sâmbătă, 3 septembrie 2016

Rusia sustine reunificarea României cu R. Moldova, numai că S.U.A. se împotrivesc deshis. Pe de altă parte, oficialitățile republicii de carton de la București au băgat capul în nisip, prefăcându-se că nu observă demersurile concrete ale R. Moldova pt. reunificare! Și nici cerința fermă a românilor de reunificare la data de 1 Decembrie 2018!

Grănicer român de pază la -35 grade in 1940 la podul peste Nistru de la Tighina
Cu siguranta ca majoritatea militarilor au observat scandalul recent legat de România. Prezentam reperele la modul succint!

1]. Ambasadorul pretinilor nostri americani la Chisinau, a urinat peste nazuinta a milioane de romani, atat de la vest, cat si la est de Prut! Adica peste toti românii!

"Visul românilor de pretutindeni a fost spulberat. Ultimul anunţ venit de la ambasada SUA la Chişinău ne frânge toate speranţele. James D. Pettit, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova e dezarmant. "Moldova nu este România" - a spus ambasadorul pentru postul public de televiziune Moldova 1. Continuarea  - aici!

2]. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a reactionat prompt contra declaratiilor ofensatoare ale oficialului american. " - Sunt de origine română, așa cum au fost părinții, bunicii mei și toți cei care trăiesc pe acest pământ", transmite presedintele Timofti. Continuarea - aici!

3]. Moldovenii de peste Prut cer prin petitie publica, expulzarea ambasadorului SUA de la Chișinău, James Pettit, după ce a declarat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent, iar unirea cu România nu este o alegere practică. Continuarea - aici! Petitia poate fi semnata aici!

4]. S.U.A. confirma prin ambasadorul de la Bucuresti, afirmatiile ambasadorului sau de la Chisinau. "SUA sprijină suveranitatea Republicii Moldova!" Inca o data: "SUA sprijină suveranitatea Republicii Moldova!" Si inca o data: "SUA sprijină suveranitatea Republicii Moldova!" Textul integral - aici!

Pozitie fara echivoc ostila reunificarii Romaniei cu R. Moldova In conditiile in care oricine cunoste ca suveranitatea unui stat, exclude reunificarea acelui stat cu statul-mamă! Fiind evident ca in situatia reunificarii, aceasta se efectueaza prin absorbtia R. Moldova de cate Romania. Americanii vrajindu-i in stil copilaresc, dar si satanic pe romanii de peste Prut, cu sloganul pierderii suveranitatii in cazul reunificarii,

5]. Monstruoasa Rusie declara in urma cu un an (lucru abitir camuflat de mass media din Romania), prin vocea unui consilier de-al presedintelui Putin, ca R. Moldova trebuie sa se reunifice cu Romania, asa fiind normal. Rusia nu are nimic impotriva - din perspectiva ruseasca romanii de la vest si est de Prut constituind o singura natie. Consilierul rus a afirmat in clar ca U.E. obstructioneaza de fapt, reunificarea! Afirmatiile in original - aici. Singura preluare in presa din Romania - aici. Cu amendamentul ca oficialul rus precizeaza ca Transnistria trebuie sa ramana in cadrul F. Ruse, cu un statut asemanator cu al enclavei rusesti Kalinigrad de la M. Baltica. Pt. conformitate, va readucem aminte ca Transnistria si Basarabia nu reprezinta aceeasi notiune. Detalii - aici! La inceputul celui De-al Doilea Razboi Mondial, Basarabia fiind in componenta Romaniei, iar Transnistria in componenta Uniunii Sovietice. Acum, dupa un an de la declaratiile oficialului rus, asistam nu doar ca U.E. se opune reunificarii, ci si pretinii nostri americani despre care unii mai sustin ca ar fi si partenerii nostri strategici.

6]. La scandalul provocat, oficialitatile de la Bucuresti au luat pozitia strutului care isi baga capul in nisip. Republica nu are premier, nu are nici presedinte. Ambii tac ca tămâia! Parlamentul este in vacanta. Toata republica fiind astfel moarta in cotet!

Vesnicul parlamentar Tariceanu si care este si presedinte al Senatului, a mirosit insa ca scandalul ii poate aduce voturi in campanie, asa ca a anunțat că se va consulta cu membrii Biroului Permanent și cu liderii grupurilor parlamentare, în legătură cu oportunitatea unei declarații comune referitoare la afirmațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit. Continuarea - aici! Admitem ca declaratia lui Tariceanu este totusi pe masura unei republici cu adevarat suverane, precum si pe sufletul celor mai multi romani. Pe de alta parte, Tariceanu a mai avut iesiri personale din acestea patriotice, neconfirmate insa niciodata de republica la nivel institutional.

