luni, 3 aprilie 2017

Rezultatele actualei guvernări politice privind tratamentul acordat armatei, sunt mai dezastruoase decât ale precedentei guvernări!

Pentru a nu exista interpretări, discutăm la modul aplicat - respectiv pe legislația existentă și nu pe bază de zvonuri privind viitorul!

În privința militarilor în activitate:

Actuala guvernare a prelungit efectelor ordonanțelor anuale anterioare emise de toate guvernele de la Boc la Cioloș, prin care:

- nici în acest nu se aplică armatei coeficienții de salarizare așa cum prevede Legea nr. 284/2010 a salarizării unitare (Anexa nr. VII).
- nici în acest nu se acordă armatei ajutoarele la trecerea în rezervă așa cum prevede Legea nr. 284/2010 a salarizării unitare (Anexa nr. VII - Cap. II, Art. 20).

Vă readucem aminte că actuala guvernare a  majorat în acest an, veniturile salariile ale altor bresle (personal de scenă, personal medical, din învățământ și din administrație), bresle dintre care armata nu face parte!

 În privința militarilor în rezervă/retragere:

- până la acest moment, actuala guvernare a păstrat nealterate prevederile negative ale Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 adoptate de guvernarea precedentă, respectiv acele prevederi care au diminuat cu cca. 30% per ansamblu, cuantumurile pensiilor militare față de cele stabilite inițial prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
- actuala guvernare a inclus în Legea nr. 6 privind bugetul de stat pe anul 2017 un articol cu nr. 67, prin care afectează în mod direct interesele pensiilor militarilor aflate în curs de recalculare. În sensul că articolul menționat "rostogolește" datoria guvernului în a achita diferențele rezultate din recalculări, până către trimestrul IV al anului 2017. În condițiile  în care până la apariția articolului nefast, diferențele în cauză au fost achitate cu promptitudine, respectiv în luna emiterii deciziilor de recalculare a pensiilor militarilor în rezervă/retragere.

În consecință, bilanțul de până la acest moment al actualei guvernări privind tratamentul acordat armatei prin comparație cu guvernarea precentă, nu este doar neutru, ci unul negativ!


Altele

Între timp, Otilia Sava - secretar de stat  din M.Ap.N. care a condus Departamentul pt. Relația cu Parlamentul și Informare Publică a fost înlocuită cu un nume nou în persoana lui Nicolae Nasta. Nu exprimăm opinii în privința schimbării, cu excepția faptului că departamentul menționat nu a reușit niciodată să apere interesele militarilor în activitate și în rezervă/retragere, lucru pe care probabil nici nu și l-a propus vreodată. Impresia generală creată fiind aceea că Departamentul pt. Relația cu Parlamentul și Informare Publică constituie mai degrabă o anexă a spectrului politic infiltrată în conducerea armatei și ostilă intereselor armatei.

În ceea ce privește zvonita viitoare lege a salarizării de care mulți militari activi sau pensionari își leagă speranțe (pensionarii militari nutrind la o actualizare a pensiilor urmare a unei posibile majorari a soldelor militarilor in activitate), guvernul actual tocmai s-a dat la fund. Pasând responsabilitatea inițierii legii către Parlament - detalii aici256 de comentarii:

 1. PHOESIA...

  Cucuriguuu boieri bey ,
  Noi vrem legea 223 .
  Ne lasati la punga, seci,
  Cu articol 40!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fals! Ti-am ai sugerat sa NUANTEZI! Legea 223, dar cu o MODIFICARE ceva care sa mentina recalcularea obligatorie si a celor pensionati pana in 2011. Pensionati pana in 2011 de care L. 223/2015 IN ORIGINAL, a uitat! Spre bucuria initiatorilor, sustinatorilor si adoptatorilor ei care isi propusesera sa faca economii pe spatele celor pensionati pana in 2011, nemaibagandu-i deloc la recalculare!

   'Tu-i in gura de uituci! A trebuit sa le aduca aminte Ciolos cu Art. 40 ca pe lume mai eram si unii pensionati pana in 2011 care trebuie sa fim recalculati. Acum - daca exista bune intentii, nicidecum nu trebuie sa fie abrogat de tot Art. 40, ci doar sa il ajusteze prin revenirea la procentele de calcul din L. 223 in original. Dar cu recalculare la toti - inclusiv la cei pensionati pana in 2011, NU cum au vrut initial initiatorii, sustinatorii si adoptatorii L. 223 care au uitat de noi! 'Tu-i in gura de uituci!

   Ștergere
 2. Sa discutam pe prevederi legale.
  Din 01/02/2017 prin legea 2/2017 s-au eliminat pt pensii, inclusiv pt pensiile militare de stat, contributiile de sanatate si s-a eliminat impozitul de 16% inclusiv pt pensiile militare, pt partea de pensie mai mica s-au egala cu 2000.
  Acest lucru s-a reusit in primul rand datorita actualei majoritati guvernamentale. Guvernul ciolos s-a opus acestei masuri benefice si pt pensionarii militari.
  Pt ca ati primit niste drepturi in plus de la actuala guvernare care a bugetat aceasta masura si cualitia care sprijina acualul guvern a aprobat bugetarea, sunteti revoltat, considerati ca guvernul anterior care s-a opus acestei masuri era mai bun ?!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce spui dumneata este o situatie generala. Iar eu nu comentez decat faptul ca actuala guvernare a atacat drepturile de pensiile ale militarior, prin Art. 67 din Legea nr. 6/2017. De dreptul in plus pe care tot il invoci beneficiaza si pensionarii tractoristi si din invatamant si din magistratura si militari si ... toti. Pe cand dreptul in MINUS la care fac eu referire, loveste doar in pensionarii militari.

   Ștergere
 3. Pt Dl R-26500
  Beneficiul dumneavoastra ca pensionar datorita legii 2/2017 este un net intr-un an undeva in jur de 1000 de euro. Actualul guvern si actuala cualitie v-a dat acest drept. ciolos nu va dadea nimic, din aceasta cauza considerati actuala guvernare mai rea decat a lui ciolos ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am propus sa lasam vrajelile! Ce spui dumneata ocoleste cu buna stiinta, faptul ca actuala guvernare a lovit EXCLUSIV in pensionarii militari, prin Art. 67 din Legea nr. 6/2017. Iar lovitura consta in tergiversarea achitarii diferentelor de pensie cuvenite in urma recalcularilor, respectiv instiutirea unei intarzieri de 7-10 luni.

   Or' mneata te referi la ceva ce nu are legatura cu situatia prezentata! Incercand sa scoti in evidenta ca chiar daca guvernarea actuala a lovit in clar pensionarii militarii prin Art. 67 din Legea nr. 6/2017, aceasta este de fapt extrem de generoasa, urmare a faptului ca printr-o alta lege, respectiv L. 2/2017 a eliminat CASS pe pensii si impozitul la pensiile cu valoarea mai mica de 2000 lei.

   Asa este, numai ca masura este generala, pentru toate pensiile - fie contributive sau de serviciu. Numai ca prin Art. 67 din Legea 6/2017, aceeasi guvernare a atacat drepturile de pensie EXCLUSIV ale militarilor! Adica guvernarea actuala a produs un bine general si un rau special doar militarior! In consecinta, nu are de-a face sula cu prefectura!

   Ștergere
  2. Domnule R-26500, TEHNOCRAT afirma ca actualui guvern aseaza ARMATA in rand cu celelalte categorii cand se refera la aplicarea L 2/2017. Adica se putea aplica altor categorii, mai putin militarilor. La noi se putea si altfel, nu?

   Ștergere
 4. Domnule R-26500
  Prin legea bugetului de stat, vi s-a facut un bine. In loc sa va dea cuantumul in plata recalculat in decembrie 2017 iar diferentele in 2018, verificati termenele legale cf M25/2016, ati primit pensia recalculata marita si pusa in plata in martie 2017 iar diferentele le veti primi in perioada oct-dec 2017.
  Nu muscati mana guvernamentala care v-a facut un bine, pt ca s-ar putea sa-l ia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am mai discutat tema. Sa lasam vrajelile, nu suntem la ora de "barbologie" politica. Perioada de efectuare a recalcularilor este 01.01.2016-31.12.2017. In cazul pensiilor majorate, diferentele de achitat sunt cele de la data de 01.01.2016 - luna emiterii deciziei de recalculare.

   In timpul guvernarii trecute si mai precis pe baza actelor normative ale guvernarii trecute, aceste diferentele au fost achitate prompt, concomitent cu luna inmanarii deciziilor de recalculare. Insa, incepand cu data de 20.02.2016 (data intrarii in vigoare a L. nr. 6/2017), guvernul actual a decis prin Art. 67 din legea amintita pe care insusi guvernul l-a introdus in lege, sa NU mai inmaneze diferentele cuvenite in aceeasi luna cu emiterea deciziei de recalculare. Ci cu intarziere, respectiv in trim. IV 2017.

   Aceasta este o fapta concreta a actualei guvernari, reprezinta intarziere legiferata in achitarea drepturilor de pensiei cuvenite, iar ce spui dumneata este simpla "barbologie politica!" Pe bune, am ajuns sa ne mintim in fata?

   Ștergere
 5. Barbologie politica ?
  Va tinea la centrul militar baza de calcul timp de un an, perfect legal. Puneti si termenele legale date de M25/2016 dinainte de ajungerea datelor dinarhiva si cele 3 luni la dispozitia CPS pt emiterea deciziei si vedeti ca in cazul dumneavoastra se pute emite decizia perfect legal in dec 2017.
  Dumneavoastra ati stabilit regula, sa discutam pe prevederi legale,nu eu. Eu respect regula dumneavoastra.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu respecti nicio regula! Pur si simplu ai niste pasiuni politice, si vrei sa asunzi sub pres relele intentii! Produse deja de actula guvernare prin Art. 67 din L. 6/2017. 7-10 luni intarziere in achitarea diferentelor, aceasta este fapta concreta, NU poate fi camuflata!

   Ștergere
 6. O mare problema o constituie achitarea soldelor/salariilor compensatorii la iesirea la pensie.
  S-a mai discutat despre asta si este o mare nedreptate pentru cei iesiti la pensie in ultimii ani.
  Lucrurile nu trebuie sa ramana asa sau trecute la "si altele", trebuie sa constituie unul din punctele cheie de negociere/lobby cand vorbim de legea pensiilor militare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In aceasta privinta, de la Boc la Ponta si Ciolos si continuand cu actuala guvernare, toti au fost ca fratii! Mancand ficatii celor in activitate, prin neacordarea drepturilor cuvenite stabilite prin L. 284/2010 la trecerea in rezerva.

   Dar poporul este fericit in schimb ca s-au majorat lefurile la personalul de ... scena! Si pensiile ... creatorilor de barbologie!

   Ștergere
  2. Cei pensionati mai antart si au primit compensatorii au procentele de calcul mai mici la IC,SM,dispozitivetc. si nici nu au auzit de sporurile si procentul acestora a pensionatilor recenti, fidelitate, uniune scriitori, Oskar si au cuantum mai mare la conditii identice, asa o fi corect?

   Ștergere
  3. Asa...si? Faci ekilibrari? Nu esti serios!

   Ștergere
 7. @techno asta este precum raia , nu scapi de el decat daca il bagi in oala cu lesie. Un libidinos cu pretentii ,hartogar de birou ce se da tehno.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pt R-26500
  Problema dumneavoastra este ca vi s-a recalculat si pus in plata prea repede cuantumul recalculat. Cand mai aveti convorbiri cu persoane importante din guvern, intrebati si daca in cazul dumneavoastra se modifica termenele legale.
  Veti primi acelasi raspuns pe care vi-l dau eu: nu este cazul , nu sunteti mai presus de lege.
  Pt dl tigri2:
  Ati plecat, intorcadu-va. Nu ma deranjaza, dar, si udemereu sunt in postul Pastelui. Pana luati lumina, fiti cuvios.

  RăspundețiȘtergere
 9. @tehnocrat
  cu "respect" va spune care e gargara cu CASS si reducerea de impozit(pentru acaparare de voturi)
  vecin de palier in bloc: dec.2016 :888 lei brut/887lei net(retinere 1 leu pt CASS)
  feb.2017 :888 lei brut/888 lei net
  CASTIG= 1 LEU si pot dovedi cu cupoanele de pensie
  Concluzie: pensiile sunt mici in RO asadar scaderea CASS si a impozitului NU au afectat cu nimic bugetul dar au adus VOTURI FARA NUMAR de la babele si betivii din moldova. esti atat de "tehnocrat" incat si acum dormi in izmene
  La o pensie(exemplu) de 1200lei/brut calculezi cASS 5.5% si apoi impozit pe ce depasea
  1000 lei si iti rezulta pensia neta......mare "branza"......peste 3 mil de pensionari se afla in aceasta situatie.HALAL MARIRE DE _ACAT/contra nenumarate voturi de la babaciuni ci betivi
  Tot pt tehnocratul vietii de 2 bani
  verificati si cum explodeaza preturile deja si unde e "mareata" marire??
  D-nule "tehnocrat" va avertizez: O sa va/ne usture pe toti aceste "mariri" la care puneti botul.Au "dat cu o mana" pt alegeri si deja iau cu 2 maini.Asa "tehnocrat" cu minte de copil de 5 ani eu inca n-am vazut
  serban

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei, sunt si unii care au castigat bine! De exemplu, magistratii cu 10 000 euro pensie!

   Astia ca Tehno nu recunoaste ca Art. 67 NU a avut drept scop decat ca guvernul sa faca rost de lovele DE MOMENT pt. "alte prioritati". Si de unde cel mai bine daca nu tot de la armata, respectiv de la pensionarii militari recaluclati!

   Ștergere
  2. In primul rand scrii romaneste ca un copil de scoala speciala, adica infantil.In al doilea rand esti xenofob si nu ai ce cauta pe acest site.In al treilea rand observ ca esti brasovean dar mai ai multe,prea multe de invatat despre Moldova atat de dincolo cat si dincoace de Prut.Dar cu siguranta NU mai esti in stare...

