luni, 10 aprilie 2017

Al 2-lea act cu perversiuni pe anul 2017 la adresa pensionarilor militari, din partea actualei coaliții de guvernare marca PSD-ALDE! Actualizarea pensiilor militarilor, mai la pulivară, adică începând cu anul 2022, tovarăși!

Vă readucem aminte că primul act de perversiune la adresa pensionarilor militari a fost produs prin Art. 67 din Legea nr. 6 a bugetului de stat pe anul 2017. Prin care actuala coaliție de guvernare a amânat plata diferențelor rezultate din eventualele majorări, cuvenite a fi achitate în procesul de recalculare a pensiilor militare, cu cca. 8-10 luni. Vă mai readucem aminte și faptul că până la apariția Art. 67 din Legea nr. 6 a bugetului de stat pe anul 2017 introdus în lege de însuși actualul guvern al României, achitarea diferențelor rezultate din majorările pentru perioada 01.01.2016 - data emiterii deciziei de recalculare, s-a afectuat în aceeași lună cu emiterea deciziilor de recalculare. Lucrurile s-au schimbat însă negativ pentru pensionarii militari odată cu apariția Art. 67 din Legea nr. 6 a bugetului de stat pe anul 2017, diferențele cuvenite urmând a fi achitate cu o întârziere de 8-10 luni de la emiterea deciziei de recalculare, respectiv în trimestrul IV al anului 2017. Cu precizarea că în rândurile pensionarilor militari există  deja o temere întemeiată pe precedentul de labilitate și neseriozitate politică a actualei coaliții de guvernământ, conform căreia înainte de trimestrul IV al anului 2017, coaliția actuală de guvernare va emite un al act normativ care va proroga/amâna/prelungi achitarea diferențelor cuvenite pensionarilor militari până către Paștele Cailor sau chiar chiar va desființa complet orice obligație de achitare a vreunei diferențe către pensionarii militari!

Și acum să trecem la obiect! Pe site-ul Partidului Social Democrat a fost inserat textul oficial al Proiectului de Lege a Salarizării asumat de actuala coaliție de guvernare! Regăsim textul aici! Unde la Art. 41 descoperim cu stupoare, un act de perversiune de proporții de cel mai prost gust la adresa pensiilor militarilor. Articol 41 pe care îl redăm la modul integral:

"Art. 41 - Pensiile de serviciu. Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari reglementată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, ale judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea nr. 303/2004, ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii, prevăzută la art. 49 alin. (6) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată". 

Vă readuce aminte că Proiectul de Lege a Salarizării asumat de actuala coaliție de guvernare presupune creșterea graduală a soldelor/salariilor în etape, ultima etapă fiind în anul 2021. Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat (modificată și completată cu Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015), prevede actualizarea pensiilor militarilor ori de câte ori se majoreaza soldele/salariile militarilor în activitate, fără tergiversări/amânări sau altele asemenea. Or, după cum bine observăm, actuala coaliție de guvernare și-a permis să încalce prevederile și spiritul Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, dar să și ofenseze în general personalul militar, prin amânarea actualizarii pensiilor militarilor cu 5 ani de la data de când s-ar fi cuvenit a fi operată actualizarea acestor pensii! 
 


 

Anexa nr. VI – FAMILIA OCUPAŢIONALĂ DE FUNCŢII BUGETARE„APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ŞI SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ


Anexa nr. VI sub formă de text - aici, iar coeficientii sub formă tabelară - aici.

166 de comentarii:

 1. Nu mai incape niciun comentariu din moment ce ne muscam de cur intre noi, vezi comentariul lui Bell, si el fost militar...ne luptam intre noi si ne punem piedici, chiar ca nu meritam nimic, ne meritamn soarta las sa ne futa cum vor si prin fata si prin dos si intre noi. sa dea Domnul sa fie si mai rau, poate ne vom indarji si vom pune mana pe ...molotoave.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @tigri2
   Imi pare rau, ori nu vrei, ori nu poti sa pricepi ce am vrut sa spun. Realitatea este cea pe care o traiesc eu de 28 de ani cu un cadru didactic in familie, nu cea pe care,4 ani, ai trait-o tu.De ce nu ai ramas in invatamant, daca e asa de bine? Si ce pregatire de cadru didactic calificat aveai( liceu pedagogic, universitate de profil, etc)? Nu voi intra in polemica cu tine, ramai cu parerile tale, dar nu te mai uita in curtea altuia, gardul e mult prea inalt pentru tine, care esti mult prea mic.Si da, sunt istet, asa au spus astia de la psihologic, gaseste argumente, nu incerca sa jignesti prin subtilitate, nu-ti iese.Civilizatia este apanajul oamenilor destepti. Incearca!

   Ștergere
  2. Zau nene? Molotoave? Asa deci. Zii cat ai pensia excrocule! Sa-ti fie rusine jigodie!
   Un prieten.

   Ștergere
 2. Daca suna goarna să mearga pe front cu aia din administratie ,invatamânt cu munca 4 ore pe zi si trei luni vacanta /an si cu alte ”neamuri” pe care le-au ”fixat” bine in lege peste tot ce inseamna activ sau rezervist .
  Unde esti esti tu ”Coarna ” al rezervistilor ? ca sa-i intrebi ce cauta ,pilotul ,scafandrul ,infanteristul ,tanchistul ,artileristul ,VM la un loc cu toata hoarda asta bine hranita de stapâni.
  Și sa-i mai intrebi de ce rezervistul trebuie sa aiba obligatii militare pâna la 63 de ani dupa ce o viata intreaga a ”beneficiat ” prin legi doar de cele mai drastice privatiuni din sistem. Pentru art 41 ,nu cred ca merita ,respectul si onoarea pe care o pretind.

  RăspundețiȘtergere
 3. In sfarsit, i-a venit mintea la cap lui avyanic, mai bine mai tarziu decat joi dupa Miercurea Ciuc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Au disparut si ajutoarele acordate odata cu trecerea in rezerva, intre 3 si 20 solde potrivit Anexei nr. VII la Legea nr. 284/2010. Care pana acum au fost suspendate anual (in decembrie), acum sunt definitiv taiate. Multumesc PSD+ALDE!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legea face referire la ele....si parca erau stipulate in L223!
   Vezi finalul postarii anterioare...
   Art. 65, alin. 5!

   Ștergere
  2. Art. 65 din L. nr. 223/2015? Nu are tangenta, L. nr. 223 se refera strict la problema pensiilor militare de stat. Ajutoarele financiare acordate odata cu trecerea in rezerva sunt de natura salariala, nu au legatura cu pensiile. Banii erau platiti prin unitati, nu prin casele de pensii... La modul concret, in noua lege a salarizarii unitare nu se mai regaseste acel tabel cu numarul de solde functie de numarul de ani de "cascheta". Prin abrogarea L. nr. 284/2010 respectivele ajutoare dispar ca drept prevazut in lege.

   Ștergere
 5. Dupa momentele de furie, indignare, sila, ne vom aduna gandurile si ne vom intreba daca mai este ceva de facut...

  RăspundețiȘtergere
 6. Sa-i multumim lui Dogaru pentru sustinutele sale eforturi de a ne baga cu totul la fund! Cei care ati cotizat sute si mii de lei in sindicatele iluziilor, pana acum, ati aruncat de fapt banii intr-un cont din care s-au indopat niste nemernici de trantori care n-au facut absolut nimc decat sa-si traga foloase doar lor! Merita dati in judecata si sa returneze toti banii de care s-au folosit ca niste escroci, caci rezultatele, pana acum, sunt absolut nule!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu vreau sa am o vorba personală cu seful ANCMRR - care cica este și consilier la Ministerul Muncii. Adica a tradat si el la greu! Inca o data!

   Ștergere
  2. Pierdere de timp cu elefantul comunistoid.....

   Ștergere
 7. In acest moment nu am in gand decat melodia lui Victor Socaciu: Buna tara, ra croiala, mama ei de randuiala......Noapte buna tuturor.

  RăspundețiȘtergere
 8. După 40 veni 41, oare ce-o aduce 42 ? NEMERNICII !

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Olescule, dacă obţine dogaru anularea art. 40 anulează şi recalcularea şi vom aştepta actualizarea 5 ani cel puţin, exact ce s-a dorit prin L 223/2015 originală. DRAGNEA e vinovat 100%, un impostor nefericit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, acesta este planul diabolic initial: fara niciun fel de recalculare pana la actualizare. Iar actualizarea la Sf. Asteapta!

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Unde este Anexa VI, capitol?
  Gelu, daca o ai posteaz-o!
  Astia sunt mai magari decat erau in trecut! Cat toti la un loc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anexa VI este inserata in material asa cum a fost preluata de pe site-ul PSD. Daca ai probleme de redare/vizionare, o gasesti aici http://www.psd.ro/assets/pdf/Anexa_VI,_Cap_II_-_Reglementari_specifice_personalului_din_institutiile_publice_de_aparare,_ordine_publica_si_siguranta_nationala.pdf

   Ștergere
  2. Cap I, cea cu coeficientii de functii....intre timp am aflat pe H, eu 2,74, sunt asistent med acum!
   Multumesc lui SEL! < si lui Ciuca!

   Ștergere
 13. Vă mai aduceti aminte de alintul @ moși naivi si ..........creduli
  Acum aveti realitate ”drept în fată”.
  Așa-i când vorbiti înainte de a judeca si folosi logica.
  Poate acum veti realiza că art 40 din OG 57 nu a fost conceput in doua saptamâni de Ciolos in timp ce avea in spate doi secretari de stat psd ,respectiv pe actualul ministru Leș si pe d-na O.Sava.
  Greu de tot cu @mosii naivi si creduli în orice oferta lansata pe piată.
  Foarte greu intr-o societate in care se lanseaza legi in aplicare fara calcule riguroase de impact in spate.
  Asa-i daca va indobitociti cu propaganda A3 ,RoTV ,etc
  Asa v-au indobitocit si cu OG 13 promovând ca parchetul cerceteaza abuziv oportunitatea actelor guvernului în loc sa va spuna realitatea ,adică faptul ca parchetulm cerceteaza doar fapte penale savârsite pe timpul elaborarii OG 13. Iar aceste cercetari nu pot fi oprite de nicio decizie a CCR si ele trebuie sa continue pâna la decizia definitiva a instantei.
  Când turma de ”naivi ,inconstienti si necunoscatori de legi” pun botul la manipulari cu fenomene de genul asta se aleg.
  Sa va para bine ca presedintele a promulgat legea si nu a intors-o in parlament ca sa o facă flendere.
  În rest are grija psd-ul ”pas cu pas ” de bunastarea bugetarului.
  Numai ca pâna atunci desi vor fi indexari cf art 59 va face o mare discrepanta in salarizare intre bugetari si privati plus intre salariati si pensionarii de toate genurile si mai ales cei pensionati pe L263.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Subiectul a fost dezgolit de mult timp si nu iti aroga merite...

   Ștergere
 14. @ Iulian Mares 11 aprilie 2017, 09:18. Am inserat si Cap. I din Anexa VI - cea cu coeficientii. Anexa cu coeficientii tuturor ramurilor poate fi regasita aici http://www.psd.ro/assets/pdf/Anexe_coeficienti.pdf

  RăspundețiȘtergere
 15. A fost art 40, vine art 41, iar 42 va decreta desfiintarea Armatei. Cred ca asta e scopul actualei clase politice. Oare in slujba cui sunt guvernantii nostrii? Ca in slujba Romaniei sigur nu sunt.

  RăspundețiȘtergere
 16. A fost art 40, vine art 41, iar 42 va decreta desfiintarea Armatei. Cred ca asta e scopul actualei clase politice. Oare in slujba cui sunt guvernantii nostrii? Ca in slujba Romaniei sigur nu sunt.

  RăspundețiȘtergere
 17. @ moși naivi si creduli
  Și atât !!!

  RăspundețiȘtergere
 18. Discrepanțele vor fi și ma mari...nu cum a spus col. Luca / CPS...că vor dispărea. Un exemplu: un colonel ieșit la pensie în ultimii ani va lua în ian. 2018 o indexare de aprox. 500 ron, iar unul ieșit în 2000...aprox. 150 ron. Diferența între ei se mărește...în loc să se apropie. În următorii 4 ani acestă diferență se va mări și mai mult. Ghinion...unii dintre noi ne-am născut prea devreme.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate.
   Numai ca pe lânga asta intre legea salarizarii si legea pensiilor L223 trebuie facute multe corelari in asa fel ca după actualizarile care se vor face cândva pensiile sa nu o ia inantea veniturilor salariale ca si cuantumuri.
   Si aici ma refer in primul rând la diferentele de fiscalitate. salariile brute sunt fiscalizate la aprox 40% din brut in timp ce pensiile mai au doar impozit pe ce depaseste 2000 lei ,iar din 2018 acesta va fi de 10%.
   Asa ca trebuie facut ceva la fiscalizare si la salarii.
   Actualizarea in 2022 se va face probabil doar prin reglarea diferentelor dintre cuantumul in plata rezultat in urma indexarilor anuale cf art 59 pâna in 2022 si cuantumul care ar fi rezultat din actualizarea cf art 60 cuvenita in perioada 01.07.2017 -2027.
   Numai ca daca diferentele mai ales pentru cei pensionati inainte de 2000 vor fi mari s-ar putea ca si actualizarea acestor diferente sa fie etapizata pe câtiva ani. si asta fiindca pe linga acele diferente vor mai fi probabil si cresteri salariale care se adauga la actualizare la acele diferente.
   Daca diferentele in 2022 vor fi mici atunci lucrurile cu actualizarea vor fi mai simple.

