miercuri, 26 aprilie 2017

Stimați rezerviști! Dormim cu toții în izmene sau doar majoritatea dintre noi? Vă readucem aminte că a fost înregistrat în Parlament proiectul oficial al Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice! Și care constituie a 3-a "penetrare" în anul 2017 din partea actualei coaliții de guvernare, a drepturilor de pensie ale militarilor!

Prezentul material reprezintă de fapt, doar o simplă reluare a materialului anterior. Urmare a faptului că numărul mare de comentarii asupra materialului precedent (extrem de multe pe lângă temă), îngreunează lecturarea. Am mai informat și cu alte ocazii asupra faptului că platforma îngreunează accesarea unui material asupra cărora a fost depășit numărul de 200 de comentarii.

Proiectul de Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice emanat de actuala coaliție de guvernare, a fost înregistrat la Senatul României, astăzi 24.04.2017 cu nr. B161/2017. Traseul legislativ poate fi urmărit aici. Forma inițiatorului este aceasta.

Prevederea perversă care lovește în plin, în drepturile de pensie ale personalului militar - în sensul că este suspendată orice actualizare a pensiilor personalului militar până minim în anul 2022, este concretizată în Art. 40 (fostul articol nr. 41 din propunerea proiectului preliminar despre care am discutat aici).


 Altele

Aceasta este a 3-a lovitură de proporții încasată în anul 2017 din partea actualei coaliții de guvernare, de către personalul militar pensionat. Vă readucem aminte că primele 2 lovituri îndreptate contra personalului militar pensionat, sunt concretizate prin următoarele elemente:

- refuzul până la acest moment al parlamentarilor actualei coaliții de guvernare de a modifica prevederile Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 adoptată de fostul guvern Cioloș și care a alterat modul de calcul al pensiilor militarilor stabilite prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu consecinta stabilirii personalului militar a unor pensii mai mici cu cca. 30%, fata cuantumurile care ar fi rezultat prin aplicarea algoritmului stabilit initial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Decizia privind modificarea articolului nefast aparține Camerei Deputaților. Traseul legislativ al legii de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 poate fi urmărit aici;

- introducerea de către actuala coaliție de guvernare în Legea nr. 6 a bugetului de stat pe anul 2017 a unei prevederi concretizate în Art. 67 care amână plata diferențelor rezultate din  majorările de pensii (acolo unde a fost cazul), cuvenite a fi achitate în procesul de recalculare a pensiilor militare, cu cca. 8-10 luni.  În condițile în care până la apariția Art. 67 din Legea nr. 6 a bugetului de stat pe anul 2017, achitarea diferențelor rezultate din majorările cuvenite pentru perioada 01.01.2016 - data emiterii deciziei de recalculare, s-a afectuat în aceeași lună cu emiterea deciziilor de recalculare, fără nicio întârziere. Lucrurile s-au schimbat radical și în sens negativ odată cu apariția Art. 67 din Legea nr. 6 a bugetului de stat pe anul 2017, diferențele cuvenite urmând a fi achitate cu o întârziere de 8-10 luni de la emiterea deciziei de recalculare, respectiv în trimestrul IV al anului 2017. Cu precizarea că în rândurile pensionarilor militari există  deja o temere întemeiată pe precedentul de labilitate și neseriozitate politică a actualei coaliții de guvernământ, conform căreia înainte de trimestrul IV al anului 2017, coaliția actuală de guvernare va emite un al act normativ care va proroga/amâna/prelungi achitarea diferențelor cuvenite pensionarilor militari până către Paștele Cailor sau chiar chiar va desființa complet orice obligație de achitare a vreunei diferențe către pensionarii militari

Acestea fiind spuse, ne exprimăm convingerea că atitudinea actualei coaliții de guvernare privind intențiile față de personalul militar pensionat, a devenit complet vizibilă pentru oricare militar în rezervă/retragere. Aceasta atitudine fiind în mod evident, de-a dreptul ostilă!

De la acest moment, luând în considerare că actuala coaliție de guvernare nu joacă deloc cinstit în aceea ce privește intențiile sale față de armată, zona "R-26500" va acționa pentru demiterea actualului guvern și declanșarea alegerilor anticipate. Dintr-o poziție-surpriză. Motivul? De necombătut și de necontestat, respectiv nerespectarea drepturilor fundamentale și constituționale ale militarilor români de către actualul guvern, parlament și de către alte instituții ale statului, realitate concretizată în existența în legislația română a Secțiunii a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare (aplicată ad-litteram și soldaților/gradaților profesioniști). Metoda de protest? Suficient de inedită, încât să atragă atenția oricărui stat NATO și nu numai! Spre disperarea spectrului politic românesc care tot ascunde rahatul sub preș de ani buni de zile, în ceea ce privește tratamentul subversiv acordat armatei!