   Ștergere
  3. de acord ca sunt si pensii de 10000 euro,dar cate? in ce procent?
   Cea mai mare pensie(judecator+doctorat+vechime+prof.univ +altele) din tara eu stiu ca este de 12000 lei=aprox 2670euro(oricum e barosana)
   ......dar poate ma insel
   Si totusi 10000 euro inseamna 45000lei.Eu nu am gasit asa ceva in "romanika"
   dar o sa mai"sap":):)

   Ștergere
  4. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/pensiile-magistratilor-in-topul-casei-de-pensii-587925

   Ștergere
  5. @olescu
   gata boss recunosc: 9000 de euroi,dar sunt doar 60(beneficiari) sa ma bata D-zeu daca stiu de ce au atat(de fapt se stie),dar recunosc ca ai dreptate.Eu cand gresesc recunosc,nu injur si nu ma contrazic,incerc doar sa aflu adevarul.Mersi!!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 10. Am desenat atat de suficient, incat si un orb vede realitatea! Este prea clar ca guvernarea actuala ne-a luat de prosti pe cei carora inca nu au ni s-au emis deciziile de recalculare pana la aparitia Art. 67 din Legea nr. 6/2017. Pozitia TA fiind doar o simpla ... ma abtin! Chiar nu realizezi ca atitudinea ta provoaca repulsie?

  RăspundețiȘtergere
 11. @pentru tehno, fara pic de 'respect", a plecat ciobanul blogului si ai venit tu si acuma vad ca nu ai loc de mine, de ce? fiindca te faultez ,iti faultez gogomaniile de locuitor al Gropii de langa Cluj.

  RăspundețiȘtergere
 12. Ne-am dat naibii.Ne zicem de comunicatii si informatica.O fi si arma comunicatii si informatica?Cine stie semnul de arma?Poate Mares?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tata,
   textul si intrebarea dumitale este cat se poate de groteasca si parsiva!
   ... De multi ani inca.....kiar si Comandanentul Comunicatiilor si informaticii!
   Ca fapt divers...de cand comunicatiile au incetat sa fie fir si radio, doar!

   Ștergere
  2. Iceparu, arma ta e PARU????
   Te-ai prostit fratele meu?
   Ce discutii sunt astea?
   Nu mai aveti subiecte?
   Va dau eu cateva imediat.

   Ștergere
 13. @tehnocrat
  Bag seama ca sunteti"ighen" sau "feies be"......ahaaaa deci!!
  PS se cearta ion cu ungurul si zice:s-o _ut pe mata ba ungure
  zice ungurul: las ca ma razbun eu cumva
  A doua zi se intalnesc si zice ungurul: Sa _ut pe mama la tine ioane.
  raspunde Ion: _ute-o ba la tine ungure ca la mine nu e loc:):)

  RăspundețiȘtergere
 14. luni, 03 aprilie 2017
  ANUNȚ IMPORTANT despre PENSIILE MILITARILOR. Ce a spus ministrul de interne, Carmen Dan
  Autor: Petrisor Cana

  Un anunț important despre pensile militarilor a fost făcut de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. Prezent la evenimentul care a marcat Ziua Jandarmeriei Române, oficialul MAI a declarat că la nivel guvernamental nu există nicio intenție de modificare a legii pensiilor militare și că își dorește ca profesioniștii să rămână în sistem.

  Un anunț important despre pensile militarilor a fost făcut de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. Oficialul MAI a declarat, în timpul evenimentului care a marcat Ziua Jandarmeriei Române, că la nivel guvernamental nu există nicio intenție de modificare a legii pensiilor militare și că își dorește ca profesioniștii să rămână în sistem pentru a împărtăși din experiența lor și celor mai tineri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este posibil ca ea sa nu stie ca manerii e fac , pai ce sti de oug 57 si art 40 , si altele , ea nu are habar , intrebati la CD

   Ștergere
 15. Asociatia ADMAR - Apararea Drepturilor Militarilor Activi Si In Rezerva
  9 ore

  Când credeam că mi-a fost dat să văd și să aud tot ceea ce poate oferi un sistem militar putred, slugarnic, devotat incompetenței și nepotismului, astăzi ... surpriză! Se pare că cei 37 de ani în care am purtat uniforma militară și am slujit Armata și Țara au fost insuficienți, sistemul muribund încă mai surprinde! Din păcate, nu cu fapte bune! Președintele Asociației pentru apărarea drepturilor militarilor activi și în rezervă – A.D.M.A.R, Alexandru Gheorghe, a început săptămâna cu o sancțiune disciplinară. De ce? Pentru că, în calitatea sa, a avut competența, curajul, demnitatea și solicitudinea de a acorda un interviu publicației ,,Câmpia Express” din Câmpia Turzii, interviu prin care aducea la cunoștința opiniei publice scopul și obiectivele Asociației A.D.M.A.R., scurte note biografice a membrilor fondatori și o părere personală, consfințită, de altfel, de Înalta Curte de Casație și Justiție, privitoare la dreptul la liberă exprimare a militarilor.
  Se pare că toate acestea nu au fost pe placul fostului ,,comandtil” (să-mi fie cu iertare, dar aceasta este funcția specificată pe pagina instituției http://www.roaf.ro/?page_id=3719) al Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene Boboc și actualul comandant al U.M.01969 Câmpia Turzii, comandorul Oatu Marius-Mihai.
  Așa cum îl cunosc pe tânărul lt.Alexandru Gheorghe, sincer, nu aș vrea să fiu în pielea comandantului său. Dacă sancțiunea a fost aplicată invocând încălcarea unor articole din Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.76/07.06.2016 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind activitatea de informare şi relaţii publice în Ministerul Apărării Naţionale nu pot să afirm decât că domnul comandor se află într-o mare și gravă eroare. Argumente privind buna credință a locotenentului Alexandru Gheorghe nu am să aduc în acest moment. Și nici în privința dreptului acestuia la liberă exprimare. Sunt sigur că domnului comandor Oatu Marius-Mihai i se va crea cadrul juridic pentru a da seamă de acțiunile Domniei Sale, indiferent că acestea au avut la bază propriile convingeri sau cele impuse de șefi.
  În semn de solidaritate cu tânărul locotenent, solicit conducerii M.Ap.N. să mă sancționeze și pe mine, eventual cu revocarea dreptului de a purta uniformă militară. Este doar un mic semnal de alarmă tras de Asociația A.D.M.A.R. cu privire la ,,politica băgatului pumnului în gură” practicată, încă, de unele relicve ale moștenirii de tristă amintire!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel,
   Kiar ma asteptam la asta! Dar, cine a fost la Campia si acum este la Baneasa?:))

   Ștergere
  2. Las-o Mareș că măcăne! Te crezi tare pe poziție?
   Nu esti decât un postac de doi bani...
   Ți-o spun eu, anonimul brașovean...
   Învată să tastezi corect și apoi dă-te mare cu aluziile de doi bani!
   Pricepiși?

   Ștergere
  3. Macani tu...pe nas! Eu nu fac aluzii ci am spus-o direct. Esti deranjat? Esti arbitru?

   Ștergere
 16. Tehnocrat,mon cher, ești idiot, când al vezi pe dragnea ai orgasme? Chiar ne violentezi logica?

  RăspundețiȘtergere
 17. Pentru tehnocrat : Pacat ca va numiti asa ! Chiar tehnocratii guvernului trecut au pus in plata - pentru pensiile militare recalculate si marite - diferentele de primit din 01.01.2016 odata cu noua pensie recalculata ! Si nu in trimestrul IV 2017 ( cum e prevazut in Legea bugetului actualului guvern )!!! Dupa logica dumitale pensionarul militar care se duce in lumea celor drepti pana in trimestrul IV anul curent ar trebui 'sa multumeasca'actualilor guvernanti ca nu a primit niste drepturi atunci cand era in viata ! Cata rautate sau poate...neintelegere !!!!

  RăspundețiȘtergere
 18. #salarizareunitara #maimultiromaniinclasademijloc

  RăspundețiȘtergere
 19. INGENUNCHEREA ARMATEI se produce, suntem plasati la coada clasamentului, un maior va avea cat un bibliotecar, oare mai merita sa te faci militar? pentru ce?
  Crucea mamei lor la toti care s-au balacarit impotriva cererilor noastre si ,mai ales celor dintre noi care tot spun "Ce ba , nu va ajunge"?

  RăspundețiȘtergere
 20. Nivelul de ambitie al Aliantei este ca legea salarizarii unitare sa ajunga joi in parlament ca initiativa parlamentara si nu legiskativa a guvernului! Obtinerea de semnaturi de la membrii acestora nu va fi o problema si se va intampla joi! Procedura va fi prin trecerea prin comisii si nu stim cat va dura, oricum ei garanteaza ca pe 1 iulie va fi implementata!
  Ca si noua ni s-ar fi cuvenit acea marire de solda pe 2017, precum sanatatii, este f corect, dar s-a luat in calcul ca militarii nu pot fugi la munca in UE! :))

  https://www.dcnews.ro/mobile/dragnea-semnez-legea-salarizarii-unitare-radu-tudor-este-tirea-zilei_538270.html

  RăspundețiȘtergere
 21. Nicio sansa de modificare a L223!
  Domnuca Carmen, fara experienta politica, tocmai ce a dat din casa!
  Concluzia: ...bine, bine, nu reduci drepturile, dar pastrezi nedreptatea! Asta cum vine?

  https://www.dcnews.ro/mobile/modificare-legea-pensiilor-militare-carmen-dan-nu-exista-nicio-intentie_538189.html

  RăspundețiȘtergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Jina
   Te mananca pielea? De unde tragi tu concluzia ca am eu afintati psd?
   Eu am semnat nemoriile cdor Susanu....deci nu pit fi acuzat!
   Pe cand tu...in mail ce ai putut scrie? Sa punem pe aici...poate te analizeaza cineva, caci eu ma abtin cand aud de avocati-ingineri si doctori-primari!
   Sezi bland sau boland...nu deskide uraganul.....macar ai o cacareaza de decenta!

   Ștergere
  2. ce ar mai fi de comentat? hai sa te vad "tehnocratule"!!

   Ștergere
  3. Mai Avianyc,retine ca subsemnatul nu sunt inregimentat politic,si deci nu am traba nici cu PSD nici cu PNL al carui membru eram pe vremea cand tu te uitai pe teava vaginului.
   Este adevarat ca PSD a dat cu lingurita dar totusi a dat si la ala cu barba sura si la ala cu tata in gura.Dar astia de asa zisa dreapta ce sula lui Hector au dat?Pe vremea lui Boc si a celor de teapa lui pe care tu ii tot pupi pe la partile dorsale au luat de la noi chipurile ca este criza si i-au papat cum le-a vrut muschii lor.O tot tii langa cu unii si cu altii.Faci cum faci si vrei sa speculezi nemultumirile noastre intemeiate privind guvernantii de astazi de parca nu am sti ca astia sunt mici copii pe langa ticalosii care au vrut sa ne sfertuiasca pensiile.Aici se discuta de necazurile noasre cotidiene si nu de pupatul politicienilor.Incerc sa fiu rezervat in vocabular dar crede-ma am ajuns la saturatie.Tu chiar nu ai limita?

   Ștergere
 23. http://www.stiripesurse.ro/cum-arata-noua-lege-a-salarizarii-unitare-care-va-fi-depusa-la-parlament-document_1189164.html
  Eu nu prea am putut manui "filmuletul" din articol...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa prezentarea din acel filmulet , salarizarea militarilor in raport cu alte categorii profesionale , este ( imi cer scuze pentru expresie !)de rahat.Ex. un col. de armata are solda de functie sub salariul unui profesor grad. V de liceu . Nu mai vorbesc de gradele inferioare celui de col.

   Ștergere
 24. Legea salarizarii atâta timp cât nu are anexa separata de salarizare pentru militarii armatei ro (singura categorie bugetara supusa celor mai grele privatiuni , lipsiti de forme de exprimare -garanti ai suveranitatii si democratiei constitutionale )nu constitue decât îngenunchierea si umilirea armatei.
  Daca armata trebuie sa fie in salarizarea la comun după patriah, administratie ,magistrati ,medici ,prof.univ,etc adică prin ”BOU_VAGONUL” plasat pe la MIJLOCUL GARNITURII la nivel cu bibliotecara,asistentul social,etc atunci asta nu înseamna decât ”înaltul respect” acordat de cei vremelnici la cârm fata de institutia si oamenii care o compun care sub juramânt trebuie sa-și indeplineasca misiunile chiar cu pretul vietii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca semnai si tu msil-ul ala...era alta trwaba...poate! Dadeai greutate sigur.

   Ștergere
 25. Bancuri cu ”politicieni”
  Zice nea Livache ;
  Ceea ce reusesc unii sa faca de 1 Aprilie noi profesioniștii facem în fiecare zi !

  RăspundețiȘtergere
 26. Ca fapt divers dar il consider de importanta extrema.
  din cele 16"familii ocupationale" armata se afla pe locul 14,iar asistentii sociali pe locul 16.Intre noi si asistentii sociali mai exista o "ocupationala"WTF??
  Pe scurt:Suntem antepenultimii din 16.Asta sigur o sa ii placa lui "tehnocrat"

  RăspundețiȘtergere
 27. Am trecut in rezerva in 2007. Pensie fluctuanta, de la 1200 lei (pe timpul lui Boc) si pana la 3090 lei ultima, dupa recalcularea pe L223 si OUG57 la care se adauga pomenile electorale PSD-ALDE.

  Normal ar fi ca pensia sa fluctueze in functie de inflatie, nu de mofturi si interese politice. Daca statul nu poate acorda cat se cuvine legal din motive ce tin de austeritate aplicata tuturor, inteleg. Dar cand exista resurse si nu se plateste cum se cuvine, politicul, de orice fel, este de condamnat. Pentru ca se incalca un principiu de bun simt, acela de a nu schimba regula de joc in functie de interesele politice, in timpul jocului.

  Concluzia? Rusine celor care incearca sa subordoneze o institutie care trebuie sa serveasca intereselor tarii nu unui partid, politicului, promitand mariri, avantaje sau stipendii prin crearea de inechitati. Mai ales cand actorii implicarii sunt din interiorul armatei.