   Ștergere
 19. În sfârsit doar după ce nea Coarna a rascolit rahatul cu raportarile sporurilor la salariul minim neactualizat a reusit si d-na M al Muncii (inclsiv guvernul psd) sa afle cu ocazia formarii grilelor de departajare din noua lege a salarizarii si ”deplângă” salarizarea de mizerie care practic ”desfiinta armata”.
  Mari ipocriti.
  Dar cât timp au fost la guvernarea ponta (3 ani) si au elaborat o lege a pensiilor legata strict ca si cuantumuri de salariile activilor nu AU REUSIT EI SA-ȘI DEA SEAMA DE DEZASTRUL DIN SALARIZAREA MILITARILOR?
  S-au nu le-a păsat?
  S-au nici nu stiu nici acum ce misiuni are armata asta si care-i rolul ei in sistem?
  Parca scandal pe difergente intre salariile SGV si sof au mai fost . Și?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vrei sa inchei cu lamentarile si propaganda politica? Mai bine cauta-ti o uniforma de campanie si niste bocanci. Dupa Sf. Pasti, astia care mai suntem vii, protestam fix la sediul M.Ap.N. si la Cdm. NATO. Face mai mult decat milioane de lamentari si constatari!

   Ștergere
  2. De ce ? Am spus vreun neadavar.
   Chiar nu stiau când au facut legea pensiilor in guv ponta că un militar profesionist va avea 700-800 lei pensie functie de un nenorocit de salariu în plată?
   De ce Liga militarilor profesionisti s-a debarasat de asociatiile militarilor si a apelat la serviciile de reprezentare prin Coarnă?
   În bocanci ,dar lânga cei care stiu ce sa ceara ,nu l-a mirosit băsini.
   Deocamdata Coarna a mai obtinut prin tupeu ,atât pentru militari cât si pentru politisti plata de la 75% la 100% ca la medici a orelor suplimentare.
   Ce au facut asociatiile si sindicatul........
   Deci în bocanci dar de partea celor care obtin câte ceva.

   Ștergere
  3. Exact....are salopeta sau combinezon!

   Ștergere
 20. ATENTIE! ROG VERIFICATI! Preluat de pe Facebook https://www.facebook.com/groups/PensionariiMilitariRomani/permalink/1257640847617757/, user Mitica Corheci. Omul are dreptate, dar numai sa fie adevarata informatia. Daca are dreptate, la M.Ap.N. ar trebui declansata actualizarea pana la intrarea in vigoare a legii salarizarii.

  "Aseara la pro tv s-a dat stirea ca de luna viitoare salariatii M.Ap.N. vor beneficia de salarii marite cu 20%! Stiu ca la iesirea la pensie sa vehicula ca atunci cand solda de grad se va mari vom beneficia si noi pensionarii! Mai este in vigoare!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Insist la fiecare sa verifice informatia. Ca sa se confirme, ar insemna ca sa apara o ordonanta de urgenta sau o lege adoptata in regim de urgenta - prin care sa fie majorate soldele EXCLUSIV la M.Ap.N. inainte de adoptarea legii salarizarii. Eu zic ca este cioaca, dar totusi merita sa verificam.

   Ștergere
  2. Am auzit pe la stiri...dar am considerat ca o grseala a prompteristei...

   Ștergere
 21. In perioada mitingurilor multi pensionari militari erau la Cotroceni. Sa se mai duca si acum !Au timp pana in 2022

  RăspundețiȘtergere
 22. Voi chiar ati crezut ca or sa ne recalculeze astia pensiile !!??? La astia va rog sa ii introduceti pe toti, adica inclusiv PNL si USR...Stati linistiti ca cei care l-au servit pe base si ai lui au pensii de la 3 000 de euro in sus....pana in 2022 se duc cel putin 30-40 % dintre militarii pensionati...din 2022 se va trece la CONTRIBUTIVITATE pt toata lumea...asa de mare va fi deficitul la fondul de pensii....

  RăspundețiȘtergere
 23. Daca observati, in proiectil de lege a salarizarii toti bugetarii, in afara de cei cu functii de demnitate publica, au salariile trecute in suma valorica si clasa de salarizare respectiva. Daca observati pentru toti bugetarii, in afara de demnitari, salariul de referinta, care inmultit cu clasa de salarizare da valoarea salariului in 2022, este de 2500 lei, deci nu este salariul minim actual de 1450 lei. Treaba asta este facuta cu o smecherie, pe care nu stiu cati au sesizat-o, in sensul ca, la coeficientii astia mici de functii dau salarii mari, ca lumea sa fie multumita. In lege spune ca din 2023, salariile bugetarilor se stabilesc prin inmultirea coeficientilor cu salariul minim pe economie. Deci daca acum in lege, pana in 2022 salariul s-a facut inmultind coeficientul cu 2500 lei, va dati seama ca din 2023 incolo salariile nu vor mai creste ani multi, pana cand salariul minim nu va ajunge la 2500 lei.
  Functiile de demnitate publica or sa se calculeze astfel: coeficientul de ierarhizare se inmulteste cu salariul minim pe economie. Deci va dau un singur exemplu: salariul presedintelui va fi in 2018 de 1450 x12 =17400 lei. Deci scade, cum ne prosteste Olguta. Noi punem botul, fiindca ne crede prosti pe toti. Dar, salariul presedintelui si a celorlalti demnitari o sa creasca an de an in functie de cum creste salariul minim. Si creste, si creste, pana salariul minim ajunge la 25000 lei si atunci salariul presedintelui o sa ajunga la 30000 lei , apoi o sa creasca si la restul de bugetari fraieri.( vedeti art. 12 si 13 din proiectul de lege, care se refera la modul de calcul a salariilor si a indemnizatiilor demnitarilor.)
  Asta este o mare magarie, care trebuie mediatizata intens, pentru ca, am observat ca si la televiziuni si in presa nu s-a inteles smecheria si o dau intr-una ca salariul presedintelui, ministrilor, senatorilor, etc. se micsoreaza, nu au citit cu atentie legea ci numai grilele. Trebuie sa se inteleaga capcana legii, ca toti bugetarii raman la salariile din grila, iar demnitarii vor creste an de an pana va ajunge salariul minim la 2500 lei

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru ca ei nu au sporuri, au doar salariu de functie. DE ASTA. La noi aduna toate sporurile sa vezi cat da !!!!!! Presedintele nu are spor de vechime in functia de presedinte !!!! In privat nu exista spor de vechime, de supra solicitare psihica , de stres, de..d e....credeti ca la ei nu este munca strasanta !!! au salariu de functie si ATAT.

   Ștergere
 24. eu nepriceputul va pun in dezbatere o tema
  una din multe alte variante de "calcul politic"
  1-in art 41 sunt cuprinsi aprox 200.000 bugetari pensionari amanati pana in 2022
  2-intre timp pensionarii mai si mor pe capete ...ca asta-i viata(:(:
  3-cu banii economisiti prin aplicarea art 41 timp de 5 ani pot fi date ajutoare sociale la peste 1,5 milioane de "asistati social"
  Deci calcul simplu aritmetic:"Pierd aprox 200.000 de voturi din care nu aveam nici jumatate fara sa le dau nici un ban pana in 2022 dar in schimb voi avea 1,5 milioane de voturi garantate de la asistatii sociali care nu muncesc dar voteaza "la greu" exact cu cei ce-i "asista social".....in rest saracia "isi face de cap"
  Eu zic ca e o afacere buna pentru alegerile viitoare si se pregateste din timp,inca de acum
  PS Parerea mea si e doar o varianta:astept argumente care sa ma convinga ca gresesc.Matematic asa iese calculul.Ohoooo si se mai "puiesc" si tiganii ca iepurii iar peste 5 ani multi vor avea drept de vot din cei care au acum 13-14 ani....Sa vedeti atunci scor la alegeri nu gluma:):):)sau sa rad asa(:(:(:??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. calculele tale ....cam asa vorbesc! Asta-i politica mare!

   Ștergere
 25. Ceea ce observ in aceasta lege, este ca salariul minim este de 2500 lei,asa reiese din calcul impartiind salariile la coeficienti, probabil atat preconizeaza PSD ca va fi salariul minim in 2022, marea problema sunt insa coeficientii de ierahizare la personalul militar, seful SMG are coeficient 4,35, colonelul intre 2,32 si 2,74 si soldatul are coeficient 1, cat un muncitor necalificat desi manuieste de multe ori tehnica de lupta de milioane de euro (instalatii de rachete, tancuri, radare, etc). Asta inseamna ca in ierarhia bugetarilor in care coeficientii sunt de la 1 la 12, Armata este pe ultimul loc ca nivel de salarizare, vad in anexa VIII la Lege ca un sef de serviciu la ANI sau ORNISS au coeficient 4,35, cat seful SMG, un amarat de sef birou cu trei patru insi in subordine are coeficient de 3,65 cat un subsecretar de stat din MApN, un grefier-sef cu studii medii are un coeficient de 3,02 la fel cu generalul - maior, deci in viitor si pensiile militarilor vor fi reflectate in baza acestor coeficienti. Motivul aparitiei art 41 in Lege nu poate fi decat ca cei din PSD, cu ajutorul nepretuit al celor din Casele de Pensii Sectoriale coc o alta Lege a militarilor, probabil se vor desparte apele de cei din MAI, vor scoate perioadele lucrate in civilie dupa trecerea in rezerva din viitoare lege si cred ca vom primi 80% ca procent de pornire, insa nu va fi de mare ajutor ca ne vor frige la coeficienti de ierahizare si pensiile vor mai fi inca o data taiate la majoritatea dintre noi. Ma rog la bunul Dumnezeu sa nu am dreptate, dar experienta ultimilor 7 ani ma face sa cred ca o nenorocire(art. 41) nu vine niciodata singura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii de ce au coeficienti egali cu cei ai sefului statului major ? pentru ca daca te uiti in anexa la sporuri osa vezi ca la militari/politisti sunt o gramada de sporuri (48 % este cel de exceptie !!!)care aplicate la coeficienti duc salariile mult in sus...evident acolo unde se vrea...iar cand te gandesti ca aceste sporuri intra si in calculul pensiei, asa ajunge un subofiter sofer cu o pensie cat a unui colonel !!??? De asta spun ca sporurile trebuie eliminate sau diminuate la maximum pentru a pastra un echilibru si la salarii si la pensii....

   Ștergere
 26. PSD spunea ca vor sa aduca cat mai multi romani in clasa medie. Pe noi ne trimit in clasa SARACA a romanistanului. Ceea ce se intampla de cativa ani cu armata romanistanului , si inteleg atat activi cat si rezerva , este un atac major si dur la capacitatea de aparare a statului si implicit la integritatea sa. Faptul ca de ani de zile suntem tratati ca ultimii oameni din aceasta tara , fara a ne fi respectate drepturile ci doar ciuntite periodic prin marsave ordonante sau legi facute de nebuni , denota faptul ca la conducerea statului cat si la conducerea armatei romane avem sau impotenti politic sau ceea ce este si mai grav TRADATORI DE TARA .
  Nu stiu cat rahat mai pot sa inghita generalii si ofiterii armatei romane care traiesc nu din solda mizerabila ci numai din sporuri cretinoide . A disparut oare prestanta , demnitatea si caracterul camaraderesc in armata noastra?
  Acesti idioti tradatori politici nu cunosc si nici nu ii intereseaza privatiunile vietii de militar. Ei cred ca totul este un infanterism (fara vreun afront adus armei) tembel, o ,, caprarie,, si atat... Ei nu sunt atat de vinovati.
  Vinovatii principali sunt cei DIN CONDUCEREA ARMATEI , de la toate esaloanele , care nu inteleg ca in cazul unui conflict , pana vine trump ei sunt apa de ploaie. Domnilor generali voi nu intelegeti ca Romania nu mai are in acest moment rezerva umana ? Nimeni dar nimeni nu o sa lupte pentru un stat care ii umileste permanent. Dar ce va intereseaza pe voi? Voi aveti scaune caldute , bani care va ajung , si credeti ca sunteti cineva. Faptul ca taceti malc iar si iar la batjocura la care este supusa armata va face sa coborati in ochii subordonatilor. Comandantul care nu tine la subordonati este un comandant fara echipa.
  Sa va fereasca Bunul Dumnezeu de vreun conflict fiindca atunci cand fraierii vor intelege ca nu aveti rezerva pregatita .... ati pus-o de ,, mamaliga,,... la Targoviste.

  RăspundețiȘtergere
 27. ,, Va dorim un Paste indestulat, va sfatuim sa consumati din toate, pentru ca in aprilie si mai zilele si mai ales noptile sunt reci, iar daca iesim in strada vom avea nevoie de intreaga noastra forta pana la Victorie!
  Honor et Patria! Vae victis!
  Presedintele S.C.M.D.

  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  RăspundețiȘtergere
 28. Generalii armatei care accepta umilirea asta a armatei ar trebui sa tina tinuta in dulap si sa se imbrace civil ca si asa gradul lor nu valoreaza nimic, daca este platit cu 400 lei pentru grad. Orgoliul si onoarea lor unde sunt?

  RăspundețiȘtergere
 29. Dogaru isi joaca rolul http://sindicatulcmd.blogspot.ro/. Atentie la placa, este veche! Incearca sa deturneze atentia spre slujbasi marunti ai statului "juristii si finantistii M.Ap.N." ca fiind cica ei ... vinovati de introducerea Art. 41 in Proiectul legii salarizarii.

