miercuri, 6 septembrie 2017

Militarii se revolta. Mesaj dur: „Intentionez sa imi apar tara in 2 rate! Prima data, pe 15 septembrie! Dupa aia, mai vedem”

Informația primită zilele trecute, se confirmă. Iar informația este aceea, că odată cu plecarea din sistem a ultimelor valuri de militari români școliți cândva în comunism, generația NATO a preluat în întregime ștafeta. Aducând o mentalitate nouă care a lipsit din plin generațiilor trecute. Elementul de noutate fiind acela că generațiile care au preluat ștafeta, refuză să mai stea în genunchi în fața spectrului politic. Spectru politic care s-a învățat în ultimii 28 ani, cu o atitudine docilă din partea armatei, incapabilă să riposteze la oricâte nedreptăți i s-ar crea sau la oricâte drepturi și libertăți i s-ar încălca .

Acum armata intra, în sfârșit, într-un cadru de normalitate civică, iar generația NATO care a preluat ștafeta, spulberă mitul soldatului care nu are dreptul să gândească, ci doar să execute în mod necondiționat - fără să ceară în schimb nimic, absolut orice dorește spectrul politic. 

***


„Intentionez sa imi apar tara in 2 rate! Prima data pe 15 septembrie! Dupa aia, mai vedem. Ce bine ce ne-au marit salariile! Sunt asa de mari ca nu ni le mai pot plati! Eu sper sa nu indrazneasca asa ceva! Desi am mai prins prin 98 parca! Si atunci au venit cele mai ale dracului controale! Multumim pentru salariile marite". 

Sursa: aici

Cu mentiunea că în ciuda propagandei de partid și de stat care se chinuie să bage mereu sub preș, rahaturile contra armatei, astfel de mesaje precum cel mentionat, sunt răspânite din plin pe rețelele de socializare, de zeci și sute de militari. Extrem de mulți sau din ce în ce mai mulți, fiind în activitate! Militari pe care îi felicităm pentru că au tupeul să uzeze de drepturile și libertățile fundamentale elementare, călcate în picioare armatei din plin în ultimii ani, de întregul spectru politic!

48 de comentarii:

 1. Pe surse.

  1]. Miting pe 8 septembrie la CPS a M.Ap.N.

  2]. Proteste spontane si tot in perioada urmatoare, fara legatura cu cel de la pct. anterior, la sediile unor institutii, pt. denuntarea incalcarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale militarilor romani.

  3]. Directorul CPS din M.Ap.N se ... pensioneaza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca a luat-o de buna ca nu ma las de el pana nu-l bag in puscarie!

   Ștergere
  2. Analizand locurile de munca(cuprinse in experienţa profesională) ale Directorului CPS din M.Ap.N, care nu sunt cuprinse in conditii speciale si anul de nastere, nu vad de unde sa existe conditii de pensionare !

   Ștergere
  3. @ radu 6 septembrie 2017, 20:05. Indeplineste conditiile in mod cert. Are 49 ani. Vechime efectiva in serviciu (doar in serviciul militar), din '86 pana in 2017 = 31 ani. Din acestia, de cand a iesit ofiter, respectiv din '89, are 28 ani lucrati exclusiv in CS. Pt. asa zice HG-S 1019/2010 - ca orice sef de structura/microstructura are CS, indiferent de specializare (si jurist sau popa sa fi fost). Asta inseamna ca pt. a avea drept de pensie, i se scade din varsta de pensionare standard de 60 ani, 6 luni la fiecare an din cei 28 ani cat a lucrat in CS, adica 14 ani. In concluzie, are drept de pensionare inca de acum 3 ani, respectiv de la varsta de ... 46 ani. Mai exact, de acum 2 ani, de la varsta de ... 47 ani, intrucat legea NU permite sa scazi din vasta de pensionare standard mai mult de 13 ani.

   Asa ca fapt divers, rezulta ca avem de-a face cu un ofiter care indeplineste in mod ideal conditiile de pensionare, cu varsta de 49 ani, 31 ani vechime efectiva si 45 ani vechime cumulata.

   Suspectez faptul ca are de fapt, mai multa vechime cumulata. Posibil, chiar daca are specializare finante, sa fi desfasurat si alpism militar in perioada in care a activat la 2 unitati de vanatori de munte, ceea ce inseamna incadrarea in grupa AC si adaugarea pt. acei ani de 12 luni fiecare an efectiv lucrat in care a efectuat alpinism si nu doar de 6 luni. Desi ar fi caz rar, este posibil, tinand cont de faptul ca exista ofiteri de finante in unitati de parasutism si care si acestia practica parasutism, ceea ce le da dreptul la incadrarea in AC.

