miercuri, 30 noiembrie 2016

1 Decembrie! Republica serbează Marea Unire înfăpuită de bunicul Regelui Mihai I al României!

De ce am intitulat astfel, titlul? Dintr-un motiv relativ simplu! Din cauză că de-a lungul vremii am constatat că există suficient de multe persoane (poate chiar prea multe), mai ales din categoria republicanilor convinși, care nu au aflat încă sau nu conștientizează că Ziua Națională a Republicii România, semnifică Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Și care a fost realizată de bunicul Regelui Mihai I al României, adică în timpul monarhiei, nu în republică! Detalii de exemplu, aici!

Altfel spus, la 1 Decembrie 2016 vom serba din nou, cu toții, un moment unic al istoriei noastre. Moment pe care, din păcate, dovedim că nu mai suntem capabili să îl reedităm. Cel puțin în actuala conjuctură politică și în actuala formă de organizare statală. Fapt pt. care vă readucem aminte că Romania de astazi este mai mică decât cea care ne-a fost lăsată moștenire de Regele Ferdinand I al României. Republica instalată în 1947 nefiind doar incapabilă să recupereze moștenirea Regelui Ferdinand I al României, ci și complet dezinteresată!

Ca atare, mâine vom serba din nou, doar o amintire a unei Românii marețe de altădată! În rest, cunoaștem cum vor evolua lucrurile:

- politicienii republicii vor mima (ca de obicei) că respectă istoria;
- politicienii republicii vor mima (ca de obicei) că își respectă propriul popor - lucru nedovedit însă și la modul faptic, cel puțin în ultimii 6 ani;
- aceiași politicieni ai republicii vor mima (tot ca de obicei) că își respectă și armata - lucru nedovedit la modul faptic, și tot cel puțin în ultimii 6 ani;
- armata si populatia vor mima (tot ca de obicei) că îi respectă pe mai marii republicii și pe politicienii acesteia;

Pentru românii de rând, ziua de mâine va fi un nou prilej de sărbătoare și bucurie! Pentru puțini - și cu un real iz patriotic, pentru cei mai mulți - doar o nouă ocazie  pt. diverse chefuri și ciolhanuri!

Oricum ar fi, cu bune și cu rele, adresăm tuturor românilor un călduros "La mulți ani!". 

Notă: Ca de obicei, vor urma si huiduieli binemeritate la adresa oficialitatilor. Detalii de exemplu, aici! Un ac in carul cu fân, ceea ce inseamna ca ceilalti romani sunt extrem de fericiti cum sunt calăuziti in beznă de farurile, halogenele si alte lumini ale natiei!


UPDATE 1

Date despre parada militară - aici! Elemente de noutate: participarea in premiera a unor detasamente din Germania, Marea Britanie, Italia si Slovacia, alaturi de militarii unor state care au mai participat la astfel de evenimente si in trecut. Armata Marii Britanii va fi reprezentată la defilare de militari din cadrul Regimentului Regal Irlandez "Pipes and Drums"! Un alt element de noutate: la parada participa si avioanele F-16 Fighting Falcon.

 UPDATE 2


82 de comentarii:

 1. In paralel, situatia oficiala la data de 28.11.2016, a pensiilor recalculate la M.Ap.N. aici http://cps.mapn.ro/pages/view/133.

  16 795 din vreo 70 000-75 000! Este timp pana la 31.12.2017, nu?

  RăspundețiȘtergere
 2. Mâine la Bușteni vine printesa Margareta si principele Duda pentru dezvelirea monumentului Cap Musat "Ultima Grenada" renovat cu însemnele regale.
  La Multi Ani tuturor românilor!

  RăspundețiȘtergere
 3. Gelu,
  Cativa nu mimeaza nimic....sau poate mimeaza ca sunt romani!
  Vom vedea maine Parada mãu!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ceva rar! Armata Marii Britanii va fi reprezentată la defilare de militari din cadrul Regimentului Regal Irlandez "Pipes and Drums" http://www.stiripesurse.ro/spectacol-de-1-decembrie-ce-pregatesc-cei-de-la-mapn-mai-i-sri-pentru-defilarea-de-ziua-nationala_1166515.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Intelectualitatea politică a înfăptuit UNIREA MARE. Casa Regală amanetase România rudelor din Puterile Centrale.
  Bătrânul rege Carol I a murit ingrozit și terorizat de realitatea că Ionel Brătianu a semnat în 1914 Acordul de neutralitate.
  Filoengleza Regina Maria l-a determinat și pe Ferdinand I să accepte alianța cu puterile Antantei, cea carea asigurat și recunoașterea Unirii după război.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bla...bla...bla! La 1 Decembrie 1918, Romania era monarhie! In monarhie s-a infaptuit cel mai mare eveniment istoric al romanilor. Oricare alte interpretari - precum a ta, reprezinta simple povesti comuniste sau neo-comuniste, prezentate pe post de argumente.

   Filo sau nefilo, aceasta este istoria noastra. Marea Unire a fost facuta de Regele Ferdinand I. Sa NU uiti! La 14 august 1916 regele Ferdinand a prezidat Consiliul de Coroană în cadrul căruia s-a luat o hotărâre dramatică: intrarea României în război împotriva țării sale natale, Germania! Clar, nu? Adica s-a sacrificat TOTAL pt. Romania! Sa NU uiti ca intre anii 1868 și 1918 Transilvania a fost încorporată părții maghiare a Imperiului Austro-Ungar.

   Placa cu intelectualitatea politica ... este parte a istoriei comuniste, istorie care a blamat si a subminat rolul monarhiei, deoarece nu corespundea "societatii socialiste multilateral dezvoltate"! In anii razboiului, armata NU a fost condusa de intelectualitatea politica, ci de Regele Ferdinand I.

   A NU recunoaste ca Marea Unire a fost facuta de un rege, reprezinta fie ignoranta crasa, fie un un gest de sfidare a istoriei reale a romanilor!

   Ștergere
 6. Regina Maria a avut un rol deosebit. Pacat ca Regina Maria a fost doar UNA

  RăspundețiȘtergere
 7. Vrem sau nu vrem tara a fost condusa de monarhie in cele mai importante momente istorice incepand cu prima mare unire (voievod) si terminanad cu marea abdicare . Politicul a fost implicat major sau a dezertat ca in cazul ajungerii la putere a eroului maresal. Romania a cunoscut cele mai puternice dezvoltari sub monarhie sau sub dictatura . Cea mai mare tradare si vanzare de resurse sau interese are loc in democratie. Hilar nu ?
  Nu sunt deloc adeptul regelui Mihai dar daca ai idee de istorie nu poti nega importanta monarhiei in istoria recenta a romanilor.
  Va doresc la multi ani .....si.... nu mor caii cand vor cainii!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. Unirea a fost facuta, pentru ca trebuia facuta.
  A fost recunoasterea aliantei fata de noi,romanii,datorita tributului de sange dat in primul raZboi.
  A fost un moment prielnic pentru care politicienii de atunci au profitat din plin.
  As spune faptul ca,am fost impinsi sa ne unim cu aceasta provincie romaneasca din postura de aliati ai castigatorilor razboiului.
  La multi ani,popor roman!

  RăspundețiȘtergere
 9. ...........................
  Din Odesa-n Chisinau
  Se aude un ecou,
  S-aude un zanganit,
  De arme, inspre rasarit.
  Ivan e p-aci aproape,
  Sam e cam departe,
  Pista,pe ascuns,ne-mparte,
  Din Ardeal ar vrea o parte.

  Nu va lasati, frati veterani,
  Feriti tara de dusmani!
  De la Nistru-n Carpati
  Cu romanii sa fim frati!

  Din Carpati pana la Tisa,
  Sa-i spunem lui Pista:
  "Nu-i nimic de-impartit,
  Doar opinca-i de platit!"

  RăspundețiȘtergere
 10. As fi dorit ca MS Regala Principesa Margareta si sotul sa fi incheiat azi voiajul cu trenul regal, la Baneasa si sa participe la Parada langa cei neinvitati oficial!

