miercuri, 25 ianuarie 2017

În atenția persoanelor și grupărilor de persoane care practică terorismul legislativ în România! Voi când plătiți pentru victimele atentatelor voastre?


Foarte multe persoane vor considera că termenul "terorism" constituie o exagerare! Nu, nu este nicio exagerare! Trebuie să demonstrăm, nu? O grupare oarecare detonează o bombă într-o piață publica, rezultatul fiind 100 persoane decedate! Acea grupare care a săvârșit actul criminal, este evident o grupare teroristă - cu acest lucru toată lumea este de acord! Actul este incriminat, făptașii sunt judecați și condamnați, în unele state chiar la pedeapsa capitală! În acest caz avem de-a face cu un act de terorism în forma violentă.


Numai că viața de zi cu zi mai demonstrează că pe planetă mai există și un alt gen de terorism! Și care provoacă mult mai multe victime umane decât terorismul violent, diferind doar metodele de execuție! Exemplu? O entitate politică care deține conducerea intr-un stat oarecare, emite/adoptă/promulgă  un act normativ - să presupunem că prin acesta ar fi diminuate pensii și salarii! Act normativ care are ca finalitate în cele din urmă și decesul a 100 de persoane! Această faptă, analizată la modul pragmatic - respectiv în pierderea de vieți omenești,  este de fapt, tot un act de terorism. Este un terorism de sorginte domestică, camuflat într-un ambalaj cu față relativ umană, însă este la fel de autentic precum terorismul violent. Membri ai grupării teroriste? În afară de entitatea politică ce a legiferat actul normativ, din grupare mai fac parte și alți membri cum ar fi de exemplu, justiția - care nu judecă nicidecum cauzele pierderii de vieți omenești urmare a aplicării unei legi, ci numai dacă sunt respectate prevederile actului criminal care a produs decesele celor 100 de cetățeni! Tot din grupare mai fac parte si instituțiile de execuție ale statului, dar și Curtea Constituțională. Nici un organism din cele 4 nefiind anchetat/judecat/condamnat/acuzat pt. provocarea decesului celor 100 de persoane, urmare a diminuării pensiilor sau a salariilor printr-un act legislativ! La acest punct, ar mai fi o constatare! Dintre toate statele pretins democratice ale lumii, genul de terorism cu față aparent umană despre care am făcut referiri,  există doar în România! În statele cu democrații autentice, neexistând deosebiri de acuzare/condamnare a persoanelor/grupărilor de persoane care au comis acte violente de terorism, fațe de  persoanele/gruparile de persoane care au produs victime prin acte teroriste de ordin legislativ! De altfel în statele cu democratii autentice, nici nu există terorism legislativ, altfel nu ar mai fi democrații autentice!

Și acum să tragem concluzii! Așadar, avem de-a face cu un caz în care 100 de persoane sunt aruncate în aer undeva în România de o grupare teroristă!  Și mai avem de-a face cu un caz tot în care în România, unde un act normativ - cum ar fi diminuarea pensiilor și salariilor, provoacă decesul tot a 100 de persoane! Întrebarea fiind de ce gruparea care a provocat ultimul act terorist cu 100 de victime, nu este inculpată la fel ca gruparea care a aruncat în aer 100 de victime? Consecințele celor 2 acte teroriste fiind aceleași, respectiv la fel de criminale? Asta ca să nu mai discutăm de faptul că practica demonstrează că victimele terorismului legislativ practicat în România, sunt cu mult mai multe decât ale terorismului violent practicat pe planetă!

50 de comentarii:

