luni, 14 noiembrie 2016

Despre apelul S.C.M.D. privind participarea militarilor in rezerva/retragere la mitingul antiguvern, organizat pe data de 15 noiembrie!

Datele despre apelul S.C.M.D. pot fi regasite aici! Liderul S.C.M.D. face referiri la un conglomerat de revendicari. Printre revendicari regasim de interes pentru militari, abrogarea Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. In legatura cu articolul incriminat, va readucem  2 elemente importante:

1]. Unul negativ: articolul incriminat a diminuat in mod brutal baza de initiere a calculului pensiilor militare de la 80% la 65% si plafonul maxim de la 100% la 85%, Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 modificand astfel in mod grosolan prevederile initiale stabilite prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat! Pe ansamblu, modificarile respective au determinat ca pensiile militarilor sa fie achitate intr-un cuantum mai mai cu cca. 30%, decat cele care ar fi rezultat prin respectarea prevederilor initiale din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!

2]. Unul pozitiv. Despre care am realizat ca multi militari in rezerva/retragere nu sunt convinsi. Va readucem aminte ca Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in forma sa initiala, are  o omisiune  de proportii in ceea ce priveste revenirea la pensiile militare de stat si a personalului militar pensionat anterior anulului 2011. Am stabilit in acest sens faptul ca Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in original, prezinta prevederi ambigue d.p.d.v. al termenului stabilit pt. recalcularea si actualizarea si a pensiilor personalului militar pensionat anterior anulului 2011, ca singura cale de revenire si a acestui personal la pensiile militare de stat. Termenul prevazut in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fiind mai mult de ordin ipotetic, respectiv in maxim 24 luni de la proxima majorarare a soldelor militarilor in activitate care ar fi efectuata sau nu, dupa intrarea in vigoare a legii.

Prin urmare, Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a corectat omisiunea din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in ceea ce priveste personalul pensionat anterior anului 2011, dar in schimb a diminuat baza de initiere a calculului pensiilor militare de la 80% la 65% si plafonul maxim de la 100% la 85%.

Legat de situatia creata, liderul S.C.M.D. solicita abrogarea intregului Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. Ceea ce inseamna pe de o parte un element pozitiv concretizat prin revenirea la procentele initiale de calcul prevazute de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, pe de alta parte un element negativ concretizat in excluderea din procesul de recalculare/actualizare si a pensiilor personalului pensinat anterior anului 2011!

Mai departe, fiecare este sa liber sa apecieze cum considera, situatia in care ne aflam! Tot ceea ce este cert fiind doar faptul ca o mare majoritate din ce in ce mai larga din cadrul militarilor in rezerva/retragere, doarme in izmene! La fel ca si sindicatele politistilor care dovedesc din nou ca nu mișcă nimic pentru drepturile personalul propriu aflat deja in pensie! Lucruri sesizate din plin si de spectrul politic si care dupa cum bine observam, joaca ping-pong cu noi, dupa bunul plac! 


UPDATE

Dedicat userului cu ID C.C. (pe langa alte zeci de ID-uri) care sustine in mod obsesiv ca M.A.I. nu emite decizii de recalculare, intrucat softul este blocat cu intentie. Softul nu este blocat, asa cum demonstreaza decizia de recalculare de mai jos.

149 de comentarii:

 1. Stie dogaru ce inseamna abrogarea art.40/OuG 57/2015 asupra pensiilor militare deschise sau recalculate pe legea 223/2015, in 2016 pana in prezent ?
  Nu si nici nu-l intereseaza lucrul acesta, nu-l intereseaza nici ce vor membrii sindicatului, foarte foarte putini si nici ce vor marea majoritate a pensionarilor militari.
  El a identificat o afacere de nisa, prin care ar mai fi ceva de stors din bruma de pensie a militarilor si valorificarea acestui beneficiu in interes propriu, spre bunastarea lui si a catorva lideri nationali ai sindicatului.
  dogaru este duplicitar, vezi legea 241/2013, proiectul de lege pensii militare introdus initial in parlament, etc.
  dogaru, n-a fost nimic mai mult si sindicatul, decat un individ si o organizatie care s-au erijat in sustinerea intereselor pensionarilor militari, au facut foarte putin pt acestia si mai mult pt controlul opozitiei acestora la masurile puterii.
  Ce s-a obtinut de la ultimul miting din prima parte a anului 2016 ?
  Spor de 50% din pensia militara pt creatori, inclusiv pt pricina.
  Daca ai creat ceva ai drept de autor asupra creatiei tale si beneficii prin valorificarea creiatiei tale, dar cum este posibil ca doar ca esti membru a unei uniuni de creatori, sa-ti lege calitatea de membru, cu pensia militara ?
  In nici un stat membru NATO nu se intampla asa ceva.
  Sunt la CPS MApN cam 1000 de creatori, cum bugetul de pensiii militare este constant, sporul de 50% pt creatori, putea fi folosit mult mai bine si moral, pt corectarea si anularea efectelor nocive ale OuG 57/2015 inprimul rand si nu numai, asupra drepturilor de pensie de invaliditate si de urmas, datorate in timpul si din cauza serviciului militar.
  Nu sunt de acord cu abrogarea art.40/OuG 57/2015 dar cred ca el trebuie modificat in Parlament, cu ocazia aprobarii OuG 57/2015.
  Nu particip si nu voi participa la nici o actiune de protest sub steagul lui dogaru si nu voi mai cotiza niciodata la acest sindicat. Am facut-o in 2011 si nu m-am ales cu absolut nimic, nici daca ma trage de maneca Mihaela sau Mihaita.
  Un sindicat este o organizatie al carei scop este apararea intereselor profesionale, economice, etc. ale membrilor ei.
  Liderii de sindicat trebuie sa sesizeze si cuantifice nemultumirile membrilor de sindicat si sa organizeze proteste. Ori dogaru face pe invers, stabileste obiective neagreate de marea majoritate si cere sa fie urmat.
  Cam asa se comporta un guru, cand gaseste fraieri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu parere de rau, dar nu sunteti informat!

   Cornel Nichifor

   Ștergere
 2. Il doare in pix pe Coarna de pensionarii MAI.

  RăspundețiȘtergere
 3. Recunosc ca am fost la celelalte doua manifestatii din fata Guvernului, dar mi se pare o lipsa de profesionalism sa convoci pe data de 11.11 un miting peste 4 zile, adica 15.11. Maine chiar am treaba, nu ma pot duce, daca se anunta din timp cred ca mergeam. Celelalte 2 mitinguri au avut cam acelasi numar de participanti, desi la primul, cel din decembrie 2015, s-a scris ca eram cateva sute, iar la cel din ianuarie 2016 vreo 6.000. O fi fost si vremea de vina, in decembrie a fost mai frig. Oricum, optimismul lui Dogaru era la nivelul de zeci de mii, chiar 100.000 participanti, acum probabil vor fi 50-100. Se decredibilizeaza (cat or fi de credibili) cu asa actiuni organizate in pripa.

  RăspundețiȘtergere
 4. Culmea este că nu am găsit niciun comunicat al Federatiei Unirea prin care să anunțe organanizarea vreunui miting în acest an, pe 15 noiembrie. In anii trecuți, da.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nota - nu sunt membru de sindicat si am avut ezitari in a participa la niste actiuni facute sub patronajul lui Dogaru. Nu il simpatizez absolut deloc pe impricinat, dar am pornit de la principiul "Scopul scuza mijloacele" - decat sa stau in fata calculatorului si sa-mi scriu pe bloguri opiniile apropo de pensiile militare, am preferat iesirea in piata, chiar daca era o solutie imorala.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred ca acesta este si interesul lui Dogaru sa decridibilizeze,in continuare,militarii.Stie sigur ca nu se vor strange foarte multi,asa ca... ceilalti sa ne considere multumiti cu ce avem!

  RăspundețiȘtergere
 7. Prea tarziu , mitingurile trebuiau facute de civili in tot timpul anului, militari rezervisti trebuiau sa nu mai plece din parlament pana nu se ducea pana la capat acea nebunie cu oug 57 cu al 40 si alin 30 care a siluit legea pensiilor . Acum veti fi la mana fetitelor din viitorul parlament ,al cantaretilor etc ,vai de armata

  RăspundețiȘtergere
 8. @ tehnocrat
  Foarte corect.
  Dogaru,pricina,Monac,Cobuz L. mari consilieri parlamentari și-au rezolvat problemele prin sindicatul înființat în biroul lui hrebenciuc.
  Acum trebuie sa mai ieșim în strada pentru a doua pensie pentru stagiile ulterioare ale unora ca și consilieri cu salarii de pana la 8000 lei lunar.

  RăspundețiȘtergere
 9. Apropou,de mitinguri.
  Pe posturile tv se aduce in actualitate mitingul din Brașov din anii '80.
  I-aș î ntreba pe muncitorii revoltați de atunci: o duceți mai bine acum? Mai sunt in "viață" uZinele respective? Traiti mai bine acum? Asta trebuie sa î întrebe tv-le lu'peste prăjit pe oameni!
  In ceea ce privește mitingul Dogari,este anunțat din timp,nu se face un miting î n doua zile! Si când parlamentarii sunt in vacanta(bine,ei sunt tot timpul).
  De ce nu s-a făcut în septembrie,octombrie?
  Nu stiu,ma face sa cred altceva despre omul asta!?

  RăspundețiȘtergere
 10. Ultimul alineat din articol referitor la eventuala abrogare a art 40 din OG.57, *... excluderea de la recalculare a celor iesiti la pensie inainte de 2011 ...*, are un singur efect si acela negativ, recalcularea pensiei acestora are ca efect *incingerea spiritelor* pentruca, recalcularea aduce un cuantum *negativ* datorat bazei de calcul utilizata dar in urma prevederii legislativce ramane in plata cel actual, mai favorabil*. Si atunci, a cui a fost *ideia unui fel de *cui a lui Pepelea* care sa *re-incinga spiritele* dupa ce acestea au fost cat de cat linistite dupa ultimele prevederi legislative anterioare oug.57.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Complicat! Intrebarea de fond este alta! Cum mama dracu' au sustinut Dogaru si capii sindicatelor din politie, Legea 223/2015 - AIA IN ORIGINAL, in conditiile in care si un orb vede ca cei pensionati inainte de 2011, eram EXCLUSI DIN START de la orice RECALCULARE.

