marți, 17 ianuarie 2017

Adevăruri evitate privind ping-pongul clasei politice cu pensiile militarilor, pe fondul indolenței noastre generalizate!

Adevărurile vizează în mod deosebit, pe majoritarea acelui personal militar în rezervă/retragere și care pur și simplu, doarme în izmene. În frunte cu acei măreți generali și colonei, deveniți mari lideri și în rezervă/retragere pe la diverse asociații. În cazul polițiștilor, măreții generali și colonei au grade de comisari-șefi și chestori, aceștia sunt în activitate și se află în fruntea diverselor sindicate ale polițiștilor. Caracteristica celor menționați? Sunt aserviți sistemului politic indiferent care ar fi acela. Fapt pt. care nu întreprind nimic contra sistemului care face ping-pong cu pensiile militarilor, de cca. 6 ani de zile, după cum vor mușchii stăpânilor politici.

În sprijinul celor menționate, vă readucem aminte 3 elemente simple:

- liderii A.N.C.M.R.R. - cea mai mare organizație din România care grupează militari în rezervă/retragere  nu au mișcat un deget în anul de grație 2011, când regimul sectant portocaliu a desființat pensiile militare, lăsând muritori de foame cca. 26 500 militari în rezervă/retragere. Unii plătind chiar cu viața, fiind efectiv asasinați de regim cu arma preferată a sistemul mafiot care conduce în realitate statele pseudo-democrate precum România, respectiv cu arma legislativă. O armă la fel de letală precum gazările de altădată, execuțiile în masă și altele asemenea. Doar metodele de suprimare, diferind de-a lungul timpului!

- liderii sindicatelor polițiștilor - după statistici minim 7 astfel de sindicate. Sindicatele din politie si-au creat o oarecare reclamă cum că ar apăra interesele  propriilor membri. Posibil, însă niciodată și pe cele ale personalului trecut deja în rezervă. Probabil că unii se miră, aducându-și aminte de celebra lozincă "Ieși afară, javră ordinară"!, adresată de politiștii în activitate renegatului fost președinte portocaliu. Cu toate acestea, filmul acelor evenimente demonstrează că niciun sindicat al poliștilor nu a avut niciodată ca cerință, și  neatingerea pensiilor polițiștilor deja trecuți în rezervă/retragere! Oricât am săpa în revendicările acelor ani, nu vom găsi nici măcar un miting al polițiștilor în activitate prin care să își exprime oprobriul la adresa unui regim care a tăiat cu barda în pensiile polițiștilor deja pensionați, la fel ca și în ale militarilor deja pensionați. Ceea ce demonstrează că polițiștii în activitate, nu și-au apărat decât propriile interese de moment - fiind vorba în special de păstrarea locului de muncă, personalul deja pensionat fiind considerat arhivă!


- liderii militarilor in activitate au bagat capul in nisip, indiferent de minister. Admitem ca este un fenomen cu dus-intors. In privinta militarilor in activitate, legile din Romania sunt concepute intr-un stil pur fascist, incalcand cele mai elementare drepturi fundamentale si constitutionale ale militarilor in activitate. Neavand dreptul nici sa se exprime liber si nici la apartenenta sindicala, militarilor in activitate li s-a taiat practic orice mijloc de a-si apara orice drept. Cine ar indrazni, este dat afara! Cu toate acestea, nimeni nu a impiedicat pe niciun mare general/amiral/chestor din niciun minister, sa isi inainteze demisia de onoare, din demnitate - asa pt. ca spectrul politic a desfiintat pensiile militarilor in anul 2011, lasand muritori de foame zeci de mii de militari in rezerva. Sau pt. faptul ca acelasi spectru politic a diminuat pensiile militarilor stabilite prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare, cu cca. 30% prin efectele Art. 40 din hulita O.U.G. nr. 57/2015.  

Daca este sa spunem anumitor lucruri pe nume si altfel, o facem! Chiar nu exista dubii, dar trebuie sa admitem ca undeva dupa anii 2008, armata romana cu tot cu servicii, politie etc., nu a mai  nascut un singur lider care sa fie capabil sa apere interesele personalului din subordine. Cam de atunci a inceput implementarea statului paralel mafiot, cu generali de salon tip Coldea de la S.R.I.! Iar dupa asemanarea lui, toata armata este plina, indiferent de minister! Inclusiv la C.S.A.Ț. (aminte la Gl. Oprisor care atat a aparat securitatea nationala cand s-au taiat pensiile militarilor, incat a ajuns consilier si la Iohannis, nu doar la Băsescu)! Fiind decorat mai ceva decat generalii nord-coreeni!

Despre alte organizații/asociații din armată sau poliție, nici nu mai este cazul să amintim. Liderii acestora au mai scris uneori, așa de ochii lumii, ceva scrisori și poezii partidului prin care au simulat că ar fi interesați de soarta propriilor membri deja pensionați. Însă toți acești lideri s-au ferit ca dracu de tămâie să uziteze calea cea mai directă, cea mai simplă și mai ales singura care are rezultate în România. Aceasta nefiind alta decât protestul în stradă, toate celelalte metode de câștigare/recâștigare a unor drepturi, fiind simple frecții la picioare politice de lemn! A existat, o singura exceptie - temporară. Este vorba despre S.C.M.D. care inntr-o prima etapă a mimat că ar apăra interesele militarilor. Doar a mimat, intrucât a demonstrat că liderii sindicatului nu au facut decat jocuri politice. Dovedind prin faptul ca desi si dupa inlaturarea regimului portocaliu (mai 2012) au existat in continuare rezervisti cu pensii măcelărite, conducerea S.C.M.D. s-a dat brusc la fund! La fel ca in cazul adoptarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare - cea in original, cand conducerea S.C.M.D. a incurajat in mod banditesc promovarea legii cu excluderea de la revenirea la pensiile militare de stat, printr-o recalculare incadrata intr-un termen definit si a pensiilor militarilor in rezerva/retragere pensionati anterior anului 2011. Conducere a S.C.M.D. care a tunat si fulgerat contra Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 cat timp a fost Ciolos premier, iar acum aceeasi conducere se preface că nu observă cum actualul regim politic nu misca un deget pt. a modifica in favoarea personalul militar pensionat, actul normativ mentionat!

Legat de cele afirmate, încercăm să aterizăm în 2017. După cum bine cunoaștem, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare ar fi trebuit să intre în vigoare de la 01.01.2016. Nu este o eroare, este foarte corectă formularea ar fi trebuit.  În fapt, cunoaștem mulți dintre noi faptul că Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare nu  a mai intrat niciodată în vigoare în forma sa inițială - cea adoptată de Parlament și promulgată de președinte, aceasta fiind modificată de guvernul Cioloș prin Art. 40 din hulita O.U.G. nr. 57/2015. Rezultatul pragmatic? Întregul personal militar pensionat începând cu 01.01.2016 și militarii deja în rezervă/retragere căror le-au fost deja recalculate pensiile,  au niște cuantumuri cu cca. 30% mai mici decât cele care li s-ar fi cuvenit dacă acestea nu ar fi fost reduse din pix prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.

De aici începe un întreg bâlci! Mare parte dintre militari și polițiști, fie activi, fie în rezervă/retragere, habar nu au că pensiile care li s-ar fi cuvenit au fost diminuate urmare a modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare, prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. De la personalul în activitate, chiar nu putem avea pretenții să cunoască astfel de amănunte, în condițiile în care - fie vorba între noi, rareori un militar sau un polițist în activitate este interesat de hățișurile legislative privind viitoarea sa pensie. Lovindu-se de dedesupturile problemei, prea târziu, respectiv abia dupa ce s-a trezit pensionat.

In ceea ce priveste pozitia liderilor de asociatii/organizatii si din sindicate fata de Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015,  toti dorm in izmene. In frunte, desigur, cu cei ai A.N.C.M.R.R. si cu liderii sindicatelor din politie! Ceea ce inseamna că le face plăcere că toate pensiile militarilor si politistilor au fost diminuate cu cca. 30% prin efectele Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. Sau mai bine spus, sunt mituiti bine de sistem, sa nu apere interesele militarilor si politistilor in rezerva/retragere.

Pe acest fond, cu multe elemente de confuzie, după un an de aplicare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare, modificată prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, se pot trage concluzii suficient de clare privind pensiile militare.

Pe scurt, haosul poate fi descris în felul următor:

- În aceleași condiții de grad, funcții, vechime etc., apar diferente esentiale. Mai exact, cuantumul unei pensii militare devine cu atât mai mare, cu cât anul pensionării este mai apropiat de 2016. Cauza esentiala este aparitia pe parcursul vremurilor, a unor sporuri/prime/indemizatii care nu au existat in anii anteriori. Pe acest fond, apar militari si politisti pensionati anterior anului 2000, cu pensii si de 2-3 ori mai mici decat omologii lor pensionati in 2014-2016. Fiind evident ca discrepantele uriase au la baza un fel de mita legislativa acordata militarilor si politistilor in activitate, astfel incat sa inchida ochii la faptul ca legislatia ticluita recent, arunca de fapt la categoria negri, pe cei pensionati anterior.

- Lucrurile nu se opresc aici. În aceleași condiții de (echivalare) grad, funcții, vechime etc., apar diferente esentiale intre pensiile stabilite între ministere. Atentie! Diferentele sunt sesizabile mai mult in cazul personalului pensionat incepand cu 2014. Cam atunci au aparut sporuri si sporulete la unele ministere (similare), care permit triplarea veniturilor in raport cu colegii omologi din alte ministere. Cu toate că cel putin la modul formal, personalul militar, cel din poliție sau din servicii, se doreste a fi inclus in aceeasi grila de salarizare cf. Legii nr. 284/2010 a salarizarii unitare. In realitate, militarii autentici au fost luati de fazan. Intrucat Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare cuprinde o ghidusie de cel mai prost gust la adresa militarilor autentici.  Intrucat spre deosebire de politisti si alti functionari publici civili (penitenciare), militarii sunt asezati doar la modul generic in aceeasi grila de salarizare. Militarii avand solde fixe calculate la un volum de munca de 24 de ore din 24 si 7 zile din 7. Egale cu salariile politistilor si ale altor functionari publici civili, cara sunt calculate insa la un volum de munca de 8 de ore din 24 si 5 zile din 7. In consecinta, politistii si ceilalti functionari publici civili, mai bagă o ora sau un week-end in plus - dar pe bani in plus, nu moca. Si asa le cresc salariile, si implicit pensiile Spre deosebire de militarii autentici care deși bagă luni de zile într-un an calendaristic - 24 de ore din 24 si 7 zile din 7, la acestia totul este perfect moca (militarii nu sunt remunerati suplimentar pt. tot ce depaseste 8 de ore din 24 si 5 zile din 7). Si asa soldele militarilor devin in practica, mai mici decat cele ale politistilor si ale altor functionari publici civili. Am reliefat acest lucru intr-un material anterior, cand am descoperit o minunatie de subofiter de politie - sectorist, pensionat in 2016. Cu pensie egala cu  unui colonel din M.Ap.N. pensionat tot in 2016 si care a mai fost si comandant de unitate de luptă, și cu vreo 4 misiuni de război!

- In procesul de recalculare a pensiilor apar, bineinteles, situatii si situatii! Pensii care cresc, altele scad. In cazul ultimelor, fiind mentinut totusi in plata cuantumul avantajos anterior, desigur - lucru ce poate fi si reversibil, in conditiile in care cunoastem prea bine ca acest cuantum mai avantajos nu a mai fost mentinut si la desfiintarea pensiilor militare din anul 2011. Precedentul fiind creat, este de la sine ca istoria se poate repeta oricand!

Nu mai continuam, fapt pt. care lasam materialul in coadă de pește! Ce am putea să mai facem altceva, pe fondul în care cei mai mulți dintre noi dorm pe ei în izmene? În conditiile in care in anii de restriste 2011-2012, am avut un maxim de 3 000 militari/politisti in rezerva/retragere aparandu-si cu fermitate drepturile? In stradă, doar am stabilit că toate celelalte modalități s-au dovedit a fi fost frecții. 3 000 din din 170 000? In conditiile in care cele minim 7 sindicate ale politistilor dorm tot in izmene, desi de un an de zile pensiile militarilor si politistilor se achita cu 30% mai putin prin efectele Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, fata de cele cuvenite asa cum au fost stabilite initial prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare? In conditiile in care dintre toti beneficiarii pensiilor de serviciu, ale militarilor sunt cele mai reduse? Cu mult mai reduse, tinand cont ca pensia de serviciu a unui magistrat poate atinge si 10 000 de euro, iar cea a celui mai bun general de armata, rareori poate depasi 7 000 lei. Ca sa nu mai aducem in discutie, un fapt aboslut uluitor! Legislatie genereza si pensii militare efectiv derizorii, cum vor fi cele ale soldatilor si gradatilor profesionisti care se vor pensiona pe viitor, cu pensii nesimtite de 600-700 lei! In conditiile in care pensia aceea sociala va ajunge la 520 lei, sa ai pensie militara de stat, de serviciu si nesimtita de 700 lei? Si asta in conditiile in care dintre toti beneficiarii pensiilor de serviciu, singurii indreptatiti sa aiba acest drept sunt militarii, acestia fiind singurii cetateni care pot avea atributii de serviciu si dupa pensionare (mobilizare sau razboi)? Si atunci de ce ne mai mirăm cum face ping-pong cu noi clasa politică?


DATE CARE POT FI UTILE


O.U.G. nr. 57/2015 a intrat în dezbatere în Parlamentul României pentru a fi aprobată prin lege, cu sau fără modificări, moment până la care ordonanța va produce efecte în mod nestingherit. Nu există un termen anume pt. aprobarea prin lege a O.U.G. nr. 57/2015. Ca atare, termenul de diminuare a pensiilor militare de stat cu cca. 30%, urmare a Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, este in acest moment tot nedefinit. Cel mai probabil, pe viată!

Prima cameră a Parlamentului, respectiv Senatul, a adoptat deja legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015. Cu modificări de fațadă ale Art. 40, care se dovedesc a fi absolut înșelătoare. Astfel, senatorii de la toate partidele - majoritari fiind totusi cei de la PSD & ALDE, au purces la o păcăleală de proporții la adresa militarilor. Considerând mai mult că sigur suntem analfabeți în masă. Aceștia au mimat că readuc baza de inițiere a pensiilor militare la 80% și plafonul maxim la 100%, cf. prevederilor inițiale ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Doar au mimat, întrucât au făcut o altă măgărie. Au introdus în plafonul maxim de 100% cu de-a valma și elementele particulare ale fiecărui militar, repectiv cele 0-9% reprezentând contribuția la pensia suplimentară, precum si cele 0-20% reprezentând procentele aferente Ordinului Meritul Militar (Semnul Onorific "În serviciul patriei"). Situație în care militarii pierd la calculul pensiilor tot cca. 30%, exact cum a stabilit Guvernul Ciolos prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.

Textul legii de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 așa cum a fost adoptat  de Senat, este acesta! La acest moment, legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 așteapă prin sertarele Camerei Deputaților pt. a intra vreodată în dezbatere. Procesul legislativ poate fi urmărit aici! Camera Deputaților este camera decizională. Cu majoritate PSD & ALDE! 


Despre procesul de recalculare a pensiilor în M.Ap.N. (celelalte ministere/similare neoferind nicio informatie) - aici

 
In M.Ap.N. s-au recalculat circa 1/3 dintre pensiile militare. Statistica de partid nu ofera date concrete de interes pt. personalul in rezerva/retragere, privind nr. cresterilor sau diminuarilor de cuantumuri. Oricum, este ceva mai bine ca in 2011, cand oficialii M.Ap.N. aduceau osanale clasei politice de atunci, in timp ce zeci de mii de militari in rezerva/retragere s-au trezit peste noapte cu pensii rase si cu 90%!

285 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poftim? Cum zici, mai? Agent de politie - adica un subofiter, care are pensie cat un colonel MApN - si tu nu vezi care este problema? Amandoi pensionati in 2016? Functia colonelului fiind de fapt cu studii superioare, iar a agentului ... cu posliceala?

   Ce puii mei - functie de subofiter politist, este aia cu masterat, esti dus cu pluta? Da' ce, mai nou in loc sa se plateasca functia pe care o indeplinesti, platesti masteratele?

   Fii atent, faza! Nu ma intorci! Ultimii ramasi in sistem din generatia mea, s-au pensionat grup anul trecut! 4 500 colonel? La fel ca mucea ala de agent din MAI? Adica un ta' major din M.A.I. sa aiba dublul pensiei unui fost subaltern de-al meu care a mai ramas si cu scame in Afganistam!

   Bai, frate! Daca ma iei cu smecherii din astea, o dam in altele! In afara de SRI, trebuie desfiintat si MAI in toatalite! Prea au ajuns smecheriile departe! Si apoi facem altele noi, cu oameni noi!

   Inca o data! Colegul meu, Cdt.U de lupta se pensioneaza cu 4 500 anul trecut, are si facultate si master, a mai bagat si minim 3 misiuni de razboi, iar tu ai pretentia ca asa este corect, sa fie egal cu un ta' major din MAI?

   Iti spun eu care este adevarul! Politistii din MAI NU trebuie sa aiba pensii militare, pt. ca sunt simpli functionari civili. Ce este asta - civil in activitate, cu pensie militara? Asta este adevarul! Si asa iti trec pretentiile pe care le ai! Pt. ca daca acel colonel din M.Ap.N. era platit ca voi la ore, se ridica de 4-5 ori deasupra agentului tau opt-orist!

   Ștergere
  2. Te contrazici singur.Un politist nu trebuie sa aiba pensie militara ci o pensie mult mai mare datorita riscurilor .Exact asa e in Germania ,SUA ,Franta ,etc.E adevarat ce spui ca un colonel (operativ nu de birou )trebuie sa aiba pensie mai mare ca un agent dar afara nu cresc coloneii pe toate gardurile cum cresc la noi.Cred ca peste 20% din armata romanistana e formata acum din colonei si lt . colonei.Intelegi diferenta ?

   Ștergere
 2. Pai....Coldeo, kiar asta era si problema, ca nu vezi si mai grav, ca nici nu judeci!
  Dupa mintea ta ag.pr>col iar insp.>gl.
  Asa se explica ca ai facut parte din cei 10 000!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar esti prea curios .Nu am facut parte.Eu am iesit la pensie in 2014 cu gradul de comandor cu 24 de ani vechime( 9 la MApN) numai cu AC .Si nu am tocit nici un scaun cu fundul.Atat.

   Ștergere
  2. Putini,tata....ffff putuni! Te-au scuipat si de la GC?
   Faptul ca nu ai fost promovat in functii superioare de stat major, in comandamente este explicabil!
   Dar, in afara Ins. M. ai mai facut ceva?
   Stiu bine cum s-au varsat unii miltari din SMFN la MI....

   Ștergere
 3. Ce functie mare si vekime f mare are ma, agentul ala? Col./MApN este vre-un june? Numai judecati valoroase scoti pe gulerul camasii! Halal!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. MApN are mai multi colonei sub 40 de ani decat toata armata Chinei.Las-o jos ca macane .Macar de ar fi colonei adevarati ,operativi nu soareci de birou din care cunosc destui.

   Ștergere
  2. Dute mai distrusule in balarii. Stii tu? Baliverne....Esti cu pluta...Ce functie ai avut?

   Ștergere
  3. Ultima functie a fost de cdt nava.Si inca ceva .In ultimii 16 ani am adus la bugetul de stat sute de miliarde lei ( vechi )prin confiscari si amenzi . Ba chiar am participat la confiscarea a doua nave turcesti ( in una am tras cu cateaua ) care braconau ilegal in apele teritoriale si zona contigua.Mares tu ce ai facut pentru statul romanistan in afara de colorat harti ? Sper ca,Rxxxx sa nu cenzureze ce nu ii convine .PS pensia ta grasa nu se pune la realizari..

   Ștergere
  4. @ calaretul rosu1 8 ianuarie 2017, 11:42. Nu ne intereseaza fantasmele tale! Militarul adevarat este cel care are in fata tot un militar adevarat, inarmat macar la fel. Mergi la politistii tai din MAI, cu fapte de vitejie imaginare contra civililor neinarmati! Ce simplu este frate, sa te dai cocos, cand ai mitraliera in brate, iar in fata niste pescari neinarmati? Ca daca aveai adversar o corveta militara, faceai pipi pe tine in pantaloni!