  In conditiile in care si un handicapat cunoaste ca "juristii si finantistii M.Ap.N." NU fac parte nici din guvern, nici din PSD/ALDE. Ca atare, ei NU pot initia un proiect de lege, NU pot adopta o lege etc. Mai ales in conditiile in care Proiectul de lege de care discutam este adoptat si de un ... partid.

  Asadar toa'su Dogaru stiind ca este groasa rau si ne-am ambalat, incearca in disperare de cauza sa ne distraga atentia asupra faptului ca vinovatii pt. Proiectul legii salarizarii NU sunt nimeni altii decat liderii actualei coalitii de guvernamant: Dragnea, Tariceanu, Dusa, Olguta Vasilescu, Caterina Andronescu, Rovana in Porumb, Grindeanu, Ponta! Astora trebuie sa le taiem macaroana, nu sa asmutim ca naivii asupra executantilor finantisti si juristi de la M.Ap.N. care NU initiaza si nu adopta nicio lege.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CORECT pe ei,fratilor paa nu e prea tarziu ,pana in 2022 sa astepte ei

   Ștergere
 30. @R - eu nu stiu ce sa mai cred !? Cautam vinovatii? Dar, au recunoscut singuri! Vezi Ciuca! A afirmat ca spera sa se aplice viziunea ministerului in legea cu pricina. Na, am vazut viziunea! Ar fi o varianta. Art. 41 sa nu fie initiativa MApN, dar, in acest caz m-as fi asteptat ca un batalion de stele mari sa sara pe ministresa!

  RăspundețiȘtergere
 31. Putem sa stam stramb, dar sa judecam drept! Prezentul proiect este afisat pe site-ul PSD. Ciuca la fel ca niciun militar, NU este membru de partid.

  Pe de alta parte, scandalul a izbucnit deja! Poate fi aplanat sau amplificat. La faza asta, decizia NU ii apartine nici lui Ciuca, nici sefului CPS, nici juristului cu nr. 54 din Directia Juridica. Decizia indiferent care ar fi, apartine EXCLUSIV coalitiei POLITICE care detine si guvernarea. Aceasta coalitie politica a lansat proiectul in mod oficiial pe propriul site. Si toata aceasta coalitie va decide finala in Parlament.

  RăspundețiȘtergere
 32. pai sariti pe ei , in strada ,la parlament .la guvern si mai ales la MAPN SRI MI

  RăspundețiȘtergere
 33. Ceea ce se intampla in aceste zile este o bataie de joc la adresa militarilor-militari cu zeci de ani de catanie .S-a creat articolul cu neactualizarea pensiilor speciale functie de majorarea salariilor la activi iar militarii-militari au fost bagati si ei in gramada pensionarilor de lux clasa 1 cu toate ca pensiile militarilor -militari numai speciale nu sunt. Desigur, pensionarilor de lux din toate sectoarele(asa numitii pensionaris smecheritos")le convine situatia deoarece la actualizare riscau sa piarda cuantumul mai avantajos(pensiile lor sunt atat de mari incat orice majorare la activi urmata de actualizarea la pensii nu ar fi condus la cuantumul in plata ci la unul semnificativ mai mic).Cu alte cuvinte pana prin 2022 ei pot dormi linistiti-toti lucreaza pentru ei inclusiv indexarile anuale de pe la inceputul fiecarui an iar pensioarele lor babane si siropoase sunt in siguranta.Cam asta e situatia stimati "toarasi si preteni".Militarii-militari pot sa mai astepte ! Poate pana la urma celor de decizie le va veni totusi gandul cel bun insa toate eforturile trebuie concentrate !

  RăspundețiȘtergere
 34. Mi-e mila de mine,mi-e de noi toti,mosi naivi care mai credem ca urmasii lui ilici ar avea un dram de rrspect pt rezervisti dar si pt armata in general.Taranul viclean de teleorman ne face pe fata iar noi injuram in continuare fara noima pe Ciolos si pe prezident.De bombonica sa aveti parte,si de ponta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și Huhurez poate da foc la ”SCÂNTEIA” lui psd-istă.
   A mai avut o experienta în care după ce ia ridicat în slavi ,la urma ia injurat ca la usa cortului.
   41 este doar un urmaș demn al art 40 . 42 probabil va da lovitura fatala

   Ștergere
  2. Eu sunt alaturi de Ciolosi si KWI si-n culcare si-n sculare! Ajuta?
   Uite...iti urez sanatate! Te-ai facut bine?

   Ștergere
 35. Coarna rezolva tot! Interesant de citit ultimele 2 comunicate de pe
  http://www.snppc.ro/editoriale_snppc.php
  In penultimul se anunta ca la intalniri vor participa specialişti din cadrul instituţiilor componente ale Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională,iar in ultimul ca au participat exclusiv reprezentanţii FSNPPC/SNPPC (preşedintele Dumitru Coarnă şi vicepreşedintele Mihai Zlat). Curios! Cam tot ce si-a propus a...impus, numai pentru ei...despre art41 nicio vorba!

  RăspundețiȘtergere
 36. Daca salariile,soldele cresc progresiv in fiecare an nu e normal, corect ,de bun simt,logic ca si pensiile sa urmeze trendul? Noi nu suntem romani, nu meritam sa facem parte din clasa de mijloc?2022 actualizare 2022 mai ies si eu la vot dar sa votez cu opozitia.Basesescu barbat a zis ca taie a taiat Dragnea a zis ca da a zis.Sa,i dea dooj da ani de munca silnica cu bila de picior ca a furat voturi l,am vazt io cum le indesa la boznaru' de la spate!

  RăspundețiȘtergere
 37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Israela
   Coarna nu mai are ce obtine....totul va fi in Parlament!

   Ștergere
 38. Singura frica a vremelnicilor nostri conducatori a fost frica de multime....Controlul maselor este greu de gestionat..
  Se pare ca noi nu putem depasi faza discutiilor si.....la atat ne rezumam...Suntem multi si....tacuti.....Asa ne trebuie,,,,

  RăspundețiȘtergere
 39. X+Y=Z
  X-buget salarii activi
  Y-buget pensii militare de stat
  Z- buget salarii+pensii militare pe minister
  S-a dorit o crestere cu a a bugetului total pe minister de forma
  aX+aY=aZ
  Datorita presiunii activilor, care nu doresc sa-si vanda forta de munca pe un salariu mic rezulta:
  bX+cY=aZ
  Unde b>a si 0<=c<a
  Concluzie: orice drepturi in plus obtinute de activi peste cele pregonizate au consecinte directe in reducerea cresterilor pensiilor militare. Un ex este art 41 din legea unica de salarizare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da-le puii nostri de x, y si z. Cauta-ti urgent o uniforma de campanie si o pereche de bocanci sau ceva asemanator. Dupa Sf. Pasti trebuie sa iesim ca la carte, altfel in veci nu vom mai fi bagati in seama.

   Ștergere
  2. daca tehnocrat ar fi bagat in formula si fiscalitatea pe salarii situata cam pe la 40% si fiscalitatea pe pensii dusa doar la impozit de 16% pentru ce depaseste 2000 lei ar fi observat ca ecuatie produce o mare dilema in actualizarea pensiilor cf art 60.
   Pâna nu se micsoreaza fiscalitatea pe salarii exista riscul ca prin actualizarea pensiilor cuantumurile sa depaseasca salariile.
   Hei rupismul psd dă cu oistea in gard daca nu pune corect actorii in ecuatie.
   Olguta înca nu stie bine lectia iar sufleorul Liviu de tiliorman - ”initiatorul legii” copiate 95% după L 284 / 2010 se pare ca a venit cu lectia invatata doar din golful ”coco-brazil”.

   Ștergere
  3. T3
   Kiar nu vrei sa renunti la pase politice de birt? Esti in PR Alinei si Turcanei, caci ideile sunt identice!
   Art 41 este creatie exclusiv politica, menit sa loveasca mai multe entitati si tare mi-e teama ca noi suntem victimele colaterale cele mai afectate, caci un justitiar cu 6 cifre la pensie....suporta altfel! Intelegi?
   Acest art. 41 va fi f greu de combatut si anulat, partial kiar, in Parlament si va reprezenta o moneda de skimb parsiv! Care va fi skimbul, pe baza de troc, vom vedea!
   Mai tii minte ca la taierea cu 25%, 2 entitati au dat pas? Una a fost BNR....cealalta afl-o tu si atunci vei sti "pt cine bat clopotele!"

   Ștergere
 40. Gelu
  Mai mult decat clar art. 41 este exclusiv politic! Este clar ca in 2022 va urma o alta lege a pensionarii...defavorabila noua!
  Nu se vor da bani din urma si nici nu vor indexa cu 1/2 din cresterea salariului/sodei!
  Nimic de ceea ce auzim nu este real...iar pt cei pensionati deja le recomand sa nu se mai consume, intrucat le fac jocul excrocilor care urmaresc doar...cinic, dar real...💀 ☠ 👻 👽 😈

  RăspundețiȘtergere
 41. Va sugerez tuturor care vreti sa mai miscati ceva, sa ii ... sufocati pe liderii actualei coalitii politice care au conturi publice pe Facebook cu "aprecierile" noastre. Eu fa asa:

  1]. Caut un nume politic pe Facebook sa vad daca are cont. Majoritatea au. Ei pe acolo scriu poezii, traiasca partidul, relizari, succesuri si bla ...bla.

  2]. La comentarii NU scot un cuvant, ci copiez doar titlul acestui ultim material, urmat imediat de link. Adica exact asa:

  "Al 2-lea act cu perversiuni pe anul 2017 la adresa pensionarilor militari, din partea actualei coaliții de guvernare marca PSD-ALDE! Actualizarea pensiilor militarilor, mai la pulivară, adică începând cu anul 2022, tovarăși! http://r-26500.blogspot.ro/2017/04/al-2-lea-act-cu-perversiuni-pe-anul.html"

  3]. Automat celor in cauza le apare materialul intreg si daca sunt curiosi ... si sunt, citesc si comentarii noastre.

  Este evident ca unii politicieni dupa ce se vor prinde ca sunt atacati fiind prinsi cu minciuna, vor strege comentariul. Numai ca pana se prinde dureaza un timp, iar mesajul nostru va fi deja preluat si propagat si de altii.

  Atentie! Unui politicieni NU permit sa comentezi nimic. Cum ar fi Olguta Vasilescu. Dar au lasat optiunea deschisa de a le trimite mesaj privat. Asa ca dam copy-paste tot dupa cele mentionate si le trimitem privat. Asa vor lua la cunostinta ca degeaba incearca bla...bla cu noi, pt. ca i-am detectat ca fiind farisei.

  Nu este greu si insist sa incercati! Nu mai trebuie scrise filosofii, povesti - NU avem cui oricum. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai este o situatie. La unii cum ar fi Ponta, NU putem macani nimic decat daca ne inscriem in acel grup, adica ca si cum am deveni ... adulatori. Abia apoi putem posta ce vrem!

   Nicio problema - ne inscriem si devenim ... adulatori, dar numai de moment. Le-am infipt mesajul si ... gata. Oricum, dupa ce se prind ne scot afara, adica ne scot de pe lista ... adulatorilor!

   Ștergere
 42. Infrant nu esti atunci când sangeri,
  nici ochii când în lacrimi ti-s.
  Adevaratele infrangeri,
  sunt renuntarile la vis.(Radu Gyr)


  Viorel Kis

  Batrani pensionari plini de speranta
  Rabdare cu tutun si anduranta
  Fiti demni si mandri, cu prestanta
  Saraci ramaneti,ei hoti, voi cu decenta

  RăspundețiȘtergere
 43. Un lucru este cert:până în 2022,vom avea ce comenta si mai ales ce înjura!
  A,avea încredere în politicieni este ca si cum te-ai încumeta să treci Dunărea înghețată,fară să știi cât de groasa este gheață.
  Cu diferite ocazii,pe aici,cât si pe celălalt blog înfrățit(unde am văzut că sunt interzis la postări),am arătat disprețul meu față de acești îmbuibati.
  Ieșirea, în stradă,este o soluție viabilă.
  "Vin ai nostrii,...........noi rămânem tot ca,....."!
  Si încă ceva. Putem să facem noi câte petiții vrem. Se șterg cu ele undeva!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Gigi, din pacate ai mare dreptate! Si Hristos daca ar fi pe pamant, astia cand si-au pus in cap sa ne zdrobeasca o fac si peste Dumnezeu!

   Ștergere
 44. Singura noastra sansa ar fi ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate pentru discriminarea fata de salariile politistilor produsa intre anii 2009 si prezent.Asa ca daca cine citeste acest comentariu si a primit decizia de recalculare ar fi bine sa o conteste tocmai pe aceasta discriminare,iar la primirea raspunsului ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala prin tribunalul de judet.Astfel cel putin s-ar mari baza de calcul a pensiei.Cu cat vor fi mai multi cei care ridica exceptia cu atat ar fi mai bine.Si eu voi incerca acest lucru cu toate ca deja sunt in faza de fond la tribunal...Astfel,daca unuia singur dintre noi i se admite exceptia de neconstitutionalitate toti pensionarii vor avea baza de calcul a pensiei la nivelul gradelor echivalente din politie.E ceva,pentru ca ei au avut incepand cu 2009 indicele de referinta sectoriala 700 de lei,iar noi numai 197 de lei.Curaj ca se poate!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exceptia de neconstitutionalitate poate fi ridicata pe stagiu adaugat dupa 2010, in sensul ca cei care au valorificat stagiul civil iar acum a fost pierdut prin introducerea vechimii in vechimea militara !!!!! sunt discriminati in raport cu cei care au iesit in 2015 si care pot munci pana la 65 de ani si beneficia de pensie militara + pensie civila la implinirea varstei de 65 de ani. Cei care au acum peste 65 de ani si nu mai muncesc au ramas cu degetul........

