sâmbătă, 27 august 2016

Cum si-a respectat republica in cei 69 ani de existenta, armata sa? Dar acum?

Au trecut 8 luni de când guvernul măreței republici române și-a permis sa ii sfideze din nou pe militarii români, prin diminuarea drepturilor de pensie ale acestora. Si aceasta in timp ce razboiul bate la usa - doar un ignorant nu poate sesiza iminenta. Va readucem aminte ca actul de sabotaj contra armatei, este dus la indeplinire prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 care diminueaza incepand cu data de 01.01.2016, in medie cu 30%, drepturile de pensie ale militarilor romani stabilite cu totul altfel prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat! Lege care cf. procedurilor republicilor experimentale esuate, nici nu a mai apucat sa intre in vigoare in forma virgina, respectiv in forma deja adoptata de parlament si promulgata de presedinte. Legea fiind modificata exact inainte de a-si produce efectele, de un guvern fara respect nici macar pentru deciziile parlamentului si ale presedintelui - institutii despre care se spune ca in republica ar reprezenta poporul, daramite pentru armata! 

Actul de sabotaj mentionat reprezinta o simpla continuare a unor politici anterioare de subminare atat a autoritatii armatei, cat si a a capacitatii combative a acesteia, desfasurate de catre guvernele si parlamentul care si-au desfasurat activitatea intre anii 2011-2016. Perioada  in care au fost desfiintate complet pensiile militare de stat, cu consecinta diminuarii dramatice a pensiilor pt. cca. 26 500 de militari in rezerva/retragere, de multe ori cu consecinte nefaste cum ar fi trecerea in nefiinta a unor militari. Atrocitate fata de militari despre care in republica actuala neocomunista nu raspunde nimeni, cum nu a raspuns nimeni nici pt. atrocitatile create militarilor, in republica cealalalta de dinainte de '89.

General Leonard Mociulschi
Cele mentionate sunt relevante pt. modul in care mareata republica isi trateaza propriii militari. Dar aceasta nu este totul. Daca realizam o scurta incursiune in istoria de numai 69 ani a republicii, realizam ca militarii români nu au fost niciodata respectati in aceasta forma de organizare statala. Aducem ca argument in acest sens si alte fapte ale republicii.  Astfel, la instaurarea cu tancurile a republicii comuniste in 1947, fosta Armata Regala nu numai ca a fost desfiintata si decimata, dar mare parte dintre eroii sai au fost intemnitati de republica. Cum ar fi generalul de legenda Leonard Mociulschi - participant la 3 razboaie: Razboiul Balcanic (1913), Primul Razboi Mondial si al Doilea Razboi Mondial. Si pe care republica proaspat instaurata, drept recompensa dupa cei 40 ani in serviciul militar, l-a arestat,  l-a imbracat in haine de detinut, l-a trimis la munca silnica la Canalul Dunare-Mare Neagra, iar dupa detentie i-a stabilit si domiciliu fortat. Sufletul acestuia fiind descatusat de binefacerile republicii abia in 1979, cand cercetasii B. 21 V.M. din Predeal, i-au imprastiat cenusa peste crestele Carpatilor.

Legat de aspectele mentionate anterior, nu avem cum sa nu constatam fatarnicia autoritatilor republicii actuale neocomuniste! Care se prefac periodic ca si-ar omagia eroii din Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dar care nu dispun nicio masura concreta de cercetare si pedepsire a abuzurilor si crimelor celeilalte republici comuniste, indreptate contra acelorasi eroi! Cum de altfel republica actuala nu intreprinde nicio masura pt. a stabili cate victime umane au fost cu exactitate la desfiintarea pensiile militare intre anii 2011-2016 sau la diminuarea salariilor cu 25%, cine sunt vinovatii si cum raspund acestia fata de victimele lor!

Tot legat de republica si binefacerile ei vizavi de armata romana, mai readucem aminte tratamentul umilitor la care au fost supusi militarii romani, pana la caderea comunismului. Militari transformati cu forta in agricultori, constructori, drumari, irigatori si mineri sau care au tinut in viata diverse sectoare economice vitale cum ar fi cel energetic. Acesti militari sunt cei care au pus pe picioare cam 90% din toate drumurile, podurile, viaductele, instalatiile de inalta tensiune de care ne folosim si noi astazi. Militari pe care insa si republica neocomunista i-a umilit la randul ei, desfiintandu-le efectiv pensiile militare intre anii 2011-2016, dar numai ce s-a folosit din plin de serviciile lor. Fapte realizate de republica cu mana unor sectanti politici si dintre care in mod ironic, cei mai multi locuiesc si acum in blocurile construite candva de militarii nesimtiti. Ca sa nu mai aducem aminte si faptul ca aceiasi sectanti politici intorsi contra armatei, au fost hraniti in vremurile comuniste si crescuti chiar cu produsele stranse de pe campuri de aceiasi militari infierati cu manie de republica, intre anii 2011-2016!

Revenim la republica actuala neocomunista si la tratamentul acordat armatei natiei! Mai exista o imagine care seamana izbitor cu cea de umilinta din vremea comunista, cand militarii erau obligati sa se transforme in balerini la diverse spectacole omagiale.  Nu s-a schimbat mai nimic nici in aceasta privinta, cu exceptia nuantei. Militarii actuali fiind folositi copios pe post de caratori de cosciuge pt. diversi cetateni civili care desi nu au avut nici in clin, nici in maneca cu armata, sunt condusi pe ultimul drum cu onoruri ... militare. Ca atare, pe stil nou republica vede armata ca fiind un fel de anexa la o firma oarecare de pompe funebre.

Concluzii? Faptele vorbesc, nu? Fiind evident ca mareata republica nu si-a respectat niciodata armata, nici in trecut, nici astazi! 

NOTA: Militarii de elita sunt rugati sa citeasca cu atentie istoria generalului Leonard Mociulschi! Ceilalti pot preaslavi in continuare, republica si "binefacerile" ei in forma continuata, fata de armata natiei! 


Clipul de mai jos este extrem de recent si nu are legatura directa cu materialul, cu doar una pur sugestiva! Este dedicat celor ignoranti care nu constientizeaza iminenta razboiului in care va fi angrenata Romania! Cu multumiri colegilor in activitate care ne informeaza prompt despre situatia reala. Si care este cu totul alta, decat cea "cosmetizata" de republica. Mass media controlata de servicii avand ordine stricte sa nu informeze populatia despre gravitatea situatiei externe din jurul României, pretextul uzitat fiind acela de a nu se crea panica. Motivul real este insa cu totul altul: temerea autoritatilor ca locuitorii s-ar putea refugia masiv si in scurt timp in alte state, ramanand la "bataie" doar "nomenclaturistii", autoritatile, politicienii si alti "vampiri" cotidieni ai poporului român.

157 de comentarii:

 1. @ Vasile! Esti iritant! Acesta este un blog care are ca scop general, apararea drepturilor militarilor de cariera. Nu hahaiala! Daca vrei sa contribui la apararea drepturilor militarilor de cariera - bine, daca nu hahaie-te in alta parte!

  Un alt motiv pt. care esti invitat sa canti la alta masa, este preocuparea ta vesnica de a ataca alti useri. Element specific mosilor senili si copiilor debili si care au drept caracteristic faptul ca atunci cand intervin in mediile de socializare sau in expunerea unor opinii, in loc sa se refere la o tema/un subiect, ei se ataca unii pe altii!

  Pe de alta parte, este vorba de clasa din care faci parte. Acum noi stim ca ai fost soldat care ai ajuns in final militar angajat. Problema nu este insa asta. Pur si simplu, problema ta este ca nu ai evoluat deloc de la stadiul primitiv de unde ai plecat. Sau mai pe romaneste, nu ai nici macar cei 7 ani de acasa. Asta este diferenta fundamentala intre cei ca tine si militarii cu stil!

  Asa ca esti invitat fie sa evoluezi, fie sa te retragi alaturi de cei asemenea tie! De hahaieli, suntem satui!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu unul, nu vad diferenta intre unul si altul!Amandoi va atacati si va categorisiti, cam in acelasi stil"primitiv"!

   Ștergere
  2. @ Nicolae Urs 28 august 2016, 12:44. In primul rand ca esti ... clona. In al 2-lea rand ca interventia mea are la baza istoricul personajului si zeci de comentarii acide, jignitoare - la adresa altor useri - retinute la spam. Sau NU le mai tii minte!

   Ștergere
 2. Ce ar mai fi de comentat in fata adevarului in forma bruta?
  Daca te numesti V, C sau S poti scoate oricat de mult mucegau suporta hartia!
  Astept o istorie a miscarii de rezistenta anticomunista, sub egida Academiei!
  Nu ca nu as sti cine au fost promotorii si orgsnizatorii!
  Ce ma fac cu detractorii?

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Stai! Vezi sa nu intri din nou in capcana! Astia pe stil nou (de dupa 2011) au obiceiul ca ce pun intr-o parte sa ia din alta parte. Cum zici? Ca toti pensionarii din MApN si MAI vor primi 6 luni la an, ca vechime? STOP si "ciocu mic" - ne sugerezi? Oricum, aproape toti beneficiaza de acest element in baza L. 223/2015.

   Dar daca este sa privim invers, daca toti vor primi 6 luni la an, NU vezi reversul? Nu cumva celor din AC cu 12 luni la an, li se iau 6 luni? Exact cum a facut L. 263/2010?

   2]. Tu vorbesti de niste propuneri! Dar au avizul pozitiv financiar al Guvenului? De la acest aviz pleaca totul. Unde este acel aviz?


   Dar Guvernul a avizat financiar propunerile?

   Ștergere
  2. Viorele, ne-ai terminat! Cei cu LM - 20% in plus? Da, este meritat! Dar eu nu vad ca in republica asta neocomunista, sa existe vreo autoritate care sa il respecte pe acel militar care a intrat la 14 ani in armata. Ar fi minunea minunilor!

   Ștergere
  3. Viorele, pornind de la premisa ca se va adeveri ceea ce ne informezi tu, vrei sa iti spun punctul meu de vedere?

   Cati ani ai, sub 63, este? Adica esti apt de mobilizare, este? Si chiar daca ai peste 63, astia sunt capabili sa mareasca varsta de mobilizare pt. cadrele militare, prin OUG, la 75 ani!

   Tu afirmi cu optimism ca iti rezulta o pensie mai mare decat solda?

   Eu NU cred in bunavointa republicii. Este prea suspecta! Neobisnuit de suspecta! Mai degraba este vorba de altceva! Dar daca te reactiveaza astia - fiind iminenta de razboi, ai ramas fara pensie, nu? Si iti da iar solda si care devine mai mica decat pensia, este? Deci, astia NU pierd nimic daca fac pensii militare favorabile noua, stiind ca oricum ne "incalta" curand! Dupa, cine stie cati maiapuca sa se repenesioneze.

   E un scenariu, desigur! Si deosebit de suspecta bunavointa republicii, incat sa nu ascunda altceva!

   Ștergere
  4. Viorele, din nou imi atrage atentia faza cu absolventii liceelor militare care sa beneficieze de un plus de 20%. Acum, chiar daca arunc anatema, trebuie sa recunoastem franc: cei cu LM sunt cei mai buni, cei mai nadejde si cei mai loiali militari romani. Indiferent de generatie si varsta.

   Pornind de la premisa ca ceea ce spui tu se va confirma, inseamna ca undeva in culise se intampla si altceva. Prea ne baga in seama republica pe cei cu LM! Asa ca eu sustin ca daca ceea ce afirmi tu se va confirma, vor urma reactivari selective. Cu LM-istii in frunte.

   Ștergere
 4. Am sesizat ca pe blogul concurent, niste superficiali fac misto de o tema abordata intensiv aici, respectiv de iminenta izbucnirii unui razboi.

  Germania insa nu face misto http://www.alternativenews.ro/2016/08/in-premiera-germania-introduce-conceptul-de-serviciu-militar-obligatoriu.html.

  De altfel, noi, romanii am facut misto si inainte de izbucnirea WW1 si WW2. Si am furat-o in ambele!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ce nu pricepi tu Rxxxx baiete ca daca incepe razboiul ( si supravietuiesti ) poti sa ai solda sau pensia si 100 de milioane de lei noi.Tot un (daca) pachet de biscuti cumperi cu ei.

   Ștergere
  3. @ Vasile Ion Valabil. Tu cine esti?

   Ștergere
  4. @ Vasile Ion Valabil 27 august 2016, 14:52. Tu esti sarac cu duhul rau de tot! Esenta nu este pensia, ci alta: la razboi astia te inhata, iti taie pensia de tot si iti o solda in loc. Apoi te trimit la prajit, adica la luat bombe in cap! Deci, republica te-a luat la misto in orice situatie! Acum la pensie, iar apoi la razboi.

   Pt. republica este oricum o economie considerabila sa iti intrerupa pensia, sa te mobilizeze si sa iti dea solda. Pt. ca oricum TU nu mai apuci din nou sa treci in rezerva cu pensie. Ci doar urmasii tai o pensie de urmas. Economie de 50% pt. .. republica!

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este. Dar TU ii vezi pe superficialii care ne conduc, sa gandeasca asa profund? Eu, nu! Decat numai daca SUA a preluat complet stafeta sigurantei si apararii nationale. Da, americanii stiu unde sa puncteze pt. a-si loializa armata si o fac bine. Ca si rusii, de altfel.

   Dar pe ai nostri nu ii vad capabil de lucruri nobile cu de la sine initiativa. Daca era ceva de capul lor, retragea acel articol 40 din OUG si gata.

   Pe de alta parte, OUG 57/2015, este la Camera Deputatior, nu? Cum putem sa ne incredem in deputati, cand jumatatea parlamentarilor din Senat, a aprobat indiferent de partid si fara sa caraie, Art. 40 contra militarilor?

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In caz de razboi se dubla solda pana in 2010. Oamenii din sistem spun ca nu mai exista nicio prevedere in acest sens. Adica, indiferent ca este pace sau razboi, tot solda din L. 284/2010 (cu ciuntelile de rigoare) se achita. Cu alte cuvinte, prezinta dovada ca se dubleaza solda. Nu poti, nu?

   De aceea, tot politistii sunt mai destepti ca spre deosebire de militari ei au salariu calculat la tarif orar si nu la zile calendaristice ca noi! In caz de razboi - desi NU participa la actiui militare, ei sunt platiti ca si pe timp de pace - cu ora, iar noi tot la zile calendaristice. Asa ca iar o furam!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Nu te mai privi in oglinda cand scrii cate o "cimilitura" de acest gen. Orice i-ai spune unui prost,el, nu va intelege .deci tu nu scrii prostilor , ci ,doar falsei imagini ...

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 7. Ce chestie! Huhurez afirma pe cloaca lui ca afectez siguranta nationala. Daca indraznesc sa scot la iveala faptele republicii comuniste si neocomuniste contra militarilor romani! Stiu vechii securisti si nomenclaturisti ce au pe constiinta! Din moment ce se tem de demascarea abuzurilor republicii contra armatei!

  Prin urmare, afectez ceva, dar nu siguranta nationala, ci eventual pe fostii securistoizi. Care aplaudau cu Huhurez in frunte, desfiintarea pensiilor militare in 2011. Incurajand astfel sabotarea armatei si subminarea capacitatii armatei. Aceasta este de fapt afectare a sigurantei nationale!

  RăspundețiȘtergere
 8. Germania reintroduce stagiul militar obligatoriu. La doar cateva zile dupa ce autoritatile au solicitat populatiei sa isi pregateasca provizii pentru minim 10 zile.

  http://www.alternativenews.ro/2016/08/in-premiera-germania-introduce-conceptul-de-serviciu-militar-obligatoriu.html

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Vasile Ion Valabil. Asa fufa te lauzi ca esti?! http://www.huhurez.com/2016/08/pnl-stul-emil-boc-militeaza-pentru.html?showComment=1472299482292#c1192408602866472589

  Pana si jagardelele sunt mai discrete ca tine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e fufa doar! Este un nimeni in drum, care .... ca un psihopat improasca zoaie in toti care-l contrazic!
   El este Omul fara Umbra!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Cunoscutului dupa porecla ca Vasal(e),
   Tu nu ai pic de rusine? Crezi ca poti scrie orice mascari? Esti dus tatae, esti la pierderi si nu e niciun pacat sau regret!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. Esti sluga si vasal(e)!
   Esti un nimic!
   Cand postai sub diferite nume, te gandeai la Apocalipsa?
   Esti diavolul pe pamant! Un loser!
   Nu arunca securistule, prostii cu cifre! Nu esti credibil si cetatea nu te recunoaste!
   Tie, nu lectii de morala iti trebuie, ci camasa de forta!
   Ai fost invitat sa speli putina, ce mai cauti? Umbra? Nu lasi umbra, mosnege!

