marți, 1 august 2017

Șocant! Radu Tudor a făcut praf Guvernul - câțiva miniștri pot pleca acasă! Militari români, fiți fericiți că guvernul vă fute pensiile! Banii economisiți ajung în vistieriile vânzătorilor americani de rachete "Patriot" și ale comisionarilor mioritici prezenți în întregul "aparat de partid și de stat"!

Sursa: supriză! Cei din zona "R-26500 Elita" nu avem insa grețuri, așa că ne angajăm total în luptă! Uneori adevărul vine și dinspre est! Numai că trebuie să ridicăm și noi nivelul de înțelegere și să renunțăm la prejudecăți! Pentru conformitate, vă readucem aminte că la fel ca în anul 2011, oficialitățile S.U.A. și care s-au implicat frecvent în politica internă românească - uneori prin declarații și gesturi halucinante pentru un stat suveran, nu au schițat un gest față de umilirea militarilor români în rezervă/retragere! NATO, NATO, eroi, parade, victime omagiate formal, dar musai ca pensiile celor în rezervă/retragere să fie tăiate/înghețate/ciopârțite și beneficiile să ajungă în vistieriile vânzătorilor de obiecte belicoase produse de firmele americane! Asta ca să nu mai luam în discuție experimentele extrem de periculoase din punct de vedere militar efectuate pe nația română, realizate prin intermediul  aserviților politici români, în condițiile în care toate statele evoluate și-au scos rând pe rând bazele americane din țară!

"Cunoscutul jurnalist a desființat afirmațiile Guvernului cu documente oficiale și a făcut precizările pe lege asupra situației REALE a pensiilor speciale și a pensilor militare.
BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik. Cu documente oficiale de la Curtea de Conturi și de ministerele implicate, Radu Tudor a deființat pur și simplu afirmațiile făcute de Olguța Vasilescu, Liviu Dragnea, Tudose dar și jurnaliștii care au susținut aceleași cifre, în speță Bogdan Chrieac.
Sunt 8615 pensii speciale, a precizat jurnalistul care a detaliat și categoriile care se încadrează la aceste capitol: diplomați, magistrați, grefieri, funcționari publici parlamentari, personal aeronautic, auditori — Curtea de Conturi.
Pensiile militare, care nu sunt pensii speciale, sunt acordate către circa 155.000 de persoane (cca 85.000 MApN. 65.000 Interne, 15.000 servicii); aceste nu fac parte din sistemul public de pensii — ci sunt plătite din bugetele ministerelor de resort.
"S-au spus zilele acestea o mulțime de cifre aberante a spus jurnalistul" — cea mai mare fiind referitoarea la achivalența între pensiile speciale și pensiile publice. În realitate, a demonstrat Radu Tudor, în total, pensiile speciale reprezintă 0.1% din bugetul naționale de pensii, în total fiind vorba de cca 70 milioane euro.
Care este rostul urgenței cu care se încearcă modificarea pensiilor "speciale", de fapt a pensiilor militare, se întreabă jurnalistul? Ajutat de invitatul său de la ultima emisiune, liderul sindical Dumitru Costin, Radu Tudor a ajuns la o concluzie — se pregătește rectificarea bugetară. Altfel spus, nu sunt bani la buget!
Ceea ce nu spune Radu Tudor este că marele procent acordat Apărării este insuficient pentru a acoperi "investiția" în "rachete Patriot second hand, sisteme vechi de 30 de ani", după cum afirma Sorin Roșca Stănescu. Și atunci, trebuie făcute economii la bugetul MApN. De unde? De la pensiile militare, transformate prin campanie mediatică în "pensii speciale", sau, pe înțelesul mulțimii invidioase, "pensii nesimțite".
Concluzii? Nici una, cu excepția faptului că formatorii de opinii toxice contra pensiilor militarilor din politică sau din mass media, sunt toți fără nici o excepție, implicați în interese financiare alimentate direct de bugetul statului român! Mai la vedere sau sub acoperire relativă! Extrem de ușor de verificat! 46 de comentarii:

