miercuri, 3 mai 2017

Proiectul legii salarizării inițiat de gruparea politică PSD-ALDE, sfidează demnitatea militarilor! Șeful S.M.G. este situat în aceeași treaptă de salarizare cu maneliștii și cu mânuitorii de păpuși-marionetă! Comandanții de unități și de mari unități situați în trepte de salarizare inferioare celor în care sunt încadrați clovnii si alți artiști de circ!

Mai jos avem numele inițiatorilor proiectului de Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice - înregistrat la Senat cu nr. B161/2017. Printre initiatori apar si nume precum al presedintelui Senatului, al presedintelui Camerei Deputatilor, al ministrului apararii, al ministrului de interne sau al ministrului muncii. Precum si nume ale parlamentarilor din comisiile de apărare, despre care observăm că apără ceva, dar în niciun caz interesele armatei, ci exclusiv interesele propriilor partide. 

Din proiect rezultă în afară de faptul că inițiatorii nu au loc sub soare din cauza personalului militar în rezervă/retragere (Art. 40), și faptul că aceiași inițiatori apreciază activitatea și importanța unui șef S.M.G. care conduce  realmente toate operațiunile militare ale României la război, respectiv forțe armate active si in rezerva, din toate ministerele si care însumeaza cca. 500 000 de membri, ca fiind similară cu a unui solist vocal (care poate fi la fel de bine și Florin Salam sau ) sau cu a unui mânuitor de păpuși-marionetă.Încurajăm în continuare personalul militar să își exprime opiniile/propunerile/criticile/sugestiile/cerințele, în mod deschis pe site-ul Senatului, asupra proiectului de lege. Pașii de urmat pentru transmiterea opiniilor, au fost explicați în materialul din data de 27.04.2017

Continuăm să prezentăm opiniile, sugestiile, criticile și cerințele personalului militar privind prevederile proiectului de Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice - înregistrat la Senat cu nr. B161/2017. Spre disperarea "aparatul de partid și de stat", care consideră de ani buni de zile că armata reprezintă doar o nicovală în care trebuie să lovească toți!

***
Extras opinia nr. 167: "Va rog sa apreciati daca este corect si echitabil! SEF STAT MAJOR GENERAL - coeficient 4,35, pe aceeasi treapta cu dirijor, scenograf, solist vocal, si culmea cu manuitor papusi-marionete, toti cu acelasi coeficient 4,35 (pag 56 draft). Seful S.M.G. este "dirijor", dar el dirijeaza armata Romaniei, nu papusi si marionete si are scoala multa in comparatie cu un primar de localitate (5000 locuitori) cu coeficient 4,50. COLONEL (comandanti de unitati si mari unitati) coeficient 2,32-2,74 pe aceeasi treapta cu sculptor papusi (pag. 56), sufleor (pag. 57) etc., toti cu un coeficient de 2,74, dar cu o treapta mai jos ca un artist circ coeficient 2,91 (pag. 58) sau un manuitor papusi (altul) coeficient 3,37 (pag 58)".

Extras opinia nr. 144: "Seful SMG sa aiba coeficient de ierarhizare de cel putin 7. El este membru de drept al C.SA.T. si militarul cu rangul cel mai inalt. Pentru militari el este COMANDANTUL! Seful SMG nu poate fi echivalentul directorilor serviciilor sau a altor departamente!"  


NOI OPINII TRANSMISE SENATULUI

In dezbatere se afla un proiect de lege care vizeaza salarizarea, nu legea pensiilor, fratilor! Aia a fost aprobata, exista! Maine veti da o alta lege care o anuleaza pe asta! Mai exista siguranta in tara asta? Prin prevederile Art. 40 incalcati drepturile de pensie ale personalului militar.Un drept pe care eu l-am castigat pt. ca eu am iesit la pensie in baza acestei legi. Legea in care scrie, clar- "(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de functie al militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special,..." Despre ce vorbim? Consider ca este bataie de joc la adresa noastra.
***
Va solicit,sprijin efectiv si urgent, prin toate mijloacele si caile avute la dispozitie de institutia dvs., pentru a contribui la eliminarea starii de discriminare si de încalcare a drepturilor fundamentale ale omului, exercitate de statul român asupra militarilor români,sa scoateti,din continutul proiectului Legii cu nr.B161/2017, art. 40 . In urma acestor deviatii ale statului român de la principiile statului de drept, eu- "Militar Veteran" în rezerva, sunt ignorat complet atât ca militar, cât si ca cetatean, iar prin modul de procedura a statului român, intru nu doar într-o stare de discriminare, ci si într-o situatie care prezinta suficiente elemente de persecutie atât sociala, cât si politica. Exista în acest sens, un element deosebit de relevant despre situatia de discriminare legislativa si socio-profesionala produsa militarilor români în rezerva si în retragere: "pacaleala legislativa", art.40 din proiectul Legii cu nr.B161/2017, suspendarea actualizarii pensiilor militare pana in anul 2022 ! 1.De ce aceasta campanie de etichetare a pensiilor pe care legal le-am obtinut ca fiind pensii „speciale” ? MILITARII AU PENSII MILITARE DE SERVICIU. 2.De ce se revizuiesc acum rezultatele activitatii si a efortului pe care noi le-am depus sub Drapel ? 3.Oastea tari,militari activi si rezervisti,veterani de razboi si veterani T.O.sunt supusi unor represiuni financiare injuste, comise în forma calificata si continuata de autoritatile puterii legislative, executive si judecatoresti. Au fost emise, fara justa logica juridica, acte normative care intra în contradictie unele cu altele, formînd o legislatie stufoasa, care limiteaza, pe zi ce trece, drepturile militarilor. În fond, militarii nostri sînt buni numai pentru a muri în lupta prin Afganistan,Bosnia, Kosovo,Irak,etc. iar cînd este vorba de obligatiile statului fata de acestia, toata lumea se face ca ploua, inclusiv seful statului. 4.Neplata soldelor, pensiilor la nivel european, într-un stat care are suficiente resurse materiale si bogatie publica, neglijarea acordarii drepturilor de hrana, etc., fondul de salarii si pensii fiind diminuat in favoarea altor articole bugetare. 5.Crima cea mai grava este discriminarea continua a militarilor nostri fata de profesiuni civile fara riscuri, care aduc si avantaje materiale, cum ar fi de exemplu magistratii si functionarii guvernamentali, dar mai ales fata de militarii din celelalte state din Europa si NATO. 6.Sa i se dea Militarului ce este al Militarului, sa se achite imediat si fara alte formalitati soldele si pensiile restante ale militarilor, sa fie actualizate la zi, calculate de la data aderarii României la NATO, fara nici o cerere prealabila, ca un drept sacru pentru munca prestata în folosul statului. 5. Camarazi,fiti solidari, atat in lupta cat si la pace,cereti sa fiti liberi, demni, onorati si respectati! Data: 02.05.2017 Cu deosebita consideratie si speranta,
COLONEL"VETERAN"(rez.) FANEL IANCU

 ***

EXPUNERE DE MOTIVE 1.Ca urmare a unei directive europene, exista sindicate ale militarilor activi in toate tarile membre UE si majoitatea statelor NATO, mai putin in Romania care refuza in mod stalinist sa se conformeze. In Romania exista doar un sindicat al rezervistilor (SCMD) intemeiat pe riscul lor de catre un numar de rezervisti, proveniti din toate structurile care tin de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. 2.Consider ca articolul 40 intitulat „Pensiile speciale” nu are nici o legatura cu obiectivul declarat al Legii salarizarii unitare si nici cu PENSIILE MILITARE DE STAT. De asemenea observ ca sub pretextul suspendarii temporare, se anuleaza pentru sute de mii de cetateni, in varsta, un drept patrimonial, constitutional dobandit, deoarece, in intervalul de timp prevazut pentru suspendare (6 ani) la care se adauga acela de 2 ani pentru alinierea retroactiva, majoritatea beneficiarilor vor deceda, dreptul disparand odata cu decesul persoanei. Cu alte cuvinte, este vorba despre un alt genocid programat de PSD + aliati diferit de cel practicat de guvernarea Basescu-Boc in anii 2009-2012 care este mult mai SUBTIL si mult mai CINIC. 3.SI MAI CONSIDER CA TININD CONT DE TOATE NORMELE DE DREPT CIVIL ori CONSTITUTIONAL INTERN UN ARTICOL AL UNEI LEGI NU POATE DESFIINTA CONCOMITENT 6 LEGI ORGANICE CU SCOP SI BENEFICIARI DIFERITI (LEGILE 94/1992, 303/2004, 7/2006, 96/2006, 216/2015, 223/2015). 4. Acest atentat la viata si drepturile fundamentale ale cetatenilor(inclusiv ale rezervistilor militari) nu ar fi fost posibil daca institutiile Romaniei si in primul rind PARLAMENTUL ROMANIEI (votat si da catre mine dupa 1989)si-ar fi facut datoria fata de experimentul care a precedat actuala initiativa legislativa, adica fata de OUG nr. 57/2015 privind salarizarea pe 2016, in care s-a inserat drept Art. 40 o neconstitutionala ordonanta care a desfiintat practic Legea organica nr. 223/2015. Faptul ca in ambele initiative legislative, articolul incriminat poarta nr. 40, nu este o coincidenta ci o dovada a PERFIDIEI primilor initiatori si apoi a CINISMULUI actualilor guvernatori care o vor pune in aplicare sub o forma si mai nociva.
SOLICITARI 1. Cind Parlamentul Romaniei va initia o lege europeana si euroatlantica care sa permita si militarilor activi din MApN sa aiba sindicat ? 2.Solicit Senatului Romaniei raspuns in scris la expunerea mea de motive in termenul legal de 30 de zile. In caz contrar, ma voi adresa tuturor Comisiilor Europene de specialitate si Curtilor Europene de Justitie, denuntand atacul la drepturile omului care se deruleaza in Romania si la faptul ca legile nu sunt respectate chiar de catre cei care le legifereaza . 3.Cand veti face propuneri de modificare si completare a actelor normative interne ale caror dispozitii nu sunt concordante cu cele ale actelor internationale la care Romania este parte sau nu asigura compatibilitatea cu dreptul comunitar ori se afla in contradictie cu jurisprudenta C.E.D.O. ? 4. Cind veti DA solutii legislative astfel incit acestea sa prezinte suplete pentru a realiza îmbinarea caracterului de stabilitate a reglementarii cu cerintele de perspectiva ale dezvoltarii sociale si care sa se aplice „ERGA OMNES” si nu doar unora dintre participantii la actiune ?
APEL Pe cale de consecinta propun si cer imperativ militarilor si politistilor activi ori in rezerva, a membrilor de familie si cunostintelor acestora sa nu se lase prostiti de declaratiile si promisiunile perfide ale actualilor guvernanti si sa SUSPENDAM SPRIJINUL ACORDAT DE CATRE NOI ACTUALEI COALITII LA GUVERNARE PANA IN 2022 + inca 2 ani pentru aplicare si desavirsire !

***
Inginer de aeronave cu studii aprofundate de comert exterior si relatii economice internationale, cu o vechime efectiva ca militar de 15 ani, o vechime cumulata realizata in intregime ca militar de 25 de ani, cu doua misiuni permanente in strainatate a caror durata totala a fost de 5 (cinci) ani din care 2 ani am avut statut diplomatic, mi-a fost stabilita prin recalculare conform Legii 223/2015 o “nesimtit de mare” pensie de serviciu pentru limita de varsta in valoare de 1.171 lei. Functia militara la care mi s-a recalculat pensia este cea de maior la maximum (coefficient 4,10) respectiv 810 lei care, la nivelul actual al salariului minim pe economie de 1.450 lei, reprezinta un coefficient de 0,55. In anul 2022, cand voi avea aceeasi pensie dar la un salariu minim pe economie de 2.500 lei, coeficientul va scadea la 0.32 fata de 2.04 cat va fi coeficientul unei functii similare aflata in plata la acel moment, adica, de mai mult de 6 ori mai mica, iar pensia va fi de 2 (doua) ori mai mica decat solda in plata a unui soldat. In ceea ce priveste momentul aplicarii integrale a prevederilor legii, cand se presupune ca art. 60 din legea 223/2015 isi va produce din nou efectele, numai un naiv isi poate inchipui ca puterea de la acea vreme va fi de accord cu cresteri de peste 500% a pensiilor militare. Nu voi analiza si nu voi comenta cauzele si motivatia din spatele deciziei de a amana actualizarea pensiilor militare cu cel putin 5(cinci) ani. Au facut-o alti ofiteri in rezerva pe acest forum. Concluziile unei asemenea analize sunt atat de demoralizatoare la adresa noastra si a viitorului Romaniei si atat de acuzatoare la adresa clasei politice romanesti incat as risca sa nu-mi fie acceptat comentariul. Pentru a remedia aceasta eroare catastrofala, propun urmatoarele. 1. Actualizarea pensiilor militare sa se faca ori de cate ori creste salariul minim brut pe economie care va fi inmultit cu coeficientii de salarizare din Anexa VI. Prima actualizare sa se faca incepand cu 01.07.2017 luindu-se in calcul salariul minim pe economie de atunci (probabil 1.450 lei). 2. Incepand cu prima actualizare sa se limiteze sporurile luate in calcul la 30% din solda functiei de baza. In cazul in care in urma actualizarii pensia rezultata este mai mica decat cea aflata in plata ramane in vigoare pensia aflata in plata. Prin aceasta masura se va elimina macar partial inechitatile dintre militarii iesiti la pensie inainte de 2010 si cei iesiti la pensi dupa aceasta data cand, in loc de a se creste soldele de functie conform legii s-a preferat introducerea unor sporuri si indemnizatii aberante( sporuri de antenna, stress, fidelitate, loialitate, etc) care nu erau luate in calcul la actualizarea pensiilor si care pana in anul 2000 nu erau acordate. Speranta moare ultima si de aceea va rog ca macar in ceasul al 12-lea sa actionati corect fata de militarii romani de dianinte, de acum si de miine. 

