marți, 27 septembrie 2016

Despre afrontul adus de senatorul Daniel Barbu, militarilor romani!

Foto: Revista Kamikaze
In urma cu cateva zile, senatorul Daniel Barbu a facut o declaratie devenita virala in scurt timp: "Meseria de politician este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan!". Declaratia nu a fost efectuata in fata unor militari, ci in fata participanților la Liga Aleșilor Locali ALDE. ALDE fiind un partid. Un partid ai carui membri din Senat au votat alaturi de toti ceilalti senatori indiferent de culoarea politica, fara nicio retinere, forma actuala a Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 si care este aceasta. Vă readucem aminte, pe scurt, faptul că Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a redus baza de initiere a calcului pensiilor militare stabilite de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat de la 80% la 65%, precum și plafonul maxim al acestora de la 100% la 85%. Senatorii printre care si Daniel Barbu, au mimat ca readuc procentele la cele stabilite initial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Doar au mimat, intrucat senatorii au bagat de-a valma in conditionalitatea plafonului maxim de 100% si Ordinul Meritul Militar, decoratie remunerata pana in prezent, separat de orice drept de pensie, urmare a efectelor Art. 11 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare! Ca sa nu mai discutam de faptul ca in cazul in care plafonul maximal ar depasi 100% urmare a unei vechimi in serviciu prea mari sau a contributiei la pensia suplimentara, senatorii au decis sa taie de-a valma si din cele 2 elemente, astfel incat sa nu fie depasit in nicio situatie plafonul de 100%. Cu alte cuvinte, senatorii au procedat doar la o cosmetizare juridico-financiara a Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 pastrand in realitate, intacte, taierile financiare din pensiilor militarilor operate de guvernul Ciolos, taieri care au doar o noua interfata!

Urmare a sinistrei declaratii a senatorului Daniel Barbu, spatiile media si de socializare au fost invadate de diverse riposte apartinand nu doar unor militari activi sau in rezerva, ci si societatii civile. Riposte care il fac zob pe senatorul Daniel Barbu pt. fantasmagoria sa conform careia "Meseria de politician este o meserie mai riscanta decât misiunea unui soldat în Afganistan!"


Plt.adj.principal Marius Apostol

Maior Florin Valea

Maior Mihnea Rudoiu
Maior Mihnea Rudoiu, aflat in misiune in Sudan: "Gândurile mele de militar către domnul Daniel Barbu, fostul meu profesor: „Vă invit să facem un schimb de joburi.Sincer, domnule senator Barbu, acum aţi vorbit ca un „nemeseriaş”, unul care, de-ar fi trăit pe vremea lui Pericle, ar fi primit interdiciţia să mai vorbească.

Nu ne ramane deca sa ii felicitam pe colegii nostri, pentru opozitia lor fata de afrontul adus armatei romane! Si sa ii sustinem! In ceea ce priveste unele comentarii survenite pe marginea prezentului subiectul, dar inserate in materialul anterior, comentarii care sunt indreptate, culmea, contra militarilor pt. incredibilul lor tupeu de a riposta impotriva celor care terfelesc imaginea armatei, adresam celor care au pretentia ca militarii trebuie doar sa execute, nu sa si gandeasca,  salutul nostru cordial de aici.

 ***

La modul informativ va readucem aminte ca chiar astazi, Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 modificat de catre senatori printre care si Daniel Barbu doar ca ambalaj, dar cu nimic pe fond fata de varianta originala a guvernului Ciolos, intra in operatiunea de mimare a dezbaterii in vederea incheierii raportului final, in Comisia de Munca din Camera Deputatilor  (a se vedea aici)!

242 de comentarii:

 1. I se rupe lui Barbu de militari.De altfel militarii sunt viteji doar pe forumuri.In rest stau ascunsi si se lasa calcati in picioare de toti politicienii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viteji ca tine! Semnează: Un ilustru necunoscut!

   Ștergere
 2. In acelasi timp trebuie sa vedem ca cea care a creat impresia ca este aparatoarea drepturilor noastre in senat, senatoarea de Caracal,ii ia acum apararea acestui profesor nefericit pentru ca este coechipiera de partid. Insa duminica au fost raniti numai cei patru militari nu si Daniel Barbu.De unde se vede ca nu intodeauna viata periculoasa pe care o duce senatorul Daniel Barbu se compara cu viata de huzur a militarilor din Afganistan.


  RăspundețiȘtergere
 3. Baietasi, ia spuneti voi cum ar trebui sa arate un sistem de pensii militare.
  Enumerati principiile si dati exemple concrete.
  Sa nu cumva sa veniti cu principii aiurea si cu rezultate de genul:
  Vechime 20 ani, pensie 120% din ultimul salariu.
  Vechime 30 ani, pensie 150% din ultimul salariu.
  +LM 140%, 170%
  etc. etc. etc.
  Faceti si o estimare a efortului bugetar pentru aceste pensii!
  Va rog sa neglijati toate reglementarile existente si sa enumerati numai principiile, dar sa fie corect enuntate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Simplu .Pensia minima la militari la vechime completa 2000 lei iar maxima 6000 lei.In plaja asta de pensii pot intra toate sporurile si veniturile . Nu ca acum pensii militare intre 600 de lei si 12000 lei .Si asta cand avem mii de generali politruci pensionari care si- au mai tras inca 50% in plus pentru ca sunt'' creeatori'' de zici ca armata romana se ocupa doar cu scrisul, dansul din buric si aparitiile tv..

   Ștergere
  2. Daca suntem membri NATO si vasalii SUA exact pe aceleasi principii si cuantumuri ca la ei.Si dupa ce legiuitorul confisca averile lui mircica, joiana woodrea, ioana, corsaru, marmosim,izmanelu, buldogu, broscoiu,perdoiu etc. chiar o tara mai mari!

   Ștergere
  3. @ A.B.! Iar ai aparut? Iti desenez EU cum trebuie sa arate. In primul rand ca un astfel de sistem are drept logica a aparitiei lui, PRIVAREA CRASA DE DREPTURI SI LIBERTATI FUNDAMENTELE A MILITARILOR, IN RAPORT CU CEILALTI CETATENI AI PATRIEI! La care in cazul militarilor se adauga si ALTE RESTRICTII sau OBLIGATII, pe care CEILALTI CETATENI AI PATRIEI NU LE AU!

   Si acum, detaliez! In conditiile in care cele mentionate mai sus NU ar exista, NU ar trebui sa existe nici pensii militare. Da, dar cele mentionate, exista!

   Acum plecam de la premisa falsa ca militarii si ceilalti cetateni, sunt egali in drepturi si ibligatii, in Romania! Ce inseamna acest fapt?

   1]. Vrea Romania pensionari provenind din armata, dar cu atributii la razboi si mobilizare? In timp ce ceilalti pensionari ai Romaniei stau cu cracii in sus? Daca DA - ce oferi in schimb?

   2]. Vrea Romania ca in activitate fiind, militarii activi sa NU fie remunerati si ei ca toti ceilalti oameni ai muncii, ci cu ziua si luna ca acum? Ei, daca Romaniei nu ii convine sa ii plateasca la tarif orar si pe militari ca pe toti cilalti cetateni, ce oferi in schimb?

   Nu de alta! Dar intreb de buget! Dar de ce NU intrebi si de ce militarii sunt singurii luati de fazan, nefiind remunerati la tarif orar? Iti dai seama ce tare e la razboi sau la cutremur sau la inundatii? Sa fii platit la tarif orar? Daca este nevoie de actiune si dupa orele 16.00 sau in week-end sau noaptea, ca la CIVILI. Doar pe bani, cu minum 75% pt. fiecare ora suplimentara de lupta, scos victime de sub daramaturi sau din viituri.

   Daca nu iti convine, atunci ce oferi in schimb?

   3]. Vrea Romania sa aiba 2 categorii de cetateni? Unii si cu job si cu firma, iar militarii doar cu job? Daca vrei ca militarii sa fie discriminati fata de civili, atunci ce le oferi in schimb?

   4]. Vrea Romania sa aiba 2 categorii de cetateni? Unii cu drept de a candida la functii publice, iar militarii NU? Daca vrei ca militarii sa fie discriminati fata de civili, atunci ce le oferi in schimb?

   5]. Vrea Romania sa aiba 2 categorii de cetateni? Unii cu drept de se inscrie in partide si de a face politica, iar militarii NU? In conditiile in care doar primii decid si pentru militari, NU si militarii pentru ei. Daca vrei ca militarii sa fie discriminati fata de civili, atunci ce le oferi in schimb?

   Si mai sunt vreo 5 discriminari tot foarte grave la adresa militarilor, dar ne oprim aici!

   SI ACUM ITI VOI DEMONSTRA CE PAPAGAL ESTI! DACA APLICI DOAR PCT. 2 - CEL CU PLATA LA TARIF ORAR A MILITARILOR SI CARE ESTE O DISCRIMINARE FOARTE GRAVA A MILITARILOR, VEI AJUNGE SINGUR LA CONCLUZIA CA ESTE MAI IEFTIN PENTRU BUGET SA DAI NISTE PENSII MILITARE CELOR DIN ARMATA, DECAT SA II PLATESTI LA TARIF ORAR IN ACTIVITATE CA PE CIVILI!

   Acum, ai intrebat cum ar trebui sa arate un sistem de pensii militare? Foarte simplu - negociem pentru fiecare dintre punctele mentionate!

   Si incepem cu pct. 1 si 2.

   1]. EU nu vreau ca dintre toti pensionarii romani, sa fac pare din singura breasla cu atributii la mobilizare/razboi. Ca atare, daca vrei sa ma urnesc totusi din pensie, astept oferta TA!

   2]. EU nu vreau ca dintre toti cetatenii romani, doar militarii sa NU fie retribuiti la tarif orar si la zile lucratoare ca ceilalti cetani.

   La acest punct, NU mai vreau nicio oferta, ci numai ca la salarizare militarii sa fie remunerati la tarif orar la fel ca ceilalti cetateni. Luptam cu ora asa cum si ceilalti cetateni muncesc cu ora! Nu are tara bani sa ne platesca si dupa orele 16, noaptea sau in week-end, nu luptam gratis. Asa cum nici civilii NU muncesc gratis.

   Etc! Bai, Franz, daca este sa o spunem pe aia dreapta, pensia militara este in realitate o forma de economie considerabila pt. stat si societate. Este doar o manevra financiara prin care statul si societatea eschiveaza "la pachet" cele mentionate la inceput.

   Cat priveste impactul financiar, este evident ca achitarea unor pensii militare costa mai putin statul si societatea decat acordarea in activitte a unor drepturi, libertati si obligatii perfect egale precum celorlalti cetateni!

   Ștergere
  4. @ Anonim 27 septembrie 2016, 13:51. Esti batut in cap, Franz? Ai bagat destu' in ..ur, l-ai mirosit, si apoi l-ai lins, sau cum de ai scos sumele alea?

   Pornind de la premisa TA - ar insemna sa ai soldat activ cam cu 2 000 lei pe luna si general activ cu 6 000 lei luna? Si platit la 24 de ore? Si aruncat la mama dracu' de la Slobozia la Oradea, cand vrea tara? Si sa mai lupti si dupa orele de program sau in zilele libere sau noaptea? Pe aceiasi bani? Si dupa pensionari sa mai ai si atributii la mobilizare/razboi?

   Ia, da-i tu, unui magistrat sau unei contabile de la Curtea de Conturi, pensiile alea! Sau personalului aeronautic civil. Ca in 24 de ore nu mai ai nici magistrati, nici aeronautica civila, nici Curte de Conturi! Iar tu le dai la militari, nu?

   Ștergere
  5. Bravo Olescule! Te prinzi repede pentru ca ai mirosit stilul si preocuparea...
   Nu-i spune lu' Mares ca iar incepe cu turnatoriile lui...
   Tu stii ce sunt alea principii? Nu pot sa cred. Tu ai facut logica in facultate? Nu pot sa cred.
   La pct 1] al tau raspund: Da dupa 63 de ani ce obligatii au rezervistii(retrasii, adica). Sau pot sta tot cu cracii in sus(Scuze! Este limbajul tau).
   La pct 2] al tau raspund: 80% din militari au program 8 ore/zi 5 zile/saptamana. Daca lucreaza peste acest program primesc compensatii (ore sau bani). Tu te referi la cei 20% aflati pe functii importante care nu au program fix.(scuze pentru exprimare)
   Iar concluzia ta: "Cat priveste impactul financiar, este evident ca achitarea unor pensii militare costa mai putin statul si societatea decat acordarea in activitte a unor drepturi, libertati si obligatii perfect egale precum celorlalti cetateni!" este paradoxala. NU am zis "aiurea" ca sa nu te superi. Ai legat impactul financiar de asa-zisele drepturi incalcate. Logica ta m-a invins(Vezi randul doi la comentariu)

   Alt anonim.

   Ștergere
  6. Olescu, sa nu uit, privarea de anumite drepturi este pana la pensionare. De la varsta de 63 de ani militarul are toate drepturile. Atunci pensia retrasului ce mai reprezinta. Tu te-ai exprimat aiurea. Ai vrut sa zici ceva si a iesit altceva. TU TE REFERI LA SALARIU.

   Anonimul brasovean.

