duminică, 16 octombrie 2016

Tu cum ești pregătit să supraviețuiești în caz de război, românule? Partea I - Iresponsabilitatea statului, clasei politice, serviciilor de informații si a institutiilor mass-media!

Nota! În speranța că vom mai avea timpul fizic necesar - situatie de care nu suntem deloc convinși, lucrurile evoluand prea rapid, in acest material care va cuprinde mai multe parti, vom substitui autoritățile statului și vă vom prezenta succesiv repere legate de mărirea șanselor de supraviețuire ale fiecăruia în cazul unui război. Îi îndemnăm pe toți românii să își pună inteligența si initiativa la bătaie și să își asigure măsuri active de protecție pentru caz de război, cât mai au încă timp la dispoziție. Întrucât nu ne va proteja nimeni, decât numai noi pe noi! 

In eventualitatea ca nu mai avem timp sa finalizam materialul si sa ajungem la partea tehnica! Sugerăm tuturor persoanelor din mediul urban - acestea fiind de departe cele mai afectate persoane in caz de razboi, să treaca la adoptarea si inca in mod urgent, a singurului mod viabil de supravietuire in caz de razboi si care este exact cel adoptat în viața de zi cu zi, de către țăranii noștri. Acestia fiind supraviețuitori consacrati prin definiție! In consecinta, daca doresc sa fie supravietuitori in caz de razboi, locuitorii din mediul urban nu au decat o sansa: sa isi asigure pe cont propriu încă de pe acum, un refugiu adecvat de rezervă situat in mediul rural, având ca bază de supravietuire agricultura de subzistenta. Adecvat inseamna ca locul de refugiu sa fie situat in apropierea unor surse de apă, sa ofere cai minimale de acces (in niciun caz in imediata apropiere a autostrazilor si drumurilor nationale importante, deoarece si acestea sunt repere-țintă ale adversarului), precum si posibilitati de incalzire (în apropiere de surse ce pot oferi lemn sau alte surse naturale de foc). Baza de supravietuire: agricultura de subzistenta, asadar fara salarii si fara pensii care devin inexistente in caz de razboi (completata desigur cu cresterea unor animale putin pretentioase, pescuit si/sau vanatoare).  Masurile de supravietuire nu mai pot fi luate in mod eficient dupa inceperea razboiului. In consecinta, se recomanda utilarea locului de refugiu cu cele necesare supravietuirii pt. minim 3 luni (12 luni este ideal), inca de pe timp de pace: provizii de alimente neperisabile sau greu perisabile, de lemn, imbracaminte termica, vase, detergenti, scule si unelte de stricta necesitate, medicamente antitermice si antibiotice de uz general, seminte pt. cultivarea legumelor, arme de vanatoare si de aparare (unde exista posibilitatea) sau improvizate, lampe cu functionare pe baza de petrol/spirt/ulei si lanterne economice. A nu uita ca nu mai avem curent electric, iar celularele devin inutile! La fel televizoarele sau internetul. Nu insa si clasicele aparate de radio - care raman singurele surse de informare si de comunicare (necesita adaptare pt. comunicare). Cu conditia sa functioneze cu baterii - asa apare necesitatea achizitionarii din timp a unor stocuri intregi de baterii sau acumulatori adecvati. Ar mai fi necesitatea aprovizionarii tot din timp cu rezerve de combustibili auto - macar pt. situatiile de stricta urgenta cum ar fi evacuarea, intrucat dupa inceperea razboiului acestia vor fi doar o amintire pt. cetateni. Mai sunt multe altele, pe care le vom prezenta in detaliu in partea tehnica.

Semnele războiului sunt clare: devastator, letal, extins! Cu arme neconvenționale!

Relatiile dintre S.U.A. și Federația Rusă s-au deteriorat atât de mult în ultima perioadă de timp și mai ales în ultimele zile și ore,  încât doar o minune mai poate interveni pentru a evita declanșarea unui razboi! Și nu orice război, ci unul devastator, letal, extins, cu folosirea capabilităților neconvenționale! În același timp, urmare a abandonării blocului NATO de către Turcia și repoziționării acestui stat ca aliat al Federației Ruse (deși nu este oficial, este certitudine că acest lucru s-a întâmplat la modul efectiv), raportul de forțe militare din zona de sud-est  a Europei s-a schimbat atât de radical, încât România este descoperită total și direct în fața colosului militar rusesc. La o scară mai extinsă, asistăm la o amplă cooperare militară între China și Rusia, concretizată prin manevre comune de mare anvergură desfășurate de cele 2 superputeri în apele teritoriale ale Mării Chinei de Sud. Manevre militare care reprezintă în același timp, un avertisment direct și ostentativ către forțele S.U.A. din regiune. 

Războiul nu mai poate fi evitat. Evitarea ar însemna ca unul dintre cei 2 coloși militari, S.U.A. respectiv F. Rusă, să recunoască de bună voie supremația celeilalte părți. Exclus a se produce fără luptă armată!

Secvența nr. 1: In Siria exista riscul iminent ca în orice moment, fortele militare americane si ruse sa intre in conflict direct. Detalii - de exemplu, aici!

Secventa nr. 2: Oficial rus: "Ne pregatim de Marele Razboi! Toti oficialii rusi din strainatate trebuie sa-si ia copiii si sa revina in patrie!”

Secventa nr. 3:  Mass media rusă vorbește pur și simplu zi de zi și ceas de ceas, de cca. 2 săptămâni, de al Treilea Război Mondial. Pregătiri ale populației ruse pentru război, de extremă amploare. Se amenajeaza în ritm alert buncăre antiatomice pe întregul teritoriu al F. Ruse. Au/au avut loc exercitii de evacuare a cca. 40 milioane de rusi - ceea ce inseamna aproape 1/3 din intreaga populatie a Rusiei. La Sankt-Petersburg (Rusia), guvernatorul vrea să raţionalizeze pâinea în perspectiva declanşării războiului. Detalii - de exemplu, aici!

Secventa nr. 4: Fortele militare rusești operează cu o rapiditate incredibilă, pe un front extrem de larg. Transfer de sisteme de rachete Iskander-M, care pot transporta focoase nucleare, în enclava Kaliningrad, situată la frontiera cu Lituania şi Polonia, ţări membre NATO. Manevre militare navale la M. Neagră și M. Caspică. Alte manevre militare navale, de acestă dată în comun cu armata chineză, de la M. Mediterană, pînă la Marea Chinei de Sud.

Secventa nr. 5: Se intampla chiar acum. Nave de război din Rusia se îndreaptă spre Marea Britanie. Miscarea face parte din logica elementara strategica. Va readucem aminte ca Marea Britanie este partener militar strategic al S.U.A. in afara relatiilor NATO. Inca 2 state europene din NATO mai sunt simultan si parteneri  strategici ai S.U.A., acestea fiind Polonia si ... România.

Secventa nr. 6: "Unul dintre cei mai cunoscuți economiști americani anunță dezastrul: SUA și Rusia vor dezlănțui Armaghedonul, guvernele imbecile din Polonia și România nu aud!"

Secventa nr. 7: "Istoria se scrie acum! Americanii au dezvăluit ce planuri de razboi pregăteşte Rusia. Dovezi clare despre ceea ce Vladimir Putin şi generalii au decis la Moscova".

Secventa nr. 8: "Armata americană, fotografiată în timp ce revopsea avioane de luptă astfel încât să arate ca cele rusești!" Specialistii in operatiunile de diversiune, cunosc prea bine de ce!

Secventa nr. 9: "Anunțul șoc al militarilor SUA: Războiul cu Rusia si China e garantat. Va fi rapid și foarte letal!"  In link-ul prezentat nu apare si China, dar apare aici!

Secventa nr. 10: Profeţiile cutremurătoare ale părintelui Argatu: „Am văzut o jumătate de Bucureşti sub dărâmături şi jumătate în picioare, dar pustiu si gol, fără oameni!" Militarii autentici cunosc prea bine ce reprezinta imaginea descrisa de părinte.


 Partea I
Iresponsabilitatea statului, clasei politice, serviciilor de informații si a mijloacelor mass-media!

Prin această primă parte ne exprimăm completa indignare față de autoritățile republicii, clasa politică,  serviciile de informații, precum si față de mass media. Pe care le acuzăm in corpore de iresponsabilitate națională. Iresponsabilitatea fiind aceea că deși ne aflăm în fața unor evenimente care conduc la declanșarea din moment în moment a unui război devastator:


1]. Autoritățile republicii nu oferă absolut nicio masură activă de prevenție, pregatire si protecție a populației pentru situații de război. Ignoranța poate fi, într-adevăr, o anumită cauză. Numai că o omitem din start. Nu poate exista ignoranță generalizată la nivelul tuturor autorităților statului, prin urmare este vorba de premeditare. Autoritățile statului folosesc ca pretext faptul că și o simplă informare a cetățenilor privind situația iminentă de război, cu rol de prevenție, va produce panică. Darămite alte măsuri de natură cu adevarat active.

De ce se intamplă astfel?  Un motiv este acela ca autoritatile republicii nu au absolut niciun plan de pregatire si de protectie a populatiei in caz de razboi, urmare a lipsei resurselor financiare. Daca in trecut, de bine de rau, a fost uzitata strategia trecerii economiei de la stare de pace, la stare de razboi, aceasta nu mai poate functiona acum. Urmare a faptului că au fost distruse toate segmentele care permiteau conversia economiei la starea de razboi, in caz de forta majora. In ceea ce priveste sectorul privat, pe de o parte este total insuficient, pe de alta parte nu are nicio pregatire de realizare a conversiei economice la starea de razboi. Nu in ultima instanta, si sa poata realiza conversia la economia de razboi, sectorul privat nu poate fi obligat sa realizeze acest lucru fara bani. Iar statul nu are banii necesari!

In ceea ce priveste preventia, daca pregatirea si protectia populatiei pentru situatii in caz de razboi necesita costuri, preventia nu costa! Prevenția ar permite cetățenilor sa isi ia masuri din timp, pe cont propriu, pt. a face fata perioadelor de razboi. Numai ca autoritatile statului, nu isi indeplinesc nici macar aceasta obligatie elementara. Din următoarele motive efectiv, perverse:

- autoritatile statului actioneaza prin pasivitate in ceea ce priveste informarea, pentru protectia exclusiva a intereselor statelor din vest. In defavoarea propriilor cetateni, desigur. In situația unui avertisment de iminență de război, românii s-ar refugia din timp, masiv și în mod inevitabil, la rudele aflate la lucru în statele vestice ale Europei. Să nu uităm că avem 5 milioane de români aflați la lucru în diverse state. Si care in situatii de forta majora, fiecare poate asigura gazduirea a minim 2 rude apropiate refugiate din România. Ceea ce inseamna ca in situatie de razboi, doar 1/4 dintre români i-am mai regăsi prin România si 15 milione in alte state. Ca atare, autoritatile statului roman nu actioneaza nici macar preventiv, din dorinta de a nu crea un aflux de imigranti catre statele vestice. Reversul? Este evident ca in situatia declansarii razboiului, niciun român nu va mai putea părăsi România. Intrucât chiar dacă nu s-ar închide granițele de vest ale României, le vor închide statele situate la vestul României, pentru a împiedica exodul românilor.
- autoritatile statului constientizeaza ca preventia prin informare privind iminenta razboiului, va perturba din temelii structura actuala si asa desul de subreda a functionarii statului. La fel si șubreda economie. Sa ne gandim doar la reactiile milioanelor de români. Devenind brusc conștienti asupra consecințelor unui război, cei mai mulți vor opta din timp să părăsească mediul urban, pt. a se refugia in cel rural. Acest fapt va determina vânzări masive de locuințe în mediul urban, la prețuri modice, cu impact direct asupra pieței controlate de mafia imobiliară. Pe de altă parte, este previzibil un alt fenomen care va afecta în mod direct mafia bancară. Milioane de români au credite. Pe care nu le vor mai achita, întrucât nu merită să plătească pentru un bun fără de care vor rămâne oricum. Abandonul locurilor de munca din mediul urban, implica in mod automat, mult mai putine taxe si impozite directionate catre bugetele centrale si locale. Cu impact direct devastator asupra functionarii chiar ale institutiilor-cheie ale statului.

Mai sunt multe alte situații. Numitorul comun este același: autoritatile statului nu isi indeplinesc datoria de preventie prin informare a cetatenilor privind iminenta de razboi, din motive care tin strict de caracterul malefic al autoritatilor statului. Autoritatile statuli neavand in plan decat ca in caz de razboi sa se protejeze pe ele insele, cu pretul sacrificarii a tuturor celorlalti romani!

2]. Clasa politică are o agendă care are de-a face cu orice, numai cu războiul care bate la ușă, nu. Nici nu este de mirare, tinând cont de iresponsabilitatea întregii clase politice din ultimii 27 ani. Altfel nu am fi ajuns aici!

3]. Serviciile de informații desi cunosc bine situatia, nu informeaza direct cetatenii asupra pericolului extrem care planeaza asupra Romaniei, ci informeaza doar autoritatile republicii. A căror poziție impasibilă am prezentat-o deja. In consecinta, avem de-a face cu un cerc vicios, in care si serviciile de informatii (care sunt efectiv timorate) tradeaza interesele propriilor cetateni, la fel precum autoritatile republicii. In atare circumstante, desfiintarea serviciilor de informatii - care in fapt actioneaza exact ca niste servicii de dezinformare, ar reprezinta un real beneficiu  pt. poporul roman.

4]. Mass-media are și aceasta o vină esențială, dovedindu-și mai mult ca niciodată, amatorismul. Când planeta arde la propriu, România fiind doar  simplă așchie pe jăratic, pseudo-media romaneasca de stiri se axeaza tot pe luptele fratricide politice din interior. Sau pe silicoanele vedetelor. Pe de altă parte, nu trebuie să fim naivi și să nu conștientizam faptul că anumite canale mass media au ordin expres de la autoritatile statului, sa nu difuzeze știri despre iminența războiului, din același motiv stupid care ține de a nu se crea panică. Problema principala este ca procedura are efecte doar pe moment, insa aceste efecte devin deosebit de adverse pe termen ulterior. Intrucat in momentul declansarii efective a razboiului, panica va deveni oricum nu doar generala, ci si amplificata, si nimeni nu va mai putea gestiona absolut nimic!

Cam acesta este tabloul general! Si care dupa cum se constata cu usurinta, este extrem de sumbru.  Tu cum ești pregătit să supraviețuiești în aceste circumstante, in caz de  război, românule? Sau ești pregătit in vreun fel?


UPDATE
LA SECVENȚELE DESPRE IMINENȚA RĂZBOIULUI 

Secventa nr. 11"Serbia nu uită şi nu iartă!" Presedintele sârb tocmai a declarat că este convins că "prin cooperarea cu Rusia, se poate realiza o viață mai bună pentru poporul sârb". In principiu, presedintele sârb expune ferm faptul ca in cazul unui conflict militar extins, Serbia va actiona militar de partea Rusiei, contra NATO. Reactia survine ca raspuns la atrocitatile comise de NATO in anii  '90 asupra Serbiei. La care Romania a coparticipat ca partener la acea vreme, a aliantei nord-atlantice, fara ca poporul român sa fie consultat. Așa cum de altfel, nu este consultat de nimeni, de 27 ani încoace!

Noi ne-am facut de altfel datoria si am avertizat in repetate randuri, chiar inainte ca Turcia sa dezerteze din NATO, asupra faptului ca in cazul unui razboi intre S.U.A. si Rusia,  România va fi cuprinsă în menghină totala între fortele rusesti si cele sarbesti. Acum, dupa dezertarea Turciei din NATO, totul devine mult mai simplu pt. Rusia. Iar Serbia confirmă scenariul!

Secventa nr. 12: Nu ne surprinde, chiar asteptam! "Coreea de Nord ameninţă SUA cu un atac nuclear preventiv!"

Secventa nr. 13: "Anunț infiorator al Turciei: "Razboiul dintre SUA și Rusia este inevitabil!" De retinut ca turcii nu sunt doar militari foarte buni, ci si extrem de buni analisti militari!  Nu lanseaza teorii precum mioriticii nostri de la TV, ci analizeaza strict d.p.d.v. militar. Piesele se misca dupa ritual, deci urmeaza razboi.

Secventa nr. 14: "Avertisment de ultimă oră: Rusia ar putea invada ţările baltice!" Avertismentul vine din Polonia.

Secventa nr. 15: "Dovada că Rusia se pregătește de un mare razboi: Ce a publicat armata norvegiană?" S-au alertat si norvegienii, ei fiind totusi rutinati in a tine sub observatie zilnica, actiunile militare rusesti.  Norvegienii constatand ca acum nu mai este rutina, ci este cu totul altceva!

Secventa nr. 16: "Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)". Va readucem aminte ca rachetele Iskander pot transporta focoase nucleare. Aceste sisteme de rachete sunt amplasate inclusiv in Crimeea - la cca. 380 km distanta de litoralul romanesc. La modul oficial, sunt declarate ca fiind rachete cu raza de actiune de 500 km, insa exista indicii tehnice conform carora in urma unor adaptari minore, raza reala de actiune poate atinge 1 500 km sau mai mult. 

Secventa nr. 17: "Occidentul confirma: Rusia se pregătește de razboi! Ofensiva începe în două săptămâni".

