luni, 27 iunie 2016

Noi date statistice provenite de la M.Ap.N. cu numarul cererilor de recalculare, reincadrarea in grupele de munca si restituirea sumelor retinute in mod arbitrar militarilor in rezerva/retragere urmare a desfiintarii pensiilor militare in anul 2011!

Link oficial - aici (in josul paginii, la pct. III).

Situatia la data de 26.06.2016

Datele statistice valabile la data de 24.06.2016, exprima urmatoarele:

1]. Pornind de la premisa ca nr. militarilor in rezerva/retragere din M.Ap.N. ar fi ramas constant, respectiv cca. 70 000, rezulta ca cca. 60% (41 956 rezervisti) au depus cereri de recalculare a actualei pensii aflate in plata si care este calculata avand la baza principii contributive. Insa, la fel de bine rezulta judecand dupa numarul cererilor de recalculare, faptul ca minim 60% dintre actualii pensionari militari sunt perfect nemultumiti de ceea ce s-a intamplat in 2011, cererile actuale reprezentand in fapt cereri de revenire la pensiile militare de stat! Cu alte cuvinte, avem dovada ca propaganda de partid si de stat pusa in functiune in anii 2010-2012 pt. a justifica desfiintarea pensiilor militare de stat prin fumigena conform carea majoritatea pensionarilor militari ar fi fost fost multumiti cu noile pensii contributive, se dovedeste falsa. Fiind evident ca daca majoritatea pensinarilor pensionarilor militari ar fi fost multumiti cu pensiile contributive, astazi NU ar fi depus cca. 60% cereri de revenire la pensiile militare de stat.

2]. In ceea ce priveste diferenta de cca. 40% pana la 70 000 de pensionari militari, la modul realist NU inseamna nicidecum ca cei in cauza nu au depus cereri intrucat ar fi multumiti cu cuantumurile actualelor pensii si despre cunoastem bine ca sunt calculate dupa principii contributive. Aici apar 4 situatii:

- extrem de multi rezervisti au considerat pe drept, ca fiind inutila o astfel de cerere. Legislatia actuala prevazand ca in situatia in care un pensionar  nu alege prin cerere expresa 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, in vederea determinarii bazei de calcul a pensiei, casele de pensii vor alege din oficiu media soldelor ultimelor 6 luni de activitate. Medie care in cazul majoritatii celor in rezerva/retragere reprezinta si cea mai avantajoasa optiune. (Situatiile in care pensionarii militari au avut in activitate venituri mai mari in alte perioade decat in ultimele 6 luni de cariera, sunt putine, fiind exceptii de la regula). Fiind ilogic sa faci cerere pt. a alege ultimele 6 luni din activitate, din moment ce casele de pensii fac oricum acest lucru, din oficiu.
- si tot foarte multi rezervisti nu au depus cereri de recalculare si din alt motiv. O spunem franc: din cauza faptului ca nu cunosc despre schimbarile legislative.
-  ar mai fi o situatie din care cauza un numar oarecare de rezervisti nu au depus cerere de recalculare: necunoasterea celor 6 luni cu cele mai mari solde din cariera. Din diverse motive, unul fiind legat de birocratia excesiva, rezervistii fiind nevoiti sa afle de existenta veniturilor din ultimii 5 ani, pe baza altor cereri transmise centrelor militare. In conditiile in care daca ar fi existat ceva bunavointa, ministerele ar fi trebuit sa transmita din proprie initiativa datele respective tuturor rezervistilor. Asa cum in 2011, M.Ap.N. a avut bunavointa sa transmita in afara oricarei cereri, scrisori electorale rezervistilor propavaduind cultul personalitatii pentru Gabriel Oprea.
- in sfarsit, a 4-a situatie din  care cauza un numar oarecare de rezervisti nu au depus cerere de recalculare este legat de protestul acestora fata de O.U.G. nr. 57/2015. Ordonanta amintita diminuand procentele stabilite initial prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Existand temerea ca o astfel de cerere diminueaza sau anuleaza sansele de contestare a pensiei recalculate, in conditiile in care cerererea de recalculare are la baza legislatia in vigoare din care face parte inclusiv O.U.G. nr. 57/2015.

3]. In ceea ce priveste nr. rezervistilor care au facut demersuri privind reincadrarea in grupele de munca. 31 773 inseamna cca. 45%. Fiind evident ca cca. 55% nu  au efectuat absolut niciun demers. Singura explicatie logica? Ignoranta. Majoritatea covarsitoare a militarilor in rezerva/retragere a lucrat inainte de 2011, in diverse perioade  de timp (si) in grupa de munca denumita conditii deosebite. Conform legislatiei actuale, activitatile desfasurate inainte de 2011 in grupa conditii deosebite, sunt reincadrate actualmente in mod predominant, in grupa conditii speciale. Ceea ce determina marirea vechimii in serviciu, dar si a cuantumului pensiiilor. Temei suficient de logic ca fiecare dintre cei pensionati inainte de 2011, sa efectueze demersuri proprii pentru reincadrarea in noile grupe de munca. Va reducem aminte ca ministerele nu reincadreaza personalul pensionat anterior anului 2011, in noile grupe de munca, din oficiu, ci numai in baza demersurilor efectuate individual de militarii in rezerva/retragere interesati. Fiind evident ca o parte semnificativa din cadrul celor pensionati anterior anului 2011, nu cunoaste despre ce este vorba. Din moment ce doar 45% au solicitat reincadrarea in grupele de munca valabile dupa anul 2011.

Ca amanunt, va readucem aminte ca in baza legislatiei actuale, cursurile de cariera/specializare/perfectionare (si care pot insuma ani de zile in cariera) care au fost incadrate inainte de 2011, pe linie, in conditii normale de munca, beneficiaza si acestea de grupe superioare de munca, functie de activitatea concreta desfasurata de fiecare in parte (exemple: cursuri de cercetare, de parasutism, de scafandrerie, alte specializari, de comandanti de companii, de comandanti de batalioane/regimente/brigazi etc., de ofiteri sau subofiteri de stat major, de mecanici-conductori, de operatori lansare s.a.m.d. Situatia este valabila inclusiv pentru cadrele care au urmat cursurile de licentiere la fosta A.I.S.M. - actuala U.N.A.P., respectiv cursuri post-academice). 

4]. In ceea ce priveste nr. rezervistilor care au facut cereri de restituire a sumelor retinute arbitrar urmare a desfiintarii pensiilor militare in anul 2011. Exista 12 003 cereri, cca. 17%. Ceea ce demonstreaza din nou ca propaganda de partid si de stat pusa in functiune in anii 2010-2012 a mintit sfruntat. Respectiv fostul ministru Oprea si generalita cu coc Maria Lupu. Care aproape ca jurau ca doar la 9.8% din rezervistii de la M.Ap.N. le-ar fi scazut pensiile. Numai ca acum, judecand dupa nr. oficial al cererilor de restituire, rezulta ca procentajul este aproape dublu. Minim dublu, intrucat cererile de restituire se pot depune oricand de catre cei interesati, deci si in viitor.

Si la acest punct, ar mai fi cateva aspecte:

- unul este acela ca M.Ap.N. nu precizeaza nr. de de militari in rezerva/retragere, carora desfiintarea criminala a pensiilor militare in anul 2011, le-a produs efectiv sucombarea. Lipsa oricaror referinte la acest aspect, este un element tipic statului fals de drept in care legiuitorii, executantii si magistratii nu isi asuma responsabilitatea adoptarii/aplicarii unor legi care produc victime umane printre cetateni. Fiind absolut necesar in vederea transformarii Romaniei intr-un stat autentic de drept, responsabilizarea celor in cauza pentru victimele provocate printre cetatenii romani!  Altfel istoria se va repeta si cu alte victime umane!
- un alt aspect este legat de faptul ca mai mult ca sigur ca exista si printre rezervistii cu pensii diminuate in perioada 2011-2013, persoane care nu cunosc ca pt. restituirea sumelor abuziv retinute in acea perioada, este obligatoriu sa depuna cereri de restituire.

Va readucem aminte tuturor ca de la 01.01.2016,  legea in vigoare pivind pensiile militarilor este Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, siluita la misto incepand cu aceeasi data si cu efectul diminuarii cuantumului initial al pensiilor, de catre actualul guvern in functie, prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.


UPDATE 1

Situatia la data de 28.06.2016
Dupa numai 4 zile, M.Ap.N. a prezentat statistica valabila la data de 28.06.2016. Desi constatam cresteri in privinta nr. de cereri in toate cele 3 situatii prezentate in material, diferentele fata de data de 24.06.2016 sunt nesemnificative. Cu toate acestea, se poate stabili o concluzie: timpul alocat de autoritati pensionarilor militari pt. a depune cereri de recalculare a actualelor pensii, precum si pentru reincadrarea in conditiile de munca valabile dupa data de 01.01.2011, este total insuficient. In ceea ce priveste nr. cererilor de restituire, va readucem aminte ca acestea pot fi depuse si in continuare. Cu mentiunea ca si in ultima situatie exista 2 scheme "de comă" prin care beneficiarii sumelor de restituit, sunt batjocoriti in forma continuata. Batjocura a fost legiferata de actualul guvern, cu complicitatea unor factori de decizie juridica si finaciara din absolut toate ministerele (similare) de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Este vorba despre "Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat din 10.03.2016, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 146/2016, publicate în Monitorul Oficial nr. 193 din 15 martie 2016 (M.Of. nr. 193/2016)". Care fac misto despre beneficiarii sumelor de resituit, dupa cum urmeaza:

-  Prin Art. 5 din normele mentionate, in baza caruia sunele se restituie la cerere, in functie de data la care "s-a trezit" fiecare sa depuna cererea.
- Dar aspectul semnalat anterior, nu reprezinta nimic fata de ce urmeaza! Normele mentionate ii umilesc efectiv pe acei militari in rezerva/retragere care au castigat aceleasi sume de restituit, dar in instante. Este vorba despre militarii in rezerva/retragere care si-au castigat drepturile de pensie stabilite in baza Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, fara ca hotararile judecatoresti sa fie si definitive. Acestia au beneficiat de sumele de restituit pe baza deciziilor primei instante. Ulterior, rezervistii respectivi neavand castig definitiv de cauza, au fost obligati sa restituie sumele respective ministerelor, fiind executati silit prin popriri de 1/3 din drepturile de pensie. Fenomenul executarii silite a fost stopat, la multi prea tarziu, in baza Legii nr. 125/2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii. Legea mentionata obligand statul sa restituie din nou sumele castigate in instante, beneficiarilor, in termen de 5 ani, respectiv in perioda 2015-2019 [Art. 1 (2)]. Problema de fond este ca Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, obliga statul sa restituie aceleasi sume, dar in termen de 2 ani, respectiv pana maxim in anul 2017. Aparand astfel rezervisti care intra simultan sub incidenta a 2 legi diferite, cu aceleasi obiect: o lege care restituie sume in 5 ani si o lege care resituie aceleasi sume in 2 ani! Numai ca pentru o astfel de situatie, actualul Guvern a luat decizia halucinanta care rezulta din "Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat din 10.03.2016, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 146/2016, publicate în Monitorul Oficial nr. 193 din 15 martie 2016 (M.Of. nr. 193/2016)", Art. 2 (c). Guvernul stabilind astfel in mod arbitrar ca rezervistii beneficiari ai Legii nr. 125/2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii  si care sunt de fapt cei au actionat statul in judecata, sa le fie restituite sumele cuvenite in 5 ani, si nu in 2 ani ca la toti ceilalti militari in rezerva/retragere! Guvernul incalcand astfel in mod grosolan prevederile Art. 121 (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat care prevede negru pe alb ca sumele se restituie "în mod esalonat, pe o perioada de cel mult 2 ani de la data intrarii în vigoare a prezentei legi". Guvernul neavand dreptul sa decida prin hotarare de guvern pe care lege o aplica in cazul cetatenilor aflati sub incindenta simultana a 2 legi diferite, fiind obligat sa puna in aplicare ambele legi, si nu pe cea pe care o doreste! Fiind evident ca restituirea sumelor in termen de 2 ani in baza Art. 121 (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, stinge de la sine efectele termenului de 5 ani stabilit de Legea nr. 125/2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii. Numai ca Guvernul a decis ca in astfel de situatii sa eludeze prin hotarare de guvern, in mod flagrant nelegal si neconstitutional, termenul de 2 ani prevazut de Art. 121 (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Astfel ca rezervistii aflati in situatiile descrise, nu au termen de restituire de 2 ani precum toti ceilalti, ci pe cel mai nefavorabil si care este de 5 ani! Motiv mai mult decat suficient ca intregul Guvern sa demisioneze si in mod special ministrul apararii care are in evidenta situatiile descrise, precum si secretarul de stat din M.Ap.N. pt. relatia cu Parlamentul din M.Ap.N. (Otilia Sava) care raspunde direct de gestionarea situatiilor mentionate! 