  Normal ar fi sa avem o armata independenta de politic, subordonata doar interesului national, acela de asigurare a stabilitatii in zona, respectarii tratatelor militare asumate si de descurajare a amenintarilor la adresa securitatii tarii. Ceea ce presupune:
  - un buget corect si asumat de 2%/PIB
  - venituri care sa echilibreze riscurile si restrictia de drepturi cetatenesti (exprimare, asociere, antreprenoriat, etc)
  - predictibilitate
  - un leadership la nivelul conducerii MApN de calitate
  - structuri externe de control si sanctionare a derapajelor.

  De aceea cred ca mai este mult pana la normalitatea pe care cel putin eu mi-o doresc.

  RăspundețiȘtergere
 28. Din două capre și-o țurcană,
  La Parlament mi-am tras ” ogradă”.
  Lu Cezar caprele-am vândut,
  Numai că el le-a și ......băut.
  Lu tigri 2 țurcana aș fi dat,
  La preț că nu ne-am împăcat.
  El brânză multă ar vrea să dea,
  Dar ea din coadă că-i făcea,
  Iar el ”din manșă” rău statea.
  Și-atunci cazurăm la-nteles ,
  Că Mareș ar fi cel ales.

  De aici si zicala , tigri 2, Mareș si tehnocrat , brânză bună în burduf de țurcană.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti si prost dar si te prefaci?

   Ștergere
  2. Ai trecut de clasa aIIa? Stiu, la clasa I era mai scump trenul!

   Ștergere
 29. Foarte ciudat faptul ca in slide-urile care prezinta generic principii ale viitoarei legi de salarizare a bugetarilor, cu exceptia familiei ocupationale sanatate, unde majorarile se vor aplica in 2017 si 2018, la restul, inclusiv aparare-securitate nationala, majorarile sunt prezentate ca urmand sa fie aplicate in 2020 si 2022. Sper sa fie doar o eroare de prezentare sau filmuletul cu acele slide-uri sa nu fie real!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ho ho .cine mai traeste . mincinosii

   Ștergere
  2. Mirela
   Te indoiesti? Prinzi si revelionul din 2050!
   Sanatate!

   Ștergere
 30. Inainte legea pensiilor militare era cat de cat corecta , fara gonflati (prea mari) si era strict legata de soldele activilor. Toate pana la nenorocitul de basescu . Atunci au inteles ca debransarea pensiilor militare de activi precum si acordarea de sporuri incorecte , ilegale si idioate activilor , creeaza doua tabere care pot sa fie amagite si mintite inainte de alegeri . Toti dar toti politicienii joaca aceeasi cacialma si stiu unii de altii.
  Cine a mai pomenit sa acorzi unui ofiter spor de fidelitate sau spor de confidentialitate? Insasi natura meseriei de militar activ impune aceste doua calitati. Iar ei, in nemernicia lor de politicieni si multi generali de mucava, au acceptat batjocorirea si umilirea tagmei militarilor activi prin acordarea de pomeni in procente. Acum, realizand ca pot sa faulteze din nou , inventeaza o asa zisa lege a salarizarii unitare cu al carei proiect vin si amagesc in continuare militarii, cum ca vor avea solda de functie in suma de ...Asta dupa ce la profesori si cadre medicale si artisti si,...etc. le-au majorat salariile in realitate.
  Pot sa bag mana in foc pentru cateva lucruri...
  1. Aceasta lege nu o sa se aplice 100% niciodata
  2. In mica parte care se v-a aplica militarilor se vor face niste aranjamente specific romanesti prin care rezervistii vor fi rupti din nou de activi,
  3. Urmare a acestei majorari a soldelor o sa dispara cuantumul avantajos .

  De obicei sunt optimist dar taraganarea in CD a discutiilor cu privire la OUG57 ma determina sa fiu sceptic.

  @ R26500
  Faptul ca urmarim acest blog inseamna ca ai ceva interesant . Intru de cateva ori pe zi sa vad ce se mai discuta, astfel ca iau comentariile la rand. Am rugamintea sa intelegi ca pe mine cel putin , si sunt sigur ca sunt mai multi, nu ma intereseaza cearta intre 2 sau mai multi cititori. Asta inseamna pierdere de timp dar consider si ca este un atac direct la seriozitatea blogului. Succes in continuare si sa sti ca te urmarim. Si noi dar si...ei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @micutul, eu intru mai des pt. a prinde comentariile userului ce le sterge repede iar raspunsurile admin. raman agatate in tavan.Daca am proceda toti la fel parerile lui Olescu ar deveni ale unui cetatean dus ce face monolog!

   Ștergere
 31. 1. @ Trofin4 aprilie 2017, 09:52 spunea:
  "Dupa prezentarea din acel filmulet , salarizarea militarilor in raport cu alte categorii profesionale , este ( imi cer scuze pentru expresie !)de rahat.Ex. un col. de armata are solda de functie sub salariul unui profesor grad. V de liceu..." - da, asa apare in slide, dar eu n-am auzit niciodata de profesor gr.V in invatamantul romanesc.

  2. Am facut o remarca si nu a au inteles unii care continua sa traga in tinte false (remarca pe care am facut-o si mai demult in privinta pensiilor militare):
  3 aprilie 2017, 08:23
  "...Practic, este o reechilibrare salarială, dar, după cum aţi menţionat, noua lege a salarizării unitare – care, sperăm, va fi aprobată așa cum a fost ea gândită la nivelul MApN–, așteptată la nivelul tuturor instituţiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, va produce efectele pe care le dorim cu toţii: o ierarhie salarială corectă, cu asigurarea standardelor de salarizare pentru întreg personalul militar." - interviu cu Ciuca
  http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/stiri-din-domeniul-militar-national/general-nicolae-ciuca-seful-statului-major-general-sunt-nenumarate-responsabilitati-pe-care-militarul-si-le-asuma-jurand-pe-drapel-sa-si-apere-tara-chiar-cu-pretul-vietii-si-trebuie-sa-aiba-drep/#comment-35105eg personalul militar.
  In concluzie, baza pe care discuta politicul e pregatita in ministere iar eventualele modificari ce se fac in parlament se fac tot in acord cu specialistii din ministere (cum a fost si cu faimoasa ordonanta a lui Ciolos)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mi-am permis sa corectez textul afisat !.

   Ștergere
 32. Acesti "tineri frumosi si liberi" din care face parte si tigri3 si nu numai el, care se cred multilaterali dezvoltati, pe care daca-i scuturi bine habar n-au de nimic, emit tot felul de concluzii privind grila de salarizare pt militari. Fara a avea nici macar elementele necesare si suficiente privind modul de calcul la toate drepturile salariale.
  Mie solda de functie inca nu-mi spune nimic, poate fi si 4000 sau 5000 sau 6000 pt o functie. Important este ce mai intra in drepturile salariale: solda de grad, gradatii, indemnizatie de comanda, sporuri, etc.
  Prea va grabiti si din aceasta cauza emiteti judecati strambe. Aveti rabdare pt ca salarizarea la activi mai tine cont si de piata fortei de munca. MApN are cele mai mari probleme privind atragerea fortei de munca cat de cat calificata sau cu potential de calificare. Asa ca problema se va rezolva printr-o salarizare atractiva.

  RăspundețiȘtergere
 33. Acum soldele de functie prezentate in mass-media vi se par mici. Cand veti vedea ce solde vor lua activii cf acestor solde de functie care acum le considerati imoral de mici, o sa va rugati la Dumnezeu sa vi se actualizeze pensia cu aceste solde de functie. Unii vom prinde sau nu actualizarea, depinde cat de pacatosi am fost, suntem sau vom fi.

  RăspundețiȘtergere
 34. @Mincinosii si Dracul lucreaza doar la umbra intunericului pentru a pacali lumea si a o lua prin surprindere, pentru a nu mai avea timp sa reactioneze. daca Dracu "lucreaza" intre 12 noaptea si 3 dimineata(primul cantat al cocosului il alunga),cei din PSD emit tot felul de "amageli" si promisiuni (fara acoperire) seara , dupa culcatul gainilor, intre 21 si 24-coordonare perfecta intre draci si PSDisti, asa au dat si Ord 13, asa si proiectul legii salarizarii unice ,unde noi militarii suntem in coada acestui "masterplan" fara cap si fara coada, fara finalizare...istoria se repeta si se va repeta, identic cu ce s-a intamplat cu Legea pensiilor militare, legea 223/2015, lege publicata in MO 556/27 iulie 2015 si apoi mutilata pe 11 decembrie acelasi an prin introducerea banditeasca a unui articol 40 ,intr-un OUG 57 care se referea , strict, la salarizari.Asa se va intampla si acuma, vor da Legea pe 1 iulie 2017 si pana in decembrie 2017 acest guvern va cadea , cu surle si trambite,legea se va
  umple de praf" prin sertarele Parlamentului, cauza?>>>"nu este bani", de un' sa fie vreo 35 mld euroi, doar n-am spart banca mondiala a...fraierilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai stii cand iti spuneam ceva asemanator despre pensii, acum cateva timp? Nu ma credeai si ai ajuns pana la urma la vorba mea. Nu ar fi problema numai daca ar minti, dar joaca banditeste. Ii "fac" precis pe unii ca sa ii scoata pe altii. Ei reliefeaza insa mereu in fata mass media doar pe cei pe care ii scot, nu si pe cei pe care "ii fac"!

   In princiu, va fi ca tine la salarizare! Vor face ca la L. 223. Cand sa o aplice, pac ... demisia! Demisie care pica intamplator exact cant trebuie sa aplice si Art. 67 din Legea bugetului de stat. Etc.

   Ștergere
 35. Si rezultatele nu s-au terminat.Sa vedet propunerile la Legea unica a salarizarii. Colonelul de Armata mai mic decat subinpectorul de politie. Ce va mai doriti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe bune? Adica toa' colonel de armata este mai prost cotat decat un ... 'toa sublocotenent de politie?

   Ștergere
 36. http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/exclusiv-cum-arata-grila-salariilor-in-romania-pentru-urmatorii-5-ani.html
  Colonel - 2022 - 6800
  Bibliotecar IA - 2022 - 6600
  Jigodiile acestea gandesc cand fac asa ceva?
  Era mai buna legea unica a lui Boc.
  Si mult mai corecta, pentru ca toate salariile erau exprimate prin coeficienti si LEGATE de salariul minim.

  RăspundețiȘtergere
 37. @pop
  speram/sperati degeaba:"alea jacta est"
  @andrew
  MINIM 2%!!In rest va dau dreptate la tot ce ati scris.Si 2% asta e o "curva" daca ai 1 leu sau 1000 lei.Cu totii stim ce inseamna 2% din aproape nimic.
  Imi permit sa trag o concluzie simpla ca "buna ziua"
  Degeaba ai minister de externe si ambasadori daca in spatele lor nu se afla o industrie performanta cu productie si export si o armata performanta in baza dezvoltarii economice.
  desigur stiti toate aceste lucruri dar de asta spun "ceilalti" Da-i in _ula mea de romani!! aia nu conteaza.E simplu in politica nu-i asa??
  ce a mai ramas sunt doar "politeturi" si protocol= 0 barat

  RăspundețiȘtergere
 38. @pop
  ca sa revin: la ce ati scris trebuia sa scrieti si semnul :):):) dar mai amar asa (:(:(:

  RăspundețiȘtergere
 39. @Doru Serban
  aveti dreptate deplina:(((((, din pacate pentru toti militarii activi si cei in rezerva/retragere.

  RăspundețiȘtergere
 40. Tot citind comentarii, aflam ca in noua lege a salarizarii, un colonel = un bibliotecar. Rugaminte in legatura ca legea salarizarii. A aflat cineva daca in proiectul actual de lege, militarii vor fi prostiti tot ca pana acum, in sensul sa fie singurii fazani cu remuneratii stabilite la zile CALENDARISTICE si nu la zile LUCRATOARE ca la ceilalti?

  Pt. ca daca salarizarea la armata este legiferata la zile CALENDARISTICE, devine extrema de grava prosteala! Si avem motiv mai mult decat intemeiat sa blocam legea, guvernul si legislativul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Grila de salarizare este facuta pe valori intrinseci minime si maxime în care nimeni nu stie ce se include.
   Sporurile vor fi cuantificate separat pe o anvelopă care să nu depăseasca 30% și în care de asemenea nu se stie cu siguranta ce se include. Se spunea ca in acel 30% ar intra si tichetele de vacantă,etc.
   Trimiterea legii în parlament fara o forma clara pusa in discutie publică cu toti factorii implicati va duce la întârzieri în punere in aplicare din cauze multiple,procedură,amendamente ,discutii cu sindicatele si reprezentantii patronatelor la comisii ,etc.
   La ce concluzii vor ajunge în parlament si când se va aplica rămâne de văzut.
   Nu-i exclus ca și indicii de colectare bugetara si mersul economiei pe primul semestru să aibă o influentă decisivă in forma finală a legii.
   Se pare insă că sunt hotarâti sa o treaca pe forma propovădiita de seful de partid si sefa de m.muncii. Să fie intr-un ceas bun și nu cumva să ne bage intr-un colaps cu incapacitate de plată sau ce mai poate deriva din analize superficiale specifice partidelor .

   Ștergere
  2. Eu n-am aflat,dar simt asaaaa ceva ,ca se va intampla....

   Ștergere
  3. colonel < bibliotecar

   bibliotecar platit la zile lucratoare 6600/21 rezulta 314/zi

   colonel platit la zile calendaristice 6800/31 rezulta 219/zi

   Ștergere
  4. Avyanic
   Nu aplicarea unei viitoare legi a salarizarii ar putea bagaga tara in incapacitate de plata, sa fim seriosi! Îti place sa incerci sa sperii oamenii cu bau-bau!

   Ștergere
  5. Gelutu ca un fericit recalculat pe + ce esti nu poti astepta putin pana mi,o recalculeaza si mie si dupa blocam alea ce zici tu acolo?

   Ștergere
  6. Cica intrarea in vigoare a LSU este conditionata de castigarea jocului balena albastra de catre hodorogi!