   Aceasta este problema cea mai acuta! Dogaru a sustinut L. 223/2015 cu tot cu marsavia la adresa celor pensionati in 2011. Cand a fost vorba de L. 241/2014, Acelasi Dogaru i-a cerut in mod incredibil, ca moțu', senatoarei C. Anghel sa NU mai insiste ca L. 241/2013 sa ne restituie si diferentele.

   Tot legat de L. 241/2013, acelasi Dogaru a sustinut ca legea trebuie sa actioneze mai intai pt. a NU fi recuperate lovelele date de'a mpururea, respectiv pt. grupele de munca. Astfel legea a actionat din iulie 2013 pt. cei cu grupe de munca eronate si ABIA din octombrie 2013 pt. cei care chiraiam cu pensiile taiate la jumatate.

   In concluzie,este dovedit ca Dogaru a tradat urât atat privind L. 241/2013, cat si la faza cu EXCLUDEREA de la recalculare a celor pensionati anterior anului 2011.

   In aceste circumstante, devine evident ca Dogaru nu face decat sa manipuleze politic! Acum este contra lui Ciolos asa la pleazna - doar ca se "imbuca" cu propriul lui trend politic. In rest, este un oportunist ca toti ceilalti ciraci care s-au inchinat candva lui Oprea!   Ștergere
 11. Multi anonimi.Cati dintre voi sunteti vechi postaci?Tind sa cred ca majoritatea anonimilor .Obraz de toval baieti.Toval.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da toasu' ICEPARU. Da matale cum te numesti?

   Ștergere
 12. Da ce Pricina-dia si Dogaru-sri nu sunt ''creeatori’'? Au ''creeat'' un ''sindicat'' care decredibilizeaza cu succes militarii si care ''organizeaza'' mitinguri fantoma numai cand cand sparlamentarii sunt liberi sau in vacanta sparlamentara. .Credeti ca e usor sa sperii cu proteste personalul de curatenie din sparlament ? Eu zic ca merita 50% in plus( pentru creeatie) la pensia militara.Prea sunteti carcotasi.

  RăspundețiȘtergere
 13. Legea 223 a fost pitrocita 3-4 ani, timp destul pentru a rezulta o lege temeinica si dreapta fata de toti militarii, care sa nu necesite interventii de felul OUG. 57. Si ce a iesit? O lege neclara, ambigua, nedreapta si in parte inaplicabila. Aceasta situatie se datoreaza si maimarilor de la SCMD care si-au avut in vedere propriile interese. Pensionarii tratati cu dreptate si corectitudine, multumiti, nu au nevoie si nu sunt membrii de sindicat. Si atunci ce sa faca Dogaru si ai lui. Procese, scandal, demonstrati inseamna bani, putere. Acum vad ca maimarii SCMD se vor si parlamentari. Basescu a zis odata "romanii sunt pacaliti tot timpul" si cum sindicatul este in cadere libera, ce si-au spus stabii SCMD, poate merge si "pensionarii militari sunt pacaliti tot timpul"
  Pax vobiscum !

  RăspundețiȘtergere
 14. SCMD a facut ce a putut.Ne-au tras in piept avocatii.S-au facut contracte cu avocatii si hotii au trimis in provincie stagiarii.Pe stagiari a trebuit noi sa-i invatam ce sa spuna .Ulterior am angajat avocati pe plan local.Alti nepregatiti pe litigii de munca.Faza a fost ca am castigat la Curtea de apel fara sa fim prezenti si fara sa fim reprezentati.Pe surse.Ministrul justitiei din guvernul lui Boc,actualul liberal,Catalin Predoiu, ceruse sefilor sectiilor litigii de munca din tribunale sa nu ne dea solutii favorabile de unde si rezultatele nefavorabile.Va mai aduceti aminte cand Chiorul avertiza judecatorii ca daca dau solutii favorabile sa plateasca ei?
  Anonimule din 15 noiembrie 2916,11.31 @dece esti anonim?Daca sustii un lucru ai curajul raspunderii.Da .Unii o duc mai bine.Altii o duc mai prost.Unde gasesti societatea perfecta?Cunosc ,doi tineri,frati.Unul e pe cai mari.Celalalt asteapta ajutorul parintilor.

  RăspundețiȘtergere
 15. La CSP a MAI au angajat personal pentru ""recalcularea pensiilor "" folosind un soft pe care l-au blocat intentionat la ordinul ministrului .Acum personalul angajat suplimentar se bate de musca la sediu si umplu wc- urile de prezervative folosite (intre doua cafele).O sa se sparga buba si acolo in curand.Exista deja la CSP a MAI deja 4787 de pensii recalculate ( pana in iulie cand s- au oprit la ordin ) iar rezultatul e dezastruos ( peste 3459 sunt cu scaderi restul cu cresteri mici )de aia si recalcularea e oprita ca sa treaca alegerile'' sa nu sperie vanatul''( adica pensionarii militari cu familiile lor)Sa vedeti vaiete turbate dupa alegeri .Si dupa alegeri guvernantii vor taia in carne vie ( nu vor fi bani deoarece corporatiile straine sunt subventionate de la bugetul coloniei lucru unic in lume) si cu privire la celebrul'' cuantum avantajos"".Sa vedeti sute de infarcturi cand intr- un OUG ''nevinovat'' va fi strecurata si anularea cuantumului .O sa vi se para infarcturile rezervistilor militari produse de criminalii Boc si Basescu la ordinul lui Soros o gluma frumoasa.Va urez traditionalul:'''sa traiti bine "" si expresia militara ''dormiti in bocanci ''. Bocanci de carton de alfel ca si generalii actuali.Sa ne fereasca cel de sus '' sa traim vremuri interesante'' .

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 17. Cand vrei sa furi ceva sau sa injuri pe cineva iti tragi caciula pe ochi. Legea 223 fara OUG 57 si fara smecheriile ordinului ministrului era deztul de buna. Si cu Dogaru ce aveti ? De ce nu faceti voi ceva , care huliti ? Poate se mai gaseste vreunul care sa ne organizeze si sa se zbata... Nu sunt in Scmd si nu il cunosc pe Dogaru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legea 223 in ORIGINAL, NU este aplicabila celor pensionati pana in 2011. Nu stii sa o citesti? Iata aici originalul http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_223_2015_pensiile_militare_de_stat.php.

   Daca esti pensionat pana in 2011, dupa Legea 223/2015 astepti mai intai sa fie majorate soldele militarilor in activitate, ca apoi in termen de 24 de luni sa iti fie actualizata si tie pensia.

   Relele intentii din L. 223/2015 IN ORIGINAL, privind pe cei pensionati pana in 2011, sunt atat de clare, incat si un orb le gineste. Prin 2 elemente:

   - legea in original ii desparte pe cei pensionati in 2 categorii: cei pensionati pana in 2011 cu termen de RECALCULARE la ..ulivara si cei pensionati intre 2011-2016 cu termen concret de recalculare de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii.

   - sa NU uiti ca soldele activililor au fost majorate in decembrie 2015, respectiv INAINTE de intrarea in vigoare a L. 223/2015. Intrucat daca s-ar fi efectuat in ianuarie 2016, ar fi trebuit sa declanseze procesul de ACTUALIZARE si la cei pensionati anterior anului 2011. Asa ca ne-au dat cu flit.

   In ceea ce priveste Dogaru. Dar EL insusi a sustinut magaria din Legea nr. 223/2015 IN ORIGINAL privind pe cei pensionati in 2011, ai uitat? Ca atare, Dogaru a aparat interesele politicului, nu pe ale noastre. NU a insistat doar asa ca ar fi fost retardat sa fim exclusi cei pensionati pana in 2011, din efectele legii. Ci cu rea intentie.

   Ai L. 223/2015 in fata! De ce NU o citesti? Cf. Art. 109, TU pensionat anterior anului 2011, NU ai termen de RECALCULARE. Daca ti s-ar fi facut cumva RECALCULAREA dela 01.01.2016, ti s-ar fi diminuat pensia cu probabilitate de 100%. Deoarece NU ar fi fost posibila sa fie si ACTUALIZATE decat in termen de 2 ani de la proxima majorare a soldelor activilor.

   In consecinta, Dogaru si cei care au sustinut magaria din L. 223/2015, au gandit asa. Mai da-i in puii nostri pe cei pensionati pana in 2011. Le dam asa cu legea pe la nas, si daca va fi vreodata vreo majorare a soldelor dupa 01.01.2015, atunci sa se spele cu ei pe maini guvernul de atunci si sa le actualizeze pensiile. Iar ca sa fie batjocura pana la capat, au majorat soldelor activilor INAINTE de intrarea in vigoare a legii.

   Niciun ORDIN DE MINISTRU nu ar fi putut schimba textul legii. Ca atare, cu sau fara ordin de ministru, tot dracu' era pt. cei pensionati pana in 2011. Intrucat pt.a fi declansata ACTUALIZAREA, era musai obligatoriu sa existe mai intati o majorare a sodelor activilor. Ca atare, orice ordin de ministru NU ar fi putut indrepta magaria, ci tot o lege sau o OUG.

   Alte rele fapte, si nu doar intentii ale lui Dogaru - vezi 15 noiembrie 2016, 20:10. Cum sa ceri, mai, cand a fost vorba de L. 241/2013 asa cum a facut Dogaru, sa NU fie restiuite sumele retinute celor cu pensiile diminuate? Asta este opera lui Dogaru, iar fapta este publica. Cum poti sa mai ai incredere atunci intr-un astfel de specimen?

   Ștergere
  2. In ce a constat marirea din dec 2015? Care a fost?.....nu imi amintesc!

   Ștergere
 18. @coldea si all
  ref la blocare soft MAI
  Ieri col pompieri/logistica vecin al meu a primit decizie de pensie cu data de 02.11.2016
  in valoare bruta de 8600 si ceva....net 7046lei+restante de la 01.01
  A trimis deja scanat pe huhurez si la mine,asa ca eu nu ma mai complic.....restul sunt minciuni!!
  PS iesit la pensie la 30.06.2009

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu vorbesc de recalculare nu de decizii.Ce dracu nu scriu clar ?

