joi, 26 ianuarie 2017

Iată cum continuă Guvernul Grindeanu golănia contra armatei! Ciuciu buget de 2%, soldele râmân la nivelul anului ... 2009, tot ciuciu și ajutoarele la trecerea în rezervă! Iar dacă ați câștigat un proces în justiției contra statului pt. recuperarea unor sume de bani, așteptați 5 ani să vă fie returnate!

La solicitarile intense ale unor interlocutori, suntem nevoiți să reluăm tematica despre Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a fostului Guvern Cioloș (Art. 40 este cel care a diminuat cu cca. 30% procente cuantumurile pensiilor militare stabilite prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat). "Surserii" noștri afirmând că aceasta este săptămâna de foc privind soarta pensiilor militare! 

Pentru a nu repeta la nesfarsit aceleasi lucruri, materialul contine 4 părți care au legătură tematică între ele. Prima este mai amplă și are menirea de a înțelege exact că O.U.G. nr. 57/2015 nu este nici prima, nici ultima ordonanță care lovește în militari! A 2-a parte, demască o lovitură de proporții dată bugetului armatei de Guvernului Grindeanu! A 3-a parte, se referă efectiv la  soarta O.U.G. nr. 57/2015 si va fi completată pe măsura aparițiilor unor știri despre aprobarea acesteia prin lege de către Camera Deputatilor! Ultima parte oferă informații despre procesul de recalculare a pensiilor militare la M.Ap.N.!


PARTEA I

Toate guvernele indiferent de orientare, emit ordonanțe anuale plagiate după Boc și care prevăd tăieri ale drepturilor acordate cetățenilor prin diverse ale legi. Legi care se dovedesc a fi fost adoptate în zadar, din moment ce aplicarea acestora este obstrucționată de executiv

Majoritatea militarilor în rezervă/retragere au auzit de hulita O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș, prin prisma faptului că actul normativ menționat a redus cu cca. 30% cuantumurile pensiilor militarilor de stat, față de cele stabilite inițial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. În fapt, O.U.G. nr. 57/2015 este o ordonanță emisă anual în mod continuu, începând cu anul 2010 și care taie cu barda din diverse drepturi care trebuie acordate cetățenilor în baza diverselor legi. Sau care amână  acordarea respectivelor drepturi până către Sfântu Așteaptă! Sau care obstrucționează aplicarea cu încă un an a unor legi care acordă drepturi salariale. O.U.G. nr. 57/2015 având ca particularitate față de ordonanțele anterioare, doar faptul că a băgat în malaxorul tăierilor și pensiile militarilor. Definitiv, întrucât Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 - cel care diminueaza cu cca. 30% pensiile militarilor, are o mare curvărie la mijloc! În sensul că nu amănă/prorogă aplicarea bazelor de calcul a pensiilor militare așa cum au fost stabilite inițial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ci le-a modificat în sensul diminuării cu cca. 30%, definitiv

Mențiune! Nefiind instalat încă în funcție în luna decembrie, Guvernul Grindeanu nu a apucat să își emită ordonanța anuală cu tăierile pt. anul 2017! Anul 2017 începând tot cu vechiul guvern și cum tăierile nu puteau să rămână  neefectuate,  Guvernul Cioloș l-a ajutat un pic pe Grindeanu, astfel încât  Cioloș a emis o ordonanță în prelungirea O.U.G. nr. 57/2015, cu acoperire însă doar pt. primele 2 luni din anul 2017. Este vorba despre Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 a Guvernului Cioloș. De constatat partea miștoului la nivel înalt! Deși Cioloș ar fi putut emite O.U.G. nr. 99/2016 cu acoperire până la finele anului 2017, vechiul guvern a lăsat noul guvern să își asume răspunderea și să opereze cu mîinile lui tăierile, începând cu luna martie.  Așa încât, Guvernul Grindeanu a elaborat deja un proiect de ordonanță care să își producă efectele începând cu luna martie. Proiectul noii ordonante cu tăierile drepturilor acordate cetățenilor se află deja în dezbatere pe site-ul Ministerului Finanțelor - adică aici. Textul este acesta și este plagiat în proportie de peste 95% din fosta O.U.G. nr. 57/2015, doar numerotarea articolelor mai diferă pe aici, pe acolo!

De reținut! Dacă tot este pe ordonanțe cu impact bugetar! Deși noua ordonanță a Guvernului Grindeanu ar fi  putea anula sau modifica prevederile Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a fostului Guvern Cioloș, astfel încât să rămână în vigoare modul de calcul stabilit inițial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat - aceasta fiind până la urmă calea cea mai simplă de rezolvare a situației, bineînțeles că nu am regăsit așa ceva în noua Ordonanță Grindeanu.  In schimb am regăsit prelungirea altor prevederi, vechi de prin 2010 și care lovesc continuu în armată!

Caracteristicile comune ale  O.U.G. nr. 57/2015 și ale actelor normative similare emise în anii anteriori - indiferent de guvernul în funcție (Boc, M.R. Ungureanu, Ponta sau Cioloș) și care lovesc direct în armată, sunt:

1]. Aceste ordonanțe anuale emise interzic plicarea coeficienților de salarizare și militarilor, așa cum sunt aceștia reglementați de Legea nr. 284/2010 a salarizării unitare! Coeficienții stabiliți de lege ar determina majorarea substanțială nu doar a soldelor, ci ar declanșa și actualizarea pensiilor militarilor, respectiv majorarea acestor pensii prin actualizare! Astfel încât la acest moment, deși au trecut 7 ani de la intrarea în vigoare a Legii nr. 284/2010 a salarizării unitare, coeficienții de salarizare prevăzuți de lege nu se aplică pentru armata! Urmare a șirului de ordonanțe despre care am făcut referire. Rugăm a nu cădea în capcana zicerilor cf. cărora Legea nr. 284/2010 a salarizării unitare nu se aplică de fapt pt. nimeni. Este fals, există/bresle/domenii/activități în care noii coeficienți de salarizare se aplică din plin (de exemplu - se aplică pt. funcțiile din aparatul guvernamental și prezidențial, inclusiv anumitor functii dedicate din armată)! Armata rămânând prin tradiție, de căruță! Ordonanțele au și un aspect de formulare menit a induce în eroare cetățenii mai puțin informați! Fiecare ordonanță precizează că pentru anul în curs se mențin în plată soldele de la nivelul lunii decembrie din anul precedent. Numai că în anul precedent nivelul soldelor era mentinut prin ordonanta precedenta la nivelul de acum 2 ani, acum 2 ani nivelul sodelor era mentinut prin ordonanta precedenta la cel de acum 3 ani si tot asa din ordonanta in ordonanta! Nivelul soldelor fiind de fapt al anului 2009. Ca atare, astfel de ordonante au si un aspect camătaresco-juridic in formularea lor! Întrucât în loc să spună direct că nivelul soldelor rămâne la nivelul anului 2009, o tot dau din an in an cu nivelul anului precedent și care din ordonanta in ordonanta, tot la anul 2009 conduce! 

Iată cum face mișto și Guvernul Grindeanu de soldele militarilor! Proiectul ordonantei cu. nr. 57/2015 in varianta Grindeanu este acesta: "Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă. Art.1 – (1) În perioada 1 martie – 31 decembrie 2017, se mențin în plată la nivelul acordat pentru luna februarie 2017 (notă: conform celor precizate, nivelul februarie 2017 este, de fapt,  nivelul decembrie 2009) cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară precum și cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice".

Așa ca lula respectarea coeficientilor de salarizare pt. armata și din partea PSD & ALDE! Si tot lula actualizarea pensiilor militare, operatiune care depinde de coeficientii de salarizare!

2]. Aceste ordonanțe interzic acordarea ajutoarelor prevazute de Legea nr. 284/2010 a salarizării unitare a fi acordate militarilor la trecerea in rezerva. Toate guvernele de la Boc și Ponta la Cioloș, au procedat la această mârșăvie. Nici Guvernul Grindeanu nu se lasă mai prejos! Noul său proiect de ordonanță precizând la Art. 1 (3) că și actualul guvern va tăia ajutoare acordate la trecerea în rezervă, la fel ca și guvernele anterioare - de la Cioloș la Boc! Interesant aspectul  curvesc al formulării! Spre deosebire de guvernele anterioare, ordonanța lui Grindeanu eschivează să afirme direct că taie ajutoarele! Ci face doar la referire la faptul că prelungește până la 31 decembrie  2017 prevederile art. 1 alin. - (5), art. 2 - 4, art. 5 alin. (2) - (4), art. 6 - 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 a Guvernului Cioloș. Ordonanță nr. 99/2016 care la Art. 10 prevede, astfel: "Art. 10. (1) În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică". Cu ale cuvinte, și Grindeanu procedează la fel ca predecesorii săi și care în fapt, toți l-au imitat pe Boc. Așa ca lula ajutoare la trecerea și din partea PSD & ALDE!

3]. Aceste ordonanțe au și un efect de-a dreptul halucinat! Prin faptul că prelungesc cu nesimțire, respectiv  cu 5 ani, termenul în care cetățenii pot recupera diverse drepturi bănești de la stat obținute în baza unor hotărâri judecătorești definitive. In realitate termenul este de 6 ani, intrucât termenul de 5 ani se calculează din anul următor obtinerii unei hotarari judecatoresti definitive. Elementul halucinant este acela că în acest mod, ordonanțele menționate afecteaza grav independența justiției! Statul mafiot de drept îți ia banii într-o secundă când este cazul, fără judecată, fără nimic! Când însă un cetățean are însă de recuperat bani de la stat, apelează obligatoriu la justiție, scoate bani din buzunar pentru avocați și după 2-5 ani obține decizia judecătorească câștigătoare. Moment la care statul îl ia la mișto din nou pe cetățean! Restituindu-i sumele cuvenite cetățeanului in rate, respectiv in 5 ani (in realitate - 6 ani) de data obtinerii hotărârii judecătorești. Iar ca miștoul să fie complet, transele din primii anii sunt de ... ahat (5%  in primul an, 10% in al 2-lea ...35% in anul al 5-lea), cea mai consistenta fiind achitata in ultimul an! Ca sa nu mai discutam si de faptul ca dupa 2-5 ani de procese si dupa 5-6 ani de taraganare a aplicarii hotararilor judecatoresti definitive, se scurg 7-11 ani. Moment in care este extrem de posibil ca cetateanul beneficiar sa nici nu mai fie in viata, acesta fiind cel mai probabil si scopul statului mafiot de drept!

Ordonanța Grindeanu continuă să îi sfideze atât pe cetățenii care au obținut diverse sume de bani de la stat prin hotarari judecatoresti definite, cât și justiția! Aici este o altă șmecherie cămătăreasco-juridică! Spre deosebire de ordonanțele similare anterioare, în textul Ordonanței Grindeanu nu mai regăsim nimic despre tărăgănarea restituirii de către stat a diverselor sume de bani obținute de către cetățeni prin hotărâri judecătorești definitive! Nici nu mai era nevoie a fi introduse astfel de prevederi, acestea operând prin efectele ordonanției intermediare O.U.G. nr. 99/2016 a Guvernului Ciolos. In care descoperim că dacă celelalte prevederi acoperă doar lunile ianuarie-februarie 2017, Art. 13 din O.U.G. nr. 99/2016 a Guvernului Ciolos acoperă întregul an 2017.

Adică, Guvernul Grindeanu va face mișto în continuare de cetățenii cu hotărâri judecătorești definitive, dar si de justitie, lăsând intacte prevederile Art. Art. 13 din O.U.G. nr. 99/2016 a Guvernului Ciolos.

Art. 13/O.U.G. nr. 99/2016 a Guvernului Ciolos - aplicat din oficiu si de Guvernul Grindeanu, cu efecte in perioada 01.01.2017-31.12.2017

(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2017, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

(2) Procedura de plată eşalonată prevăzută la alin. (1) se aplică şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2017, având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eşalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar".


PARTEA A II-A

Guvernul Grindeanu  reduce bugetul alocat armatei la 1.35%! 

Informatia completă o regăsim aici! 1.35% este bugetul real de executie alocat armatei si nu 2%! Mai mic decât cel alocat de guvernul precedent! Interesantă șmecheria cu care încearcă să ne îmbrobodească Guvernul Grindeanu! Cică alocă scriptic armatei un buget de 2.18%, însă diferența de la 1.35% la 2.18%, de fapt nu există în vistieria armatei, fiind pur teoretică! Diferența fiind de fapt o toleranță acordată armatei, vezi Doamne, dacă armata face credite, adică dacă se împrumută de pe piață financiară! O stupiditate cămătăreasco-juridică, în condițiile în care instituția armatei nefiind companie comercială, nu are profit economic, deci nu are cum să restituie credite, decât tot din bugetul de 1.35% alocat de guvern! La care mai plateste si dobânda practicată pe piață! Fiind evident că armata nici nu va încerca de bună voie să apeleze la astfel de creditări, intrucat dobânzile vor impovara si mai mult bugetul concret si insuficient de 1.35% alocat! Cu toate acestea, nu este deloc exclus - la mijloc fiind evident niste smenuri politice, ca armata sa fie obligata sa se imprumute la banci sau chiar la Ministerul Finantelor, dar pentru mânării cu dedicatie! Banii imprumutati ajungand la beneficiarul mafiot agreat de sistemul la fel de mafiot, armata tragand de niste dobanzi din cei 1.35% din PIB real acordati!

Pe de alta parte, nu ne este greu sa ne imaginam ca cei 0.65% luati cu japca din bugetul armatei, au fost deja deturnati de noul guvern pt. majorarea salariilor medicilor si profesorilor sau spre alte directii electorale!

Una peste alta, bugetul real de executie acordat armatei este de numai 1.35%, din acesta se platesc si soldele si pensiile militarilor! Cu premisa inevitabila ca in 2017 militarii să beneficieze tot lula de majorari de solde si pensii!


PARTEA A III-A

Vor susține deputații PSD & ALDE diminuarea cuantumurilor pensiilor militare prin efectele O.U.G. nr. 57/2015 in mod direct sau prin învăluire?

NOTĂ: Învăluirea ar constitui-o adoptarea de catre Camera Deputatilor a textului de aprobare a Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 asa cum a fost adoptat de Senat! Si care nu constituie decât o altă Marie cu alta pălărie, a reducerii cuantumurilor stabilite initial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!

Vă readucem aminte că O.U.G. nr. 57/2015 a intrat în dezbatere în Parlamentul României pentru a fi aprobată prin lege, cu sau fără modificări, moment până la care ordonanța va produce efecte în mod nestingherit. Nu există un termen anume pt. aprobarea prin lege a O.U.G. nr. 57/2015. Ca atare, termenul de diminuare a pensiilor militare de stat cu cca. 30%, urmare a Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, este in acest moment tot nedefinit. Cel mai probabil, pe viată!

Prima cameră a Parlamentului, respectiv Senatul, a adoptat deja legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015. Cu șmecherii, respectiv cu modificări de fațadă ale Art. 40, care se dovedesc a fi absolut înșelătoare. Astfel, senatorii de la toate partidele - majoritari fiind totusi cei de la PSD & ALDE, au purces la o păcăleală de proporții la adresa militarilor. Considerând mai mult că sigur suntem analfabeți în masă. Aceștia au mimat că readuc baza de inițiere a pensiilor militare la 80% și plafonul maxim la 100%, cf. prevederilor inițiale ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Doar au mimat, întrucât au făcut o altă măgărie. Au introdus în plafonul maxim de 100% cu de-a valma și elementele particulare ale fiecărui militar, repectiv cele 0-9% reprezentând contribuția la pensia suplimentară, precum si cele 0-20% reprezentând procentele aferente Ordinului Meritul Militar (Semnul Onorific "În serviciul patriei"). Situație în care militarii pierd la calculul pensiilor tot cca. 30%, exact cum a stabilit Guvernul Ciolos prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. De fapt, daca este sa calculam la ac, varianta adoptata de Senat mai scade cu 2% cuantumurile maxime ale pensiilor care pot fi atinse de militari, fata de cele rezultate din aplicarea Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.

Textul legii de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 așa cum a fost adoptat  de Senat, este acesta! La acest moment, avem informatii de la "surserii" nostri conform carora legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 va fi adoptată în această săptămână sau oricum, foarte curând!  Procesul legislativ poate fi urmărit aici! Camera Deputaților este camera decizională. Cu majoritate PSD & ALDE! 


PARTEA A IV-A 

Ministerul Apărării Naționale accelerează procesul de recalculare a pensiilor militarilor 

Despre procesul de recalculare a pensiilor în M.Ap.N. (celelalte ministere/similare neoferind nicio informatie) - aici! Au fost recalculate ceva mai mult de 1/3 dintre pensiile militarilor!

288 de comentarii:

 1. Am inserat si lovitura data armatei armatei prin reducerea bugetului la 1.35%.

  Informatia completă o regăsim http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/disputa-guvern-cotroceni-pe-bugetul-armatei-654785! 1.35% este bugetul real de executie alocat armatei si nu 2%! Mai mic decât cel alocat de guvernul precedent! Interesantă șmecheria cu care încearcă să ne îmbrobodească Guvernul Grindeanu! Alocă scriptic armatei un buget de 2.18%, însă diferența de la 1.35% la 2.18%, de fapt nu există în vistieria armatei! Diferența fiind de fapt o toleranță acordată armatei, vezi Doamne, dacă armata face credite, adică dacă se împrumută de pe piață financiară! O stupiditate cămătăreasco-juridică, în condițiile în care instituția armatei nefiind companie comercială, nu are profit economic, deci nu are cum să restituie credite, decât tot din bugetul de 1/35% alocat de guvern! La care mai plateste si dobânda practicată pe piață! Fiind evident că armata nici nu va încerca de bună voie să apeleze la astfel de creditări, intrucat dobânzile vor impovara si mai mult bugetul concret si insuficient de 1.35% alocat! Cu toate acestea, nu este deloc exclus - la mijloc fiind evident niste smenuri politice, ca armata sa fie obligata sa se imprumute la banci sau chiar la Ministerul Finantelor, dar pentru mânării cu dedicatie! Banii imprumutati ajungand la beneficiarul mafiot agreat de sistemul mafiot, armata tragand de niste dobanzi din cei 1.35% din PIB real acordati!

  Pe de alta parte, nu ne este greu sa ne imaginam ca cei 0.65% luati cu japca din bugetul armatei, au fost deja deturnati de noul guvern pt. majorarea salariilor medicilor si profesorilor sau spre alte directii electorale!

  Una peste alta, bugetul real de executie acordat armatei este de numai 1.35%, din acesta se platesc si soldele si pensiile militarilor! Cu premisa inevitabila ca in 2017 militarii să beneficieze tot lula de majorari de solde si pensii!

