joi, 16 februarie 2017

Parlamentarii PSD & ALDE i-au fript cu unanimitate de voturi pe militarii pensionați care au de încasat diferențe urmare a recalculării pensiilor! Plata diferențelor fiind amânată prin Legea bugetului de stat pentru anul 2017, până în trimestrul IV al anului curent! Plus o ilegalitate crasă a Guvernului Grindeanu!

Vă readucem aminte că până la acest moment, plata diferențelor rezultate din recalcularea pensiilor, a fost efectuată în aceeși lună cu emiterea deciziei de recalculare, maxim în luna următoare. Este vorba despre acele pensii care au fost majorate în urma recalculării, beneficiarilor fiindu-le achitate și toate diferențele începând cu data de 01.01.2016.

Guvernul Grindeanu și actualul parlament cu majoritate PSD & ALDE, au schimbat însă lucrurile în defavoarea militarilor. Guvernul în calitate de inițiator  al Legii bugetului de stat pentru anul 2017, a introdus în proiectul de lege un articol cu nr. 66 care prevedea că pe viitor să fie tergiversată achitarea diferențelor acelor militari cărora le-au fost majorate pensiile prin recalculare, până în trimestrul IV al anului 2017. Proiectul este acesta! În același timp, sesizăm cu ușurință că Guvernul Grindeanu nu se dezminte față de vechile practici ale PSD, care nu dă 2 bani pe dezbaterea publică și pe opiniile cetățenilor. Dovedit prin faptul ca guvernul a retras proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2017 înainte de finalizarea dezbaterii publice. Proiectul afisat pe site-ul Ministerului Finatelor in data de 27.01.2017 în vederea dezbaterii timp de 10 zile, fiind intregistrat la Parlament la data de 31.01.2017 cu nr. B.P.I. 8 din 31.01.2017. Astfel încât cele 10 zile acordate de guvern pt. dezbaterea proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2017, au devenit în realitate 3 zile.Mai departe, parlamentul cu majoritate PSD & ALDE a adoptat cu 2 mâini tergiversarea propusă de Guvernul Grindeanu privind achitarea diferentelor catre militari. Doar că a schimbat numerotarea Art. 66 din proiectul guvernului, care a devenit astfel Art. 67 din Legea bugetului de stat pentru anul 2017


Legea bugetului de stat pentru anul 2017 a fost adoptată de parlament, fiind în curs de promulgare de către președintele României. Cu șanse minimale ca cineva din Președinția României să nu fie de acord cu tergiversarea privind achitarea diferentelor catre militari, așa cum și-au propus și au stabilit Guvernul Grindeanu și parlamentarii PSD & ALDE!

In concluzie, apropo de unii colegi de-ai nostri care viseaza că parlamentarii PSD & ALDE vor corecta prevederile Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 emisa de fostul guvern Cioloș, astfel incat sa se revina la procentele de calcul așa cum au fost stabilite initial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. După cum observați, mitomanii PSD & ALDE au dat deja dovadă de rea  voință, refuzând să mai achite la timp pensionarilor militari, diferențele cuvenite din recalculare! Ca atare, este ușor de anticipat poziția mitomanilor PSD & ALDE și față de Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. Mai ales in conditiile in care corectarea Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 presupune un efort financiar important, comparativ cu sumele modice ce ar fi fost necesare achitarii la timp a diferentelor rezultate din recalculare.

74 de comentarii:

 1. Banii pe recalculari la cei care inca nu i-au primit NU vor mai fi dati niciodata.Va dau scris.In trim 3 vor da o noua OUG cu o alta amanare pentru 2018.Si tot asa in fiecare an se va amana ( pana dati ortul popii) pe modelul ajutoarelor.Vor fi doua categorii de pensionari militari, fraierii( cei multi) care asteapta sa fie respectata legea 223( cu modificarile ulterioare) si cei la care legea se respecta.Iar urmasii pemsionarilor(doar daca afla de restante, vor trebui sa dea statul in judecata) .Probabil vor murii si ei de batranete la cati ani dureaza la noi procesele plus reesalonarea platilor inca minim 5 ani.Termen care se poate marii la nesfarsit. Stati sa vedeti ce macel urmeaza la actualizare fara pastrarea cunatumilui avantajos.Dar macelul cu actualizarea e normal deoarece avem mii de gonflati ( pe legi cu dedicatie)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parinte TR-800M
   adica vor face la fel ca si cu ajutoarele la iesirea la pensie prevazute in L 80 si 284?
   Daca da...ei atunci este: 2-0 pt Guvern si 1-1 pt mine, dar eu doream 0-2!
   Asa ca nu pot suporta infringerea!
   Pe cand 3-0 pt Guvern? :))

   Ștergere
  2. 3-0 vine la actualizari. Mai e putin.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este logic. Urmare a faptului ca chiar daca luam de bune ce spui, tot nu era necesar a fi fost introdus Art. 67 in Legea bugetului de stat pe 2017. In lipsa acestui articol 67, ce s-ar fi putut intampla? Decat sa iti primesti diferentele in luna in care ti se recalculeaza pensia - asa cum s-a intamplat si pana acum, si nu in decembrie 2017! Chiar nu are nicio legatura sula cu prefectura!

   Alta faza! Dar au fost reincadrate si grupele de munca de unde rezulta iar miste majorari! Iar Art. 67 le ... ute si pe astea!

   In sfarsit, legat de naivitate, foarte multi useri exprima temeri intemeiate pe istoricul legislativ actual! Si anume ca prin oct. 2017, astia sunt in stare sa scoata o ordonanta si sa prelungeasca Art. 67 pana in 2018, apoi inca una pt. 2019 etc.

   In consecinta, Art. 67 nu are nicio legatura cu ce afirmi, fiind exact ce scrie in el: o TERGIVERSARE/INTARZIERE a achitarii drepturilor de pensii catre personalul militar!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ tigri2 16 februarie 2017, 22:53.