240 de comentarii:

 1. Interesant, dar era de asteptat! Senatul intarzie sau blocheaza publicarea opiniilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gata, si-au baut cafeaua. Au inceput sa dea liber.

   Ștergere
 2. Atia uita ca si militarii au familii care vor vota data viitoare , asaca vom fi jumatate de milion care vor tine minte cine a facut atata rau rezervstilor ,sale fie rusine pentru stresul produs atata amar de vreme , Ar fi bine ca sa mergem la parlament sa le strigamcat ne tine gura ,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fac pipi pe votul nostru. Suntem prea putini sa contam. In plus ca s-a instalat o asemenea lehamite printre militari (mai ales printre cei in activitate), incat acestia nu mai voteaza de mult timp, pe nimeni.

   Solutia ta nu este nicidecum cea care sa ne aduca beneficii. Alta este solutia si daca ai fi fost atenta la niste chestii, ar trebui sa stii care este.

   Ștergere
 3. Printre initiatori apar si nume precum al presedintelui Senatului, al presedintelui Camerei Deputatilor, al ministrului apararii, al ministrului de interne sau al ministrului muncii. Precum si nume ale parlamentarilor din comisiile de apărare, despre care observăm că apără ceva, dar în niciun caz interesele armatei, ci exclusiv interesele propriilor partide.

  RăspundețiȘtergere
 4. Asteptam sa vedem un sef SMG..care isi pune gradele pe masa !
  Judecati si condamnati am vazut vreo ..4..daca nu ma insel...!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Se pare ca exemplele concrete si simplu de pus in practica NU SUNT AGREATE ..
  Numa vad cu ex. date din NATO...respectiv ..SUA..UK..Polonia ..de fapt reliefate de Olescu ..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu ti-am spus ca asa este. "Sforarii" NU vor pur si simplu, pensii militare pe stil NATO. Care pe scurt inseamna un coeficient de 2.5%-5% pt. fiecare an in serviciul militar. EXCLUSIV in serviciul militar, fara combinarea/insumarea vechimii in serviciul militar cu vechimea in serviciul civil.

   Motivele pt. care refuza, sunt relativ simple:

   1]. Exemplu. Avem o fatuca de mare stab! A lucrat 16 ani (de al 22 pana la 38 ani ca civila), la firma lu' tata. Adica trecuta la misto, in realitate nu a lucrat nimic! Tata ii face un aranjament si o baga la armata, pt. urmatorii 15 ani (de regula, la alte ministere/similare decat M.Ap.N. care este evitat de fatuci, fiind cam de chinuiala). Ca sa aiba si ea o pensie ... militara. Nu trebuie scoala militara, academii etc. - echivalarea Spiru Haret specializarea "protectia mediului" se face din pix cu o specializare de mare comisar la ordine publica in MAI.

   Si acum vine balciul! Pai daca era intr-o alta armata NATO, aia ii dadeau pensia militara pt. vechimea ei FIX in armata de 15 ani. Pt. cei 16 ani la firma lu' tata, NATO nu da pensii militare, ci sistemul public.

   Revenim in Romania! Ca tata sa isi scoata fata, pac - mutileaza sistemul NATO de pensii, si zice sa ii insumeze odraslei vechimea si sa ii iasa 31 ani: 16 la firma lu' tata + 15 ani la armata. Cu pensie militara pt. ... 31 ani vechime, desi a lucrat doar 15 in armata. Fix cat papagalul cu LM care chiar a lucrat in armata 31 ani continuu.

   2]. Situatie! Pai in NATO nu exista beneficiari de pensii militare, care sa fi activat insa ca functionari civili. In NATO este simplu: pensie militara pt. serviciul militar si atat. Si atunci cum sa agreeze ai nostri sistemul NATO, in conditiile in care 1/2 din pensiile militare dupa legislatia actuala, sunt/vor fi acordate unor functionari civili (politisti, penitenciare). Unde descoperim cu stupoare, mai ales la generatiile de dupa demilitarizarea din anul 2002, ca nu au nicio zi in serviciul militar. Dar au drept de pensie ... militara. Acest fiind si un motiv de IMPOVORARE a bugetului (dublare efectiva) alocat achitarii pensiilor militare.

   Asa ca ai nostri au reusit doar sa mutileze pensiile pe stil NATO, clocind o varianta hibrid dedicata beizadelelor!

   Ștergere
  2. Curat MURDAR coane ..OLESCU!
   Pun si exemplu asta daca nu ai nimic impotriva ...!!
   Si zic sa-l puna mai multi...macar sa VADA CA STIM ...!!

   Ștergere
 6. Induceti lumea in eroare cu titlul dvs. Pai daca aplicati sporurile la salariu de functie, iar asta este valabil si la alti bugetari,ex: magistrtii, o sa ajungeti la salarii mai mari decat cele ale sefului statului si premierului !!!!! Sunteti subiectivi, dar este normal sa va vedeti doar interesele voastre.....greu sa multumesti pe toata lumea !!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, Franz! Discutam de coeficientii ficsi si de grile. Sporuri exista la toate categoriile in legea salarizarii. Acestea nu sunt permanente, fluctueaza, pot f acordate sau nu etc. Reperul corect este doar cel al coeficientilor ficsi.

   Ștergere
 7. @ Traian ...si te pomenesti ca ceilalti ..nu au sporuri care se adauga la indicele baban ..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cititi anexele si o sa vedeti.....pai numai salariu de exceptie, luat in calcul si la pensia militara !!!!, este de 48 % !!!!!!

   Ștergere
  2. @ Traian 3 mai 2017, 10:55. Si eu intreb acelasi lucru! Ce e ala salariu de exceptie? Se acorda cumva si retroactiv?

   Ștergere
 8. Militarii vor beneficia de majorări ale drepturilor băneşti ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a Ordonanţei de Urgenţă 9/2017, în care se regăsesc şi amendamente depuse de Ministerul Apărării Naţionale.

  În forma finală a actului normativ se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea MApN, care se înscriu în demersul preocupărilor constante pentru îmbunătăţirea vieţii militarilor şi îndreptării deficienţelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora, se arată într-un comunicat transmis joi de MApN. Principalul amendament se referă la solda de funcţie, acordată în luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabileşte, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar.
  De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane. Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor băneşti ale militarilor, stabileşte că sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcţiei de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcţie cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.
  De asemenea, începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit a personalului militar creşte cu 50% din cuatumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creşteri care, conform prevederilor OUG 9/2017, ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017. Sursa: De Ce NEWS

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frectii la picior de lemn! Acele 46.500 de persoane sunt predominat soldati/gradati profesionisti, la care se adauga extrem de putini subofiteri/maistri/sublocotenti. Care avea salarii atat de mici, incat era sub minimul pe economie. Normal ca trebuiau ridicati!

   Daca citesti insa intreaga OUG 9/2017, vei constata ca pe de alte parti, aceasta loveste in plin in personalul militar. Ia citeste aici http://r-26500.blogspot.ro/2017/02/atentionarea-nr-2-transmisa-de-armata.html!

   Ștergere
  2. Cred ca nu s-a inteles bine acel amendament introdus prin Legea de aprobare a OUG 9/2017 . Trebuie citit cu atentie si nu trebuie inteles ca se majoreaza soldele de functie ale militarilor , in cazul de fata , ci sporurile , indemnizatiile si alte drepturi care nu sunt incluse in solda functiei de baza , asa cum a este definita de Legea 284/2010 , se calculeaza prin raportare la solda de functie care , atentie (!) ,nu poate fi mai mica decat salariul minim pe economie garantat in plata. Adica , daca un militar are solda de functie mai mica decat salariul minim brut pe economie in plata , garantat , sporurile si alte drepturi salariale se calculeaza prin raportare la valoarea salariului minim brut pe tara care este in valoare de 1450 de lei. Daca nu ar fi asa , se intelege ca toate soldele de functie ale militarilor pana functia corespunzatoare gradului de general locotenent vor fi de 1450 lei . Deci , se intelege ca numai baza de calcul a sporurilor , indemnizatiilor si a altor drepturi se modifica nu si solda de functie pe care este incadrat fiecare militar. Cred ca este o masura buna. A se vedea in acest sens si art. 1 -3 din Lege de aprobare care sunt destul de explicite. Cum inteleg eu aceasta manevra ? Simplu , ca pe o masura de a preveni actualizarea pensiilor militarilor ca urmare a majorarii soldelor de functie ale cadrelor din activitate. Imi pare rau sa zic si alt fel , "vrabia malai viseaza " sa sa "traiasca si denigratorii militarilor din ceva". A se citi cu aceeasi atentie si art. 1 alin.(1) din OUG 9/2017 care in esenta spune ca solda functiei de baza se mentine in perioda 01 martie - 31 dec. 2017 la nivelul acordat pentru luna februarie 2017 . Din acest alineat , in baza amendamentului aprobat prin legea de aprobare a OUG se modifica doar baza de calcul a sporurilor .
   Reproduc mai jos amendamentul respectiv din Legea de aprobare a OUG9/2017 :
   4. La articolul 4 ( din OUG 9/2017) se introduc două noi alineate, alineatele (2)
   şi (3), cu următorul cuprins:
   „(2) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1) (din OUG 9/2017) , începând cu
   luna aprilie 2017, pentru personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici
   cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul
   civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine
   publică şi securitate naţională, sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea
   drepturi specifice acestui domeniu de activitate, acordate proporţional cu
   timpul efectiv lucrat – pe baza pontajelor, şi care nu fac parte, potrivit
   legii, din salariul de bază/salariul funcţiei de bază/solda funcţiei de bază,
   precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare
   neuropsihică sau, după caz, pentru risc şi pericol deosebit, se determină
   prin raportare la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie
   3
   cuvenit, al cărei/cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul
   salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
   (3) Cuantumul drepturilor salariale determinate potrivit alin. (2)
   nu poate fi mai mic decât cel stabilit ca urmare a modalităţii de calcul
   utilizată în luna martie 2017.”

   Ștergere
 9. Stiti ce inseamna aceste majorari ? Recalcularea automata, cu aceiasi data, in baza legii pensiilor militare in vigoare a pensiilor militare ........

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ..e blocata pana in 2022...sau nu cunoasteti ..??

   Ștergere
  2. Este doar o propunere, blocarea.....OUG este in vigoare, produce efecte juridice. Blocarea se refera la legea salarizarii, care nu a fost inca publicata in MO...

   Ștergere
  3. @ Traian 3 mai 2017, 10:57. Esti dus cu pluta? Acele majorari NU reprezinta decat remunerarea cu salariul minim pe economie a 46.500 de persoane, care inainte erau remunerati sub salariul minim pe economie. Cele 46500 persoane sunt predominat soldati/gradati profesionisti, la care se adauga extrem de putini subofiteri/maistri/sublocotenti. Care avea salarii atat de mici, incat era sub minimul pe economie.

   Si TU visezi acum recalculari? Cui? La SGP in rezerva, la sergenti sau sublocotenti in rezerva? Numai la astfel de grade s-ar preta o recalculare, intrucat doar omologilor lor li s-au majorat salariile (la minimul pe economie). Numai ca NU avem SGP, sergenti si sublocotenti in rezerva, pensionati sau cu drept de pensie militara. Ca atare, acea majorare la salariul minim, NU declanseaza niciun efect asupra vreunei pensii.

