duminică, 5 februarie 2017

Atenționarea nr. 3 transmisă de armată, cabinetului Grindeanu! Solicităm eliminarea Art. 66 din Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, destituirea conducerii Ministerului Finanțelor, precum si a reprezentantilor ministerelor (similare) care au contribuit la introducerea Art. 66 in Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017!

 PARTEA I

De utilitate pentru militarii in rezerva/retragere care solicita sa nu le fie tergiversata achitarea diferentelor rezultate din recalcularea pensiilor, pana in trimestrul IV al anului 2017

Opiniile pe marginea proiectului de lege pot fi transmise la adresa publicinfo@mfinante.ro. In termen de 10 zile de la publicare (27.01.2017 a fost data publicarii, mai avem la dispozitie doar astazi si maine). (Cu mentiunea ca exista premisa sa ne transmitem opiniile in zadar,  iar Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 sa fi fost deja retras din dezbatere in mod ilegal, respectiv inainte de expirarea termenului oficial de afisare, la fel cum s-a intamplat si in cazul proiectului O.U.G. nr. 9/2017). La modul oficial, proiectul de lege inca poate fi studiat pe site-ul Ministerului Finantelor și este acesta! Articolul cu pricina find redat mai jos la modul integral:


 MODEL

"Art. 66 introdus in Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, are urmatoarele efecte:


1]. Prelungirea termenului privind achitarea sumelor cuvenite ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor militarilor, potrivit art. 109 alin. (1) și art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, ce reprezintă diferențe de pensie de la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare. Mentionez in acest sens ca pana in prezent, sumele cuvenite reprezentând diferente, au fost achitate prompt in cazul pensiilor recalculate, respectiv in luna emiterii deciziei de recalculare. Lucru firesc, in caz contrar orice suma neachitata reprezentând diferentele cuvenite, constituind intarziere la plata drepturilor de pensie! Or, Art. 66 din Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, legifereaza in fapt neachitarea drepturilor cuvenite de pensie in volum complet si la termen.


2]. Art. 66 din Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, creeaza un tratament diferentiat si discriminatoriu intre beneficiarii pensiilor militare de stat. Procesul de recalculare genereaza atat pensii cu cuantumuri mai mici (fiind mentinut in plata cuatumul mai avantajos - cel dinaintea recalcularii), precum si pensii cu cuantumuri mai mari. Ultima situatie genereaza dupa cum este firesc, diferente de achitat pensionarilor militar, incepand cu data de 01.01.2016. In ambele situatii insa, pensia completa este cea rezultata din recalculare, indiferent de cuantumul acesteia. Art. 66 are ca efecte NEACHITAREA la timp a pensiilor in volum complet, in cazul persoanelor carora in urma recalcularii le-au fost stabilite pensii cu cuantumuri mai mari, prin instituirea unor restante începând cu 01.01.2016 - data punerii in plata a pensiilor recalculate. In timp ce in cazul pensiilor recalculate din care nu au rezultat majorari de cuantumuri, acestea se achita in volum complet si fara nicio restanta pt. perioada 01.01.2016 - data punerii in plata a pensiilor recalculate. De retinut faptul ca o pensie recalculata la care a rezultat un cuantum mai mare si a generat restante de achitat, poate avea la modul faptic si un cuantum mai mic decat al unei pensii recalculate la care a ramas in plata vechiul cuantum.

Or, Art. 66 are efect discriminatoriu, in sensul ca desi in ambele situatii avem de-a face cu pensii recalculate legal cuvenite - cuantumul rezultat din recalculare fiind cel cuvenit si complet - indiferent daca este mai mare, mai mic sau identic, se creeaza 2 situatii diferite: in prima situatie se achita la zi pensiile in volum complet cu continuitate de la 01.01.2016 - data punerii in plata a pensiei recalculate, in a 2-a situatie se amana achitarea pensiilor in volum complet pt. perioada 01.01.2016 - data punerii in plata a pensiilor recalculate, pana in trimestrul IV 2017. Tratamentul diferentiat si discriminatoriu fiind mai mult decat evident, in conditiile in care situatia juridica este aceeasi - recalcularea pensiilor, cuantumul generat neinfluentand nicidecum situatia juridica.


In consecinta, solicit eliminarea Art. 66 din Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017.


Mentionez ca am transmis prezenta solicitare in termenul legal de 10 zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Finantelor, a Proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2017 (data publicarii este 27.01.2017). In speranta ca macar acum veti respecta acest termen pt. transmiterea propunerilor, sugestiilor si opiniilor. Precizez acest element, urmare a faptului ca in cazul O.U.G. nr. 9/2017, institutia Dvs. NU a respectat termenul de 10 zile destinat transmiterii opiniilor privind Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative (data publicarii proiectului a fost 23.01.2017, iar O.U.G. nr. 9/2017 a fost deja publicata în M. Of. nr. 79 din 30 ianuarie 2017, dupa numai 7 zile de la publicarea proiectului, fiind incalcat termenul de 10 zile destinat dezbaterii proiectului).

Semnat ... (date complete de identificare, anonimele nu sunt luate in considerare) 


PARTEA A II-A

Cuprinde in paralel, solicitarea catre premierul României, de a destitui intreaga conducere a Ministerului Finantelor, precum si pe reprezentantii ministerelor (similare) care au contribuit la introducerea Art. 66 in Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017! Intrucat toate datele conduc la premisa ca activitatea Ministerului Finantelor, precum si a persoanelor care sprijina activitatea de elaborare a actelor nomative specifice acestui minister, nu are nimic de-a face cu statul de drept si cu respectarea drepturilor cetatenilor! Conceptia apartine fiecaruia. Motivele sunt mai mult decat intemeiate si rezulta din prezentul material, precum si din cele 4 anterioare. In sinteza acestea fiind:

2]. Nerespectarea termenul de 10 zile pt. dezbaterea proiectului O.U.G. nr. 9/2017;
3]. Introducerea in textul O.U.G. nr. 9/2017 a unor prevederi copiate din ordonantele anuale similaare de pe vremea regimului portocaliu care obstructioneaza aplicarea  coeficientilor de salarizare pt. armata si acordarea ajutoarelor la trecerea in rezerva, asa cum prevede Legea nr. 284/2010 a salarizării unitare.
4]. Prelungirea prin omisiune de catre O.U.G. nr. 9/2017 a efectelor O.U.G. nr. 99/2016 emisa de Guvernul Ciolos, prevederi care fac misto si de cetateni si de justitie, prin prelungirea cu 5 ani a termenelor de restituire de catre stat a unor sume banesti catre cetatenii care au obtinut acest drept prin hotarari judecaresti definitive.

274 de comentarii:

 1. Articolul criminal 66 pus in buget de guvernul de hoti al psd e exact ca pozitia 66 adica o perversiune (intre conducere MApN ,MAI si guvernul Drac(nea).O sa spuneti ca se incadreaza in legea 223.Va dau scris ca daca acest art. pervers 66 ramane asa (adica trimestrul 4 ) plata o veti primii la ''calendele grecesti'' (acei bani nu ii ma vedeti niciodata, sumele nu sunt prevazute distinct in buget cum trebuia )Si la ajutoarele la iesirea la pensie legea exista dar e prorogata in fiecare an desi serviciile primesc banii prin ordine interne ).Si dupa ce stiu dupa 4 ani orice suma nerecuperata se prescrie.

  RăspundețiȘtergere
 2. @ Câlin @ Tehnocrat @ Mares
  Uite ce spune ”Ministrul Ordinii in Sănatate” C. Tolontan.
  Din cauza acestor șmecheri adulati de voi nu avem spitale,curatenie in spitale ,medici plati bine, nu avem calitate in invatamint,armata dotata, politie angajata in lupta cu infractorii.
  Din cauza unor astfel de specimene cu imperii la Alexandria si pe unde o mai fi,presedinti de comisie SRI (Tutu.....) cu 6 case si 6 terenuri in declaratia de avere din bani de bugetari si fata angajata pe sinecura la M. De externe colega cu a lui Corlatean nu sunt bani pentru platile la zi a restantelor pentru militari.
  in trim IV se vor plati probabil baca se va putea face vreo rectificare pe plus sau vor ramine bani necheltuiti la capitolul dotare si echipare.

  Asa incepe noul ministru al sanatatii mandatul (sursa C. Tolontan)

  ”Medic de la ”Universitar”: ”Vrăbi a lui Sorin Oprescu a devenit fără concurs managerul celui mai mare spital din România”
  Reacțiile corpului medical după ce primul șef de spital numit de ministrul Sănătății, Florian Bodog, este Adriana Nica, partanera de viață a lui Sorin Oprescu
  • Adriana Nica figurează că a luat împrumuturi de 660.000 de euro, despre care DNA susține că ”nu corespund adevărului”.
  • Procurorii suspectează că banii primiți mită de Oprescu au circulat.
  • De altfel, una din casele sechestrate în procesul lui Sorin Oprescu îi aparține Adrianei Nica.
  • Numirea lui Nica de către ministrul sănătății din Guvernul Grindeanu a șocat medicii de la Spitalul Universitar.”

  Cinste ministrilor din guvern care nu au vrut sa puna botul la borfăsii si si-au dat demisia.
  Cinste celor care au descoperit manevrele cu gratierea,amnistia si mod in favoarea politicienilor transpartinici a codurilor penale si i-au stopat.

  Hai ”românii mei”,
  Ca niste zmei,
  La DNA cu ei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai da-l in puii mei si pe Tolontan ala! Un om echilibrat se informeaza, dar acesta nu poate sa aiba in niciun caz repere morale niste ... jurnalisti, analisti politii si alti gargaragii!

   Pe de alta parte, prin atitudinea ta esti commplet subiectiv. Nu ca nu ar fi astia talhari, dar tu pui palma la tabata celorlalti talhari!

   La nivel macro, cauzele protestelor incep sa rasufle din ce in ce mai mult! Asa cum am prevazut, nu au nicio legatura cu vreo ordonanta, amnistia si altele! 95% dintre protestatari nici macar NU au citit textul ordonantei http://www.alternativenews.ro/2017/02/de-necrezut-peste-95-dintre-protestatari-nu-au-citit-textul-ordonantei.html!

   Inapoia protestelor se afla multinaționalele care scot cu forta oamenii la proteste, deoarece o prevedere din Noul Cod Fiscal le obligă să plătească impozite și să nu ”fugă” cu profitul http://www.napocanews.ro/2017/02/de-ce-scot-multinationalele-oamenii-la-proteste-noul-cod-fiscal-le-obliga-sa-plateasca-impozite-si-sa-nu-fuga-cu-profitul.html!

   Alda dovada! Van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank,care a făcut sute de milioane pe carca Statului român protesteaza in strada? El, care a jecmanit sute de mii de români și care vrea sa dea in judecata Romania la instanțele internaționale din cauza legii darii in plata, e acum protestatar https://www.facebook.com/daniel.catalinzamfir?pnref=story?

   Alta dovada! Mai multi angajati care lucreaza in compania Yazaki din Ploiesti au semnalat faptul ca sunt obligati de sefi sa iasa in strada sa protesteze, in caz contrar vor fi penalizati la salarii http://ph-online.ro/politica/item/82137-revolta-la-yazaki-angajatii-obligati-sa-iasa-in-strada-sa-protesteze-impotriva-guvernului!

   Iata si cum si de ce oameni-cheie ai statului incurajeaza protestele Două manipulări grosolane au scos lumea în stradă. Autorii lor sînt Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi!. http://m.cotidianul.ro/comisia-de-la-venetia-recomanda-un-prag-si-mai-inalt-pentru-incriminarea-abuzului-in-serviciu-295605/!

   Iata si implicarea DIRECTA a lui Geroge Soros! Noi dovezi ca oamenii lui Soros destabilizeaza Romania! Fix prin fundatiile lui din Romania cum sunt SAR - condusă de Alina Mungiu Pippidi sau Freedom House România condusă de Cristina Guseth http://m.cotidianul.ro/cine-este-mihai-politeanu-cel-ce-a-depus-plingerea-la-dna-impotriva-premierului-295617/

   Asa ca toti fura si din stanga si din dreapta. Protestele din aceste zile nu fac decat sa favorizeze cealalta tabara hotilor si atat. Plus gradul de periculozitate pe care il contin, intrucat destabilizeaza Romania in alte interese, decat ceea ce pare!

   Ștergere
  2. Numai incultii cred ca OUG 13 a scos manipulatii in strada!
   Programul de reindustrializare treptata a dat alerta in Germania!
   Autistul nu este decat megafonul!
   Democratia a fost ucisa de republica paralela si multinationale...
   Asta nu trebuie sa bucure pe nimeni di ROU!
   Oricum strada s-a antrenat si ca maine poate gasi alta tinta!
   Doar US mai piate indrepta starea creata!
   Tragic.....in rest ca aia su furat mai mult decat ceilalti....logica de australopitec! Kiar primata degenerata!

