marți, 8 noiembrie 2016

Sinteză privind deciziile de recalculare a pensiilor stabilite militarilor în baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, completată și ciopârțită prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2010

Deciziile de recalculare sosesc pe bandă rulantă. În urma analizei acestora, putem extrage și câteva concluzii.

1]. Deciziile de recalculare stabilesc pensii cu cuantumuri atât crescute, cât și diminuate, față de cuantumurile precedente. 

2]. În cazul cuantumurilor diminuate, este menținut în plată cuantumul avantajos, respectiv cel aflat în plată înainte de recalculare. Situație este valabilă în acest moment, însă nu trebuie să uităm experiența trecutului recent care demonstrează că legislația se poate schimba oricând. 

3]. Algoritmul aflat la baza creșterilor sau  diminuărilor, are la bază un element de-a dreptul bizar. De principiu, creșterile cuantumurilor pensiilor sunt cu atât mai consistente cu cât anul pensionării este mai apropiat de 2016. În cazul diminuărilor, acestea sunt cu atât mai pronunțate cu cât cu cât anul pensionării este mai îndepărtat de 2016.

4]. Actualizarea nu este nicidecum ceea ce așteptam. Există diferente esențiale între pensii pentru aceleași condiții de vechime, grad și funcție. Din 2 motive principale. 

Primul motiv este acela că actualizarea este efectuată pe baza elementelor valabile la data ieșirii fiecăruia la pensie și nu pe baza elementelor valabile pt. anul 2016. De exemplu, solda de comandă sau indemnizatia de dispozitiv aveau un procentaj raportat la soldă, mai redus în anul 2000, comparativ cu anul 2016. Pensiile recalculate având reper procentajul soldei de comandă si al indemnizatiei de dispozitiv, valabile la data ieșirii fiecăruia la pensie.

Al 2-lea motiv este acela că în ultimii ani, au apărut diverse prime, indemnizatii și sporuri inexistente în legislația anterioară. De exemplu, sporul de lucrări de excepție sau sporul de confidențialitate sau de fidelitate. Astfel încât la recalculare, sporurile fac diferențe esențiale între pensii între 2 persoane cu  aceleasi condiții de vechime, grad și funcție. În favoarea militarilor pensionați foarte aproape de anul 2016 și începând cu acest an.

Dacă este posibil în aceste condiții ca un militar cu grad și funcție inferioară să beneficieze de o pensie cu un cuantum superior, fata de o persoana cu grad și funcție superioara? Da, bineînțeles! Demonstrat și într-un material anterior în cazul acelui subofițer (agent) din M.A.I. pensionat în acest an, cu un cuantum al pensiei de cca. 4 600 lei. Cuantumul exemplificat fiind net superior chiar și față de cuantumurile pensiilor (nerecalculate sau deja recalculate) ale unor ofițeri de rang înalt pensionati in trecut. Cum ar fi de exemplu fata de ofiterul superior la care am facut referire la materialul anterior, a carui pensie recalculata ar fi fost de cca. 3 000 lei. Situatie pe care nu am putea-o intalni nici macar in tarile cu ...stan la sfarsit, ci exclusiv in România!

Legat de sporuri/prime/indemnizații, atenție și la un alt aspect care reflectă micimea și ipocrizia celor ca au conceput O.U.G. nr. 57/2015. Spor de fidelitate nu există decât în cazul funcționarilor publici civili cu statut special (polițiști și angajați din penitenciare). Militarii autentici nu beneficiaza de un astfel de spor, ca si cum ar fi tradatori! Un alt aspect este legat de faptul ca la calculul pensiei militare nu se ia in calcul indemnizatia pt. misiunile in teatrele de razboi. In schimb se ia in calcul sporul de incordare psihică (cică) și care in mod paradoxal, nu se acorda la salarizare si militarilor participanti la misiuni in teatrele de razboi, misiuni despre care initiatorii O.U.G. nr. 57/2015 au considerat probabil ca reprezinta un fel de excursii in Dubai sau la Miami. In schimb, sporul de incordare psihică este acordat unor persoane care provin in general din zonele auxiliare (necombatante sau birocratice) ale tuturor ministerelor, pentru activitati de taiat frunza la câini. Si mai sunt si alte sporuri din acestea cu dedicatie cum ar fi pentru conditii periculoase sau vătămatoare sau pentu condiții grele de muncă si care in mod paradoxal nu se acorda militarilor pt. misiunile in teatrele de operatii, dar care se acorda in schimb la greu personalului din aceleasi zone (necombatante sau birocratice) ale tuturor ministerelor pentru diverse situatii imaginare de pericol/vătămare sau de conditii grele.

5]. Există diferențe semnificative între pensiile stabilite militarilor autentici și cele  stabilite funcționarilor publici civili (polițiștilor și angajaților din penitenciare). În defavoarea militarilor autentici. Cauza? Deși în baza Legii nr. 284/2010 a salarizării unitare, soldele militarilor sunt definite ca fiind egale cu salariile funcționarilor publici civili (aceeasi grila si aceleasi trepte de salarizare), aceasta este doar o aparență. Din următoarele motive:

- militarii beneficiază de solde calculate la zile calendaristice, iar funcționarii publici civili beneficiaza de salarii calculate la zile lucrătoare [Anexa nr. VII, Cap. II, Art. 92 (1) versus Art. 92 (2)]. Ce presupune acest fapt? În primul rând că este evident din start că soldele militarilor și salariile funcționarilor publici civili sunt definite doar la misto ca fiind egale, intrucat acestea sunt raportate la un volum mai mare de muncă pentru militari, comparativ cu cel impus funcționarilor publici civili (aceeasi remuneratie, dar pt. unii la zile calendaristice, pt. ceilalti la zile lucrătoare).  În al 2-lea și cel mai important rând, diferența  zile calendaristice versus zile lucrătoare, conduce în realitate la diferențe semnificative între remunerațiile totale lunare încasate de militari și cele încasate de funcționarii publici civili. Din cauza faptului că funcționarilor publici civili le este remunerat suplimentar timpul de lucru efectuat în afara programului normal de lucru de 5 zile pe săptămână și de 8 ore pe zi, fapt ce determina cresterea veniturilor lunare. În timp ce militarii fiind remunerați la zile calendaristice nu beneficiază de un sfanț în plus pt. ceea ce lucreaza in afara programului normal de lucru, în condițiile în care acestia desfasoara în medie activitati cu durata neintrerupta de 24 de ore din 24 si 7 zile din 7, pe o perioada care poate insuma si 3-4 luni intr-un an calendaristic.

- funcționarii publici civili beneficiază de sporuri și prime extra-salariale salariale net superioare ca numar si ca pondere financiară, față de cele acordate militarilor autentici.

Prevederile menționate contravin flagrant chiar unui principiu de bază al Legii nr. 284/2010 a salarizării unitare, stipulat la Art. 3 c) care pretinde ca legea trebuie să asigure "echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală".  Remunerație pentru muncă de valoare egală, pe dracu', din moment ce am militarii lucrează mult mai mult decât funcționarii publici civili,  în condițiile unor remunerații inferioare ale militarilor față de funcționarii publici civili!

Aceste aspecte ar trebui să reprezinte preocuparea nr. 1 pt. modificarea legislației de către Direcția pentru relația cu Parlamentul și asistență juridică din M.Ap.N. Al cărei șef, Col. Constantin Zanfir se laudă aici cu mult patos stalinist, cum că instanțele au soluționat în acest an 97% din cauze în favoarea cică a instituției militare. Instituție pe care o percepe astfel ca pe un instrument de lupă al statului contra intereselor personalului militar, in conditiile in care se cunoaste bine ca in instante M.Ap.N. s-a luptat și se luptă predominant cu propriii rezerviști.

6]. Pensiile de urmaș. Aici este o mare mârșăvie! De fapt, este cea mai mare mârșăvie! Am prezentat situația în penultimul material. Dacă instituțiile mențin în plată cuantumul avantajos la acei rezervisti la care în urma recalculării ar rezulta o pensie cu un cuantum mai mic față de cel anterior în plată, pensiile de urmaș se calculează în funcție de cuantumul diminuat al rezervistului decedat, și nu față de cel care ar fi fost menținut în plată daca rezervistul ar mai fi trait. De-a dreptul sinistru!

Nu este clară cauza! Poate fi o perversiune juridică inclusă în formularea Art. 53 (1) din Legea nr. 223/2015. Dar cel mai probabil acest element de-a dreptul sinistru a fost clocit de instituții prin Art. 22 (1) din Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.25/2016  (în realitate, ordinul este valabil pentru toate institutiile din domeniul apărării - nu doar pt. M.Ap.N., fiind contrasemnat si de conducatorii celorlalte institutii). Art. 22 (1) din Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.25/2016 având o formulare limitativă față de prevederile Art. 53 (1) din Legea nr. 223/2015.

Și iar ne aducem aminte de interviul Col. Constantin Zanfir care se laudă aici cu mult patos stalinist, cum că instanțele au soluționat în acest an 97% din cauze în favoarea cică a instituției militare. In condițiile în care colonelul în calitatea sa de sef al Direcției pentru relația cu Parlamentul și asistență juridică din M.Ap.N, ar fi trebuit să nu permită sub nicio formă ca legislația pe care o gestioneaza să  lovească în interesele militarilor, iar mai nou și în familiile acestora. 

210 comentarii:

 1. Pensiile sunt recalculate,nu actualizate.Actualizarea va opera doar dupa prima crestere salariala.Abia atunci vom vedea cum sta treaba...si ce trebuie modificat in lege...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar asa? Art. 40 din OUG 57/2015.

   "Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
   ART. 28
   (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, ACTUALIZATE LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSIE", la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) - c)(...)."

   ACTUALIZATE LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSIE - SI NU LA NIVELUL ELEMENTELOR PREVAZUTE PT. PERSONALUL ACTIV! Si cu asta am pus PUNCT!

   Ștergere
  2. De altfel, L. 223/2015 IN ORIGINAL, tot asa prevede: ACTUALIZATE LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSIE!

   Ștergere
  3. Pardon!
   Pensiile în plată la data de 01 01 2016 se recalculează, în sensul că elementele componente ale soldei brute, care intră în baza de calcul, se actualizează la nivelul începutului anului 2016.
   Până la momentul intrării în vigoare a legii de adoptare cu amendamente a Art. 40 din OUG 57/2015 pensiile militare se calculează/recalculează potrivit ordonanței.

   Ștergere
  4. Puteti fii mai clar la prima fraza, va rog ?

   Ștergere
 2. Domnilor, in momentul de fata nu exista nici un act normativ in vigoare, emis de o autoritate competenta, in conformitate cu legea 24/2000, si legea 60/2010 (care stabilesc normele de tehnica legislativa), care sa modifice legea 223/2015. Efectuarea stabilirilor de pensii si a recalcularilor prin aplicarea art. 40 din Oug 57 nu sunt legale, acest act normativ nu are efect asupra legii 223, nefiind emis cu restpectarea legilor mai sus amintite. Nu este de mirare ca OUg 57/2015, art.40 s-a impotmolit la CD. Ce modificari ale L.223/2015 sa se dezbata daca acestea nu exista. Conform normelor de drept, M.Ap. N. poate sa constate inexistenta acestor modificari. Oricum oricine primeste decizia de pensie emisa prin aplicarea acestui articol va castiga in instanta daca invoca lipsa acestor modificari.

  Nulitatea actelor administrative constituie sancţiunea ce se aplică actelor întocmite cu încălcarea legii şi constă în lipsirea lor de efecte juridice. Până la proba contrarie, actele administrative se bucură de prezumţia de legalitate.

  Sunt, însă situaţii în care actele administrative sunt lipsite de elementele lor esenţiale, nemaiprezentând nici măcar umbra unei aparenţe de legalitate. În acest caz prezumţia de legalitate nu mai poate opera, dat fiind că încălcarea legii este atât de evidentă, încât oricine o poate sesiza, nemaifiind necesară constatarea nulităţii acestor acte ci considerarea ca inexistente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun! Asa sa fie. Se anuleaza Art. 40 si gata. In situatia data, revenim la L. 223/2015 in original, este? Caz in care, cei pensionati pana in 2011 trebuie sa asteptam sa se produca ceea ce scrie legea in original. Sa se produca o majorare a soldelor militarilor in activitate. Dupa care in termen de 24 luni va urma aplicarea Art. 109 coroborat cu Art. 60.

   In termen de 24 luni de la o data care nu este insa ipotetica! Este?

   Ștergere
  2. Domnule, art 40 nu se anuleaza, el este fara efecte juridice si prin urmare nu exista modificari ale L223 Apoi, in conf. cu art 109 (1)pensiile ..., devin pensii militare de stat în întelesul prezentei legi si se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie. Ca urmare este cert ca de la intrarea in vigoare a legii 223, la 01.01.2016, pensiile militare trebuiesc platite in cuantum recalculat. Actualizarea prevazuta la punctul (2) este altceva. Asa ca devine interesant cum se va aplica (in lipsa restrictiilor impuse de atr. 40 din Oug.57), Art. 28 din lege (1) Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevazute la Art. 3 lit. a)-c).
   La media obtinuta se adauga un spor de pana la 15% în conditiile stabilite prin ordin comun al conducatorilor institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale.

   Ștergere
  3. Anonim ai dreptate.Ce nu sti tu e ca in Romanistan un ordin de ministru bate lejer orice lege cu tot cu norme de aplicare.Sa nu imi zici ca se rezolva in justitie ca mor de ras judecatorii acoperiti ai serviciilor.Adica toti de la instantele superioare.

   Ștergere
  4. @ Anonim 8 noiembrie 2016, 13:13. Nu suntem in instanta de judecata si nici pe un forum juridic cu limbaj de lemn. Sa ramana fara efecte juridice, tot aia este pana la urma.

   In ceea ce priveste partea a 2-a, dar noi am stabilit o data inca de cand era in fașă Legea nr. 223/2015, ca NU poate fi recalculată nicio pensie in conditiile L. 223/2015 IN ORIGINAL, decat NUMAI concomitent cu ACTUALIZAREA in functie de o ipotetica majorare a soldelor/salariilor dupa intrarea legii in vigoare.

   Art. 109 (1) spune doar generic ca SE RECALCULEAZA POTRIVIT PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI. Numai ca legea NU are termen de recalculare. Poate fi chiar de la 01.01.2016, insa fara ACTUALIZARE! Adica, pensii mai mici la toata lumea - asta inseamna RECALCULARE fara ACTUALIZARE!

   De aceea, Art, 109 este dat dupa colt ... POTRIVIT PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI. Asta este formularea clasica atunci cand vrei sa camuflezi o smecherie.

   Mai departe, groapa este completa - si rezulta din Art. 109 (2). "Prima actualizare prevazuta la Art. 60 alin. (1) lit. a) se realizeaza în termen de maximum 24 de luni de la data primei majorari a soldelor ....".

   Or, ACTUALIZAREA nu este posibila fara RECALCULARE. Invers, DA! De aceea, juristii Satanei au precizat la Art. 109 (1) ... RECALCULARE POTRIVIT PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI. Adica ei au clocit inca din conceptie sa NU existe ACTUALIZARE prea curand si automat nici recalculare.

   Iar dovada suprema este aceea ca fostul guvern (Ponta/Oprea)au majorat soldele cu 10% cu fix o luna inainte de intrarea in vigoare a L. 223/2015. Daca ar fi facut acest lucru dupa intrarea in vigoare a L. 223/2015, s-ar fi declansat si ACTUALIZAREA si automat RECALCULAREA pensiilor militare. Asa ca ne-au ...utut la mustata!

   Regret, dar in ceea ce prezinti TU acolo, tu NU vezi capcana care ni s-a intins celor pensionati pana in 2011 de Legea nr. 223/2015 in original.

   Pana la urma, dincolo de limbajul juridic de lemn, mai este si o logica babeasca! Man! Dar TU crezi ca de nebuni au facut astia 2 articole - 109 pt. cei pensionati anterior anului 2011 si 110 = pt. cei pensionati in perioada 2011-2016? Cand toti eram de fapt tot pensionari? De ce au procedat asa? Simplu - sa scape de noi, cei pensionati pana in 2011. Oferindu-ne o ACTUALIZARE la Pastele Cailor!