 1. Propaganda ruseasca!
  Daca te uiti pe acel site 75% din stiri sunt in lb rusa.
  Nici pana in '89 cand eram in "marea familie a statelor socialiste" nu am avut relatii prea bune cu rusii.
  Oare de ce?
  Vreti sa spuneti ca acel site este echidistant si nu urmareste intetesele rusesti?
  Interese care in acest moment nu coincid cu ale romanilor in opinia mea, vezi Basarabia.
  Acum sa nu fim ipocriti, nici SUA, fiind mare putere, nu este un fel de Maica Tereza, are interesele ei, pai ce ati vrea, sa fim aliati si sa cumparam arme de la rusi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca urmaresti cu atentie, Radu Tudor a declarat in direct la A3, ceea ce a spus! Filmarea este inregistrata! Numai ca nimeni din mass media romaneasca NU a preluat-o! De ce?

   Bun! Ia cauta ce rosturi are de exemplu, Bogdan Chireac, in afacerile cu statul roman? Si atunci, cum spalatorul sta de creiere sa nu tune contra pensiilor militare, cand daca ni le taie, mai baga si el o afacere de milioane de euro cu ... statul! Baga un ochi aici

   http://evz.ro/legatura-dintre-bogdan-chirieac-sts-si-spaga-de-la-ericsson-1078489.html

   https://octavpelin.wordpress.com/2014/04/07/cine-este-chimistul-bogdan-chiriacajuns-jurnalistul-putred-de-bogatdevenit-analistul-basist-sub-acoperire-bogdan-chireac/

   http://turnul.blogspot.ro/2014/02/bomba-toate-afacerile-morsei-competente.html

   De aia am preczat, sa ridicam stacheta! Man! Si eu as milita sa taie pensiile militare, stiind ca imi pica vreo cateva milioane de euro din taieri!

   Ștergere
  2. https://m.facebook.com/dmitry.rogozin

   Aveti idee ce scrie acest individ despre romani pe pagina lui?
   Vad ca au disparut postarile de zilele trecute cand atmosfera era foarte fierbinte pentru ca Romania i-a refuzat survolul in spatiul nostru aerian.

   Ștergere
  3. Aliatii nu au doar obligatii ci si drepturi unele chiar pecuniare cum sunt pensiile militare de stat.Doar cu obligatii suntem sclavi!

   Ștergere
  4. @ reddog 1 august 2017, 01:39. Nu iti intelegi deloc cauza! De aceea ma determini sa solicit oficial guvernului sa ne taie si OMM, iar din taieri sa mai cumpere inca 27 rachete Patriot!

   Ștergere
  5. R26500
   Cred ca este fortata legatura asta intre OUG-ul asta si cumpararea de rachete Patriot.
   Sunt simple supozitii.
   Cauza principala ar fi ca acesti mitomani au promis totul pentru a ajunge la guvernare si acum nu mai stiu pe unde sa scoata camasa.
   Legea asta e facuta tot de ei, sa nu uitam asta.
   Probabil ne considera idioti si ne trateaza ca atare.

   Ștergere
  6. @ reddog 1 august 2017, 02:36. Nu este nimic fortat. Urmeaza clar rectificare bugetara. Fuctie de comenzile politica de smenuiala comisionata, vor lua bani de la un minister si vor da la altul. Ca smenuiala consta in achizitia de rachete sau de tiribombe roz, nici nu mai are importanta.

   Important este doar ca pensia ta este evidentiata de smenuitori la acst moment ca fiind "nesimtita", de aceea iti baga o ordonanta acum sa ti-o ajusteze un pic, iar diferenta va fi regasita in conturile smenuitorilor care ti-au taiat-o!

   Ștergere
  7. http://m.ziare.com/international/rogozin-a-sters-de-pe-retelele-de-socializare-amenintarile-la-adresa-romaniei-si-republicii-moldova-1475704

   Au fost mai multe nu doar alea doua, i-am urmarit atat postarile Twitter cat si pe Facebook.
   Era delir pe acolo.
   Asta nu e un personaj oarecare prin Rusia, este vicepremier.
   A recunoscut ca a luptat de partea separatistilor in Transnistria.
   Vreti sa avem relatii bune cu ei dupa tot ce au facut acolo?
   No way!

