duminică, 5 iunie 2016

Mesaj de atentionare retransmis către clasa politică și instituțiile statului român: "Alegerile (locale, parlamentare si prezidentiale) cu excluderea militarilor in activitate de la dreptul de a fi alesi in functii de demnitate publica, sunt nule. Iar entitățile statale românești care incurajeaza fenomenul descris, sunt ilegitime!"!

În primul rând, din cauza faptului că excluderea militarilor in activitate de la dreptul de a fi alesi in functii de demnitate publica, constituie o discriminare grosolană practicată în rândul națiunii române! Cetatenii fiind impartiti astfel in albi si negri! Negrilor, respectiv militarilor romani in activitate, institutiile politizate ale statului roman neacordandu-li-se dreptul sa candideze pt. a ocupa functii de demnitate publica!

În al 2-lea rând, din cauza faptului că excluderea militarilor in activitate de la dreptul de a fi alesi in functii de demnitate publica, încalcă atât drepturile fundamentale ale omului, cât și Constituția României! Chestiune asupra careia nici formatiunile politice, nici institutiile statului, nu au nimic impotriva! 

În al 3-lea rând, din cauza faptului că excluderea militarilor in activitate de la dreptul de a fi alesi in functii de demnitate publica, contravine voinței poporului român de a-și alege reprezentanții în care are cea mai mare încredere. Fiind incalcate astfel principiile elementare ale democrației. În condițiile în care armata se situează în mod constant, pe primele două locuri în ceea ce privește doza de încredere a populației în diversele instituții ale statului, respectiv la o distanță considerabilă înaintea oricărei alte instituții a statului român (Parlament, Guvern, Justiție, C.C.R. etc.) în ceea ce privește doza de încredere a populației. Și la distanțe astronomice față de oricare formațiune politică din România. Cu toate acestea, atât formațiunile politice românești, cât și instituțiile statului despre care este dovedit că populația are o încredere infinit mai redusă decât în armata, interzic membrilor armatei prin legislație internă, să aibă dreptul de a fi aleși în funcție de demnitate publică. Fapt pt. care atât formațiunile politice care au adoptat/tolerat/admis o astfel de legislație, cât și instituțiile statului român (Parlament, Guvern, Justiție, C.C.R. etc.) care au adoptat/promulgat/aplicat/încurajat în mod direct sau tacit, privarea poporului român de la dreptul fundamental de alege în funcții de demnitate publică reprezentanții în care are cea mai mare încredere, sunt ilegitime!

În al 4-lea rând, din cauza faptului că excluderea militarilor in activitate de la dreptul de a fi alesi in functii de demnitate publica, a condus la  batjocorirea legislativă a armatei de către diversele entități politice și statale din România. Vă readucem aminte în acest sens, câteva abuzuri legislative de proporții săvârșite asupra armatei:

desființarea pensiilor militare în  perioda 2011-2016, cu consecințe fatale și care au atentat inclusiv la viața fizică a zeci de mii de militari în rezerva/retragere. Cu toate acestea, niciun membru al niciunei formațiuni politice sau al vreunui organism statal care au produs sau coparticipat la atentatul respectiv, nu a răspuns pentru faptele sale. Din simplul motiv perfid că respectivele formațiunile politice sau entitățile reprezentative ale statului român au conceput și aplicat legile de așa natură încât să își asigure propria protecție, declinându-și  astfel orice responsabilitate în fața poporului suveran privind propriile abuzuri legiferate sau aplicate. Astfel încât dacă o lege românească are drept consecință sucombarea unor români așa cum a fost în cazul desființării pensiilor militare și cum se întâmplă frecvent și în cazul altor legi/acte normative, niciun membru al  niciunei formațiuni politice sau al vreunei instituții a a statului, nu este făcut răspunzător! Justitia fiind doar o simplă marotă în astfel de cazuri - in fapt complice, la fel și C.C.R. sau Instituția Av. Poporului. Ultimele instituții mentionate aflate sub influenta mitei financiare legiferate (aceasta consta in conservarea propriilor drepturi de salarizare si pensionare si care sunt astronomice comparativ cu alte categorii de cetateni), astfel incat sa nu se implice in favoarea cetateanului, institutiile in cauza fiind la fel de dezinteresate ca si formatiunile politice daca deciziile lor care aplica diverse legi ale statului roman, produc sau nu victime printre cetatenii romani. Si astfel de decizii au produs si produc inca victime!
- în perioada 2011-prezent, legislația internă produce în mod continuu, tot un abuz grosolan si o discriminare de proportii asupra drepturilor de salarizare a militarilor români prin comparație cu alti cetateni. Vă readucem aminte în acest sens ipocrizia Legii nr. 284/2010 a salarizarii in fals denumite ca fiind unitara, cf. careia  toti cetatenii romani sunt remunerati asa cum este normal la zile lucratoare - respectiv la tarif orar, doar militarii sunt remunerati la zile calendaristice. Consecinta fiind aceea ca militarii romani pot fi obligati sa lucreze 24 de ore din 24 de ore si 7 zile din 7, pt. aceleasi remuneratii cu care sunt retribuiti alti cetateni pt. numai 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana. In conditiile in care insasi legea mentionata prevede in mod cinic la Art. 3 c) ca ar asigura "echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală". A se vedea in acest sens prevederile flagrante ale Art. 92 (1) din Anexa nr. VII/Cap. II versus prevederile Art. 92 (2) din Anexa nr. VII/Cap. II din Legea nr. 284/2010 a salarizarii.  Din care rezulta foarte clar ca un militar poate fi obligat sa munceasca de 3-4 ori mai mult ca timp si volum de munca (a se revedea notiunea de zile calendaristice), beneficiind insa tot de aceeasi remuneratie ca omologul functionar public civil (si care intamplator este politist) pentru numai 8 ore zi si 5 zile pe saptamana (a se revedea notiunea de zile lucratoare). Civil cate in nicio situatie nu poate fi obligat sa lucreze nici macar un minut gratuit, fata de cele 8 ore/zi si 40 ore pe saptamana, spre deosbire de militari.  Si asa cf. Legii nr. 284/2010 a salarizarii in fals denumite ca fiind unitara, militarul Dorel care poate fi obligat sa lucreze 24 de ore pe zi si 7 zile din 7, este retribuit egal cu civilul Dorel cu care se afla in aceeasi treapta de salarizare, dar care pt. aceeasi remuneratie lucreaza de 3-4 ori mai putin. Aceasa inseamna in legislatia romenasca "echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală" ! Discriminarea si batjocura create asupra armatei si in ceea ce priveste salarizarea, provenite din partea formatiunilor politice si diverselor entitati legiuitoare sau care aplica legi, nefiind doar perfide, ci de-a dreptul grosolane!
- in sfarsit, cunoastem cu totii ca pe data de 01.01.2016 ar fi trebuit sa intre in vigoare o noua lege a pensiilor pentru militari, respectiv Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Lege adoptata de puterea legislativa (putere formata din reprezentanti ai unor partide carora populatia le acorda incredere redusa in raport cu cea acordata armatei) si promulgata de Presedintia Romaniei. Prin modul de calcul al pensiilor militarilor, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat ar fi avut printre altele si menirea de a atenua/compensa parte din abuzurile legislative savarsite asupra militarilor de catre statul roman. Unele din abuzuri sunt mentionate in alineatele anterioare, insa partea cea mai consistenta a acestor abuzuri legislative exista in Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 (Statul cadrelor militare). Si care este o sectiune care nu cuprinde atributii ale niciunei profesii, ci numai interdictii si limitari de exercitare a drepturilor fundamentale si constitutionale de catre militari (soldatii si gradatii profesionisti suportand acelasi tratament)! Astfel incat armata sa nu isi poata exercita un drept fundamental acordat prin insasi Constitutia Romaniei si despre care vom discuta la final! Interdictii si limitari de exercitare a drepturilor fundamentale si constitutionale care pot fi aplicare la fel de bine oricarui cetatean roman, indiferent de categoria profesionala din care face parte. Inclusiv celor care participa azi la alegeri! Dar care sunt aplicate de catre formatiunile politice si entitatile statului roman, numai militarilor romani!

Numai ca Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat nu a mai intrat in vigoare in forma initiala, ci modificata in mod perfid cu cateva zile inainte de intrarea in vigoare, de catre guvernul actual al Romaniei, respectiv de catre Guvernul Ciolos, prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. Astfel incat din pensiile militare nu a mai ramas decat titlul, noua formula de calcul stabilita prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, fiind in realitate una care conduce la un rezultat final stupefiant de asemanator cu cel al pensiilor contributive rezultate in urma desfiintarii pensiilor militare in anul 2011. De remarcat si un paradox tot cinic! In Romania mai exista circa 10 bresle profesionale alaturi de militari si care beneficiaza la acest moment de pensii de serviciu sau diverse indemnizatii similare pensiilor de serviciu. Dintre toate aceste bresle profesionale, nici macar una nu mai are atributii  profesionale dupa pensionare (magistrati si multi asimilati acestora din pix, grefieri, personal aeronautic civil, notari, consilieri-contabili la Curtea de Conturi, executori judecatoresti, diplomati, parlamentari etc.) - existenta unor atributii profesionale si dupa incetarea activitatii profesionale, fiind un criteriu fundamental al existentei pensiilor de serviciu. Cu toate acestea, in conditiile in care militarii constituie singura breasla profesionala care poate avea in orice moment atributii si dupa pensionare (mobilizare, razboi, catastrofe, calamitati, situatii de urgenta etc.), acestia beneficiaza de pensii de serviciu doar la modul formal, intrucat in urma Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, acestea nu sunt realmente pensii de serviciu, ci doar niste mistocarii de pensii prin comparatie cu cele atribuite celorlalte bresle profesionale care beneficiaza de pensii de serviciu, insa fara a avea vreo atributie si dupa pensionare. Bresle profesionale care in mod ironic, beneficiaza de pensii de serviciu calculate in mod izbitor de asemanator dupa formula initiala din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Formula care prin prisma Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, nu se aplica exact militarilor, ci numai celorlalte bresle profesionale. In sfarsit, acest paradox se petrece cu complicitatea tuturor formatiunilor politice actuale parlamentare, precum si al institutiilor reprezentative ale statului roman. Si aceasta in conditiile in care urmare a evenimentelor externe din imediata vecinatate a Romaniei, exista posibilitatea din ce in ce mai iminenta ca in orice moment, dintre toti pensionarii beneficiari sau nu ai pensiilor de serviciu, militarii - respectiv exact cei mai batjocoriti de formatiunile politice si institutiile statului roman, sa fie mobilizati si sacrificati! Mobilizati si sacrificati inclusiv pentru apararea formatiunilor politice si institutiilor statului roman care isi bat joc de 6 continuu de militarii romani!

In conditiile in care toate cele mentionate se intampla in Romania si aceasta prin prisma vointei exclusive a unor entitati politice si statale in care poporul are o incredere extrem de redusa comparativ cu cea acordata armatei, Ordinul Militar "R-26500 Elita" considera nule orice tip de alegeri electorale (locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale) organizate incepand cu anul 2011 (acesta fiind anul in care s-a rupt echilibrul legislativ in privinta tratamentului acordat militarilor romani in raport cu drepturile si libertatile constitutionale sau legislative de care se bucura ceilalti cetateni). In egala masura, Ordinul Militar "R-26500 Elita" considera ilegitime toate entitatile statului roman care intr-un mod sau altul, au permis si permit ca cele mentionale in acest material, sa se produca!

Urmand ca pe viitor, Ordinul Militar "R-26500 Elita" sa actioneze strict in conformitate cu Art. 118 (1) din Constitutia Romaniei. Readucand aminte tuturor in acest sens ca armata nu se subordoneaza nici vreunei formatiuni politice si nici vreunei entitati statale, ci "se subordoneaza exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale". De retinut! Conform Constitutiei României, armata este singurul garant inclusiv al democratiei constitutionale! Oricat am rasfoi Constitutia, nu vom gasi niciun alt garant al democratiei constitutionale Iar acest fapt fapt inseamna ca atunci cand armata constata ca democratia constitutionala este incalcata indiferent de cine - poate fi si guvern, parlament, presedintie, justitie sau C.C.R., are obligatia sa intervina ferm, in virtutea puterilor cu care este investita de poporul roman, prin Constitutie!

