vineri, 1 iulie 2016

"Ordinul Militar R-26500 Elita" solicită demisiile urmatoarelor persoane din M.Ap.N.: ministrul apărării naţionale Mihnea Motoc, secretarul de stat Otilia Sava, Gl. Bg. dr. Florin Maciu, Col. dr. Zanfir C-tin si Col. dr. Dediu Costel! (Partea I)

Pentru următoarele motive:  

- includerea în noul proiect de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, a unor prevederi care încălcă în mod grosolan atât drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, cât şi pe cele acordate prin Constituţia României tuturor cetăţenilor români  - inclusiv militarilor;
- includerea in proiectul de lege mentionat a unor prevederi care creează militarilor români, un regim discriminatoriu în raport cu restul societăţii.


Proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor se află în dezbatere publică începând cu data de 30.06.2016, pt. o perioadă limitată de 10 zile, pe site-ul Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si Asistenţă Juridică din cadrul M.Ap.N.. Click aici si se va deschide o fereastra precum in captura de mai jos.

Se acceseaza si se descarca fisierele de interes (primul se refera la expunerea de motive, cel de-al doilea reprezinta proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor).

FISIERE DISPONIBILE: (DATA AFISARII: 2016-06-30) .

M.Ap.N. ne precizeaza si adresa de e-mail unde avem posibilitatea sa inaintam propuneri, sugestii si opiniile, adresa fiind  dlaj@mapn.ro, în termen de 10 de zile de la afisare (calculate de la data de 30.06.2016).


In proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, regasim Secţiunea a 2-a cu titlul "Interzicerea şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale" si care contine Art. 11, 12 si 13. Articole care încălcă în mod grosolan drepturile şi libertăţile fundamentale si constitutionale ale militarilor romani si care contin grave discriminari ale militarilor romani fata de restul societatii.

In conditiile in care initiativa celor mentionate provine de la M.Ap.N. - o institutie care ar trebui sa aibă ca prima obligatie în raport cu oricare altă instituţie, sa protejeze interesele propriilor militari, si nu sa instige la incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale acestora si la incurajarea discriminarii legislative a militarilor in raport cu alti cetateni, solicitam următoarele demisii după cum urmează:

- a conducerii Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si Asistenţă Juridică din cadrul M.Ap.N., respectiv a Col. dr. Zanfir C-tin (şeful direcţiei menţionate) si a loctiitorului acestuia - Col. Dediu Costel.
- a ministrului apararii nationale, Mihnea Ioan Motoc.

In acelasi timp, solicitam cu fermitate succesorilor persoanelor mentionate din cadrul M.Ap.N., urmatoarele:

- sa elimine complet din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, Secţiunea a 2-a cu titlul "Interzicerea şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale";
- sa efectueze demersurile necesare pana la intrarea in vigoare a noii legi, pentru  abrogarea in regim de urgenta, a prevederilor similare din Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 (actualul statut al cadrelor militare), prin care sunt incalcate chiar in acest moment si tot in mod grosolan, drepturile şi libertăţile fundamentale si constitutionale ale militarilor romani.
A se citi cu atentie si Art. 13 din proiect. Din care poate rezulta orice, inclusiv interdictia activitatii de a plimba copilul cu caruciorul in parc, daca activitatea nu este aprobata de conducatorul institutiei.

 Semnat: G. Olescu  

[In nume personal. Expediez si in nume colectiv pentru persoanele care isi exprima explicit optiunea, pe forum sau prin corespondenta privata].


EXPUNERE SUPLIMENTARĂ DE MOTIVE

1].  Şi în trecut ca si prezent, prin Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare) si prin Legea nr. 384/2006 (Statutul soldatilor si gradatilor profesionisti), militarii români au fost si sunt supusi, in principiu, acelorasi incalcari ale drepturilor fundamentale si constitutionale si acelorasi discriminari in raport cu restul societatii, precum cele din Secţiunea a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor. Actualele incalcari ale drepturilor fundamentale si constitutionale ale militarilor, precum si o serii de prevederi vadit discriminatorii in defavoarea militarilor, fiind cuprinse in Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 (sunt valabile si pentru cadrele militare si pentru soldat/gradati).

Situatia existenta a devenit posibil, intrucat pana in anul 2011 legiuitorii romani au compensat  intr-un mod rezonabil, respectivele incalcari ale drepturilor fundamentale si constitutionale si discriminarile mentionate. Respectiv, printr-o lege speciala de salarizare si printr-o lege speciala de pensionare (este drept ca numai pt. cadrele militare, zona politica ignorand adoptarea unei legislatii asemanatoare si pentru soldati/gradati). Fiind creat astfel un echilibru legislativ rezonabil.

2]. Problema de fond este ca in anul 2011, clasa politica din acea perioada a rupt echilibrul creat. Desfiintand compensatiile legislative acordate militarilor pt.  incalcarea drepturilor lor fundamentale si constitutionale. Militarii ramand insa in continuare cu aceleasi interdictii si restrangeri ale drepturilor fundamentale si constitutionale si cu aceleasi discriminari fata de restul societatii. Fara a mai fi compensate d.p.d.v. legislativ cu ceva.

Fapt pt. care in perioada 2011-2016 (desfiinţarea pensiilor militare), Armata României a fost umilită efectiv de către clasa politică (desfiintarea pensiilor militare, abrogarea legii de salarizare pentru militari), ca de altfel şi în prezent (diminuarea prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 emisa de Guvernul actual a drepturilor de pensie ale militarilor stabilite initial prin noua Lege nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat). 

Fără ca militarii români să aibă dreptul elementar, in contrast cu alte bresle profesionale, sa îşi apere într-o forma sau alta, drepturile legal consfintite. Neavand nici macar dreptul sa contracareze diversele atacuri publice provenite din diverse zone politice sau ale societatii, unele fiind reale insulte. Militarii fiind blocati de Sectiunea a 3-a din actuala Lege nr. 80/1995 care nu permite nici macar libera exprimare in cazul unui atac propagandistic asupra armatei. Asa cum a fost cel de amploare si perfect suburban desfasurat intre anii 2010-2012.

Astfel, s-a ajuns in situatii pe care le cunoastem bine:

- niste obtuzi mediatici invocau cu isterie principiul contributivitatii pt. militari, dar militarii in activitate nu aveau dreptul sa se exprime asaupra  faptului ca ei nu au dreptul sa detina firme sau sa ocupe functii publice - pe langa profesia de baza, astfel incat sa poate contribui in mod nelimitat, din orice sursa, la fel ca obtuzii mediatici, la propriile pensii contributive.
- o doamna Stanca - pensionara à la Cluj, infiera cu manie proletara pensiile de serviciu ale militarilor la o televiziune de propaganda. Dar militarii in activitate nu aveau dreptul sa intre in direct la televiziunea in cauza sa o intrebe pe doamna in cauza de ce dansa nu are atributii la mobilizare/ razboi, la fel ca pensionarii militari, barbati si femei cu varsta pana la 63 ani? Din moment ce doamna Stanca tot dorea egalitate de tratament.
- politistii si alte bresle profesionale protestau in strada, aparandu-si drepturile, militarii fiind insa blocati sa si le apere pe ale lor prin aceeasi Sectiune a 3-a din Legea nr. 80/1995.
 - mai aducem aminte si faptul ca insusi presedintele si premierul de atunci sau anumiti pseudo-jurnalisti, i-au jignit public pe militari, acestia neavand dreptul urmare a aceleiasi Sectiuni a 3-a din Legea nr. 80/1995, decat sa se lase denumiti ca fiind "nesimtiti".
- un ministru actual al muncii, Dragos Pislaru, a gasit de cuviinta sa se lege si el de pensiile militarilor. A se vedea - aici! In schimb acelasi ministru al muncii este incapabil sau mai bine spus refuza sa observe in L. 284/2010 a salarizarii (cica) unitare (la fel ca si predecesorii lui) faptul ca militarii romani sunt singurii cetateni romani remunerati la "zile calendaristice" si nu la "zile lucratoare" precum toti ceilalti cetateni [a se vedea Anexa nr. VII, Cap. II, Art. 92 (1)]. In conditiile in care insasi legea mentionata pretinde la Art. 3 c) ca ar asigura "echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală". Si din nou militarii in activitate nu au dreptul sa il atentioneze pe ministru - urmare a aceleiasi Sectiuni a 3-a din Legea nr. 80/1995, asupra faptul ca in condiile acelui tertip "zile calendaristice", militarii romani care pot fi obligati sa lucreze/lupte/indeplineasca misiuni 24 de ore din 24 de ore si 7 zile din 7 (aceasta inseamna "zile calendaristice"), benefciaza de aceeasi remuneratie pt. "pentru muncă de valoare egală" cu a altui cetatean care lucreaza 8 ore/zi si 5 zile pe saptamana (aceasta inseamna "zile lucratoare")!


In aceste conditii si dupa toate cele intamplate, consideram ca este inadmisibil ca in anul 2016, un minister al apararii sa initieze un proiect de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, in care sa existe o Secţiune a 2-a cu titlul "Interzicerea şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale". M.Ap.N. devenind astfel prima institutie care incurajeaza încalcarea grosolana a drepturile şi libertăţile fundamentale si constitutionale ale militarilor romani, precum si  discriminarea acestora fata de restul societatii.

217 comentarii:

 1. Potecare,si eu care credeam ca o sa te bucuri pina la lacrimi impreuna cu Kis si Mares ca art.6 statueaza ofiterii deasupra maistrilor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Li se rupe astora de protestul tau.Nu vezi ca militarii romani cu grade mari sunt lasi ba chiar perversi si penali ? Fara proteste masive se pisa tehnocratii lui Soros pe voi. Cu bolta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am precizat ca expediez in nume personal. Expediez si in nume colectiv pentru persoanele care isi exprima explicit optiunea, pe forum sau prin corespondenta privata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ avianyc 1 iulie 2016, 19:54. Tu zici cam prea multe lucruri anapoda!

   Ștergere
 5. Olescule iti inteleg nemultumirea dar sezi tu bland ca activii sunt destul de isteti incat sa fenteze statutul.Multi sunt detinatori indirect de firme inclusiv gradati si soldati.Armata nu mai e asa cum o stii tu.Activii au parinti,socri,neveste,copii.Au liber cat cuprinde ,timp in care nu-i deranjaza nimeni.Li se rupe lor in paisprezece de statut.Singurul lucru pe care nu-l pot face e sa candideze la functii publice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai un pic. De ce sa fenteze statutul pt. a face ceva perfect normal, lucruri normale la care toti toti ceilalti cetateni au dreptul?

   Ștergere
  2. @ iceparu 1 iulie 2016, 21:03. Si faci si o grava eroare. Sa NU ioto ca am plecat de la niste pensii in razboiul asta! Probabil ca NU ai citit nici partea finala. TU incerci sa o scalzi cam asa: militarul activ isi face firma pe numele sotiei, nu?

   Si acum te iau, eu pe alta parte. Sotia este profesoara, contribuie o data la pensia ei din salariul de profesor, dar contribuie si de la firma. Bine? Contribuie dublu, are pensie mai mare. Sotul ei doar pe aia de militar.

   Si vine Boc, desfiinteaza din nou pensiile militare, si iar il frige pe militar ca NU a contribuit. Tu cum o scalzi acum? Ca are nevasta-sa pensie dubla ca a contribuit mai mult? Iar el traieste de pe urma ei? Dar daca nevasta-sa decedeaza sau divorteaza?

   Ti-am spus toate astea pt. a-ti demonstra ca teoria ta este suie rau de tot. Bai, frate. Daca nea Caisa este zidar si are dreptul sa isi fac si chisc de paine - adica firma, cum poti sa admiti ca militarii nu trebuie sa aiba acelasi drept? Si mergem cu cioace din astea, ca ar putea sa isi fac un chisc de paine, dar pe numele soacrei, amantei sau in Bulgaria?

   Pe de alta parte, ia citeste tu in Sectiunea afisata, ultimul articol - cel cu nr. 13. Tu vezi ce scrie acolo? Ca NU au voie nu doar firma, ci nici sa detina alte functii sau activitati. Adica daca vor oamenii sa dea cu sapa dupa serviciu sa isi rotunjeasca veniturile, NU au voie. Suntem nebuni?

   Ștergere
 6. @ Olescule, initiativa ta are precedent,au mai fost facute astfel de interpelari, cu deosebirea ca demisiile cerute au fost ,doar, la cate o anumita persoana. Este o idee buna si ar trebui sa mii dintre colegii nostri sa o practice , chiar si extins , cum am facut si eu. Trebuie sa ne ajutam cu adrese de e mail si postale ale marilor trusturi de presa interne si internationale , ale ambasadelor si persoanelor importante ale lumii si sa le prezentam 'durerile" noastre, precum si ilegalitatile pe care le fac mai marii nostri pentru a-si acorda numai lor anumite favoruri financiare.
  Asta se intampla si cu pensiile noastre, de ce credeti ca principalii opozanti sunt chiar cei din sistemul militar? Pai pensiile noastre nu vor mai fi platite din Sistemul national de pensii ci din fondul alocat Armatei ,iar din acest fond se vor plati si soldele precum si alte cheltuieli specifice . Aici intervine oponenta celor mari , pai daca ne dau noua ,in plus, la pensii se vor diminua aceste fonduri in defavoarea multitudinii de sporuri si indemnizatii ce si le acorda in progresie geometrica. Aici se concretizeaza reducerea procentelor din Baza de calcul ,la 65% si limitarea la 85%, ideea este sa nu se dea niciun leut in plus, ba chiar in minus ,doar pentru a se adauga la ei. Printre cei ce urmeaza sa se pensioneze sunt si ei, de aia , marea grija ca toate "bunaciunile" sa fie de partea lor. Trebuie sa ne revoltam cu totii, sa lasam micile galceve dintre noi si sa ne punem creierele la contributie pentru a-i contacara.
  De aceea ,voi bloggheri ar trebui sa administrati micile scandaluri dintre noi, pentru a nu-i descuraja pe cei binevoitori sa vina cu idei novatoare. Cei care incearca sa ne deranjeze trebuie eliminati si stersi dintre noi!

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. @R 26500. Cei doi ,mari diversionisti de pe bloguri -trebuie redusi la tacere!
  Ia incearca sa nu publici postari ale celor ce vin cu tot felul de anonimate si identitati ascunse si ai sa vezi cat de multi o sa scrie aici , fara teama de a fi jigniti de cine stie ce idiot!

  RăspundețiȘtergere
 9. Anii trecuti circula pe net un proiect de statut in care era stipulat ca pentru fiecare an de armata se acorda la salariu un procent.De asemeanea se mai acordau 15 procente pentru privatiunile serviciului militar.Acum nu mai apare nimic...E un proiect de statut foarte ,foarte bun pentru EI si foarte foarte rau pentru NOI.

  RăspundețiȘtergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 11. https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/07/31/otilia-sava-sotia-colonelului-sri-sorin-ion-sava-mai-slugarnica-ca-niciodata-ii-pup-mana-betivului-ordinar-george-mojor-maior/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. SA FIM OPTIMISTI
  SPERANTA moare ultima!
  Eu sunt optimist si vreau sa va insuflu si dvs aceasta oportunitate de mai bine. Poate ca , deja, am devenit agasant, pentru unii, cu insistenta mea , cu privire la pensiile militare dar aceasta rabufnire este un ecou al nedreptatiii facute mie si zecilor de mii de militari carora li s-a taiat avantul iar noua aripile si am fost expulzati brutal din sistemul militar inainte de vreme fapt ce a dus la diminuarea draastica a pensiilor si la distrugerea destinelor la care am visat inca de pe bancile liceelor si scolilor militare.
  Nu am avut alta optiune, personal am stat noua ani cu gradul de maior , neputand avansa datorita faptului ca cei de pe functii mari REFUZAU sa se "lase dusi", cu toate ca aveau conditiile necesare iesirii la pensie. Tocmai acestia ne cam persifleaza acum , privindu-ne din situatia celui ghiftuit cu cuantumuri babane si beneficiind cu prisosinta din paragraful referitor la STAGIUL MINIM DE COTIZARE stabuilit la 20 de ani, cuantum gandit pentru a fi de folos celor iesiti anticipat la pensie , nu celor care au stat 30 de ani in Armata!
  ___Intaresc din nou ce am spus zilele astea si anume:
  -In data de 1 august parlamentarii isi vor incepe activitatea...
  -OUG 57 ,art 40 va suferi multe modificari;
  -baza de calcul va cuprinde elementele SOLDEI BRUTE conform Legii 138/1999 cu modificarile de dupa;
  -pensia se va stabili in limitele a 80-100% din baza de calcul;
  -PS(pensia suplimentara) si OMM(ordinul meritul militar) se vor adauga pensiei stabilite
  -se vor admite alte optiuni pentru cele sase luni, pentru cei dornici;
  -...mai exista multe propuneri pentru fiecare articol in parte...
  Repet: vom fi acolo!
  Nu cerem decat LEGALITATE in raport cu alte legi aplicabile altor categorii de persoane.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot in august, pe 19, elitele societatii vor sa o puna de o Revolutie!

   Multumim pt. sinceritate! Face mult mai mult decat orice pe aceasta lume. Iar adevarul desi poate fi ascuns in anumite momente, nu poate fi niciodata ucis!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. @ F 16 1 iulie 2016, 23:47. Poti sa reiei comentariul. Prima parte era excelenta. Numai ca ai facut o eroare legata de persoana pe care ai atacat-o la final: are probleme de sanatate destul de naspa si pe care si le recunoaste deschis! Fiind complat inuman sa ataci o astfel de persoana! Bine?

   Ștergere
  4. Administratorul blogului are o mare frica de imbecilul Cornelius încât nu îndrăznețe să-l supere???????

   Ștergere
  5. Dacă este asa îmi cer scuze dar blogul trebuie lăsat liber spre informarea corecta și oportuna a celor care înțeleg fenomenul.Eu nu mai pot sa suport cuvinte multe și proaste,.

   Ștergere
  6. @ F 16 1 iulie 2016, 23:56. Da, atac un sistem intreg si am lesinat din cauza userului Cornelius? Sper sa nu fac confuzii. Dar Cornelius ala, nu cumva "se lauda" ca se plimba dintr-un spital intr-altul, din perfuzie in perfuzie? Si tot daca nu fac confuzii, tot Cornelius ala se lauda cu o pensie fata de care s-ar rusina si vecina mea care a fost croitoreasa!

   De aceea eu ma abtin! Asta numai daca nu il confund cumva! Deci nu cred, are nume unicat si constant!

   Parca mai retin ca am vrut sa ii fac cadou un PC. De ce? In sfarsit ... Sper sa nu il confund!

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Kis pe cat facem pariu ca OUG 57 nu va fi modificata ? Te bagi la doua sticle de scotian ?

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  11. @arhi...etc, daca nu te identifici n-o sa-ti mai raspund! Cum as face un pariu in asemenea conditii , adica, daca ar fi sa nu se modifice prevederile OUG 57 sa pierd de doua ori?

   Ștergere
  12. Viorele,
   Au reaparut fii ratacitori?....azi doar 2, mai lipsesc 2!
   Uite, nu este profesionist, dar eu mi-am permis sa fac pariu cu Mm pe o sampanie!
   Ca sa vedem ce aero-spatiala a facut!
   Raspunsul lui? Tacere! ....
   Papistasu-Popa scrie, sterge si iar scrie, ca la OM, pe calc, cu creionul chinezesc si guma!
   Parerile contra nu ma deranjeaza, ma intriga atacurile suburbane!
   Unii dau vina pe restructurare...., dar in Timisoara s-a transformat in 95-2005 cu plus! Altii pe reducerea corpului ingineresc si a posturilor in companiile civile de transport aerian! Dar, el nu face obiectul acestuia, si-l asuma asa, pt mania grandorii!
   Daca ai fost mecanic conductor pe ATS la o UM de Av, inseamna ca esti aviator?

   Ștergere
 15. Modificari care tin de situatia noua a armatei, de evolutia sociala ar trebui aduse! Nu ramanem cantonati in trecut!
  -cpt. de la C. Turzii nu a putut fi calcat in picioare....era o manifestatie civica
  -pozitia ministerului pt atacuri la armata in media
  -dintre toti militarii, cei din MApN au drepturile cele mai restranse si poate ce-i mai corecti, interactiunea lor cu mediul civil si de afaceri tinde spre 0
  -putini au firme in familie si traiesc din solda
  -ingradirea dreptului de a munci trebuie recompensat
  -modul de plata al s,d si sarbatorilor legale
  -stabilirea unui nr de ore / saptamana si a unei modalitati ferme de recompensare a depasirii acestora
  -accesul la functii de conducere numai cu studii militare superioare, nu echivalari!
  -stabilirea unei sume pt transport, inclusiv avion, pe luna, pt cei ce fac obiectul, fara obligatia explicitarii la fi
  -norma de hrana introdusa in solda de grad si functie!
  -revederea normei de echipare....acum, militarul trebuie sa-si plateasca sacul de spate / ranita, tip nou, care are capacitate 80-90 l si costa 400 lei! Pai, asa o sa platim si arma, cartusele si grenadele? Este ceva putred! La fel si cu baretele! Ti le cumperi prin comanda, dar ele nu sunt prinse ca articol si valoare!
  -stabilirea unor atributii clare ale cabinetelor medicale si ale med militari de familie, care sunt incadrati in cabinet
  Poate nu sunt toate de trecut, dar mai completati.....

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Padina
   -te-a deranjat ce si cum a fost cu restructurarea in Timisoara?
   -daca vrei raspunsuri, intai scrie decent
   -parte din propuneri le-am facut si in activitate
   -stiu sa formulez o propunere, chiar daca este o treaba minutioasa, are forma tabelara!
   -daca esti interesat, reformulezi solicitarea si vei primi date.

   PS-eu nu am muncit pt oase....poate, altii!

   Ștergere
  2. -partial ai dreptate cu functiile ..dar ce sa fac eu daca toate au ,,FOST VANDUTE "..femeilor ofiter care in90 toate erau pe functie de comandant de pluton studente ..dar erau neveste de ...si de ...si stiau sa unga unde trebuie !
   Verifica-le acum toate sunt la pensie --datorita competentei desigur - cel putin pe functie de lt.col ....

   Ștergere
  3. ..mai aveam colegi de suferinta Ex
   CdtBTc...ajuns ofiter cu ..cultura (Mr).tot cam coltos asa ca mine !!
   Ce zici ..??

   Ștergere
  4. Chiar asa? V-au facut fetele?
   Da, veneau de la preg studente, aveau si facultate la zi, asta nu o spui, dar nu erau asa multe!
   Din Cdt BTc, functie de lt col in RMc pe functie de mr la Bg? Posibil...un caz! Dar BI erau 3, plus CC, plus la Birouri....erau multe!

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 2 iulie 2016, 08:49. La chestia cu femeile are ceva dreptate. Am prins si eu niste vartejuri suspecte. Veneau state cu functii cu mult diminuate, parca in mod special ca pe noile functii sa intre odraslele. Grad superior nu aveai voie pe functie inferioara. Asa ca plecai in alta parte, iar pe functia diminuata venea o sublocotenanta sau locotenenta.

   Problema nu ar fi fost asa stringenta, numai ca statele se modificau anual. Astfel ca la urmatorul stat, fosta functie revenea la cea initiala. Cu sublocotenenta sau locotenenta pe ea.

   Cred ca ai inteles, dar sintetizez! Functia de maior se diminua la locotenent. Maiorul pleca obligatoriu si venea locotenenta. Dupa 1-3 ani insa, ridicau functia locotenentei din nou la maior. Smecheria fiind mai mult decat evidenta. Asta am vazut-o cu ochii mei si nu o singura data.

   In anii mai dinspre noi, fenomenul a luat alte intorsaturi. Vine o fatuca de pe filiera indirecat sa ocupe functia de jurist, grad de sublocotenent, nu mai retin gradul functiei. Dupa fix 3 ani, am vazut-o prima data in uniforma la o avansare: maior. Comandantul ei care ii inmana gradele, fiind tot maior, dar numai dupa ... 12 ani... de saiba!

   Ștergere
  6. Dar fetele alea prestau la greu cu gingiile.Eu zic ca isi merita gradul.Oricum mafia din MApN nu au inventat-o ele ci cei din genul ’'umeras'' ..

   Ștergere
  7. @ Arhimandritul 2 iulie 2016, 11:53. Eu te-am mai atentionat sa eviti astfel de referiri. Nu. Nu presta cu gingiile! Tac'su era nr. 1 sau 2 la resurse umane undeva sus de tot. Baiat bun, de altfel.

   Apoi am aflat ca politica asta nu depindea de o persoana, ci avea tentacule dirijate. Ceva in genul: "Avem si noi copii care trebuie sa manance o paine! Cum facem"? Procedura fiind cea pe care am mentionat-o! Diminuau functiile in statele unde trebuiau incadrate odraslele-tinte, scapau de cei care ocupau respectivele functii, cei in cauza neavand voie sa ocupe functii inferioare gradului, incadrau odraslele pe functii mici, dar imediat dupa incadrare iar mareau functiile, odraslele aterizand exact in picioare! Mecanismul a functionat perfect!

   Ștergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa-ti explic cum se construieste bugetul!
   El se incepe de jos in sus, pe capitole, cheltuieli de personal, instructie, lupta, servicii....etc.
   Ajunge la CFA (categoria de forte armate); aici se introduce capitol cu obiectul CFA— acesta este anjal sau de durata!
   Ajunge la SMG, la care se intoduce obiectivul major strategic de conducere -adica ce actizitioneaza / dezvolta si cele specifice cheltuielilor de personal, servicii etc, ca la orice UM.
   De aici pleaca la ministru si se insumeaza cu structurile din suboerdinea acestuia!
   Forma finala merge la guver si M Finante!
   Toate cerintele sunt bugetate!
   Nimeni nu taie de la pensii ca sa dea la salarii, sunt capitole separate si se numeste deturnare de fonduri!
   Ordonatorii de credite au niste drepturi, privind executia, dar nu asa cum crezi si exprimi tu!
   Stii care este intrebarea unui financiar, cand vrei sa faci o activitate?
   -sa vedem, daca solicitarea a fost prinsa si bugetata? Daca nu, nu-ti aloca banii necesari! O activitate solicitata si nebugetata se aproba in conditii f speciale!
   Cand se bugeteaza cheltuielile de personal, solde, se bugeteaza toate functiile din stat, chiar daca nu le ai incadrate 100%!
   Executia...este altceva!

   Ștergere
  2. Da ,vai di mini și di mini ,cîtă stiinta ai in cap domnu Mares.
   Treburile astea mi le-a povestit si mie un nepot ,elev in anul I la liceul cu profil economic.

   Ștergere
  3. m-ale ,Umeras"...esti de tot rasul ..cu expunerea docta a birocratiei ...
   Suma totala este una ..si nu prea mare ..din asta se repartizeaza se bugeteaza ..bla..bla ..
   Las pe altii ..mai pregatiti in domeniu ..ca ma enervez ,,cu nervii"...

   Ștergere
  4. Mm,
   Nu te-am invitat! Nu este vorba despre cereri de asigurare tehnica si materiale!

   Padina, daca nu te exprimi decent pot incheia cu tine si postezi solo pe blogul tau!
   Tu, nu ai inteles nimic si nj ma mir!
   Asa se construieste, in mare bugetul!
   Executia bugetara este altceva! Bugetul reprezinta necesarul!
   Ca bani, prin alocarea bugetara, prin legea bugetului de stat vin mai putini...este altceva! Mai reduci cheltuielile ca sa te incadrezi! Sau, amani proiecte, dar la cheltuieli personal nu ai cum! Ce faci? Nu platesti solde, pensii?
   Daca pricepi este ok!
   Daca nu, uite iau asupra mea si zic ca nu am fost convingator!
   Dar, am incercat!
   Oricum, cu restructurarea am reusit si sa nu te mai plangi!

   Ștergere
  5. m-ale ,,Umeras "...daca tot te interesezi pe la unul altul (mai bine ti-ai cauta o slujba sa ne arati cu adevarat ce poti )..hai sa te servesc cu un pont ...
   Despre morti numai de ....bine ..dar ..
   Afla cum si cine a ajuns Comandantul Corpului...cand toata lumea stia si dorea sa ajunga ..don Profesor !!!
   Nu-l cunosti pe don ..Profesor...?? Nuuu se poate chiar ai goluri in cultura ..militara ..!!!

   Ștergere
  6. Nu merita eforful!
   Eu, ...nu ma interesez la nimeni, fac recurs la memorie! Atat!

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. Viorel,
  Asa sunt ei....dar, poate se transforma in useri normali!
  Mai au o sansa!
  Incerc, dar nu stiu de ce nu ma poate enerva Mm? Poate pentru ca nu conteaza in ecuatia asta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca Kis ,are mare dreptate in unele paragrafe referitoare la traiectul lui in aviatie ,tu esti foarte departe de ecuatie.

   Ștergere
 21. @ All. Rog analizati INTERDICTIILE din noul statut. Astia sunt nebuni. Prevederea asta nici macar NU exista in actualul statut (actualul statut interzice tot neconstitutional sa desfasori activitati asa numite indecente - fara a fi definite respectivele activitati indecente. Si nici nu au cum, intra in conflict cu CNCD daca definesti activitatea de gunoier ca fiind ... indecenta).

  ASADAR! ATENTIE LA FORMULARE!


  "Art. 13. – Personalului militar în activitate îi este interzisă îndeplinirea altor funcţii sau ACTIVITATI ori exercitarea ALTOR OCUPATII, cu excepţia situaţiilor şi în condiţiile stabilite prin ordin al conducătorului instituţiei militare".

  Ce ziceti? Conducatorul institutiei va aproba ACTIVITATEA de plimbare a copilului cu caruciorul in parc .... sau a catelului ... sau dusul gunoiului la pubela .... sau batutul covoarelor? Sau va aproba OCUPATIA de a sapa si uda lalelele din gradina casei propriii?

  Mare a ajuns Gradina lui Dumnezeu la juristii astia din M.Ap.N.!

