joi, 2 februarie 2017

Lovitură sub centură a Guvernului Grindeanu la adresa pensiilor recalculate ale militarilor! Și alte daune ale aceluiași guvern la adresa armatei!

1]. Guvernul amână restituirea diferențelor către pensionarii militari! Lovitura este dată prin prevederile Proiectului de Lege privind bugetul de stat pentru anul 2017! Proiectul se afla cică in dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe (de parcă nu cunoaștem că în România numita dezbatere publică este doar o formalitate, realitățile demonstrând ca niciun guvern și niciun parlament nu ține cont de opiniile exprimate ale populației pe marginea actelor normative emise). Proiectul este acesta, iar articolul care afectează în mod direct pensiile recalculate ale militarilor are nr. 66! Pe care il redam integral mai jos!


Vă readucem aminte că în cazul pensiilor deja recalculate până în prezent (cca. 1/3 la M.Ap.N. - alte ministere neoferind nicio statistica),  sumele cuvenite care au reprezentat diferente de pensie, au fost achitate in aceeasi luna sau maxim in luna urmatoare emiterii catre militarii in rezerva/retragere, a deciziilor de recalculate a pensiilor! De acum incolo, daca proiectul de lege va fi adoptat cu tot acest articol cu nr. 66, situatia se va schimba radical, cu premisa ca intre timp guvernul sa emita un alt normativ care sa prelungeasca termenul de la trimestrul IV al anului 2017, către Sf. Așteaptă!

2]. Guvernul Grindeanu continuă politica îndreptată contra drepturilor militarilor în activitate, prin prelungirea efectelor O.U.G. nr. 57/2015 a fostului guvern Cioloș. Dovada este tot pe site-ul Ministerului de Finanțe unde regăsim (cică tot în dezbatere), proiectul ordonanței continuatoare. Textul este acesta! Efectele directe asupra drepturilor militarilor in activitate:

- noii coeficienti de salarizare pt. armata nu se aplica nici in acest an, desi au trecut 7 ani de la adoptarea Legii nr. 284/2010 a salarizării unitare! Acest element influenteaza in mod direct si pensiile militarilor, care nu pot fi actualizate fara a fi majorati mai intai coeficientii de salarizare ai militarilor in activitate!

- nici in acest an nu se acorda militarilor ajutoarele la trecerea in rezerva cf. aceleiasi Legi nr. 284/2010 a salarizării unitare, desi legea este in vigoae de 7 ani!

- noua ordonanta a Guvernului Grindeanu continuă sfidarea nu doar a militarilor, ci si a cetătenilor in general, precum si a justitiei, tergiversand cu 5 ani termenul de restituire de catre stat a unor sume catre cetatenii care si-au castigat diverse drepturi banesti in justitie!

Detaliile au fost redate in materialul de aici! 

3]. Fapt divers! In paralel, Guvernul Grindeanu majorează substantial drepturile de salarizare si de pensionare ale altor categorii de cetateni! Dovada - in OUG nr. 2/2017. Art. 1 - salarii majorate, Art. 2 - pensii majorate! Nu si armatei, institutie care ramane veșnic de căruță

55 de comentarii:

 1. Si pt al 7 lea an consecutiv plata ajutoarelor legale prevazute la iesirea la pensie!
  Si este ceva mai consistent sau de asta trebuie sa tacem?
  Toti avem ghinion!

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai sa nu o dam in altele si sa dam in subiectivisme politice! In privinta armatei, dovezile din ultimii demonstreaza ca toti sunt ca fratii. Adica toti lovesc intr-un fel sau altul in noi! Unii au dat direct cu barda ca Boc/Basescu/Oprea, altii cu minciuna si tergiversare ca mitomanii PSD.

   De aceea, trebuie abrogata nenorocita aia de Sectiunea a 3-a din Statutul Cadrelor Militare! Pana cand armata nu avea dreptul sa protesteze liber ca orice alt cetatean, NU se va intampla nimic benefic pt. armata! Dimpotriva, va fi din ce in ce mai rau!