   Asta este diferenta fundamentala intre un militar si un politist! Nu ne intereseaza povestile cu vardistii care alearga dupa hoti neinarmati de fier vechi sau cu politistii care aresteaza babe care fac evaziune din patrunjel!

   Tu sa iti vezi de fantasmele tale cu civili inarmati care atacati civili neinarmati! Inca o data iti spun ... Pareseste zona! Tu nu ai ce cauta in Military Area! Canta pe la sindicatele tale!

   Ștergere
  5. Baaa esti distrus? Si cpt poti fi cdt nava! Rahatul tau de salupa....era pt aspiranti in marina. VPR ekivalent este de lt col!
   Deci ai patrulat 10 ani ca prostul! Lasa vrajeala cu amenzile...nave arestate cate?

   Ștergere
 4. Coldea
  Daca ai dorit sa bagi batul prin gard ai reusit dar, cu asemenea lucruri nu se glumeste!
  Un sof cu studii superioare are functia cu naximum 20 sutimi mai mare decat a unuia fara, si numai daca este prevazuta in stat! Dar, intrebarea mea este alta: cate facultati au cursuri la zi pt licenta si/sau master de le-a putut urma acei agenti principali, intrucat sef post tine de politia rurala nu de municipiu?
  In afara faptului ca existand acea structura de pol.rurala, in comune sunt doar locuri de munca si nu ar trebui IC, dar hai treaca-mearga sa asimilam unui compartiment!
  Intrebarea mea este directa.....tu esti si prost, sau doar te prefaci? Tu nu îi vezi cum vorbesc
  sau cum scriu?
  Caci, din alte pdv de tine eu sunt 100% lamurit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti spun eu, este o lume pe care nu o cunoastem, dar specimenelor precum ciudatului asta, li se pare normala!

   Am exemplu clar, recent! Tac'su fost militian - este pensionat acum! Fiica-sa nu au facut niciodata nicio scoala de politie, dar este tot politista acum. Stii cum? A scos tac'su banul, a facut fata 3 ani dreptul la Spiru Haret si i-a platit imediat 2 ani si masteratul. Asa ca fata are 5 ani de studii facute ca ca gasca prin apa, dar sunt studii. Tac'su a miscat bine pe la sefii de sus din MAI si si-a angajat fiica ... sef de post. Intr-o comuna!

   Cam acesta este sistemul in MAI. Instruire militara ... lula, nici macar o scoala de politie nu mai baga. Scot lovelele, baga o privata la misto din alea de strand si apoi mare ... politist.

   PS: Nu te ambala prea tare! Exemplu clar este chiar comandorul (!?) Calustian Vasile! Mai mancam si noi o litera, mai niste virgule - este normal! Dar Calaretul Rosu, mare comandor in MAI, sare aproape toate cratimele! De la ... masterat i se trage!

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 18 ianuarie 2017, 06:14. La MAI, mai este o chestie despre care mai mult ca sigur ca vei ramane masca.

   Ce zici, in armata, functia unui colonel care se pensioneaza poate fi luata de un un pufarez de ... sublocotenent? Desigur ca este imposibil. In MAI este insa posibil. Am exemplu real. Comisar-sef pensionat a carui functie a fost preluata de un ... subinspector (echivalent sublocotenent).

   Realizezi in cel a ajuns MAI? Daca o functie poate fi indeplinita de oricine? Ca e ofiter superior ca este inferior, ca este subofiter, ca are instruire in politia pura sau ca civil, nu conteaza! Il incadreaza mare sef si gata!

   Asta inseamna ca de fapt, atributiile acelor functii sunt de coma! Adica pot fi indeplinite si de unul cu 7 clase, daca asa de usor functia unui comisar-sef este ocupata de un subinspector! Strand total se cheama!

   De aceea, indivizi precum Calaretul nostru fara neuroni, au o alta perceptie asupra normalitatii! Lor li se pare firesc sa fie asa! Sistem putred cu oameni de 2 bani. Li s-a dat prea mult nas, iar acum ne mananca tot ei ficatii!

   Legislatia trebuie schimbata urgent, astfel incat in aceasta tara sa NU mai existe esmecherii de genul echivalarii din pix a unor grade civile cu grade militare! Doar asa sa roada unii osul unor pensii militare! Si sa se mai strambe si la militarii autentici! Daca vor pensii miltare, sa faca serviciu militar! De care fug ca de dracu'! Ca deh! E greu, in armata suntem platiti la 24 de ore, spaga nu pica - deoarece nu avem contacte cu mediul civil sa dam de euro si intre noi nu putem sa ne mituim, oferindu-ne tancuri si obuze. Si alte chestii!

   Asta este! Smecheri ai sistemului la care le-am dat nas! La ce sa ne asteptam cand o pitipoanca sau un cocalar ajunge militian?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Chiar sunt curios cine este "cerșetorul".

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 5. In anul 2009, Guvernul Romaniei a dorit sa pota intervenii si asupra actelor normative dupa adoptarea lor si inainte de intrarea lor in vigoare, (asa cum s-a intamplat in cazul actului normativ ce reprezinta acum legea 223/2015). In acest sens a emis OUG 61/2009, care la art. 4 prevedea “Dupa adoptarea lor, in situatii temeinic justificate, actele normative pot fi completate sau, dupa caz, abrogate si inainte de data intrarii lor in vigoare”, formulare care instaura cenzura legislativului de catre executiv si care a inflamat la vremea respectiva presa.
  Ordonanta a facut obiectul dezbaterilor in Parlamentul Romaniei si avandu-se in vedere prevederile cuprinse in Constitutia Romaniei : Titlul I, Principii generale,. Satul Roman ; art. I, (4), (principiului separaţiei şi echilibrului puterilor in stat), a fost elaborata si adoptata legea 60 din 31 martie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL NR. 215 din 6 aprilie 2010, care a modificat Ordonanta 61/2009. Conform , art I. 4. autoritatea emitenta a actului normativ, publicat in M.Of., partea I, poate sa-l modifice, completeze sau abroge, in anumite cazuri, inainte ca acestea sa intre in vigoare:
  „(11) In situaţii temeinic justificate, prin excepţie de la prevederile alin. (1), actele normative de importanţă şi complexitate deosebită pot fi modificate, completate sau, după caz, abrogate de autoritatea emitentă şi în perioada cuprinsă între data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi data prevăzută pentru intrarea lor în vigoare, cu condiţia ca intervenţiile propuse să intre în vigoare la aceeaşi dată cu actul normativ supus evenimentului legislativ." prevedere ce a devenit art. 58(2) din Legea 24/2000 (republicata).
  Guvernul Romaniei la 09.12.2015, fara a tine seama de existenta legii 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata 2010, a uzurpat calitatea de autoritate emitenta a actului normativ care dupa 01.01.2016 a devenit Legea 223/2015, legea pensiilor militare si prin art. 40, din O.U.G. nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, in vigoare de la 11 12.2015, a dispus modificari completari (abrogari) ale unor articole din legea 223/2015 si prin art. 45 al OUg. 57/2015 aplicarea lor incepand cu 01.01.2016
  In acest fel, Guvernul Romaniei (executivul) a cenzurat Legea 223/2015, Legea Pensiilor Militare, act normativ emis si adoptat de Parlamentul Romaniei (legislativ),publicat in M.Of., inainte ca acesta sa intre in vigoare, contrar prevederilor Constitutiei Romaniei,Titlul I, Principii generale,. Satul Roman ; art I(4),(5) (principiului separaţiei şi echilibrului puterilor si principiul conform caruia respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie si contrar prevederilor Legii 24/2000(republicata) art.1(2),3(1), 58(1),(2) , prin prevederi lipsite de elementele esentiale, dispuse de o autoritate fara competenta si care au intrat in vigoare la 11 dec 2015, inainte de intrarea in vigoare a L223/2015, inainte ca aceasta lege sa fie activa, sa existe, (interventiile fiind fara obiect)
  Oricine poate constata ca aceste modificari completari, abrogari nu numai ca sunt neconstitutionale si ilegale ci si ca acestea nu exista.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ calaretul rosu 18 ianuarie 2017, 01:49. Creezi animozitati, ca de obicei. Ce faci acum, iti stergi propriile afirmatii? Este vorba in spcial de aceea ca ti se pare foarte firesc ca un colonel din M.Ap.N. sa aiba pensia cat un ta'major de la politia din MAI?

  Ei, uite, din cauza unor mantalitati de maimuta precum a ta, trebuie sa se indrepte lucrurile radical. Adica, in Romania sa aiba drept de pensia militara EXCLUSIV cei care au fost militari in activitate! Iar 8-oristii ca tine platiti la zile lucratoare si nu la zile calendaristice precum fazanii de militari, sa aiba drept de pensie contributiva, fix ca orice om al muncii civil. Care baga 8 ore, apoi pune coada pe spate si merge la beri. Si mai debiteaza ulterior si prostii pe forumuri, imaginandu-si ca ar fi fost militari si ei! Asa cum faci tu!

  Vi s-a dat nas urmare a unor erori legislative si slabiciuni politice! In consecinta, pensiile militare acordate unor terchea-berchea care NU au fost militari in activitate, ci urmare a unor echivalari smecheresti cu pixul, trebuie RETRASE si acordate EXCLUSIV militarilor autentici! Astfel incat pensia militara acordata sectoristului ala din MAI, dupa retragere, sa poate permite majorarea pensiilor a 3 SGP din M.Ap.N. la un nivel cat de cat supravietuire, nu la 600-700 lei ca acum!

  Si daca tot ai fost politist in MAI, esti reinvitat sa canti acolo! Ce tot te amesteci printre militari, doar asa sa te strambi la noi? Adevarul asta este! Cu exceptia M.Ap.N., toate celelalte institutii de aparare si ordine publica, au devenit efectiv institutii parazitare ale societatii! In MAI, SRI etc. s-au creat posturi artificiale pt. toate pupilele sistemului care nu au fost in stare sa faca nimeni in viata civila! Asa au aparut comisari la penitenciare proxeneti, specimene precum Gl. Coldea, coruptia, sfidarea cetateanului. Sau sfidarea armatei reale, asa cum faci tu! Care mai esti si fudul pe deasupra!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu ms indoiesc de facultatile mintale ale Calugarului. Sa mearga la un sindicat din MAI!

   Ștergere
 7. @Gelule , nu te mai lua dupa securistoidul de avyamuci(t3, calaretul rosu etc), asta a facut toata viata , atata stie, sa bage vrajba printre oameni.
  Despre implicarea sau neimplicarea sindicatelor si ONGurilor sau altor grupari niciunul dintre voi nu aveti dreptul sa judecati, intrucat nu ati venit in sprijinul cererilor acestora ci, doar ati stat pe margini ,ati barfit si v-ati dat cu presupu(TZ)ul . Unii criticaci de doi lei au mai aruncat si cu bolovanu'(cezar, serban , aviamuci , tehno) atunci de ce sa mai spuna oamenii daca au intreprins ceva sau nu , ori in ce stadiu se afla discutiile sau promisiunile, o sa le aflati la momentul deciderii lor. pana atunci liber la barfa ,prepuneri si injuraturi, chestia este ca va pripiti(ca de obicei).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de sindicate si asociatii! Faptele vorbesc! Tot ce spui tu cum ar fi ca unii negociaza, numai noi sa stam linistiti, auzim de vreo 6 ani.

   La aparitia L. 241/2013 a negociat Dogaru pana a fost in stare sa ceara cu gura lui sa ne "inghete" pensiile. Legat de L. 223/2013 in original, au negociat sindicatele si SCMD, pana au reusit sa ne excluda pe cei pensionati pana in 2011, de la recalculare!

   Legat de OUG 57/2015, a trecut un an! De cand pensiile sunt achitate cu 30% mai putin! Asa ca rezultatele negocierilor sunt zero!

   De altfel, hai sa NU o mai invartim! Rezultatele asa numitelor negocieri din ultimii 6 ani, demonstreaza clar ca liderii acelor sindicate/organizatii, negociaza punctual - niste ciolane pt. ei. Si cam atat!

   O singura metoda a reusit in tara asta pt. indreptarea unor lucuri: presiunea in strada! Niciodata prin negociere!

   Si acum iti pun o intrebare? Cine cu cine negociaza? Hotii cu vardistii? Pai legea de aprobare a OUG 57/2015 este deja adoptata de Senat! De am ramas tot ca fazanii! Au readus baza cica la 80%, dar au taiat OMM? Adica tot ca Ciolos iese rezultatul final! Cam asta va adopta si CD! Negociatorii sunt aceiasi, partidele aceleasi! Si atunci? Crezi ca vor avea revelatii peste noapte?

   Tigri 2, pozitia ta nu poate fi explicata decat daca esti "mituit" si tu de sistem! Ia vezi tu ce hram poarta liderii de sindicate si asociatii militare? Este vreunul care daca nu este el direct favorit al sistemului, sa nu mai aiba macar fiul sau nora (alte rude), agreati de sistem? Nu - este usor de verificat! Si atunci, te astepti sa negocieze pt. tine?

   Ștergere
 8. Curaj domnule, curaj. Hai ca se poate.

  RăspundețiȘtergere
 9. @avyamuci asta, nici macar nu a fost aviator, acest Nicolae T. far' de ...oaie si fara de obraz a stat si el pe langa aerodrom dar pe la armele destinate apararii si dirijarii (AA,artilerie,RL, transmisiuni-doar ca el transmitea informatii despre colegi)

  RăspundețiȘtergere
 10. Prin oug 57/2015,au fost aprobate unele masuri fiscal-bugetare pt.anul 2016 dar,si modificarea l.223/2015 prin faimosul art.40,care ne-a ciuntit pensiile cu 30%.
  La sfarsitul anului trecut,la 31.12.2016,aceasta oug 57,i-a incetat aplicabilitatea.
  Tot,la sfarsitul anului trecut,guv.tehno a emis oug 99 ce isi face efectul pe lunile ianuarie si februarie 2017.
  In aceasta oug 99/2016 nu se aminteste nimic de art.40,incetand si efectele oug 57 asupra l.223/2025.
  Intrebarea este :Se poate trece din oficiu la shimbarea modului de calcul a pensiilor in 2017 pe modelul l.223/2015 fara sa fie reglementat acest lucru de o alta lege?
  Si care vor fi regimul pensiilor recalculate pe oug 57 pana la 31.12.2016?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ne-au facut banditeste! OUG 57/2015 are 2 chestii distincte:

   - cea uzuala prin care se proroga/amana aplicarea unor facilitati existente in diverse legi. De exemplu, aplicarea coeficientilor din L. 284/2010. Valabilitatea este pt. un an. Daca nu apare alta OUG care sa amane inca un an, atunci OUG anterioara NU mai produce efecte. Si se aplica acei coeficienti din L. 284/2010. NUMAI ca astia dau cate o OUG in fiecare an cate o OUG gen. 57/2015, care mai amana cu inca un an aplicarea noilor coeficienti. Continuu - din 2010, toate guvernele amana aplicarea coeficientilor la militari.

   - si acum ce NE doare. OUG 57/2015, are o chestie particulara in afara de prorogarile traditionale. NU amana, ci MODIFICA L. 223/2015. Si cum orice OUG poate modifica o lege, NE-AU capsat! Ca niste curve!

   Restul se cunoaste! Orice modificare adusa prin OUG unei legi, se aplica. Devenind parte din legea pe care o modifica. Pana cand? Pana cand o lege sau tot o OUG ANULEAZA sau intervine asupra OUG 57/2015.

   Pana atunci si daca va fi vreodata, pensiile militare sunt stabilite dupa L. 223/2015 asa cum a fost modificata prin Art. 40 din OUG 57/2015. MODIFICAREA L. 223/2015 fiind PERMANENTA cat timp NU se va interveni printr-o lege sau o OUG.

   Ștergere
 11. Tot citind despre "politieni"(este hibridul intre politist/militian)mi-am adus aminte de "scula cea mare " de la P. Neamt......"comisaru" Shoric parca.....ba ce porc si prost era ala(adica este).....vorba lui ca era "foarte inteligent".....cheiz clauzd:):)!!!

  RăspundețiȘtergere
 12. Cel mai corect este ca Statutul cadrelor militare si legea cu privire la pensiile militare sa se refere strict la cei ce se numesc militari.
  DEX...,, MILITÁR, -Ă, militari, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din cadrele armatei sau care este chemată în armată pentru efectuarea stagiului militar, la concentrare sau la mobilizare; ostaș, oștean. 2. Adj. Care aparține armatei sau militarilor (1), privitor la armată sau la militari, specific armatei sau militarilor; făcut după principii proprii armatei; milităresc, ostășesc. ◊ Serviciu (sau stagiu) militar = stagiu pe care trebuie să-l efectueze toți bărbații valizi ai unei țări în care există această obligație. ♦ Realizat sau efectuat prin sau de către armată. – ,,.
  Definitia este clara iar deosebirea militarilor fata de politisti este si mai clara atat prin diferentele obligatiilor cat si prin cele ale drepturilor. Faptul ca politistii poarta o uniforma si sunt deosebiti intre ei prin grade nu le da dreptul sa se numeasca militari asa cum nici mie ca militar nu imi da nimeni dreptul sa ma numesc politist. Mai trebuie ca indivizii care formeaza politiile locale sa aiba nesimtirea sa ceara drepturi militare.
  Daca doresc drepturi identice atunci sa fie militarizati , platiti cu solde fixe 7 din 7 si 24 din 24 , sa le dispara acele sporuri si indemnizatii care le fac salariile si pensiile de-a dreptul nesimtite comparativ cu militarii.
  In ceea ce priveste corectitudinea celor care coordoneaza activitatea sindicatelor, asociatiilor , etc. ale cadrelor militare in rezerva sau in retragere am un gust amar lasat de o doamna jurist in SCMD.
  Am spus si o mai spun de o mie de ori, singura modalitate prin care putem sa fim bagati in seama este infiintarea unui partid care sa apere si drepturile militarilor activi si in rezerva.
  Domnilor militari angajati trebuie sa intelegeti ca anii trec si ca norma de hrana nu intra la calculul pensiei. Va treziti la o varsta destul de inaintata cu o pensie de mizerie , mai mica decat a unei femei de serviciu si nici nu va mai angajeaza nimeni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Impricinatul fara cap, are deja vreo 10-15 comentarii militienesti retinute la SPAM!

   Nu are sens, nu ai cu cine! Este interesanta totusi optica sa. Aceea ca un militian este o specie superioara unui militar autentic. Iar un colonel de armata, este un ..ahat pe langa un ta' major de militie. Astia sunt oamenii! Totusi exista si un lucru bun in povestea asta! Da; tu crezi ca este singurul militian care gandeste in halul asta? Mare dreptate are proverbul ca prostu' nu e militian destul, daca nu este si fudul!

   I-am mai tolerat astfel de scapari sub diverse identitati sub care se ascunde, dar de acum inainte sa cante la alta masa! Auzi la el! Ca e normal ca ta' major de militie sa aiba pensie cat un colonel de armata si chiar mai mult! Adica, vezi doamne - coloneii astia harsiti in teatrele de operatii, aplicatii cu lunile, STANAG-uri, engleza cu forta si platiti ca fazanii la 24 de ore, isi merita soarta daca MU au fost isteti sa se faca ta' majori de militie!

   Ștergere
  2. Si mai si zice ca a fost la SMFN!

   Ștergere
 13. @micutzul
  Pai daca tot ati adus vorba de uniforme,eu stiu ca gradele militare sunt unice,celelalte fiind doar asa zise echivalari sau grade profesionale......pe de alta parte si CFR-istii au uniforme nu-i asa?...si postasii..si soferii de autobuz,etc,etc....si pe langa ei multe alte categorii profesionale,dar uniforma militara NU,NU,NU!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce o sa o mai invartim! Acum trebuie marsat ca este calda! Orice persoana integrata in Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, care beneficiaza de pensie militara pt. o activitate NEMILITARA, trebuie exclus din lege.

   Astfel, raman lovele suficiente pt. aplicarea bazei intiale din L. 223/20013 cu baza de 80% si plafonul de 100%.

   Si ceea ce este mai important! Multi am fost ofiteri si NU prea ne gandim la colegii nostri SGP. Pai daca taiem pensiile militare la militieni, putem creste si la SGP ai nostri astfel incat sa NU aiba la misto pensii militare de 600-700 lei. Iar un ta' majot militian 5 000 pt. o activitate NEMILITARA! Pt. ca SGP merg la razboi, nu militienii.