   Ștergere
 41. Mă intreb de ce s-a mai infiintat grupa de muncă ”AC-alte conditii” .
  Probabil pentru ca in activitate să fii așezat în grila alturi de actori ,profesori cu 4 ore de munca /zi ,bibliotecari,etc.
  Se spune ca la militari se mai adaugă ceva insă până in prezent nimeni nu stie precis ce anume. Numai ca si la civili se mai adaugă in mod sigur câte ceva.
  Niciodata in activitate grupa AC nu a contat ca departajare salariala la solda functiei de baza in activitate.
  La unele arme aceasta activitate a fost rasplatita cu sporuri ,prime ,etc care nu au facut parte din solda functiei de baza ,la alte arme recompensa a fost insă 0 barat.
  Grupa de munca în armata foloseste doar la pensie si nicidecum la departajare salariala în activitate. În mediul civil insa munca intr-o grupă superioara a inseamnat obligatoriu si un câstig mai susbstantial fata de cel fara grupă de muncă sau cel dintr-o grupă inferioara.

  RăspundețiȘtergere
 42. @olescu& all ca si gluma amara(:(:(:
  trebuia sa ma fac bibliotecar? Baaa ce mishto ar fi fost.program 8 ore somn de somnic in cele 8 ore sambata/duminica si alte sarbatori legale "lacat pe usa" dar platit integral.
  PS in cursul saptamanii o mai "tuleam" de la biblioteca cu 1sau2 ore mai devreme ca si asa nu vine nici dracu' pe acolo,sau nu veneam deloc...samd
  .....si eu am stat ca boul in cort pe paie ca sa imi ploua in gura(prin gaurile din cort) si pe paie si la C Midia si la Ashuluk(ca de viata de zi cu zi din unitate in SLP nu mai zic nimic ca-s prea multe de spus)
  De ce dreak nu m-am facut bibliotecar??? si nici macar nu sunt col...sunt doar lt.col. deci sunt sub bibliotecar. De maiori /cpt/subof/mm/ ce sa mai spun?? Ii bate femeia de serviciu de la distrigaz cu coada de la matura.As vrea sa rad asa:):) dar nu pot decat asa(:(:(:( amar....dar si cand o sa ma enervez o sa fie nasol si o sa fie cat de curand.Vai de fundul lor!!
  gata hai ca nici n-am publicat si bat mascatii la usa:):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inca o data afirm! Daca in proiectul de lege exista vechea pacalaleala a retribuirii militarilor la zile CALENDARSTICE si NU apare si pt. militari remunerarea muncii la zile LUCRATOARE ca la toti ceilalti angajati din Romania, noi TOTI cei din armata devenim pe veci STUPIZI.

   Daca nici macar intr-o astfel de situatie, NU reusim sa ne mobilizam sa facem ceva CONCRET, inseamna ca am trait pe lume, degeaba!

   Ștergere
  2. DS
   Vrei sa stii ce legatura ai cu bibliotecarul?....ok...nimic mai simplu:
   -in cortul ala amarat, in ora aia de repaus, cand nu cadeai lat de obiseala sau frig, tot mai puneai mana pe o carte, fie ea si de specialitate! Ei, acest lucru s-a aflat....si categoric, pe orizintala, ti s-a gasit o ekivalare civila! Carte-carturar nu, atunci ofiter-bibliotecar, DA! Ambii umbla cu carti si mai au si grija de ele! In concluzie, pasiunea te-a dus la pierzanie!
   Clasic, nu? :))

   Ștergere
 43. Olguta varianta de noapte!
  Pt armata marirea incepe de la 01.07. 2017!
  In SF nu sunt incluse sporurile de maximum 30%!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ascultand cele prezentate ,te extaziaza , dar dupa "reverie" s-ar putea ca hada realitate sa te cam socheze. Daca la aceste venituri mai adaugam si alte elemente (care oare) s-ar putea sa mai ai un 40% in plus , dar nu stim ce va spune inflatia si balanta in raport cu euro , pretul la utilitati si mancare etc. Chestia sta in felul urmator, bunicii nostri se rugau asa :"da-mi Doamne un leu dar cu leul ala sa traiesc bine si sa fiu fericit, sa- mi ajunga". Noi am trait experienta anilor '90 cand , de la o zi la alta , inflatia se misca in ritm accelerat

   Ștergere
  2. sa stii ,dragul meu .ca in acei ani inflatia nu era indexata corect , si chiar la inceput nu a fost deloc indexata pensia . acum o sa vedem

   Ștergere
 44. Vai ce "nervos" sunt):):)!!!
  eu am scris la olescu si huhurez mi-a interzis accesul......va spun direct:ma doare "la basca" asa ca sa fiu politicos(ca am si alti termeni de folosit:):)...)ete na!! nu mai am acces la huhurez? Si ce daca nu am??=0 pt mine numitul serban doru
  PS numele "huhurez" prefer sa ma abtin......huhurez??:):)e de _acat cel care alege acest nume,dar in acelasi timp spune multe altele despre personalitate si caracter
  gresesc cumva? Va rog sa ma corectati!ACCEPT ORICE OBSERVATII ARGUMENTATE
  PS Va doresc tuturor noapte buna,acum tocmai vad un film cu jason statham si nu am timp pt "huhurezi" politruci....ca eu nu am fost/nu sunt/si nu voi fi niciodata politruc.Eu sunt doar cetatean al RO si militar pana la sfarsitul zilelor.Doar atat si nimic mai mult
  Noapte Buna!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu vad zilnic, Mecanicul I, II si III, cu Victor-Viorel PONTA! ..... asta nu sta in masina niciodata cand ia foc? :))

   Ștergere
 45. Am pastrat intotdeauna confidentialitatea datelor care mi-au fost furnizate in particular de diversi interlocutori, indiferent de tabara. Cu toate acestea, ma vad nevoit sa incalc partial regula. In scopul stabilirii adevarului in ...urul gol. De fapt, rostirea adevarului NU incalca nicio regula, ci respecta legea de capatai a dumnezeirii.

  Ca atare, acei useri care invoca "nesustenabilitatea" si alte asemenea concepte bizare - pt. a NU fi promovate IN CORPORE prevederi legislative favorabile armatei in general, se afla in urmatoarele situatii:

  - fie detin niste pensii cu 5 cifre asupra carora multi de aici nici nu visam;
  - fie cei in cauza sau rude apropiate ale acestora sunt angajati/angajate in sistemul de stat, in functii sus puse, remunerate cu venituri tot cu 5 cifre la care militarii in activitate nici NU viseaza.

  Temerea unor astfel de persoane care proppavaduiesc "nesustenabilitatea" este fundamentata la un mod primitiv de simplu! Orice avantaj acordat armatei IN CORPORE, creeaza pericolul de a le fi diminuate lor sau rudelor lor, pensiile/veniturile cu ... 5 cifre!

  De la astfel de persoane apar conceptele de "nesustenabilitate" si altele asemenea. Iar trecutul recent a demonstrat din plin ca cei care au propavaduit conceptul de "nesustenabilitate" erau in realitate, primii "imbuibati" ai tarii! Multi fiind acum si dupa niste ... gratii pt. coruptie!

  Va invit pe cei care propavaduiti "nesustenabilitatea" sa va declarati fie un talon de pensie, fie identitatea reala, iar restul vom stabili noi, ceilalti! Adica "nesustenabilii" cu 4 cifre!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O mică observație: Adevărat, sunt destui care propăvăduiesc "nesustenabilitatea" ...și au 5 cifre la pensie! Totuși dintre cei care comentează pe această pagină sunt foarte mulți "nesustenabili" cu patru cifre...numai că prima cifră din cele patru este 5. Foarte puțini sunt cei care se pot lăuda cu prima cifră 2 sau 3.

   Ștergere
  2. Vecinul meu mr.(r) are prima cifra 1 (nu i-a fost recalculată deocamdata).

   Ștergere
 46. Am intrebat-o pe Flory din Vaslui: ce parere are de pozitia militarilor in grila de salarizare.
  A spus doua lucruri:
  - pe ia o intereseaza doar pozitia 69 si merge la specializare la Chisinau
  - armata Romaniei se va umple iar de moldoveni, lucru pe care-l considera pozitiv, pe piata serviciilor prestate.

  RăspundețiȘtergere
 47. Ca mai mereu armata s-a mai ales cu o misiune si daca nu ma insel, B 21 VM-Predeal va duce doar greul nu si beneficiile!

  https://www.dcnews.ro/mobile/reabilitare-cruce-caraiman-cand-va-fi-gata_538415.html

  RăspundețiȘtergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine a facut acele observatii, NU a sesizat 2 chestiuni elementare.

   1]. Prima este aceea ca majorarea PUNCTULUI DE PENSIE NU ATRAGE MAJORAREA PENSIILOR MILITARE. Ci exclusiv a celor contributive, acelea fiind pensii calculate la puncte, nu si pensiile de serviciu care au la baza alt algoritm de calcul decat calculul la puncte. O eventuala majorare a pensiilor militare functie de cresterea punctului de pensie, NU poate fi efectuata decat printr-o prevedere normativa exceptionala - greu de crezut a fi adoptat asa ceva!

   2]. Legea spune clar la Art. 60 "1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat".

   Pt. anul 2017, articolul a fost aplicat deja prin acea majorare de 5% (indexarea a fost zero urmare a faptului ca rata inflatieiei a fost negativa, cele 5% reprezentand de fapt numai 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.


   Si acum! Daca luam de reale informatiile din articol, in cazul in care se va produce acea majorare a soldelor, NU bat urmatoarele:

   - daca soldele cresc cu 20%, in absenta unui act normativ contrar, ACTUALIZAREA nu poate fi efectuata doar cu 50% din cresterea soldei. Soldele NU sunt salarii medii brute pe economie, a.i. daca acestea se majoreaza cu 20%, pensiile militare de actualizeaza raportat tot la majorarea de 20% a soldelor. O majorare cu 10% a pensiilor s-ar face numai daca ar exista o majorare cu 20% a salariului mediu brut. Numai ca noi avem de-a face cu o majorare de 20% a soldelor, NU a salariului mediu brut. Ca atare, interpretarea este varza de Bruxelles!
   - Poate fi emis intr-adevar, un act normativ care sa prevada ca daca soldele se majoreaza cu 20%, pensiile se actualizeaza doar pana la o majorare maxima de 10%.

   In acest ultim caz, apare insa o alta situatie. Legea prevede ca intr-un AN, ori se indexeaza pensiile, ori se actualizeaza pensiile. NU pot exista ambele concomitent. "Art. 60 (3) In anul in care pot fi aplicate atat prevederile Art. 59, cat si cele ale alin. (1) se aplica dispozitiile cele mai FAVORABILE". iN 2017 a existat deja o indexare de 5%. Presupunand ca ar urma o majorare de solde cu 10%, va urma o actualizare a pensiilor pana la o majorare de 10%. Dar legea spune, ori indexare, ori actualizare. Fiind mai FAVORABIL 10%, acest procent va constitui de fapt singura majorare pe anul 2017. Adica ACTUALIZAREA s-a aplica la cuantumul NEINDEXAT pt. anul 2017. Sau mai exact si pe rotund, din ACTUALIZAREA de 10% se scade procentul de 5% deja acordat. Urmand ca la ACTUALIZAREA efectiva sa fie regasita doar diferenta de 5%.

   In orice situatie, cine a emis judecata, a facut-o intr-un mod complet amatorist!

   Ștergere
  2. La actualizarea de după 01.07.2017, se actualizează și procentul soldei de comandă care va fi prevăzută în salarizarea unitară? Întreb pt. că cei ieșiți la pensie înainte de 31.12.1999, au un procent de 4-12%, iar în prezent este de 10-50%. Din zvonuri este posibil ca salarizarea unitară să prevadă un procent de până la 25% ?

   Ștergere
  3. @ dox777 5 aprilie 2017, 10:35. Ne hazardam in discutiii. De fapt care este textul proiectul viitoarei legi? Exista undeva public? Nu! Pa piata au fost aruncate doar niste grile, slide-uri si niste vorbe.

   Pe de alta parte. Si daca am avea textul initial, practica legislativa demonstreaza clar ca textul proiectului initial poate fi facut franjuri in Parlament. Astfel incat la adoptarea legii, din vechiul text al proiectului sa NU mai ramana decat poate doar titlul, intreg!

   Ștergere
 49. @tehno. O poti intreba te rog pe Flory din Vaslui daca solda de grad e cuprinsa in grila de salarizare eventual valorile acestora?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ifrim
   Poate primeste si foi de drum CF, cls. I!....sau cupoane de calatorie?

   Ștergere
 50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine a facut acele observatii, a facut-o intr-un mod complet amatorist! NU a sesizat cateva chestiuni elementare.

   1]. Prima este aceea ca majorarea PUNCTULUI DE PENSIE NU ATRAGE MAJORAREA PENSIILOR MILITARE. Ci exclusiv a celor contributive, acelea fiind pensii calculate la puncte, nu si pensiile de serviciu care au la baza alt algoritm de calcul decat calculul la puncte. O eventuala majorare a pensiilor militare functie de cresterea punctului de pensie, NU poate fi efectuata decat printr-o prevedere normativa exceptionala - greu de crezut a fi adoptat asa ceva!

   2]. Legea spune clar la Art. 60 "1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat".

   Pt. anul 2017, articolul a fost aplicat deja prin acea majorare de 5% (indexarea a fost zero urmare a faptului ca rata inflatieiei a fost negativa, cele 5% reprezentand de fapt numai 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.


   Si acum! Daca luam de reale informatiile din articol, in cazul in care se va produce acea majorare a soldelor, NU bat urmatoarele:

   - daca soldele cresc cu 20%, in absenta unui act normativ contrar, ACTUALIZAREA nu poate fi efectuata doar cu 50% din cresterea soldei. Soldele NU sunt salarii medii brute pe economie, a.i. daca acestea se majoreaza cu 20%, pensiile militare de actualizeaza raportat tot la majorarea de 20% a soldelor. O majorare cu 10% a pensiilor s-ar face numai daca ar exista o majorare cu 20% a salariului mediu brut. Numai ca noi avem de-a face cu o majorare de 20% a soldelor, NU a salariului mediu brut. Ca atare, interpretarea este varza de Bruxelles!
   - Poate fi emis intr-adevar, un act normativ care sa prevada ca daca soldele se majoreaza cu 20%, pensiile se actualizeaza doar pana la o majorare maxima de 10%.

