joi, 12 mai 2016

Cu ce s-or fi mai laudat rușii la parada organizata la Moscova de Ziua Victoriei?

Dar mai bine sa prezentam niste videoclipuri sugestive!

Unul ar fi cel de mai jos! Care este frapant pt. faptul ca al 2-lea drapel dupa cel al F. Ruse, este unul cu ... secera si ciocanul! Halucinant! Se pare ca rusilor nu le este rusine de muncitorii si taranii lor, nici acum dupa ce a cazut comunismul si la ei! Este un aspect interesant, intrucat in Romania, niste ciudati si care in general nu prea se inghesuie cu munca, ci mai mult cu gargara, continua sa suprapuna in fals si la modul ironic, imaginea doctrinei comuniste peste cea a clasei care lucreaza/munceste, clasa care include si  muncitori si tarani, indiferent de tipul de societate! Ar mai fi un aspect de finete! Daca privim in ansamblu intreaga parada, mai observam ca veteranii rusi stau la loc de cinste in tribuna marilor oficialitati! Si nu cum s-a intamplat si se intampla prin Romania, unde pe militarii in rezerva/retragere ii regasim prin tribunale sau protestand in strada, pe bloguri si pe Facebook, scriind romane de contestatii la casele de pensii si alte asemenea,  din cauza pensiilor militare desfiintate intre anii 2011-2016 si acum resiluite (din nou) prin O.U.G. nr. 57/2015!

..................................................................................................................................................................

Un al 2-lea element care surprinde este defilarea unui detasament de femei! Se pare ca pentru prima data la o parada militara organizata la Moscova. Remarcam ca fustele sunt scurtate deasupra genunchilor, ceea ce nu prea este adecvat pt. uniforma unei femei-militar. Oricum, este militareste ceea ce fac, si total opus mentalitatii de partid a generalitelor noastre cu coc, care anuntau cu deosebita frenezie in 2011, taierea pensiilor militarilor romani! Militari romani din NATO! Ce morala ar trebui sa traga militaritele din Romania? E ceva legat de estetica! Atat in statele NATO, iar acum observam ca si la rusi, femeile poarta coafuri adecvate unei femei-militar. Mai exact: au parul strans la spate sau prins in coada, orice altceva, dar fara carlionti pe umeri sau ... coc.  Deci, NU asa, si nici asa si nici asa si nici asa! O femeie-militar cu zulufii despletiti curgandu-i pe umeri sau cu ... coc, inspirand orice, dar numai militarie nu!

.................................................................................................................................................................

Mai departe, nu mai surprinde nimic! Asa ca redam cate ceva din tehnica de lupta la sol: tancuri, rachete, blindate s.a.md.! Totusi, in afara de nucleare, sare in ochi si ceva secundar: nu mai sunt nici rusii imbracati in doc si paturica, ci in impermeabile fix ca in NATO.

..............................................................................................................................................................


Urmeaza aviatia! Sa depistam oare pe acolo, in mod accidental, si niste Sukhoi PAK FA T-50? Nu de alta, dar initial, erau planificate sa intre in dotare, incepand cu 2017! Na, ca nu este ca la noi cu autostrazile! Rusii devansand termenul pt. dotarea cu Sukhoi PAK FA T-50!

..........................................................................................................................................................

Videoclipul urmator, ar trebui sa fie cel mai sugestiv pt. militarii de cariera, dar si pt. orice roman, desi clipul in sine nu are de-a face cu parada! Ci cu autorul: All Rights YouTube Russia Serbia Greece BRICS - Organisation! Si cu titlul: " Preparation Excerice For Serbia"! Dupa melodii, videoclipul apartine unei organizatii care nu provine din Rusia, ci din zona Serbia-Grecia! Si care sugereaza ca niste teritorii din imediata vecinatate vestica a Romaniei, asteapta ca pe o izbavire momentul unei prestabilite eliberari (ceva asemanator), provenite dinspre ... F. Rusa. Au un videoclip si cu elicoptere de atac! Si multe altele tematice. Poate acum inteleg si novicii in tactici si strategii, cam ce se intampla in regiune atunci cand prezentam un scenariu cu o directie ruseasca de ofensiva pe Adriatica de Est, cu un vast cap de pod si jonctiune naturala pe Serbia! Cu Romania prinsa la mijloc! Expertii in securitate si aparare nationala, neintelegand oricum, nimic!


.................................................................................................................................................................

Incheiem cu submarinele. Inca le cautam, numai ca avem si noi nevoie tot de submarine sa le localizam!  Pana le descoperim, ne mai atrage atentia ceva! Culoarea kaki si in special croiala uniformelor de oras model bolsevic! Si care fie vorba intre noi, sunt urate cu spume! Doar ai nostri din trupele de uscat au mai ramas cu acest tip de uniforma, atat croiala, cat si culoarea kaki nenuantat a acestor uniforme, amintind de imaginea unei armate comuniste din Tratatul de Varsovia! (Bine macar ca ai nostri nu poarta si oala aia de cascheta pe cap, ci una mai estetica). Fapt pt. care sugeram conducerii Armatei Romane sa schimbe culoarea uniformelor pt. trupele de uscat, in cea gri - din Primul Razboi Mondial. Sau in culoarea actuala de gri-oliv care este purtata de Politia Militara. Chestia asta nici macar nu costa bani, poate fi implementata gradual!

266 de comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Parca tu ai dat clipul acela cu submarinele! Mai da o data link-ul! Ca altfel nu se incheie parada!

   Ștergere

 2. stiu ca v-a fost lene sa vizionati.Poate acum v-a trecut


  Doru Serban11 mai 2016, 22:35
  Asta e! O sa primim cu "de toate" ca shaorma

  https://youtu.be/7rlwj-p8IdU

  RăspundețiȘtergere
 3. @Rxxxxx
  Au aparut ambele postari in acelasi timp(a mea si a ta) Aia cu lenea se refera la altii bineinteles

  RăspundețiȘtergere
 4. banc amar:
  Putin a declarat: am fost invinsi de scutul de la Deveselu,asa ca vom veni cu tancurile:):)

  RăspundețiȘtergere
 5. gata ultimul post
  ultimul clip este cu muzica sarbeasca(cunosc un pic limba),sarbi care isi pun nadejdea tot in rusi,din pacate noi i-am jignit/tradat prea rau(ca de obicei ca si pe altii in istoria recenta)
  link-ul dat de mine mai sus dureaza 1 ora si 21 minute.Iceparu de pilda nu are timp sa vada ce mai e prin lume.....tigri 2 nici atat.Pacat ca sunt asa ingusti.Unul e cu vanzarea de vinoase,tuici si cu turnatoria colegilor, celalalt e prea preocupat sa pupe sefi de partid in fund ca nu i-a ajuns PCR,mai vrea.

  RăspundețiȘtergere
 6. pentru comparatie:hai ma chiar asa?....merita vazuta circoteca "scutul Dobrogei"

  E ca in bancul cu albanezii."Scoatem un tanc la razboi.-Eu zic sa scoatem doua! Altul zice: Ce atatea discutii? Eu zic sa le scoatem pe toate trei." Si iarasi "am infrant":):):)


  https://www.facebook.com/grupul.deelicoptere.1/videos/556943651151914/

  RăspundețiȘtergere
 7. Noapteee bunaaaa!!!

  Procurorii DNA spun că au fost distruse probe care demonstrau implicarea lui Gabriel Oprea în cheltuielile nejustificate făcute din banii Serviciului intern pentru combaterea corupţiei din MAI. În plus, fostul şef al IGPR, Petre Tobă, ar fi ignorat neregulile de la DIPI şi nu ar fi dispus un control nici după ce a preluat funcţia de ministru. Informaţiile apar în rechizitoriul prin care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dezvăluie Digi24.  Un martor din dosar le-a declarat procurorilor că, în noiembrie anul trecut, după demisia Guvernului Ponta, a fost chemat în biroul şefului DIPI, secretarul de stat Nicolae Gheorghe. Acesta i-ar fi cerut să găsească o cale de distrugere a documentelor care atestau unele cheltuieli făcute din bugetul serviciului. Martorul susţine că ar fi spus că nu poate face acest lucru în lipsa unui audit intern. Tot acesta le-a spus procurorilor că actele ar fi fost totuşi distruse, chiar în timpul unui control care avea loc la DIPI. Anchetatorii spun că printre documente s-ar fi aflat şi cele pentru unele cheltuieli, inclusiv autoturismul de lux achiziţionat din banii DIPI şi folosit exclusiv de Gabriel Oprea.

  Petre Tobă, fost şef al Poliţiei Române şi actual ministru de Interne, ar fi ignorat nereguli grave care au au avut loc la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă în perioada în care la şefia MAI se afla Gabriel Oprea. Procurorii DNA susţin că Petre Tobă ar fi fost obligat de lege să dispună un control intern la DIPI, lucru pe care nu l-ar fi făcut nici până acum.

  DNA arată că, în octombrie 2015, după demisia Guvernului, respectiv a lui Gabriel Oprea, unul din cei trei denunţători din acest caz a fost chemat în biroul secretarului de stat Gheorghe Nicolae. Acesta din urmă i-ar fi cerut „să găsească de urgenţă o soluţie pentru a proceda la distrugerea documentelor justificative privind cheltuielile din fondurile operative ale D.I.P.I., pentru perioada de sfârşit a anului 2014 şi, respectiv, pentru perioada ianuarie-octombrie 2015”.

  „Denunţătorul i-a explicat secretarului de stat că, pentru a respecta procedura de distrugere a acestor documente, aşa cum este reglementată prin Hotărâre a C.S.A.T., trebuie îndeplinite două condiţii cumulative: control operativ efectuat de Comisia de control nominalizată de ministru şi control economico-financiar efectuat de Comisia de audit a Ministerului Afacerilor Interne. La momentul acelei discuţii, condiţiile cumulative nu erau îndeplinite decât pentru anul 2014, întrucât Comisia de control a D.I.P.I. efectuase control operativ pentru anul 2014, iar Comisia de audit a M.A.I. efectuase activitatea de audit a fondurilor operative pentru perioada 2014-iunie 2015”, arată DNA.  RăspundețiȘtergere
 8. Astfel, spun procurorii, pentru distrugerea probelor la zi era necesar un control operativ pentru perioada ianuarie - octombrie 2015, dra şi un control economico-financiar pentru perioada iunie-octombrie 2015. Secretarul de stat Gheorghe Nicolae ar fi cerut să fie constituită Comisia de control a DIPI, compusă din aceeaşi membri ca şi în anul 2014, iar unui comisar i s-ar fi cerut să ia legătura cu şeful auditului, în vederea constituirii Comisiei de audit.

  „Totodată, chestorul Nicolae Gheorghe a întocmit o notă raport prin care a propus distrugerea documentelor justificative a cheltuielilor operative ale D.I.P.I. pentru perioada 2014-2015, nota fiind semnată de către secretarul de stat, de către «(.....)», în calitate de împuternicit al preşedintelui Comisia de control operativ (a semnat «cu bară» pentru «(.....)», aflat în concediul de odihnă), de preşedintele Comisiei de audit şi de un reprezentant al Compartimentul Juridic al D.I.P.I.

  Colaboratorul autorizat «(.....)» a apreciat că nota-raport ultim menţionată a fost legală, în condiţiile în care impunea în conţinutul ei condiţia prealabilă a efectuării controalelor operative şi economico-financiare. În împrejurările în care OPREA Gabriel nu mai semna niciun document în calitate de ministru al Afacerilor Interne, nota-raport antemenţionată a fost aprobată - pentru ministru - de către (.....)”, potrivit DNA.

  Probe distruse în aproape două săptămâni

  Într-o perioadă de aproape două săptămâni de la demisia Guvernului şi până la numirea unui nou ministru de Interne, spun anchetatorii, „s-a procedat la distrugerea documentelor justificative privind cheltuielile operative ale D.I.P.I., pentru anul 2014, în condiţiile în care exista atât controlul operativ, cât şi controlul financiar, aferent acelei perioade”. Mai mult, denunţătorii au precizat că au fost distruse documente justificate pentru anul 2014, această distrugere fiind însă una selectivă, „vizând numai documente justificate privind cheltuielile operative ale conducerii D.I.P.I.”.

  „În contextul în care s-a pus problema distrugerii documentelor aferente anului 2014, cms. şef «(.....)» l-a informat personal atât pe secretarul de stat NICOLAE Gheorghe, cât şi pe şeful (.....), că ar trebui exceptate de la distrugere acele documente care priveau neregulile menţionate în nota de constatare şi anexa aferentă, pentru anul 2014. A subliniat că exista pericolul de a se interpreta o eventuală distrugere a acelor documente, în scopul de a se acoperi neregulile”, spun anchetorii. În urma acestei discuţii, Nicolae şi cealaltă persoană ar fi dat curs parţial sugestiei primite, în sensul că nu ar fi fost documentele menţionate în nota de constatare şi anexă, cu excepţia celor făcute de conducerea D.I.P.I.

  „Aceste ultime documente au fost distruse, în pofida cererii exprese a Comisiei de control al fondurilor operative de a nu se proceda în acest fel. «(.....)», «(.....)» şi «(.....)», în calitate de membri ai Comisiei de control operativ, au apreciat ca inoportună distrugerea documentelor justificative într-o perioadă în care se schimba conducerea Ministerului Afacerilor Interne, însă secretarul de stat a insistat în această procedură”, se mai arată în documentele anchetatorilor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Neregulile de la DIPI

  O comisiei de control din cadrul Ministerului de Interne a verificat fondurile operative ale DIPI a scos la iveală lucruri inedite, potrivit rechizitoriului DNA. O parte dintre ofiţerii care au făcut parte din această comisie, au calitatea de denunţători la DNA.

  Controlul a avut loc în perioada noiembrie 2014 - ianuarie 2015. Astfel, au verificat prin sondaj documentele justificative privind cheltuielile operative, arhivate în două locuri: la structura specializată în activitatea acoperită, privind propriile cheltuieli şi, respectiv, la Compartimentul Fonduri Operative, privind toate celelalte cheltuieli operative ale instituţiei. Echipa de control a identificat situaţii în care justificarea cheltuielilor operative era nelegală ori motivele invocate erau neverosimile (surse cu nume de femeie erau recompensate cu cantităţi mari de băuturi alcoolice ori cu încălţăminte bărbătească cu numărul „46”, ofiţeri D.I.P.I. care nu exercitau în concret atribuţii operative decontau foarte multe produse de consum ori de lux etc.).

  „Printre neregulile constatate de membrii Comisiei de control al fondurilor operative, se reţin următoarele: cheltuirea fondurilor operative în mod excesiv în domeniul administrativ (leagăne, pavaje, piese de mobilier, telefoane, dotări ale Centrului de pregătire Dumbrăviţa), achiziţionarea de uniforme de chestor, stilouri, foarte multe cheltuieli de protocol, cu mese organizate la restaurant, cadouri constând în bunuri de consum pentru o casă de copii, dotări pentru o Asociaţie Sportivă, cheltuieli pentru acţiuni informativ-operative despre care a rezultat, din rapoartele întocmite de ofiţerii care au solicitat acei bani, că efectiv nu au exista”, se arată în rechizitoriu.

  Şeful DIPI ar fi trecut cu vederea Potrivit procurorilor DNA, Pe parcursul controlului, chestorul Gheorghe Nicolae- şeful DIPI, a avut o atitudine împăciuitoare în raport cu neregulile constatate, în sensul că a dorit să ia măsuri numai pe linie administrativă, „nu şi pe linia sesizării organelor de urmărire penală, cu privire la cheltuielile nejustificate şi înscrisurile întocmite în fals. În viziunea secretarului de stat, răspunderea materială înlătura răspunderea penală pentru deturnarea ori delapidarea fondurilor operative, susţinând că D.I.P.I. trebuie să recupereze prejudiciile de la lucrătorii DIPI care au greşit, în sensul de a returna banii cheltuiţi nejustificat”.

  RăspundețiȘtergere

 10. Unul dintre ofiţerii care au făcut controlul a exemplificat cu situaţia unui lucrător DIPI, care a întocmit documente potrivit cărora ar fi recompensat o sursă cu nume de femeie, cu o pereche de pantofi bărbăteşti în valoare de circa 500-600 de lei. Lucrătorul DIPI a recunoscut ulterior, în faţa Comisiei de control, că în realitate această sumă de bani nu a servit pentru recompensarea niciunei surse reale, din cunoştinţele lui, „practic nu şi-a asumat înmânarea recompensei către vreo sursă, susţinând că nu avea cunoştinţă care a fost destinaţia banilor sau bunurilor corespunzătoare acelei sume de bani”.

  Aparatură tehnică şi telefoane date cadou

  În proiectul notei de constatare aferentă anului 2015, Comisia de control al fondurilor operative a consemnat mai multe nereguli, care au început cu cele referitoare la chestorul Nelu Zărnică, subsecretar de stat în cadrul DIPI. Acesta îşi continuase obiceiurile constatate de Comisie şi în anul 2014, respectiv efectuarea unor cheltuieli operative în împrejurările în care acesta nu avea atribuţii informativ-operative. Acele cheltuieli vizau decontarea unor bunuri la un interval de circa 3 luni, exact cum procedase şi în anul 2014, cum ar fi parfumuri, despre care membrii comisiei ştiau că obişnuia să le dăruiască unor membri din conducerea DIPI.