   1]. Ti-ai sters propriile afirmatii.
   2]. Curios, dar nu stiam ca persoanele cu capul pe umeri si care indica marsavii legislative evidente/comise deja, sunt etichetate ca fundamentalisti. Oricum, este mai onorant decat sa ai eticheta "cu capul in nori" sau "prostit cu ceasul de la gara". Cum este cazul celor care se prefac ca nu vad implicatiile Art. 67.

   Ștergere
 3. Si va mai spun ceva_din surse .La prima rectificare bugetara ( va garantez ca va fi pe minus) se vor lua bani ( miliarde)atat de la MAI cat si de la MApN.Astia ''sunt cei mai prosti din curtea scolii''si nu se revolta niciodata datorita sefilor numiti doar politic (pe criterii de scheleti in dulap) Iar liderii lor de '' sindicat ,asociatii'', etc sunt toti fara excepti ofiteri acoperiti.De altfel lui Coarna si Paraschiv le curg mucii toata ziua prin case conspirative de zici ca amandoi sunt James Bond reincarnati.Boul de Coarna isi lasa si soferul sa astepte prin masini (in parcari)desi le schimba des.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La MApN nu se vor taia caci se cumpara la oblige tehnica! Ciolos a tras clapa!

   Ștergere
  2. Mares .Facem pariu ca se vor taia si la MApN ? Dar nu la prima rectificare negativa ca sa nu bata la ochi.De altfel mafia psd nu avea de gand sa dea armatei 2% din pib de la inceput.Au fost presati dar vor lua banii inapoi in decembrie .Tine minte .

   Ștergere
  3. Acum mergand pe mana lui Trump...EXCLUS!

   Ștergere
 4. Da,cred ca asta se urmareste.OuG la toamna,se amana pâna la sfârsitul anului,iar de la anul vor fi prevazute si aceste diferente,in celebrele OuG-uri date la sfârsit de an,privind...amânarea unor termene,etc,etc.Cum s-a intâmplat cu ajutoarele unde am intrat in al 7-lea an de neacordare.
  Sa speram ca, nu v- a fi asa.
  Mai este si varianta 2,adica,in trimestrul IV,la rectificare,sa fie alocate fondurile necesare pt.aceste diferente tinând cont si de faptul ca se vor cunoaste sumele totale care vor fi alocate.
  Deci,sa nu disperam,la toamna ne vom convinge!
  E posibil sa fie mai plauzibila varianta 2. Dar,nici prima nu este de neluat in seama!
  Ideal,era sa fie acordate la primirea Deciziei,ca si pâna acum!

  RăspundețiȘtergere
 5. Din ciclul - Noi nu spunem că-i așa dar puteți verifica !
  http://www.national.ro/dezvaluiri/se-intra-in-pensiile-mai-571974.html/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sau din ciclul...De la lume adunate si-napoi la lume date!....
   Te doare okiul.... militioneri!....la comentarii, fiecare cu ce-l doare! :)))

   Ștergere
 6. La fel ca și Lazăr după 4 zile și ANCMRR se trezește din somnul cel de moarte după patru ani.
  http://ancmrr.ro/informare-5/

  RăspundețiȘtergere
 7. http://m.activenews.ro/stiri-politic/Cotidianul-publica-un-text-care-sustine-ca-in-SRI-a-izbucnit-o-REVOLTA-din-cauza-mentinerii-in-functie-a-generalului-Coldea.-Presedintele-Iohannis-ar-fi-facut-o-criza-de-furie-la-adresa-directorului-Hellvig-din-cauza-scurgerii-acestor-informatii-141072

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Patriarh TAB Bizon M
   ...eu ti-am mai zis ca s-a negociat transformarea functiei din militar in civil!
   Tu, nu si nu!

   Ștergere
  2. http://m.ziare.com/florian-coldea/sri-raspunde-ironic-pe-twitter-acuzatiilor-ca-l-ar-pastra-in-secret-pe-coldea-1454182

   Si-o iau din toate pozitiile micutii... :)

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 8. Din declaratiile M. Muncii...., se intelege ca in vara vor creste toate pensiile!....marirea pct. pensie este anuntata ca certa!
  In aceasta situatie oare ar fi in proiect si marirea pensiilor militare, de afirma Olguta ca se vor mari toate pensiile?
  Te pomenesti ca ni se pregateste o surpriza si trebuie sa reglam tensiunea/pulsul!

  RăspundețiȘtergere
 9. Cat sa mai tot fie pana-n toamna?
  Kara, mai da-ne si alte link-uri, pls! Vreau sa merg la miting cu munitie gazetareasca!

  http://www.national.ro/dezvaluiri/iohannis-executat-in-instanta-570725.html/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Il luati si pe Patriarhul din Agora la miting?
   Poate o luati si pe Floricica Dansatoarea, pare determinata si gata de lupta.. :)
   https://m.youtube.com/watch?v=ovcbg4wN2bM

   Ștergere
  2. Nuuu...am luat-o deja pe Flori de la Vaslui!

   Ștergere
  3. Reddog. Ma voi la academia ''baietilor de baieti ''( care protejeaza sistemul putred al mafiei de stat) va invata doar un singur lucru? Ducerea in derizoriu a discutiei si flatularea de glume obosite ?Chiar sunteti toti acolo selectionati dupa ''circomvolutiunea ''ramasa de la cascheta?Mai luati si spor de ''incordare neuropsihica''.Ce incordati voi acolo nu am sa pricep niciodata ...

