vineri, 22 iulie 2016

Vasile, Cezar si Nad ne prezintă informaţii proaspete şi cam sumbre despre pensiile militare! (Discuti libere pe marginea temei)

Vasile, Cezar si Nad sunt 3 useri. Informaţiile le aparţin, iar până la proba contrarie acestea nu pot fi nici infirmate, dar nici confirmate. 

Aşa în linii mari, coroborând informaţiile, rezultă următoarele:

-  ministerele au început să expedieze militarilor şi poliţiştilor în rezervă/retragere pensionati, decizii de recalculare a actualelor pensii. Cu mentiunea ca in cazul celor pensionati anterior anului 2011, din recalculare rezulta cuantumuri mai mici ale pensiilor acestora fata decat cele actuale. Deciziile de recalculare mentinandu-le  totusi in plata celor in cauza, cuantumurile actuale (principiul mentinterii in plata a cuantumului mai avantajos); 
- unul dintre cei 3 useri a difuzat in repetate randuri o informatie conform careia guvernarea actuala are intentia ca undeva spre toamna sau imediat dupa alegerile parlamentare, sa elimine principiul mentinterii in plata a cuantumului mai avantajos;
- in sfarsit, un alt user din cei mentionati afima ca M.Ap.N. nu este de acord cu actualizarea pensiilor personalului pensionat anterior anului 2011, in functie de soldele actuale ale militarilor in activitate. Nu este foarte clar care este motivatia. Poate interveni userul in cauza sa precizeze totusi cum o eventuala neactualizare a pensiilor celor pensionati anterior 2011, are drept consecinta faptica diminuarea cu 20% a pensiilor personalului mentionat. 

Rugam toate persoanele care detin si alte informatii referitoare la subiectul abordat, sa le prezinte cu incredere. Si pe cat posibil cat mai concret, astfel incat sa nu fie create confuzii. Multumim!

86 de comentarii:

 1. Unul dintre principiile de baza ale sistemului pensiilor militare de stat este:
  principiul unicitatii, potrivit caruia statul organizeaza si garanteaza sistemul de pensii militare de stat bazat pe aceleasi norme de drept, pt toti participantii la acesta.
  Articolul 109 si 110/legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015 prevede recalcularea tuturor pensiilor militare pe baza unei baze de calcul actualizate la data de 01/01/2016.
  Asa ca este exclus ca sa existe un an gen 2011 pana la care sa nu se actualizeze sau dupa care sa se actualizeze baza de calcul.
  Trebuie sa stiti ca tocmai la cei pensionati inainte de 201 se vor obtine cele mai multe pensii mai mici decat cele aflate acum in plata. Dpv al efortului bugetar, pensiile vor fi inghetate si statul va face economii bugetare.
  Este drept ca foarte multi pensionari , a caror drepturi s-au deschis anterior datei de 01/01/2011 nu vor aplicarea legii 223/2015, dar asta este altceva. Nu inseamna ca asa se va face.

  RăspundețiȘtergere
 2. Alte informatii nu mai detin !
  Personal..mi-am manifestat indoiala ..avand in vedere ca s-ar incalca Legea !
  Dar daca se modifica legea ..???
  Procentul de 20 % este aproximativ si ar rezulta din ..DIMINUAREA BAZEI DE CALCUL..evident ...!

  RăspundețiȘtergere
 3. R26
  Gresit!
  Nu au primit decizii de recalculare. Astazi au anuntat cativa ca au primit deciziile de pensionare, potrivit L 223 modificata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In material este vorba despre 3 useri. Fiecare spune cateva ceva. Iar userul Vasile se jura dintre cei cu deciziile, unul este pensionat in '96 si unul in 2009. Asta este recalculare. Userul Nad pare sa se refere intr-adevar la decizie de pensionare - fiind probabil pensionat in acest an. Iar userul Cezar se jura ca are antene in interiorul M.Ap.N. si afirma ca a aflat ceea ce scrie in material.

   Asadar, sunt 3 situatii diferite. Tocmai de aceea le-am adus in material, poate mai intervine cineva sa aflam exact cum sta treaba!

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai bine povesteste pana la capat cum e treaba cu aia 2 pensionati in '96 si 2009. Ai afirmat ca i-a fript - asta inseamna ca au primit decizii de recalculare. Un document, ceva? Alte dovezi mai palpabile? Sau bagam texte?! Nu cumva ne-am mai intersectat si ai o problema personala cu cei pensionati pana in 2011?

