marți, 9 mai 2017

Sună goarna! Comandorul (r) Nicolae Vlăduţoiu protestează, mâine - 10 mai 2017, la sediul central al PSD. În uniformă de campanie, model deşert!

Comentariile posibil tedențioase sau denigratoare, nu își rostul! Zona "R-26500" salută atitudinea și inițiativa domnului Comandor (r) Nicolae Vlăduțoiu, pe care le susține fără rezerve. Legat de impact,  atragem atenția că orice fel încercare de intimidare sau de obstrucționare din partea autorităților, a dreptului legitim de care uzează ofițerului român în rezervă, nu va face decât să accentueze conflictul prin declanșarea instantanee a unui val de proteste similare!
"Pe pagina de Facebook a comandorului în rezervă  Nicolae Vlăduţoiu, militarul a scris că mâine va fi prezent în fața sediului PSD din București pentru a-şi manifesta indignarea față de politica de umilire, discriminare și denigrare a militarilor români în activitate și în rezervă/retragere.

Armata nu este a politicienilor. 

Ea este a Statului Român și a poporului Român! Armata este garantul independentei, suveranității și integrității teritoriale a ROMÂNIEI pe care, noi militarii nu o negociem cu nimeni. Armata se pregătește din timp de pace pentru a fi în măsură să-si apere, la razboi patria și poporul chiar cu prețul vieții. Armata este"brațul înarmat" al politicului, dar numai în caz de pericol. 

Cine vrea să se alăture demersului meu îi aștept cu dragă camaraderie. ONOR ȘI PATRIE!
Totodată militarul a adresat şi o scrisoare liderului PSD Liviu Dragnea:

"Domnului Liviu Dragnea

Presedintele Partidului Social Democrat

De peste 25 de ani asistam la erodarea, cu buna stiinta, a Statului Roman. Am asistat pasivi la adevarate acte de tradare nationala: distrugerea industriei si agriculturii romanesti. Asistam la stergerea de pe harta lumii a acestui colt de rai binecuvantat de Dumnezeu. Ne-am saturat sa fim batjocoriti si umiliti in lume, pentru ca cei care ne-au reprezentat nu au avut niciun interes sa promoveze si sa pastreze in relatiile internationale adevaratele valori, autentice ale Romaniei

Luati masuri hotarate si:

Opriti defrisarea padurilor, vanzarea pe nimic a bogatiilor solului si ale subsolului.
Opriti exodul fratilor si copiilor nostrii pe meleaguri straine pentru o paine mai buna.
Opriti derapajele nepermise ale Institutiilor Statului.
Opriti politica de educatie a copiilor si tinerilor nostrii prin programe scolare menite sa “prosteasca" nu sa dezvolte.
Opriti politica de desnationalizare prin tainuirea adevaratei istorii a poporului roman si interziceti propagarea istoriei contrafacute in laboratoarele celor care ne vor pieirea.

Harta Europei, dar mai ales harta Romaniei, este plina de crucile eroilor neamului care au luptat, s-au jertfit si au platit pretul suprem, VIATA, pentru a lasa o mostenire extraordinara urmasilor lor si urmasilor, urmasilor lor.

Opriti politica de umilire si de discriminare a militarilor romani, politica ascunsa, de desfiintare a Armatei. Politica promovata in ultimi ani este un act de INALTA TRADARE. Desfintarea Armatei inseamna desfintarea STATULUI. Militarii si personalul civil din armata Romaniei sunt cei mai prost platiti din societatea romaneasca. Armata este echipata si inzestrata necorespunzator.

Sa credem ca proiectul Legii Salarizarii Unitare a fost eleborat fara acordul dumneavoastra? Ma intreb de unde atata cinism si rautate la adresa militarilor activi si in rezerva. Oare ati observant cate articole din Legea Fundamentala, Constitutia Romaniei au fost incalcate?

Seful Statului Major General, comandantul de facto al Armatei Romane, are acelasi coeficient de salarizare cu manelistii si cu manuitorii de papusi-marioneta! Comandantii de unitati si mari unitati sunt situati pe trepte de salarizare inferioare celor in care sunt incadrati clovnii si alti artisti de circ Nu stiati? Va prezint doua exemple:

Seful Statului Major General (General cu patru stele) coeficient 4,35 (pag. 56 draft) pe aceeasi treapta cu dirijor, coregraf, solist vocal, manuitor papusi-marioneta;

Colonelul (comandant de unitate, mare unitate): coeficient 2,32-2,74, pe aceeasi treapta cu sculptor papusi (pag. 56), sufleor (pag. 57) si cu o treapta mai jos decat un artist de circ: coeficient 2,91 (pag. 58), sau manuitor papusi: coeficient 3,37 (pag. 58).

Ca sa nu mai vorbim ca prin art. 40 din proiectul Legii Salarizarii Unitare incalcati drepturile de pensie ale personalului militari - actualizarea in timp real. 

De aceea nu va rog, nu va implor ci va somez sa opriti discriminarea si umilirea militarilor activi si in rezerva. 

Militarii in rezerva nu au pensii speciale. Militarii in rezerva au pensii militare de serviciu.

Militarii activi nu sunt nici manelisti, nici papusari si nici artisti de circ. Ei sunt luptatori care au jurat sa-si apere tara chiar cu pretul vietii!

Indreptati DISCRIMINAREA PENSIONARILOR MILITARI, provocate de LEGEA 223/2015 SI OG 57/2015, care nu respecta principiul actualizarii si recunoasterii situatiilor juridice similare: la grade, functii, specialitate, vechime egale - pensii egale, indiferent de anul pensionarii.

 

FITI ROMANI, FITI PATRIOTI SI LUPTATI PENTRU TARA DUMNEAVOASTRA!

Cu stima si consideratie
Comandor (rez) Nicolae Vladutoiu"


 UPDATE 

Asa cum era de asteptat, cea mai mare parte a mass media - în speță cea aservită complet "politicii și de  stat", a trecut sub tăcere protestul.  Desigur, din dorinta de a salva imaginea de monolit a partidului, un adevărat far călăuzitor al națiunii în rândul căreia conducătorii decid totul în mod unilateral, convinși că cetățenii trebuie să ingurgiteze cu forța toate emanațiile îndreptate contra lor.

Au fost prezentate date despre protest doar din partea anumitor trusturi din zona opoziției politice cum ar fi DC News sau Realitatea TV. Nu cădem nici în capcana de a face reclamă opoziției politice, în condițiile în care prezentarea protestului nu exprimă nicidecum vreo mare dragoste pentru militari, ci doar dorința de a scoate ochii cu ceva actualei guvernări politice.

În acest context, rămâne să apreciem doar poziția constantă a cotidianelor Cuget Liber si  Ziua de Constanța, singurele interesate îndeaproape de protestul în sine!

Ce ar mai fi de spus? Doar 3 aspecte! Unul ar fi indiferența proverbială a militarilor în rezervă/retragere din București.  Cărora li s-a părut mai obositoare parcurgerea unei distanțe de 1-2 stații de metrou pt.  a ajunge la locul protestului,  decât sosirea comandorului în rezervă  Nicolae Vlăduţoiu de la 400 km depărtare. Bineinteles ca nu avem cum sa nu constatam si faptul ca absolut toti liderii diverselor asociatii ale militarilor existente in Bucuresti, au bagat capul in nisip si s-au dat la fund!

Un al 2-lea aspect care trebuie menționat este acela că în ciuda trecerii sub tăcere a protestului de către mass media, acesta este intens mediatizat pe rețelele de socializare, precum și în grupuri de comunicare cu caracter închis. Există informații că protestul se extinde, rezerviști din toată țară urmând a acționa identic, fiecare în zona lui de reședință.

Un al 3-lea aspect și deloc de neglijat, este acela că ministerele și spectrul politic decident, au fost băgate în priză de natura inedită a protestului, încă din ziua precedentă. Dovedind o bruscă aplecare și deschidere spre problemele ridicate de comandorul în rezervă  Nicolae Vlăduţoiu ca și cum ar fi auzit pentru prima data de existența lor. Ca să nu mai existe dubii că nu ar fi luat la cunoștință, ministrul apărării a fost informat cu o zi înainte, sub formă critică, de zona "R-26500". Per ansamblu, evoluția lucrurilor demonstrează că această formă de protest - ca modalitate de rezolvare a problemelor militarilor în rezervă/retragere, este de departe cea mai eficientă sau mai bine spus - singura eficientă!

142 de comentarii:

 1. Subscriu si sunt solidar cu onorbilul ofiter!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multi sunt solidari cu gura! Mai interesant fiind de fapt, cati dintre noi au uniformele pregatite la aceasta ora! Ceilalti nemaicontand oricum la absolut nimic!

  RăspundețiȘtergere
 3. Atentie cu portul uniformei...
  Atentionati-l ..sa nu faca vreo greseala sa-l salte pentru port ilegal de uniforma ...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ne doare in basca! Sa ne salte! Ma gandeam ca observi ca mai degraba ca este ilegal, ca un grad inferior sa obstructioneze un grad superior. De exemplu, ca un subofiter de jandarmi sa puna mana pe un ofiter in rezerva. Asta este grav, nu ce spui tu.

   Pe de alta parte, cand EBA a fost denuntata ca a imbracat o uniforma de campanie, cercetarile au stabilit ca nu se pune. Pt. ca uniforma era ... incompleta. Parca nu avea scaiul cu numele sau pe cel cu Romania. Ca bikini, oricum nu avea mozaic pe dedesupt - asa ca oricum uniforma nu era .... completa!

   Interventia ta miroase mai degraba a descurajare si ceva ud ... in izmene!

   PS: Scuze ca m-am dat de gol la inceput si am dat de inteles ca ceva similar se va produce si in alte parti. Asta este, este colegul nostru si trebuie sprijinit!

   Ștergere
  2. @ CEZAR 9 mai 2017, 19:09. Nu intelegi sigur ceva! La ora asta, sunt inrosite firele de comunicatii pe tema prezentata, in grupuri inchise care nu apar public. In grupuri din toata tara. Ca atare, oamenii se misca. Cei vii desigur si cei neizolati. Mai multe amanunte nu pot da. Si nici nu este recomandat in astfel de situatii.

   Ștergere
  3. @ Cezar
   Eu sper sa-l vad si pe tigri 2 în uniforma de ”detectiv ratat” după zic unii pe aici.