Rugăm în acest sens, pe militarii în rezervă/retragere care mai sunteti încă vii, să aveți pregătite uniformele de campanie, beretele și bocancii. În situația dată, bocelile și alte metode, nu mai conteaza oricum la nimic! 


*** 
Proiectul oficial al Legii-cadru privind salarizarea personaului plătit din fonduri publice înregistrat la Senatul României cu nr. B161/2017 din data de 24.04.2017. Traseul legislativ poate fi urmărit aici. Forma inițiatorului poate fi studiată aici și este redată la modul integral, mai jos.


48 de comentarii:

 1. Cu rugamintea ca la aceasta reluare a materialul precedent, sa avem comentarii si interventii mai pertinente/mai la obiect. Altfel mai urmeaza o reluare!

  RăspundețiȘtergere
 2. In Observatorul Militar , ultimul numar, apare un interviu cu Dl Col Luca directorul CPS MApN. Una din intrebari la care a raspuns : la ce varsta beneficiza de pensie de urmas, sotul supravietuitor al unui pensionar militar decedat.
  L-o citit Maria vaduva lui Ghita, colonel , pensionar militar decedat. N-o inteles nimic din explicatia data de Col.Luca si m-o intrebat cand poate sa beneficieze de pensie de urmas.
  Ghita s-o nascut in octombrie 1959, putea sa se nasca si mai devreme, n-are nici o importanta.
  Maria s-o nascut in ianuarie 1964.
  Casnicia a durat 30 de ani.
  Pt a afla raspunsul pt Maria, se procedeaza astfel:
  - se intra in anexa la legea 223/2015 cu luna si anul nasterii lui Ghita (pensionarul militar decedat):octombrie 1959 si se scoate varsta standard de pensionare a lui Ghita: 56 ani si 3 luni
  Maria (urmasul supravietuitor) are dreptul la pensie de urmas atunci cand inplineste varsta de 56 ani si trei luni. Adica ianuarie 1964+56 ani si 3 luni=aprilie 2020

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este bine de retinut informatia. Este de milioane de puncte.

   Ștergere
  2. @ tehnocrat 26 aprilie 2017, 23:50. Vasilescu Vasile te combate cu argumente cam imparabile pe 27 aprilie 2017, 08:23!

   Ștergere
  3. Numai atunci când poate opta între pensia de vârstă și cea ce urmaș. Șase luni, după decesul soțului, dacă nu are nici un venit. La împlinirea vârstei de pensionare.

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. Conform proiectului B161, rezulta ca ... BALUBA!

   Ștergere
 4. Cred ca trebuie sa ne luam gandul de la ajutoarele la pensionare si sa nu mai credem in himere....Actuala stapanire nu are de gand sa indrepte o nedreptate facuta de alti stapani in trecut ,avand aceleasi apucaturi, iar in ceea ce priveste viitorul, se prefigureaza acelasi scenariu sumbru, din pacate....Este doar o parere....Noapte buna tuturor.

  RăspundețiȘtergere

 5. http://www.stiripesurse.ro/guvernul-a-decis-toate-pensiile-speciale-vor-fi-inghe-ate_1193126.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iuliu, ma intreb de ce astia din Justitie nu fac galca si bronsita la aceasta hotarare ca si noi?!!!

   Ștergere
  2. @ Cornelius Flavius Ifrim 27 aprilie 2017, 09:07 Raspund eu ceea ce am mai raspuns. Este doar un joc pseudo-democrat la care magistratii coparticipa. In Art. 40 - apar asa doar sa dea bine la spiritul de egalitate, si pensiile de serviciu ale magistratilor. Insa urmarea este usor de anticipat!

   In 2010 cand s-au desfiintat pensiile de serviciu, au fost desfiintate si pensiile de serviciu ale magistratilor. Prin Legea 119/2010, stiai? Numai ca legea a fost atacata la CCR, iar CCR a zis NIET! Sa fie desfiintate toate pensiile de serviciu, dar NU si ale noastre - ale magistratilor. Pt. ca noi - justitia suntem putere independenta in stat, ca atare executivul so legislativul NU ne fac noua reguli. Si asa, pensiile magistratilor au fost scoase de sub incidenta L. 119/2010.

   Asa se va intampla si acum! Magistratii vor disparea din Art. 40. Au fost bagati doar la misto sa dea bine la egalitate in fata prostimii. Initatorii stiind de la bun inceput ca magistratii vor fi scapati de CCR. "Noi am vrut - dar nu ne putem opune deciziei CCR, va fi explicatia catre popor." Totul este aranjat in cele mai mici detalii!

