marți, 19 iulie 2016

Dezvăluirile preşedintelui turc despre "structura paralelă" care căpuşează statul turc, creează frisoane tuturor "căpuşarilor" statelor lumii! Inclusiv celor de la Bucureşti!

Evenimentele din si despre Turcia sunt de actualitate intensa si in plina derulare. Aceasta este sursa care le prezinta in volum complet si cat mai aproape de timpii reali.

Pe fondul celor petrecute in Turcia, a aparut un amanunt peste care am trecut destul de repede. Si care pare sa fie cheia intregii probleme. Este vorba despre afirmatiile presedintelui Erdogan despre infiltrarea unei "structuri paralele" in interiorul statului turc. Fondata de un cetatean turc, Fethullah Gulen, despre care aflam ca locuieste in S.U.A. 

Problema de fond este aceea ca din avalansa de stiri care il prezinta pe Fethullah Gulen, aflam ca presupusa sa "structura paralela" nu este nicidecum o miscare terorista. Ci este o miscare cu caracter mai mult ocult, construită pe o rețea de școli și companii în Turcia și în străinătate, precum si pe o retea de susținători în media, justiție, armata și educație. Si aici punem STOP descrierii! 

Rezulta suficient de clar ca nu avem de-a face in niciun caz cu acel terorism brut, ci cu un fel de terorism domestic care actioneaza prin "capuşarea" din interior a statelor si democratiilor. Fenomen care se manifesta in toata plenitudinea sa si in România. Exemplificat prin situatia de zi cu zi in care cetatenilor li se ofera un drept aparent la democratie si care este limitat in fapt, doar la alegerile electorale. Apoi, imediat din ziua urmatoare, aleşii in loc sa duca indeplinire cerintele democratice ale propriului popor, actionează pe perioada mandatului exact ca niste "structuri paralele" similare miscarii Fethullah Gulen Punand in aplicare prin diverse modalitati, acte si actiuni care nu respecta in niciun caz cerintele si asteptarile democratice ale poporului roman. Astfel, nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca aproape toti reprezentantii poporului roman din structurile statului, iau decizii in exclusivitate - respectiv fara a avea un manadat clar din partea propriului popor, in functie de dispozitiile primite de la diversi terti externi precum F.M.I., S.U.A., Bruxelles, Berlin sau NATO. Si pentru interese care nu corespund in majoritatea cazurilor cu cele ale Romaniei. Fara ca reprezentantii in cauza sa se sinchiseasca de faptul ca astfel de dispozitii nu sunt agreate de propriul popor, pe care de fapt nu il consulta nimeni.

Pe scurt, fenomenul descris anterior nu este decat o "căpuşare" din interior a democratiei autentice, care este inocuita cu o veritabila pseudo-democratie. Aceasta fiind genul de "structura paralela" la care a facut referiri si presedintele Turciei. Nu am fi abordat fenomenul care este extrem de complex, daca in cazurilor evenimentelor din Turcia nu s-ar fi produs practic un miracol. Miracolul este acela ca presedintele Erdogan a acuzat capusarea democratiei din interior de catre acea "structura paralela" a lui Fethullah Gulen, iar poporul turc a inteles exact fenomenul. De aceea l-a si sprijit si il sprijina cu fermitate pe presedinte.

Am afirmat ca fenomenul "structurilor paralele" este extrem de complex. In Turcia au avut loc arestari din medii diverse. Atrage atentia arestarea a mii de procurori si judecatori, precum si a unor membri ai Curtii Constitutionale a Turciei. Un fenomen care pare de neinteles pentru Romania. Dar care totusi este bine fundamentat din perspectiva fiintarii unor "structuri paralele" care capuseaza statele si democratiile autentice din interior, in mod paradoxal - cu scutul justitiei


Referitor la aceasta expresie "Agent of changes”, oricat am cauta in mass media, nu gasim date concludente, ci sumare si foarte evazive. La fel ca si in cazul "structurii paralele" din Turcia, dezvaluita de presedintele Erdogan. Oricum, din aceasta prezentare realizam ca "Agent of changes” este un fenomen care are la baza cucerirea statelor prin capuşarea acestora din interior cu persoane cu puterere de decizie si de influenta din orice mediu - exact ca in Turcia (politic, justitie, armata, servicii de informatii, mass media, invatamant etc.). Din prezentare rezulta exact ce afirma presedintele Erdogan despre "structura paralela" a lui Fethullah Gulen. Iar modul de actiune este acelasi. Persoanele infiltrate nu deservesc interesele propriilor popoare, ci pe ale unor terte state sau a unor organizatii multinationale netransparente sau pe ale unor organisme financiare extern.

