joi, 17 noiembrie 2016

Să nu iți vine dracii ca militar român, iar la război să te înrolezi mai bine la ruși? Iată cum își tratează patria română pe propriii militari în rezervă/retragere!

Pensie recalculată a unui colonel român cu cca. 36 ani vechime efectivă și (numai) 52 ani vechime cumulată. Noul cuantum stabilit pensiei ofiterului superior este cu cca. 40% mai redus, decât cel anterior. Vă readucem aminte că diminuarea cuantumului pensiei ofiterului a fost posibila urmare a unui act abuziv al Guvernului Romaniei condus de premierul Ciolos. Guvern care sfidand Parlamentul Romaniei despre care Constitutia pretinde ca ar fi (cica) organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării, a modificat Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat cu consecintele diminuarii bazei de initiere a calculul pensiilor militare de la 80% la 65% si a plafonulului maxim de la 100% la 85%. Actul Guvernului Ciolos este concretizat in Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 (ordonanta care include de altfel, si alte atacuri murdare si marsave, nu doar asupra militarilor, ci si asupra altor cetateni romani)!

Vă readucem aminte că ofițerului i se menține totuși în plată vechiul cuantum (cuantumul mai avantajos). Cu toate acestea, patria română a reușit să îi bage colonelului, mortul în casă. Din următoarele motive:

- la schimbarea legislatiei privind pesiile militare în anul de grație 2011, dementa clasă politică românească, precum si magistratii C.C.R. aserviti acesteia, si-au bagat picioarele in el de cuantum mai avantajos, expediind direct spre cimitire zeci, sute sau mii de militari in rezerva/retragere. Iar istoria se poat repeta oricand, tinand cont de labilitatea scenei politice romanesti;

- in privinta cuantumului mai avantajos, materialul de aici publicat in data de 31 octombrie 2016, demonstreaza fara echivoc ca respectivul cuantum mai avantajos nu mai are nicio valoare la stabilirea pensiilor de urmas. Republica stabilind urmasilor militarilor in rezerva/retragere trecuti in nefiinta, niste pensii raportate la cuantumul diminuat al pensiei recalculate si nu la cuantumul mai avantajos mentinut in plată, militarilor, pe timpul vietii!

Alte date? Demnitate, onoare, patrie, să aperi națiunea română chiar cu prețul vieții? Iar patria și națiunea îți trântesc o decizie de recalculare a pensiei, cu cuantum diminuat cu 40%? Chiar dacă este menținut în plată cuantumul mai avantajos, impactul în sine asupra militarilor nu poate fi decât unul de dezonoare și umilință profundă!

Va readucem aminte ca la acest moment O.U.G. nr. 57/2015 se afla in curs de aprobare prin lege, de catre Parlamentul Romaniei. Iar din datele pe care le detinem, niciun parlamentar roman indiferent de formatiunea politica de care apartine, nu are nimic contra deciziei Guvernului de diminuare a pensiilor militarilor prin efectele Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.
UPDATE

Cu dedicatie pt. un user din aeronautica (despre care cel mai posibil ca nu a fost navigant, ci mai degraba din personalul de intretinere sau din zona auxiliara), care nu a auzit pana la aceasta ora ca in armata exista 9 tipuri de activitati/specialitati cu risc extrem, si nu doar aeronautica. Aceste 9 tipuri de activitati/specialitati formand grupa de munca denumita alte conditii. Ocazie cu care userul in cauza va afla ca grupa de munca extrema denumita alte conditii, include si pe infanteristii care desfasoara misiuni in teatrele de operatii/campanie/mobilizare, precum si alte activitati/specialitati, nu doar aeronautica. Cu toate acestea, userul in cauza pretinde ca doar el ca fost militar in aeronautica ar trebui sa beneficieze de sporuri salariale si de o pensie mai mare - chiar daca nu a calcat niciodata pe front, si nicidecum si ceilalti militari din aceeasi grupa de risc profesional! Dintre ultimii, unii fiind deja mutilati pe front! Fara sa mai facem referiri si la cei care au trecut in lumea de dincolo, pe front! 

 


96 de comentarii:

 1. De ce i se stabilesc drepturile incepand cu data de 01.03.2016 si nu cu 01.01.2016?
  S-ar putea sa fie o farsa...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai sunt si alte persoane pe blog care au primit decizii cu drepturi stabilite tot de la 01.03.2016. Probabil ca este vorba de o a 2-a decizie in care au fost luata in calcul si actualizarea grupelor de munca. De la 01.01.2016 decizie de recalculare fara luarea in calcul a actualizari grupelor de munca. Apoi CPS a prelucrat si cererea cu grupele de munca si a emis a 2-a decizie cu data de 01.03.2016.

   Oricum, mai sunt pe forum si alte persoane cu recalculari tot de la 01.03.2016. Poate intervin!

   Ștergere
  2. @ Liviu Po 17 noiembrie 2016, 23:43. Aprop de farse. Farsa NU poate fi efectuata decat prin falsificarea deciziei din material. Numai ca eu am un program profesional, care detecteaza orice modificare adusa unei imagini scanate/prelucrate/trucate/modificate/alcatuite prin colaj etc. Decizia din material este absolut curata!

   Ștergere
  3. La MApN fiind vorba de necesitatea actualizarii grupelor de munca in baza art 109 se emit doua decizii.
   In prima decizie sunt recalculate -actualizate drepturile de pensie conform bazei de calcul la nivelul vechilor grupe de munca si se pune in plata de la 01.01.2016.Decizia se emite in baza cererii depuse de pensionar sau din oficiu cu baza ultimele 6 luni de activitate daca nu s-a inaintat cerere.
   In a doua decizie si finala sunt recalculate-actualizate drepturile de pensie conform bazei de calcul la nivelul noilor grupe de munca primite in baza art 109 si se pune in plata ÎNCEPÎND CU LUNA URMATOARE depunerii cererii de modificare a incadrarii in grupe de catre pensionar.
   La MAI nemaifiind vorba de actualizarea grupelor ,ei avindu-le actualizate odata cu aparitia HGR 1294 prin contencios administrativ nu se mai emite a dooua decizie ci doar una singura in baza cererii depuse art 64.
   Se pot ivi si la Mai cazuri de emitere in baza 109 daca sunt MAPn -isti transferati la MAI cu drepturile de grupe inca neactualizate si care nu-si deschid acest drept de pensie la CSP MApN prin centrele militare.

   In cazul de fata este decizia cu cuantumul recalculat final.
   pe prima decizie daca incadrarea este in grupe inferioare fata de a doua decizie cuantumul recalculat cf L223 este mai mic.
   Ramine in plata cuantumul avantajos obtinut probabil pe L 119, Og 1 (contributiva).Acesta se indexeaza.

   Ștergere
 2. Celebrul cuantum avantajos mai are de trait doar 3 luni si restul zile.Vor suferii multi pensionari militari daca nu se pregatesc (emotional) inca de acum.Vin zile grele.O sa va amintiti cu ''simpatie '' de javrele criminale Boc si Basescu.Viitorul guvern ( tot Soros) va taia si mai adanc in carne vie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ești mai rău ca baba Vanga. Vii cu niște certitudini viitoare de ne dai pe spate. Ai postat chestia asta de zeci de ori. Când și dacă va veni chestia asta, cei in cauza vor/vom acționa. Până atunci poate începe un război prin zonă și in cazul astă cei până pe la 63 -65 de ani nu vor mai avea pensii ci solde.

   Ștergere
  2. Karadenitz .Exact asa se spunea si in 2011 cand ne macelarea Basescu .Cand v-a venii'' chestia asta"" vom actiona .Dar atunci va fi prea tarziu.Intai stapanii coloniei vor declansa o campanie de presa ''ca nu sunt bani de pensii din cauza militarilor( care sug tot bugetul) ”" ca sa ii intarate pe civili .Apoi gata cu cumulul.Iar vor mai face infarct multi militarii (batjocuriti si cand erau activi si cand sunt la pensie).Eu nu sunt baba Vanga stiu din surse sigure ce se pregateste.