 UPDATE 2

Situatia la data de 29.06.2016
Numarul de cereri creste de la o zi la alta! Concluziile sunt cele evidente: 

- timpul alocat de autoritati pensionarilor militari pt. a depune cereri de recalculare (data limita pt. depunerea cererilor de recalculare este 30.06.2016), este total insuficient;
- prelucrarea datelor de catre centrele militare teritoriale si zonale, in vederea reincadrarii de catre C.P.S. a personalului pensionat anterior anului 2011, in noile conditii de munca valabile dupa data de 01.01.2011, se efectueaza in ritm lent (nu exista data limita pt. cererile de reincadrare in noile grupe de munca);
- numarul cererilor de restituire a sumelor retinute abuziv  militarilor in rzerva/retragere urmare a desfiintarii pensiilor militare in anul 2011, creste constant (nu exista data limita de depunere a cererilor).

Acte normative de utilitate:

- recalculare: Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.25/2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat.
- reincadrarea in noile grupe de munca a personalului pensionat anterior anului 2011: Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.123/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii  deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar.  109 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comentariu eliminat, intrucat nu are legatura cu tema ci cu rezervele de aur ale BNR.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comentariu eliminat, limbaj indecent si nu are legatura cu tema ci cu scuzele recente ale Turciei fata de doborarea avionului rusesc http://www.gandul.info/international/erdogan-ii-ofera-scuze-lui-putin-pentru-doborarea-avionului-de-lupta-15509362

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Devastator, prin tragism suprem, este situatia privind decesul colonelului din Ploiesti, care a murit radactand o scrisoare de protest catre Basescu!
  Interviul cu vaduva acestuia tuseaza drama adusa precum ciuma in casele pensionarilor militar de o guvernare despre care eu credeam ca este cea mai proasta!
  Iata ca ne-am inselat cu totii, iar Guvernul Ciolos este un prapad natural, menit sa aduca iar FMI in ROU si sa faca pe placul strainilor! Pasi cu pasi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este vorba doar de colonelul de la Ploiesti. Acela a fost doar un caz mediatizat. Sunt sute sau poate mii de cazuri. Cum ar fi cazul unui colonel din Arges care urmare a diminarii dramatice a cuantumului pensiei in 2012 a fost nevoit sa isi intrerupa tratamentul contra cancerului. Urmarea fiind decesul. Asasinii sunt in libertate. Inca!

   Ștergere
  2. Corect!
   Sindicatul ar trebui sa depuna plangeri la toate parchetele din tara pt masuri cauzatoare de moarte sau cum o fi incadrarea....abuz de putere, in forma continuata!
   Sa le piara cheful de taieri....sa-si taie lor si ce vor! Constatam ca pensiile se recalculau, salariile se reduceau dar, guvernantii carpe, la picioarele lui base, prosperau, odata cu el si fetele lui!

   Ștergere
 5. Mares@tarziu ai aflat ca daca te bagi in troaca te mananca porcii.Nu te pune cu ei.Sunt prosti dar sunt multi.Astia cand tu erai activ faceau sluj in fata ta.Acum se razbuna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate!
   Au si boli mintale cred! De ce nu merg la doctori?
   Arunca laturi mereu....cunosc tot, dar nu au avut noroc in viata!
   Precum vaduvele pline de celulita-si gusate!
   Sa-i lasam in lumea lor.....

   Ștergere
 6. Domnilor,
  Toate porcariile pe care le-am suportat unii dintre noi puteau fi oprite daca Oprea voia sa o faca. Si nu vorbesc de blocarea recalcularii pensiilor militare - recalcularea a fost o reparatie pentru cei pensionati in baza legii vechi si care astazi dupa cum se vede sunt multumiti, ci vorbesc de faptul ca UNPR si Oprea puteau impune atunci respectarea cuantumului avantajos. Nerespectarea cuantumului avantajos a determinat discriminarea celor 12 de mii de militari care astazi isi cer banii inapoi. Legat de faptul ca recalcularea pensiilor se va face pe baza OUg57/2015 si revenind la o discutie anterioara, este interesant va vedem cine de la Casa de pensii isi va asuma raspunderea pentru aplicarea unui act normativ care nu a fost emis cu respectarea legii si pentru aplicarea unei legi cu articole care nu au fost modificate legal. Ca o situatie ca aceasta parca suna a infractiune!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. @ CEZAR 28 iunie 2016. Comentarii au fost eliminate, fiind de tip SPAM!

   Ștergere
 7. Nr. de pensionari ai MAPN este eronat 170000.Aceasta suma cuprinde intreg sistemul de aparare ,ordine publica si servicii.MAPN are in jur de 75000.Daca datele sunt corecte atunci procentajele vor creste semnificativ cu cel putin 50%.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rectificat. Circa 70 000. Procentele sunt corecte, respectiv sunt raportate la nr. de 70 000 de pensionari doar din M.Ap.N.

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai, turbulentule! NU mai provoca SPAM! Refera-te la tema, foloseste limbaj decent si nu iti mai expune psihozele personale!

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. SPAM! Limbaj indecent, atac furibund la administrator, comentariul nu are legatura cu tema!

   Ștergere
  2. Dar, Mr.Padina Petr are un blog personal! Sa posteze acolo ce vrea el!
   Acolo posteaza cineva si tot cineva raspunde! Bine, cu nume schimbat!
   Nu inteleg cand esti acuzaf de toti ca cirimpoi la CI, cand produci numai copy-paste, cand scrii precum vorbesc cei din clanul Carpaci la Bastion, ce asteptari mai ai?
   Ma sfatuia pe mine ca am gresit postand cu nume real!
   Stiind ca citeste eu pot spune asa:
   -nu m-am nascut, nu am trait si muncit ca No Name, iar pt institutie si tara am pus un graunte la constructie si modednizare in vremuri total vitrege!
   Asa ca, maiorule pensionar ia-i pe cei asemeni tie pe blogul tau!

   Ștergere
 10. Doamna general Floarea Șerban, directorul general al Companiei Naționale ROMARM a fost destituită joi, 23 iunie, într-o ședință a consiliului de administrație. Deci s-a mai dus o pupilă de-a lui Oprea, sper să urmeze Otilia Sava, generalul Zisu, contraamiralul Frățilă. Armata Română va rămâne un atlet olog până când nu va fi deparazitată în profunzime. Sistemul național de apărare trebuie a reorganizat structural cam așa cum existentă în majoritatea statelor NATO și UE, poliția și gardienii din penitenciare nu sunt militari, iar această structură mamut SRI/SIE, care înglobează se pare peste 3o de mii de oameni, trebuie redusă drastic și demilitarizată cel puțin 70%.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveti dreptate, dar vin si punctez cu:
   -ca jurist, de profesie, general chiar, ce ai cautat la ROMARM, director plin?
   -Zisu viseaza de mult saa ia in subordine compania
   -Fratila a ajuns, gratie lui Oprea, intr-o pozitie pe care nici nu o intelege si in care nu a lucrat; noroc cu nr.2! Asa au unii noroc in viata!....din cate stiu, nu a fost la comanda nici macar a unei salupe sau barci de cauciuc, dar are 2 **! Cred ca poate sa-l bata pe un amiral fara flota, de prin anii 40! :)

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Cata dreptate ai, onorabile!

   Ștergere
 11. Datele de astăzi din tabelele MApN: 42.641; 31.831; 12.144

  RăspundețiȘtergere
 12. http://www.flux24.ro/exclusiv-video-tren-cu-tancuri-americane-abrams-in-zona-vatra-dornei/

  RăspundețiȘtergere
 13. http://www.dcnews.ro/propunere-bomba-a-celor-doi-mari-armata-taxe-i-politica-externa-comuna-in_509553.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In acest caz, ar disparea principiul de baza, mult trambitatul "Unitate in diversitate"!
   UE nu a fost in stare sa puna bazele reale unei structuri militare viabile....a creat un comandament, care are, pe hartie forte desemnate si pt NATO si cam atat....infrastructura proprie, comunicatii....etc=0!
   Parca, de asta injura d-na Neuland in Criza Ucraina!?

   Ștergere
 14. Un tabel care nu spune nimic. Daca insa comparam datele din tabel cu alte date mai mult sau mai putin cunoscute in randul pensionarilor MApN, putem trage o singura concluzie:
  - lipsa de respect a autoritatilor din conducerea MApN, fata de loialitatea, sacrificiile si privatiunile suferite demilitari si familiile acestora, pe timpul carierei.
  1. Pensionarii militari n-au avut elementele necesare si suficiente, pt a alege cele 6 luni consecutive, necesare bazei de calcul, asa ca multi n-au facut cerere. Si ei cat mai ales urmasii acestora au fost lasati sa "se descurce singuri"
  2. Nici o comisie mixta trimisa in teritoriu, n-a dorit si nici n-a explicat pensionarilor militari, de la A la Z, cum se recalculeaza o pensie militara, nici macar toate sporurile care intra in bazade calcul.
  3. Structurile asociative ale pensionarilor militari, prin conducerile centrale si in unele locuri, chiar locale, au urmarit alte interese, mai ales politice.
  4. CPS care prin directorul sau, spunea ca exista pentru pensionarii militari, nu s-a ridicat la nivelul menirii sale. Uneori a interpretat subiectiv legea 223/2015, vezi art.109 al.5: valorificarea stagiilor de cotizare, realizate pana la 01/01/2015
  5. Mediul privat on-line de informare a pensionarilor militari, de ex. acest blogg si nu numai acesta, au fost bruiate sistematic de "structuri"
  6. Daca urmarim algoritmul de calcul prevazut de M25/2016 cu incadrarea in termenele legale, ar trebui ca si in MApN sa existe cel putin 1000 de decizii de pensii recalculate. Din pacate sunt ZERO. Fiecare structura din algoritm, a incercat in primul rand sa franeze procesul de recalculare.
  7. Avand in vedere ca multi pensionari militari au si obligatii militare, unii chiar sunt incadrati in conditiile legii in diverse indicative, se pune urmatoarea intrebare: se doreste reducerea capacitatii de aparare a tarii ?
  Mai ales ca foarte multe cadre active, cu multa experienta si multe activitati in teatrele de operatii externe, parasesc sistemul.
  8. In primul rand si-au batut joc de gradul militar, apoi atat de activi cat si de pensionari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Motoc a citit rapoartele din domeniu si...."s-a considerat informat!"
   -Este bine, sunt singurul cu Jaguar, din MApN! :)

   Ștergere
 15. http://m.stireazilei.com/romania-cumpara-cel-mai-performant-avion-de-spionaj-din-lume-costa-23-000-de-dolari-o-ora-de-zbor/

  RăspundețiȘtergere
 16. S-a dat UPDATE! Facand dovada ca Guvernul este in afara legii. Si a Constitutiei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate Ca guvernul ""mau ""incalca legile nu e nimic nou .Chiar acest guvern e neconstitutional.O rectificare totusi guvernul nu e obligat sa puna in aplicare ambele legi daca au prevederi diferite pe aceeasi speta ci sa aplice prevederile ultimei legi publicate in MO .Ca o hotarare de guvern de guvern sau o OUG incalca o lege( chiar organica) nimic nou in colonia lui Papura Voda cu populatie trepanata tv

   Ștergere
  2. @ Dan Aldea 29 iunie 2016, 09:17. La modul pur formal, spetele sunt diferite. La modul financiar, sumele de restituit sunt aceleasi. L. 125/2014 predede restituirea unei sume in termen de 5, iar L. 223/2015 prevede restituirea aceleiasi sume in termen de maxim 2 ani.