   Ștergere
  7. @ Anonim 27 septembrie 2016, 15:40. Ai sesizat perfect! Doar TU esti adeptul egalitatii dintre militari si alti cetateni, doar in partile in care iti comvin.

   EU vreau egalitate totala! Nu poti rupe pensionarea de regimul de salarizare! Egal la pensionare, dar ...utut la salarizare. Niet!

   Din punctule meu de vedere, eu i-as face mai intai perfect egali la regimul de salarizare, drepturi si libertati etc. pe militari cu cetatenii civili! Dupa care i-as face egali si la regimul de pensionare, adica i-as face contributivi. Dar NU i-as face contributivi, lasandu-le in freza si toate porcariile alea!

   De aceea m-am referit la SALARIZARE! Vrei sa frigi militarii la drepturile de pensii, dar la regimul de salarizare si drepturile fundamentale, vrei sa ii lasi tot ca pe prosti? NU!

   Ștergere
  8. @ Raspunzi STUPIDITATI!

   A]. La PCT. 1 - eu am intrebat simplu! Ce oferi pensionarilor din armata, care dintre toti pensionarii Romanii, sunt singurii cu atributii de serviciu la mobilizare/razboi? CE? Raspunde! Nu ma lua cu retragere si 63 ani (ai zis ca vrei principii, nu cifre etc.), ca astia de idioti ce sunt, modifica la nevoie legile intr-o ora si maresc varsta la 75 ani. Dar TOT NUMAI pt. pensionarii din armata? Deci CE oferi?

   2]. M-ai luat cu povesti legate si de salarizare. EU am intrebt simplu. Ce oferi militarilor activi ca lucreaza ca boii, nenormat, iar toti ceilalti cetateni sunt remunerati la tarif orar?

   Ce ma iei cu 80% cu bla...bla...bla. Raspunsul era foarte simplu: "- Da, militarii NU trebuie sa fie discriminati la salarizare sa sa fie remunerati ca toata lumea. La tarif orar si zile lucratoare!" Si cu asta basta!

   In final, chestia cu 80% poate e in vreun din asta cu functionari civili, NU la M.Ap.N. In M.Ap.N. minim 80% lucreaza de ii ia gaia 3-4 luni pe an, 24 de ore din 24, pe aceiasi bani capt. 8 ore de luni pana vineri.

   IN FINAL, ITI SPUN EU CUM E! TU NU VREI EGALITATE DECAT IN PARTILE CARE ITI CONVIN! PLATA LA ORA LA ARMATA SI POT FI SI DESFIINTATE PENSIILE MILITARE. LA 3-4 LUI PE AN LUCRATE NON STOP DE MILITARE, ACHITATE LA TARIF ORAR, NU AR AVEA DOAR SOLDE TRIPLE, CI SI PENSII CONTRIBUTIVE DUBLE FATA DE CELE MILITARE!

   Dupa cum vezi, stau foarte bine la logica si te-am servit ... matematic!

   Ștergere
  9. Gelu,
   Ce te complici cu anonimi? Nu vezi ca logica lor e franta? Daca nici curajul declinarii identitatii nu-l au......

   Ștergere
  10. Anonimului de 15.37!
   Ca nu ai nasi, mai treaca-merga, dar nici parinti sa-ti puna un prenume?....unul cat de mic?
   Ai tu date despre "turnatorii" ....sau scrii, asa, sa umpli spatiul?
   Cat despre logica!....vazut-am!

   PS-departe de mine sa-ti fiu nas!....celor ca tine le spun simplu: " oameni fara umbra!"
   -nu trebuie sa mai si semnezi curajosule cu anonim, tu esti si ramai mereu virtual, neavand umbra!

   Ștergere
 4. Am uitat sa semnez, ANONIM.

  RăspundețiȘtergere
 5. Tot aud expresia asta '' militari romani care isi apara patria in Afganistan''.Si nu resusesc deloc sa ma dumiresc in ce continent e colonia Romanista ( adica patria)desi uit des pe harta.Stau si ma gandesc ca prostul celelalte armate din NATO (bine dotate nu in zdrente ca ai nostri ) de ce nu sunt'' patrioti'' sa-si apere si ei patria in Afganistan ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu nu te dumiresti cam de prea multe. Si celelalte state NATO (si chiar si non-NATO) au avut si au militari in Afganistan. Solutia ca sa nu ajungi in Afganistan, este una singura: Romania sa iasa din NATO. Initiaza o miscare ceva, si scoate Romania din NATO! In caz contrar, ca militar primesti ordin si mergi si in Antarctica!

   In alta ordine de idei, o armata "inchisa" - adica fara contacte cu alte armate, este cam inapoiata. Ca atare, rulajul in teatr alaturi de alte armate, constituie una dintre cele mai importante metode de instruire a unei armate.

   Dar e prea greu nivelul pentru tine!

   Ștergere
  2. Aha acum inteleg. Noi avem o armata avansata iar celelalte armate ale tarilor Nato care nu ai trupe in Afganistan sunt inapoiati.M- am linistit si sau linistit si ce morti si raniti pe acolo pentru interese straine.

   Ștergere
  3. @ Anonim 27 septembrie 2016, 16:49. Tu esti doar dus! Baga un ochi aici [https://en.wikipedia.org/wiki/International_Security_Assistance_Force] si apuca-te si numara. Statele NATO, non-NATO sau partenere NATO, care au executat misiuni in Afganistan! Dupa ce termini inventarul, afiseaza-le aici! Iti ies cateva zeci sau nu? Romania fiind un ac in carul cu fan. Pentru perioada de dupa 2014, baga un ochi ai aici [https://en.wikipedia.org/wiki/Resolute_Support_Mission]. Numara bine si acolo.

   Repet! O armata "inchisa" - adica fara contacte cu alte armate, este cam inapoiata. Ca atare, rulajul in teatrele de operatii alaturi de alte armate, constituie una dintre cele mai importante metode de instruire a unei armate. Doar nu vei vrea sa se instruiasca armata noasta doar la depuneri de coroane, ca apoi cand intre in vreun razboi adevarat, sa lesine militarii de emotii! NU, au fost in teatrele de operatii aproape toti, au mirosit praful de pusca toti! Este cea mai buna forma de pregatire a unei armate. Tu crezi ca degeaba natiile alea non-NATO mentionate in link-uri si-au trimis si acestea militari in Afganistan? Nu, i-au trimis sa invete ceva din ale razboiului.

   Ștergere
  4. Gelule,
   Nu te chinui in van....ce sa inteleaga el-din principiile functionale ale unei aliante, coalitii etc...! Primesti securitate si exporti securitate!
   In rest....despre dotare....vina este numai a politicului de pe sticla, perfect reprezentat de Barbu!

   Ștergere
 6. 1. Aproximativ 25%-30% din voturile obtinute de ALDE la alegerile locale, la noi in zona, sau datorat personalului din SNAp activ, in rezerva sau retragere si membrilor familiilor acestuia. Acest lucru s-a datorat lui Tariceanu, care atunci cat a fost ministru, din respect pt militari le-a marit atat salariile, prin cresterea valorii sectoriale, a indemnizatiei de comanda, a coeficientiilor de functie, introducerea sporului de confidentialitate, cat si a pensiilor , prin recalcularea acestora. La aparitia legii 119/2010, cf afirmatiei D-nei Gl Lupu, mai trebuiau recalculate, toate pe plus, datorita unor prevederi legale introduse de Tariceanu, aproximativ 30% din nr total de pensii, la MApN.
  barbu in schimb este oaia ratacita, este "uscatura" din ALDE, este politicianul care trage in jos partidul.
  2. Daca barbu va apare pe buletinul de vot, la alegerile generale din 2016, conducerea partidului, trebuie sa-si revizuiasca in minus, cel putin cu 1% din procentul total, estimat ca-l va obtine, in dec 2016.
  3. Nu este vina militarilor ca barbu, si altii ca ei si-au desfasurat activitatea in parlament sau structuri locale, in care foarte multi, dovediti sau care urmeaza sa fie dovediti, c-au transpus in practica, intr-un fel sau altul, conjugarea verbului "a fura":
  daca ei fura, furati si voi, furam si noi, daca el fura, fura si tu, fur si eu.

  RăspundețiȘtergere
 7. Asa cum esecul lui Ponta, la alegerile prezidentiale s-a datorat lui oprea, asa si eventualul esec al partidului ALDE, la alegerile parlamentare din 2016 se va datora lui barbu. Acesta a reusit sa irite si nemultumeasca profund, o parte insemnata, a electoratului ALDE, formata din SNAp. Nu numai militarii MApN desfasoara misiuni periculoase, peste hotare.
  3. Dl Tariceanu, ar trebui sa-l retrogradeze pe barbu, in partid, ca siplu membru. La toti ni greu, dar nu la fel, barbu a dovedit ca este sub valoarea minima necesara a unui ales al cetatenilor. Si-a atins nivelul de incompetenta. Trebuie debarcat, pt ca corabia ALDE sa mearga mai departe, este un "rau" ne necesar. Trebuie lasat sa se pregateasca si sa desfasoare, munci mai usoare, unde sa nu-si riste libertatea si sanatatea.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pt Dl Anonim 27/09/2016 ora 13.15
  1. Guvernul si nici alta structura a statului roman n-a fost capabil sa faca o estimare a efortului bugetar, nici pt apkicarea legii 223/2015, nici pt aplicarea legii 223/2015 modificata cu OuG 57/2015
  2. Sunt cateva principii care se pot aplica, prin modificarea unor prevederi legale a legii 223/2015 modificata cu OuG 57/2015:
  A. Modificarea art 30
  Forma actuala: pensia stabilita, recalculata si actualizata in conditiile prezentei legi nu poate fi mai mare decat 85% din baza de calcul prevazuta la art.28
  Forma propusa: pensia stabilita, recalculata si actualizata in conditiile prezentei legi nu poate fi mai mare de 100% din baza de calcul prevazuta la art.28
  Obs. aest principiu s-a aplicat si la legea 164/2001
  B. Modificarea art.25
  Forma actuala:
  (1) Constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat in conditiile art. 16-18 si art.32 si perioadele recunoscute ca vechime in serviciu, vechime in munca, stagiului de cotizare sau perioade asimilate in conditiile legii, pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi
  Forma propusa: introducerea unui nou aliniat:
  (6) prevederile alin.(1) se aplica doar la cei care sunt trecuti in rezerva ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale sau sunt trecuti in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a decesului, clasarii ca inapt sau apt limitat pt serviciul militar/serviciu de catre comisiile de expertiza medico-militara
  In celelalte situatii, constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat , numai vechimea in serviciu.
  Prevederile acestui aliniat se aplica si la recalcularea pensiilor in conditiile art.109 si art.110.
  Obs. Aceasta propunere, compenseaza in mare parte cheltuielile bugetare, necesare propunerii de la pct A.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu te contrazic. A fost un calcul si inca unul extrem de simplu. Bugetul alocat achitarii pensiilor militarilor, NU trebuie sa fie mai mare decat cel alocat anterior schimbarii legii. Detaliez:

   1]. In cazul L. 223 NEMODIFICATE, poate iti aduci ca cei pensionati dinainte de 2011, am fost efectiv exclusi de la RECALCULARE. Cauza: bugetul total alocat achitarii pensiilor militarilor, trebuia sa ramana NEMODIFICAT.

   In functie de cerinta mentionata, s-a alcatuit legea. Care ne-as scos pe cei pensionati pana in 2011 de la recalculare.

   2]. In cazul OUG 57/2015, s-a repetat istoria. Ne-au bagat la recalculare si pe cei pensionati pana in 2011. Numai ca au redus procentele de la 8% la 65% si de la 100% la 80%. Astfel incat sa ne incadram in acelasi buget ca cel destinat de L. 223/2015 NEMODIFICATE, si care de fapt este cel alocat pensiilor contributive achitate pe legea anterioara.

   Cu alte cuvinte, atat L. 223/2015 NEMODIFICATA, cat si OUG 57/2015, sunt acte normative care au fost emise la misto, urmare a obligatiei de a se incadra in aceleasi limite bugetare la fel ca in legea anterioara.

   Cat priveste modificarile aduse la Senat privind Art. 40, acestea sunt tot fara continut, intrucat respecta aceeasi limita bugetara de dinainte de L. 223. Asa ca senatorii au mimat ca readuc procentele, dar au taiat OMM, pensia suplimentara, din vechime etc.

   Ca atare, bugetul a fost estimat la FIX in cazul achitarii pensiilor militare. Fiind de fapt tot cel stabilit de Boc pt. aplicarea L. 119 si OUG 1. Iar din acel buget, NU ai cum sa scoti pensii militare reale, ci tot mosmondeli cum au facut astia pana acum.

   Nu m-am legat de amanunte. Cum ar fi cei care se vor pensiona. Acestia nu au cum sa mareasca bugetul lui Boc, orice pensie a unui militra care se va pensiona este mai mica decat veniturile salariale totale, impozitate sau nu - nu conteaza. Ca atare, aplicarea legii si pt. cei care se vor pensiona, produce chiar economii.

   Aceasta este metoda ..ulii de a face politica. De fapt politicienii NU fac nicio lege, ci doar imbraca impunerile financiare in incercari de lege. Impunerile financiare fiind de unde? De unde daca nu de la cei care condic Romania din umbra?