   Ștergere
  3. Deocamdată cuantumul mai avantajos este in vigoare, e posibil ca acesta se fie eliminat, posibil, nu cert cum profețești pe aici cu certitudinea retardatului mintal Petrache Lupu. Ce surse așa sigure ai? Știi deja cine va fi premier, ce guvern va fi in ianuarie și cum vor vota o astfel de lege sutele de parlamentari? Îți dai seama cât de ridicol ești cu această certitudine?
   Ce vrei sa faci de fapt ? Să iasă militarii în stradă pentru că alte călugărul Vasile a profețit ca din ianuarie se scoate cuantumul avantajos pentru pensiile militare? E clar că nu pot ieși și deocamdată nu prea are cine ieși, sunt cel mult câteva zeci maxim o sută- două de pensii recalculate cu cuantum mai mic. Abia când se vor recalcula cam toate se va ști câți sunt. Și dacă ar ieși ce vrei sa ceară? Să jure pe biblie , sub patrafirul patriarhului Daniel, șefii partidelor politice, viitorii posibili premieri, parlamentarii și președintele că în următorul secol nu vor scoate cuantumul mai avantajos. Dacă tot ești setat pe chestia asta cu infarctul dă-le la oameni niște tratamente pentru a preveni viitoarele infarcturi.

   Ștergere
  4. Vasåle este la fel ca P. LUPU....un retard....un tarat! El chiar isi iubeste calaul! Se vrea unul din cei mai informati! Stie de la prietenul lui Onaca...fost mare consilier prezidential!

   Ștergere
  5. Eu am scris anul trecut cand inca era Ponta premier despre viitorul prim ministru Ciolos( gasiti in arhivele lui Rxxx si Huhurez )care va fi pus de perciunati prin grupul Bildemberg si Soros.Exact la fel ca acum nimeni nu ma credea( pana la crimele de la Colectiv) si ajunsesem sa ma injur pe forum cu toti retardatii.Am inteles atunci ca e inutil sa dai informatii importante celor care sunt mandrii de sinapsele lor pustii.Nu va obliga nimeni totusi sa cititi postarile mele.Nici eu nu le citesc pe ale voastre (daca nu imi sunt adresate).Fara stima.

   Ștergere
  6. @ Coldea Calustian 18 noiembrie 2016, 23:45. Cu grupul Bildemberg si Soros, s-a terminat. In SUA, de cand a iesit Trump! Daca aceste grupuri, au ultimele sedii de rezistenta in Romania, reflecta prostia si neputinta unei intregi natiuni! Din care faci parte si TU!

   Ștergere
  7. Eu sorosist ? Haaaa haaaa haaa.Asta e prea de tot .I-am criticat pe sorosisti si perciunati de sute de ori cand voi nici nu banuiati puterea lor in aceasta colonie si acum ma faci fanul lor?

   Ștergere
  8. Cat priveste faptul ca puterea perciunatilor a scazut dupa alegerile din SUA atat iti spun.Aminteste-ti de faza cu politistul bun si politistul rau.De fapt sunt la fel si au acelasi scop.Ai sa te lamuresti in curand.

   Ștergere
 3. Pe legea inițială, domnul col. de Dâmbovița ar fi obținut o pensie de 3717 lei și asta mult mai mică decât pensia contributivă a mult hulitului Oprea.
  Vorba plângăreților după pensia militară, din urmă cu câțiva ani; ne mulțumim cu onoarea reperată, avem pensie militară, nu? Nu contează că pensia este mai mică.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Huhurez ,pe prima decizie de recalculare cu vechile grupe detinute drepturile se acorda incepind cu 01.01.2016 iar in cazul in care incadrarea pe ultima decizie de pensie este in grupe inferioare celei dea doua decizii pensia rezultata pe prima decizie este mai mica decit pensia pe a doua decizie (cazul prezentat). Pe a doua decizie pensia creste prin drepturile suplimentare rezultate din transformarea in sume a adaosul provenit prin ridicarea in grupe se plateste din 01 03 2016 (luna urmatoare depunerii cererii pt modificare grupe).
   Daca in prima decizie sporul obtinut prin grupele avute anterior se ridica la 85% atunci valoarea pensiei ramine neschimbata pe ambele decizii. Doar daca sporul de grupe pe vechile grupe face procentul sub 85% atunci prin adaugarea noilor grupe pensia creste prin a doua decizie finala. Ramine insa in plata cuantumul avantajos.

   Ștergere
  2. @avianyk
   N-ai înțeles. Pe legea inițială procentul de pensie ar fi fost 130,8% și nu doar 85%.
   O constatare. Fară punctul g ....si pensia unui colonel care se pensionează acum, cu aceleași elemente salariale, ar fi la fel de mică.
   Pe blogul meu găsisei o intrebuintare genială a punctului „g”. care ar atenua diferențele dintre pensiile actualilor activi și vechile pensii

   Ștergere
 4. Decizia are numarul ".../2" si stabileste drepturi incepand cu 01/03/2016. Rezulta ca aceasta decizie s-a emis cu noile grupe de munca si Dl col a facut cerere in luna februarie 2016, la cmj, pt stabilirea noilor grupe de munca.
  Alte comentarii, sunt riscante de facut, atata timp cat nu este si baza de calcul.
  Avand in vedere ca vor fi multi pensionari, in aceeasi situatie cu dl. col. propun dl admin, in limita posibilitatilor sa publice si anexa nr. 1 la decizie: 1. Baza de calcul conform art 28 din legea 223/2015.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tehnocrat
   D-voastra probabil ca mai mult nu va vine sa credti ca pe contributiva s-au obtinut sume mai mari decit pe L164 ceeace ce scoate in evidenta cit de mult au pierdut unii in timp fiind tinuti pe L164.
   Acesta decizie este o decizie (a doua) finala fara masluiri sau ce se presupune.Pensiile scad in general fata de pensia contributiva si mai rar (unde nu sunt sporuri si grupe superioare) fata de L164.
   Poate nu va vine sa credeti ca pe actuala forma a L223 unii depasesc contributiva avuta in plata ,contributiva rezultata cindva mai mare prin recalculare decît pe l164.
   Asa cum unii sustin ca un cuantum recalculat este un drept cistigat asa si unii neiubitori de L164 au dreptul sa sustina precum ca un venit realizat in activitate pentru care s-a platit taxe si impozite este un drept cistigat si trebuie sa se reflecte in valoarea pensiei.
   Acum daca unii isi sustin supararea precum ca ,recalcalcularea cu actualizare ar trebui sa le aduca cuantumuri mai mari decit cuantumul in plata este intemeiat prin faptul ca la cei din vreme pensionati actualizarea se face la nivelul procentelor realizate in activitate si nu la cele existente pe piata la 01.01.2016. Plus sporurile de fidelitate ,confidentialitate care adaugate pe nedrept doar la unii pensionati mai aprope de 2016 fac ravagii intre cuantumuri.
   Sa speram ca lucrurile nu vor ramine asa si se va gasi o forma legal-constitutionale de eliminare a acestor discriminari pentru cei afectati.

   Ștergere
  2. @ avianyc 18 noiembrie 2016, 10:37. Doar la UNELE CONTRIBUTIVE s-au obtinut pensii mai mari pe L. 119/2010, decat pe L. 164/2010. Retine, doar pe UNELE CONTRIBUTIVE. Intrucat, la alte contributive a fost DEZASTRU GENERAL, macel geneneralizat. Priveste decizia colonelului de aici [http://r-26500.blogspot.ro/2016/10/breaking-news-halucinant-atac-marsav.html]. CONTRIBUTIVA lui a fost mai mica decat pensia militara pe L. 164/2001, cu 60% prima data, apoi cu 35%.

   Cum a fost posibila cresterea UNOR pensii la CONTRIBUTIVE? Dar ce ne mai ascundem dupa degete? De cresterea la CONTRIBUTIVE au beneficita 2 categorii:

   - niste fosti militari - multi cu varste matusalemice, pensionati pe Decretul comunist din 1977. Astia s-au trezit cu pleasca impartirii stagiului la 20 ani vechime, furand pontul de vechime stabilit la pensiile militare pe L. 164/2001. Ca daca ii izbea la 35 ani - corespunzator varstei si vechimii lor, chiraiau toti la CONTRIBUTIE. Deci am avut de-a face cu o mare curvie inca care matusalemicii i-au fript pe cei din generatiile mai recente;

   - a 2-a cauza de crestere a unor pensii CONTRIBUTIVE. In aceasta categorie intri si TU. In vremurile COMUNISTE s-a facut o ghidusie pt. anumite categorii de personal. Unii au lucrat in economie, altii prin zona aeronauticii ... ca tine. Astfel, prin niste scapari legislative cum mereu au fost si vor fi in Romania, v-au fost "gonflate" veniturile cu sporuri si prime, de depaseati soldele celorlalti militari cu ceasul de la gara. Nicio problema, fiecare cu PM, cum se descurca. Surptiza voastar a fost insa ca aceste prime si sporuri NU au fost luate insa in calcul la L. 164/2001 a pensiilor militare. Normal - daca discutam de pensii militare, discutam pe grade, functii etc. - daca nu trecem la sistem contributiv sau ... privat. Continuarea o cunosti! Oprea v-a facut o bucurie acelei maini de oameni "gonflati" cu sporuri si prime in activitatea, vi le-au trecut si la calculul pensiilor contributive (RETINE CEEA CE NU ITI PLACE SI - LA CONTRIBUTIVA CIVILILOR NU SE TREC SI VENITURILE CONJUNCTURALE, CI DOAR CELE STABILE) si gata ... traiasca CONTRIBUTIVA!