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In Patrula de Cc Independenta il trimit pe vasale, ca el stie totul si nu face umbra!
   Sunt oameni care stiu bine ce fac vecinii din Panonia si nu numai ei!
   Nu este totul pierdut!
   Avem semintele!.... se contureaza si un partid cu adevarat national!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Ce tot îi dați cu republica în sus şi în jos...chiar nu vreti sa vedeti ca distrugerea armatei face parte dintr-un plan elaborat în afara țării si e pus in manopera de personaje cocotate la varful puterii prin plebiscituri falsificate??...si daca revine monarhia credeti ca o vom duce mai bine??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai mai intrat cumva in aceasta zona si cu alt nume?

   Ștergere
  2. Domnu' Sutu,
   Cu toata dragostea, nu v-am vazut pana acum postand, pe aici!
   Dublarea mesajului imi creaza unele temeri, referitor la identitatea reala!
   Experienta si flerul nu ma prea parasesc....., iar in sprijin imi vine si stilul arhicunoscut al postarii!
   Detaliati plebiscitele falsificate, la care faceti referire si explicati de ce in 47 nu s-a facut un referendum, chiar si falsificat!
   Dar apropierea dintre comunisti si legionari....fapt cunoscut...si infierat de Pastorel in epigramele sale cu mult curaj!
   Sa fim reali, adica noi insine!

   Ștergere
  3. Sigur e postacul nostru, cu parkinson!

   Ștergere
  4. Domnul Dan Sutu (cel din poza) nu este un postac oarecare. El vorbeste in cunostinta de cauza, nu din auzite la gura sobei sau din cele postate de altii. Dumneavoastra credeti ca monarhii sunt imuni la influetele „lor”. Indiferent ca este republica, monarhie, democratie, tiranie, comunism „ei” conduc in propriul lor folos prin cei alesi democratic sau dati gratiei lui Dumnez.

   Ștergere
  5. Stimabile,
   Total de acord si apreciez ca nu sunteti-ambii- niste oarecare, postand cu nume si prenume, ca si mine!
   Intrand in polemica, eu am pus intrebari serioase si nu calomniez!
   Sa fiti convins ca si eu stiu cum s-a distrus fibra armatei in perioada 47-64, 78-89 si ulterior incepand cu epoca basescu....., pe ambele paliere...resursa umana si financiara, cu implicari dezastroase in dotare!

   Ștergere
 13. Ce tot îi dați cu republica în sus şi în jos...chiar nu vreti sa vedeti ca distrugerea armatei face parte dintr-un plan elaborat în afara țării si e pus in manopera de personaje cocotate la varful puterii prin plebiscituri falsificate??...si daca revine monarhia credeti ca o vom duce mai bine??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In monarhie, ca militar te subodordonezi exclusiv unui rege/unei regine. Nu si acelor personaje "cocotate la varful puterii prin plebiscituri falsificate". Asa ca respectivilor poti sa le strici statuia oricand!

   In al 2-lea rand ca materialul prezinta cu elemente concrete, elementa de batjocura in forma continuata ale republicii vizavi de armata. Suficient, nu?

   Ștergere
 14. Azi s-au implimit 100 de ani de cand Romania a intrat in Primul Razboi Mondial. In cele 2 razboaie mondiale, armata romana a fost extrem de slab dotata. De aceea a avut si atat de multe pierderi. Si atazi este la fel de precar dotata!

  Armate romana a executat misiuni aproape imposibile. Dar macar a fost respectata atat in popor, cat si de autoritatile statului roman. Respectul a durat pana cand a fost instaurata nenorocita asta de republica.

  Daca este interesat cineva de sacrificiul strabunilor nostri militari din Primul Razboi Mondial, va reamintim cateva repere http://www.descopera.ro/istorie/15617029-100-de-ani-de-la-intrarea-romaniei-in-primul-razboi-mondial-si-un-clip-emotionant-ajutati-romania

  RăspundețiȘtergere
 15. Gelu,
  Vasalii nu au inteles nimic!
  Doctorii da!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este altceva la mijloc! Am dovezi certe cu subofiteri si ofiteri cu provenienta de colhoz in trecut, care colaboreaza de prin 2011 - dar si astazi, cu structurile de informatii din M.Ap.N., MAI si SRI, pt. a decredibiliza si destructura orice posibila uniune a militarilor care NU aduce osanale "politicii de partid si de stat".

   Cei in cauza sunt instrumente secundare uzitate de politia politica actuala. Interesant ca pt. cativa arginti incasati lunar, sunt in stare sa isi vanda si mamele.

   Fenomenul este intalnit si pe Facebook unde se infiltreaza in diverse grupuri cu caracter militar. Problema este ca pe Facebook sunt usor de identificat ca sunt agenti, fapt pt. care nu au succes. Din simplul motiv ca nu reuseste sa ii identifice nimeni ca fiind fosti colegi. Din cauza identitatii false. Asa ca sunt eliminati din grupuri, ei iar intra cu alta identitate si tot asa.

   Acesta este nivelul de decadenta la care a ajuns republica. A tocat si macina continuu calitatea armatei. Asa s-a ajuns la aparitia unor latrai ca Vasile, Cezar, Huhurez, maistru Avianc si la alti fosti angajati sau colaboratori ai politiei politice, care ne vand fara scupule oricui ii plateste cat 2 beri si 3 sendvisuri pe luna.

   Ștergere
  2. Ei nu inteleg ca un lucru croit prost arata si mai prost!
   I-a intrebat draku pe ei, in 47, ce vor?
   Erau bucurosi ca intelectualii tarii, care se opuneau bolsevizarii tarii si politicienii vechi erau trimisi in puscarii si canal spre exterminare!
   Scursura societatii, toti primitivii, oportunisti si brutali, acaparau puterea politica si executiva! Multi analfabeti si tigani umileau oamenii normali!
   Uitati ca am avut ministri care semnau cu degetul? Ministri in locul celor cu studii in strainatate si care proveneau din familii nationale vechi!
   Asta neaga Vasal(e) ....Asta a fost adevarata drama a tarii!
   Si acum, ciotutile astea, cu origine sanatoasa vor sa depindem iar de prosti perversi si vanzatori de tara?
   Pe prosti i-a ajutat pcr sa faca....acolo o scoala! Pe altii i-a incurcat, i-a defavorizat....caci la originea sociala erau elevi, studenti! Nu dadusera cu sapa sau ciocanul in menghina!
   Acum, pusi de altii, vin sa scuipe si denigreze iar!

   Ștergere
 16. @ Ala care te semnezi Vasile. Esti invitat inca o data sa iti versi laturile alaturile de fostii tai colegi subofiteri/agenti proveniti din SGP din MAI, pe blogul celalalt, ostil dintotdeauna militarilor de cariera.

  Este remarcabila pe acolo si ontrapropunerea unui maistru de aeronautica din MAI prin care cei mai bravi militari romani si sunt cei care au urmat LM, sa fie ostracizati de republica pana la capat!

  Asa ca treci langa colegii tai fosti CAP-isti si proletari si terminati complet armata! Asta este misiunea fostului aparat securistoid de partid si de stat din care ai facut si tu parte! Asa ca fa-ti datoria pana la capat!

  RăspundețiȘtergere
 17. Omul serviciilor si agent de influenta in Romania a unei puteri occidentale, sugereaza reintroducerea stagiului militar obligatoriu si in Romania [http://www.stiripesurse.ro/reintroducerea-stagiului-militar-obligatoriu-o-urgen-a-pentru-securitatea-romaniei_1148690.html]. 3 luni de reciclare pt. rezervisti si 6 luni pt. cei fara armata.

  In ceea ce priveste cadrele militare in rezerva, va readucem aminte ca NU se supun acestor reguli, putand fi fiind mobilizati oricand si in mod obligatoriu. Fara a mai fi nevoie de alta legislatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gelu,
   Sunt vremuri tulburi in tara si la hotare iar momentul cand establihementul roman va da socoteala se apropie....numai Johanis este la relaxare! A obosit mutu plavan!
   Ce sa zic? Plombe cu stagii voluntare si / sau obligatorii, de maximum 6 luni, nu rezolva mare lucru!
   In urgenta o Bg Tc, 4-5 BVM-Nationale si dislocarea a 2 structuri de AV cu 1-2 AWACX, pe langa dotare din mers, in urgenta I mijloace AT portabile, eficace! Tc, obligat US sau D!
   Pt AA....dislocare instalatii AA ale US!
   Sa speram ca partenerul a inteles ceva....observ un atac concertat al intregii media pe aceeasi tinta vie si nominalizata!
   Sa fie liber la debarcare?

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 27 august 2016, 23:23. Numai partenerul a inteles ceva. De mult a inteles, dar abia acum actioneaza. Poate fi insa extrem de tardiv.

   La obiect, in cazul unui conflict armat, noi NU vom actiona unitar. La fel cum s-a intamplat si in WW2, unde unii mureau de gat cu rusii, iar altii treceau cu divizia de partea rusilor.

   Republica daca doreste sa fie republica adevarata si nu pseudo-republica, trebuie ca in primul rand sa dea socoteala pt. "binefacerile" contra militarilor dintre anii 2011-2016. Dar si pt. alte binefaceri dintre anii 1947-1989. Nu este o gluma, altfel republica NU va rezista, iar in situatie de criza majora ne vom intoarce unii contra altora. Fiecare va lupta in tabara despre care considera ca NU si-a batut joc de armata, de familia lui etc.. Despre asta este vorba!

   Daca cineva din conducatorii tarii acesteia are capul pe umeri, ar putea ca in termen de ore, maxim 2-3 zile sa refaca de urgenta coeziunea armatei! Asta inseamna in primul rand scuze oficiale din partea guvernului, parlamentului, CCR, justitiei si presedintiei fata de terfelirea militarilor de cariera intre anii 2011-2016. In partea a 2-a, refacerea in temelii a justitiei, astfel incat sa vedem si noi un politician sau un magistrat acuzat ca si-au vedictul pe o lege care a produs victime printre romani. Sau un functionar acuzat ca a aplicat o astfel de lege!

   In al 2-lea rand, republica trebuie sa isi ceara scuze fata de cele MINIM 5 milioane de romani expulzati sa isi castige existenta peste granite. Are curaj republica sa ii trimita pe front, dupa tot ce le-a facut? Dar oi avem curaj sa ii comandam cu succes pt. apararea republicii, in conditiile in care republica le-a dat un sut un fund?

   Situatia este mult prea complicata, incat sa nu denatureze radical in interior, in caz de conflict armat.

   In situatia data, partenerul desi s-a sesizat ca a fost dus de nas din interior in privinta tratamentului acordat de Romania propriei armate, NU are prea multe optiuni. Si nici timp. In conditiile in care in "mareata republica" nimeni NU vrea sa raspunda pt. consecintele nefaste ale unei legislatii adoptate sau aplicate, cu consecinte nefaste - multe fatale, asupra propriilor cetateni.

   Americanii sunt extrem de directi si isi apreciaza la modul real propria armata, cunoastem asta! Ca si rusii, de altfel. De aceea au si succces si unii si altii! Numai ca acum americanii trebuie sa indrepte in Romania pt. a avea succes militar prin utilizarea armatei romane, exact ce au trecut cu vederea in Romania. Erorile unei false republici care NU raspunde niciodata in fata cetatenilor pt. multiplele prejuducii aduse. Cum poate fi posibil? Fara reformarea urgenta si radicala a republicii sau fara schimbarea radicala a formei de organizare statala?

   Ștergere
 18. @ All. Un scurt update de pe meleagurile sacre ale regalitatii! Este foarte recent. https://youtu.be/rdtPwOdrRGE.

  Dincolo de doctrine, antipatii, simpatii si altele asemenea, nimeni nu trebuie sa uite niciodata ca cei mai inversunati luptatori romani au purtat si poarta berete verzi (vernil inchis, montan). Singurii militari romani cu berete si in WW2. In afara de darzenie, o problema secundara este si aceea ca cei cu berete verzi nu prea se lasa indobitociti de doctrine.

  Nu numai cei cu berete verzi nu se lasa indobitociti. Mai sunt si multi altii, desigur. Caracteristica comuna a tuturor celor darji: nu dau 2 bani pe valorile republicii. Este o realitate care chiar daca se doreste a fi dosita si denaturata, nu poate fi contestata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa fortarea Prutului detasamentele inaintate ale VM au facut prapad in rusi!
   Cand au instaurat republica in 47, trecand la reorganizarea armatei, VM, ca arma a avut enorm de suferit! Multi comandanti erau in temnita, iar altii i-au urmat!

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 28 august 2016, 00:05. Generalul de V.M. Leonard Mociulschi, a facut prapad nu doar la rusi, ci i-a zdrobit si pe nemti pana in Tatra. Si-a facut datoria exemplar fata de natia romana, fara discriminari fata de inamic. Sa nu uitam ca in WW2 - nu doar rusii ne-au luat Basarabia, ci se nemtii ne-au luat Ardealul de Nord pe are l-au facut cadou horthistilor.

   Urmarea si recompensa republicii pt. loialitatea exemplara a lui L. Mociulscchi fata de natia romana: 17 ani de zeghe, penitenciar, munca fortata, domiciliu fortat, fara pensie de merit. Iar pe asasinii care l-au condamnat, astazi republica ii ascunde sub pres.

   Cine l-a condamnat? Evident ca republica. Cu mainile Tribunalului Poporului Român. Tribunal criminal necondamnat de republica, nici macar astazi. Este evident ca avem de-a face cu o republica denaturata, condusa de valori artificiale.

   Zegrean este magistrat numit politic la CCR. A declarat constitutionale diverse legi contra militarilor. Care au produs insa victime printre militari. Desi Constitutia Romaniei NU tolereaza ca o lege sa produca victime. Cu toate acestea, Zegrean nu are nicio responsabilitate in republica. Tot asa a fost si in '47. De fapt, continuu din '47 pana in ziua de astazi!

   Ștergere
  3. In banca acuzatilor, membrii guvernelor care au risipit banii tarii si nu au fost alaturi de poporul saracit, in timp ce ei prosperau!
   Ce bine combate fariseul de Basescu, cand binomul nu-l mai asculta si a prins puterea de unul singur!
   Dar cine a dat putere si a creat sistemul?....el, pt propriile interese bolnavicioase!
   Cum-dracu sa faci dintr-un maior un sef de serviciu national si dintr-un procuror de tribunal ditamai Procurorul General! Fara experiente si examene!
   Ce resorturi maladive s-au pus in miscare in tara noastra?
   Cum sa imprumuti miliarde, cand nu ai nevoien
   Cum sa-ti dai bonusuri ca ai semnat acest imprumut?
   Cum sa furi acesti bani prin firme de partid, realizand inutilitati si paragini?
   Cum sa dai legi antisociale, care lovesc in categorii bine tintite?
   Marile nedreptati salariale au lovit categoriile sociale si institutiile cu cea mai mare credibilitate, in timp ce alocari fi uriase mergeau spre institutii centrale cu mica credibilitate!
   Scopul...decredibilizarea unora, invrajbirea categoriilor sociale, furtul personal si manevrarea tuturor!
   Un altfel de gulag!....eu nu îi iert si nici nu-i uit!
   Dar daca nu ajung in puscarie, incepand cu acel fanfaron de P Roman, care a dat tonul distrugerii industriei, nu vor fi germeni de lume noua!
   Basescu a facut un simulacru de proces al comunismului, elaborat de Tismaneanu, al carui tata a venit cu tancurile rosii! Vai noua de asa colectiv de elaborare si acuzator!

