marți, 27 iunie 2017

Militarii pensionați sunt rugați să își pregătească niște saci în plus, pentru încasarea pensiilor actualizate din luna iulie!

Material survenit pe fondul în care cohorte de militari în rezervă/retragere, mulți acționând și în ipostaza de fuduli pe Facebook, afirmă - vezi Doamne, cum că au auzit ei la Gazeta/TV Gârlă News, cum că s-ar majora pensiile militare.

Unii indică chiar și sursele, desigur - pentru o mai mare credibilitate. Numai că după ce accesăm sursele, dăm de niște bălării din zona acelei mass media superficiale care lansează știri la futu-i mă-sa. Știri pe care rezerviștii noștri le sorb cu nesaț și pe marginea cărora dau like-uri în dușmănie pe Facebook.

Mostră de știre la futu-i mă-sa: "Olguța Vasilescu: De la 1 iulie trebuie sa creasca pensiile si salariile militarilor. Asteptam sa vedem ce decide Iohannis!". Conținutul integral al articolul poate fi studiat aici. Conținutul din care însă, nu mai rezultă nici o creștere a vreunei pensii militare, ci a punctului de pensie. Punct de pensie care constituie baza calcului pensiilor civile contributive, și nicidecum a pensiilor de serviciu (pensiile militare fiind pensii de serviciu). 

Legat de armată, din conținutul articolului rezultă  cu totul altceva. Și anume faptul că militarii si personalul contractual din M.Ap.N. vor avea o creștere salarială cu 15%, de la 1 iulie.  "Pentru ca Ordonanta a fost deja adoptată", a spus Olguța Vasilescu. Ministra demisionară de la Ministerul Muncii, fiind de-a dreptul confuză în ceea ce privește actele normative adoptate, la fel de altfel ca și majoritatea ministrilor din țara aceasta. Vă readucem aminte în acest sens, faptul că nu există nicio ordonanță de urgență care să fi fost adoptată de guvernul ministrei demisionare, care să fi operat vreo creștere salarială la armată începând cu 1 iulie 2017. Există, într-adevăr, un act normativ care prevede creșteri salariale la armată, dar care nu este nicidecum ordonanță emisă de guvern, ci o lege adoptată de Parlament și aflată în curs de promulgare (sau nu) de către Președinția României și care prevede, printre altele, majorări salariale cu 15% ale soldelor de funcție din armată. Este vorba despre Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare. Pentru conformitate: textul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 este acesta - și nu cuprinde absolut nici o majorare majorare salarială pentru armată. Abia în textul Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 - text care este acesta, regăsim prevederi despre majorări salariale la armată, legea în cauză nefiind promulgată până la acest moment.

Dar suntem optimiști, așa că așteptăm disciplinați promulgarea legii. Tot trebuie să se întâmple până la urmă, nu? Și cum în baza Art. 60 (1) din Legea nr. 223/2015  privind pensiile militare de stat, orice majorare a soldelor militarilor determină și actualizarea pensiilor militarilor (cu majorări de pensie în cele mai multe cazuri), nouă nu ne rămâne decât să pregătim niște saci suplimentari pentru încasarea pensiilor actualizate din luna iulie!

Cu toate că mulți rezerviști cerebrali afirmă exact contrariul, și anume faptul că la marea actualizare cuvenită a fi operată în luna iulie, spectrul politic a clocit în așa fel hățișul legislativ, încât pensionarii militari să rămână tot cu ochii în soare, la fel cum li se întâmplă în mod constant în ultimii ani!


UPDATE 


Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, astazi 27 iunie 2017 de către Președinția României, fiind publicată tot în această zi și în Monitorul Oficial nr. 487. Actul normativ menționat devine Legea nr. 152/2017. Vă readucem aminte că legea produce efecte după 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, mai exact începând cu data de 30 iunie 2017.

Extragem prevederile de interes pentru personalul militar:

"Art. II 
(3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie ale următoarelor categorii de personal:

b) cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative."

Acum este acum! La prima vedere, lucurile par în perfectă ordine, atât pentru majorarea soldelor de funcție cu 15%, cât și pentru declanșarea actualizării pensiilor militare urmare a majorării menționate. Avertizăm totuși ca mai inainte de extaz, să fie analizată cu extrem de mare atenție formularea "cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016". Atenționarea provine urmare a faptului că în diversele legi precedente emise de actuala coaliție majoritară, conținutul a avut un caracter de-a dreptul înșelător, față de intenția generală exprimată.

241 de comentarii:

 1. O precizare contra unor "emanatii" exprimate pe alte forumuri, mai exact pe Huhurez. Acolo s-a afirmat ca daca Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 NU va fi promulgata si publicata in M.Of. maxim astazi 27 iunie 2016 - astfel incat sa intre in vigoare in aceasta luna (iunie), NU va mai putea fi operata nicio majorare salariala la armata. Doarece majorarea va fi blocata de noua LSU care prevede la Art. 38 ca "Art. 38 (2) Începând cu data de 1 iulie 2017:
  a) se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, până la 31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie şi indemnizaţiilor de încadrare (...)"

  Cu alte cuvinte, "emanatorii" de pe Huhurez afirma ca daca noua LSU nu gaseste operata majorarea salariala deja operata pt. luna IUNIE, Legea de aprobare a OUG nr. 99/2016 ramane fara efect. Ceea ce este fals. Legea de aprobare a OUG nr. 99/2016: Art. I: "(3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie ale următoarelor categorii de personal (...)".

  Asta inseamna ca chiar daca LSU va fi promulgata inaintea Legii de adoptare a OUG 99/2016, cresterea salariala cu 15% tot va fi operata. Cu efecte de la data intrarii in vigoare a Legii de aprobare OUG 99/2016, chiar daca va fi promulgata in iulie. LSU prevede astfel mentinerea in plata a salariilor din iunie nemajorate, iar legea care vine dupa LSU si care este ultima lege valabila, prevede majorarea respectivelor salarii cu 15%.

  Situatia se poate complica radical doar daca LSU va fi promulgata dupa promulgarea Legii de aprobare a OUG 99/2016 - ambele urmand sa fie promulgate in IULIE. In acest caz, ultima lege valabila este LSU, ceea ce poate determina rediminuarea soldelor la nivelul din iunie. Ceea ce ar fi mistocarie fatisa.

  Cel mai probabil ca lucrurile vor fi puse in ordine prin retrimiterea macar a unei din cele 2 legi, in Parlament. Exista si posibilitatea de acordare a termenlor prin OUG.

  Elementul esential indiferent de situatie ramane insa in picioare. Majorarea soldelor chiar daca acestea ar fi rediminuate ulterior, tot trebuie sa declanseze actualizarea pensiilor. Cu precizarea exprimata in material, si anume ca ca spectrul politic doreste eschivarea actualizarii. Ramane de vazut doar cum ne-o trag!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cat sunt de multi, botanistii astia!
   Zeci de mii.....

   Ștergere

  2. Cine spune că Legea de aprobare a OUG nr.99 nu va produce efecte asupra soldelor de funcţie la MApN? Doar tu.
   Prin succesiunea în timp a celor două legi, este posibil ca acea creştere de 15% să fie amânată până la 31 12 2017, astfel încât de la 01 01 2018 solda de funcţie la MApN să fie majorată cu 15%+25%.

   Ștergere
  3. @ Huhu Rezea 27 iunie 2017, 11:29. Da, este posibil si nu prea. Este posibil numai daca LSU va fi promulgata si/sau publicata in M.Of. ulterior Legii de aprobare a OUG 99/2016. Numai ca la acest moment, judecand dupa termenele destinate promulgarii, sansele sunt exact invers. Respectiv ca LSU sa fie promulgata inainte de promulgarea OUG 99/2016. Caz in care efectele Art. 38 din LSU, vor fi stinse prin efectele Legii de aprobare a OUG 99/2016.

   Problema este numai daca LSU va gasi pe teren solde majorate deja. Greu de crezut si in acest caz, ca soldele vor fi rediminuate, doar asa sa fie tot cele de la nivelul lunii iunie.

   Eu zic ca LSU va fi retrimisa in Parlament. Macar din orgoliu, gaseste Iohannis ceva. Intre timp, va fi promulgata Legea de aprobare a OUG 99/2016 si vor fi majorate soldele. Iar la reexaminare, Parlamentul va modifica acel Art. 38 din LSU, astfel incat soldele deja majorare sa nu fie afectate. Pana la urma si actuala LSU are articol care spune ca daca in urma aplicarii LSU ar rezulta solde diminuate, se mentine cuantumul salarial aflat in plata pana cand acesta va fi depasit la urmatoarele etape de majorari salariale. Si acesta poate fi adaptat la prevederile Legii de aprobare a OUG 99/2016, incat majorarea soldelor sa fie operabila pana la 01.01.2018.

   Ștergere
 2. Era foarte clar acest fapt! Insa asa-i romanul, mai spera, ca poate mai pica ceva!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este deloc asa! In primul rand, este vorba de lege si de stat de drept. Daca legea zice ca se actualizeaza pensiile militare, ori de cate ori de majoreaza soldele militarilor in activitate, atunci sa fie lege oabla, fara cotituri ... tiganesti.

   In alta ordine de idei. Cum vine faza ca "asa-i romanul, mai spera, ca poate mai pica ceva"? Pai chiar pica 9% la vreo 5 milioane de pensionari contributivi. Dar ce, pensionarii militari au scabie? Sa nu aduci argumentul ca pensiile contributive sunt de mizerie fata de cele militare. Unele sunt, dar alte pensii contributive sunt de lux fat de cele militare. Ia gandeste-te la un fost director de la Loteria Romana - de exemplu sau de la alta regie cum ar fi banca de stat Romexterra sau CEC, ce contributiva de vreo 30 000 - 40 000 lei incaseaza. Astuia i se majoreaza cu 9%, iar printre pensionarii militari, mai mult de 1/2 au pensii sub 2 000 lei (in special subofiterii). Sau sub 1 000 lei - primii soldati/gradati pensionati.