   Ștergere
  4. @Iulian Mares
   Aveti gusturi bune! :)
   Patriarhul din Agora in schimb joaca in alt film, o drama vesela cu zombi sado-masochisti care lupta impotriva reptilienilor neoclasici... :)

   Ștergere
  5. Categoric!
   Din pensia indexata de 14.500 imi permit sa o platesc pe Flori din Vaslui cu si fara masca pe okisori!
   Dama buna....repertoriu variat......nici eu nu am kelie! :))

   Ștergere
 10. O Lege a pensiilor care se aplica .... diferentiat. La Ministereul Apararii sunt doua categorii. Cei recalculati care sunt loviti in crestet de OUG 57 si cei ce ies la pensie in prezent si au sporuri luate in calcul cu mult peste 100%. La MI situatia a ....ajuns, asa cum permite Legea, de pomina. Se iau in calcul orele suplimentare si toti sefii si sefutii isi incarca luna de luna, statul de plata cu o multime de ore suplimentare care nu mai au loc in luna respectiva. Unii, mai amana iesirea la pensie pentru ca nu au "realizat" suficiente ore suplimentare. Si uite asa invata colonelul MApN ca nu e bine sa invete prea multa carte pentru ca agentul de politie, la pensie, ii este superior.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca in oug 57,este prevazut ca nu se mai platesc orele suplimentare,se vor acorda libere!?

   Ștergere
  2. @ Gigi Gheorghe 17 februarie 2017, 11:39. Aha! Deci celor deja pensionati, NI se acorda ore libere la recalcularea pensiilor?

   Ștergere
  3. La cei pensionati deja, nu mai au cum.Ma refeream la cei in activitate.
   Pe langa aceste ore suplimentare se mai baga sâmbetele si duminicile(75%)
   Cate șâmbete ,duminici am pierdut si noi în catierå fara a fi plătite aroape dublu!Plus sarbatori legale!
   Trai nenica!

   Ștergere
 11. Cand analizati efectele art.67 din legea bugetului de stat ar trebui sa intelegeti cum s-au recalculat pensiile pe legea 223/2015 pana in prezent.
  Criteriile de baza respectate in totalitate, au fost :
  - incadrarea stricta in bugetul alocat
  - respectarea termenelor si termenului maxim de aproximativ un an si sapte luni, prevazute de normele de aplicare M25/2016 din momentul depunerii cererilor privind alegerea celor sase luni pt baza de calcul si pana la punerea in plata a pensiei recalculate, inclusiv acordarea eventualelor diferente.
  Acest lucru se traduce in MApN in felul urmator:
  - chiar daca cmj a actualizat baza de calcul la nivelul 01/01/2016 n-a trimis BC la CPS pana cand CPS n-a solicitat acest lucru. BC acualizata a ramas la cmj, cmj putea pastra aceasta BC timp de un an din momentul cand a primit elementele salariale de la UM detinatoare de arhiva
  - cmj a trimis BC la CPS numai atunci cand CPS in termen de 90 de zile putea calcula drepturile de pensie si le putea bugeta.
  - CPS chiar daca a recalculat pensia imediat, a emis decizii de recalculare pe care le-a pus in plata, inclusiv diferentele, spre sfarsitul perioadei de 90 de zile, uneori punerea in plata, inclusiv diferentele s-au facut in luna imediat urmatoare, termenului de 90 de zile de la primirea BC actualizate de la cmj.
  Asa s-a procedat in 2016.
  In 2017 pana in prezent din ce cunoastem noi, s-au emis si pus in plata decizii de recalculare care nu necesitau diferente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am inteles tot. Doar TU nu ai inteles marsavia Art. 67. Ai raspunsul adecvat la interventiila tale care reiau obsesiv problema, incercand sa acopere marsavia Art. 67!

   MAN! Intelege o data pt. Dumnezeu! Pensie realculata este pensia de drept cuvenita! Or, 'mneata ce faci, aperi chilotii actualei guvernari care retine cu nonsalanta drepturile de pensie cuvenite pt. perioada 01.01.2016 - data emiterii deciziei de recalculare, tergiversand achitarea lor pana la finele lui 2017?

   Ștergere
 12. Răspunsuri
  1. Sa inteleg ca ai varsta de vreo 19-20 ani?

   Ștergere
  2. Asta nu stie ca o propozitie are cel putin predicat si/sau subiect...uneori subinteles?

   Ștergere
 13. Cine ar trebui sa se simta discriminat de art 67 din codul fiscal ?
  Tinand cont de legislatia anterioara pe care Guvernul Grindeanu, n-a modificat-o cu nimic, decat in favoarea pensionarilor: anularea CASS, impozit doar peste 2000 lei incepand cu01/02/2017 ar trebui sa fie nemultumiti doar cei la care cererile cu alegerea celor sase luni pt BC au ajuns si s-au inregistrat la CPS cel tarziu la sfarsitul lunii februarie 2016 si dintre acestia, doar cei a caror pensie recalculata este mai mare decat cea in plata. Numai ca la acestia li s-a recalculat pensia, s-a pus in plata si li s-au acordat diferentele. Nu contest faptul ca pot fi si unele situatii cu totul izolate.
  Ceilalti pot fi nemultumiti, dar nemultumirea lor nu are nici un fundament juridic pt ca art.67 nu ii afecteaza negativ, tinand cont de termenele prevazute de M25/2016.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De apreciat multe din interventiile tale la obiect. Cu toate astea, insist sa lasi la o parte gargara politica, acoperind marsaviile actualei guvernari!

   Pe de alta parte, legat de fundamentele juridice ale lui Peste Prajit, probabil ca esti dintre cei ai avut pensia recalculata, dar NU ti s-a majorat! Asa ca NU te intereseaza Art. 67. In consecinta, ai o pensie INTACTA de la 01.01.2016, fara nicio RETINERE din URMA!

