sâmbătă, 25 martie 2017

Remunerația unui subofițer din M.Ap.N. promoție 1994 (vechime 23 ani) versus remunerația unui subofițer de poliție promoție 2007 (vechime 10 ani)!

Fluturașul de salariu al subofițerului M.Ap.N. cu vechime de 23 ani
(cu multumiri acelui militar care ni l-a prezentat)

Se observă cu ușurință că dacă subofițerul M.Ap.N. nu ar beneficia de norma de hrană în valoare de 992 lei,  solda efectivă netă a acestuia ar fi egală cu salariul net de cca. 1 400 lei atribuit unei vânzătoare cu cca. 8 ani vechime angajată la un lanț de supermarketuri (omitem numele pt. a nu face reclamă, dar sigur este nemțesc). În fapt, vânzătoarea exemplificată este în avantaj față de subofițerul M.Ap.N., întrucât salariul său este atribuit pt. un volum de muncă de 8 ore de lucru pe zi și de 5 zile pe săptămână. Spre deosebire de subofițerul M.Ap.N. în cazul căruia, fiind remunerat la zile calendaristice și nu la zile lucrătoare, sunt frecvente situațiile în care este obligat să presteze pt. aceeași solda netă de 1496 lei, chiar și 30 zile continuu într-o lună, 7 zile din 7 și 24 ore din 24 (aplicații, misiuni, deszăpeziri, inundații etc.). Asta ca să nu mai discutăm de faptul că în situațiile în care vânzătoarea din exemplu este obligată să presteze ore suplimentare, acestea îi sunt remunerate cu 75% în plus față de tariful normal al unei ore de lucru, iar când este obligată să presteze ore noapte, acestea îi sunt remunerate și cu 25% în plus față de tariful normal al unei ore de lucru. Spre deosebire de subofițerul M.Ap.N. care  indiferent cât și când este obligat să lucreze, beneficiază de aceeași soldă dintotdeauna! În ceea ce privește acea normă de hrană in valoare de 992 lei, sunt frecvente cazurile in care subofiterul M.Ap.N. nu o mai aduce sub forma de venit familiei. Stiut fiind faptul ca în cazul misiunilor cu durata mai mare de 24 ore, militarilor le este retinuta contravaloarea hranei consumate. Astfel incat in cazul unui exercitiu aplicativ cu durata de o luna, militarii nu mai incaseaza nici un cent din cei 992 lei alocati pt. norma de hrana, suma fiind retinuta in totalitate de armata pt. achitarea contravalorii hranei consumate. Spre deosebire de omologul politist care doar in cazuri de exceptie poate indeplini misiuni cu durata mai mare de 24 ore - aproape niciodata in practica, fapt ce ii permite sa isi pastreze intacta suma de 992 lei ca parte a bugetului personal, respectiv a bugetului familiei.

Venituri subofiter M.Ap.N. cu 23 ani vechime


  ****

Fluturașul de salariu al unui subofițer de poliție cu vechime de 10 ani

L-am mai prezentat într-un material anterior. Numai că la acel moment nu aflasem că simpaticul agent de poliție are numai vreo 10 ani vechime. Remunerația totală = 3 045 lei (detalii aici). Evident superioară față de omologului său din M.Ap.N. cu 23 ani vechime și care deține cel mai probabil și un grad militar superior. Comparând cele 2 fluturașe, sare imediat în ochi de unde provin diferențele. În primul rând că polițistul fiind remunerat la zile lucrătoare și nu la zile calendaristice precum militarul, primului îi sunt remunerate în plus cu 75% față de tariful normal, orele suplimentare lucrate în week-end și în sărbătorile legale. Mai descoperim un spor de solicitare neuropsihică acordat tot polițistului, spor inexistent în mod bizar la militari. De parcă detonarea minelor și bombelor, salturile cu parașuta, marșurile pe sute de kilometri cu 50 kg în spate prin ger și viscol sau misiunile de război în teatrele de operații, ar fi activități de relaxare neuropsihică pentru armată in genul vacantelor in Dubai. La fel și în cazul sporului pentru condiții grele și toxice acordat tot polițistului si tot inexistent la armata. Ca si cum cantonarea structurilor militare pe timpul exercitiilor aplicative, la corturi cu saptamanile, la minus 30 grade, nu ar reprezenta conditii grele de lucru, ci un fel de sejururi la hoteluri de 5 stele.  Sau ca si cum gazele toxice eliminate de instalatiile de lansare rachete, tunuri si obuziere sau de blindatele armatei sau chiar de pustile de asalt, precum si substantele utilizate de militari pt. contracararea efectelor armelor chimice, biologice si nucleare, ar constitui inhalare de ozon in stare pura si nu de substante toxice dintre cele mai periculoase pt. organismul uman.

Venituri subofiter politie cu 10 ani vechime


***


(Materialul original - aici, autor Mihnea Rudoiu)

Notă: Precizăm pentru militarii generațiilor mai vechi că spre deosebire de trecut când gradul de sergent era atribuit corpului soldaților și gradaților, acesta a devenit între timp primul grad militar  atribuit corpului subofițerilor. Precizăm de asemenea că instruirea ca ranger se efectueaza în S.U.A., iar aceasta reprezintă una dintre cele mai dure școli  destinate formării și antrenării forțelor speciale (rata de absolvire este de cca 1 candidat din 20 de pretendenți). Primul absolvent român al uni astfel de curs fiind actualul general Adrian Ciolponea si care a fost și primul comandant al Bg. 6 Forțe Speciale.

Reporter: "- Militarule aflat pe o funcţie şi cu o vechime asemănătoare cu a domnului poliţist Marian Godină, noi ştim că nu este frumos să ne uităm în grădina altuia şi să facem comparaţii, dar, aşa, de curiozitate, care a fost venitul tău luna trecută?"

Mi-a spus. Am bănuit că e o farsă.

Reporter: "Ai o dovadă sau mă duci cu preşul?"
Exasperat, mi-a arătat „fluturaşul” cu ultimul salariu. Era precum zicea: un pic peste 2235 lei. După 10 ani vechime, având cursuri de perfecţionare în Statele Unite, două misiuni în teatrele de operaţii, participări la exerciţii militare internaţionale, răstimp în care, la un moment dat, a fost declarat subofiţerul anului.

Reporter: "- Domnul Godină, l-am iscodit, spune că salariul este insuficient pentru a duce o viaţă decentă. Ce zici de treaba asta?"

A tăcut.

Reporter: "- Salariul tău e mai mic decât al lui cu aproape 800 de lei. Eşti mulţumit?"

De această dată, a fost rândul lui să creadă că îl iau peste picior.

Subofițer M.Ap.N.: "- Nu aţi citit despre sergentul care a urmat cursul de rangeri în Statele Unite, apoi şi-a dat demisia din armată, fiindcă era dezamăgit, şi a vrut să se transfere la MAI?"

Reporter: "- Vag, îi zic. Ce-i cu el?"

Subofițer M.Ap.N.: "- Păi, îmi spune, a plecat din armată în speranţa că, într-o bună zi, va avea un statut ca al dl. Godină".

Materialul integral - aici!

Venituri subofiter M.Ap.N. cu 10 ani vechime

144 de comentarii:

 1. sa va arat si eu fluturasul meu de solda dupa 36 ani vechime si cu grad de colonel?
  2700 ron plus ordinul 50. adica 3670...o fi o solda nesimtita , dupa cum spunea propaganda boc basista

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Groaznic! In ce am v-ati pensionat?

   Ștergere
  2. Minciuna domnule colonel! Postati fluturasul sa vad si eu minunea!

   Ștergere
  3. @ Adrian 26 martie 2017, 16:01. Dar de ce este asa sigur? Ai deja fisa lui pe masa ta de turnator?

   Ștergere
  4. Daca o sa priviti cu atentie cei 2 fluturasi de salariu o sa vedeti ca diferenta este de doar 60 lei mai mult la Godina desi numai sporul pt sambete ,duminici este de 119 lei plus sporul de solicitare neuropsihica 70 lei pe care il au decat cei care au si calitatea de politisti de judiciar...deci sporuri in plus 189 lei...diferenta de salariu 60 lei... cei 262 lei sunt banii de echipament care se trec la MAI pe fluturas.

   Ștergere
 2. @DS and all:
  Model de Contestatie la deciziile de pensie militara
  Socializează →


  38
  Procedura de contestare a deciziilor de pensie emise de Casele Sectoriale este reglementata de articolele 97-105 ale Legii 223/2015 actualizata.

  Adresele celor 3 Case Sectoriale.

  1.Casa Sectoriala de Pensii din M.Ap.N -. Bucuresti, str. Drumul Taberei nr.7-9, Sectorul 6, Cod Postal 061416,

  2.Casa Sectoriala de Pensii din M.A.I. - ,Bucuresti, str. George Georgescu
  nr. 3, sect 4, Cod Postal nr. 040133

  3.Casa Sectoriala de Pensii din S.R.I., Unitatea Militara 0472 Bucuresti
  sau Str. Piata Amzei nr.4, Sect 1, Bucuresti.


  DOMNULE PRESEDINTE
  al Comisiei de contestatii din cadrul .....(MApN, MAI, SRI)

  Subsemnatul(a) __ __ __ __ __ , domiciliat(ă) în localitatea (comuna) __ __ __ __ , Str__ __ __
  nr_____,Bl__ ap. ______, judeţul / sect__ __, posesor al actului de identitate seria ____ nr__ , eliberat
  de __ la data de __, contest decizia de calculare/ recalculare pensie nr_____/_______ ce mi-a fost
  eliberata de Casa Sectoriala de Pensii a _______( MApN, MAI, SRI) din Bucuresti / sectorul ______
  la data de __/__/____, din următoarele motive:
  1.
  2.
  3.

  (-Motivele pot fi diferite de la caz la caz.)
  -Pot fi greșeli în stabilirea bazei de calcul
  -Pot fi greșeli în actualizarea elementelor bazei de calcul
  -Pot fi greșeli în calculul efectiv al cuantumului pensiei
  Puteti invoca diminuarea cuantumului pensiei prin:
  -nevalorificarea intregii vechimi cumulate ca militar, inclusiv sporul pentru conditiile de munca,
  vechime recunoscuta in preambulul deciziei.
  -nevalorificarea partiala sau totala stagiilor ulterioare pensionarii, pentru care ati platit CAS.
  -nevalorificarea partiala sau totala a sporului de 3%, 6%, 9% pentru pensia suplimentara, pentru
  care ati platit contributie... (n) ani.
  -nevalorificarea primelor si premiilor pentru care ai platit impozit

  -Catre Comisia de Contestatii nu formulati exceptii de neconstitutionalitate; pastrati-le pentru
  actiunea ulterioara la Tribunalele din raza domiciliului dvs.)

  _______________________________________________________________________

  Ataşez copia deciziei de recalculare a pensiei şi următoarele documentele:
  _______________________________________________________________________

  Având în vedere cele prezentate, vă rog respectuos să dispuneţi (functie de motivele invocate) :
  -
  -

  În speranţa unei rezolvări favorabile, vă mulţumesc anticipat.

  Data Semnătura

  Domnului Preşedinte al Comisiei de contestatii de pe langa______(MApN. MAI ,SRI) Bucuresti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-o credeti dumneavoastra ca cei de la MAI sau SRI au motive sa intocmeasca contestatii...Eu in schimb deja am primit intampinarea de la centru...

   Ștergere
  2. @T2
   De acord mai putin cu termenul"va rog respectuos" si mai ales cuvantul"respectuos"
   "Va rog" deja e arhisuficient desi nici asta nu prea merge.....dar hai sa fim politicosi ca intotdeauna(o mai "periez" eu putin)
   Pt restul: multumesc!

   Ștergere
  3. Ca sa pastrezi, unilateral termenii de adresare informala!
   Militarul ramane militar pe viata, si inamicului capturat, i se adreaseaza:
   -Domnule, va rog, identitatea, gradul dumneavoastra si unitatea din care ati facut parte! Imi pare nespus de rau ca sunteti prizonier de razboi si nu am avut onoarea de a va ucide in lupta, dar sunt obligat sa va comunic datele la Crucea Rosie si Comisariatul pt prizonieri si transfugi!