La acest moment, fiind mai mult decat evident ca atat vointa poporului roman, cat si democratia constitutionala sunt calcate in picioare de diversele formatiuni politice si structuri oficiale ale statului român. Altele decat armataFormatiuni politice si structuri oficiale ale statului român care prin diversele decizii ostile militarilor - luate in ultimii 6 ani, saboteaza efectiv armata si in mod implicit, insasi suveranitatea natiunii romane!

161 de comentarii:

 1. Felicitari d-le R-26500!Asa este!Intr-o democratie normala asa trebuia sa se intample!Daca cei de la putere incalca ei insasi legea fundamentala a tarii care este Constitutia,ce sa mai vorbim de drepturi,libertati sau alte principii obligatorii intr-o reala democratie?Ce fac astia de ani de zile,se numeste infractiune si se pedepseste penal cnf.C.Pen.si a legilor interne si internationale.Militarii,au dreptul la o lege speciala pt.pensii datorita faptului ca ei sant la dispozitie 24h din 24h,sunt privati de unele avantaje fata de civili,etc.Tocmai de aceea legiuitorul a prevazut si acordarea acelor ajutoare la iesirea la pensie,care de 6 ani nu se mai acorda,sau a acelor compensatorii cand unitatea in care activa se restructureaza.Fara a gresi cu ceva,cei care se perind pe la guvernare comit grave abuzuri asupra militarilor.Toate partidele care sunt in parlament sunt in cardasie cu acesti tehnocrati.Abuzurile acestora,au girul partidelor respective.Sa nu ne mai ia de prosti!Am luat legatura cu mai multi factori politici,unii dau din umeri,altii promit ca lucrurile vor intra pe un fagasi normal si....atat.Daca nu mai au nevoie de rezerva armatei romane sa ne spuna!Macar atata lucru avem si noi dreptul!Nu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De rezerva vor avea nevoie. Curand! De fapt, de intreaga armata! Nu ne-o spun, dar nici noi nu suntem fraieri. Cu 3 divizii rusesti de blindate proaspat relocate la granita cu Ucraina. Plus avioanele rusesti despre care nu ne spun, dar care intra zilnic in spatiul aerian romanesc. Plus multe altele!

   Ștergere
  2. @ Gigi Gheorghe 5 iunie 2016, 15:12. Faci o mare eroare! Ai afirmat ca se pedepseste PENAL? Man! Cine sa faca asta? O putere a statului care este subordonata politic? Sau NU ai aflat ca Justitia judeca dupa ce scrie in legi si nu dupa moralitatea lor!

   La acest moment NU exista lege in Romania care sa pedepseasca sabotarea armatei, capacitatii de aparare sau suveranitatii. Si cu asta, justitia s-a spalat pe maini! Complicitatea fiind perfecta! Deci. solutia este alta!

   Ștergere
  3. http://independent.md/seful-armatei-din-estonia-omuletii-verzi-vor-fi-impuscati-fara-avertisment/#.V1SEX5NiCc0

   Ștergere
  4. http://independent.md/seful-armatei-din-estonia-omuletii-verzi-vor-fi-impuscati-fara-avertisment/#.V1SEX5NiCc0

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Povesti prin care te amagesti singur! Tot asa spuneau niste idioti de politicieni populatiei si inainte de WW1 si inainte de WW2: ca nu va distruge nimeni fizic prin razboi! Si soldatii nostri le-au mancat pe paine pa amndoua. Mai bine zis, au fost mancati pe paine! La el este si acum!

   PS: Bai, baiete! Citeste - scrie deja in mas media! Pe langa nuclearele de la 400 KM de Romania - adica din Crimeea, rusii si-au mai tras si 3 divizii mecanizate mai aproape de noi [http://stirileprotv.ro/stiri/international/rusia-face-prima-miscare-impotriva-nato-si-a-romaniei-ce-este-pumnul-blindat-super-puternic-de-la-granita-ucrainei.html]! Iar aviatia rusa face misto de NATO in Tarile Baltice [http://www.ziare.com/stiri/avion/aviatia-britanica-a-interceptat-17-avioane-rusesti-intr-o-saptamana-in-zona-marii-baltice-1423603]. Si de Romania face misto noapte de noapte cand auzi tu reactoarele huruind la 3 dimineata. Numai ca autoritatile romane NU dau nimic publicitatii! Si vii TU cu teroria sulii cu agresiunea economica? Ce sa ne mai distruga economic, deja economic suntem morti la ora asta! Sau ti se pare ca Romania ar fi o mare forta economica cu pensii medii de 140 de euro si salarii de muritori de foame, iar noi nu am aflat inca? Trezeste-te din reverie si intreaba pe cine in activitate ce se intampla militar in jurul Romaniei. Ca poate ai noroc si iti spune unul adevarul! Si care este unul singur: pericol iminent de razboi!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ tigri 3 5 iunie 2016, 21:52. Din surse la fel de sigure ca ale tale, iti confirm ca d.p.d.v. militar, esti o nulitate! Chestia cu Romgaz, EON si Gazprom sunt niste gaselnite mioritice cu impact aproape zero pt. bistarii rusilor! Iar pe rusi ii doare in cot si de EON si Romgaz si de bugertul Romaniei si de cei 2 lei care ii castiga Gazprom care livreaza gaz Romaniei la cote onorofice. Teoria ta este valabila pt. state din care rusii castiga sute de miliarde de euro, nu pt. state unde livreaza 4% din necesarul de gaz asa cum este cazul Romaniei? Sau nu ai aflat ca Romania ori cu 4% importat gaz, ori fara 4%, este fix pix!

   Ștergere
 3. Polonia isi constituie trupe paramilitare.Si tari baltice studiaza posibilitatea de constituire de trupe paramilitare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact acest lucru trebuie sa facem si noi. Polonia are 80 000 de militari in trupele paramilitare, in conditiile unei armate regulate de 120 000 de oameni! Iar noi ... lula! Problema este ca idiotii nostri politicii nu vor aproba o astfel de situatie sau oricum, o vor aproba cand va fi prea tarziu pt. Romania! Mai mult ca sigur ca nu aproba din cauza ca fie ca le este teama de astfel de trupe (normal - sunt trupe relativ libere la care nu mai tine cu abureli si trogodeli politice), fie pur si simplu din prostie.

   Constitutia permite insa constituirea de trupe paramilitare, dar numai in cadrul unei "autoritati statale". Intr-adevar, este cazul sa punem punctul pe "i". Iar daca "autoritatile statale" din Romania NU permit constituirea de trupe paramilitare, atunci putem apela la AUTORITATILE ALTUI STAT!

   Atentie! Constitutia NU precizeaza in cadrul carei "autoritati statale" pot fi organizate astfel de trupe paramilitare, ci doar ca Art. 118 (4) "Organizarea de activităţi militare sau paramilitare în afara unei autorităţi statale este interzisă".

   Cu alte cuvinte, autoritatea statala poate fi atat romaneasca, dar si a altui stat! Aici este o noua leapsa in afara de Art. 118 (1) din Constitutie, trasa de initiatorul actualei Constitutiei, A. Iorgovan, clasei politice actuale despre care parca a prevazut ca isi va trada propria natiune!

   Ștergere
  2. Amendamente la postari!
   -trupele paramilitare, ilegale in fapt si incriminate tot legal, pot fi o solutie impotriva omuletilor verzi/conflict asimetric!
   -aerobavele rusesti nu violeaza spatiul aerian national ci incalca tratate apropiindu-se de FIR (zona de informare aeriana, dincolo de coloana de aer aferenta spatiului terestru sau maritim national)!
   -sarbii isi creasera astfel de trupe, iar autoritatea statala era armata; la TIP au fost acuzati, atunci, dar scopul era pt rezolvarea unor probleme etnice, nu de aparare nationala! Deci, vezi ca razboiul asimetric este parsiv si scopul nu scuza mereu mijloacele....!

   Ștergere
  3. @ Mares
   România a luat-o în barbă și la stabilirea FIR-ului. De exemplu cel dintre noi și Ucraina, la stabilirea căruia din partea română a fost un tip de la poliția de frontieră și așa am ajuns ca FIR-ul Ucrainei să se întâlnească cu cel al Bulgariei cam travers de Constanța.

   Ștergere
  4. Eu vorbeam fe FIR in aviatie....la marina, te cred! Stiu ca sunt prosti multi si prostia este nemuritoare!
   Nicio aeronava ruseasca nu a muscat din FIR ROU....se apropie doar! Mai ales de Adina!

   Ștergere
  5. @ Mares
   Tot de ala vorbeam și eu. Adică pe unele porțiuni de deasupra spațiului național maritim și a zonei contigue adiacente a României trece firul Ucrainei.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. @ Iulian Mares 6 iunie 2016, 06:27. Legat de incalcarea spatiului aerian romanesc, stiu ca ai informatii. Dar care NU bat cu ale mele. Din 2 motive:
   - am colegi in activitate care imi confirma incalcarea spatiului aerian romanesc;
   - nu doar intr-un interviu, ci in doua, fostul ministru al apararii a confirmat violarea spatiului aerian romanesc de aeronave rusesti.

   [Caut interviurile: unul este aici http://www.mediafax.ro/social/dusa-aproape-zilnic-spatiul-aerian-este-fortat-de-aparate-de-zbor-neidentificate-sau-fara-aprobare-11184881. Si altul este unul urmarit de multi pensionari militari, intrucat facea referire si la pensiile militare, acordat la DC news in ianuarie 2015. Detalii aici http://r-26500.blogspot.ro/2015/01/informatii-inedite-furnizate-de.html. In ultimul interviu, Dusa luat la intrebari de B. Chireac si V. Valcu in legatura cu incalcarea aproape zilnica a spatiului aerian al Romaniei, NU a negat absolut nimic.

   Si mai este o chestie, Iulian! Depinde unde locuiesti. Zgomotul reactoarelor de vanatoare este inconfundabil. Si al MIG-21 si al F-16 si al Su-XX. Mii de oameni le aud, mai ales noaptea, cand se "harjonesc". Iar "harjoana" este asa: intra SU-XX in spatiul aerian romanesc aproape de linia Dunarii, vireaza apoi spre cel bulgaresc pe care il violeaza pana spre granita cu Turcia fara sa intre spatiul aerian turcesc deloc, revin apoi deasupra M. Negre. Pana se ridica ai nostri la interceptare, sunt deja trecuti la bulgari. Exista un decalaj de cca. 20-30 minute. Este intervalul la care apar pe cerul noptii 2 sunete de reactoare DIFERITE, unul fiind de SU-XX! De 2 saptamani, se intampla noapte de noapte. Ca si in vara-toamna trecuta!

   Asadar, colegii in activitate confirma, Dusa a confirmat de 2 ori, oamenii se trezesc noaptea deranjati de zgomotul reactoarelor de productie diferita de pe cerul noptii ... Este o chestie!

   Ștergere
  8. Imi pare rau sa o spun, dar Dusa nu a inteles nimic din materialele prezentate, la care
   au lucrat si colegii mei, cu toate notele de subsol si definitii.....Asta este, el a confundat spatiul aeria national cu FIR Bucuresti, in care se muscase putin, o singura data!
   Colegii tai vorbesc din auzite, imi pare rau, sa o spun, intrucat nu aveau monitor cu RAP in fata!
   Pol Aer nu se ridica de capul ei ci in baza calculelor si deciziei de la Torejon, iar acum cativa ani de la Izmir!
   Ceea ce se aude sunt aeronave F16 sau 18 venite pt exercitii si prezenta in ROU! Dese exercitii si chiar si alte tipuri de aeronave, cu destinatii speciale!
   Ai nostri au zburat mereu cu aliatii si si-au aratat maiestria pe batranul MIG-21!
   Te si va asigur ca ai nostri/Pol Aer au fost mereu la timp in zona ordonata pregatiti pt misiune!
   Mai mul nu!