   Asta este realitatea! O lege a pensiilor militare trebuie sa acorde pensii militare, EXCLUSIV pt. o vechime in activitate in serviciul militar! Fara alte smecherii, echivalari si golanii! Asa este in lume, in NATO, asa este firesc, asa este de bun simt!

   Ștergere
  2. Acum nu vreau sa deviez de la subiect dar am citit toti cartile lui Sven si stim foarte bine ca aceea este realitatea unui razboi. Pedeapsa cea mai grea pentru politai era trimiterea pe front ....Si la nemti si la rusi... De ce oare?

   Ștergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aparusi? Disparusi?
   Usi lighioana juridica! Ma, tu nu esti cumva profesor de drept la Universitate?
   Daca nu, eu kiar ma mir cum de nu te coopteaza? Sau la Academia Oamenilor de Stiinta!
   Ce zici? Esti deja? De ce nu ma mir?

   Ștergere
 15. In M.Of. Nr 48/17/01/2017 a aparut legea nr 4/17.01.2017 :
  Lege privind abilitarea Guvernului privind emiterea de ordonante ( de la intrarea in vigoare a acestei legi pana la prima sesiune ordinara a Parlamentului, in domenii care nu fac obiectul unor legi organice)
  Sunt 11 domenii.
  La domeniul "III Sanatate, munca si protectie sociala" se specifica:
  "-masuri privind cresterea calitatii vietii pensionarilor"

  RăspundețiȘtergere
 16. Iulian Mares, fi un domn si spune-mi cine este "cerșetorul" de la IGSU

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 17. Flit pt Luluta!
  Ghita nu poate fi urmarit prin INTERPOL, intrucat functioneaza prezumtia de nevinovatie!

  Gelu,
  Oare functioneaza si prezumtia de dementa senila.....ca sa stiu cum actionez fata de un "A mic comun?"

  RăspundețiȘtergere
 18. Iulian Mares, de acord, așa a fost, se întorcea din tari străine si normal, ii trebuia o functie babana.

  RăspundețiȘtergere
 19. Un articol foarte bun! Felicitari, admin Olescu! De ce nu-l tragi la xerox si sa-l trimiti la Guvern, prim ministru, ministrul Apararii si presedintii celor 2 camere legislative? Pariem ca imediat s-ar misca ceva in ajutorul nostru? Eu chiar am marea rugaminte s-o faci in numele celor care sufera si n-are cine sa-i ajute! Nici o incercare in viata nu-i sortita esecului cand este asa de sigura, asa cum este aceassta postare, si ai cuvantul meu ca s-ar realiza ceva daca ar fi trimisa! Chiar te-as ruga camaradereste s-o faci, pentru ca eu stiu sigur ce spun! Generaalii nostrii de paie, care nu misca un deget pentru cauza noastra comuna, din egoism trufas, sunt doar niste obrazuri groase, niste ipocriti si ignoranti cu sacii plini in caruta! Nu mai merita sa le zicem pe grade ca nu merita ei onoarea asta! Mutumesc anticipat, daca te hotarasti sa-mi urmezi rugamintea! Inca o data felicitari pentru realul si bine punctatul articol postat pentru Adevar, Demnitate si Dreptate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cornelius,
   Cand era in deplina putere si majoritate, prietenul Vreme nu a dorit sa te sprijine?
   Nu sunt rau, doar intreb! Stiu necazurile tale din postari si empatizez!

   Ștergere
  2. @ Cornelius Flavius Ifrim 18 ianuarie 2017, 20:58. Cu multumiri pt. aprecieri. Dar sa aterizam un pic pe sol.

   Oricine poate scrie orice. Catre stapanire. Nu ar fi prima data. Numai ca din experienta practica din ultimii 6 ani, iti spun eu cum se desfasoare lucrurile.

   Unul sau mai multi scriu. Cui doresc ei, la presedintie, parlament, guvern etc. EU i-am "inconjurat" odata pe toti. Era cand cu diminuarea pensiilor militare. Am fost si un pic "smecher". Era dupa 7 mai 2012, cand Ponta era premier.

   Am primit niste raspunsuri, de m-a apucat nevroza. Parlamentul imi raspunde in 2 randuri printr-un portocaliu CANACHEU, care zicea ca va analiza serios,fapt pt. care atentionat M.Ap.N. Ministerul Muncii zicea ca a analizat serios fapt pt. care a luat legatura cu parlamentul. Premierul printr-un secretar iar zicea ca a analizat cu mare atentie, fapt pt. care a luat legatura cu M.Ap.N. si comisiile de aparare din Parlament.

   In final, stii ce s-a intamplat? Asta dupa ce toti m-au asigurat ca vor analiza de se vor rupe in figuri? S-au dat toti la fund, iar raspunsul final (exista un raspuns final - cand faci sesizari multiple) a fost de la ... Casa de Pensii. Care zicea ceva in genul ca totul este ... conform legilor in vigoare, iar ca institutia NU are atributii privind schimbarea legislatiei.

   Adica nici ..ulea de rang inalt de la institutiile statului NU analizeaza nicio sesizare etc., acestea ajung in mainile unor secretari/portari/consilieri sau ce or fi. Si care dupa ce citesc primul rand si observa ca au de-a face cu un banal pensionar militar, paseaza totul la ... Case de Pensii. Si care iti raspunde ca NU are legalitatea sa schimbe legea - normal, fiind un simplu organ marunt de executie.

   Asa ca cu sesizarile si petitiile m-am lamurit. Asa ca NU este asta solutia! Pe de alta parte, experienta ultimului an demonstreaza si altceva! NU trebuie sa mai trimitem noi nimic nicaieri, deoarece ei stiu in timp real ce vrem! Doar ca fac pe ... prostii!

   Rezumand! NU vom reusi nimic daca NU reusim sa atragem atentia ALTFEL! Iar ALTFEL nu este prin scrisori, petitii, milogeli la parlamentari etc. Ci ALTFEL!

   Ștergere
  3. Te indreptatesc si te cred din suflet, onorabile Olescu, pentru ca de zeci si zeci de ori am trecut prin aceasta canonica corvoada, dar mai ales cele ale refuzurilor si promisiunilor politicoase! Asta te doare cel mai mult, cand politicos esti refuzat sau ti se promite intr-un viitor care nu va mai apare niciodata! Pacat, mare pacat! Cred ca doar Dumnezeu mai poate face ceva in acest caz fara iesire in care permanent este siluita Lg. Pesiilor Militare! Oricum, inca o data felicitari si toate cele bune cu sanatate in noul an ce abia l-am inceput! Inca mai cred ca ceva, ceva se va mai rezolva, ca sa inchei intr-un cadru liric! Toata stima si respectul! Doamne, ajuta!

   Ștergere
 20. M.Of.55/18.01.2017
  HG 28/18.01.2017 privind stabilirea zilei de 23 ianuarie 2017 ca zi libera
  Obs.
  - numai pt salariatii din sectorul public
  - se recupereaza in 28/01/2017 sau se prelungeste corespunzator programul de lucru pana in 31/01/2017 (sa se adune 8 ore de munca)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot este bine!
   Stiai ca in UE daca sarbatorile legale cad in wek, ele se prelungesc, dupa caz, luni si marti?

   Ștergere
 21. Apreciez articolele şi comentariile bine documentate şi raţionale ale administratorului blogului R-26500 precum şi viziunea rezolvării problemelor existente. Cred că ar fi bine de luat în calcul înfiintarea unui sindicat al militarilor în rezervă/retragere, pornind chiar de la osatura acestei pagini (blog) şi care să fie recunoscut ca fiind autenticul apărător al drepturilor militarilor în rezervă/retragere în faţa unei clase politice imprevizibile şi iresponsabile pe această temă. Să fie în măsură să explice argumentat societăţii civile care este statutul militarilor activi şi ai celor în rezervă beneficiari ai pensiilor militare de stat( asemenea celorlalte ţări civilizate care nu îşi hărţuiesc permanent militarii pensionaţi), care mai au atribuţii militare şi după pensionare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Experienta ultimilor 6 ani demonstreaza ca NU este aceasta solutia. Din simplul motiv ca majoritatea COVARSITOARE dintre noi, dorm pe ei, nu ii intereseaza, sunt rupti de realitate Dovada cea mai buna est ANCMRR - o entitate mare pe hartie, dar cu forta zero. Inscrierea este doar asa o moda, iar scopul este de fapt de a deveni membri CAR. Plus multa stupiditate. De exemplu, in vremurile de restriste cand ne-au fript astia prin taierea pensiilor, cele mai multe victime erau si membri ANCMRR. Conducerea ANCMRR lauda partidul care ne-a taiat pensiile, iar membrii obisnuiti care erau victime, nu au strans de gat niciun lider ANCMRR. De altfel, la majoritatea membrilor ANCMRR - apartenenta se reduce la acele CAR-uri, fiind convinsi ca acesta este si unicul scop al existentei ANCMRR.

   Pe de alte parte, tot experianta demonstreaza ca un sindicat format doar din militari in rezerva/retragere este fix-pix. Decidentii vad doar niste pensionari pe care nu dau 2 bani.

   Solutia este cu totul alta! Hai sa NE ridicam ceata de pe ochi! Sectiunea a 3-a DIN L. 80/1995 care interzice apartenenta militarilor IN ACTIVITATE, incalca GRAV si drepturile fundamentale si Constitutia! NU este posibil ca politistii ACTIVI sa aiba drept de apartenenta sindicala, iar militarii NU! Da' ce, noi suntem NEGRI?

   Realitatile demonstreaza ca poltistii ACTIVI o duc infinit mai bine decat militarii ACTIVI, exact din cauza apartenentei sindicale. Plata la ora este cel mai bun exemplu. Asta inseamna salarii mai mari ca noi si pensii mai mari ca noi.

   In consecinta, pisica trebuie rupta radical in doua! Nicio lege, persoana sau institutie NU poate interzice in mod LEGITIM exercitatea unui drept fundamental si constitutional si de catre militarii ACTIVI!

   Ca atare, mai inainte de toate, trebuie sa ii bombardam pe decidentii beliti sa se hotarasca mai intai daca respecta sau NU, drepturile fundamentale si constitutionale si pt. militarii romani ACTIVI, NU doar pt. ceilalti cetateni!

   Sectiunea a 3-a trebuie ABROGATA si abia atunci va aparea din oficiu singura forma VIABILA care poate apara EFICIENT drepturile militarilor. Pe asta trebuie marsat: pe scoaterea militarilor ACTIVI de sub spectrul INCALCARII drepturilor fundamentale si constitutionale. Pana la urma suntem sau NU egali in fata legii supreme? Asta este placa favorita a tuturor - EGALITATE in fata legii, nu? Atunci JOS Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 care INTERZICE egalitatea in fata Constitutiei si indrepturile fundamentale a militarilor ACTIVI in raport cu ceilalti cetateni!

   In caz contrar, numai noi cei in rezerva/retragere NE vom invarti vesnic SINGURI in jurul cozilor de pensionari!

   Ștergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 23. Nu cred ca departajarea institutiilor din sistemul de aparare si ordine publica prin legi de pensionare separate,ar aduce beneficii pecuniare militarilor.Noi nu in ograda vecinilor trebuie sa ne uitam cum bine a reprodus admin in articol. De ce ai nostrii nu se lupta sau nici macar nu vreau sa coopereze cu sindicatele altor structuri. De ce cei in activitate nu sustin salarizarea activilor conform cerintelor actuale. abia acum s-au trezit ca societatea trebuie sa constientizeze importanta si rolul armatei , ca aeasta societate va naste politicieni ce nu vor avea habar ce este armata,in consecinta vor vota legi contrare intereselor Armatei si cadrelor militare. Din pacate avem sefi fricosi care tin cu dintii de scaune,iar cand se pensioneaza ajung in structuri sindicale pe care le transforma in interese oculte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Sefii nu tin la subordonati,nu vin cu initiative in folosul subordonatilor de frica pierderii scaunului.
   Cand apuca scaunul sunt in stare sa il lipeasca cu prenadez de el pt.a nu-l pierde!
   Sefii, se aleg din persoane fricoase fara coloana vertebrala.
   Nu 100%,sunt asa,mai sunt si altfel ,asa cum trebuie,dar putini si nu rezista!

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Militarii vor la fel ca orice cetatean - la modul, simplu! Tratament NEDISCRIMINATORIU! Tu faci parte dintr-un grup care v-ati aranjat "gonflarea" pensiilor la desfiintarea pensiilor militare. V-ati "negociat" puternic acest lucru, fara sa va pese ca zeci de mii de alti militari, am fost macelariti!

   Asta numesti TU negociere, este? STOP! Referitor la marile incurajari provenite de le TINE privind modifificarea OUG 57/2015, precedentul demonstreaza ca inclusiv la acest moment cei ca TINE, negociati la fel ca in 2010. Adica pt. VOI - un grup restarns si atat!

   Avem experienta suficienta pt. a constata acest lucru! Si a ne mai lasa fraieriti de tehnica negocierilor purtate de niste snapani care NU isi negociaza decat propriul interes.

   Si ca fapt divers! De ce intri in panica atunci cand este vorba despre respectarea drepturilor constitutionale si fundamentale si pt. militari? Costa mai mult abrogarea Sectiunii a 3-a - fapt care ar aduce in drepturi egale cu alti cetateni, si posibilitatea de negociere in avantajul tuturor militarilor? Costa mai scump si nu convine aparatului de partid si de stat, nu?

   Tigri 2, NU avem incredere in cei ca TINE! V-ati mai negociat o data "gonflatele" pe spatele nostru - cei si cu 90% din pensii taiate! Atunci cand TU elogiai regimul portocaliu! Apropo de narcisism!

   Ștergere
 25. E "ok"!!
  spalatoria nufarul.....spalati, albiti, apretati+coccolino
  Dragnea/Voiculescu+fiicele/Hrebenciuc+fiul/Adamescu+fiul, etc......restul sunt bagati de umplutura,sa nu "bata la ochi" ca e cu dedicatie

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exclus cocolino ca v,o face moale si pufoasa!

   Ștergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu are nicio legatura cu comunismul. Ci cu parsivenia. Nu inteleg de ce te deranjeza adevarul? Nici macar NU ma chinui sa explic pe larg! Trecutul este oglinda clara! Cei "gonflati" ca TINE ati stat cu dansa in sus in toti anii, in care ceilalti eram macelariti la desfiintarea pensiilor militare!

   Acum, cand apare neimportantul pericol (aparent) de a va fi recalculate chiar voua pensiile pe minus (pericol neimportant - urmare a pastrarii in plata a cuantumul avantajos "umflat" de portocalii), ati inceput sa apareti tot felul de viteji! Ca TINE! De care NU a auzit nimeni intre 2011-2016, cat timp "gonflarea" va mergea, iar vreo 30 000 chiraiam! De aceea NU are nimeni incredere in cei ca TINE!

   Si EU nu sunt pitestean, ci bucurestean. Original, nu din Pascani!

   Revenind la tema, ce incerci - sa aperi partidul? NU ai nicio sansa! Proba credintei celor cu care negociezi este pastrarea coeficientilor initiali din L. 223/2015. Fara alte smecherii si artificii.

   La modul intuitiv, eu spun clar ce se va intampla! CD nu va misca un deget sa schimbe ceva din ceea ce a aprobat Senatul. Cu o singura exceptie! Celor care faceti gat o sa va mai bage un spor de luat in calcul pe recalculare, inaccesibil marii majoritatii. Asa va "mituieste" sistemul din nou legislativ pe acea mana de oameni care sunteti pe post de "sforari" pe la partide sa taceti, iar prostimea ramane tot cu destu' in gura. Adica fix ca in 2011! E deja-vu!

   Ștergere
 27. Intelegem cam greu de ce sindicalistii din MAI sunt pentru OG 57/2015. Pensiile lor sunt astronomice daca cea a unui agent e comparabila cu a unui colonel MApN. Cei care discuta importanta unei functii de colonel, dar nu au fost incadrati in o asemenea functie, sunt indivizi care "se pricep la toate" adica la NIMIC. Pentru a ajunge sa ocupi o functie de colonel in MApN e nevoie de pregatire, stagii, cursuri, examene si rezultate. Doar 1/5 din locotenet colonei ajung sa ocupe o asemenea functie. Vedem ce se ascunde in spatele argumentelor domnului Coarna. Cei care credeti ca .... coloneii "cresc pe garduri" , puteti sa consultati un medic, si poate aveti sanse. Sunt tratamentre diverse. Lasatii pe cunoscatori sa vorbeasca si ascultati cu atentie. Nu neg ca sunt si colonei "la apelul bocancilor". Dar in ce domeniu din Romania, nu sunt si ... parveniti? Sunt exceptii pe care trebuie sa le judecam separat. Chestia cu colonelul "de birou".... unde biroul? In alt loc decat al comisarului? Ce face comisarul mai periculos decat colonelul? Am vazut colonei la deszapezire, poate ar fi fost si comisari pe acolo.... Totusi, colonelul nu poate fi comparat cu cadre din alte corpuri. Imi aduc aminte ca aceiasi atitudine era evidenta si cu ani in urma. Dar la ... revolutie, militienii erau .... pe sub pat. Pe Eforie a mers Armata sa-i apere. De ce? De ce nu tin minte? Treaba lor, dar roata se invarte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ala din MAI care a deschis subiectul, este un agarici. Are in cap o iamgine o armata de pe vremea lui Pazvante Chioru'. Totusi aceasta armata a disparut din 2004 odata cu integrarea in NATO, dar clona ei a ramas in MAI. Exclusiv in MAI. Iar agariciul spune ce vede in MAI - adica numai birouri, crezand netotul ca tot asa este si in M.Ap.N.

   Netotul habar NU are ca in urma integrarii in NATO, un batalion de lupta cu 600 de oameni din M.Ap.N. NU are nici macar un colonel. Gradul maxim admis fiind de lt.colonel si este al comandantului. Netotul confunda cu situatia din MAI, unde la posturile rurale incadrate cu maxim 10 oameni si 3 hartii cam ca la o banala grupa de infanterie, culmea - apare sef un comisar-sef. Adica raspunderea unui comisar-sef la modul faptic - judecand dupa nr. de oameni din subordine, este cam ca unui sergent comandant de grupa din M.Ap.N. De aceea la MAI apar asa multi colonei/comisari sefi. Iar netotul crede ca tot asa este si la M.Ap.N.

   M-am facut pe mine de uluire, cand am aflat ca o buna cunostinta de-a s-a pensionat anul trecut din functia de comisar-sef de la un post rural. Eu fiind convins ca nu poti un comisar-sef daca nu comanzi cel putin o sectie de mare oras sau ceva asemantoar. Comisarul meu avea 9 subalterni! Am intrebat cat a durat predarea functiei si cine a preluat-o? Stii ca la M.Ap.N. NU poti preda o unitate in mai putin de 30 de zile. Raspunsul m-a lasat masca. Ce sa dureze - 2 minute, un pistol si 3 hartii in lucru.

   Dar si mai tare? Cine crezi ca preluat functia comisarului-sef? Un subinspector, frate, adica cum ar fi un pufan de sublocotent. Adica acea functie putea de fapt sa o duca oricine, si un SGP de la noi, si administratorul de scara, si unul de pe santier. Fiind clar ca era strand total, angajatii de la acel MAI rupand frunze la caini.

   Asa ca netotul nostru, crede si el ca la fiecare 10 oameni, este ca in MAI - un colonel! Si apoi improasca cu noroi tot in noi. Precis a fost si el un mare comisar in vreo comuna infundata unde taia frunze la caini! Desi, dupa stil nu ar parea deloc ofiter, ci mai degraba un ghelban de plotonier de militie, mare sef de post si in comunism si dupa!