  RăspundețiȘtergere
 22. Olescu ...persista la infinit intr-o logica stramba !
  Civilii ..zice el pot sa aibe ..n! slujbe din care sa cotizeze si sa obtina pensii ..astronomice!
  Amice ...cunosti cam cat ii pensia medie pe sistemul contributionist ...???
  Si atunci ..?? Numai tu poti abera ca de la o slujba unde chiar muncesti ...dupa 10-12 H..pleci la alta slujba ...
  Nu cumva cele mai mari pensii ..ridicol de4 mari fata de pensia medie ...sunt obtinute de bugetarii smecheri ..pe principii necontributive sugand din plin din bugetul statului ..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai, baiete! Lasa-ma cu gargara comunista! Suntem in 2016. Cetatenii au prin constitutie drepturi fundamentale EGALE! Daca sunt EGALE, atunci sa fie EGALE! Asa cum medicul are functia de baza la un spital, mai are un cabinet privat si mai consulta si 2 ore la o alta clinica privata, dreptul SIMILAR trebui sa il aiba si militarii.

   Ce vii cu teoria aia stupida? Daca ai nevoie de lovele, te urci legal in taxi-ul tau si faci rost de lovele! Cum sa interzici unui om sa munceasca, suntem nebuni?

   Daca te intereseaza neaparat si astazi in 2016, daca tragi cortina atent vei observa ca sunt extrem de multi militari care muncesc si in alta parte. Si este normal sa fie asa!

   Despre asta este vorba! In alta ordine de idei! Despre functiile publice. Cum sa interzici unui militar sa ocupe functii publice, iar o prostituata sau un tractorist, sa aiba acest drept. Din nou suntem nebuni? Nu ne ajung experientele trecutului? Cand niste aventurieri care au avut dreptul sa OCUPE functii publice au facut misto ulterior de militari?

   Tataie! Este vorba despre drepturi fundamentale si constitutionale! Incalcarea acestor drepturi intr-un stat, indiferent cui, naste monstri! Sunt nascuti deja!


   Ștergere
  2. @ CEZAR 2 iulie 2016, 11:30. Apropo de obsesia ta. Mai da-le incolo de pensii!

   Nu cumva cele mai mari VENITURI in functie de care se calculeaza si pensiile, VENITURI ridicol de mari, vin tot de la bugetul statului? Magistratii de unde sug, isi castiga existenta cumva din onorariile clientilor in functie de competente sau sug de la bugetul statului?

   Altfel! Dar mediu pseudo-privat de unde suge, tataie? Ai firma si ai contract cu statul sa faci stadioane in panta sau parcuri in padure, devii in realitate bugetat de stat! Adica firma TA este BUGETATA la fel ca pe pensionarii! Iar patronul firmei in cauza baga de la BUGETUL DE STAT, in conturi pesonale, sume tot ridicol de mari!

   Prin urmare, chestia cu suptul de la bugetul statului este relativa! A supt si privata Elena Udrea si care nu este pensionara, si pensionarul Ion si profesorul Petre si militarul Ghoerghe. Iar cand Elena Udrea NU se satura de supt, ii taie salariul profesorului Petre cu 25% si diminueaza si pensia militarului Gheorghe dupa ce in prealabil i-ao desfiinteaza pe cea militara!

   Da Monica Macovei cu PRIMA pensie de 5 000 euro urmare a unei asa-zise activitati in PE, de unde SUGE? Tot de la bugetul statului roman, intrucat si Romania contribuie la bugetul UE. A 2-a pensie a persoanei nominalizate fiind de ... magistrat! Adica tot de la bugetul statului roman! Asta este supt adevarat!

   Ștergere
  3. @ CEZAR 2 iulie 2016, 11:30. TU care urli de 6 ani ca esti excitat de contributivitate. Dar in ingustimea TA, numai la militari sa fie, nu? Citeste aici din legea prea draga tie [http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/LEGI/L263-2010.pdf].

   ART. 6/VI (2).
   "(2)SE POT asigura în sistemul public de pensii, pe bază de contract de asigurare socială, în condiţiile prezentei legi, avocaţii, personalul clerical şi cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate în sistemul public, precum şi orice persoană care doreşte să
   se asigure, respectiv să îşi completeze venitul asigurat".

   Iar ACUM iti sugerez ca maine sa mergi la biserica si in fata enoriasilor sa tipi ca in fata militarilor, ca POPII - desi au salarii si de la STAT - adica de la buget, NU sunt oligati sa contribuie la sistemul PUBLIC precum proprii enoriasi - adica prostimea. Avand propriul sistem PRIVAT de pensii. Dar sustinut din salarii de la BUGETUL de stat! POPII necontribuind cu NIMIC la pensia aia a TA contributiva dupa care ai zbierat 6 ani!

   Luni, poti sa mergi la Primaria ta. Si incearca sa detectezi un AVOCAT cu care are primaria TA contract. AVOCATUL fiind platit in urma acelui contract, cu bani de la BUGETUL DE STAT! Si apoi intreaba-l pe avocat la fel ca pe popa din exemplul precedent. De ce daca tot incaseaza venituri si de la BUGETUL statului uramare a diverselor contracte, deturneaza acei bani publici catre propriul fond privat de pensii! Si apoi poti sa mergi la Parlament cu o pancarda in cap sa protestezi!

   Acesta este inca un exemplu a faptului ca prin atitudinea TA, ai provocat si provoci mult rau armatei! Te-ai axat in mod obtuz, fixist doar pe militari, iar eu tocmai ti-am demonstrat ca in jurul tau, al nostru, toti ne-au sapat groapa. Iar TU le-ai dat si inca le dai mereu cate o mana de ajutor!

   PS: Sa ne povestesti si nou cum a fost la biserica si la Parlament, incercand sa faci popii si avocatii platiti de la buget, sa contribuie si ei la mult visatul tau sistem contributiv. Doar nu vei avea pretentia sa contribui la sistemul public doar TU si tractoristii, nu?

   Ștergere
  4. Olescule (in primul rand esti ridicol ..de dragut cand publici sub pseudo .,,EU"
   Totul pentru militari se reduce la o singura chestie..,,Trebuie sa fie mai bine PLATITI..""..
   Popii si prostituatele ..nu intra in aria noastra de competenta ....!!

   Ștergere
  5. @ CEZAR 2 iulie 2016, 12:47. Incepi sa te apropii de solutie, dar tot nu te imbuci pe canel! Ai vazut tu acte de caritate legate de militari, in ultimii 6 ani? Singura sansa realista sa se intample este exact legata de material! In absenta actelor de caritate, militarii nu au decat o varianta: sa scape de porcariile alea de interdictii de drepturi fundamentale, pt. a putea lupta de la egal la egal cu ceilalti, pt. drepturile lor! Orice alta varianta este doar idealism, irealism sau cum iti piza sa zici!

   Ștergere
 23. Olescule, io zic ca totusi sa te bucuri ca in statut ofitetii au fost categorisiti formal deasupra maistrilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar este sigur ..pyloate ..???

   Ștergere
  2. Dar este normal sa fie asa, asa a fost mereu! Uite, eu il cunoasc si pe seful SMG care este ofiter si pe o fosta maistra militara de specialitatea bucutari-ospatari, pe nume Carmen.

   Materialul este despre propuneri, opinii, sugestii! Cine te impiedica sa propui ca seful SMG sa fie destituit fiind ofiter, iar locul lui sa fie luat de fosta mea maistru militar bucatar? Sau de tine, tovarase ... maistru militar!

   PS: Penibil ai fost in anii astia cu obsesia asta ta. Acum pe bune, e ceva de-a dreptul maladiv sa pretinzi ca un militar dintr-un corp de rang militar inferior, trebuie sa fie situat ca ierarhie deasupra unui militar dintr-un corp de rang militar superior. De aia s-au iniintat corpuri cu ierarhii diferite. Te indrepti spe cel pt. care ai competente. Dar nu incercei sa inversezi ierahiile. La faza asta si nord-coreenii ar face diaree ... de ras!

   Ștergere
  3. Are o dorinta bolnava...octombrie rosu, 1917! Rusia!

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. @R26
  Cred ca observi cum un demers concret, in care ceri demisia unor importanti functionari din MApN, pe motiv ca nu mai reprezinta interesele personalului militar activ, in rezerva sau in retragere, a fost dus in derizoriu prin comentariile unor troli...despre fatuci si alte baliverne.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si la tine se intampla cam acelasi fenomen. Legat de troli ... Oricum, comentariile NU fac parte din cererea/sesizarea oficiala!

   Ștergere
 26. Oare de ce ne pun piedici"tehnocratii" din ...Armata ?
  Studiind istoricul legilor pensiilor militare din ultimii ani sesizam manifestarile de avaritie, din ce in ce mai pregnante, ale diriguitorilor sistemului militar.Pe langa afacerile generalilor cu apartamente si trafic de influenta , marii bosi ai armatei, au pus ochii si pe pensiile militare, pe viitoarele pensii, in detrimentul celor aflati in plata, vechii pensionari militari. Pentru intarirea celor spuse am sa exemplific cu Legea 164/2001 in cadrul careia au prevazut o baza de calcul care sa-i favorizeze doar pe ei, nu si pe cei dinainte : "ART. 21
  (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este solda lunară brută avută
  în ultima lună de activitate, care include solda de grad corespunzătoare la data trecerii în rezervă.
  (2) În cazul în care au avut loc modificări ale soldelor de funcŃie în ultimele 6 luni de activitate,
  baza de calcul o constituie media soldelor lunare brute din această perioadă, mai puŃin solda de
  grad. La media obtinută se adaugă solda de grad prevăzută la alin. (1)".
  ...Legea 223 vine sa indrepte ce era "putred" in legile 164 si 263 si prevede o baza de calcul asemanatoare (ca text, dar cu alte elemente cu L 164) si anume:" Art. 28
  (1) Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este MEDIA TUTUROR VENITURILOR BRUTE realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevazute la Art. 3 lit. a)-c).
  La media obtinuta se adauga un spor de pana la 15% în conditiile stabilite prin ordin comun al conducatorilor institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale ".
  Tocmai asta i-a deranjat pe "mafiotii" de la conducerea Armatei= amenintarea viitoarelor ,lor, pensii , prin cresterea cuantumului pensiilor vechi. Plus ca au venit cu tot felul de tertipuri in asa fel ca cei ce intra in Armata prin alte cai decat scoala militara , sa aiba drepturi egale si chiar mai mari decat militarii de cariere(ex .tot felul de sporuri de doctorate, lucrari de exceptie si durata de stagiu).
  Adica, ce fac nemernicii: taie de la "boul care trage" si baga in traista lenesului, a amantei adusa alaturi de el in serviciu sau al nepotului facut colonel peste noapte si adus de prin barurile urbei.
  Trebuie sa fim vigilenti si sa ne zbatem pentru drepturile noastre!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Concret! Ce era putred in L. 164/2001? Nu cumva era mai avantajos sa ai dreptul sa te pensionezi dupa 20 ani de activitate, cu baza de calcul de la 60-62-64% (functie de grupa) si cu ... 2% pt. fiecare an ce depasea 25 ani din vechimea cumulata?
   2]. Tot legat de L. 164/2001? Cum poti sa afirmi ca legea i-a avantajat doar pe ei? Care ei? Nu cumva L. 164/2001 s-a aplicat si celor pensionati anterior? A durat ceva ani, dar s-a aplicat.

   Viorele! Din cate am sesizat, TU si alti vreo 2, habar NU ati avut ca L. 164/2001 s-a aplicat si celor pensionati inainte de 2001. A fost uzitat acelasi tertip legislativ ca si astazi: LA CERERE! Cine este vinovat in cazul asta daca TU ai alti vreo 2, habar NU ati avut ca vi s-a acordat dreptul sa faceti cerere?

   Ai dreptate doar la chestia asta: solde versus venituri. Dar la faza asta, NU trebuia modificata decat L. 164/2001. Atat! Si am fi stat cu totii in fata! Asa TU te-ai bucurat cand a fost abrogata L. 164/2001 fara sa te doara undeva ca eu si alti vreo 26500 aveam pensii de CAP-isti urmare a L. 119/2010.

   Mai critica tu mult L. 164/2001. Din afara se vede asa: astia nu vor pensii militare nici acum, nici inainte. Si de aia ne toaca marunt!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @R-26500, crezi ca daca punem mana la ochi nu ne vede nimeni?
   Daa, ai dreptate, s-a aplicat numai ca in NECUNOSTINTA DE CAUZA!
   Adica, noi, inainte de iesirea la pensie am fost trecuti pe functii inferioare , trecuti pe state anexa, ni s-au desfiintat subunitatile ,pe cand cei ce au iesit dupa aplicarea Legii 164 au stiut si inainte
   de pensie li s-a "acordat" toata atentia, toate drepturile, trecuti pe functii superioare, avansati si alte "bunaciuni" i IN CUNOSTINTA DE CAUZA!
   Diferenta consta in consistenta BAZEI DE CALCUL si marirea unor coeficienti de baza, exact cum vor sa faca introducand acest art40 al OUG 57
   Cu privire la sintagma ca m-as fi bucurat ca s-a abrogat 164 , ai dreptate intrucat aceasta lege a fost discriminatorie in sensul ca echivalentul meu (grad, functie, vechime ) a avut timp de 9 ani o pensie cu 37% mai mare ca a mea , cu extrapolare si la altii.Un pic de rautate am manifestat si eu , chestia cu capra vecinului: eu sunt om ..." homo sum nihil humani a me alienum puto"!

   Ștergere
  4. @ Viorel Kis 2 iulie 2016, 15:06. Eu nu pot sa inteleg cum poti afirma ca ai fost discriminat fata de un pensionar care s-a pensionat dupa tine in baza alei legi?

   Dupa modul asta de gandire, cei pensionati dupa legislatia dinainte de D. 247/1977, fata de cei pensionati ca tine dupa D. 247/1977, cum mai sunt? Sau cei din fosta Armata Regala care nu au mai avut deloc pensie?

   Deci, L. 164/2001 i-a discriminat pe stramosii nostri pensionati inainte de 2001? Desi L. 164/2001 nu a diminuate pensiile stramosilor, ci chiar le-a majorat. Cam asa rezulta.

   Dar L. 119 cu care unii matusalemici de dinainte de 2001 au facut punga mare prin taieri de la cei pensionati dupa 2001 (dintre ultimii unii si crapand la propriu de foame), cum mai este? Daca ce spui tu este discriminare, taierea pensiilor la 25000 de rezervisti ce mai este? Crima, nu?

   Ștergere
 27. Tablagiul e tablagiu,nici soldat nici ofiter.Imi amintesc ce ia spus un general fratelui care era MM cand acesta se plangea ca are solda mica."ma da voi sunteti si prosti".Poti sa ai n diplome in viata civila daca in armata esti prost de bubui du-te in domeniul unde esti performant.

  RăspundețiȘtergere
 28. @ All. Pe material. Cam ce specialitate sa fi avu cei care au conceput proiectul? Cica militarii in activitata NU au dreptul sa faca parte din formatiuni politici. Daca este razboi sau mobilizare, cei in rezerva devin pur si simplu ACTIVI! Ei avand dreptul dupa ce redevin ACTIVI, sa ramana membri a partidelor din care fac parte (daca fac parte si multi chiar fac parte).

