luni, 26 septembrie 2016

A trecut în neființă Gl. (r) Mircovici Niculae! A încercat până în ultima clipă să își repare eroarea din 2011 privind desființarea pensiilor militare!

A încetat din viață Gl. (r) Niculae Mircovici, deputat din partea minorității bulgare în Parlamentul României. Date biografice - aici si aici

Generalul Nicolae Mircovici s-a remarcat în ultima perioadă printr-o luptă acerbă îndreptată de unul singur contra întregului Parlament al României, în încercarea  de a menține nealterate cuantumurile pensiilor militarilor, așa cum au fost stabilite acestea inițial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Vă readucem aminte că respectivele cuantumuri au fost diminuate prin efectele Art. 40 din  O.U.G. nr. 57/2015.  

Vă readucem aminte și faptul că în anul 2011 Generalul Nicolae Mircovici s-a aflat, din pacate, în tabăra ostila intereselor militarilor, votând un act normativ care a legiferat diminuarea cuantumurilor pensiilor pt. cca. 26 500 de militari in rezerva/retragere. Dovezile sunt aici.

Trecand peste caracterul conflictual al deciziilor politice luate in timp de Gl. (r) Mircovici Nicolae, nu avem cum sa nu constatam ca am ramas fara singurul aparator dovedit din Parlament. Exact acum in prag de adoptare de catre Camera Deputatilor, a legii de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 cu tot cu  blamatul Art. 40 indreptat contra intereselor militarilor. Legat de aspectul legislativ, va informam ca ordonanta mentionata va intra maine (27 septembrie) in dezbatere in Comisia de Munca din Camera Deputatilor - a se vedea ordinea de zi de aici.

Adresăm condoleanțe familiei! Si pace Gl. (r) Mircovici Nicolae in lumea in care se afla acum!


*** 

O.U.G.nr. 57/2015 in dezbatere la Comisia de Munca - 27 septembrie 201650 de comentarii:

 1. Un om care nu a uitat ca a fost ofiter MApN.

  RăspundețiȘtergere
 2. Dumnezeu să îl odihnească în pace ! Sper să se repare favorabil acel articol 40 din OUG 57 din 2015. Mai am și eu 6 luni să fac 25 de ani de vechime militară.

  RăspundețiȘtergere
 3. Maine va intra OUG 57/2015 in dezbaterea Comisiei de Munca http://www.cdep.ro/co/docs/F-1582646402/09.27%20munca.pdf.

  Cu multumiri persoanei care ne-a transmis informatia.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sa il tina DUMNEZEU la dreapta LUI . Poate sufletul lui va fii maine acolo ,in CD sa NU ii lase pe aceea sa NE NEDREPATEASCA SI IN AMINTIREA LUI ,CEI DE MAIN E CARE N E HOTARASC SOARTA SA VOTEZE ASA CUM AR FI VOTAT DL MIRCOVICI .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Javrele din sparlament , guvern si guvernatorul Ciolanis au alt Dumnezeu pe Satana Soros..

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 6. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace.

  RăspundețiȘtergere
 7. Comisia pentru muncă intocmit deja un raport preliminar pa art. 40 al Ordonantei.Probabil că mâine discută restul actului normativ.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. atunci spuneti-ne daca raportul este favorabil noua , deci maine trebuie sa intocmeasca raportul pentru tot oug 57.dat sa vedem daca amendamentele care ne privesc ne sant favorabile .

   Ștergere
  2. @ Huhu Rezea 26 septembrie 2016, 14:53. Nu este deloc concludent. Dovedit prin faptul (a se vedea captura atasata) ca maine participa, din nou, reprezentantii ... M.Ap.N. si M.A.I. Fiind evident ca prezenta celor 2 ministere are ca obiectiv exclusiv tot ... Art. 40.