   Ștergere
  4. O introspectie cu raspunsuri lucide!

   http://www.dcnews.ro/mobile/planul-bratianu-leul-fara-tezaur-salvarea-romaniei-date-istorice-fundamentale_451320.html

   Ștergere
 19. Stimati rezervisti cred ca trebuie sa ne concentram cu prioritate asupra gasirii unor solutii echitabile pentru toti.Asadar, la vechime aprox. egala, la fuctii similare avute de-a lungul carierei si la grad egal la pensionare ar cam trebui sa fie pensii nu 100% egale dar apropiate.Ma refer la militarii-militari cu precadere iar la cei detasati problema care se pune este ca trebuie sa-si aleaga -ori pe sistem militar, cu aplicarea intocmai a algoritmului militar , fara amendamente, ori pe sistem civil, cu aplicarea normelor civile..Acum, intalnim (mai ales la detasati)pensii de peste 9000 lei, unele peste 14000 lei , obtinute prin tot felul de artificii, ceea ce nu e de loc corect.Nu ar trebui sa fie posibil ca un cdt de U, MU sa aiba o pensie de cca 1000 euro(cazuri fericite) iar un detasat, in locuri caldute, fara legatura directa cu viata cazona, cu aplicatiile de rigoare, cu alarmele de rigoare , cu privatiunile de rigoare, sa aiba peste 10.000 lei, uneori mult mai mult. Nu am nimic cu ei, sa fie sanatosi dar nu e drept si nici corect.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu avem cum sa rezolvam probleme de echitate strict in sistemul militar. Fara sa le corelam cu dedesupturi existente din plin si la scara mult mai mare si la alte bresle.

   Un exemplu, nu? Ai idee cate persoane exista atat in sistemul militar, cat si civil, care desi nu activeaza ca magistrati, au statut de magistrati? Si beneficiaza de pensie de magistrat, adevarata pensie de serviciu fata de cea militara de stat! Citeste bine aceasta lege [http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Legislatie/Pensii/legea_303din2004-republicata.pdf]. Ce descoperim?

   Printre altele, descoperim pensie de magistrat pt. "personalul de specialitate juridică ASIMILAT judecătorilor"? Adica pensie de judecator fara sa fi fost o zi magistrat?

   Si acum atentie: ART. 86 " Constituie vechime în magistratură perioada în care judecătorul, procurorul, personalul de
   specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1) sau magistratul-asistent a îndeplinit funcţiile de (...) avocat, notar, asistent judiciar, cadru didactic în învăţământul juridic superior acreditat, jurisconsult, consilier juridic, ofiţer de poliţie judiciară cu studii superioare juridice, expert criminalist cu studii superioare juridice, autorizat potrivit legii, personal de probaţiune cu studii superioare juridice sau care a îndeplinit funcţii de specialitate
   juridică în Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, Institutul Român pentru Drepturile Omului, în Parlament sau în aparatul acestuia ori în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi, Consiliului Legislativ".

   Ai inteles manevra si cat de ampla este? Pe langa magistratii reali, beneficiaza de pensii de serviciu de magistrat cohorte intregi de nomenclaturisti "invartiti" in mediul politic. "Studii de specialitate juridica" pe functii evident numite politic din Guvern, Parlament, Presedintie = vechime in magistratura cu drept de pensie de magistrat? Este cel mai clar exemplu de coruptie politica ... legiferata! Asta este republica ploii!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Adrian Bontas 28 august 2016, 15:45. Da, OK - dar uniformizarea NU trebuie inceputa exact cu militarii care sunt pe cele mai de jos trepte de salarizare si de pensionare, dintre toti asa-zisii speciali. Trebuie inceputa de sus de tot!

   Este vorba de detasari, nu? Bun. Hai sa incepem cu Monica Macovei. Detasata temporar la PE. La al carui buget contribuim si noi, romanii! Ce descoperim [https://ro.wikipedia.org/wiki/Monica_Macovei]? Pensie de magistrat calculata la 80% din veniturile actualizate ale unui magistrat. Desi a fost numai 14 ani magistrat! Restul - avocat, consilier juridic si alte frectii, care in cazul ei cica se asimileaza tot cu ... magistrat! Asadar va beneficia de pensie de magistrat desi nu a fost 25 ani vechime ca magistrat, ci doar 14 si restul ... echivalari. Un fel de ... detasari!

   Deci are o pensia de magistrat! La minim 3 000 de euro, dar judecand dupa venituri pe unde s-a invartit, ajunge precis la 7-8 000 euro. Numai ca fata din partidul-secta a lui Basescu, o mai are si pe a 2-a pensie! De la PE: doar asta este de 4 200 euro pe luna. Pt. 4 ani de frecat menta! Pensiile insumate: intre ... 7 200 euro si ... 12 200 euro.

   Iar acum urmareste acest link [http://incont.stirileprotv.ro/politica/fotoliul-de-euro-parlamentar-tot-mai-ravnit-300-000-de-euro-in-4-ani-suma-ce-bate-spre-1-mil-euro-cu-banii.html].

   Dupa ce urmaresti link-ul dat, o sa ajungi precis la concluzia ca militarii detasati stigmatizati sunt printre cei mai sarantoci romani, atat la salarii, cat si la solde! Cei nedetasati sunt oricum de plans! Fata de Monica Macovei al carei partid taia intr-o veselie salarii si desfiinta pensiile militare!

   Ștergere
  4. @ Adrian Bontas 28 august 2016, 15:45. Mai ia un specimen creat de republica. Asta este tot din partidul-secta care taia salariile la romani si desfiinta pensiile militarilor.

   Il cheama T. Stolojan [http://www.informatia-zilei.ro/sm/stolojan-are-venituri-din-pensii-de-29-520-de-lei-din-romania-si-de-18-957-de-dolari-de-la-banca-mondiala/]. Asta va cumula ...3 pensii: UNA de la statul roman + una de la BM + una de la PE.

   Mai vrei un exemplu? Ia-o si pe balbaita asta [http://www.gandul.info/stiri/elena-basescu-s-a-intors-la-munca-ce-salariu-are-15027555]. 5 ani in discoteci la Bruxelles = 4 200 euro pensie. Iar tac'su ne facea nesimtiti tot pe noi!

   Ștergere
  5. Vedeti cate probleme sunt in domeniul pensiilor militare , nerezolvate de atat vreme iar inechitatile sporesc cu fiecare noua lege in loc sa fie diminuate. O solutie ar fi o lege a pensiilor militare care sa includa numai militarii-militari(cu un minimum 20 de ani de catanie in unitati militare nu cu fel de fel de detasari) iar ceilalti sa fie inregimentati in legea civila. In acelasi timp cred ca se impune stabilirea unor proportii echitabile intre pensii prin care sa fie eliminate pensiile astronomice ale unora(amintiti de dvs. mai sus), de la statul roman sa ai o singura pensie nu mai multe, excluderea amendamentelor cu fel de fel de uniuni de creatie etc. Idem, cu angajarea la stat dupa iesirea la pensie-ai pensie de la stat , nu mi se pare corect sa fii angajat tot la stat si sa ai si pensie de la stat si salariu tot de la stat si de fapt sa stai(plimbatori de hartii) ca doar muncesti la stat nu la patron. Cateva exceptii(daca e cazul) gen un medic chirurg militar stralucit un pilot militar de exceptie ,un specialist intr-un domeniu deficitar pot fi tratate individual , cu aprobarea primului ministru eventual.

   Ștergere
 20. Modificarea legilor este reglementata de Legea 24/20000. Art. 40 din OUg 57, nu indeplineste conditia impusa de art. 58(2) din Legea 24/2000 (republicata) si nu poate modifica L 223/2015 Aceasta este in vigoare asa cum a fost promulgata si publicata in M.Of. Mai devreme sau mai tarziu pensionarii militari isi vor primii pensiile calculate conf. acestei legi, pentru perioada dintre 01.01.2016 si data unei eventuale modificari legale viitoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In republica necomunista, nu conteaza astfel de chestiuni. Dovedit prin faptul ca Art. 40 din OUG 57/2015 isi produce de 8 luni efectele. Legat de ipotetica incalcare a art. 58(2) din Legea 24/2000, pana acum nu s-a sinucis in semn de protest niciuna din personalitatile republicii. Nici parlamentul nu s-a dizolvat, nici magistratii CCR nu au intrat in greva, nici avocatul poporului nu si-a dat foc, nici ministrul justitiei nu a lesinat, nici presedintele nu se sinchiseste. Legat de partidele actuale neocomuniste, este evident ca le doare in basca de existenta art. 58(2) din Legea 24/2000.

   Acum pe bune! Si sa fie ca tine! Nu ai invatat cum se procedeaza in republica bananiera? Pur si simplu modifica astia prin OUG sau prin lege adoptata in regim de urgenta si art. 58(2) din Legea 24/2000. Si gata, taierea gatului este completa!

   Ștergere
 21. Cica generalul american a fost demis intrucat adora sexul in grup http://stirileprotv.ro/stiri/international/general-american-demis-dupa-ce-s-a-descoperit-ca-are-o-viata-dubla-rusia-ar-putea-exploata-acest-comportament.html

  La noi e tot cam la fel, numai ca in republica militarii sunt ... caprele politicienilor!

  RăspundețiȘtergere
 22. art.58/Legea 24/2000 tocmai arata ca se poate modifica , completa....un act normativ, dupa publicare si chiar si dupa intrarea in vigoare, conditia fiind ca aceste modificarile sa fie prin acte normative de acelasi nivel.
  Vezi aici:
  Capitolul VI - Modificarea, completarea, abrogarea si alte evenimente legislative


  Evenimentele legislative Art. 58
  (1) Dupa intrarea in vigoare a unui act normativ, pe durata existentei acestuia pot interveni diferite evenimente legislative, cum sunt: modificarea, completarea, abrogarea, republicarea, suspendarea sau altele asemenea.
  (2) In situatii temeinic justificate, prin exceptie de la prevederile alin. (1), actele normative de importanta si complexitate deosebita pot fi modificate, completate sau, dupa caz, abrogate de autoritatea emitenta si in perioada cuprinsa intre data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si data prevazuta pentru intrarea lor in vigoare, cu conditia ca interventiile propuse sa intre in vigoare la aceeasi data cu actul normativ supus evenimentului legislativ.
  (3) Evenimentele legislative pot fi dispuse prin acte normative ulterioare de acelasi nivel sau de nivel superior, avand ca obiect exclusiv evenimentul respectiv, dar si prin alte acte normative ulterioare care, in principal, reglementeaza o anumita problematica, iar ca masura conexa dispun asemenea evenimente pentru a asigura corelarea celor doua acte normative interferente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule, da,sigur ca se pot modifica ....insa in cazul nostru conditia prevazuta la art. 58(2) in privinta intrarii in vigoare a unor asemenea interventii nu este indeplinita. Art. 40 a intrat in vigoare la 11 dec 2015 si nu la 01.01.2016, adica la aceiasi data actul normativ asupra caruia s-a intervenit, pentru a-l putea putea modifica.

   Ștergere
 23. Olescu, Kiss si eu suntem continuu atacati pe blogul concurent pentru afinitati de dreapta si asimilat monarhice! Cum ca am depus juramant republucii si acum, mai ca suntem tradatori!
  Cap de lance in atacuri suburbane, Vasal(e)-propagandist al prostiei si gustului prost, secondat de invslidul republicii, C!
  Eu, tu, ei, noi am depus juramant in primul rand poporului roman suveran si prin scriitura nu am facut apologie la schimbari anarhice ci la cele democratice, deplangand "referendumul" din 47, cu "larga reprezentare democratica a clasei muncitoare menita sa instaureze dictatura clasei muncitoare"!
  Vasalule&C iti place cum suna? Noi vrem anarhie, ma loaza? Sau tu, cu pretentii egalitariste?
  Nu exista postare a acestui pripasit de la span in casta militarilor, in care numele meu si al lui Olescu sa nu fie pomenit!
  Asa ceva!
  Are mare dreptate Karadeniz ca ne facem de ras prin colegi pe care numai pcr i-a facut oameni, scotandu-i de la prasit si carat span!
  In orice curent stiintific este veneral acceptat ciclicitatea istoriei si a evdnimentelor, ca filozofie!
  Atunci ce facem? Denigram, acceptam, discutam, sustinem?
  Fiecare dupa nivelul de innobilare intelectuala!
  Dar de unde, cum si cand s-a strans atata otrava in gura unor limitati?
  Probabil fin faptul ca prostul are idei putine, dar fixe!
  Dumnezeu cu mila!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Una din explicatii: cei 3, adica noi suntem ofiteri. Blogul asa zis concurent, ste in fapt un blog al subofiterilor/maistrilor. Inclusiv gazda lor.

   Numai ca mai este ceva: gazda blogului a fost si subofiter si a lucrat si in politia politica. Cum necum, a adunat in jurul lui cativa indivizi de teapa lui. Adica mai toti au fost si subofiteri/maistri si au lucrat in politia politica. La CI, DGIPI, fosta Secu - nu mai conteaza. De aceea, nici unul NU are curajul sa isi decline identitatea reala. Gazda de blog fara identitate? Inseaman trecut dubios 100%!

   In sfarsit, mai este ceva. Printre acei subofiteri/maistri exista un frustrat mai aparte - si el fost turnator la CI, care are in plus o problema personala. Aceea ca nu a reusit sa ajunga ofiter. Are identitati multiple, incat probabil ca nici el nu le mai cunoaste. Este atat de frustrat, incat doreste sa creeze neaparat impresia ca a fost si el ofiter. A fost pe dracu'! De retardat ce este, s-a dat de gol singur ca nu a fost ofiter, indicand durata contractuala dupa terminarea scolii valabila valabila pt. un subofiter la 2 ani. Nici Kis nu s-a prins de faza.

   In rest, prostia amestecata cu trufia si cu incultura, naste monstri! Este o greseala a trecutului cand comunismul a permis ca in armata sa intre si unii care ... ne aducem aminte, nu? Ne jenam si pe vremuri cu ei.

   Oricum, vremurile se schimba, greu, dar se schimba. Nu mi-a placut niciodata politia politica. Insa, in SUA - cei ca indivizii in cauza ar fi degradati complet acum dupa iesirea la pensie. Si trimisi la colhozul de unde au fost adusi de comunisti in armata! Fac pur si simplu armata de ras, si din trecut si pe cea de astazi.

   Ștergere
 24. @ Corneliu! Fata, poti sa barfesti aici. Nu de alta, dar ... [http://www.huhurez.com/2016/08/pnl-stul-emil-boc-militeaza-pentru.html?showComment=1472405148714#c1293280674583654746].

  Tot subofiter la MAI ai fost si tu, este? Sau la Secu?

  RăspundețiȘtergere
 25. @ Corneliu! Incepi sa devii interesant! De parca nu erai fudul destul! Te acuz ca ai lins "clantzele si bombeurile" republicii basuste in perioda 2011-2016. Si de tradarea armatei! Intrucat NU ai avut in acesti ani nicio reactie fata de desfiintarea pensiilor militare si injumatatirea pensiilor surogat puse in loc pt. 26 500 de camarazi ai tai! Unii dand coltul din cauza asta! Bine?

  In alta ordine de idei, nici eu nu stiu de ce Comisia de Contestatii a dispus CPS ca dupa 3 ani de la contestatii sa imi revizuiasca pensia calculata eronat de ... oamenii republicii! Tot ce stiu, sunt urmatoarele:

  - cand republica s-a razgandit si mi-a desfiintat pensia militara, m-am razgandit si eu cu juramantul. Am transmis in scris si le-am expediat livretul.
  - tot in acea perioada, l-am acuzat un pic tot in scris pe presedintele sectant de subminarea apararii nationale. In calitatea lui de sef al CSAT.
  - de curand, am cerut demisia celor din Directia Juridica si sefei lor din Directia pt. Relatia cu Parlamentul din M.Ap.N. Pt. ca au scos pe piata un statut al militarilor care instiga la incalcarea multor articole din Constitutie. Tot in scris le-am cerut demisiile. E adevarat ca din acea directia fac parte si membrii CC.

  Sa mai fie ceva? Da! Deja imi este cunoscuta activitatea de cetatean de a cunoaste exact la cate victime a condus desfiintara pensiilor militare in 2011. Il imit de fapt pe unul Marius Oprea, numai ca el cerceteaza victimele comunismului. Apoi acuza: tortionari, politicieni ai vremurilor, functionari care au aplicat legile strambe sau pe magistratii care au aplicat acele legi. La fel procedez si eu! Iar lista este lunga: si de victime si de acuzati. Cunosc ca in fata acestor demersuri dardaie cam multi! Mai am si alte demersuri.

