luni, 22 mai 2017

Raport final înainte de adoptarea de către Senat a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice!

Traseul legislativ al Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice poate fi urmărit aici. A fost redactat și raportul final al comisiei sesizate pe fond, raport care constituie baza textului legii care urmează să fie adoptată de Senat. Conținutul raportului poate fi studiat aici

Elementul de noutate cu sens pozitiv pentru breasla militară, este unul singur: eliminarea articolului care viza suspendarea actualizării pensiilor militare (alături de alte pensii de serviciu), până la finalizarea procesului de implementare totală a legii (anul 2022).

Nu regăsim nicio modificare a elementelor salariale, față de cele din proiectul inițial, toate amendamentele propuse în acest sens de Comisia de Apărare, fiind respinse. Ca atare, șeful S.M.G. continuă să fie situat pe aceeași treaptă de salarizare cu păpușarii-șefi. Fiind îndeplinită astfel condiția ca senatorul Șerban Nicolae care a declarat public că dacă acest lucru se va întâmpla, își va depune mandatul (evident că nu își va ține cuvântul, senatorul fiind doar un simplu politician fără credibilitate).

Regăsim în raportul final al comisiei sesizate pe fond și o aburire privind vehiculata majorare a soldelor/salariilor cu 20% care ar urma să fie operată cu începere de la 01.07.2017. În sensul că nu se mai majorează soldele de funcție per ansamblul lor cu 20%, urmând doar ca în cadrul acestora să fie introdus un spor de fidelitate în procent de 20%, ceea ce în final va genera o majorare reală mai mică a soldelor decât cea care ar fi rezultat prin aplicarea prevederii inițiale din proiectul de lege. Pe de altă parte, urmare a unor atenționări exprimate de colegi de-ai noștri specializați în ambuscade juridico-financiare, rezultă că majorarea salarială operată prin introducerea acelui spor de fidelitate, blochează actualizarea pensiilor militare!

A se analiza în acest sens, pct. 38 din raportul final al comisiei sesizate pe fond, cu modificarile aduse Art. 37 din proiectul initial.

Cu mențiunea că decizia asupra textului final al legii, va aparține Camerei Deputaților (CD este camera decizională). Care poate aduce sau nu modificări textului de lege adoptat de Senat, modificări care pot fi pozitive sau negative.

La cerere, vom atașa capturi cu acele prevederi care vă/ne interesează în mod deosebit!

UPDATE 
Cu modificări esențiale la Art. 37

Click pt. imagine pentru mărire

285 de comentarii:

 1. Ati regasit cumva la amendamente admise, vreo majorare a elementelor salariale pt. armata, fata de cele din proiectul initial? Intrucat dau de tabelele cu coeficientii de salarizare, numai la amendamente respinse!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot nu gasesc! Asta inseamna ca nu au aprobat ca seful SMG sa aiba coeficient 6 ca la demnitari, coeficientul sefului armatei ramanand in continure tot ca la papusarii-sefi!

   Ștergere
  2. Sunt listele cu amendamentele respinse. La Armata s-au respins pe rupte! Da, solde de papusari, pasarari si vidanjeuri. In naivitatea noastra credeam ceva mai mult de atat? Hai, la culcare ca se ia curentul si bajbaim pe intuneric! Ultimul sa stinga lumina!

   Ștergere
 2. Cine doreste, se transmite in Direct Sedinta Senatului...!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dupa o trecere rapida asupra Amendamentelor Admise si Respinse din Raportul Comisiei pentru Munca, am remarcat:
  Cresterea cu 20% se refera la Sporul de fidelitate..!?!
  Majoritatea Amendamentelor propuse de Comisia pentru Aparare au fost respinse in Sedinta Comisiei raportoare si sunt trecute in Anexa cu Amendamente Respinse !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In armata nu a fost spor de fidelitate!
   La noi se aplica 20% bonus la pensie...altii, MAI, iau acest spor in activitate!

   Ștergere
 4. Azi la amiaza dupa comisia de investigare a alegerilor din 2009 d-nul Dragnea a fost intrebat special de reporteri in privinta pensiilor de serviciu. Intrebarea a fost daca se elimina art 40 . Raspuns da se elimina din LSU . Totul se decide in CD.
  Apoi a urmat întrebarea ,daca se actualizeaza pensiile de serviciu . Raspuns exitant in prima faza apoi a venit raspunsul transant.
  După punerea in aplicare a LSU va urma o noua lege a pensiilor.
  Întelegeti ce vreti ca eu am înteles doar ca si in domeniul pensiilor speciale si militare se va umbla la lege.
  Naiba să-i pieptene legati de tigri 2 .Ceva vor face insa nu spun ce au în parcurs.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Categotic ca vor sa umble la legile privind drepturile pensionarilor..., dar se cam incurca in prevederile actuale, caci noua lege este pt viitor, in sensul ca pana la itrarea in uz, L223 produce efecte, nu T#?
   Oricum, eu am auzit ca vor sa ia de la pensionarii pe L223 si sa dea la magistrati, in contrapartida pt desecretizarea arhivei SIPA!... un fel de spor de rusine-nesimtire nationala, peste 300%!

   Ștergere
  2. scuze...nu T#, ci T3...aceeasi tasta, dar cu shift! :))

   Ștergere
  3. @t3, avianyc, vad ca nu-ti tace fleanca. pentru asta tin sa-ti amintesc despre "aventurili" tale din tinerete. ..prin anii '80 la Sibiu au sosit multi piloti tineri, promotii si eram cazati la Casa Armatei.Atunci nu era liber sambata , dar pentru duminica, pilotii primeau pachete cu mancare si erau aduse , pentru toti de catre doi soldati ,intr-un recipient. Unii dintre colegi nu le ridicau imediat si ramaneau peste noapte intr-o camera ce tinea de sala de mese.Ce-a facut acest nemernic(Costica, avianyc, t3, patrirhul , escrocul-cosminaut), le-a furat pachetele lasand pe bietii locoteneti flamanzi. Intre timp au aflat si i-au tras o maama de bataie, viitorului ginere a lui Limba,ei ,de atunci a ramas "omul" cam tampitel."Povestit de un fost coleg , de acolo).

   Ștergere
  4. Daca intamplarea avea sa fie in zilele noastre, scapai de un dusman, pentru ca la atata salam cu E-uri avea sa dea ortul popii! Atunci s-a imbuibat doar cu salam cu soia si doar s-a ingrasat! I-a prins bine, l-a umplut de viata si acum te ia la misto! Era bun comunismul cu salam cu soia si ciocolata cu lapte naturala!

   Ștergere
 5. S-a scos art. 40 dar s-a modificat art. 37 care reglementeaza aplicarea legii . Soldele de functie nu se mai majoreaza de la 1 Iulie 2017 , se introduce in solda de functie , acolo unde este cazul , sporul de fidelitate de 20%, asa cum era in 2009.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Dle Olescu faceti o Captura la Pct.38 din Raportul Comisiei pentru munca, Amendamente Admise..Art.37.al.1) si 2) lit.a si lit.b...poate ne traduce cineva despre ce este vorba..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E vorba de fidelitate, care se reintroduce la armata, dar e atat de ambiguu si ne invarte in jurul axei ca ametim citidu-l si neantelegandu-l. Fidelitatea creste cu 20% la activi, insa pensionarii nu pot primi fidelitate in sanul familiei!

   Ștergere
 8. @All, in legatura cu eliminarea sau neeliminarea art.40 din OUG-57 /2015 sunt doua puncte de vedere:
  -legal , ar trebui eliminat deoarece nu are ce cauta un articol referitor la pensii ,intr-un OUG care dezbate venituri salariale,plus ca este la limita legii, adica o lege organica desfiintata de un OUG,-
  - normal nu ar trebui eliminat deoarece are si parti bune, asa ca ar trebui eliminate partile negative si cu cateva amendamente legale sa ramana .
  -cum se va proceda: va fi eliminat(fiind ilegal/abuziv) si se vor aplica niste Norme de aplicare a legii in care se vor introduce acele amendamente doar ca in regim de urgenta.
  Actualizarea pensiilor de la 1 iulie nu se va produce, poate dupa 1 ianuarie 2018. sa speram ca "din mila mariei sale " sa ne dea si noua "marirea punctului de pensie , sau echivalentul de 9%
  Jur pe cezar ca asa va fi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa-l punem pe...LUES Lazarius, care le stie pe toate, sa ne zica cum se va aplica. Cel mai corecte sunt Normele de aplicare, sau un OUG. Eu cred ca la Camera Deputatilor o sa le dea mari batai de cap cum s-o descurce. Dragnea a ordonat sa fie scos Art. 40 fara sa-si dea seama si de consecinte. Ne-am bucurat pe moment, pana ne-am prins ca am fost fripti!

   Ștergere
  2. @ T2 22 mai 2017, 20:08. Man, nu trebuie data vrabia din mana pentru cioara de pe gard. OUG 57/2015 nu se refera doar la salarii, ci si la "unele masuri fiscal-bugetare". Spune-i si lui Dogari, ce naiba, nici macar nu titlul nu l-ati citit? "ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 57/2015 din 9 decembrie 2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene,
   PRECUM SI UNELE MASURI FISCAL-BUGETARE" https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_57_2015.pdf

   Si inca o data insist (ca si altii de fapt) sa NU cadeti in stupiditate completa! Nici o norma/niciun ordin de ministru de aplicare a unei legi/OUG, nu poate modifica sau adauga ceea ce nu scrie in lege/OUG.

   In consecinta, daca se anuleaza Art. 40 din OUG 57, nici o norma si niciun ordin de ministru, nu va putea dispune sa fie recalculate si pensiile celor pensionati pana in 2011 (Art. 109). Mai devreme de cum spune Art. 109, adica in "conditiile prezentei legi", respectiv numai in cadrul operatiunii de actualizare. Pe care dupa cum stau lucrurile, nu o mai apucam.

   Insist sa NU mai fii stupid nici tu, nici altii care sustineti contrariul, iar daca aveti ceva in cap, ascultati mascar ce v-a desenat corpul juristilor guvernamentali in textul oficial al OUG 57/2015.

   " Având în vedere faptul că Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016 şi luând în considerare faptul că în textul acesteia există prevederi arbitrare în interpretare care pot determina diferenţieri de tratament aplicabil pensionarilor în etapa de stabilire, recalculare şi/sau actualizare a pensiilor militare de stat,

   TRADUCERE: CANCI RECALCULARE A PENSIILOR PT. CEI PENSIONATI PANA IN 2011 IN ABSENTA ART. 40/OUG 57/2015, ASTA INSEAMNA REFERIREA LA DIFERENTIEREA DE TRATAMENT!