   Ștergere
 45. Liviu Po, esti intr-o grava eroare in ceea ce priveste VRS ! Mai studiaza si apoi apuca-te de scris ... Sorry !

  RăspundețiȘtergere
 46. Da, acel articol 41 este devastator ! Problema e ca ajung la guvernare si schimba ce vor muschii lor ! Cat confort psihic am ca nu am introdus votul in urna pentru o adunatura de indivizi avizi doar de proprii interese !!! Voi reveni cu o simulare ( tot pentru col. Popescu ) pentru a vedea concret cat pierde prin neactualizarea pensiei, urmare a majorarii cu 20% a soldei de functie a celor aflati in activitate !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai acasa ca voteaza altii in locul tau !!!!!! Tocmai, trebuie mers la vot mosmartine.......

   Ștergere
 47. ...Prin folosirea de mai marii zilei a titulaturii de pensie speciala nu se urmareste decat inducerea ideii in randul pensionarilor civili si a altor categorii care nu fac parte din sistemul de aparare ca neactualizarea pensiilor militare constituie un act de dreptate sociala.....De nenumarate ori fiecare dintre dvs, ati spus: SERVIM PATRIA. ......si cum suntem tratati si desconsiderati?

  RăspundețiȘtergere
 48. Gelu Olescu
  Imi pare cu regret si zambete sa o spun, dar daca facea un sg anexa referitoare la coeficienti si i se explicau principiile, o facea excelent!
  Exemplu nesingular: col-la maximum 2,74 si gl Bg.-la minim 2,74! Vorba lui Jiji....: "Ori esti colonel ori nu nai esti, ma Turcescule!"

  RăspundețiȘtergere
 49. @Liviu Po, Puteti preciza va rog unde scrie sau cum demonstram ca indicele de referinta sectoriala in MAI e de 700Ron incepand cu 2009? Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 50. S-ar putea ca pentru unii necorelarea cu soldele activilor sa fie benefica.Legea contributivitatii lui Boc a fost mana cereasca pentru unii, in sensul ca le-a dublat pensiile.Prin neanularea cuantumului cel mai avantajos ,in cazul aviatorilor,parasutistilor,scafandrilor,marinarilor etc.acestora nu li se diminuiaza pensiile.Imaginativa un 65% plus cate un procent pana la 85% din solda de functie.

  RăspundețiȘtergere
 51. Legat de Art. 41, dau ca cert urmatorul lucru. Acesta NU va fi aplicat magistratilor. Daca ramane in lege, il vad deja atacat la CCR - dar numai in ceea ce ii priveste pe magistrati. Cam in genul istoriei din 2010. Parca il vad pe Zegrean de la CCR cum motiveaza ca justitia este putere independenta in stat, ca atare isi stabileste singura pensiile.

  Urmand ca in final, sa scape rand pe rand toti cei cuprinsi in articol. Cu o exceptie si care este cea a ... militarilor, cum altfel?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este posibil, pentru ca nimeni nu vrea sa aplice legea.Daca d-na ministru recunoaste ca apararea este defavorizata de ani buni in ce priveste salarizarea(si se mandreste cu descoperirea in tabelele alea din care rezulta ca de la primul si pana la ultimul avem jumatate)a actionat corect(sa zicem)si a prevazut majorarea cu20% de la 1 iulie s.a.m.d.Nu trebuie sa fi numai normal,si nimic mai mult,ca sa tragi concluzia ca si pensiile sunt la jumatate fata de ceilalti.Logic,corect si de bun simt este sa scoata din art.41 pensionarii militari.Daca merge cu descoperirile pana la capat si vrea!

   Ștergere
  2. Superb....aveti dreptate. Exista acum o propunere la cam deput pentru judecatorii Curtii Const..."'Judecătorii Curţii Constituţionale cu o vechime în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior de cel puţin 25 de ani, indiferent de vârstă şi de data pensionării, beneficiază, la cerere, de pensie de serviciu egală cu 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară şi sporurile avute. Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea menţionată, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul, fără a o putea depăşi. Pensia astfel stabilită se actualizează în raport cu indemnizaţia de încadrare brută lunară şi sporurile aferente ale judecătorilor Curţii Constituţionale'"..ATI RETINUT...Pensiile lor se actualizeaza cu toate sporurile !!!!!!! la noi.....PAUZA !!!!!

   Ștergere
 52. Urmeaza solicitare catre Guvern si Parlament. Obiectul este SUSPENDAREA pe toata NEACTUALIZARII pensiilor militare, a oricaror obligatii militare a personalului militar pensionat.

  Urmeaza solicitare catre conducerea M.Ap.N. Obiectul este sa faca dracu' ceva pt. EXCLUDEREA militarilor din cuprinsul Art. 41. In caz contrar, obiectul este demisia intregii conducerii politice a ministerului apararii, conducerea politica actuala fiind aceasta http://www.mapn.ro/conducere/index.php. Cei 2 in uniforma pot fi doar retogradati din functie de noul ministru.

  In caz de neconformare, urmeaza pichetarea in uniforma de campanie cu tot bereta si in bocanci, a sediilor ... confidential, incepand cu data de ... confidential. Confidential - altfel nu este surpriza. Surpriza incat si Dragnea sa bage capu' in pamant cand l-o intreba Trump un pic de sanatate ... pe fondul in care rusii se ..acă pe ei de râs când vâd cum își decapitează politicienii sectanți români, propria rezerva a armatei.

  RăspundețiȘtergere
 53. Stai sa vezi. Pensionarii loviti de soarta, raman loviti de soarta. Perechea de neuitat, Boc-Basescu au lovit frontal pensionarii militari urmarind scopuri ale unor acoliti. Spunand ca trebuie sa dispara pensiile nesimtite au generat o legislatie in urma careia chiar au aparut pensii nesimtite. Cei loviti atunci raman loviti pe viata. Acum cu noua LEGE si in lipsa actualizarii pensiilor, pentru salariati creste puterea de cumparare, automat si preturile. Batranul pensionar, respira din ce in ce mai greu. Inca putin, si, unul cate unul, pierde lupta. Castiga politrucul libidinos si nesimtit. Citeam ceva de unul JIANU, cum ca el a facut sau sustine propunerea cu eliminarea actualizarii. Credeam ca e vreun tembel dar m-am inselat. Omul, dupa cum se vede, e decident.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este decident, ci eventual un slugoi scos in fata de decidenti. Decidenti sunt doar cei fara uniforma de aici http://www.mapn.ro/conducere/index.php. Cei 2 cu uniforma sunt doar primii valeti ai decidentilor fara uniforma. Daca cei 2 valeti fac gat, mereu se gasesc alti 2 care sa ii inlocuiasca.

   Ștergere
 54. Foarte multi nu au habar ce se întâmpla de fapt in cadrul aplicarii L223 chiar si cu acel art 40.
  Nu vreau sa comentez mai mult ,am expus la anumite momente opinii si ce ar putea urma însa am fost fost injurat din toate partile.
  Recomand acestor naivi si inconstienti de ce se întâmpla in interiorul pensiilor intre cuantumul minim si cel maxim generat de lege,fiecare cu provenienta lui, care m-au injurat pe nedrept fara macar a avea bunul simt de a-si cere scuze, sa ”înjure” acum în cuibul ”SCÂNTEIA” Huhurez pînă li se inrosesc bojocii . Apoi împreuna cu Huhurez nu aveti decât sa beliti ochii toata ziua la emisiunile bine regizate si cu întrebari din public selectate pentru a da bine de pe A3 si RoTv în mod special.
  Naivi si creduli in sacul fară fund si multi fara ratiuni bugetare ati fost și asa veti ramâne.
  Păcat că ati fost mereu împotriva celor care v-au semnalat că ceva nu este in regulă si v-ati aliat în stil de turmă în urma celor care profitând si-au rezolvat propriile interese pe spinarea turmei.
  Analizând fenomenul în profunzime se pare ca art 41,urmas demn al art 40, este doar o prima etapă in ceeace va urma.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa o fi...dar, nu crezi ca prin formularea ta..."Foarte multi nu au habar ce se întâmpla de fapt in cadrul aplicarii L223 chiar si cu acel art 40" jignesti pe cei multi si neavizati? Sau prin ..."Recomand acestor naivi si inconstienti" poti indrepta unele nedreptati?
   Si nu esti deloc la prima incercare!
   Important este daca o faci constient sau INCONSTIENT! ...spre binele tau, cred, inca, in varianta a II a!
   Ar fi cazul sa nu te mai situezi de-asupra,in exterior ci kiar in interior! Nu de alta, dar prea multa incercare de superioritate, fie ea si cu tenta politica, dauneaza mult!

   Ștergere
 55. Pentru cei care agreati calculele, va sugerez sa porniti de la ideea unei ambuscade totale asupra pensiilor. Deci nu numai la adresa pensiilor militarilor.

  Elemente generale ale ambuscadei: la fel ca si anul trecut, pe viitor rata inflatiei va fi an de an pe linie, negativa. Ca atare, pe viitor LULA indexare a pensiilor cu rata inflatiei, atat la civili, cat la militari!

  Mai ramane doar un element in picioare: majorarea cu creşterea reală a salariului mediu brut. Si AICI ca fi probabil surpriza generala. Din 2030, NU mai exista oricum majorare cu creşterea reală a salariului mediu brut, pt. NIMENI. Adica dupa planul jihadist multicincinal, din acel an 2030, toate pensiile urmeaza a fi INGHETARE pe veci.

  Sprijinul solicitat calculatoristilor este urmatorul: cum pot se ne FRIGA complet, atat pe militari, cat si pe civili, incat sa NU mai fie majorate pensiile nici macar cu creşterea reală a salariului mediu brut (in conditiile in care am stabilit deja ca nici vorba de majorare cu rata inflatiei, din moment ce inflatia este negativa)? Pot sa ne friga complet, numai daca sectantii politici fac o ghidusie, incat sa NU mai existe pe viitor nici macar o creştere reală a salariului mediu brut, este?

  La modul brut, pentru militari rezulta cam asa. "Va suspendam ACTUALIZAREA pana dupa 2022 si ramaneti doar cu indexarea ca la civili pana atunci. Indexare pe care insa am aranjat-o noi sa fie tot ... lula!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai daca nu se actualizeaza atunci macar sa fie marite in iulie 2017 cu cresterea punctului de pensie la civili. Daca tot e vorba de o struto-camilarie atunci acest principiu sa se aplice pt. toti. Cat priveste gonflatzii-isi rad in barba, au luat o caruta de bani din urma , raman cu pensiile smecherite pana prin 2022 , pensii care probabil vor fi si indexate ca la amarasteni! Bravo lor! Uite ca se poate! Smecheria salveaza ....mania!

   Ștergere
  2. inflatie va fi dar mica , poate se va lua in calcul diferenta de la salariu mediu pe economie ,

   Ștergere
  3. bagati scrisori pe la PNL ca sa urle ei la cei din PSD , spuneti-le despre acest art 41 si art 40 , ca sa le dati munitie ,poate asa sa se trezeasca PSD ,

   Ștergere
  4. @mirelamarinescu@917
   Ganditi strategic si aveti spirit combativ, nu degeaba va apreciaza dl col Mares. :)

   Ștergere
  5. Dupa stil....cred ca a luptat impotriva "banditilor din munti"....prin anii 50! :))
   Este ocna!

   Ștergere
 56. @Mekanee
  In legea 330/2009 apare valoarea de referinta sectoriala de 700 de lei ,iar in 284/2010 apare VRS de 600 de lei.
  Ei bine din tabelele prezentate de doamna ministru Olguta (le gasiti si pe acest blog intr-o postare mai veche), in ultima coloana (scris cu rosu) apar salariile actuale ale celor din politie care sunt mai mari cu aproape 100% fata de militari.
  Prin urmare ei au facut un amestec intre legi rezultand o alta lege,ceea ce este chiar penal in materie de salarizare...Pentru ca atat noi, militarii cat si ei politistii, suntem in aceeasi categorie ocupationala ,aparare si siguranta nationala, eu cel putin voi incerca o ridicare de exceptie de constitutionalitate pentru discriminarea facuta in interiorul acestei categorii,intre militari si politisti.
  De fapt intre pensionarii lor si pensionarii nostri, care automat au pensiile mai mari decat noi pentru ca au baza de calcul mai mare.
  Salariul actual al unui maior din armata este mai mic cu aproximativ 1400 de lei fata de cel din politie (2300 vs 3700).
  Daca luam coeficientul mediu care apare in cele doua legi,egal cu 4 cu o vechime de 30% (a cincea treapt de vechime :5*6%) si dispozitiv de 25% ar rezulta un coeficient de 6.5.
  Daca impartim 2300 la 6.5 rezulta 353 de lei,iar daca impartim salariul aproximativ al unui subcomisar de politie care este de 3700 la acelasi coeficient de 6.5 rezulta 569 de lei.Prin urmare ceva este putred in Danemarca.Acest calcul este unul rapid ,neelaborat de catre un expert agreat de tribunal.
  Asa ca discriminarea sare in ochi fara sa fii contabil sau expert.Daca sunteti in situatia de a-i da in judecata, nu evitati ridicarea acestei exceptii de neconstitutionalitate,bineinteles bine intocmita si argumentata.Doamne ajuta!Daca sunteti din MApN,va puteti intreba retoric:unde au fost sefii nostri in acesti ani in care salariile dintre militari si politisti au fost atat de diferite?Au dormit in papuci?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ați vazut dumneavoastră o decizie de pensie din MAI unde valoarea de referință e alta decât 198 RON? Dacă da, lucrurile sunt simple, dacă nu...vorbim discuții. Stima!