  Prin urmare eu am facut si fac ceva! Doar tu ai lins "clantze si bombeuri" in acesti ani, nu EU! Daca ar fi dupa mine, eu v-as degrada complet pe toti cei care ati incurajat, fie si tacit - prin lipsa de reactia, agresiunea contra armatei dintre anii 2011-2016. Mai exact 2011-2013. Si tu fiind unul dintre complici!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar el deplange ca al sau Cdt. Suprem si Presedinte l-a trimis politic in mina, a fost grav accidentat, i-a stabilit o pensie f mica si cei de acum nu-i fac dreptate!
   Nu vede ca cei de azi sunt urmasii celor de atunci si in esenta, mareata republica, pe altarul careia s-a jertfit, îi da atat cat trebuie ca sa nu cerseasca! Nu a avut grija de el sa-l asigure, dar acum are grijaaaaaa la maximum! Caci totul s-a intamplat in timpul si din cauza....., iar el si ceilalti nu aveau ce sa caute in mine!
   Dar, ce diferenta a fost intre mina si lagar de munca fortata? Gardul, paza? Astea nu le vede, ca e orbit de furia comunista, de import, de tip bolsevic, sa improaste cu noroi in ultimul sef de stat, inca in viata, din WW2!
   Mai are putin si urla....Traiasca republica si ai ei conducatori!
   Caz tipic al Sindromului Stockholm!....daca nu si mai rau!

   Ștergere
  2. Perfect de acord cu cele spuse de dvs. Cu atat mai mult se impune punerea in aplicare a unei legi drepte , onorabile pentru militarii-militari si eliminarea inechitatilor uriase din acest momment.Aveti dreptate cu ideea ca trebuie facuta ordine in mai multe domenii(unele care nu tin de aparare) , scapate de sub control, care permit existenta si perpetuarea unor pensii imense, total nejustificate ale unora cam paraleli cu viata cazona( e adevarat, imense pentru statul roman actual care nu-si permite la ora actuala sa rasplateasca asa cum ar fi normal o munca cinstita de zeci de ani sub drapel cu privatiunile de rigoare).Cu toatea astea cred ca trebuie facuta ordine in primul rand in ograda proprie, altfel vom fi obligati sa luptam pe mai multe fronturi ceea ce nu poate conduce la rezultate palpabile intr-un termen rezonabil.Iar societatea civila trebuie sa realizeze ca majoritatea rezervistilor sunt oameni de onoare, cu demnitate ostaseasca, neimplicati in hotii , inselatorii si furtisaguri iar pensiile lor sunt muncite si justificate, nu smecherite si in nici un caz nesimtite. Ca padurea mai are si uscaturi e adevarat, de aceea trebuie sa ne delimitam de cei care intr-un fel sau altul au cam intrecut masura bunului simt.

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares 29 august 2016, 07:33. Posibil sa fie si un fel de sadomasochist! Alora le place sa si-o traga pe cioburi si sa ii plezneasca partenera cu cravasa la fund! Asa si Corneliu. Desi i-a spart republica dintii, lui ii place sa fie in continuare tavalit tot de ... republica!

   Ștergere
  4. @ Anonim 29 august 2016, 08:54. Afirmi: "Cu toatea astea cred ca trebuie facuta ordine in primul rand in ograda proprie, altfel vom fi obligati sa luptam pe mai multe fronturi ...".

   Niet! N-ai invata nimic in cei 6 ani? In care dintre toti "specialii:, doar militarii am picat de sase? Curatenia trebuie inceputa de la cap, de unde se impute pestele cel mai mare. Iar mizeria cea mai mare NU este in ograda militarilor. Ci la cei care ne-au facut "nesimtiti".

   Ti-am dat exemplele cu M. Macovei, Stolojan si EBA, nu? Cum sa incepi curatenia la niste militari cu pensia medie de 1700 lei? Si sa nu incepi de la M. Macovei cu 7-12 000 de euro?

   Pt. ca daca incepi curatenia de jos, aia din partidele-secta ca M. Macovei sunt in stare sa le mai injumatateasca inca o data pensiile tot la militari! Nu!

   Ștergere
  5. Afirmativ! Totusi va rog sa retineti ca in momentul in care m-am referit la propria ograda am vrut sa subliniez ca acum legea pensiilor militare nu se adreseaza in special militarilor-militari(asa cum ar fi normal) ci ea este capusata cu tot felul de personaje care au pensii mult superioare militarilor- militari de cariera cu o bogata activitate in domeniul cataniei, cu functii de raspundere in unitati operative nu pe la birouri cu secretare, cafelute etc.Iata de ce subliniez-este nevoie de o lege a pensiilor militare care sa-i cuprinda numai pe cei cu activitate cazona, incepand de la unitati si pana la ministerul apararii, cu excluderea celorlalti din aceasta lege.Ceilalti sa aiba propriile legi, nu am nimic impotriva (in fond legi speciale au stewarzii, pilotii civili, grefierii, samd )dar activitatea in unitati operative trebuie sa fie pretuita la adevarata ei valoare nu smecheriile si introducerea a tot felul de amendamente pentru unii paraleli cu viata de cazarma.Iar legea respectiva si pensiile militare nu trebuie considerate speciale deoarece nu sunt speciale ci ele sunt si trebuie sa reprezinte o compensare pentru o munca asidua de zeci de ani sub drapel cu toate privatiunile de rigoare, privatiuni pe care cei ce au acum cu adevarat pensii speciale nu prea stiu sa le fi avut.

   Ștergere
  6. Va jucati de-a penibilii! Daca eram militian nu ma detasau 2 ani la mina si alti doi la Canal! Ce dracul, soldatii erau detinuti? In mina nu intra nimeni cu cazier, ca si acum si oriunde in lume din cauza rigorilor si strictetilor pentru a nu se produce explozii cu intentie! De unde stiti voi ca n-am luptat cu sistemul basist, teteo? Eu am luptat in rubrica mea de pamflet si cea de opinii, in ziarul Ora 25, Onesti, sporadic si la alte ziare bacauane cu articole de opinii, dar si cateva pamflete, dar si in spatiul virtual fb unde am fost spamuit de haita lui Udrea pana la voma! Le-am tras-o in stil intelectual, cu priza pentru un public larg, nu cu trancaneli in spatiul limitat de pe Google, apoi la Radio Connect fm si TV Kit Onesti unde am fost un timp colaborator, dar m-am retras pentru ca din motive strict personale la ultimele doua n-am mai putut activa! Cand o sa deveniti si voi maturi in gandire? Tot va mai copilariti si acum cand aveti parul alb! Daca erati femei va luati jucarii sexuale, dar puteti macar sa cugetati mai adanc si sa emiteti judecati echilibrate si logice! Trimiterea Livretului militar in cuibul de viespi le-au starnit doar ilaritati si sentimente de compasiune pentru dereglarile hormonale ale andropauzei din pragul varstei a trei-a, altceva nimic! N-a fost deci un protest mai mult decat un exchibitionism personal! La vremea protestelor voastre eu eram mai activ in spatiul virtual mai mult decat oricine, acum domolindu-ma si limitandu-man doar la postari umoristice culese de aiurea! De ce? Eu sa ma sacrific si altii sa se hlizeasca de dupa perdele de strofocarile mele si pentru ei?! Mai lasati naibii opiniile pro si contra felului de guvernare ca nimeni dintre noi nu poate schimba societatea! De ce nu reveniti la destinatia initiala a blogului si sa luptam cu sistemul pentru drepturile rezervistilor?! N-ati vazut ca schimband aceasta destinatie s-a declansat un razboi intre noi si acum ne-am dezbinat spre rasul civililor, recte unul ca Bontas care doar atat astepta? Candva prieteni si camarazi la catarama acum ne injectam reciproc venin intre felinare, ne ciorovaim, ne amenintam, ne injuram ca la usa cortului si producem rumori si ilaritati printre civili! Si pentru ce ma rog? Pentru o Republica, adevarat ca si ea de cacat din cauza politicienilor, sau monarhie care nu-i constitutionala? Cu una sau cealalata noi tot ca niste cacao vom fi tratati de politicul de mare cacat infectat, vedeti-va de treaba! Rostul nostru nu e sa impunem ordinea statala aici, ci doar sa ne aparam drepturile de rezervisti cat si cele de activi! Reveniti-va odata, oameni buni, cu picioarele pe pamant si dati-va mana pana nu-i prea tarziu ca rade lumea de noi si vom fi o prada usoara in fatza guvernantilor cu atitudinea noastra dezolanta si conflictuala! Ce mult regret ca nu ne putem stapani si sa nu fim cu seriozitate ce-am fost odata de le tremurau chilotzii in cur tuturor de autoritatea noastra! Eu nu m-am suparat de opiniile nimanui la adresa mea ca asa-i intr-o fratie de catanie, cu bune si cu rele, nu pastrez dusmanie si nu sunt orgolios, fereasca-ma Dumnezeu, insa vad in jurul meu incracenari pana la ura si asta ma doare si dipera, si pentru ce ma rog? Pentru opinii, fir-ar mama lor ale dracului de vorbe-n vant si care se topesc in neant! Dati-va mana la pace, dati-va mana ca frati romani si de arme, colaborati, gratulati-va, ajuati-va si ubiti-va lasand dracului prostiile copilaresti si incrancenate deoparte! Inca nu-i prea tarziu, si nici nu va fi in veci, doar daca aveti discernamant, empatie, spirit camaraderesc si o vointza de fier, ca mine! Doamne, ajuta-ne cu minte, iubire si rabdare in prietenie si colaborare! Amin.

   Ștergere
 26. Citiva militari se declara antirepublicani !
  Militarii sint militari chiar si in rezerva fiind !
  Acei militari au jurat sa respecte Constitutia (republicii) !
  Constitutia spune ca Romania este Republica !
  Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este comandantul suprem al fortelor armate !
  Numai o republica de rahat poate permite ca niste militari sa se declare antirepublicani !
  O monarhie sanatoasa ar fi trimis urgent pe acei militari la esafod !
  Au dreptate , acei militari , sa fie antirepublicani !
  Antirepublicani la o republica de rahat care le permite sa se manifeste asa cum o fac ei !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Mare e Gradina lui Dumnezeu in republica asta. Juramantul militar este o problema strict de constiinta. Asa cum l-ai depus, tot asa de bine il poti denunta. Da' ce, daca tu si nevasta-ta v-ati jurat reciproc credinta in biserica si apoi divortati, va sunteti fideli si in continuare pana la moarte? Nu, din momentul in care ati divortat, sunteti liberi de orice juramant de credinta, va casatoriti din nou, iar jurati si tot asa.

   Asa si juramantul militar! Din moment ce republica te-a inselat, ti-a desfiintat pensia militara, ti-a pus un surogat in loc taiat la 1/2, te-a tarat ani de zile prin tribunale, ti-a mai tras-o o data cu OUG 57/2015, presedintele si premierul republicii te-a mai facut si nesimtit, TU, ce faci frate? Esti credincios fufei pana la moarte? Sau iti bagi picioarele in ea si o schimbi?

   2]. In material iti sunt prezentate clar cum pseudo-republica ta, de la crearea cu tancurile in 1947 si pana in ziua de astazi, a provocat victime umane printre militari. Da, numai intr-o republica de rahat se putea intampla asa ceva.

   Ce masuri ai luat, bre, pt. anchetarea si acuzarea autoritatilor republicii din capul tau, care a creat victime printre militari? Sau iti plac republicile care infaptuiesc crime contra armatei?

   Ștergere
  2. Gigica,
   Ori ai Sindromul Stockholm si tu?
   Mergi asa, ca nu te faci bine!

   Ștergere
  3. Gigel,
   De ce jura pe biblie, ministrii, la fiecare investitura, chiar daca au mai jurat ca parlamentari sau tot ca ministri?
   Crezi cumva ca or fi uitat juramantul anterior sau pt ca produce efecte numai pt mandatul respectiv?
   Hai...oboseste gandind, nu fii kitra! :))))

   Ștergere
 27. Subofiterul/maistrul ce isi spune Avianyc, se intreaba in alte sfere, de ce este moderat. Un motiv este acela ca recita in nestire pasaje din istoria comunista pe care am invatat-o de fapt, majoritatea! Numai ca nu ne-am lasat chiar toti spalati pe creier sa credem tot ce ne indruga propaganda comunista.

  In material este dovedit negru pe alb cum republica face misto de 69 de ani de propriii militari. Iar Avianyc in replica lui moderata, se ratoieste cam asa: "Asa ca nu va mai kk-rati pe voi cu dragostea pentru adunatorii de averi fara numar ...".

  Asa ca in loc sa il frece pedepsirea celor care l-au bagat pe Mociulschi la zdup, de aia care au desfiintat pensiile militare in 2011, de astia care fac misto tot de militari prin OUG 57/2015, pe Avianyc al nostru il ..ute grija sa preaslaveasca istoria comunista si republica lui Basescu!

  RăspundețiȘtergere
 28. Legat de material si de turbarea bolsevica a unor interlocutori republicani inversunati, nu avem cum sa nu constatam fatarnicia autoritatilor republicii actuale neocomuniste! Care se prefac periodic ca si-ar omagia eroii din Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dar care nu dispun nicio masura concreta de cercetare si pedepsire a abuzurilor si crimelor celeilalte republici comuniste, indreptate contra acelorasi eroi, intre anii 1947-1966!

  Cum de altfel republica actuala nu intreprinde nicio masura pt. a stabili cate victime umane au fost cu exactitate la desfiintarea pensiile militare intre anii 2011-2016 sau la diminuarea salariilor cu 25%, cine sunt vinovatii si cum raspund acestia fata de victimele lor!

  Cum de altfel republica actuala nu intreprinde nicio masura sa il traga la socoteala pe premierul actual, care prin Art. 40 din OUG 57/2015, nu ii sfideaza doar pe militari, ci pe insusi poporul roman. A emite ca guvern o OUG contra unei legi a parlamentului, este exact sfidare a poporului roman - in conditiile in care in republica se spune in Constitutie ca parlamentul este "organul reprezentativ suprem al poporului român ". E o ... sula din moment ce un guvern intoarce legile Parlamentului cum "vrea muschii lui". ..isandu-se pe organul reprezentativ al poporului, adica fix pe popor!

  Aste este Republica Romania!

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este vorba de a starni sau nu interesul! Ci de lucruri constatate pe viu! De exemmplu, pe mine republica lui Basescu m-a ...utut! Si pe inca vreo 30 000. Stiu insa la fel de bine ca pe tine republica lui Basescu te-a "gonflat", este?

   Si atunci, numai din exemplul dat rezulta un antagonism intemeiat in care ambele parti au dreptate!

   Numai ca prin aparitia OUG 57/2015, republica ti-a dat-o si tie peste ochi! Nu asa rau ca celor 26 500 in anul 2011, dar tot ai furat-o! Sau faci degeaba temenele incercand sa schimbi OUG 57/2015?

   Trecand la istorie! Aceasta este scrisa mereu de invingatori, cum vor ei, expunandu-si strict propriul punct de vedere. Se stie de cand lumea. Ce insiri tu pe acolo, reprezinta fix istoria care ti-a fost intesata in cap de comunisti. Intrucat daca te apuci sa indrugi ce insiri tu acolo, tinerilor care au invatat istoria in ultimii vreo 15 ani, ti-o iei rau de tot. Ei au invat-o altfel decat noi!

   De unde puii mei scoti tu sclavie in monarhie? In Olanda sau Marea Britanie sau in Suedia, unde exista monarhii si unde tu ai vrea precis sa locuiesti, este sclavie? Sau ce ai? Vezi cum te-am prins ca ai creierul spalat de istoria comunista - aia care ne speria ca in monarhie purtam botnita si suntem baturi cu biciul?

   Vorbesti de capuse? Dar pe astea ale republicii de ce nu le vezi? Ai exemple de pensionari civili republicani cu ... 10 000 euro pensie. Sunt aia care ne-o trageau noua in 2011. Si sunt tot aia de care te milogesti tu acum sa nu iti aplice OUG 57/2015. Republicani sunt!

   In sfarsit, fiecare are dreptul sa aiba opinia sa in functie de experienta sa! Dar nu ma obliga, frate, pe mine sa fac statuie unei republici care m-a scuipat ca pe o flegma in 2011. Iar acum - apropo de OUG 57/2011, ne scuipa pe amandoi!

