marți, 9 mai 2017

Asistaţii social trândăvesc în cârciumi, puşcăriaşii domnesc în închisori, militarii adună gunoaiele pe 700 lei salariu de încadrare!

Detalii - aici! Ocazie cu care vă readucem aminte că nimic nu se va schimba în favoarea armatei, cât timp nu vom determina/constrânge spectrul politic să respecte drepturile și și libertățile fundamentale și constituționale pentru militarii români, în egală măsură precum în cazul celorlalți cetățeni! Ceea ca presupune abrogarea în regim de urgență, înaintea oricărei alte priorități legislative legate de armată, a jenantei și anacronicei Secțiuni a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare! Acesta este elementul prioritar legat de armată de care trebuie să se preocupe spectrul politic și nicidecum ghidușiile care vizează lovirea continuă a personalului militar de către același spectru politic!"În urma sesizărilor primite de la militari din U.M.01551 Galați și U.M.01552 Galați, am solicitat, în scris, lămuriri de la comandanții celor două unități militare, cu privire la activitățile de ecologizare desfășurate de efectivele din subordinea acestora. După primirea răspunsurilor, acestea vor fi publicate pe pagina proprie.

1. Vă rog să ne comunicați dacă activitatea respectivă a fost prevăzută în planul cu principalele activități, precum și gradul, numele și prenumele persoanei care a aprobat desfășurarea acesteia;

2. Vă rog să ne comunicați baza legală în temeiul căreia ați desfășurat activitatea de ecologizare a celor două zone;

3. Potrivit art.11 indice 1 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ,,orice autoritate contractantă (...) are obligaţia să pună la dispoziţia persoanei fizice sau juridice interesate (...) contractele de achiziţii publice”. În situația în care ați încheiat vreun contract cu Serviciul Public Ecosal Galați, contract al cărui obiect a fost ecologizarea celor două zone, vă rog să ne comunicați o copie a acestuia.

4. Militarii participanți la activitatea de ecologizare a celor două zone au fost instruiți din punct de vedere al sănătății și securității în muncă, așa cum prevăd dispozițiile Legii securității și sănătății în muncă nr.319/2006?

5. Prevederile art.205 alin.(1) din Regulamentului privind descrierea, compunerea şi portul pe timp de pace al uniformelor militare ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.72/2012, cu modificările și completările ulterioare, prevede că ,,Uniforma militară pentru instrucţie se poartă la şedinţe de instruire în teren, trageri, exerciţii, aplicaţii sau la ordin”. Ați ordonat dumneavoastră ca ținuta de instrucție să fie purtată de militari pe timpul colectării deșeurilor municipale?

6. Considerați că imaginea armatei a fost afectată?

7. În condițiile în care, exercitarea unor activități este condiționată de respectarea demnității, prestigiului și normelor ce decurg din calitatea de militar, iar încălcarea acestora poate atrage ,,răspunderea disciplinară, inclusiv trecerea în rezervă” (art.239 din M.105/2002), considerați că, purtând uniforma de instrucție pe timpul desfășurării activității de colectare a deșeurilor menajere a fost afectată demnitatea participanților?
32 de comentarii:

 1. Pentru cine vrea sa stie:
  Voiai sa stii cine este nebunul de Maxim One, alias Vladimir, Calugarul. Paisie Agoristeanu, Arhimandritul, Dan Aldea si, mai ales, PMP de pe mh.
  Daca nu ai gasit despre cine e vorba , uite aici


  https://m.facebook.com/ dumitriu.dan.3?fref=pb

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic ca asta e!

   https://www.google.ro/search

   Ștergere
  2. Psihopatul caruia i s-a taiat delirul virtual poate fi citit aici, pe contul sau real.