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti inteleg optimismul. Numai ca deciziile venite te contrazic total. Am fost ..uti din fasa de cei care au initiat L. 223/2015. Eu si altii v-am atentionat atunci ca L. 223/2015 cuprinde o marsavie de proportii la adresa celor pensionati pana in 2011. Voi - nu si nu! Na - acum aveti dovada in decizii!

   Aceasta ati sustinut, acum este tardiv! "ACTUALIZATE LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSIE" - au scris chiar ai lui Ponta/Oprea.

   Iar deciziile de pensie sosite confirma faptul ca data deschiderii dreptului la pensie este ziua in care am incasat prima data o pensie! Nu ziua in care am intrat sub incidenta L. 223/2015. Asa ca baietii ne ACTUALIZEAZA frumos la elementele valabile in ziua in care ni s-a deschis prima data dreptul de pensie! Satanic, dar asta este!

   Ștergere
  2. Avem doua articole care se bat cap in cap:
   Art. 28
   (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c) si articolul:
   "Art. 109
   (1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, cu modificările ulterioare, revizuite în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, cele plătite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu modificările ulterioare, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie şi
   baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28, actualizată conform
   prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi
   funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi.
   Dupa art.28 se face actualizare la data deschiderii drepturilor de pensie, dupa art. 109 actualizarea se face conform prevederilor legale care reglementeaza salarizarea militarilor,...la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
   Si capacul este pus de M25 care in articolele 12 - 14 ne arata cum se aduce la zi functia, gradul si gradatiile (nivel 2016, conform art.109), iar articolele 15 - 18 ne prezinta neaducerea la zi a ID, SM, Dispozitiv si sporuri (conform art.28).
   Asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata, ca un ordin de ministru sa nu respecte nimic din lege, ci sa stabileasca niste aberatii de norme dupa principiul " ASA VREAU EU".

   Ștergere
  3. Donmule, se poate dar nu este legal asa ceva. Problema mare este cu indemnizatiile si sporurile. Mai ales sporul nou inventat pentru lucrari de exceptie de 50% ne separa serios. Insa, daca se vor face recalcularile asa cum este normal in baza legii in vigoare aceasta problema se va rezolva, media veniturilor brute .. actualizate la data... presupune si actualizarea indemnizatiilor si sporurilor.

   Ștergere
  4. @Guiu
   Domnule, aici nu este contradicție, ci așa trebuie să fie.
   Articolul 28 se referă la deschiderea dreptului de pensie, iar articolul 109 la reclcularea unor pensii acordate în urmă cu 1-20 de ani în urmă. Ce ar fi însemnat ca pensiile în plată să se actualizeze la data când s-a deschis dreptul de pensie, cum greșit rămăsese în legea inițială?

   Ștergere
  5. @ Huhu Rezea 8 noiembrie 2016, 18:30. Ai tras ceva pe nas sau nici NU ai citit OUG 57/2015? Tot ca in legea initiala au ramas lucrurile in privinta ACTUALIZARII.


   Art. 40 din OUG 57/2015 - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_57_2015.pdf

   "Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
   ART. 28
   (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, ACTUALIZATE LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSIE", la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) - c)(...)."

   Acum iti este clar? Pensia militara este stabilita incepand cu 2016. Inainte ai avut contributiva. In consecinta, astia iti STABILESC pensie militara incepand cu 01.01.2016, dar cu elementele de ACTUALIZARE valabile la data cand ti s-a DESCHIS DREPTUL DE PENSIE, adica de cand te-ai pensionat prima data!

   Dupa cum vezi, limba juridica romana pe stil nou, NU mai este aceeasi de pe vremuri. Ci este presarata cu termeni neo prin care esti facut franjuri. Cred ca asta este noua scoala juridica sorosista pe stil Spiru Haret!

   Ștergere
  6. Dă și ultima parte a art 109, așa cum a fost modificat de Ordonanță.

   Ștergere
 4. ...si totusi am informatii "din teren"
  pana acum: 3 pensii de mr si lt col marite cu 400pana la 700lei si una de col(cmz bv iesit "pe ultima suta de metri la max" micsorata cu 200 din 4700 net.....ohoooo!!
  ceilalti cu plus sunt de pe la 2700/3200 cu mariri.si tot de la cmz bv(probabil datorita schimbarii grupelor de munca)Toti sunt pensionati de cel putin 8-10 ani.
  am zis!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te contrazice nimeni. Dar situatia completa si reala este cea din material. De altfel, decizia din materialul precedent este relevanta. Pensia recalculatat a acelui ofiter superior este mai mica cu 25% decat cea in plata.

   Userul nostru cu ID Iceparu este in aceeasi situatie. Cele 2 persoane au aceeasi caracteristica: sunt pensionate inainte de anul 1999. Sau mai exact inainte de aparitia Legii nr. 138/1999. O a 3-a astfel de decizie este publicata in materialul din data de 28 octombrie.

   Iar pt. echidistanta, Serbane, trebuie aratata intreaga realitate! Asa cum a fost o realitatea neagra pt. unii in 2011, si acum exista o realitate neagra pt. altii (unii au fost aceiasi si in 2011 si acum).

   La modul particular, eu stiu ca intru pe crestere si pot sa ma spal pe maini. Asa cum s-au spalat altii pe maini de mine in 2011. Dar nu pot face acest lucru, mai ales acum cand am vazut cum au putut sa isi bata astia joc de urmasii celor care au plecat dintre noi!

   Am receptionate deja si decizii cu cresteri (cu multumiri lui Vladimir si altora), in medie cu 25%. Insa cat timp exista parti negative - respectiv decizii pe MINUS, este elementar ca acestea fie scoase in evidenta mai intai si mai intai!

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incepand cu 2010, in fiecare decembrie a existat o OUG ca aceasta. Duferenta fiind doar ca noi numai din acest an suntem la "cheltuieli bugetare". Ordonantele anuale bagandu-ne astfel si pe noi in malaxor.

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti-am spus ca asa va fi! Ar fi trebuit sa fi ascultat de un fost "ciuruit". Si acum ai fi trecut mai usor peste moment ... Da! Sa-i ia dracu si pe unii si pe altii! Din simplul motiv ca de 6 ani de zile NU se mai politica romanesca in Romania, ci una de natura efectiv satanica.

   Niciodata in Romania pana in urma cu vreo 6 ani, NU am avut legi ticluite atat de perfid incat titlul si textul de ansamblu sa para una, iar continutul sa ascunda consecinte de-a dreptul perverse.

   Cu o virgula, un "sau", alt element aparent minor etc. juristii si finantistii Satanei deturneaza o conceptie cu buna stiinta, astfel incat desi legea creeaza aparenta de CALD, in esenta ei este CAVOU!

   Acesta NU este stil romanesc, ci este importat de altundeva.

   Ștergere
 7. Apropo de sectoristul cu 4 600 din MAI. Azi mi-a declarat pensia un fost subaltern, subofiter pensionat luna trecuta din M.Ap.N., pensie care este 2 400. Cu mare aproximatie, cei 2 din exemplu au acelasi grad, vechime, functie precum cel din MAI. Iar cel din M.Ap.N. a mai fost si de 3 sau 4 ori in teatrele de operatii. Sa traiasca sporurile de lucrari de exceptie si de fidelitate la care fazanii de militari autentici NU au dreptul!

  Va dat seama? Acelasi grad, functie, vechime - iar militarul autentic are pensie militara la jumatate din pensia militara a omologului sau functionar public civil. Amandoi pensionati in acest an! Pute prea rau!

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna seara!
  Ce stiti despre restituirea diferentelor pentru anii 2012-2013? Pe site MApN scrie ca s-au intocmit fise pentru toate cererile facute, cateva mii au de primit, cateva mii nu au fost aprobate.
  De cand intra in plata noua pensie?
  La telverde Casa Pensii nu raspunde nimeni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citeşte aici:

   http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/10/26/vesti-bune-privind-pe-unii-pensionari-militari-11513

   Materialul publicat de colonelul Neacşu este din data de 26 oct. 2016

   Ștergere
  2. @ Viorel 8 noiembrie 2016, 19:30. Este a 2-a oara cand adresezi intrebarea. Si NU am raspuns cu intentie. Intrucat asistam si aici la o noua curvie. Curvia este de fapt la restituire, intrucat avem de-a face cu 2 loturi de rezervisti cu drepturi de restituit.

   I) Marea majoritate este formata din acei rezervisti carora li s-a retinut din pensii intre anii 2011-2013. Si care nici NU au castigat acele drepturi in instanta. In aceasta situatie, se aplica prevederile Art. 5 a) din "Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat din 10.03.2016, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 146/2016, publicate în Monitorul Oficial nr. 193 din 15 martie 2016 (M.Of. nr. 193/2016)". Vezi aici http://lege5.ro/Gratuit/geydcmzuhe4a/normele-pentru-aplicarea-prevederilor-art-121-din-legea-nr-223-2015-privind-pensiile-militare-de-stat-din-10032016. Asta inseamna astfel:

   Art. 5.
   Restituirea diferenţelor prevăzute la art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează în termenul prevăzut de art. 2 din prezentele norme, eşalonat, astfel:

   a) pentru cererile depuse până la data de 30 septembrie 2016, inclusiv:

   - în luna noiembrie 2016, pentru diferenţele aferente anilor 2011 şi 2012;

   - în luna noiembrie 2017, pentru diferenţele aferente anului 2013;

   b) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2016-30 septembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna noiembrie 2017;

   c) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2017-31 decembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna decembrie 2017.

   FIIND EVIDENT CA CEI CARE NU DEPUN CERERI PANA LA 31 DECEMBRIE 2017, O VOR LUA IN MANA DEFINITIV! SI SUNT MULTI CARE DORM - EI STIIND LA MODUL GENERIC CA VOR PRIMI DIFERENTE, DAR NU STIU CA TREBUIE SA FACA MAI INTAI SI NISTE CERERI!

   II) O extrema de mica minoritate, printre care ma aflu si eu, am castigat insa acele drepturi in instanta. Problema abia acum devine de COMA! Cf. unei legi a lui Ponta (L. 125/2014), acele drepturi ni se acorda in timp de 5 ani incepand cu anul 2015. Astfel: 5% in oct. 2015 (ni s-au restituit), 10% in oct. 2016 - ni s-au restituit si ultima transa si cea mai consistenta, respectiv de 35% in 2019.

   ACEASTA MINORITATE INTRAM INSA SI SUB INCIENTA ART. 121 DIN LEGEA NR. 223/2015 - CU DREPT DE RESTITUIRE IN 2 ANI, RESPECTIV PANA LA FINELE ANULUI 2017.

   NUMAI CA "Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015" NE IA LA MISTO PE CEI CARE AM CASTIGAT IN INSTANTE! SUMELE DE RESTITUIT FIIND ACELEASI! IN BAZA TIGANESCULUI ART. 1 DE AICI http://lege5.ro/Gratuit/geydcmzuhe4a/normele-pentru-aplicarea-prevederilor-art-121-din-legea-nr-223-2015-privind-pensiile-militare-de-stat-din-10032016.

   Articol care spune CLAR cam asa! Daca exista si rezervisti care au indraznit cumva sa isi castige sumele de restituit si prin instante, atunci pe ei ii ..utem, si le resituim sumele in 5 ani, NU in 2 ani ca la toti ceilalti!

   Complicat, nu? O fi, dar asta este realitatea! STATUL VIA MINISTERE ISI BATE JOC SI SE RAZBUNA PE CEI CARE AU CASTIGAT SI IN INSTANTE! Noi primim diferentele in 5 ani, cei care au pierdut in instante - in 2 ani!

   II]. De cand intra in plata noua pensie? Nu mai studiem nimic. Am retinut de la posesorii diverselor decizii ... dar mai bine sa spuna ei! Nu?

   Ștergere
  3. Am citit, va multumesc.
   Aveti dreptate.

   Ștergere
 10. Sunt multi nemultumiti, au si de ce, pt ca prin ordinul M25/2016, act juridic subsecvent, dat ca norme de aplicare a legii 223/2015, care incalca un act juridic superior, in aplicarea caruia a fost emis.
  Nemultumirile nu se pot rezolva decat in instanta.
  Cum as proceda eu si ce as cere eu in instanta:
  - actualizarea la data de 01/01/2016 se face in raport cu legile si normele care reglementeaza salarizarea activilor la data de 01/01/2016
  - M25/2016 precizeaza ca pt realizarea celor de mai sus se echivaleaza functiile cu o functie existenta in plata la data de 01/01/2016 cf elementelor specifice
  - elementele specifice ale unei functii existente in plata la data de 01/01/2016 sunt: gradul functiei, indemnizatia de comanda a functiei (Pt fc de cda) coeficientul functiei si nivelul de acces la informatiile clasificate (sporul de confidentialitate)
  - actiunea as face-o impotriva cmj pt ca ele au atributii legale si raspund de aceasta actualizare prin echivalarea functiilor, nu impotriva CPS
  - in primul rand as solicita in scris la cdt cmj sa-mi precizeze cu care functie existenta in plata la data de 01/01/206 si elementele specifice ale acesteia, cu care mi s-au echivalat functiile din cele 6 luni consecutive.
  Dupa 30 de zile, indiferent de raspuns, pt ca n-are importanta, m-as adresa instantei
  - in cerere la instanta, as solicita sa constate ca cmj nu mi-a aplicat prevederile legale privind actualizarea tuturor elementelor functiei si as cere ca actualizarea prevazuta de art 109 /legea 223/2015 si M25/2016 sa se faca prin actualizarea tuturor elementelor specifice functiilor detinute conform functiei echivalente stabilite de cmj si legislatiei in vigoare ce reglementeaza salarizarea activilor la data de 01/01/2015. Motivati faptul ca art 109/Leg 223/2015 nu face distinctie sau limitare privind actualizarea numai a unor elemente specifice functie detinute in cele 6 luni alese sau stabilite pt baza de calcul.
  Obs: este posibil ca sa fie si alte elemente specifice, ale unei functii existente in plata la data de 01/01/2016, toate aceste elemente sunt trecute in fisa postului.
  - in legatura cu actualizarea celorlalte elemente: in acest moment nu cred ca se pot introduce elemente care nu le-ai avut, ex salar de merit, spor de radiatii, etc. In schimb cred ca se poate solicita instantei si actualizarea sporului de dispozitiv, de izolare, etc in cf cu legislatia in vigoare la data de 01/01/2016.
  Daca merita sa va adresati instantei ?
  Daca presupuneti ca veti avea urmasi cu drept de pensie de urmas, eu spun ca merita. Pt ca nedreptatea se transmite si urmasilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acordarea sporului de confidentialitate este legata de detinerea unui certificat emis de autoritatile competente, respectiv ORNISS. Certificatul se emite in functie de cerintele din fisa postului. In legea 284 acest spor nu mai este prevazut si la momentul actual face parte din suma compensatorie. Cam cum vedeti posibilitatea CMJ-urilor de a echivala acest spor? Oricine poate deschide actiune in instanta pentru orice (acces liber la justitie) dar sansele de a castiga sunt extrem de mici. Tineti cont ca fisele de post sau introdus destul de tarziu deci nu exista undeva specificat nivelul de acces pe categorii.

   Ștergere
 11. Domnule R,
  In analiza d-voastra nu ati pomenit nimic despre efectul pervers al CONFISCARII contributiilor la Bugetul Asigurarilor Sociale de STAT pe timpul stagiului adaugat dupa desfiintarea pensiilor militare si pana la aparitia L223 si , de asemenea, nu ati subliniat doza de egalitarism Marxist introdusa prin nevalorificarea integrala a vechimii militare cumulate, fenomen nemaiintalnit la nici o alta categorie socio-profesionala: doi magistrati, profesori, strungari, cu vechimi diferite si pensii egale? Niciodata.
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba am pomenit in multe din materialele anterioare. Problema este arhicunoscuta. Este drept, doar in randul putinilor militari in rezerva/retragere care mai stiu pe ce lume traiesc.

