joi, 6 aprilie 2017

A apărut o propunere a guvernului privind proiectul noii legi a salarizării unitare!

Conform informației furnizate de Sindicatul Polițiștilor Europeni - EUROPOL! Dar si de ziarul "Adevărul" - a se vedea aici! Propunerea de proiect poate fi studiată aici. Si descărcată de aici. Sau de aici! Vă readucem aminte că guvernul în exercițiu și-a declinat rolul de inițiator al viitoarei legi a salarizării unitare, urmând ca sarcina de inițiator oficial al legii să revină Parlamentului. Prin parlamentarii actualei coaliții de guvernare, pe baza propunerii de proiect a guvernului în exercițiu. Rugăm să nu se inflameze nimeni în mod artificial. Indiferent de propunerile de proiect lansate pe piață sau de zvonurile furnizate de mass media, varianta oficială a proiectului de lege va fi doar cea care va apărea înregistrată în Parlament. Până la această oră nefiind înregistrat în Parlament niciun proiect de lege a salarizării, nu înseamnă decât că proiectul oficial nu este finalizat, adică acesta abia acum se clocește!

Notă! Mai multi interlocutori afirmă că propunerea de proiect de lege la care am făcut referire în material, ar fi în realitate o variantă care aparține guvernării trecute, nu celei actuale. Un motiv în plus ca nimeni să nu se inflameze până la înregistrarea în Parlament a variantei oficiale a proiectului de lege!

135 de comentarii:

 1. Multi bătuti în cap pe lumea asta.
  Am crezut ca cei de la EUROPOL sunt mai ancorati in realitate decât niste habăuci de pe la ADEVARUL.
  @ R 26500 ,șterge porcaria asta fiindcă este varianta legii unice a salarizarii prezentata de GUVERNUL CIOLOȘ în decembrie 2016.
  Aceasta este varianta ”PÎSLARU -guv Cioloș la dec 2016.

  Draftul legii unice a guvernului psd nu-l cunoaste nimeni in afara de cei care au lucrat la el..
  Inclusiv Tariceanu si membrii ALDE l-au vazut azi prima data la Sinaia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai acolo scrie clar: PROPUNERE de proiect de lege. Hai sa o limpezim: nici macar proiect de lege nu este, ci PROPUNERE. Tu crezi ca Olguta facea singura un nou proiect si numai in 3 luni? Aiurea, ca si in cazul Art. 40 din OUG 57 gasit de Ciolos pe masa, asa si acum. Doar ministrii se schimba, consilierii sunt cam aceiasi. Astia au facut proiectul. Guvernul actual i-a mai pus poate niste virgule si l-a trimis sub forma de PROPUNERE in parlament. Nici macar ca proiect, asa ca nici nu s-a agitat sa vada ce cuprinde.

   Pana la urma, sa nu fim copii! Cei din comisiile de specialitate din parlament si cei din guvern, lucreaza impreuna. Parca nu stim!Normal sa fie asa, or decide parlamentarii, dar in limita avizului financiar dat de guverm. De aceea si lucreaza impreuna. Abia de azi inainte urmeaza adevarul! Mai mult ca sigur ca din propunerea de proiect, nu va mai ramane decat titlul.

   Ștergere
  2. Tot propunere a fost și proiectul PISLARU în dec 2016.
   Am rămas în memorie cu valorile de la lt col și col și sunt aceleași.
   Plus ca am sesizat o greșeală atunci. La doua categorii de primari de comună era trecuta același salariu. Adică primarul de la comuna cu 5-10000 de locuitori avea același salariu cu cel de la comuna cu 3-5000 de locuitori.
   Verifica și vezi că același lucru persistă și în acest draft.
   Ca atare nu este draftul psd.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ Tigri3, nu te lua dupa Adevarul caci e o mare diversiune sorosist liberala strecurata sa revolte si sa creeze deruta in randurile institutiilor de forta!

   Ștergere
  5. Are dreptate adminul ca de acum incolo este o realitate ce s-a discutat ieri la Sinaia, si nu ce bat campii cei din presa aservita politicii de dreapta!

   Ștergere
  6. @ Corneliu
   Eu spun ca proiectul publicat de ADEVARUL nu este proiectul psd 2017 iar tu vii sa ma lamuresti ce .
   Lamureste-i pe altii ca publica proiectul lui Ciolos 2016. pe mine nu m-au crezut.

   Ștergere
 2. După draftul legii unice necunoscut decât de sefimea psd si guvern după prezentarea d-nei Olga un parlamentar ajunge la 8 x 1450 = 11.600 lei.
  Un viceprimar de ultimă comună ca nr de locuitori primeste 3 x 1450 = 4350 lei
  Se pare ca parlamentarii psd vor semna la Sinaia cam în alb documentul fara a cunoaste nici ei draftul.
  Interesant ca nici Tariceanu si membrii ALDE nu au vazut draftul pâna azi la Sinaia.
  Suspecta aceasta secretomanie . Cred ca s-au ferit de mișcări ale nemultumitilor.
  Cred ca prezentarea publica a proiectului va produce mari tensiuni intre sindicate si chiar in societate.
  Nimeni nu pune problema ce vor face cu pensionarii civili (5 milioane) în raport cu noile valori ale salariilor din lege.
  Cum va reactiona mediul privat rămâne de vazut????
  Daca pe pensionarii civili nu îi indexeaza cf art 102 din L 263 cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie plus rata inflatiei aștia sunt condamnati la foame prin inanitie.
  Pentru militari 20% din iulie și 25% din ianuarie 2018.
  Bine ca suntem printre printre primii la majorari. Ce va urma după vom vedea.
  Problema pentru pensionarii militari o constitue daca se aplica atât din iulie cât si din ian 2018 art 60 -actualizarea pensiilor functie de majorarea soldei de grad si functie.
  Să sperăm ca nu vor umbla la continutul art 60 in sensul de a ne exclude sau amâna de la actualizare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da.Asa este!Corecta observația!

   Ștergere
  2. Am oarece rezerve in legatura cu faptul ca foarte-probabila prima crestere a veniturilor ,,activilor,, va induce actualizari imediate ale pensiilor militarilor ...Deocamdata inteleg de la decidentii din varful armatei ca principala problema a institutiei nu o reprezinta pensionarii...Mai mult, se insinueza ideea ciudata ca s-ar dori actualizarea pensiilor ,,dupa implementarea viitoarei legi a salarizarii,,...Or implementarea este un proces de durata...

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 4. 20% la soldele militarilor de la 1 iul.2017 ce corespondent are pt. mine hodorog pensionar?Se aplica instantaneu sau in termen de 24 de luni de la prima majorare?Cei care vom fi recalculati in dec.ne actualizeaza la cuantumul vechi nerecalculat?Nu cred ca acesta este draftul valorile sunt mai mici fata de ce ati prezentat la postarile anterioare lt.col. 4000?

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu zic sa nu ne mai agitam pe baza de propuneri de proiecte de legi. Indiferent de propuneri, adevarata lege va fi decisa in parlament de catre comisiile de specialitate. Pe mana cu comisiile din guvern. Cine crede ca parlamentarii decid si cheltuielile guvernului, se inseala. De aceea si lucreaza impreuna. Fac un proiect de la inceput pe o mana si legea tot pe o mana.

  Mai departe, daca legea nu este OK, guvernul zice ca nu a initiat-o el, ci parlamentul si ca guvernul nu submineaza autoritatea parlamanetului. Iar parlamentarii zic ca au vrut sa faca o lege mai buna, dar au avut aviz negativ pe fondurile alocate de la guvern. Si tot asa ...

  Mai mult ca sigur ca din tot ce vedem si auzim in aceste zile legat de viitoarea lege a salarizarii, in final o sa constatam ca nu va mai ramane decat titlul.

  RăspundețiȘtergere
 6. Pt manipulare&dezinformare=tigri3
  "Nimeni nu pune problema ce se va intampla cu pensiile..."
  Spre informarea corecta a cititorilor:
  La intrarea in vigoare a noii legi de salarizare a bugetarilor 01/07/2017 pensiile se vor modifica astfel:
  - cele stabilite pe legea 263/2010 vor creste datorita cresterii valorii punctului de pensie cu 9% care va ajunge la 1000 lei cf oug 2/2017
  - cele stabilite, recalculate pe legea 223/2015 modif cu oug 57/2015 vor fi actualizate cu art.60. Unele vor creste altele vor stationa, ma refer la cuantumul in plata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa fii pe val află că la început de fiecare an pensiile de pe legea 263 se îndexeaza cf art 102(1) cu rata inflației plus 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie.
   Asta trebuie să facă guvernul anual pentru cei de pe la 263 în mod obligatoriu.
   Iar la sumele vehiculate în legea salarizării va creste binișor și salariul mediu pe economie.
   9% frecție la picior de lemn pe lingă indexarile obligatorii pe care guvernul trebuie să le facă pentru ca aceste categorii să nu fie afectate de creșterile salariale și de inflație, creșteri de preturi, etc

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 7. Ceea ce poate fi contabilizat, deocamdata, este faptul ca se continua (sfidator, parca) aplicarea solutiei ,,SPORURI,, , cea care , alaturi de altele, a generat discrepante grotesti intre pensionari ,feliindu-i in functie de anul iesirii la pensie...Iacata, incepând cu aprilie 2017, desi militarii şi poliţiştii rămân cu aceleaşi salarii, in schimb sporurile se vor dubla...Potrivit amendamentelor aprobate de Comisia Juridică a CD, începând cu data de 1 aprilie 2017, majorarea sporurilor este de 100% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie.