   Numai ca atat prima categorie mentionata, cat si ultima - adica cei care adulati CONTRIBUTIVA, sunteti o minoritate, simple minuni si exceptii ale armatei. Si ati fost si cam odihniti in activitate, din moment ce CONTRIBUTIVA conduce la o varsta de pensionare pe care militarii autentici si majoritari nici NU o pot atinge in activitate pe CONTRIBUTIVA.

   In concluzie, acei fosti militari care ADULEAZA contributiva, NU sunt decat niste fosti smecherasi ai armatei. Lucru care se observa din plin si pe forumuri, intrucat sunteti singurii care cand este vorba despre a mai discuta cate ceva despre armata reala, sunteti tamaie!

   Ștergere
  3. Domnule R-26500, ma intreb, daca erati printre fericitii - cum le spuneti la cei avantajati de contributivitate - posesori ai legii 263, ar mai fi existat *aciditatea devastatoare impotriva ... acestor fosti militari ?*, fosti militari care au activat ca orice *alti militari in Armata Romana si nu la colhoz ...*, pai, haideti cu o propunere legislativa *gen Vadin Tudor (fie-i tarna usoare pentruca nu doresc sa-i denigrez memoria)*, propuneti sa fie *executati* pentru vina de a fi fost militari ai Armatei Romane si ... ati scapat de EI. Procedati cum s-a facut si in cazul *celor circa 150 000 de militari amaratii ai Armatei Romane, dezarmati umilitor intre 23 august si 12 septembrie 1944, de catre rusi si dusi in gulagurile rusesti din care multi nu s-au mai intors. Pe aceia nu-i mai pomeneste nimeni, nu-i mai comnemoreaza NIMENI, si tara si *VOI si noi, am uitat rusinos si lipsit de demnitate de EI, de ei care *au fost TOT militari ai Armatei Romane ... sau poate nu !. Propuneti cu acesti fosti nilitari - cotributivi ... identic !!!.

   Ștergere
  4. @ gheo 18 noiembrie 2016, 16:57. Ce gulag, ce rusi? Cei care aduleaza contributivitatea sunt niste profitori ai unor vremuri conjuncturale. Si cam atat.

   Iar daca judecam drept, mai degraba prestatia ta seamana a gulag, rusi si colhoz. Tinand cont de faptul ca tu NU ai miscat un deget la casapirea celor 26500 militari in 2011. Nu e diferenta decat de nuanta intre ce a patit armata regala si ce am patit noi in 2011.

   Ștergere
  5. Domnule R26500, chiar daca nu pot dovedi, pentruca nu am cum, nu m-am numarat printre *simpatizantii lui Basescu si compania* si nici acum, doar ... *ma intriga aciditatea si virulenta atacurilor impotriva *FOSTILOR colegi de ARMATA*, atacurile acestea ... nu au nici o legatura *cu camaraderia militara* ... DIN nici o armata, ori cei avantajati au fost militari in *armata japoneza*, ori cei afectati in 2011 din nefericire dar pentru care nu pot fi acuzati si judecati fostii colegi - au fost DOAR ei militari ai Armatei Romane !!!, alegeti dvs ... pentruca, cu scuze daca va suparati, doar *cainii dupa ce isi schimba haita se musca unii pe altii !*, cred ca nu ar fi cazul.

   Ștergere
  6. @ gheo
   Toți cei pensionați deja sunt foști militari iar cei care au vârsta peste 63 de ani sunt definitiv foști militari. Olescu arată cauzele pentru care contributivitatea a fost mai bună, pentru unii pensionari, ca legea 164 fără a acuza cu ceva categoriile favorizate de aceasta lege și nu au fost doar cei cu vechime foarte mare, unii peste 55 de ani ori cei cu sporuri. Au fost inclusiv oameni cărora veniturile le-au fost umflate artificial, fiind UNPR-iști de-ai lui Oprea, care nu a dat doar grade onorifice ci și grade care prin activare sau reactivare în structurile de apărare le-au adus celor în cauza bani frumoși.
   Șmenurile astea se fac cam din totdeauna dar în niște limite oarecum rezonabile. Se vorbește acum de celebrul Oscar, sporul pentru lucrări de excepție, și toți cei pensionați mai demult criticăm pe cei actuali că au acest spor pe care noi nu-l aveam. O simplă lecturare a legii138/1999 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar ne arată că acestea există încă de atunci, vezi art.38, dar cum prea puțini beneficiau de el a rămas necunoscut mulțimii până când e folosit ca stimulent pentru pensionare așa cam cum se folosea solda de merit pe legea 164.
   De la Cuza încoace armata a avut regulile și legile ei, diferite de societatea civilă, inclusiv pensii militare de stat. In istoria armatei de după al doilea război mondial au fost doua momente de bulversare și destabilizare:
   - perioada epurării cadrelor din armata regală și înlocuirea lor cu militari comuniști ori simpatizanți cu origini muncitorești sănătoase, când făceai armata trei sau patru ani și șase luni școala de ofițeri dacă aveai 7 clase;
   - perioada de după 1998 când sub pretextul reducerii efectivelor și restructurării armatei în vederea intrării în NATO și apoi prin desființarea serviciului militar obligatoriu s-a lăsat această țară efectiv fără apărare După distrugerea a tot ceea ce era mai bun la acel moment din armament și tehnică de luptă singurul pericol era masa mare de rezerviști încă unitară, atât între ei cât și cu activii. Pentru a distruge această ultima buturugă s-a inventat legea 119 și HGS 1019 și apoi trecerea militarilor la legea 263 și suspendarea ajutoarelor la pensie, astfel între activi și foștii pensionari militari s-a mai creat un grup de pensionari pe legea 263 și fără plata ajutoarelor la pensie.
   Războiul ce bate la ușă a readus armata in atenția decidenților interni și a celor ce vor să se bată pe aici dar sa moară alții în locul lor așa că a apărut legea 223 care in forma inițială excludea pensionarii de dinainte de 2010 din ea, și pe considerentul ca doar cei pensionați după 2011 să mai facă parte din rezerva activă.
   Doar anul acesta s-au luat in problema reînzestrării armatei mai multe decizii decât din 2004 până acum, semn că nu mai e mult până departe.

   Ștergere
 5. Ar fi interesant de stiut si anul iesirii la pensie.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ca sa stiti de ce vor taia pensiile militare http://fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp;jsessionid=98FBAE331BFD516033298E5D9467765D?artid=898660&title=tradare-de-tara-si-jaf-national-e-putin-spus-ministrul-finantelor-dragu-proiectul-legii-redeventelor-este-gata-dar-trebuie-aprobat-de-viitorul-guvern-nivelul-redeventelor-a-ramas-acelasi-vom-oferi-si-deduceri-pentu-exploatarile-offshore-

  RăspundețiȘtergere
 7. Dl colonel a avut functia la minim fara comanda . merit sau sporuri ? Numai asa am ajuns la pensia aceea. E greu de crezut ca avand grupe nu a avut nici un spor. Eu zic ca ceva nu pusca in calcule. Cred ca au gresit.
  Plus faultul cu oug 50. Pompele funebre au iarasi de lucru. Activilor voi dormiti linistiti. Guvernantii lucreaza pentru voi.

  RăspundețiȘtergere
 8. Nemernicul asta prin pensii "speciale" cred ca se refera si la cele militare ,doar ca nu a spus-o direct , asa ca ....am pus-o.

  http://www.stiripesurse.ro/dacian-ciolo-se-ia-i-de-pensionari-ce-pensii-vrea-sa-taie-premierul_1164103.html

  RăspundețiȘtergere
 9. Gelu
  Sterge nr de inregistrare a solicitarii si data...inepe cu T.
  Sa nu ingreunam rezolvarea contestatiei pe care sigur o va face!