   Ștergere
  2. Ma refeream la principiile generale cum ar fi:
   - 6 luni din ultimii 5 ani. Care este justificarea? De ce nu media pe toti anii sau macar media pe ultimii cinci ani? De ce media pe 6 luni?
   Ca sa profite unii?
   - 85%. Asta nu e principiu, de aia e discutabil. De ce nu 65,70,75,80,90 sau 100? Negocieri ca la piata?
   Ce ne facem cu diferenta dintre un militar in rezerva si un militar in retragere. Nu de alta dar peste 63 de ani principiul "putem fi activati oricand) cade.
   Astept raspuns.

   Anonimul insistent.

   Ștergere
  3. @ Anonim 27 septembrie 2016, 15:58. Legat de 63 ani, nu cade nimic. Legile se pot modifica intr-un minut. Limita de 63 poate fi ridicata la 67, 70 sau 75. Oricand vor muschii astora ca Daniel Barbu.

   Daca vrei raspunsuri tehnice, este altceva:

   1]. Daca faci media pe ... toti anii, pai aia e de fapt pensie ... contributiva. Cu cele 6 luni, sa iti raspunda altii, nu am chef acum.

   2]. In ceea ce priveste 85%, da NU este principiu. Dar NU trebuie decat sa ne uitam un pic la alte legi din alte state NATO si sa copiem principiul. Ei au ca principiu de baza: "Cate procente valoreaza raportat la ultima solda, valoarea 1 AN in serviciul militar?"

   Si de aici se face de fapt acel procentaj. SUA au stabilit ca 2.5%, iar Polonia 5%. Iar in interior, fiecare stat cum a crezut de cuviinta.

   Odata stabilit procentajul pt. 1 AN in serviciul militar, se face baza de calcul cum vrea fiecare. Daca un stat doreste minim 10 in serviciul militar, baza devine [10 x procentajul pt. 1 AN in serviciul militar]. Daca un alt stat doreste minim 25 in serviciul militar, baza devine [25 x procentajul pt. 1 AN in serviciul militar].

   Astfel, SUA au stabilit 2.5% pt. un an in serviciul militar, minim 20 ani. Deci procentajul este de ... 50%. Pt. anul 21, mai adaugi 2.5% etc.

   Polonia a stabilit 5% pt. un an in serviciul militar, minim 15 ani. Deci procentajul este de ... 75%. Pt. anul 16, mai adaugi 5% etc.

   Ca atare, baza de calcul are ca reper: valoarea in procente a 1 AN in serviciul militar, iar cele 50% sau 75% etc. ca baza de initiere, reprezinta doar variabile raportate la nr. de ani MINIMI in serviciu.

   PROBLEMA DE FOND ESTE CA IN ROMANIA, NIMENI NU A STABILIT NICIUN PROCENTAJ PT. 1 AN IN SERVICIUL MILITAR. DE AICI PORNESTE TOATA MASCARADA!

   Ștergere
  4. Foarte interesant modul de calcul expus de dvs. La un moment dat si eu am vrut sa va propun demersuri pentru modificarea sporurilor pentru OM si vechime, in sensul ca pentru 15 ani se acorda OM de 10 %, apoi, pana la 20 de ani cand se dau 15 % sa se acorde cate 1 % pentru fiecare an in plus, adica 11 % pt 16 ani, 12 % pt 17 ani.....idem si intre 20 si 25 de ani.....la fel si la gradatii, unde se da 6 % la 3 ani....adica 2 % pt fiecare an in plus...AR FI MULT MAI ECHITABIL, zic eu. Ce parere aveti ?

   Ștergere
 9. In nici un stat NATO n-o sa intalniti nici un politician, aflat la putere sau in opozitie sa afirme ca munca lui este mai periculoasa decat a unui militar, nici macar in Islanda, care a intrat in NATO cu conditia sa nu participe la nici o actiune militara.

  RăspundețiȘtergere
 10. Unii stiu altii nu. Actuala valoare sectoriala care se aplica atat drepturilor salariale ale activilor cat si la recalcularea pensiilor militare, a fost stabilita printr-un act juridic, incepand cu luna octombrie 2008 de catre prim ministrul, la acea vreme Dl Tariceanu.
  Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa-l suportam pe barbu si ineptiile lui, datorate lipsei de respect pt militari. Nici barbu, nici oprea si nici altii ca ei nu mai trebuie sa fie alesi, in nici o structura locala sau nationala, asta daca noi romanii, vrem sa ne ridicam la nivelul celorlalti cetateni europeni.

  RăspundețiȘtergere
 11. ANCMRR - comunicat nr.12 din 27.09.2016

  Pe data de 22.09.2016, Biroului Permanent Central A.N.C.M.R.R.. l–a invitat pe directorul Casei Sectoriale de Pensii a M.Ap.N, dl. colonel Luca Constantin, pentru a ne informa în legătură cu situația actuală a pensiilor militare de stat.
  Din discuțiile purtate, au rezultat următoarele:
  Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. a început deja să recalculeze și să distribuie pensiile aflate în plată, conform prevederilor legii 223/2015 și articolului 40 din OUG 57 din 2016, în baza normelor de calcul stabilite de conducerile M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I., în baza art.60 al.4 din legea 223/2015.
  Din pensiile recalculate, unele sunt mai mari, altele mai mici decât cele aflate în plată. Însă, potrivit art.111 din legea 223/2015, dacă prin recalculare rezultă un cuantum mai mic al pensiei, rămâne în plată cuantumul favorabil. Acest cuantum este prevăzut în noua decizie de pensie numai pentru comparație, fără nici o restricție. Pensia pe care o va primi fiecare pensionar militar este cea din finalul deciziei de pensionare.
  Directorul Casei Sectoriale de Pensii a M.Ap.N. a precizat că cele două acte normative menționate mai sus se aplică întocmai și se fac toate eforturile ca recalcularea să fie corectă, să nu se facă greșeli. Dacă, totuși, dacă vor apărea astfel de cazuri, cei în afectaţi pot adresa contentestații la Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. A mai subliniat că s-au luat toate măsurile ca recalculările să respecte întocmai prevedrile legale și să fie executate în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, a precizat că se vor face toate procedurile pentru ca sumele datorate celor cărora li s-au micșorat pensiile în baza legislației anterioare, să fie plătite, pe cât posibil, până la sfârșitul anului 2016.
  BIROUL PERMANENT CENTRAL

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Solului cu vesti bune berbeci la protap vin cu butoiul,femei cat mai poate duce, celui cu vesti nashpa tigva la picioare!

   Ștergere
 12. părerea mea este că ne supărăm „ca văcarul pe sat” și că toată lumea (cam) exagerează...
  Vă rog să citiți cu ochii proprii declarația senatorului și o să vedeți că, în opinia mea, doar la limită poate fi considerată cam forțată dar în niciun caz ofensatoare la adresa militarilor...
  Oricum este mult mai blândă și mai cu bun simț decât ce reacțiile ei;
  Asta ca să fim cât de cât obiectivi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta este si parerea mea. S-a exprimat insa nefericit, dorind sa foloseasca o metafora. Putin fortata comparatia...sunt convins ca nu a vrut sa ne jigneasca, chiar daca asa a iesit pana la urma. Ce interes ar fi avut acum, in plina precampanie electorala, sa jigneasca militarii...cu alte cuvinte sa piarda voturi ?

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 15. Pt o mai corecta informare a pensionarilor militari supusi recalcularii pensiilor pe legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015:
  1. Starea de fapt nu are nici o legatura cu starea de drept
  2. In recalcularea pensiilor militare nu se respecta prevederile legale
  3. Daca va uitati pe CPS MApN veti vedea bugetele trimestriale si executia bugetara. Specialistii pot grage concluziile, in cunostiinta de cauza.
  4. Pt nespecialisti:
  Recalcularea pensiilor militare, si punerea lor in plata, nu se face in conformitate cu prevederile legale.
  Lucrurile decurg in modul urmator:
  - se recalculeaza si avizeaza pensiile, in ordinea primirii bazei de calcul, de la cmj
  - se blocheaza pensiile recalculate, in momentul depasirii bugetului planificat, se trimit beneficiarilor doar pensiile recalculate mai mici, decat pensiile aflate in plata, s
  i sa nu se depaseasca bugetul alocat
  Este curios ca ancmrr se ocupa de recalcularea pensiilor militare, pt ca aceasta asociatie, a militat constant pt recalcularea pensiilor militarilor pensionati anterior datei de 01/01/2011
  Ei trei evanghelisti, erau 2 , din care a ramas doar unul Luca, calca pe urmele lui oprea. Cineva il va trage la raspundere, cum il trage si pe Oprea, privind respectarea prevederilor legale. Atunci si lui Luca ca si lui Barbu i se va parea ca au facut cea mai grea meserie, din galaxie.

  RăspundețiȘtergere
 16. Pt Mr.St.
  - n-am fost in teatrele de operatiuni externe, m-am ocupat cu transportul efectivelor.
  - am stat de vorba cu militarii care au afluit si defluit din teatrul de operatii, dupa sau inainte de a se intalni cu familii si cei dragi
  - am stat mai mult de vorba cu cei care care s-au intors din teatrul de operatii si erau in tranzit, spre garnizoana de referinta.
  - daca faceai maxim 30% din ce am facut eu in acest domeniu, te-ai auto defini ca un MARE NEMERNIC !

  RăspundețiȘtergere
 17. stie cineva daca azi s-a facut raport la oug 57 si daca s-a mentinut cel putin ce s-sa aprobat in senat la art 40?

  RăspundețiȘtergere
 18. Răspunsuri
  1. aaaaaaaaaaaa.........pai spuneti mai mult nu ne fierbeti

   Ștergere
 19. Pt. „tehnocrat”(sic!!!)
  dacă e așa cum spuneți s-ar putea să ne fi întâlnit, deși nu-mi amintesc să fi cunoscut pe cineva care să vă semene...
  Cele scrise sunt valabile și pentru dumneavoastră...

  RăspundețiȘtergere
 20. Nu am fost de acord cu actiunea locotenentului Gheorghe . Cu ceeace ce a dat pe trompeta am fost insa total in acord. Sacrificiile la care au fost supusi militarii si acest popor pe care il doboara nevoile si saracia sunt si nu intotdeauna pe masura beneficiilor. Pe cind in partea opusa beneficiile par a fi exagerat de mari comparativ cu sacrificiile. La fel si prin companiile de stat unde femeia de serviciu este rasplatita cu salarii de trei ori mai mare ca a militarului cu contract care se pregateste pentru misiunea din Afganistan plus premii de sarbatori si bilete de vacanta prin cele mai exotice statiuni fie din tara fie din afara.
  Iar in buna traditie mioritica consider ca mesajul public transmis de maior nu a fost ”tradus/transcris” ca de obicei in motivatiile politicienilor corect. Consider sa cred ca militarii totusi nu s-au lepădat încă de onoare si demnitate. Nu incurajez astfel de exprimari regretabile ,insa cred ca este foarte regretabil ca domnii politicieni recunosc ca militarii sunt singurii supusi unor privatiuni in viata de zi cu zi doar cînd sunt atacati in acest stil. Si dece nu ,poate doar in felul asta” amenintarile„ maiorului, nu tocmai in regulă, dau sens celor afirmate de senatorul Barbu despre riscul de a fi politician.
  În incheiere afirm ca tarie ca daca cei care se inregimenteaza în armata ar avea alte posibilitati materiale nu stiu daca s-ar gasi oameni de sacrificiu pentru astfel de inregimentari si misiuni. Saracia însa îi împinge pe multi sa faca orice pentru a cîstiga un ban cinstit pentru familie.
  Iar pentru unii care nu stiu sau au uitat. În NATO si UE nu am intrat pe meritele noastre. Ne-au tras acolo fiindca au avut nevoie de noi. Asa buni ,rai,dotati sau nedotati s-au folosit de noi pe toate planurile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Considerati ca trebuie pus semnul egal intre onoare, demnitate si tacere, sau mai grav servilism?
   Daca raspunsul este cat de cat afirmativ, acesta justifica si numele de anonim?!!

   PS: despre cazul lt. Gheorghe faceti dovada ca nu cunoasteti prea multe! Intrunirea la care a participat era una civica! Asa cum a afirmat, facea parte dintr-un grup complex care nu mai suporta marsavia!

   Ștergere
 21. Ma asteptam ca tigri 2 sa dea raportul d-nei Frosina despre parcursul lucrarilor la CD. El nimic !!!!! S-au inca o fi la chef cu ”luptatorii” aliati din scmd?
  Hai mă Viurele baga ceva pîna nu ti-o iau altii inainte si decazi din gratiile Frosinei.

  RăspundețiȘtergere
 22. Pentru cei care s-au pensionat in ultimul an si nu au avut salariul de merit:

  http://www.prolex.ro/2016/09/27/cutremur-sistemul-bugetar-iccj-decis-ca-bugetarii-erau-indreptatiti-sa-fie-salarizati-la-nivelul-maxim-inca-din-aprilie-2015/

  RăspundețiȘtergere
 23. hai ma Viurele ,sună un prieten si zii ceva !

  RăspundețiȘtergere
 24. Am cont facebook, am chat, numele mi-l cunoasteti, scrieti acolo si ...discutam!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma gandesc ca aveti si vreun oracol personal si este nevoie sa trimitem echipa Black Cube sa afle ce sa discutat in Comisia de Munca.Multumim pentru reprezentare !