   Tinând cont că, în condiţiile neadoptării măsurilor de modificare şi completare a Legii nr. 223/2015, este imposibilă emiterea normelor juridice de rang inferior şi există riscul apariţiei unui
   nou val de litigii de anvergura celui din anii 2010 - 2012,

   TRADUCERE: BALUBA POSIBILITATE DE RECALCULARE A PENSIILOR CELOR PENSIONATI PANA IN 2011 IN ABSENTA ART. 40/OUG 57/2015, DOAR ASA PRIN NORME METODOLOGICE SAU ORDIN DE MINISTRU.

   Asa ca nu mai cadeti in intoxicare si nu mai dati vrabia din mana pentru cioara de pe gard! Art. 40 din OUG 57/2015 trebuie doar AMENDAT! Eliminarea lui blocheaza orice recalculare a pensiilor celor pensionati pana in 2011. Mai departe, se spala cu noi pe maini, si emit norme cum le permite L. 223 in original: adica pensii cu 80% initiere si la venituri pt. cei pensionati dupa intrarea in vigoare a legii, recalculare tot cu 80% initiere si tot la venituri pt. cei pensionati intre 2011-2016.

   Iar restul, grosul celor pensionti pana in 2011, o sa asteptam ca fazanii actualizarea, singura care permite si recalcularea in cazul nostru! Iar cand sa ne apropiem de moment care dupa cum vezi este impins in cincinalul urmator, o sa mai ...uta astia o ordonanta sa impinga actualizarea si mai incolo cu un cincinal.

   La modul realist, noi nu mai putem castiga nimic, decat prin amendarea Art. 40 din OUG 57/2015. Macar in varianta Senatului.

   Ștergere
  3. jura..Sa nu mai bata nevasta-ta .tarusi cu curul prin Haustria ....

   Ștergere
 9. Olguta la Radu/A3 TV -Punctul de intalnire ref.:Salarii militare ,pensii de serviciu-ora actuala

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eugen, jur ca Olguta ne va imbata doar cu cifre si laude, dar nu va zice cum ne va rezolva cu Art. 40 scos. Radu Tudor, desi anal(ist) militar, va evita discutiile cu recalcularile pe minus, imposibilitatea implementarii actualizarilor la rezervisti si alte deficiente care ne-au pus sub semnul indoielii masurile reparatorii. Isi zic de la bun inceput: ,,Bai, mucles chestii negative!Mucles ca rezervistii o vor lua din doua pe-a trei-a mai lunga! Bagam la greu laude, realizari si salarii gomflate! Traiasca PCR si RSR-Dragnea!''

   Ștergere
 10. Ne-au ,, rezolvat șmecherește,, politicienii cu art.37 .
  40 perfecționat .

  Toto iany

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Unii, pe aici, deja inmulteau pensia cu 20 sau 14,75%!
   Ba, dadeau si meditatii...👺 🖕 🐮 🐂

   Ștergere
 11. In functie si de amendamentele aprobate in Camera Deputatilor vom hotari cu cat marim soldele in Sistemul de Aparare..trebuie sa ne incadram in cele 32 miliarde lei..a spus acum 10 minute Olguta la A3..!

  RăspundețiȘtergere
 12. Scuzati-ma dar adancit in citirea Raportului final am prins finalul emisiunii "punctul de intalnire".
  T2@dece ma faci sa regret ca ti-am luat apararea?Se vede ca te mananca pielea.
  T3@chiar nu te poti abtine sa nu te iei de cineva?
  Cornele@vorbesti de lucruri sfinte.Avem toti doar ca la uni a ajuns in ultimul timp numai aparat de urinat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Iceparu: Sa ne dea Dumnezeu doar sanatate si noroc sa avem, onorabile! Ce naiba sa mai facem cu ele la atatea necazuri si pastile? Dar ne-am facut noi norma cu depasiri de plan in tinerete? Ne-am facut-o si ne-am lasat icrele si genele noastre generoase de la Marea Neagra, Dunare, toate vaile si rapele Patriei, toata suflarea oraselor si satelor si pana-n vagaunile Vaii Jiului si serpentinele Transfagarasanului! Vlastarii nostrii din flori i-au crecut mamele generoase, nascuti din foamea lor hormonala si poftele noastre carnale, din izvoare si cisterne de bauturi alese si munti de friptane luate de la gurile bravilor si marilor lor fraieresteni de barbati! Am asigurat patriei natalitatea si ne-am facut datoria fata de setea si dorinta lor de procreere, asa ca acumm putem vorbi linistiti de ce-am avut, ce-am baut, ce-am mancat si-am tras pe gherghef! Pace noua in amintiri nemuritoare de bunastarea si iubirile de odinioara! Amin.

   Ștergere
 13. Cine a aruncat piatra ?
  Iar ce scriu eu, nu sunt inventii...

  RăspundețiȘtergere
 14. Vorbesc foarte serios. Daca vreti să ma ascultati bine daca nu ascultati-l pe tigri 2 s-apoi o sa va alegeti cu praful de pe toba.

  După cum am mai spus actualizare nu se va face pâna cind nu se regleaza fiscalitatea intre pensii si salararii prin introducerea impozitului pe gospadarie ,etc ( adica neplata impozitului la salarii la primii 2000 lei exact ca la pensii , plus trecerea contriburiilor de la angajat la angajator plus emiterea unei prevederi privind modalitate de rezolvare a relatiei intre cuantumurile avantajoase care ramân în plata si după actualizare si cele actualizate ,etc.

  Tigri 2 preia mesajul si tine-i în priza. De mâine sunt în Austria -Viena apoi Germania.
  Daca nu faci fată da-mi de stire că vorbesc cu Franz Iosef/Ioseph sa-ti trimita ajutoare.
  Daca ”obosesti” te astept la statuia lui Frederich Hayek sa filosofam la o bere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine....asta ai scris-o de 5X!
   Important este sa si le explici oamenilor ce inseamna reglarea fiscalitatii pensii vs salarii si de ce trebuie facuta!
   Si care este scopul preluarii asigurarilor de la angajator si incarcarea angajatuluu?
   Care este smekeria translarii...
   Ce, iti este frica sa explici?

   Ștergere
  2. Ohooo, interesanta interventia Tigrisorului triplat! Chiar geniala si il felicit sincer!

   Ștergere
  3. Rezolvarea cuantumului avantajos, impozitul progresiv pe pensiile mai mari decat soldele activilor, reglarea cuantumurilor dintre pensii si solde ca sa dispara anomalia pensiilor mai mari decat soldele, rezolvarea problemei recalcularilor venite pe minus, cele pe plus deja platite si actualizarile din Iulie. In regim de urgenta trebuiesc emise norme de aplcare, fara acestea nu se poat aplica actualizarile...

   Ștergere
  4. Fiscalitatea intre pensii si salarii trebuie reglata pentr a nu iesi pensii mai OK ca salarizarii in cazul actualizarii/alinierii tuturor pensionarilor la acealeasi valori ale elementelor soldei brute considerata dupa L 138/99.
   Momentan salariile sunt fiscalizate la aprox 1/3 din brut pe când penziile doar de la 2000 lei in sus.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Actualizarea cuprinde doua aspecte,
   1. actualizare prin aducerea tuturor elementelor salariale ale soldei brute pentru toti pensionarii la valorile prevazute la 01.01 2016. Adica aegalitate intre pensionari indiferent de anul pensionarii. Diferenta intre cuantumuri facuta doar de unele sporuri ,etc
   2. Actualizarea cuantumurilor rezultate la aliniatul precedent cf art 60 în urma majorarii sgrad si a soldei de functie ale activilor.

   Aceste operatiuni se pot face si in acelasi timp si asa ar fi normal dar si separat-adica cazul L 223 - LSU se aplica doar varianta 2 (majorare functie de cresterile salariale ale activilor cf art 60 ) fara a se efectua actualizarea de la 1.
   Depinde de ce decizie se va lua.
   A doua varianta pusa in aplicare fara cea de la pct 1 nu presupune efort bugetar semnificativ (60% pensii scazute prin recalculare sub cuantumurile avantajoase in plata) ...........dar adânceste haosul intre cuantumurile in plata si cele actualizate daca nu se face concomitent cu actualizarea de la pct 1.
   Recomandat ar fi sa se faca intâi actualizarea de la pct 1 pe urma cea de la pct 2.

   Ștergere
  7. @t3, ce mesaj sa mai iau , nu vezi ca "NE-AU CIURUIT"? Urmeaza tot ce se poate mai rau , adica ne vor sinucide prin spanzurare cu o sticla de cianura. Stati sa vedeti ororile ce ni s-au pregatit, iar noi, rabdam ca blegii. Chiar nu vedeti ca au taiat toate(TOATE) amendamentele propuse de comisia de aparare din senat? Cu bata si bolovanu-n mana , asa vom rezolva , deja aprobarile pentru iesirea in strada au fost cerute , unele s-au dat, pregatiti-va de lupta altfel ramanem exact precum este Romania in Europa, cei din coada.

   Ștergere
 15. Asa cum este formulat amendamentul, s-ar parea ca si militarii activi vor primi spor de fidelitate. Intrebarea e daca asta are vreun efect asupra pensiilor. S-ar parea ca nu, asa cum a fost cu solda de merit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sporul de fidelitate se plateste la activi si va disparea OMM! Ok?

   Ștergere
  2. Ghurse, cu luni in urma se discuta subiectul asta. Se pare, dar nu sunt sigur, ca fidelitatea nu se aplica la rezervisti. Regret ca nu-mi aduc aminte si cine afirma asta odinioara.

   Ștergere
  3. Pt pensionari...se aloca spor de tamaie/cap de enorias!

   Ștergere
  4. Mie-mi ajunge doar bomboana de pe coliva!

   Ștergere
  5. O da iei doar urma bomboanei de pe coliva.

   Ștergere
  6. Ma tem ca de atatea ,,mariri'' de...shtangi o sa impoziteze si umbra bomboanei de pe coliva!

   Ștergere
 16. Se pare ca art.37 ne scoate din ,, actualizare ,, pensiile pentru măririle promise a fi aplicate de la 01 07 2017 la militarii activi .
  Dna ministru Olguta spunea ca mărirea soldelor militarilor cu procente diferite intre cele doua ministere se datorează diferențelor mari în favoarea personalului din MAI .
  Referitor la discrepantele intre pensiile militare ale personalului din cele doua ministere nu îi interesează ?.
  În primărie nici un funcționar nu poate avea o leafa mai mare ca a primarului , dar un medic de unitate poate avea o solda mai mare decât a comandantului ?
  Toto iany

  RăspundețiȘtergere
 17. Prin urmare nu are loc nici o crestere de salarii ,solde etc.,ci numai un transfer intre conturi:de la sporuri la solda de functie,astfel anvelopa salariala ramane la fel?
  Mai ramane de vazut daca si coeficientii din anexa cresc cu 20 de p.p.
  Ar fi ceva,nu-i asa?
  p.s.Nu agreez scrierea niciun ,nicio.Daca doriti va si argumentez...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca eu agreez masurile guvernului?...referitor la nicio vs nici o! Asa a hotarat Academia Romana. :))

   Ștergere
 18. Astept cu viu interes si netarmurita emotie un comunicat, hai si comun, minister& SMG, prin care sa se reliefeze deosebita grija a partidului de guvernamant, inclusiv a carmaciului, pt maretele realizari si deosebitele victorii, spre indreptarea LSU, in Senat!