   Si atunci cum vine treaba cu picatul? Aluia de la CEC cu 30000-40000 contributiva de ... mizerie, ii pica 3000-4000 dintr-un foc, iar la armata NU se aplica nici macar legea privind actualizarea care nu inseamna decat sub 100 lei in plus la o pensie de SGP de 700 lei?

   Ștergere
 3. Aveti dreptate ! Din luna iulie cresc pensiile civile cu 9% avand val.punctului de pensie de 1000 lei prin aprobarea Oug.nr.2/2017 cu Legea nr.137/13.06.2017.
  In ce priveste majorarea de 15% pentru MApN..este o completare la OUG.99/2016, si Legea se afla la Promulgare din 22 iunie, cu termen maxim pana pe 12 iulie..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am mai discutat! Eu am mari dubii ca acea completare cuprinde de fapt o capcana de proportii si de cel mai prost gust. Nu imi place pur si simplu, modul de formulare a precizarii ca se majoreaza soldele/salariile de functie "CU EXCEPTIA ..."

   Extras din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016: Art. I: "(3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie ale următoarelor categorii de personal:

   b) cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, CU EXCEPTIA celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 (...)."

   Oricata bunavointa am avut, eu nu am gasit nicio EXCEPTIE in textul sec al L. 250/2016. Decat numai daca fortez la maxim nota, iar singura EXCEPTIE in acest caz ar trebui sa fie personalul medical CIVIL din cadrul ministerelor/similare. Asta daca numai daca fortez interpretarea. Iar eu nu cred in astfel de fortari.

   In ipoteza contrara, ar ramane ca EXCEPTIA sa NU se regasesca de fapt in textul sec al L. 250/2016, ci exact in ordonanta aprobata de L. 250/2016, adica in OUG 20/2016. In acest caz, devine ... utere, urmare a faptului ca OUG 20/2016 a majorat deja cam 70%-80% din solde prin includerea SM in soldele de functie (prima transa fiind acordata in august 2016). La modul intuitiv, eu zic ca la acest aspect se refera L. 250/2016. Adica vor fi majorate cu 15% doar acele solde carora NU le-a fost inclusa SM prin OUG 20/2016, ci aveau aceste SM adaugate sub forma de sume compensatorii la soldele cele de toate zilele.

   Insist pe acest aspect si dintr-un motiv logic si care e si cam e ...coma. Chiar daca OUG 20/2016 a egalizat niste remuneratii asa privite en-gros, la ora asta unii au valoarea SM adaugate la o solde de functie MAI MICA, iar cei carora li s-au inclus contravaloarea SM in solda de functie, au o solda de functie MAI MARE. Adica OUG 20/2016, a generat o prostie din dorinta de egalizare financiara, rasturnat sau bulversand ierarhia, prin atribuirea unor valori financiare diferite unor SF egale in stat.

   De exemplu: noi 2 aveam inainte de aparitia OUG 20/2016 aceeasi SF remunerata cu 2000 lei. Pe langa cei 2000 lei, eu primeam inca 200 lei suma compensatorie pt SM, tu nimic. Odata cu aparitia OUG 20/2016, ai primit si tu echivalentul SF de 200 lei, dar NU prin adaos la SF de 2000, ci prin majorarea SF cu 200 lei. Faptic, noi doi avem aceleasi remuneratii vazuta le en-gros de 2200 lei. DAR SF a ta valoreaza 2200 lei, iar a mea tot 2000 lei. Asta inseamna ca desi ai aceeasi functie ca a mea, a ta are o valoarea, iar a mea o valoare inferioara.

   Asa ca o gluma! Daca iti sunt si sef, am pus-o! Intrucat TU poti pretinde sa imi fii acum sef, urmare a faptului ca SF este mai bine platita decat a mea.

   De aceea insist ca intentia Legii 250/2016 este de a corecta cumva exact acest aspect! Eroarea OUG 20/2016 este cam de coma, adica:
   - fie NU ar fi trebuit majorate SF cu contravaloarea SM, ci adaugate acele sume tot ca sume compensatorii la solde;
   - fie ar fi trebuit taiate acele sume compensatorii de la cei care beneficiau de ele si introduse tot in SF.

   Asa a rezultat un ... haos care doar prin Romania se putea intampla!

   Ștergere
 4. Cand am spus acum cateva zile sa-l propunem ptr.Premiul Nobel pe acel Jurist care ne scoate din ceata..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In astfel de situatii, doar initiatorii legilor pot cunoaste dedesupturile. La ora asta, in absenta normelor de aplicare, niciun jurist si nici un avocatde pe lumea asta, nu poate anticipa urmarea.

   Legat de posibile actualizari, mai avem un indiciu nasol. De regula, oficialii ministerelor se bat cu caramida in piept cand apare ceva pozitiv, stil majorari salariale sau de pensii. Se lauda deja inainte de promulgarea legilor. Ei, acum s-au batut cu caramida in piept cum ca vor exista niste majorari de solde si ... atat. Nici macar o vorba NU au suflat despre vreo posibila actualizare si a pensiilor militare. Ceea ce spune totul, oficialii ministerelor cunoscand bine culisele si scopurile legilor. Fiind clar ca actualizarea pensiilor NU a fost niciodata scop, ci doar niste majorari de solde (care vor fi si acelea).

   Ștergere
  2. Gelu.
   Poate tocmai aplicarea doar in MApN i-a facut sa taca! ... o fi asta primul semn?

   Ștergere
 5. Chiar daca vor fi Majorari de Grad si/sau Functie in acest an, Prima Actualizare a pensiilor militare nu se va produce mai devreme de Decembrie 2017 sau Ianuarie 2018..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si chiar asa ..la cei care aveti barometrul pe _..actualizarea va intra in ..gaura ...!!!

   Ștergere
  2. Trebuia sa dai tu cu sare pe rana....

   Ștergere
 6. Din continutul materialului nu reiese de unde procur sacii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merge carata actualizarea si cu ... cearșaful! Sau cu ... foaia de cort. Sa ai vreo 5 pregatite, ca nu cumva sa dea actualizarea pe afara!

   Ștergere
 7. Personalul Casei de Pensii MApN a intrat in vacanta de vara..! Ultima informatie despre procentul recalcularii pensiilor este din 19.06
  2017..! Este nevoie de o pauza..!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ce bine - mi pare ca ati luat teapaaa..ce bine imi pare ca v-a traso ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine a luat teapa, cine si cui i-a tras-o?

   Ștergere
 9. http://www.stiripesurse.ro/anunt-important-de-la-palatul-cotroceni-ce-decrete-a-semnat-klaus-iohannis_1204563.html

  RăspundețiȘtergere
 10. Cunostiinta buna din MI..realizat la recalculare peste 160%
  Limitat la .85%
  Tot i-a mai crescut cu vreo 860 lei ..!!A ajuns pe la 6480 !!
  Traiasca MI...

  RăspundețiȘtergere
 11. http://www.stiripesurse.ro/anunt-important-de-la-palatul-cotroceni-ce-decrete-a-semnat-klaus-iohannis_1204563.html

  RăspundețiȘtergere
 12. Legea privind aprobstea OUG99 a fost promulgata!

  https://www.dcnews.ro/mobile/klaus-iohannis-decrete-de-trecere-in-rezerva-a-unor-generali_547924.html

  RăspundețiȘtergere
 13. Presedintete României a semnat :
  Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare;

  RăspundețiȘtergere
 14. Sindicalistul Coarnâ urlâ la TV-Antena 3 , câ majorarea cu 15% numai la MApN ,este o mare nedreptate pentru cei de la MAI , amenintând cu mari proteste de stradâ în curând ! (ora 18.00 )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa protesteze, dar cu fluturasii ... in mana. Sa vedem si noi cum pana acum, politistii desi in aceeasi grila de salarizare cu militarii, aveau si au lefuri mai mari decat militarii.

   Ștergere
 15. http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa

  RăspundețiȘtergere
 16. De ce nu apar postârile trimise ? E târziu !!!

  RăspundețiȘtergere
 17. Pentru cei interesati , va fac cunoscut ca Presedintele a promulgat Legea de aprobare a OUG 99/2016 in care se prevede si majorarea cu 15% a salariilor de baza /soldelor de functie pentru personalul din MApN.
  Pentru @ Leon , premiul Nobel sa plateste si daca esti militar la pensie ?

  RăspundețiȘtergere
 18. Primul ministru=Mihai Tudose = Hagi Tudose => ca nu va exista nici o majorare , indexare sau actualizare a drepturilor de pensie, recalculate sau deschise pe legea 223/2015 ale militarilor, nici in iulie 2017 nici pana la sfarsitul anului 2017.
  Asa ca sa ne rugam la Dumnezeu sa-l vedem demnitar pe acest zeu: tigri2.
  Chiar daca sunt pe lista neagra scurta a excelentei sale, la domnia sa-mi este speranta sa se coboare si la nivelul muritorilor de rand , terestrii, pensionari militari si sa le creasca drepturile de pensie.

  RăspundețiȘtergere
 19. Iar v-ati ascuns toti ? Vin Banii! Lâsati Spritul ! Treziti-vâ !!