  De asemenea, personalul militar şi poliţiştii care asigură servicii de permanenţă bneficiază pentru această perioadă de o majorare de 40% din salariul de bază/solda de funcţie ...Cu alte cuvinte, iar se evita cresterea veniturilor in componenta cumuna pensiei, probabil pentru a nu produce efecte imediate si in buzunarul fostelor catane...

  sursa http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-incepand-cu-aprilie-2017-militarii-si-politistii-raman-cu-aceleasi-salarii-dar-sporurile-se-vor-dubla-serviciul-de-permanenta-un-plus-de-40-la-suta-la-salariu-316596

  RăspundețiȘtergere
 8. Amandoi aveti acelasi mod de exprimare doct si elevat...De ce va certati? Aveti-va ca fratii....

  RăspundețiȘtergere
 9. Opiniile, chiar daca sunt divergente, pot fi exprimate intr-un mod civilizat.Toti dorim sa ne fie mai bine dar suntem la mana celor care vremelnic ne conduc...Noapte buna si....ganduri bune..

  RăspundețiȘtergere
 10. Pt manipulare&dezinformare=tigri3
  Pt o informare corecta:
  - toate pensiile s-au indexat cu 5,25% incepand cu 01/01/2017
  - incepand cu 01/07/2017 pensiile pe legea 263/2010 vor suporta inca o indexare de 9%. Astfel, valoarea unui pct de pensie ajunge la 01/07/2017 la valoarea de 1000 lei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să sperăm că și pentru anii 2018 - 2022 vor fi bani pentru majorarea corespunzatoare a pensiilor indiferent din ce sistem provin în concordanta cu creșterea salariului mediu funcție de creșterea în etape a salarizării bugetare.
   Problema este că la nivelul multor salarii din privat după 35-40 ani de muncă abia dacă foarte mulți realizează un punct de pensie = 1000 lei.
   Descurca-te în condițiile majorărilor salariale și creșterilor de preturi cu 1000 lei.
   Pentru o pensie de 2000 lei pe l 263 trebuie să ai un salariu echivalent cu doua salarii medii pe economie.
   Câți angajați în mediul privat primesc de la patron două salarii medii pe economie, mai ales în condițiile creșterilor salariale care cresc și salariul mediu preconizat să ajungă în etape la 5000 lei în 2021.
   Asta va fi marea problema și provocare a guvernului pentru cei pasionați pe l 263.
   Și problema asta îi poate pune în mare încurcătură inclusiv poate incurca multe alte calcule.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 11. Draft-ul in cauza nu are legatura cu Proiectul dezbatut la Sinaia. In articolul 4 al draft-ului publicat de Adevarul se vede clar ca denumirile ministerelor sunt cele din vremea lui Ciolos, care intre timp au fost reorganizate si redenumite de catre actualul Guvern. pierdere de vreme sa-l dezbatem in aceasta forma.
  Zi buna tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 12. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  "Ameteste-i pe prosti !" ... S-ar parea ca asta-i deviza sub care se actioneaza-n prezent !

  Site-uri cu pretentii de seriozitate lanseaza "bombe" ...

  "Adevarul" ( http://m.adevarul.ro/…/document-proiectul-legii-…/index.html ) titreaza "cu mindrie revolutionara" : " DOCUMENT Proiectul Legii salarizării unitare, obţinut de „Adevărul“ 3
  6 Apr 2017 13:47:23
  Autor: Liviu Avram " .

  Si ne prezinta un text al unei asa-zise legi a salarizarii "model Olguta Vasilescu" ... http://m.adevarul.ro/…/document-proiectul-legii-…/index.html

  Numai ca "bomba" este un mare "fîs" ... este proiectul de lege intocmit de tehnocracanati , si prezentat prin nov.2016 ... http://web3.protv.ro/…/Proiect_Legea_salarizarii_unitare.pdf .
  Pentru convingere ... comparati-le !
  Spre mai rapida convingere vedeti ca in "bomba" Adevarului sint prezentate la art.4 o serie de ministere care "nu se mai ezista" in guvernul "Grindeanu" ... (Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice , Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, ... , etc . ) .

  RăspundețiȘtergere
 13. http://m.adevarul.ro/news/politica/document-proiectul-legii-salarizarii-unitare-obtinut-adevarul-1_58e61a7d5ab6550cb803e8ab/index.html

  http://web3.protv.ro/assets/banners/2016/11/30/Proiect_Legea_salarizarii_unitare.pdf

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. @ tigri2 7 aprilie 2017, 08:26. Eu NU am citit "Adevarul" si ti-am mai spus ca nu urmaresc nici posturile alea de indobitocire politica. Am prezentat doar un proiect preluat de pe un site al unui sindicat al politistilor!

   La modul personal, mi se falfaie si de acea propunere de proiect si de ce balmajeste Olguta la televiziunile de indobitocire politica! Singurul proiect de lege oficial este cel care va fi initiat si INREGISTRAT in Parlament! Deocamdata nefiind inca initiat si inregistrat nici unul! Adica abia ACUM il clocesc!

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. @ CEZAR 7 aprilie 2017, 08:47. Urmare a limbajului tau de rahat, ai fost reinvitat sa nu mai calci pe aici! Pana la urma, iar ai intrat si tot cu limbaj de ..ahat. Concluzionez ca esti bolnav cu capul in asemenea in hal, incat esti in faza terminala.

   Ștergere
  3. Cam tarziu ai concluzionat! Eu cam de mult l-am diagnosticat!

   Ștergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Care din ei? Cine nu ataca pe stil tiganesc alti useri, are liber, indiferent ce spune. Cei care incalca regula, se chinuiesc degeaba sa emane, comentariile le vor disparea oricum. In general, regula este incalcata de vreo 2 psihopati!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. Rugăm să nu se inflameze nimeni în mod artificial. Indiferent de propunerile de proiect lansate pe piață sau de zvonurile furnizate de mass media, varianta oficială a proiectului de lege va fi doar cea care va apărea înregistrată în Parlament.

  Ca atare, NU merita sa ne inflamam pe baza unor propuneri de proiecte de lege, ci abia cand vom detecta vreun proiect de lege a salarizarii inregistrat in Parlament! Până la această oră nefiind înregistrat în Parlament niciun proiect de lege a salarizării, nu înseamnă decât că proiectul oficial nu este inca finalizat, adică inca "se clocește"!

  RăspundețiȘtergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va recomand sa va stergeti ambii, balariile!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 20. Ce inseamna serviciul de permanenta in MApN?
  Cine executa?

  PS-propun sa votam cu nota maxima pe atotcunoscatorul...🤕😷🐷🐮👺🐎🛠🔩🔧

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 22. @ R 26500
  Altă gogorita, gen spor lucrări de excepție. L
  Modificare art lege cu altă gogorita pentru sefimea pensionata în viitor.
  40 % pentru serviciul de permanenta (continuitatea conducerii) inclusiv pentru serviciul făcut la domiciliu
  Cu noi cei cu n astfel de servicii făcute în carieră fără nicio recompensa cum rămâne. Nici măcar zile libere pentru cele făcute în UM.
  Asta în timp ce sporurile pentru activitățile în condiții deosebit de grele s-a redus de la 30 -40 % la 23% prin noua lege a salarizării.
  Bravo. Nu deranjați! Cineva gândește "și la voi "!!!adică doar pentru ei!!!!