Secventa nr. 18: "Oficial NATO: Rusia mobilizează un amplu dispozitiv militar în Mediterană, pentru conflictul sirian!" Fiind evident ca Rusia nu are motive sa mobilizeze un amplu dispozitiv militar doar pentru conflictul sirian. In realitate, conflictul sirian opune forte si mijloace controlabile de un dispozitiv militar rusesc de mica anvergura. In consecinta, amplul dispozitiv militar care se formeaza in Mediterana, are un alt scop - respectiv o inclestare cu fortele SUA care opereaza in regiune. Conflictul sirian este doar pretextul, nu si cauza dislocarii unui amplu dispozitiv militar rusesc in regiune.

Secventa nr. 19: "Marea Britanie cere razboi cu Rusia: Theresa May vrea implicarea UE, adică și a României". In realitate, titlul nu corespunde cu continutul. In continut fiind vorba de sanctiuni economice asupra Rusiei. Pe de alta parte, cererea este bizara, intrucat este adresata de britanici catre toate statele UE, in conditiile in care cunoastem bine ca Marea Britanie este in procedura de retragere din UE. Atunci care este sensul cererii? Cererea are la baza faptul ca Marea Britanie face parte dintre singurele 3 state europene din NATO, care sunt si aliati militari strategici ai SUA - respectiv in afara cadrului NATO. Celelalte 2 state fiind Polonia si Romania. Cum la britanici nimic nu este intamplator, in fapt cererea premierului Theresa May nu reprezinta decat ingrijorarea imensa ca Rusia sa intre in razboi - dar nu contra NATO, ci in mod punctual cu SUA si aliatii sai strategici. Britanicii incercand de fapt, prin vocea premierului Theresa May, doar sa interpuna celelalte state din NATO intre fortele britanice si fortele rusesti.

Secventa nr. 20: Filipine rupe orice tratat cu S.U.A. si se aliaza Rusiei si Chinei. Acest element inseamna in primul rand, inchiderea bazeor militare ale SUA din Filipine. "Imi anunt aici separarea de Statele Unite. Atat in termeni militari, poate nu si sociali, dar si in termeni economici. America a pierdut", a afirmat el in aplauzele publicului, intr-un discurs tinut in prezenta vicepremierului chinez Zhang Gaoli.

254 de comentarii:

 1. ***Atunci de ce mai vreti pensii,mai bine donati toate bunurile si viata, bisericii, ca sa beneficiati de o viata de dupa...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu are nicio legatura sula cu prefectura! Mai ales in cazul tau ca ostas in rezerva. Ti se va taia pensia, vei fi inhatat - nu pilot, dar iti gasesc ei ceva, si vei beneficia de solda. Dar achitata sporadic, intrucat si patria are nevoie de solda da.

   Cat priveste familia ta, vei constientiza in partea a 2-a. Tu fiind inrolat, nu vei putea misca un deget pentru ea.

   Ștergere
 2. Pe nimeni din aceasta tara nu intereseaza ca ceea ce va urma, va fi poate cel mai mare dezastru pe care l-a vazut aceasta planeta, iar romanii au bilet in rândul I. Ei au mereu cu totul si cu totul alte preocupari, iar daca incerci sa le explici, majoritatea iti raspund ca tii cu rusii si ca bine le mai fac americanii, fara sa realizeze ca din acest conflict nu are nimeni de castigat, cu atat mai putin noi care vom fi doar carne de tun si tara se poate transfoarma intr-un desert care emana doar radiatii nucleare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In toate conflictele pornite de catre americani nu au rezultat decat pierdanti.

   Ștergere
 3. Gelule nu mai speria lumea , nu va fi niciun razboi nuclear, extraterestrii nu vor permite asa ceva si apoi...Putin va muri iarna asta!
  Ce buncare antiatomice, caci radiatiile dureaza peste 25.000 de ani, cat poti trai intr-un asemenea buncar,sau ce viata mai este aceea , inebunesti dupa cateva luni si esti MORT pentru totdeauna , cine si-ar dori o astfel de viata? Mai sunt si oameni care judeca ,chiar si in Rusia , acestia nu vor permite asa ceva. Inarmarea si chiar amenintarile fac parte dintr-un plan economic cu scopul de a aduna averi prin vanzarea si fabricarea de arme sub imperiul fricii , ei aplica practica Bisericii doar ca acuma nu se promite viata vesnica ci Moartea atomica!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poftim? Ce speriat? Poate imi sugerezi sa nu trezesc lumea din betie, este alta situatie. Link-urile sunt la obiect. Asta NU inseamna ca incerc sa sperii pe cineva, ci sa ajut. NU ajuti daca vezi, stii, constientizezi - dar tii doar pentru tine. Va fi razboi, frate! Ce tot o mai invartim? Si unul nasol rau de tot! Pluteste in aer, pute, ca militar NU ai cum sa NU simti!

   Ștergere
  2. Pentru bprima data trebuie sa fiu de acord cu MaKiss!!
   Olescule ...hai pariu ca nu va fi nimic ....!!

   Ștergere
  3. @ CEZAR 17 octombrie 2016, 09:07. Nu este vorba de pariuri, aici! Citeste cu atentie secventele. Mai ales nr. 2 si 9. Mereu cand este rechemat personalul diplomatic in tara, se intampla ceva naspa dupa!

   Iar pariu, poti face cu cei de la secventa 9. Sunt specialisti in razboaie! Nu ca noi!

   Ștergere
 4. Secventa mea: Romania sa se declare neutra, sa iasa din m(UE), sa nu mai asomeze porcii de Craciun, ci sa le taie traditional beregatile, sa declare palinca bun national si sa reonstruiasca tot ce s-a daramat in 26 de ani cu banii confiscati de la jefuitorii politici! In acest timp, pamantenii se vor macelari precum chiorii in jurul nostru, pana la ultimul, iar noi vom ramane neatinsi in Noul Ierusalim de pe Pamant!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Neutralitatea este ideala in cazul de fata! Dar cine sa o declare, tu? Toti cei aflati in functiile de decizie si care pot declara neutralitatea, sunt cumparati!

   In alta ordine de idei! Cand declari neutralitatea? Cand Deveselul plus judetele din jur si Bucurestiul, sunt tarana pa harta? Sau mai inainte! Adca acum! Cine o declara acum, cand tot internetul este plin cu coloane de tancuri americane Abrams si diverse alte sisteme de armament, pozitionate in diverse colturi ale Romaniei?

   Ștergere
 5. eu cred ca INDIFERENT cine va castiga razboiul candva in timp/rusii sau americanii,nu conteaza......romanii nu o sa-si mai dea cu parerea.De ce ? simplu! nu vom mai exista.....si punct.negocierile de pace le vor face intre ei.NOI ? "crema puka vax albina"

  PS si credeti ca rusii sunt de vina? Eu nu cred.Hai sa ne uitam pe hartile planetei!

  RăspundețiȘtergere
 6. S-a dat UPDATE. Nasol si care confirma fatalitatea! Fatalitate daca nu ne trezim urgent!

  Secventa nr. 11: "Serbia nu uită şi nu iartă!" Presedintele sârb tocmai a declarat că este convins că "prin cooperarea cu Rusia, se poate realiza o viață mai bună pentru poporul sârb". In principiu, presedintele sârb expune ferm faptul ca in cazul unui conflict militar extins, Serbia va actiona militar de partea Rusiei, contra NATO. Reactia survine ca raspuns la atrocitatile comise de NATO in anii '90 asupra Serbiei. La care Romania a coparticipat ca partener la acea vreme, a aliantei nord-atlantice.

  Ce sa mai spunem? Cei din zona "R-26500 Elita" ne-am facut la timp datoria si am avertizat in repetate randuri, chiar inainte ca Turcia sa dezerteze din NATO, asupra faptului ca in cazul unui razboi intre S.U.A. si Rusia, România va fi cuprinsă în menghină totala între fortele rusesti si cele sarbesti. Acum, dupa dezertarea Turciei din NATO, totul devine mult mai simplu pt. Rusia. Iar Serbia confirmă scenariul!

  Sursa: http://www.stiripesurse.ro/rusia-are-aliat-puternic-intre-vecinii-romaniei-nu-ne-intereseaza-sa-intram-in-nato_1158008.html

  Bun! Consider ca avem suficiente indicii, incat cei care mai vrem ceva bun pentru Romania, sa facem ce avem de facut! In caz contrat, nu facem decat sa coparticipam la autodistrugerea noastra, a tuturor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiti seriosi.nu va fi nici un razboi ci numai mici intepaturi.cei mari sunt destul de cerebrali incat sa nu isi pericliteze singuri propria existenta.nu a fost razboi cand exitau 2 sisteme diametral opuse dar acum cand multi rusi de valoare prestau in SUA iar multi americani au afaceri in Rusia.Concentrati-va pe problema pensiilor pentru ca cel pensionati inainte de 2000 o vom beli cu 2 degete daca dispare cuantumul cel mai avantajos.

   Ștergere
  2. Prin ralierea Serbiei cu Rusia este o palma data pe obrazul Europei care o tot refuza continuu la integrare, dar putini stiu ca Serbia va fi foarte avantajata economic! Decat jigodia si curva de Europa, eu as alege alianta Moscovei care detine monopolul gazului si petrolului european! Rusii traiesc bine, foarte bine, in comparatite u noi sau altii, iar ei nu mai sunt ce erau o data! Eu chiar ii simpatizez si pe Putin il apreciez pentru demnitate! Nu ma intind aici, dar Rusia si rusii sunt mai omenosi decat maidanezii si egoistii de europeni occidentali! Vivat Rusia!

   Ștergere
  3. @ iceparu 17 octombrie 2016, 04:03. Noi suntem seriosi! Citeste cu atentie secventele. Mai ales nr. 2 si 9. Mereu cand este rechemat personalul diplomatic in tara, se intampla ceva naspa dupa! Iar cei de la secventa 9 si care mai stiu si oleaca armata, fac glume, dupa tine?

   Cat priveste pensiile. Zici ca ar taia cuantumul avantajos? Iar? Dar parte dintre noi am mai trait experienta asta in 2011. Sa inteleg ca tu ai fost "gonflat" atunci, iar acum iti este teama ca iti taie "gonflatura" sau cum?

   Ștergere
  4. @R26500
   cum adica "sau cum"? exact asa cum ai spus.Nu exista indoiala!

   Ștergere
  5. Olescule nu mai vreau sa fiu fatalist.In 1982 am participat la un experiment.O aplicatie pe harta in conditiile intrebuintarii de catre inamic a ANM. Dupa cum vezi sunt viu si nevatamat.La aplicatiile la care am participat in cadrul fostului Tratat de la Varsovia nu s-a pus niciodata problema intrebuintarii ANM.Imediat dupa 1990 am facut parte dintr-o structura care avea in compunere protectie civila asa incat pe pe perioada cat a fost in responsabilitatea armatei stiam cu ce se mananca.Multa,multa,multa teorie si cam atat.Din rahat nu poti sa faci bici si sa mai si plesneasca.Ce spuneti voi de adaposturi e de domeniul fantasticului.Ceva ceva s-a mai miscat inainte de 1990 dupa care aleluia.Acum ca e in subordinea MI o fi mai bine?In alta ordine de idei in 2011 mi-a fost ras un procent de 24% asa incat ma astept la ce e mai rau.De asa gonflat sa nu ai parte.

   Ștergere
 7. Gelu,
  Problema este f groaznica intrucat nu luam in dicutie indivizi, ci pe noi ca entitate nationala!
  Stiu bine ce inseamna buncar adevarat!
  Odata cu disparitia structurilor ALA si a Protecctiei civile ca structura de sine statatoare....au disparut nu numai preocuparea ci si elementele de infrastructura!
  Si...ca veni vorba, buncarul nu rezolva problema decat pt o perioada scurta de timp...presurizare, rezerva de resurse...si apoi si panza freatica se contamineaza in maximum o luna! Nu ai practic cum sa depozotezi resurse nationale pt toti in subteran! Nimeni nu poate trai asa...nu suntem rame!
  Categoric ca armata va fi prinsa in cercul de foc! Dar, barbatii tineri, plecati la munca in vest, cu adrese necunoscute, vor da curs chemarii la mobilizare? Daca da, in ce procent? Se vor inrola acolo in structuri mixte? Timpul ne va raspunde!....., mai bine sa nu fie cazul sa aflam raspunsuri!
  Mai tii minte imaginile cu politicieni batuti de popor si aruncati in lazi de gunoi? Erau de anul trecut...in plin razboi cu rusii, ca sa fim corecti!
  Un intelept filozofa si spunea ca invatand afli multe si te ingrozesti de ceea ce nu stii si mai poti afla inca!

  RăspundețiȘtergere
 8. @Nu te supara Gelule dar acest anunt se suprapune pe matricea celor cu sfarsitul lumii, anuntate de-a lungul istoriei in preajma anilor cu "0" la sfarsit sau la sfarsit de secole. Mai nou in 12.12.2012 "anuntat"(citit gresit) de maiasi, apoi tot felul de previziuni apocaliptice ale unor asa -zis prezicatori(suflatori in fluierul piciorului), trambitasi de stiri otravite gen "E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune"...bla.bla.bla, chiar crezi ca Putin face ce vrea, mai ales cand istoria ne demonstreaza ca marii conducatori si-au dus popoarele la dezastru-Napoleon,Hitler ,Ciolhanis, etc...Nu va fi lasat de oamenii cu capul pe umar.
  In alta ordine de idei, sapatamana asta se va definitiva soarta OUG 57 si cred ca tot ce-am spus se va adeveri, vreau sa stiu, dinainte, cum vor proceda TOTI cei ce m-au blamat si injurat??? Nu accept scuze ,vreau doar, sa recunoasca ca sunt superficiali in gandire si fac analize de foste cadre ale Armatei cu ... "origine muncitoreasca". In rest sa auzit de bine si sa tot vorbim macar un sfert de secol de aici inainte cu sanatate si fericire.Pensie mare si groasa si mai ales "jucausa".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu ma supar. Numai ca tu stii sa citesti? Ai 11 secvente mentionate. Din care 10 nu prezinta previziuni apocaliptice. Generalii americani spun, rusii isi retrag intregul personal diplomatic din anumite zone. Navele rusesti sunt in drum spre Londra. Nuclearele au tinte prestabilite, Deveselu este una, Cernavoda alta ... Acestea NU mai sunt previziuni, ci fapte!

   Ștergere
  2. Pe ordinea de zi din această săptămână nu este înscris proiectul PL 82/2016 la nici una din comisiile raportoare, deci şansele de a se definitiva ceva cu OuG 57 în această săptămână sunt nule. Chestia cu adeveritul o face şi mama Omida când îi ghiceşte lui Zăvoranca în bobi. Important este ce ai făcut, dacă ai făcut ceva, pentru legea pensiilor militare. Cât despre înjurături şi blamări puţini te întrec.

   Ștergere
 9. Aș avea rugamintea sa-l păsuiți pe ”d-l” tigri 2 cu mobilizarea pînă-și rezolva problema cu art.28. Altfel precis daca il mobilizeaza cu problema nerezolvata si-i mai dau si pusca si harta, pe harta lui linia frontului va figura prin Piata Victoriei si Piata Constitutiei cu sageti de inaintare dinspre metropola ”Hurziceni City”.
  Si-n caz de victorie ”maeștrii„ cu mustăti de la Hurziceni îi vor ridica o statuie pe masura din bronz topit , procurat din alte statui si placi comemorative de interes national.

  @R 26500 ,cit timp planeta mai are un om rational precum Putin mai putem sta pe pace. Doar daca satanistii democratiei nu vor mai avea resurse se pune problema de ceva gilceava care se va stinge cu niste acorduri zise pasnice .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de ultima parte. Chiar despre resurse este si vorba. Atunci cand inconjori Rusia practic din toate unghiurile, sigur este foame de ... resurse. Foame mare! In ceea ce priveste ratiunea, ai dreptatea ta! Numai ca este extrem de rational si sa bagi accidental (!) niste nucleare la Deveselu, iar ca american sa raspunzi topind bazele rusesti din ... Siria. La faza asta, sunt rationali si rusii si americanii - se spala pe maini pe alte teritorii, nu pe ale lor! Doar noi nu suntem rationali, ci doar o simpla paguba colaterala!

   Ștergere
 10. Nu intrati in panica, mama prostilor este iar gravida. Ea stie ca: un popor care se taraste nu va fi niciodata ingenuncheat. Vom supravetui si de aceasta data. Sa avem incredere in conducatorii nostri. Sunt din aceeasi mama, ca si noi...

  RăspundețiȘtergere
 11. Legat de războaie, de la lecțiile de învățământ politic de odinioară am reținut previziunea făcută de al șaselea Lenin, vorba unuia care nu știa cifrele romane, că armele se vor perfecționa într-atât de mult, încât vor face imposibil războiul.
  Nimeni nu poate să atace în prezent cu armele nucleare fără să primească riposta adversarului.
  Ce războaie, ce pregătire a populației pentru război? Cuceritorii folosesc cuvântul în loc de glonț. Populațiile sau segmente de populație sunt îndobitocite astfel încât devin aliate ale cuceritorilor. Așa au căzut Cortina de Fier, Jugoslavia, Irakul, Egiptul, Libia, Crimeea etc.
  Acum, teritoriile se cuceresc cu ONG-urile, de către americani, și cu omuleții verzi, de către ruși.
  Nu vi se pare că noi suntem deja cuceriți? ONG-iștii și omuleții verzi au și început să se bată între ei sub asistența pasivă a populației.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Teoria ta este extrem de relativa. Ce afirmi tu, este in realitate un joc pasiv si parsiv. Este inventat de jucatori abili, dar numai pana la un punct. Au un singur punct slab: le este frica de bataia reala, ca Diavolului de tamaie! Stii cum este? Te face cu vorba, te face ... dar daca te ridici si ii frigi un pumn in mecla, vorba lui nu mai face 2 bani!