   https://www.facebook.com/dumitriu.dan.3?fref=nf

   Ștergere
 2. trist si umilitor,chiar am cazut in depresie

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca ii scotea la plantat de pomi in jurul unitatii, la adunat de cocalari sau la impuscat de corupti mai intelegeam . Dar sa scoti militari ai armatei romane , imbracati in uniforma, la strans gunoaie DINTRE BLOCURI , unde locuiesc multi oameni, asta chiar ca numai un tembel poate sa gandeasca. Bietii oameni chiar nu pot decat sa susoteasca intre ei sau sa posteze pe paginile prietenei sau vecinului, fiindca de un tembel iti este frica nu? Dar exact fiindca un nebun poate sa dea ordin si nu EXISTA UN SINDICAT care sa te apere , exact de aceea se intampla asa ceva.
  Raspunsul o sa fie foarte alambicat, presarat de idiotenii , iar concluzia finala o sa fie ca militarii au cerut ei sa salubrizeze zona.
  Alo, domnule ministru faceti va rog cateva schimbari. Dupa parada modei cu militari acum salubrizeaza parcele intre blocuri? Nu ii mai umiliti va rog mult. Daca tot ati initiat art.40 atunci inseamna ca stiti ca sunteti ministrul apararii, nu?

  RăspundețiȘtergere
 4. Tu de ce nu semnezi Viorel Kis?
  Explain!

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Kiş, alias tigri2, măi nea caisă, eşti sigur că omul ăla de spui tu a postat sub toate pseudonumele alea, sau, cum eşti de obicei tu fraierul NET-ului şi care n-ai înţeles nici pînă în ziua de azi problema pensiilor militare, iar ai pus botul la tîmpeniile pe care le scriu unii "melţeni" pe unde apucă. Din păcate Kişule, lumea asta e împărţită în şmecheri şi fraieri, iar tu...zi tu din ce categorie faci parte. Unii care te cunosc de multă vreme, poate te pot ajuta. Uite, eu, după cum se vede, postez foarte rar şi sub pseudonumele Vladimir, fiind foarte uşor pentru Gelu Olescu să confirme dacă ID-ul meu "bate" cu bazaconiile pe care le-ai înşiruit mai sus. Ţin să-ţi spun ţie şi prietenului tău tuciuriu pe blogul căruia eu n-am postat niciodată, că în Codul Penal sunt cuprinse ca infracţiuni şi prostiile pe care le debitaţi şi împrăştiaţi aiurea şi fără dovezi. Ce ar fi să fiţi chemaţi în judecată pentru afirmaţii calomnioase şi defăimătoare? Kişule, tu cel care ai conştiinţă cît puţa de furnică şi care-ţi ştergi comentariile precum îşi ascunde pisica rahatul, ce zici? Ai dovezi că eu sunt toţi ăia pe care "plotonerul căpşună" i-a înşiruit acolo? Vezi că NET-ul păstrează comentariile chiar dacă le ştergi. Poate vă întîlniţi cu "Vladimir" pe la tribunal...Restul pe care i-ai înşiruit e treaba lor cum vă vor lucra.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa lasam judecata, nu este pt. oameni normali. Kis a gresit, eu confirm doar ca NU esti aceeasi persoana cu ... calugarul dubios cu care te asimileaza in mod eronat.

   Ștergere
  2. Maxime spunea ca a fost la Pol. Frontiera, asa cum se vede din foto!
   Cel mai tare curs pe care l-a vazut azi...plonjatul cu masina in apa! E sport national! 😈👹
   Nu d.voastra ati scris toate astea...ci el, marinarul!

   Ștergere
 6. Pentru cine vrea sa stie:
  Voiai sa stii cine este nebunul de tigri2.
  Daca nu ai gasit despre cine e vorba , uite aici


  https://m.facebook.com/viorel.kis?fref=pb

  RăspundețiȘtergere
 7. Un maaare comandant ..pe stil NATO..a vrut el sa se afirme ...la primar !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersul lucrurilor e ca si pe vremuri cand militarii strangeau ... porumbul! Sa se hraneasca cei care mai apoi ne aratau cu degetul ca am avea pensii "nesimitite". Mai mult ca sigur ca a primit si acel comandant de undeva de sus, o indicatie pretioasa de la esalon, pe linie de "partid si de stat".

   Chestia este oarecum simpla. Primarul vede ca nu are cu cine - deoarece toti muncesc pe bani, nu ca militarii. Un telefon la seful de partid care ii baga un SMS la ministru sau la un secretar de stat numit, si gata ... dispozitia!