   In acest ultim caz, apare insa o alta situatie. Legea prevede ca intr-un AN, ori se indexeaza pensiile, ori se actualizeaza pensiile. NU pot exista ambele concomitent. "Art. 60 (3) In anul in care pot fi aplicate atat prevederile Art. 59, cat si cele ale alin. (1) se aplica dispozitiile cele mai FAVORABILE". iN 2017 a existat deja o indexare de 5%. Presupunand ca ar urma o majorare de solde cu 10%, va urma o actualizare a pensiilor pana la o majorare de 10%. Dar legea spune, ori indexare, ori actualizare. Fiind mai FAVORABIL 10%, acest procent va constitui de fapt singura majorare pe anul 2017. Adica ACTUALIZAREA s-a aplica la cuantumul NEINDEXAT pt. anul 2017. Sau mai exact si pe rotund, din ACTUALIZAREA de 10% se scade procentul de 5% deja acordat. Urmand ca la ACTUALIZAREA efectiva sa fie regasita doar diferenta de 5%.

   3]. O a 3-a situatia. ACTUALIZAREA unei pensii, NU prespupune automat si majorarea acelei pensii. Pot exista pensii EXTREM DE MARI in cazul carora daca solda omologului pensionarului respectiv s-ar majora cu 10%, ACTUALIZAREA pensiei poate sa determine o valoarea NEGATIVA. Caz in care acea pensie ramane LA FEL sau mai exact, se va lua in calcul doar majorarea prin INDEXARE (dispozitiile cele mai favorabile), neefectaundu-se nicio ACTULIZARE.

   In orice situatie, cine a emis judecata, a facut-o intr-un mod complet amatorist!

   Ștergere
  2. Spre limpezirea situatie;
   Pensiile pe L 263 art 102 si L223 art 59 au o prevedere comună cuprinse în 6 aliniate.
   Aceastea spun ca pensiile se indexeaza cu 100% rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. Din 2021 incepind indexarea cu 50% din cresterea salariului mediu brut scade cu 5% anual astfel ca incepând cu 2030 se aplica doar cresterea cu 100% a ratei inflatiei.
   Indexarea pensiilor militare prin indexare se face cf art 59 doar prin emiterea unei ordonante/hotărâri de guvern care sa prevada expres efectaarea indexarii.
   Pentru anul 2017 s-a efectuat o indexare cu 100% rata inflației (creșterea anuală medie a prețurilor) și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie. Anul 2016 inflația este negativă (-0,6%) iar legea precizează că în acest caz nu se ia în calcul la indexarea cu 100% a inflației. Creșterea reală a salariului mediu brut pe economie a fost pe 2016 de 10,4%, așadar, pensiile au crescut în 2017 cu jumătate, adică cu 5,2% .
   Daca în acea crestere a salariului mediu brut se regasea si o crestere a salariilor activilor atunci în mod evident obligatoriu se activa art 60 din L223 si în acest caz se aplica intre art 59 sim art 60 dispozitia mai favorabilă.
   Ca atare art 60 se aplica doar atunci când se majoreaza salariile activilor adica solda de functie si solda de grad care atrag după ele calculul celorlalte elemente salariale(indemnizatii ,sporuri ,prime,etc) si nu are nicio legatura cu majorarea salariului mediu pe economie care poate proveni din majorarile salariale in mediul public sau privat.
   Cresterea salariului mediu pe economie este legat daor de prevederile art 59 din L 223 si art 102 din L263.
   Majorarile salariale pentru activi au fost blocate si de necesitatea aplicarii art.60 inainte de terminarea recalcularii pensiilor cf L223 cu art 40.
   S-a efectuat pe guvernarea Ciolos o ”majorare” cu SM in solda de functie dar cu specificatia expresa a guvernului ca introducerea SM in solda de functie nu constitue majorare salariala.
   Pentru a putea aplica fara probleme art 60 guvernul trebuie sa elaboreze legislatia salariala in domeniul militar in asa fel ca prin actualizare pensiile sa depăseasca salariile activilor similari.   Ștergere
 51. A ,uite că a apărut pe ecran si Iceparu !!
  Era cât pe aci să cred că a jucat ”Balena albastră” (((((((((

  @ tigri2 10.08
  Dacă continutul de la 10.08 este opera ta pe lângă că scrii niste prostii mari de tot dai dovada si mare nehalit . Ma întreb ce ai prin soft atunci când emani cerinta de a ti se aplica concomitent atât prevederile art 59 cât si ale art 60.
  Apoi de unde scoti actualizarea cf art 60 cu 50% din majorarile salariale ale activilor? Ai vazut tu undeva in textul art 60 asa ceva ? Sau (((((((!!!!!!!! pe aratură.
  Și toate in conditiile in care salariile activilor sunt grevate de la 0 lei începând de CAS, CASS,impozit,somaj,pensii, etc ,adica aproximativ 1/3 retineri din salariul brut.
  Nu judeci ca daca s-ar aplica concomitent art59 si 60 asupra pensiilor in câtiva ani raortul salarii -pensii inclina balanta in favoarea pensiilor.
  Exista acum situatii daca daca ti-ar aplica cineva cerintele.
  Asa se întâmplă la multi care judecă doar după ce vorbesc.

  RăspundețiȘtergere

 52. ȘMECHERIA! Bugetarii din Cluj sau Brașov NU vor primi măririle salariale, doar cei din Teleorman sau Dolj
  Romania

  112LIKE-uri Share pe Facebook

  Liviu Dragnea a prezentat marți lista cu salariile bugetarilor care vor fi mărite. Generos. Dar există o șmecherie. De exemplu, Nu toți medicii și asistentele vor primi măririle, doar câteva județe vor fi fericite. Asta pentru că Guvernul nu va da și banii pentru măriri ele trebuind să fie suportate de administrațiile locale, primării sau Consilii Județene după caz.

  Dacă județele nu au bani de măriri nu le vor da ori vor cere de la Guvern. Ghici care județe vor primi totuși bani de la București? Exact, cele care votează PSD. Restul județelor vor fi îndemnate să se descurce.
  Și astfel PSD va împărți România și își va asigura voturile eterne județelor roșii. Care asistentă din Teleorman nu va vota pe viață cu PSD când va primi lunar 5,000 de lei? Asistentele din Cluj, Brașov, Sibiu, Timișoara se vor mulțumi doar cu 3,000 de lei, pentru că nu vor fi bani.
  @Cica lui tehnocrat ii va da 2,5 , adica jumatatea lui 5. haideti sa strangem de la om la om si sa-i dam sa-i ajunga!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca sunt pacaliti medicii atunci chirurgul cand scoate apendicele scoate ca bonus si un rinichi pt. piata neagra, ori pt. marirea anvelopei ministerului sutureaza pensionarului conductele invers ca doar soc. de asigurari suporta daunele de malpraxis!

   Ștergere
  2. Te rog frumos sa nu ne iei de fraieri..........asta este proaganda basista sau de ale lui turcan !!!!! chiar si asa de ar fi, macar vor fi medici bine platiti in judetele care spui tu, iar romanii vor fi tratati altfel...

   Ștergere
  3. Legat de titlul materialului nu credeti ca va grabiti cand spuneti, DUPA 3 LUNI DE GUVERNARE, ca REZULTATELE !!!! actualei guvernari sunt mai proaste decat......!!!! Atunci cand faci comparatii intre 2 guvernari astepti sa se termine amandoua.

   Ștergere
  4. @ Traian 5 aprilie 2017, 15:40. Nu, nu grabim. Actuala guvernare are deja un istoric care demonstreaza fie ca tergiverseaza lucrurile, fie nu le implementeaza pasandu-le viitoarei guvernari, fie le denatureaza sensul. Sau cele 3 elemente in combinatie. Exemple din toate?

   1]. Daca iti aduci aminte, pe vremea sectantilor portocalii, eram cateva zeci de mii cu pensiile diminuate. Am urlat sa cada Boc cat am putut. In culise, ni se aratau niste hartii dinspre PSD cum ca imediat cum il dam pe Boc jos, a 2-a zi ... pac ordonanta de urgenta si gata cu diminuarea pensiilor.

   2]. Pe 7 mai 2012, PSD a preluat guvernarea, Ponta premier. Majoritate in Parlament. Iar ordonanta ... ula a 2-a zi. De fapt NU a mai fost niciodata. Ponta a zis ca el nu stirbeste autoritatea parlamentului. Asa ca ne-a pasat parlamentului. Care ne-a rezolvat in octombrie ... 2013. Partial, intrucat ne-a reintregit pensiile, dar ni le-a si "inghetat". Si inghetate au ramas pana la aparitia L. 2223/2015. Aceste este un exemplu de tergiversare si de denaturare!

   3]. Legea 223/2015. Este notorie - sens denaturat, fiind exclusi de la recalculare, respectiv de la transformarea fostelor pensii contributive in pensii militare de stat, cei pensionati pana in 2011. Opera apartine ... actualei guvernari. Tergiversarea? Pai actuala guvernare era la putere din 7 mai 2012. I-au trebuit 3 ani si ceva sa scoata L. 223 (iulie 2015). Numai ca inainte sa intre in vigoare L. 223 - pe 01.01.2016, cei care au scos-o au fugit de la guvernare. Lasand-o s-a aploce guvernul din ... opzozitie. Ca atare, aici avem un exemplu de tergiversare, denaturare si de fuga de ... raspundere (disimulare).

   In concluzie, NU - nu ne grabim cand am spus ... dupa 3 luni de la guvernare. Pt. ca realitatea in ... urul gol este cu totul alta: guvernarea PSD cu exceptia anului lui Ciolos, dateaza de fapt continuu din 7 mai 2012. Iar anului lui Ciolos este irelevant, intrucat PSD a detinut puterea in Parlament continuu. Inclusiv pe vremea lui Ciolos caruia putea sa ii dispuna orice, guvernul fiind executiv subordonat Parlamentului. Un guvern practic al opozitiei - chiar daca noi il stim de tehnocrat, votat culmea si de ... PSD!

   Asa ca la modul concret discutam de observatii pe baza a vreo ... 5 ani de guvernare continua, nu doar de cele 3 luni de cand a fost investit noul guvern!

   Ștergere
  5. @olescu
   corect si pertinent articolul.IMBATABIL!!

   Ștergere
 53. Pt Dl tigri2
  Vorbiti prostii, salariile bugetarilor inclusiv a activilor au sursa de finantare, indiferent de judet.
  In schimb pensiile militarilor MApN sunt asigurate din bugetul MApN. Cum dumneavoastra nu mai sunteti in stare sa va indepliniti atributiile functiei pt care vi s-au stabilit drepturile de pensie, nu mai asteptati nimic, decat indexari la pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai nu zau?? chiar nu mai sunt in stare sa fiu ofiter cu dirijarea la RAA??
   daca sunt trezit in toiul noptii, in 30 de secunde sunt gata de lupta cu complexulRAA......inca stiu toate operatiunile si procedurile pt lansare,ca nu degeaba am instruit 12 ani generatii de ofiteri de RAA..."tehnocrat" de doi bani"care este":)

   Ștergere
 54. Daca la Dl tigri2 doresc indexarea drepturilor de pensie, la acest mujic numit tigri3 care a militat pt subminarea statului de drept, cum ne indemna la miscarea neautorizata pe oug 13/2017, ii doresc sa i se anuleze drepturile de pensie pe legea 223/2015 modif cu oug 57/2015 si sa i se calculeze drepturile de pensie pe legea 263/2010 ca la orice civil, pt ca si-a incalcat demnitatea de militar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca mi se va întâmpla mie ți se va întâmpla sigur si ție. Oricum nu vei avea un șoc atât de puternic având precedent cu lafaiala pe L164.Eu nu-ți doresc o repetitie numai că pdl-ul încă trăieste.
   Legat de OG 13 vezi că dă Todiraș (independentul ) cu voi de pământ de vă sună apa-n cap. Și nu poate spune chiar tot din prima.........poate tot despre presiunile lui ”șufu„de la psd si magaria de la CCR va spune doar în memorii.
   Retine celebra fraza pe care i-a transmis-o prin ziaristi lui Livache drept raspuns la acuzatiile acestuia ” El (livache) are perspectiva de a privi in viitor pe când eu (todiraș) am perspectiva de a privi în trecutul lui”. Seamana cu ceva de genul ,stai pe curul tău livache că-ti mai fac un dosar penal.
   Fire-aț voi de ”derbedei” sprijinitori de hoti de hoti de buzunare si averi ale neamului începând cu cei din gașca de la Cluj si terminând cu cea de tiliorman trecând prin albia dîmboviteana infectata cu urină băsisto-udristo............si a patronilor de mass media dirijori de formatori de opinie,etc adunati toti în cor pe la televiziunile de casa să spânzure justitia și mai nou pe Todiraș care nu le face jocul.

   Ștergere
  2. De ce te feresti de albia Cibinului?

   Ștergere
  3. @ tigri 3 5 aprilie 2017, 17:53. Nu ne intereseaza Livache, Todiras si altii ca ei. Ti s-a mai sugerat sa incerci sa te transformi in militar pe stil mai asa spre ... NATO! Doar ca mentalitate, cu restul oricum nu ai sanse. Asta inseamna printre altele, nu doar reticenta, ci in anumite circumstante, chiar aversiune fata de ... intregul spectru politic. Indiferent de culoare!

   Pe de alta parte, constat ca faci propaganda politica culmea ... si pentru tabara care a inglobat pe fostii sectanti portocalii. In conditiile in care cei mentionati NU doar ca au lovit in armata cu barda! Dar au indraznit sa ne si denigreze. Public, mediatic, fara scrupule. Noi, ceilalti, NU uitam aceste lucruri!

   Ștergere
  4. O face din cauza retardului .... si kiar mereu!
   El nu s-a prins ca toti politicienii mint, inclusiv adulatul lui!...si ala, nici politician nu este!

