joi, 24 noiembrie 2016

Nemulțumirile pensionarilor militari privind Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Ciolos (ordonanta care a "violat" cuantumurile pensiilor militare de stat), se acutizează! Conducerile politice ale ministerelor (similare), precum și ziarul armatei "Observatorul militar", adoptă poziția mutului (ca de obicei)!

Materialul de față se doreste a fi realizat cu coparticiparea interlocutorilor si îi indeamnă pe toti militarii nu numai în rezervă/retragere, ci și pe cei în activitate, să se exprime liber! Oricum, legat de procesul de recalculare a pensiilor (semi)militare (inclusiv a celor de urmas si de invaliditate), restituirea diverselor diferente, cresterile sau diminuarile de cuantumuri etc., nu avem alte variante sa aflam realitatea completa, decat numai daca ne informam reciproc!

Va aducem la cunostinta pe aceasta cale - urmare a unor evenimente recente, ca avem confirmarea ca toate conducerile politice ale ministerelor sunt efectiv isterizate, urmare a faptul ca avem tupeul sa ne exprimam liber si sa prezintam realitati diferite fata de cele agreate de politica de partid si de stat, precum si de politia politica! 

Va readucem aminte situatia legislativă in care ne aflam! Parlamentul României a adoptat Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, aceasta fiind promulgata de presedinte. Intr-o democratie autentica, legea ar fi trebuit sa intre in vigoare asa cum a fost adoptata de Parlament si promulgata de Presedintie! 

Numai ca cu cateva zile inainte sa intre in vigoare, Guvernul Ciolos a urinat un pic pe Constitutia Romaniei, care prevede la Art. 61 (1) că Parlamentul ar fi "organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării". Jetul de urina fiind astfel improscat până la rădăcini, respectiv fix pe poporul român, via organul său reprezentativ suprem!

Astfel, Guvernul Ciolos a modificat Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. Efecte? Scaderea bazei de intiere a pensiilor militare de stat de la 80% la 65% si a plafonului maxim de la 100% la 85%. Per ansamblu, acest fapt reprezinta o diminuare prin vointa unilaterala a Guvernului Ciolos, cu cca. 30%, a cuantumurilor pensiilor militare de stat stabilite de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

In legatura cu ceea ce s-a intamplat, conducerile politice ale tuturor ministerelor (similare) au luat pozitia mutului!  Vă readucem aminte că o conducere politica a unui minister (ministri, secretari de stat, consilieri), este formata din persoane desemnate politic despre care istoria ultimilor 6 ani, precum si cea recenta, demonstreaza nu au nicio legatura cu interesele personalului ministerelor in cauza. Dimpotriva, conducerile politice submnineaza interesele personalului militar.

In ceea ce priveste ziarul "Observatorul Militar" - parca nu cunoastem? Este o gazeta de parada care prezinta orice, inclusiv osanale catre ministrii care au taiat in 2011 pensiile militarilor. Cu o exceptie: gazeta amintita nu pomeneste absolut niciun cuvant despre nemultumirile existente in randurile personalului militar cu privire la terfelirea drepturilor acestuia de catre clasa politica, in frunte cu nepretuitele si stimatele conduceri politice ale ministerelor (similare)! 

Nemultumiri ale pensionarilor militari privind Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015
 a Guvernului Ciolos (ordonanta care a "violat" cuantumurile pensiilor militare de stat)

Materialul va fi continuat avand la baza sesizarile diferitilor interlocutori. Vor fi atasate pe parcurs, acele interventii (pot prezenta corecturi minore - gen prescurtari, revizuire punctuatie, reasezare in text etc., in niciun caz privind fondul problemei) care descriu la obiect, ceea ce se intampla negativ in procesul de recalculare a pensiilor militarilor!