   Ștergere
  3. Si iar repet si eu ca magistratii sunt stat in stat...Multumesc pentru raspuns!

   Ștergere
 6. CINEVA sa explice ca pensiile militare nu sant speciale ,atunci cand le-a bagat in legea 263 ,legea unitara .amestecandu-le cu civilii ,nu erau peiale , acum le amesteca cu pensiile cu adevarat speciale ,asa um sant cele parlamentare , SA spuna cineva ca de pe vremea lui CUZA erau acestepensii MILITARE .SA scrie cinva lui RADU TUDOR lemisiunealui , sa explice acest lucru . DECE nu erau speciale cand au fost introduse in legea 263 unitara si acum au devenit speciale . Daca nu se va face asta asa or sa o tina pana la pastele cailor .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu tine cu astfel de explicatii cand comitem aceeasi greseala de ... 7 ani. Idiotii vad PUNCTUAL ca orice pensie necontributiva ca fiind pensie speciala. Iar noi cand abordam subiectul PENSII la modul PUNCTUAL, nu avem cum sa ii combatem. De aceea, trebuie sa schimbam placa, incat sa le ...utem abordarea PUNCTUALA a idiotilor. Adica sa le punem pe față tot pachetul legislativ care demonstreaza ca armata este luata de fazan in raport cu cetatenii civili, privind unele drepturi, privilegii, facilitati, discriminari etc.

   In consecinta, legat de pensiile militarilor, ABORDAREA noastra trebuie schimbata radical. De exemplu:

   - sa cerem FERM opozantilor pensiilor militare, fie ca niciun militar pensionat sa NU mai aiba atributii militare dupa pensionare, in caz de razboi/mobilizare etc. Fie intreaga populatie civila, pensionata sau nu, FEMEI si BARBATI sa aiba obligatii la mobilizare/razboi, pana la aceeasi varsta de 63 ani la care au aceasta obligatie cadrele militare pensionate - FEMEI si BARBATI!
   - sa cerem FERM opozantilor pensiilor militare, ACORDAREA SI MILITARILOR ACTIVI A ACELORASI DREPTURI SI LIBERTATI FUNDAMENTALE SI CONSTITUTIONALE precum cetatenilor civili, ceea ce insamna ABROGAREA intregii sectiuni a 3-a din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare).

   Doar in acest mod, le putem ..ute ABORDAREA PUNCTUALA a idiotilor care se impotrivesc pensiilor militarilor!

   In secundar - dar legat de cele mentionate, ca sa facem misto de ei legat de afectarea pensiilor militarilor prin Art. 40 din B161, le putem cere ca daca tot SUSPENDA actualizarea pensiilor militarilor pana in 2022, atunci sa bage un nou alineat si sa SUSPENDE si obligatiile personalului militar pensionat, pe intreaga perioada a suspendarii actualizarii.

   Noi asa trebuie sa actionam! Cand ei ne lovesc punctual, trebuie sa contracam si nou dintr-o alta directie tot punctual, dar care sa le faca ochii crucis si prin care sa le ...utem astfel abordarea lor fixista.

   Ștergere
 7. Parca traiti in alta lume! Radu Tudor a primit zeci de mesaje de la rezervisti. Esenta acestor mesaje a fost pusa pe masa in fata Olgutei. Si raspunsul a fost clar: soldele, daca generalii nu sunt multumiti pot fi modificate in parlament. Pensiile militare vor fi inghetate. Imediat dupa aplicarea legii salarizarii unice se va ocupa de legile pensiilor pe care le gaseste imperfecte. Asta poate insemna orice...nu era un motiv mai bine gasit de a ne... "pune la masa"!