   Ștergere
  4. Reproduc ce am postat mai sus :
   Cred ca nu s-a inteles bine acel amendament introdus prin Legea de aprobare a OUG 9/2017 . Trebuie citit cu atentie si nu trebuie inteles ca se majoreaza soldele de functie ale militarilor , in cazul de fata , ci sporurile , indemnizatiile si alte drepturi care nu sunt incluse in solda functiei de baza , asa cum a este definita de Legea 284/2010 , se calculeaza prin raportare la solda de functie care , atentie (!) ,nu poate fi mai mica decat salariul minim pe economie garantat in plata. Adica , daca un militar are solda de functie mai mica decat salariul minim brut pe economie in plata , garantat , sporurile si alte drepturi salariale se calculeaza prin raportare la valoarea salariului minim brut pe tara care este in valoare de 1450 de lei. Daca nu ar fi asa , se intelege ca toate soldele de functie ale militarilor pana functia corespunzatoare gradului de general locotenent vor fi de 1450 lei . Deci , se intelege ca numai baza de calcul a sporurilor , indemnizatiilor si a altor drepturi se modifica nu si solda de functie pe care este incadrat fiecare militar. Cred ca este o masura buna. A se vedea in acest sens si art. 1 -3 din Lege de aprobare care sunt destul de explicite. Cum inteleg eu aceasta manevra ? Simplu , ca pe o masura de a preveni actualizarea pensiilor militarilor ca urmare a majorarii soldelor de functie ale cadrelor din activitate. Imi pare rau sa zic si alt fel , "vrabia malai viseaza " sa sa "traiasca si denigratorii militarilor din ceva". A se citi cu aceeasi atentie si art. 1 alin.(1) din OUG 9/2017 care in esenta spune ca solda functiei de baza se mentine in perioda 01 martie - 31 dec. 2017 la nivelul acordat pentru luna februarie 2017 . Din acest alineat , in baza amendamentului aprobat prin legea de aprobare a OUG se modifica doar baza de calcul a sporurilor .
   Reproduc mai jos amendamentul respectiv din Legea de aprobare a OUG9/2017 :
   4. La articolul 4 ( din OUG 9/2017) se introduc două noi alineate, alineatele (2)
   şi (3), cu următorul cuprins:
   „(2) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1) (din OUG 9/2017) , începând cu
   luna aprilie 2017, pentru personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici
   cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul
   civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine
   publică şi securitate naţională, sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea
   drepturi specifice acestui domeniu de activitate, acordate proporţional cu
   timpul efectiv lucrat – pe baza pontajelor, şi care nu fac parte, potrivit
   legii, din salariul de bază/salariul funcţiei de bază/solda funcţiei de bază,
   precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare
   neuropsihică sau, după caz, pentru risc şi pericol deosebit, se determină
   prin raportare la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie
   3
   cuvenit, al cărei/cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul
   salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
   (3) Cuantumul drepturilor salariale determinate potrivit alin. (2)
   nu poate fi mai mic decât cel stabilit ca urmare a modalităţii de calcul
   utilizată în luna martie 2017.”

   Ștergere
 10. Propun ca ministrul apararii si internelor sa aiba coeficientul 5!
  Iar sefii de servicii 4!
  Premierul 5,5 iar Presedintele 6!
  Cred ca pt acestia si asa este mult!
  Presedintii camerelir 5,2 este indestulator!
  Dar ce zic eu, munca voluntara ce are? Ca doar nu au fost obligati sa candideze sau sa accepte functii?
  Eu inca mai cred ca le-a busnit sangele pe nas si gura pt binele romanilor si al tarii! Si atunci de ce sa aiba doar beneficii financiare si materiale?
  Politica mare faci doar daca ai bani...nu ca sa iei bani, de la buget!

  RăspundețiȘtergere
 11. Ei candideaza ei sunt alesi de.....nu zic cine si culmea tot ei se plang,de parca i-ar fi obligat cineva.Ca au cotizat(fara ghilimele) toata lumea stie
  Mai nou nimeni nu mai este suparat pe ponta la psd....daciana sotia este sponsor principal al psd.Din ce bani????(am scris cu litere mici pt ca asa merita).....si e valabil si pt ceilalti

  RăspundețiȘtergere
 12. De coma ... "În perioada în care pensionarul a fost militar în termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei instituţii militare de
  învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică sau siguranţă naţională nu a avut calitatea de militar, astfel cum este definit la art. 3 lit. a) din Legea nr. 223/2015 , cu modificările şi completările ulterioare. Prin urmare, pentru perioadele respective, nu beneficiaază de încadrarea activităţii desfăşurate în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii
  de muncă. Aceasta este una din explicaţiile pentru care în deciziile de recalculare apar perioade încadrate în condiţii normale de
  muncă". http://presamil.ro/ultimul_nr/files/assets/common/downloads/publication.pdf. Asta spune directorul CPS.

  Intrebarea de fond este cine a fost idiotul de jurist sau idiotii de juristi sau alti "creatori de legi" care au redactat Art. 3 lit a). Conform caruia/carora, un soldat/elev/student, inarmat pana in dinti si aflat in toata regula sub juramant militar, cu atributii militare inclusiv la razboi, NU este militar.

  Legat de implicatiile definitiei aceleia de-a'n'boulea si implicatiile privind grupele de munca, aici este si un paradox care sfideaza logica mondiala si universala. Daca (de exemplu) esti elev la aviatie in scoala militara si te dai cu MIG-21, ai conditii normale de munca, dar daca esti sublocotenent/locotenent si te dai cu acelasi MIG-21, ai grupa alte conditii. Daca ai facut pe mecanicul conductor cand erai soldat - ai grupa conditii normale de munca, dar daca ai facut pe mecanicul conductor cand erai SGP/subofiter, ai conditii speciale de munca. Dar activitatile care dau dreptul la incadrarea in grup de munca, sunt aceleasi. Si tot asa ... tra...la...la!

  "Creatorii" unor astfel de bazaconii legislative, ar trebui "incarcerati" macar ca soldati simpli la 1 an si 4 luni, daca nu chiar ca elevi/studenti la 1-5 ani, sa vada pe pielea lor ce "normalitate" este sa fii NEMILITAR, asa cum considera ca ar fi perioadele de stagiu militar si de scoala militara!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anormal si anormali initiatorii acestei prevederi! In anul 3 toti figurau pe functii de Cdt.Pl./similare! Asa era atunci...erau in stare sa ne omoare de cruzi pt propietatea socialista, de grup!

   Ștergere
  2. Asa Maresica, "propietatea. Tu vinzi propietatea de pe strada Furnica din Sinaia(de langa Troita Peles)? Te-am depistat neicusorule...

   Ștergere
  3. *proprietatea...fac penitenta!
   De vandut nu vand nimic, cel putin material!

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai, ca iese ciulama! Eu am zis de grupa de munca si care NU se acorda pt. perioadele de militar in termen si elev/student in scoala militara - intrucat cica nou NU am fost militari in acele perioade, ci probabil balerini, iar tu zici de vechimea in serviciu. Sunt 2 chestii diferite.

   Vezi Art. 3 a) si 3 e). Anii de scoala militara, la fel ca si cei pt. stagiul militar obligatoriu (cine l-a facut), se considera vechime in munca, dar in conditii normale. Adica TU te-ai dat cu elicopterul 4 ani in scoala, ca si cum ai fi lansat avioane de hartie, din moment ce ai CN.

   Legat de ce spui tu, paradoxul cel mai al dracu' este altul. Vechimea dinainte de scoala se pune clar, dar NU asta este paradoxul. Altul este! Daca inainte de scoala militara ai lucrat de exemplu ca sofer la RATB sau ca tractorist 5 ani (si au fost cazuri destule in anumite vremuri), ai si grupa CS pt. cei 5 ani, intrucat soferii si tractoristii au fost in grupa I, adica in CS.

   Morala astora fiind ca un vatman de tramvaie sau un tractorist de la SMA Ciorogarla din grupa CS, au riscat frate nu gluma, fata de elevii de la aviatia care s-au dau cu MIG-ul sau cu elicopterul 4 ani in scoala. Ultimii avand CN pt. perioada de scolarizare, la fel ca si controloarele de bilete de la cinema Scala!

   Ștergere
 15. Sa NU fi furat- noi cu ceva si pe aici https://www.agerpres.ro/politica/2017/05/02/legea-mapn-modificata-de-senat-18-52-39?

  RăspundețiȘtergere
 16. In pauza, stiri de pe alte meridiane! Pe scurt, se apropie momentul de impact in Coreea de Nord.

  1]. Se pregătește ceva! Șeful CIA, mișcare NEANUNȚATĂ pe fondul tensiunilor între SUA şi Coreea de Nord http://www.stiripesurse.ro/se-pregate-te-ceva-eful-cia-mi-care-neanun-ata-pe-fondul-tensiunilor-intre-sua-si-coreea-de-nord_1193902.html

  2]. Beijingul le recomanda cetatenilor chinezi sa plece imediat din Coreea de Nord [http://stirileprotv.ro/stiri/international/beijingul-le-recomanda-cetatenilor-chinezi-sa-plece-imediat-din-coreea-de-nord.html]

  Astea fiind miscari finale, absolut recomandate inainte de impact.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Seful CIA este de catevs zile la Seul!
   US a definitivat sistemul de ap AA a Coreei de Sud!

   Ștergere
  2. Cand marina va baga marsarier ..asteptati-va sa-i plesneasca pe pitici cu ..MOAB...15 bucati ..v-am zis ...!

   Ștergere
  3. Va fi noapte si multa ceata ..eventual ..furtuni si averse ...!!

   Ștergere
  4. Loviturile masate vor fi pe silozuri, capacitati strategice majore, PC, instalatii RdLc sub un bruiaj intens!
   Ekipe sud-coreene sunt deja in raioane cu markeri laser!

   Ștergere
  5. @ CEZAR 3 mai 2017, 17:51. Cu MOAB nu prea ai ce face acolo. Cauta harta cu vederea din satelit a Coreei de Nord. Cu prea putin exceptii, totul este un tinut muntos, plin cu stanci, culoare, masive si multa piatra. Cu 15 MOAB darami cateva stanci si cam ... atat.

   Dupa cum stau lucrurile, nord-coreeni au capabilitatile stategice si operationale sub masivele alea muntoase. Lovesti 10-20-30, iar pe partea ailalta esti lovit cu alte cateva sute sau mii.

   Au vreo 10 000 de piese de artilerie care ating Seul-ul. Ceea ce expui tu, nu functioneaza acolo.

   Ștergere
  6. @ Iulian Mares 3 mai 2017, 18:01. Daca intri pe Google si vezi din satelit harta in relief a Coreei de Nord, este usor de stabilit ca acele capabilitati de care spui tu, se afla sub niste lanturi de masive muntoase. Sub miliarde de tone de stanci, ca sa vorbim pe romaneste. Caz in care loviturile punctuale pe capabilitati, devin ineficiente sau extrem de limitate. Adica chiar daca sunt neutralizate cateva, mereu exista altele cateva sute care ... riposteaza ... la liber. Una tot pica unde trebuie.

   Pe de alta parte, nord-coreeni au cca. 10 000 de piese de artilerie care ating Seul-ul! Pe astea, nu ai cum sa le bruiezi si nici cum sa interceptezi ... obuze.

   Eu ma astept la un cu totul alt scenariu! In timpul loviturilor punctuale americane pe Punggye-ri (centrul lor de testari nucleare - care si asta daca te uiti pe harta cu relieful, este sub un masiv muntos) si pe alte diverse obiective deschise, nord-coreenii vor riposta cu o invazie SIMULTANA a Coreei de Sud. Seul este la numai 60 km de granita, trupele nord-coreene sunt comasate imediat langa granita, ca atare o invazie nord-coreeana masiva cu tancuri si tot tacamul de 7 milioane de combatanti, are succes garantat cel putin pana la adancime de minim 75-100 km.

   Si abia acum apare problema adevarata! NU poti lovi strategic armata nord-coreeana intrata deja in Coreea de Sus, intrucat distrugi si Coreea de Sud.

   Eu zic ca asa joaca Coreea de Nord. Va trece la invazie de la primele lovituri americane asupra obiectivelor sale punctuale, intrand prin invazie sub protectia contra lovituilor strategice. Eu cel putin asa as proceda.

   Mai este un element care nu trebuie neglijat deloc. Noi NU ne pricepem decat foarte limitat la lupta navala, submarine etc. Dar daca masinariile alea vechi asa cum sunt - si au vreo 80 bucati, reactioneaza in momentul invaziei prin lovirea nucleara, de exemplu, a bazelor americane din Japonia? Sau chiar a coastei de vest a USA? Relizezi ce se poate intampla?

   Este greu de apreciat, dar eu NU prea vad deloc un razboi limitat, ci chiar vad un razboi total, cu multiple surprize.

   Mai este si o alta situatie! Coreea de Nord nu prea poate fi lovita nuclear de USA. Dupa cum stim, distrugerile efectele loviturilor nucleare se disperseaza la ... sute de kilometri, de centrul exploziilor. Adica fix peste ... rusi si chinezi. Care nu vor sta cu mainile in san sa fie afectati nucler - chiar daca nu sunt ei tinta directa!

   Vom vedea, dar eu zic ca fi ... sumbru!