  RăspundețiȘtergere
 20. Va anunt ca afost promulgata Legea pentru aprobarea OUG 99 / 2016. 15 % cu 1 iulie. Vedeti pe site-ul adm prezid

  RăspundețiȘtergere
 21. Am dat si eu un anunt important pentru natiunea militara si nu apare repede... Oare de ce dl administrator. Stirea este reala. A fost promulgata Legea care aproba OuG 99. 15 % CU 1 IULIE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuze, dar nu pot modera in timp real, intrucat chiar mai ai si alte trebusoare si eu. Iar daca elimin moderarea, apar unii care fac blogul ca pe un WC.

   Ștergere
 22. Dle Trofin, raspunsul este DA; Rezolvati dvstra Dilema si facem
  ..Cheta..:)).

  RăspundețiȘtergere
 23. Asa cum multi ati aflat deja, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 - care majoreaza cu 50% soldele de functie la personalul M.Ap.N., a fost promulgata astazi.

  Urmatorul pas de foarte mare interes este acela ca legea sa fie publicata in M.Of. Tot azi, sa poate intra in vigoare in iunie (intra in vigoare la 3 zile de la publicarea in M.Of.), inainte sa isi faca efectele Art. 38 din LSU.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In draft amendamentul avea niste restrictii!
   Vestea buna e ca sint indeplinite conditiile pt actualizare!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @R-26500 -Cum majorare de 50% ?! Cred câ e o gresealâ pe undeva !? Cu respect !

   Ștergere
 24. A apârut MOf.487/27.06.2017 cu aprobarea legii ptr.OUG nr. 99/2016 !!!!!;Deci suntem in timpul favorabil !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce pârere aveti ? Cine mai cârâie acum ? Cu respect!

   Ștergere
  2. Nu mai caraie nimeni! Ramane sa mai stabilim cel mai greu dealiu! Ce inseamna "CU EXCEPTIA ..."

   Extras din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016: Art. I: "(3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie ale următoarelor categorii de personal:

   b) cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, CU EXCEPTIA celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 (...)."

   Aceasta sintagma "CU EXCEPTIA ..." pare sa fie cheia intregii probleme. Nu care cumva sa ne trezim in situatia ca "EXCEPTIA ..." este formata din ... majoritate.

   Ștergere
  3. @ R-26500 ; Dacâ nu este de bine (si ptr. noi),de ce a sârit ca ars Sind.Coarnâ si amenintâ cu mari demonstratii ,in special in fata PSD ?!

   Ștergere
  4. @ Eugen Barbat 27 iunie 2017, 22:04. Vedem. Eu cred ca si Coarna are ceva superficialitati punctuale, stil Dogaru. Inca NU s-a prins ca legea proaspat adoptata, majoreaza, dar NU prea la multi, SF cu 15%. Vedem!

   Ștergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu isi arunca nimeni caciulile in aer, mai mult ca sigur ca legea are o capcana. Pe de alta parte, nu ti-a scazut nici o pensie, decat eventual la modul virtual, dar in mana este tot vechea "gonflata" si indexata la zi.

   Ai dreptul sa vorbesti doar atunci cand vei patimi ca cei 26500 - respectiv sa iti rada efectiv cuantumul avantajos mentinut in plata. Sau macar sa ti-l "inghete". Abia atunci poti face comparatie cu cei din zona 26500.

   Ștergere
  2. @ tigri2 : Dvs. credeti câ la unii pensionari s-au fâcut cresteri nelegale (20%) iar la altii s-a gresit (prin scâdere-80%) ? Ce dovezi aveti ? Intr-un fel îi jigniti pe toti pentru o viitoare (eventualâ) crestere pe baza legilor? Eu zic sâ vâ respectati toti colegii ,nelegându-vâ de pensia calculatâ pe bazâ legalâ a fiecâruia ! Cifrele de 20% si 80% mentionate de Dvs.nu sunt reale ! Cu respect,pentru toti pensionarii MApN (si nu numai)!

   Ștergere
  3. Ca sa nu fie discriminare logic ar fi sa incerce toata lumea sentimentul celor 26500 ca sa nu mai mustaceasca cand eu eram agatat de pancarde!

   Ștergere
 26. Exceptia se refera la cei carora li s-a intregit ...msrit solda ci 50% dim valoarea SF! Asta inseamna un procent mare din personalul activ si PCc!

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu chefuieste nimeni, mai mult ca sigur ca legea are o capcana. Pe de alta parte, istoria NU are sanse mari sa se repete. Stii ca nu ti-a scazut nici o pensie, decat eventual la modul virtual, dar in mana este tot vechea "gonflata" si indexata la zi.

   Ai dreptul sa vorbesti de cei 26500, doar atunci cand vei patimi ca cei 26500 - respectiv sa iti rada efectiv cuantumul avantajos mentinut in plata. Sau macar sa ti-l "inghete". Abia atunci poti face comparatie cu cei din zona 26500.

   Spun asta, nu cu obida, ci doar pt. ca noi chiar ne-an dus crucea singuri!

   Ștergere
  2. Pe entuxiasti i-am atentionat de ls inceput, dar unii au ramas setati doar pe majorarea de 15% la MApN! Dar cui se aplica?....ei asta nu i-a interesat! Au crezit ca tuturor!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. T2 27 iunie 2017, 22:41. Eu am mai fost in situatia asta si inca vreo 26500. A fost doar un experiment izolat pe cei 26500. Iar majoritatea nu a facut niciun protest, ca astfel de lucruri sa nu se intample.

   Pe de alta parte, dupa legile actuale, premisa este ca tie nu ti va repeta povestea! Asta nu exclude ca legile sa nu se schimbe peste noapte si sa devii si tu ... cobai. Ca cei 26500.

   Ștergere
  5. T2 27 iunie 2017, 22:41
   Vorbesti de mariri fara sa faci diferenta intre indexare si actualizare. Indexarea, normal, se aplica la valoarea in plata iar actualizarea se refera la valoarea recalculata. Cred ca asa e normal.

   Ștergere
 28. Pentru persoanele interesate, s-a dat si UPDATE cu promulgarea si publicarea in M.Of.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numarul activilor carora li se aplica majorarea este mic....subunitar! Parca 30%!

   Ștergere
 29. Prin cele doua ordonante din 2016 nr 20 si 99 le-au crescut soldele de functie la toti activii. Acest lucru nu inseamna ca se va actualiza si pensiile militare cf art 60/legea 223/2015. Pt ca ordonanta 20/2016 specifica clar ca nu se aplica art.60/legea 223/2017. Ordonanta 99 nu spune nimic.
  Numai atunci cand cresc soldele de functie si/sau de grad, la toti activii si nu sunt restrictii in aplicarea art 60/legea 223/2017 putem discuta de actualizarea pensiilor militare. Procesul va dura cel putin cat a durat recalcularea pensiilor militare si nu va incepe inainte de terminarea recalcularii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sofisme...de la un anumit punct!
   Acum se majoreaza SF....dumneata voiai sa scrie toti? Au bagat exceptia...
   Important este ca genereaza actualizarea...eu asa spun si nu numai eu!

   Ștergere
  2. S-ar putea sa aveti dreptate,dar oug20 a marit efectiv solda de functie cu 20%.Guvernantii in acel moment au avut grija ca nu care cumva sa se interpreteze acest fapt ca o marire efectiva de functie si din aceasta cauza au si precizat acest lucru...In cazul oug 99 situatia se schimba.Aceasta ordonanta repara un lucru foarte grav care s-a intamplat de la apartita legii 330/2009 si anume ca politistii si gardienii au primit un spor de fidelitate de 15% ,acestia fiind asimilati civililor,spor pe care militarii din aceeasi clasa bugetara nu l-au primit.De aceea ei sunt exceptati de la oug 99.Prin urmare,inclusiv pensionarii din randurile lor care s-au pensionat in acest interval de timp au avut baza de calcul mai mare cu acest procent,creindu-se o discriminare clara...In opinia mea,e clar ca actualizarea va avea loc in primul rand pentru eliminarea acestei discriminari.De asemenea pensionarii care s-au pensionat pe orice lege,dar care nu au avut salariu de merit ,sau au avut dar nu in procent de 20%,ar trebui sa fie atenti la primirea cuponului din luna iulie ca si cele 20 de procente sa fie incorporate in actualizare.Daca nu, sa conteste imediat acest lucru.In mod normal ,acestia ar trebui sa primeasca si noi decizii de pensie pentru ca toata trebusoara sa fie foarte clara si legala.

   Ștergere
 30. Deocamdată,se măresc soldele de funcție la toți militarii.
  Adică,la toți care au acest statut,de MILITAR de la toate ministerele,soldați,gradați,etc.+
  + pers.civile din mapn.
  În ceea ce privește actualizarea pensiilor,cnf.art.60/223/2015,va mai dura.Probabil la 01.01.2018.
  Asta,în cel mai fericit caz!
  Oricum,alinierea pensiilor se vor face cam prin,2019,2020.
  Prin art.40,din LSU,asta s-a vrut de a prevăzut actual.în 2022.

  RăspundețiȘtergere
 31. A,am uitat să arăt că anul acesta am avut și indexare.
  Suma indexată se va deduce din acest 15℅.