  RăspundețiȘtergere
 23. Până aflam ce e cu Legea salarizarii unitare, să aruncăm o privire pe Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017 unde se propune clar: „Drepturile prevăzute nu constituie majorări ale soldei de funcţie/salariului de funcţie în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, nu modifică modalitatea de determinare a bazei de calcul folosită pentru stabilirea pensiilor militare de stat”. Adică fără recalcularea pensiilor militare.

  http://www.cdep.ro/comisii/juridica/pdf/2017/av157.pdf

  RăspundețiȘtergere
 24. @All--Uitati cum si ce scriu oamenii nostri pe alte bloguri:
  Daniel Vîrdol: " Nefericiților! De ce nu răspundeți, mă, la contestații? De ce ați fost, mă, de acord cu art. 40 OUG-57? De ce nu spuneți, mă, ce pensii aveți voi finanțiștii, față de un pilot militar de supersonic? V-am trimis contestație pe 13 ianuarie, bă și nici(cacofonie intenționată) până acum nu ați răspuns. Pentru că sunteți incompetenți. Aveți mă, curaj să spuneți cât are pensie un colonel de la voi care a ieșit anul trecut ? Vreți să public eu? Mi-e jenă, mă, umilesc piloții, parașutiștii, scafandrii și pe toți aceia care și-au riscat viața, iar voi le-ați mătrășit pensiile. Ca să aveți voi, finanțiștii, buzunarele pline, că singurul vostru risc este să nu cădeți cu ochiu'n pix când adormiți pe scaune. Că eu dacă adormeam pe scaun intram în pământ și omoram și oameni nevinovați. Iar voi și ăilalți care ați conceput OUG-57 ne-ați furat la baza de calcul, că ați mințit, ordinarilor, că prima orară de zbor nu este venit permanent. Trageți-vă, mă, voi pensii duble și luați-vă ce vă meritați mă, că ați rupt locul de atâta muncă. Nu v-ar fi rușine să vă fie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De Vardol am mai auzit...nu mai stiu cu cr ocazie!
   Care este blogul?

   Ștergere
  2. L-am gasit in grupul "Pensionarii militari"

   Ștergere
 25. Serviciul de permanenta este definit in mai multe documente.
  In MApN, in Regulamentul Serviciului Interior din 02.09.2014 publicat in MOf si in vigoare de la 13,10.2014 la:
  "Art 7 Serviciul interior cuprinde urmatoarele categorii de servicii: serviciul de permanenta, serviciul depaza si srviciul de interventie.
  Art 8
  (1) Serviciul de permanenta se organizeaza si se executa pentru asigurarea continuitatii conducerii , coordonarea si monitorizarea desfasurarii activitatilor , mentinerea capacitatii de actiune a structurilor militare in orice situatie , pe timp de zi si de noapte , precum si pt respectarea regulilor de disciplina militara"

  RăspundețiȘtergere
 26. Acest proiect de lege de aprobare a Oug.nr9/2017 este repartizat la comisii in Cam.Deputatilor ca PL 157/2017 si trebuie Raport comun de la Comisiile pentru Munca si Buget.Procentul de 50% ptr.Solda de merit se va devansa ptr.luna Aprilie fata de August 2017 ! Aceasta acordare nu este considerata majorare si nu se actualizeaza pensiile militare..!

  RăspundețiȘtergere
 27. Pt Dl tigri3
  Nu inteleg si va adresez rugamintea, cu tot respectul si consideratia pe care le am pt domnia dumneavoastra, sa ne dati un exemplu de activitate, pe care ati desfasurat-o in conditii deosebit de grele.
  Va multumesc anticipat, daca va aplecati asupra umilei mele cerere.

  RăspundețiȘtergere
 28. @ tehnocrat
  Cu plăcere pentru domnia voastră.
  Din decizie ;
  26 ani vechime ca militar plus 6 civil din care ;
  5 ani CN, 2 ani (detasare misiune Academia militară -aviație Cehia), 19 ani av AC (fișa grupe la Olescu)
  6ani civil Boeing 737 în CS

  În baza de calcul
  - clasificare
  - spor cond vătămătoare
  - spor condiții deosebit de grele
  - spor încordare neuropsihica

  Sper că am reușit să vă satisfac curiozitatea la nivelul exigentelor domniei voastre.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CN? Nu inteleg!
   Stim ca de pe urma unui pilot toti luau si conditii si sporuri ...pana la asigurare zbor!
   FB. Sunt si altii care pot rivaliza dar nu fac atata caz! Ca doar nu reparai si verificai avioane ( in fapt conduceai activitatea) sub bombe si rachete si toti ceilalti erau la teatru!
   Pensia recalculata te va recompensa...nu?

   Ștergere
  2. @ tigri 3 7 aprilie 2017, 20:23. Fisa expediata nu releva decat faptul ca ai lucrat in AC. Atat, fisa nu evidentiaza nicidecum si pt. ce activitati ai beneficiat de AC! In AC sunt incluse mai multe specialitati/activitati. Dupa cum urmeaza:

   - personalul care desfasoara activitatea pe submarine, vedete maritime purtatoare de torpile si pe nave speciale pt. scafandri;
   - pilotajul efectiv al aeronavelor, DAR si personajul tehnico-ingineresc de exploatare in zbor, precum si personalul de insotire;
   - parasutisti, cercetasii prin parasutare si activitatea de alpinism desfasurata de vanatorii de munte;
   - testarea-evaluarea de prototipuri de armament si munitii;
   - experimentarea, testarea si evaluarea pulberilor si explozivilor;
   - activitatea de pirotehnie, controlul antitero.
   - tot personalul din unitatile militare, pe timpul starii de asediu, razboi, campanie etc.

   Pana aici este clar. Numai ca cum necum, au aparut si anomalii:

   - cadrele militare din DGIA la gramada. Merita din plin acele cadre care executa cercetarea prin lupta, este clar. Dar vechiul CI-ist al unei structuri, este aiurea trecut in AC. AC sunt definite in HG 1294 ca fiind acele activitati care prezinta pericol permanent de pierdere a vietii, mutilare etc. Or, clasicul CI-ist nu este in situatia asta nicidecum.
   - personalul care apara interesele M.Ap.N. in fata parlamentului, guvernului si la ICCJ. Aici intra si .... consilierii juridici. De ... coma. Pe astia i-a bagat Oprea in AC in conditiile in care activitatile desfasurate de ei chiar NU prezinta nici pe departe vreun pericol de pierdere a vietii, mutilare etc.
   - structurile de combatere si prevenire a ... coruptiei, cele de control si inspectie si ... magistratii militari. Asta este barbologie, clar ca nu exista niciun risc de pierdere a vietii, mutilare etc. daca te lupti cu ... coruptia sau mergi in control.

   Ca atare, domnu' inginer! 'Mneata ai prezentat o fisa cu AC, dar NU si pt. ce activitati ai beneficiat de AC. Dupa cum vezi gama este ... extinsa.

   Eu iti mai zic ceva ... Veridicii din AC - adica cei originali/adevarati, sunt oameni ceva mai durizati, extrem de pragmatici si nu prea sunt tari la ... filosofie. Spre deosebire de 'mneata care dupa flerul meu, nu prea ai stofa autenticilor.

   Ștergere
  3. Gelu
   Incepi sa te prinzi! A raspuns informativ si c/informativ de activitatile celorlalti...inclusiv in Cehia! 🤗😷😈👺

   Ștergere
 29. In ce an ati fost in Cehia? Ati raspuns si de ceilalti colegi? Acei 2 ani petrecuti vi s-au cuantificat tot la AC, fireste!
  Daca vreti, raspundeti, daca nu, eu inteleg momentul!

  RăspundețiȘtergere
 30. Răspunsuri
  1. @Mirela&Iulian
   Sentimentul de atractie este clar ca lumina lunii in desert... :)

   Ștergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 32. Lectura de sambata dupa-amiaza.

  http://m.adevarul.ro/locale/alba-iulia/aventurile-unui-ofiter-roman-lucrat-nato-onu-irak-afganistan-se-impuscau-probleme-1_58e72d2d5ab6550cb80a146a/index.html

  RăspundețiȘtergere
 33. Ha ha ha.... bine R-ule...la tinta.
  Vezi? Ti-au spus clar ca te ,, urmaresc,,...

  RăspundețiȘtergere
 34. #stiriamvvd #eventamvvd #militariveterani #soldamilitari
  Ca sa vedeti fata hada a hydrei antipensionari militari!

  RăspundețiȘtergere
 35. La 01/01/1993 a avut loc divortul de catifea: destramarea Cehoslovaciei.
  Deviza Cehiei: Adevarul invinge
  Imnul Cehiei: Unde este casa mea ?

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La multi ani! Sa traiesti cu numele tigrisor dar hotaraste,te si tu mai sus ziceai sa dam cepuri la butoaie,ceva cu berbeci la protap acum ne pui sa strangem caneaua si sa mancam roscove!

