vineri, 2 iunie 2017

Ministrul de Finanțe a făcut publică grila de salarizare! Salarii mărite de la 1 iulie 2017, cu 45% la militari și cu 35% la polițiști!

105 comentarii:

 1. Material legat si de fantasmele unor "calculatoristi" rezultatele din unele comentarii pe marginea materialului anterior. Cum ar fi cele prin care in 2022, un maior ar urma sa incaseze o remuneratie de 10842 lei/lunar, iar un plutonier-adjutant ar urma sa incaseze o remuneratie de 7168 lei/lunar.

  Remuneratii de 2000-3000 dolari lunar, intr-o tara in care PIB nominal pe cap de locuitor este de cca. 9500 USD/an? Adica foarte aproape de Gabon, Botswana si Angola?

  In conditiile in care pt. remuneratii medii de 2000-3000 dolari/luna, PIB nominal pe cap de locuitor ar trebui sa fie undeva la 30 000 dolari/an. Nu este posibil ca un stat sa ajunga la salarii medii de 2000-3000 USD, pt. ca nu pot fi scoase in absenta unui PIB consistent.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lista țărilor în funcție de PIB-ul pe cap de locuitor [https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_%C8%9B%C4%83rilor_%C3%AEn_func%C8%9Bie_de_PIB-ul_pe_cap_de_locuitor].

   Iar remuneratiile oriunde in lume, sunt mereu direct proportionale cu acel PIB pe cap de locuitor.

   PIB inseamna pe scurt, rulajul financiar produs pe teritoriul unui stat, in decurs de un an. Cu cat acest rulaj este mai mare, cu atat statul in cauza are un PIB mai mare. Cum taxele si impozitele provin din totalul banilor rulati, este evident ca un PIB mai mare, genereaza un buget mai mare. Si automat salarii mai mari si un nivel de trai mai bun.

   PIB-ul unui stat este relativ constant, cand in acel stat oamenii isi plimba banii de la unii la altii. Acela este un stat .... mort.

   PIB-ul unui stat scade, cand oamenii acelui stat scot bani din tara. De exemplu, sa cumpere mere ... olandeze sau VW nemtesti, orice produs sau serviciu apartinand unui tert stat (de exemplu, telefonia de la Vodafone Franta). Acesta este modelul de sta esuat, de tip colonie.

   PIB-ul unui stat poate creste doar intr-un singur mod: sa aduca in tara, bani din afara. Asta inseamna ca statul in cauza trebuie sa ... exporte ceva, orice, oriunde (produse si/sau servicii). Numai ca asta inseamna ca statul in cauza trebuie sa mai si produca ceva.

   Ștergere
  2. Prin urmare ,modelul cel mai adevarat ar fi cel al salariilor bugetarilor corelate cu PIB-ul.La crestere salariile se maresc,iar la scadere se diminueaza,iar partidul care inregistreaza rezultate de scadere a PIB-ului cu guvernul sau,automat urmatoarea legislatura nu are dreptul la formarea guvernului.Asta inseamna responsabilitate ,eficienta si patriotism.Nu ai tu primarie a unui orasel cu 13000 de locuitori 300 de salariati,ci ca in Germania numai 8...

   Ștergere
  3. Este foarte corect ce se spune in comentarii.Asa este,nu producem mai nimic,dar de consumat cat se poate si daca trebuie si daca nu.Ce este de facut?Ne vaitam comentam pe blog de ani de zile de la inceputuri.Are cineva o solutie?

   Ștergere
  4. @ Liviu Po 2 iunie 2017, 14:08. De relaxare, dar culmea ca este si adevarat! Am stabilit ca PIB pe cap de locuitor este mai mic de 3 ori, decat ar fi necesar sa ajungem la salarii de 2000-3000 dolari.

   Exista totusi si o alta solutie de a ajunge la un PIB pe cap de locuitor de 30 000 dolari. Stii care? Micsorarea nr. de locuitori cu 2/3. Asa PIB national se imparte doar la 6 milioane si nu ca acum la 20 milioane.

   Gluma sinistra fiind ca exact acesta ar putea fi planul celor de la guvernare, respectiv reducerea populatiei cu 2/3, pt. a putea a achita salarii de 2000-3000 dolari.