   In ceea ce priveste exemplele date, cel putin in ultimele 5 situtaii, NU au fost cucerite/dezmembrate cu vorba, ci tot cu pusca. Mereu pusca va spune ultimul cuvant!

   Ștergere
  2. Este depășită de realitate dizertația despre apărarea teritoriului de către întregul popor.
   In Jugoslavia, mai întâi a fost cuvântul...ca în Evanghelie.
   Cine a incitat la separatism etnic și autodeterminare? Neguvernamentalele finanțate din exterior. După ele au venit armele cu care au declanșat războaiele civile. Occidentalii au intervenit pentru ”pacificarea” în sensul planificat. Interveneau și rușii dacă aveau atunci determinarea prezentă.
   Scenariul ar fi funcționat și în România, în anii 90, dacă nu aveam conducători inteligenți, care să răspuns adecvat provocărilor maghiare.
   In toate țările menționate mai sus au fot declanșate mai întâi tulburări sociale sau războaie etnice sau religioase.
   Islamismul cucerește Europa simplu, pas cu pas, vorba lui Iohannis, fără să tragă cu pușca. Pentru intimidare mai folosesc din când în când atentatele teroriste, mijloace asimetrice de luptă. Organizațiile islamiste sunt tot niște ONG-uri, ceva mai vizibile decât formațiunile de omuleți verzi infiltrate de ruși în teritoriile vizate.

   Ștergere
  3. @ Huhu Rezea 17 octombrie 2016, 13:42. NU este depasit absolut nimic. Doar propaganda toxica incearca sa acrediteze acest fapt, ca tactica a descurajarii luptei armate. Acest stil de propaganda functioneaza doar la natiile slabe si foarte slabe. Celelalte reactioneaza tot cu .. tunul.

   Si apoi, tot tii teoria cu ONG-urile! Asta este chiar reala! Dar natia noastra NU este condusa numai de ONG-uri care au creat o republica paralela? De astea NU scapi decat numai tot cu ... tunul! Iar singura ocazie, in mod paradoxal, este tot un razboi. Incepu de altii, dar care ne creeaza si noua posibilitatea sa facem ceva curatenie in interior!

   Ștergere
  4. Pașnic am fost cuceriți de ong-iști, au acum guvernul lor, pașnic putem scăpa de ei prin votul din decembrie și următoarele acțiuni politice intelignte. Cu tunul au răspuns Ceausescu, Miloșevici, Sadam, Mubarak, Gadaffi și au pierit.

   Ștergere
  5. Ce spui tu, este stupiditate in stare pura! Ce faci in decembrie? Alegi pe colegii ONG-istilor de azi? Toti sunt ONG-sti. Indiferent de partid. Din aceeasi retea. Incluisv PSD-istii tai Corina Cretu si care mai sunt.

   http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=829068&title=wikileaks-un-documentul-al-fundatiei-soros-prezinta-lista-de-europarlamentari-romani-care-sunt-numiti-aliati-de-nadejde-ai-fundatiei-lui-soros-open-society-foundations-corina-cretu-macovei-renate-weber-cristian-preda-alina-valean-norica-nicolai-

   Ștergere
  6. Tu pe cine alegi? ”Elita” nu candidează.

   Ștergere
  7. @ Huhu Rezea 17 octombrie 2016, 15:46. Pe nimeni. Deocamdata m-au faultat toti. PDL, UNPR, UDMR si Minoritatile mi-au taiat pensia. Asa ca sunt taiati de pe lista. PNL s-a unit cu PDL - asa ca l-am taiat de pe lista. PSD-PC mi-au tras clapa: 2 ani m-au tinut tot cu pensia inghetata. Ba astia m-au mai executat si silit. In plus ca s-au unit cu ailalti de la UNPR. Asa ca ii tai pe toti de pe lista. ALDE - e o derivata a PC, nu? Jos si cu astia!

   Am uitat pe cineva? Stai ca mi-am adus aminte de altceva! Pai toate partidele astea de ..acat, au votat L. 223/2015, uitand sa ne bagi la recalculare pe cei pensionati pana in 2011. Mai mult! Tot toate partidele au votat in Senat legea de aprobare a OUG 57/2015, in care au lasat Art. 40 tot ca Ciolos. Au crezut ca ne fraieresc ca ar readuce baza la 80%, dar ca NU observm ca ne-au taiat OMM. Asa ca ..UE la toate partidele.

   Parca ar incerca sa miste ceva PRU. Dar nu sunt edificat. Din punctul meu de vedere, otice partid care NU acorda aceleasi drepturi fundamentale si militarilor, precum celorlalte cetateni, NU trebuie votate de niciun militar. Ba mai mult, partidele care procedeaza asa, ar trebui desfiintate. Chiar prin forta - nimeni NU trebuie sa se joace cu drepturile fundamentale ale nimanui!

   Ștergere
 12. Cat de prosti ar trebui sa fie rusii, chinezii, americanii , sarbii sau mai stiu eu ce natie ca sa declanseze un al treilea care clar ar degenera in ciupercute pe campii? Si dupa iarna atomica si dupa ce se linisteste natura si pamantul ce cacat sa mai cauti pe aici? Politicienii rusi, americani sau chinezi sau.... sa isi plimbe nepoteii prin desertul atomic plin de sobolani si serpi? Trebuie sa fi foarte prost sa crezi ca dupa o rapaiala atomica mai ai o viata cat de cat umana. Si pot sa se ascunda in o mie de adaposturi fiindca planeta in sine nu poate suporta un razboi mondial nuclear. Si sunt sigur ca e mai bine sa mori inainte decat sa supravietuiesti .
  Aaaa, in ceea ce priveste raspunderea , eu am zis de mult timp ca suntem in pielea goala si in 4 labe. Toti cei care au condus tara dupa 1990 si cei cu functii de conducere in SNAp si in economie trebuie judecati pentru inalta tradare si subminarea capacitatii de aparare. DAR TOTI . Sentinta sa o dea judecatorii dar sa fie spanzurati in fata populatiei....
  In consecinta nu va speriati. Moartea e rapida , in general nu apuci sa simti nimic si trebuie sa fi prost sa supravietuiesti unui mondial nuclear. Asa ca ma p....s pe toti cei cu nucleare si in ogivele lor. Daca unul a lansat una atunci totul e rezolvat. Se stinge lumina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu sunt prosti. Doar noi suntem. Foamea de resurse te determina sa pui mana pe pusca. Mai ales, cand altii iti fura resursele. Doar noi ne lasam jefuiti fara sa miscam nimic.

   Priveste lucrurile la modul simplificat! In urma cu cativa ani, toata planeta asteptam cu sufletul la gura anuntul falimentului tehnic pentru SUA! Mai tii minte [http://www.cotidianul.ro/sua-scapa-falimentul-tehnic-plafonul-de-indatorare-a-fost-majorat-cu-211-de-miliarde-de-dolari-153531/]? Deci, SUA nu stau deloc roz. Au nevoie de resurse ca de aer pt. a nu se autodistruge. Asa ca in disperare de cauza, apelezi si la nucleare sa faci rost de resurse.

   In ceea ce priveste rusii sau chinezii? Fii sigur ca sunt suficient de inteleginti sa NU ii taxeze prompt pe cei care atenteaza la propriile lor resurse. Inclusiv cu nucleare!

   Stii cum este? Daca tie iti este atacata existenta familiei tale, TU te limitezi sa privesti? Sau ataci si tu. Evident ca ataci, chiar letal - astfel incat nu doar sa indepartezi pe moment pericolul, ci sa il elimini. Tot asa este si cu natiile! Cu natiile inteligente.

   Ștergere
  2. Mai omule tu nu intelegi ca un razboi deschis SUA versus Rusia nu poate sa fie conventional? Una din parti tot apasa butonul atunci cand vede sfarsitul. Si state puternice detinatoare de ogive nucleare nu raman deoparte. Si dupa ce ai atacat nuclear un stat despre ce rezerve mai vorbim? Sau cum crezi ca o sa fie atmosfera dupa un conflict nuclear? Planeta este atat de micuta incat in cateva zile tot pamantul o sa fie iradiat. Adica si al celor ce vor rezerve. Si credema ca e mai bine sa te prajesti intr/o fractiune de secunda decat sa incepi sa mori incet ca cei care vor arunca nuclearele.
   In cazul unui conflict nuclear nu mai exista natii inteligente. Doar purtatori de mutanti.

   Ștergere
  3. @ micutzul 17 octombrie 2016, 14:00. Pana inteleg eu, poti citi Secventa 12. Este proaspata, calda! http://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/coreea-de-nord-ameninta-sua-cu-un-atac-nuclear-preventiv-589920

   Asta este! Natiile reactioneaza contra "jandarmului mondial". Nu aprinde scanteia rusul, o aprinde coreeanul sau chinezul.

   In ceea ce priveste temerile tale, hai sa ne intelegem! Tu ai idee cat de vast este teritoriul rusesc? Dar al SUA? Disparitia catorva orase sau state/republici din cadrul Rusiei sau SUA, NU inseamna disparitia si a acelor natii. Ba chiar este benefica - scade nr. populatiilor de hranit. Te indoiesti? De ce? Catastrofele nucleare de la Cernobal sau Fukushima au condus la disparitia ucrainenilor si japonezilor de pe suprafata pamantului? Nu. Si atunci?

   In schimb, la natiile cu intinderi teritoriale mici cum este Romania, este real ce spui tu. Numai ca noi NU insemnam nimic pentru nimeni. Ba mai mult! Un teritoriu pustiit se reface in timp. De exemplu la Cernobal, astazi sunt animale rare, fauna este refacuta. Cat priveste efectele dupa zeci de ani, sunt mai mici decat cele provocate romanilor de porcariile chimizate pe care le consumam zi de zi, ce ne sunt azvarlite din Europa pe post de alimente. Garantat!

   Ștergere
 13. Secventa nr. 12: Nu ne surprinde, chiar asteptam! "Coreea de Nord ameninţă SUA cu un atac nuclear preventiv!" http://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/coreea-de-nord-ameninta-sua-cu-un-atac-nuclear-preventiv-589920

  Cum se leaga piesele din puzzle. Trebuia sa mai apara si alte reactii. Dinspre Filipine, Cuba, Argentina, Venezuela. Poate chiar si dinspre ... Vietnam!

  RăspundețiȘtergere
 14. In ajunul si in timpul campaniei electorale, apar tot felul de curente de opinie mai mult sau mai putin deplasate. Ca si tema acestui articol, foarte mult neancorat in realitate.
  O amarata de centrala nucleara de la Cernobal, a afectat atat Rusia cat si mare parte din Europa. Sunt unii care vorbesc de razboi pt resurse. Care resurse, nu stiu ca SUA sa vrea resursele Rusiei sau Rusia sa vrea resursele SUA.
  Cand analizati situatia politico militara, uitati ce-ati invatat in AMG. Si atunci ati fost invatati gresit, lucru dovedit de istorie: decembrie 1989 si dupa, s-au schimbat mult lucrurile de atunci.
  Nu inteleg de ce intrati cu buna stiinta in pseudo capania electorala.
  Dovediti ca aveti un nivel de inteligenta cel putin de nivel minim.
  Pt R-26500 cum puteti afirma ca Turcia a trecut de partea Rusiei si Romania datorita Deveselu va fi atacata de Rusia si NATO ne lasa singuri. Cu alte cuvinte, NATO cedeaza Marea Neagra si stramtorile Bosfor Dardanele ?
  Sunt mult mai importante alte subiecte pt pensionarii militari, decat ceea ce promovati acum pe acest blogg.
  Cucuveaua roz, o zis ca o fost invatat la invatamantul politic, oare si pe dumneavoastra tot acolo v-o invatat da faceti aceasta insalobra dezinformare, cu posibilul razboi Rusia NATO ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Apropo de secventa 9. Bine ca esti tu mai bine ancorat in realitate, mare pensionar roman. Esti mai bine ancorat decat șeful Statului Major al forțelor terestre ale SUA, generalul Mark Milley? Sau decat președintele adjunct al Comitetului Unificat al șefilor statelor majore, generalul-locotenent Joseph Anderson? Sau decat generalul-maior William Hicks?

   Cu "ancorati in realitate" din astia ca tine, tot ne prinde mereu istoria cu chilotii in vine. Ciclic!

   Ștergere
  2. @tehnocrat
   Sunt foarte binevenite astfel de discuții.
   Tu, de exemplu, ce făceai în timpul congresului ICS I V ?

   Ștergere
 15. @R26
  Cumva, pe undeva, pe tine te-au contaminat cu omuleții verzi? Faci ce faci și tu țâi tot cu URSUL.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am ce sa iti raspund. Cu care urs sa tin> Ia o harta mare de undeva. Pune elementele! Toate! Obiectivele - dar toate. Apoi, sagetile te vor trage singure de nas.

   PS: Numai daca mai stii si ceva armata! Altfel, NU vei realiza ca din moment ce sistemul AEGIS pemite cu adaptari minore (niste suruburi si alte chestii mrunte), lovirea unor obiective situate si la 11 000 km, si TU esti acum la randul tau tinta!

   Ștergere
 16. Dl R-26500 luati-va de mana cu kis viorel, amandoi lansati in mediul virtual, idei care frizeaza absurdul si realitatea, dumneavoastra cu rusii si razboiul si monarhia, kis cu pensiile militare. Nici la dumneavoastra nici la kis, previziunile nu se vor indeplini, nici macar in viitorul apropiat 3-5 ani.
  Sunt dezolat ca am asemenea camarazi, pe dv Dl R-26500 si la fel si in aceeasi masura pe viorel kis.
  Toate cele bune va doresc, si dv si lui viorel kis, indiferent cum va veti comporta in mediul on-line.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Pentru un om inchis in debara, singura lui realitate ramane ... tot debaraua. Pentru el tot ceea exista in afara de debaraua lui, fiind absurd. Logic.

   PS: Batrane! Esti interesant de felul tau! Si vei fi pana iti ...ut astia horoscopul intr-o noapte, si te scot din debara sa cari molozul ramas din ceea ce era Bucuresti! Pana atunci ...

   Ștergere
 17. @tehno klink, si tu ,acuma, te bucuri sau te intristezi ? adevarul este cu nu tu trebuie sa fii mahnit ca ai asemenea camarazi ci noi ca te-ai ratacit pe aici si dupa ce ca esti pana "la gat" mai faci si valuri.Vaia con Dios amigo!

  RăspundețiȘtergere
 18. Foarte instructiv:
  http://www.ziaruldegarda.ro/cum-au-ajuns-aeronavele-de-lupta-rusesti-in-siria-nedepistate-de-nimeni/
  Foarte, foarte "instructiv"...daca nu e un exercitiu de analiza...
  http://www.ziaruldegarda.ro/militarismul-american-fara-limite-forteaza-declansarea-unui-razboi-planetar/
  Asta e pentru cei linistiti, cu mare incredere in ...pensie, lunga, groasa si vioaie !

  RăspundețiȘtergere
 19. @R26
  Să știi că tot la PRU înclin să mă orientez și eu. Cu condiția să nu se ducă Ponta acolo.

  RăspundețiȘtergere
 20. ca tot a venit vorba:
  "SI VIS PACEM PARA BELLUM" (daca vrei pace pregateste-te de razboi) .
  Este a romanilor de acum 2000 de ani si semnifica faptul ca o natiune puternica dpdv militar nu va fi atacata. Este logic simplu si de actualitate oricand......Noi RO ce facem??

  PS Ne spunea proful de istorie militara acum aproape o jumatate de veac la LM Breaza

  RăspundețiȘtergere
 21. Stirile de alerta si informare lansate in eter de R si ”colegul” Kis sunt precum anunturile ”bombă” de la Romania Tv. Adică un FÎS.
  Bagati de seama ca daca nu votati cu cine v-a dat legea asta ca sa iasa cu peste 50% s-ar putea sa o bagati pe mineca. Asa ca ,buni sau răi vor fi mai de siguranta decît sa risipiti voturile pe adunatori de poate 4-4,9% . Oricum după alegeri se fac ei o apa si-un pamînt.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ avianyc 17 octombrie 2016, 19:30. Ai baut kerosen cumva? Stii macar in ce situatie ne aflam? Despre ce lege vorbesti tu acum?

   Care este legea "asta"? 223/2015? Prin L. 223/2015 IN ORIGINAL, ne-au "fript" pe cei pensionati inainte de 2011 - prin excluderea de la recalculare, dupa cum urmeaza: initiatorii ei - respectiv PSD, UNPR, PC. Apoi intregul Parlament - deoarece asa au votat-o toti: cu exluderea de la recalculare a celor pensionati pana in 2011. Si asa a fost promulgata de presedinte.

   Apoi a venit Ciolos. Ce a facut Ciolos? Tot rahatul praf! Prin OUG 57/2015. Ne-a bagat la recalculare si pe ci pensnionati pana in 2011, dar a taiat procentele la toti. Acum ce sa ii facem cei pensionati inainte de 2011? Sa ii ridicam statuie ca ne-a bagat si pe noi la recalculare sau sa il injuram ca a facut misto de noi: adica ne-a bagat la recalculare, dar ne-a ras procentele? Clar ca il injuram.

