petre, dar dorința era mare.
  - Și eu am dorinți Ioane, dar nu se mai face tare.
  - Măi, Petrică, ți-e de șagă și gândești doar la păcat,
  Ea stă la etajul patru și liftul era stricat...

  RăspundețiȘtergere
 65. Rog foarte mult, pe acei cei vreo 2-3 useri - specializati in atacuri contra altor useri, sa se abtina. Eu vreau sa ridic complet moderarea, si nu pot face acest lucru, din cauza celor 2-3 useri. Pe de alta parte, rog vedeti cate comentarii auto-sterse apar, care apartin tot respectivilor useri care practica atacuri la persoana.

  Este o rugaminte, urmare a faptului ca in ultima perioada, am din ce in mai putin timp liber la dispozitie sa mai mai ocup si de moderarea a tot felul de ... nazdravanii. Alternativa este sa pun INCHIS. Multumesc pt. intelegere.

  RăspundețiȘtergere
 66. Sa dea sfanta natura ca mitingurile sa inregistreze si rezultate .Sincer sunt sceptic.Daca cei din sanatate ,din transporturi,din administratia locala s-au invatamant etc inceteaza lucrul guvernantii simt dar noi pensionarii nu putem sa facem mai mult decat sa plangem.Credeti ca guvernantii se lasa impresionati de lacrimi?Ma indoiesc.Ne vedem pe 6 si 7.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vii?
   Adu și câte o mostra, că prea te-ai lăudat!

   Ștergere
 67. @ Liviu po ...Armata este condusa de comandanti nu de sgp. Indemnizatia de comanda face diferenta. Trebuie sa explic de ce ? Si multe alte...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Americanii au expresia "commissioned officer" ceea ce inseamna ofiter de comanda si este taman ofiterul de la noi absolvent de academii cu wc la comun ,iar la ei absolvent de West Point cu pijama ,halat de matase in norma de echipare ,wc individual si aproape o intreaga promotie eliminata datorita faptului ca au copiat la un examen final,ceea ce spune mult,foarte mult.
   Indemnizatia de comanda este o inventie a celor care au facut academiile prin URSS...Ofiterul este prin definitie comandant,indemnizatia de comanda nu te invata sa comanzi mai bine sau mai rau o unitate sau mare unitate.Bineinteles ca pentru a ajunge in anumite functii trebuie sa ai o pregatire militara adecvata gen facultatea de comanda,dar acest lucru nu elimina experienta si trebuie reflectat numai in salariu.PUNCT.
   Ministerul apararii ar trebui sa preia toata grila de salarizare a militarilor americani din 2017 in lei ,nu in dolari,s-o aplice,sa faca actualizarile necesare dupa aceasta grila si pe viitor "retirement military pay" sa fie ajustate cu COLA (cost of living allowance.De fapt ei au preluat ceva din stilul american,dar trecut prin stomacul romanesc...actualizare cu inflatia ,dar la salariile noastre...
   Bibliografie:
   http://militarypay.defense.gov/Portals/3/Documents/ActiveDutyTables/BasicPayTable2017.pdf?ver=2017-04-24-231808-783
   Daca veti citi mai mult din bibliografie va veti da seama ca diurna de 90 de euro pe zi pentru cei din teatrele de operatii depaseste cu mult toate indemnizatiile lor cumulate.Asfel,nu o sa va vina sa credeti,dar un militar american primeste pentru 12 luni de misiune in plus la salariu ceva peste 1500 de dolari,pe cand ai nostri au 2700 de euro pe luna la o durata a misiunii de doar sase luni...Intr-adevar ei stau mai bine la salarii,dar repet,pentru misiuni suntem in avantaj ca plata ,dar in mare dezavantaj ca protectie individuala si colectiva,adica TEHNICA de lupta...PUNCT.

   Ștergere
  2. Ok, mărești funcția de comandă exact cu IC!
   Să nu forțăm totuși comparații cu US! 😂 La ei sunt multe alte avantaje pt militari și familii în exclusivitate teritoriu, începând cu mirii, magazine speciale fara TVA....etc!
   Din câte știu IC a fost introdusă prin 93-94 nu de cei veniți de la Frunze!