  PS- aloo, senatorule Serban, unde ziceai ca iti depui mandatul?....aha, am inteles: langa trusa de scule si roata de rezerva! Sa fii iubit, sanatos, dar mai ales cuminte, caci cu minte este f greu! Eu iti astept demisia, clar?....ai incercat sa induci in derizoriu si ai mintit pe un post de TV, luucru de neacceptat pt un parlamentar!
  Sper sa ai onoarea celor pe care ai calcat-o si sa dispari, precum ala, caruia i s-a calcat fata cu okelari cu tot, de un bocanc de maior!
  Fara explicatii...pleci si gata!

  RăspundețiȘtergere
 19. Numai pt Olescu!
  Romania rebransata?

  https://www.dcnews.ro/mobile/germania-i-i-face-armata-cu-romania-i-cehia-totul-in-lini-te_543540.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I-am mai lasat cu curul in balta !
   O mai putem face odata ...

   Ștergere
  2. Nu stateau ei in noi! Mai de graba in italieni.... :))
   Oricum, prima data nu se pune! Ca la fete! :))

   Ștergere
  3. Cioaca-i mai veche, am citit-o ieri. Au nevoie de slugi sa le incarce boambele si munitiile in camioane, sa le monteze pe avioane, sa le mature bazele militare, sa le cremuiasca bocancii si alte slugareli pe care doar romanii servili le pot face. Nu se coboara ei la nivelul nostru sa se inhaireze cu niste tradatori care le-au tras clapa cu rusii! Ba inca, soldicii lor cauta popouri si gaoaze romanesti, fierbincioare, ca pe paine calda, in locul papusilor gomflate sau a prostituatelor care gem de boli venerice! Closetele lor ecologice nu sunt de vidanjat de mana germana, de rasa ariana, pura, sunt romanii si alte natii de slugi...

   Ștergere
  4. Scrii multe bazdaganii! Mai ho!

   Ștergere
 20. F.F. Important. Art 93( 2)- pensia si alte drepturi specifice care se acorda conform legii se calculeaza in raport cu solda lunara bruta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ai observat ca marirea de 20 %, pt activi, a fost transformata in spor, pt a nu conta la pensie?

   Ștergere
 21. Sedinta Plenului in Direct - Ordinea de zi in plen - Vot in plen a L111/2017 , dupa ora
  10:30 , Transmisie in direct pe = https://www.senat.ro/Live.aspx , cred ca nu gresesc !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS : Puteti vedea in direct cum se va continua bataia de joc a unor politicieni privind soldele militarilor din MApN (indirect efectele asupra pensiilor militare de stat ) ,respectul parlamentarilor pentru Armata Romaniei ! Alex.Ion Cuza a creeat-o iar ei o distrug incet,incet . Acesta e nivelul patriotismului de fatada al unor politicieni , votati de noi cu sperante intrun viitor mai bun ! Pâcat !

   Ștergere
  2. Am motivat mai jos si de ce ura asta pe Armata! Mai ales ca avem cei mai multi generali din Europa, cred ca i-am depasit si pe rusi, dar mai ales pensiile lor!

   Ștergere
  3. PS-2 : Atat timp cat nu vor apare Sindicate Militare in MApN ,cum au celelalte armate din NATO (vestul Europei ) ,cadrele militare nu vor fi protejate ,financiar,material,juridic ! In acest moment sefii din Armata nu au nici un interes sa discute real cu cei din subordine .Alta e situatia din MAI,altele rezultatele !

   Ștergere
  4. Sindicate in armata?
   Unde anume, serios acum.
   Este adevarat ca sindicatelel din politie si penitenciare au obtinut drepturi dar poate nu stiti ce dansuri si interese sunt si pe acolo... :)

   Ștergere
  5. Datele se pot vedea pe situ-rile armatelor vestice , doar Franta s-a opus, dar momentan in urma unor plângeri , CEDO a atentionat statul francez sa rezolve problema in cel mai scurt timp ! Nouâ ni se ascund realitatile din armatele vestice , drepturle si avantajele personalului militar (activi sau in rezerva) de acolo ; ce ati vrea ,sa ne spuna conducerea MApN adevarul ? Cei care au fost in misiuni externe ,cursuri , aplicatii , etc. stiu realitatea dar tac , de frica zilei de mâine ,eventual sa mai plece si alta data in strainatate. Lipsa de informare, cunoastere , conduce la un final pregatit pentru fraieri .... Pâcat !

   Ștergere
 22. Buna dimineata!
  Din jurnalele unor militari din Urziceni si Timisoara... :)

  http://adevarul.ro/locale/iasi/cele-mai-tari-bancuri-despre-militari-armata-fac-misto-soldatii-comandant-sex-camila-1_5922f7545ab6550cb857fb0b/index.html?ref=yfp

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Functionarul Public ..face glumite cu militarii...??..pas...muceo....!!

   Ștergere
  2. Bancul nr.9 e reprezentativ pentru unii de pe aici... :))

   Ștergere
 23. Atacul impotriva pensiilor militare a inceput din nou si pe National FM. Spun ca in aparare pensia medie e de 3200 lei. Ca nu se bazeaza pe contributivitate ci pe legi SPECIALE. Am senzatia ca o luam de la capat. Singura salvare e de la Putin. Sa inceapa ceva sa facem si noi curatenie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa le dam cu generozitate mumu, pipi si caca dusmanilor militarilor!

   Ștergere
  2. Mai, oameni buni, strangeti randurile sa le dam o riposta astora ca o sa ne manance cainii din traista daca doar ne halim intre noi, ne mistocarim si nu ne unim sa le sarim in cap!

   Ștergere
  3. Micutzule si care-i treaba ...NU-I ASA..???

   Ștergere
 24. Concluzia este clara: in 2017 Pensiile militare nu se actualzeaza deoarece Art.60-al.1, face referire numai la majorarea soldei de grad si/sau soldei de functie.
  Sporul de fidelitate a fost acordat politistilor conf.Art.6 din O.G.nr.38/2003:
  Pentru activitatea desfasurata ...politistilor li se acorda un spor de FIDELITATE de pana la 20% din salariul de baza, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului de INTERNE. Cei din MApN probabil l-au obtinut in 2009. Asa ca prima Actualizare va fi in 2018, daca nu apare din nou inca o amanare..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sincer, eu nu-mi amintesc de spor de fidelitate in armata, din 2009-2015, de maximum 20%, poate de confidentialitate!
   Nu este trecut nici pe decizie, la capitolul sporuri!
   Posibil sa am lipsuri!?

   Ștergere
  2. Eu zic sa ne dea cu anticipatie ajutorul de inmormantare, cu obligatia sa-l cheltuie doar rudele cand om inchina steagul, ca de marit o sa ni se mareasca doar lula cu Viagra pana la calendele grecesti! Stiti de ce ura asta pentru Armata? Din cauza ca generalii nostrii s-au bagat in politica, au facut prostii, au tradat, au atras antipatii, au fost prinsi cu ocaua mica, o mare parte dintre ei, s-au bagat politic in afaceri oneroase si alte ilegalitati, starnind orobiul public asupra lor, dar si asupra reputatiei Armatei! Generalii au luptat pentru drepturile personale, si-au marit cotele, au neglijat pulifricii si s-a ajuns in aceasta situatie dramatica in care suntem urati si respinsi de societate, de opinia publica si nu ne mai sprijina nimeni!Lacomia si modul lor hraparet ne-au distrus pe toti! Lor sa le ,,multumim'' pentru acest dezastru, mai ales ca si-au tras ilegal drepturi, grade si doctorate de s-a discutat in media la modul negativ care ne-au atins pe toti in aripa! Asta e.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 25. Cei din politie au spor de fidelitate de max. 20%, in functie de vechime, cei din armata nu au deloc. Acum o sa ia toti cei din armata 20% iar cei din politie, cei care au vechime mai mica de 20 ani, or sa ia si ei tot 20% fara sa se mai mentina conditia de vechime efectiva ca politist de 20 ani.

  RăspundețiȘtergere
 26. Daca in MApN nu s-a acordat acest spor, sa intelegem ca de la 1 iulie se va acorda Sporul de Fidelitate in cuantum de 20% din solda lunara pentru militari ?

  RăspundețiȘtergere
 27. Da, dar se va calcula la solda de functie care este acum,(cu referinta de 192 lei), asa cum a fost calculata si solda de merit pentru cei care nu o aveau.

  RăspundețiȘtergere
 28. In amendamentul la art 37 al.2 lit.b, nu spune cand se va da acest spor la toata lumea, dar sa speram ca va fi de la 1 iulie. In acest caz el va intra in componenta salariului de functie. Drept urmare, salariul de functie se va mari, iar celelalte sporuri ar trebui calculate la noul salariu de functie.Deci conform legii pensiilor ar trebui sa se recalculeze pensiile celor care beneficiaza de aceasta marire, dupa noul salariu de functie.

  RăspundețiȘtergere
 29. Incepe transmisia discutiei in Senat la 10:30 (acum) cu L111/2017 = https://www.senat.ro/Live.aspx

  RăspundețiȘtergere
 30. sedinta senatului: https://www.privesc.eu/

  RăspundețiȘtergere
 31. Polițiștii,au avut acest spor de fidelitate până în 2004.
  Din 2005,a fost tăiat.
  În 2007,acest spor,a fost reintrodus.
  De ce a fost reintrodus?
  Foarte simplu! I-au dat în judecată și au obținut din nou acest spor.
  TRĂIASCĂ,SINDICATELE!TRĂIASCĂ,COARNĂ!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La penitenciare a fost mereu acest spor, probabil cei mai fideli angajati sunt in sistemul penitenciar... :)

   Ștergere
 32. Va rugam sa ne sprijiniti astazi, D.le Senator Nicu Falcoi! Succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. m-Ale..da cupoanele ,,este"kaky..ca asta-i treaba ce ma roade ...!!!???

   Ștergere
  2. Daa..tovarasul plotoner ..(in cel mai fericit scenariu )..ne da Fal..Coi ...!!!

   Ștergere
  3. Cezar
   Cuponul meu este verde ca eu primesc $!

   Ștergere
  4. Topate trei ...mai lasa..ma ...!!

