duminică, 12 iunie 2016

Șah militar la granițele de est ale Europei! Cu posibilitate de mat rusesc subit în Balcani! (Joacă doar cine se pricepe bine!)

Tabla arata astfel:

1]. 1999. În seara zilei de 24 martie 1999, fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, Alianța Atlanticului de Nord (NATO) a lansat cea mai mare operațiune militară din istoria sa: bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei. Scopul? Sprijinirea separării teritoriale a unui teritoriu sârbesc autonom, acest teritoriu fiind Kosovo. La agresiunea împotriva Serbiei au participat direct sau indirect 19 state, un rol important avându-l și România care nu era membru NATO in acea vreme. Detalii complete - aici! Important pt. Romania este faptul ca prin coparticiparea la actiunea militara din 1999, si-a asigurata ostilitatea militara a natiunii sârbe!

2]. 2014. Ucraina - Rusia - Crimeea. Evenimentele sunt cunoscute, fapt pt. care nu le mai detaliem. De remarcat doar un element legat de anul 2014: parada militara organizata la Moscova la scurt timp dupa anexarea Crimeei, respectiv pe data de 9 mai 2014, prezenta spre uluirea intregii lumi militare, armamente si sisteme de ultima generatie. Fiind abia acum evident ca ursul rusesc  inselase timp de 24 ani vigilenta adversarului sau traditional si care este NATO. Vigilenta inclusiv a unor state din estul Europei precum Romania care au incetat orice investitii in domeniul militar si si-au redus substantial efectivele, considerand ca ursul rusesc era sucombat. Un astfel de stat surprins total este insasi Romania. Stat care spre deosebire de alte state din NATO a mai si pulsat in privinta distrugerii propriei armate, prin prisma unor politici legislative eronate de salarizare si pensionare indreptate contra militarilor romani incepand cu anul 2011 si care continua si in prezent!

3]. 2014. Un nou element care ar fi trebuit sa puna pe jar orice stat NATO si nu numai, din zona de sud-est a Europei. Si mai ales pe Romania. 2014 este anul in care Rusia incepe manevre militare comune cu ... Serbia. Acestea s-au desfasurat si in 2015. Iar in acest an ar urma sa se desfasoare manevre comune Serbia-Rusia cu trupe ... aeropurtate. De retinut pozitionarea Romaniei pe harta in noua situatie! Da, este evident. Trupe ostile la est, trupe ostile la vest. De retinut si participarea presedintelui rus Putin la parada organizata la Belgrad in 2015. Daca sunteti curiosi sa cunoasteti ce doresc sarbii, puteti citi comentariile despre parada de la Belgrad - de aici. Va redam unul: "Косово = Сербия! Албанцев в Албанию!P.S. Привет Сербам из России!" Suficient de clar mesajul, nu? Respectiv (traducere adaptata): " - Kosovo inapoi la Serbia! Salutam fratia dintre Serbia si Rusia!" Sunt mii si zeci de mii de mesaje transmise de sârbi in spatiul public care exprima acelasi lucru, in forma mai moderata sau mai directa!

5]. 2015. Rusia și Cipru au semnat un acord militar ce permite flotei ruse să folosească porturile cipriote! Cipru fiind stat al UE - nu si al NATO, situat in Marea Mediterana langa 2 state NATO din flancul sudic, cu puternice capabilitati militare, respectiv Turcia si Grecia. Cu alte cuvinte, flota rusa are baze in M. Mediterana.

6]. 2015. Atentie! Aflam de la polonezi ca Rusia a cerut oficial Greciei să-i aloce un teren pentru constructia unei baze militare. Care ar fi destinata pentru protectia grecilor ciprioti contra Turciei care stapaneste jumatatea de nord a insulei Cipru. Grecia fiind stat NATO! Si tot de la polonezi mai aflam ca ar exista baze militare ruse in apropiere de ...  Kosovo, care ar urma sa efectueze ”misiuni umanitare”. ”Misiuni umanitare”  si "mentenanta" fiind termenii folositi in mod curent de rusi pt. a -si camufla obiectivele si misiunile pur militare!

7]. 2015-2016, Siria. Rusia, cu acordul oficialiatilor siriene, intra de partea fortelor guvernamentale in conflict militar intr-un stat macinat deja de ani de zile de razboi civil. Un fel de razboi civil. Insa izbitor de asemanator cu  zonele in care s-au desfasurat si se desfasoara conflicte interetnice. Cum ar fi spatiul fostei Iugoslavii sau cel cipriot. Sau din Ucraina de Est. In cazul interventiei rusesti in Siria, obiectivul strategic lipsind efectiv, nu ramane decat ipoteza cf. careia Siria nu a reprezentat decat un antrenament punctual al armatei ruse, pentru actiuni ulterioare in zone cu situatii asemanatoare celei din Siria, respectiv cu conflicte militare interne. Si mai ales cu NATO in coaste. Iar spatiul in cauza nu este altul decat cel al fostei Iugoslavii.  

8]. 2016. Vladimir Putin ameninta Romania din ... Grecia. Din cauza scutului antibalistic de la Deveselu. "Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin la Atena intr-o conferinta de presa, organizata in comun cu premierul grec, Alexis Tsipras

9]. 2014-2016, Ungaria. Spre suprinderea intregii aliante NATO, Ungaria a decis din ce in ce mai vizibil in ultimii 2 ani, că trebuie sa fie prietenă la cataramă cu Rusia. Astfel incat la acest moment, Ungaria poartă negocieri cu Rusia pentru modernizarea avioanelor militare şi echipamentelor utilizate de armata ungară! Iar analistul american Robert D. Kaplan considera ca Rusia și Ungaria ar putea colabora pentru revenirea la Ungaria Mare.

10]. 2011-2016, Romania. In perioada mentionata, in Romania s-au intamplat (si acum se intampla) o serie de bizarerii legislative care au efect pe de o parte distrugerea moralului armatei, pe de alta parte descurajarea optiunii cetatenilor pentru serviciul militar. Readucem aminte in acest sens desfiintarea pensiilor militare in perioada 2011-2016, perioada in care Romania s-a distins ca stat NATO, prin proteste ale militarilor sai in rezerva/retragere in strada. In acest an, militarilor romani li s-a reacordat dreptul pierdut in urma cu 6 ani, insa intr-o forma modificata de actualul guvern care alimenteaza in continuare nemultumirile existente in cadrul armatei.

Pe de alta parte, in contextul relatiei tensionate dintre NATO si F. Rusă, mai apare o bizarerie de aceasta data de ordin strict militar! Desi se afla în vădită inferioritate in fata sistemelor si armamentelor rusesti aflate la numai careva sute de kilometri departare, Romania este singurul stat din flancul estic al aliantei NATO care nu a luat masuri suplimentare de intarire a capacitatii sale militare nationale. Spre deosebire de alte state care au procedat la diverse masuri cum ar fi reintroducerea stagiului militar obligatoriu, constituirea de trupe paramilitare, achizitia de urgenta de sisteme si armamente performante.

O alta situatie bizara este legata de atitudinea statelor NATO dezvoltate economic, fata de Romania  si care desi este un partener militar loial aliantei, nu isi permite d.p.d.v. financiar sa achizitioneze sisteme si armamente performante!  Dar nici statele NATO dezvoltate economic nu se obosesc sa doneze sau sa imprumute Romaniei astfel de sisteme si armamente. In conditiile in care S.U.A. dona efectiv Pakistanului cu cativa ani in urma, sisteme si armamente moderne in valoare de 2 miliarde de dolari. Pakistanul fiind partener strategic al S.U.A. ca si Romania (cică).

In sfarsit, la fel de bizara este si atitudinea autoritatilor de la Bucuresti sfasiate de lupte politice interne, ale caror exprimari din ultimii anii denota ca au inteles ca din moment ce Romania este in NATO, statul roman nu mai trebuie sa faca nimic pt. intarirea propriilor capabilitati militare nationale. Si nu au facut absolut nimic!Situatia strategică, pe scurt!

Element esenţial de urmărit: scenariul se desfasoara pe baza unor observatii legate de modul de procedura a armatei ruse din ultimii 2 ani si care isi extinde suprematia militara in mod constant. Un prim aspect de luat in analiza este ca armata rusa avanseaza prin teritorii unde exista conflicte interetnice in stare latenta sau in derulare (Ucraina, Cipru, Balcani) sau prin teritorii unde exista deja conflicte de ordin civil (Siria). Un al 2-lea aspect este acela ca armata rusa avanseaza prin portiuni vaste de teritorii puternic rusofile cum ar fi Ucraina de Sud sau prin state rusofile cum ar fi Republica Moldova. Un al 3-lea aspect este acela ca Rusia sustine militar si are sustinere militara (in) state de obarsie slava, unele aflate in interiorul dispozitivului NATO (Serbia). In sfarsit, un al 4-lea si ultim aspect si care se coreleaza cu cele mentionate anterior, este acela ca Rusia avanseaza spre vest prin sustinerea vizibila din partea unor state NATO care au disensiuni teritoriale cu alte state NATO (Rusia este sustinuta de catre Grecia aflata in disensiuni cu Turcia in problema legata de Cipru, dar si de Ungaria care are disensiuni teritoriale cu Romania si Slovacia). 

1]. In Serbia si care este stat non-NATO, sunt stationate trupe si tehnica rusesti in vederea desfasurilor unor exercitii militare in comun. Si care sunt anuntate. In acest an, inclusiv cu trupe rusesti aeropurtate. Cele 2 state au practic un parteneriat militar, asa cum si Romania are cu NATO sau cu S.U.A. Cu alte cuvinte, Rusia si-a asumat obligatia de a sprijini neconditionat Serbia in cazul in care este agresata militar, la fel cum si NATO are aceeasi obligatie fata de Romania!

2]. In mod "independent" fata de cele prezentate la pct. anterior, dar deloc surprinzator (pt. un adevarat analist militar), armata sârbă intră în fosta sa provincie Kosovo (considerat de natiunea sârbă ca fiind leagănul civilizaţiei sârbeşti), intrând în conflict cu armata kosovară a micului stat creat artificial si care nu este recunoscut de Serbia. De fapt,  Kosovo nu este recunoscut nici macar de Romania (una dintre putinele iesiri istorice ale Romaniei de sub indicatiile artificiale ale altor state).

3]. Tot in mod deloc surprinzator, forte ale armatei albaneze (Albania fiind stat NATO), intervin cu rapiditate si pe cont propriu (fara mandat NATO), tot in Kosovo, intrand in conflict deschis cu armata sârbă. Oficialii sarbi au raportat si prezentat capturarea unor luptatori albanezi, infiltrati in sud-vestul Serbiei. Cu alte cuvinte, un stat NATO a atacat Serbia! Din nou, dupa 1999.

4]. In replica fata de interventia Albaniei (stat NATO) in Serbia, aviatia si artileria sarba lovesc obiective de pe teritoriul Albaniei - stat NATO!

5]. In replica, NATO activeaza Art. 5 din tratat (apararea colectiva). Aviatia NATO decoleaza inclusiv din bazele din Romania,  pt. a bombarda obiective militare de pe teritoriul sârbesc. Din "eroare" bombardeaza inclusiv trupele rusesti aflate pe teritoriul sârbesc la manevele militare comune cu armata sarbă. Acestea răspund militar, doborând cu instalatiile S-300/400 mai multe aeronave NATO! In paralel, portavionul american "Z" aflat in M. Mediterana, se indreapta spre coastele Adriaticii de Est. De aici incepe adevaratul razboi!

6]. Factor surpriza! M. Mediterană - Cipru! Cipru este un stat-insulă sfasiat de conflicte etnice vechi intre locuitorii turci si greci. Urmare a conflictelor interetnice, insula este impartita artificial in doua: Republica Turcă a Ciprului de Nord - locuita de etnici turci si aflata sub controlul militar al Turciei (prin ocupatie) si Republica Cipru - locuita de etnici greci si aflata sub controlul politic si economic al Greciei.  In realitate, insula reprezintă un butoi de pulbere, nu doar ca urmare a disensiunilor dintre etnicii greci si cei turci, ci si intre Grecia si Turcia - state NATO, fiecare revendicandu-si suveranitatea asupra intregii insule. 

Fortele paramilitare din zona grecească a Ciprului, lansează atacuri cu rachete si mortiere asupra  capitalei Nicosia si obiectivelor militare turcesti situate in asa numita Republica Turcă a Ciprului de Nord (care este recunoscuta doar de Turcia).  Raspunsul armatei turce nu se lasa asteptat, aceasta bombardand aerian la randul sau teritoriul R. Cipru controlat de etnicii greci si efectuand o infiltrare pe blindate pe teritoriul R. Cipru. 

Autoritatile din R. Cipru denunta bombardamentele si agresiunea armatei turce, solicitand sprijinul militar al Greciei. La acest moment este raportata debarcarea fortelor militare grecesti pe teritoriul R. Cipru si intrarea lor in conflict cu trupele turcesti din numita Republica Turcă a Ciprului de Nord.

In acelasi timp, in zona au fost raportate mai multe incidente aeriene si navele intre Turcia si Grecia, cu pierderi de ambele parti. Ambele state si-au retras sprijinul de aviatie pt. operatiunea NATO din Serbia, intrand in supraveghere militara reciproca in zona Cipru.