Scopul principal al acestor "structuri paralele" care capuseaza statele lumii? Obtinerea unui avantaj/beneficiu material, militar sau de alta natura, intotdeauna cuantificabil, prin deturnarea politicilor statului capusat, in favoarea unui tert stat sau a unei organizatii multinationale sau a unui organism financiar extern. Un exemplu aparent complicat? Cum poate contribui un magistrat racolat de "Agent of changes” la interesele unui alt stat/unei urganizatii multinationale/unui organism financiar extern? Desi pare complicat, trucul este relativ simplu. In articolul in care face referire la "Agent of changes”, Cristi Danilet se refera in mod paradoxal la coruptie pt. a justifica apartenenta sa la "Agent of changes”. Pare o motivatie nobila, insa realitatea dinapoia lucrurilor este cu totul alta. Printr-o lupta acerba contra coruptilor autohtoni, raman de fapt mai multi bani la dispozitia statului si care pot fi supti oficial de terte state/companii multinationale/organisme financiare, prin intermediul altor membri "Agent of changes” din "structurile paralele" ale statului. Cu alte cuvinte, mult trambitatul slogan al luptei impotriva coruptiei, se reduca la urmatorul şmen: niciun ban nu trebuie furat de români, intrucat banii in cauza sunt destinaţi să fie furaţi prin politici bine dirijate, in mod oficial,  de catre altcineva din afara statului roman (sub paravanul unor contracte economice sau achizitii, de regula supraevaluate). Cum se inchide cercul? Acesti asa numiti "Agents of changes” sunt bineinteles recompensati pentru fapta lor cu venituri impresionante acordate de stat, adica sunt mituiti oficial. Aceasta fiind toata esenta luptei anticoruptie din Romania.

Revenind la Turcia si la acuzatiile presedintelui Erdogan privind "structura paralela" care afecteaza interesele Turciei prin capusarea sa din interior si luand in considerare reactia ferma a poporului turc de sustinere a presedintelui sau, exista toate premisele ca evenimentele din Turcia sa semnifice exact ce ni se transmite mai direct sau mai voalat dinspre Ankara, respectiv lupta corecta a unui popor pentru propria sa suveranitate si identitate nationala. Principii care in Romania sunt duse in derizoriu de diversi agenti ai schimbarii organizati in diverse structuri paralele (politice, militare, economice, din justitie, din invatamant, din mass media etc. - exact ca in Turcia) si care ne baga cu forta pe gat de ani buni de zile F.M.I., U.E., NATO, Bruxelles, diverse multinationale care ne distrug propria economie s.a.m.d. Beneficii pentru Romania si poporul roman? Absolut niciunul cuantificabil - este evident ca noi suntem din ce in ce mai in fundul gol, desi agentii schimbarii din aparatul guvernamental si de stat, afirma intotdeauna ca totul este splendid. 

Ar mai fi ceva legat de "structurile paralele". Deosebirea in cazul Romaniei fata de Turcia, este totusi una esentiala: in Romania, conducerea statului a fost preluata in exclusivitate, de "structurile paralele".  

61 de comentarii:

 1. Nu ma pricep aproape de loc. Insa, din cate am realizat, cand se refera la acea "structura paralela", presedintele turc acuza de fapt un fenomen care este identic cu cel descris de diversi useri si cetateni care se refera la "capusarea" Romaniei de catre masonerie, iluminati si alte organizatii obscure sau oculte.

  In acest caz, in Turcia este vorba de cu totul altceva! Pur si simplu, nu doar ca sunt mai isteti ca noi ca popor daca au reusit sa tina sub control fenomenul "capusarii". Ci pur si simplu, au sange veritabil in vene din moment ce il si combat!

  RăspundețiȘtergere
 2. tocmai am scris ceva in articolul precedent asa la misto.Dar asta-i foarte serios

  http://radu-tudor.ro/imagini-socante-din-turcia-cum-sunt-tinuti-cei-arestati/

  serban

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Serban 19 iulie 2016, 21:04. Si prezentul articol este tot foarte serios. In mod cert, Erdogan nu este nebun. Nu avea cum sa fie urmat atat de ferm de popor. Acolo este altceva. Erdogan nu a cantat cum vor cancelariile care dirijeaza interesel obscure ale lumii. Asa ca trebuia dat jos. Au incercat si au luat-o in mana.