   Ștergere
 33. Se vede chiar de pe lună faptul că,adevărata armată română,nu mai contează pt.politicieni!
  Armata,care contează pt.ei,este"armata"care aduc voturile adică,aparatul local.
  Dacă,mergeți într-o primărie de țară,ve-ți observa cum se calca pe picioare angajații și nu fac nimic!
  Un primar într-o com.sub 3000 locuitori are coef.de salariu, 4!? Vedeți,cât v-a avea salariu în 2022 un astfel de edil.
  Vedeți și ultimul raport al Curții de Conturi,câti bani se "cheltuiesc"aiurea din banul public!
  Armata lor să trăiască!Armata țării,mai la urmă!

  @Corneliu,aștepți degeaba!Așteptăm degeaba!
  Cu un Fălcoi,nu se face primăvară!

  RăspundețiȘtergere
 34. Cine are echivalentul arhivei SIPA pt. ofiterii superiori, generali, politicieni anti SNApOP o pot face "scapata" pe you,tube sa vezi cum li se atrofiaza nervul zambirii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toti degradati, deferiti tribunaleor militare si zvarliti din sistem!

   Ștergere
 35. Gata, s-a rezolvat!
  Nu pe linie dar nici nu erau mari asteptari, se voteaza politic.
  Senatorul Falcoi s-a straduit dar nu a fost de ajuns.

  RăspundețiȘtergere
 36. Nuuu..se poate ..!!!
  Fal..Coi ...Fal...Coi ...etc ...

  RăspundețiȘtergere
 37. Varianta initiala a legii a fost acceptata de la inceput de conducerea (Generalii) MApN , asa ca ce sa mai asteptam de la parlamentari (unii-65%) ,care nu cunosc problemele interne ale cadrelor si pensionarilor militari ! Iatâ cum suntem ciuruiti ,fârâ ca noi sa putem spune nici pâs !! Vorba unor sefi : "COMENTEZI ?..Ia vezi!"

  RăspundețiȘtergere
 38. Apai vad, Gigi! Lasa sa ia aia de-al de Izmana & comp din minister si casa sect. care ei fac legile, coeficientii si dicteaza maririle. Eu trebuie sa trimit lui Grindeanu o scrisoare de protest pe care o clocesc de mult. Acolo o sa propun o comisie de audit extern, ca la justitie, sa se descopere cine elaboreaza toate actele legislative din interiorul Armatei catre politic, pe ce fel de interese, cum de s-au luat stele de general fara teatre de razboi, fara actiuni militare de anvergura care sa justifice gradele, cum s-au luat doctoratele, de ce sunt mai multi generali decat colonei si maiori la un loc, principiile avute la baza, de ce numai gusterii politici ai armatei sunt cuprinsi de coeficienti, sporuri si alte avantaje, iar pilotii, scafandrii, si toate celelalte categorii de lupta cat si alte categorii pana la cele mai simple arme au coeficienti de papusari, ori de ce soldatii si gradatii care aveau 900 de lei au fost supusi discriminarii si presiunii pentru amanari de mariri de solde de chiar personal Seful de Stat Major, caruia nu-i intra in atributiuni amputari sau stopari de venituri si contrare Legii salarizarii si propunerilor politice, din asta vazandu-se clar frica acestora ca veniturile inferiorilor sa nu cumva sa afecteze veniturile acestor granguri! Sunt chestii pe care aici nu le mai expun, referitor la casele sectoriale, cu nepotisme si denaturari de pensii cu intentie, etc. s.a.m.d, dar in nervii si supararile mele pe care nu le mai pot stapani le voi trimite spre analiza prim ministrului! Sa stiti ca daca eu vreau sa fluier, fluier si in Biserica si nu mi-e teama de niste granguri ingamfati si inzorzonati cu stele de Alexandrion in odai obscure din noaptea alegerilor si in cadrul gastilor de papusari electorali!

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 40. pentru cei cere au chef de glume si il idolatrizeaza pe coarna .
  in urma negocierilor cu acest coarna , s-a ales acordarea acestui spor de fidelitate ( de fapt , reacordarea lui , acesta fiind sistat in anul 2010). sporul se acorda in cuantum de pana la 20% , functie de vechimea avuta in calitate de politist .
  pentru a ramane aceeasi anvelopa salariala , s-a amanat actualizarea pensiilor pana in anul 2019.
  aceasta este ultima varianta .
  politistii au argumentat , cu tupeu , ca sunt discriminati fata de militari privind gradatiile ( scoala militara se ia in considerare ,institutiile civile de invatamnt nu ) .
  sporul de fidelitate ( 5% , 10% , 15% , 20% ) nu are nicio legatura cu cel de confidentialitate ( 8%, 10% , 14% ).
  prin disparitia sintagmei salariul funtiei de baza , sporurile se vor calcula la salariul de functie ( o alta "victorie").
  in mod serios , eu l-as chema pe mos alecu sa le explice putin ce au de facut .
  daca mai lasam pe coarna sa regleze conturile cu specialista olguta vasilescu , ne paste colapsul .
  insist , are cineva idee despre noua lege a pensiilor ? care sunt princiile ? va fi o lege unica , sau va fi si o noua lege a pensiilor militare ?
  de ce nu se recalculeaza pensiile la MAI?
  nu sunt acestea probleme importante ?

  imaginea publica in randul civililor este praf .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnulr incas
   Sporul de fidelitate inlocuieste OMM! Nu crezi?...stai sa vezi numai! Cert!

   Ștergere
 41. Singura solutie viabila: Ruperea si scoaterea din legea pensiilor MILITARE a politistilor si serviiciilor! MILITAR nu inseamna si POLITIE! Au statut civil sa fie civili! Nu scrie acolo POLITIE MILITARA ci doar POLITIE! Foarte clar!

  RăspundețiȘtergere
 42. Nu putem lăsa ori împiedica pe alde Coarnă să facă ce dorește el sau sindicatul său. S-a creat o falsă impresie că prin mediul online putem pune presiune asupra puterii. E doar o supapă întreținută de meseriașii în manipularea maselor pentru disiparea nemulțumirilor publice. Ce juisau unii când alde Cornelius posta tot felul de solicitări aiuritoare pe site-ul senatului fără nici o legătură cu subiectul dezbaterii publice, convinși că nenea ”Puterea ” ne va da măcar o pungă de bomboane sau chiar și o jucărie deși el avea alte intenții vinovate și rușinoase. Zeci de pensionari militari o sorb din ochi pe Lia Vasilescu și ne semnalează imediat orice gest ori cuvânt al domniei sale iar ca bonus ne dau și analiza interpretativ-cognoscibilă, zodiacal-onirică a sensurilor absconse.
  Deja se aude că celebru nostru conațional Bulă nu se va mai trezi din comă și locul său este pe cale de a fi luat, pentru partea militaro-rezervistă de o sosie corneliană. O mai trăi celebrul moș Teacă ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-i poti inkide gura...ca rste pamfletist! 😎
   Am mai avut noi unul....dar, a plecst....sus!
   Asta-i unicat, de colectie!

   Ștergere
  2. Iti raspund cu un banc, onorabile, ca doar luptam de ani de zile pe aceste bloguri de-am obosit ca soricelul care facea sex cu girafa de-a cazut lat si epuizat, apoi zicad sfarsit: ,,Cand la la gura s-o sarut, cand la tzurca sa o fuck! Noi am obosit de pomana, soricelul barem s-a ales cu ceva! Girafa noastra-i moarta-n papusoi!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Tovarase Plotoner(in cel mai ferice scenariu)..fa ca soricelul:
   Unde f-ti acolo ..tuci ...te vei ingrasa ...!!

   Ștergere
  5. Ai apărut pe aici relativ proaspăt comparativ cu vechimea blogurilor și nu te lupți cu nimeni și nimic. Insultele și onomatopeele nu înseamnă luptă ci compromiterea masei celor cu care te amesteci și în numele cărora reverși tot felul de inepții pentru a-i compromite în ochii opiniei publice. Ești probabil plătit sau răsplătit pentru a bulversa și distrage atenția cititorilor și comentatorilor celor două bloguri. Orice om cu un pic de bun simț și opt clase primare ar fi înțeles de mult, din comentariile celorlați că nu e dorit. Cum nu poți fi atât de obtuz mintal încât să nu înțelegi acest lucru, este clar că ori ești infiltrat de cineva aici ori suferi de ceva probleme neurologice care-ți afectează discernământul, probabil că te închipui un soi Rambo militar dar văd că ți-e rușine să confirmi că ești doar un subofițer cu o carieră efemeră prin armata română, probabil că e mai bine așa pentru ei. Probabil că te simți bine când de freci virtual de ceilalți useri pe care-i alinți cu niște diminutive de centuristă ori cu niște apelative caragialești gen acest ”onorabile”. Dacă aș fi ministrul muncii aș trage o flegmă imposibil de șters oricărui militar care m-ar interpela referitor la prestanța și rolul armatei comparativ cu salarizarea, cu un simplu potpuriu de comentarii de-ale tale.
   Dar cum adminii și mare parte a comentatorilor te acceptă, te tolerează ori te bagă în seamă, ce-i drept de multe ori peiorativ, singurul mod de a evita disconfortul pe care mi-l provoci este să nu mai comentez ori să mai accesez aceste două bloguri, pe care le bântui mai ceva ca RH pe blogul lui Burcu, până l-a pus pe chituci. Cei mai vechi pe aici înțeleg ce spun.
   Spor la comentarii plutoniere, arată lumii toată splendoarea armiei române!

   Ștergere
  6. Stiu un PDList nemernic,dement,chior si betiv ce a umblat la coarda sensibila a romanilor cu o lacrima sugubeata la coltul ochilor impingand,u,l in prapastie pe " draga Stolo" .Astfel de oameni e posibil sa aibe sarcina sa distruga blogurile militare combative ce nu fac frumos in fata puterii din interiorul acestora prin , ducere in derizoriu, pe miriste a subiectelor in discutie, decredibilizare,deturnare pe alte directii fara legatura cu tema comentand in valuri,cascade cu balarii .Ramane la ,latitudinea admin. sa-i miroasa,descopere,rejecteze eventual botnita& jujeu!

   Ștergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Moment liric descurajant...

   Padurice, padurice,
   ragalii si flocarice,
   Ne-ati umbrit cu penzii mici
   Cat preputzul de karici!

   Ștergere
  2. Vers ..aproape alb..!!

   Aoleo si vai de noi..
   Striga leatul in disperare
   Doar Fal .Coi ..hai Fal.Coi...
   I"Teparu ..cu un oki la ..butoi
   Hai Fal ..Coi ..Doar Fal.Coi..
   Iar Fal.Coi ..usor ..frezat..
   Taci Armata ..salvam Tara de la mezat ...

   Ștergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. T2
   Ce este benefic, in esenta?
   Pt mrdicii militari?