 1. ***De anul trecut si pana acuma, conform statisticii, au murit in jur de 300 de pensionari militari
  @ All, adevarul este ca de cand ne-au jefuit cu acest OUG-57 ,art40 au murit vreo 300 de pensionari, unii de moarte buna iar altii de necaz si de obida ,realizand ca societatea i-a abandonat si-si bate joc de batranetile lor. Nu este drept ca dupa o viata de sacrificii in slujba apararii tarii, sacrificii care si-au lasat amprenta asupra vietii si sanatatii noastre, sa fim tratati ca niste milogi, sau ca o povara si sa fim mintiti, amagiti si persiflati de niste gangavi care sunt in fruntea tarii.
  Noi am jurat credinta:
  "Când oastei i-ai jurat credinţa pân’ la moarte,
  Ştiut-ai că-ntr-o-zi o sa-ţi respecţi cuvântul !"..
  .si multi dintre fostii camarazi si-au gasit obstescul sfarsit ,fie in activitate sau pe campul de lupta, fie bolnavi sau suparati asteptand sa fim rasplatiti dupa o viata de sacrificii.
  Daca noi ne-am respectat juramantul ei de ce no fac?
  Mizeaza pe faptul ca noua;
  "Din ochi nu le curg lacrimi, nu scot nici un cuvânt...
  Amarnic plâng în suflet , un plânset de bărbat
  şi murmură un cânt !
  E al iubirii strigăt când moare în trădare,
  E plânsul căprioarei când lupii o-ncolţesc,
  Durerea unei mame când fii'- o părăsesc
  şi-al rândunicii vaiet când şoimu’-o prinde-n gheare,
  e-un plâns dumnezeiesc !"
  Da asa este cum spune poetul, noi asteptam si tacem, suntem rabdatori, asa am fost educati, credem ca se va face dreptate conform unei normalitati de care nu ne indoim, dar ei, ei ce fac, profita de corectitudinea noastra si-si bat joc.
  Alelei pui de zmei fiti atenti ca ne vom trezi si va vom judeca pentru aceste faradelegi, nciunul nu veti scapa, nimic nu va va mai ramane din ce ati furat ,nici voua nici urmasilor vostri, ba dimpotriva veti plati si voi si cei ce v-au sustinut, va vom darnici cu ani grei de puscarie!
  Necazul si umilinta ne va uni, ne va indarji si vom pune mana pe sabia dreptatii, nu mai este mult, AJUNGE , iar de mania noastra nu va veti putea ascunde nici in gaura de sarpe!!!
  Nu uitati :
  "Al meu si pentru calul meu
  Ma iau de piept cu Dumnezeu"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest de anul trecut și până acum poate însemna și o lună dar și un an. Cum vorbești și de OuG 57 e clar că te referi la un an. Dacă în acest interval ar fi murit doar 300 de pensionari militari ar fi o veste e excelentă. Nu știu ce statistici ai consultat dar realitatea sigur este de vreo 10 ori mai mare.

   Ștergere
  2. si nu ceti merge la camera deputatlor sa reluati discutiile pe art 40oug?in februarie ,chiar la eschiderea sesiunii

   Ștergere
 2. http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-credeti-ca-daca-vrem-o-viata-normala-este-gresit-guvernul-moare-de-grija-detinutilor-si-viata-acestora-in-inchisori-fara-sa-faca-nimic-pentru-armata-309923

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii cum sta treaba? Sa trecem peste jocuri politice si altele si sa mergem la obiect! Legat de scandalul privind amnistia!

   Trebuie să lămurim niște lucruri așa cum sunt acestea! Pleacă de la o afirmației halucinantă a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi! Reporterul unei televiziuni a exprimat un punct de vedere conform căruia amnistia este utilă, în condițiile în care gradul de ocupare a închisorilor este cu mult depășit, fiind la acest moment de cca. 150%! Laura Codruța Kovesi dovedindu-se de-a dreptul ofuscată de observația reporterului, a afirmt cu seninătate stalinistă că o nedreptate nu poate fi înlocuită prin altă nedreptate. Cu alte cuvinte, statul de drept nu are nicio valoare în fața doamnei Laura Codruța Kovesi, din moment ce acesteia i se pare firesc ca niște instituții din curtea justiției să încalce în mod grosolan niște drepturi fundamentale ale unor persoane, fie acestea și deținuți. Fiind evident că un grad de ocupare a penitenciarelor de 150%, nu poate determina decât pericilitarea vieții și stării de sănătate a persoanelor condamnate! Persoane condamnate care după reacția procurorului-șef al DNA, nu sunt decât niște vite in staului statului de drept! Paradoxul fiind că instituțiile de profil ale statului care se ocupă de protecția animalelor, sunt mai responsabile privind respectarea normelor de trai și îngrijire a cățeilor, pisicilor și hamsterilor, decât se arată preocupată Laura Codruța Kovesi privind asigurarea unor condiții de trai normale și deținuților. Deținți care in viziunea procurorului-șef al DNA constituie o subspecie a societății, inferioară cu maidanezilor.

   Detinutii sunt si acestia oameni! Problema este cu atat mai grava cu cat astazi, la fel si in trecut, exista erori de condamnare! Adica exista si vor exista mereu si oamenii nevinovati care infunda puscariile! Televiziunile chiar au prezentat cazuri cand condamnati pt. omor de 8 ani, 14 ani sau 20 de ani - au fost eliberati, intrucat altcineva a marturisit ... crima. Adica cei in cauza au intrat in puscarie NEVINOVATI! A platiti cineva? Nu!

   Si atunci, revenim la problema cu 150% grad de ocupare! Penitenciarele sunt subordonate MJ. Fiind clar ca tot sistemul judiciar este partas la acest abuz! Situatie in care Kovesi si cei care mai trambiteaza statul de drept si imaculata justitie, sunt niste farisei! Pot sa isi reduca propriile salarii si alte privilegii - care sunt colosale, pt. a construi alte penitenciare! Iar daca ar fi adevarati magistrati, iar justitia ar fi independenta, ar refuza sa pronunte condamnari cu executare, atat timp cat statul NU demonstreaza ca detine infrastructura necesara executarii pedepselor!