   Ștergere
 2. Atat PIB..cat si Exportul sunt de cateva ori mai mari ca in 89

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. categoric, dar banii s-au depreciat prin scaderea puterii de cumparare!
   In 89 luam 5400 lei, lt maj, acum un capitan ia acesti bani? dolarul era 16 lei!... ia vezi ,,,,cam cat era ?

   Ștergere
  2. Petre, in 2010 ai rupt foia de parcurs, sau mai repede?

   Ștergere
  3. PIB = consum + investiții + exporturi − importuri. Repet ultima parte: PLUS (+) EXPORTURI ... MINUS (-) IMPORTURI. Asa a fost mereu, asa este si acum si asa va fi intotdeauna.

   Prin urmarea, bunastarea/nivelul de trai sunt date de balanta EXPORT-IMPORT. Cand exporti - aduci bani in tara, ceea ce creste PIB, cand importi = scoti bani din tara, ceea ce scade PIB.

   Consumul si investitiile au caracter extrem de relativ. Consumul are rol de stabilizare, dar cu cu conditia sa ne consumam bunurile si serviciile PROPRII. Pt. ca daca CONSUMAM mai mult produse/servicii din import, din nou ne pacalim. Intrucat scoatem din nou bani din tara! Ceea ce scade PIB si iar o dam in bara.

   INVESTITIILE. Multi vorbesc de investitii, incurcandu-le cu ACHIZITIILE. Confuzia este intretinuta deliberat de spectrul politic mafiot. Investitiile ca definitie: presupun sa bagi in ceva o suma de bani (de exemplu - autostrada), sa iti scoti banii bagati si musai si cu ceva profit. Si aici apare manevra romaneasca: INVESTITIILE ca politica de stat, NU doar ca NU au profit, dar statul nu scoate nici macar banii investiti. De exemplu, la constructia salilor de sport in padure. MORALA investitiilor fiind extrem de simpla: NU trebuie realizate niciodata cu bani de a buget. Intrucat, NU doar ca nu se ma intorc la buget. Ci IES si din tara, in conditiile in care contractorii investitiilor de stat din Romania, achizitioneaza pt. finalizarea diverselor lucrari, produse tot din IMPORT. Ceea ce iar determina scaderea PIB.

   Ștergere
  4. Iesirea din vrie o constituie intradevar industrializarea cu cap si sistemul de irigatii prin banii din Fondul Suveran de investitii!....daca nu se vor sifona si astia!

   Ștergere
  5. De retinut ..cati bani se scoteau din INVESTITIILE facute De ..UDREA..mai ales din terenurile de fotbal in panta ..parcurile din ..paduri si salile de SPA..de la ..sate ...!!

   Ștergere
  6. @ Iulian Mares 2 iunie 2017, 18:17. Nu neaparat industrializarea. Sau nu doar industrializarea. Este OK orice produs/serviciu care aduce bani straini in Romania. Exista state care nu au industrie, dar aduc bani in tara prin alte metode. De exemplu, Ecuador nu are industrie, dar vinde banane in toata lumea (si ton). Si prostitutia exportata poate face parte din metodele de crestere a PIB (Thailanda).

   Pe polonezi, toata lumea ii da exemplu! Dar niciun decident din tara asta NU ne-a spus si noua raspicat cum cu multi ani in urma, niste decidenti polonezi explicau poporului polon, simplu, fara filosofii intile, cam asa: "- Polonezi, daca vreti sa nu ne ingropam in saracie, cumparati cat puteti produse poloneze. Doar asa raman banii in casa noastra Polonia. Iar daca vrem sa prosperam, aduceti mereu bani din afara, in Polonia!".

   Si asa au ajuns hypermarket-urile romanesti pline de fructe si legume poloneze. Ba chiar si de produse electrocasnice, lenjerii sau cosmetice. Noi le cumparam, iar banii nostri ajung la polonezi. Si asa ei au cea mai mare crestere economica din EU, de vreo 10 ani consecutivi.

   Ce sa mai zic? Incurajarea politicii de consum al produselor proprii, face parte din strategiile nationale intalnite la extrem de multe state. Fiecare stat are o metoda aparte de a-si proteja propriile produse si este inoculata inca din educatia scolastica.