   Ștergere
 68. Va fi un spor alocat pe corpuri și subdiviziuni, activilor:
  -SGV
  -Sof și Mm
  -Ofițeri:
  a) inferiori in grad
  b) superiori in grad
  -Generali
  5/10/20-25/30... toate în %!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prin urmare seful apararii va avea o crestere a coeficientului de la 4.35 la 5.65?

   Ștergere
 69. @All, deci, pot incepe cu deci? Gagauzilor si voi fa, frati / dusmani. Este pe finala un partid cu o coloana vertebrala din militari si politisti, sub obladuirea lui KWI si a consilierilor sai, niste domni generali.
  The invaders...
  to their PSD destination, their purpose, the destruction of the Red Plague, their KWI boss, their component: the military and the police
  Adica:
  Invadatorii
  destinația lor PSD, scopul lor, distrugerea Ciumei Roșii, șeful KWI, componenta lor: armata și poliția
  Asa incepea filmul "INVADATORII"
  Am sa ma inscriu cu doua maini in acest partid si, cat imi va sta in puteri, voi ataca tot ce-i PSD pentru ca ne-au pacalit, ne-au mintit si vor sa ne termine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 70. As dori un raspuns avizat de la un fost militar cu academie si doctorate in domeniu:

  DE CE?

  N-am sa inteleg niciodata de ce comandantii si sefii nostri , din viata de militar, ne-au tratat mai rau ca pe niste vite de la plug sau caini de pe lant.
  Incepand cu liceul militar, unde, copii la pubertate ,fiind, am fost tratati cu ura si dispret, chinuiti , bruftuluiti in permanenta si tinuti in frica si teroare.
  N-ai voie aia, n-ai voie aialalta, nu ai voie in invoire decat max 15% si de aceasta invoire beneficiau ,in general, cei cu pile sau cei din imprejurimi deoarece veneau cu un bruj de branza sau vreo doi carnati, noi amarastenii prindeam o invoire la doua trei luni. Pentru cea mai mica greseala se aplicau pedepse: "inapoi fuga mars", "taras","rupeti randurile" "baza X, pluton adunarea" , "MARS in formatie", mars, mars ,mars,etc, de parca eram antrenati ca si caini de paza. DE CE?,
  In scoala militara , la aviatie , noua LMistilor , viata ni s-a parut mult mai blanda,dar , tot n-am sa inteleg de ce sambata si duminica , aveau voie ,in invoire doar 25% si tot asa cu pile,kent, wiskey, pentru ce statea va vitele in staul, in unitate ca doara nu eram unitate operativa.
  Bruftuluirea, dispretul si nemultumirea sefilor a durat toata viata de militar, niciodata nu se adresau cu drag sau bunavointa, numai cu ura fiind intr-un stres continuu.DE CE?
  Iar dupa o viata de om-caine vine o fufa sau un guru, care nu ne suporta din cine stie ce motiv si ne ciuntesc din drepturi cu o nerusinare crasa. Ne umilesc si ne dezonoreaza refuzand sa ne plateasca pentru ca am slujit tara.
  Pana cand o sa suportam, pai daca am avut o viata de caine atunci SA MUSCAM!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa era sistemul atunci...în parte și acum!
   Pt că toate acele suferințe sa se transforme in furie, la momentul oportun!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. PS..
   Pentru conformitate intreaba-l pe Olescu ..pentru ca si VM..tot acolo si eram colegi de companie !!!

   Ștergere
  4. De ce exista acest tratament cainesc?
   Buna intrebare!
   Un dr.psihiatru de la Guantánamo ne-ar mai putea lamuri...

   Ștergere
  5. @ CEZAR 5 octombrie 2017, 10:05?! Ai baut gaz? Noi 2 colegi de companie?! Cand, unde, cum? Nu ti-am auzit numele decat pe acest forum. Nici macar la dame de companie, nu am fost colegi ... Dupa mine, ne despart minim 10 ani intre promotii.

   Ștergere
  6. Usurel ..cu pianul ..
   Vorbeam ca principiu ..am facut parte dintr-o companie cu 2pl.Rambo..1PlCc..1 pl.VM...!!
   Acum ai priceput ...mititelule !!!

   Ștergere
 71. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 72. @ Micutzu..ai auzit ..ca de inteles ..ma indoiesc !!!

