sâmbătă, 27 mai 2017

Deputații trag o mică leapșă militarilor în rezervă/retragere care au anunțat proteste pentru diverse revendicări printre care și pentru "drepturile la indemnizatii de creație", pt. pentru marți 30.05.2017, cu ocazia dezbaterii și adoptării noii legi a salarizării!

Conform datelor oficiale furnizate de Camera Deputaților în cursul acestei săptămâni, ar fi urmat ca marți - 30 mai 2017, instituția să dezbată și să voteze în regim de urgență, mult controversata Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Zi în care diverse asociații/organizații ale militarilor în rezervă (în speță, doar S.C.M.D.) la care și-au anunțat intenția de alăturare și rezerviști neafiliați, au stabilit să organizeze un protest. Protestul are revendicări multiple, una dintre acestea fiind ca nu cumva deputații să voteze și bazaconii care să afecteze drepturile de pensie ale militarilor

Legat de protestul în sine, apar câteva bizarerii. Una dintre acestea fiind că Proiectul de Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice înregistrat la Camera Deputaților, nu mai cuprinde actualmente nicio prevedere de suspendare actualizării pensiilor militarilor, așa cum era stipulat în variantă inițială. Înțelegem însă că protestul are o latură preventivă, parlamentarii putând introduce amendamente ostile în orice moment, mai ales după revenirea din pauza de toaletă.

Ceea ce nu înțelegem însă oricât ne-am strofoca, este  afirmația liderului S.C.M.D. afișată aici conform căreia rezultă că la protestul anunțat pentru 30 mai 2017, militarii în rezervă/retragere participanți vor milita printre altele și pentru acordarea de "drepturi la indemnizatii de creatie"? Cf. legislației, aceste drepturi neacordându-se nicidecum creatorilor de apărare și securitate națională care asigură 24 de ore din 24 apărarea României, ci unor scriitori, muzicologi, muzicieni, pictori, actori, autori de scenarii de film și teatru - lista completă fiind aici! În loc ca militarii în rezervă/retragere să fie îndrumați să protesteze de exemplu, pt. cerințe urgente și de interes punctual, cum ar fi abrogarea Art. 67 din Legea nr. 6 a bugetului de stat pe anul 2017, care tergiversează achitarea diferențelor cuvenite rezultate din recalcularea pensiilor militare, până în trimestrul IV al anului 2017. Cu mențiunea că în cazul anulării Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 - așa cum solicită intens diverși "sforari din aparatul de partid și de stat", acele sume ar urma să nu mai fi achitate vreodată, urmând a fi deturnate de exemplu, pentru alte interese cum ar fi achitarea solicitatelor "drepturi la indemnizatii de creatie"!

Trecând peste bizareria prezentată - despre care este suficient de clar că are drept țintă intenția de "gonflare" a pensiilor unor mari artiști militari despre care cunoaștem că există și în rândurile noastre, artiști experți în manipularea intereselor generale ale rezerviștilor, trecem la obiect și vă informăm că în cursul după-amiezii de vineri, Proiectul de Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a dispărut subit de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Ca atare, legea nu mai intră în dezbatere și adoptare pentru data anunțată inițial. Pentru conformitate, a se vedea Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 29 - 30 mai 2017.

Pentru persoanele care au pierdut cumva firul privind traseul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, vă readucem aminte că proiectul de lege în forma adoptată de Senat, se află la Camera Deputaților care este și camera decizională, și este înregistrat cu nr. PL-x nr. 209/2017. Forma adoptată de Senat este aceasta, iar traseul legislativ actual poate fi urmărit aici!


ALTE DATE

Urmare a faptului că materialul anterior a produs furie printre "sforarii aparatului de partid și de stat" (unii au făcut spume la gură, trecând de-a dreptul la intimidări și amenințări de tip securisitic), nervoși nevoie mare că le-am demascat intenția perfidă ascunsă înapoia aparentă de bine general, prin faptul că am reliefat că cererile de anulare completă a Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 - fără a pune altceva în loc (calea cea mai scurtă și cea mai realistă fiind modificarea Art. 40), anulează/stopează în realitate, în mod definitiv, orice posibilitate de recalculare a pensiilor personalului pensionat anterior anului 2011 înainte de orice actualizare, anulează simultan și achitarea diferențelor rezultate din majorările de pensii deja operate ce ar fi urmat să fie achitate în trimestrul IV din 2017, întârzie în același timp și actualizarea pensiilor tuturor pensiilor personalui militar cu 24 luni, am solicitat și punctele oficiale de vedere ale guvernului, Direcției de Asistență Juridică din M.Ap.N. și ale celor 2 comisii juridice din Parlament. Puncte de vedere pe care le vom publica, desigur. Spre disperarea "sforarilor din aparatul de partid și de stat" care și-au imaginat că nu detectăm și amănuntele menționate!
 
Baluba date despre adoptarea noii legi a salarizării

Baluba date despre adoptarea noii legi a salarizării

209 comentarii:

 1. Legat de ultima parte. Am solicitat și punctele oficiale de vedere ale guvernului, Direcției de Asistență Juridică din M.Ap.N. și ale celor 2 comisii juridice din Parlament, in privinta efectelor anularii DEFINITIVE a Art. 40 din OUG 57/2015.

  Am mai primit de fapt astfel de puncte de vedere inca de la facerea si adoptarea L. 223/2015, precum si imediat dupa emiterea Art. 40 din OUG 57/2015, dar care nu avut caracter oficial. Pe scurt, aceste puncte de vedere au exprimat ceea ce am sustinut intotdeauna si se rezuma astfel: "Legea 223/2015 IN ORIGINAL, prin textul acesteia de sine statator, nu permite efectuarea niciunei recalculari a pensiilor personalului militar pensionat anterior anului 2011, mai devreme decat in cadrul procesului de actualizare. Asa a fost conceputa legea de la bun inceput, initiatorii eschivand astfel impovararea bugetara care ar fi urmat daca s-ar fi recalculat si pensiile celor pensionati inainte de anul 2011. In absenta unui act normativ care sa modifice L. 223/2015 - de rang ordonanta de guvern sau lege de modificare, NU este posibil sa existe recalculare a pensiilor celor pensionati anterior anului 2011".

  In rest, am mai informat ce s-a intamplat. De magaria inclusa in lege au stiut de la bun inceput, toti asa zisii reprezentanti ai asociatiilor rezervistilor si sindicatelor politistilor. Cei care ii reprezentau pe militari - toti fiind "gonflati" de altadata ai lui Boc/Basescu/Oprea, li s-a demonstrat ca lor nu le prieste cu nimic recalcularea, urmand a le fi diminuate pensiile daca li s-a recalcula. Si mai bine sa nu mai faca gat si sa lase legea asa, fara recalculare pt. cei pensionati inainte de 2011. Ceea ce s-a si intamplat. Pe cei de la sindicatele politistilor, ei fiind activi, i-a durut oricum in basca de cei deja pensionati, asa ca si-au dat repede avizul pe magarie.

  Dupa adoptarea legii cu magaria respectiva, persoane de rang inalt (cei mai multi le cunoasteti) si care provin tot din spectrul militar, au pus piciorul in prag si au solicitat tratament nediferentiat la recalcularea pensiilor. Sub amenintarea ca blocheaza aplicarea legi la CCR, extrem de simplu de realizat, tratamentul discriminatoriu fiind prea evident. Guvernul a zis da - in sensul eliminarii discriminarii, dar in cadrul aceleiasi limite bugetare - ceea ce a determinat diminuarea procentelor de calcul la toata lumea. Asa a aparut Art. 40 din OUG 57/2015.

  Am comis o eroare ca nu am solicitat la acea vreme si puncte oficiale de vedere, dar o corectam acum!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ati auzit ce vrea Prim-ministrul? Ori in legea pensiilor pe care o vor da,ori printr-o OUG sa inghete recalc.-actualiz. pensiilor speciale,exact cum a fost art.40 din leg. salarizarii,pe care l-au scos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și ce este de mirare? Politica Tel Aviv din ultimii 7 ani, demonstrează că indiferent daca se schimba interfata, suma relelor exercitate asupra armatei, ramane mereu constanta.

   Astfel de decidenti politici, NU pot fi stopati decat intr-un singur mod. Protest punctual pt. respectarea drepturilor fundamentale si constitutionale ale militarilor romani, calate in picioare in Romania prin Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare!

   Cu asta, se linistesc complet! In aceste circumstante, ne vor ruga ei cu pensii militare si ne vor acorda si bonus, numai sa tacem din gura si sa inchidem ochii la gravele incalcari de drepturi fundamentale si constitutionale exercitate prin lege interna, asupra militarilor romani!

   Ștergere
  2. sant pusi sa distruga armata de rezerva a tarii , asa sant dirijati , asa a facut si cand s-a dat ordonanta 7 , acum ne macina nervos sa iesim pe cale naturala ,Cretinul asta de grindeanu trebuie pus la punct ,i s-a urcat puterea la cap

   Ștergere
  3. O sa îi fac papusa si o intep cu acul...woodoo!

   Ștergere
 3. Daca nici dupa aceasta stire pensionarii nu se vor mobiliza pentru a iesi la mitingurile organizate legal de diferite sindicate si asociatii, mai ales cei din Bucuresti,sunt niste lasi si ne meritam soarta si sa nu mai latre peste tot ca ala nu face sau nu drege, pentru ca fiecare dintre noi poate sa-si sustina drepturile prin participarea masiva la aceste mitinguri.

  RăspundețiȘtergere
 4. da asa a zis. si a mai zis ca acea inghetare a pensiilor este prevazuta si in progran=mul de convergenta , ca daca nici asa nu ne da in cap face un oug , astia sant pusi sa ne omoare ,fonfaitul asta ce are cu noi? e dus cu pluta ? asa ca in strada la usa lui si sa nu plecam de acolo nici de da cu furtunul cu apa

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca intalnesti un caine pe strada,care nici nu latra, este bland, nu este agresiv, treci pe langa el fara frica, nici nu-l bagi in seama. Daca intalnesti unul agresiv,te gandesti bine la modul cum te vei comporta sa-ti aperi pielea. Asa suntem noi, nu spunem nimic, nu muscam nu reactionam in nici-un fel, daca latram, latram aici, fara nici un efect. De aceea se poarta asa cu noi, nici nu ne baga in seama. Noi nu contam,nu existam pentru ei. Noi gresim, fiindca nu ne facem cunoscuti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti spun eu care este faza. Nu putem avea succes, pana nu le dam un sut in ...ur, la "sforarii" dintre noi. Nu observi ca noi cerem una, iar ei cer altceva? Nu observi ca eschiveaza șifonarea "aparatului de partid si de stat" si deturneaza protestele pe directii secundare? Protest in Parcul Izvor? De ce NU in gura lupului, adica la sediile PSD/ALDE cum a facut Vladutoiu? De ce nu la exponentul nr. 1 al puterii actuale si care este premierul? De ce nu la sediile ministerelor de resort, ci la MMPS?

   Alta chestie! De ce NU protest in uniforma militara? Doar asa sa NU lezam din temelii imaginea ... cui? A "aparatului de partid si de stat"?

   In sfarsit, protest pe directii secundare? Nu avem sanse daca ne limitam doar la drepturi de pensii. Si atunci de ce NU protest pe directia principala si care este contra incalcarii crase a drepturilor si libertatilor fundamentale ale militarilor romani prin Sectiunea a 3-a din L. nr. 80/1995? Abia atunci vor face fețe-fețe si vor intra brusc in priză si cu pensiile!

   Asa, nu vezi? Protest-amalgam cu revendicari la gramada? Care includ drepturi pt. revolutionarii lui Peste si indemnizatii de creatie pt. scriitorii militari? Pai cum sa avem sanse cu astfel de ... tampenii, sa ne mai atingem obiectul principal?

   Ca atare noi nu avem esecuri neaparat din cauza politicului, ci in primul rand din cauza prostiei multora din randurile noastre. La care daca mai adaugam si pasivitatea generala, cum sa mai avem vreun succes?

   Ștergere
  2. deosebit de CORECT luati fraele

   Ștergere
 6. Mare minune dacă idioții roșii, nu au consilieri principali pe Șeitan și pe Sârbu. Poate chiar și Boc să fie cooptat așa din umbră! Prea seamana totul cu doctrina sectantilor portocalii din 2011!

  RăspundețiȘtergere
 7. Pentru relaxare, dar si cu decicatie la adresa "gonflatilor" care continua cu denigrarile si inoxicarile pe blogul "contributorilor"!

  Tinand cont ca suntem la un loc cam 170 000 de militari/politisti/SRI-isti/STS-isti/SPP-isti/SIE-isti/penitenciaristi in rezerva/retragere.

  Avand in vedere ca propaganda sustine ca din cei 170 000, cca. 60% sunt nemultumiti ca le-au scazut pensiile prin diminuare, asta ar insemna cam la 102 000 persoane.

  Ne asteptam ca cele 102 000 de persoane cu pensiile diminuate prin recalculare, sa protesteze vehement pana la dizolvarea Parlamentului si Guvernului.

  In caz contrar, daca protesteaza doar 50-100 sau 1000 de persoane, inseamna ca toti ceilalti pana la 102 000, sunt ... multumiti! Sau ca a fost o mare cioaca cum ca au fost diminuate 60% pensii prin recalculare.

  RăspundețiȘtergere
 8. Cele mai nemultumite sunt anumite asociatii ale pensionarilor, care nu mai au membrii care sa le cotizeze. Acestea creaza crize pe care incearca sa le exporte in masa pensionarilor militari, pt ca o parte dintre acestia sa le ceara ajutorul si sa le cotizeze, bani multi.

  RăspundețiȘtergere
 9. Banul public este irosi, imoral si irational prin acordarea unor suplimente consistente aproximativ la 5% din pensionarii militari, membrii unor asociatii de creatie.
  Nu pt ca au creat sau n-au creat ceva important, ci pt ca sunt membrii a unor asociatii de creatie.
  Sa vedem ce zice legea drepturilor de autor nr 8/1996 actualizata 2014:
  "Art 12 autorul unei opere are drepturi patrimoniale exclusiv..."
  "Art 14/5 lit e) dispozitiile prezentei legi nu se aplica operelor create de auto in cadrul contractului individual de munca..."
  Sa exemplificam pe col (r) pricina valeriu nr 2 in scmd nemeritat posesor a unei gonflate pensii militare prin suplimentul de 50% pt faptul ca face parte dintr-o uniune de creatie.
  Acesta daca a creat ceva in calitate de activ, inclusiv filmarile din timpul loviturii de stat din dec 1989 , nu merita nimic, pt ca a facut-o in timpul serviciului, iar drepturile de autor apartin MApN. Daca a creat ceva, in afara serviciului, are drept de autor si poate sa-si valorifice creatia pe piata, dupa cum doreste. Dar acest lucru nu-i da drept sub nici o forma sa beneficieze de un supliment la pensia militara.
  De unde se plateste suplimentul de 50% la pensie lui pricina si altii ca el ?
  S-au diminuat in primul rand drepturile de pensie a mutilatilor din teatrele de operatii si copiilor orfani a celor decedati si a altor napastuiti si urmasii acestora in timpul si din cauza serviciului militar.
  Sa va fie rusine pricina, dogaru, etc. care militati ca din bugetul SNAp sa va plateasca niste drepturi suplimentare la pensiile militare, luand din drepturile celor care intradevar li se cuvin acestea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta cam asa este...Acele "drepturi, dac chiar ar trebui platite, parerea mea, sa fie platite din fondurile :asociatiilor...de autori...etc..."

   Ștergere
  2. Așa este,corect sesizat,@ tehno!
   C

   Ștergere
 10. Dar de nu un protest concomitent in toate orasele mari, nu numai in Bucuresti. Peste tot sunt foarte multi pensionari militari si politisti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PENTRU CA ,, MOTUL, , DOGARU NU POATE FI DECAT INTR-UN SINGUR LOC .