   Si ceva care poate nu cunoaste multa lume: in statele din UE, exista produse cu etichete scrise marunt in 10-20 limbi ca si la noi, dar si aici este ... minunea. Produse cu etichete scrise exclusiv in limba tarii respective. Autohtonii statelor respective sunt instruiti de mici, cam asa: produsele cu etichete multingve sunt mai slabe calitativ, decat cele scrise exclusiv in limba tarii gazda. Si asa, autohtonii altor state isi cumpara popriile produse, iar noi in Romania gasim majoritatea produselor inscriptionate doar cu etichete scrise marunt in 10-20 limbi. Provenind din import, iar banii nostri la statele producatoare ajung.

   Ștergere
  7. Asa este..., se vede treaba ca oricat a incercat Adolf sa omoare din ei, au ramas destui evrei cu cap, care i-au reinvatat pe polonezi metode simple si eficiente ca sa prospere!
   Imi aduc aminte cand veneau puhoi la noi, la mare , in anii 80,...ca apoi sa fie in tranzit doar, spre Bulgaria!... din 10 blugi, 20 cartuse de Kent, anticonceptionle orale si cafea isi scoteau banii necesari sejurului!
   Ceea ce spui tu, ar trebui predat copiilor incepand cu clasa I! pt ca este f advarat si util!

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. Mormanele de Euro au fost de mult timp scoase din tara!

   Ștergere
 4. Stie cineva daca generalii din aparare lucreaza dupa program si la ce restaurante? Ca vreau sa beau o bere si sa ii rog sa nu oblige si ofiterii sa lucreze dupa program pe la banci, baruri etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai nevoie de ORNIS pentru datele solicitate! Daca-l ai, ai datelele, dar nu ai voie sa le dai mai departe !!! Asa ca mucles!

   Ștergere
  2. Pe cei pe care eu i-am cunoscut si sunt destui, nu-i vei gasi acolo! Veneau primii si plecau ultimii! Si din AA..Tabarcia, Maftei si Haralambie Oprea!
   Da, dar astia nu se ridicau la nivelul VALOAREA lui Dorel, nici pe departe....veneau la el sa-i testze si sa le dea specialitatea de clasa, caci avea keile de la cabina aia..
   Doamne, ce rau este sa fii prost si nici sa nu stii!
   Si l-ai mai si incurajat!

   Ștergere
  3. *sper ca intelegeti ca la program, veneau!

   Ștergere
  4. @mares
   ati putea sa incetati cu jignirile ?? " doua de-un ban" sau "educatia" nu va lasa....

   Ștergere
  5. Eu lucrez numai cu materialul clientului....iar clientul asa a afirmat! Ca "toti sefii lui erau niste prosti"!Poate din cei enumerati de mine recunosti cel putin unu? Eu am convingeri ca ei ti-au fi dat, daca puteau, o replica mult mai dura!

   Marti sa mergi la DNA!...sa ma treci in fruntea listei! OK?

   Ștergere
  6. @Serban
   astept sa-mi confirmi daca erau "meseriasi" sau iti dadeau spaga sa le deskizi cabina, sa se antreneze suplimentar!....
   Vai, Doamne, de ce lasi pe unii sa scrie ceea ce nu simt?

   Ștergere
  7. @all
   daca am spus mares poate sa va arate postarea mea....dar asa ceva NU exista!!

   Ștergere
  8. Omule, sevrajul face ravagii! Ai spus ca toti sefii, incepand cu Cdt R! Si cei de la D. habar nu aveau! Inclusiv ai repetat niste nume, eu nu-i cunosc, dar ti-am trecut niste nume de personalitati militare din AA, carora le-am fost subordont sau cu care am lucrat! Respectivii sunt de probitate morala si profesionala incontestabila, kiar daca unii aveau si ambitii ca AA sa conduca SMFA!
   Gata, ai redactat solicitarea catre DNA? Sau nici asta nu ai scris?
   Dorele, in afara unor glume pt guvizi, ca tine,...gen pensia mea neta, eu nu prea mint, ca nu scriu ceea ce stiu, ei da, dar asta este o obtiune personala!
   Si mai este o treaba referitor la expresia ta "daca am spus mares poate sa va arate postarea mea....dar asa ceva NU exista" .... Sa nu intelegi cumva ca ma ocup de viata si opera ta pe blog!
   Tu te ocupi singur de ea! Categoric, cand poti!

