luni, 19 septembrie 2016

Ultimele intemperii pe frontul pensiilor militare! Militarii care au lucrat/lucreaza si in domeniul civil - a doua pensie distincta si diferentiata fata de cea militara, proportionala cu vechimea in sistemul civil si acordata conform regulilor sistemului public de pensii!

In primul rand, ca si apel general, rugam pe toti militarii sa ridice stacheta propriei etichete, propriei decente si propriei inteligente, dincolo de limita suburbana "Ba, pe-a mă-tii!" Rugam sa nu ratati partea introductiva, intrucat are legatura mai stransa decat considerati, cu pensiile militare!

Cu această ocazie, vă informăm cu convingere - ceea ce mulți cunoașteți deja din diverse alte surse (vom prezenta si noi detalii și dovezile aferente într-un material ulterior), că la acest moment România este guvernată, în totalitate, de o entitate ostilă intereselor României care a penetrat absolut toate structurile statului român, de la Președenție la comisiile de specialitate din Parlament, de la guvern la C.C.R., orice instituție a statului român - inclusiv pe cele de apărare națională, ordine publică și siguranță națională. Entitatea este Fundația George Soros care a racolat prin diverse metode, sute si sute de persoane din conducerea instituțiilor-cheie ale statului, oameni din mass media sau lideri de partide politice. Aceeasi fundatie a infiintat zeci de ONG-uri, dar nu numai, ci si partide politice.

In consecinta, orice decizie în privința românilor - inclusiv in prvinta pensiilor militarilor, provine de fapt din exteriorul României, autoritățile republicii, Parlamentul, Guvernul etc., având doar rolul de simpli executanți ai ordinelor Fundației George Soros. Daca este cineva curios sa afle cateva sute de nume sonore care sunt implicate in conducerea prin crearea unei republici paralele in Romania, este rugat sa acceseze nota din final. Cuprinde elemente efectiv halucinante!

 ***

Si acum sa trecem la obiect! Au aparut noi intemperii pe frontul pensiilor militare. Despre ce este vorba, pe scurt! Exista anumite semnale ca ar fi sanse de revenire a cuantumurilor pensiilor militare la prevederile initiale ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, respectiv la baza de initiere de 80% si la plafonul maxim de 100%. Vă readucem aminte că procentele respective au fost micsorate urmare a Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, la o baza de initiere de 65% si la un plafon maxim de 85%.

Numai ca urmare a ordinului ferm transmis de celula Soros care conduce falsa republică de la București, bugetul total alocat achitării pensiilor militare, nu va fi modificat cu niciun cent in plus fata de cel stabilit de guvernul Cioloș prin O.U.G. nr. 57/015.

Si atunci cum se poate reveni la  baza de initiere de 80% si la plafonul maxim de 100%, fara a se majora bugetul initial? Foarte simplu. Tai dintr-o parte, si pui in alta parte, fara a modifica insa bugetul total alocat achitarii pensiilor!

Din analiza comunicatului S.C.M.D. de aici, rezulta ca exact acest lucru se va intampla! Ca o paranteza, ne exprimam dezacordul fata de concluziile conducerii S.C.M.D. si care din toata pleiada de agenti Soros care conduc, in realitate, toate structurile statului roman, s-a limitat sa acuze niste executanti marunti din cadrul M.Ap.N. care doar pun in aplicare niste ordine de incadrare intr-o limita bugetara, care le este impusa de mult mai de susDe mai sus, respectiv din zona premierului si a comisiilor-marioneta din Parlament, toate intesate cu agenti Soros. Chestiune pe care conducerea S.C.M.D. pare sa o mascheze fie din superficialiate, fie cu rea intentie. Mai degraba cu rea intentie! Doar cunoastem cu totii, ca nu juristii si finantistii din M.Ap.N. - scosi tapi ispasitori de conducerea S.C.M.D., aloca fonduri pentru plata pensiilor militare, ci exact cei pe care conducerea S.C.M.D. ii protejeaza in mod bizar: guvernul si Parlamentul. Fapt pt. care, nu ne ramane decat sa acuzam conducerea S.C.M.D. fie de naivitate crasa, fie ca incearca sa acopere sub presul intoxicarii, guvernul si Parlamentul Romaniei  si care sunt realii si singurii responsabili ai nealocarii fondurile necesare achitarii pensiilor militare, in procentele stabilite de prevederile initiale ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Cat priveste initiativa S.C.M.D. de a protesta punctual la sediul M.Ap.N. - o salutam! Aceasta este, intr-adevar, locul cel mai potrivit unde ar fi trebuit sa protestam dintotdeauna, lucru eschivat pînă acum, in mod bizar, de aceeasi conducere a S.C.M.D.. Protestul la sediul M.Ap.N. fiind un bumerang care va zgudui din temelii falsa republica de la Bucuresti, pusă subit în situația de a nu mai putea camufla in fata Europei si NATO faptul că in România se produc lucruri contra armatei!


Despre ce este vorba? Pe scurt, in limita pumnului in gat care le este impus de guvern si parlament - de a se incadra intr-un buget insuficient, oficialii M.Ap.N. au propus o schema de mentinere a bazei de initiere de 80% si a plafonului maxim de 100%, cu conditia ca perioadele de vechime in munca lucrate in domeniul civil dupa trecerea in rezerva, sa intre in acel plafon maxim de 100%. 

Pe de alta parte, am dat de acest proiect de lege cu nr. L475/2016, inregistrat la Senat, si care are legatura directa cu problema abordata anterior.  Proiectul cuprinde intentia de modificare a  Legii nr.  223/2015  privind pensiile militare, cu prevederile de aici

Astfel incat, coreland propunerea reprezentantilor M.Ap.N. cu proiectul de lege cu nr. L475/2016, rezulta dupa cum urmeaza: pensia acordata militarilor va fi departajata in pensia militara propriu-zisa - respectiv strict pt. vechimea in serviciul militar, cu baza de initiere de 80% si un plafon maxim de 100%, plus o pensie in sistemul public pentru anii lucrati in viata civila dupa pensionare - conform regulilor sistemului public (la varsta de 65 ani, proportional cu nr. de ani lucrati in viata civila).

Doamnelor si domnilor, chiar daca multi vor avea intentia sa tune si sa fulgere, trebuie sa dam dovada de onestitate si retinere. Dar noi am dorit mereu o lege a pensiilor militare model NATO. Numai ca in oriunde in NATO pensia militara se acorda exclusiv pentru vechimea in serviciul militar.  Pentru activitatea in domeniul civil, militarii beneficiind asa cum este normal, de o a 2-a pensie dupa regulile sistemului public civil. Eventual si de o a 3-a pensie intr-un sistem privat, dupa regulile acelui sistem. Ca atare, nicaieri in NATO nu regasim pensii militare hibride care sa amestece vechimea in domeniul militar, cu vechimea in domeniul civil! Fapt pt. care consideram ca propunerea reprezentantilor M.Ap.N. este cu adevarat in concordanta nu numai cu celelalte legi ale pensiilor militare din NATO, dar si cu normalitatea (bineinteles, in conditiile in care proiectul de lege cu nr. L475/2016 va deveni si lege)!

(Daca tot am abordat Legea nr.  223/2015  privind pensiile militare de stat la nivel de normalitate si lege NATO, va mai readucem aminte ca legea mentionata mai cuprinde o deviatie de proportii: cca. jumatate dintre beneficiari nici macar nu sunt militari, ci functionari publici cu statut civil. Aceasta scăpare fiind o alta cauza majora care afecteaza si inca bine, bugetul general alocat achitarii pensiilor militare).

Ca si concluzie generala, pe fondul in care reprezentantii armatei au incercat sa gaseasca o solutie extrema de mentinere a bazei de initiere de 80% si a plafonului maxim de 100%, in conditiile pumnului in gat impus de sus sub care actioneaza, consideram ca solutia M.Ap.N. este cea mai adecvata in actuala conjunctura. Mai ales ca se incadreaza si intr-un cadru de normalitate standard NATO. Urmand ca pe viitor, in speranta ca vom inlocui republica paralela care conduce realmente Romania, cu una care sa reprezinte cu adevarat interesele poporului roman, sa ajungem la solutii si mai bune.

Oricum, revenind la partea introductiva a materialului, dar si legat de comunicatul S.C.M.D.!  Consideram ca nu trebuie sa mai fim naivi, si sa ii gasim pe post de tapi ispasitori pe tot felul de iepurasi marunti. Probabil ca sistemul doreste sa ne deturneze atentia de la a detecta cine sunt adevaratii stapani ai romanilor, fapt pt. care ne pune sa alergam dupa niste functionari marunti. Trebuie sa incheiem odata cu naivitatea! Problema reala si extrem de grava, este de fapt ca toate structurile republicii sunt intesate la cel mai inalte nivel, cu persoane care actioneaza ca o republica paralela, contra românilor. Exact cum s-a intamplat in Turcia, numai ca turcii au avut un Erdogan si o armata loiala care sa ii scape de republica paralela.

***
Elemente ajutatoare

Atentie! Acesta este doar un proiect aflat la Senat, dar care are legatura directa cu problema abordata - si cuprinde intentia de modificare a  Legii nr.  223/2015  privind pensiile militare.
***

NOTA
CU CONCLUZII DESPRE REPUBLICA PARALELĂ


1]. România este ocupată totalmente din interior, toate instituțiile-cheie ale  statului fiind conduse realmente de persoane care executa ordine ale unei entități din afara României. Entitatea este celula George Soros. Oricare persoană din România care are oricât de mică tangență, vizibilă sau camuflată, cu fundația-sectă George-Soros, este agent al fundatiei mentionate care actioneaza contra intereselor Romaniei. Aici avem cateva nume de persoane dovedite a fi agenti Soros, cum ar fi: Edward Helvig - șef al S.R.I., Mihai-Răzvan Ungureanu - consilier al Președintelui Iohannis (fost premier si fost director al S.I.E.), europarlamentari precum  Monica Macovei, Corina Cretu sau Renate Weber, precum si alte zeci de nume sonore. O lista mai extinsa cuprinzand sute de persoane publice si ONG-uri o regasim aici. Dezvaluiri socante via Wikileaks - aici! Atentie la ONG-istii sub acoperire si fondurile financiare obscure - a se vedea aici si aici! Dovezi despre infiltrarea justitiei cu agenti Soros, incepand cu procurorul-sef al DNA, le regasim aici. Cu alte cuvinte, in Romania a luat nastere o republica paralela care controleaza toate deciziile statului roman, intreaga viata administrativa, sociala, economica, politica interna si externa a Romaniei, si in mod implicit, intreaga vointa a poporului roman.

2]. Metoda generală uzitată: este aceeasi descrisă de președintele Erdogan in cazul recentelor evenimente din Turcia. Vă readucem aminte că presedintele turc a precizat și a demonstrat că evenimentele din Turcia au avut drept punct de pornire, "parazitarea" din interior a institutiilor-cheie ale statului turc, cu persoane care executau ordinele unor structuri străine, ostile Turciei și poporului turc. Aceste persoane au fost "plantate" in orice institutie de unde puteau fi controlate si influentate viata administrativa, sociala, economica, precum si politica interna si externa a Turciei: in guvern, in justitie, in armata, in serviciile de informatii, in mass media, in invatamant, in parlament, etc. Liderul detectat al structurii paralele "plantate" in Republica Turcia, fiind un cleric musulman stabilit in S.U.A. pe nume Fethullah Gulen si care crease o adevarata republica paralela, care substituia vointa efectiva a poporului turc. Exact cum se intampla acum in Romania, numai ca pe clericul republicii paralele din Romania il cheama George-Soros, stabilit (in mod mai mult sau mai putin intamplator), tot in S.U.A.

Cateva nume de persoane celebre din reteaua Soros, prezentate de sursele mentionate: Edward Helvig,  Mihai-Răzvan Ungureanu,  Monica Macovei, Corina Cretu,, Renate Weber, Cristian Preda, Alina Vălean, Norica Nicolai, Ioan Mircea Pașcu, Sandra Pralong, Alin Teodorescu, Victor Rebengiuc, Cristian Parvulescu, Sabina Fati, Laura Codruța Kövesi, Vladimir Tismăneanu, Andrei Pleșu, Andrei Marga, HR Patapievic, Andreea Pora, Alina Mungiu, Teodor Baconschi, Stelian Tănase, Adrian Cioroianu, Sorin Ioniță, Rodica Culcer, Laura Ștefan s.a.m.d. 

212 comentarii:

 1. Dupa cate vad nu apare nici o obligatie in acest proiect de lege,ci pot opta la cerere pentru a doua pensie.Acest fapt se refera tot la cei cu vechime mare in armata,care din diferite motive au parasit armata la 50 de ani si care pentru a nu pierde vechimea pana in 31 dec.2015 o pot transfera in sistemul public de pensie.De fapt prin acest lucru se incearca o "indulcire" a celor cu grade mari care si-au gasit locuri caldute dupa trecerea in rezerva pe la fundatii,entitati de interes public ,care primesc lefuri de acolo (vezi ANCMRR).Asa ca nu va speriati nu e nimic de bine pentru cei disponibilizati,ci doar pentru cei cu vechime completa in armata si foarte lacomi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o scapare, de fapt, in favoarea celor care au lucrat dupa pensionare. Cf. SCMD, reprezentantii M.Ap.N. accepta si baza de initiere de 80% si plafonul de 100%, dar ... in baza de 100% baga si vechimea din viata civila. Asta este, sunt pensionari militari cu vechime mai mare in viata civila, decat in armata.

   Iar proiectul in cauza, lasa portita celor cu vechimi mari in viata civila, dar ca a 2-a pensie - la 65 ani.

   Eu zic ca este cel mai bun compromis care putea fi facut sa ramanem cu baza de initiere de 80% si plafonul de 100%.

   Ștergere
  2. Subscriu ideii R26.500 pentru vechimea stricta pe armata, conf. NATO, iar cea din civilie sa fie alta mancare de peste, separat. Asa se mai linistesc si apele si nu mai sunt obligati sa reteze vechimi militare reale dupa care ar plange multi indreptatiti. E un compromis, pana una alta care ar rezolva multe diferende, ca sa fim si drepti: Pe pricipiul vechimii in civilie si asimilata pe armata ne-am trezit pe cap cu multi gusteri ce nu au nici o legatura cu armata. Bine, ca deocamdata sunt supozitii, dar ideea in sine n-ar fi rea intrucat nu ar mai fi atacate grosolan drepturile militare...