   Ștergere
  9. Karadeniz,
   Parte din FIR este spatiu aerian international, ca si marea libera, doar ca ai obligatia in FIR sa preiei si coordonezi spatiul aerian! Sa zicem ca, o aeronava ZOMBY declarata intra in FIR......masurile de alertare si interceptare sunt deja luate!
   De la limita FIR pana la spatiul aerian natinal este distanta.....

   Ștergere
  10. @ Mares
   Nu ma apuc acum sa postez schițe pe blog. Ce am spus este valabil. Pentru zborul aeronavelor militare române deasupra unor porțiuni din spațiul maritim național și zona contigua adiacentă aparținând României avem nevoie de aprobarea Ucrainei.
   La fel a fost si cu insula Șerpilor data Ucrainei definitiv din și prin prostia lui Meleșcanu sub semnătura lui Emil Constantinescu, fără de care ajunși la Haga o câștigam lejer.

   Ștergere
  11. @ Iulian Mares 6 iunie 2016, 12:04. NU doresc contradictii inutile. Insa, EU nu vreau sa ma indoiesc de afirmatiile unui foarte bun prieten din sistem cu care am mancat de la 14 ani, ani buni, aceeasi paine amara. Si despre care EU sustin ca NU ma minte. Ai fost coleg pe aceeasi lista cu el. Ca nivel de informare directa si acces tehnica monitorizare ... eu cred ca ... te depasea! Nu vreau sa spun mai multe! Mai ales ca mi-a cerut sa ne inchidem telefoanele. Inainte sa imi spuna eseuri cu aeronavele rusesti... Etc. Bine?

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Voi tot mai sperati ca in colonia Romanistan mai exista viitor ?Cizma amerlocilor nu va parasi gatul romanistanilor decat inlocuit de bocancul rusesc .Linistiti- va noi nu suntem Polonia sau Ungaria iar generalii nostrii facuti la apelul bocancilor ii cumperi pe doi lei.Am fost vanduti (cu tot cu servicii) de politicieni si suntem sclavi pana la sfarsiul vietii noastre mizerabile.Numai visati cai verzi pe pereti.Impacati-va cu ideea si uitati- va tv ca doar acolo mai suntem inca o tara libera .Realitati paralele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ne mai da sfaturi! Astfel de sfaturi apartin unei persoane care constata bine ce constata, dar este incapabila sa actioneze la modul pragmatic cu ceva pt. a impiedica situatia. Daca vrem sa ne intalnim fix in 10 zile in afara Romaniei - pt. a face ceva bun pt. Roamania, TU precis nu vii!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Mardeiasul 5 iunie 2016, 22:40. Mi se rupe de servicii. La prima bomba ruseasca, dispar oricum toate ca magarul in ceata! Alaturi de politicieni. Toti vor lasa ce intotdeauna doar armata la inaintare. Apoi dupa razbel apar din nou!

   In alta ordine de idei, NU dau 2 bani pe serviciile care tradeaza Romania! Temerea lor principala este cu totul alta: ca nu cumva sa fie depistate ca tradeaza! Suspicionate sunt oricum si de natiune si de armata!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ Ochila 5 iunie 2016, 22:58. Tocmai de aceea, este necesara infiintarea unui corp paramilitar. La nevoie, in afara Romaniei! Si probabil ca asa va fi! Sau este deja! Intelegi 'mneata ceva?

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este veche! Basescu delira! La acest moment, cei plecati in afara sunt insotiti majoritate de propriile familii, copii la scoala in strainatate si tot tacamul. Prin urmare, niciun barbat normal la cap NU isi va abandona propria familie aflata in Spania (de exemplu), pt. a indeplini fantasmele lui Basescu si sa vina sa crape in Romania. De unde a fost alungat de saracia intretinuta de unii ca Basescu. Si cu asta aproape ca s-a incheiat!

   Dar NU de tot! In caz de razboi, si tinerii cu varste de 20-35 ani care mai exista prin Romania si care u alta mentalitate decat Basescu, o vor tuli tot in strainatate! Iar care NU vor reusi, vor opta pt. alternativa refuzului de a executa stagiul militar obligatoriu si care este cativa ani de parnaie. Oricum, si cu astfel de alternativa au sanse mult mai mari de supravietuire decat sub rachetele rusesti!

   La modul realist, in caz de razboi se va intampla astfel:

   - vor fi convocate cadrele militare in rezerva si fosti militari angajati (soldati/gradati profesionisti) in mod obligatoriu. Dar NU este totul: se va mari prin lege adoptata in regim de urgenta, varsta acestora pana la are pot fi convocati. Astfel incat daca in cazul cadrelor militare, aceasta varsta este acum de 63 ani, astia sunt in stare sa o faca prin lege 75 ani.

   - in ceea ce priveste stagiul militar obligatoriu pt. tinerii cu varste intre 20-35 ani, acesta este si un fiasco, si nici nu isi va atinge scopul: la sfarsitul perioadei de instruire (cine, unde, cum), razboiul fiind oricum terminat.

   - in ceea ce priveste convocarea altor cetateni care au efectuat candva stagiul militar? Haos. Unde? Din Spania sau Italia? Si daca ar reusi prin absurd schema, este un amatorism pur.

   Pe de alta parte, Basescu este un simplu ... bivol, ca majoritatea politicienilor! Pe contul lui de Facebook balmajea ceva ca ne salveaza trupele americane din Romania! Faza la care ca militar NU ai cum sa ramai masca: 2 000 de soldati americani, 3 avioane si 20 de tancuri, in conditiile in care rusii au numai 20 milioane de rezervisti si antrenati in ultimii 2 ani, peste 4 000 de aparate de zbor, submarine, nucleare si divizii intregi cu tancuri in numar ce depaseste in tancuri intreaga forta umana de reactie rapida a NATO din Europa?

   Basescu are o singura calitate: se pricepe la whiskey si atat! Nu la armate. De aia a si provocat dezastrul contra armatei care are urmari si astazi!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Ochila 6 iunie 2016, 00:36. In loc sa faci analize, mai bine prezinta-te ca orice ostas roman adevarat, la Sevastopol! Te descurci numai daca esti ostas adverat. Chestia asta se intampla de cca. 2 ani, dar tu ca si multi altii NU ai aflat nimic! Aia cu revolutia interna este o prostie! Sekuristii interni au izolat perfect fiecare cetatean, fapt pt. nimeni NU poate misca nimiC! Doar TU ai ramas cu analizele!

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aia spun si multe prostii! Una fiind ca militarii romani actuali sunt ... mercenari! Fapt pt. care nationalistii tai care NU au facut nici macar stagiul militar, isi dau cu parerea! Am mai avut din astia! Patriotism OK! Dar, ca instruire militara ZERO barat! Fapt pt. care garzile SULII de 1 milion de legionari au fost fugarite in cateva ore de n-a mai ramas nici steagul din ei! Lasa copiii aia! Au idei OK, dar si unele de coma! Cica militarii din materialul preedent ar fi murit de ... prosti! Dupa nationalistii tai!

   Ștergere
  2. @ Ochila 6 iunie 2016, 01:20. Si mai este o problema legata de nationalisti. Au dreptate, dar sunt slabi in decizii. Maresalul Antonescu a fost un militar mai mult decat adevarat, este indubitabil. Numai ca nationalistii la care faci referire, evita un adevar care ne este tuturor fatal: maresalul NU a fost condamnat la moarte de Rege, ci de un c..acat de tribunal, numit al ...poporului roman. Adica de niste magistrati ai acelor vremuri care NU au avut nicio gara cu razboaie, chinuri etc. Asa cum si Ceausescu a fost condamnat tot la moarte tot de niste magistrati ai ... poporului roman! Asa cum si judecatorii CCR au condamnat la moarte in 2011, militari in rezerva/retragere prin desfiintarea pensiilor militare!

   Revenind la nationalistii tai, dar si la vremurile actuale, concluzia este cea evidenta! De ce ne ferim, tata, sa acuzam exact pe cei care au aasinat militari si diverse personalitati din cadrul poporului roman? Asasini care sunt romani! Si tot inventam regi, regine, evrei, bolsevici, nazisti si altele, cand aia care au condamnat militari la moarte, sunt romani! Ca ne-au capusat din interior, este o alta discutie! Dar membrii Tribunalului Roman care l-au condamnat pe maresal la moarte erau cetateni romani, cei care l-au condamnat pe Ceausescu la moarte erau tot cetateni romani, aia care au desfiintat pensiile militare in 2011 sasinand militari erau tot cetateni romani! De cea mai joasa speta, este evident, dar cetateni romani!

   Ei, baiete! Nationalistii tai cu astia trebuie sa inceapa curatenia daca e ceva de capul lor! Daca NU, sa lase teoria conspiratiei! Vreau sa vad si EU ca un membru al Tribunalului Poporului Roman sau un descendent al acestuia, suporta reprecursiuni! NU. Toti sunt liberi, iar descendentii lor ne ..ut pe noi! Iar cei care l-au condamnat atat pe Maresal, cat si pe noi, NU au avut, si NU au nicio pierdere cauzata de razboaiele in care au fost si vor fi ucisi sute de mii de militari romani!

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca bine le mai zici, na nene, ma! Ai citit, sau....asa, de la tine, nativ?
   Ai cumva impresia, ca pe timpul aparitiei indicilor unei crize militare, asta inseamna in medie 6 luni, agentii economici, de stat sau privati, mai fac ceva de capul lor? Inclusiv capitalul?
   Ei bine, afla ca sunt drafturi de legi si ordonante militare, care stau si asteapta semnatura si stampila!
   Atunci, UE si FMI nu-ti mai analizeaza cresterea/deficitul economic! Tu chiar nu ai auzit de bugetul pe primul an de razboi? Si presa a aflat.....

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Solutia finala: nationalizarea Pilonului II!
   Romaniaba avut, are si va avea suficienti bani, cu o conditie.....sa termine cu experiente guvernamentale cu oameni de 2 lei....functionarasi de mana 3 prin UE sau consilieri voluntari, nesolicitati si stop hotiei...oricare ar fi ea!

   Ștergere
 10. Pe ansamblu sunt pacifist!
  Daar, "daca vrei pace, pregateste-te de razboi!"

  RăspundețiȘtergere
 11. Cetatenii care acceseaza sistemul militar o fac in mod voluntar pe baza de contract semnat deci in cunostinta de cauza privind restrictiile, iar la pensionare ca o compensare a privatiunilor primesc contravaloarea in bani a rabdarii magarului!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. !? Iar daca in baza modificarilor la OUG 57/2015 ajungi la baza de 100% fara rabdarea magarului (numai pe baza vechimii si a procentelor pt. pensia suplimentare) , pe ultima, respectiv rabdarea magarului ti-o taie de tot! Asa ca magarul a rabdat degeaba, intrucat a luat plasa!

   Ștergere
  2. A tunci sa-i iubesc in gurita!

   Ștergere
 12. R-12/Olescu ..te faci de rasul curcilor cu acest post ...!!!
  Arunci si o anatema ..peste unii...care mai gandesc din cand in cand ..gen.m-alul ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiu la ce te referi, daar este mai bine " din cand in cand" decat niciodata!
   Esti prea subtil!

   Ștergere
  2. @ CEZAR 6 iunie 2016, 12:06. Nu stiusunt deloc convins ca ma fac de ras cu acest post eu. Eu cred ca mai degraba se fac de ras cei in rezerva/retragere care au pus botul la jurnalista G. Firea! In timp ce partidul ei din Senat a votat in unanimitate Art. 40 din OUG 57/2015, inclusiv EA, astfel incat sa fie tot un fel de OUG 57/2015 a lui Ciolos. aSTA E DE RASUL CURCILOR DE FAPT! Etc...

   Ștergere
 13. Să mai zică cineva că nu se lucrează la casa sectorială de pensii.
  Mi-a ajuns în sfârșit hotărârea comisiei de contestații, extrem de eficientă deoarece rezolvă dintr-un foc trei contestații. Și au muncit nu glumă dacă le-au trebuit aproape patru ani și jumătate ca să dea o hotărâre de genul ” Respinge contestațiile formulate de domnul … ca neîntemeiate. ”
  La cel mai important punct din contestații, cel privind inexactitatea datelor din baza de calcul a veniturilor se spală rapid pe mâini motivând că acestea au fost transmise de CMZ și-mi recomandă să ma adresez acestuia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa da rezolvare! Antologica!
   Mai fa una la ministru!