   Ștergere
 37. Tigri 3 a fugit din armata.Ce fel de militar o fi unul cu 26 ani de militarie?Daca este inginer militar scadeti student militar 3 ani,2 ani ofiter student si mai raman 21 ani de ofiter intr-o UM.Individul a stat in armata fix cat a prevazut contractul.Uite asa este excrocat statul roman.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiu cazul lui, dar tu gresesti profund dupa cum abordezi problema. Dupa integrarea in NATO din 2004, si sa faci spume la gura nu aveai cum sa mai stai in armata 30 ani ca pe vremea pe care ai prins-o tu. Decat daca erai prea norocos, prea bun, prea in carti, prea orientat. Si de multe ori, nici asa nu mai mergea, oricat de bun, norocos, orientat sau in carti ai fi fost!

   Urmare a faptului ca TU nu ai prins Ghidul Carierei Militare. Stii ce a insemnat acest ghid? Pe scurt - limita de varsta in grad. Iau un exemplu aleatoriu, nu le mai tin minte exact, dar venea cam asa. Esti maior, ai limita de varsta in grad de 45 ani, NU ai voie sa mai ramai in armata cu gradul de maior peste varsta de 45 ani.

   La acest punct ai 2 variante: ori avansezi lt. colonel cu conditia sa iti gasesti o functie libera de lt. colonel in armata, ori pleci din armata. Acum - apar diferentele fata de vremea ta. Dupa statele model NATO, la ofiterii superiori s-a aplicat un principiu al ierarhizarii de cca. 1:5. Adica gasesti un lt. colonel la 5 maiori. Sau un colonel la 5 lt. colonei.

   Revenind la limita de varsta in grad din exemmplu. Avem 5 maiori care ating limita de varsta in grad de 45 ani. Cum raportul este de cca. 1 lt. colonel la 5 maiori, devine clar ca lumina zilei ca neexistand functii suficiente corespunzatoare gradului de lt. colonel pt. toti cei 5 maiori care trebuie avansati, 4 maiori pleaca la pensie - neavand alternativa, iar unul singur devine lt. colonel si mai ramane in armata. Acest lt. colonel. are si el insa limita de varsta in grad la 48 ani. Cum raportul este de cca. 1 colonel la 5 lt. colonei, iar devine clar ca lumina zilei ca 4 lt. colonei pleaca la pensie la 48 ani - neavand alternativa, iar unul singur devine colonel si mai ramane in armata.

   Eu aceste vremuri le-am prins. Sa mai stii ca adevarata restructurare a inceput in anii 2003-2004. Azi sosea un ștat cu toate functiile diminuate, iar peste o lună venea alt ștat cu funcțiile și mai diminuate. Spre deosebire de vremea ta cand daca ti se diminua functia sub cea a gradului de pe umeri - ramaneai in continuare pe functia diminuate, dupa anii 2003-2004 NU iti mai era permis sa ramai pe o functie diminuata. Ori iti gaseai una prin armata care sa corespunda gradului de pe umeri - cu sanse de 1:5, ori plecai la pensie.

   Vrei sa mai stii ceva? La un moment, urmare a statelor NATO aplicate pe fondul improvizatiilor romanesti de dugheana, s-a ajuns la un blocaj incredibil. In anii 2005-2007, s-a ajuns in situatia sa avem ofiteri cu mai putin de 20 ani vechime efectiva, dar pt. care NU mai existau functii corespunzatoare gradului in armata. Indiferent ce faceai.

   Retin si acum un caz cand un capitan isi atinsese limita de varsta in grad si trebuia avansat maior si nu avea nici vechimea minima sa se pensioneze. Omul era dispus sa mearga oriunde era o functie libera de maior in Romania, numai sa faca si el 20 ani vechime sa prinda o pensie. ... Carte proasta insa - nu era nici macar una libera! Deci, il astepta somajul! TU stii ce inseamna asta? Eu am vazut cu ochii mei astfel de situatii si NU putine! Pe ultima clipa au emis insa un act normativ care au format niste state anexa care permitea ca sa ramana pe ele acei ofiteri (si subofiteri erau, dar mai putini) pana se elibera vreo functie in care sa fie incadrati sau macar pana sa faca 20 ani vechime sa iasa cu o pensie. Pe final, a ramas doar varianta sa apuce sa faca macar 20 ani vechime, pt. ca functii oricum nu se mai eliberau! Asa s-a incheiat restructurarea sa stii!

   Acesta a fost rezultatul combinat al Ghidului Carierei Militare cu statele model NATO. Din punctul eu de vedere, Ghidul Carierei cu limita de varsta in grad, constituie un imens beneficiu pt. armata. Acesta leaga varsta fizica de eficienta pe o anumita functie. Eu retin si vremurile acelea comuniste cu capitani batrani pe post de ... Cdt.Pl. sau maiori tot la fel de batrani pe post de Cdt.Cp. Sau cu colonei pe 1/2 senili sau cocosati pe functii de Cdt.B. Asta a corectat Ghidul Carierei Militare.

   Ștergere
  2. @ iceparu 8 aprilie 2017, 19:17. In consecinta, intrebarea TA "Ce fel de militar o fi unul cu 26 ani de militarie?", are un singur raspuns care imi vine minte. Este un militar nesovietic, dintr-o armata pe stil nou unde spre deosebire de vremurile tale, nu mai curg basinile dupa ofiterii si subofiterii incadrati atipic pe functii ce necesitau un alt raport varsta/anduranta!

   Ștergere
  3. Ce rai sunt unii! Cand dementul chior si betiv mi,a raschetat 500 din putin cu mine au empatizat doar participantii la mitinguri fiind in acceiasi oala ceilalti carcoteau ca nu suntem patrioti,ca nu intelegem acum de ce sa ramana cuantumul avantajos ca la mine nu a ramas cat rezulta din martimetica asta e.De ce sa excrocam statul?

   Ștergere
 38. Mirela/Israela
  In seara asta vii in club in Centrul Veki?....aceeasi ora...22.00!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa cata religie cunosc io moastele se pupa la manastiri nu pe Calea Dorobanti!

   Ștergere
 39. @ iceparu
  Nu credeam ca esti atat de obtuz in gandire. Nu doresc nici unui ofiter sa treaca prin ce am trecut noi , in special cei din vestul tarii , cand efectiv nu aveai unde sa te duci sa iti continui cariera. In orasul in care sunt eu erau cateva mii de cadre militare. Acum nu cred ca mai sunt 200 . Aveai tu unitati unde sa ii bagi pe toti? Crezi ca mie sau altuia ca mine cand eram in floarea varstei si foarte bine pregatiti ne ardea sa ne angajam la civili sau sa pornim vreo afacere de la zero? Inainte sa arunci vorbe care sa doara sezi tata ciuci si pune cerebelul sa gandeasca .... Si nu plange tu banii pe care ii da statul pentru pensii. Sa plangi dupa banii furati prin ANRP, justitie , economie, flota, contracte, etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu are decat vina ca fiind pensionat mult mai devreme decat noi, el crede si acum nu s-a schimbat nimic de pe vremea lui. Cei care am prins ambele timpuri, stim bine ca a fost infinit mai greu dupa anii 2002-2004 decat inainte.

   Omul are imaginea lui cu grade si functii gârlă de dinainte de 2000, cu compartimente/structuri/departamente incadrate in exces unde fiecare era relaxat avand un volum de munca incat in 1-2 ore toti isi terminau treaba.

   Cand povesteam unui user cam naravas de pe aici ca intr-o anumita unitate, m-am vazut nevoit sa duc vreo 4 functii simultan - de la comandant la sef operatii, userul in cauza pensionat tot inainte de 2 000 zicea ca bat campii. Toti greii iesisera la pensie simultan, iar compartimentele erau goale. Mai sosea cate un tinerel proaspat incadrat la misto sa zicem fix la operatii, dar el fusese mai inainte Cdt. Pl. sau Cdt.Cp. sau in totul alte specialitati, adica ori cu el, fara el, pana se forma in cca. 1 an sa miste ceva - tot mort era compartimentul. Esalonul nu tinea cont de astfel de chestii, totul trebuia sa mearga snur inainte. Snur, snur - dar cand trebuie sa duci 4 functii simultan - tu comandand, tu executand, te ia danga.

   Ștergere
 40. Cât s-a distrus în acești ani și s-a furat,pensiile și salariile românilor ajungeau ușor la 1000€.
  O țară care în 1990 avea datorii zero si acum are datorii de peste 100 mil.€,este clar ca lumina zilei ce s-a întâmplat.Democrația costă!

  La mulți ani,tuturor sărbătoriților,cu ocazia Floriilor!

  RăspundețiȘtergere
 41. @iceparu
  chiar sunteti rupt de realitate?? ....chiar daca ati fost militian nu este permis asa ceva(si ati fost militian, doar ca nu recunoasteti dar eu stiu) Nu e nici o rusine,!!ati avut o meserie,asa au fost vremurile dar va intreb: de ce nu ganditi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gandeste ... Stie dar, a dorit sa-l tamponeze pe CI-st!

