marți, 14 februarie 2017

Balcanii încep să fiarbă din nou: Rusia trimite MiG-29 şi tancuri în Serbia! În timp ce românii se luptă cu amnistia! Iar militarii o încaseză permanent de la clanurile politice care lovesc continuu în interesele armatei!

Una din surse este aceasta! Alta sursa este aceasta! Colaborarea militară dintre Serbia și Rusia și care este din ce în ce mai intensă în ultimii ani, apropierea bizară a relațiilor dintre Rusia și Ungaria, situația tentionată din Ucraina, precum și atitudinea oscilantă a Turciei privind atribuțiile sale în cadrul alianței NATO, dezvăluiesc o Românie care este practic izolată de forțele principale ale NATO. 

Pe de altă parte, pe plan intern România este măcinată de o serie de proteste asupra cărora există suficiente indicii și dovezi că sunt declanșate în mod artificial, pretextele uzitate pentru declanșarea și întreținerea protestelor, nefiind decât niște teme cu caracter secundar în viața de zi cu zi a românilor. 

Legat de starea tensionată haotică din România, diverse surse afirmă că pe fondul protestelor artificiale, situația ar urma să degenereze complet în perioada 10-15 martie 2017. Punctual, respectiv în Transilvania, după un plan extrem de bine pus la punct, cu sprijin din afara României! Vă readucem aminte că în fiecare martie, în zonele din Transilvania cu populație predominant de etnie maghiară, se desfășoară de ani buni de zile, evenimente legate de numita "Zi a maghiarilor de pretutindeni" (15 martie). În acest an existând premisa ca pe fondul protestelor haotice din întreaga Românie, pe data de 15 martie să ne trezim cu o sinistră declarație de autonomie sau chiar de independență, nu numai a numitului Ținut Secuiesc, ci a unei părți mult mai vaste din Transilvania! Ultima parte a afirmației nu este deloc întâmplătoare, ținând cont de faptul că printre românii din Transilvania se extinde în ultima vreme un curent bizar, alimentat în mod evident din afara României, conform căruia evoluția economică și socială a Transilvaniei, ar fi înfrânată de București sau mai bine spus de apartenența la România!

Ca și concluzie, tabloul general privind România conduce la evidența că avem de-a face cu o destabilizare internă dirijată din exterior, cu premisa ca aceasta să conducă pas cu pas la evenimente mult mai grave, respectiv la lezarea suveranitații și integrității teritoriale a României!

***

Notă: Urmare a faptului că cei mai mulți militari în rezervă/retragere se dovedesc a fi interesați destul de puțin de alte teme cu excepția propriilor pensii și a circului politic intern, îi informăm pe cei în cauză că nu există elemente de noutate în aceste domenii. Interesele armatei fiind lezate în continuare prin:

-  efectele Art. 40 al O.U.G. nr. 57/2015 adoptată de fostul guvern Cioloș (diminuarea cuantumurilor pensiilor militare față de cele stabilite inițial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat);

- O.U.G. nr. 9/2017 a actualului guvern Grindeanu (prin obstrucționarea Legii nr. 284/2010 a salarizării unitare. O.U.G. nr. 9/2017 având ca efecte la fel ca și celelalte 7 ordonante anuale similare precedente adoptate succesiv de guvernele Boc, Ungureanu, Ponta si Ciolos,  neaplicarea coeficienților de salarizare pt. armată, neacordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă, dar și tergiversarea cu 5 ani a obligației statului de a achita diverse sume obținute de cetățeni în urma unor decizii judecătorești definitive);

-   Art. 66 din Proiectul de  Lege privind bugetul de stat initiat de guvernul Grindeanu care prelungeste termenul de achitare a diferențelor cuvenite militarilor in rezerva/retragere carora le-au fost majorate pensiile prin recalcularea acestora, până în trimestrul IV al anului 2017. În condițiile în care până în prezent, diferențele respective au fost achitate în luna emiterii deciziilor de recalculare.

Concluzia acestei note, fiind desigur, că armata continuă să fie lovită în propriile interese, indiferent de cine deține puterea politică!

86 de comentarii:

 1. Astfel s-a oficializat renuntarea la o directie de transport si manevra! NATO STIA DIN 2014...

  RăspundețiȘtergere
 2. Cu scuze gelu apoi dar revin la subiect.
  @ tehnocrat & Mares
  Apoi ca sa nu fiti total aerieni aflati singuri raspunsul la doar o serie de intrebari de mai jos care ar putea fi mult mai multe;
  -daca legea prevede ca pentru OG -uri date de guvern pe masuri fiscal bugetare (OG57) presedintii de camere trebuie sa convoace parlamentul in termen de 5 zile de la darea ordonantei si sa supuna in regim de urgenta discutarea si transformarea ordonantei in lege , de ce parlamentul nu-si face datoria ? In ce stadiu se afla OG 57/2015?
  - daca parlamentul prin initiativa legislativă a propus si adoptat o lege a alegerilor parlamentare atît de buna dece atunci cind au trebuit sa formeze parlamentul au constatat ca in loc de aprx 440 de parlamentari ,legea adoptata de ei îi obliga la un nr de 700 de parlamentari. Cine i-a platit pe cei 260 de parlamentari în plus si din ce fonduri? A fost cumva tras cineva la raspundere? Au tras cel putin invataminte sa faca legi bune ,predictibile si de lunga durata? La anul si la multi ani !
  -de ce parlamentarii nostri nu au dezbatut inca OG18/2016 data de Ciolos in martie 2016 de modificare a codurilor penale tot prin decizie a CCR ? Stie cineva ca OG 18/2016 (martie 2016) a fost data ca urmare a starii in nelucrare la parlament timp de 2 ani a deciziilor CCR pe codul penal? Oare cite 45 de zile la rind or fi trecut in cei doi ani ca sa mai puna in libertate o hoarda de jmecheri.Acestia uite ca nu stiau povestea cu 45 de zile? Pentru astea cine-i vinovat ??? Nu cumva parlamentul care le-a tinut doi ani in sertar????
  De ce atunci cînd au ajuns cu dezbaterile pe OG 18/2016 la ”CONFISCAREA EXTINSA” psd-istii majoritari au parasit sala si OG 18 a ramas pâna azi in coada de peste. Probabil ca inca nu au divortat toti ca sa respinga ”CONFISCAREA EXTINSA”!!!!
  - de ce nu si-au facut timp parlamentarii sa puna pe ordinea de zi în loc de ”PENSIILE SPECIALE PENTRU PRIMARI SI DEMNITARII LOCALI” OG 57? sau decizia CCR de modificare a codului penal din 15.06 2016?
  -de ce deciziile CCR de modificare a codurilor penale au fost pastrate doi ani de zile in sertar fara punere pe ordine de zi de catre preș Zgonea după ce trecusera de Senat. Le era frica de confiscarea extinsa si alte modificari care le atingea integritatea cumva?
  - Cu ce s-a ocupat parlamentul in legislatura septembrie -decembrie 2016 in afara de mariri de salarii la profesori si medici desi legea votata de ei le interzicea majorari salariale inainte cu 6 luni de data alegerilor ? Adica muschii lor pot orice ???
  - si asa mai departe cu de ce ,dece ,dece la noi ca la nimeni.

  OG 13 a fost stopata pentru ca producea efecte imediat si ireversibile si azi erau in libertate toti jecmanitorii si batjocoritorii de neam. Asa cel putin scapa doar cei care nu au fost acuzati pentru incalcari de legi si ordonante.
  De asemenea OG 13 pe linga impunerile CCR continea in plus aberatii nemaintilnite in lumea civilizata,anume ”sa nu existe raspundere penala pentru semnaturile demnitarilor care intocmesc documente juridice”.
  După asa ceve ce firme serioase credeti ca mai semnau contracte cu o primarie sau CJ unde semnatura primarului sau a presedintelui de CJ conta doar formal si nu sub aspect penal ????????
  Astea sunt marile probleme ale romanilor. Superficiali in orice . Brambureala si nestiinta crasa peste tot in institutiile satului. Fuga de raspundere. Angajati pe pile,sinecuri,mita ,etc etc unii prosti de-mpung chiar în parlament.
  Credeti cumva ca parlamentarii stiu ce voteaza dupa actualele reguli din parlament? Ma indoiesc !
  Sa nu stii tu Parlament si sa fii ingrijorat ca o decizie CCR nepusa in ordine în 45 de zile duce la ce duce. Sa lasi doi ani de zile nedezbatute decizii ale CCR de modificare a codului penal dezincriminînd infractiuni ??
  Oare atunci de ce Parlamentul mai este considerat PUTERE LEGISLATIVA si guvernul PUTERE EXECUTIVA??????? Oare dece mai este platit din sudoarea românilor ?