  RăspundețiȘtergere
 32. Cei care NU vor beneficia de aceasta lege sunt medicii si asistentele medicale care prin Legea 250 de aprobare a OUG 20 le-au fost majorate SF. Toto ceilalti, inclusiv civilii din armata, beneficiaza de MAJORAREA cu 15 % de la 1 iulie. Nu vedeti ca toata lumea s-a miscat astfel incat sa intre in plata cu 1 iulie. DECI :
  - in 15 august activii si civilii din armata primesc deja banii
  - pentru a stopa actualizarea pensiilor militare, ar trebui data o OUG care sa completeze Legea , eu nu cred ca vor face asta.
  - pensionarii vor primi repede suma in plus pentru ca nu mai trebuie reluat tot dosarul, se pune 15 % in plus pe SF pe cele 6 luni, iar restul algoritmului ramane acelasi
  - Coarna sa nu mai tipe, abia acum se face dreptate cat de cat. Ei prin sporul de fidelitate aveau solde ,salarii sau pensii mai mari tot timpul.
  DRAGI COLEGI, FAC APEL LA DVS, HAIDETI SA ARATAM CA FACEM PARTE DIN ELITA SOCIETATII!!! NU MAI POSTATI TOT FELUL DE GUNOAIE PE ACEST SITE ! CE CASTIGATI DACA FACETI ASA ? NU SUNTETI NICI MAI BARBATI, NICI MAI DESTEPTI, NICI MAI FRUMOSI. Acesta este un loc unde ne putem informa unii de la altii, ne indulcim batranetile, etc. SA FIM UMANI !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Alex- :Conf. lui Liviu Pro-(10:40) ar mai fi si +20%-SM pentru cei care nu au avut salariu de merit inclus in Decizia de recalculare .Ce credeti ?

   Ștergere
 33. Bucuria ,în ghilimele fiind spus , pentru toti , ar fi ca pe fluturas sâ aparâ , cu mentionarea legii , pensia indexata direct (ca înainte de 2010 cu L.164). Abia atunci s-ar putea spune câ revenim la sentimente mai bune , câ s-a rupt în sfârsit pisica în douâ ! Chiar dacâ va rezulta o suma relativ micâ pentru fiecare , totusi va fi un pas mare in întronarea legii ! Ceea ce nu este putin de loc ! Sâ mai asteptâm putin , poate pensia din Iulie-AC. Cu respect !

  RăspundețiȘtergere
 34. La cei car nu au primit inca pensia recalculata care va fi procentul de majorare ? Se va aplica la brut ?

  RăspundețiȘtergere
 35. In primul rand nu este vorba de 15 % , ci de 9,75 % ( 5,25 % i-am primit prin indexare), in al doilea rand, nu confundati pensia cu functia, functia reprezinta in jur de 66% din pensie, si in altreile rand , sa vedem normele de aplicare, care de multe ori au modificat legea

  RăspundețiȘtergere
 36. Pe celalalt blog se anunta proteste ale militienilor. Se pare ca e greu sa inteleaga cui se aplica majorarea cu 15% in aparare dar este si mai greu sa inteleaga ca daca suntem platiti dupa aceeasi lege atunci soldele trebuie sa fie la fel. Ei nu pot si nici nu vor sa priceapa ca e hilar ca subofiterul sef de post nu trebuie sa aiba solda mai mare decat un colonel din armata cu functie de comanda, academie, etc. Coarna ii asmute si o sa iasa un mare rahat in final.
  T2 nu cred ca e cazul sa te prefaci ca nu intelevi de ce acum primesc majorare cei care au avut SM si nu au beneficiat de cele doua etape. Eu ma rog sa iti ia in calcul toate sporurile si orele de zbor iar tu vrei sa moara caprita noastra.
  NOI TREBUIE sa luptam ca actualizarea pensiilor sa se faca REAL la nivul soldelor , sporurilor si indemnizatiilor omologilor nostri ACTIVI.

  RăspundețiȘtergere
 37. Cica sa pregatim saci...aia de ridicat cadavrele?

  RăspundețiȘtergere
 38. S-au recalculat aproape 82% pensii militare la MApN din totalul de 76.087 pensionari aflati in VIATA la 01.01.2016..! Sigur suntem mai putini..din grupa mea anul trecut au mai plecat inca doi colegi..!!

  RăspundețiȘtergere
 39. Din 82%, peste 75% sunt pe minus! Nu sare in ochi chioranilor politici si cazoni, adica mafioti si sarlatani?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @flavius
   eu sunt pe plus...cu 7lei,pe bune

   Ștergere
  2. scuze ca am uitat sa pun semnul:):):)

   Ștergere
  3. Felicitari si deie Domnul sa ti-o dubleze! Bine ca nu-i pe minus cu macar cei 7 lei!La mine cu 45% pe minus am cacarisit-o cativa ani de acum incolo!

   Ștergere
 40. Intrebarea este cand vor intra banii in pensie ... pe card, cf L 150!
  Sunt camarazi care au refuzat aceasta maire a SF! Unul rste Cezar...caci lui i-ar fi convenit doar 9%, pe legea pensiei cf contributivitatii, principiu caruia îi este cam singur sustinator!
  Posibil sa fi avut inainte 8-9000 lei pensie si acum a scazut la 2-3000!

  RăspundețiȘtergere
 41. Gelu.
  Exista un posta pe aici ce are cont pe spitalul_9@gmail.com? Caci prea observ la unul aceeasi ideie fixa!

  RăspundețiȘtergere
 42. @ Alex- :Conf. lui Liviu Pro-(10:40) ar mai fi si +20%-SM pentru cei care nu au avut salariu de merit inclus in Decizia de recalculare .Ce credeti ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E buna dar nu e majorare de SF ci capitol distinct!

   Ștergere
  2. Completare ;Conf.Liviu(10:48) ca râspuns lui Tehnocrat (27.06-22:47) !

   Ștergere
  3. Liviu Pro-a spus altceva!(27.06-22:47) despre SM 20% ptr. toti ....

   Ștergere
  4. Pt cei care nu au avut SM este ok...20%, dar acestis nu constituir majorare a SF!
   Intrebati pe Liviu, poate el stie altfel....

   Ștergere
  5. In 2001 doar 15% aveau SM (pe pile de la seful mai mare) , eu am avut doar IC(solda de comanda pe decizia de recalculare).!

   Ștergere
  6. Nivi kiar asa....asta este o legenda deja.

   Ștergere
 43. Ministru la aparare Ţuţuianu! In sfardit un om ekilibrat....

  RăspundețiȘtergere
 44. @cornelius(11.44) iar "canti" pe nas...

  RăspundețiȘtergere
 45. Este posibil ca in acest an Guvernantii sa nu Actualizeze pensiile militare, deoarece Art.60,al.(3) din Legea nr.223/2015 spune: In anul in care POT fi aplicate atat prevederile art.59 (INDEXAREA),cat si cele ale alin.(1)(ACTUALIZAREA) se aplica dispozitiile cele mai favorabie. Asa este, dar in acest an pensiile militare au fost deja indexate cu 5,25%, tot de OUG.99/2016 prin ART.12.al (2): In anul 2017, pensiile reglementate de Legea nr.223/2015...se majoreaza cu 5,25%, potrivit art.59.al.1) din actul normativ mentionat...! Si indexare si actualizare in acelasi an...este mai greu dar incercam sa fim...optimisti..!

  RăspundețiȘtergere
 46. 28 iunie 2017

  Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iunie a.c., decretul de promulgare a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
  Acum sâ reîncepem discutiile în noul cotext !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corectare; noul context-(a fost din cauza emotiei)!

   Ștergere
 47. Vorba lui Johanis : PUNCT si DE LA CAPAT ! Acum sâ vedem!

  RăspundețiȘtergere
 48. Cred câ îi '""terminâ ""pe economistii si juristii care vor interpreta in ansamblu noile legi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am de ce sa-i plsng....au gtija ei de persoanele lor!

   Ștergere
 49. Cu aceasta postare cu nr.1oo (momentan) vâ urez succes si sânâtate la toti! Cu respect !

  RăspundețiȘtergere
 50. Acordarea a 10 % reprezentand SM NU REPREZINTA O MAJORARE A SF. Scrie clar in OUG 20. Dupa parerea mea, 5,25 % a fost acordat de Ciolos la sfarsitul anului 2016. Intrucat nu a fost inflatie atunci, au dat acest procent cu 1.01.2017 in plata. Asta nu are nici o legatura cu MAJORAREA SF IN CURSUL ANULUI 2017. Asta se aplica pentru cei care am optat sa ne calculeze pensia pe L223, iar in aceste conditii noi nu vom mai beneficia de indexari de acum incolo. Practic in acest fel s-au despartit apele, ca sa ma exprim mai literar, in sensul in care nu vom mai primi bani in plus la pensie odata cu cei de pe L 263.
  Cum se va face practic marirea ? Nu stiu , nu am stat de vorba cu nimeni de la pensii. Insa tinand cont ca avem de a face cu o ordonanta devenita lege, nu cred ca mai trebuie norme de aplicare. Ordonanta prin care s-au dat cei 10 % in aprilie nu a avut nevoie de norme de aplicare.
  E doar o parere, NU MA INJURATI !!! Sanatate , e mai buna ca toate ! Cand vor veni banii, vor veni...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intradevâr câ nu ne trebuie indexâri ,ci actualizarea pensiilor militare in urma cresterii soldelor militarilor in activitate , atât si nimic mai mult ! Multumesc:Alex !

   Ștergere
 51. PS : Tutuianu e conjudetean de-al meu... Mare jucator se spunea in judet... Nu la pacanele... Daca ma gandesc cati bani se vor invarti in aia 2 %, nu ma surprinde alegerea lui. Les era prea aproape de Ciuca si ceilalti sefi activi.