   Ștergere
  2. Red are alte viziuni si afinitati!

   Ștergere
  3. Este tragic ce se intampla in acest moment in penitenciarele din Romania !La fel de tragic este si ce se intampla in celelalte sectoare ale
   societatii: viata la limita a pensionarilor, situatia din spitale, din invatamant, etc. Atat poate tara asta acum, condusa de cei mai discutabili politicieni !Pentru ei sa fie bine, societatea sa se descurce! Dar sa revin la "grija" care este " la moda" pentru detinutii incarcerati in penitenciare: nu este nimeni obligat prin lege la privarea de libertate daca isi vede de treaba si nu incalca legile !
   Cel incarcerat are dreptul la un tratament uman , de acelasi tratament uman ar trebui sa beneficieze si cei de afara !Nu-i mai enumar ! Societatea noastra nu este in stare in acest moment, sa faca asta !
   Ai gresit, trebuie sa platesti !
   Nu stiu daca ai fost "benficiarul" actiunii unor "gainari" care iti toaca nervii si iti irosesc toata stradania ta, si cand , in sfarsit, reusesti sa-i faci sa plateasca pentru asta, sa intervina umanismul acesta exagerat si sa-i dea posibilitatea sa-si reia " activitatea" ! Pentru mine ca victima a acestora cum se manifesta " umanismul" Sau poate eu pot sa mor de inima rea privind neputincios cum toata munca mea este batjocorita de niste neispraviti !
   Toata lumea stie ca in puscarie este nasol !
   Fugi de ea ca dracul de tamaie !

   Ștergere
  4. În democrație, procurorul și judecătorul trebuie să înfăptuiască justiția după legile date de parlament. În ,,Românica,, aceste instituții în loc să aplice menirea lor, ei fac aprecieri cu privire la modificări legislative. De aici se observă obediența celor care conduc instituțiile, față de ,,sistem,,.
   Așa sunt și șefii noștrii care au susținut O.G. 57/2015, servili intereselor ,,sistemului,, , sistem care dăinuie indiferent de cine se succede la guvernare.

   Nu degeaba afirmă Iohanis că cei care au obținut votul majoritar, doar ,, au impresia că ei conduc țara,,.

   Ștergere
  5. @ Mihaela Mihaila 25 ianuarie 2017, 21:48. Niet! In democratia autentica, procurorul si judecatorul NU se subordoneaza puterii politice legislative. Adica Parlamentului! Mai exact, justitia judeca dupa legile Parlamentului pana la un punct! In situatia in care legile in cauza adoptate de Parlament, provoaca decese/alte traume printre cetateni, putere judecatoreasca trebuie sa spuna NIET, Noi nu judecam dupa legi criminale! De aceea, in democratiile autentice, puterea judecatoreasca se numeste INDEPENDENTA! Adica NU se subordoneaza puterii legislative!

   Spre deosebire de Romania, unde puterea judecatoreasca este marioneta din punct de vedere al INDEPENDENTEI ca putere in stat! Ce INDEPENDENTA poate fi aceea, cand EXECUTI ad-litteram ordinele puterii legislative?

   Ștergere
  6. @ Ionel N. 25 ianuarie 2017, 20:10. NU am chef sa caut acum, dar voi reveni! Am in minte cazul unui detinut condamnat pt. omor. Numai ca dupa vreo 8 ani, a marturisit crima chiar faptasul real. Urmarea! Cel condamnat pe nedrept a fost eliberat, iar in locul sau a intrat cel vinovat de drept!

   Problema de fond? Dar chiar NU vezi gravitatea? Cine raspunde pt. cei 8 ani de detentie din viata unui om condamnat pe nedrept? Nimeni, nu? Ei, aici este problema! Langa condamnatul vinovat cu adevarat, ar fi trebuit sa intre dupa gratii si niste ... procurori, judecatori. Si chiar niste politicieni care au admis sa existe o lege evaziva! Toti cei din urma fiind asasinii celui condamnat nevinovat!

   Ștergere
 3. Asta se intampla pt ca in numele democratiei reprezentative un grup restrans cucereste puterea si apoi, printr-un sistem legislativ bine pus la punct cat si prin relatiile create, controleaza si conduce majoritatea!
  Unii sunt mai presus de lege!
  Vazuta-ti cumva un magistrat rosind ca nu i s-a taiat din venituri 25% in 2010 sau pt ca si-a primit integral drepturile la pensionare, din 2011 pana-n prezent?
  Cum sa fiu eu egalul lui? Din cauza breslei mele nu a fost penalizata tara la CEDO cu bani grei! Sau mai stii, o exista in trecutul recent un moment cand noi am gresit....cand puteam face curatenie totala si nu am facut?
  Generatia mea a ratat clipa si prezentul se razbuna!
  Sa credem in sloganul de campanie "Dreptate pana la capat" este si nepotrivut si fals! Dreptatea este doar cu picatura....daca este sa fie si atunci!
  Mi-e drag pamantul tarii dar, mi-e scarba de establichementul ei!