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Continutul comentariului a fost OK. Numai ca esti un pic banat la fel ca si T2. Pt. niste defaimari proliferate la adresa subsemnatului. Asa ca puteti canta la alta masa, urmatoarele vreo 30 zile. Sau mai mult!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Nea Iceparu...., iar ai emigrat?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 6. @Admin...gluma e buna! Ne mai deplaseaza marginea buzelor cu 2-3 mm
  spre extrema dreapta (eventual si stanga)

  RăspundețiȘtergere
 7. Gabriel Oprea se apropie de locul care il caracterizeaza cem mai bine. Dupa ... gratii. Nu mai are nici o sansa.

  1]. http://evz.ro/mizil-oprea-contracte.html
  2]. http://www.cotidianul.ro/gabriel-oprea-ingropat-in-dosare-301774/
  3]. Il secondeaza Ontanu si Iordanescu. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/o-noua-lovitura-pentru-comisia-de-ancheta-privind-alegerile-din-2009-gabriel-oprea-a-refuzat-sa-vina-la-audieri-734658

  Si inca ceva! Consilierul ministrul apararii este Sorin Sava, fostul purtător de cuvânt al SRI. Si sotul Otiliei Sava - care care a fost secretar de stat pt. Relatia cu Parlamentul si fosta mare sefa la marele Departament de Aparare al ... UNPR. Si Sorin Sava fiind apropiat al aceluiasi ... GabrieL Oprea.

  http://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/pion-important-in-dgia-al-fostului-vicepremier--col--dumitru-bucur-a-ajuns-seful-corpului-de-control-si-inspectie-al-mapn--bucur--%E2%80%9Eochiul-si-timpanul%E2%80%9C-lui-oprea--promovat-de-ministrul-psd-al-apararii-451836

  Asta inseamna sa fii adevarar mafiot in Romania!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Dau eu caldarea, din creierul Apusenilor, dar vreu si bonus!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Barbuletu? 1/4 caldare!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Asadar 1/4 caldare dae sa stii ca la ora asta sunt cam albastre :)

   Ștergere
  8. nu te zgarci...si le mai lasam 2 saptamani! :))

   Ștergere
  9. OK! 1/2 peste 2. Sa vedem cum vor fi vremurile! :))

   Ștergere
  10. Daca vremurile vor fi bune ai una intreaga !

   Ștergere
  11. Nu cred ca vrei sa omori solul cu vesti rele!

   Ștergere
 8. "Fiecare român are în medie o avu­ţie netă de aproximativ 11.000 de euro, de peste zece ori mai mică decât un european din zona euro, în timp ce datoria pe persoană ajun­ge în România la circa 1.400 de euro, po­trivit datelor BNR din Raportul asupra sta­bilităţii financiare 2017."
  ...ce usor se lucreaza cu valorile medii (ca la pensii, par exemplu!)
  Dupa mine, cca 2 milioane de romani habar n-au de greutati si ce se intampla prin tara. Isi permit orice si ne "lovim" de ei zilnic...Devin un fel de balast care stabilizeaza dar si ingreuneaza inaintarea...Dupa ei mai traiesc binisor inca pe atat... Restul? (scuze!)E jos...majoritatea foarte jos! Orice efort, cat de mic, pentru rezolvarea problemelor ivite in viata e sortit esecului.
  http://www.stiripesurse.ro/bnr-a-calculat-averea-romanilor-avutia-neta-a-unui-roman-in-raport-cu-cea-a-unui-european_1199491.html

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vrei sa incerci sa ridici stacheta si sa nu mai ataci alti useri?

   Ștergere
 10. Secretarul de stat Dobre ne-a anuntat cu mare bucurie ca din 2018, din cota individuala de impozitare a personalului activ, in munca, se va reduce cam 4-5%, dintr-un total de 39%!
  Asa da, est OK, este o victorie nemaintalnita, gratie PSD!
  Dar, totusi, poate cineva sa explice concret de ce numai plateste angajatorul? Care este motivatia? Sa nu spuneti ca aceasta consta in fiintarea a aproximativ 35000 de locuri de munca, consilieri financiari personli, platiti de noi!