   Ștergere
  2. Rahatul asta nu are nimic in comun cu civismul...este asa, o kestie desantata!
   Daca curatau malul unui rau era ceva...sau ajutau la un azil de batrani!
   Dar asa...sa faci curat intre blocuri tiganesti....constituie o pata pt Cdt BI si Tc din Galati!
   Rusine domnilor comandanti!

   Ștergere
  3. @Vladimir,ia o lopatzica(Linneman) ,da o fuguta la cimitir si dezgroapa pe cine ti-e mai aproape de suflet pentru o "noapte de neuitat" caci vad ca esti cam"infierbantat, nebunule!

   Ștergere
  4. Multi cetateni care nu au muncit cu CM o zi in viata lor beneficiaza de clementa statului prin ajutoare sociale sau venitul minim garantat incurajand parazitismul si totusi apti de munca care vand tigari de contrabanda, telefoane furate, ciorapi din en-gross in gari autogari piete.Primarii sa delege responsabil din aparatul administrativ eventual capusele din politia locala sa le dea sectoare de curatenie in zonele de domiciliu dat pe inventar matura de nuiele,grebla,cazma.Nu e curatenie drepturile curente a ajutorului social se reporteaza pana la remediere.Daca nu anulate de tot si gata!

   Ștergere
  5. Mi-scârba și milă in acelasi timp!!!

   Ștergere
 8. Intrebarile mele, de rezervist militar si redactor legitimat la ziarul onestean, Ora 25:
  1.Politica de supusenie civila, pe model degradant si comunistoid de ,,munci patriotice'' fara plata, a carui partid o face Comandantul Unitatii Militare care a dispus aceasta actiune de slugarnicie pentru militarii din subordine, injosindu-i pana la degradarea morala, mai ales ca erau echipati in uniforma militara si fiind expusi ilaritatilor civililor?
  2.Au contribuit acesti militari activi la deteriorarea mediului inconjurator, local, pentru a fi expusi unui asemenea tratament la fel de degradat?
  3.Inainte de actiune, s-a raportat ierarhic despre acest fapt, pana la SMG, dat fiind faptul ca s-au dislocat trupe echipate in uniforma militara de lupta si in afara perimetrului UM?
  4. Daca actiunea s-a savarsit in timpul serviciului, s-a consemnat in Caietul de Programe si in OZU, iar daca s-a savarsit in afara timpului de lucru, munca prestata pe statele de plata ale carei institutii vor ridica soldele acei militari?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca ziceai ca ziarul e insolvent sau faliment!?

   Ștergere
 9. Comandantii sau inlocuitorii la comanda a celor doua UM din Galati trebuiesc destituiti din functie, pusi la dispozitie, judecati de consiliul de judecata si trecuti in rezerva. Daca insa au primit ordin de la cdt esalonului, sau superior acestui esalon, care le-a aprobat planul cu principalele activitati, aceleasi masuri trebuiesc luate impotriva acestui comandant.
  Eu desfasor activitati in privat, o parte din taxe si impozite ajung si in bugetul MApN. N-am nimic impotriva cand aceste fonduri sunt folosite cf legii. Daca in schimb sunt deturnari de fonduri, am dreptul si sunt obligat sa ma revolt.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce deturnare, man! Militarii aia au prestat mocca, cum prestau si ai nostri la cules porumb sau cartofi! Sa se hraneasca ...ulile care acum nu au loc de pensiile militarilor!

   Ștergere
 10. Legat de material, exista si un paradox al societatii! Militarii strang gunoaiele in locul salubritatii sau locuitorilor, iar dupa ce se pensioneaza, beneficiarii sau politicienii, ii mai fac pe militari si "nesimtiti" cum ca ar avea pensii de serviciu.