   In cazul de fata, Guvernul are obligatia sa puna in executare ambele legi. Presupunem ca este vorba de aceeasi persoana si de suma de 20 000 lei. In baza L. 125/2014, Guvernul trebuie sa restituie suma de 20 000 lei in 5 transe anuale egale, incepand cu anul 2015, in 2019 fiind ultima transa. In baza L. 223/2015, Guvernul trebuie sa restituie aceeasi suma de 20 000 lei, incepand cu anul 2016, in maxim 2 ani, respectiv pana in 2017 inclusiv.

   In baza L. 125/2014, Guvernul a achitat prima transa din cele 5, in valoare de 4 000 lei. Mai ramane de achitat suma de 16 000 lei. Numai ca restituirea sumei ramase de 16 000 lei intra atat sub incidenta L. 125/2014, cat si a L. 223/2015.

   Fiind vorba despre aceeasi suma de restituit, este evident ca un Guvern bine intentionat, ar fi trebuit sa puna in aplicare TERMENUL cel mai favorabil beneficiarului, respectiv pe cel de 2 ani.

   Pe de alta parte, respectarea simultana a termenelor din cele 2 legi, ar fi condus la stingerea datoriei statului fata de rezervistii in cauza, tot in termen de 2 ani. Suma de 16 000 din exemplu, ramasa de achitat in baza L. 125/2014 in termen de 5 ani, fiind de fapt achitata maxim in 2017, prin efectele termenului de 2 ani.

   In niciun caz, Guvernul NU poate eluda termenul de restituire de 2 ani stabilit in clar de L. 223/2015.

   Fapt pt. care voi solicita in mod public, demisia Guvernului, minsitrilor de resort si a reprezentatntilor din ministere pt. relatia cu Parlamentul. Cum ar fi demisia Otiliei Sava! Si care in loc sa se ocupe de armonizarea legislativa fiind sarcina ei nr. 1, isi face reclama pe Facebook direct, prin intermediul site-ului M.Ap.N., doamna scotandu-si cracii in evidenta printre militarii ... fortelor speciale la un exercitiu de parasutare.

   Ștergere
  3. Acolo se pricepe Otilia la parasutare

   Ștergere
 17. Avem rugamintea sa ne explice cineva modul si etapele de calcul al maretelor noastre pensii militare

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest guvern investit si tinut la putere de trioul,Dragnea-Gorghiu-Blaga,ne duce cu o viteza ametitoare spre dezastru economic.Analiza facuta recent pe zona investitii:
  *anul 2012= - 7 miliarde;
  *anul 2015= + 6 miliarde;
  *anul 2016= - 500 milioane.
  Totul se raporteaza la luna mai al fiecarui an.Datele au fost facute pubice de catre un post tv.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chestie cu investitiile este propaganda, sa nu intri in panica! TU stii ce inseamna INVESTIIE? Inseamna sa aloci niste bani in ceva, apoi musai sa ii RECUPEREZI si tot musai cu PROFIT! Aceasta este INVESTITIA!

   Or in Romania, statul NU doar ca NU a avut profit la cei 7 mld./6 mld./500 mil., dar nici macar NU i-a recuperat! Acele asa numite INVESTITII fiind doar gauri la bugetul de stat! Orice INVESTITIE de la bugetul de stat este PAGUBA pentru INVESTITORUL-STAT, cat timp staul NU isi recupereaza macar banii alocati asa ziseI INVESTITII!

   Problema este foarte simpla: in caitalismul autentic INVESTIA este considerata INVESTITIE numai daca aduce PROFIT! Indiferent daca investitorul este stat sau privat!

   In final, ce auzim noi legat de asa numitele INVESTITII de la bugetul de stat, NU reprezinta decat miezul mafiei. In realitate statul facand cadou banii din buget diverselor firme private, sub pretextul contractelor. Statul-investitor pierzand toti banii, iar firmele in cauza obtinand profit din bani BUGETATI facuti cadou de stat!

   Asa au aparut Udre si Cocosi - care au facut punga mare pe bani de la bugetul de stat!

   Acesta forma romaneasca de capitalism, este denumita ironic in lumea economica drept "capitalism de stat".

   Revenind la exemplele tale, traducerea este astfel:
   - in 2012 investitorul-stat a pierdut 7 miliarde, pe care i-a facut cadiu mediului pseudo-privat;
   - in 2015 investitorul-stat a pierdut 6 miliarde, pe care i-a facut cadiu mediului pseudo-privat;
   - in 2016 investitorul-stat a pierdut 500 de milioane, pe care i-a facut cadiu mediului pseudo-privat.

   Din datele furnizate de tine rezulta in mod paradoxal ca cea mai mica deturnare de fonduri de la bugetul de stat, a avut loc in ...2016.

   In concluzie, tu daca imi faci mie cadou 100 de euro pe care nu ti-o dau inapoi, o numeste INVESTITIE? La fel e si cu statul care face cadou de ani buni de zile miliarde de euro diverselor firme!

   Ștergere
  2. Da Rxxx .Dar banii aia chiar pierduti de stat mai miscau un pic economia.Exemplu : Se faceau autostrazi cu 20 milioane euro km ( pret real 2 mil) .Se furau 18 milioane euro dar 2 milioane tot ajungeau ca injectie de capital in economia asta muribunda.Asa cu investitii 0 vom ajunge din nou sclavi la stapanii de la FMI care vor smulge si ultimele bucati de piele uscata de pe colonia de asta de rahat condusa de slugile lui Soros.

   Ștergere
  3. Comentează fiecare ce înțelege, fals, reveniți la subiect.

   Ștergere
  4. Multumesc,pentru explicatii!Asa este,mai pe scurt,este un mod de a se fura din banul public.
   Am vazut aici,cat si pe celalalt blog,persoane care intra si acuza despre faptul ca,s-ar manipula.Fapt neadevarat binenteles. Numai cei ce nu cunosc legea pot fi msnipulati,nu si cei care o cunosc.Mai vin si cu argumente,numai de ei stiute,ca 102% ar fi mai mare ca 125%!? Trebuie explicat acestor oameni ce inseamna,sa faca deosebirea intre"a manipula"si "a nu cunoaste".

   Ștergere
  5. @ Dan Aldea 29 iunie 2016, 17:02. Da, Dan Aldea! Daca se taie din pensii si salarii si se investeste in sali de sport sau stadioane in panta. Sau in autostrazi, deci se misca ceva! Se misca banii din bugetul de stat din care in loc sa iti dea pensie tie, ii da aluia care face autostrada la pret supraevaluat! Iar statul NU isi recupereaza banii! EU manevra asta am vrut sa o punctez!

   EU am explicat fenomenul exact ca un economist. INVESTITIA inseamna profit pt.INVESTITOR, in cazul de fata - STATUL! Si in niciun caz donatie!

   TU stii ce inseamna sa scoti 10 miliarde de euro de la buget si sa ii dai la privat la autostrazi sau la ce vrei TU? Inseamna ca din cei 10 miliarde de euro, cam 5 mld. dispar la furnizorii de materiale de constructii din Austria sau Germania. Deci, i-am bugetat si pe aia! Din diferenta de 5 miliarde, cca. 3 mld. se duc la angajati, iar 2 mld. inseamna profit firma. Din taxe si impozite se mai intoarce la buget cca. un miliard. Deci, ca investitor STAT, ai ramas in paguba 9 miliarde, din care 5 au iesit si din tara!

   Autostrazile trebuie construite ca in intreaga lume! Scoti lovelele, fie ca esti stat, fie ca esti privat, o construiesti, apoi pui bariere sa scoti banul si profit. Chiar daca scoti investitia dupa 20 de ani de taxe la bariere. Aceasta este INVESTITIE, nu ce se intampla in Romania.

   Revenind la afirmatia ta! Economia NU se misca decat in momentul in care investitorul are profit! NU daca dai lovele de la buget unei firma sa iti construiasca sali de sport! Asta e smecherie, nu economie!

   Economia este ceva ca intr-o familie. Daca o familie are 3 membri si fiecare are 100 lei, averea totala este de 300 lei. Singura varianta ca averea familiei sa creasca NU este sa se jefuiaca cei 3 intre ei, ci sa aduca bani din exteriorul familiei, de la un al 4-lea! Exact asa este si in cazul Romaniei! Masa monetara si implicit economia creste, numai daca aduci lovele furnizand ceva unui alt stat! Economia unui stat nu creste niciodata prin constructii si servicii oferite doar propriilor cetateni, asta cunoaste toata lumea. Dimpotriva, ia exemplul operatorului Vodafone. Tu ai pensie, nu? De unde? De la bugetul de stat! Merge parte din pensia ta la Vodafone? Merge, da! Ei bine, in cazul acesta parte din bugetul de stat merge trecand prin tine, in Franta la Vodafone (sau de unde este compania). Masa monetara a Romaniei scade, scade PIB.

   Noroc cu putinele firme romanesti care lucreaza pe EXPORT! Acestea sunt singurele verigi economice care tin Romania pe linia de plutire!

   PS 1: Ca relaxare, fii atent cum este cu economia reala! Eu am scos azi din tara cam 50 de euro de la bugetul de stat. Am cumparat niste produse neromanesti, numai fructe. Asa am facut punga mai mare unor olandezi, greci, turci, italieni si spanioli.

   PS 2: Tot ca relaxare! Nu este adevarat ce am spus la PS 1. In realitate am cumparat doar produse romanesti. Asa am salvat 50 de euro care raman in Romania. Asa au progresat polonezii. Cineva i-a educat sa isi cumpere propriile produse pt. a ramane cat mai multi bani in Polonia. Polonezii au inteles si le merge bine. Pe noi NU ne-a educat nimeni! Dar si noi suntem batuti in cap!