   Ștergere
  3. @ R26500
   Este corect ce spui. Ordonanta viza politicieni din toate partidele nu numai psd-isti. La loc de frunte în avantajele ordonantei sunt pnl-istii ,si din plin basistii.
   Basescu chiar a declarat la TV ca ordonanta grindeanu il salveaza pe Dragnea si pe fiica-sa Ioana.
   Asa ca nu pun palma la nimeni ,si nici cei din strada nu se refera doar la psd-isti . Cred ca o flegma dau pe spusele țurcanei sau ale lui N dan.
   Am vazut alaturi de mine si vecinii mei in strada la o demonstratie extrem de pasnica de la oameni simpli la profesori si medici caraora guv.le-a marit salariile si le-a promis legea salarizarii. Te intrebi dece?
   Nemultumirile se duc catre borfasia facuta cu aceasta ordonanta si faptul ca prevederile isi fac efectele in viitorul lor si al copiilor.
   Cu multinationalele este o alta problema foarte spinoasa si cu doua taisuri.
   Adusi de găstile politice trecute pe la guvernare la stadiul de tara de mina a 3-a ,economia a devenit dependenta de multinationale.
   Dragnea in mod si stil de lucru comunist impune multinationalelr reguli. Foarte gresit. In economia de piata primeaza negocierea. Asa ca Dragnea trebuie sa negocieze cu multinationalele nu sa impuna fiindca aceste multi... au politica lor economica si nu se amesteca guvernul in ea cu impuneri.
   Pe împunere imperativă fiecare multi..... poate sa-si stringa carabalîcul si se muta unde-i convine fara sa intrebe guvernul. Si atunci muncitorii rămîi someri si fara locuri de munca . Ce faci cu ei.
   Vietnamul s-a deschis precum China. Ce te faci cu jud Argeș daca Renault isi face bagajele si se muta în Vietnam. Îi poate opri Dragnea cu impuneri comunistoide sau îi poate opri doar prin negociere? A putut cineva sa-i opreasca pe Nochia cind s-a dat CJ cluj la ei si s-au mutat in Vietnam.
   R26500 ,stii ca psd-ul a promis tichete de vacanta pentru bugetari si sigur se vor acorda ?
   Stii ca in mediul privat si multi..... prevederea este lege din 2014 si nimeni nu o aplica decit razlet pe ici pe colo. Se aplica in mod sigur in companiile de stat.
   Stii ca bonurile de masa s-au ridicat la valoarea de 15 lei de anul asta?
   Stii ca privatul nu poate suporta majorarea si acorda tichete de masa in 2017 inca la nivel 9,85 lei sau max 10 lei (cele cadou).
   Atunci cine pune in pericol locurile de munca din privat ? nu cumva locurile de munca sunt puse in pericol de aceste masuri dictate si nu negociate ?
   Asta-i situatia din tara ”de mâna a doua” . Aici cind impui ceva trebuie sa gindesti de doua ori efectele.
   În contextul asta oamenilor angajati la privat le este frica si apara locurile de munca. Altfel vor trebui splece după cele 4 milioane plecate deja si atunci Dragnea poate pune impozit pe pensionari si pe cine o mai ramîne pe aici sau pe apa de la gaini.
   Că pe linga demonstrantii pasnici se aciueaza ca lipitorile si formatiunile politice de opozitie si ong-uri oculte ...asta-i . Ce sa faca si ei mai bun in astfel de momente.
   O sa vezi ce va iesi dupa negocierea guvernului cu multinationalele sau dupa investigarea lor prin comisia SRI.
   Oricum de acum prin infiltrarea acestora in piata demonstratia pasnica isi va pierde farmecul si curatenia morala.

   Ștergere
  4. Pe noi NU ar trebui sa ne intereseze acea ordonanta! Ci OUG 57/2015 (Art. 40), OUG 9/2017 si Art. 66 din Proiectul de Lege privind bugetul pe anul 2017! Astea sunt motive mult mai serioase de protest, decat bazaconia aia de amnistie!

   Eu nici macar NU stiu in detaliu nici despre ce este vorba cu amnistia aia! Stiu insa sigur insa ca puscariile gem de nevoiasi bagati la zdup pt. ca au furat gaini de foame si de babe care au facut evaziune fiscala cu patrunjel,tot de foame! Coruptii ca pondere numerica, NU pot fi decat maxim 1% din totalul amnistiatilor!

   Or, a protesta asa la general contra amnistiei a zeci de mii de oameni - care au ajuns la puscarie din cauza foamei, este o stupiditate!

   In rest, tu prezinti frectii economice! Regula nr. 1 a capitalismului dezvoltat, este NIMIC de la stat, NIMIC catre stat! Or multinationalele lu' Peste se agita sa prinda contracte NUMAI platite de la bugetul de stat, iar la stat sa dea cat mai putin, daca se poate deloc! Asta este esenta protestelor!

   In rest, iti sugerez sa fii militar pe stil NATO, adica de mentalitate noua! Asta inseamna APOLITIC, ca ti-e scarba si de stanga si de dreapta! Singura tangenta cu politicul a armatei nefiind decat respectarea sau nerespectarea drepturilor armatei! Or tu ai ajuns sa fii pozitionat complet politic!

   PS 1: Si NU mai spune tu ca "eu si vecinii mei din Sibiu" bla...bla...bla, protestau contra maririi propriilor lor salarii! Asta este stupiditate. Habar NU aveau de ce protestau, din moment ce sondajul independent a demonstrat ca peste 95% dintre protestari sunt aerieni, necunoscand nici macar titlul ordonantei, daramite continutul.

   PS 2: Legat de vecinii tai din Sibiu! Ardeleni cumpatati, dar tot ardelenii l-au nascut si pe cel mai retardat premier roman din toate timpurile - Boc care ne-a desfiintat pensiile militare. Precum si pe Ciolos care ne-a fript cu OUG 57/2015. Asa ca sa incheiem cu legendele.

   PS 3: Rugamintea mea este sa te lasi te exhibitiile economice. Apropo de exemplele Vietnam si China! Regula dezvoltarii economice a unei natiuni este foarte simpla: produci CEVA si exporti sa aduci banii in tara (orice: bunuri, servicii - dar EXPORTATE)! Invers: cand faci contracte de la bugetul statului cu multinationalele, scoti bani din tara, deci te infunzi. La aceste elemente se reduce tot smenul dezvoltarii economice a unei natiuni!

   Ștergere
  5. Gelu,
   Problema cu amnistia este o minciuna aruncata de marele excroc, nu de clantaul de mai sus!
   Decat sa fure, mai bine sa plece multihoatele si multicoruptele!
   Oricum, cand specialistii nostri, analfabeti politic, vor solicita mai multi bani pt o munca epuizanta, ele se vor cara si kipurile vor dezvolta Senegalul!
   Expunerea lui are sofisme si o logica de cafenea!

   Ștergere
  6. Hai sa va dau un exemplu cu binefacerile multinationalelor.Compania Petrom care scoate petrol si gaze din Romanistan cu redevente de mizerie declara cantitati mai mici ca sa nu le plateasca nici macar redeventele alea infecte .Profitul il scoate afara din colonie cumparand utilaje vechi si nefolositoare la preturi uriase prin firme ofshore. Dar cireasa de pe tort e alta.Incaseaza accize ( legal) prin vanzarea combustibilului pentru statul romanistan si uita sa le mai vireze (pe toate ) la bugetul de stat.E vorba de sute de milioane de euro .Exact asa face si Lukoil cu diferenta ca aduce petrol din Rusia .Am informatia de la un functionar ANAF.Si nimeni nu are curaj sa-i controlezr deoarece Petrom ( e de fapt ruseasca vezi Gazprom nu austrica cum suntem pacaliti) face parte din republica paralela.Deci aduce numai pagube bugetului de stat unde vireaza doar maruntis .Si ca Petrom sunt destule corporatii.

   Ștergere
 3. cu tot respectul pentru acest guvern dar din acest moment cred ca devine sinucigas prin adoptarea acelui art.66.prin comparatie ce scandal s-a iscat zilele acestea cu acele ordonante care nu luau nimic nimanui ci parafrazind chiar dadea unora atunci la ce sa se astepte guvernul de la militari cind in mod cu totul ilegal ii priveaza de un drept parafat de o lege organica.cred ca e cazul de analiza acuta daca vor sa mai guverneze in forma aceasta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Guvernul este PA!
   Cred ca si programul de guvernare nu se simte bine...Aventura este in curs!

   Ștergere
 4. Am spus,o spun,si o sa repet mereu,ori de cate ori am ocazia,toti care sau perindat la guvernare si-au bat joc de militari! Noi suntem sacrificatii de serviciu!
  Ajutoarele sunt amânate de sase ani,acum drepturile ce se cuvin,se amâna,pentru noi nu sunt bani niciodata!
  Se asteapta sa iesim din sistem pe cale naturala,pt.a face economii la buget!?
  Daca te judeci cu ei trec ani buni,3-4ani,plus inca cinci temenul in rate de recuperare,se fac 8 ani. Mai suntem noi siguri ca mai apucam sa-i luam?
  Nu mai are rost sa mai reiau si eu ce ati aratat in material,unde ati atins tot ,in mod real si profesionit!

  RăspundețiȘtergere
 5. la yazaki acelasi lucru ca la ploiesti s-a intimplat si la braila cu obligarea angajatilor sa participe la proteste.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Peste tot este la fel! In unele cazuri pe fata, in alte cazuri mai discret!

   Ștergere
  2. Gigi,
   Ete al 7-lea an cand se amana ajutoarele!
   Dar, sa vezi cum se vor amana plata sumei pozitive rezultate din recalcularea pensiilor! Trist!

   Ștergere
  3. Asa este,al 7-lea an.
   Sa speram ca acest guvern,se vor tine de cuvant si nu o mai lungi cu acele drepturi rezultate din recalculari!

   Ștergere
 6. Probabil prin secolul urmator aceti banditi din politica vor industrializa Românica. Probabil industri va fi la ei in curti,paradisuri fiscale sau pe meleaguri unde impozitele si taxele vor fi convenabile.
  Utopia inca mai bîntuie in mintea liniei a doua (buna de nimic ) a fostului PCR care ne conduce impreuna cu ramasitele securitatii raspîndite prin toate partidele si institutiile statului de drept.
  Au fost dibaci la dărîmat si transformat in fier vechi la pus la loc fiti siguri ca nu se vor inghesui daca nu se pot linge pe degete. Dă-le la stia banii fondurilor pe mâna si o sa vedeti al doilea ANRP.
  Hai Sictir cu asemenea ”scule” !!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scoate-ti ochelarii de cal! Eu m-am saturat sa vanez prin supermarketuri sa gasesc si ei un mar cu gust, un usturoi care nu se albastreste cand il tai, o rosie cu gust! Niste produse cu gust de fata de masa, made in Olanda, Turcia, Grecia, Italia, Spania si de unde mai provin. Noi dand ca ... fraierii banii din pensiile asigurate de la bugetul de stat sau de la asigurari sociale, profesorii banii din salarii asigurate tot de la bugetul de stat, medicii la fel etc. Bani e la bugetul de stat acre ajung in Olanda, Turcia, Grecia, Spania etc. Si ne mai miram de ce este bugetul de stat mereu insuficient! De unde, daca politicile sunt facute de asa natura, incat sa stopeze dezvoltarea economica autohtona, astfel incat Romania sa alimenteze si culmea ... de la bugetul de stat, cu mana noastra, economiile altor natiuni? Asa este dirijata toata piata actuala! Ne dirijam ca fraierii pensiile si salariile la Vodafone Franta, Telekom Germania etc. etc., Porotherm Austria, tomatele din Olanda, in loc sa fie promovate politici prin care sa NU scoatem bani din tara, ci sa aducem NOI bani in tara!

   Apropo de ce zici legat de PCR! Ce ti-am spus eu, a inteles Polonia! Care si ei ne vand mere, pere, electrocasnice etc. Adica au inteles lectia si produc ceva sa ne ia banii. Iar prin politicile poloneze interne, NU protejeaza multinationalele altor state, ci pe propriii producatori! Doar noi NU am inteles lectia, si directionam banii in Romaniei fix in vistieriile altor state! Asta este mafie internationale, astea sunt politici pt. care merita sa ajungi dupa gratii etc. etc.

   Ștergere
  2. @ R 26500
   Nimeni nu si-a pus la pământ industria si agricultura precum am facut noi. Nimeni nu si-a vîndut pamântul dupa regulile noastre.
   ai fost in Polonia? Eu am fost si-mi pare rau de gindirea de la noi.
   Si ei au iesit in strada pentru o magarie ca a astora si au stat 6 luni in strada pîna au cedat !
   Nu i-am pus eu sa vînda Romtelecomul, Copsa Mica sau industria petro de la Pitesti, tractorul Bv,etc sau ce se mai putea gestiona foarte simplu pe aici !

   Ștergere
  3. Tatal lui Carmen Iohanis a fost muncitor?.....cu Makarov!

   Ștergere
  4. O-mule
   Duci discutia in derizoriu!
   OUG 13 a fost legala si constitutionala!
   Daca eram in locul lui Grindeanu nu abrogam nimic!
   Maine, strada ta il poate demite pe KWJ ca pe o masea stricata, nu ca nu ar fi, ne poate scoate din NATO si UE, pe acest mod de gandire si actiune!
   Kiar nu intelegi ca a fost deschisa cutia Pandorei si nu pt poporul roman?
   Eu iti propun asa....in fapt neavand nimic consistent de scris sa-ti stergi contul ca enervezi 90% din useri si mai devreme sau mai tarziu vei regreta!
   Oricand poate aparea un alt Marean care sa te faca public si pe tine....
   Cred ca nu-ti convine!

   Ștergere
  5. Daca la Cotroceni se strang 10.000 KWJ nu va mai folosi poarta!
   La 50.000 Integrul nr. 1 isi va da demisia!

   Ștergere
  6. România are o suprafață agricolă 14,milioane ha/10 arabile, ceva mai mica ca a Poloniei care e circa 16,2 milioane ha/12,1 arabil.
   La producția de fructe în UE în 2015 pe primul loc au fost merele 12,7 milioane tone iar la legume roșiile 17,7 milioane tone.
   In 2015 Polonia a produs: 25% din producția de mere, 15,6% din ce de căpșuni; 25,8% din ce de cireșe, 4,5% din cea de roșii 17,7% din cea de castraveți, 14,2% din cea de morcov.
   In 2015 România a produs: 3,6% din producția de mere, 7,7% din cea de cireşe, 0,7% din ce de piersici, 1,6 din ce de căpșuni, 2,6% din cea de roșii, 5,4% din producţia de castraveţi, 2,3% din producţia de morcovi
   http://www.agroinfo.ro/vegetal/fructe-si-legume/ue-are-mere-si-rosii-topul-producatorilor-de-fructe-si-legume
   In anii 80-85 IAS Manglalia exporta cam 4-6 tiruri de fructe și legume pe zi si erau multe astfel de IAS-uri in Dobrogea.