   Noi avem tot felul de masoni despre care se cunoaste oficial ca dirijeaza politice statului. De am ajuns fix in garla cu dirijarea lor. Nu am dovezi, dar numai dupa cum arata si dupa procedurile descrise a fi uzitate, Fethullah Gulen si miscarea lui sunt masoni de masoni. Sau oricum niste ciudati din acelasi aluat.

   In ceea ce priveste militarii aceia? Sunt copii nevinovati cu stagiu militar obligatoriu de 2-15 saptamani cum e in Turcia. Mass media ii baga pe ei in fata, ca sa ascunda fenomenul infiltratilor din randul judecatorilor, mass media etc. Nu cumva sa se trezeasca natiunile.

   Legat de militarii turci, asa umiliti cum sunt. De fapt, sunt de admirat! Nu au vrut sa isi masacreze propriul popor, adica si-au indeplinit datoria din Constitutie. Ca aveau si au - slava domnului cu ce!

   PS: Radu Tudor? Nu cumva face si el parte dintr-o "structura paralela" a statului? Ba da! De asa se si isterizeaza acum. Oricine incearca sa scape de "structurile paralele" dintr-un stat, este tiran prin definitie. Nu?

   Ștergere
 3. Parerea mea:
  - articolul, produs al media, poate fi subiectiv, pentru a induce o anumita pozitie fata de obiectivul situatiei;
  - nu stiu de ce, dar citind, de sus pana jos, fara pauza si analiza a fiecarei idei, mi-a creat imaginea unui Erdogan erou, care si-a salvat tara de la dezastru;
  - Admin! In comentarii ai tot repetat cuvantul "popor". Eu nu cred ca, popor, in acest caz, inseamna 100% din ceea ce vietuieste intre granitele unei tari ce se numeste Turcia - eu cred ca inca n-a sosit timpul sa se exprime procentele foarte importante care s-au emancipat pe acele meleaguri.
  - militari, procurori, judecatori, functionari din administratie, profesori...zeci de mii, au platit intr-un fel sau altul cu aceasta ocazie (ocazie cautata sau creata!). Este o operatiune clara de epurare !!! Seful a intins coarda prea mult, sprijinindu-se pe sloganul "asa vrea poporul". Care popor? Cat din popor? Intentiile sunt clare! Renuntarea la staul laic si pentru asta se calca peste toate intelegerile externe. Din pacate, asta ne afecteaza direct...am ramas in izmene! azi-maine ne ia cufureala si le dam jos si pe alea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. 15 000 de profesori dati afara, 36 000 suspendati ( vor fi inlocuiti majoritatea cu clerici si fanatici musulmani fideli sultanului Erdogan ).Stiti ce inseamna asta? Copii turci vor fi educati de mici sa fie supusi dinastiei( care se prevede) Erdogan .Altceva ma intriga .Pe unde umbla cele 14 nave disparute din flota Turciei.Sau e tot mana sultanului( adica a MIT) pentru a justifica starea de ''pericol'' si masurile luate.Si miroase de la o posta ca Putin e inteles cu Erdogan.Altfel rusii nu stateau cu mainile in san.

   Ștergere
  3. Turcia schimba aliantele cu Rusia si Iranul - titrat pe A3

   Ștergere
  4. 1]. Incearca sa recitesti materialul. Si noi in Romania avem tot cam cate mii/zeci de mii de oameni din sistem care indeplinesc orbeste politici despre care am convenit cam cu totii ca nu prezinta nicio dovada concreta, ci doar barbologie, ca ar fi in favoarea poporului roman. Si automat, cand vrei sa starpesti un fenomen, atunci il arestezi si pe soferul magistartului care declara constitutionala desfiintarea pensiilor militare si taierea salariilor cu 25%, in conditiile in care au murit romani urmare a unei astfel de decizii.

   2]. Legat de Turcia. Asa am crezut si eu la inceput. Numai ca este o problema. Eu chiar am cineva in Turcia, o ruda prin alianta, femeie. Am discutat in aceste zile. Eu tot o tineam pe a mea - ca Erdogan este tiran, ca vrea sa o bage in sac, ca ii abureste etc. Si femeia mi-a dat cu firma in cap. Ca nu e cum zic eu din Romania. Si ca Erdogan are dreptate. Mi-a si explicat ceva mai rational. Cum ca viata a devenit foarte scumpa in Turcia in ultima vreme. Iar turcii nu se pot desfasura economic, intrucat li se impun tot felul de reguli din afara, dar fara niciun beneficiu. Mi-a mai zis si de organizatia aia a lui Gulen. Ca sa aflu ca Gulen este un fel de George Soros pentru ei.