  PS-oare cum se prescurteaza "secretar de stat"? ..sa fie corect SS, sau nu?

  RăspundețiȘtergere
 11. Astazi am aflat ca inca un bun coleg a plecat dintre noi la 01.06.2017. Este vorba de Lt.col.(r) Virgil Urbanec. A lucrat la Cdm.C2 Aer.Prea tanar .
  Dumnezeu sa il odihneasca . Condoleante familiei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa aiba grija de familia lui!
   Sunt multe astfel de cazuri, din pacate....anul trecut un coleg a murit, inainte de a-i veni aprobarea pe raportul de iesire la pensie!
   Sau, Gl.Bg. Adrian Soci, decedat prematur, de Pasti! Un om si ofiter deosebit de care ma leaga cativa ani buni de activitate profesionala, fiind in relatii directe aum multi ani in urma!
   Pe toti, Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i aseze de-a dreapta SA, in randul Ostirii romane din Ceruri!
   Avem o rezerva intreaga si Acolo: batalioane, escadrile, nave, divizioane, companii, statii, centre de comanda, personal tehnic, tot, tot!

   Ștergere
 12. S-a pus o intrebare: de ce nu mai plateste CAS angajatorul.
  Pt ca se doreste o mare escrocherie: la aceleasi cheltuieli totale ale angajatorului, sa creasca incasarile la stat, pe diverse conturi, pe seama angajatului.
  Ex:
  Acum
  Salariu brut:4000
  Costuri totale: 4920
  Ce reprezinta 920=retineri angajator:
  CASS=5,2%din 4000=208
  Somaj 0,5% din 4000=20
  CAS conditii normale 15,8% din 4000=632
  FNUASS 0,85% din 4000=34
  Fond de risc si accidente 0,4% din 4000=16
  Fond creante salariale 0,25% din 4000=10
  Toate procentele de mai sus totalizeaza 23%
  4920:123%=4000
  Daca trecem CAS platit de angajator la angajat, procentele
  23%-15,8%=7,2% din salariu sunt contributiile angajatorului
  Salariul brut devine 4920:107,2=4590
  Se observa ca statul colecteaza mai mult la conturile care mai raman la angajator.
  Numai ca angajatul are si el obligatii, care se calculeaza din salariul brut:
  CAS 10,5%
  Somaj 0,5%
  Asigurari de sanatate 5,5%
  Impozit pe salariu
  Una este ca cele de mai sus sa se calculeze din 4000 si alta este ca acestea sa se calculeze din 4590.
  Care salariati sunt mai dezavantajati ?
  - cei cu conditii de munca AC, urmeaza CS , CD si CN.
  Din pacate militarii , in special cei cu AC, vor fi cei mai dezavantajati.
  Concluzie:Aceasta masura de transfer a contributiei CAS angajator, la angajat,
  Avantajaza statul si angajatorul in detrimentul salariatului.
  Da in schimb bine la statistici: in guvernarea PSD, ALDE in Romania a crescut spectaculos salariul mediu brut pe economie.

  RăspundețiȘtergere
 13. Cod fiscal 2017
  CAS platite de angajat 10,5% platite de angajat , pt orice conditii de munca
  CAS platite de angajator:
  Pt conditii de munca AC si CS 25,8%
  Pt conditii de munca CD 20,8%
  Pt conditii de munca CN 15,8%
  Cu cat procentele de CAS platite de angajator sunt mai mari si se transfera la angajat, cu atat angajatul este mai dezavantajat.
  Este posibil ca la stat, sa se dea o prevedere prin care sa se specifice ca acest transfer sa nu afecteze netul salariatului ?
  Discutabil pt ca olguta o zis ca nu se poate mari anvelopa.
  La privat, in nici un caz. Pt ca in contractul individual de munca este trecut salariul brut si nimeni nu poate obliga privatul sa creasca salariile.
  Sigur ca privatul va creste putin salariul brut, dar in nici un caz nu va compensa pierderile.
  Consecinte pt actualizarea pensiilor:
  Cum crestetea brutului la activ, nu va duce si la o crestere a netului sau o crestere foarte mica a acestuia, este putin probabil sa se actualizeze pensiile la nivelul soldelor de grad si functie a activilor, pt ca la aceeasi functie, netul pensionarului va fi mult mai mare ca a activului.
  Asa ca trebuie sa luam in seama ce o zis olguta, privind modificari aduse legislatiei pensiilor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Răspunsuri
  1. Te-a ametit? Ia o pauza....
   O sa-ti scada isr pensia... :))