  RăspundețiȘtergere
 4. Iata ce spunea un descendent a lui N.BALCESCU:
  "Natiunea este mai importanta ca Libertatea!
  Pierduta,Libertatea se recapata,dar Natiunea,odata distrusa,este definitiv disparuta!"
  In ceea ce priveste tema,da,este mult mai periculoasa o Lege stramba deoarece, ia isi face efectul in timp,pe durata a mai multor zile,luni,ani.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Poate prezinta interes
  CPS MApN 25/01/2017. 24445 pensii recalculate

  RăspundețiȘtergere
 7. @ R26200
  Poate ar fi fi fost mult mai adecvat să folosesti formularea ”terorist”( acte savîrsite cu voilenta asupra cuiva) cu formularea ”ABUZ IN SERVICIU ”savîrsit asupra persoanei fizice (lezarea prin acte oculte a drepturilor legale si constitutionalae ale unei persoane) fiindca tot este la moda varianta ordonantei nr 2 a guvernului cu dezincriminarea din codul penal a acestei infractiuni care ar insemna iertarea ”pacatosilor” si punerea la dispozitie a instrumentelor necesare ca in continuare sa ne poată supune ”abuzului in serviciu” nertigherit in toate drepturile de care beneficiem in aceasta tara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crima intotdeauna este violenta! Cand ucizi pe cineva, indiferent cum ... cu pistolul, gazat, spanzurat sau mort de foame cu legea stramba, tot crima violenta este! Tampoanele nu atenueaza durerea, ci doar zgomotul, dar crima tot crima este!

   Sa iti aduci aminte de procesele de la Nurnberg! Americanii au atarnat in streang, nu doar pe sefii lagarelor naziste! Ci si judecatori, avocati, procurori, politicieni, chiar si medici, ba chiar si propagandisti media! Cei din a 2-a categorie nu au gazat pe nimeni cu mana lor, dar ei au dat ... tonul, legile, judecatile, impasibilitatea, iresponsabilitatea .... Sefii lagarelor doar au executat, in fapt fiind cei mai nevinovati pioni! Cam ca Visinescu la noi! La noi a platit doar executantul Visinescu, la Nurnberg au platit mai ales sefii unuia ca Visinescu! Asa a fost la Nurnberg! Asa trebuie sa fie oriunde in democratie! Si mai ales in Romania, care inca NU a ajuns in democratie!

   Daca intelegi cumva ce inseamna democratie autentica! Intr-o astfel de democratie - la noi nu ese cazul, nu devii criminal doar daca tragi cu pistolul, ci si daca semnezi, incurajezi, asisti, nu ai reactie etc. la executia unui semen! Democratiile autentice NU fac deosbiri intre linsajul cu glontele in ceafa si cel cu legea stramba! De aceea au si ajuns la mii de ani lumina transpusi in civiizatie, in fata noastra!

   Ștergere
 8. @ R 26500
  Nu stiu la ce eveniment te referi mai sus . Problema amnistiei si gratierii pentru psd este o miza mare pe care au incercat sa o treaca pe sub masa in parlament la sfirsitul sesiunii din vara trecuta 2016 pe fond de neatentie ,vestita ”MARTEA NEAGRĂ” insa au fost depistati de parchet si in urma scandalului iesit au anulat trecerea prin parlament.
  Ca si acum Psd-ul nici usturoi nu a mîncat nici gura nu i-a mirorit.
  Scopul lor suprem a fost scaparea lui Dragnea si a ltor aflati in stadii de dosare sau condamnati ,lucru care au crezut ca-l realizeaza prin cele doua ordonante puse pe sub masa pe rol in sed din 18.01 2017 ( cuspecificatie de intrare in vigoare din 22 feb 2017 iar pentru unele masuri cu aplicare 18.01 2017). Aplicarea unor masuri din 18 01 ,2017 era necesara a fi stipulata pentru ca in perioada 18-01 -22.02 2017 sa nu se poata profita de prevedere, savirsi infractiuni care apoi din 22.02 sa fie gratiate.
  Iohanis informat a dat peste ei si le-a stricat jocul. In momentul cind au fost descoperiti au trimis imediat proiectul prin e-mail la CSM (vezi confirmarea CSM )spunind ca l-au pus in dezbatere ?????
  Asta a fost jmecheria nereusita la care au recurs.