   Ștergere
 42. Trei ruşi călătoreau în aceeaşi cuşetă dintr-un tren trans-siberian. Unul dintre ei citea un ziar, în timp ce ceilalţi doi spuneau bancuri cu Putin. 
  Enervat de faptul că nu putea citi în linişte ziarul, primul rus s-a hotărât să le joace o festă celor doi. 

  A ieşit discret din cuşetă şi a comandat însoţitorului de vagon trei ceaiuri, cu menţiunea să-i fie aduse exact peste 10 minute. A reintrat în cuşetă şi, după nouă minute, le-a spus celor doi: 
  — Băieţi, ar trebui s-o lăsaţi mai moale cu bancurile politice în tren. FSB-ul are microfoane în toate cuşetele şi compartimentele. 
  — Rahat, hai să fim serioşi! Cine a mai auzit de microfoane în trenuri în zilele noastre? 
  — Serios, hai să vă arăt. După care, a spus cu glas tare: "Tovarăşe maior, trei ceaiuri, vă rog!" 
  N-au trecut decât câteva secunde şi însoţitorul vagonului a intrat cu cele trei ceaiuri. Cei doi călători s-au albit la faţă şi nu au mai scos nici un cuvânt până s-au culcat. 

  Dimineaţa, tipul glumeţ s-a trezit singur în compartiment. Curios, l-a întrebat pe însoţitor unde sunt cei doi. Acesta i-a răspuns că, în timpul nopţii, cei doi au fost săltaţi de FSB. 
  — Bine, bine, dar pe mine de ce m-au lăsat în pace? 
  — Tovarăşului maior i-a plăcut poanta cu ceaiul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @mares
   acum "stiti" de unde stiu ca iceparu a fost militian:):):)....bun bancul

   Ștergere
 43. ADEVARAT;uitati ce spune camaradul nostru:
  "romir
  6 aprilie 2017 - 13:26

  Felicitari pentru interviul realizat.
  Unele din raspunsurile primite sunt tipice unui politician, adica de evitare, iar altele de imbrobodire.
  De ex: Raspunsul conform caruia noua legea a salarizarii va elimina diferentele dintre pensii este om gogorita. Din contra diferentele se vor adanci si mai mult pentru ca:
  1. Corectia pensiilor cu noile solde se aplica tuturor pensionarilor. Diferentele mari intre pensii sunt date de existenta unor sporuri procentuale, acordate dupa 2011;
  2. Aplicarea noilor solde va duce la cresterea pensiilor celor care au pensiile recalculate egale sau majorate si a celor care au diminuari mici de pana, sa zicem, 100 lei. La restul, cei care au pensiile recalculate diminuate cu 500 …. 1700 (aici intru si eu) prin corectia data de noile solde va rezulta tot o pensie mai mica decat cea in plata si ca atare se va mentine cuantumul avantajos.
  3. Concluzia: o parte din cei cu pensii mai mici ii vor ajunge din urma pe cei care au in plata vechiul cuantum, iar alta parte, cei cu pensiile recalculate mai mari se vor duce si mai sus (ex. subordonati care au indeplinit aceeasi functie, au iesit la pensie dupa 2011 si care acum au pensiile recalculate duble).
  4. Eliminarea diferentelor majore intre pensii se poate realiza numai printr-o noua lege a pensiilor militare care, in baza de calcul sa includa pe langa componentele de baza ale soldei (functie, grad, vechime, comanda, dispozitiv, merit) numai sporurile cu caracter permanent, aplicabile anual. Se va evita astfel ca pentru o activitate desfasurata temporar (ex. delaborare de munitie), pentru care se acorda un spor de 50% sa se recalculeze o pensie care sa nu prea aiba legatura cu restul activitatii depuse in afara celor 6 luni alese.

  Daca mai aveti ocazia de a scrie articole sau a intervevia si alte persoane pe acest subiect fierbinte, va propun sa aveti in atentie si urmatoarele aspecte rezultate din aplicare Legii 223/2015 pensionarilor militari cu vechime completa in armata:
  – pierderea cuantumului aferent pensiei suplimentare;
  – pierderea componentei „civile” din vechea pensie, componenta obtinuta prin valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa data iesirii la pensie.

  RăspundețiȘtergere
 44. Red,
  Ce aveti domne, la P. Alba cu sinuciderile astea?
  Infirmandu-se faptul ca jucati Balena Albastra, ramane doar invidia pe conditiile si nivelul de trai al unor kiriasi?
  Voi ati uitat sa faceti PIATA?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumnezeu Sa-i Ierte!
   Da, intr-o luna s-au sinucis doi colegi, un agent si un ofiter.
   Primul am inteles ca avea probleme de sanatate, de ofiter nu stiu prea multe si nu vreau sa ma pronunt.

   Ștergere
 45. Un grup care nu primeste sfaturi si comentarii de la admiratori sau membri se autodistruge, aviz SCMD,si alte grupari cu pretentii doar la...cotizatii

  RăspundețiȘtergere
 46. CÂNDVA, AM FOST ȘI NOI CINEVA

  Sambata 7 Iunie 1997, ora 13:50 zborul Tarom ROT 33 al aeronavei BAC 1-11 525 FT, avand inmatricularea YR-BCM a suferit un accident in procedura de aterizare de pe Stockholm-Arlanda Airport (ARN) . La bord se aflau 20 de pasageri, precum si 6 membri ai echipajului, din fericire nu au existat victime. La contactul cu solul pe pista 26, o rafala de vant a dezechilibrat aeronava, rupand jamba din fata, apoi avionul a parasit pista si a urmat distrugerea trenului anterior. Contactul nu s-a simtit foarte tare in interior, insa aeronava a suferit daune semnificative ale structurii,drept urmare s-a constat ca nu mai poate fi recuperata pentru zbor. Aeronava avea aproape 20 de ani vechime si un numar de 23900 ore de zbor. Avionul respectiv a ramas pe aeroportul Arlanda si este folosit si astazi pentru simulari de incendiu de catre echipele de interventie de pe aeroport.

  RăspundețiȘtergere
 47. Vă adresez o întrebare de domeniul juridic. Am depus contestație la ultima decizie de pensie. Au trecut cele 45 de zile aferente și Comisia de contestații nu a răspuns solicitării mele. În acestă situație pot acționa în justiție CPS doar în următoarele 30 de zile?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. dupa trecerea celor 45 de zile mai lasa 10 zile prevazute de lege pentru corespondenta dupa care te adresezi instantei facind dovada ca deja te-ai adresat csp dar nu ti-a comunicat decizia.asa cistigi timp iar cu privire la decizie poate veni pina la primul termen sau deloc.

   Ștergere
 48. FIIND O SĂPTĂMÂNĂ DEOSEBITĂ

  Un crâmpei din anii tineretii .
  După inscrierea pe fb am reusit ca după cîteva luni sa adun la ”prieteni” o mare parte a fostei trupe din anii petrecuti la Boboc.
  Printre ei l-am regasit si pe fostul elev din acele vremuri la naviganti Daniel Vârdol,promotie 84 sau 85.
  Intâmplarea si facebookul m-a pus in situatia sa-l revad în ultimul zbor la finele caruia a predat stafeta fiului sau Lt av Mihai in prezenta Sefului Statului Maror al F Aeriene.
  Priviti aici si nu veti regreta;

  https://www.facebook.com/virdol.mihai/videos/4297444169022/

  Si tot pe fb cu aceeasi ocazie l-am redescoperit si pe simpaticul fost coleg de grupă a lui D.Vârdol ,caruia la vremea aceea îi spuneam cu totii ”Rică” ,navigantul Rica venit din Madagascar.
  Săptămâna trecută l-am felicitat cu totii cu ocazia aniversarii zilei de nastere pe ”Rică” (profil de feisbuc ”Richard Razafy Rokotofiringa” pilot la Antananarivo si momentan candidat la președentia Madagascarului .
  Ne-a promis ca ne viziteaza coborând ca presedinte din aeronava prezidentială.
  Să vedem. Daca-l veti urmari pe fb o sa observati la el simplitatea exprimata printr-o mare dragoste si admiratie pentru colegi si Romania acelor vremuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiul cdor. Vardol este Sof, actualul sef al SMFA?
   Curios, nu stiam si ma indoiesc!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Scuze ....fara okelari, am confundat ...in prezenta cu in prezent!

   Ștergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 50. @Gelu, iti dau voie sa publici raspunsul dat de MApN la contestatia trimisa de mine.

  RăspundețiȘtergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu o sa vedeti nici o lege a salarizarii , a fost si va fi o cacealma ,deja au dat-o la intors , o amana la depuberea ei degraba in parlament .asa ca ,auziti , dupa pasti si deci ,la pastele cailor . Pana depun ei legea ii zboara Iohanis si se vor face de ras . Asa ca degeaba atata vaicareala , ramanen asa cu santem , sa fim sanatosi

   Ștergere
 52. S-au recalculat 58% pensii militare la MApN...!

