joi, 7 iulie 2016

Mai avem doar 3 zile la dispoziţie să atragem atenţia M.Ap.N. asupra gravelor încălcări ale Constituţiei României incluse chiar de iniţiatori din acest minister la adresa militarilor în proiectul noii "Legi privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor"!

Proiectul noii Legi privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor se află în dezbatere publică începând cu data de 30.06.2016, pt. o perioadă limitată de 10 zile, pe site-ul Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si Asistenţă Juridică din cadrul M.Ap.N.. Click aici si se va deschide o fereastra cu continutul de mai jos.

Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor
 
 FISIERE DISPONIBILE: (DATA AFISARII: 2016-06-30)
Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail dlaj@mapn.ro, în termen de 10 de zile de la afisare.
Se acceseaza si se descarca fisierele de interes (primul se refera la expunerea de motive, cel de-al doilea reprezinta proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor).

Vă recomandăm să analizaţi cu deosebită atenţie atacul complet neconstituţional şi suburban, inclus de iniţiatori la adresa drepturilor si libertatilor fundamentale la care cf. Constitutiei Romaniei au dreptul si militarii în activitate, la fel ca oricare alt cetatean. Atacul este concretizat în Secţiunea a 2-a din proiectul noii Legi privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor. Atacul declansat incearca sa limiteze sau sa interzica printr-o sectiune vadit neconstitutionala,  dreptul elementar al militarilor in activitate de a fi tratati ca cetateni cu drepturi si libertati egale in raport cu ceilalti cetateni romani! Atacul este deosebit de grav si prin faptul ca prezinta imixtiuni/interdictii/restrictii care afecteaza inclusiv viata privata a militarilor in activitate, dar si a familiilor acestora!

Secţiunea a 2-a din proiectul noii Legi privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor,  precum si concluziile sunt detaliate in precedentele 2 materiale. Persoanele care considera intemeiata analiza din precedentele 2 materiale, au dreptul sa preia ceea ce considera ca este util, cu sau fara modificari si completari - si sa isi transmita punctul de vedere catre M.Ap.N. la adresa de e-mail dllaj@mapn.ro. Precum si catre alte institutii, in conditiile in care intreaga Sectiune a 2-a incita si la discriminare făţişă a militarilor in raport cu restul cetatenilor, in conditiile in care Constitutia României prin Art. 30  (7) interzice in mod expres, incitarea la discriminare.

Sugeram persoanelor care mai au inca rezerve asupra  asupra gravitatii prevederilor neconstitutionale din Secţiunea a 2-a din proiectul noii Legi privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor la adresa militarilor romani, sa incerce sa aplice exact aceleasi prevederi unei minoritati etnice din Romania si sa analizeze consecintele! Exact acelasi este si impactul exercitarii respectivelor interdictii si limitari de drepturi fundamentale asupra militarilor romani!

ATENTIE! 
MAJORITATEA PREVEDERILOR NECONSTITUTIONALE DE MAI JOS SUNT SI INSTRUMENTE CLASICE UZITATE DE POLIŢIA POLITICĂ!


NOTA: Am constatat cu regret ca anumiti militari in rezerva/retragere, axati exclusiv pe problematica propriilor pensii despre care este demonstrat ca puterea politica le desfiinteaza si le modifica oricand si oricum doreste, nu sesizeaza legatura directa care exista intre propriile noastre esecuri (care devin din ce in ce mai frecvente si eterne) si nerespectarea de catre aceeasi putere politica a drepturilor si libertatilor fundamentale ale militarilor in activitate.

Legatura fiind urmatoarea:

- in totalitatea fortelor armate si care includ atat militari in activitate, cat si militari in rezerva, societatea si clasa politica au tendinta de a-i considera in viata doar pe militarii in activitate. In consecinta, militarii in rezerva/retragere nu pot obtine nimic relevant din solicitarile lor intemeiate, cat timp se disociaza de militarii in activitate. Clasa politica cunoaste foarte bine acest element, fapt pt. care il valorifica adoptand în mod perfid legi neconstitutionale prin care pun botnita militarilor in activitate, astfel incat sa nu isi poata exercita drepturile fundamentale. Suprimând în acest mod şi cel mai important sprijin pt. militarii in rezervă/retragere şi care nu poate fi altul decât din partea corpului militarilor în activitate;
-  in situatii de concentrare/mobilizare/razboi, oricare militar in rezerva poate redeveni activ, urmand a se reconfrunta cu aceleasi interdictii de drepturi si libertati fundamentale cu care se confrunta militarii in activitate, astazi.

In situatia creata devine evident ca fara ruperea botnitei ce le este impusa de catre clasa politica militarilor in activitate, cu incalcarea drepturilor fundamentale si in mod neconstitutional, militarilor in rezerva/retragere nu le mai revine decat statutul de victime eterne. In mod paradoxal insa, ruperea botnitei impuse militarilor in activitate, sta exact in puterea celor in rezerva/retragere.


Update 1
Printre randuri


Este doar una din urmarile incalcarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale militarilor romani si care este detaliata in materialul precedent. Prin interzicerea neconstitutionala a afilierii militarilor la sindicate sau a constituirii acestora, nu pot exista nici negocieri colective legate de salarizare (cele individuale oricum nu exista si nu au existat niciodata). In lipsa negocierilor colective, militarii devenind victime sigure ale propriului angajator. De retinut! Singurii, dar absolut singurii cetateni carora li interzice prin lege interna neconstitutionala afilierea sau organizarea in sindicate, sunt militarii. Prin urmare, militarii sunt si singurii cetateni care nu au nicio protectie in privinta drepturilor de munca, in fata angajatorului!


Update 2

Si Trustul de PreSa al Armatei prin vocea Col. Florin Şperlea sesizeaza o parte din gravele incalcari ale drepturilor fundamentale din Secţiunea a 2-a din proiectul noii Legi privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor


Col. Florin Şperlea
"Din cel puţin două puncte de vedere, noul proiect mi se pare mult mai restrictiv în privinţa interzicerii şi restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale, prin comparaţie cu Legea 80/1995. Articolul 29 al Legii 80 stabilea, de pildă, că „opiniile politice pot fi exprimate numai în afara serviciului”, introducând o clară disociere între „opinii politice exprimate în afara serviciului” şi „propaganda prin orice mijloace în favoarea unor partide, formaţiuni sau organizaţii politice” (interzisă, de altminteri, pe bună dreptate!). Legiuitorul, în 1995, presupunea că este necesară această distincţie şi o consfinţea, înţelegându-se că opinia, în afara serviciului, nu este totuna cu propaganda. În 2016 însă, legiuitorul stabileşte, printr-o modificare stranie a articolului 29, că nu este permisă „exprimarea opiniilor politice în timpul serviciului sau în spaţiul public”, extinzând interdicţia şi plasând personalul militar sub presiunea eventualelor pedepse chiar şi în privinţa propriilor pagini de socializare, asociate, forţat cred eu, printr-un alt act normativ intern, cu „spaţiul public”.

A doua restricţie, gravă, priveşte modalitatea de a adresa rapoarte personale cuprinzând cereri, reclamaţii şi sesizări în legătură cu serviciul, inclusiv pentru a fi primit în audienţă, care, potrivit noului proiect de lege, se va face „numai pe cale ierarhică”. Altfel spus, orice comandant, pe lunga scară ierarhică, din motive diverse, va putea stopa posibilitatea personalului militar de a mai solicita audienţă, de pildă, ministrului apărării naţionale sau altor factori de decizie din MApN.Citiţi noul proiect şi nu ezitaţi să vă spuneţi punctul de vedere. Aşa poate fi legea privind statutul nostru mai bună!"

Repetăm îndemnul unui ofiţer în activitate (atât cît îi permite "botniţa pusă pe gură" prin infama Sectiune a  3-a neconstitutionala si aceasta, din actualul statut al cadrelor cuprins in Legea nr. 80/1995 si care este similara cu Sectiunea a 2-a din noul proiect de lege): "Citiţi noul proiect şi nu ezitaţi să vă spuneţi punctul de vedere. Aşa poate fi legea privind statutul nostru mai bună"! Atentie! Ofiterul confirma ca un act normativ intern stabileste ca in spatiul public intra si paginile private/personale de socializare! Ceea ce constituie o grava imixtiune in viata privata si intimitatea persoanei! Aceasta imixtiune grosolana in viata particulara a persoanei, fiind poliţie politică în toată regula! Cu ocazia acestei interventii, realizam ca am omis un amanunt important in materialul precedent. Mare parte din incalcarile drepturilor fundamentale din Secţiunea a 2-a din proiectul noii Legi privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor se rasfrang nu doar asupra fiecarui militar ca individ, ci si asupra presei militare! Presă care devine astfel un simplu instrument de intoxicare, de denaturare-ascundere a realitatii si eventual de propaganda politica cum a fost si in 2011 cand aducea "osanale" ministrului de atunci al apararii in timp ce acesta taia pensiile militarilor!


UPDATE 3 LA CERERE

In sprijinul solicitarilor multiple provenite pe e-mail privind forma de expeditie a propunerilor, sugestiilor si opiniilor privind proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor.

Pasul 1: isi deschide fiecare adresa personala de e-mail.

Pasul 2: la destinatar se trece  adresa de e-mail, respectiv dlaj@mapn.ro

Pasul 3: se inscrie un titlu sugestiv pt. continutul e-mailului (recomandat - sa cunoasca destinatarul din prima despre ce este vorba in continut). De exemplu: "Propuneri, sugestii si opinii privind proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor


Pasul 4: in cadrul principal al e-mailului, se inscriu propunerile, sugestiile si opiniile relevante.  Daca cumva e-mailul contine si anexe sub forma de atasament, se precizeaza acest lucru in cadrul principal. E-mailul se semneaza la sfarsit, cu furnizarea datelor de contact. Corespondenta anonima nici nu este luata in considerare de institutiile oficiale. Furnizarea datelor de contact contribuie la o mai buna credibilitate a expeditorului.