   Ștergere
 19. nu gasesc adresa de mail a lui olescu.Daca mi-o da cineva eu trimit decizia scanata la admin....restul e gargara tip coldea cu softuri "blocate"

  RăspundețiȘtergere
 20. Bancul zilei: Ce va fi America la 20 de ani dupa moartea lui Obama

  Moare Obama. Dar dupa 20 ani, asa fara informatii de pe Pamant, se plictiseste si cere o permisie sa vada ce mai e prin tara. I se da. Merge la NYC si cere o berica la bar si se ia in vorba cu barmanul "ce mai e prin tara, cum o duceti, cu cine mai sunteti in razboi etc."
  Barmanul zice:
  - Pai o ducem f. bine, nu e somaj, suntem puterea cea mai mare de pe glob, e pace, nu e razboi."
  - Pai cum, ati cucerit Afganistanul, Siria, Libia?
  -Ehe, demult , nu mai e alta putere pe glob, si scoate un glob de sub tejghea si-l invarte sa vada ca e o singura tara pretutindeni.

  Obama, uluit spune, bravo baieti, nu am ce zice, ati facut o treaba buna. Ei, ia spune cat trebuie sa-ti dau pentru bere?
  - O rubla si douazeci de copeici, spune barmanul.
  :):)

  RăspundețiȘtergere
 21. Imi da cineva adresa de mail a lui olescu??

  RăspundețiȘtergere
 22. http://www.dcnews.ro/mobile/romania-incercuita-marele-plan-prinde-contur_522427.html

  RăspundețiȘtergere
 23. Domnilor, OUG57, art 40 mai are o problema majora. Conform articolului 58/2 din legea 24/2000 (republicata), legea 223/2015 putea fi modificata, completata sau, dupa caz, abrogata de AUTORITATEA EMITENTA si in perioada cuprinsa intre data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si data prevazuta pentru intrarea ei in vigoare, cu conditia ca interventiile propuse sa intre in vigoare la aceeasi data cu actul cu legea. Dar autoritatea emitenta a legii 223/2015 este Parlamentul Romaniei. Prin urmare doar Parlamentul putea emite acte normative CARE SA MODIFICE L223/2015 IN PERIOADA 27IULIE 2015 - 01 IAN 2016.
  Autoritatea emitenta a Oug 57 este Guvernul Romaniei. Nefiind emitentul legii 223, conform legii24/2000, art 58(2), in perioada mai sus aratata guvernul nu avea puterea de a dispune modificari ale acestei legi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai cea mai vaga impresie ca la noi este democratie?
   Este doar Romania.... guvernul isi promoveaza legi...parlamentul, asisjderea.... pt propriul interes....

   PS. Vou credeti in prostiile unui Mm/ Garda de Coasta? Vasalul tuturor! Mare iubitor de sora celei ce poarta ceas? Sau o fi ambidextru! : Vasalu ia ce nume vrea....un nimeni pe drum! Menit sa sufle in jar! O suida! Vine si Ignatul...rapid!

   Ștergere
  2. Interesant Baro .Felicitari pentru observatie. Mares .Am avut subordonati Mm si crede-ma erau foarte bine pregatiti.Nu uita ca un Mm de marina e pregatit 3 ani intr- o scoala militara.Si cand an sustinut eu ca in Romanistan e democratie?Iar imi bagi cuvinte in gura?Nu te potolesti.

   Ștergere
  3. Si Mares iti repet a suta mia oara pana intelegi.Nu eu am folosit numele tau.Chiar nu pricepi ? (si nici al nick deja folosit de altcineva).Ai un fix.

   Ștergere
 24. @olescu
  vazut adresa.multumesc! trimis decizie scanata(dar NU e a mea)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doru.Probabil ai modificat data.La cata ura ai tu pe cei de la MAI te cred in stare de orice.Probabil ai incalcat legea si te-au amendat.

   Ștergere
  2. @coldea
   vorbiti prostii!!..ca de obicei.oOlescu daca are bunavointa si respect pentru adevar o sa va arate decizia scanata..in viata m-am ferit de oameni dementi si de prosti,mai ales de a-II-a categorie ca la dementi nu ai ce sa le faci

   Ștergere
  3. @coldea
   am 35 de ani de soferie si am luat o singura amenda radar in 13.08.2000.si aia de 2 bani.De ce ura? pentru ce?....in rest dorm noaptea linistit dar imi plac stirile care ne anunta ca mai salta cate "ceva politisti"....da asaaa cu duzina nu cate unul(vezi P Neamt) e vina mea ca ei sunt nesimtiti??
   Pai asta-i treaba de politist civilesco?

   Ștergere
 25. Stie cineva cand primim restantele din 2012-2012, ? alea pt noiembrie 2016

  RăspundețiȘtergere
 26. Stie cineva despre vreun miting organizat ieri? Sau... li s-a năzărit celor de la SCMD

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu li s-a nazarit. Numai ca dupa un ordin mai vechi care dateaza inca de pe vremea lui Ponta, mass media are dispozitie sa nu mai prezinte proteste contra guvernelor. Astfel incat natiunea sa para multilateral fericita.

   Nu este nicio Poanta. Pe vremea lui Ponta, revolutionarii se bumbaceau ci jandarmii in fata Guvernului, iar televiziunile nu au suflat un cuvant. Cu exceptia postului Digi care a dat cateva secvante.

   Nu este nicio gluma. In ultimii ani au fost zeci de proteste dub diverse forme, despre care televiziunile nu au prezentat un cuvant sau o imagine!

   Ștergere
 27. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Invatatori' lu' pește continua sa se dea-n stamba cu invataturi catre cei care casca gura pe bloagele lor !
  Zic ei , invatatorii , ca , vezi Doamne , forma "initiala" (forma nemodificata a l.223/2015) interzicea recalcularea pensiilor de dinainte de 01.01.11 ... Că acele pensii ar fi urmat a fi recalculate numai in urma unei majorari a soldelor celor in activitate ... Adica numai atunci cind ar fi fost nevoie ca pensiile sa fie actualizate ...

  Măi băieți cucuieți , forma initiala (cea nemodificata) a l.223/2015 , forma trimisa de guvern spre aprobare la Parlament (aia pe care o prezinta invatatorul ca fiind la adresa http://www.dreptonline.ro/…/legea_223_2015_pensiile_militar… ) prevedea clar ca si pensiile de dinainte de 01.01.11 SE RECALCULEAZA ... Intr-adevar ... nu se stabilise termenul in care sa se efectueze recalcularea . Termenul urmind a fi stabilit prin ordinul ministrului .
  Da !... Forma initiala a legii vorbea si despre actualizarea acelor pensii RECALCULATE : actualizarea care urma sa fie "trenata" ... sa se efectueze in termen de 24 luni de la data majorarii soldelor celor in activitate . Dar aceasta actualizare urma sa se aplice unor pensii RECALCULATE conform principiilor din l.223 ...
  ---------------------------------
  Da ! A fost si-un proiect de lege (de pe vremea Dobritoiului , de prin 2012-2013) care fusese trimis de Dusa , pe la ministerele/serviciile interesate , spre studiu si completare ...
  Acel proiect , intr-adevar , stabilea ca pensiile de dinainte de 01.01.11 sa nu fie recalculate ... Acelea urmau sa-si schimbe numai numele , fiind botezate "pensii militare de stat" , fara a fi recalculate conform principiilor legii pensiilor militare .
  Prin acel proiect numai pensiile de dupa 01.01.11 urmau sa fie recalculate conform princippilor pensiilor militare de stat ...
  Tot acel proiect stabilea ca baza de calcul era compusa numai din "solda functiei de baza" ... adica fara sporurile mult iubite de cunoscutii sporarnici ...
  Tot acel proiect mai prevedea ca actualizarea pensiilor militare sa se faca numai pe baza inflatiei si a evolutiei salariului mediu pe economie ... adica nu dupa evolutia soldelor celor in activitate...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mos Alecu ara prin tundra! Este exact cum am afirmat inca din faza de conceptie a legii. Capcana pt. cei pensionati pana in 2011 din L. 223/2015 IN ORIGINAL, desi abitir camuflata d.p.d.v. juridic, este clara in acest sens. Legea precizeaza astfel:

   1]. Art. 109 " (1) Pensiile militarilor bla... bla...se RECALCULEAZA potrivit PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI ...." bla...bla...bla...". PUNCT!

   Si acum sa RECALCULAM potrivit PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI. Numai ca legea NU prevede absolut nimic in acest sens.

   Daca o fortam prin ordin de ministru, facem recalculare de la 01.01.2016. Ce rezulta? RECALCULAREA nu poate fi facuta decat FARA ACTUALIZARE. Rezultatul matematic al unor pensii RECALCULATE, dar NEACTUALIZATE fiind dezastru general.

   2]. Legea NU permite sa fie efectuata si ACTUALIZAREA decat in cond. Art. 109 (2): "(2) Prima ACTUALIZARE prevazuta la Art. 60 alin. (1) lit. a) se realizeaza în termen de maximum 24 de luni DE LA DATA PRIMEI MAJORARI A SOLDELOR" ...BLA...BLA...CLAR SAU NU?

   Ce este asa greu sa priceapa capcana si acel Mos Alecu? Concluzia este foarte clara. Initiatorii legii au stiu de la bun inceput ca o RECALCULARE dublata de ACTUALIZARE, necesita suplimentare de buget serioasa pt. anul 2016. Buget pe care initiatorii PSD-UNPR NU au dorit sa il scoata creodata in timpul guvernarii lor. Asa ca au facut legea in coada de peste. Pasand raspunderea bugetara pe umerii guvernului care va fi instalat in 2017.

   Initiatorii au avut in plan cam aceeasi capcana tiganeasca intinsa celor cu L. 241/2013 cand ne-au inghetat pensiile. S-au prefacut ca ne reintregesc pensiile, dar ne-au taiat orice indexare.