   Prin urmare, dovada!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bre, este ..utere! Cand un material este despre turci, tu vorbesti de pensii. Si invers, acum ca materialul este despre pensii, tu vorbesti de turci! ...!?

   Ștergere
  2. El are voie, este un ,,turc,, pensionar.

   Ștergere
 7. Don Bazil stai liniștit că turcii nu pleacă prin Europa decât cu afaceri, cei care au emigrat au făcut-o acum 40-50 de ani. Majoritatea turcilor din Republica Turcă și cei din celelalte 6 foste republici sovietice din Asia sunt musulmani ( cam vreo 150-200 de milioane de origine turcică) dar ceilalți încă 1,4 miliarde de islamiști nu sunt turci ci alte rase și seminții.
  Cel mult turcii pot să-i lase pe arabii și africanii ce i-au năpădit și plece haihui prin Europa dar asta-i alta poveste.
  Cele 5-6 milioane de turci plecate din Turcia spre Germania începând de după al doilea război mondial nu au islamizat Germania ci s-au integrat in civilizația nemțească. Cu tot cu urmași ar trebuit să fie acum peste 10-12 milioane dar după datele de la ultimul recensământ doar 4% se declară germani de etnie turcă adică vro 3,2 milioane.
  Eu am înțeles ce vrei. Sa-i sperii tare pe pensionarii militari cu apocalipsa, iluminații-întunecații, masonii- mancurții, cipuri și cip-ciripuri , că daca mor destui poate la recalculare măresc baza la aia rămași. După cum bag de seama chiar domnia ta ești oleacă de terorist zvonisto-răspândac. Vezi ca e posibil să te sperii singur și să faci jocul altora.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ești prea grobian pentru un fost ofiter don Bazil. Nu pe mine mă insulti ci pe tine insuți și din păcate pui o pată și corpul ofițerilor armatei române.

   Ștergere
  3. @ Vasile Ion Valabil 22 iulie 2016, 22:54. Ce adresa ai Facebook? Nu de alta, dar am dat de tot de tot felul de Vasile Ion si Ion Vasile ... Inclusiv de asta https://www.facebook.com/people/Ion-Vasile/100011687719755.

   Pe pariu ca ai cont fals sau cu alt nume!

   Ștergere
  4. @ karadeniz 22 iulie 2016, 23:12. Nu prea pare sa fi fost ofiter. O da cam des cu cratimele in gard.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 8. In motivarea Camerei Deputatilor la adoptarea legii 223/2015 s-a specificat si principiul pastrarii in plata a cuantumului mai avantajos, principiu universal valabil si care n-a fost respectat la recalcularea pensiilor in 2010 cu toate ca era prevazut expres in legea 19/2000 legea sistemului unitar de pensii, lege care a fost procedura in legea 119/2010 si OuG 1/2011.
  Asa ca este exclus sa se renunte la acest principiu.
  Dar acest principiu se aplica la titularul pensiei recalculate.
  In caz de deces si daca se solicita pensie de urmas, cuantumul avantajos dispare si pensia de urmas se calculeaza din pensia recalculata.
  Eventualele indexari sau actualizari a pensiei recalculate, in conformitate cu art 59 sau 60/legea 223/2015 se aplica la cuantumul recalculat, nu la cel in plata. Cum cele mai multe pensii recalculate, vor fi mai mici decat cele in plata, o perioada mai mica sau mai mare, cuantumul pensiilor in plata va fi identic cu cel actual.

  RăspundețiȘtergere
 9. Pericolul Trump!

  http://www.dcnews.ro/mobile/domnule-trump-batman-batman-dar-nici-chiar-a-a_511628.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Autorul articolului nu e departe de mentalitatea magnatului american. Diferă doar poziția sa insignificantă.
   Pericolul Trump e de fapt politica permanenta a SUA, doar ca spusă verde în față, nu facem cadouri decât dacă primim cadouri la fel sau chiar mai scumpe.
   După intrarea României în NATO (și nu doar noi ci și bulgarii și ungurii) politicul dâmbovițean și–a făcut socoteala.
   Am un câine bun care mă păzește de lup, pot să pun pe foc gardul de la stâna, las doar poarta și niște mărăcini.
   Turcul, grecul, polonezul au înțeles că gardul sănătos, dublat de un lătrat viguros ține departe orice haită chiar și dacă pleacă ori moare câinele și inclusiv cumpărătorii cumpără și plătesc mai degrabă un preț mai mare de la astfel de stâni decât de la șandramaua noastră.