   Ștergere
  4. E aproximativ ca la puscarie... :)))

   Ștergere
  5. Lagarul pt prizonieri este putin altfel organizat...

   Ștergere
 3. E clar.Dumnealor de la MAI au fost platiti pe legea 330/2009,sau pe 284/2010,iar noi pe legea 138/1999.Prin urmare ,ar cam trebui sa primim ceva bani inapoi...Dar probabil vom primi a treia cizma si cu legea lui Olguta...Dupa pancarda afisata la mitingul de astazi :Nu schimbati legea pensiilor ,e clar cine se opune eliminarii art.40 din oug 57.Oricum au pensiile mai mari decat amaratii din armata si ei nu au avut disponibilizati ,asa ca nu numai ca nu le pasa ,dar mai baga si strambe.Ce mai ,suntem luati de prosti.Abuzul in serviciu e mare cat casa.Mai ramane de vazut cine va face primul plangerea penala pentru aceasta situatie ,pentru ca e grava,grava de tot...

  RăspundețiȘtergere
 4. Pentru Liviu Po : Esti intr-o mare eroare ! Daca se elimina art.40 din OUG 57,din care articol al Legii 223/2015 rezulta in cat timp ti se va recalcula pensia ?!!! Concret, nu vorbe ! Iar politistii care azi afisau o pancarta pe care scria sa nu fie modificata legea pensiilor, erau - de asemenea - intr-o mare eroare ! Ba da, OUG 57 nu trebuie anulata/abrogata ci MODIFICATA ! Vedeti variantele prezentate de mine intr-un articol recent ! Studiati si apoi pronuntati-va ! O seara...cu intelepciune !!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Pentru Liviu Po : Esti intr-o mare eroare ! Daca se elimina art.40 din OUG 57,din care articol al Legii 223/2015 rezulta in cat timp ti se va recalcula pensia ?!!! Concret, nu vorbe ! Iar politistii care azi afisau o pancarta pe care scria sa nu fie modificata legea pensiilor, erau - de asemenea - intr-o mare eroare ! Ba da, OUG 57 nu trebuie anulata/abrogata ci MODIFICATA ! Vedeti variantele prezentate de mine intr-un articol recent ! Studiati si apoi pronuntati-va ! O seara...cu intelepciune !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ati postat de 2X ca sa se priceapa odata?

   Ștergere
  2. Eu stiu un lucru: daca nu ar fi existat art.40 din oug 57,nu as mai fi comentat pe aici ca un fraier...Dupa cate vad,nivelul de salarizare va lasa fara comentarii...Dedim!

   Ștergere
  3. M-am inspirat din

   http://chimie.freevar.com/oxigen-gaz.html
   :))

   Ștergere
 6. Nu toti din MAI au beneficiile lui Godinas...IGSU si Jandarmii nu sunt departe de MApN...cel mult un spor in plus si plata orelor de noapte. Nu stiu cum plateau ei in activitate conditiile de munca?
  Dar incorect mi se pare sa iei spor de fidelitate in activotate si la pensie sa primesti si OMM!
  Pentru alte structuri....spor de pericol/paza/gardare/escorta/informatii-pana la 30%!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @mares
   sa inteleg ca eu neavand "spor de fidelitate" nu am fost credincios tarii si poporului meu? Ce ticalos am fost.Propun ca toti militarii fara "spor de fidelitate" sa fie judecati urgent in tribunale militare:):):):)
   PS@mares
   si peste ceva ani(nu multi) la iesirea la pensie politistii/ele vor primi grade militare fara sa aiba o zi de armata.Parca vad o discutie:D-na ati iesit la pensie ce grad aveti?
   -aaaa sunt plutonier adjutant sef.
   -si unde ati facut armata, la ce unitate? cunoasteti gradele militare?.Eu sunt lt.colonel
   -aaaa ce a aia armata,unitate,colonel??????Hai dom'ne faci mishto!?

   Ștergere
  2. Cu regret va spun ca, logica asa conduce!
   Deci, nu ar fi de mirare ca sa fie interpretat drept ceva abuzuri in serviciu si depasirea competentelor!
   Nu trebuia sa puneti mana pe unele manuale si regulamente....clasificate!
   Vi se citeau si memorati, cu toate ca nici aceasta solutie nu este nici salvatoare si nici acoperitoare!
   Kiar nu stiu termenul de prescriere...., dar asist la un interneto-denunt!
   De acum, cu regret scriu, ca sa nu fiu eu insumi partas, trebuie sa depun un denunt oficial!....poate chiar 40-50.000!

   Ștergere
 7. @icleanu
  eram dator cu un raspuns asa ca am mutat postarea aici.Stiu de asemenea ca sunteti colaboratorul credincios(ca sa nu folosesc alt termen) al lui dogaru;cum s-ar spune "interesul poarta fesul"

  Doru Serban25 martie 2017, 23:05
  @icleanu
  va respect opiniile cand spuneti ca politistii sunt dotati(stim cu ce arme si ce calibre)
  Mai spuneti ca vor interveni ca sunt numerosi iar armata e neputincioasa
  eu ca un nestiutor imi dau cu parerea domnule contabil.Dvs ati auzit de RPG sau lansatoare multiple sau tancuri sau TAB-uri sau artilerie sau rachete dirijate....asaaaa doar cateva exemple in rest "mor" de frica unui conflict cu politistii.......mor de ras!!:):)
  Macar acum ati inteles de ce armata RO nu are sindicat? cititi un pic mai sus.......daca apare un "coarna" militar si spune:alarma de lupta executati... si ies tancurile din remize si toate celelalte(asa putine cum sunt ele)sunt arhisuficiente pt o "batalie" cu pistoletul carpati:):)Poate ati gasit dvs un tun de 100 mm strapuns de pistolet sau un obuzier de 82mm.Cred in concluzie ca ati facut prea multa contabilitate si atat.Doar atat:contabilitate(la care eu nu ma pricep,recunosc)dar ma pricep la alte"maruntisuri":):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-i dati idei...poate baga pistolul pe teava Ar 82 mm si apoi bomba! :))
   Unii... sunt imprevizibili si, daca efectele unei bombe N sunt deja cunoscute, ake acestei categorii nu pot fi, oricat ne-am kinui noi!
   :))

   Ștergere
 8. Liviu Po, lasa "gargara" !!! Poti raspunde la ce am intrebat "io" ?!!!Daca nu, esti doar un"boc" !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uite ca, degeaba ati postat de 2X....inca mai sunt unii!
   Daca este sincer si nu-l intereseaza posibil sa fie pensionat 2012-2016, dar si asa...CAMARADERIA, nu este o notiune golita de continut!

   Ștergere
 9. http://www.stiripesurse.ro/secretele-fabricii-de-generali-cum-a-ajuns-romania-campioana-la-generali-denun-la-dna_987768.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca este vorbs de avansari din randul pensionarilor....din articol nu prea se intelege clar!

   Ștergere
 10. Cred ca a venit momentul ca rezervistii sa stranga randurile si sa-si ceara drepturile ce li se cuvin dupa zeci de ani sub drapel.Cateva idei:
  - in baza de calcul sa intre toate veniturile care au fost supuse impozitarii gen prime trimestriale, prime anuale , premieri etc, in general sa se respecte L223 ;
  - OMM si Pensia suplimentara sa fie valorificate integral, fara nici o limitare(desigur cu datele fiecaruia);
  -stagiile realizate dupa pensionare sa fie valorificate integral;
  -sporul pentru conditiile de munca sa fie valorificat integral, fara limitari.In acest context, se poate solicita si ca grupele de munca potrivit HGS 1019/2010 sa fie aplicate la cuantumul pensiei din decembrie 2015, rezultand in multe cazuri un cuantum mai bun. Acest cuantum sa fie comparat cu cuantumul rezultat din aplicarea L223 si in plata sa ramana cuantumul mai favorabil.Asa ar fi mai corect .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da si pentru sgp nimic? Ca co\lonei si generali avem destui.

   Ștergere
  2. @ Eu gardianul 26 martie 2017, 10:31. Mai, infiltratule! Materialul apara drepturile militarilor autentici, deci si ale SGP. Pe de alta parte, colonei si generali destui poate exista doar in MAI si pe la Penitenciare. De fapt, neavand grade militare, ci civile, este vorba despre asimilatii coloneilor si generalilor din MAI si MJ, respectiv comisari-sefi si chestori! MAI si MJ nefiind structuri militare, chiar au o puzderie de asimilati coloneleilor si generalilor. Ca atare, acolo trebuie facuta curatenia!

   Asa ca punem lucrurile in ordinea fireasca, iar ordinea este urmatoarea:

   1]. Asa cum a spus generalul de armata din materialul trecut! Nu mai trebuie sa amestecam sarmale cu izmene, militari cu functionari publici civili. Nici la salarizare, nici la pensionare. Asa cum au statut diferit in activitate, asa trebuie sa fie si la salarizare si la pensionare.

   2]. Taiem norma de hrana acordata degeaba functionarilor publici civili din politie si penitenciare. Aceasta norma are ca baza a existentei asigurarea hranei pt. acele misiuni cu durata mai mare de 24 ore. Misiuni cu durata mai mare de 24 ore care NU exista decat la armata, NU si la functionarii publici civili din politie si penitenciare. Asa ca le taiem cei 992 lei si ii donam SGP pt. majorarea soldelor lor de mizerie.

   3]. Scoatem din legea pensiilor MILITARE, orice beneficiar functionar public civil din politie si din penitenciare. Nu de alta, dar ne prostituam cam mult daca am ajuns in situatia ca de pensii militare sa beneficieze si orice functionar civil. La noi ca la nimeni, dar pute rau faza!

   Iar din economia realizata dupa scoaterea functionarilor civili de la a avea drept de pensie ... militara, redistribuim sumele respective catre SGP, parte in solda, parte in viitoarele lor pensii militare. Ca SGP sunt totusi militari autentici, nu simpli functionarasi civili fara o zi de armata asa cum sunt toti angajatii din politiei si penitenciare intrati in sistem dupa anul 2002 (dupa demilitarizare).

   4]. Legat de viitoare lege a salarizarii. Introducem normalitatea, adica remunerarea si a militarilor la tarif orar si zile lucratoare. Si asa vor creste considerabil veniturilor militarilor. De exemplu, un SGP dislocat 30 zile la un exercitiu aplicativ la Babadag sau altundeva, calare pe tun zi si noapte, 24 de ore din 24 si 7 zile din 7, remunerat fiind la tarif orar ca toti oamenii muncii, va avea in acea luna o solda de 4 ori mai mare. Urmare a platii orelor suplimentare si de noapte cat a stat calare pe tun!

   Si asa am rezolvat problema SGP!

   Ștergere
  3. Tivarese Gelu să ști că la peniteciare sunt misiuni si de două trei luni când se cere sprijinul altor penitenciare. Ce ști tu probabil ești militar din ăla disponibilizat de ministerul vostru plin de colonei inutili .

   Ștergere
  4. @ Eu gardianul 26 martie 2017, 14:28. Stai! Sa NU incurcam sula cu prefectura! Adica detasarea in alta locatie, cu durate misiunii (timpului lucrat) in acea locatie! Ai stat TU in vreun penitenciar 2-3 luni non-stop fara sa iesi afara? 24 de ore din 24 si 7 zile din 7? NU! Ei bine, la M.Ap.N. stai o luna in raionul aplicatiei si NU pleci de acolo! Sau 6 luni non-stop in misiune in Afganistan si NU pleci de acolo!

   Tu vrei sa spui cam asa! Ca ai fost detasat la alt penitenciar, bagai 8 ore la munca, iar restul in bar si la hotel! Adica tot programul si de dinainte de detasare, doar ca nu erai acasa! Dar asta NU este misiune cu timp de lucru non-stop, este doar schimbarea locatiei si atat.

   La M.Ap.N. cand pleci in aplicatie sau la razboi, NU lupti in schimburi - adica 8 ore lupti, iar restul la strand, ci stai in transee 24 de ore, o luna, 6 luni, 4 ani sau cat dureaza misiunea de lupta.