  Si asa apare armata lu' Traznea! Desi toti sunt activi, unii cu partid, iar altii fara! Tare faza si mare este inteligenta asta juridica din M.Ap.N.!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Completez cu extrase:

   Art. 11. – (1) Personalului militar în activitate îi este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:
   a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii alese;
   ......................................................................

   Art. 109. – (1) Personalul militar în rezervă, pe timpul cât este concentrat sau mobilizat, are aceleaşi îndatoriri şi beneficiază de aceleaşi drepturi stabilite prin prezentul statut pentru personalul militar în activitate.

   ..........................................................................
   (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), personalul militar în rezervă, pe timpul cât este concentrat sau mobilizat, poate păstra calitatea de membru al partidelor, formaţiunilor sau organizaţiilor politice, precum şi al sindicatelor din care face parte, fiindu-i interzisă desfăşurarea oricăror activităţi care contravin principiului unităţii de comandă sau ordinii şi disciplinei militare

   ..........................................................................

   Waaw! Asta este preci pregatire juridica de Spiru Haret!

   Ștergere
  2. Iar completez. In practica, in caz de mobilizare/concentrare, rezulta cam asa:

   - Cdt. Bg. - membru PDL;
   - Loctiitor - membru PSD;
   - sef de stat major - membru PRM;
   - Batalionul 1: membri PNL;
   - Batalionul 2: independent;
   - Batalionul 3: ... nu mai conteaza.

   Daca mai luam in calcul si dubla cetatenie sau libertatea de ciculatie, putem regasi si membri ai partidului Rusia Unita. Sau din PKK - kurzii din Turcia.

   NOTA: NUMAI STUPIDITATI. IN LOC SA REGASIM IN STATUT CHESTII DE INTERES CUM AR FI CA IN CAZ DE CONCENTARE/MOBILIZARE/RAZBOI, SE TRIPLEAZA SOLDA? Ca doar nu vom lupta de la 08.00-16.00, iar in week-end avem liber? La fel cum isi fac meseria si ceilali cetateni?

   Ștergere
 29. @ All. Proiectul seamana izbitor mai degraba cu un proiect de ROI (regulament de ordine interioara pa care si-l face fiecare structura), in niciun caz cu un proiect de lege. Numai ca pe vremea mea, eram obligati ca si ROI-urile sa le concepem respectand legile, nu in afara lor. Iar proiectul de lege din material prin Sectiunea Nr. 2, NU respecta exact legea fundamentala, respectiv Constitutia.

  RăspundețiȘtergere
 30. Maxime,
  O intrebare....ce grad si functie ai avut in ultimul an de activitate?
  Poti raspunde sau nu! Alegerea iti apartine si te definesfe!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa fisele alea ca nu ma clasifici tu.Esti prea mic si nu ai acces la informatii clasificate de nivelul asta.

   Ștergere
  2. Nu e vorba de fise.... :) ci de ..... †
   Era o intrebare simpla si atat...

   Ștergere
 31. Voi tot nu intelegeti ca sunteti (suntem ) doar niste pensionari ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Petre,
   Eu chiar inteleg asta, dar ma deranjeaza generalizarile cu tenta rautacioasa si invectivele? Pe tine nu te deranjeaza? Cred ca da!
   Nu poti mereu in spatele unui anonnimat sa jignesti si sa nu se ia masuri!
   Aia sunt asa....ceilalti ...asa, dar tu, cel ce jignesti esti rupt de realitate de 10 ani!
   Eu nu contest ca s-au facut si nedreptati, unele imense, si eu am suportat multe nedreptati, dar nu generalizez! Din unele discutii am inteles ca f multi au suferit, dar a trece prin momente grele si a invinge are un farmec aparte!
   Nu-i locul si momentul sa scriu despre momente grele, dar te asigur ca sunt!
   Asa este la armata!
   Nu vezi ca un tip scrie ca, formal, corpul ofiterilor este peste cel al Mm si sof!
   Eu, ce sa-i mai zic ...la varsta lui? Decat ca...informal, cum ar fi?
   Atat poate!
   Chier mi-e ciuda ca nj ma pot supara pe el! Este ca si cum ai fi in vizita la un centru cu dezabilitati si unul din internati scoate limba, te injura...etc! Ce sa-i faci?........, ca este batut de soarta si asa!

   Ștergere
 32. Nu poți vorbi de profesia militară si de un statut al militarilor ( trebuie scoasă denumirea de cadre militare care nu-și mai are rostul) atât timp cât în clasificarea ocupațiilor din România nu avem cuprinsă și detaliată grupa majoră 0 forțele armate.
  Deci înainte de a face un nou statut al militarilor trebuie să definim clar așa cum este in UE dar și în țările membre NATO detaliile profesiei de militar.
  In analiza acestui proiect de statut trebuie să ținem seama și de proiectul privind Strategia militară a României aflat și el în dezbatere publică.
  De fapt ordinea firească a lucrurilor ar fi o strategie privind apărarea, dimensionarea funcție de aceasta a forțelor armate si celorlalte structuri de apărare, definirea clară a profesiei/ocupației de militar, un statut al acestora, o lege a salarizării și a pensiei.
  Numai că punând lucrurile în ordinea lor firească ar trebui să eliminăm din structurile de apărare anumite componente introduse forțat doar la noi în România gen poliție și gardienii din penitenciare.
  Astfel nu am mai avea situația ca amendamentele la legea pensiilor militare în loc sa fie discutate de legiuitor cu structurile asociative ale pensionarilor din MApN sunt discutate cu cele ale poliției, care prin statut nu sunt militari ci funcționari publici care nu depun jurământ militar, nu au grade militare și nu luptăla război.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Excelenta analiza! ®Karadeniz!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Sunt destui si la armata, nu numai in TOpEx......, dar nu se fac publice.....

   Ștergere
 33. Viorele,tu uiti ce a afirmat jegul interesului national.Lege a pensiilor militare fara sa aduca modificari in buget, eventual sa realizeze si ceva economii.Fiind ministru de interne s-a lasat manjit de liderii sindicali drept pentru care politistii obtin ceva avantaje pe cand noi sula lui Hector.Rezultatul.In cazul disparitiei cuantumului avantajos iti scade pensia de la 5000 la 3000.O belesti cu doua degete.Scuza-mi limbajul dar ti-am vorbit romaneste,neaos.

  RăspundețiȘtergere
 34. @R26500, ce mai tura -vura, vorbe-n vant. In peripoada 2002-2010 am suferit in interiorul meu (poate si invidia) vazand ca un coleg de-al meu ,iesit la pensie in noe 2001,cu aceiasi vechime, functie grad, avea pensia cam asa:
  -2002 eu 420- el 700...dec 2010 eu 1800-el 2700( valoarea banilor de acuma),iar in 2011, eu 3800 -el 3900.Fara alte tromboane stil "Dambovita"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pt. relaxare. Din care observ, desi ambii ati fost piloti, sa nu ajungeti niciunul macar la valoarea pensiei unui maistru militar de aronautica, nici inainte de 2011 si nici dupa?

   Ștergere
  2. ***Olescule, pentru curiozitatea ta, toti MM,tehnici de bord, pe care i-am avut in escadrila si au iesit la pensie odata cu mine eu cu 20 de ani ca pilot ei cu cate 25-30 de ani ca tehnici de bord,cei cu 25 de ani au pensie egala cu mine iar cei cu 30 au penii apropiate de 5(cinci) cifre.Dar...daca avem noroc ,acuma in august o sa revina in "cutiuta"lor .Au devenit atat de aroganti si tine cont ca in acest "muncipiu" te intalnesti cu ei la tot pasul, iar VIPurile, mai ales cei ce au zburat pe la SRI si MI sunt numai cu "nasul pe sus", se bazeaza pe pensiile duble fata de fostii lor comandanti...ma doare ,deoarece zborul si militaria au fost adanc implantate in inima mea inca de pe bancile liceului militar si vine acuma un neica nimeni sa-mi rada-n nas?

   Ștergere
  3. @ Viorel Kis 2 iulie 2016, 19:44. Ei, ce faci! Maistrul tau tocmai te luase aliat la 19.19. Contra ofiterilor, desigur! Ce faci, nu ii dai dreptate la faza ca masitrii sunt superiorii ofiterilor?

   Ștergere
 35. Se vorbeste tot mai insistent ca guvernul mau precum si partidul mau cauta posibilitati de ocolire a hotaririi CCR , de taiere a pensiilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-i exclus! Si a salariilor, concomitent cu marirea taxelor si a TVA!
   Au curaj nu gluma! Sa-i vad atunci pe tinerii frumosi si liberi care in veci nu iau bac-ul!

   Ștergere
  2. Da, asa este! Si tot mai insistent apar mesaje pe Facebook despre un fel de revolutie a celor multi si prostiti. Care sa inceapa pe ... 19 August. Punctul terminal urmand a fi o defilare nationala pe 23 August.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. @ avianyc 2 iulie 2016, 19:12. Nu cred. Stii despre ce este vorba sus in material? Particip si eu, dar revendicarile mele sunt cele din material!

   Sa vezi ce imi frec mainile de bucurie cand pensionara Stanva va avea obligatia sa fie mobilizata la fel ca mine, pana la 63 ani!

   Sau cand o participa fostul meu coleg meu care este Cdt. la trupele speciale la presedintia Romanei si va castiga din prima!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 36. Potecare ,după ce ti-am spus de n ori ca legea 164 a fost pentru cei care au tras din greu si au avut salarii mai mari ca seful de stat major o prostie inca tot mai incerci sa ne convingi ce bine o iti mergea tie cu L164 in frunte.
  Acuma vine si V. Kis si-ti spune acelasi lucru,adica un pur adevar pe care nu-l suporti nici tu nici compania ta.
  Legea 223 originala a pus capat acestor magarii facute de L164 insa tot din cauza unora ca tine si compania ta a fost darîmata pe motiv ca cei care au tras ca boii cu riscuri enorne si aveau venituri salariale mai mari ca ale sefului de stat major nu au voie sa aiba pensii mai mari ca birocratia armyei si nici ca si cdt batalioane nerumunerati din prostie si neglijenta cu niste sporuri ca sa le justifice incadrarea in grupa de munca.Ba la unii s-au trezit sa-i evalueze si sa le dea grupă acum cind sunt cu un picior la - 2 m in loc sa le fi dat grupa cum este normal atunci cind a fost activ.
  Al naibii daca nu ma pufneste si risul cit de hazlie este situatia unora cit ii aud pe unii daca cumva s-o lua in calcul ”sporul de calculator” in timp ce la altii le taie sporuri si prime ce includ intr-adevar pierderea vietii si distrugerea sanatatii.
  Sa-mi bag ceva in el de calculator si de spor de calculator infipt in baza de calcul, inclusiv in L164 cu smecheriile ei din ultima luna si neluarea in calcul a veniturilor pentru care s-a muncit din greu . Ma enervai rău ,dar daca mai cîrîie Olescu vreo tîmpenie pe aici imi trece.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! In imaginatia ta obsesiva, maistrul militar bucatar, auto sau de aeronautica, ar fi trebuit sa aiba un salariu mai mare decat propriul sau sef de stat major!

   Bai, baiete! Breasla profesionla in care un subaltern pretinde ca trebuie sa aiba venituri mai mari decat propriul sau sef ierarhic, este o anomalie. Nici macar comunism nu este, este o deviatie de la normalitate. Ia da-ti numele. prenumele si debiteaza ce faci sub anonimat, in fata oricarei bresle profesionale. Respeectiv ca femeia de serviciu de la o scoala sa aiba leafa mai mare decat profa de engleza, fochistul acelei scoli (care e un fel de maistru) sa aiba leafa mai mare decat directorul acelei scol etc. s.a.m.d.

   Anomalia asta a fost posibila in urma unei deviatii legislative doar in Romania, doar in armata si doar la un segment redus al armatei romane. Adica la aeronautica. Cum puii mei sa aiba, tata, un maistru militar de aeronautica si care este un exemplu executant, o leafa mai mare decat propriul sau sef de stat major si care era si pilot? Suntem cretini sau ne prefacem ca nu observam anomalia?

   Ștergere
  2. Atunci sa-și mai bata capul cu tine si colegul Kis ca eu chiar m-am saturat. Pe vremea comunismului cu grad de lt maj aveam salariul muult mai mare ca seful de stat major. Si atunci munca era rasplatita si se vedea inclusiv in pensie nu ca acuma cu jidaniile si jmecheriile sporangiilor de calculator si neon.
   Sa zic ca eu am devenit necredibil dar cind iti spune si kis acelasi lucru ,mai bine du-te de te culca.

   Ștergere
  3. @ avianyc 2 iulie 2016, 19:00. Cat priveste Legea 223 originala. Nu EU am daramat-o! O luam de la capat, dar de data asta o fac pe limba TA de la aeronautica!

   1]. Legea 223/2011 in original este inaplicabila personalului pensionat pana in 2011. Negru pe alb. Legea in original este aici [https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/L_223_2015.pdf], iar cf. prevederilor sale in original, recalcularea pemsiilor celor pensionati pana in 2011 ar fi urmat sa se efectueze NUMAI in termen de 2 ani de la o proxima majorare a soldelor celor in activitate, majorare care sa survina obligatoriu dupa 01.01.2016. Adica, majoritatea dintre cei pensinati pana in 2011, sa NU mai apucam in viata vreo recalculare.

   ACEASTA ESTE ENIGMA SI CURVIA LEGII 223/2015. FIIND VORBA DESPRE O MAJORARE CONSISTENTA A PENSIILOR URMARE A UNEI RECALCULARI GENERALE, LEGEA NE-A PASAT PE CEI PENSIONATI ANTERIOR ANULUI 2011, UNDEVA LA O RECALCULARE FARA TERMEN DEFINIT, INTR-UN VIITOR INCERT! NUMAI ASA FIIND POSIBILA SI ADOPTAREA LEGII IN CONDITIILE NEMODIFICARII BUGETULUI ALOCAT!

   Aici este faza pe care nu ai inteles-o nici tu, nici Kiss, si nici multi altii! Parca Kiss a inceput sa realizeze la un moment dat manevra, dar abia dupa adoptare! Pana si Huhu Rez s-a prins de manevra inainte de adoptare. Mai pe romaneste, L. 223/2015 a pacalit 2 categorii dintre cei pensionati inainte de 2011:
   - pe ignoranti;
   - pe fanii neconditionati ai lui Ponta si Oprea.

   Degeaba, EU si altii am tipat inainte de adoptare ca nu e bun textul legii pt. cei pensionati pana in 2011. Ca NU avem termen concret de recalculare! A mai venit si Dogaru sa il sustina pe Oprea si ne-a luat maul la toti care incercam sa atragem ca L. 223 NU este in regula pt. cei pensionati pana in 2011.

   2]. Mai departe, vine Ciolos. Hodoronc-tronc, NU trec 3 zile, adica individul nici NU stia bine unde ii este biroul si poc ... o OUG 57/2015 cu un Art. 40 extrem de precis. Ce rezulta din aceasta? Art. 40 ca si OUG 57/2015, erau deja redactate cand a venit Ciolos. El doar a semnat OUG 57/2015.