   Ștergere
 12. @ tehnocrat
  Felicitari, cred ca este foarte corect ceea ce spui. Trebuie sa fim uniti si sa bombardam justitia dar si CCR cu solicitarea echivalarii la 01.01.2016 a tuturor sporurilor si indemnizatiilor pentru functiile echivalente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai ajuns deja in neant! Dar daca le bombardezi in tinuta militara de camuflaj, fix pe 1 Decembrie - NU crezi ca este o cale mai sigura si mai rapida? Daca ai luat-o cu bombardatu' justitiei si CCR, deja esti in mrejele sistemului. In 5 ani vor lua decizii, pe care cei mai multi oricum NU le mai prind in viata.

   Ștergere
 13. Ce stiti despre restituirea sumelor de bani ce reprezinta diferenta dintre pensiile recalculate ce au scazut fata de decembrie 2010 care trebuie restituite conform legii in noiembrie 2o16/

  RăspundețiȘtergere
 14. Ce stiti despre restituirea sumelor conform art 121 din L.223/2015 in luna noiembrie 2o16

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am mai raspuns, dar reiau. Intrucat asistam si aici la o noua curvie. Curvia este de fapt ca in cazul restituirii, avem de-a face cu 2 loturi de rezervisti cu drepturi de restituit.

   I) Marea majoritate este formata din acei rezervisti carora li s-a retinut din pensii intre anii 2011-2013. Si care nici NU au castigat acele drepturi in instanta. In aceasta situatie, se aplica prevederile Art. 5 a) din "Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat din 10.03.2016, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 146/2016, publicate în Monitorul Oficial nr. 193 din 15 martie 2016 (M.Of. nr. 193/2016)". Vezi aici http://lege5.ro/Gratuit/geydcmzuhe4a/normele-pentru-aplicarea-prevederilor-art-121-din-legea-nr-223-2015-privind-pensiile-militare-de-stat-din-10032016. Asta inseamna astfel:

   Art. 5.
   Restituirea diferenţelor prevăzute la art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează în termenul prevăzut de art. 2 din prezentele norme, eşalonat, astfel:

   a) pentru cererile depuse până la data de 30 septembrie 2016, inclusiv:

   - în luna noiembrie 2016, pentru diferenţele aferente anilor 2011 şi 2012;

   - în luna noiembrie 2017, pentru diferenţele aferente anului 2013;

   b) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2016-30 septembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna noiembrie 2017;

   c) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2017-31 decembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna decembrie 2017.

   FIIND EVIDENT CA CEI CARE NU DEPUN CERERI PANA LA 31 DECEMBRIE 2017, O VOR LUA IN MANA DEFINITIV! SI SUNT MULTI CARE DORM - EI STIIND LA MODUL GENERIC CA VOR PRIMI DIFERENTE, DAR NU STIU CA TREBUIE SA FACA MAI INTAI SI NISTE CERERI!

   II) SI ACUM PROBLEMA SPINOASA! O extrema de mica minoritate, printre care ma aflu si eu, am castigat acele drepturi in instanta. Problema abia acum devine de COMA! Cf. unei legi a lui Ponta (L. 125/2014), acele drepturi ni se acorda in timp de 5 ani incepand cu anul 2015. Astfel: 5% in oct. 2015 (ni s-au restituit), 10% in oct. 2016 - ni s-au restituit si ultima transa si cea mai consistenta, respectiv de 35% - in 2019.

   ACEASTA MINORITATE INTRAM INSA SI SUB INCIDENTA ART. 121 DIN LEGEA NR. 223/2015 - CU DREPT DE RESTITUIRE IN 2 ANI, RESPECTIV PANA LA FINELE ANULUI 2017. SUMELE DE RESTITUIT FIIND ACELEASI!

   NUMAI CA "Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015" NE IA LA MISTO PE CEI CARE AM CASTIGAT IN INSTANTE! SUMELE DE RESTITUIT FIIND ACELEASI! IN BAZA TIGANESCULUI ART. 1 DE AICI http://lege5.ro/Gratuit/geydcmzuhe4a/normele-pentru-aplicarea-prevederilor-art-121-din-legea-nr-223-2015-privind-pensiile-militare-de-stat-din-10032016.

   Articol care spune CLAR cam asa! Daca exista si rezervisti care au indraznit cumva sa isi castige sumele de restituit si prin instante, atunci pe ei ii ..utem, si le resituim sumele in 5 ani, NU in 2 ani ca la toti ceilalti!

   Complicat, nu? O fi, dar asta este realitatea! STATUL VIA MINISTERE ISI BATE JOC SI SE RAZBUNA PE CEI CARE AU CASTIGAT SI IN INSTANTE! Noi primim diferentele in 5 ani, cei care au pierdut in instante - in 2 ani!

   Sa traiasca Republica lui Soros! Si juristii si finantistii ei satanici care ii fac legile!

   Ștergere
 15. e in tema si e imposibil sa nu va intereseze

  https://radusilviublog.com/2016/10/25/militarule-roman-stiu-ca-deciziile-civile-gresite-iti-pun-in-genunchi-demnitatea-dar-te-rog-sa-nu-renunti-sa-crezi-in-acest-popor/

  RăspundețiȘtergere
 16. @olescu
  cred ca din link-ul de mai sus puteti face si un articol bun si mai ales ADEVARAT

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii cum este cu adevarat? Va crede armata in popor. Numai ca mereu poporul asteapta, de fapt, ca armata sa aiba intotdeuna initiativa. Ceea ce este perfect normal. Si de aici urmeaza ... codelile reciproce. Oricum, in perioada urmatoare se vor produce ... lucruri. De la militari pornind. Este inevitabil. Chiar a devenit inevitabil!

   Ștergere
 17. @olescu
  am sa cred in acest popor pana in ultima zi a vietii mele.retine! am zis:in acest popor nu altceva

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmm! E fix ca in povestea in care ciobanul se increde in oi! Cand de fapt trebuie sa fie invers!

   Ștergere
 18. @olescu
  bine mai ! inroleaza-te la rusi ca ai mai zis de zeci de ori......EU NU!!Nu la rusi si nici la altii:asta e decizia mea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am nicio problema de constiinta stupida! Daca trebuie sa ma inrolez la rusi pt. a invinge curvele implantate de Soros prin capusarea aparatului de stat romanesc, chiar nu am nicio problema. In caz contrar, daca ii bat pe rusi, curvele politice din interiorul Romaniei sunt in stare sa imi taie pensia inca o data. Asa cum au facut in 2011. Si cum fac si astazi prin batjocorirea urmaselor.

   In consecinta, nu rusii sunt problema noastra nr. 1. Ci propriile noastre curve politice din Romania!

   Ștergere
 19. @olescu
  cum naiba a trecut comentariul meu? ca de obicei "razi" tot.....asaaa intreb doar

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ai injurat pe nimeni, nu ai atacat sub centura vreun alt user. Ca atare, cat timp respecti regulile celor 7 ani de acasa, poti exprima ce opinii doresti. Ai afirmat ca vei lupta pana la capat pt. poporul roman. Lupta! Popor insemnand si cei care ne fac de vreo 6 ani de zile, privilegiati si nesimtiti! Lupta si pt. ei! Sau ... ai 2 popoare romane? Sau ... treaba ta!

   Ștergere
 20. @olescu
  eu uite ca am o problema de "constiinta stupida" dupa cum te exprimi.Sunt roman si nu scriu "eu" cu majuscule.Psihologii au definit cu zeci de ani in urma problemele pe care le au cei care scriu EU cu majuscule.....ia ghici definitia?:):)
  Hai sa fim corecti nu-i asa?Poti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine sunt psihologii? Ce sunt? Un NIMENI social, complici cu totii la crimele politice ale sistemului contra romanilor. Cunosti vreun psiholog care a adus intr-o discutie mai serioasa, crimele contra romanilor din 2011 prin taierea salariilor si a pensiilor? Nu, nu exista! Cel putin dintre cei cu notorietate! Si atunci? Ca si in cazul mass media! Niste nimeni cu impact sub ZERO asupra rezolvarii oricarei probleme cu care se confrunta acest popor.

   Am un material precedent. Cu date certe. Vezi reun psiholog aducand in discutie monstruozitatea? Nu exista. Dar unul din mass media? Nu exista! Dar problema exista!

   Si atunci? TU aduci ca exemple niste nulitati sociale? In conditiile in care mai toti psihologii sunt si ONG-isi, aica mituiti doar sa taca?

   Ștergere
 21. PS deja sunteti obositori cu soros ala....are deja pampersi.Problema e in alta parte,doar prostii o"ard" cu soros in sus si jos din lipsa de "gandeala"......care-i prost zice : soros e de vina! Hai nu zau,chiar asa?sunteti normali sau de maine ma faceti sorosist ca tot e la moda:):) chestia cu soros "e fumata" si o mai cred doar prostanii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Este vorba despre republica paralela in care traiesti. Prosti fiind doar cei care NU cred in existenta democratiei parazitare.

   Dovedit prin faptul ca la acest moment, poporul amarastean tuna si fulgera contra TUTUROR celor alesi! Alesi care NU isi mai reprezinta poporul, inca din prima zi a inscaunarii lor! Asta este democratia parazitara. Asta este Republica Soros!

   Pe de alta parte, daca ai fi cat de cat inteligent! Ceea ce NU este cazul tau. Datele despre cei lipiti de Republica Soros sunt cam publice. Recunosc ca aici este si un merit al serviciilor care dau si ele ce pot pe goarna, desi sefii lor sunt agenti Soros! Urmare a faptului ca tranzactiile de bani via Fundatia Soros catre partide si catre diversi lideri ai institutiilor statului, sunt tot publice. Numai ca autotitatile afirma ca sunt legale, afirma asta in mod isteric, exact ca din gura de sarpe!

   Si cum dracu' se intampla, dar este cert faptul ca oricine produce un rau acestui popor, are o legatura financiara cu Fundatia Soros. Inclusiv marea sefa a DNA, scolarizata la un semninar tot pe banii lui Soros! Sau ..ula ala pe nume Maior! Sau M.R Ungureanu. Si cam toti care conduc republica!

   Cauta pe Google "Lista lui Soros"! Citeste-o atent! Niciunul de pe lista NU a contestat! Apoi trage linia si aduna!

   Republica paralela se constituie astfel. Cumperi/mituiesti 2 000, 5 000 sau 10 000 de inalti functionari/demintari a unui stat, si stapanesti acel stat cum vrea ...scula ta! Asta se intampla in Romania! Si inca merge!

   Doar in Turcia NU a mai mers. De aceea, s-a intamplat in Turcia ce s-a intamplat! Cand Erdogan i-a adus pe cei din republica paralela in fata poporului! Popor care i-a casapit un pic, chiar la modul extins!

   Ștergere
  2. Gelu
   In Rusia, prin lege, s-a interzis finantarea ONG-urilo prin surse externe!
   Ex dezastruoase: Ucraina, Turcia, nord Africa....si Romania.
   In schimb, prin sistemul "suveica" Rusia finanteaza multe ONG-uri pe multe meridiane!

   Ștergere
  3. Doru.Soros are si copii .Ei au preluat acum controlul Romaniștanului.Plus ca nici perciunatul Soros si plozii lui nu sunt de de capul lor.Si ei se supun statului major al iluminatior adica grupului Bildemberg

   Ștergere
  4. REȚEAUA SOROS. BANI "ALBI" pentru POLITICIENII și ONG-urile care se implică în VIAȚA POLITICĂ DIN ROMÂNIA http://www.evz.ro/reteaua-soros-bani-pentru-organizatiile-civice-1.html

   Ștergere
 22. Ziua bună tuturor! Ia vedeţi aici:

  http://presamil.ro/ultimul_nr/index.html#7/z

  RăspundețiȘtergere
 23. 1. Pana acum, nici aici si nici unde nu s-a discutat despre efectele legii 223/2015 asupra pensiilor de invaliditate. Efectul este mai pervers decat asupra dreptirilor de pensie de urmas.
  2. In legatura cu pozitia imorala a directorului CPS exprimata in OM privind indexatea pensiilor. Asteptati-va la indexatra cuantumului rezultat prin recalculare pe legea 223/2015 exclus cuantumul avantajos. Cand aduci o veste trista, trebuie s-o dai dintr-o data, fara floricele si introducere, este mai usor de suportat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de pensiile de urmas si cazul prezentat in antepenultimul material, ceva se intampla chiar acum. CPS a intrat subit in priza, a sunat-o pe sotia supravietuitoare, asigurand-o ca va primi o noua decizie cu 50% din cuantumul care i-ar fi fost mentinut in plata sotului decedat. Ca ar fi fost o eroare si sa stea calma etc.

   Na! De asta ce mai zici?

   Ștergere
  2. E dovada că nu se scrie de pomană pe aceste site-uri. De aceea se impun mai multă seriozitate și responsabilitate în ce scriem.

   Ștergere
 24. Cheia de bolta a incalcarii prevederilor legii 223/2015 n-are legatura OuG57/2015 o constituie ordinul , nefacut public, prevazut de M25/2016 la art 12 pct (8):
  "Situatia... privind echivalarea functiilor se aproba prin acte administrative cu caracter normativ ale conducatorilor institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala"
  Nu m-ar mira ca pruna de la justitie sa fi emis un ordin cu echivalarea functiei cf tuturor elementelor functiei si actualizarea tuturor elementelor functiei cf functiei echivalente existente in plata la 01/01/2016 iar motoc sa fi emis un actnormativ cu actualizarea numai a anumitor elemente a functiei, cf functiei echivalente existente in plata la data de 01/01/2016 in speta doar a cf de grad al functiei si cf functiei, nu si a indemnizatiei de comanda si a sporului de confidentialitate.
  Cand s-a spus:"vrem capul lui motoc" s-a estimat ca "motoc" este un rau nenecesar, atunci, acum si niciodata.

  RăspundețiȘtergere
 25. Ca de fiecare data,in ultimii ani,politicul ne-a dat-o prin gura.Cel mai rau am luat-o de la mongoloidul plagiator si penal si de la taranul hot si viclean cu mustata lui de frizer din Obor.Grija lui e bombonica(ce nume de tata) nu armata si rezerva ei.Cel mai mult mi-e mila si scarba in acelasi timp de naivii dintre noi care sperau si credeau in psd.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmmm! Ai fost gonflat in 2011 sau cum? Nu de alta, dar sesizez ca de Boc/Basescu NU pomenesti un cuvant.

   Niet! Cel mai tare am furat-o de la sectantii portocalii. Iti redau cazul concret din penultimul material:

   " - Pensionat în anul 1996, ofiterului i s-a recalculat în anul 2004, pensia în baza Legii nr. 164/2001 coroborate cu Legea nr. 479/2003. Astfel incât în decembrie 2010, avea o pensie militară în cuantum de 3 944 lei.

   - Ianuarie 2011: ofiterul a fost asasinat efectiv de republică. Pensia achitata in luna ianuarie 2011: 1 613 lei. Diminuarea a fost de cca. 60%. In baza legii fasciste cu nr. 119/2010 care a trimis direct in mormant zeci si zeci de militari in rezerva/retragere.

   - Ianuarie 2012-septembrie 2013: după multiple revizuiri si recalculari, ofiterul a atins un cuantum al pensiei in valoarea de 2 580 lei. Diminuarea fata de pensia in plata in decembrie 2010, fiind de cca. 35%".

   DUPA CUM OBSERVI, A FOST UN MACEL DECLANSAT DE CEI DESPRE CARE IN MOD BIZAR NU POMENESTI NIMIC: DE BOC/BASESCU/OPREA.

   Ulterior se cunoaste ce s-a intamplat. Ponta ne-a tinut pe macelariti inca 1 an si 5 luni cu pensiile taiate (din mai 2012 de cand a preluat puterea) pana in oct. 2013. Ulterior Ponta a mimat ca ne reintregeste pensiile, numai ca ni le-a si "inghetat".