   Ștergere
 8. N-am vazut un comunicat din partea ancmrr si scmrd. Aceste asociatii, pseudo asociatii a cadrelor militare sunt la priveghiul lui oprea, ca politician si om de stat.

  RăspundețiȘtergere
 9. In schimb sindicatul deplange moartea lui Ghyuri Pascu.
  Moartea acestui distins comandant si om politic, trebuie sa constituie un COLECTIV pt cadrele militare, trebuie sa dispara din conducerea tuturor asociatiilor militare, plantele agatatoare gen iliescu care a dorit sa votam cu unpr si sindicatul cadrelor militare in intregime. Trebuie sa-i lasam sa se aplece asupra politicii. Daca politrucii vor sa faca politica, ii priveste, dar nu in numele cadrelor militare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa nu uitam totusi că in urma L119 si OG 1 peste 80% din pensii au crescut semnificativ.
   Pensiile care au crescut sunt in general ale celor care au avut vechime mare si ale celor care au avut atasate sporuri salariale consistente. La cei cu sporuri salariale unele pensii au crescut chiar si daca au facut parte din disponibilizatii pe OG 7.
   Au scazut in procent de 15-17% pensiilor celor disponibilizati si care in general nu au avut atasate sporuri salariale la solda de baza.
   Deci nici 80-85% nu este egal cu 15-17% ,mai ales ca L 164 nu a luat in calcul sporurile salariale precum face L223.
   In aceasta situatie nemultumiti de art 40 sunt in general tot cei 15-17% care nebeneficiind de sporuri atasate soldei de baza nu se pot ridica peste cuantumul avantajos prevazut de L223 si astfel vor neaparat ridicarea stachetei la 80% ca pornire.
   Greseala L 119 si OG 1 a constat doar in faptul ca nu a prevazut mentinerea in plata a cuantumului avantajos.Pentru asta vinovati principali sunt doar doi B_B restul sunt sateliti care daca nu se supuneau vedeau prin masinatiuni obscure catusele.Iar cei cu vechime mare dintre parlamentarii militari au votat ceeace ce li s-a potrivit in ton cu cei 80%.Oprea s-a opus cit i s-a permis si a mai atenuat din dezastru prin acel /20 in loc de /30.
   Inca la unii nu le intra in cap ca intr-o economie de piata si pensia trebuie sa fie stabilita de piata ,adica primesti functie de brutul realizat si nu de functia ocupata in ierarhie.
   Este evident si firesc ca cei 15-17% sa fie in continuare nemultumiti si evident ca nu-i vor ierta niciodata pe cei care presupun ei ca se puteau opune la un tavalug de nestavilit de fapt.

   Ștergere
  2. explicatie profund eronata.L223 amendata ai avantajeaza pe cei cu vechime mai mica si ai mai tempereaza pe cei cu vechime ff mare.Decalajul se va mai atenua si asta, desi e de bun simt ai turbeaza pe ultimii.Mare rautate din partea lor.

   Ștergere
  3. @ Anonim 26 septembrie 2016, 17:10. Teoria ravasita a conspiratiei si prea multe ... serpuiri!

   Greseala fundamentala a fost doar una singura: desfiintarea dreptului la pensie de SERVICIU, dupa obtinerea acestui drept. Restul precum L. 119, OUG 1/2011 si ce mai balmajesti tu acolo, sunt doar urmarile actului monstruos mentionat!

   Ștergere
  4. @ F16 26 septembrie 2016, 17:59. Explicatia ta sfideaza logica, avand la baza doar principiul datului la gioale. Matematic, 65%<80% si 85%<100% pt. ambele categorii descrise de tine.

   Ștergere
  5. E totuși logica.,Pe cei disponibilizați legea amendata le permite valorificarea tuturor componentelor deci mai mult nici nu pot spera în timp ce pe cei cu vechime f mare se pierd Omm sau p suplimentara și asta ai turbata deși au pensii mărite substantial dar ar dori și mai mult.