Pe de alta parte, aviatia si flota maritima ruseasca a lansat mai multe atacuri asupra bazei NATO din Izmir (Turcia) si obiectivelor navale turcesti din zona Stramtorii Bosfor, ca raspuns pt. atacarea fortelor rusesti din Serbia de catre aviatia NATO!

7]. In paralel, in Macedonia si Bosnia-Hertegovina, reizbucnesc conflictele intre minoritatile musulmane si crestine, respectiv intre intre minoritatile etnice. 

In acelasi timp, trupe paramilitare pro-sârbesti intra in conflict cu armata slovenă si cu cea croată, in zona de coasta a Adriaticii.

Tot in acelasi timp, un lider politic din Muntenegru declară reunificarea micului stat Muntenegru cu Serbia, solicitand protectia militara a Serbiei. Armata sarba se conformeaza, iesind la M. Adriatica pe coastele statului Muntenegru, sprijinita de trupele rusesti aflate la manevre comune, recent atacate de aviatia NATO, "din eroare".

8]. In replica, Rusia actionand militar pt. sprijinul propriilor trupe izolate aflate pe teritoriul sârbesc in fata raidurilor NATO, intra in conflict deschis cu armata română si ucraineana, avansand pe urmatoarele directii:

- prin Romania, pe la sud de Carpatii  Meridionali (rusii evita prin traditie angajarea in zone montane): aerian, naval si trupe aeropurtate (prima faza), desant naval (faza a II-a), terestru (faza a III-a): pe direcţia M. Neagră- Bucuresti - Belgrad - M. Adriatica. 
- prin Romania: terestru, pe directia Transnistria - Republica Moldova - granita de est a Romaniei- limita de est a Carpatilor Orientali (fara a intra in Transilvania - rusii evita prin traditie angajarea in zone montane), cu obiectiv de blocaj pe aliniamentul Carpatilor Orientali al oricarui sprijin NATO provenind dinspre vest;

-  prin Ucraina de Sud pe directia: Nord Transnistria - Nord Republica Moldova - Nord Romania - Ungaria - M. Adriatica .

Element ajutator: la sud de Dunare, forte rusesti debarcate si desantate pe tarmul bulgaresc al M. Negre simultan cu debarcarea/desantarea acelorasi forte pe tarmul romanesc al M. Negre, inainteaza pe fondul unei rezistente "neconvingatoare" a armatei bulgare, pe directia Sofia - Macedonia - Kosovo - M. Adriatica, consolidandu-se totodata terestru in teritoriile de la nord de Turcia si sud de Romania.

9].  Tot in replică, nave militare si submarine rusesti stationate la bazele din Cipru, intervin militar pt. sprijinul propriilor trupe izolate aflate pe teritoriul sârbesc si celor din adancime care inainteaza spre M.Adriatica, indreptandu-se catre tarmul  de vest al statului Muntenegru ocupat de armata sarba. Intrand la contact cu fortele navale ale S.U.A. aflate in aceeasi zona maritima.

10].  Factor socant! In paralel, se intamplă un lucru incredibil pentru NATO, dar deloc surprinzator pt. un analist militar versat. Sau macar politic, dar versat sa fie. Pe timpul avansarii trupelor terestre rusesti spre vest prin Ucraina de Sud si Romania, premierul Ungariei a anuntat iesirea tarii sale din alianta NATO, declarand neutralitatea militara a Ungariei!

La fel a procedat si premierul grec care pe fondul ostilitatilor  militare cu Turcia legate de Cipru, a anuntat iesirea Greciei din NATO si implicit, neutralitatea militara a statului elen.

11]. Urmare a declararii neutralitatii Ungariei, trupele rusesti intra prin zona de sud-vest a Ucrainei, respectiv de N-V a Romaniei (nu intra in Transilvania), pe teritoriul Ungariei, fara nicio rezistenta din partea armatei maghiare 'neutre", avansand spre granita cu Croatia si Slovenia (state NATO). Aerodromurile militare ungare sunt folosite fara restrictii de aviatia rusă pt. bombardarea obiectivelor militare situate pe teritoriile croat (cele mai multe) si sloven (cu caracter militar simbolic).

12]. Factor surpriza!  In Transilvania,  izolata la sud si est de restul Romaniei, izbucneste un conflict interetnic de amploare intre populatia de etnie maghiara si cea de etnie romana. 

Liderul etniei maghiare din Transilvania proclama alipirea Ardealului de Nord la Ungaria si solicita ajutor militar de urgenta (pretextul atrocitatilor s.a.m.d.), Ungariei - stat care tocmai si-a declarat neutralitatea si care mai este intesata si cu trupe rusesti.

Armata maghiara ataca obiectivele militare din Transilvania - izolate de orice sprijin din partea restului armatei romane, aflata la contact si in vadita inferioritate tehnica si numerica cu trupele rusesti de invazie din est si sud. 


***

Pe acest fond, rugam a se analiza consecintele ulterioare! Transpunerea pe harta de mai jos, este relevanta! Pana la proba contrarie, dupa cum rezulta din harta, o posibila ofensiva ruseasca nu poate avea decat un obiectiv limitat, dar perfect realizabil d.p.d.v. militar. Este obiectiv strategic, iar acesta este exact cel pe care il determina harta: iesirea  militara pe coasta slava a Adriaticii de Est! Romania fiind doar un simplu teritoriu "de tranzit", si nu un obiectiv in sine!

N = state neutre;
Marcaj cu stea rosie = state sub influenta totala sau partiala (in Ucraina este influenta partiala) a Rusiei sau care pot deveni imprevizibile in caz de conflict militar, in  favoarea Rusiei;
Flacara = state cu conflicte interne in stare latenta sau in derulare, ce pot fi utilizate cu succes ca sprijin pt. o ofensiva ruseasca ;
Marcaj cu steagul S.U.A: state non NATO sub influenta totala sau partiala a SUA (in Ucraina este influenta partiala);
Dreptunghiul NATO = state cu apartenenta oficiala la NATO;
Insigna rusa: baze militare rusesti.


161 de comentarii:

 1. http://cetateanul.net/articol-principal/1-decembrie-innutul-secuiesc/

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa ne anunti si pe noi cand ...incepe ...???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Razi tu Harap Alb! Dar spre deosebire de tine cand va jucati de-a hotii si vardistii, eu am prins si situatii cu interventie militara in zone cu conflicte interetnice sau interne de alta natura. Este situatia cea mai imposibila in care sa poti actiona cu forte armate regulate contra altei armate regulate.

   Pana una alta, focarele interetnice sau tertele conflicte interstatale, influenta rusa, bazele militare, statele neutre si situatia politica, sunt puse corect. In loc sa te hahai, incearca sa o rezolvi! La o astfel de situatie, NU te intrebi cum de s-a ajuns aici, ci trebuie doar sa o rezolvi!

   Ștergere
 3. NUMAI TU POTI CREDE CA DIN CAUZA UNEI ENCLAVE ..kOSOVO ..VA IZBUCNI CEL DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar ai citit doar titlul. Mai este ceva ce mocneste! "6]. Factor surpriza! M. Mediterană - Cipru!"

   In plus ca in material, scrie negru pe alb: OBIECTIV LIMITAT! Limita este iesirea rusilor la Adriatica. Niciun razboi mondial! Pe fondul sustinerii pt. rusi din partea populatiilor din Balcanii de Vest, este ilogic sa incerci sa ii mai scoti de acolo! De ce sa ii mai scoti de pe un teritoriu care iti este oricum ostil si rabufnste periodic in conflicte interetnice?

   Ștergere
 4. http://cetateanul.net/articol-principal/1-decembrie-innutul-secuiesc/

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Pentagonul pregateste invazia asupra Rusiei ?

  Articol din sectiunea Actualitate, Geopolitica, International {30 comentarii}

  IA UITE AICI R123 ..CE ZICE ASTA CA FACE SUA in TIMP CE RUSIA ZICI CA VA GAFAI SA AJUNGA LA ADRIATICA....HA..HA..HA...

  rusia inconjurata de nato

  Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.

  Toate investitiile Pentagonului se rezuma la arme de atac, menite sa execute invazii asupra altor state. De exemplu, cine are nevoie de avioane stealth pentru a-si apara propriul teritoriu ? Washingtonul este singurul detinator de portavioane nucleare escortate de zeci de crucisetoare, distrugatoare, nave amfibii de asalt ( portelicoptere ) si submarine nucleare de atac, capabile sa atace orice punct de pe glob. SUA mai detine si o flota uriasa de peste 500 de avioane grele cargo, special creata sa transporte divizii de blindate la zeci de mii de km distanta de continentul american. Rusia care a fost înconjurata de baze militare NATO este privita de Washington ca o imensa prada, întrucît pe teritoriul imens al acesteia sunt concentrate 60% din resursele minerale, de apa potabila, de teren propice agriculturii, de paduri ale Terrei.

  cuore de la terra

  Dupa destramarea URSS, cînd SUA a ramas singura superputere mondiala, a fost consacrat cliseul ca atunci cînd Washingtonul îsi propune o invazie militara asupra unui stat, mai întîi creaza în opinia publica psihoza ca acel stat este pe punctul de a-si ataca si ocupa vecinii. Atunci cînd armata americana este cea care invadeaza tara tinta, prin acest procedeu de razboi psihologic, derulat intens prin media aservita, agresiunea militara americana trebuie privita ca eliminarea amenintarii asupra vecinilor statului tinta. Cum pentru SUA , în realitate ”razboiul Rece” nu s-a terminat niciodata, de peste doi ani a declansat razboiul psihologic, avînd ca tinta Rusia, reusind sa oblige UE si alte state vasale sa-i impuna sanctiuni economice. Pentru ca influenta Rusiei sa nu se extinda dupa succesul repurtat în Siria, e nevoie de o accelerare a pregatirilor pentru atacarea Rusiei numai ca Barack Obama, fiind pe final de mandat nu poate decide nimic, hotarîrea revenindu-i viitorului presedinte al SUA.

  Unde ar putea ataca SUA ?

  SUA nu vizeaza o debarcare în Estul îndepartat al Rusiei, ci ca si Napoleon sau Hitler, intentioneaza ocuparea obiectivului strategic al Rusiei care este capitala sa, Moscova. Planul initial al SUA era ca prin ”Euromaidan” Ucraina sa fie atrasa în sfera sa de influenta, bazele marinei ruse din Crimeea sa fie cedate marinei militare americane si Ucraina sa devina stat membru NATO. De pe teritoriul Ucrainei urmînd a se declansa invazia NATO asupra Rusiei, distanta de la Lugansk pîna la Moscova fiind de 600 km. Planul initial a fost dat peste cap prin referendumul care a decis alipirea Crimeii la Rusia. Ulterior, datorita razboiului civil din Donbass, americanii nu mai pot declansa nicio agresiune militara asupra Rusiei, din Ucraina.

  Prin urmare, planul SUA a fost revizuit, stabilind Tarile Baltice ca zona de plecare la ofensiva. Din acest motiv, SUA face presiuni puternice asupra Suediei si Finlandei sa adere la NATO, pentru ca teritoriul lor sa fie folosit în manevra de forte si mijloace de atacare a Rusiei. De la granita Letoniei pîna la Moscova sunt tot 600 km si pe aceasta directie nu exista niciun obstacol natural care sa puna probleme de ordin militar.........................................................

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Povesti de analist de ... Otopeni!

   Ștergere
  2. Serviciul de constiinta!
   Ai raspunsuri pe masura, in materialul anterior...18.55!
   Cetateanul net, este tot un ziar de net di RMoldova, ca cele indicate zilele trecute?
   Esti predilect pe spatii mici, din lemn? :)

   Ștergere
  3. Mares prefer plumbul.Si ii ajut si pe altii sa-l prefere ...

   Ștergere
  4. Prefera mai bine otelul....ai oasele batrane si este pacat sa te chinui!
   Poti prefera Pb in cazul in care esti si radioactiv! :)

   Ștergere
 8. Stii care-i jmecheria ..??
  Presupunand ca scenariul tau se adevereste ..NATO se perpeleste de ras !!
  SUA..va face tot ce-i posibil ca Rusia sa angajeze cat mai multe forte si mijloace !!
  Se da surprinsa ..ii mai ciupeste pe ici colea ..cu romanii ..Cu Polonia Italia ..etc ..si apoi cand ii angajata bine pac cu SCENARIUL lui Vasilescu si by by Moskva.....!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In cazul Balcanilor, nu este nevoie de angajarea majoritatii fortelor si mijloacelor rusesti. Din moment ce rusii au cap de pod pe Serbia, state neutre pe centru (Austria, Elvetia). 3 armate de 3 lei in fata (roman, croata si slovena), o Ungarie care tradeaza declarandu-si neutralitatea, o Bulgarie care precis face si manifestatii de bucurie etc.

   Ipoteza ta poate fi veridica doar cu varianta ... nucleara. Dar asta inseamna nu numai mondial, ci ca SUA sa isi expuna si propriile teritorii unor atacuri nucleare din partea Rusiei. Ceea ce este exclus.

   Temerea principala este alta! Armistitiu cu rusii pe Adriatica. Am urmarit atent fenomenul militar si politic extern in ultimii 2 ani! Nu mai caut link-uri, dar suspectez 3 state NATO puternice, respectiv Germania, Italia si Franta care au un fel de intelegeri obscure cu ... Rusia. Ceva in genul daca voi nu ne atacati, nici noi nu va lovim.