  PS-cred ca este pt prima data canf militari do regimrntul reginei UK participa la Parada prilejuita de Ziua Nationala a Romaniei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toti cei de onoare - cati vom mai fi, am fi dorit acest lucru! Ceilalti oricum nu conteaza la nimic! Va fi pana la urma si in mai putin de 2 ani!

   Ștergere
 11. Atentie la ordinul MAE HUN, din Centrala, cu interdictia diplomatilor si oficialilor hungari de a participa la Parada si alte manifestatii!
  Asa ceva? ....care va sa zica au uitat de sangerosul 56 si isi iubrsc calaii?!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu au uitat nimic! Dar au o calitate indubitabila! Sunt perseverenti. Iar in istoria nu numai militara, ci si diplomatica, intotdeauna castiga cel mai perseverent. Indiferent ce sustine! Vorba infanteristului roman: "Daca spui o prostie, spune-o decis! Cei mai multi auditori sunt oricum mult mai prosti, decat cel care a scos perla. Asa ca vei avea castig de cauza!"

   Din pacate, noi romanii o dam cu daca si parca...Oscilam, explicam mult, filozofam! De aceea auditoriul se plictiseste foarte repede!

   In concluzie, palma scurta ungureasca este mai eficace decat filosofia infinita si complexa romaneasca! Pragmatism se cheama! Primitiv, dar eficace!

   Ștergere
 12. Da,dar regina MARIA daca n-ar fi fost regina ROMANIEI,ar fi fost regina UK!!!

  RăspundețiȘtergere
 13. Fara Hotararea Sfatului Tarii din 27 martie 1918 din Basarabia, a Reprezentantilor romanilor din Ducatul Bucovinei din 14/27 noiembrie 1918 si a Ardelenilor si Banatenilor din 1 decembrie 1918 de UNIRE cu Regatul Romaniei, *mareata infaptuire a bunicului fostului rege Mihai I ... era egala cu zero. Daca vorbim despre *valoarea monarhiei in istoria Romaniei*, poate fi luata in calcul doar perioada lui Carol I si Ferdinand sau mai bine zis a reginei Maria. Sa nu rastalmacim istoria, doar daca-i consideram pe romani prosti, nestiutori de carte sau ca nu stiu ce si unde sa citasca din istoria romanilor sau, incercam sa rastalmacim istoria in directia are ne convine tot asa cum vor sa faca politicienii cu NOI si nu ne place.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Reediteaza TU decizia "Sfatului Tarii" in republica! Dar NU poti, este? Daca da, fa-o!

   Ștergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti tot la fasolea republicana din P-ta Universitatii, este? Ce culoare are acum?

   Ștergere
  2. Piata Constitutiei!
   Gelu...sa nu uitam de acel maior...sef al operatiilor care a planificat si desfasurat o D.I. pe granita de vest pt linistea Unirii.
   Asa a fost scrisa.
   O dorinta....macar azi...in acest titlu sa nu il vad pe caraghiosul batran dement cu o multime de fete! Pls!

   Ștergere
  3. Adica maxime/calugaru/vasale/coldea/ si alte cateva zeci de nume conspirative!
   Am vorbit si la Sp9 ....schimba azi parola de acces la WiFi!
   Macar aici sa nu il vad pe stahanovistul batran si senil.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ Adrian Bontaș 2 decembrie 2016, 12:48. A revenit cu precizari la 2 decembrie 2016, 06:05. La tine se referea!

   Dar daca tot veni vorba, asa ca si constatare generala, extrem de multi militari activi sau pensionati ceva mai recent, sunt simpatizanti naturali ai monarhiei. In contrast cu mare parte dintre cei pensionati cu mult timp in urma si care venereaza republica.

   Fenomenul este si nu prea curios. Militarilor activi sau pensionati relativ recent, li s-au cam sters invaturile vechi comuniste cf. carora in monarhie cetatenii culegeau struguri cu botnita, iar regele ii tragea pe roata. Pe cand ceilalti sunt perfect de convinsi ca asa a fost. Ultimii nu au nici o vina esentiala, admit ca spalatul creierul cu invataturile comuniste despre monarhie a lasat leziuni ireversibile la multi.

   Ștergere
  6. Asta si pt ca parintii ne- au cumparat si compendii de istorie adevarata....Giurascu, Parvan, Iorga....nu numai buchia manualului pcr!
   I-am spus unuia ca este nu numai betiv si superficial!....acum observ ca am descoperit si altul!....parca nu era suficient unul! A aparut si Omul link.....fara umbra!

   Ștergere
 15. Domnule R26500, in spatele *UNIRII DE LA 1918* sta hotararea a milioane de romani din Bucovina, Basarabia, Banat si Ardeal care nu pot fi ignorati sau dispretuiti, fara EI unirea ramanea *tot un vis*, *conjunctura istorica* face ca Romania era monarhie si pe tron se afla Ferdinand*, sa nu ne amagim si nici sa-i mintim pe altii. Dupa 1918, unele foste *provincii/componente ale imperiului Austro-Ungar au devenit REPUBLICI, sa incepem cu Austria, Ungaria, Ceohoslovacia, conjunctura istorica a facut ca Romania sa fie monarhie dar *UNIREA ... NU se datoreaza monarhiei ... *.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o teorie stupida! Puteau fi si miliarde de romani. O turma fara un pastor cu capul pe umeri, este mereu in deriva. Iar atunci pastorul a fost Regele Ferdinand I. De aceea a fost posibila Marea Unire. A stiut ce vrea! Iar natiunea l-a urmat. Natiunea de una singura, nu ar fi reusit nimic.

   Vrei si invers? Dar si acum milioane de romani, atat de la est, cat si de la vest de Prut, doresc reunificarea Basarabiei cu Romania! Degeaba insa! Nu avem pastorul potrivit!

   Cat priveste tema in sine si apropo de spusele tale, rezulta o jena! Inaintasii tai din monarhie au reusit ceva memorabil, iar tu ca brav descendent al lor, bagi capul sub coada republicii? Si te prefaci ca NU observi ca republica este incapabila sa ofere o reabilitare istorica a ceea ce au infaptuit inaintasii nostri sub Regele Ferdinand? Daca asta este republica pe care o venerezi, atunci de ce te mai miri de tot ce se intampla negativ armatei?

   Ștergere
  2. Domnule @R26500, bunicul meu, in toata perioada comunista a trait cu speranta *venirii americanelor* si plecarii comunistilor, un aparat de radio mare care functiona cu vre'o 20 de baterii patrate era *atractia noptii* pentru el si inca cativa prieteni care ascultau *Vocea Americii*, ii urmaream din pat pana adormeam. Fiind considerat in categoria micilor chiaburi* desii tot ce avea a fost obtinut prin munca, a fost luat de acasa cu forta de militienii veniti cu o caruta - eram copii si urmaream aceasta din gradina unui vecin printre stachetii gardului - si *fortat sa-si puna semnul cu degetul pe cererea inscrierii in CAP, a simtit schimbarea si a reusit sa-si vanda cele 75 de oi si ce mai avea la un targ, ramanand doar cu o vaca, un cal si caruta. Nu a lucrat toata viata lui la CAP cu o exceptie, la transportul fanului la grajdurile CAP cu caruta, bunica insa da, pentru a le ramane suprafata aia ajutatoare pentru facut fan la cal si vaca. A murit in anii '70 ... in comunism. Militar fiind, in ascuns, *ma intrebam si visam la* cum ar fi aratat in scris *Ziua Armatei Regale Romane*, lucru pe care nu l-am spus nimanui pentruca *atunci* ar fi fost extrem de periculos pentru mine. Vremea si vremurile au trecut, omul cat traieste trebuie sa *si invete si afle cum sta lumea*, asa ca am aflat adevaruri *ascunse cu multa grija si de comunisti si de monarhisti* - lucruri ciudate, unele citite altele povestite de batrani care si-au trait viata si in monarhie, care mi-au schimbat total ideile si viziunea asupra *multor lucruri*. Exista un proverb pe care probabil il stiti *decat ultimul om la oras, mai bine primul la tara*, transpus la ... situatie ar fi c-am asa, *decat o Romanie regat cu aceste ultime ramasite deplorabile ale monarhiei, mai bine o Romanie-Republica*, *PUNCT*.