   Ștergere
  3. Proiectul de la Senat este chiar "dulce". Se refera doar la perioadele lucrate in viata civila, dupa trecerea in rezerva, nu si inainte de a intra in armata.

   Normal ar fi trebuit sa se refere si la perioadele lucrate in viata civila inainte de a intra in armata. Si iti spun de ce. Eu am intrat la 18 ani in SM, dar aveam coleg care avea 31 ani cand a intat. 13 ani lucrase in viata civila. Normal, acesti 13 ani nu ar avea ce cauta in componenta pensiei militare, ci tot in cea civila.

   Pt. multi poate parea ceva inedit, mai ales ca tot hibride au fost si legile anterioare ale pensiilor militare. Dar totusi asa ca normalitate, ca sa nu mai spun ca chiar asa este in NATO, pensia militara se acorda strict pt. anii in serviciul militar. Restul - in alt sistem de pensii.

   In plus, nu ar trebui sa ne ... isam in sus! Pana la urma e un minister al apararii. De ce trebuie sa se impovareze ministerul sa plateasca din propriul buget stagii NEMILITARE? Pe bune acum! Le paseaza la sistemul public si asa raman bani mai multi pt. plata efectiva a pensiilor militare calculate doar in functia de vechimea in serviciul militar!

   Ștergere
  4. Vezi ca esti putin in eroare R ..Casa sectoriala de pensii a MAI nu primeste bani de la MApN .Are buget separat .

   Ștergere
  5. @ Vasile Ion Valabil 19 septembrie 2016, 23:21. Doar ca detaliu birocratic ignisfiant. In realitate, de sus se arunca jos suma per total ministere: "Luati! Asta e tot pt. pensiile voastre. Impartiti-i cum vreti, dar sa nu mai cereti un cent ca luati ..uie!"

   Invata sa privesti ... macro. Ca stapanii nostri! Nu se leaga de amanunte, pe astea le rezolva ... palmasii!

   Ștergere
  6. Când ""se arunca suma '' zici ca se da din total.Dar cand se imparte zici ca fiecare tip de pensii e diferit.Logic atunci e ca fiecare minister sa aiba buget diferit.Problema e ca sumele sunt mici la toti deoarece mare parte din buget se fura pe fata prin legi strambe.

   Ștergere
  7. De ce vedeti voi totul ca pe o FAVOARE !!! favoare pentru aia...favoare pentru ceilalti. Cu tot respectul, mie mi se pare un lucru cat se poate de normal. Voua , nu ? Adica ai lucrat 16 ani in armata, ai pensie militara pentru cei 16 ani..ai mai lucrat inca 19 in civilie..ai pensie pentru cei 19 in civilie. Sau voua vi se pare normal sa ai pensie militara pentru cei 35 de ani in total !!???

   Ștergere
  8. Da mi se pare normal !!!

   Ștergere
  9. Da, mi se pare normal. Sunt Mm în rezerva si lucrez. Te oftici ?

   Ștergere
  10. Scolile de maistri militari sunt foarte bine cotate, ce e rau sa transpui in viata civila cunostintele dobandite in armata? Plateste darile in tara nu in Ungaria.Nu saraceste statul roman daca da sulplimentar trei lulele trei surcele unui bun meserias.Putea opta sa lucreze, in strainatate iar noi sa primim,integram imigranti ce vin la serviciu cu centura detonanta in loc de branza rosii salam!

   Ștergere
 2. Felicitari Rxxxx.Ai curaj sa spui adevarul de care sefii armatei se feresc ca dracul de tamaie .Crezi ca sorosistii (pe care ii descrii corect) vor sta cu mainile in san in tip ce poporul se trezeste ? Vor da rapid ultimile lovituri coloniei si armatei ( si asa in zdrente)Sa te tii bine astia nu se joaca astia lovesc in cei care se trezesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Scimba-ti balega aia de avatar.
   2]. Stapanii sunt foarte buni in scheme. Si nulitati absolute in confruntarea de tip Erdogan. Sau de tip militar.

   Nu ma imbat cu apa rece, observ insa ca pe FB, sute si mii de oameni, transmit aceleasi mesaje. Noi ca militari, sunt de fapt ca perceptie cu mult inapoia societatii civile.

   Ca atare, vor iesi precis scantei. Si nu prea tarziu! Dar scantei, nu gluma! Romanul se trezeste greu, dar mereu a facut ravagii cand s-a dezmeticit.

   Ștergere
  2. Eu cred ca sorosistii au fost super demascati si se apropie vremea scadentei pentru ei! Pe fb, agentii rusi sunt mai activi ca postatorii romani in a-i demasca pe masonii sorositi! Se ridica un val foarte mare de nemutumiri si nemultumiti, prevad o mamaliga explodata cu intarziere, dar si cand va exploda vor ramane toti sorosistii masoni fara averi si agoniseli in scurt timp. Un ,,Erdogan,'' un mesia sau justitiar va iesi din pamant din iarba verde sa clarifice treburile, ceva se va intampla, caci niciodata lucrurile urate n-au ramas tintuite...Daca a picat el stalinismul, a picat comunismul, a picat epoca Gorbaciov si Perestroika, zidul Berlinului, in istorie au picat ele imperii...Nimic nu poate ramane pironit si, mai ales, nepedepsit dupa un rau cu intentie! Justitia e in degringolada, serviciile sunt linsate si acuzate impreuna cu Justitia pentru praduirea mosiei Romanistanului, in tandem cu incalcarea drepturilor constitutionale, politicienii fac front comun impotriva Justitiei si serviciilor...Sa nu ma intind: Bubuioul curand se va sparge! Mi-e teama doar de sange nevinovat varsat!...

   Ștergere
  3. @ Corneliu 19 septembrie 2016, 23:46. Pe aproape, dar mai ai de lucru. Republica paralela inseamna sorosisti inclusiv SI MAI ALES in justitie si in servicii! Tu crezi ca Erdogan a legat de nebun 2 500 de procurori si judecatori, inclusiv de la Curtea Constitutionala?

   Schema este simpla! In republica paralela, politicienii adopta o lege sorosista care incalca vadit tot ce se poate! Cui te plangi! In fata justitiei sau a CCR, nu? Numai ca si aia in fata cui te plangi, au fost racolati tot de sorosisti!

   Republica paralela inseamna sa racolezi/cumperi/mituiesti toti factori de decizie ai republicii. Inclusiv si mai ales din justitie si servicii!

   Ștergere
  4. Inca o data corect Rxxx Nu credeam ca o sa intelegi vreodata sistemul.Foarte putini il inteleg.Ce e cu tine ai suferit o revelatie sau ti- a ajuns cutitul la os ? Ca pana acum cateva luni pareai destul de naiv.

   Ștergere
  5. @ Vasile Ion Valabil 20 septembrie 2016, 07:56.

   1]. Ti-ai schimbat avatarul. Observ insa ca ai aceeasi dambla ca userul avianyc. Va plac la nebunie ...cururile. Esti pe invers cumva?

   2]. Naivitate? Revelatia Edrogan. El este primul lider al lumii care a demascat si demonstrat modul de invazie a unui stat, prin crearea unei republici paralele.

   Apoi, n-am uitat pe acele nume prezentate in link-urile din nota finala. Sunt exact numele persoanelor detestate de romani. Si cand acele nume apar pe liste ca agenti Soros, este contura deja existenta republicii paralele. Seful SRI - agent? Si ne mai miram de ce ministerele fac ce fac, in conditiile in care toti liderii ministerelor au la numirea in functie avizul ... SRI. Urata caracatita!

   Ștergere
  6. Apropo de cururi.Acolo trebuie sa le infigem tepele lui Vlad Tepes ( si nu la figurat) la toti sorosistii si masonii care au distrus intentionat tara asta.Si care acum cu tupeu dau legi peste legi ( si OUG sau HG) care mai de care mai strambe si mai ticaloase .Ei sunt convinsi ca poporul asta a murit daca acum il batjocuresc pe fata( vezi ambasadorii .ulii)Apropo ai vazut cum spurcaciunile perciunate au dat ordin (prin loje ) ca Gropea sa fie salvat? Am facut in pariu cu un camarad ca Gropea va fi salvat de sparlament( stiam de la un m....) chiar si in caz de crima (exemplu cazul Gigina)..Azi camaradul a venit nervos la mine si a achitat pariul.( o sticla de palinca din care deja am atacat o parte tot cu el).Era suparat foc ca s-a ajuns ca si crimele sa fie manarite pe fata de sparlament. S-a depast orice limita.

   Ștergere
  7. A si nu uita cine a infintat sri. Bozgorul Virgil Azastalos ( ’' Magureanu '' ).Care era si este cu curul ( apropo de cururi) in trei barci ..Vezi ca tot la cururi ajungem😂..

   Ștergere
  8. @ Vasile Ion Valabil 20 septembrie 2016, 12:55. Fara rasisme, bine. Faptele concrete si atat.

   In ceea ce priveste avatarul tau, rezulta la fel de bine ca arati popouri si interlocutorilor tai.

   In concuzie, daca nu iti schimbi avatarul cu ceva care sa nu foe considerat ofensa la adresa intelocutorilor, nu mai postezi.

   Ștergere
  9. Vasilica far' de frica te cam dedai la cele lumesti! Pariul onorat sub forma de sticla se pune la loc de cinste in vitrina crestine nu asa repede galgal,galgal.Zi repede cat ai atacat din,transa pacatosule!

   Ștergere
  10. Ifrim am pacatuit cu gandul si cu fapta.Acum ma duc la manastirea cu felinare rosii sa ma autoflagelez.

   Ștergere
  11. Asta presupune sa si sculele la tine, dar ca sa nu te umpli de " glorie" treci pe la marmacie si da drumul la bani sa circule pt. deblocarea economiei cumparand pastilute albastre de la Pfaizer.Daca esti zgarcit ca mine ceri de 100 mg. tai cu cutitu' pe mijloc si ai doua de 50 in aceiasi 32 de lei cat costa si cea de 50.Daca te stii beteag cu HTA,LDL stai flexat si nu sari ca muta la p..a, in aceste circumstante ceri varianta naturista Tyanli fiola de 21 lei nu cea de 19 ca este facatura si mai putini ml.Partea organizatorica fiind gatata " fir intins" ca pe tine o sa te doara mijlocul la batranete ,si sa nu idraznesti sa ceri sporuri g1.....gn caci altfel dincolo dracoaicele te incolacesc cu coada si te vor parpeli in butoaiele cu smoala la foc marunt.Ipocritii sa nu injure ca peste cativa ani vor reciti sa ia lumina!

   Ștergere
 3. Usor ,usor devine brambureala din ce in ce mai mare.Daca as fi avut putere de decizie as fi lasat contributiva sa mearga mai departe si as fi introdus o renta viagera pentru timpul efectiv lucrat in armata de 10 bani pe zi.Inca as fi ajutat si civilii ca pentru calcularea contributivei vechimea sa fie de 30 de ani si nu de 35. Prin urmare daca am un punctaj de 2 la 20 de ani ,atunci la 30 de ani as avea 1.33.Iar pentru vechimea efectiva in armata as avea pentru 7251 de zile o renta de 725 de lei.Astfel as avea o pensie de 725(renta) +1159(contributiva)=1884 lei.Pentru renta s-ar incadra toata lumea ,inclusiv femeile care au facut pregatire militara in facultate...Varsta de pensionare ar fi mai mica cu anii petrecuti in armata ca valoare cumulata (luandu-se in considerare si grupele de munca corespunzatoare stagiilor militare);astfel toata lumea ar fi multumita,nu ar mai exista pensii speciale,militarii de cariera nu ar mai fi blamati,s-ar considera toate veniturile etc.,iar legea pensiilor ar incapea pe o pagina.Asa vad eu expresia: punct si de la capat.Daca vreti sa intru in detalii va pot trimite un proiect pe care l-am promovat in anul 2012 in acest sens...In functie de situatia economica a tarii,renta ar putea fi si mai mare de 10 bani pe zi...sau mai mica,de ce nu ?Dar toti am fi la fel,am pleca din acelasi loc...Acest fel de calcul al pensiei ar trebui inclus in Constitutie si de asemenea faptul ca in 100 de ani renuntarea la mostenire.Cate un procent pe an.Astfel Romania ar fi vedeta mapamondului in instaurarea meritocratiei,societate pe care Eminescu o visa,societate care va fi viitorul omenirii mai devreme sau mai tarziu.De ce sa nu dam noi tonul acestei REVOLUTII cu adevarat,pentru ca este singura modalitate in care cei bogati care au acumulat mari averi sa cedeze fara a fi fortati averile.Asa este natura umana :lacoma ,fiind singura fiinta de pe acest pamant care mananca mai mult decat are nevoie...Viata m-a invatat ca omul poate fi educat nu corectat.Asa ca oricate puscarii am face omul tot ar fura,trada etc.pentru a-si completa avutul daca nu pentru el atunci pentru progenituri.Prin taxa pe mostenire omul ar fi reeducat sa fie om cu nazuinte omenesti ,inalte si morale,asa cum am fost de fapt claditi de Dumnezeu...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Abrambureala ca abrambureala, dar tensiunea chiar creste. Dar ca sa nu filizofam prea mult. Cu cat e mai imbarligat, cu atat iese mai prost. Ai nostri au facut ca totul sa fie imbarligat, doar sa isi salveze ... pupilele.

   Sistemul britanic este perfect! 3.6% din ultima solda pt. fiecare in serviciul militar. Dar militar sa fie, fara echivalari etc. Si asa rezulta pensia militara. Daca lucrezi si ca civil sa cotizezi la un sistem privat, e ciubucul fiecaruia, va mai avea 1-2 pensii pe langa cea militara.

   Dar, apropo de ce zici tu! Britanicii acorda pensie militara imediata, nu conteaza varstam dupa minim 18 ani de serviciu militar!

   Dar NU este totul: de fapt acorda pensie militara si pt. cetatenii cu sub 18 ani de serviciu militar, dar nu mai putin de ... 2 ani. Numai ca celor sub 18 ani, le acorda pensia militar ca renta, tot 3.6% pe an, ca bonus militar la varsta de 65 ani.

   Si asa, problema este rezolvata pt. toata lumea, in mod echilibrat!

   Si mai este o faza! Pana si unul cu numai 2 ani de armata se simte bagat in seama de societate. Creste patriotismul in el altfel! Niste chestii!