   Dar daca TU treci cu vederea exact pe asasinii nr. 1 ai militarilor si care au fost Boc/Oprea/Ponta, inseamna ca respectivii te-au "gonflat" un pic, este? Treaba TA, dar noi NU ii uitam pe acei asasini indiferent cum s-ar deghiza si unde s-ar ascunde!

   Ștergere
  2. La decizia de pensie recalculata pe care am primit-o in 21.10.2106, se specifica un cuantum in conditiile plafonarii la 85%, insa daca ar fi fost aplicat plafonul de max.100% ca in legea 223/2015, atunci cuantumul ar fi fost mai mare cu 761 de lei.

   Ștergere
 26. @ F16
  Tu esti bos sau basescu? Ce dracului cand mai primiti dispozitii sa scrieti pe bloguri mai verificati dracului despre ce e vorba.
  Asa ca afla daca nu sti sa citesti si nu ai trait vremurile ca ,, mongoloidul,, tau a redat oamenilor ce le-a luat piticul si marinarul fara flota si a mai dat si in plus . Asa ca pune talica intre picioare codita de de penaleu , invata carte si dupa ce dai examen poti sa injuri cat vrei. Vezi ca te dam pe mana lui trumpetistul....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu il agreez nici pe marinar dar cel putin el ne-a spus in fata ca ne rade iar mongoloidul ne-a dus cu zaharelul ca pe copiii tampiti cativa ani.Cat ptiveste studiul ctrd ca nu ai tu scoala cata vacanta am eu.Cu stima

   Ștergere
  2. Micutzul, se pare că pe unii ia prostit școala.Să moară părinții legii care a tăiat pensiile militare și părinții O.G. 57/2015 și de ciudă susținătorii lor.

   Ștergere
 27. Nu se pot uita Basescu&Boc.Dar Ciolos&Motoc unde ii punem?Sa le gasim scuse si sa transferam intreaga raspundere pe fostii nostri subordonati,elevi,colegi?Adevarul este ca ca sunt impreuna vinovati.Ultimii ca ne-au lucrat si primilor ca au acceptat.Subordonatii nostri,elevii nostrii,colegii nostri si-au vazut numai de interesul lor pe noi tratandu-ne ca un balast.
  Trebuie sa luptam impreuna cu toate mijloacele pentru a avea parte de un tratament nedescriminatoriu.Trebuie sa aratam mizeria de sub pres.Ca unul care m-am luptat in instante mi-am pierdut increderea ca vom inregistra succes.Avocatii m-au dezamagit.

  RăspundețiȘtergere
 28. In viitorul f. apropiat o sa fie nevoie de personal pentru M.U. si U. aeriene, blindate, mecanizate, R. si Art.AA. Rd.Lc.. Trs. , elicoptere.... si plutoane de executie. Daca personalul vine cu tehnica de acasa primeste 15% spor de tehnicitate. Daca vine si cu mancare ia 10% spor de fidealitate.
  Intregului personal i se asigura cate o asigurare de viata si invaliditate in favoarea conducatorilor statului.
  Am asa o presimtire ca incepe sa creasca nivelul de adrenalina.

  RăspundețiȘtergere
 29. Pt F16
  Aveti mai multa vacanta cata scoala avem noi ?
  Cati ani ati repetat la ciclul primar, gimnazial si invatamantul superior ?
  Cred ca sunteti un fericit beneficiar al valorificarii imorale a stagiilor ca civil in viata civila. Cum legea 223/2015 a pus punct acestui procedeu neconstitutional, va revoltati si-i prea mariti pe cei ce au introdus acest sistem: basescu, boc si pdl=pnl.
  Mai cred ca exista si o potrivire a caracterului dumneavoastra cu caracterul lui basescu si boc. Posibil si sa fi primit anumite grade si functii, asa cum le-a primit oprea de la basescu.

  RăspundețiȘtergere
 30. Domnule, personal ca personal, dar o sa fie nevoie de mijloace aeriene, blindate, Art. AA... s.a.m.d. Si apoi de unde MU si U, din visele noastre, ca nu mai sunt decat ruinele si balariile de ele. Si aveti dreptate, Rusia va prinde curaj si va actiona si mai departe de Ucraina, tocmai acum cand americanii iarasi nu mai vor sa vina.

  RăspundețiȘtergere
 31. ha ha ha ha ha nu ati nimerit-o de loc.eu i-am radpuns micutului.ori nu stiti gluma ori nu sunteti atenti.vechimea mea in alte sistme e infima pt am muncit si muncesc la NEGRU. IMI PARE RAU DAR NU SUNTETI DELOC PERSPICACE.

  RăspundețiȘtergere
 32. @ all
  Oare cînd se va incheia fratricidul intre combatanti pe tema pensiilor prin acest obscurantism mizerabil si neonorabil manifestat prin;
  -lupta celor care au pierdut pe l 164 timp de 10 ani impotriva beneficiarilor L 164 recompensati pe baza de plus prin IC ,SM, si ridicare de la 4,7 la 5,5.
  -lupta celor pagubiti prin nedreapta nementinere in plata a cuantumlui avantajos prin L 119 ,OG1 impotriva celor care prin dreapta indreptatire au reusit luarea in considerare in baza de calcul a veniturilor salariale neluate in calcul de L 164.
  -lupta celor care pe L 223 (discriminatorie prin sistemul de actualizare functie de data deschiderii drepturilor de pensie) isi mentin cuantumul avantajos cu indexare impotriva celor care prin L 223 ciuntita cu art 40 din OG 57/2015 prin adaugarea unor venituri salariale neluate in calcul pe L 164 reusesc sa cistige ceva in plus fata de ce aveau pe L 164 sau pe L 119.

  Doar sociologic as provoca expunerea gindirii celor care abunda de expresii jignitore precum ”umflati,gonflati”etc privind in primul rind raportul intre beneficiile intre parti pe L 164 si L 119 daca se proceda corect prin mentinerea in plata cu indexare a cuantumului avantajos si apoi de ce trebuie terfeliti cei care pe hibridul intre 164 si L119 numit L 223 cistiga ceva in timp ce acum se mentine in plata cu indexare cuantumul avantajos presupunind ca vor fi eliminate discriminarile referitoare la procedura de actualizare la 01.01.2016 din lege.

  Poate se ajunge la un numitor comun, se lamuresc lucrurile si se merge in continuare pe aceeasi limba de exprimare si traducerea in dispozitii de lupta a numitorului comun.

  Probabil daca nu am injurat sau acuzat direct una din parti , sistemul sau individul, etc comentariul va trece neobservat.

  Spun asta indignat si doar chiar de acuzatiile mizerabile fratricide ale unora la lupta disperata a unora cu sistemul pentru acordarea si in mapn a grupelor de munca la nivelul celor acordate din 2001 in MI.
  Chiar am impresia ca unii vorbesc orice ,arunca cu tot felul de presupuneri nesustinute de o ampla cunoastere a fenomenului si ce-i mai grav chiar nepriceputi in ale legilor.

  Oare nu considerati ca ar fi cazul sa se inceteze cu acuzele atita timp cind nici una din legile mai sus mentionate nu razbat ca fiind legi fara dedicatii. Punct.

  Sa vedem cine se angajeaza pentru dreptate si adevar in aceasta cauza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand se va incheia? Numai atunci cand cel care a UCIS cu legea - cum ar fi Boc de exemplu, VA PLATI. Identic! La fel in toate celelalte situatii!

   Romania a ajuns o tara de criminali care NU mai UCID cu pistolul ca pe vremuri, dar UCID cu legea. Povestea asta trebuie sa se incheie pana la urma. Boc - criminal, Basescu - criminal, Oprea - criminal etc. etc. Si inca o data ajung la situatia din materialul antepenultim. Scadere pensie de la 4 000 lei la 1 600 lei? Asta este CRIMA! Cu mana legislativa, cu complicitatea justitiei etc. Dar CRIMA este!

   Ștergere
  2. Nu e o lupta fraticida.Daca erau corecti trebuia sa croiasca astfel lucrurile incat cei pensionati cu mult inainte sa nu stea cu morcovul in cur.Nu se pune problema invidiei ca unii castiga ci a faptului ca esti nesigur ca se mentine cuantumul cel mai favorabil.Daca in 2010 Basescu-Boc-Oprea introduceau principiul cuantumului cel mai favorabil nimeni nu critica legea contributivitatii.cine are memorie poate sa-si aduca aminte ca ,guvernul Nastase in 2000 cand a initiat o noua lege pentru civili a stabilit mentinerea cuantumului cel mai favorabil.Mizeria consta in faptul ca cei ce redacteaza legi privind pensiile pentru militari nu vad decat interesul propriu .

   Ștergere
  3. De vina sunt NUMAI si NUMAI ..gusatii cu stele si uniforme albastru - azuriu ..!!

   Ștergere
 33. Eu am inregistrat ( cum m-au inregistrat si altii) cand am spus ca ma ofer voluntar in plutonul de executie.
  In afara de F16 care munceste pentru negrii, sunt sigur ca toti camarazii mei au un minim de cultura istorica si recunosc in ceea ce se intampla , momente creative ale partidului lui Hitler. Acesta a mizat exact cum mizeaza trumpeta pe prostia si lenea conducatorilor europeni. Hitler s-a aliat in prima faza cu rusii,.... Cu cine incearca Trump? Istoria e o curva care se repeta sau un criminal notoriu care revine la locul faptei.... Nenorocitii se joaca pe harta crezand ca sunt buricul si omoara fara scrupule milioane de papagali.
  Alegerile din Moldova , cele din Bulgaria si prostia sefilor romani vor demonstra inca o data ca acest popor este atat de indobitocit incat nu poate fi condus decat de o mana de fier.
  Daca citesti aici stimata doamna consilier prezidential te rog din suflet trezeste-l pe mutu.... Nu ala de la Dinamo
  Sunt multi militari adevarati care pot sa il consilieze....pe probleme de aparare sau siguranta nationala..... Dar nu Oprea sau Plt. adj. Gl.Dv. ....nu stiu cum il cheama....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bati campii.Cand ai 7 servicii secrete conduse de Soros prin reprezentantii sai nu exista speranta .Dar sa stii ca si in interiorul serviciilor exista patrioti dar sunt vanati.

   Ștergere
  2. @ Coldea Calustian 10 noiembrie 2016, 01:24. Vasile ai un stil foarte cretin de a-ti expune ideile. Prezinti doar generalitati si atat, fapt pt. care pari dus cu pluta.

   Da-i mai bine omului link-uri cu date publice despre persoanele si ONG-urile lui Soros. Intrucat majoritatea NU a aflat ca numele sunt publice, fapt pt. care cred ca Soros nu exista, iar cei ca tine au probleme cu capu'.

   Asa ca daca vrei sa convingi pe cineva, treci si baga link-uri cu agenti Soros: Monica Macovei, Codruta Kovesi, MR Ungureanu, Corina Cretu, Norica Neculai, Chireac, Parvulescu, Pralong s.a.m.d.

   Dau eu exemplu de liste nume:

   1]. http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=467504&title=reteaua-lui-soros-din-romania-s-a-activat-din-nou-peste-50-de-ong-uri-din-romania-cer-impotriva-constitutiei-romaniei-articolul-3-4-ca-sa-fie-relocate-in-romania-mult-mai-multe-mii-de-imigranti-decat-cei-decisi-pentru-romania-pana-acum-

   2].http://www.activenews.ro/stiri-politic/Lista-lui-Soros.-Cine-sunt-oamenii-care-au-schimbat-Romania-cu-sau-fara-voia-noastra-ministri-demnitari-de-rang-inalt-jurnalisti-112622

   3]. http://www.ziuanews.ro/editorial/lista-lui-soros-prin-lupa-lui-ghi-552747

   4]. http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=829068&title=wikileaks-un-documentul-al-fundatiei-soros-prezinta-lista-de-europarlamentari-romani-care-sunt-numiti-aliati-ai-fundatiei-lui-soros-open-society-foundations-corina-cretu-macovei-renate-weber-cristian-preda-alina-valean-norica-nicolai-winkler

   Ștergere
  3. Fara suparare Rxxx am mai trimis linkuri dar pe unele le-ai cenzurat iar timpul meu e prea pretios ca sa mai insist.In alta ordine de idei cine urmareste postarile mele stie ca eu prezint doar date reale si verificabile .De altfel eu am anuntat inca din septembrie ( primul) pe forumul lui Huhurez ca ( la casa sectoriala a MAI) softul de calcul pentru recalcularea pensiilor e blocat intentionat din luna iulie .Ultimile informatii pe care le am se refera la faptul ca ordinul e ca softul de calcul sa ramana blocat pana in februarie 2017 cand se va introduce impozitul progresiv .Daca am alte informatii va anunt.Apropo de Soros …Cand scriam inca de anul trecut de perciunati si de ONG lui Soros eram facut cu ou si cu otet find acuzat de dereglare mintala.La fel am patit si cand am scris despre faptul ca OUG 57 nu va fi modificata indiferent ce veti face deoarece nu depinde de sparlament sau de guvernele ticalosite.

   Ștergere
  4. @ Coldea Calustian 10 noiembrie 2016, 13:55. Aia cu impozitul progresiv nu se va intampla in Romania. Din urmatoarele motive:

   - niciun om de afaceri si nicio firma NU isi doreste impozit progresiv;
   - niciun angajat al statului cu salarii barosane cum ar fi magistratii, cei din regii si de la Curtea de Conturi NU isi doreste impozit prgresiv;
   - nicio persoana cu pensii barosane cum ar fi Isarescu, Monica Macovei si alti europarlamentari sau Zegrean de la Curtea Constitutionala NU isi doresc impozit progresiv pe pensii.

   In conlcuzie, niciun mahar NU isi doreste impozit progresiv. Vor faca rost de lovele pt. buget, dar din alte surse, nicidecum din impozitul progresiv. Din simplul motiv ca impozitul progersiv ii loveste in primul rand pe maharii care conduc Romania.

   PS: Nu te mai umfla in muschi cu informatiile tale. TU nu dai informatii autentice, ci le copiezi de la unul si de la altul. Este usor de dovedit. In rest, ai niste presupuneri logice, dar nu pe baza de informatii autentice, ci mai mult intuitive. Adica le nimeresti din pleazna!

   Ștergere
  5. @ Coldea Calustian 10 noiembrie 2016, 13:55. Vasile! Cenzura se datoreaza caracterului tau infect! Sau ai uitat ce ai scapat din tine la adresa altor useri, la adresa unor ofiteri in general sau la adresa mea?

   Ștergere
  6. Rxxx aceasi retorica ai avut si la toate informatiile pe care le-am postat.Cand se va introduce impozitul progresiv in februarie la fel vei proceda.Vei spune ca am copiat de undeva.Nu ca mi-ar pasa dar nu e corect ce faci.E adevarat ce spui ca gonflatii lupta cu toate puterile impotriva impozitului progresiv dar vor avea mari surprize.Tine minte ce spun .

   Ștergere
 34. La multi ani, cu sanatate, tuturor artileristilor si rachetistilor din FT!

  RăspundețiȘtergere
 35. Discriminare crasă pentru militari: nu primesc sporul pentru zilele de week-end lucrate, deşi au dreptul
  În 2014, pentru a repara o parte din nedreptăţile impuse în 2009, când s-au efectuat tăieri drastice de salarii în tot sistemul bugetar, inclusiv în cel de apărare, a fost emisă Ordonanţa de Urgenţă 37. Aceasta aducea modificări importante în special pentru personalul din sistemul de ordine publică şi apărare.