Din pacate, trebuie sa intram in mocirla politica, fapt pt. care putem fi acuzati usor de partizanat. Dar trebuie sa va informam! Din aceasta sursa aflam ca P.N.L. nu va sustine nicio declaratie a Senatului care sa calce pe coada ordinele primite de la Washington si care interzic efectiv reunificarea Romaniei cu Republica Moldova! "PNL nu susține declarația privind Republica Moldova inițiată la Senat" - a declarat Teodor Atanasiu si care este șeful senatorilor PNL de la Senat. Parte din alesii republicii urinând astfel si ei, peste tot ceea ce este spirit românesc. Bineninteles ca nu ne asteptam la o atitudine eroica nici din partea celeilalte tabere tabere politice. Suntem deja vaccinati  de ani de zile, astfel incat sa nu realizam ca liderii absolut tuturor formatiunilor politice parlamentare, sunt fara nicio exceptie agenti de influenta ai unor state sau organisme internationale, care au implementat si sustin un sistem politic complet ostil intereselor românilor.

VA MAI INFORMAM ASUPRA UNEI CHESTIUNI, CARE PROBABIL CĂ VĂ VA LUA PRIN SURPRINDERE PE CEI MAI MULTI! REPUBLICA MOLDOVA ESTE PREGĂTITĂ LA NIVEL CONCRET (OFICIAL SI ADMINISTRATIV), DE CCA. 2 ANI, SĂ SE REUNEASCĂ CU ROMÂNIA!

AUTORITATILE DIN ROMANIA NU AU REALIZAT INSA ABSOLUT NICIUN DEMERS CONCRET PENTRU REUNIFICARE! TOATE DECLARATIILE UNOR OFICIALI ROMÂNI PE CARE LE-AM AUZIT PE ACEST SUBIECT IN ULTIMII ANI, FIIND PUR POPULISTE!

ATENTIE LA INCA UN AMANUNT! TOT MAI MULTI ROMÂNI DISCUTĂ IN DIVERSE MEDII DESPRE MOMENTUL 1 DECEMBRIE 2018 CA FIIND CEL LA CARE SE VA PRODUCEA REUNIFICAREA ROMÂNIEI CU REPUBLICA MOLDOVA. CHIAR SI PRESEDINTELE IOHANNIS S-A REFERIT INTR-UN MOD EVAZIV, LA TERMENUL 1 DECEMBRIE 2018. CU TOATE ACESTEA, AUTORITATILE REPUBLICII ROMÂNIA, NU AU REALIZAT ȘI NU REALIZEAZA ABSOLUT NICIUN DEMERS IN VEDEREA REUNIFICARII!

SINGURA INSTITUTIE SI CARE NU ESTE O AUTORITATE A REPUBLICII, DAR CARE EFECTUEAZA CEVA CONCRET IN VEDEREA REUNIFICARII ROMÂNIEI CU REPUBLICA MOLDOVA, ESTE FAMILIA REGALĂ A ROMÂNIEI! DE LA FAMILIA REGALA A ROMANIEI A PORNIT DE FAPT CEEA CE CUNOASTE POPULATIA, SI ANUME CA DATA REUNIFICARII TREBUIE SA FIE 1 DECEMBRIE 2018. FAMILIA REGALA FIIND OBSTRUCȚIONATĂ, DIN NEFERICIRE, IN IMPLINIREA UNUI DEZIDERAT AL TUTUROR ROMANILOR, PRIN IGNORANȚĂ SI PASIVITATE, DE CATRE TOATE AUTORITATILE ACTUALE ALE REPUBLICII!

Pe baza celor relatate, ne exprimam cu fermitate considerentul ca atat timp cat Romania va avea statut de republica, nu va exista niciodata nicio reunificare cu Republica Moldova!  Republica asa cum s-a constituit in România, nu este capabila sa realizeze fapte in interesul tuturor românilor. 

Mai departe, este datoria si obligatia oricarui român, sa judece cu mintea lui, ceea ce se intamplă! Si sa identifice cine conduce in realitate, România! Cine ne este prieten, cine ne minte, cine ne manipuleaza! Conform faptelor concrete, si nu a teoriilor conspirationiste, subversive, sentimentaliste, propagandistice, populiste sau doctrinare!