Atentie! Daca exista multiple detalieri care se intind pe foarte multe pagini, este recomandat sa nu fie inscrise in continutul propriu-zis al e-mailului, ci sa fie expediate sub forma de anexa separata la e-mail (fisier expediat ca atasament la e-mail). Si se semneaza la sfarsit in mod obligatoriu si aceasta. Este recomandat ca anexa sa fie deja intocmita inaintea de a deschide e-mailul.

Exemplu de e-mail:

"CĂTRE

DIRECŢIA PENTRU RELAŢIA CU PARLAMENTUL
ŞI ASISTENTA JURIDICĂ DIN CADRUL M.Ap.N.


In legătură cu proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor aflat în dezbatere publică pe site-ul Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, vă transmit în termenul alocat pentru dezbatere, următoarele propuneri, sugestii si opinii:

1]. Eliminarea din conţinutul textului proiectului de lege a Secţiunii a 2-a „Interzicerea şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale” (articolele 11, 12 , 13), pentru următoarele motive:

- Prevederile Secţiunii a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor încalcă în mod flagrant drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului;
- Prevederile Secţiunii a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, încalcă cu o singură excepţie, în mod extrem de evident şi repetitiv, Constituţia României. Excepţia este conţinută punctual în prima parte a Art. 11 (1) lit. a) „Personalului militar în activitate îi este interzisă exercitarea următoarelor drepturi: a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice (…)”;
- Constituţia României prevede o singură interdicţie de exercitare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi constituţionale de către personalul militar. Aceasta este prevăzută la Art. 40 (3) din textul Constituţiei, respectiv faptul că militarii în activitate „nu pot face parte din partide politice”. Or, Secţiunea a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, cuprinde 2 articole, respectiv Art. 11 şi 13 care conţin şi alte interdicţii de exercitare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale decât cele admise de Constituţia României. Interdicţiile suplimentare din conţinutul Art. 11 si 13 din proiectul de lege, încălcând în mod evident şi repetitiv Constituţia României.
- În ceea ce priveşte prevederile Art. 12 din Secţiunea a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor. Prevederile în cauză restrâng exercitarea unor drepturi şi libertăţi pentru personalul militar în activitate, cu încălcarea flagrantă a Art. 53 (2) din textul Constituţiei care prevede în mod explicit faptul că  măsura de restrângere a unor  unor drepturi sau a unor libertăţi) trebuie să „fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii”. Or, Art. 12 prevede restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi în mod discriminatoriu – pentru un singur grup, respectiv doar pentru personalul militar în activitate şi nu pentru toţi cetăţenii români. Pe de altă parte, prevederile Art. 12 aduc atingere şi „existenţei dreptului sau a libertăţii” personalului militar in activitate.

2]. Opinez asupra faptului că majoritatea prevederilor din Secţiunea a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, conţin multiple elemente de control şi intimidare a personalului militar, specifice poliţiei politice. 

Apreciez de asemenea că Art. 13 din sectiunea mentionata, contine elemente de control si imixtiune a instituţiei militare in viata privata a militarilor in activitate, precum si a familiilor acestora.

3]. Opinez asupra faptului că Secţiunea a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, contravine în totalitate intereselor militarilor în activitate. De asemenea opinez ca secţiunea menţionată incită la discriminare, în condiţiile în care Art. 30  (7) din Constituţia României interzice în mod expres incitarea la discriminare (...)."
 
Fapt pentru care solicit conducerii M.Ap.N.: demiterea din cadrul M.Ap.N. a persoanelor care poartă răspunderea pentru iniţierea, conceperea, redactarea şi avizarea Secţiunii a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, demiterea conducerii Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică din cadrul M.Ap.N., precum si demisia ministrului apărării.

4].  Urmare a faptului că în dezbare se află un proiect de lege care are de parcurs etape care necesită timp îndelungat pentru a deveni lege sau despre care este posibil să nici nu devină lege, solicit conducerii Ministerului Apărării Nationale să îşi dovedească bunele intenţii pt. apărarea intereselor militarilor în activitate, prin efectuarea demersurilor necesare pentru:

abrogarea in regim de urgenta a Secţiunii a 3-a din Legea nr. 80/1995 (actualul statut al cadrelor militare) care cuprinde prevederi vădit neconstituţionale similare celor din Secţiunea a 2-a din proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor,  aflat în dezbatere publică.
- modificarea in regim de urgenta a Art. 92 (1) din Cap. II din Anexa nr. VII din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, asffel incat si remuneratia personalului militar sa fie calculata la zile lucratoare la fel ca la intregul personal platit din fonduri publice. Prevederile actuale discrimineaza în mod evident personalul militar în activitate la salarizare, urmare a determinarii cuantumului remuneraţiei lunare prin raportare la numărul zilelor calendaristice corespunzătoare fiecărei luni a anului. In contrast evident, de exemplu cu prevederile Art. 92 (2) din Cap. II din Anexa nr. VII din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri  publice care prevede faptul că pt. personalul bugetar care se află în aceeşi grilă şi treaptă de salarizare cu personalul militar (poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special), determinarea cuantumului remuneraţiei lunare se efectuează prin raportare la numărul zilelor lucrătoare corespunzătoare fiecărei luni a anului. Tratamentul discriminatoriu aplicat militarilor la salarizare fiind mai mult decât evident. In conditiile in care insasi legea mentionata pretinde la Art. 3 din Cap. I faptul că ar asigură „echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală”.
Anexa detaliată cu propunerile, sugestiile si opiniile subsemnatului privind proiectul de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor, este atasata la acest e-mail.

Cu stima,
Mr. (r) ............,

În evidenţa M.Ap.N., domiciliat în ....................................................................."


Exemplu de anexa atasata la e-mail:"ANEXA
 CU ANALIZA DETALIATĂ PRIVIND PREVEDERILE CARE ÎNCALCĂ DREPTURILE FUNDAMENTALE ŞI CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, INCLUSE ÎN SECŢIUNEA A 2-A DIN PROIECTUL DE LEGE PRIVIND STATUTUL CADRELOR MILITARE, GRADATILOR SI SOLDATILOR


SECŢIUNEA a 2-a

Interzicerea şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale

"Art. 11. – (1) Personalului militar în activitate îi este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:

a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii alese;

Observatie. Prima parte a prevederii este constitutionala, insa partea a 2-a incalca urmatoarele articole din  Constitutia României:
- Art. 15 (1) "Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi (...)".
- Art. 16 (1): "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

Cf. Art. 40 (3) Constitutia nu pemite. intr-adevar, militarilor in activitate să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice. Dar Constitutia nu interzice militarilor in activitate sa desfasoare activitati in favoarea unui candidat sau altuia. In ceea ce priveste candidatii independenti, analizele ulterioare vor demonstra ca in baza Constitutiei, militarii in activitate insisi au dreptul sa candideze pentru a fi alesi, dar ca independenti sau in forme de asociere apolitice. Or, in aceste conditii, ultima parte a Art. 11 a) din proiectul de lege, incalca Art. 15 (1) si Art. 16 (1) din Constitutie.

Nota: Prevederea obstructioneaza inlusiv activitatea de informare desfasurata de presa militara!
...............................................................................................................................................
(Persoanele interesate de intocmirea anexei detaliate, pot consulta materialul anterior. Copierea nu este interzisa!)
...................................................................................................................................
Art. 13. – Personalului militar în activitate îi este interzisă îndeplinirea altor funcţii sau activităţi ori exercitarea altor ocupaţii, cu excepţia situaţiilor şi în condiţiile stabilite prin ordin al conducătorului instituţiei militare.


Observatie. Prevederea incalca urmatoarele articole din  Constitutia României:
- Art. 15 (1) "Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi (...)".
- Art. 16 (1): "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
- Art. 22 (1): "(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate".
- Art. 23 (1): " Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile."
- Art. 26 (1): "Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată". 
- Art. 26 (2): "Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri" .
- Art. 41 (1): "Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă".

Nota: Prevederea obstructioneaza inlusiv activitatea de informare desfasurata de presa militara!


Semnat:                                                                                                                     "


Pasul 5: verificam inca o data datele si continutul. Greseli frecvente: expeditorul uita sa ataseze anexa la e-mail (daca are o anexa).

Pasul 5: trimiterea propriu-zisa (send to).

Succes!

96 de comentarii:

 1. Daca ar fi sa calculam cuantumul pensiei pentru perioada aleasa9media celor 6 luni, in puncte de pensie (din perioada respectiva), inmultiti numarul punctelor de pensie calculate cu valoarea punctului de pensie de acuma >>>871,7 si apoi cu 1,69945 si va rezulta baza de calcul a pensiei actuale.
  Aproximativ>>> BAZA DE CALCUL=PA x 871,7 x 1,69945, fara alte elucubratii financiaricesti.
  Apoi sa vina Mos Vasile Alecu sau altii sa ma contrazica ,eu va spun cu documentele in fata si am spus-o de prin octombrie 2015!
  Sa dea Domnul sa mai traim inca atatia zeci de ani cate este prima cifra de la cuantumul pensiei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate , Viorele ! Se vede de la o posta matematicianul din tine !
   Totusi ai uitat elementul de baza al acestei formule a tale : inmultirea cu numarul sutienului soacrei ! Astfel vei determina , strict matematic si legal , si numarul de ani cit vei mai trai la pensie !