   In cazul L. 223/2015, metoda uzitata a fost cam aceeasi. Au MIMAT d.p.d.v. juridic ca RECALCULEAZA si pensiilor celor pensionati pana in 2011. Ei au stiut de la inceput ca daca ni LE RECALCULEAZA de la 01.01.2016, dar NU ni le ACTUALIZEAZA, in conditiile in care toate pensiie ar fi scazut, rezultul ar fi fost sa fie mentinut in plata PE LINIE actualele cuantumuri ca fiind mai avantajoase. Bugetul alocat platii pensiilor pt. 2016, ramanand prin aceasta smecherie NESCHIMBAT fata de 2015.

   Numai ca de escroci ce au fost, au stiut ca vor urma valuri de nemultumuri in plin an electoral. De aceea au zic ca pensiile se RECACLULEAZA potrivit PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI. Adica la un termen ULTERIOR, pasat intr-un viitor incert la mama dracu' cand s-ar majora vreodata soldele militarilor in activitate. Ceea ce ar fi condus la ACTUALIZAREA si a pensiilor celor pensionati pana in 2011, RECALCULAREA devenind astfel operatiune implicita, obligatorie si subsecventa ACTUALIZARII.

   Pe de alta parte, logica elementara spune foarte clar ca NU de prosti ne-au despartit in 2 articole pe cei pensionati inainte de 2011 si pe cei pensionati dupa 2011. Ci cu intentie. Astfel, in cazul celor pensionati dupa 2011 Art. 110 (2) spune ca "Recalcularea pensiilor prevazuta la alin. (1) se realizeaza în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi".

   Care este smenul? Nr. este foarte mic, Deci nu exista impact bugetar. Iar in cazul lor, fiind pensionati foarte recent, simpla recalculare ar fi din start si elementele pensiei ACTUALIZATE, fara ca aceasta sa mai faca obiectul Art. 109 (2). Doarece elementele de pensie din anii 2011-2016 sunt cele de astazi, rezultatul RECALCULARII fara ACTUALIZARE fiind acelasi cu al RECALCULARII insotite de ACTUALIZARE.

   Pe cand daca RECALCULEZI unuia pensionat in 1996 de exemplu, si NU i-o si ACTUALIZEZI, pensia acelui este un dezastru cu elementele din 1996.

   De aceea au inventat Art. 109 si 110, Art. 109 (1) avand ca scopt excluderea celor pensionati pana in 2011 de la o RECALCULARE ACTUALIZATA pana cand s-ar fi majorat vreodata soldele militarilor in activitate. Adica la ...ulivara!

   Ștergere
 28. Citesc pe Roarmy 230 si ma crucesc.Contestatii la decizii de pensii in 2012 si 2013 iar raspunsuri in 2016.La ce nivel a ajuns armata?Inainte de 1990 dar si imediat dupa daca nu dadeai raspuns in termen era jale mare.In noiembrie 2016 am depus o cerere la CMJ.Daca domnii nu se invrednicesc sa-mi dea un raspuns ,fie el si de complezenta sunt hotarat sa-i plimb putin prin justitie,uite asa de-al naibii, pentru incalcarea legii 544/2011.Numai asa cred ca-i vom determina sa ne respecte.

  RăspundețiȘtergere
 29. Se pare ca a emigrat Seitan.
  https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjhlsad063QAhULVxQKHSdeCqsQFgggMAA&url=http%3A%2F%2Fstiri.tvr.ro%2Fmilitarii-belgieni-au-iesit-in-strada--nemultumiti-de-modificarile-aduse-legii-pensiilor_80551.html&usg=AFQjCNFl4RMDEY3jgo-_IpDrN38UJ8qU7g&sig2=xEIBkrWRAZ9kmlIN9Bw2Kg


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru cei care au ratat vizionarea la tvr, adresa corecta este:
   http://stiri.tvr.ro/militarii-belgieni-au-iesit-in-strada--nemultumiti-de-modificarile-aduse-legii-pensiilor_80551.html

   Ștergere
  2. Este o situatie care demonstreaza ca nu este de cea mai mare importanta care este forma de organizare statala,republica sau monarhie ci faptul statul este sau nu condus responsabil.Si mai dovedeste aceasta intamplare din Belgia ca sistemul de pensii militare este o chestiune care trebuie sa preocupe in primul rand pe activi.Din pacate in Romania nu cred ca poate fi posibila o reconciliere intre activi si si o gasca ca marime de baieti destepti care au influentat sistemul pensiilor militare printr-o decizie care nu are nici un fundament de genul:<<ce sa mai facem noi acum?...Pai sa impartim la 20 si dupa aia ne prevalam de pricipiul cuantumului mai favorabil.Chestia asta ne-a compromis grav atat in fata civililor cat mai ales in fata activilor.Aste nu sunt pensii militare, sunt niste simulacre facute pe genunchi.Daca vreti pensii militare uitati-va la armatele statelor Nato si vedeti ca fara exceptie sistemele de pensii militare sunt croite pe aceleasi principii pe care era facuta si Legea 164.Noi nu am fact altceva decat sa asistam pasivi cum a fost aruncat pruncul odata cu apa din copaie.Cei mai vocali si inversunati adversari ai acestei legi ii cunoastem.Cezar este ofuscat ca unii au avut indemnizatie de comanda si salariu de merit care sa ii fie luate in calcul la pensie in schimb este de acord cu cu sporul pentru ipotetice lucrari de exceptie sau de creator??? care inseamna un spor de cincizeci de procente.Eu nu zic, poate a fost lucrat, poate a meritat si nu a beneficiat dar asta nu inseamna ca legea nu era buna,inseamna ca nu a fost aplicata corect.Trebuie inteles ca de la un nivel al carierei militare din trei militari doar unul avanseaza in cariera dar ceilalti doi trebuie sa aiba alternativa sa iasa la pensie.Daca fac parte din armata moderna a unui stat responsabil sau mai bine zis condus reponsabil.Sunt chestii verificate in tarile cu democratii reale.Va readuc aminte ca magistratii n-au absolut nici o problema de a-si incasa pensiile pe Legea 164 rebotezata din care tocmai ne-au imbrancit pe noi militarii.

   Ștergere
 30. @ Huhurez
  A existat o miscare in piata Victoriei (fara guru mil)insa nebagata in seama nici macar decit sumar de catre o televiziune.
  Au scos insa azi coeficientul de majorare a punctului de pensie pentru 2017 = 5.2
  pe baza de crestere a salariului mediu pe economie.
  Probabil asta va fi si indexarea pentru pensiile militare.

  RăspundețiȘtergere
 31. Poate cineva sa comenteze despre observația dl BARO , referitor la Legea 24 / 2000 ?

  RăspundețiȘtergere
 32. http://adevarul.ro/news/eveniment/exclusiv-i-a-fidelizat-ministerul-interne-sefii-sindicatelor-politie-1_582b4ad45ab6550cb88922f2/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar te-ai facut de cacao. Ai sustinut nerozia aceea cu softul blocat de la MAI, motiv pt. care MAI nu ar emite decizii de recalculare. O astfel de decizie de recalculare si inca foarte proasptata, este atasata in material. Sumele sunt cele prezentate de Serban, le-am decupat personal sa nu se inflameze prea tare civilii cu multa obida pe armata.

   Decizia NU este falsa, este chiar foarte originala. Inclusiv data emiterii.

   Ștergere
  2. @ Coldea Calustian. Acum, cf. vechiului tau obicei, o sa iti stergi comentariile care contin afirmatii false si o sa iti schimbi iar ID-UL. Am ghicit, este?

   Ștergere
  3. Are zeci de ID suida asta nebuna!.....un netrebnic un nimeni oe drum!
   Stii cum se zice: capitanii nu-l saluta, iar maiorii nu-i raspund la salut!
   Rectific, luna asta este fost...la Garda de Coasta! Suna frumos, italienesc!
   Nici ars nu recunoaste ca are WiFi la Spitalul 9, moca.....! Un intrigant......

   Ștergere
  4. @R 26500
   foarte bine ati facut ,ca ati decupat

   Ștergere
  5. Pe mine sigur iar ma cenzurezi.Decizia de pensionare e pentru cineva care are deschis drept de pensie din 2016 nu din 2009 cand a incetat munca la MAI.

   Ștergere
 33. E reconfortant cand vezi ca te confirma unul ca ..mos Alecu.....
  ..aaa ca nu vei publica tu ..nu-i nicio problema ..!!!

  Mos Alecu
  17 ore ·

  Conform binecunoscutului prinicipiu "Întărîtă-i , Doamne !" se petrece o mica scărmăneală intre militari kaki (din trupele de uscat) si militarii azurii (piloti si altii de prin aviatie) ...
  Că_care , si de ce-i avantajat de modul de stabilire a bazei de calcul pentru calcularea/recalcularea pensiilor militare ... Că aviatorii , mai guralivi , au reusit "sa-si traga-n pensie" j'de mii de sporuri inaccesibile pentru terestri...

  Ca sa fim corecti ... treaba cam asa-i !
  Aviatorii , politistii si ziaristii neacsului au reusit sa introduca in legea pensiilor militare o baza de calcul care nu prea are de-a face cu militaria . Pe principiul : cine poate/a putut , oase roade !
  Pe diferite căi salarizarea militarilor a devenit o activitate de "care pe care" : guvernantii nu vor sa mareasca soldele militarilor ... iar ministerele cu militari introduc felurite feluri de sporuri ; prin asta denaturind complet salarizarea militarilor . Iar salarizarea aceasta , bazata pe sporuri (unele dintre ele fiind foarte subiectiv acordabile) se reflecta si in pensiile militare ... Asa aparind acele pensii de necrezut publicate prin diferite locuri ... prin acordarea preferentiala a unor sporuri ...