   Ștergere
  2. VRS,gradul si gradatiile sunt la fel(de vazut comentariile pe ancmrr-calcul...)Sporuri-radiatii sau antena(asa zice),confidentialitate,lucrari exceptie,judiciar,fidelitate,pericol deosebit,noapte.Cel mai recent doritor de lamuriri avea sporuri peste 100%.Mai punem ca IC,SM,Disp.nu au fost actualizate celor pensionati inainte de 2001 si ne cam lamurim.Poate mai sunt si alte minuni.

   Ștergere
  3. @mekanee
   Nici nu trebuie sa-mi arate cineva vreo decizie pentru ca e clar din tabelul doamnei Olguta.In tabelul respectiv sunt afisate salariile functiei de baza,care sunt compuse din solda de functie,grad,gradatii,dispozitiv si comanda.Prin urmare oricum am calcula rezulta clar salarii mai mari la politisti vs.militari si logic baza de calcul este mai mare la ei decat la noi,daca sunteti militar.

   Ștergere
 57. Cred, R-2.... ca si tu si Huhu.., sunteti pusi de "sistem" sa detensionati nemultumirile pensionarilor militari. Nu publicati dacat ceea ce vi se permite in acest sens.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 🎅 👁‍🗨 ....
   Joaca mereu 🐳 🐋

   Ștergere
  2. @ Anonim 12 aprilie 2017, 13:58. In privinta zone R-26500, EU cred ca TU esti cam chior! Numai daca citesti titlul materialului, numai a detensionare NU suna! Pe de alta parte, este propagat atat de intens pe Facebook unde pensionarii militari exprima ... furie. La adresa Art. 41.

   Ștergere
 58. "Pana la aplicarea integrala a prezentei legi".... In 2021 onoratul parlament modifica legea si precizeaza"... Incepand cu 01.01.2030 salariul de baza penrtu referend 4 este de.....". Nu glumesc. Exagerez putin ca sa se vada ce LEGI serioase emit conducatorii nostrii

  RăspundețiȘtergere
 59. Domnilor, pe blogurile cu privire la militari au fost publicate scrisori catre MApN sau catre structuri parlamentare. Raspunsul din toate directiile a fost unul nesimtit si anume ca adresantul este ,, singular,, si avand in vedere faptul ca foarte putini se plang de problemele vizate , inseamna ca ( hazliu) problemele nu exista sau ca rezervistii sunt multumiti.
  Ei bine domnilor este cazul ca acum sa facem cu totii sesizari catre
  1. presedintele camerei deputatilor
  2. presedintele senatului
  3. primul ministru
  4. ministrul apararii
  5. seful SMG
  aratand ca de cativa ani de zile militarii in rezerva sau retragere sunt umiliti si loviti sistematic prin legi, OUG sau ordine de ministru prin care le sunt afectate pensiile, moralul si sanatatea.
  Suntem categoria de pensionari batjocorita in ultimii ani prin faptul ca atunci cand avem impresia ca lucrurile merg spre bine totul ia o intorsatura si lucrurile merg din ce in ce mai prost.
  Va atrag in mod serios atentia ca marea majoritate dintre noi vom ajunge in anul 2022(care mai ajungem) cu pensii mai mici sau echivalente cu salariul minim pe economie. Trebuie sa fim cretini sa credem ca daca nu au sa ne dea acum, etapizat, vor avea in 2022 sa ne dea totul.
  Deci sper ca intelegeti ca este necesar sa rupem o ora din timpul nostru si sa facem petitii . Cei care credeti ca acum aveti pensii bunicele va garantez ca daca nu facem nimic veti avea ,, nimic,, in 5 ani de zile.
  Transmiteti cum puteti tuturor militarilor in rezerva si... la treaba.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu nu pricepi ca astia pe care i-ai amintit, de la MApN si altii pe care nu i-ai mentionat spre exemplu cei de la DFC sunt cei care creaza problemele. Ce parere iti faci, cand va citi ministrul sau seful SMG sesizarile voastre vor avea o revelatie: "vaaai ce prosti suntem nici nu ne-am dat seama ca vor aparea astfel de probleme, hai sa dam fuga sa le rezolvam, noroc cu oamenii care au facut sesizari ca altfel ne scapau aceste detalii".
   Tot ce fac o fac in dusmanie, nu tin cont de nimic nici macar de lege, singurul lucru care conteaza pentru ei e doar parerea lor.

   Ștergere
  2. Pai, luati unul cu sange in instalatie initiativa si semnam. Micutzule, dar cati dintre noi vor semna? Anticipez ca toti vitejii de pe aici si de aiurea se dau la fund la momentul semnaturii individuale, dar, repet, cineva sa ia aceasta initiativa! Atunci sa vedem cat de uniti suntem in acest moment de mare cumpana pentru majoritatea dintre noi! Si adminul, Gelu Olescu, ar putea lua aceasta initiativa, poate in cooperare cu toti administratorii de boguri militare, daca va avea amabilitatea asta si va gasi oportun ca este necesar.

   Ștergere
  3. @ Cornelius Flavius Ifrim1 2 aprilie 2017, 21:06. Eu NU mai semnez nimic. Am mai semnat si a fost in zadar. In schimb, am uniforma de campanie completa, ajustata etc. Decat sa semnez inutil hartii, prefer sa ma asez in uniforma in fata sediului ... oricare (confidential) si sa ... tac! Si NU plec de acolo pana se satura si CNN de mine. Eu zic ca este mai eficient decat 'jde milioane de semnaturi!

   Ștergere
  4. @ Anonim 12 aprilie 2017, 20:30. Este o stupiditate ceea ce sustii. NU ei - executantii-contabili aloca bugetul, ei doar il executa. Sunt simpli executanti. Buba este la factorul politic de decizie care aloca mereu bani insuficienti. Ce vrei acum, sa ma iau de gat cu prelucratoarea-contabila a dosarului meu? In loc sa dau direct de pamant cu Dragnea?

   Ștergere
 60. Unii privesc la legea salarizarii unitare, inclusiv a activilor ca la ceva care le va creste substantial veniturile de pensionari, fara sa tina cont ca salariul este pt munca care o prestezi iar pensia este pt munca care ai prestat-o, fara sa tina cont ca cel putin in MApN pe piata fortei de munca , acum la actualele venituri in sistem nu mai doresc sa intre si sa munceasca prea multi, oricum prea putini fata de necesar.
  Asa ca lasati drepturile activilor in pace si nu va mai uitati la beneficiile care credeti ca vi se cuvin ca pensionari, altfel va indreptati spre linia orizontului, cu cat va apropiati, cu atat mai mult sunteti mai departe.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Tehnocrat,
   Eu sut de parere ca aceasta corelare dintre activi si rezervisti nu suna prea corect. Ai dreptate cand zici ca fiecare cu partea lui de drepturi, pentru ca pe acest sistem noi tooot asteptam sa fim corelati cu activii, iar sa ataci bugetul brusc sa satisfaci activii si pensionarii dintr-o data si simultan lasa impresia unei gauri negre si chiar subtiaza bugetul considerabil. Deci, se impune sa se desparta varza de capra si fiecare cu socoteala lui pe partea caruia i se cuvine individual, cu alternante diferite de timp pentru acordari de sporuri si mariri in ani si perioade diferite, cum de fapt este si normal.

   Ștergere
 61. In 2010 prin legea 119/2010+oug 1/2011, cand unii pseudo militari, in frunte cu "maresalul de mucava go" au creat la unii pensii nesimtite, luand din drepturile activilor, acesti beneficiari de drepturi necuvenite au apreciat minciuna de stat numita principiul contributivitatii. Multi dintre acestia sustin acum corelarea pensiilor cu activii.
  De ce n-au sustinut si atunci corelarea pensiilor cu activii, cand la activi au scazut drepturile salariale cu 25%-42% ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehno@ nu prea cred ca cei cu" pensii nesimtite"la care te referi tu sustin corelarea pensiilor cu activii.
   Afirmatia ta precum ca s-a luat din drepturile activilor prin legea 119/2010 si s-a dat pensionarilor nu te onoreaza.Atentie ca s-ar putea sa fii tratat identic.

   Ștergere
  2. Cu prorogarea pana in'22 vor suferi si viitorii pensionari, caci ei vor fi calculati tot dupa L 223 cu art 40 in "coasta".

   Ștergere
  3. Pai si noi pt. ce am iesit la mitinguri pt. ca n,i s,au marit?Aa da pt. socializare si sa ne dam cu metroul!

   Ștergere
 62. Cand vor ajunge in 2022 vor spune ca nu a fost majorare ci o simpla regularizare deci nu se intra la actualizare, dar nu,i bai caci nici ei nu vor domni pana atunci!

  RăspundețiȘtergere

 63. MASACRUL DE LA CRAIOVA

  Afară era frig.

  Plafonul jos, zdrenţuit şi cenuşiu, cernea o lumină murdară peste întinderea aerodromului, iar vântul nelipsit şuiera ameninţător a zăpadă. Mirosea a frig, iar ghearele lui reci ca moartea îţi amorţeau membrele şi porţiunile de piele expuse acţiunii lui.

  Şi a moarte mirosea totul în jur…

  Aerodromul militar ce odată, demult, era plin de glasurile motoarelor turboreactoare, turate a avântare spre cerul limpede al Olteniei, acum era transformat în abator, un câmp al unei bătălii inegale ce era acoperit de trupurile mutilate ale celor învinşi, ale celor ce n-au avut nicio şansă, de resturile sfâşiate din trupurile metalice ale celor ce, cu ceva vreme în urmă, fuseseră falnice păsări de foc, întreţinute şi păstrate ca pe lumina ochilor şi iubite ca pe fiinţele dragi de-acasă de către oameni ce-şi puneau în fiecare zi viaţa în membrele lor mecanice, şi care le ştiau cu adevărat valoarea. Acum, aici, în ziua asta rece şi tristă, existenţa lor ajunsese la capăt, iar stăpânii lor îi părăsiseră în mâinile unor oameni ce nu cunoşteau mila şi nu-i durea sufletul…

  Parafrazand, putem spune ca la fel s-a intamplat si la Alexeni cu deosebirea ca aici si cladirile au suferit mana nemiloasa a timpului, nepasarii si hotiei, cazarma a fost distrusa, copacii au napadit aleile si au patruns pe geamuri, efectele distrugerii se vad si in exteriorul unitatii...Casa Armatei, care pe vremuri fremata de vizitatori , a ajuns o ruina, doar cateva ziduri, ca dupa un bombardament sistematic , blocurile de langa, unele distruse datorita nepasarii si proastei administrari. Degradarea fizica si morala continua si in calitatea vietii noastre de pensionari militari...
  deschideti ochii, cei ramasi in viata ca nu mai avem mult timp, la dispozitie.


  Văzută de 17
  Comentarii
  Viorel Kis
  Viorel Kis Lucasz Mary Bataie de joc.batjocora la adresa militarilor...Doar două comparaţii din noua lege unică a salarizării:
  Prima:
  - Primarul unei localităţi cu 3.000 – 5.000 de locuitori (ales, nu contează studiile) are coeficientul de ierarhizare 4,50;
  - Şeful Statului Major General (general cu 4 stele, Academia de Inalte Studii Militare, cursuri si specializari in tara si strainatate, comandant forte NATO in teatrele de operatii, numit seful unor efective de aprox. 75.000 militari activi si cam inca pe atat rezerva armatei) are coeficientul de ierarhizare = 4,35.
  A doua:
  - Functiile corespunzatoare gradului de locotenent colonel: coeficienti de ierarhizare: minim – 2,08, maxim – 2,21;
  - Farmacist primar: coeficient de ierarhizare - 2,21.
  Îmi place · Răspunde · 5 ore

  RăspundețiȘtergere
 64. tehnocrat, noi permanent am militat pentru salarizarea corespunzatoare a activilor si pentru actualizarea permanenta a pensiilor rezervistilor, ca fiind elementul FUNDAMENTAL al Legii pensiilor de serviciu, element ce azi-maine va fi distrus.
  Si ka sa konfirme si I.M. ka kum ar fi si el ofiter ka aku va komenta o komentare.