   Ștergere
 15. Erata: cei cu conditii de munca AC si CS sunt la fel de dezavantajati. Ca ex si ing de armament de bord si seful de birou evidenta ofiteri din Comandamentul D.

  RăspundețiȘtergere
 16. Dar unde este postacul ala, cu nume imposibil, care facea paste din elucubratiile de yoghin viu, ale Aleccului-san?
  Hai, tata, mai baga si tu o zicere, sau mosu se lumineaza...cu o lumanarica?

  RăspundețiȘtergere
 17. Si daca nu pica pe avelopa lu olguta, care oricat s-ar dilata, nu poate depasi un volum maxim, PSD+ALDE mai au posibilitatea de a transfera de la angajator la angajat: CASS , somajul, etc.
  La limita, se poate ajunge ca, costurile totale cu forta de munca ale unui angajator sa fie egale cu salariile brute ale angajatilor, adica toate contributiile obligatorii la stat, sa le plateasca doar angajatul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai putin....
   Secretarul de stat Dobre ne-a anuntat cu mare bucurie ca din 2018, din cota individuala de impozitare a personalului activ, in munca, se va reduce cam 4-5%, dintr-un total de 39%!
   Asa da, est OK, este o victorie nemaintalnita, gratie PSD!
   Dar, totusi, poate cineva sa explice concret de ce numai plateste angajatorul? Care este motivatia? Sa nu spuneti ca aceasta consta in fiintarea a aproximativ 35000 de locuri de munca, consilieri financiari personli, platiti de noi!

   PS-oare cum se prescurteaza "secretar de stat"? ..sa fie corect SS, sau nu?

   Ștergere
  2. Tehno...
   motivtia ai explicat-o! Sau, sa zicem, principala....in rest, vezi ca la bugetarii civili este vorba de 35%!!!!

   Ștergere
 18. Intra in CURand si legea pensiilor unice! Sa vezi atunci probleme....
  Alecule...auzi mai boso, ia-ti acum creioan, sa ai ce calcula, caci dupa aprobarea ei vei scrie cu creta pe asfalt sau cu scobitoarea pe nisipul udat de cateii comunitari!

  RăspundețiȘtergere
 19. Revin cu rugamintea de a citi cu atentie ultima litera din art 7, litera m, din LSU aprobata de Senat. Venitul salarial. Aceasta definitie coroborata cu ceea ce s-a spus ieri legat de transferarea raspunderii platii tuturor taxelor si impozitelor de la angajator la angajat va duce la impozitarea normei de hrana, normei de echipare, etc. Tot ce trece de grila impusa pe venitul global ca venituri neimpozabile va fi taxat. In aceste conditii, SIGUR se va da OUG pentru stoparea actualizarii pensiilor de serviciu, speciale, pana la modificarea legii pensiilor pentru toata lumea. Am auzit-o pe Olguta in direct la tv in timpul lucrarilor comisiei de munca la Senat cand ii spunea lui Coarna ca norma de hrana si toate celelalte vor intra ca venit global si se vor impozita.
  Deci, in concluzie, eu unul SPER sa nu umble la pensiile in plata. Asa a spus Olguta, dar mai stii ?!. In rest, nu va fi bine pentru ca inflatia a inceput sa se simta...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alex,
   imi pare rau, dar speri degeaba! Cartile sunt facute deja! Acum se oficializeaza! Valcov & CO nu au stat si au taiat frunza la caini si totul se oficializeaza in etape! Problema este ca magistratii vor c/ataca, dar numai pt ei!

   Ștergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa, Olteanu, te asteptam! baga "în falș"!