   Ștergere
  7. Exclud intrebuintarea mijloacelor CBRN!
   Rusii si kinezii nu si-au masat truoe pt filmari! Trocul s fost facut!
   Markerul laser il pui pr gura de iesire a raketei....si ea nu mai poate fi ibtrebuintata....sistemul energetic trebuie paralizat total!
   Bruiajul Rd pana la B rupe conducerea si ei executa doar ca robotii!
   In fine...vom vedea!
   Oricum, opus strategiei va intra si Japinia!

   Ștergere
  8. Olescule ..tu glumesti ?
   1 lov MOAB = 1 lovitura nucleara de puterea Hirosimei(dar nenucleara )
   Special pentru asta au fost facute..
   ,,Capabilitatile NCoreene aflate sub ...munti ..???..pai ce fac cu ele ca doar nu au cosuri prin munti ...
   Prin loviturile Moab ..le vor ingropa acolo ...pentru vecie cu oameni cu tot ..
   Tot chichirezul ..este ca NCoreea sa fie in imposibilitate de a lansa rachete nucleare...si asta se va obtine in C + 10 minute ..
   Daca totusi vreun adormit cu vreo rampa mobila mai lanseaza ..racheta va fi distrusa deasupra NCorea
   Cum sa mai invadeze SCoreea ..vor fi macelariti ..si asa vor fi ..!!
   Dupa C+10 minute ..cand toate capabilitatile nucleare vor fi lichidate incepe atacul combinat al aviatiei la punct fix+ rachetele de croaziera ...
   In C+40 minute Coreea N..va fi lichidata ....!!

   Ștergere
  9. PS../SUA ..nu va ataca la sol ....cu trupe si tehnica !
   Vor termina treaba SCorea..China ..Rusia...!!

   Ștergere
  10. De submarine ...am mai zis ..
   Toate sunt urmarite fixate ca tinta ..!
   ILa C+1 minut..toate vor fi lovite decisiv ...!
   Altceva ...???

   Ștergere
  11. US si Rusia...nu stiu de Kina, au lovituri volumetrice inca netestate real, in lupta!

   Cezar,
   Conceptul de bunker/siloz este mai complicat ceva...se creaza rezerve de apa, izvor captat, aer se fabrica acolo, hrana...etc
   Categoric trebuie sa existe niste cai de evacuare/absorbtie aer...Ele constituie puncte tari, dar nu inexpugnabile! Da, sodatii US nu vor debarca ca in Normandia....are cine intra...ironic vorbind, unii kiar vor sa-si reduca demografia, sporul anual! Si sunt dispusi!
   Daca va incepe ceva va fi cu totul altfel decat batalia aero-terestra!
   Va fi si un razboi hibrid dus tot de galbejiti...ca Jon nu are okii oblici si mici! ☠ 😃

   Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  15. Olescu, nu-i mai provoca pe Cezar si Mares! Sunt habarnamisti. Baaaaaa, rad civilii de se caca pe ei. Acultati-ma pe mine!

   Ștergere
  16. adi...tactica face B, Cp Bg si D! stiai?
   Ia explica tu , cum se face? ..... KINA...odata, apoi kiar daca as fi cracanat...nu ar trebui sa razi de un defect!

   Ștergere
 17. Nu ma intereseaza drepturile salariale ale Sefului SMG, face parte din angajatii de la stat care-si negociaza drepturile salariale. Sunt in schimb foarte indignat ca nuSi apara drepturile subordonatilor, o obligatie morala , legala si disciplinara a unui sef/comandant.
  Un SGV, subofiter, ofiter, etc. nu-si negociaza drepturile salariale, nu poate legal.
  Din apv daca actualul Sef SMG nu se poate ridica la nivelul functiei, sau nu vrea, ii solicit public demisia. Oricum a trecut mai mult de 60% de cand este si nu va mai fi in varful ietarhiei militare. Poate ca nu este locul lui acolo.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca este sau nu locul lui acolo, putem dicuta dar, ca face parte din categoria celor care-si negociaza solda sau veniturile faci o enorma greseala! Armata este regie autonoma de stat?
   Nu isi negociaza solda, acest lucru este evident, in rest sunt discutii! Personal am cunoscut 4 ekipe si pot avea un pdv din sursa dar, ma tem si eu ca orice om cu scaun la cap ca as putea fi subiectiv!
   Si in definitiv nu asta este scopul nostru...!

   Ștergere
  2. @ tehnocrat 3 mai 2017, 17:15. Niciun militar NU isi negocieaza drepturile salariale. Nici macar INDIVIDUAL ca la multinationale, daramite colectiv .. ca alte institutii cu sindicate. Nici macar seful SMG nu este scutit.

   Aceste este un motiv in plus pentru care trebuie ABROGATA acea blestemata Sectiune a 3-a din L. 80/1995. Iar legile sunt de asa natur, incat in pixul politic sta abrogarea acelei sectiuni.

   Asa ca pana la abrogarea acelei sectiuni, militarii cu seful SMG in frunte, nu sunt decat niste ... obiecte de care se foloseste politicul dupa bunul plac!

   Ștergere
 18. Dl Mares, in ultima perioada de activitate, probabil ca n-ati fost in comanda unor structuri militare. Nu va condamn si nu ma intereseaza pozitia dumbeavoastra. Eu pt subordonatii mei mi-as fi dat si camasa de pe mine. Nu ma interesau consecintele. Si cu camada si fara camasa as fi fost acelasi om.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am fost...kiar daca nu se numea B sau Bg!
   Asta cu camasa...e o poveste banala....
   Pt sustinerea si solucitarea unor drepturi am pus pe unii dubordonati sa fsca raport scris si sa il inaintam! Unii, kuar col. nu au dorit sa scrie ci doar sa vorbeasca!
   Consider ca de la cpt in sus trebuie sa iti rezoovi singur problemele si sa ai curajul sa scrii! Daca nu il ai....esti doar barfitor!
   Nu trebuie sa astepti ca altul sa iti rezolve proboemele ci tu sa te bati!
   Pe acest principiu pagubos...doar 150 au semnat demersul cdor Susanu si cam 180 au avut demnitatea sa scrie Senatului!
   Clar?

   PS...vezi si prezenta la mitinguri!

   Ștergere
 19. N-am suportat nu suport si nici nu voi suporta MITICII De BUCURESTI, nu inteleg prin acest lucru pe cei din zona, ci in primul rand pe cei care s-au raliat la specificul zonei, FARA PRINCIPII si doar dorinta de PARVENIRE indiferent dr nivelul pe scara ierarhiei mulitare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toti am fost militari! Nu am simtit asta kiar deloc! Si am fost si la Cluj si Dej si Bistrita, secretar al unor comisii mari, cat si sef de comisie!
   Nu am timorat oameni, am discutat ofitereste, am adoptat solutii pliate pe situatii cocrete!
   Ca fapt divers...niciodata nu am baut o cafea daca nu aveau toti interlocutorii!
   Intelegi ce am sugerat...daca le lipseau proceduri le ofeream eu prin netul militar! Iar in raportul de dupa misiune nu am evitat solicitarile lor!

   Ștergere
 20. ..........M123
  ART. 1
  În sensul prezentelor norme metodologice, noţiunea de personal militar este cea definită la art. 3 lit. a) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.
  ..........L223:
  Art. 3. -
  În înțelesul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarea semnificație:
  a) militar - cadrul militar, astfel cum este definit de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, soldatul și gradatul profesionist, așa cum sunt definiți de Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, cu modificările și completările ulterioare, militarul angajat pe bază de contract, jandarmul angajat pe bază de contract, precum și preotul militar, așa cum este definit de Legea nr. 195/2000 privind constituirea și organizarea clerului militar;
  ...........L80:
  Art. 1
  Prin cadre militare, in sensul prezentei legi, se intelege cetatenii romani carora li s-a acordat grad de ofiter, maistru militar sau subofiter, in raport cu pregatirea lor militara si de specialitate, in conditiile prevazute de lege. Cadrele militare sint in serviciul natiunii.

  Si, asa, din lege in lege le-au ametit incat cel care, de tanar, a ales cariera militara se alege cu surcele!!!
  Pentru ca:

  ...........M123
  ART. 9
  (1) Personalul militar care urmează cursurile de zi ale unei instituţii militare de învăţământ poate beneficia de condiţiile de muncă stabilite de către conducătorii acestor instituţii, în raport cu activităţile de instruire şi pregătire pentru luptă la care participă.

  .......dar cine a beneficiat? ....omul muncii???

  Anul2: trageri cu 57 si 100 - mi-a dat borsul prin tot ORL-ul
  Anul3: trageri cu RAA - am ratat imaginea plecarii fiind orbit de aburirea vizorilor de la masca si ud pana la piele in costumul de protectie, ca cdt.pl.lansare ratacit prin aburii toxici. Ulterior, la alta lansare, ca operator in ID, n-am vazut impactul din cauza lui Magdalena care mi-a scapat o palma dupa grumaz (de bine, banuiesc...)
  Asadar, chiar cu grad de sg.maj. in scoala si cu aventurile de mai sus, chiar daca am intrat in scoala ca m.t. cu gradul de sg....mai bine de 4 ani din viata mea au fost in conditii normale (asa cum au fost considerati si cei 4 ani de razboi ai veteranului meu tata).....gradul ala de sg.maj. din scoala a fost onorific?....bag seama ca toata activitatea mea ca militar a fost onorifica....ca si pensia !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar ati fost, cu mandrie maxima, in serviciul natiunii! ...👿👹

   Ștergere
  2. Ca si pensia!Cand e cand nu e. Mai mult nu e! Asa am ramas si cu mandria...incet, dar sigur, se transforma in altceva!

   Ștergere
 21. Caline@ Magdalena ti-a scapat "o palma dupa grumaz?Vezi ,tu l-ai facut secretar in Consiliul suprem de aparare a tarii.
  Mares@E ironie"mandrie maxima in serviciul natiunii "sau tu chiar crezi in asemenea slogan?Pana in 1990 daca cereai trecerea in rezerva te chema organul de partid iar dupa nu stiau cum sa procedeze sa-ti dea un sut in fund.Culmea ironiei.Legea 80/1995 ,care ne-a pus pus calusul in gura si care este "opera"fostilor lideri militari comunisti a fost preluata cu mult avant de generatia voastra care va dati neinfectati.Ati mentinut ideoteniile din epoca Ceausescu daca nu cumva le-ati amplificat .Ati inoculat subordonatilor sentimentul fricii de unde si lipsa de comunicare cu exteriorul.Sentimentul fricii manifestat de mai marii armatei de factorul politic s-a generalizat pe scara ierarhica pana la SGP.Aceasta este cauza tacerii activilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ice,
   Noi ne-am facut datoria si inainte si dupa, ca generatie de tranzitie, asigurand securitatea ROU prin aderarea la cel mai puternic tratat din lume!
   Si nu ne-a fost frica nici de CI sau SECU nici de ce vor zice rusii, nici de confruntarea reala! Ne-a fost doar ceva scarba de politrucii verosi care s-au aciuata intai pe la cultura, apoi pe la OM! Cred ca exemplele le stii, incepand cu Baietelu & Co! Daca voiam, noi îi dadeam afara cum au facut bulgarii, in 24 de ore!
   Ti-am mai spus ca am primit 2 CI-sti la companie...in 1990 ....din omenie, in definitiv!

   Ștergere
 22. DLE R ,
  Rog , dacă se poate o referire la informația afișată de dl ..H , cu privire la actualizarea pensiilor militare .
  Scuze ca pun o problema pe lângă ....tematica aleasa .
  MULȚUMESC.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vazut! Este foarte simplu: a scris ceva si cu rosu. Pe romaneste, sistemul da ... oral TOTAL oricarei posibilitati de ACTUALIZARE a pensiilor militarilor, in functie de vreo crestere cat de mica a soldelor activilor.

   "(9)Drepturile prevăzute la alin. (5), (6) şi (8) nu constituie majorări ale soldelor de funcţie/salariilor de funcţie în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă".

   Ștergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PE CELALALT SITE, HUHUREZ .

   Ștergere
  2. Bin-ai revenit, rau ai nimerit!.... cu acest nou nume!
   Treci la cel veki!

   Ștergere
  3. @avyanic, ce motive ai de te tot ascunzi sub tot felul de IDuri, ai facut vreo crima ,ceva gen? Noi te recunoastem oricum, ai un miros specific, mirosi a praz de la o ...litera la alta!

   Ștergere
  4. Are enorm de multe pacate....a praduit f multi camarazi in mod direct si indirect!
   De aici vine frustrarea lui permanenta!

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. T2,
  Acea categorie de personal, invocata de tine, este greu de pornit din multe considerente, unul din ele fiind acela ca ea (categoria de personal) a asteptat mereu ca sefii sa le rezolve absolut toate problemele....mentalitate de soldat-recrut 95%!
  Cand va constientiza ca raul este f mare va fi prea tarziu....caci multi dintre noi vom fi in lehamite 100%!