   Tu zici ca NATO se perpeleste de ras? In materialul anterior este de fapt ceva de ras! Contactul principal este pregatit de NATO (de SUA de fapt), in zona Poloniei! Ori asa ceva este improbabil! Germania avand intuitiv 100% pact de neagresiune cu Rusia. Numai daca nu se repeta istoria si Polonia este lasata prada. Ca si noi pe sud-est!

   Pana una alta, harta spune totul! Realitatile de pe ea, nu pot fi contestate. Ce va face SUA ulterior, nici nu ar mai trebui sa ne mai intereseze. Noi fiind oricum terminati. Noi avem nevoie acum pt. propria nostra aparare de sisteme si armamente moderne. Maine poate fi prea tarziu!

   Ștergere
  2. Crezi tu ca daca am avea armament modern ii vom putea oprii pe rusi ?Poate doar o aliana cu Polonia si Turcia ii va pune pe ganduri .Asta in cazul in care noi am avea si armata nu ca acum o adunatura cu cai de lemn , plina de sgp slab instruiti si prost platiti.Si mai e vorba de patriotism.Ce mai au de aparat romanistanii? Interesele tarilor si corporatiilor care detin acum colonia asta si resursele ei naturale ? Pentru romanistani ori rusi ori amerloci tot un drac.Tot sclavi ramanem.

   Ștergere
 9. Ca buni strategi ce suntem sa propunem plavanului plimbaret sa trimita tezaurul din BNR la americani pt a fi pus la adapost de invazia rosie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu sa fi sanatos tezaurul de la BNR e dus demult .La BNR e doar o holograma.Oricum la o datorie a Romanistanului ( bani disparuti nimeni nu stie unde) de peste 100 de miliarde de euro ce mai conteaza trei miliarde in aur?

   Ștergere
 10. @ Iulian Mares. Explica-ne si noua, dintre toate statele NATO, cu care au de fapt S.U.A. si parteneriate strategice? Intrucat cheia poate dezlega niste mari enigme legate de material! Asa in mare, cunoastem si noi ca SUA nu are parteneriate strategice decat cu niste state, care unele sunt in NATO, iar altele nu sunt in NATO! Bine?

  RăspundețiȘtergere
 11. Si uite asa conform articolului lui olescu de mai sus NATO(americanii) se vor sterge la fund cu mult laudatul articol 5,care in caz de razboi nu va mai valora nici cat hartia pe care a fost scris.Se stie:in caz de razboi aliantele fac "cat o ceapa degerata"....interesele proprii primeaza si istoria e plina de exemple de acest gen.Asa va fi si in continuare.....punem pariu? (daca o sa mai avem cu cine.....rasu-plansu)
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici Olescu are dreptate .Artiolul 5 e doar o iluzie .Nimeni nu porneste un razboi mondial pentru cateva colonii din est ..

   Ștergere
  2. Dar desigur il vor porni pentru ..Kosovo ...!!!

   Ștergere
 12. @ cezar
  lasa kosovo si al 3-lea razboi mondial.Primul razboi mondial a izbucnit din motive mult mult mai mici,le stii desigur(asasinarea unui om,chiar daca era un print cacacios)al doilea razboi mondial a izbucnit cam la fel,ceea ce demonstreaza ca nu trebuie MOTIVE PLANETARE CI DOAR PRETEXTE.Nu-i asa ca-i simplu?Si iti mai dau cezare jde mii de exemple......incepand cu "marele pericol irakian" si razboaiele din '91 si urmatorul......care a fost motivul? armele chimice? hai sa fim seriosi!....nu sunt necesare motive sunt doar pretexte pe baza de INTERESE? Banuiesc ca ai inteles pana la urma.
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi ARMYA ..si vei realiza ca pericolulu Irakian ..chiar a existat ..!!

   Ștergere
 13. EUROMIL promotes social and professional interests of military personnel in Europe and is the primary Europe-wide forum for co-operation of 43 national military associations and trade unions.
  Originally founded in 1972, EUROMIL strives to secure and foster human rights, fundamental freedoms and socio-professional needs of military personnel by monitoring and advocating for their interests on the European level

  EUROMIL promovează interesele sociale și profesionale ale personalului militar din Europa și este principalul forum european la nivel de cooperare a 43 de asociații naționale militare și a sindicatelor. Inițial fondat în 1972, EUROMIL se străduiește să asigure și să promoveze drepturile omului, libertățile fundamentale și nevoile socio-profesionale ale personalului militar prin monitorizarea și susținerea intereselor lor la nivel european De ce Romanistanul nu face parte din aceasta asociatie?

  http://europeanmovement.eu/member/european-organisation-of-military-associations-euromil/

  RăspundețiȘtergere
 14. Scenariul tau este un studiu complex, nu numai militar si nu poate fi rezolvat asa...pe net, prin pozitii si idei exprimate de catre noi!
  La prezentarea situatiei strategice lipseste cate ceva:
  -pozitia si masurile NATO si UE in timp si spatiu.....au fost doar martori?
  -plajele de debarcare ale ROU au capacitate redusa...Cp, maximum B
  -pregatirea si dotarea rusilor nu este straina NATO
  -repet, nu au bani pt asta!
  -parteneriate strategice oficiale nu sunt multe. Eu nu stiu ce scrie in actul oficial, semnat de presedinti, dar la nivel oficial el se materializeaza prin inlesniri financiare, scutiri de taxe, acorduri tehnice la memorandumuri!
  -eu am mai spus ca sarbii nu ne sunt mari prieteni, asa cum gresit au aruncat unii istorici....de mult exista un Centru pt sit dd urg la Nis, in fapt o baza tehnica de interceptare a comunicatiilor, lucru nu prea cuser!
  -organismele internationale si UE, in acest scenariu cam tac, astfel dai credit numai lor
  -cat crezi ca îi ia Izmirului sa faca liniste in Cipru?....la Izmir este comandament NATO al fortelor terestre NATO, de nivel operativ
  -avioanele HU, Gripen, sunt luate intr-un acord ceva gen lesing!
  -la nivel ROU, NATO a elaborat si aprobat un plan operativ, valabil si pt bulgari
  -HUN a cerut si ea acelasi lucru, alaturi de altii
  -capacitatile reduse ale facilitatilor aero-portuare, cat si terestre si infrastructura CF, ne sunt aliate, in scenariul asta.....MU ruse vor sta la rand ca la cantina!
  -pt o asemenea situatie ipotetica vina apartine clasei politice conducatoare,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Iulian Mares 13 iunie 2016, 06:01. Afirmi: "plajele de debarcare ale ROU au capacitate redusa...Cp, maximum B".

   La pct. 8, desantul naval constituie doar o parte - probabil de cea mica anvergura a operatiunii.

   (...) avansand pe urmatoarele directii ... CONCOMITENT!

   a) prin Romania, pe la sud de Carpatii Meridionali (rusii evita prin traditie angajarea in zone montane): aerian, naval si trupe aeropurtate (prima faza), desant naval (faza a II-a), terestru (faza a III-a): Pe direcţia M. Neagră- Bucuresti - Belgrad - M. Adriatica.

   b) prin Romania: terestru, pe directia Transnistria - Republica Moldova - granita de est a Romaniei- limita de est a Carpatilor Orientali (fara a intra in Transilvania - rusii evita prin traditie angajarea in zone montane), cu obiectiv de blocaj pe aliniamentul Carpatilor Orientali al oricarui sprijin NATO provenind dinspre vest.

   STOP! Directia prin sudul Ucrainei, este strict terestra. Zona Odessa - Sud R. Moldova - Galati este rusofila 100%. Plus ca au deja spijin si jonctiune pe A. 14 din Transnistria. Inaintarea CU BLINDATE prin zona de sud a Ucrainei, la sud de A 14, tinand litoralul ucrainean al M. Negre, este practic ca in ... branza.

   Sa nu uitam ca rusii lucreaza cu ... divizii de tancuri, nu cu cateva tancuri. 3 divizii le-au adus acum 2 saptamani in zona Donbas. Aceea este si baza de plecare.

   In concluzie, nu discutam de desant naval izolat, ci de o operatiune care se sprijina reciproc naval - terestru. Daca imping blindatele si sprijinul AA spre Galati (mentin nordul M. Negre), desantul naval curge practic.

   In plus, eu am mai utilizat termenul "aeropurtat" pt. o prima faza a operatiunii. Dupa cum cunosti "aeropurtat" nu inseamna simpli parasutisti care la sol, se transforma in infanteristi. Rusii isi parasuteaza ... tancurile. Mie nu imi plac deloc trupele astea. 2-3 structuri de trupe aeropurtate inzestrate cu blindate, sunt suficiente sa intoarca sau sa blocheze intregul nostru dispozitiv terestru din zona de sud-est.

   Iar daca este sa imi spun opinia pana la capat, aeropurtatele NU sunt desantate pe ... plaja. Ci mult dupa M. Kogalniceanu spre Bucuresti. Sau mult mai in adancimea Moldovei, nu pe granita.

   Repet! Mie nu imi plac deloc trupele aeropurtate rusesti inzedesantate cu tot cu tancuri [https://www.youtube.com/watch?v=XqGS7RA8v8I]

   Ștergere
  2. Am inteles....ceva gen Batalie aero-terestra cu final calculat!
   Nici mie nu-mi plac, dar ce potface? Singuri, chiar si dotati modern nu putem opri tavalugul! Dar, norocul nostru ca nu suntem singuri!
   Nu poti agresa un stat pt ca nu-ti da voiesa îl tranzitezi cu forte si mijloace....suntem in 2016, iunie!
   Acum, sa-ti zic o chestie....parasutarea Tc este o chestiune de performanta th, impinsa la extrem si personal, in afara unor demonstratii, ma indoiesc ca ar fi posibila asa, in teren....si neamenajat! Reprezinta o curiozitate, un teribilism militar!

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares 13 iunie 2016, 09:14. Parasutarea blindatelor este un teribilism militar, dar exista! Si SUA folosesc procedeul. In ceea ce priveste amenajarea terenului, am urmarit cu atentie clipurile. Exclusiv in teren ses, ceea ce este firesc. Or, intre Constanta si Belgrad exista suficient teren ses. Sau in Moldova noastra.

   Mai afirmi ca "nu poti agresa un stat pt ca nu-ti da voie sa îl tranzitezi cu forte si mijloace". Dar scenariul porneste de la un element pe care nu il sesizezi. Trupele rusesti din Serbia, aflate deja acolo la exercitii militare legale, legitime si oficiale, sunt agresate prima data de NATO! Caz in care tranzitarea Ucrainei si Romaniei dinspre Moscova in sprijinul trupelor ..utute de NATO din Serbia, NU mai este deloc agresiune, ci normalitate!

   Ștergere
  4. Norme de drept international exprima clar cum se face accesul pt tranzitare!
   Solicitare....acord / memorandum! Incalci esti agresor!

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 13 iunie 2016, 09:14. Tot legat de afirmatia ca "nu poti agresa un stat pt ca nu-ti da voie sa îl tranzitezi cu forte si mijloace." Ai auzit de Crimeea, nu? Foarte simpla manevra, teritoriu rusofil, nicio agresiune practica, nicio rezistenta, totul a fost ... pacifist.

   Scenariul are la baza inaintarea terestra folosind zone rusofile. De Noua Rusie ai auzit? Aici [http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/29/535f84ee0d133766a831d6cf/646x404.jpg] - cu galben. Toata Noua Rusie este zona rusofila. Si se intinde pana la Galati. Inaintarea rusilor intr-o astfel de zona chiar nu determina eforturi de anvergura. Model Crimeea! Ucraina nu poate face mare lucru din moment ce propriile populatii dinspre litoralul de la nord al M. Negre sunt puternic rusofile. Asa ca agresiunea pe fondul acceptarii, sprijinirii si chiar incurajarii acesteia de catre populatiile din teritoriile agresate, NU mai este agresiune decat la nivel formal!

   Ștergere
  6. Nu-mi aduc aminte ca ONU sau OSCE sa fi fost cu aplauze! De aia sunt si masuri ec-fi-diplomatice...etc!

   Ștergere
  7. @ Iulian Mares 13 iunie 2016, 09:47. Normele de drept international NU mai au relevanta la faza asta!

   Inca o data: Serbia intra in enclava albaneza Kosovo. Albania - stat NATO, intra tot in Kosovo si se ia de piept cu sarbii. Deci, NATO ataca Serbia - asa rezulta si agreseaza armata si trupele rusesti existente deja in Serbia. Rusia are orice drept de pe lumea asta sa isi sprijine trupele propii agresate de NATO, atacand un alt stat NATO! In fapt, la nivel formal agresiunea a fost initiata de NATO! Ce drept de tranzit sa mai ceara Rusia Romaniei, din moment ce Romania este stat NATO din alianta agresoare? Romania la faza asta este doar ca o grupa de infanterie dintr-un batalion ostil. Cand raspunzi agresiunii unui batalion ostil, il ataci unde vrei nu, nu doar bateria care te-a bombardat!

   Chiar nu inteleg ce rol are dreptul international la faza asta!