   Ștergere
 30. "Art. 1

  Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, SE DESFIINTEAZA, SE CIOPARTESC SI SE PUN IN LOC PENSII-SUROGAT DIMINUATE in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si Alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare:
  a) pensiile militare de stat;
  b) pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor; "

  Ha, ha, ha! Traiasca Republica Neocomunista!

  RăspundețiȘtergere
 31. "ART. 40
  Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, se FACE ZOB după cum urmează:

  5. Articolul 29 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  "ART. 29
  (1) Cuantumul pensiei de serviciu se REDUCE, astfel:
  a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de
  serviciu, REDUSA DE LA 80% LA 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28;

  6. Articolul 30 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  "ART. 30
  Plafonul maxim al pensiei militare stabilite, recalculate şi actualizate în condiţiile prezentei legi SE REDUCE DE LA 100% LA 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28."

  Militarii si politistii, ciocu' mic!

  HA, HA, HA! Traisca republica!

  RăspundețiȘtergere
 32. Eu inteleg cam asa, daca ai un limbaj si comportament moderat dar nu prea convine comentariul esti maistru/subofiter eventual militian, vezi Avyanic, Serban, Cezar, Huhurez, etc. iar daca ai un comportament de meltean si dai dovada de lipsa de educatie, injuri, blestemi, jignesti, etc.(vezi comentariile), esti categorisit ca ofiter.
  Beton!
  Eu sunt maistru/subofiter.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum te cheama! Si care e contul tau de FB? Nu de alta, dar apoi iti spunem noi 100% cine esti!

   Acum la obiect! Dintre cei nominalizati de tine, mare minune ca macar unul sa nu fi fost chiar fruntas, maxim caporal. Vrei sa vezi injuriile lui Cezar retinute la spam? Laudele celor 4 plus inca vreo 2 la adresa desfiintarii pensiilor militare, poti sa le recitesti oricum la liber. Sustii ca astia care jubilau la desfiintarea pensiilor militare au fost militari? In timp ce 26 500 behaiam cu pensiile taiate de tatucii lor Basescu, Boc si Oprea?

   Ștergere
  2. @H'anonim 14.22 ,tu nu esti niciuna ,nici alta, tu esti PROST!

   Ștergere
  3. Kisule ,te-ai simtit cumva cu musca pe căciulă?

   Ștergere
 33. Pai vezi mai Olescule care e problema? Injuriile lui Cezar la spam iar ale celorlalti pe blog. Intru foarte des pe blogul tau dar comentez foarte rar si nu am vazut ca Cezar sa aiba un limbaj de meltean, condimentat da dar nu grobian, asta ca l-ai dat exemplu. Daca cei 4+2 au adus laude la desfiintarea pensiilor militare e doar o chestiune de opinie nici nu conteaza daca sunt indreptatite ori ba. De ce nu suntem in stare sa abordam niste opinii in mod rational cu argumente? Cei mai multi aleg calea usoara, n-ai argumente, fa ce stii mai bine, comporta-te ca un troglodit. Dupa cum vezi sunt unele personaje care pretind ca au avut functii importante prin armata si teoretic ar fi putut sa impinga lucrurile intr-o directie de normalitate dar cand deschid gura este evident ca sansele de a se intampla sunt practic nule. Gandeste ca sefii lor nu sunt departe de ei la fel si sefii sefilor lor.
  Dar eu tot nu am inteles, maistrii/subofiterii reprezinta rusinea armatei si tot ce este mai rau iar ofiterii reprezinta opusul?
  Care e argumentul forte in asocierea asta pe care vad ca o promovezi din toate puterile?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rectific! Nu sunt injurii, ci dejectii! Cat dai pe o captura cu 20 de dejectii? Mai mult de 1/2 imi sunt dedicate! O atasez la material extrasa din spam! Astept oferta!

   Ștergere
 34. Salutare!!Ba,baieti!Cine pensia mea sunt cucuvaiele din closetul asta de aici http://www.huhurez.com/??Astia au facut macar armata???Auzi la ei nume!!Huhurez?!Cica asta e sef de clan feroce si il cheama....Huhurez de iti vine sa tragi apa!!!Mai e un prostalau cu mainile taiate care se crede barbatu' la fufa aia de Cleopatra pe care o frigeau toti!!Inca un mort viu ce isi zice Vasile Ion Valabil si care are numai masoni,extraterestri si perciunati in creier!!!Mai e un retardat ce isi zice avyanc...asta zici ca e țață...clampane mai rau ca cumetrele de pe marginea santului...i-o fi intrat vreun turture un cap de cand isi imagina ca spargea plafoane de gheata cu aeroplanul,desi el a fost de sol....Altul zice ca il cheama Doru...si asta e viteaza tot ca fularul fud...de cand i-a dat intalnire o sindicalista de a lui Dogaru pe care o facea in fel si chip pe virtual.Numai ca a facut eroul in pantaloni si nu s-a mai prezentat la intalnire,lasand femeia cu ochii in soare in Brasov!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ia luati de aici si tineti-va bine de burti!!!"stimate D.le...Huhurez"!!!Te pisi pe tine de ras!!!Pe adminul de aici stim toti ca il cheama Olescu,deci are identitate!!!Dar cum vine asta cu ...stimate D.le...Huhurez???!!!Este zoo sau ce dreac' e pe blogul ala cu ...stimate D.le...Huhurez!!!Tare rau au ajuns unii dintre ai nostri!!!Iesiti ba din gaura din sobolani si spuneti cum va cheama!!!Altfel valorati cat cacarezele de sobolan!!

   Ștergere
  2. Waw!
   E bine dorel serban sa te tii de amantlacuri cu sindicaliste?
   Consider ca "facand pe tine in pantaloni" -expresia nu-mi apartine- daaar nemaidand curs intalnirii de budoar, probabil renuntand pt cooh, te-ai facut de rasul curcilor, caci al gainilor erai deja! ....de cand le asigurai siguranta nemijlocita!
   Sa nu mai postezi sub don corleone ci...Don Juan! :)))) -ha, ha, ha!

   Ștergere
 35. Senatoarea C. Anghel il acuza de crime contra romanilor, pe fostul premier al republicii lui Basescu. Va readucem aminte ca respectivele crime au fost extinse si asupra militarilor!

  http://www.stiripesurse.ro/o-cunoscuta-senatoare-il-desfiinteaza-pe-emil-boc-blestemat-sa-fii-criminal-ordinar1_1149024.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Printr-un concurs de imprejurari o cunosc oe d-na senator destul de bine!
   Stie bine ce spune! Nu pot da detalii!

   Ștergere
 36. @ Pt. toti ascunsii si latraii. Regret ca va desconspir, dar aceasta este situatia voastra reala http://m.ziuanews.ro/revista-presei/bomba-un-jurnalist-acuza-oprea-a-facut-toate-curvele-din-unpr-indiferent-de-sex-ofi-eri-acoperi-i-ai-dipi-1-200-euro-pe-luna-pentru-deranj-446312

  "Acuzații extrem de dure și de scandaloase la adresa fostului vicepremier și ministru de Interne al României, Gabriel Oprea. Jurnalistul Cătălin Pena, citat de stiripesurse.ro, scrie pe pagina sa de socializare că a văzut un act prin care au fost făcuți ofițeri acoperiti ai serviciului secret al Ministerului de Interne oameni fără nici o calificare în acest sens din cadrul UNPR, partid condus la acea dată de Gabriel Oprea:

  ”La ora asta, cand nu ne mai vede nimeni! Am vazut cu ochisorii mei un act oficial prin care Gabriel Oprea, prin semnatura secretarului de stat Vaduva, facea toate curvele UNPR, indiferent de sex, ofiteri acoperiti ai DIPI!

  Stie si procurorul. dar mai trebuie sa se dea verde de la CSAT!
  AA, sa nu uit, cica 1200 euro pe luna, pentru deranj!”, susține Cătălin Pena pe Facebook

  PS: Stiti ca unora v-am spus-o direct la vremea respectiva, inaintea sa apara dovezile! Si mereu va ingalbeneati!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe unii i-a reactivat...pe altii îi platea cu ziua, ca la colhoz? Turcescu stie!
   Sa fie si printre postacii nostri? Ma tem ca da!

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 29 august 2016, 20:31 Nu ai de ce sa te temi! Daca avem si noi postaci racolati de politia politica? Sigur ca da! Inca din toamna anului 2010. Dupa cum vezi, s-a lasat liniste deplina printre racolatii politiei politice.

   E si o chestie aici de au amutit asa babuinii! De fapt 1 200 euro era plata pt. sefii cuiburilor de conserve care incurajau "politica de partid si de stat" contra rezervistilor ce nu ne dadeam aliniati si a armatei in general. Cei marunti, cu ziua, asa este, tot pe foloase necuvenite, dar de genul unui pachet de tigari, a 2 beri si a 3 sendvisuri pe saptamana.

   Acum babuinii se ling pe coada si se sfatuiesc, informatia le da fix peste bot. Prima problema este ca babuinii marunti afla ca sefii lor erau platiti - tot reactivati si ei - dar cu norma intreaga, erau platiti cu 1 200 de euro pe luna. Sa militeze pt. desfiintarea pensiilor militare. Iar babuinii secundari cu 50-100 lei pe saptamana.

   Insa sperietura cea mai zdravana a babuinilor este alta! Jurnalistul Cătălin Pena spune franc ca procurorul de caz stie ... tot! Lipseste doar verde de la CSAT.

   O sansa au! Sa NU dea CSAT verde. O au tinand cont ca tot de acolo au primit verde in 2011. La CSAT este unul de-a nostru zamislit de Basescu, care taie si spanzura tot. Cam dubios si el, dar si nevasta-sa care are ceva probleme, DNA stie mai bine. Daca Iohannis este informat corect - iar eu zic ca (!!), se va narui curand tot esafodajul!

   Republica cu politie politica sub acoperire, infiltrata la toate nivelurile? Ca in statele africane? Cat poate sa mai dureze?

   Ștergere
 37. Generalul Mociulschi a fost un adevarat general, nu se compara cu gabriel oprea, catalin zisu, ilie nastase, dumitru iliescu iordanescu, ontanu, etc.
  In timpul acestui eminent militar, gradele de general se luau exclusiv pe baza unor merite certe pt care se promova exclusiv valoarea. La vremea aceea "nulitatile patentate" nu se ridicau mai sus de gradul de capitan, fiind blocati pe functii minore, dar perfect compatibile cu valoarea lor.
  Cenusa Generalului de Corp de Armata Leonard Mociulschi a fost impartita in trei urne si imprastiata pe trei piscuri montane din Romania: varful Moldoveanu 2544 m, varful Omu 2507 m si varful Postavaru cota 1801 m, locuri in care batranul vanator de munte ii placea deseori sa urce.
  Ca sa fim mai precisi, decaderea generalului Mociulschi a inceput pe vremea abdicatului mihai.
  In timpul campaniei din vest, generalul a fost rechemat in tara, de pe frontul din Cehoslovacia. A fost numit pe functii minore si la scurt timp, in 1947 trecut in rezerva. Un an mai tarziu, pe 12 august 1948 a fost arestat si inchis fara proces.
  Din august 1956 a inceput sa primeasca o mica pensie, in valoare de 587,5 lei.
  Pensia i-a fost marita succesiv din 1959 a.i. in 1977 avea 3623 lei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am citit mai atent ce ai scris inainte sa inchid suruburile la un laptop. Asa! Pai tu zici exact ce scrie in material! Generalul care a ras si rusi si nazisti, a fost casapit de ... republica. Detentia, canalul, domiciulul fortat - toate in republica, ai uitat de ele?

   Mai este o smecherie! Afirmi ca generalul a fost rechemat in tara, de pe frontul din Cehoslovacia. Asa este! Aici este cheia! Deci, cand ii zdrobea pe rusii care ne-au luat Basarabia, nu l-a rechemat nimeni! Dar cand ii zdrobea pe nazistii care ne-au luat Ardealul de Nord si l-au cedat la cheie Ungariei horthiste (tot in 1940 - in acelasi an cand ne-au luat rusii Basarabia, ceea ce multi romani habar nu au, trambitand doar placa cu rusii), Mociulschi a fost chemat in tara?

   De cine? De ce? Stii de ce? Pt. ca generalul trebuia sa ajunga la Berlin, asa cum a ajuns si in Caucaz. Numai ca SUA si URSS au stabilit ca la Berlin trebuie sa ajunga doar rusul si americanul! Adica, ce o mai invartim? Generalul roman (chiar daca era polonez de origine) era bun, dar nu era in carti. Nu l ca persoana, de fapt Romania era scoasa din carti! Nu doar de rusi, ci si de americani, ce tot o invartim?

   L-au facut ca si pe Antonescu! Dar nu trebuie sa uitam ca Mociulschi a fost subalternul lui Antonescu. Aici este o chestie delicata. Antonescu nu a a actionat decat contra rusilor. Adica a fost partizan si a inchis ochii la cedarea Ardealului de Nord. Romanii care il omagiaza, in fapt tradeaza 1/2 din Romania (in mod incostient, dar tradeaza). Cum sa omagiezi pe cineva care NU a miscat un deget pt. Ardealul de Nord? Am inteles cu rusii, eroism pur - dar cum sa inchizi ochii ca sef al guvernului la
   celalte atrocitati - cele din Ardealul de Nord? Ce este asta? Eroism pe jumtatate sau tradare pe jumatate? Pe bune acum!

   Si ajungem la Mociulschi! Spre deosebire de Antonescu, Mociulschi a fost patriot pur! Ostas simplu ca si multi dintre noi, astazi! Adica Mociulschi le-a dat-o in freza si la rusi si la nazisti, in egala masura! Asa a fost corect, intrucat si rusii si nazistii sfartecasera Romania!

   Cat priveste rechemarea in tara a lui Mociulschi? Inainte de finala de la Berlin, nu? Treaba este simpla. Europa fusese deja impartita intre rus si american. De aceea, cele 2 natii - foarte asemanatoare in privinta lipsei de scrupule, si-au anihilat orice potential adversar. Se daduse la pace ca la Berlin sa ajunga numai rusul si americanul! Si asa a si fost! Nicio alta natie nu trebuia sa ajunga sa imparta Europa, decat numai rusul si americanul. Si asa s-a intamplat! Noi ce mai puteam face? Sa intram in razboi simulatn si contra URSS si contra SUA?

   O intrebare simpla! Dar ce, finlandezii au fost lasati sa ajunga la Berlin! Sau francezii? Sau grecii? Nu - la fel nici romanii!

   Cu ce sa inchei? Fara final, esenta este in material, nu? Totusi, cine raspunde in republica noastra cu 69 ani varsta, de anii de detentie ai Gl. Mociulschi, munca silnica, domiciliu fortat si altele - toate fiind intamplate doar in republica? Si nu ostracizare pt. 2 zile, nici pt. 2 saptamani, ci pt. vreo 16 ani de ... republica. Republica mareata romana care a infierat eroii nostri, nu rusii, nu americanii, nici nazistii! Noi NU i-am onorat!

   Ca si caz particular, EU ii onorez, TU mai ai insa ceva probleme. Doctrinare!

   Sa nu fii ofensat! Daca totusi EU nu am dreptate, arata-mi TU cum, unde si cand a raspuns republica de dupa 1947? Fata de asasinarea propriilor militari? Fie ei dinainte de 1947 sau de dupa?

   Ștergere
  2. Nu o să vă vină să credeţi,dar totuşi a ajuns la Berlin un batalion de vânători de munte românesc.
   Am aflat acest lucru de la un veteran de război component al acestui batalion.
   Batalionul opera sub comandă sovietică...

   Ștergere
  3. @ Liviu Po 30 august 2016, 22:37. Ce spui tu, este adevarata stire de senzatie. Poate culegi niste amanunte, eventual ia un interviu acelui veteran. Este mare pacat sa treaca sub tacere un astfel de eveniment.

   Insist! Astept! Daca doresti, poate fi material sub semnatura ta exclusiva. Dar trebuie date, documentat, stii cum. Eu in locul tau, nu ma dezlipeam de acel veteran pana nu notam totul cu amanunte!