   Ștergere
  2. Viurele prima fiinta pe care au trimis-o americanii in spatiu a fost o maimuta, sigur si ea le avea cu matematica si cu ocultismul ca altfel nu ajungea pilot de nava cosmica. Se vede de la o posta ca voi pilotii de nave cosmice si halicoptere aveti ceva in plus, o scanteie de geniu, o ceva ce nu poate fi inteleasa de masa ordinara de oameni. Pana si nano calculul din postarea ta e plin de mister si ezoterism, geniu domle, ce mai, geniu.

   Ștergere
  3. @anonim 21.30: Get mati menni isten!

   Ștergere
  4. H'anonimule, mai ia niste lectii de dictie caci vad ca prunele ce le tii in gura s-au alterat

   Ștergere
  5. Recomand , pentru o explicitare a coeficientului 1,69945 , utilizarea valorii raportului magic in valoare de 1,6180339887... . Acest raport este definit si demonstrabil.

   Ștergere
 2. Consider ca tocmai aeste constrangeri si limitari de drepturi ar indritui conducatorii Armatei sa ceara SOLDE SI PENSII la nivel NATO(speciale).
  Mie nu mi se par impotriva firii, asa a fost dintotdeauna ...ce-ar fi daca armata ar intra in greva generala si ar parasi posturile de frontiera,apararea unor depozite de munitii sau altor obiective strategice, sau comandantul unei divizii ar participa la alegeri pentru primarie sau daca unii ar fi inscris in secta penticostalilor disidenti de ziua a 7a si s-ar incinge niste orgii pe platourile UM?
  Eu zic ca nu este treaba noastra-parerea mea.
  Iar cu privire la drepturile care ni se acorda este o "frectie la un picior de lemn"-"minciuna in falsh" cum ar spune tanti Leana ceauseasca.
  Da, sunt pe hartie dar nu s-au acordat, nu se acorda si nu se vor acorda niciodata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, numai ca societatea politica nu are la baza bunul simt astfel incat sa ofere militarilor solde si pensii care sa compenseze in limite rezonabile, incalcarile de drepturi fundamentale ale militarilor.

   Prin urmare, nu ne mai lasa decat alternativa de rezerva: aceleasi drepturi fundamentale si constitutionale si mlitarilor in activitate, la fel ca la ceilalti cetateni!

   Stii ce ironic? Ca daca clasa politica ar indrazni sa aplice exact aceleasi interdictii unei minoritati, ori care ar fi - maghiara, germana, ebraica, rroma etc., atunci ar aparea 'jde mii de voci care ar tipa ca din gura de sarpe ca sunt neconstitutionale si incalca grosolon drepturile fundamentale.

   C.C.R ar sari in aer, la fel toti liderii politici si probabil ca am fi si bombardat pe real din exterior. Asa daca minoritatea apartine militarilor romani, da=i dracu', poate sa le taie si capul!

   Stii de ce ne taie capul de fapt? Din simplul motiv ca societatea si-a exprimat in repetate randuri increderea in armata, alaturi de Biserica, cu mult deasupra oricarei entitati politice sau institutii a statului! Iar astia din politica le calculeaza asa: "Daca dam nas poporului si acordam drepturi si libertati militarilor ca si noua, noi ramanem fara paine ca nu be mai alege nici dracu'. Asa ca le bagam niste interdictii de drepturi fundamentale la militari sa nu caraie nimic asa cum faceau nazistii cu evreii, si cu asta am rezolvat problema".

   Viorel Kiss! Citeste si Art. 13 din sectiune. La ora asta, o multitudine de militari activi au conturi de Facebook sau pe Twitter. Comunica intre ei, comunica cu noi, comunica cu societatea civila. Art. 13 le va inchide aceasta portita! Chiar asa am ajuns in nstrumentele de operesiune a liberartilor, mai rau ca nazistii sau ca bolsevicii?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 3. @Olescule, geaba se lamenteaza bunica si spune ca trebuie sa-i dam copilului de mancare daca el ,copilul nu vrea si nu se exprima prin plans!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cum vrei sa se exprima in plans daca astia i-au pus punga pe cap? Si nu are voie sa planga? Mai este o chestie! Dupa 27 de ani, am inceput sa glumim cumva cu drepturile si libertatile fundamnetale?

   PS: Ultima parte adaugata a materialului iti este dedicata si tie.

   Ștergere
 4. Am fost sambata pe Cluj Arena, la festivitatea de absolvire UMF Cluj-Napoca, 14000-15000 de participanti. Un spectacol deosebit, care a insemnat in primul rand respectul fata de efortul studentiilor la medicina, pe timpul facultatii, respectul fata de corpul didactic si promovarea universitatii,
  N-ar strica , ca la asemenea festivitati sa participe si cei din conducerea DMRU, poate incearca sa faca si ei ceva asemanator, la absolventii de la institutiile militare de invatamant din Sibiu.
  De curiozitate m-am uitat ce se mai intampla cu invatamantul medico-militar.
  In anul univetsitar 2016-2017 se scolarizeaza la buget, in Bucuresti si TgMures medici militari, la med. generala si med. dentara 6 ani si farmacisti militari 5 ani.
  Conform actualului statut: legea 80/1995 studentii de la medicina la absolvirea anului IV de studii se inainteaza la gradul de sublocotenent.
  In actualul proiect de statut, datorita modificarilor aduse la Cap Provenienta ofiterilor in activitate, avansarea studentilor se realizeaza numai la sfarsitul facultatii(dupa 6 ani la medicii militari si 5 ani la farmacistii militari)
  Asa se promoveaza cariera militara in domeniul medico militar, prin reducerea drepturilor ?
  Gradul de sublocotenent incepand cu anul IV in prezent incuba si unele drepturi banesti.
  Sa nu mire pe nimeni daca viitorii medici militari, la sfarsitul facultatii isi dau demisia si aleg sectorul civil, in tara sau strainatate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi si numarul de ani de contract pe care il au cu MapN. nu mai sunt 9 ca inainte ci putini mai multi.

   Ștergere
  2. Ei lasa ca are si parti bune.
   Între altele un bonus de 6 solde la cele 20 la trecerea in rezerva plus etc,etc..
   Deci daca pina acum nu ti le-au dat pe cele 20 de acum nu-ti vor da 26.

   Ștergere
 5. ...
  "Din cel puţin două puncte de vedere, noul proiect mi se pare mult mai restrictiv în privinţa interzicerii şi restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale, prin comparaţie cu Legea 80/1995. Articolul 29 al Legii 80 stabilea, de pildă, că „opiniile politice pot fi exprimate numai în afara serviciului”, introducând o clară disociere între „opinii politice exprimate în afara serviciului” şi „propaganda prin orice mijloace în favoarea unor partide, formaţiuni sau organizaţii politice” (interzisă, de altminteri, pe bună dreptate!). Legiuitorul, în 1995, presupunea că este necesară această distincţie şi o consfinţea, înţelegându-se că opinia, în afara serviciului, nu este totuna cu propaganda. În 2016 însă, legiuitorul stabileşte, printr-o modificare stranie a articolului 29, că nu este permisă „exprimarea opiniilor politice în timpul serviciului sau în spaţiul public”, extinzând interdicţia şi plasând personalul militar sub presiunea eventualelor pedepse chiar şi în privinţa propriilor pagini de socializare, asociate, forţat cred eu, printr-un alt act normativ intern, cu „spaţiul public”.
  A doua restricţie, gravă, priveşte modalitatea de a adresa rapoarte personale cuprinzând cereri, reclamaţii şi sesizări în legătură cu serviciul, inclusiv pentru a fi primit în audienţă, care, potrivit noului proiect de lege, se va face „numai pe cale ierarhică”. Altfel spus, orice comandant, pe lunga scară ierarhică, din motive diverse, va putea stopa posibilitatea personalului militar de a mai solicita audienţă, de pildă, ministrului apărării naţionale sau altor factori de decizie din MApN."...

  Autor: colonel Florin Şperlea

  http://www.presamil.ro/opinii.php?id=318

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este un blindaj in plus dupa cazul lt. (I) de la Campia Turzii, ce nu a putut fi acuzat la proces! A castigat procesul, soldele din urma si a fost reprimit in activitate!

   Ștergere
 6. Tu chiar credeai ca te lasa sa fii apropiat de activi?Mai marii armatei considera ca putem contamina activii cu ideile noastre si atunci suntem tinuti la distanta.Care dintre noi are liber sa intre in unitatea unde a activat?Mai mult decat atat suntem tratati ca si cum nici nu existam.Nu vedeti ca in corespondenta cu noi cei din MApN deseori nu ni se adreseaza cu gradul pe care il avem in rezerva sau retragere?Chiar si deciziile de pensie sunt semnate de cei ce le emit sub anonimat.Inainte de 1990 si putin timp dupa, din 2in 2 ani se executau exercitii de mobilizare si pregatire militara a rezervistilor.Periodic se executau verificari a prezentei rezervistilor inclusiv cu probarea tinutei.Stiti ca s-a mai facut asa ceva in ultimul timp?Rezulta ca nu mai prezentam interes.

  RăspundețiȘtergere
 7. @ All. "EXCLUSIV Scandalul din MApN ia amploare! Militarii, în prag de revoltă: „Suntem asistați social!”

  http://tomisnews.ro/2016/07/04/exclusiv-scandalul-din-mapn-ia-amploare-militarii-in-prag-de-revolta-suntem-asistati-social-ministerul-invoca-sistem-de-salarizare-implementat-etapizat/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesant. Am distribuit .Sa vedem a zis orbul .

   Ștergere
  2. @R.ule vad ca iar ai deschis Cutia Pnadhorei ,dand acces "anonimilor", vor patrunde prostituatele printre virgine

   Ștergere
  3. Kis asa va invata bulibasa sa vorbiti despre ""gagii"" ? Vezi ca ajungi iar la stabor.