   Ștergere
  2. @ olescu
   1-am verificat si ai dreptate
   2- sa nu crezi cumva ca devin monarhist.Sunt republican convins,iar mumia aia de regina a UK nu are nici un merit,ea e doar o capusa(chiar am mai spus ca imi inchipui cum se caca obligatoriu cu coroana pe cap......sau ea nu se caca?poate ca nu! hi,hi
   ca sa fim intelesi si sa ne respectam Una-i una si alta-i alta si n-au nici o legatura(adica pct1 si pct2)
   serban

   Ștergere
  3. @olescu
   pai daca iukeiul are 3.6% pt fiecare an de armata rezulta ca dupa 20 de ani iese o "penzie" de 3,6X20=72% din solda
   Tu gandesti cand dai exemple monarhiste??
   serban

   Ștergere
  4. Daaaa le creste patriotismul o *ula cu 3,6X2 ani = 7,2%....mamaaaaa ce sume!!
   hai sa vedem: 7,2% din 2000 de lire=144 lire... Wow de cacat!! !!(si cand am spus 2000 am fost optimist) adevarul e mult mai nasol e cu mult sub 144
   dar procentul de 72% spune tot nu-i asa?
   serban
   nu sterge ca asta e blog de discutii nu de indoctrinare

   Ștergere
  5. @ Serban 20 septembrie 2016, 00:16. Da, gandesc! Si dau si exemple republicane: 2.5% minim pt. fiecare an in serviciul militar SUA, si 5% maxim pt. fiecare an in serviciul militar Polonia.

   In Romania in primul rand ca NU poti faci calculul, urmare a combinarii vechii militare cu cea civila. Iar daca te chinui sa le departajezi prin regula de 3 simpla, iti iesi cam 1.5% pt. fiecare an in serviciul militar.

   Ștergere
  6. @ Serban 20 septembrie 2016, 00:09. Nu le amestecam. Dar nici tu sa nu ma aburesti.

   1]. In primul ca NU exista romani republicani sau monarhisti, decat de conjunctura. Mai degraba, nationalisti sau patrioti.

   2]. Astfel, daca ar aparea din pamant un stra...stra...nepot de-al lui M. Viteazul - care a fost monarh, sa resusciteze natiunea, TU ai fi printre primii monarhisti convinsi.

   Acum la obiect! In clenciul in care chiar TU ai admis ca suntem si care este foarte naspa, cum puii mei mai departajezi TU republica paralela care ne conduce, de cea adevarata pe care o doresti? Cum? Ai TU vreun Erdogan ascuns in casa sa faca deosebirea? NU! Esti cumva Erdogan? Nu!

   Si atunci cum basca mea, termini cu republica paralela, cand totul in jurul nostru este republica paralela? Cum faci daca NU o distrugi complet, aducand un alt sistem total opus?

   Da! Mai este o solutie! Inca o revolutie, nu? Da, dar daca facem revolutii numai in ultimul ceas, din 30 in 50 ani, cat mai traim sa prindem si noi republica aia a ta mult visata?

   Ștergere
  7. @ Serban 20 septembrie 2016, 00:23. Esti complet suburban! Ia da-i tu 3.6% lui tilica ala care iti facea bocancii. Taran amarat pe unde o mai fi si fara niciun drept de pensie (in mediul rural, acum in 2016, nimeni nu are drept de pensie, pt. ca NU au din ce sa cotizeze). Pt. un an si 4 luni, 5%. Valoare mare, NU este! Dar este ceva poate mai mult. Cand o vedea fostul tau soldat taran Vasile, ca patria il baga in seama cu ceva dandu-i un leu pt. cele 16 luni de serviciu militar de sclav, Vasile va face ravagii cand patria are nevoie de el.

   In caz contrar, cand va fierbe tara, Vasile va face ca in WW2, cand dezertau cu zecile de mii la rusi.

   Tu ai impresia ca americanii sau britanicii sau chiar rusii, sunt fraieri cand isi baga in seama si ultimul caporal sau soldat? NU - doar noi suntem prosti gramada!

   Iti mai dau un indiciu legat de taranu' Vasile! NU am mai avea atat de multi potrivnici care sa ne faca nesimtiti! Intrucat ni se va ralia inclusiv taranu' Vasile. Care stie simplu: eu am 3.6% pe anul si meu 4 luni, fix ca fostul meu sef - dar el bagat 25-30 de ani de armata!

   Chestie de istetime elementara, este precizat ceva si in material!

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 5. In sistemul britanic dupa cum zici,as avea o pensie de 2266 fara OMM.Prin urmare britanicii sunt mai generosi cu cei care si-au servit patria sub drapel si desigur stiu ei de ce...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa ca analiza bruta! Cele mai avansate si puternice natii ale lumii, sunt cele care isi respecta propria armata! In schimb, natiile conduse dupa democratia imaginata de fiecare cum se scobeste in ..ur, ating nivelul maxim al Romaniei. Locul 157 din cca. 230 de natii.

   In tote natiile avansate ale lumii, in realitate armatele trag popoarele dupa ei! Ca daca ar fi dupa aurolaci, filosofi si drogati ... ca noi ar fi toti!

   Ștergere
  2. Da cele mai avansate sunt cele care isi apara proprii cetateni si îi intereseaza soarta lor in orice împrejurare. Esti puternic si daca ai o armata puternica,dar pentru asta cetatenii din economia reală trebuie sa genereze o economie puternica care sa poata genera si intretine o armata puternica. Cu o armata puternica si cetateni flamînzi nu vei avea niciodata un stat puternic. Puterea statului sta in primul rind in cetateni bogati si economie puternica.

   Ștergere
  3. @ Anonim 20 septembrie 2016, 10:38. De acord, cu o mentiune. Ai afirmat ca "Puterea statului sta in primul rind in cetateni bogati". Asa este, cu mentiunea sa NU ii imbogateasca tot statul. Ceea ce se intampla curent in Romania.

   Referitor la economia reala puternica si armata puternica, este cu dus intors. In primul rand ca economia reala inseamna sa produci bani, NU sa plimbi bani produsi de altii. De exemplu, in mentalitatea inculata romanilor, o companie de telefonie care furnizeaza servicii sau o banca, ar face parte din economia reala. Este fals, desi fac parte din mediul privat, niciuna din cele 2 exemple mentionate, NU produce bani, ci doar utilizeaza/plimba/aspira banii altora. Alt exemplu! Avocat? Produce bani cumva? Nu! Doar utilizeaza/plimba/aspira banii altora.

   Ca atare multi vorbesc in gura de economia reala, ei insisi considerand ca fac parte din economia reala, cand de fapt ei doar utilizeaza/plimba/aspira banii produsi de altii.

   Economia reala se rezuma in fapt la un singur element: sa exporti orice, altfel incat sa aduci bani in Romania. Acesti bani intra de fapt in rulajul tuturor celorlalti cetateni, inclusiv a armatei.

   Srabilind odata cum este cu economia reala, trecem si la armata puternica. Sa ne gandim? Daca statul da bani unui intreprinzator sa construiasca sali de sport in comune depopulate sau parcuri in padure, ori tereneuri de fotbal in panta, este economie reala? Nu! Este o simpla deturnare de fonduri de la buget la privat si atat. Privatul daca chiar ar fi fost intreprinzator real, ar fi trebuit sa construiasca acele inutilitati din banii lui personali, nu din ai statului!

   Ca atare, daca acei bani aruncati in zadar pe apa sambetei, ar fi alocati armatei, poti avea si o armata ceva mai puternica.


   Ștergere
  4. Ce spui este corect . Eu nu am nuantat. Si eu vad economia puternica prin intreprinderi(societati ) care produc bunuri materiale de ultim moment cu tehnologiile cele mai avansate.

   Ștergere
 6. Nu santei deja la usa lui MOTOC si altii la CAMEA DEPUTATIOR? se pare ca nu se va mica nimic ,satunci sa avem grija ca noi si intreaga familie sa nu ii votam in nici un caz pe toti mincinosiica FIFOR si SOLOMON ,au zis ca se va face dreptate .......cand?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu la care usa zici ca esti? Nu de alta, dar sa nu ne inghesuim toti la aceeasi usa si la altele sa nu fie nimeni!

   Ștergere
 7. @liviu po
  te bucuri de pensie mare?? pai 2266 lei ar fi azi = cu 436lire sterline...sa triesti tu cu astia "bogatane"......daca le "calculezi" in moneda altei tari trebuie sa te gandesti ca traiesti acolo....ca doar nu iei pensie de la britanici si cumperi paine din RO......desi am vecin in cartier(un italian-Orlando-67 ani) care a muncit 20 de ani la un reactor nuclear in Canada.Acum locuieste aici si are pensie de 3400 euro.Da e ok!! dar astea sunt exceptii.....ohooo 3400 de euro? e super bine!!
  si tu liviu po spui ca sunt buni 2266 lei??? in UK? ma faci sa rad
  poate ai vedea si cat te costa un taxi in londra,sau hartia igienica

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Anonim 20 septembrie 2016, 07:47. Chestia cu UK este doar un exemplu punctual pt. a intelege cum se determina procentajul pensiei militare in alte state. Se acorda procent din solda pt. fiecare an in serviciul militar. De la stat la stat, procentul variaza intre 2.5% si 5%. Nu impiedica nimic ca in Romania sa ajunga la ... 6%.

   Pe de alta parte, te-ai cramponat de un exemplu cifric care nu prea spune nimic in absenta unor detalii furnizate de Liviu Po.

   Principiul este baza? Cat valoreaza in Romania la pensie, un an in serviciul militar? Calculul estimativ (nu se poate face chiar exact din cauza ca legea actuala baga la gramada vechimea cumulata hibrida intre serviciul militar si cel civil: 15 ani mimim armata + 10 ani minim civil) = cca. 1.5% pt. fiecare an in serviciul militar. De cacao!

   Alta treaba! Daca s-ar respecta principiul britanic, indiferent de procentul stabilit in Romania, ar beneficia de ... ceva, mii sau poate zeci de mii SGP care au plecat din armata prin demisii, dara care au 5 ani, 8 ani sau 14 ani in serviciul militar. Si tot ca adaos la pensia in sistemul public.

   Ștergere
 8. Legea 223/2015 modificata sau neodifcata cu OuG 57 stabileste uratoarele pesii:
  A. Pensia de serviciu: pt limita de varsta, aticipaa, anticipata partial
  Pensia de invaliditate
  In aceste cazuri intra in vechimea cumulata si stagiul din viata civila realizat exclusiv in perioada anterioara datei de 01/01/2016
  B. Pensia cf art. 19: cand militarul a trecut in rezerva, n-a indeplinit conditiile de la pct. A., a avut o vechime in serviciu de minim 10 ani. Cand a implinit limita de varsta prevazuta de anexa din legea 223/2016 poate solicita pensie militara, cu conditia ca anii in serviciu sa nu fie valorificati in sistemul public de pensii. In acest caz in vechimea cumulata nu intra vechimea in sistemul civil.
  C. Mai putin de 10 ani in serviciu, legea nu spune cati. Pensie militara cf art 26. Cand indeplineste conditiile pt civili din anexa pt civili din legea 263/2016 isi deschide drept de pensie ca civil. Numai s numai daca, vechimea in serviciu n-a fost valorificata, indiferent de nr de ani de vechime in serviciu, dupa ce si-a deschis drept de pensie pe lg 263/2010, militarul poate solicita si pensie militara, dar doar pt vechimea in serviciu. In stabilirea pensiei militare nu se ia in calcul la vechimea cumulata, stagiile din viata civila.
  Obseratie: avand in vedere ca in nici o situatie, nu se mai ia in calcul la vechimea cumulata, stagiile realizate in viata civila, dupa 01/01/2016 si prin iesirile naturale din sistem, intr-un timp relativ scurt 20-30 ani majoritatea covarsitoare a pensionarilor militari nu vor mai aveanici un stagiu in viata civila, care sa se ia in calcul la stabilirea pensiei militare de stat. Probabil ca peste 40-50 de ani nu va mai fi nici un militar cu pensie militara cu stagiul civil, in vechimea cumulata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. un caz; vechime armata inainte de 2001 12 ani si 8 luni , din care 11 ani si 4 luni in conditii speciale . a lucrat inainte de a se angaja in armata 6 ani , anul acesta a indeplinit conditiile de pensionare pe sistem militar si i s-a calculat vechime 18 ani , nu s-au luat in calcul la vechime ,cel putin ,fara a si se calcula in bani acei 6 ani , in felul acesta ar fi avut o vechime cumulata de 23 ani >. i s-a calculat pensia cu procentul de 65 din baza de 2200 , calculul s-a facut dupa sistemul proportional si asa are o pensie de 1150 r , daca se admiteau in valcul vechime acei 6 ani lucrati anterior ,numai la vechime in serviciu si se facea calculul asa cum era legea 223 cu 80 si scadea 1% lipsa vechime era altceva . Acum daca stie cineva sa imi spuna ce face acesta cu cei 6 ani munciti degeaba .Consider ca putea sa ii considere la vechime fara a fi retribuiti ,in fond se refera legea la anii munciti , ca la bani de jefuiesc pe toti oricum. cu multumiri celui care are un raspuns

   Ștergere
  2. @ Anonim 20 septembrie 2016, 12:01. Esti sigur de ce afirmi? Sau esti sigur nu omiti ceva?

   Din ce ai prezentat, rezulta ca persoana despre care vorbesti, nici macar NU indeplineste conditiile pt. pensie de serviciu militara.

   Aici avem legea https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/L_223_2015.pdf. Ne intereseaza articolele 16, 17, 18.

   Din ceea ce prezinti, persoana la care faci referire NU se incadreaza la niciun articol.

   In cazul Art. 16 (pensie de serviciu), avea nevoie de o vechime EFECTIVA de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani in armata.

   In cazul Art. 17 (pensie de serviciu anticipată) trebuia sa fie indeplineasca tot conditiile de la Art. 16, doar ca varsta i se reduce cu 5 ani. In plus - a se vedea conditiile de acordare a pensiei anticipate.

   In cazul Art. 18 (pensie de serviciu anticipată partial), trebuie o vechime efectivă de minimum 20 de ani in munca, dintre care cel
   puţin 10 ani vechime în serviciul militar. Si iar trebuie niste conditii - a se vedea conditiile de acordare a pensiei anticipate partial.

   Or, din ce prezinti TU acolo, persoana respectiva NU se incadreaza la niciun articol. NU are nici macar vechimea ceruta de Art. 18, minim 20 ani EFECTIVI in munca, din care minim 10 EFECTIVI in serviciul militar. Ca sa nu mai discutam de Art. 16 si 17, care presupun minim 25 ani EFECTIVI in munca, din care minim 15 EFECTIVI in serviciul militar.