   Ce mai avem noi concret? A, da! Senatul format din toate partidele, ne-a luat la misto de ne suna apa in cap! Mimand ca readuce procentele taiate de Ciolos la cele initiale stabilite de L. 223/2015. Tot Senatul ne-a luat la misto! PNL, PSD, etc. nu mai conteaza. Toti au votat pacaleala: s-au prefacut ca reintregesc procentele, dar ne-au taiat OMM, contributia suplimentara si orice ar determina un cuantum al pensiei mai mare de 100%! Adica - tot ..aca maca ca si cum NU ar fi modificat deloc OUG 57/2015.

   Iar acum asteptam! Sa voteze finalul CD.

   Asadar, man! TU de care lege vorbesti si ne sugerezi sa ii votam cu 2 maini? Pana acum pacalindu-ne toti? Auzim?

   Ștergere
 22. @ Karadinez: Sa raspund unei afirmatii de-ale tale pe marginea PL 82 ca sa te sustin ca nu va fi aprobata: Pe data de 23 Oct. nenorocitii de liberalisti organizeaza, zic ei din gatos, cel mai mare miting de sustinere a guvernarii tehnoretardate si Cilosderos, la care preconizeaza schizofrenic, tot ei, ca vor aduna din tot Romanistanul peste 50.000 de maidanezi, pardon, sustinatori (adicatelea boski, jeguri, lepre, etilici, centuriste, etc)! Asa ca si-au trimis hoitarii si haitasii pe coclaurile patriei sa-i ademeneasca cu boasca, fofei si bere cu mititei! Propagandistii haitasi fiind jegurile si putregaiurile din Shparlamentul Rommanistanului care vor diminua numarul de shparlamentari, pentru ca iar o parte dintre toti sunt plecati in precampania electorala amorala pe platourile de filmare si alte coclauri! In Shparlament vor ramane chelnerii, duduile cu shmotrul si supraveghetotii cu votul, care la un loc cu paznicii nu vor insuma cvorumul de admitere catre eshafod a renumitei PLM 82 cm ! Asa ca sa stam pe burtica intrucat e apa mica, si pana in Februarie sa ne-o felam pe mestecatorile marilor absenti palicari si politicari, care din Aprilie ne saboteaza si ne amana din luna-n luna pan' pe Luna! PLM 82 cm va sta inhipta-n cur...penii ma-sii pana la sfantul asteapta, ca si asa nu-i prea desteapta! Daca vreti razbunare, mergeti si voi la marea lor adunare sa le-o dati spumos la mestecatoare fara Protex si unsoare!

  RăspundețiȘtergere
 23. Uitati ca mai avem un dusman: Balgaria Narodna Republika! Sunt slavi, apropiati ai rusilor si ai sarbilor, si religios apartin de Parohia Rassia Sovietzkaia, si ii dor in corcodusa de latinii de la nord de Danubiu, cei cu pestii, centuristele si bosketarii cat fosta Armata a 4 a Transilvania! Ne tradeaza pe linia preputzului NATOlanit-o cu cracii-n sus cat ai zice peshte cand le-o shopti la ureche Prea Fericitul de la Kremlin, pe slavona neamului lor, si tabarasc cu ghioagele pe noi, ca la ce Armata avem acum nu-si mai risipesc ei metaliferele pe cocoasa noastra! Analizati biometric trancaneala mea cu folos flocos!

  RăspundețiȘtergere
 24. Da halatul, halatul cât costă ? Dincolo este mai ieftin. Imaginație cu diacnostic, nu vorbe. Trebuie mărită pensia, ca să acopere prețul rețetei. Apropo, poștașul vine și la ,,buncăr-balamuc,, dacă are adresa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai sa iti inmaneze eventual ordinul de concentrare. Ca pensie ... lula la razboi! Tu ce ai vrea acum? Cand tara arde, sa mai plateasca si pensiile?

   Ștergere
 25. Delirant ! Coarna urla bine...nu-i de acord cu intentia guvernului de a militariza fosta DIGIPI. E contrar democratiei, asa e draga Coarna ! Dar e democratic sa iei pensie militara mai civilule ? Din urletul domnului C, nasul legii pensiilor militare:
  "...dar angajații MAI vor protesta: am dat examen pentru a fi funcționar public cu statut special, nu militari. Am urmat Academia de poliție, nu Academia Militară. Nu dorim să ne reîntoarcem în cazarmă”

  RăspundețiȘtergere
 26. sursa pentru d. Coarna
  http://www.dcnews.ro/militarizarea-poli-iei-masura-bomba-pregatita-de-tehnocra-i_519236.html

  RăspundețiȘtergere
 27. Ciclurile Kondratieff pot fi definite ca o sccesiune regulata a modificarilor structurale din cadrul economiei moderne. Studiul acestora ajuta la urmarirea evolutiei economiei mondiale si este de ajutor in prognozele politico-economice.
  Sunt 6 cicluri, fiecare pe o perioada de pana la 60 ani si acopera intervalul istoric: 1803-2060.
  Cf acestei teorii al treilea razboi mondial a avut loc la rascrucea dintre ciclul 4 si 5. Ciclul 4 =RM...jumatatea anilor 80. Ciclul 5 se termina in 2018.
  RM3 s-a desfasurat fara folosirea armelor, cu urmatoarele rezultate privind redesenarea hartii geopolitice a lumii: URSS, candidat la dominatia mondiala, si aliatii sai au suferit o mare infrangere si au incetat sa mai existe in forma anterioara.
  Pe langa progresele tehnologice, fiecare ciclu este insotit de crize si de razboaie.
  In decursul ultimelor secole , cele mai sangeroase evenimente au avut loc la incheierea unui ciclu si confluenta dintre cicluri.
  Adeptii acestei teorii au prezis in 2013, ca moment critic in acest ciclu: 2016-2017.
  Serghei Malkov, membru al academiei militare ruse, nu spune ca in 2016-2017 ca va fi un razboi in sensul traditional. Insa nu se indoieste ca se va declansa un razboi informational, psihologic, economic si comercial.
  Asa ca suntem in razboi, RM4 va fi ca si RM3, fara folosirea globala a armelor, in nici un caz nu se vor folosi arme atomice.
  Unii pierd, altii castiga, iar se redeseneaza harta geopolitica.
  Noi am ramas dupa RM3 o lunga perioada in sfera invinsilor, apoi am trecut la invingatori, cu conditia sa devenim doar piata de desfacere, sa cedam pe gratis tot ce avem si sa devenim carne de tun in diferite zone fierbinti ale globului.
  RM4 cred ca nu ne va prinde la invinsi. Asta nu inseamna ca nu ne vom transfera de la invingatori la invinsi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana una alta, revenind cu picioarele pe pamant, Rusia AMENINȚĂ SUA cu armele nucleare.

   http://www.stiripesurse.ro/rusia-amenin-a-sua-cu-armele-nucleare-moscova-anun-a-masuri-asimetrice_1158299.html

   Ștergere
  2. Zice cineva , cred ca bine intentionat si documentat in ale razboiului, ca "Rusia ameninta SUA cu armele nucleare ". Eu am inteles , din luarile de pozitie ale rusilor ca ei , adica rusii "vor riposta cu munitii nucleare daca cineva ii vor ataca cu aceleasi munitii ". Intre a ameninta si a riposta este totusi o diferenta !. Si mai este o problema de echilibru mintal : oare ce armata teribila cum este , de exemplu , armata semizeilor americani , ar dori sa cucereasca un teritoriu distrus cu munitii nucleare ? Asa ceva se poate intampla doar sub cheliile unor dementi. Sper ca Romania sa nu fie un aliat al dementilor.

   Ștergere
  3. @ Trofin 18 octombrie 2016, 09:14. Ai fost poet in armata sau militar? Cu munitii nucleare NU distrugi un intreg teritoriu, ci punctual anumite obiective. Cum ar fi ... Deveselu. Asta inseamna judetul Olt si jumatate din cele limitrofe. Dar restul teritoriului ramane intact si il poti exploata cum vrei.

   In cazul Rusiei - de exemplu, razi Moscova si cateva baze militare! Dar peste 90% din teritoriu ramane intact si iti apartine! Etc. ...

   Ștergere
  4. Ce prostii vorbesti ...
   Cernobalul ..era sa reguleze si a regulat o parte ..intreaga Europa ..doar cu contaminarea radioactiva ...
   O singura explozie la dracu in praznic ....

   Ștergere
  5. Pentru militarosul R26500:
   Domnule specialist in munitii nucleare (!), poti sa lamuresti cam ce cantitate , de munitii nucleare , ar trebui detonata pentru a rade de pe suprafata pamantului un oras precum Moscova ? Poate cunosti si ceva detalii cu privire la consecintele adiacente ale detonarii munitiilor nucleare in cantitatile apreciate pentru "raderea Moscovei si altor cateva baze militare ". Dupa cate cunosc , rusii au baze militare cam pe tot teritoriul lor , terestru si maritim. Deci dumneata asta visezi , expansiunea unor forte teribile pe teritoriul altor popoare. Ai un exemplu de acest gen dupa ce dorintele expansioniste , prin cotropire ( atentie la nuanta ! ) practicate de Hitler , au fost stinse tocmai cu aportul acelora care azi viseaza sa reinvie trista perioada a celui de al doilea razboi mondial ? N.B. Am fost militar dar nu am fost bantuit de vise cretine. Formatia mea este de aparator al propriului teritoriu si nu de cucerire prin cotropire de alte teritorii .

   Ștergere
  6. @ Trofin 19 octombrie 2016, 08:58. Trofin, am impresia ca traim in realitati paralele! Dumneata ai citit materialul? Nu sunt visele mele, ci sunt momente PUNCTUALE care se pretrec ACUM pe planeta. Dumneata ce faci? Ma iei pe mine la rost pt. ce se pertece ACUM pe planeta. Pricepi - ACUM se intampla. Cu tot cu etalarea nuclearelor. NU am inventat EU secventele, ele se deruleaza ACUM!

   Chiar NU inteleg! De ce te strambi la mine si NU te strambi la cei care isi etaleaza nuclearele ACUM?

   In alta ordine de idei! Teoria ca NU se vor folosi nucleare, intrucat se va autodistruge omenirea, este falsa! Exista cateva natii extrem de puternice care sunt capabile sa utilizeze armele nucleara fara sa clipeasca! Declanseaza dumneata un atac CONVENTIONAL si loveste Moscova, iar EU iti garantez ca ti-ai luat nucleara fix in cap! Este foarte normal sa utilizezi nuclearele, cand pierzi suprematia pe conventionale! Doar NU stai ca planta sa fii distris total cu CONVENTIONALE, cand tu ai nucleara in mana!

   Ștergere
 28. La capitolul resurse se sta cam asa:
  -rusii au uraniu dar, nu au pic de wolfram;
  -americanii au wolfram dar, nu au uraniu;
  -americanii au dorit sa puna mana pe wolframul din Apuseni pentru a nu pune mana pe el rusii!
  Razboiul s-a dus si se va duce pentru resurse si piete de desfacere!
  Formele de manifestare in atingerea scopului politici-strategic al razboiului conteaza mai putin! A se vedea exemplul Germaniei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Las că au pus mîna pe cel din Kosovo.

   Ștergere
  2. Exista un element din tablita lui Mendeleev, element necesar in industria aeronautica si aerospatiala , revolutionar si extrem de scump pe care se presupune ca il au in sol doar doua state din lume... Afganistan si .... si..... ghiciti?

   Ștergere
  3. @ micutzul
   kosovo ,al treilea ”stat” cu cele mai mari resurse in astfel de elemente inalt rezistente la temperaturi ridicate, foarte benefice pentru serialul ”Razboiul stelelor”.
   De aici si graba de ai recunoaste imediat independenta.

   Ștergere
 29. Pîna una alta serialul ”Fosa septica dîmboviteana” cepuita de tot spectrul........... continua cu serialul de actualitate ”Reevaluarea luluțelor”.
  Mai razboi pe fata ca asta dus pe spinarea si din cotizatiile unui popor adus la ananghie ce vreti ?!
  Aici se ajunge cu dezonorarea onoarei institutiilor si a functiei supreme in stat.
  Si tragic si comic.

  RăspundețiȘtergere
 30. ..Tu chiar nu poti intelege ..citi un text ..simplu dealtfe..???

  RăspundețiȘtergere
 31. Atentie la punerea in circulatie de informatii false de natura sa puna in pericol.......ATENTIE ! nU CRED CA ESTE ROLUL NOSTRU DE REZERVISTI SA NE IMPLICAL IN LANSAREA UNOR ASTFEL DE IPOTEZE....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce este fals? Ca din punct de vedere a oricarei analize militare, Romania este cu ștanga cu kilometri in diametru la fund ... Alta chestie? Toate link-urile preluate provin din mass-media.

   Ultima chestie! Dar daca informatiile confirma un razboi care vine ..subit pe capul unei populatii pe care autoritatile NU au prevenit-o, nu au pregatit-o si careia NU ii poate oferi nicio protectie! Acesta este cel mai mare pericol de fapt. Cum raspund atunci autoritatile? Intrucat vor fi stranse precis un pic de cravate de ... cetateni!

   Ștergere
 32. D-na Andreea Paul Vase,a comis- o din nou...Sare la gâtul pensionarilor militari,fara a avea sustinerea PNL,insistand pe tăierea pensiilor"speciale" in mintea ei obosită,plina de tupeu frustrări,si răutate...de unde să mai tai,cucoană?

  RăspundețiȘtergere
 33. M-am pregatit si eu de razboi: Ma invat sa fur de la cei bogati sa pot supravietui ca sarac! Imi ascund caciula sub scaun, camasa pe cuier, puloverul sub cada, pantofii intr-un colt! Apoi trec pe langa fiecare, nu inainte de a ma gineala la nasolo in toate partile, ca un veritabil talhar, iar sotia imi tine de ,,sase'' cocotata in varful patului sub plapuma! Dupaq care incep sa-mi fur singur caciula! Cand maine fix la ora cinci dimineata vine rezbelul cu sovieticii, ma va gasi foarte bine pregatit sa supravietuiesc! Ca logistica: Nevesti-mii i-am luat o tigaie de teflon nou-nouta sa le dea la soldica sovietic la urechea bleaqga dupaci cu tigaia, iar eu cu vechea mea cheie franceza la dibla! Avem si-o opunga de posmagi, ceva marmelada, bulioane si muraturi si putem rezista asa cam un an, ca aer si apa e de cand lumea peste tot s-o mai lungim si cu astea la un fomalau mai chior! Aha, avem si multe bulihoace medicinale in loc de medicamente, de la musetel si pana la coada soricelului, asa ca, daca ne mor medicii, avem leacurile noastre babesti de supravietuire! Mult, ieftin si bun!

  RăspundețiȘtergere
 34. Traian: Pe ce lume traisti, frate? Ai auzit de Constitutie si libertatea de expresie? Noi avem dreptul sa ne exprimam liberi opiniile, ca intre camarazi, aici nu este nici Sparlamentul Romanistanului, nici Piata mare, nici Piata Operei unde politicienii si alte ,,autoritati'' de cacat si-o trag sub coada, si vorbim liberi fara sa ne bage nimeni pumnul in gura, mai ales dupa ce ne-au f....t pensiile de ani si ani de zile in fiecare an de-am ajuns niste ruine si epave umane! Daca te-a pus seful ingalonat sa ne intimidezi, zi-i ca noi nu ne mai supunem nimanui, pana ce nu ni se indreapta si nu ni se maresc pensiile astea de cersetori si milogi la care ne-au adus ei furandu-ne tot timpul din drepturi! Eu nu mai recunosc pe absolut nimeni in Romanistanul asta zero barat, mai ales de cand criminalii m-au inselat si furat ca talharii cu jumatate de pensie! Sa astepte ei sa pun eu mana pe arma sa le apar averile lor furate si conturile din banci jefuite din pensiile noastre! Olescule, ai binecuvantarea si sustinerea noastra sa ne informezi, ca si pana acum, tot asa de corect si bine cu realitatea ca daca vine un razboi suntem o tara ratata cu o Armata ratata prin jefuirea soldelor si pensiilor militare, ca talharii la drumul mare! Mie Nu mi-e frica decat de Dumnezeu! Pre voi, astia, ,,autoritati'' zero barat de 2 lei nu dau nici scuipatii!

  RăspundețiȘtergere
 35. S-a dat din nou UPDATE, a se vedea ultimele secvente proaspat adaugate. Se precipita lucrurile.

  RăspundețiȘtergere
 36. Gelu,
  Polonia are armata si antrenata si dotata! A facut proba in TOpEx unde a avut inclusiv Cdm. DI!
  Sunt luptatori buni antrenati periodic in centrele de pregatire NATO, oful lor fiind relieful nefavorabil lor si forta militara scazuta a Tarilor Baltice, iar vecinatatea cu rusii îi ingrozeste! Stiu ei bine de ce!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Cu toate acestea, eu consider ca undeva le este impusa un fel de fobie in ceea ce priveste relatiile cu rusii. Polonezii in general, au fost educati de asa natura, incat li s-a sters memoria cu buretele in ceea ce priveste regimul la care au fost supusi in trecut de nazisti - de natiune paria, invadarea Poloniei de catre Germania, distrugerea Varsoviei, deportarile in lagare etc. Au mai fost tradati si de britanici si francezi ...

   Cu toate acestea, polonezii de rand - sunt filogermani! Parca li s-ar fi sters memoria. Cumva seamana oarecum si cu ceea ce se intampla la noi. Este incredibil cum dupa 70 ani de zile de la terminarea WW2, multi romani ii aduleaza pe nemti. In conditiile in care nemtii ne-au luat si ei ca si rusii, teritorii (Ardealul de Nord pe care l-au facut cadou Ungarie horthiste). Si in conditiile in care nazistii ne-au folosit armata pe post de carne de tun, in cele mai grele misiuni. Plus ca WW2 - am fost ocupati efectiv de nemti, ce tot o mai sucim ca eram aliati? Ocupati am fost!

