marți, 25 octombrie 2016

Omagiile noastre pentru ostașii români jertfiți pe altarul patriei! La mulți ani tuturor militarilor români și familiilor acestora! La mulți ani, M.S. Regelui Mihai I al României!

 Ziua Regelui Mihai I al României

Vă readucem aminte că astăzi, 25 octombrie 2016, M.S. Regele României împlinește venerabila vârsta de 95 ani. Pe acesta cale, urăm Regelui Mihai I al României, un călduros și în același timp un camaraderesc "La mulți ani!"

Cu siguranță că există suficienți de mulți militari în rezervă/retragere - mai ales din cadrul celor cu stagii îndelungate în armată înainte de anul 1990, care nu înțeleg cu exactitate sensul camaraderesc al urării de la "La mulți ani!". Aceasta întrucât istoria de dinainte a ascuns în mod perfid calități de excepție ale Regelui Mihai I al României. Cum ar fi faptul că Regele Mihai I al României a pășit din fragedă tinerețe în viața militară, absolvind Liceul Militar "Nicole Filipescu" din cadrul Mănăstirii Dealu. Ulterior Regele Mihai I al României s-a  instruit în cea mai dură specialitate a Armatei României și în același timp deosebit de temută de adversarii militarilor români în cele 2 războaie mondiale, specialitate care este cea a vânătorilor de munte. Urmare a acestui fapt, la data de 25 octombrie 1937, Regele Mihai I al României a primit gradul de sublocotenent in cadrul Batalionului 1 Vânători de Munte. Ulterior avansând până la gradele de general de divizie și cel de mareșal al României. De reținut și o altă calitate militară de excepție  a Regelui Mihai I al României: in plin razboi mondial, respectiv in anul 1943, Regelui Mihai I al României a obtinut brevetul de pilot de avioane.
 

Ziua Armatei României

Tot astăzi, 25 octombrie 2016, este și Ziua Armatei României. Se împlinesc 72 de ani de când Armata Română elibera ultima localitate de sub ocupaţie străină: oraşul Carei. Legat de acest fapt, ne facem datoria și va readucem aminte un amănunt care se doreste a fi intens camuflat de istoria recentă. În cursul celui de-al Doilea Război Mondial, nu doar Basarabia a fost smulsă României de către sovieticii cei răi, ci și Ardealul de Nord a fost  smuls României de către naziștii cei buni și cedat Ungariei horthyste. Istoria recentă încercând însă să șteargă cu buretele, în mod pervers, memoria românilor privind istoria din perioada 1940-1944, mai exact faptul că naziștii cei buni au produs românilor un rău la fel de mare precum sovieticii. Legat de ocupația horthistă instalată de aliații noștri germani, vă readucem aminte că Ardealul de Nord a fost în egală măsură și scena unor atrocități de proporții comise contra românilor de trupele maghiare, atrocități care depășesc de departe în intensitate și cruzime, cu mult orice act similar produs vreodată pe teritoriile locuite de români contra oricarei alte etnii. Din păcate, istoria română recentă omite cu bună știință să aducă în prim plan masacrele contra românilor din Transilvania,  punctând în schimb pe diverse imaginare pogromuri comise de români contra altor nații, dar asupra cărora nu există și dovezi istorice concludente. 

Ceea ce este de necontestat este faptul că penultima brazdă de pământ românesc (este penultima si nu ultima cum afirma mai toate sursele si care "uita" de Basarabia) a fost eliberată de sub ocupația horthysto-fascistă, la data de 25 Octombrie 1944. De Armata Regală a României. Diverse surse afirmă că militarii români ar fi avut posibilitatea să lanseze acțiunea ofensivă finală cu câteva zile mai devreme, însă au preferat să aștepte, astfel încât acțiunea să corespundă cu ziua de naștere a Regelui Mihai I al României. Militarii românii dedicând astfel victoria finală, propriului lor suveran. 

În sfârșit, indiferent cum ar fi fost, stabilirea zilei de 25 Octombrie ca zi comemorativă a Armatei României, are și un altfel de impact în rândul militarilor români. Vă readucem aminte în acest sens, faptul că după instaurarea în anul 1947 a unei republici implementate cu tancurile sovietice, militarii români au trecut prin mai multe perioade de lezare sau chiar de pierdere completă a demnității! În acest sens, vă readucem aminte următoarele elemente:

- perioada de epurare a Armatei Regale desfășurată între anii 1947-1964, când bravi ostași români au fost recompensati de republica cu regim de detentie, munca fortata sau domiciliu fortat. De exemplu, generalul de legenda al Armatei Române, Leonard Mociulschi -  partipant consecutiv in 3 razboaie. Multi dintre militarii respectiv, fiind asasinati efectiv de republica;

- perioada 2011-2013 cand republica a actionat in cel mai samavolnic mod cu putinta contra militarilor sai. O republica perfida care a desfiintat dreptul la pensie militara atribuit, in prealabil, in mod legal militarilor săi, drept recompensa pentru activitatea de o viata desfasurata intr-un serviciu militar infernal, in folosul republicii! Drept calcat insa in picioare cu franchete de mareata republica, dar numai dupa ce s-a folosit din plin de serviciile militarilor sai.  Urmarea desi se dorește a fi intens camuflată de istoria recentă, este aceea ca actul contra armatei savarsit de republica a avut drept consecinte inclusiv lezarea dreptului la existență a zeci de mii de militari pensionati.  Pensionati, dar extrem de apti pentru a fi concentrati de patrie in cazului unui razboi! Multi militari in rezerva fiind asasinati efectiv de republică, la propriu. De această dată cu arma legislativă, urmare a unor politici perfide și primitive, dar care nu corespund nicidecum conduitei si mentalitatii traditionale a poporului roman. In plus, prin lezarea autoritatii armatei, mareata republica a reusit sa isi submineze si propria capacitate de aparare si care poate deveni letala pentru republica  in perioda urmatoare, in contextul in care evenimentele din imediata apropiere a Romaniei, converg catre declansarea iminenta a unui razboi previzibil ca fiind unul devastator;