  Nu am nicio gara, dar prea ne iau toti de fazani! Si nici nu reusim sa facem nimic, daca nu facem ceva sa fie abrogata porcaria aia de Sectiunea a 3-a de interdictii de drepturi fundametale din L. 80/1995! Pana nu apare militarul activ la TV, exprimand liber ca are buget insuficient, toti ceilalalti tot de la armata vor suge!

  RăspundețiȘtergere
 2. problema este ca in forma in care se alica acum OG 57 este mult mai buna decit ce au vrut senatori cu plafonare la 100% incluzind si PS si ordinul meritul militar.un militar de cariera iesit la pensie la limita de virsta pe actualele dispozitii ale og 57 obtine o pensie mai mare decit salariu.de ce nu e bine ? da nu e bine pentru puturosi care la 45 de ani vor sa iasa la pensie dar se vaita ca pensia este mica atunci

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. bardas mare tăntălău eşti. Ai gândire de subofiţer încadrat din sursă externă.

   Ștergere
  2. Legat de ultima parte a afirmatiei, esti complet stupid! Din urmatoarele motive:

   - deciziile de recalculare cf. OUG 57/2015 demonstreaza ca cel ai abitir cresc pensiile celor pensionati undeva in perioada 2006-2015. Iar media de varsta acestora este cam 45 ani. Ca atare ai dat fix in balarii cu teoria ta. Este evident ca in cazul respectarii bazei de calcul din L. 223/2015 in original, aceste pensii vor creste si mai mult! Smile!

   - tot deciziile de recalculare demonstreaza ca personalul pensionat inainte de 2001, la varsta de 55 ani - atunci nu exista posibilitate de pensionare mai devreme, primesc decizii de recalculare cu pensii mai mici calculate dupa OUG 57/2015 decat cele aflate in plata. Lucru care NU s-ar mai intampla daca ar fi aplicate prevederile initiale de calcul ale L. 223/2015. Noroc ca inca le este mentinut in plata cuantumul mai avantajos, altfel ar fi rupti! Ca atare, sustinerea ta se dovedeste inca o data stupida!

   Si acum sa iti arat ce ceata ai in cap! Ia calculeaza TU unui amarat de SGP care se pensioneaza ACUM, pensia intai cu baza de initiere de 65% si plafonare la 85%, apoi cu baza de initiere de 80% si plafonare la 100%! 65% din 800 lei pt. tine este mai mare pt. tine decat 80% din 800 lei? Dar plafonare la 85% din 1000 lei este mai mare pt. tine decat plafonare la 100% din 800 lei?

   Acum poti sa mergi la toaleta si sa tragi apa peste tine! Nu de alta, dar tare esti stramb nu doar in gura, ci si in minte!

   Ștergere
  3. @ ionel bardas 26 ianuarie 2017, 16:33. Iti mai dau un supliment pt. a-ti reconfirma propria TA stupiditate? TU ai citit partea a III-a materialului? Dar aceasta exprima foarte clar ca ori OUG 57/2015 cu 60/85% la care se adauga pensia suplimentara si OMM peste 85%, ori varianta Senatului cu 80/100% dar cu OMM si pensia suplimentara incluse in 100%, tot cam ..ula aia este!

   In concluzie, materialul NU apara nicidecum varianta parsiva a Senatului, ci EXACT pe cea originala din L. 223/2015. Care NE avtantajeaa pe TOTI! Inclusiv pe tine! Iar TU te-ai bagat in discutie ca musca in ... lapte! Opunand OUG 57/2015 contra variantei Senatului! Si asta doar pt. a latra din tine stupiditatile pe care le-ai emis deja!

   Ștergere
  4. @ R 226500
   Bardas s-a referit doar la faptul ca forma Senatului limiteaza unele pensiile la 100 in timp ce unele pensii pe OG 57 mergeau pîna ala 102%. Deci unii vor pierde 2%.
   Aici Bardas nu a tinut cont de cei avantajati prin ridicarea baremului de la 65% la 80%.

   Ștergere
  5. @ avianyc 26 ianuarie 2017, 17:32. Da-i in papucii nostri de 2%! Cu 2% sau fara 2%, tot acelasi rahat este! Noi aven nevoie de prevederile initiale ale L. 223/2015, NU avem nevoie nici de OUG 57/2015, nici de varianta parsiva a Senatului!

   Iar Bardas ala al tau, ar fi trebuit sa se refere punctual la cele 2 acte, fara sa isi ascuta neagra afara spre dupa el citire ... spre puturosii care au iesit la pensie la 45 ani! Sa stea intr-o unitate operativa din M.Ap.N. sa imi spuna cum cara la 60 de ani subofiterul care acum este Cdt. grupa - nu mai sta in magazia companiei sau in cea de alimente, echipamentul de 40 KG in carca fara sa calculam si armamentul? La fel si ofiterul la 60 de ani? Sau SGP la 55 ani?

   Pentru ca Bardas al tau habar NU are ca asta este realitatea in unitatile operative ale armatei de vreo 14 ani incoace? Ce faci? Mergi cu unitatea in carje la razboi sau in aplicatie, incadrata full cu moși de 55-60 ani carora le curg ...asinile dupa ei?

   Pt. ca asta NU intelege Bardas! El crede ca daca s-a pensionat la 55 ani sau mai mult, odihnindu-se cine stie pe la ce birou de frecat manganul - altfel fiind imposibil sa ramana atat de mult in armata, toata armata freaca manganul tot ca el si singura activitate fizica in timpul serviciului a militarilor ar fi mersul la toaleta!

   Ștergere
 3. Vedeti? Degeaba ne zbatem noi aici si explicam cum e cu acest art.40,pervers care ne diminuiaza pensiile cu aproape 30%.
  Cati n-or fi ca @I. Barda(un nume parca prestinat),ca, ar fi bine asa,ca sa nu fie mai rau.
  Doamne,te doare mintea,nu altceva!

  RăspundețiȘtergere
 4. "Vrem tehnică de miliarde de euro, dar ne plătim soldaţii cu bani de seminţe!" http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-romania-armata-nato-vrem-tehnica-de-miliarde-de-euro-dar-ne-platim-soldatii-cu-bani-de-seminte-un-militar-roman-castiga-de-10-ori-mai-putin-decat-unul-din-olanda-310036

  Logic de ce se intampla astfel! Banii alocati pt. tehnica aduc profit cuiva, de regula unei firme straine! Si genereaza si comisioane pt. intermediari! Pe cand marirea salariilor militarilor, NU fac decat sa imbunatateasca viata militarilor!

  Legat si de marea afacere F-16! 6 bucati ca la chiori? Vor fi 12 in final, dar si numarul de 12 buc. Tot nimic reprezinta. Pana si bulgarii au 19 MIG-29!

  RăspundețiȘtergere
 5. Olescule fii mai explicit.La telembizor se recunoaste, inclusiv de liberali ca s-a alocat armatei 2% din PIB.
  Prin anularea cass si 16% impozit din ce trece peste 2000 mi se mareste pensia avuta in ianuarie 2017 cu 8,5%.Eu zic ca e bine sa nu fortam nota.Asta e parerea mea.
  Privind ce a zis Bardas cred ca omul priveste din punctul lui de vedere.Plecarea de la 80% si limitarea la 100% in care se include OMM si CPS avantajaza numai pe cei cu vechime mica.Te asigur ca numarul celor cu vechime mare depaseste numarul celor cu vechime mica.Interesul poarta fesul.Nimeni nu vrea sa piarda 2%.Daca tu vrei e treaba ta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de Bardas, eu am fost foarte explicit. Afirmatia ta "Plecarea de la 80% si limitarea la 100% in care se include OMM si CPS avantajaza numai pe cei cu vechime mica!"

   Nu as fi dorit sa aduc in discutie un material care poate leza o anumita persoana pe care o cunosc. Numai ca ma obligi!

   Baga un ochi aici http://r-26500.blogspot.ro/2016/10/breaking-news-halucinant-atac-marsav.html. Ce vezi? Te ajut? Un militar decedat anul trecut la varsta de 68 ani. Pensionat in 1996. Vechime ... garla, fiind pensionat inainte de L. 164/2001 si de OUG 7/1998!

   Iar la recalculare in baza OUG 57/2015, daca ar mai fi supravietuit, pensia ar fi fost redusa de la 4 240 lei la 3 068 lei! Asa spun documentele oficiale!

   Iar TU sustii ca pe acel colonel cu vechime garla, NU il ajuta cu nimic pe acel colonel?

   PS: 2%? Pt. mine chiar NU mai reprezinta nimic. Gandeste-te ca intre ianuarie 2011-oct. 2013 am pierdut 39%! Dupa care cica m-au reintregit prin L. 241/2013, dar mi-au taiat indexarile ulterioare. Care au insumat cca. 5% pt. anii 2013-2015. Adica iar am pierdut!

   Asa ca 2% - da este pierdere, dar pt. cei loviti cu adevarat cu taierea jumatatilor de pensii, NU prea mai reprezinta cine stie ce!

   Ștergere
  2. @ iceparu 26 ianuarie 2017, 18:43. Si am mai precizat o chestie, NU numai eu, ci si altii!

   Toate deciziile de RECALCULARE demonstreaza ca vechimea NU are nicidecum cea mai mare pondere in pensiile stabilite in baza OUG 57/2015. Ci altceva! ANUL PENSIONARII! Astfel incat la aceeasi vechime in sistem, cu cat te-ai pensionat mai indepartat in trecut de anul 2016, cu atat pensia este mai MICA, decat a celui pensionat dupa tine!

   Daca tot m-ai atâțat! Cunosc o cohorta de colonei din M.Ap.N. pensionati in 2016 la inaintata varsta de ... 47-48 ani! Cu pensii pe linie de cca. 5 500 lei. Iar colonelul pensionat in '96, cu recalculata de ... 3068 lei. De mila prin mentinerea cuantumului mai avantajos, ar fi fost de 4 240 lei. Asta este de fapt smenul recalcularii, NU vechimea primeaza - ci anul pensionarii!

   Asa spun oamenii pe teren, asa demonstreaza documentele! Si asta se intampla, urmare a faptului ca pe parcursul carierei au fost introduse sporuri care se iau in calcul la pensie si care mai inainte NU existau! Sporurile din 2016 NU existau in 2014, cele din 2014 NU existau in 2010, cele din 2010 NU existau in 2005, cele din 2005 NU existau in 1995. Si uite asa, vine ajutantul pensionat l 47 ani in 2016 cu o pensie superioara colonelului pensionat la 55 ani in 1995!

   PS: Nu este si cazul meu! Adica NU sunt pensionat in 1996. Si sunt pe crestere pe OUG 57/2015. Si NU m-am pensionat la 55 ani, sa am vechime efectiva cacalau! Dar am reglato-o, noroc ca am activat in grupa AC, adica am facut intr-un an, cate tine in 2 ani! Asta NU ma impiedica insa sa observ ce se intampla meu! Spune-i treaba asta si lui Bardas! Cu cat esti pensionat mai indeartat de 2016, cu atat ai pensie mai mica. Poti sa ai si 120 ani vechime!

   Ștergere
  3. Ce recunosc liberalii e treaba lor dar de fapt bugetul nu este decât cel de 1,35%. Ce spun că dau prin buget la armată, la art. 27, prin acele creditele de angajament pentru programe multianuale e o gogoriță fără acoperire. Aia nu sunt bani la dispoziția ordonatorului de credite ci se aprobă doar prin guvern și parlament și chiar dacă prin absurd s-ar ar reuși contractarea de achiziții prin programe multianuale de valoarea alocată, de 7,63 miliarde lei, în acest an s-ar plăti doar o parte, restul s-ar plăti in anii următori, funcție de perioada de derulare a contractului.

   Ștergere
 6. @ R26500
  Se pare ca finantarea promisiunilor afisate pe tabla de Livache cauta finantare de unde nu prea este.
  Cindva am spus ca sa fim fericiti ca masura cu CASS si eliminarea impozitului sub 2000 lei a fost programata in ”luna de miere” a guvernului si nu mult mai tirziu după ce se incîlcesc lucrurile pe executia bugetara.
  Chestia cu 1.35% a fost reala si chiar publicata in prima forma de buget.
  Urechiati de Iohanis si presa a venit Livache din America si a i-a bagat in sedinta si au refacut ceva pe acolo si se se pare ca il vor ridica aproape de 2% prin neacordarea transei de 15% pentru profesori promisă de la 1 ianuarie pe motivul ca este ceva in neregula si trebuie sa dea o noua OUG pentru aceasta marire (in noiembrie 2016 a fost transa de 20% luata de la MApN),micsorarea bugetului SRI,neacordarea tichetelor de masa si vacanta pentru profesori si alti bugetari promise a se acorda din acest an,etc. Si uite asa ”din completari” de pe ici de pe colo se va ridica si bugetul MapN la promisiunea de aprox 2 % pe executie .
  Fara interventia lui Iohanis si a presei ne fentau si aici inca odata.
  Oricum aproape in mod sigur art 40 din Og 57 va rămâne aproape in forma actuala.
  Promisiuni promisiuni ,numai ca trebuie sustinute cu fonduri si nu cu credite de pe unu stiu unde si la ce dobînzi.
  Cindva doar eu si cu tine R...spuneam pe aici ca art 40 din OG 57este opera psd-mapn pusa in bratele lui Ciolos care a fost obligat sa o transforme in OUG ca si continuare la ordonanta anuala din 2015.
  Sa vedem dupa ce trece prin parlament pe cine mai injura cei care ne contraziceau cind afirman noi ca este opera psd-mapn după ce si-au dat seama ca unele pensii ies ca si cuantum peste asteptarile lor(aviatie,parasutisti,marinari,etc,etc).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane,
   Nu te mai da viteaza caci au fost si altii....kiar au facut calculul timpului de la instalare la elabirare!
   Cat despre buget, partial ai dreptate! De ce partial? Pt ca nu scrii nimic de prevazuta crestere a bugetelor structurilor de forta si a Adm Prezidentiale!
   La prima remaniere ministru finantelor este PA! Eu asa zic!
   Cat despre baterea in cuie a L223, artzanul a fost G. Oprea....in uktima sedinta de armonizare interministeriala a hotarat politic: venituri brute! Stia el de ce....ca era la MI si-l fezandasera sindicatele lui Coarna &....

   Ștergere
  2. Categoric...cele supuse impozitarii!

   Ștergere
 7. Apropo de stupiditatile politice si cu cata usurinta sunt manipulati oamenii! Majoritatea pensionarilor, inclusiv cei militari, stiu ca PSD & ALDE le-au indexat pensiile cu 5.25%! Ordonanta cu pricina fiind de fapt 99/2016 a lui ... Ciolos! Art. 12 si 13

  http://lege5.ro/Gratuit/geztqnzsgi3q/ordonanta-de-urgenta-nr-99-2016-privind-unele-masuri-pentru-salarizarea-personalului-platit-din-fonduri-publice-prorogarea-unor-termene-precum-si-unele-masuri-fiscal-bugetare

  Interventia NU este nicidecum reclama pt. Ciolos, ci doar evidentiaza faptul ca cei mai multi ar fie in stare sa jure ca PSD & ALDE au indexat pensiile cu 5.25%!

  RăspundețiȘtergere
 8. La ce buna atata Armata , noi stim a lupta in izmene cu prastii si cu ciomege si asa militarii stau si joaca table sau beau si fac chefuri in unitati , toata viata au facut asta si acuma au pretentii de pensii, nu dragilor, nu avem bani pentru voi, trebuie sa ne platim amantele si sa cumparam mobila stil Ludovic al XIVlea pentru vilele somptuoase-la cersit cu voi si iesiti cat mai repede din sistem , stim noi sa va maintim ca sa nu iesiti in strada, MILOGILOR!

  RăspundețiȘtergere
 9. Domnule, in urma ordonantei 57/2015 s-a modificat baza de calcul, adica "totalitatea veniturilor brute", prevazute initial de art 28,din L223, aici fiind cuprinse initial contravaloarea normei de hrana,echipament, indemnizatia celor din teatrele de operatii si altele care au fost expres eliminate prin nelegiuita Ordonanta de cenzurare a legii. Oare pentru activii nu sunt foarte importanti cei (cred) 900 lei ce reprezinta norma de hrana? Din 1800 lei (cu totul) cat cred ca are acum un soldat, fara o treime oare ar vrea armata? Nu cred.
  Dar oare pentru acest militar care a servit tara 25-30 de ani, la pensionare nu conteaza daca beneficiaza sau nu de cei 900 de lei, de "totalitatea veniturilor brute" ca dealtfel si pentru cei mari in grad ? Sigur ca da.Conteaza foarte mult.
  Asa ca nu procentele reprezinta principala pierdere determinata de cenzurarea legii de catre guvernul Ciolos, ci veniturile brute, prevazute initial de art 28. Pentru acestea trebuie sa luptam!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ambele sunt pierderi esentiale! Atat procentele, cat si neraportarea la veniturile brute. Daca este sa judecam drept, prioritare par ar fi totusi procentele! 30% NU reprezinta ceva de aruncat la gunoi!

   Ștergere
  2. @Baro...este vorba de MEDIA VENITURILOR BRUTE IMPOZABILE si aici , automat nu vor intra deconturi, hrana sau banii de pampersi sau tampaxuri pentru bunica.

   Ștergere
  3. ..... eu acum am aflat cand a murit Mihai Viteazul! :))

   Ștergere
  4. Respecte, nu, initial legea prevedea totalitatea veniturilor brute realizate... Nu venituri impozabile!

   Ștergere
 10. Domnule, respecte, asa este. Procentele sunt in fond hataratoare. Sa nu uitam insa ca, pentru gradele mici si nu numai, contravaloarea normei de hrana reprezinta o parte insemnata a veniturilor, de la aproape jumatate in sus. Soarta unui SG dupa pensionare ar fi alta daca aceasta (si altele), ar fi incluse in baza de calcul. Si numai a lui.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La modul realist, problema asta NU se poate regla decat intr-un singur mod.

   Dumneata cunosti cum sunt luati de fazani militarii, prin L. 284/2010 a salarizarii - cica unitare? Este vorba despre cea mai tembela prevedere care poate exista in continutul aceleiasi legi! Dupa L. 284/2010, militarii si politistii sunt oficial in aceeasi grila de salarizare! Adica remuneratie EGALA, pt. munca de valoare EGALA, cf. Art. 3 din lege! Stiai?