Ionel Boerean - 23 noiembrie 2016, 20:19. "Buna la toti! Eu, Col. Av., zburat 23 ani MIG-21, fost loctiitor Cdt. R. Av.V., solda bruta aleasa ultimile luni ale 1989 (8268 lei in fiecare luna). Pensie dupa legea lui Boc 5600 lei, acum 2718 lei. Chiar si daca nu se dadea ordonanta lui Ciolos, pensia recalculata ar fi fost aceeasi. 1]. Am cerut arhivei copie stat de plata defalcat. 2]. Inaintez contestatie. 3]. Dupa raspunsul la contestatie, chem ministerul,in instanta, sustinand ca metodologia de calcul incalca litera si spiritul legii, respectiv Art. 28. Sa auzim de bine!"

Guiu Gheorghe - 23 noiembrie 2016, 22:12. "Am avut onoarea sa va cunosc foarte bine domnule comandor, am zburat impreuna, am trecut Revolutia impreuna, dar aceasta lege nu v-a luat in calcul decat functia, gradul si vechimea. In acea perioada nu existau sporuri, asa ca nu au luat in calcul nimic. Daca ati fi iesit astazi de pe aceasta functie (normal ca aveati si OSCAR de 50%), pensia ar fi fost de 11 000. Asta este respectul pe care Ministrul Apararii l-a acordat pensionarilor prin emiterea M 25/2016, nerespectand art. 109 din Legea 223, actualizata". 

Virgil Stancu - subofiter parasutist (corespondenta privata, diminuare usoara, date complete dupa  solicitarea acordului de publicare). Acord primit. Mesaj: "Media soldelor alese la nivel an 2007 este de 3400 lei. Pensie in baza O.U.G. nr. 1/2011 = 3 040 lei. Recalculata 2 966 brut. 6 sporuri la punctul "g": clasa parasutare, confidentialitate, risc/pericol  aerodrom, cond. periculoase sau vatamatoare, incordare psihica. Variatii foarte mari intre procente, de ex. intre 24,410 si 9,820. Sanatate maximă!"

Interlocutor "M" 24 noiembrie 2016, 09:01"Regret sincer ca in aceste zile la conducerea atat a S.M.F.A., cat cat si a S.M.G. sunt oameni care nu mai respecta munca si inima depusa in activitate de predecesorii lor. Sunt sigur ca toti pilotii, de fapt toti cei care au o activitate depusa majoritar inainte de 1989, vor pierde la pensie. Vom vedea cu totii cat de bine a fost studiata aceasta lege si cat de mult s-au implicat sefii structurilor din M.ApN. Este mai mult decat umilitor ca UN PILOT MILITAR CARE A ZBURAT 23 DE ANI PE SUPERSONICE, SA IA PENSIE CAT JUMATATE DIN PENSIA UNUI SEF DE POST (nota red.: pensionat dupa anul 2014). Sper ca cineva din viitorul parlament, de la presedintie sa citeasca si sa traga un semnal de alarma cu privire la batjocura la care sunt supuse elite ale acestei tari. Ma refer la piloti, scafandri, parasutisti, etc. Cu deosebit respect".

48 de comentarii:

 1. MAI a sistat recalcularea deoarece a constatat subit ca exista diferente uriase intre cuantumurile pensionarilor iesiti la pensie in anii 2010-2015 si cei care au iesit in 2016, si atentie, pensiile celor din 2016 sunt si cu 70 % mai mici decat a celorlalti ( am zis bine, MAI MICI), deoarece de la 01.01.2016 toate sporurile de 75%, pentru orele peste program, au disparut, deoarece orele dupa program trebuiesc recuperate si nu platite.Cand au vazut ca au luat plasa nu stiu cum sa faca sa intoarca legea, mai bine sa-l dea jos pe Coarna , pentru ca este opera lui, el a negociat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ceva nu este logic. Intrucat te poti pensiona in 2016, alegand 6 luni consecutive din 2014 sau din 2015 - cand existau acele sporuri! Avem si un caz in acest sens, prezentat intr-un material anterior!

   Ștergere
  2. Majoritatea celor care s-au pensionat in 2016 ar fi putut sa beneficieze de acel spor de 50%(lucrari de exceptie) si i-au dat prioritate cu toate ca celalte sporuri din anii precedenti cumulate poate ar fi depasit acel spor.Cei care au iesit in perioada 2010-2016 s-ar putea sa fi beneficiat
   cumulat de toate acele sporuri,inclusiv de "fantasticul" 50% care se aplica cam din 2004-2005.