- nici in zilele noastre situtia nu este deloc stabila pentru militarii republicii. Dupa 5 ani de desfiintare a dreptului la pensie militara de stat, republica a reintrodus aceste pensii - care constituie singurul mod de compensare relativa a unui sir intreg de incalcari ale drepturilor si libertatilor fundamentale si constitutionale ale militarilor români în raport cu toți ceilalți cetățeni, de către statul român (a se revedea Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare).  Insa reintroducerea pensiilor militare s-a produs doar la modul aparent. Va readucem aminte in acest sens faptul ca pensiile militare de stat au fost reintroduse prin Legea nr. 223/2015. In varianta originală a legii, militarii deposedați cu forța în anul 2011 de pensiile militare de stat au fost efectiv omiși de la orice posibilitate de ordin pragmatic de revenire la pensiile militare de stat (in varianta originala, operatiunea de recalculare pt. cei pensionati anterior anului 2011 - are un termen evaziv de aplicare, practic inaplicabil). Mai departe, cunoastem ce s-a intamplat. Guvernul in exercitiu a mimat ca ar corecta imensa eroare initiala a legii, amendand Legea nr. 223/2015 prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. Astfel incat desi guvernul in exercitiu a introdus la modul efectiv in programul pensiilor militare si personalul deposedat in mod abuziv de acest drept in anul 2011, acesta a diminuat cu cca. 30% procentele stabilite initial de Legea nr. 223/2015 Astfel incat procesul de recalculare sa constituie pt. majoritatea personalului pensionat anterior anului 2011, doar o simpla mistocarie juridico-financiară menita sa aiba ca rezultat final, tot cuantumurile actualelor pensii (si care sunt realmente cele "hăcuite" in anul 2011, de catre regimul sectant al republicii criminale de atunci). 

Am prezentat dovezi concrete cum republica nu doar ca nu și-a respectat niciodat propriii militari,  ci a comis inclusiv atrocitati contra acestora, cu lezarea dreptului la viata. De aceea am afirmat că ziua de 25 Octombrie ca zi comemorativă a Armatei României, are și un altfel de impact în rândul militarilor români. Impactul fiind unul de ordin atât moral, cât și simbolic, dar mai ales de constiinta profunda. Și consta în faptul că în condițiile istoriei ciclice a unei națiuni, cândva - dar nu foarte departe, militarii români reduși la tăcere și umiliți periodic de republică, ne vom recâstiga demnitatea și vom redeveni din nou ceea ce am reprezentat pentru această națiune! Lucru din păcate, imposibil de realizat în actuala forma de organizare statală  denumita republică și care decade valoric pe zi ce trece, tot mai mult. La acest moment, republica atingând stadiul final al decadenței sale, extrem de asemanator cu al unui spelunci complet epuizate!

Omagiile noastre pentru ostașii români jertfiți pe altarul patriei! Mulți, în zadar! În același timp, adresăm un călduros "La mulți ani!", tuturor militarilor români și familiilor lor! La mulți ani, Majestății Sale - Regelui Mihai I al României!

25 Octombrie 2016 - Trupele de vânători de munte, România/Curtea de Argeș (Orașul Regal)

47 de comentarii:

 1. Lasati exregele in pace sa-si duca batranetea.
  N-am fost si nu sunt cu monarhia sau alta forma de succesiune la tron fara nici un merit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prin deductie logica, inseamna ca TU esti perfect de acord cu mazilirea de catre republica, a armatei acesteia. TU poti de acord, dar suntem multi alti care NU mai vrem ca militarii romani sa fie trarati de republica, pe post de carpe de sters pe jos!

   In concuzie, ne situam in 2 tabere complet diferite. TU nefacand nicidecum parte dintre cei care respecta armata!

   Ștergere
 2. Un material superb! "Încrederea românilor în Armată, pusă la îndoială: „Dincolo de festivism, cât respectă populaţia un militar român?“

  http://adevarul.ro/locale/constanta/Increderea-romanilor-armata-pusa-indoiala-dincolo-festivism-respecta-populatia-militar-romanl-1_580de9f65ab6550cb8dc08c9/index.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Marea majoritate a populatiei nu vad cu ochi buni ”grija acestor aristocrati” fata de popor. In schimb au un respect deosebit pentru cei luati din batatura si inrolati in armata si apoi nevoiti sa stropeasca cu sîngele lor pamintul tarii dea lungul si dea latul in timp ce oligarhia se lafaia in palate de lux si faceau afaceri grase pe seama armatei.
  Respect deosebit pentru ostasul român de la soldat la general din armata româna eliberatoare .
  Pentru cei din primul rind al materialului un referendum ca sa se lamureasca odata definitiv ce si cum. Și fara bani de intretinere de la buget cît timp avem spitale si case de copii sub genocid.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ultima afirmatie este stupida! Sau mai bine spus, hai sa o aplicam si invers! Toate partidele politice primesc bani de la buget! In conditiile in care aceste partide insumate, nu depasesc 500 000 de membri cu statut verificabil. Si in conditiile in care alegerile dovedec ca cca. jumatate din populatia Romaniei nici NU se prezinta la alegeri, neagreand niciun partid politic.