  Ce spun ei pe anumite tv sunt vraji.Putini spun adevaratele efecte ale gratierii si modificarii codului penal pe abuzul in serviciu. Fiecare vrea sa scape pe cineva.
  Nu gratierea efectiva ar fi problema ce destinatia gratierii si a modificarii codului penal pentru niste politicieni din toate partidele care ne-au umilit ani de zile la rind.
  Au motivat ca este problema cu aglomeratia din penitenciare si ca de gratiere ,etc ar beneficia cam 2000-2500 de persoane.
  Ceea ce nu spun ei ca din aceste persoane cam 1200 sunt condamnate cu SUSPENDARE. Si atunci unde este motivatia eliberarii penitenciarelor daca ei nu sunt in penitenciare ci la locul de munca ,multi in primarii , parlament ,etc.
  Oricît le vopsesc ei sa nu rasufle tot rasufla.

  Uita aci o gogorita aruncata de Livache pentru naivi si pentru a se vedea cit este el de grijului si econom la buget,
  -a spus printre alte ”minuni ” si precum ca v-a reduce cu 16% bugetul parlamentului fata de bugetul prevazut in anul 20116. Ura ,bucurie mare in prostime. Ce masuri drastice a luat Livache????
  Morala ; D-nul Livache a uitat insa sa le spuna si ca parlamentul fata de anul trecut si-a redus efectivele cu aproape 170 de parlamentari la care se adauga logistica adecvata !!!!!!!!!! Deci nu a redus nimic ,cine stie daca pentru citi au ramas nu este dat chiar ceva in plus.
  DE OG 57 nu au avut timp. Dar asta-i alta discutie. OG 99 si-a prelungit efectele pina la 31 12.2018.
  Acum ,daca este data de psd nu mai urla nimeni ca ar fi neconstitutionala. Dar asta-i alta poveste si merita dezbatuta pe larg.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam asa explica si analistul, sau nu!?
   Sau, mai stii, tu ai scris articolul!
   Numai daca ai timp sa-l citesti, ca nu ai tu posibilitatea sa-ti schimbi opiniile! Sau, nu te lasa ei?.....atunci fa ca Turcescu!

   https://www.dcnews.ro/mobile/schimbarea-poate-veni-doar-de-la-washington_530533.html

   Ștergere
  2. Ce ar fi sa-ti taie din pensie 25% ca oricum o ai destul de mare pentru necesar 80 milioane euroi amenda la CEDO?Apartenenta la partidul anarhistilor ti-a intunecat mintea.Cat despre programul de guvernare PSD citeste-l naibii si nu mai abera.

   Ștergere
 9. Subscriu! Corecta logica de pe titlul si in continutul copertei si a postarii. Vor curge acum reprosurile si contrele incremenitilor in ideile fixe, iohanist-sorosist-teroriste! Cunosc eu marfa cum o dau ei la intors ca la Verdun si ne iau de prosti!

  RăspundețiȘtergere
 10. Sefa DNA are o viziune fascista despre inculpati si detinuti! Daca era in perioada nazista, fiti sigur ca milita pentru lagare de exterminare cu camere de gazare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica ar fi ejaculat in streang! Este doar o nemernica masinista a unu sistem diabolic!

   Ștergere
 11. @ Mareș , Iceparu , tehocrat
  Daca nu stiti ce tip de elicopter este acesta poate va place muzica ca dedicatie.
  https://www.youtube.com/watch?v=37NiZKfCmcU

  RăspundețiȘtergere
 12. @Mares, Tehnocrat
  Iata aici pe d-nul Lucescu cu motivatia din procesul Lt Gheorghe. Daca voi credeti ca este corecta abordarea sa-mi zice-ti si mie.

  https://youtu.be/8TP4TVWts8I

  RăspundețiȘtergere
 13. Cat timp aprecierea procurorilor este direct proportionala cu numarul si succesul dosarelor penale vei vedea si oameni condamnati fara sa fie vinovati.
  In plus va-ti pus intrebarea dece avocatul apararii sta jos in sala iar procurorul la acelasi nivel cu judecatorul?Fiinca si judecatorul si procurorul sunt magistrati iar avocatul e avocat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Simpli criminali in grup organizat! Incearca doar sa isi spele sange, reciproc! Lozul lor fiind oarecum .. egal!