   Ștergere
  2. te rog sa imi trimiti si mie adresa de facebok , adresa me dumitrica marian,https://www.facebook.com/dumitrica.marian.3

   Ștergere
 25. Cade si Kovesi. Tot cu plagiatu'! http://www.stiripesurse.ro/sebastian-ghi-a-m-am-intalnit-cu-kovesi-s-a-plans-la-mine_1154260.html

  Si Chioru' confirma http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-confirma-acuza-iile-lui-ghi-a-i-pluseaza-coldea-e-implicat_1154250.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu Ponta implicat http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-prima-reac-ie-in-cazul-scandalului-kovesi-ghi-a-o-sa-spun-tot-ce-tiu_1154273.html

   Va readucem aminte ca aceasta Kovesi este procurorul general din 2010 care a inaintat recurs contra militarilor in legatura cu HG 735/2010 care injumatatea pensiile militarilor. In mod surpinzator, desi reprezenta statul contra cetatenilor, Kovesi a pierdut recursul contra militarilor la ICCJ. Degeaba, Boc a a emis in locul HG 735/2010, OUG 1/2011. Statul de drept al ...ulii.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 27. A mai plecat dintre noi un artist de mare voloare si mult bun simt , Aurelian Preda.
  In memoria lui va rog ascultati aceasta melodie;

  https://youtu.be/j9CxgtRcmRM (Pleaca romanii din tara)

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. Eu cred ca acum ar fi momentul sa ne starngem la parlament si sa-i huiduim,sau chiar sa le rasturnam masinile nemernicilor care atunci cand a fost vorba de noi nu au gasit bani dar cand a fost vorba de Basescu,Udrea,Blaga, Ponta,Nastase,Oprea si tot neamul lor de banditi, au gasit! Am vazut cu totii ca alte categorii au gasit timp, curaj, demnitate sa se lupte pentru drepturile lor,impotriva arogantei,hotiei,minciunii. Noi insa nu gasim niciun mijloc si ne batem cu caramida in piept ca suntem asa si pe dincolo! mai bine le-am arunca caramida in cap lor sau poate mai bina tacem si nu mai facem gargara!

  RăspundețiȘtergere
 31. Nu pot sa cred ca aveti bloguri de dezvoltare opinii dar nu aveti informatii de la un rahat de comisie a CD....
  Care este solutia acestei comisii? Daca nu aveti informatii sunati/o pe Elena .....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Corect . V a mai jigniti reciproc mult ? Vrem informatii din C.D. din comisii sunte-ti capabili sa dati informatii reale despre O.U.G. at. 40 ?

   Ștergere
  3. Daca erau vesti bune aparea o informatie" pe surse" dar fiind silentio stampa rezulta ca viata mege inainte cum a vrut guvarnul mau, MApN,MAI,SRI .

   Ștergere
  4. @ micutzul 28 septembrie 2016, 15:41. Ai dat-o de gard cu Elena ta. Vrei sa ceri informatii unui membru PNL, consilier la Presedintie, in conditiile in care OUG 57/2015 a fost emisa de premierul favorit a lui Iohannis? Sau ai impresia ca pe un fost militar devenit consilier PNL sau la orice partid, il mai intereseaza problemele marunte ale militarilor de rand? Nu, joaca exlcusiv cf. ordinelor politice.

   Ștergere
 32. Sa ne intelegem... Un militar de cariera are studii militare si nu sanitare. Un militar de cariera se pregateste in specialitatea lui sau in Academie pentru conducere. Un militar adevarat nu face studii la universitati obscure si nu solicita inaintari in grad de la subofiter la Lt.col. pe baza unei diplome ,, interesante,, .... Daca astia sunt consilierii presedintelui statului , atunci fugiti cat mai aveti timp... Ei nu au prieteni.... Si inca ceva, cat de destept trebuie sa fi ca sa sustii partidul care te/a faultat? Elena da/ti fato demisia si da/i dreacului de bani. Iti trimit eu C5 in fiecare luna... E jenant...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiti unde este angajat barbatelul ei si nici la ce nivel de prietenie este cu Alinuta biciclista.La cat s-a chinuit ea sa prinda un salariu plus la pensie este imposibil sa renunte.Sa consiliezi in probleme de securitate nationala ca sanitar militar este rarisim ce stiti voi?

   Ștergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Confirm doar prezenta lui Kis in Parlament. Nu am insa informatii despre ce a stabilit comisia. Cu exceptia celei prezentate de userul rică la 29 septembrie 2016, 00:08.

   Ștergere
 34. În comisie s-a aprobat modificarea de la Senat dar s-a introdus sporul pentru LM 15% în vederea reducerii diferenţelor dintre MAI şi MAN pentru că la MAI sunt mai multe sporuri iar cei mai mulți absolvenţi de LM sunt la MAN.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim pentru informatie. Cu speranta sa NU fie ... cioaca!

   Ștergere
  2. Si eu sper, dar am incredere si in Tigrisor si in rica. Coeficientul de 80% deci ramane in picioare.

   Ștergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frosina,orice defect se compenseaza,scrii cam rau dar uneori gîndesti bine.

   Ștergere
  2. @@07.24, Nu este Eufrosina Nedelcu, este un ciobanas cu 300 de ...paduchi , pe creier de la Cimisoara sau un "unsuros" ne-am de saiba , zis "cosmonautul". "R" stie adevarul...

   Ștergere
 36. Viorel,
  Lasa-i pe cei care au inceput cu scoala profesionala, asa sunt ei, cu glume despre span si freze/rabiteze!
  Da-i o filiera sa-si ocupe timpul! :))

  RăspundețiȘtergere
 37. Nu se va lua nici o masura privind art.40 al OuG 57/2015 pana cand CPS nu poate oferi actualele efecte ale ordonantei, asupra legii 223/2015 privind efortul bugetar. Unii au tot felul de asteptari si interese personale si spun ca-s certitudini. Asa procedeaza Dl Tigri2 care ofera iluzii si sperante neacoperite de nimic. Este cum ai incerca sa te apropii de linia orizontului, cu cat mergi mai mult, cu atat esti mai departe.
  Dl Tigri2, asa frumos va induce in eroare, incat si atunci cand va treziti la realitate, veti ramane prieteni, dar nu si camarazi.
  Cei care mai lucrati, trebuie sa stiti ca in comisia de munca s-a luat o masura privind cresterea optionala, dar nu obligatorie, a valorii tichetelor de masa, la suma de 15 lei.

  RăspundețiȘtergere
 38. @ All. A citi informatia provenita de la userul rică din 29 septembrie 2016, 00:08!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citit!
   Problema este cum faci dovada?
   Cu adeverinta, cu diploma de bac, cu Memoriu Original?......sunt necunoscute.
   Vom vedea!

   Ștergere
  2. R 26500
   Doar de la tine ma asteptam sa pui botul ! Restul sunt fara fler . Eventual te mai poate urma Mares !

   Ștergere
  3. dupa modul de lucru al caselor sectoriale , identic cu cel din 20101-2011 , nu prevesteste nimic bun . se tergiverseaza in mod intentionat procesul de recalculare , dupa 5 -6 luni abia trimit raspuns la cererea noastra de recalculare , nici vorba de emis decizii de recalculare , asa cum se insinueaza .
   prevad o modificare a legii , dar nu in sensul dorit de noi .
   "aruncatul " in spatiul public al pensiilor de mii de lei , virtuale bineinteles , are acest scop : de a irita populatia impotriva noastra .
   in aceasta nota ti-am atras atentia si asupra "conflictului " senatorul barbu - militarii .
   unii fosti " militari " , in opinia mea vinovati pentru circul acesta legat de pensiile militare , au facut praf legislatia pensiilor doar pentru propriul interes . asa ca , nu asteptati nimic de la parlament , cei care au acces acolo nu sunt preocupati de militari , ci de interesul personal . vezi propunerile penibile , usor de combatut dpdv juridic .
   se poate observa foarte usor ca toate amendamentele , sporurile , alte beneficii - se potrivesc ca o manusa mai mult celor din birouri decat celor din operativ . gresesc cumva ?

   Ștergere
  4. Daaaa, fundamental!
   Vei avea surprize!

   Ștergere
 39. @ tigri 2
  Tu ce zici ,cei care vin cu F16 după atita gargara de la politicieni pentru o vopsea noua peste ceva vechi or si facut contract cu ora de zbor la vedere la trecerea la vatră?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Viorele,
   Nu uita sa-i dai ciocanul!

   Ștergere
 40. Rica? ma faci fericit? de verificat rica ! de verificat.

  RăspundețiȘtergere
 41. dragi militari,camarazi activi in rezerva sau in retragere.Nu incetati cu acuzele la adresa nemernicului daniel barbu(cu litera mica)......asta asteapta si el. sa treaca timpul si sa uitati.Eu si altii ca mine va rog sa NU UITATI!! ca sa nu mai repete vre-un nemernic aceste vorbe in vecii vecilor.....Oare tariceanu seful ALDE ce parere are? ca eu am auzit o liniste de m-a asurzit? Voi ati auzit ceva din partea lui tariceanu,macar o vorba,doua? sunt eu surd?

  RăspundețiȘtergere
 42. SAU.....daniel barbu a facut totul la "oha".....la cati prosti sunt in tara asta (sa nu zic moldova sau oltenia),le poate creste "bazinul electoral"....plin de hodorogi si babaciuni analfabete.......n-am nimic cu ei dar aseara la "starea natiei" rubrica "wax populi" erau intrebati prin carciumi si pe strada oamenii daca "plagiatul e contagios" si daca ar trebui sa se vaccineze. Am ras cu lacrimi la raspunsuri,dar am si plans ca dobitocii aia voteaza si orice vot al lor este egal cu al unui profesor universitar,sau de ce nu cu al unui militar/cadru militar
  NOAPTEA MINTII!!

  RăspundețiȘtergere
 43. Avianyc,
  Tu de ce crezi ca nu-ti postezi comentariile cu numele tau? Ti-e rusine cu tine? Suna urat?
  Poanta cu spor pt LM era o gluma si nu a muscat-o nici Gelu si nici altii! Dar este o discutie...15% pt LM si 25% pt cei care au la baza scoala profesionala si bacul luat dupa varstade 25 de ani!
  Unii chiar stiu ce s-a hotarat la CD!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 44. Doru Serban, eu am rezolvat-o simplu: Aveam de gand sa votez cu ALDE. Ei, bine, in urma declaratiilor lui Porcan Barbu nu voi vota nici cu ALDE si nici cu PSD! M-am hotarat sa votez cu partidul nou, Romania Unita, PRU! Acolo, scroafele si porcii, deocamdata, nu sunt. Cu cineva trebuia sa votez si cred ca acest partid merita votul meu dupa ce le-am citit Platforma program si am vazut ca ei cer 2% din PIB pentru Armata, pe langa multe masuri social-economice foarte bune. I-am scris si lui Diaconu pe pagina sa se orienteze cu masuri pentru Armata, daca doreste voturile noastre.

  RăspundețiȘtergere
 45. Pt Dl Tupak amaru
  1. In mare parte aveti perfecta dreptate.
  2. In ceea ce priveste emiterea unor decizii de recalculare, n-aveti dreptate.
  Lucrurile stau in felul uramator:
  - in primele 6 luni nu s-a recalculat nimic
  - in trimestrul al III-lea s-au recalculat multe pensii pe legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015 si pe plus si pe minus. Cele pe plus , marea majoritate s-au blocat la CPS. In august si inceputul lui sept 2016 marea majoritate a pensiilor, au fost pe plus, apoi numai pe minus.
  La cele pe plus, la toti s-a pus in plata incepand cu luna urmatoare, ori decizia cu noile grupe de munca, ori decizia cu vechile grupe de munca, din ultima decizie emisa inainte de 01/01/2016. La toti pe plus s-au platit diferentele de la 01/01/2016 cf deciziei cu noile grupe de munca. Pt cei lacare s-au platit vechile grupe de munca (datorita terminarii bugetului) in trim IV sevor da diferentele.
  Nu se respecta termenele legale privind circuitul documentelor, cf M25/2016 ci se urmareste incadrarea in bugetele alocate CPS valabil la toate cele 3 case sectoriale de pensii: MAp, SRI si MAdI

  RăspundețiȘtergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tigrisor: Eu te cred, dar hai sa ne gandim ca de la anul nu-i vom mai avea pe astia, Dragnea va fi la puscarie si vad ca acum e ocupat in taina sa colaboreze cu Iohannis sa puna umarul pentru interesele lui si ale PNL pentru, crede el, a nu mai intra la bulau. Daca as fi sigur ca Ponta va fi premier PSD, cu siguranta as renunta la idee, dar vad ca Dragnea se intanleste in taina cu Iohannis sa-l elimie pe Ponta, ori Ponta va parasi PSD in aceasta situatie sa se duca la PRU unde i s-ar asigura conditia de premier. Inca este devreme sa fim decisi intr-o idee fixa.