   Ștergere
 10. Este Evident ca T-2 ..is death..!!
  m-alul plange !
  Si cand te gandesti ca el s-a prezentat cu nume prenume grad si functie ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si tot esti tot un soricel ascuns. Tot netul este plin de oameni cu nume si prenume. Pana si pe Facebook ai cont cu pseudonim. Pseudonimele nu au credibilitate. Da' char, de ce esti asa de inspaimantat?

   PS: Sa nu zici ca uu ma semnez "R-26500". Ma semnez aici ca vreau eu. In conditiile in care doar cine nu doreste, nu imi cunoaste numele si prenumele.

   Ștergere
 11. PS.. ii explica totusi cineva cum sta reaba pe net ...??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Treaba pe net sta cam asa. Popondaii fara nume si prenume nu sunt bagati in seama de nimeni.

   Pot fi situatii de utlizare a unor pseudonime. Dar m-am tavalit de ras cand colegul se semna cu "Huhurez" cand ii scria deputatului Mircovici si pe un site oficial - parca al M.Ap.N. Cum dracu' sa te bage un oficial in seamna cand fara nume si prenume, NU existi?

   Si tot asa ma apuca niste crampe de ras cand cad vad pe cate unul adresanu-se cu "Domnule .... Huhurez".

   PS: Apropo! Esti chiar acel Petre Padina de care zice lumea? Sau doar i-ai furat numele si prenumele? Da cinstit sa glasuiesti! Desi nu ma astept la o asemena cinste din partea ta!

   Ștergere
  2. R-123 ...tu esti amuzant si cand spui ..prostioare !!
   Ai dreptate ..nu se poate sa te adresezi unei institutii si sa folosesti pseudonim ..!!
   Pe Net ..pe bloguri ..pseudonimul are mare trecere !!
   Aici ..nu se mai face parada de grade , functii , statut social..!!
   Daca esti capabil si ai cu adevarat ceva de spus..transformi numele (pseudonimul ) in renume ...
   Cand stii ca vei fi in contradictie cu un anumit grup de interese ..pseudonimul..iti da avantajul de a nu putea fi atacat ..personal ..
   Marlanii se dau la familie ..la copii etc...
   Intreaba pe Plano 10 (alias Huhu)..isi mai aminteste de T-Rex ; Bonaparte ; Patton ; Legionarul ;Sniper one ; Trotil-atul ; Mozila Taunul ..F-16..etc..?? Sau pe Mh blog sau pe Infomondo militar ..??
   Ce vremuri !! Cezar dirija reteaua de viteji(!!!! sic)..care luptau impotriva L-164
   Fiecare in parte (pseudonimele ) au facut istorie ....
   De ce nu se duce m-Alul pe un site civil ..si sa zica baaa..eu sunt ala ..aaa..de ce ..??
   A venit aici si si-a imaginat ca mai ia cineva pozitia de drepti si sta cu gura cascata sa-i toarne ..el ! Sa fim seriosi ..
   I-am facut eu en pseudonim (m-Alul)..poate sa incerce sa-l transforme in renume ...hi...hi..hi...
   Vrei sa stii daca sunt PP..??..poate Da ..poate Nu ..ce importanta are ...??
   Se dau functii si grade ..pe undeva ...??

   Ștergere
  3. Mr. Padina,
   Tu nu ai inteles un lucru important, in fapt!
   Intre noi doi, mereu si in prizonierat-daca am fost, era si va fi mereu o punte de netrecut, caci asa este construita armata nostra si armatele lumilor!
   Nu accept altfel si nu ne nivelam!

   Ștergere
  4. m-Ale..te anunt ca ai intrat de ceva vreme in lumea ...civila ..!!
   Nu se spune ,,sa ne nivelam "..ci sa ne civilizam ....hi..hi..hi..!!
   Daca nu vre...este problema ta ...dar nu mai plange ...!!

   Ștergere
  5. Cata civilizatie si cultura am vazut pe blogul tau, in povestirile tale si ale lui Robert Horvath despre Nicole! Voi sunteti nu perversi ci bolnavi rau la cap!