   Crezi cumva ca au salarii egale? Nu! Stii de ce? In aceeasi lege L. 284/2010 a salarizarii, soldelor militarilor sunt calculate la ZILE CALENDARISTICE, iar politistilor la ZILE LUCRATOARE! Ce inseamna la modul practic chestia asta, realizezi? Este simplu - daca esti politist si bagi mai mult de 8 ore si 5 zile pe saptamana, esti remunerat cu 75% in plus pe ora! Dar daca esti militar si bagi mai mult de 8 ore si 5 zile pe saptamana, tot acelasi salariu il primesti! Pt. ca L. 284/2010 le-a pus pumnul in gura militarilor, prin faptul ca sunt remunerati la zile CALENDARISTICE! Adica oricat muncesc, tot aceeasi solda o primesc! Si militarii muncesc si 3-4 luni pe an, 24 de ore din 24 si 7 zile din 7. Realizezi ce solde ar avea militarii daca ar fi remunerati ca politistii la ZILE LUCRATOARE? Numai din aplicatii! Li s-ar tripla soldele calculate la media anuala! Dar NU sunt remunerati la tarif orar ca politistii. A dracu' remuneratie egala pt. munca de valoare egala!

   In consecinta, fiind vorba despre pensii! Pentru majorarea soldelor trebuie in primul rand majorate soldele! De aici porneste TOTUL! Iar calea cea mai eficienta de majorare a soldelor NU este la acest moment, decat respectarea Art. 3 din L. 284/2010 - cel cu remuneatie egala pt. munca de valoare egala! ASTA INSEAMNA CA ESTE OBLIGATORIU CA MILITARII SA AIBA CALCULATE SOLDELE LA FEL CA TOATA LUMEA: LA ZILE LUCRATOARE SI NU CALENDARISTICE!

   Mai departe NU ne intereseaza! Cum au fost inapezirile! A stat armata si cate 7 zile pe coclauri, 24 DE ORE DIN 24 si 7 zile din 7. 7 zile CALENDARISTICE inseamna 4 saptamani de munca NORMALA, calculand saptamana NORMALA la 5 zile de lucru si 8 ore pe zi! Orice cetatean obligat sa lucreze 7 zile din 7 si zile din 7, ar fi fost REMUNERAT cu minim 75% in plus. Militarii - NU! De aici porneste toata marsavia!

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam așa spuneai și anul trecut cu așteptarea ba chiar profețeai când și ce se va întâmpla.
   Cu bugetul nu mai are ce se întâmpla ca mai mulți bani nu au de unde scoate și oricum vor mai tăia din el la rectificări, că nu e posibilă decât în vis o creștere de 5,2 %.
   Cu art. 40 la fel că dacă-l modifică și cresc pensiile trebuie să plătească și pe anul trecut. Bugetul pentru personal și pensii crește mult anul asta ca se vor pensiona iar in draci, plus ce se plătește tot din bugetul MApN pentru CASS-ul pensionarilor și neimpozitarea pensiilor până la 2000 lei.
   Cu parul nu prea mai iese nimeni. Cei mai defavorizați sunt cei mai in vârstă care pot ieși doar cu lumânarea în mână.

   Ștergere
 12. Noi asteptam! Asa cum am asteptat ca Ponta sa ne reintregeasca pensiile imediat dupa inscaunare (7 mai 2012). Prin OUG asa cum promisese, ce era promisa a fi emisa a 2-a zi dupa insaunare! Nu a mai fost nicio OUG. Dupa insaunare, Ponta a zis ca NU emite astfel de OUG, pt. a NU stirbi autoritatea Parlamentului!

  Asa ca am asteptat! Pana pe 01.10.2013 cand a fost emisa L. 241/2013. Surpriza insa! PSD ne-a reintregit pensiile, dar ne-a taiat indexarile! Finalul fiind tot un fel de ...aca maca! Pierdut astfel cca. 15% urmare a neindexarile pensiilor pt. anii 2013, 2014 si 2015.

  Aceeasi echipa a PSD a fost capabila sa initieze si sa adopte L. 223/2015 privind pensiile militare de stat, care in original ne-a sarit de la recalculare pe toti cei pensionati inainte de 2011! Inclusiv pe TINE!

  Tot aceeasi echipa a PSD ne-a pacalit si cu OUG 57/2015, senatorii PSD prefacndu-se ca o modifica de ... uite ce spun oamenii, a iesit mai prost cu 2% decat pe OUG 57/2015.

  Iar acum discutam tot de o echipa PSD, formata de fratii celei de la Senat!

  TU ce crezi! Ca lupul isi schimba naravul dupa toate cele prezentate? Nu frate, unde a comis-o de 3 ori, merge si a 4-a oara! Plus PIB taiat la 1.35% si alte dovezi din material, care iar lovesc in armata! Este deja stil de viata! Nu te-ai lecuit?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu cei 2% s-a rezolvat!
   Dar nu de cei 2% il iritau pe AUTIST, ci taierea bugetului pt. Cotroceni!
   Nu mai sunt bani si pentru capra!
   Ca sa fim f. corecti!

   Ștergere
 13. Domnilor ,cu sau fara vointa unora ,incet ,incet multi se vor convinge ca fara sustinerea cu toata puterea a luptei impotriva coruptiei si a tradarii nationale este o necesitate si un obiectiv al tuturor celor care vremelnic se perinda prin fruntea tarii.
  Coalizarea cu demagogii,jefuitorii,cu tradatorii si vinzatorii de neam si tara este total nebenefica pentru acest popor harnic si prea mult bun simt.
  Am depus un juramânt militar dar niciodata si intotdeana voi apara tara dar nicidecum nu voi apăra averile facute prin furt si delatiune de vremelnicii trecuti prin administratie ,politica si prin fruntea tarii.
  Am spus si ma tin de cuvînt.
  Traiasca A I Cuza în indrazneala lui de a face regula in tară.
  Pentru ca a indraznit sa dea un cod penal cu astfel de articole l-au sabotat si expulzat.
  Pentru lupta impotriva coruptilor din orice sfera politica sau administrativa DA, pentru salvarea lor de mina justitie prin modificarea legii NU.

  Cititi aici doar doua articole din Codul Penal de la 1864 introdus de domnitorul A I Cuza la 1864
  Art. 145.
  Dacă mituirea s'a urmat asupra unui judecător sau jurat pronunţând în materii criminale în favorea sau în contra acuzatului, pedeapsa va fi maximul închisoarei şi pierderea dreptului de a mai fi admis în serviciu pe toată viaţa; el va pierde şi dreptul la pensiune.
  Dacă mituirea s'a urmat asupra unui jurat pronunţând în materii de expropriaţiune, pedeapsa va fi închisoarea dela un an până la doi ani, pierderea dreptului de a mai fi admis în serviciu pe toată viaţa şi a dreptului de pensiune.
  Art. 146.
  Ori-care particular care, în numele său, sau în numele vre-unui funcţionar public, administrativ sau judecătoresc, cu ştirea sau fără ştirea acestuia, într'un chip direct sau indirect, va cere, va lua, sau va face să i se promită daruri sau alte foloase nelegitime, spre a interveni, spre a se face sau a nu se face vre-un act din cele privitoare la atribuţiunile acelui funcţionar, se va pedepsi cu închisoare dela şase luni până la doi ani şi cu amendă valoarea îndoită a lucrurilor luate sau promise, fără ca această amendă să fie mai mică decât 200 lei1).
  Lucrurile primite, sau valoarea lor, se vor lua în folosul ospiciilor sau caselor de binefacere ale localităţei unde s'a comis faptul.
  Iar dacă mijlocitorul va fi funcţionar, va pierde dreptul de a mai ocupa funcţiuni şi nu va putea primi pensiune

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amenzi!
   -"luptei impotriva coruptiei si a tradarii nationale este o necesitate si un obiectiv al tuturor celor care vremelnic se perinda prin fruntea tarii.
   GRESIT!
   - lupta impotriva coruptiei si a tradarii nationale nu este o necesitate si un obiectiv in sine ci trebuie SA FIE O NORMALITATE, CU MIJLOACE CORECTE,INTRUCAT NU SCOPUL SCUZA MIJLOACELE!
   -"Traiasca A I Cuza în indrazneala lui de a face regula in tară."
   -in afara faptului ca a modernizat prin reforme cam totul,era putin corupt (ca si toti politicienii timpului), doar cat este Luluta plagiatoare!
   -in plus: legea raspunderii magistratilor si privind pedepsele pentru implicarea of informatii in justitie, politica...etc rezolva 90%
   -in plus, scoaterea procurorilor din randul magistratilor!
   Fac si eu niste completari, dar nu indraznsc eu sa ma ridic la nivelul de cunoastere a dreptului ca mata, despre care nu pot spune decat, ca, in afara de stapanirea elocintei, aveti o memorie formidabila!
   Cu mil de scuze pt indrazneala!

   Ștergere
  2. Ioane,
   Coruptia magarului de functionar este deranjanta, dar minimala si in ordinea prioritatii este spre final!
   Solutie....bagi interzicerea primirii de foloase in ROI, care este obligatoriu, plecarea / sanctiobarea individului ce a fost divedit....aduci la cunostinta tuturor, prin semnatura pe anexa! Militezi pt salarii decente, volum si timp de munca normal, cu resurse asigurate!

   Ștergere
 14. EU nu sunt inregimentat politic in schimb ma dau si EU pe langa cei ce cred ca ar dori sau pot sa ne faca bine. Tocmai aici este diferenta intre noi, EU vorbesc si spun ce aud cu multa speranta ca asa va fi si chiar imi doresc asta, pe cand TU vorbesti cu ura ,pro...REGALA impotriva a tot ce va fi bine sau rau, nu conteaza GELU CONTRA sa fie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ?! Ce are sula cu prefectura? Regalitatea cu viata de zi cu zi?! Acum EU iti fac si o marturisire! Daca as fi avut sansa TA - de a NU suporta nicio intemperie intre 2011-2016, adica sa fi avut sansa TA de a intra in 2011 in tabara "gonfatilor" pe stil Oprea-Boc, probabil ca si eu as fi visat la acest moment cai verzi PSD-isti pe pereti!

   Numai ca la 26 ianuarie 2017, 20:08, EU ca fost membru al taberei diminuatilor, inghetatilor si neindexatilor ca TINE, ti-am dat elemente concrete legate de PSD care pe mine si pe fostii diminuati ne-au determinat sa ne indoim de intentiile acestui partid! Le-am resimtit pe pielea noastra, nu snt povesti! PSD este autorul, nu altcineva! Este firesc, NU ai fost in tabara noastra a diminuatilor, NU ai de unde sa stii si nici Nu vrei sa stii cum ne-a pacalit PSD de ne-a rupt! Cu toate astea, lucrurile s-au petrecut, in realitate! Nu in lumea ta, dar tot realitate este si lumea noastra - a pacalitilor de PSD si fosti diminuati ai lui Boc/Oprea!

   Alta chestie pe care te prefaci ca NU o vezi! Dar TU insuti ai o experienta cu PSD de cand cu L. 223/2015, cand TU pensionat fiind inainte de 2011, ai fost sarit de la recalculare de legea IN ORIGINAL. Adica dupa PSD, trebuia sa iti ramana in plata tot fosta contributiva a lui Boc, care urma sa fie doar indexata! Adica tot ca la tractoristi si altii! Ai uitat asa repede? Așadar ai o primă țeapă PSD la activ! Mai ai incă țeapă PSD - cea cu varianta adoptata de Senat privind OUG 57/2015. Si aici ti-a tras-o tot PSD!

   Acum eu iti doresc spor la visari in continuare! Nu ca as vrea sa se intample, dar experientele cu PSD ale mele in calitate de fost diminuat, ma determina sa cred ca tu vei fi numai la a 2-a țeapă (prima ai luat-o cand au uitat de tine la recalculare in L. 223/2015 in original), iar eu la a 4-a! 2 fiind comune la ambii!

   Ștergere
 15. Încă odată ;să vă pară bine că reducerea CASS și eliminarea impozitului sub 2000 lei au fost planificate în "luna de miere" a guvernului și nu pe la mijlocul anului când execuția bugetara va intra în vrie.
  Dacă acum nu sunt bani nu văd posibilitatea rectificarilor pozitive care să ducă la realizarea promisiunilor făcute.
  Atit și noapte bună...... tigri 2 & co.

  RăspundețiȘtergere
 16. @ Vad ca toti "imi sariti mie in cap" de parca eu as hotari toate astea, pai, atunci sa dea Domnul sa fie pe placul si inima voastra. Daca eu am sperat si m-am zbatut sa fie bine si pana acuma nu s-a realizat , asta nu inseamna ca as fi vinovat si nici nu va da dreptul sa vreti ''capul lui Motoc"...mare-i gradina Domnului. Aviz -kara,R,avyamuci

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu le comiți ( vezi comentariu de ieri de la 19.41) și după ce primești răspunsurile adecvate tot tu te superi. Vinovat ești doar de prea mare încredere și speranță în vorbele politicienilor.

   Ștergere
 17. Mister
  Pt ca ai ales sa nu ai nume, eu te-am botezat cu un prenune romanesc Ion!
  Deci...Ioane, ca sa lamutim si discursul unora despre coruptia endemica, ia de la un nespecialist in drept, cate ceva:

  https://www.dcnews.ro/mobile/declara-ia-lui-iohannis-la-strasbourg-efect-paradoxal_530660.html

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-breaking-news-vineri-20-ianuarie-2017/#comment-49940

  Sper ca nu te vei detona in direct! Am vazut pe titlul anterior, pe final, ca faci glume de autobaza! Acuma, deh....fiecare ramane caotiv mediului socio-profesional!

  PS-erau multi care rageau ca odata cu scaderea TVA/Ponta ne ducem in cap! Si au avut oaresce dreptate, dar sensul era in ^, sus, adica ne vine mintea la cap! Eu nu pot garanta pt 100%, mai trebuie si cate 1-2%, de samanta, caci cine sa behaie "Coruptiunea ucide!"!
  Asa ca Ioane, eu, tu, noi, voi, ei, cu totii asteptam uciderea coruptiei, dar nu total, caci nu suntem utopici! Desigur, vei intelege numai deskizand cele 2 link-uri!

  PS-stiu, Val Valcu, fiul unui col arma Art, este agent FSB, iar Bogdan Chiriac MOSAD!....Cristoiu este vandut US, Monica, fireste Macovei &, este de-o puritate CRIDIALA (cristal-diamant-lacrima), de îi poti bea apa din......ceasca, mai! Nu te gandi la prostii....
  Deci PA!....ca tot este salutul PNL, a la vesnica metresa Alina!

  RăspundețiȘtergere
 18. Domnule R,
  Intr-un memoriu adresat de ANCMRR Vrancea ministrului apararii nationale se ridica o problema foarte interesanta in legatura cu introducerea pensiei suplimentare in baza de calcul plafonata la 85% si anume ca aceasta (pensia suplimentara) nefiind un element de salarizare cf. L284 nu poate costitui un element de calcul al pensiei militare de stat ci ea trebuie sa se adauge acesteia.
  Care este opinia d-voastra si a colegilor?
  Ar putea fi un argument in Instanta?
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am onoarea sa va salut!
   Sigur ca pensia suplimentara nu este element de salarizare, dar a fost constituita pe baza elementelor de salarizare. Totuși, in situatiile celor care au vechime cumulata mai mica de 45 ani se valorifica in calcul pensiei si contributia la pensia suplimentara. Din punct de vedere constituional trebuia ca pensia suplimentara sa fie adaugata in procentele cuvenite fiecaruia chiar daca in unele cazuri se depaseste plafonul de 85%.
   Sa speram ca cineva va ajunge sa ridice o exceptie de neconstitutionalitate pe subiectul pensiei suplimentare si ne vom lamuri.
   Tuturor, weekend placut!

   Ștergere
 19. Pt Dl Karadeniz
  CASS la pensionari, inclusiv cei militari, se calculeaza de casele teritoriale sau sectoriale de pensii, se plateste din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii.
  Asa zice legea 2/2017 asa zic si eu.
  In ceea ce priveste cresterea plafonului de la 1100 la 2000 lei, pt care nu se plateste impozit, rezulta ca din bugetele SNAp se intorc la bugetul de stat sume mai mici.
  Concluzie: cele 2 masuri fiscale nu presupune o crestere a bugetului structurilor din SNAp.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate cheltuielile și veniturile ce alcătuiesc bugetul de stat sunt identificate prin sursa cale le generează. CASS-ul datorat de militari este evidențiat în bugetul MApN chiar dacă această cheltuială este asigurată din bugetul de stat.
   CASS datorat de pensionarii din sistemul public de pensii este evidențiat în bugetul de asigurări sociale, chiar dacă este asigurat prin completarea acestui buget din bugetul de strat.
   Întoarcerea unor sume mai mici la bugetul de stat din impozite presupune o diminuare a veniturilor din care este alcătuit bugetul deci implicit o diminuare și a cheltuielilor. Altfel se ajunge la deficit bugetar mai mare decât cel planificat.
   Cele două măsuri fiscale presupun o creștere a bugetului de cheltuieli și sunt identificate acolo unde se produc și dacă nu presupun creșterea bugetului apărării sigur presupun diminuarea acestuia.

   Ștergere
 20. Pt Dl Avianyc
  De ce nu va revoltati si asupra faptului ca familia iohanis, a obtinut foloase necuvenite, prin insusirea si exploatarea unor bunuri obtinute fraudulos, cf unor solutii definitive si irevocabile a instantelor de judecata ?
  De ce folositi o dubla masura, in aprecierea coruptiei ?
  Astept un raspuns.

  RăspundețiȘtergere
 21. Unii spun ca in cf cu Statutul tinutului secuiesc in acesta, 149 de comune si orase nu se aplica OuG 57/2015 pt ca ei daca vor aplica legile statului roman , daca nu, nu.
  Acest lucru s-ar datora procentelor obtinute de iohannis, in zona, la alegerile din 2014.
  Ex: Jud Harghita: turul I = 10,76%
  Turul II= 79,78%
  Jud Covasna: turul I = 14,96%
  Turul II = 77,95%
  Dupa statut, acest tinut este prevazut si cu presedinte.
  Sanse mari pt aceasta functie o are Dl Kis Viorel.
  Din aceasta cauza, acest domn, isi numeste camarazii, pe unii prieteni si pe altii dusmani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CA Viorel nu poate fi decât ambasador de Hurziceni ca KIS poate fi HONVED pe helicopter.

   Ștergere
  2. Mai avia, esti un adevarat barbat...cu mucii pe chiept!

   Ștergere
 22. Domnule *R*, in titlu ati postat niste cuvine MARI, ... toate guvernele emit ordonante plagiate dupa BOC ...*, un adevar care nu vrea sa ne invete minte, crezand mereu si mereu ca daca se schimba *o guvernare vin alti oameni care vor privi problemele altfel* din pacate ... cum vin *ii plagiaza pe cei dinaintea lor !. Guvernele se apleaca la problemele *norodului, ori presati de norod sau daca au interes, in rest ...*.