  RăspundețiȘtergere
 26. Proiectul legii de aprobare a OUG 9/2017 va ajunge la promulgare abia saptamana viitoare...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa speram ca se aproba ceva pt colegii activi, inca,.... si o fi si de bine pt noi?!

   Ștergere
  2. NUUUUUUUUUUUU se aplica .pe timp si la rezevisti dacat la pastelecailor

   Ștergere
  3. Matusalemo,
   Verificacescrii! 😄😃😅

   Ștergere
 27. Buna dimineata canarazi!

  Noutati din sfera sindicala: http://www.fsanp.ro/2017/05/reluam-demersurile-acum-avem-o-alta-tinta-legea-salarizarii/

  PS: Pe 10 mai sunt la UNAP in Bucuresti si daca sunt si colegi de forum pe acolo mi-ar placea sa ne cunoastem.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ziua MJ Sale Regale!
   La 10.30 mananci ieftin si bine....la linie!

   Ștergere
  2. Multumesc de informatie! :)
   Este prima oara cand merg la UNAP.

   Ștergere
 28. Trofin a explicat mai sus avantajele pentru activi.Am o intrebare totusi: Daca Solda de merit platita 50% anul trecut si va urma inca 50% in Aprilie(!) 2017, ar trebui sa fie actualizate si pensiile militare aflate in plata ??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu !. Actualizarea este blocata de dispozitia de la art. 1 din legea de aprobare a OUG 9/2017 prin trimitere la art. 3 indice 1 alin.(9) din OUG 57/2015 modificata ulterior.

   Ștergere

 29. Propunere legislativă LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
  Număr de înregistrare: 191
  Data de postare a opiniei: 5/3/2017 1:17:00 PM
  De la: Padina Petre
  Email:
  Telefon:
  Adresa:
  Textul opiniei: Stimati Parlamentari : am postat un material cu modul de rezolvare a acestei probleme SALARIZAREA si PENSIONAREA in ARMATELE NATA ,respectiv ..SUA..UK...Polonia..etc.. SURPRINZATOR ACEST MATERIAL NU A APARUT .. CINEVA - un coleg , mi-a explicat care-i UNUL din motivele pentru care aceste propuneri se baga sub pres !! CE ZICETI DE ACEASTA STIMATI PARLAMENTARI?..CURAT MURDAR...!!
  "Sforarii" NU vor pur si simplu, pensii militare pe stil NATO. Care pe scurt inseamna un coeficient de 2.5%-5% pt. fiecare an in serviciul militar. EXCLUSIV in serviciul militar, fara combinarea/insumarea vechimii in serviciul militar cu vechimea in serviciul civil.
  Motivele pt. care refuza, sunt relativ simple:
  1]. Exemplu. Avem o fatuca de mare stab! A lucrat 16 ani (de al 22 pana la 38 ani ca civila), la firma lu" tata. Adica trecuta la misto, in realitate nu a lucrat nimic! Tata ii face un aranjament si o baga la armata, pt. urmatorii 15 ani (de regula, la alte ministere/similare decat M.Ap.N. care este evitat de fatuci, fiind cam de chinuiala). Ca sa aiba si ea o pensie ... militara. Nu trebuie scoala militara, academii etc. - echivalarea Spiru Haret specializarea "protectia mediului" se face din pix cu o specializare de mare comisar la ordine publica in MAI.
  Si acum vine balciul! Pai daca era intr-o alta armata NATO, aia ii dadeau pensia militara pt. vechimea ei FIX in armata de 15 ani. Pt. cei 16 ani la firma lu" tata, NATO nu da pensii militare, ci sistemul public.
  Revenim in Romania! Ca tata sa isi scoata fata, pac - mutileaza sistemul NATO de pensii, si zice sa ii insumeze odraslei vechimea si sa ii iasa 31 ani: 16 la firma lu" tata + 15 ani la armata. Cu pensie militara pt. ... 31 ani vechime, desi a lucrat doar 15 in armata. Fix cat papagalul cu LM care chiar a lucrat in armata 31 ani continuu.
  2]. Situatie! Pai in NATO nu exista beneficiari de pensii militare, care sa fi activat insa ca functionari civili. In NATO este simplu: pensie militara pt. serviciul militar si atat. Si atunci cum sa agreeze ai nostri sistemul NATO, in conditiile in care 1/2 din pensiile militare dupa legislatia actuala, sunt/vor fi acordate unor functionari civili (politisti, penitenciare). Unde descoperim cu stupoare, mai ales la generatiile de dupa demilitarizarea din anul 2002, ca nu au nicio zi in serviciul militar. Dar au drept de pensie ... militara. Acest fiind si un motiv de IMPOVORARE a bugetului (dublare efectiva) alocat achitarii pensiilor militare.
  Asa ca ai nostri au reusit doar sa mutileze pensiile pe stil NATO, clocind o varianta hibrid dedicata beizadelelor! *** Adoptati ..legea facuta de PARTENERII nostri ...nu mai inventati APA CALDA ..cu multumiri !! ofiter in rezerva Petre I PADINA.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si ce este asa surprinzator? Toti bastanii decidenti au fatuci si beizadele in sistem la limita a maxim 15 ani vechime in serviciul militar! In M.Ap.N. mai putin - nu prea se mai inghesuie nimeni la M.Ap.N., celelalte ministere (similare) sunt insa full de beizadele!

   Daca le dai pensie militara in functia de vechimea STRICTA in serviciul militar pe stil NATO si nu pe combinata hibrida (beizadelele au cea mai mare parte a vechimii in civilie, si doar o parte in armata), beizadele ajung la maxim 37,5% pensie dupa model USA si la maxim 75% model Polonia. Iar acest lucru NU convine nici beizadelelor, nici taticilor lor care le fac legi cu dedicatie!

   Ștergere
  2. Cezar,
   Posteaza de 10X, precum Corneliunsson! Va apare cel putin o data postarea, fii perseverent!

   Ștergere
  3. Nu-i place lu m-Alul !!!
   Oare de ce ...???

   Ștergere
  4. De data asta a aparut ..evident ..cu numarul respectiv de inregistrare !

   Ștergere
  5. Cezar,
   Imi place, cum nu?
   Dar, posteaza de mai multe X!
   Repetitia este mama invatarii! 🤗😄

   Ștergere
 30. Foarte buna observatia lui CEZAR, desi cred ca se stie despre aceste lucruri. Dar cel mai tare este ca legea asta noua spune ca iti da pensie militara si pentru vechimea adaugata ulterior trecerii in rezerva cu drept de pensie, ca asa a facut-o OPREA !!!!!! General cu 4 stele de justitie !!!! te doare capul.....

  RăspundețiȘtergere
 31. @ All. Pentru cei care mai aveti cat de cat incredere in liderii ANCMRR, SCMD, sindicatelor din politie sau de la penitenciare, etc. A se observa ca niciun astfel de lider NU a propus nimic TRANSPARENT - adica sa fie afisat pe site-ul Senatului, in numele propriilor organizatii/asociatii. Si nici NU va aparea ceva vreodata vreo propunere TRANSPARENTA de la astfel de lideri. Desigur, din dorinta de a NU zdruncina "conducerea de partid si de stat"!

  Acum poate va dati seama, cum suntem trasi pe ... de Iliescu, Dogaru, Coarna etc. etc. Si care nu sunt decat simpli pioni ai "politicii de partid si de stat"!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Pe toamna fiind alegeri la varful ANCMMR, cei din teritoriu dunt hotarati sa-i trimita acasa pe Iliescu, Dumitrescu, Buculiuman-COOH & co!
   In sfarsit....

   Ștergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper sa nu uiti ce ai scri spre final!
   Si Rica Raducanu are diploma in constructii speciale, dar pe podul lui nu trece nimeni!
   Ai trimis ceva la Senat?
   Daca nu.... oracaie la partid...Liga Sibiului sau a Vestului! 😈👹
   Ma asteptam sa raspunzi la intrebarea lui T2, de mai sus..., dar lasa ca vom afla noi!
   Ti-ai pus macar odata intrebarea de ce investitiile unei anumite tari UE, cu pretentii diriguitoare, sunt numai intr-o anumita zona?
   Este cam la fel cu nebombardarea instalatiilor speciale din Benghazi si Tobruk!
   Promit sa nu-ti duc lipsa! 👻😷... Din varii motive.

   Ștergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Altul care se ,,sinucide "...
   T3..tot balena Albastra ...???

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Dragnea nu doreste ca legea gratierii sa treaca pt a fi in celula cu KWI iar, Carmen cu Udrea si Bica!
   Asta este capra albastra, de Jina!
   Adios... Casoaie! Ghinion albastru! 😅🤗

   Ștergere
  4. Pardon de expresie.Tu in afara de al pupa in cur pe Iohan nu faci nimic.Drum bun.

   Ștergere
  5. Stimate domn , eu cand am zis ca este benefica raportarea la solda de functie , am avut in vedere valoarea de referinta = salariul minim brut pe economie ca valoare limita inferioara pentru solda de functie care se ia in calcul la determinarea sporurilor care nu sunt incluse in solda functie de baza.Cu aceasta metoda de calcul sunt favorizate , in prezent , toate persoanele care indeplinesc functii pana la gradul de general locotenent . Legea 138 a fost si s-a dus , eu traiesc in prezent si vad in viitor. Raportarea la trecut nu este intotdeauna de bun augur in intelegerea prezentului.O precizare , nu aveti opinii deranjante , aveti puncte de vedere care nu concorda cu realitatea .

   Ștergere
 34. Minutul de ipocrizie al momentului.

  Cu un ”mare leader” al unei mari adunături de hoti numita alianta de guvernare, ”îngrijorat” de deciziile unei comisii juridice ale unui senat , dintr-o țară aflată la periferia , aceleiași, Europe vreti voi respect pentru batjocorita army ro contemporana si ai care-i înaintași în primul si al doilea rezbel mondial mergeau la luptă cârpiti-n fund si tehnicâ si cu mămăligă si arpacaș in traistă.
  Atunci de ce s-ar schimba acum opinia politicienilor cu râtul în bucate până la urechi fata de actuala army ro??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raspunsul il ai in postarea din 4 mai 2017, 14,14!
   😄😘😆🤗

   Ștergere
  2. Hoti au fost si sunt inclusiv in cei ce ii sustii tu.Asa ca pleaca ai nostri vin ai vostri tu ramai ca prostul.Astepti respect de la un comandant care nu se sfieste sa afirme in scris ca pentru el satisfacerea stagiului militar a constituit pierdere de timp?

   Ștergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. L-am blestemat tiganeste pe nenorocit! Muri-ar samanta!

   Ștergere
  2. Juristule planetar...documenteaza-te ce a solicitat Ciorbea si ce a hotarat CCR!
   Nu a intrat pe fond, inca!
   ....poti face poduri ca Rica Raducanu! 🤗 😄

   Ștergere
 36. Dle Trofin, personal va apreciez raspunsurile pertinente si la obiect la intrebarile noastre si va sugerez sa mai interveniti ori de cate ori aveti ceva de precizat...!

  RăspundețiȘtergere
 37. T3...hai sa ne intelegem :
  Salarizarea sa reflecte riscurile si responsabilitatile asumate separat pentru militari.
  Pensionarea ...NU MAI REFLECTA NIMIC..
  Este in concordanta cu salarizarea..daca-i pe contributie !
  O formula corecta(daca nu-i pe contributivitate )care sa reflecte..gratitudinea societatii functie de posibilitatile pe care le are la un moment dat ..fata de sacrificiul ..renuntarile etc ..ale militarului ..
  Formula trebuie sa fie unica (precum in NATO)..departajarea se face natural in functie tot de ..salarizare ..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe final ai gandit super. Parca ai fi prins vremuri NATO! 🤗 😆

   Ștergere
 38. Imi calc pe inima si va scriu intrebandu-va: La ce Dumnezeu va pierdeti banii pe cotizatii si timpul trecand pragurile sindicatelor militare ale caror lideri, si asa incapabili si impotenti, sunt vanduti Satanei, ca Iuda Iscarioteanul?