   Ștergere
  2. Inițial bugetul MApN era doar de 11 miliarde 1,35% din PIB la care se adăugau 7,6 miliarde credite de angajament cu care se ajungea pe hârtie la peste 2%. In urma presiunilor făcute nu doar de președinte s-au mai adăugat la buget bani in bugetul MApN până la 16,3 miliarde astfel că s-a ajuns real la 2% cel puțin acum. Adăugarea s-a făcut prin prin tăieri de la alții printre care și SRI.
   Parte din lumea asta, cea care nu se ia după promisunile politicienilor, era lămurită încă de pe vremea campaniei. Cum politicienii nu vin la putere cu bani de acasă ci vin să-și facă și ei parte din bugetul de stat e clar că în lipsa unei creșteri economice consistente, a eliminării economiei subterane, evaziunii fiscale, a furtului și risipei promisiunile electorale fără acoperire bugetară nu se îndeplinesc.

   Ștergere
 3. Cred ca masura de amanare a platii eventualelor diferente de pensii in momentul recalcularii a fost introdusa, in mod fraudulos, de un agent "sorosist" infiltrat in echipa care a lucrat la buget !Un psd-dist adevarat nu putea sa faca asta !
  Mai cred ca arunci cu acuze asupra participantilor la manifestatii fara sa ai argumente certe !Ceva ti-a intunecat mintea ! (probabil "agenturili" )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sorosistii nu au partid! Mai exact, sunt in toate! Altfel nu ar putea forma reteua si republica paralela!

   Ștergere
  2. Parafrazandul pe cameleonicul poet George Lesnea putem zice:
   Soroistul e-n toate. E-n cele ce sunt
   Si-n cele ce maine vor rade la soare. ...
   Raman la parerea ca "agenturile" lui nea Nicu ne-au omorat ratiunea !

   Ștergere
  3. @ Ionel N. 2 februarie 2017, 13:49. Am inteles ironia! Dar eu cred ca esti cam incult! Stii de ce? Mass media prezinta date publice cu sute de persoane de influenta si ONG-uri sponsorizate de Soros. O parte din date sunt publice. 'Mneata ai fost sponsorizat de Soros cu ceva? Nici eu si nici majoritatea romanilor! De ce asa?

   Apoi, cand analizam spectrul politic romanesc si observam asta http://www.activenews.ro/stiri-politic/Lista-lui-Soros.-Cine-sunt-oamenii-care-au-schimbat-Romania-cu-sau-fara-voia-noastra-ministri-demnitari-de-rang-inalt-jurnalisti-112622? Soros dreapta, Soros stanga, Soros peste tot!

   Dar aceste ONG http://www.ziuanews.ro/editorial/lista-lui-soros-prin-lupa-lui-ghi-552747? Dar asta https://www.dcnews.ro/ong-al-lui-soros-iohannis-mi-s-a-propus-sa-fiu-membru-imi-doresc-asta_522502.html? Dar asta http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=467504&title=reteaua-lui-soros-din-romania-s-a-activat-din-nou-peste-50-de-ong-uri-din-romania-cer-impotriva-constitutiei-romaniei-articolul-3-4-ca-sa-fie-relocate-in-romania-mult-mai-multe-mii-de-imigranti-decat-cei-decisi-pentru-romania-pana-acum-?

   Datele sunt PUBLICE! Si cum dracu' se face ca pe acesti indivizi si aceste ONG-uri le regasim in tot si in toate? Pe europarlamentarii astia ii stii https://ro.sputnik.md/International/20160818/8642041.html? Dar din justitie http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/reteaua-soros-a-acaparat-marile-parchete-sebastian-ghita-acuza-tradarea-nationala-entitati-care-nu-fac-parte-din-statul-roman-si-sunt-finantate-din-banii-fundatiei-soros-ong-uri-aduna-procurori-din-dna-piccj-si-duc-acesti-procurori-dupa-ce-i-au-selectat-i?

   Si apropo de ratiune! Cand unul dintre feactorii de decizie si influenta, are legaturi cu Soros - este intamplare! La fel cu 2, 3 sau 10? Dar cand au toti, NU mai este deloc intammplare! Asta este statul paralel, asta este republica paralela. De un astfel de stat au scapat turcii, interzicand reteaua Gullen. Care de fapt era copia la indigo a Retelei Soros din Romania. Si rusii au interzis Reteaua Soros la ei. Dar si ungurii - citeste http://www.evz.ro/ungaria-orban-soros.html!