   EFECTIVI inseamna fara grupa. In consecinta, ceva nu este in regula. Opinez ca in realitate, persoanei in cauza i s-au luat in calcul la vechimea efectiva - pe langa cea de 12 ani si 8 luni, si toata perioada lucrata in viata civila. Astfel incat sa ajunga macar la 20 ani de vechime efectiva ca sa aiba drept de pensie militara.

   Da, anii lucrati in viata civila NU prea conteaza la bani. Pensia militarilor se calculeaza pe baza mediei soldelor alese de cand era armata, nu are nicio legatura cu veniturile din viata civila. Anii lucrati in viata civila conteaza insa la stabilirea vechimii atat efective, cat si cumulate.

   In concluzie, la modul intuitiv in lipsa datelor exacte, persoana in cauza are minim 20 ani in munca lucrati efectiv, din care 12 ani si 8 luni in armata, si o vechime cumulata de minim 25 ani si 8 luni - intrucat i se adauga la cei minim 20 de ani efectiv, inca 6 luni la fiecare an din cei 11 ani si 4 luni lucrati in CS.

   In caz contrar, la vechimea cumulata pe care o mnetioneze - de 18 ani, nici nu avea drept de pensie militara de niciun fel.

   Ștergere
  3. vedeti art 19 cu art 24 , habar nu ai de legesa 223 mai citeste odata fiindca nu ai inteles avea cat trenuia oe art 19 la care s-a adaugat art 24 .punct . mi-am racit gura degeaba .deci vechime efectiva olus conditia speciala data de hg 1294\2001 .

   Ștergere
  4. @ Anonim 20 septembrie 2016, 14:48. Nu trebuie sa vociferezi. Esti un caz rar. Asa este, te incadrezi la Art. 19 coroborat cu 24. Trebuia sa spui de la inceput asa!

   Dar daca tot esti asa nervos! Cand ai solicitat pensia militara, ai trimis la Casa de Pensii si dovada ca ai lucrat 6 ani in viata civila?

   Ștergere
 9. @tehnocrat
  peste 40-50 de ani??
  ce optimist esti!!Bravo! si eu as vrea
  serban

  RăspundețiȘtergere
 10. Legat de proiectul de lege pusin discutie:
  1. El vizeaza stagiile de cotizare, ca civil, indiferent de locul de munca , realizate oricand inainte de 01/01/2016 dar valorificate in perioada [01/01/2011-01/01/2016) pt ca dupa data intrarii in vigoare a legii 223/2015 nici un CPS n-a mai valorificat nimic.
  2. Proiectul este discutabil si perfectibil, cel putin dintr- un pct de vedere:
  - cei care opteaza pt aceasta posibilitate ar trebui sa nu mai beneficieze de prevederile art 111 din legea 223/2015: pastrarea in plata a cuantumului avantajos, pt caar fi o dubla valorificare a acelorasi stagii de cotizare, culmea ironiei, pe aceeasi lege: 263/2010 chiar daca mai intervine si legea 223/2015
  Ex: pensia in plata in dec 2015= 1200 lei din care 1000 lei pt stagiile cuvenite si valorificate anterior datei de 01/01/2011 si 200 lei cf stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare si valorificate in perioada 01.01.2011-31.12.2015
  Pensia recalculata pe legea 223/2015=x. X se poate compara cu 1200 si pastra in plata cuantumul avantajos. Asta acum, dar daca se voteaza proiectul de lege si-ti scoti cei 200 din pensie, care s-au obtinut printr-un stagiu de cotizare 20-30 de ani numai poti compara x cu 1200, mai ales ca cei 200 nu vor mai fi 200 ci mai putin, datorita stagiului de cotizare ca la civili: 35 de ani.
  Proiectul de lege nu se justifica decat intr-un singur caz: se doreste sa se renunte la art.111: pastrarea in plata a cuantumului avantajos.


  RăspundețiȘtergere
 11. Deci pana la urma care e situatia? Cand incep sa vina deciziile? Ne-am prins cum e si cu disciminarea (MI-MAPN), cum e si cu Soros ,ca se vorbeste de el toata ziua si nu se face nimic,dar deciziile cand incep sa vina? ca acusi se face un an de cand e intrata in vigoare legea si.....nimic. Multa vorbarie, multa lume stie multe, dar se pare ca legea sta intr-un sertar ingalbenita de vreme si asa va ramane. Ordonante peste ordonante, s-au dezbatut si-n dunga si nu se ajunge la nici un rezultat.Eu nu inteleg de ce nu incepe sa se emita deciziile pentru o parte dintre militari (cei care nu sunt cuprinsi in ordonante de ex). Poate cineva mai in tema, mai informat sa ne spuna si noua cum stau lucrurile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Popescu Corina 20 septembrie 2016, 11:09.

   1]. Cum adica: "Eu nu inteleg de ce nu incepe sa se emita deciziile pentru o parte dintre militari (cei care nu sunt cuprinsi in ordonante de ex)." ?! Toti suntem cuprinsi si in OUG 57/2015. Actele normative in vigoare pt. pensiile militare sunt L. 223/2015 privind pensiile militare de stat cu modificarile impuse de OUG 57/2015. Ca atare,toti facem obiectul si a OUG 57/2015, NU doar a L. 223/2015. Inclusiv cei care se pensioneaza acum.

   2]. Ai intrebat cand? Cand au ei chef, dar musai in termenele stabilite de L. 223/2015 privind pensiile militare de stat - modificata cu OUG 57/2015.

   Ștergere
 12. Cand se preconizeaza a primi vot final in plenul C.Dep.acest Plx 82/2016 pentru aprobare a Oug 57/2015 art .40 ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Termenul nu a fost inca stabilit. Se asteapta noi indicatii de la Soros!

   Ștergere
 13. Trebuie puse lucrurile in ordine. Daca vorbim de pensie militara de stat este normal si corect ca pensia sa fie calculata pentru militarii trecuti in rezerva pentru anii lucrati efectiv ca militar si nu ca civil in armata, inainte de armata si dupa armata. As merge mai departe si as propune sa se ia in calcul si anii de formare ca militar, adica si anii din liceul militar, ani in care s-a mancat armata pe paine, ani de formare ca adevarat patriot si luptator pentru patrie.
  ” Liceu militar, cimitir al vietii mele,
  Profesori pedanti, examene grele!”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. anii de liceu,gratuiti la cazare , masa și transport doar pentru unii !!! Oare nu ajunge ?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Anonim 20 septembrie 2016, 14:58. Na, dar negru esti in cerul gurii! Dar si orfelinatele asigura gratuiti la cazare, masa și transport!

   Ai o problema cu LM-istii sau cum?

   Ștergere
  4. @ Adrian Bontas 20 septembrie 2016, 15:34. Iar te mananca in ..ur? Tu ai raspuns de fapt userului semnat Anonim 20 septembrie 2016, 11:38.

   Omul spune corect ce spune. In ceea ce priveste acele versuri, ” Liceu militar, cimitir al vietii mele, Profesori pedanti, examene grele!” - reprezinta doar o adaptare, in original ar trebui sa iti fie familiare si tie. Daca ai facut vreun liceu. Bacovia http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/liceu.php.

   In alta ordine de idei, se vede ca nu ai facut niciun liceu, de militar nici vorba. Ce rasplata la pensie exista la acest moment (sau in trecut), pt. faptul ca unii dintre noi am urmat si licee militare? Si n-am stat in adolescenta langa fusta mamei asa ca tine? Absolut niciuna!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. @ Adrian Bontas 20 septembrie 2016, 18:27. Franz! Undeva in bara din dreapta, apar 76 persoane care s-au inscris pe acest blog. Cu cateva fiind coleg de liceu ... militar. Pe contul meu de FB, am minim 150 de prieteni si cunostinte militari. Cu o parte fiind coleg de liceu ... militar. Am intrat al 31-lea din cca. 300, apoi am dat si treapa a 2-a, apoi bacul - profil echivalat de mate-fizica, si apoi am dat si examen la SM. Si daca te intereseaza, ca elev de liceu militar am adus si locul 1 armatei la limba ... germana.

   Asadar, eu sunt usor de verficat! Dar cu tine este o adevarata problema.

   Ce inseamna comportament de adevarat militar? Ala sa stai in genunchi cand astia ne juganeau pensiile militare? Sau acum cu bataia de joc a OUG 57/2015? Atunci, da! Nu am comportament de valet. Ci de militar autentic! Ca din astia care zic ei despre ei ca sunt adecarati ... dar nu-i recunoaste nimeni ...sunt satul!

   PS: Vezi ca am cont de FB. Si am o poza fix in uniforma de LM. Nu este secreta! Tu cu ce zici ca te lauzi

   Ștergere
  7. R-26500,lasa-l pe Bontas ca individul se autobaga in seama din lipsa de atentie prin alte locuri.Mandreste-te ca esti absolvent de LM.Nu pot sa uit totusi ca LM ne-a lipsit in cazul meu de adolescenta.Sa te lipseacsa de caldura parintilor,si sa fii permanent in program incepand cu varsta de 14 ani nu este usos de suportat.Retin ca am inceput la 14 ani sa fac program de inviorare ,sa fac program administrativ,pas de defilare etc. LM Dimitrie Cantemir,promotia 1965.

   Ștergere
  8. @ iceparu 20 septembrie 2016, 21:58. Nu as vrea sa fiu subiectiv sau sa ofensez pe cineva. Totusi ca observatie generala, nu am cum sa ma prefac ca nu constat ca dintre cei care refuzam sa ne predam, indiferent de varsta si generatie, suntem predominant cei care am urmat licee militare. Tot la Breaza am fost si eu, dar la ceva timp dupa dumneata.

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. @ Adrian Bontas 21 septembrie 2016, 13:42! Das ist nur eine neue Beweisung, daß du ein sehr großer Dummkopf bist!

   Cand vrei sa faci pe cine "prost" in clar, asa cum vrei sa ma faci tu pe mine, nu folosesti "schlecht", ci "dumm", "idiot" sau altceva. In caz contrar, in germana uzuala rezulta ca am fost mai degraba un soldat rau - in sensul de neascultator, nedisiciplinat etc.

   Also, du benimmst dich wie ein Idiot! Weil du nur ein Idiot bist!

   Ștergere
 14. @ Anonimii! Scrieti ceva la nume, o litera, o cifra ceva! In caz contrar, nu mai stim care e un anonim si care este alt anonim!

  RăspundețiȘtergere
 15. Nu doar numele folosit ci și gândurile expuse sunt anonime nu le aparțin, doar le visează.

  RăspundețiȘtergere
 16. Pt Doamna Corina Popescu
  Nu stiu din ce minister ati iesit la pensie, si nici din in ce zona a Romaniei aveti adresa de virare a drepturilor de pensie, dar spre informarea dumneavoastra pot sa va dau cateva detalii privind deciziile de recalculare emise de CPS MApN, care nu emite decizii numai pt MApN ci si pt STS, etc. pt centrul Transilvaniei:
  - nu s-a emis nici o decizie de recalculare pe legea 223/2015 pt cei care nu au ales 6 luni consecutive pt baza de calcul pana la 30/06/2016. Puti probabil sa se emita vre-o decizie in acest caz, in anul 2016
  - pt cei care si-au ales cele 6 luni consecutive, CPS MApN a emis decizii derecalculare, indiferent de componenta SNAp, cf termenelor de primirea bazei de calcul actualizate la 01/01/2016 de centrele militare sau alte structuri.
  - din momentul ajungerii BC actualizate la CPS MApN decizia de recalculare, a ajuns la beneficiar in termen de 4-5 saptamani, s-a pus in plata si s-au primit si diferentele, unde a fost cazul
  - problema este cand BC ajunge la CPS MApN, care se traduce la faptul cand BC a ajuns la cmj si cmj primeste ordin s-o inainteze la CPS
  - la CPS se recalculeaza foarte , foarte repede pensia, dar apare fenomenul de blocare a pensiei recalculate
  Ca o constatare: cele mai rapide recalculari s-au facut, pe baza datelor din arhivele altor structuri din SNAp arondate la CPS MApN, iar in cadrul MApN la cei care au avut BC in UM existente, relativ noi infiintate, cu arhiva putina sau l UM mai vechi dar cu personal numeros sau care a putut dispuns detasari de personal, gen comandament D sau Bg.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tehnocrat 20 septembrie 2016, 12:02. Cu multumiri pentru informare.

   Iar acum daca tot ai date exacte, cunosti precis si cateva cuantumuri ale pensiilor recalculate. In linii mari, la ce concluzii ai ajuns? Au crescut pensii prin recalculare (multe, cateva) sau au scazut cumva prin recalculare sau au ramas identice fiind pastrat in plata actualul contum (multe, cateva). Ce caracteristici au cei are le-au crescut, dar cei care au ramas in plata cu acelasi cuantum sau la care le-a scazut (daca este cazul)?

   Poti prezenta detalii si ca ultim omentariu, nu neaparat in acest chenar!

   Nu trebuie date milimetrice, cifre sau altele, ci doar asa o opinie generala - stil "analiza situatiei".

   Cu multumiri!

   Ștergere
  2. Multumesc frumos pentru raspuns si pentru buna intentie de a ma informa. Am iesit din MI si am depus cerere cu cele sase luni in 8 ianuarie 2016 si nu am primit nici un raspuns. Situatia mea e foarte clara, actele sunt toate intr-un singur loc, nu inteleg de ce dureaza atat de mult. Oricum multumesc si stima!

   Ștergere
 17. Initiativa celor de la MAN este foarte OK. De fapt, prin aceasta se previne initierea a mii de procese si aglomerarea instantelor, care si asa fac cu greu fata...Este normal, una este pensia militara si alta este componenta civila. FOARTE CORECT . Sper ca MI, STS, SPP, SIE si SRI sa sustina la camera deputatilor acest punct de vedere.

  RăspundețiȘtergere
 18. "Rapoartele informative ale serviciilor sunt mai mult decat alarmante in acest sens, scrie Național. Pentru ca, dupa cum sustin inclusiv surse din cadrul Palatul Cotroceni, s-ar cunoaste foarte bine, in urma informarilor primite, ca deja ambasadorii anumitor tari si, mai ales, influente grupari de lobby deja le recomanda fatis marilor companii straini sa se opreasca pana la Sibiu, cel mult la Brasov cu programarea unor noi investitii !