   Ștergere
 2. O tot frecati cu sefii de post si cu sectoristii !!!! hai fratilor, sa facem referire la pregatirea noastra, munca noastra, rolul nostru in societate,
  Pentru ca altfel vom vedea si medici si profesori si alte categorii de oameni cu profesii de valoare ca il fac pe tov. militian, eroul natiunii !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie sa o frecam, comparatiile sunt de ordin ... concret! Doar astfel se ridica panza de ochi! Altfel putem teoretiza oricat privind pregatirea, munca si rolul.

   Ștergere
  2. Cunosc sectoristi destui cu pensii de mizerie.Cautati tapii ispasitori doar unde aveti curaj.Adevaratii profitorii nu sunt amaratii de sectoristi .Ca or fi exceptii de sectoristi sau sefi de post cu SM si de lucrari exceptionale se poate.Dar sunt mai rari ca generalii la MApN

   Ștergere
 3. Consultandu-ma cu colegul Guiu,mi-am dat seama unde este ,smecheria Ministerului;si anume,desi se STIA ca soldele militarilor pensionati mai demult ,sunt compuse numai din cea de functie si de grad,cu adausul vechimii (acesta fiind un drept castigat),au actualizat aceste solde cu cele de azi (care se bazeaza in special pe sporuri ),ceeace este total anormal,ilegal,imoral(un drept castigat nu poate fi modificat ,decat daca iti este favorabil).Daca se facea corect actualizarea,atunci trebuie actualizate si sporurile;asa cum s-a facut de exemplu ,pentru sporurile de vechime.Toti nemultumitii,sa faca contestatie (nu va bazati pe cuantumul favorabil),dupa care vom actiona in instanta.

  RăspundețiȘtergere
 4. si noi am actionat in aceleasi conditii (chiar mai grele )ca si cei de azi;sporurile trebuie sa se acorde retroactiv,daca se doreste corectitudine,si se respecta Art.2 punctul "b "din legea 223/2015

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si de marinari si-au batut joc nu numai de piloti .Ba au fost trecuti de la AC la CS in 2011 desi viata unui motorist e cumplita pe orice nava aflata in mars.Foarte multi crapa mult inainte de pensie. Singurii care au castigat mereu sporuri si grupe sunt birocratii din MAI si MApN.

   Ștergere
 5. Diferentirrea intre unele arme si/sau specialitari militare, precum si existenta sau nu a unor sporuri (la care cei mai vechi pensionsri nu au avut acces sau erau in procente mult mai mici) produce scindare.
  Ex. Daca functia de acum prevede iC, dar in trecut nu, trebuieste acordata pensionarului! Samd...... Lupta trebuie dusa in scopul pozitiv, de castig, nu de minus pt cei mai nou pensionati!
  Idem pt unele arme si specialitat....care si asa erau deficitare la incadrare!

  RăspundețiȘtergere
 6. revin,pentruca ,incerc sa gasesc o solutie,si poate ajuta si altii.mai pregatiti ca mine in domeniu juridic.spun asa:solda noastra a fost compusa din "MERE",ei acum au "PRUNE",nu se poate sa transformi merele in prune ;atunci actualizarea trebuia sa se faca tinand cont de sumele reale ,aduse la zi functie de evolutia indicelui de inflatie (sunt statistici,si orice softist poate face programul).Nu se incalca legea,doar trebuie schimbata de minister,metodologia de actualizare.Pe aceasta ma voi baza ,in contestatie,si in instanta.sanatate la toti.

  RăspundețiȘtergere
 7. 2) In 2009 corespunzator prevederilor art.II/legea 90/2007 corobate cu cele ale art.53/legea 164/2001 aveam coeficientul soldei de functie de 5,5%,indemnizatia de comanda de 45% ,indemnizatia de dispozitiv de 25%.Acum sunt retrograt.
  3)Contributia la pensia suplimentara este proprietate personala.Nimeni si nici o putere din lume nu mi-o poate confisca.
  AM FACUT CONTESTATIE.VOI ACTIONA MApN IN JUSTITIE.ESTE DISCRIMINARE CRASA SI FURT PE FATA.