  RăspundețiȘtergere
 3. PS @ Tehnocrat & Mares
  Totul fiindca trăim in România in care suntem nimeni ,nr de ordine pe tabele si asta ne ocupă tot timpul ,ne plimbam in masini nemtesti, avem birouri de lux,secretare si consiliere pe sprinceana, vacante exotice,tratamente în strainatate si prostime care moare de mizerie in spitale si care cind nu mai resurse mai dă o tura de lucru la sters la fund pe la nemti ,italieni,austrieci etc. Si uite asa suntem de rîsul lumii.

  Cei mai grav este ca multi tot nu înteleg nimic !!!!! Laca merge si asa ,ajutorul social daca vine ,totu-i in regulă. Sa-nu deranjam aleșii neamului cumva !!!!
  Oare tot prapadul din Romania de 27 de ani incoace a fost facut in ultimii 2-3 ani sau este cauzat de metehnele parlamentelor si guvernele care s-au succedat pe la putere ?
  Credeti voi ca se va ridica tara cu un buget pe credite de angajament inclusiv in primariile de comune. Cine le va plati daca nu vor avea resursele necesare . Nu cumva tot prostimea ???
  Poate generatia tînara si hartuita prin lume si multinationale pentru un loc de munca vrea totusi cu totul alte standarde in politica , sanatate,invatamînt , economie in viata sociala de zi cu zi a românului

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ambele comentarii sunt corecte .Putin mai inteleg ca din pacate aceasta colonie nu mai are viitor.Si Dumnezeu s- a saturat de lasitatea inascuta a romanilor .Si cum toate se platesc PE LUMEA ASTA ...

   Ștergere
 4. SCMD http://sindicatulcmd.blogspot.ro/. Cica NEGOCIAZA! Art. 40 din OUG 57/2015 si Art. 66 din Proiectul de Lege privind bugetul de stat pt. anul 2017. Ineditul este ca in sfarsit, SCMD se ridica si contra actualei puteri politice. Dar si a eternei pe scaun, Otilia Sava.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se vede cît de bine cunosc legile si scmd-istii. Ar fi bine sa stie că in niciun sistem de legi speciale pensia nu depaseste 100% din veniturile din ultima lună.
   Problema-i ca alea sunt venituri si nu solda de baza de doi bani + niste g-ri de doi lei.
   Asta-i peste tot ,vorbarie si agitatie multa ,cunoastere putina. In schimb interesele primeaza oriunde.

   Ștergere
  2. @ tigri 3 14 februarie 2017, 20:14. Man! Devii din ce in ce mai iritant! Fiind si din ce in ce mai evident ca ai un cui propagandistic contra armatei!

   In niciun sistem de legi speciale, nimeni cu excpetia militarilor, NU mai sunt remunerati ca prostii, adica la zile calendaristice!

   Altfel! In niciun sistem de legi speciale din orice alta tara, nimeni NU beneficiaza de pensii de serviciu, cu exceptia militarior!

   Altfel! In Romania, dintre toti beneficiarii pensiilor speciale, cele mai de ... acat pensii speciale sunt alte militarilor! Care decad si la 600 lei in cazul SGP!

   Altfel! In Romania, dintre toti beneficiarii pensiilor speciale, NICIUN alt pensionar cu exceptia celor din armata, NU mai pot avea obligatii de serviciu dupa pensionare!

   Ca atare, pleasna ta aruncata pe piata, nu face decat sa ne lezeze si mai mult interesele! Ce ti-e teama ca daca pensia ajunge la un SGP la 200%, ii face si lui pensia de 1 200 lei cumva? Sau ca ii ajunge din urma pe magistrati si aeronautica civila sau pe consilierii-contabili de la conturi, cu 10 000 euro pe luna?

   Ștergere
 5. Ce seamana reteta cu scenariul care se intampla acum in Romania! "Ni s-au dat bani, cateva milioane de dolari, ca sa finantam diverse ONG-uri, partide de opozitie si diversi politicieni care au starnit ura si au inflamat societatea".

  https://caplimpede.ro/interviul-care-zguduie-balcanii-am-primit-milioane-pentru-a-dezmembra-iugoslavia/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Noi am facut-o praf ,noi o dezmembrăm singuri pe sintagma ”eu te-am făcut ,eu te omor ” . Ei doar trebuie sa culeaga roadele. Politica de Dîmbovita acolo ne-a dus si ne duce.
   Era o vorbă pe vremuri ” cîtîi _ula sunt si ouă” .Extrapolînd ” cât sunt oameni va fi si coruptie”. Asa ca pe unde ar putea fi solutia de mijloc !
   Noroc că în caz de ceva sunt la doi pasi de aeroport si inca mai am cunostiinte la mansa care ma zvîrl urgent dincolo.
   Ma intreb ce fac cei de la Craiova care au aeroport facut de Ceasescu dar nu au reusit sa aduca vreo companie cu rute in exterior . Pîna ajung la Sighi se termina razboiul.
   Tot inainte ca la bîlci !!!!

   Ștergere
 6. Când vor începe violențele în Piața Victoriei? "Fenomenul Piața Victoriei are toate caracteristicile Occupy. Pretextul pentru care oamenii au ieșit în stradă nu are relevanță. Poate fi vorba despre lupta împotriva corupției, drepturile LGBT, încălzirea globală. Există patru faze ale Occupy"

  https://www.dcnews.ro/cand-vor-incepe-violen-ele-in-pia-a-victoriei_532666.html

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, sa fim corecti! Tot Dogaru este cel care a inaintat proiectul-clona al L. 223 in Parlament (prin Minca si altii) si tot cu excluderea celor pensionati pana in 2011, de la recalculare! Proiectul zace si acum ca dovada undeva prin Parlament!

   Tot Dogaru este cel a jucat la dublu cand a fost cu reintregirea pensiilor prin L. 241/2013. Dandu-si acordul sa ne fie "inghetate" pensiile ca la papagali.

   Si tot Dogaru a facut numai magarii in perioada cat a fost Ponta premier! Ne-a lungit si ne-a aburit cu niste chestii ... dar ti-am mai spus de cateva ori si ti-am dat si dovezi.

   Ștergere
 8. @Gelu, cu toata dragostea, dar tu esti un fundamentalist anti tot, antiDogaru, antiaeriana, antimarina, pentru tine doar legiunea si regele. Sper sa rezist sa nu ma mai arat pe aici, dnaturezi adevarul si urasti tot si toate , boala a la Johannis.
  No meri in supar !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eronat! Diferenta intre noi doi este aceea ca 'mneata ai auzit de niste drepturi incalcate la militari abia cu aparitia OUG 57/2015, iar eu (si altii ca mine) am suportat incalcari ale acestor drepturi cu multi ani inainte de 2015.

   Ca atare, EU nu denaturez niciun adevar! Singura vina pe care as putea sa o am, ar fi ca eu nu am fost "gonflat" intre 2011-2015! De aceea 'mneata ai o perceptie, iau eu alta! A mea fiind totusi cea completa!

   Dogaru ne-a tras clapa imediat ce l-am pus pe Ponta premier, prin mai 2012. Cat timp a fost Ponta la putere, Dogaru NU a mai miscat nimic pt. cei diminuati, desi problemele au ramas cam ca tot ca pe vremea lui Boc! Asa ca eu il cunosc pe Dogaru si avand 2 fete! 'Mneata avand vizibilitate doar asupra celei care iti convine!