   In mod bizar, in expunerea de motive Ciolos debiteza exact ce am debitat EU la primul punct. L. 223/2015 NU se poate aplica tuturor si provoca discriminari.

   MAI DEPARTE, MAISTRE! AI ELEMENTELE CONCRETE CARE NU POT FI CONTESTATE! IA PUNE-TI TU MATERIA CENUSIE IN FUNCTIUNE SI EXPUNE-NE CAM CE CREZI TU CA S-A INTAMPLAT? Bineninteles, ca TU fiind tehnic, nu vei sari peste amanuntul esential ca bugetul aplicarii L. 223/2015 si fara a provoca discminare celor pensionati, trebuie sa ramana acelasi ca inainte de aparitia legii!

   Ștergere
  4. Hodoronc _tronc.
   A venit Ciolos si-n trei zile si-a dat el seama ca-i cotoiasa. A naibii de deductie.
   Daca ai fi spus ca au venit la Ciolos ”mascatii” fratii tai dă la birourile cu functii inalte din suprema ierarhie speriati după ce au facut primele simulari pe lege vazînd ce iese la aviotori marinari, ,pirotehnisti,temniceri,etc si i-au bagat textul art 40 sub nas. Politistii au mirosit faza incipienta si au fost tinuti la PC vreo trei ore. Numai ca ei s-au apaărat pe ei. Pe noi cine sa ne apere , unu care abera pe la televiziuni spunind ca politistii mint si ca totul este in ordine.
   Si as Ciolos a mai avut de facut o simpla formalitate. Sa semneze.
   Tu crezi ca astia îi vor da fostului meu cdt de escadrile pensionat în 1985 care cîstiga in perioada 81-82 intre 10 -12 mii lei pe luna pensie actualizata la 01.01.2016. Pina atunci drum lung.
   Cind am vazut legea originala aum si declarat ,este comentariu ,se poate verifica ,ca nu ma vad cu un asfel de cuantum calculat pe originala in buzunar. Si stiu bine dece.
   Si nu a trecut mult si a si venit taifumul art.40 OG 57. Habar nu aveti de multe.
   Doar din habaucia fauritorilorlor de lege s-a omis in text includerea celor dinainte de 2011. Fiindca asta a fost ideea noii legi. Dar la noi se poate. Mai sunt si alte cazuri. S-a modificat legea 303/2004 a magistratilor prin 2008 insa normele de aplicare din 2005 au ramas nemodificate si se judeca litigii in civil pe ambele. Ca la noi si GATA. La gara !!

   Ștergere
  5. Olescule comparatia ta cu femeia de serviciu si profa de nu stiu ce cred ca e cam trasa de par. O comparatie mult mai aproape de realitate ar fi ca intre femeia de serviciu sefa si femeia de serviciu subordonata. Un mm de aviatie a facut o scoala militara de 3 ani iar tu una de 2 ani si 11 luni. MM-ul a urmat o scoala postliceala pur tehnica iar tu una pur vocationala. Rezultatul se si vede acum dupa iesirea la pensie, mai mult de sofer de taxi nu ai urcat. Nu cred ca cei doi ani si 11 luni de "scoala" militara iti dau dreptul sa te compari cu un profesor care a urmat o facultate de 5 ani, "facultate" nu "scoala".
   Cred ca ar trebui sa incetezi cu mizeriile astea la adresa unor oameni care nu ti-au facut niciun rau.

   Ștergere
  6. @ Anonim 2 iulie 2016, 21:58. Rezultatul se vede: tu ai stat pe bloguri toata saptamana debitand ineptii. Iar eu am avut o saptamana profitabila pe baza de service ... tehnic, fapt pt. care am mai adaugat 1/3 la pensie! Tehnicule, tu nu esti bun chiar de nimic?

   Esti atat de fraier incat nici macar NU ai inteles sistemul educational militar. Ca orice ofiter, eu am doar cursuri de cariera cat toata scoala ta de maistri la un loc. Care se adauga la cei 3 ani.

   Noi ne-am mai intersectat de cateva ori si tot o debitezi pe aia cu 2 ani si 11 luni! Bai, papagale! Nu s-a terminat acolo! Doar cursurile de Cdt. Cp. si de ofiteri de stat major, urmate ulterior de orice ofiter, au insumat 9 luni. Care se adauga la cei 2 ani si 11 luni. Ca sa nu mai discutam de alte cursuri de cariera care de laz la caz mai insumeaza inca 1-2 ani!

   Si mai este o faza! Dar de ofiterii care au urmat scoli cu durata de 4 ani pe vremuri, ai auzit? Dar de ofiterii care au urmat scoala de 3 ani + 2 academia ai auzit? Dar de ofiterii de dupa 1990 cu 5 ani academia ai auzit (4 ani face un pifan azi plus un scoala de aplicatie), ai auzit?

   Dar de ofiterii cu 3 ani SM pe stil vechi si cu 3 ani continuati dupa 2000 la actualele academii i vederea obtinerii licentei(toate fostele SM pt. ofiteri sunt academii acum, daca nu ai stiut), ai auzit? Cam 1/2 din ofiterii actualii ofiteri sunt in situatia asta! Au 6 ani de studii sau nu?

   Dar de ofiterii cu 3 ani SM pe stil vechi si cu 4-5 ani urmati dupa 1990 la facultati civile, ai auzit? Au 7-8 ani de studii sau nu? Cealalta jumatate a ofiterilor se afla in situatia asta! Ei bine, daca tot te ...ute grija, si eu am fost in situatia asta, cu mentiunea ca am abandonat din motive personale facultatea civila. Dar tot am facut 3 ani (mi-ar mai trebuie un an si licenta, dar nu prea imi mai foloseste), asa ca tot am 6 ani si eu. Plus 3 ani de cursuri de cariera, total 9 ani!

   Dar de ofiteri cu academia completa la 5 ani plus o facultate civila de 4-5 ani ai auzit?

   Bai, baiete! Revino-ti, tata, din intuneric. Acum,in 2016 pregatirea unui ofiter - indiferent care, dureaza - 5 ani! Din care primii 4 academia propriu-zisa si al 5-lea scoala de aplicatie a armei/specialitatii. Maistrii tai in ce program sunt acum? Tot postliceala, nu? Ba daca nu ma insel, acum durata studiilor la MM este de 2 ani. Ti-a ajunge?

   Retine esentialul! Acum in 2016, un profesor are o facultate de 3 ani, un ofiter o academie de 5 ani, iar un MM o postliceala de 2 ani! Este exact aceeeasi oglinda a trecutului, dar cu o alta forma! Auzi la el, mucea!Ofiterul e "vocational", iar maistru buricul adevarat al armatei! Vai de steaua ta! Si nord-coreenii fac pe ei de ras la faza asta.

   PS: Hai sa iti spun o faza. Tu esti cel care esti traumatizat urmare a faptului ca NU ai reusit la examen la ofiteri. Sa NU zici NU ca este asa. Asa ai ajuns MM. Si ti-ai format o obsesie legata de denigrarea ofiterilor. Da, pare sa fii intr-adevar, irecuperabil!

   Ștergere
  7. @ avianyc 2 iulie 2016, 20:07. Acum realizez ca intre un ofiter ca mine si un MM exista o prapastie prea mare. Adica, tu intelegi doar daca iti cu cheia franceza la circuite.

   Si iti dau direct! 2 ofiteri de la presedintie, pensionati inainte de 2011, dupa ce au observat corect ca L. 223/2015 ii sare din schema la recalculare, au facut gat! Mare gat! Ceva in genul ca presedintia ar fi fost indusa in eroare la promulgare etc. etc. Gatul era deja taiat cand a venit Ciolos. Fapt pt. care, pt a nu lua amploare scandalul, a fost emis Art. 40 din OUG 57/2015. Pe aia 2 ofiteri nu ii interesa decat sa fie tratati egal, atat! Putea sa fie si 10% baza de calcul, au adus ca argument dar tratamentul egal. Asa ca bugetul a ramas neschimbat. Ciolos doar a semnat ca primarul ceea ce a gasit pe masa! Alora din ministere le dardaie ...urul si acum sa nu isi piarda scaunele urmare a faptului ca avizasera si incurajasera adoptarea L. 223/2015 cu saritul din schema a celor pensionati pana in 2011. Restul iti spun altadata! Daca esti cuminte!

   Ștergere
  8. Punctat! O remarca....cred, ca 99% din ofiterii de dinainte de 89, au completat studiile, prin examene! Si nu le-a fost usor!

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  10. Gresala.Un ofiter promotia 1968 urma sc.of. 4 ani.Pe langa faptul ca era avansat la gradul de locotenent primea echivalare politehnica 3 ani iar cei de la finante si intendenta 3 ani ASE.Cand era promovat cdt.cp. urma un curs de perfectionare de 6 luni.Pentru promovare in stat major de batalion urma un curs de 6 luni de perfectionare cdt.B.Pentru a primi gradul de maior trebuia sa sustina examen.Comandantul de batalion ,seful de arma din regiment precum si loctiitorii cdt.R obligatoriu trebuiau sa fie absolventi ai AMG ,facultate de comanda si stat major.Pentru a fi avansati la gradul de colonel si acestia sustineau examen.Erau avansati numai cei care erau cel putin un an pe functie de colonel.In regiment era o singura functie de colonel,cea a comandantului.Cei cu mai multe perspective urmau ulterior cursuri post academice inclusiv cursuri de atasat militar.Dupa 1990 s-a introdus la ofiteri verificari periodice daca corespund functiilor pe care erau incadrati.Cel ce afirma ca"au dat examene pana li s-a rupt porbagajul"probabil ca se stie pe el.Nu este exclus sa fi existat si asemenea idioti.

   Ștergere
 37. Cred ca ar trebui luat cei mai bun si din statutul politistilor statut care este mai recent,plus modificarile aduse de hotararile CCR. Sa venim cu propuneri extinse la drepturi si eventual in prinderea unor sporuri gen: fidelitate, munca grea sau periculoasa etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai mare dreptate aici. NU putem sa ne facem singuri un statut mai restrictiv decat al politistilor. Mie imi place si juramantul lor. Ce dat viata pt. alta tara si alte chestii? Al or este asa: "Jur sa respect Constitutia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, sa aplic in mod corect si fara partinire legile tarii, sa-mi indeplinesc cu raspundere si buna credinta indatoririle ce-mi revin potrivit functiei si sa pastrez secretul profesional. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!"

   Numai noi ca boii sa ne dam viata si bla...bla, iar astia fac misto de noi cu ceasul de la gara!

   Na! Ca politistii au pensii militare si fara sa jure ca isi dau viata pt. tara!

   Ștergere
  2. R 26500!
   Mai bine asa: "Sa le sacrific viata dusmanilor poporului meu, indiferent cine ar fi!"

   Ștergere
  3. Statutul polițiștilor este un melanj între civili și militari. Pentru statut cum spunea pe aici un maistru militar de marină cu mai multe nickname-uri cea mai bună soluție e să copiem unul de la o armata mai serioasă ca a noastră.

   Ștergere
  4. Eu nu am fost ( nici macar) maistru militar de marina ci simplu soldat 😂😂😂 .Multumit ?

   Ștergere
 38. ***Olescule, pentru curiozitatea ta, toti MM,tehnici de bord, pe care i-am avut in escadrila si au iesit la pensie odata cu mine eu cu 20 de ani ca pilot ei cu cate 25-30 de ani ca tehnici de bord,cei cu 25 de ani au pensie egala cu mine iar cei cu 30 au penii apropiate de 5(cinci) cifre.Dar...daca avem noroc ,acuma in august o sa revina in "cutiuta"lor .Au devenit atat de aroganti si tine cont ca in acest "muncipiu" te intalnesti cu ei la tot pasul, iar VIPurile, mai ales cei ce au zburat pe la SRI si MI sunt numai cu "nasul pe sus", se bazeaza pe pensiile duble fata de fostii lor comandanti...ma doare ,deoarece zborul si militaria au fost adanc implantate in inima mea inca de pe bancile liceului militar si vine acuma un neica nimeni sa-mi rada-n nas?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei, ce faci! Maistrul tau tocmai te luase aliat la 19.19 in lupta sa obsesiva contra ofiterilor, desigur! Ce faci, nu ii dai dreptate la faza ca masitrii sunt superiori ofiterilor?

   PS: Deci confirmi anomaliile propriile tale bresle. MM cu pensie aproape de 5 cifre? Iar prietenii mei pilot B.C. (MIG) = 3100, S.R.B. (elicopter)= 4500 (asta a avut-o si retezata pe L. 119 la 2500) si N.D. (AN-2) = 3200? Vai de steua armatei asteia unde cel de rang inferior are de 3 ori pensia mai mare fata de fostul sau sef!

   Ștergere
 39. ***Olescule, pentru curiozitatea ta, toti MM,tehnici de bord, pe care i-am avut in escadrila si au iesit la pensie odata cu mine eu cu 20 de ani ca pilot ei cu cate 25-30 de ani ca tehnici de bord,cei cu 25 de ani au pensie egala cu mine iar cei cu 30 au penii apropiate de 5(cinci) cifre.Dar...daca avem noroc ,acuma in august o sa revina in "cutiuta"lor .Au devenit atat de aroganti si tine cont ca in acest "muncipiu" te intalnesti cu ei la tot pasul, iar VIPurile, mai ales cei ce au zburat pe la SRI si MI sunt numai cu "nasul pe sus", se bazeaza pe pensiile duble fata de fostii lor comandanti...ma doare ,deoarece zborul si militaria au fost adanc implantate in inima mea inca de pe bancile liceului militar si vine acuma un neica nimeni sa-mi rada-n nas?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am raspuns. Cei 3 sunt amici ai mei si toti pensionati pe 164/2001. Initialele sunt reale. Pe L. 119 - 2 au ramas relativ la fel, cel pe elicpter a furat-o rau scazandu-i mai mult de 50%.

   Iar cand vii tu cu MM cu 5 cifre, asa imi sa ...

   Ștergere
  2. Viorele,
   Explica si de ce? Tu zburai 1 ora, iar el zbura sau asigura si alt pilot! Aici este kikita!
   Exista Mm major?.....asa zice Avionyc?
   Pentru operatorii PC nu s-au si nu se acorda sporuri salariale, ci cateva zile de concediu suplimentar! Asta ca sa stie si T3! Daca era lt maj, stia asta....dar asa....