   Cu toate acestea, toate partidele primesc bani de la buget, din buzunarul tuturor cetatenilor. Asta este problema mult mai spinoasa decat cea exprimata de tine!

   Asa ca reciproca devine astfel: fara bani de intretinere de la buget pentru absolut niciun PARTID, cat timp avem spitale si case de copii sub genocid.

   In alta ordine de idei, Basescu a platit el atunci cand a facut referendum? Nu! Si atunci, ce facem? Obstructionam din start optiunea de referendum? Pentru unii cu bani de la buget, iar pentru altii din bani proprii?

   Legat de prima parte a afirmatiei tale! Nu prea este asa! In cea mai mare parte, doar populatia scolita in comunism (total sau partial) vede lucrurile, asa cum le vezi tu. Nu si tineretul de astazi - in general populatia cu varsta sub 45 ani, nu si majoritatea celor 5 milioane de romani alungati de republica in strainatate, de bine ce le-a fost in republica.

   Iar in contextul politic de astazi - cand populatia NU mai are incredere absolut deloc in clasa politica actuala, precum si in institutiile republicii, un referendum sta pur si simplu in gât, tuturor sugătorilor republicii.

   Nu este clara nici afirmatia ta legata de "cei luati din batatura si inrolati in armata si apoi nevoiti sa stropeasca cu sîngele lor pamintul tarii". Stai sa ne intelegem! Ultima data cand a fost stropit cu sangele lor pamantul tarii, a fost in al 2-lea Razboi Mondial. Adica pe timpul Armatei Regale, subordonata Regelui Mihai I. Si atunci cum poti sa pretinzi ca ii respecti pe cei jertfiti in WW2, fara a respecta Armata Regala? Respectiv pe Regele Romaniei? Nu vezi ca esti in grava confuzie doctrinara si de moralitate?

   De fapt, tu ai vrut sa exprimi altceva. Te-ai referit la armata comunista. Intr-adevar, dupa desfiintarea Armatei Regale, comunistii au reinfiintat o noua armata. Comunistii au racolat din batatura si au inrolat in armata, diversi. Dar niciunul NU a luptat in niciun razboi adevarat, precum fostii ostasi ai Armatei Regale. Tu in realitate, pe primii ii apreciezi - respectiv pe cei care au instaurat republica cu tancurile russti, nicidecum pe cei mai bravi eroi ai natiuni si care NU au apartinut nicioata armatei comuniste!

   In ceea ce priveste oligarhia? Dar niste oligarhi actuali, facuti oligarhi de republica actuala, iti este jena sa ii numesti? Are DNA volume intregi cu oligarhii republicii, de acestia de ce nu pomenesti?

   Ștergere
  2. Bati cîmpii . M-am referit la rege si gasca lor de aristocratie burgheza si la ostenii simpli inregimentati alaturi de armata activa cazuti la datorie pe cîmpurile de lupta pina in muntii Buuk.
   Mi se pare nefiresc sa omagiez un ex-rege inaintea unei brave armate .

   Ștergere
  3. @ avianyc 25 octombrie 2016, 22:45. Te-am citit! Ai fost un simplu informator al bravei armate comuniste! Invartit in transferuri intre zona M.Ap.N. si cea a M.A.I,, dar tot in secorul "a da cu ciocul/a turna/a face politie politica"! Iti inteleg interesul de conservare, dar TU cu armata reala NU ai avut si NU ai nici in clin, nici in maneca!

   Ti-am urmarit disertatiile de-a lungul timpului! Ai aparat o conceptie doctrinara care ti-a bagat tie cativa lei in plasa, dar care a trimis alti militari in mormant! Iar cei din Elita avem o problema simpla cu cei ca tine! Sa raspunzi fata de cei carora le-ai facut rau! Si vei raspunde!

   Ca atare, ti-a placut republica pt. ca ai fost un oportunist protejat de aceasta! Cu armata reala, nu ai avut oricum niciodata, nici in clin, nici in maneca! Ci doar cu beneficiile acordate de republica, falselor ei valori! Dintre care faci parte si TU!

   Ștergere
 4. LA MULTI ANI TUTUROR MILITARILOR ROMANI! LA MULTI ANI ARMATEI ROMANIEI!

  RăspundețiȘtergere
 5. Dacă tot ne-am dotat armata cu tehnică și armament de ultimă generație ne mai trebuia un singur lucru ca să fim elita NATO la Marea Neagră și flancul de est al UE. Grație grijii și priceperii Comandamentului logistic întrunit, condus de generalul cu trei stele doctor Cătălin-Ștefăniță Zisu, astăzi la Cercul Militar Național este prezentată noua uniforma de instrucție a Armatei Române.
  Concepută de experții nostri logistici, cu doctorate în echiparea soldatului de la Burebista la Oprea, confecționată în ”modulul croitorie” din subordinea CLÎ și testată în 250 de bucăți de către soldaţi-gradaţi profesionişti din unităţi militare de la toate categoriile de forțe, noua ținută omologată deja la sfârșitul lunii spetembrie este prezentată astăzi de militarii regimentului de gardă și va intra în seviciu de anul viitor.
  Principalele elemente de noutate ale prototipului noului costum pentru instrucţie sunt coloristica (desenul mozaic fiind format din cinci culori - kaki-bej, verde, maro închis, maro deschis şi bej deschis), croiala, ajustarea în talie şi dublarea zonelor cu solicitare maximă.
  Materialul de bază are o nouă compoziţie fibroasă, respectiv 50% bumbac şi 50% poliamidă, prezintă o reţea filamentară ripstop, ceea ce măreşte rezistenţa mecanică şi cea coloristică, asigurând un confort termic superior indiferent de anotimp.
  Noul model de ţinută de instrucţie, cu pastelizare unică va fi folosit pentru toate zonele în care militarii Armatei României vor desfăşura misiuni.
  Cred ca domnul ministru Mihnea Motoc ar trebui sa depună o cere la Guiness book pentru omologarea recordului de ”armata cu cele mai multe tipuri de ținute militare din lume”.
  Uniformele noi se asortează cu grade noi astfel ca de astăzi panoplia generalilor români se mai îmbogățește cu 4 patru epoleți de general de brigadă, primite de șeful direcției operații din SMG și reprezentantul militar al şefului SMG la Comandamentul Aliat pentru Transformare de la Norfolk iar șeful DGIA și șeful SMFT mai primesc câte o stea.
  Să fie primite !
  Pentru doritori aici pot vedea prezentarea live: https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/vb.141113432694582/779739802165272/?type=2&theater&notif_t=live_video_explicit&notif_id=1477292349851205