   Ștergere
 37. Pentru cei care se ocupa de ocuparea de teritorii prin cotropire cu mijloace nucleare , pentru a se documenta mai serios , recomnd linkul : http://nuclearsecrecy.com/nukemap/

  RăspundețiȘtergere
 38. Daa.....si .....?
  Ce te-a precipitat ...ca-si intareste Rusia fortele din Siria ..??
  Pai ce ai vrea ...sa iasa capacita ca din Afganistan ..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate datele problemei conduc catre faptul ca in Siria este fabricat pretextul intrarii in lupta directa a F. Ruse cu SUA. Initial au incercat sa se "inclesteze" in Europa, dar ceva nu a iesit (influenta unor state vestice, a Greciei, Ungariei etc.).

   Deci, cei 2 colosi trebuie sa se "inclesteze" undeva, pe un teritoriu care NU le apartine! Acesta este Siria. Ce va urma insa, constituie de fapt problema! Va urma raspunsul asimetric, logic. Daca SUA lovesc trupele rusesti in Siria, este evident ca raspunsul va fi asimetric - rusii lovind trupele SUA oriunde s-ar afla. De exemplu, in Romania. Reciproca este de asemenea valabila.

   Asadar, Rusia isi intareste fortele in Siria NU pt. primitivii aia din ISIS pe care ii poate macelari si numai cu femeile, ci pt. o confruntare cu SUA! N-ai inteles inca ce se intampla in Siria? In Siria exista si trupe rusesti si americane. Problema este conflictul dintre aceste trupe de fapt!

   Ștergere
 39. Secventa 16
  Rusia doar printr-o politica masiva de descurajare prin aratarea muschilor poate determina si stopa agresiunea de a fi impresurata cit mai aproape de granite de cei care-i vor ”binele”.
  De asemenea prin aratarea muschilor si potentialului va reusi poate sa determine si sa forteze eliminarea santiunilor economice si revenirea la relatii cit de cit normale.
  Niciodata Rusia nu se va bate cu țari NATO si SUA cu arme si mai ales nucleare .Se vor bate cu arme conventionale doar in zone de conflict unde ambilor le sunt afectate interesele prin sustinerea de tabere diferite.
  Cit despre agitatia europenilor care pierd foarte mult prin sanctiunile impuse Rusiei sunt sigur ca nu am curajul sa se atinga militar de rusi.
  Necolaborarea economica si militara cu Rusia nu este benefica pentru nimeni iar pentru noi la fel de paguboasa. Se pare insa ca ”dirijorul suprem„ nu vrea in momentul de fata decît ceeace se vede. Si atunci asistam la reactia fireasca a rusilor care s-au trezit prin Putin din democratia in care i-a bagat Elțin si fostul ultim sef al USSR..Cind vor ajunge la întelegere se vor linisti apele.
  secventa 17
  Din partea a lor nostri diriguitori politici ,liniste si pace. Si daca porneste vreun razboi pe undeva pe aproape ei tot la televizor vor rezolva problemele. Ei au razboiul lor intern care ne maninca zilele.
  Dupa ”razboiul lulutelor„ acum ma astept la razboiul intre procurori si judecatori ,adica indiferent pe ce motive îi vor aresta pe borfasi unii ceilalti îi vor elibera. S-apoi sa vezi circ.Balamucul va fi complet.
  Necazul ca in acest razbel intern pe fata sunt banii nostri ,,destinul nostru si viata noastra de zi cu zi pusa pe altarul democratiei de succes nelimitate. Si asta ma ingrijoreaza mai mult decit ce fac rusii si americanii pentru suprematie si buna supravietuire pe planeta cu toate ca la nivel macro prin implicatiile care deriva nu este un lucru de neglijat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In cazul unor natiuni care au razboiul in vene, este extrem de grav si numai sa incerci o tentativa de impresurare. Astfel de natii NU se limiteaza doar la a-si etala muschii, ci reactioneaza armat si prompt.

   Aici NU este realist deloc: "Niciodata Rusia nu se va bate cu țari NATO si SUA cu arme si mai ales nucleare". Ba da, ia loveste TU cu conventionale si in mod devastator, Moscova sau Washington si sa vezi ce ti-o inasezi cu nucleare.

   Eu am precizat - noi am invatat cam poezii despre NUCLEARE. Multi vad tari intregi rase. Nu este real - se lovesc obiective militare la modul punctual. De exemplu, daca esti in inferioritate navala si pierzi in Mediterana, atunci lovesti punctual nuclear flota din Meditarana. O singura lovitura si ai scapat de o flota intreaga. Sau de 3 divizii de blindate. Sau de Deveselu. Etc.

   Ștergere
  2. Unele armele convenţionale au cam acelaşi efect ca şi armele nucleare tactice şi e puţin probabil ca in cazul începerii unui conflict între două puteri nucleare să nu fie folosite. Dacă una din ele va avea posibilitatea să o infrângă militar pe cealaltă sunt convins că cea in pericol de a fi invinsă va folosi inevitabil armamentul nuclear strategic. Decizia, in cazul oricărei puteri nucleare, este a unui grup restrâns de oameni.
   Un război nuclear generalizat la nivel planetar va impinge omenirea inapoi dar nu va duce la extincţia ei.
   Hiroşima şi Nagasaki nu au fost abandonate după atacul nuclear ci au fost locuite în continuare şi reconstrucţia lor a fost făcut făcută în acealaşi locaţii. După 71 de ani de la cele două atacuri încă mai trăiesc zeci de mii de oameni oameni care atunci au fost expuşi exploziilor nucleare.

   Ștergere
  3. Observ ca multi au cliseul unui razboi N total, comitand eroarea de interpretare! Orice gura de foc de calibru 122 mm in sus poate folosi munitie N. Calibrul de minimum 122 da siguranta necesara trupelor proprii! Dar exista lovituri si arme neintrebuintate in lupta mult mai periculoase dar, mai "curate".
   Daca nu ai sustenabilitate pt trupe de cel putin 30 de zile, atunci mai bine stai acasa, chiar intr-un conflict cu obiectiv limitat sau regional!
   Dar daca nu ai resurse de toate clasele si esti surprins....victoria este a celui curajos actional si...categoric, informat!
   Cinetica este hotaratoare!

   Ștergere
 40. secventa 18
  http://www.ziaristionline.ro/2011/09/08/victor-roncea-povesteste-cum-l-a-cunoscut-pe-george-soros-kosovo-transilvania-si-rosia-montana/george-soros-2/

  RăspundețiȘtergere
 41. R-ule, nu-i rau ce zici de lovituri punctuale sa scapi de-o flota intreaga, sau mai multe, dar nu uita ca fiecare dintre cele doua puteri nucleare au si sisteme de control, avertizare si aparare formidabile, incat loviturile nucleare plecate din gurile de foc s-ar lovi de scuturi anti racheta foarte punctuale si bine puse la punct sa nu-si atinga tinta, exploziile urmand sa se produca in atmosfera, undeva la mijloc intre beligeranti, iar norul radioactiv riscand sa ajunga peste teritoriul expeditorului, si nu a destinatarului! A lansa focoase nucleare sunt si apartin deciziilor politice, de grup, nu a unei singure persoane, butonul declansarii finale este la militar, dar fara butonul politic si cel al presedintelui nu se declanseaza nimic! Insa harjoana asta cu declaratii belicoase a doua super puteri pe teritoriul unui teatru de razboi ca cel al Siriei, fiind alaturati acolo prin interese diferite, este foarte periculos chiar si din zelul, obraznicia sau teribilismul unui pilot sarit de pe fix sa provoace cu sau mai putina intentie un conflict atacand adversarul, asa cum s-a intamplat in conflictul ruso-turc bine stiut si acum finalizat cu o infratire peste noapte! Fiecare lupta sa-si pastrze zona de influenta, rusii fiind orgoliosi pe bagaciunea americana cu nasul in curul tuturor conflictelor regionale si ale natiunilor! In Marea Chinei de sud este marea nasoleala, pentru ca peste noapte chinezii s-au trezit sa detina suprematia si pe aceast fond au admis un compromis de alianta cu rusii sa fie siguri de un suport in cazul unui conflict cu americanii. Iar Coreea de Nord este incurajata de Rusia sa-i sfideze si ameninte pe americani, asa cum se intampla si cu India atomica, pe conflict continuu cu Pakistanul atomic, determinata sa se ralieze din acest interes de protectie cu gasca Turcia, Rusia, Brazilia, China, Corera de Nord si Iranul atat economic, bancar si militar. Nu-i rau sa urmarim cu interes aceste jocuri de glezne cu aratarea muschilor de la borcan, insa sa nu-i uitam pe masonii care conduc lumea si n-ar dori sa li se distruga o lume pe care ei o conduc cu mana ferma pentru extorcari, ori un eventual razboi mondial si nuclear i-ar lasa total cu mana si interesele vaduvite si goale de bunaciunile lumii! Deci, spectacolul aratarii muschilor de la borcani continua...Deocamgata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu exista sisteme de control, avertizare si aparare PERFECTE. Asa cum am vazut in Razboiul Stelelor. Pot fi formidabile, dar NU perfecte. In plus, intervine si decizia UMANA, care poate fi formidabila, dar NU perfecta.

   Sa o luam altfel! Scutul de la Deveselu are rol oficial de interceptie, dar asta NU insemna ca va intercepta TOT. O singura lovitura reusita, este suficienta sa il faca complet inutilizabil.

   Mai tii minte in Iraq? Au fost rachete SCUD interceptate, dar si rachete SCUD neinterceptate. Citeste aici http://www.rumaniamilitary.ro/scud-vs-patriot-prima-infruntare-intre-racheta-si-scutul-anti-balistic-2.

   Rate de interceptare: 60%. Interceptare NU inseamna si neutralizare. Daca observi din link,chiar americanii au declarat ca desi rata de interceptare a fost de 60%, interceptarile reusite - adica acelea care au determinat neutralizarea SCUD au fost de 40%.

   Ca atare, formidabil NU inseamna perfect. Dovedit inclusiv in Iugoslavia unde un faimos bombardier invizibil F-117 a fost doborat un pic. Era invizibil, dar NU si pt. un anumit radar rusesc din doatarea armatei sarbe.

   In ceea ce priveste speranta ca o natie sa NU riposteze cu toate armele in cazul este efectiv periclitata, teoria este OK, dar sunt anumite natii la care NU tine. O astfel de natie este SUA, o alta astfel de natie este Rusia. Ambele sunt natii care NU ezita in situatii extreme sa isi utilizeze armamentul nuclear. Deoarece oricare dintre cele 2 natii care ar pierde conventional, pierde de fapt suprematia - adica TOTUL. Caz in care apesi butonul rosu - oricum NU mai ai ce pierde!

   Ștergere
  2. Distrugerea rachetelor nucleare balistice in zborul lor spre ţintă nu produce explozii nucleare. Se va produce o contaminare cu o parte din materialul radioactiv nedezintegrat care ajunge pe pământ dar nu va avea nici pe departe efectul unei explozii nucleare.

   Ștergere
 42. ARMATA DE TERACOTA, a Romaniei se plimba prin tara sa faca propaganda , in schimb isi bate joc de subordonatii ei si de fostii militari. In loc sa ne ia apararea ei ne "calca in picioare", oare cand vor plati pentru atitudinea lor dusmanoasa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vrei să traduci și pentru cei care nu au puteri paranormale.

   Ștergere
  2. #MAPN #sefSMG #SMG #ArmataRomaniei #ZiuaArmateiRomanieiInScoli

   Ștergere
 43. @ R
  Omule insisti cu iminenta unui razboi si la un moment dat ma gandesc ca sau iti este frica sau ai o problema fiind panicat. De n mii de ani oamenii se bat, natiunile se bat se fac si se destrama imperii. E drept ca tehnica a evoluat si se moare mult mai repede si mai usor si de multe ori fara sa vezi ucigasul. Faptul ca ai nostri conducatori , inclusiv generalii, sunt inconstienti sau incapabili sau prosti sau tradatori sau toate la un loc si lasa o natiune fara armata , fara posibilitatea reala de a raspunde ferm unei agresiuni interne sau externe nu trebuie sa ne faca pe noi sa ne tremure chilotii in vine. Daca e sa vina atunci sa vina ,, VINO MOARTE VINO...,, spunea cineva. Ce crezi ca rusii sau americanii nu au frica? Crezi ca flamanzii de coreeni de nord or sa/l urmeze pe tembel pana la capat? Ce crezi ca daca a facut experimente nucleare poate sa le si lanseze asa ca si cum da cu glezna in minge. Daca esti militar atunci cunosti ca exista niste miscari minime obligatorii inainte sa declansezi o actiune.
  Si chestia cu loviturile punctuale nu cred ca aduce in discutie un conflict nuclear intre mari puteri , nu? Realizezi ca nu vor exista doar lovituri punctuale, o sa fie haos nuclear. Asa ca eu cel putin ma pis in continuare in ogivele lor si ma gandesc sa pun bulbi de lalele in gradina.
  Daca natia e proasta si nu intelege ca nu are aparare e treaba ei nu a mea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu NU insist decat pe faptul ca toata planeta fierbe! Iar romanii suntem tot cu capul in nori. ... Majoritatea, nu toti! Fierbe in jurul Romaniei. Cauta niste canale straine de stiri, ale noastre au ordin ca TU sa NU afli ce yi se intampla.

   Ia uite cum esti tinta: http://stirileprotv.ro/stiri/international/rusia-a-oprit-cooperarea-cu-sua-in-domeniul-armelor-cu-plutoniu-acordul-se-reia-doar-daca-scutul-de-la-deveselu-e-desfiintat.html

   Ștergere
 44. Olescule ..esti de coma ///
  Atat de usor vorbesti tu de lovituri nucleare ..punctuale ...ca sa distrugi o flota ...sau o divizie ...etc ...
  Mai omule trezeste-te ..o singura si punctuala lovitura lansata ..declanseaza alerta si intrarea in functiune a intregului sistem Nuclear ...
  Da distruge X...punctual ..Flota lui Y ...
  Y ce face ??
  Distruge tot punctual ..capitala lui X ...etc...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lovituri punctuale. Atat. Este si logic: cu loviturile punctuale scoti definitiv din lupta tot punctual, obiectivele de importanta - militare, unele sunt civile. Daca le-ai prins pe astea, razboiul s-a terminat. Nu merita sa prapadesti o racheta cu focos nuclear, sa distrugi ... Copsa Mica. Copsa Mica oricum este victima din moment ce obiectivele militare au fost neutralizate.

   Ștergere
 45. PS..avionul invizibil doborat de sari de fapt un om(care se zice ca-i de nationalitate roman)..a fost intamplatoare ...
  Se pare ca si o defectiune tehnica ..si ..faptul ca a privit ala pe cer fix pe acolo pe unde venea ..si a tras ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa se spunea in cartier la tine? Pe roman il chema ...Dragan Matic. Nume neaos de roman, ce sa mai! Ala care privea spre cer era de serviciu intr-o brigada AA. Hai, ca e tare asta cu privitul spre cer. Asadar, avionul a fost doborat cu 2 rachete ... inapoiate ... rusesti.

   Citeste: http://romanian.ruvr.ru/2013_04_22/Jurnalul-balcanic-Racheta-sovietica-a-doborat-avionul-F117A/

   Ia vezi si ce spune comandatul bateriei de atunci care a doborat avionul. Il cheama Zoltan Dani, tot ... roman neaos si asta. El spune clar ca a reuşit să detecteze avionul cu ajutorul radarului rusesc P18. Inapoiat si radarul asta ...

   Ștergere
  2. Uitasem sa iti dau link cu comandantul bateriei care a doborat invizibilul cu 2 ... stifturi de rachete rusesti.

   http://adevarul.ro/international/europa/video-colonelul-sarb-zoltan-dani-despre-doborat-invizibilul-american-1_50aeda1a7c42d5a663a14185/index.html

   Ștergere
  3. Pai tocmai de aceea l/au descoperit... Fiindca statia RdLc era model foarte vechi , pentru care aricioplanul nu are protectie... Sa vezi ce vor face soimarii si jderii in caz de ceva....
   Tu ai impresia ca noi nu avem informatii sau nu citim printre ele? Cand eram pici ma p...m pe rachetele din Cuba si iaca am inceput sa imbatranesc....

   Ștergere
  4. @Cezar
   te rog sa nu vorbesti daca nu stii!!Nici eu nu ma bag in meseria ta asa ca ......vorba vine: eu stiu!!(aia cu ochiul pe cer unde se uita intamplator, o consder o jignire.
   PS sa iti povestesc de P12/14/18 :PRV 11/13/dvina/volhov/kub/osa/pantsir/S-300/400/500....etc?(cand zic "etc" mai sunt multe altele) Nu are rost ca n-am cu cine.Eu nu ma pricep la TAB-uri deci tac!(desi nu cred ca sunt asa de complicate ca un sistem de rachete:):)

   Ștergere
 46. secventa 19
  Olescule ,mare noroc pe poporul asta ca ”ai ramas singurul cu capul pe umeri” in rest ce toti se ocupa de afaceri ,nepoti,gradina , unii de sanatate , altii de femei si ce mai misca in lumea libera cu oameni liberi.
  Și sa fim seriosi,daca ne=ai fi atentionat in secventele 1-15 despre pericolul terorismului nuclear mai ca îți dam crezare. Asa ca de sperietoarea cu apasarea butonului din valiza la purtator nu prea se sperie nimeni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este problema ta. Ca fapt divers, poezii din astea am mai auzit. Se spune ca in primele 3 zile de razboi mor toti ... prostii. Dupa care incepe razboiul adevarat! Si culmea ca statistica tuturor razboaielor confirma.