   Ștergere
 4. Undeva apare un ... clenci. Nu ne mai legam de indiferenta celor din Bucuresti, este proverbiala. Sunt insa suficiente persoane din provincie care nu pot ajunge in Bucuresti si mai ales in timp oportun. Din motive mai mult sau mai putin intemeiate, unul intemeiat putand fi chiar si de ordin financiar. Dar asta nu ne impiedica sa nu ne incaltam bocancii, sa copiem protestul comandorului (cu precadere in partile legate de armata) pe care sa il semnam fiecare dintre noi si sa il inaintam fix la sediile PSD/ALDE din localitatile noastre. Planton la usa pana ne baga in seama!

  Acest lucru chiar poate sa il faca oricine, si in carje sa fie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comandorul-M-(R) Nae Vladutoiu are o cariera impresionanta in spate, asa cum este inserat si in pagina sa de Facebook; sef serviciu CNMC, anterior sef M6/SMFA!
   Totul a ajuns insuportabil, incepand de la conducerea politica si a ministerului.....
   Ce asteptari de luare de pozitie avem din partea unor decidenti politici pe care nu-i recomanda nimic, nici vocea, nici talentul si care nu pot transmite in sus idei benefice si nu se pot bate pt drepturile legale si morale ale militarilor pt ca ei au primit functia ca o sinecura!
   Totul are o limita superioara a acceptarii si aceasta a fost atinsa, daca nu kiar depasita de mult timp!
   Sunt convins ca, aceasta este cea mai slaba, nepregatita si perfida guvernare PSD!
   Daca nea Nae, om foarte calm, a ales acest gest de protest imi este clar ce este in sufletul lui!
   Domnul comandor are mari probleme cu inima si tensiunea, iar daca are ceva minte, DMed sau Cabinetul Medical al M 100 ar tine un ekipaj la dispozitie, in conformitate cu procedurile SMMU!

   Ștergere
 5. Trebuie loviti in locul si la momentul oportun gen vizita cuiva important in Romania, SUMMIT NATO si iesire cu efect, defilare in uniforma, fara grade sau incompleta ca sa nu ne poata acuza de portuniforma fara aprobare dar trebuie sa iesim in strada si sa ne spunem pasurile , altfel nu rezolvam nimic, s-au cam epuizat toate demersurile---sunt surzi (vor sa fie surzi) sa nu le dam pace ,sa-i presam tot timpul pana ne fac dreptate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La Hurzicati ii bine sa organizam cea mai mare ..defilare cu uniforma incompleta ..un bocanc lipsa ..
   T2..o sa iasa cu tractorul ..fara ..sfarleaza ...si esapament....

   Ștergere
 6. Din respect si sustinere:
  Je suis comandor-M (R) Nicolae VLADUTOIU!

  RăspundețiȘtergere
 7. vad ca nu sant televiziuni sa arate de la fata locului ,poate sant acolo si de ai nostrii , da doamne sa auda astia ce striga adevarata armata

  RăspundețiȘtergere
 8. m-Ale..esti ..cel putin RIDICOL...!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Important: Comisia pentru aparare discuta astazi la ora 12.30 proiectul Legii salarizarii, L111/2017..!

  RăspundețiȘtergere
 10. Hello, brother in arms! :)
  Un salut asa in onoarea aliatilor americani, tot am fost azi la UNAP.
  Si daca tot am fost in Bucuresti am zis sa trec si pe la sediul PSD sa-l salut pe domnul comandor si sa ma alatur protestului dar la 11:30 nu era nimeni acolo.
  Fiind 10 Mai, o zi cu mare insemnatate istorica am facut si cateva poze in Piateta Regalitatii ( Palatul Elisabeta ) si Piata Victoriei.
  Voi trimite pozele pe email domnului Olescu.
  PS:Ati avut dreptate domnule colonel Mares, se mananca ieftin si bine la UNAP dar trebuie sa te inscrii cu o zi inainte, asadar nu am avut onoarea si placerea sa degust bunatatile de acolo. :)

  RăspundețiȘtergere
 11. https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/05/10/10-mai-zi-de-sarbatoare-nationala-03-41-26

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mi-am dat seama ca esti liber! Credeam ca esti in uniforma sa protestezi la sediul PSD Urziceni!

   Ștergere
  2. Hi..hi..hi ..T- 2 conduce lupta de la monitor ...!!

   Ștergere
  3. Si anume, pentru ce sa protestez ? Art.40 din LSU se va anula,poate chiar azi, in rest nu tine de protestul meu. In alta ordine de idei , pentru cine sa ma mai bat , pentru un idiot ca Vladimir (prietenul si protejatul tau),scuze dar ma apuca scarba!
   Pentru cat m-am zbatut si am alergat am primit doar cuvinte grele, ura si invidie, sincer peste 98% dintre camarazii nostri nu merita sa lupti pentru ei!

   Ștergere
 13. La un clic distanta! "In cuiul catarii" - ultimul articol, citesti si ai senzatia ca ai in mana un peste...care se impute!!!

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu am crezut ca acesti oameni vor putea produce atata tulburare si isi pot lega atatea laturi degat:
  -nerezolvarea modificarii legii 223 prin OUG-57
  -amanarea platii diferentelor rezultate din recalcularea pensiilor
  -o lege a salarizarii cu cei mai mici coeficienti pt militarii din SApOPSN
  -amanarea recalcularii pensiilor pt 5 ani, cf viitoarei legi a salarizarii
  -skimbarea sistemului de impozitare din 2018, fapt ce va anula in cel mai fericit caz, a cresterilor salariale;
  -degrevarea angajatorului de plata a contributiilor de stat si aruncarea sarcinii in spatele angajatului
  -neasigurarea de la inceput a acelui minimal 2% din PIB, deziderat asumat politic de toti, prin Memorandum semnat de toate partidele parlamentare;
  -jignirea sefului SMG pt simplu motiv ca isi doreste pt Armata României cel putin un B RaAA Patriot;
  -amanarea de 7 ani a akitarii de catre stat a datoriilor catre militari (ajutoarele legale lprevazute la iesirea la pensie);
  -neactualizarea pensiilor militare in tandem cu cele civile, carora pe langa cei 9%+ si cresterea pct de pensie li s-au adus si alte facilitati privind incadrarea in grupe de munca
  -trenarea discutiilor politice privind dotarea, prin akizitie, a 2 corvete, tancuri si transportoare, asta in situatia cand submarinul zace fara baterii si ekipaj instruit; dati-l lui Abass, la Calarasi sa-l taie macar, daca nu va mai intereseaza, asta in timp ce in WW-II aveam 3 bucati si cam 6 avioane pe lacul Razelm! Decolare-aterizare pe apa!
  -au uitat ca ne mai trebuie inca una EAv, F-16!
  -ne "mandrim" ca am reusit sa saltam in grila de salarizare un SGV, sg./Mm cls.5 la nivelul salariului minim pe economie! Rusinos! Acestia nu sunt necalificatii tai Dragneo, de la firmele de curatenie din Constanta!
  -dar, cate nu am uitat noi, inclusiv eu, ca sa acuz......!
  Pt toate acestea si inca de 5X pe atatea motive, trebuie sa iesim si sa ne facem auziti!
  La modul cel mai zgomotos si profund!

  RăspundețiȘtergere
 15. Greu de spus daca face bine ce face.......compararea coeficientilor cu alte profesii nu este ok , atat timp cat sporurile de care beneficiaza militarii in anexa 7 merg pana la 150 -180 % !!!???

  RăspundețiȘtergere
 16. In 2011 Chiorul si sluga lui prea plecata mi-au determinat un infarct si pe cale de consecinta port 2 stenturi.Un coleg al meu de promotie ,colonel, poarta drept consecinta 2 bypass.In oct.2016 prin bunavointa tehnoratatilor prin aplicarea legii 223 completata cu OUG 57 im scade pensia cu 1000lei.Colegului posesor de bypass i-au furat 1750 lei.Si nu este unicul caz.Constat cu amaraciune ca incepand cu 2010 toate guvernele indiferent de culoarea lor politica s-au obisnuit sa ne loveasca.Colonel egal papusar?SGP egal muncitor necalificat?Celor din fruntea MApN,MAI,SRI,SIE,STS,SPP ar trebuii sa le crape obrazul de rusine.
  Starea de sanatate precara si varsta inaintata ma fac sa asist neputincios ,spre regretul meu ,la bataia de joc la care suntem supusi.Daca as putea da timpul inapoi as reedita actiunile la care am participat in 2011 si 2012.Nu-l cunosc pe Vladutoiu dar cu sufletul sunt alaturi de el.Mai tinerii mei colegi ,chiar nu puteti fizic sa fiti alaturi de el?Inteleg ca are probleme cardiace.Dece este nevoie sa se sinucida?

  RăspundețiȘtergere
 17. Grupul de „hackeri activiști" Anonymous a difuzat o nouă înregistrare în care avertizează populația să se pregătească pentru izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial, pe măsură tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord au escaladat. Clipul de șase minute a fost postat pe Youtube.

  „Ies la suprafață toate semnele unui război iminent în Peninsula Coreei. Fiecare țară își mută strategic piesele în teritoriu. Însă spre deosebire de alte războaie, deși vor fi și trupe terestre detașate în teritoriu, această bătălie va fi, cel mai probabil, una brutală și rapidă. De asemenea, va fi devastatoare la nivel global, economic și va avea un impact negativ asupra mediului înconjurător. Acesta va fi un război real, cu consecințe la nivel mondial. Sunt trei superputeri în acest conflict, iar celelalte națiuni vor fi obligate să aleagă de partea cui vor fi", afirmă unul dintre hackeri, purtând celebra mască a lui Guy Fawkes.

  Anonymous susține că administrația condusă de Donald Trump a transformat Australia într-o zonă „strategică din Oceanul Indian".

  Tensiunile din pensinsula coreeană au escaladat după ce SUA a instalat un scut antirachetă în Coreea de Sud, iar Coreea de Nord a continuat testele nucleare. În urmă cu două săptămâni, China le-a cerut cetățenilor săi care se află în Coreea de Nord să părăsească de urgență țara.

  http://www.activenews.ro/externe/Gruparea-Anonymous-avertizeaza-asupra-izbucnirii-celui-de-al-Treilea-Razboi-Mondial-Acesta-va-fi-un-razboi-real-cu-consecinte-la-nivel-mondial-143155

  PS-introduceti subtitrare text in engleza pt a intelege si mai bine!

  RăspundețiȘtergere
 18. pentru ca azi este o zi importanta, Ziua Regalitatii, uite ca altii pot, dar noi nu!