   Pana si americanii au scapat de sorosisti odata cu alegerea lui Trump! Iar 'mneata vii acum si faci misto? De cine? De cei cu ceata pe ochi! Care NU vad republica paralela din jurul nostru?

   Ștergere
  4. Despre cultura si despre incultura mea sau a ta : daca ai progamat televizorul numai pe A3 si altii asemenea lor si vizitezi numai site-uri gen luju.ro , ma-i prins : sunt un incult in manipularea facuta de acestia !
   Eu am 2 copii mari care locuiesc in Bucuresti. Studiile le-au facut in Bucuresti si in strainatate. Pentru studiile di strainate au beneficiat de burse. Poate au fost burse oferite si de fundatiile finantate de Soros!Si ce ? Crezi tu ca asta le-a schimbat perceptia realitatii ? Sau crezi ca le-a spus Soros sa se duca la manifestatii ? Mai gandeste-te !
   Daca tu prezinti Turcia ca pe o democratie ( oare de ce UE tot amana primirea acesteia in uniune), inseamana ca intelegem diferit termenul si nu mai are rost sa polemizam pe tema asta.

   Ștergere
  5. Kiar nu banuiesti cine este noul Ionel?
   Eu....îi spun Ion!

   Ștergere
  6. @ Ionel N. 2 februarie 2017, 15:18. Sa lamurim lucrurile. Eu NU ma uitat deCat poate accidental, la A3 - ca si la RTV, Realitatea TV sau la B1TV. Din simplul motiv ca toate cele mentionate nu sunt TV de stiri, ci de propaganda, toata mananca ...ahat, doar chilotii stapanului difera!

   Legat de organizatiile Soros, sunt inregistrate la ... Registrul Comertului! Oficial! De Victor Alistar, ai auzit, este? Poftim http://m.cotidianul.ro/fundatiile-lui-george-soros-vor-un-loc-in-csm-din-partea-societatii-civile-291782/. Fundatie inregistrata oficial, doar un exemplu - la fel ca alte cateva zeci!

   Nu ma priveste treaba cu copiii, tai! Tot ce stiu este ca NIMIC nu este gratis! Cu atat mai mult sponsorizarile lui Soros! Sunt miliarde, omule! Doar un naiv poate crede ca acesti bani sunt pompati degeaba in Romania, doar asa din caritate! Asa se formeaza un stat paralel, pompand bani in niste organizatii care sa preia controlului statului respectiv. Este aceeasi tactica Gullen. Dar se pare ca este greu pt. unii sa vada toata tabla!

   Ștergere
  7. DL IONEL ESTE PROBABIL ....INFANTIL .
   ONG-URILE SOROSISTE AU CREAT REPUBLICA PARALELA.
   PRESEDINTELE MAU E ....CUPLAT .
   UE VERSUS TURCIA ? NU O POT TRANSFORMA ÎN COLONIE .
   SCUZE PENTRU MAJUSCULE.

   Ștergere
  8. @ Mareș
   Faci confuzie în cazul de față.

   Ștergere
  9. Mai spovedește-te !
   Calugărul Vasile/Parintele Paisie Agoresteanu abia așteaptă !

   Ștergere
  10. El este un calugar ascet...zis si Makarov! :))

   Ștergere
 4. Daca a pierdut cineva firul cu OUG 57/2015 si alte date de interes, am completat maerialul! Chiar ca am ajuns de caruta! Rau de tot!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cei care mai sperati sa va primiti banii ( de acum incolo)pe recalculari, actualizari ,etc va reamintesc o zicala: Cimitirul e plin de optimisti..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se va proroga si recalcularea pensiilor celor care nu li s-a recalculat pana la data intrarii OUG!
   Deci pa!