  De asemenea, s-a consemnat în nota de constatare că au fost „date la scădere” bunuri cu valoare mare, cum ar fi aparatură tehnică, telefoane, o cadă, ochelari, piese de mobilier.

  Telefoane Iphone 6 făcute cadou

  În concret, Comisia de control constatase că telefoane mobile scumpe, de tipul IPhone 6, au fost date la scădere, în condiţiile în care se susţinea că au fost dezasamblate şi folosite în ansambluri de tip tehnic, necesare activităţii informativ-operative. Comisia de control a apreciat ca fiind nejustificate aceste explicaţii, nefiind raţional să se distrugă un telefon mobil scump, pentru obţinerea unei camere video, în condiţiile în care putea fi achiziţionată direct camera video.

  De altfel, aceste operaţiuni nu aveau note de fundamentare, iar personalul susţinea că aşa a procedat întotdeauna.

  Canapelele lui Oprea

  Potrivit ofiţerului care a făcut parte din Comisia de Control de la DIPI, acesta a observat că în biroul ministrului de interne erau o cabină de duş, canapele şi un televizor marca Sharp. Şeful DIPI, Gheorgeh Nicolae, ar fi explicat că bunurile date ministrului nu s-au pierdut, fiind într-o clădire a M.A.I. şi oricum nu ştie nimeni despre aceste bunuri. Ofiţerul ar fi insistat, şi a arătat că problema identificată de comisie era aceea că bunurile au date la scădere, ca fiind „consumate în misiuni”, deşi acestea existau fizic fie la cabinetul ministrului, fie în posesia unor persoane care au primit laptop-uri şi smartphone-uri de ultimă generaţie şi continuau să le folosească.

  El a arătat că exista riscul ca acele bunuri să fie folosite în comiterea unor infracţiuni, să facă obiectul unor investigaţii şi să se descopere că erau proprietatea DIPI, care le declarase „consumate”, deşi erau dăruite. Procurorii spun în acele împrejurări, ofiţerul care a făcut controlul ar fi primit dispoziţie verbală de la şeful său, Gheorghe Nicolae să îl „scoată” din constatare pe Nelu Zărnică, precum şi menţiunile referitoare la cursurile de pregătire profesională şi cele privind bunurile date la scădere, inclusiv cele de la cabinetul ministrului de Interne.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu v-am zis ca MAI e organizat pe sistem pur mafiot.Cei de la DIPI nu fac exceptie .Ei sunt de fapt cei care coordoneaza mafia din MAI prin santajarea celor numiti politic si care ''nu fac oala'' .Asa a fost mereu si asa v-a fi si in continoare .De altfel ultimii politisti cinstiti au fost dati afara ( disponibilizati) de Igas la ordinul basitului in 2011 .Acum MAI e doar o cloaca infractionala cu foarte rare exceptii ( cei foarte putini cinstiti sunt tracasati zilnic si vazuti ca paria in minister vezi cazul Berbeceanu) .Cat despre comisarii si chestorii din MAI aproape toti sunt subordonati interlopilor ( si ma refer aici si la politicieni interlopi) care ii si numesc in functii.

   Ștergere
 11. Lasa-ti nu puneti la suflet ca discut eu cu Putin si ii arat obrazul.Ce se da atat de maret cu tehnica armatei rusesti .Cand o sa vina oxidatele noastre F-16 block 25 si o sa inceapa sa zboare (in picaj ) o sa incremeneasca de frica si de uimire.Ii aratam noi tehnica rusului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am vorbit deja cu Putin si a spus ca mare are nevoie de F-16.Vrea sa foloseasca aluminiul la stresinile caselor de la tara

   Ștergere
  2. Si nu va mai luati de militarii romani de la deveselu,ca ma suparati rau.Ei trebuie sa lustruiasca "scutul" cu sidol
   americanii il folosesc,noi o mierlim....pam,pam

   Ștergere
  3. Doru o idee buna pentru aluminiu.Putem recupera ceva din 650 000 000 de euro( in viitor 1,3 miliarde) La doua stresini de casa la tara tot ajunge.Dar stai sa inceapa araturile de toamna.Cu mig 21 arau bine .Ca cele 24 mig 29 le-am dat gratis la toti .Polonezii le-au imbunatatit ( mig 29) si modernizat la evrei cu 1 milion de euro bucata si sunt acum comparabile SU-35 de au inebunit rusii .Noi nu puteam deoarece sutele de generali ai nostrii sunt tradatori de tara ( colonie acum) Si astia o sa plateasca Rxxx ? Sti cum o sa plateasca ? In natura? Ii v-a ustura curul(adica ii doare in cur) de armata ronanistana.

   Ștergere
  4. MIG 29 avea resursa consumata si nu.mai era posibilitatea de prelungire sau cumparare de motoare noi, intrucat FR/CSI ne―a dat pas pt orientarea nostra spre NATO!
   Si parca nh erau 24, ci 12, din care 2 au cazut!
   Probabil ca se va gasi un pilot sa explice mai bine, mai tehnic!

   Ștergere
 12. Nu-i iubesc pe ruşi, la fel cum nu-i iubesc pe americani sau nemţi, dar trebuie să recunosc că statele care cu adevărat sunt state apreciază atît meritele veteranilor, cît şi ale armatei active. Bravo lor!

  RăspundețiȘtergere
 13. @ All! Gabriel Oprea trimis in judecata de procurorii DNA [http://observator.ro/stiri-live-gabriel-oprea-trimis-in-judecata-de-procurorii-dna-378207.html]. Este doar un dosar, mai sunt si altele. Ca fapt divers, individul este urmarit de o organizatie internationala celebra pt. lupta impotriva coruptiei, pt. activitatile sale de cand era mare ofiter jurist la o structura militara care se ocupa de construirea Casei Poporului si a Centrului Civic al Bucurestiului!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era el jurist atunci la o unitate a DLEN?

   Ștergere
  2. @ Nu cunosc decat ca era jurist prin anii '91-92 la o unitate care construia Casa Poporului si Centrul Civic. O jurnalista de investigatii aflata pe urmele lui, a cerut informatii despre persoane care au lucrat cu el in acea perioada, inclusiv aici. Nu am aflat nimic decat ce ne-a spus jurnalista. Daca cunosti ceva in plus, poti sa ne comunici.

   Ștergere
  3. Nu cunosc! Eu am fost in 86―88! Nu am auzit de el....cred ca era doar lt!

   Ștergere
 14. Arabii nu vor sa dea lumea a treia de la ei pe lumea a patra din colonia Romanistan http://glasul.info/2015/09/04/refugiatii-nu-vor-in-romania-fug-ca-dracul-de-tamaie-cand-aud-de-tara-noastra/

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 17. Principalul capat de acuzare trebuie sa fie subminarea capacitatii de aparare.L-a pus marinarul ministru peste o armata restructurata(cel putin dpdv cantitativ) si a facut-o varza,a intors iar piramida cu curu-n sus schimband prevederile ghidului si statutului,nu mai vorbesc de inzestrare, de instrainarea dupa cum a vrut muschii lui a patrimoniului armatei,dar dupa noul cod penal facut de penali probabil ca astea se pedepsesc cu amenda intre 200-400 ron.Armata moderna trebuie sa aiba structura piramidala si un ghid al carierei modern asa cum era cand a fost impus de americani.Legea 164 a fost o lege foarte buna drept dovada ca judecatorii si-au insusit-o si sunt foarte multumiti de ea.Mie mi se pare lipsit de...realism sa pretind ca pensia sa fie mai mare decat veniturile unui militar activ care are aceleasi date de stat de organizare si vechime in grad si functie,si daca totusi se intampla, acest lucru trebuie sa fie exceptia nu regula.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar cun e acum ti se pare corect ? Adica militari pensionati pe trei legi diferite cu variatii de pensie uriase pe aceleasi functii si vechimi aproape identice ? Unii au pensia mai mare ca solda activilor iar fraierii au o pensie de mizerie cam o treime din solda .

   Ștergere
  2. Habar NU aveti cat din lipsa de cultura pe care o aveti, dati amandoi apa la moara sistemului care ii faulteaza pe militari. "Socru' lu' socrate" cu afirmatia "Mie mi se pare lipsit de...realism sa pretind ca pensia sa fie mai mare decat veniturile unui militar activ care are aceleasi date". Iar Aligatorul cu afirmatia: "Unii au pensia mai mare ca solda activilor..".

   Cu scuzele de rigoare, dar amandoi sunteti batuti in cap! Pensia NU poate fi mai mare decat solda activilor, dar numai in cazul in care acel pensionat se compara cu un activ care NU a avut grupa de munca. Ceea ce NU exista!

   Va readuc aminte amandorura ca grupe de munca NU se platesc nimanui in activitate, ci exclusiv la pensie. Si acum va desenez:

   1]. Ion, Gheorghe, Vasile si Petre au lucrat in armata. Ion in CN (taia frunza la caini), Gheorghe in CD (tanchist), Vasile in CS (rachetist) si Petre in AC (cercetas prin parasutare). Toti 4 au avut functii, grade si solde egale. Nicunuia nefiindu-i platita grupa de munca in activitate. Urmand ca recompensarea acelei grupe de pensie sa se faca la pensie prin sporuri acordate pt. grupa de munca din perioada activa. Ultima lor solda in acivitate a fost de 1 000 lei.

   4]. Cei 4 se pensioneaza, vechime cu carul etc. Le calculeaza astia pensia, punandu-le si grupele de munca. Si iese astfel:

   - Ion: 1 000 lei fix cat solda activului. Nu primeste nimic pt. grupa intrucat a taiat frunza la caini in CN, adica NU are grupa. Omuologul lui in activitate din CN ate solda tot 1 000 lei.
   - Gheorghe: 1 250 lei. Intrucat luandu-i-se in calcul 3 luni la fiecare an lucrat in CD, i se mai ataseaza pt. grupa de munca inca 25% la pensie. Iar omologul lui in activitate are solda de 1 000 lei. Omologul crezand ca grupa de munca i se va rasplati la pensie si va ajunge cu o pensie de 1 250 lei.
   - Vasile: 1 500 lei. Intrucat luandu-i-se in calcul 6 luni la fiecare an lucrat in CS, i se mai ataseaza pt. grupa de munCa inca 50% la pensie. Iar omologul lui in activitate are solda de 1 000 lei. Omologul activ crezand ca grupa de munca i se va rasplati pana la urma la pensie si va ajunge cu o pensie de 1 500 lei.
   - Petre: 2 000 lei. Intrucat luandu-i-se in calcul 12 luni la fiecare an lucrat in AC, i se mai ataseaza pt. grupa de munCa inca 100% la pensie. Iar omologul lui in activitate are solda de 1 000 lei. Omologul activ crezand ca grupa de munca i se va rasplati pana la urma la pensie si va ajunge cu o pensie de 2 000 lei.

   NUMAI CA! VINE UNU' CA SOCRU' LU' SOCRATE SI ALIGATORUL, CARE FAC ALTFEL.

   " - BAI, ASTIA - GHEORGHE, VASILE SI PETRE! NU VA E RUSINE CA DIN CAUZA GRUPEI VOASTRE DE MUNCA DEPASITI SOLDA OMOLOGULUI IN ACTIVITATE CARUIA NU I SE PLATESTE GRUPA DE MUNCA!"

   La care Gheorghe, Vasile si Petre se uita nedumeriti la cei in cauza! "- PAI SI PT. GRUPA DE MUNCA CAND MAI SUNT RECOMPENSATI, TOVARASI! IN ACIVITATE ..ULA, IAR LA PENSIONARE ZICETI CA NE-AM DEPASI SOLDA DIN ACTIVITATE?"

   La care SOCRU' LU' SOCRATE si ALIGATORUL, raspund ferm: "- Ne bagam ..ula in grupa voastra de munca! Daca Ion are 1 000 lei pensie si NU depaseste solda omologului in activitate care este in grupa CN si taie frunza la caini, voi cum va permiteti sa veniti cu grupele voastre si sa ii depasiti pensia? Nesimtitilor!"

   Morala! Cu isteti din astia ca Socru' lu' Socrate si Aligatorul, ar trebuie sa ne taiem toti grupele de munca. Nu cumva sa ne depasim solda de pe vremea cand desi eram in grupe de munca, acestea NU se plateau si nici NU se platesc in activitate! Adica sa ne fie recalculate pensiile in CN la toti, ce sa o mai invartim atat!

   Ștergere
  3. @ SOCRU' LU' SOCRATE si ALIGATORUL. Intelegeti macar ce sustineti? Ati avea dreptate doar intr-o situatie care NU exista: grupa de munca sa fie platita IN ACTIVITATE. Caz in care desi au grade si functii egale, Ion ar avea solda de 1 000 lei, Gheorghe de 1 250 le, Vasile de 1 500 lei si Petre de 2 000. Diferenta fiind cauzata de grupa de munca. Si atunci fiecare pensionar si-ar compara pensia cu solda omolgului, in functie de grupa de munca din care face parte fiecare!

   Numai ca militarilor activi NU le este platita grupa de munca in ACTIVITATE, fapt pt. cei 4 au solde egale egale - de 1 000 lei. Iar acum voi pretindeti ca la pensie sa nu depaseasca niciunul 1 000 lei. Ceea ce inseamna ca 3 din 4 raman fara grupa de munca. Care ar fi trebuit sa li se plateasca la pensie!

   Ștergere
  4. R fara suparare dar tu Rxxx traiesti intr-o lume paralela. Eu vorbesc de realitate nu da basme din carti . .Daca ai sti tu cati militari cunosc pensionati in perioada 2000-2010 care au pensia mai mare ca solda (solda bruta cu toate sporurile incluse) sa fi tu sanatos .Pe de alta parte cunosc si foarte multi militar iesiti dupa 2011 cu o pensie de mizerie.Ia intreaba-l pe Tigrii 2 (in privat) daca a avut solda bruta cat are acum pensia. Asa ca vrajeala ta Rxxxx e pur amatoristica .

   Ștergere
  5. Si inca ceva.Nu imi baga cuvinte in gura.Eu nu am zis sa taiem pensia cuiva . Dar zic altceva. Trebuie sa existe niste limite minime si maxime ale pensiei pe grade ( cu vechime completa) ca sa nu mai fie abuzuri incredibile ca acum.Exemplu cum ar trebui sa fie pensiile militare ( si nu e numai parerea mea) : subofiteri , maistrii 1500-4000 (net ) lei .Ofiteri inferiori 2500- 6000 lei si ofiteri superiori 3500 - 7500 lei .Nimeni nu manamca cu 5 guri indiferent ce functie a avut in armata.Nu vreau sa mai aud de pensii militare ( repet la vechime completa ) de 800 lei sau de peste 10 000 lei.Si stai linistit Rxxx cand v-a ( daca) venii PSD la putere e primul lucru pe care il vor face simultan cu disparitia cuamtumului.Am discutat (si) asta cu oameni cu putere de decizie.Mai e putin vorbim de cel mult 7 luni.Efortul bugetar e mic deoarece va fi o plafonare ( si in jos si in sus) a pensiilor militare la un raport de 1/5 nu ca acum /1/20 in functie de coaie .

   Ștergere
  6. @ Aligatorul 13 mai 2016, 14:40. Ce lume paralela, tata? Tu Nu vezi ca esti fixist? Parca ziceai ca ai fost scafandru, nu? Deci ai fost in grupa AC, este? Si ce daca? Un pifan, un muzicant, un scafandru, un artilerist, unul de la arhive si unul de la finante, cu acelasi grad si functie, au aceeasi solda! Deci, un 'ta major din grupa CN care o freaca la arhive, are aceeasi solda cu 'ta majorul pirotehnist care demineaza in Afganistan. Clar, da! Amandoi, au 1 000 lei ultima solda inainte de pensie, indierent de grupa de munca in care sunt incadrati.

   Se pensioneaza amandoi, si le calculeaza astia pensia! La 'ta majurul de la arhive ii iese pensia cat ultima solda - 1 000 lei, iar la 'ta majorul pirotehnist din Afganistan ii iese tot - 1000 lei. Numai ca la ultimul cand ii baga grupa, ii iese 2 000. Iar TU, ii razi 1 000 pe motiv ca din cauza grupei si-ar depasi solda in activitate cand NU primea un sfant pt. grupa de munca? Pai si atunci aia 2 de ce mai erau in grupe diferite de munca?

   Situatia este foarte clara! Chiar daca cei 2 au avut solde egale in activitate, la pensie 'ta majurul de la arhive trebuie sa aiba pensie de 1 000 lei si ta' majurul pirotehnist trebuie sa aiba pensie de 2 000 lei! Pt. ca ultimul isi depaseste solda din cauza grupei de munca pe care ta' majurul de la arhive NU a avut-o!