  Conform sursei citate, membrii Consiliului Superior de Aparare a Tarii cunosc foarte bine aceasta problema. Se incearca, tot mai fatis, crearea unei „oaze economice” infloritoare in Ardeal, care sa devina un magnet pentru toti investitorii straini.

  Serviciile secrete romanesti sunt pur si simplu tinute in sah de lupta fratricida declansata si atent intretinuta. Ca si de incertitudinea care persisita la nivelul conducerii acestor structuri, intrucat nu se stie inca daca „marea schimbare” chiar va avea loc sau daca, din contra, se va merge pana la capatul mandatului prezidential pe ideea unei continuitati la comanda.

  Iar pentru ca alerta dintr-un CSAT inca amortit sa fie si mai ingrijoratoare, structurile romanesti monitorizeaza cum firmele „paravan” ale FSB-ului rusesc cumpara in nestire tot ce le pica in mana, facand investitii masive. Doar in Transilvania, bineinteles. Si acesta este doar inceputul. Intrucat experti in contraspionaj aproape ca ar baga mana in foc ca, in curand, reteaua „sorosista” a societatii civile si inalti functionari ai Comisiei Europene deopotriva vor declansa un adevarat tambalau privind necesitatea crearii unor euro-regiuni economice, care sa cuprinda zone stabile financiar, care apartin unor tari vecine".

  RăspundețiȘtergere
 19. Pt Dl Anonim 20.09.2016 ora 12.01
  Cel care a muncit 6 ani in civilie si 12 ani si ceva in militarie.
  Pt militarie a primit drepturi de pensie, conf art 19+24 din legea 223/2016.Este calculat corect si nu i s-a luat in considerare cei 6 ani de civilie, pt ca asa prevede legea.
  Avand in vedere ca intre sistemele de pensii, se recunosc reciproc stagiile de cotizare (domnul a lucrat efectiv 6+12=18 ani), stagiile de cotizare se iau in calcul doar in unul dintre sisteme si ca legea 263/2010 prevede un stagiu minim de cotizare de 15 ani, acei 6 ani din civilie nu se pierd, la implinirea varstei prevazuta de anexa nr 5 din legea 263/2010 , cei 6 ani de civilie pot fi valorificati pe legea 263/2010 .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sa fim sanatosi , si dvs ,tot asa , ca pana la 65 ani ,nu se stie ,multumesc

   Ștergere
 20. pentru dl EU ,cu scuzele de rigoare, da s-a trimis cartea de munca , in plus va mai spun ca aceasta la incadrare la serviciul din armatra a fost incadrat cu adeverinta de transfer in inewresul serviciului ,asa era inainte de 1990 , aceea carte de munca a fost luata in evidenta de serviciul cadre-resurse umane- .Deci plecat din armata fara drept de pensie cu grad de capitan ,dar nu am mai lucrat in civile ,am trait asa cum se stie ca se putea dupa 1990 , indeplinid condiriile pe art 19 in ian anul acesta am cerut drept de pensie ,trimitand si cartea de munca cu acei ani lucrati pana sa fiu transterat in locul de munca in totalitate conditii speciale sau inainte de 1990 grupa 1 de munca . Va plictisesc cu acest caz ,dar cel putin sa stiti ca acel loc de munca ,in conditiile de solicitare de toate felurile ,program de zi\noapte ,si nu va mai spun mai mult .Multi spun ca 1o ani? sau 12? sau !!/ da dar astia fac mai mult decat anii 25 lucrati la birou sau mai stiu unde . Va rog sa ma credti pe cuvant de onoare , asac stau licrurile ,in rest .scuze.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK, nicio problema. Ai primit raspunsul corect de la colegul!

   Ștergere
 21. Treaba-i "înturlucată" ! In principiu col.(r) Dogaru cam habar n-are despre pensii . Dar are mult "stuchit la furca" atunci cind este vorba sa faca scandal ... Amestecind pensiile (citorva) cu "agresarea Romaniei , Holocaust , Colectiv , si amenintarea ca rezervistii vor iesi in strada sa faca ordine" ... In cazul de fata col.(r)Dogaru a fost scos in fata de cîţiva ! Cîţiva nemultumiti de faptul ca perioadele "muncite" (in civilie) , dupa pensionarea ca militar , le vor fi cumulate la vechimea de recalculare a pensiilor militare ... Despre ce este vorba ? In perioada 1998 - doua mii si ceva s-au facut celebrele disponibilizari . Foarte multi dintre cei disponibilizati au fost nevoiti sa munceasca angajindu-se "la stat" sau "la privat" ... Unii dintre ei (putini) devenind chiar patroni ... Marea majoritate au muncit in invatamint sau prin alte institutii ... cu salariile de-acolo ... Putini dintre disponibilizati , "favorizati ai soartei" , au prins posturi cu salarii "babane" . Incluzind aici si pe aceia care au devenit patroni "de succes" ... Pentru cei din prima categorie , "adunarea" vechimii din civilie la vechimea din militarie le va produce pensii (militare) mai mari decit suma pensiei militare (numai pentru militarie) si pensia "pe puncte" (pentru munca in civilie) ... Pentru cei din a doua categorie , acea "adunare" a vechimii se manifesta printr-o "micsorare" a acelei sume ... datorita limitarilor impuse pensiilor militare ... Ei ar dori ca pensia militara sa le fie recalculata numai pentru vechimea din militarie , iar , pentru vechimea din civilie , sa-si "transporte" punctajul (avut acum) la casele de pensii civile ... In principiu ar fi corect... cu unele corecturi ! Atita timp cit cei in activitate au dreptul sa-si aleaga sistemul in care sa se pensioneze (militar sau "pe puncte") ar putea fi avuta in vedere o astfel de rezolvare si pentru cei pensionati anterioar l.223/2015 ... Cu precizarea : te duci "pe puncte" cu toata pensia , nu numai cu partea (care-ti convine) din civilie ! Dar ei (prin gura lui Dogaru) vor sa fie "cu curu'n doua luntrii" ! ... Ei nu inteleg nici faptul ca , daca li s-ar implini dorinta , punctajul pentru anii din civilie va trebui refacut : prin impartire la 30 (asa cum îi la civili) , nu prin preluarea punctajului obtinut prin impartirea la 20 (asa cum a fost stabilit prin l.119/2010) ...http://www.senat.ro/legis/PDF/2016/16L475FG.pdf . E bine , totusi , ca propunerea legislativa nu obliga pe nimeni sa "adopte" sistemul propus si favorabil doar pentru putini ... fiecare este lasat sa opteze pentru varianta dorita ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In PRINCIPIU ai dreptate. Dar, te rog sa imi raspunzi si mie la o intrebare: Este corect ca un militar disponibilizat in 1998, care a mai lucrat inca 15 ani dupa si are 16 ani vechime militara plus 15 de civil sa beneficieze de o pensie militara pt 31 de ani, la fel ca cel care are 31 de ani de armata ?

   Ștergere
  2. Acel militar a fost disponibilizat inpotriva vointei sale prin desfiintarea u.m. unde lucra .Iar in tara s au desfiintat sute de u. M. i(armate , divizii si brigazi complete cu efective) Cei care nu indeplineau conditiile de pensionare la timpul respectiv au tamas activi si inprastiati in noile u.m.de tip NATO cu efective foarte fff mici fata de vechile u.m.

   Ștergere
 22. Comentariul de la ora 15.31 este preluat de pe:
  http://www.national.ro/dezvaluiri/investitiile-straine-deturnate-strict-catre-ardeal-552780.html/
  Aici este prezentata si o harta economica, cu care eu nu sunt de acord.
  Este evident ca Transilvania se va dezvolta, ca zona mult mai mult decat celelalte zone istorice ale tarii, mai ales cand autostrada va fii terminata. Rolul economic principal il are autostrada de pe Valea Muresului, cu iesire la Nadlac nu cea cu iesire la Bors.
  Daca autostrazile nu vor strapunge Carpatii Orientali sau Meridionali, in urmatorii 10-15 ani, Romania va avea mari discrepante economice intre zonele tarii si mari probleme administrative si politice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multe din orasele ardelene atrag forta de munca deoarece nu au desfiintat scolile profesionale ,acestea producînd in continuare forta de munca calificata .
   După Sibiu oras cu foarte multe investitii atrase (Iohanis a adus industrie diversificata si de prim rang tehnologic foarte multă)si somaj 0,vin in completare Clujul, si mai nou Oradea (s-au umplut platformele industriale pe modeel Sibiu de investitii straine) somaj 0, micile orase cu investitii puternice precum Blajul,Sebesul,etc.
   Apoi multe investitii pe partea Banat,toate rezultat al fortei de munca calificate pe fundalul fostelor industrii si a scolilor profesionale nedesfiintate.
   Daca autostrada Transilvania era terminata urma Tirgu Muresul si Brasovul.

   Ștergere
 23. Si la bv sunt platforme industriale si destul de mari,dar sigur mai e loc si pt altele
  serban

  RăspundețiȘtergere
 24. Cum multi pensionari militari, au in proprietate masini, poate prezenta interes:
  Monitorul Oficial nr 723/1909.2016
  Ordonanta de urgenta privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane privind accidentele de vehicule si tramvaie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ai citit-o, zi-ne si noua direct daca e ceva de interes.

   Ștergere
 25. @anonim 16.24 , te numeri din categoria celui care " nu stie si nu stie ca nu stie" , vorbesti ca sa nu te ia somnul cand faci sex(fel..tie) dupa ce ca este printre singurii militari care se zbate pentru pensiile noastre si sta zile intregi pe la portile autoritatilor statului, vii tu, un dobitoc sa spui asemenea tampenii.

  RăspundețiȘtergere
 26. Tu nu vezi mai "cetatene turmentat" ca le amesteci. Un exemplu:spui ca stagiul de cotizare la civili este de 30 de ani, de unde ai scos-o? Din neuronul care se sbate printre taratzele ce le ai in capul tau de mos imputit?

  RăspundețiȘtergere
 27. http://fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp;jsessionid=06EF024D9FA5619CBA309D815FE82659?artid=852427&title=ong-urile-lui-soros-vor-sa-si-puna-directorii-in-scoli-ong-urile-elevilor-niste-facaturi-ale-lui-pippidi-condamna-incercarile-de-amanare-a-concursurilor-pentru-directorii-de-scoli-

  RăspundețiȘtergere
 28. PNL schimbă legea pensiilor:

  Ce vor să facă liberalii dacă ajung la putere

  Programul de guvernare al PNL va prevedea desfiinţarea pensiilor speciale, în vreme ce toate pensiile vor fi calculate după criteriul contributivităţii, a anunţat, marţi, liderul grupului deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, un proiect de lege pe această temă urmând să fie depus în Parlament.

  "Ne propunem să modificăm pensiile. Lucrăm la o nouă lege a pensiilor în care toţi cetăţenii României să fie trataţi echitabil, pensiile să fie stabilite echitabil pentru toţi şi să se desfiinţeze cu această ocazie pensiile speciale pentru absolut toate categoriile. Nicio categorie nu poate fi privilegiată. Se va calcula pensia pentru fiecare cetăţean, după criteriul contributivităţii pe un sistem de 70-80-85 la sută din media salariului pe ultimii 5 ani. Nu am stabilit încă procentul final, în maximum două săptămâni vom avea proiectul. (...) Pensiile speciale nu vor exista şi toate pensiile vor fi calculate după alte criterii. Programul de guvernare cuprinde această idee şi proiectul de lege va fi depus în Parlament", a spus Nicolăescu după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Specimene din astea precum Nicolaescu, sunt niste retardati ai societatii! Ei vor egalitate in drepturi doar in partile in care le convin lor, nu in toate drepturile. Asora ar trebui sa le fie impuse toate restrictiile de drepturi fundamentale precum militarilor, sa se sature de egalitatea in drepturi! Iar nevestele lor sa fie obligate sa faca stagiul militar in caz de razboi, precum pensionarii militari barbati, dar si femei!

   Ștergere
  2. "Programul de guvernare al PNL va prevedea desfiinţarea pensiilor speciale".....cu acest slogan vor sa castige alegerile, vor sa prosteasca , sau mai bine zis , sa re-prosteasca lumea . Chiar credeti ca isi vor taia singuri craca de sub picioare? Adica isi vor taia singuri pensiile speciale? Hai sa fim seriosi. Dar, asta nu inseamna ca nu vor desfiinta pensiile militare pe care ei le numesc speciale , prin asmutirea civililor impotriva noastra. Vor urmari ca prin eternul "dezbina si stapaneste " sa isi atinga telul.Asa ca trebuie sa fim foarte atenti si sa intelegem printre randuri campania electorala care deja a inceput !

   Ștergere
  3. O lepra printre lepre.Cand s-a pus problema ca celor care nu pot sa justifice averile sa le fie confiscate cei din varful PNL-ului s-au opus invocand dreptul la proprietate.
   Nicolaescu nu e cel care a introdus coplata ,adica obligatia sa platesti o parte din spitalizare chiar daca esti asigurat de sanatate?
   Madam Campeanu-fosta ministru a muncii- este cea care il dadea pe barbatu-sau lovit de boala si deci ii facuse o pensie babana ,dar el conducea in draci ditamai tancul.Lucru vazut de mine deci real.Uite ca ,madam intrase cu parchetul la inghesuiala dar a scapat .Si madam Paul-Voss,pedelista, o facatura.Uitati-va pe declaratia ei de avere si o sa va speriati.Avere de avere numai din afaceri cu statul.
   Bontas ofiter de la siguranta militara?Vedeti-va de treaba.Ofiterii de la siguranta militara nu se coboara la acest nivel.Bontas asta e tare prost.Uniforma militara prezenta se aseamana cu a paznicilor de vanatoare si daca este fara insemne nu mai este uniforma militara.Tineti minte cand politistii si-au aruncat caschetele fara insemne in curtea chiorului?

   Ștergere
 29. Gelu,
  Un pensionar mil, grad cpt, vechime la recalculare 34 ani, a lucrat inainte si dupa iesirea cu O-7 (ceva ani-nu stiu cat), avea 1560, acum 2190 si 4900, lunile din urma! Net!
  Un altul....col., iesit prin 2003 a primit cam aceeasi suma!
  Avantaj....cei cu vechime mai mica!
  Sa fie sanatosi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Problema nu este de cine si ce a facut fiecare, ci decat de principii elementare. Urlam ca vrem pensii militare model NATO, dar musai sa fie ... hibride. Vine unul cu 15 ani in armata si 20 in viata civila, si pac ... vechime la stabilirea pensiei militare cat un militar autentic cu 35 ani numai in armata.