   Ștergere
  8. Mares zici tu ca sarbii nu ne sunt prietenii.Specifica cine ne sunt prieteni .A nu confunda prietenii cu stapanii Romanistanului .Iti amintesti de mica Antanta si cine a tradat intelegerea? Iar sarbii nu ne-au atacat niciodata pe la spate cum am facut noi cand au pierdut Kosovo.In rest toate tarile din jur ne-au atacat miseleste cand ne-au simtit slabi. Si tare imi frica ca pana la venirea rusilor din scenariul lui Olescu prima data ne vor ataca simultan bulgarii si ungurii .Si cu armata noastra in zdrente suntem victime sigure ,Stiu o sa-mi sariti in cap ca exista NATO.Nu uitati ca Ungaria si Bulgaria sunt de fapt satelitii Rusiei chiar daca sunt de forma in NATO.Repet daca v-a porni un razboi in est primii care vor ataca sunt satelitii Rusiei.Ce vor face sarbii e o enigma…

   Ștergere
  9. @ Dacicus 13 iunie 2016, 10:21. Sarbii NU ne mai sunt prieteni din 1999. Acesta este adevarul! Ti-o spune orice sarb cu care intri in vorba mai deschis. Inclusiv la granite ti-o spun in fata. O singura data am tranzitat Serbia. Nu m-am simtit deloc in siguranta urmare a faptului ca aveam numere de Romania si a 2-a oara nu mai fac asa!

   Ștergere
  10. Eu zic ...chiar din 1988-1989!

   Ștergere
  11. Lui Dacicus / o mie de nume nu-i mai raspund! Din motive pe care nu le dezvalui!
   Asta este optiunea mea!

   Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 15. Establishmentul ROU a fost falimentar si tributar unor interese meschine!
  Poate, tocmai vizita fulgeratoare si fructuoasa in Luxemburg sa constituie cheia de bolta!
  Nu exclud ca filonul slav sa vissze frumos, iar in aceasta cheie Rusia trebuie vazuta ca o banca ce te invita la refinantare!
  Despre parteneriate strategice ale US? Mai au si cu India, Japonia, Coreea de Sud!
  UE are cu SUA, China, Rusia, India si Brazilia...parca si Canada, Mexic si Africa de Sud, Japonia, Corea S!
  Important este ca, acum, idustria nationala, fara un supliment de stat generos, mai repede de 1-2 ani nu poate face mare lucru! Deci, cumperi de afara si repari ce ai stricat, cum poti si ce mai poti, in timp!
  Dar sa revenim! Flota si Av rusa nu se poate opune cu sanse celei US sau NATO!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Flota da. Cat priveste aviatia (in special de vanatoare) nu.

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 13 iunie 2016, 06:22. Ai afirmat: "Flota si Av rusa nu se poate opune cu sanse celei US sau NATO"! Asa este. Numai ca inseamna ca totul s-ar rezuma la inclestari aeriene sau navale?

   Punctul forte al rusilor este cel terestru, asta o stie toata lumea! Tu stii ce inseamna ... 15 000 de tancuri?

   Si mai este o smecherie! Rusia are la baza tot economia de razboi "modulara", nu si-au distrus-o ca noi! Adica, la nevoie, mai scot din productie zilnic cate 500 de tancuri, 50 de Suhoi etc. - in loc de tractoare. La fel si in ce priveste aviatia sau marina. Asta este un mare atu a lor: noi si NATO in general, trebuie sa comandam si musai sa platim mijloacele daca vrem sa primim ceva - indiferent ca este pace sau razboi. Iar rusii comanda si nu platesc nimic la razboi, avand liniile de productie modulare care doar scot moca produsele pe banda rulanta. Asa au facut si in WW2 cu miile de tancurile T-34, cu care i-au lovit pe nemti. Au dat dispozitie la toate fabricile de tractoare sa scoata tancuri, avioane, etc. Si tot asa este si acum!

   Ștergere
  3. Asa este! Nr mare de Tc explica filozofia lor de viata si razboi!
   In desert israelienii au pierdut o Bg Tc in 3'20"!
   Exista antidot si contramasuri.....O DTc este enorm si costuri uriase!
   Cu ce dracu o cara atatia km? Pe aeroporturile ROU nici nu au unde ateriza! Cate o pista si nu toate suporta aeronave gigant! Aerian? Nu au nici ei multe ruslanuri, (Antonov)! Pe CF.....si-o expun!

   Ștergere
  4. Nu contrazic....incerc sa gandesc si sa stabilesc un echilibru de gandire!

   Ștergere
 16. De ceva timp si R.Moldova are parte de un tratament special in relatia cu SUA, dar nu cred ca-i vorba de un parteneriat strategic!
  In restul Europei, statele sunt membre NATO, care sunt, de mult timp, cu economii si democratii consolidate!
  In general, parteneriatele strategice sunt cu statele cu economii emergente!

  Accept orice corectura, mai putin din partea a doi postaci cu nume des schimbate!
  De ce? Asa! Am si eu un moft de Furier!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 17. Eu nu prea cred in pactul de neagresiune RUS-DEU! Sunt prea multe baze ale aliantei si US in Germania.....dar, mai stii? Poate nu degeaba NSA o asculta pe frumoasa Merkel?
  Deschiderea unui oleduct spre China in 15-20 de ani...e asa o chestie de viitor!
  Certitudinea este ca tancurile petroliere cu titei isi asteapta randul, in rada porturilor US si cate o luna, iar pretul mic a prabusit economia RUS si nu numai! Sa vedem ce se va intamlla la Doha? Oricum, Iranul pompeaza la greu si nu tine cont de nimic, dupa ridicarea embargoului!

  RăspundețiȘtergere
 18. R 26500
  Scuze....am uitat de parteneriatul strategic al US cu Polonia si Azerbaidjean!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK! Asa ca ma exprim in clar. NATO este una, iar parteneriat strategic cu SUA este ceva in afara cadrului NATO! Mai pe romaneste, statele care au parteneriate strategice ci SUA si-au asumat obligatia sa sprijine neconditionat SUA, respectiv sa crape pentru SUA pana la ultimul soldat, in afara cadrului NATO. In timp ce statele NATO fara parteneriate strategice cu SUA (majoritatea statelor NATO nu au parteneriate strategice cu SUA), asista - actiunile fiin in afara cadrului NATO!

   Confirmi! Partenerii strategici ai SUA sunt de fapt state din linia I. Mai pe romaneste 100% de sacrificiu!

   Eu NU am nimic impotriva. Dar imi pare un experiment in cazul Romaniei, ca si in cazul altor parteneri asa zis strategici! Cum poti sa afirmi ca Romania este partener strategic cu SUA, iar militarii romani sunt inzestrati cu AKM mai rau cu rusii? Sau ca romanii sa se chinuie sa cumpere 12-24 avioane SH fabricate in SUA via Portugalia, in loc ca SUA sa ofere gratis/moca sistemele si armamentele de care avem nevoie ca de ... aer? Si inca extrem de urgent!

   La faza asta rezulta doar ca Romania este folosita ca simplu avanpost teritorial si atat! Si este un rol foarte periculos pentru Romania. Daca am fi fost parteneri strategici reali, ar fi trebuie ca trupele romane sa fie la acest moment inzestrate la cel mai inalt nivel din NATO! Gratis, fiind foarte echitabil schimbul in conditiile in care tot ne expunem total teritoriul, populatia si armata!

   Ștergere
  2. Afirmativ! Nu am spus-o direct ca sa nu fiu eu cel care pune punctul pe i! Fiecard intelege ce si cat poate!
   Repet...vina cuin
   A establishmentului ROU, care mai bine facea naveta in US decat Turcia sau Sibiu!
   Acolo, in Congres, caci numai el aproba dobatiile si exportul, trebuiau sa vorbeasca zilnic si sa explice situatia!
   Dar cine? Boc, Fota, Cocos, Base, Maior, parlitii care au fost ministri la aparare? Le urez succes, macar de acum incolo

   Ștergere
 19. Dar, ce parteneriate avem noi?
  Iata.....

  http://www.mae.ro/node/1861

  .....in curand, Luxemburg, Malta....cu Monaco avem, dar prin cativa reprezentanti! :)

  RăspundețiȘtergere
 20. Pentru studiu in detaliu....
  http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/stire/10125510

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 22. Vedeti comentariile si saturati- va de scenarii de lupta http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/stiri-din-domeniul-militar-national/precizari-privind-modificarile-salariale-in-ministerul-apararii-nationale-incepand-cu-luna-august-2016/

  RăspundețiȘtergere
 23. Mai Olescule ,de cand ai ajuns tu strateg la scara continentala?Daca continui asa ai sansa sa ajungi consilier militar al viitorului presedinte al SUA.Hai sa fim seriosi.Mai bine ai mobiliza mosii astia perversi sa verse niste lacrimi pe la portile Parlamentului pentru imbunatatirea coeficientilor luati in calcul la stabilirea pensiei militare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vai ce rusinos.Mosi perversi ai spus ? Au facut perversiuni cu familia ta ? Te inteleg acum .

   Ștergere
  2. Pai multi suntem din provincie! Am auzit ca s-au adunat deja toti rezervistii din Bucuresti si Ilfov, cam 40 000 si este blocat tot Bucurestiul. La Parlament este jale, pe o raza de 6 km in jur sunt numai rezervisti, nu ai loc unde sa arunci un ac. Noi, cei din provincie, unde mai incapem cu atata puhoi de rezervisti bucuresteni in fata Parlamentului?

   Ștergere
  3. Perversi ca au uitat sa plateasca dupa...!

   Ștergere
 24. Mosi perversi?Mai bine decat un lasi pervers!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acordul intre substantiv si adjectiv in numar si gen, ca tot corectezi tu pe toti! Si nu este nici primul caz!
   Don Mares.

   Ștergere
 25. R 26500
  Unii au idei pt ca cine a citit cand trebuia, citeste si acum!
  Sa faci afirmatii putine, din surse ce par credibile, gen SGG...etc, te defineste in mare masura pe postul de carcotas ce vrea sa para interesant!
  Sa folosesti DEX, necititnd prefata si modul de utilizare...e o mare denaturare! Ex. ...prezevat-protejat!
  Sa-ti pui nume cu rezonanta este un moft tiganesc, gen Televizor, Esmeralda, Mercedes...
  Sa-ti pui nume anonime este si mai si! De ce? Pentru ca ai fost sincer 100%!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat strict de SGG. Da si nu! Nu, intrucat cel cu SGG, desi are un stil dubios si un limbaj care lasa de dorit, a prezentat anterior cu punct si virgula,intr-o problema care ne privea, o informatie din zona guvern/parlament, inaintea oricaror date oficiale. Informatia s-a confirmat 100%. Adica, are precis o "conserva" in timp real, undeva!

   Ștergere
  2. Mares nu mai fi suparat pe mine .Recunosc de multe ori mai sar calul ca sa trezesc cateva constiinte adormite (somnul natiunii a creeat deja mostrii).Altfel in afara de faptul ca OUG 57 nu va fi modificata v-am mai dat informatii .Exemplu numirea lui Ciolos ca prim ministru imediat dupa genocidul organizat la Colectiv. Nimeni nu credea atunci ca masonul Iohanis il v-a numii pe Ciolos .Gasesti in arhiva .Alta informatie (pe care la fel refuzati sa o credeti) e ca v-a disparea chiar anul asta cuantumul avantajos si vor aparea limite pentru pensiile militare (la vechime completa).

   Ștergere
  3. La mine nu ai ce trezi! Eu sunt suparat pe afirmatii gratuite si jignitoare la adresa mea, caci infirmatii certe am si eu, chiar daca nu le arunc!
   Iar unii retarzi pun botu la ce afirmi tu, chipurile in gluma! Ex.-pensia de 11500 lei!.....si altele!

   Ștergere
  4. Mi se pare foarte ..foarte corect..!
   Eu o spun de 10 ani ....fara falsa modestie ..!!

   Ștergere
  5. PS. mutumesc pentru sugestii 😀😁 privind nickurile .Chiar ma gandeam la urmatoarele.Pregatisem altele gen 😂 lantisor,plasma,salam,Isaura , icra neagra ,valuta ,etc 👒🐂.Le folosesc in special pentru Kis.

   Ștergere
  6. Mares chiar tu ai afirmat (glumit) ca ai pensia de 11 500 lei.Te lasa memoria? Si era pacat sa nu te sapunesc putin.

   Ștergere
  7. Cezar am o curiozitate ( fara gluma de data asta ) .Pana la urma cate capre ai si daca e rentabil sa cresti caprine..

   Ștergere
  8. Totul depinde de numarul ..magarilor !
   Daa..la Timisoara ..afacereza prospera ..sunt multe parcuri ai unde sa faci pasunatul ..si iarna ...

   Ștergere
  9. Da, eu am, intr-o anumita conjuctura si pt ca un individ de mic calibru se tot baga in seama! Un tip care daca se musca de mana, moare otravit!
   Stiu ca l-a muscat o vipera si a murit sarpele!
   L-a muscat un caine si a turbat maidanezul!

   Ștergere
  10. La 15.56 ma refeream doar la Anonimus....mereu si definitiv!

   Ștergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 27. Referitor la urban-rural si provincie-capitala:
  "La tara-nfloresc toti pomii,
  De la tara vin si domnii
  ............"

  -Care si cum sunt!?

  RăspundețiȘtergere
 28. Maxime One ori esti gangavit ?Dece iti anulezi sistematic comentariile proprii?Cand este lucid,cand esti translucid.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Le sterg nu le anulez.Am motivele mele.