   Inca o data! NOI 2 suntem colegi, ne desparte doar un an varsta. Avem grade, functii si solde egale - de 1 000 lei. Lucram in grupa CS (orice grupa, nu conteaza). Pt. acest fapt, noi NU beneficiem de nimic in plus la solda, tot 1 000 lei avem. EU ma pensionez cu un an inaintea ta, TU esti inca activ. Imi calculeaza astia pensia si iese 1 000 lei- cat solda TA. Numai ca astia aducandu-si aminte ca am lucrat in CS, imi baga inca 6 luni la fiecare an din CS. Iar pensia imi iese cu 50% mai mare decat ultima mea solda si care este actuala ta solda.

   IAR TU IMI TAI AIA 50% PE MOTIV CA TI-AM DEPASIT SOLDA TA? DIN CARE NU FACE PARTE GRUPA DE MUNCA SI PT. CARE IEI CIUCIU IN CTIVITATE? PAI, BRE, ILUMINATULE! PRIN SUSTINEREA TA, TU TI-AI TAIAT DE FAPT SINGUR GRUPA DE MUNCA! IN ACTIVITATE LULA PT. GRUPA SI LA PENSIE TOT LULA PT. GRUPA PE MOTIV CA PENSIA TI-AR DEPASI SOLDA DIN CAUZEI INTRODUCERII LA PENSIE A GRUPEI DE MUNCA? PAI IN CAZUL ASTA MAI BINE LUCRAI DIN PRIMA IN CN, TOT AIA ESTE!

   Si uite asa, din cauza unor isteti ca tine, au facut astia plafonare ba la 85%, ba la 100%. Adica ati taiat grupele de munca ale oamenilor iesiti la pensie! Inclusiv pe ale voastre!

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Rxxx ...ramane cum am stabilit .

   Ștergere
  9. Eu am emis o parere fara sa te jignesc.Am facut comparatie intre pensie si VENITURILE omologului activ.Nu am nimic impotriva tie sa-ti "ataseze" la pensie si norma de hrana si spor de gura mare ca sunt in legatura una cu altul.Fara sa te superi dar esti dovada vie ca habar nu avem ce ne dorim.Eu as reintroduce legea 164 si as elimina din statut si ghidul carierei militare toate balariile introduse de Oprea. Si daca se respecta ghidul atunci nu mai ai tu cand sa faci o caruta de vechime si zeci de ani de AC.Legea 164 as modifica-o in sensul ca daca scade solda activului sa scada si pensiile.Atunci sa-i vezi pe Iliescu si Calexandru cum chitaie sa le creasca soldele activilor nu sa-si creasca ei singuri pensiile prin artificii de genul regula de trei simplu.

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu ti s-a sters, intrucat alti useri m-au atentionat ca practici xenofobia. ..ozgor inseamna tigan fara patrie. Orice, dar fara chestie din astea. Mai ales ca asa ne fac si pe noi unii prin Europa!

   Ștergere
 19. @ R 26500
  Ce spui tu nu are temei legat de grupele de munca.
  Nicaieri in niciun domeniu nu se platesc grupele de munca. Se platesc sporuri aferente salariului pentru cei care desfasoara activitati cu caracter deosebit sau special desfasurate in locuri de munca cuprinse in anumite grupe de munca, functie de pericolul si cond.vatamatoare a sanatatii prezentat.
  Este normal si logic ca daca primesti un spor salarial pentru o activitate periculoasa sa primesti/sa fii incadrat pe perioada cit executi acele activitati intr-o grupa de munca adecvata acelor activitati.
  De aceea legea in vigoare denumeste locul de munca cu activitati periculoase in urma caruia cei din unitati trebuiau sa faca incadrarile in acele locuri de munca si concomitent si incadrarea intr-o grupă de munca corespunzatoare.
  Altfel tot ce spui este fara logica. Nu-i normal sa incadrezi un functionar de birou intr-o grupa de munca cu conditii deosebite sau periculoase cît timp el nu beneficiaza de niciun spor aferent pentru o activitate periculoasa ,vatamatoare,etc.
  Aici sub acest aspect s-a facut în lungul timpului greseala prin necorelarea incadrarilor in grupe de munca cu sporuri aferente activitatiloe pentru acele conditii. Multi neavind grupe (functionari de birou,etc) nu au beneficiat de sporuri si acum primind grupe devin nemultumiti ca au veniturile mai mici în timp ce marea majoritate a celor care au avut in activitate grupe ,beneficiau si de anumite sporuri pentru diverse conditii de munca si acum au venituri mai mari (dar unele taiate de art 40 la unii. Aicea este buba, acum din pix le-ai dat grupe de munca dar sporuri aferente grupelor nu-i de unde atita timp cit eu au activat in normale fara sporuri pentru activitati in cond de pericol,etc sau mai grav altii au fost in CS,AC dar fara un spor aferent acelei activitati periculoase,lucru foarte grav.
  Si asta se datoreaza eminentelor gindiri ale conducerilor unor arme arogante si preocupate intens de incheiatul la copca. Degeaba unii urăsc ”statutul personalului aero” unde sporurile au fost asezonate cu grupe corespunzatoare activitatii pentru care s-au dat acele sporuri si invers incadrarea in grupe de munca a fost rasplatita prin sporuri aferente(pe undeva s-a mai si gîndit).
  Asa este logic si firesc.

  BREAKING NEWS
  La Hurziceni s-a deschis prima sectie de facut burlane din aluminiu.
  Pentru relatii suplimentare ..................la ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect tigri3 .Altfel au materie prima acolo la ''Hurziceni'' sau asteapta araturile de toanna?

   Ștergere
  2. Tot ce spui tu, in contextul, actualei legislatii, este un nonsens. Cf. legislatiei romanesti, rasplata pt. incadrarea in grupe de munca, se reflecta exlcusiv LA PENSIE! Nicaieri in legislatie nu o sa gasesti un militar sau civil, ca beneficiaza de ceva e ceva in plus la salariu, urmare a faptului ca ste incadrat in vreo grupa de munca. Acele sporuri de care amintesti, reflecta orice, dar NU incadrarea in grupe de munca!

   Personalul de la aero la care faci referire NU beneficiaza la solda/salariu de niciun sfant in plus la salariu, urmare a faptului ca este incadrat in AC. Cum de exemplu, niciun pifan NU beneficiaza de vreun sfant in plus la salariu/solda, urmare a faptului ca este incadrat in CD sau CS.

   Riscul pt. grupa AC se reflecta exclusiv LA PENSIE! Daca urmare a sporului pt. acel risc, pensia iti depaseste propria solda, acest lucru este absolut normal!

   Dar noi am mai discutat chestiunile astea! Pt. noi oricum nu mai exista varianta! Pt. activi ca si pt. civili, solutia corecta este ca grupa de munca sa se regasesca in solde/salarii! Numai ca niciun politician NU este fraier sa ii plateasca unuia in activitate, luna de luna, 35 ani de cariera cu 25%, 50% sau 100% in plus pt. grupa de munca. Asa ca politicul ii vinde iluzii celui in activitate, promitandu-i ca ii baga grupa de muca la pensie. Normal, decat sa ii platesti grupa 35 ani luna de luna in activitate, ai bine cativa ani de viata cat mai tarieste dupa pensionare cel in cauza!

   Ștergere
  3. T3,
   Intr―o postare, parca 11 mai, ai recunoscut ca ai.fost la Bobicu, asa cum.scria T2!
   Mai.ai.un.singur pas spre recunoasterea totala!
   Uneori pari simpatic...., dar sa nu mai sustii ciripitorii!...stii tu la cine.fac trimitere!

   Ștergere
  4. R 26500 13 mai 16.55
   Foarte corect!.....eu am inspirat 10 ani aer produs si filtrat industrial!....un amestec respirabil, dar care afecteaza ireversibil, in timp! Plus lumina numai artificiala 24/24 de ore!
   Tuburi de neon!

   Ștergere
  5. Rxxx te- a inchis flacaul .Explica tu de ce cei de la serviciul personal (atat la MAI cat si la. MApN) au AC.Daca explici asta ma las de fumat.

   Ștergere
  6. Mai mult cei care au avut grupe de muncă, au contribuit cu procente corespunzătoare la bugetele pentru pensia suplimentară. Astfel s-a lucrat în condiții vătămătoare(grupe), s-a plătit și contribuții mai mari pentru pensie și acum dai peste Ciolanis și adepții lor care dintr-un condei te ciomuiesc să nu-l depășești la valoarea pensiei pe conțopistul fără grupă din birou.

   Ștergere
  7. @ Aligatorul 13 mai 2016, 18:09. Bai, baiete, NU este treaba mea sa explic de ce unii sunt incadrati intr-o grupa sau alta. Asa au stabilit institutiile statului, ele explice. Ca si mie imi sar in ochi niste fatuci care mai mult de CN, nu merita, este clar. Dar NU asta este problema noastra nr. 1.

   Subiectul s-a iscat, intrucat tu si alt istet, ati debitat faza ca un pensionar militar NU poate sa isi depaseasca propria solda, respectiv solda unui activ. Voi habar neavand ca toti pensionarii din aceasta tara, primesc niste sporuri la pensie in functie de grupa de munca in care au lucrat in activitate. De aceea apar si situatiile ca la pensie, urmare a grupei de munca, pensia sa depaseasca solda/salariul in activitate.

   Or, tu si celalalalt istet, v-ati exprimat dezacordul. Ceea ce insemna ca in realitate va opuneti criteriului nr. 1 pt. care o pensie poate depasi salariul si care este incadrarea in grupe de munca.

   Deci, pe mine NU m-a inchis nimeni! Mai bine v-ati destupa voi la minte! De la unii ca voi - de la multi fara intentie, au plecat multe propuneri prostesti legate de pensionarii militari!

   Adica civilul, incadrat in CS - isi pote depasi ultimul salariu, iar militarii NU? Adica civilul se bucura de toate avantajele grupei de munca la pensionare si daca ajunge la 300% pensie fata de salaiu, iar voi taiati avantajul la pensionare a grupelor de munca, doar sa nu ne depasim si noi salariul?

   Mare e Gradina lui Dumnezeu!

   Ștergere
  8. Batman batman batman .Rxxxx Eu zic una tu intelegi alta. Ma las pagubas.

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. Multe reptile pe aici=militieni.Astia au viciat sistemul.

   Ștergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 21. @Aligatorul 14.40
  Cunoaşterea unor pensii pe legea 164 mai mari decat soldele brute ale unor omologi cu toate sporurile incluse e extrem de puţin probabilă deoarece pensiile a militare de stat nu puteau fi mai mari dacât baza de calcul iar această bază se compunea conform legii 138/99 din SG, SF, gradaţiile, IC, SM şi ID.
  Referitor la aceste elemente existau două excepţii apărute prin amendamente ulterioare la lege. Una era cea prin care funcţiile pentru pensiile recalculate în baza acestei legi nu erau cele prevăzute în ştat ci la calculul pensiei se lua funcţia maximă corespunzătoare pentru gradul avut şi alta prin care pentru cei ce-şi desfăşurau activitatea prin alte structuri bugetare ( magistratură, economia naţională, industria de apărare, ministerul de externe etc ) solda de funcţie era echivalată cu venitul lunar brut avut pe acea funcţie, de regulă substanţial mai mare.
  E drept că prin aplicarea la pensia calculată pe legea 164 a prevederilor referitoare la OMM din legea 90/1995 , la valoare pensiei militare de stat se mai adăuga un procent de până la 20% din aceasta dar nici în acest caz valoarea brută a pensiei astfel majorate nu depăşea valoarea soldei brute a omologului activ, in condiţii similare de grad funcţie vechime şi condiţii de muncă cumulate cu toate celelalte elemente salariale ( sporuri -din care activii primeau cel puţin unul dar de regulă erau de la două în sus- primele periodice şi prima anuală, norma de hrană).
  Asta la venituri brute căci la net, datorită faptului că un activ avea mai multe reţineri din acel brut ( impozit, CAS, CASS) faţă de un pensionar (care nu plătea CAS-ul iar impozit pe o suma mai mica decat pensia), existau cazuri în care pensionarul avea netul mai mare decât activul .
  Acum dacă iei colonel activ cu funcţie la maxim din MApN şi-l compari cu un colonel pensionat din magistratură căruia în loc de solda de funcţie din MApN (care era să zicem maxim 1000 lei) i s-a pus venitul de de 10 mii lei obţinut ca magistrate şi calculezi funcţie de acesta celelalte elemente, gradaţii, SM, ID, IC sigur îţi iese şi la pensia brută nu doar netă mult mai mult decât oricărui general activ din armată.

  RăspundețiȘtergere
 22. Asculta ”domn padurar” R 2.....
  Prostia la unele categorii consta in faptul ca in baza legislatiei care a functionat nu au corelat incadrarea intr-o grupă de munca pentru activitati desfasurate in locuri de munca cu,conditii deosebite,speciale,alte conditii cu un spor salarial aferent acelei activitatii periculoase desfasurate in repectivele grupe.
  La unii s-a facut ,la altii nu.
  Astfel prin corelerea acestor masuri in lungul timpului ,acum situatia statea alfel.
  Pe L 263 unii au beneficiat dublu prin faptul ca au avut asezonate grupele de munca cu sporuri adecvate acelor activitati. Au beneficiat la salarizare prin sporuri si la pensionare atit prin venitul mai mare realizat cit si prin sporul de 25-50% pentru grupe. De aici unele pensii crescute mult iar altele mici sau micsorate.
  Deoarece prin armata legislatia muncii in acest sens nu a prea fost bagata in seama s-a ajuns in astfel de situatii. Inclusiv si azi vei gasi incadrati in AC dar nebeneficiari de vreun spor de pericol pentru acea activitate care i-a adus incadrarea in AC. Si atunci????cu ce se va alege la pensie ca nivel venit sarial?
  In activitate grupele de munca nu se platesc in niciun domeniu ,ele aduc beneficiu dar la cuantumul pensie. In activitate trebuieste platit (si s-au platit pentru unii) suplimentar la salar un spor pentru activitatile deosebite si periculoase care au dus la incadrarea in acele grupe.
  In felul acesta ar fi o regula si la acordarea grupelor si s-ar sti de ce plateste angajatorul suplimentar o cotizatie la buget functie de grupa de munca.
  Cazul majurul de la arhiva si a pirotehnistului. Arhiva- CD dar fara un minim spor pentru activitatea stresanta desfasurata , pirotehnistul AC + spor aferent activitatii periculoase desfasurate de pina la sa zicem 40% din solda lunara. La pensie maj de la arhiva calculeaza pe L263 puncte din 1000 +25% pe cind pirotehnistul calculeazqa punctajul din 1400 plus sporul de grupă de 50%.
  Pe 223 lucrurile se complica mai mult in devavoarea primului.
  Intreb ;dece arhivistului nu i s-a atasat si lui un spor adecvat activitatii deosebite desfasurate precum i s-a atasat pirotehnistului?? Din prostie si neglijenta manifestata dea lungul timpului. Si asta inca se continua si actualmente. Poti sa fii in cel mai special AC posibil daca nimeni nu se gîndeste sa-ti rasplateasca activitatea periculoasa desfasurata cu un spor salarial corespunzator acea activitate.
  Iar incadrarea in grupa de munca nu se va plati niciodata in activitate fiindca nu exista nicaieri baza legala pentru asa ceva. In schimb se pot plati cu spor salarial activitatile deosebite si periculoase care duc la incadrarea in acea grupa,unele permanente ,altele pe timp efectiv lucrat.
  Si atunci ar fi echitabil si s-ar elimina dezechilibrele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ne intereseaza frectiile! Mai bine spuneai esenta: in L. 263/2010, urmare a grupei de munca, pensia poate depasi salariul pt. cei cu grupe de munca, fara probleme.

   Iar niste isteti carora le cam stiu si corpul profesional - dar nu il zic, au bagat destu' in ..., u irosit si au hotarat: "Nicio pensie a unui militar nu trebuie sa depasesca solda unui militar in activitate! Cei in cauza stergandu-se astfel la ..ur cu grupele de munca nu numai ale pensionarilor militari, ci si al activilor!". Asta este subiectul, de fapt!

   Ștergere
  2. Absolut corect Tigri 3 Felicitari.

   Ștergere
 23. Atentie mărită!
  Nu beți pălincă de SĂLAJ că-i facuta singur din pufoaică si afecteaza sistemul nervos.
  Evitati pe cît posibil pe cei care care folosesc asa ceva din tinerețe.
  Orientati-va catre cea de Bihor.