   Ștergere
  6. @ F16 26 septembrie 2016, 21:36. Te raportezi la un sistem de referinta secundar, total irelevant! Chiar nu mai realizezi diferenta intre casa si cocioaba? Ambele sunt tot locuinte, este drept! Numai ca L. 164/2001 a oferit unora - case, iar L. 119/2010 a oferit acelorasi - cocioabe.

   A discuta mai departe amanunte de genul: casa este perfecta intrucat ar avea iluminare cu neon, dar cocioaba este superioara intrucat are iluminare cu LED, este stupid!

   De altfel, in urma unor interventii anterioare care iti apartin, rezulta foarte clar ca nu te interseaza decat bistarii. Nicidecum categoria de pensie. Asa sa fie - este cerebral! Numai ca pt. majoritatea bistarii sunt egali fix cu pensia de serviciu! Parerile minoritare fiind exceptii. Inclusiv a TA!

   Ștergere
 10. Chiar daca amendamentele astea vor trece e inutil.Vor da o alta OUG cu vechile prevederi pana va linistiti.La noi guvernul Soros e si executiv si legislativ.

  RăspundețiȘtergere
 11. daca vor face asa sa dea ciuma inaia de vor face asta din nou

  RăspundețiȘtergere
 12. Vasile,
  de ce porti la gat o cruce asa de mica?
  Puteai agata una mai mare, de marmura sau de granit, caci se poarta in colectia toamna-iarna 2016!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mares ai grija blestemele se intorc

   Ștergere
  2. @ Vasile Ion Valabil 27 septembrie 2016, 00:54. Dar de unde rezulta ca te-ar fi blestemat cineva? Sau iar iti joaca imaginatia, feste?

   Ștergere
 13. Citez din Tolontan:

  "Acum, maiorul Armatei Române Florin Valea primeşte aplauze în arena digitală pentru că îi spune unui senator al României că-şi merită faţa merită strivită de un bocanc. În ciuda aclamaţiilor mulţimii, fraza lui este nedemnă de un militar. Aici am ajuns. În aceste condiţii, mai poţi remarca faptul că, dincolo de comparaţia cu militarii din Afganistan, care este proba unui elitism dezonorant şi, în primul rînd, este factual greşită, Daniel Barbu avea un înţeles în ceea ce a spus?"
  Va rog sa comentati!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atunci cand un militar riposteaza, toti idiotii se ascund dupa chestia ca este nedemn ... ca un militar sa ...vorbeasca ... bla, bla, bla.

   Maiorul a procedat exact cum trebuie!

   Ștergere
  2. Pe vremea mea taica citeam in regulamentele militare ca in situatii conflictuale militarul actioneaza cu tact.Sincer regulamentele din Afganistan nu le-am citit!

   Ștergere
  3. Nenea Ifrim,
   Tactul ala de care faci scriere insemna servilism si in primul rand fata de PCR!
   Acum, ati vrea sa fim servili fata de partide, ..... ca sunt multe?

   Ștergere
 14. Citat din individul din Afganistan:
  "Ochelarii dumneavostră (celebri, aş zice, care îi dau personajului un caracter atât de comic încât îţi este greu să-l iei în serios chiar şi atunci când emite tâmpenii pe bandă rulantă, n.r.) ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat. Preferabil ar fi să-i aveţi pe nas".

  Deh, intelectualii cu ochelari sa nu sufle in ciorba militarilor cu cizma!
  Interesant dar dezonorant...
  Comentati ca merita! Merita sa aflam ce zic militarii in general.

  Daca nu intelegeti cautati pe google. N-are rost sa repet povestea...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://m.ziuanews.ro/stiri/700-000-de-euro-g-si-i-n-ma-ina-lui-vasile-blaga-539173

   Ștergere
  2. @ Anonim 26 septembrie 2016, 17:50. Sa comentam? Cum ai vrea sa ripostezi la interventia atat de stupida si ofensatoare la adresa armatei, a acelui senator Barbu! Pupandu-i mainile? Niet! Tot dupa ceafa, asa cum a procedat si senatorul! Si ... asimetric, incat sa nu se mai nasca si altii ca el!