   Ștergere
  2. Esti norocos .Unii au primit raspunsul la contestatii si dupa 7 ani.( (tot cu neintemeiate)Noroc ca nu a mai trait mult ca sa puna la suflet .

   Ștergere
  3. Cine zicea ca onor CPS ...nu are umor de calitate ..???

   Ștergere
 14. Aveti "sange in instalatie"? Dati-i in judecata pt ca este urmatoarea etapa procedurala.Dar ceva ma face sa cred tu karadenizule ca de fapt stii ca totul e corect si nu ai nici o sansa......o faci doar din lacomie si orgoliu.....munca?....p*la!!

  PS si sa nu zici ca judecatorii sunt aserviti politic(or fi ei dar....NU IN CAZUL TAU!! esti prea mic.mic,mic
  ASA CA DA-I IN JUDECATA!! ....CPS/M.ApN/guvern/si orice altceva mai doriti.Si daca numar eu bine ati ramas vreo 6-7 ametiti din 75.000.Apai nooo,gargarisiti in continuare ca asa face si maimuta cand nu are ce face.........7 din 75.000

  RăspundețiȘtergere
 15. huhurezule!!
  a dat olescu de pamant cu tine intr-un mod imbatabil elegant si argumentat.Sunt sigur ca ai sa cenzurezi(asa procedeaza un membru de partid fanatic)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. DC.. si tu si R123/Olescu..nu intelegeti un lucru ...!!
   A argumentat Olescu ....cee??..Ca poti iesi foarte frumos la pensie la 45 de ani ..??
   Pai asta ii super pentru individ si pentru Armata !! Ce sa mai cauti in Armata dupa 45 de ani..?? Sa dai ..gaze ...??
   Legea este superba din punctul acesta de vedere ...
   Daca nu ai motive (..posibilitati de a ajunge maresal ..)..mergi linistit la pensie si eliberezi locul pentru altii mai tineri si obligatoriu mai capabili ..
   Care-i problema care va framanta ..????

   Ștergere
 16. Poate ar fi bine sa cititi mai mult si sa gargarisiti mai putin.Si asta este doar ce se stie; ce nu se stie este mult mai mult
  olescu are dreptate! voi astia 6-7 obositi cu gandul la pensii.....mai bine nu va mai ganditi.Un colonel ,fost coleg a spus franc. Nu conteaza cine castiga intre NATO si Rusi....noi oricum NU VOM MAI EXISTA!

  PS Cornelius de la huhurez stieee.....cand va iesi din delirium tremens:):)

  http://www.stiripesurse.ro/in-caz-de-razboi-rusii-ocupa-bucurestiul-in-6-ore-analiza_1136781.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scenariul este foarte realist, insa lipseste exact partea a 2-: obiectivul strategic. Bucurestiul NU poate reprezenta decat un obiect INTERMEDIAR catre ceva ULTERIOR, deci in niciun caz NU poate fi obiectiv STRATEGIC!

   Candva se spunea cei mai buni tacticieni si strategi romani ar fi cei cu berete de culoare verde inchis. NU stiu daca o fi sau nu asa, dar EU afirm astfel:

   - pastrand prima parte a scenariuluica fiind perfect realista, SIMULTAN la vest de Romania se mai intampla ceva: Serbia isi va reocupa propriul teritoriu care este Kosovo si va invada "de catifea" si teritoriul micului stat Muntenegru care nici nu are armata. Logic, ca sa iasa la M. Adriatica. Tot cateva ore dureaza traba;
   - rusii trec de Bucuresti, nu se vor bloca cu siguranta intr-un punct mort d.p.d.v. strategic si fac jonctiunea cu armata ... sarba. Iesind pe M. Adriatica, la 300 km de ... Italia. Unde pot sa isi sprijine propria flota navala sosita pe Mediterana (mai ales submarine care mai mult ca sigur ca deja bantuie pe sub coastele Adriaticii de Est. Sprijinul fiind de fapt reciproc: adica si submarinele rusesti sprijina inanintarea rusa spre Est Adriatica;

   Ei! Abia acum incepe balciul! Flancul sud-estic al NATO fiind INVALUIT/INTORS si blocat total. Iar centrul invaluit doar partial, respectiv prin sud-est!

   Acum sa discutam despre centru-nord! Pe centru-nord, rusii NU au multe sanse de succes. Polonia este chiar redutabila. Ca atare, rusii nici macar NU pot avea ca obiectiv vreo directie de ofensiva prin preajma Poloniei. Asa ca NU ramane decat varianta sa forteze pe sub Polonia. Adica pe sud Ucraina - UNGARIA care deja tradeaza oficial! Sa fie si un pret? Austria este oricum neutra. Directia: tot est M. Adriatica! Aici mai este o manevra! Sa NU uitam de Serbia. Care tocmai a fost atacata la faza cu Kosovo, de 2 state NATO - unul cu putere militara simbolica (Slovenia) si de unul ceva mai puternic: Croatia. Numai ca pe croati via Ungaria, tocmai ii linistesc rusii!

   Si asa, devine blocat tot flancul sudic-centru-est al NATO! Asta ca sa NU mai luam in calcul si alte lucruri. Cum ar Bulgaria! Stat NATO, insa la modul realist, astia sunt cam ca moldovenii din R. Moldova! Adica - vor in NATO si UE doar din gura, dar in realitate sunt filorusi!

   Odata blocat flancul sud-centru-est al NATO, recucerirea acestuia devine practic imposibila.

   PS: Mai este ceva! Turcia, nu? La modul realist, poate fi blocata lejer de rusi. Cu ceva risc! Numai ca riscul este calculat. Intamplator insa, in Cipru unde exista baze rusesti se intampla ceva intre etnicii turci si ... greci. Iar grecii din Grecia (nu din Cipru) enervati pe ... atrocitatile turcilor din Cipru, gasesc cea mai prielnica ocazie sa ii ... buleasca un pic pe propriii lor parteneri din NATO. Blocand astfel fortele NATO din Turcia.

   Si aici se cam incheie pt. urmatorii vreo ... 50 de ani! Greu pt. unii!

   PS: Era vorba de tradarea Ungariei, dar si de un pret. Ungurii tocmai sunt in contracte de ... inzestrare a propriei armate. Cu ... tehnica ruseasca de ultima generatie.

   In scenariul descris de MINE, rusii NU intra in Transilvania, inainteaza pe sub arcul carpatic spre Belgrad-Adriatica si pe la nord de arcul carpatic vi Ungaria-Adriatica. Dar Transilvania? Normal! Asta este pretul tradarii, fiind blocata la sud de rusi, la este de rusi, la nord de rusi, la vest de ... unguri. Unguri care o vor si ... elibera cica!

   Ștergere
  2. Analizeaza si contramasurile!
   Uite, imi permit cateva repere:
   -Rusia nu poate sustine economic un razboi de durata, in Europa
   -nu poate ajunge in 6 ore la Bucuresti....este asa o ironie, asta
   -nimeni nu poate pleca la razboi, direct din starea de pace, iar surprinderea strategica pentru NATO este 0
   -actiunea organismelor internationale....CSE, ONU...etc
   -in fine, reactia NATO este inexistenta?
   -rapoarte de forte, pe directii, misiuni....capacitati de lovire, flota, aviatie
   -sustenabilitatea fortei in timp si spatiu
   -aliante si coalitii existente si posibile
   -riscuri majore imediate si pe termen lung
   -justitia internationala
   -acorduri diplomatice de grup si bilaterale
   -impactul mediatic
   -motivarea agresiunii

   PS-scenariul/analiza de caz este ok pt antrenarea mintii unor studenti/UNAP anul II sau cursanti la nivel operativ si strategic, inclusiv politicieni/guvernanti!
   -dupa Crimea, Ucraina si Siria si nu in ultimul rand masurile economice-financiare-politice luate de UE si NATO, cand ratele la banci ale rusilor au ajuns cat 3-4 salarii, oare ar posibile toate astea?

   Ștergere
  3. QED..m-ale !
   Se confirma ..din cand in cand ..neuronul face blik ..blik .....!!!

   Ștergere
  4. Erata: CSCE in loc de CSE!
   Dezvoltare-Consiliul de securitate ONU si rolul lui in conflicte militare.

   http://www.arduph.ro/domenii/jurisdictie-penala-internationala/rolul-consiliului-de-securitate-o-n-u-in-legitimarea-operatiilor-militare-multinationale/

   Ștergere
  5. R-123.are o obsesie ..Rusii si M.Adriatica ..!!
   Bine mai ..potecarule ..au ajuns la Adriatica conform aberatiilor tale ...si apoi dupa ce isi spala obielile ..CE FAC...(ce mananca ..ce pun in rezervoare ??)
   Cred ca ai uitat OPTIUNEA NUCLEARA..a NATO (SUA)
   Sau nu cunosti ca SUA are aceasta optiune in calcul..la orice maciucareala mai serioasa..?? ex ..Irak ..daca situatia se ingrosa si marea armata Irakiana ..ar fi pus probleme ..era prevazuta optiunea nucleara ..tactica ...

   Ștergere
  6. @ Iulian Mares 7 iunie 2016, 06:51.

   A]. Daca analizezi cu atentie scenariul, acesta are un fond logic. Despre ce state angrenate in conflict, am discutat? Nu observi ca sunt state in interiorul sau in jurul carora izbucnesc conflicte INTERNE interetnice? Ia gandeste-te ca ai fi tu acum americanul. Bine? Sa o luam pe rand:

   1]. SIMULTAN se intampla 3 lucruri:

   - Serbia reocupa Kosovo si invadeaza "de catifea" Muntenegru;
   - in Cipru reizbucnesc ostilitatile intre turci si greci, ceea ce baga automat in tensiune crescuta sau chiar in conflict 2 state NATO: Turcia si Grecia. Si despre care stii bine ca atat de partenere NATO sunt, incat sunt capabila sa se sfasie in orice moment. Oricum, la faza asta chiar daca nu izbucneste conflict deschis intre Grecia si Turcia, urmare a propriilor ostilitati cele 2 state devin blocate militar pt. NATO. Sa NU uiti nici de bazele rusesti din Cipru (sunt inchiriate de rusi de cca. 2 ani). Si care paralizeaza practic orice interventie a celor 2 state in sprijinul NATO;

   2]. NATO reactioneaza ferm impotriva gestului Serbiei. Doar Muntenegru este invitat sa adere la NATO, nu? Ca sa nu discutam de cazul Kosovo despre care cunoastem bine ca a fost smuls Serbiei in forta si in mod neintemeiat. Serbiei! Ceva bombardamente dinspre Italia, Slovenia, Croatia. Si de ce NU? Dinspre Romania, putem primi dispozitie oricum de la NATO, nu?

   3]. Si aici este cheia! Dar Rusia este partenerul Serbiei (formal/informal, nici nu mai conteaza din moment ce sarbii ii prezentau onorul lui Putin la Belgrad la propria parada)! Si asa incepe totul! Rusia NU ataca primii NATO, rusii isi sprijina doar propriul partener militar atacat deja de NATO! Iar singura optiune viabila de sprijin provenita din Rusia pt. Serbia este scenariul descris de mine.

   Pe acest fond ajung rusii la Adriatica. D.p.d.v. al tratatelor etc., sunt intangibili. Nu isi sprijina decat propriul partener, adica pe Serbia. Asa cum si NATO isi sprijina micul stat Muntenegru invadat de Serbia si/sau reactioneaza pt. Kosovo.

   Caz in care, TU fiind americanul, ce decizie ei? Cum actionezi in state/zone intrate ele insele in conflicte interetnice si partenere d.p.d.v. militar cu Rusia?

   Si NU uita si faza cu invaluirea! Pe la nord de arcul carpatic. Pe bune acum, tu vezi Ungaria reactionand contra Rusiei, in conditiile in care a incheiat recent contracte de furnizare de armamente de catre Rusia? Astia sunt in stare sa iasa oficial din NATO printr-o declaratia data in 20 secunde, sa ii lase pe rusi sa inainteze pe oriunde au ei chef spre Croatia, Slovenia - Adriatica. Frecandu-se pe maini ca le-a picat Transilvania fix in labe izolata din 3 parti de rusi! Si unde a mai izbucnit si un mare conflict interetnic.