   Ștergere
 6. Incepand de azi sunt participant la miting nu am treaba cu gratierea, codurile eu imi fac pancarda mea cu anularea art. 66 din proiectul de buget deoarece nu sunt sigur ca prind trim.4 si nu sunt de acord ca matracuca beneficiara urmasa sa-mi uziteze dreptul meu cu vecinul mai tinerel de la 3 cu care-si face ochiade deci vreau sa-i beau acuma io!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Initiativa este OK! Liderii-marineta ai ANCMRR, SCMD si ai sindicatelor din politie ar trebui sa fie primii cu pancarta in cap! Numai ca ei tradeaza ca de obicei!

   Ștergere
  2. SCMD deja încape in cel mult două autocare. Federația lui Gropan s-a dat și ea la fund, AORR-ul mișcă binișor, inclusiv prin parlament cu art. 40 din OuG 57 dar nu numai. Liga militarilor profesioniști e activă și ea deja au avut o intrevederere cu noul ministru. Chiar și molaticul mamut ANCMRR iese la ”oleacă de bataie” prin generalul Iliesecu care simțind în urină o probabilă debarcare a lui Johanis își înfige colții de acrilat ai protezei în beregata comandantului suprem, un act de curaj nemaiîntâlnit în istoria asociației, a se vedea comunicatul nr. 2 pe acest an.
   Pentru curajul acesta vrea în schimb de la PSD, prin ministru, guvern, parlament, custodie permanentă și definitivă asupra tuturor rezerviștilor militari.
   Inro notă internă, care circulă pe la filiale și membri, se prezintă propunerile, făcute probabil de juristul marinar, diplomat și spion Constantin Alexandru, la legea pentru organizarea și funcționarea MApN, propuneri prin care se încercă eliminarea celorlalte structuri asociative ale militarilor.
   ” Introducerea unui capitol „Relaționarea structurilor ministerului cu structurile asociative reprezentative a cadrelor militare în rezervă/retragere, provenite din activitate în Ministerul Apărării Naționale, pensionari militari”, care să cuprindă :
   - Structurile asociative reprezentative (care au cel puţin 20 de filiale judeţene şi 15.000 de membrii cu personalitate juridică, de nivel național, nepatrimoniale și de utilitate publică), ale rezerviștilor proveniți din activitate în Ministerul Apărării Naționale, fac parte din sfera de competență a M.Ap.N.
   Membrii acestor structuri pot fi rezerviști mobilizabili, rezerviști voluntari și rezerviști nemobilizabili, soții (soți) acestora și simpatizanți ”

   Ștergere
 7. In tara asta totul e posibil. Când hotii striga "hotii,când cei ce manipuleaza masele tot ei striga ca ar fi de vina altcineva,totul este posibil.
  Toti sunt o apa si-un pământ!
  Nu stiu dacă în țara asta mai poate pune cineva ordine.Nici macar armatele Nato,al Pactului de la Varsovia,al padisahului padisahilor,a lui Vlad Țepeș etc, etc,etc!
  Când statul are să-ți dea drepturi,se face ca nu are,dar,când tu ai sa-i dai statulu, vine sa-ți ia casa.A se vedea ordonantele date de tehnocrati cu privire la neplata facturile de la utilitati,apa,gaze,curent, samd.
  Suntem un popor de prosti si de manipulati!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuze, pt.unele greseli gramaticale!

   Ștergere
  2. @ Parintele Paisie Agoresteanu. Mai, Gigi! Nu cumva sunteti aceeasi clona? Stii cum e - pacatul marturisit ...

   Ștergere
 8. O televiziune afirma azi ca in mod tepetat s-au marit salariile la servicii prin acte normative secretizate!
  Stie cineva despre asta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In cazul actelor normative secretizate, este secret doar continutul, nu si titlul sau publicarea in MO! Asa ca la modul oficial, nu exista nicio majorare! Dar de curiozitate, care este acea televiziune?

   Ștergere
  2. @R 26500
   Tu crezi că Mares reuseste sa pună botul pe undeva la ceva serios. Cine sa spună altcineva daca nu a spus ursu badea ,ciutacu etc ? Madam D. pipidi o persoana foarte de incredere exact cît pieleanu care critica pensiile militare in timp ce in decembrie 2016 Iohanis i-a avansat nevasta chestor de penitenciare.
   Tună si-i adună !