  RăspundețiȘtergere
 6. Daca tot se doreste un rege, de ce sa nuaducem unul din Neamul Corvinilor. Am face un regat mai mare, cu Ungaria cu tot, s-ar muta capitala la Cluj/Hunedoara/Alba Iulia, poate se roaga si Austria de noi sa-i primim in regat.
  S-ar putea face si o scoala de pilotaj, cu tigrii2 rector, privind pregatirea in zbor, a corbilor de pe blazonul regal.
  Si atunci am fi cei mai tari din parcare in SE Europei.
  Nu sunt de acord cu un rege gen mihai sau un urmas al acestuia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu DACĂ se dorește! Ce înseamna "SE"? Fuga dupa copac? Niet! Dincolo de virtuale, am ales NOI! Cine suntem NOI? Urmasii celor mai bravi ostasi! Toti sunt bravi ostasi, dar numai unii luptă, până înving TOTAL! Sau mor definitiv, numai că noi NU prea vrem să crăpăm definitiv! Si cand ne propunem proba suprema, dracu' se preface brusc in fetita mare! Si NU mai vrea sa intre si in aceasta proba suprema.

   Dar ca să NU mai discut la modul alambicat! La acest moment, cea mai cruntă rezistență a armatei, este închegată tot în jurul celor mai bravi ostași de odinioară! Nu ai ghicit, nu? Tot in jurul "Dracilor negri" cum ii denumeau bolsevicii pe inaintasii nostri! Mai exact, in jurul vânătorilor de munte. Iar noi, NU credem si NU vrem republica! Ne-a ..utut suficient, incat sa mai speram ca o republica fara Dumnezeu, mai poate crea ceva bun!

   Mișcarea este legată în sfârșit, de un muntean pensionat în acest an! Are acest har ca dincolo de a fi fost cercetas de exceptie el Armatei României, să lege destine.

   Ceea ce esti tu sau nu de acord, oricum NU conteaza! Din simplul motiv ca tu NU esti luptator, ci te limitezi doar la a culege oscioare. Cu toate acestea, noi NU te vom pedepsi! Intrucat ai fost oricum pedepsit de soarta. Destul, dar NU si suficient pentru tine!

   PS: Miscarea de rezistenta NU este pornita in Ardealul tau care doarme vesnic in propriile mituri. Ci tot in Muntenia care a readus in nenumarate ocazii, acest neam, pe propriul drum!

   Ștergere
 7. @tehno, ia mai du-te-n ma-ta si lasa-ma-n pace, nu am ce discuta cu tine, vezi ca nu ma bag in discutiile voastre asa ca pas!

  RăspundețiȘtergere
 8. R 26500: Aveti o deductie logica stranie si sinistra.Nustiu cum a-ti ajuns la aceasta cocluzie.Am fost ofiter al armatei romane 30 de ani,este non sens sa nu respect armata romana.
  Am impresia ca prin afirmatiile d-voastra nu faceti parte di elita armatei asa cum va considerati.IMI PARE RAU SA VA SPUN DAR NU MAI INTRU IN DIALOG CU D-VOASTRA.La revedere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deductia logica este ca TU ai un univers ingust stil debara de bloc! Materialul este clar. Dovezile NU pot fi contestate! Ai fost ofiter/alt militar de carton al armatei romane comuniste, si poate si al celei neo-comuniste! Daca NU, ai fi fost capabil sa vezi atrocitatile comise de republica ta, contra militarilor romani! Pe care nici acum NU esti capabil sa le vezi!

   Elita este cea care lupta pentru drepturile armatei! Ceilalti sunt niste simple prefabricate de hartie! L-ai strans TU cumva de gat pe Boc in 2011, cand a asasinat militari ai Armatei Romaniei? Sau pe Basescu? Sau pe Oprea? Sau pe Ciolos - astazi? Nu! Te-ai complacut! Ai coparticipat la asasinate, cel putin prin pasivitate!

   Ca atare, poti marsalui linistit! In debaraua TA! Ai fost un nimeni ca militar. In caz contrar, ti-ai fi aparat breasla! Numai ca un NIMENI, ramane mereu un NIMENI!

   Ștergere
  2. Lui R-26500.
   Stimate domn , cred ca fixatia dumitale pentru "raderea Moscovei si a catorva baze militare rusesti de pe fata pamantului cu lovituri nucleare " este in sprijinul celor pe care le tot afirmi cu privire la armata comunista si la o posibila armata regalista. Vad ca iti negi statutul de militar pe care l-ai avut in "armata comunista ". Esti jenant ! Si in armata comunista militarii de cariera si-au dedicat viata tot tarii lor si , doar formal , sistemului politic. Fiindca dumneata scrii mult , prost si agresiv , ma opresc aici.