   2]. Sustenabilitate economica? Ai afirmat ca Rusia NU poate sustine un razboi de durata in Europa. Asa este! Numai ca in scenariul descris de mine, razboiul NU poate fi de durata. De durata NU poate fi decat daca state ale NATO puternice precum M. Britanie, Franta, Germania, Italia vor riposta FERM impotriva Rusiei. Opinia mea fiind ca cele putin ultimele 3 state NU vor riposta deloc FERM, optand pt. varianta care provoaca cele mai putine distrugeri propriilor state. Si care este ARMISTITIUL in vederea unor negocieri care vor dura minim ... 50 ani!

   Tot legat de sustenabilitate economica! Mai este un factor! Daca esti atent la scenariu, rusii avanseaza pe teritorii care le ofera/constituie sprijin logistic neconditionat (combusibili, alimente etc.). Iar ca sa aduci niste munitii de la 2 000 KM pe coasta Adriaticii, chiar NU este mare smecherie.

   Ștergere
  7. Scenarii scenarii .Oricum in toamna se vor intampla multe asta e sigur .Si voi ''ati uitat '' de armata romana in zdrente care va lupta pana la ultimul avion ruginit sau general de carton ca sa apere vilele politicienilor prduite de la amarasteni .Adica probabil vreo 6 ore pana le repara drumurile rusilor.

   Ștergere
  8. @ CEZAR 7 iunie 2016, 09:10. Ce intrebari stupide pui? Intrebi ce mananca, ce pun in rezervoare? Esti naiv? Pai in Romania au stat dupa razboi inca 19 ani. Tu ce crezi ca au mancat 19 ani fasole adusa de la Moscova si au bagat in tancuri benzina numai de la Vladivostok? Sau se aprovizionau moca de la romani?

   La fel si in Germania de est unde au stationat pana prin 1994? Sau au uitat? Tu ce crezi ca au mancat in Germaia de Est 49 ani varza adusa de la Moscova si au bagat in tancuri benzina obligatoriu ruseasca? Sau se alimentau moca de la nemti?

   Si acum pune harta in fata cu scenariul! Pe teritoriile ocupate/partenere gasesc clar si combustibilii si alimentele de care au nevoie. Si tot moca! Iar in caz de insuficenta, isi mai aduc suplimente cu ... Antonov-urile.

   Bai, baiete! In ziua de astazi, asigurarea suportului logistic a unor trupe aflate la limita a 2000 km, chiar nu mai este o problema! Nici macar sau mai ales pentru rusi. Sau ai uitat ca au teritorii de 17 milioane de kilometri patrati. Si cum fac sau nu, dar marfa circula de la Alaska la Moscova, deci au capabilitati de apovizionare si inca viabile!

   Ștergere
  9. ROU este parte din NATO si daca se va produce agresiunea -> pct 4 si 5 se activeaza imediat! Prin forta rusii nu vor trece in Mediterana! Grecia si Turcia au mai generat crize, dar nu sa duca la fractura NATO, care s-a extins nu pt a avea ce sa cedeze!
   Repet, scenariu este bun pt studiu, dar logistica unui conflict nu sta in CL ci in bani reali! La acest moment rusii au multi bani blocati in banci straine, la nivel stat si nu numai! Daca nu vinde nu intra bani in Rusia, iar daca vinde petrol acum, nu-si acopera costurile!
   Rusii nu au plecat primii la razboi!
   Care este justificarea/motivarea? Asa ca vor pamant si zone de influenta? Ei nu controleaza bine fostele republici asiatice!

   Ștergere
  10. @ Iulian Mares 7 iunie 2016, 06:51. Si ar mai fi cateva elemente care ar trebui sa sara in ochi oricarui tactician/strateg militar.

   1]. Am pornit de la premisa unei ofensive rusesti cu sprijin pe Serbia (militar, resurse, teritoriu). Dar NU cumva repetitia finala tocmai s-a desfasurat in ... Siria? Adica tot pe teritoriul unui stat care la modul oficial si-a pus la dispozitie armata, teritoriul si resursele, armatei ruse? Si in conditiile unor conflicte interne izbitor de asemanatoare celor interetnice aflate acum in stare latenta si care pot reizbucni oricand, din Balcani? Si tot cu NATO in coastele rusesti etc. Dupa mine, Siria a fost doar un antrenament punctual final!

   2]. TU zici sa stam calmi si sa nu suferim de scenarita, nu? Bun! Dar asta inseamna ca natii intregi care se pregatesc de cca. 2 ani de razboi, precum Polonia si Tarile Baltice, sufera tot de scenarite? Adica aia sunt nebuni de isi infiinteaza trupe paramilitare sustinute guvernamental, au reintrodus stagiul militar obligatoriu etc. etc., iar noi romanii suntem singurii cu capul pe umeri, fapt pt. care stam cu mainile incrucisate, nu?

   3]. Un link http://www.evz.ro/polonia-se-pregateste-pentru-o-posibila-confruntare-cu-rusia.html. Au probleme psihice toti polonezii de isi infiinteaza trupe paramilitare sau cum?

   Ștergere
  11. @ Iulian Mares 7 iunie 2016, 12:17. Pornesti de la o premisa total eronata. Vezi Rusia dependenta financiar de Europa, nu? Aici gresesti. Rusia NU este in UE. Se intinde pana la Vladivostok. Daca prin absurd atacam noi Rusia si ocupam Moscova, nu am ocupat de fapt decat a 7-a parte din Rusia. 6/7 isi vede de treaba. Daca este dupa mine, in lipa altor informatii, majoritatea resurselor financiare rusesti provin din comertul cu alte state decat cele europene, respectiv cu statele din Asia si America Latina. Ce naiba, doar 3/4 din Rusia se afla de fapt in Asia.

   Stai, mai este o chestie! Europa este dependenta de gazul rusesc, nu? Culmea ca nu si Romania unde cei 4% din necearul de gaze, nu reprezinta mai nimic. Iar eu am afirmat ca rusii avanseaza pe Adriatica si se opresc. Urmeaza armistitiu, asa am spus. Normal sa urmeze la cererea unor state care depind aproape in totalitate de gazul rusesc, cum ar fi ... Germania, Olanda etc. La cererea de armistitiu din partea unui aliat, SUA vor trebui sa se conformeze. Sau raman singure de gat cu rusii.

   Si tot legat de gazul furnizat Europei? Cred ca este ceva extrem de important ce NU stii! N-ai aflat ca rusii au facut contract istoric cu chinezii pt. a le livra cam intreaga productie de gaze destinate UE? Ia citeste [http://incont.stirileprotv.ro/international/rusia-va-exporta-gaze-de-400-mld-dolari-in-30-de-ani-in-china-la-pretul-mediu-de-vanzare-din-europa.html].

   Tare faza, nu?

   Ștergere
  12. @ Iulian Mares 7 iunie 2016, 12:17. Faci o afirmatie pe care ma abtin sa o comentez. Afirmi: "Prin forta rusii nu vor trece in Mediterana!" Chiar NU ai aflat ca rusii au baze in Mediterana? In Cipru? Adica fix in flancul sudic al NATO? Ei zic ca de ... mentenanta. Dar si in Crimeea erau tot de ... mentenanta. Pana cand au ocupat-o toata! Cu trupele de ... mentenanta!

   http://www.agerpres.ro/externe/2015/02/25/rusia-si-cipru-au-semnat-un-acord-militar-ce-permite-flotei-ruse-sa-foloseasca-porturile-cipriote-21-09-31

   Ștergere
  13. Orice tara de la granita flancurilor NATO, N, E, S trebuie sa-si faca probleme si scenarii....dar nu toate se vor intampla! Pregatirea este importanta, altfel il inviti la tine!
   Siria a cerut interventia rusilor! Nu vad ca sarbii sa faca asta! Daca nu este solicitare oficiala=agresiune!

   Ștergere
  14. @ Iulian Mares 7 iunie 2016, 12:56. Daca nu este solicitare oficiala = agresiune? Niet! Daca NU exista plangere oficiala NU este agresiune. Sau NU ai aflat ca de 2 ani, sarbii si rusii desfasoara manevre militare in ... comun in ... Serbia! Si NU exista plangeri oficiale din partea Serbiei ca ar fi invadate de rusi! [http://www.economica.net/serbia-si-rusia-vor-desfasura-primele-manevre-militare-comune-din-istorie_91046.html].

   Si mai este o chestie legate de manevrele militare comune sarbo-ruse! Cunosti tipicul, nu? Stiind ca vor urma si pe viitor manevre comune, iti lasi parte din tehnica si personal pe loc. Ca ... suport pt. urmatoarele manevre militare! Adica exista deja ceva tehnica ruseasca si militari in Serbia, nucleul ... cum se spune.

   NOTA: Eu abia acum realizez dezastrul scenariilor de conflict desfasurate in ultimii ani de armata romana. Iuliane! Anul acesta urmeaza manevre militare in Serbia cu trupe ... aeropurtate ... rusesti [http://incomemagazine.ro/articole/rusia-propune-belgradului-manevre-militare-comune-in-serbia]. Le-au livrat deja si faimoasele S-400 (varianta modernizata a S-300 despre care sarbii spunea ca una daca ar fi avut cand i-a bombardat NATO, NU ar fi pierdut Kosvo).

   In tot contextul descris de mine, a NU lua in considerare ca tactician/strateg scenariul descris de mine si care are piesele exact ca pe o tabla de sah, ma duce cu gandul la altele.

   Si acum, apropo de directia in care incerci sa ma conduci cu Art. 4, 5! Acestea se declanseaza in conditiile agresiunii unui stat NATO, nu? Bun! Dar daca sarbii care nu fac parte din NATO invadeaza Kosovo care NU este un stat din NATO, rusii aflandu-se ... intamplator la manevre comune cu sarbii pe care le au planificate, ce zici? Iar daca sarbii anexeaza si Muntenegru care NU este stat NATO, ci doar invitat sa adere la NATO, ce zici?

   Cum faci? Declansezi Art. 4, 5? Adica pui Romania sau Slovenia sau orice stat NATO sa bombardeze Serbia, nu? In timp ce in Serbia se afla trupe rusesti? Acum realizezi dezastrul?

   Ștergere
  15. Hai, sa-nu monopolizam discutia! Scenariu este viabil dar:
   -flota rusa nu va iesi in Mediterana
   -alianta va asigura suprematia aeriana
   -Tc pot fi nimicite din aer sau cu mijloace AT, de care ei nu duc lipsa!
   Acest gen de scenarii sunt analizate anual de echipe complexe ale Aliantei!
   Nu mai fac comentarii, caci am fost un "furier"! :)......mai jos,-spune un prieten care nu stia diferenta dintre ordin si comanda!

   Ștergere
  16. PICA SCENARIULlui OLESCUU...uraaa...si la gara ..!!

   Moscova nu va ataca niciodată nicio țară membră a NATO și toți oamenii politici responsabili înțeleg acest lucru, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de agenția de presă RIA Novosti.

   Cu toate acestea, Rusia nu și-a schimbat ‘atitudinea față de extinderea Alianței Nord-Atlantice și a așa-zisului program de parteneriat cu NATO’, precum și față de apropierea infrastructurii militare a acesteia de granițele sale, a afirmat Lavrov, într-o conferință de presă la Moscova.

   Ștergere
 17. Petre,
  Exprima-te condescendent, chiar daca imi dai dreptate!
  Sa ai neuroni nu-i mare lucru! Sinapsele conteaza! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Furierul de la un oarecare stat major (Iulian Mares) este indreptatit sa ceara condescendenta in exprimare de la un sef de GAZ de divizie (Cezar)...
   CONDESCENDÉNȚĂ s.f. Atitudine care presupune bunăvoință, amabilitate, de pe o poziție de superioritate, chiar ușor disprețuitoare.
   https://dexonline.ro/lexem/condescenden%C8%9B%C4%83/12276
   Celelalte două definiţii din DEX sunt rău formulate prin generalizarea care atribuie cuvintelor condescendent şi condescendenţă o orientare evaluativă pozitivă. Schimbarea semantică nu este justificată de etimologie: în franceză (de unde cuvintele au fost împrumutate în română), sensul familiei lexicale păstrează o componentă esenţială: atitudinea binevoitoare dependentă de ierarhia socială, orientată de sus în jos. Acelaşi scenariu există şi în engleză (unde condescension este "voluntary descent from one's rank or dignity in relations with an inferior", "patronizing attitude or behavior", Merriam-Webster
   http://www.romlit.ro/din_nou_despre_condescendenta

   Ștergere
  2. Da, Anonimule,
   am fost furier la Cp, cand tu erai la grupa si ce-i cu asta?
   Consulta si DOM-ul!...dezvolta semantic! :)
   Asa ceva?