   Ștergere
  8. @ reddog 1 august 2017, 16:37. Ce PM are Rogozin de-a face cu ce ne fac astia in Romania? Sau guvernul din Romania este instalat de Rogozin?!

   Nu sesizezi ca noi suntem beliti acum de-ai nostri, de se caca rusii pe ei de ras ... https://ro.sputnik.md/society/20170801/13844331.html

   Ștergere
 2. Odata cu imposibilitatea actualizarii pensiilor celor care sunt deja pensionati, ar trebui modificat si art.122 din legea 223 in asa fel incat si cei pensionati anterior datei de 1 ianuarie 2016 si care au deja punctajul calculat pe 263 sa aiba posibilitatea de a alege legea 263 pentru calculul pensiei.Prin acest lucru,multi pensionari deja recalculati pe 223 se vor intoarce la 263...si doamna Olguta va rezolva problema:nu se vor mai actualiza pensiile.
  Daca acest fapt nu se va intampla ,voi incerca o sesizare a CCR pe aceasta speta...

  RăspundețiȘtergere
 3. Referitor la sinistra muncii & Co. trebuia sa avem in vedere vorba aia romaneasca: " Sa te feresti de prost ca are mintea odihnita ! "

  RăspundețiȘtergere
 4. Varianta dupa discutiile PSD+ALDE
  http://www.fsanp.ro/wp-content/uploads/2017/07/OUG-modificare-pensii-31.07.2017.pdf

  RăspundețiȘtergere
 5. Inițial doamna ministru LOV declara că se dorește plafonarea tuturor pensiilor speciale. În final s-au plafonat doar pensiile militare. Întrebată ce și când se va întâmpla cu celelalte pensii, nu a dat un răspuns concret. Printre minciunile și dezinformările lansate de doamna ministru a muncii, una dintre cele mai ordinare a fost că ,,unii" nu au marit, intenționat, salariile mici că să aibă bani pentru pensiile lor de zeci de mii de lei. Încercare de dezbinare și învrăjbire a diferitelor categorii de militari, procedeu aplicat și de guvernarea Băsescu-Boc. De asemenea, liderii coaliției de guvernare au jucat o piesă de teatru, de prost gust, adunandu-se miniștrii, primul ministru și liderii partidelor din coaliție, care au discutat,,nu mai puțin de trei ore" problema pensiilor speciale, după care miniștrii au plecat pe ușa din dos la treabă, iar liderii, în cămașă albă , fără cravate, au ieșit și ai declarat, Tăriceanu că sistemul are nereguli care trebuie remediate, iar Dragnea, mincinos, că de obicei, a spus că dacă se aplică actualizarea pensiilor militare, pe care și ei le numesc speciale, ca jurnaliștii, atunci nu vor mai fi bani pentru creșterea punctului de pensie pentru pensiile normale. Manipulare grosolană, menită să obțină capital electoral. Întrebat de forma și conținutul OUG a declarat că nu știe, se redactează in acest moment , la guvern. Altă minciună ordinară, de parcă nu ar fi fost gândită, de mult timp, această manevră sau de parcă ar fi ,,meritul" exclusiv al LOV. Dar vulpoiul de Dragnea și-a lăsat loc de-ntors pentru viitoarele campanii electorale. Acuma rămâne de văzut când și cum vor fi afectate pensiile cu adevărat speciale. Probabil că niciodată.

  RăspundețiȘtergere
 6. Pana la urma javrele s-au exprimat si "printre picaturi" au spus de ce au un "dinte" impotriva pensiilor militare...OPREA :
  --generalii lui Oprea
  -pensiile militare ale lui Oprea
  -serviciile secrete ale lui Oprea
  De ce impotriva lui Oprea, fiindca atunci cand PSDul i-a cerut ajutorul acesta nu l-a acordat >>>RAZBUNAREA!
  Cu ce le schimba:
  - cu oamenii lor,
  -cu teleormanenii lor si cu populismul lor in randul multimii .
  -promisiuni de pensii si salarii pentru toata lumea ,indiferent ca a muncit sau nu, -avantaje / punctari cu dedicatie in randul categoriilor de sute de mii de salariati , gen profesori, medici si neimpozitarea veniturilor bisericii,
  -bani pentru nemunca - toate acestea vor ramane la stadiul de PROMISIUNI, onorate, poate ,in foarte mica masura din moment ce economia nu este stimulata si in toamna motorul ei va obosi , sufocat fiind de masuri luate de niste novici, mediocri cu cele mai frumoase fatuce din tara ajunse in functii de decizie, stiut fiind cam ce-i in capul lor...fuste scurte ,minte putina!