  RăspundețiȘtergere
 8. Deoarece nenorocitii CIUMA ROSIE ne-au tot amagit , ca vor corecta legea 223 pana i-am ales,iar acuma ne umilesc si isi bat joc de pensiile noastre. De aceea au tinut amendamentele propuse si adoptate la Camera. In septembrie -octombrie chiar draCnea spunea "lasati mai baieti ca imediat ce preluam puterea , intr-o luna -doua va rezolvam, acuma este la final de mandat si hotararea este prea grea..."
  Mafie, legi organice date pe interes, daruri pentru anumite categorii sociale din banul public...pai ei de unde s-au facut milionari in euro? Acuma viermuiesc doar ca sa-si salveze averea si pieile de puscarie, niste nemernici, dar nu vor avea liniste cu noi indiferent ce se va intampla...minciuna are picioare scurte, lumea se desteapta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Tigrisor, Toti politicienii sunt niste nemernici, m-am convins total de asta! Absolut nici unul nu-i mai breaz si nu degeaba m-am hotarat sa nu mai am tangente cu politicul cate zile o mai trai. Aseara, Olguta a mai baiguit ceva despre cei care n-au muncit niciodata la viata lor si au pensii bune. Va emite un ordin, lege, ordonanta sa indeparteze anomalia asta, insa cei cu pensii deja in plata nu vor fi afectati. Aici ii dau dreptate. Sunt o groaza de jmecheri cocliti care nu s-au angajat niciodata, au trait toata viata din invarteli particulare cu tigari de contrabanda, seminte de bostan la coltul strazii, cingo si alte alea si acum au penzii bunicele. Cu shpaga pe masura si niste legi permisive se fac invarteli frumusele in Romanistan. Sunt destui cocalari din astia si subtiaza serios fondul pensiilor. Dar mai sunt cazuri, si nu putine, cand au iesit in pensie de boala pe spagi, fara sa fi avut macar un dinte cariat in botos, daramite vreo boala. Iesind deci in pensie de invaliditate s-au dus si in Italia, de exemplu, si au muncit acolo, unii chiar legal si acum au si pensie din Italia, si din Romania si cunosc cel putin doua cazuri din acestea. Deci, veneau anual la Comisia medicala sa-i prelungeasca pensia de invaliditate, apoi se intorceau in Italia la munca. Daca s-ar controla, de exemplu, judetele Vrancea sau Bacau pe aceasta filiera mafiota s-ar descoperi nu stiu cate persoane cu cate doua pensii, din Italia si Romanistan: Vechimea din Italia suprapunandu-se cu pensia de boala din tara cand a incasat bani la greu! Acum au viloaie, carciumi si averi, iar cei care sunt bolnavi pe bune mor de foame cu pensii de mizerie! E normal si drept? Dar cine sa ma auda? Si cine sa controleze pe acesti mafioti ai statului? Nu trebuie ca eu sa ma duc sa-i dau in gat, pentru ca asa ceva n-am sa fac nici macar cu pistolul la tampla, insa sunt organe de control care poate sa intre in bazele de date ale pensionarilor care au fost in boala si sa caute daca au si a doua pensie dintr-un alt stat. Apoi sunt cazuri care au fost in invaliditate si au lucrat la negru acumulandu-si fonduri bunicele pentru vremuri grele...N-avem noi controlori de stat corecti si verticali sa descopere asa ceva! Eu cate am vazut internandu-ma de zeci si zeci de ori cam prin mai toate spitalele militare si civile din tara as scrie o carte cu cate anomalii de incalcare ale legilor am vazut, dar numai autoritatile indrituite nu vad asa ceva! Fostul sef al CCR primea salariu de la stat si avea si pensie de handicapat pentru nevazatori de au huit ziarele despre acest caz, dar s-a sesizat cineva de asta, si mai ales impotriva sefului CCR? Ia sa fi fost eu ca dadeam inapoi statului toti banii de handicap primiti de-a lungul anilor! Si iar de aia n-are ursul coada...

   Ștergere
  2. Asta spuneai aseară în comentariu pe care, potrivit obiceiului, l-ai șters.
   ”roadele zbaterii mele si a altor oameni de isprava, incep sa dea in coacere, s-au cam parguit. Chiar am niste vesti grozave, dar nu meritati sa vi le comunic. realitatea viitoare va dovedi ca am dreptate si ca "nu mor caii cand vor cainii"
   Comparând cu ce ai comentat azi cum vrei să fii credibil când în câteva ore treci de la o extremă la alta.

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intrucat comentariul contine si limbaj tendentios la adresa userului care a postat pe 26 aprilie 2017 orele 23:50, iar comentariul nu respecta nici casuta interpelatului se retine doar esenta:

   "l.223/2015 (ca , de altfel , toate legile pensiilor) spune ca :
   "Art. 49. -
   (1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei prevazute la art. 16 alin. (2), daca durata casatoriei cu persoana decedata a fost de cel putin 15 ani si nu realizeaza venituri lunare provenite dintr-o activitate profesionala ...... " .

   Asta insemneaza (...) ca "(el/ea) sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas atunci cind , (el/ea) sotul supravietuitor , va fi implinit virsta prevazuta la art.16 alin.(2) din l.223/2015 ... adica virsta prezentata in anexa in functie de data nasterii (lui/ei) sotului supravietuitor ... Atunci cind (el/ea) sotul supravietuitor va fi implinit virsta prevazuta de l.223/2015 , atunci (el/ea) sotul supravietuitor va primi pensie de urmas !"