   Ștergere
  7. Asa este...
   Ce vrei sa induci?
   Polonezii cumparau strugurii refuzati la export de nemti, din podgoriile din Dobrogea!
   Soldatii mei culegeau si puneau in ladite si trenuri frigorifice....
   Cu totii stim ce am fost si unde am ajuns!
   Facem curatenie? TOTALA! ASTA CONTEAZA ACUM!

   Ștergere
  8. Nu induc nimic dar vezi ca la suprafețe similare Polonia produce un sfert din merele UE iar noi nici 4 % . Crezi ca ai lui Soroș tăiau livezile prin 90-95, furau cărămizile și azbocimentul de la grajdurile CAP-urilor, țevile de irigații și motopompele. Eram singura țara dim blocul estic fără datorii ba si cu ceva bani la teșcherea. Uita-te unde sunt si cu arata, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și cei din fosta Iugoslavie. Până și Albania ori Bulgaria sunt deja peste noi. Hai s-o luăm altfel diferențele între Republica Moldova Moldova și țările baltice, cea de dinainte de 2004 când nu erau în UE.

   Ștergere
  9. Asta stiu si eu!
   Ce a inceput prost se va termina si mai prost!
   Dar, cand Chelaru a vorbit de disolutia statului si a fost schimbat....am tacut toti!
   Cand s-a instaurat hibridul asta de republica semiprezidentiala iar am tacut! Puteam republica parlamentara si ne costa si mai ieftin!
   Cand marinarul ne-a taiat banii am tacut!
   Cand ni s-au aruncat 7,4 mil de voturi am fost muti!
   Cand Geoana a fost furat de voturi eram orbi!
   Cand luiKWJ i-au aparut mil de voturi am zis ca este binea....uniii!
   Cand ne bate UE cu MCV si JAI stam la primirea
   Cand ne fura UE ne si place!
   Si...acum, cand unii vor sa incerce sa repare sarim de fund ca prostii pt ca nu OUG13 fu cauza ci doar pretextul!
   Si sa aruncam 3,4 mil voturi ca cor 300.000? Ca vrea Che o ordine a luin una autista?
   Pai, atunci sa dam cu toti de pamant! Si cu KWJ si sa cumparam pe SEAP o clasa politica noua!
   Stii cum se spune...Armele au vorbit! In 11 decembrie!
   S-o tinem tot anul in alegeri? Si la anul de la capat....si tot asa!
   Dar, daca strada cere iesirea din NATO sau UE? Iesim?

   Ștergere
 7. @ R 26500
  1 . 99% din efectivul multinationalelor nu au contracte cu statul român decît facilitati de la stat ca sa-si execute productia aici pe care o vinde pe piata lor de desfacere.
  2. Regula din China pentru ca statul chinez sa nu piarda a fost simpla ,bine gindita si profitabila . Statul chinez le-a oferit toata infrastrctura necesara pina la cladiri ,hale de productie,etc construite de ei de pe urma carora au profit iar cînd pleaca multinationala infrastuctura ,terenul si altele ramîn proprietatea statului chinez pe care le negociaza cu urmatorul interesat/atras. Plus veniturile pe care le obtin din taxe ,impozite ,taxe vamale,etc. Deci foarte bine gîndit. Asa au cumpărat Volvo si alte corporatii de renume.
  Stii ca pe aceeasi gîndire Renault fabrica in Iran Dacia Logan sub denumitea de TONDAR 90 plus Peugeot ,plus Mercedes,etc
  Stii ca atit China cit si Iranul fac Copy /paste si fura licentele după care scot produsele lor punind in dificultati multinationalele straine.
  Ce facem noi din toate astea ?
  3. Ti-am trimis niste declaratii de av (pdf). Le-ai deschis?
  Ce sa zica un medic sau un profesor de aici care are copii la scoala in clasa cu cei de la Romgaz si Transgaz si care povestesc cîte tari au vazut pe banii Rgazului si Tgazului,care vin la scoala in masini de la AUDI A6 _BMW_ Q6 in sus in timp ce profesorul mai ales si medicul rezident trebuie sa faca CAR ca sa-le asigure un nivel cit de cît pentru copii ca sa nu fie timorati in fata celor care servesc la pachet doar bunatati de la exotice pina la cel mai bun salam ,suncă ,etc
  Ce sa zica aici medicul si profesorul cind familiile ,sinecurile,amantele si alti angajati prin aceste firma la 5 ani dupa facultate au 9000 lei net /luna iar un sef de serviciu cu munca ciuciu 12000/luna.
  Poate asa intelegi ca societatea asta are probleme grave si majore si nerînduială crasa in toate domeniile.
  4.Sighiul este plin de multinationale aduse prin negocieri si facilitati de Iohanis asta huiduit de toti. Momentan au angajati din VÎlcea,din Galati ,Vaslui si multe alte regiuni din tara pe linga bastinasi cum de altfel cred ca sunt si la Dacia.
  Ce faci cu ei daca Multinationalele care nici una nu are contract cu statul pleaca.
  Ce contract cu statul sa aiba cele care fac subansamble pentru matoare sau structura de aviatie sau mercedes ,etc.
  Daca vor sa distruga un efort de aducere a lor sa-l faca dar sa spuna ce pun in loc. Probabil căpsuni in Spania sau pe cei pilosi îi baga in Rgaz sau Tgaz sa nu faca nimic.
  Sunt orase care depind de o multinationala ,daca pleaca se stinge lumina,primarii nostri sunt in stare sa puna borduri ,panselute si sa valorifice sinecurile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Faci cum faci, dar tot pe langa material o dai! Ai trimis e-mail la Ministerul Finantelor? Asta este ceva concret in sprijinul militarilor, nu povestile despre multinationale. Iar cat priveste teoria ta cu multinationalele, macane complet! Cate multinationale existente in Romania, PRODUC si ceva? 10, 20, 1%, 5% ESTE DEJA PREA MULT! Majoritatea covarsitoare fiind EXCLUSiV simple centre de desfacere a productiile statelor in care isi au sediile! Adica acestea au gasit piata prin care sa isi bage in buzunare banii romanilor!

   Si iar intri pe taram minat! Dar China exporta garla! Adica produce ceva! Chinezii nu isi livreaza ca prostii lovelele la Vodafone Franta si nici la austriecii care fabrica ciment. Ci au propriile lor companii de telefonie, propriile lor benzi de productie a cimentului etc. Ai auzit tu de Metro in China sa le vanda chinezilor cartofi din Portugalia? Nu!

   PS 1: Ia zi tu acum, ca tot veni vorba de multinationale! Zici ca sunt gramezi prin Sibiu? Cate produc ceva concret, astfel incat sa exporte in Germania sau in Austra si banii sa ii aduca in Romania? Niste nume, exemple ceva. Nu de alta, dar si Raiffeisen este multinationala, care ruleaza banii romanilor carora le ia dobanzi, iar ultimele ajung in Austria! La fel ca majoritatea multinationalelor!

   PS 2: Si numai aduce tu ca argument Sibiul, asta este o legenda. Am si eu rude in Sibiu, si cu atatea multinationale traiesc tot la fel de prost ca rudele din ... Pitesti sau din Bucuresti. Asa este peste tot in Romania, nu mai incerca sa inventezi mituri .... deoarece vin specialistii si iti dau peste ochi cu PIB-ul zonal. Care tot de ...ahat este ca cel din Teleorman, numai ca mai are si un pic de mot.

   PS 2: Na! 4 miliarde de euro bagati moca in vistieriile multinationalelor germane si olandeze! De ciolos, fara licitatie! http://rdo.ro/cum-sa-nu-il-sustina-olandezii-pe-iohannis-ciolos-le-a-dat-4-miliarde-euro-fara-licitatie-documente/

   Asta este coruptia reala! Astea sunt mutinationalele! Asta este mafia transfrontaliera adevarata, nu gainarii care fac contrabanda cu tigari! Pt. asta trebuie sa demonstreze oamenii, pt. asta trebuie sa se agite o DNA autentica.

   Ștergere
  2. @ R 26500
   Corect ce zici la nivel salarizare. Dar daca nu le ai nici pe astea ce faci cu oamenii,de unde mai vin ceva impozite.
   Am spus mai sus si eu China si Iranul au dat Copy/paste de pe tot ce fabrica multinationalele pe acolo ,fabrica in paralel produsele lor si le vind facind concurenta produselor multinationalelor.
   De ce crezi ca vor sa dea in cap Iranului pentru ca au o politica economica patriotarda . Cineva a cumparat un peuget de la deealer autorizat. Cind la ridicat nu s-a uitat pe factura vamala. După citva timp a verificat factura si a gasit ca-i fabricat in Iran. era sa faca icter. Acum după 7 ani mi-a zis ca ar mai lua unul asa bine sunt facute. El mi-a zis ca acolo se face si Loganul sub denumirea TONDAR 90. Daca ai timp si vrei sa te edifici pe unde au ajuns altii vizavi de noi da pe ”IRAN KHODRO” si vei avea surprize.
   Uite aici;
   IKCO (Planta principal) 700000 Roa, Peugeot 405, Gama Peugeot 206, Peugeot 207i, Samand, Tondar 90, Gama Soren, Teherán
   plus Nisan, Suzuki, Vitara,etc
   Uite aici; Se fabrica in paralel ambele.
   peugeot 206 = Soren al lor iraniana
   peugeot 206 = Soren (varianta superioarala soren)
   peugeot 405 = Samad (masina lor iraniana)
   Logan = Tondar 90
   Plus autobuze ,microbuze ,etc productie autohtona furata din multinationale.
   Daca au guvern si conducatori patrioti.
   De asta voiau si vor astia sa le dea în cap. Nu cumva sa indraznesti sa produci si tu ceva.
   Numai ca daca acolo te-au prins cu furtul adio lumina zilei.
   Crezi ca ai nostri reusesc sa faca o fabrica in 10 ani si sa nu fure juma din investitie vizavi de fondul de industrializare si apoi numirea directorului politic.

   Ștergere
  3. Olescule asta e indoctrinat politic. Iti bati capul degeaba.Asta-i chitit pe o directie si nu-l abati in nici un fel.Nu vrea sa priceapa ca situatia de la noi se aseamana al dracului de mult cu cea din Chile pe timpul lui Allende.Guvernul actual a bagat batul in viespar si a deranjat.Ordonanta a fost un pretext.Vor continua protestele.Acum a protesta inseamna ca esti cool.

   Ștergere
  4. Gelu,
   eu nu mai inteleg...patriotism local, de stanga!
   Cel mai nesimtit primar al tarii era in Sibiu!
   Nu a trimis nicio petitie, intrucat nu are voie!
   Cel mai corupt si bogat primar din tara este...a fost la Selinbar!
   Investitia D tintita pe Sibiu a avut scop!
   Asta....scrie mult si prost...mai ceva decat unul Cornelis.....care o da in pamflet!
   Exact ...sibienii traiesc aproape la fel ca cei din Botosani!

   Ștergere
  5. @ tigri 3 5 februarie 2017, 15:02. Man! Fii atent! Eu am o multinationale si construiesc o autostrada! Fac contract cu statul, statul imi da bani de la buget! Eu construiec autostrada si platesc impozite, nu?

   Si acum intrebarea zilei? Daca am avut contract cu statul si primesc lovele de la stat pt. lucrare, eu de unde platesc impozite? Din buzunarul meu sau tot din banii de la bugetul de stat care mi-au fost dati sa efectuez lucrarea? Te-ai prins?

   Alta chestie! Eu am multinationala, iar statul imi da 1 mld. euro de la buget sa fac 10 km de autostrada! Din astia platesc salarii in valoare de maxim 160 mil. euro din care 40 mil. ajung sub forma de impozite pe salariile angajatilor, inapoi la stat. Mie imi raman 840 mil. cash din care sa fac si autostrada si profit etc.

   Din astia 860 cumpar materialele necesare constructiei autostrazii in valoare de 460 milioane din Germania. Am scos 460 mil. de euro din Romania dati de la bugetul de stat si i-am bagat in bugetul Germaniei? Da! I-am scos! Imi raman 400 mil. euro profit. Din astia platesc la stat impozit 64 mil. euro impozit. Imi mai raman 396 mil. euro. Pe care ii duc la dracu' la mine in Austria, ca doar sunt banii mei!

   Asa ca in total, romanii mi-au dat 1 mld. de la buget, din care eu am scos din tara 460 mil. directionati spre achizitia unor materiale din Germania si 396 mil. profitul meu. La bugetul de stat am mai returnat inapoi efectiv 64 milioane sub forma de impozite pe profitul meu. Si 40 milione impozite pt. angajati! In total am mai returnat 104 mil. din 1 mld. La care se adauga 120 mil. ramasi in buzunarele angajatilor. Yotal cca. 230 milioane am mai lasat in tara din miliard!

   Numai ca NU este nici asa! Pai la angajati am dat tot de la stat - ca doar statul mi-a dat contractul, 120 mil. Iar angajatii, cum Romania NU produce nimic, si-au dat salariile in supermarketuri tot la produsele unor multinationale. La facturile de gaze, curent, telefonie tot ale unor multinationale.

   Asa ca in final, Romania mi-a dat 1 mld. euro, din care in tot lantul asta eu am scos 9/10 din tara! Paguba bugetului Romaniei fiind de 900 milioane de euro! Dar am facut cei 10 km de autostrada, nu? La pret de 25 mai mare decat mi-ar fi permis patria mea Germania, Austria nu conteaza! Asta este mafia transnationala adevarata!