   Ștergere
 29. Olescule, armata a ajuns in halul ăsta pentru că a fost condusă de oameni ca tine şi Mareş. Sunteţi plini de ifose.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A vorbit si Ion ca si el este ... om, nu? EU am lasat-o pe maini foarte bune. Toate porcariile legate de armata au aparut in 2011, odata cu desfiintarea pensiilor militare. Din acel an a inceput batjocorirea armatei. Numai ca EU nu mai eram activ in acel.

   PS 1: Si daca tot ai crize de personalitate! Tot nu ma las pana NU bun bazele unui corp paramilitar romanesc. Chiar daca e sa il infiintez in Siberia! Incerc sa fac ceva spre deosebire de tine si marea masa a rezervistilor.

   P2 2. Bai, scula! EU sunt printre cei care am suportat in plin desfiintarea pensiilor militare. Vrei sa iti spun convingerea mea? Cu prea putine exceptii, noi - aia cu pensiile foste diminuate, suntem care am facut si incercam sa mai facem ceva pentru armata. Cu babuinii ca tine, m-am convins de mult! Noapte buna!

   Ștergere
  2. Rici,
   Ia zi tata ce ai lasat in urma ta?
   Ceva de substanta? Nu asa...am instruit, am facut sectoare....etc!
   In rest....daca ai ceva, dialogam! Daca nu, pas!

   Ștergere
  3. Riciu,
   Tu ai habar cine conduce armata? Eu si Olescu? Ce ai tata?
   Ce ifose avem? Comentariile nu sunt ifose! Ifose, poate au unele domnisoare!

   Ștergere
  4. De acord cu P.S.1.General cdt B., col. cdt Cp.Lt. col.cdt.Pl., Mr. cdt.gr.,restul tabachere luptatoare.Adunare minim 7 zile pe trimestru, munte,mare,ses.Hranirea conservele din propria ranita total 21 conserve,cazare la locul haltei mari sac dormit propriu, 1 cort la 2-3 luptatori platit din fonduri proprii proportional cuponului.Incepem cu marsuri progresive de 10,20,30 km.Dam burtile jos(posesorii zic ca e batatura de la sex) reducem colesterolul , trigliceridele fara rosuvastatina.Harti rutiere sau gadgeturi.Lant de anuntare pt. ajutor la inundatii,inzapeziri varstnici neajutorati.Amanunte la prima adunare.Nu sunt locuri de sefi ci doar organizatori de activitati.

   Ștergere
 30. Umbli cu prostii.Tu nu-ti dai seama ca afirmatia ta este lipsita de logica?Cum sa anuleze "chiar anul acesta cuantumul avantajos" atata timp cat si-au propus sa termine recalcularea pensiilor in termen de 2 ani?Este aiurita si afirmatia precum ca" vor aparea limite pentru pensiile militare".Probabil ca asta iti doresti tu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ''Vom vedea a zis orbul'’.Tu doar asteapta ca nu mai e mult .

   Ștergere
 31. https://deveghepatriei.wordpress.com/2016/06/11/hexi-pharma-si-implicarea-generalului-cocoru-peste-57-000-de-romani-exterminati-cu-acordul-serviciului-roman-de-informatii/

  RăspundețiȘtergere
 32. Interesant!
  http://www.dcnews.ro/mobile/nato-i-i-va-extinde-prezen-a-in-romania-in-contextul-tensiunilor-cu-rusia_508299.html

  RăspundețiȘtergere
 33. P2 2. Bai, scula! EU sunt printre cei care am suportat in plin desfiintarea pensiilor militare. Vrei sa iti spun convingerea mea? Cu prea putine exceptii, noi - aia cu pensiile foste diminuate, suntem care am facut si incercam sa mai facem ceva pentru armata. Cu babuinii ca tine, m-am convins de mult! Noapte buna!
  ============
  Nu realizezi ca te faci de ras ..??
  Nu ti-a desfiintat nimeni pensia !!
  Ti-a recalculato corect ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este clar! Esti pur si simplu cu senil! EU am iesit la pensie cu drept de pensie MILITARA - DE SERVICIU! In perioada 01.01.2011-01.01.2016, statul roman NE-A DESFIINTAT DREPTUL LA PENSIE MILITARA DE STAT! Daca NU ai aflat pana acum!

   In locul pensiei MILITARE DE STAT, in perioada 01.01.2011-01.01.2016, toti cei in rezerva/retragere am beneficiat de pensii in SISTEMUL PUBLIC numite CONTRIBUTIVE! Exact ca tractoristii!

   Pensiile CONTRIBUTIVE stabilite in SISTEMUL PUBLIC, au avut unele cuantumuri mai mari decat FOSTELE PENSII MILITARE, alte cuantumuri mai mici decat FOSTELE PENSII MILITARE!

   INSA, IN ORICE SITUATIE, NOI AM AVUT DESFIINTATE PENSIILE MILITARE IN PERIOADA 01.01.2011-01.01.2016.

   Recalcularea de care vorbesti TU este o MARE MAGARIE ROMANEASCA! NU putem discuta de RECALCULARE, decat a unei pensii care ramane tot MILITARA DE STAT dupa RECALCULARE! Dar noi in perioada 01.01.2011-01.01.2016, am avut PENSII CONTRIBUTIVE, cu un algoritm CONTRIBUTIV, ca si cum ne-am fi pensionat in SISTEMUL PUBLIC la data de 01.01.2011! Ceea ce este o imensa MAGARIE!

   In saracia gandirii tale, TU nu faci deosebiri decat intre CUANTUMURI, NU si intre cele 3 categorii de pensie: DE STAT, PRIVATA SI IN SISTEMUL PUBLIC!

   Dupa mintea TA incetosata, daca MAINE ti se recalculeaza actuala pensie, dar in SISTEM PRIVAT, vei avea CUANTUM ZERO LEI intrucat NU ai contribuit la sistem privat! Iar TU numesti chestia asta RECALCULARE?

   Ei, uite, exact asa a fost si in 2011 cand am fost trecuti CU FORTA, de niste asasini ai armatei, din sistemul PENSIILOR DE STAT, in cel CONTRIBUTIV! Iar TU numesti chestia asta RECALCULARE, cand de fapt a fost DESFIINTAREA EFECTIVA A DREPTULUI LA PENSIE MILITARA!

   PS: Cand vad din asta cu dungi pe creier ca tine, chiar ma gandesc ca ai merita o lectie precum cea din 2011! Lectia fiind sa ti se recalculeza pensia care acum este iar de SERVICIU, dar in SISTEM PRIVAT! Similar cum s-a intamplat in 2011. Atunci sa te vad cum behai ... ca ti-au desfiintat nenorocitii PENSIA MILITARA, iar la RECALCULAREA in sistem PRIVAT, ti-a iesit CUANTUM ZERO! Exact asa a fost si in 2011!

   Ștergere
 34. https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/04/28/nu-exista-materie-doar-energie-condensata-atomul-este-gol-in-mare-parte-traim-intr-un-univers-holografic-totul-este-o-iluzie-prin-care-noi-ne-cream-realitatea-aveti-grija-ce-ganditi-ca-se-manifes/

  RăspundețiȘtergere
 35. Ca-riciu ,ce sa lase?
  Ifrim@Fost-am lele cat am fost.Amintiri,amintiri.
  Flacaii mei, ploua ninge pensia merge.Cum avem grija de ea asa o avem.

  RăspundețiȘtergere
 36. Ai nostri ca brazi cu mucii pe piept.Nimic nou privind pensiile militare?Ramanem cu 65%?

  RăspundețiȘtergere
 37. https://deveghepatriei.wordpress.com/2014/05/23/institutul-de-la-aspen-si-tradarea-sefilor-sri-ului-suntem-sub-controlul-masoneriei-din-statele-unite/

  RăspundețiȘtergere
 38. Maxime One,
  Este corect omule, ca doamna L. Stanciu sa aiba o pensie mai mare decat a mea?
  17200 > 11500! Oare a avut AC, ca grupa de munca?
  Stau si ma tot gandesc, si ma gandesc..... oare Rarinca sa fie de vina?.... sau admiterea rejudecarii, categoric, in interesul legii, a unei anumite solutii finale si stramutarea procesului intr-o cappitala de judet, a carei curte de apel este recunoscuta pt impartialitatea ei?
  Ma tot intreb asa...... si nu stiu raspunsul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai sa vezi ca daca se baga si intr-o uniune a ''scriitorilor'' ( si sigur se baga) ca smecheritele astea basiste plagiaza la greu cum ridica inca 50% in plus .Plus leafa de( probabil) ofiter acoperit al SRI plus inca o leafa uriasa la curtea NEconstitutionala.Totalul lunar incasat de la statul corupt si mafiot ( cu tot cu leafa de la CCR) depaseste 50 000 lei lunar .Trai pe vatrai pe banii boilor din colonia de k k Romanistan .Pentru cei care au fost sclavi fara drepturi civile o viata (adica fraierii de pensionari militari) nu sunt bani niciodata.Iti dai seama cand baga asta cardul blocheaza bancomatul🐶.Ce sa zic va urez la toti sclavii (militari ) traditionalul ''Sa traiti bine''

   Ștergere
  2. Fiind pensionara, conform conventiei, are 0 lei la operatiuni cu cardul si pt ca erau prea multi bani pe card, i s-a facut extensie de card cu...... aproximativ 3 cm!
   Ma gandesc ca, vaduva fiind, o avea si ceva ajutoare de pe urma sotului, ca altfel, mare lucru, sa nu o vedem muritoare de foame, pe la Acces direct...sau pe canapea, la Maruta!
   Si bogat îi greu
   Si sarac îi rau.....,.
   Este o galateanca de real succes!

   Ștergere
  3. Nu are succes baba ci mai mult ''succesuri’'.Cat priveste extensia de card nu cred ca e posibil deoarece nu-i mai incape in poseta standard Doar daca baga cardul im locul incarcatorului.Nu te gandii la prostii (incarcator de ''telefon'' ).

   Ștergere
 39. Fratele lui Basina voda a ramas cu banii ca asa a hotarat ''instanta '' .Puscarie foarte putina 4 ani din care face jumatate conf legii si din care se mai scade 1 an in care a stat acasa( arest la domiciliul dar cu drept de iesire la firma lui).Deci puscarie (in camera separata) ca si Becali doar cateva luni . Daca are si cateva carti pregatite ( scrise de altii si cumparate) nu face nici o luna de bulau .Felicitari

  RăspundețiȘtergere
 40. http://sokant.ro/inca-o-victorie-a-tarilor-bogate-din-ue-contra-romaniei-o-mare-regie-a-statului-devine-istorie/

  RăspundețiȘtergere
 41. Cu toate ca exista un acord mai vechi pt o forta navala si schimb de informatii, Bulgaria devine nu numai reticenta, dar si nervoasa in declaratii oficiale!

  http://www.dcnews.ro/mobile/klaus-iohannis-lovitura-sub-centura-de-la-boiko-borisov-premierul-bulgar_508485.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce nevoie avem de bulgari ? Flota noastra e invincibila.A prins si doi pirati in Mediterana.Din aia rai cu cagule si sabii ninja .Nu stiu bulgarii ce pierd.

   Ștergere
 42. Maxime One!
  Ca sa intelegi de ce s-a redus numarul postacilor!
  Tu ramai sau treci conserva? Sper ca ai defectat din 1989? :)

  http://www.dcnews.ro/mobile/decizie-privind-arhivele-sri-shttp://www.dcnews.ro/mobile/decizie-privind-arhivele-sri-sie-si-mapn_508567.htmlie-si-mapn_508567.html


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trec ""in adormire"" 😁 la ora 23, 40 🎬 Ti se pare tie ca eu sunt din baietii aia cu petlite albastre 🎤 care ii saruta acum pidosnic pe cei de la cub 💻?Pai eu abia am dupa ce bea apa ♿si tu ma bagi la se-cur-isti😷? 🔪🔫

   Ștergere
 43. Cum am mai spus cred ca e bine ca rezervistii sa se preocupe de problema lor prioritara-pensii decente si echitabile pentru toti si sa lase strategiile globale pentru altii care se pricep la asa ceva. Iar problema s-ar putea rezolva pe mai multe cai printre care:
  - o lege cf statelor membre ale Aliantei in care sa fie inclusi doar militarii-militari(aici se poate preciza ca pentru a beneficia de pensie militara cel in cauza trebuie sa aiba sa zicem minimum 15-20 ani slujiti sub drapel ca militar-militar);
  - aplicarea actualei legi (223) cu cateva imbunatatiri gen pornirea de la 80% , includerea separata a OMM si contributiei pt pensia suplimentara iar baza de calcul poate fi definita cf OG57 insa cu includerea in baza a unor sporuri permanente -care au fost supuse impozitarii .....
  - aplicarea principiului cuantumului mai avantajos numai in situatia in care acesta e corect calculat dupa L164, 119 263...la cuantumurile excesiv de avantajoase se poate renunta ori se poate aplica o impozitare progresiva (spre ex. pt pensiile in plata care depasesc 2000 euro)
  si ar fi mai multe idei in acest spinos domeniu . Astfel de propuneri ori mai bune, mai la obiect ar trebui sa apara pe acest spatiu in primul rand. Oricum multumim administratorului blogului ca avem posibilitatea sa ne exprimam ideile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vezi ca aberezi ? Adica la un militar cu 14 ani si 11 luni vechime ii dai pensie civila iar la altul cu 15 ani ii dai pensie militara?