24 de comentarii:

 1. Pozitia US este de neinteles...... si este oficiala!
  Unificarea se va realiza, dar nu exista un pas hotarat:
  -acorduri tehnice
  -schimb de populatie
  -despagubiiri
  -rusii au interesul sa mentine un conflict inghetat
  -vechi teritorii sunt la ucraineni
  -resursa pt problematica necesara unirii cat si de dupa lipseste
  -posibil si rusii si americanii sa nu aiba interes inca .....2 ani te opui tu, urmatorii esti pentru, dar ma opun eu....samd
  -nu avem barbati de stat si suntem macinati in lucruri minore.
  Probabil se doreste mentinerea R. Moldova intr-o zona gri!....rusii nu si-au finalizat obiectivele in Ucraina!
  NATO si UE s-ar extinde prin fuziunea Moldovei si nu le convine granita directa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmm! Nu este nicio problema tehnica privind unificarea! Aceasta poate fi efectuata si in urma unor simple declaratii ale parlamentelor Romaniei si R. Moldova. La urma urmei, nici de referendum nu este nevoie din moment ce parlamentele celor 2 state reprezinta cel putin la nivel declarativ, vointa popoarelor lor.

   In consecinta, la nivel formal, unificarea se poate efectua si in 24 de ore. In ceea ce priveste integrarea proproi-zisa a R. Moldova, aceasta poate fi efectuata dupa modelul RDG. RDG nu a fost absorbita la nivel institutional si admiistrativ in 3 minute de catre RFG, ci gradual in cca. 10 ani.

   Integrarea nu ar reprezinta o problema care sa creeze prea mari dificultati. La urma urmei, institutiile R. Moldova sunt functionale, trebuie doar adaptate la schimbarile legislative romanesti. Populatia R. Moldova este de cca. 3.5 milioane si va ramane tot pe meleagurile natale, nu va invada Bucurestiul.

   O singura problema poate produce probleme. Sistemul social. Statul moldovean este construit dupa modelul rusesc: este un stat cu o puternica protectie sociala (invatamant gratuit, preturi modice sau gratuitati complete pt. diverse facilitati legate de infrastructura, taxe, impozite, energie etc.). Mai pe romaneste, moldovenii au un stat mai uman, decat noi. Si cand or da de protectia sociala inexistenta din Romania - da, potibil sa iasa scantei.

   D.p.d.v. economic - iar poate fi o problema. Dar care nu estea reala, ci depinde exclusiv de autoritatile de la Bucuresti. Moldovenii mai exporta una alta in Rusia si in alte state non-UE. La fel cum si importa din Rusia si din alte stare non-UE. Caz in care daca autoritatile de la Bucuresti nu se adapteaza si in loc sa excute ordinele UE ca papagalii care au facut Romania complet dependenta de UE, in conditiile unui trai extrem de costisitor pt. romani, iar este problema.

   Ce sa o mai invartim atat! Reunificarea este usor de realizat, dar numai in conditiile existentei unei Romanii perfect suverane. Or noi cunoastem bine ca nu mai suntem natiune suverana cam de mult timp. La noi in gradina este putregaiul, nu la moldoveni.

   Ștergere
 2. Istoricul Lucian Boia îi dă dreptate ambasadorului SUA: Moldova nu este România(interviul acordat agenţiei de presă News.ro.

  „Mă gândesc la toată disputa iscată în urma declaraţiei ambasadorului american de la Chişinău. Au fost acuze grave, nu foarte abile, la adresa politicii americane, acuzat fiind ambasadorul Statelor Unite că nu cunoaşte deloc istoria. Nişte tineri isteţi s-au apucat să îi ofere manuale de istorie. Omul a spus foarte corect. A spus că Republica Moldova nu e România, a spus că are o istorie specifică şi are o istorie specifică, pentru că până la 1812 e aceeaşi istorie, nu cu a României, ci cu a Moldovei, România există abia de la 1859, trebuie să fim conştienţi de acest lucru, iar de două secole încoace, istoria Republicii Moldova e sensibil alta faţă de istoria României şi asta a marcat-o din toate punctele de vedere. România, sigur că e apropiată de Basarabia, au pornit dintr-un trunchi comun, dar nu poţi să spui că Basarabia este România”, a afirmat Lucian Boia, comentând declaraţiile ambasadorului Statelor Unite la Chişinău, conform cărora Moldova nu este România, iar Moldova are propria sa istorie şi propriile sale provocări.
  „Afirmaţia corectă e că Basarabia nu e România sau că e aproape de România, dar nu e identică, nu sunt acelaşi lucru. Asta este. Ce s-a putut în 1918 nu s-a mai putut la 1989 sau la 1990, din mai multe motive, contextul internaţional cu totul altul şi Rusia, care îşi are interesele ei în zonă, dar mai ales şi asta nu se spune, din pricina faptului că basarabenii, să le spunem aşa, într-o majoritate evidentă, nu vor să se unească cu România. Problema nu este ce vrea România aici, ci dacă vor ei să se unească cu România. Cei mai mulţi preferă să trăiască într-o Republică Moldovă independentă