  RăspundețiȘtergere
 52. PSS : Legat de Legea salarizarii, am citit-o, am inteles-o, in prima faza vor pierde niste bani, mai ales cei pe conditii speciale si alte conditii, din cauza darilor mari la stat. Va spun sigur si e si logic asa, pana la sfarsitul anului L 223 dispare, sau se modifica din temelii. Nu poate ramane asa pentru ca majorarile vor aduce actualizari de pensii, si la ce solde brute se prefigureaza, va inchipuiti ce pensii ar reiesi. Noi nu platim decat 10 % ce trece de 2000 lei ( incepand cu 1.1.2018 ), asa ca NU VA RAMANE ASA L 223. Mai vorbim...

  RăspundețiȘtergere
 53. PSSS : Pentru cei in pensie, Olgutza a spus ca nu se atinge de pensiile in plata, ,, Eu nu sunt Boc ca sa tai pensii ,,. Vom trai si vom vedea ... In prima faza, sa vedem daca ne lasa acum in pace si ni se actualizeaza pensiile. Acum vedem ce are fata asta in cap... Pe politisti are necaz, doar au plimbat-o cu bratara...

  RăspundețiȘtergere
 54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 55. Suntem intr-o situatie nemaintalnita: aplicarea legii de aprobare a OUG 99/2016 si anume legea 152/2017 si aplicarea LSU, lege care inca nu a aparut in monitorul oficial, dar care a fost promulgata de Presedint. Legea 152/2017, cea cu marirea de 15 % a functiei, a aparut in monitor in 27.06/2017 si conform legii intra in vigoare la 3 zile dupa aparitia in monitor, adica pe 30.06.2017. Legea salarizarii unice intra in vigoare cu 01.07.2017. Din punctul meu de vedere se poate aplica legea 152/2017, incepand cu 30.06.2017, ceace inseamna ca se poate mari soda de functie pentru activi cu 15 % ( atentie , pentru pensionari s-a dat o indexare de 5,25 % la toata pensia , nu numai la functie, ceace inseamna ca din cei 15 % se scade 5,25 % din functie si 5, 25 % din grad, care duce in final la o marire de circa 6-6,5 % din pensia recalculata la nivelul lunii iunie 2017, si atentie , nu aplicati aceasta crestere la pensia in plata, pentru cei care au pierdut in urma recalcularii, s-ar putea sa se piarda cuantumul cel mai avantajos), dupa care intra in vigoare legea salarizarii unice de la 01.07.2017

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect! Legea 152 va opera corect si va mari SF! De aceea au si fost promulgate cu decalaj!

   Ștergere
 56. Alex,
  Pana in momentul de fata cam 80 % din cei recalculati au pierdut la pensie . Dupa aceasta marire din 30.06.2017, vor mai ramane cu pensia diminuata cam 60 %. De la 01.01.2018 cand se prefigureaza o marire de 25 % la funcie, adica aproape 17 % din pensie, incluzand aici si o viitoare indexare de aproximativ 5 %, tot vor mai ramane cu pensiile diminuate aproximativ 20 %

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar raman cu pensia in plata, cuantumul cel mai avantajos!?

   Ștergere
  2. @ alpacin 28 iunie 2017, 16:32. Man! Ce tot tii placa asta cu pierdutu' la pensie? Asta este o minciuna sfruntata. S-a mentinut in plata in cazul recalcularii pe minus, vechiul cuantum avantajos? S-a indexat normal? Si atunci, de ce minti ca a pierdut cineva? Poate vrei sa spui ca NU au castigat ceva la pensie, dar NU ca a pierdut ceva! Asta este cu totul altceva.

   Vrei sa iti spuna subsemnatul ce inseamna sa pierzi cu adevarat la pensie? EU - cuantum recalculat in 2011, MINUS 39%. Si mi l-a si taiat, adica nici ...ulea nu mi-a pastrat in plata cuantumul avanatjos! Asta inseamna pensie diminuata, atunci cand iti rade efectiv ceva, NU atunci cand se preface ca ti-o diminueaza, dar e fapt NU ti-a taiat un leu!

   Cu "inghetarea" stii cum este? Alta faza care nici macar asta NU s-a intamplat! Inseaman asa, tot eu am trait-o, dar dupa 2013. Iti lasa in plata cuantumul avantajos, dar din ziua aia ramai ca Popa Prostu'. Adica la toata pensionarimea la baga un 5% sau cat o mai fi in fiecare ianuarie, tu ramai tot cu cuantumul ala. Ori acum, nici asta NU s-a intamplat!

   In concluzie, TU minti! Spune drept ce te framanta si este mai bine! Te framanta de fapt, NU ca ti-a taiat cineva vreun cent din pensie, nici ca ti-ar fi fost "inghetata", ci altceva. Ca NU ti-a pus si tie un leu ca la altii! Dar asta NU este diminuare de pensie, nicidecum. Nici macar stagnare/inghetare, intrucat ai primit 5.25% in ianuarie la pensia care NU ti-a fost diminuate. Pur si simplu, asa ies calculele, difera la fiecare in parte, dar NIMENUI nu i-a fost diminuata sau "inghetata" pensia.

   PS: Nu ai scoate cifrele alea imaginare cu 80% din cei recalculati au pierdut la pensie. Odata ca am stabilit ca NU a pierdut nimeni. Apoi NU exista nicio statistica oficiala in acest sens. Si apoi, daca e sa fabulam, o facem. Uite, EU stiu ca la 92% au fost cresteri, la 7% stagnari si la 3% recalculari pe minus. Contrazice-ma cu informatii verificate daca poti. Dar NU poti!

   Ștergere
  3. De acord cu R-26500 ,restul sunt fabulatii !

   Ștergere
 57. Pt Dl Alpacin
  Nu sunteti documentat. In urma recalcularii pensiilor pe legea 223/2015 cei mai multi pensionari MApN, cel putin 60-70%, au o pensie recalculata mai mare decat cea in plata. Daca vreti cifra exacta adresati-va CPS.

  RăspundețiȘtergere
 58. @alpacino
  Dacă,de la 01.01.2018,se aplică actualizare,ce rost mai are indexare care oricum este mai mică?
  Se aplică ,ori indexare,ori actualizare.

  RăspundețiȘtergere
 59. Eu ce am spus mai devreme ? Apele s-au despartit deja. Cei care au optat pentru calculul pensiei pe L 223 trebuie sa uite de indexari. Vor fi majorari anuale pe LS INCEPAND CU 2018. Asta daca se aplica anual si nu apar celebrele OUG din decembrie cu prorogari de aplicare. Atentie, anul acesta la militari nu se da nimic pe LS. Nu stiu de ce va incurca faptul ca s-au aprobat amandoua legile , pentru OUG 99 si LS. ? Singura care produce efecte pebtru militari in 2017 este noua L 152

  RăspundețiȘtergere
 60. Fiindca constat mai multe opinii asupra majorarii pensiilor militarilor ca urmare a aplicarii Legii 152/2017 , am placerea sa pun la dispozitia doritorilor , doua relatii de calcul pentru a determina cuantumul brut al pensiei majorat prin majorarea soldelor de functie cu 15% in anul 2017.

  Prima relatie .
  Daca se apeleaza la decizia de pensie se face suma dintre valoarea pensiei de serviciu si suma corespunzatoare Ordinului Semnului Militar ( fara indexarea de 5% din 2016). Acestei sume i se aplica procentul de majorare determinat cu formula :

  Mj[%]= 15xSFx(1+SM/100+SC/100) / (SFx(1+SM/100+SC/100)+SG),

  unde Mj=majorarea procentuala [%] , SF=coeficientul de ierarhizare mediu al soldei de functie pentru cele 6 luni; SM[%]= procentul mediu al soldei de functie ; SC[%]=procentul mediu al soldei de comanda ; SG =coeficientul mediu de ierarhizare al soldei de grad . Daca la data iesirii la pensie , gradul militar a fost altl decat in perioada aleasa la recalculare , cu atat mai bine beneficiarului , formula nu prevede aceasta situatie. Mai pot fi si alte cazuri particulare care se rezolva cu creionul conform M25/2016.

  A doua relatie :
  Daca ne raportam la cuantumul brut al pensiei inscris in decizia de pensie "total drepturi de pensie 2016 conform Legii 223/2015 ", adica cu indexarea de 5% , relatia de calcul pentru determinarea majorarii este :

  Mj[%]=(2xSFx(1+SM/100+SC/100)-SG)/ (0,21*(SFx(1+SM/100+SC/100)+SG)) ,

  elementele din relatie avand aceeasi semnificatie ca la prima relatie.

  RăspundețiȘtergere
 61. Nici ca se putea mai simplu..:))
  Intrebare: Facem calculul Acum sau lasam pentru Ianuarie 2018,Dle Trofin ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va inteleg ironia , dar acestea sunt formulele si , desi par complicate , sunt foarte simple.
   Pentru anul 2018 sunt alte formule. Dupa glasul poporului , otravit de ura fata de pensionarii militari de catre presa noastra draga , s-ar putea sa nu ne bucuram de nimic, dar , pentru frumusetea problemei ,merita exercitiul de calcul.

   Ștergere
 62. Fiindca in postarea cu relatiile de calcul vorbeam si de existenta cazului particular cand gradul la pensie difera de media coeficientilor de grad pentru cele 6 luni alese pentru recalcuare , relatiile ajustate devin:

  Prima relatie ( fara indexarea pensiei in ian. 2016 cu 5%) , devine :

  Mj[%]=100x(0,1xSFx(1+SM/100+SC/100)+SGrez-1,05xSG)/(1,05x(SF/100+SC/100)+SG)),

  unde SGrez=coeficientul soldei de grad la data trecerii in rezerva ( daca este cazul) .Ceilalti parametrii raman cu aceiasi semnificatie. Daca coeficientul mediu de ierarhizare a soldei de grad din cele 6 luni alese pentru recalculare este identic cu acela de la data trecerii in rezerva , se aplica prima relatie din postarea anterioara..