   Ștergere
  2. @ Anonim 17 iunie 2016, 18:17.

   1]. Cum adica sa lasam pe altii care se pricep la "strategiile globale"? Istoria recenta demonstreaza ca niciun politician civil din ultimii 6 ani, NU doar ca NU intelege o iota din vreo strategie globala, dar NU pricepe nimic nici macar din strategia de aparare a Romaniei! Demonstrat macar si prin faptul ca Romania este singurul stat din lume unde militarii sai in rezerva/retragere, isi behaie in public NEMULTUMIRILE contra statului! Inclusiv TU! Element care demonstreaza ca exista o serioasa fisura in sistemul de aparare.

   Eu iti zic sa iti revizuiesti atitudinea conform careia pensionarii militari sunt un fel de morti ica in viata, iar singurele lor preocupari ar trebui sa fie pensia, nepotii si mersul la biserica! Este fals. Cat timp un pensionar militar este in REZERVA, inseamna ca in orice moment poate fi INHATAT sa crape pentru Romania!

   Ca fapt divers, militarii se pricep cel mai bine la strategie, in orice stat al lumii! Iar TU sugerezi sa o lasam pe Elena Udrea sa iti faca tie strategia?

   2]. Vorbesti ca la PCR. Cica "s-ar putea rezolva ...". NU se rezolva nimic asa! Prin metodele descrise de tine, NE prostesc si rezultatul este tot care vor ei. Demonstrat prin faptul ca NE prostesc continuu de 6 ani. Elemente care iti reamintesc prosteala:

   - desfiintarea pensiilor militare in 2011 de catre Boc/Basescu/Oprea si diminuarea dramatica a noilor cuantumuri la zeci de mii de rezervisti = PROSTEALA!
   - prefactoria lui Ponta/Oprea/PNL in oct. 2013 la adresa rezervistilor ..ututi de Boc. Aia prin care au mimat ca reintregesc fostele pensii diminuate, dar de fapt le-au INGHETAT = PROSTEALA!
   - marsavia L. 223/2015 in original, care acorda pensii militare la modul concret celor pensionati incepand cu 2011 si SULA in brate celor pensionati anterior anului 2011 = PROSTEALA LA ADRESA CELOR PENSIONATI PANA IN 2011!
   - marsavia OUG 57/2015 care a diminuat pentru toata lumea cuantumurile stabilite initial de L. 223/2015 = PROSTEALA la adresa tuturor militarilor!
   - aprobarea de catre Senat a unor modificari la misto la OUG 57/2015 care in fapt lasa cuantumurile tot ca cele stabilite prin OUG 57/2015 = PROSTEALA la adresa tuturor militarilor!

   In concluzie, TU exprimi sperante, in timp ce toate elementele prezentate sunt argumente ca suntem PROSTITI permanent de toti!

   In concluzie, bai baiete, esti militar sau carpa? Pe astia NU ii trezesti si ii schimbi decat in momentul in care le dai peste ceafa! Si cel mai simplu sa le dai peste ceafa este sa II OBLIGAM sa respecte Constitutia si sa NU ii mai discrimineze in privinta drepturilor si libertatilor fundamentale, pe militarii in ACTIVITATE!

   Intrucat NU este just ca o mana de pitipoance si cocalari politici sa aiba drepturi si libertati fundamentale NELIMITATE, iar acestia sa faca legi pentru militari pe care MAI INTAI ii priveaza de drepturile si libertatile constitutionale si fundamentale! Astia care fac astfel de legi sunt niste derbedei, trebuie adunati si aruncati la groapa de gunoi! Aceasta este singura solutie realista, NU balmajelile tale de acolo!

   PS: Ai dreptate cu militarii-militari! Fapt pt. care care trebuie taiati de la pensiile militare, oricare functionar public civil care NU are minim 15 ani in serviciul militar! Adica peste 3/4 din functionarii publici actuali!

   Ștergere
  3. Majoritatea statelor membre ale alianței și cele din UE nu amestecă militarii cu polițiștii, cu gardienii din penitenciare și alte structuri care la noi capătă, în activitate sau doar la pensie, statutul de militari. Nu o fac pentru că în ciuda unor anumite similitudini sunt diferențe mari între ei și de formă și de fond.
   La noi se practică lucrul acesta pentru că doar armata este singura instituție cu ceva credibilitate în rândul populației
   și pentru că oligarhia politico- financiară română se crede astfel mult mai bine apărată pe plan intern dacă cei care o apără au chipurile statut de militari. Fiind băgați toți în oala apărării nu se prea întreabă nimeni de ce pentru a respinge o agresiune externă avem doar o armată de 55-60 de mii de luptători efectivi la pace ( cel mult 100 de mii la război cu tot cu rezerva activă) iar pentru conflictele interne de pe teritoriul țării avem niște structuri uriașe de vre-o 6 ori mai mari ca armata și printre cele mai mari din Europa.
   Chestia aia cu impozitarea progresivă pentru anumite cuantumuri la pensii nu prea merge atât timp cât pensiile sunt calculate legal. Suspiciunile că unele din ele ar fi calculate cu fraudarea legii trebuie dovedite.

   Ștergere
 44. Ce inseamna totusi, militari-militari?.....cei care au vechime > 15 ani?
  In Alianta sunt legi identice?
  De ce sa incepem impozitarea progresiva a pensiilor cu pensionarii militari? Ca exemplu? De ce nu, cu magistratii, functionarii administratiei centrale, a Parlamentului, a Presedintiei?
  De ce nu si a salariilor?....mai ales in regii, demnitari si BNR!
  ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raspunsul cel mai bun este prin revederea NEMILITARILOR, dar care beneficiaza totusi de pensii militar. Prin statut, functionarii publici CIVILI - adica politistii, sunt CIVILI!

   Pornim de la premisa ca o pensie militara trebuie acordata pt. un numar minim de ani in serviciul militar - sa zicem 15 ani cum este L. 223/2015. Dar MILITAR sa fi fost serviciul, NU de functionar public CIVIL! Descoperim ca minim 3/4 dintre politistii actuali din sistem, NU au 15 ani in serviciul MILITAR PUR! Serviciul in politie fiind MILITAR, doar pana in anul 2002. Vezi Art. 1 (1) https://sm.politiaromana.ro/ro/informatii-publice/legislatie/statutul-politistului - care zice negru pe alb ca politistul este CIVIL!

   Si asa am ajuns in Romania, ca in baza L. 223/2015 privind pensiile militare (cica), cca. jumatate din viitori beneficiarii ai pensiilor militare - in speta, politistii, NU doar ca NU au 15 ani minim in serviciul militar. Dar politistii intrati in sistem dupa anul 2002, NU au nici macar o zi de serviciu militar!

   Cei nominalizati sunt NEMILITARII! Militarii-militari fiind acei cetateni cu minim 15 ani in serviciul militar PUR!

   Ștergere
  2. Pai, sa-si faca lege separata si sa ramanem MApN, STS, SPP, SRI, SIE si Jdm., pompierii/MAI!.....in genere cei care au grade militare si nu asiilatii!
   Am uitat ceva? Vre-o categorie?
   Ca sa taiem nodul Gordian odata!

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares 18 iunie 2016, 06:01. Mai este o situatie legata de militarii-NEmilitari si pensiile militare. Din cate am realizat, ai avut cam 38 ani vechime efectiva, toti 38 ani ca militar! O pensie militara pe baza alegerii mediei soldelor a 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani, nu?

   Si acum sa iti spun ceva ce de fapt, cunosti bine! Ma exemplific pe mine, nu este real, dar ajuta la intelegere. Sa zicem ca EU sunt femeie. Si am si pile de pile. In momentul in care TU aveai deja 23 ani vechime exclusiv ca militar, EU aveam 23 ani vechime ca dansatoare la cabaret. Fac o SMECHERIE si ma angajez in armata si EU pentru urmatorii 15 ani! Doar asa sa prind o pensie militara!

   Si desi am lucrat numai 15 ani in armata, iti mai dau si cu flit. Avansez in 15 ani, cat TU in 38 ani. Stii ca legile actuale permit astfel de orientari! Ba te mai si intrec fiind promovata 6 luni ca secretar de stat!

   Si asa, cat ai fost TU de militar PUR cu 38 ani exclusiv ca militar, te-am zdrobit EU - MILITARA DE CONJUNCTURA, la pensia militara, EU cu numai 15 ani in armata! Ca sa NU iti mai readuc aminte ca desi avem aceeasi vechime totala in serviciu, TU ai bantuit primii 23 ani prin zapezi, aplicatii si poligoane, iar EU prin cabarete!

   Exemplu real? Un fost coleg de-al meu, avand deja 20 ani numai in serviciul militar,si-a angajat sotia in armata si care anterior lucrase undeva tot 20 ani, dar ca civil (ceva lejer, la AC si calorifere). In sfarsit, in specialitati diferite, sotul cu artileria, sotia mai intati cu finantele, acum cu ... informatiile. Astazi, sotul si sotia au grade egale. La functie, sotia il bare pe sot. In viitor, se vor pensiona amandoi. Vechimi egale in munca, sotul cu ani mult mai multi in serviciul militar decat sotia. Sotia cu pensie militare mai mare decat sotul! Face parte din realitatea de zi cu zi din sistem! Punct!

   Aceasta este alta zona a militarilor versus nemilitari!

   PS: Am uitat sa spun daca poate fi relevant. Sotia era frumosica si acum este, flexibila, surazatoare mereu, distractiva la chefuri etc. Sotul - extrem de bun pe meseria lui, dar cam rigid ca persoana. Si ar mai fi o chestie! La testele pt. evaluarea cadrelor, frumusica era pe locul 2 la agramati, dupa o alta frumusica cu o poveste asemanatoare. Nu era vorba de niste virgule sau de mancatul unor litere cum mai patim si noi pe aici, dar frunusica NU studiase niciodata si cratimele!

   Ștergere
  4. Total in acord!
   Am .... cunoscut o tipa, sof, provenind din ansamblul Doina, dar macar era al armatei!:)

   Ștergere
  5. Mares iar gresesti.In toate tarile UE serviciile secrete nu sunt militarizate ( si nici nu trebuie ) .Numai la noi serviciile sunt'' fara numar'' si militarizate (acum si subordonate altor tari contrar Constitutiei ) astfel se pot face crime si abuzuri gen Colectiv ,Hexi Pharma, etc.Stat mafiot cu servicii secrete militarizate .Asta e democratie? Nici macar de fatada ca in vest .

   Ștergere
  6. Mares ai cunoscut-o bbin? Daca da sa-ti fie rusine.Sa vii sa te spovedesc si sa-ti dau cazne….

   Ștergere
  7. Unde drak am afirmat eu ca in UE au serv secrete militarizate?
   Eu conversam cu Olescu altceva....
   Nu am cunoscut-o bine, doar vre-o 3 ani!

   Ștergere
  8. Grav.Meriti cazne grele.Incepe cu autoflagelarea pe interior cu tuica de Valeni.Oricum ai pacatuit fiule.Daca mai ai si alte pacate iti trimit patrafirul meu din otel carbon .

   Ștergere
 45. OLE-SCULE te -ute grija de poliţişti şi pe tine şi pe cealaltă sculă "MAREŞALĂUL" dar dacă n-ar fi ei noi militarii am avea o lege mai proastă. Dacă îşi fac altă lege oricum vor fi mai avantajaţi ca noi aşa trăim şi noi la umbra lor la cât de laşi suntem .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te deranjeaza adevarul? Niciun sindicat al politistilor - si au vreo 20, NU a carait nimic la diminuarea bazei de calcul stabilita initial prin L. 223/2015, prin OUG 57/2015. Baza de calcul a fost diminuata de la 80% la 65% si plafonata de la 100% la 85%, din urmatoarea cauza: Ciolos a sesizat ca NU poate asigura fonduri sa ofere baza de initiere a calcului pensiei de la 80% si plafonare la 100%.

   Acele fonduri ar fi putut fi asigurate daca beneficiarii L. 223/2015 ar fi fost exclusiv MILITARI! In concluzie, ca sa ii bage si pe politistii civili la pensii militare, Ciolos a redus cele 2 baze la toti beneficiarii!

   Si asa am ajund de rahat! Toti beneficiarii pensiilor de serviciu din Romania au baza de initiere dela 80% si plafonare la 100%, numai militarii avem baza de initiere de la 65% si plafonare la 85%!

   Politistii sunt bucurosi in orice situatie. Ca si in cazul militarilor, fericirea suprema este de fapt ca se pot pensiona incepand cu 45 ani varsta. Si cu o pensie apropiata de ultimul salariu/solda. Optica politistilor din ultimele luni a fst clara: " - Nu mai avem nevoie de OMM sau contributia la pensia suplimentara daca tot am ajuns pe aproape de ultimul salariu!"

   Iar noi NU suntem lasi! Militarii activi au statut de negri, NU au voie sa se exprime! Militarii in rezerva nu contam! Singurii lasi sunt politistii in activitate care desi ar fi putut protesta cu cohortele lor de sindicate, NU fac nimic! Politistii s-au dat toti la fund la faza cu scaderile prin OUG 57/2015, fiind amenintati cu urmatorul adevar: " - Daca faceti gat, ne aducem aminte ca voi sunteti functionari CIVILI si va taiem de toti de la pensiile militare!"