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. 1. Comentariul de la 17.26 nu-mi apartine
  2. Se consuma multa energie si se discuta in contradictoriu intre valoarea pensiei si valoarea soldelor activilor.
  Nu se poate face comparatie intre pensie si solda activi. Sunt doua lucruri total diferite.
  Pensia este o suma de bani platita pe baza unor norme legale, fostilor angajati dupa depasirea unei limite de varsta si a unei vechimi in munca ori in caz de boala sau invaliditate , precum urmasilor angajatilor sau pensionarilor decedati.
  Salariul ( solda activilor ) este contravaloarea muncii prestate de salariat pe baza unui contract de munca, care cuprinde salariul de baza, sporuri si alte adausuri.
  Din punct de vedere juridic, nu se poate face comparatie intre salariu si pensie.
  Soldele activilor vor creste intr-un ritm mult mai mare decat pensiile pensionarilor militari, acest lucru se datoreaza cel putin din 2 motive:
  - scaderea atractivitatii carietei militare
  - statutului Romaniei ca tara membra NATO.
  Comparatia intre salariu si pensie este la fel ca intre mere si prune:
  - salariul si pensia reprezinta drepturi banesti dar se cuvin si se platesc pe baza unor prevederi legale total diferite
  - merele si prunele sunt fructe dar palinca de prune este net superioara celei din mere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Palinca de mere e mai parfumata .Depinde de gusturi.

   Ștergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 27. Cadristii ,finantistii,juristii ,produc bani istetule pe cand tu consumi.Cam multi pe aici cu idei de diribau.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cum produc ? Uimeste-ma.

   Ștergere
  2. Apropo de diribau, anonimule. Nu mai pune virgula intre subiect (fie el si multiplu) si predicat, intrucat virgula nu participa la actiune. Eventual, daca ti-i atat de draga, izoleaza apelativul intre virgule, conferindu-i valoarea morfologica de vocativ. Nu dai de banuit ca ai "produs bani" in mod diferit de vreun diribist.

   Ștergere
 28. Aligator& All,
  Exagerati cu afirmatiile despre categriile de persobal incadrate la AC!
  Iata cu ce:
  ―toti cei care au IC au si CS
  ―cei care sunt cu AC sunt dibtr―o categorie prevazuta prin lege si ordin de ministru si in special Pol Mil, structurile de informatii, etc
  ―nu conditiile de munca fizice sunt definitorii, pentru conditii vatamatoare exista alte prevederi: reducerea programului orar, lapte, apa minerala, concediu suplimentar!
  Astea sunt prevederile legale, in mare...in rest faceti fabulatii!
  Buna sau rea...asta este legea actuala!
  Repet ...incadrarea in conditii de munca nu are neaparat legatura cu conditiile fizice de munca, efective, ci mai mult cu ceea ce face!
  Ex. Cifratorul sta in ger, praf, vant? Nu! Dar primeste AC si spor pt operarea cifrului de stat!
  In rest...sincer? Discutii proletcultiste de Mm si atat!
  Aveti dreptul sa va adresati MApN pt lamuriri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Măi Mareș ,tu ori trebuie sa mai sugi la capritele lui Cezar ca să-ti mai creasca maselele de minte sau trebuie sa mai parcurgi cîteva capitole de activitati din armya romana ca sa devii si tu doct in ceva.
   Deocamdata esti doar la categoria purtator de mapa printre stiutori.
   Si ca sa stii ce inseamna si unele din operatiunile si activitatile periculoase din armata concoradnte cu spor si grupă de munca baga nasul deocamdata pina la art.26 din legea 138/99 unde figureaza niste activitati incadrate ceva pe la maxim si ca grupă si ca spor salarial pentru acele activitati.
   Si sa mai stii ca unitatile cu,conditii vatamatoare erau date pe ordin de ministru. Aveau concediu suplimentar dar si spor salarial si grupă de munca adecvata. La fel si cele cu locuri de munca periculoase. Lapte ”primeau” de la birtul din colț !!!! după terminarea programului.
   După ce te documentezi reflecta adînc la gafele legilor care au patronat sistemul si au lasat pe foarte multi incadrati in AC fara nici macar un spor salarial adecvat activitatilor/operatiunilor periculoase desfasurate care le dau dreptul de incadrare in AC,etc. Adica de ce unii da si altii ba. Grupa foloseste la pensie si doar daca ai sansa să ajungi la pensie pe cind grupa corelata cu spor adecvat pentru activitatea periculoasa deosebita desfasurata aduce cu totul alte foloase.
   Reflecta adinc ,du-te doar pentru ati largi orizontul la legea 138/99 art 26 ,mai adauga la acestea activitatile genistilor care stau cu piciaorele pe trotil in gropile de distrugere prin explozie a munitiilor neexplodate,baraje,asanari de munitii ,plus alte activitati cu explozivi si muntii periculoase desfasurate de acestia si artileristi,etc, Aici s-a facut corelarea grupă -spor adecvat pentru activitatea periculoasa si este in regula. Prin alte parti insa net spor dar in AC sau CS.
   Si uite asa baiatul moșului ,mai treci putin prin ale vietii de cazarma si cîndd te faci baiat mare si devii documentat mai inceaca-ti norocul pe aici.
   Altfel recomandat sa stat pitit in banca ta si sa ne slabesti cu pericolul activitatilor din ”bucataria de campanie”.

   Ștergere
  2. Filozofie cazona, de ciocanar de hangar!
   Bareje de mine in tara in 2016? Hm!
   Este exact cum am explicat eu! Ce sustii tu este de nivelul anilor de mult trecuti!
   Pt activitati din categoria EOD exista normative speciale in afara incadrarii in cobditiile de munca!
   Stiai cumva ca exista structuri care executa Serviciul de lupta EOD? 24/ 24 h, 7 zile? Ei, vezi se schimba treaba acum! Nu mai executa activitati orice genist ci doar cei cu supra specializare EOD!

   Ștergere
  3. Pe viitor sa renunti la apelativul..."mai"!.....si sunt multe motive si principii pt care solicit asta! Si nu sunt boem!

   Ștergere
 29. Incadrarea in grupe de munca AC sau CS nu prea are legatura cu conditiile fizice vatamatoare!
  Pt acestea din urma, exista alte prevederi...gen: scurtarea programului orar, lapte, apa minerala, concediu suplimentar de refacere!
  Ex: cifratorul sta in ger, noxe...etc?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce risc are unul de la personal fata de un cifrator ?Sa faca etilism ?

   Ștergere
  2. Preafericite,
   Iti explic! Seful de structura de la personal, incepand cu cee de comoartiment in sus, are CS, iar componentii structurii au CD! Asta daca structura este organizata pe directii, sectii, birouri! Sefii acestora au CS! Daca structura este organizata pe functiuni, pretabil la sectie, are CS doar seful ei!
   Asemanator este si la B, chiar si companie!

   Ștergere
 30. https://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/05/18/romania-este-in-stare-de-ocupatie-nedeclarata-si-plateste-tribut/

  RăspundețiȘtergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 32. Noul Zyklon B pentru romani din lagare de exterminare ( spitalele romanesti) e pioceanicul si stafilococul auriu .Multi vad putin pricep.60 000 omorati pe an si 1,2 milioane in 20 de ani e o performanta de care Hitler ar fi mandru .

  RăspundețiȘtergere
 33. Pt Nasul
  Vorbiti prostii. 1,2 mil in 20 de ani ?
  hitler a omorat mult mai multi in 10 ani de putere.
  Noi romanii suntem mult mai rezistenti decat cred cei care vor sa ne distruga.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehnocrat da, dar sa-i omori in masa si ei sa stea linistiti ca boii la taiere e altceva .Ba chiar sa vina sunguri in lagarele de externinare ,ba sa si plateasca pentru asta e o performanta. De aia am zis ca Hitler ar fi mandru de stapanii sclavilor din colonie .De altfel 60 000 de morti pe an datorita infectiilor intraspitalicesti sunt cifre oficiale. Genocid organizat mascat sub ''inevitabila'' coruptie .

   Ștergere
  2. Si inca ceva 22 000 000 de avorturi in 20 de ani.Crezi ca e ceva intamplator? Sau obligatoriul codex alimentarius ? Nimic nu e intamplator, e un ''haos'' al coruptiei bine organizat .Oricum in ritmul asta 10-15 ani vom scadea la 14 -15 milioane si majoritari vor fi toganii .

   Ștergere
  3. Cati copii ai? Dar nepoti? ....... nu sunt curios, dar intrebarea poate fi retorica!

   Ștergere
 34. Solicit public demisia guvernului ciolosi pt ca este cel mai incompetent guvern care l-a avut poporul roman si a lui iohannis ca principal vinovat ca exista acest guvern ciolosi, total nedemocratic si anticonstitutional.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Li se falfaie lor de tine .Ei nu raspund in fata populatiei ci in fata celor care detin colonia si care i-au numit.

   Ștergere
 35. PS...ce avion au dat ..turcii jos ..cu prastia ...???

  RăspundețiȘtergere
 36. hai ca esti simpatic tehnocrat.....TU! cati "SUNTETI"? daca tot soliciti PUBLIC:):)

  in 2006 la amerloci unul mai smecher/diliu l-a dat in judecata pe Dumnezeu......i-a fost respinsa actiunea ca nefondata pt ca nu au gasit adresa lu' "doamne,doamne":):)
  N-am io treaba de nici o culoare cu ciolanis da' si tu te-ai gasit acum/azi/aici sa soliciti PUBLIC sambata dupa-amiaza si de unul singur
  Pai zi si tu ce dracu' sa fac acum ? citesc ce ai scris si ma amuz:):) Te-ai "gasit" la fix.Macar e bine ca mi-am dat seama ca iti "bate lantul".....dar rau de tot nu gluma.

  RăspundețiȘtergere
 37. Aflăm de la Casa sectorială de pensii a MApN :
  - Nu sunt restanţe sau întârzieri la plata drepturilor de pensie pentru cei pensionaţi în acest an.
  - In baza de calcul a pensiei nu se includ drepturile specifice acordate personalului care a participat la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului roman conform art.28 litera n din lege.
  - Situaţie comparativă a numărului de cereri depusede cei pensionaţi anterior legii 223 la CSP şi CMZ-uri pentru alegerea celor 6 luni din ultimii 5 ani, recalcularea grupelor de muncă şi recuperarea sumelor reţinute în preioada 2012- 2013
  Situația cererilor către CPS MApN la 15.04 -13.05 2016 :
  Cereri pentru alegerea perioadei în vederea recalculării = 29.365 – 34.500;
  Cereri pentru restituire diferențe de pensie din perioada 2012 -2013 = 9.809 - 10.735
  Cereri pentru fișele cu locurile de muncă conform M M123/2015 = 20.618 - 24854
  Concluzii : cam jumatate dintre cei ce vor intra la recalculare nu au făcut cereri pentru stabilirea celor 6 luni şi mai putin de jumătate pentru grupe de muncă; cererile de restituire a diferenţelor de pensii reprezintă deja cam 15,9 % din cei 67500 pensionari de la inceputul anului 2011 va mai creşte până la final demontând minciuna cu sub 10% pensii diminuate de legea 119.
  - Referitor la alegerea celor 6 luni consecutive în precizările CSP se specifică că trebuie să fie luni întregi şi nu trebuie inclusă luna in care s-a trecut în rezervă. Referitor la acest subiect pe site-ul SCMD a apărut pe 11 mai un comunicat al filialei din Constanţa în care sunt prezentate recomandările dopartamentului juridic al SCMD referitor la alegerea celor 6 luni astfel: alegeţi funcţia cea mai mare din ultimii 5 ani; dacă aţi avut o funcţie constantă alegeţi perioadele în care aţi avut multe sporuri inclusiv nepermanente, ca distrugeri, ore zbor sau scufundare, ambarcare mare elemente care chiar dacă nu sunt prevăzute acum în calculul pensiei pot fi benefice
  in cazul unor viitoare modificări legislative; se mai spune că termenul de depunere al cererilor ar fi 31 mai contrar legii, precizărilor CSP şi combătut ulterior de o atenţionare şefului SCMD dar care dă vina pe manipularea făcută de MApN şi MAI.
  - Referitor la noua lege 83 din 29 aprilie care completează legea nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca
  persoane juridice de utilitate publică, se specifică, în documentarul CSP, că până la la intrarea în vigoare a legii 223 pe legea 8/2006 erau în evidenţa MApN circa 1.100 de beneficiari cărora li se plătea o sumă totală de
  1.400.000 lei/lunar( respectivii având în medie un supliment la pensie de 1270 lei). Deşi normele metodologice de aplicare a legii încă nu au fost emise SCMD , intr-un comunicat de vineri, recomandă celor in cauză sa nu
  trimită cereri către CSP, si postează un model de cerere dar care nu se gaseşte pe site-ul CSP, pentru că în baza acelor cereri vor primi drepturile de pensie suplimentară din luna iunie nu din luna ianuarie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu cant la harpa si.am platit cotizatia la Uniune! Adica...mangai coardele!
   In plus, am semnat JAM (jurnalul actiunilor militare)....si ulterior, la alt nivel, am transmis date pt redactarea lui!
   In concluzie, merit sau nu indemnizatia? !
   PS― nu ma deranjeaza prea tare, intrucat nu se plateste de la casa sectoriala de pensii!

   Ștergere
  2. Ba da, de la casa sectoriala se platesc.Altfel ai devenit si plagiator ca imi furi ideea cu coardele .O sa ajungi rau ca Ponta .Adica prim ministru.

   Ștergere
  3. Se platesc de la uniune, un fel de Caritas!
   Acum vreau presedinte! Clar? Oricum, ma exprim mai bine si fluent!

   Ștergere
 38. Pe CPS MAPN exista un documentar refertor la legea 83/2016: instituirea indemnizatiei pt pensionarii militari membri ai uniunilor de creatie legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica (literatura, creatie jurnalistica, etc.)
  CPS MAPN a asigurat plata indemnizatiilor prevazute de aceasta lege pt circa 1100 beneficiari, suma totala acordata acestora cu acest titlu fiind de aproximativ 1400000 lei / lunar.
  Eu cred ca pilotii militari ar trebui sa-si faca o uniune separata de creatori in domeniul literaturii si jurnalismului. Asa de frumos si de tulburator prezinta ei decolarea, aterizarea, miscarea elicei, etc. incat celelalte creatii artistice sunt zero barat pe langa ceea ce zamislesc condeiul lor.
  Asa li s-ar rezolva si pensia recalculata si si-ar gasi linistea atat in cer cat si pe pamant, fara ai mai trata "de sus" pe ceilalti pensionari militari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai si trompetistul ce sa scrie? Cum canta el pe la nunti marsul miresei ? Si tobosarul? Balada bubuiturilor de toba ? Ups an uitat astia ''compun'' melodii ca ''Dusmanii mor ca eu ma descurc mai bine''.Induiosator cum sa nu le dai 50% in plus la pensie in loc sa te duci ca boul sa risti sa vii in sac din Afganistan? Are bugetul bani pentru smecheri cu obrazul gros .Pentru boii care muncesc corect si isi risca viata doar dispret..

   Ștergere
 39. 1.Constitutia spune ca suveranitatea apartine poporului roman, care o exercita, iar cea mai puternica forma constitutionala de exercitare a suveranitatii poporului este REFERENDUMUL, care , constitutional, are puterea juridica cea mai mare, mai mare decat votul individual dat la alegerile locale sau parlamentare!

  2.In urma criticilor ca a contribuit indirect, prin mentinerea actualei legi, la sporirea numarului de alesi, CCR transmitea, printr-un comunicat, ca in motivarea deciziei respective a considerat contra Constitutiei neimplementarea referendumului privind plafonarea la 300 a membrilor Legislativului. Adica Parlamentul 2008-2012 era obligat sa o implementeze, insa nu a facut-o si aici din pacate NU AVEM SANCTIUNE juridica sau legala.


  3.Insa, atunci cand Constitutia vine in conflict cu legea alegerilor parlamentare, deja AVEM SANCTIUNE JURIDICA, adica acest lucru inseamna ca alegerile parlamentare din 09 decembrie 2012 sunt NECONSTITUTIONALE intrucat ele trebuiau sa se organizeze astfel incat sa se respecte referendumul din 2009 care a DEVENIT LEGE si care OBLIGA la :
  - reducerea numarului de parlamentari la 300
  - Parlament unicameral


  4.Pe cale de consecinta actulalele mandate obtinute la 09.12.2012 sunt neconstitutionale si atentie : TOATE LEGILE VOTATE DE ACEST PARLAMENT VOR FI NECONSTITUTIONALE SI IN AFARA LEGALITATII, adica intregul stat roman functioneaza in conditii de ILEGALITATE!

  RăspundețiȘtergere
 40. Daca pe rusi i-apuca stranutul....adio mama!!...cu tot cu scut si fara scut, suntem ocupati intr-o juma' de ora. Uitati-va duminica la emisiunea "armasii"....numai "dume" si "romantze". Suntem de rasul curcilor....

  RăspundețiȘtergere
 41. @mega
  daca pe rusi ii apuca stranutul toata europa face gripa.....instant.(As pune semnul ala cu zambetul dar chiar nu e cazul)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai usor cu pianul ...
   Rusii nu ataca o tara NATO...cunosc art . 5 pe care voi se pare ca nu-l cunoasteti !
   Bascxa trupe si tehnica pur americana !!
   Ati vazut ce usor au inghitit hapul cu Turcia ..?? Oare de ce ...???