   Ștergere
  3. Pt un Anonim neobisnuit cu "cetitul cartilor"!
   -ceea ce sustii tu, din prostie sau/si rautate este sensul peiorativ, pe care-l poate lua orice cuvant/expresie
   -ex.-Esti inteligent rau!
   Dar tu traduci ca netotul din romana in romana, pt ca n-ai minte! Ma faci sa cred ca nu stii sa citesti, in fapt!
   Poate afli si cine scria piese de teatru in lb franceza.....o traducea prost, dar spectatorii se amuzau si sala era plina!
   Esti un ..circar, dintr-o zona turistica f frumoasa si tu nu ai niciun merit, pt ca esti o lepra!

   Ștergere
 18. Răspunsuri
  1. Poti sa ai multi neuroni...terminatiile nervoase si legaturile dintre ei conteaza!
   Interactiunea!
   Ironia cu....din cand in cand! Nu-i corect! Scrie si exprima ce gandesti fara nuante de ironie prezervata! Atat voiam sa spun!
   PS-vezi camai sunt si alti adepti ai scenariului! Concentrezi focul numai pd o tinta!
   Scenariul nu este rau....in concordanta cu noile apropieri politice si mai ales dorinta sarbilor, care nu ne-au fost asa prieteni, cum gresit cred unii! La nivel NATO se incadreaza la un razboi prin efecte, cu obiectiv limitat!
   Dar, cate tari ale aliantei sunt afectate? Si NATO nu le va mai da gratis, caci nu mai face recurs la istorie!

   Ștergere
  2. Furier la un oarecare stat major ... Plotoneru-i plotoner , nici solda nici ofiter ! Dar ii place sa arate ca-i destept in creierele lui : \'Scrie si exprima ce gandesti fara nuante de ironie prezervata! " . (Ironie aparata/pazita de un rau/pazita de un pericol ???)
   PREZERVÁ, prezérv, vb. I. Tranz. (Livr.) A apăra, a păzi de un rău, de un pericol.

   Ștergere
  3. Protejata, netotule!
   Se vede ca pui mana prima data pe o carte, mai ales dex!
   Esti o lepra?

   Ștergere
 19. Ce linistita ar fi lumea daca nu ar exista cativa trasniti care sa o tot zbuciume !

  RăspundețiȘtergere
 20. Răspunsuri
  1. Te referi ka asasinii economici?
   Ok, dar ei nu conduc ci executa c\cost! Un fel de mercenari moderni.... cu scopuri economico-financiare!

   Ștergere
 21. Nu merge sa adere si Rusia la NATO iar apoi sa faca ce vrea din interiorul aliantei?

  RăspundețiȘtergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 23. In colonia de kk Romanistan colonie stapanita de jidani revolutiile din Franta si Italia sunt secret de stat Mas media ascunde astfel de stiri http://yournewswire.com/media-blackout-as-france-witnesses-biggest-revolution-in-200-years/

  RăspundețiȘtergere
 24. @ All. Apropo de alegeri! Si de Gabriela Firea de care s-au lasat excitati multi militari si politisti. Inclusiv SCMD la modul oficial a aderat la Firea Gabriela! I-am vazut pe colegi de ai mei si pe teren: PSD, PSD! Fatuca asta DE fIREA a votat cu 2 maini ca senatoare PSD, siluirea pensiilor militare prin Art. 40 din OUG 57/2015 a lui Ciolos, cu mici modificari, dar in urma carora formula de calcul a pensiilor militarilor tot violata ramane de OUG 57/2015.

  Rumoarea mea fiind urmatoarea! Cat poti sa decazi ca militar in rezerva/retragere, inca sa sustii o persoana provenind dintr-un partid care ti-a facut bucata in Senat cu OUG 57/2015!

  Plus inca ceva! Cum poti sa sustii un partid care in iulie adopta L. 223/2015 a pensiilor militare, iar apoi in anul curent acelasi partid se razgandea in Senat si accepta violarea prin OUG 57/2015, a propriei legi adoptate doar cu cateva luni mai inainte?

  Situatie in care fiind vorba de militari in rezerva/retragere, deci de pensionari, NU ai cum sa NU te intrebi daca NU cumva, noi cei din armata dam cel mai mare procentaj de senili din Romania!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E bine totusi ca noi cei senili ne putem indrepta greseala in toamna la parlamentare votand MP si astfel devenim cetateni cu briose( a se citi boase) .Multumit d-ul Gelu? Daca nu i,mi amputez la circular mana cu , care am dat rasol, o dilema am, fiind manga nu stiu care-i cu pricina dar nu-i bai dau cu banu' ce nu fac eu pt. fericirea semenilor mei!

   Ștergere
 25. RUMOÁRE, rumori, s. f. Zgomot confuz de voci care se aud în același timp, produs de o masă de oameni (exprimând protest, uimire etc.); p. gener. zgomot confuz. – Din fr. rummeur, lat. rumor, -oris.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corectez. Stupoare. Si asa am rezolvat problema senilitatii, nu?

   Ștergere
  2. Lasa-l in pace ca e cu Dexul in cap! In afara de copy-paste nu poate!

   Ștergere
  3. Cred ca stii cine-i inteligentul? Un taraie-brau/Mos Teaca!

   Ștergere
  4. Mares nu te pune cu prostul.Prostul se da destept .Atat stie atat face.Nu pricepe ca de la" plotoner", izmenar de companie la"furier la un oarecare stat major" e distanta ca de la pamant la luna.

   Ștergere
  5. Iceparu,
   -eu cred ca "omul" asta are pensie de handicap mintal, nu de stat, ca fost militar!
   -la acel "oarecare stat major" el nici nu a putut o singura data sa intre, pe motiv de.....intelegi singur, mai departe!

   Ștergere
 26. Coordonarea Mișcării
  Actualizat acum 5 ore
  Toate drumurile trec pe la COORDONAREA MIŞCĂRII

  Text: Laura MĂCĂRESCU
  Foto: Adrian Sultănoiu

  Anul trecut au fost executate un număr de peste 260 de misiuni de transport cu aeronave militare, dintre care peste 70 externe. S-au efectuat astfel aproximativ 1300 de ore de zbor, s-au transportat peste 4.000 de militari şi 350 de tone de materiale. Dintre acestea, mai importante sunt cele nouă misiuni în teatrele de operaţii cu aeronave C-130 HERCULES, respectiv cele şapte misiuni interne şi şapte externe de transport umanitar cu aeronave C-27 J SPARTAN. De asemenea, s-au executat aproape 230 de ore de zbor pentru serviciile de aerofotogrammetrie în folosul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi 140 ore de zbor în opt misiuni „Cer Deschis” cu aeronave AN-30. În ceea ce priveşte transporturile feroviare, au existat 20 de indicative militare de transport, folosindu-se peste 300 de vagoane, asigurându-se astfel nevoile de aprovizionare şi operative ale unităţilor subordonate Statului Major al Forţelor Aeriene. Pe lângă acestea, s-au executat peste 2.200 de curse rutiere, în afara garnizoanelor de reşedinţă, pentru transportul de personal şi materiale sau alte activităţi specifice serviciului logistic.

  Concluzia:
  Satisfacţia lor nu se măsoară în laude, ci în rezultate: „Când se spune simplu despre noi că resursele de transport aerian, rutier şi feroviar militar au fost gestionate corespunzător, conform cererilor structurilor, a planurilor de mişcare şi transport aprobate şi a fondurilor alocate, reuşindu-se îndeplinirea tuturor misiunilor încredinţate Forţelor Aeriene, atunci înseamnă că ne-am îndeplinit misiunea şi putem respira, pentru moment, liniştiţi”, a concluzionat comandorul Constantin Filip, șeful secției.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tp rutiere si pe CF sunt numai ale SMFA!
   Ti se pare putin?

   Ștergere
  2. PICA SCENARIU LUI R-123 /OLESCUU...hai ura ura ..si la ..gara ..!!

   Moscova nu va ataca niciodată nicio țară membră a NATO și toți oamenii politici responsabili înțeleg acest lucru, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de agenția de presă RIA Novosti.

   Cu toate acestea, Rusia nu și-a schimbat ‘atitudinea față de extinderea Alianței Nord-Atlantice și a așa-zisului program de parteneriat cu NATO’, precum și față de apropierea infrastructurii militare a acesteia de granițele sale, a afirmat Lavrov, într-o conferință de presă la Moscova.

   Ștergere
  3. PS.. Asa ziceam si eu ..inaintea lui Lavrov..!!!!????
   Stiu Olescu va replica ...este normal sa ..MINTA si sa atace prin surprindere..!!
   Nu exista ..surprindere pentru un asemenea scenariu..! De ce ..??
   Dau cuvantul ..m-alului .....

   Ștergere
  4. Nu mai zic nimic!
   Un bou, ce nu leaga 2 cuvinte m-a specualizat ca furier!
   Asta e!

   Ștergere
  5. @ CEZAR 7 iunie 2016, 17:53. Pifa. In materialul urmator iti pun harta simplificata cu steaua rosie oriunde exista baza militara ruseasca, sustinere tacita militara a unui tert stat sau teritoriala etc. Deja m-am crispat ce imi iese! Polonia este simpla momeala, mie nu imi iese nimic acolo. Pune stelele de la Siria, Cipru, Serbia, Transistria, complicitatea Ungariei si Greciei, si vezi ca pica exact in Adriatica peste Romania! Lucrez la harta de o vede si un chior!

   Ștergere
  6. @ CEZAR 7 iunie 2016, 17:53. Lavrov zici? Pai ala zice bine ce zice. Dar nu spune complet. Rusia chiar NU va ataca PRIMA un stat NATO! Dar dupa ce Serbia va intra in Kosovo, iar NATO va bombarda din eroare sau cu intentie trupele rusesti existente deja in Serbia, rezulta ca NATO ataca Rusia. Iar Rusia NU face decat sa raspunda unde si cum are chef! La fel si in Cipru, Ucraina etc.

   Lavrov? Da, dar dupa faimosul anunt, tocmai a dat-o si pe aia rece sub centura: Rusia NU mai respecta niciun acord in Donbas! Adica inainteaza spre est! http://www.evz.ro/rusia-santajeaza-ucraina-in-donbas-incetarea-focului-doar-daca-accepta-pacea-rusa-pulsul-planetei.html

   Ștergere
 27. Lasati prostiile cu cu razboaie ca sunteti varza, in special Mares.
  Ultima tendinta in domeniul culturii.
  Ni colea cine a ajuns sa cante pe scena Conservatorului:

  https://www.youtube.com/watch?v=KhVMNCpSEKw#t=1606

  Tara de 2 lei(ruble).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti orfan?
   Sau te-a facut o vecina cu un plutonier de muzica?
   Daca citesti de 10X ce am scris tu nu poti reproduce un aliniat!
   In fapt, esti mereu acelasi.....
   De ce te bagi in discutia unora, cand nu esti invitat? Ce dovedesti?