   Ștergere
 47. Pt Dl Tigri2
  Cand va adresati Dl Avianyc v-as ruga sa dati dovada de condescendenta, respect si umilinta. Daca dansul a absolvit AMT sigur are un IQ mai mare ca al dumneavoastra, sigur ca mai conteaza cu ceva, in caz de restriste, la apararea tarii, nu-i cazul dumneavoastra Dl tigri2 si acest lucru este valabil in proportie de 1002%.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tehnocrat
   Multumesc pentru aprecieri. Eu nu ma consider deasupra nimanui insa in raport cu ”clientii ” mei aplic zicala lui Creanga ”stiu ca sunt prost, dar cînd mă uit în jur prind curaj”. Cu ”colegul” ”dl” tigri 2 9după cum il gratulezi) ne avem de multi ani in baza de date si dintr-o hîrjoana camaradereasca el mai scapă de pe lant cu cîte-o înjuratura hurzicăneasca dobînduita de la bulibasa.În rest îi baiat la locul lui (cînd doarme).Acuma ca eu îl mai fac ”drujbaș cu elice ” iar el ma face” MM șurubar unsuros” desi stie bine ca am patruns si pe domeniul lui sunt lucruri firesti intre noi si semne de ”adînc respect ”. Marele lui facilitate de pe aici consta in faptul ca i-a disparut un client care il striga cu apelativul ”motanul căcăcios” pe motiv ca ce scria acum peste 10 minute stergea ,meteahna de care inca nu s-a debarasat. Asa merge pe la noi ”camaraderia” inainte,adica mai departe.
   În alta ordine de idei am inteles ca in comisia din CD s-a propus pentru aprobare în plenul camerei procentul de 80-100% si emitererea de noi decizii pentru cei care au intrat in posesia deciziilor pina la data transformarii in lege a OG 57. Am inteles ca ridicarea la aceste procente s-a facut in urma analizei cerute la nivel comisii CD din care au rezultat si cresteri dar in multe cazuri scaderi drastice a cuantumurilor fata de cuantumurile initiale inainte de recalculare.
   În ceeace priveste procesul de emitere a deciziilor acesta nu merge pe fluxul normal din cauza faptului ca pensiile militare nu au fost bugetate pe anul 2016 , deciziile emise pina in prezent constitue doar ca niste esantioane (deoarece initial pîna la aparitia legii nu s-au facut simulari concrete) în baza carora se vor lua decizii in privinta art 40 si a L223 in general.
   Decizia de a ridica baremul la 80-100% vine în urma analizei pe aceste esantioane (decizii) emise cu alegere tintita pina in prezent.
   De abia din 2017 vom avea buget alocat pentru punerea in aplicare a deciziilor,anul asta s-a alocat doar pentru restante si de aici probabil s-a rupt ceva pentru cîteva decizii. Poate la rectificarea bugetara actuala se va mai da ceva.

   Ștergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 49. Tehnocrat@nu ti se pare ca nu te da afara din casa modestia?Faptul ca ai invatat cu ani in urma diagrama fier-carbon sau formula lui Euler nu inseamna ca ai un IQ ce depaseste pe al altora.Oare comandantul tau de unitate o fi avut un IQ ce depasa pe a tau?Retin ca ministri ca Ion Ionita,Ion Coman,Olteanu,Milea,Stanculescu nu erau ingineri si totusi erau ministri.

  RăspundețiȘtergere
 50. Varianta 80%-100% din baza de calcul, nu constitue o noutate. Ea a aparut in anumite cercuri restranse, inca de pe timpul excursiilor de dezinformare si socializare, in principalele garnizoane MApN, de catre comisiile mixte: CPS, SMG, Directia Financiara MApN.
  Aceasta varianta insemna atunci o crestere a procentelor minime aplicate bazei decalcul, de la 65% la 80% si o descrestere a procentului maxim posibil de la 102% la 100%.
  Se mai discuta si de eliminarea omm iar in locul acestuia sa se introduca sporul de fidelitate, la tot SNAp, cum este la politisti, sau ma rog, cum era, pt ca intr-o vreme s-a sistat acest spor: max 20% pt 20 de ani vechime in serviciu. Sporul de fidelitate intra in baza de calcul, omm nu intra in baza de calcul.
  Ce inseamna acum, aceasta varianta ? Probabil ca la fel.

  RăspundețiȘtergere
 51. Pt Dl Tigri2
  Daca va doriti sa faceti ceva in cavitatea bucala a postasului, inteleg ca vreti sa va faceti stomatolog. Va urez succes, dar nu ne bagati si pe noi, in viitoarele dumneavoastra preocupari.
  Vedeti cum rezolvati problema, care va framanta, la postasii din mediul virtual.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vrei sa fii subtil?Nu te prinde.Oamenii inteligenti recunosc cand o dau in bara.

   Ștergere
 52. Pe vremea cand eram activ si unde eram activ,ni se spunea "mutii"semnele de arma si uniformele se schimbau anual.......si acum sa inteleg ca noi nu avem "confidentialitate"?? Noi chinuitii de pe varf de munte si "muti" n-aveam nimic.Acum orice p*zda de la HR are spor de "secret".....si am fost siVM si tanchist si auto si pifan....de toate pe semnele de pe epolet.Niciodata rachetist!.....ca eram muti si in alt caz infundam puscaria
  asta-i adevarul!! cine a lucrat in "bransa" stie

  RăspundețiȘtergere
 53. Aoleuuu!! da bocancii aia de VM ce grei erau!! da' buni si caldurosi. si de cizmele imblanite va mai aduceti aminte.....sau de paslari?? povestiti-i si IDIOTULUI daniel barbu
  Taricene inca nu zici nimic? Ai ciocu' mic in privinta idiotului barbu? "suptordonatul" matale?......asteptati sa uitam? Na !! ca nu o sa uitam!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU SE INTAMPLA NIMIC DACĂ SUNTETI MAI INGADUITOR .
   SA FI PURTAT OBIELE ȘI CISME DE CAUCIUC IARNA LA INSTANTA DE SPECIALITATE -CONSTRUCTIA PODULUI DE LEMN JOS PESTE RAUL ARGES -SA FI VĂZUT CE ....PLĂCERE .
   SA FIM MAI TOLERANTI , PREA DUR FATA DE POZITIA UMILA AVUTA FATA DE BASE , BOC ȘI OPREA .
   O OPINIE .

   Ștergere
 54. Punand diverse date cap la cap si cu ajutorul multor surse care afirma aceleasi lucruri, rezulta cam asa: politicienii nu au absolut nimic contra pt. revenirea la procentajele stabilite initial de L. 223/2015. Nu pt. ca ar fi baieti buni, ci din alt motiv!

  Pensiile militarilor redevenind pensii de serviciu, se achita din bugetele totale alocate fiecarui minister in parte! De exemplu, incepand cu 2017, 2% din PIB este alocat pt. M.Ap.N. In aceste procente de 2% intra si plata ... pensiilor militarilor din M.Ap.N.

  Practic pe politicieni nu ii mai intereseaza ce face armata cu cei 2% - cum ii distribuie pt. inzestrare, salarii sau ... pensii.

  In concluzie, se confirma ca opozitia fata de revenirea la valorile initiale ale pensiilor militare, provine exclusiv din zona ... ministerelor! Toate ministerele! Care calculeaza simplu: de ce sa dam mai mult din cele 2% alocate din PIB la pensionarii militarii, cand putem sa ii directionam catre baietii destepti prin diverse ... ghidusii. Si in toate ministerele se fac ... ghidusii! Sub paravanul contractelor de achizitii ... umflate, trucate etc. Si prin care sunt deturnate sume de bani impresionante catre ... diversi!

  De aceea le sta in gat celor de la ministere, revenirea la procentele initiale ale pensiilor militare! Nu este vorba de opozitia activilor obisnuiti care de fapt nu au niciuncuvant de spus, ci de opozitia exclusiva a baietilor destepti din zona ...gri! Revenirea pensiilor militare la valorile initiale, stand in gat ... coruptilor din ministere si a celor din societatea civila cu care sunt pe mana primii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa fie inteles mai bine trebuie sa vedeti contractele pentru fierul vechi numit fregate englezesti( cica pe unele mai sunt urme ale lui Drake), contractele pentru berzele cu nume de F16 iesite la pensie la portughezi si luate de minunate de fraierii romani, viitoarele contracte pentru elicoptere noi deja depasite, leoparzi.... etc. Daca banii la fondul de pensii se inmultesc inseamna ca smenarii au bani mai putini de impartit pe comisioane.... Totul se reduce la cacatul numit ,, politica,,....
   Oare ce le spun gheneralii pilotilor romani ? De ce Romania este o tara de mana a doua si nu isi permite decat ce la altii a iesit din uz ? Oare cati piloti vor cadea cu aceste aeronave si ce vor spune maharii? EROARE UMANA....

   Ștergere
 55. @R-2650030 septembrie 2016, 12:12
  No ca ai punctat!! punct ochit punct lovit!!

  RăspundețiȘtergere
 56. Acum e limpede ca lumima zilei de ce se opun "ministerele" Pe dracu ministere!! grupuri si grupuscule de civili si patroni nesatui pusi pe furat.....alooo DNA! poate faci niste perchezitii si pe la M.Ap.N ca pe astia i-ai uitat.Eu promit ca am sa aplaud.......cu durere in suflet dar am sa aplaud.Pt hoti nu am mila!!
  valabil si pt MAI!!

  RăspundețiȘtergere
 57. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 58. Doua doamne isi faceau confidente.Draga eu si sotul meu dormim in camere separate.Bine,bine si cum va achitati de obligatiile conjugale ?Simplu. Cand are el chef fluiera si se rezolva.Si cand ai tu ?Il intreb.Ioane ai fluierat?

  RăspundețiȘtergere
 59. Eu am sa fac, dar as vrea si domniile voastra sa faca la fel: Voi face plangeri la viitorul guvern, corpul de control al acestuia si al prim ministrului sa faca acolo un control la sange pe mai multe directii de contracte de achizitii, pe cum s-au hotarat calculele in detrimentul pensiilor militare, etc. Am s-o fac, inclusiv la corpul de control al Parlamentului. Daca pleaca Kovesi, si acolo voi face, la DNA! Kobvesi e corupta, incopetenta, aservita politic, mai ales presedintelui, ocultelor si serviciilor straine! Eu am fost furat clar si pe fatza la ultima decizie la vechimea asimilata si le-am zis ca nu-i iert nici in mormant pentru asta, mai ales ca nu mi-au dat curs la cererea de revizuire, care este stipulata clar in L. 223, trebuiau morti, copti sa-mi revizuiasca pensia! Nu-i o razbunare, dar vreau ca de acolo sa fie exclusi sobolanii, pilosii si shmecherii de lux! Am sa cer sa se verifice pe ce criterii au fot toti numiti si angajati acolo, sa se controleze si sa se impuna examene severe de promovare in Ministerul Apararii si Casa sectoriala de pensii MApN, sefului acesteia. Am foarte multe de facut, aici am sistematizat, dar daca mai sunt cativa nemultumiti ca mine avem mari sanse sa-i scoatem de acolo pe toti incompetentii si impostorii numiti politic si pe nepotisme!

  RăspundețiȘtergere
 60. Doua doamne isi faceau confidente.Draga eu si sotul meu dormim in camere separate.Bine,bine si cum va achitati de obligatiile conjugale ?Simplu. Cand are el chef fluiera si se rezolva.Si cand ai tu ?Il intreb.Ioane ai fluierat?

  RăspundețiȘtergere
 61. Pt Dl tigri2
  Gresiti profund ca va auto eliminati mesajele, pt ca puteti deveni "creator" si sa beneficiati de spor de 50% la pensie. Sa stiti ca si creatia jurnalistica este de utilitate publica, chiar daca este online.
  In mesajele dumneavoastra, razbate ca un fir rosu, un nou curent literar, specific doar "omului de tip nou" imaginat de mentorul dumneavoastra politic.

  RăspundețiȘtergere
 62. @tigri 2
  ori gandesti ori nu scrii!! e simplu nu-i asa?

  PS "Acest comentariu a fost eliminat de autor."....si mai sunt cu zecile!!....cu sutele? ca nu le-am numarat.....dar e al dracului de plictisitor
  cum ramane tigri2 cu "propunerea" de 20% pt LM? ca tu ai lansat-o.....O abureala!! si apropo: La al catelea partid ai ajuns ?? ca deja ai fost in mai multe partide decat exista.....:):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Propunerea cu LM este ...pas! Asa ca si pe mai departe, pe cei cu LM patria nu ne va recompensa cu nimic.

   Ștergere
 63. eu am vazut rampe de lansare ale Volhov (sam 2 guideline) pe care sub vopsea era scris in vietnameza......dar isi faceau treaba perfect.Totul absolut totule era nou-nout cu exceptia afeturilor si a rampelor care oricum isi faceau treaba(adica metalul brut)aparatura era perfecta si noua.....la amaratele alea de F-16 nu se aplica.Am postat pe fb ce exista astazi......nu MIG -21 varianta USA numita F-16....generatia e aceeasi(cautati mig-35/su-35/37/su-berkut 47 /F-35lightining/J-20 invizibil chinezesc.....si multe altele mai sunt.Noi am ramas in aviatie cu "lopata"......si oaiiii avem 6(SASE)?????? ce gluma buna !!.......irakienii au pierdut acum 25 de ani aproape 800 de avioane in 20 de ore.....90% "doborate la sol"pe aerodromuri.Hai ca suntem ai dracului!!...se c*ca rusii pe ei de frica din cauza F-16 ale RO:):):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Paguba evidenta pentru Romania! Astia aduc ca argument ca ar fi un fel de precontract pt. F-35. Numai ca este un basm. Numai o bucata de F-35 costa intre 100 si 140 milioane dolari. Fara mentenanta si munitii care inzecesc costurile

   Noi abia am reusit sa scoatem 628 milioane sa le luam pe astea la mana a 2-a, de unde miliardele pt. F-35? Si cu astea SH, desi am dat 628 milioane, am luat alta teapa. O ora de zbor costa ... 6 000 de dolari. Iar o racheta ... 100 000 de dolari. Trebuie sa importam toate munitiile si exclusiv din SUA. Macar Gripen era nou, resursa de viata minim tripla, iar la armamente - sunt modulare: pot utiliza munitii si americane si europene si israeliene.