   Ștergere
  2. PS.
   La mentalitatea lor aveau motive suficiente pentru a le rade turcilor cu cateva rachete , un aeroport plin cu avioane !!
   UITE CA NU AU FACUT ..nimic , absolut ..nimic ..
   Ba pardon ,
   au redus cantitatea de barabule exportate in Turcia ..posibil si vodca ....!!!

   Ștergere
  3. @ CEZAR 15 mai 2016, 11:20. De ce nu au raspuns pe loc, asta vrei sa spui, nu? Din simplul motiv, ca atunci cand vrei sa castigi un razboi, ti-l pregatesti temeinic. Adica, daca primesti o palma, nu ripostezi daca nu esti sigur ca esti mai puternic decat care ti-a fript-o. Ca s-ar putea sa mai iei si 2 pumni in freza. O lasi asa, te pregatesti intens, cauti momentul si terenul prielnic, si apoi il surprinzi pe ala care ti-a dat candva o palma, cu o palitura de ciocan de nu se mai ridica!

   Si rusii NU detineau suprematia in zona in care avut loc incidentul! Nici EU nu as fi ripostat atunci in locul lor! Si as fi procedat tot ca ei: mai intai imi intaresc fortele in Crimeea, in M. Neagra si Mediterana, si cand sunt sigur 100% ca sunt cel mai puternic din zina, PAC - lovitura de ciocan. Una si buna si asimetric! Adica, NU as lovi doar un avion sau o nava, ci macar o flota acolo. Sau Istambulul. Sau Bucurestiul!

   Pe de alta parte, rusii au trecut mereu la actiuni ofensive DOAR cand au calculat ca detin suprematia in raport de MINIM 1/10. Iar parada de mai sus, demonstreaza ca la acest moment, au suprematie in ceea ce priveste jumatatea de est a Europei, cam de 1/50.

   Ștergere
  4. Ba rusii au ripostat si inca cum .Au atacat pozitiile ISIS in Siria .Asta a adus bagube uriase Turciei prin pierderea petrolului luat de la ISIS aproape gratuit .Razboiul clasic e nimic pe langa cel econonic.Si refugiatii care datorita bombardamentelor au fost impinsi spre Turcia e tot razboi economic.

   Ștergere
  5. @ Nasul 15 mai 2016, 13:13. Asta este teoria de la TV a amatorilor care se imbata cu apa rece, excluzand razboiul! Toata lumea buna se pregateste de razboi! Inclusiv Romania! Ai dat-o pe aia economica, nu? Pai te contrazici singur! Daca iti sustii teroria, toate miscarile de amploare militare ale Rusiei din ultimii 2 ani, reprezinta o uriasa paguba economica pt. Rusia! La fel achizitionarea F-16 de catre Romania - o paguba economica pt. Romania! La fel dislocarea de militari, Scutul de la Deveselu, tancuri si avioane americane in Romania - o paguba economica pt. SUA!

   Deci, dupa cum vezi, pana acum in razboiul economic - si Rusia si Romania si USA, si toate statele (si Germania cu noul contingent de pregatire) si Tarile Baltice cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu etc. - PIERD BANI! Deci, teoria TA NU se sustine!

   Toata lumea se pregateste de razboi! Vreo 25 ani,asa a fost cum zici tu. Dar toti absolut, toti au comis eroarea de a baga Rusia in aceleasi teorii cu razboiul economic si bla...bla... Iar Rusia are azi nuclearele la 400 km de Romania si demonstreaza cu forta militara ca o doare in cot de teoriile noastre cu razboiul economic!

   PS: Vezi ca inainte de WW2, unii din Romania tot asa sustineau faza cu razboiul economic. Si stii ce a iesit in final!

   Ștergere
  6. cezarica,cezarica,ma dezamagesti!! gandesti ca tzatza frosa....Daca ai ceva de spus spune(cu argumente) ca sa vedem toti,daca vorbesti doar ca sa te "afli in treaba" din motive de plictis mai bine taci!! de ce te chinui sa devii ridicol?....ca doar e simplu!

   Ștergere
  7. cezarica ,cezarica de "amendamentul 5 " stie toata lumea si mai ales noi cei de pe aici.Ceea ce TU nu stii este faptul ca primii care se vor pisa pe el la o belea sunt chiar americanii.NAIVULE!!

   Ștergere
  8. Ce nu ai inteles ...Dorele (sic)..predestinat nume ...!!!

   Ștergere
  9. R-123...o intorci tu asa ...de mai mare ..distractia ..
   Dupa logica ta Irakul (a treia forta militara din lume )..ar fi trebuit sa castige razboiul la ..pas ..ca Doar avea suprematie de 1 /50 la orice vrei tu//
   Aveau dar in tehnica ..si mijloace RUSESTI ...
   S-au facut pipi americanii pe suprematia lor ..macar sa fi durat razboiul ..razboi ..vreo 5 ani ..sa piarda si americanii un tank macar si un ..avion ..
   Distractiv este ...???
   Pro rusnacilor voi nu ati lucrat cu tehnologie ruseasca ...???

   Ștergere
  10. Doamne ce prostii sustii Rxxx. ? A aparut deja la voi ''tulburelul '' ? Tu compari Turcia cu Rusia privind razboiul economic ? Baiete Rusia are petrol si gaze pentru sute de ani si i se falfaie de embargoul impus de SUA . Turcia le importa scump .Turcia fara petrol si gaze se sufoca economoc rapid . Rusia nu da doi bani pe embargo ca are energia aproape gratis. Si detine o treime de planeeta ca suprafata. Cat priveste achizitionarea pe bani grei de catre MApN a avioanelor de muzeu F-16 nu comentez .Rusii nu le-ar folosii probabil nici ca tinte in poligon.

   Ștergere
  11. @ CEZAR 15 mai 2016, 16:07. Irakul a treia forta militara din lume?!! Sigur nu era beat ala care ti-a spus nastrusnicia asta? Eu nu stiu unde ai invatat tu chestia asta, dar cei care m-au invatat pe mine, nici nu pomeneau de Iraq ca fiind vrei forta militara.

   Pe de alta parte, daca nu ai stiut, iti spun eu: armata irakiana s-a opus o lula invaziei. Asa cum vroiam noi sa cada Ceusescu in '89, asa vroiau si ei sa scape de Saddam. S-au predat cu batalioanele, brigazile, regimentele.

   Ce sa iti mai spun? Prin definitie, ca forta militara, un stat arab este slab. Altceva? Or fi avut ei armament rusesc, dar era din ala de casat!

   Dar la videclipurile din material, te-au uitat? Ai vazut tancurile? Model 2014, iar noi avem din '900 toamna? La aviatie te-ai uitat? Ei cu realimentare in zbor, sistem de supraveghere si mulltirol de generatia 5 - model 2016, iar noi cu Mig-ulete expirate din '60 si cu 1/2 de piloti plecati la instruire in Portigalia?

   Ia mai uita-te o data la clipuri! La banalele arme de asalt! Uita-te bine. Nu mai sunt AKM, astea le avem tot noi!

   Si NU este nimeni prorusnac! Dar asta NU inseamna ca NU trebuie sa iti recunosti calitatile adversarului! O iei mai rau in barba daca le subestimezi!

   Si apoi, esti copil! Americanii sunt la 15 000 KM distanta. Iar rusii langa noi! Ca doar nu iti imaginez ca totul se reduce la 5 000 de soldati de o parte si de alta sau la 3 avioane. Pana isi aduc americanii grosul, s-a terminat deja razboiul! Si in primul rand ca americanii NU vor disloca niciodata forte masive in Europa! Stii de ce? Pai TU ti-ai disloca grosul fortelor in Europa, ramanand descoperit pe propriile coaste? Sau ai uitat ca Rusia este cam vecina cu SUA, dar in partea cealalta - Vladivostok, Alaska, Pacific. Stau tu bland!

   Ștergere
  12. Nu compara Rusia cu Ro..
   Compara Rusia cu SUA...
   Si da dupa sua rusia china ..urma irak ..ca forta militara in anii 80...
   Nu trebuie sa disloce SUA nimic ...Rusia pur si simplu ar fi condamnata la peire daca ar ataca ...
   Vezi cu cine face aliante Rusia si cu cine SUA...
   Chiar China ..crezi ca-i de partea perdantului ..RUSIA..??
   La interesele economice pe care le are China ..in SUA ..nici gand ...

   Ștergere
  13. @ CEZAR 15 mai 2016, 17:35. Lasa TU povestile cu anii '80! Iti spune eu cum e pe stil nou! Niciodata un stat cu suprafete imense ca ale Rusiei, Canadei, SUA sau Chinei, nu pot fi cucerite. Intrucat, si daca ar fi cucerite, armatele de ocupatie NU se pot aproviziona. Lectia Napolen si Hitler fiind universal valabila!

   Chiar daca isi dau niste bombe in cap una alteia, aceste state cu suprafete imense, nu pot fi cucerite. Si niciun stat cu armata cu cap, nici NU s-ar chinui sa cucereasca un stat cu suprafete imense!

   In rest, Rusia, cat si SUA, sunt extrem de linistite, stiind bine ca au teritorii de neocupat. In ceea ce priveste ALTE TERITORII, pe ambele state le doar in freza daca sunt facute zob sau daca le pierd. Pentru ca NU sunt ale lor! Si aici este faza: nefiind ale lor, nici NU le vor apara "pe viata si pe moarte" cum se spune, ci la tatonare. Daca iese bine, daca NU tot bine! Si totul fara mari eforturi militare, financiare, economice, etc.

   Mai exact! Daca as fi SUA si Rusia ar face cap de pod pe Serbia, trecand ca prin branza prin Romania, m-as lua de gat cu rusii! Ceva aviatie, marina, rachetute si cam atat! Subtiri si astea, adica tot ce este expirat poate fi folosit. La sol - NU i-as ajuta pe romani sau poate doar asa simbolic.

   Iar daca rusii ar fi decisi si insista sa iasa la cafteala cu mai mult decat vreau eu sa opun, mi-as aduce aminte ca Romania NU este stat SUA, NU pierd nimic deca raman fara el. Asa ca i-as lasa pe rusi cu beleaua de Romania pe cap! Cum am mai facut-o si dupa WW2.

   PS: Man! Suntem, stat satelit. Egal cu zero si pentru unii si pentru altii! Rusii NU au nevoie de balariile noastre, decat sa is faca damblaua: jonctiune cu Serbia si cap de pod pe Adriatica de Est. In rest, NU ii intereseaza de noi! Aici e si o smecherie! Ca SUA sa NU para mai prejos, da la pace in culise cu rusii. Cum au mai dat! Lasa Romania si se prefac si americanii ca bombadeaza o insula ruseasca nelocuita din O. Inghetat pe care o si ocupa! Rezultat: EGAL! Armistitiu! Nu se face de ras nimeni! Unii au pierdut Romania si ailalti o insula fara valoare! Si apoi iar pace de minim 50 ani!

   Ștergere
  14. China nu are nevoie de aliati.Iar o alianta China (cu satelitii ei ex Coreea de Nord ) si Rusia ar face NATO sa para o gluma prosta. .De altfel in 5-7 ani China va fi prina putere economica si militara a lumii.Si vor avea nevoie de resurse naturale altfel se sufoca .Si acum le iau din Africa dar se vor termina .Si probabil se uita tot la rusi .

   Ștergere
 42. Estimarea pensiei recalculate in functie de veniturile din decizia de revizuire-veniturile care nu intra in baza de calcul
  https://drive.google.com/file/d/0BxtxS26FLK4vVkhhX2hVX2lkMEU/view?usp=sharing

  RăspundețiȘtergere
 43. @ socru' lu' socrate 15 mai 2016, 01:30. A-i arata unei persoane, ce greseala fundamentala comite, NU este nicidecum o jignire. Tu trebuie sa tii cont de un lucru: la ticluirea legilor, cei din comisii, parlament, guvern, chiar si din ministere, NU cunosc detaliile de finete, nu lucreaza cu acestea si nu ii intereseaza de aceste detalii.

  Disputa intre mine si tine (plus inca unul cu aceleasi sustinei ca tine), a aparut urmare a unei sustineri a vostre extrem de superficiale: pensia unui militar nu trebuie sa depaseasca solda activului. Iar eu v-am demonstrat ca v-ati dat singur cu tigaia in cap! Ca o pensie sa nu depaseasca solda unui activ vazuta ca o suma de bani, trebuie sa tai din pensie niste drepturi pe care militarul activ le are doar la pensie.

  Astfel, cf. L. 223/2015 in original, valoarea pensiei militare este de 80% din solda activului. Si atat, punct! Cf. OUG 57/2015 cum este acum in vigoare, valoarea pensiei militare este de 65% din solda activului. Si atat, punct! Deci, in niciun caz pensia unui militar NU depaseste solda activului, fiind limitata la 80%, respectiv la 65%.

  Odata ce-am stabilit ce scrie mai sus, mergem mai departe. Cand esti activ, desfasuri activitati intr-o grupa de munca sau alta. Numai ca incadrarea intr-o grupa de munca sau alta, NU se plateste pe timpul perioadei active, nici la militari, nici la civili! Asa este, da? Ca daca s-ar plati grupa in activitate, s-ar tripla pe putin bugetul de salarii! Asa ca patria smechera, ii abureste pe angajati - fie civili, fie militari, ca pt. incadrarea intr-o grupa de munca sau alta, riscul va fi recompensat la pensie! Normal sa judece patria stramba asa: decat sa platesti in activitate 35 ani grupa CS (care ar insemna plus 50% la salariu), mai bine ii platesti fraierului 50% in plus la pensie ca oricum nu apuca mai mult de 5 ani sa traiasca. Deci, patria face economii substantiale cu metoda asta!

  Bun! Si vine pensionarea! Militarul iese cu 65% pensie din solda dupa OUG 57/2015 sau cu 80% pensie din solda dupa L. 223/2015. Atat, toti la fel! Numai ca patria, aducandu-si aminte ca NU a platiti grupele de munca in activitate, incepe sa le remunereze acum la pensie! Si ii da fiecaruia pe langa cei 65% sau 80%, cate ceva in plus in functie de cat timp a lucrat in grupe.

  Caz in care, unul poate ajunge la 75% raportat la fosta solda, altul la 99%, altul la 108%, altul la 115%, si de ce nu - altul la 130%. Iar TU ai sustinut teoria nord-coreeana! NU - oricine depaseste 100% raportat la solda unui activ, toate acele procente sa i se taie! Rezultatul fiind de fapt ca ai taiat exact din grupa de munca! Adica din dreptul activului promis si legiferat a i se acorda la pensie!

  Cu ce drept? Sa mergem pe calculul pensiei in varianta optimista de 80%. Daca un militar a lucrat 36 ani zi de zi in CS, NU a beneficiat in activitate de nimic pt. grupa de munca. Iese la pensie si urmare a lucrului in CS, ar 54 ani vechime totala. Cf. legii, are pensie de 80% pt. 25 ani. Si acum ii bagam restul pana la 54 ani: ii iese 109%!

  Si vii TU si ii tai 9%? Cu ce drept? Cei 9% inseamna inca 6 ani vechime efective lucrati in CS! Or, in varinta sustinuta de tine, inseaman ca te stergi efectiv la fund, cu cei 6 ani vechime efective lucrati in CS! Doar asa sa nu depaseasca 100%, nu? Da, dar cine ii da cei 6 ani din viata, inapoi, lucrati si in CS, celui in cauza? Adica l-ai ademenit cand era in activitate ca ii platesti riscul pt. grupa de munca de munca, iar dupa ce l-ai pensionat ii arati degetul in sus pt. 9 ani pe motiv ca si-ar depasi solda de pe vremea camd nu ii era platita grupa de munca?

  Iar parlamentarii, comisiile si ministrii, isi freaca mainile de bucurie! Iar unii precis isi zis: "- Ba, da prostii sunt si astia daca isi taie singuri grupa de munca, doar asa din patriotism sa nu depasesca 100%!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ socru' lu' socrate 15 mai 2016, 01:30. Si la fel se intampla si cu vechimea pt. pensia militara sau Ordinul Meritul Militar. Este clar ca exista cazuri in care pensiile pot depasi d.p.d.v. soldele, fie urmare a incadrarii in grupe de munca, fie a procentelor p. pensia suplimentara, fie a OMM. Dar numai ca valoare financiara, intrucat in realitate pensia ramane calculata tot la 65% sau la 80%. Asta este pensia militara de fapt!

   O valoarea financiara in plus fata de cele 65% sau 80%, provine exclusiv din vechimea fiecaruia unde cel mai mare impact il au grupele de munca, din OMM sau din contributia la pensia suplimentara. Toate fiind variabile de la individ la individ! Daca in urma calculelor cineva depaseste 100% si sunt multiple cazuri - este dreptul lui.

   Noi NU avem dreptul, NIMENI nu are, sa ii taie omului din vechime/grupa de munca, OMM sau contributia la pensia suplimentara, pe motiv ca ar depasi solda activului!