   Ștergere
 19. Ca sa intelegeti etapele recalcularii pensiilor militare, trebuie sa stiti ca sunt 3 case de pensii sectoriale (CPS) : CPS MApN, MAdI si SRI si mai multe structuri ale SNAp care sunt arondate la cele 3 CPS. Drept urmare, algoritmul de recalculare diferade la CPS la CPS,si in cadrul CPS daca pensionarii in evidenta, sunt de baza sau arondati.
  CPS MApN procedeaza diferit cu cei in evidenta:
  - daca sunt arondati, in algoritmul de recalculare sunt implicate mai multe structuri/elemente: pensionarul militar, CPS MApN, structura centrala de resurse umane din structura arondata si alte elemente ale structurii arondate, stabilite de structura centrala de RU.
  - daca sunt pensionari militari MApN: pensionarul militar CPS MApN, centrele militare, UM detinatoare de arhive cu statede plata( UM existente si UM depozite centrale detinatoare de arhiva pt UM desfiintate.
  Algoritmul pt ultimul caz (vezi M 25/2016)
  Sunt 2 cazuri:
  A. Pensionarul inainteaza la CPS MApN, cererea cu cele 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, pana la 30/06/2016, necesara stabilirii bazei de calcul.
  B. Pensionarul nu trimite cerereala CPS MApN
  CAZUL A.
  - din momentul inregistrarii cererii la CPS, casa aretermen 10 zile sa inainteze cererea la centrele militare. Detalii puteti obtine consultand M25/2016
  - centrele militare in termen de 5 zile trimitcererea la Serviciul Istoric al Armatei (SIA). Pe langa cerere , centrele militare, din memoriul personal, aflat in arhivele lor, mai trimit si elementele personale, din cele 6 luniconsecutive: UM unde a lucrat pensionarul, functia indeplinita,etc. Trebuie sa stiti ca nu toate memoriile personale sunt actualizate. Acest lucru se datoreaza UM in care a lucrat pensionarul.
  - SIA pe baza cererii si elementelor personale, identifica UM unde se afla arhivele cu statele de plata, pt cele 6 luni consecutie. In termen de 10 zile SIA trimite cererea plus elementele personale, la UM detinatoare de arhiva
  - indiferent ca sunt UM depozite centrale de arhiva sau arhiva de unitate, acestea in termen maxim de 2 luni, trimit elementele salariale din cele 6 luni la centrele militare
  - centrele militare in maxim 1 an trimit baza de calcul,actualizata la 01/01/2016, la CPS
  - CPS MApN inmaxim 3 luni emit deciziide recalculare.
  - deciziile de recalculare se comunica in 10 zile lucratoare, pensionarului militar
  - pensionarul militar are dreptul sa conteste decizia de recalculare, la Comisia de Contestatii MApN. Aceasta trebuie sa rezolve contestatia in 45 de zile si s-o comunice pensionarului in 5 zile.
  Deciziile necontestate raman definitive.
  Hotararile comisiilor de contestatii si deciziile in cazul cand nu s-a respectat termenul legal de rezolvare al contestatiilor, pot fi atacate la tribunalul si curtea deapel din zona de domiciliu/resedinta al pensionarului.
  CAZUL B
  - cele 6 luni consecutive le stabileste CPS ca fiind ultimele 6 luni de activitate.
  - cele 6 luni consecutive secomunica centrelor militare. Algoritmul se continua ca la primul caz.
  Obs. 1. Daca UM detinatoare de arhiva nu gasesc elementele salariale, din cele 6 luni consecutive, in ambele cazuri, acestea comunica CPS MApN, care informeaza pensionarul. Pensionarul trebuie si are dreptul sa-si aleaga alte 6 luni consecutive.
  2. Asa cum este facut formularul cerere pt cele 6 luni consecutive, in M 25/2016 cu expresia "recalculare/actualizare" cele 6 luni consecutive vorfi folosite atat la recalcularea prevazuta de art.109 si 110 din legea 223/2015 cat si la actualizarea, cand o fi cazul, prevazuta de art.60 din aceeasi lege.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corectă și pertinentă informarea.Rezultă că majoritatea celor ce nu au depus cerere, au optat pentru ultimele 6 luni de activitate.

   Ștergere
 20. @Anonim-29.06.07,37.
  Daca postati cu cel putin nume sau prenume adevarat,va dau aici modul de calcul,precum si etapele de recalculare a pensiei.

  RăspundețiȘtergere
 21. Intrebare pentru cei care ati efectuat vreun demers la centrele militare pentru reincadrarea in grupele. Intrebarea este daca ati primit la domiciliu (la cerere - desigur), vreun exemplar cu fisa cu locurile de munca actualizate.

  EU nu am primit desi am solicitat in scris. La CMJ Arges mi-au spus unii ca NU se elibereaza asa ceva, ci se expediaza direct CPS. Mi-au balmajit ceva legat de ... clasificarea documentului! N-am avut timp sa mai iau in piept cu ei, fiind in trecere ultrarapida pe la CMJ. Dar acum imi fac timp!

  Art. 6 (7) din "Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.123/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar" obliga CMJ sa elibereze detinatorului fisa cu locurile de munca.

  Asadar, voua vi s-a eliberat fisa cu locurile de munca? Rog precizati si CMJ de care apartineti. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 22. Eu@am primit la domiciliu exemplar 2 al fisei cu reincadrarea in grupe.Cei de la CMJ Arges fac exces de zel.E ca si cum tu nu ai avea acces la dosarul tau de pensie.Insista la CMJ Arges.In conditiile in care nu gasesti intelegere adreseaza-te esaloanelor superioare.

  RăspundețiȘtergere
 23. Pt EU
  1. Dumneavoastra v-ati adresat CMJ Arges sa va elibereze un act legal prevazut de art.11 al.3 din legea 223/2015 prin care se face dovada vechimii necesare stabilirii drepturilor de pensie, pt ca fisa cu locurile de munca in functie de conditiile de munca: CD, CS si AC , in cf cu art.24 din legea de mai sus, se foloseste la stabilirea unor sporuri la vechimea cumulata, vechimecare se foloseste la stabilirea pensiei recalculate.
  2. Faptul ca nu ati primit un exemplar din fisa cu locurile de munca, in conformitate cu art.92 lit.d) si 93 lit.b) constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la 500 la 1000 lei.
  In cf cu art.94 din lege, modificat cu OuG 57/2015 constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de organele de control ale MApN
  3. La noi s-au dat copii xerox, daca nu se dadeau procedam astfel:
  - solicitam suplimentar, printr-o petitie (cerere scrisa) adresata comandantului CMJ sa-mi elibereze o copie dupa fisa cu locurile de munca, aratand prevederile legale precizate mai sus si specificand la sfarsit ca in caz contrar, ma voi adresa celor in drept, pt aplicarea sanctiunilor legale
  - daca si in urma acestui demers n-as fi primit o copie dupa fisa cu locurile de munca , ma adresam SEFULUI SMG sa dispuna trimiterea pe teren a unor organe de control, care sa constate incalcarea unor prevederi legale, constatarea contraventiilorprevazute de art.92 si aplicarea sanctiunilor prevazute la art.93 comandantului centrului militar.
  Obs.
  A. La fiecare petitie, in conformitate cu M 101/2012 publicat in MoOf 670/2012 trebuie sa primiti raspuns in 30 de zile
  B. Fisa cu locurile de munca nu este un document clasificat, este un document neclasificat. Drept urmare nu se supune prevederilor M9/2013 pt aprobarea normelor privind protectia informatiilor clasificate in MApN publicat in MoOf 115/2013.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK, am priceput. M-au chemat la CMJ sa semnez fisa, ceva in genul ca "Sunt de acord ...". De fapt pe cererea de reincadrare am semnat, nu pe fisa. Fisa am vazut-o, era in ordine. Eu NU am facut cererea de reincadrare la CMJ, ci am expediat-o prin posta. In acea cerere am solicitat explicit CMJ sa expedieze un exemplar la M.Ap.N., iar unul mie. Nu e mare lucru, dar m-a iritat raspunusl. Asa ca le fac bucata!

   Ștergere
 24. Astazi,la CSP a Mi,mari cozi pt.depunerea de cereri pt.recalculare.

  RăspundețiȘtergere
 25. Daca dispun de timp sa faca coada.Pentru 5 lei ,pretul unei recomandate cu confirmare de primire din punctul meu de vedere nu se merita.In sfarsit fiecare procedeaza cum il taie capul.

  RăspundețiȘtergere
 26. Aveam mari asteptari de la Dobritoiu dar am constatat ca in dorinta lui de a da in Oprea ne-a atins si pe noi cei ce am inregistrat pierderi prin legea lui Boc.Mai concret Oprea pe "sest"ne acordase si noua celor pensionati anterior anului 2011 grupe marite,iar prin aceasta se mai atenuase scaderea.In urma scandalului facut de Dobritoiu adio si la gara.Ce rau e ca prostia nu doare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dobritoiu a facut doar gargara politica. Adevarul este altul! O stie oricine din Directia Fimanciara. Ordinul lui Oprea a fost ilegal. Toti din DF au stiut asta. Au lasat CPS sa execute ordinul. Apoi DF i-a tras un control financiar intern. Un fel de control preventiv, inaintea celui al Curtii de Conturi. In urma controlului DF a sesizat ca ce facea CPS era ilegalitate. Si a pus-o sa recupereze sumele respective. Si cf. tertipurilor breslei a mai instiintat si Curtea de Conturi.

   CPS nu a recuperat sumele deja acordate pt. grupele de munca. Intrucat Oprea ca sa scape de scandal, a actionat politic si a emis L. 241/2013. Cei mai multi cunosc ca L. 241/2013 este destinata reintregirii pensiilor diminuate. Aiurea! L. 241/2013 mai are un articol 2 (2) dedicat NERECUPERARII sumelor pt. grupele de munca achitate eronat la ordinul lui Oprea.

   Si ca tacamul sa fie commplet, desi cei cu pensiile diminuate chiraiau, Oprea a avut grija ca L. 241/2013 sa actioneze in PRIMUL RAND pt. a-si acoperi gafa cu grupele de munca. L. 241/2013 intrand in vigoare in IULIE pt. cei cu grupele de munca (iulie 2013 fiind prima luna cand ar fi trebuit retinute sumele pt. grupele de munca), si abia in octombrie 2013 pt. cei cu pensiile diminuate.

   Cam asta a fost povestea! Dobritoiu a facut ceva gat politic, dar el NU are nicio implicatie in povestea asta! Pur si simplu, DF a facut lucrarea, dandu-l pe teava si pe Oprea la Curtea de Conturi!

   De ce a procedat DF asa? Este simplu. In cazul in care Curtea de Conturi ar fi sesizat ilegalitatea inaintea controlului financiar preventiv al DF, niste finatisti ar fi ramas someri! Asa ca ei si-au facut treaba independent de Oprea si Dobritoiu cum de altfel procedeaza asa de cand ii stim. Recunosc ca nu prea ii agreez pe finantisti din cauza obtuzitatii lor, dar cand este sa se acopere cu hartii, sunt campioni! Asta a fost povestea atunci!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ avianyc 29 iunie 2016, 22:15. NU ai inteles absolut nimic si nici NU este de mirare la nivelul de cariera pe care l-ai avut. Ce s-a intamplat, NU are legatura cu nicio politica.

   TU esti ministrul meu, iar EU sunt finantistul tau. Care daca NU stiai, EU pe linie profesionala ma subordonez si Ministerului Finantelor. Iar daca gresesc ceva pe linie profesionala, sunt pasibil de diverse sanctiuni, inclusiv sa imi pierd painea.

   TU - ministrul meu dispui sa se aplice ilegal ce vrei tu, la o structura cu care EU nu am legatura, decat in ce priveste controlul financiar. Ordoni CPS sa plateasca grupele si la cei pensionati inainte de 2011, desi HG-S 1019/2010 zicea negru pe alb ca NU se platesc decat celor pensionati cu 05.01.2011.

   Treaba TA, esti ministru, NU este structura mea! Numai ca EU am obligatia sa efectuez un control financiar preventiv la CPS. Si o fac. Iar cand il fac, descopar ca CPS achita grupe si la cei pensionati inainte de 2011, desi NU avea baza legala! Fiind control preventiv, dispun masuri. Iar prima masura este ca CPS sa intre in legalitate si sa recupereze sumele in cauza. Si sa o faca repede, pana vine Curtea de Conturi! Ca altfel se lasa greu de tot!

   Imi scriu constatarile, reomandarile si masurile pe raportul controlului preventiv, cu termen concret de remediere si plec inapoi la DFC. M-am acoperit c hartii, mi-am aparat scaunul si functia, mi-am facut treaba! Oprea poate sa faca spume, NU are ce sa imi faca! Intrucat ma subordonez pe linie profesionala si Ministerului Finatelor. Iar la prima bere mai discut in particular situatia si cu pritenul de la Curtea de Conturi!

   Asta a fost realitatea, baiete! Mai departe, este simplu. I disperare de cauza, pentru a NU fi reperat ca principal vinovat de Curtea de Conturi, Oprea a bagat in L. 241/2013, Art. 2 (2) prin care sterge abuzul in functie cu buretele. Incercand totodata sa nu isi spuna in cap pe rezervistii carora le achitase grupele ilegal, urmand ca apoi sa le ia lovelele inapoi.