   In plus ca ai cam mare tupeu ca civil sa te bagi printre militari! Mai bine vezi de colegul tau care poza porno si facea sex cu detinutii ... http://www.curentul.info/social/9049-sef-la-penitenciar-face-sex-si-poze-porno-cu-detinuti

   Ștergere
  5. Astia nu au conceptul de misiune!?
   Ia veniti tata pe la Cincu...etc ...ca sa va dam ceva de luptat cat mai aproape de real. Sa bagati sub ploaie la kantzarola!
   Uite numai paza unui Dpz Log! Atat si nu mai vreti grade...decat Celsius!

   Ștergere
 11. Prostia si fudulia are scadență.Pentru militarii de la apărare a venit scadenta ,rod al gînirii lor de cazarmă.
  Deși au luat o lectie pe pielea lor ,continua sa se adâncească în prostie de parcă ar fi legati la ochi.
  Daca le vor fi în continuare ghid generali fară cuvânt pe nicăieri,care în activitate nu au facut nimic pentru egalitarism in sistemul de apărare ,ordine publică si siguranta natională intre militari si politisti ,etc ,aroganti si necunoscatori de modul cum se învârte lumea si sistemul atunci vor merge din prostie în prostie .
  Acum luptati pentru dezmembrarea sistemului de apărare . Luptati baieti fiindca fara politisti ,sri-sti ,spp-isti în sistem veti fi si mai prosti si napastuiti. Voi nu faceti altceva decât sa trageti sistemul in urma cu regulile voastre cazone si salutul in pas de defilare in fata gradului superior incepând de la elevul de liceu militar.
  Tine-ți voi aproape de generalii vostri că noi ne descurcăm foarte bine fara voi.
  Noroc că v-a trezit Coarnă generalii din adormire si sforait concepte filozofice bazte pe ierarhie fiindca altfel dormeau inca in bocanci propovaduind pe unde apuca concepte filozofice patriotice si atât iar militarii tot prost platiti erau in continuare.
  Acum se simt ofensati de acest deranj si vor eliminarea lui Coarna de la masa negocierilor pentru pensii si salarii .
  Mapn-isti ,cum ati gindit pâna acum asa ati trait. Voi ati promovat art 40.
  Cum veti gândi în continuare asa veti trai. Tare am vrea sa scăpam de gândirea voastra retrograda. În mod sigur o vom duce mai bine ,fiindca noi nu ne raportam la salariile voastre ci ne raportam la un sistem de sta in care câstigurile sunt mari ,desi munca nu este mai multa sau de mai mare responsabilitate ca a noastra sau a voastră.
  Voi nu aveti decât sa va raportati la salarizarea noastra pentru care ne-am zbatut in timp ce generalii vostri .......... bateau călcâile in fata stapânirii. Și daca se poate după mintea care va stapâneste oricând ne-ati aduce la salarizarea voastra in loc sa va fi racolat la lupta noastra ca sa aveti si voi salarizarea noastră.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, prostia si fudulia au o scadenta. Vezi ca ne ofensezi cu Coarna al tau. Art. 40 a permis ceea ce NU a vrut Coarna si niciun alt reprezentant al politistilor: sa avem pensii militare si noi cei pensionati pana in 2011. Adica majoritatea! Lasandu-ne fara nicio RECALCULARE a fostelor contributive in L. 223/2015 in original, in conditiile in care trecerea de la o pensie contributiva la una militara (sau invers) NU se poate efectua fara RECALCULARE. Coarna este un ipocrit care vizeaza niste drepturi ale politistilor in activitate, nu si ale celor deja pensionati. De aceea el nu vrea Art. 40, pt. ca acest articol permite si celor pensionati inainte de 2011 sa benficieze de pensii militare!

   Iar daca acel Coarna vrea sa fie smecher, atunci suntem si noi! Ca atare, fara PENSII MILITARE pt. functionarii publici civili. Cum este Coarna! Punct!

   Ștergere
  2. Fraiere...
   Coarna suge din cotizatii....procente bune! Il doare in cur de pensionarii MAI!

   Ștergere
  3. Dai dovadă de nesimțire, polițistule ! Ai uitat momentul 89 sau nu erai în sistem atunci? Îți spun eu care eram în București cum vă fugărea populația ca pe iepuri și doar eu am scăpat câțiva de la linșaj. Ai uitat bătălia de la Costești în care ortacii lui Cosma v-au regulat fără vaselină?
   Voi ați plecat de bună voie din sistemul militar, ați scăpat de o bună parte din limitările și constrângerile constituționale ale acestuia dar v-ați păstrat puținele lor privilegii la care ați tot adunat cu timpul altele. Sunteți plătiți la program de opt ore dar v-ați păstrat norma de hrană a militarilor. Sunteți civili, aveți sindicate, aveți alt statut, ați avut altă lege de salarizare cu mult mai multe drepturi și sporuri decât militarii, aveți grade profesionale dar vreți să fiți asimilați cu militarii.
   Ia caută pe google în statisticile UE și vezi cam câți polițiști și jandarmi sunt prin celelalte țări la mia de locuitori și așa ai să afli cam câți vor fi disponibilizați dintre voi în următorii. Ia vezi care este nivelul infracțional și de corupție prin acele țări și care e cel din Romania, unde MAI și SRI depășesc de vreo 2 ori și Armata. Mai vezi și care este procentul de polițiști anchetați și condamnați pentru fapte de corupție.


   Ștergere
  4. cand v-am explicat , ani de zile , cum gandesc politstii despre militari , indemnati la "unitate " . acest mesaj anonim este model de gandire a acestor parveniti .
   gandire cazona , expresia de baza a unor indivizi luati de valul isoriei si facuti politisti . 95% din perosnalul MAI provine din sursa externa . angajati cu pile , fara valoare umana si profesionala , aroganti si prosti - rezultatele le vedem in dezvaluirile despre coruptia di MAI si justitie .
   o capusa care s-a lipit de corpul militarilor autentici , anacronici in UE , dar tot ei ne dau lectii !
   meritat , cel putin pentru unii !
   fostii militieni adevarati si politisti cu liceu militar si academie de politie stiu aceste lucruri si nu au de ce sa fie jigniti de aceasta opinie .
   prostiile vanturate la miting , cererile aberante , fac mult rau imaginii institutiei .
   armata trebuie sa ia atitudine si sa nu mai permita unor penibili sa se "lupte " pentru drepturile militarilor .
   maimutoii acestia , care stau acasa la permanenta , vor sa fie platiti pentru aceasta si sa primeasca bani .
   militarul care sta in teatrul de operatii , in aplicatie , in misiune , etc. - "trage in jos " sistemul ! cat tupeu are acest derbedeu !

   Ștergere
  5. Are dreptate acest anonim despre militari. Există expresia '' maimuta rapanoasa tine si coada sus '' Dacă vreți respect adunai-va asociațiile voastre de pupini guvernamentali si porniti la luptă cu politicul care va prostește în fața Va conduce una ca Otilia Sava si va dați cocosi pe aici . Va lipsește simțul ridicolului .

   Ștergere
  6. @ Eu gardianul 26 martie 2017, 14:37. Mai, infiltratule! Ce faci, te incurajezi singur? I-am purtat sambetele si eu OS. Pana am priceput ca fara sprijinul si al ei (nu este singura persoana), cei pensionati pana in 2011 NU am fi fost recalculati in veci pururi. Asa ca si femeia respectiva, a pus umarul la eliminarea discriminarii. Adica chiar a facut ceva pt. cei pensionati inainte de 2011, spre deosebire de sindicatele ...ulii din MAI care ne-au aruncat la tomberon. Urmare a acestui fapt, eu care dupa L. 223/2015 IN ORIGINAL, ar fi trebuit sa raman cu contributiva in plata pana imi venea acru in ... basca, m-am trezit recalculat si majorat cu vreo ... 35%.

   Normal ca ar fi fost mai bine sa reuseasca RECALCULAREA tot de la baza de initiere de 80%, dar tot este ceva decat sa fi ramas ca prostu' tot cu contributiva in plata pana la actualizarea lu' Peste din 2022.

   As vrea ca acum liderii polistilor sa ne "prosteasca" si ei mai ca ceva ca Otilia si sa miste ceva, astfel incat recalcularea sa fie initiata de la 80%! Dar acei lideri NU misca nimic, intrucat ei a vrut sa NU fiu recalculat niciodata.

   Acesta este insa insa un nivel prea ridicat pt. un gardian!

   Ștergere
  7. ...ai dreptate...ar trebui demilitarizata armata si scoasa din sistemul national de aparare.toti militarii sa fie denumiti civili iar toti civilii sa fie denumiti militari.Toti civilii sa fie avansati militari fara sa faca o scoala militara (doar cu Spiru ca la MAI,ANP) si sa poarte grade militare.Toti civilii sa beneficieze de pensii militare...reforma adevarata...apropo anonim cand candidezi...?

   Ștergere
  8. Citesc de multa vreme postarile de pe OM si apreciez exercitiile de socializare facute de niste batranei pusi in situatia de a avea nevoie de comunicare. Ca si cu babutele noastre am cam terminat cuvintele... Am remarcat o anumita agresivitate in spuse atat din partea unora, cat si din partea celorlalti. Surprinzator pentru mine este incalcarea (necunoasterea?) regulilor de exprimare in dulcea noastra limba romana de catre unii. Si nu ma refer la erorile care, inevitabil, apar in timpul tastarii. Cele la care ma refer par cauzate de goluri din cei sapte ani de dupa cei sapte ani de acasa. Domnilor, si acolo ati fentat? CG

   Ștergere
 12. Daca o asistenta medicala are aproape 8000 de lei venit pe luna mult mai mult decat un colonel inseamna ca, tara nu mai are nevoie de luptataori aparatori ci de asistenti medicali!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adevarul ca ar putea fi desfiintata complet armata! Apararea ar putea fi externalizata de exemplu, catre fortele militare maghiare. Dupa unul ca tine!

   Nu stiu dar cand vad astfel de emanatii, ma gandesc ca nu ti-ar srica niste bombe rusesti in cap! Ce faci, ceri sprijinul asistentelor medicale cand te vei trezi cu tancul rusesc in poarta? Sau cu nevasta sau fiica violata ca in WW2? Si tu deportat apoi - daca mai esti bun de munca, la taiat lemne prin Siberia?

   Pana si comunistii au invata lectia si au pus o armta la punct care daca nu exista in 1968 cand a intervenit ferm la faza cu invadarea Cehoslavaciei de catre rusi, tu si azi ai fi emanat in ruseste!

   Ștergere
  2. Anonimus
   Sunteti multi care ganditi asa?
   Va punem in coloana...pt economie de munitie!

   Ștergere
  3. poate sa o desfiinteze ca nu avem cu cine sa ne luptam....sa cumparam armament si corvete.....

   Ștergere
  4. @ d1sco 26 martie 2017, 13:21. Da, armament si corvete manuite de politistele cu carlionti de la ... circulatie sau de politistii care sperie babele care fac evaziune cu ... patrunjel.

   Iti spun eu ce va urma ca sa nu mai visezi corvete si armamente manuite de militia ... economica! O mare restructurare in MAI.

   Ștergere
  5. Băi Gelu asa de curiozitate cu cine va luptati voi dacă e nevoie ? Cu rușii si sateliții lor bulgari, sârbi, unguri ?Haaa haaaa haa Va spun eu că până și polonezii ne ocupa dacă vor in doua ore . Cu o armată formată din sgo rupti in fund , morți de foame și mii de colonei de birou inutili dar cu obrazul gros nu poți apăra nimic .Sau mă insel!?

   Ștergere
  6. @ Eu gardianul 26 martie 2017, 14:46. Intrebare de ... ahat! Daca NU ai avea deloc armata - se vede ca acolo bati tu, la ora asta TU ai avea gura plina cu vreun madular maghiar sau rusesc. Ai munci moca in taberele lor asa cu au mai muncit romanii si altadata! Iar daca faci gat sau daca se imbata ca porcii, mai iei si un glonte in ceafa.

   Tu din ce hrube ale vremurilor provii? TU ai idee ce forte sunt necesare pt. a infrange o armata? Raportul de forte etc. Armata asta rupta in ... fund asa cum este, este scutul extern fara de care NU ar mai exista nimic in Romania. Decat trupe de ocupatie, femei violate, talharii, munca fortata,copii spintecati etc. Cum s-a mai intamplat si altadata! Fara armata ca scu extern, nu ar mai exista niciun sistem intern, nici macar penitenciarele tale!