   Ștergere
  5. Mai cititi odată ultima fraza ,cea cu hotii de buzunare,etc (gasca cluj=boc .....)
   NATO ? - cu cei 19 ani de AC din 26 la total din care cinci scoala sunt mai NATO decât scribii de birou cu grupă de la neon precum Mareș care au acceptat punerea in grila alaturi de profesorul de liceu cu 4 ore de muncă pe zi si 3 luni de concediu/vacantă pe an.
   Sa vedem în ce NATO sunt acum cu doua excadrile de înaripate pe aici din care nu se stie câte se mai intorc upă prima iesire.
   Eu refuzam punerea în grilă comuna si aș fi cerut anexa separata pentru militari cu salarii la nivelul celor din companiile de stat cu care trebuie sa se compare militarii la salariu si nu cu bibliotecara sau profesorul cu 3 luni de concediu.

   Ștergere
  6. @ tigri 3 5 aprilie 2017, 18:51. Dar de ce ataci mereu alti useri? Pe de alta parte afirmi "Eu refuzam punerea în grilă comuna si aș fi cerut anexa separata pentru militari cu salarii la nivelul celor din companiile de stat ...".

   Laudabil! Dar de ce NU o faci? Nu te opreste nimeni!

   Ștergere
  7. Ataca pe altii pt ca nu intelege nimic si are uger!
   Tot aman sa fac public raspunsul acestui derbedeu Avyamuci...dat cdor Susanu...o sa va cruciti cat de curajos este cidatul asta...un 0 barat!

   Ștergere
  8. Avyanuc@ iar intri cu oistea in gard.Faci cum faci si o aduci pe partea turcanei . Oamenii nu uita portocalii chiar daca s-au camunflat in liberali si pemepisti.Ca sa ajunga la putere trebuie sa dovedeasca ca s-au curatat de pacatele.Pana acum nimic.Ia tu problema in mana si freac-o bine .
   Daca esti nedocumentat stai acasa.Nu discuta activitatea altora.Cadrele didactice au program zilnic 8 ore din care 4 ore la clasa iar in diferenta de 4 ore executa activitati de pregatire in scoala sau in alt loc functie de dispunerea directorului.Daca tu in activitatea ta nu ai intocmit planificare,program de activitate zilnica,plan conspect si plan de desfasurare nu inseamna ca altii nu au facut-o sau nu o fac.Concediu au 2 luni nu 3.In timpul de vacanta al elevilor cadrele didactice sunt in activitate.Tu care nu ai avut in viata ta in subordine soldati nu ai de unde sa stii ce efort presupune sa instruesti retardatii.Ia vezi tu ce studii presupune un bibliotecar calificat.Nu este vorba de bibliotecarul de la Imparatul Romanilor sau de bibliotecarul de la caminul cultural de la Cisnadioara.
   Asa cum discuti tu activitatea cadrelor didactice tot asa diferiti tembeli discuta activitatea noastra.E bine ca fiecare sa ne uitam in curtea proprie.
   Observ ca daca ti s-a inmuiat mansa te fute grija altora.
   Spre stiinta ta.De grupa conditii speciale beneficiaza cei ce au avut responsabilitati de comanda acestea fiind comandanti,loctiitori,sefi etc.Mares fiind fost loct.sef de st.maj.beneficiaza pe perioada indeplinirii acestei functii de grupa conditii speciale.Per total daca a ajuns la vechimea cumulata de 36 ani ce este peste adio si la gara.Tu daca ai fost inginer , muritor de rand ,si ai raspuns numai de tine stai cu ea in mana.Daca te-ai ridicat in aer precum Tigri 2 iei AC,dar daca ai trecut la vechimea cumulata peste 36 ani ce trece peste donatie voluntara.

   Ștergere
  9. Avocatul de pe Cibin
   -propunerea aia, cu anexa separata, pt militari, fa-o sustinutului tau KWI, cand vine la biserica sa se roage si tu îi lustruiesti pantofii! Sau, fa-o direct la Senat/CD, caci stii sa scrii, nu!?

   Ștergere
 55. Stire BOMBĂ
  Flory de la Vaslui s-a angajat în politie pe filiera externă cu avizul lui tehnocrat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. EXPLOZIV!!!!
   flory de la vaslui sau "sugitzeava"e deja comisar sef de astazi
   :):):).....la "paza si ordine"

   Ștergere
 56. Tanti Olguta și legea unicat.
  Să credem că în calitate de fostă profesoară nu mai știe că momentan în invatamant există doar prof de gradul I și II.
  De unde linia de egalitate din slide -ul prezentat la A3 - profesor gradul V = maior = bibliotecar.
  Sau prin nouă lege se prevăd alte grade pentru profesori?
  Bietul maior!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Profesorul gradul V? ...nu, este vorba de profesorul cu gradatia V! ...vekime! te-ai prins acum?

   Ștergere
 57. Interesent de lecturat interviul acordat ziarului Ziua Veche,in data de 04.04.2017, de colonelul Constantin Luca, Director al Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale care a prezentat situaţia la zi a recalculării pensiilor militare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa indicam si un link http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/intalnirile-zv/exclusiv-zv-situatia-la-zi-a-recalcularii-pensiilor-militare-288247.html/.

   Articolul chiar cuprinde si cateva lucruri interesante. Daca mai preciza si numarul pensiilor majorate si diminuate prin recalculare, ar fi fost transparenta totala.

   Lucrurile interesante rezulta din urmatoarele:

   "Să nu uităm că Parlamentul României a modificat proiectul Legii privind pensiile militare de stat schimbând baza de calcul .a pensiilor. În proiectul iniţial baza de calcul a constituit-o cuantumul soldei funcţiei de bază şi nu solda lunară brută realizată la funcţia de bază (...). Fără modificarea şi/sau completarea Legii nr. 223/2015, considerăm că acest act normativ nu ar fi putut fi aplicat în mod unitar şi nu ar fi putut fi emise toate actele normative subsecvente.

   Spre exemplificare vă prezint doar câteva motive:

   În primul rând, Legea nr. 223/2015 făcea referire la o bază de calcul pentru stabilirea pensiei ce conţinea sintagma “toate veniturile brute”, ce nu era definită în cuprinsul legii, făcând practic imposibilă punerea în aplicare acesteia.

   În plus, în cuprinsul Legii nr.223/2015 au rămas o serie de prevederi ce nu au fost corelate în integralitate în forma adoptată în Parlament faţă de proiectul transmis legiuitorului spre adoptare, acestea neputând fi remediate prin simpla emitere a unor norme juridice de rang inferior.

   Totodată, în această formă, Legea nr. 223/2015 instituia un tratament diferenţiat nejustificat cu privire la modul de stabilire a pensiei, în special în cazul beneficiarilor pensiilor de invaliditate şi de urmaş în raport cu beneficiarii celorlalte categorii de pensii, sub aspectul bazei de calcul utilizate. Şi în final, nu au introduse prevederi clare şi termene precise pentru recalcularea în condiţiile art. 109 a tuturor pensiilor aflate în plată în prezent, împrejurare de natură să creeze premisele unui nou val de litigii de anvergura celui din anii 2010-2012."

   Reiau ceea ce am afirmat intotdeauna: "Şi în final, nu au introduse prevederi clare şi termene precise pentru recalcularea în condiţiile art. 109 a tuturor pensiilor aflate în plată în prezent (...)" In traducere libera asta confirma ca L. 223/2015 a sarit de fapt complet din schema recalcularea pensiilor celor pensionati inainte de 2011.

   Ștergere
 58. Propun ca după intrarea în vigoare a legii salarizării unitare, Olescu să se arunce, in semn de protest, ca în jocul virtual pentru copii,Balena Albastră, de pe Mânăstirea Curtea de Argeș, precum meșterul Manole din legendă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu joc jocuri virtuale si altele asemenea. Da' chiar, tu cum de stii de "Balena Albastră"? La ce nivel ai ... ajuns?

   Ștergere
  2. Păi Huhu l-a jucat cu Iceparu ,tigri2, tehnocrat ,lăudătorul lui Cornelius si Mareș .
   Încâ nu au ajuns la sfârșit.
   La prima nerealizare a cresterii economice prognozate initial până în 2021 apoi până în 2022 îl termină.

   Ștergere
  3. Se arunca degeaba...are 9 vieti ca pisicile...

   Ștergere
  4. Se arunca degeaba...are 9 vieti ca pisicile...

   Ștergere
 59. Pt Dl Ifrim
  Am intrebat prieteni si dusmani si neutrii, gen Flory de la Vaslui
  Solda de grad nu are nici o legatura cu solda de functie afisata in propaganda pe legea bugetara 2017.
  Solda de grad undeva la lt.col si col. va depsi valoarea de 1000 lei. Este vorba de gradul functiei si discutabil de gradul de pe umar.

  RăspundețiȘtergere
 60. La sesizarea userului radud 5 aprilie 2017, 17:15. De analizat interviul acordat de directorul CPS din M.Ap.N. http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/intalnirile-zv/exclusiv-zv-situatia-la-zi-a-recalcularii-pensiilor-militare-288247.html/.

  Care confirma cat se poate de voalat, dar suficient cat sa intelegem, ca L. 223/2015 A SARIT de la recalculare, personalul pensionat anterior anului 2011. Extras: "Şi în final, NU au fost introduse prevederi clare şi TERMENE PRECISE pentru recalcularea în condiţiile art. 109 a tuturor pensiilor aflate în plată în prezent (...)".

  De fapt, L. 223/2015 a avut ca intentie sa NU existe nicio recalculare a pensiilor celor pensionati pana in 2011 in viitorul prea apropiat. Initiatorii, sustinatorii si adoptatorii legii intentionand ca transformarea pensiilor celor pensionati inainte de 2011 in pensii real militare - la modul concret, sa se efectueze numai la o proxima ACTUALIZARE, la un termen nedefinit. Mari magari au fost acei initiatori, sustinatori si adoptatori legii care au procedat de-a alba neagra legislativa!

  RăspundețiȘtergere
 61. Col.CONSTANTIN LUCA ,directorul CASEI DE PENSII SECTORIALE
  Şi în primul caz şi în al doilea au existat nemulţumiri sau aspecte neprincipiale, în opinia multor pensionari. În primul caz s-a ajuns la situaţia ca unii subofițeri să aibă pensii mai mari decât comandanţii de unităţi sau mari unităţi, în cazul legii 223, avem o altă discrepanţă, între cei care au ieşit la pensie înainte de 2011 şi cei care au ieşit după 2011. Avem acum diferenţe enorme între cei care au ieșit la pensie în anii 90 şi cei care au ieşit după 2011, deşi au avut aceleaşi funcţii, aceleaşi grade, aceeaşi vechime, aceleaşi condiţii de muncă. tehnic, de unde apar aceste diferenţe care depăşesc de multe ori dublul sumelor.

  Noi aplicăm prevederile legale întocmai. Să nu uităm că Parlamentul României a modificat proiectul Legii privind pensiile militare de stat schimbând baza de calcul .a pensiilor. În proiectul iniţial baza de calcul a constituit-o cuantumul soldei funcţiei de bază şi nu solda lunară brută realizată la funcţia de bază. Discrepanţa de care vorbiţi este cauzată de evoluţia sistemului de salarizare în decursul timpului. Aceste diferenţieri vor dispărea odată cu aplicarea noii legi a salarizării.
  @R, da ai dreptate si am confirmat pe parcurs ca noi nu am cerut anularea art.40 ci doar amendamente la acest articol. dogaru ceruse si cere iar noi ne-am opus. amendamentele ramase la comisia de munca sunt excelente (TOTAL VENITURI BRUTE IMPOZABILE), 80-100% iar PS+OMM inafara bazei de calcul, actualizarea la zi, chetia este ca Luca spune ca indreptarea se va face la aparitia legii salarizarii unice, cum, cand(peste 4-5 ani) o sa fie tardiv pentru ff multi. Nu exista vointa, tu nu vezi ca la recalculare ia de la unii si da la altii in asa fel ca suma totala sa ramana constanta...
  @tehnocrat , te poftesc sa-ti vezi de bulendrele tale si gata cu atacuri la persoana, oamenii vor sa auda ceva concret nu balacareli de-ale tale si ale tzacanitului de t3-avyamuci.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca dupa lupte seculare, ai reusit sa te convingi ca fara un Art. 40, NU ar mai fi existat in veci vreo recalculare pt. cei pensionati inainte de 2011. Ca atare, acest articol NU trebuie abrogat, ci MODIFICAT! Concluzie la care ai ajuns si tu si multi altii! Daca Dogaru vrea ABROGAREA, nu inseamna decat ca vrea OMISIUNEA ORICAREI RECALCULARI pt. cei pensionati inainte de 2011. Cui foloseste acest lucru? Statului - care in absenta RECALCULARII pt. cei pensionati pana in 2011, NU ar mai fi nevoit sa scoata vreun leu pt. majorarile rezultate din recalculari (acolo unde sunt majorari si sunt, nu gluma). Ca atare, Dogaru si cine mai sustine ABROGAREA si nu MODIFICAREA Art. 40, apara interesele statului contra armatei.

   Am afirmat inca de la initierea si facerea Legii 223/2015 ca NU este in regula ce s-a intamplat legat de cei pensionati pana in 2011. Putini au inteles atunci. Pe cei care ati avut suspiciuni v-au mintit in stil barbar ca rezolva cu recalcularea pt. cei pensionati pana in 2011, printr-un ... ordin intern de ministru. Cei care au mintit cunoscand bine ca un astfel de ordin NU poate fi emis.

   In sfarsit, a trecut faza! Ramane lectia - daca eram mai multi cu ochii deschisi atunci, acum eram departe!

   Ștergere
  2. Il injurati sau nu pe Luca,omul asta nu are ce sa faca decat sa aplice legea asa stramba cum e.Nu are incotro!!

   Ștergere
  3. Pe aceasta speta, categoric ca omul este nevinovat!

   Ștergere
 62. spuneti daca cei pensionati in 90 sant defavorizati fata de cei din 2011

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar fi trebuit sa realizezi pana acum ca da, cei pensionati cu cat mai departat in trecut fata de anul 2011, cu atat sunt mai defavorizati la ... cuantum.

   Lucru care reiese foarte clar si din interviul de aici http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/intalnirile-zv/exclusiv-zv-situatia-la-zi-a-recalcularii-pensiilor-militare-288247.html/

   Ștergere
  2. Dar, ea a fost aici....a comentat mai mereu!....a uitat tot?
   Mirela, cand te-ai nascut tu erau cnezate, voivodate, sau abia se sfarsea retragerea romana din Dacia?