   Este incredibil cum dupa 12 ani de cand am intrat in NATO, n-am fost in stare sa copiem la legea pensiilor militare, nici macar principiul fundamental: pensie militara pt. vechimea exclusiva in serviciul militar. Fara asimilari, fara echivalari, fara manevre, fara smecherii. Si ar fi fost suficient si bugetul pt. procentele initiale de 80% si 100% stabilite de lege.

   Asa, legea a fost denaturata complet si cum dracu' se face ca la suprafata sunt scosi tot ... hibrizii, si nu militarii autentici!

   Ștergere
 30. Pentru PRIMA DATA ..Olescu,,ridica un punct de vedere pertinent!
  PENSIA MILITARA TREBUIE SA REZULTE doar DIN ANII PETRECUTI IN ARMATA !
  Am mai ridicat si eu aceasta problema inca de pe vremea cand luptam cu infama L-164
  Cate injuraturi am mai luat ....acum sper sa le ia doar Olescu ..ca merita .hi..hi..hi
  PS.
  Si cu Liceul Militar trebuie facut ceva ..
  Scoala de ofiteri a fost pension pe langa LM.Breaza !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta crezi tu ca este pentru prima data. Daca erai in tabara noastra a juganitilor din 2011, ti-ai fi dat seama ca nu este pentru prima data, ci este non stop!

   Ștergere
  2. http://www.eskape.ro/vesti-bune-pensiile-ar-putea-creste-de-la-1-ianuarie-2017/

   Ștergere
  3. @ Anonim 21 septembrie 2016, 13:16. Se adreseaza ca de obicei, pensionarilor civili inainte de alegeri pt. a fi momiti. In cazul de fata de PSD si ALDE. Dupa vechea tactica "Alegeti-ne pe noi, ca s-ar putea sa ...! Dar numai dupa ce ne alegeti!"

   Noi, militarii, nu avem puncte de pensie.

   Ștergere
  4. Ce uitati voi cu liceul militar e ca nu ati facut armata.Eu am facut-o la marina 2 ani.Un cosmar.Eu ce primesc ? Sula?

   Ștergere
  5. Te-ai plimbat cu bamporul ..ce mai vrei ..??

   Ștergere
  6. Anonimule,nu ti se pune la vechime?Privind liceul militar,ciuciu.

   Ștergere
 31. Olescule fa ceva ..gen petitie sa o semnam militarii militari si sa ajunga la guvern ..Armata ..Imparatie etc ...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Petitiile NU au valoare. Am mai facut una prin 2012, au semnat-o cateva mii - de fapt a fost cea mai semnata petitie a uor militari, am expediat-o la toti, de la Guvern la CCR, CNCd, Palament, CSAT. Toti au raspuns ca vor analiza etc. si cu asta ... basta.

   Asa ca petitia NU este o solutie viabila. Concluzia la care am ajuns este ca din toate metodele de protest, doar un protest DECENT, dar musai in uniforma mozaic de campanie cu bocanci, bereta si tot tacamul, fara vuvuzele, ci in tacere, tunsi, barbieriti, este singura forma de protest viabila a spectrului militar. Macar de rusine in fata Europei si a NATO sau pt. a salva imaginea fata de Rusia, si tot ne vor baga in seama.

   De altfel, am confirmare ca protestul in uniforma militara este cosmarul falsei republici care se vede pusa in situatia de a nu mai putea ascunde rahatul sub pres, in privinta magariilor la adresa armatei, nici in fata Europei, nici in fata NATO.

   Nici macar nu trebuie sa fim multi, nu nr. conteaza, ci impactul. Ma distreaza pretextele unora ca eu nu am uniforma mozaic etc. Cand se gasesc cu miile la vanzare pe net.

   Asadar, eu nu mai fac petitii. In schimb, am uniforma pregatita! Cu tot cu ranita de campanie, ba si cu saltea de izopren.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Cu scandari in fata abasadelor stapanlor..Cred ca Soros ar avea cosmaruri.

   Ștergere
  4. @ Anonim 21 septembrie 2016, 13:15. Locul este OK, dar fara chiraieli, scandari - ultimele sunt pt. civili. Cea mai decenta pichetare este cea in care TU ca militar, taci. Efectiv te pozitionezi cu mainile la spate si taci. Atunci vom fi intrebati cu siguranta de altii, ce nemultumiri avem.

   Ștergere
 32. Poate nu stiti,dar ar trebui sa aflati cati generali si colonei,chiar si plutonieri au fost facuti la un"ceai","discoteca" sau "cumetrie" intre mafioti. Omul a lucrat ca sef de PECO 20 de ani, si acum 15 ani a observat ca va avea o pensie de kko, asa ca s-a inscris in PNDSURKKR , a dat "banu" caci dispunea si a obtinut gradul de maior, apoi ...acum este general si anul trecut a iesit la pensie cu 10873(brut)= baiet descurcaret, caz concret . ganditi-va si la cate "fetitze" si "boy(play) au proceduit la fel.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt mii de smecheri militari stai linistit.

   Ștergere
 33. http://www.eskape.ro/vesti-bune-pensiile-ar-putea-creste-de-la-1-ianuarie-2017/ Daca se intampla asta pensiile militare vor devenii o mare teapa.

  RăspundețiȘtergere
 34. Eu am propus ca pentru LM sa nu se acorde vechime , ci un spor de 20%,caci oricum , unii dintre noi ne cam ,rfacem , pe ea vechime, o pierdem, ce lege si ce discriminare crasa!

  RăspundețiȘtergere
 35. După ce comisia de munca din Senat se kkăie sa avizeze un proiect de lege ce prevede majorarea pensiilor la 45% din punctul de pensie pentru la civili,vine Nicolaescu in numele gastii pdl-iste (pnl nu mai exista) si lanseaza un slogan absolut ilogic de acaparare a votantilor prin care promite ca vor da ei pensii contributive de 70-80-85% (inca nu am stabilit procentul)din media salariilor pe ultimii cinci ani.
  In primul rind ca astea cu o astfel de formula nu mai sunt contributive. S-apoi tare vreau sa-i vad pe credulii care cred ca astia vor fi in stare sa dea 70-85% din media salariilor pe ultimii cinci ani cînd ei nu sunt în stare sa majoreze pensiile la 45% din actuala valoare a puntului de pensii.De unde bani sa dea 80% din media ultimelor salarii la vreo 5 milioane de pensionari cind ei nu pot da nici 45% din punctul de pensie . Ce gogorite rasuflate pot sufla pe trompeta in speranta ca se vor gasi suficienti creduli sa-i voteze.
  Aceasta va fi unitatea de masura a prostiei si credulitatii pe urmatorii patru ani la romani daca vor pune botul sa-i voteze.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate, Romania are prea multi cetateni inculti! Cati crezi ca citesc o lege, fac calcule etc.? 1 din 10 000 maxim. Iar smecherii stiu treaba asta. De aceea arunca tot felul de petarde! Multi talambi chiar se vor arunca dupa ele. Asta este. Avem un nivel civic extrem de scazut, si sigur cel mai scazut din Europa.

   Mai stii cand Basescu si PDL castigau campanie cu ... manele?

   Ștergere
  2. Pai electoratul PDL e format din manelisti si ciori.Ce vroiai sa le puna George Enescu?

   Ștergere
  3. Ar putea sa dea aceste pensii daca 80% din media salariilor pe ultimii cinci ani ar fi de fapt aproximativ 38% din salariul mediu brut pe economie in 2016,ceea ce este totusi posibil pentru ca majoritatea pensionarilor au avut salarii de mizerie...De fapt ne intoarcem la legea pensiilor din perioada socialista...Si asfel se incheie ciclul tranzitiei averilor de la popor la nomenclaturisti si securisti, dupa ce au facut varza toata economia si padurile tarii tot la intelepciunea socialistilor ajung...

   Ștergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai, securist retardat! Vad ca te chinuiesc talentele si imi expediezi la spam, tot felul de invective si amenintari, in germana ta de balta! In primele 2 propozitii, ai deja 3 greseli. Invata mai intai notiunile elementare, inainte sa te dai in stamba!

   Iti eu de lucru dau si test elementar, ca sa te faci complet de rahat! Tradu daca te duce capu', ceva elementar. In toate cele 3 forme. "Este ora 9 fara 20 de minute!"

   Und nun, auf Deutsch! Willst du meinen Schwanz lutschen? Ich bin damit ganz einverstanden!

   @ All. Pe scurt, idiotul dandu-si talente germanistice, ne ameninta cu represalii daca am protesta in uniforma militara. Ca sa stiti toti ce hram poarta specimenul civil care poarta sambetele armatei!

   Ștergere
  2. Eu v-am tot spus ca asta nu este pus la munca si foloseste internetul de la serviciu in scopuri private!
   Alo, administratorul de retea....Of. sig mil nu il stiti, ...sau i s-a dat sarcina de serviciu?
   Daca da, mai schimbati-i numele de user, tematica...etc, scoateti omul din plictis!

   Ștergere
  3. @ Bontas! Ce faci acum, iti stergi urmele si fugi? Imi mai dai si sugestii de universitar de balta sau cum? Conjugarea corecta este astfel: ich benehme mich, du benimmst dich, er/sie/es benimmt sich ... Also, du benimmst dich wie ein Idiot! Adica, te comporti ca un idiot!

   Hai, pasi!

   Ștergere
  4. @ Iulian Mares 21 septembrie 2016, 16:40. Nu il cheama Bontas. Dar sigur are sarcina de serviciu data de siguranta militara. Adica de politia politica a armatei, vechiul CI - sa inteleaga toata lumea despre ce este vorba.

   Incerca sa ma intimideze in germana lui de balta - ca sa intelegdoar eu, bineinteles, ceva in genul ca protestul in uniforma militara este razboi curat, frate, contra statului! De rahat, amenintarea!

   Ștergere
 37. Warum sage ich das: Olescu Worte - "Asadar, eu nu mai fac petitii. In schimb, am uniforma pregatita! Cu tot cu ranita de campanie, ba si cu saltea de izopren." TIGRISOR Worte: "Doar iesitul cu bata si bolovanul". Was ist "bolovanul". Ihre Waffe?

  RăspundețiȘtergere
 38. @R , bravo! Da-i in bot pupinpulistului, homalau de la 2.1/4

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu sunt sigur 100%, dar dupa amprenta este tare bun prieten cu ... tine! Dupa fler, miroase a user cunoscut deghizat in maistru de aeronautica. Sau oricum ala e singurul pe care-l chinuiau talentele la germana, cu exact aceleasi greseli.

   Ștergere
  2. T2,
   Cu regret iti spun ca e de la voi!
   BDsv sau R 70 Com si Infm!

   Ștergere
  3. Bai Olescule, tu si in limba romana de exprimi ca "aia din picioare". Las-o moarta! Esti subtil ca vaca. Eu nu ti-am cerut sa faci nici o corectie(apropo de benehmen) ci am insinuat sa ai grija cum te porti! Lasă conjugările pentru mamițica ta, Goe(lescu)! Într-adevăr, știi germana. Asta nu-ți dă dreptul să te porți ca o c.z.ă.
   Terminat sesiunea de îmbrânceli din blogul rezervelor la un meci inexistent.
   Mulțumim pentru răbdare!

   PS.Tigri2 ești chibiț de doi bani. Dacă ai avea oleacă de minte nu te-ai băga în treburile adulților.

   Ștergere
  4. @ Butas Anonim 21 septembrie 2016, 17:09. Waaw! Cata grija, securistule! Ai insinuat "sa am grija cum ma port"? Da' ce crezi ca nu stiu cui apartine expresia asta cu "sa ai grija cum te porti" ... Aia este expresia amenintoare uzitata de toate structurile politiei politice, de la mama lor, pana in ziua de azi.

   Te-ai dat de gol complet, deformatule profesional! "Sa ai grija cum te porti", ai? Grijania ma-tii de de securist imputit!

   Ștergere
  5. Waw!
   Esti de coma!
   Principial, ce cauti tu pe acest blog?
   Scandal?.... pacat! De tine!

   Ștergere
 39. Deocheland uber ales 😂Na ca ma bag si eu ..😁😁😁

  RăspundețiȘtergere
 40. in primul rand ,as ruga mult de tot sa nu va mai saruncati vorbe urate , acum trebuie sa fim uniti .Vedeti-va de treaba ca aceste pensii sant promise doar ,chiar de or fi votate in parament si promulgate de ACELA , credeti ca viitorul parlament sau alt guvern nu poate sa dea un alt oug asa cum a facut cu militarii? astia baga zazanie printre oameni ,specialista este madam CAMPEAU ,care le umple capul PNL-istilor cu toate prostiile de mare cunoscatoare in pensii =ea care i0a dat pensie ilegala lui barbat-su . ASA ca pana fac si alta lege se alege praful de ei...SPER,, Deocamdata aflati cumva ce fac aceia de la CD si apoi drept la usa lui MOTOC, iar vorbele despre alceva in acest spatiu sant de prisos . Va salut cu prietnie si speranta de noutati bune

  RăspundețiȘtergere
 41. Asa-ti trebuie Olescule. Nu mai bine mai publicai cîte o gluma pe aici decît sa va injurati ca la usa cortului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca afirmai ca stii ceva germana, este? Nu prea gasesti din astia pe toate drumurile. Ce zici?

   Ștergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este unul dintre acesti 3 useri: avyanic, Cezar sau Doru Serban.

   Ștergere
  2. in ce ma priveste,regretabil fler de admin.

   Ștergere
 43. Hai ma olescule ca eu iti dau dreptate dar esti admin.Un pic de echiliru nu ti-ar strica,ca doar nu te-au lasat nervii!!
  deci repet iti dau dreptate dar totusi......limbajul? pai daca scriam eu asa ceva era jale,doar ca eu nu-mi permit asa ceva.E treaba de "toval"(obraz)
  serban

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Zi sa moara ma-sa aluia care cu ID dublu sau triplu, unul din fiind Bontas!!!

   Ștergere
  2. Si eu cred ca Bontas e de fapt Serban.Asta e retardat profesionist cu spume..

   Ștergere
 44. Pt anonimul de la ora 17.09
  1. Detaliati amenintarea "sa ai grija cum te porti"
  2. Probabil ca ati fost ofiter, dupa ifosele si aerele afisate,probabil la un es superior, v-ati pensionat si apoi v-ati reangajat in sistem ca personal civil. Din pacate cred c-ati ratat si comportamentul cuvenit functiei de of cat si cel de personal civil.
  3. Am gresit , cand v-am recomandat sa va angajati ca rezervist voluntar incepand cu 01/01/2016. Nu cred ca puteti fi intr-un fel sau altul, util SNAp. Va recomand o pauza in mediul virtual, pt cava face si faceti mult rau.