  A doua relatie ( cand nu se aplica indexarea de 5% la 01.01.2016 ) se ajusteaza astfel :

  Mj[%]=100x(0,15xSFx(1+SM/100+SC/100)+SGrez.-SG) / (SFx(1+SM/100+SC/100)+SG)'

  unde parametrii au aceiasi semnificatie ca la relatiile anterioare. Daca SGrez=SG ( valoare medie) , se aplica a doua relatie din postarea anterioara.
  Fac precizarea ca folosirea valorilor medii pentru calculul pensiei brute la recalcularea din 2016 are o influenta nesemnificativa , de ordinul leilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dlr Trofin
   Un exemplu concret ar fi mai oportun....ca unele....cadre, fireste, au uitat cum se deskid parantezele...
   Ex-Eufrosina.... octogenara! :))

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares : cel mai simplu , dati-mi dvs. urmatoarele date , din decizia de pensie : coeficientul de ierarhizare solda de functie mediu (SFm=...) ; coeficientul de ierarhizare mediu pentru solda de grad (SGm=...) , coeficientul de ierarhizare solda de grad la trecerea in rezerva ( SG=...) , procentul mediu pentru solda de merit ( SMm=...) si procentul mediu pentru solda de comanda (SCm=...) .
   Va pot da un exemplu ipotetic : SFm=5,2; SGm=1,8 , EG=1,8; SMm=10% si SCm=38% se obtin majorarile :
   1) in raport cu suma "pensie de serviciu pentru limita de varsta de 3627 lei "si "Suma corespunzatoare Ordinului\ Semnului Onorific de 725 lei ", adica 4352 lei , majorarea este de 12,1567% , adica 529 lei rezultand un cuantum total majorat de 4882 lei ;
   2) in raport cu suma din rubrica "total drepturi de pensie in 2016 , conform Legii nr. 223/2015 de 4570 lei " , majorarea este de 6,8159% reprezentand o suma de 312 lei care adaugata la suma initiala , aceasta devine 4882 lei , identica ca la primul caz. Cred ca v-ati dat seama ca vorbele sunt mai multe decat faptele.

   Ștergere
 63. Dle Trofin, promit ca iau Decizia de recalculare si fac acest calcul..!
  Prea suntem incrancenati..este nevoie si de putina relaxare..!

  RăspundețiȘtergere
 64. Cred câ trebuie sâ depâsim momentul ,sâ asteptâm I-a pensie (10.07.2017) ,apoi vom putea discuta serios , mai ales câ CPS.MApN nu ne va lâmuri cu nimic pânâ atunci .Nici conducerea MApN nu va scoate vreun comunicat ! Este ceatâ mare !

  RăspundețiȘtergere
 65. Optimism la greu, calcule peste calcule.
  Inainte de balciul cu caderea guvernului, Olguta Vasilescu a intrat prin telefon la Romania TV si impreuna cu realizatorul emisiunii au facut un calcul scurt despre bugetul de pensii. Concluzia, in prezent pensiile "specialilor" consuma 33% din fondul de pensii, daca s-ar aplica legea pensiilor militare in forma de acum cei 33% s-ar duce catre 50%. Trebuie sa fii prea "optimist" sa crezi ca lucrurile vor fi lasate asa, ca aprox. 5% dintre pensionari sa consume 50% din fondul de pensii. Deja se face o pregatire in media, peste tot se prezinta situatia dezastruoasa, grafice, indicatori, indignare, promisiunea ca in cel mai scurt timp se va crea alta lege mult mai buna, etc.
  S-a anuntat deja ca deputatii si senatorii nu mai preimesc acea pensie speciala pentru ca bugetul alocat s-a epuizat. Binenteles ca armata va fi lovita cel mai rau, doar e victima de serviciu in conglomeratul cu apucaturi de cartel numit SNAP.
  Daca armata nu va fi scoasa de urgenta din grupul specialilor, recunoasterea ocupatiei de militar si incadrarea in grupa respectiva, un pachet de legi ca in orice armata NATO asa cum s-a angajat Romania la intrarea in alianta, eu zic sa va asteptati la ce e mai rau.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Olguta a facut un balci in stare de inconstienta intelectuala. Daca s-ar aplica majorarile prevazute de Legea 152/2017 pentru personalul MApN si pensionarilor militari , majorarea fata de indexarea di ian. 2017 de 5,25% ar fi intr-o plaja de la -1,3857% la +2,58587% . Asadar , prin majorarea care se intrevede , functiile mici ( sub functia de locotenent-colonel )sunt dezavantajate , deci se va aplica art. 60 alin.(3) din Legea 223/2015 , adica ramane in vigoare indexarea de 5,25% . Asa se intampla cand se discuta discutii fara a se face cea mai simpla simulare . Asa procedeaza si agitatorul Tudor Barbu de la B1 Tv care agita masele de pensionari din sistemul public impotriva pensionarilor militari , parca numai acestia ar beneficia de pensii de serviciu. In fine , traim vremuri imputite , greu de curatat.

   Ștergere
 66. @ Mister A

  Domnle mata sau nu esti militar sau nu intelegi o chestie simpla care a fost spusa de 1000 de ori pe blogurile ,, kaki,,... Atentie aici...PENSIILE MILITARE NU SE PLATESC DIN FONDUL DE PENSII DE STAT CI DIN BUGETELE FIECARUI MINISTER IN PARTE. Sper din suflet sa nu incepi cu chestia ca banii vin de .... Concluzia este ca banii nostri nu vin din cratita lu tanti Nuti si nici din menghina lu Nea Vasile. Poate ei au mai mult....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ micutzul : Aveti dreptate. MisterA vrea sâ bage bâtul prin prin gard ! Sâ caute altâ curte !

   Ștergere
  2. micutzule lumineaza-ma matale de unde vin banii. Eu stiam ca pensiile militare se platesc de la bugetul de stat prin bugetele ministerelor de resort sau tu crezi ca au cei de la casele sectoriale de pensii au niste imprimante mari cu care isi fac mendrele. Culmea e ca banii vin din menghina lu Nea Vasile.
   Pe de alta parte nici nu are importanta ce stii tu, important e ce se stie acolo unde se iau decizii.

   Mares ti-as ramane profund recunoscator daca nu ai mai fi obraznic. Ai uitat ca nu mai esti in cazarma?

   Ștergere
  3. Barbate incearca sa te rezumi la ce am scris, nu-ti mai da cu presupusul.

   Ștergere
  4. Asa-i Micutzule..
   Dar te intreb eu atunci ..DE CE II INJURI PE CEI DE LA MI ..ca au DUBLU ..TRIPLU SAU MAI MULT ..decat noi ..??
   E din bugetul ministerului lor
   Ei nu au cheltuit pe Vase si alte fiare ruginite ..
   In cel mai rau caz au achizitionat DUSTER..nou noute si cu pret negociat desigur ..
   INTELEGI CA NU INJURI PE CINE TREBUIE SAU ..NU..????

   Ștergere
  5. Olescu, explica-i lui bietul Mares ca eu nu mai comentez!!!!!!!!!!!!!!

   Ștergere
 67. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va recomand sa aplicati cum doriti dvs.Eu am depasit de mult clasa a IV-a si nu mai revin. Nu ma supar chiar daca republicati in formatul dorit de dvs. relatiile de mai sus. As fi fost mult mai bucuros daca veneati cu sugestii de fond sau concluzii. Lasati jurnalistilor dreptul de a despica , in mod inutil , firul in patru.

   Ștergere
 68. Am intrebat la Radio Erevan:
  1. Daca imi creste pensia militara ca urmare a cresterii SF la activi cu 15%
  2. Daca da, cat ii pensia la baiatu.
  Raspuns
  1. Poate da poate nu.
  2. Afla singur rezultatul:
  - foloseste formularul de calcul al pensiei de serviciu, pe baza de coeficienti, de pe: ancmrrcturzi.ro
  - in formular introdu toate elementele identice cu cele din decizia de recalculare, cu exceptia a1) coeficient de functie, la coeficientul de functie introduci valoarea rezultata din inmultirea coeficientului de functie din decizia de recalculare cu 1,15
  - te opresti la III. 1 . PENSIA BRUTA-2016/indexata 5% Aceasta o notezi cu Pbrut
  - calculezi impozitul Imp=(Pbrut-2000)*16%
  - rezulta Pneta=Pbrut-Imp
  Observatie: daca se actualizeaza pensia mea bruta cf cresterii la activi a SF cu 15%, eu castig lunar 15 pachete de tigari cu filtru, nu dealea ieftine.
  Dificil de spus cu ce ma aleg in final, pt ca nu stiu sigur daca tigarile nu se scumpesc.
  Multumesc din suflet celor care nu-s de acord si combat bazati pe lege, algoritmul de calcul oferit de RADIO EREVAN.

  RăspundețiȘtergere
 69. Dle Trofin, are dreptate T2, introduceti si parantezele acolade si drepte pe langa cele rotunde in formulele de calcul..!

  RăspundețiȘtergere
 70. Pt Dl Tigri2 si Dl Leon
  Dl Trofin s-o gandit ca cei care vor sa faca calcul cu formulele domniei sale, folosesc un program informatic, o foaie de calcul de tip Excel, etc. In situatia asta, nu-i nevoie decat de paranteze rotunde, calculatorul stie ordinea de efectuare a operatiilor.
  Dl Trofin n-avea cum sa prevada ca unii nu stiu sa foloseasca calculatorul si programele informatice, n-avea cum sa prevada ca unii a ramas la nivelul de efectuare a operatiilor aritmetice, la nivel de clasa a IV-a.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te pripi!
   Vine Eufrosina si te intreaba de ce ai rupt parantezele rotunde.... ca ea aici a pierdut la pensie....