   Iar cei care crapa primii sunt cam cei descrisi de tine!

   Ștergere
 47. Olescule ai imaginatie prietene.Pe cand un film SF.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiu daca am imaginatie. Oricum, e mai bine decat sa fii tont complet.

   Pana una alta, daca tu NU iti pot imagina nimic, rusii si-au imaginat deja ca familia ta este tinta "Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)"

   http://www.aktual24.ro/rusia-trece-la-fapte-anunta-ca-temutele-rachete-iskander-au-fost-orientate-spre-scutul-de-la-deveselu-romania/

   Ștergere
 48. Gelu,
  Toate statele NATO sunt racordate sistemului integrat de monitorizare si alertare N de inalta precizie, prin sateliti.
  A nu se uita ca munitia N scoasa din depozit nu se mai intoarce!!!
  Sistemul e unic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Taote statele sunt racordate prin satelit. De curiozitate, daca ai un GPS ceva mai perfomant, numara satelitii. Daca acum cativa ani, majoritatea erau ai SUA, acum daca te uiti pe GPS - esti dirijat nu numai dupa sateliti Glonass rusesti. Ci au aparut masiv si unii ai Chinei si ai Indiei.

   In atare situatie, se intampla astfel: fiecare superputere are propriul sistem de alerta si monitorizare, bazat pe satelitii nationali. Daca acum - americanii taie contactul cu satelitii lor, si am GPS mai vechi, am ramas in aer. Da, dar - am in rezerva GPS si satelitii rusesti rusesti, chinezesti sau indieni. Deci, ma descurc.

   Bineinteles ca si reciproca este valabila. Daca taie rusii Glonass, iar sunt in aer. Dar ma descurc cu satelitii americani.

   Problema mai grava este alta: dar daca ne interzic toti frecventele - si americani, si rusi, noi romanii am ramas chiar ca ..ula!

   Care este relevanta? De fapt, ce are NATO, au si ceilalti. Sistemele fiind tot unice, dar numai pt. acele state. Procedurile altor state cu munitie N - le cunoastem cumva? Nu! Ne imaginam doar ca sunt izbitor de asemanatoare!

   Ștergere
 49. Ba nu e deloc rau daca incepe razboiul, nu pt. asta am fost pregatiti? Avem sc. mil., AMG,UNAp sa vedem cata carte stim.Oricum planeta se sufoca cu populatie de cca. 7,2 mld. loc.Si cica dupa razboaie de mare anvergura apare progresul datorita reconstructiei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam asa este! Numai ca mai este o faza: nici AMG, nici U.N.Ap. NU ne-au invatat cum sa ne protejam in primul rand propriile familii! Asta NU inseamna ca NU stim sa o facem. Putini, dar ne descurcam! Asta este miza de fapt. Supravietuire si atat! Nu a noastra, noi nu contam. Numai ca mai avem si familii.

   Asa ca sapa-ti adapostul in maidanul pe care l-ai ales tactic! Utileaza-l cat de cat pt. a fi in sprijinul familiei tale. Abia acum ti-ai indeplinit datoria!

   Ștergere
 50. SE PARE CA EVENIMENTELE SE PRECIPITA,CE SPUNETI DE ASTA?
  https://templierblog.wordpress.com/2016/10/19/sua-la-un-pas-de-alerta-nucleara/
  https://templierblog.wordpress.com/2016/10/19/hackerii-de-la-anonymous-pentru-pentagon-al-treilea-razboi-mondial-e-iminent/
  Dar de acest Ordin Executiv a lui Obama"Pregatiti Natiunea pentru evenimente Meteo-Spatiale"
  https://templierblog.wordpress.com/2016/10/19/ordin-executiv-pregatiti-natiunea-pentru-evenimente-meteo-spatiale/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti faci reclama blogului? Moca-este mai ieftin decat gratis! :))

   Ștergere
  2. Iata si preocuparea Norvegiei! Tot monarhie!

   http://www.dcnews.ro/mobile/putin-surprinde-isis-mi-care-nea-teptata_519620.html

   Ștergere
 51. Nu va mai faceti probleme daca ne otravesc, prin spanzurare, astia cu nucleara lor:
  https://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fonlinepeulita.com%2Fsingurul-loc-de-pe-planeta-unde-viata-ar-continua-si-dupa-un-atac-nuclear-se-afla-in-romania%2F

  RăspundețiȘtergere
 52. Nu Serbane ...
  Tu sa-mi vorbesti despre cate rachete s-au tras in 89 fara ca pe cer sa fie un singur avion
  Sau cate alerte aeriene despre ..valuri de elicoptere care vin dinspre rasarit..ati dat voi ..de pe uimitoarele voastre statii
  Pot za va zic ceva de dulece ..acum,caci pe baza unei asemenea alerte am stat eu o noapte intreaga in transee ..pe timp de ger ..belind ochii pe cer sa vedem ...valurile de elicoptere ..
  Tu mai bine vezi unde ...candideaza ..Nutica si cum se simnte la deschiderea celui de-al 5 -lea dosar ...!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS.. si da avionul acela a fost doborat din pura intamplare !
   Daca nu ar fi asa te intreb eu Serbane ..mare specialist in jafuri rusesti ...de ce nu au mai doborat vre 5-6..?? De ce nu au doborat .. vreo 15-25 de bobardiere - care au tocat Serbia ..??
   Iti spun eu de ce :
   Serbia era plina pana in gat , nu ca noi de tehnica ruseasca ..la fel ca si Irak...,
   Nu aveau nici-o sansa ..nici macar pentru a da avertismene ca vin bombardierele...
   Cum o statie deschidea .. radiolocatia si matura cerul ..cum o racheta ...o spulbera ...
   Ordinul ..in toata serbia ..a fost sa se inchida toate statiile !
   Pentru a mai avertiza cat de cat ..foloseau urmatoarea tactica ..
   Deschidea o statie ..cateva secunde ..matura cerul si inchidea ...apoi deschidea alta de la km ..distanta ..si tot asa ...
   O sa te intrebi de unde cunosc ...uite ca stiu ..ca nu stau in munti ca tine ...
   PS. Pentr profani si pentru Serban ...avion invizibil ..nu insemneaza ca nu-l vezi cu binoclul ..luneta sau ochiul liber ...
   Este invizibil pentru ..statiile de alerta ..radiolocatie ...
   Avionul doborat a avut probleme tehnice fapt ce l-a determinat sa coboare mult sub plafonul de nori si astfel l-a observat ..eroul...hi..hi...

   Ștergere
  2. Multe informatii despre actiunile aviatiei, in timp real, au fost transmise sarbilor de catre un ofiter francez din comandament, care-a fost descoperit si condamnat, ulterior!
   Acel avin invizibil radarelor a fost detectat pe o statie de Rdlc / Complex AA ce a avut ca interfaza detectarea microundelor transmise de celulele de retranslatie a telefoniei GSM!
   (Poate nu este cea mai buna explicatie, dar cei in domeniu inteleg). Aviatia si ApbAa-a sarbilor nuba ripostat din cauza bruiajului puternic si superioritatii tehnice a NATO....au participat direct 14 state!
   In acelasi timp in M. Adriatica-s-a deplasat o nava de razboi-electronic si interceptarea comunicatiilor, parte a flotei din M. Neagra!
   Karadeniz-o stie f bine, caci are in obicei sa se pozitioneze la travers Constanta si-sa insoteasca navele care ne viziteaza, categoric in afara apelor nationale!

   Ștergere
  3. Sa stii ca daca deschizi o statie chiar si pt scurt timp este localizata si avand o amprenta personala un echipament performant o descopera chiar daca lucreaza din alta locatie! Iti pot confirma cei de la Cc specializata!
   Dar, nu te mai lua de oameni pt ra AA trase atinci! Cei care aveau echipamentele de inselare au indus toate conditiile de tinta! Ce putea face un Cdt. Cp.Ra AA?...mai nimic! Ca doar nu lansa la vedere...mai ales noaptea! Ce, era dotat cu STRELA? :)))

   Ștergere
 53. Olescule ..esti RIDICOL ...Tu iti pregatesti familia ...pentru un razboi nuclear ???
  Si ce faci ..sapi un bordei in pamant ...bai nene ...ai

  RăspundețiȘtergere
 54. Iti dau eu un sfat ..daca ai un munte pe aproape sapa su b munte la vre 100 km lungime o pestera ...si tot nu ai rezolvat nimic ....nu ai aer .. resurse alimentare ..apa ...etc ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta sa o crezi tu! Ai infinit mai multe sanse de supravietuire in salbaticie, decat sa stai ca planta printre ruinele fumegande si iradiate ale Timisoarei, asteptand ... pensia.

   Nucleara cade punctual in zonele cu obiective militare si in marile centre administrative si economice, nu in pustiu. In spatiile submontane si montane, precum si pe dealurile mai inalte, raman suficiente zone care permit supravietuirea. Cu conditia sa o pregatesti din timp, nu sa piezi vremea pe net sau la Antena 3.

   PS: Eu nu am nevoie de sfaturile tale, am deja loc de refugiu pe o proprietate a familiei situata intr-un teren mai greu accesibil. Mi-am tras preventiv si curent electric pe mini-eoliana improvizata. Numai la 12 V, dar este curent electric. Apa curgatoare este langa, padure cat cuprinde. Sunt vecin cu o familie de ursi si cateva clanuri de caprioare, mistreti si alte delicatese necesare supravietuirii pentru vreo ... 20 de ani.

   Ștergere
 55. @ Viurel.E bine ca suntem poporul ales dar mu e bine ca a fost ales ca ostilitatile sa se poarte pe teritoriul lui!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @pufarin (09.58), banuiesc ca ai stalcit(confundat ) si alte organe cand erai mic si sugeai, asa ca o sa-ti spun bancul cu "sanii"(tzatzele).

   Ștergere
 56. Occidentul CONFIRMĂ: Rusia se pregătește de RĂZBOI! Ofensiva începe în două săptămâni.

  http://www.stiripesurse.ro/occidentul-confirma-rusia-se-pregate-te-de-razboi-ofensiva-incepe-in-doua-saptamani_1158823.html

  RăspundețiȘtergere
 57. sursă PSD : Actualul Parlament nu va modifica OG 57, noul Parlament va discuta modificarea legii 223 in mai 2017

  RăspundețiȘtergere
 58. nu e nevoie sa ne omoare in razboi , ne omoara astia din parlament ,cu indiferenta lor .

  RăspundețiȘtergere
 59. "Iresponsabilitatea" la conducatorii nostrii e traditionala. Conflictele armate , chiar si cele evidente, ne-au luat prin surprindere, la fel ca si ninsorile cazute iarna. Dar se pricep politicienii nostri sa organizeze niste comemorari ale eroilor.... ce nu s-au vazut.Daca am avea o ARMATA pregatita .... ar exista pericolul ca politicienii sa raspunda, din cand in cand, pentru matrapazlacuri, asa ca inalta osanale mortilor in lupta, care eroi ar fi mult mai putini daca ar fi avut armament si instruire adecvata. Dar, cu toate ca un conflict este foarte posibil, nu sunt bani pentru ARMATA.

  RăspundețiȘtergere
 60. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 61. Este clar ...pe la scolile pe care le-ai facut ...nu ai invatat despre efectele distructive ale unei explozii nucleare ..
  PS..
  Si eu ma uit pe DISCV..si vad aiuriti care isi fac depozite si refugii ..prin salbaticie
  Aia mai mult sa fuga de stresul cotidian ..nu de a se feri si a supravetui unui holocaust nuclera .
  PS.. Olescu8le atentie la microeoliana aia ..sa nu ti-o spulbere unda de soc sau vanturile ..uraganele atomice care urmeaza ..
  Cat priveste apa ..va fi contaminata
  Lighioanele din padure pe care crezi ca le vei hali tu ..vor fi disparute demult ....OOOOlesculeeeee.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In scoala am invatat nazbatii generale. La finele WW2, s-au utilizat 2 bombe atomice intr-o tara. Acestea au distrus 2 orase: Hiroshima si Nagasaki! Atat! Nicideum intreaga Japonie. Ceilalti japonezi au supravietuit bine mersi.

   In concluzie,daca vrei sa stii cum sta situatia. Lasa scoala, analizeaza-ti ce caracteristici are zona de operatii in care locuiesti. Exista obiective militare, administrative sau economice care merita distruse nuclear in zona ta? Sau nu? De aici porneste totul. Inclusiv supravietuirea.

   Ia gandeste ca un militar! Ai un conflict cu o natie. Distrugi intreaga natie, parjolesti intregul teritoriu = astfel incat sa NU ai niciun profit de pe seama acelei natii? Sau distrugi PUNCTUAL obiectivele care te impiedica sa cuceresti acea natie, urmand ca dupa aceea sa o exploatezi cum vrei in folos propriu?

   Daca este sa discutam de obiective PUNCTUALE care pot constitui tinte nucleare in Romania, acestea NU pot fi decat cateva: maxim 4-5. Deveselu este sigur unul. Posibil sa fie chiar singurul in prima faza. Constanta cu tot ce inseamna flota si baza de la Kogalniceanu, este al 2-lea. Bucurestiul si altele - numai daca se impute treaba. A se imputi treaba, inseamna: fie a lovi Moscova, fie a intra incisiv in spatiul terestru rusesc.

   Ștergere
 62. Ceea ce se scrie aici a inceput de catva timp sa imi dea frisoane si m/a facut sa ma gandesc la modul cel mai serios la sansele mele si ale familiei mele sa supravietuim viitorului conflict nuclear.
  Asa ca sangele meu de militar m/a facut sa incep cu studierea respectiv cercetarea inamicului probabil. Am luat trusa de igiena personala , cateva sandviciuri cu morcov si telina ( carnea am pastrat/o pentru lupta ) si am purces pe granita cu sarbii ca sa aflu ce intentii au rusii si ungurii.
  Stupoare inca din prima dimineata... Trupe intregi de vaci erau masate aproape de granita noastra, alimentate logistic si gata gata sa fete multe dintre ele chiar pe fasie. Comandantii lor , de altfel foarte duri, erau niste gagici faine care racneau asa ca niste caprari americani si aratau directia de atac cu joarde lustruite. Chiar daca e acusi noiembrie , m-am dezbracat si ma prefaceam ca fac plaja si astepta sa sar gardul la ungurieni. Comandantul cel mare m-a surprins si intr-o sarba faina m-o intrebat ce fac ,, no, sto ti radis...?,, .Atunci m-am prefacut ca sunt sirian si am zis ca nu stiu unde sa ma duc , la romani sau la unguri ca se zvoneste razboi nuclear la Rusia Today si nu stiu unde o fi mai nasol.
  Fata sta pe ganduri si imi spune ca mai bine ma intorc in Siria ca acolo o sa fie cel mai sigur. Asta fiindca nu mai e nimic de bombardat. Zice ea ca daca incepe chestia fumigena atunci nu o sa fie bine nici la Est nici la Vest. Nimeni nu garanteaza ca bataia nu se intinde in toate partile si ca cel mai bine pregatiti de razboi sunt sarbii si ca acolo in comandamentul ei mi-o fi bine. Zice ca are si o bunica pensionara care de abia asteapta sa-i aline sufletul cineva si ca se gandea serios sa treaca la mahomedanism ca ii place coperta bibliei lor.
  Ma bate gandul sa ii spun ca sunt roman si ce ma intereseaza dar nu mai este nevoie fiindca un barbat imbracat in uniforma o fluiera si zice ca toata unitatea urla de foame de 3 zile de cand de cand a fost mobilizata la granita. Atunci zic eu , m-am hotarat sa plec la romani.
  Pe drumul inapoi ma gandesc eu de ce sa nu il sun putin pe Putin ca asta sigur are ceva informatii. Pun mana pe telefon , formez , suna si astept ... Deodata cat pe ce sa ma striveasca , din cer cade ceva si ma sperie groaznic, mai un pic sa reactionez asa cum m-au invatat aia in scoala... Si cand sa o iau la fuga , detasamentul precursor imbracat ca politistul ala SF zice intr-o limba necunoscuta ceva de genul,, Zdrasvite tavarisci, Timisoara ...?,, . Eu ma gandesc ca este vreunul din turistii aia din 89 , ca a pierdut autocarul, avionul sau vaporul si ii indic directia optima. Rade senzual , ma ia usor de umeri si spune ,, OTCYTCTBYET....,,
  Urmarea o sa continue....

  RăspundețiȘtergere
 63. @micutzul
  cu salutari de la "legionarul".....tocmai ascuteam sisul si m-am oprit ca sa citesc povestea.Bravo!!:):)

  RăspundețiȘtergere
 64. @micutzul
  cum adica "urmarea o sa continue"?? Pai ori e ori nu e:):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legionarule ....unde candideaza ..Nutica ...ce cu 5 dosare ....
   Vreau sa o sus tin si io ...!!
   Vai de capul tau ...ai votata-o presedinte ..!!