  RăspundețiȘtergere
 7. Daca se restrang elementele salariale privind calculul pensiei si vekimea ramane la nivelul de simbol, atunci este normal ca statul sa perceapa contributii individuale numai la acestea!
  Adica nu imi iei ipozit si contributii si pt celalalte, pt ca tu stat devii hot pe fata si creste enorm impozitarea muncii si asa peste limitele suportabilitatii!

  RăspundețiȘtergere
 8. Gelu,
  Uite cum trateaza Premierul si PSD problema pensiilor magistratilor, in timp ce legea raspunderii este la nivel declarativ, de intentie velsnica!
  Astia sunt unsii lui Mamona pe pamant?

  https://www.dcnews.ro/mobile/pensii-speciale-tudose-da-asigurari-nicio-oug-peste-noapte_552590.html

  RăspundețiȘtergere
 9. Liviu, o idee buna, deja Art.122 produce discriminare intre pensionari.
  Si eu cred ca trebuie corectat acest articol in sensul de a permite tuturor pensionarilor militari sa opteze pentru pensia calculata cf.L263/2010 sau revizuita cf.OUG.1/2011 si asa este, Guvernantii ar scapa de cosmarul adus de actualizarea pensiilor militare...!

  RăspundețiȘtergere
 10. Cât de tembel trebuie să fii ca sa dai pensie unui pilot de F 16 ,parasutist etc pensie 65% din solda formata din s. functie ,gradatie, indemniz. de comanda identic cu pensie acordata pentru functii respectabile în fapt precum contabil ,sef resurse umane ,sef alimente echipament dar fara pericol iminent la locul de munca de pierdere a vietii .
  Daca aveau ceva în cap si respect pentru muncă le acordau cel putin 65,5% daca nu 70%.
  Pentru niste generali multi sinecuri care tot timpul au avut grija doar de situatia lor financiara si nu a subordonatilor nu trebuia umilita in fata natiunii intrega ostire in rezerva care porneste de la pensii si de 600 lei.
  Daca tot voiau sa scape de acele pensii care sar calul ar fi putut gasi solutia de a-i impozita si pâna la 60% si sa lase legea in pace pentru multime nemodificata.
  Poate mai citesc înca odata legile europene si NATO privind pensiile militare . Ar merita pentru cultura lor generala.
  Tare aș vrea să-i răspopeasca DNA-ul pâna la ultimul functie de declaratiile de avere facute ca bugetari o viata întreaga.

  RăspundețiȘtergere
 11. Pana la organizarea actiunilor proprii pentru anularea acestei ticaloase ordonante, in prima urgenta ar trebui sa sustinem gruparea Ponta - Grindeanu si sa ne adresam Presedintelui. Devine evident ca Grindeanu si Ponta s-au opus stilului heirupist impus de Dragnea si Olputa, poate chiar si acestei ordonante, care cred ca trebuia sa fie adoptata mai demult ( sinistra muncii a facut acelasi lucru cu Art 40 din Legea Salarizarii ).De altfel Ponta este singurul care a dat o lege normala pentru pensiile de stat militare in ultimii 15 ani ( timp in care toti ceilalti au hartuit rezervistii militari ).
  Iar Johannis nu cred ca va fi de acord cu o asemenea lovitura data Armatei.