  Numai ca , tot ca sa fim corecti , treb'e sa vedem si ca , in marea lui grija pentru banul public , MApN "a tras presu' de sub picioarele" aviatorilor , marinarilor , parasutistilor ... Ca acestia sa nu aiba pensii prea mari , in baza lor de calcul nu se includ tocmai primele definitorii ale activitatilor lor : prima orara de zbor , prima de ambarcare pe timpul marsului , prima de parasutare ... Nu mai vorbim si despre alte prime pe care le pot primi acestia si care nu sint incluse in baza de calcul ...
  Asa ca_cam degeaba s-au zbatut aviatorii ... Tocmai ceea ce visau ei ca le va mari pensiile (primele) nu le sint luate in considerare ...
  ---------------------------------------------------
  Sigur ... aceeasi grija fata de banul public n-au avut-o si MAI sau M. Justitiei !... Ei nu au scos din baza de calcul a pensiilor unor "angajati" de-ai lor nici un fel de sporuri ...
  Politistii si gardienii de penitenciare au legi de salarizare (de fapt ordonante de guvern) diferite de cele ale militarilor (militarii-militari din MApN , si cei ramasi ca fiind denumiti militari din MAI) ... Prin aceste legi de salarizare politistii si gardienii au , in plus fata de militari , un spor de 20% ... sporul de fidelitate ... Spor care face ravagii in incercarile de comparare a pensiilor unor politisti fata cu ale unor militari ...

  RăspundețiȘtergere
 34. Decizia atasata in material este o decizie de deschidere a drepturilor de pensie pe legea 223/2015. Temeiul de drept invocat in decizie este art. 64/legea 223/2015.
  Deciziile de recalculare pe legea 223/2015 au ca temei de drept art. 109 sau 110 din legea 223/2015.
  Probabil ca la CPS MAdI este la fel ca la CPS MApN: un compartiment pt stabilire drepturi de pensie pe legea 223/2015 pt cei ce au iesit la pensie dupa 01/01/2016 si un compartiment de recalculare pensii deschise anterior datei de 01/01/2016.
  Recalcularea se face pe bugetul alocat. Nu cred ca-i blocat softul, mai degraba n-au buget pt recalculare. Acum trebuie buget pt alegerile parlamentare, unde MAdI au multe sarcini prevazute de lege.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si mie imi suna ceva aiurea legat de Art. 64. Cu toate acestea, persoana este trecuta in rezerva/a incetat raporturile de serviciu in ... 2009. Caz in care am avea de-a face cu o pensie ... recalculata?

   In caz contrar, ce ar putea fi? Cineva dat afara din MAI in 2009 fara drept de pensie? Asta inseamna ca nu avea 20 ani vechime in serviciu in 2009. A mai lucrat 6 ani pe undeva dupa si ar indeplini conditiile acum in 2016. Solicitand astfel drept de pensie care i s-a deschis in baza Art. 64? Cam fortata interpretarea, dar este legala.

   Numai antetul unei alte decizie din MAI ne poate lamuri!

   Ștergere
  2. Aloooo e pensionar din 2009!! cu 30 de ani vechime de atunci....ce nu scrie clar pe decizie?

   Ștergere
  3. @tehnocrat
   Bai nene asta cu "bugetul"lipsa
   Dom col in noiembrie a primit si pensia majorata +restantele de la 01.01.....chiar sunteti "cu capul"?? si eu sunt de la M.Ap.N deci NU am interes sa mint(de fapt in afara de nevasta:):):) n-am mintit)......De ce pe bloguri se aduna numai astia "dusi" prin cosmos??

   Ștergere
  4. Softul la MAI e blocat din iulie la ordin.Asta a iesit la pensie anul asta nu in 2009.In 2009 a incetat munca.E altceva.Nu mai manipulati.Ajunge.

   Ștergere
 35. @ tehnocrat 17 noiembrie 2016, 09:08. Sau cei din MAI sunt mai isteti ca toti in aplicarea legilor. Pana la urma, dreptul la pensie militara de stat ni s-a DESCHIS la 01.01.2016. Pana la acea data am avut DESCHIS un alt drept de pensie.

  In aceasta situatie, MAI chiar ofera lectii de aplicare a legilor, obtuzilor din M.Ap.N.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @R 26500 , chiar nu stii ce vorbesti , in cazul de fata . nu ti-as dori sa ai de lucru cu cei de la casa de pensii a MAI . vezi ca are dreptate @ coldea , am impresia ca auziti doar ceea ce vreti sa auziti . nu este el de vina pentru hotiile pe care le prezinta . pensia prezentata este cu totul altceva decat ce ce sustine sustine serban . dealfel , pensia de pompier a mai fost scoasa la inaintare acum cateva saptamani .
   chiar si asa , vezi ca data de 16.11.2016 este lamuritoare in privinta celor care sustineau ca la MAI s-au emis decizii , anterior acestei date .
   nici eu nu am interes sa mint , sunt primul care a prezentat informatia ca am primit o instiintare , dupa 6 luni de la depunerea documentelor . ne intereseaza pensiile si deciziile de pensie ale majoritatii ,pentru a ne lamuri cum merg lucrurile . ca intotdeauna , apar numai cazuri "speciale " prezentate . evident , cu sume astronomice .

   Ștergere
  2. @ tupak amaru 17 noiembrie 2016, 12:37. Nu intelegi un fenomen. Nici M.Ap.N., nici M.A.I. NU au bani suficienti sa inainteze TOATE dciziile de RECALCULARE. De exemplu - EU fiind din M.Ap.N. NU am primit o astfel de decizie. In schimb au primit 2 buni prieteni de ai mei. Si in toate cazurile pe care le cunosc, unii da, altii nu etc.

   FAPT pt. care iti readuc aminte ca in baza OU 57/2015, RECALCULAREA se efectueaza in termen de maxim 24 luni de la data de 01.01.2016.

   Asta inseamna ca EU pot primi decizie de RECALCULARE si pe 31 decembrie 2017. La fel si TU.

   Acum - care or fi criteriile de depatajare a persoanelor, habar nu am si nu ma intereseaza. Tot ce este cet este ca ministerele NU au toti banii necesari sa emita toate deciziile de recalculare in acest an. In absenta unei rectificari bugetare. Asa ca mai mor cativa, se mai emit niste decizii noi. La MAI probabil ca mor mai putini pensionari, de aceea se intampla ce se intampla.

   Ștergere
 36. din decizia de pensie afisata in articol dom' col a fost iesit la pensie pe cale legala la varsta legala si nu a mai lucrat dupa 30.06.2009(ba da,la asociatia de proprietari cu vre-o 200lei lunar ca administrator si doar 2 ani.Asa ceva NU merita luat in calcul.....maruntis de 10-15 lei
  @tehnocrat
  .....restul e "teoria conspiratiei"Nici cand aveti scris document negru/alb nu credeti si asta inseamna ca "cineva e cu capul" dar in nici un caz eu.Deja imi pare rau ca am trimis decizia pt olescu,dar nu e vina lui e vina celor care habar nu au nici cum "sa tranverseze" sau macar sa ne dea o "monstra":):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Decizia este clara, nu lasa loc de interpretare. Apare insa o noua chitibusarie juridica:

   - recalculatii din MAI - in baza Art. 64;
   - recalculatii din M.Ap.N. - in baza Art. 109.

   Asa rezulta din decizii. In fapt, temeiul precizat de MAI sparge niste canoane. Face diferentiere neta intre dreptul la pensia contributiva achitata pana la aparitia L. 223/2015 si dreptul la pensia de serviciu achitata dupa aparitia L. 223/2015. De aceea MAI considera ca s-a DESCHIS un nou drept la 01.01.2016, de aceea invoca Art. 64.

   Problema este ca in trecut, toti inchipuitii de juristi din M.Ap.N. au tratat acest aspect la modul superficial. Astfel incat in procese si in contestatii, s-au ferit ca dracu' de tamaie de afirmatia" "Incepand cu data de 01.01.2016, mi s-a DESFIINTAT dreptul la pensie militara de stat urmare a prevederilor L. 119/2010". Juristii lu' Peste incercand astfel in mod ipocrit sa NU diferentieze dreptul la pensie militara, fata de cel la pensie contributiva. Bagand astfel capul in pamant fata de ceea ce s-a intamplat.

   Aceeasi politica curva a fost practicata si de magistratii CCR - care si ei a bagat capul in pamant, iar in deciziile lor s-au ferit tot ca dracu' de tamaie sa constate ca L. 119/2010 a DESFIINTAT un drept la pensie militara ca si drept patrimonial constitutional. Magistratii CCR nefacand deosebire, in mod parsiv si meschin, intre diversele drepturi de pensie: de serviciu sau contributiva. Pt. a face niste jocuri politice la fel de maschine.

   Iar acum, vine MAI si le da cu firma in cap, atat juristilor din M.Ap.N., cat si magistratilor CCR. MAI considerand asa cum de fapt este firesc, ca dreptul la pensie militara in baza L. 223/2015 ni s-a DESCHIS la 01.101.2016, ca drept de pensie nou si distinct fata de orice drept de pensie avut anterior.

   Cu alte cuvinte, MAI da o palma juridica tuturor idiotilor care confunda in mod deliberat dreptul la pensie de serviciu cu cel la pensie contributiva. Deliberat, intrucat idiotii NU doresc sa apara niciodata in justitie fapta de a fi DESFIINTAT efectiv un drept patrimonial intr-o republica fals-democrata, asa cum s-a intamplat in mod abuziv in 2011.

   Prin urmare, MAI pune lucrurile in ordine, emitand decizii cu drepturi de pensie de serviciu DESCHISE la 01.01.2016. Posibila desfiintare in viitor a unui astfel de drept asa cum s-a intamplat in 2011, devenind evident un drept INCHIS/DESFIINTAT. Fara posibilitatea juristilor lu' Peste si a magistratilor CCR sa o mai coteasca si sa inchida ochii in privinta unui astfel de ABUZ al republicii.

   In alta ordine de idei, MAI rastoarna intregul esafodaj construit pt. excluderea celor pensionati anterior anului 2011, din L. 223 IN ORIGINAL.

   Ce sa ne facem insa cu obtuzii nostri din M.Ap.N. care ne trateaza ca si cum NU ni s-ar fi deschis un alt drept patriomonial la 01.01.2016? Ce fac, se acopera cu hartii sa NU dea socoteala cumva fata de abuzul grosolan din 2011 cand au inchis ochii la faptul ca ni s-a DESFIINTAT pensiile militare? Tratand dreptul la pensie ca unul singur, ca si cum NU s-ar fi intamplat nimic, decat niste recalculari si revizuiri, si nu cum a fost in realitate - desfiintari/inchideri grosolane a dreptului la pensie militara de stat?