  RăspundețiȘtergere
 45. Se pare că ,,interesul național,, așa cum a fost prezent în trecutul postdecembrist al militarilor, nu va dispărea, mai mult are și înlocuitori. Politica în colonia Românica are cursul ei prestabilit. http://meganunt.ro/stiri/cum-a-ajuns-bodyguardul-lui-miron-cozma-general-cu-4-stele-si-sef-peste-guverne/

  RăspundețiȘtergere
 46. Republica paralelă există, câți ca el fac parte din ea ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum cam toti (care conteaza ).Greu gasesti pe cineva din factorii de decizie care nu e din republica paralelâ sau mason.

   Ștergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 48. Azi am vorbit la Tel. verde si, printre altele, mi s-a confirmat ca distribuirea deciziilor de recalculare se afla in plina desfasurare, fiind deja trimise foarte multe acasa la pensionari. Deasemenea, mi s-a dat de inteles ca sunt foarte multe pe minus...Factorii fiind scoatrea cu OUG57 a multor coeficienti de calcul, de fapt ce s-o mai intind: OUG 57 va aduce un dezastru! Sa-i pupam talpile lui Doamne Doamne ca i-a inspirat pe emitentii L 223/2015 sa stipuleze cuantumul avantajos! Dar stiti de ce s-a marcat acest lucru anticipativ? Pentru ca se stia mai demult ca se va emana canceroasa de ordonanta si sa nu se umple tribunalele cu noi au varat chestia cu cuantumul avantajos! Buba neagra se afla in intregime in creierele celor de la ministerele de forta si casele sectoriale, pentru ca acolo ,,lucreaza'' pentru noi (dupa ordinele si telefoanele stapanilor sorosisti si masoni perciunati) gulerele albe cu epoleti de aur care se duc in muzee sa vada cum arata un proiectil, un tanc, o schema panoptica de tactica de lupta si alte curiozitati foarte rare pentru gradele lor, cate sa incapa intr-o caciula de neam prost, si intoarsa pe dos! Lor sa le ,,multumim'' (flegmuim si harachim) pentru ,,bunastarea'' (tragedia) noastra, dupa recalculare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cititi si Observatorul Militar , ultimul numar si veti constata ca OUG 57/2015 a adus echitate pentru pensionari si foarte multe multumiri. Nu se specifica daca pensionarii sunt cu drepturi de pensie deschise anterior anului 2006 sau dupa.

   Ștergere
  2. @ Trofin 22 septembrie 2016, 10:23. La ce pagina? In ultimul nr. nu am decat decat la pag. 2 comunicatul propagandistic prezentat in materialul anterior.

   Nu acesta este ultimul numar http://www.presamil.ro/ultimul_nr/ ?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ R-2650022 septembrie 2016, 10:47
   Este un mic comunicat la pagina 2. Da ,este propagamndistic asa cum am sesizat si eu mai sus.

   Ștergere
  6. Mai este ceva la pag.20 in care AORR solicita recalculatilor pe minus sa trimita doc scanate lui Golea Pompiliu pt. o statistca necesara urmatoarelor jalbe-nprotap !

   Ștergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel,
   Asta nu inseamna ca nu ar fi corecta neimpozitarea pensiilor, pt ca nu sunt venituri si provin din solde/salarii impozitate!
   Iar CAS ar putea fi platit de angajator, ma refer la MApN &, pe fondul de pensii!

   Ștergere
  2. Ca sa vedeti cum informeaza MaKiss...din surse sigure c..ziarul de saptamana trecuta ....!!

   Ștergere
 50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 51. Ca sa stim ce si cum stam sau.....cum am fi putut sta!

  http://www.dcnews.ro/mobile/subiectul-evitat-de-politicieni-radu-tudor-ace-ti-nemernici-au-furat-miliarde-de-euro_516706.html

  RăspundețiȘtergere
 52. @ tehnocrat. Am mai intrebat, dar probabil nu ai sesizat. Legat de interventia din 20 septembrie 2016, 12:02.

  Ai afirmat ca ai date exacte cf. carora in zona Transilvaniei au fost deja expediata masiv decizii de recalculare, celor din M.Ap.N.

  Intrebare! Daca tot ai astfel de date, presupun ca veu cunoaste si cateva cuantumuri ale pensiilor recalculate. In linii mari, la ce concluzii ai ajuns? Au crescut pensii prin recalculare (cam in ce raport - multe, cateva) sau au scazut cumva prin recalculare (daca este cazul) sau au ramas identice fiind pastrat in plata actualul contum (cam in ce raport - majoritatea, cateva).

  Alte date care pot fi utile! Cam ce caracteristici au cei carora le-au crescut pensiile (ma refer la vechimi mai mari, mai mici, varste mai mai sau mai mici, fosti disponibilizati sau nu in ce an s-au pensionat etc.), dar cei care au ramas in plata cu acelasi cuantum sau la care le-a scazut (daca este cazul)?

  Nu trebuie date milimetrice, cifre sau altele, ci doar asa o opinie generala - stil "analiza sumara a situatiei".

  Cu multumiri!

  RăspundețiȘtergere
 53. Ce nesimtit si oprea asta
  liberalii cer reluare votului,psd-istii sunt de acord ....iar goprea s-a trezit si el dupa o ora la sfarsit sa ceara reluarea votului......Da ce cristosii ma-sii tot cere? Nu poate sa-si dea demisia din parlament si sa isi piarda imunitatea asa de buna voie? cristosii mamii lui!!!
  serban

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Serbane injuri pe ala care ti-a dat o coaja de paine alba ....
   Vrei sa-ti doresc sa fii anchetat pentru omor din culpa stand pe bancheta din spate ...??

   Ștergere
  2. PS..are multe altele ,,..sa-l judece pentru alea
   Asta-i FACATURA ....

   Ștergere
 54. De astazi inainte, Corneliu se va transforma in Cornelius Flavius Ifrim, numele complet! Pana brodesc poza de profil, uite ca va voi oferi frumoase flori, ca si sentimentele mele lipsite de rautate fata de toti camarazii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. admin,te rog elimina acest gunoi dement cu pretentii de pamfletar din blog,sau o fi un securist moldovean prost?

   Ștergere
 55. Repet, acum ca anonim convins: NU RĂSPUND ANONIMILOR CARE SE ASCUND DUPĂ PARAVAN(ex. tehnocrat). I-am răspuns mai detaliat numai mr.(rez) Gelu Olescu. El de fapt nu se prezintă nicăieri în blog, dar se pare că este cu adevărat administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu nu stiai cine este administratorul, deoarece nu ai fost din prima printre noi! Aveam si adresa in dreapta, dar dupa ce am primit numai balarii tip SPAM cu castiguri la loterie si schema Ghana, nu am mai afisat-o.

   Ștergere
 56. Oricum eu unul m-am plictisit de comentat la r-26500. E clar, nu doriți să se creadă că mai sunt și alte opinii în legătură cu pensiile militare.
  Păcat, manipularea pleacă de undeva de la minister...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte ambigua ultima parte! Cum adica, nu dorim să se creadă că mai sunt și alte opinii în legătură cu pensiile militare? Ba da, dorim!

   Tare am impresia ca TU nu doresti sa admiti ca in afara de realitatea ta care nu ai avut un sfant luat in 2011, mai suntem si vreo 26 500 care am fost injunghiati s rau de tot!

   Ștergere
 57. Eu ANONIM(dar știți cine sunt) îl citez pe Mr.(rez) Olescu, un adevărat militar și monarhist: "Te-ai dat de gol complet, deformatule profesional! "Sa ai grija cum te porti", ai? Grijania ma-tii de de securist imputit!"
  Este opera dumitale, nu sunt de vină. Eu doar am comentat, tu ai înjurat! Să-ți fie rușine!
  Repet, nu mai comentez așa că nu vă repeziți ca fata mare la măritat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corneliu!!!Da' te dedublezi frate,nu gluma!!!Vezi ca asta cu dedublatul este si un fel de boala la cap!!

   Ștergere
 58. @ R Vad ca iar te pupi cu gunoiul asta uman, numit cezar, ramai cu el.Spala-te cu el pe cap.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Niet! Doar ca a facut o corectura. Ce e rau in asta?

   Ștergere
 59. Constatare cu privire la recalcularea pensiilor:
  1. In Transilvania nu s-au recalculat mai multe pensii decat in restul tarii, s-au recalculat foarte, foarte putine,numai ca noi mai tinem legatura unul cu altul si ne informam reciproc, cu ceea ce ne intereseaza.
  2. Legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015 a fost facuta pt cei ce-si deschid drepturile de pensie incepand cu 01/01/2016. Este avantajoasa si pt cei care si-au ales pt BC perioada incepand cu decembrie 2006.
  3. Cei care au castigat foarte mult pe OuG 1/2011+legea 119/2010 n-aunici o sansa, in procent de 99% sa castige ceva, sansele cele mai mari , pt pensii mai mari, le au fostii beneficiari ai legii 241/2013. Dintre acestia cei cu pensii anticipate sau anticipate partial, care si-au crescut simtitor vechimea cumulata, prin stagiile in viata civilasi noile grupe de munca.
  4. Sporurile fac diferenta, daca ai beneficiat de spor pt lucrari de exceptie,ti-a pus Dumnezeu mana in cap.
  5. Unele pensii au crescut prin recalculare, datorita alegerii unei perioade pt BC, mult mai profitabile decat ultimele 6 luni, de activitate.
  6. Deciziile emise, au crescut marea majoritate, pt ca au fost " cu grija selectate" pt propaganda, ca cei din conducerea SNAp sa primeasca," mesaje pozitive" de la beneficiari, privind "avantajele" modificarii legii 223/2015 cu OuG 57/2015. Acestea,cel putin cat stiu eu , au la baza documente din arhivele UM existente, n-am auzit nici un caz cu date din depozitele centrale de arhiva.
  7. Deciziile se refera in special la functii, foarte multe tipuri de functii, din mai multe UM,dar nu se refera la aceeasi functi, privind evolutia in timp, a drepturilor salariale, si implicit a drepturilor de pensie
  8. Aproape fiecare decizie, este un caz aparte, este foarte greu de stabilit reguli generale. Au fost si situatii cand s-a ales rau, perioada pt BC. Ex. Cineva, care a iesit de pe functie de lt.col. cu indemnizatie de comanda 40% in 2007, a ales o perioada de imputernicire, pe o functie de col cu indemnizatie de comanda 38% in 2003, a pierdut 3% la indemnizatia de comanda, a pierdut o gradatie de 6% plus un spor de confidentialitate de 14%, pierderile nu s-au acoperit din cf. functie si dif.cf. de grad al funct.
  9. Fiecare poate sa-si calculeze destul de exact, pensia recalculata, folosind aplicatia de pe ancmrrcturzi
  10. Procentual, am vazut o pensie neta f mica ceva peste 1000 lei, care prin recalculare a crescut la net, cu 110%. Nu este vorba de spor pt lucrari de exceptie. Benficiar, cu pensie anticipata partial, pe lg 164/2001. In cei 5 ani si-a gasit o imputernicire pe o functie de comanda si si-a crescut vechimea cumulata prin noile grupe de munca si mai ales prin activitatea indelengata, dupa pensionare, in viata civila, pe salarii apropiate de salariul minim pe economie, dar asta n-a contat.
  11. O categorie de cei ce vor obtine pensii recalculate, sub ce au in plata, sunt subofiterii si MM/similari care au avut cf prevazute cu valori din corpuri superioare.
  De ex MM din unitatile de AA. Prin anii 90 acestia aveau unii si cf functie clasa de salarizare 10, care corespundea la Mr la maxim. La acestia se vor lua cf de functie maxim corpului din care fac parte, de sof sau MM.
  12. Nu se echivaleaza functia, ci cf functiei, cel detinut nu cel stabilit la max pt cei care au beneficiat de recalculari pe legea 164/2001. Daca nu mai exista azi cf de functie, primesti cf functie imediat superior.
  Ex. Azi lt col are cf.functie=4,2/4,3/4,4/4,5/4,6
  Cand erau clase de salarizare=11/12/13/14/15 clasa de salarizare 14 se echivaleaza cu 4,5
  Inainte de dec 2006 erau cf functie= 2,9/3/3,1/3,2/3,3 dar si cf functie cuprinsi intre 2,9 si 3,3 de tipul 3,25,..
  Cf functie 3,2 se echivaleaza cu 4,5 iar 3,25 sau 3 se echivaleaza cu 4,6

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Tehnocrat, eu azi am vorbit cu Arhivele Pitesti la telefon, sa ma conving daca documentele mele sunt in lucru acolo, si mi s-a confirmat ca fiind desfiintata UM de Art. de la Braila, documentele de arhiva cu soldele si alte chestii de coeficienti au fost trimise acolo. Si pot sa confirm ca sunt foarte aglomerati cu dosarele si merge cam greu, m-au asigurat ca dupa cam 2,3 saptamani le vor trimite la CMJ bACAU. Deci confirm ca se trrimit la Pitesti foarte multe dosare, acolo avand 2 coruri de arhive la care se lucreaza in foc continuu! Am uitat sa-i intreb de cand dosarul meu sta acolo in asteptare sa-mi pot forma o idee cam cat de aglomerati sunt.

   Ștergere
  2. tehnocrat22 septembrie 2016, 20:19
   Cu certitudine este mult adevar in analiza facuta.
   Numai bine!

   Ștergere
 60. @cezar
  sunt convins ca nu are nici o vina ca a murit gigina.....Nici nu are cum sa fie vinovat....mai sunt poate alte alea cu abuz si bla,bla......maruntisuri!!Dar de ce se ascunde in spatele imunitatii?? asta nu inteleg.
  PS mult mai vinovati sunt aia cu groapa in asfalt(chiar daca era "semnalizata")
  serban

  RăspundețiȘtergere
 61. @cezar
  ca unora le convine sau nu,nu conteaza! dar L223 a plecat si s-a aprobatla initiativa lui goprea.Asta-i adevarul !.
  ce credeti ca legea a facut-o ponta sau tariceanu sau "alinutza" sau blaga sau ude mereu? Pe dracu!! a facut-o oprea!! trebuie sa fi nesimtit sa nu recunosti asa ceva
  serban

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uita care este faza:

   1]. Oprea a desfiintat pensiile militare in 2011. Ceea ce nici el, nici tu - nu pareti a fi constienti, este ca urmare a faptei sale de atunci, 26 500 militari - au fost terminati.