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te-ai saturat de atatia poeti si filosofi propagandisti? Man! Nu ne spune o persoana ce isi imagineaza el ca vor altii. Daca presedintele R. Moldova zice ca e roman si limba lui este romana, istoricii astia fabricati de propaganda trebuie sa se ascunda in pamant. A efectuat Boia vreun referendum in R. Moldova sa ne spuna noua ce au decis basarabenii? Nu. Dar in Romania? Nu! Ceea ce inseamna ca Boia face dor exercitii de imaginatie, fiind evident ca spala chilotii lui Sam!

   Ștergere
 3. http://adevarul.ro/news/eveniment/petreceri-cadouri-fondurile-informatorilor-doi-si-un-sfert-chestor-e-ziua-unuia-parchet-iei-cravata-butoni-nub-1_57c985565ab6550cb84f6345/index.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Gelu,
  Hodoronc-tronc!
  Ceva timp in urma, din politete, ziceam:
  -"E bine, dar nu se potriveste!"
  Acum? Încep sa obosesc si nu e vina mea!
  Si sa o zic direct pt nesimtitul de mai sus!
  Ce tupeu ai sa intri cand cu mana ai scris "R, os de curva"? Sau..."M-os de slugoi."
  Asta e un caz de studiu la neuropsihiatrie...
  Dezolant!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu observasem ca a scapat iar. Asa barfea si calomnia viteazul pe la spate? Nu mai bag in seama. Stii ce ma distreaza? Eu sunt satul de viteji din astia fara identitate. Am probat, nici macar unul din fufele astea fara identitate, nu ar avea curajul sa stea fata in fata cu mine. Sau cu tine, sau cu oricine cu identitate. Astea sunt fufe din alea asupra carora daca sufli un pic, se ascund in gauri ca sobolanii.

   Cum zici ca m-a jignit? Da, cam nasol. Cand vad zbuciumati din astia ca el, stii ca imi pare de zelul depus de mine la Tg. Mures, cand cu rebeliunea huna? Cica aparam romani si m-am ales si cu un picior crestat de huni. Ca sa vad acum cum un os de asa zis roman, ma face pe mine os de ..rva.

   Da-l in MM de retardat! Nu vezi ca il doare in scula ca zeci de mii de militari am fost rasi in 2011, de sectantii portocalii? El nu are nicio cauza legata de militari, ci latra, si latra ... Dar si Dumnezeu il vede!

   Ștergere
  2. Voi vorbiti de DUMNEZEU ? Chiar voi ( unul birocrat inutil de birou acum cu 11170 lei pensie pentru frecat luleaua si''radiatii de la neon'' ) si unul care cenzureaza tot ce nu ii convine care mai va si doriti la putere un rege tradator de tara si de neam doar pentru ca acum republica e condusa de hoti ? Doamne multa rabdare ai de nu-i ( ne) traznesti.

   Ștergere
  3. @ Vasile Ion Valabil 4 septembrie 2016, 12:28. Bai, fufa care in injuri si barfesti pe la spate? Ce tot ne intoxici cu schizofreniile tale?

   Adulezi republica, nu? Esti in stare cu republica ta sa sarbatoresti la 1 Decembrie 2018, 100 de ani de la Marea Unire, cu Basarabia realipita Romaniei? Asa cu ne-a lasat-o mostenire un rege, Regele Ferdinand?

   Daca da, faceti unirea, daca nu, baga-ti republica in ..ur!