  Batalionul Logistic al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei va primi numele "Regele Carol al II-lea al României”, în onoarea fostului suveran al României, potrivit deciziei autorităților de stat poloneze.

  Totodată, Principesa Moștenitoare Margareta a fost rugată să ofere patronajul său Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei, scrie Agerpres.

  Brigada Mecanizată 17 "Wielkopolska” este urmașa Regimentului polonez de infanterie 57, care a primit în anul 1937 numele "Regele Carol al II-lea al României”.

  Inițiativa poloneză este considerată de Custodele Coroanei un „remarcabil exemplu de conlucrare în cadrul Uniunii Europene, împletind prezentul cu valorile istoriei moderne, atât de încercată, a continentului nostru.

  http://www.activenews.ro/externe/Decizie-fara-precedent-Polonia-a-denumit-o-brigada-mecanizata-din-armata-sa-dupa-numele-lui-Carol-al-II-lea-al-Romaniei.-Principesa-Margareta-a-preluat-patronajul-acesteia-142953

  RăspundețiȘtergere
 19. Continuare...
  Polonezii nu uită și sunt recunoscători României din vrema lui Carol al II-lea, care a premis ca sute de mii de refugiați să tranziteze România, o parte a armatei poloneze, guvernul și tezaurul Poloniei care au ajuns în Marea Britanie. Aceasta este semnificația gestului polonezilor

  RăspundețiȘtergere
 20. Uite ca o categorie din MApN, MAI, SRI...etc, respectiv domeniul asistentei medicale, are trecere...la Camera Deputatilor!

  http://www.cugetliber.ro/upload/static/amendamentelaoug-1490872393.pdf

  RăspundețiȘtergere
 21. Usor, usor se strange macar de o companie! http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/2017/05/protest.html

  "Subsemnatul POPESCU VICTOR -profesionist militar in rezerva, Presedintele Filialei SCMD Arges, Vicepresedinte Coordonator al SCMD -F. Muntenia Sud - MA ALATUR PROTESTULUI d.lui Comandor in rezerva NICOLAE VLADUTOIU, pe care il sustin fara nici-o rezerva!
  Armata, nu trebuie sa fie presul politicului! Armata este numai a Tarii, a poporului! Noi avem misiunea sa aparam Tara, poporul si NU CORUPTIA si IRESPONSABILITATEA politicienilor!
  SOMEZ pe Seful Statului Major General sa-si intre in atributiunile de serviciu catre TARA, popor si nu catre politicieni! GATA ! Am vorbit mult si nu am facut mai nimic! Papusile si marionetele pe post de "sefi" din MAp.N , care n-au facut nimic de 27 de ani decat sa asiste la prabusirea Tarii si a armatei , pentru ca ei sa fie rasplatiti de tradatori cu grade militare si functii NEmeritate ,TREBUIE sa plece din sistem !
  SINDICATUL MILITARILOR din MUNTENIA SUD, este pregatit sa iasa la demonstratii si mitinguri de protest!
  Sa ne ridicam la inaltimea VALORILOR pe care am jurat cu mana pe drapelul sfant al TARII sa le aparam!
  Sa ne aparam onoarea, demnitatea si valoarea noastra umana, impotriva impostorilor politici, parlamentari si de alta natura !
  Toate FILIALELE SCMD din TARA : RASPUNDE_TI PREZENT actiunilor UNITARE pentru a demonstra ca suntem militari si nu vrem decat sa ne aparam TARA si DREPTURILE pe care TARA are datoria sa ni le dea - NU politicienii!

  HONOR ET PATRIA VAE VICTIS!"

  RăspundețiȘtergere
 22. De acord cu actiunea comandorului!Interesant este faptul, ca nu am uniforma pregatita la aceasta ora,ci un intreg echipament de actiune! Astept un semnal!
  Cum pot trimite si cui o sesizare a mea si raspunsul primit de la Curtea Constitutionala ref.la art.40/proiect Lege salarizare

  RăspundețiȘtergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am sters intrucat denigrai o persoana, fara temei. Care nu prea a fost finantist ... Asta numai daca finantistii pe care ii stii tu, nu treceau si ei cu tancurile pe sub Mures ...

   Ștergere
  2. Nu am denigrat NIMIC.col Popescu actual SCMD iar dvs fost SCMD infocat A FOST finantist.....de cand a spune ca a fost finantist se numeste denigrare?????
   ca "lucra" cu tancurile nu stiu dar a fost finantist......tancurile le vedea doar pe fereastra din birou.....hai da-o dracu de treaba ca eu sunt pitestean
   Iti repet olescule: care este denigrarea???
   PS fara suparare: acest comentariu am sa-l salvez pentru ca nu am denigrat pe nimeni si nimic

   Ștergere
 24. Conform programului de guvernare si angajamentelor luate de M Muncii luna asta LSU ar fi trebuit sa treaca prin parlament ,iar luna iunie sa fie o luna de rezerva in care daca legea va fi intoarsa in parlament de presedinte sa poata fi rezolvata in asa fel ca la 1.07 2017 sa fie pusa in aplicare.
  Suntem la sfirsitul acestei saptamâni ca si trecuta deja în 14 Mai si parlamentul bîjbâie.
  În acest ritm nu sunt mari sperante ca la 1.07.2017 legea va fi pe tapet ,decât daca o vor trece în stil caracteristic la el-fugitivo si fara sa se aplece serios asupra amendamentelor si opiniilor exprimate la lege. Adica ca la noi . Îi dăm drumul si după punere in aplicare o modificam pâna facem si legea si oamenii praf.
  Asta-i parlamentul ,asta-i guvernul ,astea sunt cutumele indiferent ce partid este la putere.
  Ce devine mai grav si se vede cu ochiul liber este că ”seful” parca nu se mai intelege cu membrii de partid ,cu ministrii. Toader i-o spune verde-n fata, Olguta gasi ca onorarea promisiunii cu mamicile si caruta de bani nu-i in regula, vaccinuri nu sunt si mor copii in spitale sau pleaca nevaccinati, fondurile europene nu prea se apropie ,etc. Ce sa mai zicem de acel mult trâmbitat ”Fond suveran de dezvoltare” sau de turnarea vreunei fundatii la spitalele regionale promise.
  Dar oare economia duduie ca sa produca cresterea promisa si banutii necesari realizarii programului aliantei? Se pare ca nu prea !!!
  Se pare ca guvernantii pe masura ce se apropie punerea in aplicare a legii o dau din colt in colt . Ba incearca câte o taiere de pe undeva , ba se mai gândesc la un impozit pe tigari sau alte taxe in plus . Oare dece?
  Oare cu ce scop zise d-na Olguta aseara ca daca se dubleaza salariile la militari se dubleaza si pensiile? Nu cumva a batut apropo ca nu prea ar fi lichiditati pentru fenomenul mult asteptat de militari?
  Oare câti militari au inteles sensul spuselor lu d-na Olguta când a lansat porumbelul livrat de pe la ministerele de forta precum ca ,daca actualizam acum fara reglementari prealabile pensiile ies mai mari ca salariile ?
  Cine se înhama sa descâlceasca enigmele enigmaticilor promitatori a la de toate pentru toti (adica pentru voturi).
  Personal am impresia ca odata cu punerea in aplicare va incepe si haosul dar si păruielile in sânul aliantei si a guvernului.
  Hai sa fie de bine ca să nu fie rău ,vorba ”regelui” pe care-l recunosc si admir pentru perseverenta si performanta la care aspiră.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comentariul nu are nicio legatura cu tema. Trece insa, intrucat sesizezi ceva ... corect. Cum ca nu sunt mari sperante ca la 1.07.2017 LSU va fie pusa pe tapet. Imi pare corect. In materialul anterior, tocmai am dezvaluit ... dezvaluirea guvernului. Care in pct. de vedere transmis pe marginea legii, tocmai a dat de gol faptul ca de la 01.01.2018, angajatul va PRELUA si cheltuielile de asigurari platite actualmente de angajatori.

   Ce inseamna acest lucru? Ca de la 01.01.2017, orice angajat va plati la asigurari cu vreo 23% MAI MULT decat in prezent, adica in total vreo 40%. De unde? Doar nu i se micsoreaza salariul. Asa ca i se majoreaza salariul cu diferenta de 23%, astfel incat dupa plata darilor de asigurari sa ramana macar cu salariul actual. Eventual ii mai da 0,5% sa nu zica lumea ca nu ar fi majorare.

   Or, daca LSU ii majoreaza salariul la 01.01.2017, trebuie sa il scada din nou la 01.01.2018, pt. ca se maresc contributiile de asigurari cu 23%. Asa ca raspunsul final este LSU va fi adoptata in vara, dar va intra in vigoare la 01.01.2018. Cam cum a fost si cu L. 223. Iar majorarile reale in urma majorarii contributiilor de asigurari, vor fi aproape de zero ... eventual 1-2 procente acolo.

   Ștergere
  2. Esti cam pesimist, eu zic ca vom fi salvati de "fratii " nstri mai mari...apoi;govorite po ruski?

   Ștergere
 25. STIMATI CAMARAZI,
  v-ati convins cat de democratice sunt voturile si luarea hotararilor din SPARLAMENT, asa ca "v-ati prins" cine ne hotaraste soarta , soarta pensiilor militare!

  RăspundețiȘtergere
 26. Una peste alta! Trebuie sa ii multumim comandorului Vladutoiu. Din toate sursele rezulta ca gestul sau a declansat si la ministere si in Parlament etc., o aplecare brusca spre cererile noastre.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai vaxut foto cu grupul de la sediu PSD?
   Pastreaz-o.....caci vei fi surprins cu ceva!