   Mai suspectez faptul ca are cel putin 1-2 misiuni in teatre. Caz in care din nou i se dubleaza vechimea pt. acei ani, intrand in AC (pt. misiunile in teatre sau in caz de razboi, orice militar intra in AC - indiferent de specializare). Nu este exclus deloc, tinand cont ca in teatre chiar am avut ofiteri de finante sau de logistica sau personal medical.

   Acum desi nu cred ca este cazul directorului CPS, eu iti mai zic si altceva. Cunosc cazuri de militari activi, care se agita pe rupte sa se pensioneze ... anticipat. Iti spun si cum: exista multi militari care au probleme medicale, depistate in special la vizitele medicale pt. misiunile in teatrele de operatii. Cf. legii, acestia se pot pensiona anticipat, daca baremele medicale ii incadreaza in APT LIMITAT. Eu am luat la cunostinta de vreo 6 astfel de situatii, in ultima luna.

   Ștergere
  4. R-265006 septembrie 2017, 23:13,
   Am inteles acum, nu cunosteam detaliile acestea!

   Ștergere
 2. Domnul ministru Tutuianu chiar incepuse sa puna ceva ordine in acest minister, dar se pare ca a deranjat cuibul de viespi..si l-au intepat cu acest comunicat..!
  Pai DFC transmite Dispozitii prin Comunicate de presa ? Care Finantist de la o unitate militara isi desfasoara activitatea dupa comunicate aparute pe siteul DFC..?
  Altele sunt motivele Indepartarii acestuia de la conducerea MApN..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ordine in favoarea partidului, probabil! Nicidecum in favoarea militarilor. Doar a contrasemnat ca moțu' inghetarea pensiilor militare prin OUG 59/2017. Alaturi de LOV, aia de la MAI si altii. Ar fi putut sa nu semneaza daca era ceva de capul lui, dar a semnat.

   Demisia are un rost mult mai simplu: orice ar face, nu poate ii mai ingenucheze pe cei in activitate si sa le bage pe gat tot felul de ...ahaturi. Asa ca a plecat, lasand pe altul sa scoata castanele de partid.

   Ștergere
  2. In AK24scrie ca Tutuianu pregatea un puci in PSD!

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. MINCIUNA IN FALSH,

  Apoi, la noi, la romani, minciuna este politica de stat, adica: si minciuna-i vorba. Nu vedeti pe la televiziunile de cimitir: mortul s-a sculat din sicriu, a privit multimea care il plangea si duios a inchis ochii pentru a muri de-adevaratelea!

  @Cat despre morsa noastra CHIOR_PECK de la televiziunea cu minuni, pe filiera MOSSADIANA cu Snecke& Swarche&Chi(OR-PECK) ce sa mai vorbim, distrugem ortodoxismul, Armata si patriotismul si apoi cerem despagubiri de razboi tot aurul de la Rosia Montana, pe motiv ca noi am fi vinovati de odiseea evreiasca.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Raspuns de la un latrau:- Petitia nr.17457 Data: 06-09 Domnule Vasile B., Vă mulțumim pentru încrederea acordată şi pentru faptul că aţi ales să vă adresaţi Președintelui României, domnului Klaus-Werner Iohannis. În urma analizei memoriului dumneavoastră, prin care solicitaţi intervenţia la Curtea Constituţională a României pentru o ordonanţă de urgenţă a Guvernului României promovată de guvernul în exerciţiu, vă aducem la cunoştinţă că exercitarea controlului de constituţionalitate a unei ordonanţe se poate face numai în temeiul art. 146, lit. d) din Constituţia României, republicată. Totodată, vă comunicăm că modificarea cadrului legislativ la care faceţi referire e posibilă prin exercitarea iniţiativei legislative, potrivit art. 74 alin.1 din Constituţia României, republicată. Cu stimă, Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raspuns la raspuns

   "Referitor la raspunsul Dvs., mentionez ca acesta este complet dezamagitor si nu raspunde nicidecum, cerintelor sesizarii mele. Precizez faptul ca  eu nu am solicitat nicidecum vreo o interventie la Curtea Constitutionala a Romaniei, vizavi de vreo ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei.