  Indemnizatia de comanda este o inventie a celor care au facut academiile prin URSS...Ofiterul este prin definitie comandant,indemnizatia de comanda nu te invata sa comanzi mai bine sau mai rau o unitate sau mare unitate.Bineinteles ca pentru a ajunge in anumite functii trebuie sa ai o pregatire militara adecvata gen facultatea de comanda,dar acest lucru nu elimina experienta si trebuie reflectat numai in salariu.PUNCT.

  RăspundețiȘtergere
 73. Bai ma omorati. Indemnizatia de comanda o primesti numai daca ai pregatirea necesara, experienta trecand prin toate functiile precedente , daca esti capabil sa conduci o structura si bineinteles daca nu ai ramas pana la pensie la nivel de B.I si te trezesti fruatrat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu acest om te pui?
   Ce sa înțeleagă?
   El are o ideie fixă și atât!

   Ștergere
 74. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Ai fost atenționat de Admin asupra limbajului și atacului asupra altor useri!
   Aici devii insuportabil, pt că treci dincolo de limite...

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 75. Trebuie citit, cat nu-i prea tarziu:

  http://icepaliga.blogspot.ro/2017/06/scrisoare-deschisa-catre-camarazii-mei.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citit....o însăilare de idei, unele la limita extremismului, un CV de autoslefuire!
   Apreciez că are ocupații și nu se da înfrânt!
   În rest...? Îndemnuri și analize pt "voi", dar el unde este în tot angrenajul asta? Pe blog personal?
   FB și sănătate!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 76. Baaa..cine mama draku tot da cu matura pe aici??
  Nu-i sanatos ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Patronul, întrucât ai debitat prostii și enormități, jignind alti useri, așa că:

   "
   Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!"

   Ștergere
 77. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 78. http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2005.10.2017.pdf

  RăspundețiȘtergere
 79. I"Teparu..
  Rezon , da matale chiar ca nu ai inteles nica din ce tot zic eu..!!
  Pai comandantii sa mai ia ..dar matale nu cunosti faptul ca toti aia pe care-i durea in basca de obielele soldatului sunt garnisiti cu de toate ...??
  Sa fie tulburelul de vina ..sa fie ..scarba aia in ..plagi datorata varstei ..sa fie si una si alta ..greu de precizat ..!!
  In alta ordine de idei ..I"teparu ..matale ai auzit de urmatorul fenomen ..care se mai intampla mai ales in lupta ..sau in TO..??
  Sa mearga nene la bataie ai de au IC..+SM..caci deobicei ..le cam cumuleaza astia ..????!!!
  Se pare ca s-a cam intamplat recent de s-a acordat la toata lumea ...inclusiv militarilor angajati..
  Si atunci de ce ..sa nu eliminam aceasta magarie ...???
  Esti capabil ..ai studii..MILITARE ..esti comandant (incepand cu grupa )..SE BAGA NENE IN INDICELE DE SALARIZARE SI GATA AI INCHIS GURA TUTUROR !
  Esti comandant ..ai salariu baban ..scurt...

  RăspundețiȘtergere
 80. Cezarica@ce noroc pe noi ca nu-ti ia nimeni de bune ideile tale bomba.Maturizeaza-te.
  huhule@te-a deranjat afirmatia precum ca securisti dupa 1990 au trecut in barca lui Vantu adica angajati in FNI au fraierit amatorii de castiguri ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Expica-i mata, că șeful BPL de la BI nu se bate cu nimeni....și are IC, pt că este sef și are subordonați și poate avea și SM daca a ieșit FB la aplicații și planificarea întocmită este FB, plus alte activități din cadrul biroului!
   Eu nu îi mai explic căci mi s-a

   Ștergere
  2. Aplecat! Are și el doar catevs idei și alea proaste, dar fixe!

   Ștergere
 81. Dar cadristii..dar ..bibliotecara ..secretara ...contabila ...etc
  Dreptu-i ca au si ele ..merite ..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca au funcția de șef, deci și subordonați...IC=Da!
   Daca au avut constant rezultate FB=SM
   De ce nu?