  RăspundețiȘtergere
 8. COMUNICAT DE PRESĂ

  În vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a întocmit buletine de calcul şi a achitat în data de 24 noiembrie 2016 diferenţele pentru perioada 2011 - 2012 între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, pentru 6.883 de pensionari, care au depus cereri până la data de 30.09.2016.

  Pentru cererile depuse ulterior datei de 30.09.2016, diferenţele se vor plăti în anul 2017, an în care se vor plăti şi diferenţele pentru anul 2013.

  Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale va asigura întregul sprijin pentru clarificarea tuturor aspectelor şi eventualelor neclarităţi sesizate de pensionarii militari în legătură cu acest proces.

  Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale.

  https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRES%C4%82%2024.pdf

  RăspundețiȘtergere
 9. Văd că cineva mai speră ca politicienii să facă ceva ,,să tragă un semnal de alarmă,, zice . Unii nu s-au învățat minte, politicienii cunosc soarta lui Vasile Roaită. Doar militarii atât în rezervă cât și în activitate nu au învățat nimic din trecutul lor. În loc să fie uniți și să profite de anumite asocieri, ei se dujmănesc. Ba aviatorii sunt mai ,,cu moț,, , ba vânătorii de munte, etc.,unde pui că toți sunt mai deștepți ca sectoristul. Dar culmea sectoristul are bugetul mai mare ca ei. Concluzia militarii sunt dezbinați și fiecare pentru el, cum este mai bine pentru guvernanți(se pare că politica lor ,,Dezbină și condu,, , a dat roade.

  RăspundețiȘtergere
 10. Domnule R,

  Problema se poate rezolva prin definirea soldei de functie ca element principal de calcul in salarizarea militarilor.
  Solda de functie trebuie sa reflecte responsabilitatile din fisa postului.

  Exemplu:

  Functia de colonel propusa = professor universitar, medic primar, judecator de curte de apel.
  Functia actuala = 1200 de lei = femeie de serviciu la WC ul public

  Functia de general propusa = academician
  Functia actuala = 1500 = muncitor necalificat

  In felul acesta actualizarea soldei de functie si grad conform L 223 ar avea efectele generoase preconizate de Parlament si Presedintele Statului si sabotate de sobolanii din Administratie.
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Functia de general politruc cu cine o echivalezi ? Ca avem 2000 de generali pensionari in toate sistemele ( e adevarat cu cateva exceptii notabile )

   Ștergere
  2. @ Coldea Calustian 24 noiembrie 2016, 17:27. Ca de obieci, esti singurul care vorbesti in dodii, pe langa tema! Mai termina cu obsesiile, ti s-a mai spus de atatea ori! M.Ap.N. are in stat maxim 90 functii de general. Ai mai fost intrebat! Diferenta aia pana la 2000, NU cumva este formata din echivalatii chestori din MAI, justitie, pentineciare si alte ministerele (similare) din astea care sunt perfect in plus prin Romania?


   In alta ordine de idei! Da' functia de subofiter-turnator la toate serviciile, din toate mnisterele, cu ce o echivalezi? Aici chiar avem mii bune, mai ales la MAI si la SRI!

   Da' functia de jandarm-cotonogar al populatiei civile, primii aparand doar chilotii guvernantilor, cu ce o echivalezi? Si aici avem cateva zeci de mii de posturi in plus, la o natiune perfect pasnica!

   Da' functia de fost militian in regimul comunist cu ce o echivalezi? Cand stim prea bine ce prostii faceau marea majoritate!

   Da' functia de fost securist in regimul comunist cu ce o echivalezi? Cand stim prea bine ca toti au facut parte din politia politica!

   Da' functia ta cu ce o echivalezi? Ai fost cumva indispendabil acestei natiuni sau MAI - unde ai activat tu? Nicidecum! Si atunci?