   Ștergere
 8. http://epochtimes-romania.com/news/un-general-marinimos-ontanu-si-a-ridicat-subalternii-din-primarie-la-rangul-de-ofiteri---245833

  RăspundețiȘtergere
 9. De pe net ...... //// Trec în fiecare dimineaţă prin intersecţia de la Lujerului în drumul meu către tramvaiul 41 şi mai departe spre serviciu. De multe ori întâlnesc în intersecţie, aproape de Mega, un bătrân cu păr şi barbă ninse, îmbrăcat mereu cu camaşă albă şi care cerşeşte fără a privi trecătorii, aşezat pe un scăunel cu trei picioare ca un arbust înflorit cu rădăcinile ieşite din pământ. Astăzi trec pe lângă el, îi pun 10 lei în cutia de carton din faţă şi îl intreb amical fără să aştept neapărat un raspuns:
  – Ce mai faceţi?
  – Stau de şase! zice el şoptit, aproape conspirativ, uitându-se repede în jur ca şi cum s-ar teme să nu fie surprins.
  – Păi de ce? îl întreb curios să-i aflu jocul pentru că nu pare tocmai locul în care să se producă vreo infracţiune.
  – De prost! zice el.
  – ...
  – Dacă nu ştii, afli acum de la mine că, atunci când se iese la furat, cel mai prost şi mai mototol stă de şase iar ăia mai voinici şi mai sprinteni sar gardul şi îndeasă în saci.
  Mă grăbeam spre serviciu dar e prima dată când ridică fruntea şi mă priveşte în ochi aşa că îl ascult mai departe:
  – Era la noi în sat un băiat cu doi ani mai mare ca mine, Liţă Perniţă îl strigam, un copil bolnăvicios, cu carnea moale, care adormea şi la şcoală şi la joacă. Avea şi picioarele răşchirate uite-aşa! (îmi arată cu degetele osoase cât de crăcănat era Liţă). Ta-su avea o livadă bogată şi când mergeam acolo la furat de pere ori de gutui îl luam şi pe Liţă să stea de şase, să nu cumva să vie ta-su să ne prinză. Când ieşeam cu traistele pline îi dădeam şi lui o fructă că ăla care stă de şase primeşte mai puţin. Aşa de prost era că se bucura de gutuia aia furată din curtea lui...
  Aş pleca dar mi-e clar că moşul mai are ceva de spus. Ba chiar se ridică pentru a da greutate cuvintelor lui:
  – Uită-te la mine, am aproape nouăzeci de ani... şi n-am ştiut până acum că eu sunt Liţă Perniţă. Mă bucur de pensia pe care mi-o dau din munca mea, de mersul gratis cu ITB-ul şi de două buline la preţ redus şi stau de şase să fure ei până nu mai pot căra! se aşază din nou pe scaun.
  – Sănătate bunicule! zic eu... Şi eu stau de şase, cred că stăm toţi de şase!
  – Mergi sănătos, Liţă! spune el
  Are dreptate bătrânul. O ţară întreagă stă de şase ca să se poată fura pe ea însăşi!

  RăspundețiȘtergere
 10. Soldat de Romania8 iulie 2016, 07:30

  Poate sa imi spuna si mie cineva daca dupa articolul 13 din noul statut am nevoie de aprobare pentru activitatile de batut covorul si de dus gunoiul la tomberon? Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 11. https://www.youtube.com/watch?v=2VIrw62anYE

  RăspundețiȘtergere
 12. R-26500
  Despre morala!
  Asa ceva nu am crezut ca pot intalni!
  Sunt cativa useri, postaci pe 2 bloguri, ce poseda viteze astronomice!
  Pai nu? Cum altfel sa scuipi si sa lingi la nanosecunda?
  Persoanele in cauza, nu se exclud!
  Sa vedem, care are limba mai lata?

  RăspundețiȘtergere
 13. Zice sa nu te iei de "fatucile " din Armata , d-apoi cum sa nu daca inafara de a trambita niste vesti apocaliptice ,nu prea fac nimic in folosul militarilor si a actiunilor de lupta..Pe huhurez ,una Roza sare la gatul meu si ma ia la interogatoriu acuzandu-ma ca nu am facut una alta, eu i-am raspuns, valabilitatea celor afirmate de mine sunt adresate si unor inepti care bantuie printre noi doar cu scopul de a dezbina si de a divaga discutiile in eter.
  :"@Roza & Co, aveti un stil agresiv si de repros la adresa celor care , totusi se zbat pentru apararea si obtinerea unor drepturi pentru toate categoriile de militari.Vad ca injurati ca la usa cortului pe toti cei implicati. Aici ma refer la Dogaru si pricina care si-au dedicat tot timpul numai problemelor pensiilor si a altor discutii despre drepturile pensionarilor si a militarilor. de dimineata pana seara , acesti oameni alearga pe la toate posibilele sedinte ale parlamentului etc.De asemeni , noi cativa piloti am constituit un grup de presiune pe la usile si in sedintele comisiilor parlamentare pentru constientizarea parlamentarilor despre ilegalitatile ce se vor fi facute in cadrul legii pensiilor militare. Pentru ace4asta trebuie sa fii bine informat, sa citesti mult, sa dai sute de telefoane si sa te adresezi multor institutii, sa iei legatura cu parlamentari , etc.Timp, munca, alergatura, nervi zdruncinati, bani aruncati, toate in interesul general ca noi nu mergem acolo sa sustinem doar un anumit element ci pe toate ,cot a cot cu camarazii nostri, Dogaru, Pricina, Dep Gl dr. Mircovici si altii si in loc de recunostinta sau macar respect unii de pe aici arunca cu noroi in munca noastra ( a mea).
  Coana Roza, ce doresti, decat sa vorbesti aiurea mai bine vezi-ti de problemele tale sau spune-mi o actiune , cat de mica , un lobi , in favoarea respectarii si recastigarii drepturilor pensionarilor militari.
  Eu v-am informat si va informez incontinuu, dar sunt unele chestiuni care nu depind de mine sau alt coleg ci vin de mult mai sus , de pe scara puterii.Nu este de vina nici Otilia sava, si ea primeste ordine , nici Motoc , care habar nu are cu ce se mananca pensiile militare ci a celor din MApN (greii din Statul Major General) birocratii si finantistii care zilnic isi aroga cate un spor incat nu le mai ajunge coala tip A4 si au trecut la A2, pentru etalarea lor!
  Toate ideile toxice ale acestor nenorociti au picat ca o manusa in tomberonul guvernului Ciolos, care nu face nimic decat distribuie banii in interes politic , pentru asigurarea dainuirii la putere a tradatorilor de tara, neam si datini".

  RăspundețiȘtergere
 14. @ All. S-a dat UPDATE. Va sugerez sa lasati lalaialile si sa puneti mana sa va manifestati dezacordul la M.Ap.N. fata de Sectiunea a 2-a din noul proiect. Va indeamna sa faceti chestia asta pana si unu ofiţer în activitate (atât cît îi permite botniţa pusă pe gură prin infama Sectiune a 2-a neconstitutionala din actualul statut al cadrelor cuprins in Legea nr. 80/1995):

  "Citiţi noul proiect şi nu ezitaţi să vă spuneţi punctul de vedere. Aşa poate fi legea privind statutul nostru mai bună"! Asta va spune un colonel in activitate!

  Care nu aveti idei, copiati din precedentele 2 materiale, semnati-le si dati-le in cap! La adresa de e-mail dlaj@mapn.ro. Nu trimiteti anonime, intrucat anonimele nu se inregostreaza si nu se iau in calcul!

  Dar parca vad ca doar vreo 2 ne-am conformat, iar ceilalti ara miristea ca de obicei!

  Cei care aveti buna credinta, scrieti la dlaj@mapn.ro. Constitutia interzice militarilor doar sa nu se inscrie si sa nu se organizeze in formatiuni politice. Atat! Iar nenorocitii astia vor sa bage prin lege organica 2 articole intregi cu minim 7 alte interdictii decat prevede Constitutia, respectiv cele de la Art. 11 si 13.

  Atentie! Interdictiile inseamna una, iar restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati este alta mancare de peste. Restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati este prevazuta la Art. 12. Restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati nu se poate efectua insa decat in conditiile Art. 53 (1), cu respectarea neaparata a Art. 53 (2): "Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii". A se retine "în mod nediscriminatoriu" - adica ori la toti cetatenii, ori la niciunul si "fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii". Or, intregul Art. 12 aplica doar militarilor restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati - deci are caracter discriminatoriu si toate restrangerile mai aduc atingere si existenţei dreptului si libertăţii!"

  RăspundețiȘtergere
 15. Dreptul la petitie este un drept constitutional, nici o lege de rang inferior nu poate restrictiona acest drept.
  Rapoartele personale pe cale ierarhica uneori n-au nici un rost si nu rezolva nimic.
  De ex. daca faci un raport in care sesizezi incalcarea unor prevederi legale de catre comandantul UM, nu-l faci la seful ierarhic al acestuia, pt ca si acesta este vinovat pt ca nu-si cunoaste subordonatul. Raportul personal trebuie adresat comandantului care l-a numit in functie, pt ca in caz de confirmare a celor sesizate si faptele sunt de o anumita gravitate, poate sa ia masurile care se impun: inclusiv schimbarea din functie a cdt UM.

  RăspundețiȘtergere
 16. @ tehnocrat
  Comandantul Academiei NB din Sibiu Gl dr.ing Bîrsan ( fost ing. de aviatie -sef at. motoare la fosta unitate de aviatie) a integrat foarte bine academia in ansamblul universitar Sibian
  Vezi aici,parada festivitate organizata in fiecare an atit la deschiderea anului pentru ”boboci” cit si la final pentru absolventi.

  stirileprotv.ro/.../festivitati-pe-strazile-sibiului-peste-2-500-de-tineri-au-sarbatorit-term...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   http://stirileprotv.ro/stiri/social/festivitati-pe-strazile-sibiului-peste-2-500-de-tineri-au-sarbatorit-terminarea-facultatii-si-finalul-studentiei.html.