   Ștergere
 82. Că să dormiți liniștit, citiți doar puțin...

  http://m.adevarul.ro/news/politica/ce-salariu-liviu-dragnea-incaseaza-deputatii-lia-olguta-vasilescu-le-a-marit-lefurile-1_59d5ee595ab6550cb8d5d5c7/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aleșii să trăiască,restul, D-ZEU cu mila!
   LOV,scumpo,dacă ar mai trăi,Vadim,ți-ar arde vreo 2-3 perechi de palme(la poponeț)de ai vedea stele mov!

   Ștergere
 83. @ All. Se confirma informatia furnizata de Pavel 5 octombrie 2017, 18:22. Azi CPS din M.Ap.N. a virat a 2-a transa din sumele retinute intre anii 2011-2013, de catre sectantii portocalii Boc-Basescu-Oprea. Este vorba despre diferentele intre cuantumurile stabilite pensiilor militare pe L. 164/2001 si cuantumurile mizeriilor de pensii (cica contributive, dar stabilite la oha ca fiind contributive, adica ulterior deschiderii dreptului de pensie) stabilite pe L. 119/2010.

  Sunt doar cifre seci, returnate abia dupa 4 ani de la producerea faptei. Fiind evident ca diferentele restituite nu mai au aceeasi putere de cumparare ca in urma cu 4 ani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S,au virat diferentele de la recalculare nu dif .de la 241.Acelea in nov.(transa 2) probabil 19.

   Ștergere
  2. @ ifrim 6 octombrie 2017, 16:41. Da, am gresit eu. Asa este ca tinw, de fapt scrie in comunicatul CPS de aici http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2005.10.2017.pdf.

   Imi justific eroarea urmare a faptului ca eu si cca. 150 de rezervisti, ne aflam in alta situatie, adica in urma unor procese si a L. 125/2014, NU beneficiem de sumele retinute intre anii 2011-2013, in noiembrie la fel ca ceilalti care au avut pensiile diminuate, ci in luna ... octombrie.

   Prin urmare, rectific: pe card mi s-a virat de fapt o transa cf. L. 125/2014. Si precizez ca inca NU mi s-au virat diferentele rezultate din recalculare cf. L. 223/2015, despre care face referire comunicatul CPS.

   Ștergere
 84. Cineva a atras atenția, mai devreme...

  S-au efectuat plățile restante ca urmare a recalculării pe L223!

  http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2005.10.2017.pdf

  RăspundețiȘtergere
 85. Dintr-un raspuns transmis de M.Ap.N. la petitiile precedente (cele cu abrogarea Sectiunii a 3-a din L. 80/1995), rezulta ca la fel ca si pe vremea lui Ceausescu, la armata legile interne primeaza in fata respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale.

  Va urma publicarea unor mostre de raspunsuri. Din care rezulta ca daca vrem drepturi si libertati fundamentale si pt. militari EGALE ca pt. ceilalti cetateni, nu avem decat o cale: sa punem linistiti de o revolta, la fel ca in '89. Atunci, si-au castigat drepturile si libertatile fundamentale toti cetatenii, cu exceptia militarilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După mitingurile anunțate,am să reiau ceea ce am publicat la începutul acestui articol.Apropo și de ce ați spus aici!

   Ștergere
  2. Inclusiv procedura de sesizare a Avocatul Poporului este idioata...

   Ștergere
  3. Gigi,
   Ești enigmatic!
   De unde să știm dacă ai șters imediat?
   Sper că nu vrei sa faci o nerozie....?
   Stai calm, omule!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 86. Cine mai stie cate ceva despre RedDog, proaspatul pensionat de la Poarta Alba-ANP-MJ?
  Nu a mai postat nimic.....!

  RăspundețiȘtergere
 87. ROMANIA, TARA CU CEI MAI AMARATI EUROPENI

  Am calatorit si cunoscut multe locuri din Europa, nicaieri nu am intalnit batrani mai amarati ca si in Romania. In Austria, Italia, Anglia, Germania, chiar si in Ungaria vezi batranei fericiti si sprinteni, respectati de concetateni, numai la noi sunt tratati cu indiferenta, neajutorati si considerati o povara. Cauza? Avem niste politihoti cu nivel de pregatire submediocru, impinsi in fata pe criterii politice, tot felul de dubiosi cu gand de inavutire ,oameni care nu au reusit sa se realizeze in alte medii si care s-au inscris in partide politice stiind ca "dand din coate" vor ajunge pana sus pe scara puterii si vor reusi sa se imbogateasca necinstit. Vina este a legilor care permit alegerile doar pe liste de partide dar si a poporului care accepta asa ceva >>>Ne meritam soarta.