   Ștergere
  2. La politie exista Sectie de politie.O Sectie inseamna posturi de politie cam la 6-7 comune.Total personal in limita a 20-25 politisti.Functia de sef Sectie de politie este de comisar sef.Asta nu inseamna ca este obligatoriu sa aiba gradul profesional comisar sef.Cunosc caz in care cel pe asemenea functie era inspector principal.Deci sef sectie,sef post politie,sectoristi.Fiindca am fost calcat de mai multe ori de hoti am intrat in contact cu ei.Cand am fost calcat de hoti am apelat la 112 si cam in 30 minute a venit politia.Din relatia cu politia am constatat ca acestia nu au liniste.In posturile de politie gasesti maldare de dosare.Daca nu trimit in termen dosarul la procuratura politisti i-au amenzi mai ceva decat infractorii.Politistii sunt si dactilografe si femei de serviciu.Cazurile cele mai grele sunt furturile savarsite de minori.Sa vezi politisti fugind pe campuri ,prin livezi,vii,porumb sa prinda puradei.Politisti dau amenzi pe care nimeni nu le plateste.Cunosc individ care totalizeaza cam 5000 lei amenzi cu care se si mandreste.Nomazii, ca sa fiu politicos,daca il prinzi in porumb sau in floare trebuie sa te faci ca nu-i vezi ca sa nu o iei pe cocoasa.Daca ramai fara 1-2 gaini,curcan,gasca etc sa fii multumit ca ai scapat numai cu atat.Daca ai fier prin curte scapi foarte repede de el.Cuprul e la mare pret.Asa cum armata e frumoasa numai sa o privesti cam asa este si viata politistilor din politia rurala.Poate trebuie sa-i invidiem privind cuantumul de pensie dar viata lor nu.

   Ștergere
 28. La "lovilutie" am mers personal cu un camion DAC 6x6 si un pluton de soldati ca sa-i scapam pe puletii de militieni de furia oamenilor din Zarnesti(BV).....2 saptamani au stat in unitate pe "casa si masa"....mamaaa ce bine salutau,ce bine invatasera sa respecte gradele.Se pare ca dupa "duminica orbului" le-a trecut.Acum iar sunt"scule"!! daaar.....roata morii se-nvarteste.Atentie mare!!

  RăspundețiȘtergere
 29. Pai nu taia doar frunza la caini.Era "preten" si cu popa si cu primarul si bineinteles cu carciumarul satului unde se imbata moca.......n-ati auzit de "las fierbinti"??,nici de faimosul "roby"?:):)
  shoric de la P Neamt a fost si el boss mafiot(comisar-sef cred)

  RăspundețiȘtergere
 30. În ziua de azi să nu fii angajat ca polițist la crimă organizată, cercetări penale, etc, medic la urgente, procuror, pompier la intervenții și....... angajat la patron.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este mare diferenta de stress si risc, intre cele 6 profesii.

   1. Pompierul este nr. 1. Aici se intampla cele mai multe accidente, uneori fatale. Plus un program infernal. Dupa tura pleaca acasa si pana nu ii vine randul la urmatoarea tura, nici Obama nu il deranjeaza de acasa. Poate sa arda si Cotroceniul.

   2. Medic la urgente este nr. 2. Nu se intampla acciddente, dar este stress cumplit. Pericol permanent de contaminare cu pacienti bolnavi. La fel ca in cazul pompierului, lucreaza tot in ture. Dupa tura pleaca acasa si pana nu ii vine randul la urmatoarea tura, nici Obama nu il deranjeaza de acasa. Chiar daca vina pacient la urgente tot Parlamentul.

   3. Procuror. Nu este deloc asa. Poate fi oarece stress profesional ca la orice profesie. Mai mult indus. Urmare a lipsei oricarei raspunderi a magistratilor. Procurorul fiind tot magistrat.

   4. Cercetari penale? Hai sa fim seriosi. E cam ca la pct. anterior. Singura chestie este ca trebui sa intri in priza imediat ce iti cere procurorul. Intrucat dupa prima faza, totul se desumfla.

   5. Crima organizata? Aici este o smecherie! Astia au bat in notiunea de crima organizata si pe casiera de la o banca ce fura pe mana cu nu stiu ce angajat de la filiala superioara! Nu fac jaf, talharii, nu scot mitraliera, ci fura cum fac romanii! Doar ca este in grup, iar chestia asta cica asta este crima organizata! Este o ... lula, este borfasie organizata si atat, dar nicidecum crima organizata.

   Adevarata crima organizata nu este borfasia organizate, ci aia cu grenade, mitraliere, pistoale, droguri, interlopi adevarati nu gainari etc. Exista si in Romania, dar ha sa fim seriosi - la o scara mult redusa. Aici - da, exista risc si se merita denumirea de crima organizata!

   6. Angajat la patron! Pai ca angajat nici NU ai cum sa NU fii angajat la patron! Ca patronul este Becali sau o institutie a statului, tot patron sunt ambii. Nu mai detaliez aici! Decat ca NU ma prefac ca NU observ, dar in viata de zi cu zi, cum se face sau nu, dar cei mai stresati angajati sunt tot cei de la stat! Nu ca ar produce suruburi sau tractoare, ci pt. ca sistemul este de asa natura, incat esti ..utut ca angajat al statului, din motive de stupiditate si conservatorism.

   In concluzie la acest subpunct, patronul este tot patron, neavand importanta daca este stat sau Dorin Cocos.

   Tot legat de acest subpunct, daca este sa ma intrebi pe mine? In viata mea NU as mai lucra la stat! Spre deosebire de patronul privat, statul te ..ute, te limiteaza si apo iti da un sut un fund. Pe gand la patronul privat, si asta te ...ute, si asta iti da un sut in fund daca esti pucar, dar NU te .. limiteaza. Adica daca esti bun, te salta. La bani, nu doar la functii simbolice! Evident ca nu din dragoste, ci pt. ca esti rentabil pt. el/companie! Trait pe voi, nu spun povesti!

   Ștergere
  2. @ avianyc 19 ianuarie 2017, 14:07. Si ca sa iti demonstrez ca sunt pragmatic, iti demonstrez eu cum este cu procurorii si cercetarile penale. Un caz banal!

   Asadar, la precedenta masina fara alarma, m-am trezit cu portbagajul spart si cu totul luat dinauntru. In afara de cele de rigoare (rezerva/cric/etc)., aveam si compresor la care aveam factura acasa. Plus o geanta personalizata cu diverse scule (in ea tineam tot, inclusiv redresor, becuri de rezerva etc.). Din acea geanta personalizata, fiind doar 2 exemplare in lume: aia furata si inca una pe care o am!

   Ma prezint la politie si fac o reclamatie, descriu tot, le dau si factura de la compresor cu seria, ba le dau si geanta unicat de acasa. Tipii erau cam deranjati parca! Pana dau de un prieten politist care imi zice intre noi. "- Normal sa fie deranjati, pt. ca la sfarsitul anului se face un bilant cu CATE sesizari inregistrare, si care rezolvate! Iar la ultimul bilant au fost luati la ... stanga, intrucat marea majoritate a sesizarilor au ramas cu autor .. necunoscut!"

   In sfarsit! Scriu, declar. Ba imi amprenteaza si masina, tacam complet.

   Dupa 5 ani! Ma trezesc cu un plic in posta de la ... procuratura! Eram invatat Cu plicurile cu "A se inmana cu prioritate pt. justitie" de la procesele cu pensii, dar NU primisem unca niciunul PENAL, adica de la procuratura! Ma gandeam ca ma aresteaza astai ca tot am facut cu pensiile contra statului!

   Dar nu a fost asa! Deschis plicul si in el era o notificare de la ... procurorii care incpusera in urma cercetarea furtului reclamat de mine din masina! In care ma instiintau ca dosarul a fost .. clasat, faptuitorii fiind necunoscuti/neprinsi etc.

   Si cu asta, mi-a fost clar cum este cu politistil dela cercatri penale si procurorul! 5 ani sa dai o rezolutie cu faptasi necunoscuti. Si cum locuiesc intr-un oras mic, stiu tot. Plitistii cu cercetarile au mai avansat vreo 2 grade intre timp. La fel si procurorul, la esalonul ... superior.

   Si am incalecat pe o sa ... Ah! Dar mi-au dat inapoi geanta unicat nr. 2 pe care lo-o dadusem ca mostar sa o descopere pe cealalta!

   Ștergere
 31. Adica amendamentele:
  -total venituri brute impozabile
  -actualizarea sporurilor si indemnizatiilor la nivelul celui din 01.01.2016
  -acordarea tuturor bonificatiilor la nivelul celui din 01.01.2016
  -ridicarea procentului din baza de calcul la peste 85% fara limitarea la nivelul acestei baze
  -PS+OMM inafara bazei de calcul
  Toate acestea sunt specifice numai noua nu tuturor pensionarilor???
  De ce incerci sa induci in eroare, care-i scopul?
  Si apoi de ce nu a venit la Parlament niciun reprezentant de la alte arme, de ce nu ati facut lobi (fiecare pe langa cine cunoaste) pentru a constientiza inadverdentele din lege si OUG?
  Pe noi nu ne-a ajutat niciunul dintre voi pentru a accede la dezbateri , nici nu mi-a platit cineva drumurile si timpul pierdut asa ca fara pretentii si fara a denatura adevarul, ce-ai vrrea sa scoatem cu mainile noastre castanele voastre fierbinti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt doar amendamente! Sunt OK! Numai ca amendamente inseamna doar ... propuneri! EU nu mai sunt printre cei care sa cred in ... propuneri pe marginea unor texte de lege. Ci doar in legea promulgata!

   Pt. ca EU am mai vazut teancuri de amendamente le texte de lege in proiect! De exemplu, in cazul L. 241/2013. Din care la adoptarea legii, au disparut aproape toate, si culmea ... cele mai rezobabile.

   Chiar si la L. 223/2015 in original au curs amendamente. Unul si cel mai important, era sa NU ne sara legea din schema si pe cei pensionati pana in 2011. Asigurari, chestii, frectii, Pelican, Dogaru etc. Si totusi, L. 223/2015 a fost adoptata fara cei pensionati pana in 2011, sa avem termen de recalculare.

   Ti-am dat exemple clare! Cum e cu amendamentele! Asadar, sa vedem textul final! In care daca este ca TINE, eu incep sa iti pun de o statuie! Pana atunci, discutam de simple propuneri, barfe, soapte ... adica sepculatii!

   Ștergere
  2. Dezvoltă:
   - total venituri brute- ce intră aici și de ce ?
   - la fel pentru bonificații ?
   - cei pensionați până prin nouăzeci și nu prea au, cu excepția aviației și marinei, nici un spor sau indemnizație in afara soldei de grad și funcție. Cele mai multe sporuri le au cei de după 2009. La aceleași condiții de grad, funcție, vechime, armă/specialitate, funcție de momentul ieșirii la pensie apar diferențe de aproape 3 la 1 intre cuantumul pensiilor.
   In parlament lobby trebuiau să facă structurile asociative ale militarilor in numele militarilor. Grupul vostru al aviatorilor nu a reprezentat militarii in genere ci o mică parte cu interese care nu-i privesc pe cei mai mulți dintre militari.
   Inadvertențele din lege și OuG-uri s-au dezbătut de mult pe aici. Problemele nu sunt doar în ele și nu pot fi rezolvate doar prin modificarea legii. Trebuie umblat la statutul militarilor, trebuie scoși din legea pensiilor militare toți cei care nu sunt militari.
   Cred că in ciuda drumurilor și a timpului alocat nici castanele voastre nu le veți scoate.

   Ștergere
  3. @Karadeniz Intrebi fara sa fi citit...actualizarea LA NIVELUL 2016, adica maiorul RdTh iesit la pensie in 1958 va avea aceleasidrepturi precum maiorul RdTh 2016, chiar daca la vremea aceea nu avea aceste sporuri,etc
   -total venituri brute IMPOZABILE
   Lamurit?
   Nu conteaza ce s-a dezbatut aici, este fix-pix , important este ce s-a dezbatut pe comisii la CD

   Ștergere
 32. Multa amaraciune il incearca pe tigri 2 baci, cand isi numara banii de pensie, peste 1000 de euro.
  Ar trebui sa fie nemultumit?
  Da si nu.
  Nu pt ca munca prestata in activitate este oarecum identica cu cea prestata astazi de Mos Craciun care are un salariu anual, asemanator cu veniturile anuale din pensie a lui tigri2.
  Si Mos Craciun piloteaza si presteaza la fel de putin intr-un an iar d.p.v. al dificultatii si elicopterul si mijlocul de transport al mosului, sunt asemanatoare.
  Da, pt ca activitatea prestata ca secretar BOB PCR, nu i-a fost platita nici in activitate si nici la pensie.

  RăspundețiȘtergere
 33. @ Dan Ion
  Ba da ... separarea in legea pensionarilor militari este necesara pentru a nu mai exista discriminare pe grade , functii, activitate etc...
  Daca ai habar de armata explica te rog ce asemanare exista intre comandantul unei subunitati RdTh sau lansare si subcomisarul de politie. Nu vorbesc de lucrarile de ,, exceptie,, ale sefilor de post ca ma pis pe mine de ras numai cand incerc sa citesc ce scriu....
  Trebuie sa ne rupem de acesti politisti si de servicii.... Armata trebuie sa fie respectata si sa impuna respect . Soldele si pensiile trebuie sa fie decente si sa reprezinte clar numai functia, gradul, esalonul, complexitatea muncii , arma . FARA SPORURI , indemnizatii sau norme umilitoare si mincinoase. Daca norma de hrana este un drept legal atunci sa fie introdusa in solda.
  Tare as fi curios sa facem un sondaj sa vedem ce avere are un colonel de armata si ce are un comisar sef de politie, unde face concediul unul si unde celalalt, ce casa are unul si ce casa are altul....etc. Sunt sigur ca vom ramane tare mirati cum unii stiu sa dramuiasca banutii si altii nu....

  Atentie SGVei tanti Mioara casiera de Auchan o sa ia pensie mai mare ca voi.... Daca ati fost in teatre cred ca ia si mai mult....
  Legea pensiilor militare sa se refere strict la militari. Adica la Armata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @micutzule Hrana, echipamentul, deconturile, misia de ...futai -NU SUNT IMPOZABILE!!!

   Ștergere
 34. @ tehnocrat, Mai Cluj antiRomanie tu nu ai dreptul sa vorbesti,TU si alti prostanaci ca tine l-au votat pe BOCanetz mare primare, voi sunteti antipopor, voi va gudurati pe langa Budapesta si mai ai glas? Ce-mi vii mie cu PCR , BOB sau Burebista, Comuna Primitiva sau vrei sa ma acuzi ca am facut poze porno in biserica atunci cand am fost cufundat in criselnita, sau vrei ca aruncand cu minciuni si noroi asupra mea sa-ti acoperi cine stie ce pacate de ale tale , tu care ai fostcel cu Propaganda in aparatul de partid al QA4,nu simplu secretar de organizatie de subunitate, tu care ai fost salariat al partidului...suntem in 2017 mai boulene.

  RăspundețiȘtergere
 35. Cata prostie in capul unora, n-au curajul sa se ia de autoritati pentru situatia cu pensiile militare si se iau de mine. Uitati-va pe ce scara salariala se situaeaza armata in comparatie cu alte categorii. exemplu ,un profesor are cat un colonel iar un medic cat un general, pai suporta comparatie viata de militar cu cea de profesor? Am predat si eu 4 ani in invatamant, cate 3-4-5 ore/zi patru zile pe saptaman +peste 4 luni de vacanta se compara cu 24/24 =vicisitudinile ,raspunderile si periculozitatile muncii in Armata. Chiar nu vedeti cum ne calca in picioare si voi va luati de mine, ce putere am sau am avut eu in aceasta chestiune. Doamneee, mare-i gradina ta si multi...Cred ca ne meritam soarta!
  Gelule daca nu publici asta chiar ma supar.

  RăspundețiȘtergere
 36. secretar BOB a fost platit la grad/functie..... lt.col/divizion/batalion
  NU a existat secretar BOB moca/gratis.....voi chiar credeti toate minciunile???
  PS lt col r*** stat separat,secretar BOB al PCR grad si functie de lt.col in DnRAA pe stat de plata.Am vazut cu ochii mei
  Si voi imi spuneti ca facea kiss "voluntariat" Hai ca deja depasiti masura.Voluntariat pe dracu'!! mai ales la PCR era bine platit si super platit......restul sunt minciuni,dar nu ale mele.
  Auzi bre!!! am fost secretar BOB "voluntar".....Baaaa erai la ONG-uri?? ca nici aia nu sunt pe moca,si trag banu" su tu ai fost secretar BOB moca?? mincinosule!!
  PS apropo de ala BOB la Dn RAA...grad lt.col/functie lt col.....Il cheama Ranga......si in R 11 RAA mai erau inca 4 BOB+4 UTC-isti toti pe stat de plata cf functie/grad
  si tu kiss minti ca ai fost "voluntar"??Pe dracu!! si daca ar fi fost asa inseamna ca ai facut-o din convingere,ceea ce e MULT MAI GRAV......dar asa ceva in armata nu se putea.AI FOST PLATIT CA SECRETAR BOB!!Vrei dovezi? Iti aduc......doar sa nu mai minti ca un secretar BOB

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce puii mei mai avem treaba acum in 2017, cu fostii secretari PCR? Dar ca fapt divers ... Eu am activat numai in batalioane independente, nu din acelea inregimentate. Cu toate acestea, retin ca existau in Romania mai multe batalioane/divizioane/similare care NU erau independente, ceva in genul B.I. inregimentate.

   Una dintre diferente in afara de dotare/misiuni, era si aceea ca in acele batalioane (similare) inregimentate, toate functiile erau mai mici cu o treapta decat la batalioanele (similare) independente.

   Si acum - FARA sa sistin ferm, eu ma gandesc asa! Daca acele batalioane (similare) NU erau independente, NU prea avea cum sa aiba si propriul secretar PCR platit pe stat. Era doar cel de la regiment, iar la acele batalioane (similare), era luat unul cu arcanul mai speriat de bombe sau mai zelos, si facut cu forta secretar PCR moca si cel mai probabil pe langa functia de baza.

   Am spus asta, doar asa sa stabilim niste adevaruri? Per simplu! Daca un regiment de infanterie/artilerie avea 2-3 batalioane INREGIMENTATE - NU INDEPENDENTE, fiind in acele vremuri si in aceeasi curte, sa fi avut fiecare batalion din asta NEINDEPENDENT si secretar PCR platit. Eu nu prea cred, pt. ca un astfel de batalion NU avea de fapt niciun compartiment propriu, nici resurse umane, nici financiar, nici logistica - nimic. Erau ca un fel de companii/baterii mai mari, de asta se numea INREGIMENTATE. Fiind culmea sa aiba tocmai secretar PCR!

   Asa ca eu zic ca Kis are dreptate! O fi fost si el pilot la o escadrila dintr-un regiment de aviatie. Escadrila fiind cam ca batalionul NEinregimentat din regimentul de infanterie, adica NU avea niciun compartiment de sine statator. Asa ca au bagat si la escadrile la misto un pilot sa duca prin CUMUL sa fie si secretar PCR - era obligatoriu doar. Si care probabil ca avea ca singura misiune pe linie de partid sa stranga ... sticle si borcane. Era si pacat sa rateze PCR ocazia, stiut fiind faptul ca cele mai multe ... sticle (!) si borcane, cam pe la aviatie se gaseau!

   Mia in gluma, mai in serios, eu cred ca Kis nu a fost secretar PCR pe vreun stat de plata! NU se leaga pilot cu secretar PCR, oricum ai da-i! S-a strambat unul la el sau l-a convins monindu-l cu ceva sa accepte sa si zboare, dar sa adune si sticle si borcane ... si gata!

   Dar sa vobeasca infanteristii si artileristii sau tanchistii INREGIMENTATI, mai bine! Aveati domnilor, la batalioanele/divizioanele INREGIMENTATE, secretari PCR in statul de organizare? Atentie, INREGIMENTATI, nu de la batalioanele/divizioanele INDEPENDENTE!

   Ștergere
  2. Cdt.Dn. /R.I.Mc.duceam prin cumul functia de secretar BOB la sedinte participa de la esalon ala platit si asculta cum ne faceam noi autocritica , de ce nu suntem Dn. de frunte, cum ne-am propus sa remediem situatia etc DAR la sfarsit eram intrebati de doleante cerinte, iar cei care aveau nevoie de apartament si butelie primeau in cateva luni chiar burlaci fiind, astazi in statele de organizare care e functia care da ap.si butelii si rapidi?

   Ștergere
  3. @ ifrim 19 ianuarie 2017, 20:53. Na, tocmai cand considerasem ca stabilise Mares adevarul! Adica la Dn. din R. I.Mc. se ducea prin cumul functia de secretar PCR, iar la B. din acelasi R. I.Mc. si care avea rang egal cu B. doar denumirea diferind, exista secretar PCR platit?

   Ștergere
  4. Aparea functia doar pe statul de razboi, la pace nu, nu,nu doar prin cumul!

   Ștergere
  5. Gelu
   Posibil sa fi fost la unele RMc si asa...ersu mai multe tipuri de R, functie de cadru de mobilizare. Tip A dau B....ce sarcini aveau!