   Ștergere
  2. PS
   http://ziarullumina.ro/festivitate-de-absolvire-in-piata-mare-din-sibiu-102064.html.

   Ștergere
 17. @ All. Update din nou. Urmare a cererilor sosite pe e-mail, am simplificat munca persoanelor interesate sa trimita propuneri, sugestii si opinii. Detalii in ultimul UPDATE!

  RăspundețiȘtergere
 18. Pt ministrul Motoc
  Va rog sa-l informati, cei ce monitorizati acest blogg:
  - de ce dosarele de pensionare a celor cares-au pensionat incepand cu 01/01/2016 nu sunt rezolvate in ordinea inregistrarilor la CPS MApN ?
  - de ce nu se respecta ordinul dumneavoastra M 25/2015 privind algoritmul si termenele recalcularii pensiilor militare pe legea 223/2015 ?
  - am crezut ca oprea este limita de jos a unui ministru infruntea MApN, dumneavoastra,care v-ati dat girul pe acest proiect de statut, il depasiti pe oprea.
  Drept urmare, Dl. Motoc dati-va demisia.
  Romania are nevoie de demisia dumneavoastra.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa si ? Ce daca pleaca Motoc ? Soros va numii pe altul tot de teapa lui .Iar ungurul francez v-a executa ordinul .Si dupa cum se pare dorinta arzatoare a lui Soros via Ciolanis e ca Ciolos sa ramana prim ministru si dupa alegeri.Deja economia a inceput sa piarda din cresterea prognozata,incasarile la buget sunt dezastruoase ,bani atrasi de la UE 0 barat (intentionat) noi acum doar cotizam .
   Prognoza ''babei Omida''( surse) : Dupa alegeri datorita ''situatiei economice grele'' ( va incepe iar manipularea cu criza ) vom lua din nou un imprumut de la FMI .Care v-a impune iar restrictii bugetare si in primul rand reducerea pensiilor asa zis speciale.Si cum de magistrati, grefieri, diplomati ,sparlamentari nu se pot atinge vor da la greu (adica vor taia) in pensiile militare de stat .OUG 57 de acum o sa vi se para un vis frumos . Scenariul e deja facut in laboratoarele masoneriei lui Soros si va incepe in octombrie.Tineti minte ce va spun.

   Ștergere
  2. @ Vasile Ion Valabil 8 iulie 2016, 16:07. Toate lucrurile rele nu se fac niciodata inainte de alegeri. Ci imediat dupa!

   Ștergere
  3. Din octombrie vor pregati terenul si dupa alegerii vor taia.

   Ștergere
 19. Va rog frumos sa imi trimiteti si pe Facebook opiniile pe care la aveti vizavi de interdictiile din proiect!!Eu sunt sefa interdictiilor si vreau sa vada toata lumea cum ii apar eu pe militari!!!Daca vreti,va mai bag vreo 2 capitole de interdictii!!!Cu pensiile oricum v-am terminat!!!Ma gasiti aici https://www.facebook.com/Otilia-Sava-296278403898159/ !Multumesc frumos!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sefa,e cam naspa faza!!!Baga si la aia in rezerva vreo 3 capitole de interdictii si mai taie-le inca o data din pensii,ca ne cer ai dracu' sa demisionam amandoi!!

   Ștergere
  2. Spiritul de gluma este intotdeauna binevenit!

   Ștergere
  3. Mihnea??Unde esti?Parca militarii nu aveau voie sa gandeasca,ci doar sa execute!!Mama ce le-am mai taiat pensiile cu OUG 57...Doar nu ne incurcam acum in niste banale drepturi constitutionale...

   Ștergere
 20. @ All. De curiozitate, dar pe cinstite! In afara de mine, a mai sesizat cineva M.Ap.N. privind neregulile din proiectul de lege? Multumesc!

  PS: Cine minte, ii taie popa limba!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ala ... eu, ala ... eu!!Dureaza!!Pana invata oamenii sa isi faca adrese de e-mail,pana copiaza ce e scris in material!!!Iar unii se gandesc temeinic daca sa se semneze cu numele real sau nu!!Daca ii iau securistii la intrebari pentru tupeul de a face sugestii??Sau Motoc sau Otilia??

   Ștergere
 21. @ All. Asociația Ofițerilor în Rezervă din România

  http://asociatiaofiterilor.wix.com/acasa#!proiect-legea-personalului-militar/usfq0

  RăspundețiȘtergere
 22. S-au facut multe propuneri, semnate cu grad, nume si prenume.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am auzit si eu ca ar fi iesit si valva prin M.Ap.N. La fel si prin structuri. Dar nu am confirmare!

   Ștergere
 23. Studiati punand unul langa altul Statutul editie 1995,statutul in proiect precum si legile care guvernau armata romana intre cele 2 razboaie mondiale inclusiv pe timpul celui de al 2-lea razboi mondial.Veti fi placut surprinsi sa constatati ca legile care guvernau armata romana intre cele doua razboaie mondiale erau mult mai putin restrictive dar si asigurau ofiterului prestanta.

  RăspundețiȘtergere
 24. @ All. Ce fler am avut! Col. Sperlea confirma interventia sa ca un act normativ intern stabileste ca in spatiul public intra si paginile private/personale de socializare! Ceea ce constituie o imixtiune de cea mai inalta gravitate in viata privata si intimitatea persoanei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este in UPDATE 2 la material. Revedem ce spune ofiterul in activitate: "În 2016 însă, legiuitorul stabileşte, printr-o modificare stranie a articolului 29, că nu este permisă „exprimarea opiniilor politice în timpul serviciului sau în spaţiul public”, extinzând interdicţia şi plasând personalul militar sub presiunea eventualelor pedepse chiar şi în privinţa propriilor pagini de socializare, asociate, forţat cred eu, printr-un alt act normativ intern, cu „spaţiul public”.

   ASTA ESTE POLITIE POLITICA IN TOATA REGULA! IN 2016!

   Ștergere
 25. Am intrat pe site-ul Asociatiei Ofiterilor in Rezerva, vad ca oamenii chiar au facut propuneri de amendare a acestei mizerii de propunere de statut.
  Daaaar vreau sa subliniez un fapt, doar o opinie personala. "Noul" statut nu este decat o clona a actualului statut cu mici modificari pe ici pe colo in special a articolelor cu referire la sanctiuni, restrangeri de drepturi, etc.
  Au ramas in continuare tot felul de definitii generice, fara suport legal care lasa porti larg deschise spre abuz. Un simplu exemplu Art 11, alin. 2 Personalului militar ii este interzis sa adere ..... ori care incalca "bunele moravuri" .....
  In legislatia romaneasca nu exista niciun act normativ care sa defineasca ce reprezinta bunele moravuri, astfel orice terchea-berchea poate sa-ti faca o gramada de necazuri interpretand dupa bunul plac si interes astfel de definitii.
  Nu mai vorbesc de cine hotaraste daca o organizatie religioasa sau de alta natura e toxica sau incalca bunele moravuri.
  Trebuie un statut nou cu cap si coada facut de profesionisti nu de tot felul de urechisti care nu au nici macar notiunea cuvintelor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este. Am facut referiri in anexa pe larg, la acel articol! Anexa este prezentata in totalitate in materialul anterior.

   Ștergere
 26. Cu privire la formula Dl Viorel Kis
  - formula n-are nici o legatura cu legea 223/2015 nici in forma initiala, nici modificata cu OuG 57/2015
  - formula tine de teoria relativitatii si este " un pas mare pt omenire dar un pas mic" pt Excelenta sa Dl Viorel Kis.
  Cu privire la dorinta acestui distins domn, privind sfarsitul vietii noastre, atunci cand se implinesc zece ani inmultit cu prima cifra din valoarea pensiei noastre recalculate, consider ca este o profunda discriminare intre corpurile militarilor.
  Ex: Sof, MM , unii ofiteri si Gl , marea majoritate au prima cifra 1 sau 2 de ce sa traiasca numai 10 ani sau max. 20 de ani ?
  Asa ca eu, le doresc altceva pensionarilor militari: sa traiasca sanatosi, dupa ce ies la pensie cel putin un numar de ani egal cu varsta standard de pensionare, fara reducerea acesteia datorita grupelor de munca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vise taica vise .Militarii si politistii au cea mai mica speranta de viata.Patrioti pana la capat asa salveaza bugetul .

   Ștergere
 27. @tehnocrat, vointa ti-e mare , putirinta ti-e mica. Fariseismul asta cu "iti doresc sa traiesti 1000 de ani" este la moda, chestia este nu ce spui ci ce simti in inima...daca doresti binele cuiva de zbati pentru fericirea lui nu vii la barfe cu spart de seminte si aruncat pareri de baba stirba.
  Nu vreau sa ma laud sau sa ma impaunez , dar eu de prin 2006 ma "iau de gat" cu autoritatile pentru drepturile noastre, care sunt si ale mele. Am fost in multe audiente:Nastase, Basescu.ministri ai apararii secretari de stat, am scris nenumarate petitii la organele puterii din tara si strainatate, la mass media romana si straina, am scris pe toate forumurile frecventate de militari, am participat la sedinte cu luari de hotarari si dezbateri privind legea pensiilor militare etc...tu ce-ai facut inafara de a te lua la harta sau a "stramba din nas" pe aici ca aia nu-i buna , ca ala este deochiat ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar pe marginea proiectului de lege la care face referire materialul, ai transmis vreo opinie la M.Ap.N. sau nu?