   Ștergere
 12. Respectul, ține mult de educație, de formarea ca om. Când te respecți pe tine nu ai cum sa nu-i respecți pe cei din jur, ba le acorzi un oarecare respect formal chiar și celor care nu-l merită.
  Referitor la respectul militar simpla afirmație - ”Se dau functii si grade ..pe undeva”, demonstrează ca nu ai primit și nu ai acordat prea mult din acest respect nici ca om, nici ca militar.
  Psudonimele de care amintești mai rezistă în lumea online, acolo unde în spatele lor au stat oameni adevărați.
  Interesant este că unii colegi de liceu ori școală militară te descriu un pic altfel decât pari prin mediul online.
  Și acest lucru l-am constatat și la câțiva din cei identificați real din rețeaua ta de viteji de care o ”conduceai… în luptă. ”
  Problema celor care activează sub pseudonim nu o reprezintă ascunderea identității reale ci incercarea de transformare in alte personaje decât cele din realitate ori în cazul unora, eliberarea unor tare comportamentale pe care in viața reală este obligat să și le reprime.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Te paste P..P..P..P..P..Parkinsonul ...???

   Ștergere
  6. Reparat. A fost o eroare de conectare la net!

   Ștergere
 13. @/karadeniz - ,,Respectul "..pentru tine si altii din tagma ta ..este doar daca iti canta in struna si macane pentru ca voi sa aveti tot mai mult ..considerand ca doar voua vi se cuvine totul..!!
  Zice ..,,Calutul de mare "Problema celor care activează sub pseudonim nu o reprezintă ascunderea identității reale ci incercarea de transformare in alte personaje decât cele din realitate ori în cazul unora,
  PS.. karadeniz...???..te pomenesti ca-i numele tau de pe CI..!! Daca nu te punem cap lista ..La ,,ci incercarea de transformare in alte personaje decât cele din realitate ori în cazul unora,etc ..etc ..papagal ..papagal dar nici chiar asa ...!!!..vorba lui D.C....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti fals, nepregatit profesional si citatele tale...ma pun serios pe ganduri....

   Ștergere
  2. Esti fals, slab pregatit profesional, atins de invidie, puerdut in timp, iar cu citatul...m-ai dat gata!
   Ca sa vezi cine esti....uita-te cine-ti populeaza blogul si ce mizerii poate scrie!
   Dar, el al tau!

   Ștergere
 14. Si ca sa pun punct..voi sesiza un PRADOX..foarte simpatic !!!
  Voi (nu il includ pe R-123)..a ti facut parte din tagma Gusatilor care s-au invartit pe langa M-100..sau pe aproape !
  Eu .Dc. si poate R-123 ..talpa cei care erau foarte buni , sa murim ..pentru patrie si popor..!
  Acum Voi LUPTATI impotriva lu M-100..pe cand eu sustin si am incredere In Sef !!
  De ce ..??
  Doar ca se prefigureaza ca ,,dati "si voi in contul umanitatii cateva procente acolo si ca nu ,,va mai iese " asa cum dintr-o eroare ..aparuse pe ici pe colo ..
  Astept explicatii ...!!
  Cand v-ati imbuibat pe L-164 ..a fost tre bine ! Cand cu contributivitatea v-ati imbuibat si mai tare prin pomana lu Oprea ..de a va baga pe voi cu vechime de faraon ..la un stagiu de cotizare de 20 fara nicio justificare ..a fost very ,very nice !Macar de aveati bunul simt sa recunoasteti ca m-ati injurat ca niste idioti 5 ani DEGEABA..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imi pare rau sa-ti spun cateva adevaruri evidente:
   -a fost o lupta, in mediul nostru, ca si in oricare altul, ....si fiecare a realizat cat si ce a putut
   -revolta ta si a altora, este a mereu invinsului, care se viseaza egal cu fostul sef
   -asta seamana cu vocea tinerilor ce urla in strada, sa dea jos pe oricine, dar nu iau in calcul ca oricine ar fi in pozitie conducatoare, ei, latratorii nu vor lua in veci bacul
   -pe scurt eu m-am luptat sa ies din grosul mediocritatii cand altii s-au complacut cu valul
   -ori, pt asta nu pot fi acuzat, cu atat mai mult de cei care au refuzat acea lupta, concurenta....cum vrei sa-i zici
   -de acceea mie nu mi-e rusine sa ma prezint, pt ca trecutul meu este solid, iar prezentul imi este propriu
   -mediocrii gasesc mereu scuze pt nivelul lor, iar azi, ca si ieri, îi denigreaza pe cei ce au dorit mai mult, au facut sacrificii si au invins uneori- de aceea prostia din capul tau, cu apelative gen birocrati, gusati nu-mi poate starni decat mila
   -ca sa-ti demonstrez cele mai de sus, te-am si chestionat profesional si am aflat ca nu este suficient sa faci parada de obiala, iar multi sunt in stare sa declare formule patriotarde-nu e nevoie sa mori pt tara, ci sa nu mori ca prostul!
   -asa stand treaba, nu voi accepta sa ma nivelez in mediocritate si anonimat!
   -tu poti fi oricine...chiar si ciocanarul care a intrebat, cand a iesit la pensie, de ce a dat cu ciocanul, toata viata, in rotile trenului!