   Ștergere
  3. Daniel Barbu a avut o expresie nefericita.A vrut sa scoata in evidenta pericolul care-l reprezinta DNA vis-a-vis de un parlamentar.Comparatia cu expunerea unui militar din teatre a fost voit trasa de par de unde si reactia maiorului.Cred ca ar fi mai bine venita scuza senatorului.In general la noi militarii nu exista culoarea gri. Mai avem de invatat.
   Anonimule,totusi dece "intelectualii cu ochelari" trebuie sa "sufle in ciorba militarilor cu cizma"?Ce parere ai de un schimb?Militarul la tribuna si intelectualul in Afg.

   Ștergere
  4. fara suparare , ai citit ce a spus dl. barbu ?
   ce anume a deranjat asa mult ? pur si simplu era un discurs in care facea niste comparatii .de unde reactia aceasta a maiorului ? nu cumva din prea multa prostie si aroganta ? in ce consta ofensa adusa armatei ?
   ce reactie au avut " maiorii " cand am fost scuipati in fata de basisti , ani de zile , prin tot felul de declaratii ? au fost chiar campanii de presa impotriva ofiterilor - nimeni nu s-a simtit ofensat ! minciunile sunt lansate in continuare .
   mie mi se pare mai penibila reactia ofiterului decat declaratia politicianului .

   Ștergere
  5. @ tupak amaru 26 septembrie 2016, 21:05. Nicio suparare! Numai ca pe Facebook, reactia maiorului a devenit virala. Mai sunt si altele provenind din zona armatei, mai atenuate - dar tot contra senatorului in cauza.

   In concluzia, multimea - cea mai mare parte fiind formata din civili, a decis: senatorul Barbu s-a facut de ...acat!

   Cu probabilitatea ca in materialul urmator sa ne referim la ... cum il injura lumea pe senatorul Barbu!

   Ștergere
  6. Gelu,
   Hai sa limpezim apele!
   In conditiile in care Armata Romaniei este de 26 de ani varful de lance a piliticii externe si a bagat tara in ceea mai tare coalitie si alianta, vine un profesor, fie el si universitar, mereu dormind in patul lui si fotoliu din parlament sa spuna ca el este nu egalul meu ci peste mine, in matricea riscurilor! Si nu e primul si nici prima gafa a domnului in cauza!
   Mai citesc si cum îl blameaza pe ofiter...Huhureaza....cu apelativul maioras! Vai de ei!
   Voiau sa calculeze si forta de apasare a bocancului? Ei da, 10kg forta/ cm patrat, ca lentilele sa se lipeasa pe vecie de ochii tulburi ca si mintea!
   Astia au vazut foro cu TOpEx si ceremonialuri!
   Intr-o alta vreme i-as fi provocat la duel in aceeasi zi, in ordine aleatoare!
   Sa nu uite...maiorii Armatei Romaniei au comandat batalioane si au avut in subordine companii americane, f rar intalnit in practica curenta!
   Dar fatalaii nu stiu asta.....ei sunt motz la parade si in studiourile TV! Politica reala pt tara cand mai fac?