   Ștergere
 11. In 2010 si 2011 s-a rasturnat sistemul de valori, prin crearea unor pensii nesimtite pt cei din SNAp pe un fals principiu, numit principiul contributivitatii, printr-o minciuna a autoritatilor,ca politica de stat.
  Cititi ce inseamna acest principiu in legea 263/2010.
  De fapt, acest principiu folosit in calculul drepturilor de pensie pt militari a fost opusul principiului contributivitatii. Cu cat ai contribuit suplimentar mai mult, ma refer la 5% dupa aprilie 2001 si 10,5% dupa ianuarie 2011 ti-a rezultat o pensie mai mica la acelasi parcurs in cariera, cu cat ai iesit mai aproape de timpul actual, la pensie.
  Cei mai napastuiti au fost cei din armata militara, cei care au lucrat in alte conditii, grupa de munca valabila doar in SNAp.
  Aceste pensii nesimtite s-au indexat anual, posesorii acestora n-au avut nimic de pierdut, ma refer la cuantumul in plata. Acum sunt nemultumiti, pt ca daca o data au luat din drepturile de pensie a camarazilor lor si chiar a soldelor activilor, de ce n-o pot face tot timpul.
  Vreau sa-i informez ca atunci cand au primit drepturi de pensie nesimtite, le-au primit pt ca au girat cu demnitatea si onoarea lor de militari, pseudo valorile gabriel oprea si unpr. Cum au investit in non valoare si aceasta a iesit la suprafata, multi nu mai au demnitate si valoare. Asa ca sa se bucure cat inca mai beneficiza de indexarea cuantumului nesimtit. Dupa mine, eu le-as lua si dreptul de pensie pe legea 223/2015 pt incalcarea demnitatii si onoarei militare. Le-as stabili pensie pe legea 263/2010 prin impartirea la stagiul complet de cotizare actual: 35 ani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CINE DORESTE CONTRIBUTIVITATE SA LI SE APLICE FORMULA UZITATA LA CALCULUL PENSIILOR CIVILE .
   ACEL 20 AL LUI OPREA A FOST LEGIFERAT PENTRU A SE EVITA MĂSA CRITICA A NEMULTUMITILOR ȘI IMPLICIT PIERDEREA ....SCAUNULUI .

   Ștergere
  2. Corect, foarte bine spus!

   Ștergere
  3. Nu ni s-a factut vreun favor cu raportarea la 20 in comparatie cu civilii la 35.Am fost asimilati minerilor,care si dumnealor au raportare la 20,iar dupa o hotarare a iccj au raportare chiar la 17 cei care au lucrat in minele de uraniu.Asa ca nu mai amenintati militarii cu lucruri neadevarate...

   Ștergere
 12. Multi nu inteleg ca spre deosebire de civili, in SNAp si soldele si pensiile se platesc din acelasi buget. Daca ai pretentii imorale, suplimentul imoral trebuie luat de la altii, persoane care nu merita sa fie discriminate.
  Multi nu inteleg ca in activitate, datorita riscurilor, pe langa sporuri au avut si functii mai mari ca similarii si chiar reducerea stagiilor minime in grad.
  Ex un cdt B trupe speciale are functia de col, unul de B Inf are functia de lt.col.
  La pensie s-au luat in considerare atat functiile mai mari cat si gradele mai mari.
  Nu este moral ca un cdt de B sa aiva o pensie mai mare ca a unui cdt de Bg, indiferent de tipul B sau Bg. Nu vorbesc ca sunt unii piloti care pretind un drept de pensie mai mare ca a Sefului SMG. Cata imoralitate si lipsa de respect pt ierarhia militara !!!.
  Ma mir ca nu pretind si diferenta intre norma de hrana.

  RăspundețiȘtergere
 13. Domnule R, imi propusesem sa nu mai intervin dar nu ma pot abtine cand vad o asemenea manipulare pe fata.
  Proiectul legii a fost depus la CD pe 23.05. Imediat, pe site a aparut asta:
  înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere
  trimis pentru raport la:
  Comisia pentru muncă şi protecţie socială
  termen depunere amendamente: 29.05.2017
  termen depunere raport: 06.06.2017
  Pai daca termenul de depunere a raportului este 06.06, cum dumnezeu poti sa spui ca dezbaterile trebuiau sa aiba loc pe 30.05?
  Poti sa explici treaba asta cu leapsa?!!! Nu cumva asta este manipulare?!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Niet! Asa a aparut pe site-ul CD abia ieri seara. Regret ca nu am apucat sa fac si captura. Dar adevarul nu este deloc greu de demonstrat. Cititi comunicatele SCMD:

   1]. "Marti 30 mai a.c., vom fi prezenti la mitingul din Parcul Izvor, in fata Camerei Deputatilor, cu ocazia dezbaterii si votarii Proiectului Legii salarizarii unitare." CD retragand insa DEZBATEREA SI VOTAREA programate pt. 30 mai.

   2]. "Marti 30.05.2017, SCMD si-a mobilizat membrii si aliatii in strada, la Parcul Izvor, in fata intrarii la Camera Deputatilor, cu ocazia dezbaterilor si votului pe Legea Salarizarii Unitare".

   Link 1: http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
   Link 2: http://scmd-relatii.blogspot.ro/

   In consecinta, mitingurile anuntate au fost programate pt. data de 30 mai 2017, aceatsa fiind data la care CD a anuntat in prima faza, dezbaterea si votarea Proiectului Legii salarizarii unitare.

   In acceptiunea dumitale, inteleg ca NU doar eu sunt chior, ci si sindicatele! Este simplu: au schimbat data dezbaterii, pt. a eschiva mitingul de marti.

   Ștergere
 14. ptr R26500
  Eu sunt membru fondator al unei filiale a SCMD din anul 2009 si am fost la zeci de mitinguri organizate in Bucuresti in era Basescu-boc, ultima participare a mea fiind in ianuarie 2016 la Guvern pentru oug 57/2015.
  Ce am remarcat de la infiintarea SCMD:
  - in 2009 cind boc a taiat drastic pensiile militarilor, politistilor, sri-istilor, etc, am vazut o emulatie fantastica de unitate si de organizare a filialelor SCMD in toata tara, ne sunam unii pe altii si discutam ce se intimpla la fiecare filiala, zilnic veneau si se inscriau in sindicat sute de militari, politisti si sri-isti, aproape ca nu faceam fata cu intocmirea documentelor de evidenta ale acestora, apoi ne-am organizat lantul de alarmare ca atunci cind eram activi si cind organizam diverse activitati, proteste, mitinguri raspundeau prezent sute de rezervisti. Eu am simtit ca la cei care guvernau atunci incepuse sa le fie teama de noi, de modul de organizare si mobilizare rapida la nevoie si de amploarea pe care o luase fenomenul numit SCMD. Cind inchiriam autocare sa plecam la Bucuresti ne sunau cei de la politie, jandarmerie si ne intrebau citi plecam, cu cite autocare, care este itinerariul de deplasare, ce cerem de la guvernanti, etc iar pe unii activi din serviciile secrete ale armatei, politiei ori sri(pe care ii cunosteau fostii lor colegi rezervisti ce activau la sindicat)ii vedeam cum ne filau la sediul filialei, la mitinguri, alte activitati, etc. Aveam intilniri saptaminale cu sindicatele locale ale politistilor, ale functionarilor publici, ale unor intreprinderi, mergeam in grupuri la sediile partidelor si protestam ori discutam cu parlamentarii locali ai acestora. As putea povestii zile intregi cum ne-am mobilizat atunci si ce activitati pe plan local ori central am desfasurat si totul pe banii din cotizatiile fiecarui membru inscris in sindicat.
  - DAR.. dupa ce guvernul boc a dat inapoi, iar pensionarii militari s-au vazut cu sacii in caruta, desii noi care conduceam filiala SCMD le spuneam ca nu trebuie sa renuntam la sindicat si ca nu trebuie desfiintat intrucit vazusem de ce sunt in stare politicienii, majoritatea dintre ei s-au retras, unii au avut interese meschine iar altii s-au dat cu politicienii vremelnici de la guvernare care le-a promis marea cu sarea. Iata ca noi cei care am infiintat acest sindicat am avut dreptate atunci, si acum se observa ca atit guvernele de dreapta cit si cele de stinga isi bat joc de REZERVA ARMATEI.
  - Eu pot sa spun ca nu am avut pensia diminuata pe nici o lege(164, 263 ori 223), ba din contra am cistigat ceva(e drept foarte putin) dar am considerat sa nu ma las calcat in picioare si batjocorit de cei inferiori mie(adica de politrucii si burghezii proletari care au au aparut ca ciupercile dupa 1989) sa le arat ca m-am format ca om si ca profesionist intr-o institutie serioasa si de elita din Romania(in care observasem ca romanii aveau la acea data mare incredere)si pe care nu vroiam sa o las sa-si bata joc de ea niste aventurieri si niste impostori care inaintea votarilor ne mint cu nerusinare, eu ii votez sa imi fie si mie bine ca cetatean dupa care cind ajung la putere fura, mint, , ma persifleaza si imi diminueaza si bruma de venit pe care am cistigat-o in mod cinstit de-a lungul carierei MILITARE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect! Targ cu politicienii nu faci fecat de pe pozitii de forta! Orice invitatie la dialog este menita sa temporizeze si dilueze nemultumirile si mania!

   Ștergere
 15. Pl-x nr.209/2017,are Termen depunere Raport de catre Comisia pentru Munca pe data de 06.06.2017, dupa ce primeste Avizul de la cele doua comisii Buget si Juridca si care in zilele dr 29 si 30 mai au in dezbatere acest proiect de lege( nu este repartizat si la Comisia pentru Aparare).Poate intra in Plen cel mai devreme pe 31 mai..parerea mea !

  RăspundețiȘtergere
 16. CONSTATARI:
  - in momentul de fata SCMD nu mai este forta care sa apere pe rezervistii militari ca in perioada 2009-2010, cred ca mai exista cam 80-100 de membrii activi si cu cei de la Bucuresti, fata de peste 15000 cit erau in 2010.
  - ANNCMR nu a avut nici atunci si nu are nici acum vreo reactie de a lupta pentru drepturile rezervistilor, ba din contra conducerea centrala si cele locale ale acestei asociatii se razboia cu noi cei din SCMD si mi-aduc aminte ca isi indemnau membrii care se inscriau la sindicat sa nu iasa la mitinguri ca li se lezeaza onoarea si demnitatea de militar, dar chitaiau ca soarecii ca boc le-a taiat pensiile.
  - celelate asociatii si organizatii sunt minuscule, divizate si nu le baga nimeni in seama, nu au nici o activitate sindicala ci mai scriu pe bloguri din cind in cind cite un membru al acestora.
  - TOTI STIM CA PUTEREA TI-O DA UNITATEA, ori in momentul de fata rezervisti sunt dezbinati, sunt invrajbiti unii impotriva altora, unii sunt multumiti, unii sunt indiferenti, altii asteapta sa se lupte ceilalti si pentru ei, iar ultimii nu stiu, nu cunosc si nu le pasa.
  - R26500 nu te mai imbata cu apa rece ca in afara de cei 100 de membrii ai lui Dogaru, nu vei vedea nici macar un rezervist din cei 102000 care sa iasa la proteste. Nici macar TU nu vei iesi ! Macar ai lui Dogaru dovedesc ca stiu ce vor. Tu si multi altii doar scrieti pe blog si ati rezolvat NIMIC, nu stiti ce inseamna lupta sindicala, ce inseamna sa cheltuiesti din pensia ta si din timpul tau liber, sa te lupti cu politicienii care nu te vor ierta in viitor, si sa te lupti pentru CEILALTI. Si mai si clamam ca suntem militari, ca facem, dregem.
  - TOCMAI PE LASITATEA, INDIFERENTA SI NEPASAREA MAJORITATII DINTRE NOI se bazeaza
  actiunile politicienilor impotriva noastra in acest moment. Chiar tu ai spus ca acestia asa si motiveaza masurile luate impotriva noastra, ca nu iese nimeni sa protesteze ceea ce inseamna ca sunt multumiti de cum se aplica L223.
  - Tu la cite proteste impotriva guvernantilor ai participat ? TU nu faci altceva decit sa musti si sa fugi, si te intreb al cui joc il faci ?
  - Iti dau dreptate doar cu militarea ta pe acest blog pentru modificarea art. 40 din oug 57/2015 si nu pentru al elimina in totalitate. Dar daca esti de buna credinta cum spui zi de zi, de ce nu te alaturi protestelor lui Dogaru impreuna cu cei care te urmeaza asa avind posibilitatea sa vorbiti cu el si cu membrii pe care ii mai are si sa ii lamuriti ca trebuie sa luptam impreuna pentru binele tuturor, nu doar pentru al unora. Daca ne atacam unii pe altii pe bloguri si raminem dezbinati va fi vai si amar de noi. PSD+ALDE sunt si mai perfizi decit ceilalti iti dau cu o mina si iti iau cu doua. Iar dezbinarea si indiferenta noastra le convine de minune.
  -

  RăspundețiȘtergere
 17. TEHNOCRAT tu in ce film joci ? Adica si tu invrajbesti ? Tu de cine esti platit, in solda cui esti ? Adica prin ce spui tu vrei egalitarism. Pai iar ne intoarcem de unde am plecat ? Eu am lucrat in aviatia militara si m-ai nimerit, ca stiu despre ce este vorba. Sincer, eu sunt inginer de armamente de aviatie, o specialitate foarte periculoasa si multi colegi mai mici sau mai mari au murit lucrind cu munitii, rachete, explozivi ori cartuse pirotehnice, Dumnezeu sa-i odihneasca, iar multi piloti sunt de mult in cimitire Dumnezeu sa-i odihneasca si pe acestia, dar daca ar fi sa aleg acum intre cariera de pilot si cea de inginer tot inginer as alege dar de data asta nu de armamente ci de IT, electronica, etc. Pe L 223 am observat ca cei care au lucrat prin birouri(sobolani de birou) si care doar invirteau niste hirtii au pensii mult mai mari ca cei operativi, la functii similare intrucit si-au luat multe OSCARURI, adica lucrari de exceptie. Ce daca un pilot a salvat un avion(cu defectiuni in zbor si trebuia sa se catapulteze) si totusi l-a adus la aterizare (care costa milioane sau miliarde de euro Romania), ce daca un inginer aplica o inovatie, o inventiela sau un buletin de modernizare la un avion si ii mareste eficacitatea si securitatea in zbor(lupta), acestea nu sunt lucrari de exceptie ci doar atributiuni de serviciu. Dar un sobolan de birou, un hirtogar(si cunosc citiva dintre acestia) care se lupta prin birou cu ... mustele dar este la esalonul superior are solda/pensia babana intrucit ca un artist ce este si-a tras un OSCAR, ca omoritul de muste este...LUCRARE DE EXCEPTIE, a primit spor de confidentialitate ca a tinut SECRET acest aspect si pentru faptul ca nu a plecat din birou niciodata ii mai atribuie si spor de fidelitate. Asa dreptate si democratie sa tot fie pina si EGALITARISMUL ESTE MAI DE DORIT!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu va suparati, in activitste nu ati avut niciun spor?....Oskar este un spor substantisl in esenta, dar se acorda numsi pt 5% din functii!
   Sunteti la curent ca din 2010 nu s-a mai acordat premiul anual si prime trimestriale?
   Inteleg ca armsti aeronave zilnic si imi dau seama ca este f periculos, dar si alte arme aveau riscuri majore! Imi pare rau ca nu m-at ajutst sa arunc grenade defensive cu 200 mt pt canal, 50% cu antecedente penale intre 3-7 ani! Etc....

   Ștergere
  2. Cam sari calul cu invectivele. Chiar crezi că alde Dogaru/Pricină și alți membri fondatori, singurii care au drept de viață și de moarte în acest sindicat, au câte două ori trei perechi, iar noi restul membrilor de rând, pe care nu ne-a întrebat nimeni nimic în afară de cotizație, suntem și regulați și de vină că a murit sindicatul. Dacă vrei îți înșir toate greșelile și prostiile pe care le-a făcut acest cuplu, de la procese pe bandă rulantă pentru îmbogățirea avocaților fără nici un folos pentru cei implicați, la sabotarea din prostie ori chiar cu bună știință a intereselor rezerviștilor, la scandalurile interne prost și orgolios gestionate, la arogarea unor merite exclusiv conducerii sindicatului în orice mic succes al pensionarilor.
   De ce nu te revolți pe cele câteva mii de pagini de internet create de Rinciog și puse la dispoziție SCMD, dar din care-și trage doar el veniturile din reclame, unde-i dialogul cu membri de sindicat? Păi nu poți că la SCMD e ca la nord-coreeni, totul se transmite de sus în jos. Așa că vii aici, in Coreea de sud, unde-i democrație și se poate vorbi și ne ei la _ulă că suntem lași, indiferenți și nepăsători față de Kim Do Ghi, că din cauza noastră moare frumusețe de sindicat, în fața căruia tremurau marile puteri ale lumii. Din ce ai mai postat și anterior și mai ales din ce postezi acum este clar că inginerul de care vorbești este surclasat de reacțiile emotive și lozincarde impuse de guru Dogaru.