   Ștergere
 8. @ R 26500
  La cererea ta,doar cîteva din cele cu mii de angajati;
  Continental (auto-nemti), Marguard Schaltsyste (auto-nemti), Takata (auto-japonezi), Sunowe (celule fotovoltaice -chinezi) , Kromberg and Shubert (cablaje auto-nemti),
  Aeronamic Eastern Europe (componente si subansambluri pentru ind. aeronautica -Airbus - Olanda) plus altele care fabrica drujbe, ifroane ,piese auto galvanizate pentru Fiat (italieni),industria gazului metan - olandezi ,etc nu le stiu numele.
  Aeroport cu 7 firme de aviatie renumite pentru toate destinatiile din Europa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este peste tot unde se mai produce ceva. Ce ai enumerat tu acolo, NU insumeaza 1 000 de angajati!Fix pix in carul cu fan! Iti spun eu smenul adevarat cu multinationalele astea! Centura Sibiului - contract cu statul, este? Investitorul real intai construia centura pe banii lui, apoi isi recupera investitia in vreo 15 ani din taxa de bariere, apoi incepand cu anul 16 intra pe profit! Asta este adevarat investitie, cea din bani privati, NU publici!

   Pe cand la noi - apropo de autostrazi, NU exista nicio multinationala sa procedeze asa. Ca doar NU sunt prosti! Lucreaza intotdeauna exclusiv cu banii de la stat! Singurii care se pot pradui rapid, cu profit scurt. Ca sa NU mai discutam de supraevaluarea multipla a preturilor sub ochii faimoase DNA! Care NU prinde niciun multinational corupt, ci doar romani!

   Ștergere
  2. Tu ne spui noua?
   Esti kiar naiv.....oamenii aia sunt ca sclavii pe plantatia de bumbac!
   12 ore pe zi, inclusiv sambata, salarii minime, nu sindicate, vacante in loc de concedii, nesiguranta....etc!

   Ștergere
 9. Un micutz protest pentru demiterea lui KWJ la Cotroceni!
  Daca eram in locul lui Grindeanu nu retrageam nimic!
  Sa fie clar....slatiul P. Victoriei permite cel mult 90.000 de protestatari....restul este gargara cu NaCl!

  RăspundețiȘtergere
 10. Un articol de 10 randuri naxim, care dezvaluie miza si sustinerea protestelor!

  https://www.dcnews.ro/mobile/adrian-u-uianu-despre-implicarea-multina-ionalelor-in-proteste_531688.html

  RăspundețiȘtergere
 11. Gelu,
  Hai sa nu mai aducem argunente....
  Crezi ca unul care facea igenizarea si degivrarea aeronavelor merita? ....el crede ca a fost salahor la multinationale....Mistok, rau!

  RăspundețiȘtergere
 12. Daca la Cotroceni se strang 10.000 KWJ nu va mai folosi poarta!
  La 50.000 Integrul nr. 1 isi va da demisia!

  RăspundețiȘtergere
 13. "Contrele" tigri3-R...+ comentarii alti useri, au construit o imagine foarte aproape de realitatea cruda a Romaniei de azi! Asadar, cel putin pana acum, asa cum arata raportul de forte ce se desfasoara in strada, optiunea romanilor care se "afiseaza" in strada, este pentru COLONIE. Problema este foarte complicata si nu stiu daca PSD va putea rezolva situatia in care ne aflam. Scanteia - ordonanta - a "colectivizat" (vezi pancarda "ATI REUSIT - NE-ATI UNIT")de fapt ideea ca Programul PSD loveste in interesul celor care castiga binisor in multinationale. Santem la "rascruce de vanturi" si va trebui sa hotaram. Avem nevoie de adevarati barbati de stat! Ce avem acum, sunt niste ciurucuri cu interese marunte dar periculoase pentru natia romana. Daca s-ar intelege macar in parte situatia in care am ajuns, s-ar mai domoli presiunea. In situatii de criza sau pericol pentru tara, asa cum armata stie sa-si ridice capacitatea de lupta tinand personalul in unitati 24din24, tot asa ar fi trebuit ca, si Parlamentul, Guvernul, Presedentia (cu tot cu presedinte)sa lucreze NONSTOP pentru tara asta! Din pacate, ei nu au tara!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parlamentul si guvernul au muncit intr-o luna cat panaacum intr-un an!
   Acum altfel se fac cartile....nu este vorba de salariile corporatistilor ci de ROMÂNIA!

   Ștergere
 14. Citeste asta si parintilor tai, caci mai ieri lacrimai, ....si nu cred ca erai beat!

  https://www.dcnews.ro/mobile/mister-proteste-chilian-au-fost-refuza-i-de-multina-ionalele-la-care-lucreaza_531710.html

  https://www.dcnews.ro/mobile/desecretizare-stenograma-sedin-a-guvern-grindeanu-oug-13_531714.html

  Si iti voi trimite si stenograma ministrului in halat Pruna, ca sa vezi tu cu okii tai, democratia binomului!....eu am auzit doar si m-am crucit!

  RăspundețiȘtergere
 15. Cam emotiv. Militarii nu prea suferă de slăbiciunea asta sau nu ar trebui, dacă au fost antrenați corespunzător. Poziționarea față de o parte nu trebuie să te oprească să asculți, să încerci să înțelegi și să te pui în poziția celeilalte părți.
  Audiovizualul manipulează prin însăși rolul său chiar și atunci când nu este utilizat de profesioniști.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Emotionalul este apanajul lui Santa Klauss cand se plimba pe plantatie....!
   Eu ma pozitionez de partea normala si mare a ROMANIEI, careia i-am jurat credinta adevarata! Stiti cumva altfel?
   Daca eram emotiv as fi actionat ...... acum doar cumpanesc!
   Si nu sunt impresionat de cel mul 90000 din P. Victoriei! Daca ar sta bot in bot nu incap decat 100.000 nu 200.000, conform calculelor matematice!
   Am si fost pe acolo de cateva ori ca sa vad, simt si analizez!
   Planul era facut de mult! S-a asteptat scanteia! Sau s-a inventat mai corect!
   Cealalta parte, crede ca face o revolutie a la 89!
   Iar Che Guevara de Sibiu a intrat intr-o aventura fara iesire!

   Ștergere
 16. KWJ trebuie adus in fata justitiei pt situatia pe care a creat-o in tara!
  Asta minte cum respira.....sta ca vita in wek dupa ce a instigat strada....
  El si numai el a dus in derizoriu Siguranta Nationala legitimand prin prezenta strada!
  Un iresponsabil! Cumva, numai el a fost votat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper sa-l insoteasca si artizanul manipulării ,seful stiutor a tot din scoarța-n scoarța.
   Votul te aduce la putere dar nu-ti da si dreptul sa-ti faci cod penal dupa situatie sau sa dai lege prin care sa spui ca semnaturile functionarilor si demnitarilor pe documentele juridice intocmite in institutiile statulul nu atrag raspundere a penală. Atunci de ce sa mai mearga la serviciu ? În ce firma sau unde in lume se mai intimplă asa ceva?
   Cine-i cinstit si bine pregatit nu-i este frica sa-si puna semnatura ,hotii si nepriceputii evident ca nu vor semna veci.

   Ștergere
  2. Toti oamenii din domeniu, cu scaun la cap, declara ca OUG13 este constitutionala si legala! Hai sa vedem cum va iesi din Parlament!
   Daca eram in locul lui Grindeanu nu o retrageam si nici demisia nu mi-as da!
   Romania trebuie sa fie a romanilor nu a aventurierilor!
   Hai, sa nu polemizam pe kestii fara esenta!
   Problema este alta...incercare de a fiscaliza multinat., reindustralizarea, conditii mai bune pentru cetateni!

   Ștergere
 17. Admin! Lasa dialogul liber ca NU SE MAI INTELEGE NIMNIC! Cer pastacilor sa respecte bunacuviinta. Situatia e prea complicata sa mai incetinim "fuga" informatiei. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este liber! Daca ridic moderarea, vei asista la o ofensiva care va duce tema in derizoriu! Cu cateva ..orale la adresa userilor de buna credinta, materialul va cadea in closet! Vrei sa vezi?

   Ștergere
 18. @ R 26500
  Ca sa stii bine.
  Numai Kromberg are 8000 de angajati in 3 schimburi, Aeronamic Eastern Europe (componente motoare si subansambluri pentru ind. aeronautica -Airbus - Olanda)are 12000 de angajati în 3 schimburi, restul tot firme de top au de la 6-10000 de angajati pe 3 schimburi. Sunt publice pe net.
  Nu mai minimalizati voi niste realizari. Cind treceti prin Sibiu spre alba o sa parcurgeti km intregi pe linga intreprinderile nou aparute construite in stil modern ,demontabil.
  Asa ca lasati-o balta ,au luat multi exemplu si consultanta de pe aici (vezi Oradea care se ridica industrial extraordinar cu sansa sa depăseasca Clujul si Sibiul.
  @ Centura Sibiului este prima centura din Romania facuta integral din bani europeni parte parte nerambursabili ,parte cu prefinantare. Daca nu ma crezi citeste presa vremii.
  Guvernele au facut autostrada Sibiu Timisoara 40% de vreo zece ani ,mergi pe mea ca pe valurile dunarii si cu teama ca nu stii cind dai de o groapă. Ba ca acum o repara acum se strica iar. sa vedeti cind o sa o faca pe cea Sibiu -Pitesti (valaea Oltului. Poate cind or fi de insurat nepotii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa? Atunci de ce locuitorii din Sibiu au salarii la fel ca la multinatinalele din Mioveni? Sau mai scazute? Dar banii pt. Centura Sibiului la ce multinationale au ajuns? Si la ce pret pe km? Asa la de 3 ori pretul, sa tot faci centuri http://www.turnulsfatului.ro/2014/01/19/centura-sibiului-platita-de-trei-ori/! Si apoi, nu este char asa! Si statul a directionat 20 mil. la Centura Sibiului http://www.ziare.com/articole/pret+centura+sibiu. Sau crezi tu ca exista ceva legat de multinationale fara comisioane si spagi date de la bugetul de stat, in fata Becali si Cocos ar fi doar niste spagaru sarantoci?

   Ștergere
  2. Dar ce conteaza Sibiul in ecuatia asta? Aici virbim de tara!
   Ai impresia ca sibienii sunt altfel decat botosenenii?
   Vezi, avocatule, ca duci discutia oe un taram periculos....

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Mares ,chiar nu vreau sa-ti raspund la 19.21 Te rog .

   Ștergere
  5. S-au scos din foame!....laptele intra in normele de securitatea in munca!

   Ștergere
  6. @ R 26500
   fiindca asa platesc multinationalele peste tot . Acum au ridicat unele pe la 2000-2800 la muncitori calificati. La italieni (galvanizare piese auto le mai da o masa calda la prinz si lapte in fiecare zi.

   Ștergere
  7. Eu te-am mai rugat sa nu-mi mai scrii numele....din nulte motive si tu le stii bine!

   Ștergere
 19. Mda! Una peste alta, pare ca tema protestelor acapareaza pe toata lumea! Lucrurile insa iau alta turnura! Dupa zile intregi de expectativa si deruta, de la ora la ora, valuri intregi de romani din toata tara, se trezesc din letargie si se pozitioneaza CONTRA protestatarilor agreati de Iohannis!

  Daca protestatarii lui Iohannis NU vor face pasul inapoi, lucrurile vor lua o intorsura extrem de urata! Adica situatia va scapa de sub control si vor iesi scantei, mai pe direct - razboi civil!

  In situatia in care cei dinapoia protestatarilor lui Iohannis, NU fac pasul inapoi, devine evident ca razboiul civil este ... provocat, dorit, calculat minutios!

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai raspunsul la 19.18....asa ca nu mai incarca blogul! Nu fi redundant!

   Ștergere
 21. Aveti ocazia sa vedeti ciți oameni scoate psd-ul spontan pe lînga revolutionarii sefului de sindicat m.
  Daca mai adera si Mareș ,Iceparu , Tehnocrat si Huhurez vor fi 500 ,max 1500 din 3 mil bucuresteni.
  Nu mă intreb daca astia au citit ordonanta ,ma intreb daca știu citi.
  Aș fi curios daca A3 si Rtv au curaj sa-l intrebe pe vreunul daca a citit ordona

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar Santa Klaus a dorit asta?

   https://www.dcnews.ro/mobile/protest-jurnalist-sa-ne-pregatim-pentru-ce-urmeaza_531721.html

   Ștergere
  2. @ tigri 3 5 februarie 2017, 19:25. Vrei sa incetezi cu atacurile la alti useri? NU totul se reduce la Bucuresti, mai sunt 41 de judete. Incluisv in Sibiul tau vei avea oameni intorsi unii contra altora! Mai bine vezi ce a spus Mares la orele 19:23. Pe de alta parte, mai ai pe cineva activ in sistem care sa aiba incredere in tine? Ia intreaba-l atunci ce nivel de alerta are, mai ales la tine in Ardeal si de ce?

   Ștergere
  3. @ R26500
   Nu este liniste aici. Inconstienti sunt aiai la Bucale care întărîta în timp ce sunt in razboi cu institutiile de forta.
   Ai vazut la scandalul cu huliganii de la demonstratie ce comunicare eficienta era intre institutiile statului (e-mail ,strigate unul la altul din deal in deal,etc ,vai de noi ,ce-am ajuns) ba pe unul de-al lor l-au si caftit. Noroc ca nu l-au bagat in spital. Unde-s indicativele,parolele,insemnele distinctive,etc,etc. Ministri civili care vorbesc ca sa nu taca.

   Ștergere
  4. Ion,
   Tu chiar ai fost ofiter militar, adica al Armatei Romaniei?
   Eu inteleg sa ma contrez cu multi, dar renunt cand vad cine esti....
   Este un blog si ti-as spune mai multe....dar nu pot, pt ca eu inca mai am ratiune, bun simt si interdictii...
   Inteleg ca vrei sa faci opinie separata......si in cazul asta iti indic eu un blog unde proprietarul scrie si tot el raspunde....mai ales ca-l si cunosti si el nu a mai postat pe aici...si nici oe dincolo de multa vreme! Nu stiu de ce? Sau nu vreau sa reamintesc....era cu contributiva in gura cum esti tu cu republica paralela, adica cu cei ce nu reprezinta interesele tarii, ca sa fiu elegant!
   Si nu-ti trebuie multa minte ca sa constati singura.....doar flapsuri si fortaj puti!