   Ștergere
  2. Gelu,
   Nici Gripen nu este marea gaseala!
   Ungurii au indisponibilitati tehnice mari, cu mult prea mult peste limita!
   Varianta cea mai buna era achizitia in leasing a unor aeronave noi!

   Ștergere
  3. Ce destept esti ...NOMINALIZEAZA AERONAVELE si apoi mai vorbim ..

   Ștergere
  4. @ Iulian Mares 1 octombrie 2016, 06:10. Pt. o concluzie corecta, ar trebui sa punem pe hartie durata de viata, fiabilitatea, costurile aferente.

   Din analiza mea, Gripen ar fi fost mult mai adecvat pentru noi, din urmatoarele motive:

   1]. Doboara F-16 la viteza de adaptare pt. sistemele de armamente, functie de misiuni. Este vorba de interfata mecanica care trebuie schimbata pt. utilizarea unor bombe, a unor rachete, de la misiunile pe timp de zi, la cele pe timp de noapte etc. F-16 are nevoie si de 1/2 de zi de a face adaptarea diverselor armamente. Gripen - 1/2 de ora.

   2]. Tot de adaptare. F-16 utilizeaza munitii fabricate strict in USA. Gripen utilizeaza si munitii fabricate in Europa (Franta, Marea Britanie, Germania), dar si in Israel. Am fi avut de unde alege. Ca sa nu mai zic de posibilitatea de a fabrica chiar noi munitiile in cauza,sub licenta de exemplu, franceza.

   3]. Gripen provine dintr-o tara UE. Fiind evident ca producatorul autohton, ar fi avut interes sa dezvolte o industrie de mentenanta si in Romania. Asa i-am dat cu piciorul.

   4]. Mentenanta. Ce facem cu un F-16 defect? Il trimitem la reparat pe nava, in SUA? Cat costa?

   Le-am analizat si d.p.d.v. tehnic. Sunt sensibil egale la caracteristicile de avionica si cele tactice. Dar am observat o faza la Gripen care da ceata lui F-16. Decoleaza si aterizeaza pe piste nepretentioase. Si inca ceva, distanta mai scurta de decolare. Acesta era o caracteristica tehnica, dar si tactica, esentiala pentru noi. Nu stiu cine a fost istetul care a stabilit ca aerodromurile noastre sa fie practic in camp deschis, cu alte cuvinte foarte vulnerabile.

   Priveste aici - https://www.youtube.com/watch?v=WoW4OXenm0Y. Cu Gripen aterizezi si decolezi si (de) pe drumul de langa Paraul Rece sau chiar de (pe) un drum de tara in miriste. Element tactic esential.

   Si o parare subiectiva? Pur si simplu, Gripen atrage privirile.

   Ștergere
  5. Gelu,
   Cu toate ca astea le-am citit si eu, asa a ales si argumentat grupul decizional al SMFA! Nu pot trece peste pdv-ul lor!

   Ștergere
  6. R-123..mai da-o dracului de treaba ! M-ai facut sa merg sa vad ..ce ..??Un Gripat ..?..care abia se ridica si coboara pe un drum ??
   Ai remarcat gurile alea urate prin care ,,respira ?..un stol de rate ti.l da jos !
   Apropo ! In ce lupte si-a dovetit ...calitatile ...???
   Si inca ceva ..voi nu intelegeti ca NATO ii SUA.. ?? De perspectiva aceasta..Ro..se aranjeaza bine ...cu piloti,in primul rand pregatiti pe aeronave Americane ..cu tactici de lupta ..etc Ne costa..dar macar sti ca ai sustinerea ..AWACS..a cui trebuie pe timp indelungat ..De ce nu si F-35....

   Ștergere
  7. @ CEZAR 1 octombrie 2016, 13:25. F-35? Romania NU va avea bani pentru F-35 in urmatorii ... 450 ani!

   Ștergere
 64. Uite ce scrie Costin Stefanita NITU, un baiat mai destept decat multi de prin tara asta...:"Daca intri pe Wikipedia vei constata, cu stupoare, faptul ca costul unui F-16 A/B, in 1998, era de 14,6 milioane de dolari, pe cand modelul F-16 C/D, costa 18,8 milioane de dolari. In schimb, noi le-am achizionat "tripple-hand", "reconditionate", la pretul de 52,33 de milioane de Euro. Mai este ceva de spus? Sursa: https://en.wikipedia.org/.../General_Dynamics_F-16..."

  RăspundețiȘtergere
 65. Sau ce scrie Alexandru BOGUS,un alt baiat destept...:"Allooo! urmasii Romei.I-ar ne-au futut.Cost unitar 18,8 milioane $ SUA în 1998 din Wikipedia cetire.Un calcul matematic ne demonstreaza ca un second-hand ne costa c'am de patru ori mai decit unul nou!!! aproximativ 628mln/euro x 1,2=753,6mln/$!!! :12=62800000$!!! 62 800 000 : 18 000 000 =3,488!!! Tema pentru procurorii DNA: -de citi $$$ a fost "futut"Poporul??? Cine a fost principalul beneficiar al acestei achizitii second-hand??? Cu cite mln/epurasi sau pricopsit "smecherii" din Ministerul Apararii Nationale si sculele politice??? Se fura mult in Romania,Tovarasi!"
  E clar pe ce se duc banii de pensii?
  Ati auzit de afacerea SKODA din preambulul celui de-al doilea rezbel?
  Nu-i asa ca nimic nou sub soare?
  Sa ne rugam sa nu vina al treilea ca suntem despuiati total...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. LIVIU..nu ai minte nici cat o ..gaina !!In 1998..cunosti cu ce avionica erau inzestrate ??..dar acum>..??
   Motoarele de pe actualele sunt NOI..la o km...Avionica ..radare ...sisteme de lovire ...etc ..sunt noi si de ultima generatie c..
   Cand vorbesti gandeste sau daca nu poti ..intreaba ...

   Ștergere
  2. Liviu Po tu esti basist fanatic pe forumul lui Huhurez .Tocmai idolul tau agentul gru ulterior cia( conform serviciilor olandeze care il monitorizau la Anvers) ne- a intarcat cu fierul vechi.Tu ar trebuii sa taci .

   Ștergere
  3. @ Vasile Ion Valabil 1 octombrie 2016, 09:48. Te invit sa o tai de aici. Si sa nu mai intri nici sub acoperire. Ai retinute la SPAM comentarii de ..acat la adresa altor useri. Si mai faci referiri si la sotiile lor. Nu ti-e rusine chiar deloc?

   Da mai du-te in papucii mei, crezi ca n-am altceva de facut decat sa fac pe militianul si sa pierd vremea moderand comentarii, doar asa ca unul ca tine bruiaza tot blogul?

   Incearca sa NU mai intri pe aici!

   Ștergere
 66. În 81 am facut parte din echipa mixta piloti-tehnici care s-a instruit in Cehoslovacia sase luni de zile pentru exploatarea avionului de granita intre subsonice si supersonice (instruire anul IV la elevii/studentii piloti la acea vreme) L39 Albatros. La intoarcerea in tara am adus o escadrila de avioane noi-noute din fabrica iar peste sase luni inca o escadrila si tot noi noute si de o fiabilitate extraordinara.
  Concomitent cu astea prin anii 80-82 aviatia a mai fost dotata dintr-un foc cu doua escadrile de avioane de generatie compatibila cu ce era pe piata la acea vreme ,una de Mig 23 si una de Mig 29. Astea pe linga regimentele cu cel putin cite trei escadrile de subsonice sau supersonice sau elicoptere. Plus ca a venit pe urma ”Șoimul” românesc. Plus ca mare parte din munitia aferenta a fost asimilata in fabricatie in intreprinderile românesti din zona Zarnesti, Sadu,Orastie,Cringu lu Bod ,etc.
  Vorba ceea ” vise taică,vise”. Si nici nu s-a facut atita tam tam politico-mediadic cu transmisiuni in direct de discursuri subrede.
  Voi ce ziceti ? Cîte locuri sa mai alocam la piloti la academie peste vreo cinci sase ani cind Lancerul va fi amintire?

  RăspundețiȘtergere
 67. Sunt fraieri pilotii ca accepta sa zboare pe pensionare...Ar trebui sa refuze, dar ei saracii sunt oameni si ei .E exact ca si cand ai o casa in camp, in timp vin barosani cu Porsche , Bentley, etc si tu ai o amarata de Dacia 1100.... Daca reusesti sa iei un Megane zici ca te/a lovit norocul...
  In legatura cu contractele din MApN acelea sunt contracte politice aranjate de politicieni. Si pun pariu ca nu vor fi verificate niciodata.
  In ceea ce priveste aeronavele F-16 care intra in dotare , am auzit ca deja avem oferte de cumparare pentru ele dupa ce le mai expira inca o data rezerva.... Cica rusii vor neaparat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce sa faca rusii cu ele.Nici ca tinte nu sunt bune.Au destule mig 29 casate folosite ca tinte de antrenament mult superioare oxidatelor astea.Iar pentru muzeu pot lua casate de la turci care le vand cu pret de fier vechi dar le asiguri transportul.

   Ștergere
 68. Dupa 90
  -la români Dacia Solenta , la cehoslovaci Skoda Octavia
  -la romani IAR 93 pe ducă , la cehi SAAB J-39 Gripen
  In schimb suntem cei mai buni la cel mai lung cîrnaț,cel mai mare gulas,cea mai mare pizza,cea mai lungă....... .Doar atita mai putem?
  Gripen desi depăsit din unele privinte cu feedbach la Craiova era totusi o realizare. Împuscam doi iepuri. Oricum intr-o lupta aeriana acum contam exact cît o musca-n zeama. Asa ca la noi merge cu orice .

  RăspundețiȘtergere
 69. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au SUFICIENTE comentarii nasparlii retinute la spam, la adresa ta. Dar poate renunti si tu sa ii mai atati! Altfel se lasa tot cu spam.

   Ștergere
  2. @t2
   mu ma intereseaza pe unde te plimbi si ar fi frumos sa nu te intereseze ce fac eu.Mai ales ca vb fara sa stii.Iar eu nu sunt tzatza(am scris cu "z") ca sa nu apara confuzii
   ma semnez
   "corigentul" serban al 14-lea in promotie din 114

   Ștergere
  3. Păi cine-și permite sa scrie comentarii nașparlii la adresa mariei sale ”d-nul„ tigri 2 în afara de Frosina după ce a terminat rântașul si cîinele meu cînd îi vede poza de profil.

   Ștergere
 70. Pt "specialistul" care vorbeste despre motoare la "0 km" parca ar fi un logan si despre "avionica" noua
  Poate daca "specialistul" nu a aflat ii spun eu: dupa un nr de ore de zbor sute de decolari si aterizari...sute de manevre in aer sau simplu zbor in fuselajul avionului apar asa numitele "microfisuri" care practic il subrezesc(ca sa vb pe intelesul "specialistilor" in avionica) Din acel moment avionul e bun de "remat" si nimeni nu mai poate repara nimic.....mai pe scurt :puneti un motor cu reactie pe un cofraj de oua? Eu nu cred!......Aici a fost teapa si abureala cu motoarele si avionica......pe scurt: F-16=motoare noi(ma indoiesc) avionica noua(din anii '80).....dar cineva trebuia sa le puna "bulina rosie" ca fuselajele sunt varza si asa ceva nu se repara.Se da la topit! simplu nu?...ca se pot trezi la un viraj de lupta de 3-4G ca li se rupe o aripa....sau mai rau raman fara deriva verticala(cel mai sensibil element).....in rest las politica pt voi.Eu am vb strict tehnic.
  PS Oare a verificat cineva din M.Ap.N dintre atatia "specialisti" la microscop /si prin teste de rezistenta,fuselajul acestor avioane?......ca si daca n-au zburat metalul imbatraneste(duraluminiul chiar destul de repede)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de motoare si avionica. Teapa este alta. Nu le au la acest moment modernizate. Ci doar pe viitor ... daca platim ... gras! Ce o mai invartim aici? Romania a primit dispozitie de la Sam sa ii bage niste milioane de dolari in vistierie si gata. Nici nu mai conta ce ne ofera in schimb: F-16 expirate, frigidere de epoca sau triciclete.

   Ștergere
  2. Gelu,
   Eu stiu ca au avionica momentului si in special sisteme pt combaterea a tintelor multiple de ultima generatie!
   Toate aeronavele se verifica si de acele "microfisuri" cu aparatura ultramoderna!
   Un deranj....prize de aer f jos, ceea ce implica aspirarea pistei inainte de decolare / aterizare, inclusiv cu personal instruit!
   Mie imi place cand un "specialist" scrie despre ce a auzit din folclor, iar un altul are ca punct de referinta anul 81!
   In definitiv.....astia sunt banii....cu ele luptam!
   Stiai ca se vehicula si renuntarea la Av de vanatoare?
   Vrem nu vrem, politicul decide!