   Ștergere
  3. ROMANIA Tv!
   Iti spun sigur ca actele normative de la SSv in sus nu se publica nici macar titlul in MO! Nici macar ordine de ministru...

   Ștergere
  4. Ion
   Poti fi civilizat? Eu am pus o intrebare?Nu am facut afirmatie!
   Afirmatia este doar la 15.18!
   Asa ca te rog sa fii cuviincios....

   Ștergere
  5. Mares ai dreptate .Si inca ceva ajutoarele ( la iesirea la pensie)se dau in continuare in servicii.Doar la sri sunt ceva intarzieri ( 2 ani).In celelate 6 servicii nu sunt probleme.

   Ștergere
  6. @ Parintele Paisie Agoresteanu 2 februarie 2017, 18:31. Ai mai afirmat o data ca ajutoarele la trecerea in rezerva se dau la servicii, iar la restul canci! Care este baza legala? Deoarece ordonantele anuale care tergiverseaza acordarea ajutoarelor in cauza NU prevad astfel de exceptii?

   Ștergere
  7. Ordine interne secretizate .De aia nu macane nimeni.

   Ștergere
  8. Stiu sigur ca este asa...am mai scris asta!
   Magistratii iau si ei ajutoarele la iesirea din sistem
   Serviciile? Nici nu s-a pus problema! Noi si MAI.....mai ho! Avem frana!
   In cei 7 ani sunt sub 35 mil € in total, ceea ce este un mizilic!

   Ștergere
 9. @ R 26500 @ Mares @ Tehnocrat @ all
  la specimene de genul asta ,critici de casa la comanda a lui iohanis si a tuturor celor care sunt împotriva respectivelor televiziuni penale puneti botul si le propagati ideile .
  Acest ” domn” la mai multe televiziuni critica pensiile mari ale securistilor si a altor categorii din sistemul de aparare ,ordine publica si siguranta nationala la comanda in timp ce iohanis îi avansa sotia la gradul de chestor de penitenciare.
  Asta-i unul din gasca manipulatorilor la comandă la care puneti botul.

  https://www.dcnews.ro/decizia-lui-klaus-iohannis-cu-privire-la-so-ia-lui-marius-pielea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pieleanu? Este beneficiar al unei burse pentru studii de la Soros (fapt recunoscut de el insusi, in direct la o emisiune TV). Asa ca ce este de mirare?

   Ștergere
  2. Voi sa fiti sanatosi Pieleanu e of acoperit din 2007.Si e si ''casierul'' unui ONG prin care imparte banii lui Soros.Si se aude ( lumea e rea)ca acum e cu fundul in doua barci adica servicii( unul strain cu perciuni)

   Ștergere
 10. Deoarece ritmul recalcularilor este mic in trim. 4 se va intra in panica presati de timp si astfel le vor regla din soft( ca la alegerea dulapului plimbaret) si burta multa burta calcul invers ce ai in plata bate cu recalculata sa nu aibe bani de dat retroactiv.Aaa ca vor fi multe contestatii, 45 zile,instanta ,pana la definitiva se schimba legea ori apare sintagma greaua mostenire a altui guvern, multi din noi cu toate pomenile facute, succesiunea cheltuita....Alta-ntrebare!

  RăspundețiȘtergere
 11. .Li se rupe turcilor ca nu sunt in UE.Oricum turcii au ocupat Germania.Daca li se scoala ocupa Europa.In viata voastra sa nu aveti incredere in bancheri.Credeti ca Putin si Orban degeaba au interzis ONG finantate din afara?Nu-ti da nimeni pe gratis si mai ales bancherii.Studiati istoria lumii si vedeti cine au fost majoritari bancheri ca natie.
  Ar trebuii sa invatam din ce a patit Ucraina.Uitati ca rusii indeamna la Moldova mare.Ungurii stau ca pisica la panda si nu cred ca bulgarii sunt cu crucea in san.Ne mai trebuie anarhie?Sa nu fim nevoiti sa sarbatorim unirea pe invers.De cand galeriile fac legea in Romania?Eu am participat la n demonstratii.Cum acei ce demonstrau nu puteau sa se izoleze de derbedei?Acum partidele si KWI arunca pisica unii la altii.Procurorii tipa ca au muncit degeaba,KWI tipa ca ii dispare jucaria cu care poate sa tina in frau adversarii,adversarii lui KWI vor sa-i fure jucaria si in final perdantii suntem noi .Ar trebui sa-i dam cap in cap pe toti luptatorii astia din ring.