   Ștergere
 14. Unui rarisim avocat inginer!
  Nu stiu si nu ma intereseaza pledoaria sau motivatia din procesul unuia sau altuia....important este, ca el a participat la o intrunire civica, total apolitica (Gusa si Orban au fost rejectati pt incercari de politizare) si l-a momentul respectiv am fost intr-un loc din care m-am putut opune prostiei celor mai mari capete din MI. (am fost sustinut si de Procurorul general adjunct din acel moment....altfel vedeai ce n-ai vazut; cei din jurul lui nu prea erau cetateni simplia)
  Dar, nu asta este important! Importante sunt:
  -condamnarea ultima a lui SOV
  -condamnarea prof. Voiculescu si a presedintelui de sedinta.....evaluatoarea, nespecialista, plangea si calcula, alaturi si sub presiunea celui mai penal si scarbos procuror DNA, oportunistul si marele patriot Ciolos in dezacord cu legea se constituise parte vatamata, iar judecatoarea in cateva ore citise toate volumele...
  -asta-i justitia cea mare, a statului de drept, varianta La Chilia-n port!
  Probabil, ca mitingul la care a participat si instigat KWJ a fost spontan rau, ...si ni s-a parut ca participau si niste vuvuzele politice, intamplator chiar lideri!
  Este problema ta de care parte te situezi chiar si empatic si doar parerea mea ca esti sub steag fals si chiar gresit, pana la fratricid!
  Daca ai fi orb, te-as crede, daca ai fi doar prost, te-as intelege, dar daca te situezi paragrafului de mai sus, eu nu te pot accepta!
  In rest, caci restul a mai ramas, timpul ne va spune amandurora cine a avut dreptate!
  Caci de-ar fi altfel....as rezolva cumva....

  PS-un sistem se insanatoseste natural, cand in el se introduce un element, virus, din alt regn!
  Acesta va reactiona si va expulza tot puroiul....este o problema de timp!
  Cred ca pricepi aluzia la Sebi!....daca nu mediteaza la cel mai dur, ermetic si eficace "ultim" sistem informativ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe acestia îi sustii?

   https://www.dcnews.ro/mobile/cine-este-in-spatele-ong-ului-care-vrea-inchiderea-antena-3-romania-tv-i-b1-tv_530571.html

   Ca tot spuneai ca cele 3, in fapt 2, sunt apropiate puterii! Oare de ce nu au fost apropiate de KJW, Basescu si guvernelor trecute!.....pt ca erau vandute romanilor!

   Ștergere
 15. Apoi, vad ca pe voi va doare drept in cot de soarta OUG57 art 40 si de pensiile noastre, mai ales ca sapatamana aceasta este HOTARATOARE, pe voi va intereseaza doar de puscariasi si de artificiile juridice pe care vor sa le faca mafiotii zilei atunci mergeti cu ei si sa dea DEomnul sa ramaneti doar cu ce aveti ca nu meritati altceva.Eu am sa incerc sa nu mai informez nimic.Vaia con Dios, carcotasilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule,respecte.
   In Romania organul care emite legi este Parlamentul. Pana sa fie dezbatute in Parlament si sa ajunga legi, proiectele de lege , initiativele legislative , ordonantele de guvern, actele normative…. trebuiesc emise cu respectarea legii 24/2000(republicata), adica cu respectarea normelor de tehnica legislativa.
   Orice lege are o perioada activa, de existenta, care incepe odata cu intrarea acesteia in vigoare. Legea 24/2000, prevede ca dupa intrarea in vigoare a legilor(actelor normative), pe durata existentei acestora , pot intervenii evenimente legislative, ( evident dispuse printr-o noua lege), cum ar fi modificari suspendari abrogari…
   Asa a prevazut legea 24/2000, pana la aparitia Ordonantei 61/2009
   Boc (guvernul) a dorit sa pota intervenii si asupra legilor promulgate, dar neintrate in vigoare, (asa cum s-a intamplat in cazul legii 223/2015) si in acest sens , in 2009, a emis OUG 61, care la art. 4 prevedea “Dupa adoptarea lor, in situatii temeinic justificate, actele normative pot fi completate sau, dupa caz, abrogate si inainte de data intrarii lor in vigoare.” (cum sa abrogi un act normativ care nu este in vigoare numai Boc stie)
   Cu alte cuvinte s-a dorit ca legile adoptate de parlament, dar neintrate in vigoare, care nu convin guvernantilor, sa poata fi abrogate, (sa nu mai intre in vigoare)sau sa fie completate, (deci cenzurate) ge guvern.
   Presa din 2009, a sesizat rapid pericolului ca Parlamentul sa-si piarda menirea constfiintita de Constitutie, de putere legiuitoare si a reactionat energic.
   In fata acestui atac la democratie, sesizat de presa, Parlamentul a reactionat si a modificat Ordonanta 61/2009, a guvernului Boc, prin Legea 60/2010. Prin aceasta lege art 4. a fost creat cadrul legislativ care da posibilitatea ca organul emitent al unei legi sa o poata modifica, completa sau abroga in anumite cazuri inainte ca acestea sa intre in vigoare
   ” In situaţii temeinic justificate, prin excepţie de la prevederile alin. (1), actele normative de importanţă şi complexitate deosebită pot fi modificate, completate sau, după caz, abrogate de autoritatea emitentă şi în perioada cuprinsă între data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi data prevăzută pentru intrarea lor în vigoare, cu condiţia ca intervenţiile propuse să intre în vigoare la aceeaşi dată cu actul normativ supus evenimentului legislativ."
   Dupa cum se vede mai sus, in cazul Legii 223/2015, numai organul emitent al acestei legi (Parlamentul), putea modifica, completa, abroga aceasta lege in perioada 27.072015 – 01.01. 2016 si numai daca respecta si conditia privind intrarea in vigoare prevazuta de lege
   Fata de acestea, reiese clar ca Art. 40 al Ordonantei 57/2015, care a dispus modificarle … reclamate, asupra legii 223/2015, a fost emis de o autoritate fara competenta ( care nu a emis legea 223), a intrat in vigoare la 11 dec 2015, inainte de intrarea in vigoare a L223, inainte ca aceasta lege sa fie activa, sa existe, data care nu ii confera puterea de a modifica L223/2015. De aici si mirarea mea privind faptul ca la Senat si la CD, ordonanta a trecut de Consiliul legislativ.
   Pentru a modifica L223, guvernul Ciolos si-a atribuit calitatea de autoritate emitenta a legii 223/2015,legea pensiilor militare, a schimbat legea 223/2015, prin interventii ce au intrat in vigoare inainte de intrarea in vigoare a legii 223/2015, a prezentat aceste interventii ca fiind legale si a dispus aplicarea lor incepand cu 01.01.2016 prin art. 45 al OUG57. Cam tulbure situatia. CP. Art 246. 240,215 nu par sa se impace cu asemenea mod de conducere. Dar despre aceasta sa nu vorbim.
   Evident ca acum se poate intervenii asupra acestei legi in conditiile L24/2010. Dar pana la data curenta nu exista modificari facute cu respectarea L24/2000 republicata.