   Ștergere
  5. Pana la un moment dat caftitul nu avea de ce sa se desconspire! Jdm sunt de la multe Dt. Mob. Sp. din judete....nu se cunosc intre ei! Vezi ce inseamna sa nu participe la lupta?

   Ștergere
  6. Mares daca tu asa intelegi ca se face comunicarea intr-un detasament sau dispozitiv ma astept la lucruri si mai grave.
   Ce sa mai intreb daca aveau un plan dupa care se pregateau prin antrenamente,etc si dupa care actionau in dispozitiv.

   Ștergere
  7. Sa-ti explic si sa taci! Bg Jdm si Cdm Tr Jdm au structuri de documentare informare....nu este indicat sa-i stie toti, mai ales cei veniti din teritoriu! Jdm lucrau in 2 ture...odihna, paza si protectie sau interventie!
   Eu ti-am spus ca se cunoaste ca nu stiu bine unele proceduri specifice luptei armate!
   Dar nu conteaza....sa critici este usor!
   Nu-mi mai scrie numele....altfel te botez!

   Ștergere
 22. Mda! Acum isi arata ..ahatul televiziunile de propaganda, in toata splendoarea lui! 2 prezinta ca ar exista proteste doar la guvern, iar 2 ca ar exista protetestte doar la presedentie!

  Si ar mai fi o chestie! Relativ impartiala TV de asa zise stiri Digi TV, pana la aceste proteste, isi da in sfarsit arama pe fata! Prezentand doar protestele de la ...guvern! Normal, televiziunea avand ca actionar principal pe omul de afaceri Zoltán Teszári. Din ... Oradea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://adevarul.ro/locale/oradea/secretul-zoltan-teszari-trecut-milionarul-chip-imperiul-rcsrds-imperiul-energiei-1_553a3f61cfbe376e358310c8/index.html

   Ștergere
  2. Compania mama a fost mutata in Olandaa

   Ștergere
  3. R 26500
   Nu ma bag la dedesubturi. Teszari a pornit cu rcs-rds de la o afacere de garaj dupa care s-a extins in Oradea si asa mai departe. La asta ia mers capul. In facultate a facut bani cu gogoserie si placintarie.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ tigri 3 5 februarie 2017, 19:52. Daca NU ai stiut, orice TV de propaganda din Romania este in ... paguba. Toate ramanand pe piata in mod ... artizanal. Pt. manipularea vietii publice, pe bani grei achitati de persoane obscure.

   Daca esti un pic atent, pe telefonia Digi vorbesti ca inecatul in toata Romania si Europa si platesti ... 2 lei. Diind clar ca patronul de fataza este vesnic in ... piedere. Si dovada cea mai buna ca multinationala lui si care are sediul oficial in ... OLANDA, nu in Romania, are un cu totul alt scop in Romania.

   Ștergere
  6. Asa-i . Dar cu Tiriac ,Patriciu , nicolae,etc crezi ca este sau a fost altfel

   Ștergere
  7. @ tigri 3 5 februarie 2017, 19:52. Daca NU ai stiut, orice TV de propaganda din Romania este in ... paguba. Toate ramanand pe piata in mod ... artizanal. Pt. manipularea vietii publice, pe bani grei achitati de persoane obscure.

   Daca esti un pic atent, pe telefonia Digi vorbesti ca inecatul in toata Romania si Europa si platesti ... 2 lei. Fiind clar ca patronul de fatada este vesnic in ... pierdere si aduce teancuri de euro sa isi plateasca angajatii. Si dovada cea mai buna ca multinationala lui si care are sediul oficial in ... OLANDA, nu in Romania, are un cu totul alt scop in Romania.

   Investitia este de fapt scoasa prin alte metode! Prin influentarea vietii politice si economice din Romania, astfel incat desi RCS RDS pierde pe o parte, isi scoate pagubele din alta parte. Prin vechea tehnica a spalarii creierelor! De exemplu, RCS RDS a intrat pe piata de furnizare a energiei electrice in care NU a investit un stalp. Ii convinge pe abonatii proprii - oferindu-le serviciii aproape moca de TV si internet sau telefonie, sa treaca de buna voie la furnizorul de nergie electrica RCS RDS. La care am asistat la o faza de m-am ... facut pe mine de ras! Un localnic care a comis deja eroare sa treca la curent la RDS, a avut o pana majora! 8 zile a durat remedierea care era de fapt o intrerupere pe stalpul de langa casa omului! RCS RDS neavand capabilitatile de interventie pe aceasta linie. Etc ...

   Ștergere
  8. Maine merg si schimb tot ce am cotract pe Digi.
   Aseara nu am putut sa folosesc internetul o lunga perioada de timp ,semnal slab la telefon ,plus ca au inceput sa dezinformeze, decand cu aceste proteste!

   Ștergere
  9. @ Gigi 5 februarie 2017, 20:08. Nu trebuie sa fii pripit! Serviciile de TV si internet sunt chiar foarte bune. Cu telefonia mobila este problema, pat. ca piezi semnalul cand iesi din localitatile mari sau din drumurile nationale. Cu toate astea, legat de telefonia mobila, eu zic ca mai bine sa iti telefon cu Dual Sim, o cartea fiind Digi si una care vrei tu. La urma urmei, cine puii mei vorbeste nelimitat in Romania decat la Digi cu 5 euro, mai are si internet gratuit tot in aia 5 euro? Ca sa nu mai discut de cele 3 000 de minute pe orice retea mobila din UE, tot in aia 5 euro. Si cand esti in roaming, suni in Romania ca inecatul si mai pui doar 3 centi la cei 5 euro.

   Semnalul a inceput sa se dezvolte! Ma uitam pe Transfagarasan, unde pierdeam pe Digi, aproape tot la fel il pierdeam si pe Orange. Am zis si eu asa, fiecare face cum crede.

   Ștergere
 23. Austriac,director de banca austriaca Raiff la protest stragand demisia guvernului.Dracul a mai vazut.Fortele de aparare ale Romaniei in alerta.Parinti contra copii si copii contra parinti.Asta a reusit Iohannis.Singura lui reusita notabila.In loc sa iasa si sa ceara detensionarea situatiei tace.Oare de aceea a fost votat?Se joaca cu focul dar arsii suntem noi.Am ales un presedinte vai de capul nostru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asteapta rezultatul mitingului!!??

   Ștergere
  2. Ehe! Dupa cum statu lucuruile, daca mai ai varsta pana, sa te pregatesti sa reimbraci uniforma! Si chiar daca ai peste 63, tot sa te pregatesti. Pt. ca iti lungesc astia varsta mintenas prin ... OUG!

   Ștergere
  3. Asteapta rezultatul mitingului!!??

   Ștergere
  4. Iceparule ,ce zici , aduna psd-ul ”spontan ”pina mîine 2000 de oameni spontan pe linga revolutionarii sistemului sindical de protest . ce zic aia pe la buzau pe lînga butoi?
   Cît sunt pasnici lasa-i sa zburde ca sa inteleaga si psd-istul sef care a pornit valul jucîndu-se cu focul.
   De un singur lucru mi-ar pare rau ,sa se schimbe partidul de guvernare lucru care nu se va intîmpla. Ca niste ministri si Livache isi vor face valiza ,regretabil ,dar si-au cautat-o cu lumânarea.

   Ștergere
  5. PS
   @Iceparu. Eu ma intreb daca astia de la Cotroceni stiu citi nu daca au citit ordonanta. Domnia ta ce zici în privinta asta ?

   Ștergere
  6. @ tigri 3 5 februarie 2017, 20:20. Cum cati au citit? Tot maxim 5% la fel ca si cei de la guvern. Masele sunt la fel de ... (in)culte, indiferent de tabara!

   Ștergere
  7. Presedintele ala de banca a fost in fiecare seara! Este contra legii darii in plata a caselor! Cred ca si KWJ vrea sa-i restituie 3!.....nu stii in casa cui e banca asta din Sibiu?.....cea pierduta cu hotarare definitiva!

   Ștergere
 24. Iohannis a pregatit demolarea pesedeului dar se par ca nici lui nu-i va fi mai moale.Incep apele incet ,incet sa se miste invers.
  Olescule@ ma ofer voluntar gandindu-ma cat de prost am fost in 1989.Trimite-mi cascheta. .Veston si pantalon si gradele inca am.
  Avianyc@vezi incotro o ei.Eventual senalizeaza la dreapta si ia-o la stanga.

  RăspundețiȘtergere
 25. Domnule Presedinte! Unde esti? Tara este im mare suferinta!
  Antena3 - o tv de KKt!!! O batranica s-a plans ca a iesit de 2 ori in strada pentru ei si... i-a luat microfonul! (pe motiv ca dialogul degenereaza)...Astia inca nu stiu in ce gaura sa-si potriveasca bucile!!! Asa cum multi inca nu sunt hotarati...in ciuda unui "ciot" de democratie aruncat la gunoi - votul....Romania trezeste-te!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nea Caline,ce ai cu el?A aprins focul si s-a dus omul sa-si pupe nevasta.Avem ce am ales.

   Ștergere
  2. @ calin
   Cu ce se toarna pe A3 si Rtv îi enerveaza si îi scot masiv in strada.

   Ștergere
  3. @ tigri 3 5 februarie 2017, 21:00. Este fals! Numai cei trecuti de 40-45 ani se mai uita la TV de propaganda, indiferent care. Cei mai tineri nici NU au auzit de ele. Ei isi iau informatiile de pe FB, Instagram, Messenger etc.

   Ștergere
  4. se informeaza prin fb si fac lozinci cu replici la cele doua televiziuni.

   Ștergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Înteles. Cu berbecii astia nu-i de joaca la buzunare. am stagiu la caminul ala nou din BZ. seara luam masa cu vigu fotbalistul .

   Ștergere
  2. Nu-l chema Vigu ci Vigh.Ii ziceam noi Vigu.L-am avut la pregatirea de lupta.Initial a fost adus de la Steaua pe post de antrenor-jucator la ASA dar pentru ca a batut un soldat l-a trecut ca ofiter cu pregatirea fizica.Baiat bun dar intelect zero.Cu femeile,fiind si necasatorit, cand o lua intr-o ureche se purta ca un taur comunal.In 1986 a fost trecut in rezerva.Presupun si pe motiv ca sora lui ceruse azil politic in Italia.Am cunoscut-o ca pacient in 1974 pe nevasta-sa cand eram in AMG.Era medic stomatolog.Mi s-a parut o femeie la locul ei.Asta este pe scurt istoria celui cu care luai masa la BZ.
   Am vazut ca aveti in Sibiu ca primar tot o nemtoaica.Romanii nu mai prezinta garantie?In Sibiu in perioada 1965-1969 nu prea se vorbea nici ungureste nici nemteste.Am revenit in Sibiu mai multi ani incepand cu 1979 in comisiile de examen la elevi.La sc.era o ospatareasa ,zice-se de protocol cu un nume predestinat.Amintiri,amintiri.

   Ștergere
  3. Cu plamani proeminenti?
   Mereu punea okii oe 15-20 din promotie!......folosea vitamina C! :))
   A ramas nemaritata!

   Ștergere
 27. 20.35, Grindeanu: 'nu am vorbit in aceste zile cu presedintele...' O tara nu poate fi condusa asa! Daca n-au fost inspirati sa angajeze o armata de comunicatori, si ei si cei din tabara ailalta...degeaba ne strofocam cu ei...Maaaaai, si sunt oameni cititi...cum de sunt atat de ingusti la minte???

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 29. In 90 democratia s-a nascut bolnava, in 2012 boala s-a cronicizat datorita lui Basescu si US&EU, iar azi, prin abrogarea OUG13 a intrat la ATI, din cauza lui Che Guevara de Sibiu!
  Daca Guvernul Grindeanu ramane ferm pe pozitii mai exista o sansa cu antibiotice din US!
  Poate antibioticul va veni de la o farmacie din Miami!
  Sa stea in strada ca le va da multinat. bani din ...ula!
  Daca mergem pe anticipate....sa fie si pt Che, locatar kirias la Cotroceni si navetist de ziua 5!....spre 4!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Che Guevara se afiseaza cu poporul sau...si asigura partenerii ca le garanteaza interesele prin zonele de interes... unde, sefii de triburi, pentru o oglinda, sunt in stare sa renunte la tot tribul...Antibioticele, din ce in ce mai greu de gasit, nu se duc mai departe de unele creste impadurite...Statul in strada e tare usor de practicat: cu mana intinsa cand in stanga, cand in dreapta...poate pica ceva! Anticipate? ...Fara buget! ...Pai, trebuie sa fim internati la Socola!!!

   Ștergere
 30. Fiti linistiti.
  Gaseste Cezar TAB-ul si suntem in sigurantă !!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te-a vazut!....nu scrie dar, citeste! Te-am avertizat!

   Ștergere
 31. Gelu, asta ai aflat?.....asa a fost si dupa congresul 14.....acreditatii de presa nu au mai plecat din tara!

  https://www.dcnews.ro/mobile/protest-jurnalist-sa-ne-pregatim-pentru-ce-urmeaza_531721.html

  RăspundețiȘtergere
 32. Este aproape ... incredibil! Otilia S., secretarul de stat pt. Relatia cu Parlamentul din M.Ap.N., nu numai ca a nu a cenzurat, dat a apreciat cu "Like" continutul acestui material, distribuit pe propriul dumneaei cont de Facebook! Ca atare, lucrurile se cunosc! Plus alte semne ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica imi place ca sunteti constienti ca v-am facut iar?