   Ștergere
 65. Mai bine ne spune Olescu cum supravietuim cu Ciolos iar Prim-ministru ca asa vor tinerii frumosi si liberi ai lui Soros.Astia subventionati de un batran senil nascut ovrei in Ungaria dar trait in SUA ,care au salvat Bucuresti acum vor sa salveze si Romania.Dan Diaconescu venise cu Partidul poporului,iar romanii nostri sensibili l-au bagat in parlament.Un fas.Acum a fost schimbat registrul.Salveaza Romania.Oare spera ca se repeta figura?


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nicio sansa. Facem parte dintr-un popor adormit vesnic si care isi manifesta atitudinea civica dupa minim 50 ani de la manifestarea precedentei atitudini civice. Ce mai vedem pe la TV sau pe FB si care se doreste a fi manifestari de atitudine civica, nu sunt de fapt decat crize de personalitate. Atitudinea civica este exclusiv cea din strada, indiferent ca ca e cald sau frig, ca e zi sau noapte, ca dureaza o zi sau o luna pana se obtine rezultatul.

   Raspuns final? Cum supravietuim cu Ciolos? Cu multiple victime, asa cum am supravietuit si cei 26 500 carora ni s-au ras pensiile intre 01.01.2011-01.10.2013. In intervalul mentionat fiind la putere si dreapta si stanga, doar ca Ciolos avea alte nume.

   Ștergere
 66. Domnii mei, daca vine razboiul in zona folclorica a dumneavoastra, veniti in Transilvania, o slana cu ceapa si o palinca, gasim si pt domniile dumneavoastra si familiile dumneavoastra.
  Invitatia nu se refera si la viorel kiss, pt ca dumnealui are probleme la Camera Deputatilor.
  Acest articol este o mare diversiune, la fel ca alte diversiuni, prin care se incearca abaterea atentiei unei categorii profesionale cu putere de vot, de la putrefactia clasei politice actuale si cea care se doreste sa-i ia locul.
  Razboiul acesta preconizat de unii de pe acest blogg va veni odata cu profetiile lui kiss viorel privind modificarea legii 223, dupa vrerea si poftele domniei lui. Adica candva cand din cauze naturale, noi n-om mai fii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai multe interventii OK, dar stai extrem de prost la un capitol! Nu stii - ca majoritatea de altfel, sa lupti. Eu ca razboiul, atrag mai degraba atentia ca armata exista, decat plangand ca tine pe forumuri si milogindu-ne la deputatii aia. Din experienta a 6 ani, cand te milogesti mai iei si ..uie.

   Dar iti fac pe plac. Fac o pauza scurta - pana sa reiau problema razboiului care da fiori si la cei nesimtiti deputati!

   Asa ca urmatorul material se va intitula: "Iata cum o iau iar din nou in ..ur militarii, ..ututi de toti politicienii continuu in ultimii 6 ani. O noua orgie la adresa pensiilor militare va avea loc curand la Camera Deputatilor!"

   PS: Din Ardeal vei fi, dar se confirma ca esti cam incet la minte in chestiuni tactice elementare. Dar iti fac pe plac - si in loc sa le ridic deputatilor parul in cap reliefand faptul ca la razboiul nici dracu' nu ii va apara daca nu fac cum trebuie cu pensiile, merg pe mana ta moarta. Asa ca las temporar razboiul - si atrag atentia asupra misto-ului in curs de derulare la CD. Iar rezultatul iti apartine. Adica tot in ..ur va fi de la CD.

   Ștergere
  2. Th,
   "Desi vorbesti pe inteles eu nu te pot pricepe!"
   Cand esti in Groapa Marianelor,....cand pe Everest!.....si mult prea pesimist!
   Voteaza-l pe Boc si totul se rezolva! :)))

   Ștergere
 67. Gelu,
  Pentru statele moderne, tehnologizate HT, cel mai periculos efect local este impulsul ekectro-magnetic!
  In achizitia tintelor pt lovituri N definitoriu este importanta strategica a obiectivului lovit si/sau efectul psihologic asupra populatiei, adica centru-entitatea din care o natiune isi trage seva dorintei de a lupta!

  RăspundețiȘtergere
 68. pentru MINCINOSUL şi ABURITORUL tigri 2: parlamentul mai lucrează săptămâna viitoare şi intră în vacanță pentru campania electorală, o să vezi că am avut dreptate, e logic că dacă nu se modifica OG 57 nu se modifică nici art. 40 . Să te văd pe unde scoti camasa. Toată cariera ta s-a bazat pe minciună, te ştiu de când erai şef B.O.B. Încerci să-ti dai aere de mare barosan dar nu ai făcut decât să dai speranţe deşarte tuturor militarilor. RUŞINE

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gelule, cer drept la replica.Sa-mi explice acest "rica"(cred ca de la cezarica aia mica), in ce sens ,cariera mea s-a bazat pe minciuna si cam ce "camasa sa scot' ,am cumva contract cu voi sa dau eu drumul legii? Eu v-am spus ce-am auzit si ce ni s-a promis de mai marii mahari din comisii si din conducere, chiar imi pare rau ca v-am spus si ca m-am implicat , imi doresc sa dea Domnul sa se aplice "varianta finala" si apoi sa va vad cum suflati in "clarinet".
   Adica eu imi pierd o gramada de timp, nervi, cheltuieli,studiu ,intalniri , pentru interesul general s9i dupa asta tot eu sa fiu cel injurat, sa va dea dupa sufletul si gandirea voastra!

   Ștergere
  2. Bine, poate fi si "vasilica" cel ce baga batzul prin gard si scormoneste rahatul....

   Ștergere
 69. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti spun EU de ce! Sunt 2 motive extrem de intemeiate:

   1]. Americanii au spus doar jumatatea de adevar care le convine. La Deveselu, este utilizata platforma de lansare AEGIS. La modul oficial, platforma este menita sa lanseze interceptoare, rachetele avand o raza scurta convenita de tratate, de maxim 500 km. Numai ca platforma AEGIS, are o caracteristica speciala: este construita modular si este extrem de flexibila. Astfel incat sa lanseze nu doar interceptoare, ci si rachete ... balistice care pot lovi si la distanta de ... 11 000 km. Inclusiv cu propulsie nucleara. Mark 41 este la Deveselu, tot Mark 41 si pe nava Ticonderoga [https://en.wikipedia.org/wiki/Ticonderoga-class_cruiser] - in ultimul caz raza de actiune fiind de 10 000 km. Sistemul poate lansa de fapt orice racheta cu raza de actiune intre 36 km si 11 000 km. In lipsa unui control permanet si a unei inspectii internationale, la Deveselu poate fi de fapt orice.

   Caz in care, la Deveselu poate fi orice racheta, nu doar ce declara evaziv americanii. Rusii au afirmat deja ca detin informatii ca la Deveselu, in afara de ce este declarat oficial, sunt instalate rachete balistice cu raza de ... 5 000 km.

   2]. Al 2-lea motiv intemeiat. Rusii au mai declarat ceva. Rachetele de la Deveselu, in varianta oficiala, pot neutraliza foarte usor satelitii rusesti de joasa altitudine din reteaua ruseasca Glonass. Lasand armata rusa in ceata completa. Problema grava pt. armata rusa, care ar ramane in timp scurt fata comunicatii, dar si fara posibilitate de dirijare a propriilor rachete.

   Ca atare, acestea sunt motivele principale care determina ca Scutul de la Deveselu sa fie ras in cel mai scurt timp.

   Ștergere
  2. Prostii d=le, dacă poate lansa rachete balistice, unde sunt acestea? Unde sunt instalațiile de lansare etc. Chiar nu analizezi ce spui sau esti poate un rus diversionist. Poate că toată această pălăvrăgeală este o divesiune rusească. EI BINE. SĂ ȘTIE TOȚI: CHIAR AȘA NEPREGĂTIȚI, POȘTI ȘI DUȘI CU PLUTA CUM SUNTETM NOI ROMÂNII; NU VOM PIERII, VOM SUPRAVIEȚUI CU TOȚII ORICĂRUI TIP DE RĂZBOI ȘI VOM FI AICI PÂNĂ LA DISPARIȚIA PĂMÂNTULUI CA PLANETĂ! DE CE? EXPLICAȚI VOI ...NOI ȘTIM DE CE !

   Ștergere
  3. @ acordirirfu 22 octombrie 2016, 13:00. Te-ai bagat fix ca musca in ..ul calului! Tu vrei sa vezi racheta sculata ca ...ula in sus sa o vada toata lumea? Cum ai vazut tu in filmele cu V2 de pe vremuri sau la desene animate?

   Nu! Rachetele sunt bagate fie in subteran, fie in burta navelor/submarinelor. In niste containere imense. Nu vezi nimic deasupra. Cand vine momentul, doar se ridica niste trape, iar racheta pleaca din subteran. Cam asa arata http://www.seaforces.org/wpnsys/SURFACE/Mk-41-missile-launcher.htm

   Si cam asa arata AEGIS de la Deveselu https://www.youtube.com/watch?v=QDRrqgX-4Oc. Containerele fiind ingropate evident in sol http://www.henselphelps.com/projects/aegis-ashore-missile-defense-test-complex-pmrf1

   Ștergere
 70. Micutzule, textul tau mi-aduce aminte de o patanie mai veche. Am intrat din curiozitate in site-ul mossad.il cand deasupra blocului meu s-a auzit un elicopter. Ma sa fie, zisei, m-au si reperat... E tare,nu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da , e tare . Insa eu sunt sigur ca ei au stiut inaintea ta ca urmeaza sa intri pe site/ul lor...

   Ștergere
  2. Daca cineva imi spunea acum cativa ani ca Batalionul Disciplinar de la Caracal o sa devina tinta pentru vectori nucleari ma pi....am pe mine de ras. Pai ce credeati ca Putin nu stie ce poate sa faca AEGIS ? Pai are toate tratatele despre sistem.
   Problema este ca in Polonia urmeaza sa fie amplasate 12 sisteme Old Wable iar in tarile baltice 6 sisteme Old Shurerhand. Secretarul american al apararii dl. Karl May a asigurat statele din centru si estul Europei ca SUA nu precupeteste nici un efort pentru stabilitatea si siguranta zonei. A precizat ca SUA au inceput deja inarmarea Romaniei si acest fapt se vede clar prin utilizarea renumitei arme ,, Doboratorul de ursi,, la Sibiu. Nu l/au folosit la Caracal fiindca tinta putea sa fie prea aproape de scutul american antiscut pentru scutul rusesc din Crimeea...

   Ștergere
  3. ”Doboritorul de ursi de la Sibiu ” a fost sigilat si o sa fie analizat de Înalta curte martiala si de televiziuni(Ciuvică, Chiriac si Pieleanu) daca avea puterea de penetrare prin blana ursului.
   Apropo stiati ca prin decret prezidentiala nevasta lui Pieleanu a fost avansata chestor de penitenciare ?
   Si voi va ocupati de lucruri slabe ,cu nucleare printre cocenii de porumb netaiati de pe la Deveselu,etc.

   Ștergere
  4. Cred ca trebuie in primul rand sa ne gandim cum supravietuim in cazul in care Ciolos ramane prim-ministru cu un guvern liberal.Astia daca ajung la putere ne mai da junatatea lui doi fiindca le trebuie pentru smenari.

   Ștergere
 71. cu 2-3 exceptii cam toti mi-ai fost profesori .Sa le dea Dumnezeu sanatate!!
  https://goo.gl/urEb2i

  RăspundețiȘtergere
 72. @ Iceparu, aici e smecherica cu Ciolosderos: Daca noi acordam voturile dreptei & USR, sigur va fi premier! Asta-i mai periculos ca doi de-al de Basinosu'! A promis solemn ca se va ocupa in mod masonic si sorosist de pensii, pe contributiva si razuite ca pieile de tabacit, dar jocul este sa le razuie pe toate, fara sa tina cont ca noi n-avem pensii speciale, ci militare, si le va baga, precum Boboc, de-a valma intr-o caciula sa le cace pe toate! Daca vine acest idiot autist va fi numai un vaiet de scandaluri, va asigur! Alti autisti, cei de stanga, stau sa fie calcati in picioare, fara sa miste macar un pai ca riposta, si sa dea cu el si jigodiile liberaliste de pamant! Se impune la urgenta ca Ciolannus Infractor Penal sa fie dat jos prin referendum si sa li se sparga buboiul cu puroi si infectie tuturor celor din dreapta esicherului politic, mai ales pe fondul faptului ca Ciolannus Smen 6 case a dat comanda sa fie spionata madam Kurvosi. Cu Ciolosderos ne-am decalotat la sfanta pul...pa!

  RăspundețiȘtergere
 73. Blogger avianyc spunea...

  Prin Parlament ,pribeag si fără de-ajutor,
  Se lupta pentru ale noastre drepturi,
  Un mare-aviator.

  Și cu-ale lui planuri mărețe,
  În tolbă sigilate,
  Patrunse în Palat cu demnitate,
  Cu gîndul numai sa facă dreptate.

  Si uita așa făr de-ajutor,
  Ajunse la cuvînt,
  Și-al nostru aviator,
  Pornit de zor,
  Să-și treaca-n cont,
  Ora de zbor.

  Numai ca OG-ul fiind stufos,
  Îi deteră planul pe dos,
  Și-n loc de spor pe oră-n zbor,
  Ramase el.... la trenajor ,
  Cu ora ce zbură la sol.

  joi, octombrie 20, 2016

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai NICU T. AVIA, ia nu mai fi tu asa caustic, adica nu mai incerca sa fii caci te cam prostesti si ramai asa, daca nu cumva...(?)

   Ștergere
  2. NICU T.AVIA alias avianyc, las-o balta ca nu ai talent si din nestiutor te transformi in prostanac.

   Ștergere
 74. Lovitura data azi de Putin americanilor. “Ne oprim daca desfiintati scutul de la Deveselu si bazele din Romania” in Extern de CYD Kremlinul a suspendat acordul cu SUA asupra plutoniului cu destinatie militara. Camera inferioara a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat miercuri decretul semnat de presedintele rus Vladimir Putin privind suspendarea acordului cu SUA asupra plutoniului cu destinatie militara, au informat agentiile de presa ruse. Suspendarea a fost aprobata de 445 din cei 450 deputati din Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului rus. Vladimir Putin a trimis pe 3 octombrie spre aprobare Dumei de Stalegea prin care suspenda acordul Rusia – SUA privind eliminarea surplusurilor de plutoniu, conditionand reluarea sa de retragerea infrastructurii si trupelor americane din Europa de Est, inclusiv Romania. Semnat in anul 2000, acest tratat viza eliminarea plutoniului utilizat la producerea de arme nucleare, care urma sa fie transformat in combustibil pentru centralele atomice. Fiecare dintre cele doua state isi asuma reconvertirea a 34 de tone de plutoniu cu destinatie militara – o cantitate care, potrivit textului tratatului, este suficienta pentru producerea a 17.000 de arme nucleare. Desi semnat acum 16 ani, acordul nu a fost pus in aplicare niciodata. Kremlinul conditioneaza relarea acordului de ridicarea sanctiunilor impuse tarii sale urmata de plata unor compensatii corespunzatoare, de anularea Legii Magnitki si, mai important pentru noi, de reucerea „infrastructurii militare si a numarului de soldati americani din tarile NATO care s-au alaturat Aliantei dupa 1 septembrie 2000” – data la care a fost semnat acordul privind plutoniul. Mai precis, este vorba despre Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Slovenia, Romania si Bulgaria si despre instalatii militare ca sistemul de aparare anti-racheta de la Deveselu. In preambulul legii semnate de Putin se precizeaza ca „sub pretextul crizei din Ucraina a existat o consolidare a prezentei militare NATO in Europa de Est, inclusiv in Statele care au intrat in Alianta dupa 2000” . In documentul oficial se vorbeste despre centrele de comanda si control ale NATO, inclusiv cel din Romania, care a fost activat pe 1 septembrie 2015.

  Copyright (CYD) http://cyd.ro . Citeste mai mult aici http://cyd.ro/lovitura-data-azi-de-putin-americanilor-ne-oprim-daca-desfiintati-scutul-de-la-deveselu/ .

  RăspundețiȘtergere
 75. Despre vot si despre RESPECTAREA drepturilor militarilor:
  @All, chestia este sa mergem cu totii la vot si ca sa-i lovim unde-i doare, daca nu ne vor adopta amendamentele pana la alegeri, este sa nu votam marile partide cu aliatii lor si sa votam alte partide cu sanse de intrare in parlament, astfel la reimpartire sa nu le revina lor procentele ci sa le revina altora gen(PRU, , UDMR sau altii care vor trece de 5%). Daca nu vom participa sau vom anula voturile vor avea de castigat tot cei mari! Mai asteptam , poate le vine mintea la cap,s-ar putea sa nu-si dea seama ca noi militarii activi si in rezerva +politia suntem o forta respectabila , tinand cont si de puterea de convingere asupra celor din jur si s-ar putea sa aiba o amara surpriza cu poeste un milion de voturi contra lor adica vreo 10% dintre voturi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. UDMR?! Da' ce am baut gaz? Astia in 2010 erau basisti feroce, fapt pt. care au votat cu 2 maini sa ne fie desfiintate pensiile militare.

   Ștergere
  2. @tigri2: Citez "noi militarii activi si in rezerva +politia suntem o forta respectabila , tinand cont si de puterea de convingere asupra celor din jur si s-ar putea sa aiba o amara surpriza cu poeste un milion de voturi contra lor adica vreo 10% dintre voturi"

   S-o crezi tu, ...(dar nu prea ai nume)!
   Ce putere de convingere sa aveti voi cei cu pensii mari(sute de mii de favorizati) asupra celor din jur, pensionari civili cu pensii extrem de mici sau angajati cu salarii de mizerie(milioane de fraieri)? Aha, sigur, asupra familiilor dumneavoastra si atat. Poate(nu mai spun sigur) prin influenta oculta puteti face ceva(pentru voi si familiile voastre)... Cred ca stii la ce ma refer.