   Ștergere
 45. Iar dl.col. r. Dogaru are aprobare de mitinguri...Cate amendamente a reusit la Senat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iete-te! Ne scoate Doaga in strada pentru penzia lui ca a ajuns in sapa de lemn? Nu mai vrea Art. 40 din Oug 57 scos pe dreapta cu totul? Ntz, ntz, ntz saracu' de el! Pulea Spatarul o sa mai iasa la vrajelile lui pe canicula, vijelie sau ger napraznic! Cred ca si-a ales si ziua cea mai caniculara, si intr-o Dumnica, atunci cand toata lumea e in biserica sau doarme! Vai, vai ce face dracul din rai si pe om din foamea de malai!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 46. Domnule Mares, s-ar putea sa aveti dreptate: Sporul de Fidelitate intra in drepturile salariale ale militarului activ( OMM nu se plateste) si intuiesc ca Art.40 din Oug.57 va fi aprobat in Camera Deputatilor exact in forma aprobata de Senat, cu procentele de 80% si max.100% in care intra si OMM..! In acest fel 50% din pensiile militare mai scad cu 5%..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Leon, esti simpatic: Credeai cumva ca o sa creasca? Au pus cumva Viagra sau drojdie in coca aluatului, in afara de sare amara? Si pentru vulpe strugurii sunt acrii! Ne dau derive stanga-dreapta pe 1/20 cu inaltator maxim sa nu ajungem la cei dulci!

   Ștergere
  2. Nu degeaba vehiculeaza,pe unde apuca,cifra aia de 120% la pensionari.Se face ca ploua,uitand ca baza de plecare este 65%-limita85%,si nu poti sa ai mai mult de 102%(20% din85=17+85=102).Intr-un fel sau altul,o sa faca sa dispara OMM.

   Ștergere
  3. Si in proiectul noului statut al cadrelor militare se vehiculeaza disparitia OMM!
   Sa fie mai bine plata a 20/100 in activitate sau la pensie?

   Ștergere
  4. Daca se aproba 80-100% +OMM (batut in cuie),la pensie.Daca se baga in 100%(cu plecare de la 80)la activi.

   Ștergere
 47. !. Unii cer ajutorul senatorilor dar din moment ce s-a votat proiectul in plenul senatului senatorii si-au spus parerea.
  2. Toate amendamentele care erau pe plus ca sa spun asa si ne vizau au fost rase,asa ca suntem acolo unde ne vor alesii neamului mai jos ca sa nu ametim!
  3.Daca pentru cadrele militare active inscrierea in sindicate este interzisa rezulta clar ca nu are cine lupta cu ei din partea activilor. Pentru noi pensionarii ar avea cine dar nu o face asa ca poftele mai mici dupa buget.
  3. Cadrele militare active sunt interesate de cat baga astazi in buzunare si din fericire pentru ei viitorul apropiat ii avanajeaza asa ca singurii arsi la buzunare suntem noi cei nascuti mai devreme.
  Pentru partide, parlamentari si guvern noi nu existam trebuie sa ne fie clar. Ca sa existam trebuie sa ne facem simtita prezenta si singurul loc unde se poate este strada. Acasa in fata calculatorului este frectie la picior de lemn. Acum ca frectia le face unora bine este o alta problema. Cred ca asteptam in zadar lucruri pozitive de la LSU.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te asigur ca nu iese nimeni! Aia saraci n-au bani de drumuri pe trenuri si autobuze sa vina la mitinguri, bolnavii nu vor sa moara pe drumuri si in soare, s-au resemnat, cei cu pensii mari n-au motive. Asa murim. Noi avem talentul doar sa ne calarim unul pe altul, sa ne luam in bascalie ca ala e mic si sarac sau alte motive gretoase. Energiile n-au fost canalizate sa le dam la cap, ci doar sa devenim clownii civililor si-ai politicienilor sa ne vada cum ne paruim pe bloguri ostentativ. Asa ca ne meritam soarta. Ba inca, unii si-au facut un titlu de glorie sa ia in bascalie cazurile sociale grave, disperate si la ananghie. Va veni timpul sa guste si ei din acest fruct otravit, ca Dumnezeu iti da dupa inima si caracter, nu dupa gradul de ingamfare si satietate, nu cu parul!

   Ștergere
 48. Am aflat de ce PSD nu a acceptat amendamentul cu cresterea Coeficientului pentru functia Sefului Statului Major General...de la 4,35 la
  6... asteapta depunerea mandatului de senator al dlui..Serban Nicolae..:)).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect! Il impinge la demisie...
   Tare 😃😂

   Ștergere
 49. 30 mai apoi iunie incepend cu 1iunie liber 5 zile asa ca sa ii vede cum vor aplica ei legea in incepand cu 1 iulie ......vise

  RăspundețiȘtergere
 50. Corneliunsson
  Fa un bine....fa ceva si nu mai scrie; sau scrie doar Da/Nu! Ajunge omule....vrei sa cred ca trebuiesti internat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stiam ca Olescu este ADMMIN! Cumva ai preluat blogul? Nu stiam ca esti coordonator restrictiv de opinii!

   Ștergere
 51. SMG=primar de comună sub 3000 locuitori!
  Câta umilință!

  RăspundețiȘtergere
 52. Haideti sa ne mutam in Camera Deputatilor.Deja Proiectul Legii Salarizarii unitare este inregistrat cu nr.PLx209/23.05.2017 si repartizat la comisii pentru aviz, T.29.05.2017 iar pentru Raport are T.06.06.2017.
  Cam pe repede inainte..!

  RăspundețiȘtergere
 53. Cornel,
  noi nu suntem securisti ...nici eu, luptam pt drepturi legale la pensie, avem pensii si mici ambitii personale diferite, dar ne uneste casta!
  Nu ne intereseaza pamfletele...avem si frictiuni si contre, dar tu nu le-ai spus colegilor ca ai fost cadru militar, doar 6 2/3 ani (atat) si, dupa accidentul nefericit, de pe la 30 ani, nu ai nici macar o luna muncita, pe cartea de munca!
  Boem, un fel de Cioran, acum, la apus vrei pensie mai mare, in conditiile in care ai 1000 lei!...pt 6 ani si 8 luni reali + 2 scl mil +1 an si 4 luni armata= 10 ani efectivi si 16 (zici tu) cumulati!
  Cand vrei sa primesti ceva ... gandeste-te ce ai si dat! Ai titlu special pe un blog...asa ca poti scrie orice acolo...noi o sa citim!
  Poti protesta singur in haine de dac liber, cu parul valvoi, barba monahala, slapi, steag tricolor f. mare si cu un bat de 4m!
  Recunoasteti personajul? Dacul liber!
  Cezar Avramuta II!
  Nu o scriu cu rautate...nu am nimic cu tine si kiar te compatinesc dar sunt si obiectiv! Sper sa intelegi asta si ca daca munceai de 3 X mai mult aveai si pensia de 3X mai mare, cel putin!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ha...
   Ce tarziu reactionezi m_Ale ...!

   Ștergere
  2. ...am mai scris asta ..acum cateva zile! Dar, ca sa iau lectii de conduita de la un plutonier si ala fara stagiu complet, mi se incinge procesorul!
   Hai, te las...iar vii, iar te las, dar pana can?
   Si m-a enervat rau indemnurile alea idioate...iesiti, mergeti...etc! dar, tu, ma neica nimeni in drum? Deci pluto neterminat da sfaturi colonelului! Doamne pazeste!

   Ștergere
  3. Hai, las-o moarta cu stilul tau politienesc, in lipsa unui creier dotat! Vechimea mea militara de 13 ani 6 luni si 6 zile, plus alte drepturi pana la 16 ani si ceva, mi-au fost intrerupte de boli capatate ca am muncit in conditii grele, in timpul serviciului, nu de trantor de birou cu aere de intelectual! Ce te indreptateste pe tine sa-mi ceri socoteala ca sunt bolnav si n-am vechime? Esti cumva medic, sef de Comisie medicala, cenzor sau pandar bagator de seama platit sa faci inchizitie pe seama celor napastuiti? Ai impresia ca am boli care n-au fost verificate in spitalele militare din Bucuresti, Galati, Focsani, Craiova, Iasi, Constanta si civile din mai toate orasele mari ale tarii si pentru care am docuente la dosarul meu de invaliditate, dar si acasa in copii si original? Ce voiai, ingamfatule, sa muncesc bolnav sa-mi fac vechime ca asa vrea soricelul de birou, Mares, care in afara de creion si radiera n-a pus mana pe tehnica de lupta sau sa aiba iesiri in poligoane si economia nationala? Esti de o ipocrizie monstruoasa facadu-ti de lucru pe bloguri, desi nu ai nici un interes sau tinta ca ai fi frustat de ceva, decat sa bagi batul prin gard sau sa te guduri ca un catel pe langa admin sa te mai bage cu cate ceva in seama, dar bag seama ca domnia sa are mai multe treburi serioase de facut decat sa bage in seama totii cateii care se gudura invartind coada pe aici, doar doar le va pica un colac in coada imbarligata! Poti sa stai jos sa nu faci varice...esofagiene de la drojdia americana din care iti alimentezi curajul cu inghitituri dese si adanci! Eu miros wyski-ul pana si prin tastatura calculatorului de la cei care ii pupa drojdia de la fundul sticlei! Nu mai ai treaba pe la mosiile tale paraginite din vagaunile Patriei, de la Miami sau America Latina sa ne racoresti nitel? Incet, incet devii ridicol prin interventii fara substanta si mai mult dovedind o slugareala umila fata de cei mai capabili decat tine! Apropo; Ai fost vreo data capabil de ceva in viata, in afara de a avea drepturi servit pe tava cu generozitate de la Armata pentru NIMIC?

   Ștergere
  4. Plutonier de circumstanta,
   Nu esti in masura nici morala si nici dpv profesional sa judeci pe nimeni atat timp cat ai frecat menta si ai crezut ca esti inzestrat ca jurnalist de cartier!
   Acum eu ce sa iti zic?
   Mananca asa zisele pamflete dar nu mai oracai pe aici ca esti copil sarman cand tu ai fost un moldav puturos si boem!
   Si nu cred ca ti-a cazut in cap lignit ci turba!

   PS-ai fost rugat insistent sa nu mai scrii precum prin WC din gara...
   În fapt nu ai vrut sa muncesti nimic si acum umpli spatiul cu prostii si cuvinte triviale despre oameni pe care nu îi cunosti! Si ca sa fiu aplicat dau un ex. Botos...trancaneai ca un retardat ca este analfabet, pana ti-am atras atentia ca a fost Procuror General, sef DIM si DGIA! Nu iti dai seama amaratule de comicul de situatie, tu plt. celalalt...
   Gata...cred ca am scris destul si tu trebuie sa demonstrezi ca nu a fost turba de vina!
   Sanatate...