   Ștergere
 15. Domnule Olescu,
  -am comentat putin, dar nu pot posta in sprijinul sau contra a doi necunoscuti saraci in idei, iar pe cel de-al 3-lea nu prea-l cunosc din postari
  -rog, un efort sa schimbati titlul.....nu putem acorda mai multa atentie!

  RăspundețiȘtergere
 16. m-ALE ..comanda pe blogul tau ...!!!

  RăspundețiȘtergere
 17. Cezar: "se dau functii si grade.. Pe undeva..??"
  Aci nu,incearca tot la unpr dar acum suna la pmp, acolo-i de gade si functii.

  RăspundețiȘtergere
 18. Ce mesaj doreste Cezar sa ne transmita:
  Nu se mai fac avansari in grad la cadrele militare in rezerva asa cum le facea personal sau se faceau de altii, pe timpul lui oprea.
  Avansarea cadrelor militare in rezerva, asta daca n-ai stea-n frunte, Cezar sigur n-are acum, se face daca ai indeplinit in activitate o functie superioara gradului cu care ai iesit la pensie si daca acum esti incadrat ca rezervist la un indicativ pe o functie superioara gradului.
  Cezar si-a atins nivelul de performanta in activitate, nu cred ca mai face obiectul, nu la avansare ci nici macar ca rezervist in plan.
  Trubadurul Versesezan cand canta pe versul"suparat sunt doamne, suparat" sigur ii dedica acest cantec si lui Cezar.
  Concluzie: multi s-au raliat la conceptul oprea unpr, numai ca la un moment dat s-au terminat "beneficiile"
  Suntem un stat democratic, fiecare merge pe drumul lui. Pt asta nu-i vinovat nimeni. Eu cand citesc ce scrie Cezar nu vad un camarad, vad un grup frustrat care comunica printr-un pseudonim : Cezar

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afirnativ!
   Daaaaar, ti l-ai facut dusman pe el si tot grupul lui de presiune! Cred ca-i stii?
   Toti, o apa si-un pamant! Argilos!

   Ștergere
 19. Un fel de SPP?

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/24/turcia-garda-prezidentiala-va-fi-dizolvata-prim-ministru--00-30-17

  RăspundețiȘtergere
 20. Cezarica e unul care face un titlu de glorie din faptul ca nu l-a dus mintea mai mult astfel incat sa se desprinda de mirosul obielei soldatului.Un Mos Teaca ,caprar pana in maduva oaselor,care nu poate vedea mai departe de cozorocul "Kasketei".Constat ca face parte din randul celor ce si-au insusit involuntar lozinca"noi muncim nu gandim".Un frustrat care nu a reusit sa promoveze in viata nici ca militar nici ca civil motiv pentru care injura pe oricine si pentru orice mai putin pe sine insusi.

  RăspundețiȘtergere
 21. ...esti toto pe burta cu fortonasul in gura ? I'Teparu ..da-i falci ca ziceai ca butoiul are 2000 L

  RăspundețiȘtergere
 22. I'Teparu..al care a avut cea mai tare misiune - sa stea la cap de pod si sa numere unitatile care treceau spre Bucuresti !
  Si cui raportai tovarase militian batran ..??
  PS...la 33 de ani trecusem de Cp .loct cdt B sef stat najor B si eram cdt BiMc.
  Absolvisem 2 cursuri de pregatire la Fagaras , unul de VM la Predeal unul de psihopedagogie la Bucuresti ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si da ..picasem de 2x cu medie peste 6.50 La Academie !
   Nu am pus juma de Dacie pe masa verde ....!!