   Ștergere
 5. D-le Bejan,
  Asta-i nimic!
  Sa vedem parerile lui Tismaneanu, Patapievici &!
  In afara faptului ca este dus....autoritatea numelui de istoric induce tinerilo un fals adevar! Cu Transilvania, cum o fi? In acceptiunea lui, fireste!
  Nu noi trebuie sa-l combatem ci istoricii grei cu elemente de analiza istoriografica!
  Dar...mai bine un studiu antropologic al ADN! Ati fi surprins de adevarurile scoase la iveala de un prof. Dr. Dc. din Germania!

  RăspundețiȘtergere
 6. Sunteti glumeti.Basarabenii nu vor unirea cu Romania.Le cade bine dubla cetatenie ceeace le permite echilibru.Merg si la rusi dar si in UE.Cand merg in UE sunt romani .Cand merg in Rusia sunt moldoveni.Basarabenii in marea lor majoritate regreta disparitia Uniunii Sovietice.In primul rand intr-o eventuala unire cu Romania ,R.Moldova pierde teritoriul locuit de gagauzi.Sa nu uitam ca in R,Moldova exita o puternica comunitate de rusi.In al doilea rand Romania nu este capabila sa sustina economic unirea cu R.Moldova.In R.Moldova este o saracie lucie ,fiindca economia ei este eminamente agricola.In concluzie ,cu tot patriotismul .unirea teritoriala a Romaniei cu R,Moldova nu este avantajoasa nici uneia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti de fapt glumetul! Citeste concluziile mele de 12:54. Eu am ascendenti basarabeni si rude actuale, asa ca poate stiu mai bine cum sta treaba. Spre deosebire de noi, romanii "puri", basarabenii nu sunt doar foarte pragmatici, ci sunt si mai romani decat noi. Pt. cine nu ii cunoaste bine, ca personalitate se aseamana cu osenii si maramuresenii nostri. Adica nu tine cu "abureli", sentimentalisme si alte vrajeli fara acoperire, te taxeaza urgent daca umbli cu cioara vopsita etc.

   Ce zici, ca majoritatea basarabenilor regreta disparitia Uniunii Sovietice? Ai cont de FB? Daca da - tie nu iti vin zilnic semnale ale romanilor care regreta disparitia lui Ceausescu si a comunismului?

   Ce mai zici, ca in R. Moldova este saracie lucie? Da' tu ai calcat in ultimii ani il satele din Olt, Teleorman, Mehedinti sau din Moldova noastra - de fapt este imagine clasica, sa vezi ca oamenii nu au dupa ce bea apa, mai rau ca inainte de '89?

   Cum sa nu poate sustine Romania d.p.d.v. economic, unirea cu R. Moldova, ce ai? Ce, Romania ofera acum cuiva casa, masa, loc de munca asigurat si un cont lunar de minim 2000 de euro vreunui roman? Nu - nu ofera nimic, nimanui. Daca te descurci bine, daca nu crapi si gata. 5 milioane au roit-o dincolo fix din cauza nesustinerii economice.

   Dar granarul imens existent in R. Moldova, nu vrei sa il vezi? Ca ne batem joc de el ca si cel din Baragan si nu vrem sa il valorificam la nivel de stat, este adevarat. Ai impresia ca Romania are vreo industrie secreta care substituie decimarea agriculturii? Nu mai are deloc. Romania este terminata economic de mult timp. Cei care sunt lipiti de stat, nu prea isi dau seama, este real. Dar ceilalti cetateni obisnuiti, simt asta pe pielea lor zi de zi. Din ce in ce mai acut! Pe ce lume traiesti?

   Ștergere
 7. @ All. Legat de lipsa oricarui demers concret din partea Romaniei, in vederea reunificarii cu Basarabia, ar trebui sa spume noi lucrurilor pe nume. Sunt cauze de culise, cum ar fi:

  - absorbtia a 3.5 milioane de locuitori moldoveni (chiar daca numai 70% sunt de etnie romana, ceilalti etnici din R. Moldova sunt toti ortodocsi si nu creeaza diferendumuri critice pa baza apartenentei la o etnie sau alta), reprezinta o lovitura de proportii la adresa etniei maghiare de pe teritoriul nostru, care ar intra astfel intr-un con de umbra. Fapt care nu convine acelor state care tot marseaza pe falsa problema maghiara din Romania (Ungaria, Austria, Germania etc.). Nu trebuie sa uitam ca basarabenii sunt mai durizati ca atitudine civica, iar in cazul unificarii aduc un suflu nou de patriotism si de nationalism. Fara nicio chestie, dar la basarabeni nu mai tine cu bazaielile secuiesti si alte figuri din astea, pe care noi romanii de la vest de Prut, le inghitim fara sa cracnim.