   Nu am concluzii la acest subpunct, dar daca o romanca de-a noastra si cu sot turc moderat, zice ca e bine ce face Erdogan, eu din Romania ce pot sa mai zic? Doar nu sunt eu acolo sa vad zi de zi cum e treaba, dar persoana in cauza traieste acolo.

   3]. Ia uite [http://www.stiripesurse.ro/erdogan-continua-jihadul-in-turcia-a-inchis-zeci-de-televiziuni-si-posturi-de-radio_1143611.html]. Pare cenzurarea presei. Dar pana la urma si la noi s-a inchis OTV, nu? Care era orice, dar numai televiziune nu. Cel putin nu pt. oamenii normali. Culmea ca chair se fondase un curent OTV.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. ..."viata a devenit foarte scumpa in Turcia in ultima vreme. Iar turcii nu se pot desfasura economic, intrucat li se impun tot felul de reguli din afara, dar fara niciun beneficiu. Mi-a mai zis si de organizatia aia a lui Gulen. Ca sa aflu ca Gulen este un fel de George Soros pentru ei" - o parere ! N-o fi din cauza coruptiei? Cauza e prezenta si in Romania sub alte forme...Gulen? E ciocnire de alt ordin, nu financiar!

   Ștergere
  7. @ Vasile Ion Valabil 19 iulie 2016, 22:34. Rusii nu au stat deloc cu mainile in san zilele astea. Tocmai au livrat S-300. Iranului!

   Acum, pe bune. Si Putin a fost luat prin surprindere la faza cu Turcia! La o asemenea pleasca cand flancul sud-estic iti cade efectiv sub tanc, ce reactie mai poti sa ai? Probabil ca beau toti vodca de 4 zile si topaie cazaciocul!

   Ștergere
  8. Calin eu demult am scris asta cand ma certam cu Rxxx.O astfel de alianta ( foarte probabila ) infioara Israelul.

   Ștergere
  9. "Probabil ca beau toti vodca de 4 zile si topaie cazaciocul!"...??? Tu crezi? Eu cred ca refac toate planurile care le au !

   Ștergere

  10. Rxxx tu daca ai traii in Turcia iti garantez ca l- ai ridica slavi pe Erdogan. Sti de ce ? De frica...MIT nu se joaca poate ai observat.Si comparatie cu Soros e fortata .Soros nu e roman ( clericul ala moderat controlat de amerloci e turc).La noi pe Soros nu il iubeste nici un roman in afara de tradatorii de tara angajati si platiti gras de ONG lui.

   Ștergere
  11. @ calin 19 iulie 2016, 22:45. Nu pot interpreta decat ciocnirea cu Gulen. Da, nu este de natura financiara. Este nationalism fatis, dar din acela intemeiat, de calitate. Gulen este mai mult ca sigur, mason. Acum sa iti spun drept, si eu as dori sa cunosc oficial cati masoni sau alti ciudati, sunt in structurile de decizie ale Romaniei. Mai mult ca sigur ca intre deciziile nasparlii luate in defavoarea Romaniei si romanilor, si respectivele persoane, exista un raport direct. Uimirea cea mai mare ar fi sa descoperim ca toate structurile statului sunt conduse de masoni sau alti ciudati. De la presedinte, la premier si guvernatorul BNR.

   Ștergere
  12. @ Vasile Ion Valabil 19 iulie 2016, 22:51. Ce este MIT?

   Si acum la obiect! Sustii ca armatei turce de 1.5 milioane de oameni, ii este teama de un ... om? Sau de un popor neinarmat? Amestecam lucrurile rau de tot in cazul asta. Mai bine sa recunoastem franc - ca pana la proba contrarie, armata tine cu Erdogan. Altfel nu ar avea cu ce sa tina situatia sub control. Ce suntem copii?

   Ștergere
  13. Corect Rxxx.Dar crede-ma e mai bine sa nu stii ci doar sa banuiesti .Socul ar fi prea mare.

   Ștergere
  14. Armata turca a fost decapitata in timp (inainte de teatrul asta cu lovitura asta de stat ).Acum doar au fost indepartate ultimile ramasite ale influentei amerloce si probabil si multi ofiteri cia.Si Rusiei i s-a promis ceva altfel Putin se manifesta si el prin armata lui Basar aflata la granita Turciei.Numai ca Erdogan in nebunia lui v-a incerca sa ii traga in piept pe toti si sa faca alianta cu Iranul .Atunci Rusia probabil v-a face o mutare periculoasa.Sti la ce ma refer .

   Ștergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  16. @ Vasile Ion Valabil 19 iulie 2016, 23:21. Rusia nu va face nicio mutare periculoasa. Fara sa fie lovita prima! Numai ca in noua situatie creata, este aproape imposibil ca niste trupe rusesti sa nu ia niste bombe americane in cap. Din eroare! Si apoi, intervenim noi - marii parteneri strategici ai SUA, sa ii salvam pe americani cf. obligatiei asumate.

   In loc sa ne vedem in puii nostri de traba si sa renuntam la parteneriatul ala strategic pt. americani. Ca noi de fraiesi ce suntem, si acum asteptam F-16 din Portugalia, de aliati strategici ce suntem!

   Le-a dat-o Erdogan direct in freaza la americanii ca daca tot zic ca sunt parteneri strtegici cu turcii, sa demonstreze concret cu ceva! Iar americanii nu au cu ce! Asa ca legat de rusi, ramane ca noi sa demonstram ca suntem marii parteneri strategici ai SUA, si sa luam bombe rusesti in cap pana ne revenim din strategie!

   Cel mai corect in situatia data este sa denuntam parteneriatul strategic. Si sa fim doar in NATO. Onorific asa ca Luxemburg pe care nici in basca nu il doare de rusi, turci si americani. Sau de romani. Rusia NU va ataca niciodata NATO ca alianta, dar precis va lovi in partenerii strategici ai SUA - indiferent ca unii sunt in NATO asa ca noi, sau nu!

   Ștergere
  17. Rxxxx..Posibil spre probabil.Fereasca Dumnezeu sa scape amerlocii din greseala cateva bombe in cap rusilor in Siria ( ma refer la cele conventionale sau termobarice) Rusii nu stiu de gluma si de abia asteasta ""sa greseasca"" si ei ''fara intentie ''binenteles.Dupa aia amerlocii si rusii ''pupa piata independentei'' ( se impaca) iar ''partenerii strategici "" (slugile)raman cu mortii si pagubele .''Ghinion'' vorba unui cretin sorosist care joaca acum rolul de guvernator

   Ștergere
  18. Ma lasi prada disperarii. Bombe termobarice....
   US actioneaza in Siria numai cu UAV si drone de atac! Daca-ti spun de unde se comanda focul, ti-o ia mintea razna!
   Nu mai arunca goange auzite la Garda Financiara!

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Structura paralelâ in colonia Romanistan?😀😀😀😀😀😀😀😀😁😂😂😂😂 haaaâ haaaâa haaaaaa haaaaaaa haaaaa haaaâaaaa Ma doare burta de ras...Mai copii ce nevoie au stapanii nostrii de structuri paralele intr-o colonie de sclavi pe care o controleaza in totalitate ? Se opune cineva stapanilor ? Gasiti macar o institutie a coloniei (sau macar un serviciu) care nu e condusa direct si pe fata de un perciunat sau de un alogen sluga a lui Soros .Pana si securisti batrani imbogatiti si imbatraniti in rele( dar cu o umbra de patriotsm ) au inteles situatia si se supun acum noilor stapani.Care nu pricepe rapid il papa domnisoara virgina (in urechi )DNA.Si nenea Soros are si el stapanii lui altfel demult isi baga gheara in colonia Romanistan si facea asa zisa”" Ungaria mare ''

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incearca sa renunti la emoticoane. Sunt folosite de regula de copii si persoanele care nu aluat bacul.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 6. La ora 21.00 (pe articolul anterior)postam:
  "...Una peste alta, nu stam deloc bine! Ieri, Degeratu (Realitatea)batea clopotul mobilizarii, facand dese comparatii cu Polonia...nu l-a bagat nimeni in seama in platou - ba chiar s-a incercat minimalizarea problemelor pentru tara. O dam inainte cu statul de drept si sub privirile noastre turcii se "turcesc"! Americanii se dau loviti de luarea prin surprindere (!?)...pai sa mai avem pretentii ca ar fi trebuit sa intervina in statul NATO Romania pentru a rezolva tensiunile din armata inca de acum cinci ani? Ori is copii, ori le convine...De fapt, ce pretentii sa avem? Sunt dincolo de balta...de la toamna se schimba calimera! Noi, o sa ramanem cu ale noastre...daca o sa mai ramanem!"
  ...sigur, Romania are problemele ei, deloc simple pentru aliati si chiar pentru ea. Nu sunt adeptul conspiratiilor dar le...consum!!! De unde iese fum precis a fost un pic de foc. Un pic sau mai mult! Oricum, la cum au reactionat cei in drept, ne-am desfacut snurul la izmene !