   Ștergere
  2. ...art 40(patruzeci) nu 45

   Ștergere
  3. Daca nu sunt jurist si platesc cotizatii la 2(doua) structuri asociative ale rezervistilor ce sa fac mai mult Viurele?Sa platesc la toate, nu pot sunt prea multe nu-mi ajunge simbria!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. Comentariu sters pt. limbaj de ..acat la adresa userului Ifrim! Puteai sa i te adresezi si fara sa te legi de mama lui, care poate nici nu mai traieste!

   Ștergere
 16. Domnule Mares
  Despre viziuni si afinitati!
  Evident, le avem fiecare dintre noi, in raport cu educatia, experienta de viata si probabil si din alte considerente.
  Imensa majoritate a cetatenilor romani (nu toti, pentru ca sunt si unii care urasc Romania si nu-i vor binele) cred ca vor sa traiasca bine aici si aleg lideri care potrivit propriilor convingeri cred ca pot face Romania prospera.
  PSD a castigat alegerile fara absolut niciun dubiu si are dreptul legitim sa guverneze.
  Sa guverneze, nu sa albeasca penalii (ai lor si ai altora)
  Eu am intrat pe aceste site-uri pentru ca urmeaza sa devin pensionar nu pentru a face partizanat politic.
  Pe dvs ( dar nu numai ) va apreciez pentru ca ati coborat in "groapa cu lei" si va descurcati atat ca strateg dar si in lupta din linia 1 cu baioneta la arma.
  Sunt absolut savuroase polemicile cu calaretul rosu. :)
  Probabil ati incasat si pentru altii, se stie cum sunt perceputi cei din esaloanele superioare, uneori intemeiat alteori nu.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uite, mi-am propus sa nu mai bag in seama toti suficientii!
   Am impresia ca ne cunoastem!....

   Ștergere
  2. Eu, de azi, dau dreptate tuturor!
   Este mai lesne asa...OK?

   Ștergere
 17. "Ce stat este acesta, domnule presedinte ?
  Un stat de tip mafiot"
  Basescu are toate elementele necesare si suficiente, ca sa faca o analiza corecta.
  Acest stat este si opera lui, in mare masura.
  Exista o singura mafie ?
  Putin probabil, dupa cum se desfasoara actualele evenimente si pierderile care apar in spatiul public.
  Pana la urma Lt Gheorghe s-a ridicat impotriva acestui tip de stat mafiot.
  Trebuia dat afara din armata ?
  Categoric NU. Ma bucur ca justitia a facut dreptate in cazul lui.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehno-locotenentul a fost lipsit de orientare.Sunt sigur ca a regretat actiunea si nu o va repeta.Asta e.Statul noua -si nu spun ca este bine-ne-a impus niste restrictii.Prin apartenenta la sistemul militar le-am acceptat.Nici nu stii de cate ori mi-am muscat limba sa nu explodez si inainte de 90 si mai ales dupa.Am considerat ca obligatia de a informa pe cale ierarhica,exitenta interzicerii a te adresa parlamentului precum si presei sunt de natura a ni se pune pumnul in gura.Am cerut trecerea in rezerva de pe o functie maricica, la 50 ani, din cauza mizeriei din MApN.Sunt pentru existenta sectiei parchete in DNA dar nu in sistem cercetari penale de catre ofiteri de informatii.Si sistemul denunturilor este pagubos.Cum raspunde unul care a facut un denunt mincinos.Pana si pe timpul impuscatului denuntul mincinos era pedepsit.