   Ștergere
  3. Corect, daca era era dialog doream sa intreb daca sunt disponibilizat cu vechime mica la ce-mi foloseste abrogarea (nu modificarea)art.40 sa particip la proteste ? Si sa mai cer ceva si pt. revolutionari? Pas!

   Ștergere
 18. @tehnocrat
  Poti sa explici ce este imoral ca un lt.col sa aibe o pensie mai mare decat a unui colonel, presupunand ca ai proprietatea cuvintelor si intelegi sensul cuvantului moral. A dobandit lt.col-ul pensia prin inselaciune, viol, talharie ori alte fapte reprobabile sau dai si tu din papagal sa te afli in treaba?
  Eu am atras atentia in cateva randuri ca armata nu mai este a militarilor si e jucata pe degete dupa cum convine unui aparat birocratic extrem de stufos. Mai mult vad ca birocratii fac si procese de intentie pe moralitatea militarilor.
  Ma intreb cat ii va mai lua birocratimii sa inventeze gradul de colonel cu patru stele sa se faca diferenta intre un colonel militar si unul contopist.
  Daca stai si te gandesti ca i-a dus mintea sa inventeze "indicele de importanta" cred ca in scurt timp vom avea si noul grad.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Denumirea asta suna urat! In definitiv esenta expresiei se reflects in ecartul coeficientilor de functie pt scelasi grad, functie de esalon. Si atat!

   Ștergere
 19. Militarul-militar a devenit persoana tolerata in ansamblul asa zisului SNAp unde isi fac mendrele cei din tot felul de servicii si aparate birocratice, apv-istul fiind bun doar de bagat in fata la statistici pe solde si pensii sa dea bine pe medie altfel s-ar ingrozi civilii.
  Militarilor trebuie sa li se recunoasca legal ocupatia conform reglementarilor europene si mondiale Romania fiind singura tara din lume in care ocupatia de militar nu exista. Asa nu se va mai indigna nimeni ca bietul sef SMG este echivalat cu nu stiu ce primar iar cei de la urme si mirosuri, bodygarzii, ascultatorii, birocratimea & CO si-ar vedea linistiti de treba lor nu s-ar mai ascunde sub fusta armatei.

  RăspundețiȘtergere
 20. Da sa protestam,dar sa o facem ferm si pe baza unui plan coerent bine gandit,care sa fie acceptat de majoritatea asociatilor dr rezervisti.Proteste a la Dogaru fara revendicari clare un amestec de idei TAMPE,ne decredibilizeaza in fata societatii.Pentru a ne atinge scopul trebuie sa formam UN NUCLEU in jurul caruia sa ne unim,si sa purcedem la elaborarea unui plan de actiune care sa cuprinda toata gama de actiuni,inclusiv PROTESTUL,menite sa ne asigure succesul.Va propun sa incercam sa ne coalzam fortele in jurul asoc RO.Mil,si AORR,gandind un proiect comun de actiune.Din sursa sigura am aflat ca incep discutiile la noua lege a pensiilor,sa nu mai lasam ca Ilestii,Dogaristii si Pricinosii sa ne negocieze viitotul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. F corect!
   Dar cand sa elaboram planul caci bataia pestelui inccepe luni si vineri este kermeza? Acum este timpul doar pt lupta in retea! 😈

   Ștergere
  2. Iulian,un protest organizat de Dogaru e unil dmonstrativ,fara finalitatea dorita de NOI.Cei doi inchipuiti militari,fac jocul unor forte care dotesc distrugerea ARMATEI si arezervei ei.Acesti mamipulatori de profesie nu au nimic comun cu NOI si problemele noastre,ei au interesele lor.Eu am fost un lider local ff vocal,care a sesizat toate derapajele celor doi lideri,dar care a fost marginalizat fiind catalogat ca un pericol pt unitatea SCMD,in fapt un pericol pt ei si camarila lor.Acum cand art40 din LSalarizarii a fost eliminat nu datorita SCMD,ci datotita actiunii lui Coarna si Ro.Mil,cred ca trebuie sa ne concentran efortul pe realizarea unei unitati de actiune.Asoc Ro Mil e capabila sa ne uneasca,mai ales acum cand are sprijinul unei personalitati de necontestat cum e dl general Chelaru.

   Ștergere
 21. Pt Dl DigiPorto
  Sa stiti ca activitatea dumneavoastra ca inginer de armament si munitii la Av n-a fost cu nimic mai periculoasa sau mai putin periculoasa, decat cea a unui inginer de arm mtii de la VM, Tc, RAA, Art, etc.
  Asa ca toti inginerii militari de arm si mtii meritati aceleasi drepturi de pensie.
  Eu nu joc in filme, am spus ca la unele specialitati, Av, CC, functiile in stat erau superioare es similare din fortele terestre. Ceea ce conduce si la pensii superioare. Asa ca parerea mea este ca acest lucru este suficient.

  RăspundețiȘtergere
 22. Eu nu uit nimic!
  Pt pensionari asa este...., atunci cand actaulizezi pensia, in cadrul aceleeasi legi, sau o recalculezi pe o lege noua, pornesti de lla brut! Dar cum prin documentul politic programatic, tu iti propui inghetarea si emiti acte nirmative in acest sens, ce-ar mai fi de spus?
  Acum ca noi nu am citit Programul de convergenta....asa, si? Sunt lideri PSD care nici nu au auzit de el, dar oamenii?...Ce, acum vor sa studiem toate documentele lor politice? Sunt teze si programe PCR, iar?.....oamenii aud, citesc ceea ce au promis in campanie si nu cred ca acest Program de convergenta era elaborat si oficializat atunci!
  Dar, sa revenim..... angajatului, recte activului îi va creste solda din 2018 cu cativa leuti, pt ca-si va plati singur toata contributia la stat, ghiseftul va fi marele spor 20% din SF, nu majorarea SF cu 20%, din iulie, intrucat pe 2017 contributiile se platesc ca si pana acum!
  Astept cu drag si alte modificari...in mod deosebit la Programul de convergenta si.....la vara va fi cald si bine! Mai nou, incepand cu 01.01.2018 se numara bobocii!
  Astept ca specialistul calculatorist al facebook-ului, Alecu-Mos, sa oficializeze singur rezultatele calcului sau, pt 15.01.2018, zi de solda! Ca fapt divers, la prima mana, contributia la stat/angajat sare de 30% , dar mai stii, poate dam si noi in judecata si nu mai platim pt sanatate, cum au procedat altii, in temeiul unei legi care prevede asistenta medicala gratuita pt militar si membrii familiei sale? Si tot ar mai ramane destul! N ' asa?

  RăspundețiȘtergere
 23. Pt astfel de proteste tb sa fie cineva din Buc.,credibil,care sa ne organizeze,nu ca Dogaru si Pricina.Din cauza lui Pricina am renuntat la SCMD,cand s-a dus consilierla "Gropea".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este "Pricina" la Romania-TV -ora 13:00.

   Ștergere
  2. Sunt zeci de asociaţii şi sindicate ale rezerviştilor, fie că sunt ale militarilor, fie că sunt ale poliţiştilor, dar înafară de cel al lui Coarnă, cu bube-n cap şi ăsta cît cuprinde, rezultate "ioc". Parcă a dat strechea în rezervişi, care se întrec în a înfiinţa cît mai multe, tocmai pentru a arăta "puterii" cît de "uniţi" suntem. Din păcate nici una dintre aceste asociaţii care "funcţionează" deja, nu are un lider carismatic. Toţi nu-şi văd decît interesul propriu. Vezi Dogaru, Iliescu...

   Ștergere
  3. S,a dus sa distruga UNPRul din interior si a reusit nu?Partidul arsice, Oprea da cu subsemnatul misiune indeplinita omul patriot!

   Ștergere
 24. Si totusi..Luni dupa masa si Marti dimineata Comisia pentru munca discuta proiectul Legii Salarizarii unitare !

  RăspundețiȘtergere
 25. Daca dorim cu adevarat sa ne recastigam demnitatea si prestigiul in societatea nromaneasca,dar si in afara tarii nu trebuie sa ramanem cantonati numai in apararea drepturilor noastre legitime,care sunt esentiale pt unitatea noastra,ci trebuie sa MILITAM si pt alte deziderate majore ale tarii,cum ar fi intarirea capacitatii de aparare,preg mobilizarii resurselor de aparare UNIREA CU
  BASARABIA si amultor alte subiecte care ne definesc pe noi militarii si ne fac RESPONSABILI,fata de neamul romanesc.Cred cu tarie in proiectele Ro.Mil si pentru asta va chem sa trecem la reorganizarea asociatiilor militare in jurul elitelor autentice ale breslei noastre,a oamenilor cinstiti in cuget si simtiri care au dovedit loialitate si interes pt problemele militatițor de ieri,de azi,si de maine.Asadar cei interesati pt unirea in jurul unei asociatii loiale intereselor tuturor militarilor,sunt asteptari sa contacteze conducerea Ro.Mil.Pentru cei interesati,avem in pregatire infiintarea aonca patru filiale in tara.Nu uitati dragi camarazi ca UNIREA face puterea si numai uniti vom invinge.

  RăspundețiȘtergere
 26. ESTE INREGISTRAT LA CAMERA DEP CU NR plx 209 DIN 2017 LA SENAT 111

  RăspundețiȘtergere
 27. Scriu sub un comentariu de la ora 07.43 Nu critic gazda - e duminica!
  Probabil au mai fost si multe alte comentarii. Sare in ochi baterea apei in piua! Cand au toti dreptate, adevarul sare la zero - adica diluat si greu de intrezarit. Dupa mine:
  - sunt comentatori care sunt foarte multumiti de cuantum si trag de haturi in directia lor;
  - sunt comentatori care sunt foarte nemultumiti de cuantumuri si trag de haturi in directia lor;
  - sunt comentatori care au temerea ca le va fi afectat cuantumul la care au ajuns si trag de haturi in directia lor;
  - sunt comentatori care ar dori sa ajunga la un cuantum comparativ cu al omologilor si trag de haturi in directia lor;
  - sunt comentatori care li-i lehamite;
  - sunt comentatori care indeamna la lupta;
  - sunt comentatori care critica... orice;
  - sunt comentatori care aproba...orice, dar sa se faca ceva............
  Pentru un analist operatii, e prea mult !!! Prea multe directii !!! Si atunci ce e de facut??? Pai treaba ar fi simpla...si am tot tras semnale de multi ani:
  - stabilirea inamicului, a intentiilor, a puterii si valoarii lui;
  - conturarea reala a situatiei proprii si a posibilitatilor reale de ripoosta;
  - stabilirea unor prioritati;
  - stabilirea unor principii comune si sanatoase;
  - stabilirea cadrului legal de actiune;
  - stabilirea fortelor angajate;
  - stabilirea responsabilitatilor;
  - comunicarea....
  Mai sunt si multe altele...ce facem noi acum e munca "patriotica" dezlanata...ne exprimam opinii!!! Se face cineva coagulatorul acestora? Are cineva sange in instalatie sa iasa cu barda in strada si sa-si cheme semenii?
  Eu cred ca nu! De ce? Pai...e simplu! Cuantumul!...vad multa ipocrizie in jur!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Calin,
   Apreciez analiza kiar daca este incompleta....inca nu ati uitat modul de analiza ce trebuie sa aiba la baza raspunsurile la cateva intrebari:
   Cine?
   Cum?
   Cand?
   La adversar/i luatin considerare intentiile, posibilitatile si evolutia acestuia in spatiu si timp in toate mediile actionale, punctele critice si functie dd acest tot sa elaborati minimum 3 cursuri de actiune, categoric ca vor rezulta si riscuri, unele asumate, conform matricei riscurilor!
   Dar, sa punctam lucruri reale!
   Sindicat MAI din activi vs sindicat rezervisti! Castig pt primii!
   Concluzia, cea mai rentabila, infiintarea de sindicate ale activilor, in cadrul ministerelor in cauza! Ulterior unirea acestora intr-o confederatie nationala cu rol reprezentativ, pt coordonare democratica! Hotararile importante se iau in unanimitate, sindicatul unui minister pastrand puterea de decizie finala si independenta!
   Daca v-as propune nume ati fi de acord?

   Ștergere
  2. Uite ce rezulta cand se fac aprecieri la comanda, adica comandate! Ele vin din partea analistilor, deontologilor, care, kipurile traiesc dintr-un site! Cad pe spate, si revizualizez de ce DCNews, n' asa?
   As mai zice, dar nu vreau, parafrazand putin...DC News, DC nu taci?...a primit iar vant in panze?

   https://www.dcnews.ro/mobile/bogdan-chirieac-asta-nu-se-intampla-nicaieri-in-lume-pensia-mai-mare-decat-salariul_544202.html

   Ștergere
 28. Pentru mine...cuantumul nu este prioritar.Cred ca mai important este RESPECTAREA PRINCIPIILOR din Legea 223/2015 din care sa rezulte un alt principiu de baza: LA GRADE, FUNCTII, si VECHIME EGALA si Pensiile sa fie APROPIATE va valoare, INDIFERENT DE ANUL IESIRII LA PENSIE..! Ceva diferente pot sa apara la Specialitati diferite..!

  RăspundețiȘtergere
 29. @Mares
  "Oskar este un spor substantisl in esenta, dar se acorda numsi pt 5% din functii!".
  Partial adevarat, ca sa completam informatia trebuie precizat ca se acorda pentru 5% din functii pe an, care e cu totul alta mancare de peste. Daca e sa luam in calcul cele 5% pe o perioada de 5 ani asta inseamna 25% din personal beneficiaza de Oskar iar daca e sa ducem lucrurile si mai departe acel 5% se poate redistribui la 6 luni, asta inseamna 50% din personal. De ce 5 ani? Pentru ca din ultimii 5 ani iti poti alege 6 luni pentru calculul pensiei. Cu alte cuvinte intre un minim de 25% si un maxim de 50% dintre pensionari beneficiaza de o "imbunatatire" substantiala in esenta, dupa cum spui, prin Oskar, nu doar pentru 5%. Parca e altceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Categoric..
   In multe locuri asa s-a si practicat din 2015!
   Kiar si rotativ la 3 luni si tot se cunoaste! Numai cap sa fie!

   Ștergere
  2. @Mister A
   Sporul se acorda trimestrial si in consecinta in 5 ani poate beneficia 100% din personal.
   La penitenciare in principiu se acorda trimestrial, asta in cazul agentilor iar pentru functiile mai mari, directori, directori adjuncti, semestrial.
   Ideea acestui spor este una nobila, de a-i rasplati pe cei care s-au remarcat in activitate dar nu de putine ori scopul a fost denaturat, pe langa cei merituosi au beneficiat si "orientatii"...
   Acum, sincer, nu cred ca ar fi bine ca acest spor sa fie un fel de CAR - hai sa beneficieze toti de el prin rotatie ca sa nu mai existe discutii- nu ar fi benefic si spun asta prin prisma celui care nu a luat niciodata acest spor.
   Oricum, exista viata si fara Oskar! :)

   http://m.procinema.ro/stiri/43-de-actori-nedreptatiti-de-academia-americana-de-film-ce-staruri-n-au-primit-niciodata-oscar-pentru.html

   Ștergere
 30. Gerula
  Parca ai fi din Oltenia dupa cum te exprimi !

  RăspundețiȘtergere
 31. Caline...multe vorbe pentru a spune ...nimic...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa nu-i dam Oskar anul asta! 😃😎

   Ștergere
  2. Nici ,,Lucrarea de exceptie ..."..!!!