   Ștergere
  2. @tehno... te-am rugat sa nu-mi mai pronunti numele deoarece ma vad nevoit sa-ti aplic si eu programul :slp, dpm, etc...

   Ștergere
 71. INCONSTIENTA PROSTIEI
  Domnilor guvernanti, parlamentari , politicieni si voi... popor natang.
  Ati ajuns la satietate, va simtiti protejati de umbrela NATO, nu mai aveti nevoie de ARMATA si ati inceput sa daramati monumentele eroilor, va indopati cu minciuni stil RTV cu morti care va apara si transmit mesaje de dincolo, credeti in toate "minunile" inventate de tot felul de sarlatani care fac din credinta neamului afaceri de milioane de euroi plimband tot felul de racle cu oase furate de prin cimitire zicand ca sunt "moaste sfinte" dar...sa nu de Dumnezeu cel sfant ca asupra neamului sa se pogoare ostile vecinilor pofticiosi la bogatiile acestei tari minunate , abia atunci o sa va vedem precum la Revolutie ,in zilele acelea de foc cand , efectiv, ne pupati mainile si ne purtati pe brate si ne venerati ca pe "moastele de azi".
  Incetati cu umilirea Armatei si a pensionarilor militari, tara fara Armata este precum stana fara caini cand o ataca jivinele flamande ale padurii...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezar a fost ctescut de parintele Pomohaci si vrea sa depuna marturie....
   Ce bine pupa ei oaia si berbecu...

   Ștergere
  2. @Tigrisor, ne alegem doar cu mistocareli si zeflemeli din arene. Cei carora le-au crescut drepturile, putin ii dor pe ei de cei 80% mutilati pentru ani si ani de zile si cu pensiile foarte mici! Eu sunt sigur ca vine curand vremea ca pensiile nesimtite sa fie impozitate astfel sa le fie bucuria mica, cat gaoaza de furnica, deoarece economia este in PRAGUL PRABUSIRII DE LA PENSIILE NESIMTITE SI SALARIILE SUPER NESIMTITE! De ieri am inceput sa-i atac pe toti mafiotii si martafoii care ne-u razuit, in mod tainic, tacit, asa cum ne-au fecundat ei pensiile talhareste si pe shustache! Castig, pierd, ma doare-n cur...peni, dar am sa fac mahalagism pana am sa-i acresc, indiferent de consecinte! Sa stie toti ce mafie este si ce talharii se fac in Armata de catre o banda de mutilatori infractori ordinari de pensii militare! Armata a devenit bordelul societatii unde sunt siluite drepturile rezervistilor in stil mafiot! Nu scapa ei usor de mine, te asigur! Sunt cumplit de razbunator cand sunt inselat si furat, mai ales ca mi-a ajuns cutitul la os! Dulce ca mierea este amara razbunare!

   Ștergere
  3. Ma KiSS..ce tot vorbesti ..cu MI..8..nici macar branza nu o putem cara de la stana la linia frontului ...!!

   Ștergere
  4. Visinescule, tu sa taci, dupa Decretul cu eliberarea infractorilor nepericulosi o sa ai si tu o "garsoniera" confort "O".

   Ștergere
  5. Domnul MaKiSS..sincere felicitari pentru cresterea realizata dupa aplicarea ,,legea Olguta"!!
   Imi pare rau ca ..TOTUL va intra in ..GAURA NEAGRA ..asa cum ai tu cerul gurii...!!

   Ștergere
 72. Dle Tehno,presupun ca deja v-a ajutat calculatorul dvstra si ati aflat procentul de crestere a pensiei pentru anul 2017...! Pana in ian.2018 poate reusesc sa mi cumpar un Calculator.
  Deocamdata folosesc un celular Samsung!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti recomand un laptop Lenovo, 13", carcasa titan, cu SSD! Super si iefti....aprox 4500 lei!
   Pt celular....va recomand unul smart, Lenovo K6 Note, 3Gb RAM si 64 Gb spatiu de stocare!
   Asa puteti keltui cu folos castigul la pensie!...pe urmatorii 5-6 ani! :))

   Ștergere
  2. Cred ca insfarsit ti-ai facut si m-Ale pagina de FB...sau nuu...??!!

   Ștergere
  3. Totusi m-ale ..iti recomand !
   Un pic mai scump ..numai 7.999 lei ...dar face !

   Profesionistul profesioniștilor.
   Noul MacBook Pro ridică notebookul la un nivel complet nou de performanță și portabilitate. Oriunde te poartă ideile, vei reuși să le pui în practică mai repede ca niciodată cu grafica revoluționară, procesoarele de înaltă performanță, stocarea de ultimă generație și multe altele.

   Ștergere
  4. Aici sunt in acord cu tine!....eu am indicat ceva cu pret modic!
   Kiar nu ma intereseaza FB! Prietenii de-o viata mi-i stiu si tute de pe net nu intetionez sa agat!

   Ștergere
 73. @ Mister A
  Te legi exact de banii care nu ne intereseaza.. Menghina lu nea Vasile da prea putini bani pentru armata. Nu te face ca nu pricepi ca nu esti asa de important . Te contrazici total in doua postari. Daca ai aflat de unde sunt banii de pensii MILITARE de ce trebuie sa spui ca noi afectam bugetul de pensii? Ai habar cu banii furati de clanul udrea cocos cate pensii MILITARE plateai? Sau ca poate puteai cumpara multa tehnica noua? Militara nu menghine. Nu cred ca esti militar. Nu ai sange ,, kaki,, .... Se simte.... Dar da-i inainte . Invatam metode noi....Si da , au imprimante mari si la ordin tiparesc cecuri .... Banii ii fac altii tot la ordin....

  RăspundețiȘtergere
 74. Bontas
  Faci ce faci si joci rolul unei muste...lass-ma sa fac dus!
  Eu iti inteleg si frustrarea si nesimtirea-ti bolsevica, dar daca nu ai ocupatie mai fa o petitie la primarie si RATB ca sa puna sticla colorata in statia de autobuz si cu protectie UV ....asa nu te mai bate soarele direct in gat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La ce te referi idiotule? EU NU AM MAI COMENTAT....
   Ar fi bine sa-ti ceri scuze!

   Ștergere
 75. Degeaba..!Daca nu are instalat programul Excel..nu ma ajuta deloc :))

  RăspundețiȘtergere
 76. Pentru Mister A : Banii din care se platesc pensiile militare de stat sunt asigurati si platiti de Casa de pensii a M Ap N, iar banii sunt asigurati in principal prin oprirea a 5,5 % din soldele brute ale militarilor activi. Este adevarat ca nu ajung banii si sunt facute completari de la bugetul de stat, insa aceste contributii de la bugetul de stat sunt necesare pentru a plati diferentele rezultate la recalculare. Grosul bugetului Casei de pensii a M Ap N este asigurat din contributiile militarilor activi.
  Aseara s-a publicat in MOf Legea salarizarii.
  Maine are loc prima sedinta de guvern, cel care se investeste azi. Maine vedem daca avem parte de majorare, sau o stopeaza Olgutza cu o OUG. Nu uitati ca de poimaine, 1.07, Guvernul nu mai poate da decat ordonante simple, deci nu mai poate modifica legi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Olgutza cred câ a fost însârcinatâ de Dragnea sâ se mai abtinâ de la "sex" cu militarii , deci se va da "fatâ mare" cel putin un timp si ne va lâsa în pace ! Dacâ nu , vom vedea ce "pozitie" sâ adoptâm pentru un final apoteotic ! Nu-i asa ?

   Ștergere
  2. Completare : Facem haz de necaz , acum vedem de ce erau bune antrenamentele de trageri cu munitie realâ din poligoane , din toate pozitiile !

   Ștergere
  3. EB,
   De pe apa ai tras? sau sub? :))

   Ștergere
  4. IM,
   Nu ,dar am fost la omologarea DRAGORULUI de mine-AT(DMA-80) .In Poligonul de la Mâlina-Brâila, Dragorul(din fata lui TR-85) a initiat explozia minelor (mai si MAT) plantate în teren. Mecanicul conductor a primit 300 lei primâ !.Tancul a suferit ceva daune. Comisia care a observat dela distanta de sigurantâ(!?!) aceastâ singura încercare (din România) cu exploziile minelor, a râmas în viata (cu mici zgârieturi).
   La sfârsitul activitatii s-a mâncat pâine caldâ cu pârjoale si s-a bâut un rachiu ! A fost ceva deosebit si extrem de periculos :Si n-am primit niciun spor de pericol ; cine-ti dâdea ptr.câteva zile de poligon.
   "A FOST ODATA " ! Anii '80 ! Frumoase amintiri !

   Ștergere
 77. R-26500
  Eu pana acum am vazut 100 de decizii la MApN si procentele sunt cele pe care vi le-am spus. Dureros este faptul ca 50 % din cei la care le-am vazut deciziile si care sunt pe minus, nu isi dau seama de acest lucru; ei considera ca li s-a recalculat pensia exact la valoarea din plata

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu puteati sâ vedeti decât 2-3 Decizii ; in general nu le mai aratâ nimeni , asa câ , ce vorbim ?

   Ștergere
  2. Din cadrele militare in activitate ,chiar fosti colegi ,nu mai dâ detalii nimeni despre soldâ , parcâ le-ar fi rusine , dar se simt urmâriti de Securitatea actualâ intercolegialâ .