  OUG 37/2014 conferea instituţiilor de apărare posibilitatea de a majora salariul cu 75% pentru munca prestată în zilele de repaus, iar o mare parte din angajaţii din Ministerul de Interne, SRI, SIE, structurile de ordine publică şi apărare au şi primit sporul respectiv. Mai puţin militarii, de la simpli soldaţi la ofiţeri, pentru că a fost emis un Ordin de Ministru, care s-a aplicat, deşi era inferior unei OUG, şi prin care orele lucrate în zilele de repaus erau compensate prin mai multe libere.
  Potrivit OUG 37/2014, militarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională trebuiau să primească, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbătorile legale, o majorare de 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător. Pentru militarii din cadrul MApN, acest lucru nu s-a pus în practică până acum şi nu există nicio asigurare că problema se va rezolva prea curând. În 2014, s-a plecat de la premisa că orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică sau sărbători legale trebuie recuperate prin libere, dar, cum în armată există un mare deficit de personal, acest lucru nu era posibil decât cu perturbarea funcţionării normale a unor unităţi. Între timp, sute de militari au continuat să plece din armată, locul lor nu a mai fost luat de alţii, dar nici orele suplimentare nu se plătesc.
  Dumitru Coarnă, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, printre puţinii care îi reprezintă şi pe militarii profesionişti în negocierile pe care le poartă cu oficialii Guvernului, deoarece cei din urmă nu au voie să fie organizaţi în sindicate. La finele săptămânii trecute, Coarnă a avut o întrevedere cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc, căruia i-a adus la cunoştinţă şi situaţia de discriminare la care sunt supuşi toţi soldaţii şi ofiţerii din armată. „I-am explicat ministrului, în mod repetat, că Ministerul Apărării Naţionale nu respectă legea, că refuză să o aplice, fiind singura structură din sistemul de apărare care nu acordă această majorare, de 75% pentru zilele de repaus lucrate. Ministrul a luat act, dar nu ne-a oferit niciun răspuns. Nu ne-a informat dacă va dispune sau nu acordarea acestor drepturi“, a declarat Dumitru Coarnă pentru „Observator de Constanţa“.
  Un alt subiect al discuţiilor cu ministrul Motoc l-a reprezentat Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat, care nu include mai multe bonusuri de care trebuie să se ţină seama la calculul pensiei.

  RăspundețiȘtergere
 36. "Donald Trump a spus, în campania electorală, că statele care nu asigură cel puţin 2% din PIB pentru Apărare, conform solicitării conducerii NATO, NU vor mai fi apărate de armata americană. Ca să ajungă la acest procent, România trebuie să aloce, suplimentar, anul viitor, 4,9 miliarde de lei pentru Apărare, adică mai mult de un miliard de euro".

  http://www.romaniatv.net/primul-efect-al-administratiei-trump-pentru-romania-bugetul-apararii-ar-putea-creste-cu-un-miliard-de-dolari_324579.html

  RăspundețiȘtergere
 37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am fost la mitinguri in Bucuresti de 3 ori. Pe vremea cand tu probabil NU ai participat, intrucat aveai pensia gonflata.

   Surpriza? Din 1000, 2000 sau 3000 de participanti, minim 3/4 eram de la mama dracu', inclusiv din Botosani plecati cu o zi inainte, cu noaptea in cap. Iar rezervistii din Bucuresti, ciuciu, frate. Cateva zeci sau maxim 200-300 din aproape 40 000 de rezervisti numai din Bucuresti? Dar restul, unde mama dracu' se ascund?

   Ca atare, problema este in Bucuresti, NU in provincie. Bucurestenii sunt comozi si nu sunt in stare sa se urce intr-un metro aflat la 2 pasi? Asteapa mereu provincia? E chestie si de buca pana la urma! In afara de faptul ca plecam cu noaptea in cap si ne intoarceam acasa tot noaptea, oboseala, frig, chestii, mai bagam si plinuri de benzina din pensiile taiate, ca sa descoperim la mitinguri doar cativa bucuresteni speriati dintr-o cohorta de 40 000 de rezervisti? E chestie de buca!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ tigri2 10 noiembrie 2016, 16:44. Nicidem. Cel mai bun protest, este fiecare la prefectura lui. Asa bucurestenii se ascund dupa provincie si invers. Facem cum am facut pe 24 ianuarie 2011. In caz contrar, va fi cum spun eu. Vreo 500 din provincie mai iuti de picior si maxim 60 de bucuresteni!

   Da ANCMRR-isti aia din Bucuresti, ce mama dracu' fac? Ia bagati voi MAINE in prealabil, daca tot sunteti aproape, un mic protest SPONTAN la sediul ANCMRR sa ii scoateti din barlog pe Iliescu si C. Alexandru! Iar politistii in rezerva din Bucurestu sa faca acelasi in fata sediilor sindicalistilot lu' Peste din Politie care dorm in izmene! Sa vezi atunci cum se aduna zeci de mii, marti!

   Ștergere
 39. Decizia CCR care reglementează că sporurile nu pot constitui bază de calcul pentru acordarea altor drepturi
  ...hai pa MaKiss....!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. corect in esenta! nu se poate pune "spor la spor"

   Ștergere
  2. @ CEZAR 10 noiembrie 2016, 16:06. Ai interpretat-o de ai zguduit-o total! Asa cum ai interpretat tu, rezulta ca primii abonati la sporuri si care sunt magistratii CCR, si le-au taiat singuri!

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 41. Mi se pare simplu: "militarii" din bucale au lucrat 80% in comandamente si sunt imbuibati.Ce va tot mirati ca nu ies la "mitingeala"?sunt satui. Gresesc cumva?
  8ore/rasfoit dosare/cafelute...plecat acasa cu pantofii lustruiti ......ce alarma ce SLP pt ei astea sunt "glumite" pentru mine nu!
  Doar am fost in 6 comisii ale fostului CAAT .eram singurul intre ei.Am vazut si stiu.Ii durea la "basca" si acum e la fel....eu cu meseria ei cu manaria.Daca incep sa dau nume/grade /afaceri va ingroziti.....deh anii '90-2000

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este fals! Pe vremea mea care pare mai recenta decat a ta, peste 50% din cadrele care lucrau in Bucuresti, eram navestisti de ziua a 7-a. In comandamente navetistii depaseau lejer 50%.

   Asadar, explicatia neparticiparii la mitinguri a rezervistilor din Bucuresti, este cu totul alta. Aici ar fi 2 cauze:

   - habar nu au ca este miting - vina neinformarii apartinand liderilor ANCMRR, SCMD, AORR si ce papucii nostri de organizatii mai sunt prin Bucuresti.
   - le este lene.

   Pana la urma adevarul este la mijloc intre cele doua cauze.

   Ștergere
 42. In data de 8 11 2016 v am intrebat ce stiti despre restituirea sumelor conform art 121 din L.223/2015.Astazi 10.11.2o16 odta cu pensia am primit si diferenta pe anul 2012.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravo! Asadar, s-a adeverit ce scrie in raspunsul din 8 noiembrie 2016, 22:06. Probabil ca esti acelasi anonim, nu?

   Fiecare are randul sau. Eu deocamdata am primit azi doar un buletin e calcul in care sunt instiintat despre acele diferente. Si totusi este o faza la mine. Intrucat eu sunt in situatia de la pct. II de la raspunsul din 8 noiembrie 2016, 22:06.

   Asa ca am priceput ca CSP vrea sa imi dea dublul diferentelor. Odata urmare a proceselor (am beneficiat deja de 2 transe din 5) si in al 2-lea rand urmare a Art. 121. Cata marinimie, dom'le! Glumeam, desigur! Este clar ca sunt in situatia de a primi dublul diferentelor, o data in baza unei HJ, si a 2-a oara in baza Art. 121. Apoi CSP se va prinde, si iar ma va executa silit si tot asa .... Traiasca Republica!

   Ștergere
  2. Gelule, sunt și câțiva care, cu toate că au făcut cerere de restituire în baza L125, au mai făcut cerere și în baza art.121/L223 și, culmea, au primit diferențele în sumă totală aferentă anilor 2011-2013! Apropo de albi și negri!

   Ștergere
  3. @ Anonim 11 noiembrie 2016, 14:17. Dar este firesc sa procedezi asa. Desi este vorba despre aceleasi sume, L. 125/2014 prevede 5 ani de restituire (2015-2019), iar Art. 121 din L. 223/2015 prevede 2 ani de restituire (2016-2017).

   A NU face cerere in baza Art. 121, inseamna a-ti prelungi singurul termenul de restituire care va ramane astfel doar cel de 5 ani stabilit de L. 124/2015.

   Ca atare, NU exista nicio anomalie. Exista insa una, dar este de alta natura si reprezinta un abuz al Guvernului. Astfel, daca citim ART. 1 (2) c) DIN Hotărârea Guvernului nr. 146/2016 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat [https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Doc223/norma%20art.121_15_03_2016_193.pdf], rezulta ca Ciolos a incalcat prin HG, Art. 121 din L. 223/2015. Astfel incat Guvernul a decis ca cei aflati simultan atat sub incidenta L. 125/2014, cat si a Art. 121 din L. 223/2015, sa beneficieze de termenul ce la dezavantajos de restituire si care este cel de 5 ani stabilit de L. 125/2014.

   Ștergere
 43. Militarii din bucale, marea majoritate=miticii din bucale= albinutele din bucale, au tot carat, sau li s-au carat si si-au umplut camara in activitate. Solda pt ei era un prilej de pus deoparte in bancii, de ce aveau nevoie primeau nemeritat de la altii.
  Acum stau si huzuresc, hiberneaza si consuma din osanza si ceva procent din pensie. Cum n-au nevoie de toata pensia, indifetent de legea care le-au stabilit-o, nu considera de cuviinta sa se deranjeze la proteste.
  N-ar trebui sa ne mire acest lucru.

  RăspundețiȘtergere
 44. Bucuresteni ,militari sau civili, nu vei vedea.Am fost la un miting noi cei din SCMD unde erau si civili,cam in jur de 25000.Mitingul a inceput cu un mars care s-a terminat in fata parlamentului.Bucurestenii isi scuturau covoarele de la balcon in capul nostru.Astia din Bucale au un alt nivel de trai si de confort.Nu va asteptati la minuni nici din partea ANCMRR a carei sefi au fost dintotdeauna servili.Solutia este asa cum s-a procedat in cazul chiorului , a lui Boc si a lui Oprea la Iasi,Focsani,Constanta.Cand sunt prinsi la sarbatori nationale sa fie tratati dupa merit.

  RăspundețiȘtergere
 45. Interventie in afara temei. Dupa accelerarea ritmului recalcularilor, as zice ca vor urma curand mobilizari masive. Recalculeaza, mobilizeaza, taie pensia si da o solda in loc. Mori pe front si apoi urmeaza pensie de 50% la urmas. Asta da economie!

  Daca cunoaste cineva germana! Americanii sustin ca razboiul nu doar cu Rusia, ci si cu China este inevitabil. Foarte dinamic si cu extrem de multe victime.

  https://deutsch.rt.com/newsticker/41644-us-militars-krieg-gegen-russland/

  RăspundețiȘtergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa cum a interpretat user Imperator, rezulta ca primii abonati la sporuri si care sunt magistratii CCR, si le-au taiat singuri! Ha, ha, ha!

   Ștergere
 47. Stau in fund ma uit la tun stanga scad dreapta adun.La multi ani colegilor artileristi " de camp".Sunt mandru ca am servit aceasta arma.Oriunde ma plimb prin tara prima data stabilesc unde e locul pieselor de art. apoi apreciez frumusetile peisajului.Samanul meu de familie zice ca la picioare n,am nimic.Aveam in SOA un lector de trageri care le cam inflorea citez: "Cand era lt. avea Presura o scula ca ranga de la obuzier! Noi mimcimanii de ' colo : cum toarsu asa neagra? Nu baaaa mare si tare! Frumoase amintiri!

  RăspundețiȘtergere
 48. Dl.tigri2, interpretati gresit. CCR spune foarte clar, ca sporurile nu pot costitui baza de calcul, pentru acordarea altor drepturi.!

  RăspundețiȘtergere
 49. Mai cezarica, pai asa ti-a spus tie Dulcinica aia ta, de 80 de ani, de la Iasi dupa care ai alergat doua trimestre ,ba chiar te-ai deplasat TM-IS ca s-o intalnesti de a ras toata Moldova de tine?
  Tu nu stii sa distingi ca este vorba numai despre SPORUL ASTFEL STABILIT adica este vorba de "sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica" ceea ce nu este cazul la tine, tie ar trebui sa-ti acorde doar sporul de PROSTIE DIN NASTERE!

  RăspundețiȘtergere
 50. Cu privire la cuantumul pensiilor militare dupa legea 263 sau dupa Legea 223 sunt mai multe aspecte/ variante.
  Legea 223,chiar cu cele mentionate in OUG 57 ar fi benefica daca:
  --s-ar uniformiza/actualiza sporurile la nivelul 01.01.2016,astfel incat si cei pensionati inainte sa beneficieze de sporurile si indemnizatiile actuale
  --baza de calcul ar incepe de la 80% , PS+OMM inafara bazei de calcul si baza de calcul sa reprezinte MEDIA VENITURILE BRUTE IMPOZABILE din cele sas3e luni alese

  Cu privire la cuantumuri:
  - cei avantajati pe L223 ar fi (dintre cei vechi) cei care au iesit cu termene diminuate datorate Ordonantei 7 si desfiintarii UM, in special cei cu vechime mai mica de 25 de ani,
  -cei cu vechime mare ,peste 25 de ani nu prea castiga ,ei sunt avantajati de legea 263
  -gradele foarte mari nu ar fi avantajati, de aceea s-au opus Legii 223
  INVIDIA , NEPASAREA SI TEAMA CA VOR FI LUATI IN VIZOR (pensii prea ,prea,)
  TEAMA SEFILOR daca vor creste pensiile miloitare ei trebuie sa renunte la o bucata mai mare din TORTUL numit % alocate din PIB ARMATEI!
  Calculul actual cu infiltrarea ilegala a OUG -57 cu limitarile si frustrarile lui aduc o mare discriminare intre pensionarii iesiti pe anumite perioade, dezavantajandu-i enorm pe cei vechi si cu 60%.
  - Rezulta un cuantum mult mai mic sau cel putin egal cu cel pe Legea 263 implicand si riscul ca la marirea punctului de pensie sa
  "o luam in mana , asa cum am luat-o de fiecare data"

  RăspundețiȘtergere
 51. @Alecu Dragu:
  "Curtea a constatat că textul legal criticat încalcă art.16 alin.(1) din Constituţie prin prisma faptului că sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică acordat personalului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi aplicat la salariul de bază lunar devine parte integrantă a acestuia, aspect care relevă un privilegiu în privinţa modalității de determinare, în final, a salariului de bază. În acest sens, Curtea a reţinut că, prin adoptarea unei asemenea reglementări, se ajunge la situaţia ca alte sporuri să fie calculate având drept bază şi sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică, ceea ce echivalează cu legiferarea unui „spor la spor”.
  Uite ce spun si altii, care se pricep si nu va luati numai dupa gandul si asemanarea lui Huhurez, care crede ca numai analizele sale sunt pertinente:

  "
  Trofin spunea...

  "Aşadar, în accepţiunea deciziei Curţii, sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică poate fi acordat personalului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, dar fără ca sporul astfel stabilit să constituie bază de calcul pentru determinarea salariului de bază."
  Pasajul de mai sus este suficient de clar pentru a nu se produce confuzii asupra sporului OMM. Sporul OMM nu participa la stabilirea soldei lunare sau a bazei de calcul a pensiei deci nu are cum sa influenteze determinarea altor sporuri procentuale.
  joi, noiembrie 10, 2016
  tehnocrat spunea...

  Aceasta decizie CCR nu va influenta cu nimic salarizarea militarilor. Acestia n-au salariu de baza, au solde lunare, si nu isi desfasoara activitatea pe baza Codului Muncii ci pe baza Statutului Cadrelor Militare. Nu sunt salarizati la ora ci la luna calendaristica si nu sunt egali cu ceilalti oameni ai muncii.
  Functionarii cu regim special din SNAp: politistii si cei din sistemul penitenciarelor, care au salariu de baza si desfasoara activitati in concordanta cu Codul Muncii, vor avea probleme, datorita acestei de cizii CCR ?
  Da, dar se vor rezolva f. simplu prin schimbarea denumirii unor sporuri, in indemnizatii si nu mai sunt afectati de decizia CCR."