  RăspundețiȘtergere
 88. Mos Martin ..ma PLAGIAZA la gre--spre disperarea lu m-Alul ..care nu are nici-o ideie !!!

  ELEMENTELE SALARIALE CARE SA CONSTITUIE BAZA DE CALCUL A PENSIEI TREBUIE SA FIE CELE COMUNE TUTUROR !!! ACESTEA SUNT : SOLDA DE FUNCTIE, SOLDA DE GRAD, GRADATIILE SI, PENTRU CEI CU FUNCTII DE CONDUCERE SOLDA DE COMANDA !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu te uiti in gura acestui batran tampit si ramolit,care vrea sa beneficieze de aceste bunatati cu procente exagerate in raport modalitatea si cu timpul in care le-a detinut. Adica le-a avut minim sase luni si va beneficia 30 de ani pe cand restul amarastenilor Nu. Este nedrept, discriminatoriu. Uiti ca noi am mai "jucat" in acesty film horror, vis a vis de Legea 164, Biblia lor...

   Ștergere
  2. Eu nu am spus că este corect acum! Între timp observ că ai nuanțat IC!
   Numai că tu nu știi să-ți prezinți ideile cu argumente și jignești userii!
   Tu ai vrea că cel care a primit spor pt acces la documente și retele NATO Cosmic "Top Secret" să nu îi fie recunoscut la pensie?
   Sau încordarea psihica?
   Sau, toate sporurile pt care ți s-a luat impozit?

   Ștergere
  3. Pentru astea ai fost PLATIT...!

   Ștergere
  4. Ți s-a luat impozit....
   Ce nu este clar?
   Așa este și la civili...
   Documentează-te!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Am înțeles....frate cu Cezar! Plângeri unul pe umărul celuilalt!
   Uitasem ....

   Ștergere
 89. Multi dintre noi sunt nemultumiti si nedumeriti ,intrebandu-se cand se va termina acest cosmar, acest atac concertat impotriva armatei si militarilor in RR.
  Pensionarule, ai rabdare pan' la actualizare si indreptare , legile firii si ale naturii nu admit ca la infinit sa se prelungeasca o stare nefireasca...
  Asa precum apa, oprita de-un zavoi sau un stavilar ,temporar, razbate in suvoi tumultos si impetuos, rupand zagazuri de netrecut de ieri si de demult, asa si noi sub jugul de nevoi, artificial creat de un regim destrabalat si nedrept controlat de un oltean zvapaiat si o fufa de rahat, care nu ne au la inima pe noi cei ce in Armata am lucrat.
  Ii vom zdrobi,ori noi, ori altii si toate nedreptatile tesute de acesti nenorociti, impotriva noastra se vor indrepta, vor veni in fagasul normal si ura pe care au imprastiat-o la adresa noastra se va risipi. tara va avea nevoie de noi si-si va da seama ca fara Armata este la cheremul jefuitorilor.Norocul ne va surade nu datorita trezirii boborului"drogat" de minciun9ile acestor perversi ci honvezilor care au ganduri de acaparare...

  RăspundețiȘtergere
 90. Sporul de până la 30% se referă la îndeplinirea atribuțiilor constituționale! Și se plătește activilor!
  Cu atât mai mult ar trebui îndeplinite unele prevederi din articolele Constituției!

  RăspundețiȘtergere
 91. Rusine rezervistilor bucuresteni cere nu au participat la protest.Pe net sunteti mari razboinici iar in realitate niste LASI,INCREZUTI si plini de ifose si orgolii mizerabile .

  RăspundețiȘtergere
 92. Rusine rezervistilor bucuresteni cere nu au participat la protest.Pe net sunteti mari razboinici iar in realitate niste LASI,INCREZUTI si plini de ifose si orgolii mizerabile .