  RăspundețiȘtergere
 53. doxx 777
  Ai 6 luni la dispozitie, conform legii contenciosului administrativ, nr 554/2004, cu modificarile ulterioare

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc frumos d-le alpacin. Cu stimă

   Ștergere
 54. Exstras din proiectul legii salrizarii publicat acum cateva minute
  "Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, se suspendă temporar actualizarea în
  funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari
  reglementată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului
  diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015,
  ale judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea nr. 303/2004,
  ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul
  administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum
  şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii,
  prevăzută la art. 49 alin. (6) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al
  senatorilor, republicată. "

  RăspundețiȘtergere
 55. Situatia de la CPS MApN:
  10.04.2017: 44099 pensii recalculate=57,99%
  Urmeaza situatia politistilor care in dorinta de as respecta juramantul militar de a apara tara,au consimtit sa se tranfere pe salarii mult mai mici in MApN.
  In prezent=zero. Sigur coarna va da un exemplu personal si se va transfera pe grila salariala MApN mult inferioara MAdI.

  RăspundețiȘtergere

 56. Proiectul legii salarizarii unitare publicat azi pe siteul PSD--- cititi si sa ne luam adio de la actualizari si majorari ......
  Art. 41 - pensiile de serviciu
  -
  Pensiile de serviciu

  Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari
  reglem
  entată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, ale judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea n
  r. 303/2004,
  ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 a
  lin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum
  şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii, prevăzută la art. 49 alin.
  (6)
  din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată.

  RăspundețiȘtergere

 57. Asadar, e forma pe care am anticipat-o ca varianta de "rezolvare" a noastra:

  PROIECT
  Art. 41 - Pensiile de serviciu
  Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari reglementată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, ale judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea nr. 303/2004,
  ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 a lin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii, prevăzută la art. 49 alin.(6)
  din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată.

  ... din noua lege (publicata pe siteul PSD). Noroc ca au amanat depunerea in Parlament. O sa iasa cu scandal.

  RăspundețiȘtergere
 58. art 41 din legea unitara a salarizarii omoara cu adevarat orice sperant a pensionarilor militari ca se va aplica vreodata corect legea pensiilor 223 .Astia sant la fel ca toti ceilalti , hoti si mincinosi . asa ca sa vedem ce vor face DL DOGARU ;COARNa care au fost mintiti in fata .asa ca daca iesim in strada sa ramanem acolo pana aplica corect legea 223 cu art 60.sa le fie rusine

  RăspundețiȘtergere
 59. Daaaa , militarii in rezerva si retragere , in baza art.41 din proiectul legii unice a salarizarii, vor servi cu respect si demnitate o m...ita maaaare de la PSD si ALDE , in sensul ca recalcularea pensiilor se realizeaza la terminarea actualizarii soldelor activilor in baza acestui ca....at de lege. Eu am vrut sa pun pariu. Acum ma duc in magazie sa ma joc cu tesla pe anumite organe sa imi fie invatatura de minte sa mai cred in haimanale politice. Dragii mei colegi iepurasul ne aduce o .....maaaare. Mereti la preoti si dati acatiste sa reusiti sa traiti pana in 2022 cand vine urmatoarea minciuna.

  RăspundețiȘtergere
 60. @ all
  CEEA CE AM ANTICIPAT SI LUCRUL DE CARE MI-A FOST FRICA S-A MATERIALIZAT ÎN ART 41 DIN LEGEA SALARIZARII UNICE (publicata de psd)
  Asta spuneam ,insa doar cîtiva au observat realitate la care ne putem astepta. Și s-a intâmplat. - ART 41 DUPĂ ART 40. (ghinion băieti! Sper sa nu mă mai faceti Iohanist.
  DACA PÂNĂ ACUM ATI ACLAMATI psd SI MĂ APOSTROFATI PENTRU NONCONFORMISMUL MEU LA TOT CE DĂ DRUMUL ÎN ZBOR psd ,ACUM AVETI DOVADA - art 41 din recenta lege unica a salarizarii. Și art 40 din OG 57 este tot opera psd ( nici asta nu ati crezut).

  ”tigri 36 aprilie 2017, 21:22
  După draftul legii unice necunoscut decât de sefimea psd si guvern după prezentarea d-nei Olga un parlamentar ajunge la 8 x 1450 = 11.600 lei.
  Un viceprimar de ultimă comună ca nr de locuitori primeste 3 x 1450 = 4350 lei
  Se pare ca parlamentarii psd vor semna la Sinaia cam în alb documentul fara a cunoaste nici ei draftul.
  Interesant ca nici Tariceanu si membrii ALDE nu au vazut draftul pâna azi la Sinaia.
  Suspecta aceasta secretomanie . Cred ca s-au ferit de mișcări ale nemultumitilor.
  Cred ca prezentarea publica a proiectului va produce mari tensiuni intre sindicate si chiar in societate.
  Nimeni nu pune problema ce vor face cu pensionarii civili (5 milioane) în raport cu noile valori ale salariilor din lege.
  Cum va reactiona mediul privat rămâne de vazut????
  Daca pe pensionarii civili nu îi indexeaza cf art 102 din L 263 cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie plus rata inflatiei aștia sunt condamnati la foame prin inanitie.
  Pentru militari 20% din iulie și 25% din ianuarie 2018.
  Bine ca suntem printre printre primii la majorari. Ce va urma după vom vedea.
  Problema pentru pensionarii militari o constitue daca se aplica atât din iulie cât si din ian 2018 art 60 -actualizarea pensiilor functie de majorarea soldei de grad si functie.
  Să sperăm ca nu vor umbla la continutul art 60 in sensul de a ne exclude sau amâna de la actualizare.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  Gigi6 aprilie 2017, 21:42
  Da.Asa este!Corecta observația!


  manasia6 aprilie 2017, 22:04
  Am oarece rezerve in legatura cu faptul ca foarte-probabila prima crestere a veniturilor ,,activilor,, va induce actualizari imediate ale pensiilor militarilor ...Deocamdata inteleg de la decidentii din varful armatei ca principala problema a institutiei nu o reprezinta pensionarii...Mai mult, se insinueza ideea ciudata ca s-ar dori actualizarea pensiilor ,,dupa implementarea viitoarei legi a salarizarii,,...Or implementarea este un proces de durata...”

  RăspundețiȘtergere
 61. @tigri 2
  Prost obicei acela de a face comparatia cu alte categorii bugetare, mai ales cand nu cunosti realitatile meseriei respective. Un invatator are doua luni de vacanta, in care trebuie sa se mai duca si la scoala pentru supravegheri la diverse activitati scolare( bacalaureat, olimpiada, examene, sedinte,evaluari individuale pentru fiecare elev, etc), deasemenea in timpul anului scolar sambata si duminica, are 4-5 ore la clasa( niciodata cu mai putin de 32 de elevi, norma fiind max.24), dupa care mai pregateste ziua urmatoare pret de alte 3-4 ore( trecerea notelor in catalogul electronic, corectare lucrari, fise de lucru, plan de lectii, etc), totul interferandu-se cu telefoane de la parinti, interminabile, pentru toate prostiile pamantului.Incearca sa te duci o saptamana la scoala si o sa vezi ca te apuca pandaliile. Pentru toate astea, dupa 28 de ani de munca, salariul( venitul net) este de 2129 lei. Este vorba despre sotia mea, deci stiu ce nervi si rabdare trebuie sa ai pentru a rezista in aceasta meserie, stiu ce vorbesc, si acestea sunt motivele pentru care nu prea mai sunt cadre didactice calificate.Rezumati-va la problemele existente in S.N.Ap., aici sunt problemele noastre,lasati celelalte bresle in pace. Si eu am fost pilot de elicoptere( Boboc 1986), si eu am avut toate calificarile, si eu am avut o viata grea, dar nespus de frumoasa, si eu imi strig nemultumirile pe unde pot( chiar si in instanta, mai nou), dar NICIODATA nu m-am raportat la alti bugetari amarati( invatamant, medicina, cultura, etc), eventual la magarii din parlament si alte regii mai mult sau mai putin autonome, care, realmente, iau o gramada de bani pentru frecat menta.Si hai sa nu fim ipocriti, si noi aveam 2 luni de concediu si, daca ai uitat, era tot pentru recuperare psihica si fizica. Unii am profitat de ele cu folos, astfel incat sa avem o pensie cat mai lunga, atat cat o fi ea. Haideti sa fim mai cumpatati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Istetule , dupa pensionare am predat 4 ani la un liceu, tehnologii si auto asa ca nu-mi spune tu cum se manaca aceasta meserie...