   Ștergere
 15. Toti parlamentarii trebuisc rotiti minim 6 luni, in teatrele de operatii externe, gen Afganistan. Acolo-i "mai usor", nu sunt aspecte privind "pierderea libertatii si sanatatii", nici DNA sau alte genuri de procurori, n-au probleme cu traficul de influenta, obtinerea de foloase necuvenite, spagi si alte faradelegi.
  Este neconstitutional ca statul roman sa-i lase pe parlamentari, ca in tot mandatul sa-i lase numai si numai, sa presteze "cea mai grea munca" din Romania.
  In rest, acest barbu este din aceeasi categorie cu oprea, n-a inteles, nu intelege si nu va intelege nici o data menirea unui ales local sau national, in primul rand respectarea legii.
  Nici o indatorire a unui ales local sau national, nu presupune incalcarea legii, daca insa se incalca legea, trebuie sa raspunda, ca ori ce cetatean al acestei tari. Ar fi necesar ca in caz de incalcare a legii, de orice ales local sau national, acesta sa primeasca un spor la pedepsele prevazute de Codul Penal de cel putin 100%.
  Orice militar care a servit tara in teatrele de operatii externe, a facut mai mult bine decat orice parlamentar. Cetatenii i-au ales pe parlamentari sa le reprezinte interesele, nu sa incalce legea, in interes personal.
  Da, munca de parlamentar este una dintre cele mai usoare meserii, dar, daca n-ai caracter, educatie si respect fata de lege si cetatean, trebuie sa raspunzi in fata legii, ca orice cetatean. Asta nu inseamna ca munca este grea.

  RăspundețiȘtergere
 16. @ R 2siunsfertstietot

  Daca asta este considerata de militari replica de nivel maior cu ”academie” ma indoiesc ce se poate spune la nivel de grade inferioare.
  Limbajul de mahala nu inseamna ca ofiterul a replicat cu tact si la un nivel intelectual dominat de inteligenta.
  Se pare ca te scalzi în aceeasi oala cu acest maioras.
  Daca pe feisbuc scrii un lucru inteligent si argumentat nu primesti nici macar un like ,daca insa tragi o injuratura din toate balamalele primesti sute de like.
  Cam asta-i nivelul si este destul de rau daca si cei din armata pun botul la astfel de manifestari.
  Exista n expresii inteligente prin care poate fi combatut acest semidoct de politician.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uita care este faza! Sa o lamurim direct cum este si cu intelectualitatea asta. Eu ma consider o persoana suficient de echilibrata si civilizata. Numai ca in viata, nu toata lumea apreciaza aceste trasaturi. Ba sunt suficient de multi care le considera si slabiciuni.

   Iata ce mi-a venit in minte. Aveam vreo 35 ani si eram un practicant pasionat al artelor martiale. Aveam un sef, foarte rasat, iar el avea o sotie. Sotia lucra la un cinematograf. Cinema care avea din nefericire, spatiul din antreu inchiriat pt. un fel de bar din ala cu jocuri mecanice. Care atragea cam toti derbedeii. Derbdeii mai beau un sprit, jucau pacanele si faceau scandal. Cand sotia sefului meu, angajata a cinematografului, cu o facultate si ea in palmares, i-a atentionat pe derbedei sa o lase mai moale, derbedeii au facut-o ... curva. Seful meu care era foarte ... rasat, a incercat sa intervina ca ofiterii ... demni "- Bai, baieti, nu-i frumos, voi daca ati fi in locul meu ... chestii, trestii ....". Urmarea? Derbedeii i-au transmis fix ...uie si i-au zis sa o taie repede, daca nu vrea sa ia si vreo doua dupa ceafa.

   In final, seful ne-a povestit situatia si noua. Cam naspa, dar mie imi era clar ca doar replica extrema este ... rezolvarea. I-am spus sefului meu, sa dea un telefon nevasta-sa ne anunte cand este acolo ... seful derbedeilor. A priceput cam ce vroiam sa fac. Am plecat la acel cinema, fara sef, insotit de alti 3-4 colegi de ... sport. Ne-am facut treaba cum stiam mai bine, adica i-am tavalit oe derbedei de s-au ..isat pe ei Recunosc ca am avut o vie satisfactie cand l-am bagat pe seful derbedeilor cu capul fix intr-un aparat din ala de jocuri mecanice, si i-am dat si supliment tot la teasta, dar cu ea infipta in tufa din afara cinematografului. De atunci, in acel cinema nu a mai facut scandal nimeni. Ba, mai mult! Clientii cu pacanele, ii mai ziceau si "Saru-mana!" sotiei sefului meu.