   Ștergere
 18. Fara a critica *altceva !!!*, Te uimeste atata *umanism pentru puscariasi* de parca ar fi *ingerii lui Dumnezeu condamnati de oameni !*, NU am vazut insa aproape la nimeni *nici un fel de umanism* pentru *viata amarata a zecilor de mi de copii romani*, care mananca *doar o data sau de doua ori pe zi*, traiesc si dorm in mizerie, fara a stii cum *arata wc-ul sau ghiuveta cu apa curenta in casa, cutia cu bomboane sau ciocolata, hainutele si papuceii noi la marginea patutului ... tv-ul sau ... multe altele* si pana la urma *pentru o natiune puternica si umana,COPII sunt viitorul natiunii si nu puscariasii !*, dar ce stiu romanii, stiu bine, ce daca avem zeci de mi de copii care traiesc o *viata mizera*, *Viitorul Romanie sunt puscariasii !!!”, ce conteaza *victimele si cati *le i-au partea ... aproape NIMENI. Fara a analiza ultimele probleme prezentate si care trebuie sa fie in prim planul unei natii, romanii au ajuns sa fie divizati si sa se certe pe ... *puscariasi*, la asa natiune, nici nu-i trebuie alta viata !. Sper sa nu cenzurati comentariul, o zi buna sa aveti.

  RăspundețiȘtergere
 19. Domnule R,

  Cu permisiunea d-voastra v-as sugera sa ne concentram atentia asupra lucrarilor comisiilor de munca si aparare de la C.Deputatilor unde urmeaza sa se hotarasca soarta OUG 57, a PL 475 si a amendamentelor adoptate de Senat.
  In masura in care este posibil sa furnizam membrilor comisiilor cele mai corecte date privind elementelele de neconstitutionalitate care afecteaza grav vointa legiuitorului exprimata de L223.
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atentie ca o noua OUG asemanatoare, in mare parte, este pe teava!
   Cred ca Legea de aplicare a OUG 57 nu va diferi cu mult....
   Vom vedea!

   Ștergere
 20. Sa speram ca dispare un pilon de sustinere al lui KWJ...

  https://www.dcnews.ro/mobile/in-curand-ambasadorul-sua-hans-klemm-i-i-va-incheia-misiunea-la-bucure-ti_530546.html

  RăspundețiȘtergere
 21. Cititi Mof 66/26.01.2017
  Proiect privind Statutul de autonomie a tinutului secuiesc

  RăspundețiȘtergere
 22. Acum vom vedea daca politicienii au fost mana-n mana cand au schimbat o lege printr-un articol criminal,in momentul cand commisiile din CD vor lua in dezbatere acest art.
  La senat verdictul este dat,dupa cum stim.Au vtat smechereste!Chipurile ca au votat in favoarea noastra plecand cu BC de la 80% si plafonat la 100%,aici intrand si contributia la PS+OMM.
  Inteligenta mutare!!??
  De fapt,aceasta mutare a fost facuta si la propunerea reprezentantilor din MApN si MAI. Sa nu uitam asta!Ei sunt principalii vinovati,de frica sa nu-si piarda fotoliile confortabile,vremelnic ocupate de acestia.
  Sper,ca noii parlamentari,care au promis ca vor face dreptate odata cu ocuparea noilor portofolii,sa nu se mai lase inselati de tot felul de functionarasi din ministere si sa se tina de cuvant.
  Cei din sindicate,sa lase orgoliile la oparte si sa conlucreze in binele nostru,al tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 23. @ Mares, Iceparu ,Tehnocrat,&& tigri2 @@@
  Se pare ca tigri 2 are dreptate in legatura cu modificarile la art 40 din OG57.
  Ieri intr-un interviu acordat pentru ziarul ”BĂNĂTEANUL ” primul ministru a raspuns unor intrebari ale unor pensionari militari de la Resita afirmind ca guvernul va tine cont de doleantele lor pe tema art 40 si le vor rezolva favorabil.
  Bravo de doua ori ,tigri 2.
  Inteviul complet il gasiti aici ;

  https://youtu.be/zK7zc_8fYLY

  sau aici daca nu se deschide primul link;

  https://youtu.be/8TP4TVWts8I

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te tii de șotii? Nu de alta, dar cei mai multi vor crede afirmatia fara sa accezeze acele link-uri! Care nu sunt decat o cacealma!

   Ștergere
  2. Glume de autobaza si atelier...ARTM!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!