   OBSERVATIE! AI FI PUTUT PREZENTA DOAR ESENTA, FARA OPERE HOMERICE, PRESARATE CU ATACURI LA ALTI USERI!

   Ștergere
 10. Asa se întâmpla când doar dai ,„repari” etc,si nu faci minime calcule prealabile.
  Au dat din greu ,o nereusită fiind bagarea la pensii speciale si a primarilor, au venit voturi cu duimul,s-au instalat în scaune si au apărut urmarile.
  Apoi după ce au dat si au pus legile in aplicare au făcut si primele calcule.
  Vazând ce iese au bagat art 40 cu OG 57.
  Apoi vâzând neconcordanta inclusiv prin fiscalitate intre pensii si salarii în momentul in care s-au apropiat de prima majorare salariala cu necesitatea aplicarii art 60 au bagat art 41 transmutat în art 40.
  Probabil va mai urma un articol care ori va elimina art 60 ori îi va da o alta nuanta in contextul unor modificari ale L223.
  Politicieni beton ,rezultate betoingggggg !!!!!!!
  Asta-i cu predictibilitatea pe la noi !!!!!!
  Acum poate întelegeti ca totul este opera lor.
  Naivi si creduli in vrajeli ca tot ce zboara se si mănâncă se gasesc cu duimul.
  Garantatat atunci când au dat legile cei din vârfurile politicii stiau doar ca au ”reparat” dar in mod sigur nu stiau doua fraze din legi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai mai spus asta. De cateva ori. Trebuie sa cautam solutii de contracare, rolul de constattaor pasiv NU ne foloseste la nimic.

   Ștergere
  2. Cine ne poate noua garanta ca peste cinci ani v-om intra in drepturi? Gaselnita asta e atat de periculoasa incat nici macar nu avem garantii ferme pentru viitor! Te trezesti peste 5 ani ca nu mai sunt bani, ca noul guvern nici nu vrea sa auda de asa ceva, ca este criza economica, etc! Foarte, foarte periculoasa pentru viitorul nostru aceasta anomalie legislativa fara garantii!

   Ștergere
 11. Comitem aceeasi greseala de ... 7 ani. Idiotii vad PUNCTUAL ca orice pensie necontributiva ca fiind pensie speciala. Iar noi cand abordam subiectul PENSII la modul PUNCTUAL, nu avem cum sa ii combatem. De aceea, trebuie sa schimbam placa, incat sa le ...utem abordarea PUNCTUALA a idiotilor. Adica sa le punem pe față tot pachetul legislativ care demonstreaza ca armata este luata de fazan in raport cu cetatenii civili, privind unele drepturi, privilegii, facilitati, discriminari etc.

  In consecinta, legat de pensiile militarilor, ABORDAREA noastra trebuie schimbata radical. De exemplu:

  - sa cerem FERM opozantilor pensiilor militare, fie ca niciun militar pensionat sa NU mai aiba atributii militare dupa pensionare, in caz de razboi/mobilizare etc. Fie intreaga populatie civila, pensionata sau nu, FEMEI si BARBATI sa aiba obligatii la mobilizare/razboi, pana la aceeasi varsta de 63 ani la care au aceasta obligatie cadrele militare pensionate - FEMEI si BARBATI! Pe bune acum, este jenant ca o femeie-militar pensionata sa aiba obligatii la razboi/mobilizare la varsta de 63 ani, iar Ecaterima Andronescu, sa nu faca si ea un stagiu militar obligatoriu acolo ceva? Sau Olguta Vasilescu? Sau mama Olgutei Vasilescu? Sau Dragnea ca persoana?

  - sa cerem FERM opozantilor pensiilor militare, ACORDAREA SI MILITARILOR ACTIVI A ACELORASI DREPTURI SI LIBERTATI FUNDAMENTALE SI CONSTITUTIONALE precum cetatenilor civili, ceea ce insamna ABROGAREA intregii sectiuni a 3-a din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare).

  Doar in acest mod, le putem ..ute ABORDAREA PUNCTUALA a idiotilor care se impotrivesc pensiilor militarilor!

  In secundar - dar legat de cele mentionate, ca sa facem misto de ei legat de afectarea pensiilor militarilor prin Art. 40 din B161, le putem cere si tot FERM ca daca tot SUSPENDA actualizarea pensiilor militarilor pana in 2022, atunci sa bage un nou alineat si sa SUSPENDE si obligatiile personalului militar pensionat, pe intreaga perioada a suspendarii actualizarii.

  Noi asa trebuie sa actionam! Cand ei ne lovesc punctual, trebuie sa contracam si noi, tot punctual, dar dintr-o alta directie, una care sa le faca ochii crucis si prin care sa le ...utem astfel abordarea lor fixista.