   Am lungit-o, mult, nu? Bai, frate! Ca puii mei vrei sa mai dai replici 'nteligente unui derbedeu ca Barbu ala? Ti-am dat exemplul cu cinematograful! Unui derbedei, ii raspunzi pe limba lui, altfel NU doar ca repeta isprava, ci te ia si de prost complet. Si ii mai imita si alti derbedei comportamentul!

   Ștergere
  2. Dom' Gelu vezi ca papleaca asta de politician se uita cu superioritate la doamna care rupe biletele la teatru si arunca hartiile pe jos.Vezi cum faci ca si sforae in timpul spectacolului!

   Ștergere
  3. De acord Anonimule(27 septembrie 2016, 09:12). Rar se intimpla sa mai citesc pe aici un comentariu cu care sa fiu si eu de acord...
   Alt anonim.

   Ștergere
 17. Oare , ma intreb , daca politicianul in cauza facea comparatia cu militarii romani care se pregatesc pentru apararea patriei , Romania , cu riscuri apropiate de cei care apara patria numita Afganistan , care ar fi fost reactiile ? Cred ca ar fi fost insignifiante. Din expozeul lui Barbu , politicianul , eu am inteles indirect ca ar dori pentru politicieni incadrarea in conditii de munca , grupa Alte Conditii nicidecum sa ofenseze militarii care apara Afganistanul.

  RăspundețiȘtergere
 18. Nu stiu de ce nu am avut eu expresii inteligente la adresa dementului chior, piticului porno,siitan,izmanar puliticieni ce mi-au matrasit 25% fara sa le fi dat vreo replica neaose.Daca e cineva curios pot detalia sentimentele " cu tact" pe care le-am nutrit dar exista riscul inrosirii cablurilor de la mine la Olescu.Cand ajunge parpanghel cel chel PM si ne da venitul minim garantat in loc de pensii militare sa ma inveti si pe mine tact,cuvinte alese,expresii inteligente ca eu la fenomene producatoare de stres nu stiu d-astea!

  RăspundețiȘtergere
 19. Domnilor, domnilor, mai incet cu acuzele, nu era vorba de pensiile voastre "speciale", nici de greutatile vietii de rezervist, deh, cu lipsuri mari, nu ca viata de pensionar civil... Era vorba doar de o gafa facuta de Barbu care compara stresul politicianului cu stresul Afganistanului.
  Hoooo breeeee!
  Vad ca Cornelus a fost mai pe faza ca Olcica... Olcica, ce esti tu, militar sau intelectual? (Banc bree nu sariti...)

  @Mares: "In conditiile in care Armata Romaniei este de 26 de ani varful de lance a piliticii externe". Ce spui nene, diplomatia armelor ar trebui sa dispara, vad ca matale nu prea esti de acord. Dar poate ai zis-o bine, "pilitica" nu "politica". Poate si democratia "mititicii" e buna pentru domnia voastra?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mister,
   -am facut o greseala de redactare!
   Dar, sa tineti minte ca ceea ce am afirmat asa este si eu nu m-am referit la politica armelor ci la actiuni, masuri predictive si realizari!

   PS-ce ciudat! Raspund unui anonim.....De ce nu ai macar prenume? Nu esti botezat?

   Ștergere
 20. O zi glorioasa, in sfsrsit!

  http://www.dcnews.ro/mobile/romania-preia-azi-primele-ase-avioane-f-16_517254.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Considerand ca nu-mi raspund mie, ci unui Om fara umbra, cu nume furat si minte lipsa.....afla ca pentru aviatie este un pas mic, dar hotarat!

   PS- nu poti fi tizul meu...... din mult prea multe motive! Posteaza cu numele tau, pt credibilitate! Un sfat...

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!