   Ștergere
  4. Gelu,
   Nu contest informatia, dar as avea reticente totusi!
   Posibil totusi in urmatoarele variante:
   -rusii au folosit in ww2 ceea ce noi numim detasament TA-Op, altii battle group, mixt, multinational
   -sa fi facut completaria UM lor, care au suferit pierderi majore cu pl, cp de VM ROU
   -ceva voluntari sau mai stii, un fel de mercenari animati de aventura victoriei finale
   -comanda B nefiind nationala nu aveau cum sa ramana informatii, intrucat documentele de lupta si istoricul erau in lb rusa si automat plecau spre arhivare la essuperioare rusesti!
   -sa fie vorba tot de ceva prizonieri romani, din VM, "convinsi" de comisarii poporului sa lupte alaturi de ei, care si-au pastrat identitatea nationala si uniforma?- posibil si asta!
   Cercetarea istoriografiei va dovedi pana la urma!

   Ștergere
 38. http://www.dcnews.ro/mobile/udrea-spune-cine-va-fi-viitorul-premier-al-romaniei_514565.htmlt

  Uite Viorele, pentru cine se trag clopotele!
  Ei, noul premier....in fapt vechi, ca nu putem spune ca boc a fost asa ceva!
  Iubeste-i tu, ca mie mi-a trecut!

  RăspundețiȘtergere
 39. Pentru cei ce mai au dubii sau au ramas la tezele pcr, voi posta un link pt a vedea cum se nastea republica muncitoreasca la noi, scoasa cu forcepsul din mama Rusie rosie!
  Nu este o lectura greoaie si nici lunga, dar merita sa cititi cum erau prostiti oamenii simpli!

  http://adevarul.ro/cultura/istorie/apostolul-andrei-propovaduit-comunismul-romania-ce-a-facut-ianuarievici-visinski-februarie-45-1_543fd47a0d133766a8fd0eae/index.html

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu cine te certi? Pana raspunzi, spunen-ne si noua daca ai fost vreodata membru PD-L si/sau UNPR! Dar fara abureli! Dupa care continuam!

   Ștergere
  2. @R-26500 29 august 2016, 23:47.Tigri lu' bikini ia pozitia lui Iuda!!!Raspunsul este...cocarjel..in genunchi???Cu ciocul infipt la slitul combinat PD-L si UNPR!!!..uie totala se cheama la...olteni!!!Panonii o denumesc doar o simpla reorientare...orala!!

   Ștergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da are dreptate Olescu. Și tu esti ofiter !!(((( Olescule ai încasat-o rau de la acest tembel permitînd ascunderea identitatii celui care jigneste o personalitate de exceptie ,fondatoare de PNPP ,desfiintat de la infiintare.

   Ștergere
  2. @ tigri 2 30 august 2016, 07:50. Hazna, aici? Atunci mergi alaturi de cei cu care ai fost unit in "cuget si simtiri" cand faceai propaganda desfiintarii pensiilor militare! Adica alaturi de Huhurez!

   Stii ca noua ni te-ai alaturat abia la faza cu OUG 57/2015. Inainte ai aparat cu aceeasi demnitate ca Huhurez, principiul contributivitatii.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ tigri 2 30 august 2016, 14:00. Dar primitivismul si egoismul nu ti le sesizezi? L. 164/2011 nu ti-a modificat cu un leu in minus, pensia care ti-a fost stabilita tie, iesit anterior pe o alta lege.

   Tu, iesit anterior, in baza unei alte legislatii, NU aveai niciun drept sa lovesti in militarii care s-au pensionat ulterior tie, in baza a cu totul altei legislatii.

   Urmare a demersurile tale si ale altora, de natura pur egoista, primitiva, voi - cei pensionati anterior anului 2011, ati facut ceea noi NU v-am facut voua! Ne-ati taiat pensiile sa le mariti pe ale voastre. Acesta este rezultatul concret si la obiect al desfiintarii L. 164/2001: ati luat cu japca de la niste militari onesti pensionati legal dupa 2001, ca sa va dati voua celor pensionati inainte de 2001.

   Si cu asta am pus punct! Nu inainte de a expune franc! Eu am afirmat mereu si sustin cu dovezi ca desfiintarea pensiilor militare in 2011, a produs trecerea in nefiinta a unor militari pensionati dupa 2001 si traume fatale, care au ramas fara mijloacele de subzistenta necesare. Nu au fost taieri de pensii simbolice de 2%, 3 lei etc., ci unele de-a dreptul catastrofale.

   Iti dau un exemlu de jos, nu de mii de euro. Tu stii ce inseamna ca din 3 100 lei, sa ramai cu 1200 lei, 1200 lei fiind de fapt rata la banca? Ai inteles crima? Mii de cazuri am fost in situatia asta,poate zeci de mii! Ce ni s-a luat, s-a dus la tine, la altul etc.

   Unde vreau sa ajung! Am afirmat mereu ca acei politicieni iresponsabili, care adopta sau promulga o lege, cu consecinta trecerii in nefiinta a unor romani, trebuie pusi sub acuzare. Astfel de legi sunt adoptate doar in Romania. Unde nu raspunde nimeni. Insa situatia nu poate dura la infinit, trecem si la democratie pana la urma. In care politicienii, magistratii, functionarii statului care au adoptat/aplicat o lege care a provocat victime rintre romani, sa plateasca!

   Problema este ca si propagandistii partasi, sustinatori etc. trebuie sa plateasca. Cu alte cuvinte, daca stii ca ai actionat pt. desfiintarea L. 164/2001, esti la fel de vinovat ca cei care au desfiinta legea, cu consecinta trecerii in nefiinta a unor militari in rezera/retragere. Complicitate la crima se numeste.

   Ștergere

 42. @R 26500
  Tu comentezi doar vizavi de portretul generalului intocmit de familie.
  Decaderea generalului insa a fost orchestrata in mare parte de rusi care l-au considerat criminal de razboi. Nu se scrie aproape pe nicaieri de episodul ascuns petrecut in Ungaria la reintoarcerea trupelor de pe front cind generalul a avut altercatii cu rusii si a ordonat deschiderea focului impotriva unui regiment rusesc. Atunci a fost rechemat in tara.În prima faza a fost achitat insa interventia rusilor l-a dus la rejudecare sub alte acuzatii si bagat la puscarie.
  A fost reabilitat se pare prin 66 cu ocazia vizitei in tara a generalului de Gaulle cu care a fost coleg la Saint Exupery(nespecificat de cronici)
  A trait in prima faza a reabilitarii la Blaj ca un om foarte asezat si bun vecin(vecin cu parintii unor colegi) avînd o mare pasiune pentru cultivat si ingrijit vita de vie.
  Regretabila initiativa casei regale de a obttine si pune in aplicare hotarîrea judecatoreasca de retrocedare a cazarmii vînatorilor de munte de la Predeal care poarta numele acestui brav si apreciat general al armatei romane.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce tot ma invarti cu rusii? In 1947, Romania a devenit REPUBLICA. Mociulschi a fost in detentie, la canal si cu domiciliu fortat pana in 1966, in REPUBLICA ROMANIA. A fost condamnat in REPUBLICA de TRIBUNALUL CRIMINAL AL POPORULUI ROMAN!

   Oricat am incerca sa ii invinuim pe rusi, nu tine! Rusii au plecat in '54. Ori cum am da-o, ostracizarea Gl. Mociulschi intre anii '54 si '66 s-e efectuat excusiv de romani, de republica.

   Sa incheiem o data cu falsificarea istoriei! Daca republica actuala pe care unii o apara inversunat are vreo valoare, trebuie scoasa la lumina macar ACUM acea perioada intunecata si adusi toti cei vinovati in fata judecatii noastre, NU a justititiei - intrucat justitia acopera crimele acelor vremuri:

   - toti politicienii acelei perioade, dar si criminalii sau mai ales din componenta TRIBUNALULUI POPORULUI ROMAN care i-au casapit intr-o forma sau alta pe militarii eroi ai Armatei Regale. Printre eroi fiind si L. Mociulschi!

   Si aici mai dam intr-o problema grava a republicii actuale! Maresalul Antonescu a fost condamnat tot de acelasi cretin de TRIBUNAL AL POPORULUI ROMAN! Doar ca asa zisul tribunal a pronunat condamnarea la moarte in 1946, inainte cu un an de declararea oficiala a RPR.

   Ce observam? Atat pe Antonescu, cat si pe Mociulschi, i-a terminat la modul oficial, o institutie a asa zisei justitii romanesti: TRIBUNALUL POPORULUI ROMAN!

   De fapt, aici este cheia rezolvarii! Bai, frate, noi am avut vreun judecator sau procuror in tara asta condamnat pt. crime contra poporului si umanitatii? Nu. Dar am avut in schimb judecatori si procurori care au trimis romani la moarte sau dupa gratii! La Nurnberg, in Germania, au fost condamnati pt. crimele naziste si procurori si judecatori, nu doar militari.

   In schimb in Romania NU a fost niciodata condamnat un procuror sau un judecator care a asasinat romani. Iar justitia republicii de astazi, este la fel de autoacoperita total ca judecatorii si procurorii sau judecatorii din 1947, astfel incat sa NU raspunda niciodata fata de deciziile luate! Inclusiv si mai ales cand deciziile lor au ca efecte crime si alte atrocitati!

   Mai stii faza cu asa-zisul tortionar Visinescu condamnat de justitia ploii din republica de astazi? Ce facem, nu observam cum justitia de astazi ii acopera pe judecatorii si procurorii criminali din republica de ieri? Dar ce, Visinescu si-a facut un penitenciar politic privat sau legiuitorii de atunci? A condamnat justitia de zi vreun astfel de legiuitor? Nu. Dar ce, Visinescu isi aducea victimele in pentenciar? Nu! II erau trimise pe tava de niste cretini de judecatori si procurori! A condamnat justitia de zi vreun astfel de cretin de judecator sau procuror si care acestia erau in realitate tortionarii care trimiteau detinutii politicii lui Visinescu? Nu!

   Ștergere
  2. @ avianyc 30 august 2016, 08:57. In ceea ce priveste ultima parte, seamana a propaganda bolsevica isterizata contra monarhiei. A fost evacuat B. 21 Predeal de Familia Regala? Nu. Iar EU iti spun ca nici NU se va intampla vreodata!

   Discutand de propietati, hai sa NU ne mai ..isam in sus! Acestea au fost luate cu japca de comunisti, in 2 reprize. Este foarte normal sa dai inapoi ce ai luat cu japca, altfel ramane talharie!

   Trecand peste proprietatile Familiei Regale luate cu japca de comunisti, iti dau un exemplu, altfel! Si precis suntem cazuri multe si pe aici. Ai auzit de colectivizare? Intre 1949–1962 s-a produs [https://ro.wikipedia.org/wiki/Colectivizarea_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia]! Tu stii ce a insemnat asta? Iti spun eu. Unei ramuri a bunicilor mei care sunt oameni simpli si fara sa fi fost mosieri, chiaburi sau altele, li s-a luat tot pamantul pe care il aveau - cam 2 Ha - la 2 Ha nu esti decat un simplu taran, NU mosier. Abia la ani buni dupa Revolutie, au reprimit pamanturile luate cu japca inapoi! La fel ca toti ceilalti tarani - talhariti de comunisti prin colectivizare.

   Si acum ajungem la esenta! Comunistii au deposedat de proprietati NU doar Familia Regala sau pe marii proprietari, dar prin colectivare i-au deposedat de terenuri de subzistenta si pe bunicii nostri - tarani simpli. Bunicilor mei si probabil si bunicilor tai (daca provin din zonele colectivizate cu forta) li s-au restituit terenurile furate. Atunci de ce sa ne bagam destu' invers si sa NU acceptam sa fie restituite si proprietatile Familiei Regale? Asa, de-ai dracu'?

   Legat de Predeal. Eu cunosc intamplator niste lucruri. B 21 Predeal nu se rezuma doar la cladirile unitatii si terenul pe care se afla. Unitatea are de fapt "in custodie" hectare bune de terenuri, poate zeci de hectare (padure, de fapt), si toate acele tereneuri au apartinut candva Familiei Regale. Inclusiv terenuri pe care se afla o baza sportiva utilizata de CSA.

   Nu este normal sa fie retrocedate acele terenuri luate cu japca de comunisti, proprietarilor de drept? Ca daca este sa o luam pe partea cealalta, iti spun eu alta manevra! Acele terenuri riverane B 21 Predeal, sunt inchiriate de fapt de diversi "nomenclaturisti" ai republicii. Si folosite ca terenuri/domenii de vanatoare! Adica de distractie pt. "nomenclaturistii" de bani gata! Cum ar fi fostul premier A. Nastase - mare amator de vanatoare pe fostele domenii regale.

   PS: Citeste bine ce spun! Isteria cu ipotetica evacuare a cladirilor B 21 VM de catre Familia Regala este ... cioaca. De fapt, chiraiala pleaca de la imbuibatii republicii care isi vad pericilitate domeniile de vanatoare - foste terenuri ale F. Regale, inchiriate de "diversi" de la stat. Pe aceleasi terenuri exista cabane si hoteluri private, deci sunt favorabile pt. profiturile oportunistilor ... republicii. Iar acestia in disperare de cauza, baga in fata faza cu B 21 VM. Aici este toata manevra!

   Ti-o spune unul care coordonam un exercitiu aplicativ pe un munte, adica pe domeniul statului. Si care am intrat in conflict cu oamenii fostului premier Nastase. De fapt, domeniul statului, adica muntele, era domeniul de vanatoare privat al fostului premier Nastase. Nu stiu cum, nu mi s-a prezentat niciun act. In mai putin de 2 minute, era in alerta si guvernul si ministerul. Mi s-a spus apoi de la Bucuresti sa parasesc ... zona, ca e a lui ... Nastase! Cam asa se intampla si la Predeal!

   Ștergere
 43. Am stat 13 ani in temnita pentru un popor de idioti!

  Nu sariti.....nu imi apartine citatul......dar imi place cum suna!
  Expresia apartine lui PetreTutea, filozof dogmatic, ateu apoi ortodox, comunist, dar si legionar!
  A murit liberal explicand gestul cu umorul sau sec: " Daca animalul ( Amedeo Lazarescu) a urcat pana la etajul 8, pe jos, din delicatetze i-am semnat adeziunea!"
  A fost inmormantat cu un car tras de boi, un hatru a comentat ca de fapt erau vaci!

  RăspundețiȘtergere
 44. Am postat un comentariu ca raspuns la R 26.500 din 29 Aug. 216 ora 10:27. Cred ca e mai mult e un apel la unitate si camaraderie, decat o opinie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am verificat. Nu ai niciun comentariu retinut, cel putin semnat cu numele tau. La SPAM, apare un cretin cu spume la gura ce isi zice Vasile Ion Valabil care in ultimul sa interventie ma face pe mine gunoi. Inca un cretin ce isi zice Cezar care ne face zilnic pe toti idioti, un anonim care este Doru Serban ce ne transmite tuturor zilnic cate ceva ... oral. Mai este si avyanc care emite cate ceva inteligent cand se semneaza, dar sub anonimat ne injura ca la usa cortului.

   Nu te regasesc? Doar daca nu ai semnat cumva ca anonim. La anonimii de la spam, sunt doar dejectii retinute. Sa iti apartina vreuna?

   Ștergere
  2. Serban Doru,
   Amantul sindicalistelor?.....citez din Anonim!
   Îi sunt dator cu 3 /2 m de pamant, zona 3!
   Cezar....scrie numai catrene repetente,...pe blogul huhu!
   Vasal(e) nu si-a luat pastilele!
   Nu inteleg de ce fac spume la gura, ca nu i-a bagat nimeni in seama?
   Poate de asta? Posibil da!
   Sa fie sanatosi......sau mai degraba Apti!

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares 30 august 2016, 13:10. Nu amantul sindicalistelor, intrucat dam in altele. Pe scurt, personajul o facea cum ii venea la gura pe o persoana publica din SCMD, femeie. Pana persoana in cauza l-a depistat cine este. Cum, necum, sindicalista fiind intr-o vizita oficiala prin BV, viteazul nostru a acceptat sa se intalneasca fata in fata sa isi lamuresca disputa. Asadar, este vorba de o disputa, nicidecum de alte relatii. Numai ca dupa ce s-a dat cocos si a stabilit intalnirea si amanuntele, viteazul nostru s-a dat complet la fund, si-a inchis telefonul si nu s-a prezentat deloc la intalnire. Era evident de ce! Facuse pipi pe el ca nu cumva sa il ia la palme sindicalista pe care o facea in fel si chip pe virtual! A iesit de sub scara cam la o saptamana dupa ce sindicalista a parasit BV, ud tot in izmene.