   Ștergere
  2. Oltenu, dar nu oltean!
   Zii mosului Alecu sa se scarpine la lana daca mai este posesor!
   -in 99 sistemul bugetar, la stat, contributiile se plateau sigur si lunar, pt ca exista control ierarhic!
   -problema principala este ca marirea salariala nu este asa de spumoasa in fapt, dar mosul fiind un Gica-fasolar inghite tot, cu sau fara proteza!
   -sa faca el o lege/OUG prin care sa oblige patronatul la translarea in salariul angajatului, conform viselor lui, putin erotice si mai mult de KK...cioban Alecu, este capitalism si ala este patron, iar guvenul nu este condus de Dej nici Lenin si nici de Putin!
   -acolo este marea problema, la privat, si nu stie nimeni raspunsul! Posibil ca presiunea pusa pe el sa-l oblige sa creasca netul cu 10-15%!
   In concluzie, Mos Partzac, nu poti aplica economie de piata cu invatatura comunista a anilot 80!
   Si ar mai fi ceva...persoana mea, in aceasta ecuatie nici nu conteaza, adevarata-falsa, ci conteaza cel mai mult cum va fi noua lege a pensiilor, asupra careia planeaza vreme de furtuna! Repet....o sa faci foamea si o sa mesteci la lanaaa... Fa-ti provizii de creta, caci cretini sunt la tot pasul!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Se bat pt acces la resurse..in mod deosebit financiare!

   Ștergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Clasa aIV-a fara examen de avaluare luat!
   Te supara postarea mea?...OK, sa-i zic ceva "de bine" postasului?

   Ștergere
  2. QED....
   m-Alul are si el o ..misiune pe aici !
   Mimati ca-l ajutati !

   Ștergere
  3. Cezar,
   nu misiunea (care misiune?) conteaza!
   Conteaza adevarul exprimat!
   Daca ai indoieli...te integ, exista o legatura indestructibila intre Alecu si persoana ta, pornind de la nume!
   L-ai avut in stat la GAZ?

   Ștergere
  4. m-Ale !
   Mos Alecu doar cu un neuron iti da lectii...
   PS
   Si are si pagina de FB(2)! Tu nu ..pentru ca esti in ...,,fals"...!

   Ștergere
  5. Cezar,
   esti amuzant azi!
   Ce ai cu omul? ....nu are un neuron, are mai multi, dar, doar o singura sinapsa....
   PS- stai numai sa vezi ce lege a pensiilor este pe teava si care se va impune ca si LSU!

   Ștergere
  6. NU AI PAGINA de FB...care va sa zica ..NU EXISTI !...

   Ștergere
  7. Da mai, asa este.... de parca cei care au exista? ...si daca exista, respira altfel? Sa primes mereu mesaje de la toti ciudatii?...NU! Kiar nu!

   Ștergere
 22. Pt Mos Alecu, fara patima:
  1. In Codul Muncii legea 53/2003 se specfica faptul ca in contractul individual de munca CIM, se trece salariul de baza
  2. Modelul CIM s-a stabilit prin ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr 64/2003. Acest ordin a fost modificat de acelasi emitent prin ordinul nr 76/2003 care a dat un nou continut punctului J si anume:
  "J salariul:
  1 Salariul de baza lunar brut:... lei".
  C.oncluzie: in CIM se trece salariul brut.
  3. Cum se intampla in practica
  Se negociaza netul dar brutul conteaza, pt ca la brut se platesc contributiile si impozitul.
  Unii angajatori stabilesc brutul dupa net, altii stabilesc brutul mai mic si dau diferenta pana la netul negociat din mana, fara a mai plati taxe la stat. Altii dau brutul mai mic si diferenta pana la netul negociat, o acorda pe PFA sau PFI, unii chiar pe SRL.
  Trebie sa retineti ca angajatorul este obligat sa respecte brutul din CIM si sa plateasca taxele catre stat pe aceasta valoare. Restu sunt angajamente verbale, foarte foarte rar si scrise pe acte aditionale la CIM, care de cele mai multe ori sunt onorate partial sau suporta mari modificari in timp.