   Nu am sa uita niciodata cand in ultimele zile ale lui decembrie 2010, am primit decizia fascista cu pensia redusa aproape la jumatate.

   2]. Cei care il apara pe Oprea, printre care observ ca si tu, NU au constientizat absolut niciodata sau au minimalizat, efectele retezarii pensiilor in cazul celor 26 500 de militari in rezerva.

   3]. In ceea ce priveste L. 223/2015, aceasta constituie dovada inconstientei supreme a lui Oprea si simpatizantilor tai, printre care si tu. Legea nr. 223/2015 in original, este aceasta https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/L_223_2015.pdf.

   Conform Legii nr. 223/2015 in original, personalul pensionat anterior anului 2011, NU face obiectul recalcularii! Ce inseamna asta? Ca inconstientii au considerat ca Oprea a majorat niste pensii atat de tare in 2011, incat nici NU mai este necesar sa redevina militare prin recalculare. Minti de oameni smintiti! Si dovada suprema a faptului ca Oprea si cei in cauza, NU au constientizat nici macar la elaborarea L. 223/2015, existenta celor 26 500 ..ututi e Oprea in 2011.

   4]. Si TU esti pensionat pana in 2011, deci mici tie NU ti se poate aplica Legea nr. 223/2015 in original.

   Si atunci, de ce mai Gâlmă, vii tu cu texte de partid? Si fix in gradina celor 26 500? Mare nesimtit poti sa fii daca nici acum, dupa aproape 6 ani, NU admiti ca Oprea a lovit in 26 500 dintre noi, ca macelarul in gaini! Asta ca tot ai uzitat cuvantul "nesimtiti"!

   Ștergere
  2. Nu a făcut rău numai prin faptul ca unui număr de pensionari militari li s-au ....ciuntit pensiile, ci prin faptul ca a pus umărul la DESFIITAREA PENSIILOR MILITARE .

   Ștergere
  3. Cezarica, eu nu stiu de ce Serban si Olescu n-au rabdare sa ne vina deciziile sa demonstram ca legea va lucra pentru toata lumea la fel?

   Ștergere
 62. Mda! Spovedanii interesante in corespondenta privata. Cu anumite semne de intrebare, desigur!

  @ Adrian Bontas aka .... Spune-le si celorlalti care este noua ta fata. Asa, ca spovedania sa fie completa!

  @ Avyanic. Interesant. Totusi, sugerez din motive temeinice, sa ma contactezi pe adresa mea de e-mail care este: gelu.olescu@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ti-e clar, Gelule, ca Bontas are fatza de martzafoi civil? Asta chiar nu mai are de dezapezit, de dat cu mopul, de curatat closetele cazarmii, de lustruit bocancii generalului care-l ia la spritzane sau sa zabaluiasca cu sapunada holurile, de curatat coaja cartofilor la blocul alimentar, ori sa dea de haleu la porci la GAZ? Cam mult timp liber pentru o sluga civila intru deservirea stapanilor icashchetati! Si mai si latra ca cersetorii agresivi!

   Ștergere
  2. @ Cornelius Flavius Ifrim 22 septembrie 2016, 22:29. Ce coincidenta! Ambii utilizati aceeasi prescurtare ... eronata, a unui grad militar. Plus multe alte coincidente de ordin ... morfologic!

   Ștergere
  3. R-ule, ce te face sa afirmi ca cei pana in 2011 nu sunt recalculati, cand la dosare se lucreaza pe rupte, iar dosarul meu acum se afla la Pitesti in lucru, am explicat ce si cum lui Tehnocrat, putin mai sus...
   E cam depasita afirmatia asta pe care o lansezi fara sustinere! Nu trebuie la toti sa li se treaca coeficientii, locurile de munca, grupele si, ehei, cate si mai cate!

   Ștergere
  4. @ Cornelius Flavius Ifrim 22 septembrie 2016, 23:07. Nu ai inteles nimic! Pentru ca nu cunosti firul legislativ.

   1]. In baza L. 223/2015 IN ORIGINAL, adica aia cu coeficientii mari, PSD, Oprea si cine au mai clocit-o, AU UITAT sa ne bage la recalculare pe cei pensionati pana in 2011. Asta https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/L_223_2015.pdf este legea, citeste-o!

   2]. In mod bizar insa, Ciolos care a emis OUG 57/2015, prin care a redus baza de calcul stabilita initial de L. 223/2015, ne-a bagat si pe noi, cei pensionati inainte de 2011, la ... recalculare.

   3]. In consecinta, cei pensionati pana in 2011, am intrat la recalculare, NU urmare a L. 223/2015 IN ORIGINAL, ci a ordonantei lui Ciolos.

   Prostimea militara pensionata pana in 2011, fiind astfel in urmatoarea situatie:

   1]. Nu pot sa aduca osanale PSD si lui Oprea, pt. ca chiar daca au oferit procente generoase pt. pensiile militare, au fost parsivi, si NU ne-au bagat si pe noi, cei pensionati pana in 2011, la recalculare.

   2]. Nu pot sa aduca osanale nici lui Ciolos, intruca desi Ciolos a sesizat ca cei pensionati pana in 2011, eram SCAPATI de la recalculare de Ponta si Oprea, a rezolvat magaria lui Ponta si Oprea si ne-a bagat si pe noi la recalculare, dar a diminuat procentele la toti, ca sa incapem si noi le recalculare.

   Aceasta este realitatea, L. 223/2015 si OUG 57/2015, sunt publice.

   Ștergere
 63. R-ule geaba reiei discutiile referitoare la cei 26500 de puli caci nu-ti voi raspunde la provocare stiind ca nu vei publica decat ce vrei si ce-ti convine! Sustin ca dintre cei iesiti dupa 2001 ,care si-au masluit veniturile , au pierdut pe Legea 263, adica, adevarul i-a invins . Bravo domnului general Oprea ca a desfiintat o gasca de mafioti!

  RăspundețiȘtergere
 64. Parca discutam cu Serban! Te cheama si ... Serban, cumva? Oricum, dupa modul de adresare la adresa celor 26500 de ... puli, zici, nu? Daca va mai fi manifestatie la Bucuresti, te voi baga fix intre 50 ... puli din astea cum ne spui tu nou, nesimtitule! Si te voi pune sa si repeti!

  Cine mama dracu' si-a masluit veniturile, bai, aerianule? Ce dracu; sa masluiesti daca 6 ani ai aceeasi solda si functie - care vrei tu, nu are importanta, ti se calculeaza pensia ca la toata lumea pe baza ultimei solde ... si vin niste porc in 2011 ... si iti pensia la jumatate? Iar din ce-au taiat, iti "gonfleaza" tie pensia, care ai mai fost pensionat si dupa decretul comunist?

  Tu sa NU mai vii cu texte din astea! Desfiintarea pensiilor militare in 2011, are la baza o smecherie de ..ahat, dar simpla: niste chibuti pensionati anterior anului 2001 - in baza unei legi trecute, au cautat o cale jidaneasca sa isi "gonfleze" pensiile. Iar singura cale, a fost sa inventeze L. 119/2011, la pachet desigur cu afecatarea pensiilor celor pensionati dupa 2001, in baza L. 164/2001. In consecinta, noi NU ne-am masluit niciun venit, in schimb TU si altii ca tine, ati MASLUIT o schema - in speta abrogarea L. 164/2001, sa va MASLUITI pensiile sub paravanul L. 119/2010.

  PS: Daca tot m-ai iritat, la proxima manifestatie, iti voi face cunostinta cu cca. 50 de ... puli cu pensiile taiate la jumatate in 2011. Si cu 2 certificate de deces, cei 2 au fost omorati efectiv de Oprea. Sa explici TU, cu ne-am masluit veniturile. Toti ofiteri, grade normale, functii normale. Da' sa nu cumva sa NU vii sa ne explici, ca venim noi la tine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da ,da voua celor 26 500 de matarangi va convenea , aveati pensii duble , pe cand noi, peste 80 000 n-avem nicio bunaciune dintre cele stipulate si masluite din Legea 164...
   ART. 21
   (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este solda lunară brută avută
   în ultima lună de activitate, care include solda de grad corespunzătoare la data trecerii în rezervă.

   Ștergere
  2. @ tigri2 22 septembrie 2016, 23:26. Este cioca. Realitatea pe teren este altfel: mai putin vreo 5% ADEVRATII SFORARI - PRINTRE CARE SI TU, care au facut punga cu adevarat mare la desfiintarea pensiilor militare, restul au ramas cam tot la fel.

   Stii cum e faza, hai ca nu sunt dus cu pluta! Ascunzi "masluitorii" carora le-au crescut pensiile si de 5 ori, inapoia marii mase a subofiterilor si ofiterilor carora le-au crescut pensiile cu 1 la 5 lei? Pentru ca asta este realitate pe teren.

   Pe de alta parte, ati creat un precedent fatal in istoricul legislativ! Cum sa desfiintezi, mai, o pensie de serviciu, prin transformare in pensie in sistemul public? Eu cand vad din astia ca tine, sa stii ca chiar as dori sa se repete precedentul creat! Si sa fie desfiintate toate pensiile din Romania, dar nu de tot, ci similar ca in 2011. Numai ca prin transformare in pensii in sistem ... privat!

   Doar primind o astfel de lectie, cei ca tine si cu tine veti intelege, ce monstruozitati s-au intamplat in 2011!

   Ștergere
 65. "Miting ACUM în fața Senatului: 3000 de oameni cer judecarea lui Gabriel Oprea pentru moartea lui Gigină. Protestatarii au forțat cordonul de jandarmi"

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Miting-in-fata-Senatului-3000-de-oameni-cer-judecarea-lui-Gabriel-Oprea-pentru-moartea-lui-Gigina.-Protestatarii-au-fortat-cordonul-de-jandarmi-136697

  Cunoasteti bine ca il detestez pe Oprea! Totusi legat de accidentul in sine, chiar este stupid ca un demnitar sa raspunda pentru o greseala a unui insotitor din coloana oficiala.

  Ceva nu este deloc in regula aici. Decat numai daca motociclistul a fost in coloana, in mod ilegal, la cererea expresa a lui Oprea. Numai ca o astfel de ilegalitate, este treaba Parchetului sa o cerceteze, nu a DNA. Iar ridicarea imunitatii a fost solicitata de DNA. Nu se leaga deloc ceva.

  In sfarsit, exista si un aspect pozitiv. Exista totusi atitudina civica. Numai sa nu fie manipulata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ocazie cu care ne dam seama cum ne maipuleaza televiziunile. A3 si Romania TV - nu dau nimic de protest, Realitatea TV prezinta insa totul in direct. Bineinteles ca rolurile s-ar inversa daca in locul lui Oprea, ar fi fost un agreat al Realitatii TV.

   Bine ca s-a inventat FB! Altfel nici nu am afla decat maxim 1/10 din ceea ce se intampla in republica paralela!

   Ștergere
  2. Bati campii Rxxx Coloana aia oficialâ nu ar fi trebuit sa existe .Gropea nu avea dreptul la coloana oficiala decat in cazuri exceptionale.Venitul acasa cu 120 de km la orâ de la restaurant nu e caz exceptional.

   Ștergere
  3. @ Vasile Ion Valabil 22 septembrie 2016, 23:18. Nu bat campii, cred ca nu inca NU ti-ai revenit dupa palinca!

   Daca TU faci/esti implicat intr-un accident de circulatie, cine trebuie sa te salte, DNA - adica aia cu ANTICORUPTIA sau Parchetul General? Despre asta este vorba!

   In cazul lui Oprea, DNA care se ocupa de ANTICORUPTIE, a ajuns sa ancheteze un accident de circulatie? Despre asta este vorba!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 66. A picat si notarita! Si mai are drept si la pensie de ... serviciu!

  "Cum a prins-o DNA pe Ioana Băsescu: A plecat, cu concubinul, în Cuba, cu banii de campanie"

  http://www.stiripesurse.ro/cum-a-prins-o-dna-pe-ioana-basescu-a-plecat-cu-concubinul-in-cuba-cu-banii-de-campanie_1153458.html


  Iar tac'su ne taia noua salariile cu 25% si desfiinta pensiile militare! Ca sa ii dea pupilei sa stea la plaja in ... Cuba!

  RăspundețiȘtergere
 67. Satana Basascu e liber.Asta e o palma pe ce a mai ramas din justitie

  RăspundețiȘtergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti-am mai raspuns o data! Ai mintea sclerozata! Tu ai iesit pe o lege, noi pe alta lege!

   Alocatia unui copil este acum 80 lei. Acum 2 ani era vreo 40 lei. Pe vremea noastra a fost 10 lei. Ce pretinzi tu, este ca si cum toti am cere retroactiv, sa mi se achite diferent intre alocatiile de 10 lei de pe vremea comunista si cele actuale de 80 lei.

   Ce treaba ai tu pensionat pe o lege, cu altii pensionati pe alta lege? Ti-am luat noi, cei dupa 2001, ceva din pensia ta stabilita inainte de 2001? NU! In schimb, TU ne-ai luat noua, celor pensionati dupa 2001 CEVA, si ti-ai dat tie!

   De la noi, a fost TA cresterea de pensii, fraiere! N-a dat Oprea un leu in plus! A luat de la unii si a dat la altii! Exact cum fac de fapt, toti de 6 ani de zile.

   Urmand ca pe viitor, istoria sa se repete! Adica sa ia de la noi toti, sa dea la alta categorie. Si tot asa!

   Oricum, d.p.d.v. crestin, a baga mana in buzunarul cuiva, este furt. TU insa NU ai avut nicio gara cand ai bagat mana in buzunarul nostru si ti-ai adaugat tie! Dar asta este oricum un alt nivel care pe tine te depaseste!

   In rest, multumesc pt. invective. Si NU glumesc. La viitoarea manifestatie, te aduc personal in fata a cca. 50 din aia, cu pensii taiate in 2011. Sa explici TU, unui fost sef de stat major, cum a ajuns la o pensie de 1800 de la 3 600. Sau unui fost sef al operatiilor - cum a ajuns de la 3 100 la 1 500. Sau unui capitan umil care de la 1800 a ajuns la ... 1100. Sau a unui comandan de unitate care de la 4 500 a ajuns la 2 400.

   Ce li s-a taiat lor, ti s-a bagat tie! Asa ca FARISEU esti TU!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!