   Altora li s-au recalculat pensiile si a rezultat o majorare, fiindu-le achitate diferentele cuvenite incepand cu 01.01.2016! Ca atare, nici acestia NU au vreo retinere din URMA!

   sI ACUM, cum recalcularea CONTINUA, si altora urmeaza sa le fie majorate pensiile prin recalculare. Numai ca in baza Art. 67, acestor persoane NU li se mai achita diferentele de la 01.01.2016 in luna emiterii deciziei de recalculare, ci tocmai la mama dracu' spre finele lui 2017! MAN! ACESTEA DUNT DE FAPT PERSOANE CARORA SPRE DEOSEBIRE DE TINE, LI SE RETIN NISTE SUME DIN PENSIA CUVENITA PT. PERIOADA 01.01.2016 - DATA EMITERII DECIZIEI DE RECALCULARE. Care vor fi achitate cu intarziere la finele lui 2017.

   In consecinta, apar 2 situatii conflictuale si care chiar provoaca discriminare: TU cu pensia INTACTA incepand cu 01.01.2016 si recalculatii majorati cu pensiile achitate DIMINUAT pt. perioada 01.01.2016 - data emiterii deciziei de recalculare.

   Ca atare, ce ar fi ca din pensia TA cuvenita sa iti opereze si tie vreo 50% retineri pt. perioada 01.01.2016 - data emiterii deciziei de recalculare! Pe care sa ti le dea astia inapoi la finele lui 2017! Abia acum intram in egalitate de tratament, adica toata lumea are retineri din pensii pt. perioada 01.01.2016 - data emiterii deciziei de recalculare si toata lumea isi va primi diferentele la finele lui 2017!

   Sa NU uiti un element esential! O pensia realculata MAJORATA, poate fi mai mica deat una recalculata NEMAJORATA! Si asa apare cf. gandirii tale, situatia de ...ahat pe teren: unul cu pensia NEMAJORATA beneficiaza de pensia intacta de 7 000 lei incepand cu 01.01.2016. Iar altuia caruia i s-a majorat pensia de la 01.01.2016 de la sa zicem 2 000 lei la 3 000 lei, ramane cu ochii in soare pt. perioada 01.01.2016 - date emiterii deciziei de recalculare, pana in trim. IV din 2017!

   Ca atare, Art. 67 chiar afecteaza NEGATIV oamenii. Acestora fiindu-le prelungit DIN PIX, termenul de NEPRIMIRE A PENSIILE CUVENITE INTACTE, pt. perioada 01.01.2016 - data emiterii deciziei de recalculare. Dar TU de ce ai primit intacta pt. acea perioada, iar cei mentionati, nu? Nu te zgandare deloc problema?

   Ștergere
  2. Te cramponezi de niște prevederi din lege și norme deși ești conștient că nu se respectă. Sunt încă mulți pensionari cu cereri de recalculare făcute încă din anul 2015 ori în prima lună a anului 2016 care nu au primit deciziile de recalculare, la fel cum sunt pensionari care nu au făcut cereri de recalculare deci procesarea datelor acestora nu a putut începe mai de vreme de luna iulie 2016 și deja au primit deciziile de recalculare.
   Nemulțumirea privind art. 67 nu are cum sa nu aibă fundament juridic, din moment ce pensia se plătește lunar și odată recalculată, conform deciziei ” …se stabilesc începând cu data de 01.01.2016 următoarele drepturi de pensie..”.
   In situațiile din anii trecuți în care a fost necesar să se dea înapoi statului anumite diferențe din pensii reținerea acestora din pensii s-a făcut imediat nu după ceva timp.

   Ștergere
 14. Art.67 din legea bugetului face cu mult mai bine pensionarilor militari, decat rau, nu contest cazurii foarte, foarte, foarte putine si cu totul izolate, cand se poate vorbi de discriminare.
  Motivele introducerii acestui articol in lege: acelerarea finalizarii recalcularii pensiilor militare pe legea 223/2015 inclusiv punerea in plata a cuantumului recalculat ( daca acesta este mai mare decat cel in plata).
  Se discuta in unele cercuri bine informate de finalizarea acestui proces la sfarsitul trim. II/2017.
  De ce se doreste acest lucru ?
  Pt ca legea salarizarii unitare pt bugetari, care va fi trimisa in Parlament la sfarsitul trimestrului II/2017 componenta pt militarii activi presupune si o actualizare a pensiilor militare de stat, actualizare foarte dificil de realizat, concomitent cu recalcularea acestor pensii militare.
  Concluzie: cei care va considerati discriminati de art.67 si pensia recalculata este mai mare decat cea in plata, faceti abstractie de art.67 si calculati termenul maxim de recalculare de un an si sapte luni din momentul confirmarii de primire de CPS a cererii cu alegerea celor sase luni pt BC pana in momentul punerii in plata a pensiei recalculate, inclusiv acordarea eventualelor diferente.
  Daca acest termen s-a depasiti fiti nemultumiti, altfel nu ar trebui sa fiti nemultumiti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti s-a raspuns si inca o data de invit sa abandonezi gargara politica ce acopera marsaviile actualei guvernari!

   Reiau doar un element! O pensia realculata MAJORATA, poate fi mai mica deat una recalculata NEMAJORATA! Si asa apare cf. gandirii tale, situatia de ...ahat pe teren: unul cu pensia NEMAJORATA beneficiaza de pensia intacta de 7 000 lei incepand cu 01.01.2016. Iar altuia caruia i s-a majorat pensia de la 01.01.2016 de la sa zicem 2 000 lei la 3 000 lei, ramane cu ochii in soare pt. perioada 01.01.2016 - date emiterii deciziei de recalculare, pana in trim. IV din 2017!

   Ca atare, ti-am dat un exemplu concret in care tot saracu' este ...utut!