   Ștergere
 63. Militari NATO = salarizare la grilă comuna la nivel artist,actor, bibliotecar, profesor.
  Cred că suntem unicat în NATO.
  Astea sunt judecățile de valoare de care sunt în stare mai marii.
  Dacă pe prima linie trebuie să fie ca în UE judecătorul,medicul și actorul de ce tot ca în UE militarul nu ar putea fi plătit în anexă separată comparativ cu militarii NATO.
  Încă o umilință..........
  ..

  RăspundețiȘtergere
 64. @mirela, este vprba de cei pensionati inainte de 01.04.2001, deci pana la aparitia Legii 164.

  RăspundețiȘtergere
 65. Aiureala totala, lipsa de transparenta, prezumtii si presupuneri, teoria conspiratiei.abia cand o sa vedem anexele legii, cu toate grupele desfasurate si legatura dintre pensii si salarii etc, deocamdata este o...babilonie!

  RăspundețiȘtergere
 66. Sa citim printre randuri ce spne Dl Director CPS/MApN:
  - face o diferentiere a pensiilor recalculate inainte de 2011 si dupa.
  IC s-a modificat in dec 2016, tot atunci s-a introdus si sporul de confidentialitate. Sporul pt lucrari de exceptie, era si inainte de 2011 se lua incepand de la cdt de R si B in sus dar nu la toti. De prin 2013 s-a dat in procent de 5% pe corpuri de cadre.
  Rezulta ca anul 2011 a reprezentat o cotitura in evolutia bazei de calcul a pensiilor datorita maririi nejustificate a prevederilor de functie de catre oprea.
  Ex cdt de B de la lt.col. s-a marit la col.
  Incepand cu iunie 2017 anterior intrarii in vigoare a noii legi de salarizare unice, se revine iar la fctii de tip NATO. Ex fct de cdt de B revine la lt.col. chiar daca cei care sunt pe fctii vor fi platiti inca 5 ani pe functie de col.
  Concluzie: pt ca anul 2011sa nu mai influenteze drepturile de pensie, atunci cand se va aplica art 60/legea 223/2015 se va actualiza functia echivalenta existenta in plata la 01/01/2016 la nivelul functiei echivalente existente in plata la data de 01/07/2017 data de intrare in vigoare a noii legi de salarizare unitare, stabilita pe tip de functie si nu pe cf de functie.
  Ex un cdt de B indiferent ca a avut o functie echivalenta la 01/01/2016 de col sau lt.col. la actualizarea pe art.60 va avea o fctie echivalenta de lt.col.
  Obs. Discutam de acelasi tip de B.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei, Tehno,
   Ma si mir cum de nu a ripostat cel mai bun avocado/inginer! Lui i s-a transmis de la Centru sa combata si sa scrie altfel!

   PS-nu numai acea functie a scazut ci si multe altele...ex- la D.I. functia de sef birou este acum de lt.col. Nu sunt sigur 100%, dar si la CFA este la fel, lt col!

   Ștergere
 67. Marea majoritate a diferentelor in ceea ce priveste pensiavo disparea la prima actualizare pe art.60/legea 223/2017. Nu chiar toate, unele vor disparea treptat prin aplicarea indexarilor la cuantumul actualizat cu art.60 care poate fi mai mare sau mai mic decat cel in plata. Nu cred ca vor scadea cuantumurile in plata in schimb cred ca unele vor fi inghetate prin aplicarea indexarilor prevazute de art.59/legea 223/2015 la cuantumul actualizat cu art 60 la intrarea in vigoare a noii legi de salarizare unice.

  RăspundețiȘtergere
 68. Acum exista o defavorizare foarte mare la comparatia cuantumurilor recalculatesi o alta defavorizare mai mica la cuantumurile in plata. Sunt si cazuri de pensionari care au cuantum in pkata mai mare ca cel care iese acum la pensie, fireste la aceeasi functie si vechime cumulata.

  RăspundețiȘtergere
 69. Huhu Rezea spunea...

  @maiag
  Dacă nu se modifică art. 60 din L 223, pensionarii MapN, numai aceștia, vor avea pensiile actualizate tot de la 01 07 2017, potrivit majorării soldelor pentru activii din MApN.
  In deciziile de recalculare emise după 01 07 2017 poate să mai apară o rubrică:
  cuantum actualizat de la data de 01 07 2017.
  joi, aprilie 06, 2017
  Asa ca ia aminte Gelule ,inainte de "a arunca cu piatra".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai "Cerveni Jr II" ne poate lamuri, dar acum este ocupat.....spala sadila si aduna keag de la mielusei! Este plecat din Jina natala, sus la Crint!

   Ștergere
  2. Hmm! Nu inteleg cu piatra. In schimb, inteleg ca Huhurez a luat-o dunga. Orice operatiune de ACTUALIZARE, presupune de fapt RECALCULAREA intregii pensii. NU este ca la INDEXARE - se majoreaza cuantumul general procentual cu atat, bagi acolo inca o rubrica si gata! Nu este posibil asa ceva, majorarea coeficientilor de salarizare, presupune ca la actualizare sa o iei de la cap cu recalcularea. Intrucat toate celelalte elemente - grupe, OMM etc. se aplica noilor coeficienti, ceea ce inseamna calcul de la ... zero.

   Ca atare, vor fi emise decizii similare celor de REVIZUIRE a pensiilor RECALCULATE.

   Ștergere
  3. @R-ule, tocmai tu, un electronist de marca, sa gandesti asa? Pai si ce daca se REFUTE, doar apasa pe o tastatura si gata 170 de mii de pensii, am trecut de epoca clasica, avem totul pe stikuri.

   Ștergere
  4. @ tigri 26 aprilie 2017, 08:44. Nu este vorba de electronica, clar ca datele pot fi prelucrate in timp record. Era vorba doar de procedura. Iar procedura tine de bani, adica actualizarea poate fi tergiversata.

   Eu unul asa spun, ca actualizarea va fi tergiversata. In L. 223/2015 IN ORIGINAL - Art. 109, era prevazut un termen de maxim 24 luni pt. actualizare. Cu precizarea ca pensia actualizata intra in plata din luna emiterii deciziei si NU de la data cand s-a operat majorarea soldelor. In aceste conditii ... apar tot felul de variabile.

   Insa Art. 40 din OUG 57/2015 a umblat la prevederea in cauza. Astfel incat a fost scos acel termen maxim de 24 luni pt. actualizare. In aceste conditii, ar rezulta ca actualizarea ar trebui efectuata in aceeasi luna cu majorarea soldelor. Uite - ca am gasit iar un lucru pozitiv la Art. 40.

   Eu zic insa ca cei de la casele de pensii pe mana cu legiuitorii, or sa isi spuna mainile in cap cand vor realiza ce obligatii le revin pt. actualizare. De fapt, sunt sigur ca au realizat deja! Ca atare, eu cred ca la aceasta ora ne-o clocesc. Mai mult ca sigur ca prin legea de aprobare a OUG 57/2015, vor umbla la Art. 40 in sensul ca vor introduce un termen mai larg pt. actualizare, adica tot pe cel de 24 luni prevazut initial de L. 223 sau poate si mai ...generos (!?).

   Vom vedea daca exista si minuni ...

   Ștergere
  5. Puskea!....ar fi inca o nedreptate evidenta!

   Ștergere
 70. Este sa nu este curaj? Eu cred ca da!....mai ales ca stiu ekipa!

  http://m.activenews.ro/externe/Romania-a-BLOCAT-transferul-unor-avioane-militare-MIG-29-din-Rusia-in-Serbia-142457

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un gest de imagine la ordinul SUA. Problema este ca gestul tensioneaza relatiile dintre Romania si Rusia. La urma urmei, rusii pot sa isi duca avioanele in Serbia si pe portavion. Odata decolate de pe Kuznetov pozitionat in largul Adriaticii de Est (coastele statelor Muntenegru si/sau Bosnia), nu dureaza mai mult de 5 minute ca avioanele rusesti sa intre in spatiul aerian sarbesc prin survolul unuia sau ambelor state non-NATO (Muntenegru si Bosnia) mentionate. Cu sau fara aprobarea statelor in cauza, care oricum si in caz de dezacord nu au cu ce reactiona.

   Pe de alta parte, manevra descrisa are si acoperire aeriana lejera dinspre Serbia unde deja sunt instalate celebrele S-400. De altfel, in cazul manevrei descrise, este exclus sa fie atacata o aeronava ruseasca de catre aeronave NATO in spatii care nu intra sub jurisidctia NATO.

   In consecinta, gestul Romaniei este intemeiat. Problema fiind daca am castigat si ceva la faza asta!

   Ștergere
  2. Cred ca decolarea de pe Kuznetov ridica probleme tehnice....asa ca au ales demontarea si tp aer cu aeronave cargo!
   Categoric, acest gen de actiuni se iau in cadrul Aliantei, dar nu te obliga nimeni sa le si aplici!
   Importanta este coeziunea!

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares 6 aprilie 2017, 09:32. Eu nu vad probleme tehnice prea mari in conditiile in care pe Kuznetov au fost la bombardamentele din Siria, tot MIG 29 - adaptate usor este drept. Insa decizia rusilor este logica,este mai simplu si mai rapid sa transporti avioanele cu aeronave cargo.

   Ștergere
  4. @mares
   credeti ca rusii nu gasesc solutii sa transporte 6 MIG-29?.Sunt in stare sa ocoleasca "toata planeta" si tot vor ajunge la sarbi.Va fi mai scump,sarbii vor plati dar nimeni, retineti nimeni nu-i poate impiedica
   Aveti argumente la ce am scris mai sus?
   PS ca alternativa: se zboara deasupra marii negre la nivel 50m "in asteptare" si la ora 2 noaptea traverseaza bulgaria la viteza maxima in mai putin de 3 minute.Stiu cum e cand un MIG-29 a intrat in ro pe la satu-mare si pana la giurgiu P-14 a facut pe mig 3 topari "mari si late".....una la intrare /una pe la sibiu si ultima era deja la dunare.Timp de reactie=0.Va rog sa vorbim fiecare despre ceea ce stim sigur din meserie,nu despre ce am vazut "in filme"

   Ștergere
  5. @mares
   si ca sa completez:
   Daca vor folosi sistemele de bruiaj pasiv sau activ sau activ in banda larga sau "ochit in frecventa" sau toate simultan(ca se poate)bulgarii nici nu vor sti ce s-a intamplat,deasemenea nici noi:):).....asta asaaa ca sa nu ne dam"mai catolici decat papa"

   Ștergere
  6. Eu am prezentat o stire...nu o podibilitste th. Nu sunt sigur ca au tupeu sa execute bruiaj sau kiar ar reusi sa bruieze radarele US, in plus spatiul aerkian al tarii este integrst NATO! Aici era vorba de o cerere diplomatica de survol cu th de lupta si/sau materiale periculoase! Aici sunt si termene de adresare. Sa o ia pe unde vor
   ... important este ca li s-a spus nu! De vazut daca FPS 117 inghite orice! In ceea ce priveste bruiajul...aici lucrurile sunt si mai complicate...nu cred ca isi permit asa ceva! Ca intrebare... Crezi ca Awacs face sau nu misiune pe aici?
   Nefiind specialist in Rdlc sau Rz El eu las pe cei in drept sa lamureasca! 😷👌

   Ștergere
 71. @R, revin si repet pana intelegi...

  SMECHERELI FINANCIARE
  Se intrezaresc "vesti bune(?)"la orizont.Intrucat la 1 iulie 2017 soldele militarilor se vor mari cu 20%, la politisti 5% si pensiile urmeaza sa fie actualizate cu 50% din acest cuantum, adica cu 10%(2,5% la politisti),dar numai daca faci CERERE,altfel se actualizeaza automat dupa 6 luni. Dar, tot la 1 iulie se preconizeaza o marire a punctului de pensie , respectiv cu 9% numai ca art.60(3) din legea 223/2015 prevede ca se va aplica doar prevederea cea mai favorabila, adica ne pagubesc de una dintre ele si in loc sa beneficiem de marirea de 19% vom beneficia doar de 10%. Astea sunt elucubratiile unor legi stabilite astfel incat statul sa fie TOT TIMPUL dusmanul angajatilor si pensionarilor sai(NU ESTE BINE DOM SEF=din zisele lui Base). In concluzie fostii militari vor trebui sa faca cerere pentru actualizarea de 10% ia fostii politisti vor beneficia de marirea de 9% ,fara cerere si uite asa statul ne mai pacaleste cu 9 sau 10%.Asta a fost facuta cu schepsis, in aceiasi zi, amandoua, 'darurile" ca sa dea doar unul.(Smecherasi de Dambovita).
  MOTIVARE
  Potrivit Art. 60 alin (3) din Legea 223/2015, în anii în care sunt posibile atât indexarea cât și actualizarea se aplică prevederea mai favorabilă. Adică ...nu se însumează cele 2 operațiuni.Art. 59
  (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.
  Art. 60
  (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de functie al militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special, �n procentele stabilite la Art. 29, 30 si 108 si �n functie de vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie, astfel:
  a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii �n rezerva/�ncetarii raporturilor de serviciu si a mediei soldelor de functie/salariilor de functie �ndeplinite �n 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la cererea persoanelor ale caror drepturi de pensie au fost deschise �nainte de intrarea �n vigoare a prezentei legi;
  b) �n functie de gradul militar/profesional detinut la data trecerii �n rezerva/�ncetarii raporturilor de serviciu si media soldelor de functie/salariilor de functie detinute �n cele 6 luni alese conform prevederilor Art. 28 pentru drepturile de pensie deschise �n baza prezentei legi.
  (2) �n situatia �n care, �n termen de 6 luni de la data primei majorari, persoanele �ndreptatite nu depun cerere �n acest sens, actualizarea se face, din oficiu, pe baza mediei soldelor de functie/salariilor de functie din ultimele 6 luni de activitate.
  (3) �n anul �n care pot fi aplicate atat prevederile Art. 59, cat si cele ale alin. (1) se aplica dispozitiile cele mai favorabile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pensia se actuslizeaza cf maririi SF si SG ale activilor!
   De ce zici 10%?...