   Ștergere
  5. Mi-e jena sa conversez cu un neispravit ca tine, lipsit de moralitate, cultura, bun simt si inteligenta! Lovesti in moldoveni, nestiind macar despre tine ce ai putea fi! Lovesti in subofiteri, neavand caracter si neridicandu-te la nivelul macar a unui soldat neinstruit! Faci de ras ordinul mandru si brav al ofiterilor printr-un libaj grosier si grotesc! Chiar crezi ca ofiterii sunt mandrii de ispravile si bravadele tale caraghiase in care te preocupa grija celorlalti si bagand batul prin garduri? De onoare nici nu poate fi vorba, din moment ce lovesti grosier in categorii militare, precum un grof pe mosie, sau zonale, precum Moldova, in care locuiesc si toate categoriile de militari, nu numai subofiteri! Halal de gradele care tocmai le-ai pangarit valoarea!

   Ștergere

 54. Mos Alecu @Ion Brandiburg... La : "... pe noi ,pensionarii,ne mai ajuta cu ceva " fidelitatea"?" . Pe militarii pensionari nu ! (Incluzind aici si pe jandarmi , pompieri , cei de la ISU... , "servicii") ..... Chiar daca s-ar reformula amendamentul si s-ar prevedea si o "includere" , in SF la militari , a unui oarecare "spor" ad-hoc de 20% din SF , tot nu s-ar reflecta in pensii ... Acel "spor" n-ar insemna MAJORAREA SF asa cum este ea prevazuta in art.60/l.223/2015 ...

  Mos Alecu @Gigi Urse... La : "Oare de ce se refera si la personalul militar ?????" . Pentru ca au crezut ca si PERSONALUL MILITAR a beneficiat de acel spor ... Vedeti ca o aceeasi prostie este si in continuarea amendamentului : "in situatia in care PERSONALUL MILITAR ... beneficiaza de cuantumul sporului de fidelitate inclus in solda de functie/...." . Dar PERSONALUL MILITAR nu a avut niciodata acel spor , deci nu are cum sa-l aiba inclus in solda de functie ........................ La : "...Olguta a spus ca de la 01.07 vor fi unele cresteri la militari, mai mari ca la politisti.... " . Da ! Iar acea zicere era materializata in cresterea de 20% a SF la militari fata de numai 5% la politisti (in forma neamendata a proiectului) ... Acum , asa cum am mai semnalat , s-a dus dracului promisiunea sau intentia Olgutei ... "Iezact" ca la Radio Erevan : "vor creste cu 20% ... dar nu soldele militarilor (care sint mai mici) , ci tot salariile politistilor (care si-asa sint mai mari) !"

  Mos Alecu

  La inceperea "facerii" legii se spunea ca este necesara o micsorare (spre eliminare) a diferentelor intre soldele militarilor si salariile politistilor ...
  Treaba care se facea prin majorarea diferentiata din iul.2017. ..
  Acum , prin amendamentul cu sporul de fidelitate (aplicabil NUMAI politistilor si celor de la penitenciare) diferentele acelea se vor "perpetua" pina prin 2022...
  De pe blogul lui Mos Alecu
  Mos Alecu

  Cine are (spor de fidelitate) i se mai da !...
  E bine ca celui care nu are (spor de fidelitate) nu i se mai ia... inca !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule sa zicem Valeriu,
   Oare personajul nominalizat de dvoastra are interzis sa posteze aici?
   Sau, efectuati si activitate de PR si Purtator de cuvant? Crede domnia sa ca noi nu putem gandi...macar o ora pe zi?

   Ștergere
  2. Uite cum un gardian public, cu pulan si mucii scurgandu-i-se din bornaul inflacarat de rachiu, face ordine pe blog corecatandu-i pe postatori, asa ca i s-a sculat lui sa se ia de om ca boala de om sanatos! Pana acum, a avut noroc ca nu l-a harachit nimeni intre ocarine, dar inca nu este prea tarziu! Prea tarziu insa ca sa mai fie educat! E usor sa fii badaran corector al altora, mai greu este sa ai caracter...

   Ștergere
 55. Mos Alecu

  La si din cauza unui comenteriu al lui Gigi Urse ...
  La spusele : "Asa cum este formulat amendamentul, s-ar parea ca si militarii activi vor primi spor de fidelitate." , Radio Erevan raspunde : "Asa cum este formulat amendamentul, ESTE SIGUR ca militarii activi NU vor primi spor de fidelitate !" .

  Amendamentul spune ca : ".."in soldele de functie/salariile de functie se include cuantumul sporului de fidelitate de 20% din solda lunara/salariul de baza prevazuta/prevazut de legislatia in vigoare la 31.12.2009" .
  Iar legislatia IN VIGOARE la 31.12.09 prevedea spor de fidelitate NUMAI pentru politisti si cei de la penitenciare ...
  A se vedea og 64/2006 si og 38/2003 comparativ cu l.138/1999 .

  Acel spor de fidelitate a fost "eliminat" prin l.330/2009 ... dar cei care , la 31.12.09 , il aveau , l-au avut (in salariu) in continuare (in masura in care nu au fost mutati pe alte functii) ...
  In prezent exista politisti si "penitenciaristi" care inca au (in salarii) 5% ,10% , 15% sau 20% din salariul de baza (SF+SG+SM+IC+Gr+ID) ...
  Cei care au fost mutati pe alte functii , precum si cei "nou aparuti" in sistem , dupa 01.01.10 , nu au un astfel de spor ... Pentru toti acestia (care au spor mai mic sau nu au deloc...) Coarna si sindicatele penitenciaristilor au obtinut "reparatia" ... adica (inca) o marire a salariilor lor si-asa mai mari decit ale militarilor ...
  Cum militarii nu au sindicate , si nu au nici "minister tutelar" care sa-i apere ... soldele lor ramin "in stand-by" ...

  Mos Alecu @Socrate Toma... La : "..pentru a nu se actualiza pensiile de la 1 iulie 2017 ... a introdus smecheria cu sporul de fidelitate . " . Posibil ... dar nu cred ! Cred ca au cedat "cererilor" lui Coarna ... si au redus cheltuielile astfel crescute prin eliminarea militarilor de la majorarile din iul.2017 ... .......... La : "Nu stiu daca si miliatarii au beneficiat de acest spor ( poate fi acela de confidentialitate ?)" . Nu ! A se vedea og 64/2006 si og 38/2003 comparativ cu l.138/1999 . Sporul de confidentialitate este altceva ... si-l prinesc toti (si militari si politisti si cei de la penitenciare ) . A se vedea og 19/2006 si l.444/2006 ...

  Mos Alecu
  23 ore ·

  Pe bune ... totusi Coarna a obtinut o victorie : de la 01.07.17 toti politistii si cei din penitenciare vor avea solda de functie majorata cu 20% (spor de fidelitate) din solda lunara din dec.2009 (SF+SG+SM+Gr+IC+ID+"Sporuri") ...

  Numai ei !
  Ceilalti , adica militarii , neavind (in dec.2009... si niciodata) spor de fidelitate ... nu vor avea nici un fel de modificare a soldelor de la 01.07.17 ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un pdv de Guru, cu g,....si atat!
   Eu zic ca 10-15-20% se va aplica intregului SNApOPS activ si va inlocui definitiv OMM, aplicat la pensie!
   Timpul va lamuri dilema...

   Ștergere
  2. Mai usor. Zici ca "olitistii si cei din penitenciare vor avea solda de functie majorata cu 20% (spor de fidelitate) din solda lunara din dec.2009". O fi. Numai ca cei nominalizati de tine, NU beneficiaza de solda, Ci de salarii, fiind functionari civili.

   Mai tempereaza-te, chiar nu ne intereseaza emanatiile casieresti ale lui Alecu ala!

   Ștergere
 56. Daca nu stii de ce vorbesti? Politistii si cei de la penitenciare au salarii, nu solde. Solde au numai militarii.Legea se refera si la militari ca vor primi sporul de fidelitate, adica acel spor se include si in solde, nu numai in salarii.

  RăspundețiȘtergere
 57. Am gasit solutia pentru majorari salariale la MApN;. Domnul Coarna sa fie detasat la Ministerul Apararii pe o functie de Colonel la Directia Financiara sau Juridica si sunt convins ca se va bate pentru drepturile militarilor, chiar si ale ...generalilor !

  RăspundețiȘtergere
 58. Ati vazut ca senatorii au fost setati sa voteze impotriva la toate amendamentele. De fapt ei nici macar nu ascultau amendamentele si nici nu citeau macar amendamentele ci reactionau numai la semnalul care anunta votul amendamentului si apasau pe butonul "NU" ,ca robotii, asa cum au fost programati,sa nu aprobe nici un amendament. Daca urmariti https://www.senat.ro/Live.aspx sedinta senatului din 23.05.2017,incepand cu momentul 1.41.32 din video, cand senatorul Falcoi a propus un amendament cu privire la o exprimare pur gramaticala, pe care comisia de munca o scrisese gresit in raport, senatorii, care nici macar nu ascultau ce zice dl. Falcoi, fiind setati pe NU la amendamente, au votat initial NU,(63 voturi) presedintele sedintei, vazand rezultatul votului si nefacandu-l cunoscut salii, a adus precizarea ca lucrul sesizat a fost schimbat de comisie si a cerut reluarea votului, care de date aceasta, a fost DA, pe acelasi amendament Deci e clar ca senatorii nici nu stiau ce voteaza. Daca stiau ce voteaza, daca ascultau cu atentie puteau sa voteze da si sa fie indreptata din prima votare greseala gramaticala. Stiau doar atat: e amendament, votam NU.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Kostas,
   Politica poate fi si meserie si stiinta!
   Dar, nu poti face politica cu cei mai puturosi si hoti oameni ai unei societati! Exceptiile nu fac decat sa intareasca regula, prin simpla formalitate ca fiind exceptii se admite si regula!

   Ștergere
 59. Ce cf de functie are seful SMG ?
  Probabil 4,35.
  Vreti sa i-l ridicati ?
  Faceti un calcul, punand 40% pt continuitate, 25% pt cifru, 10% pt radiati, adaugati specialit de calsa, spor pt fidelitate, spor pt doctorat, pt lucrari de exceptie, etc.
  O sa va dea undeva la 10.000 de euro +-2000 de euro.
  Stati linistiti ca i-a facut calculul, fratila, specialistul in salarizare,si omu-i multumit. Nu vedeti ca nu se agita.
  Va consumati degeaba energiile: electrica si magnetica a inimii. Riscati sa vi se modifice ADN-ul.
  Diferenta si una foarte importanta intre comanda UM si sefii de birouri se va prin sporul de 40% pt continuitate, prin indemnizatia de comanda si partial prin sporul pt lucrari de exceptie.
  Cei care sunt in activitate, daca vor salarii mari , trebuie sa mearga sa comande structuri militare, nu sa frece scaunele sau sa plimbe mapele, prin birouri, sectii sau directii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 40% pt continuitate, se da celor care si asigura continuitatea, adica numarele 1-3 si doar pt fractie de zile cand asigura real (Wek, sarbatori legale!