  RăspundețiȘtergere
 12. Doamne cati prostalai mai avem si noi in randurile noastre! I-am regasit intr-un grup de pensionari militari de pe Facebook! Eu le dau link-urile exacte cu documentele de pe masa guvernului, iar ei zic ca este intoxicare pusa la vrajeala pe FB! Si ne mai miram de ce ne ..ut astia cu ceasul de la gara, indiferent de partid!

  RăspundețiȘtergere
 13. Apropo de atitudinea civica. Guvernul ne acorda 10 zile sa ne exprimam opiniile! La adresa publicinfo@mfinante.ro.

  - 10 zile calculate de la data de 27.01.2017 in privinta Art. 66 din proiectul de Lege privind bugetul de stat pt. anul 2017.
  - 10 zile calculate de la data ... 23.01.2017 in privinta afectarii drepturilor de salarizare, neacordarii ajutoaror la trecerea in rezerva si tergiversarii amanarii cu 5 ani a acordarii unor sume de bani urmare a unor HJD, prin Proiectul Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative (succesoarea OUG 57/2015)! Termenul de dezbatere la proiectul de OUG EXPIRA azi!

  RăspundețiȘtergere
 14. Opinii privind Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative
  "Din analiza textului proiectului ordonantei de urgenta, rezulta cu claritate urmatoarele:

  - Guvernul actual obstructioneaza la fel ca si cele precedente, aplicarea coeficientilor de salarizare pt. armata, stabiliti de Legea nr. 284/2010. Este al 7-lea an consecutiv in care se intampla acest lucru! Acest element rezulta cu claritate din prevederile Art. 1 (3) care prelungeste pana la 31 decembrie 2017 efectele Art. 1 din OUG 99/2016 si care la rândul acesteia prelungeste efectele OUG 57/2015 si tot asa - continuu începând cu anul 2011. Astfel incat in urma obstructionarii prin ordonante anuale a aplicarii Legii nr. 284/2010, coeficientii reali de salarizare ai armatei sunt tot cei din anul 2010 (la modul real, chiar din 2009). In conditiile in care pt. alte categorii profesionale, au aparut pe parcurs cresteri salariale in urma unor acte normative complementare, cum ar fi si cresterile mentionate la Art. 1 din OUG nr. 2/2017.
  - Guvernul actual obstructioneaza la fel ca si cele precedente, acordarea ajutoarelor cuvenite a fi acordate militarilor la trecerea in rezerva, stabilite prin Legea nr. 284/2010, Anexa nr. VII, Cap. 2, Art. 20 (1). Acest element rezulta din Art. 1 (3) din textul proiectului de ordonanta care prelungeste pana la data de 31 decembrie 2017, prevederile Art. 10 (1) din precedenta ordonanta cu nr. 99/2016.  Este al 7-lea an consecutiv când se intampla acest lucru!
  - Guvernul actual tergiverseaza cu 5 ani - la fel ca si guvernele precedente, plata sumelor prevăzute cuvenite a fi acordate de stat cetatenilor, prin hotărâri judecătoreşti. Acest lucru rezulta prin omisiune din textul proiectului de ordonanta, in sensul ca proiectul de ordonanta NU modifica in nici un fel prevederile Art. 13 din OUG 99/2016. Mentionez ca este tot al 7-lea an consecutiv când se intampla acest lucru! In plus, prevederile respective au si un caracter cinic - primele transe avand un caracter simbolic, ultima si cea mai consistenta fiind in anul al 5-lea de la obtinerea deciziei judecatoresti când poate beneficiarul nici nu mai este in viata! Pe de alta parte, astfel de prevederi de tergiversare prin ordonante de urgenta a executarii imediate a hotararilor judecatoresti, reprezinta un element care contravine atat principiilor elementare ale statului de drept, cat si independentei justitiei!