  RăspundețiȘtergere
 65. GRADUL DE COLONEL = ULTIMUL RANG PROFESIONAL ÎN ARMATA ROMÂNIEI
  Ei bine, din raţiuni pur pragmatice scriu aceste rânduri.
  Ca unul care am văzut, din pură întâmplare, generali, pe post de arnăuţi, în subsolul pesedeului condus de Ion Iliescu redivivus…
  Ca unul care ştiu cum a pierdut Emil Constantinescu încrederea forţelor armate naţionale…
  Ca unul care am asistat la multiplicarea – în ediţie de masă, aidoma unui tiraj de ziar de scandal-, a gradului de general… de omnipotentul preşedinte Traian Băsescu, de ai cărui ochi albaştri pot furniza informaţii adecvate un general universitar şi un zero barat, cel din urmă fiind bun doar la înălţimea care presupunea, doar teoretic, o ştiinţă de intelligence aparte, de care şi generalul Mihail Popescu râdea, inteligent, satirizând o iluzie, pe post de mumie a unei direcţii de intelligence a armatei.
  Cum gradele de general post-decembriste au fost acordate pe criterii strict politice, nicidecum validate de vreun succes pe câmpul de luptă, iar unii au luat o stea în plus fiind umili masoni, gradul de colonel rămâne, în Forţele Armate Române, ultimul rang profesional recunoscut conform normelor în vigoare.
  Nu dau doi bani pe coloneii de la STS, – cei avansaţi la apelul de seară…- şi alte servicii similare, activaţi pe criterii lesne de înţeles, aceştia fiind O RUŞINE NAŢIONALĂ, un abuz contra regulilor clare ale statului de drept, o umilire a celor care au urmat şcoala sau academia militară.
  Dacă actualul ministru al apărării este tare în instalaţii, vorba vine, ar trebui să interzică – dar nu o va face -, susţinerea unor teze de doctorat de civili cu ochi albaştri, ostili celor care au optat onest, pentru cariera armelor, din dragoste de ţară, doctoranzii menţionaţi neavând NIMIC ÎN COMUN CU ARMATA ROMÂNIEI.
  Preşedintelui României îi pasă de Forţele Armate Române, cât îi pasă octogenarului din mediul rural de cine şi cu ce îi ară grădina din spatele casei.
  Premierului României îi pasă de oastea ţării, cât îi pasă bănăţeanului de soarta fraţilor de peste Prut.
  Ministrului apărării îi pasă de subordonaţi, cât să nu i se strice imaginea de insignifiant reper la fotografii oficiale.
  Şeful Statului Major General, aidoma ultimilor doi predecesori, pur şi simplu nu are probleme de conştiinţă, doar viaţa merge mai departe.
  Şi el va fi o simplă imagine neutră pe un perete bun la cimitirul Ghencea.
  Rezerviştii sunt în majoritatea lor conaţionali tăcuţi, dar vreo câţiva rătăciţi, din promoţii şi cu grade diferite, cred că mai pot resuscita interesul naţional.
  Eroare totală.
  Interesul naţional nu are nimic în comun cu orgolii de doi bani şi personalităţi aparente, care refuză să se uită în oglindă, unde ar putea vedea mărimea lor naturală.
  Am scris rândurile de mai sus din scârbă faţă de minciuna publică.
  Ion Petrescu- Linia de miră

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Slabe șanse de revenire la normal! Are cineva interesul logicii si piramidei in sistem? Nu mai cred. Pana prin 2007, gradul de colonel însemna școala+ peste25 ani serviciu militar, completarea studiilor prin diverse si dificile forme, funcții relativ rare, preocupare zdravăna pentru munca... Azi, zona snaop e plină de colonei, comisari șefi, generali, chestori, după câțiva ani de la încadrare... Vezi exemple nenumărate. Spune cineva despre piramida. Vis, ca si celelalte, despre reorganizare administrativă, autostrăzi, debirocratizare, aplicarea legii...

   Ștergere
  2. Liviu ,chiar daca ai dreptate nu aici si nu asa se rezolva problema.Aici se discuta ,se previzioneaza ceva de care nu avem habar.Chiar cred ca am devenit toti niste incurabili visatori.....Cred ca solutia este in organizare a activilor si mai putinilor rezervisti .Altfel,prafu se alege...

   Ștergere
 66. @tehnocrat
  Cu deosebita considerație pentru acțiunile dumneavoastră de tip informațional, va rog sa folosiți acest "releu" pentru a ne semnala dacă la nivelul Guvernului se are in vedere ca ipoteza de lucru emiterea unui act normativ privind majorarea pensiilor la 01 Iulie ac, odată cu majorarea din sistemul public. Mulțumim anticipat!😎

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Teoretic nu prea ar mai avea cum ! La cata nebunie este in legislatia pensiilor militare doar in cazul celor militari care or mai avea pensii calculte in raport cu contributia...In acea situatie era vorba de ,,punct de pensie,,...Asadar, in opinia mea, NU !

   Ștergere
 67. Am rasfoit cateva articole de presa de pe CPS MApN.
  In evenimentul zilei din 06.01.2016 Dir adj CPS MApN Col Rosu afirma:
  "Nu putem sa indreptam nemultumirile legate de salarii prin a face pensii mai mari decat salariile".
  Consecinta: art 41 din legea unitara de salarizare bugetari.
  Cred ca prioritatea nr 1 a factorilor de decizie din SNAp si a pensionarilor militari ar trebui sa fie modificarea ordinului M25/2016 si punerea lui de acord cu legea 223/2015, lege in aplicarea caruia a fost dat.
  Daca legea prevede actualizarea cf unei functii echivalente existente in plata la 01/01/2016 pt unii s-a respectat acest principiu, pt altii nu. Ma referlaneactualizarea indemnizatiei de comanda, salariului demerit, sporului de dispozitiv, sporului de confidentialitate, etc.
  Ex.
  -Nu exista nici o functie de Gl Bg existenta in p!ata la 01/01/2016 cu indemnizatie de comanda de 41%
  -Nu exista nici o functie de cadru militar existenta in plata la 01/01/2016 fara spor de confidentialitate pt ca prin fisa postului cadrele militare au acces la informatii clasificate cf autorizatiilo/certificatelor de securitate.
  -Nu exista nici o functie de cadru militar existenta in plata la 01/01/2016 cu un spor de dispozitiv mai mic de 25%.
  Etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am înțeles, tot!
   Mulțumesc! Cu stima!

   Ștergere
  2. Lasa ca o rezolva cu noua lege: dispozitiv nu mai e, comanda la jumate, vechime jumate, merit nu mai e, specialist mai mic,etc.

   Ștergere
  3. @tehnocrat...bine de știut ceea ce spune col.Roșu / Dir. adj. CPS...pt. mine chiar pare incredibil dar adevărat.
   Totuși M25 în acest moment nu ar trebui luat în seamă în totalitate, apărut în era tehnocrată. De exemplu art. 15 al.1...schimbă total ceea ce prevede art. 28/ atât din legea 223 cât și din OUG 57. Cum poate un ordin de ministru să modifice o lege sau o ordonanță...pt. că nu am auzit că ar avea atribuții de legiuitor? Ce ar spune CCR despre această chestiune?

   Ștergere
  4. Atâta timp cât nu se regleaza fiscalitatea pe salarii în cât de cât concordanta cu fiscalitatea pe pensii, col Rosu nu face decât sa confirme ceea ce s-a întâmplat deja în interiorul pensiilor.
   Majorarea salariilor în 2015 si 2016 a fost incurcata de art 60 si nu s-a făcut decât prin introducerea la unii a SM in solda de functie, aceasta neconstituind majorare care să activeze art 60.
   Daca salariile se majorau in 2015 si 2016 pe actualele criterii de fiscalizare ,unele pensii săreau de similar activ cu norma de hrana cu tot. Și asa unele depasesc cu cel putin 80% din norma de hrana si lucrul asta se stie la CSP si DFC.
   Ce solutie vor gasi cu art 60 raportat la solda netă a similarilor activi ramâne de vazut. art 60 le cam dă de furca si nu-l văd cu ochi buni.
   Daca se va face actualizare cf art 60 cândva ,aceasta se va face doar după principiul actual respectiv actualizare la coeficientii de grad si functie detinuti corespunzatori/corespondenți din noua lege a salarizarii.Ai ales in cele 6 luni functia de col 5.3 cu grad de col ,vei fi actualizat după noua lege la coeficientii corespondenti noilor functii de cu col 5.3 grad col din legea nouă indiferent de denumirea functiei.
   Nu exista actualizare functie de denumirea functiei detinute in cele 6 luni alese, adica denumire functie la denumire functie sau ceva similar din statul de incadrare.
   Daca actualizarea se va face cf noii legi la sumele fixe prevazute in lege pentru soldele de functii atunci vor dispare diferentele intre de cuantumuri intre pensionari.
   Diferentele vor fi facute în continuare de celelalte elemente componente ale soldei brute repectiv indemnizatia de comanda,gradatii si sporurile incluse in baza de calcul.
   Aceste sporuri nu sunt limitate per individ la 30% ci per buget mapn pensii.
   Per individ sporurile pot trece si 70%.
   Cei care s-au pensionat inainte de 01.07 2017 își vor păstra în baza de calcul sporurile detinute in cele 6 luni alese. Rămăne de vazut daca noua solda de functie va include elementele care nu mai figureaza precum indenizatia de dispozitiv.Indemnizatia de comanda si gradatiile probabil vor fi actualizate la suma prevazuta de noua solda de functie la valorile prevazute la noua lege a salarizarii.
   Ca atare diferentele intre cuantumul pensiilor nu dispare dupa actualul proiect de lege.
   Și este si normal. La venituri diferite ,pensii diferite.

   Ștergere
 68. @ all
  SPRE ATENUAREA SUPĂRARII PE MOMENT

  Suparare mare si de inteles mai ales pentru cei cu pensii calculate in minus si si mmai mare pentru cei pensionati anterior anului 2000 .
  Mai putina suparare pentru cei pensionati cât mai aproape de 2017 începând de prin 2005 .
  Pentru cei pensionati dupa sa zicem 2005 și care au avut parte de a contabiliza la cuantum niste perioade bune garnisite cu sporuri consistente ,inclusiv ”de excelenta” socul acestor neactualizari succesive pâna in 2022 nu va fi atât de dur si pagubitor deoarece in conformitate cu art 59 din L 223 si art 102 (1) din L263 (pentru cei pensionati pe L263 daca sunt) guvernul trebuie sa indexeze obligatoriu pensiile la inceputul fiecarui an calendaristic cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie.
  Daca guvernul isi mentine promisiunile si va majora anual in etape salariile bugetarilor atunci salariul mediu brut pe economie va creste si el substantial.
  Daca va creste după cum spunea d-na Olguta de la 3131 lei la 5000 lei in 2022 atunci inseamna ca va fi o crestere a salariului mediu in procente de aprox 60% .
  60% / 5 ani = aprox 12% /an crestere in procente a salariului mediu pe economie.
  Ar rezulta o crestere medie a pensiei cu 50% din cresterea salariului mediu brut asta insemnînd o crestere anuala de aprox 6%.
  la acest 6% se va adauga procentul pentru rata inflatiei care sa presupunem ca in medie va fi cel putin 3-4 % in conditiile majorarilor salariale cu aprox 25% anual pâna in 2022.
  4% + 6% = 10%
  Din acest calcul aproximativ ar rezulta ca pensiile cf art 59 din L 223 si 102 din L 263 se vor indexa anual cu aproximativ 8 - 10 %.
  Lucru care nu ar fi rau deloc si ar atenua oarecum neactualizarea la cresterile soldelor de functii ale activilor.
  În anul 2022 totalul acestor indexari succesive se vor contopi in actualizarea care se va face la nivelul soldelor de functie si grad ale activilor la nivel 2022 .
  Se va face doar o simpla diferenta intre nivelul cuantumului actualizat si totalul indexarilor succesive pâna in 2022 si se va stabili suma pe care va trebui sa o primeasca fiecare.

  @ pop iuliu
  Cu permisiunea d-voastra .
  Deocamdata proiectul de lege prevede indexarea cu 9% doar a pensiilor care au legatura cu punctul de pensie adica cu pensiile pe L 263.
  Daca guvernul prin ordonanta va hotarî ca si pensiile militare se indexeaza atunci se vor indexa .
  Daca guv nu prevede expres acest lucru atunci pensiile militare urmeaza algoritmul expus mai sus adica indexarea anuala cf art 59.
  ------------------------------------------------------------------------------------
  @ all
  Marea problema a guvernului va consta in faptul ca prin algoritmul prezentat mai sus trebuie sa majoreze anual pensiile cu aprox 10-12% pentru 6 milioane de pensionare (civili pls militari,etc).
  Și asta le va da mult de furca.
  Eu cred că deocamdata guvernantii nici nu stiu in ce s-au bagat si când vor încerca sa regleze balamucul vom avea de suferit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   Rectific o mica greseala

   Marea problema a guvernului va consta in faptul ca prin algoritmul prezentat mai sus trebuie sa majoreze obligatoriu anual pensiile cu aprox 6- 10% pentru 6 milioane de pensionare (civili pls militari,etc).

   Ștergere
  2. In general ai oaresce dreptate, dar de L263 vor beneficia doar cei care de la 01.01.2016 au optat pt pensionare, expres pt ea, si asta va tine 5 ani! Cred ca nu sunt multe cadre militare care au ales sau vor alege L263!
   Am intrebat-o pe ministrul muncii daca are in vedere emiterea unui act normativ pt aplicarea celor 9% si pensionarilor militari pe L223....tacere radio totala!
   Si consider ca a raspuns Negativ!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 69. @ all
  Mă asteptam să salutati cu entuziam preocuparea parlamentului pentru necazurile poporului prin adoptare in camera decizionala a legii prin care se acorda imunitate pe stil parlamentar membrilor Curtii Constitutionale a României.

  Perfect. Exact asta le lipsea Romanilor sa traiasca bine. Parlamentul munceste.

  Se pare ca dusmanii de serviciu ai guvernantilor au devenit cei din SNApOP intre care sunt amestecati si militarii armatei si niste procurori care obligatoriu trebuie sa aiba salarizarea mai mica ca judecatorii.