  RăspundețiȘtergere
 10. Ce nu-mi e clar: cum a primit dl.colonel 20% OMM.la pensia de serviciu care este de 85% din baza de calcul? 85+20=105%, iar in ordonanta scrie ca nu se poate depasi 100% din baza de calcul.Nu am pus problema din rautate ci pur si simplu pentru a ma lamuri cineva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OMM este un beneficiu la pensionare care NU este acordat de legea pensiilor. Prin urmare, nici NU face parte din pensie. Este acordat de Art. 11 din Statutul cadrelor militare (Legea 80/1995). "Pensionãrii militari decorati cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a şi I beneficiazã de un spor de 10%, 15% si respectiv, 20% al cuantumului pensiei". Citeste aici [http://www.jandarmeriavaslui.ro/files/pdf/legi/lg_80_2005.pdf].

   Sunt multe legi in Romania care desi se refera punctual la o tema anume, sunt completate prin alte legi sau diverse acte normative.

   Acest OMM constituie unul dintre putinele elemente din legislatia romana care mai incurajeaza o cariera militara. Se acorda pt. minim 15, 20 si 25 ani EFECTIV de CASCHETA, adica de ofiter/subofiter, DESCURAJAND SMECHERIILE si PARVENITISMUL!

   Iti dau exemplu. EU sunt smecher. Cf. legii actuale a pensiilor militare, ma pot pensiona cu 15 ani de armata cu tot cu scoala militara/academie si 10 ani ca civil (am lucrat ca stripper). Asa ca ma pensionez, iar tara ma rasplateste cu ... 0% OMM. Adica ma frige, intrucat desi indeplinesc conditiile de pensionare, EU NU AM 15 ANI DE OFITER/SUBOFITER SA MERIT MACAR OMM CLS. A III-A!

   TU NU ESTI SMECHER INSA. Ai tot 25 ani vechime fectiva, dar toti in armata. Si TU ai dreptul sa te pensionezi ca si mine. Numai ca TU ai si minim 20 ani de cascheta, NU ca mine care NU am nici macar 15 (scoala NU se pune la OMM). Prin urmare, pe tine te recompenseaza armata pt. faptul ca ai 20 ani de CASCHETA cu OMM cls. a 2-a. Iar EU ... lula!

   Astfel incat am fost EU smecher candva si m-am fofilat doar sa prind si EU o pensie militara, dar armata te-a recompensat doar pe tine care ai mers drept! De aceea OMM - este denumit in limbaj de argou si RABDAREA MAGARULUI!

   In consecinta, OMM nu face parte din pensia militara, nici din baza de calcul a acelei pensii. Ca orice alt supliment prevazut atasat de a alta lege.

   Iti mai dau un exemplu pe limba ta. Oricand este posibil sa apara o lege pe langa legea pensiilor care sa adauge ca SUPLIMENT la pensie pierderea unui brat in teatrul de operatii cu 30%, a unui picior cu 50%, a 2 membre cu 75%. Iar daca dai coltul in teatrul de operatii, pensia urmasului tau sa fie majorata cu 300% fata de ... prostime. Ce faci, le introduci in baza de calcul? Adica respectivii sa o ia in mana si sa NU se aleaga cu nimic in plus fata de ceilalti? Nu! La fel este si cu OMM!

   Ștergere
  2. 20% este in afara procentului de pensie.
   Nu ati aflat?

   Ștergere
  3. Simplu:inmultiti 85 cu 20 si adaugati la 85

   Ștergere
  4. Nu poate depăși 102%. Iar 85+20%=102.

   Ștergere
  5. O lecturare mai atentă a legii 80/ 1995, a legii 223 cu modificările ulterioare și a normelor de aplicare v-ar fi clarificat problema cu fostul ,,OMM” actual semn onorific ”In Serviciul Patriei”.
   Referitor la 85+20=105 nu prea e așa chiar dacă matematic aveți dreptate. Conform art. 11 din legea 80/1995 ”Pensionarii militari decoraţi cu ordinul "Meritul Militar clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.” Deci relația matematică corectă este 85% din baza de calcul + 20% din 85%= 102% din baza de calcul.

   Ștergere
 11. Am vazut decizia de pensie din articol si concluzia e clara(ma refer la mine).Am *elito!! dar asa pana la "radacina"

  RăspundețiȘtergere
 12. fara anexele la decizie , discutam aiurea .
  @ R 26500 , manipulezi putin , referitor la 20 de ani versus 35 de ani , acuzand matusalemicii . vezi ca o impartire la 30 de ani , nu la 35 , cum manipulezi , ar fi dezastruaoasa pentru noi , cei mai tineri , nu pentru matusalemici .
  de legea 164/ 2001 nu mi-am batut eu joc , sa cei ca mine . in schimb , suportam consecintele cu totii ... si nu hotii .
  pentru linistea noastra era mai bine sa ramana lucrurile inaintea aparitiei acestei legi 223 / 2015 .
  cuantumul ajantajos nu poate fi arunact la gunoi , cu una cu doua , asa cum prezinti ,@ coldea , chiar daca ei incearca aceasta . este bine ca previi lumea , sa inteleaga guvernantii si @ karadeniz ca nu suntem prosti . statul roman a luat-o in bot din aceasta cauza , este si motivul pentru care el apare acum clar specificat in lege . evident , guvernantii si sindicatele au tacut desi cunosc acest lucru . noroc de UE , caci astfel ne mai taxau si aici .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu manipulez deloc. Pe matusalemici i-a interesat impartirea la 20 si atat. Au vazut ca se scot pe ei si aici a fost tot smenul. Au clocit-o, frate, pe mana cu Oprea, nepasandu-le ca ii ..ut pe alti zeci de mii.

   Cat priveste cuantumul mai avantajos, zici ca NU poate fi aruncat la gunoi? Pai, bine, mai galma - ai fost beat intre anii 2011-2013? S-au NU ai auzit ca cuantumul mai avantajos a mai fost aruncat o data la gunoi in acea perioada? Ia vezi decizia asta [http://r-26500.blogspot.ro/2016/10/breaking-news-halucinant-atac-marsav.html].

   Ai vazut ce a patit colonelul intre 2011-2013? De la 4 000 - acesta era cuantumul lui avantajos, a ajuns la .. 1600, apoi la 2500. 26500 am fost in situatia asta! Si acum vii tu, si afirmi ca nu poate fi aruncat la gunoi cu una cu doua! Dar in 2011, l-au aruncat la gunoi, fara scrupule. Iar partidele sunt aceleasi, la fel si majoritatea politiicenilor. Crezi ca s-au schimbat peste noapte? Aiurea ...

   Ștergere
  2. @ r 26500 , tu chiar nu intelegi ce am spus? cuantumul avantajos a fost lasat ACUM pentru ca , in urma incalcarilor grosolane ale drepturilor pensionarilor militari , statul roman , a fost aspru sanctionat . lucru ascuns opiniei publice . asta am spus . in consecinta , in actualul proiect , nu s-a mai atins nimeni de acest drept . acum , ai inteles ?
   prostia aceea , vehiculata si de unii juristi militari , conform careia statul garanteaza doar dreptul de pensie , nu cuantumul , este o tampenie pe care doar juristii romani ( de la bioterra ) o puteau scoate . s-au cam facut de ras , prin europa , intelegi ?
   nu toti judecatorii romani au acceptat aceasta "prosteala " , unii respectandu-si statutul de magistrat .
   repunerea voastra in drepturi , a celor furati in 2010 , prin eliminarea acestui drept , a avut loc tot in acest context , nu pentru ca au avut mila unii politicieni .

   Ștergere
  3. Tupak.Nu se baga UE cand e vorba de taieri de salarii sau pensii stai linistit.Ba din contra stapanii coloniei asta vor.

   Ștergere
 13. Nu e nici o farsa.Si mie mi-a scazut pensia de la 4000 la 3000.Astia au emis 2 decizii.Una pe vechimea veche alta pe vechimea noua.In ambele drepturile de pensie sunt egale.Avyanuc la 18.11.2016 09.20 explica clar.
  Daca votam liberalii respectiv un guvern Ciolos o vom lua in mana.Ce isi face omul cu mana lui se cheama lucru manual.Vorba lui Cezarica.Am vrut onoare,am primit onoare.