   Ștergere
 27. Vasile Spinean
  7 minute ·

  După cum ne-a informat ministrul muncii și justiției sociale, doamna Olguța Vasilescu, din cauză că salariile polițistilor sunt duble față de soldele militarilor, de la 01.07.2017 soldele de funție ale acestora vor crește cu 20% față de cuatumul avut la 31.03.2017, iar salariile polițiștilor cu 5%, urmând ca prin creșteri succesive, diferențiate să se ajungă la o egalizare a veniturilor în 2022. Orizontul de asteptare pentru militari este prea îndepărtat, mai ales că soldele acestora n-au mai crescut din octombrie 2008. Din acete considerente am propus un amendament prin care crestera din iulie a.c. să fie de 30%, iar egalizarea să se realizeze cel mai târziu pâna în 2020. N-am cerut recuperarea de diferente imediat si nici să le fie plătite retroactiv. Din respect pentru cei care au făcut posibilă integrarea în NATO și implicit în UE, am înaintat spre anumite instituții ale statului 16 amendamente la LSU, printre care si acesta cu urmatoarea motivare:
  Majorarea cu 30% a soldelor de funcție ale militarilor este necesară în contextul în care acestea n-au mai crescut din octombrie 2008, iar polițiștii, personal din aceeași familie bugetară au solde lunare duble față de militari. Această umilință a dus la scăderea moralului în toate unitățile armatei, făcând neatractivă profesia de militar, acum într-un context geopolitic și militar deosebit de complex, când în rânul cadrelor militare active trebuie atras personal de cea mai bună calitate, care să poată face față provocărilor rezultate din evoluția tehnicii militare și a noilor tipuri de conflicte, cu care România s-ar putea confrunta.
  Prin majorarea cu 30% a soldelor de functie, s-ar recupera 25% din diferența față de polițiști, iar restul de 75%, urmâd să de facă gradual în procente egale în 2018, 2019, și 2020.
  Mediul politic românesc, forurile legislative și executive, trebuie să fie conștiente de faptul că dacă militarii sunt disciplinați, nu fac greve și nu ies în stradă, trebuie respectați și rasplătiți în mod corespunzător, cel puțin la fel ca și alte elemente din SNApOP, evitând discriminarea și umilirea acestora.
  Drepturile militarilor, moștenite istoric de către aceștia, au fost copiate și însușite de categorii de personal, care n-ar fi avut niciodata dreptul să li se acorde așa ceva, și mai mult chiar, în ascuns și la limita de interpretare a legilor li s-au acordat salarii, care au ajuns să fie duble față de omologii militari.

  RăspundețiȘtergere
 28. Una peste alta! Trebuie sa fim militari. Adica atenti la detalii care fac tactica si apoi strategia. V-am semnalat la calin10 mai 2017, 14:40 o postare care explica multe. Mergeti in continuare ca un cal cu proptele la ochi! Va adanciti in probleme minuscule fara sa vedeti esenta! Inca odata, tinta este falsa !

  RăspundețiȘtergere
 29. MILITARII NU VOR PRIMI NICI ÎN LUNA MAI MĂRIRILE SALARIALE PROMISE. "Am luat acelaşi salariu ca luna trecută. Nici un leu în plus"

  http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-militarii-nu-vor-primi-nici-in-luna-mai-maririle-salariale-promise-am-luat-acelasi-salariu-ca-luna-trecuta-nici-un-leu-in-plus-319496

  RăspundețiȘtergere

 30. Centru de presa
  INFORMARE din 10.05.2017 Preşedintele SNPPC susţine, în Parlament, amendamentele referitoare la salarizare

  Azi, 10 mai 2017, la ora 12,30, la invitaţia Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului, preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă, alături de reprezentanţii Guvernului din cadrul familiei ocupaţionale ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, participă la discuţii pe marginea iniţiativei legislative privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

  În cadrul întâlnirii, preşedintele SNPPC va susţine amendamentele care au fost deja formulate şi transmise Parlamentului, solicitând în mod expres ca plafonul de 30% pentru sporuri, indemnizaţii etc. (pe ordonator de credite), prevăzut la art. 25 din corpul proiectului de lege, să fie eliminat, pe cale de excepţie, în cazul M.A.I., având în vedere specificitatea muncii desfăşurate de către poliţiştii, militarii şi personalul contractual din această instituţie.

  Cu titlu de exemplu, unele dintre cele mai importante amendamente formulate de către SNPPC cu privire la proiectul iniţiativei legislative menţionate, sunt:

  1 - 40% pentru intervenţie la domiciliu (permanenţa);

  2 - creşterea de la 75% la 100% a sporului pentru SDSL;

  3 - pentru personalul contractual: sporul de vechime să fie calculat la salariul de bază, nu inclus în acesta;

  4 - echivalentul salariului de bază să fie cel de funcţie, nu salariul funcţiei de bază, cum este în prezent (practic este vorba de scoaterea sporurilor din bază);

  5 - majorarea marjei coeficienţilor de salarizare pentru agenţii de poliţie;

  6 - eliminarea disfuncţiei salariale privind fidelitatea, care a rămas la nivelul lui 2009, respectiv acordarea unui spor de 20% la salariul de funcţie;

  7- acordarea ajutoarelor băneşti, la pensionarea pentru vechime şi limită de vârstă.

  Biroul Executiv Central

  ....Ai nostri crai???

  RăspundețiȘtergere
 31. http://www.in-cuiul-catarii.info/wp-content/uploads/2017/05/raspuns-ministerul-muncii.jpg

  RăspundețiȘtergere
 32. Dl.Comandor trebuie sustinut de catre pensionari din toate armele inclusiv pensionari din MI.Ne putem organiza cei din provincie deoarece rezervistii din Buc.sunt mai greu de scos din case.

  RăspundețiȘtergere
 33. Pentru tigri 3
  http://www.csspp.ro/faq/cum-imi-este-afectata-pensia-din-sistemul-public-de-contributia-la-sistemul-fondurilor-de-pensii-administrate-privat-pilon-ii/47

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ mos Alecu
   Comunicat oficial
   ”In luna septembrie 2017, Pilonul II implineste 10 ani de la lansare si in niciun moment din acesti 10 ani nu a fost intr-o pozitie mai puternica decat in prezent, administrarea a peste 7 miliarde de euro in beneficiul a aproape 7 milioane de romani, cu un randament mediu anual de peste 9% de la infiintare.”
   Ca atare @mos Alecu cu un exemplu din luna ianuarie nu prea convingi pe nimeni.
   Ianuarie nu intotdeana este luna de randament.
   Pilonul II este sub supraveghere ASF iar fondurile care nu fac obligatoriu un randament cel putin egal cu 0 sunt excluse din administrare. Asa ca pilonul II nu poate prin lege merge pe minus cum se poate intâmpla la pilonul III.
   Deocamdata la randamentele medii avute după 20 de ani de cotizatii contributorii vor avea pe pilonul II o suplimentare a pensiei publice cu 280-480 lei functie de contributie si fondul care a administrat contributiile.
   orice investitie in mediul privat este un risc ,risc asumat si de stat prin degrevarea de o presiune prin impingerea unei părti din CAS spre un fond privat de investitii.
   Singura prevedere care-l apăra pe contributor este aceea ca ASF daca este de buna credinta trebuie sa elimine din administrarea fondurilorprivate -pilonul II acele fonduri care nu dau randament cel putin 0.
   Scopul legal al pilonului II este de a pune ceva peste pensia publica si nu de a o micșora (scrie in lege lucrul asta ,nu-l inventez eu).

   Ștergere
  2. @ T3 11 mai 2017, 11:16. NU are legatura cu tema. Am mai stabilit ca Pilonul II, nu este decat o imensa țeapă trasă de statul român angajatilor, stat care in loc sa pastreze banii de pensii virati de oameni la sistemul public, ii deturneaza catre fonduri private de pensii. Fara ca vreun fond privat de pensii sa poata preciza cu punct si virgula, ce supliment la pensii vor primi contribuabilii țepuiți atunci când va fi momentul!

   La aceasta ora, oamenii primesc anual doar hârtii de la fonduri cum că acestea au intrat in posesia sumelor virate. Si atat. Legislatia urmeaza sa se schimbe radical pe masura apropierii impactului achitarii de pensii si de la acele fonduri private. Adica, contribuabilii vor beneficia de pensii in sistemul public, in functie de valoarea contributiei EFECTIVE la acest sistem. Adica de pensii mai MICI decat in prezent. Statul disculpandu-se ca diferenta le va fi aordata oamenilor de ... fondurile private unde statul a detrunat contributiile oamenilor.

   Ștergere
  3. Economistului banker!
   Vezi cine este Misu Negritoiu si ce a facut pana acum.....😄

   Ștergere
  4. Avyanik
   Te rog sa nu mai aduci postari aici ale acelui om sau mos! Ma ingretoseaza poza cu matza si stapanul!

   PS-daca este doar 25% adevar in spusele pescarului, despre Pil. II, tot este pericol mare!

   http://m.capital.ro/liviu-dragnea-atac-la-multinationale.html

   Ștergere
  5. @ mos Alecu
   (doar o replica desi nu este la subiect. Mai am ceva nepublicat dar ...asta-i....)
   La exemplul d-voastra,
   „O persoană a realizat în luna ianuarie 2011 un punctaj lunar de 1,25555 puncte, perioadă pentru care a contribuit şi la un fond de pensii administrat privat.
   Cota de contribuţie prevăzută de lege pentru condiţii normale de lucru pentru anul 2011 este de 31,3%. Cota de contribuţie pentru pensiile private obligatorii pentru anul 2011 este de 3%.
   Cota de contribuţie datorată sistemului public de pensii se determină prin deducerea cotei aferente fondurilor de pensii administrate privat din cota de contribuţie stabilită prin lege:
   31,3% - 3% = 28,3%
   Prin urmare, raportul cu care se corectează punctajul lunar aferent lunii ianuarie 2011 va fi este de :
   28,3/31,3 = 0,90415
   În concluzie, punctajul lunar corectat aferent lunii ianuarie 2011 va fi de 1,13521 puncte:
   1,25555 x 0,90415 = 1,13521 puncte”
   Corect pâna aici.

   Precizez insa spre lămurire.
   Asta insemnînd 1,13521 puncte ÎN SISTEMUL PUBLIC (adica minus cota de 3% trasferata la pilonul II)
   La aceasta valoare (1,13521) se adauga insă valoarea pensiei private -pilonul II rezultata din acumularea cotizatiei de 3% investita de fondul privat cu un randament mediu anual de 9%.
   Te las pe d-ta sa calculezi cu cît trece de 1,25555
   Valabil si pentru d-nul Olescu.
   Pilonul II nu a fost inventat ca sa scada pensii,atâta timp cât fondurile de investitii sunt obligate la randament 0 sau mai mare ca 0 prin lege.
   Asta insemnând ca prin pilonul II pensia poate fi egala sau mai mare cu ce ar fi rezultat in mod normal fara pilonul II.
   Cine nu realizeaza randament cel putin 0 este exclus prin lege din sistemul de administrare privata a pensiilor pilon 2.
   In concluzie in exemplu dat ati uitat sa adaugati la pensia publica si valoarea pensiei private pilon2. Daca adaugati si pensia pilon 2 cu randament de 9% pensia totala trece de 1,25555
   La MUlti Ani !