   Ștergere
  3. Banii pentru pensii s-au terminat la parlamentari , care chiar au pensii pe baza unei legi speciale , nu ca la noi ,care avem Legea Pensiilor Militare nr.223/2015 .

   Ștergere
  4. EB
   -este o problema falsa de media,,....se va rezolva la rectificarea bugetara ce va veni peste maximum 1 luna si 1/2!

   Ștergere
 78. Mj[%]=100x(0,15xSFx(1+SM/100+SC/100)+SGrez.-SG) / (SFx(1+SM/100+SC/100)+SG)'

  V-a dat Trofin ..calculati ..cracanatilor ..!!!

  RăspundețiȘtergere
 79. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 80. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @tigri2: Nu este corecta reproducerea , ati consumat involuntar doua paranteze rotunde la numarator . Este corecta postarea lui Cezar pentru cazul in care ne raportam la pensia bruta recalculata in anul 2016 ,fara indexarea de 5%. Reproduc pentru acest caz relatia cum ati dorit dvs. mai inainte:

   Mj[%]=100x[0,15xSFx(1+SM/100+SC/100)+SGrez-SG]/[SFx(1+SM/100+SC/100)+SG]

   De dragul calculelor si al discutiilor am revenit la formatul folosit in clasa a IV-a.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @tigri2 : M-am inselat. Am inteles ca sunteti sau ati fost pilot. Cititi cu mai multa atentie ce se posteaza si nu ma mai sacaiti cu banalitati.

   Ștergere
 81. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. T-2 MaKiSS...cand mergi la bankomat sa iti iei un potofel di pielea ..sulii calului !!
   Il freci si se face ..geamantan si astfel iti incape tot ..tot ...!!

   Ștergere
 82. Care este procentul cresterii SF pentru o pensie recalculata in 2016?

  RăspundețiȘtergere

 83. Ne facem calcule degeaba , - legea pensiilor va fi gata pana la 1 octombrie 2017. Adio pensii militare....
  http://www.stiripesurse.ro/guvernul-tudose-vine-cu-un-nou-program-de-guvernare-principalele-schimbari-document_1204863.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Omule,
   legea pensiilor militare este cea mai proasta dintre legile sa zicem speciale! Orice modificare a ei nu poate fi decat benefica!

   Ștergere
 84. @ Iulian Mares:
  Sâ te uiti la râspunsul meu (11:23--12:22) !A fost frumos! Acum ne certâm (unii) pe mici coeficienti .Pâcat ! Cu respect pentru toti colegii !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca faci referire la modul de acordare a SM iti spun categcoric ca aberezi!
   Nu vreau sa dezvolt subiectul din pudoare fata de camarazi!
   Hai sa o lasam asa, inclusiv cu acordarea intregului personal!
   Stii cazuri cand au facut raport scris ca sunt nedreptatiti? Ei, uite eu stiu... si s-a facut cercetare si dreptate...Iti dezvalui un lucru arhicunoscut: unii, foarte multi, .... si daca ar mai fi activat 100 si tot nu luau SM! Unii niciodata! Hai sa fim seriosi, acum s-a facut dreptate in numele pricipiilor bolsevice! Asta este doar realitatea!

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares
   Eu nu am spus nimic de SM
   Doar am relatat faza cu omologarea Dragorului de Mine Anti Tanc în poligonul Malina ,în comparatie cu o tragere cu pistolul Carpati sau PM . !

   Ștergere
 85. Eugen Barat,
  Nu sunteti bine vazut in colectiv , nu are nimeni incredere in dumneavoastra, de nu aveti acces la decizii, eu am facut pana acum cam 40 de contestatii , pentru fostii colegi, si acum lucrez la cateva cereri in Istanta. De asemenea am scos la pensie 4 colegi , care au plecat prin demisie si la care autoritatile le spuneau ca vor iesi la pensie la 65 de ani; le-am marit stagiul de cotizare la foarte multi colegi, care nu stiau ca s-a modificat O.M. cu grupele de munca, iar CMJ-ul nu dorea sa le actualizeze, am initiat procedura de obtinere a titlului de " MILITAR VETERAN" la care au accesat peste 60 de fosti colegi. Acum va intreb dumneavoastra ce a-ti facut pentru fosti colegi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Alpacin:
   Care colectiv ?!?
   Eu sunt pensionat din 2001 pe L146. (Am 67ani)
   Sunt inginer militar de Utilaje de Geniu !
   Nu sunt jurist ! Dar mai citesc si eu!
   Care colectiv nu mâ vede bine ? ; Sâ-si punâ ochelarii !
   Cine trebuie sâ aibâ încredere în mine ?
   Am fost printre primii membrii SCMD, dar am pârerile mele personale ,am fâcut toate contestatiile posibile la Deciziile de pensie, sprijinit de juristii SCMD si le-am dat documentatie si vecinilor .
   Am cerut de la CMJ toate datele ,le-am mai si contestat !
   Cred câ mâ confundati !
   Ce colegi sâ-mi ajut,nu am ce smecherii sâ fac.
   In primul rând fiecare trebuie sâ se ajute singur, vorba englezului !
   Colegii,mei sunt informati, dacâ vor sâ citeascâ si sâ facâ ceva, bine , dacâ le este lene e treaba lor .
   NU stiu cine sunteti si de ce spuneti ineptii ! Nu mâ cunoasteti si nu va-ti declinat identitatea.
   Vâ rog sâ vâ vedeti de treburile Dvs,!

   Ștergere
  2. Alpacin,
   tu esti serios? tu ai initiat procedura pt Militar Veteran? Ma indoiesc caci stiu fluxul de initiere-avizare!
   Declina-ti identitatea si discutam....

   Ștergere
  3. @ Alpacin-! nu v-am stâlcit acest pseudonim ciudat(vâ e jenâ cu numele real?)
   Ar trebui sâ vâ cereti scuze ptr.cele spuse mai sus !
   Poate sunteti "advocatul" cuiva ?
   Sau ati fost CI-ist ? Mai stii!
   Informati-vâ mai bine , înainte de debita ineptii si minciuni !
   Sâ vâ ierte D-zeu ptr. tot!

   Ștergere
  4. @alpacin ;
   PS : Câti bani ati "agonisit" de la zecile de "colegi" pe care i-ati ajutat sa se "descurce" cum ati mentionat mai sus ?
   Cât sunteti de generos ! Colegii cunosc!

   Ștergere
 86. BIT Defender a anuntat virusi ff.periculosi ,dar câ ne va proteja !

  RăspundețiȘtergere
 87. T-2 MaKiSS...cand mergi la bankomat sa iti iei un potofel di pielea ..sulii calului !!
  Il freci si se face ..geamantan si astfel iti incape tot ..tot ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar tu, Visinescu/Ficior cum procedezi, mai?

   Ștergere
 88. Eu sunt platit doar in BITCONI..m-Ale..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. FB, sa fii sanatos! ... poate bitcoin!
   ... mai repede cred ca in moneda nationala din Botswana!

   Ștergere
 89. Asa-i Micutzule..
  Dar te intreb eu atunci ..DE CE II INJURI PE CEI DE LA MI ..ca au DUBLU ..TRIPLU SAU MAI MULT ..decat noi ..??
  E din bugetul ministerului lor
  Ei nu au cheltuit pe Vase si alte fiare ruginite ..
  In cel mai rau caz au achizitionat DUSTER..nou noute si cu pret negociat desigur ..In rest vToyota ..Mercedes...Volva ...numa jipane noi n...!!
  INTELEGI CA NU INJURI PE CINE TREBUIE SAU ..NU..????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Habar nu ai!...scrii ca saltimbacul....cauta informatii!
   In esenta, caprare, daca ai venit in L223....TREBUIE SA MERGI PE EA, ALATURI DE CEILALTI NU SA FENTEZI CA MILITIONERUL CU SCOALA DE 45 DE ZILE!

   Ștergere
 90. Iar a aparut narodul ... care strica bloguri. Mare imputit esti mai ... ula bleaga ... Urmeaza sa iti identifice ceilalti useri identitatea ta ... de ... acat si sa primesti ce ti se cuvine. Oricum, prosta ..ula a fost la ..uru' mamei tale, daca te-ai gandit sa furi identitatea moderatorului.

  Pentru userii care nu se prind despre ce este vorba ... Interventiile semnate R-26500 29 iunie 2017, 14:16 si R-2650029 iunie 2017, 14:14 NU APARTIN MODERATORULUI, ci unui ... uist. Profilul fals este simplu de detectat - adica NU are.

  Semnat: G. Olescu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gelu,
   doar Bontas...cand flmbaza mai putin lampa incepe sa recunoasca! Mare porc romanesc!

   Ștergere
 91. @ Cezar
  Iar te mananca? Daca te prefaci ca nu intelegi afla ca nu ai prins nici momentul nici fraierul. Daca chiar nu intelegi atunci te rog sa ma scuzi , eu nu pot modifica mama natura.

  RăspundețiȘtergere
 92. Dle Trofin, am calculat procentul pentru anul 2017 si a rezultat o crestere de aproape 15%( am folosit formula cu paranteze multiple..cea pentru clasa IV a ); pentru SM % am calculat Procentul Mediu al Soldei de Merit, nu de Functie, cum spuneti dvstra !

  RăspundețiȘtergere
 93. Cezar,
  numai fraieri ca tine spun vase navelor! Poate ca tu speli vase ca te bate soacra, aia cu care stai in casa pe str. Surorile Caceu! Cea cu kilotii-parasuta pe sarma de la strada!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!