   Ștergere
  2. Acest om a iesit la pensie anul asta nu in 2009.E altceva nu e recalculare cum manipuleaza Doru Serban .

   Ștergere
  3. Asta nu-i calugar.Este sobolan roz care se da drept arian.

   Ștergere
  4. Iceparu spala- ti si tu geamurile casei.Macar o data pe an.

   Ștergere
 37. Aloo! Asta nu este o decizie de recalculare pensie ci este o decizie de deschidere a drepturilor de pensie pentru un polițist trecut în rezerva în 2009 fară drept de pensie. Abia anul acesta a îndeplinit condițiile de pensionare potrivit noii legi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam asa...
   Ai grija ca sare calugarul din Sp. 9!
   :))

   Ștergere
  2. Serban NU confirma. Este evident ca il cunoaste si personal. Din decizie rezulta ca impricinatul are varsta de 60 ani. Asadar, in 2009 avea 52 ani. Serban mai zice ca avea si vreo 32 ani vechime efectiva in 2009.

   Teoria ta nu poate fi atunci valabila decat numai astfel: s-a pensionat, a renuntat la pensie si s-a angajat ca civil, fiindu-i interzis cumulul pensiei cu salariul. Iar acum s-a repensionat cu drept de pensie militara nou DESCHIS.

   Numai ca Serban jura ca persoana nu a mai lucrat nicaieri dupa pensionarea din 2009 (aia cu asociatia de locatari nu se pune).

   In consecinta, decizia este de recalculare 100%, numai ca MAI a uzitat alt articol. Considerandu-i DESCHIS dreptul de pensie de serviciu omului in Baza L. 223/2015, ca drept NOU DESCHIS. Ceea ce este just, dreptul la pensie ANTERIOR DESCHIS in 2011 fiind drept la pensie in SISTEMUL PUBLIC.

   Ca atare, MAI realizeaza distinctia intre diversele drepturi de pensii, ca fiind drepturi DIFERITE DE PENSIE. MAI facand un lucru pe care au refuzat sa il faca in 2011 atat cohortele de juristi ai diverselor ministere, cat si magistratii CCR. Care au vazut in pensii doar CUANTUMURI, si nu si faptul ca exista drepturi patrimoniale diferite de pensie.

   Ștergere
  3. Pentru Olescu .Citez ''Iar te-ai facut de cacao. Ai sustinut nerozia aceea cu softul blocat de la MAI, motiv pt. care MAI nu ar emite decizii de recalculare. O astfel de decizie de recalculare si inca foarte proasptata, este atasata in material. Sumele sunt cele prezentate de Serban, le-am decupat personal sa nu se inflameze prea tare civilii cu multa obida pe armata.''Rxxx daca ai avea onoare mi-ai cere scuze..Asa o sa cenzurezi si o sa te faci ca nu sti nimic.

   Ștergere
  4. Indiferent ce spune Serban, voi nu vedeți că cererea sa de pensionare a fost înregistrată pe 16 iunie anul acesta? Vezi în antet și ce fel de pensie are!
   Nu e clar că pensiile în plată ale militarilor sunt transformate din oficiu în pensii militare de art. 109 și apoi supuse recalculării? De unde atâta teoretizare a redeschiderii unui nou drept de pensie?

   Ștergere
  5. @ Coldea Calustian & Huhu Rezea. Nr. dosarului de pensie este vizibil. La fel CNP. Daca ar fi de la M.Ap.N., as afla in 5 minute ce si cum. Dar este din MAI.

   Intrebare? Chiar nu mai aveti o relatie in MAI sa faceti o verificare, pe baza datelor de identificare. Nr. dosarului este suficient!

   Ștergere
  6. hai mai,eu am fost invitat la chef cand a iesit dom col la pensie in 2009 si a facut cinste.....era prin septembrie,cred.Si eu nu mint nu am de ce.Chiar nu pricepeti? colonel de la pompieri dupa 30 de ani plecat cu demisia???
   Dom' Olescu(R-26500) tu ai multi bolnavi la cap prin blogul asta.Pe bune!!

   Ștergere
  7. PS Pai mi se pare normal desi eu nu ma pricep
   Pana acum a fost pe L263(contributivitate) acum e pe L223(pensie militara de stat)....normal ca a fost deschis un nou drept la pensie...nu sunt jurist dar si o gaina beata poate intelege un lucru atat de simplu......doar unii de pe acest blog nu inteleg.
   PS tocmai am citit blogul lui "huhu rezea" Iauzi colonelul de pompieri si-a dat demisia fara drept de pensie......Unii "ie tampiti" de-a dreptul!!
   PS 2 tocmai am vb cu dom col care i-a trimis decizia si lui "huhurez" si in BCC la mine .....ca facea mishto de el huhu cu luni in urma.Nici acum huhu nu a publicat-o....de parca nici nu exista.Ce magar!!

   Ștergere
  8. joi, noiembrie 17, 2016
   Huhu Rezea spunea...
   @Mares
   Decizia publicată de potecarul nu este de recalculare. Este o decizie de deschidere a drepturilor de pensie pentru un polițist care a incetat raporturile contractuale în anul 2009 fără drept de pensie.A constatat că potrivit noii legi îndeplinește condițiile de pensionare, cererea sa de pensie fiind înregistrată pe 13 iunie. De aceea se menșionează că este emisă în baza art. 64

   .............................................................................
   colonel "fara drept de pensie" nascut in 1956 pensionat in 2009 zice huhurezu'
   Si acum comentariul meu pentru huhurez: Ba esti prost,da'prost rau de tot

   Ștergere
  9. @ Doru Serban 17 noiembrie 2016, 12:46. Stai! Cum adica, acel colonel i-a trimis decizia lui Huhurez cu luni .. in urma? Nu de alta, dar decizia are data de ... 01.11.2016. Cum dracu' sa i-o trimita cu luni in urma daca a fost emisa abia de cateva zile. Sau ce ai vrut sa spui?

   Ștergere
  10. @ Doru Serban 17 noiembrie 2016, 12:52. Fara limbaj trivial, OK?

   Ștergere
  11. boss nu cu luni in urma ci acum cateva zile lui huhu si mie in bcc....mai precis marti si a primit-o luni(nu cu luni in urma)sunteti "cu capu"????

   Ștergere
  12. Rxxxx Incepi sa intelegi ce jocuri face Doru Serban.

   Ștergere
  13. Doru Serban tu nu minti ? Haaa haaâaa haaaa..Nu ziceai tu ca toti politistii au pistoale Carpati ? Si altele dar in general nu pierd timpul cu postarile tale.

   Ștergere
  14. @ Doru Serban 17 noiembrie 2016, 13:04: "ca facea mishto de el huhu cu luni in urma". Din amalgamaul tau rezulta cu totul altceva! Adica Huhurez facea misto de colonel cu luni in urma. Iar colonelul a primit la inceputul acestei luni decizie de pensie!

   Hai ca deja este puzzle!

   Ștergere
 38. @ R 26500 & all impricinatii comentatori
  Ca sa nu traiti neluminati ,specific mapn-istilor si vorbind mereu pe dinafara de realitati si lege.
  MAPN emite deciziile in baza art 109 datorita prostiei enorme facute in tinerete, in acest caz, prin 2001 in privinta acordarii grupelor de munca, prostie incercata a fi corectata la insistente prin 2011 (in mod insa neortodox din cauza frinei pdl-iste) si corectata legal doar prin 2015 cind multi militari au ajuns deja la pensie unii chiar cu un picior in groapa sau chiar trecuti la cele vesnice.
  In acest context MApN este obligat ca in baza art 109 sa emita o decizie in baza vechimii cumulate pe ultima decizie de pensie (grupe de munca vechi) si inca o decizie in baza art 109 in baza recalcularii pensiei si in baza noii vechimi cumulate rezultate din acordarea noilor grupe de munca.
  La MAI deoarece grupele de munca existente la nivelul de acum al MAPN s-au acordat inca din 2001 (HGR 1294 anexa 2) nu a mai fost nevoie sa se faca uz de procedura uzitata de MApN (adica sa se emita doua decizii-art 109) ,emiterea unei singure deciziei facindu-se in baza legii in urma depunerii cererii de trecere la pensie (art 64) ,ei neavind ce mai corecta la vechimea cumulata datorita grupelor de munca.
  Si de aici se poate vedea cit au pierdut mapn-istii fata de mai-sti din 2001 pina in 2015 sau chiar din 2011 pina in 2015.
  Doar din cauza mentalitatilor paguboase ale mapn-istilor de la toate esaloanele s-a ajuns la actuala situatie pe la trupele de uscat ,etc.
  Sper ca ati inteles ce se intimpla si ce s-a intimplat în lungul timpului la unii si la altii. Iar cind acuzati multi uitati ca de fapt va autoacuzati datorita ........... nu mai zic nimic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ?! Nu ti se pari ca te scarpini invers rau de tot?

   Ștergere
  2. Ai posibilitatea ca prin intermediul lui Serban sa-l intrebi pe dl col de la BV daca am gresit cu ceva.
   Cred ca rîde cu gura pîna la urechi daca citeste unele comentarii si presupuneri cu atac direct la sistem de pe aici.
   Sau o fi renuntat la pensia din 2009 ca sa se angajeze după cum spunea Serban pe 200 lei presedinte de bloc ? Halal presupuneri. Doamne feresti !!!!!

   Ștergere
  3. @ avianyc 17 noiembrie 2016, 12:26. Eu cunosc 2 cazuri din M.Ap.N. Care au renuntat la pensie intre anii 2011-2016, pt. a fi secretari de stat civili: unul in M.Ap.N., celalalt la ... CSAT. Cel din M.Ap.N. s-a repensionat virgin din nou in acest an.

   Si mai stiu un caz. Tot din M.Ap.N. A renuntat la pensie tot intre anii 2011-2016 pt. a se incadra in MAE (externe). Tot ca civil.

   Si mai stiu un caz. Subofiter M.Ap.N. A iesit la pensie si cu ordonanta. Apoi a facut o ghidusie si s-a angajat activ la politie. A renuntat la pensie, normal. Si a ramas si cu ordonanta.

   Ti-am dat 4 exemple de oameni care au renuntat la pensie intre anii 2011-2016, si care acum se pot repensiona linistiti cu drept NOU DESCHIS!