   Ștergere
 28. http://m.activenews.ro/prima-pagina/Un-politolog-german-ne-avertizeaza-Traim-intr-o-CORPORATOCRATIE.-In-corporatie-nu-e-democratie-e-dictatura.-TOTUL-ne-e-dictat-104100#.VW_fWeym9rk.facebook

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. Maresale hai sa vorbesc pe intelesul tau.
  In situatia in care se afla armata romaneasca amu, rusii nu vor ataca niciodata Bucurestiul. Ei stiu ca e usor sa apuci tigrul de coada dar mai stiu ca dupa aia trebuie sa mai si scape de el.
  E ca si cum ar lovi cu lancea in caramida cea mai dura din zidul cetatii. In Bucuresti se afla cea mai mare concentrare de apv-isti dar nu asta e lucrul cel mai important ci calitatea lor. La un singur scancet de goarna se pot mobiliza cateva legiuni de colonei, toti incruntati, toti numai cu masterate, doctorate, "stiinte militare" la greu, tactici, strategii si toate celelalte. In cealalta tabara ce avem? Niste parliti de trupeti de la spetznaz, nu tu masterate, doctorate si alte lucrui importante. Si probabil nici nu sunt incheiati la toti nasturii, inclusiv la prohab, probabil nu au nici bocancii facuti cu crema si tot felul de acte de indisciplina.
  Pai spune tu acu cine are castig in asa confruntare. Si nu trebuie uitat un lucru foarte important, trupele noastre au la dispozitie si numarul de urgenta 112.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. @ Berila 7 iunie 2016, 19:07. Ti s-au mai sters si alta data comentarii obscene care denigreaza armata romana. Ai cam multe obsesii cu comotatii sexuale. In ceea ce priveste arta razboiului, tot la mii de ani lumina esti. Adica tot la nivelul hotii si vardistii.

   Ia baga un ochi aici sa vezi cum iti pica tancul in cap https://www.youtube.com/watch?v=aEb6UI4S3QQ.

   Ștergere
  3. R ... A fost un pamflet .Dar vad ca nu prea te ajuta capul.Sau ti s- a parut prea real?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ Berila 7 iunie 2016, 20:44. Uite care este faza! Faceai referiri la femei-militar pe care in imaginatia ta bolnava, tu le vezi ca pe prostituate. Aici fiind "R-26500 Elita", nu bordel, bine? Dam dupa politicieni, dam dupa rusi, dupa oricine. Dar NU dam tot in ai nostri. Dau alti destul! Ai mai facut referiri si cu alta ocazie, sub alt nume, la imaginara imoralitate a femeilor-militar. Refera-te mai bine la reala imoralitate a femeilor politice care isi bat joc de armata noastra. In caz contrar intre tine si cei care fac legi bordeliste armatei romane, NU mai este nicio diferenta!

   Ștergere
  6. Putem critica o lege stramba, punctual o persoana sau un grup dar sa sa denigrezi in corpore intitutia din care ai facut parte 20,25,30 de ani si-ti alimenteaza lunar cardul pt. subzistenta, rate,facturi, plin de carburant etc mi se pare degradant , sub demnitatea umana!

   Ștergere
  7. Anonim mereu!
   -nu sustin directia Bucuresti
   -referitor la geneza ta.....ai iesit pe unde se poate, chiar si in cazul cand mama ti-e plutonieru
   -ironia poate fi protejata / prezervata prin faptul ca existi in virtual. Arunci ceva ironic
   si dispari!
   -cate clase ai?
   -poti scrie orice...nu mai dau curs prostiilor tale!
   -sanatate min..a!

   Ștergere
 31. "Sau te-a facut o vecina cu un plutonier de muzica?"

  Maresale mama cine era? Vecina, plutonieru sau o a treia persoana?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 8 iunie 2016 06.07

   https://r-26500.blogspot.ro/2016/06/mesaj-de-atentionare-retransmis-catre.html?showComment=1465366749054#c8165186998901882007

   Ștergere
 32. Nu vreau sa atac pe nimeni dar "statistica" d-nului tehnocrat "m-a spart"
  ceva de genul"1300 de ore de zbor....ceva sute de vagoane....fo 350 de tone de echipament(aici se include si hartia igienica)
  Mai baieti! domnu tehnocrat! dvs stiti ce inseamna asta pe timp de pace?
  Va spun eu conform vestitei melodii; inseamna KAKA-MACA.Pe timp de razboi si sub bombardamente drone si "alte alea" nu mai inseamna NIMIC....zero barat

  si va rog sa cititi mai jos originalul marei "specializde" si jurnalizda MACARESCU
  Daca va uitati in gura lu' asta va puteti uita oriunde domnule "tehnocrat" cititori de click si can-can

  tehnocrat7 iunie 2016, 17:14
  Coordonarea Mișcării
  Actualizat acum 5 ore
  Toate drumurile trec pe la COORDONAREA MIŞCĂRII

  Text: Laura MĂCĂRESCU
  Foto: Adrian Sultănoiu

  Anul trecut au fost executate un număr de peste 260 de misiuni de transport cu aeronave militare, dintre care peste 70 externe. S-au efectuat astfel aproximativ 1300 de ore de zbor, s-au transportat peste 4.000 de militari şi 350 de tone de materiale. Dintre acestea, mai importante sunt cele nouă misiuni în teatrele de operaţii cu aeronave C-130 HERCULES, respectiv cele şapte misiuni interne şi şapte externe de transport umanitar cu aeronave C-27 J SPARTAN. De asemenea, s-au executat aproape 230 de ore de zbor pentru serviciile de aerofotogrammetrie în folosul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi 140 ore de zbor în opt misiuni „Cer Deschis” cu aeronave AN-30. În ceea ce priveşte transporturile feroviare, au existat 20 de indicative militare de transport, folosindu-se peste 300 de vagoane, asigurându-se astfel nevoile de aprovizionare şi operative ale unităţilor subordonate Statului Major al Forţelor Aeriene. Pe lângă acestea, s-au executat peste 2.200 de curse rutiere, în afara garnizoanelor de reşedinţă, pentru transportul de personal şi materiale sau alte activităţi specifice serviciului logistic.

  Concluzia:
  Satisfacţia lor nu se măsoară în laude, ci în rezultate: „Când se spune simplu despre noi că resursele de transport aerian, rutier şi feroviar militar au fost gestionate corespunzător, conform cererilor structurilor, a planurilor de mişcare şi transport aprobate şi a fondurilor alocate, reuşindu-se îndeplinirea tuturor misiunilor încredinţate Forţelor Aeriene, atunci înseamnă că ne-am îndeplinit misiunea şi putem respira, pentru moment, liniştiţi”, a concluzionat comandorul Constantin Filip, șeful secției.

  RăspundețiȘtergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 34. Vin si eu cu o problema de logica la nivelul clasei a IIIa, nivel corespunzator bibicilor cezar si serban, ca tot suntem in febra testarilor:"trei pisici mananca trei soricei in trei minute, in cat timp vor manca 100 de pisici, 100 de soricei"? Sa raspunda doar cei doi ''corifei"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din ce rasa sunt pisicile?

   Ștergere
  2. eu iti raspund: esti la fel de "tehnocrat" ca cei din GUVERN......in rest "doua de un ban" si de clasa pregatitoatre....."tehnocracule"
   PS.Nu e suficient sa te numesti "tehnocrat" sau "fat-frumos" ca sa spui tampenii.Mai intai trebuie sa dovedesti.

   Ștergere
  3. Tehno,
   Am o curiozitate!
   De unde ai luat materialul? Este un interviu?
   Cdor Filip este real si este seful Sectiei coordonarea miscarii la SMFA!

   Ștergere
  4. 3 minute ..istetule ...!!

   Ștergere
 35. Se cearta pe ciolan slugoii lui Soros adica Ciolanis cu M R Unguent.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 36. Se poate intampla!

  http://www.dcnews.ro/mobile/elicopter-smurd-prabu-it-in-moldova-primele-concluzii_507850.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa vezi...cate nereguli !!
   Cate or mai fi cu adevarat ,,,???

   Ștergere
  2. Petre, nu este o neregula!
   La mansa era cel cu licenta pt tipul de elicopter! Celalalt cum vrei sa faca trecerea? Privind de jos?

   Ștergere
  3. Eroare umana ...scrie pe sicrie ...!!!

   Ștergere
  4. Nu cumva trebuiau sa fie in elicopter 2 LICENTIATI..??
   Ca doar nu era aeronava ..scoala ..
   Intreb si eu ...!!

   Ștergere
 37. Pentru Maxime One sub orice nume ar posta!
  Pentru ca m-ai contrazis eu m-am informat la sursa!
  In mai, la aceasta ora, se platesc cu % S,D si sarbatorile legale! S-a stopat doar plata orelor suplimentare, peste norma prevazuta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raspuns https://m.youtube.com/watch?v=lT2OqKbPFO4

   Ștergere
  2. Maxime,
   De la oameni care s-au pensionat recent, nu de la youtube! Prieteni, cunoscuti, vecini!

   Ștergere
  3. Mares ce legatura are asta cu pensia ? Nu pricepi ca nu se pune nici un leu in plus la pensie ? Plus ca se platesc de doar 1 an de zile si nu peste tot.Dar tu Batman Batman. Iar plata orelor suplimentare a durat doar 6 luni apoi s-a scos si s-a revenit la munca patriotica.Iar la MAI nu poti sa lasi dosarul nerezolvat si sa pleci acasa .Ai 48 de ore sa completezi si sa inregistrezi dosarul la procuror, altfel te paste puscaria pentru abuz in serviciu. Ca apoi la procuror dosarul poate sta si ani de zile nu e treaba fraierilor din politie .Procurorilor le permite legea sa faca ce vor si cand vor.

   Ștergere
  4. Se maresc salariile la bugetari .

   Ștergere
  5. Berila,
   Ok! Ramai cu tine! Ti-am scris eu ceva de pensii? 1 an are 12 luni, deci combinatii multe de cate 6 luni consecutive!
   In armata se platesc cumva S, D sau sarbatorile legale?
   Daca da..., este ca tine!
   PA!

   Ștergere
 38. 3 pisici maninca 3 soricei in 3 minute
  Fiecare pisica maninca cite 1 soricel in 3 minute
  Fiecare pisica va minca 100 soricei in 300 minute
  100 de pisici vor minca 100 soricei in 3 minute !

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Când spun ca pe blogul asta se cearta niște moși tampiti mare dreptate am!Chestia cu pisicile o demonstrează.De ponta sa aveți parte!!!

   Ștergere
  4. ......si de Firea cu Pandele cu tot....vai mama lor de mitici:):)
   Daaa hrebenciuc si fiu-sau ce mai fac? ca si-a bagat sobolanul rozaliu si copilu' in puscarie.....asa tata mai zic si eu:):):)

   Ștergere
  5. Aia cu pisicile si 3 soareci in trei minute vroiam sa o zic si eu.Astia sunt "tehnocratii" si astia sunt cei care populeaza blogul.....si ei respira si ei mananca,dar e bine ca sunt doar cativa :):)
   PS Mai lipseste doar Brenda,inteleapta universului...ha,ha!!

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. DREPTURI SALARIALE ALE PERSONALULUI MILITAR
  LEGEA 284/2010
  1.DISPOZITII GENERALE
  ART. 3
  Sistemul de salarizare reglementat prin prezenta lege are la bază următoarele principii:
  a) caracterul unitar, în sensul că reglementează salarizarea tuturor categoriilor de personal din sectorul bugetar, prin luarea în considerare a drepturilor de natură salarială stabilite prin
  acte normative speciale în sistemul de salarizare reglementat de prezenta lege;
  b) supremaţia legii, în sensul că drepturile de natură salarială se stabilesc numai prin normejuridice de forţa legii;
  c) echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală, pe baza principiilor şi normelor unitare privind stabilirea şi acordarea
  salariului şi a celorlalte drepturi de natură salarială ale personalului din sectorul bugetar;
  d) sustenabilitate financiară, prin stabilirea de majorări salariale în baza legilor speciale anuale
  2.PERSONALUL MILITAR
  ART. 3
  (1) Personalul militar are dreptul la soldă lunară.
  (2) Solda lunară se compune din:-
  - solda funcţiei de bază,
  - indemnizaţii,
  -compensaţii,
  -sporuri,
  -PRIME
  -premii şi din alte drepturi salariale.
  (3) Solda funcţiei de bază este formată din:
  - solda de funcţie,
  -solda de grad,
  -gradaţii ,
  - solda de comandă;
  -solda de merit
  . Pentru realizarea diferenţierii soldelor funcţiilor de bază, se stabilesc clase de salarizare şi coeficienţi de ierarhizare pentru soldele de funcţie
  ART. 35
  Personalul aeronavigant beneficiaza de următoarele prime:
  a) prima de clasificare;
  b) prima orară de zbor;
  c) prima de paraşutare;
  d) prima specială pentru încercarea, recepţia şi verificarea în zbor a tehnicii aeronautice.
  ART. 40
  Personalul aeronautic nenavigant beneficiaza de următoarele prime:
  a) prima de clasificare;
  b) prima de specializare;
  c) prima pentru asigurarea activităţilor aeronautice.
  ART. 43
  (1) Primele pentru asigurarea activităţilor aeronautice se acordă tuturor categoriilor şi specialităţilor de personal aeronautic nenavigant sau servicii conexe care asigura zborul: radiolocatie, meteo, transmisiuni, puncte de comanda, servicii medicale,etc...