   Ștergere
  2. Ca na enervezi rau!
   Zii conditiile necesare pt executarea unui c/atac ka es BI!
   Nu ai fost numit...ai asigurat doar functia! In 95, cand s-a trecut la BI/Bg functia era de col. s iprevedea A! Idem sef st maj si sef BOPL!
   Ia aer!
   Poti pica si cu 12, te numesti picat!...in ce an? Ca ma pot interesa!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 23. Pt Dl Cezar
  Trebuie sa va dau dreptate, cu Academia, cu o mica observatie: dupa 1989 economia de piata a stabilit pretul. Un prieten, imi spunea ca n-a fost suficient o Dacie.
  De fapt nu se luau masinile, se dadeau meditatii contracost. Cand trageai linie si adunai contravaloarea meditatiilor, a transportului si altor cheltuieli, la destul de multi, pretul se situa la un nivel foarte mare.
  Cand s-a introdus Loganul in fabricatie , a intarcat balaia, treptat, nu dintr-o data. Poate si datorita faptului ca au aparut si alte obtiuni: ex. doctoratele.
  Aici daca investesti iti scoti si banii.
  Arestarile si condamnarile care s-au facut, au dovedit faptul ca uneori nu s-au respectat prevederile legale.

  RăspundețiȘtergere
 24. Un alt produs, de fapt cel mai toxic produs aparut dupa 1989 a fost reconversia neprofesionala a academiei politice in academie de comanda dublat de promovarea activistilor PCR in structurile de personal de la esalon Bg in sus.
  Un ex concret la A4 a fost promovat sef structura de personal un secretar al consiliului politic la Bg AA: Col Neicutescu.

  RăspundețiȘtergere
 25. S-a mai discutat problema admiterii la academia militară AISM/UNAP. Este cert că unii erau admiși cu ceva ajutor. Fie prin acele meditații care costau cât se zice pe aici fie prin acele locuri pentru muncitori care permiteau unora să intre fără concurență. Cestiunea este aceea a generalizării acestor excepții de la regulă. Probabil erau cel mult unu, maxim două locuri la o grupă cu așa zise pile. Nici acești piolși nu puteau fi prea nepregătiți pentru că nu ar fi făcut față celor doi ani școală.
  Referitor la academia politică singura diferență intre ei și cei de la comandă și stat major era ponderea științelor politico-sociale din totalul orelor. Ei aveau 60% din ore științe politico-sociale și 40% tactică ceilalți aveau procentele invers.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa era atunci!...muncitorii aveau locuri separate!
   Dar dupa 90 asta a devenit istorie!
   Eu am prins cu testare psihologica, 6 ore, ....limba straina obligatoriu in examen!
   In rimpul meu ei isi dadeau diferentele! Nu a fost tocmai ok, dar a fost solutia optima!
   In cativa ani, au plecat de pe functiile de comanda, majoritatea!

   Ștergere
  2. Si ca sa fiu si mai concret, in 93, mr Barbuta, sef centru cercetari psi, a fost judecat si condamnat pt 5-6 fraude!
   Cine mai avea curaj?....cercetarea lui incepuse in 92!

   Ștergere
 26. Completare la informatia anterioara !
  ESTE VORBA DE SPORUL DE FIDELITATE pe care l-a dat Oprea si apoi a fost bagat in solda ..aprox..20%...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Despre ce spor faci vorbire?.....nu am auzit de asa ceva in armata!

   Ștergere
  2. Nu exista! Spor pt nivelul de acces la documente clasificate, da, dar de fidelitate in armata, categoric nu!
   Ai fost indus in eroare!....poate, la voi, la vechii colabiratori! :)

   Ștergere
 27. S-a trezit Hollande!

  Se va trezi si al nostru?

  http://www.dcnews.ro/mobile/francois-hollande-decizie-radicala-dupa-atentatul-de-la-nisa_511402.html

  RăspundețiȘtergere
 28. Dar nu se mai trimit deciziile alea odata sau asteapta sa o mai mierlim dintre noi? Atatea discutii, propuneri si presupunei si treaba ioc.Nu inteleg ce fac puturoasele alea de la birou care ar trebui sa calculeze. A trecut o jumatate din primul an dintre cei doi legali si ele nu au calculat nimic. Cand vor rezolva cele cateva zeci de mii da dosare daca ele nici nu s-au apucat? Ne invidiaza lumea ca avem niste pensii cat numarul de telefon , nestiind ca noi pe langa fatul ca n-am primit nimic , e posibil chiar sa ne mai taie....