   Ștergere
  3. Basarabia s-a pierdut sub „ilustra” conducere a regilor Carol 2 și Mihai 1.

   Ștergere
  4. @ Huhu Rezea 2 decembrie 2016, 16:16. Asa, si ce vroiai? Sa infranga Romania singura ca moața, Uniunea Sovietica? Regele Mihai I a incercat macar sa o recupereze. Armat! URSS a invadat Basarabia in 1940. Regele Mihai a recuperat-o armat in 1941. A tinut-o ci forta pana in 1944. Apoi a urmat ce a urmat in 1944. Nu avea cum sa reziste Romania in fata colosulului rusesc, asta banuiesc ca esti constient.

   Dar republica a avut tot timpul la dispozitie sa isi onoreze Ziua Nationala si sa REPARE pierderea teritoriala ! Problema de fond este ca dupa instaurarea republicii in 1947, NIMENI din republica NU a mai incercat sa recupereze Basarabia. Au trecut totusi ... 69 de ani de republica.

   Singura institutie si care nici macar NU este institutie oficiala a statului roman, care se agita ACUM - astfel ca la 1 Decembrie 2018 Romania sa aiba aceleasi teritorii ca la 1 Decembrie 1918, este TOT Familia Regala a Romaniei! Si se agita - sa stii, desi este obstructionata total de oficialitatile republicii sa implineasca acest deziderat!

   Ca atare, este ca in titlu! Este si de ras si de plans! O republica sa aiba ZI NATIONALA, un eveniment istoric savarsit in monarhie? Iar republica sa nici NU incerce sa actioneze faptic pt. reintregirea Romaniei?

   Ștergere
  5. @ gheo 2 decembrie 2016, 14:59. Rugaminte! Fara "Domnu R ..". Sunt prea multi domni in Romania, ca sa mai fim si noi.

   Legat de chestia cu PUNCT! Am inteles. Ca intre ostasi acum! Constat ca in calitate de militar, preferi ca in loc sa te subordonezi unei singure persoane - adica regelui cum este in monarhie (la acest lucru se rezuma tot jurmantul tau de ostas), iti place sa ti-o cam traga toti. Nu? Pt. ca asta serveste republica militarilor de vreo 6 ani: ...UIE in grup. Dar in sfarsit, fiecare cu ...perversiunile lui.

   Ștergere
  6. Multi vor sa rastalmaceasca istoria in asa fel incat sa *cada in picioare pe spuza lor*, am pomenit despre povestile batranilor, cine a avut norocul sa stea prin preajma lor, sigur ca nu o sa tina minte chiar tot, dar crampeie tot raman, si cateodata ii revin in amintire, punand *cap la cap firele rupte* ajunge la multe concluzii. Tatal meu a avut un *vecin si coleg de munca dar si prieten, la un pahar in timpul liber povesteau si ... povesteau, asa au ajuns la *istoria unui castron din aluminiu indoit si inegrit ce parea de cand lumea*, ai lui au vrut sa-l arunce dar ... acela era un fel de obiect *sfant pentru el*, era castronul in care mancase in lagarul rusesc dupa ce fusese luat prizonier cu unitatea lui *dupa 23 august 1944*, cred ca va spune ceva asta. Cum povestile despre razboi sunt interesante, asa, invartindu-ne noi copiii pe langa *mosii care isi depanau amintirile seara, la o tuica, la gura sobei*, mi-au ramas intiparite in minte chestii interesante, din care ... unele care peste ani *au revenit*, ... cum dintrun loc sau altul, dupa 23 august 1944 au disparut cutare unitate sau alta cu tot cu steag, ca astia de acum nu vor sa mai spuna nimic ...*, probabil stiti despre ce este vorba. Nici comunistii nu au permis publicarea acestor drame dar mai ales *monarhia* care purta parte de vina. NIMENI nu a avut curajul sa-si asume *dezarmarea a peste 100 000 de militari romani intre 23 august 1944 - 12 septembrie 1944, NIMENI, nici in ziua de astazi nu-si asuma *meritul comemorarii acelor *amarati militari ai Armatei Romane*, plecati sa-si apere tara dar , dezarmati umilitor, rusinos din care putini sau mai intors in tara. Asta reprezinta *demnitatea si onoarea militara, fie ea sub monarhie sau republica ?. Ce castigam cu unii sau cu altii cand ...*toti au AND-ul minciunii*. Sa fim *sinceri, ce spun filosofii este una si ce crede majoritatea romanilor este cu totul altceva ... si prostii din Romania rad cand aud de mister DUDA - rege al Romaniei, ... o gluma.

   Ștergere

 16. @R 6886
  Un fost comunist care joacă prost şi lamentabil în postura de jerpelit monarhist. Nu ai nici o minimă spoială de cultură monarhistă.
  Toate gloabele comuniste se dau acum anticomuniști de dreapta sau monarhiști.
  Acesta este comentariul cenzurat ieri. Bine că ți-ai rectificat comentariul prin care îl retrogradasei pe Ferdinand.
  Tu monarhist... să nu stii când a fost pus pe tron Ferdinand I? Dacă mai cenzurezi pun asta la mine pe blog.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gloaba esti tu! Vrei sa iti spun de ce? Intrucat TU nu ai aflat inca un lucru fantastic! NU toti militarii armatei comuniste au fost membri PCR! De exemplu, daca erai fiu de popa - ai am avut militarii fii de preoti, li se permitea o cariera, fara sa MERITE sa fie si membri PCR. Si alte cazuri!

   Pe de alta parte! La cata vechime am EU ca membru PCR, NU ti-ai dori ca TU sa beneficiezi tot atata timp de pensie militara. Adica am fost fix un an.

   Tu cate zeci de ani ai fost membru PCR, daca esti nascut in 1950?

   Ștergere
 17. R-26500
  Ador victimile ce-si iubesc calaii!
  Asa si cu republicanii acestia...
  Sindromul ....este o boala dobandita.
  Cu cat calaii sunt mai duri....si le dau firimituri...cu atat victimile îi aduleaza neconditionat!

  RăspundețiȘtergere
 18. Ca orice guvernare monarhia a avut plusuri si minusuri.Nu puteai sa ramai monarhie in conditiile ocupatiei sovietice.Republica la momentul acela a fost vointa sovieticilor.
  Referitor la comunisti.Militarii nu puteau sa ramana in MApN daca nu erau mdp.S-au mai intamplat si exceptii dar foarte putine la numar.
  Privind armata regala.Corpul de cadre proveneau din toate categoriile sociale.Pe parcursul carierei interveneau si cerinte aparte.De ex.Subof. sau of. la casatorie trebuia sa ceara aprobarea superiorilor.Eventuala sotie trebuia sa aiba dota aceasta constand in avere.Multi ofiteri nu traiau din solda aceasta fiind un accesoriu.Ofiterul avea ordonanta iar acestea ii asigura masa si solda din propriul buzunar.Ordonanta mergea cu doamna la cumparaturi si o mai ajuta la nevoie si la treburile casei.Cdt.pl.nu participau la instruirea trupei.Instruirea se executa sub supraveghera subofiterului.Subofiterii savarseau si abuzuri de tipul batai soldatului.Am intalnit o notare de serviciu a unui ofiter care suna cam asa-Domnul ofiter este un beutoriu notoriu.Carti nu citeste dar amarnic le gioaca.
  Privind Basarabia,Bucovina si Transilvania.Nu se realiza marea unire daca bolovanul nu era urnit si cu armata.Cititi printre randuri documentele.Daca gasiti cititi carte veche, Razboiul pentru intregirea neamului .
  Unirea in prezent a Basarabiei cu Romania.Daca s-ar face un referendum in Basarabia pe tema unirii ati avea surprize neplacute.Sa ne gandim serios ce facem daca avem granita comuna cu Rusia.Guvernantii nostri trebuie sa inteleaga ca este imposibil sa te scarpini cu mana altuia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Grsnita cu rusii?
   Si?.....am mai avut! Crezi ca se vor retrage rusii? Nu. Nu vor dispare nici ei nici noi! Vom convietui!