  RăspundețiȘtergere
 7. R-2650019 iulie 2016, 22:59
  "Si acum la obiect! Sustii ca armatei turce de 1.5 milioane de oameni, ii este teama de un ... om? Sau de un popor neinarmat? Amestecam lucrurile rau de tot in cazul asta. Mai bine sa recunoastem franc - ca pana la proba contrarie, armata tine cu Erdogan."
  ...ai grait mari adevaruri! De fapt din 1,5 milioane conteaza doar cateva mii! A avut grija sa-i schimbe cu ceva timp inainte. Acum a desavarsit opera! Parca suna ceva cunoscut...ceva cu pupincurismul de pe alte meleaguri...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este vorba de pupincurism. Armata nu este convinsa, acesta este adevarul. Turcia este totusi o tara musulmana, neatinsa de valorile pupincurismului mioritic. Ce inseamna asta? Ca daca totusi Erdogan doveste ca de fapt doar ii vrajeste pe turci, lucrurile se pot intoarce in Turcia la modul radical. Este o tara musulmana unde orice este posibil, indiferent de comanda de la centru. Cum ar fi de exemplu ca la ora asta, vreo 3 brigazi de blindate din Anatolia sa se indrepte furioase spre Ankara.

   Orice este posibil in Turcia. Cert este ca la ora asta, majoritatea armatei este de partea lui Erdogan. Maine sau saptamana viitoare, poate fi o alta situatie.

   Ștergere
  2. Din tot ce am citit pana acum, armata turca a carmit-o definitiv, din slujba poporului in cea a sefului, cu toate celelalte elemente ale sistemului lor de securitate statala. Acolo se schimba regimul! Singura posibilitate de schimbare a macazului e tot in responsabilitatea poporului - a acelei parti care n-a zis, inca, niumic. Asta poate insemna si razboi civil daca, da, armata nu se trezeste.

   Ștergere
 8. @ All. S-a mai intamplat ceva pe timpul sumittul-ui. [http://www.aktual24.ro/china-gata-de-razboi-dupa-ce-curtea-de-la-haga-ii-cere-sa-plece-din-marea-chinei-de-sud-ne-vom-apara-interesele-maritime/].

  http://dantomozei.ro/2016/07/12/china-respinge-arbitrajul-in-marea-chinei-de-sud-si-acuza-sua-de-joc-murdar/

  RăspundețiȘtergere
 9. R26500
  Gulen, fost langa Erdogan, pana acum 3 ani, este un islamist, dar moderat!
  S-a ingrozit de cat a furat Erdogan, a dat date unui trust de presa si a fugit la timp!
  Islamismul prefigurat de Erdogan, este de tip fundamentalist, de stat!
  Sunt dati afara profesori, decani din institutii de invatamant de statbsi private, laici!
  Ce urmeaza este simplu de inteles?
  Armata, decapitata, la nivelul CFA si A1,2 va riposta! Acesti generali scoliti in US nu sunt curve!
  Descreierati sunt niste anchetatori fundamentalisti care i-au lovit!
  Careba fost motivul sa lovesti un general, sef al aviatiei sibsa-i rupi urechea? Toti aveau rani urate pe fata si cap! Asa ceva, numai intr-un stat tribal se poate!
  Stii de ce nu au deschis focul cele 2 F-16 in Av presedintelui? Pt ca nu aveau certitudinea 90% ca este in avion, cf procedurilor cu care opereaza!
  Ai vazut ce avion si palat-are nebunul asta, iesit din negura vremurilorn....1000 de camere, 480000 mil €!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am inteles tot si sunt de acord. Singurul lucru care ma dezorienteaza este ca rudele (de fapt una) din Turcia, ii tine partea. Fapt pt. care am inceput sa am temeri daca nu cumva eu - noi, avem o imagine deformata. Pai daca un romana stabilit in Turcia ii tine partea lui Erdogan, ce sa mai zicem de turcii din Tucia? Imi intelegi temerea?

   Ștergere
  2. Da, inteleg! Doamna in cauza poate fi subiectiva, sau s-a dat dupa sot!
   Va vedea fata adevarata cand dezaxatul Erdogan va introduce saria! Si clericii vor face politica de stat!....Iran, tata!.....Arabia Saudita!
   Nu va mai iesi singura pe strada...., adica neinsotita de un barbat!

   Ștergere
 10. Pe timpul op ruse din Siria, China si-a miscat primul portavion, cu navele de insotire si cateva BIM pana-n Mediterana, constituind practic es strategic de rezeva (si politica) al fortei de lovire proiectata de putin.
  Este prima data cand China intra armat, la o asemenea capacitate, in Mediterana!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Primul sau singurul portavion operational 😁?