   Ștergere
  3. Vorbind despre Oskar si ,,Lucrari de exceptie"..adica jmecheriile alea jegoase care baga la un unii +50% din cuantumul pensiei..uite Atitudine de m-Al..:

   Iulian Mares29 mai 2017, 11:54

   Categoric..
   In multe locuri asa s-a si practicat din 2015!
   Kiar si rotativ la 3 luni si tot se cunoaste! Numai cap sa fie!
   ****
   Zici ca in ,,multe locuri s-a practicat asa"...
   Ne dai exemple de niste ..companii ..batalioane ..chiar brigazi ...pe unde s-a intamplat minunea ....???

   Ștergere
  4. La BgI Timisoara!
   Acordarea este atrinutul unei comisii numite de Cdt UM. Verifica....

   Ștergere
  5. Caporale ClsIII,
   Este rau cand colegii nostri au fost ajutati, in conditiile actuale sa iasa cu o pensie buna?
   Iesi...si spune-le in fata ca s-a facut o greseala si trebuie sa-ti cedeze tie banii!
   Tu intelegi ca este o lege si un ordin de ministru?
   Cata invidie de proasta calitate ai in tine?
   "Sa moara vecinul si sa-i iau eu capra!"
   Nu va muri si nici capra nu o vei lua...dar te faci de ....
   Asta este problema ta? Ca nu era pe timpul tau? daca era ..poate luai si tu..

   Ștergere
 32. ROMATSA=21.000 lei/net/lunar????
  si sunt nemultumiti.Nu cer salarii mai mari(sic):):) dar "muncesc" prea mult
  Daca nu stiam nu vorbeam!

  RăspundețiȘtergere
 33. @calin
  bla,bla,bla....si iar asaaaa!!!

  RăspundețiȘtergere
 34. Doru Serban(atat am avut de zis pe FB)
  Olgleza:??? pensii speciale? esti nebuna cucoana!! daca ma dai in judecata iti demonstrez ca esti dilie si olteanca proasta.....adica A.I. Cuza le-a infiintat(pensiile militare) si vine pizda sa le desfiintezeAuzi tanti? esti tampita? ca te trimit in cateva aplicatii cu RAA......poate inveti si cum "te loveste"Na ca m-am enervat cu idioata asta. Dom 'prim ministru dragnea mai traiesti? ca ,grindeanu NU EXISTA!!.....si mai are 26 de ministri care se numesc toti dragnea...1 2 3 4 .....si tot asa pana la 26
  Like · Reply ·

  RăspundețiȘtergere
 35. ROMATSA primeste bani de la Eurocontrol ... Banii provin din taxarea operastorilor aerieni ce survoleaza tarile EU si fiecare tara in pasrte!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Adrian,
   Sper ca nu Bontasel!
   Cand ai afiliat Romania la Eurocontrol ai semnat un acor, un memorandum; acolo s-a specificat tot! Si cu + si cu -. Renegociaza tu totul! ....cam acelasi statut il are si BNR! Oricum ...apropiat!

   Ștergere
 36. @mares
  "adicatelea ei munceste moca in RO ca ieste bani de la eurocontrol":):)

  ma scuzati dom mares dar sunteti in afara subiectului....total in afara!!
  rezumati-va dvs la indicele ala de "importanta esalon"....plus ceva "lucrari de exceptie"
  N-am nimic cu dvs in afara de faptul ca acum 2 ani ati spus ca veniti la BV ca sa ma bateti......inca va astept sa-mi dati bataia promisa. V-am mai spus: eu va platesc drumul dus-intors dar nu spitalizarea(pt asta aveti asigurare)......hai domnule ca au trecut 2 ani si am cosmaruri noaptea......mor de frica!!!!:):):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este exact cum am scris! Nimeni nu munceste moka...iar, daca eu sunt in afara subiectului (exclus 100%) se pot obtine relatii de la M. Transporturilor sau direct ROMATSA!
   Supararea lor este datorata numirii unor gl si Cdor Av care se bat sa impuna niste reguli si norme....
   A nu se confunda cosmarul cu sevrajul...kiar daca enuntul postat nu avea legatura!
   Kiar nu am oskar iar importanta...trebuie sa se msnifeste in coef. maximal al functiei si atat!

   Ștergere
  2. Un sfat mic si util.....documentare in prealabil si apoi, cu modestie explici scurt si concret pdv propriu!
   Cand scrii "total in afara", lasand la o parte faptul ca cineva se considera "meserias" se incearca inducerea ideii ca acel asa zis "meserias" este din interior , ca doar el stapaneste adevarul absolut! Total fals si neproductiv! Pot indica si POC pt lamuriri...
   Ca se vorbeste in media si nu total fals despre o gasca greu de spart si condus este o alta poveste si nu face obiectul analizei!

   http://www.romatsa.ro/ro/DespreNoi

   Ștergere
 37. M-as fi asteptat ca odata cu aparitia legii pensiilor militare si achitarea acestora din bugetele ministerelor de resort, analiza sistemului de pensii sa suporte ceva modificari.
  Se pare ca situatia deficitului acestuia este analizata tot la gramada si consecintele nu pot decat sa se rasfranga tot global, rezultanta pentru noi fiind mentinerea in aceiasi zona a ambiguitatii, propice oprobiului public si comparatiilor neprincipiale. Cu alte cuvinte suntem in aceiasi oala!
  De ce nu se vrea sa se faca ordine in privinta statutului de militar?
  De ce acest statut nu se vrea prins in nomenclatorul ocupatiilor?
  De ce s-a nascut acest curent nefavorabil cadrelor din armata?
  De ce contribuim si noi la saparea gropii si nu reusim sa ne coagulam vointele?
  De ce suntem asa superficiali si nu incercam sa intelegem camaradul? Poate are si el bucatica lui de dreptate?
  De ce suntem atat de categorici in a blama (de la bla, bla ?)pozitia colegilor...
  Cel mai de pret lucru realizat aici e audienta si articolele bazate pe informatii si analize corecte. Userii ar fi putut contribui (multi au si facut-o) la coagularea unor principii care sa ne ajute in pasul 2. Care ar cam trebui facut! Timpul trece si noi ne rezumam la premiile Oscar...
  Pentru prima idee am gasit un articol de presa:
  http://www.flux24.ro/deficitul-fondului-de-pensii-la-un-maxim-istoric-crestere-de-7-miliarde-lei-anul-acesta-de-unde-vin-banii/
  Pentru starea de fapt in randul militarilor se poate citi:
  http://asociatiaofiterilor.wixsite.com/acasa
  Situatia nu e deloc roz in sanul nostru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă s-ar introduce și profesia de militar în nomenclatorul ocupațiilor ar trebui, ca țară membră NATO și UE să tratăm militarii identic cu ceilalți.
   1. Salarizare și drepturi similar cu NATO ;
   2. Un astfel de nomenclator corelat cu celelalte state NATO/UE nu-i mai dă voie lui madam Olguța să-l pună pe șeful SMG la același coeficient salarial cu primarul de comună;
   3. Circa 200 de mii de oameni din diverse structuri de apărare, altele decât armata ar deveni, ceea ce in majoritate sunt, simpli civili.

   Ștergere
 38. Pe zi ce trece am convingeri ca LSU va avea aceeasi soarta ca si L284/2010!
  Unii sunf f interesati de salariile activilor...Cezar, iceparu...etc
  Dincolo de indoielile celebrilor clasici in viata, ei si noi trebuie sa ne intereseze doar L223/2015 si OUG-57!
  Culmea unii au varsta detectabila doar cu Carbon 14 sau 12 dar vor salarii, ca su cum problema pensiilor este rezovata final!
  Eu cred ca efectul C12 este vinovatul...si nu placerea de a se baga in seama! Daca activii vor solde de functie si grad mici...sa si le micsoreze singuri! Nu ma opun!

  RăspundețiȘtergere
 39. Ptr MARES; CEZAR; REDDOG.....
  Eu cunosc un caz real la o unitate militara de aviatie, mai mica din partea de sud a tarii, unde se acordau doar 2 OSCARURI si care avea ca abonati in ultimii ani pe comandantul acesteia si pe loctiitorul tehnic care din intimplare era si cumnatul comandantului. Au avut venituri lunare peste 10000 de lei si actualmente au si pensii de ordinul a 8000 si 9000 lei. Asa da corectitudine ! Ei erau singurii si unicii care faceau lucrari de exceptie, ei insasi fiind niste....EXCEPTII DE LA REGULA ! Ceilalti primeau MII DE MULTUMIRI ! Tu ce-ai alege MARES, capra ori varza ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Care unitate mai mica de av? Depozit adica?
   Daca erau doar 2 locuri inseamna ca erau putini oameni pe stat!
   Asa..luau cei 2, nominalizati mai sus! Voiai sa iei tu si instalatorul?...cati ing erati pana la urma? Sau ai scris la vrajeala aia cu ing de arm si munitii?
   De ce nu ai spus astea in activitate? Ieseai la raport...sau la sefii tai de la Es. Sup?
   Vrei ca pe baza unui simplu enunt eu sa fac o judecata? Nu pot si nu vreau!
   Faci cam ca denuntatorii astia de la DNA....scrii dupa 8-9 ani!
   Ti-am cam raspuns...

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Bontasel,
   Pe langa faptul ca nu pricepi te mai si bagi....

   Ștergere
 40. Te rog..doar pentru m-Al..si tov. Functionar Public....!!
  Eu Cunosc ..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnul nu tov. Si functionarul public este cu statut special, asta ca sa fim rigurosi. :)

   Ștergere
  2. Daaar, tie de ce nu ti-au dat Oskar...ca aruncai grenade...sapai transee si pozitii, mai ceva ca MST-ul...etc? Ah...stiu nu erai in gratii, erai revolutionar....cunoastem genul!
   Daca eu nu am avut de ce sa nu fiu contra? Da bine pe blog!
   Kiar nu contau filmuletele de pe youtube? Ce nasol!

   Ștergere
  3. Si ti-am raspuns sib titllul ..Caporal cls. III...mai sus
   !

   Ștergere
 41. @digiporto
  .......MII DE MULTUMIRI !Prin OZU desigur(dar nu tine de foame):):)

  RăspundețiȘtergere
 42. Sunt unii care spun ca nu ar trebui sa ne intereseze salariile. Gresit! Este normal sa ne intereseze salariile. In baza lor se va recalcula si pensia noastra. O sa va schimbati parerea daca trece legea salarizarii in actuala forma, cand vi se va recalcula pensia. In cel mult 4-5 ani majoritatea vom avea o pensie intre 1 si 2 salarii MINIME pe economie.
  Mai sunt unii ce sustin "Oscar". Cei mai multi beneficiari (nu toti)le primesc pentru "alte merite". Stiu destui beneficiari de "Oscar" care sunt condamnati definitiv pentru ce au facut ca sa primeasca 50% in plus. Iar introducerea Oscar in pensie este o golanie in sine. Nu este un spor permanent. Asa s-a ajuns la unele pensii uriase in justitie, armata, politie, SRI, ... . Cu sporuri nepermanente si altele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca se va aplica LSU!
   In rest .... Ape langa, ca sa nu spun direct! Verifica coeficientii la magistrati...intreaba-te de ce nu protesteaza pensionarii SRi, SPP, SIE, MAi si STS!

   Ștergere
 43. @Viorel..il superi pe m-Al omule !
  Ce ,,vreai sa primesti si tu un OSKAR."..??

  RăspundețiȘtergere
 44. gargara si iar gargara

  marți, mai 30, 2017
  Iulian Mares spunea...
  Eu am vazut multe cadre militare care au ales sa nu plece din sistem si au fost mutate in alte unitati sau comandamente, bine la distante mari fata de familii!
  Se garanta functie conform gradului sau, maximum 1-an-pana la reglaje interne-pe functie mai mica, dar cu plata functiei avute anterior!
  In multe unitati de AA din FT era deficit de personal, in mod deosebit ofiteri!
  Asta este o poveste cruda si adevarata, dar daca nu o spunem, inseamna ca ne-am facut noi, propria poveste justificativa!
  Ex-Bg Mc/I/IUs pe langa BAA din organica exista si functie de OfAA in BPL! + BgVM ... X N Bg, apoi urmeaza DMC/I cu RAA si Birou ApAA/BPL! Apoi CFA.....

  RăspundețiȘtergere
 45. ....si ca sa fiu corect,este raspunsul meu mai jos@mares

  de ce vorbiti NUMAI despre functii administrative.......birouri si "birouase".Aveti habar despre un complex de RAA cu raza lunga de actiune?? (intrebarea este retorica si nu am nevoie de raspuns).....despre rest....birou pregatire de lupta,birou si iar birou.....in tot ce ati spus.La un moment dat am trecut si prin "astea".....nu vreau sa va spun cat se "muncea"......mai mult nu spun nici de-al dracu ca s-ar putea sa va inrositi de rusine(de la gatul sticlei)Asa ca ramaneti la "indicele de importanta a lu' iesalonu".....si ziceti mersi!!lor nu mie ca eu stiu adevarul.Hai pa!! birouuu' si birouuuu':):):)
  PS chiar vreti dom' mares ce se intampla atunci cand venea "iesalonu" ca sa-i antrenez pe simulator?? si sa le dau calificative pt pregatire.....de care depindeau primele,premiile,notarile de serviciu si chiar (uneori) avansarea

  Dom mares ramaneti la "birou" si nu spuneti ceea ce nu stiti.....doar deveniti ridicol cu "birou" cu tot,nu va mai bagati in RAA !! ca va(prindeti urechile) ...una-i volhov,sau kub,sau osa-k sau strela 1/2/3 sau neva sau hawk....sau etc ca mai am 5-6 de enumerat....hai ca sunteti analfabet in domeniu....ramaneti la "birou"!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai usurel! Pana la urma si cancelaria Cdt.Pl. si Cdt. Cp. de pe vremuri, erau tot un fel de birouri, nu? Pe care l-ai frecventat si tu. Pana la urma, totul este format din birouri, nu depinde decat timpul petrecut in acestea. Timp care creste proprotional cu experienta. Acum pe bune, doar nu vei avea pretentia ca un general Cdt.D. sa petreaca acelasi timp in birou ca si Cdt.Gr. (subofiter azi) care si ultimul stat intr-un fel de birou - mai mult vestiar, e drept, 15-30-60 minute pe zi cand se schimba din adidasi in bocanci sau invers sau cand isi pregateste planurile pt. instruirea de-a 2-a zi!

   Ștergere
  2. Serban
   Zii pe scurt...Nu am mai vrut si imi place sa tip acum, ca da bine!
   Tu voiai numai la Ra tale...dar la TuAA ce avea
   Ai justificari la nimik...ti-am explicat clar ca puteai merge in N B sau R AA, caci erai meseriasul de netagaduid, conform facebook! Dar, asa meserias, de necontestat...cum de nu ai gasit o functie nici in Bg RSA?...sau la Scl de aplicatii?
   Nu renuntau ei la tine, o mare valoare!

   Ștergere
  3. Serbsn
   Daca nu acceptai decat RaAA Volhov si nimic altceva atunci soarta a venit la omul potrivit!

   Ștergere
 46. Am descoperit 2 faze legate de pensiile diminuate prin recalculare.

  1]. Diminuari produse pe fondul alegerii eronate (cei care si-au ales) ale celor 6 luni pt. stabilirea bazei de calcul. Nu detaliez fiind destul de commpplicat, dar parca a mai punctat cineva treaba asta - asa ca poate sa detalieze cum sta cazul.

  2]. Si pensii diminuate prin actualizarea grupelor de munca. Pare incredibil, toti am mers pe ideea ca actualizarea grupelor de munca determina doar majorari ale vechimii si implicit - majorari de pensii. Cu toate astea, am vazut cu ochii mei decizie cu .../2 care a scazut vechimea cumulata, prin retrogradarea in grupe de munca inferioare. 8 ani din vechimea cumulata i-au ras persoanei.

  In consecinta, aventurile bizare continua!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi-a scazut pensia la jumatate avand toata vechimea numai pe speciale!