  RăspundețiȘtergere
 12. Dupa ultimile masuri financiare in domeniul pensiilor militare si in conformitate cu pozitia oficialilor romani si a reprezentantilor media, eu , colonel ( retr.) al Armatei Romaniei, ma vad in postura unui PARIA , unui om de nimic , care trebuie sa traiasca din mila publica , din mila poporului pe care l-a servit timp de 33 de ani ( 23 de ai in statul comunist si 10 ani in statul NATO-ist . Recomand celor activi ca , in contractele pe care le incheie cu contractantul sa stipuleze si conditii pentru pensie , sa nu mai lasa la latitudinea gusatilor politruci soarta lor la batranete. Dupa parerea mea, iubirea de patrie si de popor s-a transformat in ceva urat. Referitor la OUG de inghetare a pensiilor militare , cel putin dinspre art. 59 modificat rezulta o actiune de sesizare de neconstitutionalitate in raport cu modul de indexare anuala a pensiilor publice , adica produce discriminare fiindca criteriul de indexare avansat pentru pensiile militare, in sistemul public se aplica dupa 2030. Nu toate pensiile militare sunt de la 5000 de lei in sus , sunt multe sub 1500 lei , pensiile militarilor care si-au servit PATRIA mai mult in regimul comunist ( s-au nascut prea devreme !).

  RăspundețiȘtergere
 13. Sa-i ajutam pe activi, sa se decida sa mai ramana in sistem sau sa plece urgent la pensie.
  Pe site-ul ministerului muncii si solidaritatii sociale este un comunicat: Preluarea de catre angajat a CAS si CASS datorate de angajator incepand cu 01/01/2018.
  Prezinta interes:
  A.CAS+CASS=35% si impozit 10%.
  B,Masurile nu vor implica cresteri salariale pt angajator. Adica se aplica aceasta trecere in limita drepturilor salariale brute stabilite de LSU.
  Ce se va intampla cu netul activilor, pt ca acest lucru ne intereseaza si pe noi pensionarii militari. Netul nostru nu poate deoasi netul activilor.
  Ce platesc acum activii: CAS=5,5%, contributia individuala la bugetul de stat, egala in cita cu CASS=10,5% si impozit 16%.
  Informare prin exemplu:
  A. Azi un activ are solda bruta egala cu 2500 lei
  CAS+CASS=5,5%+10,5%=16%=16% din 2500=400
  Impozit 16% din 2500-400=2100=336
  Ramane cu un net = 2500-400-336=1764
  B. De la 01.01.2018
  Plateste CAS+CASS=35%
  Impozit 10% din 65%=6,5%
  Total=41,5%
  Ramane cu un net din brut egal cu 100-41,5=58,5%.
  Intrebarea este: cat ar trebui sa fie brutul la 01/01/2018 ca activul, sa aiva acelasi net:
  1764=58,5% din x
  Rezulta ca brutul, x=1764/0,585=3015 lei
  Cu cat trebuie sa-i creasca brutul:
  3015/2500-100=20,61%
  Adica , cresterea sokdei de functie cu 25% de la 01/01/2018 reprezinta cam 20% la solda totala si activul nu castiga nimic la net.
  Cand Coarna a spus ca activii sa plece din sistem, a avut in vedere si acest lucru ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incepi sa il imiti pe Cornel. Scrii mult si fara rost. La ora asta NU mai intereseaza pe nimeni calculelel ipotetice, ci EXCLUSIV forma finala a ordonantei care ne paleste. Dupa ce o vedem adoptata, putem incepe sa ne lingem pe ... scula si sa ne calculam pierderile.

   Iti sugerez pana una alta sa preiei penultimul material, sa faci un copy-paste si sa il expediezi si tu - cum au facut si altii la aia care iti rad tie pensia acum. Inianinte sa emita ordonanta! Sa vada ca NU suntem prosti, cunoastem ca drepturile fundamentale sunt incalcate armatei, ca pensionarii militarii suntem singurii pensionari cu atributii la razboi s.a.m.d. Adica sa le pui pe masa faza ca daca mai vor mult egalitarism, le putem frige si noi unul, de le iese pe nas!

   Ca supliment, iti mai sugerez sa o atentionezi personal pe Fiola, ca este o privilegiata nesimtita din moment ce umbla la pensiile pensionarelor din armata obligate sa participe la razboi dupa pensionare pana la 63 ani, iar nesimtita la numai 43 anisori ai ai - sta cu cracii in sus la razboi, in loc sa fie obligata sa bage un stagiu militar obligatoriu!

   Fara jena, astia NU stiu de jena! Succes!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Gelu,
   Ce caută nemilitarii aici?