   Ștergere
 34. Un ofiter superior SPP s-a sinucis in plina strada.Mai tinerii mei colegi,sunt motive temeinice sa renuntam la viata?Viata exista sa o traim.Nimic nu este mai scump decat viata.Nu exista greutati peste care nu se poate trece.

  RăspundețiȘtergere
 35. OUG.9 se afla la Presedentie pentru promulgare, din 5 mai.Se poate aproba in max.20 zile...daca nu se trimite la reexaminare ! Drepturile salariale sunt acordate din Aprilie 2017...!

  RăspundețiȘtergere
 36. B 161 / de pe site-ul Senatului, unde se puteau trimite propuneri pentru proiectul legii salarizării unitare, a dispărut. Deci nu se mai pot trimite altele ( probabil temporar). Acum 2 zile erau 148 de propuneri.

  RăspundețiȘtergere
 37. S-a dat UPDATE! Cu mentiunea ca nu trebuie sa ne culcam deloc pe o ureche. S-a dovedit deja ca inmanarea unui memoriu asemanator, tot in tinuta de campanie, la sediile decidentilor, face mai mult de toate celelalte metode la un loc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu a disparut! Doar s-a ... transformat in L111/2017

   https://www.senat.ro/Legis/lista.aspx?nr_cls=L111&an_cls=2017

   153 opinii la acest moment.

   Ștergere
  2. Ok am văzut redenumirea B 161 / L 111...dar deocamdată am observat că nu mai este chestionarul de completat și trimitere. În schimb este vorba de o avizare...08-05-2017 trimis pentru aviz la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (TERMEN: 12/05/2017)

   Ștergere
 38. Să fiu scuzat,cu tot respectul pentru gest, nu am inteles un lucru.
  Domnul colonel este ”activ” sau in rezerva ? Oricum in disperare a tras un semnal zdravan catre capii ........... si si-a asumat riscul.
  Daca ar fi fost 9 Mai ar fi putut invoca îmbracarea uniformei in cinstea unei sarbatori de insemnatate deosebita dar din câte stiu trebuia in tinuta de gală.
  Pâna unde poate merge disperarea unora si nimeni nu-i baga in seama . Nici macar o televiziune de făcut zgomote.
  Regretabil ca se ajunge pâna aici.
  Este absolut justificata cererea de actualizare a pensiilor insa nu pot fi de acord cu egalitate la pensii decât sub aspectul grad ,functie ,gradatii,specialitate ,functii egale.
  In rest fiecare peste acestea cu ce a avut pe statul de plata in perioadele alese.
  Egalitate nu poate exista pe sistemul nostru de salarizare decât la solda de baza, grad ,functie ,vechime ,I cda . În rest fiecare cu cîstigul functie de riscurile asumate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti nasol in ... gandire. Egalitatea aia la pensii, nu inseamna ce crezi tu. Ci ca TU - hoasca batrana, sa NU ramai prin NEACTUALIZARE in urma omologilor tai care urmeaza sa se pensioneze pe viitor. Pt. ca la aceasta ora, acest viitor iti este desenat!

   Ștergere
  2. Știu bine ce vrea să spună prin egalitate prin actualizare cu omologii activi.
   Se pare însă că problemele în aceasta privința sunt mult mai complicate.
   Se pare că guvernanții abia acum pricep ce produc legile lor date la plesnească.
   Până când nu vor primi o soluție de modificări, corelari legislative în raportul pensii -salarii din partea ministerelor de forță, executivul nu va mișca un deget pentru deblocarea art 40.
   Demonstrațiile folosesc doar la atragerea atenției , nu și la rezolvarea problemei.
   Rezolvarea vă veni pentru militari din partea ministerelor de forță care au propus art 40 în scopurile știute de ei, insuflind lu Olguta ca pensiile prin actualizare se duc peste salarii. Și asta nu le convine.
   La m.muncii aparțin doar cei care au în specială și o parte contributiva, restul nu
   Dacă se va lua o decizie separat pentru militari rămâne de văzut.
   Momentan doar "șeful suprem "psd poate hotărî peste tanti Olguta și ministerele de forță.

   Ștergere
  3. .... asta posteaza orice rahat..., dar problema principala îi este secanta! 😃

   Ștergere
  4. @Gelule tu chiar citesti si iei in seama ce spune acet individ ?

   Ștergere
 39. Ptiu, drace! Suntem 70.000-80.000 de rezervisti si sunt doar 153 de opinii! Brovos, natiune, si sa-i mai crezi ca-si doresc ceva!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 153 de opinii din care doar o parte apartin unor militari. Ceilalti sunt ... morti pentru patrie!

   Ștergere
  2. Numai tu ai postat de 17X! Ptiu drace! 😘😷🤗👿👾

   Ștergere
  3. Corneliu ,daca scazi ale tale si ale lui tigri 2 care trec peste una singura opinie si mai adaugi cele plagiate mai ramân vreo 101 !

   Ștergere
 40. Jur pe viata mea ca, daca nu aveam situatia in care ma aflu si distanta foarte mare de Bucuresi aveam sa fiu zilnic pe scarile si la usa lor! Rezervistii bucuresteni sunt de toata bacania: Opinii, kanci! Prezenta langa Comandor si mai kanci! Rusine! S-a dus omul acolo cu inima in pioneze si nici macar din bun simt sa-l primeasca, precum un oaspete din provincie, ca pe un erou plin de curaj si in sprijinul tuturor! Rusine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Cornele, camarazii nostri nu s-au sinchisit sa trimita adresa pe email c-dorului Susanu, d-apoi sa mai vina pana la Bucale si sa stea in poarta PSDului. majoritatea (peste95%) sunt sictiriti, sau multumiti de situatie, ascultatori si blanzi , invatati ca sefii(sa altii) sa le rezolve problemele asa ca ...alles bulles ,praful s-a ales, poate obtine Coarna ceva si distinsa Olguta isi aminteste si de noi ca suntem copiii nimanui, fiii ploii si ai intamplarii!

   Ștergere
 41. @ mos Alecu alias (sg maj) Gheorghe Polcovnicu
  ( R 26500 doar o replica desi nu este la subiect la ratacirile lu mos Alecu).
  La exemplul d-voastra,
  „O persoană a realizat în luna ianuarie 2011 un punctaj lunar de 1,25555 puncte, perioadă pentru care a contribuit şi la un fond de pensii administrat privat.
  Cota de contribuţie prevăzută de lege pentru condiţii normale de lucru pentru anul 2011 este de 31,3%. Cota de contribuţie pentru pensiile private obligatorii pentru anul 2011 este de 3%.
  Cota de contribuţie datorată sistemului public de pensii se determină prin deducerea cotei aferente fondurilor de pensii administrate privat din cota de contribuţie stabilită prin lege:
  31,3% - 3% = 28,3%
  Prin urmare, raportul cu care se corectează punctajul lunar aferent lunii ianuarie 2011 va fi este de :
  28,3/31,3 = 0,90415
  În concluzie, punctajul lunar corectat aferent lunii ianuarie 2011 va fi de 1,13521 puncte:
  1,25555 x 0,90415 = 1,13521 puncte”

  Precizez spre lămurire.
  Asta insemnînd 1,13521 puncte ÎN SISTEMUL PUBLIC 9adica minus cota de 3% trasferata la pilonul II)
  La aceasta valoare (1,13521) se adauga insă valoarea pensiei private -pilonul II rezultata din acumularea cotizatiei de 3% investita de fondul privat cu un randament mediu anual de 9%.
  Te las pe d-ta sa calculezi cu cît trece de 1,25555
  Pilonul II nu a fost inventat ca sa scada pensii,atâta timp cât fondurile de investitii sunt obligate la randament 0 sau mai mare ca 0 prin lege.
  Asta insemnând ca prin pilonul II pensia poate fi egala sau mai mare cu ce ar fi rezultat in mod normal fara pilonul II.
  Cine nu realizeaza randament cel putin 0 este exclus prin lege din sistemul de administrare privata a pensiilor pilon 2.
  In concluzie in exemplu dat ati uitat sa adaugati la pensia publica si valoarea pensiei private pilon2. Daca adaugati si pensia pilon 2 pentru 20 de ani de cotizatie cu randament mediu de cel putin 9% pensia totala trece de 1,25555
  La MUlti Ani ”moșule” si mai dă pe șmirghel abac-ul ăla câ-i plin de rugină.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce spui 'mneata, va fi istorie odata cu noua lege a pensiilor. Ar fi trebuit sa mirosi noul concept si care este vechi de fapt, nu este deloc greu.

   Fiecare dintre angajatii cu varsta acum sub 44 ani (printre care si copiii nostri) - carora le sunt deturnate fortat parte din contributiile de la sistemul public catre fonduri private, vor primi pensie de la sistemul public, in functie de cat au contribuit concret la fondul public la care nu intra si banii deturnati catre fondurile private. Urmand ca fiecare sa fie tras in piept la iesirea la pensie, cand vor constata ca astia le vor calcula pensiile in sistemul public in mod diminuat, respectiv la cat vireaza azi la fondul public MINUS partea cu care sunt obligati sa cotribuie la Pilonul II.

   Acesta este conceptul general de viitor. Pensionarii contributivi in plata si cei cu varsta acum peste 44 ani, sunt practic ultimii pensionari care vor mai beneficia de pensii contributive dupa vechile reguli. Cea mai mare parte dintre contributivii in plata ACUM, vor fi de altfel ulcele la aplicarea deplina a noului concept.

   Esenta este ca pensionarii viitorului, cei care astazi au sub 44 ani, isi vor lua țeapa vieții cand vor urma sa iasa la pensie. Iar statul se va spala pe maini, cam asa: "Ati contribuit in proportie mai mica la sistemul public decat parintii vostri care si-au varsat toata contributia la sistemul public, nu ca voi fifty-fifty/ Asa ca va dam de la sistemul public cat ati contribuit concret, adica doar fifty. Pentru diferenta, faceti gat la ING, City Insurance ... si care or sa va dea celalalt fifty, adica jumatatea lui 5".

   Man! Vorbesti mult si nu vezi esenta! Esenta contributiei la sistemul public NU va mai fi valoarea salariului, ci cu cat a contribuit efectiv din acel salariu EXCLUSIV la sistemul public. La fel si pt. contributiile la fondurile private obligatorii. Urmand ca acele elemente contributive sa fie insumate pt. a forma o pensie: o parte certa provenita de la stat si 1/2 lui cinci provenita de la fonduri! Acesta este viitorul!