  RăspundețiȘtergere
 23. @ Mareș
  Ca sa fii tu si Tehnocrat bine informati retine;
  -dacă judecatorul Gică Popa a folosit pistolul pentru a scapa de cosmarul greselilor din mascarada de proces in care l-au condamnat la moarte pentru ”subminarea economiei nationale” intre altele ,acuzatorii, proc. Voinea si ” avocatul apărător acuzator” Lucescu mai au tupeul sa iasa pe sticla si sa ne dea lectii ba chiar unul voia sa fie si proc. general.Asa de mult a subminat nea Nicu economia nationala incît 27 de ani au avut ce fura si pune la pământ si inca nu au terminat.
  - felicitari presedintelui pentru ca a avut initiativa de a se deplasa si sta de vorba cu cei de la CEDO .Puteau sa o faca si presedintii celor doua camere si si sa ne spuna adevarul nu sa ne amenite ca primim amenzi daca nu-i gratiem.
  In felul acesta presedintele a lamurit ca cerintele CEDO nu sunt cele cu care ne amenintau presedintele CD si a Senatului precum ca daca nu-i gratiem pe ei vom fi amendati cu vreo 80 milioane EURO. De acum poti sa stai linistit ,presedintele te-a lamurit ca doar daca nu vei indeplini pachetul de masuri emis de CEDO cu termen de aplicare un an jumate se pot declansa unele masuri. Deci nici intr-un caz CEDO nu a spus ca daca nu bagam amnistia si gratierea pe sub masa ca sa scapam politicienii de mina legii ne amendeaza cu 80 mil euroi.
  Bine ca s-a lamurit problema si a iesit la iveala minciuna propagandei tv securistoide - felicitari presedintelui ca a reusit sa le impuna sa dea 2% pentru aparare in contestul geostrategic bine cunoscut. In mod sigur iti va fi folositor si tie si lui Teocrat (Tehnocrat),Iceparu si mie si la multi altii.
  - ca sa fii lamurit si cu lupta anticoruptie ,etc trebuie sa stii ca aceasta se poate face prin art. din codul penal cu continut precum cele din codul penal a lui CUZA din 1864 si nicidecum prin art din codul penal golite de continut precum isi si-au dorit ai nostri politicieni fruntasi pe ramura penala bagind la inaintare cozile de matura di guvern.
  Cum mai lupti impotriva coruptiei,fraudei ,etc daca golesti de continut art din codul penal in asa fel ca politicienii implicati in coruptie ,frauda ,abuz in serviciu sa fie mereu scapati inclusiv in viitor?
  Asa ca acestea fiind lucruri mai greu de priceput este mai recomandabil sa te apropii de aliatii tai Tehno si Ițepari si sa discutati despre ceea ce nu va depaseste respectiv ,câte pensii s-au calculat,câte au crescut , câte au scazut ,.............
  Sâc,Sâc !!!!!!!!!!!!!! Si poate va adunati la camera de lectura de la biblioteca din Alexandria si studiati in amanuntime codul penal din 1864 a lui A I Cuza si art din codul penal a lui nea NICU Impuscatu cu referire la averile ilicite ( art eliminate de camarila capitalista din codul penal pentru a-si putea intregi nestingheriti de nimeni averile din furturi in dauna statului).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane
   Raspunsul meu il ai in postarile de mai sus!
   Reiterez pe scurt:
   -Autistul minte cum respira...vezi raspunsul dat despre cazul Adamescu
   -Minte ca n nesimtit ca dezvaluirile lui Sebi sunt neprobate, cand colo seful SRI a declarat ca toate sunt adevarate
   -Pe Ipocritul nr. 1 il doare in p...runa de bugetul aparari ci doar de al sau...ca i l-au mai diminuat!
   -Despre coruptie vorbeste cu malaca de la DNA, cu SRI (care nu avea nicio treaba) cu skeletii de la ÎCCJ!
   Daca ai fi fost curios ai fi citit pe link-urile postate!
   Daca dai exemple cu Ceausescu...mergi si ia coliva in Ghencea...troleul 96!
   Cand Autistul hot este cu coruptia in gura...ea, Lupta anticoruptie, se goleste de continut, iar voi, postacii de seviciu, de argumente.
   Nu mai folosi numele A.I. Cuza alaturat de anticoruptie...este hilar!
   Si nai e ceva...casele ...etc insusite de Forumul German, continuator al Grupului etnic german!....stii...Tratatul de pace...Decretul regal....confiscari legale....ehe he!

   Ștergere
 24. Pt Dl Avianyc
  Am urmat sfatul dumneavoastra privind averile ilicite.
  "http://sibiu.justitiarul.ro/klaus-werner-iohannis-a-fost-evazionist-fiscal..."

  RăspundețiȘtergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. doar după ce au fost strînsi cu degetele la usă

   Ștergere
  2. T2
   Poate imi akita si mie ajutoarele...sa pot relansa si al doilea abator de pasari!.... ca asa voi plati taxe si impozite corecte si la timp!
   Si in toamna poate dau drumul si la topitoria de in...ca sa aiba ce lucra la tesatorie!

   Ștergere
  3. Deocamdată cât proiectul de buget este încă neaprobat nu s-a dat nimic.
   Referitor la procentul acordat armatei in prima variantă de buget s-a încercat păcălirea cu acele 7,63 miliarde creditele de angajament. Când au constatat că lumea nu poate fi păcălită au mai tăiat de ici de acolo din bugetul alt ora și au adăugat la bugetul inițial al armatei de 11,02 miliarde încă 5,3 miliarde pentru a ajunge la acel 2 % asumat de PSD în campanie.
   Dar dacă ne uităm la repartiția bugetului apărării pe capitole și articole bugetare constatăm că pentru cheltuielile cu personalul suma alocată de 3,6 miliarde este mai mică decât anul trecut. Așa că mai încet cu speranțele în măriri de solde de grad și funcție, ajutoare la pensie, actualizări ale pensiilor, modificări ale art.40 din OuG 57.
   Detalii privind proiectul de buget al apărării găsiți aici http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/proiect_buget_2017/Anexa_3/Ministerul_Apararii_Nationale.pdf

   Ștergere
  4. Poate i-a scazut pe cei 3000 care au murit, pardon , parasit sistemul, gresisem deunazi cand am scris cu un 0(zero) mai putin.

   Ștergere
 26. @ Vine Clojul pe la noi @ Mares de la Ferentari
  Ce as putea sa va zic eu voua in deschidere ? Doar atît pacat ca jud. Gica Popa nu v-a lasat mostenire pistolul cu restul de cartuse si instuctiunile de folosire?
  Dar daca tot va manînca chielea,am sa ma straduiesc sa va iesplic pe intelegerea voastră ”subdezvoltata” kcum stau lucrurile cu sasii sibieni si transilvaneni prin tangenta cu subiectul.
  Dar toate iecsplicatiili numai după ce va bag la o limpezire si detoxifiere a creierului în masina de spălat.
  Și acum în cel mai serios mod de abordare pornind de aici o sa va detaliez in urmatoarele comentarii situatia sasilor a caselor sasesti despre care tot faceti voi vorbire.
  Aveti bunavointa si cititi acest link ,
  grsiu.3x.ro/istoric.html
  sesizati numele vechi ale fabricilor dupa care discutam. Am ales acest link fiindca aceasta asezare a fost din punct de vedere economic cea mai dezvoltata asezare saseasca sibiana si unde pe fundalul vechilor intreprinderi sasesti care nu au avut nicio tangenta cu grupul etnic german a luat fiinta si s-a dezvoltat o industrie de nivel national de renume, cu unele intreprinderi unicat in domeniu. Toate aceste intreprinderi NU AU FOST REVENDICATE DUPĂ 89 DE CATRE SASII MOSTENITORI, ele au ramas romanilor care le-au privatizat si multe din ele mai functioneaza si azi.
  Unele nu. Cititi aici istoricul celei mai puternice fabrici de sticla si cristal nationalizata dupa 1948 si falimentata in 2015 de ultimii patroni iranieni si a fabricii care ani de zile a facut incalcaminte pentru armata ,nationalizata in 1948,la fel ca toate celelalte.
  www.monitoruldemedias.ro/2015/05/adio-vitrometan-fabrica-medieseana-de.html
  www.medimpact.ro/ro/istoria-firmei-medimpact-sa.html
  Daca in 89 populatia saseasca se situa la cam 25% (dupa vinzarea lor catre Germania Federala-mai ales a celor care aveau case mari si bine puse la punct)din total pop judet azi mai sunt cam aprox 1,02 % din populatia judetului si aceea majoritatea plecati fara acte prin Germania.
  Apoi discutam problema caselor. Sper sa-mi oferiti satisfactia de a citi macar aceste trei link-uri ca sa putem continua discutia pe argumente concrete.Chiar merita si va rog aveti bunavointa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane
   Esti p..t sau te prefaci? Eu nu scriu despre sasi...Eu am scris de hotararea obligatorie statelor de dupa infrangerea celui mai odios si militarist stat. Regele a trebuit sa confiste prin decret regal proprietatile Grupului etnic german, nu ale sasilor cum gresit interpretezi! Intelegi diferenta? Asta s-a intamplat in toata lumea cu asociatiile etnice germane care au sprijinit Germania hitlerista si nazista!

   Ștergere
  2. Daca eu am ceva legaturi cu Ferentariul....inseamna ca tu esti gabor cu palarie sau aduni pene de la gainile moarte, de la gunoi!

   Ștergere
  3. Nu stiam ca esti unul care il pupa in cur pe CWI.Acum m-am convins ca te-ai mutat de la Chior la Mut.
   Ce o fi avand sula cu prefectura numai tu stii.Ca fiecare padure si sasii au uscaturile lor.Te-a ametit CWI.Tu nu ai auzit ce a declarat presei sau faci pe prostul.Tu te-ai deplasat pe Podul Minciunilor. Dupa ce as bea o bere la Imparatul Romanilor ce te-as....pana n-as mai ...pana la Poplaca pe Calea Rasinari ,la Valea Sapunului ca sa te inec in Cibin.

   Ștergere
 27. Ioane
  Revenind la tema.....
  Lunar, conform BIA, ies la pensie cam 30 cadre....cu diferite varste, din 2011!
  Luand in calcul in medie 15 ajutoare....fa si tu un pustiu de bine si calculeaza suma necesara pt normalitate si asa mai uiti de anticoruptia, varianta statului de drept! Nu?

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. Bugetul armatei creste semnificativ. Motive pot sa fie multe, de la intalnirea cu Trump pana la anumite informatii ca trebuie sa SE pregateasca de ceva nasol. De-a lungul istoriei Romania a intrat in conflagratii ,, in pielea goala,, . Acum nu mai putem sa spunem asta fiindca o sa avem 12 vechituri aeriene si cateva fregate cu rezerva expirata. Dar chiar pe cei care au facut contractele astea nu ii ia nimeni la intrebari? Sau daca asta trebuia sa fie o parte din pretul aderarii , atunci sa vina toate partile sa ne spuna pe sleau ca nu santem tampiti.
  Si acum problema interesanta a zilei. In dosarul Liei si Olgutei judecatorii spun ca probele aduse de procurori sunt ,, ilegale,,... Mai crede cineva ca exista dosare la comanda sau politice ? Ei as....
  Duminica seara se ANUNTA inca un miting SPONTAN... Adica fara sa fie pregatiti , cateva mii de cetateni isi vor da manutele si spontan vor scoate pancarte, urlete si injuraturi...Spontan. Azi la Europa FM la emisiunea cu CTP se punea problema daca PSD poate sa isi dea foc singur la sediu....Astia chiar sunt piromani? Oare baietii pregatesc ceva? Probabil ca la ordin jandarmii pot sa cada ca mustele iar guvernul poate pleca din nou sub presiunea strazii.
  Traiasca democratia , blenoragia si curvele de pe stat....
  Ii felicit de pe acum pe cei ce vor iesi in strada impotriva gratierii binecuvantata de KWI la Strassbourg....
  Traiasca Romania , serviciile si presedintele iubit. Hai .... si DNA.

  RăspundețiȘtergere
 30. Ioane
  Ti-am spus ca groful este cleptoman, autist si mincimos notoriu! Tu...nu si nu...ca e crl mai cel....ca e priceput, ca e sincer....samd!
  Bomba N....: Presedintele CEDO recomanda Romaniei sa faca GRATIERI!
  Tata, suntem normali sau nu mai suntem?

  RăspundețiȘtergere
 31. Ioane,
  Tu esti cumva ginerele lui Limba (gl. Mitroescu)?....era la R. El. Sibiu...pe vremuri.
  ....pe la bar, Groapa/împaratul romanilor povestea cum zboara el peste munti cu elicopterul... si noi muream de ras...caci stiam ca nu este pilot, dar se dadea mare la niste gagicute! Noi...in anul 3 fiind, ne cunosteam cu pilotii de la demonstrative si aplicatii cu grupul de prin zona!
  Stii cate audiente a avut KWJ ca primar? 0 .... barat! Iti spune ceva?...si mie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Erata
   Gl. Mitroescu a fost la Balcescu!
   Tu ai fost la R.El/Sibiu?

   Ștergere
 32. Coruptia ucide Europa!
  https://www.dcnews.ro/mobile/declara-ia-lui-iohannis-la-strasbourg-efect-paradoxal_530660.html

  https://www.dcnews.ro/mobile/adamescu-avocat_530641.html

  https://www.dcnews.ro/mobile/ministrul-olandez-al-justi-iei-a-demisionat-dupa-un-scandal-cu-un-baron-al-drogurilor_530674.html

  Dar, in marea ei ipocrizie isi permite cu nesimtire si mult tupeu sa dea, cu cinism, lectii Romaniei!
  Asemeni statelor europene si al nostru mare Ipocrit sta numai cu ANTICORUPTIA IN GURA, IN TIMP CE STA CU CORUPTIA LA MASA SI IN PAT!

  RăspundețiȘtergere
 33. Hai, ca ne-am scos.....! Uite asa valorizam iar Stefan Ghiorghiu!
  MApN se intareste, dar rau di tãt!

  https://www.dcnews.ro/mobile/mircea-du-a-i-madalin-voicu-numi-i-secretari-de-stat-in-guvernul-grindeanu_530769.html

  RăspundețiȘtergere
 34. Poate va ajuta sa intelegeti, de ce nu se iau in baza de calcul, folosita la stabilirea drepturilor de pensie,toate veniturile.
  Date de pe mapn.ro sectiunea buget, cu venturile salariale nete minime/maxime, platite in MApN in decembrie 2016.
  Functii cu comanda
  Of. 1278/16947 Lei
  Functii fara comanda
  Of. 1063/15579 lei
  MM. 995/9322 lei
  Sof. 925/10712 lei
  SGP. 446/5705 lei

  RăspundețiȘtergere
 35. @ Mares , Tehnocrat si Iceparu
  În zadar incearca R 26500 să va toarne inteligenta-n devlă cît timp sunteti setati pe propaganda de doi bani a agaricilor platiti sustinatori de scăpare de mina legii a penalilor din politica mai ales.
  Daca pe mine nu ma credeti ma gindeam ca tine-ti aproape de R 26500 trecut prin chinurile umilintei ,insa de unde.
  Si ca sa nu o luati razna rău de tot si sa va dati si voi seama ca psd-ul a fost împlicat in toate deciziile guvernului Ciolos inclusiv cele cu art 40 si corvetele luati aminte ca in spatele ministrilor lui Ciolos au stat secretarii de stat ai psd-ului. Deci nicio decizie a guvernului Ciolos nu s-a luat fara incuviintarea politica a secretarilor de stat ai psd. Uite aici dovezi;
  -art 40 sustinut de d-na Otilia Sava secretar de stat in guvernul Ponta,secretar de stat in guvernull Ciolos,secretar de stat in guvernul Grindeanu.
  - legat de corvetele pentru care acuzati guvernul Ciolos cititi aici cine era secretar de stat pe armamente in guvernul Ciolos , nu cumva actualul ministru al apărării Les .Uite aici biografia ;Gabriel B Leș - Octombrie 2015 – Octombrie 2016: Secretar de stat – Departamentul pentru Armamente, Ministerul Apărării Naţionale (adica contracte corvete)
  Astea sunt din domeniul apărarii. Uite aici cum va ameteste dnul Dragne cu znoave si bagat batul prin gard.
  - va spune ca el a facut un mare bine si a redus bugetul parlamentului cu 16% fata de cel din 2016. Minciuna .Trebuia sa va spuna ca de fapt numarul de parlamentari si logistica aferenta s-a redus ,ca atare si bugetul
  - va spus ca a luat grozava masura de a reduce salariile demnitarilor marite de Oprea. Iata efectul si tinta. In timp ce presedintelui (oricare ar fi el) i-au facut salariul egal cu al unuia dintre noi cu o pensie mai buna ,ministrii lui Grindeanu cumuleaza indemnizatia de parlamentari cu salariul de ministru depasind mult salariul presedintelui si pe cel al presedintilor de camere din parlament. Vorba ceea ,”olteanul nu dezminte”.
  - a urlat ca guvernul Ciolos cu secretarii de stat psd în spate au dat o gaura pe ”PROGNOZĂ” de 10 miliarde. Curat murdar .S-a dovedit a nu fi nicio gaura decit o nerealizare pe fonduri europene. Sa vedem cît vor realiza ei pe prognoza daca DNA va urmari in continuare lautul comisionului si acordatul licitatiilor catre firmele de partid si nimeni nu va pune semnatura pentru realizarea proiectelor si rambursaarea banilor dela UE.
  -va mintit ca vom fi amendati de Cedo cu 80 milioane Euro daca nu gratiem intre altii si politicieni corupti sau in puscarii. Nu a tinut mult si minciuna a fost demascata. Dece nu a spus d-nul Dragnea de la inceput ce ne-a spus presedintele de la Strasborg precum ca in decurs de un an si jumatate trebuie sa indeplinim un set de masuri privind penitenciarele si sistemul de justitie intre care poate figura si gratierea, dar gratierea pentru cei neimplicati politic care ne-au facut viata amara si cu victime omenesti.
  Sper ca daca ati citit cu atentie va veti trezi la realitate.
  Au cistigat alegerile fiindca au promis marea cu sarea. Daca nu ar fi promis îi alegea doar dreak pentru cit sunt de cinstiti. Ar fi stat lumea acasa fiindca nu mai aveau pe cine alege. Iar daca au promis sa le indeplineasca nu sa insele poporul cu gainarii si minciuni.
  R 26500 am rugamintea ca din cele expuse sa selectezi si sa le mai dai si tu o lectie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane...tot Ion est
   Amesteci informstii veridice cu abureli de 2 lei kita
   Citeste declaratia presedintelui CEDO....gratierea va afecta cam 10 politicieni si amenda bate la usa
   Cu reducerea bugetului parlamentului este real...dar o folosesti pt a da credibilitate dezinformarii.
   Secretarii de stat sunt ordonatori principsli de credite ? Vezi cum minti!
   Despre salariu de ministru si parlamentar asa este...si a fost asa mereu...nu aduci nici-o noutate! Sa candideze si KWJ!
   In rest....apreciaza-ti doar tie inteligenta si nu purta grija altora caci mori de drum lung!
   Cand ai fost pus la punct pe postarile de mai sus....revii cu acelasi discurs gen USR, de rata mecanica! Urat...