   Ștergere
  2. Solutia e simpla.Si lui tehnocrat sa i se retina o parte din pensie in fiecare luna iar banii retinuti abuziv de guvern sa ii primeasca in trimestru patru ( cand va urma de fapt o noua amanare a restituirii banilor retinuti iar furtul din pensie va continua).Sunt sigur ca va intelege pana si tehnocrat.

   Ștergere
 15. Aplicarea prevederilor legii 223/2015 a scos la iveala si faptul ca la unii militari nu li s-au acordat toate drepturile legale privind salarizarea, in cele sase luni alese pt baza de calcul.
  Ex concret:
  - legea 138/1999 prevede ca ofiterii care indeplinesc functii pentru care sunt prevazute grade superioare gradului pe care il au (ex col incadrat pe Gl) beneficiaza de 50% din diferenta dintre solda de grad corespunzatoare gradului prevazut in statul de organizare si solda gradului pe care il au. Sumele care se acorda in aceste conditii se includ in solda de grad.
  Acest drept nu li s-a acordat in activitate la unii ofiteri salarizati pe legea 138/1999 drept urmare nici cmj nu k-a inclus in BC.
  La noi sunt mai multe situatii, cmj se spala pe maini, de fapt nu este treaba lor, ministrul a pasat rezolvarea problemei la Comisia de contestatii MApN.
  Nu consider ca daca ai fost nedreptatit in activitate, nedreptatea trebuie sa continue pana mori si chiar la urmasii tai.
  As dori sa intreb:
  - daca sunt asemenea situatii si in alte parti ?
  - daca da, cum s-au rezolvat ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Diferenta de grad co-gl e o nimica toata!

   Ștergere
  2. Se rezolva in instante.Daca ai speranta de viata mai mare de 10 ani.

   Ștergere
  3. @ Patriarhul din Agora 17 februarie 2017, 13:44. Nu il mai aburi pe om cu instantele! Iti spun EU care sunt trecut prin instante cum este treaba de fapt. Dupa ani de procese, un grup de vreo 150 de rezervisti, ne-am trezit cu niste decizii judecatoresti definitive in mana. Castigatoare, obligand statul sa ne acorde niste drepturi! Am zis ca l-am uat pe Dumnezeu de picior!

   Numai ca NU a fost deloc asa! Institutia, mai exact M.Ap.N. a refuzat sa pune in executare HJD. In final, am apelat la ultima solutie. Executarea silita a M.Ap.N. Ne-am prezentat frumos la un executor judecatoresc, i-am platit, i-am pus deciziile definitive in brate si l-am pus sa execute silit M.Ap.N. - treaba lui, pe noi ne interesa sa ne fie respectate HJD!

   Bun! Si acum urmeaza faza dura care demonstreaza atat justitia de ..ahat din Romania, cat si inexistenta statului de drept. Cf. legilor de rahat in vigoare, executorul judecatoresc NU poate executa silit o institutie a statului, decat daca o alta instanta APROBA punerea in executare silita a HJD! Ca dracu'! Deci TU ai o decizie definitiva in mana acordata de o instanta, dar cu acea decize NU poti face nimic daca o alta instanta NU aproba punerea in executare! Adica instanta care a emis HJD, este o ...ula!

   In final, cei vreo 150 am ajuns cu HJD si executorul judecatoresc la Tribunalul Sectorului 6 unde este arondata Casa de Pensii a M.Ap.N. Si aici a inceput balamucul! Aveam decizii individuale, nu una colectiva. Desi aveam decizii defintive identice, apartinand aceleiasi Curti de Apel, Tribunalul Sectorului 6 ne-a luat la misto! Adica - acolo fiind vreo 15 complete, unul aproba punerea in executare a HJD, altul nu, altul dadea o solutie intermediara ca sa te blocheze etc. Ca atare, Tribunalul Sectorului 6 s-a pisat peste HJD a majoritatii dintre noi, scapand de filtru doar vreo 10. Carora instantele le-au permis marele drept de a fi executata in Romania, o decizie judecatoreasca definitiva indreptata contra statului. Ceilalti 140 au luat-o in mama, Tribunalul Sectorului 6 REFUZAND punerea in executare a HJD. Cat priveste pe cei vreo 10 castigatori, asta este de fatada, justitia avand dezlegare sa maisimuleze din cand in cand ca ar exista stat de drept!

   In consecinta, nu il mai aburi pe nenea! Chiar da va obtine peste 10 ani o HJD indreptata contra statului, statul tot va face pipi pe ea!

   Ștergere
  4. Centrele militare lucrează cu ceea ce primesc de la unitățile deținătoare de arhivă și fac actualizarea doar a ceea ce primesc de la acestea. În lipsa unei prevederi legale ( că tot îți place să le invoci ) nu pot face nimic. Comisia de contestații nu rezolvă decât erori produse de către personalul casei de pensii. Pentru erori, omisiuni atribuite celor de la unitățile deținătoare de arhive ori centrele militare, comisa de contestații retrimite cel mult documentele la aceștia pentru reverificare ( la contestațiile făcute la deciziile de recalculare/revizuire nu au făcut acest lucru ci au specificat în contestații ca cel în cauză se adreseze acestora).
   Cum aceste structuri nu au și ele comisii de contestații, pot, dacă vor, remedia doar anumite omisiuni ori erori făcute de personalul lor in culegerea, interpretarea și prelucrarea datelor, dar în lipsa unor atribuții legale puțin probabil să rezolve chestii ca cea cu neacordarea diferenței soldei de grad din cazul exemplificat.
   Am predat arhivele la două unități desființate și am fost apoi obligat sa-mi reconstitui, pe baza OZU, niște drepturi neînscrise in memoriu de niște cadriști indolenți așa că știu ce surprize poți găsi prin astfel de documente.

   Ștergere
 16. @All
  Uirtati c3e poate spune un dobitoc sadea:

  Huhu Rezea spunea...