  RăspundețiȘtergere
 39. Dle Trofin, deja avem nevoie de parerea dvstra...! Huhurez are o teorie interesanta despre Actualizarea pensiilor in urma majorarilor din Oug.9/2017. Proiectul acum este inca la Secretariatul Camerei Dep. pentru p eventuala sesizare a CCR si probabil Luni ajunge la Presedentie unde in max.20 zile se poate promulga...daca nu este trimis la...reexaminare !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Teorii pot exista multe. In realitate nu poate avea loc nicio majorare a soldei de functie in baza legii de aprobare a OUG 9/2017 pentru a se permite actualizarea pensiilor militare, in baza art. 60 din Legea 223/2015 , din doua motive :
   1) Introducerea in solda de functie a soldei de merit , etapa a 2-a , conform art. 3 indice 1 , alin.(9) din OUG 57/2015 cu modificarile ulterioare , de la 1 Apr. 2017 , nu reprezinta majorare a soldelor de functie pentru a se aplica art. 60 din Legea 223/2015 , reprezinta o valoare suma dintre solda de functie avuta pana la 01.Apr. 2017 si procentul de 20% aplicat soldei de functie . Noua valoare se va folosi pentru calculul drepturilor salariale cuprinse in solda functiei de baza.
   2. Sporurile , indemnizatiile , compensatiile , etc. care nu sunt incluse in solda functiei de baza ( solda de functie , solda de grad , solda de comanda si gradatii ) se calculeaza , corespunzator amendamentului adoptat la aprobarea legii de adoptare a OUG 9/2017 ,pct. 4, prin raportare la solda de functie care , ca valoare de calcul , nu poate fi mai mica decat valoarea garantata a salariului minim brut pe economie , respectiv 1450 lei .Adica , daca cineva are valoarea soldei de functie cuprinsa in solda functiei de baza , mai mica de 1450 de lei , sporurile de care beneficiaza legal in afara celor cuprinse in solda functiei de baza , se calculeaza prin raportare la solda de functie egala cu 1450 de lei. Aceasta valoare nu inlocuieste valoarea soldei de functie inclusa in solda functiei de baza ci este o valoare de calcul pentru sporuri , indemnizatii si alte drepturi salariale necuprinse in solda functiei de baza. Asadar , nu putem vorbi de o majorare a soldelor de functie pentru personalul militar din activitate. Este o manevra inteligenta a politicienilor ?. Cred ca este.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 40. Pentru cei aflati la a doua tinerete, niciodata nu stii cand dai de vreo Floricica, din Vaslui sau din alta parte...
  Militarii trebuie sa fie intotdeauna impecabili! :)

  http://m.eva.ro/actualitate/stirea-zilei/cum-sa-indepartezi-mirosul-de-batran-articol-153061.html?utm_medium=article&utm_campaign=article_exchange&utm_source=yahoo&ref=yfp

  RăspundețiȘtergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. Astia erau deja "perfumati"...
  Oricum, ei nu pot scapa de mirosul de fazani chiar daca se dau cu parfum... :)

  http://m.adevarul.ro/international/rusia/ofiterii-navei-spion-rusesti-s-a-ciocnit-ambarcatiune-oi-romania-erau-beti-1_590b19a15ab6550cb8c9e854/index.html

  RăspundețiȘtergere
 43. Ne spune manipulare&dezinformare=tigri3:"slugile la imparatie au fost platite intotdeauna cu solda".
  A , da si nu te mai platesc ?!!
  Ca sa scapam de domnia ta in dezinformare, care este suma=solda !
  Afisati contul si va viram banii. Sunteti o rusine pt cariera militara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mos Alecu ar spune doar doua vorbe,
   ”mangafa de cluj” si atât.
   Deci retine, mos Alecu ...că eu sunt mai ardelean și mă abtin.

   Ștergere

 44. În mod legal Tanti Olguta are voie pe motivatii intemeiate ”sa înghete” pensiile vizavi de art 60, dar nu are niciun drept legal-constitutional sa ”înghete pensiile ” vizavi de art 59 prin care afecteaza direct nivelul de trai al pensionarilor ,nivel de trai reflectat prin actualizarea cu rata inflatiei si 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie.
  Acesta este un atentat la viata si integritatea fizica a persoanei si trebuie atacata prevederea de inghetare pe art 59 la CCR.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ps
   Pot citi făra taxa atât tigri2 si tehnocrat cu conditia să repecte coada formata deja.

   Ștergere
  2. De ce nu trimiti tu eseul juridic lui KWI, pt informare, caci sunteti concitadini? 😆🤗😈👿👹😷

   Ștergere
 45. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar avem eseuri si panseuri juridice de "inalta tinuta profesionala"!
   Marca Sibiu, cu datorii neonorate la colegi!
   Propun ca fiecare luna de intarziere in neakitarea datoriei sa se transforme in luna de puscarie, pt abuz de incredere! :))
   Ei, ce zici? ... ar mai posta atunci propaganda de partid johanist?

   Ștergere
 46. Cezare daca nu erai din partea de vest si nu vedeai cu ochii tai macelul realizat cu desfiintarile de unitati , puteam sa cred ca nu sti ce vorbesti . Asa insa chiar nu inteleg si nu te inteleg. Arata-mi un singur stat NATO din fosta Europa de Est in care rezervistii armatei sunt batjocoriti ca la noi. Pai miile de cadre militare care au fost obligate ca la varsta maturitatii carierei sa paraseasca armata, cu ce sant de vina mai sa primeasca jumatatea pensiei unuia din parte estica si care a putut sa ramana linistit pana la varsta pensionarii? Sunt sigur ca o sa ma lovesti din nou , dar cred ca treaba cu procentele de 2.5-5% ar fi bune dar in cazul ideal in care nu sistemul te-a obligat sa pleci.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In US sunt contracte pt anumite categorii de personal care daca nu au 20 de ani in serviciu nu iau pensie deloc!
   Problema este mai complicata...dar principiul este cel explicat de OLESCU si agreat de Cezar!

   Ștergere
  2. Si cum statul roman nu este Polonia, si se uita doar in c...r la americani , crezi ca este bine la 30 ani vechime sa ai 75% ? Fiindca baietii nu au nici OMM nici 120% sporuri.
   Si ce drepti sunteti voi astia care v-ati nascut mai repede , ati avut timp de vechime si acum ii f,,,ti in gurita pe prostii care au prins restructurare . Mai bine luptati acolo unde trebuie ca oricum va mazilesc astia pensiile. Eu sunt exact acolo unde mai putin de cat am nu pot sa imi dea . Dar eu zic intai sa rezolvam ce ne doare si dupa aceea sa mergem dupa fumigene.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere

  6. Buna ziua,

   Confirmam primirea e-mail-ului dumneavoastra la Biroul Relatii Publice din cadrul Senatului Romaniei şi va comunicam ca opinia dumneavoastra a fost inregistrata cu nr. 158 din data de 02.05.2017, aceasta fiind transmisa la Directia Generală Legislativa.

   Cu consideratie,
   Biroul Relatii Publice

   -----Mesaj original-----
   De la: Senatul Romaniei [mailto:stiri@senat.ro]
   Trimis: Saturday, April 29, 2017 9:38 PM
   Către: Biroul de Relații Publice
   Cc: kis.viorel@yahoo.ro
   Subiect: Opinie site web - Proiecte de lege şi Propuneri legislative

   Înregistrare opinie la proiectul de lege

   Data: 4/29/2017 9:37:41 PM

   De la: comandor (R) kis viorel   Adresa:

   Text:
   Toate sporurile si indemnizatiile pensionarilor militari, indiferent de perioada iesirii la pensie, trebuie,aduse la nivelul actual (cuantumuri egale) altfel se va crea o discrepanta uriasa intre cuantumurile pensionarilor cu acelasi,grad,functie si vechime, dar iesiti la pensie in perioade diferite.
   Prorogarea actualizarii peste cativa ani constituie o greseala si o condamnare la "iesirea din sistem" a mii si mii de pensionari, un atentat la viata noastra.
   Anulati/revizuiti articolele 40 de la OUG-57 si de la Legea salarizarii Unitare, nu meritam sa fim umiliti si nedreptatiti, noi am jurat tarii si ne-am facut datoria , sub paza noastra nimeni nu a indraznit sa ridice ochii impotriva Romaniei!

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Micutzule ..cei care au suportat restructurarea prin OG7..pot beneficia de o ..reparatie ceva ..care sa-i ridice ..gen ..impartirea la 20...
   In rest ca in SUA sau mai ales ca in POLONIA...!

   Ștergere
 47. Preluat de pe facebook -- PENSIONARII MILITARI UNIŢI ÎNTR-O SINGURĂ FORMĂ ASOCIATIVĂ.

  Ultima ora: Info privind initiativele ANCMRR in sprijinul pensionarilor militari:
  "COMUNICAT Nr. 9 din 04.05.2017
  În ziua de 04.05.2017 , Secretarul de stat pentru relaţia cu parlamentul şi calitatea vieţii personalului din M.Ap.N., domnul Nicolae NASTA, a primit o delegaţie a Conducerii centrale a A.N.C.M.R.R. din care au făcut parte: gl.(r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, gl.lt.(r) Victor DUMITRESCU, gl.mr.(r) dr. Constantin MIHĂLCIOIU, gl.mr. (r) Vasile DOMNU şi col.(r) Ion JOLDEA.
  Cu această ocazie au fost prezentate principalele probleme de interes care preocupă cadrele militare în rezervă şi în retragere astfel:
  - Intervenţie urgentă la Parlamentul României pentru modificarea art. 40 din Proiectul Legii Salarizării Unitare în sensul ca, din conţinutul articolului să fie eliminată prevederea referitoare la pensiile militare şi respectarea prevederilor art.60 din Legea 223/2015. Domnul Secretar de Stat a invitat o delegaţie a A.N.C.M.R.R. ca, alături de domnia sa, să susţină în Comisiile Parlamentare această prevedere în ziua de marţi 09.05.a.c.;
  - Acceptarea amendamentelor A.N.C.M.R.R. înaintate la Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor referitoare la art.40 din O.U.G. nr. 57/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016;
  - Susţinerea şi rezolvarea celorlalte probleme de interes pentru cadrele militare în rezervă şi în retragere care au fost înaintate anterior conducerii M.Ap.N.(decontarea costului medicamentelor şi asistenţa medicală, recuperarea medicală, înaintarea în grad, acordarea de bilete de tratament la stațiunile aflate în administrarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, etc.).
  Cu ocazia acestei întrevederi s-a înmânat delegaţiei A.N.C.M.R.R. Proiectul Legii de Organizare şi Funcţionarea a M.Ap.N., act normativ adoptat de Parlamentul României şi aflat în procedura de finalizare şi promulgare. Din analiza acestui act normativ rezultă că principalele propuneri ce au fost înaintete de Asociaţia noastră au fost însuşite. Acestea se referă la :
  (3) Ministerul Apărării Naționale poate pune la dispoziție sau, după caz, poate asigura asociații1or și fundațiilor de utilitate publică cu reprezentare la nivel național, care iși desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naționale, potrivit unor criterii stabilite prin ordin de ministru:
  a) fonduri repartizate de la bugetul de stat pentru plata cheltuielilor curente și de capital, necesare desfășurării activităților acestora, a celor determinate de relațiile cu organizațiile naționale și internaționale de profil, precum și pentru plata cotizațiilor internaționale anuale în valută către organismele internaționale la care asociațiile și fundațiile în cauză sunt afiliate;
  b) spații necesare pentru consfătuiri și activități de promovare a imaginii, tradițiilor și valorilor istorice ale Armatei României, cu titlu gratuit;
  c) suportarea costurilor pentru utilitățile aferente imobilelor proptietate publică puse la dispoziție în conformitate cu art.41/ lit.a) din Ordonanța Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare;
  d) mijloace de transport auto in țară.
  BIROUL PRMANENT CENTRAL"
  Pentru conformitate - Presedintele Filialei ANCMRR Sector 4 - Col.(r) Cornel Pavel

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vioiciunea in sustinerea unor cauze de catre conducerea asociatiei trebuie descifrata intr-o alta keie di anume: in toamna sunt alegeri pt conducerea centrala asa ca acum intelegeti de ce se musca octogenarii! 😃🤗😪😴👺👻😈👹

   Ștergere
 48. @tehnocrat
  Cine sunt mai omule "MITICII De BUCURESTI", inteleg ca se vrea o chestiune cu conotatie peiorativa, fii un pic mai explicit. Te referi la Iohanis, Ciolos, Boc, Kovesi, Lazar, Coldea, Maior, Helvig, etc.? O versiune mult mai realista ar fi "MITICII DE ARDEAL" care au dus Romania cu un picior in groapa. Nu crezi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rus, Dancu...
   Cei pe care i-ai enumerat nu sunt Mitici si nici mitici ci "grup de gandire liberala"... in fapt niste iliberali ordinari, atavici, gauriti de ifose si perfidie! 😈👹👺

   Ștergere
 49. Daca doriti pensii si conditii similare cu cele din armatele celorlalte natiuni NATO, trebuie sa vi le asumati cu bune si rele chiar daca convin sau nu. Am scris in urma cu doua articole modul de calcul si acordare a pensiei militare pentru SUA si UK, doar vechime si grad, nimic mai mult. Am publicat link-uri de pe site-ul Departamentului Aparatii SUA "defense.gov" unde este descris modul de calcul, vechime(ca militar) si grad. Am convingerea ca acele informatii sunt 100% reale, daca modul de calcul al pensiei continea si alte elemente cu certitudine se regaseau acolo. Din pacate multi accepta greu aceste lucruri, cum sa nu mai beneficiezi de Oskar si sa fi doar un simplu muritor, ce rost mai are sa te zbati sa inventezi sporuri gen "indice de importanță pentru fiecare eșalon superior" daca nu vei beneficia de el la pensie, la ce te-ai mai incordat sa primesti primesti sporul de incordare daca la pensie nu beneficiezi de el si exemplele pot continua. Cu atat mai mult cu cat unii considera vechimea completa in serviciu aproape o infractiune si cei care o au sunt vinovati de nemultumirile celorlalti.
  Nu va faceti iluzii, nu va fi niciodata "ca dincolo", o vom tine in tigania asta pana la sfarsitul lumii, istoria sta marturie.