   Vai de fundul gandirii tale! Si ti-am mai spus ca acei mii de colonei de birou, sunt doar la tine la MAI sau la MJ. Unde de fapt totul este un birou imens.

   Ștergere
 13. Ieri a fost un miting al politistilor. In principiu, solicita majorarea salariilor. Bravo lor, au sindicat spre deosebire de militari care desi au venituri salariale cu si mai mici cu cca. 1/3 decat politistii, li se interzice prin LEGE INTERNA organizarea in sindicate si exprimarea libera - in contradictie cu Constitutia Romaniei si drepturile fundamentale.

  Legat de miting insa, TREBUIE sa constatam si constanta ipocrizie a liderilor sindicatelor politistilor. Care absolut NICIODATA nu au facut niciun demers si pt. drepturilor celor pensionati.

  O mostra in acest sens este cererea liderului sindical Lincu care a spus "Solicităm să nu se atingă de legea pensiilor militare, lege foarte bună, obţinută cu greu".

  Ipocrizia lui Lincu este de-a dreptul ostentativa. Legea pensiilor obtinuta de Lincu este L. 223/2015 IN ORIGINAL care a exclus revenirea la pensiile militare a personalului pensionat anterior anului 2011. Revenire care NU poate fi efectuata in absenta unei operatiuni de RECALCULARE. Iar L. 223/2015 IN ORIGINAL obtinuta "cu greu" de Lincu, OMITE orice recalculare a pensiilor contributive ale celor pensionati pana in 2011, astfel incat si acest personal sa beneficieze de pensii militare. Acest lucru - adica recalcularea si a pensiilor celor pensionati pana in 2011 a fost posibila numai urmare a At. 40 din OUG 57/2015 care a MODIFICAT L. 223/2015 IN ORIGINAL.

  Iar acum Lincu cere practic REEXCLUDEREA de la recalculare si implicit de la revenirea la pensiile militare de stat si pt. personalul pensionat inainte de 2011. Asta inseamna de fapt cererea lui Lincu "Solicităm să nu se atingă de legea pensiilor militare, lege foarte bună, obţinută cu greu". Obtinuta "cu greu" astfel incat personalul IN ACTIVITATE sa obtina pensii militare in conditiile extrem de avantajoase ale L. 223/2015 IN ORIGINAL, cu compromisul fatarnic ca personalul pensionat inainte de 2011 sa ramana pe afara, adica cu pensiile calculate contributiv dupa L. 119/2010.

  In atare conditii, daca Lincu si alti ipocriti ca el tot insista pt. excluderea celor pensionati inaintede 2011 de la RECALCULARE in vederea revenirii la pensii militare - asta doar ca sa se scoata el si cei care vor iesi pe viitor pe viitor la pensie, inaintam si noi cerere oficiala pt. excluderea completa a functionarilor publici civili cum este LINCU, de la a avea drept de pensie militara. Sa faca armata daca vrea sa aiba si el drept de pensie militara si apoi sa vocifereze!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Link cu emanatia parsiva a lui Lincu http://revista22online.ro/70261436/miting-de-protest-al-poliistilor-la-mai-si-mars-spre-guvern-ei-cer-majorarea-salariilor.html

   Solicităm să nu se atingă de legea pensiilor militare, lege foarte bună, obţinută cu greu". Obtinuta "cu greu" astfel incat personalul IN ACTIVITATE sa obtina pensii militare in conditiile extrem de avantajoase ale L. 223/2015 IN ORIGINAL, cu compromisul fatarnic ca personalul pensionat inainte de 2011 sa ramana pe afara, adica cu pensiile calculate contributiv dupa L. 119/2010.

   Ștergere
  2. Nu este adevarat.
   Primii care au mirosit ca L 223 se modifica au fost politistii. Ei s-au sesizat si au fost tinuti in PC la mapn vreo trei ore fara a fi primiti la dialog si informare.
   Acum iar se pune la cale ceva si tot politistii au miros nicidecum asa zisele sindicate militare.

   Nu mai faceti propaganda cu tot ce circula pe net postate la întarâtare de unii si altii cu intentii mai mult sau mai putin benefice.

   Fluturasul lui Godina este un semifals plin de greseli. care incep de aici.

   Salariul functiei de bază ............................2049
   din care;
   salariul de functie ..................................1450
   Salariul de grad .....................................266
   Gradatii .............................................157
   Risc de suprasolicitare neuropshica ....................70
   Majorare sâmbete ,duminicici si sarbatori legale......119

   Chiar așa o fi atâta timp cât suma 1450 + 266 +157 +70 +119 = 2062

   2062 parcă nu este egal cu 2049

   Zânzanie fara rost în loc de aliniere la cerintele politistilor de salarazizare decenta inclusiv prin legea salarizarii unice.

   Ștergere
  3. @ Anonim 26 martie 2017, 12:01. Ceea ce spui tu, NU are legatura cu esenta! Inca de la facerea legii, politistii in activitate atunci, AU MIROSIT ca DOAR excluderea celor pensionatei inainte de 2011 de la RECALCULARE, le poate asigura lor - respectiv celor care urmau sa se pensioneze pe viitor, aplicarea prevederilor L. 223/2015 IN ORIGINAL (cu baza de initiere de 80%, plafon la 100% si calculul la venituri).

   Este un material in urma cu imensa magarie a liderilor a 6 sindicate din politie care s-au prefacut ca NU vad ca L. 223/2015 IN ORIGINAL, exclude de la RECALCULARE personalul pensionat anterior anului 2011. Lor li s-a alaturat liderul SCMD. Am sa caut acel material cu dovezile de la facerea legii. Un singur lider de la un sindicat mai obscur din politie a propus la amendamente ELIMINAREA magariei cu EXCLUDEREA celor pensionati inainte de 2011 de la RECALCULARE.

   Oprea le-a spus asa: "- Tovarasi, NU aveti decat o sansa sa iesiti VOI cu baza de initiere de 80%, plafon la 100% si calculul la venituri. Sa inchideti ochii si sa ii lasati pe cei pensionati pana in 2011, tot cu pensiile calculate contributiv, fara sa fie RECALCULATI. Si asa aia si-au trait traiul si si-au mancat malaiul!"

   Iar liderii de sindicate din politie au rapsuns la unison: "- Da, tovarase Oprea, dati-i in ...ula noastra pe cei pensionati pana in 2011. Le schimbam doar numele pensiilor lor de ..acat cantributive in militare fara nicio recalculare si gata! Important este doar ca noi sa ne pensionam cu baza de initiere de 80%, plafon la 100% si calculul la venituri! Sa ne traiti, tovarase Oprea".

   Ștergere
  4. @ Anonim 26 martie 2017, 12:01. Si mai este ceva. NU exista niciun sindicat militar. Nici macar la MAI, jandarmii si pompierii NU au drept de apartenenta sindicala.

   Daca te referi la SCMD, in primul rand ca acesta este un soi de sindicat format numai din pensionari. Si NU este nici macar al militarilor, ci este un amalgam format din pensionari proveniti din toate ministerele, inclusiv de la politie si de la penitenciare. Ba mai mult, dupa ce a pierdut toate procesele, a mai ramas si fara aproape toti membrii vechi. Iar membrii noi, culmea provin majoritar din ... M.A.I. Insusi Dogaru vorbind in ultimul timp doar de drepturile personalului provenit din MAI, ceea ce spune cam totul despre halul in care a ajuns SCMD.

   Ștergere
  5. Ca sa stii si d-ta si să nu mai induci sânzanie itre oameni afla ca irei la miting se discuta de punerea la cale a modificarii art 60 ,cel care prevede actualizarea pensiilor.
   La asta se referea Lincu.
   Cresterile salariale cerute de politisti sunt presupuse de minister o crestere salariala care ar activa art 60 ,lucru neacceptat de minister.
   Si atunci prin prisma legii unice s-a mirosit ca se umbla pe la art.
   De asta se insista cu rabdare pâna la legea salarizarii unice.
   Voi dormiti linistiti ca va apăra si de asta ”duzina ” de generali FMR ,etc din asociatiile care l-au dat afara pe Coarna din cadrul negocierilor.
   Sa va vedem ce rezultate obtineti fara noi .
   Deocamdata sgv-ii au cerut sprijinul si s-au aliat cu coarna.

   Ștergere
  6. @ Anonim 26 martie 2017, 12:34. Eu NU bag zazanie, am doar mintea limpede! Ai spus de ACTUALIZARE, nu? Bun! Dar Legea 223/2015 IN ORIGINAL este in vigoare de la 01.01.2016.

   Intrebare elementara! Incepand cu data de 01.01.2016 si pana la acea ACTUALIZARE care si cand va fi, este un timp mort. Cf. L. 223/2015 IN ORIGINAL, in acest timp MORT, se RECALCULEAZA pensiile contributive ale celor pensionati pana in 2011 si NU se intampla nimic cu pensiile contributive ale celor pensionati inainte de 2011.

   Si acum INTREBAREA! Pana la trogodelile cu ACTUALIZAREA, ce demersuri CONCRETE au facut Lincu, Coarna etc. sa elimine situatia de DISCRIMINARE si pt. cei pensionati pana in 2011, astfel incat pana va fi vreodata vreo ACTUALIZARE, pensiilor celor in cauza sa deina militare prin RECALCULARE? Niciun demers, este? Despre asta discutam acum, asta inseamna cerinta lui Lincu de nemodificare a L. 223/2015. Recalcularea pt. cei pensionati inainte de 2011 a inceput de fapt numai urmare a aparitiei Art. 40 din OUG 57/2015.

   Altfel spus! Arata-mi o singura dovada, expresie etc. ca Lincu, Cornea etc. SE AGITA din toate incheieturile sa fie RECALCULATE si pensiile celor pensionati pana in 2011 (majoritatea adica). Poti arata? Nu, pentru ca NU exista! Ii doare in sula. Ambii fiind in alta situatie decat a fi fost pensionati inainte de 2011. De aia ei aclama doar ACTUALIZAREA - pt. ca ii priveste direct si NU scot un cuvant despre magaria pe care au sustinut-o dintotdeauna! Respectiv ca cei pensionati pana in 2011 sa ramana ca prostii cu pensiile calculate tot contributiv, adica NERECALCULATE, pana le vine acru in ... basca. Pana cand va fi ACTUALIZAREA aia vreodata! Dar inseamna ani din viata pierduti. Plus drepturi pierdute. De bine de rau, Art. 40 a declansat recalcularea - chiar daca NU au vrut Coarna si Lincu, iar zeci de mii de militari si politisti NU doar ca au pensiile majorate, ci si restantele achitate de la 01.01.2016.

   Lincu si Coarna sunt ipocriti pana in maduva oaselor! In situatia doar a ACTUALIZARII neprecedata de RECALCULARE, cei pensionati pana in 2011 raman in plata cu pensiile calculatet tot contributiv, cat mai mult timp. Asta inseamna nu doar ani buni pierduti din viata, dar si diferente de pensie pierdute si cuvenite de la data intrarii in vigoare a legii. Pt. ca ACTUALIZAREA majoreaza o pensie numai din prima luna a ACTUALIZARII si NU de la data de 01.01.2016 - asa cum se intampla daca este precedata de RECALCULARE asa cum este firesc si asa cum se intampla pt. cei pensionati incepand cu 2011.

   PS: Sa NU mai spui la nimeni ca SGV s-au aliat cu Coarna. Nu de alta, dar avand statul militar si NU de politist, vor fi dati afara in 2 timpi si 3 miscari, fara niciun drept de apel. Sau este nevoie de vreo noua restructurare si o face chiar Coarna cum a mai facut-o si in 2011?

   Ștergere
  7. LINCU a mai facut ceva pt. politisti si pensionarii M.A.I. restul nimic...