  @IV
  Propunerile acestea sunt o insultă la adresa rezerviștilor pe care ANCMRR zice că îi reprezintă.
  Nu s-au sinchisit să citească nici măcar amendamentele rezonabile propuse anul trecut de regretatul deputat Mircovici.
  O lege spune cum se calculează o pensie nu cum nu trebuie să se calculeze.
  vineri, februarie 17, 2017

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O fi tras ceva pe nas?! In alta ordine de idei, interventia conducerii ANCMRR miroase a tactica sovietica a readormirii rezervistilor care sunt din ce in ce mai nemultumiti.

   Experientele ultimilor 7 ani demonstreaza ca atunci cand rezervistii sunt iritati contra PSD/PC (actual ALDE), conducerile ANCMRR si SCMD, dar si diversi formatori de opinie, arunca propuneri pe piata in scopul linistirii spiritelor! Propuneri care insa NU se materializeaza niciodata pe timpul guvernarii adulate! De nematerializare fiind apoi acuzata cu manie proletara, guvernarea urmatoare - a celor rai.

   Pe de alta parte! Dar OUG 57/2015 produce efecte de 14 luni. Bizar fiind ca abia acum se trezeste ANCMRR! Nu cumva joaca la deruta sa acopere celalalt matrapazlac de actualitate, respectiv Art. 67 din Legea bugetului de stat pe 2017?

   Ștergere
  2. Mumiilor lacome de la ANCMMRR le tremura acum chilotii Stiti de ce ? Daca incepe actualizarea nu mai exista nici un'' cuantum avantajos '' pentru smecheri , gropistii , gonflati si vor avea si ei pensii corecte ( ca vulgul fraier militar fara coite politice ) .Mafia militara (da exista si din asta cu sediul la ANCMRR) e putin derutata.Dar ii rezolva repede gropista Otilia Sava cu un nou OUG care sa-i protejeze (ca sa reintre la loc in cavouri).Chiar daca de colonie se alege praful ( si inca repede)cui ii mai pasa ?Mumiile militare de la ANCMRR sa traiasca bine restul sa se duca dracului..

   Ștergere
 17. Sa sintetizam golurile marcate de actuala guvernare contra militarilor:

  1]. GOLUL NR. 1. OUG 9/2017 (a se vedea Art. 1/3 - http://lege5.ro/Gratuit/ge2donbqgqzq/ordonanta-de-urgenta-nr-9-2017-privind-unele-masuri-bugetare-in-anul-2017-prorogarea-unor-termene-precum-si-modificarea-si-completarea-unor-acte-normative), continua cu aceeasi frenezie politica guvernelor ostile anterioare, privind:
  - neaplicarea coeficientilor de salarizare pt. armata prevazuti de Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare (lucru care influenteaza negativ si pensiile militare, intrucat NU poate exista actualizare a acestora in absenta majorarii soldelor militarilor activi);
  - neacordarea ajutoarelor pt. militari la trecerea in rezerva asa cum sunt prevazute de Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare;
  - tergiversarea cu 5 ani de la data emiterii hotararii judecaresti definitive, a restituirii sumelor de catre stat, obtinute de cetateni - printre care si militari, in instante.

  2]. GOLUL NR. 2. Art. 67 din Legea bugetului de stat pe anul 2017 http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2017/pr007_17.doc;1.pdf, care tergiverseaza achitarea diferentelor acelor rezervisti carora li s-au majorat pensiile, si care in loc sa fie achitate ca pana in prezent - respectiv in luna emiterii deciziei de recalculare, urmeaza a fi achitate le finele anului 2017. Cica, daca nu cumva o OUG de prelungire a termenului.

  3]. GOLUL NR. 3. Art. 40 din OUG 57/2015 a guvernului Ciolos. Produce efecte de 14 luni, principalul fiind al diminuarii procentelor de initiere a calcului pensiilor militare asa cum au fost stabilite initial de L. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Ordonanta a fost aruncata in parlament pentru aprobare. Senatul cu majoritate PD/ALDE si inainte de alegeri, a ametit Art. 40 din OUG 57/2015 de asa natura, incat a ramas, de fapt, tot ca Ciolos. Decizia finala asupra va fi luata insa de Camera Deputatilor, nu se stie cand! Luna viitoare se implineste 1 an de cand OUG 57/2015 zace la Camera Deputatior. Traseul legislativ este aici aici http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=15553!

  4]. Prin diverse ordonante ale actualei guvernari, au fost majorate substantial salariile la alte categorii, nu si armatei. De exemplu, in administratie, in invatamant, personalul de scena, in sistemum sanitar! La armata .... lula!

  In consecinta, scorul concret la acest moment ACTUALA GUVERNARE versus ARMATA, este de 4-0! Cu posibilitate de majorare a acestui scor tot de catre ACTUALA GUVERNARE!

  Am adus in discutie aceste elemente concrete, urmare a faptului ca unii interlocutori par sa fi ajuns atat de orbiti politic, incat NU mai vad bine nici terenul, nici golurile incasate succesiv si in timp record!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Excelent si exhaustiv prezentat!

   Ștergere
  2. Rxxx Absolut corect e 4-0 .Acum au intrat in terenul de joc si mumiile (majoritatea generali politruci )ANCMRR .Sa vedem daca se sperie guvernul (renumit cu grindina psd pentru militari)daca e atacat la baioneta cu taloanele lor gonflate de pensie.Dupa informatiile mele in asociatia parazitara ANCMRR sunt mai multi generali decat are armata Chinei si Indiei la un loc . Sa-i vedem si la lupta.Poate isi mai spala din pacate .

   Ștergere
  3. @ Patriarhul din Agora 17 februarie 2017, 13:27. Toti generalii au fost, sunt si vor fi numiti politic.