  - nici partidele astea mioritice ale noastre nu se inghesuie sa actioneze pt. reunificarea cu R. Moldova. Intrucat, estul aduce un altfel de suflu politic ce poate spulbera din istorie partidele astea ale noastre si care sunt injurate la unison de toti romanii.

  - in sfarsit, mai este o cauza. Reunificarea cu R. Moldova ar stinge in mod natural adversitatea romanilor fata de Rusia. Ceea ce nu convine statelor care ne folosesc drept cobai, in a mentine tensionata relatia cu Rusia.

  Mai exista insa si o altfel de temere. Stim bine ca mare parte dintre romanii din R. Moldova sunt rusofili. O persoana devine ...rusofil, germanofil, americanofil, francezofil, maghiarofil - din motive bine intemeiata, nu asa ca i se nazare. Motivul principal fiind acelasi: natia adulata i-a creat un statut social mai bun, decat in alte vremuri.

  Cu toate acestea, romani rusofili din R. Moldova, sunt romani. Care nu vor fi capabili sa se ridice nici contra romanilor, nici contra rusilor. Prin urmare, acesti romani constituie o punte de echilibru intre relatiile dintre Romania si Rusia. Fiind evident ca nici Rusia nu va mai fi ostila - nu la modul violent noii Romanii unite, in conditiile in are cunoaste bine ca Romania unificata are locuitori rusofili.

  Dar mai este ceva ce nu spune nimeni? Dar ce noi nu avem locuitori rusofili? Indiferent de ce spune politica "de partid si de stat" orientata spre UE, vest, SUA, de ce NU recunoastem? Avem milioane milioane de romani rusofili, poate mai mult de jumatate din populatie. Este vorba de fapt despre intreaga populatie saraca sau saracita. Intalnim la toate colturile din cei in ce mai multi, oameni care nu se mai feresc, si spun pe fata ca ei au dus-o mai bine in comunismul adus de rusi. Si ca nu dau 2 bani pe UE, SUA etc. care nu le-a adus decat saracie.

  Si asa ajungem, ca in cazul unei unificari sa se reuneasca si rusofilii din Romania, cu cei din R. Moldova. Existand pericolul prabusirii intreg sistem implantat artificial si cu sarg in Romania, dar care tine dupa statistici cca. 40% dintre romani intr-o saracie lucie. Procente din care am exclus pe cei 5 milioane de romani plecati in afara - tot din cauza aceleiasi saracii lucii. Intrucat daca ii aduce inapoi, se dubleaza procentul de 40%.

  Oricum, republica nu va face nicio miscare privind reunificarea de buna voie si nesilita de nimeni. Asta este clar. Numai o revolutie interna de sistem poate sa faca posibila reunificarea.

  RăspundețiȘtergere
 8. Admin!!!Filtreaza-l pe psihopupu' ala care isi zice Vasile daca vrei sa mai dau pe aici!!!Nu observi ca ala n-a lucrat niciodata in armata??Specimenu' e din rasa virtualilor dusi cu capu' si cu ficatii macinati de alcool!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Repet intrebarea:a calculat cineva ce suma va primi in noiembrie 2016?Este o suma ce merita atentie sau reprezinta o frectie la un picior de lemn?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum ce suma? Macar stii despre ce este vorba? Totul este este la caz la caz.
   Hai sa iti spun. De acele sume beneficiaza doar acei militari care in anii 2011-2016, au incasat pensii contributive cu cuantumuri mai mici (acele pensii stabilite in baza L. 119/2010 care ne-a desfiintat pensiile militare), decat cele militare achitate pana in anul 2011. De fapt, perioada exacta acopera anul 2012 si primele 10 luni din 2013.

   Acele sume achitate in cuantum micsorat fata de pensiile militare stabilite in baza legislatiei se restituie ACUM, in baza L. 223/2015.

   " ART. 121
   (1) Diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se restituie titularilor, la CEREREA acestora, în mod eşalonat, pe o perioadă de cel mult 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi".