   Motivatia in sine, cand facem referiri la activi, este stupida! Pai de fapt, o astfel sustinere taie chiar din drepturile de pensie ale actualilor activi! Ei pt. ce mai in lucreaza ACUM ani gramada in grupe de munca cu risc superior, mai au OMM si au mai platit si contributii la pensia suplimentara? Din moment ce oricum urmeaza sa li se taie din toate, pe motiv ca si-ar depasi solda care NU a inclus niciodata vreo remuneratie pt. grupa de munca, OMM sau CPS?

   Ștergere
 44. @ All. Am dat o completare la clipul cu femeile-militar. La noi,cei din M.Ap.N. s-au cam dat pe brazda cu estetica coafurii femeilor pe stil NATO, dar in MAI este dezastru general. Oricum, o femeie-militar sau o politista cu plete, nu inspira nici militarie si nici autoritate. Asta ca nu mai spunem si de alte ganduri!

  RăspundețiȘtergere
 45. Rxxx. Pai in politie multe fetite sunt angajate direct de pe centura.Cunosc cazuri de fosti colegi care au fost agresati verbal de tigani deoarece fetele ''agente'' cu care erau in ''patrula'' nu mai vroiau sa presteze sex oral pe bani cum prestau inainte de a fi angajate la MAI .Ba uneia un tigan i-au cerut si pistolul iar aia de frica i la dat .Inuttil sa spun ca colegul cu care era parasuta a fost dat afara sub motivul '''ca nu a avut grija de colega lui''. Parasuta e si acum in sistem lucreaza la un dispecerat in Constanta si presteaza la greu la sefi ba chiar si la IGP Bucuresti .Si la MApN cunosc ''prestatoare'' mai ales la finamciar si sgp dar macar nu sunt aduse direct de pe strada.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu NU afirm si nu ma intereseaza astfel de lucruri. Dar cat am lucrat in armata, m-a izbit mereu contrastul dintre imaginea femeii militar US cu parul strans decent si imaginea unor colege cu parul despletit. Este chestie si estetica: o femeie-militar caruia ii curg pletele valvoi de sub bereta sau cascheta sau ii mai si acopera gradele, arata ca o oaie in uniforma. In port civil este cu totul altceva, chiar sexi, ar in armata nu se ... imbuca parul depsletit cu restul unfirmei!

   In M.Ap.N., portul strans al parului de catre femei, este introdus prin regulament. Pe de alta parte, este indicat cand desfasori actiuni militare sa ai parul strans ca femeie. Si politista sa fii! Il legitimezi pe unul periculos, o rafala iti da pletele pe ochi ... fractiune de secunda ce poate fi fatala!

   Ștergere
  2. @ Nasul 15 mai 2016, 13:06. Ca fapt divers legat de stilul tau! Esti SGP sau subofiter? Ia daca esti subofiter, ai fost cumva si SGP inainte?

   Ștergere
  3. Rxxx. Raspuns la toate intrebarile .Nu .

   Ștergere
 46. @ R 26500
  Cred ca esti bun legat de Mares si alintati pe o craca de salcîm sau stejar.
  Inca nu ai priceput ca diferenta este facuta de sporurile salariale si ca si pe actualele variante ale legii sunt pensii care depasesc salariile activilor unele chiar cu norma de hrana inclusa.
  Chiar nu puteti intelege ca in activitate nu se plateste grupa de munca ci ” unii” primesc spor salarial pentru activitatea desfasurata in conditii de pericol ,activitate care a dus si la incadrarea intr-o grupa superioara de munca.
  Nicaieri nu se da grupă superioara de munca fara a desfasura o activitate deosebita sau periculoasa care sa justifice incadrarea in acea grupa ,numai in armata. Aici se da grapa fara activitate in spate, se da grupa cu activitate in spate dar fara nicun adaos salarial(spor,prima,etc) pentru acea activitate periculoasa desfasurata. Ca la noi !! S-apoi ca la noi ,ne vaitam si facem scenarii contra celor care beneficiaza.
  Vezi si tu art 26,27 si 25 din L138/99 si o sa vezi ca acolo unde s-au executat activitati periculoase s-a facut corect incadrarea in grupa si s-a rasplatit cu spor salarial acea activitate peericuloasa care a dus la incadrarea in acea grupa.Deci nu grupa trebuie platita ci activitatea deosebita sau periculoasa si atunci ste ok. Grupa si activitatea sunt interdependente ,numai ca din prostie si neglijenta la unii se plateste activitatea periculoasa la altii nu.
  Si de fapt si de drept locurile de munca cu activitati deosebite si periculoase dau incadrarea in grupa de munca si nu functia.
  Asa ca grupele de munca nu se vor plati niciodata iar beneficiul lor il vor simti cei care vor prinde pensia, in schimb rasplatirea cu un spor,prima ,indemnizatie,etc a activitatilor deosebita si periculoase care duc la incadrarea in grupă este absolut benefica atit in activitate cit si la pensie. Și asta ar trebui sa dea de gindit mai marilor daca pina acum nu au bagat in seama fenomenul.
  Legile care reglementeaza aceste reguli se aplica atit civililor cit si prin obligatia respectarii lor si sistemului militar. Diferenta este ca in civilie se aplica pe baza de normative cu restabilire din doi in doi ani pe cind la ceilalti cam din pix si dupa în unele cazuri după functie.
  Si tot legea spune ca, conducatorii de institutii sunt obligati sa ia musuri de protectie , prevenire si imbunatatire a conditiilor de la locul de munca astfel incît sa indeparteze de la acele locuri de munca conditiile si factorii care duc la incadrarea in acele grupe.
  In felul asta pe la civili cam pa grupe ,doar pe la bugetari mai gasesti ,grupa si spor de calculator ,etc,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Le cam faci varza! Din motiv ca NU toate activitatile cu risc, sunt platite in activitate. De fapt majoritatea activitatilor NU sunt platite.

   Vrei sa iti dau exemplu concret de te dau pe spate? Cea mai a dracu' activitate periculoasa de pe lumea asta, este sa participi la razboi! Celelalte activitati periculoase pe timp de pace, sunt frectii! Orice militar participant in teatrele de operatii, trece pt. perioada respectiva in grup AC! Indiferent de grupa in care este incadrat in mod normal in Romania! Cu toate acestea, desi pe timpul misiunilor, acesti militari se expun celui mai mare risc care poata plana asupra unui militar, acesti militari NU beneficiaza de niciun spor in activitate, pt. niciun risc. Acestia urmand abia dupa iesirea la pensie, ca pt. perioadele de misiuni cu risc in teatre, incadrate in AC, sa beneficieze de un spor la vechime care acopera astfel riscurile de cand erau kamikaze in Afganistan!

   In rest, tu te rezumi mai mult ca sigur, la un caz de-a dreptul particular. Niste smecherasi care s-au descurcat, si-au tras la salarizare, niste sporuri de risc. Bravo, lor! Am citit articolele! Rezulta, astfel: 'ta majurul paznic pe post de lanta la un depozit de munitii - PAC spor de 50%! Iar 'ta majurul care demineaza in Afganistan un culoar - adica lucreaza cu munitii de munitii, LULA spor! Ramanand doar cu grupa AC la pensie. Adica s-a orientat doar primul!

   Mai bine NU mai aduceai aminte! Cine s-a orientat pe timp de pace, este o chestiune care NU ne intereseaza! Ca DACA ridicam cortina, dam si de altele!

   NOTA! Si acum iti demonstrez ca esti stupid. Ai afirmat: "Nicaieri nu se da grupă superioara de munca fara a desfasura o activitate deosebita sau periculoasa care sa justifice incadrarea in acea grupa, numai in armata!".

   Bai, baiete! EU cand m-am pensionat, stiam ca am executat multiple activitati in AC, atat in ultima unitate, cat si in alte unitati! Iar ala de la personal, mi-a zis ca degeaba stiu EU, ca EL imi scoate doar activitatile de la ultima unitate care demonstreaza ca am lucrat in AC. Doar o pare din ele,intrucat pt. alta parte, unitatea NU mai avea arhiva, o predase!

   Asa ca m-a pus astia sa imi fac rost de adeverinte de la toate unitatile pe unde am trecut si pt. care tineam eu minte ca as fi lucrat in AC, in care sa scrie ca in data de/anul/ora, ma aruncam in cap! Ceea ce imi dadea dreptul la grupa AC! Daca NU, grupa CN ma manca!

   Asa ca m-am apucat frumos sa fac cereri catre toate unitatile pe unde am trecut sa caute in arhivele lor sa gaseasca daca m-am aruncat in cap si cand, si sa imi elibeese si mie adverinte care sa confirma fapta. Si mi-au trimis, am un dosar separat! Unele unitati care isi predasera arhivele, m-au expediat catre Arhivele Nationale. Si acolo am facut cereri si iar am primit "N" adeverinte ca m-am aruncat inc cap.

   Activitatea de aruncat in cap fiind concreta, punctuala, CPS - a stabilit ca indeplinesc conditiile pt. AC! Tu stii ce inseamna AC cf. HG 1294/2001? "c) locurile de muncă şi activităţile cu alte condiţii sunt cele care implică pericol permanent de vătămare corporală gravă, invaliditate, mutilare, suprimare a vieţii ori de pierdere a libertăţii - captivitate, terorism, răpiri, luări ca ostateci ori alte asemenea situaţii - şi pentru care nu se pot lua măsuri de prevenire sau de protecţie".

   Deci, EU am efectuat activitatile, CONCRET! Ca NU mi-au dat astia in activitate si SPORURI ca la 'ta majurul care taia frunze la caini la vreun depozit de munitii, este problema legislatiei, nu a mea! Aveam o clasa de specializare remunerata, dar oficial clasa aceea parca NU se referea la riscuri, ci la maiestrie in specializare.

   Asa ca TU ridici false probleme! Ia zi repede? Este ca ai batut-o in cap ca 'ta majur la un depozit de armament si munitii? Ca prea vorbesti cu foc de sporuri de risc platite in activitate? De se enerveaza si ultimii 2 decedati in Afganistan si care avea lula spor de rsc, ci doar grupa AC la pensia pe care NU au mai apucat-o!

   Ștergere
  2. R26500
   Nu ma pricep ,dar cred ca te pot lamuri destul de la obiect artileristii incadrati in aceste depozite sau cei care se ocupa de intretinerea munitiilor ,focoaselor, a munitiile expirate in vederea casarii, care din cite spun ei au si plaje de distrugere a munitiilor dupa ce le caseaza,dezmembreaza ,distrug prin mai multe metode (operatiuni mult mai periculoase sau la fel de periculoase ca cele executate de tine). Am avut cîndva niste vecini artileristi ramasi avariati de degete ,brate,schije in corp, etc din aceste cauze iar unul chiar a plecat dintre noi in momentul unei exploxii cauzata de acumularile de gaze din interiorul unei magazii declansata de o scinteie la deschiderea usilor metalice pe șină. Din cîte spunea unul din ei îti albeste parul pina cind elimini gazele dintr-un zinc ermetic cu munitii inauntru bombat de gazele din interior care poate produce explozii in magazii. Probabil tu nu stii nici metoda de eliminare dar te pui in capul listei la pericol cu datul tau in cap -desigur periculos. Și cind nu faci asta? Probabil tai frunza la cîini.
   Asa ca de la paza pîna la ce fac cei de la art 26 pe acolo cale lunga.
   Ai putea sa te convingi si tu ca esti mai aproape de arma artilerie,geniu,eu spun din auzitele de la acei vecini si din momentele grele prin care au trecut oamenii astia. Iar pentru actiuni in exterior sunt sporuri si alte venituri consistente dar poate nu le stii tu.Cred ca si in extern se respecta legile cit esti constituit ca si unitate militara.
   Iar penntru faptul ca nu ai/ati avut spor pentru acele operatiuni/activitati periculoase sunt de vina sefii de arma care nu s-au luptat pentru subordonati. Iar pentru aruncat in cap trebuia sa primesti o recompensa similara cu parasutistii pentru salturi!!!????
   Asa ca nu-i frumos sa va intoaceti impotriva celor care le-au primit si sa incitati la luarea lor. Unele ,atît ca sporuri cît si ca si grupe de munca sunt chiar meritate si platite cu sînge si afectarea sanatatii.

   Ștergere
  3. @ tigri 3 15 mai 2016, 15:09. Te rog eu sa NU te ma bati cu caramida in piept! Cand zici depozit, conotatie este "smecherie". Tu crezi ca sunt venit cu pluta in armata? Controlam astfel de depozite! Erau de 2 feluri: unele cum le prezinti tu, iar unele moarte. Iar sporul era primit si de unii si de altii!

   Pe de alta parte! Dar ce eu m-am batut cu caramida in piept ca am detonat grenade si obuze? Io zic ca orice pifan a detonat o grenada sau o lovitura neexplodata de 82 sau 120, fara sa fie neaparat atributia lui si fara sa se mai bata cu caramida in piept! Care este riscul dupa ce trece sfertul de ora? Te duci frumos fara sa o atingi, pui calupul de TNT langa ea, ii dai foc, te retragi, fumezi o tigara si astepti sa faca BUN! Si?

   Pe mine sa NU mai iei cu povesti din astea, ca NU ma excita! Nici NU are acum! De exemplu, unul dintre instructorii mei din tinerete, era artilerist. Szabo il chema! Stii cum arunca grenada? Scotea cuiul, o arunca in sus la 101, la 102 o reprindea, la 103 o arunca! Si timpul de intarziere era ... 4 secunde. Mania lui era sa o vada explodand in aer, nu pe sol!

   Si vii tu cum sa ma dai pe spate cu casarea munitiilor expirate! Ai pomenit niste treburi nefericite! Iti spun eu - toate se datoreaza unor erori umane. Pe timp de pace, majoritatea accidentelor se datoreaza unor erori umane. Pe timp de pace, riscurile care NU pot fi prevenite de niciun fel sunt cele din articolul pe care ti l-am dat. Adica "pentru care nu se pot lua măsuri de prevenire sau de protecţie". Si aici nu intra nicidecum cei de la depozitele de munitii, unde se pot lua "măsuri de prevenire sau de protecţie".

   Domeniile pe timp de pace in care poti sa crapi fara a fi vinovat omul, oricate "măsuri de prevenire sau de protecţie", sunt:

   - actiunile reale antitero;
   - pompierii;
   - cercetarea NBC reala;
   - pilotajul;
   - scafandreria;
   - alpinismul;
   - parasutismul.

   Si cam atat! Iar pe timp de razboi, orice domeniu. Adica, sa fie clar: daca esti sofer/mecanic conductor in Afganistan, precis esti expus unui risc de "enspe mii de ori mai ridicat, decat 'ta majurul din tara care caseaza munitii la Domensti! Cu toate astea, doar 'ta majurul ia spor de activitati periculoase, nu si 'ta majurul care se plimba cu TAB-ul peste minele din Kandahar! Hai, las-o balta!

   Ștergere
  4. Culmea amandoi aveti dreptate dar sunteti prea incrancenati.Relaxati-va nedteptatile in sistem sunt prea mari si nimeni nu vrea sa le remedieze .

   Ștergere
  5. Rxxx si la marina e riscant .Mai ales la VT .Sunt morti destui si acolo.Si nu din vina lor.

   Ștergere
  6. @ Nasul 15 mai 2016, 16:21. Da, asa este, scuze. Pe scurt este vorba de "activitatile pentru care nu se pot lua măsuri de prevenire sau de protecţie". Iar factorii care determina astfel de activitati sunt in esenta de neprevazutul tehnicii, naturii si adversarului. Nu poti sa prevezi ca iti infunda o rață reactorul, nici ca un val iti sparge nava, nici ca un curent de aer sau marin te-a dus fix in reteaua de inalta tensiune sau in stanci ca parasuist/scafandri, nici ca avalansa sau o stanca iti cade in cap etc. Riscul fiind permanent!

   Dar, mai este un apect! Pe care al nostri NU il spun! Am mai spus si repet: EU am invatat intr-un stat NATO ca activitatile peste doar ... 600 metri altitudine provoaca nu stiu ce boli ale sangelui etc. Ireversibile! Erau si niste calculele: milioane de celule nervoase distruse la fiecare ora la nu stiu ce altitudine. Deci, in afara de riscurile care se vad, exista unele care NU se vad (ca le ascund astia), poate mai fatale ca primele!

   Ștergere
  7. V-am citit argumentele privind riscurile. Desigur, limitate la "palpabil, acum". Nu va aplecati catusi de putin asupra situatiei celor care muncesc in camp electromagnetic. Nu ma refer la faptul ca toti militarii, urmare a masuratorilor efectuate prin unitati, primesc sporul de radiatii, in cele mai multe cazuri acestea fiind emise de... calorifere. Ma refer la transmisionisti si, mai ales, la radiolocatoristi, care suporta riscuri perverse: radiatiile nu provoaca durere imediata, dar peste ani le cad dintii, ii dor oasele, chiar dezvolta cancer osos...
   Tigrul "de bronz" sustine ca prostia, neglijenta sau sefii de arma ar constitui cauza neobtinerii unor compensatii banesti pe langa incadrarea in grupe, asa cum au obtinut aviatorii, marinarii etc. Ei, nu este chiar asa. Pana in '89, la CAAT sefi erau artileristii si rachetistii a.a. Dupa, sefi au ajuns aviatorii. Spuza au tras-o ei. Radiolocatoristii am fost doar tolerati. Foarte multi au urmat facultati civile, dar au fost foarte multi din... putini. Glasul lor nu s-a putut face auzit. Poate nici nu au avut tupeul altora, ca nu este vorba doar de psihologia fomistului. Finalmente, toti avem spor de radiatii. Sa fim sanatosi!