   Ștergere
  2. Ultima parte seamana a ...intoarsa comunista. Rau de tot. Tu spui ca "ati avea suprize". Asta suna a nesiguranta, scuze, baiguieli - oricum este intoarsa rau de tot!

   Pe de alta parte, d.p.d.v. al legalitatii, nici macar NU este nevoie de referendum! Istoria este clara: Basarabia a fost luata cu JAPCA, nu prin referendum. De cand se face referendum in lume pt. realipirea unui teritoriu smuls? 2 simple declaratii ale celor 2 parlamente (al nostru si al R. Moldova), sunt mai mult decat suficiente.

   Pe de alta parte, sa NU confundam R. Moldova cu Basarabia. R. Moldova este un stat format artificial de URSS, din Basarabia plus ceva care a fost al rusilor, adica Tranistria. Prin urmare, reunificarea cu Basarabia, nici NU inseamna REUNIFICAREA cu intreaga R. Moldova, ci exclusiv cu Basarabia.

   Germaniile s-au reunificat fara probleme! Acum, Olanda si Belgia isi ... revizuiesc granitele si fac schimb de teritorii. Ia uite http://www.ziare.com/europa/olanda/belgia-si-olanda-au-semnat-un-acord-care-le-schimba-granitele-1444919.

   Ba mai mult! Monstruosii de rusi au afirmat in diverse ocazii in ultima vreme ca NU au nimic contra sa ne REUNIFICAM cu Basarabia. Cica ... dupa ei ca sintem ... acelasi popor si avem tot dreptul.

   Si vii TU user Iceparu, si tot o dai cu daca si parca ...? La fel ca oficialitatile republicii care au bagat capul in nisip?

   Ștergere
 19. Un Joly,tradator pervers
  Venit pe cai obscure
  Ce-si vrea un propriu Univers
  Si viata sa ne-o fure!

  Veni burgundul si cu galul
  Cu gand ascuns si cu misei
  Ca sa ne .uta idealul
  Si sa ni-l ia pe 223!

  RăspundețiȘtergere
 20. Ca sa imbarrlige si mai rau, rusii au bagat langa Basarabia romana Transnistria dar au rupt teritoriu si l-au dat Ukrainei. Cum au facut si cu Crimeea!
  Politica conflictului inghetat artificial!
  Plus schimburi brutale de populatie!
  Plus dependenta economica!....mai pune ceva spalare de creiere...propaganda dura si vezi ce rezulta!
  Votul de acum o luna din Moldova da fiori reci Moscovei!
  A se vedea procentele mici, de la alegerile anterioare! Lanturile se rup in bucati! Aproape singure!

  RăspundețiȘtergere
 21. Mai oameni buni nu stiu daca mai e vreo natie in care indivizii sa isi vorbeasca urat,sa se jigneasca intre ei si mai ales sa se creada atoatestiutori ca romanii. Am lasat departe subiectele care ne intereseaza si asistam chiar la lupte intre bloguri. Hai ca mamelucii reusesc sa ne dezbine.
  Care e problema daca esti monarhist sau nu ? Si ati ajuns sa va negati trecutul ?

  RăspundețiȘtergere
 22. Domnilor,nimeni nu este vinovat despre faptul ca, vremurile de cele mai multe ori ne- au fost potrivnice.
  Daca ne uitam in intteaga istorie a tarii ce limbotenii au trecut peste noi,ne vom mira cum de mai suntem o natie.Ganditiva ce bogatii au luat drumul strainatatii,ce suferinte au avut de suportat inaintasii nostrii.Nu cred ca pe acest pamant a existat vreun popor care sa fi suferit atat de mult ca noi.
  Vad,aici,ca unii dintre d-voastra faceti apologia unei periode sau alta din istorie.Nimeni nu contesta intentiile bune a conducatorilor acelor vremuri dar,au fost si multe suferinte.Sa reamintesc numai rascoala din 1907,unde armata regala a omorat mii,zeci de mui de tarani care datorita foametei in care ii adusasera stapanii lor nu au mai suportat.
  Asa ca,lasati comparatiile ca aia au fost buni si ca ailalti au fost nebuni. Toti au avut si bune si rele.
  Nimeni nu poate sa-mi spuna mie despre perioada in care am trait ca a fost buna sau rea,cum incearca sa ne prosteasca unii.Inseamna ca as fi nebun la cap sa- mi spuna mie un tampit cum a fost perioada 1960-1989,perioada pe care am trait si am vazut tot ce s-a intamplat.
  Ganditi- va ca nu afost usor de reconstruit o tara dupa dezastrul produs de un razboi devastator.
  Si inca ceva,r.26... nu este regalist cum nu sunt eu popa.Este revoltat de anumite nedreptati facute de acesti conducatori actuali noua militarilor.
  Si cam atat.Vor mai apuca oare generatiile viitoare perioade mai bune decat noi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar de ce NU aduci aminte de evenimente pe care le-ai trait tu, noi? Zici de o rascoala transpusa de istoria comunista cu taranul cu parul valvoi, pictat? Aceea este imaginea cu care ni s-a spalat creierul, cu o pictura provenita din propaganda comunista! Daca citesti atent toate sursele, sunt unele care afirma ca la 1907 a fost ... cioaca.

   Asa pana cand ne limpezi, ia analizeaza tu frate, crime mai recente! Doar am avut material cu acel ofiter superior cu pensia RASA in 2011, cu 65%. Si ca el au fost mii! TU crezi ca toti au supravietuit macelului REPUBLICII din 2011? Desigur ca nu! Daca mai adaugam si taierea salariilor cu 25%, au murit poate ... mii!

   Si atunci de ce trebuie sa discutam de presupuse crime si care par mai mult inventate de propaganda comunista si NU le aratam pe cele din epoca in care traim? Sau crezi ca este mare diferenta sa mori ras cu tunul sau taindu-ti pensia cu 65%? Sau salariul? Cum a facut republica in 2011?

   Ba daca pui in balanta, este mai usor sa crapi ras cu tunul, decat chinuit asa a procedat republica in 2011 cu mii si mii de romani!

   Pe de alta parte, TU ai spirit de militar? TU stii ca republica s-a instaurat in 1947? Dar de crimele republicii contra militarilor care au luptat in ultimul razboi mondial, NU ai invatat nimic? Ia uite aici [http://www.general.mociulschi.ro/] general de legenda, luptator in 3 razboaie. Ia uite ce i-a facut republica: puscarie, Canalul Dunare Marea Neagra, munca fortata, domiciliu fortat, pensia taiata ...

   In concluzie, despre ce discutam? Despre ce ne imaginam rau despre monarhia ... lui Decebal, Mihai Viteazu sau A. Ioan Cuza? Ca doar NU au fost presedinti de republici, ci regi, principi, domnitori - adica tot monarhi? Iar faptele concrete ale republicii cum este aceasta http://www.general.mociulschi.ro/ din perioada comunista sau crimele din perioada neocomunista din 2011, ne stau in gat? Nu vrem sa le vedem, sa le recunoastem? Sau cum?

   Ștergere
  2. Scanteia rascoalei 907 au apris~o agentii rusi si austro-ungari infiltrati!
   Multi au fost prinsi si bagati in puscarie....dar, pe fondul foametei...taranii dinspre granita de N-E au fost rapid incitati! Initiata....rascoala a inflamat toata taranimea!