  RăspundețiȘtergere
 43. PROPUNERI
  adresate Comisiilor de Aparare, Juridica, si Finante din camera deputatilor pentru sedinta din 21-22 iunie 2016 referitoare la legea pensiilor militare:
  -- baza de calcul sa cuprinda TOTAL VENITURI BRUTE(venituri salariale ,prevazute in Legea138/1999 si Legea 284 /2010, cu modificarile ulterioare)
  --calculul pensiei sa inceapa de la 80% din baza de calcul
  --Pensia Suplimentara sa revina la 12,16,18% si sa fie inafara bazei de calcul
  --OMM ,inafara bazei de calcul
  --renuntarea la plafonarea a 100% din baza de calcul
  --informarea tuturor pensionarilor,prin cupoanele de pensie , a perioadei de sase luni, convenabile si renuntarea la tot felul de rapoarte, in fond ca faci cerere si ti-o rezolva sau o fac ei din oficiu , volumul de munca este acelasi
  --derogarea termenului de depunere a optiunilor cu cel putin o luna dupa definitivarea BAZEI DE CALCUL in camera deputatilor si publicarea in Monitorul Oficial
  --toate acestea au ca motivarea ELIMINAREA DISCRIMINARII fata de alte categorii de pensionari: magistrati, aviatori civili,medici, profesori, ingineri, etc.
  --eliminarea impozitarii pensiilor , noi platim CASS cu toate ca Legea 80 spune ca avem gratuitati la asitenta medicala si medicamente, noi si familiile noastre

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ai sesizat exact cel mai important aspect cu care sa le dai in cap. Aspectul poate darama si un guvern si un parlament. Este un element cu care se confrunta peste 90% din armata. Fii atent! Ai facut referiri la L. 284/2010 a salarizarii UNITARE? Culmea este ca ai si citat Art. 3 c) cf. caruia legea ar trebui sa asigure "c) echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală."

   Viorel Kiss, fii atent ca Art. c) NU este aplicat de lege exact pt. militari. Mergi la Anexa nr. VII, cap II, Art. 92. Citeste Art. 92 (1) versus Art. 92 (2). Si vei descoperi marsavia legii indreptata exclusiv contra militarilor. Marsavia este aceea ca in contradictie cu continutul general al legii, cu insusi titlul legii (salarizare unitara?) si cu Art. 3 c), militarilor NU li se asigura "remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală".

   Astfel la Anexa nr. VII, Cap. 2, Art. 92 (1), descoperim cu stupoare bagata soparlita fascista prin care militarii sunt singurii cetateni "salarizati unitar", dar care au solda/salariul/remuneratia pt. munca prestata la zile CALENDARISTICE! In contrast grosolan cu intregul tratament aplicat celorlalti cetateni care au salariul/remuneratia pt. munca prestata la zile LUCRATOARE! Atentie! Inclusiv politistii care sunt in aceeasi grila de salarizare cu militarii, au salariile calculate la zile LUCRATOARE, si NU CALENDARISTICE [vezi Anexa nr. VII, CAP. II, Art. 92 (2)].

   Asta inseamna ca L. 284/2010 a salarizarii NU este unitara si pt. militari, ci DISCRIMINATORIE si incalca propriile prevederi ale Art. 3 c).

   Rezultatul pragmatic al marsaviei in cauza se reflecta in urmatoarele elemente:

   - militarii au frecvent obligatia de a lucra nenormat - asta inseamna ZILE CALENDARISTICE (24 de ore din 24 si 7 zile din 7). Insa beneficiaza de acelesi remuneratii ca ceilalti cetateni care lucreaza bine mersi la zile LUCRATOARE, adica 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana! Ultima categorie de cetateni neputand fi obligata sa presteze in serviciu nici macar un minut in plus, FARA PLATA SUPLIMENTARA!
   - urmare a marsaviei cu zile CALENDARISTICE versus zile LUCRATOARE de la Anexa nr. VII, CAP. II, Art. 92 (1), rezulta ca militarii au salarii de 3 ori mai mici decat omologii lor remunerati la zile LUCRATOARE, in raport de munca ce poate fi prestata pt. acelesi remuneratii: civilul are un salariu pt. munca de 8 ore/zi si 40 ore pe saptamana EGAL cu militarul pt. 24 ore/zi si 7 zile din 7?!

   SI ATUNCI UNDE MAMA DRACU' ESTE "REMUNERATIA EGALA PENTRU MUNCA DE VALOARE EGALA", CAT TIMP UN MILITAR CARE LUCREAZA CA BOUL ZILE "CALENDARISTICE" (GANDESTE-TE LA APLICATII) ARE SOLDA EGALA CU SALARIUL UNUI BELFER DE CIVIL CARE LUCREAZA NUMAI 8 ORE/ZI SI 5 ZILE PE SAPTAMANA?

   Ba mai mult! Daca civilul este obligat sa lucreze suplimentar peste 8 ore si 5 zile pe saptamaan, orice ora in plus este RETRIBUITA cf. CM, cu MINIM 75% in plus (maxim si 300%, acest lucru este stabilit prin contracte colective de munca la care militarii din nou NU au dreptul).

   Si asa se ajunge ca prin legea salarizarii UNITARA A SULII, un civil care baga si el 10 ore suplimentara pe saptamana, sa il doboare la solda/salariu pe militarul care baga ca Berila 24 de ore din 24 si 7 zile din 7!

   Elementele de mai sus se regasesc si la PENSIE! In defavoarea militarilor! Fiind evident din cauza faptului ca CIVILII sunt platiti la tarif orar (asta inseamna zile LUCRATOARE), iar militarii NU (asta inseamna zile CALENDARISTICE), civilii pot dobori usor la venituri pe militarii cu care in mod paradoxal, se afla in aceeasi grila de salarizare! Si automat la pensie!

   In concluzie, da-le in cap cu zilele CALENDARISTICE din Anexa nr. VII, CAP. II, Art. 92 (1). Sa fie ei remunerati la zile CALENDARISTICE, mamemle si nevestele lor! NU doar fazanii de militari de care isi bat joc!

   Ștergere
 44. Da , da , notez , va fi introdusa in lista!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua domnule VIOREL KIS. Dacă ajungeți la comisii va rugam sa susțineți și amendamentul la legea 223 /2015, art. 22 alin.1, astfel: 

   PERSONALUL MILITAR, POLIȚIȘTII, ETC CU O VECHIME EFECTIVA DE MINIM 20 ANI CARE A  LUCRAT ÎN GRUPA DE MUNCĂ ALTE CONDIȚII CEL PUȚIN 10 ANI SE POATE PENSIONA ANTICIPAT PARȚIAL INDIFERENT DE VÂRSTĂ .

   În acest fel se elimina discriminările actuale prevăzute de lege prin care UN BUCĂTAR DIN UNITĂȚILE DE TRANSMISIUNI SE POATE PENSIONA ANTICIPAT IAR UN PARAȘUTIST, PIROTEHNISTI, CERCETAȘ,  PILOT DE 

   ELICOPTERE, LUPTĂTOR ÎN TEATRE,(PERSOANE CARE LUCREAZĂ CU SPECTRUL MORȚII DEASUPRA CAPULUI ) NU SE POT PENSIONA.   Trimis de pe dispozitivul meu Samsung
   -------- Mesaj original --------
   De la: viorel kis
   Date: 15.04.2016 18:21 (GMT+02:00)
   Către: adi yilia
   Subiect: Răspuns:


   Buna ziua, discutia despre iesirea la pensie dupa 10 ani de activitate s-a referit ,in prima parte la interpelarea d-lui Dogaru, care a spus ca sunt cazuri in care un parasutist sau un pilot are un accident la aterizare sau catapultare,gen dislocare de coloana sa poata iesi la pensie nu sa i se dea pensie pe caz de boala. Discutia a durat cateva minute pe acest subiect si a ramas cam in coada de peste.Unii sustinand ca i se poate da o functie terestra,altii ca se poate iesi pe caz de boala ,a intervenit si MApNul si a spus ca daca devine inapt poate primi pensie de boala iar la implinirea varstei sa i se dea pensie normala . dar a intervenit d-l Mircovici si a spus ca ar fi indicat sa se consemneze ca si dupa 10 anise se iasa la pensie dar nu s-a specificat clar,numai in caz de accident,la toti cei cu AC. Sincer nu m-am uitat pe ecran ,ce amendament a ramas,dar acuma marti sau cand o fi Comisia Juridica am sa ma imp[lic ,caci se reiau toate punctele si am sa propun incadrarea tuturor AC in cei 10 ani.Sanatate!   În Vineri, 15 Aprilie 2016 17:34:50, adi yilia a scris:   Buna ziua,

   Am vazut adresa dvs de e-mail pe site r 26500 si profit de ocazie sa va rog ceva:

   - sa nu va lasati si daca ajungeti sa participati din nou la lucrarile comisiilor sa va sustineti punctul de vedere;

   - de unde aveti ceritudinea ca pensia suplimentara si OMM nu va intra in procentul de 100%;

   -Din discuțiile cu un grup de cadre militare din judetul CLUJ ( active și în rezervă ) a rezultat următorul amendament pe care vă rugăm să - l susțineți : nu doar parașutiștii și marinarii îmbarcați să beneficieze de pensie fără limită de vârstă ci personalul militar care a lucrat în grupa de munca ALTE CONDIȚII UN NR DE ANI (10-15 ANI ).ASTFEL S-AR ELIMINA DISCRIMINAREA INTRE CATEGORIILE DE MILITARI CARE AU LUCRAT ÎN CONDIȚII DEOSEBIT DE PERICULOASE FIE CĂ ESTE VORBA DE PARAȘUTIȘTII, AVIATORI, SCAFANDRII, LUPTĂTORI ANTITERO, ÎN TEATRE DE OPERAȚII, PIROTEHNISTI ÎN POLIGOANE DE ÎNCERCARE, ETC. VĂ MULȚUMIM.

   Asteptam cu speranta raspunsul si nerabdare raspunsul dumneavoastra.

   Ștergere
  2. R26500 TE ROG SA ȘTERGI COMENTARIUL MEU DE LA 12.26.
   MULȚUMESC.

   Ștergere
  3. R26500 AM VRUT SA SCRIU 11.26. SCUZE. MULȚUMESC.

   Ștergere
 45. Bună ziua domnule VIOREL KIS. Dacă ajungeți la comisii va rugam sa susțineți și amendamentul la legea 223 /2015, art. 22 alin.1, astfel: 

  PERSONALUL MILITAR, POLIȚIȘTII, ETC CU O VECHIME EFECTIVA DE MINIM 20 ANI CARE A  LUCRAT ÎN GRUPA DE MUNCĂ ALTE CONDIȚII CEL PUȚIN 10 ANI SE POATE PENSIONA ANTICIPAT PARȚIAL INDIFERENT DE VÂRSTĂ .

  În acest fel se elimina discriminările actuale prevăzute de lege prin care UN BUCĂTAR DIN UNITĂȚILE DE TRANSMISIUNI SE POATE PENSIONA ANTICIPAT IAR UN PARAȘUTIST, PIROTEHNISTI, CERCETAȘ,  PILOT DE 

  ELICOPTERE, LUPTĂTOR ÎN TEATRE,(PERSOANE CARE LUCREAZĂ CU SPECTRUL MORȚII DEASUPRA CAPULUI ) NU SE POATE PENSIONA.

  RăspundețiȘtergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!