   Ștergere
 37. Ce dracu' nu intelegeti? C-istul si secretarul BOB ,erau platiti,unul de directia a-VI-a DSS celalalt de M.Ap.N(in cazul de fata Kiss)....ca erau si in fabrici si uzine si peste tot in toata tara asta mare.......si zice kiss,ca la el a fost moca bazata "pe dragoste" fata de PCR......Baaaa voi sunteti naivi???(apropo de dragoste de PCR: e mult mai grav dar nu e cazul lui kiss......el e doar avar.....se vinde oricui pt orice/oricat)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. B. INDEPENDENT avea si secretar PCR si UTC, platiti. Dar fii atent! Exista cate un ofiter si la companii/baterii, care era tot secretar UTC. Asta NU era platit si ducea aceasta functie pe langa cea de baza.

   Iar batalioanele/divizioanele NEINDEPENDENTE, respectivele structuri au avut RANG de ... companii. Prin urmare, este clar ca si aceste batalioane/divizioane independente, aveau un secretar PCR - dar de forma, intrucat pe statul unui B. Dn. INREGIMENTAT, eu cred ca NU exista. Cel putin EU nu am auzit in rarele intersectii cu structurile INREGIMENTATE, ca batalioanele/divizioanele sa aiba in stat secretar PCR!

   Ștergere
  2. Gelu,
   Traind si in epoca aceea stiu cum era!
   La B/RMc exista functie secretar BOB in stat!
   La Es Av/RAv nu era functie in stat ci prin cumul din cauza nr. Mic de piloti asigurat. Necesarul este si era de 3 piloti/Aeronava!
   Nimeni nu isi permitea sa deprofeniolizeze un pilot! Isi pierdea statutul de pilot/navigant.
   Restul....sunt rautacisme sau generalizari din necunoastere!

   PS-la RMc erau 3 pt BI, unul la BTc, unul la B.Art si inul pt subinitatile de regiment!
   La Es Av era exceptie, conform argumentelor de mai sus!
   Referitor la CI....se face o mare greseala....era in stat, dar cu dubla subordonare....administrativ Cdt, iar operativ, ierarhic Es. Superior, pana la D VI/DSS/MI! Este mai greu de inteles pt unii!

   Ștergere
  3. Mai introduc o noutate...de mai multi ani nu mai exista Dn., ci doar B. ..... indiferent de arma! Mai putin la M...a ramas Dn. Nv....ca structura si terminologie!
   Categoric la Av. si Es.Av.

   Ștergere
  4. @ Iulian Mares 19 ianuarie 2017, 19:17. OK, am stabilit adevarul! Si eu am trait in acea epoca, dar nu aveam de-a face cu acele B. Inregimentate. Acum sa iti spun drept, noi cam ironizam acele batalioane inregimentate, pe care le vedeam ca RANG doar ca pe niste companioare/baterii mai mari.

   Asadar, pana si la B. inregimentate existau secretari PCR remunerati. In schimb, la ecadrilele de aviatie, nu erau platiti, ci erau secretari PCR prin cumul.

   Caz in care, se poate incheia disputa Serban - Kis!

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 19 ianuarie 2017, 19:17. Totusi nu am stabilit adevarul! Ia uite ce spune ifrim 19 ianuarie 2017, 20:53. Cica Dn. din R. Mc. avea secretar de partid prin cumul. Iar 'menata zici ca B. din acelasi R. Mc. avea secretar de partid in stat. Iar eu parca am invatat ca divizionul si batalionul aveau acelasi rang, diferind doar denumirea!

   Ștergere
  6. Am scti mai sus. Erau multe feluri fe RMc. In cadrul DMc, in cadrul DTc, cu grad de completare diferit si sarcini diferite....dau un ex. Stiai ca fiintam in Tratat Varsovia, R paza lagare de prizonieri?

   Ștergere
 38. Cand am iesit la pensie m-au pus sa tin o cuvantare de ramas-bun! Categoric, stiam cum este regula si cam ce asteapta auditorul de la tine...la. ...la... la... si data si ora kefului de adio!
  Ei, fata de altii, la care eu am psrticipat, discursul meu a fost f corect axat pe ce am simtit mereu si anume ca: mereu am iubit meseria, tara si subordonatii mei (29 of si 8 Mm si Sof) dar, daca ar mai fi sa o iau de la inceput niciodata nu as mai alege meseria armelor, spre deosebire de predecesorii mei care jurau ca "tot asta ar face"!
  Ei... asta face diferenta! Sa poti si sa vrei sa fii cinstit cu tine si apoi cu altii!
  Dar...nu imi pare rau ca la 14 ani am ales un drum!
  Mie imi pare rau cand tara nu poate sa ma iubeasca macar 1/2 din cat am iubit-o eu!
  Si pt ca nu este asa.... eu incep sa am indoieli...acum, spre apus!
  Aceasta este, zi eu, marea problema!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multi gandim la fel. Este totusi si un lucru bun. Dupa lectia primita de mine, am reusit sa imi opresc la timp mostenitorul sa imi calce pe urme. De fapt, nu a fost nevoie de nicio munca de convingere. Cand m-am trezit in dec. 2010 - fix inainte de Revelion cu decizia in mana cu pensia rasa cu 39%, normal ca m-am schimbat la culoare. Nu avea rost sa NU spun ce se intampla, intrucat aveam dovada "recunostintei" in mana.

   Cea mai mare problema pentru mine a fost alta! O viata intreaga am aparat cariera militara in fata oricui. Iar familia mi-a dat dreptate!

   Numai ca in momentul cand m-am trezit cu acea hartie in mana, mi-am dat seama ca m-am mintit nu doar pe mine, ci intreaga familie! Acela a fost momentul in care fara a mai fi nevoie sa explic ceva, s-au sters cu buretele pt. succesorul meu, toate basmele si legendele despre armata!

   Asa a fost poate soarta! Sa o incasez eu la timp, pt. a-mi salva propriii copii sa treaca prin ceea ce am trecut eu.

   Da! Normal ca niciodata daca ar fi sa o iau de la capat, nu as mai alege vreodata meseria armelor! Desi ma dau in vant dupa ele. Sunt si alte variante sa lucrezi cu arme, dar precis NU merita ca soldat al armatei romane!

   Ștergere
  2. Nici ai mei.
   S-au saturat sa nu ma vada cu lunile...

   PS-cred ca dupa difuzarea ultimului mp.4, asta va fi ultima noapte a cucuvelei mov in podul DNA, fostul CIT.
   Mai trebuie sa cada un nedac!....si poate vom invata sa traim molcom, zi cu zi, simtind placerea deplina! O fi importul de timp de peste ocean? Ei sunt cu 7-8 ore in urma....

   Ștergere
 39. @R
  vorbim de chestii separate: Pe vremea aia U de RAA erau cu 2 de zero in fata numarului de unitate.Nu fac proces de intentie nimanui,dar la noi era cu 00xxxx(adica strict secret) ceea ce presupune ca si controlul PCR si al DSS era mult mai strict.....eu stiu unde am trait,nu visez...ca doar n-am trait in SLP 24/24 si 7/7 atatia ani
  stiu ca stiti ce inseamna SLP si UM cu 00......restul sunt baliverne

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A raspuns la obiect Iulian Mares 19 ianuarie 2017, 19:22. Escadrilele NU aveau secretari PCR remunerati. E clar ca erau pusi la misto ca sa dea bine la uniformitatea pe linie de partid ... dar piotilor li se cam rupea de PCR! Intre timp a confirmat si Kis.

   Pana la urma, daca nu ai fost secretar pe statul de plata si facut doar asa la caterinca secretar onorific, e cam ca gradele de care au beneficiat unii dupa trecerea in rezerva, date en-gros de Oprea pe la ANCMRR sau pe la Turcesti. Valoarea este zero!

   Dorule! Nici macar NU este relevant pentru tema noastra! Iar pana la urma, EU nu fac deosebiri intre politruci. Ca e comunist, PDL-ist, PSD-ist, UNPR-ist - tot politruc se cheama! Ba mai mult!! In loc sa imi taie pensia politrucii comunisti, mi-au taiat-o politrucii PDL-isti si UNPR-isti! Si atunci care e porcul politruc mai mare?

   Asa in particular iti spun! Mereu am resimtit un fel de sila, cand auzeam termenii secretar sau alte functii "de partid". Poanta este ca NU mi-a trecut! Si acum, cand aud secretar sau alte functii PSD, PNL si care partide mai sunt, resimt aceeasi greata ca pe vremea comunismului. Ba mai mult! Cand vad militar in rezerva devenit membru say adulator al unui partid din cele actuale, fara sa il oblige nimeni ca in vremea comunismului, mi se pune asa o pata ... Si aceeasi lehamite ca pe vremuri ...

   Ștergere
  2. @ Doru Serban 19 ianuarie 2017, 18:44. M-am razgandit! ifrim 19 ianuarie 2017, 20:53 si 21:15 NU mai confirma! Eu am spus ca NU sustin, am mers doar pe logica. Daca este dupa Ifrim, asta inseamna ca imi aduc aminte bine ca in scurtele mele perioade (doar niste stagii de pregatire) la batalioane din cadrul R. Mc., eu NU am intalnit secretari de partid REMUNERATI. Ca ducea unul si altul cu arcanul prin cumul, asta este alta poveste!

   Ștergere
 40. Vine un prostanac sadea si betiv pe deasupra(Serban closcar de Codlea) sa tina lectii despre cum era organizata Armata , sau regimentul de aviatie , el , care habar nu are cum il cheama cu buletinul in mana, el care abia stie sa se ...iscaleasca! Pai un regiment de aviatie avea 8 subunitati fiecare SU cu cate o organizatie de partid si una de UTC si da , pe regiment era un comitet de partid format din 4-5 membri , aia , da erau platiti de stat , multi absolventi de Stefan Gheorghiu iar seful lor , secreatr de partid era loctiitorul politic al cdt cu functie de colonel..
  Sa-i dea cineva, idiotuluicu cadavrele de gaini, o organigrama din acea vreme caci prostanacul este convins ca asa a fost cum spune el.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca fapt divers! Daca stii! La Stefan Gheorgiu se invata exlclusiv stupiditatile alea emanate de tovarasu'? Ceva de armata se facea pe acolo sau timp de 2 ani se invatau doar extrase din tovarasu' si primul savant?

   Ștergere
  2. Tigri2,"fasolarii "tăi cred orice numai ce spun doi din aviația pură nu.
   Dacă a spus Mareș este în regulă, dacă am spus noi nu -i valabil
   Măi oameni buni rețineți odată ca la escadrilele de aviație funcția de secretar pcr la escadrila nu era plătită și era dusă prin cumul de cel care era prins de fraier în anul respectiv.

   Ștergere
  3. 4 ani, Gelu! Cursuri la zi! 5 la FF.

   PS....foto Dragnea-Trump!
   Unii incep sa moara....

   Ștergere
  4. @avianyc ai un mod ciudat de a te exprima , ceva perpendicular pe fondul discutiilor, precum curca care priveste soarele cu capul intr-o parte pentru ca ochiul situat in lateral sa perceapa de und evine lumina. Ai amalgamat 'fasolarii lui Gica" cu niste idei de ale noastre cu care suntem de acord, esti beat cumva, ai baut zaibarul de pe fundul butoiului? Adica spui la fel ca mine certandu-ma? Sau ai cultivat canepa indiana toata vara si acuma o savurezi?

   Ștergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 4 ani?! De conspectat plenare?! Mie imi pare halucinant! Restul am retinut! Clasicul santaj - daca vrei sa mergi mai departe, faci pe secretarul onorific! Daca nu, esti terminat!

   Asta a fost doar una din aspectele sinistre ale sistemului! Mie cele mai tembele mi s-au parut alte doua!

   1]. Stiu ca au fost vremuri cand absolventii de licee militare, NU mai dadeau examen la SM. Numai ca eu prins altfel: am dat examen. Problema este NU ca amdat examen, ci alta. La examen, eram 2 categorii:

   - absolventii de licee militare examanen separat cam pe 1/2 dintre locuri.
   - absolventii din licee civile - si care venisera din campul muncii, examanen separat tot cam pe 1/2 dintre locuri.

   In sfarsit, cand ne-am adunat laolalta, parca am intrat in alta lume. Efectiv NU mi-a venit sa cred ca am avut un astfel de coleg provenit din productie (fara caterinca, tractorist fusese) care NU stia sa scrie corect nici la nivelul clasei a 8-a. Dar intrase din cauza smecheriei cu exament separat unde era locul si muncitorul dedicat.

   Problema mai dura este alta! Am avut colegi de LM buni - mate, fizica, chestii - care nevoiti fiind sa dea examen separat, au cazut poate cu 9.00 la o scoala de ofiteri tehnica. Iar cei din viata civila din campul muncii au intrat la aceeasi SM cu 5. Ca sa NU mai spun ca ulterior am auzit ca de fapt ar fi fost sub nota, dar trebuia sa faca nota 5.

   Asta a fost unul dintre cele mai hidoase aspecte care m-a frapat! Cum sa cazi, mai, unul cu 9. Si sa admiti cu nota 5?

   2]. Al 2-lea aspect hidos. Cum puii mei, desi in final absolveam aceeasi scoala militara, la examenele la academie, iar ne-au impartit in functie de proveninenta: cei din LM separat, cei de pe ogoare separat! Noi din LM - 3,4 au fost si 7 pe loc, iar cei cu licee civile omul si locul! Si uite asa, iar intra la AISM tractoristul cu nota 5 si iar pica LM-istul cu 9.25. Ba mai mult! Dupa ce termina AISM, tractoristul iti mai venea si sef.

   Asa ca NU ma convine nimeni cu Stefan Gheorghiu si sistemul promovat in acele vremuri? Cum papucii, mei, frate - sa dai tot examen separat la AISM, cand facusem aceeasi scoala militara? LM-istul care poate candva castigase si la o olimpiada - era respins cu 9 si intra proletarul cu 5? A fost incredibil ce s-a intamplat!

   Faza mai dura este alta! De fapt, daca dam o raita in sistemul actual, descoperim cu groaza ca proletarii intrati moca in SM - de exemplu fix in '89 si tot moca in AISM in perioada apropiata de '89, conduc minim 1/2 din structurile actuale de la varful armatei. Ei sunt de fapt la maturitatea carierei acum, colonei, comandori, generali. Si ne mai miram cu ce ne confruntam!

   Ștergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun! Deci armata adevarata NU faceau deloc, sa NU o mai aburim! Imi aduc aminte si eu de 1-2 din astia! Erau perfect plopisti cu armata. Ba unul cu care m-am luat in clanta la o inspectie, mi-a purtat si sambetele. Fapt pt. care i-a zis comandantului sa imi scada calificativul cu o treapta. Noroc insa ca NU am avut comandant de paie! I-a replicat sa emita ordin scris si se va conforma! Nici comandantului meu nu ii placeau politrucii! Si era normal! Cdt. avea SM din acelea de 4 ani, academie si ... mai avsolvise si ceva cu matematica/politehnica (pe aici, oricum). Si dur (fusese cercetas in dispozitiv) si stilat! Ceva rar!

   De altfel, acest comandant al meu de atunci, a fost o legenda. Fiind capabil prin '92 sa scoata din unitate o comisie a ministrului. Comisia il freca la icre ca va da "S" la tehnica. Chestia era simpla: seful comisiei a alarmat parcul auto din care NU au plecat decat vreo 1/4 din masini, transportoare si ce mai aveam! Pt. ca NU aveam baterii si piese de schimb de ani de zile. Ala de la Bucuresti dadea negativ, iar Cdt. ii arata ca chiar lui ii ceruse piesele prin raport inaintat la timp, iar unitatea nu primise nimic de 3 ani de zile. Ala de la Bucuresti a dat totusi "S". Moment in care comandantul a dat afara comisia din unitate. Cu garda! Trebuia sa le asigure un ARO pana la BV, si NU l-a mai dat! Au plecat aia cu cu trenul si aveau valize de zicea ca atunci ii ia in armata. Vremuri!

   Asta este treaba cu atatea stiinte social-politice si filozofie in vechea armata!

   Ștergere
 43. Afla ca omul despre care fac vorbire, D-zeu sa-l ierte , a fost lector RADIO la Sc militara aviatie MM de la Medias , apoi ofiter cu radio la Borcea si de acolo a venit la Alexeni cu grad de maior. Era un militar bine pregatit , facuse LM la C-lung abs 1964 dar a trecut la PCR deoarece era mult mai bine platit(dublu) plus alte avantaje.
  Am mai avut colegi care s-au lasat de zbor si au trecut la CI, pe vremea Ltma,-cpt 1987 aveam solda cam 4000, iar CIstul avea 7000. Eu duceam o viata grea cu examene permanente si pregatire non stop ,plus viata in pericol in orice moment , iar el era stapanul/cocosul in unitate...este o diferenta?
  Iar acuma sa fim aruncati ca la ping-pong de catre marii tarii si ca bonus sa ne mai futem si intre noi, cum sa nu turbezi? S-a im plinit un an si jumatate de cand tot speram ca Legea 223 sa-si intre in drepturi, toti ne-au promis, este cea mai buna lege a pensiilor militare din toate timpurile si cu toate carcotelile nevinovate si prostesti , chiar si cezar sau serban vor avea vreo 6-7 'batrane"/ luna, practic este dreptul nostru ,uitati-va cat va avea un secretar de comuna , cam tot atata si se compara munca???????? Pacat ca unii dintre noi sunt asa de naivi!

  RăspundețiȘtergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Nu cred ca sunt de interes astfel de chestiuni, mai ales dupa modul cum pe prezinti. Tu pana la urma NU ai inteles NIMIC din sistemul de invatamant. De fapt, la nivel de conceptie, NU au existat diferente de formare a ofiterilor. Nici macar de timp!

   1]. Ofiterul complet cu ATM = 5 ani. Dintr-un foc, fara sistem modular. Modular inseamna din 2 sau mai multe perioade de timp.

   2]. Ofiterul complet de cariera = tot 5 ani. Commplet inseamna 3 ani SM + ulterior 2 ani AISM. Aici a fost sistem modular. 5 ani NU dintr-un foc, ci 3+2.

   3]. Ofiterul de azi = tot 5 ani. 4 ani in academiile de forte si un an imediat de perfectionare practica - in niste chestii de care tu nu ai auzit si se numesc scoli de aplicatii.

   Si acum sa tragem linie! Avem de-a face cu ofiteri - discutand la modul de formare completa de 5 ani! Care este mai prost dintre ei? Ca TU asta vrei sa spui, ca cel ATM cu 5 ani este specie superioara unui cu 5 ani (complet, adica 2 + 3).

   Dar varianta TA este paranoia! Pt. ca TU cu 5 ani de ATM est bâtă in ceea ce face cel cu 5 ani (SM+AISM sau AF-Sc. Apl.). Adica tu inveti niste chestii pur tehnice - esti meserias in domeniul tau, dar ca militar esti in realitate, complet profan! Adica fraier pt. ceilalti din alte specialitati si domenii!

   Invers! Il luam pe celalalat cu 5 ani (SM+AISM sau AF-Sc. Apl). Aici este situatia inversa! Asta stie armata din aia adevarata de tu nu ai auzit decat in carti sau in filme, dar in chestiile tehnice stil suruburi si motoare, evident ca este profan! Adica este bâtă in domeniul tau, cum si TU esti tot bâtă in domeniul lui.

   Si ACUM? Mergand pe gandirea ta! Ca Nu se compara, frectii, trestii! Pai normal ca NU se compara, doar discutam de specialitati si intruiri diferite! Tu ca tehnic esti prostul armatei de comanda, iar cel de comanda este prostul tehnicilor! Asta se intampla aplicand mareata ta gandire!

   Si nici NU ai citi atent! Eu am spus ca la AISM si NU la ATM au fost perioade cand LM-istii au dat examen SEPARAT de proletari!

   Si mai am vaga impresia ca te deranjeaza termenul de "tractorist". Daca tu ai facut ATM poate aveati alt argou, dar noi in SM asa ii alintam pe cei descrisi. Tractoristi sau proletari? Sa fi fost si tu in ultima categorie de sari asa de musca in sus?

   Ștergere
  2. Avyonic
   Faza cu secretarul BOB la Es asa am explicat si eu....ce ai?
   In plus am adus argumente privind resursa umana!
   Am inteles ca ai AThM! Dar si Dreptul?
   Intreb.