   Ștergere
 62. Art 41 la legea salarizarii taie tot avantul! 💀☠👺👻👽🤖👾😈👿👹💩👺👺👺

  RăspundețiȘtergere
 63. O replică dată pentru cineva de pe aici;

  ”tigri 3 6 aprilie 2017, 22:34
  Ca sa fii pe val află că la început de fiecare an pensiile de pe legea 263 se îndexeaza cf art 102(1) cu rata inflației plus 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie.
  Asta trebuie să facă guvernul anual pentru cei de pe la 263 în mod obligatoriu.
  Iar la sumele vehiculate în legea salarizării va creste binișor și salariul mediu pe economie.
  9% frecție la picior de lemn pe lingă indexarile obligatorii pe care guvernul trebuie să le facă pentru ca aceste categorii să nu fie afectate de creșterile salariale și de inflație, creșteri de preturi, etc”

  ACEST COMENTARIU ESTE O REPLICA LA NUMEROASELE COMENTARII IN CARE AFIRMAM precum Că,ca URMARE A A ACESTEI LEGI A SALARIZARII UNICE VA CRESTE SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE 9 dupa susele M Muncii)PE LA 5000 LEI PRIN 2022 . ASTA PRESUPUNÂND (lucru neînteles de foarte multi comentatori si militari pensionari) IN MOD OBLIGATORIU pentru a nu face muritori de foame din 5 milioane de pensionari civili ca in conformitate cu art 102(1) din L 263 /2010 guvernul sa indexeze anual pîna in anul 2022 toate pensiile civile cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu pe economie.
  În conditiile majorarii soldelor de functie ca urmare a aplicarii etapizate a legii pensiile militare ar fi trebuit actualizate cf art 60 . Numai ca după art 40 din OG 57 urmeaza art 41 din Legea salarizarii unice care blocheaza actualizarea pensiilor cf art 60 pîna la finalizarea aplicarii legii (2022).
  PÂNA ATUNCI MILITARII PENSIONARI PRIN hg SAU og date de guvern anual VOR FI INDEXATI SI EI ANUAL IN CONFORMITATE CU ART SIMILAR DIN L 263 ADICA ART 59 DIN L 223 CU RATA INFLATIEI SI 50% DIN CRESTEREA SALARIULUI MEDIU PE ECONOMIE desi se va face o mare ilegalitate.
  IAR ACTUALIZAREA SE VA PRODUCE PROBABIL SECVENTIAL SIMILAR CU etapele viitoarele CRESTERI ale soldelor de functii INCEPÂND DIN 20229terminarea aplicarii legii salarizarii) PÂNĂ PRIN 2028. CINE LE-O MAI PRINDE ?Doamne ajută.
  ASTA-I MARFA PSD SCOASA PE TARABA.
  OCAZIE CU CERE REAFIRM CA PSD-UL CU PROMISIUNILE SI SUPERFICIALITATILE DE CARE A DAT DOVADA MEREU VA BAGA TARA INTR-O FUNDATURĂ CU DIFERENTE SALARIALE EXCESIVE INTRE BUGETARI SI PRIVATI SI INTRE TOTI SI PENSIONARI ATÂT CIVILI CÂT SI MILITARI.

  DE CE NU AU SI MILITARII UN COARNA SA SE IA CU EI DE GÂT PENTRU ORICE MAGARIE CARE O FAC sau pentru nepăsarea de care dau dovada fata sistemul mde aparare siguranta si ordine publica.
  BIATA ministra a muncii NU STIA EA IN CE HAL SUNT SALARIILE MILITARILOR DUPĂ CE PSD-UL A FOST 3ani DE ZILE LA GUVERNARE SI AU DAT O LEGE A PENSIILOR PRIN CARE TREBUIAU SA FACA SIMULARI SI TOTODATA SA CUNOASCA SI SALARIZAREA ACTIVILOR LA CARE RAPORTAU BAZA DE CALCUL A PENSIILOR militare LA 2009. CĂTA IPOCRIZIE SI NEPASARE LA ADERSA MILITARILOR SI A PENSIONARILOR MILITARI.
  BINE CA AU STIUT SA DEA ART 40 din OG 57 -100% opera lor(psd) exact ca si continuarea art 41 din actuala lege unica a salarizarii.

  RăspundețiȘtergere
 64. Asta este bravura psd si lucrul pe care nu l-au priceput multi comentatori de pe bloguri precum si foarte multi militari pensionari desi am atras atentia in nenumeroase comentarii ca ceva este suspect in tacerea si nediscutarea legii cu cei implicati precum si ca actualizarea pensiilor militare cf art 60 va fi încurcata de necesitate indexarii anuale cu rata inflatiei si 50% din cresterea salariului mediu brut stabilit în urma aplicarii etapizate a L Unice a salarizarii a celor 5 milioane de pensii civile de mizerie stabilite după L 263.

  Art 41 din noua lege a salarizarii unice.

  Art. 41 - Pensiile de serviciu
  Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari reglem entată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, ale judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea n r. 303/2004, ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 a lin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii, prevăzută la art. 49 alin. (6) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată

  RăspundețiȘtergere
 65. Recent spuneam ca ne certam fara rost. Uite, ca ne-au tras-o la toti.....fara discriminare.Poate , daca gaseam o cale sa ne unim eforturile, era altceva....Acum nu ne ramane decat sa ne uitam la ei cu manie....Oricum, putin le pasa.....Probabil o sa ne arunce un oscior in preajma viitoarelor alegeri si noi..... iertatori.....

  RăspundețiȘtergere
 66. https://media.stiripesurse.ro/…/media-149184265428078400.pdf
  Pagina 54, coeficientul avut la grad se inmulteste cu 2500, solda soldatului , la care se aduag sporurile de max 30% +vechimea si anumite procente pentru grad ridicat de pericol in munca(se poate dubla solda)

  RăspundețiȘtergere
 67. Probabil ca în baza ART 41 din noua lege unica a salarizarii lansata pe piata de psd care blocheaza actualizarea cf art 60 din L 223 lucrurile se vor întîmpla după cum urmeaza;
  -anual în perioada 2018 - 2022 in lipsa aplicarii art 60 ,pensiile militare (desi ilegal) vor fi indexate cf art 59 din L 223 prin OUG sau HG data anual de guvern cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie rezultat anual în urma majorarilor salariale în etapele preconizate.
  Acest lucru se va aplica cf art 59 din L 223 anual (la inceputul fiecariui an) pîna în 2022.
  Începând cu anul 2022 se va proceda la aplicarea art 60 prin actualizarea la soldele de functie ale activilor prin reglarea/actualizarea cuantumurilor cu diferentele rezultate din aplicarea indexarilor anuale cf art 59 în perioada 2018 -2022 si cuantumurile care ar fi rezultat prin aplicarea art 60 in perioada 01.07 2017 -2022.
  Deci practic actualizarea cf art 60 în 2022 nu va mai fi o ACTUALIZARE IN ADEVARATUL SENS AL LEGII 223 ci doar o simpla reglare/actualizare a cuantumurilor pensiilor prin diferentele dintre cuantumurile indexate în anii 2018-2022 si cuantumurile care ar fi rezultat daca se facea actualizarea cf art 60 cf legii incepând cu prima majorare din 01 07 2017 si terminând cu cea din 2022

  Ținînd cont ca in urma acestor majorari salariale salariul mediu brut va avea o crestere semnificativa plus ca se va induce si ceva inflatie ,indexarea anuala a pensiilor cf art 59 din L223 si 102 din L 263 va fi destul de consistenta si probabil se va ridica la procente de peste 10% anual .Lucru care ar atenua in oarecare masura neactualizarea pensiilor militare cf art 60.

  Exemplu pentru o pensie oarecare fara calcule precise;
  Pensie la 01 01 2017 2000 lei.
  -cuantum pensie indexata anual cf art 59 din L 223 in perioada 2018-2022 = 3000 lei
  -cuantum pensie actualizata cf art 60 functie de majorarea soldei de functie in perioada 01 07 2017 - 2022 = 4000 lei

  În 2022 după terminarea aplicarii legii salarizarii actualizarea acestei pensii se va face doar cu diferenta rezultata din indexarile anuale cf art 59 si cuantumul care ar fi rezultat daca s-ar fi aplicat pentru fiecare etapa de majorare actualizarea cf art 60 ,adica;
  400-3000 = 1000 lei.
  Asta inseamna ca in 2022 cuantumul pensiei cf art 60 ,cuantuymul pensiei se va ”actualiza” doar cu aceasta diferenta rezultata ,adica cu 1000 lei.

  Nu ar fi chiar rau ,singura problema deranjanta va fi faptul ca in cei 5 ani (2018-2022) pensiile nu vor tine pasul cu salarile nu numai ale activilor ci cu a tuturor bugetarilor si nu numai la majorarile salariale preconizate.