   Ștergere
  3. Noi, aceasta generatie,am mai apucat si vremuri mai bune. Nimeni nu contesta perioada regalista a lui Carol I si a lui Ferdinand.
   Nici macar istoricii comunisti nu si-au permis sa o scoata din cartile de istorie.
   Trebuie recunoscut si aspectele negativiste,ale lor, dar si a celor ce i-au succedat.
   Conttbutia ultimului rege a fost aceea ca l +a arestat pe maresal si la dat pe mana bolsevistilor,abdicand dupa aceea dupa trei ani,renuntand "de buna voie si nesilit de nimeni", fiind despagubit de statul roman primind si o renta viagera pe viata.
   Nu am contestat niciodata pe marii domnitori romani! Dar cati au fost de-a lungul istorii vanduti inaltri porti? Cati au avut curajul sa se ridice la lupta contra armatelor de ocupatie! Putini,foarte putini!

   Ștergere
  4. @ Gigi 3 decembrie 2016, 14:23. Tu cunosti realitatea istorica sau vorbesti din carti? Hai sa le punem in ordine:

   1]. Daca pe tine sau pe mine, ne condamna un TRIBUNAL AL POPORULUI ROMAN, ai pretentia cumva sa intervina presedintele si sa desfiinteze acel tribunal? Iti spun asta din cauza ca Antonescu a fost condamnat de ... TRIBUNALUL POPORULUI ROMAN. Asa cum a fost condamnat si Ceausescu. Citeste de exemplu, aici http://jurnalul.ro/scinteia/istoria-comunismului/la-judecata-tribunalului-poporului-din-bucuresti-26267.html.

   Ca atare, NU Regele Mihai l-a condamnat pe maresal, ci ai ... nostri.

   2]. Sa lamurim un alt aspect delicat. In primul rand ca sunt total contra pedepsei cu moartea! Din cauza ca prea multe pedepse au fost pronuntate eronat, ulterior s-a aflat adevarul, insa cei condamnati erau deja executati. Pt. astfel de erori si care sunt fatale, NU a platit nimeni. De aceea, NU sunt de acord cu pedapsa capitala.

   Si acum la obiect! Maresalul Antonescu ar i trebuit sa fie decorat pt. faptele sale de vitejie legate de Basarabia.

   Dar, pt. faptul ca in calitate de ... cpnducator al statului, NU a miscat un deget si pt. recuperarea Ardealului de Nord, pierdut in acelasi an cu Basarabia, maresalul ar fi trebuit in egala masura, acuzat!

   Eu am mai vazut multi fani Antonescu! Dar cu o cultura indoielnica! Maresalul a facut un lucru formidabil in erioda 1940-1944 cat a fost sef al statului: a incercat sa recupereze Basarabia. Dar exact in aceeasi perioda a fost si Ardealul de Nord dat de nazisti Ungariei horhiste. Iar maresalul a bagat capul ca strutul in pamant, in conditiile in care era agresiune identica precum in cazul Basarabiei. Plus atrocitatile din Ardealul de Nord infaptuite pe timpul cat maresalul a fost conducator al statului.

   Prin urmare, NU putem discuta de o jumatate de patriotism! Viteaz cu rusii si complice cu nazisto-horthistii, in acelasi timp? Aparand o parte din romani (basarabenii) si tradandu-i pe cei din Ardealul de Nord? Acesta NU mai poate fi nicidecum patriotism, ci exact ce rezulta!

   Ștergere
 23. Daca doriti 2 exemple de moaste comuniste, vedeti de ce sunt in stare astia 2 mosi senili intitulati: Huhu Rezea si Adrian Bontas! Aici http://www.huhurez.com/2016/12/suna-gongul-pentru-ramasitele.html. Exact ca țațele nef..utute.

  Pana la urma, mai ca imi vine sa ii dau dreptate lui Ciolos ca le-a "inghetat" pensiile pe viata! Unii spun ca ar fi preambul la NEmentinerea cuantumului avantajos.

  In alta ordine de idei, iti pui intrebarea ce hram poarta cei 2. De armata nu stiu nimic, sunt tufa. Dar ambii insista ca ar fi avut de-a face cu spectrul militar. Care dracu' poate sa fie spectrul ala militar, incat sa nu fii capabil sa povesteti un element concret despre armata?

  In alta ordine de idei, de papagalul ala de Huhu Rezea care este si gazda a blogului, nimeni NU stie cine este. Se ascunde, se ascunde. Ba a picat de cateva ori si in penibil, adresandu-se unor personalitati politice sau unor institutii oficiale, tot cu ... pseudonim. Asta fiind calea sigura de a NU fi luat in seama! Va dati seama, sa te adresezi unui parlamentar sau CSP a M.Ap.N. cu pseudonimul Huhurez, cum suna ca impact? Te apuca rasul in primul rand, ca de citit ce baiguie, nici nu mai este cazul! Ce ziceti? Ce sa fi facut de ii este asa de rusine cu identitatea sa?

  Ba mai mult! Om batran si minte ..ula! A aparut pe Facebook tot ascuns dupa pseudonim https://www.facebook.com/profile.php?id=100010587258041&fref=ts. In conditiile in care, principiul elementar al FB este sa declari cine esti si sa iti arati fataul pt. credibilitate, altfel nu este decat o ..ula beata pe FB!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi s-a intamplat ceva la calculator si ma vad obligat sa apelez la Anonim.Huhurez este fost of. de securitate.Se pare ca a fost si el cu pensia forfecata de legea lui Basescu&Boc.Subiectele lansate pe blogul lui sunt interesante.Este antibasisti si antipedelisti lucru pe care il apreciez.Nu am sesizat in comportamentul lui atitudini nelalocul lor.Cine nu reuseste sa-si sustina ideile in mod civilizat inseamna ca a epuizat argumentele.
   Privind Bontas.Este un ratacit .Civil care nu a avut curajul sa-si manifeste nemultumirea pe timpul activitati iar acum foloseste prilejul.Va imaginati cata frustrare a strans acest om de ataca ofiterii.Nu e vina lui.Se pare ca fostii lui sefi ,militari, l-au tratat necorespunzator dorintei lui.Invidia excesiva genereaza ura.

   Ștergere
  2. @ Anonim 3 decembrie 2016, 20:03. Huhurez antibasist? Cu pensia forfetata? Ehe! Esti novice! Iti pot reda sute de atitudini din ultimii 6 ani, de-ale securistului Huhurez, care preamarea contributiva lui Boc/Basescu!

   Culmea! Ca daca citesti cu atentie ultimele zece materiale ale suspectului, preamareste si acum contributiva. Adica pe Boc/Basescu/Oprea!

   In concluzie, Huhurez te-a tras pe sfoara! Esti din categoria celor din ce in ce mai putini, pe care ii prosteste! Nu il intereseaza decat propriul sau buzunar! De aceea, actioneaza haotic ca principii! Cine dracu' mai are principii, cand judeca numai dupa portofel?

   Bontas, ratacit? Iar ai luat plasa! Nu a fost niciun civil. Este tot un fost hatru si tot din zona de dat cu ciocu'!

   PS: Ai spirit de observatie? Daca da, NU ai observat ca cei 2 securisti gonflati de Boc/Basescu/Oprea se aduna perfect in "cuget si simtiri"? Este elementar!

   Ștergere
 24. Olescule,tu afirmi cam ce-ti doresti tu,ori lucrurile nu stau asa cum ne dorim.Populatia saraca a R.Moldovei tanjeste dupa ocupatia sovietica.Gagauzii nici sa nu auda de unirea cu Romania.Ameninta ca daca se realizeaza unirea cer alipirea la Rusia.Populatia R.Moldova este rusificata.Faptul ca Piratul a acordat cetatenie romana a fost o miscare inteligenta dar nu suficienta.Nici in Romania lucrurile nu merg accelerat.Femeie din R.Moldova,vorbitoare de lb.romana dar si de rusa,casatorita cu roman,casatorie din care a rezultat un copil, dupa 5 ani a reusit sa obtina cetatenia romana.Eu nu spun povesti.
  Mares.Dupa ce am vazut la TV defilarea la noi am vizionat defilarea la rusi.Ai senzatia ca esti Dt.Cc. in fasia de asigurare si in fata ta este un R.TC.desfasurat pentru lupta.Nu fac apologia rusilor dar in opinia mea este gresit sa ti-i faci dusmani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa chestia cu gagauzii. Ca doar nici maghiarii nostri nu vor sa fie in Romania, dar totusi sunt.