   Ștergere
  3. @ Trofin 26 octombrie 2016, 09:14. In pofida interventiilor dumitale "contabilicesti" si care sunt de exceptie, ai o atitudine bizara asupra altor abordari. Din urmatoaele motive:

   1]. NU este obsesia mea chestia cu loviturile nucleare si cu ce se mai intampla in Romania in jurul Romaniei. Sunt pur si simplu, fapte care se intampla IN ACESTE ZILE! Nu mai ai nicio sursa de informare in afara de OTV, de NU vezi astfel de lucruri? De exemplu, asta http://www.mediafax.ro/externe/rusia-intensifica-masurile-de-supravietuire-in-caz-de-conflict-atomic-pe-fondul-tensiunilor-cu-sua-15855031?

   Sau asta http://www.stiripesurse.ro/rusia-anun-a-ca-e-cu-ochii-pe-romania-din-cauza-unei-arme-trimisa-de-sua-in-constan-a-video_1159923.html?

   Ce facem, bagam capul in nisip, ne transformam in abac de pensii, urmarim caterincile de la Kanal D si ne prefacem ca NU observam gravitatea situatiei externe care este un butoi real de pulbere? Romania find protapita prin prisma unor politici eronate ale republicii, de niste idioti, exact pe mijlocul butoiului?

   2]. NU neg niciun statut al meu. In schimb, este prea evident ca adulezi republica pe fondul in care aceasta isi loveste in diverse moduri, propriii militari, de la infiintarea ei in 1947, pana astazi - in forma continuata!

   In fond nici NU este vorba de statut, ci de atitudine? Ai un exemplu de general de legenda - luptator in 3 razboaie. Mazilit de republica. Ce atitudine ai dumneata daca pretinzi ca ai fost militar? Zero, nu?

   Ai un exemplu mai recent! Perioada 2011-2013, cca. 30 000 de militari maziliti de republica. Ma dau ca exemplu, (si) pe mine. Asta ca sa NU aduc aminte de acel colonel Irimiea, ucis de Basescu/Boc/Oprea - care a murit cu pixul in mana, scriindu-le nenorocitilor care i-au ras pensia! Ce atitudine ai dumneata daca pretinzi ca ai fost militar? Zero, nu?

   Si inca un exemplu de astazi! De la 01.01.2016, republica ti-a servit o mistocarie de L. 223/2015 - care in conditiile in care esti si pensionat inainte de 2011, te-a luat la misto in varianta initiala (in varianta intiala, republica te-a sarit de la recalculare, lasandu-ti pensia contributiva portocalie, in plata). Iar in varianta Art. 40 di OUG 57/2015, ti-a dat-o in freza si mai tare, republica deposedandu-te de 30% din pensie, comparativ cu procentele initiale stabilite de L. 223/2015. Ce atitudine ai dumneata, daca pretinzi ca ai fost militar? Zero, nu?

   Si cum adica agresiv? Si cum vrei sa reactionezi ca militar autentic in astfel de situatii? Ne indemni sa desfacem bucile si mai larg cand republica ne penetreaza din toate pozitiile? Asta inseamna sa NU raspunzi agresiv, este? Atunci, da sunt agresiv! Desfa-ti dumneata bucile si mai larg in fata republicii, dupa cum se vede iti este stil de viata! Dar NU ne obliga pe toti sa ne prostituam in fata republicii, bine?

   Ștergere
 9. Gelu,
  Suntem multi numai ca timpul incepe a lasa amprente si ruginim in stare latenta!
  Multi sunt rug din focul tarii!

  PS: ca amuzament, il propun, fortat, pe Vasâle la diversiune!....si asa nici el nu mai stie cine este cu adevarat!

  RăspundețiȘtergere
 10. La multi ani, fostului șef de stat, Mihai I, cel care în ultimii 50 de ani s-a remarcat doar prin semnarea în 1989 a declarației de la Budapesta, de autodeterminare a Transilvaniei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu stii macar ce scrie cu adevarat in acea declaratie? Sau ai auzit la birt, de la vacarul Dorel, si care este antimonarhist convins, chiar iesteric? Uite declaratia aici https://mariusmioc.wordpress.com/2012/01/03/declaratia-de-la-budapesta-din-1989-si-aberatiile-care-se-spun-in-legatura-cu-ea/. In care scrie negru pe alb "Dată fiind configuraţia hărţii etnice, soluţionarea conflictelor nu poate veni în nici un caz din revizuirea frontierelor".

   In alta ordine de idei, Regele Mihai I a adus Transilvania inapoi, Romaniei! NU republica! La acest moment, basarabenii se roaga efectiv de noi sa demaram odata procedurile de reunificare! Iar republica face pe proasta in cotet! Singura institutie din Romania, dar care NU este a republicii - care se agita din toate incheieturile sa realizam la 1 Decembrie 2018 reunificarea cu Basarabia, este Familia Regala a Romaniei!

   Nicio institutie a republicii NU misca insa nimic pt. reunificare. Ba dimpotriva, diversionistii republicii au trecut la o propaganda isterica. Cum ca reunificarea ne sta in gat!

   Care este smenul? Smenul este simplu: reunificarea cu Basarabia, da o lovitura sub centura "sforarilor" de pe axa Berlin-Viena-Budapesta care au ca tinta vizibila crearea unui stat artificial, cu desprinderea Transilvaniei de Romania!