  Pentru noi conteaza mai mult sanatatea . Când esti pensionar te poti astepta din partea statului la orice.
  Doamne ajuta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand Base a vrut sa taie 15% din pensii, m-am inegrit de nervi, mai mult decat pt faptul ca imi taia mie 25% din total venituri!
   Cand fostilor mei colegi li se mareste solda nu pot decat sama bucur!
   Oricum depunerea legii s-a amanat cu o saptamana si poate se modifica ceva.

   Ștergere
 68. Se reproseaza de ce n-avem un Coarna. Foarte buna afirmatia! Dar cine v-a oprit sa nu-l sprijiniti, de exemplu, pe Comandorul Tanase cand a formulat acea adresa la Ministerul Muncii si a facut apel la toti s-o semneze, drept pentru care doar...86 au semnat-o?! Si suntem zeci de mii care ,,batem campii'' pe toate blogurile, locuri pe unde si domnia sa si-a postat adresa sa fie semnata! Nu-i vorba ca a fost intocmita adresa foarte bine sau mai putin bine, asa cum fiecare o accepta, este vorba de lipsa coeziunii si camaraderiei intre noi, nu suntem solidari si doar suspicionam orice initiativa, in loc s-o sustinem cu fermitate! Un Comandor Tanase putea sa devina un Coarna, dar prin atitutinea noastra pasiva si indiferenta i-am descurajat initiativa si poate ca si darzenia de a mai lupta pana la capat, vazand cat de dezinteresati si suspiciosi suntem! Ca el au mai fost si vor mai fi, dar mereu se vor lovi de indiferenta si lipsa noastra de coeziune, unitate in gandire si sustinere hotarata! Fiecare vrea sa-si traga spuza pe turta lui, nu-i rau de loc, dar macar ca generalitate e bine ca atunci cand se ivesc oameni pusi pe fapte mari sa nu-i alungam prin atitudinea noastra dezinteresata, caci de la o scanteie mica poate sa se aprinda valvataia mare din inima unui om curajos care sa ne devina lider incognito care sa ne ajute! Coarna s-a nascut dintr-o scanteie si acum arde ca un rug, pentru ca politistii l-au sprijinit si n-au intervenit ideatic in demersurile sale solitare, ca sa-l bruieze cu fel de fel de egoisme si pretentii personale, astfel incat toti au avut de castigat! Noi, pana ce nu ne regulam bine intre noi si ne altoim geoalele pentru fleacuri, nu ne simtim bine, iar atunci cand unul ridica putin capul sa devina lider il smardoim de-i sar toate capacele! Asta-i realitatea, si inca nu ne-am dezmeticit din ceatza care ne inconjoara si ne tine pe loc...
  ,,Acolo, jos, sunt vulturii care mananca incomensurabile inimi de oameni'' -Ibsen-dramaturg norvegian

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corneliuss,
   Corecta afirnatia! Dar cei care s-au opus....inca mai posteaza....bine, rau, dar posteaza cu tupeu!
   Stai calm.... lucrurile nu pot ramane numai negre, se va indexa si majora pensia in ianuarie al fiecarui an!
   Bine ca tot se face ceva pt camarazii din activitate, eu kiar ma bucur pt asta!

   Ștergere
  2. @ Cornelius
   Daca pentru tine este buna revenirea la legea lui Boc atunci nu ai decât sa semnezi împreună cu adeptii contributivitatii.

   Ștergere
 69. @ iceparu 8 aprilie 2017, 19:17

  Acum ai ocazia sa te lamuresti cu spusele mele care ”te-au deranjat” va sa zică”,nici nu trebuie sa numeri mult decât de la 40 la 41.
  Oricum ca să sa stii ca desi sunt ”uneori pe contra ” spun in spate doar adevaruri pecare te supără. Uite ca ies la iveala ”pas cu pas”” !

  Oricum retine fraza asta ca și „ CUTUMĂ A DEMOCRATIEI”;

  ” Statul a dat ,statul a luat. Statul va da ,statul va lua ”

  Asa ca tai-o la vie si până când statul incâ mai dă pune la ciorap pentru zilele „când statul va mai da însă luând ”.

  RăspundețiȘtergere
 70. Este evident ca art.41 din noua lege a salarizarii unitare pe unii pensionari militari prin neaplicarea art.60/legea 223/2015 ii avantajaza iar pe altii ii dezavantajaza.
  Cateva considerente:
  - neaplicarea art 60/legea 223/2015 permite indexarea cuantumului in plata a pensiilor militare de stat, prin aplicarea art.59 din aceeasi lege. Dupa aplicarea art.60 se va indexa pensia recalculata si nu cea in plata.
  - unele probleme vor aparea la ofiterii care in cele 6 luni alese pt baza decalcul n-au avut studii superioare. Daca la recalculare s-a facut o dispensa pt functia echivalenta, la actualizare pe art 60 cf functiei similare din noua lege a salarizarii unitare, este posibil sa nu se mai faca.
  Pt ca la art.7 lit i) din proiectul legii salarizarii unitare este definita:
  "Functie similara reprezinta o functie de acelasi fel din cadrul aceleasi institutii sau autoritati publice , care implica aceleasi conditii de studii , grad treapta profesionala, gradatie, vechime in specialitate si conditii de munca"
  - anumite probleme pot apare in MApN datorita ridicarii prevederilor gradului functie incepand cu 2011 si revenirea la starea initiala din 2010 incepand cu 01/06/2017.
  Etc.
  Obs. Priviti cu atentie miscarile lui dogaru, omul care s-a impotrivit recalcularii pensiilor celor pensionati inainte de 2011.
  Ati fi surprinsi daca ar sustine art 41 din proiectul legii salarizari?
  Eu nu. S-ar putea intampla la fel cum s-a intamplat cu legea 241/2013.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tehnocrat
   Actualizarea după parerea mea se va face in 2022 după modelul expus la 10 aprilie 20.25.
   In cei patru ani 2018-2022 se va face indexare cf art 59 iar in 2022 se vor regla doar cuantumurile aplicând art 60 doar pentru diferentele rezultate dintre indexarea din cei patru ani cf art 59 si cuantumul care ar fi rezultat prin acualizare pina la 2022 cf art 60.

   Art 7 referitor la functia similara nu are referinta la pensii ci doar la stabilirea unui algorim in interiorul sistemului public de salarizare.
   Niciodata un col pensionar nu va fi actualizat la Lt col sau invers lt col la col.
   Actualizarile la pensii se vor face grad la grad si nicidecum functii la functii.
   De fapt in lege nici nu sunt prevazute salarizari pentru functii ci doar pentru grade care pot ocupa functiile gradului respectiv.
   In fond si la urma urmei art 41 nu avantajeaza pe nimeni.

   Ștergere
 71. Art 44 Din Legea salarizarii unitare abroga multe acte normative, printre care si L 284 si art.1 din OUG 57!
  Dar, art 40/OUG 57 ramane cu rele, dar si cu bune, pt ca se refera la L223, care nu face obiectul Legii salarizarii unitare!
  In concluzie....nimic despre ajutoarele prevazute la iesirea la pensie!.... sau nu am vazut eu?
  In aceasta logica nu este exclus ca beneficiarii, sub o forma sau alta sa le returneze, kiar mascat, ca tribut al unor beneficii defuncte! Kiar asa?

  RăspundețiȘtergere
 72. Din anexa nr 6, de importanta sunt:
  -nu se specifica cum se face salarizarea...la zile calendaristice sau cum?
  -art. 19, 23, 32 alin.4, 89!
  -referire la ajutoarele la iesirea la pensie-art. 65, alin. 5! Parca in L223 se specifica si numarul acestora?

  RăspundețiȘtergere
 73. Nu gasesc Anexa VI, capitol I, referitor la cuantumul functiilor!
  Lipseste!...?

  RăspundețiȘtergere
 74. S-a tot scris pe aici ca militarii(mapn)sunt defavorizati fata de politisti si jandarmi pt ca ei merg in aplicatii , in teatre de operatiivgen afganistan etc. Intr,o cariera de militar nu cred ca depasesc 2-3 ani de asemenea aplicatii. Mai ales ca cele in afara tarii sunt pe baza de voluntariat si....spaga... . Un politist de ordine publica peutece 6,5 ani numai in turele de noapte ..departe de familie... ca sa nu mai vorbim de sambete duminici sau sarbatori... atunci de aici vine si diferenta de salariu... Cand va fi razboi si militarii romani vor aparaRomania atunci vori primi inzecit..Noi politistii vom avea grija ca familiile lor sa fie in siguranta aici.. Nu ca pe vremuri sau din povesti cum erau jandarmii...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!