   Ștergere
  3. Ole,să știi tu că pregătirea de atunci pe 5 ani nu era cu nimic mai prejos ca pregătirea de 3 ani de azi din Bălcescu, etc.
   Am bătut pas de defilare pe Ghencea cu marș până în Coșbuc luna de luna cu trecere prin toate atelierele de inf. Tabere de vara de instrucție la tirgoviste anual cu săpat locașuri de tragere și tot tacâmul instrucției de infanterie inclusiv gardă. Toate sub cda catedrei de pregătire militara și regulamente intesata cu infanteristi.
   Toate examenele date de cei de la AMG (AISM) de tactica, comanda, aplicații le -am dat și noi cu aceasi profesori. An de an am zburat la Boboc IAR 823.
   La final mergeam în unități pe funcții de început de lt col, col și ft rar mr pe acele vremuri. Aveam sub cda lt col, mr, cpt.
   Titulatura la terminare era de of tehnici și de cda.
   Dacă nu luai examenele de trecere la expl.tehnicii sau erai oprit de la expl te treceau la cda plutonului, cp.
   Nu știu cine mai face azi o pregătire atit de complexa cu logistica și fondurile alocate plus pe sistem de școală de 3 ani la Sibiu și 4 la ATM plus mai niște trimestre pierdere de vreme pe la scoli de aplicații.
   Și sa știi ca drept dovada a preg de 5 ani din ATM, îng șef de av de aceeași specialitate, doctor din 92 de la baza de av din Sibiu a fost numit cdt Academiei N.Bălcescu din Sibiu pina în ziua de azi.

   Ștergere
  4. @ avianyc 20 ianuarie 2017, 00:58. Nu a spus nimeni asa ceva! Dar tot te corectez la ceva. ATM are acum durata studii de 4 ani. Iar AFT tot 4. De fapt 3+1. Dupa 3 ani iesi sublocotenent fara functie. Iar in anul 4, inveti meserie la o scoala numita DE APLICATII! Adica acolo fiecare isi face specialitatea la sange!

   Ștergere
 45. Domn Profesor Tigri2, pe persoana fizica autorizata, va informez ca nu este posibil ca la baza de calcul sa se ia in considerare toate veniturile din cele 6 sase luni consecutive si sa se actualizeze la nivelul functiei echivalente existente in plata la data de 01/01/2016.
  Ex premiul anual si premiile trimestriale, care insumate in cele 6 luni reprezentau cel putin veniturile dintr-o luna, la unii chiar mai mult.
  Cum incepand cu 01/01/2010 acestea nu s-au mai acordat, prin algoritmul dumeavoastra , aceste venituri prin actualizare, devin ZERO.
  Sunt si situatii cand pe langa veniturile obtinute la functia de baza s-au obtinut si venituri din alte activitati in armata si/sau viata civila, etc.
  Cu respect si consideratie.
  PS mai mari gargaragii ca ofiterii absolventi de Stefan Ghiorghiu eu n-am intalnit in armata. Ei erau de obicei folositi pe linie de propaganda. Dupa ce spiruiau, li se dezlega limba si uitau de linia partidului, devenind uneori chiar simpatici.

  RăspundețiȘtergere
 46. @tov MM tehnocrat, dar cine spune ca acest sistem, idiot, de calcul se va mentine? Daca intelighentia nu te-ar trada , ai vedea ca acest sistem [media veniturilor pe sase luni nu se imbuca cu calculul "C.Turzii"] deoarece, fiindca , in Armata sau politie, servicii sunt o multitudine de situatii unde asemenea elemente nu prea ajuta la calcul, ba, mai mult ne incurca.
  Acest sistem cu grad functie vechime ,gradatii indemnizatii si sporuri a fost promovat , inainte de a aparea pe aici , de gasca lui Mos kkt(Alecu) in combinatie cu alti bashinosi din conducerea Armatei, aceia care ne-au ciuntat Legea 223 introducand aceasta magarie.
  calculul se va face extrapoland media veniturilor brute impozabile din perioada aleasa la data actuala , fara alte scarpinari in stil oltenesc(adica infasurand mana in jurul capului). Simplu Suma "X" din 1997 la echivalentul din 2016.
  Daca nu , atunci toate drepturile unui maior de (artilerie) cu functie si vechime echivalente sa fie acordate si unuia iesit la pensie in 1979...chestie cam ilegala ,intrucat nu mai sunt aceleasi functii si vor fi discriminari, asa ca tot un fel de puncte de pensie , numai ca pe o perioada determinata , la alegere , nu pentru toata perioada, avantajos pentru noi caci va fi o perioada de varf a salarizarii noastre , mult mai rezonabila .

  RăspundețiȘtergere
 47. Tigrul știe el ce știe. El a parcat helicopterul prin 1999 și poate alege pina prin 1994.
  În acea perioadă zborul a fost mult mai intens ca azi cind zboară 2-3 ore pe luna. Iar prima orara de zbor este funcție de orele de zbor. Plus ca se mai aduna. Problema -i doar să stea bine pe picioarele din spate. Și dacă ar putea dovedi că acum mai sunt băgate niște sporuri de care ar trebui să beneficieze toată lumea îi fac aia statuie la Hurziceni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai sus, ti-am pus si eu o intrebare....Vrei sa-mi dai si raspunsul?
   Atat!

   Ștergere
  2. Yes Sir! Sunt ale mele si nu mi le ia nimeni. Ce ai cu ele?

   Ștergere
  3. Ti-au folosit ca ofiter CI L DSS?
   Hai, elibereaza-ti constiinta si spatele de sacul cu pietre...... a la Turcescu!

   Ștergere
 48. @R
  am exemplu concret:
  Colegul meu de banca,C.Florin a venit in sc.mil. odata cu mine in anul I.Eu 19 ani,el 26
  eu absolvent LM Breaza,el cazangiu din Buzau cu nevasta si copil.Eu am intrat la AA pe baza de medie din LM,el pe baza de dosar"sanatos"(omul si locul)
  si acum partea frumoasa:
  toata saptamana imi bateam capul s-al fac sa priceapa cate ceva mai ales in ultimul an cand intrasem tare de tot pe tehnica de RAA si pe electronica/tactica RAA.Buuuun! sambata si/sau duminica eram BOIER!!! eu aveam solda 75 lei iar EL avea 750(sapte sute cincizeci) salariul de la fabrica de cazane din Buzau era incasat in continuare de catre sotie+ la EL invoiri de 3zile/luna obligatorii pt a-si vizita familia(ceea ce e corect)........intotdeauna m-a enervat doar solda mea de 75 vs a lui de 750......daaaar facea cinste baiatu' nu gluma......boier de boier eram
  PS atentie mare la minciunile cu Stefan Ghiorghiu......pentru tactica si alte specialitati militare exista AISM care pregatea in special cadre de comanda......pentru partea tehnica(aia inginereasca) exista ATM........pentru politruci St.Ghiorghiu.......restul sunt minciuni servite de T2
  si un mic extras pentru mincinosi:


  Leonte Răutu, care a fost rectorul cu cel mai lung mandat al Academiei „Ștefan Gheorghiu” (1972-1981), a declarat în 1975 că un absolvent de succes trebuie să știe că:[6]
  „Fiecare cadru de conducere, indiferent de domeniul specializat în care își desfășoară activitatea, este, în primul rând, un militant revoluționar, un om politic care acționează neabătut pentru înfăptuirea politicii interne și internaționale a P.C.R., dă dovadă de devotament fără margini față de partid, față de patrie, față de națiunea noastră socialistă, aplică în viață principiile eticii și echității socialiste, ale umanismului socialist”.
  Deși denumirea instituției a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului, numele de Ștefan Gheorghiu, adăugat în 1946 în memoria militantului socialist de la începutul secolului al XX-lea, a fost păstrat până în 1989, când denumirea instituției a devenit Academia de Studii Social-Politice[7].
  Domeniul de activitate consta în pregătirea cadrelor de conducere a activității de partid, social-politice, economice și administrației de stat[8]. Academia Ștefan Gheorghiu a fost desființată după Revoluția din decembrie 1989.
  După 1989, pentru protecția socială a absolvenților Academiei “Ștefan Gheorghiu”, Ministerul Învățământului a hotărât echivalarea studiilor politice cu cele civile. Grație acestui act, absolvenții Academiei “Ștefan Gheorghiu” au primit diplome de economiști, echivalentul unui absolvent ASE.

  sursa:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Academia_%C8%98tefan_Gheorghiu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam tanar colegul tau cu varsta la admitere de numai 26 ani! La admiterea la SM, eu aveam varsta de 18 ani, iar un coleg din acela de care zici cu cazane si altele, avea ... 31 ani.

   Da, uitasem faza cu solda! Cu solda lunara - asa a fost! Noi - cei din LM sau proveniti direct din licee civile, aveam ca milogii 75 lei, iar cei care lucrasera mai inainte pe post de cazangii, tractoristi aveau 750 lei. Asta a fost intr-adevar o alta aberatie a sistemului de atunci. Daca retin bine, totusi ni s-a marit solda la marea suma de 90 lei, iar celor trimisi de PCR la 920 lei.

   Spre deosebire de alte generatii de LM, eu am prins vremea cand s-a dat si treapta a 2-a. La care unii dintre noi au cazut si au parasit liceul. Atunci am avut un moment cand am vrut sa cad si eu - era singura varianta sa pleci din liceu fara sa platesti. Dar am mers mai departe.

   Eu am prins si vremea cand desi am urmat LM, NU am fost repartizat la vreo SM pe baza de medie! NU! Am dat examen la SM. Aici a fost o alta aberatie! Intrucat media de LM, mi-a permis doar ce SM sa aleg sa dau examen. Asta este din nou una dintre cele mai mari stupiditati. Cel din viata civila invata in liceu la 2 materii, adica cele la care dadea examen. Putand sa aleaga orice SM sa dea examen, indiferent de media de absolvire a liceului. Iar noi din LM, trebuia sa invatam la toate materiile sa avem o medie finala cat mai mare. Si numai pe baza acestei medii, ne alegeam scolile la care sa dam examen, alegerea fiind in ordinea descrescatoare a mediei de absolvire a liceului (aici intra in calcul si media de bac). Adica NU puteam sa dam examen la ce scoala militara dorim - acest lucru fiind dependent de media generala de absolvire a liceului, spre deosebire de tractoristi care dadeau examen unde doreau, indiferent de media de absolvire a liceului. Mare porcarie!

   Mda! Asa este. Si cu permisiile aveai dreptate! Si iar ajungem la un aspect! Dar, pe astia cu cazane si tractoare, ii regasim si acum in cel putin 1/2 din marile functii din M.Ap.N. Au intrat in zona anilor '85-'90 in SM. Avand acum exact varsta de maturitate de a fi colonei si generali! Ce dracu' sa asteptam de la astia cand au intrat si trecut prin SM ca gâsca?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Cei proveniți din câmpul muncii au fost, față de ceilalți, mai avantajați de legea 119 prin faptul că pe lângă vechimea anterioară din viața civilă le intrau și veniturile din acea perioadă precum și cele din școala militară. Cum majoritatea făceau liceul la seral aveau cel puțin 4-5 ani de muncă.
   Referitor la liceele militare țin minte că absolvenții celui de marină, acum desființat, care nu luau examenul de admitere la Institutul de marină intrau la Școala de maiștri de marină.
   La Universitatea Muncitorească a PCR din perioada 1495-1948, apoi Școala superioară de partid "Ștefan Gheorghiu până în 1970 și apoi Academia pentru învățământ social-politic și perfecționarea cadrelor de conducere „Ștefan Gheorghiu” nu se făceau științe militare. Domeniul de activitate consta în pregătirea cadrelor de conducere a activității de partid, social-politice, economice și administrației de stat. Ca materii se făcea, economie, filozofie, drept, pedagogie, doctrine politice, istorie, psihologie socială, limbi străine, și nelipsitul materialism dialectic și istoric. Aveau cred mai multe facultăți, sigur de științe economice și de jurnalistică.
   În cadrul Academiei erau și cursuri postuniversitare ca faimosul CEPECA "Centru de Perfecționare și Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie.
   In schimb la Academia militară/AISM/UNAP pe lângă facultatea de comandă și stat major mai exista și facultatea politică. Față de Ștefan Gheorghiu aici erau doar militari și făceau 60% științe politice și 40% științe militare. La facultatea de comandă procentul era invers.
   Referitor la admiterea la Academia militara, era câte un loc în grupă pentru muncitori și CI-ști. Dădeau și ei examen și concurau dar cel mult 2-3 pe loc. Dacă la admitere erau 5-6 sau chiar mai mulți și intrau cu medii de pe la 8,5 în sus, la muncitori și CI-ști era de ajuns 5 și au fost cazuri când nu au luat admiterea și s-a mai dat un concurs.

   Ștergere
  4. @ avianyc 20 ianuarie 2017, 10:26. Sa NU te impanezi prea tare! Din urmatoarele motive:

   1]. Am avut si eu coleg intr-o unitate cu ATM. Isi cunostea meseria de baza (arme si munitii) din care oricum invatasem si eu din mers 75%. Inginer, inginer, dar la gramatica era ... varza. Mai avea o chestie: era fricos. El ne spunea teoretic cum sa detonam obuzele neexplodate, dar tot noi le detonam.

   2]. Cum zici? Ca la ATM, puteai sa dai examen doar daca aveai media generala minim 7 ca absolvent de liceu civil? Tare faza! Pai ca LM-ist cu media asta, nu puteai sa dai examen decat de la ultima SM in care ramaneau locuri libere. Ca sa dai examen ca LM-ist la ATM, fiind obligat sa intri in primii 10% si ulterior in primii 5% dintre absolventi. Fiind foarte clar ca datorita sistemului diferentiat cu locuri diferite ca examen, au intrat si la ATM direct din viata civila ... si plapumari.

   3]. Iti sugerez sa nu mai dai ca exemplu instruirea din fosta Cehoslovacie! Ca militari NU au excelat niciodata. Mai ales cehii.

   PS: Apropo de ATM a ta! Practici frecvent atacuri la alti useri. Acolo ai invatat sau in primii 7 ani de acasa? Chestie de stil, nu alta!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. De regulă ,regulamentar si după instructiuni calificati pentru detonari sunt de regulă genistii. Ceilalti de regula armamentistii pregatesc prin casari ,dezmembrari,delaborari ,etc munitiile sau alte elemente pentru detonari si participă la detonari in comisiile stabilite alaturi de cel putin un genist . Sunt si armamentisti instruiti special pentru asa ceva atit la MapN cit si la SRI si ISU de regula. Lucrul cu TNT nu-i prin instructiuni la mina celor neautorizati (neinstruiti in domeniu).
   Si se mai ocupa de reparatii,intretineri,si alte operatiuni la care sunt supuse dupa instructiuni armamentul si munitiile pe parcursul unui an calendaristic.

   Ștergere
 49. de citit:

  http://adevarul.ro/locale/hunedoara/scrisoarea-traian-berbeceanu-ministrul-justitiei-eu-nu-vreau-gratiere-amnistie-domnule-ministru-1_58813f1a5ab6550cb898ee4e/index.html?ref=yfp

  RăspundețiȘtergere
 50. Ce lovitura data trepădusilor de Berbeceanu ,Ambasada americana si viitorul presedinte Trump.
  1. Berbeceanu in onestitatea si simplitatea lui in scrisoarea adresata ministrului coada de matura al justitiei a specificat ca vrea sa fie judecat drept fara amnistie si gratiere.
  2. Ambasada americana a dat un comunicat in care specifica cu subiect si predicat ca nu este de acord cu gratierea anumitor categorii de infractori si ca o sustine fara rezerve pe LCK la |DNA iar despre Ghita a spus ca nu reprezinta altceva decît un fugar care se sustrage judecatii in justitie.
  3.Viitorul presedinte Trump a minimalizat prezenta reporterilor CNN la conferinta de presa si nu a acceptat să primească intrebări din partea CNN.

  Drept urmare desi A3 si tv ghită nu sufla o vorba despre eveniment cu siguranta ca in viitorul apropiat vor scormoni motivatii sa-l inlature pe ambasadorul american si sa-l dea jos pe Trump tinind cont ca A3 este afiliat CNN.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici nu na asteptam sa intelegi.....Berbeceanu a facut o ironie....
   Ambasadorul US este convocat azi la MAE!
   Pariu ca in cel mult o luna este istorie?

   Ștergere
 51. @ OLe
  Nu atac userii decit in scop de glumă ca raspuns la atacurile lor ,banuiesc tot in scop de glumă.

  RăspundețiȘtergere
 52. Avianik
  Eu ti-am mai spus ca am intins o mana pt 2 of CI....ca si tine, in '90!
  Vad ca de venin nu duci lipsa.....edificator
  Si tie ti-am intins mana, probabil era mai bine oIo!
  Tu, un fost lucrator CI.... ai tupeu sa scrii, sub anonimat!
  Te somez public sa iti declini identitatea!.....
  Eu am toate scolile la zi....tu?
  Esti mizerabil... si pt ca esti alcatuit sa intelegi NIMIC! CATI TE SCUIPA DACA IESI DIN ANONIMAT?
  Asta ca sa intelegi diferenta specifica dintre noi!
  Eu...nu ma tem, tu te ascunzi! De ce? Ce viata de vierme ascunzi?

  RăspundețiȘtergere
 53. Experienta.10 ani regiment mecanizat.La BI/RMC precum si la B.Tc/R.Mc.,loctiitor politic,functie de maior.Politrucul o incasa la fel de mult ca precum cdt.B daca treburile in batalion mergeau prost.Nu va mai prostiti.Politrucul de la batalion nu era o persoana care traia pe roze.La R.Mc.exista un loctiitor politic,secretar comitet de partid,functie de Lt.col.Acesta avea un secretar adjunct cu organizarea,un secretar adjunct cu propaganda,secretar adjunct cu UTC precum si instructori.Loctiitorul politic al Cdt.R cam il tinea in frau pe Cdt.R sa nu sara calul.Era necesar ca aveai cui sa te plangi.La D.Mc secretar consiliu politic al diviziei.La A.,secretar consiliu politic al.A.
  Nu stiti organizarea CI in teritoriu.A fost cu totul alta decat MApN.Ofiterul CI asigura operativ mai multe obiective.Nu era in statul de organizare al UM.Erau cadre ale DSS si functionau ca ofiter,birou,serviciu,directie.Tot ce avea numar de UM era asigurata operativ de CI. Inclusiv ceistii aveau ceist.Si securitatea ,si militia avea ceist.
  Privind St.Gheorghiu.De regula il frcventau politrucii.Cei din MApN urmau la seral cu scutire de frecventa.Mai multi ani la rand sefii de promotie au fost ofiteri din MApN.E o minciuna ca la St.Gheorghiu faceau tactica.Am avut colegi care au facut St.Gheorghiu in paralel cu AISM deoarece unele materii se echivalau.Dupa ce s-a infiintat academia politica adio St.Gheorghiu pentru militari.
  Ce nu pricep eu.Cum de unul provenit din fabrica avea o solda si un elev de LM avea alta solda?Eu am avut colegi proveniti inclusiv din case de copii dar solda o primeam functie de grad,elev in anul intai,elev caporal in anul doi,elev sergent in anul trei,elev sergent major in anul patru.Cam in anul patru am primit o solda ce imi cam ajungea nemaifiind necesar sa cer de acasa ca am pierdut fularul,papucii,sau linia de mira.Invoire ,odata pe saptamana cu conditia sa nu ai nota sub sapte.Cum era destul de greu sa nu ai pe la geometrie analitica sau rezistenta materialelor etc.bagai somn.
  Nu cunosc daca in 1965 exista AMT.Stiu insa ca am avut colegi in liceul militar care fiind excelenti la materii precum chimie,fizica au reusit la medicina militara ajungand medici de renume.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ice
   Prin 78-79 cei proveniti din muncitori au primit pe langa solda si o suma de bani ca recunoastere a imbunatatirii structurii de clasa a Armatei, eu aveam 145 lei, parca, ei inca 600, bani de atunci!
   Posibil ca ofiterii ce faceau St. Gheorghiu la zi, pe timpul practicii sa fi mers pe la AM....ceva pregatire de specialitate, o aplicatie pe harta ceva! Intocmeau Harta de lucru a Loctiitorului politic al Cdt. Niste prosteli acolo cu momentele si locurile istorice si culturale din zona de lupta si Registrul istoric!
   Of CI era in stat si mergea la lupta cu R. Avea dubla subordonare! Este corect ca asigurau, la pace, c/informativ mai multe obiective!
   Detalii poti cere lui Avyanuk, caci nu a uitat nimik si asteapta revenirea timpurilor trecute, cum asreptau bunicii pe americani!