   Ștergere
  2. Imi pare rau, sunt pe front de prin 2007

   Ștergere
  3. @ tigri2 14 februarie 2017, 22:36. Din cate am realizat, doar pe un front personal. Si nu in front cu ceilalti! De altfel nu am auzit de dumneta sa fi existat cand cei vreo 26 500 chiriam cu pensiile decimate! Dar ala nu era frontul dumitale, era doar al nostru, este?

   Ștergere
  4. Mai omule , vad ca ai ramas setat pe ceva care , deja, s-a rezolvat.ati fost pusi in drepturile anterioare, cu mici retusuri, care nu vi s-au dat , este vorba de ajustarile anuale(pe doi ani), dar, noi, noi ceilalti , peste 80% , care am iesit la pensie inainte de legea 264 ce sa spunem ca am fost vaduviti 8 ani de bunaciunile acestei legi??? Dar voi sunteti ca tziganii, care daca sunt trei intr-o multime de o suta , fac galagie cat trei sute . daca ai alte argumente spune daca nu ,ar fi cazul 's-o lasi mai moale , caci macane".Adio si un praz verde!

   Ștergere
  5. @ @ tigri2 14 februarie 2017, 23:38. Eu nu sunt tzigan! Dar tu esti precis jhidan! Ai iesit la pensie pe o lege anterioara L. 164/2001, respectiv in baza D. 214/1977. Acesta este dreptul tau de pensie. Ulterior, pt. cei din sistem, au aparut alte legi. Jhidanii fac insa ca tine: desi nu le-a atins nimeni dreptul de pensie in baza legii cu care s-au pensionat, au atentat ei la pensiile celor care s-au pensionat dupa ei, in baza altor legi! Si asa a aparut tzigania! Jhidanul luand in mod necuvenit din drepturile strict cuvenite doar umasilor lui!

   In rest, sa spun pe aia dreapta, mie nu imi plac tziganii, dar ma feresc mai rau de jhidani! Primii sunt doar primitivi, ultimii sunt si curve!

   Chestia cu 80% este o legenda! Fina mea subofiter, a facut parte dintre cei 80%! I s-a majorat pensia de catre Boc de la 1 200 la 1 260! Deci face parte dintre cei 80%! Dupa tine propaganda! Cu toate astea, dintre "gonflatii" lui Boc nu face parte si fina mea! Care se ... isa pe ei de 60 lei! "Gonflatii" adevarati ati fost cei cu pensii "umflate" de 2-7 ori. Si care va ascundeti in marea masa a celor 80%, care nu au fost "umflati" de 2-7 ori, ci cu 2-5 paini in plus!

   Am discutat lucrurile astea la vremea lor! Solutia corecta este una elementara! Sa crape fiecare cu pensia in baza legii in care a iesit din sistem! In caz contrar, mai bine discutam de ... prostitutie! Fenomen in care unii militari ocupa locuri de frunte!

   Si nu voi lasa nimici mai moale! Pana nu vad o bezaidea politica, macar una, care sa dea socoteala ca prin gestul din 2011, mi-a trimis colegi in lumea de dincolo! Cum la fel, nu o las moale, pana cand nu vad un fost militar, macar unul, care sa nu dea socoteala pt. incurajarea mai mult sau mai putin vizibila, a ceea ce s-a intamplat in 2011 contra armatei! De exemplu, un Iliescu sau C. Alexandru fara pensia militara deloc, un Oprea degradat complet militar si judecat de victimele sale etc.

   PS: Te-am citit si iti dau de lucru! Tu ai avut alocatie pe vremea comunista de 10 lei, este? Dar acum este 84 lei! Ia vezi, cauta o manevra si atenteaza la alocatia actuala de 84 lei si recupereaza-ti ... dreptul pierdut ulterior aparitiei lui. Nu este nimic spectaculos, este la fel ca la atacul tau - pensionat pe D. 214/1977 asupra celor pensionati pe L. 164/2001. Nu conteaza daca iti frigi nepoata sau nepotul la alocatie, important este ca te scoti tu!

   Ștergere
 9. Manipulare & Dezinformare=tigri3=avianyc, ne prezinta in rezumat, concluzia personala la care a ajuns, dupa analiza statului de drept din Romania si doleantele protestatarilor de la Guvern si Cotroceni:
  " Noroc ca in caz de ceva sunt la doi pasi de aeroport si inca mai am cunostiinte la mansa care ma zvarl urgent dincolo"
  Adica isi tradeaza camarazii, juramantul militar,tara si poporul roman si dezerteaza in fata dusmanului, oricare ar fi acesta, fuge ca un las, fara as apara tara, chiar daca s-a investit in pregatirea lui, a facut o cariera militara si i s-a asigurat o pensie militara de stat.
  Nimic surprinzator pt noi, camarazii lui. De la asemenea om, asemenea caracter, n-ai la ce sa te astepti.
  Il informez ca n-apuca.
  Ii recomand ca sa se obisnuiasca cu ideea ca va trebui sa-si apere tara.
  Chiar daca trebuie sa presteze servicii, pe legea rechizitiilor, la sapat santuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu exista serviciu militar alternativ, decat in cazul stagiului militar obligatoriu, respectiv numai ca militar in termen. Cadrele militare nu au ca alternativa decat ... parnaia!

   Pe de alta parte, userul cu care te contrezi are si el dreptatea lui, doar ca este pozitionat in tabata gresita! Ma gandesc la un atac asupra Romaniei cand noi chiraiam cu pensiile taiate de Boc! Devenind culmea absurdului ca in momente critice pentru Romania, sa te sacrifici ca militar pt. Boc/Basescu/Oprea si alti sectanti care au dat cu barda in pensiile militarilor! Sau pt. aia care tipau la TV ca istericii ca eram nesimtiti!

   Ca atare, in situatii critice poate deveni absurd nu sa iti tradezi calaul, ci sa il aperi! Chiar cu "pretul vietii" cum zice vorba aia militara!

   Ștergere
  2. Teocrat bun aparam colonia dar ce ne mai apartine noua romanistanilor.Da un singur exemplu ce mai avem de aparat.

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Milogul nu are cumva defectul ca ii ataca pe stapanii tai, fosti portocalii, actual smenari pe stil Iohannis? Ca altfel, milogii nu prea au defecte! Provoaca eventual mila, dar nicidecum repulsie! La cat debiteaza userul Corneliu, chiar nu poate irita pe nimeni, cu exceptia celor care candva i-au pupat pe Boc/Basecu/Oprea in ..ur! Respectiv pe urmasii lor de azi, deghizati in diverse alte ipostaze, dar care precis sunt tot antiromanesti!

   Ștergere
 11. Exista aici o singura persoana pe care o somez public sa nu mi se mai adreseze, dintru-un motiv de moralitate:
  -eu nu am avut ce ascunde in cariera si am inteles sa ma prezint cu nume si prenume....altii chiar daca au un nume de blog s-au definit, cu unii corespondez si in privat sau la telefon;
  -nu inteleg ca cineva ascuns, rautacios fiind un epitet elegant, sa continue a mi se adresa;
  -las forma nepoliticoasa si pun accent pe morala, asa ca, neinteresandu-ma foarte tare viziunile userului in cauza, cele mai multe fiind sofisme de incepator sau copy-paste din bloguri partinice, atrag atenti userului in cauza, T3/Avianyc sa inceteze a mi se mai adresa cu apelative! Nu ma intereseaza persoana lui.....il stiu de locotenent, avem cunostinte comune, numa intereseaza ce idealuri tarzii imbratiseaza, ca instiga la separatie si face prozelitism mascat criminalilor de razboi sau sustine rapturi imobiliare uriase, ca propaga mistificarea istoriei nationale! Pentru asta exista institutii!
  A reusit prin diversiunea de inceput sa abata userii de la tema....si asta este o miscare perfida!
  Dincolo barfea proprietarul de aici.....a fost banat....acum barfeste pe celalalt, dovedind cel putin lipsa de eleganta!
  Cunosc specimene "docte" ce urmaresc doar posturi Tv cu program stiintific si in fapt mint! Respect optiunea fiecaruia....dar nici nu infierez, incercand sa creez un iz de superioritate!
  Si in ultimul rand.....cunosc multi judecatori, procurori si avocati f profesionisti, practicanti cu ani multi in soate dar, ....nici macar unul nu poate da o replica argumentata, cu trimiteri bibliografice in 5 minute, ce par a fi mai mult decat articole de presa!
  Sper ca am fost bine inteles si ca nu doresc nici o replica!