   Ștergere
 28. Am mai spus , mi-am exprimat opinia:-nu ma amestec, cum nu se amesteca nici activii in problemele noastre, dimpotriva ,li s-a insuflat o ura fata de pensionari si ei fiind fiinte ganditoare ar putea sa analizeze si sa nu-si manifeste aversiunea fata de noi.Li s-a spus ca din cauza pensiilor "nesimtite" nu au ei solde mai mari si ei au "inghitit galusca". Nu vedeti ca orice ii intrebi ,nu vor sa raspunda sau dau raspunsuri evazive...nu ne inghit!
  Cu privire la statut , chiar nu ma priveste!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nicio problema. Gandesti si actionezi ca majoritatea pensionarilor militari. Chiraie si se milogesc de politic cu niste pensii, neobtinand nimic. Fara sa vada lumina si care este aceea ca daca in loc sa se milogeasca de politic, mai bine i-ar da peste freza politicului, cerandu-i aceleasi drepturi constitutionale si pt. militarii activi pe care le au toti ceilalti cetateni. Drepturi care nu pot fi refuzate de politic fara sa riste sa cada in cealalta extrema - de acuzare a incalcarii drepturilor fundamentale.

   Situatie in care politicul ar sari la cap singur, oferind orice in schimb - adica pensii militare adevarate, doar sa NU ofere drepturi fundamentale egale si militarilor activi.

   Aceasta este miza si strategia! Din pacate, a fost inteleasa de un nr. redus de pensionari militari. Ceilalti continua sa se milogeasca si sa scrie scrisori pe la un parlamentar sau altul. Fara sa constientizeze ca detin o arma care folosita cu cap, i-ar determina pe politicieni sa le scrie lor scrisori.

   Dar asta este. Ai nostri tot ai nostri! In sfarsit, fiecare are calea lui!

   Ștergere
  2. Cred ca ai inteles ceva. Gandind si actionand fad - adica unidirectional cu axare exclusiva pe pensii, le faci doar jocul. Lor le convine. Ne fac din orice pozitie.

   Daca aveai spirit de observatie, ai fi sesizat o faza. De cand diversi dintre noi, putin este drept, am ridicat cortina demascand incalcarea crasa a drepturilor fundamentale - nemaicerand nimic altceva decat respectarea Constitutiei in privinta drepturilor fundamentale ale militarilor in activitate, toti securistoizii propagandisti dintre noi, dar absolut toti, s-au dat la fund. Este o tacere mormantala pe toate fronturile. Toti clantaii, fara exceptie, s-au dat disparuti in ceata! Pana si contul de FB al vioaiei Otilia care este instrumentul "politicii de partid si de stat" menit sa puna pumnul in gat armatei, este mort. Liderii SCMD s-au dat si astia la fund.

   Pe de alta parte, pe ici pe colo apar mici fumigene cu calcule imaginare pe documente falsificate sau surse neverificate, cum ca la recalculare ar urma o crestere a pensiilor militarilor de nici nu viseaza! Intoxicarea asta face parte tot din laboratoarele securistice, ca poate poate lasam garda jos cu drepturile fundamentale pt. militarii in activitate! Si ne pacalesc iar.

   Nu! Nu ne lasam fraieriti si nu lasam garda jos! Pana nu vedem negru pe alb o compensare rezonabila a incalcarii drepturilor fundamentale pt. militarii in activitate! Si la modul concret, adica in mana, nu pe baza de fumigene cu auzite pe la colturi.

   Pana atunci, le dam cu Constitutia in freza continuu solicitand si pt. militari drepturi fundamentale egale. De exemplu cu ale rromilor!

   Asa ca 'mneata, tintind unidirectional ca majoritatea pensionarilor militari, nu le faci decat jocurile.

   Ștergere
  3. Rxxxx nu te mai lecuiesti odata de naivitate.Daca tu gasesti macar un singur articol important al Constitutiei care nu e incalcat zilnic cu brutalitate de stapanii Romanistanului eu ma duc si ma calugaresc ( spre bucuria catorva inutili ) .Nu intelegi ca nu le pasa de Constitutie si daca e nevoie politrucii acoperiti din CCR inventeaza (la ordin) noi articole sau le interpreteaza abuziv pe cele vechi ?

   Ștergere
  4. @ Vasile Ion NEValabil l9 iulie 2016, 10:29. Naivitate este doar atitudinea infrantului vesnic. si NU demascarea incalcarii Constitutiei. CCR NU este putere in stat, ci o simpla institutie marioneta. Cf. Constitutiei Romaniei, exista 4 puteri in stat, si NU 3 cum sustin imbecilii.

   A 4-a putere in stat este armata si care devine prima putere in situatiile prevazute de Art. 118 (1). Prima putere in situatiile prevazute PUNCTUAL exclusiv de Art. 118 (1) din Constitutie. In situatiile respective, in baza Art. 118 (1) armata se subordoneaza EXCLUSIV voinţei poporului si NU are nevoie de aprobarea NIMANUI pt. a interveni pentru garantarea:
   - suveranităţii
   - a independenţei şi a unităţii statului;
   - a integrităţii teritoriale a ţării;
   - şi a democraţiei constituţionale. INCA O DATA: SI A DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALE!

   PENTRU GARANTAREA DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALA, ARMATA NU ARE NEVOIE NICI DE APROBAREA CCR, NICI DE APROBAREA NIMANUI! IAR RESPECTAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR FUNDAMENTALE CONSTITUIE BAZA/ESENTA DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALE.

   Daca ne dam la fund si ne ascundem dupa CCR, atunci daca ne lovesc rusii in cap si CCR declara ca este neconstitutional ca armata sa le dea si ea rusilor in cap, ce facem? Actionam dupa decizia CCR si NU ne indeplinim obligatia de a apara suveranitatea?

   Exact la fel este si cu garantarea democratiei Constitutionale! CCR nu este abilitata de Constitutie sa garanteza democratia constitutionala! Singura autoritate din Romania care este abilitata de Constitutie sa garanteze democratia constitutionala, este EXCLUSIV armata!

   Iluminatul Iorgovan si initiatorii Constitutiei, au prevazut astfel si situatia in care cele 3 puteri in stat pot TRADA! Precum si faptul ca CCR poate lua decizii contrare poporului roman si de asemenea poate trada! De aceea, pt. situatiile critice mentionate la Art. 118 (1) s-a lasat libertate deplina armatei sa poata actiona INDEPENDENT incluisv pentru garantarea democratiei constitutionale!

   Ștergere
  5. @ Vasile Ion NEValabil. Mai sunt 2 amanunte geniale legate de Art. 118 (1).

   1]. Primul este ca doar ARMATA se subordoneaza EXCLUSIV poporului roman. De aia isi si fac de cap Guvernul, Parlamentul, uneori Justitia sau CCR. Care de la caz la caz, se subordoneaza ba partidelor, ba FMI, ba propriilor interese, oricui, dar NU vointei poporului. Ceea ce se si observa din plin.

   2]. Iar al 2-lea amanunt genial: ARMATA se subordoneaza EXCLUSIV poporului roman. Adica nu si alte forte nemilitare cum ar fi politistii, functionarii publici cu statut special etc. Si aici este un mare schepsis. Tinand cont de istoria recenta cand structurile interne au reprezentat ca si acum de fapt, "pumnul de fier" contra poporului.

   Sunt multe chestii de discutat, mai putin unul singur: obligatia si subordonarea ARMATEI, asa cum prevede Art. 118 (1) din Constitutie. Si care NU lasa loc de interpretari!

   Ștergere
  6. Cand poiticienii romanistani sunt toti tradatori de neam si de tara iar multi militari incompetenti sunt facuti generali (tot de ei) la apelul bocancilor politici pierzi timpul.Nu pricepi in ce colonie de sclavi traiesti si esti total rupt de realitate visand cai verzi pe pereti. Apropo iti amintesti ce a patit Iorgovan cand a lovit in masonerie ?Astia controleaza acum colonia si serviciiile.Iar pana la stapanul de facto al coloniei ''nenea '' Soros ''te mananca sfintii''Iar sfintii sunt aia cu care te masori tu.Trezeste-te bea apa rece ca nimic nu e ceea ce pare .

   Ștergere
  7. Apropo de CCR si de rusi .Daca vin rusii CCR va da imediat o decizie ca e absolut constitutional 😂😂 sa fim ocupati de rusi.Motive ? O sa zica ca si ei sunt ortodoxi.Nimic nu m-ar mira.

   Ștergere
  8. Apropo de suveranitate .Ce suveranitate mai are Romanistanul acum ? A fost vreodata macar un referedum pentru cederea suveranitati celor de la FMI, UE, NATO ?Cine a intrebat sclavii vreodata ceva ? Si cand i-au intrebat s-au sters cu referendumul( vezi Basescu) la cur.Acum te- ai trezit la realitate ?

   Ștergere
  9. Vasile Ion Valabil 9 iulie 2016, 11:47. Nu! Se va intampla ce s-a intamplat si in WW1 sau WW2. Si chiar si la Revolutia din '89. Toate structurile parazitare ale statului, fac pasul inapoi si intra in mutenie. Se adapostesc bine si asteapta pasiv terminarea evenimentelor.

   Dupa razboi, isi scot iar capul la suprafata odihniti bine mersi si incep iar sa suga profitul. Tot dupa razboi, incep sa ia decizii "patriotice": militarul "X" nu a actionat la timp - la spanzuratoare cu el. Militarul "Y" a actionat excesiv - trebuie impuscat. Asa a fost mereu. Un popor intreg il respecta pe Antonescu si nu are rost sa o ascundem. Care a fost condamnat la moarte de ... Tribunalul Poporului Sulii aparut din ceata dupa 5 ani de razboi, dar care pe timpul razboiului i-a lasat pe militari sa crape cu sutele de mii pe front. Si cu familiile moarte de foame in Romania.