   Ștergere
  2. Mares,iti repet.Ceistul nu era in statul de organizare al R.MC.Nu era in relatie de subordonare cu cdt.R.Fiindca avea un birou in R nu inseamna ca facea parte din organica R.Nici dupa 90 ceistul nu facea parte din organica UM.Erau recrutati din randul ofiterilor din MApN.Cam toti subordonatii mei din perioada 1975-1980 au ajuns ceisti .Nu-si recrutau informatorii din randul membrilor de partid deoarece trebuiau sa ceara avizul organului de partid.La sedintele lor de partid participa secretarul de partid al MU.Dupa 90 am cunoscut mai in amanunt munca lor si pot sa afirm ca nu au facut politie politica.Dupa 90 unii ceisti au ramas in structurile MApN ,altii au trecut pe alte functii iar altii s-au pensionat.Am avut colegi in AISM si spun ca daca in faza de inceput erau mai greoi ulterior au dovedit ca erau foarte inteligenti.

   Ștergere
  3. Nu cred ca mai sunt relevante fapte, functii,misiuni de acum 30-40 de ani, la cat timp mai avem noi de bantuit paciulea zic sa ne focusam la prezent si viitor.Daca pisam continuu contabilizarea cati am fost secretari BOB,UTC,CIsti,PCRisti cineva va concluziona ca de fapt astia suntem toti iar daca PCR este scos in afara legii de ce pensiile noastre sa fie in interiorul ei ?Propun o amnistie privind trecutul ca altufel ne trezim cu venitul minim garantat a lu' boc,vedetele militare sa pastreze snoavele nepotilor!

   Ștergere
 54. Ce pipite au cei de la sri.ispite de ispite.cum naiba a ajuns asta gl?ca sa ajungi colonel in mapn pana in 90 trebuia sa treci prin n functii.am cunoscut cateva dame ale fostei securitati.erau modeste ca grad si cu bun simt.erau in stare sa intre in foc pentru sefi lor.

  RăspundețiȘtergere
 55. @@@ IN ATENTIA TUTUROR
  I.
  Dragi colegi,

  ROG A SE STUDIA L-150/2014, L-81/2016, L-111/2007 si ORDINUL M.Ap.N. nr. M88/2016 - APROBAREA NORMELOR METODOLOGICE DE APLICARE A OUG NR. 82/2006
  Cred ca cei din RdLc se incadreaza.

  SE INCADREAZA CINE A EXECUTAT SERVICIUL DE LUPTA PERMANENT! TREBUIE EXTRAS DIN OZU UNDE SE SPECIFICA PERSONALUL CARE EXECUTA SERVICIUL DE LUPTA PERMANENT! CMJ UNDE SUNTETI IN EVIDENTA TRIMITE CERERE CATRE SERVICIUL ISTORIC AL ARMATEI CARE IDENTIFICA UNDE SE AFLA ARHIVA UNITATILOR LA CARE FACETI REFERIRE ! IN GENERAL UNITATILE DESFINTATE DOCUMENTELE LOR SE AFLA LA U.M. O1925 PLOIESTI DEPOZITUL INTERMEDIAR DE ARHIVA AL S.M.F.A!
  DOBANDIREA TITLULUI DE VETERAN PRESUPUNE REDUCERI, SCUTIRI DE IMPOZITE (scutirea de impozit pe cladiri) CONFORM CODULUI FISCAL.
  Rugamintea este ca fiecare sa anunte toti colegii, fiecare sa isi pregateasca documentele si sa le inainteze la CMJ si SMFA.

  MODEL DE SOLICITARE LA CMZ/CMJ
  ROMÂNIA
  MINISTERUL APĂRĂRII NATIONALE
  _______ (rz.) _____________
  nr.....................din ..........................

  COMANDANTULUI CENTRULUI MILITAR ZONAL/JUDETEAN _________
  Vă adresez rugămintea de a dispune demersurile necesare pentru a-mi fi conferit titlul onorificde „Veteran”, în baza prevederilor Ordonaței de Urgență a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi și urmașilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările și completările ulterioare și ale Ordinului Ministrului Apărării Naționale nr. M 88/2016, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi și urmașilor celui decedat.
  Menționez că am participat la următoarele acțiuni militare:
  Față de cele prezentate, rog să dispuneți.
  Anexe:
  - fotografie tip 3/4(în uniformă militară de oraș sau la costum cu cravată, după caz);
  - copie după cartea de identitate.

  (data).........................
  (semnătura)......................................

  NOTĂ: se anexează, după caz, urmatoarele documente:
  - extrase din Ordinul de Zi pe Unitate sau jurnalul acțiunilor militare de luptă;
  - acte de constatare/de cercetare/de investigare a catastrofei/accidentului/evenimentului;
  - alte documente doveditoare eliberate de structurile prevăzute la art. 81;
  - certificat medical care atestă rănirea;
  - certificat sau decizie medicală privind încadrarea într-un grad de invaliditate;
  - copii după brevetele sau atestatele prin care au fost conferite decorații naționale/străine sau distincții militare/civile.

  RăspundețiȘtergere
 56. @@@
  II.
  SAU

  Comandantului Centrului Militar Judetean/Zonal _______

  Subsemnatul/a ____(r) ________, domiciliat/ă în ________, str._______, nr._____, bl............., sc......., ap.........., judeţul _____, născut/ă în anul____, luna _____, ziua ____, în localitatea _____, Judeţul______, fiul/fiica lui ____, şi al/a_____, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria___ nr._____, eliberat/ă de SPCLEP _____, la data de ______, solicit eliberarea adeverintei si titlului de VETERAN in conformitate cu prevederile OUG82/2006 aprobata cu L111/2007 cu modificarile si completarile ulterioare stabilite prin L150/2014 si L81/1016 (Art. 4).
  (1) Personalului armatei care a participat, cel puţin 4 luni, neîntrerupt sau cumulativ, la acţiuni militare, aşa cum sunt definite la art. 2 lit. b), i se conferă titlul onorific de «Veteran»."
  Art.10.
  (1) Calitatea de «Veteran» se atribuie personalului armatei care a participat, începând cu anul 1990, la acţiuni militare definite conform art. 2 lit. b) şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.") pentru:
  Participarea la actiuni militare (definite de L.150/2014 art2,litb. ) actiuni militare misiunile, operatiile si activitatile de pregatire a acestora, prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 3 alin. (3) din Legea nr. 121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, cele pentru contracararea si limitarea efectelor actiunilor teroriste, cele de politie aeriana si de interventie cu nave, precum si alte misiuni cu potential ridicat de risc, stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale, desfasurate pe teritoriul statului roman; ) intr-o unitate radiolocatie aflata in serviciul de lupta permanent _______, in calitate de ______ in perioada ________.

  In susţinerea cererii mele, anexez următoarele _____________:
  - Dosarul personal ____.(r) _____ ____ aflat la C.M.J _____ , înscris prin care dovedesc că în perioada la care se referă prezenta cerere am activat într-o unitate aflata in serviciul de lupta permanent,
  - Copie dupa Livretul militar,
  - Copie dupa cartea de identitate.
  Cu deosebit respect,
  _____.(r) ________
  Data............................

  RăspundețiȘtergere
 57. @@@
  III.
  Ordinul MApN Nr. 88/2016
  Art. 2.
  (1) Prin misiuni cu potenţial ridicat de risc, desfăşurate pe teritoriul statului român, în sensul prevederilor art. 2 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006, se înţeleg următoarele tipuri de misiuni efectuate de personalul armatei începând cu anul 1990:

  a) misiunile executate de forţele aflate în "serviciu de luptă", aşa cum sunt ele definite în reglementările specifice privind conducerea şi executarea serviciului de luptă în Armata României;

  b) activităţile de alertare, exerciţiile şi antrenamentele, executate cu tehnică de luptă, în teren, pe/sub apă şi în aer, cu sau fără trageri de luptă;

  c) misiunile executate pentru îndeplinirea funcţiilor de sprijin repartizate Ministerului Apărării Naţionale, potrivit legislaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă;

  d) activităţile de testare şi evaluare a tehnicii militare, armamentului, muniţiilor, explozivilor sau a altor asemenea produse pentru apărare, cu grad ridicat de periculozitate;

  e) misiuni/activităţi ordonate, pe timpul cărora condiţiile de desfăşurare a acestora se agravează, astfel încât apare riscul producerii unor consecinţe grave pentru viaţa şi sănătatea personalului.

  (2) Îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte astfel:  a) pentru situaţiile prevăzute la lit. a)-d), de către structurile centrale de care aparţin unităţile militare în care este încadrat personalul respectiv la momentul producerii evenimentului;

  b) pentru situaţiile prevăzute la lit. e), ulterior desfăşurării misiunilor/activităţilor şi producerii consecinţelor grave, de către comisia special stabilită în temeiul art. 7 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 şi se aprobă de ministrul apărării naţionale.

  (3) Acţiunile militare la care a participat personalul armatei în afara teritoriului statului român înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român se asimilează cu tipurile de misiuni prevăzute de aceasta, dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele criterii:

  a) s-au desfăşurat sub mandat ONU sau OSCE ori, în cazul acţiunilor de asistenţă umanitară, la solicitarea statului afectat;

  b) s-au executat sub conducerea NATO/Uniunii Europene sau în cadrul unor coaliţii din care România a făcut parte ori în cadrul acţiunilor de asistenţă umanitară desfăşurate la solicitarea statului afectat, sub conducerea statului român.

  (4) Acţiunile militare prevăzute la alin. (3) desfăşurate până la data apariţiei prezentelor norme metodologice sunt detaliate în anexa nr. 1.

  (5) Participarea la acţiunile militare stabilite în condiţiile alin. (1) se atestă, după caz, prin adeverinţe/certificate eliberate de structurile deţinătoare de fond arhivistic, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 33/2002 privind reglementarea eliberării certificatelor şi adeverinţelor de către autorităţile publice centrale şi locale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 223/2002, în baza următoarelor documente:

  a) ordinul de zi pe unitate;

  b) jurnalul acţiunilor militare;

  c) jurnalul acţiunilor de luptă, pentru acţiunile militare desfăşurate până în anul 1999;

  ***
  Deocamdata sa asteptam, sapatamana viitoare, rezolvarea situatiei privind Legea 223/2015.
  Sunt doua variante prezumtive:
  -se va da o noua OUG cu amendamentele aflate la comisiile de la camera deputatilor
  - se va anula art.40 din OUG si Legea 223 isi va intra in drepturi urmanad sa apara si normele de aplicare
  Om trai si om vedea , indiferent ce spun si vor carcotasii, adevarul este ca speram sa se faca dreptate si ordine in sistemul de pensii militare daca NU ...astept indarjirea voastra a malailor!

  RăspundețiȘtergere
 58. DLE R , încercați sa analizați și ofițerii care au făcut LMC doi ani , SM patru ani și AMT patru ani și vedeți ce rezulta .
  Surpriza.... pensie militara aproape egala cu a șefului de post din MAI .
  Multă sănătate și mergeți ....înainte .

  RăspundețiȘtergere
 59. https://www.youtube.com/watch?v=KUZExWCcF4o
  Eu sunt cel cu spatele catre barajul de la Vidraru (Transfagarasan)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari, Viorele! Ai demonstrat ca existi! Este o lectie pt. agaricii ascunsi dupa ID-uri care vor sa spuna ceva, dar n-au nimic a spune!

   Ștergere
  2. Gelu
   Foarte ok remarca ta....si as mai adauga ceva pt cel ce sustinea notele de la 7>, drept conditie necesara si suficienta pt a concura la ATh sau MM!.....ce sa-i faci?....revin amintirile! Pe timpul meu, numai orimii5%, in ordine descrescatoare a mediilor de absolvire a liceului aveau dreptul sa dea imediat concurs la cele doua institutii!
   Ceilalti, la scoli militare, la alegere si conform mediei, ulterior cu examen!
   Personagiul, ce se lustruieste mereu, povestea ceva de liceu industrial cu 13 clase, ulterior ceva strung, deci muncitor, ceea ce nu este si nici nu va fi o rusine, tinand cont de nr mic de strunguri din Romania, in concluzie si-a definit posibila intrare la ATh, pe locuri stabilite de PCR, ce vizau imbunatatirea si/sau insanatosirea structurii de clasa a Armatei Romaniei!

   PS-acei agarici raman la fel de ascunsi si mizantropi acum, atunci si in viitor!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Eu nu sm nicio problema ci vad ca tu simti nevoia sa te justifici! Cui foloseste?
   Anii 70...ce inseamna dupa tine? FB ca ai fost cuminte si studios! In fapr completezi nu contrazici!
   Dar ka CI cum ai ajuns?.... este mult mai interesant!

   Ștergere
  5. Absolvent de LM promotie 1965.Pentru intrare in LM,concurs de admitere,inclusiv control medical si probe fizice.Mai tataie,tu esti din ala care ai intrat pe locuri cu dedicatie?Ai fost la liceu industrial?Pai ,iertat sa-mi fie,la liceele industriale se duceau prostii.Erau licee pe langa diferite intreprinderi .Ca sa fii admis se cerea sa inchei un contract prin care te angajai ca dupa liceu sa muncesti in intreprindere.Copii destepti mergeau la liceele teoretice unde de altfel se facea carte.La liceele militare chiar se facea carte .Studiul era obligatoriu iar daca nu invatai o luai la propriu pe cocoasa.La Breaza erau niste profesori care spargeau tabla cu tine.Aveai diriginte care era ofiter ori respectivul primea calificativ functie de performanta elevului.La studiu nici musca nu se auzea.Te trezeai cu dirigintele cand nu te asteptai.La ora de sport era prezent dirigintele.Faceai flotari si genoflexiuni pana la loc comanda.De copiat nici vorba.Pe profesori fie ca era barbat sau femeie il salutai in pas de defilare.Desteptarea la ora 5.Exercitii de inviorare,spalare,curatirea sectoarelor,masa de dimineata,intrarea la ore.Masa de pranz,somn obligatoriu,studiu.Seara ,masa de seara,apel,spalare,somn.Zi libera numai duminica.Nici vorba de corijente.La sfarsitul LM daca nu luai bacul care atunci se numea examen de maturitate,aterizai la trupa 2 ani.
   Nu-mi povesti de selectia facuta de CMJ.In conditiile in care liceul devenise aproape obligatoriu numai retardatii nu terminau cu un sapte.Primeau diploma de tehnician cei cu scoli postliceale.Numai umbla cu vrajala ca nu suntem picati din cosmos.In scoala de ofiteri au bagat atata analiza matematica ,geometrie analitica si diferentiala,mecanica si rezistenta materialelor,matematici speciale,tehnologia materialelor,organe de masini,chimie analitica,teoria grafurilor etc incat noaptea visam formulele plasticitatii,grinzi incastrate,plan inclinat ,diagrama fier-carbon,formulele lui Euler.Aveam o prietena studenta care avea o boaba la geometrie analitica.Cand m-am oferit sa o pregatesc si i-am aratat ce stiu a cazut la propriu pe spate.Nu te da mare.Multi dintre noi puteam sa optam pt.ingineri dar inginerii nu ajungeau comandanti.A existat o exceptie,aceea fiind nea Fane Gusa dar si el mai intai a fost ofiter de tancuri.

   Ștergere
 60. @ R-26500 Multumesc, ma simt onorat.
  Servesc patria!

  RăspundețiȘtergere
 61. Viorel,
  Spunele oamenilor si ce anume avantaje confera titlul de VETERAN!
  Eu am avut colegi si am prieteni cu carnet! Ca sa nu-si inchipuie ca statul le recunoaste si rasplateste, pana la plasele, dorinta de a-si fi facut datoria!

  PS- sotia lt.cdor./Av, cazut la datorie cu El./Israel, acum cativa ani, in Bucegi, primeste lunar pensie din partea Israelului, iar de ziua Eroilor, îi cinstesc pe cei cazuti la datorie, dureaza ore, este citit si numele ofiterului roman!
  - acum, 2 luni, la un meci de basket, in Miami, NBA, 14— 15000 de oameni in tribuna, nu a inceput meciul, decat dupa ce crainicul a anuntat ca cea mai tanara suportera a echipei locale este trista ca tatal ei, ofiter fiind, in Afganistan nu a putut primi permisia pt ziua ei! Aplauze....si apare tatal fetei, in tinuta de campanie....sala s-a ridicat in picioare, cantand imnul US, care este OBLIGATIRIU la orice competitie spirtiva, nu cum declara gl. Lipa!
  -ultina si inkei....permisul de prioritate transport al oricarui militar US, ce invoca o misiune, conduce la eliberarea imediata a unui loc in avion, fie si de ka bissnis cass, chiar daca se prezinta in ultimile minute pana la decolare! Inclusiv pe cursele operatorilor altii decat ai US!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prin anii'94/95 am avut cateva misiuni interesante pe Platoul Bucegi cu echipe din Israel, am transportat marfa si personal de la Otopeni la o baza situata la NV de Sinaia si de acolo pe Platou. Am trait niste clipe de COSMAR cu fenomene bizare, nepamantene...

   Ștergere
 62. Asa cum anticipasem si am mai scris, de ieri Klem este istorie!
  La fel se va intampla cu sustinatorii si creatorii binomului, vor fi istorie si inculpati penal!
  Pana la varf!

  RăspundețiȘtergere
 63. Tigri2 spune minciuni ! Cel cu spatele catre barajul de la Vidraru (Transfagarasan),din filmul de pe youtube, sint eu ! Capitan-comandor Ionescu Vasile, promotie 1980.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei ii cunosc moaca lui Kis. Apare sigur in videoclip. Doar trebuie sa precizeze minutul si secunda, intrucat eu am sesizat 3 secvente cu zona barajului, cu persoane diferite pe fundal.

   Ștergere
  2. Poza mea apare la minutul 1.42, sunt imbracat intr-un tricou negru si ma sprijin cu spatele de balustrada barajului
   Cpt C-dor Ionescu vasile nu exista , pistilule , mananci ...cu tiriplia

   Ștergere
  3. La minutul 4.03 apare MM Costel Coman, iar la minutul 5.18 Lt C-dor Ion Tudorel pe malul unui lac din SUA, iar pe Ionescu Vasile nu l-am avut coleg si nici nu a functionat la Alexeni.

   Ștergere
  4. @ tigri2 21 ianuarie 2017, 10:11. Confirm ca esti in clip intre 1'40" si 1'45". Fiind clar ca afirmatiile lui "responsabil remiza 21 ianuarie 2017, 08:33" apartin unui ... idiot. Dintre paranoicii care bantuie pe aici sub diverse ID-uri cu scopul de a dezbina sau din pura ...senilitate.

   @ responsabil remiza 21 ianuarie 2017, 08:33. Ce ID-uri mai folosesti, ciudatule!

   Ștergere
  5. Gelu
   Eu pot enumera ID tampitului...fara probleme! Sunt sigur ca si tu!

   Ștergere
 64. @ Cei ce detin titlul onorific de "VETERAN" vor beneficia de anumite drepturi in functie de anumite criterii de la :
  -scutiri taxe si impozite cladiri, terenuri si auto
  -anumite indemnizatii anuale/lunare
  - drepturi de tratament in strainatate
  -gratuitati
  -terenuri, etc
  Toate acestea le gasiti detaliat in OUG 82/2006 cu modificarile din Ord MApN M-88/2016

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mentionez ca de aceste drepturi beneficiaza si urmasii sau vaduvele titularilor decedati!

   Ștergere
 65. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 66. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca erai citit nu credeai prostii gen cele rejectate de KWJ. Esti penibil de superficial....ca sa nu zic....altfel!

   Ștergere
  2. Politica interna si externa a republicanilor este complet diferita de cea a democratilor!
   Militarii, pensionarii militari si veteranii US voteaza majoritar (90%) cu republicanii!
   Nunai CI-stii nu stiu de ce!
   Daca aveai putintica materie cenusie, dekriptai mesajul si prma actiune a lui Trump!
   Dar secu nu te lasa si scrii conform ordinului primit! Ce-ar mai fi de spus? Sanatate, ca pari si tu om!