  RăspundețiȘtergere
 14. Pt Dl Kostas
  Art 30/legea 223/2015 asa cum a fost modificata cu OuG 57/2015 prevede limitarea la 85% din baza de calcul ( x ) la stabilirea , recalcularea si actualizarea pensiilor.
  pensia maxima pe legea 223/2015=0,85*x
  Statutul cadrelor militare legea 80/1995 prevede sporuri la pensie pt omm.
  Pt 25 ani ca si cadru militar se acorda omm cl l si un spor de 20% la pensie.
  Sporul datorat legii 80/1995= 0,2*0,85*x
  Cele doua legi secumuleaza:
  Pensie maxima cf celor doua legi
  223/2015+80/1995= 0,85*x+0,2*0,85*x=1,2*0,85*x=1,02*x
  Obs. Nu spune in lege de limitarea de 100%

  RăspundețiȘtergere
 15. Sistemul ticalosit marca basescu, boc, oprea, etc. si marea masa de oameni care l-au sustinut, numai cei care l-au sustinut, pt ca ceilalti au fost calcati in picioare, s-a format si dezvoltat, cu o metoda f simpla: acordarea unor drepturi nemeritate: locuri de munca, hotie din banul public, despagubiri anrp, certificate de revolutionari, etc. Pt militari: grade si functii nemeritate+ nemernicia de recalculare pensii militare si acordarea unor pensii nesimtite pe legea 119/2010+oug 1/2011.
  Problema cu acest domn col din ex este ca pensia in plata =peste 5000 lei ,este nesimtita si mai putin cuantumul rezultat prin aplicarea legii 223/2015.
  Chiar daca nu avem bc putem sa facem niste calcule simple si sa constatam ca daca a avut functie de col, nu putea avea decat undeva spre minim iar in rest nimic, nici macar specialist de clasa. Cate functii in prezent in MApN sunt de col fara indemnizatie de comanda ?
  Dupa nesimtirea lui boc, lua o pensie a carei valoare depasea solda unui activ col incadrat pe functie de cdt de R sau sef de st maj/loctiitor de cdt de Bg.
  Ca sa-i plateasca statul aceasta pensie, banii s-au luat de la activi si pensionarii militari in rezerva, multi incadrati ca rezervisti la mobilizare.
  Daca acum acest col pensionar, cu elementele salariale din bc aleasa plus anumite sporuri aparute, ex confidentialitate ar fi incadrat acum ca activ, cu toate ca nu stiu daca sunt functii de col fara indemnizatie de comanda, n-ar depasi 4000 lei.
  Asa ca daca legea 223/2015 i-a taiat nesimtirea din pensie, dar i-a pastrat-o in plata, nu ma oftic, si nici nu ma inrolez la rusi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Băi da... nesimțit om mai poți să fii, dacă îți permiți să terfelești munca de 36 ani a acestui colonel. Omul a adunat 36 de punctaje anuale pe vechea lege. Tu câte ai adunat?
   Păi... acum, un puțulică de ofiteraș, care abia indeplinește condițiile pentru pensie anticipată parțială, cu sporurile acordate cu nemiluita în ultimii ani, ia o pensie mult mai mare ca pensia contributivă a acestui colonel.

   Ștergere
  2. desi ma regasesc mai degraba in categoria "ofiterasilor " ai perfecta dreptate . un colonel , cu peste 36 de ani vechime efectiva , a ajuns sa fie considerat "nesimtit " , pentru o pensie de 5000 lei , brut .
   din nefericire , cam asa gandesc tehnocratii zilei , multi dintre ei neavand ncio traeba cu militaria .
   sporurile acestea , cu nemiluita , au inceput sa curga dupa ce au scapat de noi , garda veche . au auzit cei batrani de sporuri de izolare , de chirii , de bani de transport , de ore suplimentare , etc. ?
   pentru noi , 24 de ore din 24 , cate 30 - 45 de zile , era ceva obisnuit . conditii de munca sub orice limita , sanatatea facuta praf in maxim 20 de ani ( din cauze strict profesionale ).
   cam acestea erau argumentele pentru cei care ne fac nesimtiti , pentru 2000 - 3000 - 4000 lei .
   de aceea cred ca nu politica este solutia ci "solutia belgiana " .

   Ștergere
  3. @ Huhu Rezea 18 noiembrie 2016, 17:53. Ce sunt alea punctaje anuale? Astea nu cumva sunt pt. oamenii muncii cu pensii contributive care muncesc ca boierii 8 ore pe zi de luni pana vineri? Si daca mai baga o ora in plus, primesc 75% in plus la salariu? Nu ca militarii - care oricand si oricat ar munci au aceleasi solde?

   Alta chestie! Punctajele alea anuale nu sunt cumva pt. pensionarii civili pe care ii doare la basca dupa pensionare in caz de razboi si mobilizare?

   Una peste alta, pozitia ta spune multe! Tu nu ai fost militar, ci te-ai odihnit bine pe undeva printr-un colt al armatei. Nu de alta, dar numai "odihnitii" ca tine infiereaza cu manie proletara pe acei militari care din diverse motive au iesit la pensie in mod anticipat. Unul din motivele de baza fiind ca NU au fost asa odihniti ca tine. Intrucat daca ai mai fi si muncit ceva prin armata, la maxim 45 te scoteau pe targa. Dar tu stii ca ai fost informator, adica ti s-a rupt pixul de munca!

   Ștergere
  4. Un ofițeraș ca tine, cu pensie pentru limită de vârstă doar pentru că așa a stabilit Oprea în Legea 119/2010. art. 2, nu are căderea să-i judece pe ofițerii care și-au urmat cariera militară până la vârsta standard de pensionare.
   Esti și ingrat. Iți trimite omul decizia de pensie, ca s-o publici pe blog, și tu lași niște nesimțiți să-l beștelească. Ba, il mai spânzuri și tu de coardele frustrărilor tele.
   Vânătorii de munte au fost și sunt militari onorabili și patrioți, nu un amalgam de monarhiști rusofili care transpare din compunerile servite cititorilor.

   Ștergere
  5. @ Huhu Rezea 18 noiembrie 2016, 21:12. In primul rand ca EU nu am activat intr-o singura arma, ci in ... 4. Da, la VM a fost cea mai lunga perioada, celelalte cumuland cam 1/4 din totalul de la VM. In al 2-lea rand ca NU am fost PASIV ca tine, ci am activat in mai multe SPECIALITATI!

   Si in ultimul rand, batrane! Sa ma ierti, dat TU nu ai fost obligat ca indiferent de varsta, sa iti dat probele sportive obligatorii! Intrucat te-ar fi dat afara probabil nici macar cu pensie pensie anticipata partial!

   Incearca ca NU mai incurci niciodata militarii cu ..asinile curgandu-le la 2 km distanta inapoia turului pantalonului dintre care ai facut parte si TU, cu astia mai din vremurile din urma care am mancat spre doesibire de tine, armata pe paine!

   Iti spun asta, in memoria unui bun amic al meu, caruita i-a crapat inima pe baza sportiva acum vreo 6 luni! La probele sportive obligatorii pe care TU nu le-ai sustinut niciodata!

   Legat de monarhisti si rusofili? Ce are teaba sula cu prefectura? Da, eu sunt monarhist, iar tu republican! Iar EU observ ca TU injuri ceea ce iti face republica, mai abitir ca mine!

   Legat de rusofili? Niet! Nu ai nimerit deloc! Sa o spun pe aia dreapta, nu sunt asa naiv (spre deosebire de tine), incat sa NU realizez ca orice natie care acapareaza o alta natie, doar exploateaza acea natie! Iar deocamdata, in ultimii 6 anii, asa cum rezulta din pataniile militarilor romani, rezulta ca americanii au asistat impasibili la ...uia care ne-a fost data? Adica au participat si ei la ...oral.

   Tu poti sa crezi ce vrei, dar daca tot ai spus ca am fost la VM, stii ca suntem foarte caposi! Asa ca NU fac decat sa ridic steagul rosu catre REPUBLICA care mi-a dat ...uie! Si chiar sunt capabil sa o ... intorc! Daca trebuie sa ma fac frate cu rusul, o fac cu placere! Asta este toata povestea cu rusii! Nu de alta, dar in caz contrar, republica ta si americanii vor ramane cu convingerea ca militarilor romani, chiar le place sa o ia ...oral, vesnic! Mie sigur nu, tie - treaba ta!