   Ștergere
 47. de "distractie" (cu ghilimele)

  http://adevarul.ro/news/eveniment/revoltaofiterilor-ministerul-interne-sefii-interne-dati-mana-dnapentru-musamalizarea-afacerii-dipi-ducea-ministruloprea-
  1_573737115ab6550cb8ef24e7/index.html

  .....si un filmulet cu un politist hot "prevazator"

  https://www.facebook.com/ionel.punga/posts/993823904063664?comment_id=993950304051024&notif_t=like&notif_id=1463256712908405

  RăspundețiȘtergere
 48. declaratie Putin vineri

  http://www.stiri-extreme.ro/putin-amenintare-directa-la-adresa-romaniei-de-acum-incolo-nu-vor-mai-trai-linistiti/#

  RăspundețiȘtergere
 49. Pt Tigri 2+1
  Cu privire la sporuri, la concediu, la salariu/solda si la grupe de munnca sunt 2 categorii de prevederi legale: unele se aplica doar SNAp altele atat SNAp cat si civililor indiferent de locul de munca, privat sau de stat.
  Ex. sporul de confidentialitate. Are legatura cu nivelul de acces la informatiile clasificate si n-are nici o legatura cu forma de propietate a angajatorului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tehnocrat
   Eu am facut vorbire de locurile de munca cu conditii grele,deosebite si periculoase care duc la vatamarea sanatatii care obligatoriu duc la incadrarea in grupe de munca ( la civili prin determinari ,masuratori ,etc).
   Sporurile bugetare admnistrative inventate (confidentialitate,fidelitate, de rîs/zîmbet,etc) fii sigur ca nu duc la vatamarea sanatatii si deci nu necesita nicio incadrare in vreo grupă superioara de munca.
   Grupele de munca sunt concordante cu activitatile cu grad de risc ridicat ,periculoase si deosebit de periculoase care duc la vatamarea sanatatii.
   Ori nu stiu care ar fi aceste activitati la un contabil, sef de muzeu sau casa armatei.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Nasul
   Fazani din astia sunt destui. Altul la fel de dibaci precum Mares zicea ca lui i se cuvine grupă fiindcă la inventariere numara la munitie pînă lesina.

   Ștergere
  4. Nu-i usor vere ..daca atipesti si cazi cu ochiul in pix ....ha...ce tot vorbesti ..???

   Ștergere
  5. oare ce fel de tehnocrat?
   cand spui "propietate" pentru a-4-a oara e clar:)....tehnocratule

   Ștergere
 50. @ All. Apropo de material si grupa AC unde intra orice militar in caz de razboi! In caz de razboi/mobilizare, se mai dubleaza soldele asa cum era prevazut odata? Sau sunt solde normale, urmand ca daca supravietuim, sa beneneficiem pt. acei ani doar de grupa AC la pensionare. (Bineinteles ca dupa ineptiile unora, daca dupa repensionare pensia va depasi solda, astia or sa ne taie anii din AC de pe front, ca nu cumva sa depasesca pensia, solda).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La razboi se merge din” patriotism si dragoste de tară” si nu pentru ”beneficii”.”Totul pentru front,totul pentru victorie” Nu asa te-au instruit /îndoctrinat cei care te-au instruit si format ca ofiter.
   Acuma daca nu-i razboiul nostru ramîne de vazut.........cine plătește !!

   Ștergere
  2. @ tigri 3 15 mai 2016, 15:31. Spre deosebire de tine, EU fac parte dintr-o generatie care n-am mai apucat sa fiu indoctrinat! Cand cat pe ce sa apuce sa ma indoctrineze, tocmai a venit Revolutia. M-am luat in egala masura de gat si cu comunistii ca si cu Basescu!

   Iar la faza cu cine plateste la razboi? De data asta, dupa ultimii ani 6 ani nastrusnici de cand dau astia dupa noi, EU merg pe mana lui Basescu si a celor care au hulit armata! Adica ii las pe ei sa plateasca!

   Ștergere
  3. La ,,razboi""...se merge pentru bani ce tot vorbesti R123
   Te plateste in valuta plus salariu in Tara ...ce vrei mai mult..???

   Ștergere
  4. @ CEZAR 15 mai 2016, 16:16. Poftim? La razboi mergi ca primesti ordin! Am mai gasit teoria asta la unul de 20 ani de pe Facebook care nici stagiul militar nu il facuse!

   Unitatea primeste ordin! Nu e pe vrute, adica comandantul sa zica NU, seful de stat major sa zica DA, lunetistul sa zica NU. Din 4 oameni ai echipajului de tanc 2 zic DA si 2 NU. In sfarsit, cine zice DA pleaca, cine zice NU sta acasa! Asta e teoria ta? Fantasticule!


   Bai, luminatule! O unitate pleaca in misiune compact, NU este cu DA sau NU! Deci, se pleaca la ordin! Ala care zice NU, afara si pe penal! Inainte era si impuscat daca zicea NU! Daca te intereseaza, oamenii NU se prea mai agita acum sa plece de bunavoie si siliti de nimeni. Dar NU au ce face.

   A fost odata benevol, cand erau constituite unitati la nimereala, dar de cel putin 12 an NU mai este asa! Unitatea pleacacompact cu catel, magar, vitel si purcel. Doar cel care este cazut la vizita medicala preliminara scapa si este inloct cu altcineva. Dar in rest, este misiune la ordin, NU pe vrute!

   Ștergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 52. Uite unul cu impulsuri in lagare.

  RăspundețiȘtergere
 53. @ ha,ha,ha,ha
  R 26500 , la altitudine de peste 600 m sau la ”etajul superior” ? Acum incep sa inteleg mai bine fenomenul !!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   Scuze. Am vrut sa intreb daca la peste 600 m inaltime afecteaza celulele sau ”etajul superior” ? Si dacă rămîne iremediabil afectat?

   Ștergere
  2. Ai inteles o lula! Eu am spus intentionat MINIM ... 600 metri. Adica am vru sa atrag atentia ca exista structuri militare care au sediul stabil la MINIM ... 600 metri. Astia nici nu mai trebui sa fie piloti, parasutisti sau alpinisti ca sa crape mai repede. Dupa standardele medicale din armata statului in care am fost instruit, cei in cauza sunt victime totale ale rarefierii aerului, au speranta de viata mai mica si boli foarte nasparlii!

   Iar daca faci aluzii la altceva, iti spun eu ca un alpinist la 2 000 - 3 000 metri e mai expus medical decat un pilot de linie. Ultimul fiind in aeronava presurizata, respira aer normal ca in parc. Pe cand alpinistul la liber de la 3 000, intra pe timpul misiunii in deficit de oxigen. La fel si parasutistii pe timpul salturilor. La scafandri este ceva mai naspa! E ceva asemanator ca la altidune, dar se manifesta altfel! Amestecului inspirat are o formula care in combinatia cu imersiunea, da senzatii ... cam bahice. "Betia adancurilor" se cheama, cand iti pierzi controlul si vrei sa coboro mai departe decat permit limitele de scufundare!

   Asa ca NU ai inteles nimic! Lasa pe cei patiti sa vobeasca!

   Ștergere
  3. @ tigri 3 15 mai 2016, 17:23. Dupa ce m-ai lasat sa ma chinui cu explicatii suplimentare, ai revenit! Rspunsul este combinat: boli ale sangelui, dar si la mansarda. In plus, in general locuitorii care domiciliaza la altitudini mai mari de 600 metri cad rasi in general prin infarct si atac cerebral!

   Invatasem ceva legat de analogia dintre culorea vizibil imbujurata a celor care locuiesc la altitude si bolile sangelui care apar in zonele respective. Ei bine, nu mai retin explicatiile exact (le-am tradus si le-am predat armatei), dar culoarea aia rosie a obrajilor, nu exprima sanatata de fier cum se spune. Ci o afectiune legata de sange (niste celule care devina mai multe decat normal)!

   Ștergere
 54. Naxime One,
  Daca pe unii îi suspectez de frustrari anterioare, prezente si prostie..., ei bine pe tine te consider iesit din categorie, adica nu esti pe tabel!
  Daca un antic crede ca oricine distruge mat periculoase, gen sef depozit, este in mare eroare sau a inghitit minciuni la greu.
  Personal, am avut CS nu AC, asa ca nu mai insista, mai.ales ca anterior am explicat ce si cum!
  Daca vei continua...te introduc pe tabel!
  Observa ca nu dau replici ciocanarilor, chiar daca au facut Bobocu!
  Lasa C_ eva fraieri in boii lor! Pardon, capre!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ciocanari e prea mult.Poate muste.

   Ștergere
  2. Alo mares. Doar doua specificatii.
   1. Io cred ca la nivel dep. centrale si de arma unitatea este organizata cf. unui stat de organizare la pace si razboi. Din cîte stiu oriceactivitate de declasare, casare si distrugere de astfel de elemente se face cu specialisti cf.functiilor de incadrare constituiti intr-o comisie. Seful de depozit ca si gestionar al materialelor participă obligatoriu la activitatea de casare prin distrugere ,etc.
   2. Regulă sa fie, Boboc si nu Bobocu domnule mare sef de sef din” virful șurii”.
   Deci ,mai invata ca ai de la cine chiar si pe aici.

   Ștergere
  3. Din principiu, tie nu―ti prea dau replici, dar acum repet pt ca nu ai citit mai sus!
   De ani buni exista Sv. L. EOD, cu militari specializati! Fiecare CFA are structuri nominalizate si astfel se acopera tot TN si oe cale de consecinta si nevoile de delaborare, dar asta sa tii numai pt tine!
   Ca participa sau nu la activitate seful de depozit este neinteresant......
   Oricum, toti cei prevazuti sa organizeze, conduca activitatea si ss execute pratic primesc o suma de bani, procent din solda, o singura data/luna, chiar daca fac mai multe activitati/luna!
   Cu Bobocu, ai dreptate si imi voi cere si scuze intr―un ziar cu larga circulatie, mai ales ca ai fost "ofiter instructor"!....uite ca am invatat!...cu o conditie! Sa nu fii obraznicut si sincer cu tine...si noi!
   Stii tu, pisica, felina fiind...spune ca bunicul ei este leul!

   Ștergere
 55. Multi se dau mai rotunzi pe aici...am zis ca e momentul sa o fac si eu! Voi cum v-ati fi simtit in momentul in care, la primul proiectil de 57, sa sara filamentul pe inaltare si teava sa cada pe biuta, urmatoarele 4 proiectile sapand efectiv biuta. N-a fost o tragedie, intamplarea fiind la tunul din fata...daca era la cel din spate care trage peste cel dinspre mare? Eu, la mijloc...cu cozorocul crapat, cu piele printre coaste zeci de proiectile care zburau la jumatate de metru peste capul meu. Sau, cum v-ati fi simtit in momentul cand cedeaza azimutul si proiectilele se duc pe uscat (ulterior am aflat - au cazut langa o scoala)...am 11 poligoane la Capul Midia - fiecare cu povestea lui, mai frumoasa sau la limita nebuniei. Si acum am CD pentru perioada aia. N-am nimic cu cei ce munceau prin depozite. Meseriasi! Daca nu erau ramaneam fara munitii!
  Vad ca madam Otilia s-a suparat. Comandantul suprem nu e...comandant,in consecinta nu are putere, seful guvernului este foarte operativ si rezolva situatia prin ministrul sau de la aparare care, are o jena si o pune pe madama sa ne rezolve treburile. Le-a rezolvat !!!
  http://asociatiaofiterilor.wix.com/acasa#!raspuns/s2vat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai mare ddreptate Calin. Multi au fost vitregiti după modelul tau.
   Cît despre cine ne rezolva problemele ce sa mai zic. Daca cel putin ar sti de problematica diversa a militarilor cît ”stie” Mares tot am mai avea o sansa.

   Ștergere
  2. Amice,
   Pericolul tau era sa te lovesti cu ciocanul? ....asa ca lasa pe altii, mult mai onesti si chiar indreptatiti!

   Ștergere
 56. http://romani-buni.info/2016/01/incredibil-dar-adevarat-din-romania-au-fost-furate-2-reactoare-nucleare-si-602-tone-de-combustibil-nuclear/

  RăspundețiȘtergere
 57. ooooops !! am belit-o!
  Eu si inca 300.000 de brasoveni locuim mai sus de 600m fata de nivelul marii......or mai fi prin tara un milion doua de romani care locuiesc asa:):):)
  PS saracii radiolocatoristi si rachetisti pe varf de munte.Au lucrat peste 600 m zeci de ani nu doar un minut sau doua.
  brasov/altitudine=625m
  predeal/altitudine=1030-1110.
  Atentie mare la aviatorii trimisi la Diham pentru recuperare.De fapt vroiau sa-i ucida

  cabana gura dihamului/altidudine=1320m

  deja ma doare capul de atatea prostii.....si eu nu am sarit in cap

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Brasovul este exact la limita de 600 metri [http://www.brotacelul.ro/Statistici/orase-dupa-altitudine.aspx]. La faza cu aviatorii, faci misto cu cele 2 saptamani pe an. Faci misto si tu, dar pot sa ti-o trag si eu. Detin inca un original al manualului tradus. Unde scrie negru pe alb ce am afirmat!

   PS: Pe de alta parte, tehnicule! Ai aflat vreodata chestii din domeniul asta [http://www.sanatatea.com/pub/mediu/1455-climatul-alpin.html]? Vezi tu ca pt. a nu se instala hipoxia, creste frecvenţa cardiaca şi tensiunea arteriala. Se instaleaza si poliglobulita de altitudine (asta da roseata aceea exagerata in obraji). Da! Dar NU pt. 3 zile de excursie sau o saptama pe an. Noi discutam de oameni care locuiesc permanent. Creste-le tu frecventa cardiaca si tensiunea, precum si nr. globulelor rosii vreo 50 ani si apoi vezi cat o mai duc!

   Ștergere
  2. Ori cu 2 degete,mos pervers?

   Ștergere
 58. satul pestera/brasov/alt=1200m
  am fost de multe ori si am vazut oameni la varste inaintate nascuti si traiti acolo toata viata....80-90 de ani e ceva normal la ei.Culmea bolnavii"naibii" sunt si imbujorati in obraz:):):)

  despre mongolii si indienii care traiesc pe varfuri de munte ce sa mai zic

  Olescule de serpasi ai auzit?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum tu vii cu exceptii. Peste tot exista exceptii. Iar serpasii au speranta de viata de pana in 68 ani. Adica, daca ar fi in Romania, dupa pensie ar mai trai maxim 3 ani! Romania este pe locul 110 in lume la speranta de viata, iar nepalezii cam pe 150, din 221 e state! O fi bine, o fi rau?

   Ștergere
  2. Daca Olescu spunea ca daca umbli cu alcool exagerat in molecule la peste 600 m risti sa alterezi functiile cerebelului , mai ziceam. Dar sa-i faci bolnavi de aer curat si oxigen cu galeata mai greu de inteles. Si ce pofta de mîncare ,si ce apă curata.
   Sper sa nu se inchida turismul montan ,in special pe Valea Prahovei.
   Poate zona in care actionati voi era amplasata pe ceva zacaminte radioactive si nu stiati voi.

   Ștergere
  3. daca tu numesti "exceptii" miliarde de oameni care traiesc la peste 600 m pe aceasta planeta apoi ce sa mai zic.Doar rad:):)...ca nu traiesc toate cele 7,5 mld de oameni pe malul marii/oceanului.E drept multi,dar nu majoritatea.Gata scimbam subiectul si incepem iar cu pensiile "p*lei"....unii zic si acuma RON dar eu nu cunosc aceasta moneda,ca daca ma uit la ce scrie pe o bancnota nu vad nicaieri scris RON.Poate idiotii vad!!
   Macar pe aia din botswana scrie "negru pe alb" PULA iar ginerele meu este din croatia din localitatea PULA. Noi radem ca prostii dar pt ei nu inseamna nimic....doar niste denumiri.Cand esti prost razi de orice,chiar daca nu are rost

   Ștergere
  4. @ tigri 3 15 mai 2016, 21:48. Razi tu Harap Alb. Daca iti analizezi toate tentaculele familiei si cunostintelor, vei descoperi ceva socant: contrar teoriei lui Peste, cei mai longevivi NU sunt rudele tale care traiesc in aer curat la tara. Culmea, sunt rudele tale din ... Bucuresti (nu trebuie sa fie buburesteni, ci doar sa se fi multat acolo)! Am verificat treaba asta si e probata! De unde se trag de la aerul curat de la tara, traiesc mai putin decat cei care s-au mutat in poluarea din Bucuresti. Explicatia logica? !?