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 5 februarie 2017, 22:25. Nu stiu ce sa zic. Intrucat daca lucrurile raman asa, urmeaza prima manifestatie de protest in uniforma militara fix contra ... conducerii M.Ap.N. Din care face parte si doamna. Este planuita de mult timp, iar acum auspiciile sunt cele mai favorabile!

   Eu unul as interpreta altfel! Titlul sugereaza si destotuirea tuturor reprezentantilor ministerelor (similare) care au contribuit la introducerea Art. 66 in Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017! Analizand reactia O.S., rezulta altceva! Fie ca MF nu a consultat deloc ministerele, fie ca Art. 66 a fost strecurat de alte ministere/similare decat M.Ap.N. Deloc suprinzator, intrucat in aceste zile am auzit de ... procurori care intocmesc ordonantele guvernului.

   Ștergere
  3. Gelu,
   Posibil sa fie asa....imi place, ca nu am fost implicata!
   Doamna, acum poate nu, dar cu ceva luni in urma?
   Oare doamna este proprietara pistului, de nu l-a eliberat?

   Ștergere
 33. Tigri 3@ baiatule ia aminte.In Egipt cu ceva ani in urma populimea s-a batut cu fortele de ordine precum chiorii.In final a fost scoasa armata.Baieti destepti ,scoliti in SUA ofiterii au aplanat conflictul printre altele arestand presedintele si guvernul.Dupa ce s- au mai calmat apele militarul de militar i-a gatuit si pe Fratii musulmani.Nici o alta tara nu a zis nici pas.

  RăspundețiȘtergere
 34. Mda! Pt. prima data imi vad pe FB rudele din strainatate, protestand, care prin ce tari sunt! Pe pancarde scrie ca vor sa se intoarca acasa si sa munceasca pe salarii occidentale, nu doar sa plateasca preturi occidentale! Ceea ce este corect. Ineditul este aceea ca solicita interzicerea activitatii oricarui politician indiferent ca il cheama Dragnea sau Iohannis, care a a activat din '89 pana in prezent, adica pt. cei de dincolo, politicienii din Romania sunt la fel! Ceea ce iar este corect!

  Am afirmat mereu ca atunci cand va interveni timpul sa se reintoarca cei 5 milioane de alungati de foame din tara, totul se va schimba radical! Iar timpul reintoarcerii masive a cam ... sosit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu m-am gandit uneori la asta!
   Nu vor mai fi patroni cu vacante in Balli, iar angajatii sa primeasca minimul oe economie si bonuri!
   Fraza goala de continut "dau paine la o suta de oameni" va dispare!
   Si in relatia cu administrativul si politicul lucrurile se vor schimba extraordinar de repede!
   Oamenii nu vor reveni ca sa fie furati sau umiliti!

   Ștergere
 35. Felicit adminul pentru acest articol, impreuna cu multumiri! Este un efort considerabil si care poate sa contribuie la reusita imbunatatirii situatiei noastre precare de pensionari militari! Dumnezeu sa ne ajute!

  RăspundețiȘtergere
 36. Vrem un stat fara sas pizdificat si un DNA fara cucuvea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și te mai întrebi de ce-i închid lui Huhu Rezea ba blogul ba contul de facebook.

   Ștergere
 37. pana una alta .ganditi-va daca vin astia la putere ce se poate intampla . luati in calcul sa iesim la chemarea PSD la COTROCENI .JOS IOHANIS : NENOROCITUL

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi ai fost ieri la Cotroceni, credeam că ai rezolvat problema.

   Ștergere
 38. Procurori si judecatori sunt ca pisicile.oricum ii arunci cad in picioare.ati vazut voi procurori si judecatori ca au dat odata socoteala pt faptele lor?.Exista fratia lor.psd a indraznit sa le ceara socoteala si va plati.vedeti ce s-a intamplat in tarile sudamericane.nu a rezistat nici un guvern cand s-au supârat corporatiile americane .la noi nu este vorba de americani ci de vest europeni.pe greci i-a adus in sapa de lemn dandu-le cu o mana si luandu-le cu doua.occidentali au nevoie de piata de desfacere nu ca noi sa producem.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ice
   Acum, dupa Malta, s-a creat un mare deranj intre Franta, Germania si US....categoric cu vekea teorie a rusilor privind capacitatea de autoaparare prin sine a Europei. In plus s-a adaugat si componenta economica a trataatului de schimburi ec. UE-US.
   Presedintele Frantei mai pe fata mai pe dos a spus cam asa: cine vrea cooperare bilaterala ec-mil cu US trebuie sa dicute cu UE intai! In traducere libera: sa ceara voie de la noi.. Franta si Germania! Acum inkipuie-ti cum a marsat KWJ! Tot flancul estic al Aliantei are parteneriate strategice (ec-mil) cu US! Altfel nici nu se poate!
   Odata intrata in rol Adm. Trump va reactiona pe masura! Rusia a convertit/prostit iar pe nemti si francezi zdruncinand cel mai vulnerabil flanc al NATO!
   Asta va lasa urmari in scurt timp pt ca EU occidentala s-a dezvoltat dupa WW2 pe $ si nu pe ruble!
   Dupa WW2 planul initial era ca germania sa fie desindustrializata si demilitarizata dae, in ultim moment s-au skimbat optiunile hotarandu-se investitii enorme in industrie si infrastructura, nemtii scapand astfel sa devina agricultori!
   Acum, intariti fiind....uita sa faca recurs la istorie si incearca sa hotarasca soaeta altor state si, in niciun caz nu au sters din memorie pe cei care i-au mai si tradat! Ghinion!
   (ideile principale nu-mi apartin mie, ci constituie modul de operare al UE decriptat de altii.....eu doar cred in logica faptelor recente).
   Ex.: prrin anii 90, nemtii si francezii tot presau pe americani sa plece di EU, ca isi fac armata UE...ca se descurca singuri. Se zice ca la un kef generalii lor kiar ar fi spus-o direct catre SACEUR (Cdt. NATO din EU).
   Bine domnilor...avem investitii in baze...a spus acesta, dati-ne banui si discutam. Nu bani, ca le-ati folosit voi americanii, au replicat ei!
   Ok, a zis SACEUR, dar ne lasati sa ne luam si mortii din WW 1 si 2?
   S-a facut liniste! Pana la cateva luni dupa anexarea Crimeei!
   Ce o fi om mai vedea!

   Ștergere

 39. Dragi tovarăși si pretini,
  Azi noapte iar a fost un vacarm de nu puteai pune geana pe geana.
  Dimineata ,vecinii mi-au zis ca aseara in strada au fost aproape 50 000 de oaneni (1/3 din popolatia orasului). Mai mullt cu aproape jumatate ca la revolutie.
  Asata nu-i un semn bun.
  Lumea are de furca cu Livache si ofera sprijin pentru lupta impotriva coruptiei înradacinate si cer judecarea lui Livache considerat ca artizan al manipularii cu ordonanta si sustinator al mafiei penale. Nervozitatea mare consta aici si in faptul ca la Cj este un psd-ist cu un an de condamnare si care si-a plantat familia la sefia a tot ce misca ca institutie de stat in judet si nu a facut macar 1km de drum vizavi de ceece au facut sașii.
  Se pare ca lumea îi miroase si nu mai vor sa-i aiba in preajma din moment ce au stricat si împotriva țurcanei.
  Se pare ca lumea a ajuns la un alt standard de viata nu vrea inapoiere si gindiri retrograde care sa-i traga inapoi prin vrăji penale si îmbogatiri fara tragere la raspundere. Dezvoltarea inegala a regiunilor generata in mod special de neimplicarea autoritatilor locale in atragere de investitii care sa dezvolte zonele va crea mari probleme creiind astfel preemizele punerii zonelor dezvoltate contra zonelor nedezvoltate in astfel de situatii ca de altfel si la vot.
  Politicienii trebuie sa inteleaga ca mentalitatile se schimba si nu mai tine cu vrajeala ieftina si ordonante de scapare de mîna legii pe sub masa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar mare este P. Sfatului...cam 2,5 ha! Nici nu o cunosc!
   In afara faptului ca cei mai gonflati dau 40.000.....soselele alea le-au facut cei cativa sasi ramasi....eu cred ca le-au facut "romanii nostri" . Ghilimelele tin loc de Arial Bod!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Mares. Nemtii au tradat mereu Romanistanul nu invers.Cand i- au atacat pe rusi( pentru a pune laba pe resurse) deja Stalin impartise cu Hitler Romanistanul prin tratatul criminal Rib-Molotov si pusese mana pe campurle petroliere si rafinaria de la Ploiesti. .Plus ca Germania nu platise nici stunci datotiile istorice din primul razboi mondial.Datorii care nici acumn nu sunt platite ,( miliarde de marci aur) iar neamtul Ciolanis tace.Repet nemtii au tradat mereu Romanistanul ( nu invers)si o vor trada in continuare.Faptul ca am intors armele impotriva lor e o dovada de curaj pe care o respect .Iti garantez ca nemtii ne vor trada si lovii mereu de cate ori au ocazia deoarece ne cred inferiori .Faptul ca perciunatii au pus guvernator un neamt care vindea la taraba copii romanistani( si care se joaca acum cu chibriturile in colonia Romanistan ) spune tot. Culmea multi trepanati (tv )romanistani l-au votat crezand ca nazi Ciolanis vrea binele coloniei nu urmareste strict interesele Germaniei si Austriei si ale satelitilor lor nordici.Romanistanii nu se mai trezesc din prostie si manipulare.

   Ștergere
  4. Simpla, simpla profesoara, dar are sponsor la tzoale, caci de unde parai pt unicate!
   Repet:
   -nu sasii...ci romanii!
   -nu cred ca esti autist! Daca imi mai folosesti numele, tu Anonimus, ginerele lui Mitroescu, te voi reboteza IPU! CRED CA STII CINE ERA IPU!
   va fi o simpla profesoara cand nu va incasa bani pt orele de curs pe care nu si le tine!....din motive de reprezentare..... :)))

   Ștergere
  5. Calugare Ar.82mm
   Si tu ai dreptate, dar mai sus, skeuna un autist!
   Cred ca esti la curent cu implicarea Grupului etnic gernan in WW2! .....in armata, GESTAPO, SS si mai ales lagarele de exterminare! Traiasca continuatorul de drept (FDG), la nivelul lui 2017!

   Ștergere
 40. Pt Dezinformare & Manipulare
  Actualii oameni din strada nu-l sustin pe iohannis.
  Acesti oameni vor un stat de drept.
  Acest luctu inseamna ca si iohannis va plati pt evaziune fiscala.
  Va rog sa va modificati sigla. In sensul: Manipulare & Dezinformare pentru DUSMANII POPORULUI ROMAN.
  Nu pot sa inteleg cum dinCosbuc 81-83 a absovit un dusman al poporului roman.

  RăspundețiȘtergere
 41. Domnule Manipulare & dezinformare = tigri3 = avianyc
  Daca mai aveti obligatii militare si situatia interna o cere s-ar putea sa va mobilizez in linia INTAI sa va respectati juramantul militar fata de POPORUL ROMAN, daca varsta dumneavoastra nu-mi permite acest lucru, o sa va pun sa prestati servicii in interesul POPORULUI ROMAN, sa sapati in pamant pana cand gasiti banii lui iohanis din EVAZIUNE FISCALA care se cuvin STATULUI ROMAN.
  O sa va caut pt acest lucru si in gaura de sarpe. Acelasi lucru il voi face si cu membrii familiei dumneavoastra care au obligatii militare sau pot presta servicii in conformitate cu legea, in apararea Romaniei. Eu iert dar nu uit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Tehno
   Sper ca ai terminat de lustruit statuia lui Mathias Rex. Sa faci treaba bine fiindca vei fi la concurs pentru ministrul apărarii cu Kis viorel ,momentan blocat in cușcă la Hurziceni.
   Daca sighienii si vîlcenii lui Huhurez domitiliati cu locul de munca pe ici au votat tot un sas cu 85% neavind incredere clica penale livachiana atunci intoarcerea lui Iohanis va insemna primar pe viată.
   Sa stii ca s-a cerut frenetic si darea lui ”șmecheraș de Tiliorman” pe mina justitiei si nicidecum a lui Iohanis.Nimeni nu a cerut caderea psd alesi democratic decit a celor care au manipulat si mintit in scopuri parsive. Sighienii nu vor la ei investitii la nivel tiliorman după 16 ani de domnie la CJ a lui ”El lider Maximo”psd.

   Ștergere
  2. Tehnk
   Rrplica este nu numai sovina dar si fracturata logic!
   Kiar nu inteleg ce are cu regele HU Matei Cirvinul, de nu-i foloseste numele real!
   PARE O CARPA DIN COLOANA A 5 A!

   Ștergere
 42. Pt Manipulare & Dezinformare = tigri 3 = avianyc
  40% din rudele mele sunt din Jud Sibiu.
  N-am intalnit nici o manifestare a acestora privind sustinerea EVANISTULUI IOHANNNIS, toti vor un stat de drept. Acest lucru inseamna ca si fam. iohan is sa plateasca in fata !egii daca a incalcat legea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Tehno
   Eu ma inrolez ,dar cu frontul de la nord spre sud (treceti batalioane carpatii -dar invers).
   Fii linistit . Pe tigri2 l-au luat fiindca a stigat in piata la Hurziceni ”jos OG57” în loc de ”OG 13”.

   Ștergere
  2. Ce inseamna frontul N-S?....esti si BOU? DIRECTIILE SE INDICA INCEPAND CU ELEMENTUL CARE SE MISCA....pe intelesul tau!
   Kiar est paranoic....sepparatist si ma gandes sa-ti fac plangere penala pt N motive constitutionale! In halul asta ai ajuns? Tu esti roman sau porc sovin? Asta este doar o constatare! Am facut deja capturi!


   Cer public identificarea locatiei si voi ajuta sistemul! Oricum stiu cine esti....ti-am mai spus ca la Groapa si Bar/Casa armatei radeau toti de tine, din anii 80!
   Vrei sa expun povestiri jenante pt tine?....Unde a fost Gligor in toti acesti ani?