   Ștergere
 42. Ha, ha, ha! Haideti sa fim seriosi ca avem parul alb si trecuti prin multe: Karici penzii private in Romanistan vreodata! La prima penzie- si primul anunt de faliment al fondului! Daca in SUA s-au prabusit de-au ramas cu gegetul in cavitatea dentara, daramite in vagauna asta inapoiata a Europei! Ha, ha, ha ce-am mai ras eu de prima data de penziile astea private si date spre administrare pe mana celor mai mari escroci! SOV cred ca a urinat pe el de ras in chilia lui de calugar la Jilava!!! In SUA escrocii sunt incatusati pe viata, la noi li se dau functii politice in stat si sunt vedete in show bizz-ul mioritic!Ha, ha, ha, etc...

  RăspundețiȘtergere
 43. Suntem instiintati pe Facebook.

  "ASTĂZI, 11 MAI 2017, ÎNCEPÂND CU ORA 21, CAMARADUL NOSTRU VLĂDUŢOIU Nicolae ESTE INVITAT LA EMISIUNEA LUI GÂDEA DE LA ANTENA 3, STUDIOUL DIN CONSTANŢA !
  Să strigi dragă camarade, toată obida pe care am strâns-o în suflet militarii în ultimii 27 de ani!

  RESPECT ŞI CONSIDERAŢIE !
  P.S: mesaj preluat si distribuit!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta era.
   Am avut în intenție să vă propun un lobby pe lingă r Tudor, mai bun ca de.sindicatului. Ajunge direct la sursă. Dacă era ieri era și mai bine.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Am preluat stirea si am redat-o ca atare. Cu mentiunea, ca eu cum vad Gadea sau Cretuleasca in fata ochilor, vad oameni ai sistemului care primesc ordin sa ii mazilesca pe cei care se opun sistemului. Metoda este extrem de interesanta, insa face partea din scoala jurnalistica pe stil nou de "partid si de stat": la inceput isi inalta victimele in slavi - mimand interesul pentru cauza. Numai ca in faza a 2-a, cand victimele isi iau elan, le lasa sa isi rupa gatul complet, fara a mai aminti de ele si de vreo cauza.

   Ștergere
  4. @ T3. Interventia de la 19:34, este valabila si pt. Radu Tudor. Oamenilor. treziti-va! La modul general, nu exista televiziune in Romania sa apere interese ale oamenilor, ci doar sa se foloseasca de oameni pt. a deteriora cumva imaginea celeilalte tabere politice. Da, ce PM am uitat ca A3 asta care tuna si fulgera contra portocaliilor, plangea pe umerii militarilor cu pensii diminuate de Boc/Basescu/Oprea? Da, dar cand i-am dat jos pe portocalii, tot cu pensiile diminuate am ramas pana in oct. 2013, iar televiziunea asta nu a mai pomenit nimic de noi!

   La fel cu Lt. Alexandru! Plangea pe umerii lui cand protesta contra lui Boc/Basescu/Oprea si cand l-au dat afara! Iar cand a venit PSD la putere, iar locotenentul tot dat afara era, televiziunea asta, nici nu a mai amintiti de el!

   Eu nu inteleg cum oameni in toata firea pot sa puna botul la niste jurnalisti (iar altii la actori), pe care incep sa ii confunde cu decidenti ai natiunii!

   Ștergere
  5. Cu Radu Tudor nu faci nimic. E programat. Si nu iese din program nici sa-l bati.
   Azi m-a frapat felul cum a fost prezentat Ciuca, de catre presedinte, dlui Juncker: "Seful armatei mele"...fara comentarii!

   Ștergere
  6. Atitudine de grof! 👿🖕🐷🐖🐂🐮

   Ștergere
 44. Ce coincidenta..! Pe Romania Tv.pe la 20.30.cine era in direct ? Domnul Lt.Alexandru...!

  RăspundețiȘtergere
 45. Lucrurile rele fac mereu cs cele bune sa intre in conjunctie!
  Vladutoiu are destul curaj sa spuna multe si pe fata...dar stie si cand sa se tempereze!

  RăspundețiȘtergere
 46. Antenele sunt pe subiecte exclusiv in contangenta pe interesul de-al salva pe Varan, Romania tv. pe Ghita. Cand a vorbit Lt. Alexandru, au atacat subiecte expirate si chiar in afara contextului temei emisiunii, pe bahicil si conflictualul matelor chior, de parca am fi fost acum in guvernarea Boc! Kanci subiectul Art. 40 in toate tv.-urile...Am pierdut emisiunea cu Gadea-Vladutoiu, din pacate! O poate relata cineva la modul cinematic?

  RăspundețiȘtergere
 47. Rezumat sec!
  Cand Gadea si-a dat seama de expunerea comandorului -M (R) Vladutoiu Nicolae, a dorit s-o dreaga, ca vezi doamne, senatorul Serban garanteaza modificarea, ca seful SMG este asimilat demnitarilor si este pe altaanexa.... fraze de prostit prostii! Ce garanteaza Serban pt altii, cand nici pt el nu poate?
  Contracarat, Cdor Vladutoiu a ramas ferm in afirmatia lui (coeficient sef SMG=cu cel al papusarilor, spre deliciul si ironia lui Ciuvica, la adresa PSD).
  Gl. Abraham a sustinut pozitia comandorului, in casca Gadea a avut confirmarea, iar in pauza i s-a listat legea si anexele cu tabelul!
  Pt ca domnul cdor avea sa mai loveasca sub linia de plutire s-a dat pas dupa pauza, spre alte subiecte, cu toate ca se promisese revenirea la subiect!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, Iuliane. O cardasie anti armata se pare ca ar fi!

   Ștergere
 48. Imi pare bine ca în sfârsit a iesit in fata un om hotarât care a vorbit cât a fost lasat cu subiect si predicat si nu troncaneli partinice de nu intelege nimeni nimic precum liderii de sindicat.
  Felicitari acestiu domn comandor ,sprijin deplin .
  S-a putut vedea aseara cât de habarnisti sunt politicienii si „marii analisti ” de prin tv (formatori de opinii) de situatiile concrete in care se afla unii si de continutul legilor ,etc. Chiar mi-a fost scârba ca un domn comandor cu prestanta si onoare a fost cuprins in discutiile si aiurelile unor gargaragii gen Gâdea ,tivica si avocatul lor Abraham (care trebuia sa stie legea si incadrarile ca beneficiar al ei, chiar sa le-o si arate)
  Și ma rog ,chiar nu puteau butona un telefon si in 3 minute sa gaseasca legea si sa confirme spusele d-nului comandor.
  Nu-mi retrag spusele din comentarii de mai sus ,precum ca politicienii si guvernantii doar pe masura ce le vine rândul la aplicare citesc legile ,daca le citesc ,legi facute si promovate de cine stie cine intre care si un penal sadea Darius Vâlcov.
  Habarnisti si ocotitori de interese, maistri in numit papusari prin consilii de administratie pentru facut bani pentru partid,artizani de gratieri si comisii de ancheta,etc
  Ieri a mai venit unul de la UE si i-a infratit pe toti la tribuna parlamentului, pupându-l pe marinar pe frunte. Mai bine-l pupa-n ..........)
  Astea sunt lumile paralele in care traim si ca militari ”suportam privatiunile” prin juramânt.
  Felicitari si sustinere d-nului comandor. Sper sa-l mai cheme cineva ca tare bine si la obiect vorbeste.
  Sper sa nu-l contracareze si eclipseze sindicalistii cu agentii de partid in frunte.

  RăspundețiȘtergere
 49. Dupa multi ani, interventia comandorului m-a determinat sa urmaresc din nou acel canal de propaganda politica. Prestatia postului TV provocandu-mi tot ... lehamite. Comandorul a intrat pe tema cerebral si la obiect, dovedindu-se extrem de incomod pt. senatoru acela cu capul mare. Din pacate, comandorul nu a mai avut continuare si nici final - nu a apucat nici macar sa se mai refere la Art. 40, intrucat dupa pauza de publicitate, Gadea i-a taiat brusc, maul. Adica, pe romaneste, l-a sos pe comandor din emisiune.

  In rest, am asistat la un scenariu grotesc practicat la toate televiziunile de propaganda politica. Pentru cei care nu cunosc. In acel platou, atat moderatorul, cat si invitatii erau de fapt toti "securisti", adica ofiteri si colaboratori ai 4 servicii diferite din "aparatul de partid si de stat".

  Cand comandorul l-a zdrobit pe senatorul cu capul mare, au urmat simultan: ordinul primit de Gadea de la SRI sa il scoata din emisiune pe comandor si ordinul primit de Ciuvica de la DGIPI sa duca in derizoriu interventia. Abraham stia deja ca va fi scos comandorul, dar avocatul-general a postat relativ in pozitia de baiat bun din perspectiva lui de colaborator in serviciul intern (neoficial) al MJ. Avocata ailalta, colaboratoare si ea si tot la MJ, s-a abtinut.

  De constatat! Desi Gadea l-a scos pe comandor din emisiune in plina interbentie, niciunul din ceilalti 3 interlocutori-securisti nu s-a plans de ceea ce s-a intamplat. Adica toti erau pe o ... mana! Singurul sincer in afara de comandor, a parut sa fie chiar senatorul pus la colt de comandor.

  Se confirma astfel, ca toate astfel de emisiuni au moderari "trucate", emisiunile fiind puse in scena de "aparatul de partid si de stat". Pana la urma stim ca Turcescu - antipatic asa cum era, a dezvaluit ca el insusi era ofiter DGIA. Si a dat-o in gat si pe Sorina Matei - tot la DGIA. Am scapat doar de ei, insa ceilalti au ramas toti pe pozitii, fiecare la postul sau TV si cu serviciul sau securitate.

  Si nu avem ce le face decat sa ne bazam pe fler/intuitie si logica si sa ocolim astfel de posturi de propaganda, intrucat legea-curvă nu permite divulgarea de catre servicii a numelor angajatilor si colaboratorilor serviciilor din mass media.