   TU povestesti variante electorale. Si atat. Daca treaba mergea inainte, era si mai rau. La Controlul Curtii de Conturi, ar fi fost sesizata oricum ilegalitatea. Iar oamenii tot ar fi dat banii inapoi si inca foarte multi.

   Morala? Nu ii agreez, am mai spus-o, dar ar trebui sa intelegi si tu ca pe finatisti NU ii duci cu presul! Eventual iti spun "- Sa traiti, am inteles", apoi in urmatoarele 3 zile apare un control inopinat picat din cer al Curtii de Conturi! Si te-ai fript precis!

   Ștergere
  4. @ avianyc 29 iunie 2016, 22:15. Mai pui si o intebate stupida. Daca este legal acum sa fie reincadrati in grupe acum si cei pensionati inainte de 2011? Da, este! TU nu iti cunosti legea actuala si care este L. 223/2015? Aici este [http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_223_2015_pensiile_militare_de_stat.php]. Ia citeste Art. 11 (3)! Deci acum este legal! Grupele se platesc si celor pensionati inainte de 2011, in baza unei legi, NU pe baza de ordin verbal ilegal ca in 2011!

   PS 1: Vrei sa iti mai dau un pont? Oprea NU a dat ordin scris in 2011-2013 sa fie platite ilegal grupele de munca. Cu toate astea, CPS a platit grupele. Fiind clar ca nici CPS nu este incadrata cu nebuni. Altceva a fost atunci. Ceva in genul ca un consilier de stat care raspundea direct de activitatea CPS a transmis ordinul lui Oprea catre CPS.

   PS 2: Mai vrei un pont? CPS a sesizat ilegalitata din prima, dar a cedat la presiune. Au cedat doar aparent, intrucat cei din CPS au chemat de fapt controlul "intamplator" al DFC.

   Oricum, la faza exista cel putin un secretar de stat de atunci care ar trebui legat! Dar nu e prea tarziu!

   Ștergere
 27. s-a a;es praful de cele 6 luni de zbatere pentru eliminarea art 49 din oug 57 ,s-a ales praful de ce;e 6 luni de asye[tari si sperante , sa se a;reaga praful si de toti din comosia de munca de la camera deputaulor si a tuturor ciolanis etc . deci si-au batut joc de millitari in toate comixiile alea ale parlamentuluji , sa le fie rusine

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lupta (inutila din ppacate) pentru modificarea OUG 57 s- a incheiat .Urmeaza imediat dupa alegeri disparitia cuantumului avantajos si limitarea cuantumului pensiilor militare de stat( aici sunt si eu de acord cu o limita de 6000 lei net ).De pensiile speciale uriase ale mafiotilor din sparlament, magistratilor,grefierilor, diplomatiilor ,pilotilor civili, artistilor,stewardeselor ,functionarilor publici sparlamentari si ai curtii de conturi , etc nu se vor atinge deoarece astia protesteaza.Singurii care sunt fraieri profesionisti si nu protesteaza niciodata ( cativa speriati care vin duminica la misto cand nu e decat portarul la guvern sau sparlamentul e in vacanta nu inseamna nimic ) sunt militarii activi si rezervistii (iar politistii sunt prostiti de liderii sindicatelor lor ofiteri acoperiti si corupti pana in maduva oaselor) .Așa ca asteptati linistiti ghilotina taierilor vine peste cateva luni( pentru unii vor fi cresteri mici) .Sa va fereasca Domnul sa aveti pensia calculata pe legea 223 mai mica ca aia ramane pe veci ( asta presupune si multe infarcturi pentru amarasteni deci raman mai multi bani la buget). Tineti minte vprbele mele, o sa ne mai auzim daca supravietuim pana in toamna ( si rusilor nu le vin idei dupa cat ii provocam).

   Ștergere
  2. @ Dan Aldea 30 iunie 2016, 09:02. Orice este posibil cum si alta data a fost posibil. De fapt, TU te erijezi in Mama Omida care NU este deloc originala.

   In ceea ce priveste fixul tau cu maxim 6 000. In lunga discutie cu avianyc30 iunie 2016, 06:54, la final spuneam ceva despre niste cretinoizi din randurile noastre. Precis mai sunt ca tine si ai dat deja de lucru parlamentarilor. Asa a fost si in 2011: niste cretinoizi sustineau atunci contributivitata, iar acum apar altii care sustin limitarea la 6 000. Fapt pt. care isi freaca mainile de bucurie si parlamentarii, si Ciolos etc. Iar magistratii si celelalte bresle fac si chef cand observa ce idioti putem avea printre noi! Probabil ca si-au facut si calculele ca daca limiteaza la militari la 6 000 cf. dorintei tale, cu diferentele retinute si le ... dubleaza pe ale lor! Ca e de unde daca cei ca TINE le doneaza de buna voie diferentele! Insista! Asa au insistat unii ca tine si in in 2011, sub o alta forma!

   Ștergere
  3. Fara limita nu-i asa ? Ti se pare normal ca mii de colonei si generali de carton sa aiba pensia fiecare cat 10 soldati ,sgp, etc? Vorba cuiva ’'dai dreacului’' noi sa facem matu gros .Acum iar ai sa ma acuzi ca sunt sgp ca altfel ce-mi pasa mie de ei.Sau mai era unu cu nasul fin care ii put obielele soldatilor .Rusinea e marfa rara .

   Ștergere
  4. Si chiar daca e blogul tau ia-o mai usor cu invenctivele"" gen ''cretin ,idiot'' etc .Putina decenta nu-ti strica.Violenta de limbaj e ultimul refugiu al incompetentei.

   Ștergere
  5. Si zici ca nu sunt original ?Ai uitat cum ma certam cu toti de pe blogul tau cand le spuneam sa nu se mai agite degeaba ca OUG 57nu v-a fi modificata ?Stiam din sursa sigura.Tot asa ca ''mama Omida'' va spun ca nu va apuca anul cu pensia calculata pe legea 263 iar legea 223 modificata v- a devenii obligatorie.Mai vb.

   Ștergere
  6. @ Dan Aldea 30 iunie 2016, 11:57. Fara limita. EU nu am 6 000 lei si NU voi avea niciodata 6 000 lei. Dar NU am cum sa accept ideile unui ca tine care impune limita de 6 000 unui ... sa zicem pilot militar, in timp ce pilotul civil are ... 30 000. Cum NU pot accepta ideile unuia ca tine ca unui general harsit in teatrele de operatii sa ii bagi limita la 6 000 lei, iar un magistrat care a mai facut si misto de militari cand ni s-au desfiintat pensiile militare in 2011, sa ii bagi 25 000.

   Cum NU pot accepta ideile tale crete sa bagi limita la un militar la 6 000 lei - iesit poate la pensie dupa 40 ani de activitate, iar un parlamentar sa aiba 6 000 numai indemnizatia pt. 3 mandate (12 ani) in afara de pensie! Cum NU pot accepta ideile tale cu limita de 6 000 lei, in conditiile in care un europarlamentar roman cum ar fi EBA isi asigura pensii de mii bune de euro [http://ziarulteleormanul.ro/viitorii-europarlamentari-isi-asigura-pensii-in-valoare-de-mii-de-euro/].

   Ce faci TU inseamna a NE batea singuri cuie in talpa! Da' de ce sa NU fie pensia maxima a unui militar cat a lui ... Stolojan de exemplu. Care cumuleaza pensia de 1000 euro pt. 6 ani la banca mondiala + plus 4 200 de euro de euro pensie de europarlamentar (din bani public provine, inclusiv de la noi - si noi cotizam la bugetul UE) + pensia din sistemul public romanesc care este pt. Coca Cola [http://incont.stirileprotv.ro/politica/fotoliul-de-euro-parlamentar-tot-mai-ravnit-300-000-de-euro-in-4-ani-suma-ce-bate-spre-1-mil-euro-cu-banii.html]?

   Ti-am dat exemplu Stolojan si pensiile lui care cumuleaza cam 7 000 euro lunar lui! Iar asta si altii ca el tipa mereu ca trebuie taiate pensiile tot ale ... militarilor! Iar TU ii tii isonul!

   Ștergere
  7. @ Dan Aldea 30 iunie 2016, 12:01. Cam asa este! Numai ca si TU insisti cu placa nord-coreeana cf. careia pensia unui militar NU trebuie sa depaseasca 6 000. NU este prima data! Iar zona "R-26500" apara drepturile militarilor de cariera, NU le face zob asa cum procedezi TU. Din stupiditate procedezi asa, NU cu rea intentie! Dar stupiditatea naste monstri.

   NU am sa pricep niciodata cum te legi de militari sa le faci pensia maxima de 6 000 lei si sa NU incepi cu Monica Macovei cu 5 000 euro pe luna. Plus pensia de magistrat - ca a fost si magistrat. Si al carui partid-secta a mai desfiintat si pensiile militare in 2011!

   Ce reactie decenta vrei sa mai am in astfel de situatie? Sa iti fac statuie?

   Ștergere
  8. Rxxx, tu daca erai corect ar fi trebuit sa sustii ca pensia unui maior , colonel ,general (ex.pensia sefului SMG ) sa fie de ’'n'' ori pensia ultimului soldat .Asa de cate ori creste pensia soldatului creste si pensia generalului care v-a interes ca sa creasca si pensia soldatului ,altfel nu da doi bani .Asa toti militarii vor trage la aceeasi caruta si in aceeasi directie.Dar tu nu, vrei pensie grasa doar pentru dulai nu si pemtru catei ( de parca aia nu au familii) .De aia nu te 'suspecteaza ''nimeni de bune intentii.

   Ștergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa lamurim niste chestii. Ma intreb daca tin minte nu stiu ce? Si imi insiri niste politicieni. Fapt pt. care imi aduci minte de niste amici de ai mei, rezervisti. Fac parte din tipologia clasica a pensionarului traind cu gura cascata la TV, cu ochii pe politicieni. Nu cunosc la modul concret nici macar in baza carei legi au pensii, nici macar ca nu au avut pensii militare intre 2011-2016,dar ei ii urmaresc pe politicieni. Apoi cand vorba de subiect, afirma sfatosi: "- Asa este sau nu este asa. Am vazut eu la TV ca Dogaru/Dobritoiu/Oprea etc. au zis ca ....". Ii asculti, de fapt politicienii in cauza nu vorbeau decat vorbe, situatia legislativa de zi cu zi fiind cu tptul alta.

   Faza la care ca om rational, ramai tâmp. Cum in anul 2014-2015-2016, cineva care a trecut prun armata se mai poate baza pe afirmatiile unor politicieni. Si televizati. In conditiile in care este deemonstrat ca in 6 ani de zile niciun politician televizat nu a fost capabil sa prezinte la modul concret niciun detaliu concret legat de o tema punctuala care ii priveste pe rezervisti. Ceva generalitati, spoiala politica, bla, bla, bla, ura si la gara.

   Si acum sa iti raspund la intrebare! Daca imi aduc aminte ce ziceau aia ai tai? Man! Eu NU sunt un rezervist televizat sa inghit gogosi. EU stiind precis realitatea asa cum a fost. Pas cu pas. Aceasta fiind urmatoarea:

   1]. Niste cretini mi-au desfiintat pensia militara in 2011. Printre care este si unul adulat de tine. Oprea il cheama.

   2]. Niste cretini mi-au achitat o pensie contributiva in perioada 01.01.2011-01.10.2013, diminuata cam cu 1/3 fata de fosta pensia militara. Perioada este de asa natura, incat printre ei se aflau toti cei 3 la care faci referire: Oprea, Dobritoiu si Ponta.

   3]. 2013. Castig un proces, dr NU definitiv. Recuperez toate sumele retinute in anii 2011-2013. Numai ca niste cretini ma executa silit sa restitui sumele. Printre ei toti cei 3 la care faci referire: Oprea, Dobritoiu si Ponta.