   Ștergere
 47. @ Iulian Mares
  Sefu cred ca ai luat-o pe aratura...
  Care locuri vacante tata? Era blocat totul si daca noi cei din vest, de la SMFA vroiam sa mergem la trupe , va faceati ca nu intelegeti romaneste. Meri tata si spune bancuri la trupele americane. Noi am rulat oamenii cum am putut , pana am putut. Intelegi mata ce inseamna ca acest stat tampit sa piarda ofiteri de RAA sau tehnici sau piloti din cele mai grele si mai pregatite unitati? Eu numesc asta TRADARE si sper din rarunchii sufletului ca vinovatii sa plateasca si copiii copiilor lor sa plateasca batjocura adusa tarii. Daca erau atatea functii libere de ce nu ati sarit cu gura tata sa nu fie dati afara mii de cadre militare? Pardon, zeci de mii....Crezi ca noua ne statea rau in toale de generali sau colonei? Nu tata, sefii ai mari s-au urcat pe Carpatii de curbura si de acolo au facut pipi pe toata armata din vestul tarii...Mai vrei? Ca mai am...
  @ Doru Serban
  Omule las-o si talica mai moale cu birourile. Toti cu care am lucrat in sectiile si birourile unui comandament de CA erau proveniti din unitati din SLP , deci caratori de mapa care au mancat ture ani de zile in unitati operative. Din lipsa de oameni am avut un an si jumatate de ture 24 cu 24. La 05.03 aveam tren , la 07.30 intram in tura pana a doaua zi dimineata. Plecam la 08.30 , aveam tren la 11.00 si ajungeam acasa la 13.00. Dimineata la 04.00 ma trezeam ca la 05.03 aveam tren. Plus controale de la ,, iesaloane,, plus sedinte , plus.... Concluzie .... toti am mancat praf si am baut motorina...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Referitor la prima parte, este real. Nu doar in vest, ci peste tot. Pana la urma e si la mintea cocosului faptul ca daca ar fi fost disponibile functii pt. fiecare - doar sa vrea sa mearga omul pe ele, nu ar mai fi existat restructurare si nici reducere a nr. general de posturi.

   Ceea ce spune IM, se refera la prima faza a restructurarilor, cea lejera de pana in 2001. Cea in care se diminuau doar funtiile, dar nr. de posturi nu se diminua decat daca pleca omul din sistem.

   Apoi, abia dupa 2011, a urmat adevarata restructurare. Cand intai diminuau nr. de posturi, apoi au taiat cu barda. Nu iti dadea voie pe functie inferioara gradului, nu mai aveai unde sa mergi.

   Ștergere
  2. @micutzul
   Parca dvs ati fost eu....identic si la fel

   Ștergere
  3. Pai mares a iesit la "penzie de la iesalon" in 2015 daca nu ma insel.....credeti ca nu stie??......aaa doar se face ca nu stie.

   Ștergere
  4. Micutule
   Restructurarea a avut mai multe etape...cum ti s-a confirmat mai sus!
   Am cunoscut un Cdt BAA/RAV caruia i s-a desfiintat unitatea, independenta, odata cu RAv! Ei, omul a plecat la Bg RSA! Acum mai este o treaba: functiile alea de birouri, de care tot vorbeste Serban si Cezar erau cu specificatia A sau studii superioare. Cei fara A au mers 2 ani la Academiile Fortelor pt diferente! Cei care au mers au obtinut licenta si s-au pozitionat mai bine...
   Daca aveai A si eventual PUC se pozitionau si mai bine si au avut norocul sa ajunga in functii de sefi sectie si servici la cele mai mari comandamente!
   Nu vreau sa-l pun in dificultate pe Cezar, dar din ceea ce inseamna conceptie, ducerea luptei si stat major nu stie nici 10% din ceea ce trebuie la un Cdm de D in sus si nuu merg mai departe cu exemplele!
   Pe verificate! Comandamentele nu sapa santuri sau filozofeaza pe tema aruncarii grenadelor....sau a tipurilor de RaAA! In concret ...fiecare a facut cum a putut/considerat dar sa nu bati cu pumnul in masa ca muncitorul din 55, ca tu vrei numai la un tip de raketa, caci devii penibil! Dar tunul AA iti provoaca greata?

   Ștergere
  5. Serbsne,
   Si fost cel msi meserias...asa spui, pe cabina de antrenament si la lansare, cand nu îti tremurau mainile! Cel mai cel!
   Si atunci cum de s-a renuntat la tine? Kiar asa..nicio oferta? Cat de cat! Ce pierdere groaznica!

   Ștergere
 48. Comparatie SRI-MApN in jud. cel mai important din Transilvania
  La SRI oamenii au fost consiliati privind alegerea celor 6 luni, cererile s-au transmis prin posta militara. Asta inseamna camaraderie.
  La MApN, comisie SMG-MApN condusa de dumistracelu, a frecat menta la intalnirea cu pensionarii militari, n-a spus nimic privind alegerea bazei de calcul. De fapt nu s-a justificat cu nimic prezenta acestei comisii in garnizoana. Oare ce a facut dumistracelu cu procesul, case pt generali ?
  Sindicatul cadrelor militare zero, ancmrr zero. Cu exceptia ancmrr din Campia Turzii care a fost , este si cred ca va fi un suport si sprijin pt pensionarii militari.
  La SRI toata lumea multumita la MApN, ba ca CPS n-a primit cererea cu alegerea celor 6 luni, ba ca n-a primit cererea cu restituirea diferentelor cf legii 241/2013, etc. O lipsa totala de camaraderie si de respect din partea MApN.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este adevarat ca implicarea SCMD= 0 ! Juritii din micul sediu care a ramas in Bucuresti si pe site-ul sindicatului s-au dat sfaturi ,solutii si formulare de sprijin , pentru cine dorea (normal si cu cotizatia la zi !) , chiar s-au dat formulare pentru Contestatii la Recalcularile ERONATE ale Caselor de Pensii .!
   Cine contesta realitatea ?,daca nu a fost acolo sau nu s-a informat cel putin de pe site-ul SCMD ?!

   Ștergere
 49. @reddog
  Faptul ca Oskar-ul se acorda prin rotatie la agenti si directori pare a fi o chestiune laudabila, sa beneficieze toti, in fapt e o deturnare de fonduri in forma calificata. Normele de aplicare sunt extrem de precise si nu prevede un astfel de crtiteriu. La armata in schimb Oskar-ul il primesc doar barosanii si nu toti, doar cei alesi, exclus ca vreun subofiter sa primeasca o astfel de minune, modul de acordare este extrem de dubios, lumina poate face doar o ancheta a DNA sau a Curtii de Conturi, ar fi surprize mari.
  Deci ca un sfat prietenesc, nu mai da din casa, risti sa dai cu subsemnatul pe la Parchet.
  Dar ca fapt divers armata o sa va iar fata, voi nu o sa aveti "indice de importanta", un fel de Nobel, barosanii nostrii o sa ii intreaca pe ai vostrii.
  Un motiv beton pentru care se acorda "spor de lucrari de exceptie" se poate vedea aici:

  http://www.gandul.info/stiri/sporuri-de-50-din-salariu-pentru-misiunile-speciale-executate-la-popota-penitenciarului-jilava-exemplu-de-misiune-speciala-pregatirea-unor-meniuri-diversificate-5671383

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca esti frustrst rau...

   Ștergere
  2. eu am citit si ma ingrozesc.....mares o _elesti cu lucrarea ta "de exceptie"??

   http://www.gandul.info/stiri/sporuri-de-50-din-salariu-pentru-misiunile-speciale-executate-la-popota-penitenciarului-jilava-exemplu-de-misiune-speciala-pregatirea-unor-meniuri-diversificate-5671383

   Ștergere
  3. @Mister A
   Eu spuneam altceva dar fiecare intelege ce vrea... :)
   La parchet e cam greu sa dau cu subsemnatul, cel mult pot scrie ceva pe parchetul de acasa... :)

   Ștergere
  4. Ba, dar esti dus cu capul. Tu nu tii minte nimik. Se vede ca nu esti obisnuit sa mai si citesti...
   Esti penibil...

   Ștergere
  5. Serban,
   Am mai intrebat pe unul si risc si cu tine: Esti moldovean? Din VS? Tine minte odata, macar asta...Nu am avut, dar nici nu ma agit ca tine!

   Ștergere
  6. Corect! Si pentru licitatii trucate si pentru multe alte magarii au primit unii Oscar.

   Ștergere
 50. micutzule trebuie sa intelegi ca sunt oameni ce nu vad mai departe de scama pe care era gata s-o aiba seful pe umar, sunt complet rupti de realitate. La ei acolo sus totul e-n regula, nu incerca sa le tulburi linistea ca ii bulversezi pe domnii doctori. Oskar-ul sa merga si indicele de importanta, restul sa se descurce daca nu au avut noroc. Nu mai veni cu explicatii ca-ti racesti gura de pomana.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îl voi intreba pe Valter de ce nu ai luat si tu Oskar! Nu voia sf st maj? Si pe el il cunosc...si pe fratele lui!

   Ștergere
  2. @mister A
   asta sa-i spuneti lui mares

   Ștergere
  3. Serbane,
   Am vaga impresie, sper ca nu grsesc, ca pe timpul tau nici nu era acest asa zis Oskar! Kiar nu inteleg ce tot ai?
   Posibil sa ai dreptate...sa ai statuie in poligon rusesc si sa nu te puna Cdt.B.RaAA, cel putin, sau sa îti dea Oskar...ce sefi rai!?
   Niste prostani mai mari ca astia nici nu cred ca exista!
   Tu trebuia sa fii kiar Cdt D.Ap.AA, dar ti-a lipsit ceva in viata asta mizera: cartea necesara!
   Iti dau eu Oskar tie 2 ani consecutivi, dar sa nu bei rau 2 zile! Poti?
   Deci daca nu erau unele sporuri atunci ce draku tot vrei sa iti dea acum? Fa o propunere legislativa... iesi la protest, nu sta ca o baba si te vaicari pe blog!

   Ștergere
  4. Ai fost la protest...sau iar, nu te-ai putut trezi? 🍾 🍶 🍷 🍺 🔔 😴

   Ștergere
 51. SCMD , sub conducerea lui "Dogaru cel râu " a protestat ieri in fata Min.Muncii iar astazi , cu aprox. 500 rezervisti , in fata Camerei Deputatilor , cu aprobarea primariei , intre orele 11:00 si 14:30 , folosind scena mobila si instalatia proprie de sonorizare . Au participat rezervisti din Bucuresti , dar multi din provincie (Constanta,Pitesti,etc).
  Profitând de aprobarea locului ptr. protest si de instalatiile tehnice ale SCMD-lui , foarte multe sindicate din tarâ si Bucuresti (Politii locale,Prolex,Functionari publici-primarii si alte sindicate) s-au prezentat pe scena , alaturi de militarii in rezerva , anuntâdu-si sprijinul , totodata si-au prezentat propriile necazuri si solicitari fata de Guvernanti si Parlamentari .
  Urmeaza trimitere de Documente cu revendicari de la fiecare Sindicat in parte .
  S-a anuntat Acordul comun al asociatiilor prezente , ptr.continuarea pe 06.Iunie.2017 orele 11:00 a manifestatiilor incepute , pana la rezolvarea solicitarilor , eventual si la Guvern si Presedintie .
  Chiar daca sunt destul de in varsta , rezervistii miliari au participat la manifestatie cu scandarile specifice , pana la sfarsit , sub soarele torid .
  Avand in vedere cele de mai sus , nu inteleg cum de unii isi deapana amintirile hazoase sau se lamenteaza cu greutatile din trecut (chiar contrazicandu-se uneori,cu jigniri) , in loc sa incerce alte masuri ,de ce nu , chiar participarea activa la manifestatii , pentru sustinerea propriilor revendicari , prin viu grai de la tribuna !
  Scuzati-ma daca gresesc cu ceva ! Ar fii cazul sa se implice fiecare mai mult pe teren ! (Nu doar in spatele unui pseudonim !)
  Cu respect pentru toti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am publicat o parte din comentariul de mai sus si pe site-ul ProLex-Politia locala , care NU a prezentat corect evenimentul . Acestia(ProLex) au anuntat ca ei au organizat activitatea , neamintind nimic de SCMD ,de aprobarile obtinute de col(rez) Mircea Dogaru ,de instalatiile (scena+sonorizare) folosite si de multele alte organizatii participante ! Asta este colegialitatea !? Pacat !

   Ștergere
  2. Asa este...a fost f cald azi! Noroc cu umbra stejarilor!

   Ștergere
  3. Nu este neaparat vorba de implicare sau nu, ci despre lipsa de incredere in diversi care se erijeaza in reprezentanti ai intereselor rezervistilor. Dumneata pomenesti de SCMD ca si cum ar fi o aparitie inedita. Eu ce pot sa spun? Eu am infiintat o filiala SCMD si tot eu am desfiintat-o. Cei mai vechi stiu ce si cum si mai ales de ce.

   Incerc sa povestesc pe scurt. Boc la putere, s-au desfiintat pensiile militare. Loviti pe de-a dreptul, numai 26500 de militari in rezerva. Adica - cei carora nu s-au diminuat pensiile. Noi am fost adevarata cavalerie a SCMD pt. daramarea lui Boc. Pe care l-am dat jos, apoi pe 7 mai 2012, a venit Ponta la putere, mai exact USL.

   Aici s-au rupt multe lucruri, inclusiv SCMD. Ce s-a intamplat? Dar dupa venirea lui Ponta la putere, noi - cei din cavaleria SCMD, tot cu pensiile diminuate am ramas. Mult si bine, adica pana in octombrie 2013.

   Am asteptat ca ba o fi, ba o pati ... Iar liderii SCMD ziceau merau ca sa ma asteptam bla ...bla...bla... In martie 2013, ne-am saturat de tromboneli si am ajuns iar la Bucuresti. De data asta, pt. protest contra PSD/Ponta. Fara sa ne invite Dogaru. Care de fapt s-a si desolidarizat de noi. Insa, s-a mai intamplat ceva care a pus capac la toate. Dogaru vazand ca nu o scoate la cap, a incercat sa ne deturneze protestul. Noi venisem la Bucuresti sa solitam guvernului Ponta si PSD, sa ne reintregeasca pensiile diminuate. Iar Dogaru, cu un tupeu fantastic ne indemna sa ... strigam tot Jos Basescu! Si nu Jos Oprea/Ponta, dupa cum era normal - noi fiind sub Ponta/Oprea in aceeasi situatie ca si cu Boc! A mai fost ceva atunci! Intr-o criza de isterie, pe acelasi fond de deturnare a protestului, tot Dogaru ne-a amenintat efectiv ca cei care vom protesta contra lui Ponta/Oprea, vom fi declarati agitatori ... basisti. Si ca va atentiona jandarmeria ca suntem ... agitatori infiltrati ai lui Basescu!

   IN ESENTA! Pt. a nu va conduce de tot in ceata! Mizand pe buna credinta a membrilor cu pensii diminuate, liderii SCMD au creat din noi cea mai puternica falanga contra regimului portocaliu! Cand insa noi am ramas multa vreme in aceeasi situatie si sub Ponta/Ponta (7 mai 2012 - 01.10.2013), liderii SCMD s-au dezis de noi, ca si cum situatia noastra nici nu ar fi existat.

   ATUNCI S-A PRABUSIT DE FAPT INTREGUL SCMD. Cavaleria de altadata, abandonand sindicatul, urmare a tradarii intereselor celor 26500 cu pensii diminuate, de catre liderii SCMD.

   Ștergere
  4. Cam greșești domnule Bărbat. In primul rând nu ai spus pentru ce protestează Dogaru cu cei 500 de oameni. A mai facut proteste și în trecut, vezi că mai sus i-am dat un răspuns lui DigiPorto- 27 mai 2017, 22:45. Dacă ai timp și chef citește ce este postat pe site-ul SCMD in ultimii 2-3 ani și te lămurești cu Dogaru și interesele lui privind pensionarii militari. Acest individ nici nu voia să audă de recalcularea pensiilor militarilor când se dezbătea proiectul legii 223. Poate să protesteze și cu 5 mii de rezerviști că nu-l mai bagă nimeni în seamă.
   Treaba asta cu implicatul are multe părti negative iar ce-i prea mult strică uneori. Am fost 3 zile cu unele treburi prin capitală si la una din activităti am cunoscut întâmplator un parlamentar. Discutia a lunecat spre legea salarizării si omul aflând că sunt pensionar militar mi-a tras-o scurt, cam așa – ” Cu lideri ca Dogaru sau Iliescu nu o să aveți niciodată succes in fața politicului”. Apoi mi-a relatat că a citit opiniile militarilor postate pe site-ul senatului și mi-a dat ca exemplu pe publicitate negativă și lipsă de seriozitate tocmai postările în cascadă ale celebrului C. Flavius I. M-am simțit în al nouălea iad, mi-am amintit cum îl încurajau mai toți pe aici și pe la Huhu, inclusiv cei doi admini și m-am bucurat când amicul cu care eram a schimbat rapid subiectul.