   Ștergere
  3. SERBANE...las-o balta ca te faci de ras !!
   Cand vom vedea un F-16 ca ramane in aere fara o aripa ..sa nu uiti sa-mi scri!!!
   Cat de motoare noi ..da la 0 km..avionica si sisteme de ducere a luptei..studiaza si apoi mai vorbim !
   Un lucru iti spun cu ceritudine ...nu vei da jos un F-16 chiar si la mana a 2-a ..cu niciun model de racheta ..pe care le-ai lustruit tu cu vodka ...!!!

   Ștergere
  4. R-123..Motoarele si avionica ..sunt noi omule ...de aici si diferenta de pret ...!

   Ștergere
 71. @micutzul
  imi pare rau ca am scris de avioane si poate v-am plictisit cu microfisurile.Vad ca deja stiati
  camaradul dvs "porta" sau "sven hassel(numele adevarat este "pedersen") sau "barcelona"(ala cu portocala si cu sisul) cum doriti:):):)

  RăspundețiȘtergere
 72. Tii!! ce bine :tocmai am gasit ceva filme dupa cartile lui Sven Hassel....sunt vechi dar bune.Paaaa!!....cartile le-am citit pe toate chiar si de 2 ori si sunt 14.Nu mi-a scapat nimic....si ce tanar eram atunci.adolescent

  RăspundețiȘtergere
 73. Dedicatie pt micutzul

  http://www.zfilme-online.org/the-misfit-brigade-frontul-terorii-1987-online-subtitrat.html

  RăspundețiȘtergere
 74. Contractul cu avioanele, a salvat Portugalia din criza economica, in sensul ca n-a intrat in incapacitate de plata, in contrapartida Baroso l-a sprijinit pe basescu, cand acesta a fost destituit de poporul roman, la referendum. N-ar strica ca DNA varianta militara, sa ancheteze acest contract.
  Americanii, au intrat mai tarziu in hora, si vor si ei, dar mai mult, din aceasta cauza fac oferte cu F-35.

  RăspundețiȘtergere
 75. Banii sunt multi si Romania nu este un stat atat de sarac cum se da ... deci Romania putea sa cumpere avioane noi cu Off set puternic.... De fapt puteam sa ne recuperam banii. Dar mafia e mare si e in toate..... ministerele.... De la al mare la al mai mic secretar de stat.... Am auzit ca rusii se prapadesc de ras si pregatesc o donatie pentru viitoarele F35.2 sau ,3 in circa 50 de ani.... De aia nu ataca nimeni Romania fiindca nu ar mai avea motive de ras despre politicieni si mafioti.

  RăspundețiȘtergere
 76. @ Mares
  Ca sa stii si tu si sa poti transmite nepotilor si stranepotilor. La nivelul anilor 80-84-85 am avut cea mai puternica dotare îm materie de aviatie ,incepînd de la IAR 823 (scoala) si terminînd cu Mig 29. Plus fabrica de la Craiova,Bacau, IAv Baneasa ,Turbomecani-motoare, IAR Ghimbav,etc plus fabricilile de armament si munitii de la Mija,Crîngu lu Bod,Zarnesti,Sadu, Orastie ,etc si depozitele pline ochi.
  Sa nu uiti sa spui nepotilor si stranepotilor.Si asta după ce vor trece în defilare pe la arcul de triumf existentul de mobilizare in A,B,C ,F-uri si Hamwi-uri.
  Noroc ca v-a venit sorocul de pensie fiindca altfel ati fi fost in pericol de a ramîne fara obiectul muncii. Oricum pentru o pensie mai substantiala mai gaseati voi ceva de taiat frunza la cîini citiva ani daca nu era obligativitatea parasirii sistemului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mister Mestere,
   Tu sa mi te adresezi cand vei avea nume si prenume!
   Tie iti este rusine cu tine insuti si te ascunzi sub un fals nume!
   Hai, PA!

   Ștergere
 77. @tehnocrat
  da "oferta" F-35.e ok!!....dar pretul?? total nu doar cel de achizitie.am intrebat doar.
  @micutzul
  vezi filmul!!

  RăspundețiȘtergere
 78. Hai bagati din nou pe aia cu spor 20% LM!...eu nu o cred dar imi place sa visez frumos....pana la urma cred ca ar fi normal chiar si 10%.....dar va puneti voi cu "canacheii" si "deputatii auto?"si cu bonus andreea paula voma?....aaaa? voss? ca acum ii e rusine ,nu se mai prezinta cu "voss" ci doar andreea pula.....aaaa scuzati! paula:):)...am gresit si eu tastele ca mi-am spart ochelarii,hi,hi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În urma ”interventiilor ” ”camaradului” nostru tigri 2 in C Dep. s-a votat in unanimitate ca LM-ul să se bage doar la.......pomelnic urmat de trei salve !
   Nemultumitii pot depune contestatie ! Eventual prin contestatie se va baga si aici doar optional.

   Ștergere
  2. Nu incetezi mai <> alias "avianyc". Vezi-ti de necazurile si pacatele tale, ca esti destul de murdar...

   Ștergere
 79. Uff,au sosit F-urile ,șase(numar cunoscut în armată) la numar.
  Deja ma simt în sigurantă. Pîna acum aveam insomnii mai ales la prezicerile lui Olescu cu rusii peste noi cu SU 35.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai chef de misto-uri? Cu 6, 12 sau 24 ... aviata este tot moarta in cotet. De la 350 bucati in sus, am avea si ceva aviatie.

   Cat priveste rusii, ar trebui sa ne desteptam macar in ultimul ceas. Nu de alta, dar am ramas izolati ca in lat. Intre ei si sarbi!

   http://www.gandul.info/international/rusia-anunta-ca-va-inarma-serbia-14962124

   In alta ordine de idei, desi pare incredibil, tot mai multe voci destepte, conduc la un scenariu-soc pregatit de prietenii nostri din vest pentru ... Transilvania! Data ca pieduta in raport de 100% pana la 1 Decembrie 2018!

   Admit ca ultimul scenariu ma deruteaza mai mult decat rusii! De fapt, pe cine nu ar deruta?

   Astfel ca in varianta scenariului legat de Transilvania, eu as rupe pisica si as face pact cu ... rusii. Paradoxal, dar in varianta legata de Transilvania, rusii sunt cam singurii care ne-ar sprijini! Cu conditia sa stim sa ne jucam cartea!

   Ștergere
  2. Cartea a fost jucata .... Jokerul nu este la noi...

   Ștergere
  3. Olescule ...tu te auzi ce vorbesti??
   Pact cu ..rusii ? Tu tara in NATO/..

   Ștergere
  4. @ CEZAR 2 octombrie 2016, 10:11. Normal! O gramada de state NATO, au un astfel de pact, ce ne mai invartim? Cu grecii si ungurii, au chiar relatii de stransa ... "prietenie", nu ai urmarit evenimentele din ultimii 2 ani?

   Acum, pe bune! Daca chiar li se scoala astora care clocesc faza cu euroregiunile, si ne lasa fara Transilvania asa cum tot mai multe voci afirma, ce facem? Nu avem decat o singura sansa de impotrivire! Armat! Si NU ne sprijina nimeni. Serbia II daca ne-am impotrivi armat.

   Asa incat NU avem alta alternativa decat sa ne jucam cartea cu rusii! Inteligent! De pe acum, nu dupa ce se consuma evenimentele!

   Tot legat de NATO? Dar si bulgarii au dat de inteles ca ii doare in basca de NATO. Ba mai nou si ... cehii! Asa ca ce facem? Ramanem noi singurul bastion al SUA in Europa de Est? In conditiile in care SUA NU va misca un deget daca vest-europenii fac o ghidusie cu Transilvania?

   Ștergere
 80. Rectificat poza senatorului cu alta mai ... potrivita de pe Facebook!

  RăspundețiȘtergere
 81. @R-ule nu-l "mai tine la... san...enis" pe acest spurcat de "herr avianyc" caci este tare veninos si alunecos! Asta nu-i om , ci carpa, un fel de "Последний человек ОГЭ".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Последний человек ОГЭ = Ultima persoane care ce?! Ce inseamna ... ОГЭ?

   Ștergere
  2. Este in viata si latra pe blog!
   Un alt Om fara umbra, care, cu tupeu, se adreseaza altor useri, cunoscuti....cu nume si prenume! Dar cineva este pe punctul de a ridica valul!
   Speeeer sa nu fie si el al 15-lea din 115! :))
   Mai ca îi dau credit!....mai nou, il ingrijoreaza nr. de locuri pt piloti la UNAP! (Nici in alte vremuri pilotii nu se ingramadeau la fosta AMG, pt ca pierdeau pe parcursul studiilor ceva bani si era dificil cu antrenamentele si orele de zbor, pentru mentinerea clasei).
   Oricum pana la atingerea numarului optim de piloti/aeronava.....se poate oferi si el....ca tot spargea norii si gheata cu crestetul capului!

   PS-informatie noua de la politia BV: de cativa ani buni, o doamna respectabila, asteapta intr-o cafenea pe un domn incert, pentru a-i oferi explicatii datorate unor mult prea dese jigniri, proferate in spatiul virtual!
   ....ce ziceti? Sa mai astepte 2-3 ani? Sau poate chiar mai multi? ...pana la fatidicul 14/114?

   Ștergere
 82. Mircea Budiaci a lăsat la ieşirea din aviaţie 15 es-cadrile de vânătoare, însumând 250 de avioane de luptă şi aproximativ 300 de piloţi.

  În prezent, fără aparatele de zbor F-16, România beneficiază de 36 de avioane MiG-21 LanceR, pentru antrenament, atac la sol şi de vânătoare, care în 2017 ar putea fi scoase din uz.

  „Investiţia este mai mult decât oportună. Toată Europa este apărată aerian de F-16.
  „Avionul F-16 face treaba a 4 MiG-uri“

  Avionul de luptă F-16 este un aparat de zbor care domină conflictele aeriene. Este un avion aproape perfect, atât din punct de vedere al ofensivei, dar mai ales al defensivei.

  „Capabilitatea de lovire este una mare, cu 8 rachete, faţă de MiG 21, care poate lua maxim 4. Autonomia de zbor în regimul economic este de 2 ore la MiG 21, iar în ceea ce priveşte avionul F-16, autonomia de zbor este dublă, de 4 ore, iar de aici derivă avantaje foarte mari pentru apărare, care pot face diferenţa. În regimul de luptă, MiG 21 trebuie să vină la sol în 30 de minute. În comparaţie, avionul F-16 face treaba a 4 MiG-uri 21. Ele sunt la sub jumătate din viaţă. Le mai putem folosi încă cel puţin 15 ani de acum înainte. Este un avion care a dominat aerian conflictele, aşa cum s-a întâmplat şi în Israel”, a mai adăugat generalul în rezervă Mircea Budiaci.

  În ceea ce priveşte tehnicile de apărare, avionul are, pe lângă bruiajul electronic, o altă caracteristică impresionantă. Atunci când devine ţinta unei rachete, din spatele aparatului de zbor sunt eliberate grenade termice, care emană o temperatură mai mare ca a motorului avionului, iar rachetele sunt dirijate fals către punctul cel mai mare de temperatură, astfel încât avionul să nu fie lovit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper sa bage si Mareș ,devenit mare specilist in ”avionică” nestiind ca durata de exploatare a unui avion se masoara in resursa tehnica data de vînzator si nu in ani lumina cum presupune presupunacul din el.De regula resursa tehnica se da ca de baza in ore de functionare . Iar cu acea resursa tehnica esti la mina intereselor vînzatorului. Poate sa-ti dea 2500 ore de zbor pentru un motor nou sau 2500 ore de zbor pentru un motor cu RK.
   Tepe din astea sau mai lua și de la rusi. Pentru avioane noi dadeau resursa sa zic 15 ani la celula si cind au fost ai nostri la ai si au scapat ochii in niste documente ferite de ochii lumii la ei aveau 20 de ani. La fel cu piesele de schimb. Nu poti sa depasesti nici resursa data in ore de functionare si nici cea data in ani de exploatare.
   Problema-i ca mentenanta Mig-urilor s-a mai asigurat si din piese de schimb luate de pe avioanele scoase din exploatare (piese cu resursa tehnica neexpirat) pe cind La F-uri in momentul in care a expirat resursa unui subansamblu il tragi pe dreapta pina cînd cumperi necesarul. Si daca nu dispui de bani stai cu avionul indisponibil ,pe ing de escadrila nu-l pot obliga nici o suta de generali fie ei si nato sa dea avionul la zbor.
   Gînditi-va ca daca la o aterizare un pilot frineaza mai puternic si sterge un cauciuc pîna la primul strat de pinza acel avion nu va mai zbura pîna primeste cauciucuri noi. Deci niste costuri pentru disponibilizare destul de mare. Fiecare agregat ,subansablu al unui avion are o carte tehnica numita pasaport pe linga livretul avionului(celula) si motorului, care pasaport consfiinteste si resursa tehnica a agregatului,subansamblului. Peste resursa tehnica un avion nu zboara nici macar 1 secunda. Ca atare costurile de mentenanta vor fi destul de mari fiindca nu mai exista posibilitatea inlocuirii subansamblelor cu altele de pe avioane scoase din exploatare ca la mig-uri ci vor trebui achizitionate de la sursa direct agregate,subansamle,coducte flexibile,etc noi.
   Plus problema mentenantei la lucrarile regulamentare de 25,50,100 ore functionare facute la pista si SLA plus reparatiile medii si capitale facute doar de intreprinderi specializate. Plus adaptarea sistemelor de navigatie,etc

   Ștergere
  2. Ai uitat postarea din 01.10 2016 18.42?
   Asta spune multe!....