   Ștergere
  3. Rxxx .Iar ataci persoana nu postarea.Sunt 775 de generali pensionati numai de la MApN plus vreo suta de generali activi.Deci 875 numai la MApN. Numeste o armata cu atatia generali activi sau in rezerva.( include si China).Alfel vad ca ai sarit o functie.Cea de ofiter turnator la secu sau la ceisti pe vremuri .Si depinde ce turnau.Daca turnau un hot in haina militara care praduia MApN sau MAI eu sunt de acord.Daca isi turnau camarazii pentru opiniile lor eu pe astia i-asi crucifica.

   Ștergere
  4. @ Coldea Calustian 24 noiembrie 2016, 18:43. Fiecare corp ale proprii terchea-berchea!

   Si de ce spui doar de OFITER turnator la Secu la la CI? Dar de subofiteri/MM turnatori NU ai auzit? Ca doar erau pe stat mai multi decat ofiterii?

   Ștergere
  5. Baaa...esti dus? Vasale, vrei sa omori generalii pensionari? Ce ai cu ei... esti de la kgb?

   Ștergere
 11. sporul de 50 % ( Oscarul)( oricum se aplica doar la 5 % din personal, in special sefii), a aparut de curand si nu prea se suprapune cu cel de 75% ( cel putin asa cred). Acum e coada mare la Oscar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se aplică pentru 5% dar pe o durată de cel mult 6 luni. Asta înseamnă 10% din efective într-un pe an. Cum nu se iese la pensie în acest procent ci mult mai puțin, teoretic toți care ies la pensie pot avea acest Oscar.
   Găsești în comentariul lui Călin, din 19 noiembrie 08:42 cu două articole in urmă, cum propun cei din sindicatul penitenciarelor utilizarea Oscarului pentru viitorii pensionari.
   Referitor la apariția sa aș spune că e destul de vechi sau are un strămoș încă de prin 1999 de când a apărut legea 138 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar, așa cum reiese din art.38:
   (1) Cadrele militare și salariații civili, care execută, în domenii specifice ministerelor și instituțiilor prevăzute la art. 1, lucrări de excepție și misiuni speciale, apreciate ca atare de către conducătorii acestora, beneficiază de un spor de până la 50% din solda lunară, respectiv din salariul de bază. Procentul și perioada pentru care se acordă se stabilesc, în mod individual, prin ordin al ministrului sau al conducătorului instituției centrale.
   2) Sporul prevăzut la alin. (1) poate fi acordat pentru cel mult 5% din numărul total de posturi prevăzute în statele de organizare.

   Ștergere
 12. Baza de calcul utilizata la recalcularea pensiei "actualizata conform prevederilor legale care reglementeaza salarizarea militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special la data intrarii in vigoare a prezentei legi". Ce reglementari au avut in vedere, distinsii nostrii urmasi, de noi pregatiti si instruiti, cand au intocmit metodologia? O logica de bun simt spune ca pentru fiecare functie exista niste drepturi salariale la 01.01.2016. Altceva nu mai trebuia. Dar asa nu-si mai puteau bate joc de oameni. Aceiasi problema si cu calculul pensiei de urmas. Cred ca sunt eficienti pentru ca multi amarati, batrani si bolnavi renunta la lupta, iar altii care totusi se vor bate, nu mai prind finalul procesului. Asta e tactica si asta e scopul urmarit.

  RăspundețiȘtergere
 13. CASA DE PENSII SECTORIALĂ a MApN
  - 24 noiembrie 2016 -
  COMUNICAT DE PRESĂ
  În vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a întocmit buletine de calcul şi a achitat în data de 24 noiembrie 2016 diferenţele pentru perioada 2011-2012 între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, pentru 6.883 de pensionari, care au depus cereri până la data de 30.09.2016. Pentru cererile depuse ulterior datei de 30.09.2016, diferenţele se vor plăti în anul 2017, an în care se vor plăti şi diferenţele pentru anul 2013. Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale va asigura întregul sprijin pentru clarificarea tuturor aspectelor şi eventualelor neclarităţi sesizate de pensionarii militari în legătură cu acest proces.

  Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1)NU.Cerere depusa in 9 octombrie 2015.In noiembrie 2016 am primit buletinul de calcul.Atat
   2)daca chemarea in judecata a MApN si a CPS nu devine un fenomen de masa si daca nu este alertata presa noi majoritatea care avem pensiile hacuite riscam. Am fost de multe ori mintiti.Acceptati sa stati cu sabia deasupra capului?