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. Blogger avianyc spunea...
   @ Huhurez
   Printr-un artificiu neinteles de multi M 25 scoate baza de calcul a pensiilor din zona neconstitutionalitatii.
   Atunci cind prin metodologie s-a facut raportarea la solda functie de baza cf L 284 foarte multi neaveniti au sarit ca arsi precum ca daca raportarea se face la solda functiei de baza cf L 284(sf,sgrad,gradatii si după caz IC) atunci scad pensiile prin neincluderea in functia de baza a SM si ID. Lucru total neadevarat din acest punct de vedere deoarece printr-o alta jmecherie numita anexa 1b (cuantumuri compuse ,cuantumuri compuse actualizate,majorate etc,deci nu calculare de % sporuri din sporuri-evitarea neconstitutionalitatii legii si metodologiei de calcul) se ajunge de fapt la includerea in baza de calcul a tuturor elementelor soldei cf compunerii acesteia pe L 138/99 (sf, sgrad, gradatii, IC, SM,ID) + g-uri
   Deci in final nu se pierde absolut nimic (cu exceptia veniturilor excluse de art 40 din OG57)
   Unele pensii scad (si in special la MM) din cauza unor cresteri exagerate pe legea contributivitatii care cresteri nu mai sunt acoperite de L223 cu art 40 din OG 57 sau in mai putine cazuri pe decit juristi sau juristi de Spiru Haret FF. Sa nu mai continuam. Nu a fost deloc greu ca cei de la guvern sa se sesizeze pe o chestiune prosteasca si evidenta si basca si la un spor de taman 50%. Plina administratia de ingramaditi cu duimul.
   Deci acesta constatare de neconstitutionalitate nu afecteaza legea si metodologia de calcul a pensiilor militare si nici salarizarea militarilor.
   Probabil ca acel rivnit spor de confidentialitate pus intr-un proiect nu se va mai putea da pentru toti pe formula dupa care s-a dat din august 2016 solda de merit. L164 unde nu au existat g-uri adaugate la solda lunara.
   Iar trecerea calculelor prin anexa 1b nu este altceva decit (o gaselnita) adica s-a dat o raita prin functia de baza cf L 284 ca in final rezultatul sa fie cf definitiei soldei de pe L 138. Acest artificiu scoate legea si baza de calcul din zona neconstitutionala.
   În mod practic cuantumul pensiei se poate calcula foarte rapid pe scurtatura fara a trece prin anexa 1b (care mai mult are rolul de a ameti clientul si a nu intelege neavizatii din publicul larg ca de fapt se baga in calcul toate elementele salariale admise) si nu numai cele prevazute de L284 (sf,sgrad,gradatii +IC dupa caz)precum au inteles unii si au facut scandal nejustificat chiar si pe televiziuni.
   Daca s-ar fi calculat pe scurtatura fara trecere prin anexa 1b atunci legea prin metodologia de calcular fi devenit neconstitutionala prin calcularea unor sporuri din sporuri adaugate soldei de baza ,vezi spre exemplu procedura pentru adaugarea a 3,6.9 % cps.
   OMM este adaugat cf L80 si nu are ingradire constitutionala.
   Insa pe formula 65% + 1% pt fiecare an peste 25 + 3,6.9% cps metodologia scoate calculele din zona neconstitutionala.
   Stii care-i insa o mare problema pe la militari. Stau rau cu pregatirea juridica si interpreteaza după ureche multe prevederi. Si atunci sunt usor de taxat si manevrat. Mai rau ca uneori se si expun public cu interpretari eronate si in necunostinta de realitati.
   Aici cu metodologia de calcul aplicata militarii juristi au facut o miscare isteata raportind de fapt la solda f.de baza din L284 prin anexa 1b la drepturile din solda lunara bruta cf L138/99 cu actualizare la 01 01.2016 prin raportare la situatia de la 31.12.2009 (iar au strigat si aici unii nestiutori si pentru asta nestiind ca de fapt drepturile la 31.12.2009 sunt sunt similare cu cele de la 01.01.2016)
   In acest context de pregatire juridica a militarilor nu este de mirare ca militarii profesionisti din mapn si o parte a ofiterilor sunt reprezentati in raporturile cu ministerele inclusiv cu ministrul apararii si mapn de catre liderul sindicalist ,un foarte bun si bataios jurist Coarna.   Ștergere
  2. PS continuare
   Acesti functionari publici care au antamat legea neconstitutionala au fost mai mult niste functionari jmecheri absolventi de drept spiro-haretisti IDD,sau FF angajati pe pile si habarnisti rau de tot. Este plina administratia de astfel de specimene. Nici nu era greu sa se prinda guvernul de o asa timpenia aplicata si pe un spor de 50% (care si cred ca le-a atras atentia).

   Este mult mai corect si aplicat ce spune user avianyc pe blogul Huhu Rezea.

   Ștergere
  3. Fa si tu un rezumat! Esti Sadoveanu cu romane fluviu?
   Incarci blogul si va rula greu!
   Ävyäñyć asta este si un märé jûrïšt! A fôst ëlévül lúï Cerveni!
   Ce faci? Analizezi opera si viata lui AvyaMuk?

   Ștergere
 52. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem
  A pro pos de Hotararea CC cu privire la unele sporuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. All,
   Va rog sa nu va mai luati de Cêzár, pt ca imi este mila de el si are si pistol 9mm! Mic, mic rau!
   Prin ceea ce afirma, directia este buna, doar SÉNSÚĻ este gresit! :)))
   Déh!

   Ștergere
 53. Mananci rahat cu gura plina.Dece esti secatura?Dece minti cu nerusinare?Azi 11.11.2016 ora 11.30 am intrebat la CPS a MApN si mi-au spus ca au toate calculele facute ,dar nu au trimis la nimeni fiindca nu au bani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum poti trata pe unul care minte cu nerusinare.Casa de pensii a MApN mi-a comunicat verbal -nu la telefonul televerde-ca au toate calculele facute privind restituirea sumelor rezultate din diferenta intre pensia din decembrie 2010 si urmatoarele , dar ca nu au restituit nimanui pentru ca nu au bani.

   Ștergere
 54. @ Replica data lui Huhu, pe Huhurez blog, cu putine sanse de a fi publicata:
  "esti periculos mai huhule , judeci cum vrei, dai verdicte de la tine din burta si ai pretentii ca legea este cum gandesti tu...exemplu:. ":Nu pot să-ți introducă în baza de calcul solde, indemnizații sau sporuri pe care nu le-ai avut în cele 6 luni alese."
  cine ti-a "povestit" ca este asa cum spui tu? In aceiasi linie de gandire inseamna ca unul care a iesit la pensie in 1970 are doar un sfert din ce are unul iesit azi si pe jumatate a celui iesit in 2000. Chestia nu este doar de cuantum ci de felul si numarul sporurilor deoarece in 1995 era doar 34% ,max sporuri , iar acuma sunt intre 60-120% iar in cadrul amendamentelor era acceptata propunerea cu ACTUALIZAREA/ ACORDAREA acelorasi sporuri cu echivalentu de la 01.01.2016, asa ca "mai usor cu pianul pe scari" ca nici tu, nici eu sau altii nu detinem adevarul absolut, iar adevarul este , de cele mai multe ori altfel decat cel perceput de noi.
  te rog sa publici asta. Aici nu ai dreptate!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Huhu are dreptate la chestia cu introducerea in baza de calcul a unor elemente pe care nu le-ai avut pe considerentul ca unii le au acum. Atât timp cât baza de calcul a pensiei nu cuprinde aceleaşi elemente, cuantificabile la fel pentru toti cei aflati in aceaşi situaţie juridică în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege, vor fi mereu diferenţe mari intre pensionari funcţie de perioada în care s-au pensionat.
   Când o lege e prost făcută, când nişte norme de aplicare, făcute de şmecheri şi semnate de miniştri incapabili, incalcă legea rezultatul e cel care se vede deja.

   Ștergere
 55. vineri, 11 noiembrie 2016
  MITING ANTIGUVERN
  PIATA VICTORIEI, MARTI 15 NOIEMBRIE A.C. DE LA ORA 10.00

  In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC, ai ALTERNATIVEI NATIONALE, a tuturor rezervistilor si bugetarilor

  Doamnelor si domnilor,
  Federatia Nationala UNIREA a Pensionarilor din Romania organizeaza un miting antiguvern, marti la orele 10.00 pentru a protesta impotriva opozitiei Guvernului fata de Proiectul noii Legi a pensiilor. In buna traditie a CNSC, domnul presedinte Dumitru COJANU ne solicita sprijinul

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezar este pe drum deja! De fapt pe langa drum, caci vine pe jos! Cred ca in transhumanta putin tarzie!
   :)))

   Ștergere
 56. Rog republicati dupa repararea greselilor de copiere.
  Marian Ailincai11 noiembrie 2016, 15:04

  Blogger avianyc spunea...
  @ Huhurez
  Printr-un artificiu neinteles de multi M 25 scoate baza de calcul a pensiilor din zona neconstitutionalitatii.
  Atunci cind prin metodologie s-a facut raportarea la solda functie de baza cf L 284 foarte multi neaveniti au sarit ca arsi precum ca daca raportarea se face la solda functiei de baza cf L 284(sf,sgrad,gradatii si după caz IC) atunci scad pensiile prin neincluderea in functia de baza a SM si ID. Lucru total neadevarat din acest punct de vedere deoarece printr-o alta jmecherie numita anexa 1b (cuantumuri compuse ,cuantumuri compuse actualizate,majorate etc,deci nu calculare de % sporuri din sporuri-evitarea neconstitutionalitatii legii si metodologiei de calcul) se ajunge de fapt la includerea in baza de calcul a tuturor elementelor soldei cf compunerii acesteia pe L 138/99 (sf, sgrad, gradatii, IC, SM,ID) + g-uri
  Deci in final nu se pierde absolut nimic (cu exceptia veniturilor excluse de art 40 din OG57)
  Unele pensii scad (si in special la MM) din cauza unor cresteri exagerate pe legea contributivitatii care cresteri nu mai sunt acoperite de L223 cu art 40 din OG 57 sau in mai putine cazuri pe L164 ,acolo unde nu sunt incluse si g-uri la ”alte elemente”
  Iar trecerea calculelor prin anexa 1b nu este altceva decit (o gaselnita) adica s-a dat o raita prin functia de baza cf L 284 ca in final rezultatul sa fie cf definitiei soldei de pe L 138. Acest artificiu scoate legea si baza de calcul din zona neconstitutionala.
  În mod practic cuantumul pensiei se poate calcula foarte rapid pe scurtatura fara a trece prin anexa 1b (care mai mult are rolul de a ameti clientul si a nu intelege neavizatii din publicul larg ca de fapt se baga in calcul toate elementele salariale admise) si nu numai cele prevazute de L284 (sf,sgrad,gradatii +IC dupa caz)precum au inteles unii si au facut scandal nejustificat chiar si pe televiziuni.
  Daca s-ar fi calculat pe scurtatura fara trecere prin anexa 1b atunci legea prin metodologia de calcul ar fi devenit neconstitutionala prin calcularea unor sporuri din sporuri adaugate soldei de baza ,vezi spre exemplu procedura pentru adaugarea a 3,6.9 % cps.
  OMM este adaugat cf L80 si nu are ingradire constitutionala.
  Insa pe formula 65% + 1% pt fiecare an peste 25 + 3,6.9% cps metodologia scoate calculele din zona neconstitutionala.
  Stii care-i insa o mare problema pe la militari. Stau rau cu pregatirea juridica si interpreteaza după ureche multe prevederi. Si atunci sunt usor de taxat si manevrat. Mai rau ca uneori se si expun public cu interpretari eronate si in necunostinta de realitati.
  Aici cu metodologia de calcul aplicata militarii juristi au facut o miscare isteata raportind de fapt la solda f.de baza din L284 prin anexa 1b la drepturile din solda lunara bruta cf L138/99 cu actualizare la 01 01.2016 prin raportare la situatia de la 31.12.2009 (iar au strigat si aici unii nestiutori si pentru asta nestiind ca de fapt drepturile la 31.12.2009 sunt sunt similare cu cele de la 01.01.2016)
  In acest context de pregatire juridica a militarilor nu este de mirare ca militarii profesionisti din mapn si o parte a ofiterilor sunt reprezentati in raporturile cu ministerele inclusiv cu ministrul apararii si mapn de catre liderul sindicalist ,un foarte bun si bataios jurist Coarna.
  Deci acesta constatare de neconstitutionalitate nu afecteaza legea si metodologia de calcul a pensiilor militare si nici salarizarea militarilor.
  Probabil ca acel rivnit spor de confidentialitate pus intr-un proiect nu se va mai putea da pentru toti pe formula dupa care s-a dat din august 2016 solda de merit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rezuma totul in maximum 2 fraze....altfel ori nu spui nimic ori esti Sadoveanu Jr. si ne dai la citit romane fluviu!
   Daca te intereseaza viata si opera lui Avïöñÿk....studiaza-l in particular!

   Ștergere
 57. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 58. Ziua bună tuturor şi azi, deoarece ieri am uitat, 21 de salve de artilerie camarazilor mei de armă. Revenind la pensii, tot azi mi-a intrat pe card pensia recalculată, mărită, aşa cum vă spuneam acum vreo 2 săptămîni. Pentru prietenul nostru, al tuturor, "pierzătorul" de TAB-77/BTR-70 din Timişoara, un "ciocan de foc/CF" din partea artileriştilor. PS. Înafară de pensie, n-au mai intrat şi alţi bani. Hai, "la bună vedere" şi să fiţi iubiţi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Las ca dacă se redeschide dosarul revoltei prin december precis găsește și el tab-ul pierdut și continua revoluția.
   Am zis și m-am ascuns pana în februarie!

   Ștergere
  2. Baga-i si o fuzanta! Si ceva subcalibru prin TOD!
   Cu cat ti s-a marit?

   Ștergere
 59. A intrat pensia recalculata si marita, diferentele de la 01.01.2016 si taierea din anul 2012. Precizez ca am iesit la pensie in 2008 de la MAI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Minciuna sfruntata .Softul de(cel de recalculare) la CSP a MAI e blocat intentionat din iulie.''Valica ''ai ochi albastri ?

   Ștergere
  2. Da nu e meritul culorii ochilor, insa am primit decizia de recalculare pe 23 oct., a fost emisa pe 19 oct. si a intrat in vigoare pe 01.11.2016. Eu am facut cerer in octombrie anul trecut in baza legii 223/2015, am facut cerer in ianuraie, februarie si martie . In fiecare luna le-am trimis cerere. Simultan am trimis si la unitatea de unde am trecut in rezerva in 2008 cu alegerea bazei de calcul a celor sase luni.Nu ma laud , nu ma pling, dar am fost faultat in 2012/2013 cu 22.000 de lei , pe care i-am primit acuma o transa de 14.000 si restul la anul in noiembrie , deoarece am primit si raspunsuri de la cps a mai.

   Ștergere
 60. Am primit buletinul de calcul cu diferenta

  RăspundețiȘtergere
 61. @vladimir
  o sa intre,stai linistit
  la mine nimic,nimic

  RăspundețiȘtergere
 62. probabil ca eu sunt "negru"inca nimic......las ca am de primit,asa cum tot zic din 2010 : "la mine o sa creasca tot timpul" ca nu se poate altfel.....pensia ca altceva!!.....nema!!!
  stati cu fundul in sus /in jos/cum doriti....de 6 ani la mine creste,ca n-am furat si n-am mintit....de fapt creste din 2001,ca n-am furat si nu am fost "gonflat"

  RăspundețiȘtergere
 63. Pt Dl Vladimir
  Sincer, ma bucur ca vi s-a facut dreptate prin recalcularea pensiei. Am inteles ca pensia recalculata, va multumeste, va doresc multa sanatate si ceasuri bune.
  Sa vaspun un secret: in urma rezultatului alegerilor prezidentiale din SUA, tensiunea NATO-Rusia se va rezolva, prin sacrificarea si federalizarea Ucrainei, Crimeia la Rusia, asa cum am mai spus, nu va fi nici un razboi.
  Lumea se pregateste pt Campionatul Mondial de fotbal 2018 din Rusia.
  La noi, aripa soros va fi data la o parte, asa si merita.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc mult domnule Tehnocrat, dar aşa cum spunea mai sus undeva şi Gelu Olescu, dacă nu le creşte tuturor pensia, parcă ai un gust amar gîndindu-te că poate şi alţii merită acest lucru. E păcat că unii pierd, iar alţii cîştigă. De aia ar fi fost bine ca unele sporuri permanente să fie introduse în funcţie şi nu lăsate aşa la cheremul celor care se plimbă pe la guvernare sau prin parlament. Contează şi banii desigur, mai ales pentru noi militarii care ne-am mîncat zilele şi tinereţea prin armată, dar în primul rînd contează să fim sănătoşi cu toţii, împreună cu familiile noastre. Hai că vă las, multă sănătate şi să iasă cît mai mulţi dintre ai noştri pe "+" la recalculare! PS. Totuşi, ca o "mică" obsevaţie, nu este corect ca eu care am trecut în rezervă după unul din 1999-2000 să am alte sporuri şi alţi coeficienţi de funcţie. Asta este marea bubă a acestei legi...