  RăspundețiȘtergere
 12. OLGUTA DIXT:
  Dupa legea salarizarii vom intra in Legea pensiilor speciale !
  Pana atunci Toate pensiile speciale ..vor fii INGHETATE
  Multumim din INIMA lui Ciuca si gasca pentru faptul ca nu au reusit macar atat - sa -i clarifice lu pmc.Olguta : Pensiile militare NU SUNT PENSII SPECIALE ..echivalente cu magistrati &..si nu sunt alcatuite din DOUA componente ca la acestia ..Parte contributiva ..pana in 2500 lei si partea leului ..pana in 10.000 -20.000lei !!
  Drept urmare in lista pensiilor speciale (sic)..la loc de cinste figureaza si pensiile militare (atentie ..nu politie etc...)
  Nu in ultimul rand multumim si celor care ,,S-AU ZBATUCIT"..pentru pensii militare ..cu cupon Kaky...!!
  Ce bine ne-ar sta acum ..pensii contributive si atat !!!
  Ca si pana acum ne scuipa lumea ...DEGEABA...!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar incepi sa spargi greva cu contributivele tale? Citeste bine ce este scris la 27 aprilie 2017, 09:04. Urmeaza protest oficial fix pt. acele revendicari.

   Eu vreau ca toti pensionarii si PENSIONARELE cu varsta pana la 63 ani, sa aiba obligatii la mobilizare/razboi, la fel cum au pensionarele si pensionarii din armata!

   Mai vreau ca daca magarii tot s-au legat de pensiile militarilor prin legea salarizarii, sa SUSPENDE prin aceeasi lege si obligatiile personalului militar pensionat, pe intreaga perioada a suspendarii actualizarii.

   Si mai vreau ca seful SMG sa NU mai fie tratat ca un negru, si sa aiba drept egal sa participe la alegeri ... prezidentiale si parlamentare, la fel orice alt militar. Si mai vreau ca SGP Vasile sa NU mai fie tratat ca un negru, ci sa aiba drept egal sa participe la alegeri pt. ...primaria Craiovei. La fel toti militarii!

   In caz contrar, facem si noi pipi in gura lumii care scuipa armata, in special pe militarii pensionati!

   Ștergere
 13. Cu chestia asta vom continua sa ne facem de ras ! PROBABIL nu realizezi ce presupune notiunea de ..<<RAZBOI"..
  ** Sa fim atenti la ce ne dorim ...s-ar putea sa ni se realizeze : ok ..nu mai aveti indatoriri drept urmare luati de aici ...fara 20 contributie ..fara ordinul onorific ...fara ..fara ..fara CiukaLLata moca (sic)..!
  PS..,, sa cerem FERM opozantilor pensiilor militare, fie ca niciun militar pensionat sa NU mai aiba atributii militare dupa pensionare, in caz de razboi/mobilizare etc. Fie intreaga populatie civila, pensionata sau nu, FEMEI si BARBATI sa aiba obligatii la mobilizare/razboi, pana la aceeasi varsta de 63 ani la care au aceasta obligatie cadrele militare pensionate

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, mai bine razboi pana la capat, decat prosteala pana la capat! Razboi cu ABROGAREA Sectiunii a 3-a in frunte! Asta este cea care le ..ute meciul cel mai tare. Intr-un stat pretins democrat NU pot exista interdictii de drepturi fundamentale si constitutionale, decat ori pt. toti cetatenii - si asta pe termen limitat, ori pt. NIMENI!

   Toate porcariile care se intampla armatei, provin de fapt la acea sectiune! Asa au ajuns toate Olgutele, toti Boc-ii, toti Dragneii si toti idiotii sa faca misto de armata. Din cauza acelei sectiuni, armata NU se poate apara in niciun mod. Ca atare, JOS cu Sectiunea a 3-a! Sa si-o aplice Olgutele, Boc-ii si Dragneii!

   Ștergere
  2. @ CEZAR 27 aprilie 2017, 09:23. Est invitat sa postezi in casuta in care faci abordarea. Altfel, iar ne insiram ca ...isatul boului.

   Ștergere
  3. Te refereai si ma refer la ce te refereai ..Alt tip de RAZBOI ...ala cu TC..artilerie si infanterie...si cat mai putina ..aviatie si marina ..caci ..nu..e ...!!