   Ștergere
  2. Dar nu te lasi...iti place sa dai cu capul in gard...pt un steag gresit! Succes!

   Ștergere
  3. Pai DA afecteaza cam 10 politicieni,poate mai multi,sigur mai multi....dar ei trebuie salvati,restul e de umplutura ca nu putea sa dea OUG pt 10 banditi.....asa ca a dat la umplutura pt disiparea efectului.Cei 10 conteaza restul?....bafta lor!!
   Nu putea de pilda sa dea o OUG "personalizata" Dragnea,asa ca a mai bagat si "garnitura" pe langa "felul principal"E simplu!

   Ștergere
 36. Super stire...
  KWJ vrea reabilitarea laculetului din parcul Cotroceni pt ca a cumparat anul trecut cateva ratuste vii; el este un ratoi mecanic, intors cu keia.
  Taindu-se din buget vrea sa se planga in CSAT ca nu este lasat sa faca investitii su sa ingrijasca trandafiri, pesti si ratuste!
  Aferim! ....zice tataroaica! Iti aduc eu niste rate pekin...numai nu plange!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane
   Aici vei munci ca volontir!...la rate...:))

   Ștergere
 37. Domnilor, oare salariul minim pe tara nu trebuie sa se aplice si la militari!

  RăspundețiȘtergere
 38. Nu mai plange tigri3, plansul n-are rost.
  Cum sa fie salariul lui iohannis mai mare decat pensia unui general ?
  Daca iohanis a spus ca serviciul militar ca TR a fost o pierdere de timp.
  Totusi daca dumneavoastra considerati ca nu-i ajung banii, inclusiv pt actiuni in instanta pt pastrarea unor bunuri dobandite ilicit, puteti sa-i donati din pensia dumneavoastra, inclusiv din cresterile netului datorita, modificarilor legislative a actualei majoritati.
  Stiu ca suferiti ca actuala majoritate isi va realiza toate masurile din planul de guvernare, aprobat de Parlament. Nu va pot si nu vreau sa va ajut, pt ca nu meritati. Suferiti din cauza dumneavoastra.

  RăspundețiȘtergere
 39. Săptămâna viitoare în mod cert se aprobă OG 57/2015. Iată cum se pune problema:
  - legea 223/2015 trebuie să fie funcţională pentru viitorii pensionari
  - nu se va depăşi 100% din baza de calcul cu totul inclus sub nici o formă
  - chiar dacă la 50 de ani ai îndeplinit toate condiţiile şi nu vrei să ieşi la pensie statul nu îţi dă mai mult decât solda, vrei să rămâi până la 55 sau 60 de ani inseamnă că vrei să ai o funcţie mai mare şi implicit o bază de calcul mai mare
  - dacă nu ieşi când trebuie rişti să ai şi o funcţie mai mică
  SURSA: Comisia de apărare

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane,
   Tu ai dus ratustele lui KwJ?

   Ștergere
  2. Mi-am format o parere de multi ani despre acel Huhurez! Este un hâtru din generatia stabunicilor, care a fost "gonflat" bine de Boc pe L. 119. De atunci aduleaza contributivitatea. Timp de 5 ani a adulat contributivitatea! Tunand si fulgerand contra L. 164/2001 a pensiilor militare de stat. Si frecandu-si palmele de bucurie ca s-au redus cc. 26 500 de pensii. Acele pensii fiind reintregite ulterior prin L. 241/2013 (aparent, in realitate au fost "inghetate".

   In consecinta, Huhurez este un activist contributionist, asta este clara! Insa acelasi Huhurez este si negru in creul gurii, cam ca magarul in varful ... ulii! Iti explic imediat de ce! De fapt rezulta din acea intrebare stupida " - Cum a fost posibil ca unii sa primeasca o pensie militara de 7000-10 000 lei (nota: pe L. 164/2001), iar pe legea contributiva sa nu realizeze nici macar 3 puncte de pensiei?"

   Huhurez NU realizeaza ca si reciproca este la fel de valabila, respectiv: " - Cum a fost posibil ca unii sa primeasca o pensie contributiva (cica) de 12 000 lei (nota: si asta in 2011), iar pe Legea 164/2001 a pensiilor militare de stat, nu avea decat 3 000 lei?" Pentru ca exact asa s-a intamplat! Fiind evident ca pt. a avea o pensie CONTRIBUTIVA de 12 000 lei (in 2011 - acum fiind deja indexata cu cca. 25% = totalul indexarilor pt. anii 2013-2017), trebuie sa fi avut de-a face cu un fost militar tot ... de lux!

   Si acum sa rezum? Eu as vrea mai degraba si precis nu sunt singurul, ce basca mea de hram o fi purtat acel militar de ... lux, incat sa i se mareasca pensia contributiva de 4 ori fata de cea militara? Pt. o contributiva de 12 000 la nivelul anului 2011, un militar ar fi trebuit sa aiba niste venituri precum Isarescu! Asta ar fi lista care ne-ar interesa! Si in care regasim precis niste rasfatati din aia cu solde lunare de minim 4-5 ori mai mari decat ale prostimii militare!

   O alta prostie de a lui Huhurez este afirmatia ca in conducerile structurilor asociative militare ar fi majoritari beneficiari ai L. 241/2013. O ... ula! Numai daca dam click pe conducerea centrala a ANCMRR, vedem din prima ca toti sunt moaste pensionate inainte de aparitia L. 164/2001 - ca atare fara legatura cu L. 241/2013. Si totusi este adevarat ca moastele NU au dorit si NU doresc recalcularea pensiilor in baza L. 223/2015. De ce? Este simplu, la fel ca si Huhurez, moastele sunt contributionisti "gonflati". Iar recalcularea le iese pe minus. De aceea NU au agreat recalcularea, de aceea au sustinut si L. 223/2015 cu EXCLUDEREA celor pensionati pana in 2011 de la recalculare. Am stabilit asta de atatea ori!

   Revenind la Huhurez, durerea lui este una singura! Ca ii scade pensia la recalculare! Ceea ce ii cam cam sta in gat dupa "gonflarea" lui Boc. Deocamdata nu este afectat, fiind mentinut in plata cuantumul mai avantajos. Insa in randul "contributionistilot" a aparut o alta temere legata de viitor. Nu am studiat atent, dar cica legislatia spune ca doar acum, la trecerea in L. 223/2015 este valabila treaba cu cuantumul mai avantajos! Ca daca dupa proxima ACTUALIZARE, cuantumul rezultat devine mai mic, acela va fi platiti (sau va fi "inghetat" - cel mai probabil).

   Iar acum vreau sa il linistesc complet pe contributionistul Huhurez! Nu toti, dar majoritatea celor reintregiti pe L. 241/2013 si care sunt pensionati in general dupa anul 2002, au la recalculare pensii mai mari cu cca. 30%. La recalcularea asta pe OUG 57/2015. Fiind evident ca pensiile se vor majora si mai mult daca baza creste la 80%.

   Aici este o faza si de obida din partea lui Huhurez! Fiind pensionat in antichitate, el stie ca chiar si cu baza de 80%, lui nu ii va creste pensia nici cu un cent. Ar trebui sa vada insa partea buna a lucrurilor, pt. acum i se mentine de mila in plata cuantumul mai avantajos! Adica la baza de 80% nu ii va ma iesi pe minus, nici pe plus! Elementul poate fi esential in anumite conjuncturi, nu de alta - dar prea multa lume prezice ca la proxima actualizare va disparea cuantumul ma avantajos!

   Ștergere
  3. Continuare! Am explicat cam mult! Esenta fiind totusi cea cu cerul negru al gurii ... Asta este, om fi fost toti militari, dar realitatile sunt diferite. Legea pensiilor militare NU va mai putea fi decat IMBUNATATITA, dar NU intoarsa! Motivul principal este acela ca spre deosebire de anul 2011 cand SGP NU erau beneficiari ai pensiilor militare, acum sunt si ei! Intoarcarea legii, ar insemna greva militara generala sau demisie generala a SGP sau oricum - un scandat de proportii si implicit blocarea armatei, cu sau fara voia ofiterilor/subofiterilor, ordinelor politice si altele! Nu vor primi mari pensii militare SGP - undeva la 700 lei, dar tot este mai bine decat viitoarea contributiva ce le era destinata de cca. 350 lei! Astea sunt probleme serioase, nu balivernele lui Huhurez!

   Ștergere
 41. Cand Tigri 3,cand Avianyc cand cand.Nici tu nu mai stii.Daca esti bou ramai bou.Psd mi-a reintregit pensia ciuntita de Boc.Prin bunavointa PSD am recuperat pierderile inregistrate pe perioada 2010-2013.Tot prin bunavointa PSD nu mai platesc CASS iar impozit platesc numai pentru ce depasesc 2000 lei.In plus TVA s-a redus , subventia pe unitate de suprafata mi se achita la timp,nu mai platesc impozit pe venitul din agricultura.Mai sunt si alte lucruri cu care nu vreau sa-ti incarc mintea fiinca tu oricum esti aerian.Ori te plateste gasca lui CWI ori esti prost.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ice
   Este Ion....
   Nu cred ca il plateste....asa ca sigur e varianta ultima!
   Pe blogul lui Huhu...il critica pe Gelu,ceva timp in urma...ce nu suport barbatii libiidinosi!

   Ștergere
  2. Atentie la limbaj! Este a 2-a oara - cel putin la acest material, cand jignesti alt user! Dar daca tot a venit vorba, iti redau textual un comentariu retinut la SPAM al ciudatului user ce se semneaza Adrian Bontas, la adresa TA: "@ICEPARU dobitocu: Du-te-n pizada matii, bai golane! Nu ma baga la enumerare! Eu te injur pe fata, boule". (Semnat Adrian Bontaș pe 06.01.2017 la materialul "Avem o ultimă dovadă care confirmă că deputații indiferent de partid - dar precis cu cei ai PSD in frunte, sunt 100% de acord cu diminuarea pensiilor militarilor urmare a efectelor Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a fostului Guvern Cioloș!)

   Ti-am dat acest exemmplu, cu speranta ca ai inteles ca "Ce tie NU iti place, nici altuia nu-i face!"

   Ștergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 43. @tigri 2
  Huhu Rezea scoate de la naftalină un articol de acum aproape doi ani, martie 2015, când se dezbătea în mediul online viitoarea lege 223 și când administratorul site-ului era Huhu Rez . Și în comentariile de acolo și in altele de aici dar și prin alte locuri s-a cam lămurit subiectul de atunci. Documentul o fi ajuns pe masa premierului de atunci care o fi verificat sesizările și o fi constatat că nu se confirmă .
  ATROCITĂȚILE alea de care vorbești erau chestii legale. Imorale dar legale așa cum au fost apoi pe legea 119 când tu un pilot de elicopter pensionat la 40 ai ajuns să ai pensie contributivă, pe baza sporurilor, mai mare ca un general de infanterie pe funcție de șef al forțelor terestre pensionat la 55 de ani.

  @ iceparu
  Dacă ai ajuns să te prosternezi la picioarele PSD-ului care ți-e și mamă și tată, îți dă de toate, e OK. Fiecare trebuie să-și caute un Dumnezeu în fața căruia să se închine.
  Din ce-ți dă PSD-ul pune niște bănuți deoparte și alături de alți frați întru credință să-i faci o statuie și un altar lui Dragnea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar tie nu ti-a dat mai kalasnikov?Recunostinta ...mare povara.Ai fost mai multumit cand tie sau alor tai ti s-a luat?

   Ștergere
  2. Ce nu-mi plac astia care gandesc/zic.....ooooo"MI-A DAT!!!"chestie de mentalitate de carpa.

   Ștergere
  3. @ ”măi” Stefanstefan
   Bună seara și bine ai venit pe acest blog ( pare nou acest nickname) !
   Eu nu mă închin la diverși politicieni trecători pe la putere. Nu vine nici unul cu traista de bani de acasă să dea ceva. Banii sunt tot de la noi doar că alte Dragnea și alții ca el după ce-și iau cât le trebuie se fac că ne dau și nouă câte ceva. Dacă vrei să le mulțumești și să te prosternezi în fața lor e treaba ta.

   Ștergere
 44. Atentie ce ne informeaza userul Rica pe 28 ianuarie 2017, 14:19! Redam textual:

  "Săptămâna viitoare în mod cert se aprobă OG 57/2015. Iată cum se pune problema:

  - legea 223/2015 trebuie să fie funcţională pentru viitorii pensionari
  - nu se va depăşi 100% din baza de calcul cu totul inclus sub nici o formă
  - chiar dacă la 50 de ani ai îndeplinit toate condiţiile şi nu vrei să ieşi la pensie statul nu îţi dă mai mult decât solda, vrei să rămâi până la 55 sau 60 de ani inseamnă că vrei să ai o funcţie mai mare şi implicit o bază de calcul mai mare
  - dacă nu ieşi când trebuie rişti să ai şi o funcţie mai mică

  SURSA: Comisia de apărare"

  [Nota! Presupunerea mea neagra fiind ca deputatii ne vor lua prin invaluire crezand ca ne prostesc, si vor adopta varianta Senatului! Adica baza de initiere de 80% si plafonare la 100%, in plafonare bagand insa cu de-a valma si contributia la pensia sulimentara si OMM. Rezultatul final al cuantumului pensiei iesind fix ca in OUG 57/2015].

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. -2%!
   Varsta de pensionare este statuata la 62 anu si se ajunge la ea cf tabelelor cu varsta si luna nasterii.
   Ceva scartaie....

   Ștergere
 45. Erata Fiindca.
  P.S.Intentionez sa realizez o livada de alun.Unde exista piata de desfacere?
  Am o livada de par dar necazul este ca perele devin in timp scurt perisabile.Am 1200kg.borhot de pere.Incerc sa-l transform in tuica de pere la 40 grade.Daca cineva a realizat cer indrumare.Indexare pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Erata la ce? Sau esti sub influenta ... sucului de pere? Cu alunii ar fi ceva, dar trebuie sa astepti ani buni pana cand vezi prima aluna! Iar daca soiul plantat nu este cel mai potrivit sau solul unde o comiti este atipic, patesti ca vecinul meu de plantatie! De 8 ani asteapta sa culeaga prima aluna si ... pauza!

   Ștergere
  2. Pentru alune la o crescătorie de veverițe!

   Ștergere
  3. Gelu
   Scrisese mai sus putin gresit...si nu vrea sa dea ocazia unor critici....caci mai nou Adrian Bontas este corector de serviciu....deh...okii! Si eu trebuie sa skimb lentilele...de la neon! :))

   Ștergere
  4. Ice
   Reprofileaza-te pe crescut ratuste! Este o activitate nobila, prezidentiala!
   Le hranesti cu malai...urzici si neaparat rame si o ceasca de alcool de pere...sa fie fragede! Pai nu?

   Ștergere
  5. De analizat si posibilitatea unei plantatii de catina. Avem un confrate, undeva in Banat (daca nu ma insel) care are satisfactii deosebite...sursa buna pentru informatii, asa, in familie :)

   Ștergere
  6. intreaba la PSD ca el ti-a dat:):)

   Ștergere
  7. Iceparu: cand pui borhotul la cazan, sa pui si apa calda caci fiind uscat ti se lipeste pe cazan. La trei galeti de borhot, unul de apa. Foc potrivit, nu tare sa-ti sara capacul, sau sa se evapore aburii in aer. Daca il vrei tare, lasa sa curga ,,fruntea'' si cand tot gustand vezi la limba sau la alccolmetru ca incepe sa slabeasca, lasi ala slab sa curga in alt vas ca-i bun de dat alora care bea slab, dar tu sa colectezi doar fruntea si un rest care sa-ti regleze tie rachiul in totalitate la cat vrei, ca daca il colectezi pe tot pana la ultima picatura in acelasi vas faci o muratura! Deci, fruntea separat, apoi cand slabeste il pu in alt vas si care se numeste rachiu de reglaj, dar si asta cand slabeste il pui in alt vas ca e cel mai slab s e bunde vandut la alcoolici care il cred wisky! Nu amesteci decat fruntea (prima colectare)si a doua colectare in masura in care cu el reglezi gradele de alcool impreunandul cu prima colectare.

   Ștergere
  8. Tigri 3 manca-te-ar aia din Ando Mimiu la care alergai tu cu vasilina si calti ca sa-ti castigi tinichelele, afla ca tuica de pere este cu mult mai domneasca decat Saniuta pe care ti-o torni tu in" sarcofag" .Cu slibovita sa-l inbalsamezi pe Avianyc dupa care sa-l predai confratilor tai,aia cu palarii si mustati care lipesc uluce.La Huhu il injuri pe R-26500 iar la 26.500 il injuri pe Huhu.Comportament de gabor cu palarie si mustati.
   Mares@ pe bune.10 curcani rasa Big acopera nevoile unei familii pentru un an intreg.
   Din pacate nu pot sa-i fragezesc deoarece Institutul de cardiologie al armatei mi-a dat interdictie la alcool.Am permisiunea la 2 pahare de vin pe an la 5ha vie Feteasca..Carnea de rata e grea ,asa ca Claus o da in bara.Daca se mai supara si Dragnea si-l lasa fara lac e lata rau.Lentilele un rau necesar.Ce sa facem daca noua cartile ne-au placut sa le citim si nu sa le jucam.
   Olescule@acum inteleg dece esti monarhist.Ca sa ajungi la Vidraru treci pe langa Manastirea Curtea de Arges pe care am vizionat-o prin 1985 bineinteles fara sa ma inchin.Locul de veci al regilor era ingrijit chiar foarte ingrijit de unde am dedus ca mdp isi respectau istoria.Privind de la baza am avut indoieli ca reusesc cu Dacia sa urc .Vidraru este o realizare .
   Bontas un frustrat.Sa-i acordam circumstante atenuante.Deduc ca sefii lui militari l-au umilit de unde si ura .Prostia lui este ca isi varsa necazul pe tot domeniul militar.