  Chestia se va rezolva pe parcurs de la sine. Legat de TV politice gen A3, B1, Realitatea TV si Romania TV, Se va intampla ca in occident cand desi in urma cu vreo 50 ani astfel de televiziuni aveau un succes imens de piata in spalarea creierelor, ulterior au disparut toate, nemaifiind vizionate de nimeni. Oamenii preferand sa se informeze din surse multiple si nu directionat. Noi am ajuns cam la 1/2 din cei 50 ani necesari disparitiei unor astfel de conserve care prin partizanatul lor toxic, produc extrem de mult rau romanilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Per ansamblu, sceneta a fost pusa in practica, fiin regizata din umbra chiar la cererea ministerelor. Nemultumite evident de coeficientii de salarizare. Realizatorii emisiunii - oameni ai serviciilor si interesati automat si de salariile lor oferite de colaborarea cu serviciile, s-au folosit astfel de comandor sa reliefeze faza aceea cu seful SMG aflat in proiect pe aceeasi treapta cu un papusar sef. Apoi i-au taiat macaroana comandorului, exact cand sa ajunga la faza principala care ne viza pe noi, cea care priveste neactualizarea pensiilor militare.

   In consecinta, impactul a fost atat de puternic, incat se va reaseaza mai mult ca sigur grila de salarizare pt. armata. Realizatorii si-au facut treaba, fiind direct interesati de remuneratiile incasate si de ei ca ofiteri sub acoperire. Iar cei pensionati, vom ramane tot cu ... destu' in gura. Iar opinia publica va retine doar ca comandorul protesta pt. salariile activilor din armata, nu si pt. pensia lui. Asta a fost sceneta!

   Mari nemernici sunt astia pe stil nou din "aparatul de partid si de stat" - sa te folosesti de o persoana sa iti atingi scopurile, iar apoi sa dai acelei persoane un sut in ... spate fara ca macar sa simulezi ca asculti si ofurile respectivei persoane!

   Ștergere
  2. Ai inteles insfarsit ..hi..hi..
   Niciodata nu-i prea tarziu ..
   Asta a fost ,,misiunea "..comandorului ..de apa dulce...!!

   Ștergere
  3. PS..
   Te astepti la altceva de la niste basisti puri ...marinarii..???

   Ștergere
  4. @ CEZAR 12 mai 2017, 09:48. O ostracizare generalizata, irelevanta! Si perfect neintemeiata in privinta comandorului. La urma urmei, la cati basisti am vazut eu printre cei pensionati inainte de 2001 - indiferent de arma si specialitate, mi s-a acrit mie!

   Ștergere
 50. Din cele 13 comisii desemnate pentru aviz la proiectul L111/2017, 5 au dat aviz favorabil. Asteptam cu speranta avizul Comisiei ptr.Aparare in urma sedintei din 10 Mai..!

  RăspundețiȘtergere
 51. aviz favorabil sa tina pensiile inghetate sau ce?

  RăspundețiȘtergere
 52. Fiecare comisie da aviz pe domeniul de competenta.Au si amendamente aprobate in comisii.Intrati pe L 111/2017 la Senat si puteti citi Avizele la cele 5 comisii.

  RăspundețiȘtergere
 53. Referitor la........"Colonelul (comandant de unitate, mare unitate): coeficient 2,32-2,74, pe aceeasi treapta cu sculptor papusi (pag. 56), sufleor (pag. 57) si cu o treapta mai jos decat un artist de circ: coeficient 2,91 (pag. 58), sau manuitor papusi: coeficient 3,37 (pag. 58).".......aseara, la tv, senatorul Serban Nicolae a asigurat ca asa ceva nu este posibil si ca este o greseala pe undeva...oricum nu va fia asa....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si totusi, in proiectul oficial afisat public pe site-ul Senatului, este scris cum a precizat comandorul. Senatorul habar nu avea ce scrie in proiect, iar asigurarile lui sunt doar ... orale. Or, din astea primim tot timpul!

   Ștergere
  2. Stimate domnule Traian nu va mai incredeti in ceea ce spune senatorul Serban Nicolae la televizor, asteptati sa vedeti daca se va concretiza ceva din spusele sale in continutul legii si apoi mai vorbim .

   Ștergere
 54. Domnul Senator Serban Nicolae este si membru in Comisia pentru Aparare si ar trebui sa cunoasca f.bine Anexa VI din Proiect.Parerea mea este ca nu a participat la Sedinta Comisiei pentru Aparare din Senat din 10 mai...poate a fost la cea Juridica...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Marea problema la legea salarizarii sunt SPORURILE !!!!!!! O lege trebuie sa fie lege....un colonel comandant de batalion trebuie sa aiba un salariu de functie si un spor de vechime. ATAT .....fara spor de comanda, de stres, de ...de...., daca a ajuns comandant de batalio salariude functie sa includa si sporul de comanda si pe cel de stre...de solicitare.....ca de aia ajuns colonel si comandant !!! asa, introduc anul asta un spor , la altul alt spor.....astfel ca se ajunge ca salariu sa fie alcatuit numai din sporuri...apoi vin unii si fac o lege de pensii cum este asta si spun pardon, cand erai comandant de batalion sporul asta nu era si nu il pot lua in calcul...asa ajunge un agent de politie la paza si ordine cu o pensie mai mare ca a unui colonel , comandant de batalion !!!!! Sa nu ne mai mire ......

   Ștergere
  2. @ Traian 12 mai 2017, 15:52. Pe tine te ...ute grija de ce NU trebuie sa avem, in loc sa te frece de ACTUALIZAREA propriei tale pensii?

   Ștergere
 55. SCMD http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2017/05/actiuni-initiate-de-scmd-impotriva.html

  Tot mecanismul de propaganda reintra in functiune! Liderii SCMD - aceeasi tactica de deturnare a nemultumirii rezervistilor catre tinte secundare: ministrul muncii si ministrul apararii. In conditiile in care proiectul ete initiat oficial de ... Parlament, respectiv de cca. 225 parlamentari PSD si ALDE! Ca atare, orice protest trebuie directionat catre capii initiatorilor si care sunt Dragnea, Tariceanu si Grindeanu, respectiv catre conducerile PSD si ALDE! Nu catre 2 valeti oarecare din 2 ministere care execut ordine ale lui Dragnea si Tariceanu, ci FIX spre sefii lor!

  Pe de alta parte, acelasi teatru de prost gust! Sunt 7 ministere/similare in domeniul apararii! A directiona un protest doar contra ministrului apararii din 7 asemenea ministere/similare. inseamna doar o treaba o lucrare facuta in raport de 1/7. Fiind clar vizibil ca o astfel de schema, are drept scop doar a proteja de fapt chilotii ministrilor/directorilor din MAI, SRI, SIE, SPP, STS si MJ. Care sunt la fel de vinovati ca si ministrul apararii. Dar de ce nu si un protest, contra directorului SRI, ministresei din MAI sau ministrului justitiei, nu v-ati intrebat vreodata? Ca doar si personalul lor in rezerva, este palit la fel mult ca cel din M.Ap.N.!

  Nu este bine deloc! Comandorul Vladutoiu a demonstrat clar care este singura forma de protest la care avem sanse sa fim bagati inseama - cea in uniforma, iar conducerea SCMD umbla tot cu fofarlica, respectiv cu actiuni cu eficienta zero, precum scrisori, scrisorele, pichetari de fatada si musai in costumatie civila - adica fix pix etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. As zice eu ceva despre scmd...dar am ....costum pe mine!
   Daca am ajuns sa ma reprezinte astia....

   Ștergere
 56. Olescule ..chiar asa te lasi prostit ?
  Burta mare de apa dulce a avut o ...misiune si atat ..!
  Altfel era agatat pana acum ...
  Si-a indeplinit misiunea ..dar nu pe felia noastra !
  Il doare in popou pe el de inghetare ..la pensioiul lui ..si ce-o mai pica ....

  RăspundețiȘtergere
 57. Tu nu ai aparut pe ..nicaieri ..Cum asa ..???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu cine vorbeste domnu'? Daca mi te adresezi, nu voi mai fi niciodata stupid sa ma scol cu noaptea in cap si sa vin acasa tot noaptea, doar asa sa fac treaba celor din Bucuresti carora le este lene sa vina la protest de la 2 statii de tramvai. Si sa mai dau si 200 lei pe benzina, plus cina la intoarcere la km 56 pe A1. Mi-a ajuns sa vad la ultimele interventii in Bucuresti, cum din provincie veneam de la mama dracu' - unii din Botosani si de la Suceava sau de la Brad, iar rezervisti din Bucuresti si Ilfov, gaseam doar ... cativa din vreo 30 000 - 35 000 cam cati sunt prin zona (din toate ministerele).

   Asa ca atat eu, cat si alti cativa din zona mea, am stabilit sa ne facem datoria exact dupa modelul comandorului, dar la sediile partidelor de guvernamant din propria noastra localitate si pe la prefectura. Nu mai are sens sa mergem la Bucuresti, unde ne-am adunat in cele mai crancene momente, maxim 3 000 din ... 160 000. Iar din cei 3 000, cam 2 500 eram adunati de prin tara ... tara, intrucat majoritatii celor din Bucuresti/Ilfov le era teama sa nu raceasca in ... metrou!

   Ștergere
 58. Au aparut avizele si de la Buget si de la Aparare ptr.L 111/2017...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmm! Tu vezi ceva scris pe avizul de la aparare?! Ca eu vad numai foi ... albe!

   Ștergere
  2. Cezar duce flori primarului PNL din Timisoara, proaspat operat de hernie, la S Mil. Timisoara din cauza de secretara!
   Deci la necaz...tot la Armata!
   Mai bine mergea la Ciomu...😃😷..., primarul, nu colegul Cezar! 😈👾😸

   Ștergere
  3. Acum i-acum! N-as vrea sa fiu in pielea celui care semneaza Avizul. Acum vedem fata adevarata a celor de la butoanele kaki. Documentul apare cu un continut de 44 pagini dar, acum cand scriu, pare blocat. Ceva s-a intamplat. Si nu e exclus sa fie modificat in urma povestii de ieri.

   Ștergere
 59. La buget, sanatate am citit amendamentele . La Aparare nu intra...!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E favorabil, cu amendamente...apare mai sus.

   Ștergere
 60. Aceeaşi strategie în toate studiourile de televiziune: doar se mimează interesul pentru cauză. Începi sa-ţi prezinţi mesajul, subiect al emisiunii, iar după 3 min eşti întrerupt de moderator şi apoi încep discuţii interminabile ale interlocutorilor pe detalii irelevante. Adică diluarea mesajului.Ţi se mai dă cuvântul 20 sec înainte de pauza publicitară cu promisiunea de a se continua transmiterea mesajului tău. După pauză, evident, nu ţi se mai dă cuvântul.
  Iar într-un studiou de televiziune trebuie să fii hienă pentru a reuşi să-ţi prezinţi opinia.Tot respectul d-lui comandor(r) Nicolae Vladuţoiu.
  Înregistrări :
  https://www.facebook.com/lucaslucasslucas/videos/1531594276859542/
  https://www.facebook.com/lucaslucasslucas/videos/1531637723521864/
  https://www.facebook.com/lucaslucasslucas/videos/1531639010188402/

  RăspundețiȘtergere
 61. La pct.13: Se propune scoaterea din text a militarilor,politistilor...din Art.40 al proiectului de lege...!