   Legat de material, sinteza este una singura: republica noastră este și lașă și mai ales miserupistă. La fel ca majoritatea dintre ai nostri!

   Repet inca o data! Nu de alta, dar deja faci confuzii. Basarabia NU acelasi lucru cu R. Moldova. Noi am pierdut doar Basarabia si NU actuala R. Moldova. Prin urmare, NU ne intereseaza R. Moldova, ci doar cu ce ne-a fost furat: cu Basarabia. Atentie! Transnistria NU face parte din Basarabia!

   Pe de alta parte! Nu mai sap dupa ele, dar cauta si tu link-uri cu pozitia rusilor legata de unirea noastra cu Basarabia! Ia citeste aici http://www.timpul.md/articol/(declaraii-incredibile)-consilier-al-lui-putin-rusia-ar-putea-susine-unirea-moldovei-cu-romania-dar-ue-este-impotriva-79293.html!

   Ca atare, nu ne impiedica rusiii sa ne reunim! Ci altii. UE si SUA prefera o zona tampon fata de Rusia. Asta este realitatea! De ce asa? Tarile UE din est sunt tari sarace. Atat de sarace, incat o granita directa cu Rusia, ar scoate la iveala faptul ca est-rasaritenii din UE traiesc mai prost ca rusii. Ia uite ce arata rusii despre noi http://www.nasul.tv/romania-prezentata-de-rusi-ca-o-tara-de-mana-a-treia-fara-conexiune-mobila-fara-gaze-mai-saraca-dupa-aderarea-la-ue/? Ne-au ginit ca suntem din lumea a 3-a! Sau aici http://www.ziare.com/international/rusia/romania-prezentata-ca-o-tara-de-mana-a-treia-de-rusi-oamenii-traiesc-printre-gunoaie-1423719. Vedem asa ceva in mod cotidian in Romania, OK?

   Ca atare, UE si SUA vor avea mereu ca interes sa NU fim vecini directi cu rusii! Stii de ce? Din cauza ca nou vom lasa capul in jos! Pe de alta parte, s-ar tavali mapamondul de ras cand ar vedea in ce hal traiesc est-europenii din UE, NATO etc., comparativ cu inapoiatii de rusi!

   Ștergere
  2. Nici dusmani nu-mi doresc pe rudi, dar nici pe noi vasalii lor!
   Convietuire....asa cum ne-a randuit Dumnezeu si istoria!....si Nistrul sa nu sape in malul romanesc...ca este suparare!

   Ștergere
 25. Cu tot respectul pentru cele scrise de unii comentatori insa a spune despre 1907 ca a fost o "cioaca" este un lucru ingrozitor, o nedreptate infricosatoare facuta celor ce formau atunci talpa tarii-umiliti si obiditi cum n-au fost altii.Idem cu a spune ca a fost mai ingrozitoare taierea pensiilor cu nu stiu ce procente(intre noi fie vorba printre cei taiati se aflau si multi cu pensioare balaioare de 12.000-14000 lei ori mai mari, pensii numite generic in lunile anterioare-"smecherite").Iar cifrele privind numarul celor impuscati, schingiuiti, torturati pana la final- cca 11.000 suflete obidite este dat de documentele straine-austriece, franceze, germane nu de istoriografia comunista care nici nu prea exista atunci.Carol 1 a tinut mai mult la galceava liberala decat la umilitul si obiditul taran roman( pe care peste cativa ani l-a chemat sub arme pentru dezrobirea Ardealului)astfel incat a ordonat arderea documentelor privitoare la rascoala.Noroc cu cancelariile straine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu trebuie declansata neaparat o polemica! Din simplul motiv ca noi mai avem bizarerii in istorie. 2 sunt fundamentale:

   - Provenim din daci. Neam renumit, recunoscut de lte neamuri! Bizareria: unde sunt limba daca, scrierea daca? In conditiile in care neamuri mai stravechi decat cel dac, au lasat in urma si o scriere si o limba?

   - Bizareria nr. 2. Eu NU cred in ruptul capului ca limba daca s-a pierdut in numai 170 ani de dominatie romana. Nici faza cu latinizarea in cei numai 170 ani. Macar stranepotul ar mai fi stiut cateva cuvinte in limba daca, o limba nu se poate pierde definitiv in doar 3-4 generatii. Este imposibil. Nu de alta, dar maghiarii de la noi nu si-au pierdut limba in ... 1200 ani de cand s-au pripasit pe aici. La fel tatarii etc.

   Legat de primele 2 observatii, concluzia devine una simpla si logica. Suntem daci si vorbim limba daca.

   Si asa apare urmatoarea problema? Cum am reusit performanta sa devenim din daci, români? Ceva nu este sigur in regula. Cel mai probabil ca denumirea de român ne-au dat-o altii! Migratorii.

   Apoi legat de cultura, sursele istorice din perioada medievala provin masiv de la alte natii! Care au scris ce au vrut despre noi!

   Mai fac o legatura? Cum mama dracu' se intampla, dar dupa 2 000 de ani, niste români efectiv idioți, au stabilit prin lege ca tiganii trebuie denumiti ... rromi. Toate natiile ii denumesc tigani, doar noi ... rromi. Se observa de la o posta, nu? Român-Roma-Rrom-Rromani. Ne-au tras-o si dupa 2000 de ani, la fel ca cu pacaleala ca ne-am pierdut limba si am fi devenit români peste noapte din daci.

   Acum sa revenim la 1907! Eu am fost curios ca dincolo de carti- care pot fi scrise oricum, sa cercetez si la ascendentii mei cum a fost la 1907! Daca au auzit ceva din tata in fiu etc. Si ai mei ca si ai tuturor, provin tot din acei tarani de la 1907. Ascendentii mei NU au auzit despre ascendentii lor tarani in 1907, sa fi fost vreunul ras cu tunul. Nici tu nu ai auzit la ascendentii tai, este? Asadar?

   Legat de carti si spuse, trebuie consultate mereu toate variantele. In comunism, nu aveam decat una. Acum sunt ma multe. De exemplu, ia uite ce scrie aici de Rascoala de la 1907 https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2014/10/03/rascoala-din-1907-minciuna-dintr-un-tablou-celebru-si-falsurile-din-cartile-comuniste-de-istorie/

   Nu asez intr-o ordine ceea ce am spus. Este datoria ta sa le legi. Si precis, poti!

   Ștergere
 26. Domnilor, se apropie alegerile! Stiu un partid care ne ia pe toti de prosti.Si stiti foarte bine la ce partid ma refer. Un partid care spune ca negru e alb si acest partid este PNL-ul. Daca vreti sa nu mai patim batjocura din vremea lui Basescu votati altceva decat PNL, partid care nu are nimic comun cu adevaratele valori liberale, partid care sustine strainii la conducerea tarii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-ai fost inghetat intre 2013-2016, este? Astfel ai fi aflat ca si PSD etc., tot de prosti ne-a(u) luat!