  RăspundețiȘtergere
 12. Preluare!

  Precis este manipulat sau un hot de PSD-ist!.....un rusofon sadea!
  Regizorul Vaeni despre „ober-figurantul” Johannis

  Cum adica : Johannis isi "pregateste" cel de-al doilea mandat ?.. Care "mandat"..
  - de la cine l-ar lua ?.. cine sa i-l dea ?!..- fiindca e a nu stiu cata oara auzim cum.. pe la tot felul de emisiuni tv.- d'astea in care se mesteca vidanje intregi de vorbe, se mesteca, mai nou, si idiotenia asta ! - probabil ca de dragul.. conversatiei !..
  Ce fel de "mandat" ?..- poate.. "de aducere" - desi asta, "de aducere", ar fi trebuit sa fie deja.. in curs !.. Da' si chiar daca asta ar fi in capul plavanului.. si-al unora dintre puzderia de chelnerii si de lustragii care roiesc prin preajma lui,.. pai da - mai servitorilor ! -.. la viitoarele alegeri prezidentiale,.. adica, hat !.. peste doi ani,.. va-nchipuiti ca vor vota numai astia cu "luminitele" in maini, de prin p.ta Victoriei, sau de pe unde-or mai bate ei strazile.. pentru "un viitor luminos" al Romaniei ?!
  Asa va inchipuiti voi, toti cei care "dezbateti" aceasta.. < ipoteza > bezmetica ?..
  Pai si-atunci ce-ar trebui sa intelegeaga lumea.. si "sa accepte" ?.. - ca pentru
  "un al doilea mandat" al unuia.. Johannis,.. din Sibiu -pe dreapta,.. o intreaga tara trebuie sa se lase impinsa in.. dezmat stradal,.. in balamuc social si politic,.. si intr-un tambalau inept,.. intretinut de o masa amorfa de figuranti.. care habar n-au in ce film fac ei figuratie, nici cine sunt : "scenaristul, regizorul si producatorul" filmului cu pricina, desi n-or fi ei chiar toti doar "figuranti de rand" - sunt si o intreaga sleahta de samsari de figuranti, care-i aduna.. - "convocandu-i la filmare" si manandu-i din spate, ca la "defilare", prin fata camerelor televiziunilor.. ca turmele de oi la pascut, ori la tuns ?!..- behaind "Imnul national" si fluturand - in mod nerusinat si.. aiurea.. - Tricolorul Romaniei, de ca si cum ei "ar fi" Romania ?!..- alaturi de.. culmea !.. steaguri d-ale .. UE,.. SUA , Canadei si dracu mai stie de-ale cui ?!..
  Asta ce-o mai fi ?!..
  Oare cine-ar mai avea, be fapt, nevoie de "ober-figurantul".. Johannis.. si de ce ?!.. penru inca un "mandat" ?!...

  RăspundețiȘtergere
 13. Tigri 3 a imbracat haina de nord-corean.

  RăspundețiȘtergere
 14. Lasati-ma pe mine, ca nu-s un os in garleaja voastra ca Otilia Sava! Eu sunt un individ mai deosebit decat ceilalti pentru ca am atitudine si flegmuiesc negativismele politice de cand ma stiu, si pe stanga, si pe dreapta, fara a ramane incrancenat pe ceva ca morcovul in cur, cum fac unii de pe aici bolnavi de icter portocaliu si cu bornaul in gaozul iohannist! Eu am gresit colosal, si recunosc spasit, prin alaturarea la un politician pemepizd din dreapta politica, fiindu-mi prieten, doar in aceasta campanie, mai ales ca m-a ajutat de cateva ori in situatii extrem de dificile, dar i-am telefonat si i-am spus ca prin atasarea de el intr-o campanie extrem de curveasca si tampita, in care am fost flaimucit si mi s-au umplut compartimentele frigiderului cu macra proaspata, mi-a pricinuit rau pentru ca mi-am pierdut prieteni si mi-am stricat imaginea printre ei si nu numai. Hotarat i-am zis nici macar sa nu ma mai salute pe strada, pentru ca nu numai mi-a facut un rau foarte mare angrenandu-ma in idioata lui campanie in numele prieteniei, dar acum pe blogul lui il linge in cur pe Iohannis, desi a pierdut cu felicitari alegerile pe plan local pe sustinerea atasamentului fata de el, in paralel cu Basanau! I-am zis de o mie de ori sa plece la ALDE, daca mai vrea sa pupe macar locul 10 la viitoarele alegeri, dar el vrea ca sa-i faca sectorul anal lui Basescu, desi e pe duca politica din pemepizdari, si atuci papachi si carel poteca la gara! La noi si intre noi, toate-s trecatoare si, oricum, ramanem camarazi si dincolo de resentimente, pe cand Otilia Sava asta, scula iohannista, cu o pasarica in cuib de branzica, infiltrata doar sa sa ne distruga drepturile, vad ca actuala putere n-o juganeste extrectomic s-o treaca pe dreapta, pentru ca si sindicatele alea idioate o tolereaza! Pe asta asa beli-o de sapte piei sa fiu ca ministresul Apararii, dar e si asta o mamaliga pripita pe-un cacat de babuin ce se crede carnat!

  RăspundețiȘtergere
 15. OUG 57/2015 " baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi"
  M 25/2016"Actualizarea soldei/salariului de funcţie se efectuează în conformitate cu actele normative consecutive care au reglementat stabilirea funcţiilor în instituţiile de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, prin stabilirea evoluţiei succesive a sumelor/claselor de salarizare/ coeficienţilor de ierarhizare până la data de 1 ianuarie 2016, respectiv prin echivalarea funcţiilor pe baza elementelor specifice reprezentate de suma/clasa de salarizare/coeficientul de ierarhizare, denumirea funcţiei, gradul militar/profesional al funcţiei, nivelul studiilor cu funcţii în plată la data de 1 ianuarie 2016.

  Una scrie in lege si alta se pune in aplicare. Rusine.Nu poti actualiza niste coeficienti care sunt abrogati. Nu au nici o legatura de echivalare intre cei vechi si cei noi.

  RăspundețiȘtergere
 16. @ Tehnocrat
  Cu mine sau fara pe moment lupta anticoruptie a biruit. Asa ca după ce motorina pentru autobuzele transportatoare de ”mitingisti spontani” la cotroceni s-a terminat, s-au terminat si mitingurile . Interesant !!! Păna mafia se regrupeaza poate isi aduc aminte si de art 40.
  Asa ca acum voi lua o pauza pentru a nu mai stresa adeptii liberului la furat si scapat mafiotii de mâna legii.
  Va urez mult succes in apărat ”relizarile” oligarhiei capitalismului de cumetrie in acesti 27 de ani.
  Sper sa nu fie nevoie sa vă și înrolati pe vreun front si după 4-8 ore de lupte intense sa fiti ”șomeri” si să trebuiască să recurgeti la lupta cu praștia pina cind economia capitalistilor de cumetrie vă va pune la dispozitie resurse pentru inca o zi de lupta /lună.
  Si daca ”investitorii straini” in resurse va vor taia telefonul, gazul ,apa ,si petrolul va mai rămâne suficient aerul comprimat și hoardele de generali patrioti /metru pătrat ca să duceti lupta.
  Si daca la Tiliorman s-au dat bani cît la toata Moldova de actualul guvern banuiesc că de acolo va porni reindustrializarea României si impreuna cu Mareș veti putea servi lîngă slană și primele gogonele si castraveti in otet din fabricile rezultat al industrializării.