  RăspundețiȘtergere
 23. loctiitor SMG,care este indicele SF - unul de aici zice ca,are 5,50 (maxim colonel) oare? - ori nu stie si atunci este "falsi".ori minte

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 24. nu va mai faceti nervi degeaba .pica guvernul adio lege , au ticluit ceva sa nu faca nici o miscare ,o sa dea vina pe timp , pe presedinte pe cine stie ce , asa ca nu au bani ,si-au dat seama ca au aruncat cu vorbe si atat

  RăspundețiȘtergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 26. @tigri2,
  Participați la târg, aveți ceva de vânzare? După atitudinea dvs. vă cam încadrați cu brio.Vânzare bună!

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 28. Noi traditii de Rusalii, la romani
  Unii pensionari militari au pus in decizia de recalculare a pensiilor, pe legea 223/2015, ramuri de tei.
  Ramurile de tei au o simbolistica aparte in aceasta sarbatoare: se crede ca teiul fereste drepturile de pensie de zanele cele rele, care vin sa le anuleze pastrarea in plata a cuantumului avantajos.
  Cei care au sfintit in prealabil, la biserica, aceste ramuri de tei, pot spera si la o vasodilatare a bazei de calcul.

  RăspundețiȘtergere
 29. Azi la sedinta din Comisia de munca/CD, mare victorie!
  1-sporul de marire a SF cu 20%, respectiv 5% pt MApN si MAI se aplica de la 01 aprilie 2017, iar actualizarea pensiilor obligatorie in 30 de zile, inclusiv sumele antetioare rezultate!
  2-plata diferentelor la recalculare pe L223 se executa in trimestrul V/2017!
  3-se renunta comolet la impozit si taxe pt pensionari, iar angajatii vor plati doar 1/10 din suma datorata si asta numai voluntar!
  -actualizarea pensiilor se va face incepand din 01.012018, pt nivelul etapei IV/2021, doar pt cei care trimit solicitare, scrisa olograf si cu cerneala speciala!
  Sfaturi:

  http://www.suntparinte.ro/activitate-in-familie/cum-se-realizeaza-cerneala-invizibila

  Concluzia: "LA _MAIE!"

  RăspundețiȘtergere
 30. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/medicii-si-profesorii-salarii-majorate-cu-doar-25-de-la-1-ianuarie-2018-737716

  RăspundețiȘtergere
 31. ADIO SE TERMINA BALCIU ,NIMIC IN IULIE .NU O SA MAI FIE NICIODATA CREZUTI ,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei si?
   Sunt destui care cred in himere...
   Stai sa vezi cu OUG57!

   Ștergere
 32. Asa cum se vede, incep amanarile majorarilor salariale pentru diferite categorii de bugetari. In mod clar nu vor fi bani pentru actualizarea pensiilor. Se va da OUG prin care se proroga aplicarea art 60 din Legea 223/ 2015. Macar de ar fi dat si la pensionarii militari acel 9 % de la 1 iulie.

  RăspundețiȘtergere
 33. @Iulian Mares 6 iunie 2017, 08:46
  Am scos din galeata 1/2 afine!

  RăspundețiȘtergere
 34. Asta e povedtea de azi in CD, la Comisia de munca, marca Solomon/Barlad, de 8 ani neclintit!

  https://www.dcnews.ro/mobile/coarna-scandal-in-comisia-de-munca-inchidem-ara-i-plecam-ramane-i-singuri-in-parlament_545119.html

  Dogaru era la terasa pe langa P.Izvor?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Bontas...
   Mi-e si mie drag modelul asta, 8…
   ! Am 2 laptopuri, unul mini, tableta si 2 PC! De maine ma rotesc, pt tine!
   Nu a fost corect ca au fost interzise sindicatele PCC in armata!
   Puteam oricand sa fiu seful lui Dogaru...el mie, niciodata!

   Ștergere
 35. Las ca intervine T-2..el eroul in viata ....!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa dormi instant!

   http://m.ziare.com/taxa/legea-salarizarii-vine-la-pachet-cu-transferarea-la-angajat-a-tuturor-contributiilor-efectul-majorarile-entuziaste-neutralizate-in-mare-parte-de-taxe-1468401

   Ștergere
 36. Un pic de adevar...

  http://m.ziare.com/taxa/legea-salarizarii-vine-la-pachet-cu-transferarea-la-angajat-a-tuturor-contributiilor-efectul-majorarile-entuziaste-neutralizate-in-mare-parte-de-taxe-1468401

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!