   Numai ca pana la proba contrarie, trebuie sa ii dam crezare lui Serban!

   Ștergere
  4. Faptul ca a renuntat datorita legii Boc la pensie in favoarea salariului la stat nu anuleaza efectul celor spuse de mine referitor la emiterea deciziilor in MAi art 64 (o singura decizie) si MApN art 109 (doua decizii cu valori diferite ale cuantumurilor,ultima decizie continind cuantumul final care ramine in plata si care poate fi cuantumul avantajos sau cuantumul rezultat mai mare decit cuantumul avantajos)

   Ștergere
  5. @avianyk
   Așa este cu sporul pt condițiile de muncă la MAI. Si Anexa 2, pentru MAI, se aplica numai celor în activitate la data intrării în vigoare a legii 164/2001.
   Asociația rezerviștilor din MAI a atacat în contencios administrativ Anexa 2 a Hg 1294/2001 si Ordinul MAI de aplicare, astfel că instanța a obligat MAI să aplice uniform încadrarea în condițiile de muncă, atât pentru activi cât și pentru rezerviști.
   Ar mai fi o variantă. Casa MAI ia in considerare cererile de recalculare pentru stagii ulterioare pensionării, anterioare anului 2016, depuse în condițiile art. 109 alin. (5) și (6). Dar... și așa... tot este o citare greșită a art. 64.

   Ștergere
 39. Avand in vedere adversitatea totala a marii majoritati a persoanelor din SNAp activi si in rezerva fata de actuala putere executiva si prezidentiala si fata de cea legislativa care se doreste, anumite structuri au primit ordin sa bruieze bloggurile militarilor.
  Sa-i tina ocupati cu povesti, si sa nu vada incompetenta si tradarea de tara a actualei puteri. Fonduri europene zero, finantare straina soros, etc.
  Daca sunteti barbati taxati-i la vot.
  Referitor la o parte din decizia publicata, pe mine m-ar convinge daca s-ar publica toata decizia+o decizie dinainte de 01/12/2015.
  Nu cred ca aceasta decizie este o decizie de recalculare si nu cred nici ca ceea ce a publicat cucuveaua cu comisarul sef, este real.
  Nu plecati dupa fenta. Aveti suficiete inteligenta si discernamant sa sesizati diversiunile.

  RăspundețiȘtergere
 40. Na ca tocmai am primit pe mail o decizie a unui ASP in valoare de 3200net.N-am sa mai fac greseala sa o trimit scanata ca deja ma injura aia de pe huhurez de parca as fi gresit cu ceva...EU?? eu spun adevarul si huhu ma injura?....mama lui!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poti sa mi-o expediezi! La cererea ta, decupez datele de identificare. Toate persoanele care mi-au trimis documente originale si mi-au solicitat expres sa NU public si datele de identificare, stiu ca ma tin de cuvant!

   Valabil si in cazul decizie colonelului. Dar intreaga!

   De fapt, poti sa spui doar numele colonelului, ca doar gasim precis niste brasoveni sau pe unii din MAI sa spuna exact ce si cum!

   Ștergere
  2. Tot ''recalculare''' ca si precedenta?

   Ștergere
  3. @R-
   pare rau dar nu se poate! nici macar nu vreau sa-i cer acceptul.M-am saturat de inventii si tampenii.Si el e un pic scarbit ca a vrut sa fie bine si uite cea iesit
   cine crede ,bine...cine nu? "paguba'n ciuperci.cred ca totusi poza aia face cat o mie de cuvinte.....ce sa mai zic daca aud elucubratii ca si-a dat colonelul seful logisticii demisia ca sa lucreze in civilie in prag de pensie fara drept de pensie(asta-i "logica" de pe blogul huhrez)cititi ca eu nu mint
   .....si colonel nu "saibar"

   Ștergere
  4. @ Doru Serban 17 noiembrie 2016, 13:36. Si cu ASP, tot la fel?

   Pana la urma, nu trebuie scanat nimic. Oricine are in ziua de azi un telefon cu touch cu camera de filmat/fotografiat. Dureaza cateva secunde. Ce naiba, te invat eu?

   Ștergere
  5. Rxxx, Doru are camera foto de la telefon defecta,El nu a vrut sa manipuleze rezervistii in prag de alegeri ci doar sa se distreze( cum zicea).Ca acum i s-a stricat camera de la telefon nu e vina lui.

   Ștergere
 41. Daca am scris "cu luni in urma" IMI CER SCUZE ca nu mai gasesc textul unde am scris asa ceva dar eu nu scriu tampenii.E vorba de ziua de LUNI 14.11.2016.Acum e clar?
  PSiar e-mailul l-am primit pe data de 15.11. la ora 08.02 am.....asta am scris-o pt tampiti
  @olescu
  Va dau un fw dupa mail cu conditia sa nu-l publicati (cu scanare cu tot) bineinteles...dar nu pentru idioti si numai daca il cereti.Am aprobarea lui dom col/logistica caruia nu-i vine sa creada ce se scrie pe aici si la huhu....i-am zis "las asa sa ne mai amuzam si noi"ce sa facem?? radem!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va amuzati? Unii rezervisti( poate grav bolnavi) chiar va cred si asteapta recalcularea avand nevoie disperata de bani pentru medicamente . Va bateti joc de ei( radeti) ba ii mai faceti si idioti.Nu credeam sa vad atata nesimtire,Le mai spun o data rezervistilor MAI softul de recalculare de la csp a MAI e blocat din 27 iulie ( la ordinul ministrului),Eu dau numai informatii verificate .

   Ștergere
  2. de medicamente sau de tuica?....unii sunt tare parsivi
   Nu de altceva dar am un infarct si doua stenturi,dar nu-mi arunc "chilotii pe gard"....."arianule".Si afla ca ne amuzam de prosti nu de sume.Sumele le luam in serios.Pe bune!!

   Ștergere
 42. @ All. De relaxare! Legat de pangerile legate de lipsa deciziilor de recalculare trimise de MAI. Este posibil ca MAI sa dea dovada de un patriotism extrem. La modul legal, lermenul de efectuare a RECALCULARILOR se intinde, de fapt, pana la ... 31.12.2017.

  In consecinta, daca MAI taraganeaza termenul pana in ultima zi a anului 2017, in acest rastimp va trece in nefiinta un nr. destul de mare de pensionar din MAI. MAI avand obligatia mai departe sa achite eventual niste pensii de urmas - daca mai exista urmasi.

  Concluzia finala? MAI dand dovada de un patriotism extrem, aduce considerabile economii la bugetul de stat, cu cat taraganeaza mai mult timp, recalcularea!

  Pe de alta parte, spre deosebire de militari care jura ca fraierii sa apere tara chiar cu pretul vietii, politistii sa apere doar ... secretul profesional. Asa ca politisii care au primit decizii de recalculare, fac ce stiu mai bine: sa apere secretul profesional. Fapt pt. care nu mai spun la nimeni ca au primit decizii de recalculare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca ''apara'' secretul profesional doar incepand cu luna iulie,Buna gluma.

   Ștergere
 43. @ olescule
  pina una alta ,daca Serban ti-a facut un bine , poate ca preventie ar fi bine sa stergi de pe decizie CNP-ul dl col ,nu de alta dar alimentarea contului poate trece si prin CNP.
  @Serbane ,este greu cu ai nostri . Ei au ideile lor nicidecum adaptate la interpretarea legilor si a realitatilor in foarte multe cazuri.
  Chiar daca nu as cunoaste bine semnatura sefului care semneaza te-as crede in acest caz.Iar daca unui sof pompier provenit din militar profesionest îi iese patru mii ce sa mai zicem de dl col de la virf. Dapăi de pilotii de pe helicopterele Smurd pentru care s-a cam inventat art 40 din OG 57.
  Legatura intre art 64 si 109 se face doar prin dinamica grupelor de munca in MI(necesar una decizie) vizavi de MApN (necesar doua decizii). Unora le trebuie scoli inalte sau reparate circuitele ca sa aiba priceperea fenomenului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai ii fac un bine daca las CNP. Ai zis ca alimentarea si nu fraudarea contului poate trece si prin CNP, nu? In concluzie, cine vrea sa ii alimenteze contul, este liber sa doneze cat vrea! Cine nu ar vrea sa aiba un cont alimentat de altii?

   Ștergere
  2. AvyaMuci
   Iar vrei sa fii ceea ce nu esti...dar ti-ai dorit fierbinte!
   Facand pe informatul si juristul nu-mi pari decat un mascarici!

   Ștergere
  3. Macar la MAI deciziile sunt semnate in clar.La MApN am primit decizii fara numar dar toate sunt anonime.Si asta spune ceva.

   Ștergere
 44. @olescu
  ti-am trimis nume si prenume ale col pe mail,inclusiv nr meu de tel.
  bineinteles ca nu vei publica asa ceva!!
  si nu uitati ca pe decizia aia nu eu am scris art.64.....altii au scris>Eu nu am nicio vina,doar am postat.....de ce imi pare rau?....oricum nu mai repet greseala

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Dar mai ataseaz-o o data ca ai pierdut-o! Asa totul va fi clar, rezulta cu usurinta din celelalte file.

   Ștergere
  2. @R-26500
   Va doresc o zi buna! raspunsul meu este NU!!.Oricum nu are importanta si nu vreau sa mai fac inca un infarct.Eu postez document oficial si altii spun ca e un fals....mersi nu-mi trebuie!!
   Inca o data va doresc o zi buna si multe multumiri pt informatii

   Ștergere
 45. Korect R , numai ca ”alimentarea” se poate face pe + sau - . Depinde de ”creditor”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu il mai injuri pe Gelu, mai vita Kobe masculina?
   Acum esti condescendent! Il copiezi pe caraghiosul de Vasile & zeci de ID-uri!

