joi, 2 februarie 2017

Atenționarea nr. 1 transmisă de armată, cabinetului Grindeanu! Nu mai vrem ordonanțe cu efecte nocive la adresa militarilor, copiate cuvânt cu cuvânt după ordonanțele toxice ale lui Boc și Cioloș!

Atenționarea se referă la un act normativ aflat în dezbatere, pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor, respectiv aici! Este vorba despre Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative, respectiv acesta! Ultima zi de dezbatere este astăzi, de aceea militarii fie în rezervă/retragere, fie în activitate, mai au încă timp să își trimită opiniile la adresa de e-mail publicinfo@mfinante.ro.

Pentru a scurta timpul de reacție - fiind ultimele ore pe care le avem la dispozitie pt. exprimarea opiniilor, vă prezentăm un model care necesita doar copierea textului, inscrierea datelor perspnale si expeditie rapida pe e-mail! De la caz la caz, acesta poate fi expediat si direct la ministere sau la alti factori decidenti!


Opinii privind Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative

"Din analiza textului Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative , rezulta cu claritate urmatoarele:

1].  Guvernul actual obstructioneaza la fel ca si guvernele precedente, aplicarea coeficientilor de salarizare pt. armata, stabiliti de Legea nr. 284/2010 a salarizarii personalului platit din fonduri publice. Este al 7-lea an consecutiv in care guvernele României procedează astfel, indiferent de orientarea politică! Acest element rezulta cu claritate din prevederile Art. 1 (3) din proiectul ordonanței de urgență și care prelungeste pana la 31 decembrie 2017 efectele Art. 1 din O.U.G. nr. 99/2016 adoptata de guvernul anterior, care la rândul acesteia prelungeste efectele OUG nr. 57/2015 si care randul ei prelungeste efectele ordonantei anterioare similare si tot asa de la an la an. Obstructionarea aplicarii Legii nr. 284/2010 a salarizarii, fiind de fapt continuă începând cu anul 2011. Astfel, incat in urma obstructionarii prin ordonante anuale a aplicarii Legii nr. 284/2010 a salarizarii, coeficientii reali de salarizare ai armatei sunt tot cei din anul 2010 (la modul real, chiar din 2009). In conditiile in care pt. alte categorii profesionale cu exceptia armatei, au aparut pe parcurs celor 7 ani și cresteri salariale urmare a unor acte normative complementare, cum ar fi si majorările salariale operate prin Art. 1 din O.U.G. nr. 2/2017 emisă de guvernul aflat în funcție.

2]. Guvernul actual obstructioneaza la fel ca si guvernele cele precedente, acordarea ajutoarelor cuvenite a fi acordate militarilor la trecerea in rezerva, stabilite prin Legea nr. 284/2010 a salarizarii, Anexa nr. VII, Cap. 2, Art. 20 (1). Acest element rezulta din prevederile Art. 1 (3) din textul proiectului de ordonanta care prelungeste pana la data de 31 decembrie 2017, prevederile Art. 10 (1) din precedenta ordonanta cu nr. 99/2016. Este tot al 7-lea an consecutiv când se intampla acest lucru! 

3]. Guvernul actual lungeste in mod nepermis, respectiv cu 5 ani - la fel ca si guvernele precedente, plata sumelor prevăzute cuvenite a fi acordate de stat cetatenilor, prin hotărâri judecătoreşti. Acest lucru rezulta prin omisiune din textul proiectului de ordonanta, in sensul ca proiectul de ordonanta mu modifica in nici un fel prevederile Art. 13 din OUG nr. 99/2016. Mentionez ca este tot al 7-lea an consecutiv când se intampla acest lucru! In plus, prevederile respective au si un caracter cinic - primele transe avand un caracter simbolic, ultima si cea mai consistenta fiind in anul al 5-lea de la obtinerea deciziei judecatoresti când poate beneficiarul nici nu mai este in viata! Pe de alta parte, astfel de prevederi de tergiversare prin ordonante de urgenta a executarii imediate a hotararilor judecatoresti, reprezinta un element care contravine nu numai intereselor cetateanului, cat si  principiilor elementare ale statului de drept, dar si independentei justitiei!

In sensul celor mentionate, va solicit urmatoarele:

- anularea prevederilor Art. 1 (3) din proiectul textului ordonantei de urgenta in partile in care obstructioneaza si pt. anul 2017 aplicarea aplicarea coeficientilor de salarizare pt. armata, precum si acordarea ajutoarelor cuvenite a fi acordate militarilor la trecerea in rezerva - asa cum stabilesc prevederile Legii nr. 284/2010 a salarizarii. 

- introducerea in textul proiectului ordonantei de urgenta a unei prevederi care sa anuleze prevederile Art. 13 din OUG nr. 99/2016, astfel incat cetatenii sa devina beneficiari imediati ai aplicarii hotararilor judecatoresti definitive.

Semnat: ........., adresa ..... (nota: anonimele nu se iau in consderare)

7 comentarii:

 1. Cu convingerea ca nu apar militari in rezerva/retragere care sa intrebe ce legatura au pensiile militarilor, cu soldele/salariile activilor! Au - orice actualizare a pensiilor militare, efectuandu-se doar in momentul majorarii soldelor/salariilor militarilor in activitate!

  Atentionarea constituie doar aperitivul pt. includerea Art. 66 in proiectul de Lege privind bugetul de stat pt. anul 2017 (articolul care lungeste pana la Pastele Cailor achitarea diferentelor cuvenite a fi achitate urmare a recalcularii pensiilor) - a se vedea aici http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/PROIECTLEGEbugetdestat2017_27012017.pdf!

  Cu Art. 66, mai avem timp pana pe 06.02.2017 sa injuram cu sarg nou guvern! Si sa cerem retragerea Art. 66!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa-le dracului .Tu nu vezi ca suntem in pericol sa pierdem si ce am obtinut?Ajungem iar pe mana lui Boc.cotineata arde si baba se piaptana.

   Ștergere
  2. Perfect real!
   Cat mai multe trimise!

   Ștergere
  3. Ordonanta a fost deja publicata in Monitorul Oficial pe data de 30.01.2017 (M.O. nr. 79 Partea I). Este OUG 9/30.01.2017.

   Ștergere
  4. @ Guiu Gheorghe 2 februarie 2017, 22:02. Scuze! Am realizat prea tarziu! Fapt pt. care am transmis atentionarea nr. 2. Niste nemernici de 2 bani, din moment ce nici macar cele 10 zile pt. dezbatere nu ni le-au lasat la dispozitie! Tactica mortii subite!

   Ștergere
 2. Daca se voteaza art. 66 sa fiu al dracului daca nu merg si eu in strada ....

  RăspundețiȘtergere
 3. Iar in Monitorul Oficial 89/31.01.2017 apare OUG 12, care modifica si completeaza OUG 57/2015.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!