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Potecare,ca sa nu umbli teleleu pe aratura. Eu am facut un spirit de gluma cu maistrii si of iar tu o aprofundezi ca babele la sueta pe sant.
   In aviatie nu umbla cîinii cu covrigii in coada la functiile pentru piloti si tehnici. Gasesti vreo doua functii de col in tot regimentul,cdt de esc. Lt col si mai jos functie de incadrare. Pina se elibera o functie ca sa urci era de asteptat. Deci nu era ca la voi unde te impiedicai de col si lt col.
   A doua lovitura.
   La reactie ,au fost unitati unde se zbura zilnic(vezi Boboc) si unitati unde se zbura 1-3 starturi pe saptamina. DEci si cistigul după orele de zbor,etc.
   La elicoptere este holda lui Viorel dar cred ca acolo s-a intimplat in felul urmator.
   Pilotul zboara functie de planificare sa zicem 2-3 iesiri/zi.etc sau ce misiuni au ei acolo.
   Daca elicopterul este planificat cu 4 iesiri pe zi ,mecanicul realizeaza patru iesiri si cumuleaza mai mult. Mecanicul este legat de elicopter pe cind pilotul de planificare.
   La vechimi egale lucrurile se cam echilibreaza ,la vechime a mecanicului de bord mai mare atunci ăsta pe contributivitate iese in avantaj fata de pilotul cu vechime mica.
   De aici tot dereglajul intre piloti si piloti,piloti si mecanici de bord.
   Sunt in aceeasi situatie cu Kis insa am avut noroc cu veniturile mari de la sc mil ,de aviatie unde se zbura zilnic,plus niste ani in civil.
   Sa-mi bag unghia-n gît si sa ma enervez precum KIs . Are rost tinînd cont ca suntem la o virsta . Mai bine nu bag in seama, daca ar fi din vinaa lor as mai zice.

   Ștergere
  5. Asa,.....acum am inteles! In fapt stiam! Stiam si ca faceai parte din echipa de Mm care dadeau aparatele la zbor!
   Dpv al meu nu este nicio problema sa fii Mm, dar este o problema sa nu recunosti!
   Si afla ca RMc avea o singura functie de col, cea de Cdf! La fel la B independente, Cc, Ge, Trs, Ch, Aa...etc!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  7. @ Iulian Mares 2 iulie 2016, 20:25. Nu. Sau nu recunosc. Nu recunosc ca as avea colegi si prieteni buni, in activitate. Nu am. Pt. ca daca recunosc ca am si le mai pomenesc si numele, stiu ca le fac rau. Asa cum nici dumneata nu ai fosti colegi, care sunt in activitate si cu care esti prieten foarte bun si acum. Sunt sigur ca ai inteles unde bat!

   Sau mai pe sleau! Hai macar sa nu le spunem numele! Ca securistoizii abia asteapta sa ii fileze sa vada ce si cum! Bine?

   Ștergere
  8. T3,
   Asa rezulta din ce ai scris...... nu te ambala! Mai citeste-ti o data, de 2X.... si nu vei regreta! Repet, nu este rusine sa recunosti ci sa negi!
   Nu sunt capra si nici beata......atentie, la limbajul folosit!

   Ștergere
 40. Ca sa nu ne plictisim,in aceasta luuunga vara fierbinte,mai marii peste armata romsna,ne-au dat,ca sa uitam de art.40 din faimoasa,inegalabila si unica OUG.57,tema de vacanta,respectiv acest proiect de lege in ceea ce priveste statutul cadrelor militare.Iar,cand se vor intoarce din tarile exotice,unde si-au petrecut vacanta,ne va scoate la tabla sa vada cum ne-am pregatit.
  Binenteles,noi fiind niste batranei cuminti si silitori nu vom ramane corigenti. Atentie! Au pregatot si nuielusa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. @ avianyc 2 iulie 2016, 22:15. Asa. Vrei sa vii si tu cu mine in vizita in F. Rusa sau cum? Daca vrei, te iau sa imi pazesti bagajele!

   Ștergere
 41. Ca sa nu ne plictisim,in aceasta luuunga vara fierbinte,mai marii peste armata romsna,ne-au dat,ca sa uitam de art.40 din faimoasa,inegalabila si unica OUG.57,tema de vacanta,respectiv acest proiect de lege in ceea ce priveste statutul cadrelor militare.Iar,cand se vor intoarce din tarile exotice,unde si-au petrecut vacanta,ne va scoate la tabla sa vada cum ne-am pregatit.
  Binenteles,noi fiind niste batranei cuminti si silitori nu vom ramane corigenti. Atentie! Au pregatot si nuielusa.

  RăspundețiȘtergere
 42. Legea pensiilor militare are totusi si lucruri bune.Recompenseaza inteligenta si raspunderea .Nu poti sa pui semnul egalitatii intre subofiter-MM,ofiter,general.Legea recompenseaza valoarea si nu inumaratul izmenelor,uratul drum bun pilotului sau pliatul parasutei.A trecut vremea comunismului cand salariul muncitorului depasa salariul inginerului numai ca primul reprezenta dictatura clasei muncitoare.Animalul de povara in zadar are forta daca ii lipseste inteligenta care sa-l dirijeze.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca toti sunt asa de ”rasponsabili si inteligenti” ca astia care au antamat si sustinut art 40 atunci tu Iceparule cam incurci raspunderea si competenta de la garzile patriotice cu cea din armata.

   Ștergere
  2. avianyc@iti recomand maistre, sa nu mai bei Kerosen.Raspect omul indiferent de gradul lui de pregatire dar nu accept impertinenta mai ales cand nu am baut cerneala din aceeasi calimara .Nu intentionez sa ma trag de sireturi cu unul caruia ii este rusine sa-si decline gradul si functia in armata romana.Spre stiinta ta americanii au si acum un fel de garzi patriotice carora le zice garda nationala.Unul din fostii sefi ai fostelor garzi patriotice s-a numit Olteanu si ti-a devenit ministru.Si Milea a fost sef la garzi si ti-a fost tot ministru. La noi dupa 1990 garzile patriotice au devenit trupe teritoriale sub egida M.Ap.N in Comandamentele militare judetene impreuna cu Apararea civila,CMJ,Sectia de informatii judeteana.Mai afla maistre ca fostele garzi patriotice duse la Timisoara in 19 decembrie 1989 au refuzat sa coboare din trenuri.

   Ștergere
  3. Si a fost cea mai mare greseala desfiintarea lor! In general, gasim forme ale trupelor teritoriale in toate tarile mici, emergente!

   Ștergere
 43. @avianyc, tin sa te informez ca am inceput sa te "dibuiesc" asa ca nu te mai bizui pe paravanul anonimatului si al IDurilor exotice.Am participat la un chef, intrunire cu Doru Dragoi, gl.Stan, col Coserea si altii ,la Buzau si din vorba-n vorba le-am spus ca unul ce-si spune "avianyc' ... ma tot supara, esti in curs de verificare si-ti dau un indiciu cu gasca Cobuz, Docuz(RIP), si altii care au plecat de la noi la Boboc si au spus ca voi fi informat cu exactitate , cine esti, asa ca 'ciocu mic, altfel te fac de ras la colegi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si ce faci daca il descoperi ?Il bagi in sedinta la BOB?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si din cîte ai dibuit am spus cumva ceva neadevarat ? Mai ales că,cu gl. am fost si coleg de escadrila si de echipă de fotbal pe la V.Pasii.
   Imi pare rau de Docuz. Sa-i fie tarina Usoara.

   Ștergere
 45. Legea pune in patratica lui pe mister unsoare rul.adio pensie babana celui ce se rusineaza sa recunoasca ca arma lui de baza este somoiogul de calti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca fara caltii aia pilotii nu mai aveau nevoie de pensie ci se transformau in ingrasamant.Mares gandeste intai ca nu doare apoi da 10 la prostani .

   Ștergere
 46. http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/povestea-celor-10000-soldati-infanteristi-alba-iulia-maturati-fronturile-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-1_575ab7315ab6550cb8d3569d/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici a luptat unul din bunicii mei ranit grav luat prizonier ulterior .

   Ștergere
 47. http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/povestea-celor-10000-soldati-infanteristi-alba-iulia-maturati-fronturile-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-1_575ab7315ab6550cb8d3569d/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Articol care prezinta dramatismul armatei si eroismul soldatilor anonimia
   In 1978 am intalnit la Pascani, in gara un slt care sustinea ca de o luna s-a intors din prizonieratul rusesc si ca facuse parte dintr-o unitate care, pe 23.08.1944, nu a intors armele! Limbajul militar, varsta, etc m-au facut sa-l cred!
   La aceea data, nimeni nu ne spusese ca au fost UM si chiar o MU ce nu a executat ordinul regal!
   Ceea ce am aflat ulterior, mi-a intarit convingerea ca omul nu mintea / fabula!
   Triste vremuri au urmat dupa 45 si mai ales dupa 47!

   Ștergere
 48. Sa fie asta un semn....al masurilor "pas cu pas?"

  http://www.dcnews.ro/mobile/la-prima-tv-din-2-iulie-vin-ru-ii_509917.html

  RăspundețiȘtergere
 49. Băi sgv-ilor ,iar ati luat-o pe aratură ?

  RăspundețiȘtergere
 50. O cafea, o gustare mai intai!
  Suntem in iulie...incepe secerisul....mai apoi cu aratul! :)

  RăspundețiȘtergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce jignesti porcii?
   Ce-ti mai place sa bagi batul prin gard! Bine ca ai recunoscut ca ai gura mare si de asta ai avut de suferit!

   Ștergere
  2. Cezare ,ce sa faci cu Ițepari din astia cu raspundere si competenta pe la Comandamentele militare judetene ,Apararea civila,CMJ,Sectia de informatii judeteana.
   Ce sa mai zica cei din Regimentele de aviatie,artilerie ,radiolocatie,etc in fata unor astfel de ”eminente” (specimene).

   Ștergere
 52. SGP (soldat, gradat profesionist) si nu SGV!
  Au gradul de caporal, clasa 1, 2 si 3, dupa functia de incadrare!
  Gradele sunt in V, asemanatoare celor de Mm!

  RăspundețiȘtergere
 53. @ Arhimandritul 3 iulie 2016, 04:11. Majoritatea am avut rude care au luptat, au murit, au fost raniti, in WW2. Tot adevarat poate fi ca multi dintre noi poate nu mai stim de ele. Fiecare are povestirile lui. Eu mi-am aduc aminte ce imi povestea un supravietuitor din familie ramas cu un picior beteag. A fost si in Caucaz si in Tatra.

  Evenimentul care il marcase cel mai mult a fost retragerea din fata rusilor, peste un rau (nu ma retin daca era Prut, Nistru, Don sau care o fi fost, probabil Prut). Retragere sub katiuse. Nemtii se retrageau cu barcile, iar romanii direct prin rau - cum apucau. Doar romanii care stiau sa inoate. Ruda mea NU stia sa inoate. S-a agatat de o barca nemteasca, rugandu-se de nazisti sa il ia la bord. A primit doar paturi de arma peste maini, nazistii aruncandu-l inapoi in apa. A ajuns totusi pe tarmul romanesc. Cu ... busteanul. Dar multi au murit fie inecati, fie sub bombele rusesti, fie au fost luat prizonieri de rusi.

  Nu stiu cum fac altii. Dar eu de cate ori am ocazia sa dau de un monument cu numele celor cazuti, le aprind o lumanare LA OSTASI. Anul asta la Inviere m-a frapat o faza. Am fost la o biserica ce avea un monument comemorativ amplasat fix la intrarea in curtea unei biserici. Si contine numele din comuna a tuturor celor cazuti in WW1 si WW2. Aproape fiecare familie are pe cineva. Insa este usor de constatat cum au fost familii si cu 4-5 frati din care nu s-a intors niciunul.

  Faza care m-a frapat la Inviere este alta. Enoriasii aprindeau lumanari la rudele raposate mai recent, iar la monument nimeni. Aproape nimeni, in afara de mine si de o femeie in varsta, dar imbracata elegant, cu palariuta cam cum era moda in perioada interbelica. Nu am final la faza asta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 54. @ All. Desi suntem concurenti si in conflict, Huhurez Rez are dreptate cu observatia lui din 2 iulie 2016, 12:50.

  "Cred ca observi cum un demers concret, in care ceri demisia unor importanti functionari din MApN, pe motiv ca nu mai reprezinta interesele personalului militar activ, in rezerva sau in retragere, a fost dus in derizoriu prin comentariile unor troli...despre fatuci si alte baliverne".

  Da, observ. Asa ca dam cu matura printre troli. Cu toate acestea, mai inainte vi se acorda timp la dispozitie dragi troli, sa va maturati si singuri abjectiile, atacurile la useri si limnajul suburban. Raspunde trolul principal, respectiv maistrul militar care isi spune Avianyc/T3 sub coordonarea trolului Padina de la infanterie (autodistribuitor de ALUPIGUS cum se denumeste sinngur). Securizarea intra in sarcina trolului Maxim/Arhimandrit (plus vreo 20 de alte ID-uri) de la MAI.

  Termen de autocuratire: 45 de minute! Eventualele deseuri vor fi luata direct cu farasul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte bine faci!
   Deci acel Alupigus...erat tot Cezar!
   Ce as fi vrut sa fie altul!
   M-a surprins total neplacut!.....mai ales ca ei postau aceleasi abjectii, copy / paste, si pe Huhurez!

   Ștergere
  2. Eu sunt trol?Wau.……😂😂😂😂😂

   Ștergere
  3. Nu suntem multi, dar suficienti de multi si se vor mai alatura!
   Se poate genera o petitie on line!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ Arhimandritul 3 iulie 2016, 10:22. Esti precis - vezi 2 iulie 2016, 11:53. Tu ai mai facut in diverse alte ipostaze, afirmatii obsesive despre femeile din armata. Daca la tine in M.A.I. se petrec astfel de lucruri, nu baga in aceeasi oala si armata, bine?

   Deja ma iriti cu astfel de obsesii maladive. Sa tii minte de la mine. O femeie cu bocanci, arma in mana si 40 kg in spate sau pilotand un MIG este o eroina in fata careia trebuie sa te inclini. Chiar asa de mult ati decazut in M.A.I. dupa ce v-ati demilitarizat?

   1]. https://www.forter.ro/ministerul-apararii-nationale/campioana-scorpionilor-galbeni/14876

   2]. https://www.forter.ro/ministerul-apararii-nationale/impresii-feminine-din-afganistan/18190

   3]. https://www.youtube.com/watch?v=R2U40vw6WIs

   PS 1: Sugestie! Este iulie si este foarte cald. Incalta-te in bocanci, pune-ti o caciula pe cap. Pune-ti si 16 kg de fier pe tine simuland ca ai purta echipmanetul complet antiglont. Ia si o uluca in mana de 5 kg. Plimba-te vreo 20 km la 30-35 grade. Si apoi sa ne spui cum este sa fii femeie-militar in M.Ap.N.

   PS 2: Sa ai si o eticheta la tine cu nr. de telefon. Sa te recupereze familia dupa ce lesini!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  7. El a fost la graniceri, arma Au!......asta a reiesit din postarile lui, anterioare!

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. @ Iulian Mares 3 iulie 2016, 11:22. Este obsedat de femeile-militar. De cand il stiu, povesteste de parca ar fi fost angajat(a) intr-un ... bordel. Are o imaginatie extrem de ciudata. Are in creier numai sex oral prin hoteluri, in birouri, poltiste care fusesera centuriste etc ... Posibil sa fie de fapt, femeie, civila, care a avut frecvent "contact" cu militari. Asa mai stie cate ceva vag despre armata. Niet! Nu este in regula cu el.

   Ștergere
  11. @ Arhimandritul 3 iulie 2016, 11:10. Bai, baiete, chiar atat esti obsedat de femeile-militar?

   Daca este real ce ai povestit, acuza cu nume si prenume. Si asuma-ti raspunderea. In caz contrar, nu poti fi decat o persoana maladiva.

   Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  13. Posibil sa fie o frustrata!
   Eu am cunoscut-o pe gl Lupu cand m-am batut pt fonduri fi pt operationalizarea SMMU! Ce-i drept avea un limbaj putin colorat, mai si injura, sa se racoreasca!
   M-a dat la intors cu tot felul de intrebari, dar in urma argumentelor mi-a aprobat raportul, cu mentiunea sa-i trimit si ei o copie dupa raportul de constatare a operationalizarii!
   Ca nu mi-a placut faza cu taierile de solda si legea pensiilor...2010-2011, asta este o alta poveste! Subiectiv fiind, nu-mi plac financiarii.....sunt din start suspiciosi!
   Poate e bine!....poate nu?

   Ștergere

 55. ”””Omul occidental nu trăieşte , el doar FUNCŢIONEAZĂ”””...... Indhira Gandhi .
  """Egalitatea nu există decât în matematică .""” ............ Mihai Eminescu
  """Un politician bun este la fel de neconceput ca un hoţ cinstit .""” — Henry Louis Mencken
  """Când se face prezenţa în Senat , senatorii nu ştiu dacă să răspundă «prezent» sau «nevinovat» .""” ......... Theodore Roosevelt
  """Cititorule , să presupunem că ai fi idiot . Sau că ai fi parlamentar... Dar stai , că mă repet .""” ......... Mark Twain
  """În politică , prostia nu e un handicap .""” ........... Napoleon Bonaparte
  """Rămân un clovn , nimic mai mult . Asta mă face sa fiu mult superior unui politician.""” ........... Charlie Chaplin
  """Politica este arta de a obține voturi de la săraci și fonduri de la bogați , promițându-le unora protecția față de ceilalți . ""” .......... Legile lui Murphy
  """Politica este o luptă a intereselor deghizată într-o competiţie a principiilor""" .......... Ambrose Bierce
  ...................................................................
  """Nu contează cine votează , contează doar cine numără voturile""" .......... I V Stalin .
  “””Dacă votul ar fi bun , ar fi fost interzis demult”””………Mark Twain .
  “""Dacă prin vot am putea schimba ceva , atunci n-am mai fi lăsaţi să votăm"”" ..........Mark Twain .
  "””PREŞ.e.DINŢII nu sunt ALEŞI , preş.e.dinţii sunt SELECTAŢI””".........Franklin Delano Roosevelt .
  “””Să nu ne aşteptăm ca lucrurile să se schimbe dacă tot timpul procedăm la fel ”””……....Albert Einstein .
  “””Când vezi că ai aceeaşi părere cu majoritatea , e bine să mai reflectezi odată”””………Mark Twain .
  “""Când vezi o foarte mare mulţime de oameni , nu te alătura şi tu lor , că deja prin definiţie sunt destui acolo””"..............G. Hardy .
  ”””Electoratul este acea parte a omenirii care nu ştie ce vrea””” ........ Georg Wilhelm Friedrich Hegel
  """Maselor li se poate acorda libertatea gândirii, pentru că ele nu gândesc.""".... George Orwell.
  ”””Parlamentarul nu este decât un infractor de rând care face legi în perioada când nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun”””........ Mark Twain .
  ”””Valoroasele elite minoritare sunt cele care ridică o naţie , şi NU gloatele majoritare de votangii zevzeci din Marile Bazine Electorale.
  ................................
  ==Democraţia este metoda prin care şmecherii tupeişti se folosesc de tăntălăii majoritari ca să distrugă şi să surclaseze valoroasele elite minoritare== .
  ..............................
  ““”Un adevărat conducător NU se ALEGE , un adevărat conducător se =IMPUNE=””” …….… părintele Atanasie .
  ...............................................

  ....................................................................................................
  “”””Daţi-mi controlul asupra banilor, şi nu mă interesează cine face legile!”””” ..................... Mayer Amschel Rothschild (1744 – 1812) , fondatorul imperiului bancar Rothschild .
  ”””Cine face banii face regulile””” ........ Mayer Amschel Rothschild .
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Punctul de vedere al Bibliei despre democraţie (DEZBINARE_prin_definiţie) :
  .........................................................
  """"Orice împărăţie care dezbină în sine se pustieşte , orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinuii"""" ........................ Iisus Hristos .
  ””"Căci atunci când se ridică sus oamenii de nimic , nelegiuiții mișună pretutindeni.””"
  ””"Fiecare descoperă adevărul pe care este pregătit să-l descopere””” ..............Mircea Eliade .

  RăspundețiȘtergere
 56. @ Iulian Mares 3 iulie 2016, 07:16. Desfiintarea trupelor teritoriale este o eroare strategica fatala, nu doar o mare greseala. Nu doar tarile mici - emergente si-au pastrat trupele teritoriale pe langa cele integrate in NATO, ci si statele mari. Plus ca existe diverse structuri militare interstatale, in afara NATO. Nu mai caut date exacte, dar asa din memorie, exemplific:

  - Germania si Turcia: au trupe nationale teritoriale in afara celor puse la dispozitia NATO;
  - Germania si Franta: au divizie mixta de interventie regionala in afara NATO;
  - Danemarca si Germania: au o structura militara comuna de interventie regionala tot in afara NATO;
  - Polonia si Germania: au o structura militara comuna de interventie regionala tot in afara NATO, care daca retin bine este chiar corp militar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Germenia si Olanda au si ele o BgMc, parca!
   Noi, avem cu ungurii un B Mixt!
   Dar, nimeni din conducere si CSAT nu are initiativa unor trupe suplimentare, gen GN la US!

   Ștergere
 57. Poveste de duminică.

  Bunicul meu,dumnezeu sa-l odihneasca-n pace a luptat in primul razboi mondial. Fiind sub ocupatie a fost incorporat la austr-ungari. A ajuns apoi la nemti. La nemti a facut instructie pentru linia I ca numai la fortele speciale se face asa ceva azi in armata româna. Un caporal austriac il sicana mereu.
  Intr-o zi cind era de serviciu la grajdurile cu cai sergentul a incercat sa-l umileasca pe motiv ca era taranoi român,etc. In acele momente bunicul s-a infuriat si i-a aplicat sergentului o bataie sora cu moartea lasindu-l lat in grajdul cailor. De frica insa ca va fi gasit de patrula si bagat la carcera s-au condamnat, a luat un pietroi si s-a desfigurat lasindu-se si el cazut intr-o balta de singe linga caporal.
  Au fost descoperiti de patrula si chestionati. Bunicul a sustinut ca a fost atacat si lovit de catre caporal si in legitima aparare s-a aparat cu toate puterile.
  Nefiind martori la scena a scapat de carcera si judecata.
  A fost trimis pe frontul italian unde a cazut prizonier.
  A stat intr-un lagar de severitate extremă. Se intilnea la servitul mesei cind intindea gamela pentru hrana cu consateni,vecini de-ai lui si ei prizonieri insa nu aveau voie sa schimbe nicio vorba intre ei.
  S-a pus de un voluntariat in lagar. S-a imbarcat voluntar la Palermo pe vapor si dupa vreo 40 de zile a debarcat la Constanta.
  De la Constanta ,mars fortat pina la Marasesti.
  La Marasesti a luptat la baioneta in marea batalie care a intors frontul.
  Era intr-o dimineata . Se spalau la un rîu cind nemtii au dat peste ei de după deal. Atunci de frica ,spaima ,asemenea unui animal pe care-l incoltesti prin surprindere si se apara cu toate puterile ,au pus mina fiecare pe ce au apucat, unii pe pari de vie (nemaiajungind la arme),altii pe arme si au lovit in nemti ca in hotii de cai punindu-i pe fuga. A fost ranit la cap cu urma vizibila pîna la moarte(sters de un glont prin casca) casca pe care o mai pastrez la casa parinteasca .
  Asa s-a intors frontul la Marasesti.
  S-a lasat la vatra ,si-a gasit familia in saracie. A muncit pe brînci ,si-a intemeiat familie ,si-a crescut si asezat copii la casele lor.
  In 1962 i-au confiscat activistii de partid tot pamintul,caruta ,caii,si a ramas cu ce a reusit sa ascunda prin podurile grajdului si prin alte parti.
  Apoi a muncit o viata intreaga in CAP si paminturi concesionate prin satul vecin necolectivizat ,fiind rasplatit cu o pensie de 100 lei desi era considerat veteran de razboi si invitat sa participe la tot felul de intilniri ale veteranilor din primul razboi organizate sub cupola ”Cintarea ROMANIEI”.
  Desi un taran care la 82 inca mai tragea brazda cu coasa nu si-a lasat calcata demnitatea in piciore de nimeni. Am lucrat ca si copil de la tara foarte mult si aproape zilnic cu el in gospodarie . Mă invata cum sa lucrez mult fara sa obosesc. Mă invata ca atunci cind lucrez sa vorbesc ,povevestesc mereu cu cei din jur ,sa nu fiu taciturn ,fiindca atunci obosesc si stind adica nelucrind.
  Povestea mereu cu mine,la lucru,pe drum,etc ,despre razboi si despre tot ce ma pasiona. De la el am invatat germana si putina italiana. Un om deosebit. Datorita instructiei deosebite se descurca in orice situatie. Iti facea o căpita de fin singur si cu tigara in gura(dar cu mucul in gura si capatul neaprins afara).Pina s-a lasat de fumat. Nu exista incurcaturi (impotmoliri cu caruta,etc) din care sa nu iasa singur din necaz.De mare ajutor cu vecinii care in acele vremuri ridicau o casa prin claca si ajutor reciproc.
  S-a stins la 89 de ani cu dorinta de a ma vedea iesit ofiter.
  Nu a mai apucat deoarece,eram anul 3 cind a decedat iar facind o scoala militara de 5 ani la zi avansarea se facea la finele anului 4.
  Ma durut foarte mult faptul ca fiind intr-o tabara de pregatire militara la Tirgoviste,caprarii taberei nu mi-au acordat o permisie pentru a putea participa la inmormintare desi telegrama se afla pe masa comandantului de la Bucuresti.
  Punct si de la capăt!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si ma doare si azi ...........................

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Frumos. Cu mentiunea ca in Linia I nu sunt fortele speciale nici azi, ci tot infanteria si tancurile. Fortele speciale actioneaza de principiu, dincolo de Linia I, respectiv in dispozitivul advers. Mai exact, daca rusii si romanii sunt la contact pe Prut, fortele speciale actioneaza dincolo de Prut, infiltrate in dispozitivul rusesc. Cu misiuni punctuale cu ar fi distrugerea punctelor de comanda, depozite, baterii Art. sau lansare rachete, aerodromuri, poduri si alte puncte obligatorii de trecere etc.

   In general, fiecare avem o poveste. Un bunic de-al meu a fost desconcentrat de pe frontul rusesc. Pe motiv ca avea copii in intretinere si era singurul sustinator viabil al familiei. Na, ca exista ceva umanitate in acea vreme. Acum precis nu mai intereseaza pe nimeni.

   Apoi au venit rusii! Vigilent a ascuns-o pe bunica-mea si 2 copii (unul era mama) intr-o groapa amenajata in padure (bordei) si a ramas singur in gospodarie. Stia ca rusii erau violatori ordinari. Rusii si-au facut tabara in zona. Si cf. obiceiului de razboi practicat de toate armatele, au trecut la jefuirea tuturor produselor de la tarani: vite, pasari, toate animalele, toate granele din hambar etc. Taranii nostri fiind fortati sa le amenajeze tabara, ei sapau, ei carau etc.

   Intr-un moment de acalmie - era masa de pranz, bunicul care era si el lucrator in tabara ruseasca, a ajuns pe langa masa unde mancau comandantii rusi, un fel de sopron/cort deschis. A dezarmat intr-o fractiune de secunda santinela ce pazea comandamentul, i-a lua ZB-ul si la fixat fix in gatul comandantului rus. " - Te impusc, daca nu imi dai animalele inapoi!"

   Moment unicat, il cunosc toti barbatii din comuna acelor vremuri! Cum s-a incheiat? O femeie, capitan imbracata in uniforma ruseasca, aflata la masa, l-a intrebat in romaneste cu accent molodovenesc de dincolo de Prut, ce s-a intamplat? Mi-am dat seama ca era comisar al poporului dupa cate mi-a povestit! Bunicul i-a spus cu arma in gatul comandantului rus. Femeia-comisar l-a asigurat ca isi va primi tot ce jefuisera rusii, inapoi, dar sa lase arma!

   Ori de lasa arma, ori de nu o lasa, finalul tot acela ar fi fost pt. bunicul, nu? Asa ca a incercat. Dupa ce femeia-comisar l-a mai asigurat inca data ca nu va pati absolut nimic, a lasat arma. Surpriza? Nu a fost impuscat si a primit si animalele si granele inapoi! Si NU doar el, ci tot satul!

   Asta a fost! Nu l-a medaliat nimeni, nu a fost niciodata membru UTC sau PCR. Este una din legendele satului, cu martori.

   Ștergere
  4. R 26500.
   De al oamenii astia am avut ce invata . Mi-i aduc si acum aminte cum se aliniau duminica in sir indian pe carare si directia tot povestind catre biserica apoi tot la fel se intorceau la treburile gospodaresti. Erau vecini trecuti prin aceeasi experienta de la incorporare pina la lasarea la vatra. Si uite ca prin credinta Dumnezeu i-a pazit desi au luptat in cîmp deschis la baioneta si cine mai stie prin ce au trecut si indurat.Acea instructie (de linia I,era o instructie de infanterist recrut pregatit pentru linia I si nu pentru forte speciale.Erau bagati intr-un poligon pe n hectare ,amenajat cu niste santuri de doi metri latime pline cu apa pe care trebuia sa le traversezi in fuga cu ranita si armamentul in spate,luind de pe fisia uscata un snop din tulei de porumb,il asezai la mijlocul apei calcai usor cu un picior pe el si cu celalaalt pe celalalt mal. Si ce pedepse si repetari luau daca nu se incadrau. Trageri din mers din catarari pe planuri inclinate (teren abrupt cu bolovani,arbori,etc)simulind atacul si invers din coborire in caz de retragere, in bareme de timp.Supravietuire,lupta corp la corp,minuiri de armament si munitie si multe altele .As putea scrie o carticica interesanta numai din asta.
   Nu au asteptat niciodata rasplata de la nimeni inclusiv nici de la statul român cu toate ca in ochii lor puteai citi umbra de tristete. Pentru ei familia,credinta si armata erau lucruri pe care le respectau.Stiau sa se bucure de putinul lor si de tot ce realizau si nu-si neglijau copii pentru nimic in lume.
   La ce am ajuns azi? Si la ce vom ajunge cind generatia asta care de bine de rau a mai stiut de greutati si si-a facut treaba fiecare in patratica lui se va duce si va veni la conducerea tarii si a lumii generatia care nu mai are demnitate si respect fata de nimeni ,tinuta in palme ,imbuibata de discoteca,droguri,masini de lux ,fițe,etc si fara cei 7 ani de acasa.

   Ștergere
  5. Din curiozitate vreau sa stiu care scoala de ofiteri era cu durata de 5 ani in 1989?