   Despre asta este vorba! Adica a facut pe el in izmene cand sa se intalneasca face to face cu o femeie pe care o facea in fel si chip pe internet!

   Ștergere
  4. Ce naiv pot fi?
   Eu chiar am crezut ca e un don Huan, nu Cârleone!
   Vai steaua lui.....un flecar de birt care ma tot musca pt ca am avut curajul si inspiratia sa postez in real! Si pt ca m-am definit! Era peste intelegerea lui. Cand drak a avut ocazia sa refuleze el pe un colonel? Bine ca in mediul virtual.....asta este o realitate!
   Sa ma consider sindicalista?
   A mai trecut cineva prin BV, anuntat,....telefon....totul ok! Cand a ajuns omul s-a dat lovit si nu a mai venit! Nu a avut bilet de tranvai! :))

   Ștergere
 45. Sa lasam dracului orgoliile pesonale ca o sa ne manance cainii pe toti! Se apropie clipa scadentei la recalcularile pensiilor militare, si daca ne gaseste dezbinati va fi o victorie a celor ostili rezervistilor militari! Nu vedeti ca Boc exclude pensiile speciale ,,uitand'' cu intentie ca pensiile militare nu sunt pensii speciale? O Armata, ca noi, numai in stransa unitate poate repurta victorii, nu in dezbinare si opinii controversate si rau intentionate, convenabile dusmanului comun: Clasa politica dezinteresata total de drepturile noastre constitutionale!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. @ Adrian Bontas 30 august 2016, 14:07. Da, m-am gandit EU. Fapt pt. care consider sincer ca mama ta - daca are sub 63 ani, trebuie aiba aceeasi obligatie la razboi, ca si mine. Adica sa ne angajam amandoi de gat cu inamicul extern. Eu ca profesionist desigur, mamica ta dupa un pic de stagiu militar obligatoriu. Sper ca nu ai pretentia sa faci discriminari, si doar eu sa o apar pe mamica ta, iar dansa sa stea cu cracii in sus la telenovele! Doar ai dat de inteles ca nu tolerezi privilegii pt. nimeni, nu?

   Apropo de privilegiile astea! Ai civili in familie sub 63 ani, nu? Inclusiv femei, nu? Mai, baiete! Cum mama ma-sii vine asta ca o rezervista (femeie) sa aiba obligatii militare pana la varsta de 63 ani, iar fatucile mai tinere din familia ta sa nu faca si ele acolo un stagiu militar obligatoriu? Pe bune acum! Le doare curu' sau cum?

   Le fel si in cazul barbatilor din familia ta peste 35 ani, dar nu mai mult de 63. Legea republicii lui Peste zice ca la razboi fac stagiul militar obligatoriu, doar barbatii cu varsta intre 20-35 ani. Si iar ajungem la problema. Adica un cadru militar in rezerva sub 63 ani sa fie luat cu forta la razboi, iar pokemonii mult mai tineri din familia ta sa joace babaroase?

   PS: Ti-am spus astea, intrucat te cam mananca rau de tot in ..ur!

   Ștergere
  3. Gelule,
   I-ai luat oxigenul!
   Acum o intreba pe ma-sa cati ani mai are pana la 63!
   Pe ta-su nu-l stie....., asa ca saluta pe toti barbatii peste 50 ani!
   :))

   Ștergere
  4. Problema care se pune intr-un conflict clasic(daca va fi in viitor)este ca vor fi chemati sub arme toti cei in stare sa tina o arma in mana pana pe la 67-70 de ani(ma refer la rezervisti care oricum au o pregatire militara solida, cu conditia ca starea sanatatii sa le permita ), chiar peste 70 de ani daca va fi cazul. Nu poti sa trimiti in prima linie tineri total nepregatiti pentru astfel de situatii numai ca sa fie carne de tun.Iata de ce acestora trebuie sa li se acorde drepturile ce li se cuvin(iar pretentiile lor nu sunt excesive fata de pretentiile cocalarilor, smenarilor, interlopilor etc) deoarece ei sunt cei ce vor fi in primele linii, altfel nu se poate.

   Ștergere
 46. A se citi cu atentie! Repubica mimeaza ca respecta ostasii cazuti in WW1 si WW2. Cand vine insa vorba de lucruri mai concrete, cum ar fi restaurarea Crucii Eroilor Neamului sau Mausoleului de la Mărăşeşti - astăzi căzute în paragină sau uitare, republica nu mai face nimic.

  Dincolo de antipatii sau simpatii. Chiar asa? Armata Regala si-a dat jertfa! Iar republica sa nu fie in stare sa varuiasca macar monumentele inchinate ostasilor nostri?

  Pe de alta parte, ASR Margareta si viitoarea regina a Romaniei, vorbeste cu anume respect de niste lucruri. Pe care republica fie le cosmetizeaza, fie le denatureaza, fie le trece sub tacere.

  https://monarhiasalveazaromania.wordpress.com/2016/08/29/principesa-margareta-avem-datoria-sa-readucem-la-lumina-adevarul-istoric/


  : https://monarhiasalveazaromania.wordpress.com/2016/08/29/principesa-margareta-avem-datoria-sa-readucem-la-lumina-adevarul-istoric/

  RăspundețiȘtergere
 47. VA PLACE CE TUPEU AM? MI-AU LUAT ASTIA TITLUL DE DOCTORAT CA CICA AM PLAGIAT!

  "În cazul meu, legea a fost aplicată retroactiv, ceea ce este neconstituțional".

  Dar cand am desfiintat pensiile militare in 2011, tot retroactiv acordarii lor, nu se mai ... pune!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS! AM SI FACEBOOK, BA! AICI https://www.facebook.com/GabrielOpreaRomania?fref=ts

   Ștergere
  2. Misto!
   Ai muncit atat sa faci nickul asta!
   Te apreciez!

   Ștergere
 48. Acolo am scris cu decenta si ca un apel la luciditate! Cine stie cum am dat click, insa nu-s genul rafuielilor, razbunarilor si insultelor de dragul de-a ma face bagat in seama sau sa rad de vre-un camarad cu ironie vadita si rau intentionata, am scris la obiect pe anumite aspecte comune, dar mai important si mai presus de orice ramane apelul meu la calm, luciditate, discernamant, camaraderie si sa lasam deoparte aceste contrari dintre monarhie si Republica sau sa pupam in cur partide in mod ofensator la adresa camarazilor de suferinta comuna in nedreptati, sa ne facem rau unuia sau altuia! Am ajuns la concluzia ferma ca fiecare sa-si pastreze optiunile in cap si sa faca cum stie de cuviinta ca e mai bine, ca oricum, eu nu voi convinge pe nimeni sa ramana republican si nici altii sa ne faca monarhisti, pentru ca n-am nici un interes si nu castig nimic din toata tarasenia asta, si astfel se vor stinge si aceste conflicte create artificial pe un subiect care la ora actuala nu-i nici fierbinte si nici stringent sa stam cu picioarele in apa! Nu-i nici campanie pe seama asta, nu-i referendum, nu-i nimic! Ma tot uit ca aici se strecoara si civili cu identitati sub pseudonime sau titrate ,,anonim'' doar ca sa rada de noi si sa ne incite la ura si dezbinare! Cine am fost noi si acum ce-am ajuns din cauza blestematului asta de cacat politic, care ne-a luat parca mintile la toti, si am ajuns ca o gloata batuta de vant, de colo-colo si la cheremul si rasul civililor, ca un Bontas care la statutul lui de civil non combat nici nu are ce cauta pe aici, doar sa ne irite cu betzele lui varate prin gard! Eu la o palma primita de la un camarad intorc si celalat obraz, dar nu permit tuturor gurilor casca infiltrati pe aici sa zadare cu batzul si sa ia coaja la rahat sa le puta lor in nas de dragul de a amusina noi placeri perverse pe baza militarilor incinsi in controverse aproape, aproape antagoniste! Acolo scrisesem sa ne dam mana toti si sa facem pace front comun impotriva singurului nostru dusman,. la fel de comun: Clasa politica de tot cacatul, indiferent de partid, pentru ca toti au contribuit intr-un fel sau altul la decaderea moralului si veniturilor noastre, la nedreptati si crase abuzuri de neiertat! Asta e, iar daca voi fi inteles fara mistocareala si zeflemeala, cu aroganta aia de patriarhie ortodoxa nu-i decat un castig moral al tuturor! O Armata de rezervisti, dar si de activi, nu poate fi infranta daca se afla intr-o unitate si singura voce! Lasati deoparte dusmaniile, razbunarile, amenintarile, invectivele rautacioase cu adresa din toate flecurile si nimicurile, controversele pline de venin si insultele degradante! Va fi o toamna a deciziilor de pensionare in bataie de joc, a razuirilor anticonstitutionale si eronate si avem nevoie sa fim uniti sa le dam lovituri grele acestor sabotori si dusmani ai rezervistilor si activilor militari! Avem nevoie de fortelele acestea pe care le risipim acum inutil in dispute puerile si degradante! Oare nu mai avem respect si educatie in comportamentul nostru de foste elite militare? Dumnezeu sa ne ajute pe toti cu discernamant si luciditate! Amin.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar si tu ai blamat si injuriat! Inteleg ca invitatia este valabila pt toti, inclusiv pt initiatorul la reconciliere?
   Asa da, dar poti garanta tu pt 3 maidanezi?

   Ștergere
  2. @ Iulian, la pariu pe onoare ca nu m-am luat de nici un rezervist pana nu m-a calcat grosier pe coada! Doar blogurile sunt la dispozitia oricui sa se poata conforma! Am blamat pe generalitati anumite stari si atitudini, m-am ferit ca de dracul sa aduc atingeri cuiva pe direct si pe nume, asa din senin ca mi s-a sculat mie s-o fac! Dau numai un exemplu general ca m-am referite la o optiune politica si, pac, m-am trezit injurat! Deci, sa stabilim: N-am sarit la garleaja nimanui pana ce nu m-a atacat miseleste si ofensiv pentru o opinie! In ce te priveste, mereu te-am stimat pentru sinceritatea celor postate si ca nu ti-ai ascuns identitatea sa injuri pe cineva ca lashul, cum foarte multi o fac, drept pentru care m-am hotarat sa-ti copiez atitudinea si sa-mi dezvalui identitatea de Corneliu Ifrim! Mai ales ca mie nu mi-e frica de nimeni si de nimic! Doar lor sa le fie frica de scrisul si de gura mea care-i vor ataca si spurca la sange si in cel mai mahalagist mod pentru nedreptatile ce mi le-au facut! Eu nu mai am nimic de pierdut, ei vor avea cu mine daca-mi intra in colimator!Te asigur de tot respectul meu!

   Ștergere
  3. Stiam numele si prenumele si preocuparile in sfera media!
   Adu-ti aminte ca te-am intrebat daca esti stangaci? Asa-i?

   Ștergere
  4. OK, dar poza intoarsa insela privitorul, ca si acum! Ducerea in eruare a inamicului!

   Ștergere
 49. @R 26.500: Uite ca am gasit postrea Corneliu: 30 August 2016, ora 09.55

  RăspundețiȘtergere
 50. "Asr margareta si viitoarea regina a Romaniei" ???!!!
  Dl R-26500, daca asta doriti, va priveste.
  Eu sunt roman dar nu doresc sa fac parte din aceasta Romanie.
  In nici o constitutie a statului roman, nici pe vremea monarhiei, nu se inscauna pe tron o regina, ci numai un rege, a carui sotie se numea regina, dar nu ia era considerata conducatorul Romaniei.
  Aveti anumite scopuri pe care le promovati pe acest blog, dar scopurile nu scuza mijloacele , unele total deplasate.
  Nu va asteptati sa va sustinem scopurile, unele bine intentionate, daca folositi mijloace "decadente" sub demnitatea de militar sub juramant de credinta, fata de poporul roman.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma abtin la niste chestii! Descendentii la tron ai unei familii regale sunt stabiliti de familia ...regala. Dupa propriile legi. Legile pot fi modificate in timp, chiar de familia regala. Normal ca daca nu ai un rege, danad nastere doar la fete, cineva tot te mosteneste, nu? Cine, baiatul vecinului? Sau propria fata! Sunt chestii minore, chiar fara relevanta!

   In sfarsit, in afara de ce a stabilit Familia Regala - primul nascut va succede la tron - acesta fiind este Principesa Margareta, eu care cunosc altfel lucrurile, iti spun ca Principesa Margareta are ... adevarata stofa de lider al unei natiuni. Natiuni puternice, nu oricare!

   Eu nu stiu ce idei voi bagate in cap de la TV sau din cartile de istorie comunista. Dar parerea mea strict personala despre Principesa Margareta este ca dumneai este de mii de ori mai romanca decat toti presedintii si politicienii Romaniei din ultimii 27 ani la un loc.

   Este foarte bataioasa! Si mai zic ceva ce NU se vede din afara: este nationalista in sensul bun. Este in stare sa ordone sa trecem din nou Prutul.

   Dar poate discutam alta data! Citeste bine ce spune: 1 Decembrie 2018 NU va fi doar asa o simpla sarbatoare fada. Altceva trebuie sa fie atunci!

   Ștergere
  2. De asta si latra ca un sacal ambasadorul US la Chisinau!
   Li se ia caimacul?
   Textul oficial, chiar si discutiile neoficiale, ale unui ambasador se aproba de catre Centrala! Asta este mandatul lui! Nu exista cazuri de abatere, doar daca defecteaza!
   Vom vedea in maximum o luna daca il schimbaba sau nu!

   Ștergere
 51. @ tehnocrat 30 august 2016, 20:38. Si acum! Ma acuzi astfel: "Aveti anumite scopuri pe care le promovati pe acest blog, dar scopurile nu scuza mijloacele, unele total deplasate".

  Mai pe romaneste, tu ma acuzi fac propaganda pt. monarhie, asa cum fac astia cu PNL, PSD, PCR etc. NU! Inseamna ca NU ai inteles nimic.

  EU nu fac propaganda pt. monarhie, ci doresc sa atrag atentia militarilor ..ututi de republica - printre care ma numar si EU, ca ..utelnita va continua. Cat timp va fi republica. Intrucat este o republica dereglata, o falsa republica.

  Dupa cate am retinut, nu ai fost in cauza in 2011 ca ceo 26 500 pe care republica aproapae ca ne-a macelarit! Problema asupra careia doresc sa atrag atentie oricarui militar, este ca acolo unde a mers ca republica sa infiga cutitul - cum a fost in cazul desfiintarii pensiilor militarilor, istoria se repeta, dar la un nivel mai accentuat! Adica, 100% va aparaea din nou un regim sectant, care ne va lovi cu barda! Despre aste este vorba!

  La modul personal, eu fiind foarte fript de republica, ar fi ilogic sa mai doresc republica sau sa cred ca republica se va autorecta! Nu! Nu se va corecta! Decade din ce in ce mai mult.

  Si cu asta aproape inchei! Dar totusi ... Acum cativa ani, cand m-a faultat republica, eu am reactionat. Cum sa desfiintezi mai, frate, ca republica, pensia militara a unui militar care a servit republica si sa ii dai ceva in loc la misto, ras la jumatate? Am inteles, tu NU ai fost in aceasta situatie, eu da. Si atunci, ce ti se pare deviant? Ca nu fac si declaratii de dragoste republicii, dupa ce m-a ars?

  Bun, dar de la eroarea republicii legata de o parte din militari, armata s-a scindat in doua. Cei ne..ututi raman cu republica, ceilalti ...ututi antirepublica. Ambele decizii sunt logice.

  In ceea ce priveste viiitorul, devine evident ca eu am fost determinat de republica sa o abandonez in situatii critice. Nu ca mi-am propus eu, nu, republica m-a determinat. Stii de ce? Pt. ca din lectia care mi-a fost data de republica rezulta ca republica este in stare daca o servesc din nou, sa ma mai ..uta o data! Asa ca serveste-o tu!

  In final! Ca sa nu existe scarba in casa, daca mai traim pana in 2018 si ne mai tin bracinarii, amandoi suntem romani, dar este extrem de probabil sa fim in tabere diferite. Ramane de vazut cum vor evolua lucururile, dar eu am decis deja ca nu mai servesc republica!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca numar, 26500, bate spre 4-5 BgMC /I....., dar ca analiza duce spre toata armata, intr-un ecart de promotii!
   Nici nu vreau sa gandesc spre cea mai urata masura si asupra cauzelor care au determinat-o! Am mai aflat de ceva asemenator, dar mai le est!
   Trist rau!