   Ștergere
 43. Pt Manipulare & Dezinformare
  N-a de pins de mine ca dumneavoastra ati depus un JURAMANT MILITAR nu depinde de mine ca-l respectati si suportati consecintele legale.
  Si pt dumneavoastra ca si pt iohannis serviciul militar a fost o pierdere de timp ?

  RăspundețiȘtergere
 44. Tigri 3 cu naiba sa faca ceva administratia locala ?Pe bune.Tu ai face ceva sa-ti stea cineva cu pistolul in ceafa?Nu-ti va face nimeni nimic din momentul in care este posibil ca orice tampit sa-ti faca un asa zis denunt.In decembrie 1989 cand se crease psihoza denunturilor primeam denunturi pe banda rulanta.Trimitand oameni sa verifice nu gaseau nimic.La o verificare m-am dus personal si ce sa vezi erau 5-6 femei speriate.Cand dupa o luna m-am dus acasa mi-am gasit familia baricadata in baie.In oras militari erau scindati in 2 tabere dar culmea ironiei ambele doreau caderea regimului comunist.Nu vezi ca si noi aici suntem scindati?Unii trag in hais altii in cea.S-a dus dracului spiritul nostru de corp.Justitia a ajuns instrument politic.Cum scoate unul capul cum il cauta la subsol.Procuratura a luat locul securitatii.Pe timpul impuscatului un denunt care nu se confirma era pedepsit ca , calomnie.Acum culmea ironiei.Procuratura indeamna la calomnie.Tu nu vezi in ce tara traim?trebuie ca ceva sa puna ordine in tara asta.Poate armata?Poate unii zic ca sunt nebun dar eu am reusit sa fac o comparatie in ceeace priveste principiile militare cu cele ce actioneaza in viata civila.Daca lucrezi cu civilii risti sa te infectezi.Nici nu trebuie sa ceri.Te obliga sa iei.La ei actioneaza pricipiul "daca esti om cu mine sunt om cu tine".Fac presiuni asupra ta dupa care te barfesc.Nici dracul nu starpeste coruptia din Romania.Inainte de 1990 se chema pile,cunostinte ,relatii acum se cheama ciubuc.Uite ca am devenit patetic.

  RăspundețiȘtergere
 45. Pt Manipulare & Dezinformare
  Eu sunt din neamul SINTIMBRENILOR si unchiul meu a fost seful sectiei de neurologie din Spitalul Militar Sibiu.
  Am invatat de la acesta sa ma comport si cu cei ca domnia dumneavoastra.

  RăspundețiȘtergere
 46. Unele partide pun gaz pe foc in speranta ca vor ajunge la putere uitand ca ele au oameni la fel de corupti.Imi amintesc ca in guvernul Ponta 1 ministri liberali intrau la puscarie pe banda rulanta.Nimeni cu exceptia celor care au venit cu bani din afara nu a devenit putred de bogat fara coruptie.Dece nu exista o unanimitate in privinta justificarii?Nu vei vedea nici un partid din cele exitente ca accepta.La fel de corupt a fost si neamtul tau.Hotul strig hotul.Tu cate case ai?Eu am una si nici aia teribila.Ti-ai pus intrebarea dece Iliescu sau Constantinescu nu sunt bogati?Dar Roman?Poate imi raspunzi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iceparu tu ai avut ghinion.Daca faceai meditatii si aveai sortulet sigur aveai 6 case ( minim) binenteles dupa plata impozitelor si vacante in statiuni de lux .Dar daca ai ghinion nu te plange .

   Ștergere
 47. Poate plateste cineva si pentru Colectiv .Acolo unde prin arderea buretelui sau obtinut temperaturi de peste 1200 de grade Celsius de sa topit si metalul.La reconstituire nu au reusit oricat au incercat unii procurori sa lamureasca cauza enigmei( dupa doua luni).Ca au gasit cianura in plamanii victimelor e de vina tot buretele.Eu ( ca prostul) zic sa condamne buretele la puscarie pe viata si in topitoriile de metale sa foloseasca de acum burete ( ca co)mbustibil.Faptul ca cei care au montat artificiile declara ca au montat alt tip de artificii si ca firma care ""au facut dezinsectie ''( cu doua zile inainte )nu e cautata de nimeni '' e pur intamplator ''Si apropo de Ciolanis (poreclit de populatie baiatul cu chibrituri) .Va aminiti cand cerea ( oficial) in Austria ca alocatiile pentru copii romani ( cu parinti care muncesc si platesc taxe in Austria)sa fie la nivelul din Romanistan? Eu ( tot ca prostul )cred ca asta e tradare de colonie .Dar nu intr-o colonie tip batustana.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Kiar asa....asta a cerut in mai multe state din UE, kiar si in GB!
   Un tradator notoriu!

   Ștergere
 48. La noi in Cluj-Napoca manifestantii isi pun intrebari. De ce iohannis a facut EVAZIUNE FISCALA, de ce iohannis nu raspunde in fata legii pt acest lucru ?


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alooo aloooooo ..( vorba impuscatului ) Vrem liniste altfel o sa aveti si voi ghinion ( prin dna agentura cia ) .Acum avem treaba( respectati planul) Intai punem guvernul ''mau '' dupa aia puneti intrebari,

   Ștergere
  2. tehno
   Aia 100 alaturati celor 1500 de la Cotroceni. Pe pancarte si lozinci strigate rezulta altceva. Io cred ca simulezi doar a fi un livache mai mititel.

   Ștergere
 49. Ora exacta in Transilvania nu se da din Sibiu, ora exacta in Transilvania nu depinde de iohannis
  Pana in prezent iohannis n-a putut demonstra ca bunstarea lui se datoreaza respectarea prevederilor legale.
  Ghinion.  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehno
   Perfect de acord doar in cazul in care ceri la fel ca livache sa justifice ”Imperiul de la Alexandria” plus hotelul de 5 stele din Alexandria trecute prin ”divort” pe numele nevestei odata cu inceperea procesului plus apartamentele din bucuresti inclusiv cel in care spunea ca locuieste momentan după ”divorț””făcute”din salariul de bugetar toata viata.
   Mult respect pentru d-nul Sîntimbrean. Sp.M.a avut totdeana medici de elita in Sighi. Viata este foarte complicata si bate filmul. Probabil unii nu vor crede ca unul dintre cei mai buni si cautati chirurgi la un moment dat (ajuns director al spitalul) a fost un doctor devenit medic din miner în Valea Jiului.
   Asa ca este recomandat ca niciodata sa nu subestimezi pe cineva. De multe ori intilnesti oameni simpli cu judecăti de extraordinara valoare comparativ cu naivi suprascoliti neadaptati realitatii.
   Eu zic sa intrebi neamurile din zona poate stiu cam cite magazine avea prin 90 arborele Iohan prin Sighi. Atunci te vei mai lamuri in unele privinte. Si mergeau a naibii de bine cu lumea aia infometata de orice adus din germania.
   Nu ma bag la modul cum a cumparat casele,justitia sa spuna cuvintul ,dar am inteles ca le-a cumparat pe bani .
   La cumparare daca nu verifici proprietatea amanuntit si nu prea ai cum te trezesti ca-ti bat nu stiu ce mostenitori la usa.
   Am pătit asa cu un pamint cuparat ,am rugat notarul sa verifice toata descendenta pe cartea funciara ,mi-a zis ca totul este in regula si dupa un an m-am trezit cu undescendent nedeclarat ca parte in proprietate si mi-a facut necazuri de am ramas si fara pamînt si cu banii recuperati după trei ani de proces.
   Asa-i cu cumparatul in ziua de azi ,cu notarii,scu secretarii de primarii.
   Nu-mi explic decit prin locuirea caselor sasesti de catre procurori,judecatori,sefi de politie ,secu etc pierderea proceselor la Sibiu ,cîstigarea lor la Alba si pierderea din nou prin stramutare la Brasov unde de asemenea nomenclaturasi marii mahări de prin institutii de forta stau in case sasesti dobinditeprin plecarea acestora prin repartitie si cumpărate pe L 112.
   Sa te vad,te angajezi sa-mi explici ,ce si cum cu averea lui Livache. Tv de casa evită ,poate ai unele informatii pe care nu le știu.
   Valabil si pentru Mareș.

   Ștergere
  2. Ps
   la pierderea caselor in proces ma refer la toti sasii care au dat in judecata pentru redobindirea proprietattii si au piedut la Sibiu si au cistigat la Alba unde majoritari 99% au fost români si niciodata sasi conlocuitori.Nu numai Iohan este in proces pe aceasta tema mai sunt multi sasi dar despre alea nu se vrea sa se stie.

   Ștergere
  3. Justificati averea lui Livache,daca a platit taxele fiscale si stau de vorba cu voi.

   Ștergere
 50. Se pare ca unii de pe aici s-au hainit vorba cronicarului...:)
  O cura la maturat aleile Palatului Cotroceni le-ar prinde bine, asta pentru indreptare si pentru a invata sa-l respecte pe presedintele Romaniei. :)
  O echipa am avea deja, cum spunea mai deunazi userul avianyc... :)
  Bardul din Onesti ar putea scrie un poem cu ocazia asta.
  Cuvintele cheie as fi: respect, presedinte, Romania, zavera, lanturi, ocna, militar, juramant.
  Martori ar putea fi, printre altii, un general cu esarfa arabeasca, un calugar fost corsar de Marea Neagra si o pasare de noapte, posesor de blog propriu si personal... :))))


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raman stupefiat...esti singurul care a inteles ce este cu...esarfa....fie ea si arabeasca!
   Vrau sa matur oriundesi oricand! Fie si la locatia indicata!
   Daca bratul nu mi s-a inmuiat inca, te asigur ca vederea imi revine prin dispozitive cu grosismentul 6-8X!

   Ștergere
  2. Redporc. Nu inteleg legatura salamului sasesc cu cuvantele ocna si juramant.Flatuleaza mai explicit.Dar cu geamul deschis

   Ștergere
  3. Fara a incerca sa intru in meandrele concretului as spune totusi ca in Romania un calugar cu nas de clovn si niste antene in cap umbla liber si incearca sa intre in legatura cu reptilienii, via satelitii care fura voturi. :)

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Redporc (inca activ). Asa va invata pe voi la academia de informatii sa vorbiti cu fetele bisericesti ? Tu nu pupi poala popii cum ai fost invatat in alea 6 luni ? Si zici ca am antene in cap cu care comunic cu reptilienii ? Probabil prin satelitii monsad ascunsi in tunelurile din muntii Bucegi ( asta ai uitat)Sa sti ca m- ai facut de rusine dupa ce ai dus in derizoriu capacitatea mea intelectuala.Acum de suparare ma duc sa- mi mangai salamul sasesc .Ma ajuti si pe mine cu amigdalele tale fragede?

   Ștergere
  6. Cat despre acuzarea de coruptie a judecatoarei de la BEC ( cu doar cateva zile inainte de alegeri) si imaginarii sateliti Monsad ,furtul voturilor prin fraudarea softului de la BEC cumparat de la perciunati fara licitatie si ascultarea romanistanilor de catre sts prin amprenta vocala fara mandat ( ca nu e nevoie) doar am glumit.Asa ceva nu exista si tot ca baba Vanga iti spun.Crede si nu cerceta .E trecut in OZU

   Ștergere
 51. O mica paranteza (cu scuzele de rigoare). N-am cuponul din Ianuarie. Mi l-a sterpelit cineva din posta ? Sau nu au fost expediate de CP. Multumesc pentru un eventual raspuns.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au fost expediate! In plicul din decembrie au fist si cupoanele CFR!
   Intreaba postasul!

   Ștergere
  2. @ Calin
   M-ai tirziu dar le-am primit pe la sfirfitui lunii ianuarie

   Ștergere
 52. Pt Manipulare & Dezinformare = tigri 3 = avianYc
  De ce Dumnezeu nu l-ea dat familiei iohannis copii. Dumnezeu a verut sa li se uste vita. Poate ca au incalcat morala crestina: niciodata sa nu furi din bunuriale altora, vezi bunurile necuvenite prin decizii definitive si irecvocabile in instantele de judecata.
  In ceea ce va priveste, sa nu va mire faptul ca urmasii dumneavoastra vor plati pt greselile dumneavoastra. Cu ajutorul lui Dumnezeu, mai devreme sau mai tarziu, poporul roman va scapa de familia iohhanis.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehnocrat
   Nu-i bine ,nu-i bine ce zici tu acolo din anumite puncte de vedere.
   Pînă cînd nu justificati averea lui Livache facuta din salar de bugetar nu avem ce sta de vorbă.
   Ca sa stii si tu si Mares unul din motivele iesirii oamenilor din Sighi in strada cititi cu atentie aici si depistati caracatica mafiei transpartinice incepind cu psd.

   www.turnulsfatului.ro/.../amalia-cindrea-dupa-numirea-sa-in-fruntea-opc-sibiu-cand-e...

   După care reveniti cu concluzii. Hai la treaba că-i interesant.

   Ștergere
  2. Uitasem tehnocrat & Mareș
   Nu ati vrea sa vi se ”ofere” si voua un post pe schema asta. Ce bine v-ar prinde pe la ”protectia” consumatorului !!!!!!!!!!!
   Si cind ma gîndesc ca cineva-i doar o biata profesoara.

   Ștergere
  3. Ipu,
   De ce crezi tu ca esti singurul cu aceasta pozitie, aici?

   Ștergere
  4. Fiindca nu vreau ca la tiliorman . Dar alta era intrebarea !adica raspunsul la link. Nu vreau sa fiu condus aici de un condamnat penal sef Cj care face doar pentru el si familie si pentru judet nimic.