   Iata cine se agita cu adevarat, sa ne reunificam odata! O mana de femeie si care va fi viitoarea Regina a Romaniei. Citeste http://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Principesa-Margareta-despre-unirea-Romaniei-cu-Basarabia-Muncim-la-asta-in-fiecare-zi-135012.

   Dar inteleg ca tu esti deja intoxicat! Si esti extrem de fericit cu realizarile republicii, via Basescu, Iohannis, Ciolos, Andreea Paul si Kelemen Hunor. Si cu Laura Kovesi. Si cu OUG 5/2015 prin care republica iti ...ute pensia! Traiasca si infloreasca republica! Cu basestii, ciolosii si bocii ei care isi bat joc de armata si de popor! Esti multumit acum?

   Ștergere
  2. R26
   Nu fi superficial, omule, și pune mâna de citește integral declarația de la Budapesta

   http://www.huhurez.com/search?q=budapesta
   Când s-au pierdut Basarabia, Bucovina de Nord și Cadrilaterul? In timpul monarhilor Carol II și Mihai I.
   Administrația sovietică a fost scoasă din Ardealul eliberat în 1945 cu prețul instalării guvernului Groza, căruia nu i-a păsat ce va spune istoria despre el, daca Ardealul revine la România.
   Monarhiștii sunt oamenii care nu au opțiuni, nu știu să se conducă și se predau destinului monarhic.

   Ștergere
  3. @ Huhu Rezea 26 octombrie 2016, 12:14. TU vorbesti de superficialitate? 3 intrebari:

   1]. Cand a fost Romania intreaga, in toata istoria ei? Dar intreaga! Cine a facut-o intreaga? Un rege, este? Si atunci ce alt reper mai vrei?

   2]. Ce misca republica de 69 ani ani pentru realipirea Basrabiei la patria-mama! Nimic, nu? Nici macar acum, cand inclusiv rusii si-au dat acordul. Asadar, TU ce reper ai? O republica slaba pe care o doare la bascula de reintregirea Romaniei?

   3]. Cand s-a pierdut Basarabia? Clar - in 1940, prin invadarea de catre URSS a Romaniei. Monarhia a incercat sa o recupereze prin lupta armata. Este asa sau nu? Deci a incercat ceva! A recuperat Ardealul de Nord prin lupta armata! Este asa sau nu? Deci, monarhia a facut efectiv ceva, orice a fost posibil.

   Legat de Ardealul de Nord, esti pe o pista complet falsa! Sustii ca administrația sovietică a fost scoasă din Ardealul eliberat în 1945 cu prețul instalării guvernului Groza?

   Si acum iti pun eu intrebare? Pe teritoriul actual al Romaniei, a tars rusul vreun cartus? Nu! A ras Bucurestiul de pe suprafata pamantului? Nu! Pentru ca asta ar fi trebuit sa se intample, din simplul motiv ca eram in alianta ... fascista. Ai uitat?

   Mai sunt niste destepti care sustin ca de ce Romania nu a crapat pt. Germania pana la final! Astia chiar ca sunt dusi cu capul! Germania o lua definitiv pe coaja via Polonia, cu sau fara Romania, nazistii aveau deja soarta pecetluita. Iar dupa desteptii in cauza, ar fi trebuit sa ne luam cu rusii de gat, pana nu mai ramanea caramida pe caramida din Romania. Bravo, tata! Nemtii o luau in freza oricum la Berlin, si ramaneam noi singurul bastion fascist al lumii, nu? Si mai aveam si Ardealul de Nord luat de horthysti. Ce rezolvam decat distrugerea completa a Romaniei, Ardealul tot al Ungariei ar fi ramas etc. Iar ce mai ramanea din Romania, eram transfotmati din oficiu in republica societica!

   Asta ar fi fost rezultatul, daca NU am fi avut un rege dibaci. A realizat la timp catastrofa pe care o vede si un pusti. I-a determinat pe rusi sa nu traga un glont pe teritoriul Romaniei contra romanilor. A luat inapoi si Ardealul de Nord.

   Daca exista o nereusita? Da! Basarabia! Asta a fost: asa s-au inteles grangurii americani si rusi. Insa uite ca acum istoria ne da inapoi Basarabia, pe tava! Iar republica NU doreste sa faca nimic pt. reintregire. Absolut nimic. Republica asta chiar NU este in stare sa indeplineasca niste formalitati, astfel incat la 1 Decembrie 1918 sa realizam reintregirea Romaniei? Numai un rege poate face acest lucru, cum a facut Ferdinand I in 1918? Ai alte variante viabile? Care? Niciuna, este?

   Ștergere
  4. @ Huhu Rezea 26 octombrie 2016, 12:53. Am inteles, te pregatesti intens sa fii condus cu deosebita mandrie republicana, de Basescu III, Boc IV, Ciolos II.

   Eu cand vad din astia ca tine, imi vine sa fac ca tunarii! Voi injurati mai tare republica decat mine, dar tot NU va lecuiti! Voi tot republica vreti! Parca masochism ii zice la sindromul asta!

   Ștergere
  5. Olescu, nu mai ocoli realitatile Istoriei! De ce tii sa ne prostesti prin alte argumente cand Istoria este sfanta? Monarhia a fost un esec lamentabl pe toata durata ei! Sa fie clar!

   Ștergere
  6. @ Din cauza asta! Este ultima isprava a republicii pe care o adulezi


   http://r-26500.blogspot.ro/2016/10/news-alert-republica-reinceput-hacuirea.html

   Monarhia isi respecta armata, nu ca idiotii republicii tale!