  @ Iceparu
  Mult succes in campania de primavara incepând cu taiatul vitei de vie. Sper ca ai pregatit uneltele de facut abdomene si bicepși . Daca ai nevoie de un sfat pentru ascutit sapa sau plugul stau la dispozitie.
  În speranta ca lichidul va avea 45* iti urez sa-l folosesti sanatos.
  Sa-i spui te rog si lui Huhu ca sub juramânt pe biblie declar ca nu m-am atins prin metode oculte de blogul lui. Nu am în procedura asa ceva.

  Va urez tuturor un an bun cu sanatate si pensie lunga.
  Tigri 2 las aviatia pe mina ta . Mult succes si toate cele bune.
  Gelu ,multumiri de gazduire.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Tigri 2 tu te retragi sau comiti actul suicidal? Linisteste-te nu iti vrea nimeni raul.

   Ștergere
  3. Viorel,
   Acum, cand cel mai intelighent avocat ne ureaza in februatie 15, la multi ani?
   Si pleaca sa vada Aushiwitz!
   Cred ca s-a racit si a sarit pe masa!

   Ștergere
 17. Pentru cei care nu au inteles citatele am sa traduc : in lege( oug) scrie ca se aplica, pentru actualizarea pensiei ,legislatia salarizarii personalului militar existenta la 01.01.2016 iar in normele de aplicare ( M 25/2016) scrie ca actualizarea se face conform legislatiei salarizarii personalului militar existente pana la 01.01.2016 ( legislatie care in mare parte este abrogata). Ce ar zice un judecator cand ar vedea asemenea aberatii?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar da telefon stapanilor din serviciul in care activeaza( daca e din instante superioare) sau ar da direct dreptate ministerului.Asa au facut mereu.Doar nu o sa scuipe in sus .Sunt si exceptii daca cunosti un avocat cu conexiuni( neamuri) printre judecatori.

   Ștergere
  2. Apropp de OUG 57. Nici o lege sau OUG nu poate fi ,modificata sau anulata pana la intrarea in vigoare decat de cel care a dat-o ( parlament, guvern, etc)Cand e vorba de OUG- uri date impotriva militarilor nu mai nevoie de respectarea legilor .

   Ștergere
  3. @ Parintele Paisie Agoresteanu 15 februarie 2017, 10:31. Asa stim cu totii! Mai exact faptul ca modificarea Legii nr. 223/2015 inainte de intrarea acesteia in vigoare, prin OUG nr. 57/2015, ar fi o ilegalitate crasa.

   Cu toate acestea, pe marginea strict a Art. 40 din OUG 57/2015, bolovanul de Ciorbea A REFUZAT sa sesizeze Curtea Constitutionala. In consecinta ne-a taiat capul. Mai exista o cale de atac, respectiv ca beneficiarii pana in prezent a prevederilor Art. 40 din OUG 57/2015, sa solicite in instanta de judecata, sesizarea CCR privind exceptia de neconstitutionalitate a Art. 40. Din datele detinute, rezultand ca din suta de mii de pensionari militari (din toate ministerele) care au primit decizii, nici macar unul nu a cerut vreunei instante sesizarea CCR. Si nici un militar pensionat incepand cu 2016. Iar timpul trece.

   Eu as solicita instantei sesizarea CCR, dar NU am inca decizie de realculare si nu pot ajunge in instanta! Iar suta de mii care au astfel de decizii, dorm in izmene in loc sa mearga in instanta sa ceara sesizarea CCR.

   Ștergere
 18. Mda! Ma reintalnesc cu un fost coleg, proaspat pensionat. Cu tot cu sotie, si ea proaspata pensionata. Fostul coleg mi-a stricat ziua complet. S-a pensionat nici mai putin decat de la resurse umane, SMG. De cand il stiu, cu prea putine exceptii, a fost doar cadrist. Domeniu cu care nu am avut decat inerentele tangente pe care le-am avut cu totii. Un domeniu pe care subsemnatul l-am detestat dintotdeauna, intrucat acolo se trageau sforile.

  Dar ca sa nu o mai lungesc! Fostul coleg imi da fix peste ochi cu recalcularea! Fiind pe fuga, nu am inteles exact ce si cum, decat ca se va intampla ceva prin iunie/iulie. Legat de niste diminuari de coeficienti sau cam asa ceva. Astfel incat pensia recalculata sa devina mereu mai mica decat cea nerecalculata. Sau pensia prima data calculata (cei pensionati dupa iunie/iulie 2017) sa devina de ..ahat fata de cei pensionati incepand cu 2016, dar inainte de iunie/iulie 2017.

  Probabil ca este ceva legat de o viitoare lege a salarizarii! Si care dupa cum spunea fostul coleg, va contine o dedicatie speciala la adresa pensiilor militare puse in plata pt. prima data sau recalculate dupa iunie/iulie 2017. Motiv pt. care fostul coleg s-a si pensionat mai inainte de iunie/iulie 2017, cu tot cu nevasta. Nu mi-a placut niciodata domeniul lui, nici macar de el, dar stiu ca fostul coleg a fost un tip extrem de pragmatic cand a fost vorba de ... orientare! Lucru care imi intareste convingerea ca chiar vor urma surprize la adresa pensiilor militare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Serios?
   Am ceva emotii, eu indeplinesc conditiile de pensionare pe 15 iunie 2017, asadar sunt la limita... :)
   Ce-ar fi viata fara emotii si pasiune? :))

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ reddog 15 februarie 2017, 10:35. Cam nasol. De fapt, depasesti limita. Pana iti aproba raportul etc., mai trec cateva luni. Si apoi rezolutia va fi ca te vei pensiona incepand cu ... 01.01.2018. Cel putin eu asa am patit, adica mi s-a aprobat pensionarea cu 1/2 an mai tarziu, fata de data la care ma asteptam.

   Ștergere
  4. Gelu
   Gratie aplicatiei Resmil, pe circuit MApN si alertelor acesteia nu se mai poate asa ceva! Userul in cauza cred ca este inocent sau niste puturosi nu il informeaza ca sa solicite in timp oportun anexele privind vekimea si soldele!
   Dar cum Red stie de toate si nimik...il las sa dea in bobi!
   Aplicatia este dezvoltata si introdusa pana la B. si orice user al retelei poate crea cont si verifica, inclusiv cei de pe navele in misiune/mars!
   Asa ca....poate astepta para malaiata in gura red!

   Ștergere
  5. Gelu
   Am mai scris despre asta! Nu corficienti ci clsse de salarizare!
   Va prima denumirea functiei si noua ckasa

   Ștergere
  6. @Iulian Mares
   Sincer nu inteleg ce vreti sa spuneti.
   Eu cunosc toate aceste date in ceea ce ma priveste si nu am nevoie de nicio aplicatie.
   Nu va stresati in ceea ce ma priveste, ca un adevarat amish ce sunteti mai bine verificati-va capcanele alea pentru guvizi zburatori... :)

   Ștergere
  7. chiar raman surprins de cate goluri ai? tu esti la o companie izolata in Sahara?
   Hai sa te meditez gratis! Exista in INTRAMAN o aplicatie pt resurse umane...RESMIL! Iti faci cont si vei avea la dispozitie toate datele de interes!
   PS-Aplicatia nu este numai pentru lucratorii de la personal!
   Ai la dispozitie si un sistem de comunicare cu toti colegii tai, care si-au deschis cont si astfel vei afla noutati inaintea tuturor!
   nu conteaza ce cunosti tu, ci cum esti arhivat in aplicatie, intrucat date au fost introduse de structura de resurse apartinatoare! Si la mine au fost mici surprize...le-am reglat...oamenii mai si gresesc.
   Bafta! (nu-ti cer nimic...am 2 case, teren intravilan, plaja....etc)

   Ștergere
  8. Citeste si ce spune Tehnocrat la 11.04!

   Ștergere
  9. @Iulian Mares
   Aici era vorba de altceva, in speta de niste ipotetice modificari ale legislatiei care i-ar putea afecta pe cei care ies la pensie dupa iunie-iulie 2017.
   Detaliile in aceasta ipotetica situatie sunt importante pentru mine deoarece am specificat ca raporturile de serviciu prin pensionare inceteaza incepand cu data de 15 iunie.
   Asadar, ar fi vorba de modificari incepand cu 1 iunie sau 1 iulie, asta-i intrebarea.
   In primul caz as fi dezavantajat, din cauza asta am spus ca sunt la limita.