   Ștergere
  5. Incerc sa nu-ti zic ceva urat si sa te trimit la veterinar.Dragnea poti sa-l treci in randul saracilor daca il compari cu altii.Fii corect ,nu te prosti.
   Uite aici a venit jigodia ta de Anastasiu si l-a inlocuit pe un candidat pe care lumea l-ar fi ales primar.Omul a candidat ca independent si este viceprimar.Cunosc liberalii actuali mult mai bine decat tine.Nici ei si nici cei de la PMP nu sunt cu crucea in san.Tu musti mana care iti da nu cea care iti ia.Nu-mi mai vorbi de Sibiu.Probabil ca idolul tau a realizat ceva la voi dar atat si a mai avut si guvernul lui.

   Ștergere
  6. IPU!
   Facand aplogia superioritatii sasilor, pe care nu i-am adus noi aici, mai ai putin si-i denumesti arieni puri, ei alegand in alte timpuri ori sa emigreze platindu-si educatia pe banii statului roman, ori sa creada ca in vremuri grele pt tara noastra este mai bine sa se inroleze -voluntari- in armata hitlerista, in trupele SS sau in formatiunile de paza a lagarelor, chiar de exterminare!
   Acum, ca in functiile administrative inalte ale judetului nu au mai ajuns ei, exista doar 2 variante:
   -nu au mai fost votati ca alta data;
   -electoratul nu a aflat inca cat de valoros si multilateral dezvoltat esti, dpv intelectual, dar timpul nu-i pierdut...peste 3 ani vor fi alegeri, asta daca mai doreste KWJ si nu stabileste binomul direct! In acest caz, sunt sigur ca vei fi oe pozitia I!

   Sa facem recurs la memorie si istorie si nu vom descoperi decat cel mai tupeist si revansard stat, care a adus omenirii nu numai 2 WW, caci dreptul de a purta razboi este universal, ci odioasele lagare de exterminare a cel putin 2 populatii neajutorate in fata ciclon B! Numai pt tupeul lor de a privi pe altii in oki si mi se invartoseste stomacul de greata! Si nu numai ca au continuat sa nege mereu, dar pana prin 74 nici nu le-au spus copiilor si nepotilor lor ce sapun au folosit!
   Dar, si mai cretini sunt cei ce le preamaresc meritele, incercand sa-i prezinte cu un alt lustru! Oricate merite ar avea, palesc definitiv si irevocabil in fata petelor uriase! Sunt dalmati pt 1000 de ani!

   Ștergere
  7. Incerc sa nu-ti zic ceva urat si sa te trimit la veterinar.Dragnea poti sa-l treci in randul saracilor daca il compari cu altii.Fii corect ,nu te prosti.
   Uite aici a venit jigodia ta de Anastasiu si l-a inlocuit pe un candidat pe care lumea l-ar fi ales primar.Omul a candidat ca independent si este viceprimar.Cunosc liberalii actuali mult mai bine decat tine.Nici ei si nici cei de la PMP nu sunt cu crucea in san.Tu musti mana care iti da nu cea care iti ia.Nu-mi mai vorbi de Sibiu.Probabil ca idolul tau a realizat ceva la voi dar atat si a mai avut si guvernul lui.

   Ștergere
 53. In timp ce cei mai multi socializati pe langa tema, Ministerul Finantelor m-a blagoslovit cu un raspuns de zile mari! Referitor la OUG 9/2017 http://r-26500.blogspot.ro/2017/02/atentionare-transmisa-de-armata.html, al carei proiect a fost transformat in act normativ, pe sestache, la numai 7 zile din termenul de 10 zile destinat dezbaterii publice.

  Fapt pt. care ocolind total subiectul, MF imi transmite un raspuns sec care nici macar nu se refera la OUG 9/2017, ci la OUG 2/2017.

  Ca atare, am raspuns si eu cu subiect si predicat ca era vorba de OUG 9/2017, nu de OUG 2/2017. Si ca sa nu ma mai intoarca, am solicitat negru pe alb sa raspunda cine se face vinovat de transpunerea proiectului OUG 9/2017 in act normativ, la 7 zile de la afisarea proiectului pe site-ul institutiei, in conditiile in care termenul legat estinat dezbaterii era de 10 zile!

  "Bună ziua,

  Referitor la solicitarea dumneavoastră înregistrată în Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de informare publică cu nr. 648023/2017,  vă comunicăm că proiectul de ordonanță a Guvernului privind unele masuri fiscal-bugetare, precum și modificarea unor acte normative a fost aprobat în ședința Guvernului din data de 06.01.2017, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial al României nr. 16/06.01.2017.  MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
  Biroul de informare publica
  Str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti
  Tel/Fax:  +40 21 319 96 83
  E-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro"

  In Monitorul Oficial al României nr. 16/06.01.2017 fiind publicata de fapt, OUG nr. 2/2017 si NU OUG nr. 9/2017, asupra careia am atentionat MF.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. R26500
   ”El Lider Maximo ” a hotărât !

   Ștergere
 54. CPS a MApN a recalculat întro săptămână 1839 de decizii. Numărul total a ajuns la 27.159, cam o treime probabil din total. Cele mai multe sunt pensii diminuate. După adoptarea legii bugetului de stat vor da drumul și la cele cu măriri deoarece diferențele le vor da cel mai devreme spre sfârșitul anului.
  Mă uit pe copia unei decizii de recalculare a pensiei de luna aceasta a unui general de brigadă comandat de mare unitate pensionat în 1995, cu 36 de ani vechime efectivă în serviciu, 49 de ani vechime cumulată cu grupe de muncă. Pensia brută recalculată la 1 ianuarie 2016 este de 3.377 lei, cu indexarea de 5% de anul trecut 3.546 lei. Avea și soldă de merit dar fiind comandant de unitate era acordată de eșalon așa că nu i-au găsito și luat în calcul. Dacă o vor rezolva și cu solda de merit după contestație pensia îi va mai crește cu circa 350 de lei. În decembrie 2015 avea pensia recalculată pe legea 119 de 4.829 lei care în ianuarie 2016 a ajuns la 5070 lei. Deci un general pensionat în 1995 are o treime din pensia unui comandor pensionat în decembrie 2016.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca un spirit sinistru de gluma, fara a contesta evidenta! Este ca pe general l-a durat la basca in 2011, cand vreo 26 500 aveam cuantumurile diminuate si nici nu ni s-a mentinut in plata cuantumul mai avantajos?

   Asa ca generalul nu va zice acum nici pâs. Va vedea cuantumul mentinut in plata de 5 070 lei si va dormi in bocanci la fel ca in 2011!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. FB!
   SM se regaseste in statul de plata al bg, la nr. Crt. 1!
   Lasa ca-i "suplimenteaza" vre-o multinationala!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ Mareș
   Nu prea gust cinism de tipul asta.

   Ștergere
  6. Fiind pensionat în 1995 pe decretul 214, a trecut inițial prin diminuările produse la recalcularea pe legea 164. La cel puțin 75 de ani, cât cred că are acum, e sigur ca nu va mai spune nimic. Altcineva a mediatizat cazul, v-am trimis pe email detalii.
   Am vrut doar să arăt discrepanțele pe care le produce legea.

   Ștergere
  7. Daca aveam doar cateva zeci de generali merituosi ca in toate tarle NATO saream de cur in sus pentru nedreptatea asta.Cand avem ca acum mii( peste 2000 de generali si chestori activi si pensionari) deja gradul de general nu inseamna decat ca a fost probabil vreun politruc, acum sigur bagat la mumiile tradatoare de la ANCMR caruia nu ia pasat de trupa (ca nu am auzit de general protestand la nedreptatile crase de pana acum ) .Si chiar daca o fi generalul asta exceptia ( care confirma regula ) nu mai dau 2 bani pe gradul asta.

   Ștergere
 55. Patineaza......nu stiu cu cine se pun! :))

  RăspundețiȘtergere
 56. Busoi....un fel de Boc 2!

  https://www.dcnews.ro/mobile/eful-raiffeisen-la-proteste-prima-reac-ie-din-pnl_531800.html


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Busoi,e mai tare ca un .oi!
   N-am gasit alta rima!

   Un mare comandant de osti
   Spunea: când incepe razboiul,in primele trei zile mor prostii si neinstruitii,dupa aceea incepe cu adevarat confruntarea!
   Apropo,de ce s-a discutat mai sus ca,armata ar pierdere de timp!?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 57. Cu privire la pensia Dl cdt MU
  Domnia sa trebuie sa inteleaga doua lucruri:
  - daca nu aparea legea 223/2015 avea acelasi brut ca pensie ca cel ce-l are in prezent
  - actuala majoritate parlamentara si Guvernul Grindeanu i-a marit netul, incepand cu 1 februarie 2017 prin anularea CASS de 5,5% si cresterea pragului la 2000 lei de la care se aplica impozitul de 16%.
  Obs. Daca nu este multumit poate iesi in strada sa ceara anularea facilitatilor fiscale acordate de Guvernul Grindeanu, in cazul domniei sale. Nu ma deranjaza cu nimic daca solicita si obtine acest lucru si pt tigri3=avianyc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să-i foloseasca sanatos si să nu uitati sa-i multumiti lui Iohanis că a promulgat legea. Inclusiv Tehnocrat.

   Ștergere
  2. Nu știu ce înțelege cel în cauză voiam să arat doar niște discrepanțe făcute de o lege care are la bază ”principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege”
   Văd că e cam multă lume irascibilă și sentimentele domină rațiunea.

   Ștergere
  3. @ Karadeniz
   Exista multe situatii pentru pensionati in general inainte de 99 care nici daca sunt actualizati cu veniturile la 2009 nu depasesc ce au obtinut pe 164.
   Depinde de la caz la caz. Atunci cînd au facut legea cred ca se gîndeau mai mult tot cum sa treaca pe sub masa gratierea si amnistia.

   Ștergere
  4. @ tigri 3
   Pensiile stabilite pe legea 164, pentru funcții din nomenclatorul MApN, nu prea pot depăși pensiile calculate pe legea 223. Pensiile mai mari decât normalul, atât cele de pe legea 164, menținute în plată prin legea 241/2013, cât și cele de pe legea 119/OuG 1, care se vor menține în plată drept cuantum mai avantajos față de pensiile recalculate pe 223, dispar odată cu actualizarea ce va fi făcută întrun viitor de cel mult 2 ani.
   Din acel moment hidoșenia legii 223 se va vedea în toată splendoarea, când la condiții similare de grad, funcție vechime, armă, grupe de muncă și activități desfășurate, raportul între pensiile a doi similari va depăși chiar și raportul de 1/3.

   Ștergere
  5. Karadeniz
   Am convingerea ca pana atunci se va gasi o forma de acordare / normalizare dpv a sporurilor, care fac diferenta!
   Asta depinde de noi, ministerele de resort, Guvern si Parlament!

   Ștergere
 58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 59. Gelu,
  Te rog sa postezi art.11 / Legea securitatii nationale!
  Sa vedem perspectiva!....precis gasim un avocat care "sa ne-nvete di pe noi"!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Erata: art.3

   http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_51_1991_securitatea_nationala_romaniei_republicata.php

   Ștergere
 60. Trebuie sa ne aducem aminte de pozitia ancmmr si a unor pensionari militari in retragere, cu privire la nerecalculare pensiilor prin noua lege a pensiilor militare pt cei care au iesit din sistem mai demult. Legiuitorul prin legea 223/2015 l-a multi le-a facut pe plac. Acum sunt nemultumiti, sa mearga la conducerea ancmrr sa le rezolve situatia.
  Cu privire la salariul de merit al Dl comandant: una este acordarea salariului de merit si alt este plata acestuia. Acesta, daca l-a avut, trebuie sa se regaseasca pe statul de plata al UM. Am mai intalnit cazuri de c-dti chiar Gl care nu aveau salariu de merit.

  RăspundețiȘtergere
 61. Pt Tigri 3@ daca ajunge un Boc la putere si se leaga de pensia mea , daca sunt intr-un picior si in gaura de sarpe tot te gasesc sa-ti multumesc.
  Tehno@lasa-l in pace.Asta nu vede raul decat atunci cand ii intra batul in cur.Privind exemplul pe care il dai asa este .E si cazul meu.Poate acum intelegi dece Dogaru si cei din ACMRR nu a tinut ca cei iesit la pensie inainte de 2011 sa aiba treaba cu legea 223.Legea 223 ne mai indulceste putin doar atat.Daca ramaneam pe legea contributivitatii stateam mai bine decat pe ordonanta 57.Avianyc vrea desfiintarea pensiilor militare pentru ca el a avut venituri mari la aviatie chiar daca a fost MM.De aceea tot transpira el .Prostul nu stie ca daca se aplica strict sistemul de pensii de la civili o ia in bot rau de tot.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ice,
   Acum urla pe Podul Minciunilor si pe la Turnul fierarilor!
   El este al 40.001-lea participant in Sibiu!....unde au ei piata de 2-2,5 ha?
   Afla, ca el este ginerele gl. Taiche Mitroescu, zis Limba!....a dus-o rau, saracul!

   Ștergere
 62. Daca multinationalele vor sa-si tina angajatii 30 de zile, eu le urez succes....de maine va ploua si le vor creste ciuperci pe fese! Dar, nu 30, ci 60 de zile sa stea....
  Le urez faringita si guturai usor!

  RăspundețiȘtergere
 63. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nicio problema....la telefon cred ca am vorbit de mai multe ori!
   Sa zic...prin 2003-2004 am si schimbat cateva vorbe....eram la SMFT atunci! Nu mai sunt sigur!
   Dar, oricum, stiam de el! Ce nu stiam....este drept, ca este la origini ing Av!
   Nu vad cu ce te reprezinta le tine? Va cunoasteti? Este mult mai tanar ca tine!
   Ah....ca un ingAv este Cdt la AFT? Sa fie sanatos!
   La SMG sefii sunt prin rotatie de la toate categoriile de forte! Am lucrat f bjne si cu Marin si cu Danila!
   Sa fiti sanatosi!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!