  RăspundețiȘtergere
 62. Au intrat amendamentele si la aparare. Pensiile militare sunt excluse de la suspendare. https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L111ca6.pdf

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Judecand dupa argumentatiea extrem de superficiala, mai mult ca sigur ca excluderea luata si in pripa si este cam la oha! Pare o disimulare cu baze sentimentale, doar asa sa scape de oprobriul armatei, membrii comisiei de aparare.

   Noi am mai avut lege - nu imi vine exact in minte acum care, cand membrii comisiei de aparare avizau ceea ce vrem sa auzim noi, insa avizul lor era pur consultativ, plenul adoptand contra avizului comisiei de aparare. Iar membrii comisiei o sa se diculpe ca ei au incercat, dar ... ailalti ai dracu' nu au vrut!

   Ștergere
  2. NIMIC nu se deschide, - aviz - Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ----https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L111ca6.pdf

   Ștergere
  3. https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L111ca6.pdf
   Aceasta pagina nu se deschide .Cu stima.

   Ștergere
  4. @ T2 & Mario! Mergeti pe ultimul material! Am extras continutul.

   Ștergere
  5. R-2650012 mai 2017, 22:15
   Va multumim pentru efortul dvs. Cu stima.

   Ștergere
 63. Lucas812 mai 2017, 15:04, Incercand sa accesez linkurile:
  https://www.facebook.com/lucaslucasslucas/videos/1531594276859542/
  https://www.facebook.com/lucaslucasslucas/videos/1531637723521864/
  https://www.facebook.com/lucaslucasslucas/videos/1531639010188402/

  mi -a aparut acest text:
  Ne pare rău, acest conţinut nu este disponibil momentan
  Linkul pe care l-ai deschis a expirat sau pagina este vizibilă doar pentru o audienţă din care nu faci parte.Deci nimic.Despre ce se vorbeste in ele?

  Înapoi la pagina anterioară · Mergi la Noutăţi · Vizitează Centrul nostru de ajutor

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa ca vom afla de la psihopatul Alecus-Mos! ...😎😂

   Ștergere
  2. tigri212 mai 2017, 17:29 Buna seara. Am verificat aceste link-uri catre pagina facebook si la mine se deschid. Fisierele fiind foarte mari este posibil sa intampinati dificultati totusi in deschiderea acestora. Ca sa le uploadez a necesitat cca 25 min. Mai incercati acum poate a fost si o problema tehnica. Daca nu reusiti, va sugerez sa urmariti clipurile video cu inregistrarea emisiunii intr-o postare identica in grupul PENSIONARII MILITARI ROMANI pe Facebook, la ,,Sectiunea comentarii". Acolo se deschid cu siguranta. Toate bune!

   Ștergere
 64. Seful SMG -coef.=6,00 Col.=3,3-3,9 Col.(grad)=1000 lei

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cifrele le-am gasit cu greu,printre cateva pagini incarcate de mine pe laptop , acele file albe aparute initial, de la Comisia pentru aparare a Senatului ! Cu respect !

   Ștergere
 65. Conteaza Amendamentele Comisiei pentru munca care pe 22 mai intocmeste Raportul si acest raport final se discuta in Plemul Senatului.Aceasta comisie discuta toate amendamentele celor 14 comisii si se supun la votul comisiei..!

  RăspundețiȘtergere
 66. Daca voi aveti incredere in avizul comisiei , este pacat. Si chiar daca vom fi scosi din art.40 tot ne vor lovi printr-o noua lege a pensiilor. Am inteles ca azi la comisie a fost doar Coarna. Si ei se lupta pentru o lege a lor si are cine sa ii apere.
  Oricum politistii au pensie dubla fata de militari iar cei din servicii , inclusiv din armata au pensii triple fata de noi datorita unor sporuri de care nici nu am auzit noi si faptului ca pleaca din start cu functii de 150% fata de noi. Smecherii au avut grija sa se aranjeze iar acum cei multi sufera datorita subterfugiilor din toate legile.
  Asa ca uniformele tot trebuie pregatite.

  RăspundețiȘtergere
 67. Daca a mai patit cineva chestia asta: am intrat la document, l-am gasit alb si in scurt timp mi s-a blocat laptopul. Am scos bateria ca sa-l repornesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Are o mica problema cand a fost asezat in pagina. Vezi ultimul material - document lizibil!

   Ștergere
 68. Seara bună tuturor!
  Viorel Kiş, linkurile sunt OK, eu le-am deschis şi vizionat post factum pe toate. E o "chestie" bună că le-ai postat, mai ales pentru cei care nu au avut posibilitatea, din varii motive, să urmărească emisiunea "live". Oricum, lăsîndu-i la o parte pe Gîdea, Grecu, Şerban şi alţii de pe-acolo, după spusele lui Abraham, rezultă clar că el a negociat demilitarizarea poliţiei pe vremea lui Năstase, cînd era lider sindical, cu lefuri pentru MI la care nici în ziua de azi, noi cei din MApN nu visăm. Ruşine şefilor noştri!!!

  RăspundețiȘtergere
 69. Eu am vizionat emisiunea ,in direct, si azi i-am trimis un e mail lui Ciuvica sa-i cer permisiunea pentru a-i dona cei 2%, deducere din impozit, pentru a-si cumpara cateva aparate de ras, ca sa nu mai vina nebarbierit si sa nu mai vorbeasca prostii la adresa militarilor, sau, macar sa nu mai "bruieze" interventiile vre-unui camarad de al nostru...
  Despre "descarcat" ,ma refer la "amendamentele " din Senat ,cu toate ca nu aici conteaza ci la Camera,unde , fiti siguri, ca vom fi prezenti si ne vom implica.

  RăspundețiȘtergere
 70. Cred ca va scapa un lucru esential, nu intereseaza pe nimeni din Guvernul Romaniei cum se distribuie bugetul comun al elementelor din SNAp intre activi si pensionari.
  Asa ca trebuie crescuta salarizarea activilor, pt atragerea elementelor de valoare in sistem si nu conteaza ca se vor diminua drepturile pensionarilor militari, ca oricum ei nu mai conteaza. Ati cazut untr-o cursa pe care singuri ati dorit-o.
  Se va pastra acelasi buget comun si pt salarizare activi si pt plata drepturilor de pensie.

  RăspundețiȘtergere
 71. Dl comandor, in haina militara, a protestat pt drepturile de salarizare a sefului SMG. Corect, acest lucru se va rezolva. Dar, acest lucru nu-i va aduce domniei sale, ca pensionar, absolut nimic. A fost un instrument folosit pt obtinerea unor drepturi a activilor. Va intelege mai tarziu si domnia sa.

  RăspundețiȘtergere
 72. tigri212 mai 2017, 17:29 V-am răspuns într-un mesaj anterior, neafişat însă.

  RăspundețiȘtergere
 73. In presa se poate citi pe adresa http://www.zf.ro/politica/deputatii-au-votat-joi-cresterea-salariilor-mai-multor-categorii-de-bugetari-cu-20-studentii-vor-primi-burse-si-in-vacanta-16315780 ca
  Deputaţii au votat joi creşterea salariilor mai multor categorii de bugetari cu 20%. Studenţii vor primi burse şi în vacanţă
  ......Deputaţii au decis şi ca „ajutorul la trecerea în rezervă sau în retargere, ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia şi alte drepturi specifice care se acordă potrivit legii personalului prevăzut la alineatul 1 se stabilesc în raport cu soldele, salariile lunare brute cuvenite în calitate de personal militar, poliţist, funcţionar public cu statut special din stemul adrminitraţiei penitenciarelor corespunzătoare funcţiilor încadrate potrivit legii”.
  Poate cineva sa detalieze aceasta stire ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este vorba de legea de aprobare a OUG 2/2017

   1]. OUG 2/2017 este acesta https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_2_2017.pdf. Nu cuprinde nicio majorare salariala la armata.

   2]. OUG 2/2017 a fost aprobata prin lege cu cateva amendamente http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16199.
   Dar nici amendamentele NU se refera la vreo crestere salariala pt. armata.

   Ca atare, stirea privind vreo cresterea salariala la armata este FALSA, nu exista nicio crestere salariala la armata.

   Singura referire despre armata in actul normativ adoptat se refera la faptul ca MEDICII MILITARI pot opta ca in loc de solda sa primeasca salarii ca medicii civili (desigur daca ii avantajeaza si se pare ca da, ii avantajeaza). Si la faptul ca aceeasi medici - chiar daca in activitate opteaza pt. salarii civile, la trecerea in rezerva beneficiaza de drepturile de care beneficiaza intregul personal militar: ajutoare la trecerea in rezerva (daca se acorda - dar deocamdata nu se acorda) si pensie militara, calculate insa in raport de solda si nu de salariile civile pt. care au optat (daca au optat).

   ""Art.III. – (1) Începând cu luna iunie 2017, personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare – MEDICI – din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, indiferent de funcţia pe care este încadrat, pot opta, în locul soldei de funcţie/salariului de funcţie, gradaţiilor şi soldei/salariului de comandă după caz, pentru salariul de bază stabilit pentru o funcţie echivalentă, potrivit prevederilor din familia ocupaţională „Sănătate”, la care se adaugă solda de grad/salariul gradului profesional deţinut.

   (2) Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retragere ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia şi alte drepturi specifice care se acordă, potrivit legii, personalului prevăzut la alin.(1), se Stabilesc în raport cu soldele/salariile lunare brute cuvenite în calitate de personal militar, poliţist sau funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, corespunzătoare funcţiilor încadrate, potrivit legii.”

   CONCLUZIA FIIND CA STIREA PREZENTATA PRIVIND VREO CRESTERE SALARIALA LA ARMATA, ESTE COMPLET ... FALSA. CINEVA A CITIT DOAR PRIMELE CUVINTE DIN CE AU ADOPTAT DEPUTATII DESPRE ARMATA, CAND DE FAPT DEPUTATI AU ADOPTAT CU TOTUL ALTCEVA DECAT MAJORARI SALARIALE PT. ARMATA!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!