   Ștergere
 16. Deci pana la urma dl. Colonel primeste pensie 3000 sau 5000 ron? care e pensia finala?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 5 000 DACA nu schimba astia roata din nou. Dar, sotia lui supravietuitoare a cam pus-o! Nu va beneficia de 2500 pensie de urmas, ci de 1 500 adica 1/2 din 3 000. Exact cum a patit doamna de aici [http://r-26500.blogspot.ro/2016/10/breaking-news-halucinant-atac-marsav.html].

   Ștergere
  2. Corina@5000 pana cand liberalii lui Iohannis inventeaza o criza.Sotia lui ,daca ii supravietueste ia numai jumatate din 3000.Restul de 2000 ii doneaza pentru lumanari celor ce au initiat art.40/OUG 57/2015 si Ordinul 25.Votati Ciolos,votati PNL,votati PSR.Ai ca ne-am ars.

   Ștergere
  3. „Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
   De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul ?
   Nici visezi că înainte-ţi stă un stîlp de cafenele,
   Că îşi rîde de-aste vorbe înghiţindu-le pe ele.
   Vezi colo pe urîciunea fără suflet, fără cuget,
   Cu privirea-mproşcată şi la fălci umflat şi buget,
   Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
   La tovaraşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
   Toţi pe buze-avînd virtute, iar în ei moneda calpă,
   Quintesenţă de mizerii de la creştet pînă-n talpă,
   Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
   Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască...
   Dintre-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii !
   Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
   În cameşi cu maneci lunge şi pe capete scufie,
   Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filozofie.
   Patrioţii ! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
   Unde spumegă desfrîul în mişcări şi în cuvinte,
   Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
   Şi aplaudă frenetic schime, cîntece şi jocuri...
   Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
   Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
   Toate mutrele acestea sunt pretinse de român,
   Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian !
   Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
   Să ajungă-a fi stăpîna şi pe ţară şi pe noi !
   Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
   Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
   Încît fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
   Bîlbîiţi cu gura strîmbă sînt stăpînii astei naţii !

   Voi sînteţi urmaşii Romei ? Nişte răi şi nişte fameni !
   I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni !
   În această cuma-n lume şi aceste creaturi
   Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
   Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
   Îndrăznesc ca să rostească pîn' şi numele tău... ţară !”

   („Scrisoarea III”, Mihai Eminescu, publicată la 1 mai 1881)

   Ștergere
  4. Din vremea lui Eminescu si pana astazi nu s-a schimbat absolut nimic. Numai palariile s-au schimbat, Maria este aceeasi. Atunci, ca si acum, aceeasi romani conduc.

   Ștergere
  5. Vasâle
   Posteaza si Nunta Zanfirei....pls! Ca sintem la cenaclu literar!

   Ștergere
 17. @ Doru serban
  Inseamna ca e mica ,....mica, din cauza apei reci desigur.
  Lasand gluma la o parte , deja pierdem timp pretios ca labareala de internet. Hai sa facem partid , sa ne organizam, ca avem oameni in toate judetele si sa le dam si noi ce ne-au dat ei atatia ani.
  Nu mai este timp de pierdut. Si aveti mare grija ce voatati in Decembrie...Cei mai multi tembeli sunt numai in doua partide, unul vechi si unul nou....
  Ca in ,, Ciocoii vechi si noi...,,.

  RăspundețiȘtergere
 18. @ R 26500 & tehnocrat
  A face ” gonflati” pe cei mai napastuiti pe L164 nu mi se pare in regula si cred ca trebuie impreuna cu altii sa va revizuiti pozitia. Acestia nu sunt si nu au fost dusmanii vostri.
  Nu vad cu ce a putut fi ”gonflat” un pilot,parasutist,scafandru,genist,armurier la plaja de distrugeri sau laboratorul artileristic,etc prin faptul ca dupa 10 ani de sperante i s-au si lui luat si lui in calculul pensiei printr-o lege pe care nu el a cerut-o veniturile adiacente soldei (sporuri) pentru care a muncit in cele mai grele si periculoase conditii, pe functii mici cu salarizare evident mica, fara indemnizatii de comanda ,salarii de merit ,etc. Sau trebuia sa ia salar egal cu cel de la birou care se ardea cu cafeau in timp ce purta raspunderea ,contabilei si a trecerii zilei.
  Stiti tu R si cei care ne fac ”gonflati” ca printre piloti, parasutisti, scafandri, genisti, artileristi-armamentisti,sunt cele mai multe victime cu pierderea vietii si schilodiri pe viata. De ce sunt oamenii astia ”gonflati” pentru ca au primit in plus ”o prima de zbor ,un spor artileristic sau genistic pentru operatiuni deosebit de periculoase cu risc de pierdere a vietii” necontabilizate la pensie pe L164.
  Nimeni nu a cerut desfintarea L164 ,cei nemultumiti au cerut doar adaugarea la baza de calcul pe L164 a sporurilor care au facut parte din solda lunara a respectivului precum s-a facut haotic acum pe L223. Iar in 2001 cind s-a infiintat L 164 si s-au cerut aceste lucruri de catre nemultumitii legii sporurile nu curgeau valuri precum in 2015 la unii de pe la birori (radiatii,spor de calculator, fidelitate, confidentialitate, izolare, etc).
  La acesti oameni pe care-i numiti ”gonflati” nu s-au luat in calcul sporuri esentiale pentru bunul mers al activitatilor precum ,primele orare de zbor,primele de parasutare, primele de scufundari, sporurile pentru operatiuni genistice si artileristice extrem de periculoase,etc.
  Ti se pare normal ca cineva care a lucrat in astfel de conditii sa asiste pasiv la ”gonflarea ” cu toate bunatatile soldei brute(functii mari cu IC si SM) a celor de la birouri in timp ce acesti”numiti de voi”gonflati” din rautate si invidie , datorita functiilor mici detinute (fiindca asa erau functiile pentru aceste categorii),a negarnisirii lor cu IC si SM sa aiba pensii mai mici cu pina la jumatate ca seful de la alimente ,CI(chiloti,izmene) ,seful de cadre,finantisti, si toata liota de birori ,care pe linga functii bine garnisite si-au mai tras si grupe de munca aducatoare la pensie de venit in plus.
  Nu-i vina acestor oameni ca vremelnica guvernati si-a rasturnat naduful asupra pensiilor militare in speranta ca dac taie pensiile nesimtite vor avea votanti cu duimul ,cum s-a si intimplat.
  Nu-i vina acestor oameni ca in loc sa fie adaptata L 164 cu cerintele lor indreptatite au pus pe rol o lege unitara a pensiilor cu norocul ca cineva a facut ca nenorocirea sa nu fie atit de mare prin impartirea la 20 si nu 30. Altfel ati fi belit-o rau de tot dupa ideile slujitorilor lu marinaru in ape tulburi.
  Nu-i vina acestor oameni ca slujitorii mafiei marinaresti nu au lasat cel putin in plata cuantumul mai avantajos identic cum s-a procedat pe L 19/2000.
  Nu-i vina acestor oameni ca se asteptau sa le scada pensiile insa din calcule pe fabuloasele legi in loc sa se produca trimbitatele scaderi s-au trezit cu unele majorari,la cei cu vechime mare chiar semnificative.
  Si retinti ,daca or fi fost vreo 10 mii oamenii partidelor de la manevra restul de vreo 40-45 de mii nu au avut si nu au treaba cu manevrele politicilor ,sunt oameni onesti ,respectabili in meserie care-si merita pe deplin drepturile neciuntite fiindca doar asa vor unii care se pun pe ei mai presus de orisicine.

  RăspundețiȘtergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. PS
  continuare pt. R 26500 &tehnocrat
  Da domnilor ,asa au ajuns pilotii,scafandrii ,genistii,artileristii-armurieri si altii din locuri de munca extrem de periculoase beneficiari legali de sporuri salariale binemeritate sa incaseze pensii de 1.800 -3.200 lei in timp ce sefii de birori,cadre,finante ,stat major ,pregatire de lupta,etc sa aiba pensii de la 3.500-4000 in sus in timp ce pe statele de plata salariile primilor datorita unor sporuri,prime,etc erau egale sau mai mari decit ale beneficiarilor L164 mentionati anterior.
  Sa speram ca L 223 va reveni in apele ei firesti si atunci fiecare isi va gasi locul functie de cistigul salarial al fiecaruia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ avianyc 18 noiembrie 2016, 19:04. Esti de-a'npururea! Stii de ce? TU imi povestesti mie de parasutisti si scafandri? Cu genistii nu ai numerit-o de loc - la aceasta arma elita o formeaza doar activitatile de ... pirotehnie. Nu de alta, dar si geniul are mai multe specializari, una fiind sa imprastii ... pietris pe drumuri! Bine?