  RăspundețiȘtergere
 29. Dar nu se mai trimit deciziile alea odata sau asteapta sa o mai mierlim dintre noi? Atatea discutii, propuneri si presupunei si treaba ioc.Nu inteleg ce fac puturoasele alea de la birou care ar trebui sa calculeze. A trecut o jumatate din primul an dintre cei doi legali si ele nu au calculat nimic. Cand vor rezolva cele cateva zeci de mii da dosare daca ele nici nu s-au apucat? Ne invidiaza lumea ca avem niste pensii cat numarul de telefon , nestiind ca noi pe langa fatul ca n-am primit nimic , e posibil chiar sa ne mai taie....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După termenele prevăzute în ordinul M 25 din 23.03.2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare și actualizare a pensiilor militare de stat, cam de anul viitor vor apărea primele decizii de recalculare.

   Ștergere
 30. Pana la urma, la ,,tema,, , are cineva ceva de adus in prim-plan?
  Personal, nu exclud ca, la aceasta data, sa fie eliberata vreo decizie recalculabilor ,,ante2011,, desi, intr-o discutie purtata acum vreo 3 saptamani cu unul dintre principalii orchestratori ai casei sectoriale de pensii meapeniste, acesta afirma, cu subiect si predicat, ca ,,....am facut recent niste simulari, insa programul ne da erori !?,,....,,cel mai probabil, primele decizii vor aparea nu mai devreme de cateva luni,, ....Cum, la noi si la romani, cam totul functioneaza da-n ^^^ea, totusi nu m-ar mira ca aceste decizii sa fi inceput sa apara (macar pentru ,,unii,, ) ! La fel cum nu m-ar mira ca dansele sa ne fie livrate de Mos Craciun prin intermediul lui sf Ioan of 2017...Zile inspirate, domnilor !

  RăspundețiȘtergere
 31. In conformitate cu M25/2016 Ordin pt aprobarea procedurilor de recalculare si de actualizare a pensiilor militare de stat art.12 al. (8) " Situatia cuprinzand evolutia succesiva a sumelor/claselor de salarizare/coeficientilor de ierarhizare, respectiv, dupa caz, cea privind echivalarea functiilor se aproba prin acte administrative cu caracternormativ ale conducatorilor institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala"
  In MApN nu cunosc sa se fi emis acest act normativ.
  Asa ca centrele militare nu pot actualiza baza de calcul la data de 01/01/2016 n-o pot trimite la CPS, iar CPS nu poate recalcula pensia si emite decizia.
  Este exclus ca la MApN sa se fi emis o decizie de recalculare.

  RăspundețiȘtergere
 32. Cred că in afara celor pensionați în acest an dintre activi, primele pensii pe care la vom vedea și ne-am putea orienta cum se vor actualiza bazele de calcul sunt cele ale colegilor noștri trecuți în rezervă pe vremea ordonanței 7 fără drept de pensie și care au făcut cereri de pensionare acum, pe legea 223.

  RăspundețiȘtergere
 33. Interesat e ca ultimii ,,fosti activi,, , nu se afirma p-aici pentru a incerca sa deslusim cum stam-suntem in aceeasi hora sau reluam calvarul celor iesiti la pensie pana in apr 2001 si pe care fosta lege 164 ii discrimina evident ?! Daca va mai amintiti, a durat cativa ani de zile pana lucrurile au intrat pe un fagas, cat de cat, normal...

  RăspundețiȘtergere
 34. Am vazut pana acum doua decizii ,este adevarat ca ambele pentru pensionari din 2013-2014.Ambele sunt pe functii de conducere,ambele din MAI,ambele cu cresteri ale cuantumului pensiilor.Am vazut si cateva baze de calcul pe cele sase luni alese.Din nefericire una din 2006 vizavi de 2013 mai mica cu aproape 3.000 lei pe aceeasi functie.Matematic justificata prin valoarea si cuantumul sporurilor.

  RăspundețiȘtergere
 35. Din pacate problema este de alta natura:cei 15% din lege nu se regasesc nicaieri.Pensia suplimentara este adaugata dupa calculul de 85% cf.ordonantei 57,si automat plfonata cf.art 30 din lege,adica adus inapoi la 85%.
  Se ia in calcul majorera cf.art 11 din L80 si majorarea cu 5% cf.oug 57/2015.

  RăspundețiȘtergere
 36. cei fara drept de pensie ,din cauza vechimii insuficiente li se face un calcul proportional EX
  vechime 18 ani cumulata i s-a redus de la 65 la 47 % din baza de calcul . apoi i s-a acordat indexarea . persoana nu avea OM si pentru pensia suplimentara i s0a dat 3 %. dar toate in acest 47 % .daca se aplica legea asa cum era .calculul era di bo si oricum era altceva

  RăspundețiȘtergere
 37. adica respectarea legii 223 cu procent 8o , scuzati

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. Stie cineva care este formula de calcul de la CP dupa primirea brutului actualizat?