   Ștergere
 60. Spunea cineva, ca nu se face actualizarea la pensionari, pana se rezolva fiscalitatea, la cei din activitate, ca nu care cumva, pensionarul sa-l depseasca pe activ.
  Un mare neadevar. Drepturile salariale care vor intra in vigoare la 01/07/2017 vor crea o mare diferenta intre cei de dinainte de 1 iule si cei dupa 1 iuli, ceva de genul faptului care s-a intamplat la MApN in decembrie 2006 cand au crescut : indemnizatia de comanda, s-a introdus sporul de confidentialitate, etc.
  Cu cat ai iesit la pensie mai devreme de 01/07/2017 cu atat vei avea o pensie mai mica, decat activul, raportat la functia similara.
  Oricum forma legii salarizarii, iesita din Senat, se va modifica in Camera Deputatilor si mai mult decat atat, puneti-va intrebarea daca iohannis o promulga.
  Cred ca va fi un circ de toata frumusetea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehno
   Acel cineva este rod sl gandirii Scolii ardelene.
   Nu am mari asteptari de ka CD.
   Si daca KWI nu o promulga din prima ce? O ia din a 2a, o mai freaca la CCR si degeaba...kegea este apanajul Parlamentului!

   Ștergere
 61. In aceste zile putem trimite propuneri la deputaii din Comisia Juridica si Comisia pentru Buget; numai aceste comisii au fost desemnate pentru Aviz si au termen 29 mai, eventual si la Comisia pentru Munca avand termen depunere Raport 06.06.2017...!

  RăspundețiȘtergere
 62. Ne batem pentru activi si lor nici nu le pasa.Daca ei s-ar misca ar dispare indiferenta politicienilor de la varful puterii.De la mortii vii din ANCMRR nu asteptam nimic .Astia sunt dependenti de minister.Local,mobilier,grade ,statiuni.Cum naiba sa se puna contra vantului?Dogaru vrea membri.Membri ii aduc cotizatie si procent pentru el si unii din conducerea SCMD.Coarna munceste.In afara de faptul ca se si pricepe este si platit de membri de sindicat.Membrii din sindicatul politistilor cotizeaza pe statul de plata.Nici de la ROMIL nu avem ce astepta.Multa filozofie si in rest apa de ploaie.Multi dintre noi-exceptand noi cei ce conversam pe internet- au asa o lentoare incat dau impresia ca nici nu-i intereseaza ce se intampla.Avem cativa ofiteri membri in Parlament dar din pacate au uitat de unde au plecat iar cei care nu au uitat sunt putini.Discutiile pe care le facem pe aici sunt exact o furtuna intr-un pahar cu apa.Pana nu gasim o solutie care sa dea frisoane conducerii politice a MApN etc vom avea parte numai de necazuri.In opinia mea tot raul pleaca de la conducerea politica a MApN etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce vrei mata, sa refuze activii 20%? Ai refuza?

   Ștergere
 63. Se discuta ca incepand din 2018 toate contributiile sa le plateasca angajatul. La stat acest lucru se va face printr-o compensare ( crestere a brutului) astfel incat angajatul sa nu piarda la net, asa ceva s-a intamplat incepand cu 01/01/2011.
  Cand s-a reflectat compensarea facuta in 2011 in drepturile de pensie a celor iesiti la pensie anterior datei de 01/01/2011 ?
  Dupa 5 ani, incepand cu 2016 ca urmare a recalcularii pensiilor pe legea 223/2015.
  Cand va apare compensarea din 2018 in dreoturile de pensie ?
  Las pe altii sa se pronunte.

  RăspundețiȘtergere
 64. Pt Dl Mares
  Drepturile salariale se raporteaza la zile lucratoare. Continuitatea la domiciliu este 40% si se exercita tot timpul, in zilele lucratoare sporul il ia cdt (probabil ca se coboara pana la nivel MU) pt sarbatorile legale care poate se va plati dublu, daca cdt nu poate sa mai ia sau are alte probleme, lasa sporul la loctiitori si sef st. maj.
  Sa nu mai amintesc ca exista continuitate si in cazarma. Aici sunt ore suplimentare care se platesc separat.
  Oricum, va fi f greu ca sefii de S,J, G, etc sa prinda acest spor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crede-ma ca este cum am zis!
   Exclus alte persoane in afara nr 1-3! Dar nici nu conteaza pt noi.
   Si parca se va trece la zile lucratoare si la noi! Ma insel?

   Ștergere
 65. Dle Olescu, dupa citirea proiectului trimis la Camera Deputatilor, am constatat ca Amendamentele aprobate in Plenul Senatului sunt deja incorporate in forma trimisa Camerei.De interes ar mai fi si urmatoarele articole:
  Art.37.(3) lit.c): Incepand cu 1 ianuarie 2018, soldele de FUNCTIE se majoreaza cu 25% fata de Decembrie 2017
  Art.37.(6): Incepand cu 1 ianuarie 2018, cuantumul sporurilor,MAJORARILOR,indemnizatii
  compensatii,prime...se determina utilizand Solda de FUNCTIE.
  Art.19, ...o majorare a Soldei de FUNCTIE cu 7,5%..?...nu prea inteleg...!
  De vazut si Art.27, Art.89 si Art.90. Poate merita sa fie comentate.

  RăspundețiȘtergere
 66. Cei care am fost in comanda unor structuri militare, am bagat la greu continuitate, mai ales in cazarma, dar si la domiciliu.
  Nu cred ca o sa fim despagubiti prin acest spor.
  Trag totusi nadejde sa ne faca dreptate bunul Dumnezeu cu ceva sanatate in plus, la batranete.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nimic... Ce nu ai luat in activitate nu vei lua acum. Regret!

   Ștergere
 67. Cred ca dau in damblale! Cine e interesat sa citeasca de sus pana jos comentariile. Voi sunteti normali? Sunteti rupti de realitate! Nu sesizati ridicolul in care ne inecam? Kostas a scos in evidenta ce se intampla in parlament. Dar treaba asta o stim de cand avem parlament!!! Nu vreti sa iesim la liman si sa o spunem pe aia dreapta? Ca politic inseamna 2, 3 esaloane mai jos si acestea joaca la o singura voce? V-am atentionat ca avem tinte false. V-am atentionat ca nu vedem padurea din cauza copacilor, v-am atentionat ca va irositi energiile pe nimicuri...ca din cauza unor interese inguste nu vedeti in ce ne afundam. Pacat! Mare pacat! Ar fi cu cine sa lupti dar nu s-a trezit constiinta unui "capitan de osti" sa uneasca aceste energii. Inca nu simte nimeni rusinea ca cineva din zona albastra reuseste sa se impuna si sa obtina mai mult decat zona kaki. Dar, de fapt, cine lupta in zona kaki? Eu nu vad pe nimeni...nici comandant, nici sef, nici nici subordonat...nici nimeni. Toti merg la cacialma. Si sa mai stiti o treaba! Chestia cu pensiile "opresti " a fost gandita la milimetru!!! Va mirati ca nu ies bucurestenii? Pai ei au, majoritatea, ceea ce si-au dorit...nu ies cei din orasele mari...idem. Cei napastuiti sunt imprastiati - isi mai aduna pasurile aici, in viata virtuala!!! Si, in concluzie, vedeti si nu ignorati pozitia civililor... armata e in mare necaz! Nici finantata, nici dotata, nici evidentiata in media...ce asteapta societatea? un dezastru, morti p-afara? un razboi? Cum ne promovam asa avem !!! Inclusiv aici !!!

  RăspundețiȘtergere
 68. @Aici trebuie sa-i dau mare dreptate lui tehnocrat-am ramas singuri si...va fi si mai rau decat acuma!

  RăspundețiȘtergere
 69. Cineva cere sa facem propuneri la"deputatii din....".La naiba.Nu vedeti ca astia isi baga picioarele in propuneri?
  Civili au reusit sa puna pe picioare partide care au clatinat sisteme.Cand spui militar te duci cu gandul la organizare,sistematizare ,tenacitate.Nu vreau sa supar dar nu ma pot abtine sa nu spun ca suntem ca niste muieri.Facem mistocareala,ne dam reciproc la picioare ,ne dam atot stiutori dar in final nu coenstinzam ca purceaua e moarta in cosar.Daca nu ne revizuim atitudinea si nu refacem unitatea de corp vom fi devorati.

  RăspundețiȘtergere
 70. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 71. Multi dintre noi sunt taraie basini dar avem si un asa zis tineret.,tineret multumit pe moment.Fiti multumuti baieti dar nici nu stiti ce va asteapta.Interesul national,capitanul ajuns general politic,paharnicul mai marilor comunisti ,ne-a facut cel mai mare rau posibil cand a publicat pensiile 'gonflate".De acolo ni se trage invidia civililor si atacul presei.Ii urez 'interesului national"multa odihna la beciul domnesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesul national a noscut multe ciuperci in jurul lui.

   Ștergere
 72. @iceparu...unitatea de corp? Ce-i aia? Cat putem fi de natangi!!!

  RăspundețiȘtergere
 73. Puneti boticul la toate fumigenele PSD, puneti boticul la propuneri ale unor parlamentari ai opozitiei, puneti boticul la toti care arunca pocnitori pe bloguri, cadeti in plasa celor ce va duc in derizoriu si uitati prea repede de cei care fac ceva cu adevarat, ca dl. cdor. Vladutoiu.
  Va repet pentru a nu stiu cata oara ... singurul mod de a lovi acesti nemernici din politica romaneasca este ARMA LOR.... POLITICA. Este vital sa ne unim si sa infiintam un partid care in cativa ani sa mature cu ei... Nu ii sperie nimic in afara de PUTERE .
  Daca nu intelegeti asta si continuati cu sperante idioate si sa puneti boticul .... inseamna ca sunteti slabi si va meritati soarta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mijloacele politice nu rezolva problemele. Acum, aici, in Romania! Interesele sunt mai puternice. Suntem un stat cucerit de mafie. Adica, mafiot dupa cum s-a exprimat un asazis "parinte" a lui. Daca un singur exponent al nostru a reusit sa aprinda becul prin iesirea lui in strada, in fata sediului unui partid...ce s-ar fi intamplat daca era urmat de cateva sute din bucurestenii, aia "ghiftuiti"
   !!!

   Ștergere
  2. Da, suntem slabi, de alura: "lasa-ma sa te las", fara curaj, cu gura mare pana la colt, si tare greu de "strunit" in conditiile in care avem haturi diferite

   Ștergere
 74. Micutzule, la opozitie, deocamdata, ne putem plange, sau la Dragnea si Grindeanu direct! Restul sunt doar mumii politice, slugi si dusmani. Nu credeti? Daca aveam prieteni, eram acum rezolvati!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce intelegi prin prieteni? Pile? Furtisaguri? Aranjamente? Nu domnule! Pe lege, legal si constitutional. E vina noastra ca nu am impus respectul pentru armata tarii. Ne-am complacut in tot felul de aranjamente. Ne-am menajat comandantii! Daca ne-a picat ceva am fost multumiti fara sa vedem ce-i in jur. Ce tot plangem ca nu avem dreptul de a ne spune parerea. Chiar daca o spui in strada! La o adica! A iesit unul si l-a paruit! Asa, un pic. Daca iesea o unitate?