   Ștergere
  3. Si in definitiv, tie nu ti se pare ca esti ridicol si penibil....tu un ID, fara trecut, prezent si viitor, sa continui sa mi te adresezi mie? O fantoma catre in real!
   X-ule nu ti se pare ca te comporti ca un cabotin, incercand, fara reusita, sa-i minimalizezi pe ceilalti useri!
   Da jos masca....asta sunt si asta am fost!
   Poti?
   Daca nu....te invit serios sa nu mai incerci dialog cu mine intrucat esti penibil! Si nu vreau asta....

   Ștergere
 67. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @T2
   Bai omule ce tzatze ai:):)

   @mares
   ati scris ca peste o luna-doua ambasadorul SUA la bucuresti va deveni amintire.
   Imi permit sa va reamintesc ca de regula un ambasador exprima pozitia tarii/guvernului sau.NICIODATA un ambasador nu scoate o vorba pana nu este aprobata.....sau orice alt text.In rest, raspunsul la intrebari este cunoscut"no comment":):)

   Ștergere
  2. Da....asa e! Dar acum este altul la butoane. Ieri au fost eliberati din functii toti ambasadorii numiti de guvernarea anterioara. Eu zic ca si Klem este pa!
   Ambasadorul primeste mandat si da nota raport numai in Centrala! Nu merge la un dineu fie si privat decat cu aprobare inclusiv mandat pt discutiile si pozitia antamata!
   Discursul de ieri al lui Trump a fost naucitor pt administratia democrata!

   Ștergere
 69. @DS, inca nu te-au intarcat si ai pofte, nebunule?

  RăspundețiȘtergere
 70. @ Mares
  Bucura-te ca ai ”pile” inclusiv la R 26500 (R 8-9000)
  Pâna cind mai mergeti pe la ”mitici” din incendiu in incendiu????
  Chiar nu învatati sa repectati legea si sa nu dati foc la sponsorii partidelor ,primarilor ,consilierilor ..................
  In felul asta in mod sigur nu mai pot promova pe sub masa ordonante de amnistie si gratiere pentru abuzul si neglijenta in serviciu.
  Fiti si voi un pic mai ”seriosi ”daca vreti amnistie si gratiere.
  Daca sustii ca Iohan le-a dat foc si la astia precis iti face cadou neBotezatu un costum de paradă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. XXXX
   Kiar nu stii cine insista?....si aici ma refer si la comunicare.

   Ștergere
 71. Completari la spusele lui tigri 2.Este adevarat , cei care au facut serviciul de lupta, adica pilotii si personalul tehnic ( vorbesc de cei din aviatie), adica SPL 1,2,3, pot obtie un titlu de " Militar Veteran"( titulatura de " Veteran " se aplica civililor), pe baza caruia se poate obtine o legitimatie prin CMJ, care in final ajuta la reducerea impozitului pe cladiri (Numai atat si numai pentru el , nu si pentru sotie , atat timp cat traieste "veteranul", dupa moartea sa poate beneficia si mostenitorii).Trebuie intai scoasa o adeverinta de la Arhive, din care sa rezulte ca ai facut SPL timp de 120 de zile consecutive sau cumulative, dupa care mergi la CMJ , unde gasesti un model de cerere, anexezi adeverinta , niste poze , dupa care CMJ trimite la Minister cererea care dupa aprobare emite titlul onorific de "Militar Veteran" in baza careia CMJ poate emite legitimatia. Succes.

  RăspundețiȘtergere
 72. Eu sunt "sigur"Bamboo a fost incendiat de "servicii"......nici un nume nici o informatie,dar "serviciili este de vina toate.....ca ie sub 50" gandire "pura" de tip tzatza frosa ......Bai aveti grija ca mergeti pe trotuar si va ia curul foc......de la basescu,de la iohannis,de la servicii.....nu se stie.....:):):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Curg sticle de wisky sampanie toata noaptea iar spre zori in loc de achitarea notei dau foc!

   Ștergere
 73. Eu m-am prins!! Johannis (l-am votat si imi pare rau,pe Ponta nu l-am votat si tot imi pare bine)
  Daaar Johannis e piroman?? va explica A3 imediat...:):):)

  RăspundețiȘtergere
 74. Eu vreau referendum cu privire la gratierea colectiva si amnistie.Stiti cum o sa votez.....si cu 2 maini daca as putea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dator cu explicatii! Iata

   https://www.dcnews.ro/mobile/trump-decizie-radicala-a-retras-to-i-ambasadorii_530055.html

   Referitor la referendum pt amnistie
   De acord, cu o conditie: cei care sunt impotriva amnistiei sa plateasca ei si numai ei apropiata amenda de 80 mil € si toate procesele pierdute la CEDO!....fara magistrati, caci ei, unii, vorbesc, dar sunt inamovibili!....ca fapt divers, stiati ca la taierea de 25% din venituri magistratii au fost exclusi din lot, pe motiv ca sunt o alta putere in stat?
   Si, in fapt, politica penala o face guvernul si parlamentul prin legi, norme....etc
   Da, sunt de acord sa fie consultate societatea civila, asociatiile magistratilor....etc! Dar nu 6-7 luni, caci infrigementul ne paste in mai!

   Ștergere
  2. Eu vreau la lautari mancare bautura si femei ca mod de a ma sinucide pt. a degreva bugetul ,iar tu Dorele daca ai ramas setat pe SLP voteaza referendumul si pt. mine.Apropos suntem chiar asa de multi infractori pe blogurile cu specific cazon incat sa ne framante gratierea?

   Ștergere
 75. https://m.facebook.com/mihaisora/photos/a.127936887262336.23089.127806743942017/1283008515088495/?type=3&source=48

  Probabil multi nici nu stiu cine e Mihai Sora.
  O fi vreun securist sorosist platit de Ciolos... :)

  RăspundețiȘtergere
 76. Absolventii AMT, ingineri bine pregatiti, oameni subtiri, buni cunoscatori de limbi straine occidentale, au constituit un grup tinta pt "statul de tip mafiot"
  Unii au devenit CI-isti si chiar promovati la SIE, altii au facut ping pong intre cariera militara si firmele "fantoma" a SRI sau alte firme de casa, a unor persoane puse pe capatuiala.
  Merita studiata firma UTI in acest sens, a lui urdareanu unde au activat si ingineri AMT cu cel putin o trecere in rezerva si o reactivare.
  In ceea ce-l priveste pe Dl Avianyc ar fi interesant sa ne spuna ce-l nemultumeste acum. Posibil sa fi fost dat la o parte din "campul tactic"
  Au mai patit-o si altii. Vezi cazul Seres.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La UTI, la varf cat si mai jos, sunt multi ofiteri in rezeva sau pensie, majoritar din randul celor cu specialitatea comunicatii si informatica! Nu este rau!
   Referitor la nemultumiti si nemultumiri....ei, sunt unii pt care aerul respirat este prea incolor si la dans îi incurca si propriile boase! Genul Nae Contra de serviciu!
   Sper ca ati vazut filmul " Sub 4 steguri"....unii, din N motivatii, se pare ca au ales steagul gresit!....nu cred ca vor ajunge si la steag fals sau fratricid!

   Ștergere

  2. @ tehnocrat
   Ai ridicat mingea la fileu pe un subiect despre care din păcate nu se poate discuta pe aici prea multe.
   Ca sa fii acolo unde ziceti d-voastra(cel putin pina in 89) trebuia sa ai vaste cunostiinte si in unele domenii sa ai o buna radacina tehnica.
   Că domenii ale industriei slab prezente in Ro au fost carate cu valiza din occident si nu numai de cei cu grade ascunse care stiau sa citesca dintr-o ochire o documentatie aferenta unui desen tehnic de ansamblu sau unei scheme electronica se stie mai putin ca ”misiuni speciale” de o anumita importanta.
   Un exemplu putin rasuflat in acest sens poate fi si fabrica de la domițiliul colegului de breasla cu blana vărgata(specie rară pe cale de disparitie) tigri 2 helicopter.
   Daca CI-stii pe intern se ocupau de găinarii tehnicii selectati pe extern sub n forme aveau cu totul alt rol si am adus pîna in 89 beneficii enorme pentru tara.
   Nu vreau sa intru in detalii fiindca nu se poate.
   Revin insa cu un comentariu mai jos in care voi face referire la o misiune din care va rezulta si dif intre luptator si ”luptator” cu alte arme. Se va lamuri si gelu care imi atragea atentia sa nu mai vorbesc de ”neluptatorii”cehi.

   Ștergere
  3. Olescule,am impresia ca iese cu noroi in poarta.Pe cine aveai tu cdt.B.VM in 1992 la Brasov?Cei veniti in controlul cu calificativ aplicau strict niste instructiuni.Ei nu erau imputerniciti sa analizeze cauzele ci numai sa stabileasca starea de fapt.Cei ce executau controlul la tehnica erau din alte unitati ,numai seful grupei de control stare tehnica era de la esalonul superior.Am rezerve serioase ca al tau comandant sufla in fata col.ing.Fuierea asa cum il cunosc eu.Daca afla ca al tau cdt.face fite iti garantez ca ajungea imediat in alta parte.Spre stiinta ta. Fuierea anterior functiei de loctiitor tehnic la A,a fost of.2 Teh, loct.teh./R,sef SRTM,of.1 Teh.Experienta cat cuprinde.

   Ștergere
  4. @ iceparu 22 ianuarie 2017, 11:52. Povestea s-a intamplat la B. 22 VM Sf. Gheorghe CV, subordonat brigazii VM de la BV. Cdt. B. din CV se numea Chiper (a decedat anul trecut). Acesta a dat comisia de la Bucuresti afara. Nu imi aduc aminte niciun nume din componenta comisiei.

   Pe de alta parte, prin sustinerea ta demonstrezi ca esti stupid. Fiind clar ca ai facut parte dinte cele comisii.

   Acum iti demonstrez stupiditatea sustinerii tale! De exemplu, o unitate avea 10 tancuri (transportoare/statii radio - ce vrei tu). Dintre care 4 avea motoarele terminate, fiind nevoie de niste piese de schimb sa functioneze. Unitatea ceruse prin raport OFICIAL, inaintat ierarhic, piesele inca de acum 2 ani. Raport care ajunsese la Fluierea al tau (doar ca exemplu, sa zicem ca el ar fi fost). Fluierea NU a dat nimic, nicio piesa. Raportul zacand pe undeva pe la el prin sertar.

   Si vine inspectia ministrului. In comisie fiind si Fluierea. Care constata ca 4 tancuri NU pornesc la alarma. Adica cele cu defecte pt. care Fluierea primise prin raport, cerere de piese. Pe care NU le-a dat! Nepornind 4 tancuri, Fluierea a dat "S" la tehnica.

   PS: Stii de ce a dat "S"? De BOU, iti spun eu. Instructiunile de rahat din acele vremuri, NU luau in calcul ca o instalatie/tanc/statie etc. NU functioneaza urmare a NEALOCARII pieselor de schimb de catre esalonul superior. Cum puii mei sa dai frate "S" la tehnica - TU de la esalonul de control, constatand ca tehnica este nefunctionala urmare a lipsei unor piese de schimb pe care TU de la esalon trebuia sa le asiguri?

   Am precizat ca numele de Fluierea nu imi spune de fapt, nimic! Dar ai o optica, de tare am impresia ca si tu ai fost in acea comisie atunci! Caz in care im felicit fostul Cdt. ca te-a dat afara din unitate!   Ștergere
  5. Gelu,
   In plus, tehnica cu nevoi de reparatii, se da si acum pe ozu si se raporteaza pe linie stare operativa in ↑!
   In rest, nu cunosc conflictul!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. @ avianyc 22 ianuarie 2017, 16:20. Man! Dar iti place sa dai cu mucii in fasole cu orice ocazie. Bai, baiete! Eu nu sunt nascut in 1930 si iesit la pensie in 1980. Eu am prins vremurile de integrare in NATO si din NATO efectiv. M-am instruit in tari NATO. Asa ca pe cehi nu ii stiu de la porumbi cum ai fost tu, ci de la instruire ALATURI de ei.

   Instruindu-ma alaturi de militarii mai multor natiii, am putut sa imi fac cat de cat o imagine despre ce sunt in stare. Iar cehii nu mi-au parut prea penetrati de armata. Ca sa iti spun drept, mi s-au parut ca au un nivel de amatori, la fel cam ca fostele garzi patriotice de la noi. Atentie, doar cehii. Slovacii sunt mai ..izdosi cand e vorba de armata, dar cehii sunt ... slabi. Cehii sunt cam ca elvetienii - am lucrat si cu ei, dar macar elvetienii nu sunt in NATO.

   In afara de cehi, iti spun eu cine mai au militari slabi si armata slab pregatita din fostele state din Pactul de la Varsovia: Ungaria. Sunt total amatori.

   PS: Faci prea multa filosofie pt. un fost militar. Ceea ce demonstreaza inca o data ca si tu ai fost intr-o zona a armatei asemanatoare garzilor patriotice. Adica, armata adevarata ... canci. Iti sugerez sa te orientezi catre o alta zona, esti prea atipic pt. o zona militara. In limbaj de argou, cei de cariera ii alintam pe cei ca tine ca fiind de'a'mpu...lea!

   Ștergere
 77. Eu m-am saturat de actiunile presedintelui ,, ghinion,,....dar faptul ca a fost numit in urma unor alegeri declarate legale, ma obliga sa il respect atata timp cat este in functie.
  Bai fratilor avem o singura viata si ne-o mananca rahatii astia pe care ii doare la baston de noi. Cand vine un guvern care vrea sa faca ceva , sa dea oamenilor bani sa simta si ei ca traiesc un pic mai bine , te trezesti cu drogatii in strada ca vor sa schimbe ordinea democratica, guvernul numit in urma unui vot democratic . Eu m-am saturat de incertitudine si atrag atentia astfel....
  - domnule presedinte ales , faceti un joc periculos care poate rupe Romania definitiv in doua , ceea ce inevitabil poate duce la razboi civil...
  - domnule presedinte sunteti primul care trebuie sa respecte guvernul pe care l-ati investit si sa ii asigurati integritatea si libertatea masurilor legale....
  - domnule presedinte va atrag atentia ca in cazul lui Ceausescu s-a instituit un tribunal militar de urgenta , iar in cazul unor miscari sociale majore aceassta se poate repeta , fara ca serviciile sa va apere....
  - avand in vedere miscarile de strada preconizate si scopul declarat de revenire a lui Ciolos, doresc sa atrag atentia sefilor si comandantilor din structurile de informatii, armata si MAI ca au obligatia constitutionala sa apere statul de drept si guvernul in functie adus la putere prin vot democratic , cu vointa unei majoritati clare...
  Daca inca un guvern pleaca in urma unor demonstratii a catorva mii de oameni Romania se transforma clar intr-o tara bananiera in care democratia este strivita atunci cand o mana de berbeci doreste si este condusa clar , in principii si actiune , de la niveluri inalte ale statului roman.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect! Dar, ghinion, KWJ nu îl mai vrea pe Ciolos! Are altul....
   Pe Ciolos l-a terminat ieri, in comunicatul de pe partie!
   Hai Shoumaher de Romania....
   Ofer casca de skiat cu tot cu camera video...

   Ștergere
 78. Vad ca pe gloaba-bloaga lui cufureaza a aparut, din nou, un "gurist" latin cornelius fuscus augustus anusus, mai oameni buni si ai lui D-zeu, vorbeste asta non-stop, oare ce dreaq o fi spunand caci eu nu-l citesc niciodata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viurele si eu sunt suparat pe el a combatut cu noi pe bloguri 3 ani juma si cand la vot hop cu opozitia PMP care a si prins pragul.Si cu cine cu dementul chior si betiv care mi,a facut gomaj de 5 mil. la simbrie.Tizule imi pare rau despre tine dar esti duuuuuuus!

   Ștergere
 79. Am trait sa o vad si pe asta....KWJ, sub protectia SPP-istilor condusi de gl. G. Cretu indeamna galeria strazii la caderea guvernului! Este ca si cum el nu este parte a executivului!
  In acest fel nu mai am convingeri despre problemele psihiatrice... tot ce umil stiam s-a rasturnat!
  Un alt fel de R. Erdögan!
  Aferim!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Unde se intampla chestia asta? Cine este acel general? Nu de alta, dar de cativa ani nu mai urmaresc pseudo-televiziunile de intoxicare a opiniei publice. Le cunosc metoda - fix a lui Fethullah Gülen.

   Pana inteleg despre ce este vorba, raman ferm la concluzia ca in Romania este absolut NECESARA intrarea armatei in drepturi si sa apere democratia constitutionala asa cum prevede Art. 118 (1) din Constitutia Romaniei.

   Iar primul pas este ARESTAREA tuturor acelor membrii ai societatii politice si civile, despre care exista dovezi certe ca promoveaza implantarea statului PARALEL inventat de Soros. Acesti cetateni AU legatura OFICIALA cu George Soros si fundatiile lui, iar datele sunt publice. Toti actioneaza la UNISON - normal fiind spalati la creier la fel ca teroristii, sa atinga scOpul de MENTINERE a statului PARALEL!

   Sunt multi astfel de teroristi Soros, si sunt publici. De exemplu - Corina CRETU (generalul ala nu este cumva sotul ei?), zeci si sute de politicieni, jurnalisti, formatori de opinie! Exista poze char si Kovesi la un semninar finatat de Soros.

   Astia trebuie toti legati. Cum agentii Soros se afla la nivelul superior al Justitiei, DNA etc. - este CLAR ca astia NU se vor da dispozitie sa se aresteze singuri! De aceea este nevoie de interventia armatei, cf. obligatiei care ii revine din Art. 118 (1) din Constitutie!

   Ștergere
  2. Diferenta intre KWJ si Erdogan este colosala! Erdogan NU era agent Soros, are pt. popor! KWJ a fost propus sa fie consilier intr-o celula a lui Soros, este public.

   In situatia in care suntem, cu un comandant suprem al armatei agent Soros, NU ne asteptam ca EL insusi sa dea ordin sa destructureze republica paralela! Misiunea lui este sa apere republica paralela!

   De aceea, armate si cei care mai sunt de buna credinta in servicii, trebuie sa aiba curajul sa rupa pisica! Si sa aresteze pe toti cei care au intr-un fel sau altul legaturi cu Republica Soros! 100 000 a arestat Erdogan de-ai clonei Soros pe nume Gullen. Atat de mare era caractita republicii paralele intinse in Turcia!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 80. Se pare ca vine timpul sa alegem! E tare greu pentru tara! Dar, 27 de ani de ceata isi spun cuvantul! Nu credeam ca sunt romani care nu vad realitatea! Uite! S-a adeverit! Eu, nu mai inteleg prezentul acestei societati - care, cel putin prin felul in care este prezentata de mass-media, nu stie altceva decat de vacante, distractii, moluri si masini bengoase! Murim pe sosele ca in razboi...mi-i frica sa plec 300 km sa-mi vad copii...mi-i rusine ca am fost ostean al acestei tari! Mi-i rusine ca, mai tinerii mei, asa zisi camarazi de arme, tac, tac, tac si iar tac! Duminica se infatiseaza pe sticla cu marile lor fapte de vitejie pe alte plaiuri! In numele cui??? Tara e bolnava si sta sa faca implozie. Cand comandantul suprem face, ce face, nu cred ca putem fi linistiti! Unde sunteti voi, comandanti de osti?

  RăspundețiȘtergere
 81. Mafia este la presedintie si in MAI si in servicii.... Basescu a avut dreptate.... Este fortata reformarea adevaratei armate care sa instaureze dreptul si functionarea legitima a guvernului ales democratic...
  Presedintele CARE ESTE SEFUL CSAT PUNE IN PERICOL DEMOCRATIA SI TREBUIE SUSPENDAT DE URGENTA.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu Basescu, ai dat-o fix in perete! Este un cretin care a locit in romani, inclusiv in pensionari! Este primul care a oracait ca ce avem cu fundatiile lui Soros! Acum vreo 2 saptamani! Basescu a fost un nenorocit de la comert exterior. Toti care au au avut de-a face si au de-a face cu comertul asa numit exterior, sunt agenti ai republicii paralele! Basescu este agent! Rcolta de francezi, acum direct al lui Soros!

   Mecanismul republicii paralele este foarte complex, nu il intelege oricine! Dar totusi este simplu: orice persoana scolita/relatii de serviciu/contacte diverse cu fundatii/organizatii din afara, este RACOLATA! Si are misiunea SA! Inclusiv Geoana sau Ponta!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!