   Ștergere
 64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @avianyk
   Acordarea unor drepturi salariale pe care nu le-ai avut ar fi în primul rând nelegală, pentru că ar inclca Legea 223.

   Acordarea retroactivă a unui drept, dacă este expres prevăzută în lege, nu este nconstituțională. A zis cineva că e neconstituțional art. 121 din Legea 223/2015 privind restituirile.
   Prevederea constituțională că legea prevede numai pentru viitor se referă la dispozițiile legale care nu sunt încadrate în timp. Numai acestea nu pot fi interpretate că se aplica și în trecut.

   Ștergere
  2. S-a vazut ca unii pitici pot face multe chestii "constitutionale", inclusiv sa se considere ca am cotizat (retroactiv. Problema cu sporurile pe care nu le-am avut si de care beneficiaza cei care indeplinesc astazi functiile pe care am fost incadrati trebuie privita in alt mod. Daca acolo unde am luctrat au fost si atunci echipamente care produc radiatii, noxe,pericole, alte daune sanatatii oare nu am fost afectati si noi? Va dor articulatiile, aveti probleme cardiace, cu vederea, aveti afectiuni de tot felul? De ce oare? Fara indoiala ca din cauza serviciului, din cauza conditiilor grele care astazi sunt recunoscute. Pai si atunci nu avem oare dreptul la aceste sporuri. Mai ales ca multi suntem "in rezerva" Iar cu restituirile, s-a vazut, parlamentul a recunoscut discriminarea noastra, cuantumul avantajos este si a fost general ocrotit. Nu insa si pentru o parte din militari. Asa ca prin aceste restituiri s-au inlaturat discriminarile contrare normelor internationale (Protocolul 12 de la Geneva impotriva discriminarii)

   Ștergere
 65. @aviamuci,Cosmonautule ai ceva reminiscente din "invatatura" securistoida care te-a hranit si anume ura fata de oameni si fata de bunastarea lor. Plus ca stii sa te ascunzi/ maschezi,dar daca mai carai mult o sa-ti dezvalui adevarata identitate,in curand o sa ma intalnesc cu gen St...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intre moral și legal-constituțional doar legea poate distinge. Nici tu si nici eu sau oricine altcineva.
   Cînd bagi batul in mușuroi culegi foloasele.
   Succes la intilnire.

   Ștergere
  2. ÄvïäMüčï...lungi.... este si jurist, discipolul maestrului Cerveni!
   Este si ardelean...gandeste lent si se exprima maine!
   Este, cumva, autist?.....mari genii au fost autisti si, pe cale de consecinta...poate fi unul din ei!
   De studiat, in ....... formol!

   Ștergere
  3. @tigri2,@Mares: Sunteti complet pe dinafara. Constat din nou ca avyanic are dreptate. In esenta nu poti acorda RETROACTIV niste drepturi salariale. De fapt, daca s-ar putea asta de ce sa nu primeasca retroactiv aceste drepturi si cei in activitate?
   Voi contestati esenta legii pensiilor militare. Foarte bine, dar atunci sa va asteptati ca va fi votata in curand o noua lege mai corecta pentru toata lumea(civili si militari). Atunci sa va vad...

   Bre, tigri si Mares, cu argumente de genul "securistoid" sau "autist" nu ajungeti departe. Poate la gradinita sa fiti in elementul vostru. Cum se dau de gol cei doi ganditori din r26500...

   Ștergere
 66. Mie nu-mi convine ce spune avianyc (11 noiembrie 2016, 20:21) ca sunt iesit demult la pensie ....dar n-am incotro si trebuie sa-i dau dreptate.Mai ales la ultima fraza.:):)
  PS iar cele doua alineate sunt pertinente
  am fost in CS din 1981 in permanenta cu 25%....acum sunt aproape toti cafegii si secretarele.Bravo lor!,dar stiti cu totii ca pe vremea aia CS(gr.I de munca) se dadea greu,greu de tot

  RăspundețiȘtergere
 67. revin si repet: bravo lor! ca eu nu urasc si nu invidiez pe nimeni......ma enerveaza doar sporurile de "confidentialitate" incasate de un ASP(probabil ca eu la RAA caram varza) sporul de "fidelitate"(probabil ca eu am fost tradator dar inca nu am aflat) si sporul de "lucrarile..*ulii" enorme de altfel pe care le are acelasi ASP(habar nu are ASP(tau majur) ce inseamna "lucrarili" alea dar are cu +50% ....areeee!! bashca alte bonusuri

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. completare si repet:eu "caratorul de varza' eram numiti "muti" ca daca deschideam gura tribunalul militar ne halea(fara ghilimele)

   Ștergere
  2. Gen Militaru nu a tradat?Si altii..

   Ștergere
 68. Nenea Kis de Ialomita ,după intilnirea cu dl g-ral promit ca in numele ardelenilor de pe blog te invit la 1 Decembrie la Alba Iulia pentru ati aduce cu acesta ocazie multumiri pentru neprecupetitul efort facut pentru bunastarea ostirii.
  In semn de pretuire iti vom acorda garda personala si intrare triufala pe un roib alb inca neicalecat. Cezar ,mai oltean el asa va fi insarcinat sa tina capăstrul ,tehnocrat te va ajuta la incalecat,eu ,avia,te voi prinde pe partea cealalta daca cumva din avintul dat de tehnocrat depăsesti șaua, nea Serban va avea onoarea de a trage salvele de salut cu tunul cit mai de din apropiere de roib. Eventual il putem invita si pe Karadeniz ca ” manevrant al acceleratorului” daca cumva roibul nu percuteaza.
  Tot in semn de adinca pretuire pentru efortul depus vor aranja cu vreo citiva moți mai „zdraveni ”la minte si muschi sa-ti dea„ cu virf si indesat” si drepturile de la 1918 care binemeritat” ți se cuvin”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   Pe Mareș îl punem la grajduri.
   Pe mos Alecu îl invitam sa calculeze cu abac-ul v1 la roib după prima salva de tun.

   Ștergere
  2. Ba la barou! Ca tot esti tu multilateral dezvoltat!
   Poate si pe verticala, nu numai pe o laterala!
   :))

   PS: de luni esti actor?

   Ștergere
 69. Legea asta are niște principii in baza cărora ar fi trebuit să a fi fost concepută. Intre principii, textul legii, normele de aplicare și realitatea din teren sunt discrepanțe uriașe care o fac caducă cu sau fără intervenția curții constituționale, așa că deși va mai fi oblojită o vreme cu unele HG-uri, ordine, norme, în final va fi nevoie de o nouă lege a pensiilor pentru militari, așa cum sunt definiți și recunoscuți în toată lumea. Aceasta lege va ține seama, ca peste tot în lume, că după ce te formezi ca militar, rămâi militar până mori iar statul te poate chema , chiar și împotriva voinței tale, să mori pentru el și după pensionare. Nu au ce căuta într-o astfel de lege niște civili chiar dacă au denumirea de funcționari publici cu statut special, nu poți sa fii civil în activitate și militar la pensie. Cum naiba sa aplici principiul ”recunoștinței faţă de loialitatea, sacrificiile şi privaţiunile suferite” gardianului Vișinescu.
  Cu elementele principale ale soldei, grad, funcție, vechime și cu condițiile de muncă poți crea ușor o lege a pensiilor militare care să respecte pe deplin principiile de la articolul 2 și textul constituției.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @karadeniz
   Of of,de cand asteptam asemenea comentariu

   Ștergere
  2. @ karadeniz , fara suparare , dar unii care au contribuit din plin la elaborarea acestei legi , fara sa gandeasca prea mult , care se bucurau ca pot cumula toate sporurile , prin plecarea de la 65% a bazei de calcul , cand vad acum ce decizii primesc , se supara tot ei... pe sat . pe unii nu pot sa-i uit cum faceau misto de cei mai tineri . legea aceasta este ticluita prost , de cretini , care poarta totusi uniforma militara . i-as da in judecata doar pentru faptul ca m-am cam saturat sa mi se schimbe pensia din 5 in 5 ani .
   functionarii publici nu au statut de militari atunci cand ies la pensie si cunosti foarte bine acest lucru .
   trimiterea la visinescu este neinspirata , asta o fac cei care ne sunt dusmani - numindu-ne : "armata si securitatea" .
   cu elementele salariale pe care le expui , pensiile noastre ar fi exact ca acum 10 ani , ceea ce nu ar fi bine . nu s-ar fi pornit tavalugul prostiei daca pensiile calculate pe legea 164 / 2001 ar fi fost corect ( cinstit ) calculate . lacomia unora ne-a costat pe toti . cam acesta este adevarul .
   nu dati sugestii prostesti celor care ne conduc , sunt idioti si rau intentionati , iar urmatoarea lege va fi si mai defavorabila militarilor .

   Ștergere
  3. @tupak amaru
   Pai dacă nu au statut de militari ce caută într-o lege a pensiilor militare ? Nu am nimic cu aceștia dar atât timp cât au statut, lege de salarizare, program de muncă și atribuții diferite de armată nu au ce căuta în această lege. Cea mai războinică națiune de pe pământ, americanii și nu numai ei, nu amestecă polițiștii ori gardienii din penitenciare ( și SUA are peste 2,5 milioane de pușcăriași, un sfert din cât are restul lumii) cu militarii și nici pe cei din serviciile secrete. De ce oare om fi noi mai cu moț ca alții ? Că i-am avut într-o vreme la un loc cu militarii, nu e nici un bai, pentru acele perioade primesc pensii militare.
   Repet încă o dată, e posibil ca acești funcționari publici să aibă viața mai grea a ca a militarilor pe timp de pace ( deși după intrarea în NATO armata română a renunțat la pace și parte din efective participa permanent la acțiuni de luptă reale), motiv pentru care statul ii poate plăti în activitate și la pensie de 10 ori mai bine ca pe militari dacă consideră că e necesar dar ei nu sunt și nu vor fi militari.
   Cu aceleași elemente salariale grad, funcție, vechime grupe de muncă plus încă două care au stârnit controverse (indemnizația de comandă și și solda de merit ) s-a întocmit, după modele NATO/UE , legea 164/2001, lege care era și în concordanță cu legea 19 la baza ei stând aceleași principii cu ale acestei legi a sistemului public de pensii.
   Legea permitea la o carieră completă, să ajungi la o pensie de aceeași valoare cu baza de calcul reprezentată de solda lunară brută.
   Idioții care ne conduc nu sunt capabili să alcătuiască o lege ei doar o votează, cei care o concep sunt alți idioți care poartă uniformă militară.

   Ștergere
  4. Politistii au mii de morti si raniti grav in misiuni( misiuni ordonate) ,pe cand militarii au doar sute.Stau si ma gandesc cine e cu adevarat in razboi.Cat priveste pensiile ai dreptate.Pensiile politistilor ar trebuii sa fie diferite ( mai mari ) ca ale militarilor datorita riscurilor mai mari.De altfel doar 1\3 politisti mai'' pupa ''pensia.

   Ștergere
  5. Haaa...de cand zic eu asta ....???

   Ștergere
  6. @ Coldea Calustian 13 noiembrie 2016, 16:14. Mai termina cu mitul militienilor. Dar daca tot ma iriti cu psihozele tale!

   Din surse la care tu NU ai acces, iti dau garantata participarea la exercitii de mobilizare in anul urmator, a catorva mii de militari )cadre militare) exclusiv din M.Ap.N.

   La exercitii NU participa niciun militan, intrucat armata nu are ce face cu ei la mobilizare! Si nici la razboi! Dar pensii militare stiu sa primeasca!

   Ștergere
  7. @coldea
   deci ati tras concluzia ca politia e mai tare ca armata: ok! mergeti voi cu pocnitorile alea numite carpati ,la razboi.....vitejilor! doar sa nu cumva sa va intalnit cu un tanc sau chiar un amarat de kalasnikov......Oaiii ce ma mai salutau militienii in 1990 iar acum au "mii si milioane" de victime.....de spagi si arestari nu se spune nimic....aloooo domnu Surugiu!!!

   Ștergere
  8. @coldea
   si cam cate mii de morti sunt de la politie??....macar asa aproximativ.Sa-i excludem pe aia "morti de beti" din spatele barurilor la mocangeala ca apar deja mai multi ca in WW2 pe care "politia" l-a castigat nu-i asa:):)

   Ștergere
  9. @coldea
   politia=civili,civili,civili...asta-i tot!

   Ștergere
  10. si ca sa ne amuzam:
   ultima stire :politist "mort la volan" mort de beat dupa care s-au tras 12 focuri "de avertisment"Nici macar nu recunosc ca habar nu au sa foloseasca pocnitoarea aia numita carpati si trag aiurea peste blocuri>le numesc "12 focuri de avertisment" nu unul de avertismant si 11 trase aiurea.De acum domnu Coldea eu propun ca fiecare echipaj de politie sa aiba in masina 1 lada munitie cu 1000 cartuse, poate nimeresc si ei ceva cu "ultimul cartus" ca in filme....dar mai intai sa evacuam populatia nu-i asa? ca mor aia nevinovati din "focuri de avertisment"...ce SU/MIG/F/bombardiere??? artilerie si tancuri? politia e baza!! uraaaa!!!
   PS Coarna a spus zilele trecute la "ProLex" sindicatul vostru ca aveti O singura tragere/an sau maxim 2.....SI CU CE?? poate cu pistol cu apa ca aia numita "carpati" nu e arma
   Domnu coldea!
   iti propun ca esti mare politist:
   distanta intre noi 300m.Matale cu "pocnitoarea" carpati eu cu kalashnicov.....nici macar nu trag un glonte(fac economie de munitie) rezolv cu patul armei sau cu baioneta....la alegere si A FOST O GLUMA......dar ai reusit sa ma enervezi cu "miile" de politisti morti.....alooo revino cu picioarele pe pamant......asta-i esenta mesajului meu: trezeste-te!!(restul sunt mishtouri)daca nu v-ati incrancenat prea tare

   Ștergere
  11. @Coldea Calustian
   Foarte corect, doar în acest an au avut 10135,5 de morți și 20144,8 de răniți grav iar la cei din penitenciare cifrele sunt duble. Chiar și pe legea asta 223 pensiile polițiștilor sunt mai mari cam cu 30% ca ale pârliților de militari care nici măcar în teatre nu prea vor să moară. De ceea doresc o altă lege a pensiilor pentru funcționarii publici cu statut special ceva gen magistrați ori parlamentari dar un pic mai mari.

   Ștergere
  12. Habar nu aveti si vorbiti din auzite .Noi pe nava aveam mitraliere de 14,5( pe care le-am si folosit impotriva navelor turcesti in marea teritoriala si zona contigua ) iar in dotare aveam toti pistol Glock.Ca multi politisti sunt dotati si acum in bataie de joc cu pistol Carpati e doar un factor de risc suplimentar.Voi ati infrunta niste interlopi inarmatii cu cutite ,sabii si pistoale cu pocnitorile Carpati? Cred ca multi ati prefera fuga desi pe forumuri sunteti viteji. Pentru linistea voastra multi politisti au acum Glock ( multi si- au cumparat si cu banii lor)Cat priveste coruptia aveti toti dreptate.Dar pestele de la cap( politic) se impute iar multi politisti cinstiti au fost disponibilizati de braconierul Igas( 10 000) la cererea lui Basescu in 2011 ca deranjau mafia de stat . Cat priveste tragerile obligatorii( de obicei din timpul liber care nu prea era decat pe hartie )aveam atunci minim 12 sedinte pe an plus cele de pe nave .Atat.