   Ștergere
 11. O stire care poate fi de interes pentru multi daca republica ne mai scotoceste mult la pensiile noastre nesimtite!

  Rusia recrutează militari în Republica Moldova! http://www.evz.ro/rusia-recruteaza-militari-in-republica-moldova-si-vrea-sa-roteasc.html

  RăspundețiȘtergere
 12. @R....
  esti monarhist,sa fi sanatos.Eu NU!!...si am multe multe argumente

  RăspundețiȘtergere
 13. @R...
  iti respect optiunile respecta-le si tu pe ale mele.OK?
  as vrea sa se faca un referendum cu intrebarea DA/NU pentru monarhie......pacat de banii "aruncati pe geam"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! In ceea ce priveste pacatul banilor aruncati pe geam, a mai aruncat si Basescu niste bani la referendumul pt. reducerea nr. de parlamentari la 300. Despre ce este vorba? Despre 21 milioane de euro! Si-am dat in nas pt. 21 milioane de euro sau cum? Asta este motiv serios? Ce mare chestie! Ia DNA 5% din spaga Microsoft recuperata de la oamenii de nadejde ai republicii, si facem referendum.

   Cat priveste argumentele tale? Reciteste un pic cele 3 secvente din material care atesta cum republica trateaza armata ca pe o carpa de sters la ..ur. In locul tau, eu as lasa capul in jos. Si n-as mai spune nimanui ca am lucrat in armata!

   Ștergere
 14. Olescule ..ai uitat DE PENSIA MILITARA ??
  Uite ca ai acum !
  Lu I"Teparu i-a venit retezata cu 1084 lei ...
  A primit insa mai multa ..Demnitate si Onoare ...3Kg in plus ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am uitat! Pe mine NU ma surprinde deloc. Asadar, republica ii "recompenseaza" din nou pe militari! Traiasca republica! Grijanii mamii lor!

   PS: Userul in cauza ar trebui totusi sa confirme el insusi! Asta daca NU a facut untre timp, infarct.

   Ștergere

 15. iceparu spunea...
  Primit, colonel, astazi decizia de recalculare de la Casa de pensii sectoriala a MApN
  A.drepturi de pensie
  pensie de serviciu pentru limita de varsta 2329 lei
  suma corespunzatoare ordinului/semnului onorific 466lei
  suma indexare/majorare 140 lei
  total drepturi de pensie 2935 lei conform legii nr.223/2015
  Cuantum pensie aflata in plata 4009 lei
  B.date care au condus la stabilirea pensiei militare de stat
  1.data trecerii in rezerva 17.02.1997
  2.vechimea efectiva realizata 31 ani 5 luni
  3.vechimea in serviciu realizata 31 ani 5 luni
  4.vechimea contributiei la fondul pentru pensia suplimentara 28 ani-9%
  5.decorat cu OMM cls.I pentru 25 ani
  6.elemente de calcul a pensie
  -baza de calcul utilizata 2740lei
  -vechimea cumulata 43 ani
  -procent de calcul al pensiei 85%
  -spor pentru OMM 20%
  -procent indexare aferent anului 2016 5%


  Baza de calcul conform art 28 din L 223/2015
  Elemente salariale (cuantum actualizat decembrie 2009)
  solda de functie coeficient 4,85
  solda de grad coeficient 1,8
  gradatii procent 42%
  solda de comanda procent 6,2
  indemnizatia de dispozitiv procent 18%
  In concluzie.Mi-a fost rasa suma de 1074 lei pe cand Basescu imi rasese numai 800 lei.
  Eu si familia mea nu vom vota Ciolos si cu atat mai mult partidele care il sustin respectiv PNL,USR,PMP.

  miercuri, octombrie 26, 2016

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am inteles. Dar are obligatia elementara sa intervina el insusi pe acest blog. Altfel imi vine peste mana, sa plagiez blogul Cucuvelei.

   Il asteptam sa marturiseasca si aici! Si va urma scandal de scandal!

   Ștergere
  2. "Baza de calcul conform art 28 din L 223/2015
   Elemente salariale (cuantum actualizat decembrie 2009)"???
   Ordinul M 25/15.02.2016 art 12 prevede actualizarea la 01.01.2016.

   Ștergere
  3. @ Mirage 2000 26 octombrie 2016, 14:15. Ce te miri? Cf. ordonantelor emise anual incepand cu 2010 (cum este de fapt si OUG 57/2015), prin exceptie de la l. 284/2010 a salarizarii pentru militari, toate elementele salariale sunt cele din decembrie 2009.

   In concluzie, orice ai actualiza la nivelul anului 2016, te trimite de fapt la elementele din 2009.

   Uite aici OUG 57/2015 cu articolul-curva https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_57_2015.pdf: " ART. 1 (1) În anul 2016, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2015 ...]."

   ASADAR TE TRIMITE LA ANUL 2015. NUMAI CA PT. ANUL 2015, A EXISTAT O ORDONANTA SIMILARA CARE PREVEDEA ELEMENTELE DIN DECEMBRIE 2014. PT. 2014 - O ALTA ORDONANTA CARE STABILEA ELEMENTELE DIN 2013. SI TOT ASA PANA AJUNGI LA ANUL 2009.

   Ca atare, orice actualizare ajunge tot la 2009. Singura sansa ca sa se schimbe ceva, este ca pt. 2017 sa NU se mai dea o ordonanta similara. Adica sa fie lasara L. 284/2010 a salarizarii sa isi produce efectele si pentru militari.