  RăspundețiȘtergere
 50. Cati dintre noi domiciliati in Bucuresti sufla o vorba.Nici unul.Astia or sunt amorfi or ii dau afara banii din casa.Daca bataia de joc a guvernantilor nu ar fi generala mai ca as zice ca ei isi merita soarta.Ma intreb ce reprezentam noi pentru ei?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ice,
   De cateva luni, nu mai încap in casa din cauza teancurilor de bsni si am ajuns sa ma mut la vecina de sub mine! 😛😁👺

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 51. SCMD ne recomanda sa ne adresam CCR, personal cat si prin membrii familiilor noastre dupa modelul propus si aflat pe site sindicatului in speranta ca astfel se vor strange 100000 semnaturi.Cum nu avem de pierdut mai mult de 6 lei (costul confirmarii de primire)cred ca initiativa nu poate fi paguboasa.
  Tigri 3@cand incetezi colegule mai tanar sa bagi batul prin gard?Tu chiar nu pricepi ca noi avem aversiune pentru toti indiferent ca se numeste Iohan,Dragnea,Gorghiu,Turcan,Basescu,Ponta etc.Pricepe ca suntem o categorie profesionala ignorata si persecutata in mod continuu incepand cu 2011 .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere


  2. Soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate sau controlul de constituţionalitate a posteriori se face după cum urmeaza;
   În cadrul acestui tip de control, Curtea hotărăşte atât asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele ori o dispoziţie dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă, în vigoare, ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial, cât şi cu privire la excepţiile de neconstituţionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului.

   Excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată:
   - de către părţile unui litigiu aflat pe rolul instantei;
   - din oficiu, de către instanţa de judecată ori de arbitraj comercial;
   - de procuror, în faţa instanţei de judecată, în cauzele la care participă;
   - de Avocatul Poporului, direct.
   Obiectul excepţiei de neconstituţionalitate trebuie să îndeplinească obligatoriu câteva cerinte :
   - să fie o lege sau ordonanţă ori o dispoziţie dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă. Prin urmare, doar actele cu caracter legislativ fac obiectul controlului de constituţionalitate, nu şi actele administrative. Acestea din urmă pot fi supuse controlului de legalitate exercitat de instanţele judecătoreşti;
   Sesizarea Curţii Constituţionale se face de către instanţă, prin încheiere, sau direct de către Avocatul Poporului, prin adresă însoțită de motivarea excepției.

   Ștergere
 52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 53. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Curtea Constituţională are următoarele atribuţii:
   a) se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei;

   Ștergere
 54. @ Trofin 4 mai 2017, 19:40
  Daca spuneti ca este mai avantajos sa se calculeze sporurile raportate doar la solda functiei de baza cf noii legi a salarizarii fata de calcularea sporurilor raportata la solda bruta cf noii legi a salarizarii rezultata din insumarea Solda de grad + solda de functie + gradatii + I Comanda după modelul prin care s-a procedat pe L 138 atunci se pare ca acceptati cu buna stiinta a fi pagubit.
  2. Sa stiti ca pâna la intrarea in functiune a noii legi a salarizarii recalcularea pensiilor cf L 223 se face având ca baza de raportare a bazei de calcul pe cele 6 luni L 138 majoritar, combinata partial cu câteva art din L284/2010 ,legea 284 nefiind pusa in functiune niciodata.
  Doar de la 1.07 2017 se va face salarizarea in baza noii legi a salarizarii unice și doar pensiile celor iesiti după 1.07 2017 se vor calcula după legea noua a salarizarii daca vor alege cele 6 luni după 01.07 2017.
  Pentru cei recalculati prin L223 noua lege a salarizarii se va aplica doar odata cu aplicarea art 60.
  Nu am lucrat niciodata cu EXcel-ul d-voastra ,va respect pentru profesionalism insa pe parte juridica trebuie sa va adaptati la realitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa ma adaptez la realitate ? Care ? Sunt mai multe realitati , una o detineti dvs.

   Ștergere
 55. Tigri 3, faci confuzie de termeni : in acel nenorocit art.40 din proiectul legii salarizarii unitare se face referire la actualizare si nu la indexare !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ mos martin
   Nu înteleg despre ce confuzie este vorba.
   Am facut comentariul de la 4 mai 16 57 in ideea ca toata lumea este axata pe faptul ca până in 2022 toate pensiile sânt înghetate/blocate atât in baza art 60 (actualizare) cât si a art 59 (indexare). Daca la asta te referi.

   Ștergere
 56. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine ,nu comentez .
   Fac doar precizarea ca momentan legea unica a salarizarii prevede ca pentru magistrati ,diplomati ,etc sporurile sa fie acordate ca procente din salariul brut.
   De ce militarii trebuie sa fie mai fraieri?
   Daca pe L138,respectiv neaplicata decât partial L284 mare parte din sporuri au fost calculate la solda bruta ,de ce sa fie calculate acum ca procente doar din salariul minim garantat? Asa de inca odata fraieri ?

   Ștergere
 57. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 58. Eu am citit "comunicatul" ANCMRR si am retinut "interesul" pentru rezervisti si in general pt armata:
  in concluzie ANCMRR se lauda ca a obtinut urmatoarele:
  Ministerul Apărării Naționale poate pune la dispoziție sau, după caz, poate asigura asociații1or și fundațiilor de utilitate publică cu reprezentare la nivel național, care iși desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naționale, potrivit unor criterii stabilite prin ordin de ministru:
  a) fonduri repartizate de la bugetul de stat pentru plata cheltuielilor curente și de capital, necesare desfășurării activităților acestora, a celor determinate de relațiile cu organizațiile naționale și internaționale de profil, precum și pentru plata cotizațiilor internaționale anuale în valută către organismele internaționale la care asociațiile și fundațiile în cauză sunt afiliate;
  b) spații necesare pentru consfătuiri și activități de promovare a imaginii, tradițiilor și valorilor istorice ale Armatei României, cu titlu gratuit;
  c) suportarea costurilor pentru utilitățile aferente imobilelor proptietate publică puse la dispoziție în conformitate cu art.41/ lit.a) din Ordonanța Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare;
  d) mijloace de transport auto in țară.
  BIROUL PRMANENT CENTRAL"
  Pentru conformitate - Presedintele Filialei ANCMRR Sector 4 - Col.(r) Cornel Pavel

  De la pct-ul "a" la pct-ul "d" am observat CA CER SI SE MILOGESC doar pentru EI si numai pentru EI ....PT ANCMRR

  voi vedeti ceva de interes general? ca eu vad doar lacomie ,interes si satisfacerea propriilor interese....si atat.Va rog sa ma contraziceti si m-as bucura daca imi demonstrati ca am gresit

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Na ca am uitat sa spun un PS scurt
   ..Sa astepte ei sa ma inscriu cand "o face plopul mere si rachita micsunele":):)

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Îmi pare rău să constat că ați citit doar partea a II-a din comunicat. Vă rog să dați atenție și primei părți:


   În ziua de 04.05.2017 , Secretarul de stat pentru relaţia cu parlamentul şi calitatea vieţii personalului din M.Ap.N., domnul Nicolae NASTA, a primit o delegaţie a Conducerii centrale a A.N.C.M.R.R. din care au făcut parte: gl.(r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, gl.lt.(r) Victor DUMITRESCU, gl.mr.(r) dr. Constantin MIHĂLCIOIU, gl.mr. (r) Vasile DOMNU şi col.(r) Ion JOLDEA.
   Cu această ocazie au fost prezentate principalele probleme de interes care preocupă cadrele militare în rezervă şi în retragere astfel:
   - Intervenţie urgentă la Parlamentul României pentru modificarea art. 40 din Proiectul Legii Salarizării Unitare în sensul ca, din conţinutul articolului să fie eliminată prevederea referitoare la pensiile militare şi respectarea prevederilor art.60 din Legea 223/2015. Domnul Secretar de Stat a invitat o delegaţie a A.N.C.M.R.R. ca, alături de domnia sa, să susţină în Comisiile Parlamentare această prevedere în ziua de marţi 09.05.a.c.;
   - Acceptarea amendamentelor A.N.C.M.R.R. înaintate la Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor referitoare la art.40 din O.U.G. nr. 57/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016;
   Cu respect

   Ștergere
  4. Da domnule dox 777
   am vazut ce au cerut in prima parte:rezultate=0(au ramas doar cerinte) cand sunt doar niste cereri fara rezultat
   am vazut ce au cerut in a doua parte :rezultat= s-a aprobat domnule dox 777 sa fiti fericit cu noile sedii puse la dispozitie gratuit cufondurile puse la dispozitie de M.Ap.N si cu calatoriile gratuite .Pofta mare la haleala d-nule dox 777....

   Ștergere
  5. Da domnule Șerban, este vorba de cerințe, dar există o dată precisă ...09.05 pt. a susține ”modificarea art. 40 din Proiectul Legii Salarizării Unitare în sensul ca, din conţinutul articolului să fie eliminată prevederea referitoare la pensiile militare şi respectarea prevederilor art.60 din Legea 223/2015.”
   V-aș rămâne dator, dacă mă informați că mai sunt și alte inițiative asemănătoare la celelalte asociații / sindicate ale pensionarilor militari. Chiar m-aș bucura, căci sunt dispus să ”halesc” de la oricine așa ceva. Poftă bună

   Ștergere
 59. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 60. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă citeau petițiile lui Cornelius cam aceeași nori ar fi fost eventual și niște fulgere.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. Pai exista sau au existat personaje mai sinistre decat acestia doi, socru si ginere-tusea si junghiul.

   Ștergere
 61. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 62. Faptul ca ANCMRR isi permite sa solicite spatii si autoturisme si fonduri de la o institutie publica ma duce cu gandul la MITA SI CORUPTIE. Este imposibil sa reprezinti interesle rezervistilor militari in relatia cu MApN atata timp cat tu ca asociatie primesti bani si foloase de la acest minister.
  Acum cateva zile am scris pe ANCMRR Turda doua luari de pozitie, decente dar in care intrebam ce face conducerea ANCMRR in legatura cu legea aflata in discutie. Nu au publicat nimic. Concluzia mea este ca se tem .Pacat.
  Atata timp cat nu exista o asociatie sau un sindicat reale care sa lupte sincer pentru noi , si MApN si parlamentul o sa se uite peste umar la problemele noastre.
  Parerea mea este ca e vremea schimbarilor majore atat la SCMD cat si la ANCMRR , sa vina oameni mai tineri, neerodati si sa lasam actualii lideri sa se bucure de batranetile frumoase.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Micutzule, daca s-ar baga DNA-ul pe bune in sindicatele rezervistilor, cam 99% ar mai sta si pe la racoare, dupa ani de zile de stat la caldurica si lafaiti in bunaciuni cu banii de la fraieresteni! Au dat cate o bucata de tabla de prins in chieptul de arama si cate o tidula la mana sa vada omul ca i se ia niste bani pentru sampaniile si friptanele lor zilnice, in rest daca-i iei la contabilitate s-ar putea sa fie regasiti acesti bani in niste terenuri si viloaie de toata frumusetea! Nu bag mana in foc pentru nici unul dintre ei, dar ce cer de la stat iti da senzatie ca ti se ciulesc urechile cam la ce le trebuie lor niste anumite dorinte si pohte! Iac-asa!

   Ștergere
  2. Micutzule ..ce simpatic esti...,, sa vina oameni tineri, neerodati si sa lasam actualii lideri sa se bucure de batranetile frumoase.""
   e vorba totusi despre ..pensionari !!
   Eu zic ..mai bine sa se desfiinteze drakului ...poate se misca si activii ...

   Ștergere
  3. Dar ce mosule , tu esti batran?