   Ștergere
  2. Referitor la pensiile celor iesiti in 2016, nu aveti elemente prea comune de raportare si analiza, intrucat exista portite legale care rezolva multe bariere!
   Asa cum impotriva Tc s-a inventat mijlocul ATc asa si.....
   Stiut ca mintea omului estr f creativa in conditii de stres si/criza, s-au gasit solutii, chiar daca nu pentru toti, dar o parte insemnata este f multumita! Greu de aflat sau dat detalii!
   Bravo lor!

   Ștergere
 52. @R.26.500 iti respect cu desavarsire optiunile politice, si fiecare e necajit pe cate ceva in tara asta, pe mine nici sa nu ma mai intrebati cat, de am ajuns si la disperare, insa doar amintesc ca si in Republica si in monarhie puliticile le fac tot cacatii de puliticieni, fir-ar mama lor a dracului de cotoarbe nenorocite! Partidele astea de cacat, pulitice, fac si desfac, adauga sau rad la sange! E foarte adevarat ca si presedintele Republicii, Basanau, vesnicul etilic conflictual, a dat ordinul de razuri, si Boboc cat un dop le-a aplicat prin sculele pedeliste, si chiar si acum delireaza schizoid si fascist pe teza ca pensiile speciale sa fie razuite si bagand pensiile militare in acest borhot din creierii lui, in care femeia de serviciu in jupon, prostituata de bordel, traseista sugara, picolul ciubucar, portarul spagar de spital, paznicul de closete si cocalarul sa fie la aceesi egalitate de drepturi financiare si din aceeasi caciula cu Plutonierul, Maistrul militar, politistul, securistul, Comisarul, Agentul, Colonelul si Generalul! In esenta, n-am vazut nicaieri ca o monarhie sa faca politica activa si sa propuna solutii sociale, aici referindu-ma la monarhiile civilizate, europene! Sunt de parere ca in ambele situatii doar cultura, civilizatia, educatia evoluata si nu mediul din Evul mediu timpuriu, ca cel de la noi, inapoiatii Europei civilizate, si bulgari poate sa ofere solutii si optiuni civilizate de remunerari, recompense si pensii la fel de civilizate! Mediul politic parlamentar fiind raiul sau iadul pentru orice popor! La noi, nici monarhia, nici presedintia, nici Republica nefiind eligibile si potente decat cam peste 100, daca nu chiar 1000 de ani, ca asa e data dracului natia asta de nu se mai da naibii o data pe brazda ca ungurii, cehii, slovacii, slovenii si alte natii cerebrale si unite in sinele lor statal! Ma uitam ca liberalii nu au in programul de guvernare absolut nici un fel de masuri sociale, mai ales in privintza salariilor, alocatiilor si pensiilor si se duc lupte grele la ei sa fie trecute macar de sanki ca sa prosteasca lumea sa-i voteze, dar in realitate nu admit mariri la nimic, invocand acele stupide programe de dezvoltare de unde se pot fura banii in haita mafiota, politica, organizata, cu camioanele, ca la celebrele autostrazi care de 26 de ani au imbogatit haitele politice de lacomi si mergem cu masinile tot prin gropi si sosele ale mortii! Ei, aceste partide istorice, nici in istorie nu s-au ocupat cu eradicarea foamei si saraciei in Romania, niciodata n-au elaborat astfel de programe, asa ca sa nu ne asteptam la lapte si miere,iar stanga nefiind sprijinita pulitic de dreapta pentru aceste programe sociale, ambelime-ar tabere fiind organizate in bande de tip mafiot si calificate in jafuri de proportii din banii statului va ramane tot cum s-a stabilit: S-o luam in mana de Malineanu in vecii vecilor! Cum ai da-o la intors va fi din rau mereu in si mai rau! La dracul cu toti politicienii si bag o voma adanca pe toata clasa pulitica de mare si imputit cacat romanesc! Monarie sau Rpubica, va avea aceeasi clasa politica si n-avem inca o rezerva de politicieni pe Luna sa-i schimbam pe astia si pe cei viitori! Care vor sa mi se alature, sa bage si ei ce vor si ce pot, pe langa voma mea, cu mare adancime si scarba, ca la atata pulime mafiota nu pot sa fac fatza sa-i spurc, asa cum se merita!

  RăspundețiȘtergere
 53. @ R 26500
  Pîna una alta închină-te la cine vrei cu conditia sa te dezbraci de ceeace ti-a oferit statul român sub care te-ai format ca ofiter(zici tu).
  Poate noua forma pe care o aduli cu nesaț iti va permite sa legalizezi si acea formatiune paramilitara la care visezi si ne-ai promis-o. Si poate daca o sa savîrsesti cu ea si ceva acte de vitejie o sa te rasplateasca ”regina ta” cu vreun titlu si mosie adiacenta rupta din domeniile regale ”neimpozabile”.
  Si d-le R 26500 ,daca pe noi ne poti contrazice ,atunci incearca sa-i contrazici si pe Coșbuc, O.Goga si Eminescu.
  Ai aici mai jos definitia si determinarea la ceeace ce sustii tu si acolitii cu frenezie.

  ”Flămând şi gol, făr-adăpost,
  Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut,
  Şi m-ai scuipat şi m-ai bătut
  Şi câine eu ţi-am fost!
  Ciocoi pribeag, adus de vânt,
  De ai cu iadul legământ
  Să-ţi fim toţi câini, loveşte-n noi!
  Răbdăm poveri, răbdăm nevoi
  Şi ham de cai, şi jug de boi
  Dar vrem pământ!

  O coajă de mălai de ieri
  De-o vezi la noi tu ne-o apuci.
  Băieţii tu-n război ni-i duci,
  Pe fete ni le ceri.
  Înjuri ce-avem noi drag şi sfânt:
  Nici milă n-ai, nici crezământ!
  Flămânzi copiii-n drum ne mor
  Şi ne sfârşim de mila lor –
  ............................................
  Sa nu dea Dumnezeu cel sfînt,
  să vrem noi sînge nu pămînt.„
  ............................. Cosbuc.
  Sau;
  ”La noi atâţia fluturi sunt,
  Şi-atâta jale-n casă.
  Privighetori din alte ţări
  Vin doina să ne-asculte;
  La noi sunt cântece şi flori
  Şi lacrimi multe, multe...”
  ......................................
  O. Goga

  .........................
  Sau;
  ” Pe bănci de lemn, în scunda tavernă mohorâtă,
  Unde pătrunde ziua printre ferești murdare,
  Pe lângă mese lunge, stătea posomorâtă,
  Cu fețe-ntunecoase, o ceată pribegită,
  Copii săraci și sceptici ai plebei proletare.

  Ah! - zise unul - spuneți că-i omul o lumină
  Pe lumea asta plină de-amaruri și de chin?
  Nici o scânteie-ntr-însul nu-i candidă și plină,
  Murdară este raza-i ca globul cel de tină,
  Asupra cărui dânsul domnește pe deplin.

  Spuneți-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră
  Cu-averea și mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
  Contra celor ce dânșii la lucru-i osândiră
  Și le subjugă munca vieții lor întregi.

  Unii plini de plăcere petrec a lor viață,
  Trec zilele voioase și orele surâd.
  În cupe vin de ambră - iarna grădini, verdeață,
  Vara petreceri, Alpii cu frunțile de gheață -
  Ei fac din noapte ziuă ș-a zilei ochi închid.

  Virtutea pentru dânșii - ea nu există. Însă
  V-o predică, căci trebuie să fie brațe tari,
  A statelor greoaie cară trebuie-mpinse
  Și trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.

  Și flotele puternice ș-armatele făloase,
  COROANELE CE REGII le pun pe fruntea lor,
  Ș-acele milioane, ce în grămezi luxoase
  Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă,
  Și-s supte din sudoarea prostitului popor.”
  ..................................................................
  M. Eminescu
  Sper sa publici si sa-ti dea de gîndit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In primul rand ca tu nu esti in masura sa imi pui mie conditii. Ce ma intriga este ca dupa ani de zile, tu in loc sa constientizezi ce s-a intamplat in 2011, tu scrii poezii.

   Nu vrei sa acepti ca in 2011, cateva zeci de mii de militari au fost masacrati de stat si republica. Tu crezi ca i-a mai scazut la unul un leu, la altii 5 lei, poate la unii 50 lei. Si gata!

   Bai baiete, fii atent ce spun, evoc din memorie - fara zecimale. Pune-te in urmatoarele sitiatii reale:

   - ofiter superior: pensia rasa de la 3 600 la 1 400. Rata la banca/masina/facultati copii fiind de ... 1 800.
   - ofiter superior: pensia rasa de la 3 100 la 1 200. Rata la banca/masina/facultati fiind de ... 1 500.
   - ofiter inferior: pensia rasa de la 2 000 la 1 100. Rata la banca/masina/facultati fiind de 800.
   - ofiter superior: pensia rasa de la 4 100 la 2 100. Rata la banca/masina/facultati fiind de ... 2 100.

   Etc. Exemplele sunt zeci de mii de cazuri similare. Dupa cum vezi, rezultatul faptic este taierea oricarui mijloc de subzistenta, nu diminuari somboloce de 50 bani.

   Si apari tu gonflat cu 6 lei in plus in 2011, sa ne tii teoria republicii si statului de drept?

   Bai, baiete! Dezmeticeste-te! In 2011 "gonflarea" lui Oprea pt. unii s-a facut prin distrugerea a mii sai zeci de mii de destine. Si tu vii cu Goga si Eminescu?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Adrian Bontas 18 septembrie 2016, 17:29. Ce inseamna vechime reala? Cea in CONDITII NORMALE, fara grupe de munca, la fel cum au femeile de serviciu?

   Grupe de munca exista si la civili si la militari. Grupa de munca inseamna astfel: se reduce varsta de pensionare valabila pentru CONDITII NORMALE, cu un numar de luni pe ani, functie de grupa.

   Astfel, daca femeia de serviciu a lucrat in CONDITII NORMALE, varsta ei de pensionare este de 55 ani. Pt ca NU are grup de munca, legiutorul a stabilit ca serviciul NU ii afecteaza durata de viata, respectiv durata de munca. Asa ca la 55 iese. Are speranta de viata 78 ani.

   Dar daca avem o femeie-pilot, lucrurile se schimba. Ea lucreaza in grupa ALTE CONDITII, care sunt conditii extreme de munca, nu ca la femeia de serviciu. Speranta de viata a femeii-pilot este 63 ani. Daca o tii pana la 55 ani in armata, la 45 este oricum deja leguma. Asa ca legea ii stabileste o reducere a varstei de pensionare. Sa apuce si ea sa manance din pensie cativa ani. Tot mai putin ca femeia de serviciu - dar tot e ceva. Iar legea spune ca ii reduce varsta de pensionare cu 6 luni la an, fata de femeia de serviciu.

   Astfel, femeia-pilot iese la 47 ani, iar femeia de serviciu la 55 ani. Femeia-pilot va manca pensie pana la speranta ei de viata de 63 ani, iar femeia de serviciu pana la speranta ei de viata de 78 ani!

   Ca atare, barbate! Atat dupa legile vechi, cat si dupa cele noi, putem compara varstele de pensionare, numai in cadranul acelorasi grupe de munca.

   Nu ai cum sa pretinzi ca o vanzatoare la aprozar sa aiba aceeasi varsta de pensionare cu un scafandru.

   Si acum sa iti raspund la intrebarea concreta? Pai eu am vechime cu tot cu grupa de munca, mai mare decat 9/10 din gonflatii lui Oprea. Si tot am pierdut. Nu este din cauza functiilor etc. Ci din cauza smecheriei ticluite de "gonflati". "Gonflatii" au calculat altfel: NU mai conteaza niciun grad, functie etc. Ci doar veniturile. Si asa aparut maistru militar cu 7 200, cu pensie mai mare decat seful SMG. Schimbarea legislatiei a incurajat simplu: pe cine s-a orientat sa incaseze bani cu sacul cand era in activitate. EU nu m-am orientat sa am venituri mai mari si de 10 ori decat propria solda, ca si majoritatea de fapt. Asta este daca nu am ajuns ... prefect al capitalei ca Oprea!

   Ștergere
 54. Olescule,fie ca Romania este republica sau monarhie pentru noi este acelasi drac.Da,armata regala o ducea mai bine dar stii dece?Fiindca foarte putini ofiteri si subofiteri traiau din solde.Ofiterii si subofiterii cand se casatoreau eventualele neveste trebuiau sa aiba dota serioasa adica avere substantiala.Ofiterii beneficiau de aghiotant a caror solda o plateau ei.Aghiotantul,soldatul Ion o insotea pe doamna maior inclusiv la piata ,o ajuta la curatenie in casa etc iar uneori tinea lumanarea ca domnul colonel sa vada unde e gaura.Uite ca acest Cornel care in curtea Cucuvele facea juraminte de fidelitate mai abitiri decat un nord-coreean a inceput in sfarsit sa-si aranjeze tiglele pe casa lucru care este indicat si pentru tine.Retine ca antamarea unor subiecte care agita apele nu este avantajos pentru noi chiar daca unii provenim din licee militare iar altii din origine sanatoasa.In prezent guvernantii nu ne dau pensii mai mari sau mai mici pe aceste criterii.Marea noastra majoritate din obligatie am fost membri PCR si sa ne fereasca sfantul ca un nebun sa vina cu propunerea sa nu primim pensie cum ca am fost activisti de partid.Iti aduci aminte de sloganul"ofiterul este om de stat si activist de partid".De nevoie am fost si propangadisti ca doar treceam in planificare pregatire politica.In concluzie pentru toti funia spanzuratului este comuna atata timp cat trecutul ne defineste.Pe tema afinitati politice e cazul ciocul mic.Lupta noastra trebuie sa fie cu guvernantii indiferent carui partid apartin.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ne-a deranjat nimeni in 2011, nu? Atunci lasa tu ciocu' mic. Spune-mi concret: daca ti-a ras republica pensia in 2011 si cam cu cate procente! Nu, ba chiar te-ai trezit si cu 2 li in plus, nu? Eu m-am trezit cu pensia rasa la 1/2. Si atunci, cine si cui trebuie sa dea sugestii?

   Ștergere
  2. @ Iceparu: Ma repet ca, indiferent de forma, monarhie sau Republica, clasa politica de mare cacat ramane inhipta-n curul Romanistanului! Tot aceiasi idioti si oligofreni impotenti si incapabili pe linie, niste nulitati absolute, nici unul nefiind mai breaz! Nici pe Luna si nici in stele nu avem rezerve de oameni curajosi si competenti, iar din import este cu desavarsire exclus! Asa ca sa nu ne asteptam sa ne pice din cer prea curand schimbari importante in beneficul nostru saracan si pierdut in eter! Toate blogurile militare sunt bune atata timp cat respectul reciproc si principiile sanatoase de opinii nu ataca persoane si integritati morale si de conduita ale postatorilor! Dusmanul nostru este doar unul pentru noi: Clasa politica defavorizanta intereselor noastre comune! Restul nu sunt decat banalitati si bezele relaxante!

   Ștergere
 55. Ce-ai R-ule , ti-a murit "regele", ai intrat la andropauza " de nu mai scrii nimic?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce chestie! Ce usor e sa stai la beri si apoi sa intri odihnit pe un blog militar si sa il iei la rost pe administrator ca n-a schimbat tema!!!

   Ștergere
 56. Olescule@te credeam mai cerebral.crezi ca vei schimba tu conceptia celor care se dau republicani?nu faci nimic altceva decat sa bagi batul prin gard.privind reducerea pensiei in 2011' lucru care mi s-a intamplat si mie 'nu e de vina republica ci niste nemernici carora li se rupe in paisprezece daca romania este republica sau monarhie.iliescu nu a renuntat la functia de presedinte.nici constantinescu si nici chiorul.nu renunta la functie nici iohannis.iti repet ca te lupti cu morile de vant.pentru romani 'monarhia este de domeniul trecutului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cerebral? Pai nemernicii sunt republica. Eu nu vreau sa schimb nicio o conceptie. Materialul prezinta lucuri concrete infaptuire contra militarilor de ... republica.

   Si ceva nu imi place la tine! Imi sugerez sa bagam sub pres ce s-a intamplat in 2011 in republica? Cam asa, nu? Atunci ai gresit adresa!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!