   Ștergere
  5. Nu trebuia sa va suparati si sa plecati,asa deodata.Au fost din pacate si greseli ,dar daca toti ne dam deoparte ,neactionand de loc ,ce facem ? (Eu am atentionat ,cum si cand am putut conducerea )
   Astazi se intampla ceva foarte grav....Se doreste din nou scoatera Lt.Alexandru Gheorghe (membru ADMAR) , iar colegii din Garnizoana I-au intors spatele , (asta a aparut pe TV ). El vrea sa iasa la raport la conducerea MApN (care se ascunde si tace) , iar comandantii locali ii interzic si vor sa-l treaca iar in rezerva ! Aceasta este o situatie grava , mai ales ca ofiterul incearca sa rezolve unele probleme ale militarilor in mod legal !

   Ștergere
  6. Mai departe, a fost doar o rutina in exercitiul tradarii manifestate de liderii SCMD! Cu chiu cu cai, in octombrie 2013, a aparut L. 241/2013. Care reintregea pensiile celor diminuati. Numai ca prestatia liderilor SCMD, nu ne-a convins. Ba dimpotriva, neincrederea s-a accentua si mai mult. L. 241/2013 este o lege cam de farsa ... jidaneasca. Este drept ca ne-a reintregit pensiile celor 26500, insa din aceeasi zi ne-a taiat orice indexare ulteriora. In 2013-2014-2015, toti au beneficiat de un 5% indexare pe an, noi - cei 26500 PAUZA. Si asa fara indexari am fi ramas pe viata, daca L. 241/2013 nu ar fi fost intrerupta de L. 223.

   Legat de adevarata fata a liderilor SCMD si L. 241/2013. De fapt acea lege, nu a fost destinata sa ne reintreasca doar noua pensiile. Ci a mai facut ceva. Anterior s-au inaintat niste decizii cu pensii marite, urmare a majorarii eronate a grupelor de munca, la ordinul lui Oprea. Cand a sezizat faza Curtea de Conturi. Urmand ca oamenii sa returneze acele sume din iulie 2013 prin executare silita. Executarea fiind stopata de L. 241/2013 Art. 2. Ca o ironie: desi rembursarea acelor sume era mai putin importanta ca impact decat reintregirea pensiilor diminuate, L. 241/2013 a actionat din iulie 2013 pt. stoparea acelor restituri si abia din oct. 2013 pt. reintregirea pensiilor. De ce asa? Sigur din cauza faptului ca unuii Hagi Tudose cu pensii majorate de Boc/Oprea, isi bagau unghia in gat daca ar fi returnat vreun leu. Asa ca s-au bagat in fate tot pe ei, cei 26500 cu pensiile retezate la 1/2 ramand in plan secundar.

   De la momentul mentionat, SCMD s-a decredibilizat complet in fata singurilor napastuiti in vremuri vitrege - cei 26500. SCMD fiind ca si dizolvat in absenta fostei cavalerii de altadata, tradata fara scrupule de liderii SCMD in diverse situatii si in mod repetat.

   Ce sa va mai spun? Cei din vechea cavalerie am aratat si acuzat mereu faptul ca L. 223/2015 exclude din testul initial recalcularea pensiilor celor pensionati inainte de 2011! I-am am acuzat inclusiv pe liderii SCMD care au sustinut legea cu magaria mentinuta! Lideri care au facut pe ... surzii si orbii.

   Legat de asa zisul protest al SCMD din aceste zile? Unde, cand, pt. ce protesteaza? Intrucat cu cine oricum nu mai are, liderii SCMD platindu-si duplicitatea!

   In rest, ziceti de documente trimise nu stiu unde de SCMD? Ce documente? Nu cumva sa fie documente cu alte revendicari fata de cele asteptate le rezervisti. Nefiind prima data cand liderii SCMD au procedat asa!

   Ștergere

  7. Am publicat o parte din comentariul de mai sus si pe site-ul ProLex-Politia locala , care NU a prezentat corect evenimentul . Acestia(ProLex) au anuntat ca ei au organizat activitatea , neamintind nimic de SCMD ,de aprobarile obtinute de col(rez) Mircea Dogaru ,de instalatiile (scena+sonorizare) folosite si de multele alte organizatii participante ! Asta este colegialitatea !? Pacat !

   Ștergere
 52. ptr Mares
  ti-am ramas dator cu un raspuns. eu am iesit la pensie in 2001, pe atunci nu existau OSKARURI ci doar salariu de merit. Eu nu am scris la vrajeala, dar cunosc cazul intrucit am locuit cu comandantul pe aceiasi scara de bloc si inca mai am colegi mai mici de promotie care inca lucreaza acolo si de la ei stiu. Unitatea nu este un depozit ci face cercetare si incercari in zbor si sunt vreo 15/20 militari care lucreaza acolo. Dar nu ai raspuns la o intrebare pe care ti-am pus-o ce ai alege intre OSKAR si MII DE MULTUMIRI ? Ca prea te dai cu DREPTATEA, dar doar pentru ALTII. Nu era mai corect ca in loc de acest OSKAR pe care il luau doar FAVORITII DE EXCEPTIE sa mareasca la toti militarii solda de functie cu un procent echivalent ? Asta cu sporurile de exceptie, de merit, de confidentialitate ori fidelitate este o mare magarie, care nu a avut nici un efect benefic pentru marea majoritate, nu a dus nici la cresterea capacitatii de lupta, nici la modernizarea armatei, ba din contra a creat zinzanie, la unii delasare iar multi smecheri ori umili fata de sefi au devenit abonati multianuali. Asa ca las-o mai moale cu corectitudinea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. SCOPUL ESTE CLAR ....OBEDIENTA . .

   Ștergere
  2. D-le Digi, pentru corectitudine, OSKARUL de care vorbesti a fost introdus din 1999 prin legea salarizarii: art.38, legea 138/1999.

   Ștergere
  3. Da mai...bagi numai vrajeala! Kiar o sa-l intreb pe Valter O. si sef st maj ...G. de tine...
   Sporurile au rolul lor... ca s-au dat sporuri in loc sa mareasca solda de functie...ei da, asta este o tema de discutie! Cum este vremea la Craiova?

   Ștergere
  4. Na ca iar vorbiti de mares: obedienta,umili,smecheri,delasare,abonati multianuali.
   stim cunoastem multi!

   Ștergere
  5. Domnule inginer de armament de bord,
   In afara faptului ca niciodata nu esti pus in situatia de a alege...categoric, Oskar este mult mai tentant si palpabil, dar eu nu sunt nici campionul dreptatii si nici stapanul adevarului! V-am explicat cateva lucruri si le voi repeta, kiar daca unii nu cred, eu, pe persoana fizica, nu am fost gratulat cu acest beneficiu, nemailuand in calcul faptul ca pt unele lucruri, mai mult decat concrete, as fi meritat, cel putin 2 ani:
   -acest spor provine din aplicarea in armata a unui act normativ general, in tot sistemul bugietar, menit sa departajeze ekipele de conducere al7e structurilor
   -pentru ambalare, s-a consemnat, la noi, 5% din efectivul statului de pace, mai mult, fractiile/zecimile ramase , au dat posibilitatea, spre varful piramidei ca seful sa aiba 1-2-3 locuri la dispozitie, in fiecare an! Retineti, de la CFA in sus! Tot amarul unora se varsa visceral pe acele maxim 3 poziti pe categorie de forte!
   Dar, Grosu, era un tip f corect si nu cred ca a facut nedreptati persoanei d-voastra!
   Categoric, nici eu nu sunt 100% multumit de asta, fiecare se considersa indreptatit, dar ce doreati, sa se fi dat cu zarul? Oricum aveti destule sporuri luate in calcul, nici mie nu mi-au luat in calcul toata vekimea 36/54 si nici pensia suplimentara!

   Ștergere
  6. Serbane
   Daca erai asa stralucit cum de nu ai avut nici Oskar si nici SM?
   Kiar tu...spaima cabinelor de antrenament? Erai si gestionar?

   Ștergere
 53. Tehnocrat ...
  De data asta sunt de acord cu ce ai scris. asa este MApN si-a batut joc de noi cu acea comisie. eu am fost la adunarea respectiva unde incercau sa ne convinga ca ei ne vor binele iar noi il refuzam, cit despre alegerea celor 6 luni din ultimii 5 ani erau obligati sa ne puna la dispozitie veniturile lunare defalcate pe componentele care intrau la calculul pensiei de serviciu ca sa putem alege in cunostiinta de cauza. Am avut prieteni care au cerut la minister asa ceva si au primit raspuns sa se adreseze centrului militar ori arhivelor militare. Cind au trimis cereri catre acestea au primit ori niste hirtii nelamuritoare fie au fost indrumati catre Centrul istoric al armatei. Deci BATAIE DE JOC !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici s-a batut mooneda sa iti alegi lunile cu fnctia cea mai mare si cu mai multe sporuri!
   Ai facut usoara trimitere la tragedia cu casetele cu munitii explodate pe timpul acrosarii. Au fost greseli?

   Ștergere
 54. PS. Dumneata te-ai suparat ,Dogaru s-a suparat , organizatia s-a distrus partial si unde s-a ajuns ? Si eu am participat la infiintarea Fil.1,S.3,Bucuresti in anul 2009.(la inceput am fost in organizatia Centrala ,cu Gl.Popescu si altii ). Nu am vrut sa fiu in conducerea filialei,cand s-a infiintat.
  Au fost multe rezultate bune,in favoarea noastra .Fara ele am fi fost terminati de mult! Insa dupa ce si-au rezolvat unele interese, multi au plecat ,dupa ani de procese conduse de SCMD. Actiunile ar trebui continuate ,cu bune si cu rele ,asa e viata! Noi trebuie sa ne ajutam pe noi ! Cei din afara ne vor raul ,le place sa ne vada dezbinati !
  Cu respect !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. rezultate bune?
   Ma faceti sa rad:)....atunci cand carati dosarele cu carucioare de hypermarket si instanta v-a spus "pass".
   dom' barbat spuneti direct si sincer ca sunteti in belea si va trebuie cotizatii de la fraieri...ce e asa de greu?

   Ștergere
  2. Regret ca va dezamagesc. Dar SCMD NU a castigat absolut niciun proces. Exista membri ai SCMD care au ajuns aproape de un final fericit, dar pe cont propriu, fara a fi asistati in niciun fel de SCMD. Este vorba despre un grup de cca. 50 membri din Curtea de Arges si Campulung Muscel - unii membri SCMD, altii nu. Plus cca. 4-5 rezervisti din jud. Constanta.

   Toti avand actiuni INDIVIDUALE in instanta, cu avocati proprii. SCMD nu a contribuit cu nimic la aceste (aproape) succese individuale. Stiu bine ce spun, intrucat dintre acesti razleti am facut parte si eu. Proces individual, avocat individual.

   Repet cu ce am inceput! SCMD - acolo unde a acordat asistenta centralizatA, NU a castigat absolut nicio actiune in instanta.

   Ștergere
  3. SCMD a facut si face in continuare gargara cu nemaipomenitele rezultate obtinute de ei,dar in esenta nu au facut nimic.Ne-au luat banii la inceputul proceselor,chipurile pt avocati,au ales avocati de doi lei pe care au tb.sa-i schimbe,si asa am ramas,intr-un final,cu buza umflata.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ R-2600 :Cunosc cazuri dintre organele de conducere din sectoarele Bucuresti , care dupâ ce si-au "tras"cate un laptop ptr.evidenta datelor si bani de buzunar ,apoi si-au dat demisia cand n-au mai fost fonduri , ca "de" , asa e românul(cine i-a mai gasit acasa sau la telefon?)
   Astea sunt realitatile vietii !
   Despre avocatii care n-au câstigat pânâ la sfârsit , pot spune ca au incercat ,dar sumele platite de sindicat nu puteau ajunge , cât erau la procesele unor politicieni s-au bogatasi ,deci ne-au parasit si ei ptr. ca valoarea pe persoana era mica in comparatie cu anteriorii ! Cei care si-au angajat avocat personal , au platit sume considerabile dar cine recunoaste adevarul ? Cu Statul ( MApN !) sunt sanse mici sâ câstigi ! CINE si CE a câstigat ,ceva DEFINITIV si a apucat sa primeasca bani ? :Legile s-au schimbat si calvarul a revenit !: Nu-i asa ? Statul ia bani ,nu dâ inapoi ! Cunosc cât de cât unele realitati !

   Ștergere
  6. @ Intrebati "CINE si CE a câstigat ,ceva DEFINITIV si a apucat sa primeasca bani ?" Acel grup pe care l-am mentionat a castigat definitiv. Dar NU a primit nimeni bani, intrucat statul via M.Ap.N.REFUZA pur si simplu sa puna in executare deciziile judecatoresti. Pur si simmplu, ai o astfel de HJD in mana, definitiva si te uiti la ea.

   Lucru care demonstreaza din plin faptul ca NU exista stat de drept in Romania, iar justitia NU functioneaza.

   Acum, eu am facut referiri la acel grup de cca. 50 persoane. Toti au HJD definitive in mana, iar statul le ignora. Ce se mai poate face in acest caz? Nimic - decat sa instauram statul de drept. Si care nu se lasa instaurat decat numai cu ... arma in mana.

   Chiar uitasem de subiect. Poftim, o sa trimit la misto propria HJD la presedinte, MJ, CCR, DNA, premier si sefii camerelor din parlament. Sa o puna ei in aplicare daca tot sustin ca traim intr-un stat de drept. Ce crederi ca vor face? Pozitia mutului si isi vor da mana pe sustinerea statului de NEDREPT in care traim. Pe care ei il sustin.

   Ștergere
  7. @ R26500 : Greu de gasit dreptatea in tarâ ; Poate la CEDO , daca nu e tardiv ! Eu unul va urez foarte mult succes !

   Ștergere
  8. Vă trimite un răspuns,nu știu dacă în termenul legal,motivând faptul că,nu este de competența lor să pună în aplicare HJ.
   Stat de drept? Glumiți!

   Ștergere
 55. @barbat
  pe scurt vreau sa va spun: nu trebuie sa ma convingeti dvs cu propaganda(chiar si a SCMD).....trebuie sa ma conving singur.Si daca pana acum "nu a mers" puteti fi convins ca de acum incolo 0% sanse......il cunoasteti pe generalul Mandu??? aoleuuu cat a mai incercat sa ma "abureasca" deja devenea plictisitor dar a tras si el "pe dreapta" dpdv dogaru.....asa este??
  PS oricum cel mai "tare" e ala cu cauciucurile,apostol paremi-se......baaa ce scula era:):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Serbane,
   Ti-au dus rusii ststuis la grsnita...cum care? Aia, singura statuie din poligon! Cica mirosea a alcool rau si picau tintele singure! Daca emigrezi iti dau ei 2 Oscaruri si un Beria!