  Sa fie o rasplata pentru ca ăștia nu au mâncat salam cu soia sau .... este totuși cu totul altceva la mijloc . Altceva în care luati cu dea valma au cazut si militarii armiei ro ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pt cei 9 judecatori CCR se justifica aplicarea unui asemenea statut, mai ales ca votul de ridicare a imunitatii se da intre ei!
   Nu ajuta pe Ion sa traiasca mai bine, in mod direct, dar ajuta pt protectia unei structuri considerata Ultima reduta a democratiei sau PRIMA! Depinde din ce parte a binomului privesti!
   Din nuanta enuntului rezulta clar....daca mai aveam o farama de indoiala, aceasta s-a dezintegrat!
   Cat despre procurorii, pe care-i deplangi, cand cineva va reusi sa-i scoata, normal si firesc, din randurile magistratilor, atunci se vor ivi si zorile unei cercetari penale corecte.
   Intelegi tu singur de ce....
   Dar, nu este nici locul si nici scopul nostru in a consuma timp si energie pt ei! A inceput ceea ce am prevazut de 2 ani .....DNA, drag unor "tineri frumosi si liberi" va sfarsi lamentabil, intinand la maxinum meseria de avocat al statului, prin cercetarea si arestarea membrilor sai, pt fapte pe care nici nu ti le-ai imaginat!
   PUTEREA UCIDE PROSTII SI INFATUATII!

   Ștergere
 70. ORDINUL MApN M25/2016
  ART. 11
  Baza de calcul folosită la recalcularea pensiilor militare de stat este cea prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, constituită din soldele/salariile lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi cuprinde următoarele elemente:
  a) soldele/salariile de funcţie sau elemente salariale similare realizate în cele 6 luni consecutive;
  b) soldele de grad/salariile gradului profesional deţinut sau elemente salariale similare realizate în cele 6 luni consecutive;
  c) gradaţiile sau elemente similare realizate în cele 6 luni consecutive;
  d) soldele/salariile/indemnizaţiile de comandă/conducere sau alte elemente similare, după caz, realizate în cele 6 luni consecutive;
  e) solda/salariul de merit, după caz, realizat(ă) în cele 6 luni consecutive;
  f) indemnizaţia de dispozitiv/sporul pentru misiune permanentă sau alte elemente salariale similare, realizate în cele 6 luni consecutive;
  g) sumele reprezentând alte elemente salariale decât cele de la lit. a)-f), realizate în cele 6 luni consecutive.

  ART. 18
  (1) În vederea actualizării cuantumurilor elementelor salariale prevăzute la art. 11 lit. g), realizate în cele 6 luni consecutive, se utilizează procentul corespunzător al fiecărui element salarial, care se determină proporţional cu suma avută, aferentă acestui element din cuantumul total al elementelor prevăzute la art. 11 lit. a)-f), identificate în documentele de plată ale acestora, potrivit următoarei formule:

  g(n)CR
  Pg(n)CR (%) = ----------------------------------- x 100,
  (aCR + bCR + cCR + dCR + eCR + fCR)

  unde:
  Pg(n)CR (%) = procentul corespunzător cuantumului realizat al fiecărui element salarial de la art. 11 lit. g), "g(n)" reprezentând elementul identificat în documentele de plată;
  a (b, c, d, e, f) CR = cuantumul realizat al fiecărui element salarial de la art. 11 lit. a)-f);
  g(n)CR = cuantumul realizat al fiecărui element salarial de la art. 11 lit. g).
  (2) Pe baza procentului prevăzut la alin. (1) se stabileşte cuantumul actualizat al fiecărui element salarial de la art. 11 lit. g), în funcţie de totalul cuantumului actualizat al elementelor prevăzute la art. 11 lit. a)-f), utilizând procentul respectiv potrivit următoarei formule:

  g(n)CA = (aCA + bCA + cCA + dCA + eCA + fCA) x Pg(n)CR(%)

  unde:
  g(n)CA = cuantumul actualizat al fiecărui element salarial de la art. 11 lit. g);
  a (b, c, d, e, f) CA = cuantumul actualizat al fiecărui element salarial de la art. 11 lit. a)-f).
  (3) În cazul în care elementele salariale prevăzute la art. 11 lit. g) nu se identifică în mod distinct în documentele de plată, ca denumire a fiecărui element, în vederea actualizării cuantumului elementelor respective se utilizează procentul total al acestora, prin aplicarea în mod corespunzător a dispoziţiilor şi formulelor de la alin. (1) şi (2).
  ***
  Personal am fost la CMJ Ialomita si mi s-a explicat procedura de calcul de catre cel ce ne recalculeaza pensiile, am stat la discutii o dupa -amiaza intreaga, legea este impotriva aviatorilor, vor castiga doar cei care au avut munca de birou...

  RăspundețiȘtergere
 71. @all
  După calculele prezentate la 23.08 ar rezulta că după legile în vigoare până în 2022 guvernul ar trebui să majoreze toate pensiile din Ro cu procente cuprinse între cel puțin 30 -50 %(depinde mult de rata inflației).
  Apoi în. 2022 să procedeze la aplicarea actualizării prin contopire cu indexarile a tuturor pensiilor de serviciu stabilite pe legi speciale.
  Credeți că va fi posibil asa ceva în următorii cinci ani??

  RăspundețiȘtergere
 72. Suma actualizata este mai mica decat cea reala deoarece se raporteaza la 2009 nu la 2016 sau 2017 si ,in acest caz, elementele de la "g" nu vor mai fi cele reale(sporurile si clasificarea) ci vor rezulta din diferenta dintre suma actualizata si totalul sumelor (functie, grad, gradatii, ind de merit , ind de c-da si dispozitiv), in acest fel eu am pierdut 33% din suma(a-f) adica 2191x34%=750lei ,la care se adauga si alte maruntisuri deduse din hatzisurile legii >>>756 lei mai putin decat pensia calculata pe Legea 263(cea in plata).Am pierdut 22% fata de pensia in plata!(15% diferenta de la 85% la 100%+PS de 6%)Ar rezulta, clar ca M-25 limiteaza ,doar la 85% din baza de calcul indiferent ce artificii se fac. Banditi, mafioti, cu multa rea vointa fata de noi.

  RăspundețiȘtergere
 73. Asa cum este formulata legea salarizarii unice , incepand cu 01.07.2017, mai toate salariile activilor, cu exceptia soldatilor si caporalilor, vor scadea, urmand sa depaseasca valoarea actuala incepand cu 2020, cand sunt din nou alegeri. Cu alte cuvinte, vor creste treptat salariile dupa ce vor fi intai injumatatite. Acest lucru se intampla deoarece cu 01.07.2017, dispare jumatate din solda de comanda, jumatate din gradatiile de vechime, dispare in totalitate sporul de dispozitiv, sporul de confidentialitate, solda de merit. In aceste conditii degeaba se mareste solda de functie cu 20% ca tot pe minus vor fi toti. Intrebarea este, daca s-ar aplica si la pensionari aceasta "majorare" si ar scadea pensiile, ar fi bine ?. Eu cred ca guvernantii s-au gandit, ca prin actualizarea pensiilor in 2022, sa ii "protejeze" pe pensionari, de eventuale scaderi. Va rog sa ganditi lucrurile si in acest mod.

  RăspundețiȘtergere
 74. Va urmaresc cu interes si constat ca sunt multi care au pretentia ca se pricep la calcule matematice.Dece nu simulati fratilor in ocupatie de credinta un calcul al cuantumului pensiei in cazul actualizarii pensiei cu soldele activilor preconizate a fi in plata pe legea salarizarii in proiect pe ani de aplicare si ani de pensionare?Nu cred ca actualii guvernanti doresc sa loveasca in partile vulnerabile pe actualii stalpi ai puterii.Inainte de a va lamenta simulati calculul pensiei pentru cei iesiti la pensie inainte de 2000,intre 2001 si 2009 si dupa 2009.Pana nu faceti niste simulari nu sunteti credibili.Am onoarea sa va salut .Cu stima .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce simulare dorești Anonim, de unde știi ca nu au fost făcute, ai citit toată arhiva blogului de la apariția legii 223 ? Acum când mai bine de jumătate din pensii sunt deja recalculate nu mai umblăm cu simulări ci cu decizii aflate în plată. De exemplu pentru gradul de colonel, intre persoane aflate aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege, pensia recalculată variază de la 2702 lei la 10.186 lei.

   Ștergere
 75. @anonim 10.05 Am priceput sarcasmul si aluzia si daca te-as banui de inteligenta as riposta , asa ca , daca vrei sa te dai cocos, fa tu o simulare sau, macar, infirma cele spuse in legatura cu recalcularea.

  RăspundețiȘtergere
 76. Juristul de renume mondisl
  Pensiile oricare ar fi...cu atat mai mult cele specuale di de stat nu pot fi inghetate! Baza-decizia CCR.
  😅😆😍

  RăspundețiȘtergere
 77. CCR n-a aprobat inghetarea pensiilor speciale, deci si ale celor militare! Dumnezeu s-a gandit in Joia Mare si la noi! Doamne, ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 78. Pt anonim 12.04.2017 23.55
  Incercati o diversiune care nu va face cinste.
  Nici unde pe deciziile de recalculare, ca temei de drept n-o sa gasiti M25/2016.
  Temeiul de drept este legea 223/2015.
  Eu am spus ca M25/2016 nu respecta la toti pensionarii militari (la cei care au ales pt baza de calcul luni anterioare lunii decembrie 2006) prevederile legii 223/2015 lege in aplicarea caruia s-a dat M25/2015.
  Asa ca daca doriti dreptate si aplicarea legii 223/2015, care apare ca temei de drept in stabilirea drepturilor de pensie recalculata,adresati-va instantelor de judecata, pe motiv ca nu s-au respectat prevecerile art 109/legea 223/2015.
  Domnule anonim, nu ne luati pe toti de prosti, nu incercati sa spuneti ca M25/2016 este in totalitatea lui legal, pt ca respecta legea 223/2015 in executarea caruia s-a dat.

  RăspundețiȘtergere
 79. @alpacin 13 aprilie 2017, 09:12
  Se pare ca ai dreptate. M-am intalnit cu mai multi colegi, inca activi. Toti erau catraniti din cauzele enumerate de tine. Mai mult, si-ar fi dorit toti sa fie acum in postura de pensionari. Cat despre guvernanti, eu cred ca nici nu s-au gandit sa calculeze serios impactul aplicarii legii salarizarii unitare asupra sistemului de pensii. Sau, daca au facut-o, au facut-o superficial. Si, rezultatul fiind cam ingrijorator, au si facut anuntul, prin gura Olgutei ca dupa aplicarea legii salarizarii se vor apleca si asupra legilor din domeniul pensiilor. Viitorul nu pare prea roz!

  RăspundețiȘtergere
 80. Pt Dl Alpacin
  Realitatea nu va avea nimic de a face cu perceptiile dumneavoastra juridice.
  Nici o solda (salariu) nu va scadea dupa intrarea in vigoare a noii legi de salarizare unitara.

  RăspundețiȘtergere
 81. Dl anonim 13.04.2017 ora 10.05
  Raportez:
  Va rog sa-mi oferiti elementele necesare si suficiente pt executarea ordinului dumneavoastra.
  Pt ca, in cf cu legislatia in vigoare:
  - actualizarea pensiilor militare se va face la sfarsitul perioadei de implementare a legii salarizarii unitare: dupa 2022
  - actualizarea se va face in conformitate cu prevederile legale in vigoare la data efectuarii acesteia.
  Cine da unordin, trebuie sa asigure posibilitatea indeplinirii lui.
  Asa ca va rog sa-mi precuzati care vor fi prevederile legale privind aplicarea art 60/legea 223/2015 dupa finalizarea implementarii legii salarizarii unitare, probabil dupa 2022.
  Pana atunci nu-i faceti pe altii credibili sau mincinosi.
  Sa va aduca iepurasul minte si discernamant.

  RăspundețiȘtergere
 82. @ olescu
  Eu am un nicname si mailu este cu numele real. de ce permiti unuia anonim sa vina sa ne ,,injure,? Este foarte interesant ca atunci cand oala e in clocot apar baietii care spun ca e mai bine sa fi prost decat sa fi prost. Astia nu au inteles ca lucreaza dupa manuale vechi? Ce dracului domnilor? Ca sa fiti crezuti veniti cu povesti adevarate....nu?
  Domnilor nu este de gluma , puneti mana pe tastatura si faceti petitii la fiecare organ al puterii cu atributiuni pe legea pensiilor militare. Sa nu mai poata sa spuna ca o semnatura nu este reprezentativa.
  @ Cornelius
  Pune mana tata si scrie TU ca nu scrie nimeni in locul tau.
  Un Paste linistit si numai sanatate si bucurii voua si celor dragi.
  Nu mor caii cand vor cainii....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Injuratura este pacatul lui in ... Saptamana Mare! Totusi n-am dat de injuratura (sunt si eu mai relaxat saptamana aceasta), asa ca te rog sa indici data si ora faptei ... sa ii frig o matura ...impertinentului.

   Ștergere
 83. Daca cititi art.11 din anexa, partea de text constatati ca s-au modificat pozitiv prevederile legale privind acordarea gradatiilor.
  Dupa intrarea in vigoare a legii, la stabilirea gradatiilor se ia in calcul si timpul scurs de la acordarea gradului militar pana la terminarea institutiei militare de invatamant. Nu se ia in calcul modulul instructiei de baza.
  Rezulta ca:
  Din momentul acordarii primului grad militar in scoala (exclus LM unde sunt grade onorifice) , care este de fruntas, incepe termenul de la care se acorda gradatiile.
  Asa ca cei care fac studii militare de 4 ani, la terminarea acestora au deja gradatia I-a.