   Administratorule, scuze ca revin cu problema dar m-a provocat numitul tigri2!

   Ștergere
  3. Rezervisti, va propun nu mai faceti politica, nu va sta bine! Sau, daca nu va suparati, nu va prea pricepeti(deh, restrictiile de zeci de ani indurate)...
   Inca o data administratorule, scuze pentru interventiile mele nelegate de subiect.

   Ștergere
  4. @ Adrian Bontaș 22 octombrie 2016, 12:46. DA! Egalitate deplina in drepturi FUNDAMENTALE si CONSTITUTIONALE intre MILITARI si CIVILI! In consecinta, niciun civil NU mai face politica, niciunul NU mai are dreptul sa candideze la functii publice sau sa faca parte din partide, toti civili cu plata la 24 de ore si 7 zile din 7 ca militarii. In sfarsit, dupa pensionare - daca e razboi, la razboi cu toti civili cu varsta pana la 63 ani la fel ca militarii. Inclusiv muierile, cum e s la cadrele militare!

   Ce ar mai fi? A, da! Instauram egalitatea in drepturi cu militarii si la sindicate, asa ca le scoatem in afara legii!

   Dupa ce rezolvam minunile alea, egalizam si pensiile intre civili si militari!

   Ștergere
 76. De data asta decît sa votati partide de 4% sau de dreapta mai bine stati acasa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Taci dreacului securist nenorocit, acuma ai inceput sa ne ataci prin fata...

   Ștergere
 77. Am spus"gen" dar mai sunt Alternativa Nationala, USR etc...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ruga lu MaKiss..catre CD si .Blonda Vasss

   Sintem saraci ,sintem lipiti
   Noi ,,Aviatia de ..Licopter"
   Nu ne-a da CiuKalata ,
   Si nic gaz in ..rezervor !!!
   Ca sa fim biiiine pregatiti
   Am zburat si zi si noapte,
   Doar la ..trenajor ..!!!
   Daaaaa-ne Doamneee
   Ca s-avem si noi un spor,
   Daaaa-nee Doamne
   ORA DE LA TRENAJOR !!
   Baaaaga-ne-o Doooamne ,
   CAT ZECE ORE DE ZBOR

   Ștergere
  2. Cred ca daca ar durea PROSTIA , acest padina (petrea prostu' de Ioan Slavici) ciurdar din tata-n fiu ar urla de s-ar auzi de la cimisoara pan' la SULIna.
   Nu degeaba ai fost ciurdar/porcar , ai o gandire primitiva exact ca dobitoacele pe care le pazeai.

   Ștergere
  3. motto
   ”Denigratorilor ciumeți,
   Ce-l sparg pe Kis în vorbe tari.
   -Ca militari, sunteți poeți,
   Iar ca poeți, sunteți căprari !”


   Un TAB-ist și-un iginer, șurubar de avioane,
   Unui elicopterist vor să-i tragă la ciolane.
   Într-o formă cam ciudată, între odă și satiră,
   Fără metrică și rimă, fără ”linie de miră”.

   Pe motiv cum că felina, carnivoră și avară,
   Vrea ca prin recalculare să îi facă de ocară,
   Sporuri multe, de milog, să își tragă-n pensioară,
   Iar colegii lui de blog să rămână pe afară.

   Dar grecoaica Euterpe senzuală, cultă, fină,
   Nu prea face casă bună cu ulei și vaselină.
   Trebuie preludiu, frate și finețuri, dragă vere,
   Nu parfum de motorină și Chanel de moletiere.

   Regulată ca-n cazarmă, nu curtată-n stil cochet,
   N-a putut să mai inspire o satiră, un pamflet.
   Astfel că ”poieții” ăștia, cam demult lăsați la vatră.
   N-au produs, precum se vede, poezie, ci-o poiată !

   Ștergere
  4. Tigri 2,cu ceva timo in urma pe prosti i-a pacalit asa zisul Partid al poporului.Tu ne spui de Salvati Romania ?Sa te salveze pe tine din elicopter nu pe mine care sunt cu picioarele pe pamant.

   Ștergere
  5. @Gelule, porcaria asta ordinara o dai publicitatii iar replica mea o ascunzi, care-i scopul, tu ,chiar ,te aliezi cu otreapa de cezar? Pe asta il consideri OM? DEa-mi macar o fraza spusa de el si care sa fie logica sau in ton cu restyul postacilor, nu ai sa gasessti, deoarece este un agramat, cu judecata de copil abandonat la margine de jungla!

   Ștergere
  6. @ tigri2 22 octombrie 2016, 21:23. Nu ma aliez cu nimeni! Doar ca raspunzi asimetric. El ti-o da mai cu perdea, iar tu ii dai ..uie direct. Or limbajul vulVvar ... este limbaj indecent si stii tu ce scrie referitor la politica blogului, atunci ... cand postezi ceva ...vulVar!

   Ștergere
 78. Pe data de 17 octombrie 2016, 14:12. afirmam:

  "Cum se leaga piesele din puzzle. Trebuia sa mai apara si alte reactii. Dinspre Filipine, Cuba, Argentina, Venezuela. Poate chiar si dinspre ... Vietnam!"

  Taman ca prima din capul listei, respectiv Filipine, a reactionat. ""Suntem 3 contra restului lumii, China, Filipinele si Rusia" http://stirileprotv.ro/stiri/international/presedintele-filipinez-si-a-anuntat-separarea-de-sua-suntem-3-contra-restului-lumii-china-filipinele-si-rusia.html

  Presedintele filipinez, Duerte, practic da afara bazele americane din Filipine.

  Il citam: "Imi anunt aici separarea de Statele Unite. Atat in termeni militari, poate nu si sociali, dar si in termeni economici. America a pierdut", a afirmat el in aplauzele publicului, intr-un discurs tinut in prezenta vicepremierului chinez Zhang Gaoli.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Presedintele Duerte este in nsiv! Dar banii US, drept chirii pt baze americane, i-au placut? Nu exista divort fara partaj si scandal! El are merite colosale in lupta anti drog prin pedeapsa cu moarte si cam atat! Vom vedea...

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 21 octombrie 2016, 23:49. Eu am prezentat doar stirea. Daca este sa ma intrebi pe mine si ca un mod subiectiv de abordare, nu as vrea sa am un stat ostil precum Filipine, Malaezia si Vietnam.

   Desi pentru un neavizat ar parea state cu putere militara nesemnificativa, aceasta este compensata printr-o durizare ca stil de viata al populatiilor respective. Pana la fanatism.

   Legat militar strict de Filipine - harta spune totul [https://www.google.ro/maps/place/Filipine/@11.5563841,104.6142435,4z/data=!4m5!3m4!1s0x324053215f87de63:0x784790ef7a29da57!8m2!3d12.879721!4d121.774017].

   Un stat cu peste 7 000 de insule (sub 1 000 sunt locuite), in realitate este un stat puternic numai si urmare a greutatilor imense de gestionare a spatiului sau national. Pe de alta parte, Filipine este practic un stat "jupân" in zona sa. D.p.d.v. militar, superputerea care este aliat cu Filipine, detine practic suprematia militara in toata zona oceanica dintre Asia si Australia. Ca sa nu mai discutam de faptul ca Filipine situata de partea Rusiei si Chinei, devine o imensa baza care rupe calea de jonctiune a actiunilor SUA si Canadei de cele ale fortelor NATO din Europa via Oceanul Pacific.

   Oricum, d.p.d.v. strategic, nu imi place deloc cum arata harta acum. Ceva a devenit extrem de vizibil: nu doar ca este blocata afluirea fortelor SUA dinspre Pacific spre Europa, ci sunt create premisele unor actiuni militare contra SUA dinspre coastele sale de est. Linia de demarcatie este evidenta: Rusia-China-Coreea de Nord-Filipine. Mai departe doar apa mai desparte cele 2 blocuri militare - adica nimic!

   Ștergere
  3. Nici mie nu-mi place. Filipine face exact ca Panama in '89! Bazele de plecare/depozitare/refacere sunt eliminate. Poate vor fi mutate in Vietnam....ca tot i-a vizitat Obama si au fost reluate rlegaturile diplomatice, caci cele economice erau de mult! Firmele US de confectii si incaltaminte isi au fabrici in Vietnam...un fel de loon!
   Personal nu prea cred in alianta militara anti US si/sau NATO dintre China si Rusia!
   Mai nou am auzit ca in '89, lt.col. putin venise in misiune la ambasada din Bucuresti! Sa mai dam in carti..daca se adevereste, se explica multe!

   Ștergere
 79. si daca ajung rusii/chinezii in Hawai?? fix pe mijloc de Pacific? ......nashpa rau de tot.Mai stii?? se mai schimba un guvern mai apare o mica "revolutie"...si uite asa "roata morii se-nvarteste"
  deocamdata este teritoriu american si constituie al 50-lea stat al USA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar iesi cu foc mare sa fie atacat teritoriul american, desi a fost anexat in mod abuziv in imprejurari istorice favorabile, pe stil colonialist.

   Ștergere
 80. @All. Pentru cei a toa(N)te stiutori, pricePUTZII blogului. Urmarind punctele propuse la discutii in ordinea de zi a comisiilor camerei deputatilor de saptamana (A)viatoare veti "gini" ca PLx-62 referitor la OUG-57/2015 nu este introdus nici la urgente ,nici la respinse si nici la alte puncte, asta inseamna ca...judecati daca aveti cu ce!

  RăspundețiȘtergere
 81. Uitati de zona si forta Australiei cand vorbiti de Filipile, dar si de cea a Noii Zeelande din Coroana Marii Britanii, alaturi de Australia, uitati de Coreea de Sud si Japonia, chiar si Cambodgia, slujnica americaneasca pe axa Vietnamului si mai sunt acolo niste state-satelite americane. Trambita a fost inventata sa faca zgomot, iar armele sa ucida, ori toti acestia sunt tari si in goarna si in arma!
  De aia plange acum Andreea Popou (cu) Vasselina, cu mama de mana, si in genunchi, ca la felat, in fata lui Aluna Burghiu Mumu Pipi Caca sa fie trecuta pre listre la ciolan shparlamentar?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu uitam. Australia si Noua Zeelanda sunt redutabile, celelalte sunt decorative. Japonia nici macar nu se implica - de nicio parte si oricum nu este o mare forta militara.

   Ștergere
  2. Daca Japan isi pune mintea, intr-un an intrece orice super putere militara! Cu o mana de militari si o tehnica ultra, care-i caracterizeaza, pune in genunchi puterea militara globala! Restul vor sta acasa sa-si bea ceaiul si sa munceasca, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic! Sa nu uitam ca din spatiul extyra terestru suntem urmariti si controlati de OZN-uri, cei care echilibreaza continuu fortele beligerante si da castig de cauza pacii, dar nu opreste toal razboiaele pentru a ne mai rari din cand in cand!

   Ștergere
  3. @ Cornelius Flavius Ifrim 22 octombrie 2016, 19:49. Daca Japan isi pune mintea?

   In mod normal, asa spune legenda! Eu insa am ceva dubii. Lucrez pe electronica zilnic si constat ceva: produsele japoneze nu mai sunt ce au fost. Gasesc consensatori Panasonic devalorizati la jumatate de termen fata de unii cu terminatii stil ..yion ...xcon ...hwa de prin Taiwan sau Coreea de Sud. Fac niste laptopuri bunicele, in niste plasticuri de toata coma. Au clasa, este clar, dar nu mai sunt asa fiabili ca altadata!

   Ștergere
  4. Onorabile, vanturile dinspre China cred ca i-au intoxicat si pe ei cu virul lucrului de mantuiala, rapid si vandabil ca-i frumos! Cand puneai mana pe ceva japonez, candva, aveai impresia ca sunt aduse din Galaxie de undeva, si aveau trainicia aceea proverbiala, sovietica, nu bruta, dar gingasa si durabila! Moda trainiciei in grosolanie sau gingasie a trecut, acum e moda frumusetii atragatoare prin culori fermecatoare, roz bombon si brotacel, dar de mantuiala...

   Ștergere
 82. asta inseamna ca acest punct nu mai exista in discutii ,au abandonat .vor lasa in coada de peste .ca sa le faca pe plac lui PASLARU si VOSI si amaratilor de pensionari civili de care isi bat joc si care se vor bucura ca lasa militarii cu buza umflata.

  RăspundețiȘtergere
 83. Calin Georgescu noul premier al României?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Florin Georgescu de la Banca Nationala?

   Ștergere
  2. Probabil ai vrut sa spui Florin Georgescu.Nu cred ca ar accepta cu toate ca ar fi un prim-ministru de nota 10.

   Ștergere
  3. Nu Florin, ci Calin! ....din grupul decizional al Clubului de la Roma!

   Ștergere
 84. Statul a schimbat regulile in timpul jocului privind pensiile militare ce mi-au fost prezentate la accederea in sistem.El se preface ca-mi da pensie militara eu ma prefac ca lupt daca va fi cazul!

  RăspundețiȘtergere

 85. Virgil Bălăceanu a distribuit postarea publicată de Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania în grupul PENSIONARII MILITARI UNIŢI ÎNTR-O SINGURĂ FORMĂ ASOCIATIVĂ.
  50 minute ·

  Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania
  20 octombrie la 17:52 ·
  Epopeea proiectului de lege 475/2016 continuă.....

  Pentru a treia oară in această lună, reprezentanţii AORR, respectiv general locotenent (r) Virgil Bălăceanu, colone l(rtr) Eugen Lazăr, colonel (r) Dănut Lung si colonel (r) Vasile Iosif, s-au prezentat la Comisia pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională din Senat (18.10.2016, ora 13.00) pentru a susţine proiectul de lege sus-menţionat si a prezenta un amendament clarificator, însoţit de o expunere de motive conţinând argumente juridice si constituţionale demne de luat in seamă de parlamentari (se anexează).
  Din păcate, nici de această dată lucrările Comisiei nu s-au putut desfaşura din lipsă de cvorum ceea ce ne face să credem că există o lipsă de interes şi de voinţa politică pentru a corecta această nedreptate şi a elimina acest paradox: militari care au muncit după trecerea in rezervă, au plătit obligatoriu contribuţii sociale, împreună cu angajatorii lor, au primit pensii civile, funcţie de punctajele realizate, indexate separat de pensia militară, au primit decizii de pensionare pentru limită de vârstă în baza Legii 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, dintr-o dată, după 31.12.2015, sunt deposedaţi printr-o "eroare legislativă" de acest drept câstigat, contrar oricăror principii de drept al muncii si contrar practicii Curţii Constituţionale in domeniul pensiilor contributive.
  Dacă la Comisia pentru Apărare am fost primiţi cel puţin cu bunăvoinţă – şi pe această cale mulţumim din nou Preşedintelui Comisiei, d-lui senator Obreja – şi am găsit sprijin pentru susţinerea amendamentului în persoana d-lui senator Dobriţoiu, la Comisia pentru Muncă am avut surpriza să găsim uşa închisă si să nu primim nici un răspuns la solicitarea noastră de a ni se permite să ne prezentăm argumentele pe acest subiect . Mai mult, am aflat că şedinţa s-a devansat cu o zi dar, din “fericire” de această dată, nici aici lucrările nu s-au putut desfăşura din lipsă de cvorum.
  Stimaţi colegi, indiferent de cursul legislativ pe care îl va lua acest proiect, rămân următoarele întrebări, la care legiuitorii vor trebui sa dea un raspuns:
  Unde sunt banii plătiţi de militarii in rezervă si angajatorii lor ca şi contribuţii sociale obligatorii la Bugetul Asigurărilor Sociale , dupa încetarea raporturilor de muncă cu structurile sistemului naţional de apărare?
  Dacă se încetează plata pensiilor contributive de ce nu se restituie contravaloarea contribuţiilor sociale reţinute militarilor in rezervă si angajatorilor lor?

  Încrezători că toate asociaţiile militarilor în rezervă si retragere vor adresa aceste întrebări justificate parlamentarilor din circumscripţiile in care sunt prezenţi, vă asigurăm că vom continua demersurile legale şi constituţionale pentru o justă soluţionare a acestei probleme.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E grele, cucuvea roz bombon! O sa te ia de urechi cu forta s-o felezi, madam Kurvosi, ca i-ai furat pasarica rozacee parfumata, cu iz de piersicutza pufoasa, dintre cracanelele gheroase cu care-si face mendrele pofticioase!

   Ștergere
  2. Ciu ciu rez, alias @mos alecu, ilie scularie, cezar brother, tzu tzu și alte zeci de nick namme prin care-l mușcă de tur pe Huhu Rezea.
   Putea să indice citirea proiectului de lege aici

   http://www.huhurez.com/2016/09/dupa-avizul-negativ-al-guvernului-in-l.html

   Ștergere
 86. @iceparu & all, tot ce am spus nu a fost si nu este o inchipuire de-a mea sau o promisiune ci am redat ceea ce am vazut pe la comisii, am vrut doar sa va informez, imi pare rau ca n-am stiut ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Credeti ca am ASul pe maneca si nu vreau, EU, sa-l scot?
  Tot ce v-am spus este REAL!

  RăspundețiȘtergere
 87. T2,
  Ce tot vrea AvyaMuk?
  Da cu septarul!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!