   Ștergere
 16. Pt tigri2
  Transilvania se va uni cu Ungaria, atunci cand Ungaria va disparea ca stat si se va "varsa" prin absorbtie in Romania. Asa cum unpr a revenit la matca si s-a varsat in partidul lui base.
  Vad ca devii un mare nesimtit si jignesti persoane care sunt de mult in ceruri.
  Se vede la nivelul tau de activist de partid, o mare nesimtire. Bine canu mai locuiesti in Transilvania, nu t-ar mai fi rabdat pamantul. La Dumnezeu nu cred ca ai fi primit. Am multi prieteni romani de etnie maghiara, am avut camarazi de etnie maghiara, dar tu esti o "scursura" greu de suportat si mai ales de inteles.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar trebui sa iti stergi comentariul si sa ti-l repostezi in casuta adresantului! Parca te interesau pensiile! Si ma acuzai de diversiune, intrucat penultimul material nu se referea la pensii, ci la un pericol iminent care planeaza asupra Romaniei.

   Acum ce faci? Cand apar si primele decizii hacuite cu 25% - 'mneata facand reclama doar la cresteri, NU te mai intereseaza pensiile? Sau cum?

   Ștergere
  2. Olescule,confirm cele ilustrate de Cezarica.Intentionam sa le fac cunoscute si pe 26500,dar Cezarica mi-a luat-o inaite.Da mi-au ras 1074 lei comparativ cu legea 164/2001 actualizata de Tariceanu si 450 lei comparativ cu legea contributivitatii
   Eu si familia mea nu voi vota Ciolos si mai ales partidele care il sustin respectiv PL,USR,PMP..
   decizie de recalculare
   urmare a examinarii actelor din dosarul de pensionare al domnului col.....cu domiciliul in..........si a cererii de recalculare/situatiei soldelor lunare brute realizate la functia de baza,actualizate la data de 01.01.2016,inregistrate la casa de pensii sectoriala a ministerului apararii nationale sub nr.T....din 04.05.2016,avand in vedere prevederile art.109 din legea nr.223/2015,se recalculeaza pensia si se stabilesc,incepand cu data de 01.03.2016 urmatoarele
   A.drepturi de pensie cuantum pensie conform legii nr.223/2015
   pensie de serviciu pentrulimita de varsta 2329 lei
   suma corespunzatoare ordinului/semnului onorific 466 lei
   suma indexare/majorare 140 lei
   total drepturi de pensie 2935 lei
   cuantum pensie aflata in plata 4009 lei
   B.date care au condus la stabilirea pensiei militare de stat
   1.data trecerii in rezerva 17.02.1997
   2.vechime efectiva realizata 31 ani 5 lui
   3.vechime in serviciu realizata 31 ai 5 lui
   4.vechimea cotributiei la fodul petru pesia suplimentara 28 ani-9%
   5.decorat cu OMM/SOSP cls.I pentru 25ani
   6.elemente de calcul a pensiei
   -baza de calcul utilizata 2740lei
   -vechime cumulata 43 ani
   -procent de calcul al pensiei 85%
   -spor pentru OMM 20%
   -procent indexare/majorare aferent anului 2016 5%
   baza de calcul conform art.28 din L223/2015
   elemente salariale(cuantum actualizat decembrie 2009)
   solda de functie coeficient 4,85
   solda de grad coeficient 1,8
   gradatii procent 42%
   Solda de comanda procent 6,20%
   indemnizatia de dispozitiv procent 18%
   alte elemente 28,00

   Ștergere
  3. @ iceparu 26 octombrie 2016, 15:55. Multumesc! Asadar, reincepe razboiul! Si imi pare rau pentru ce aud. Daca mai conteaza cu ceva!

   Ștergere
  4. Comparativ cu L 164/2001 nu putea sa-ti razuiasca 1074 lei decît daca ai ales o perioada gresita sau daca ultima luna din activitate ,baza pe L164, a fost foarte diferita de cele 6 luni alese.
   Poate a scazut fata de contributiva. De unde acel 4009 in plata?

   Ștergere
  5. Deci la capitol pierderi față de cei pensionați după 1 decembrie 1999 intră:
   - procentul din indemnizația de comandă de 38-6,2=31,8% din solda de funcție;
   - procentul din indemnizația de dispozitiv de 25-18=7% din solda de funcție;
   - sporul de radiații ( antenă ) de până la 10%
   -ai mai pierdut si mare parte din procentele pentru pensia suplimentară.
   Dacă aveai solda de merit mai pierdeai și acolo 5% deoarece și asta era mai mică de 15% până in decembrie 1999.
   Înțeleg ca nu ți-ai făcut o simulare anterior și nu știai că așa va fi pensia recalculată.

   Ștergere
  6. @Karadeniz
   Inainte de1 decembrie 1999 . După 99 si mai ales din 2000-2001 lucrurile stau cu totul altfel.

   Ștergere
 17. Elementele salariale la 31.12 2009 sunt identice cu elementele salariale de referinta la 01.01.2016.
  Deci nu are nicio influenta calculul la elementele de referinta 31.12.2009

  În decizie exista ceva dubios , cf =4,85 ???? cu c grad 1,8. Nu prea se conjuga .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce este dubios? Nu te uiti aici http://www.jandarmeriasatumare.ro/LEGISLATIE/LEGE%20nr138.pdf? Este actualizata!

   Grad colonel: 1.80. Functie corespunzatoare gradului de colonel: de la 4.70 la 5.50.

   Deci, se incadreaza. Unde este dubiozitatea?

   Ștergere
  2. Iceparu,
   Ai fost avansat col la trecere in rezerva sau in ultimile luni?
   IC ai avut numai in ultima luna sau cum?
   Intreb doar!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!