   4]. Legea 241/2013. Valva mare la TV. Ponta cu caramida in piept: "Am reparat nedereptatile bla ... bla ...bla". Ura! Mi se reintregeste pensia? Da, dar mi s-a taiat orice indexare. Adica cu un articol au reintregit-o, dar cu altul mi-au inghetat-o nenorocitii! Nenoricitii calculand ca daca imi taie orice indexare dupa reintregire, tot dracu' ala este. Si asa a fost! Printre nenorociti: Oprea, Ponta, Dobritoiu.

   Ștergere
  2. Continuare!

   5]. Dogaru - 2013. Ai punctat si tu faza cu C. Anghel. Proiectul initial al L. 241/2013 prevedea sa ni se restituie celor diminuati diferentele retinute. Si s-a opus ... Dogaru!

   FII ATENT! TU STII DE CE S-A OPUS DOGARU? DE FATADA, DOAR SA SALVEZE CHILOTII USL. PE AI LUI PONTA, OPREA SI ANTONESCU! USL nu a a avut nicio intentie sa restituie vreo suma in baza L. 241/2013. Dar ca sa NU piarda electori, i-a ordonat lui Dogaru sa scoata castanele. Ideea fiind ca daca o organizatie de rezervisti - SCMD a cerut sa NU ne restituie sumele, atunci USL ... se conformeaza dorintelor rezervistilor. De ..ahat faza!

   6]. 2014. L. 125/2014. Ponta stopeaza executarile silite la care am facut referire. Lucru bun! Dar NU are legatura cu dragostea pt. militarii executati silit. Ci cu toti pensionarii din Romania! De fapt legea a fost dedicata unor grefieri executati silit. Si ca nu bata la ochi dedicatia, Ponta i-a bagat la gramada pe toti pensionarii. Printre care si militari.

   8] 2013-2016. Proces castigat cu statul cu mentinerea in plata a pensiei stabilita in baza L. 164/2001. M.Ap.N. este executat si silit. Si tot refuza sa se conformeze. Se intampla de 3 ani, indiferent ca a fost Ponta sau este Ciolos.

   8]. Legea 223/2015 a pensiilor militare de stat. Care in lipsa unui termen concret de recalculare, scoate negru pe alb din lege pe cei pensionati anterior anului 2011. Cine sa fie nenorocitii? In prima rand initiatorii: Ponta si Oprea. Apoi toti parlamentarii. Plus cel care a promulgat-o!

   S-a repetat istoria si mascarada legata de L. 241/2013 cu ... Dogaru. Care s-a bagat din nou la inaintare pt. Ponta si Oprea, Dogaru sustinand proiectul initial de lege - pe cel al Guvernului si care ne excludea de la recalculare pe cei pensionati inainte de 2011 de la recalcularea. Proiectul este public, legea este publica.

   M-am lungit cam mult! Man! Eu ti-am expus realitati pas cu pas! Si TU vii la mine sa ma intrebi ce au spus niste cretinoizi de politicieni? Ne-au ...utut toti, asa cum ne-o trag si astazi! Ce tot ma iei cu Ponta si Oprea? S-au sinucis cumva ca OUG 57/2015 a diminuat baza de calcul a pensiilor militare stabilita initial prin L. 223/2015? NU, si nici NU au de gand! Stau linistiti la fel ca ... Dobritoiu!

   Apropo de interventiile nefaste ale lui Dogaru la care am facut referire! Cu OUG 57/2015 se repeta istoria. Dar cu alti cretinoizi! Liderii sindicali ai politstilor sunt acestia! Acum ei au primit ordin sa sustina OUG 57/2015 in ... avantajul nostru al tuturor! Iar Parlamentul se va conforma, cine poate sa refuze ...cererea reprezentantilor armatei?

   Ștergere
  3. Partea finala! Dupa cum vezi, TU ai o realitate televizata, iar EU una concreta.

   Mai este ceva ce NU am spus. Dar de cretinii dintre noi care au sustinut desfiintarea pensiilor militare in 2011, facand reclama contributivitatii, ai aflat? Majoritatea s-au dat la fund, dar unii mai tupeisti mai apar inclusiv aici pe forum. Ei bine, si acei retardati au avut si ei un rol in ceea ce s-a intamplat! Problema este ca fiind retardati, au fost folositi copios de toti! Fapt pt. care tragem castanele toti si astazi!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ Tov, maistre militar 30 iunie 2016, 09:36. Astea sunt istorisiri. Surugiu si Coarna conduc sindicate! Au protestat vreodata ca au cu ce, contra OUG 57.2015, respectiv pt. formula de calcul originala din L. 223/2015? Nu! Si atunci TU ce faci acolo?

   PS: Vrei sa iti spun tot EU in ce scop s-a clocit OUG 57/2015? Pleca de la un militar pensionat inainte de 2011 cu o functie importanta intr-o structura tot extrem de importanta stat. Poate cea mai importanta. Cand a vazut ca L. 223/2015 in original scoate din calcule pe toti cei pensionati inainte de 2011, l-a apucat dracii. Si avand o functie importanta in stat, a spus "NU!" "- Sa fim tratati toti egal, indiferent de procentaje!". Asa s-a ajuns de la 80% la 65% si de la plafonarea la 100% la cea la 85%. Iar pe o anumita linie, toti cu raspundere juridica din toate ministerele, au fost luati la stanga ... pt. incalcarea nu stiu carei deontologii la faza cu discriminarea in defavoarea celor pensionati pana in 2011, introdusa in textul original al L. 223/2015. De aceea sustin toti din ministere acum - astia toti fiind din zona juridica de fapt, OUG 57/2015. Pt. ca li s-a aratat cu degetul magaria pe care au facut-o cu excluderea celor pensionati pana in 2011, cu amenintarea de a le fi facuta lucrarea sa nu mai lucreze vreodata in aparatul juridic de stat.

   Asta este! Legat de Coarna si Surugiu? Dar astia 2 unde au fost cand au sustinut L. 223/2015 cu excluderea celor pensionati pana in 2011 de la recalculare? Asta pe langa faptul ca NU baga niciu protest contra OUG 57/2015.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. @ Tov. maistru militar 30 iunie 2016, 10:15. Ce spui TU sunt vorbe dupa colt ale celor care NU isi explica o situatie! Si cauta justificari. Repet! L. 223/2015 NU si-a propus niciodata in forma originala, ca TU pensionat inainte de 2011, sa mai apuci vreodata pensia recalculata in aceasta viata! Asadar, de unde fluturasi si tavalire in masa daca TU ai fost predestinat sa ramai cu aceeasi pensie ca acum? La cei care ar fi urmat sa se pensioneze, nu? Prea putini si prea discreti incat sa starneasca valva. Deci varianta TA, cade!

   Mai departe ti-am spus cum a stat treaba. Reducerea la 65-85% a fost doar pt. a fi integrati in lege si cei pensionati pana in 2011. Un fel de razbunare pt. omisiune. Bugetul alocat ramanand cel stabilit de Guver si care a decis sa fie tot acelasi. Celelate sunt povesti.

   Asa in mare - intrucat tie chiar trebuie sa iti dau cu furca sa pricepi cate ceva, iti dau asa un fel de mesaj mai jos:

   "Presedintia Romaniei

   Catre

   Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, M.Ap.N./M.A.I. s.a.md.

   Presedintia Romaniei, in urma unei analize ulterioare detaliate a textului L. 223/2015, deja promulgata de ..., concluzioneaza ca atat presedintele Romaniei a fost indus in eroare cu privire la unele aspecte din textul legii adoptate de Parlament, cat si Parlamentul Romaniei. In sensul ca legea provoaca o evidenta discriminare privind tratamentul juridic a militarilor pensionati anterior anului 2011, in raport cu ...

   In aceste conditii, rugam (structura - Guvern, Parlament, ministere etc. etc.) sa precizeze urmatoarele:

   - justificarea sustinerii juridice a discriminarii mentionate din partea structurilor de specialitate.
   - eventualele masuri de remediere.

   Solicitam de asemenea, Guvernului si Parlamentului:
   - sa dispuna verificarea nivelului de competenta profesionala a structurilor juridice din cadrul ministerelor si comisiilor juridice care au avizat proiectul initial al legii, precum si rezultatele verificarilor;
   - masurile profesionale luate in cazul consilierilor si asistentilor juridici, care au coparticipat la initierea proiectului de lege si avizarea acestuia, cu consecinta excluderii personalului pensionat anterior anului 2011 ...."

   Cam asa au stat lucrurile. Ştanga a fost varata adanc! Iar tot spectacolul care il vedem acum nu inseamna decat remediere mioritica a unui lucru prost facut de la inceput!

   Numai ca astfel de lucruri NU pot fi date publicitatii! Fiind o problema intre institutii!

   Ștergere
  8. Rxxx .Si rezultatul demersurilor tale care e ? Dupa disparitia cuantumului avantajos toti cei iesiti la pensie inainte de 2011 vor pierde bani in loc sa ramana cu ce aveau .Adica v-ati bagat singur batul in cur,

   Ștergere
  9. @ Dan Aldea 30 iunie 2016, 12:29. Care este rezultatul demersurilor mele? Nu am uitat ca EU sunt pensionat inainte de 2011, iar TU dupa.

   Daca citeai atent niste chestii, ai fi observat urmatoarele:

   - in perioada 2011-2016 am avut statut nu doar de rrom, ci si de evreu al unei tari fasciste. Pensie militara desfiintata, una contributiva diminuata cu 1/3, executat silit, apoi pensie "inghetata" etc. Tacam complet!
   - incepand cu 2016, am iesit in sfarsit din statul de evreu. Urmare a demersurilor inclusic ale MELE! Deci, am realizat ceva!

   Acum am doar statut de rrom ca toti ceilalti! Ca TINE de exemplu!

   In ceea ce priveste previziunile tale despre viitor! Esti rupt de realitate! Calculele sunt realizate de asa natura, incat o pensie militara cu am avut EU in baza L. 164/2001 sa fie relativ egala cu o pensie militara in baza L. 223/2015 cum vei avea TU dupa recalculare. Prin urmare, intre cele 2 cuantumuri NU exista cine stie ce diferente ca sa existe cuantum mai avantajos!

   Si acum, atentie! Exista o mana de militari care s-au trezit boieri la pensiile contributive! Pensii duble, triple cvadruple etc. fata de fostele pensii militare!

   A celor mentionati mai sus poate fi DE FAPT, problema pronosticata de tine! Personal NU ma intereseaa soarte fostelor lor pensii contributive "umflate cu pompa". Asa cum nici pe ei NU i-a interesat cand am avu pensia militara retezata cu barda! Ba mai faceau si misto de cei cu pensiile diminuate!

   In concluzie, TU te agiti ca pestele pe uscat! Numai daca NU prefigurezi cumva ca L. 223/2015 sa fie abrogata dupa ce iti recalculeaza tie pensa. Iar TU sa ramai tot cu contributiva ta pe L. 263/2010, nefiindu-ti acordat cuantumul mai avantajos pe L. 223/2015.

   PS: Bai, baiete! Retine! Din aia pensionati inainte de 2011, aia care au facut gusa mare, au facut-o dupa desfiintarea pensiilor militare, adica dupa recalularea in baza L. 119/2010 a lui Boc. O mana de oameni! Majoritatea insa, ori ca este L. 164, ori L. 223 - toa rezultatul ala este! Iar de grija celor cativa "umflati" de Boc, nu mai pot dormi ei! RETINE BINE! NU TOTI CEI PENSIONATI INAINTE DE 2011, CI DOAR O MANA DE OAMENI GONFLATI DE BOC!

   Ștergere
 29. T3 si orice nume ti-ai lua!
  Am citit glumele tale pe huhurez.....despre admin si persoana mea! Glume de atelier., ca de altfel nu or fi de la Polizu!
  Acum vii si postezi! Este ok, ....si adminul te lasa! Si asta este ok!
  Dar, te intreb...simplu si direct, adica fac apel la onoare:
  -ce faci, tata, lingi mana pe care ai muscat-o?