   Ștergere
 14. Felicitari Dle Olescu. Prin demersurile dvstra insistente ati convins guvernantii sa introduca si pentru militari Art.86.al.(1):Cuantumul zilnic/orar al elementelor Soldei lunare cuvenite personalului militar se determina prin raportare la numarul ZILELOR LUCRATOARE corespunzatoare fiecarei luni a anului/durata normala a timpului de lucru.
  Un demers util facut de un pensionar militar pentru colegii din activitate !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu cred ca este neaparat demersul meu. Poate doar asa, sa fie o ata care sa se fi intins in timp. Prea mi s-a raspuns la obiect de catre nr. ... din M.Ap.N. - inainte de aparitia proiectului, ca pt. acest lucru armata se va batea ... ferm! Adica era planificata introducerea prevederii! Pana la urma este ... normalitate elementara!

   Ștergere
  2. Te rog calculeaza-ti salariul la o aplicatie de ..3 luni non stop ..!!

   Ștergere
  3. era pentru..Leon27 aprilie 2017, 09:30

   Ștergere
 15. O intalnire de gradul 3, in 3, un militar pensionar cu aere de crai, sotia din dotare si Floricica din Vaslui... :)

  http://m.ziare.com/funny/bancul-zilei-incepe-ti-ziua-zambind-cu-ziare-com-1463236

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 17. Sunt...la pensie din 2000...si ma numar printre cei 26500 afectati de recalcularea Oprea-Boc-Basinescu..!

  RăspundețiȘtergere
 18. Ma uitam pe blogul rezervistilor militari din Slobozia ca a preluat acest articol de coperta. Foarte bine si frumos din partea lor ca fac cunoscut si in alte garnizoane adevarul dureros prin care trecem! Felicitari, si sper sa fie preluat de catre toate blogurile militare! Filicitari, Gelu Olescu, pentru oportunitatea si interesul starnit de acest articol!

  RăspundețiȘtergere
 19. Toate pensiile speciale vor fi înghețate, a spus miercuri, la Antena 3, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, la emisiunea lui Radu Tudor, ”Punctul de întâlnire”.

  „Noi am înghețat aceste pensii (speciale — n. r.) până la o abordare foarte corectă și serioasă a Legii pensiilor în general. După ce ieșim din Legea salarizării unitare, vom intra în sistemul de pensii, care trebuie corectat, pentru că avem această indemnizație minimă care ajunge de anul acesta la 520 de lei. Ne-am propus ca de la 1 ianuarie să fie de 600 lei, pentru că nu poți să trăiești în România cu o astfel de indemnizație minimă. Dar, atenție, aici vorbim în general de oameni care nu au muncit poate niciodată în viața lor, nu au niciun an vechime în muncă. Dar s-a ajuns în situația în care, mărind aceste indemnizații sociale minime, să îi ajungă din urmă pe cei care au muncit 15 ani. Ceea ce nu este corect și vrem, cum am lucrat pe Legea salarizării unitare, când i-am departajat pe toți în funcție de gradație, de pregătire, de studii etc., exact așa trebuie să se întâmple și în sistemul de

  Vom îngheța toate pensiile speciale. Ei, de regulă, pe pensiile speciale ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. Asta înseamnă un salariu de 2.000 lei, la care adăugăm sporuri de până la 1.000 de lei, ies cu pensia de 3.000 — 3500 de lei, și vorbesc la nivel minim. Sunt pensii care ajung și la 45.000. Sunt foarte multe care trec de 20.000 de lei. Pensiile speciale, deocamdată, sunt înghețate până când vom intra în întreg sistemul de pensii. Noi vrem ca imediat după ce ieșim din Legea salarizării să ne concentrăm pe pensii. Ideea e să stea liniștiți, că nu vrem să scădem nicio pensie în România. Dar vrem să corectăm cu foarte mare atenție sistemul, pentru că, dacă mai mergem în haosul acesta, unii vor fi asistați social, iar alții vor fi cu niște pensii care vor fi mai mult decât îndestulătoare pentru România.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Ioan Lobont: Multumim pentru redarea cu fidelitate a acestor afirmatii pe care, din pacate, nu le-am urmarit aseara!

   Ștergere
 20. Art.40 (fatidic nr.) o sa fie declarat neconstitutional pentru magistrati si fosti parlamentari dar perfect legal pentru fraierii de serviciu. Pe buna dreptate pensiile militre au fost rupte de cele contributive dar sperantele ne-au fost inselate si chiar inselati. Acum nu ne afecteaza nici cresterea punctului de pensie si ne ingheata si pensiile.
  Interesant este ca nici MApN nici vreo asociatie cu vechime a rezervistilor nu spun nimic.
  Cel mai rau este ca ne razboim noi , cei in rezerva cu cei activi.
  Primii care ar trebui sa ia masuri si pozitie in combaterea acestui art.40 sunt cei din MApN. Ei vad totul prin bugetul alocat dar nu vad ca pentru toate celelalte categorii de bugetari sunt bani.
  Si inca ceva, pentru noi cei in rezerva si care am lucrat in ture sau am fost cu lunile in aplicatii ar trebui ca orele , zilele lucrate in plus sa se considere vechime in munca.