   Asa ca legat de CCR, in situatie de razboi se va da la fund din prima. Iar dupa razboi, lucrurile vor reveni ca inainte: parazitarii care nu au participat la razboi cu salarii si pensii barosane, iar militarii tot fara drepturi constitutionale! Asta numai daca nu cumva militarii si-au insusit lectia, iar dupa razboi li se urca democratia la cap si sa scape de parazitari si sa ramana subordonati doar vointei poporului. Ca si in razboi!

   Ștergere
  10. @ Vasile Ion NEValabil 9 iulie 2016, 11:56. Eu sunt treaz de mult. Daca poporul doarme vesnic, nu poti sa ii bagi pe gat suveranitatea cu forta. Asa ca smecherii profita. Cu toate astea, istoria ne demonstreaza si o caracteristica surpinzatoare a poporului ce pare vesnic adormit. De care se tem multi. Nu trebuie sa uitam 2 momente: adormitul popor a intors armele intr-o zi la 23 August 1944. Si tot adormitul popor a intors brusc foaia in '89.

   Etapa urmatoare de impact este deja previzibila. In 2 situatii: una este razboiul, moment in care se descatuseaza toate letargiile populare. Sa fie clar: posibila angrenare a Romaniei va fi insotita iminent si de o revolutie interna.

   A 2-a situatie care va declansa inevitabil trezirea din letargie a poporului, este legata de reintoarcerea in tara a celor mai darji dintre romani. Si care sunt cei 5 milioane alungati de atata bine din Romania in lumea larga. Oamenii astia au invatat ce inseamna democratia reala, iar la ei nu mai tine cu smecherii mioritice. Pe scurt, eu care am aproape toti membrii familiei extinse cu tot cu aliante etc. raspanditi in lumea larga, daca as fi orice autoritate a statului din astea are umbla cu fofarlica si cu punga mare in timp ce poporul e pe sub pamant, NU as dori sa am de-a face cu ei in cazul unei intoarceri masive!

   Astea sunt singurele 2 situatii care pot trezi poporul din letargie. Si amandoua sunt inevitabile!

   Ștergere
 29. @ avyanc. Ai niste comentarii multiple retinute la SPAM. Interesante, decente, dar care nu au legatura cu tema, ci cu niste istorisiri despre aviatie care reprezinta obiectul unei carti. Dam liber inclinatiilor poetice pt. perioada de vacanta.

  Da' chiar! Toti aeronauticii aveti asa inclinatii spre a scrie romane, poezii si altele asemenea? Chiar am sesizat la mai multe persoane din zona aeronauticii aceste inclinatii literare. Nu e rau. E bizar doar ca tehnicii de altadata au ajuns poeti. Iar "vocationalii" cum zic la misto tehncii da netehnici, au ajuns mai tehnicii decat aeronauticii.

  In concluzie, pt. perioada de vacanta dam liber inclinatiilor poetice cu aeronautica pe primul loc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. R 26500
   Cu respect iti mai spun inca odata ce ti-am mai spus cîndva.
   Sa fii ferit si sa nu fii prin preajma atunci cind pilotul anunta ca vine la aterizare cu proiectilele initiate si neplecate din blocuri. Este un caz semnificativ dar sunt multe altele nestiute. Viata acolo pe pista nu-i asa de simpla cum o vezi tu si altii.
   Iti albeste parul pina dezarmezi avionul. La fel nu-ti este totuna cind semnezi pentru el ca-i bun de zbor.
   Tragedia pe care ti-am relatat-o s-a intimplat pe fondul cîtorva inevitabili stropi de apa patrunsi intr-un contact. Tu ca electonist stii ce inseamna asta.

   Cit despre statut pe mine ,Kis si altii ne multumeste statutul ala destept al nostru , asta al vostru cu futaiul in cazarma intre voi nu prea ne intereseaza.
   Rezervisti in state pîna la 63 eram oricum din ambele pozitii. In rest ....pa si pusy.

   Ștergere
  2. Daca se deschide Cenaclul literar in vacanta, apai sa acordam si premii de excelenta marilor poeti cu aripi de metal, pentru a stimula szborul spre azurul purpuriu al nemuririi! Ca tehnic terestru, mi s-a rezervat un loc cu cea mai adanca groapa, pentru a acoperi pe vecie un talent liric ce s-a nascut ca sa moara o data cu sufletul meu! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul cu umor! Ca urmare, acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

   Ștergere
  3. Mi-ai atars atentia cu faza asta: "s-a intimplat pe fondul cîtorva inevitabili stropi de apa patrunsi intr-un contact". Stai! Este ceva grav aici! De ce inevitabil? Nu pot fi decat 2 cauze: defect de fabricatie si/sau superficialite a echipelor de intretinere tehnica. Cu siguranta ca nu a fost nici primul si nici singurul caz. Nefiind cu siguranta cu primul caz, cu siguranta ca daca era defect de fabricatie, acesta era deja raportat producatorului care ar fi dispus cu siguranta remedierea defectului la toate aeronavele de acest gen din lume. Aceasta este procedura standard. In consecinta, pare mai degaba o eroare/superficialitate umana din cadrul echipelor tehnice de intretinere.

   De curiozitate, care este adevarul? Cine a gresit?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 30. @R-26500, cu privire la dreptul militarilor de a se constitui in...bla, bla ,bla , las-o balta . Anul trecut am facut parte din grupul de initiativa formand un partid al militarilor pensionari, alaturi de un col dr,lector la academie de peste 25 de ani, un inginer radiolocatie, un fost cdt de Rg transmisiuni, un ing geodez,un ITist,un scriitor si eu -un aviator.Nu s-au inghesuit ai nostri sa se inscrie in partid si nici activii sa-si trimita pe cei din familie, ii cam doare la basca(cascheta) asa ca de ce ne-am zbate noi pentru ei?
  Cu privire la simtul artistic si inclinarea spre literatuura , a personalului din aviatie , este adevarat, niste oameni pregatiti,caci in aviatie sunt MM, ingineri si piloti,ELITA Armatei, care lucreaza cu exactitati ,curaj si precizie , fara loc de greseala este normal sa se destinda cu un joc al mintii (sah,rebus,matematica) sau al creatiei(sculptura, pictura, literatura) asa le sta bine unor intelecttuali, nu cu discutii sterile despre fotbal,femei sau pazit capre.
  Cat despre avianyc" cu toata dragostea"(chiar daca ma ma contrez cu el) , afla ca este inginer de aviatie, are cinci ani de facultate in domeniu si este un om bine pregatit...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-au schimbat vremurile si mentalitatile. Multi dintre cei de formatie veche din care faci parte si tu, ignora ceva important. Armata actuala contine un numar semnificativ de militari relativ tineri. Trebuie sa ne fie clar ceva: exista o mare diferenta de mentalitate si atitudine, intre un militar car a activat mai mult inainte de '90, decat unul care a activat dupa '90. Diferenta esentiala este aceea ca cei cu activitate foarte mare inainte de '90, au "morcovul supuseniei neconditionate" in sange! La cei de dupa '90, "morcovul supuseniei" este fie mai scurt, fie inexistent.

   Referitor la cei activi! Nu s-au inghesuit familiile lor sa se inscrie in partidul tau? Nu stii de ce, nu? Hai sa iti spun eu ca tot sustin ca ma simt mai aproape de generatiile astea pe stil NATO. Hai sa iti spun eu care este mentalitatea reala a militarilor activi vizavi de partide: de sila totala, de lehamite. Exact ca in toate statele NATO daca nu ai stiut. Unde daca stai de vorba cu militarii lor despre partide/politica etc., toti indiferent de natie arata degetul in sus politicienilor! Aceasta este realitatea. Face partea si din educatia actuala a militarilor actuali. Si bineninteles ca este inoculata si familiilor. Asa ca ai facut o gafa daca ai invitat membri ai familiilor militarilor activi sa se inscrie in partid politic!

   Deci, NU partid. Nici NU este constitutional pt. militarii activi. In schimb daca partidul tau NU era partid, ci o alta formatiune cum ar fi de exemplul Forumul Democrat German sau alta formatiune etnica - acestea nefiind FORMATIUNI politice, dar care candideaza, situatia devine alta. Deci, militarii activi doresc orice forma de asociere, cu exceptia celor politice. Iar acest drept al lor este constitutional!

   Ștergere
  2. @ Viorel Kis 9 iulie 2016, 12:20. Apropo de eroare ta de mentalitate. Nu ai citit materialul, nu? Daca ai fi citit, ai fi observate la UPDATE 2 ca un colonel activ iti cere sprijinul si TIE! Reclamand in noul statut - ce sa o mai invartim, trecera armatei sub controlul politiei politice. Iar TU zici: " - Nu ma intereseaza! Eu am treaba doar cu pensia mea, ce legatura mai am eu cu armata?". Ehe! Au dreptate si activii la niste chestii legate de noi! Pai si EU daca as fi activ si as intalni pe unul cu mentalitatea ta, chiar e posibil sa imi vina ideea ca beneficiezi cam degeaba de pensie "militara" de stat!

   Ștergere
 31. OK, sa fie cum zici tu dar , personal, nu ma intereseaza, de ce? Uite asa de-al dreacu'.

  RăspundețiȘtergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce tot pui puncte? Esti dus cu capul? Nu sunt NISTE restrictii, ci INTERDICTII CRASE sau RESTRANGERI la fel de CRASE de drepturi si libertati fundamentale. Ai auzit vreodata de drepturi si libertati FUNDAMENTALE?