   Ștergere
 56. Discutam de toate, insa dupa tot acest balet pe tema pensiilor militarilor din ultimii ani, este obligatoriu sa se obtina un singur lucru: predictibilitatea legii pensiilor pentru militari, astfel incat fiecare, indiferent daca este pensionar ori in curs de pensionare, sau doar candidat la cariera militara, sa stie ce il asteapta dupa indeplinirea conditiilor de pensionare. Solutia este stiuta, aplicata zeci de ani si confirmata de catre tarile membre NATO: legea pensiilor militare de stat, avand in vedere specificitatea carierei militare, restrângerea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Pentru ca asta este insasi esenta sistemului de pensii militare de stat: statul este suficient de peren incat sa garanteze prin propria sa existenta ca cei ce au servit tara sub drapelul statului, vor beneficia de o pensie a carei cuantum este, la randul lui, predictibil. Iar cuantumul trebuie sa reflecte in compensatie privatiunile si viata speciala a militarului si familiei acestuia. . Ori, la noi, sub guvernarile odioase din ultimii ani s-a renuntat voit, intentionat si deliberat la aceasta predictibilitate. Mai mult , s-au creat falii intre militarii in rezerva, de unde si slabirea puterii armate prin scaderea moralului rezervistilor militari si nu numai. Si asa vor ramane lucrurile pana cand cineva din tara , mai putin probabil din afara, va pune piciorul in prag.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 57. @Doru Serban :V-am spus ce consider,nu fac propaganda,mie nu-mi trebuie banii nimânui; nu am vrut si nu am fost niciodata in "conducere" ! Asa ca desi au fost greseli poate,au fost si "succesuri",asta este viata! Cu respect !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @barbat
   ziceti ca nu faceti propaganda,dar de fapt asta faceti.Sa va reproduc niste postari care va apartin?...sunt vreo 5 doar ieri

   Ștergere
  2. @barbat
   daca asa doriti si eu va doresc "succesuri"....ca doar dvs ati spus

   Ștergere
  3. @ Doru Serban : Termenul de "succesuri" l-am folosit la modul peiorativ , dar daca va deranjeazâ , n-o s-o mai fac. Precizez ca am mai avut si succese , nu destule , dar de asta ne luptâm in continuare ,sâ ne rezolvâm problemele de pensie ,de sânâtate ,de viatâ ! Urez succese depline tuturor camarazilor din Armata României !

   Ștergere
 58. Art.38 din Legea nr 138/1999:
  (1)Cadrele militare si salariatii civili,care executa,in domenii specifice ministerelor si institutiilor prevazute la art.1 (MApN,MI,SRI,SIE,SPP,STS si MJ),lucrari de exceptie si misiuni speciale, apreciate ca atare de catre conducatorii acestora, beneficiaza de un spor de pana la 50% din solda lunara,respectiv din salariul de baza.Procentul si perioada pentru care se acorda se stabilesc,in mod individual,prin ordin al ministrului sau al conducatorului institutiei centrale.
  Concluzie: inca un motiv pentru ca SPORURILE NEPERMANENTE nu trebuie luate in calculul pensiei militare,.. parerea mea !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. deci nu sunt criterii clare si precise?
   .....ci doar "apreciate ca atare"??
   ohoo mares acum stiu de ce ai atatea "lucrari de exceptie"(la sefi)

   Ștergere
 59. 31 Mai-Ziua REZERVISTULUI MILITAR- La Multi Ani cu Sanatate tuturor rezervistilor militari..!

  RăspundețiȘtergere
 60. Comisia pentru Munca reia dezbaterile la Pl-x nr.209/2017, saptamana viitoare,pe 06.06.2017. Probabil ca a doua zi va fi votata si aprobata in Plenul Camerei cu Amendamentele aprobate in Senat..!.De neinteles este cum la Aparare, gradatiile ajung la max.21% iar in celelalte domenii la 25%..! Este bine Dna Ministru, Olguta Vasilescu ??

  RăspundețiȘtergere
 61. @mares
  Na ca pe asta ai pierdut-o...."ghinion de nesansa"

  http://m.ziare.com/politica/legea-salarizarii-spor-de-complexitate-de-15-la-suta-pentru-functionarii-din-ministere-si-10-la-suta-pentru-cei-din-parlament-1467741

  RăspundețiȘtergere
 62. Avem niste politicieni.... tare aiurea. Inca nu inteleg ce cauta Armata in Legea salarizarii. Toate breslele si-au trimis reprezentantii sa le apere interesele mai putin Armata. Daca cineva spune ca a reprezentat Armata, avem un mincinos. Salarizarea Armatei se face numai prin legislatie speciala. Sistemul militar "nu se pupa" cu celelalte categorii platite din fonduri publice. Politrucii au demonstrat ca-i doare exact in varful pantofului de Armata. Considera cativa, care se cred cei mai destepti, ca au rezolvat problema salarizarii militarilor. Verificati evolutia soldelor militare in ultimii 15 ani si comparati-o cu oricare alta. Cititi ce prevede viitoarea Lege in acest sens. Printre randuri descoperim inganfarea si incompetenta catorva indivizi. Pentru ca era o gafa monumentala, au renuntat la art 40. Ramane restul care e la fel de..."valoros" cel putin pentru militari. Gradatiile (care reprezinta spor de vechime)au ... crescut de la 42% la 21% si se aplica numai la solda de functie nu si la cea de grad. Solda de functie pentru colonel, echivalent profesor universitar= cu trei femei de serviciu, iar seful SMG .... E BANALIZAT. Ce-i de facut? Sa iasa Armata in strada ... nu se poate. Pe asta mizeaza "tzeparii care ne conduc". Dar daca, totusi, Armata va iesii in strada? Si Curtea Constitutionala sau o instanta va stabili ca, in lipsa acordarii unor drepturi reale, e dreptul militarului sa protesteze? Am vazut agricultori protestand cu tractoare, taximetristii cu autoturisme.... Militarii ce vor aduce la un eventual protest? Va spun. Un protest al ARMATEI va aduce mari schimbari in Romania. Asta cred ca ca se asteapta, iar guvernantii nu fc altceva decat verifica rabdarea militarului roman.

  RăspundețiȘtergere
 63. @All..of topic !(sper ca am nimerit.o!!)
  Vreau sa sustin opiniile lui Dorele (Serban)..de care ma leaga multe , dar ma desparte din pacate opinia poltica , ale lui T-2-Ma Kiss..care stiu ca ma iubeste..ChRoMaX..Viorel .. Olescu..si multi altii..care indubitabil sunt legati de ..talpa Armatei si au considerat si inca mai considera ca Armata are o unica ratiune pentru a exista ..PREGATIREA PRACTICA PENTRU LUPTA..cu un eventual agresor ..!
  La polul opus se situeaza m-Alul care desi ne abureste ca a slujit Armata ca luptator si comandant pana la nivel de B..a sarit apoi numai el stie cum ..in tagma birocratilor de lux..
  Cum sa nu te scoata din sarite sfaturile lui si zemflemeaua cu care vrea sa-i reduca la tacere pe unii ..care scot mizeria de sub pres ?
  Spune el ca daca erai capabil ..apreciat ..te tineau sefii ..te cautau ..iti dadeau functii ..sa nu piarda sistemul..ce aberatii poate turna ..cand eu stiu foarte bine si ca mine sunt N..care stiu cum..dintr-o data Armata a intrat in colaps ..
  Se reduceau functii ..si locuri in state ..cu nemiluita impusa fiind politica de noii stapani..
  Cine sa te mai intrebe cat vrei sa mai activezi ..pe cine sa-l mai intereseze ..ce calificative ai avut ...cand lupta pentru supravetuire incepuse ..crunt..
  De acum erai un ,,BUN"..cadru ..daca puneai mana pe hartie si cereai sa ...pleci..!! Daca nu erai motivat ..sa o faci..
  Se vedea cu ochiul liber cum se faceau bisericute ..gasti ..doar pe interese ..relatii sustinere reciproca etc ..
  Vedeai cum cdt de pluton batran ..care se taraise asa din inertie ..care lunar ..era aproape dat dezertor ...acum dintr-o data in tinuta mozaic cu ochelari negri pe nas ..si mare chef de instructie..
  In mai putin de un an ..pe functie de lt col..ia si gradul si pleaca in pensie ..ca un fost comandant de B. trecut prin toate functiile ..
  Altul ..uite asa ajunge la Isalon..si face vechime de faraon ..etc
  Iar m-Alul vine si ne spune ..de competenta ..
  Sa fim sobri ..mai bine tacere ...

  RăspundețiȘtergere
 64. Domnule Eugen Barbat, te rog in modul cel mai politicos cu putinta, sa ne lasi cu "laudele" aduse napoleonului de DOGARU, care doar hohauri indruga de mult timp deoarece acest individ il copie la indigo pe Guru Bivolaru de la MISA. Te rog canta la alta masa despre binefacerile SCMD.
  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 65. PS.
  Daa..stiu ca deranjeaza pe unii ..faptul ca readucem in memorie ..aspecte mai semnificative din munca noastra ..
  Este mai greu ..in felul acesta sa pui o stampila..ca simpatica doamna (T-2 ..ne-a indreptat privirea ..se pare ca are dreptate )...niste betivani ..
  Mai taceti din gura ..sa ne tragem noi si OSKARURI ..si Sporuri pentru Importanta ..etc..ca veti avea si voi ..firimiturile....!!
  Din pacate Istoria se repeta fix ca si cu legea 164..
  Am spewrat atata ca NATO va pune ordine si aici ..dar sufletul ..
  Nu vrea nimeni ce nu-i se cuvine !!
  Vrem doar TRATAMENT EGAL...Formula UNICA DE CALCUL a pensiei..
  Mai departe ce-i al maiorului nu se va compara cu ce-i al generalului ..ca rezultat final
  Fara marsavii...!!!

  RăspundețiȘtergere
 66. Pt Dl Eugen Barbat
  Va comportati ca o muiere de moravuri usoare. Care si-a inselat barbatul (camarazii de arme) si s-a inhaitat cu amanti (dogaru+pricina) care au sedus-o si abandonat-o.
  Cum adica a slabit sindicatul ?
  Acesta trebuie sa dispara cu tot cu dogaru si pricina, doi fosti membrii in consiliul politic superior al armatei, fara nici o legatura cu armata militara, nici inainte de 1989 nici dupa.
  Dl muiere, un lider de sindicat nu stabileste obiective, acel lucru-l facea activistul de partid, un lider de sindicat isi insuseste doleantele membrilor de sindicat, pe care le reprezinta.
  Unlider de sindicat nu-si permite si nimeni nu-i da dreptul sa se erijeje in aparatorul drepturilor unei categorii sociale, ci numai a membrilor de sindicat.
  Cine l-a abilitat pe dogaru sa ceara anumite lucruri in numele pensionarilor militari ?
  De ce nu spune dogaru ca reprezinta 2-3 sute de pensionari militari si in numele acestora doreste abrogarea art 40/oug 57/2015 ?
  Dl muiere, cine se aseamana se aduna, va meritati 100% asocierea cu dogaru si pricina. Ramaneti cu ei, nu contati pe marea masa a pensionarilor militari. Sigor veti gasi cativa creduli sa va cotizeze, dar nu ne luati de prosti pe ceilalti.

  RăspundețiȘtergere
 67. Departamentul pr relatia cu Parlamentul si informare publica/MApN (http://drpip.mapn.ro)
  Responsablitati delegate:
  - implementarea politicilor in domeniul mormintelor...
  - stabilirea, revizuirea si plata pensiilor
  - asigurarea suportului logistic pt rezolvarea contestatiilor la deciziile de pensie

  RăspundețiȘtergere
 68. Sunt sanse mai mult decat mari ca noua lege de salarizare sa nu intre in vigoare, Olguta Vasilescu in naivitatea ei a crezut ca stapaneste situatia insa nu a luat in calcul siretenia unei bune parti a salariatilor. Astfel prin sumedenia de sporuri care trebuiesc adaugate la salariile din grile cheltuielile cu salarizarea s-au triplat, bugetul nu poate suporta un astfel de cost deci nu va intra in vigoare. Noi cei care asteptam actualizarea pensiei conform soldelor o vom face in continuare. Dupa cum am mai scris aparatul birocratic nu se multumeste doar cu sporurile si indemnizatiile actuale, sunt in cautarea de noi si noi scheme. Ultimul exemplu, stiut de noi, indicele de importanta.
  Poate inteleg si cei care tot o tin sus si tare cu esalonul, functia, inteligenta nelimitata, etc.
  Dupa dusul rece primit de cei de la Ministerul Muncii poate se hotarasc sa faca lucrurile cu cap si coada.

  RăspundețiȘtergere
 69. In MOf 408/30.05.2017 a aparut o lege de modificare a Statutului Politistilor.
  Aceasta lege prevede la art. I: " politistii se incadreaza in functii de executie prevazute in statele de organizare cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult trei trepte fata de cele care le au"
  Acum imi explic de ce gaborii cand vedeau un subcomisar i se adresau cu: sa traiti don chestor, mancatias...

  RăspundețiȘtergere
 70. Pentru armata lucrurile sunt si mai complicate, militarilor nici macar nu li se recunoaste ocupatia. Romania este printre putinele tari care, legal, nu are armata sau daca pretinde ca o are, functiile ocupate sunt echivalate cu primari, papusari, artisti, soferi, etc. Pentru a pune lucrurile la punct primul pas este ca in Clasificatorul Ocupatiilor sa apara grupa 0 Fortele Armate iar aceasta grupa sa cuprinda doar personalul prevazut de actul normativ care reglementeaza cine face parte din aceasta grupa. Astfel domnul sef al SMG, de mila caruia plang o gramada de oameni nu va mai fi doar primar de comuna, va fi si el egalul omologilor sai din NATO si nu ne vom mai trezi cu croitorese facute peste noapte sefi de birou.

  RăspundețiȘtergere
 71. @Barbat
  Daca vreti ca SCMD sa-si sporeasca numarul de membri si calitatea lor sfatuiti-i pe Dogaru si Pricina sa-si vada de drum si alegeti in fruntea sindicatului oameni care chiar au habar cu ce se mananca armata nu alti birocrati unsi cu toate alifiile. Apoi identificati adevaratele probleme ale militarilor, nu pot sa uit ridicolul protestelor din iarna in care se solicita sa nu se mai taie padurile, jos coruptia, sa fie bine sa nu fie rau si alte vrajeli de politruc.
  Va dau un sfat, incercati sa obtineti recunoasterea ocupatiei de militar ca in toate tarile normale si o sa observati cat de importanata este masura in momentul in care o sa constatati ca e misiune imposibila si poate o sa va intrebati de ce.

  RăspundețiȘtergere
 72. La Romania TV Olguta Vasilescu a spus aceleasi lucruri pe care le-am scris in primul comentariu, muuult prea multe sporuri si cheltuieli muuuult prea mari in zona "specialilor". Insa cel mai interesant e ca deja a inceput o campanie impotriva pensiilor speciale, explica Olguta Vasilescu cum un colonel pensionar va avea pensia similara cu solda unui colonel activ, cei din studio bineinteles au marsat, asa ceva nu se poate. Tot Olguta Vasilescu spunea ca pensiile speciale au un impact foarte mare pe buget, acum ajunge la o treime din fondul de pensii insa dupa intrarea in vigoare presiunea va fi mult mai mare. Daca ar fi existat o reglementare prin care ocupatia de militar era recunoscuta iar pensia militara era doar pentru militari, colonelul nu ar mai fi fost dat exemplu de lupul cel rau, ar fi ramas descoperiti cei care intr-adevar au niste pensii substantiale.
  Eu trag concluzia ca nu va trece mult si vom reintra in alta recalculare, de fapt ne-am obisnuit, e o rutina. Poate vor intelege si birocratii de la armata ca alte sporuri pe care le au pe teava nu fac decat rau si poate mai inteleg si faptul ca acel spor de "indice de importanta de esalon" este anticonstitutional. Dar de unde sa stie un biet contabil care e treaba cu legea, ar trebui sa se rezume la creionul chimic.