   Eu am sesizat Institutia Prezidentiala, exact asupra aceea ce este precizat chiar din titlul sesizarii, privind existența unor grave incalcari ale drepturilor si libertatilor fundamentale ale militarilor romani, impuse prin lege interna, respectiv prin Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995.

   Or, raspunsul Dvs. eschiveaza complet responsabilitatea Institutiei Prezidentiale fata de aspectele semnalate, in conditiile in care Presedintele Romaniei are obligatia si posibilitatea sa intervina oricând pt. asigurarea respectarii drepturilor fundamentale si constitutionale,  in virtutea prevederilor Art. 80 (2), Art 87 (1) si Art. 88. 

   De asemenea, raspunsul Dvs. nu ia in calcul nici faptul ca sesizarea a fost adresata presedintelului Romaniei, tinand cont si de alte 2 calitati oficiale ale dumnealui - altele in afara de cea de presedinte al Romaniei, respectiv de comandant al Fortelor Armate si de presedinte al CSAT.

   In conditiile raspunsului Dvs, concluzionez ca Institutia Prezidentiala nu este interesata de respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale in egala masura pentru toti cetatenii romani, institutia tolerând si încurajând in mod tacit cele semnalate in sesizare".

   Nume, prenume ... (ofiter in rezerva cu atributii la razboi/mobilizare, cu 15 categorii de drepturi si libertati fundamentale incalcate, atat pe timpul perioadei de activitate, cat si in posibilele situatii de reactivare)

   Ștergere
  2. DEZAMAGITOR, CUM ESTE IN OBISNUINTA, CA RASPUNS LA PETITII, DE CATRE TOATE INSTITUTIILE SI ,,PERSONALITATILE'' POLITICE ALE STATULUI ROMAN!

   Ștergere
 7. Deci daca norma de hrana se da dupa 25 ale lunii, militarul mananca numai in perioada respectiva. In rest ........asteapta disciplinat si face foame. Adica acesti bani nu se dau pe 15 septembrie pentru ca sunt banii cuveniti pentru toata luna in curs si atunci ar insemna ca se dau un avans pentru a doua parte a lunii. Pai sa dea norma de hrana zilnic, ca sa nu mai fie nici in avans si nici in intarziere.

  RăspundețiȘtergere
 8. Domnilor guvernanti,

  Daca doriti sa fie liniste in Armata si in tara si sa readuceti onoarea patata a Armatei la un nivel care sa impuna respect hoardelor din vecini care se uita cu ochi hulpavi la averea Romaniei, numiti un ministru al apararii capabil sa rezolve toate problemele si care sa fie ascultat de subordonati si de popor. Acesta este d-l Colonel dr.(r) MIRCEA DOGARU. Nu va jucati cu independenta tarii pentru niste galceve politice!
  Cu stima Comandor (R) fost pilot militar
  KIS VIOREL

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Guvernantii nu doresc acest lucru. Singura solutie este sa le preluam ... guvernarea. Care este oricum ilegitima. Nimeni nu a candidat cu un militar activ umar la umar pt. a fi ales de popor. S-au ales doar ei intre ei!

   Ștergere
 9. Lasati-l în pace pe Dir.CSP!...va ieși bine merci la pensie cu tot ce-i poate da legea 223...funcție, grad, vekime, SM, IC, Sporuri...50% pt lucrări și 30% pt viza fi!
  Lupta lui Tutuianu a fost pt oareșcare independenta militară în achiziții de tehnica vizavi de dorința politica...
  Când s-au făcut blat între dorința PSD și Cotroceni dorința militarilor, la care akesa și ministru a ieșit din skema! Aici se lucrează cu contracte multianuale și sume amețitoare, la care fostele afaceri devin bișnița!
  Ce doreau militarii, în urma analizelor nu conta....cum nu a contat nici în afacerea Pyrannia! Melescanu știe....
  Daca din aceasta lupta militarii pierd, înfrângerea va fi pe termen f lung!
  Nu mai pot sfertodoctii lui Dragnea de interesul țării....ei nici nu realizează esență capacității de apărare națională!
  Atâta timp cât din nulitate absolută partidul te-a făcut mare demnitar, cui ești recunoscător sfertodoctule?
  Vrei sa murim iar cu mâinile goale și voi sa ne legănați coliva când și când? Nuuu ..... Militarii sunt peste voi la toate capitolele și nu mai pot accepta nimic! Vă mirați că astăzi nu mai tine cu minciuna de partid? Mirati-va încă mulți ani....Urma a pornit!
  Ce așteptări avem de la cei care nu cunosc nici prevederile propriului statut, dar problemele țării?
  Și nu este vorba numai de PSD, ci te toate maimuțele astea ce se cred politicieni, căci pt ei politica înseamnă facerea legilor pt propriile lor interese meschine!
  Să-și ia primarii de gât și să joace hora-n căruță!
  În acest moment Ciucă este oul lui Columb....dacă face gestul așteptat, adică pleacă și el, scânteia se declanșează!
  Ori ei ori tara! Din militari poți face politicieni medii și de top, dar din politicieni nici cei mai proști soldați!
  Ciucă fă raportul de pensionare!