   Ștergere
 70. La M.A.I. nu se respectă termenul legal. Unitatea a trimis către CPS media soldelor recalculate pe 25.07.2016 şi până astăzi nu s-a emis decizia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @rica
   de la mine a plecat in martie.V-o spun ca si o consolare daca se poate numi asa....si ati vazut ca sunt M.Ap.N......au timp pana la 31.12.2017 cf legii

   Ștergere
  2. la MAI nu s-a respectat niciodata termenul legal , nu vor fi emise decizii anul acesta , la ordin .
   cine spune ca a primit decizia de recalculare , minte .
   as fi curios sa vad o decizie de recalculare avand elementele salariale din perioada 2009 - 2015 . porcaria facuta de gasca lui boc - basescu , privind salarizarea , a lasat urme adanci si niste consecinte greu de calculat . finantistii de la MAI , stat in stat , au mers pe principiul " la ordin " , nu pe textul legii - limitarea la 30% a sporurilor a creat deranj mare .

   Ștergere
  3. La CSP a MAI softul de recalculare e blocat pana in februarie.Isi bat joc pe fata de pensionari ca de obicei.

   Ștergere
  4. Serban scria ceva de pensia unui ASP! Nu cred ca mintea!

   Ștergere
  5. Nu Doru nu minte.Doar inventeaza..

   Ștergere
 71. Avianyc@ esti un individ care joaca alba-neagra.Pai transmisionistul de acum 30 de ani nu a servit ca cel de acum?Pilotul de acum este mai cu mot decat inaintasul sau?Tu nu esti constient ca existi datorita inaintasului tau cu bune si cu rele?Militarul de acum este boier in ceeace priveste avantajele creiate de statul roman comparativ cu militarul de acum 26 de ani.Asta nu inseamna ca nu e bine.Se intelege,ca tu ai vrea ca militarul de acum 20 de ani sa fie exterminat.Nu rade de viitorul tau.In timp,daca sfanta natura nu-ti va baga un bat in cur, vei ajunge in situatia celor pensionati cu multi ani in urma.In concluzie tu pledezi pentru discriminare.Ai o angoasa privind Viorel.E treaba voastra daca va-ti furat unuia altuia nevasta.Nu inteleg dece insa nutresti ura fata de ceilalti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pt ca asa este el.....gandeste ingust! Oare de ce nu ma mai mir?

   Ștergere
 72. Domnule R,
  Pe site-ul AORR a fost difuzat un ultim Comunicat care prezinta un model de Contestatie la deciziile de recalculare a pensiilor militare de stat, cu o argumentatie juridica foarte interesanta ce ar putea fi folosita cu success in orice cerere de chemare in judecata a institutiilor implicate in deformarea si siluirea principiilor generoase si corecte adoptate de Parlament in unanimitate in L223. forma originala.
  Daca apreciati ca este oportun, rog sa o puneti la dispozitia colegilor nostri afectati de actualul mod de calcul.
  Cu consideratie,

  RăspundețiȘtergere
 73. In viitor adio legea pensiilor militare si asta datorita imputitilor care au initiat art.40/oug 57/2015 si M25/2016 spre folos propriu fara sa se gandeasca la cei pensionati cu mult timp inainte.Sa nu uitam ca PNL s-a pronuntat pentru legea 263/2010 care avantajaza pe cei cu vechime mare ca activi,pe cei de la serviciile secrete si aviatorii,marinarii,subofiterii si MM de toate felurile etc.Si uite asa PNL va face rost masiv de voturi.In asemenea conditii ANCMRR a inceput sa se miste.Uitati-va ce functii si grade au avut cei de la filialele judetene precum si de la varful conducerii ca sa nu le puneti in discutie reusita. Ma repet.Initiatorii art.40/OUG 57/2015 si a M25/2016 au tras spuza pe turta lor fapt pentru care vom plati toti.Ca de obicei ,disponibilizatii vor cade la mijloc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legea 223 nu va fi modificata .Sunt interese prea mari.

   Ștergere
 74. Se vrea lege a pensiilor pt.fiecare
  Întotdeauna vor fi nemulțumiri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim din 13.11.2016 ora 07.15.@Esti prost.Trebuie o lege a pensiilor militare care sa nu dezavantajeze pe nimeni dar nici sa antajeze pe nimeni.La functii egale,grade egale,vechimi egale,pensii egale.Ce este asa de deosebit?

   Ștergere
  2. Eu nu te jignesc!
   Iti spun doar atât:Esti lipsit de bun simt,tataie!
   Nu ai simțul umorului.Inainte de a face pe cineva,"prost",analizează bine problema!
   O bila gri si pt.r 26500.
   Si încă ceva "par de gheata",ce spui d-ta este o utopie!

   Ștergere
 75. Vad ca unii bat moneda pe avantajele adaugate la calculul pensiilor pentru cei cu alte conditii, ei aflati ca va inselati enorm..
  Exemplu: un scafandri, parasutist, pilot ,marinar are 50% adaugat la punctul de pensie iar de anul asta s-a adaugat acelasi spor si pentru cei de la conditii speciale si deosebite asa ca (acestia au vechimi mult mai mari) si vor depasi navigantii care au iesit la pensie tinand cont de vechimea cumulata 2ni /an. Nu s-a tinut cont ca trebuia sa mareasca sporul punctului de pensie la 100%. KKt ,chestia este ca numai in Armata se procedeaza asa , in alte sectoare nu.>>>DISCRIMINARI CRASE!

  RăspundețiȘtergere
 76. Pentru ca unii sa stie de ce s-a bagat OG 57 art 40 nu au decît sa bage nasul pe la declaratiile de avere ale institutiilor care genereaza pensii militare.
  Regretabil este doar faptul ca legea nu prevede actualizarea elementelor salariale ale soldei de la data deschiderii dreptului de pensie la nivelul celor de la data de 01.01.2016

  RăspundețiȘtergere
 77. Pt anonim ora 7.04
  Actuala conducere ancmrr si-a trait traiul si-a mancat malaiul. Cand pseudo militarul oprea a fost reevaluat, basescu s-a gandit sa-i faca un partid pe care sa-l foloseasca ulterior, dupa bunul plac. Pt sustinatori si infiintarea filialelor de partid s-a identificat ca public tinta, pensionarii militari in varsta din SNAp. Pt ca acestia si structurile asociative a acestora sa se ralieze la aceasta nonvaloare politica, s-a distrus sistemul de pensii militare prin legea 119/2010+OuG 1/2011 printr-o minciuna la nivelul de stat numita principiul contributivitatii.
  De fapt, puteti verifica si singur , aveti datele suficiente si necesare in oug 1/2011, ca aceasta recalculare a creat pensii , la aceeasi functie si vechime, cu atat mai mare, cu cat militarul a iesit mai demult din sistem= a lucrat mai mult inainte de 1989.
  Cum unpr s-a varsat in partidul lui basescu, nimeni nu mai are nevoie de favorizatiirecalculariipe Oug 1/2011+legea 119/2010, si nici de actualii sefi din conducerea ancmrr, care fie vorba intre noi, nu-i mai respecta si-i urmeaza marea majoritate a pensionarilor militari. Ei se fac vinovati de ralierea unui pseudo sistem de valori cate a ucis camarazi de-ai nostri.
  pnl=pdl, pensionarii militari n-o sa-i voteze, camaraderia este mai puternica decat impostura.
  In ce priveste legea 263/2010 activii au posibilitatea sa se pensioneze pe aceasta lege pana la 31/12/2020. De ce nu ies pe legea 263/2010 ?
  Pt ca nu-i convenabil, stagiul complet de cotizare creste spre 30 de ani.
  Atata timp cat bugetul pt pensii face parte din bugetul ministerelor si institutiilor din SNAp nu mai inteteseaza pe nimeni pensiile militarilor si functionarilor publici cu statut special.

  RăspundețiȘtergere
 78. @ R 26500
  ca sa nu mai spui ca politistii nu depun juramintul militar după perioada de instructie.
  http://adevarul.ro/locale/ploiesti/elevii-Scolii-politie-campina-tinuti-frig-depunereajuramantului-cinci-lesinat-avut-nevoie-ingrijiri-1_5825c6bd5ab6550cb86a24c2/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa! Si in primul an de agent, il depun pe cel de functionar public civil. In care NU mai au treaba cu aparatul tarii char cu pretul vietii. Ci cu gargara din juramantul de la Art. 23 de aici http://lege5.ro/Gratuit/gm4tcmzq/legea-nr-360-2002-privind-statutul-politistului.

   Redau textual: "Art. 23. - Puneri în aplicare (1), Jurisprudență (1)
   (1) La acordarea primului grad profesional absolventul sau poliţistul încadrat direct depune jurământul de credinţă în faţa şefului instituţiei de învăţământ sau a şefului unităţii de poliţie şi în prezenţa a doi poliţişti.
   Modificări (1)

   (2) Jurământul de credinţă are următorul conţinut: "Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"

   In concluzie, la inceperea activitatii efective de politist, acestia nu mai apara nimic cu pretul vietii, dar jura sa pastreze ... secretul profesional!

   Ștergere
  2. cel mai tare au "aparat" secretul profesional al spagii aia de la P Neamt:):)

   Ștergere
  3. MuciAvyonicy,
   Esti jurist sau actor? Tu nu intelegi ca MI nu are nimic comun cu lupta armata? De aia s-au dotat cu pistol si Pm! Participa, dar nu se baga.....misiuni fff limitate!

   Ștergere
  4. Lasa ca nu imi e rusine nici cu zecile de generali lacomi anchetati penal de la MApN.Apropo Doru ce grad mai are Turcitul cel fara stagiu militar satisfacut? Coruptia e generalizata din pacate in toata colonia lui Soros dar la MAI e mai mare deoarece e intretinuta politic.La CSP a MAI au angajat personal pentru ""recalcularea pensiilor "" folosind un soft pe care l-au blocat intentionat la ordinul ministrului .Acum personalul angajat suplimentar se bate de musca la sediu si umplu wc- urile de prezervative folosite (intre doua cafele).O sa se sparga buba si acolo in curand..

   Ștergere
 79. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 80. Exercitii militare ample cu mobilizarea rezervei, in 2017. Desi au fost si pana acum planificate,pana acum nu au fost lovele pt. astfel de exercitii, dar de la anul se trece la 2% din PIB.

  RăspundețiȘtergere
 81. @coldea & all
  asta e definitia unui veteran,nu a unui politist

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1684440521885761&set=a.1389495794713570.1073741826.100009594871024&type=3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Politistii raniti in misiuni ce sunt ? Dansatori din buric? Ei nu merita respect ?Crezi ca meseria de politist e aia care o vezi la tv? Am vazut militari veniti in Politie crezand ca o sa se imbogateasca si dupa doua luni de munca in Politie sunau disperati la MApN sa ii primeasca inapoi.

   Ștergere
 82. Pt tigri2
  Spuneati ca va retrageti de pe acest blogg.
  In loc sa plecati, veniti, ca un mare specialist in compani. Functia de secretar BOB prin cumul, a lasat urme adanci in sufletul si rationamentul dumneavoastra. Cred ca la actualizarea bazei de calcul la data 01/01/2016 in cazul dumneavoastra ar trebui introdus un spor pt ruginire si corodare comportamentala-intelectuala.
  Cu privire la legea 223/2015 in actuala legislatura nu seva intampla nimic. Dupa alegeri, va fi alt parlament, cu alte comisii si cu alt guvern si alti ministri implicati in stabilirea drepturilor de pensie a militarilor.
  Un singur lucru va ramane la fel: dumneavoastra,un vesnic, depasit si neinteles, specialist si pseudo aparator al drepturilor pensionarilor militari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule,
   El macar a incercat, s-a zbatut, a facut consum!......ca nuba reusit, este altceva!
   Condamnabil este cel care nu se implica....nu misca nimic.

   Ștergere
 83. NICIODATA nu am sa inteleg ca a existat secretar BOB prin cumul
  asa ceva NU a existat.Toti au fost platiti pe grad/functie dar "secretar BOB" Aveti cumva impresia ca nu stiu chestii elementare....am avut in LMDC,in scoala de ofiteri si in orice unitate din tara asta...si au fost cu zecile!! SECRETAR BOB PRIN CUMUL e cea mai mare minciuna....erau platiti pe functie distincta
  Asta-i adevarul!! verificati!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Diferit de alte UM, la aviatie era un specific, din cauza statului si a imposibilitatii asigurarii unui nr de 3 piloti/aeronava, cf necesitatilor si de stat!
   Asa ca escadrila de elicoptere, cu numar subdimensionat de ofiteri piloti (stat de rz nu pace) avea secretar BOB nu prin cumul, ci fara scoatere din productie!
   Ca sa fiu clar inteles, cumulul este gresit asimilat cu sarcini inb plus, el defineste o functie existenta, dar neincadrata sau, ale carei prerogative nu sunt indeplinite de titular, din varii motive ( curs, CO, CM, permisie, internare in spital, misiune cu sau fara detasare). De ce scriu toate astea? Pt ca atunci cand s-a trecut si la noi la intocmirea fisei postului...m-am lovit de nuanta juridica! Una este 1-3 sarcini adaugate.... si alta cumulul!
   Repet: daca functia nu este prevazuta in stat nu ai ce sa cumulezi!

   Ștergere
  2. @Serbane, fost corigent al LMDC. Daca esti prostanac , stai acasa. Ti-ai cautat gainile de oua?
   Chiar nu ti-e rusine sa scrii pe aici dupa ce il injuri , peste tot, pe blogger?

   Ștergere
 84. @tehnoprost, nu stiu sa te fi angajat secretar/consilier pe probleme de imagine si nici nu cred ca o perioada nesemnificativa din viata unui om poate fi atat de influenta dar de o anumita chestie sunt convins-dai dovada de un cinism si o gandire ingusta greu de cuantificat. Cu privire la prezenta mea pe acest blog nu pot fi mustrat tocmai de un om care a flegmat des pe aici si s-a adeverit a fi o adevarata prostituata barbateasca.
  Te-am identificat, am vorbit cu Mili si apoi mi-am dat seama ce hram ai purtat pe la Cluj si de ce "bati atata moneda" pe imaginarul aspect ca eu as fi fost mare propagandist PCR. Vrei sa recapitulam...inainte de 1989 erai "clontzist sef" in Comitetul de partid al viitoarei A4 apoi, dupa minunile din Piata din Cluj, la care ai participat efectiv, stii tu cu moartea acelor nevinovati, ai invartit hartiile si te-ai dat revolutionar spunand ca ai fost acolo sa-l arestezi pe capitanul care a tras in tineri, stii tu, ...ajungi in comanda A4 cu grad de maior de la Lt.maj si acuma te dai Maica Tereza si-ti spui "tehnocrat" > Mai Falstaf al secolului XXI pe cine vrei sa "aburesti"? De ce as fi depasit, care au fost anacronismele activitatii mele,sau, in alta ordine de idei, ce am facut eu RAU si tu un neica nimeni, ai facut BINE, inafara de a veni cu identitate falsa si a minti ca un PORC?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Kis totusi recunoaste ca nu ai fost secretar BOB prin cumul.Asta nu inseamna nimic cunosc multi secretari de partid care nu au facut rau ba chiar au ajutat pe multi.Fiecare da socoteala pana la urma propriei constiinte.Pe lumea cealalta judecata e mai aspra probabil.

   Ștergere
  2. Stai, ca pe Mili il cunosc si eu...am si nr de telefon!
   Un ofiter de toata isprava!...am si lucrat cu el, am si adresa de mail.....

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!