   Stii de ce NU ai nimerit-o? Din simplul motiv ca in cariera, am indeplinit in 2 arme diferite, activitatea de cercetare. Asa se numea in armata romana, ai auzit vreodata? Iar un cercetas este rutinat de parasutism + scafandrerie + pirotehnie + alpinism ... altele. Asa ca ai muscat-o rau! Credeai ca am fost ... armurier? Ca tine?

   Daca tot vrei sa te bati cu caramida in piept si sa reliefezi pericolul extrem ale unor activitati/specialitati anume, nici macar nu trebuie sa te strofoci sa afli care sunt. La M.Ap.N. sunt prevazute toate aceste activitati/specialitati in grupa AC si acestea sunt, IN EGALA MASURA, urmatoarele:

   Dar NU le mai enumar, am dat special UPDATE si pt. tine la material, Citeste-le!

   PS 1: Din alea 9 puncte, eu ma incadrez la 4 puncte. Si sigur nu la pct. 9 bagat in anii din urma de Oprea, la 'șto, ca dedicatie pt. unii carora li se rupe ..urul de stat pe scaun de atata pericol iminent de pierdere a vietii!

   PS 2: Cf. documentelor anexate, un pifan care lupta in Afganistan sau pe orice front, are risc egal cu un pilot, ambii intrand in grupa AC. Chiar daca pilotul NU a fost pilot si nici nu a fost in Afganistan, ci personal de intretinere denumit generic ca aeronautic si al carui pericol imiment era sa nu ii intre praful in ochi cand stergea elicopterele de praf sau aseza scara pilotului, cum ai facut tu.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ avianyc 18 noiembrie 2016, 20:53. Ce sa pricep? Egoismul excentric? Mai, te-ai pensionat pe o lege, nu? Decretul ala comunist! Bun! Ulterior, pt. cei din sistem au aparut alte legi de pensionare. Ti-a bagat cineva mana dintre cei pensionati dupa 2001, in buzunar? Nu! Si atunci de unde pana unde ai tupeul sa bagi tu mana in buzunarul lor?

   Stii ceva? La un moment dat, era sa cad si eu in egoismul tau. Cand am aflat pensia unui amic pensionat in ... acest an. Net supeioara datorita acelor sporuri care nu existau pana in 2014. Dar asta NU imi da dreptul sa bag mana in buzunarul lui. Ne-am pensionat in vremuri diferite, pe legi diferite. Nimeni NU ne da dreptul sa ne dam la nepotii nostri daca ei se vor pensiona pe alte legi mai benefice lor. Tu de ce o faci?

   In alta ordine de idei, pe L. 164 era imposibil sa existe falusuri. Ce sa iti falsifici, gradul, functia, indemnizatia de dispozitiv sau ce? In schimb, la venituri s-au facut smecherii de smecherii plus legi cu dedicatie, atat in perioada comununista, cat si dupa! Ca si acum de fapt! De exemplu, tu NU ai avut spor de lucrari de exceptie. Care iti face pensie de pensie. Ei, uite, ca acum exista! Este o smecherie cu dedicatie cum a fost si pe vreme ta! TU dupa smecheriile astea plangi?

   Ștergere
  5. @ avianyc 18 noiembrie 2016, 20:59. Genistii au mai multe specializari. In vechea anexa, majoritarii erau in CD, iar pirotehnistii in AC. Acum majoritarii au saltat in CS, iar pirotehnistii sunt tot in AC.

   Ca atare, ai o varza in cap: nu deosebesti activitatile si specializarile de geniu.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Muci pe cer!
   Acum, la pace, nimeni nu face baraje de mine si nici culoare in baraje! Tu stii ce sunt alea?
   Cu MIG 29 ...nai taci....ca au fost in dotare doar pt o perioada scurta! Resursa s-a epuizat.....accidente si escadrila a disparut din stat!

   Ștergere
  8. A disparut pe dracu.O mare parte din avioanele Mig(29)au fost demontate si vandute( date aproape gratis dar probabil pe parandarat) la polonezi ca piese de schimb.Care polonezi baieti destepti si-au modernizat flota de mig 29 in Israel cu doar 1 milion de euro bucata( per avion).Si un mig 29 modernizat bate la cur lejer 10 (oxidate dublu casate) F-16 block 25. Numai zic ca mig 29 nu au nevoie de piste speciale( pot ateriza si pe autostrada) ca vechiturile F-16 care au galeria de aspiratie si nu pot ateriza pe orice pista .A fost vorba de tradare de tara dar cui ii pasa.Dupa disparita celei de a doua flote a Europei ce mai conteaza disparitia unor avioane multirol .

   Ștergere
  9. Tatae....resursa motorului terminata!
   Si au cazut 2 bucati...parca!
   Uitasem....ai si expertiza in aviatie! Nu erau multirol! Polonezii aveau mai multe nu doar o escadrila cu minus!

   Ștergere
  10. Nu va mai certati pe tema m-29. Nu le-a luat/ridicat nimeni de la m.k de 15-20 ani. Se vad si din satelit si le poti numara. Cele 3 au fost pierdute din motive ....altele decat tehnice. Cat priveste comparatia celor 2 nu e cazul, lupta la categorii diferite, unul are 1motor pe cand 29 are 2(de aici marea diferenta). Nea Iulica, ne si stim, amandoua sunt multirol, noi am avut 2E iar polonezii ....mai multe.

   Ștergere
 21. @ All. Din surse sigure. Secretarul de stat pt. Relatia cu Parlamentul si Asistenta Juridica din M.Ap.N., este fie foarte interesata, fie foarte deranjata, de gruparea "R-26500 Elita". Care are tupeul sa prezinte si punctele negre despre situatiile privind pensiile militare (si de urmas), fapt ce contravine politicii de partid si de stat, respectiv de ascundere a ..ahatului sub pres!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai degrabă cred ca s-a sesizat ca ai publicat un document clasificat.

   Ștergere
  2. @ avianyc 18 noiembrie 2016, 21:29. Suna a amenintare ... securistica. Documentul integral este pe vreo 3 bloguri, de fapt! Dar NU asta este problema de fond.

   Acum iti vorbesc codat, nu din cauza Otiliei, ci din respect pt. urmasa de acum vreo 4 materiale. Pe care Otilia, blonda fiind, a intrebat-o pe urmasa ajunsa in ...audienta, daca este din orasul ... meu! Si nu este! A intrebat-o in mod repetat, mai ales cand a citit si copia dupa contestatia intocmita de ... mine!

   Mama ei de politie politica cu tot cu agentii ei de ... 2 bani! Parca si aia vechi erau mai cu ... tact!

   PS: Confirm ce mi-ai SUGERAT candva! Si blonda de Salaj este tot agent SRI!

   Mai codat ca atat, nu cred ca se poate ...

   Ștergere
  3. @ avianyc 18 noiembrie 2016, 21:29. Ai priceput, nu? Desi Nu cunostea cine este urmasa, stia de la bun inceput tot cazul ei. De unde? De pe "R-26500 Elita", logic. Pe femeie o banuia ca fiind si pe frecventa cu mine. Fara ca Otilia sa realizeze ca nu este necesar sa fii din aceeasi localitate, pt. a forma un grup de opinie. Ci pot fi create diverse afinitati intre persoane, grupuri etc., prin diverse alte metode. Ca atare, spionaj inapoiat, de 2 bani!

   Cand voi primi acordul, voi face public totul! Nu iti ramane decat o senzatie de greata ... cand vezi cat de perfid este sistemul! Cu noi treaca mearga - ne iau de fraieri in masa, dar sa vezi cat de fraiere le considera pe ... urmasele noastre! Si cum se blocheaza Otliile cand o urmasa, le frige mai abitir ca noi!

   Ștergere
  4. eu te-am avertizat ........ce si cum ......... cu ....cu ...cu....

   Ștergere
  5. @ avianyc 18 noiembrie 2016, 22:55. Eu am inteles avertismentul! Numai ca ai gresit adresantul! Din simplul motiv ca fac parte dintre acei putini militari romani "dementi" care daca se simt agresati/intimidati/persecutati etc. de securistoizii republicii, sunt capabil sa ma intorc cu cateva divizii in sprijinul meu dinspre ... Crimeea! De exemplu!