   Ștergere
  2. Nu am spus ca trebuie votat PSD-ul, am spus ca nu trebuie votate partidele PNL, PMP si USR. Nu ca PSD-ul ar fi mai breaz, dar de bine de rau, psd-istii s-au scremut din anul 2012 pana in 2015 si pana la urma au scos o lege a pensiilor pentru militari, perioada foarte lunga in care multi militari si-au pierdut orice speranta in recunosterea eforturilor deosebite facute in cariera. Dupa lupte seculare in care Alinuta s-a batut cu caramida in piept in toate garnizoanele patriei sa ne convinga ce rau este basescu acum, mai nou, se pupa pe gura cu basescu si ne ameninta ca daca votam PSD-ul vine Dragnea si fura cornul si laptele de la copii si ca Ponta va copia temele copiilor. Alinuta (cea mai proasta hotarare a "liberalilor" de a o alege ca sef) nu ne-a spus nimic ce vrea sa faca cu militarii in viitor, in schim ne spune ca ii sustine pe Johannis, Ciolos, Kovesi, MRU, Helving,Clothilde,Falca, Soros, basescu etc care vor sa mai imprumute niste bani de la FMI si sa distruga militarii in rezerva. Mai trebuie sa o sustina pe Elena si tabloul este complet.

   Ștergere
 27. Cu scuzele de rigoare pentru unele exprimari relativ incorecte- ar fi trebuit sa scriu cifrele sunt date.....eu am scris "este dat" deoarece din greseala am facut acordul cu numarul celor impuscati....incorect evident....Cu privire la chemarea sub arme , ea a fost facuta de Ferdinand nu de Carol 1 care nu mai era in viata in momentul in care Regatul Romaniei a inceput ofensiva in Ardeal.Despre rezultatul acelei ofensive , dezastruoase de altfel- cu alta ocazie. Si fiecare oranduire trebuie aratata cu bune si rele asa cum a fost ea.Iar perioada monarhiei a avut multe lucruri bune insa si parti rele. Idem perioada comunista. Multumesc pentru aprobarea postarilor-lucru remarcabil pentru cel ce monitorizeaza comentariile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu trebuie scuze pt. erorile pe forumurile cu format electronic. Oricui i se intampla, este ceva diferit fata de carte, caiet si pix. Taste, ochelari, rezolutie, format limitat etc ...

   Legat de abordare, tema are un titlu! Pe care oricat am dori, nu putem sa il contestatam.

   Legat de istoria actuala, nu are rost sa o mai invartim. Republica a incetat sa mai creeze valori. Iohannis, Basescu, Ponta, Zgonea, Alina Gorghiu etc. - pur si simplu nu sunt valori. Un sistem militar luat la 'sto de politic. 5 milioane dintre ai nostri alungati in afara.

   Alta! Daca urmaresti si situatia internationala, toate natiile din jurul nostru si-ai intarit capabilitatile militare: stagiu militar obligatoriu, diverse armamente achizionate (spe ca nu zici ca si noi avem 6 avioane) etc, etc. Ai nostri din republica? Nimic!

   Si atunci cauti alte valori! Daca sapi in mass media, descoperi ca o mana de femeie, se agita inca de acum un an, din tote incheieturile, ca Romania sa serbeze CUM SE CUVINE 1 Decembrie 2018, adica altfel! Este vorba despre Margareta, fiica regelui. Ai nostri ai republicii, nimic. Vad evenimentul tot ca pe o parada de rutina si gata!

   In astfel de situatii amestecate, atunci am dreptul sa spun pas total republicii! Nu ma respecta nimeni in republica, eu ce motiv mai am sa respect republica?

   In concluzie, totul se reduce la criza generala a valorilor generate de republica. Pur si simplu, nu mai merge asa!

   Ștergere
 28. Hello,domnilor frati/dusmani vad ca aveti mare grija de regi, regine, balauri si spiridusi dar de soarta pensiilor noastre va cam doare-n ovare. Chiar va predati asa de usor si va lasati calcati in picioare de niste "fameni"? Uitati-va ce caricaturi de pensii apar dupa OUG-57 si comparati-va cu alte categorii, sau, mai bine zis amintiti-va de viata de caine pe care am dus-o si faptul ca noi ne-am pus chezasie viata si sanatatea-noi am jurat credinta, indiferent de perioada istorica am aparat TARA ROMANIA, iar acuma , pentru asta trebuie sa fim platiti conform normativelor internationale nu celor impuse de niste mafioti si mediocri care stau la butoanele puterii...oricum eu sunt convins ca Legea 223 va iesi la suprafata iar prevederile OUG-57 se vor pravali precum un castel de nisip care s-a uscat.Nu se poate ca un primar de catun sa aiba mai mult decat un comandant de armata. Nu se poate ca un ofiter sa aiba mai putin decat un grefier. Nu se poate ca un pilot sa aiba mai putin decat un sef de tarla de mioare...Razboiul NU S-A TERMINAT!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Kis! Ai fost deja servit! Din toate pozitiile!

   Ștergere
  2. @R, nu te supara dar eu vorbesc despre ceva real si posibil nu despre himere si starvuri expirate!(Tu ma provoci)

   Ștergere
  3. @ tigri 23 decembrie 2016, 22:19. Nu ma supar usor! Numai ca iti prezic ca in categoria "starvuri expirate", nu iti mai prezic, iti spun direct! Ai intrat chiar tu!

   Ștergere
 29. Kalus Nerwer si peneleul mizeaza ca PSD si ALDE sa nu poata avea majoritate si sa nu formeze guvernul. Singura modalitate favorabila noua este sa nu ne fie rusine ca suntem militari si nationalsti si sa sprijinim PRU sa intre in parlament. Seriozitatea maestrului Bolcas este o garantie si acesta este partidul care arata tradarea la nivel de tara. Si eu sunt nationalist!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu gura lui ,auzit si de d-l Kis Viorel , Bolcas al d-voastra a afirmat pe posturile de tv precum ca OG 57 este constitutionala. Si daca omul a spus ca este constitutionala este constitutionala , sper ca nu-l contraziceti. sau dati cu el de pămînt ?

   Ștergere
  2. Mda! Trebuie sa abordam curand si spectrul politic ... de care toti militarii autententici au o sila asa de imensa ... PRU pare destul de potrivit sa alunge lehamitea ... cazona. Bolcas? Are idei ... Dar in ordinea celor 9 inmormantatori ai unii natiuni, avocatii (alaturi de magistrati etc.) sunt pe locul 2 la categoria ... smecheri! Pe primul loc fiind politicul. Militarii pe penultimul loc din vreo 9. Pe ultimul loc fiind ...prostii. Chestia asta este scrisa ... voi cauta, undeva pe o inscriptie pe un monument de prin Italia sau de prin Spania! Utilizatorii de FB, s-au lovit de ea, precis!

   Ștergere
  3. @ micutzul 3 decembrie 2016, 20:46. Gata, am gasit! Sper sa nu ma critici privind nr. de ordine!

   Ia uite aici https://onsizzle.com/i/pe-o-placa-de-ceramica-de-acum-800-de-ani-3132437.

   Asa ca Bolcas al tau, ii minte pe ceilalti 7 dinaintea lui! In scara fraierilor!

   Ștergere
  4. Si militari tradatori au existat SI EXISTA. Asta nu inseamna ca toti tradeaza.
   In ceea ce priveste oug 57 s-a referit in ansamblul ei. Modificati Constitutia. Nu aruncti fumigene ca put. PRU trebuie sprijinit . Daca nu votati cu penele sau udmr.

   Ștergere
  5. Atentie marian ailincai este pe bloger din oct. 2016. Baiatul cred ca e in misiune....

   Ștergere
  6. @ micutzul
   Emisiunile tv sunt arhivate si sunt marturie vie
   Asa ca mucles.

   Ștergere
  7. @Marian Ailincai, da , este constitutional, acolo la granita, ca la noi la romani, doar ca tot constitutional este valabi;l doar pana pe 14 decembrie deoarece parlamentul nu l-a "legalizat" , in rest ii doresc celui care l-a dat ,sa-si "aranjeze" un picior pe polei ca sa nu mai aiba timp sa-l "reincalzeasca". Cam atata , deocamdata si un sfat:-niciodata sa nu va bucurati de un necaz care va afecteaza si pe voi...

   Ștergere
  8. @ Mda! Nu stiu cine este Marian Ailincai. Dar are stofa ... miroase securistii deghizati!