   Ștergere
  9. @Iceghioaga, daca esti serios iti trimit un retetar pe care eu l-am experimentat ani de zile incepanad cu 1981 , cand mi-am cumparat un cazan de cupru de 55 litri facand tuica pana in anii 2000 apoi...m-am lasat de bautura si nu am mai facut.
   daca vrei o tuica buna ,la vreo 40-45 grade atunci sa nu cumva sa faci ce spune Cornelius Fuscus, ci sa o fierbi pana pe suprafata tuicii apare un fel de mazga, apoi opresti cazanul (dar sa ai grija sa nu curga acra), mai gusti din cand in cand -gusti, sa nu te imbeti.Toata tzuzla asta o amesteci cu apa 4/1 si o mai fierbi o data , iar daca nu ai alcoolmetru, iei cu lingura din zeama care curge si arunci pe cazan pana cand veni ca nu mai arde , atunci tuica finala are in jur de 43-45grade depinde d eborhot , dar la pere este cam aici, plus ca iese o aroma de te imbata , parfum de pere.Pentru palinca , folosesti alcoolmetru sau flacara sa fie albastra nu rosie si atunci are vreo 62 grade.

   Ștergere
  10. @iceparu, mai tu esti zahait la cap ,pai "tigri 3" este "avianyc" ,tu il confunzi cu mine. nu observi ca spurcatul asta de securist , avianyc isi schimba IDurile precum cameleonul , tic de securist. El stie tot ,face tot, este mistocar etc , pentru mine este un simplu bardou.

   Ștergere
  11. @ iceparu 28 ianuarie 2017, 22:24. Nu sunt monarhist din cauza locatiei mele. Pana in 2011, nu m-au interesat niciodata formele de guvernamant! Numai ca in 2011 cand republica mi-a servit - (minus) 39% din pensia - o recompensa bineinteles pt. serviciul meu in slujba republicii, am tras concluzii despre republica. Si nu am gresit precis, dovada ca republica a mai zamislit si OUG 57/2015, lovind tot in armata! Asa ca m-am reorientat si eu in convingerile mele si asa am ajuns monarhist. Mi-am intarit convingerea ca nu am gresit, cand intr-un an cu ocazia zilei de nastere a MS - Regele Mihai, l-am felicitat pe site-ul Casei Regale! Cand m-am uitat mai bine pe lista celor care adresau felicitari, am gasit cu surprindere si cativa osteni in retrager ai fostei Armatei Regale care se semnau cu grad, nume si prenume, precizand ca au luptat in Armata Regala. Soldati, ofiteri si subofiteri! Ba chiar retin ca am dat si de un subofiter din Garda Regala. Toti isi felicitau regele! Lucru care m-a incurajat in convingerile mele. Ostenii aia care au luptat in razboi, isi felicitau regele, iar ai nostri pe stil nou care au auzit de razboi doar din cartea de istorie ... mai departe ma abtin! Ca am observat ca majoritatea il injurati pe rege.

   Legat de manastire si de diverse monumente istorice, in general. Aici este o chestie care depinde de fiecare, e drept. Toate astfel de locuri au o anumita incarcatura energetica - este greu de explicat si de inteles, dar se resimte. Se resimte si la Manastirea Curtea de Arges, dar si la Domul din Milano. Sau la Mausoleul de la Marasesti.

   PS 1: La Vidraru se poate ajunge si dinspre Sibiu, pe Transfagarasn. Dar numai vara, cand nu este drumul inchis. In restul anului, drumul este partial deschis.

   PS 2: Si ca sa vezi ca in ciuda convingerilor emle, eu totusi nu sunt fanatic monarhist! Da, Vidraru este o mare realizare a lui Ceausescu si a armatei. La fel si Transfagarasanul. Tinand cont de cum fac astia de azi autostrazi in ritm de zece centimetri pe an, Transgarasanul nu ar mai fi fost construit niciodata! Mai ales fara armata! Temerea mea principala fiind ca atunci cand aceste astfel de baraje si care sunt adevarate opere de arta, isi vor atinge durata de viata si exploatare, se vor narui in ruine si vom citi despre ele ca despre Tropaeum Traiani.

   Ștergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sters pentru limbaj injurios la adresa altui user! Stii ceva? Observ ca aviatia bate si infanteria, la injurii. Asta cu injuriile a fost prima specializare la aviatie sau a fost una secundara?


   Ștergere
  2. @ R 26500
   El a luat cursuri de la ”vecinii lui cu mustati si palarii” din vecinatatea escadrilei. Exersau cînd aia faceau fum la cazan ca sa incalzeasca ciocanul de lipit jgheaburile si el nu putea decola din cauza vizibilitatii.

   Ștergere
  3. @ tigri 3 28 ianuarie 2017, 20:22. Lasa ca nici tu nu esti mai breaz! Sub 2 ID-uri faci pe 'ntelectualul defazat, dar sub alte ID-uri esti mai circar decat caldararii de care zici!

   Ștergere
  4. @R cand sunt in preajma prostilor si a smecherilor mi se 'deschide" dictionarul cu injuraturi, sortate din biblioteca mai multor natii:tzigani, unguri si nemti +romani

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. @ Mares & Teocrat (Tehnocrat)
   Întelegindu-va interesul pentru casele săsesti pot sa va furnizez aceste informatii exacte,adica verificate. Nu as vrea sa las pentru mîine si sa fiti incordati in somn nestiind adevarul.
   1 . gen Mitroescu de care face face pomenire Mares a locuit cu chirie intr-o casa saseasca repartizata de primarie . Casa a ajuns la primarie prin ”exportul” sasilor catre RFG si despagubirea lor cu max. 70 000 lei.Ca sa stiti bine subiectul aflati ca pina in 89 casele sasilor care erau exportati erau apoi repartizate nomenclaturii de partid si de stat ,sefi de secu,militie ,armata ,judecatori ,procurori,oameni cu influenta,etc.
   De la un moment dat ”exportul” pe judet se facea prin ochirea caselor sasilor. Apoi se rezolvau imediat aprobarile si casale ajungeau in mîinile cui trebuie.Asa s-a intimplat de la cea mai mica comuna pina la municipiul Sibiu. Si au fost foarte ,foarte multe case pe care nomenclatura de la toate nivelurile si alte autoritati,sefi de institutii (intreprinderi) au pus mîna.
   În 90 s-a inregistrat o plecare masiva a sasilor. Nefiind schimbata legea inca multe case au cazut sub incidenta despagubirii ridicata acum la max 80 000 lei. O noua vinatoare si instalare de bine pusi in ierarhie au beneficiat de ele. Multi sasi au ajuns in lagarele din Germania si s-au au facut atac de cord sau si-au pus strengul. Apoi s-a anulat legea ,au putut sa-si vinda casele la plecare. S-au golit satele ,s-au golit orasele astfel ca mai sunt cam 1,02 sasi in judet.
   După ce s-a format FDGR a inceput lupta pentru recuperarea patrimoniului cultural sasesc si a caselor trecute cu japca prin despagubiri de mizerie , case dichisite si aranjate la cheie. Cine a facut scoala in Sibiu poate le stie dar ele au fost in tot judetul plus alte judete.
   S-a ajuns pina la cancelarul Helmuth Kohl. Au avut intelegere si era cit pe ce sa se parafeze intre cele doua state o intelegere de retrocedare a patrimoniului si a caselor celor exportati de statul roman. Atunci le-a intrat morcovul in fund de nu se vedeau frunzele la toti cei care au ocupat casele sasestisi. S-au pus cu influenta pîna au reusit sa scoata legea 112(nu mai stiu sigur) prin care le puteau cumpara de la Gospodaria comunala de care apartineau (si prin care pina in 89 si le intretineau pe banii statutului) dar nu le-au putut vinde timp de 10 ani de la cumparare (termen de gratie pentru eventuale cereri de retrocedari).În fine le-au cumparat dar au inceput si procesele cu proprietarii sasi. Toate procesele desfasurate in localitatile unde au fost sasi (SIBIU-tribunal, Brasov- Curte de apel prin stramutare de la ALba)au fost pierdute deoarece se lupta impotriva ocupantilor bagati de stat in case precum procurori ,judecatori,avocati,directori,politisti,secu-SRI care s-au coalizat si nu au creat precedent de cistigare pentru sasi. De la Sibiu procesele au fost in apel La ALBa Iulia unde nu au fost sași ca locuitori si tot ce s-a pierdut la Sibiu s-a cistigat la ALBA. Vazind ca pierd ”nomenclatura si functionarii justitiabili” influenti au stramutat procesele de la Alba la Brasov unde fiind aceeasi situatie cu casele sasesti ca la Sibiu sașii au pierdut procesele.
   Urmeaza continuare:

   Ștergere
  7. PS
   @ Mares & Tehnocrat
   fiind aceeasi situatie cu casele sasesti ca la Sibiu sașii au pierdut procesele.
   Acum ”nomenclatura le foloseste in tihna, FDRG a recuperat doar ceva locatii de patrimoniu si atit. Cei care nu le mai pot intretine le vind la preturile pietei. Luna trecuta s-a vindut una gradioasa de 6 camere locuita de un fost secretar de partid cu probleme economice le judet cu 180 000 Euro .Asta in timp ce sasii stau in chirii prin Germania sau platesc din greu pentru o casa acolo. Inclusiv tatal lu C K ,fost procuror sef locuieste intr-un minicipiu din judet in casa saseasca la 10 case de socrii mei.
   Sasii prin firea lor nu s-au lasat si l-au insarcinat prin asociatia lor pe KWI sa lupte sub toate formele in justitie pentru recuperarea patrimoniului lor cultural ,patrimoniu din care isi ingrijesc ceea ce mai detin aici,biserici,cimitire,ajutoare pentru sasii ramasi aici,etc. Sibienii lor le pare bine ca le-au recuperat si ca nu sunt in sarcina primariei ca si cheltuieli de intretinere.
   Daca pe voi va derenjeaza este treaba voastră.
   Daca insa veti pune la socoteala si cele spuse in likurile de mai sus (intreprinderi nerevendicate,vezi”grsiu.3x.ro/istoric.html”) veti putea face dimensiunile pierderilor pentru aceasta etnie si daca sunt sau nu indreptatiti sa-și recupereze bunurile pe care le-au avut in proprietate.
   Cît despre Iohanis daca se va dovedi ca a gresit etc ,sa plateasca. Oricum intre ce afacut el si cu sasul de CJ pentru Sibiu nu se poate compara sub nicio forma cu cei din Teleorman.
   Sibienii îi vor alege mereu ca primar daca va candida fiindca impreuna cu FDRG de la CJ a facut foarte,foarte multe lucruri bune pentru oras si judet. Si sibienii stiu asta si apreciaza.. De asta voteaza aici numai sași la primarie. La CJ nu mai candideaza fiindca nu mai este cine.
   Noapte buna si-un praz de Teleorman.

   Ștergere
 47. In acest an - dupa ce da frunza din nou, mi-am propus sa adresez o invitatie tuturor userilor de aici. Pentru un week-end. Undeva in salbaticie la o pensiune pe langa Vidraru, cu curte mare, foisor, gratar etc. Nu costa nimic cazarea, cu restul ne descurcam precis ca ... ostasii. Un vitel, niste miei, poate si ceva caprioare (cu 4 picioare, nu cu doua), precum si apa tare, din partea casei, desigur. Asfalt pana la poarta, sa nu isi faca probleme cei care au sanatatea mai subreda.

  Dilema mea fiind doar una? Care va fi reactia userilor care aici isi mananca beregatile reciproc! Sau care ma injura pe mine cu frenezie! De mine nu ma plang, dar ar fi tare sa ii vad la aceeasi masa pe Vasile Calugaru', Avia, Cezar, Bontas, Iceparu si care mai sunteti asa ... clontosi ... sub anonimat! La masa cu ceilalti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai pentru r e a c t i e si ar merita excursia!!!

   Ștergere
  2. am onoarea sa va salut!
   Frumoasa initiativa...si utila!
   Va onoram cu placere!

   Ștergere
  3. Eu votez "pentru", acum doi ani am fost cazat in satul dinante de baraj, frumos, aer curat ,oameni curati si primitori.

   Ștergere
  4. Ma uitam azi la tv ce debandada e in partidul tribunului.Si ma gandeam ce ar fi sa se inscrie brusc in partid cateva mii de rezervisti bucuresteni, sa faca alegeri si sa puna presedinte pe unul dintre ei.Dupa care sa se intample acelasi lucru in marile garnizoane din tara

   Ștergere
  5. Numai dacă Iceparu aduce alune și țuică de pere și Cezar o capră.

   Ștergere
  6. O idee buna .Daca vine Mares vin si eu ca sa il aduc pe calea dreapta a smereniei si supunerii.Dar pot venii doar in haine monahale .Si voi fi foarte atent sa nu preacurviti.Probabil vor trece si serviciile inainte pe acolo pentru a pune tehnica.

   Ștergere
  7. Si inca ceva .Cezar nu poate aduce o capra .Pentru el ar insemna divortul dupa ce Tigri 2 s-ar da la ea.

   Ștergere
  8. @avyamuci Tu vorbesti,securistule tu care te dai si la sor'ta?

   Ștergere
  9. Calugare
   Eu sunt pe calea normala nu cea dreapta!...si tie iti doresc sa renunti la dreapta....kiar extrema!
   Si sa renunti la misticism!

   Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  11. Mares unii considera cu si perversiunile sunt normale acum ( asta apropo de normslitate) .Exemplu perversiunile facute de politicienii( prin legi abuzive) cu unii militari.( care nu au avut ''noroc'' de esalon) .Cat priveste misticismul esti in eroare ca de obicei. ( eu nu sumt habotnic ) Dumnezeu nu ne-a lasat pe pamant doar ca sa mancam si defecam.Iar daca esti ateu nu e decat strict o problema de constiinta .Daca Dumnezeu nu exista (cum cred ateii) chiar nu mai conteaza nimic si traim ( si ne inmultim ) exact ca animalele( invinge cel mai puternic si fara scrupule) ,cu mentiunea ca omul e singurul animal care ucide de placere sau pentru distractie.Candva o sa ma cauti pentru a te spovedii probabil cand vei intelege ca nimic nu e intamplator pe lumea asta si toti platim pentru faptele noastre.P.S am schimbat nikul pentru ca trebuie sa castige o paine si baietii cu ochii ca cerul .

   Ștergere
  12. @ Parintele Paisie Agoresteanu 29 ianuarie 2017, 13:03. Parinte, uite care este problema! Vorbesti de credinta, dar esti complet paralel cu ea. Un om credincios nu este neaparat cel care isi face cruci si se spovedeste. Si un talhar se spovedeste si isi face cruci. Sau o prostituata. Dar a 2-a zi fac la fel ca inainte, dupa care iar isi fac cruci si iar se spovedesc. Asta inseamna ca au remuscari partiale, se caiesc partial, le este teama de o posibila pedeapsa pt. faptele lor. Dar NU sunt convinsi de credinta, altfel nu ar recidiva!

   Adevarata credinta reprezinta cu totul altceva. Esenta este data de spusele lui Iisus "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" (Mt. 22, 39)." Restul vine de la sine. Degeaba iti faci cruci si te spovedesti daca nu respecti ceea ce am spus.

   Apoi, ar mai fi o chestie tehnica. Cele 10 porunci http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/cele-10-porunci-dumnezeiesti-72538.html. Incalcate de cei mai multi oameni. Trecand peste poruncile evidente ca formulare (sa nu ucizi, sa nu furi etc.), descoperim cu groaza 3 incalcate de majoritatea oamenilor, dar care nu constientizeaza acest lucru. Acestea sunt:

   A]. Porunca I - "Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine". Aici cei mai multi reflecta ca nu trebuie sa aiba ca Dumnezeu pe Allah sau pe Buda. De fapt, porunca I semnifica altceva. De exemplu, daca esti angajat al statului si trebuie sa executi o dispozitie care loveste intr-un om - indiferent de mod, si executie acea dispozitie, Dumnezeul tau nu mai este Dumnezeu, ci Satana - seful tau, un ministru etc. Aceasta este esenta poruncii nr. I, incalcata cu frenezie de cei mai multi oameni.

   B]. Porunca 2. "Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor". Ehe! Pai majoritate romanilor se inchina la icoane cioplite in lemn, piatra sau pictate (pictura este tot o cioplitura in sensul generic), lanticuri cu cruci, poze cu actori care au jucat in filmele rolurile sfintilor si diverse alte obiecte. Incalcand masiv porunca a 2-a. Asta inseamna ca se departeaza de singurul indreptatit sa i se inchine si care este Dumnezeu si care nu are chip cioplit, nici pictat etc. Ca atare, cand te inchini lui Dumnezeu - nu te inchini unei persoane reprezentate pe sticla/panza/lemn/piatra, ci unei lumi intregi - acele fiind Dumnezeul adevarat. Daca faci altfel, te-ai indepartat de Dumnezeu pe care l-ai inlocuit cu un simplu chip cioplit!

   C]. Porunca a 10-a. "Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau". Si care iar este incalcata masiv. De exemplu, chiar critica ta adresa pensiei lui Mares, incalca chiar aceasta porunca.

   Asa ca TU nu prea esti in rolul de a spovedi pe altii! Intrucat orice credincios autentic - fara sa fie necesar sa mai fie calugar sau preot, te gineste ca TU insuti esti foarte departat de Dumnezeu.

   Ștergere
  13. @ Parintele Paisie Agoresteanu Parintele 29 ianuarie 2017, 13:03. Apropo de falsa credinta si de stupiditatile oamenilor! Porunca a 4-a o stii? "Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste". Care este ziua Domnului, stii? Este ziua in care s-a odihnit, dupa ce si-a sacarsit creatia. Adica ziua a 7-a!

   Problema este ca in cf. cu Biblia, ziua I a fost cea in care Dumnezeu a facut lumina. Aceasta este Ziua Soarelui - care in diverse limbi este ziua de DUMINICA! Sunday, Sonntag inseamna Duminica, iar elementele traduse ad-litteram inseamna chiar Ziua Soarelui! Surpriza! Citeste atent aici - https://ro.wikipedia.org/wiki/Duminic%C4%83. Atat in iudaism, cat si in crestinismul timpuriu - DUMINICA este prima zi a saptamanii, iar sambata este ziua a 7-a.

   Ceea ce inseamna ca Ziua Domnului - cea in care s-a odhnit, cade SAMBATA! Cum s-a ajuns de-a lungul timpului ca bisericile sa stabileasca ziua I ca zi a Domnului si nu ziua a 7-a asa cum scrie in Biblie ... Nu ma intreba! Intrucat este evident ca in Biblie scrie una, iar biserica a stabilit dogme diferite fata de Biblie.