   Ștergere
  2. Exact! Primul si vor mai urma.....a fost mai greu pana si-a format piloti si instructori pt aterizare-decolare pe-de pe portavion!

   Ștergere
 11. Si cand te gandesti ca acum 3 ani Barosso si Merkel i-au cerut lui Erdogan sa reduca puterea armatei, conditie a unor eventuale preaderari la UE!
  Ce ne miram, daca inaintasii lui, Sultanii isi omorau fratii si nepotii ca sa-si asigure linistea la domnie!
  Un medieval!

  RăspundețiȘtergere
 12. R26500
  MIT-ministerul turc al informatiilor-intelligents. Vasilica il foloseste mereu, ca lucra mult cu turcii, cand era la Garda Finciara!
  Daca armata a dorit o lovitura militara, dictatorul asta presteaza la o lovitura civila, intrucat demoleaza structurile democratice si mai mult decat atat, si invatamantul laic!
  Acum, ce sa zic? 48 El de atac si 15 nave de lupta....poate si ceva F-16, lipsa la apel, pot constitui un nucleu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Umeras ti-am mai spus nu am lucrat niciodata la GF.Apropo baietii de la ANAF chinuie babele alea care vand patrunjel si lapte ca sa-ti faca rost si tie de pensia aia grasa de 5 cifre (cu care te laudai lui Brenda).Totusi am vazut ca nu ai avut succes si nu ti-a dat nici macar pipi la gargara.

   Ștergere
  2. Miercurea nu-raspund provocarilor unor tataici, chiar daca au lucrat la pol. ec.!
   Ce trai bun duceai, ma nene, ma!
   Lasa ca trebuie sa le chinuie pe babe! Care ar mai fi farmecul vietii?...vorba lui Zegrean!
   Pensia mea este f mica, in comparatie cu cea de 6 cifre, a altora!
   Esti invidios?

   Ștergere
  3. Ti-am comandat aceasta carte si te va cauta curierul! Ardeiul si varza s-au vandut bine, astfel ca vei putea plati! De nu, îi dai rosii si vinete!

   http://www.librariaeminescu.ro/ro/isbn/973-46-6173-2/Robert-Vincent-Joule__Mic-tratat-de-manipulare-pentru-uzul-oamenilor-cinstiti.html

   Ștergere
  4. Prostie mai mare n-am citit .Auzi Doamna O si si experimente cu fraierii care mizeaza 400 de franci ca sa castige 200.Mai bine citeste tratate de manipulare neurolingvistica.Acolo e si meritul meu.

   Ștergere
  5. Vasilica,
   Nu stiam ca esti asa de rafinat! Scrii si semnezi prefata si postfata cartilor!
   Desfasori activitati de scriitura, esti si critic literar sau stiintific, ce mai!
   Am inceput sa inteleg ca ma misc pe langa genii in viata! Pai, vezi? Intra ala Uniunea scriitorilor, ca au intrat atatia! Si apoi....nu mai muncesti la gradina! Doar controlezi si dirijezi marfa spre supermarket-uri!
   Bafta si castig!

   Ștergere
 13. Elementele clare si definitorii ale nebuniei unui medieval sunt elocvente in masurile rapide, pregatite din timp, centralizate in articol! Ele se refera numai la societatea civila!
  De mentionat, ca, asemeni dictatorului Putin, a confiscat, fara judecata, averile acestora!
  Cu cat mai multe masuri de acest gen, cu atat va scadea timpul de suportabilitate a populatiei si va creste ura acestora!
  El are ceva de rezolvat cu populatia laica, acestia fiind si patura intelectualilor!
  Asistam nu numai la o lovitura civila, dar si la o revolutie cultural-religioasa!

  http://www.dcnews.ro/mobile/erdogan-a-scos-din-sistem-zeci-de-mii-de-persoane_511340.htmlractic, isi croieste tara, administratia, invatamantul dupa propriul chip!
  In acelasi timp, din suprema lasitate, se ascunde in spatele poporului (prostimea scoasa in strada)......poporul vrea pedeapsa cu moartea, poporul cere, poporul vrea.....

  RăspundețiȘtergere
 14. http://www.ziarulring.ro/eveniment/analiza-turcia-lovitura-stat-general-militar-mircea-chelaru

  RăspundețiȘtergere
 15. poate vreti sa vdeti.

  http://www.aktual24.ro/imagini-din-fabulosul-palat-cu-1-000-de-camere-al-lui-erdogan-nevasta-este-obsedata-de-lux-video/

  serban

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vasilica,
   Vorba unei comentatoare a articolului: "Chapeau bas!"