   Asa ca pana ulta, NU noi traim in umbra LOR, ci exact ei ne capuseaza pe noi!

   Ștergere
  2. Rxxxx cand ai facut ultimul control la cap ?(din ala care se folosesc electrozi)In toate tarile civilizate pensiile politistilor sunt mai mari ca ale militarilor ( si riscul e mai mare).Verifica si apoi poti sa bati campii ca de obicei.

   Ștergere
  3. Cred daca politistii erau asimilati magistratilor( cum e si normal exact ca in UE) urlai ca din gura de sarpe ca militarii sunt nedreptatiti .Sa ziceti mersi si sa pupati talpile liderilor vostrii de la ANCMR ca politistii sunt prosti si accepta sa fie asimilati militarilor .Si asta datorita faptului ca sunt aburiti de ofiteri acoperiti ai SRI care le controleaza sindicatele( vezi ex.Coarna)Propune tu o lege prin care politistii sa nu mai fie asimilati militarior ( cu gura mare doar pe forumuri altfel lasi si absenti ) si iti garantez ca toti politistii o vor vota cu doua maini.Nu confunda politistii cu gardienii publici asa zisa ''politie comunitara''( toatal inutili) adica slugile primarilor

   Ștergere
  4. @ Dacicus 18 iunie 2016, 15:22. Da! A compara riscurile unui militar care pe timp de razboi lupta, cu ale unui politist care pe timp de razboi o bate in cap ca bunica-mea - amandoi fiind civili, tine de schizofrenie. Asta daca tot ma trimiti sa imi fac control.

   @ Dacicus 18 iunie 2016, 15:55. Gura mare doar pe forumuri? Bai, copile! Lupta mea s-a cam incheiat! EU sunt ala pe care era nervos Basescu in 2011 sau 2012. Si pe care m-a dat exemplu intr-un stil confuz la TV. Cand pe tine te durea in basca de faptul ca ne-au desfiintat pensiile militare. Pe scurt, l-am acuzat de tradare in calitatea de lider al CSAT, mi-am denuntat juramantul militar in scris si mi-am predat si livretul.

   Si acum te-ai trezit tu pensionat dupa mine si care ai dormit in izmene cand astia ma gheraneau pe mine, sa fac pentru tine CE?

   In concluzie, TU latri iutil pe forumuri, EU sunt dizident oficial pentru statul roman! In scris, cu semnatura si numar de inregstrare!

   INTELEGE ODATA CA ESTI INCEPATOR IN ACEST RAZBOI! ESTI EXACT CA MUCEA CARE A ATERIZAT INTRE VETERANI SI LE MAI DA SI SFATURI! IA ZI REPEDE, AI VREO DOVADA CA ESTI IN CONFLCIT OFICIAL CU STATUL ROMAN?

   PS: Nu sunt membru ANCMRR, nici SCMD, nici la sindicatul politistilor, nicaieri! Realitatea demonstrata practic este ca astfel de organizatii au ca scop tinerea sub control a fraierilor!

   Ștergere
  5. Vezi ca politisti morti si raniti sunt cu miile (in misiune) .In politie nu exista ''stare de pace'' ci e mereu razboi.Ca politistii au sefi majoritatea corupti numiti politic e o alta poveste si nu e vina lor.Cat priveste abuzurile daca iti scriu prin ce am trecut eu iti pui mainile in cap . La un moment dat judecatorul din Ialomita (eram inca activ) a refuzat oficial in instanta sa citeasca dosarul.A declarat textual de a ramas si avocata mea cu gura cascata.Citez: ''refuz sa citesc acest dosar ''Si nu ceream nimic pentru mine ci doar respectarea unor legi (anularea unor dispozitii abuzive si nelegale . Atunci am inteles ca statul e de fapt mafia iar dreptatea e doar a celor care detin puterea.

   Ștergere
  6. Rxxx . Ai idee ce inseamna (ca activ fiind) sa- ti dai in judecata sefii si ministerul pentru abuzuri ?Mi-au facut viata un iad pana am plecat.

   Ștergere
  7. @ Dacicus 18 iunie 2016, 17:37. Legat de instantele lu' Peste! Am observat o forma de isterie, chiar panica a judecatorilor, cand un coleg de al meu a solicitat retragerea unei actiuni pe motiv ca NU are incredere in Justitie!

   Pe de alta parte, orice dosar in instanta indreptat contra statului, se solicita de oamenii ... statului. Mai exact, de cei "acoperiti" din Justitie. Si care dau bineinteles dreptate, statului!

   Si atentie, ca sa nu bata asa mult la ochi, se intampla ca la o judecatorie din Bucuresti, sector 6 mai exact. Toti solicitantii aveau si au decizii definitive, cu drept de reacordare a pensiei in baza L. 164 Deci, judecata este incheiata, deciziile sunt definitive!

   Numai ca dupa ce ai o decizie definitiva care iti acorda un drept contra statului statului, mai este inca ceva. Aceste decizii sunt zero barat. Statul nu iti acorda nimic de bunavoie, poti sa ai 10 decizii definitive. Adica trebuie musai executat silit.

   Si aici incepe balciul! Executarea silita se aproba sau nu, de catre instanta unde isi are sediul M.Ap.N. Desi toti rezervistii aveau cereri si decizii identice, completele au stabilit astfel:
   lui Popescu - i se aproba executarea, lui Ionescu nu i se aproba executarea si tot asa! Astfel incat din toti rezervistii cu decizii identice, Jud. Sect. 6 a aprobat cam la 1/5 sa execute silit M.Ap.N. Ceilalti au trebuit sa faca pipi pe ele de hotarari judecatoresti defintive.

   In sfarsit, la cei 1/5 care au avut sansa sa li se aprobe ... punerea in executare pecale silita a unei hotarari judecatoresti definitive, se roaga si acum de M.Ap.N. sa le execute. Iar M.Ap.N. nu le executa si nimeni din Romania nu se sesizeaza!

   Deci asta este Justitia romanesca! O carpa de sters la ..ur statul. Iar statul de drept este o mare ...ula!

   In ceea ce priveste clenciul tau cu judecatorul din Ialomita! Nu iti este clar ca era omul statului sub acoperire? Tu ce crezi, ca dosare precum al tau ajung la un naiv? Nu, a fost cu dedicatie!

   Ștergere
  8. Rica....
   Este a 2a interventie golaneasca!
   Ia du-te la origini ca esti clampa!
   Tu stii cat personal e la MAI?

   Ștergere
  9. Maxime,
   Vad ca o tot dai cu pensiile politistilor, posibil asimilati la lege cu magistratii!
   Dar, tu stii cat are solda un col. din UE? Macar iti inchipui?

   Ștergere
  10. Acum vreo 5 ani un prieten mai bataios ( iesit la pensie in 2011) ma suna si imi zice revoltat :Ii dau in judecata f.. in gura pentru salariile compensatorii.Nu se poate ca toti care iesira cu un an inainte sa le primeasca (compensatoriile) iar eu sula.''I-am recomandat calduros sa-si bage piciorul in ei de bani ca nu va primii ninic de la statul mafiot si da degeaba bani la avocati.Plus timp irosit se nervi intinsi de revolta.Nu m-a ascultat si s-a luptat inutil cu ei in trei instante.Anul trecut a facut infarct.Asta e statul ''de drept''.

   Ștergere
  11. Exact ce iti spuneam.Statul e de fapt mafia .O mafie subordonata unor organizatii transnationale mai puternice.

   Ștergere
  12. Lacomia serviciilor a ajuns proverbiala.Nu se mai multumesc cu recrutarea procurorilor si judecatorilor de la instantele superioare( care dau ''definitivele'') ci recruteaza tot ce misca in ministerul ''justitiei '' .De altfel fiecare serviciu din cele 9 ( nu 7 cum se crede) au recrutati judecatorii lor.

   Ștergere
  13. Mares In UE un colonel are pensia mai mica ca un comisar . Deferenta e ca aia au colonei si comisari foarte putini .Nu ca la noi zeci de mii de parca s-a spart o teava.

   Ștergere
  14. @ Descalecatorul 18 iunie 2016, 20:56. Iar ti-ai schimbat numele. Asculta ce spune, tata! Ai inclinatia de a te alatura breaslei! Este fals! Numarul militarilor si politistilor in rezerva este de cca. 170 000, constant.

   Din acest numar constant de cca. 170 000, numarul maxim care s-au opus sistemului in mod ostasesc, este de cca. 3000 (un maxim). De militari si politisti. Adica n rahat in vant! Si s-a intamplat pe 24 ianuarie 2011. Intamplator, cunosc proportia! Eram cam 300 in gasca mea din 2 judete formata. Dintre acestia doar 3 (sot si sotie, plus un sot - sotia lipsa) erau din M.A.I., 2 din S.R.I. si toti ceilalti eram din M.Ap.N.

   Ulterior la alte 5 manifestatii prin Bucuresti, am constatat acelasi lucru. Eram maximm 3 000 de papagali din 170 000. Iar din aia 3 000, NU erau 100 din M.A.I. si S.R.I. Si stiu bine ce stiu, eram martor ocular si un fel de organizator!

   Asa ca - discutand pe cifre, majoritatea de peste 95% a celor in rezerva/retragere poate fi declarata DECEDATA! Iar in ceea ce priveste ministerele, majoritatea tantalailor protestatari - tot peste 95%, suntem din M.Ap.N. M.A.I. si S.R.I., S.T.S. plus S.P.P., beneficiind de maxim 5% procente dintre militarii protestatari!

   Ce am spus mai sus, EU nu imi imaginez, este realitate! Intrucat am fost organizator si cap de retea, adica omul rau pentru sistem. Prin urmare, stiu perfect cum sta treaba pe teren!

   PS: Asa ca poarta TU grija comisarilor tai! Pe care pe teren, din gasca mea de 300 EU am vazut 2 protestand (sotia era subinspector ... ), plus unul (sotia gatea). Iar restul eram din M.Ap.N. mai putin 2 de la SRI! SPP zero, STS zero, SIE zero!

   Ștergere
  15. Mares nu are toata UE cati colonei de carton avem numai noi .E probabil valabil si la generali.

   Ștergere
  16. Maxime Duo!
   Nu se confirma enuntul tau! Decat, cel mult partial si anume.....acum cativa ani, Oprea a facut unele functii de col, crescandu-le nejustificat numarul!
   Ex. Cdt. B, CMJ, sef birou pana la categorie de forte!
   Ca sa nu mai spun ca f multi nu au UNAP, ci o facultate civila, unele vai mama lor si un post-universitar pe linie de resurse! In concluzie, dpv militar, nu stiu nici B, dar merge si asa!
   Cat priveste diferentele salariale / de pensie colonel vs comisar, eu zic ca-esti in eroare...ex. in Olanda, un col. are 12000€ / luna!
   Daca ar fi diferente mari, ar fi reglate caci ei sunt normali la cap!
   Acum, ca unii politisti au decedat in misiuni....nu vreau sa analizez si nu am cum, in plus despre morti numai de bine, dar in razboi, cati mor, tata....MApN vs MAI?
   La solde aprox egale....cati plt / MApN au vila si masina si cati agenti din MAI?

   Ștergere
  17. Agenti cu vila sunt rari .Mai mult ofiteri corupti protejati politic de cei pe care ii votezi.

   Ștergere
  18. Agenti cu vile fara numar.Astia au furat la greu dar acum li s-a cam pus punct.Inainte de 90 cand mergeai intr-o comuna stiai dupa casa care este a primarului,a presedintelui de CAP, a sefului de post militie.Treaba s-a mentinut si in perioada 1990-1995.Dupa 1995 smen in principal la punctele de trecere a frontierei.Cei de la M.Ap.N ce naiba sa fure?Cartuse nu cumpara nimeni.

   Ștergere
 46. OLESCULE
  Din surse demne de dispreţ am aflat de ce întârzie modificarea OG 57 la camera deputaţilor. Vor să modifice legea 223 după chipul şi asemănarea legii 164, adică solda funcției de bază fără nici un spor dar se merge până la 120% cu OMM si suplimentara incluse. Astfel ne vor mulţumi pe toţi mai puţin cei care au avut sporuri de la 20% în sus. Şi când mă gândesc că VIOREL KISS abera pe toate blogurile că se zbate pentru prime şi tot felul de sporuri, numai minciuni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie NU imi spui noutati! Spune-le altora! M-am prins din 2013 ce se intampla! Asa cum legislativul in unanimitatea lui, s-a prefacut ca reintregeste pensiile nostre diminuate prin Art. 1 (1) din L. 241/2013, dar pe care ni le-a "inghetat" taindu-ne orice indexare care vi se acorda, voua, ceilalti, noi, diminuatii ramand de fapt tot ca prostii. TOT ASA SE INTAMPLA SI ACUM! De data asta cu noi toti!

   Iti desenez! ORICE MODIFICARE LEGISLATIVA S-AR FACE, ESTE DOAR DE LITERATURA, INTRUCAT FONDUL ALOCAT INITIAL PRIN L. 223/2015, TREBUIE SA RAMANA NESCHIMBAT! CLAR, NU?

   Asta se intampla intrucat alesii natiunii considera intreaga natie, inclusiv pe militari, ca fiind retardati! Prin urmare, ca ridica la 80% baza de initiere - dar taie OMM,ca ramana baza la 65% - dar la care se adauga OMM, ca fac ghidusia ..ulii de care zici TU, rezultatul final FINCIAR urmarit trebuie sa fie acelasi!