   Asta asa ca discutie! Nu de alta, dar asa ajungem usor, usor la falsii prooroci si ... invatatori. Falsi invatatori despre care este extrem de posibil sa fie chiar in randul bisericii si al calugarilor. Daca au ajuns sa stabileasca Ziua Domnului in prima zi a creatiei si nu i a 7-a asa cum spune Biblia! "Pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii". (Corinteni 11:13-15) Si multe altele despre falsii invatatori - aici http://www.apaceavie.ro/falsi-profeti_/

   Ștergere
  14. El e calugar de extrema dreapta...cu TT sub sutana! :)))

   Ștergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  16. @ Parintele Paisie Agoresteanu 29 ianuarie 2017, 18:17. Gata, am priceput. SPAM! Majoritatea userilor reclama sa trecem la lucruri concrete legate de tema, iar 'mneata ai dat-o pe duhovnicesti presarate tot cu ironii la adresa altor useri.

   PS: "Nu judeca pentru a nu fi juecat!" Biblia http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=7. Or' mneata cam ii judeci pe toti, mai ales pe Mares! Ceea ce este contra credintei cu care am observat ca esti de fapt ... paralel! Sfânta Evanghelie după Matei, Cap. 7 (1).

   Ștergere
 48. Varianta care am auzit-o eu la inceputul anului 2016:
  -80% din baza de calcul pt 25 de ani vechime
  - contributia pt pensia suplimentara, max 9% dar numai pt perioada anterioara lunii aprilie 2001, cum a fost in legea 164/2001
  - dispare omm si in locul lui se va introduce in tot sistemul sporul de fidelitate max 20% pt 20 de ani in activitate in sistem, exclus scoala militara. Acest spor va face parte din baza de calcul, ca orice spor.Ex sporul de specialist de clasa.
  - indiferent de vechime, se limiteaza pensia la 100%.
  In asemenea conditii, cei ce vor iesi in viitor, nu prea mai au cum sa beneficieze de contributia pt pensia suplimentara si nici prea mult de stagiul in viata civila , care se ia in calcul doar cel realizat pana la data de 31/12/2015 si pot sa-si valorifice o vechime cumulata de 45 de ani dar in sistem.
  Se va renunta la varsta standard de pensionare de 60 de ani si se va reveni la limita de varsta in grad introdusa in legea 80/1995 cea de tip NATO. Dupa aceasta varsta te pensioneaza automat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scoaterea limitei de varsta in grad a fost cea mai mare stupiditate la adresa armatei, infaptuita in Romania dupa intrarea in NATO!

   Nereintroducerea acestei limite, nu poate avea alt rezultat decat "tineri" locotenenti si sergenti-majori cu varsta de ... 50-60 ani! ...acarea Troii!

   In ceea ce priveste supozitia ta - de a scoate OMM, asta ar fi o noua prostie. Dupa cum cunoastem OMM se acorda exlusi pt. anii de cascheta ca ofiter/subofiter. A NU mai acorda OMM, inseamna a incuraja cariera militara de conjunctura, asa numita filiera INDIRECTA!

   Dupa cu bine cunoastem, pensie militara se poate obtine dupa 25 ani de serviciu, dintre care minim 15 ani in serviciul militare (cei 15 ani includ si scoala/academia militara). Numai ca daca ai o cariera de conjunctura - respectiv 10 ani in domeniul civil si NUMAI 15 ani in serviciul militar, NU poti sa ai nici macar OMM clasa a III-a, intrucat daca eliminam anii de scoala, NU mai raman 15 ani de cascheta (ofiter/subofiter), ci abia vreo 11-13! In schimb, daca ai 25 ani NUMAI in serviciul militar, este asigurat macar OMM cla. a II-a.

   Concluzia fiind ca eliminarea OMM este o mare CURVARIE la adresa militarior de cariera AUTENTICA, fiind evident ca excluderea OMM nu este de fapt decat o dedicatie SPECIALA catre militarii cu cariera CONJUNCTURALA, respectiv pentru cei cu limita minima in armata numai pt. 15 ani. In acest mod, toata lumea beneficiind de 20% pt. asa numita fidelizare si cei cu cariera autentica si cei cu cariera conjunctura! Cei cu cariera autentica NEMAIFIIND incurajati cu nimic, este clar ca viitorul armatei va avea la baza cariere exclusiv conjuncturale, cu urmarile de rigoare. Adica mai pe romaneste, de ce PM sa fac un LM, o scoala militara/academie si sa intru in armata la 14/18 ani si sa NU ma odihnesc in viata civila pana pe la 32, apoi intru la misto pt. ani in armata si pac ... pensia militara de stat! Daca tot NU mai exista OMM pt. 15/20/25 ani EXCLUSIV de cascheta (ofiter/subofiter)!

   Si legat de OMM ar mai fi o urmare! Pai sporul de fidelitate NU a existat dintotdeauna! Eliminarea lui ar inseamna ca cei pensionati anterior introducerii acestui spor, au luat-o in mana!

   Ștergere
 49. Legat de sporul de fidelitate si eliminarea omm:
  - se doreste acest lucru pt ca acest spor ar avantaja si salarizarea activilor
  - este tot un fel de omm dar se aplica la o baza de calcul mai mica, este exact aceeasi baza de calcul stabilita in legea 164/2001 la care se aplica omm.
  - acest spor se aplica strict pt vechimea in serviciu, exclus scoala militara, la fel ca omm
  - se discuta de procentele care s-au folosit la politisti:
  Vechime de la 5 ani pana la 10 ani inclusiv. 5%
  Vechime peste 10 ani si pana la 15 de ani inclusiv. 10%
  Vechime peste 15 ani si pana la 20 de ani inclusiv. 15%
  Vechime peste 20 de ani. 20%
  Obs. Un lucru este cert, chiar daca acum lucrurile sunt putin amestecate, mai devreme sau mai tarziu, pensia militara de stat se va acorda numai pt vechimea in serviciu, nimic mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 50. Sporul de fidelitate este echivalentul civil al meritului militar. Se dorește scoaterea OMM/semnul militar in serviciul patriei pentru a nu se mai găsi motiv de excludere a funcționarilor publici cu statut special din legea pensiilor militare. Se uită că aceștia primesc acum și sporul de fidelitate și semnul militar.

  RăspundețiȘtergere
 51. Ioane,
  pentru ca incerci sa eviti si sa scalzi impostura, reamintesc:
  -nu am deschis discutia pt casele sasilor pe persoana fizica, ci proprietatea Forumului german, continuator al Grupului etnic german! Daca aici ai ce comenta, bine, de nu, te somez sa nu te nai duci prin balarii!

  Sondaj
  Ce sa faca acum KWJ cu ratustele?
  1-sa le sacrifice?
  2-sa le doneze Forumului german sau bisericii luterane di Sibiu?
  3-sa le creasca in actualul lac?
  4-sa le ofere pt pranzul de duoa Congresul PNL?
  5-sa solicite bani UE, prin Ciolos, fiind crescator de pasari?
  6-sa le elibereze pe Dambovita, la Podul Cotriceni?
  7-sa le ofere cadou diamnei Merkel?

  https://www.dcnews.ro/mobile/dragnea-dezvaluie-supararea-lui-iohannis-pe-buget-in-spe-a-un-hele-teu-cu-ra-e-ce-spune-chirieac_530789.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să le bage pe lac la Cotroceni ,poate le prind coloratii din Ferentari si Ilfov si pun de-un prînz.

   Ștergere
  2. Vezi?
   Bine ca nu a cumparat iepuri...nu e de ras?....vreau animalute!
   Pofta de copil intarziat!...sau matur a carui copilarie nu s-a terminat!
   Ce dracu? Suntem nebuni?

   Ștergere
 52. Ionica scumpete,
  Ia tata, de la sursa primara nu de la KWJ, caci e rau:

  https://www.dcnews.ro/mobile/klaus-iohannis-luat-la-ochi-de-pre-edintele-cedo-este-nevoie-de-gra-iere_530780.html

  RăspundețiȘtergere
 53. Gelu,
  Posibil sa vin la un kef in natura numai daca Pahonie aduce un sac de calcan confiscat!
  Si se ocupa de gratar alaturi de intrusul A. Bontas!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Calcanul confiscat se preda la pescarie conform legii.Apoi daca vroiai calcam pentru acasa il cumparai cu bon fiscal( cat aveai nevoie) chiar de la pescaria de la care il predai.Daca faceai altfel fi sigur ca erai mancat( deoarece pe fiecare nava exista cel putin un turnator( din cei peste 30 ai echipajului).Si iti mai repet o data o VM ( nu e VT ) nu e salupa .Pune mana pe carte( nu de joc ca de obicei) macar la batranete.

   Ștergere
  2. Te indoirsti cs stiu? Am fost pe toate tipurile de nave...inclusiv pe submarin...pe la Stavangher!...cam o luna. Te mai enervez cate putin...asa cum faci si tu cu acea valoare a pensiei! :)))
   Eu cred ca ai fist cdt nava protocol pe Herastrau...era functie de cdor

   Ștergere
  3. Bine cu pensia te mai enervam recunosc .Cat priveste radiatia de la neon in timp ce miscai mausul (pe calculator nu te gandii la prostii)imi pare rau.Viata a fost prea dura cu tine .Meriti o pensie mai mare pentru tot efortul de la esalon .Cat priveste faptul ca vrei sa fiu cdt pe o nava de protocol o sa accept .Cu o singura conditie.Sa accepti si tu sa te casatoresti cu avianyc pe nava aia.Sti sigur (ca esti baiat destept)ca astfel casatoria e perfect valabila daca o trec in jurnalul de bord .Asa apare si fericirea .

   Ștergere
  4. @ Parintele Paisie Agoresteanu 29 ianuarie 2017, 15:40. Parinte! Gata cu prostiile! Ia-ti mataniile si fa ceva si scoate dracii din deputati! Afuma niste usturoi sau vezi cum faci, ca Satana le-a poruncit sa faca misto de noi pana la capat cu Art. 40 OUG 57/2015. Iar 'mneata in loc sa combati dracii, te lupti tot cu crestinii!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 54. Buna dimineata si-un praz de Teleorman !
  Ce să zic io acum? Zic că Romania asta mostenita de traco -daci îi nemaipomenit de frumoasa,bogata ,cu oameni harnici de bun simt ,spirituali si de adîncă omenie.
  PĂCAT că nu are mai multi SAȘI la conducere si cite un prefect SAS la fecare judet. La Vilcea (HuHu), Buzău (Ice),Cloj(Tehno) si sectorul lui Mareș aș pune cite doi prefecti SASI,unu pe tura de zi ,unu pe tura de noapte.
  Sa vedeti cum ar functiona ”motorul” ca uns. Huhu si Iceparu nu ar trebui sa faca schim de tură cu Mareș si Tehno la schimbat si completat uleiul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti de coma!
   Sa nu vorbim de scopul investitiilir germane pe anumite zone, ca te fac sold 0! Oricum, investitia majora in Sibiu a fost a guvernului Tariceanu!
   Kiar esti ginerele lui Limba, de care radeam toti?
   Decat sasi autisti...mai bine lipsa!

   Ștergere
 55. Tigri 3@am inteles ca daca nu te manifesti ca fan KWI te bate nevasta-ta.Atentie ca cei din zona Sibiului sunt amatori de amestec tarie plus bere.
  Covinge-i ca vinul este bautura zeilor.
  Uite ca sa-ti arat ca sunt omul dialogului demonstreaza-mi ca doi prof.,unul de fizica si celalalt de engleza chiar si prin evaziune isi pot cumpara 2 apartamente in Sibiu in zona hipodromului.Daca ma convingi iti trimit 5 litri de tuica autentica de pruna de 40 grade sa te pui bine cu socru-tau.
  Privind casele sasilor nu te contrazic.Din auzite se pare ca multe au devenit locuinte pentru tigani.Sasii nu au fost goniti din Romania.Au plecat de buna voie si nesiliti de nimeni.Ca statul roman a fost despagubit,mi se pare normal in conditiile in care invatamantul era gratuit.Nu cunosc daca sasii au fost despagubiti pentru case.Nici romanii nu prea au fost despagubiti consistent atunci cand le-au fost demolate casele.
  In toamna trecuta mi-au intrat in curte doua familii de nemti autentici.Cum nu cunosc decat was is das am dat-o pe engleza si pe rus.In final am inteles ca banii sunt la frau.
  Calugare@tu pupi poala popii ,popa pupa poala ta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar, in cauza nu erau cassle sasilor ci proprietatile Grupului etnic german!
   Aburitul asta de ing-avocat e_vita sa inteleaga!

   Ștergere
  2. Eu nu pup nimic in biserica nici macar nu vorbesc repede( apropo de poala popii).Dumnezeu nu vrea, sa pupam cadavre (asa zisele moaste )si alte artefacte scoase ''la produs'' de popi lacomi de bani care imbolnavesc vulgul naiv( cu intentie )de hepatite( cand pupa acelasi geam cleios plin de microbi si bacterii patogene).Dumnezeu vrea doar cat traiesti sa gandesti( cu capul tau nu al altora )si sa faci fapte bune.Stiu ca e greu cand traiesti in jungla asta dar poti incerca macar .O sa te doara putin (la inceput) cand vei incerca sa gandesti cu acoperisul gatului si vei mesteca tu informatia nu o vei inghitii gata mestecata de altii.

   Ștergere
  3. @parinte, daca tot n-ai ce face si datul la zapada iti displace , de ce nu iei lopata si sa te duci in cimitir ,sa-ti dezgropi bunica si sa faci mascari cu ea nu cu blogheri de pe aici?

   Ștergere
  4. Tigri 2 iti multumesc pentru sfaturile sincere pe care mi le dai dar prefer sa nu iti urmnez exemplul personal.Rxxx ai vazut cine jigneste pe fata pe acest forum ?Cred ca i-am raspuns civilizat si nu i- am luat briciul din maini .

   Ștergere
  5. Pt ca pe babaciune o tine in sifonier si o pune-n geam la zi de pensie!

   Ștergere
 56. Cand citesc ce srie in mediul virtual avianyc= tigri3 imi dau seama ca avem o tara foarte frumoasa, pacat ca avem si uscaturi ca domnia sa.
  Eu l-as trimite in tinutul secuiesc sa faca acolo politica statului unitar roman.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scrie si el ce poate...e ginerele lui Limba....Take Mitroiescu!

   Ștergere
 57. https://www.dcnews.ro/mobile/profesor-din-comisia-kovesi-face-praf-protestele-ordonan-ele-sunt-bune-ei-vor-sa-agite-masa-de-iyi-intellectuals-yet-idiots_530808.html

  *Doar pt cel nai titrat avocat

  O analiza mai obiectiva decat propaganda lui de IYI functional!

  RăspundețiȘtergere
 58. https://www.dcnews.ro/mobile/cel-mai-periculos-copac-din-lume-unde-se-gase-te_530838.htmlIoane

  Ioane,

  Ia si citeste si spune tu cine se face vinovat pt scumpirea energiei electrice!
  Sper sa nu zici ca eu! Stii, imi plac analizele tale spectaculoase si fara forma si fond!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Voiculescu fiindca ,cumpăra energie ieftină si ne-o vindea printr-un calculator din Elvetia la pret triplu. Dupa care facea garagatie la telembizor impotriva celor care l-au depistat.

   Ștergere
  2. Esti ca aia din strada....intelegi ce vrei sicitesti fara a intelege!....
   Vina apartine excrocilor lui Ciolos care au adus tara in situatia de a cumpara energie electrica, gaz si carbune fara a asigura stocuri!
   Nu ffii penibil....

   Ștergere
  3. Da de faptul ca E-ON GAZ nu a mai contractat gaz de la Romgaz ai stiut ci a preferat sa cumpere gaz mai ieftin de la Gazprom?
   Ai stiut ca după asta Romgazul a somat ,a bagat sondele in conservare si nu a mai avut fonduri pentru pompat gaz in depozite la cotele necesare?
   E-On Gaz si-a depozitat partea revenita.
   Romgazul are sefi psd-isti. Poti sa-i intrebi dece ti-au scumpit gazul catre E-ON GAZ si apoi tangential si curentul la neon.

   Ștergere
 59. @ Iceparu
  Ca sa-ti demonstrez ca sunt omul dialogului afirm.
  Bani se pot face si chiar frumosi si din meditatii de limba engleză. Prin anii 90 si inclusiv acum cererea a fost si este destul de mare. Nu se gasesc profesori buni de specialitate cît de mare este cererea pentru studiu in privat.
  Doar unii cu limbarnită mai sloboda spun cum au facut averile.Altii mai echilibrati spun mai putin .Unii de pe aici prin anii 90 nu au scos banii pîna nu au simtit ca se limpezesc apele si nu-i intreaba nimeni de unde bani (inca nu era abrogata legea cu ilicitul). Eu nu am facut inventarul cîti sibieni, rașinăreni sau din mărginime au avut milionul sau peste ches la saltea dar au fost destui. În ciuda a ce latră propaganda totusi tatăl lui Carmen a fost cel mai vestit blănar din Sibiu. Și aștea au cîstigat bani grei necontrolati pe vremuri.Că i-au scos mai tirziu asta-i alta poveste.
  Apoi sa mai stii ceva,inclusiv cei in cauza nu s-au dat inapoi de la afaceri cu tot ce s-a putut in anii 90 ca marfa din germania indiferent ca au fost produse noi sau second hand. Si au mers foarte bine. Cred ca ai inteles ca asta a fost a doua sursa de venit consistent. Daca Base a spus ca a facut milionul din bisnita cu blugi iar Copos (de la Rapid) după 90 a spus ca au facut avere de pornire din comert cu margarina adusa din Turcia dece nu se puteau face bani si din afaceri cu marfa din Germania. Probabil ca nu s-a putut devoala pe tv in acel moment sursa asta si s-a crezut ca da mai bine pentru moment afirmatia cu meditaiile. Cîti nu au facut averi cu aceste ocupatii primare pe lînga serviciu. Ba unii din Turcia altii din Germania. Oricum sa stii ca pe Iohan nu-l acuza nimeni aici de furt si mai ales de la stat. Lumea stie aici din ce a facut bani,ca el au facut multi instariti din ziua de azi.
  Nu acelasi lucru cred insa ca se poate spune de ”principele” de Teleorman cu a lui imperiu imobiliar,hotel de cinci stele in centru capitalei de 30 mii locuitori plus sponsorizarea campaniilor electorale a lui Base pe cînd era mare PD-ist.
  M-aș bucura sa intelegi ceva si sa putem face un schimb amiabil , tărie contra un vin bun de butuc.
  Ca unele televiziuni si după zece ani de la disparitia fizica a dusmanilor lor de moarte vor fi tot cu ei de gît asta-i alta poveste. Noi trebuie doar sa discernem si sa ne adaptam ”la ce mai putem cistiga din promisiunile unuia sau altuia”. Astfel noi,desi nu este tocmai coșar mai cîstigăm o farîmituri in timp ce ei cistiga puterea si fac ce vor cu ea.Deocamdata anul acesta pîna acum am cistigat noi. Sa vedem daca se vor putea rasplati si ei. Oricum apreciez si le multumesc de initiativa dar nu ma pot indeparta de adevar.
  Asa si cu sașii astia care mai au o regula nestiuta de multi. Se zice ca sasul dă de dar cu plăcere o singură data pe urma ori muncesti pentru nevoi ori devii falit.
  Cine au fost ei in 1850 cind au debarcat aici impinsi ca nu bine vazuti la marginea imperiului.Erau atunci 79% din populatia Sibiului. Si ce au lasat in urma statului român după ce au mai ramas pe aici 1.02%. Nimeni nu pune la socoteala asta.Nu au cerut retrocedarea niciunei intreprinderi fondate de ei pe baza carora s-au dezvoltate industriile comuniste precum a facut Mocionița,printul Paul ,regele si multi altii care s-au invîrtit de bani grei de la ANRP-ul penal. Citeste istoricul intreprinderilor jud. Sibiu si vezi ca după nationalizare sunt ale romanilor . Si atunci dece sa nu le returnezi cel putin un minim patrimoniu cultural? au facut altii chiar mai mult rau pina la crime colective (vezi Ipsi trasnea) si si-au recuperat tot. ba le-am cedat si fundatiile Gojdu.
  Si ca idee. Pune pe ”booking” o garsoniera dichisită cu tot necesarul intr-un oras cu atractie turistica pentru straini si vezi în cît timp iti scoti banii de investitie cu garsoniera cu tot. După ce afli rezultatul mai discutăm.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane
   Scrii parca esti la cenaclu si nu spui nimic. Din meditatii sa faci 6 case? Ce drak nu intelegi? Plus ca e imoral si ilegal....plus toate concediile la Miami! Ai idee cat costa avionul dus intors o persoana?...Stii cat costa un pranz la un restaurant la Miami? Un sezlong kiar la Miami face 50$! Felul principal la in restaurant normal 30-40$! Despre ce vorbim? Pai....ori suntem mincinosi...ori nu mai suntem!?