   Ștergere
  10. Ok....eu 0i-am sugerat sa-ti verifici datele din memoriu original, intrucat in aceasta perioada este obligatoriu; astfel ai timp sa indreoti eventualele greseli! Cu toate ca am fost in acel esalon.....si la mine, initial erau unele omisiuni, dar le-am remediat!
   Tu stii real ceva dar in scripte nu apare! Trebuie facut lumina caci....vezi cum se pot intoarce rapid lucrurile! Ulterior va fi f greu! Unuia ca tine...pe ultimile sute de metri....i-am explicat....nu a inteles sa actioneze si acum umbla prin arhive pe timpul-banii si nervii lui!
   Klarifica lucrurile acum! Sanatate!

   Ștergere
 19. Gelu
  Am o intrebate!
  Daca FDGR a preluat in instanta Gr. Etnic German, cu imobile si istorie...., declarandu-se continuator de drept, nu se keama ca acesta poate fi considerat cu trecut si poate prezent nazist? Juridic analizand!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma abtin! Eu unul - daca se va produce scenariul care se tot vehiculeaza privind tutbulente iminente in Ardeal, i-as imbarca in trenuri, camioane si altele si le-as da un sut in ..ur peste granita. La fel si honvezilor!

   Ștergere
 20. @Tigrisorilor, de fapt va retrage madam Firea, pentru ca nu mai tolereaza la Globus animalele chinuite! Riscati sa ajungeti cotlete la rotisor pentru celelalte carnivore din regn! Lasand gluma deoparte, eu regret plecarea oricui, chiar si a lui Adrian Bontas, pentru ca fiecare are o pata de culoare in spectrul acesta cazon de pe aceeasi parte a baricadei. Ati mai jurat voi si ati revenit, mult mai vocali si poate mai folositori cu unele informatii interesante si pretuite, asa ca trag nadejdea sa fie team-ul complect, in vara, cand se actualizeaza soldele activilor, daca nu chiar la admiterea og 57 modificata genetic in vitro, chiar acum la sfantul asteapta!

  @Gelu Olescu: Se discuta o reasezare a salariilor pe contributivitate. Microbul holeric Boc este contagios si s-a transmis si actualei puteri. Mai ales ca le tremura capriorii curului de le zornaie clopoteii la izmene de frica strazii! Ura civililor s-a strecurat cu furie catre toate organele genitale ale institutiilor de forta prin abuzurile ce le-au declansat spionii lui Kovesi si se rasfrange, colateral, si asupra noastra cat si ale politistilor. Vor sa-i loveasca pe cei de la securitate, insa fiind legati ombilical de noi si politisti vom suferi toti. Asa-i motivul ingrijorarii colegului oportunist si pragmatic! Mai ales stiind ca avem niste sindicate insurubate puternic pe non combat, noi niste victime care toleram fara cracnete tortura si care doar latram pe bloguri, fara sa iesim in strada cu copiii, catzeii, purceii si muierile din dotare, precum iohannist- sorosistii! Toti ne-au cumparat de maligi fleoscaite si ne canta! Noi doar le dansam cu mortul pe masa si ranjetul prins in carlige de rufe! Chizdosi nevoie mare candva, acum doar niste ramoliti lamentabili...Chiar ca vantul ne fufla in lumanarile palpainde...

  RăspundețiȘtergere
 21. Ex de nerespectare a legii 223/2015 in stabilireabazei de calcul cf art.28 din lege.
  Un sef de St.Maj/UM lt.col, fctie de lt.col. a fost imputernicit prin ordin scris a es.sup. in drept, 10 luni la comanda UM fctie de col., titularul functiei de cdt s-a pensionat.
  Pt stabilirea bazei de calcul seful de St.Maj. si-a ales 6 luni din primele 7 luni de imputernicire.
  Cum a fost platit Dl. lt.col. pe perioada imputernicirii:
  - primele 2 luni a fost platit pe fctie de Sef St.Maj fctie de lt.col.
  - in luna a treia de imputernicire, a fost platit pe col. si i s-au acordat retroactiv diferentele cuvenite de la fctia de col. la lt.col pe primele 2 luni.
  - incepand cu a patra luna pana la sfarsitul perioadei de imputernicire cand s-a si pensionat , a fost platit pe functia de col.
  Ce elemente s-au luat in calcul la stabilirea bazei de calcul, cf art 28:
  - prima luna drepturile fctiei de sf St.Maj
  - urmatoarele luni drepturile fctiei de cdt
  S-a respectat legea ?
  Categoric NU. De ce ?
  In stabilirea bazei de calcul se iau in considerare elementele si drepturile salariale cuvenite in cele sase luni alese pt BC, chiar daca ele s-au acordat in anumite luni, mai tarziu.
  Cum a incercat sa-si rezolve situatia dl lt.col.
  A mers la cmj pt a obtine o adeverinta cu functia indeplinita in cele 6 luni.
  Stupoare, cadristul nu i-a actualizat memoriul personal. Ghinion si noroc.
  Noroc pt ca acea UM mai exista, chiar daca in alta structura si a pastrat arhiva.
  S-a adresat actualului cdt de UM, a primit o adeverinta cu fuctia indeplinita , un ex din aceasta adeverinta UM a trimis-o si la cmj.
  A facut contestatie la decizia de recalculare, la comisia de contestatii din MApN, la contestatie a atasat si adeverinta, in copie xerox legalizata la notar, privind functia indeplinita.
  Spera ca aceasta comisie de contestatii din MApN sa- i rezolve problema.
  In caz contrar se va adresa instantelor de judecata.

  RăspundețiȘtergere
 22. @Tigri 3: Uitasem: Sa nu mai zici nimic de ,,biruinta anticoruptiei,'' ca sa nu te mai faci de ras: Ai cumva cagula trasa pe ocarine si nu vezi ca toate dosarele sunt ticluite la ordin sa intre lumea la puscarie fara dovezi solide si numai pe denunturi mincinoase, dosare le ordin politic din razbunare si pe interese? Toate dosarele, cu sutele, se reantorc la procurori cu verdictul de a se lucra pe probe, ori, daca nu sunt probe, despre ce vorbim? Coruptii adevarati sunt basistii si liberalii care scapa pe capete doar pentru faptul ca fac denunturi impotriva guvizilor si plevustei care incaseaza bulau si pentru ei, marii corupti care acum sunt vesnic pe litoralurile exotice si ne papa banii furati de la gura! Iulian Mares nu te-a altoit chiar de pomana, pentru ca esti foarte slab informat pentru a putea vorbi de coruptie, dar si din incrancenarea ta politica axata pe iohannism! Daca vrei sa-ti povestesc despre coruptie n-am timp si loc, dar fa o pomana cu tine si uita-te pe tot ce se posteaza intr-o zi pe fb si iti vei forma macar o idee generala despre advaratii corupti ai sistemului! Vrei sa zici ca s-a invins coruptia cu procurorul ala de la Ploiesti care-si injura si seful ca un adevarat interlop? Iti spune ceva ca Iohannis a pierdut in instanta 2 case si este acuzat de fals si uz de fals pentru dobandirea acestora? Doar ca un mic exemplu, sau ca Mucusor Dan a deturnat banii de campanie si a facut delapidare? E omul care-l sprijina pe Iohannis, ca si frantuzoaica isterica, dar ca si Monicaca Morcovei, tot cu acasta hiba penala...Calatoria continua, daca vrei sa faci efortul sa te interesezi de adevarata coruptie, care n-a fost atinsa nici macar cu un deget, pentru ca madam Kurvosi e ocupata cu amantlacul din binom, cu Sebi Ghita, cu acel Comisar, cu, bufnitaiala sub butucii de vie...Care coruptie invinsa, bro?