  RăspundețiȘtergere
 40. Simplu:brut x 65%=y
  Y+1%pentru ce depășește 25 de ani=z
  Z+procentul de pensie suplimentară,daca depășește 85%se aduce la plafonarea de 85
  85%+valoarea însemnului mm-valoarea însemnului se calculează din val pensiei plafonate
  La totalul celor doua se Adaugă 5% din ele.
  Succes!

  RăspundețiȘtergere
 41. Mi se pare cel putin nefericita formularea "...M.Ap.N. nu este de acord cu actualizarea pensiilor personalului pensionat anterior anului 2011, in functie de soldele actuale ale militarilor in activitate. Nu este foarte clar care este motivatia. Poate interveni userul in cauza sa precizeze totusi cum o eventuala neactualizare a pensiilor celor pensionati anterior 2011, are drept consecinta faptica diminuarea cu 20% a pensiilor personalului mentionat...". CPS a MApN nu are atributii de interpretare, ci doar de aplicare a legii. Iar Metodologiile de aplicare nu pot adaugi la prevederile legii. Ca le convine sau nu unora de pe acolo... este alta problema, si este una de natura personala, nu institutionala. La trecerea in rezerva m-am judecat cu CPS a MAI din acest motiv - nu au luat in considerare un document emis de un CMJ, fapt care mi-a diminuat pensia. In instanta (fond si apel) judecatorii au tras concluzia ca CPS trebuie sa aplice legea, nu are dreptul s-o intepreteze, daca documentele prezentate in dosarul de pensionare sunt conform legii, ele trebuie luate in calcul, CPS nu are dreptul sa spuna "Asta da, asta nu". Asa ca a trebuit sa-mi dea pensia recalculata retroactiv, plus dobanda legala pentru suma respectiva. Adevarat ca a durat 3 ani, dar cum pensionarul are timp, m-am tinut de proces(e) si am castigat.

  RăspundețiȘtergere
 42. Buna ziua!Am primit decizia de pensie.Doresc sa o contest si as dori sa stiu daca mai sunt persoane care intentioneaza sa o conteste, pentru a lua legatura cu ei.Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Lucas - pun pariu ca ti se va respinge contestatia. Sunt patit, eu am iesit la pensie ca militar din MAI dupa L. nr. 263/2010 , dar principiul este cam acelasi. Am facut contestatie, mi s-a respins (cu un text atat de neutru, incat daca schimbam numele meu cu al altuia rezultatul era acelasi - nici-o referire concreta la ce a scris eu, ci texte de genul "...calculul pensiei s-a facut conform algoritmului prevazut la art. ...", "... comisia constata ca la stabilirea pensie CPS a utilizat actele doveditoare transmise de unitatile...", "... stagiul total de cotizare a fost stabilit in raport cu documentele aflate in dosarul de pensie...", adica bla, bla, bla). I-am dat in judecata si am castigat si pe fond, si la recurs, de a trebuit sa-mi dea diferenta de pensie plus dobanda legala la data platii. M-am intalnit mai apoi cu un prieten care a ajuns la CPS a MApN, i-am spus povestea si mi-a confirmat ca asta este uzanta la ambele CPS-uri, contestatiile se resping din oficiu, iar cei nemultumiti sunt indrumati sa mearga in justitie daca au chef si timp. La mine a durat vreo 3 ani toata povestea cu judecata. Asa ca lamureste-te ce si cum vrei sa contesti (adica prevederile legale la data calcularii pensiei), fa-o in termenul prevazut de lege si daca ti se va respinge deschide o actiune in instanta - pierzi timp, dar nu si bani, pentru actiune nu se percepe taxa de timbru. Este o diferenta daca o sa contesti modul de calcul al pensiei, adica algoritmul, altceva daca ceri, de exemplu, sa ti se dea procentul de PS (care este anulat prin limitarea de 85%) pentru care ai contribuit ceva ani, oprindu-se lunar o anumita suma. Treaba asta deja nu mai este problema CPS, ci a legiuitorului, si banuiesc ca este o problema ce trebuie supusa judecatii CCR la solicitarea unei instante (Tribunal sau Curte de Apel).

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!