   Ștergere
 14. @ All. De relaxare! Cf. comunicatului CSP prezentat la comentarii de 2 colegi, cei din M.Ap.N. ati incasat azi diferentele urmare a Art. 121. Aveti curaj vreunul sa spuneti ca nu este asa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, nu am incasat. Poate maine.

   Ștergere
  2. Am primit decizia de restituire a sumelor retinute dar nu au intrat in cont pina la 24.11 orele21.00

   Ștergere
  3. ati primit prin posta sai e-mail ?

   Ștergere
 15. Răspunsuri
  1. Adica ai tupeul sa incalci ordinele si sa contrazici comunicatul CSP? Curtea Martiala te mananca! (Tot de relaxare, bineinteles!)

   PS: Nu la toate bancile banii virati ajung instant pe card. Unele ii retin pt. rulaj propriu si 2-3 zile lucratoare de la data viramentului!

   Ștergere
  2. Si asta este o alta manarie....Trebuie pusi la dispozitia persoanei imediat. Pt asa ceva am parasit BRD!

   Ștergere
 16. Domnule, faptul ca CSP a M.Ap.N., utilizeaza pentru stabiliri de pensii si recalculari o lege care nu exista,(daca utilizeaza) este deosebit de grav. Modificarile la L223, cuprinse in OUG,57/2015, art 4o, nu pot fi prezumate ca legale. Oricine poate constata ca doar Parlamentul putea modifica in perioada respectiva L223, daca modificarile intrau in vigoare la 01.01.2016. Si nu exista asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OUG 57 produce efecte! Sunt asemenea acte normative care au stat si 2 ani la Parlament pana au devenit legi de aplicare!
   Forma legala de urmat:
   Actiunein instanta si invocarea exceptiei de neconstitutionalitate! Se va pronunta CCR, fiind sesizata de catre instanta!

   Ștergere
 17. Mare dobitoc am fost!Cand eram lt. nu banuiam ca intr-o zi vine restructurare/ disponibilizare in alta pensionare iar de baza la calculul simbriei sunt sporurile.Astfel de la cdt.pl.art.pana la cdt. Dn.in fiecare an am participat,executat,condus ATTL + campanie topo in poligoanele patriei cazati in grupuri sociale ori corturi cu anexele de campanie(wc,spalator,godine etc.)La sf. fiecarei zile de trageri executam asanarea poligonului si distrugerea lov. neexplodate comisia fiind trecuta in OZU de CAMPANIE caietul acela inregistrat din lada cdt.care la desfiintare s,au distrus.In OZU R. ulterior Bg. treceam generic activitatea principala executata,perioada ...fara accent pe asanari,astfel am pierdut ani de incadrare in grupe sup. de munca(AC).Dar nu-i bai la proxima reincarnare daca ajung tot brav tunar cunoscand spilul stiu ce am de facut!Militian sa nu ajung sa-mi fac colegii disponibilizati LA ORDIN putori pt.vechime mica.Iar pt. rigurozitate impartirea la 20 doar pt. beneficiarii OG7 nu otova punct.Semnalul sonor atasat cardului nu a bazait niica, curtea martiala sa-mi dea epiderma-napoi ca - nainte vine singura!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nenea Ifrim,
   Trebuia sa dati pe OZU, inainte sau dupa, comisiile de asanare! Nucleul ramanea acelasi si in fiecare zi mai treceati si cate 1―2 cadre! Asa beneficiau legal mai multi oameni!
   Acum....e tarziu!

   Ștergere
  2. Matroz Coldea,
   Uite pt ce se da nita in MAI!......si tu scriai despre altii!
   Daca pt a trece pe o alta functie de sof, trebuie sa dai 1000-2000€, pt a sta de cart in prima parte a noptii, cat trebuie, motoristule?

   http://www.dcnews.ro/mobile/concurs-trucat-jandarmerie-doru-ioan-popescu-re-inut-de-dna_523598.html

   Ștergere
 18. Gelu,
  Am o singura intrebare, pt azi?
  In conditiile in care toti bugetarii si-au primit inapoi banii taiati de basescu (25%), ba inca si dobanzile aferente, ce-i drept prin hotarari judecatorest, personalul SNAOPSN are dreptul sa- si primeasca ce au furat unii, plus dobanzile cuvenite?
  Sa asteptam un Mos Craciun al guvernului, normal la cap? Sau doar este un guvern nesimtit si hot?