   Inainte sa behai sa pui puncte, arata TU acummai intati LEGEA sau ARTICOLUL DE LEGE unde scrie ca civilii din armata se supun acelorasi INTERDICTII DE DREPTURI FUNDAMENTALE ca militarii? In caz contrar, sa faci pe politia politica mergand la intimidare, cu altii! Civilii din armata s-au bucurat si se bucura de toate drepturile fundamnetale la fel ca oricare alt civil. Inclusiv de apartenenta sindica. De unde scoti tu inventiile alea?

   PS: La aceasta ora eu nu mai stiu a fi civili in armata decat o receptionera la un camin militar si o femeie de serviciu la acelasi camin militar. Si au atatea restictii de NU mai pot de stat degeaba!

   Ștergere
  2. @adrian...copilu' minune Adica "arunci cu muci-n fasole" si apoi iti ceri scuze. NBu stiu de ce ti se permite sa te furisezi printre noi-du-te la troaca ta!

   Ștergere
 34. R 26500
  ”Sa fie cum zici tu” precum mai spus zicea ”pretenul coleg” Kis.
  Eu insa ti-as da spre studiu o alta tema de care sa te futa grija mai abitir decit ce vor face cei din cazarma pe mîna lor cu toate ca nu-i de neglijat nici asta.
  Nu vrei tu sa studiezi si sa compari putin salariile si pensiile din armata cu cele din regiile autonome (Romgaz,Transgaz, Hidroelectrica, CNADR,etc) unde salariile si pensiile fac KO pensiile si salariiile din armata. Încerca sa bagi tu astea in gura guvernantilor si politicienilor prin mesajele pe care le tot scrii pe acolo. Și apoi sa vezi ce reactie in rîndul rezervistilor si a activilor.
  Vei gasi acolo prime si sporuri pe lînga care cele magistratilor sunt un fleac,tichete de vacanta prin toata lumea plajelor si altor paradisuri din profitul pe care li-l fac firmele care concesioneaza lucrarile si in care personalul este platit cu minimul pe economie sau sefii sub 2000/luna,asta in timp ce angajatii cumetri din aceste companii nu fac mai nimic, de multe ori nici nu dau pe la serviciu.
  Pe mine cam de asta m-ar fute grija fiindca acolo se praduiesc banii din resursele care ar trebui sa imbogateasca bugetul,de asta bugetul este sarac si pune militarul si profesorul in ipostaza de a umbla cîrpit in fund.
  Studiaza putin problema ,te ajuta si antena 3,etc si vezi ce iese.
  Vezi putin si pe la nevestele si soacrele de demnitari care după cum spunea o pensionara pe la tv au fost îndemnate sa se inscrie în cor ca apoi dintr-o adeverinta sa le sporeasca pensia cu 50%. Ia vezi pe la ce femei de demnitari ar bîntui cele mai mari pensii din Romania ?
  Cred ca ar fi mai benefic decît sa tot îndemni la fenomene ”Gheorghe” prin armata sau la pronuntare pe opinii politice cu luat de piept cu opozantii pe pareri contrare prin ceva crîșme.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa compar salariile de la Romgaz,Transgaz, Hidroelectrica, CNADR cu ale militarilor? Pai companiile alea constituie nucleul care finanteaza mafia politica de stat. Ai vazut tu mafiot care sa nu aibe venituri de mafiot?

   Cum zici, ca muierile de demnitari au fost indemnata sa se inscrie in grup la coruri muzicale, doar sa obtina adeverinte de creatoare a.i. sa le fie majorate pensiile cu 50%? Tare faza! Precis ca daca incearca sa se inscrie o femeie "care nu este in carti", or sa spuna ca s-a atins limita maxima de "guriste" si nu mai sunt locuri libere.

   Ștergere
 35. @avianyc , de ce vii cu probleme referitoare la tehnica de aviatie, pe cand unii de pe aici nu stiu decat sa faca pana la o senila de tanc...trage pe dreapta ,fumeaza o mahoarca , bea o samahoanca, face pana si pleaca mai departe ,ori la aviatie nu se poate face asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fa tu pana la o senila de tanc, iarna, intr-un camp la 60 de kilometri de cea ma apropiata localitate si la 300 km de baza de reparatii. Tragi pe dreapta si ingheti ca un rahat 3 zile langa tanc si astepti autoatelierul. Asta daca nu ramane si el in pana. Apoi daca totusi ajunge autoatelierul si mai iesi si din hipotermie, te urci in tanc si pleci mai departe. Dar de regula, nu mai iesi din hipotermie decat ... razand!

   Esti mare naiv. Pana de tanc este una dintre cele mari cosmaruri ale unui tanchist. Exemplul descris mai sus este unul aproape real, dar incomplet. Dupa aproape de 2 zile de ger de minus 30 in camp deschis (exclus sa faci un foc, nici macar un pai nu era in zona), in conditiile in care nici autoatelierul nu putea ajunge la tanc, tancul a fost tras in satul de la 60 km taras, cu tractoarele de la SMA. Echipajul nu a crapat, intrucat 2 zile si 2 nopti s-a miscat continuu in jurul tancului. Mancare ... lula, pesmetii trebuiau serviti centralizat in raionul de regrupare unde nu a mai ajuns. Au avut noroc cu tractoarele, dar azi nu mai exista nici SMA.

   Ceea ce descrii tu nu este inspirat din realitate, ci mai degraba din istorisirile imaginare ale lui Sven Hassel despre WW2. Pana de tanc este cea mai nenorocita. Fara autoatelier nu poate fi remediata. Ia gandeste-te cum e sa fii in ofensiva si sa ramai in pana cu tancul!

   Ștergere
  2. ȘI SA AI ȘI UNITATEA DE FOC NE TRASA .

   Ștergere
 36. "Organizația Europeană a Asociațiilor Militare (EUROMIL) este o organizație "umbrelă" formată din asociațiile militare și sindicate. Este principalul forum european la nivel de cooperare între asociațiile militare profesionale pe probleme de interes comun.
  EUROMIL se străduiește să asigure și să promoveze drepturile omului, libertățile fundamentale și interesele socio-profesionale ale personalului militar de toate gradele din Europa. Acesta promovează conceptul de "Cetatean în uniformă". Ca atare, un soldat are dreptul la aceleași drepturi și obligații ca orice alt cetățean. EUROMIL solicită în special recunoașterea dreptului militarilor să formeze și să se alăture altor sindicate și asociații independente și pentru includerea acestora într-un dialog social regulat cu autoritatile." (...din prezentarea situ-lui )

  Asadar, noi, romanii, ce facem ? Pai, ne asociem cu ei ! Ia vedeti voi cine s-a asociat? Ordinul Militar de Romania !!! Nimic de zis, dar de la intentii (cam superficial declarate) si pana la fapte...e cale lunga! Ce au facut astia pentru personalul militar roman? Greu de zis si banuiesc ca s-au si dat la fund cand au vazut ca se impute treaba cu armata noastra (din aprilie 2015 tac malc). De fapt, cine sa se afilieze la EUROMIL? Aviz activilor !!!

  Altfel sta treaba cu AORR asociata la CIOR - NATO! Rezervistii lucreaza din plin si s-au implicat serios si cu raspundere in rezolvarea problemelor noastre. Nu stiu daca au pus problema si la nivelul CIOR, dar in mod sigur se apropie momentul: "nasterea" brigazii NATO le va face zile fripte politicienilor. Cum va comanda un roman brigada din care vor face parte 1000 de americani? Coboram soldele lor sau le ridicam pe ale noastre? Nu incape indoiala ca se va merge pe a doua varianta si, de aici, se deschide cutia Pandorei...vor fi (politicienii), in sfarsit, nevoiti sa ne puna la locul nostru in societate! Asa cum s-au laudat ca o fac la intrarea in NATO si...au uitat (merge si asa!)

  Una peste alta, eu zic sa mai citim pe netul asta! Sa ne informam si sa actionam in cunostinta de cauza. Ar avea cine sa se bata pentru noi, in mod organizat dar trebuie mai mult sprijiniti. O fac deja multi, in mod onest. Problema e la noi. Ne-am adunat pe 2-3 bloguri si emitem pretentii, dezlanat, pe fond de cearta si suspiciune. Subestimam ce avem de valoare si, in galagia noastra, ducem in steril atatea idei valoroase nascute pe aici.

  RăspundețiȘtergere
 37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 38. si pana la urma , dupa ce doar va lamebtati , ce se va intampla cu legea pensiilor militare , de fapt care lege ? daca asteptati sa vina in anul urmator tot ciolosi la putere , aleluiaaaaaaaaaaaa

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Du-te in ma-ta in cur de securist imputit!!!Vine si vremea curateniei printre voi!!!Ti-e teama ca ramai fara malaiul securistic de te iesterizezi asa???

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BRAVOOO!!!Asa este...si aici si pe Huhurez. Daca nu esti de nivelul lor nu ai loc. De acolo mi-au anulat contul pentru ca le-am expus niste pareri care l-au deranjat pe BOSS si n-am mai avut loc intre ei. Daca nu esti cu ei esti impotriva lor....altfel, te bat la cap sa-ti spui parerea (ca de parca ar conta)...

   Ștergere
 41. mai asta ,te-a priponit cumva pe vremea aialalta , sa ii pupi morti in CUR pe securisi ,,tembelule , sa iti fie rusinev .daca te-o fi prins cu mata in sac de aceea acum faci spume la gura ,huoooooooooooooo

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici lucreaza echipe guvernamentale de provocare! Bontas, sub ce cod lucrezi?

   Ștergere
 42. Toate ca toate, vorba multa, treaba ioc, dar o intrebare generala pot sa am si eu? Deciziile alea de recalculare incep sa ne vina si nouna anul asta? ca am depus cererea in ianuarie si nimic....stie cineva? multumesc

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!