   Ștergere
 63. Dox777: Sanki balamaua! Eu cred ca au luat-o cu partea a doua sa-si duca suncile rancede in statiunile balneare, ii doare pe ei la cuponul de penzie de fraierestenii ca noi! ! Ai vazut vreun bilet la statiune de cand esti rezervist, sau vreun fraierestean dintre noi sa-si plimbe bucile la mare sau la munte cu bilet de la sindicate? Doar daca am fi fost propagandisti PCR, ca ei, secretari PCR si latrai de partid! Si sa nu uit: Le trebuie parale pentru relatiile cu celelelalte sindacte din NATO sa le povesteasca despre penziile lor de comunisti revizuiti in pesedisti de salon, iar ce ne priveste pe noi e doar lozinca de propaganda comunistoida! Trebuia sa doarma in corturi la usa lui Olguta pentru dreptate, daca erau un gen Coarna! Unde erau ei cand Coarna ii lua de beregati si n-avea din partea noastra cine sa-l sustina? Praful si pulberea in locul lor, ca abia acum si-au pus in cap sa se miste, dupa ce au aflat ca din toamna revoltatii din sindicatele rezervistilor vor sa-i flituie la caramba! Acum sa fim sinceri, ca pe mine ma doare la boneta de ce fac ei, mai ales ca de multa vreme i-am cumparat cam cine sunt ei, si de aia nu m-am inscris in nici un sindicat, ce Dumnezeu au facut astia pana acum? Morti lemn si cu blogurile moarte de ani de zile!
  PS:Pentru toti: Se maresc remuneratiile pe grupele de munca la pensionari si l-as ruga pe admin sa posteze noutatea! Am auzit ca s-ar da, ori pana in 1990, ori de la 1990 incoace, ori ambele, cu drepturi chiar din Iulie, am auzit din fuga si nu prea bine...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. @Tigri 2: Merci tres bien pous l'informattions, mousiu Tigrisor! Chiar azi am vorbit la telefon cu doi rezervisti pe chestia asta, si mi-au impartasit crezurile! N-au pupat niciodata bilete in statiuni domestice. Din intamplare, chiar au pierdut si procese in instanta pe seama acestor ,,sindicate!'' S-au lecuit si i-au dat naibii!
   Stirea am aflat-o in ultima clipa, asta cu grupele, venisem chiar atunci din oras si-mi bubuia inima de la urcatul scarilor, imi tiuiau urechile si abia am inteles o farama din stire, dar te cred ca noi nu suntem niciodata in masura in care sa fim satisfacuti cu vre-o stire buna care sa ne avantajeze! Poate ne satisface...Olguta!

   Ștergere
  3. Poate ..dar ai cu ..ce ..??

   Ștergere
  4. Pe ce sa probez, Cezarica? Da-mi bunaciunea carnala cu pasarica roz bobon, tip permis de conducere, ca de reportofoane sa fac inregistrea actului coital nu-i problema , eu am doua, sa probez fonic strigaturile ca la hora si aprecierile multumitoare! Pentru fiecare cofrag cate un reportofon! Durerea ar fi ca n-as mai scapa de ea, sau mi-e teama de fro penzie alimentara! Exclud popou de buhai mascul! Din fericire, si spre disperarea unora, cardanul, surubul melc globoidal, pinionul de atac, satelitii si planetarele Glentzer imi functioneaza fara revizii de tip ZVITA, ca la catanie! Nici nu pot sa le dau cu imprumut celor cu cofragul uitat in incubatorul cu butonul comutat pe congelare nelimitata!

   Ștergere
 64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 65. CORNELE,nu te bucura prea tare:in sedinta de Guvern de astazi este un proiect de HG. pentru completarea art.134 din Normele dr aplicare a prevederilor Legii nr.263/2010...aprobate in 2011 cu HG.257.Se refera la grupele de munca acordate pensionarilor civili nu pensionarilor militari. Citeste Comunicate Sedinte de Guvern..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Leon: Multumesc respectuos! Tocmai de asta am si postat, pentru ca nu stiam despre ce este vorba. Doar ce intrasem in casa si se vorbea despre asta.
   @ Tigrisor, nu dialogam, imi ziceam si eu o parere. Ti-am citit-o si eu pe a ta ca parerile noastre nu vor fi citite pe marginea Lg. salarizarii. Sa dea Dumnezeu ca nici lor, afurisitii, sa nu le citeasca popa la cap si sa-i ingroape ca pe caini! Si cat mai curand, daca s-ar putea...

   Ștergere
 66. Pana cand nu se va legaliza sindicatul cadrelor MApN in activitate, rezerva si in retragere activitatile astea partizane sunt doar harneala...ploaie de vara!
  Nu se concentreaza efortul pe tinte, el se disipeaza in orgolii si interese marunte, de grup!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Iulian, De cand haul si paraul trebuia un sindicat comun al militarilor activi si in rezerva sa functioneze, insa ai nostrii bravi sefi sindicalisti si-ar fi pierdut marile privilegii! Ei au tras inapoi sforile si n-au permis acest deziderat! O vorbulita n-au scos de-a lungul timpului si despre dreptul activilor de a avea un sindicat. N-au dorit nici unitate sindicala pentru rezervisti, tragand unul ,,hais'' si altul ,,cea!'' La ce-ar mai trebui un sindicat puternic si unic, daca ei au pensiile foarte mari, de fapt nu le trebuiesc decat alte privilegii cu secretare tinere la birou, plecari in mai multe randuri in statiuni balneare, si stim fiecare cam cum e pe acolo viata printre tinerele pensionare bolnave de singuratate, si multe alte bunaciuni! Un singur sindicat ar avea doar filiale cu actiuni limitate, strict. Ce-au facut ei pana acum pentru supusi? Nimic. Chiar nimic, in afara de baluri si serate cu jocuri de table si carti si alte actiuni cu stuchit la limba! De maine as cotiza bucuros o suma de bani, raportata la pensia mea, pentru un lider de sindicat inhipt si cu sange in instalatie, nu o suta de pierde vara care se bat cap in cap pe idei si contre! Eu l-as fi vazut un foarte bun lider pe Dl. Comandor Tanase, pentru ca are initiativa si atitudine incisiva, insa prea putini dintre noi il sustin, avand noi, din nastere, soiul asta de Gica Contra impotriva noastra sa nu ne fie bine, sa ne sabotam liderii si intre noi, cam ca pe aici! Si ce pacat ca domnia sa este si departe de Bucuresti, locuind la Navodari, dar s-ar rezolva si asta cu bunavointa noastra, daca s-ar vrea! Dar nu se vrea, atata timp cat sacalii satau cu bata la colt sa dea ideilor la cap pana la disparitie! Eu mi-am dat cu parerea, insa imediat vor curge si reprosurile sculelor marilor lideri de ,,sindicate'' din teritoriu ca intentionez sa le atac privilegiile prin propuneri ,,idioate!'' Sa le zic totusi ceva: Nimic nu se naste decat prin propuneri! Nu-i buna a mea, sa le zica si altii pe altele mai bune, dar nu deviati de la unicul subiect: Ne trebuie un sindicat unic si un lider unic! Gata cu oligarhiile de claca, zonale, pagubitoare, inutile si care doar toaca bani si frunza la caini! ,,Divide et impera'' sa se transorme in ,,Uniti sub un singur lider!''

   Ștergere
  2. Mai nou apare pe la B1Tv.--un domn general Balaceanu !
   Pare mai aplecat pe probleme ..si mai ales ..are un pic de ..noblete in comportament si limbaj ..mai da a general ...!!
   Cine cunoaste mai multe ...??

   Ștergere
 67. NCoreenii..anunta ca au dejucat o tentativa de asasinat ..asupra preailuminatului ..mascarici care-i va baga in mormant ..!!
  Trumf..ii mai ofera o sansa ..il ia ca pe ..prost ..ca-i tanar ..ca-i este greu si lui ..dar sigur va fi intelept ..Da-i Doamne !!

  RăspundețiȘtergere
 68. @Cezarica: Am citit si eu supozitia, sau presupunerea asta cu atentatul la adresa babuinului gomflat, nord coreea.Cred ca-i aruncata de comunisti spre presa la deruta, sa arate lumii ce securani de isprava au! Face parte din arsenalul preventiei. E ,,grele'' sa duci un plan de asasinat acasa la nord coreeni, dat fiind faptul si stiindu-se ca, daca-i prind pe vinovati, le asasineaza toata familia si neamul, iar un sud coreean patruns in teritoriu este exceptat, stiind cat de nebuni sunt aia si l-ar beli mai intai de viu, dupa care l-ar executa prin dinamitare, nu cu tunul AA! Cam 50% sunt intr-adevar fanatici, dar in mintea lor toti ceilalti l-ar jupui de viu pe stalp pe maimutzoi, ca pe mielul de Pasti. Numai daca te banuiesc ca ai gandit sa-l asasinezi pe marele lider, iti executa mai intai tot familionul sub ochii tai si-ai natiunii, direct pe sticla TV, sa fie invatatura de mine, pe urma urmeaza marele supliciu inchizitorial cu finalizare satanica! N-ai vazut ca scrie de faptul ca s-a ingrast ca un porc, de la 90 kg pana la 130kg, pe stres si insomnie de frica atentatelor, dar acest fond indopandu-se si ingurgitand alcoolice ?!

  RăspundețiȘtergere
 69. M.Oficial 327/05.05.2017 ordinul M18/15.03.2017:
  Norme proprii de aplicare... In relatiile contractuale dintre Casa OPSNSJ si furnizorii de servicii medicale si medicamente care apartin acestri retele

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Tehnocrat, multumim pentru postare! Sincer va spun tuturor ca niciodata n-am beneficiat de gratuitati medicale si ce greu imi era pana cu cativa ani in urma cand aveam pensie de boala de 470 lei. Medicul de familie nu incheie contract cu Armata pentru medicamente daca are doar un singur pacient, este la mine in oras doar un medic de familie care i-a luat pe politisti in grija, mi-a fost colega de scoala respectiva doctorita, dar are cabinetul departe de unde stau eu si este foarte aglomerata. Nu stiu daca normele astea ma vor ajuta pe mine cu ceva, ca asa se intampla mereu cu mine si cu cei in situatia mea, cei fara posibilitati, aceste legi, norme si ordonante dandu-se, ca deobicei, doar tot pentru cei instariti si cu pensii bune! Vreti un exemplu? Doamna mea are pensie 340 lei si ei au zis ca s-a facut 540 lei! Aflati de la mine ca este o cioaca, ea primind si luna aceasta tot 340 de lei, asa ca PSD este doar un ra..at cu ochi mincinos si perfid cu cei saraci!

   Ștergere
  2. Cred ca ai gresit ceva in sursa indicata! ...poti reverifica?

   Ștergere
 70. Mai tinerii mei colegi cu respect va fac cunosc ca am anticipat ca facem propuneri ca sa ne aflam in treaba.Politicienii fie ca sunt la guvernare sau in opozitie au alte treburi nu sa analizeze propunerile noastre.Ne cer propuneri numai ca sa marcheze momentul.Oierii si camionagii au gasit solutii mai convingatoare pentru a realiza solutionarea problemelor.Militarii belgieni stiti.Noi militarii romani suntem mai docti.Analizam matematic,elaboram prognoze,stabilim scenarii etc.Intr-un cuvant latram la luna.

  RăspundețiȘtergere
 71. Nu va mai faceti iluzii si calcule, urmeaza o noua lege a pensiilor, este ,deja, pitrocita si intr-o dimineata ne vom trezi cu ea, asta se va intampla cam in perioada 15 mai 5 iunie si va cuprinde ceva gen;
  -pensia va fi maxim 85% din solda activului( cu toate 'smecherelile adaugate)
  -varsta minima de pensionare 55 de ani
  -pensiile in plata vor fi aduse la nivel prin...impozitare progresiva drastica in asa fel ca pensia maximaNETA sa nu depaseasca 85% din salariul(solda)maxima in plata...
  -si alte "bunaciuni"

  RăspundețiȘtergere
 72. @Cornelius Flavius Octavianus Fuscus Domitianus...Zira, daca ,tot te dai curajos si luptator intru dreptate uite subiect de trimis la adresele mentionate in subsidiar:

  "Cu ocazia Adunării Parlamentare a NATO, din luna octombrie, la București,rezervistii militari vor protesta,îmbrăcați în uniformă militară.Poate vă interesează."
  -Presidentie: procetatean@presidency.ro,
  -Senat: webmaster.webadmin@senat.ro;
  -Camera Deputatilor: webmaster@cdep.ro;
  -MApN: dpap@mapn.ro
  Asta inseamna sa ai "sange" in instalatie.

  RăspundețiȘtergere
 73. O veste foarte buna, stimati colegi: S-a redeschis blogul Huhurez! Cu doua bloguri foarte incisive putem avea sansa sa fim auziti de catre clasa politica!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OOO, inca nu ai reusit sa-l inchizi definitiv, da-i bataie cu ineptiile ca poate il mazilesti pe ala si scapa ,macar, asta!

   Ștergere
 74. Sensul modificarilor legislatiei 263...norme de aplicare, este ca pt civili se pot face reparatii ekitabile, pt cei iesiti inainte de 2011, pt camarazii nostri NU, caci inekitatea are sau nu caracter de breasla!?

  RăspundețiȘtergere
 75. Miroase a ambuscada urata! A se vedea afirmatiile lui T2 26 mai 2017, 00:04.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!