  RăspundețiȘtergere
 21. Pe Romania TV: Se anunta proteste ,,de amploare'' ale opozitiei de 1 Mai care contesta eliberarea detinutilor si cer un Referendum. In acest context, a avut o atitudine foarte hotarata si ferma si Col. Valeriu Pricina, care a afirmat ca ar trebui sa iesim si noi pentru incalcarea drepturilor pensionarilor militari care de ani si ani de zile sunt batjocoriti si jegmaniti la pensii si alte drepturi! Nu e rea ideea, dar din moment ce eu nu pot participa, din motive bine intemeiate, nu por fi ipocrit si sa ma exprim pe acesta tema indemnandu-i pe altii s-o faca! O voce azi, o voce maine si uite asa poate ca vom fi bagati si noi in seama de guvernanti!

  RăspundețiȘtergere
 22. A doua zi... acelasi militar pensionat... :)

  http://mobile.hotnews.ro/stire/21736055

  RăspundețiȘtergere
 23. @ Micutzule, celor care au luat grade pe shushtachi, sarind calul si peste doua, tei grade, pe ,,merit'' politic si au acum pensii nesimtite, acum le tremura izmenele in cur...peni, si poate ca si baga fitile afectandu-ne pe toti! Aia au interesul unui OUG 57 Art. 40 si al unui Art. 40 (41) din Legea salarizarii. Sunt destui si foarte periculosi pentru interesele generale. Ideea n-ar fi rea in principiul de regandire a tuturor pensiilor, dar n-as vrea sa fie afectati astfel grosul rezervistilor, insa garantia de nescadere a pensiilor nu este si o incredere sa nu fie si abuzuri. Trebuia sa se dea Art. 40 de inghetare pentru asa ceva? Nu, nene! Ieseai in public si anuntai o amanare pe un termen scurt, o perioada de cel mult 2, 3 luni si nu sa panichezi zeci de mii de rezervisti! Pana una, alta eu nu cred inca pe nimeni si nimic!

  RăspundețiȘtergere
 24. Am mai trimis una unde in proportie de 99% am cerut drepturi in numele tuturor militarilor, si activi si rezervisti, am cerut si considerarea pensiei contributive! Eu zic sa trimiteti cat se poate de multe, si in repetare! OBSERVATIE: Cum apare ceva sa ne cerem drepturile, brusc aici nu se mai posteaza, deci toti fug de responsabilitati! Gelu Olescu, n-ai putea dumneata sa tii cont de acest lucru, ca vorbitori si cei care revendica sunt cu miile, cand insa este vorba sa intram peste ei, brusc dispar! Asta inseamna ca sub pseudonim avem mai multi tradatori, din aia bagati de Casa Sectoriala si Minister sa ne sdaboteze? Aflati ca am cerut cu majuscule demitere TUTUROR lucratorilor nepotisti si incompetenti din Minister si Casa Sectoriala, demiterea celui mai incompetent ministru al Apararii din Istorie, Les, am cerut sa se verifice prin control la sange aceste doua institutii care ne saboteaza permanent impreuna cu politicul potrivnic, este dreptul meu s-o fac si asta este abia inceputul, ca am cearceafuri de plangeri impotriva lor peste tot...Repet, asta este inceputul si am sa mai postez prin repetitie demiterea intregului personal de la Casa Sectoriala si Minister, dar nu mai pun si faptul ca lucrez la plangerile catre DNA, Prim ministru, la cele doua Camere decizionale sa-si trimita acolo Corpurile de control la sange si fara sa le scape ceva, eu le dau si ce sa controleze acolo, e treaba mea ce cer si nu dau public, astfel sa dea Dumnezeu sa-i vad dati afara pe toti, pana la ultimul si va cer tuturor sa faceti ca mine sa scapam de tradatorii si sabotorii nostrii! Poate asa scapam si de decizii eronate, de zegflemea, de raspunsuri la mistocareala, la refuzul de a efectua reviziile pensiilor la cereri, refuzul de a efectua contestatii ca sa se ajunga la Tribunal! AFARA CU INCOMPETENTII, NEPOTISMELE SI TRADATORII NOSTRII DIN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN! AFARA CU DUSMANII MILITARILOR!

  RăspundețiȘtergere
 25. Nu mai cereti ..Demisii..nu-i obiectivul nostru acum ...!!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!