   Ștergere
 14. ma intreb oare cum e sa iesi la pensie la 40 ani..?si sa ai vre-o 3000 de euro..?pai..cat timp vom platii ptr ala acea pensie "speciala"....?Oare e normal sa iesi la pensie la 4o-45 ani..si sa ai pensia mai mare decat salariul..?si in plus sa te poti reangaja inapoi in sistemul public..pe alte salatii imense..?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiecare cu intrebarile lui! De exemmplu, eu ma intreb:

   1]. Cum este posibil in Romania ca o pizda transpirata de la ministerul muncii careia ii stau in gat pensiile militare, se bucura de toate drepturile fundamentale: are drept sa candideze si sa ocupe functii de demnitate publica, are drept sa isi traga firma, are drept sa se exprime liber si ii fac nesimtiti pe militari la TV, are drept sa faca greva sau sa manifesteze, are toate drepturile.

   In timp ce un militar NU beneficiaza de nici unul dintre acele drepturi fundamentale elementare?

   2]. In sfarsit, a 2-a intrebare care ma framanta! Cum este posibil sa traim intr-un stat, in care in caz de mobilizare/razboi, o pizda transpirata de la ministerul muncii sau de oriunde din politica sau din societate, cu varsta de 25-40-55 ani - careia de asemenea ii stau in gat pensiile militare, NU este obligata prin lege ca la campanie/razboi/mobilizare sa bage si ea un stagiu militar obligatoriu acolo!

   Pe cand femeile pensionate din armata, sunt inhatate prin lege pana la varsta de 63 ani si trimise pe front? Este normal asa ceva?

   Asta ca sa nu mai discutam ca barbatii cu varsta mai mare de 35 ani, NU sunt obligati sa faca stagiul militar obligatoriu la razboi. Adica un pulifrici politic sau alta beizadea, nu este obligat ca la 36-40-45 anu sa faca stagiul militar la razboi - fiind mai batran cica de 35 ani, dar pensionarii militari sunt trimisi pe front la 63 ani? Cum este?

   Nota! Tu esti cam comunist, dar numai in partile in care iti convin tie! Apropo! Nevasta-ta de ce este privilegiata si NU baga un stagiu militar in caz de razboi pana la 63 ani, iar pensionara din armata este obligata sa faca acest lucru? Sau fiica-ta!

   Ștergere
  2. Ai înțeles,măi,adinesula,cum stau treburile cu milităria asta?
   Te pensionezi la 55 ani dar,ești în rezervă,până la 63,fie că ești bărbat,fie că ești femeie.
   În caz de război,esti primul mobilizat,în timp ce d'alde d'ăștea ca d-ta,stau și umplu cârciumile si dau cu basca-n sus.
   Plus că,în timpul când ești activ ești privat de niște drepturi în timp ce civilul,nu.

   Ștergere
 15. @TUTAN CAM MUT , tace precum ala din iarba, ii place sa i se spuna "tatuca" armatei, sa fie in "fruncea" CSATului dar nu misca un deget pentru a ne apara drepturile , onoarea si demnitatea de militar. Astia, chiar sunt inconstienti, cu ce curaj vor mai merge la razboi , ca sa-si apere tara, militarii romani, cand stiu ca in tara lor sunt urati de guvernanti si de popor? Cata inconstienta, ar trebui sa punem mana pe arme si sa-i judecam ca tradatori!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel ai uitat ca dulapul plimbaret a considerat stagiul militar pierdere de timp?

   Ștergere
 16. Deja incep sa apara tot felul de propuneri stupide. Spune cineva ca sa ne dea dreptul sa optam pentru L 263. Nu domnilor , nu se poate pentru ca noi nu am contribuit . Noi avem nevoie sa se respecte drepturile noastre . Ruperea noastra de cei activi care se vor pensiona in viitor este neconstitutionala potrivit CCR.
  Poate cineva sa spuna daca are incredere in Parlent si guvern ca in cazul chemarii noastre sub arme vor respecta obligatiile fata de noi si familiile noatre

  RăspundețiȘtergere
 17. https://m.antena3.ro/politica/ordonanta-de-urgenta-privind-pensiile-militare-si-pensiile-speciale-detalii-in-exclusivitate-426418.html

  RăspundețiȘtergere
 18. ce n-au reusit Basescu cu Boc.. cu pensiile militare .. definitizeaza.. acest .. P.S..D..! RUSINE!