   Ștergere
  2. Mareș ,daca nu stii sa deslusesti ce citesti ,macar ai bunul simt si te retrage cit timp încă te consider totusi baiat scolit si ”destept”foc.

   Ștergere
  3. Daca chiar esti curios o sa fac un inventar sa-ti spun cam cite magazine a avut familia asta prin Sighi. Dar numai după ce mai ciesti inca odata coment de sus.

   Ștergere
  4. Cine draku sa citeasca letopisetul tau?
   Analizam cu materialul clientului! Nu copii, meditatii...case! Ghinion!
   Nu jigni ca p...ca nu esti frati-sau!
   Doar traiesti in lumi paralele....Nu vezi ca nu te accepta nimeni.
   Esti avocatul diavolului? Arunca in strada tu batranii aia si apoi plangi pe umarul lor si da-le pomana! Asa iti place!?

   Ștergere
 60. @ Mareș 29 ian 12.07
  Fraiere,vorbesti la fel ca miorita țurcană cind se trezeste si nu stie din ce pat a cazut.
  Ca sighian iti spun 100% ca toate investitiile in Sibiu pentru reamenajarea orasului(inclusiv la schimbarea retelei de apa si canalizare) s-au facut pe fonduri europene nerambursabile si fonduri europene cu cu prefinantare si nu din colecta de la smecheri cum a facut Olguta la Craiova.
  Daca CJ si primaria condusa de sasi au cistigat proiectele ,ca sa le duca la indeplinire si sa se intorca banii europeni la buget statul a avut obligatia sa le prefinanteze. Altfel pierdeau banii europeni care trebuiau sa se intoarca la buget. Deci nu Tariceanu a pus Sibiul la punct ci initiativele si lupta acestor sasi. Prima centura ocolitoare din Ro gen autostrada au realizat-o acesti sasi din fonduri europene nerambusabile nu din banii lui Tariceanu. Citeste documentele vremii daca nu ma crezi. Au eliberat Sibiul de tot traficul greu astfel ca poti circula lejer in oras. Au fost primii care au introdus sensurile giratorii pentru descongestionare si pistele de biciclete largind starzile si bulevardele. Au facut aeroportul la standarde internationale ,momentan opereaza pe el cu sapte companii spre toata Europa si nu numai. Vin din Toata Oltenia inclusiv Craiova sa se imbarce la Sibiu. Am facut Blue air pe indic. BMs si stiu bine situatia. Spune-mi un oras de la Iasi-Bacau in jos pina la Craiova Inclusiv pe care mai opereaza 7 companii puternice in afara de Otopeni si kogalniceanu. La venirea lor la conducere opera doar Taromul. Cind au refacut instalatia de apa in oras au gasit tubulatura de lemn veche de sute de ani. După aceea ai baut tu apă cind ai fost in Sibiu si inca esti afectat.
  Drumuri judetene si in mun. Sibiu la standrde occidentale ,durabile si facute la timp cu firme serioase ,nu cu hoti. Cimpurile de la intrare dinspre Alba si Medias le-au umplut cu firme industriale de nu mai au muncitori pentru ele (somaj 0). Se fabrica si subansamble de motoare de aviatie ,rulmenti ,si multe alte pentru industrii de virf.
  Nu mai vorbesc de revitalizarea institutiilor de cultura si invatamint.
  Asa ca mai bine taci ca scoti praf cind vorbesti.
  De cind la Cj sunt pesedistii fiindca nu a mai candidat FDRG nicio investitie,niciun km de drum judetean.Poti sa pricepi. In schimb si-au pus neamurile sefi peste tot inclusiv la Romgaz ca sa platesti tu curentul mai scump(vezi pe google).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crezi ca esti mai convingator daca te adresezi cu "- Fraiere ..."! Eu zic ca ... dimpotriva! Pe de alta parte, ce scrii tu poate fi interesant, dar in alt ..context. Eu cel putin am ajuns doar pana la investitiile din Sibiu si in rest nu m-a mai interesat continuarea! Iar asa ca fler, intuiesc ca nici ceilalti interlocutori nu se omoara nici dupa investitiile din Sibiu, nici dupa Blue Air si nici dupa rulmenti.

   Ștergere
  2. R....nu scriam asa mult daca ar fi atacat direct si ar fi spus ca marea realizare a lui tariceanu a fost vînzarea Petromidiei lui Patriciu si vinzarea cimpului petrilier din jurul Insulei serpilor dupa cistigare in instante unor firme dubiose pe sest . In prag de aleri a marit si pensiile si a cistigat alegerile ,după care ...........-25% si pensii taiate.

   Ștergere
  3. Iosne
   Mult si prost si fara rost! Retine ca Tariceanu a investit pt Sibiu capitala europeana!
   Se cunoste ca esti ginerele fostului activist pcr...Mitroescu!
   In rest...cum erai tanar...asa esti si acum...palavragiu!
   Te asigur ca daca m-ai cunoaste nu ai mai vorbi jegos!

   Ștergere
  4. Ioane
   Investitiile etnice s f periculoase...mai ales cand vin de la cel mai odios stat al lumii!
   Las-o jos ca macana ca ratusca lui KWJ! Miere si lapte! Nu veni cu patriotisme locale...ROU este sta unitar iar scriitura ta are o tenta periculoasa!

   Ștergere
  5. Ioane
   Si mai e ceva...pana nu te prezinti nu mi tr mai adresa direct! Am mai convenit asta...
   Cine a negat anumite investitii in SB?
   Eu? Nu!
   Eu scriam cu totul altceva si tu ca moara pe Siret...dai cu altceva!
   Vrei sa cred ca atata poti? Ok..np!

   Ștergere
  6. @ tigri 3 29 ianuarie 2017, 14:56. M-ai terminat cu Tariceanu si ailalti! Bai, fra'! Eu tot ma intreb daca nu cumva noi am fost in armate diferite! Tu intr-una in care faceai politica, iar eu in alta in care am ost educat sa fac ..ipi pe toti politicienii. Eu nu inteleg cum ai ajuns asa specialist in politicieni. Da-i in basca mea pe toti, intra in pielea militarului de cariera autentica si care stie una si buna: toti politicienii sunt ..oarfe! Ca altfel nu ar fi politicieni si s-ar apuca si ei sa lucre ceva ... concret!

   Ștergere
 61. va rog frumos sa nu faceti glume . spunea cineva aci ca stie ceva de la comisia de aparare in legatura cu acea ordonanta ,dar daca stie ceva si despre aplicarea acelui procent de 80 in loc de65 Ma intereseaza pentru cineva pensionat anul 2016 cu art 19 si art 24 si si prin siluirea legii promulgata i s-aaplicat procentul de 65 cu un calcul proportinal nu cum era in legea originala Daca se aplica 80 mai poate sa prmeasca ceva procente .multumec.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Treaba cu știutul nu prea are relevanță. Au fost o grămadă de știutori pe aici și pe celălalt blog pe unde puneți periodic această întrebare. Deocamdată până când OuG 56 nu va fi legiferată de parlament în forma inițială sau cu posibile modificări a unor articole suntem doar în domeniul supozițiilor.
   Legea in forma ei modificată ne afectează pe majoritatea, creșterea procentului de la 65 la 80 ar reprezenta un oarecare beneficiu doar pentru cei pensionați în baza art. 24 dar în forma modificărilor aprobate de senat, prin limitarea pensiei la 100% din baza de calcul, ar discrimina și mai mult pe cei mai mulți dintre pensionari așa că mai bine nu.

   Ștergere
  2. Brenditzo
   Acel cineva este handicapat?...nu poate scrie singur? Apeleaza la dumneata?

   Ștergere
  3. Daaa
   Numai pt Brenda se va aplica 89% ca element de pornire si finalul la 169%!
   Vom vedea...sanatoasa sa fii!

   Ștergere
  4. ***Pentru "isteti" nici, macar, nu este vorba de 80% ci de 85% din baza de calculcu limitarea de 100% iar(IAR) PS+OMM inafara acestor procente(bazei de calcul),bineinteles la cei ce procentajele permit!

   Ștergere
  5. @ D-le amiral "K" (Ney) sau cum va spune,lasati mistoul de cazino caci din tot ce am spus eu INCA nu s-a definitivat daca DA or BA asa ca nu va pronuntati a priori cu privire la realitatea sau falsitatea acestora!

   Ștergere
  6. De la 65 la 80 sunt 15 procente pe cand de la 102 la 100 doar doua.Cum zburatorii stau planton pt. primele orare, marinarii pt.imbarcare, scufundare, pst. pt. salturi si eu cu vechime mica am dreptul sa solicit un procent avantajos mie , cum scrie in L 223 originala si cum au alte ctg. de bugetari!

   Ștergere
  7. @tigri 2
   Nu ești singurul care faci prognoze legislative pe aici și nu ai fost vizat. De 80 % vorbește Brenda și acesta era procentul de plecare pentru pensia de serviciu în legea inițială. Pana la definitivare, care nu s-a produs încă cum au prorocit unii de vreun an, nimic nu poate fi real sau fals ci cel mult probabil sau nu.
   @ ifrim
   Plecând de la un procent de 80% cei cu vechime puțină pot ajunge la procente apropiate de 100% care ar fi avantajos pentru ei dar în același timp cei cu vechime suficientă sau chiar prea multă prin limitarea la acel 100% vor rămâne cu mulți ani nevalorificați și la fel cu parte din pensia suplimentară și chiar OMM, ba vor pierde și acel 2% peste 100% ce l-au obținut în varianta actuală. Cum aceștia sunt mai mulți decât cei cu vechime puțină mă tem că dreptatea lui Solomon nu va mulțumi pe toată lumea și plecând de la povestea cu capra e posibil ca soluția de ai nemulțumi pe toți să fie cea agreată. Dar să așteptăm până într-o joi, după Miercurea Ciuc, cum spune un astrolog mai jos.

   Ștergere
 62. Salve!
  Hai sa mai scriem un episod din "batalia link-urilor" :)
  Probabil multi au urmarit serialul Caracatita.
  In curand mafiotii italieni vor lua lectii de la cei romani.

  https://penitenciare.info/2017/01/29/despre-ministrul-dragnache-cu-multa-lamaie/

  RăspundețiȘtergere
 63. @ Tehnocrat
  Fiecare ”cioara” isi lauda puii.
  Ia lauda-te tu cu ce au facut psd-istii la Cloj !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce are tehnocrat cu Clujul, el a fost repartizat acolo dupa ce a terminat sc mil,dar de pamant de flori este de la Caracal, a cazut din carul cu.... Ce se tot lauda cu Clujul , eu ,da sunt din zona ,6km de dej, acolo m-am nascut , dar acest pui de stuf(de tufa) de-si spune tehnomuci , este un impostor cu pretentii.

   Ștergere
 64. @ Mareș
  Gata pentru azi.
  Tu sa vezi mai bine de îmbatatul ratelor pe lac la care te pricepi mai mult decit decît la investitiile germane.
  Salut si-un praz de Teleorman.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane
   .....esti ....
   Autistul vrea ratuste. Eu si cu tine doar le platim!
   Trimite-i si o jucarie avion! Nu a avut cand era mititel.
   Stii cumva la ce nivel a predat fizica? Adica a facut 3 sau 4 ani? Hai zi-ne!

   Ștergere
  2. D nu este pe primul loc la investitii in ROU...si nu ma intereseaza investitiile pe considerente etnice, punctusle!
   La Vaslui ce au facut?

   Ștergere
  3. Daca erai istet sau ai fi avut ceva habar de sistemul de invatamint civil ai fi stiut ca la Cluj invatamîntul universitar era doar de 4 ani.Clujul nu a pregatit niciodata la nivel institut pedagogic. Doar institutele pedagogice din Oradea si pe unde mai erau au pregatit studenti la nivel de 3 ani. Asa ca taca ai fi tacut ..........nu ai tacut ..ai mai inghitit un rahat de la tv ghita.

   Ștergere
 65. Pt
  Manipulare & Dezinformare=avianyc=tigri3=...
  Am constatat ca toti oamenii care l-au sustinut pe iohannis sa ajunga in varful ierarhiei, intr-un fel sau altul, acum au diparut din peisaj: Antonescu, MRU, Coldea, etc.
  Acelasi lucru se va intampla si cu dumneavoastra.
  Pana atunci, avand in vedete ca suferiti profund pt faptul ca actualul guvern incepand cu 01/02/2017 va da mai multi bani in mana si tinand cont de prevederile legii 223/2015: dtepturile de pensie nu pot fi cedate partial sau total, pt sanatatea dumneavoastra va sfatuiesc sa va asociati cu carmen iohannis si sa vizitati casele sasesti, din zona Agnitei, acum locuite preponderent de romi.
  Sa meditati copii romilor, la engleza si matematica, pentru participarea acestora la examenul de admitere in academiile categoriilor de forte.
  Poate asa va spalati amandoi de pacate.
  Am o intrebare: primiti si bani pt dezinformarile pe care le faceti in mediul virtual ?
  Sau este o reminiscenta a trecutului, probabil si al prezentului, privind colaborarea, intr-un fel sau altul, cu anumite "structuri"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tov Tehnocrat.
   Corect ce spui de zona Agnita (sate abandonate de sasi ca Pelisor,și mai sunt.). Retine insa ca acele case după au fost multe locuinte de tigani nu de sași iar după 90 odata cu plecarea masiva a sasilor tiganii le-au cumparat. Multe sunt necumparate si se darîmă.
   Interesul nomenclaturii a fost insa pina in 90 pentru casele dichisite din marile orase precum Sibiu ,Medias,Dumbraveni ,Agnita,OCna ,Avrig,etc si comunele instarite. Aici nu vei gasi in ele tigani decit nomenclatura de la sef de post(adica tot postul de militie) pina la primar de oras si toata sefimea din institutiile vremii(directori,secretari de partid de toate nivelurile,sefi de secu,militie,judecatori procurori,avocati, fotbalisti ,etc adica lumea buna a vremii.Astea le vind acuma la preturi de la 80 000 euro in sus. Luna trecuta casa cu 6 camere in Sibiu vinduta cu 180.000 Euro de proprietar (fost secretar de partid) in timp ce sasul a fost despăgubit cu 80 000 maximul.Acum probabil ca sasul plateste o viata ca sa-și achite casa pe care si-a cumparat-o impreuna cu copii in Germania.
   Mă gindeam eu asa ca in calitatea de cadru militar in urcare pe Feleac te framînta si măgăria asta. Tiganii se descurca ei,au si bani mai multi ca noi si se adapteaza la limba imediat functie de tara care ii primeste la ciordit.
   daca ai strabatut recent zona sper ca ai remarcat drumurile impecabile ,Sibiu Agnita,medias,dumbraveni facute de sasi.
   Cind mai treci ma ofer de ghid cu lamuriri in trei limbi si interviuri de la zonali.Te previn ca sunt zone unde din cinci cetateni 2 sunt de-ai nostri si trei colorati.

   Ștergere
  2. Dumbraveni...Agnita...mari orase?
   Sef post = nomenclaturist?
   :))))

   Ștergere
  3. Tehno
   Are skeleti in sifonier!
   Este ginerele gl pcr Tache Mitroiescu fost cdt la Balcescu! Un actor caraghios!

   Ștergere
 66. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 67. Haideti sa incetam cu clampaneala si cu scrisul memoriilor! Avem a 2-a informare, plus o confirmare, cf. carora saptamana viitoare, cam pe joi, va fi transata soarta Art. 40 din OUG 57/2015. Adica a pensiilor noastre. Tigri 2 da vesti ca de obicei ... optimiste!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Știrile colegului rastalmacite după ce a căscat gura la apocalipticele previziuni ale șefului lui iubit dogaru care i-au speriat și pe cei din emisiune ma lasă rece.
   Oricum de hotărât trebuie să hotărască ceva săptămânile următoare.Pe 28 expiră vechea oug.
   Să fim optimiști!

   Ștergere
 68. Avianyc,las-o jos ca macane.Ce se realizeaza in domeniul urbanismului intr-un municipiu este opera unui viceprimar.Din pacate primarul isi aroga niste merite pe care nu le are. Recunoaste ca KWI al tau a intermediat infieri.Privind imobile din meditatii asta sa o spui la prosti.Privind Sibiul am sursa mult mai importanta sa-mi spuna ce si cum.
  Stii dece locuitorii Brasovului au acceptat ca orasului lor sa i se spuna I>V>Stalin?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În Sibiu nu a trecut nimeni peste Iohan și nici nu intra cineva după el în ședința dacă întârzia 2 -3 minute.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!