  RăspundețiȘtergere
 73. D-nule Mares Iulian
  La Craiova vremea este frumoasa si daca va referiti la acea catastrofa cind s-au initiat acele bombite care se montau intr-un bloc de acrosare numit SEBAV, da acolo nu s-au respectat foarte multe masuri de protectie a muncii, de organizare de la esalonul superior si pina la ultimul om de la baza aeriana dar poate cunosti ca s-au facut presiuni formidabile asupra ministerului apararii si comandamentului aviatiei militare din partea politicului pentru omologarea cu orice pret a acelui sistem de armament ca sa-si ia banii pe el cei de la Uzina Mija, Fabrica de avioane craiova si Nitramonia Fagaras, si care nu era cunoscut de cei de la baza aeriana. Dar au primit ordin si s-au executat fapt care a condus la moartea a circa 17-18 persoane daca nu ma inseala memoria, toti fiind personal tehnic militar si civil. Eu nu am lucrat la baza aeriana unde era Grosu ci la Baza de Reparatii a aviatiei militare, si inainte de de a se face omologarea atit Centrul de incercari in zbor cit si Baza de reparatii am fost rugati sa facem acea omologare, numai ca noi am refuzat intrucit am studiat documentatie si am observat foarte multe nereguli si neclaritati, apoi trebuia sa facem un curs de cunoastere si exploatare la cei care fabricasera acel sistem fiind tehnica noua si comandantul a tinut cont de constatarile specialistilor de armament si ne-am declinat competentele. Si printr-un ordin criminal de la esalonul superior au fost trimisi la moarte acei oameni care au avut vina ca au executat ceea ce nu cunosteau. Am aflat ulterior de la o persoana care a fost in comisia de ancheta ca o bombita cere se monta in acel dispozitiv a exploadat prin soc mecanic pe bancul de proba de la Uzina mija care le fabricase, si atunci inainte de procedele de omologare nu au spus nimic desi stiau cit erau de periculoase, mai ales ca explozivul din acestea fusese furat/adus de afara si prin determinari chimice se fabricase la Fagaras. Deci era foarte sensibil la socuri mecanice. Ulterior s-a renuntat la acel sistem. Cu fratii Grosu am lucrat inainte de 1989 la Deveselu. Sunt multe de spus....
  Tu in ce domeniu ai lucrat ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si pe Amaradiei, 2 ani! ...amintiri frumoase, 98-2000, eram f tanar atunci!

   Ștergere
  2. Pt ca tot ati lansat faptul ca meseria de militar nu se regaseste in nomenclatorul republican si asta ar fi cauza!
   Domnule, dar celalalte se regasesc si au fost platite/sunt inca, la nivel de jena sau bacsis: doctori, invatamant preuniversitar....etc!
   Deci?

   Ștergere
  3. mares unde a lucrat?? ce gluma buna!!
   lui doar i s-a parut ca lucreaza??
   ca la "circoteca din '89. Mircea fa-te ca lucrezi!!

   Ștergere
  4. Am fost eu paznicul gainilor moarte si descompuse de la Protan?
   NUU, tu ai fost! .... atunci despre ce vorbim?

   Ștergere
 74. COR 2017 Clasificarea ocupatiilor din Romania
  Grupa minora 541 lucratori in servicii de protectie
  5411 pompieri
  5412 politisti
  5413 agenti de penitenciare
  5414 lucratori in servicii private de securitate
  5419 luctori in servicii de protectie neclasificati in grupele de baza anterioare.

  RăspundețiȘtergere
 75. Cezar,
  Pentru ca tot nu intelegi o sa reiau o tema, draga tie, pana la paroxism:
  -prin anii 92-96 a existat un procent de ofiteri care, prin stradanie si munca plus burta pe carte au inteles ca trebuie sa faca ceva in plus:
  -unii au dat examan la AISM, altii la fac. civile sau doar s-au inscris, kiar ekivalhand niste ani de studii, deci au facut ceva in plus
  -categoric, in scurt timp, acestia s-au pozitionat mai bine in structurile militare, fiind mai ambitiosi si mai nobilati la cap
  -altii au ales sa faca acelasi lucru ca pana atunci si nu blamez alegerea lor
  -avand mai multe atuuri, in perioada urmatoare, categoric ca s-au pozitionat mai bine in comandamente, intrucat politicul anilor nu renunta la oamenii lor de varf (in 95, odata cu prima etapa, ceea a infiintarii Bg, CA la comanda acestora fiind numiti multi din aparatul central al pcr din armata, in fapt linia 2)
  -de aici drumurile si orizontul se deskid cu totul altfel
  -nu am inteles ce vina imi atribui tu mie (nu discut de cele inventate de grobianul betiv-DS), stiind ca pana la 2 ani dupa gradul de maior am fost numai la trupa? Ai tu placerea sadica ca sa raman acolo permanent?
  Stii tu care este viata unui of cu nr. (1,2-acum 5-4) in biroul unui comandament mare? Dar ca sa demonstreze si sa promoveze?----vezi ca acelasi betiv notoriu, considera in fals ca of din SMG se ocupa cu licitatiile!....vai de el! Daca era asa îi rascumparam statuia aia din poligonul rusesc! :))
  Posibil ca eu sa nu stiu toate rahaturile din Bg18, dar de ce nu ati trimis sesizari? Cine era in pozitiile 1-3 atunci? Stefan, Ciungu parca?
  Oricum, eu, pe persoana fizica nu ti-am luat nici postul tau, dar nici tu nu puteai concura cu ceea ce am vizat eu, pt ca a existat o diferenta specifica intre noi, mai sus mentionata!
  Daca nici acum nu poti intelege, pot trage concluzia ca sekectia naturala s-a brodit pe cea artificiala?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK..m-Ale..stai linistit ! Nu doresc sa-ti iau eu vreun drept al tau ..
   Sper ca esti totusi deacord ca ..pentru ce ai facut ..ai fost platit ..!
   Pensia trebuie sa fie calculata dupa o FORMULA UNICA ..la toti baza fiind solda de grad si functie ..fara inventii gen.Oscaruri ..Lucrari de importanta ..acte de creatie (ce a creat Pricina ?)....Sporuri daca sunt sa fie universal valabile ca doar suntem la Armata ...
   O sa ma intrebi de ce sunt ofticos pe cei care si-au tras si inca isi mai trag..asemnea ..jmecherii..m-ai mai intrebat !!..
   M-Ale ..o persoana cu lumina in creer ca tie ..trebuia sa inteleaga din prima ..
   FURATI..din bugetul de pensii care-i si asa limitat !
   Daca doar spor de doctorat (911 doctori ) au papat 1,5 milioane Euro /an..socoteste si cu celelate jmecherii...
   Noi vom ramane ca si pana acum BUNI PENTRU STATISTICA..pe care o faceti voi si i-o dati lu Olguta..
   Ca aia cu puiul ..unul mananca 2 pui ..altu niciunul..calculeaza ce spune statistica ...!!
   Mai mult ..adoptarea unei legi echitabile cu o baza de calcul mai onorabila ca la civili (85%)..se impiedica in pensiile voastre astronomice..pe care nu-i asa nu este greu sa le bage cate unul sub nas decidentilor..!! Cuum mai ..peste 10.000 ???
   Asa ca M-Ale ..ori lupti cu noi ..ori ii transmit lu ala care te-o fi trimis sa preiei comanda pe bloguri ca nu ..TINE...
   Poate dupa ce iti deschizi o pagina pe FB..sa punem problema in fata intregului mapamond ...daca contributorii iti vor da dreptate ..ca tine sa fie m_Ale..!

   Ștergere
  2. Nu am nevoie de Facebook, din f multe motive!
   Nu am pensie astronomica si sunt de acord cu pricipii egale pt calculul pensiei!
   Lupt cum pot, dar in primul rand doresc sa lamuresc pe unii cum sta treaba si nu imi plac exagerarile voite sau din nestiinta ale unora!
   Deja Dorel este un fel de CFI, reclamagiul de blog!Parca ar fi identici in prostie!

   Ștergere
  3. Daa..chiar asa ..vorba lu Dorele..
   Tu peunde ai sapat in tinerete ..asa ceva verificabil ..palpabil ..o poveste ..ceva sa mai invatam si noi !!
   Esti mai ..alunecos decat un sapun ..cheia ....

   Ștergere
  4. Cezar, doctorii in stiinte, fie ei si militare, se bucura de aceleasi drepturi in activitate ca si la pensie!
   Bugetul pt pensie nu se face asa: "Astia sunt banii si impartiti-i, eventuala in ordine alfabetica; la care ajung bine, ceilalti ...nu le dam"!
   NU m-a trimis nimeni si in afara de sfaturi, invataminte, revolta...etc, un blog nu poate impune sau skimba ceva ...ci doar trage puternice semnale de alarma! ca vor tine sau nu cont de parerile expuse (exclus Dorel & Corneliunsson)!
   Si...ar mai fi ceva! Eu kiar nu am nevoie de aprobarea cuiva si nici nu astept sa mi se dea dreptate!

   Ștergere
  5. Ce drak sa mai inveti tu, acum? De B 404 ai auzit?

   Ștergere
  6. Daca vorbeai de sapun cand am stat 5 ani in Congo....ma impotriveam modificarii Constitutiei, la fel ca USR! :))

   Ștergere
 76. membrul de partid ne face "simulari" pana in 2022
  eu i-am propus urmatoarea "simulare"

  eu zic sa facem o simulare pana in 20220.....ce e asa de greu?:):)am pus doar un zero....daca mai exista planeta pana atunci

  RăspundețiȘtergere
 77. Baaa ce le "baga" huhu pe toate la max.....ca sa dea bine in poza de partid.....ca in armata sunt numai col la max cu sporuri si gradatii la max.....ca asa e la partid.....moamaaaa ce "penzii' vor avea capitanii,maiorii,mm-eii aia disponibilizati....vai de ei si de noi
  dar nu te pui cu "partidul" ca PCR era la "pitici" fata de huhu....nu spun ce partid ca e secret mareee:):)

  retineti ca e "simulare" pt anul 2022.....sau pt anul 20220...ca se mai schimba pana atunci cate ceva.....pofta mare la "simulari" ca tin de foame....hi,hi

  RăspundețiȘtergere
 78. Exista o corespondenta intre COR si ISCO- International Standard Classification of Occupations:
  5411 Firefighters
  5412 Police officers
  5413 Prison guards
  5414 Security guards
  5419 Protective services workers not else where classified
  In COR nu exista, dar exista in ISCO toate cu cod 0110:
  -lieutenant colonel, army
  -lieutenant comander, navy
  -lieutenant general, army
  -lieutenant, army
  -lieutenant, flight: air force
  -lieutenant,navy
  -lieutenant, second:army
  Etc.
  Din cauza ca Romania nu respecta ISCO, militarii sunt considerati "negrii pe plantatie" si pusi sa faca tot felul de lucruri nespecifice: mina, canal, agricultura, deszapeziri, etc. fara a se institui stare de ugenta sau necesitate.
  Din cauza ca ocupatia de militar nu este legal recunoscuta, militarii au drepturi mai mici ca cei din SNAp, ordine publica si securitate nationala.
  Militarii ca si prostituatele nu sunt recunoscuti legal, chiar daca societatea le recunoaste necesitatea, doar ca sa nu li se recunoasca anumite drepturi, in principal cele salariale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar cu medicii si dascalii din invatamantul primar cum sunt? Nici ei nu erau in nomenclator?

   Ștergere
 79. Din cauza faptului ca ocupatia de militar nu este recunoscuta legal in COR, sunt si alte consecinte, pt militarii romani:
  - ingradirea mai multor drepturi constitutionale, fata de cei din NATO
  - dispretuirea lor de executiv si politic
  - batjocorirea in mass media
  - transformarea gradului militar intr-o hartie igienica cu care se sterg la fund multi care au o pregatire militara zero
  - acordarea onorului la inmormantari si locuri in cimitirele militare, unor neispraviti, care n-au avut nimic de a face cu cariera militara
  Etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar cu medicii si dascalii din invatamantul primar cum a fost? Nici ei nu erau in nomenclator? hai ma, ai gasit motivatia?

   Ștergere
  2. @ Mares
   Ce-mi place când te faci că nu pricepi. Ocupația de militar recunoscută în COR trebuie sa fie în concordanță cu legislația( dreptul) internațional. Intr-o atare situație tot ce intră astăzi în așazisele structuri de apărare. politie, SRI, STS, SPP, SIE, pompieri, gardienii din penitenciare, politie de frontieră, inclusiv ceva de prin MApN nu pot fi militari. Asta-i miza pentru care nu se face nimic în acest sens și cam asta era sarcina voastră a celor de la vârful armatei, după intrarea în NATO.

   Ștergere
  3. Mare Neagra
   Eu, pana la pensionare am colaborat cu DLAJ nu am lucrat la ei!
   Stiu bine ceea ce spui, dar nefiind domeniul meu specific, iti inkipui ca nu-mi permiteam sa ies cu un raport care imi depasea domeniul si competentele!

   Ștergere
 80. @tehnocrat
  eu va dau dreptate in ceea ce spuneti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cocartz,
   sper ca nu ti se sterge memoria RAM/ROM si ...cel tarziu miercuri mergi la DNA Bucuresti sa depui plangere/denunt si sa ma pui pe mine in fruntea listei!
   DNA Bucuresti se gaseste in locul fostului CIT!
   Sa nu bei cu o zi inainte (daca vei putea) intrucat trebuie completat un kestionar destul de stufos! Daca nu stii sa completezi, te ajuta femeia de servici care matura cu sarg cand vede un novice! Dai si tu 5 lei, cat pentru "2 ciuca", lipsa la burtoaca!

   Ștergere
 81. Impozitele angajatului cresc si ale angajatorului vor fi 0 , din ianuarie 2018, .... ,35% in mediul civil bugetar si 25-28% pt militari si nu FPS! Deci exclusi politistii si politia de frontiera!
  In alta ordine de idei media, Nicusor si-a inventat motivul demisie pt ca a fost devolat sau pt ca DNA il trimite la munte, la racoare? sau si una si alata?
  Si mai e o treaba...pt cei care primesc spor de fidelitate, adio OMM! Ghinion!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca puneati semnul intrebarii dupa cuvantul "ghinion" era altceva! Asa, imi dati de inteles ca va bucurati. Totusi, noi, militarii cu ce mai ramanem? Tata, saracul, avea in vitrina toate medaliile si ordinele primite - era mandria lui cea mai mare! Era recunoasterea tarii pentru ceea ce a facut in virtutea Juramantului depus fata de poporul sau. Eu, urmasul sau, intru in mormant, alaturi de el, sa ma palmuiasca pentru rusinea care o am. Am pierdut orice onoare si demnitate...intrun fel
   poate e mai bine asa! Terminati odata cu armata asta de bisnitari! La ce sa mai aibe nevoie tara de astfel de oameni care amagesc, in haine kaki, albastre, gri si de alte culori ca ar mai servi poporul! Mare rusine!!!

   Ștergere
  2. Nu te poti bucura pt GHINION, kiar daca este al altora, ....daca este vorba de inamic, atunci DA!
   Oricum, nu va produce efecte retro! Mcar atat!

   Ștergere
 82. Iată,cum vor evolua pensiile unui MAIOR,precum și a unui PLT.ADJ.PRINCIPAL/SEF(studii medii).

  *maior-funcția,intre minim și maxim(la jumătate)
  -fără,spor de comandă;
  -cu,OMM 1;
  -cu,30℅ sporuri aplicate;
  -gradatii,la maxim;
  -solda de grad la nivelul an 2017.
  •an 2018=6931;
  •an 2019=7909;
  •an 2022=10842;

  *Plt.adj.principal
  -Solda,între minim și maxim.
  - Studii medii.
  Aceleași date de mai sus,ca la Maior,sporuri,gradatii,omm,etc.

  • an 2018=4854.
  • an 2019=5433.
  • an 2022=7168.
  Datele de mai sus,sunt raportate la cum a votat senatorii.Ele pot suporta modificări față de cum vor rămâne în cam.decizională(CD).
  O altă observație,este aceea că,până în 2022,preturile la alimente,utilităti,etc.nu vor sta pe loc și vor crește în draci,așa că,aceste cuantumuri,vor avea valori tot cam la nivelul an 2017,deci,o frecție la un picior de lemn!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scartaie ceva...Huhu a scris despre colonel asta!
   Sporurile vor fi mai mari de 30%!

   Ștergere
  2. Nu esti sanatos !De unde dracu ai scos cifrele astea?Eu ar trebui sa-i impusc pe astia la 36 de ani cu 26!Si mai am zeci de colegi cu 20-25!FITI NAIBII MAI ATENTI CA MAI CITESC SI ALTII SI O SA VA DEA DREPT SURSA !Si macar de-ar fi adevarat!Atat de nebuni putem fi?

   Ștergere
 83. Mares , in aia 2 ani petrecuti de tine pe Amaradiei ai avut cumva ... ochii albastrii ? Si intre timp si-au schimbat culoarea ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca kiar te referi la oki....sunt, au fost si vor fi albastri..cu ceva nuante de verde! Tipic, nu?
   Transmite salutari domnului cdor Oreviceanu si d-nei colonel!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!