   @ tigri2 3 decembrie 2016, 22:23. Sa mori tu, ca nu te-ai bucurat cand portocalii ti-au gonflat pensia, din retinerile de la noi ceilalti, vrei 26 500? Adica, eu zic sa stai in banca ta! Acum haturile sunt la noi!

   Ștergere
  9. @R -26500 zici? Da de unde ca vad ca la restituiri sunt vreo 6900, iar atunci cand au aparut tabelele cu toate pensiile erati vreo 8000. Sau mergeti pe principiul cei 4 evanghelisti erau 3 , Luca si Matei?.Adica cum din 70.000 de pensionari militariaproape o treime au iesit la pensie dupa 2001? Ce zici? "Sa mori tu ca-i asa???"
   Vezi ca minciuna are picioare scurte!

   Ștergere
  10. @ tigri 24 decembrie 2016, 02:21. Cauta si in arhiva. 26500 este nr. vehiculat cel mai des de oficialii ministerelor, in anul 2011. Si este nr. total per ministere, a pensiilor diminuate.

   Pe de alta parte, daca citesti primul comentariu, vei observa ca la M.Ap.N. s-au recalculat doar vreo 12 000 de pensii din vreo 70 000. Asta NU inseamna ca ceilalti 58 000 au murit. Ceea ce nu exclude sa se intample insa pana la finele anului 2017, cand expira termenul de recalculare a pensiilor.

   Ca atare ce exprimi tu, nu are nicio relevanta. Relevanta este una singura: cretinii au diminuat pensii militare in 2011, iar cu sumele retinute de la unii, au fost gonflati altii! O alta relevanta poate fi aceea ca gonflatii s-au dat brusc adulatori ai lui Oprea/Boc/Basescu Boc. Etc. s.a.m.d.

   Ștergere
 30. Ma bucur ca acum 800 de ani pe tabliile din Toledo mamelucii scriau despre avocatul Bolcas.
  Este foarte interesant ca daca te declari nationalist ( ceea ce este o mandrie) nu extremist esti rapid atacat din mai multe directii.

  @ Anonim 3 decembrie 2016 22.20
  Nu am injurat pe nimeni decat pe securistoizi.
  Nu am vorbit urat si nu am jignit.
  Mucles sa ii spui lu mata pe blogul tau. Adica la mamica ta....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa stii si tu! Orice pretendent la Av. Poporului sau la CCR, este deja uns cu mirul Diavolului! Numai ca cei mai multi enoriasi nu isi dau seama, decat numai dupa botez!

   PS 1: Bolcas are papagal. Si la cam atat se rezuma nationalismul sau! Ca la conturi, este deja extremist. Nu vrea sa le imparta in mod national! Cu nimeni!

   PS 2: Regula de la Toledo este universal valabila. Doar noi, romanii, am aflat tarziu de ea.

   Ștergere
  2. R & micutzul
   Acum cine-i securistoid.
   Bolcas care a spus ca Og 57 este constitutionala sau Ailincai care spune ce a spus Bolcas.
   @ micutzul
   Dai dovada de un caracter slab ......no comment

   Ștergere
 31. Despre prietenie!

  http://www.dantanasa.ro/exclusiv-stupefiant-cum-am-fost-batjocorit-intr-o-piata-publica-din-ungaria-chiar-de-ziua-nationala-a-romaniei/

  RăspundețiȘtergere
 32. @ R
  Este minunat cand cand poti sa cerceta cotloanele istoriei umanitatii, cultura si existenta milenara ale natiunilor din ziua de azi sau ale celor disparute.
  Nu exista placere mai mare decat sa iti cunosti neamul care rasare in negura trecuta a timpului , care a evoluat si chiar a generat evolutie. Se stie ca cel mai important zeu al dacilor este Zamolxis . Se spune ca acesta a fost sclav al lui Pythagoras ani de zile, perioada in care a studiat cu mare atentie cultura si artele grecesti si a perfectionat in mintea sa toate acestea. A fost eliberat si s-a intors cu o corabie in tinuturile natale impreuna cu mai multi discipoli carora le-a promis nemurirea sufletului. Le-a oferit dacilor incredere in ei, barbatie, putere si o puternica avere culturala .
  Pe langa toate acestea cultura dacica, credinta si artele lor au facut inconjurul Europei marcand puternic istoria unor state printre care chir si Toledo. Asa ca tablia este posibil sa fie generata de cultura dacica ....
  Iata aici cateva cuvinte..

  ,,...Figura legendară a reformatorului Zamolxis a supraviețuit peste veacuri în conștiința autorilor medievali, în scrieri precum “Historiam Gothica” a episcopului Don Rodrigo Jiménez de Rada din Toledo. Mitul zamolxian, de altfel, s-a bucurat de o largă răspândire în spațiul hispanic, în perioada secolelor V-XIII e.n., unele cronici spaniole promovând chiar ideea că hispanicii sunt descendenți ai geților, iar Spania ar fi fost întemeiată de poporul nord-dunărean. Când, în secolulal XV-lea, s-a compus stema Regilor Catolici, pe lângă Acvilă, Leul Leonului și Turnul Castiliei s-au trecut și însemnele personale ale regilor: Jugul și Săgețile (simboluri ale dacilor). ,,
  preluat de pe ,, Adevarul despre daci,, autor Valentin Roman
  Bineinteles ca se vor gasi antinationalisti care sa faca misto....
  In legatura cu Bolcas , da-mi macar o dovada care sa darame probitatea morala a acestuia . Avem o declaratie oficiala a urii ungare fata de noi si noi lovim in romanii care spun adevarul. Ce naiba chiar avem praf in ochi? Nu vedem ce este in jurul nostru sau nu credem ? Avem un minister de externe impotent , un presedinte care nu este in stare de politici externe iar daca un roman adevarat se ridica si spune adevarul tot romanii il doboara. Noaptea mintii unei natiuni.

  RăspundețiȘtergere
 33. Tigri 2 ne mai aduce cu picioarele pe pamant.Mai bine ne gandim cum facem sa ramana statuat pentru totdeauna cuantumul cel mai avantajos, sa fie intotdeauna indexat ca toate pensiile iar pensiile noastre sa fie corelate cu soldele activilor.
  In nici un caz partide de tipul PNL-PDL,PSR si PMP nu prezinta garantie.Este adevarat ca PSD a facut-o numai cu jumatati de masura dar oricum a dat nu a luat.Daca PNL-PDL ajung la guvernar ne-am ars.

  RăspundețiȘtergere
 34. Bre, esti de pomina: "Mai bine ne gandim cum facem sa ramana statuat pentru totdeauna cuantumul cel mai avantajos, sa fie intotdeauna indexat ca toate pensiile iar pensiile noastre sa fie corelate cu soldele activilor."
  AMIN!
  Si pensie si solda, toale, hrana, medicamente, indexare, cuantum avantajos, corelare, to DEX-ul cum ar veni...
  Na ca semnai si eu,
  Anonim.

  RăspundețiȘtergere
 35. In Romania, niciodata nu s-a indexat cuantumul avantajos. Da, se va pastra cuantumul avantajos, dar se va indexa pensia recalculata.
  Inca nu se spune adevarul despre cati pensionari au avut de pierdut dupa recalcularea pe legea 119/2010+OuG 1/2011. Nu va trece mult timp cand acest adevar va iesi la iveala, nr pensionarilor care au avut de pierdut se situeaza undeva intre 25%-35%. Unii pensionari militari, habar n-au ce s-a intamplat, ex tigri2. Scaderea unor drepturi de pensie s-a mascat prin suprapunerea recalcularii pe legea 119/2010+OuG 1/2011 cu recalcularea pe baza OuG data de Tariceanu. Cititi Observatorul Militar cu primul interviu dat de lupu. Spunea ca mai sunt de recalculat (datorita lui Tariceanu) 33% din pensii, asta inainte de recalcularea pe legea 119/2010. Ori la recalcularea datorita lui Tariceanu, toate pensiile cresteau.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!