   Ștergere
  8. Lincu si Coarna reprezinta doar activi si nu rezervisti.
   Coarna si Lincu nu s-au opus niciodata recalcularii celor pensionati inainte de 2011. Influenta in asta au avut-o ”acoperitii ” vostri care fac jocurile politicului.
   Lupta lor este pentru drepturile activilor care ulterior câstigate se rasfring în pensii.
   Coarna a câstigat procese in care au fost împlicati activi si nu rezervisti (vezi Berbeceanu).
   Sgv-istii au cerut ca în demersurile lor sa fie reprezentati de Coarna si atât si s-au alaturat protestului prin familii si nu personal în persoana fizică (sotie ,frati ,rude apropiate,etc ).
   Când Coarna s-a aliat la FMR acestia în frunte cu generalii l-au minimalizat ,apoi când au vazut ce poate si ce stie l-au ales in colectivul de initiativa ,apoi l-au dat la o parte si s-au dus total nepregatiti din punct de vedere la Ciorbea ca sa-l convinga de neconstitutionalitatea art 40.
   Iar Ciorbea vazând ca are de a face cu nepregatiti juridic ci doar bla ,bla ,bla i-a tratat cu ”respect” si discutii in timp ce vorbea la telefon.
   În mod sigur daca l-ar fi luat si pe Coarnă cu ei lucrurile ar fi stat cu totul altfel.
   Va place ,nu va place ,ori avea liderii sindicali o doza de ipocrizie datorita intereselor de a câstiga ceva pentru cei care-i reprezinta insa Coarnă stie drept și are experienta negocierilor mult mai mult decât duzini de generali si militari la pachet.
   Și asta conteaza foarte mult intr-o negociere.

   Ștergere
  9. @ Anonim 26 martie 2017, 13:31. Tovarase, uite care este faza. Printre altele am fost in cariera si cercetas, de aceea cand afirm ceva, o fac in urma unor date si informatii certe, nu asa ca am visat cum faci tu.

   Ai afirmat ca "Coarna si Lincu nu s-au opus niciodata recalcularii celor pensionati inainte de 2011". MINTI! Am urmarit pas cu pas demersurile lor la adoptarea Legii 223/2015 care a EXCLUS din start recalcularea si a pensiilor celor pensionati pana in 2011. Citeste aici - http://r-26500.blogspot.ro/2015/01/modificarile-la-proiectul-legii.html!

   Iti dau extras: "Va reamintim ca proiectul de lege este acesta! Cele 7 sindicate din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale (nota: participante la dezbateri) sunt: S.C.M.D., S.N.A.P., S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL (...).

   Al 2-lea mare punct negativ al amendamentelor este acela ca in document NU APARE nicio propunere de modificare a art. 110, astfel incat pensiile rezervistilor stabilie in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011 sunt excluse de la recalculare. Ori, acest element este in dezavantajul marii majoritati a rezervistilor ale caror drepturi de pensie sunt stabilite in baza legilor mentionate, si creeaza si o discriminare evidenta fata personalul militar pensionat in baza Legii nr. 263/2010 carora conform art. 111, li se recalculeaza pensiile!"

   In consecinta, atat Lincu, cat si Coarna au bagat capul in nisip la ceea ce a clocit Oprea in Legea 223/2015, cu sprijinul lor, la adresa celor pensionati pana in 2011. Au facut un compromis de ...acat, au tradat si cu asta basta! Documentele sunt dovada si acestea NU pot fi contestate! Si cu asta sa incheiem cu miturile despre Lincu si Coarna!

   Ștergere
  10. @ d1sco 26 martie 2017, 13:24. Lincu ca si ceilalti lideri sindicali din politie sau precum liderul SCMD, au facut ceva doar pt. acei pensionari pensionati incepand cu 2011. Pt. ceilalti a facut doar pipi in capul lor. Ai trimitere la dovezi la orele 13:56. A tradat pe marea a celor deja pensionati, vazandu-si strict propriile interese.

   Ștergere
 14. Nu va mai frecati neoronii domnilor politisti.
  Veti fi scosi si din salarizarea militarilor si din legea 223/2015, veti beneficia de pensie pe legea 263/2010.
  In legatura cu coarna ca a fost tinut la poarta MApN. Foarte bine, nici nu avea, nici nu are si nici nu va avea dreptul legal sa fie primit in MApN.
  Domnilor politisti, nu faceti parte dint-o structura militara asa ca mergeti pe drumul dumneavoastra de civili sindicalisti. Priviti NATO si UE veti avea acelasi raport salarial cu militarii ca in UE si NATO. Puneti-l pe coarna sa se documenteze si sa va informeze. Sa nu dati in balbaiala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si se măresc acum la politisti cu 9% ? Ca la militari nu se da ninic! Si apoi pensia contribuțiva e apărată de decizia CCR pe cand pensiile militare nu sunt aparate de nimeni si pot fi diminuate de toate guvernele când rămân fără bani .

   Ștergere
  2. @ Eu gardianul 26 martie 2017, 14:20. Aici ai dat-o rau in gard! NU se maresc decat pensiile contributive cu 9%. Faza la care si politistii au luat teapa, ei avand tot pensii militare de la 01.01.2016.

   In rest, sa NU mai porti tu grija armatei. Au preluat deja stafeta cei pe stil NATO, iar pachetul lor este extrem de simplu, dar ferm: drepturi si libertati constitutionale EGALE la obligatii EGALE! Deci daca NU ii dai pensie militara, atunci ii dai libertatea sa intre in greva in Afganistan, maine sa manifesteze Bg. 1 cu tot cu tancuri in fata guvernului si tot asa! CCR nu poate legifera o uniformizare a drepturilor sau o impunere a unor INTERDICTII DE DREPTURI doar PE PARTI si PE BRESLE, ci in TOT.

   Ce am spus trebuia sa fie de fapt o surpriza. Pe de alta parte, L. 223 prevede ca pensiile militare reprezinta o COMPENSARE a unor interdictii de drepturi fundamentale. Ca atare, cine indrazneste sa taie COMPENSAREA pt. incalcarea unor drepturi fundamentale, trebuie sa ridice automat toate interdictiile de drepturile fundamentale: drept de firma, asociere politica, sindicala, program la 8 ore etc. etc.

   Ștergere
  3. @Eu gardianul, semeni din ce in ce mai mult cu unu' care-l ameninta pe cumatru-su: "n-o veni ea toamna, n-o muri ea mama..." Hai, faceti-ma sa plang! Cereti-va pe Legea contributiva, sa mor eu de necaz. Fiindca, daca mai convietuim nult, ne vedem excusi din Legea pensiilor militare... Doar am vazut cum urla Trompeta impotriva militarizarii DIPI, dar pensia militara mult ii mai place. Problema de "cherestea". CG

   Ștergere
 15. Exista o piataconcurentiala a fortei de munca. Pt un post din Politie scos la concurs oricand gasesti 10 candidati djn care 3-4 din MApN. In schimb la MApN daca scoti la concurs un post de militar, concurenta este 3-4 candidati dintre care jumatate nu indeplinesc toate conditiile.
  Asa ca politistii au salarii prea mari in comparatie cu militarii,pt ca salariul/solda este data de piata muncii, nu de ce vrea licu, godina si coarna.

  RăspundețiȘtergere
 16. Deocamdata ,IPJ Cluj i-a fost înmânat cu ocazia ”zilei politiei” in prezenta oficialitatilor ,inclusiv militare, drapelul de luptă al unitatii cu garda militara formata din politisti.
  Poate va spune ceva lucrul asta. Să stiti si voi ca nu degeaba politistii depun dublu juramânt . Militar la intrarea in scolile militare de of si agenti după terminarea periodei de pregatire militara care apoi se continua pe parcursul anilor de studii si de credinta profesiei la terminarea si absolvirea studiilor.
  Daca o tineti tot asa fara noi ,sri-isti ,spp-isti ancorati si cu influenta in lumea reala si politică veti ajunge rau de tot cu toti cei care vă reprezintă si nu-i baga în seama nimeni.
  Sa nu vrem noi toti astia iesirea din sistem ca-i vai de voi.
  Nu sunteti in stare sa va ridicati medicamentele de farmacie fara sa prezentati si dezvăluiti cuponul de pensie la tot ce are legatura cu farmaciile darmite sa va vedeti de câstigarea unor drepturi la nivelul elitelor statului fie bugetari ,autonomi ,etc.
  Micinimia voastra in gândire si actiune se vede la fiecare pas si de asta nu va mai acorda nimeni nicio atentie.
  Chiar nu vrem sa mai fim alaturi de asemenea gândiri .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gargara inutila! Pana una alta, M.Ap.N. pregateste abrogarea Sectiunii a 3-a din statut, aia cu interdictia de sindicate, exprimarea libera etc. Abia atunci cand vor vorbi liber militarii nostri pe stil NATO, o sa va reasezati brusc in matca functionarilor civili.

   Bai, frate! Cum sa ai mai dupa o viata intreaga de activitate ca functionar CIVIL, pensie MILITARA? Da' ce puii mei, chiar asa s-a intalnit hotu' cu prostu'?

   Si NU mai asimila TU SRI si SPP, cu politistii! NU au nicio legatura, primii au grade militare, statut militar, deci sunt militari! Nu au nicio legatura cu functionarii publici civili! V-ati tot invatat sa va ascundeti inapoia militarilor! Gata, man! Din 2002 aveti statut civil, gata cu amintirile despre militari si armata! Mergeti pe calea voastra si NU ne mai capusati pe cei din armata ... doar la drepturi, ca obligatii militare oricum NU aveti niciuna!

   Ștergere
  2. Asa cer generalii vostri in stare inca sa puna in practica tezele Congresului al IV -lea si care la evolutia mintii lor incremenite in timp si spatiu afirma ca sri ,spp, sts,politisti presteaza doar ”servicii sociale„ uitînd de fapt ca azi traim intr-o lume libera in care cel care are putere si stie cum sa lupte pentru drepturi câstigă in care daca nu ai forta exprimarii si convingerii pierzi (vezi magistrati ,etc).
   Tare vrem sa ne separam de voi si va garantam 100% ca vom avea pensii si salarii peste voi plus alte avantaje pe care stim sa ni le tragem fiindca suntem mereu in miezul problemelor .
   Noi nu ne ascundem in spatele militarilor si nici nu râvnim la salarizarea voastra . Voi insa vad ca râvniti la drepturile noastre obtinute prin lupta cu un politic surd la problemele SNAOp.
   Si deocamdata suntem considerati parteneri de dialog peste tot pentru SNApOp in timp ce sindicatul vostru cu toata zbaterea nu mai este invitat ca partener de dialog nicaieri. Vorbesc doar ca sa abureasca lumea.

   Ștergere
  3. @ Anonim 26 martie 2017, 15:09. Bine, mai, militiene. Stai jos! Tocmai urmeaza infiintarea a ceea ce a lipsit intotdeauna militarilor autentici. O asociatie de aparare a drepturilor militarilor ACTIVI si in REZERVA! Doar a drepturilor militarilor, ceilalti nu ne intereseaza. In curs de indeplinire a formalitatilor de infiintare prin decizia Tribunalui Sibiu.

   Acesta va fi punctul de cotitura, intrucat pe viitor nimeni NU va mai putea decide ceva pt. militari in afara vointei lor!