  In sensul celor mentionate, va solicit urmatoarele:
  - anularea prevederilor Art. 1 (3) din proiectul textului ordonantei de urgenta in partile in care obstructioneaza si pt. anul 2017 aplicarea aplicarea coeficientilor de salarizare pt. armata, precum si acordarea ajutoarelor cuvenite a fi acordate militarilor la trecerea in rezerva - asa cum prevede Legea nr. 284/2010.  
  - introducerea in textul proiectului ordonantei de urgenta a unei prevederi care sa anuleze prevederile Art. 13 din OUG 99/2016, astfel incat cetatenii sa devina beneficiari imediati ai aplicarii hotararilor judecatoresti definitive.

  Va multumesc!

  Semnat: ....

  (cu nume si adresa exacta, anonimele nu sunt luate in considerare).

  La adresa: publicinfo@mfinante.ro

  (Eu mi-m facut datoria)!

  RăspundețiȘtergere
 15. Olescule,ce scrii tu trebuie adresat MApN.De la fostii nostri subordonatii MApN pleaca toate mizeriile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu mi-am facut datoria! O data direct lui Grindeanu pe FB, apoi tot pe FB catre neclinitita de pe post Otilia Sava - ea este de fapt M.Ap.N. in problemele legislative. Apoi direct catre Ministerul Finantelor, acolo unde este proiectul. In secundar, pe conturile a 2 grupuri de rezervisti de pe FB si aici. Ba am dat si o formulare pt. voi sa expediati opinii la noua OUG 57/2015 - fiind ultima zi. Cred ca am facut destul! Dar TU?

   Ștergere
 16. Banii cu care guvernul Ciolos a facut rectificare pozitiva in august 2016 s-au dus catre MULTINATIONALE iar acum MULTINATIONALELE scot oamenii la protest cu banii din buget (cele 10 miliarde gasite lipsa de guvernul PSD). De aici se explica prezenta numeroasa in strada, cu 10 miliarde stau astia in stada pana la vara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnu Rică, nu te supăra că te-ntreb ca Moromete, pe ce te bazezi ?
   Ai auzit că s-ar fi furat 10 miliarde da ai verificat dacă e chiar așa? Un furt de așa valoare lasă niște amprente imposibil de ascuns?
   Matale știi cam cum arată un buget național?
   Păi dacă ai o soție pricepută și strângătoare abia dacă poți piti de 2-3 beri din leafă pe lună fără să știe și crezi că alde cioloșii ăia puteau escamota 10 miliarde și nu-i prindeau copoii lui Dragnea care miros banii mai ceva decât câinii dresați drogurile.
   Ștergere
 17. @Domnule Admin,
  Va multumumim pentru articolul postat pe blogul administrat.
  Am onoarea sa va salut!

  RăspundețiȘtergere
 18. Si forma initiala a legii 223/2015 si cea modificata cu OuG 57/2015 prevedea faptul ca drepturile de pensie recalculata cu art 109, 110 se cuvin din data de 01/01/2016 fara a specifica si cand se platesc eventualele diferente.
  Logic ca ele se platesc dupa operatiunea de recalculare si conform bugetului alocat.
  Nici normele de aplicare M25/2016 nu prevede acest lucru.
  Art 66 din legea bugetului, nu va influenta aplicarea legii 223/2015, pensiile recalculate vor fi puse in plata ca si acum. Acest articol se refera la bugetatea unei activitati: plata eventualelor diferentelor.
  Oricum acest articol nu contravine nici unui articol a legii 223/2015.
  Consecinta: daca pana acum se recalculau pensii si se plateau diferentele in bugetul alocat, acum se va accelera recalcularea dar se va tergiversa plata diferentelor.


  RăspundețiȘtergere
 19. Cu toate ca nu-l suport, cel mai pertinent comentariu la ce se intampla acum il face in direct la B1 TV, traian basescu.

  RăspundețiȘtergere
 20. Motivatia anti PSD si a guvernului Grindeanu o constituie anuntul constituirii Fondului Suveran de Investitii!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!