   In ceea ce priveste cohorta cu miile de generali (echivalent chestorI), hai sa fim realisti! Caruta CU GENERALI SI CHESTORI este rasturnata mai degraba la celelalte alte ministere/similare, decat in M.Ap.N..

   In ceea ce priveste interventia liderlor ANCMRR, experienta ne spune ca atunci cand par ca vor sa obtina o tinta in avantajul tuturor, de fapt alearga dupa o cu totul alta tinta care avantajeaza un nr. strict limitat de persoane. Cam la fel procedeaza si aviatorii.

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Kis ai devenit si tu pamfletar ? Eu am ras cu lacrimi.

   Ștergere
 19. R-26500 si altii aflati in aceeasi situatie cu domnia sa, care se asteapta la o pensie recalculata mai mare ca cea in plata, n-au facut cerere de alegere a celor 6 luni pt baza de calcul sau au facut-o prin mai-iunie 2016 erau perfect multumiti, pt ca se respecta M25/2016 daca Sf.Nicule in 2017 le aducea in plata pensia recalculata iar Mos Craciun in 2017 le aducea si diferentele sau chiar Sf Ioan in 2018. Erau multumiti ca s-au respectat prevederile legale, privind termenele de recalculare.
  Art 67 din cidul fiscal le face un bine: le plateste cuantumul recalculwt marit cel tarziu, incepand cu lunile de vara, iar diferentele le primesc cel tarziu pana la sfarsitul anului 2017.
  Domnilor, a fost dreptul dumneavoastra cand sa va alegeti cele 6 luni pt BC sau sa n-alegeti aceste 6 luni.
  Dati dovada de caracter si asumati-va consecintele fara a invinovati pe altii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Mai iesi si 'mneata prin targ si vezi cum sta treaba pe teren! Deja ai luat-o pe aratura complet! NU ai aflat pana acum ca exista sute/mii rezervisti care au primit pensiile recalculate fara a depunere cerere de recalculare? Doar sunt cativa care au precizat acest lucru si pe acest forum! Li s-a recalculat din oficiu, pe baza ultimilor 6 luni asa cum spune legea. Asa cum NU ai aflat pana acum ca exista zeci de mii de rezervisti care au depus cereri de recalculare alegand cele 6 luni, si au primit .. o sula pensia recalculata pana acum!

   Ca atare, depunerea sau nedepunerea cererii de recalculare, NU ofera prioritate la recalculare NIMANUI! Pt. functionarii caselor de pensii este acelasi lucru daca a solicitat rezervistul anumite 6 luni sau daca stabileste functionarul ultimele 6 luni, din oficiu! Ba dimpotriva, un functionar calculeaza mai lejer si mai rapid o pensie pe baza ultimelor 6 luni din oficiu, decat pe baza alegerii de catre unii rezervisti a unor luni de referinta din 1877 toamna!

   Cat priveste povestile cu Mos Craciun 2017, asta este speranta inecatului! Intrucat dupa cum stau lucrurile, de Mos Craciun 2017 guvernarea actuala va fi ... istorie! Nu ai inteles niciodata tacticile PSD, este? Cand legifereaza ceva negativ cum este acum Art. 67, o fac din simplul motiv ca NU sunt dispusi sa acorde niste drepturi, PSD avand alte prioritati. Nici macar NU sunt decisi, fapt pt. care apeleaza la tactica tergiversarii. Anticipand insa ca in momentul aplicarii, chiar la un moment tergiversat, PSD nu va mai fi la guvernare!

   Altfel! Cand PSD legifereaza ceva aparent pozitiv, isi fac calculele de asa natura incat sa NU aplice niciodata ei legea respectiva, stiind bine ca in momentul aplicarii NU vor mai fi la guvernare (exemplu este chiar L. 223/2015). Pasand aplicarea opozitiei! Care emana ceva similar OUG 57/2015, adica taie tot ce a legiferat PSD. Apoi cand vine iar PSD la guvernare, NU are nicio gara ca si acum cu OUG 57/2015, si zice ca au taiat ailalti!

   In consecinta, PSD joaca ipocrit! Aruncand Art. 67 in bratele viitorului guvern si care NU va mai fi PSD/ALDE, si cel mai probabil unul de uniune, daca nu iar tehnicrat sau chiar al opozitiei. Asa ca de Mos Craciun 2017, PSD se va afla in situatia in care nici usturoi nu a halit, nici gura nu ii miroase! "Nu noi, ailalti! Noi am zis in decembrie 2017, dar daca nu mai suntem noi, cu ce suntem vinovati!"

   Si asa isi vor baga zeci de mii de rezervesti destu' in gura in trim. 4 2017, pe baza basmelor tale!

   Ștergere
 20. Alta .Peste 1000 de case vandute pe 2 lei sau retrocedate ilegal ( ca acte false )la interlopi in Timosoara.Cine sunt interlopii ? Judecatori ,procurori politisti,generali si bineinteles clanul Carpaci.Ce imi placea ca fostii primari acuzati tipau tare ca abuzul in serviciu a fost discriminat iar ei nu mai pot fi acuzati si ca statul face acum abuz indraznind sa-i intrebe de sanatate ( auzi Mares?).Stau si ma gandesc( binenteles) ca prostul .Daca cineva ar cauta 100 de cetateni cinstiti in toata colonia asta de rahat galben ar mai gasii? Eu zic ca nu .De aia cred ca trebuie pus lacatul peste tot in colonie .Nu mai e nimic de facut , mafia de stat( perciunati ,masoni ,servicii ,sorosisti ,dracul sa-i ia pe toti , etc) e desavarsita , absoluta si fara sfarsit .Numai naivii mai cred ca exista vreun viitor aici.PS .Visul meu e {ca co}rporatiile straine sa plateasca impozite si redevente ( adevarate nu la misto ca acum de 2-4%) in Romanistan.Exact ca in toate tarile UE .Stiu visez cai verzi pe pereti .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca l-i s-ar impune acest lucru ar scoate in strada 200.000 mitingisti de serviciu urlând ca disperatii sa schimbe guvernul!Iar,astia de la guvern nu cred ca mai risca acest lucru,fac pe ei de frica!
   S-a ajuns pâna aici ca regulile sa faca regulile.