   Ștergere
 17. Nu-mi place să mă pronunţ pe "capra din curtea poliţiştilor", dar "Anonime", ia citeşte tu cu glas tare ce scrie aici:

  "CRONICA unei lupte sindicale tradate | 21/03/2017
  CRONICA unei lupte sindicale tradate…
  Astazi, vorbesc cu regret, despre tradarea miscarii sindicale.
  Personaje principale : Ionel Babus – Presedinte interimar F.D.S.P.R.
  Dumitru Coarna- Presedinte F.S.N.P.P.C.
  Vasile Lincu – Presedinte Prolex
  Florin Vilnei – Presdinte F. P. SED LEX
  Le numesc personaje principale pentru ca liderii adevarati nu-si tradeaza menirea.
  Pe scurt: desele negocieri ratate cu Ministerul Afacerilor Interne, in calitate de angajator, privind semnarea Acordului Colectiv care reglementeaza raporturile de serviciu, precum si incalcarea prevederilor legale privind salarizarea politistilor, prin refuzul aplicarii corecte a H.G. nr 1/2017, au determinat S.N.A.P., in calitate de initiator si organizator, pe data de 16 martie 2017, sa protesteze in fata Ministerului Afacerilor Interne.
  Obiective clare: Semnarea Acordului si aplicarea corecta a H.G. nr 1/ 2017.
  Dar cine s-ar fi gandit ca pe data de 10.03.2017, la ceas de dupa-amiaza, pe ascuns (fara comunicare publica si fara mandat de la membrii de sindicat), ca hotii, personajele principale sa semneze cu reprezentantii M.A.I. niste Documente/ Amendamente prin care hotarasc ca salariile politistilor nu pot fi majorate corect conform H.G. nr 1/2017.
  Marturisesc ca de acest plan de tradare am luat cunostinta dupa protest si mi se pare sinucigas.
  Si-au batut joc de nemultumirile politistilor.
  Pe 16 Martie 2017, Dl Ionel Babus, presedinte interimar FSDPR, si-a tradat menirea deoarece i-a abandonat si i-a inselat pe politisti, ale caror interese trebuia sa le apere. A venit la protest in fata membrilor sai si a pretins ca se bate pentru nemultumirile lor, dar a uitat sa spuna ca deja tradase, semnase acum 6 (sase) zile in urma.
  Marea ticalosie a dlui presedinte Coarna consta in manipularea publica, prin organizarea protestului pe 25 martie 2017. Pentru ce? A semnat deja pe 10 martie 2017 pentru toti politistii.
  Isi minte, cu nerusinare, membrii cand el stie foarte bine ca i-a tradat.
  Restul personajelor nu conteaza in acest context.
  A venit primavara si, odata cu ea, a sosit vremea pentru curatenie sindicala ...
  Iulian Surugiu"

  http://www.snapromania.ro/comunicat_1174_cronica_unei_lupte_sindicale_tradate

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK! Deci, insusi un lider sindical din politie, demasca faptul cei nominalizati sunt doar "sforari" in sjujba puterii "de partid si de stat". Daca nu ma insel, tot Surugiu a fost singurul care la adoptarea L. 223/2015 a incercat sa ii scoata cumva si pe cei pensionati pana in 2011 sa nu fim pacaliti si sa fim omisi de la recalculare. Din pacate, Lincu, Coarna si ceilalti au decis cum vroia "puterea de partid si de stat", adica sa fim luati de prosti. La fel si Dogaru de la SCMD.

   Ștergere
  2. Daca ati gasit un articol de Iulian Surugiu ”demascat de membrii si liderii unor sindicate” privind averea si afacerile din spatele functionarului politist Surugiu cu care a facut avere, atunci inseamna ca informarea dumneavoastra duce in eroare multa lume.
   Motivul actiunii in strada se confirma si in mapn in special la nivel SGV.
   Deci nu sunt chiar ”goange” actiunile politistilor.
   Si apropo ,sa stiti ca nu Coarna . Lincu ,Vâlnei sau altii au fost avansati vezi doamne pentru ”merite deosebite” la gradul de subcomisar din ditamai agentul -lider sindical Surugiu,cercetat penal în prezent sub arest preventiv pentru coruptie si avere nejustificata.
   Sper ca nu v-am adus la cunostiinta noutăti !!!!!!

   Ștergere
  3. Vladimir , ca sa fii bine informat. Asta din art 1 din HG 1/2017 au semnat cei pomeniti de d-voastra.
   Adica ridicarea salarului minim la 1450 lei ,lucru nerespectat de guvern pentru politisti si o parte din angajatii mapn.
   Atit la MAI cî si la SGV -mapn raportarea sporurilor se face in continuare la 900 lei (valoare la nivel 2009) si nicidecum cum se face la alte categorii incepând de la 1 Aprilie 2017 la 1450 lei.
   Acesta este si motivul protestului din 25 martie 2017 si nu are legatura cu surugismele aruncate pe piata pentru dezbinare si denigrare.
   ”Art. 1.
   Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.”

   Ștergere
  4. Gelu
   Eu stiam ca doar bancurile trebuie spuse politistilor de 2-3 X...ca sa se prinda...dar nu credeam ca este cazul si la enunturi logice!
   In 2012 in kestor a spus cel mao tare banc cu politisti, in sediul MAi, etajul 5!
   "Cica un popitist mergea pe o strada si se gandea...!"
   Si care-i bancul? au comentat ceilalti...
   ...pai asta este.."Facea 2 lucruri in acelasi timp! Imposibil! Ala nu era politist!"

   Ștergere
 18. Am o premonitie...asupra vekii identitati al uesrului "Eu gardianul"...este si cler!

  RăspundețiȘtergere
 19. @Iulian Mares
  E Paisie Agoresteanu
  Poate a devenit fan ANP, Ministerul Justitiei... :)
  A lipsit o perioada si chiar ma intrebam unde este...
  Probabil a inceput un tur al bisericilor din Constanta.
  Am si eu o biserica langa blocul meu, probabil a trecut si pe acolo ieri... :)

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 21. Dl Mares - eu nu cred ca aveti o pensie cum vreti sa sugerati,nu stiu ce SF ati avut dar sunt sigur ca un echivalent al dv din MAI nu poate avea mai mult. Celelalte sunt praf in ochi. A era sa uit si ce misiuni aveti pe timp de pace?... Sa nu-mi spui ca te-ai antrenat,cursuri si doua zile aplicatii (sau cum ai tras la revolutie)))))Peste 30 de ani nimic....,dar vrea sporuri si pensie cat aia care si-au riscat viata zi de zi.(scuze deca ai fosi aviator, VM ,parasutist sau marinar -acestia risca in fiecare zi)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Facea caterinca cand pomenea de pensia aceia, de cei saraci cu duhul. Trebuia sa te prinzi macar cand zicea tot la caterinca ca are si vila la Monaco. Are pensie ceva mai mica decat echivalatul lui din pix din MAI. Diferenta fiind doar ca Iulian a fost loctiitor sef SMG, iar cel din MAI a fost sef de post de țară.

   Dar TU, cu ce te lauzi? In afara de faptul ca te mananca in ...ur si incerci sa intimidezi in stil pur securistic, alti useri?

   Ștergere
  2. Nu am sugerat nimic despre pensie...
   Nu e mica dar nici fantastica...
   Am coordonat si/sau condus misiuni reale in timp de pace la care tu nici nu visezi! 15 ani in serviciul operativ central...curiosule!
   Nu am fost Fi sau Log...riscuri au toti ...am facut si VM...am pastrat pe undeva brevetul..parasutism am refuzat! Aplicatiilor lungi si dese...kiar le-am pierdut numarul caci nu am trait doar in birou!

   Ștergere
  3. Mitica
   Sa te invat ceva...aviatori si marinari sunt multi! Piloti...naviganti, ambarcati...mai putini!
   De la 1 km vezi ceva si zici ca-i cal....la 50m spui...Ce armasar frumos!
   Inteles ceva?

   Ștergere
 22. Am asistat la in conflict de idei pornit din situatii de caz diferite!
  Ce treaba avem noi ...pensionarii MApN cu politistii, inca in activitate, organizati intr-un sindicat al activilor condus ilegal de un pensionar..Coarna?
  Obisnuiti cu victorii facile un politist isi permite sa scoata pe gulerul camasii numai elemente de gandire iedite din dingura circumvolutiune a creierului...si sceea lasata de presiunea casketei pe frunte si ceafa!
  Aferim!

  RăspundețiȘtergere
 23. Ultimul protest de strada al politistilor de ieri, de Ziua Bunei Vestiri, are doua consecinte:
  - cum la mars nu s-a auzit cucul cantand, problemele lor salariale se vor rezolva partial , in legea salarizarii unitare 2017
  - s-au atras si mai mult antipatia populatiei, parca nu aveau suficienta antipatie, cu urmatoarea consecinta imediata: tot mai multi politisti care iau sau pretind mita de la populatie, vor fi dati in gat la organele competente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa nu cadem totusi in extrema cealalta. Mita marunta incepe sa dispara si in politie. Daca inainte bagai 100 lei la unul care te prindea cu radarul, acum o furi precis. Si sa vrea sa ia mita, tot iei amenda, intrucat radarul este conectat in timp real la centrul de monitorizare.

   Mita a ramas insa la nivelul afacerilor de afaceri, dirijate central. Cum ar fi tranzactionarea ilegala a lemnului, pescuitul ilegal din Delta Dunarii, vanatoarea ilegala, controalele de frontiera (nu este vorba de micile gainarii, ci de adevarate retele comerciale interstatale - exemplu cel mai clar fiind suprasaturatia pietii cu produse Mare in China care dacar ar fi vamuite la volumul real de trafic, Romania si-ar inzeci bugetul etc.) sau in afacerile din lumea interlopa (cazul Berbeceanu).

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inteleg ironia, dar ai nimerit=o ca nuca in perete! Tu iti poti imagina macar ce inseamna un loctiitor al unui sef SMG? Sef al SMG care conduce o armata intreaga cu zeci de mii de militari, armamente, sisteme de armamente, apararea nationala permamenta terestra, pe mare si pe uscat, cooperarea cu NATO si misiunile din teatrele ? Normal ca la o asemenea vastitate si importanta a atributiilor, ai si 2=3=4=5 loctiitori care raspund punctual de subdomenii! Fiecare loctiitori cu mii sau zeci de mii de militari in subordine, armamente, sisteme de armamente, misiuni punctuale de aparare etc. etc.

   Acum pe bune, chiar nu vezi nicio diferenta intre un astfel de loctiitor colonel si un sef de post rural cu gradul echivalent de comisar-sef cu 7 subalterni incaltati cu pantofi cu gaurele, 2 Loganuri si 3 dosare in lucru pt. furt de fier vechi si niste evaziune cu ... urzici?

   Ștergere
  2. Asa -mi trebuie daca mi-a placut cartea si nu cartile!..milian am dorit sa ma fac...cand eram fff mic! Ulterior...invatand bine la scoala nu au vrut sa ma mai primeasca!
   Nici pana azi ju stiu de ce? Dar...am oki albastri lqvpropriu si ceva la...figurat...cam 3-4 ani! Dar, nu la ce te duce pe tine mintea acum!
   Am avut in coleg a ajuns sef de post! Mare om...s-a ajuns! Cinste lui! Avea ei bacu...om sanatos! Mai rar!

   PS-acum am si vila la Miami...pot dovedi cu foto originale...urmeaza si in Brazilia...caci se poarta!
   Doctorat nu am..., dar m-am inscris vineri! 5% iau de la Lulutza!

   Ștergere
  3. Mareș ,loctiitor al sef SMG???? Imi explic asta doar prin conjunctura ”epurarilor” efectuate cu ocazia restructurarilor si a tentatiei cu pacăleala L 164 când au fost numiți în functii cei care au mai ramas prin birouri prin neindeplinirea conditilor de pensionare ,etc.
   Cu astfel de ocazii s-au aciuit în functii importanta multi de-ai locului si mai putin capabili sau unii chiar incapabili.
   Foarte multi capabili de pe teritorii nu au acceptat sa-si parasesca unitatile unde aveau familiile si beneficiau de sporuri ,prime etc pentru un post în comandamente ,SMG
   Au fost cazuri de unitati când au plecat toti la pensie si au predat documentele unui lt maj ,cpt ,mr care a mai ramas prin unitate.
   Asa ca încet cu ridicatul în slavi..........

   Ștergere
  4. @ tigri 3 26 martie 2017, 20:59. Ai si tu dreptatea ta. Stiu si eu astfel de exemple. Insa, TU cazi in cealalta extrema. In cel mai bun caz, cei din categoria pe care o descrii, au ajuns ofiteri cu numarul pe linii moarte. In nicin caz loctiitori ai sefului SMG! Functie pt. care trebuie sa fii totusi si foarte vioi, nu doar ofiter pur si simplu!

   Ștergere
  5. T3
   Multumesc....dar tie, personal, ti-a facut cineva, odata macar o oferta?
   Nu, nu ma gandesc la ciobanii din Marginime sau Jina! :))
   Daca ai ales sa pleci....a fost dorinta ta expresa si nu o judec!
   Atunci, tu de ce iti permiti sa ironizezi?
   Stiu bine cine esti.....ti-a spus-o si T2!....atat si cred ca intelegi!....
   Nu mai incerca sa fii altfel decat esti tu si sa vezi ce bine este!

   Ștergere
 25. Răspunsuri
  1. Tot Veja?......ati uitat sa scoateti .... Blog, din stanga numelui! :))

   Ștergere
 26. Vreti sa va relaxati? Pe bune, doar un militian pe stil nou putea sa isi puna gradele invers! Nu ne mai legam si de biciclete cu reflexe turcoaz de pe nas! Asta chiar crede ca ar fi si el militar ....