   PS-ofera consultanta echipei tehnice de analiza si decizie a SMFA. Ai ramas la nivelul completarii unor carti tehnice si buletine. Iar asta spune mult!

   Ștergere
 83. ATENTIE
  Tehnocratii & liberalii vor sa faca un BLOCAJ TOTAL la veniturile pe anul viitor...bine ca au furat ei si s-au ghiftuit. Vedeti cum alegeti!

  RăspundețiȘtergere
 84. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 85. @ tigri 2
  Este posibil sa fie asa dar numai atunci cand dispui de suficiente aeronave pentru a acoperii intreg spatiul aerian al Romaniei. In afara de asta aviatia militara are sau trebuie sa aiba o multitudine de roluri si misiuni plecand de la asigurarea cercetarii , supravegherii inamicului pana la ducerea luptei aeriene respectiv impotriva tintelor terestre. Cu 48 de aeronave SMFA nu poate asigura de unul singur securitatea spatiului aerian . Orice agresiune moderna incepe cu o lovitura aeriana puternica in vederea neutralizarii aviatiei si unitatilor de CcRdTH si ApAA . Cine are suprematia aeriana poate sa faca ce doreste in acel spatiu .Avand in vedere acestea un stat modern trebuie sa detina o armata moderna cu dotare superioara apta sa mentina controlul asupra teritoriului si spatiului aerian pana la punerea in aplicare a procoalelor din tratatele de aliante.... daca se pun. Or Romania a desfiintat unitatile de Art. si RAA si nu a pus in loc nimic. Si ce este si mai grav si este de subminare a capacitatii de aparare , Romania nu dispune in prezent de o rezerva de personal suficienta si pregatita pentru a face fata unui conflict major. Este clar ca nu vorbesc de rusi ci de cei pe care rusii i-ar putea sprijini...
  Concluzia este ca noua ne-ar trebui circa 250- 350 de aeronave care sa asigure spatiul aerian... dar aeronave adevarate nu care sa zboare cu vorbe. Si de asemenea unitati de elicoptere , RdLc si ApAA care sa realizeze capabilitatea necesara pentru Apararea spatiului aerian si terestru...
  Si Romania dispune de bani pentru aceasta ( avand in vedere ca platile se fac in multi ani) dar nu se vrea ... Ca sa intelegem despre ce e vorba dau un singur exemplu de romanism.... COCOS SINGUR A FURAT STATUL CU CONTRAVALOAREA UNUI SU-35 NOU NOUT.... Intelegeti ce puteam lua daca nu exista el sau blaga sau pinalti sau mazare sau olteanu sau udrea sau ....multi altii ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Categoric ca ROU nu poate asigura singura apararea spatiului aerian, dar supravegherea si monitorizarea da.
   Spatiul aerian national este integrat celui NATO!
   Nimic nu incepe asa din senin....o lovitura de Av sau Ra So-sol! Sunt f multi indici si masuri premergatoare, si de o parte si de cealalta! Miscari si masuri ca la sah!
   Un C Av-corp- ar rezolva problema? Ce zici! Pt unii, Aviano, Bz Av din Portugalia si Germania nu-s departe si nici nu sunt expuse usor loviturilor!
   Sa nu fim chiar asa fatalisti!
   Dar ai si dreptate! Cate aerodromuri sau aeroporturi avem cu cel putin 2 piste? Si asta tine de noi!
   De ce s-a privatizat Midia, cand numai ea rafina petrol de aviatie?!

   Ștergere
  2. @ Iulian
   Care este garantia unui tratat ? Daca de exemplu la Casa Alba vine Trump ce se intampla? O sa spui ca sunt doar vorbe . Dar Israelul nu are tratate de aliante ? Dar are armata adevarata ... Care este diferenta intre palestinieni si altii care vor un singur lucru ,,,pamant , teritorii? Noi nu trebuie sa avem la acest teritoriu armata pentru supraveghere, noi trebuie sa dispunem de ARMATA ADEVARATA capabila sa contravareze si ulterior sa loveasca . Orice inamic oricat de puternic. Faza ca noi trebuie doar sa supraveghem si sa monitorizam este deja apa de ploaie. noi trebuie sa invatam sa lovim pe cel care ne loveste ... Spune tu cinstit , tu chiar crezi ca daca rusii ocupa Moldova sau Dobrogea, atat, americanii se baga ? Parerea mea este ca si bulgarii si ungurii joaca la doua capete...Sarbii au de platit o polita . Si sa sti ca sarbii nu uita.

   Ștergere
  3. Si tu ai teneri indreptatite!
   Dar, eu lucrez cu date certe, scrise, consemnate nu cu variabile!
   Oricine vine la Casa Alba este cu voia complexului politico-militar-industrial si de informatii al US....si pe cale de consecinta va face politica lor!
   Cel care va fi...va respecta ceea ce s-a semnat anterior sau va denunta/renegocia!
   Asta este altceva!
   Vezi...Erdögan este la raport in US, via ONU, ca masca!

   Ștergere
 86. Ultima agresiune asupra Romaniei a fost in decembrie 1989 care s-a soldat cu schimbarea regimului politic si instaurarea unui "regim fanariot"
  Ce a facut aviati, comandantii si pilotii din aviatie ?
  Intr-un razboi asimetric si hibrid, toate fortele armate sunt importante. Astazi ceea ce s-a invatat in AMG in trecut, nu mai este valabil. In decembrie 1989 au actionat de la sol cca 300 de "turisti" s-au folosit undeva la 100-200 de drone, bruieri prin satelit la RAA Volhov, activarea unor "conserve" gen militaru si alti corbi si multa dezinformare in mass-media si diverse actiuni din partea tarilor "prietene".
  In 1989 armata romana a pierdut razboiul, il pierdea si daca avea 1000 de F-35 si 2000 de piloti pt aceste avioane.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Despre Revolutia din '89, fiecare are propria imaginatie! Cum sa fie doar 300 de "turisti" care au actionat de la sol? Cand numai intr-un oras destul de mic, Sf. Gheorghe/CV, Securitatea a transmis cercetarii B. 22 V.M. ca pe 19 decembrie erau "inregistrati" in oras 47 turisti sovietici? Cel mi mare nr. anterior de turisti sovietici inregistrati in anii aneriori, in aceeasi perioada fiind de numai 2?

   Toate frecventele pe UUS - care inseamna distanta cu vizibilitate directa, deci de mica distanta, erau full cu comunicatii in limba rusa, si la o distanta mare si in maghiara?

   Nu au fost numai 300. Poate doar intr-un judet au fost minim 300!

   Ștergere
  2. tehnocrat esti copil.... Am vrut sa spun mai multe dar situatia actuala din Romania nu merita sacrificiul meu.... Mergi in continuare cu supozitiile tale....iordanienii stiu de ce... Vrei mai multe ? Intreaba-l pe Gl. Stanculescu

   Ștergere
  3. Agresiune militara, adica!
   Caci de alta natura au fost mereu....economice, juridice, culturale, religioase....etc!

   Ștergere
 87. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 88. Scuze: 3000 de "turisti". Ei au fost in circuit si au actionat in circuit, marea majoritate dintre ei in mai multe locuri , dar in momente diferite.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunteti in eroare gravisima!
   Recent, P. Roman a facut public ca in primavara lui 90 a solicitat imperativ ca cei 29500 de "turisti rusi" sa plece din ROU pe 3 directii!
   Categoric, un exemplar din nota diplomatica este in tara, altfel nu vorbea!
   Daca nu este o penibila greseala, al cui joc faceti pe aici?
   Retineti ca numarul scris de mine reprezinta numai rusi....ceilalti...
   Va putem oferi date, la cerere!

   Ștergere
  2. @ tehnocrat 2 octombrie 2016, 14:20. Cum spune Mares. Cca. 30 000. Sa nu uiti ca in Decembrie '89, Securitatea si granicerii aveaa evidenta stricta a tuturor turistilor intrati in tara. In baza planurilor de cooperare cu armata, Securitatea a transmis armatei nr. exact de turisti PE LOCALITATI SI GRANIZOANE, inclusiv unde se aflau cazati.

   Ștergere
 89. senatorul constantin daniel barbu, in anul 2000, cf datelor de pe fisa biografica din senat, a primit Ordinul Steaua Romaniei in grad de ofiter.
  La fel cum sa procedat in cazul europarlamentarului Laszlo Tokes, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua Romaniei, ar trebui sa se intruneasca si sa decida ridicarea decoratiei senatorului barbu, iar presedintele Romaniei, sa emita decretul.

  RăspundețiȘtergere
 90. Daca ii gaza domnul T-2..ca pe gandacii de colorado m..treaba era rezolvata !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezare ,ai auzit ca ăi de la mediu au dat aviz ca sa fie împușcate peste 1500 de animale salbatice ? Oare .....îl aleargă si pe .....

   Ștergere
  2. Ce-ti mai place zgandareala si galceava! Le cauti cu detrctorul de metale!

   Ștergere
  3. @ cosmonautule,cred ca o "sa-i alerge" pe prostanacii cu "val pe fata", lingai ai serviciilor secrete, stii ceva?

   Ștergere
 91. @ Micutzu ..sa inteleg ca trandafirii tai nu mai sunt ..galbeni ??

  RăspundețiȘtergere
 92. ATENTIE că a inceput festivalul ”Toamna parlamentara” in cadrul careia ”politicienii” de Dîmbovita au dat cep la FOSA SEPTICA si si înghit din greu, care mai de care. Spectacol total pe spinarea unui popor îngenunchiat.
  Oare pîna cînd?

  RăspundețiȘtergere
 93. Dl Tigri2 este fenomenal, nu stiu ce a facut sau poate ca n-a facut nimic la postasi, ca acestia au inceput sa aduca la domiciliul pensionarilor, decizii de recalculare pe legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015, decizii pe plus, cuantum recalculat mai mare ca cel in plata.
  Este vorba de cei :
  - care s-au ales si trimis la CPS, in primul trimestru 2016, lunile pt baza de calcul
  - baza de calcul actualizata la 01/01/2016 de catre cmj s-a inregistrat la CPS in august
  - deciziile s-au emis la sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie
  - deciziile recalculate si blocate, s-au deblocat dupa data d 25 sept cand s-au trimis beneficiarilor
  - datele necesare pt baza de calcul s-au preluat din arhive existente in um, exclus depozitele centrale de arhiva.
  Obs. N-am vazut si nici n-am auzit sa primeasca cineva , pe la noi, decizii de recalculare, pe baza datelor existente in depozitele centrale de arhiva
  Nu s-au primit diferentele de la 01/01/2016, acestea sunt trecute pe un buletin de calcul, ce insoteste decizia de recalculare. Pensiile recalculate se vor pune in plata in luna oct 2016, atunci sau pana atunci, probabil se vor plati diferentele. Asa s-a procedat pana in prezent
  Aceste decizii de recalculare, s-au trimis beneficiarilor, ca urmare a bugetului CPS aprobat pe trim IV 2016.
  Din ce constatam noi, in zona, CPS recalculeaza pensiile in ordinea inregistrarii bazei de date actualizate la 01/01/2016 la CPS,si le trimite beneficiarilor pe minus, imediat cum le recalculeaza, cele pe plus, numai cand le poate bugeta.
  De ce n-ajunge baza actualizata, la CPS ?
  Este dificil de spus.

  RăspundețiȘtergere
 94. Tehoshit-afirmi ca "au inceput sa aduca la domiciliul pensionarilor,decizii de recalculare pe legea 223/2015 modificata cu OUG 57/2015,decizii pe plus,cuantum recalculat mai mare ca cel in plata".Ai bunul simt si dovedeste .Nu umbla cu baliverne.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu cunosc despRe cuantum. Dar au sosit decizii de recalculare pe legea 223/2015 modificata cu OUG 57/2015. La ... S.R.I.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Sa vedem una cu inclusiv buletinul de calcul.Pana atunci aiureli.

   Ștergere
 95. Pt Dl Iceparu
  Aici nu este vorba de bun simt si de dovedit nimic, nici chiar dumneavoastra.
  Eu am incercat sa informez camarazii, nimic mai mult.
  Cine are dubii, se poate adresa direct CPS la telverde sau prin petitie scrisa sau on-line prin posta electronica.
  Dreptul la petitie este un drept constitutional. Se primeste raspuns in termen de 30 de zile.
  Nu stiu rangul localitatii in care locuiti, dar prea sunteti rupt de lume si de evenimentele legate de recalcularea pensiilor militare, pe legea 223/2016.
  Sa auzim numai de bine.
  Obs. Daca oferi respect, primesti respect, maistre ?!.

  RăspundețiȘtergere
 96. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!