  RăspundețiȘtergere
 93. Tot ma chiorasc pe posturile Tv - nimic! Mai citesc titlul de sus...nu inteleg nimic! Se pare ca treburile in armata si rezerva ei este foarte OK! Cred ca sunteti o mana de oameni care incercati sa induceti probleme false unei situatii care este perfect stapanita de putere! Nu vedeti? Toate merg snur...mai putin un mic incident in care eroii romani au fost reinhumati in cutii de carton! Mare scofala! Maine vom avea parte de invelis eco! Direct in pamant, in curul gol!!!

  RăspundețiȘtergere
 94. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 95. Clarificari! Cf. comunicatului CPS de aici, http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2005.10.2017.pdf

  In data de 05.10.2017, CPS a efectuat plata diferentelor cuvenite, ce reprezintă diferenţe de pensie de la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi până la punerea în plată a pensiilor recalculate. Pe scurt, in cazul pensiilor majorate prin recalculare, CPS sustine ca a efectuat plata diferentelor pt. perioada 01.01.2016 - luna inmanarii deciziei de recalculare.

  Eu am precizat pe 5 octombrie 2017, 22:09 - altceva care creeaza confuzie si care este si nu este eroare. Asa ca precizez: urmare a faptului ca eu si cca. 150 de rezervisti cu pensii diminuate intre 2011-2013, ne aflam in alta situatie, adica in urma unor procese si a L. 125/2014, NU beneficiem de sumele retinute intre anii 2011-2013, in noiembrie la fel ca ceilalti care au avut pensiile diminuate, ci in luna ... octombrie.

  Prin urmare, rectific: in data de 05.10.2017, pe card mi s-a virat de fapt o transa cf. L. 125/2014 si care reprezinta sume retinute intre 2011-2013. Precizez ca inca NU mi s-au virat diferentele rezultate din recalculare cf. L. 223/2015, despre care face referire comunicatul CPS.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Completare. Acum - mai spre seara, am primit SMS ca mi s-au virat si sumele rezultate din recalculare. Prin urmare, au fost 2 viramente: unui ieri cu sume restante din perioada 2011-2013 achitate cf. L. 125/2014 si un virament azi cu diferentele din recalculari.

   Ștergere
  2. Te-ai scos! Ne-ai futat ROBORUL!
   Și tu, Gelule? :))

   Ștergere
 96. Pentru colegii activi....
  http://www.stiripesurse.ro/ministrul-apararii--mesaj-transant-in-scandalul-salariilor-din-mapn--ce-se-intampla-cu-sporurile-militarilor_1223562.html

  RăspundețiȘtergere
 97. SSSSHHHT..inca mai dureaza marsul silentios ...

  RăspundețiȘtergere
 98. In legatura cu meetingul de azi:
  @Din start nu i-am sustinut , cum nici ei nu ne-au reprezentat pe toti cu toate problemele noastre.
  Exemplu: pe mine acest OUG-59 ma doare mai putin, tinand cont ca abia peste cativa ani as beneficia de bunaciunile lui, mie la recalculare pe 223 ,pensia scazandu-mi cu 37%
  In schimb art.40 din OUG-57 ma doare mult, mult mai rau
  Atunci, daca fiecare isi trage spuza sub friptura lui, focul tinde sa se stinga...

  RăspundețiȘtergere
 99. Eu nu mai am putere sa caut, sa vad cat e de adevarat, dar sa fie propagate prin media astfel de date, nu mai exista nicio sansa pentru sustinerile noastre !
  https://www.bugetul.ro/fabulos-care-este-cel-mai-mare-salariu-incasat-de-un-militar-luna-august-si-cu-cat-l-intrecut-pe-iohannis/
  ...asadar un subofiter incaseaza mai mult decat presedintele tarii !?!?!?

  RăspundețiȘtergere
 100. Astazi, unii colegi au primit sumele restante, prin ING, BT..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, confirm. Sumele restante din recalculari, in cazul acelor pensii majorate.

   Ștergere
 101. Salutare, camarazi!
  Am primit si eu decizia de pensie zilele astea.
  Este aproximativ cum mi-o calculasem si eu, +/- cateva zeci de lei.
  Multumesc pentru sprijin domnului colonel Mares.
  Cezar, stiti sa va faceti prieteni nu gluma...
  Mai greu cu eutanasierea, am mai spus, arma penitenciare este una de elita, in Afganistan ar fi vacanta pentru noi... :)

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!