  RăspundețiȘtergere
 19. Dumnezeubsa- l odihneasca in pace!

  http://www.dcnews.ro/mobile/caporalul-georgel-gu-a-ranit-la-cheia-a-murit_523609.html

  RăspundețiȘtergere
 20. Am rugamintea sa se raspunda la unele intrebari si anume:
  1.Daca legea 223/2015 prevede recalcularea si actualizarea la nivelul 01.01.2016, de ce sa folosit date din dec 2009 si nu date din legea salarizarii militarilor ,Anexa 7 valabila la 01.01.2016?
  Aceasta nu e discriminare intre vechii si noii pensionari?
  2.De ce nu au fost adaugat la cuantumul pensiei militare cuantumul pensiei civile , asa cum sa intamplat cu vechea legilatie de pensii militara,mai ales ca documentele justificative pentru pensia civila se afla la Casa de Pensii a Armatei.
  Ce putem face pentru a reduce birocratia, in acest caz?
  3.Care e baza legala pentru valoarea VRS?
  OUG nr.103/2013 privind salarizarea personalului bugetar in 2014,din M.Of.703 din 15.11.2013,actualizata la art.1,alin 6 precizeaza ca valorea de referinta este 600 lei.

  RăspundețiȘtergere
 21. Am rugamintea sa se raspunda la unele intrebari si anume:
  1.Daca legea 223/2015 prevede recalcularea si actualizarea la nivelul 01.01.2016, de ce sa folosit date din dec 2009 si nu date din legea salarizarii militarilor ,Anexa 7 valabila la 01.01.2016?
  Aceasta nu e discriminare intre vechii si noii pensionari?
  2.De ce nu au fost adaugat la cuantumul pensiei militare cuantumul pensiei civile , asa cum sa intamplat cu vechea legilatie de pensii militara,mai ales ca documentele justificative pentru pensia civila se afla la Casa de Pensii a Armatei.
  Ce putem face pentru a reduce birocratia, in acest caz?
  3.Care e baza legala pentru valoarea VRS?
  OUG nr.103/2013 privind salarizarea personalului bugetar in 2014,din M.Of.703 din 15.11.2013,actualizata la art.1,alin 6 precizeaza ca valorea de referinta este 600 lei.
  multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. După 2009 nu au mai fost modificări ale soldelor de grad și funcție și nici a coeficientului de referință sectorială. A se vedea anexa 1b din M 25.
   ”1) Având în vedere prevederile legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, prin aplicarea etapizată a Legii-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, conform legilor speciale de salarizare anuale, se înscriu datele corespunzătoare cuantumului actualizat al elementelor salariale ale soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază prin raportare la parametrii funcţiei similare la data de 31.12.2009.”
   2. Legea 119 și legea 263 erau legi contributive care luau în calculul pensiei veniturile din întreaga activitate.
   Legea 223 este o lege a pensiilor militare de stat care valorifică perioada de activitate ca militar cuantumul pensiei fiind stabilit in baza unor elemente ale soldei din șase luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate ca militar și a vechimii cumulate, vechime in care intra și anii lucrați in viața civila pana la intrarea legii 223 în vigoare. Perioadele lucrate in viața civilă se valorifică separat in baza legii 263 cu excepția celor care le-au valorifica deja pe legea 119 și 263. Reducerea birocrației se face în timp după 1-2 generații.
   3.Această OuG 103/2013 e un tip de ordonanță care se dă anual din 2010 și care menține legea 284 inactivă. VRS de 600 de lei este stabilit prin legea 284 care incă nu se aplică.