   Ștergere
 75. Prieten e cel care iti intelege durerea si te ajuta la greu, te sprijina sa-ti fie bine cand esti neandreptatit! Greu mi-as imagina sa-i dai unui politician o geanta de caltabosi sa voteze pentru noi, desi cazuri s-au mai auzit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Treaba cu caltabosii e rasuflata. chestia cu a intelegerea durerii si ajutorul la greu e prin sms...Trebuie sa fim realisti si mai ancorati in realitate, cea adevarata, nu construita de media aservita.

   Ștergere
  2. Caline, ei te mint ca te ajuta prin sms, ma jur cand o zic! La lg 223/2015 cunosteam o groaza de politiciei si am apelat la ei. Niste mincinosi perversi si n-au miscat un deget! Mi-a trebuit ceva timp sa aflu si sa-i prind cu ocaua mica, dar m-am convins ca e in zadar sa apelezi la ei, fiind sub ordin politic de partid! Altfel isi pierd cascavalul!

   Ștergere
 76. In seara asta a afirmat clar Olguta la Romania tv ca din toamna, pana cel mult in toamna, se va finaliza o Lege a pensiilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu dau sanse pentru legea salarizarii decat 20%. In marja asta crezi ca se mai naste o lege noua pentru pensionari?

   Ștergere
  2. Greu sa pot da o explicatie pe moment, dar ceea ce stiu, de vreo luna, este ca se lucreaza la legile pensiilor-militara si civila, insa in mare secret si departe de ochii si urechile lumii. Ce ma tem eu? Ca din colectivul de redactare vor fi tot aceiasi reprezentanti ai MApN care au lucrat si la Legea salarizarii. PSD nu sunt suparati daca acestia baga restrictii si limite, dat fiind foamea de bani si redictionarea pe Sanatate, Invatamant, etc, dar mai ales catre politisti, care nu au restrictii la greve in strada ca si activii nostrii, frica de ei vazandu-se si in acordarea cu prioritate catre ei a multor avantaje consistente, fata de tagma militara. Nu zic ca n-ar avea intentii serioase si pentru noi, pentru ca in final si politistii si militarii vor avea drepturi aproximativ egale, dar banii fiind limitati ei incearca toate caile posibile sa ne amane cat mai mult posibil momentul actualizarior, macar pana macar la inceputul anului viitor, cu prelungire pana in 2019, dupa ce ne vor manji mai intai cu ceva mai subtirel sa ne mai estompeze elanul iesirilor publice in strada, si astfel sa alimentam opozitia cu motivatii ce sa le aduca avantaje politice electorale. In mod cert, fiind un an cu alegeri locale in multe localitati unde se aleg primari, vor face un efort bugetar sa ne manjeasca cu ceva de la 1 Iulie. Dar, repet, foarte subtire si cu producere de reprosuri si nemultumiri din partea rezervistilor militari! Adminul Olescu a prins niste faze inteligente si de bun simt, foarte bine in coperta recent postata. Analiza domniei sale demonstreaza ca avem o clasa politica sireata si cu nimic ai buna decata a opozitiei: Astia te f...t cu zambetul pe buze, pe furis si parca ancorati cu o ura aparte fata de militari! Cauza? Am mai spus-o: Generalii politici, care mai toti care au avut de-a face cu PSD i-au tradat si i-au pus in situatii foarte grele! Au pierdut prin unii din acestia doua presedintii si chiar guvernari. Sa le dau nume aici nu e nevoie, pentru ca militarii fiind inteligenti ii tin minte pe absolut toti ce au facut sa fie rau tarii, PSD si noua! Traim acum din plin razbunarea PSD pe ei si a carei ponoase le tragem si noi! Adevarul doare, dar altul nu poate fi decat asta, din pacate!

   Ștergere
 77. Un tehnocrat spunea mai sus...adica se milogea:
  "Cei care am fost in comanda unor structuri militare, am bagat la greu continuitate, mai ales in cazarma, dar si la domiciliu.
  Nu cred ca o sa fim despagubiti prin acest spor.
  Trag totusi nadejde sa ne faca dreptate bunul Dumnezeu cu ceva sanatate in plus, la batranete."
  Pai nu va e rusine? Asa puneti voi problema? De sanatatea voastra nu ma leg. Sa o aveti pana la adaci batraneti!

  RăspundețiȘtergere
 78. "Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva." - citat de la subsol. Voi ce faceti?

  RăspundețiȘtergere
 79. Va salut domnilor. Cu parere de rau constat ca bataia de joc la adresa noastra este continua si continuata de clasa politica......Perspective si sperante din partea lor nu avem si chiar nu identific nici o solutie pentru a iesi din acest marasm.....O seara buna tuturor...

  RăspundețiȘtergere
 80. Adio Arme>>Adio mama!.Frunza verde de dudau / o sa fie si mai rau!
  Blogul s-a "cornelizat" , ma retrag!va doresc sanatate si viata lunga, tuturor, chiar si "contracilor" mei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Odihna prinde bine. Pauzele luuuuuuugi si dese, cheia marilor succese! Culca-te cateva luni, iar cand te vei trezi surpriza te va lua pe neasteptate afland cat de mareeee si lungaaaa o ai! Pensia militara. Doreai si altceva?

   Ștergere
 81. OBSERVATORUL MILITAR
  3 ore ·

  Deşi este greu să recunoaştem şi, mai greu, să exprimăm toate dimensiunile şi articulaţiile fenomenului, deranjul recalculării pensiilor de acum câţiva ani a bulversat adânc pe militarii care au trecut, la termen sau anticipat, în rezervă. Nu mai vorbim de şirul de păcăleli la care au fost supuşi cei care au ieşit cu Ordonanţa 7.

  CITITI >>>
  http://presamil.ro/nevoia-de-normalitate/

  @CORNELE , mai fa si tu o pauza, esti agasant, obositor si deranjant, ia-ti o vacanta pentru vara asta in Azore!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multuumesc, Tigrisorule! Zicand ca fiind agasat si obosit de situatiile prin care ai trecut pana acum, chiar luptand pentru noi in direct pe teren, am zis sa te destind cu o gluma buna! Din partea mea intreaga recunostinta si mii de multumiri! Trec cu vederea anumite aspecte punitive, dar nu le cataloghez ca fiind rautacioase, ci mai mult ca o refulare pe ceva, sau cineva, pentru esecul actiunilor din Parlament. Eu sunt optimist si ne mai acordam o sansa de reusita in Camera Defutatilor! Acum ne vom da seama care dintre cele doua detine suprematia in inteligenta practica si devotament fata de militari! Pe Senat l-am notat cu calificativul insuficient. Tradus matematic ar fi intre nota 3 si 4. Daca le dadeam nota 2, nu le-ar mai fi dat sefele de aragaz portia de branza Feta incalzita in cuptorul cu microunde, la notele 3 si 4 mai au sansa sa le prinda si cu amantii in pat...

   Ștergere
  2. De raie mai scapi cu o baie de lesie dar...

   Ștergere
 82. https://plano10.files.wordpress.com/2017/05/17l111fs.pdf

  incepand cu pagina 119

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Sadoveanu si Tribunul-2 in 1" nu intelege nimic si-i da ca berbecul inainte!

   Ștergere
 83. Multi dintre noi sunt taraie basini dar avem si un asa zis tineret.,tineret multumit pe moment.Fiti multumuti baieti dar nici nu stiti ce va asteapta.Interesul national,capitanul ajuns general politic,paharnicul mai marilor comunisti ,ne-a facut cel mai mare rau posibil cand a publicat pensiile 'gonflate".De acolo ni se trage invidia civililor si atacul presei.Ii urez 'interesului national"multa odihna la beciul domnesc.

  RăspundețiȘtergere
 84. Cateva victorii din LSU!
  Cf. Anexa VI, Cap I, seful SMG a reusit pana la urma sa obtina coeficientul de 4,35 ...si nu a fost usor!
  Cap II, Sectiunea II, art 1 este mortala!
  Art 7 este naucitor prin alin. 3...solda de grad se actualizeaza odata cu salariul minim brut pe tara, prin HG!
  Art. 19 acorda un spor de 7,5%, pt prerogative constitutionale de aparare!!!
  Art. 23 adauga un spor de 12,5% pentru structuri centrale si comandamente NATO si UE din Teritoriu National!
  Art. 28 scade coeficientii de specialist de clasa, pana la cel mult 7'5%
  Art 9 daca ai motocicleta in dotare...inca un spor 5-25%, dar sa te plimbi in Wek si sarbatori legale, obligatoriu!
  Art. 83- prevederile referitoare la CASS nu se aplica in SNApOPS!?
  Art. 84..control fi preventiv, cel cu stampila, spor de 10%
  Art. 88-Zilele lucrate in wek si sarbatori legale + 100% din SF, proportional cu orele lucrate...urmeaza niste principii de calcul, dar important este ca aceste zile nu se compenseaza cu repaus ci se platesc! BINGO!
  Art. 92-dreptate deplina...profesorii militari pot alege sistemul de plata idem medicii militari, dar pensia nu se va calcula la aceste venituri! BINGO cu recul!
  ...mai este si cel pt continuitatea prerogativelor conducerii de 40%, cam incalcit, oricum doar pt nr. 1-3 si, zic eu, proportional cu serviciile de wek si sarbatori legale!

  RăspundețiȘtergere
 85. Pentru toti militarii pensionati : cititi cu atentie art 37, lit. a, pct b si c. din Legea salarizarii aprobata de Senat. Introducerea sporului de fidelitate de 20 % in solda de functie reprezinta o majorare a acesteia si in consecinta pensiile militare se majoreaza automat in baza L 223 / 2015. Scrie ff clar la pct c faptul ca avem o majorare stipulata in legea salarizarii aprobata de Senat

  RăspundețiȘtergere
 86. eu cred ca am gasit solutia simpla si eficace
  atunci cand vad postare "cornelius ifrim si obligatoriu flavius:)"rulez pagina pe repede inainte .este foarte simplu: daca vrea sa "se citeasca" nu are decat sa isi scrie......el centreaza el da cu capul
  eu raman cu rularea paginii rapid atunci cand vad "flavius"......cica are grija de sotie si o iubeste dar fiecare secunda o petrece pe bloguri si FB
  De 2-3 zile vreau sa spun asa ceva si m-am abtinut,dar acum rabufnesc!! ramai dreak la onesti acolo diliule
  @olescu.Nu este atac la persoana este doar o constatare.Cand un nebun e nebun doar constati starea de fapt...si atat!!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!