  RăspundețiȘtergere
 23. Atata timp, cat legea bugetului de stat nu este promulgata de si de evazionistul iohannis, nu putem discuta de o incalcare a unor drepturi a pensionarilor militari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am observat ca esti partinic d.p.d.v. politic! Dar ar fi mai simplu sa acceptia ca intentia de incalcare a drepturilor unor pensionari militari apartine Guvernului Grindeanu! Acesta si nimeni altcineva, in calitate de INITIATOR, a introdus Ar. 66 in proiectul de Lege privind bugetul de stat pt. anul 2017! Ca atare, cabinetul Grindeanu este primul vinovat.

   Daca va promulga sau nu legea Iohannis cu Art. 66, raspunsul este DA in proportie de peste 99%. Din 2 motive:

   - un presedinte, nefiind specialist pe domeniul legislativ, juridic sau financiar, rareori observa toate chitibusariile unei legi. Cu toti consilierii lui;
   - articolul Art. 66 este inserat in stil jhidanesc, creand impresia ca ar reglementa ceva pozitiv, cand de fapt Art. 66 ascunde o tergiversare a achitarii drepturilor restante ale militarilor. Este aceeasi situatie tipic PSD, cand la adoptarea Legii nr. 223/2015, curvia NERECALCULARII pensiilor a celor pensionati pana in 2011, a fost camuflata abitir in Art. 109 combinat cu 60, urmand ca personalul pensionat pana in 2011 sa ramana de fapt cu ochii in soare.

   Ca atare, in astfel de situatii, curva nr. 1 este intotdeauna INITIATORUL, singurul care cunoaste toate mizeriile proiectelor de legi initiate. Iar in cazul Art. 66, INITOATORUL este PSD.

   Ștergere
  2. Articolul 66 din proiect este acum în forma legii trimisă pentru promulgare art. 67.

   Ștergere
  3. Apropo de evaziune.Oare cand vindea copii de romanistani Ciolanis (si dadea suturi in cur parintilor trepanati care intrebau unde au ajuns copii lor )o fi platit impozite ?Ca din meditatii ne- am lamurit .

   Ștergere
  4. Rxxx vezi ca art nu mai e 66 ci 67 .Art 66 e ceva legat de popi.

   Ștergere
 24. Enervati-va frumos! Un fost vicepreședinte USR, lider al străzii la proteste, îndeamnă la autonomie în Ardeal! Il cheama Radulescu! Atentie! NU la autonomia doar a Tinutului Secuiesc, ci a Transilvaniei! https://www.bugetul.ro/un-fost-vicepresedinte-usr-lider-al-strazii-la-proteste-indeamna-la-autonomie-ardeal/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intâi,se vrea autonomia Transilvaniei,apoi ,ultterior,alipirea la Ungaria.
   Frumos plan,"pas cu pas",sau,cum spunea cineva,"politica pasilor marunti".
   Dupa evenimentele din '89,a aparut o revista patriotica,nu o sa-i dau numele,unde pe prima pagina,era publicat un articol cu titlu,:ATENTIE LA UNGARIA!"
   Autorul acelui articol,a fost etichetat imediat ca:extremist,mâncator de unguri etc.
   Toata viata,pâna a murit,a ramas cu aceasta eticheta.

   Ștergere
  2. Asta e (clar) razboi asimetric.Ne fragezesc acum din toate partile pana pe 15 martie cand bozgorii la ordinul rusilor se pregatesc sa ne infiga cutitul in spate .Nimic nu e intamplator.Si ma refer la mitinguri ilegale ,amanarea bugetului de stat,OUG date noaptea pe ascuns de tradatori politici de colonie ,plata mitingistilor corporatisti de catre corporatiile care sug colonia,servicii secrete infestate de tradatori si coruptie.Totul sub conducerea republicii paralele coordonate de masonul agentul BDR Ciolanis sluga lui Soros.Clepsidra s-a spart iar nisipul e imprastiat.Daca Dumnezeu ne ( mai)iubeste ar trebui sa faca o minune_acum. Desi nu am fost de acord cu trupe straine pe teritoriul nostru acum cand armata noastra e pulbere fina (prin legi criminale si achizitii de fier vechi ca armament) cred ca trupele SUA raman singura salvare alta nu vad.Asta cu conditia sa nu ne vanda si ei pe un pret bun.Si sa nu uitati rusii si nemtii ne-au vandut mereu..

   Ștergere
  3. Ei, acum se vede treaba cu scopul investitiilor pe considerente etnice!
   Tocmai asta sustinea, mascat, cineva! Si ex. cu aeroportul Craiova nu este singular!

   Ștergere
  4. Mai este si unul din Moldova care vrea autonomia Moldovei romanesti! Nu-i mai stiu numele, azi am citit. Daca-i cautam in listele negre ale iohannist sorosistilor sa nu ne mire daca-i gasim in soldele pe argintii iudei! Azi, mandria de a fi iohannist, de fapt subliniaza ralierea la cauza destramarii Romaniei, si nu gresesc! Pesedistii actualide la putere sunt doar niste mopmai de pus la canepa, speriati cu glodul la cur si incerti. De ce? Pentru ca le zornaie tinichelele de la cur batute de glodul unor doasare!Unele dosare pe comanda la croitorul DNA. ALTELE PE BUNE! DACA TOT AI PARTID, PUNE DRACULUI ACOLO OAMENI CURATI, FARA DOSARE SI BUBE, CA DE AIA SI ART. 66 S-A INHIPT ACOLO CA TZARUSUL IN GAOZ, CA DACA NU ERA IMPUS DE SUS PE MOTIVUL CA ,,TE BAG LA BULAU DACA NU-L INSURUBEZI'' ACUM NU EXISTA!

   Ștergere
 25. Problema este reala, dealtfel am mai scris despre asta.
  Este vorba de, atentie, romanii din Ardeal, nu de extremisti revizionisti unguri.
  Vinovat este infractorul Dragnea si cativa acoliti iar cei cauta vinovati in alta parte, cu tot respectul, au pierdut total contactul cu realitatea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti di coma! Dansul este tradator acum?

   Ștergere
  2. Da.
   Sunt similitudini cu miscarea Lega Nord din Italia.
   Daca se ajunge la o masa critica si reusesc sa se coaguleze e posibila o miscare similara celei din Italia.
   Simptomele bolii sunt aceleasi: coruptia centrului de putere reprezentata de Roma si sentimentul ca nordul industrializat si prosper al Italoei duce in spate sudul sarac si infestat de Mafie.

   Ștergere
  3. Sorosistul Ciolanis prin amanarea bugetului de stat a blocat toate primariile inclusiv cele din Transilvania ceea ce va duce iar la proteste .Planul lor se vede si din spatiu.

   Ștergere
  4. Ok! Asta este valabila pt multe state europene!
   Vrei sa zici ca la Cluj-Timisoara-Sibiu nu este coruptie endemica?
   Te inseli....retrocedarea centrului Timisiarei si ak Sibiului nu s-a facut la Bucuresti!

   Ștergere
 26. Ohooo se rasculara oltenii!! O facura si pe asta:):).... nu stiu daca fusera azi,sau poate fusera ieri?
  ei tinura la dragnea ca le placu ajutoarele sociale.....la preturi nu se uita ca fusera prosti si inca sunt:)"tonmai" de azi crescura din nou "preturili"......5 lei dati cu o mana si alta 100 fuse furata cu 2 maini:).....cum se zice: cand esti prost si viata-i grea...si nu e cazul meu

  RăspundețiȘtergere
 27. Mare atentie la comunicatul sindicatului c.m.d din 14/02/2017 "in atentia tuturor rezervistilor" semnat de Biroul operativ central al scmd.
  La discutia din data de 14/02/2017 la Parlament
  "S-a insistat cu documente, pe grava discriminare a rezervistilor , din toate structurile, iesiti la pensie inainte de 01/01/2016 fata de colegii cu aceleasi date , care au trecut in rezerva dupa aceasta data. Pe scurt, fata de cei care ies astazi in rezerva :
  - la noi baza de calcul este 65% la ei, in cele mai multe cazuri este 80%
  - la noi plafonul este 85% la ei, nu se limiteaza
  - la noi pensia suplimentara este inclusa in baza de calcul, la ei este separata.
  ..."
  Obs. Este o minciuna si dezinformare ordinara.
  SA VA FIE RUSINE DOMNILOR DIN CONDUCEREA SCMD.
  Faceti un tabel sub semnatura privata, cu cei care consimt sa-i reprezentati.
  Nu aveti dreptul nici moral nici legal, sa va erijati in apararea drepturilor altor cadre militare in rezerva si retragere.
  Pt faptul ca doriti distrugerea spiritului de corp, ar trebui sa fiti degradati militar si sa vi se ia dreptul la pensia militara de stat.
  Si pe voi va plateste SOROS ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. !?! Cat priveste degradarea militara, completata cu pierderea drepturilor de pensie militara!? As inceoe cu cei care au incurajat pasiv sau activ, politica de partid si de stat! Cu toti membrii ANCMRR din M.Ap.N. si cam cu toti ceilalti din alte ministere! Abia apoi m-as opri si la SCMD, care ca aspect general - insinueaza ca vrea sa apere ceva, dar da in gropi privind capcanele in care cade mereu!