   Asta este situatia! Ei ne-au adus in cloaca asta! Vor stat-marioneta, controlat securistic? Vor democratie de fatada? Bun! Numai ca orice naș iși are nașul! Iar cand nașul nu mai riposteaza in van, avand gura gura lipita cu banda, ci cu tunul ... Se darama mitul! Ce daca tunul este rusesc? Etc.

   Da, fie vorba intre noi! Sunt niste cretini toti cei care au fabricat acest stat-marioneta! Iar un cretin are un singur leac! Camasa de forta! Asa si cu politicienii-marioneta care isi bat joc de aceasta natie si bineinteles si de armata ei! Cer camasa de forta, le o oferim! Cu placere!

   Ștergere
  6. Muci in nori!
   Daca nu erai superficial observai ca documentul este ffff vechi si in fapt expirat!
   De pe timpul cand exista Cdm Tr.Pst. si specializare CF. Sa zic eu, de prin 98!
   Si tie iti zic....Directia este buna, doar sensul gresit! ....categoric la amnintarea indusa, CI-stule!.....ai mai facut si dreptul!....sau, cel putin, asa declari!

   Ștergere
 22. Semne ca nu vom mai avea nevoie de pensii:

  https://www.youtube.com/watch?v=1m49CTB-kqU

  RăspundețiȘtergere
 23. http://www.stiripesurse.ro/guvernul-face-rectificare-bugetara-cu-mai-pu-in-de-o-luna-inainte-de-alegeri_1164344.html. Stiti ce inseamna asta ?MApN pierde bani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti cioclu?
   Daca da...vei fi ingropat in piciare si infasurat in ceaceaf!
   Deci, pa!

   Ștergere
 24. @Deresu
  Da am vazut.Cred ca la 2m sub pamant nu ma mai intereseaza.Nashpa!!si "prietenii" se cearta pe 2 lei si-un ban:):)
  in rest? babe clevetitoare
  si asta-i proaspata de azi

  https://www.facebook.com/289334207795128/videos/1261813280547211/

  RăspundețiȘtergere
 25. Cea mai mare gresala care s-a facut dupa dec 1989 a fost ca activistii de partid si utc au fost incadrati la resurse umane.
  Legea 119/2010+OuG 1/2011 s-a bazat pe urmatorul principiu: cu cat ai conspectat mai mult documentele pcr, cu atat mai mare ti-a iesit pensia recalculata, indiferent ca-i fost infanterist, pilot, genist, etc sau ofiter sau subofiter.
  La aceeasi cariera : functii si vechime, unul care s-a pensionat in 1990 a avut pensia mai mare ca unul care s-a pensionat in 2000, care la randul lui a avut pensia recalculata mai mare ca cel pensionat in 2010.
  Scopul:
  - subminarea capacitatii de aparare a tarii, cei cu obligatii militare negri pe plantatie, cei fara obligatii militare, boieri
  - formarea de activisti si structuri politice pt unpr
  Acum, pensiile se platesc din bugetele institutiilor din SNAp si banii trebuie folositi cu folos, nu in scopuri meschine.
  Cine intelege, bine, cine nu, nu.
  Nu ma astept sa inteleaga cucuveaua, functiile indeplinite ca activ si nivelul de perceptie a realitatii, nu-i permit lucrul acesta. Aceasta cucuvea trebuie sa priceapa ca nu-i poate manipula pe toti si nu poate manipula alte blogguri, asa cum face el cand publica numai comentariile care se incadreaza in directia trasata.

  RăspundețiȘtergere
 26. Putin tocmai a cerut anihilarea amenitarilor la adresa Rusiei....si a cerut acum 5 ore,hotarat
  si a doua chestie nashpa
  .......cat despre stirile cu invazia aeriana cu labareala "revolutiei".....ohooo cate stiu.Inca din primele 24 de ore
  a treia chestie cu revolutionarii
  PUTINI AU FOST MULTI AU RAMAS! retineti asta

  RăspundețiȘtergere
 27. M.Ap.N i se taie din buget 350 mil de lei nefolositi.De ce ? pt ca nu i-a cheltuit.....si mai zic unii ca n-ar avea.Dar are! ca de asta banii necheltuiti se intorc la buget.Oare de ce?? Ia ghici?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Depinde pt ce program/capitol erau planificati! Nu se taie de la cheltuieli personal sau buget CSP!

   Ștergere
  2. Vasalule,
   Nu te mai suporta pe celalalt blog si vii sa lingi unde ai scuipat?
   Daca esti in deruta iti pot indica.....zone, sa zicem erogene!
   Cat tupeu sa ai, depresivule?!

   Ștergere
  3. DS,
   Nu trebuie sa dezarmezi pana nu vezi decizia!
   Eu zic ca va fi pe plus!....la faza cu sporuri, ai si aveti dreptate dar, nu sunt vinovati cei care s-au pensionat dupa 2011!....au gasit solutii sa le creasca solda si nu e rau!
   Un ex.- acum toti au beneficiat de acele procente pt salariul de merit!...Ok, erau si unii sa zicem, abonati mereu, depinde de seful lor, dar nici sa merite toti, nu este cuser!
   Acum avad toti, forma de concurenta a disparut, macar ca forma!
   Tinand cont ca scopul scuza mijloacele, per total....eu zic ca a fost ok.

   Ștergere
  4. All,
   Uite cum sta treaba cu banii din bugetul MApN!
   Se vede treaba ca am avut dreptate!
   Asa ca, va rog sa cititi cu rabdare articolul!
   Referitor la domnul Vasâle, se dovedeste ca directia este buna, doar sensul este gresit! Observ ca citeste mult, chiar prea mult, dar....intelege putin!

   http://www.dcnews.ro/mobile/sanatatea-dezvoltarea-si-agricultura-primesc-cei-mai-multi-bani-la-a-doua-rectificare-din-2016_522965.html

   Ștergere
 28. Pentru ca unii iubesc capra vecinului, ii invit sa citeasca
  http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/1173-dosarele-de-pensie-se-intra-intr-un-ritm-normal.html
  si sa se bucure! Invataminte multe au de tras, in special din unele comentarii, din care, pentru a le trezi curiozitatea, exemplific cu:
  "o practica foarte buna... ; se acorda timp de 6 luni prima de 50% ptr lucrari de exceptie pentru personalul care indeplinesc conditiile si isi manifesta intentia de a se pensiona in urmatorii 1 - 2 ani". Sindicatul ar putea incerca sa sustina o astfel de practica la nivelul intregului sistem in cadrul sedintelor in care se dicuta acordarea acestei prime in conditii normale intro unitate de marime medie nu se pensioneaza mai mult de 5 - 6 persoane anual nu cred ca ar fi un efort prea mare avand in vedere ca pentru tot personalul mai devreme sau mai tarziu va veni
  acea zi in care trebuie iasa la pensie"
  ...si:
  "Ar fi o mare greseala să începem sa publicăm pensiile pe sait"
  Personal, ii felicit pentru felul in care si-au jucat sansele !

  RăspundețiȘtergere
 29. Buna ziua!
  Rog spuneti-mi daca aveti vesti despre diferentele pe 2011 - 2012 si despre diferentele pentru 2016, urmare a recalcularii.
  Mi-a intrat pe card numai pensia recalculata.
  Teoretic in aceasta luna ar trebui s primim si dif. 2011-2012 si dif. 2016?
  La CPS nu raspunde nimeni la telefon.
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cf. surselor din M.Ap.N., acele diferent ar trebui sa fie virate in ultima decada a lunii in curs. Adica de maine pana spre 30 noiembrie.

   Ștergere
  2. Colegi din M.A.I. au primit odata cu pensia, 10.11.2016 si jumatate din diferente !

   Ștergere
  3. Buna seara!
   Va multumesc pentru raspuns.

   Ștergere
 30. ,,Colegii din MAI" au primit pe dracu !!!!!
  Fiecare vorbiti cum va taie capul ! Or fi primit ca peste tot, aia cu pile si relatii la Casa ....
  Va rog sa nu mai dezinformati, ca asteapta si colegii de la MAI cu gura uscata banii si recalcularile ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca doriti date suplimentare va rog sa ma contactati pe FB ! Sunt presedintele sucursalei locale a rezervistilor MAI ! Cu stima !

   Ștergere
  2. Domnule Sandor,
   Ce le veți spune colegilor dvs politiști, pensionați înainte de 2005, când vor primi decizii de recalculare cu cuantumul înjumătățit?

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!