  RăspundețiȘtergere
 84. D-nul tehnocrat
  Eu am interpretat proiectul de lege asa cum am stiut, fara sa fiu jurist. Am vrut sa scot in evidenta ca acest proiect a fost facut pe genunchi, la un sprit, seara dupa orele 22. Apropo, da-mi si mie articolul din proiectul de lege in care scrie ca nici o solda nu se micsoreaza, sau o sa apara normele de aplicare care o sa schimbe tot, asa cum s-a intamplat cu M 25 care a modificat legea in totalitate

  RăspundețiȘtergere
 85. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Presupun ca o stiti deja ... dar trebuie s-o repet : multi hăbăuci mai sint printre noi !
  Hăbăuci care , dupa ce citesc ceva , li se pare ca l-au apucat pe Dumnezeu de picioare si'ncep sa dea sfaturi ! Numai ca ei citesc legile din 2 in 4 , ș'asta numai pe timp noros de toamna mohorîta !

  Un tîmpilici care se dă mare cunoscator si stiutor ne spune p'undeva :
  "tehnocrat13 aprilie 2017, 22:00
  Daca cititi art.11 din anexa, partea de text constatati ca s-au modificat pozitiv prevederile legale privind acordarea gradatiilor.
  Dupa intrarea in vigoare a legii, la stabilirea gradatiilor se ia in calcul si timpul scurs de la acordarea gradului militar pana la terminarea institutiei militare de invatamant. Nu se ia in calcul modulul instructiei de baza.
  Rezulta ca:
  Din momentul acordarii primului grad militar in scoala (exclus LM unde sunt grade onorifice) , care este de fruntas, incepe termenul de la care se acorda gradatiile.
  Asa ca cei care fac studii militare de 4 ani, la terminarea acestora au deja gradatia I-a. " .

  Mai tehnocracule ...L.138/1999 spune :
  " ART. 11 (1) Ofiterii, maistrii militari, subofiterii si militarii angajati pe baza de contract, în raport cu timpul servit în calitate de cadru militar în activitate, respectiv cu timpul servit ca militar angajat pe baza de contract, si în functie de rezultatele obtinute, au dreptul la 1,7 gradatii , care se acorda din trei în trei ani... "
  *** Deci NUMAI in calitate de cadru militar si MABC***

  L.284/2010 spune :
  "Anexa VII Art. 11. - (1) în raport cu timpul servit în calitate de personal militar, ... personalul militar, ...au dreptul la 1-7 gradatii, care se acordă din 3 în 3 ani. Intervalul de timp cuprins între data acordării gradului militar si data absolvirii institutiei militare de învătământ se ia în calcul la stabilirea de gradatii. Perioada modulului instruirii individuale nu se ia în calcul la stabilirea de gradatii." .
  Iar tot L.284/2010 mai spune :
  "Anexa VII Art. 2. - (2) Prin personal militar, în sensul prezentei legi, se întelege cadrele militare în activitate, precum si soldatii si gradatii voluntari în activitate. "
  *** Deci ... exact la fel ca in L.138/1999 . Atentie : la art.11/an.VII/l.284/2010 este vorba despre "acordarea gradului pentru personal militar , adica primul grad de cadru militar sau SGP, pentru ca la ei se refera art.11"****

  Proiectul de lege spune :
  "Anexa VI Art.11.–(1) În raport cu timpul servit în calitate de
  personal militar , ...personalul militar ,... dreptul la 1 -7 gradaţii, care se acordă din 3 în 3 ani. Intervalul de timp cuprins între data acordării gradului militar şi data absolvirii instituţiei militare de învăţământ se ia în calcul la stabilirea de gradaţii.
  Perioada modulului instruirii individuale nu se ia în calcul la stabilirea de gradaţii "
  Si tot proiectul de lege mai spune :
  "Anexa VI Art.2.– (2) Prin personal militar , în sensul prezentei legi, se înţelege cadrele militare în activitate , precum şi soldaţii şi gradaţii profesinonişti în activitate." .
  *** Deci ... exact la fel ca in l.138/1999 si in l.284/2010***

  Unde-i marea deosebire pe care ai descoperit-o tehnocracule ???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Polcovnicu
   Si care-i miezul din dodoasca care-l freaca pe un ruginit pensionar?
   Se vrea criogenat?
   Asta il intereseaza acum pe hoasca asta dezmembrata de Alecu?

   Ștergere
 86. Un Paste fericit va doresc tuturor si pensie lunga.

  RăspundețiȘtergere
 87. In nemernicia mea, am trezit din somnul ratiunii iepurasul cel batran. Nu-i bai si nici nacaz.
  Discutam de un proiect, care poate fi inbunatatit si corelat cu alte proiecte sau legi.
  In proiectul de statut al cadrelor militare aparut in 2016 la art 117 zice:
  " prevederile prezentei legi referitoare la indatoriri, obligatii, interzicerea si restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati se aplica si studentilor si elevilor din institutiile militare de invatamant , persoanele aflate in programele de formare a gradatilor si soldatilor , precum si celorlalte persoane care indeplinesc serviciul militar obligatoriu pe timpul starii de asediu , starii de mobilizare si starii de razboi"
  In legea pensiilor militare, scolarizarea militara face parte din vechimea in serviciu.
  Asa ca n-ar fi corect ca aceste gradatii privind vechimea sa se acorde din momentul depunerii juramantului militar, in scolile militare ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic ca da....cu atat mai mult cu cat esti profesionist!....
   Dar ce te faci cu rugina de pe creierul unora!
   Ca pe timpul clasei muncitoare....aveai armata si uzina la baza....gata vekime si gradatii in sistem militar!
   Huu bacalaureat la zi si termen!
   Strungul sa traiasca....dar nu printre ofiteri! Sa nu mai si spunem de ce.....sa o lasam cum a cazut!

   Ștergere
 88. m-Ale paste fericit ..cea mai vere iarba.!

  RăspundețiȘtergere
 89. Domnului tehnocrat ...
  Ne spuneti ca "tehnocrat13 aprilie 2017, 22:00
  Daca cititi art.11 din anexa, partea de text constatati ca s-au modificat pozitiv prevederile legale privind acordarea gradatiilor.
  Dupa intrarea in vigoare a legii, la stabilirea gradatiilor se ia in calcul si timpul scurs de la acordarea gradului militar pana la terminarea institutiei militare de invatamant. Nu se ia in calcul modulul instructiei de baza.
  Rezulta ca:
  Din momentul acordarii primului grad militar in scoala (exclus LM unde sunt grade onorifice) , care este de fruntas, incepe termenul de la care se acorda gradatiile.
  Asa ca cei care fac studii militare de 4 ani, la terminarea acestora au deja gradatia I-a." .

  Dupa aceea ne spuneti ca "tehnocrat14 aprilie 2017, 21:17
  In nemernicia mea, am trezit din somnul ratiunii iepurasul cel batran. Nu-i bai si nici nacaz.
  Discutam de un proiect, care poate fi inbunatatit si corelat cu alte proiecte sau legi.
  In proiectul de statut al cadrelor militare aparut in 2016 la art 117 zice:
  " prevederile prezentei legi referitoare la indatoriri, obligatii, interzicerea si restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati se aplica si studentilor si elevilor din institutiile militare de invatamant , persoanele aflate in programele de formare a gradatilor si soldatilor , precum si celorlalte persoane care indeplinesc serviciul militar obligatoriu pe timpul starii de asediu , starii de mobilizare si starii de razboi"
  In legea pensiilor militare, scolarizarea militara face parte din vechimea in serviciu.
  Asa ca n-ar fi corect ca aceste gradatii privind vechimea sa se acorde din momentul depunerii juramantului militar, in scolile militare ?" .

  Va rog sa ne spuneti care este varianta dupa care sa ne ghidam : dupa proiectul legii salarizarii perioada de scoala militara intra la vechimea pentru gradatii sau este doar o presupunere a dumneavoastra ?

  Domnului Iulian Mares ... Ne spuneti ca : "Iulian Mares14 aprilie 2017, 21:56
  Eu zic ca da....cu atat mai mult cu cat esti profesionist!....
  Dar ce te faci cu rugina de pe creierul unora!
  Ca pe timpul clasei muncitoare....aveai armata si uzina la baza....gata vekime si gradatii in sistem militar!
  Huu bacalaureat la zi si termen!
  Strungul sa traiasca....dar nu printre ofiteri! Sa nu mai si spunem de ce.....sa o lasam cum a cazut!" .

  Eu am vazut ca proiectul de lege , ca si legile salarizarii anterioare , spun ca : "3) Persoanele chemate sau rechemate în activitate, ... beneficiază de gradaţii în raport cu vechimea în serviciu avută/stagiul de cotizare realizat, legal stabilit, după cum urmează:....." .
  Asta insemnind ca vechimea avuta inainte de a fi militar se considera , pentru gradatii , ca vechime ca militar!

  Va rog sa ne spuneti daca vechimea mea , ca "strungar in uzine" , de inainte de a fi militar este considerata vechime pentru gradatiile ca militar !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule draga,
   Eu spun asa: ceea ce a stabilit legiuitorul trebuie respectat kiar daca nu este moral!
   Adevarul este: cel legal, cel logic si cel moral! Dar, nu mereu ele se suprapun!
   Si vin cu exemplul, la care eu faceam referire mai sus:
   -inainte de 89 aveam colegi in anul I, veniti din campul muncii, cu varste intre 21-27 ani, cu scl. profesionala si liceu la seral, membri pcr, multi casatoriti si cu copii de scoala; eu 90 lei, ei 690/luna; eu nici-o permisie, ei lunar; eu invatam, ei treceau; lor li se dadea mai multa atentie intrucat imbunatatisera structura sociala a armatei si a mea!
   La repartitie aveau prioritate, mergand acasa-caci aveau familie, eu ma bateam la sutimi pt garnizoana; la unitate, partidul îi lua in brate si le dadea apartament, butelie etc; si noua, dar dupa! Totul a culminat cu anii 85-86 cand au fost clase speciale pt ei, iar la repartitie mergeau oe locuri de instructori utc-vezi doamne, pcr sesizase diferenta intelectuala si-i proteja mascat iar! La cursuri au avut prioritate; in AMG locuri separate!
   Stiu....te cred, nu era discriminare ci pcr imi imbunatatea structura sociala de clasa!
   Imi pare si acum rau ca nu am putut sa multumesc conducerii pcr, intr-o sedinta, pt gandirea stralucita a lor!
   In timp, lucrurile au intrat pe fagasul normal! Dar, m-a durut ca la mine, in dosar scria, la rubrica "Provine: elev", era ca o pata! Odata, un bou Mare si cu cohones mi-a zis cu claritate: "Ce tot vrei?...ei au muncit din greu, au si invatat, tu?....doar ai invatat!"
   Din masa mare a acestora doar 5-10% au prins functii si grad de maior dupa 89!...si nu i-a persecutat nimeni, dar nici pe noi nu ne-a avantajat, retroactiv! Intelegi?
   Dar o fac eu, postum: TRAIASCA SPANUL!

   Ștergere
 90. exact ce am patit si eu cu colegul meu de banca,eu 19 ani el 26(cazangiu(exista o fabrica de cazane) Buzau casatorit 2 copii eu solda 75lei/luna iar el 750lei/luna.....bashca salariul de la fabrica de cazane care ii mreieriiergea acasa la nevasta si copii.Imi bateam creierii cu el de luni pana sambata dar sambata seara si duminica eram "boier" ...ca platea baiatul ala tot la ARO capitol sau postavarul.....Nu-i asa?? ca urma alta saptamana!! Niciodata nu m-am prins de ce lua note de 5-6 desi incercam sa-l fac sa priceapa.El pur si simplu NU PUTEA INTELEGE.
  Oricum in '91 si-a dat demisia din armata si s-a apucat de taximetrie.Acum nu mai stiu nimic de el dar era un baiat de treaba cu ,cutia craniana complet goala.(asta a fost experienta mea in primii trei ani de sc.mil.) Uffffff!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. am uitat sa zic: TRAIASCA SHPANUL(carat cu roaba):):)

   Ștergere
 91. In 1980 intrun pluton eram 1/3 LM, 1/3 L(unii militari in termen), 1/3 proveniti din muncitori cu L seral si armata terminata. Am fost infanterist, transferat la graniceri in ultimul an. Nu am remarcat diferente mari intre noi, in afara de faptul ca aveau solda mai mare, gandeau putin mai incet, iar unii erau privilegiati de comandanti, atat la infanterie cat mai ales la graniceri (erau furnizorii de informatii, ne dadeau in gat pentru abateri disciplinare). Din cauza unui coleg pcr ist in anul II am avut media scazuta la purtare si tot atunci am fost santajat sa intru in partid. Aveam 22 de ani si am trecut si eu in rand cu lumea, spuneau ei, ca de acum inainte n-o sa mai fac abateri. N-am mai facut pana in ziua in care, prin 1987 l-am bagat la origini pe un secretar de partid, fost coleg de scoala, provenit din clasa muncitoare.
  Mares,Serbane mi-ati rascolit amintiri si nu asta este scopul interventiei mele.
  Aveti cumva cunostiinta despre acordarea diferentelor pentru pensii recalculate in perioada 01.01 la 16.02.2017, sau si pentru aceasta perioada se aplica art.67 !? Multumesc anticipat !

  RăspundețiȘtergere
 92. Mi se pare corect.
  Stie cineva care ar fi impactul bugetar daca ar fi actualizate pensiile in functie de salarii noi ?
  Corect ar fi ca si pensiile pana in 2022 sa fie calculate conform soldelor aflate in plata inaintea intrarii in vigoare a celor noi.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!