   Asa ca apar urmtoarele 2 situatii:
   - cei care au avut pensii majorate in baza L. 119/2010 fata de fosta pensia militara - cea in plata in 2010, NU vor primi niciun leu;
   - cei care au avut pensii DIMINUATE in baza L. 119/2010 fata de fosta pensia militara - cea in plata in 2010, vor primi diferentele.

   De la caz la caz diferentele, difera. Este vorba de diferentele pt. 22 luni: 01.01/2012-01.10.2013. Atunci, noi diminuatii, am avut pensiile DIMINUATE fata de cele in plata in 2010. Fiecare cu suma lui, de la caz la caz. Eu cunosc situatii de pierderi de la 5 lei pe luna, pana la la 1 700 pe luna. Logic ca celui cu pierdere de 5 lei pe luna i se vor rambursa [5 lei x 22 luni], iar celui cu pierdere de 1 700 lei pe luna i se vor rambursa [1 700 lei x 22 luni].

   Asa ca revezi-ti pensiile incasata in perioada 01.01.2012-01.10.2013. Compara-le cu cele achitata in decembrie 2010. Si asa afli in ce situatie esti!

   Ștergere
  2. @ iceparu 4 septembrie 2016, 19:45. Citeste si detaliile de la 21:23. Ai de recuperat diferente? Dar CERERE ai depus? Daca da, ce ai scris in ea?

   Deci, nu e asa la gramada - majoritatea care au avut pensiile majorate in baza L. 119/2010 nu au de primit niciun leu. Primesc diferente numai fostii DIMINUATI. Iar luna noiembrie 2016 NU este batuta in cuie, decat pt. cei care au inaintat CERERE in termenul prevazut in NORME. Daca NU reprezinti obiectul restituirilor, NU ti se va intampla nimic in noiembrie 2016. La fel, daca ai fost diminuat dar NU ai depus cerere, din nou NU ti se va intampla nimic in noiembrie 2016. Citeste NORMELE!

   Ștergere
  3. @R 26500.Daca sunt 22 luni, 01.01.2012-01.10.2013 atunci normele de ce fac referire si la anul 2011?(art.5,pc.a,aln.1)

   Ștergere
  4. @ ifrim 5 septembrie 2016, 05:33. Eu cred ca este o perioada generica, desi tehnic poti avea dreptate. La modul oficial, noi am avut pensiile diminuate in intervalul 01.01.2011-01.10.2013. La modul practic, doar in intervalul 01.01.2012-01.10.2013.

   Daca iti aduci aminte, OUG 1/2011 a produs in cazul diminuatilor urmatoarele efecte:

   - ne-a lasat cu cuantumurile pensiilor militare TEMPORAR in plata in anul 2011, urmand sa ne fie inmanate decizii de revizuire abia de la 01.01.2012.
   - asadar, deciziile de revizuire ne-au fost inmanate abia in luna ianuarie 2012;
   - in noile decizii de revizuire in vigoare incepand cu luna ianuarie 2012, noua ni s-au stabilit pensii diminuate;
   - dar fascista aia de OUG 1/2011, producea efecte de la 01.01.2011, adica ne obliga sa returnam si banii in plus incasati in 2011.

   IN CONSECINTA, LA DATA DE 01.01.2012, NOI EVREII SI RROMII DIMINUATI, ERAM IN URMATOAREA SITUATIE:
   - sa ne fie achitate de la 01.01.2012 pensii diminuate;
   - dar si sa RESTITUIM diferentele dintre L. 164 si OUG 1/2011, intrucat in anul 2011 ni s-au achitat pensii cu cuantumurile pe L. 164. Asadar, ar fi urmat sa ne fie inmanate si decizii de RESTITUIRE.

   Numai ca in iulie 2012 a fost emisa L. 112/2012. Care a stabilit sa NU mai restituim diferentele pentru anul 2011. Urmand deci sa avem pensiile diminuate incepand cu 01.01.2012, insa fara sa mai restituim ceva si pentru anul 2011.

   Astfel ca perioada in care am avut efectiv pensiile diminuate este 01.01.2012-01.10.2013.

   Ai intrebat de ce totusi normele mai fac referire si la anul 2011? Eu zic ca doar asa generic. Insa, pot fi cazuri particulare. Pana la intrarea in vigoare a L. 112/2012, eu NU am primit si decizie de restituire a sumelor pt. anul 2011, iar dupa aparitia L. 112/2012, nu a mai fost cazul.