   Ștergere
  2. Nu prea te inteleg.Vrei sa spui ca nu este discriminare a rezervistilor iesiti la pensie inainte de 01/01/2016 fata de colegii cu aceleasi date,care au trecut in rezerva dupa aceasta data?Explica.Privind celelalte or stii ei ceva.

   Ștergere
 28. Kand marele Ipocrit ragea in Parlament "Luati mainile de pe DNA" stia ce spune....caci in realitate era luati mainile de pe DNA ca sa nu descoperiti puroiul coruptiei institutionalizate!
  Si atunci vom vedea ca nu avantajul nepatrimonial exprimat prin voturi sau reabilitarea unor fatade ce au adus capital de imagine constituie coruptis endemica ci jefuirea padurilor de catre prietenii Ipocritului si retrocedarea a 88.000 de cladiri din tara catre FDRG! Daca si maternitatea din Bv platrste kirie astora...atunci viatai grea pt totisi inclusiv pt prost(i)!...si nu e in caz singular! Ca sunt multi...stim dar, f putini mai si tipa de durere caci a incepit sa doara prostia, indiferent daca sunt din NT, BV sau TL!

  RăspundețiȘtergere
 29. Astazi SUA au inceput desfasurarea primelor trupe militare in Bulgaria.
  Militari din fortele terestre SUA dislocate in Europa au plecat luni 06/02/2017 impreuna cu tehnica militara din dotare catre Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu.
  Trump le-a transmis rusilor ca Crimeea trebuie data inapoi Ucrainei.
  Astazi presedintele Consiliului de Afaceri Americano-Roman in vizita la MApN.
  S-a cazut de acord ca excelenta cooperare in domeniul militar trebuie dublata de dimensiunea economica.
  Rusii spun ca deja s-a cazut de acord asupra unei intalniri Trump - Putin.
  Concluzie:
  In E si SE Europei lucrurile se vor rezolva direct intre SUS si Rusia, Germania va fi scoasa din joc.
  Romania nu va avea nimic de pierdut, in schimb componenta "statului mafiot" trebuie sa-si faca probleme.
  La fel si iohanis si camarila lui, daca nu intelege sa-si indeplineasca strict atributiile constitutionale si sa respecte separatia puterilor in stat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mda! Dar la cativa kilometri de Constanta s-a intamplat astfel http://firmwarefile.com/lenovo-a328! Adica rusii i-au luat la stanga pe americani, dand de inteles ca cu noi nu prea au nimic de impartit! Daca nu ne bagam ca musca in ..urul calului!

   Ștergere
  2. Tocmai ce s-a redislocat parte dintr-un B.Tc US la MK! Acesta, cu fortele de sprijin-obuziere autopropulsate, impreuna cu fortele si mijloacele redislocate la bulgari, constituie un Task Forces de nivel tactic, important este ca sunt!
   Sustenabilitate completa 30 zile iar, din cate stiu-fiecare mijloc trebuie citit X3!
   Doar idiotenia SNCFR a facut necesara debarcarea Tc cu macaraua! Personalul va executa multe ex ta, inclusiv trageri reale, impreuna cu ai nostri si se vor roti la 6 luni, evitand astfel acuza unei baze permanente!
   Nu constituie o forta mare, dar se incadreaza in masurile de reasigurare NATO!
   Nu este lipsita de importanta relationarea cu militarii nostri-invariabil vor discuta ca intre soldati despre solde, pensii....femi, se leaga prietenii! Par lucruri mici dar, asa se deskid okii!

   Ștergere
  3. Nu este frumos ce fac....dar pe blogul celalalt este in atentie un titlu, desore care am tot scris zilele astea! Sa vedem daca "CORUPTIA UCIDE" SI PE CINE?

   Ștergere
  4. Erata pt. link-ul anterior. Acesta este cel corect http://www.caleaeuropeana.ro/incident-militar-in-marea-neagra-oficial-sua-avioane-militare-ruse-s-au-apropiat-periculos-de-un-distrugator-american-rusia-neaga/

   Ștergere
 30. Am incercat sa vad link-ul:http://firmwarefile.com/lenovo-a328! ....nimic!! cred ca nu ma pricep:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am gresit intre 2 reparatii si trancaneala de pe blog! Acesta este link-ul corect http://www.caleaeuropeana.ro/incident-militar-in-marea-neagra-oficial-sua-avioane-militare-ruse-s-au-apropiat-periculos-de-un-distrugator-american-rusia-neaga/

   Ștergere
  2. Acest gen de incidente se produc din ce in ce mai des si de ambele parti! pilotii de vanatoare nu ar executa acest gen de manevre decat daca au aprobare/ordin!
   Oricum, daca i se ordona viraj la 100 m, fii sigur ca va face la 50 m, ca sa arate cat este de meserias..... este un fel de "joaca", careia nu-i vad un sfarsit frumos!

   Ștergere
  3. vorbesti despre aviatie ca o baba cu 4 clase....vai de capul tau!!

   Ștergere
  4. Stiu ca stai prost cu creierii...deh...de la alcool?
   Cu gramatica mai bine?
   Eu am sctis bazat pe documente nu pe fscebook!
   Mergi la crasma din Autogara Bartolomeu, BETIVULE!

   Ștergere
 31. Pai, daca este vorba despre cum s-a folosit clasa politica si a folosit Armata Romana, pai, ne laudam cu *celebrele victorii de la 1877 dar, nu se spune nimic sau se ascunde ca *multi soldati romani erau echipati cu *cioarecii opincile si sumanele de acasa iar dupa razboi, multi printre ei si invalizii au ajuns cersetori !!!*. In perioada interbelica, aranjamentele sau matrapazlacurile politicienilor printre care si celebrele escrocherii ale lui Carol II si camarilei au *stors bugetul tarii si Armatei echipand-o cu *vechituri inutilizabile, apoi, regimul Ceausescu ... a construit solcialismul cu Armata Romana, de la *campaniile agricole, la Canalul Dunare-Marea Neagra si minele din Valea Jiului, la toate acestea ... am participat, secretarii de partid ziceau ca *voluntar* dar cu rapoarte *dictate voluntar de EI si scrise scrasnind din dinti de cadrele militare*. Apoi, Carol I a felicitat Armata Romana ca *cica si-a indeplinit menirea asasinand peste 10 000 de tarni la 1907, iar Ceausescu a trimis-o sa UCIDA romaii in 1989. ASTAZI ... clasa politica se comporta la fel, ce prost nu stie despre cele DOUA celebre fregate *Ferdinand si Maria* luate de la fier vechi si cu multe metehne inclusiv consum URIAS de carburant si vandu-te pe *bani grei prostilor din Romania si ... urmeaza. Nu-i greu de ghicit cand banii sunt pe mana lor si *inzestreaza tot inclusiv armata *cui le ofera *mita sau ciubuc MAI MULT !*.

  RăspundețiȘtergere
 32. Domnule R,
  La comentariul dv. din 15.02.2017 ora 10.41, rog consultati ultimul Comunicat AORR.
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!