  Dezvaluirea apartine simpaticului ... Godina! Spor la chicoteli si sa va tineti bine cu amadoua mainile de burta ....de ras!

  http://www.aktual24.ro/este-mandru-ca-i-politist-insa-s-a-facut-de-ras-cu-aceasta-poza-godina-vezi-ca-sunt-invers/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Are stil Godina, ce sa mai tura vura:

   "Drag coleg, intoarce gradele alea ca le-ai pus invers. Ai grija sa nu faci la fel cu pistolul. Ala se tine-n partea dreapta. Degetul niciodata nu il pui pe tragaci, decat daca vrei sa tragi, in rest il tii in prelungirea garzii tragaciului. Si sunt convins ca te-ai mai gandit la ceva: sa-ti faci poze cu pistolul in mana sa te vada mandrele ca aduci cu Walker. Ai grija, ca te dau astia afara daca faci asa ceva si e pacat pentru cat te-ai chinuit sa ajungi politist. De fapt…nu prea te-ai chinuit. :))”, a scris Godina pe pagina sa de Facebook".

   Ștergere
  2. ce rai sunteti!!:):) care grade? ca eu nu vad am vazut doar "un patratel" pus de-am_ulea.
   A reusit sa puna ochelarii corect si nu invers? A reusit!! jigniti si voi "inteligenta" omului ....:)stati un pic sa ma opresc din ras...
   poate domn politist o fi pe "invers" ca aia cu cerceii si poate asa se recunosc intre ei.Eeeee aici e de parapsihocucu nu-i de joaca.

   Ștergere
 27. Misiuni reale in timp de pace,hai ca-i buna, inamicul lipsea cu desavarsire.Don Quijote de la Mancha,este mic copil,el doar cu moerile de vânt ce avea,evident tot pe timp de pace

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Auzi, tu esti dus? Daca esti comandant de brigada )de exemplu) si ai un batalion din 3 - la 3 000 km departare, in Afganistan, unul in Bosnia si unul in tara, esti in misiune de razboi sau de pace?

   Alta faza! Ia uite ce fac rusii acum http://www.stiripesurse.ro/rusia-a-mutat-masiv-armament-greu-i-trupe-la-grani-a-cu-ucraina-video_1187519.html. Rostov este cam la 1/2 din distanta unei rachete cu raza medie care cade fix in Bucuresti. AA, radiolocatia etc. etc. ale noastre sunt la ora asta la conservare si intra in misiune de lupta abia dupa ce racheta ruseasca cade peste Iohannis sau sunt in misiune permanenta de lupta?

   Dar militarii astia romani de mai jos - trimisi de ultim moment la graniţa Poloniei cu enclava rusă Kaliningrad, sunt ca la Monaco in Polonia sau sunt in misiune de lupta? Are esalonul din Romania care i-a trimis in Polonia, misiune reala de lupta sau nu? http://www.gandul.info/stiri/militari-romani-trimisi-in-polonia-sa-apere-granita-cu-rusia-16208958

   Vai de steaua ta de diversionist de 2 bani ce esti!

   Ștergere
  2. Aditzule,
   Sa stii ca misiunile fara inamic la vedere sunt mult mai grele!
   Dar, acum eu ce sa-ti zic?.... sa facem cursuri pe net? Ai auzit de transporturi speciale pe uscat, fluviu, mare sau aerian?....nu, de scrisori!...ei, la asigurarea lor participa, coordonati, f multi militari, din cel putin 3 ministere sau ekivalente!
   Cand aprofundezi putin, revino!

   Ștergere
 28. @anonimul cu limbarita
  Va stiu ideea ca vreti sa plecati din sistemul militar,ca mai sustinea un idiot coleg cu dvs ca veti fi incadrati in categoria magistrati salariati si pensionati"cu lapte si miere"
  Va raspund eu: "cand o zbura porcul" o sa fiti voi "magistrati"Nu cred ca o sa vad vreodata un"magistrat" de la circulatie sau paza si ordine .....hi,hi
  PS va repet : pt fiecare banc cu militari eu promit ca va spun 10 bancuri cu politai.Credeti ca bancurile alea sunt degeaba?? In nici un caz!! sunt ca bancurile cu blonde si bazate pe crunta realitate.Stie o tara intreaga

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa nu exageram si sa mergem pe mituri. De exemplu, la faza cu blondele, studiile efectuate afirma ca de fapt ca pondere procentuala, blondele sunt un pic mai inteligente decat alte femei. http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/studiu-blondele-sunt-cele-mai-inteligente-urmate-de-satene--130654.html

   http://www.romanialibera.ro/stiinta-tehnologie/stiinta/blondele-nu-sunt-mai-putin-inteligente-419568

   Ștergere
  2. Bineinteles ca nu are nimic de a face culoarea parului cu inteligenta.E doar umor pur si simplu,stie toata lumea acest lucru si nu trebuie link-uri pt asa ceva
   Ca fapt divers:Nasa mea e blonda(naturala nu vopsita cum sunt majoritatea) si este profesor universitar biochimie la universitatea Tansilvania si mai sunt N exemple

   Ștergere
 29. Mă întreb căcând stau și mă gîndesc în ce tara de slaba factură ne-am nascut dacă cumva se mai poate ivi pe la conducerea acestei tari oameni care cu adevarat vor binele acestei natiuni.
  Ce se mai poate face din mers pe aici când la rutinatii în spoliat avutia nationala sunt peste tot la conducere,când spitalele sunt un fel de ”Hexi Pharma” dovedit din plin ,când drumurile sau autostrazile construite cu bani grei se umplu de gropi si surpări peste noapte, când învatamântul ”produce” doar ca să producă si sa aiba profesorii catedre,când pamântul nostru pentru care se primesc subventii de la stat nu intoarce nimic în galantarele si rafturile magazinelor si supermagazinelor , când in tara asta nu se mai fabrica un pinion dințat conic ca sa poti fabrica un utilaj agricol mecanizat, când banii europeni se duc pe parcuri in mocirlele din satele fara apa ,canalizare si cu WC in fundul curtii , când primarii nu mai semneaza pentru fonduri europene fiindca nu mai pot lua comisionul după pofta lor plus sa toarne ceva si in servieta consultantului pe fonduri europene, când legile sunt asa de sofisticate justificate ca multi renunta din start la proiecte ,când fondurile europene se acorda doar pentru cei care au o afacere dezvoltată, când hotii vin si ne dau lectii din televiziuni de casa ,cănd totul se face de mântuiala , când spaga functioneaza peste tot, când salarizarea se face pe baza studiilor si nu pe baza fisei postului,etc ,etc
  Oare când si militarul român va fi tratat la adevarata lui valoare si împortanta atâta timp cât un bugetar din ”regia ”autonomama” cu capital majoritar de stat primeste decont pentru concediu 6000 lei plus prime de toate sarbatorile pe lânga salariile babane,cote de energie gratuita ,bonuri de masa ,asistenta medicala de refacere gratuit in baze proprii în timp ce bietul militar pe lângă un salariu vai de el primeste un voucher de vacanta de 1400 lei folosibil doar in tara.
  Daca medicii ,judecatorii ,profesorii universitari și cei din ”regiile autonome” cu capital majoritar de stat sunt coloana vertebrala a natiunii chiar nu ma-ș mai inscrie la un examen de admitere intr-o institutie militara.
  Iar daca profesorii din preuniversitar si chiar din universitar cu 4 ore de munca pe zi si 3 luni de vacanta pe an trebuie sa fie la egalitate de salarii cu comandantii si ofiterii operativi ai armatei atunci nu că nu mă mai inscriu la vreun examen pentru institutiile de aparare ci emigrez.
  Iar daca administratia publica trebuie sa aiba anexa separata de salarizare cu salarii peste comandantii de unitati ,ofiteri operativi , iar armata trebuie sa fie cuprinsa in anexa cu profesorii ,contabilii si alti jmecheri din tesa administativa bugetara atunci le fac pachet uniforma ,livretul ,diplomele de studii si de la ganita in plecare le expediez la M. muncii cu recomandarea sa ma inlocuiască ca activ cu acestia in caz de necesitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tare aia cu "coloana vertebrala a natiunii"! Toti "ieste" coloana vertebrala doar cand e vorba de castigat bistari. Ca in rest cu atatea valori imaginare, am ajuns sa avem 1/4 din locuitori alumngti de foame in alte state. Asta este de fapt rezultatul "coloanei vertebrale a natiunii" si a tuturor oaselor sale!

   Ștergere
  2. @t3
   Ai spus un adevar, armata trebuie sa fie cuprinsa in anexa cu profesorii ,contabilii si alti jmecheri din tesa administativa bugetara pentru ca asta a ajuns, un monstru birocratic garnisit din plin cu rubedenii, neveste, amante si mai nou cu militari pe filiera indirecta chipurile ca ar fi esentiali pentru bunul mers al armatei.

   Ștergere
  3. @ Anonim 26 martie 2017, 22:57. A spus pe dracu' adevar! La ora asta cand tu stai in pijamale, papuci si fes cu mot, 1/4 de Romanie sta la TV, 1/4 in varful patului, alt 1/4 alungata dincolo de foame, iar ultima 1/4 in baruri, niste prosti din armata va vegheaza sa nu va pice o racheta ruseasca in cap! Nu ca ar fi o mare pierdere, dar asa ca discutie!

   Ștergere
  4. T3
   Esti plin de gandire si putin descumpanit!
   Nu te supara pe tara! Ea nu este vinovata!

   Ștergere
 30. Ce are ...ula cu prefectura,98% din pensionarii MapN ,iau pensii degeaba si au luat salarii degeba,mai vreti si mariri,nici nu vedeti ce mici ,insignifianti ,incolori si inodori sunteti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine, mai, paranoia! Dar tu chiar crezi ca mama ta ia pensia din ce si-a strans sub perna sau o primeste chiar degeaba! Neavand nici macar niste obligatii la mobilizare sau razboi asa cum au de bine de rau, pensionarii din armata? Si pensionarele din armata!

   Ștergere
  2. Mitica
   Dar, ce ai facut tu in viata asta pamanteana, de esti asa trist?

   Ștergere
 31. Iar au inceput amenintarile securistice! Readuc aminte turbulentilor ca aceasta este o pagina dedicata exclusiv Elitei Armatei Române! Este un domeniu privat si orice imixtiune a unei persoane sau institutii intr-un domeniu privat, este interzis prin lege. Daca totusi o comiti, nu numai ca incalci o lege, ci o faci pe raspunderea proprie!

  Intelegi, tovarase cu ID Adrian Bontas? Aici este un domeniu privat unde NU ai ce cauta fara invitatie sau fara acordul gazdei! Daca totusi o comiti, este ca si cum as intra eu in dormitorul tau! Fara mandat! Iar TU nu ai mandat sa bestelesti armata romana si mai ales pe acest domeniu privat, unde tu de altfel, NU esti nici invitat si nici acceptat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te da in judecata oe alt blog!....sireacul! :))

   Ștergere

  2. Probabil ca este foarte bogat si are mustrari de constiinta nu numai pt. faptul ca a incercat sa saboteze acest blog, ci mai ales pt. faptul ca a denigrat sistematic armata si in special pe acei militari care incearca sa apere drepturile armatei. Fapt pt. care si-a propus sa platesaca niste daune pt. distrugere si defaimare.

   Doar un exemplu din cateva zeci, pastrat la cutia SPAM. Semnat Adrian Bontaș pe 06.01.2017

   "@ICEPARU dobitocu: Du-te-n pizada matii, bai golane! Nu ma baga la enumerare! Eu te injur pe fata, boule." (la materialul "Avem o ultimă dovadă care confirmă că deputații indiferent de partid - dar precis cu cei ai PSD in frunte, sunt 100% de acord cu diminuarea pensiilor militarilor urmare a efectelor Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a fostului Guvern Cioloș!).

   S.a.m.d. Nu este prima data cand diversi incearca a ma intimida si chiar a ma ameninta. Ma confrunt cu astfel de situatii inca de pe vremea sectantilor portocalii. Eu ca persoana rezist fara probleme, in schimb cand sceleratii denigreaza armata in corpore, mi se pune asa o ceata incat chiar imi doresc sa ii cunosc personal! Ca sa avem o vorba.