   Cu toate astea, este doar exemplul meu si al tuturor celor pe care ii cunosc din M.Ap.N.. Este foarte posibil ca anumite case de pensii sa se fi grabit atat de tare - adica pana la aparitia L. 112/2012, incat sa fi inmanat "macelaritilor" incepand cu ianuarie 2012, nu numai decizii de revizuire cu pensii diminuate, ci si decizie de restituire a sumelor incasate in 2011. Si atunci, da - perioada corecta de returnare a sumelor este 01.01.2011-01.10.2013.

   Dupa cate vezi, atat ne-au ametit, de nici nu mai stim exact ce ni s-a mai intamplat! Asta este urmarea tembelismului din 2011, cand s-au desfiintat pensiile militare de stat.

   Ștergere
 10. @ All. Se intampla ceva interesant. Pe Facebook, este initiata o companie care se extinde la minut la minut, numuita "ROMÂNIA CURATĂ - FĂRĂ POLITICIENI, FARA PARTIDE POLITICE!". Ofensiva este masiva. Toate mesajele sunt tintite punctual pe persoane si institutii dezagreate de romani, in acelasi timp promoveaza valorile nationale agreate de noi toti. Mesajele privesc inclusiv politica externa.

  Mesajele par foarte bine sincronizate si sunt redactate de asa natura, incat nu le poti contesta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica cum nu poti contesta? Nu ai argumente? Sau nu poti tehnic?
   Sunt postaci profesionisti care sunt contusi de la un centru de comanda! Maximum 10 oameni!

   Ștergere
  2. Nu prea avem argumente. Prezinta situatii reale. De exemplu, pe Isarescu care ne sfatuia sa strangem cureaua, este dat exemplu negativ cu venituri lunare de 22 000 euro si ajutoare la pensie de 150 000 euro. Politicienii statului sunt prezentati exact cum sunt: marionete in slujba unor interese externe, puse pe capatuiala si dezinteresate de romani. Mesaje frecvente cu diversi romani si realizarile lor - adevarati oameni de geniu, bagati insa intr-un de umbra de stat.

   Totusi am sesizat si o manipulare. Desi mesajele lovesc in politicienii din tot spectrul, acestea il spala pe ... Ciolos. Il prezinta calatorind modest la clasa economic pe o cursa aeriana.

   Cu toate astea, noi stim ca Ciolos a emis OUG 57/2015 care cuprinde multe magarii, nu doar contar militarilor, ci a multor cetateni.

   In sfarsit, mai putin exceptia cu Ciolos, celelalte mesaje sunt tintite corect.

   Ștergere
 11. Pt Dl Iceparu
  Si dumneavoastra va puteti calcula singur, cati bani veti primi, daca luati pensia pe card. Mergeti la banca si cereti un extras de cont pt decembrie 2010 octombrie 2013.
  Aplecati-va pe lunile in care brutul pensiei este mai mic decat in decembrie 2010, calculati pt aceste luni diferenta intre dec 2010 si pensia lunara intrata in cont. Adunati diferentele si va da brutul pe care trebuie sa-l primiti in 2 transe, 2016 si 2017.
  Daca nu aveti luni cu pensia mai mica decat in dec 2010 nu luati nimic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cf. ART. 121 din L. 223/2013, restituirea nu se face neaparat in 2 transe, ci in cel MULT 2 ani de la data intrării în vigoare a L. 223/2015.

   Procedura este descrisa exact in Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat din 10.03.2016, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 146/2016, publicate în Monitorul Oficial nr. 193 din 15 martie 2016 (M.Of. nr. 193/2016) - http://legestart.ro/normele-pentru-aplicarea-prevederilor-art-121-din-legea-privind-pensiile-militare-de-stat/


   Norme:

   - Art. 2. În sensul prezentelor norme, prin termenul prevăzut de lege se înţelege perioada de 2 ani de la data intrării în vigoare a legii, respectiv perioada 1 ianuarie 2016-31 decembrie 2017, inclusiv.

   - Art. 5. Restituirea diferenţelor prevăzute la art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează în termenul prevăzut de art. 2 din prezentele norme, eşalonat, astfel:

   a) pentru cererile depuse până la data de 30 septembrie 2016, inclusiv:

   - în luna noiembrie 2016, pentru diferenţele aferente anilor 2011 şi 2012;

   - în luna noiembrie 2017, pentru diferenţele aferente anului 2013;

   b) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2016-30 septembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna noiembrie 2017;

   c) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2017-31 decembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna decembrie 2017.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!