  Sectiunea a 3-a trebuie sa dispara nu doar din legislatie, ci si din conservatorismul multora dintre noi. Din cauza acelei sectiuni care restrictioneaza dreptul la reactie al armatei, au ajuns toti papitoii sa ii considere pe militari simpli roboti de sters pe jos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gelu
   Eu tot nu cred ca sunt militari....si stii de ce? Pt ca nu au grade. Si voi argumenta, cu materialul clientului, adica al purtatorului de cuvant al MApN.
   Ceva timp in urma, Eba isi facea campanie pt europarlamentare. La Cluj a aparut in uniforma mozaic-padure, cu bluza legata sub tate, sub deviza: Eba pleaca la razboi!...scandal, interpelari...etc!
   Purtatorul de cuvant (kiar aveam relatii profesionale f bune cu el) a primit ordin sa declare cam asa..."Nu era uniforma militara, pt ca nu avea grade!"
   Categoric, soldatul este primul grad militar, kiar daca nu are insemne!
   Asa ca, pe cale de consecinta, eu cred ca nu erau militari!

   Ștergere
 11. Pe mâinile cui a ajuns apărarea națională? http://m.cotidianul.ro/pe-mainile-cui-a-ajuns-apararea-nationala-300508/

  Cei din poza sunt vinovatii! De Dusa ala nu scapam ca de raie! Mereu cand este inscaunat el pe undeva, se intampla ceva nefast contra armatei! Si acum este insaunat fix la armata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te crucesti....ca pe timpul lui Boc!
   Dar da vezi cu ce caricaturi de consilieri vin dupa ei...numai loaze! Imi aduc aminte de tucalarul lui Dusa...nume imposibil, avorton salvat!

   Ștergere
 12. Este timpul sa mai trecem si la fapte.

  "Armata nu este a politicienilor Comandorul (r) Nicolae Vlăduţoiu protestează, mâine, la sediul central PSD. În ţinuta de deşert. Iată ce solicită ... http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/armata-nu-este-a-politicienilor-comandorul-r-nicolae-vladutoiu-protesteaza-maine-la-sediul-central-psd-in-tinuta-de-desert-iata-ce-solicita-630526.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comandorul mi-a fost si sef si camarad! Un om cu suflet mare. Am Marin avea mereu ceva impotriva lui....
   Am invatat multe de la Nae!
   Scrisoarea deskisa este cuprinzatoare si are mult naduf!
   Nae, ai grija cu inima!

   Ștergere
 13. Comandantul ala cred ca avea la baza doar postliceala de partid AMG dupa care a fost echivalat stat majorist.
  Sau o fi completat studiile cu Facultatea de ecologie sectia mediu urban .

  RăspundețiȘtergere
 14. Eu cred ca acel comandir avea pe lînga postliceala AMG si facultatea de ecologie .
  Probabil cu lucrarea asta lua doctoratul.

  RăspundețiȘtergere
 15. "Infractiuni de serviciu
  Art 307 Noul Cod Penal
  Deturnare de fonduri
  (1) schimbarea destinatiei fondurilor banesti ori a resurselor materiale alocate unei autoritati publice sau institutii publice , fara respectarea prevederilor legale , se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani."
  Am zis deturnare de fonduri pt ca s-a insistat in ex, privind folosirea ilegala a tinutei militare, care este o resursa materiala, cumparata din bani publici, prin norma de echipare.
  Poate ma insel, poate nu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exemplul acela este stupid. Eu mi-am platit uniforma, la fel cum se plateste si astazi. Este bun propriu.

   Ștergere
 16. "Intr-un cod de conduita a unui operator regional de salubrizare, am gasit urmatoarele:
  - buna reputatie este o resursa materiala esentiala
  - sarcini de serviciu: ansamblul atributiilor si responsabilitatilor inscrisr in fisa postului
  - buna reputatie in exterior favorizeaza atragerea celor mai bune resurse umane"
  Concluzie:
  Aceasta activitate ilegala de sustragere a militarilor de la activitatile inscrise in planul cu principalele activitati de pregatire, strica buna reputatie a armatei romane, cu consecinte grave in procesul de recrutare si selectie pt cariera militara la nivelul intregului MApN.
  Solicit public o pzitie a ministrului MApN si sefului SMG.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adauga faptul ca aceste activitati-actiuni nu sunt trecute in fisa postului militarilor si ordinul constituie un abuz de putere! Kiar si supunerea subirdonatilor la rele tratamente!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!