  RăspundețiȘtergere
 10. Premierul Terente sau Codin da un raspuns de cacat fiind intrebat despre pozitia ofiterului ce a protestat!
  Iata:

  https://www.dcnews.ro/mobile/un-ofi-er-mapn-a-izbucnit-tudose-imi-este-groaza-de-el-doamne-fere-te_557117.html

  Domne Premier, mistocar a la cartierul Viziru, dar de ce nu MARE GRIJA LA ALEGEREA POLITICIENILOR SI DEMNITARILOR PRECUM SI LA POLITICILE NATIONALE EXPRIMATE PRIN LEGI?....sau incepe sa-ti placa mierea de MApN?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai degraba din Cartierul tiganesc, Lacul Dulce sau Chercea!

   Ștergere
 11. MARELE actoras de mahala, ALEXANDRU ARSINEL, pentru simplul fapt ca se afla intamplator in incinta radio in 1989, a fost declarat EROU al revolutiei din 1989, si remunerat cu 3.700 de lei lunar nu cum sunt "nesimtitii de veterani de razboi" cu 230 de lei lunar.HALAL ARMATA, HALAL POPOR.

  RăspundețiȘtergere
 12. Sa avem grija de militarii activi. Acum vor incepe presiuni si amenintari.

  RăspundețiȘtergere
 13. ION MOCIOLCA va fi ministru la MAPN , ar fi bine sa luati legtura cu el sa rezole cu pensiile militare ,sa revina si sa se respecte legea 223

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crezi ca pensiile militare se rezolvă de către ministrul apărării? Legea 223 se respectă și se va respecta cu toate modificările trecute și mai ales viitoare la lege.

   Ștergere
  2. KaraDeniz,
   Celor care au vekime mică,9-11 ani li se vor acorda pensii înmulțite cu o constanta de turbă, în valoare nominală 3!
   Numai așa va tace "viitorul savant mondial" poetul armatei!
   Deocamdată M. Muncii execută o anketa socială la el acasă!
   Pe principiul..." Nici nu știi ce-ți dorești" nu mă miră să se dispună suspendarea pensiei în plată....
   Deviză mea: "Nu vând nici ziare căci nu pot și nici nu vreau și apoi îmi taie și pensia! Așa că mă mulțumesc cu bacșiș lunar!

   Ștergere
  3. Ai, mai, Iulian, ca din ce am sa cersesc eu, am sa-ti dau si tie sa nu-ti strici conturile din banci! Ba inca, am sa-ti fac cinste si cu cate o tuica de corcoduse, sau prune, daca ai rabdare sa nu-ti tremure mana sa nu versi pe jos, cum fac cei zgharciogi si rai de fiere, sa nu mai bei samahoanca de cartofi! Ziarele eu le scriu, cei bogati le vand!

   Ștergere
 14. https://www.facebook.com/groups/ASOCIATIAPROEUROPALEX/permalink/1171250836309505/

  RăspundețiȘtergere
 15. @All, urmariti:
  https://www.realitatea.net/jocurideputere.html?vid=1

  RăspundețiȘtergere
 16. Ce pretentii aveti de la presupusul nou ministru al MApN, uitati cine a fost, cine este si concluzionati ca nu a miascat un deget pentru drepturile militarilor, in toate pozitiile avute , asa ca ...lasati orice speranta...

  http://www.machiaveli.ro/personalitati.php?pers_id=286

  In concluzie , doar Budha si cu Shiva de TR si OT hotarasc soarta tuturor muritorilor din RRomanika...boborul doarme si spera ca sa-i rezolve D-zeu!