   Ștergere
 46. "mare branza CNP-ul":):) orice amarata de reteta il are. eu m-am suparat un pic cu cardul
  wirelles si am zis : Pai tanti,daca mi-l fura sau il pierd? No si tanti mi-a raspuns: Pai e contactless pana in limita a 100lei,pt ce depaseste tb cod pin
  hai pa ca v-am plictisit. Ma duc sa deblochez softul de la MAI:):)

  RăspundețiȘtergere
 47. REVIN CU INTREBAREA PT OAMENI ONESTI : STIE CINEVA CAND NE VIN RESTANTELE DIN 2011- 2012 ??? Filozofia si ,,ego " suprasaturate nu ne lamuresc cu nimic ! haideti camarazi, faceti un efort de vointa si cumesecade-nie si raspundeti-mi !!!!!

  RăspundețiȘtergere
 48. Gelu
  Azi am primit noua decizie...pe card a intrat. Diferentele pe 10 luni nu au intrat!
  Este o crestere de ÷1671 lei/luna! Dar, eu sunt pensionat...relativ recent. O greseala cred ca este...la anii cumulati! Stiu ca nu influenteaza acum suma! Merita sa fac contestatie?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @mares
   Daca e o suma mai mare cu 1671 lei,trebuie sa faceti contestatie.OBLIGATORIU!!:):)

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 17 noiembrie 2016, 16:49. Fara decizie, nu ma pot exprima. In ceea ce priveste cresterea, tinad cont de faptul ca ai beneficiat de pensie contributiva (fiind pensionat in 2015), precum si de faptul ca ai avut un grad si mai ales o functie foarte mare, suma aceea nu imi pare deloc mare.

   Apar foarte multe cazuri ci cresteri mult mai consistente ale unor persoane care au fost la ani lumina de functia detinuta de dumneata.

   Trebuie analizata decizia cu multa atentie.

   Ștergere
 49. Nu dau cuantumul pt ca atat asteapta Vasale internatul. Nu mai ia pastile si turbeaza!

  RăspundețiȘtergere
 50. Pot face poze si trimite pe mail....dar sa scoti datele de identificare...dosar...nume...etc!

  RăspundețiȘtergere
 51. Vasale.
  Deskidere sau recalculare acelasi software il foloseste. Clar?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar aberezi.Degeaba iti raspund pe intelesul tau ca nu apare pe forum.Toate programele de calcul sunt software.Atat ca nu am timp de alde tine.

   Ștergere
  2. Esti la pastile sau iti fac iar sokuri, aia,... rai?

   Ștergere
 52. http://frip.ro/politistii-si-militarii-se-plang-ca-sunt-tepuiti-la-bani-se-fura-la-mai/

  RăspundețiȘtergere
 53. am tot citit si"rascitit" NU vreau sa mai conving pe nimeni cu nimic ...ca daca spui adevarul precis apare cate un "specialist" care contrazice documente oficiale in vigoare Eu doar am trimis o decizie de pensie de la un col/pompieri/finantist si atat.
  PS @ huhu
  ca ala citeste dar nu publica
  este colonel !! nu politist asa cum incerci sa dezinformezi....doar scrie clar in decizie! trebuie o lupa un microscop??

  RăspundețiȘtergere
 54. Sunteti de toata minunea! Va risipiti energia pe fiecare amanunt in parte. Timpul trece pe langa voi si veti constata, la un final, ca ati "luptat", cu legea in brate....degeaba! Dezvoltam cateva bloguri...in van! Jucam, fara sa ne dam seama, pe muzica din difuzoarele montate de papusari, in ritm impus, greu de suportat si preluat mereu de noi generatii de pensionari. De ani de zile, pentru mine e un mereu "deja vu"... pentru noii veniti e o noutate cu unele accente de surprindere....daca mai persista treaba, va deveni un "deja vu" si pentru ei...Nu mai stiu cine e sforar si cine e cel tras de sfoara, chiar daca as analiza pe paliere de raspundere si pe domenii de activitate. Am incetat sa mai fim pragmatici, scurti si la obiect ! Una e una si alta e alta ! Parca nu mai suntem militari! Noi, cei care am fost!(???) Dar cei care sunt? De ei, imi plange inima! Sunt rupti de realitati si se bucura de situatiile "nou" create. Am devenit individualisti, ne bucuram ca am iesit din sistem mai bine decat altii sau decat ne-am fi asteptat. Ca militari, ditr-o breasla aparte, n-ar fi trebuit sa se intample asta. Ne tradam, fara sa ne dam seama, demnitatea , onoarea si juramantul depus. Da! Cred ca, asa cum am mai sustinut, marea greseala a noastra e ca n-am tratat problema ca un tot, in mod unitar. Un militar, e militar toata viata!!!
  Plang tinerii din armata ca au solde mici,...privesc situatia la prezent, ca nu le ajug banii pentru te miri ce? ... se gandesc la viitor? Cat va fi pensia? Si au trecut anii... si cea fost, a fost, asa cum a fost !!! Si civilul se revolta ca a lucrat peste 40 ani si acum are o pensie de mizerie...dar nu constientizeaza ca a avut un salariu de mizerie acoperit cu sporuri de statul hot!!! Noi, de nevoie, inghesuiti in corzi, am fost nevoiti sa apelam la legi si justitie, sa ne insusim legile debitate de tradatorii de neam si tara si sa incercam sa le atacam in punctele slabe! Am realizat ceva? Vai! Cat de cuminti am fost! Cat de loiali am fost fata de sistemul corupt! Cat de docili am fost! Ca de, am jurat! Mai fratilor! Pentru ce am jurat? Vad ca nimeni nu comenteaza doua postari de mai sus. Va e rusine??? Pai, cam asa trebuia sa reactioneze si armata romana la nedreptatile la care a fost supusa ! Poate mai tare decat camarazii din Belgia...si acolo au iesit activii !!! Nu ne-ar fi rusine! Suntem buni la vorbe ! Virtuale! Si alea in rezerva !!!
  http://stiri.tvr.ro/militarii-belgieni-au-iesit-in-strada--nemultumiti-de-modificarile-aduse-legii-pensiilor_80551.html
  ..........nimeni nu a mai comentat asata in media - nu cade bine situatiei din Romania...Doamne feri de o infectare !!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da,a scapat-o tvr ul dar bine cosmetizata.Din surse mai apropiate de locul faptei reiese ca au fost confruntari intre militarii protestatari si fortele de ordine care au folosit gaze lacrimogene si tunuri de apa confruntari din care militarii au iesit un pic sifonati.Din comentariile la stire trag concluzia ca actiunea militarilor este privita cu simpatie.Replica unuia din participanti suna cam asa<>.Deci la ei nu e numai pe blog.

   http://news.google.com/news/url?sr=1&sa=t&ct2=us%2F0_0_s_0_0_t&usg=AFQjCNGV6k2LyQ8VqDCbBUVgFtPVAbEGdQ&did=9427912cb303b7e6&sig2=kphFdqraPH07Ml5qOUIdOg&cid=52779271695453&ei=Y2ctWKjyG7SQzAbk-Z_gBA&rt=STORY&vm=STANDARD&url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F367103-belgium-soldiers-protest-police%2F

   Ștergere
 55. si nu este "huhurezea" este acelasi "huhurez"....ce nu v-ati prins inca?

  RăspundețiȘtergere
 56. Mareș,bine ca a scăpat armata de tine.
  La nivelul tău trebuia sa știi din prima dacă trebuie sau nu contestata decizia.
  Sa folosești pensia sănătos!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Avocat-inginer-pilot-jurist-mus,
   Era vorba de vechimea cumulata...., momentan nu ma influenteaza, dar maine?

   Ștergere
 57. @ All. Pentru persoanele cu cont de FB. Decizie M.Ap.N. cu -(minus) 40%.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=723951727761329&set=a.155381554618352.34831.100004395250256&type=3&theater

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. pai ce ala-i CNP??.....CNP din 6 cifre? chiar faceti mishto si eu credeam ca suntem oameni seriosi se pare ca m-am inselat,sau voi ma aburiti....sigur asta nu tine!!credeam ca aici schimbam idei si informatii.....nu *abareala de boschetari

   Ștergere
 58. Seara bună!
  Pentru Dumitru Simion:

  http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/11/17/pentru-pensionarii-militari-2-11615
  Publicat pe data de 17.11.2016

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multumiri! NU avem totusi cea mai importanta informatie! Cand se va finaliza efectiv procesul de RECALCULARE. Nu de alta, dar cf. legislatiei, se poate intinde pana pe 31 decembrie 2017.

   Ștergere
  2. Multumesc foarte mult. sa aveti parte de tot ce-i bun ! Sarbatori Fericite !
   d simion

   Ștergere
 59. Citesc acest blog de aproape un an de zile de cand m-am hotărât sa trec in rezerva si chiar am trecut la începutul anului curent. In legătura cu decizia de pensie a colonelului..., fost sef serviciu logistic la situații de urgentă Brasov, având in vedere ca am fost coleg cu el, confirm următoarele:
  1. A trecut in rezerva in anul 2009 cu drept de pensie la limita de vârsta, inclusiv ajutoarele ce i se cuveneau;
  2. Decizia de pensie este de actualizare si recalculare pe 223, iar pensia neta este in cuantumul precizat de D.S.
  Ii cunosc foarte bine toate elementele salariale de care a beneficiat in activitate, iar de curiozitate chiar i-am calculat cuantumul pensiei de care va beneficia conform noilor prevederi legale in vigoare, calculul din decizie fiind corect si sper ca după aceasta postare sa nu se mai facă speculații si afirmații nereale.

  RăspundețiȘtergere
 60. Iata cum sta treaba la altii!

  http://m.stiri.tvr.ro/article/80551

  RăspundețiȘtergere
 61. Gelu,
  Trimis foto de la nunta anului....colegul tau....!
  ....daca avea mai mult noroc lua uba mai bogata! Dar, e bine si asa....si tanara si frumoasa si cu ceva afaceri!
  Primit?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am primit nimic legat de vreo nunta!

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 18 noiembrie 2016, 09:54. Primit. Eu chiar ma gandeam ca ai fost la vreo nunta adevarata.

   Ștergere
  3. :)) Adevarata.... dar o sa ma dau la nasi!

   Ștergere
 62. Vasâle,
  Asta este omul tau, ala cu viata in pericol?
  Zi merci ca nu a citit inca Doru!

  http://www.dcnews.ro/mobile/agent-ef-principal-re-inut-acuza-ii-de-corup-ie-i-evaziune-fiscala_522869.html

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!