   Ștergere
  6. Toate! Doar ca sistemul era de tip modular. Adica: faceai 3 ani, dupa aceea exersai la trupe ce ai facut in cei 3 ani (adica faceai practica), dupa care urma partea a 2-a AISM care in fapt era forma de perfectionare si obtineai licenta. Acesta a fost conceptia. Ca unii nu au mai ajuns la partea finala, sunt diverse motive. Unii nu si-au mai propus, altora le-a fost interzis, altii nu s-au pregatit suficient.

   Vrei sa iti dau exemplu de interdictie? Primul meu sef era fiu de preot. Si desi era o legenda printre ofiteri ca profesionalism, NU i s-a aprobat dosarul sa urmeze AISM.

   Sistemul modular exista si astazi in invatamant in state avansate chiar. De exemplu, vrei sa ajungi inginer auto. Faci 2 ani teorie, bagi un an practica la BMW sa iti probezi teoria. Si ajungi subinginer. Te reintorci la facultata dupa ce ai vazut si tu cum arata un motor pe viu, mai bagi 2 ani de teorie. Dupa care iar un an la BMW. Dupa ultimul an la BMW, iti dai licenta. Cu motorul pe masa, nu doar din clanta!

   Sistemul modular exista inca si la noi, la Politehnica, dar si in institutiile militare. Numai ca nu functioneaza eficient cooperarea cu institutiile economice.

   Ștergere

 58. ”””Omul occidental nu trăieşte , el doar FUNCŢIONEAZĂ”””...... Indhira Gandhi .
  """Egalitatea nu există decât în matematică .""” ............ Mihai Eminescu
  """Un politician bun este la fel de neconceput ca un hoţ cinstit .""” — Henry Louis Mencken
  """Când se face prezenţa în Senat , senatorii nu ştiu dacă să răspundă «prezent» sau «nevinovat» .""” ......... Theodore Roosevelt
  """Cititorule , să presupunem că ai fi idiot . Sau că ai fi parlamentar... Dar stai , că mă repet .""” ......... Mark Twain
  """În politică , prostia nu e un handicap .""” ........... Napoleon Bonaparte
  """Rămân un clovn , nimic mai mult . Asta mă face sa fiu mult superior unui politician.""” ........... Charlie Chaplin
  """Politica este arta de a obține voturi de la săraci și fonduri de la bogați , promițându-le unora protecția față de ceilalți . ""” .......... Legile lui Murphy
  """Politica este o luptă a intereselor deghizată într-o competiţie a principiilor""" .......... Ambrose Bierce
  ...................................................................
  """Nu contează cine votează , contează doar cine numără voturile""" .......... I V Stalin .
  “””Dacă votul ar fi bun , ar fi fost interzis demult”””………Mark Twain .
  “""Dacă prin vot am putea schimba ceva , atunci n-am mai fi lăsaţi să votăm"”" ..........Mark Twain .
  "””PREŞ.e.DINŢII nu sunt ALEŞI , preş.e.dinţii sunt SELECTAŢI””".........Franklin Delano Roosevelt .
  “””Să nu ne aşteptăm ca lucrurile să se schimbe dacă tot timpul procedăm la fel ”””……....Albert Einstein .
  “””Când vezi că ai aceeaşi părere cu majoritatea , e bine să mai reflectezi odată”””………Mark Twain .
  “""Când vezi o foarte mare mulţime de oameni , nu te alătura şi tu lor , că deja prin definiţie sunt destui acolo””"..............G. Hardy .
  ”””Electoratul este acea parte a omenirii care nu ştie ce vrea””” ........ Georg Wilhelm Friedrich Hegel
  """Maselor li se poate acorda libertatea gândirii, pentru că ele nu gândesc.""".... George Orwell.
  ”””Parlamentarul nu este decât un infractor de rând care face legi în perioada când nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun”””........ Mark Twain .
  ”””Valoroasele elite minoritare sunt cele care ridică o naţie , şi NU gloatele majoritare de votangii zevzeci din Marile Bazine Electorale.
  ................................
  ==Democraţia este metoda prin care şmecherii tupeişti se folosesc de tăntălăii majoritari ca să distrugă şi să surclaseze valoroasele elite minoritare== .
  ..............................
  ““”Un adevărat conducător NU se ALEGE , un adevărat conducător se =IMPUNE=””” …….… părintele Atanasie .
  ...............................................

  ....................................................................................................
  “”””Daţi-mi controlul asupra banilor, şi nu mă interesează cine face legile!”””” ..................... Mayer Amschel Rothschild (1744 – 1812) , fondatorul imperiului bancar Rothschild .
  ”””Cine face banii face regulile””” ........ Mayer Amschel Rothschild .
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Punctul de vedere al Bibliei despre democraţie (DEZBINARE_prin_definiţie) :
  .........................................................
  """"Orice împărăţie care dezbină în sine se pustieşte , orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinuii"""" ........................ Iisus Hristos .
  ””"Căci atunci când se ridică sus oamenii de nimic , nelegiuiții mișună pretutindeni.””"
  ””"Fiecare descoperă adevărul pe care este pregătit să-l descopere””” ..............Mircea Eliade .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ai mao postat o data! De 2 X, este prea mult!
   Cand le-ai memorat pe toate, recitesc si eu! :)

   Ștergere
 59. Nu eu v-am servit ca distribuitor de Alupigus ..! Clar ..m-ale ..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adminul te-a descoperit!
   Eu am ramas consternat!

   Ștergere
 60. @R-26500 , cine-i dobitocul ala de-si spune arhimandrit? Dupa ce ca-i accepti toate bolboroselile de vadana retardata , mai vine si te scuipa la tine in casa. Da-l in ma-sa si sterge-i balele de pe aici. Sa plece cu cezar la muls berbeci ,ca-i sezon.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maxime One, cine sa fie?
   Observa ca uita ce a postat si mai posteaza inca odata!
   Sper sa nu posteze si un ziar intreg!

   Ștergere
 61. R 26500
  Pe tema de azi a blogului, se poate genera o petitie on-line!
  Ce zici?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am mai facut una cu ceva timp in urma. Semnata de cateva mii de persoane. M-am ales cu un teanc de plicuri cu raspunsuri seci de la diverse institutii si in rest cu nimic. Esenta raspunsurilor era ceva in genul " - Am analizat cu mare atentie ..., iar petitia Dvs. a fost inaintata spre solutionare ... pe la alte vreo 7 organisme ...care se indicau responsabile una pe cealalta. Si da-i si da-i ..." pana s-a ales praful.

   E o intreaga tevatura si aici pe care nu mai am chef sa o reiau. In schimb, poti incerca dumneata. Eu semnez oricum.

   Cu aceasta ocazie, mi-am adus aminte de ceva! In material este vorba despre o sectiune, practic identica cu cea din actuala L. 80/1995. Am inteles din corespondenta privata ca la acest moment, un militar in activitate se chinuie in justitie sa invoce exceptia de neconstitutionalitate a Sectiunii a 3-a din L. 80/1995. Aceasta este solutia realista la acest moment.

   In ceea ce priveste neincluderea in actualul proiect a Sectiunii a 2-a, cui sa ne adresam prin petitie? Sa decapiteze Motoc conducerea DRPAJ? Sa ne adresam lui Ciolos sa il demita pe Motoc? Parlamentului sa demita Guvernul?

   Ștergere
 62. Domnilor, nu pierdeti din vedere esentialul prin discutii sterile si inutile. Dusmanul nostru este in structurile militarizate active, partial nominalizat in articolul postat de administrator. Cel mai bine este conceperea, de comumn acord a unei petitii online pentru tragerea la raspundere a celor care, in mod defectuos au conceput modul de aplicare a L 223/2015, a celor care au conceput prevederile discriminatorii, ilegale si neconstitutionale ale art 40/OUG 57, a celor care se lupta in Parlamentul Romaniei pentru limitarea drepturilor militarilor, in totala contradictie cu atributiile care le-ar avea (cresterea calitatii vietii militarilor, etc...). Suntem putini cei care ne-am luptat cu ei (direct in Comisiile parlamentare) sau prin loby la diferite niveluri. Atentie ca va iesi o lege a pensiilor militare, care nu este a militarilor, iar noi cei pensionati anterior vom fi profund discriminati. Nu va mai invidiati intre categorii de specialitati, luptati sa ne obtinem toate drepturile care pot fi legal incluse in baza de calcul,similar altor categorii de pensionari.

  RăspundețiȘtergere
 63. Domnilor, nu pierdeti din vedere esentialul prin discutii sterile si inutile. Dusmanul nostru este in structurile militarizate active, partial nominalizat in articolul postat de administrator. Cel mai bine este conceperea, de comumn acord a unei petitii online pentru tragerea la raspundere a celor care, in mod defectuos au conceput modul de aplicare a L 223/2015, a celor care au conceput prevederile discriminatorii, ilegale si neconstitutionale ale art 40/OUG 57, a celor care se lupta in Parlamentul Romaniei pentru limitarea drepturilor militarilor, in totala contradictie cu atributiile care le-ar avea (cresterea calitatii vietii militarilor, etc...). Suntem putini cei care ne-am luptat cu ei (direct in Comisiile parlamentare) sau prin loby la diferite niveluri. Atentie ca va iesi o lege a pensiilor militare, care nu este a militarilor, iar noi cei pensionati anterior vom fi profund discriminati. Nu va mai invidiati intre categorii de specialitati, luptati sa ne obtinem toate drepturile care pot fi legal incluse in baza de calcul,similar altor categorii de pensionari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Mirage 2000 3 iulie 2016, 12:12. Concepe petitia, eu o semnez. Probabil ca NU observi, dar acest material sprijina strategic ce vrei TU sa obtii punctual.

   Invata de la mine! O manevra de intoarcere a frontului bine organizata, face mai mult decat un atac frontal de amploare care conduce in craci.

   Noi NU vom obtine nimic daca ne axam punctual pe pensii! Asa ca EU prefer sa lovesc prin intoarcere si sa IMPUN ceva CONSTITUTIONAL. Ceva ce sta in gat oricarui parlamentar, dar nici NU poate spune NU, intrucat ar incalca Constitutia. Abrogarea Sectiunii a 3-a din actuala L. 80/1995. Respectiv eliminarea Sectiunii a 2-a din actualul proiect de lege.

   NICI MAMA PARLAMENTARILOR NU SE POATE OPUNE CERINTEI DE A FI RESPECTATE DREPTURILE FUNDAMENTALE IN ROMANIA SI PENTRU MILITARI, NIMENI. FAPT PT. CARE ITI VOR DA CE PENSIE VREI TU, NUMAI SA ACCEPTI RESPECTIVELE INCALCARI ALE CONSTITUTIEI FARA SA TE SESIZEZI!

   Pricepi ceva? Axeaza-i pe pensii, dar loveste-i SIMULTAN cu Sectiunea a 3-a fix in moalele capului! Vor avea cosmaruri!

   Ștergere
 64. R26500
  Referitor la posibile miscari pe 19 august, stii cumva ce semnificatie are aceasta data?
  In afara de Puciul de la Moscova / 1991....nu am gasit nimic edificator!


  Phttps://cersipamantromanesc.wordpress.com/2012/08/19/o-istorie-a-zilei-de-19-august-video/oate doar, moartea lui Cezar....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am apucat sa ma edific nici eu. Tot ce am constatat este faptul ca sunt implicati si militari in rezerva/retragere binisor organizati. Iar cei pe care ii cunosc personal, sunt oameni OK. Tot obiditi in perioada 2011-2016. Tot nemultumiti de OUG 57/2015. Nu vad absolut nicio legatura cu Moscova.

   Ștergere
  2. 19 AUGUST.

   1881. S-a născut compozitorul George Enescu, cel mai important muzician român (d. 4 mai 1955).

   1819 - A încetat din viaţă inventatorul scoţian James Watt, care a adus îmbunătăţiri motorului cu aburi (n. 1736).

   1822 - A încetat din viaţă matematicianul şi astronomul francez Jean Baptiste Joseph Delambre (n. 1749).

   1858 - Reprezentantii celor şapte puteri (Marea Britanie, Franta, Austria, Prusia, Rusia, Turcia, Regatul Sardiniei) au semnat Convenţia de la Paris, potrivit căreia cele două ţări române urmau să poarte numele de Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti (fiecare cu domn, guvern şi adunare legiuitoare proprii), rămânând sub suzeranitatea Porţii. Convenţia a devenit legea fundamentală a ţării şi a rămas în vigoare până în 1864.

   1883 - S-a născut celebra creatoare franceză de modă Coco Chanel (d. 10 ianuarie 1971).

   1891 - A încetat din viaţă pictorul Theodor Aman, fondator al Şcolii de Arte Frumoase din Bucureşti (n. 20 martie 1831).

   1919 - Afghanistanul şi-a declarat independenţa.

   1934 - După moartea preşedintelui Hindenburg, cancelarul Adolf Hitler a preluat şi funcţiile de preşedinte şi şef al armatei, autointitulându-se Fuhrer.

   1941 - S-a născut inginerul chimist Mircea Desideriu Banciu, membru corespondent al Academiei Române, membru al Societăţii europene de chimie. (d. 2005)

   1960 - URSS lansează Sputnik 5, cu căţeii Belka şi Strelka, 40 de şoareci, 2 şobolani şi o varietate de plante la bord. A doua zi, la întoarcerea pe Pământ, toate animalele erau sănătoase.

   1994 - A încetat din viaţă chimistul american Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel pentru chimie şi al Premiului Nobel pentru pace (n. 28 februarie 1901).

   NOTA: DIN CE AM SESIZAT PE FACEBOOK, MISCAREA ARE CA UNICA REVENDICARE REDOBANDIREA IDENTITATII NATIONALE. RESPECTIV CA ROMANIA SA SE CONDUCA SINGURA.

   Ștergere
 65. Tema de duminica!
  Poate are cineva o parere!

  http://www.dcnews.ro/mobile/un-suflet-de-roman-noul-imn-na-ional-propus-de-un-academician_509929.html

  RăspundețiȘtergere
 66. @ All. Au intrat in isterie ca de obicei in momente de tavaleala publica a "structurilor de partid si de stat", colaboratorii reactivati ai politiei politice a armatei.

  Interventia cu spume la gura, retinuta la SPAM a colaboratorului de nadeje a politiei politice a armatei - user Cezar, suna cam asa: "Sa-mi bag xxla in petitia voastra. Aveti pensii de peste xxxx ca milogul ala de Mxxxxx si tot nu va ajunge .... Cat mai vreti ..bai nehalitilor... VA xxxIPA POPORUL ..."

  Este userul cu reclama de blog in dreapta paginii. Care de 6 ani de zile, indiferent de situatie, incearca sa decredibilizeze orice tavaleala a "structurilor de partid si de stat" de catre militarii in rezerve/retragere.

  Dupa cum cunoastem, apararea chilotilor "structurilor de partid si de stat" este misiunea nr. 1 dintotdeauna a vechilor structuri de politiei politice, indiferent de minister!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. El este poporul?....vai de steaua lui!
   Pai, sa ne spuna el, vocea structurilor, cat avem nevoie!
   Ceva gdn "fiecaruia dupa contributia sociala a muncii si dupa necesitati!" Suna cunoscut, dar vremurile s-au schimbat!
   I-am explicat doar ca nu trebuia sa iasa la pensie la 40 de ani!
   Scrie si el ce primeste de la seful lui!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!