  RăspundețiȘtergere
 17. D.I. Mares, 07 09 03 08
  Raportul ar trebui sa contina" in semn de protest pentru mizeria din fata cortului, creata de onor clasa politica total dezinteresata de starea armatei, in toate componentele sale...". In anumite momente, in fata cortului Sefului M.St. Major erau toti cei care duceau trupa la victorie. Ori la pierzanie, daca ocupantul scaunului de shef era doar cu p.c.r. Nu e cazul la noi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa dea drumul la raport în paralel cu o conferința de presă năucitoare!

   Ștergere
 18. Daca cineva atenteaza la tara noastra astia , prostii, dau ordin de mobilizare si ne dau arme ? Nici nu stim ce e mai bine , nu?

  RăspundețiȘtergere
 19. OK, dar daca ne dau arme , eu stiu in cine voi trage primul incarcator...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu economie, tată, că vrea butoniere și amicul C / TM!

   Ștergere
 20. @Asa se intampla daca se fac legi pentru pensii si salarii pe genunchi de curva si cu gandire de gangster. S-au suprapus sumele pentru hemoragia de pensionari(creata tot de guvernanhoti) cu sumele necesare inlocuirii celor iesiti la pensie si cu amanarea platilor restante datorate maririlor de pensii pe L223(semestrul IV) si s-a produs o gaura in finantele Armatei de 500 milioane de lei.

  RăspundețiȘtergere
 21. Domnilor politicieni, dati mobilizarea si dati-ne arme si munitii, doar suntem profesioniisti si legea ne permite accesul la ele in astfel de cazuri de necesitate! Stiind cum sa ne folosim de ele, stim si ce avem de facut! Cu varf si cu indesat, pe saturate! Pe ghiftuite!

  RăspundețiȘtergere
 22. "Intentionez sa imi apar tara prima data pe 15 ..."
  Fain ficior, l-o speriat pe tutuianu, care cand o auzit de data de 15, o plecat ca un las.
  Totusi , inainte de a da bir cu fugitii , tutuianu o semnat 2 ordine, publicate in MOf 726/07.09.2017:
  M97/29.08.2017 Ordin privind conferirea Semnului Onorific in Serviciul Patriei unor ofiteri din MApN
  M98/29.08.2017 ..pt MM si Sof
  Obs. Anexele nu s-au publicat fiind informatii clasificate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uite ca se dau distinctii pentru inchiderea unor ciocuri, probabil mai ascutite! O tinichea poleita blocheaza o vuvuzea ciufuta...

   Ștergere
 23. Pt Dl Micutzul
  Este bine sa cititi legea 355/2009 privind regimul starii de mobilizare partiale sau totale a fortelor armate si al starii de razboi.
  Vedeti sa n-o furati ca in dec 1989 cu starea de necesitate. Asa ca urmariti monitorul oficial si vedeti ca "astia, prostii care dau ordin de mobilizare" sunt Parlamentul si presedintele Romaniei.
  Evident ca nu se pune inca declararea mobilizarii, de cei in drept. Rusii sunt ocupati cu pregatirea si organizarea Campionatului Mondial de fotbal 2018. Problema-i dupa. Dupa ce au organizat Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci s-au implicat in Ucraina.

  RăspundețiȘtergere
 24. ...haz de necaz! Macar stiu ce fac!
  http://www.stiripesurse.ro/guvernul-moldovei-il-sfideaza-pe-igor-dodon-militari-la-un-exerci-iu-nato-liderul-prorus-amenin-a_1217736.html

  RăspundețiȘtergere
 25. In caz de nacaz, trebuie sa avem grija si de diamantele lirice universale , din patrimoniul mondial,gen Cornelius Flavius Ifrim .
  Eu nu ma pot angaja la nimic, in acest caz, pt ca vorbeste si scrie mult, rau si fara rost.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Tehno: Orice rau este un pas inainte, in situatia data! Important este entuziasmul de a face ceva...Uite ca azi m-am hotarat s-o las balta. La autisti ne adresam, autisti si cretini idioti raman, indiferent cum le-am scrie si cum ne-am adresa! Diamantele raman bijuterii, daca nu sunt ,,perle!'' Poate ca un mic diamant le-a zgaraiat putin creierele alea tari si seci...Nu trebuie sa scrie toti, doar cine se considera cel mai afectat, iar eu mi-am terminat ecuatiile inutile cu tampitii astia!...M-am blazat intr-o dezamagire crunta si ma simt obosit de inutilitatile de a vorbi la pereti...

   Ștergere
  2. Afirmativ! Dar nu se lasă și perseverează în artă....

   Ștergere
 26. Cititi DOGARU - are un comunicat azi. Avem destule motive sa fim mai circumspecti cu cei din jur. Avem nevoie de un "miros" mai fin!