  RăspundețiȘtergere
 19. http://www.jurnalistii.ro/isteria-din-spatele-pensiilor-nesimtite/

  RăspundețiȘtergere
 20. Daca Pensia Medie in MApN este de aprox.3000 de lei..cum au aparut pensii de 30.000 de lei, de 10 ori mai mult?
  Pensiile mai mari de 10.000 lei cred ca ar trebui luate la verificat de Corpul de control al ministrului A
  Tutuianu, mai ales ca acum Casa de Pensii Sectoriala este in subordinea directa a dumnealui..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Abureli și dezinformări!
   Pensiile magistraților militari nu sunt pe L223 ci pe 304! Cred că nici nu se plătesc din bugetul CSP a ministerelor aparținător Ilie!

   Ștergere
 21. Daca de la Tutuianu nu am așteptări,. căci îl doare fix in ora 14.00 de la Gl. Ciuca aștept gestul omologului franțuz!
  Monsieur Ciuca...voi ține televizorul deskis, non-stop, in următoarele 47 de ore așteptând masura dumneavoastră de normalitate!
  Nu pactizati cu decidenții politici militari, din Siena cărora ați fost deja exclus, odată cu solicitarea de instalații AA!
  Știe Dragnea mai bine cum de asigura libertatea de manevră in spațiul aerian...a învățat la știuci!
  Analfabeți politic, economic, juridic și militar! Aceștia sunt establishmentul ROU!
  Halal țară și vai nouă!

  RăspundețiȘtergere
 22. Am discutat cu cativa activi.Manifesta totala nepasare privind pensiile militare justificand precum ca pana iesirea lor la pensie vor fi multe alte modificari.In concluzie nu trebuie sa asteptam vreo reactie din partea acestora.
  Cred ca trebuie sa trecem la manifestari extreme.R-26 ce parere ai daca o multime de nebuni in tinuta de campanie ar cere protectie in fata ambasadei Rusiei?

  RăspundețiȘtergere
 23. Astia chiar fac ce vor cu banii tarii, ii dau cui vor si cat vor cu discriminari "la greu" da "she .ula mea de tara iaste asta"? Joaca in povestea .ulii de Ion Creanga si nu stiu ca daca 'samana .ule , apoi.ule o sa culeaga" Adica daca seamana ura si nedreptate vor vedea si taisul celalalt al sabiei!

  RăspundețiȘtergere
 24. DOMNILOR GUVERNANTI

  Identificati-i pe cei cu pensii exagerate , peste nivelul salariului echivalentului in plata , dar nu mai mare decat al presedintelui Romaniei si taiati la sange tot ce depaseste indiferent daca este in plata sau nu , modificati Constitutia ,la nevoie, dar lasati-ne in pace pe cei multi si nevinovati.
  Adica voi ii protejati pe cei mari si tari si loviti in amarati, chiar nu va este teama ca Gheorghe, Ion, Vasile oameni caliti de viata de militar se vor indarji intr-o buna zi si nu veti mai gasi indurare, veti fi condamnati chiar de catre tribunalele militare pe a caror diriguitori ii protejati azi.Nu ati auzit de teoria celor din servicii si justitie :"AZI TE BEAU , MAINE TE IAU!"

  RăspundețiȘtergere
 25. Dragi prieteni.....Vorbele noastre nu reprezinta decat o furtuna intr-un pahar cu apa.....Haideti sa stabilim o zi cand le vom bate la poarta.