   Ștergere
  2. Tipa si primarii dupa interese...
   Eu zic ca vor plati pt profitul real facut in ROU! Vei vrdea anul asta!

   Ștergere
 21. F 16 spunea : "Mosi naivi !!!"
  Asta se traduce in felul urmator:
  Om in varsta, minte agera si sclipitoare, inima zburdalnica, simt practic, domnia sa a inteles de la inceput intreg procesul de recalculare a pensiilor militare pe legea 223/2015. Si-a ales in cunostiinta de cauza perioada pt baza de calcul si a fost printre priimii pensionari cu cererea inregistrata la CPS cu perioada aleasa pt BC.
  Drept urmare, a primit in 2016, pensia recalculata, mai mare ca cea in plata, inclusiv diferentele cuvenite.
  A fost o furnicuta pusa pe treaba de la inceput si s-a preocupat sa-si umple camara cat mai repede posibil.
  Acum sta si chefuieste, la nimic nu se gandeste.
  Din cand in cand, mai arunca o geana sa vada ce repertoriu mai interpreteaza "greierii naivi"

  RăspundețiȘtergere
 22. Ca sa se mai scrie si de iei SPP si-a furat CAR-ul! Doar 1mil de €!
  Putini...dar bogati!

  RăspundețiȘtergere
 23. @Cosmonaut(avyamuci) ; doctor in drept(tigri3) apoi tzarcovnic(patriarhul din p.m.), mai cameleon tampit, esti cumva acel 'extraterestru" din Vedeniile lui Eziechil?
  Acuma , cand ,in sfarsit, ANCMNR s-a dat pe brazda si a venit cu propuneri logice , fara discriminari si care vor impaca pe toata lumea, tu si cativa aurolaci de pe bloaga cucuvelei , sunteti impotriva si veniti cu tot felul de variante incomplete promovate de diversi leaderi de-a lungul timpului?
  Va spun eu, o faceti din rautate si invidie caci unii(in special cei din armele tehnice) vor avea pensii ceva mai "rasarite".
  Pai, atunci, sa va dea Domnul exact dupa sufletul vostru-negru ca smoala!

  RăspundețiȘtergere
 24. In Mof 128/17.02.2017 se gaseste legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017.
  Din aceasta lege:
  - cuantumul ajutorului de deces: decesul asiguratului sau pensionarul 3131 lei, decesul unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului 1566 lei
  - pt cei care isi deschid drepturile de pensie pe legea 263/2010 indicele de corectie prevazut de art 170/legea 263/2010 este de 1,14 pana la data de 30 iunie 2017 si de 1,05 incepand cu 1 iulie 2017
  - castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017 este de 3131 lei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Impartiti 1450(sal.minim pe ec.) ,la 3131(smb,pe economie) si vedeti cât dă!
   Adica: 0,46311 puncte pensie.

   Ștergere
  2. Gigi,
   Oficial parca nu mai exista smb-ec ci doar minim!

   Ștergere
 25. In MOf 121/14.02.2017
  Ordinul pt aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"
  In MOf 127/17.02.2017 gasiti Legea bugetului de stat pe 2017

  RăspundețiȘtergere
 26. @F-16, te rog sa ma suni, de urgenta, deoarece am ratacit numarul tau si am ceva important de discutat!

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. In conditiile in care mai toti bugetarii au castigat in instante banii taiati abuziv de guvernul boc-base si au si primit banii pe hatararile judecatoresti, (solda, bani pe haine, c/v kirie) ministerele de resort (MApN, MAI, STS, SPP, SRI, SIE), ce au in organica strcturi juridice si dedicate "calitatii vietii", oare nu cosidera ca fiind o normalitate sine die alocarea in buget si returnarea sumelor aferente, cu dobanzile legale, catre proprii angajati?

  RăspundețiȘtergere
 29. Mda! Faptele sunt concrete si nu pot fi contestate. Cum tot sunt la moda diverse proteste si incepe sa se indrepte si vremea, trecem la treaba! Ca atare, incepand cu luna martie 2017, urmeaza pichetarea PE TIMP NELIMITAT (mai exact pana la rezolvarea revendicarilor) in uniforma militara de campanie (ceva asemanator - dar uniforma sa fie), de catre militarii in rezerva/retragere care mai au resurse in instalatie, dupa cum urmeaza:

  - in mod permanent a sediului M.Ap.N.;
  - in mod alternativ a sediilor altor institutii (guvern, parlament, CCR, Av. Poporului, CNCD, Cdm. NATO, sedii ale unor institutii militare din diverse orase).

  De aceasta data, pachetul de revendicari va fi complet, nu numai axat pe Art. 67. Daca ne axam doar pe Art. 67, iar apar clevetiri, ca pensionarii militarii nesimtiti etc. si ne dilueaza. Asa ca trecem la revendicari in pachet complet. Iar primul punct al revendicarilor urmeaza a fi ceva de NEREFUZAT de catre NIMENI! Respectarea drepturilor fundamentale si constitutionale ale militarilor romani, aspect concretizat prin abrogarea interdictiilor de drepturi si libertati fundamentale din Sectiunea a 3-a din L. 80/1995, impuse militarilor romani in mod neconstitutional si cu incalcarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

  Actiunea este solicitata de militari in rezerva/retragere din diverse alte medii. Ca atare, pisica trebuie rupta in doua, fiind evident ca cu mersul târâș la mila politicienilor, ajungem mereu in aceeasi groapă!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!