  PS-parca infierai cu manie proletara pe unii.....de carton?
  Acum am inteles, ãia nu erau Mm!

  RăspundețiȘtergere
 30. @Mares , ce onoare astepti de la acest nenorocit de avianyc sau tigri 3. pe tine, macar nu te cunoaste dar cu mine a fost coleg de unitate cu ceva timp in urma si vezi cat de bine se ascunde, de ce crezi ca nu are curajul sa-si dezvaluie identitatea?
  Deoarece este un las si un sperjur, de talia cazar cioban la turmele unitatii, numai ca aceasta javra a fost un tablagiu unsuros , care, acuma ridica pretentii de ...cosmonaut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel,
   A facut si facultatea de inginerie aero-spatiala, ka Polizu, /Politehnica!
   Ambii copii au facut Politehnica, alte specializari, dar cand am vazut 4-5 pagini de demonstratii a unei formule.....am zis: tata, numai T3 intelege asta!
   Oricum astept sa dea numele si promotia, eu verific si daca se confirma îi dau o sampanie de 200-300 lei! Cu placere si icre de somon!

   Ștergere
  2. ”colega” chiar imi faceam probleme, ma gîndeam ca ai plecat cu parlamentarii in concediu. Dar mai rau eram ingrijorat nu cumva sa fi nimerit in vreo cusca capcana si homalaii aia la foamea lor sa fi trecut la facut slanina pe tine.

   Ștergere
 31. Stabilirea pensiei
  Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procent de 65% din baza de calcul pentru vechime cumulată de cel puţin 25 de ani. Pentru fiecare an care depăşeşte cei 25 de ani, se adaugă câte 1% din baza de calcul. Totodată, se acordă un spor de 3%, 6% sau 9%, în funcţie de contribuţia la Fondul pentru pensia suplimentară şi/sau contribuţia individuală la buget.
  Pensia astfel stabilită, recalculată şi actualizată în condiţiile Legii nr. 223/2015, nu poate fi mai mare de 85% din baza de calcul. La cuantumul astfel obţinut, în funcţie de clasa ordinuluiMeritul militar deţinut, se adaugă un spor de 10%, 15% sau 20%, prevăzut la art. 11 alin. (3) din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa, si? Nu rezulta decat 2 lucruri:
   - cel mai prost cuantum dintre toate pensiile de serviciu;
   - OMM este tratat cu ..urul!

   Calculul fiind de asa natura incat sa se ajunga la 100% cu tot cu OMM.

   Ia sa vedem la magistrati: Legea privind statutul magistraţilor nr. 303/2004:

   "Art. 81. - (1) Magistraţii cu o vechime de cel puţin 25 de ani în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

   (2) Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea în magistratură prevăzută la alin. (1) se adaugă la cuantumul pensiei câte 1% din venit, fără a se putea depăşi venitul brut avut la data pensionării".


   Surpriza? Nu trebuie nimeni sa fie judecator sau procuror pt. a obtine pensie de serviciu ca magistrat. Ci doar sa fie orientat!
   "Art. 85. - Constituie vechime în magistratură perioada în care magistratul sau persoana asimilată acestuia a îndeplinit funcţiile de judecător, procuror, personal de specialitate juridică din fostele arbitraje de stat, magistrat-asistent, auditor de justiţie sau personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor, precum şi perioada în care o persoană a fost avocat, notar, asistent judiciar, consilier juridic sau a îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, potrivit prezentei legi".

   Si asta in conditiile in care ultimii NU mai pot avea nicio atributie dupa pensionare. Doar militarii pot avea! Ne-au copiat legea, au ramas cu ea, iar noi ... 65%?

   Ștergere
  2. Padina,
   Tu stii ce inseamba 37 de ani? Dau cu piciorul la vechime? De ce?
   In Timisoara a fost R, parca si D!
   Ulterior, Bg si CA!
   Nu-mi povesti mie ca la restructurare nu ai mai avut functie! Nu s-a desfintat nimic, s-a transformat in mai mare! Daca era pe f corecte O7 nu se aplica pt tine!
   Acum, eu ca am vechime multa, este corect sa pierd?

   Ștergere
  3. Măi ”Faraday” ,nu stiu ce oi fi avînd tu mai multi in cap ”farazi” sau ”fazani”,insa cînt te-am rugat ca inainte de a clantani si induce lumea in eroare stiam bine ce spun.
   Afirmi despre legea pensionarii magistratilor niste trasnai mai mari ca tine ,gresind pina si art. in cauza.
   Ia de aici art.7 din norma de aplicare a L 303/2004 si vezi si tu cum se dau pensiile magistratilor si ce intra in venitul brut.
   Si tine cont ca peste acea medie a veniturilor brute pe ultimele 12 luni nu maiau altceva ,adica nici cps,nici OMM. Practic pot ajunge la 100% din media veniturilor brute pe ultimele 12 luni, venituri brute stabilite in baza art 7,al. 3 din normele metodologice.

   ”Art. 7.
   (1) Cuantumul pensiei de serviciu prevăzute la art. 82 alin. (1) şi (2) este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării, iar pentru pensia de serviciu prevăzută la art. 82 alin. (5), cuantumul este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecător sau procuror în funcţie, în condiţii identice de vechime şi nivel al instanţei sau parchetului.

   (2) În stabilirea mediei veniturilor brute realizate prevăzute la alin. (1) se vor lua în considerare numai acele 12 luni anterioare pensionării, în care persoana s-a aflat efectiv în activitate. În cazul în care persoana s-a aflat efectiv în activitate o fracţiune de lună, se va include în calculul pensiei numai această fracţiune de lună, prelungindu-se corespunzător termenul până la împlinirea celor 12 luni.

   (3) În veniturile brute realizate se includ, pe lângă indemnizaţia de încadrare brută lunară, sporurile cu caracter permanent sau nepermanent. În veniturile brute nu se includ sumele primite cu titlu de prime, premii, decontări, restituiri de drepturi aferente altei perioade şi nici indemnizaţia egală cu cele 7 indemnizaţii de încadrare brute lunare prevăzută la art. 81 alin. (1) din lege ori alte drepturi fără caracter salarial.

   (4) Cuantumul pensiei de serviciu, stabilită în condiţiile art. 82 alin. (4) din lege, se diminuează cu 1% pentru fiecare an în minus faţă de vechimea în magistratură de 25 de ani.

   (5) La calculul pensiei de serviciu, majorarea de 1% prevăzută la art. 82 alin. (3) din lege se aplică la media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data de pensionare a unui judecător sau procuror, în condiţii identice de vechime şi nivel al instanţei sau parchetului, şi se aplică doar pentru fiecare an realizat în funcţia de judecător sau de procuror în plus peste vechimea de 25 de ani în aceste funcţii, potrivit exemplului din anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice.”

   Diferenta-i ca astia au salarii salarii .


   Ștergere
  4. @ Tov. maistru 30 iunie 2016, 18:58. Da, e Norma metodologică de aplicare a prevederilor Legii nr. 303/2004. Si care este problema?

   Nu ai realizate esentialul? Pleaca de la 80%, NU de la 65%. Plafonare la 100%, NU la 85%. Alt element esential: la media VENITURILOR, nu a salariilor/soldelor!

   Iti mai spun EU una pe care NU mai am chef sa o caut? Ei mai au un fel de indemnizatie permanenta pt. grupa de munca (risc in munca sau cam asa ceva) de 15% plus lunar. Care intra automat la calculul pensiei. In cazul nostru, daca urmare a grupei de munca depasesti 85%, se TAIE!

   Etc! Bine macar ca ai punctat ca astia au salarii, nu plesne ca militarii!

   Ștergere
  5. potecare ,nu cred ca-ti slintesti mintea(eventual ii mai adaugi 1GB) daca faci niste calcule sumare pe procente totale.
   Militari; cu grupe de munca,( cps + OMM +85% = max 102% ),proportional cu vechimea.
   Magistrati; fara grupe,fara OMM,fara cps = 80% +1% pt fiecare an ce depaseste vechime 25 de ani ca si ”efectiv” procuror si judecator (nu adaosuri de vechime cu grupe) sau 80%-1% pentru fiecare an de vechime sub 25 de ani.
   Deci ca sa fie 100% trebuie sa mai aiba cel putin 20 ani vechime de procuror sau judecator peste cei 25. Gaseste-l tu pe ala cu 100%.

   Ștergere
  6. Potecare mai ia inca un fazan.Sper sa le si publici spre lamurirea problemei.

   ANEXA Nr. 8
   la normele metodologice

   Exemplu referitor la aplicarea prevederilor art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată

   O persoană îndeplineşte condiţiile de acordare a pensiei pentru limită de vârstă la data de 1 decembrie 2005. La data pensionării are funcţia de procuror şi o vechime în magistratură de 40 de ani, din care 29 de ani realizaţi în funcţia de judecător, 5 ani realizaţi în funcţia de jurisconsult şi 6 ani în profesia de avocat.

   Media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni, pe baza căreia se stabileşte pensia de serviciu, este 5.000 lei. Venitul brut la data pensionării este de 4.000 lei.

   Calculul pensiei de serviciu:

   29-25 = 4 ani.

   Procentul de calcul pentru pensia de serviciu: 80 + 4 = 84%

   5.000 x 84% = 4.200 lei (depăşeşte venitul brut avut la data pensionării de 4.000 lei)

   Cuantumul pensiei de serviciu este de 4.000 lei.

   Ștergere
  7. @ Tov. maistru 30 iunie 2016, 19:49. Inca o data, esti retardat sau te prefaci?

   Spre deosebire de militari, se calculeaza la media VENITURILOR,NU a salariilor? Nu stii sa faci diferenta intre salariu si venit! Ca doar zici ca ai lucrat in aeronautica si aveai un salariu/solda de rahat, dar aveai in schimb un VENIT total baban!

   Referitor la grupe, iti mai demonstreaz inca o data ca esti RETARDAT! Magistratii au SPOR DE PEICOL de 15%, luna de luna in activitate! Asta este grupa lor! La militari NU se plateste grupa in activitate!

   La pensie, magistratul are din start aia 15% in plus, si intra in limitarea e venit de 100%. Iar militarii daca depasesc din cauza grupelor 85%, o iau in mana cu limitarea la 85%.

   Alta chestie! Nu o mai zgudui cu subiecte derivate! Ti-am dat articol mura in gura cum un ..terchea-berchea de asistent juridic de la minister, are statut de ... magistrat. Adica din juristii lu' Peste de la minsitere care ne fac noua bucata acum. Care au pensii de magistrat, fara sa fi fost magistrat! Asta trebuia sa vezi de fapt.

   PS: Hai sa iti dau si desert. Legat de grupele de munca. Exista si magistrati militari. Astia au grupade munca si este ... AC, ca pilotii si luptatorii din teatrele de operatii, ia citeste HG-S 1019/2010.

   Ștergere
  8. @ avianyc 30 iunie 2016, 19:59. TU ce vrei de fapt? Pensie contributiva ca dintotdeauna! TU ce vrei sa demonstrezi ca pensia de serviciu la magistrati este calculata mai slab decat la militari sau ce?

   Ștergere
  9. Eu, adica eu,iti recomand sa mai citesti odata cel putin normele de aplicare art 7 si sa -ti calculezi pensia ca si cind ai fi magistrat (procuror sau judecator). Cei militari pot opta cf.legii intre 303 si 223.

   Am publicat ca sa nu mai aberati si sa influentati lumea cu neadevaruri si ca in alte sisteme s-ar depasi 100% si ce oropsiti sunt militarii care pot ajunge functie de vechime la 102%.
   Sunt si militari care au la sporuri de nu intra in desaga. Chiar si la piloti vreo trei pe linga orele de zbor(clasificare ,radiatii,etc)

   Ștergere
  10. @ avianyc 30 iunie 2016, 20:44. Nu am timp de baleiajele tale. Citeste TU mai bine aici [http://www.romaniatv.net/pensie-colosala-pentru-un-magistrat-din-arges_173944.html]. 34 000 lei un magistrat in 2014? Si vii tu cu surcele si plangi pe umarul lor?