   Ștergere
 32. Adrian Dumitru26 martie 2017, 21:06
  Ce are ...ula cu prefectura,98% din pensionarii MapN ,iau pensii degeaba si au luat salarii degeba,mai vreti si mariri,nici nu vedeti ce mici ,insignifianti ,incolori si inodori sunteti.

  @ adrian& all de la olescu:vezi aici pt ca o imagine face cat o mie de cuvinte.Sa nu spui dup-aia ca e "inscenare",sau ca si tu porti gradele(profesionale nu militare) la fel

  "meseriasi boss meseriasi":)

  http://www.aktual24.ro/este-mandru-ca-i-politist-insa-s-a-facut-de-ras-cu-aceasta-poza-godina-vezi-ca-sunt-invers/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. DA MA CIUMPALAKULE!!!SUNT IO AUROLAK,DAR AM SI IO DREPT DE PENSIE MILITARA...CEMI TREBUIE MIE ARMATA SI ALTE CHESTII DE ASTEA!

   Ștergere
  2. Doru
   Bontas Adrian este un pensionar civil, ce a lucrat la o unitate subordonata SMFA! Posibil RTrs-RGe sau BDsv! Nu am stat sa verific....dar undeva am vazut indicativul!
   El se considera colegul tau...al meu al nostru!

   Ștergere
 33. Banuiesc ca de norma de hrana beneficiaza doar militarii platiti la zile calendaristice ,iar cei platiti la zile lucratoare primesc bonuri de masa !Ce varianta e agreata de Curtea de Conturi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Varianta legala. Daca in lege scrie ca esti alb, desi esti negru, Curtea de Conturi nu face diferenta de culoare.

   Ștergere
 34. @Gelule, ia "matura" si da afara, de pe acest blog, toate "gozurile" caci ne toaca nervii si denatureaza discutiile-nu ne-au fost prieteni, nu ne sunt si nu ne vor fi vreodata, au fost introdusi in aceiasi lege cu noi doar pentru beneficii luate sub "umbrela" de SISTEM DE APARARE, numai ca ei vor mai mult decata atata, sunt un fel de 'struto-camila"intre civilie, magistrati, militari doar cu "spuma drepturilor" de peste tot. Ajunge, fiecare cu pizda ma-sii. Javre au fost, javre au ramas!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incerc sa fac curatenie! Iar cand o fac ma ameninta cu ... penalul! Javrele tot javre raman!

   Ștergere
  2. Cand primesti citatie la parchet ne trimiti si noua datele de identificare din citatie ale croitorului iar noi ii facem plangeri penale dar in localitatile noastre pt. a fi citat in aceiasi zi la mai multe parchete diferite!

   Ștergere
 35. Adevarul ca poza prezentata de Godina aici http://www.aktual24.ro/wp-content/uploads/2016/07/politist1.jpg este poza mileniului! Grade invers, cravata mai lunga de curea si ochelari cu reflexe turcoaz. Plus ... pantaloni ingusti pe crac de la genunchi in jos, nerecomandati nu numai la tinute oficiale, ci si la cele de evenimente (receptii, nunti etc.).

  Asta ca sa vedeti ca nu avem chiar nimic cu Godina ca persoana. Este un rebel, un fin observator. Omul isi apara drepturile si este normal, dar asta nu inseamna ca cei din M.Ap.N. NU avem dreptul sa ni le aparam pe ale noastre!

  RăspundețiȘtergere
 36. Pentru securistoizii si parvenitii care nu inteleg ce inseamna spiritul militarului autentic. Materialul dateaza de cca. 4 ani, dar merita citit

  "Marina Chirca. Moartea pentru care România nu va vărsa lacrimi" Extrase:

  "Anonima care s-a stins vineri, la 98 de ani, în satul de munte Nucşoara, din Judeţul Argeş, a înfruntat Comunismul şi Securitatea timp de nouă ani, în cea mai cumplită perioadă din istoria recentă a ţării, atunci când bolşevicii au distrus coloana vertebrală a naţiei şi au dăltuit chipul schimonosit al poporului român, aşa cum arată el astăzi. Între 1949 şi 1958, Marina Chirca a sprijinit grupul armat al partizanilor anticomunişti din Munţii Făgăraş conduşi de Toma Arnăuţoiu, plătind apoi cu libertatea şi cu avuţia sa această opoziţie (...) Prinsă în 1963, după ce se ascunsese cinci ani într-un pod, a fost anchetată, bătută cumplit, a făcut puşcărie, averea i-a fost confiscată şi – cât cinism! – împărţită consătenilor care colaboraseră cu Securitatea"

  Continuarea aici http://adevarul.ro/news/eveniment/marina-chirca-moartea-romania-nu-varsa-lacrimi-1_5235acb2c7b855ff5686b267/index.html

  RăspundețiȘtergere
 37. Am gasit pe un site al armatei americane un studiu comparat intre veniturile unui politist militar si un agent de politie.La nivelul rangului militar E 5 militarul are o solda de 31370 dolari pe an,la care se mai adauga compensatie chirie 13716,norma de hrana 4290,scaderea de impozit este de 3177 cu asigurarile medicale incluse si astfel ajunge la totalul veniturilor nete de 52553.
  Agentul de politie primeste salariul de 51782 dolari pe an.Isi plateste asigurarea medicala cu 3623 de dolari si nu primeste compensatie pentru chirie,hrana si reducere de impozit,avand un venit total de 48159 de dolari.
  Prin urmare politistul militar conduce cu aproximativ 4000 de dolari (o excursie buna in Bermude).
  La noi cu toate ca politistii sunt angajati pe perioada nedeterminata,iar militarii pe baza de contract,politistii conduc detasat.Au salarii de functie mai mari ,de grad mai mari ,primesc norma de hrana,compensatie chirie,reducere de impozit si asigurari medicale incluse exact ca militarii din MApN.
  De asemenea beneficiaza de legea pensiilor militare de stat.Mai au ei vreun interes in modificarea art.40?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca este in misiune intr-o baza ex US este platit si mai bine!
   Politistii nostri sunt precum capusele.....
   Eu sunt convins ca îi vor lua magistratii pe legile lor! :)))

   Ștergere
 38. Gelu,
  Cam 10 zile am tot citit despre rezistenta anticomunista! Cum a inceput ...cu cine s-a raliat, tot ce gasesti!
  Primii au fost of si sof din Cp Pst a MStM de atunci! Ulterior a cuprins nai toti muntii....Categoric, ofiterii armatei au fost nereu varf de lance!
  Dar....al draku daca am citit desore un jdm sau politist implicat!
  Drept dovada sta si Lt Arnautoiu!

  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Toma_Arn%C4%83u%C8%9Boiu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E si un fost jandarm pe acolo...

   http://m.jurnalul.ro/scinteia/istoria-comunismului/luptatorii-din-munti-118580.html

   Ștergere
 39. nu cred ca este bine sa va raportati la problemele pe care le au cei din politie , cel mai bine ar fi daca v-ati preocupa de e se intampla la CD cuacea pug 57 art 40 , ce s-a intamplat cu votu dat in senat anul trecut referitor la revenirea procentului de 80 in loc de 65 , fiindca in caz contrar inseamna ca aceeia si-au pierdut timpul votand ceva despre care nimeni nu mai zice nimic .La accea vreme vuia toata presa ,acum este o liniste de mormant .Doamna OLGUTA de la munca nu sufla o vorba despre pensiile militare sau despre legi de pensii nererspectate si jumulite in rest este la latitudinea dvs sa luati masuri nu sa va jeluiti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa cum scrie aici ,nu este @ mirelamarinescu, cred ca banditul de avyamuci i-a furat IDul. Daca este asa sau nu s-o confirme mirela... In orice caz cam multe ID si masti isi atribuie acest tzigan de Craiovita, Costica Escrocul si tin sa-l informez ca in scurt timp , chiar va suferi o transformare, deoarece ,pe toti acesti prefacuti D-zeu ii pedepseste strambandu-le gura. Asa ca , atentie boraciule!

   Ștergere
  2. @ mirelamarinescu@917 27 martie 2017, 08:12. Asta inseamna ca pe politistii aia care au iesit la miting sambata, nu i-a preocupat cu nimic sa ceara modificarea Art. 40 din OUG 57/2015, astfel incat sa fie recalculate toate pensiile de la baza de initiere de 80%, plafon maxim la 100% si la venituri?

   Mari nenorociti daca este asa! Sa faga ei miting doar pe. ei si niciun gest pentru pensionari?

   Ștergere
 40. Intretimp, poate, au semnalat si alti colegi:
  http://www.national.ro/dezvaluiri/avem-noua-lege-a-pensiilor-mai-577345.html/
  Ce poate sa fie? Diversiune? Sau, in sfarsit, se despart apele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu prea...ci noi conditii necesare si obligatorii, plus eliminarea unor smekerii!

   Ștergere
 41. AU trimis si cei de la scmmd scrisoripeste tot ,vedeti comunicatul recent ,asta inseamna ca nu exista nici o miscare prin CD ,asa ca .....ia vedeti cum stau lucrurile .da EU AM SCRIS MAI SUS

  RăspundețiȘtergere
 42. Văd că se pun în opoziție militarii cu jăndarii. Îmi aduc aminte de un eveniment de prin anii 95-96 cand am fost detașat la Arhivele Militare de la Pitești.

  A venit la poarta unității un bătrân. Era fără piciorul drept. În cârjă, cu pantalonul îndoit sub genunchi și prins cu un ac de siguranță undeva mai jos de curea. Nu avea bani să-și facă o proteză și, oricum, spunea că nu mai are mult de trăit, așa că ”La ce ar mai folosi?”.

  Mi-a prezentat datele de identificare, a scris o cerere și am plecat să-i caut datele. Omul a fost mobilizat pe front la un regiment de roșiori. Avea 5 decorații, Serviciul Credincios (medalie și cruce) și Virtutea Militară.

  Am făcut buletinul de arhivă, am dat la dactilografiat și, după ce a fost semnat documentul care atesta anii de mobilizare și decorațiile, m-am dus să i-l dau personal, la poarta unității.

  I-am spus că i-am găsit cele 5 decorații și i-am arătat ce scria pe document. Apoi l-am întrebat unde a pierdut piciorul.

  „În luptă, mi-a zis, dar la câți cazaci am ucis, prețul e prea mic. Dar nu ăsta este oful meu. Am venit până aici singur ca să-a arăt lui Vasile, unul de la mine din sat, nu-l știți!, care a fost jăndar și a stat tot războiul în spatele frontului unde ne-a f***t nevestele. Iar acum are aceeași pensie de veteran ca și mine, că i-au dat ăia ai lui o decorație. Pentru ce? Nu știu”.

  Cam asta era și pe atunci, este și acum și va fi întotdeauna: milițienii servesc politicienii și vor avea întotdeauna mai multe beneficii decât militarii care servesc patria.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O interventie de nota 10 ... cu felicitari!

   Ștergere
  2. @ Andrei 27 martie 2017, 11:04. Te-as ruga sa repostezi aceasta interventie si in ultimul material. Si acolo au aparut eroii gen ... Vasile din spatele frontului. Precum si in orice material unde apar astfel de ... Vasile din patele frontului.

   Ștergere
 43. 40.613 pensii recalculate (53,38 %).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost accelerat ritmul din momentul in care urmare a Art. 67 din Legea bugetului de stat pe 2017, Casa de Pensii nu mai are obligatia sa achite in aceeasi luna diferentele cu decizia de recalculare, ci abia in trim. IV.

   Dupa ritm, recalcularea la M.Ap.N. va fi finalizata cam pe la jumatatea lunii iulie. Dupa mine pensiile sunt recalculate de multa vreme toate, dureaza insa avizarile si expeditia. Pana la urma te apuca danga sa semnezi si deciziile, cate ore pe zi poti semna continuu - cand mai si altceva mai important de facut?

   Ștergere
 44. Stiti ca la un moment dat va invidiam pe ce de la MApN pt ca primeati banii de echipament lunar .. si cei de la M.I.asteptau ani si zile..
  .Acum nu fiti carcorasi sa spuneti ca,voi nu luati acesti bani ....doar ca nu sun trecuti pe fluturas... Apropo nici la MI nu etau trecuti pana acum 1 an

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!