   TU ca si multi altii, inclusiv Kiss, NU cunoasteti o faza! Cei care fac legile, in fapt NU fac nicio lege, doar le formuleaza pe bugetul deja alocat! Bugetul alocat fiind FIX! Toti parlamentarii fiind marionete la faza asta! Parlamentarii NU mai fac de vreo 6 ani legi pe baza de principii, ci in exclusivitate dupa indicatiile financiare, comisiile de finante din Parlament fiind subordonate Ministerului Finantelor! Iar parlamentarii la care scriu scrisori rezervistii sunt subordonatii comisiilor de finante din parlament!

   Asa ca NU iti mai face planuri! Indiferent cum o dai, bugetul alocat trebuie sa ramana fix, noi fiind destinati sa ramanem tot ca prostii! Adica exact cum suntem acum, azi - dupa 6 luni de ... pensii militare cica, avand aceleasi cuantumuri ale pensiilor contributive precum cele stabilite de Boc!

   Ștergere
  2. Pai pe kis il crezi tu? Ala minte cum respira ca orice minoritar cu cortul.

   Ștergere
  3. Rxxx Aici ai dreptate.Daca ghicesti si cui e subordonat ministerul finantelor imi scot cascheta. Indiciu ,nu are legatura cu colonia Romanistan.

   Ștergere
 47. https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/01/21/americanii-i-au-impus-lui-klaus-iohannis-un-agent-cia-drept-consilier-prezidential/

  RăspundețiȘtergere
 48. @ Descalecatorul 18 iunie 2016, 20:20. Nu este nicio lacomie a niciunui serviciu! Asa este conceput sistemul mafiot perfect. Cu alte cuvinte, totul este un serviciu. Ca unul face pe SRI-istul, altul pe magistratul, altul pe jurnalistul Turcescu, este alta discutie.

  Problema nu ar fi asa grava. Numai ca serviciile astea imense NU se ocupa exact de ce trebuie. De securitatea si apararea nationala. Astia pe stil nou inteleg prin securitate si aparare nationala ca toti cetatenii trebuie sa fie sub controlul UNIC al statului! In loc sa se ocupe de problemele reale ce tin de securitatea si apararea nationala! Ca acum, fie vorba intre noi, daca chiar vor musulmanii sa ne friga niste atentate, ne frig la liber! La fel si in ceea ce priveste apararea nationala: daca vor rusii sa ne friga, ne-o trag tot la liber.

  Ceea ce se intampla acum, este sistemul mafiot perfect de preluare a controlului unui stat si al unui popor.

  In ceea ce priveste securitatea si apararea nationala, cea mai buna dovada ca este zdruncinata de la varf, inclusiv de magistrati, este aceea ca spre rusinea NATO si a oricarui stat care are armata pe lumea asta, Romania este singurul stat in care militarii isi exprima nemultumirile in mod public. Si multiplu! Ceea ce demonstreaza ca securitatea si aparararea nationale este ALTERATA chiar de catre structurile de prim rang ale statului! In caz contrar ar fi incercat sa ascunda rahatul sub pres! Dar nici macar NU se obosesc! Normal, niciun sistem mafiot din lume NU sufera de finete.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. http://m.activenews.ro/externe/Ceremonie-cu-elemente-sexuale-si-SATANISTE-la-inaugurarea-celui-mai-lung-tunel-din-lume.-Au-participat-liderii-europeni-inclusiv-cancelarul-german-Angela-Merkel-si-presedintele-francez-François-Hollande-133992

   Ștergere
  3. Maxime,
   Observ, pe zi ce trece ca esti nu numai mizantrop, dar tot citind bloguri in care dublezi practic numarul cititorilor, devii un hater autentic!
   De ce te simti atras de politisti?
   Nu stiai ca in ROU nu este interzisa prin lege si pe cale de consecinta nu se penalizeaza prostia? Cf. CCR nu mai tine faza cu indeplinirea defectuoasa......, ci trebuie specificat art. din lege incalcat!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 50. Mares cauta informati reale nu cele gata mestecate si trecute prin tubul digestiv din mas media (controlata de perciunati).Altfel bati campii cu gratie ca de obicei facandu-ma ''laudaros'' 😨 si mai ales ursuz🍸.Cat priveste prostia vezi ca e molipsitoare si se ia( mai ales ) de la tv .Dar la manastire nu avem tv asa ca nu e cazul

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maxime,
   Daca iti-plac freelancer-ii e treaba ta si nunai a ta!
   Prefer sa "bat campii" decat sa le expandez ideile lor idioate!
   Consumatorul de media.....din toate sursele si apoi gandeste singur, detasat!

   Ștergere
 51. http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Germania+critica+politica+NATO+fata+de+Rusia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine se aseamana se aduna! Parca ar fi prima data cand isi dau mana, din ratiuni lesne de priceput: tehnologie si capital pentru resurse! Eexact ca in WW II!
   Daca a publicat si Digi 24, inseamna ca sigur a avut aprobare de la SRI pe planul de difuzare a informatiilor! :)

   Ștergere
 52. Nu ca am pierdut meciul si calificarea doare cel mai tare.Ci ca nu am vazut acel spirit de lupta aratat de Cehia in meciul cu Croatia,aratat de albanezi aseara,aratat de unguri,spirit care cateodata e de ajuns sa compenseze lipsa unor mari jucatori intr-o echipa.Ai nostrii au aratat aseara de parca erau kurzi jucand pt Turcia.
  «

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Calificarea s-a pierdut in meciul cu Elvetia!
   In sportul de echipa, ca si in operatie / batalie, incepi cu ce ai mai bun si apt!
   Rezervele nu sunt la nivelul titularilor! Dar, cand inversezi valorile....asa patesti!
   Sanmartean .... era de tinut pe banca? Sau mijlocul cu 2 mijlocasi ddfensivi, ca in meciul cu elvetienii?

   Ștergere
  2. Acum daca e sa fim drepti si sa judecam drept, esecul se putea vedea cu mult inainte. Deci, am fost intr-o grupa extrem de permisibila ca sa nu zic slaba, cu echipe mmdm(mai mult decat modeste) si cu toate astea puteam sa ratam calificarea la europene. Noroc cu ceilalti care s-au dovedit si mai slabi ca noi. In grupa de fata o singura echipa trebuia sa ne poata pune probleme , ma refer la eterna Franta care intre noi fie vorba e totusi o echipa mare si tare.Restul, trebuiau fumate de a noastra falnica trupa ! A rividerci !

   Ștergere
  3. Generalul a avut un alt calcul strategic decat cel gandit de noi cu privire la introducerea in lupta , inca de la inceput , a celor mai buni jucatori ( gen Torje , Sanmartean si Andone ) . Strategul a vazut cu un pas mai departe , optimile. Dar a vazut prost fiindca a desconsiderat echipa albaneza mult mai motivata decat echipa romaneasca. El spera ca folosind o echipa cu mai putine valori in meciul cu o echipa considerata slaba sa aiba suficienta forta de joc in optimi. Gandire cam nerealista si asa s-a dovedit. Felicitari domnule Iulian Mares pentru aaliza facuta !.

   Ștergere
  4. Trofin!
   Multam!
   General din soldat? Doar pe timpul lui Napoleon, dar aceia aveau norocul de partea lor 100% si in fapt, executau orbeste ordinul primit!
   Ori, in 2016, sa fii general si atat de nestiutor, nu este scuzabil!
   Daca era Nord coreean il executa schizofrnicul ala!

   Ștergere
 53. V-am lăsat cu fotbalul, n-am zis nimic. Am tăcut cuminţel, să vă prindeţi şi singuri, să nu ziceţi că sunt eu cârcotaş. Acum că v-aţi trezit din visul narcotic de prenadez (ca alcoolul e pentru învingători), poate că e timpul să realizaţi că diaria a fost pe bune. Tot ce-am avut mai de preţ, în ţara asta condusă de nulităţi, zace ruginit la marginea drumului. Am avut cultură, am avut valori, am avut artişti, am avut patrioţi, am avut sportivi şi echipe care impresionau elitele fotbalului mondial am avut chiar si armata( nu o adunatura ca acuma condusa de generali de kk-arton) . Fără excepţie, ne-am bătut joc de tot ce-a fost frumos, de tot ce promitea să ne scoată din jegul mediocrităţii.

  Cultura e căpuşată de interese de partid. Cad teatrele şi sălile de spectacol pe noi, dar mall-ul e plin. Artiştii sunt plătiţi mai prost decât gunoierii şi trataţi mai rău ca săpătorii de morminte. Intelectualii sunt promovaţi pe criterii de performanţă în felaţia de partid. Academia Română şi ICR-ul sunt pline de spălători de cadavre politice şi mediocrităţi care trag de scaun ca marinarii de curve. Campionii români sunt forţaţi să lucreze, cu echipamente aduse de acasă, la aparate rămase moştenire de pe vremea comunismului. Olimpicii învaţă în şcoli dărâmate, cu profesori care se zbat la limita sărăciei. Sportivii se antrenează în condiţii de puşcărie sovietică, dar li se cere în continuare imposibilul. Cercetătorii cerşesc finanțare care nu vine niciodată. Inventatorii nu au acces în camarila fondurilor europene. Fotbalul e căpuşat de o mafie de colonei securişti şi interlopi de duminică, care taie şi spânzură pe sute de mii de euro, dar habar n-au strategie.

  Suntem un popor care a dispărut efectiv. Nu mai avem identitate naţională. Tot ce ştim să facem e băşcălie şi glume cu deget în cur. Ne plângem de mafia politică şi de corupţi, dar noi suntem cea mai mare mafie. Noi, 20 de milioane de mici pupincuriști. Suntem un popor de putori mediocre, dornice de ciupeală şi spurcate la profit facil, un neam de complăcuţi morocănoși care nu vor să se întindă după mâncare proaspătă de frică să nu-şi verse lăturile din farfurie. Tot ce-am avut am pierdut pe barba şi limba noastră plină de căcat, pe abilitatea de a vinde orice valoare şi de a prostitua orice principiu, de dragul unor resturi stricate aruncate de la masa sătuilor. Când cineva s-a remarcat prin străini, ne-am bucurat ca retardaţii la tort şi ne-am mândrit că respectivul e român, dar nu ne-am pus problema să schimbăm ceva ca să ne putem remarca la noi în țară. Tot ce contează e să vină cu aurul la gât sau cu premii, în rest, Dumnezeu cu mila, să se descurce. Avem eroii pe care-i merităm. Nu sunt sportivii, nu sunt profesorii, nu sunt medicii și nici intelectualii. Sunt o șleahtă de penali îmbuibați, semianalfabeți și libidinoși, care n-ar avea sex appeal nici în pușcărie dacă n-ar fi plini de bani. Ne masturbăm la o adunătură de târfe microcefale care își zbiară feminismul și independența, cu gura plină, de sub burta câte unui milionar.

  Vorbiţi de fotbal de parcă ar fi alfa şi omega sportului românesc. Ce fotbal puteați avea cu arhitecți ca Mitică Dragomir, Pădureanu, Sandu și Becali? Ridicaţi în slăvi o gașcă de analfabeţi narcisişti care râgâie mici şi bere în conferința de presă. Într-o societate normală, n-ar fi fost apți să sape șanțuri la gardul cimitirului. În afară de baruri de fiţe şi maşini de lux, nu au nimic special. Fotbalul românesc este o cârdăşie ca oricare alta. O cofăptăşie de valutiști lacomi, cu mentalități de șefi de C.A.P.. Mie îmi crapă obrazul de ruşine din pricina sportul românesc în general. Văd handbaliştii făcând chetă pentru deplasări, antrenându-se pe câmp, spadasinii rupţi în cur la campionate mondiale, tenismene sărmane batjocorite de presă, rugbişti alergănd în moloz şi gimnaste care lucrează în dărăpănături pline de mucegai, asta când nu-şi mai iau şi câte o palmă după ceafă pentru lipsa de performanţă.

  Dar nu-i nimic, toate păcatele astea se vor spăla şi totul va fi bine când vom cumpăra Cuminţenia Pământului. Va fi marea mântuire. Hai, mam

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Text excelent, putin in maniera ICR / US, ceva gen nagarusul roz, cu os in cur si zvastica pe crupa!
   O mica curiozitate.....iti apartine?

   Ștergere
  2. Crezi ca l-a scris magarusul roz de la ICR 😂😂😂😂?

   Ștergere
  3. Bine scris trandafir galben,bine scris......Stiu ca adevarul doare si deranjeaza multi cacanari,dar adevarul aspru si acru e mai bun decat orice minciuna dulceaga
   Doru Serban

   Ștergere
  4. :) Cred ca l-a scris Osul sau acel accident genetic numit Patapievici!

   Ștergere
 54. Va dați cu părerea moși tembeli.pe noi urinează acești ceapisti ajunși parlamentari și vouă va arde de fotbal.IMBECILILOR!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma tem ca si tu i-ai votat! Dar, ai tai nu sunt imbecili ci elite!
   Si fotbalul este un fenomen social!

   PS-auzi cumva, mereu, voci? Nu e de rau, .... este glasul constiintei tale! Nu-ti fie frica, n-ai teama, descifreaza-te si pastreaza calmul!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!