  RăspundețiȘtergere
 26. Dl Iulian Mares, din toate comentariile dvs am tras concluzia ca sunteti un om echilibrat, cu staif. De aceea imi permit sa va spun urmatoarele :
  1. Despre Tutzu v-am avertizat pe acest site mai demult. Este dimbovitean de-al meu, a fost prins in multe scandaluri la nivel local, este finul celebrei pe vremuri judecatoare care a fost prinsa bauta la volan si facea figuri cu politistul de la rutiera, cu alte cuvinte , este doar politruc, nu e bun pentru asa minister.
  2. Imi pare rau s-o spun, Dl Ciuca de cand a venit la SMG, si stiu ce spun, nu a facut altceva decat sa-si aseze prietenii, viitoarele rude prin incuscrire, si alte manevre domestice... Exemplu fara nume, nu poti sa pui sef resurse un comandant de centru mentenanta, cand ai comandanti de baze logistice, ai sefi servicii logistice la categorii de forte sau divizii, si multi alti oameni cu experienta. Si colac peste pupaza, la prima ceremonie de 1 decembrie, acel individ este primul pe lista la stea. Si nu este singulara situatia. La momentul acesta, omul a ordonat sa nu se mai faca selectia cadrelor prin BIA, ci cu numiri directe... Adio sande de promovare daca nu ai PCR...
  Asa ca ...
  Tot intr-un comentariu recent v-am spus ca activilor NU LE PASA DE PROBLEMELE PENSIONARILOR. Nu le pasa nici de problemele altor activi. E un fel de activitate stand ca strutul cu capul in nisip. Hai sa vedem ce va fi pe 15 februarie 2018 cand vor incasa leafa pe ianuarie. Daca raman regulile de acum, in nici un caz nu vor lua cu 25 % in plus. Cititi LSU la Anexa VI si vedeti ce sporuri dispar efectiv, si care se injumatatesc. Dar eu zic ca si ieri ca in decembrie vine iar OUG cu prorogarea termenului de aplicare a LSU.
  ULTIMA ORA : ce ziceti daca toata bataia de joc la adresa pensionarilor militari a avut de fapt alt scop ??. Vad pe un post tv ca se pregateste OUG pentru lansarea Fondului Suveran de dezvoltare si investitii... EEE ?! E posibil ca scandalul pe pensiile noastre sa fie perdeaua de fum care ascunde adevarata comoara a lui Daddy...Vedem, vedem...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alex,
   Cu Gl Ciuca mă cunosc de când eram maiori.... funcția skimbat oamenii!
   Nu voi vorbi de rău de el...eu kiar sunt ofițer, dar asta nu mă împiedică să-i solicit demisia de onoare, precum omologul francez!
   BIA a fost suspendata pt o perioada din rațiuni ce țin de procedura standard de încadrare în condițiile actuale; cel puțin 90 de zile până la numire!
   Că a promovat pe cine nu este merituos...dacă este așa, totul i de va întoarce curând în cap!
   A trecut vremea când îți făceai ekipajul doar pe criteriul fidelității față de șef!
   Păcat!
   Că activii sunt pasivi la loviturile date pensionarilor...așa este! Nici eu nu știam prea multe când eram pe funcție...nici nu prea aveam timp să mă documentez!
   Știu că mi-am exprimat oficial nemulțumirea pt încercarea alcoolicului de a tăia 15% din pensii! Am spus că mai bine îmi ia mie inca 5%!
   Vom vedea poziția lui KWI azi, la CASAT!
   Un lucru este clar...lovitura asta este concertată, nu este întâmplătoare, este pregătită din timp, are adepți, nu sunt nici naivi și nici proști!
   Știu bine ce fac!

   Ștergere
  2. “PENSIA NU TREBUIE SA FIE MAI MARE DECAT SALARIUL” /Liviu Dragnea la A3
   …dar, in realitate, prin actiunea guvernantilori urmeaza ca in cativa ani, fostii miliari sa ramana cu pensia la jumatatea soldei omologului in activitate. C’asa-I in toata lumea cu breasla militara: http://scmdcampina.blogspot.it/2010/05/din-observatorul-militar-nr-182009.html

   Ștergere
 27. A ajuns o pizda sa futa o armata intreaga?sa iesim in strada sa o fortam sa-si dea demisia..

  RăspundețiȘtergere
 28. Cu toate că nu mă mai uit la,tembelizor,la acele emisiuni politice,dacă a făcut asta,dl.Radu Tudor,merită felicitat.
  Iată că mai sunt români adevărați,carora le plac adevărul.
  Am să recomand și am să mă uit si eu la emisiunea d-sale de acum înainte!
  Stimez pe cei cărora le plac adevărul,ci nu manipularea!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!