   Ștergere
 72. Problema ,la cei de la casele de pensii sectoriale, nu este RE,RE,RE ci trimiterea rezultatelor prin posta, aici le ia timp, procesarea datelor se face automat,doar schimba cateva elemente si gata,dureaza cateva ore.

  RăspundețiȘtergere
 73. @R-26500
  Ii spuneti portavion acelei corabii din sec XIX, ce-i drept putin modernizata dar care mai lasa totusi o dara de fum? :)
  Interesanta si viziunea despre survolul unor state NATO, mai ales ca vine din partea unui fost militar roman a carei armata este membra NATO...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este totusi ceva! Noi nici bacuri nu avem! A ajuns in apele Siriei ocolind Europa, a bombardat si a plecat!

   Ștergere
  2. Red
   Sigur esti peninciaterist?

   Ștergere
  3. @Iulian Mares
   La fel de sigur cum sunteti dvs de functia detinuta in Armata Romana.

   Ștergere
 74. @ xxxl
  Din câte am înțeles de la tehnocrat-23.30 (obosit rău) pe el că -i din parohia lui Boc îl vor actualiza de la col la lt col iar pe restul de la col la col, lt col la lt col, mr la mr,etc
  Așa -i trebuie. Să se învețe minte.
  Scăderea funcțiilor s-a făcut cu totul în alt scop,legea se aplica pentru viitor, cea papat lupul rămâne papat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca suntem la nebuni! ACTUALIZAREA pensiilor se face ori de cate ori se MAJOREAZA ceva! Nu si cand se DIMINUEAZA!

   Ștergere
  2. Oricum SF pt Lt col va fi mai mare decat cea veke de col. Asa ca Tehno ar putea avea dreptstea lui! Ca de aia îi si spune actualizare....

   Ștergere
 75. Buna ziua,
  Dl.Gelu sunt un cititor vechi al bloog-ului dvs,daca imi permiteti o intrebare:Dl.huhurez a spus in comentariul sau ca numai pensionarii din MApN,vor beneficia de actualizarea pensiei conform Legii salarizarii...Ceilalti militari rezervisti de la celelalte arme(POMPIERI,sri,jandarmi) nu vorbeneficia de aceasta actualizare...trebuie sa ii remintesc ca avem acelasi statut si am respectat aceleasi regulamente militare si privatiunile au fast la fel?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam asa ar fi daca aplicam la modul rigid. Legal se porneste de la premisa ca salariile din MAI sunt superioare celor de la M.Ap.N. Sau mai exact ca salariile politistilor si celor de la penitenciare sunt superioare celor cu statut militar. Lucru care a fost deja dat publicitatii. Acum eu chiar nu stiu daca si pompierii si jandarmii au lefuri superioare omologilor din M.Ap.N. Asta dumneata vei stabili. De politisti stiu sigur ca da - a fost dat publicitatii.

   Asa ca o luam logic.


   1]. Presupunem ca solda pt. un grad/functie anume - sa zicem capitan (ex. aleatoriu), indiferent de minister, se STABILESTE la TINTA MAXIMA DE 3 000 lei.

   Pe teren descoperim insa ceva ce exista, a fost dat publicitatii. In M.Ap.N. acea solda pt. capitan este de 2 100 acum, asa ca va urma majorarea la 3 000. Dar in MAI - mai exact la politie descoperim ca echivalentul capitanului, respectiv inspectorul principal are deja salariu de 3 000 lei.

   2]. Urmeaza majorarea de solde/salarii pt. a fi atinsa tinta MAXIMA de 3 000 lei la ambii din exemplele mentionate. Numai ca majorarea va fi aplicata doar la capitanul de M.Ap.N., intrucat omologul sau politist are deja 3 000.

   3]. Legat de pensii. Actualizarea se face in functie de majorarile pt. gradul/functia tinta a omologului din activitate. Numai ca am stabilit ca in unele cazuri vor exista cresteri salariale, in altele nu.

   Ca atare, la modul RIGID - acolo unde NU exista majorare salariala pt. omologul in activitate, NU exista actualizare a pensiei. Invers, acolo unde exista majorare salariala pt. omologul in activitate, exista actualizare a pensiei. Fara nicio legatura cu apartenenta la un minister sau altul, aceasta fiind incidentala.

   Problema este insa ca intr-o astfel de abordare, desi legala, apar mari probleme, chiar situatii vadite de discriminare. De exemplu:

   - avem un politist iesit la pensie prin 2002, cu o pensie calculata la valoarea de 2 100 lei a soldei omologului din activitate la acea data. Numai ca intre timp, solda omologului sau a ajuns la 3 000 - maximul in noua lege a salarizarii. Cum salariul nu mai creste, nu poate exista actualizare in cazul politistului iesit la pensie in 2002, a carui pensie a fost raprotatata la salariul de 2100 de atunci.
   - avem un militar din M.Ap.N. iesit la pensie tot prin 2002, cu o pensie calculata la valoarea tot de 2 100 lei a soldei omologului din activitate la acea data. Spre deosebire de cel de la politie, solda omologului in activitate nu a mai crescut. Este 2100 si acum, iar legea salarizarii majoreaza celui in activitate solda la 3 000 sa il prinda pe politist din urma. Aici apare deja actualizarea si in cazul celui pensionat.
   - Ba mai mult! Avem un politist iesit azi in 2017 la pensie! De pe o solda deja maximala de 3 000 si care NU mai creste in viitoarea lege a salarizarii. Pensia lui fiind calculata din prima la valoarea de 3 000. Majorare salariale nu va exista, nici actualizare, cel pensionat in 2017 practic nici nu mai are nevoie de actualizare! Clar ca acest politist pensionat va avea o pensie cu mult superioara celui pensionat in 2002. Si tot clar este ca cel pensionat in 2002 are nevoie de ACTUALIZATE ca de aer sa nu ramana de caruta!

   In consecinta, la modul RIGID, Huhurez are dreptate! Insa putin probabil sa fie aplicata si la modul practic. Cel mai probabil ca actualizarea va fi declansata la toata lumea! Chiar daca in MAI - unele grade/functii au atins deja cotele maximale de salarizare, NU moare bugetul de stat sa mai adauge o majorare simbolica la salarii de 1 leu, incat sa fie declansata actualizarea la toata lumea.

   Ștergere
  2. Avand in vedere ca soldele jandarmilor si ale pompierilor sunt dupa chipul si asemanarea celor din MApN, fara sporurile politistilor... si fara celelalte beneficii, ar trebui sa fie logic din partea guvenantilor ce urmeaza cu salarizarea MILITARILOR din MAI... si implicit cu actualizarea pensiilor.

   Ștergere
  3. Si eu am raspunsul simplu,edificator
   pompier/plutonier major=salariu 4400 lei acum(cu sporuri+norma de hrana) un mr de armata are cam tot atat
   plt maj pompieri=maior armata????Hmmmmm.

   Ștergere
  4. @ Sebi toderascu
   Celelate structuri de apărare, altele decât MApN au aplicat militarilor și pseudomilitarilor lor și alte elemente decât cel aplicabile celor din MApN. Inclusiv normele de aplicare ale prevederii legii 223 diferă un pic de cele de la MApN.Ordinul nr. 31/25/999/8148/237/259/221/2016- pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat:
   art. 4 (1) 1) În vederea stabilirii bazei de calcul, casele de pensii sectoriale ale Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii comunică beneficiarilor, prin intermediul taloanelor de plată a pensiilor, necesitatea alegerii celor 6 luni, consecutive, conform art. 28 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare
   Art. 5.(1) În vederea stabilirii bazei de calcul prevăzute la art. 3 lit. c), Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale informează beneficiarii drepturilor de pensie deschise potrivit legislaţiei în vigoare anterior datei de 1 ianuarie 2016 cu privire la posibilitatea alegerii perioadei de 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate.

   Ștergere
  5. DS
   Dar, ..... sunt colegi (mr=plt maj) ...ce camaraderie armonioasa!
   Mr din armata sigur are SM si IC, .... altfel...mult in urma!

   Ștergere
  6. @ Doru Serban
   Pentru mine este, dimpotriva, noaptea mintii. Nu stiu ce plutonier major de la pompieri primeste 4400 lei, dar nici nu am pretentia ca stiu atat de multe incat sa fie imposibil.
   Edificator ar fi daca ati da si detalii. Eu cunosc doar LT. COLONEL de pompieri cu total drepturi acordate pe card in jurul sumei de 3000 lei (in 2011).
   Daca doriti sa facem confruntarea intre fluturasii de salariu intre plutonierul dvs si colonelul meu, unde apar toate elementele, va stau la dispozitie.
   @ karadeniz
   Nu stiu la care pseudomilitari va referiti. La armata salvarii sau la razboinicul luminii? Nicio structura de aparare nu a aplicat nimic in plus sau in minus la drepturile stabilite conform legii.
   Nu stiu si nu ma intereseaza de ce difera gradul de birocratie exemplificat de dvs. Militarii din MAI se ”bucura” de drepturile si de privatiunile lor la fel ca oricare alt militar, niciun element salarial nu s-a oferit in plus la MAI fata de MApN si, din cate stiu eu, nu exista nicio legatura intre SOLDELE lor (sau evolutia lor din anul de gratie 2009) si SALARIILE politistilor.
   Daca exista totusi astfel de diferente intre militarii MApN si militarii MAI, din 2011 incoace, despre care eu nu am cunostinta si aveti dvs, imi cer scuze.
   Chiar as vrea sa le aflu. Multumesc anticipat.

   Ștergere
 76. Diferentele imense intre soldele militarilor si salariile politistilor ar trebui sa il oblige pe seful SMG sa isi dea demisia de onoare fiindca a permis asa ceva.
  Tine cineva pariu ca ne vor fraierii din nou si nu vor actualiza pensiile ?
  Domnule ministru este cazul sa se termine umilirea militarilor . Daca nu sunteti in stare va dati demisia... Si tot asa pana vine unul capabil. Sunt nebuni. Auzi un pilot iesit din institut are 1/2 din salariul unui subinspector. Noaptea mintii.

  RăspundețiȘtergere
 77. La MApN se vor mari salariile , la 1 iulie 2017, cu 20%, iar la MAI cu 5%

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. slabut ,slabut fata de ce diferente sunt acum.Mai ales ca nu pot verifica informatia deci nu prea cred in "vise"

   Ștergere
  2. PT.DORU SERBAN...Pompier care a juns la gradul de plt.maj. care a participat la ,,N'' focare si un maior de MapN,care are 15 ani de birou...scuze trebuie sa va schimbati conceptia...

   Ștergere
 78. @mares
  pt informarea dvs.reddog oricum e cu "pluta"

  https://www.youtube.com/watch?v=GXQ2kCc63mk

  ....scoate fum pt ca e pe motorina nu e nuclear.Mai putin conteaza "barca" ci ce POATE TRANSPORTA ca armament/avioane de lupta in speta si elicoptere detectie si combatere antisubmarin K-51(asta a fost pt reddog).....ce n-ati vazut ca si mercedes sau bmw "scot fum" fara sa fie in mod obligatoriu uzate?

  RăspundețiȘtergere
 79. Gelu Olescu
  Observi ca de ceva vreme popa-matroz, ce plangea de mila agentilor de politie, nu mai apare?
  Poate s-a rusinat de balivernele indrugate... ca vezi doamne, nici de otzet nu le ajunge solda!
  Si pe Godina...saracutzul....ca fluturasul lui postat pe net a stat la baza aflarii adevarului!
  Sigur....ei erau mereu camarazi cu noi, nu?

  RăspundețiȘtergere
 80. Ca fapt divers:care-i faza sa maresti cu 20% un salariu de 1000lei si cu 5% un salariu de 4000? asa ca exemplu matematic e acelasi "drac"....doar atat.(retineti ca e doar un exemplu,pt ca procentele sunt ok atunci cand se raporteaza la o valoare absoluta.In rest nu conteaza doar (X procente)

  RăspundețiȘtergere
 81. Sa va fie clar, pentru cei de la MAI ,la salarii si pensii, s-au luat in calcul si alti parametri, la valori aproape duble decat la noi, deci cu cate 60-90% mai mari! Trebuie ca fiecare , dupa ce primim deciziile si raspunsurile la contestatii, sa-i dam in judecata, altfel cadem de "martzafoi"/fraieri.Trebuie sa colaboram intre noi si sa ne informam cu tot felul de chichite si amanunte.Sanatate, virtute si madagascaritate! Haideti sa facem pace/armistitiu pana dupa obtinerea drepturilor, apoi, promit ca voi crea un blog in care vom putea sa ne injuram in voie, ceva ge"balena kaki"

  RăspundețiȘtergere
 82. De Paisie mai stie cineva ceva?
  Bancurile astea -ar fi uns la suflet, are afinitati pentru ambele bresle... :)

  http://adevarul.ro/locale/iasi/cele-mai-tari-bancuri-preoti-ia-popa-deradere-doi-politisti-merg-porcul-masina-1_58e3a8915ab6550cb8f4d808/index.html?ref=yfp

  RăspundețiȘtergere
 83. Vad ca am rezolvat toate problemele armatei. Nu mai avem porobleme cu inzestrarea, toate functiile sunt incadrate, personalul motivat sa sara la fruntarii iar rezerva se pregateste si ea cu mult avant. O mai ramas o mica treaba de rezolvat si musai trebuie rezolvata de ditamai ministrul si primul militar al tarii, chemati de urgenta in fata comisiei parlamentare care inca nu si-o sters sudoarea de pe fruntile incruntate de atatea probleme ce au rezolvat pentru apararea tarii.
  http://adevarul.ro/news/politica/ministrul-apararii-seful-statului-major-chemati-parlament-explicatii-despre-marca-steaua-1_58e619ee5ab6550cb803e5fd/index.html

  RăspundețiȘtergere
 84. Sprfe studiu:
  http://adevarul.ro/news/politica/document-proiectul-legii-salarizarii-unitare-obtinut-adevarul-1_58e61a7d5ab6550cb803e8ab/index.html

  RăspundețiȘtergere
 85. Măriri dar nu ptr pensionari. http://www.reporterntv.ro/uploads/2017/POZE/av157.pdf

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!