   Ștergere
 16. Erdoğan are o lungă si vastă carieră politică. Primar al Istanbulului, fondator și președinte al partidului AKP, prim ministru timp de 11 ani și de doi ani președinte. Ca are visuri reale de mărire nu trebuie să mire pe nimeni. În timp ce noi ne lăsăm de 26 de ani jumuliți și tăvăliți te toți țuțerii mapamondului fostul imperiu își clădește treaptă cu treaptă calea spre vechea glorie.
  Turcia nu înseamnă doar un popor de 80 de milioane ci se vrea un stindard al populației turcice din întreaga lume, mai ales după destrămarea URSS.
  Intre 150 și 200 de milioane de oameni au ca limbă maternă una din cele 30 de limbi turcice ( mai importante sunt altai, azera, bașcâra, găgăuza, iakuta,kazaha, kârgâza, turca, tătara, turkmena, uigura, uzbeka) ce au ca origine turca comună și a căror caracteristică distinctă este omogenitatea ca lexic și structură gramaticală, e drept cu unele diferențe fonetice dar majoritatea sunt reciproc inteligibile.
  Această lume turcică care deja depășește lumea slavă este răspândită în Asia și Europa de est, fie în state independente cu populație majoritar turcică desprinse din mrejele URSS, Azerbaijan, Kazakhstan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Tatarstan, Uzbekistan fie in grupuri etnice din compunerea altor state, Afghanistan, China, nordul Irakului, Iran, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Romania, Bulgaria, fosta Iugoslavie, Grecia, Cipru. Lor li se adaugă alte câteva milioane de emigranți turci deveniți cetățeni ai unor state europene, mai ales Germania, ori ai SUA și Canada.
  După căderea URSS în partea asiatică a Turciei au apărut stații și relee de televiziune ce acopereau majoritatea fostelor state sovietice de origine turcică. Până în 2011 au fost organizate patru Congrese internaționale consacrate limbii turcice pe lângă alte congrese internaționale de istorie, artă şi folclor turc.
  In 1996 am văzut un abecedar pentru copii de origine turcă din Europa, in special Germania, tipărit și distribuit gratuit de statul turc în cinci milioane de exemplare.

  RăspundețiȘtergere
 17. La mulți ani aviatorilor români de Sfântul Ilie !

  RăspundețiȘtergere
 18. Astazi mi-a venit decizia de pensionare.Am vechime totala de 45 ani si 1 luna.Prin limitarea OUG 57/2015 la 85% mi-au taiat 9% din pensie.
  Niste nemernici!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca o facem pe strutul,le dam apa la moara!

   Ștergere
  2. Dovedește că nu ești struț și contestă decizia pe motiv de neconstituționalitate a legii.

   Ștergere
 19. Peste 1500 de ani turcii au ravasit estul europei si au amenintat vestul prosper. Oare nu-i indeajuns. Sub aparenta acalmie a acestor ani si ei si europa s-au pregatit. Oare sa nu fie ora confruntarii, turcii sunt prea aproape de Siria, oare sa nu fie urmatorii pe lista?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate voiati sa spuneti peste 500 de ani, mai precis, istoric, sub 500 de ani adica de pe la 1400 pana pe la 1900 cel mult !

   Ștergere
  2. Propunere-fiind in incurcatura, sa definim:
   -Anonim 0 - 12:43
   -Anonim 1 - 14:53
   Corect?

   Ștergere
 20. Turcia esteo tara a contrastelor, cu putin albsi mult negru si gri foarte putin.
  Pt R-26500
  Din relatarile unei persoane, trageti concluzii pripite.
  Mergeti in Turcia sa vedeti cu ochii dumneavoastra, ce este acolo.
  Dati un nr de cont, va platesc avionul numai dus, de pe Bucuresti sau Cluj-Napoca spre Istambul, Ankara sau Antalia.
  Am umblat mult intre Antalia si Alania. Am mers si 50 km in linie dreapta de la M Mediterana spre interiorul Turciei.
  Ati facut referiri la Turcia, in acest articol si cel interior,fara insa sa cunoasteti aceasta tara, la ea acasa, referiri deplasate in ambele articole.

  RăspundețiȘtergere
 21. Uite aici contrast!

  http://www.dcnews.ro/mobile/turcia-o-noua-lovitura-intedic-ie-totala_511395.html

  Dar, sa-i puna pe tinerii barbosi si analfabeti sa-i bata bine si apoi sa-i aresteze, cu familii cu tot! Cine i-a pus sa invete carte si sa predea discipline laice, in loc sa se faca dervisi!
  Rasul lumii!

  RăspundețiȘtergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!