   Ștergere
 22. Domnule, in 2010, Boc si altii (antibasisti de azi), care chitaie speriati prin holurile DNA, in setea lor de putere, pentru a putea cenzura legile promulgate si neintrate in vigoare, au emis OUG 61/2010. Fata de pericolul ca legislativul sa nu mai poata legifera, o parte din presa s-a inflamat sesizand pericolul ca onoratul guvern impreuna cu sistemul, (binomul) si DNA, sa instaureze dictatura. Astfel ca, la presiunea presei, parlamentul de atunci (nefiind parlamentul meu), a sesizat capcana si a modificat ordonanta prin legea 60/2010, prin care a oprit totul. Si totusi.
  Fata de legea 223/2015, in spiritul OUg 61/2010 si a ideilor dictatoriale ale micului constitutionalist, prin nesocotirea si impotriva Legii 60/2010 si respectiv a art.58 (2) din legea 24/2010 (republicata), Guvernul Ciolos, a ticluit art. 40 al OUG 57/2015 si a dispus modificarea L223/2015, fara a avea competenta necesara iar prin art. 45, al OUG 57, a dispus si aplicarea acestui act ilegal. Mai apoi prin prezentarea acestui articol ca fiind legal a emis o serie de acte normative, cum ar fi norme de aplicare , etc iar toate acestea astazi cu sarguinta sunt aplicate de CSP a M.AP.N.in stabiliri si recalculari de pensii.
  Este de mirare cum acest articol cuprins in OUg57, a primit avizul Consiliului legislativ in Senat si la CD. O asemenea situatie de nerespectare a legii si de incalcare a Constitutiei si normelor democratice constituie un pericol grav si un precedent periculos.
  De mirare este insa ca SCMD, si-a pus perne peste urechi si nu vrea sa stie nimic. Domnule colonel cu parul cret, din pozitia dv-asta de aparator a intereselor CMD, nu vreti sa va interesati la DNA, cum se numeste din pdv. al CP. fapta acestor autoritati. Asa ca sa stim si noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnia voastră invocați, cu titlu de text biblic, un articol dintr-o ordonanță de urgență OuG 61/2010, legiferată ulterior prin legea 27/2000. Vinovat de menținerea unor prevederi din această OuG ar fi SCMD, care în calitate de sindicat nu are atribuții de tehnică, tactică sau strategie legislativă.
   Nu contest că domnia voastră aveți o sclipire de inteligență, ce poate deveni o chestie gen ” E pur si muove !”
   dar ar trebui să o traduceți pe înțelesul tuturor militarilor, dacă într-adevăr are vreun înțeles in sensul util juridic.
   Fel de fel de marote izvodite din minți de genii, dar neînțelese și mai ales neaplicabile de vulgul plebean legislativ și juridic românesc nu mă mai încălzesc cu nimic.
   Zeci de demiurgi ai zeului Marte au protestat contra intrigilor soției și surorii lu Zeus dar după peste 2500 de ani se dovedește că pizda și prostia sunt sursele tuturor catastrofelor prin care a trecut omenirea de la stadiu de maimuță la cel de maimuță cognitivă ( om).
   V-aș sfătui să reanalizați comentariul sa-l faceți traductibil (dacă e posibil) pentru majoritatea pensionarilor militari sau militarizați la pensie. Apoi ați putea aștepta primirea unor răspunsuri oarecum pertinente.
   Altfel ajungem la vorba lui Blaga ” ” Și tot ce-i ne-nțeles se schimbă-n ne-nțelesuri și mai mari ”
   Nici Boc și nici alții asemenea lui nu chițăie pe holurile DNA. Toți cei care s-au îmbogățit după 89 pe seama poporului român nu vor face niciodată pușcărie, ca durată și privațiuni, care sa echivaleze cu avantajele dobândite.


   Ștergere
 23. Intrebare pentru cei mai informati;
  -.De ce nu au fost adaugat la cuantumul pensiei militare cuantumul pensiei civile , asa cum sa intamplat cu vechea legilatie de pensii militara,mai ales ca documentele justificative pentru pensia civila se afla la Casa de Pensii a Armatei.
  -Cum procedam pentru preluarea valorii din dosarul de pensie militara si cumulul acesteia?

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!