  RăspundețiȘtergere
 27. Pt functionarii publici cu statut special din administratia Penitenciarelor:
  Oug 62/30 august 2017 MOf 719/05.07.2017 midificarea legii 152/2017 privind cresterea cu 10% a salariilor de la 01/10/2017. Este la fel ca la politisti.

  RăspundețiȘtergere
 28. Suntem într-o stare de incertitudine continuă şi de ce să nu recunoaştem, pentru unii dintre pensionari, civili sau militari, chiar periculoasă pentru starea sănătăţii.
  Exceptând "bulibăşeala" voită la stabilirea bazei de calcul a pensiilor militare, prin care politicienii penali, hoţi, venali şi analfabeţi (mai nou karatişti în pauzele emisiunilor Tv), i-au recompensat cu pensii pe măsura obtuozităţii, neglijenţei şi a pupincurismului, pe şefii serviciilor şi a celor din MAI, care în mod obedient, mârşav şi josnic i-au protejat pentru a spolia economia şi a pauperiza românii, fără respect faţă de lege şi statul român, neluând măsuri legale de sesizare şi instrumentare a faptelor penale comise de prea cinstiţii parlamentari şi guvernanţi, această hoţie şi umilire transmisă şi în direct - marca PSD-ALDE şi nu numai, s-a repercutat negativ asupra majorităţii pensionarilor militari, care au primit decizii de recalculare pe minus.
  Pe fondul unei campaniei mediatice discriminatorii şi degradante, fără scrupule, discernământ şi respect pentru cei care au muncit onest în MApN, MAI etc, plecată şi intenţionat dirijată de la Guvernul României şi Parlament şi amplificată de mass-media aservită mafiei din instituţiile statului care au căpuşat, spoliat şi furat zeci de ani statul român, pensionarii militari se simt obidiţi, înjosiţi şi jigniţi chiar de reprezentanţii statului român, care ar trebui să le apere interesele şi să le respecte munca de o viaţă şi nu să le terfelească demnitatea şi munca lor.
  Incompetenţa lor crasă, rapacitatea şi înclinaţia lor maladivă spre furtul banului public şi dispreţul pentru cetăţeni, trataţi ca o populaţie captivă, un “bazin electoral”, “stradă” etc şi nu ca un popor, lipsa de pregătire şi incultura lor pentru demnităţile în care au fost aleşi sau numiţi, asociate cu incapacitatea de a întelege şi soluţiona grava criză economico-socială şi financiară generată tot de decidenţii politici, a condus la formarea şi proliferarea periculoasă a acestor atavisme malefice la nivel politic, îndreptate cu bună ştiinţă în ultimul timp, împotriva unor categorii socio-profesionale şi împotriva pensionarilor militari, cei din urmă având, culmea ipocrizei, după enorma lor nesimţire şi lipsă de respect, pensii nesimţite.
  Dar să vedem cât de simţitori sunt aceşti mârlani analfabeţi, ce îndemnizaţii primesc parlamentarii şi ce salarii au membrii guvernului, ce pensii nesimţite, pe necontributivitate, primesc parlamentarii care, culmea tupeului vin la serviciu 2-3 zile pe săptămână şi atunci dorm în Parlament etc, iar în rest freacă menta şi pierd timpul “în teritoriu”, îşi rezolvă probleme personale, de afaceri sau de furăciuni etc, în dispreţul total al românilor, că deh …. doar sunt aleşii lor.
  Incompetenţa lor profesională, intelectuală, chiar şi funcţională, manifestată în analfabetismul juridic şi scremetele politice, lipsa crasă de respect pentru românii pauperizaţi care de 28 de ani aşteaptă un stat de drept, democratic şi funcţional pe întreg teritoriul încă naţional, o economie prosperă şi funcţională, locuri de muncă, salarii, pensii şi un nivel de trai decent, au fost îndreptate tendenţios, cu rea credinţă şi prin manipulare, împotriva militarilor şi a poliţiştilor în activitate sau care s-au pensionat.
  Dacă vom rămâne în continuare inerţi, mulţumindu-ne doar cu comentariile vis a vis de discriminarea şi dispreţul reprezentanţilor statului faţă de militarii şi pensionarii din S.N.A., de instigarea abjectă şi manipularea lor directă şi a mediei aservite la oprobiul public, la umilirea şi încălcarea grobiană a drepturilor noastre, ne merităm pe deplin soarta.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!