   Ștergere
  11. Si cei cu asta? Eu vorbeam de procedura de calcul cf.anexei nr 8 si nu de altceva. Daca era după L223 original si nu intervenea 57 ai fi gasit si la noi. Nu vreau sa scriu pe aici,dar daca nu esti convins,pot sa te servesc.
   Problema-i ca magistrati-s vreo 2-3 mii pe cind noi 170 de mii.
   Omul a avut noroc,sefde sef,sporuri sporuri. Vezi Og 57 ce de sporuri taie de la temniceri,ca altfel...îl prindeau din urma.

   Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  13. @ avianyc 30 iunie 2016, 21:01. Bai, baiete, deja devii iritant. Tu cunosti Art. 28 modificat cf. OUG 57/2015?

   " (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media SOLDELOR/SALARIILOR lunare brute realizate". Deci, MEDIA SOLDELOR/SALARIILOR, NU VENITURILOR CA LA MAGISTRATI!

   Un VENIT poate fi si de 10 ori mai mare decat o SOLDA/SALARIU! Asta e problema principala, de fapt! Ca daca la magistrati s-ar fi calculat la media SALARIILOR, si NU a VENITURILOT, erau fiii ploii - la fel ca militarii!

   NOTA: Si NU mai spune ca avut NOROC, magistratul! Ca NU este unul sub 15 000 lei pensie in Romania!   Ștergere
  14. Ca sa puneti punct discutiei in contradictoriu.Medic militar,Colonel,cu statut de medic sef de unitate,iesit la pensie la varsta de 53 ani.Soacra lui,vaduva,sotie de presedinte de tribunal.Ghiciti care pensie e mai mare. Pensia medicului militar sau pensia de urmasi a soacrei acestuia?

   Ștergere
  15. Presedinte de judecatorie,pensionar cam de la varsta de 62 ani.Va dau si nume daca vreti.Stanciu Gheorghe.inainte de 1990 era procuror.Pensie cam din 2010,8000 lei.

   Ștergere
  16. Ca sa nu te uiti la meci cu vreo neclaritate solda lunara bruta se compune din sgr,sf,;SM,IC,ID +n sporuri care intra in baza de calcul(elemente ”g”). Unii ajung si la 80-100% sporuri incluse.
   CF:art 7 al 3 din normele de aplicare nici la magistrati nu intra in brut primele,premiile,deconturile,etc.
   diferenta o fac salariile.
   Dar sunt si pe dincoace salarii bunicele. Vezi niste declaratii de avere si tine cont ca in declaratiile de avere se trece la salarii realizate ,netul nu brutul. Fa calculele si vezi cit ar fi brutul luat ca baza de calcul.

   Ștergere
  17. @ avianyc 30 iunie 2016, 21:51. Nu ma uit la meci. Am de reasamblat un latop la care tocmai i-am inlocuit placa de baza. Pensia poata sa vin sau nu, dar clientul vine precis maine dimineata sa il ridice.

   Legat de subiect, nu te inteleg de nicio culoare. Ti-am dat exemplu de magistrat cu 34 000 lei pensie (si asta in 2014). Si individul NU are atributii dupa pensionare, singurul fundament care justifica pensiile de serviciu intr-un stat. Tu sa plangi de mila aluia, NU a noastra!

   Ștergere
  18. Spor la treaba. Faina preocupare.

   Ștergere
  19. @ avianyc 30 iunie 2016, 22:55. Multam. Din afara orice pare frumos. Dar e de migala. Lupa, ochi crucis, rabdare. EU nu ma invidiez cu siguranta.

   Ștergere
  20. @ avianyc
   Dacă ciugulești ca struțul câte o frază de ici de colo tragi concluzii pe măsură. Te-ai înfipt în exemplu din norme fără să te întrebi dacă normele din 2005 se mai brodesc pe prevederile legii 303/2004 completate și modificate ulterior. Dacă studiai mai profund vedeai că acea chestie cu media pe 12 luni nu mai e valabilă iar baza de calcul este formată din ”indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”
   Iar ca sa înțelegi ce înseamnă asta citești și art.7 (3) ”În veniturile brute realizate se includ, pe lângă indemnizaţia de încadrare brută lunară, sporurile cu caracter permanent sau nepermanent”. Tot spre știință si magistrații beneficiază de grupe de muncă care generează vechime acesta fiind și motivul pentru care se pleacă cu pensia de la 80% din baza de calcul, dar pensia finală nu poate depăși baza de calcul. Doar că această bază de calcul, după cum vezi, față de militari cuprinde toate veniturile salariale.
   Pensiile magistraților se actualizează ”ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime.” Iar ACTUALIZAREA asta nu e o joacă cum vrea mușchiul guvernului care o reglează prin ordonanțe ci, conform art 18 (2) din norme, ”Actualizarea pensiei de serviciu se face la începutul fiecărui an, în raport cu media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de judecătorii şi procurorii în activitate”. Iar concret conform ar.19 se face așa ”La fiecare actualizare a pensiilor de serviciu casele teritoriale de pensii vor emite o nouă decizie pe baza adeverinţelor transmise de aceste instituţii. Noua decizie, însoţită de o copie a adeverinţei în baza căreia s-a efectuat actualizarea, va fi comunicată pensionarului.”

   Ștergere
  21. Karadeniz ,cu tot respectul, te rog citeste aici mai jos decizia ICCJ/2015 si intelege ce vrei !
   Eu nu am vrut decît sa atrag atentia ca in niciun sistem de pensii nu se trece de 100% din venitul brut, defalcat de ceeace cf fiecarei legi de pensii in vigoare nu intra in acest venit brut..
   Acest venit brut care este stipulat ce ar fi insemnînd atit in L 263,art 37 ,,art.7 ,al 3 din normele de aplicare a L303/2004,legea pensiilor pentru diplomati,etc.
   In legea 223 dintr-o eroare de tehnica legislativa nu s-au stipulat concret elementele salariale care nu compun venitul brut. Si atunci ca sa se aduca legea la forma normala ca norma de drept s-a stipulat prin OG 57 ceeace este prevazut ca nefacind parte din venitul brut atit in L263 art 37 (prin nedatorarea cas)cit si in art,7 al 3 din normele de aplicare a L 303/204 actualizata HG 1275/2005,etc la care s-au mai adaugat niste repere prin care s-a crezut ca vor iesi pensii prea mari(prime zbor,scufundari,ambarcari,etc).
   ---------------------------------------------------------------------------
   Acte de interes public
   R O M Â N I A
   ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
   Completele pentru dezlegarea unor chestiuni de drept

   Minuta deciziei nr. 23/2015 Dosar nr. 1367/1/2015
   ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

   Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept   Minuta deciziei nr. 23 Dosar nr. 1367/1/2015

   Şedinţa din 29 iunie 2015

   ÎN NUMELE LEGII

   DECIDE:

   Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale în dosarul nr. 7340/97/2013 şi, în consecinţă, stabileşte că:

   În interpretarea dispoziţiilor art. 82 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu completările şi modificările ulterioare şi art. 7 alin. (1), (2) şi (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1275/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi ale Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, referitoare la pensiile de serviciu şi la acordarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, drepturile acordate prin hotărâri judecătoreşti irevocabile privind creşterile salariale de 2%, 5%, 11% prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 10/2007 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2007 personalului bugetar salarizat potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupă funcţii de demnitate publică, aprobată cu modificări prin Legea nr. 231/2007, cu modificările ulterioare, se încadrează în sintagma de „indemnizaţie avută” şi vor fi luate în considerare la stabilirea pensiei de serviciu a magistraţilor.

   Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

   Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 29.06.2015.

   Ștergere
 32. Incerc o simpla deductie logica!
  S-a votat si aprobat L223, parca unanimitate!
  Presedintele a promulgat-o!
  O alta forta pregateste si actioneaza ca banditii, in perioada ...., sa-i zicem cumpana dintre ani, cu un articol la OUG 57, menit sa arunce in aer L223, lege organica!
  Intrebari:
  - de ce tace Iohanis?
  - de ce tace Av. Poporului?
  Curs de actiune consumat:
  -senatul actioneaza si.mai dur
  -deputatii o tergiverseaza
  Date certe:
  -PSD, UNPR si ALDE aveau majoritatea in Senat si C. Deputatilor
  -nu au reactionat cf asteptarilor noastre si cf cursului de actiune firesc, intrucat ei sustinusera L223!
  Curs de actiune viitor
  -parlamentul este in vacanta, obosit de munca si ciuruit de DNA
  -la reluarea activitatii, primele 2 saptamani nu se pun
  -urmeaza precampania si campania pt parlamentare....care ramane pe lista si de ce?....care lupta cu DNA si / sau va lupta
  -alegeri parlamentare...
  -noul parlament si 1 luna de initiere
  -sarbatoarea nationala si cele de iarna! Vacante fara numar!
  CONCLUZIA:
  -sanse de reluarea discutiilor in februarie 2017! (Sf Ioan, Sarbatoarea Unirii....etc!)
  Parol, mon cher!
  Gresesc?.....nu cred!

  RăspundețiȘtergere
 33. Pt Dan Aldea,
  Uite iti explic eu, cum sta treaba cu mirosul si nasul fin!
  Jumatate din activitate am desfasurat-o la trupa, ce-i drept de la gradul de cpt. in functii de comanda si s-au conducere! De ce? Asta intelegi singur!
  Am trecut de la comanda unui BI la CA, ulterior CA, CFA si ultimii 10 ani, la cel mai inalt nivel!
  Nu am uitat si nu aveam cum sa uit "mirosul trupei" pt ca el exista in matricea fiecarui ofiter!
  Acum, ca eu am dorit cat mai sus, este o realitate si te asigur ca am luptat corect!
  Niciodata nu i-am certat le cei mici, caci daca greseau, vinovati erau sefii lor, de la nivel B in sus! Ma intelegi?

  PS-daca dai crezare unora care mereu afirma numai calomnii, iti spun f. sincer ca esti indus in eroare! Despre ei, nu vreau sa mai vorbesc, intrucat au coborat cu mult nivelul, pana la conotatii de orientare sexuala a mea cat sj a Adinului! Ce sa mai zic, la asemenea abjectii?!
  Sa fie sanatosi...trup si minte! De acum incolo!

  RăspundețiȘtergere
 34. @mares
  "lauda-ma gura".... ca cine se scuza se acuza
  serban

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii, totusi fac parte din categoria, restransa, ce-i drept, care pot afirma: "daca ar fi sa o iau de la capat, sigur nu as mai alege cariera militara" .....viata-i scurta si puteam face multe alte lucruri care sunt mai banoase si mai putin periculoase si care asigura un profit financiar consistent!
   Initial iti dai sanatatea pt bani, ulterior banii pt sanatate!
   Noi, ce-am facut?
   Am dat tineretea si sanatatea si acum nu avem nici bani si nici sanatate!
   Sa ne fie de cap!

   Ștergere
 35. Situatia cererilor la data de 30.06.2016:
  - alegerea perioadei pentru recalcularea pensiilor - 43.159. Mai pot apărea cereri cu data de ieri a poștei . Normal ar trebui ca da astăzi pentru cei circa 25 de mii de pensionari care nu au depus cereri să se demareze extragerea veniturilor din ultimele 6 luni;
  - cerere pentru fișe cu locuri de muncă (doar pentru cei pensionați înainte de 2011) - 32.014;
  - restituirea diferenţelor de pensie aferente perioadei 01.01.2012 - 30.09.2013 - 12.201.
  Pentru fișele cu grupele de muncă și restituirea diferențelor de pensie cererile se pot trimite în continuare.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!