   Asa si cu traiul permanent peste 600 metri. Clima e sanatoasa asa ca turist sa iti mai pui sangele in miscare. Dar cum se face sau nu, ca cei care traiesc permanent la altitudini de peste 600, au speranta de viata mai mica decat aia din Dobrogea sau din Caracal?! Dar, oricum, stiinta e ceva complicat pt. tine!

   Ștergere
  5. @ tigri 3 15 mai 2016, 21:48. Referitor la alcool, iti mai spun ceva cu scop de demistifcare. Cei mai multi oameni afirma ca atunci cand iti este foarte frig, sa consumi o tarie. Ca iti pune sangele in miscare. Adevarat, insa dupa trecerea efectului care de fapt este doar o senzatie falsa - iti va fi si mai frig ca inainte. Plus ca alcoolul consumat iti provoaca deshidratatare. Asa ca te incalzesti pe moment, iar apoi o mierlesti de tot!

   Ștergere
  6. Da Olescu dar o mierlesti fericit.

   Ștergere
 59. In Romania, este periculos si sa fi pensionar militar, nu trebuie sa-i uitam pe camarazii nostri a caror viata s-a terminat prematur, in primul rand datorita nesabuintei factorilor de decizie: presedinte, parlament, guvern, CPS, etc.

  RăspundețiȘtergere
 60. Olescule
  iti apreciez sinceritatea de a afisa ce am scris eu.Sincer sa fiu nu ma asteptam.Daaaa aia cu serpasii e un exemplu sau mai mult,o comunitate,dar ATENTIE MARE nu mai veniti la predeal sau poiana brasov.....ce vreti sa muriti cu 20 de ani mai devreme....nici nu stiu cati "smiley" sa pun:):):):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu NU prea vin. Stii de ce? Pai eu locuiesc tot in zona de munte, dar numai la 450 metri. Iar pana la Vidraru care este situat la 830 metri fac 20 minute. In plus, la munte eu prefer natura pura. Nu statiunile turistice. Adica o padure, o stanca, un urs, o cabana izolata, dormitul in cort la foc intretinut, chestii din astea mai putin civilizate! Cum nici la mare, nu imi place sa stau inghesuit ca sardelele pe plaja si sa ascult manelele vecinului de langa cearceaf. Adica trebuie sa am loc sa ... respir! Doar asa niste chestii!

   Ștergere
 61. si melodia....."tarancuta cu bujori in obrajori"

  https://www.youtube.com/watch?v=FFduSaFmiwc

  RăspundețiȘtergere
 62. R 26500,
  Uite o tema f interesanta!.....

  http://www.dcnews.ro/mobile/adrian-ursu-cine-beneficiaza-de-superimunitate-potrivit-legii_505606.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. R-26500 a prezentat inamicul. Dar trupele proprii ?
   Care este aparatea Romaniei in situatia unui posibil atac din Est ?
   Rezervistii militari, din randurile creatorilor ls care li s-a ridicat capacitatea de lupta la nivel opetational, prin cresterea cu 50% a drepturilor de pensie.
   Orice cotropitor i se va canta la ureche de muzicanti va avea parte de ode si alte genuri de litetatura artistii plastici nu se vor lasa mai prejos si o sa le faca portrete si fresce in jurul carora se va invarti Soarele, jurnalistii o sa-l zugraveasca in mass-media prin care va pali si cultul personalitatii.
   In final inamicul va fi topit si se va evapora.
   Nu cred ca va fi un esec, marea majoritate a creatorilor au ridicat in slavi comunismul, asa ca le va fi usor sa cante si sa proslaveasca panslavismul.

   Ștergere
  2. Mares ce te miri ? In Romanistan la nivel inalt doar fraierii ( adica neacoperitii si cei care deranjeaza stapanii Romanistanului ) raspund penal. Cat priveste membrii masoneriei ( loja p-due si 3t) de la BNR subordonati direct grupului Bildemberg prin perciunatul Isarescu nu cometez ca nu pot .Vomit instantaneu.

   Ștergere
 63. Bine...cred, din toata inima ca cei cu intentii bune domina acest blog, asa cum cred ca acest spatiu virtual este destinat celor care "mai au puterea" sa puna umarul la mentinerea intr-o ecuatie valida armata si rezerva ei. E adevarat ca "batem campii" de mai bine de 5 ani de zile...fara sa castigam razboiul. Asta inseamna oboseala? inseamna resemnare? inseamna lehamite? Gasim tot felul de chichite, de care ne legam si dialogam ...pentru a mentine dialogul? E bine si asa! Dar problemele nu sunt rezolvate! Am semnalat la 15.05 19.11 ca s-au primit niste raspunsuri din partea autoritatilor la un demers-protest care, au subliniat inca odata, daca mai era nevoie, atitudinea specific romaneasca de a rezolva o problema. Este, totusi, evidentiata pozitia sefului statului, a premierului si ministerului apararii...Pentru voi e mai importanta inaltimea la care locuiti? Parca n-ati fi fost militari! Din nou, nu vedem padurea din cauza arborilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Răspunsurile nu ies din tiparul actual ( caz în care ar fi dat de gândit) fiecare se eschivează cu eleganța dată de legi și normative referitor la soluționarea petițiilor .
   Despre scutirea de impozit pe clădiri și terenuri a personalului armatei participant la acţiuni militare nu ziceți nimic? E interesant de studiat OuG 82/2006, art. 456 și 464.

   Ștergere
 64. Am intrebat la radio Erevan de ce legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015 le-a luat anumite drepturi pilotilor militari.
  Raspuns:
  - un pilot militar daca nu zboara dupa ce iese la pensie este in imposibilitatea indeplinirii atributiilor functionale in calitate de rezervist in rezerva opetationala
  - Romania nu mai are aviatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca pilotul rezervist nu mai este antrenat si nu poate executa misiuni in vazduh CMZ ii schimba specialitatea in regina bataliilor si tot nu scapa de vanzoleala.Sa vedeti ce mandri infanteri vom avea printre noi!

   Ștergere
 65. Daca nici pana in ziua de azi, legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015 nu este aprobata de Camera Deputatiilor cu modificarile favorabile aduse in Senat, se datoreaza unor piloti militari, care cred ca pot fi cu capul in nori si cu picioarele pe pamant.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca citești amendamentele propuse la art.40 vei găsi cam pe toți cei care vor să profite de pe urma acestei legi.

   Ștergere
  2. Fii destept.serveste-i diagrama fier carbon.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Hotul striga ,hotii!Dar tu ce-ai facut din 2001-2011??? Cu ce drept ai luat o pensie dubla sau tripla in comparatie cu cei pensionati anterior, la fuunctii si grade egale??? Stiu ca Olescu nu va publica asta dar macar sa vada si el ca nu se pune hotul cu prostul.

   Ștergere
 66. uite o tema si mai interesanta:):):) ca pe ringul de box.Urmeaza prezentarile:
  Mda inca un spalat pe creier cu A3,aplaudac la...adrian ursu,dana grecu,mircea badea si urmeazaaaaa Gadeaaaa!!!.....din fundal priveste satisfacut Voiculescu si fiica lui Camelia clienti ai puscariei
  In galeria de aplaudaci se afla Iuliaaaaan Mareeeees!!(si soacra-mea...pe bune) dar are 80 de ani si e senila,e de inteles totusi).S-a constatat stiintific ca la altii chiar "militari cu manecute de birou" senilitatea se instaleaza mult mai devreme.

  Ceea ce tocmai am demonstrat. Q.E.D.:):):)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi-a zis măta soacră să-ți transmit.
   Măgarul moare de drum lung și prostul de grija altuia.

   Ștergere
  2. Pt un DS,
   Initial nu doream sa―ti raspund intrucat ti―a dat un raspuns sec si inteligent domnul de mai sus!
   Dar, stiind ca mediocritatea ta este proverbiala, am zis ca este cazul sa traduc:
   ―era o simpla informatie despre imunitate, nu apologia A3
   ―luand de buna povestea cu soacra ta ...stii, ma gandeam la doua proverbe legate....cel cu aschia si trunchiul si cel cu cei care se aseamana si se aduna!

   PS―mai bine respectai nereu pactul!

   Ștergere
 67. Tocmai ce ti-a bubuit capul.se cheama sindromul stendhal.

  RăspundețiȘtergere
 68. posteaza si asta olescule ca tot e vorba de rusi.....si noi facem gargara

  unii isi scriu demisia pe marginea tomberonului,altii sunt in uniforme de camuflaj....militari sau nu? NU STIU !
  PS poti sa scoti un articol de aici?

  https://www.facebook.com/eliteguardvip/videos/424580891059972/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca vrei, scrie tu articolul. Si il trecem ca material! Rusii isi fac treburile lor. Noi avem ca prima problema pe ai nostri din tara, nu pe rusi. Ca au trecut 5 luni de cand tot violeaza Guvernul Ciolos Legea 223/2015 si pensiile noastre. Rusii nu ne-au violat deocamdata. Ai nostri sunt ACUM perversii!

   Ștergere
  2. Pai nu ai inteles ce voiam sa-ti arat.....asa trebuie sa procedam si noi daca avem "cojones' ca aia.E simplu nu?

   Ștergere
  3. De aia gandesc unii pe aici cracanat.

   Ștergere
 69. Nu ne-au violat,dar nici mult nu mai au!Nu stiu cum,noi romanii,avem afinitati fata de cei care ne-au supt zeci de secole bogatiile.Rusii,in afara ca ne-a adus comunismul,nu prea am avut treaba cu ei.Ba,chiar ne-au ajutat sa scapam de turci in razb.de indepedenta.Binenteles,cu multe sacrificii si mutlte victime umanede partea noastra.In legatura cu perioada comunista,istoria ne va arata ce a fost bine si ce a fost rau.Acum,am vazut un sondaj in care peste 50% il regreta pe impuscat.De ce?Vedem cu totii!

  RăspundețiȘtergere
 70. Dorele ..loveste din nou ...!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1.Baga-i la o musca un bat in cur sa vezi ce bazaie.
   2. Dece sa-l lovesti ,ma ,cand isi da singur in fudulii?

   Ștergere
 71. Pt tigri2
  Cunosc si eu un pilot pe elicoptere, are un nume predestinat MILITRU instructor de zbor, tu niciodata n-ai ajuns si nici nu vei ajunge la nivelul profesional a acestui specialist in domeniu. Acest domn ne-a respectat si noi l-am respectatsi niciodata nu s-a uitat de sus la noi, comandanti, loctiitori, sefi de stat major in MU si UM din TRANSILVANIA, in si din CLUJ-NAPOCA, noi nu suntem fosti activisti de partid,prin cumul sau scosi din productie, ca tine.
  Avem cu ce trai si fara o pensie pe legea 223/2015 mai mult sau mai putin recalculata cu OuG 57/2015 pt ca noi am investit in copii, cea mai buna investitie care se poate face.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Precis.Individul nu era ca tine ,o grinda incastrata la un capat.

   Ștergere
 72. http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/regele-mihai-figureaza-pe-lista-anaf-cu-o-datorie-la-stat-de-peste-4-milioane-de-lei-1422088

  RăspundețiȘtergere
 73. http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/regele-mihai-figureaza-pe-lista-anaf-cu-o-datorie-la-stat-de-peste-4-milioane-de-lei-1422088

  RăspundețiȘtergere
 74. Pentru un cirimpoi la CI_sti!
  Uite mai, aici scoala, nu ce faci tu...la be1!

  http://www.dcnews.ro/mobile/un-fost-ministru-de-externe-sursa-a-ambasadei-sua-stenograma_505763.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mares tu mai vreo indoiala privind politicienii romani?

   Ștergere
 75. ”Leilor” care vă credeti ”zmei” ,uite aici ”biroul” de lucru al pilotului.
  După ce vizionati o sa intelegeti (în mod sigur nu toți) ce inseamna pericol deosebit si incadrare in grupă de munca numai in baza unei activitatii cu pericol deosebit . Loc de munca si activitate cu ,conditii de pericol deosebit recompensata si cu o prima orara pentru activitatea deosebit de periculoasă numită misiune de luptă în zbor.

  https://www.facebook.com/muzeumVHTM/videos/953935731284894/

  Și cînd stau si ma gîndesc ca Mares si alti ”truditori pe coate ”precum el beneficiaza de grupă si spor salarial pentru că i-a bătut neonul în cap în birou, ce sa mai zic decît ca atita timp cît ei vor fi factori de decizie adio dreptate si adevar pentru slujbașii de la munci grele si periculoase.
  Logica lor de fier beton chinezesc se traduce cam așa:
  -daca ai fost recompensat bine si incadrat legal în grupe de muncă în activitate trebuie sa fii recompensat prost la pensie
  -dacă ai fost recompensat prost in activitate trebuie sa fii recompensat bine la pensie si bineînteles ”reevaluat” in grupe de munca.

  Ura,ura sau gura si la gară. Pe aceste principii din păcate se dă batalia finală.
  Sigur Dorel va cîstiga detasat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mestere,
   Esti repatriat, cumva?
   Nu ma plang ca am fost recompensat rau in activitate si nici la pensie, dar nu suficient....sibmaibales cand mi se incalca drepturi legale! Reevaluat esti doar tu.....eu am avut incadrari pe stil nou!
   Iti plac locurile mici si lemnul?... este la.moda!

   Ștergere
  2. Faina prezentare.Si oamenii aia trebuie sa mai si lupte(cu tot ce implica lupta aeriana) la acceleratii de 6-7 pana la 9G cu stress si cu de toate ca "shaorma"...si e vorba de toti pilotii...

   si o vorba: un pilot militar a trebuit sa fie scos la pensie si i s-a oferit postul de pilot de linie la o companie de renume.A refuzat cu urmatoarele vorbe.
   1-nu vreau sa devin sofer de autobuz aerian
   2-aviatori sunt multi.Pilotii sunt putini

   Eu i-am dat dreptate

   PS Stiti ce simte un pilot atunci cand este avertizat ca o RAA sai A-A se indreapta spre el? Mie mi-a spus-o un pilot in mod plastic."In momentul ala scapi de constipatie"......haios tipul nu-i asa?

   Ștergere
 76. http://www.nasul.tv/dezvaluirea-anului-cine-conduce-romania-de-fapt-si-cum-putin-de-romania/

  RăspundețiȘtergere
 77. Si ce legatura am eu cu partidul cu scosul din productie etc.Ci militaru sunt prieten bun ,el era cdt esc iar eu loctiitorul lui ,eram amandoi instructori de zbor in toate conditiile meteo ziua si noaptea,piloti cl I Si eu am zburat pe Cluj trei ani 1990-1993 dar am refuzat sa raman acolo,au ramas fostii mei colegi :Militaru, Buzenchi, Radu Mugurel etc.Am fost prieten bun cu gen Caba, eu fiind din Dej.In anul 1988 eran navigator de escadrila si am fost ales si secretar de organizatie PCR ,pana in 1989,dar acea functie era strict onoirifica ,fara studii in domeniu si fara echivalari militare.Regimentul avea Comitet de Partid ,aia erau platiti si aveau functii de partid,cei de la org de baza erau fix-pix, geaba bateti tam-tam pe aceasta porcarie fara nicio implicatie .Chestia cu bolovanul aruncat in balta...

  RăspundețiȘtergere
 78. Ca fapt divers la t3 si pt olescu

  am urmarit discutiile si pot sa spun doar cateva cuvinte
  @olescu
  Atata timp cat principiul de drept interzice a primi doua pedepse pet acceasi fapta in armata in civilie sau oriunde altundeva si indiferent de tara,acelasi principiu interzice si dubla(re)compensare
  NICIODATA DAR NICIODATA nu vei avea
  1-reducerea varstei de pensionare cu X ani datorita grupelor de munca...dar si..
  2-plata acelorasi grupe de munca pe timpul cat esti in activitate
  Ori una ori alta: Si daca se numesc "grupe de munca" in conditii grele bla,bla e normal sa se aplica punctul 1 din ce am spus,ca altfel ramai in activitate fara reducerea varstei de pensionare ca sa fii tu alpinist de razboi cu mortierul in spate pe la 60 de anisori....daaar platit in timpul activitatii.
  Eu inteleg lacomia dar nu inteleg lipsa de logica
  PS Intreaba pe oricine vrei din aceasta tara.Are cineva ce propui tu? Plata grupelor de munca in activitate +reducerea varstei de pensionare(pai astia nu-s tot bani?)

  RăspundețiȘtergere
 79. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu
  Din seria "Aiureli cerem , aiureli ni se vor da !" ...
  Se cere modificarea art.17 si art.18/l.223/2015 in sensul de a se elimina din text prevederea ca acele articole se refera la militarii "in activitate" ...
  https://petitieonline.net/…/incoerente_in_textul_legii_nr_2…
  Pen'ca , vezi doamne , cadristii din unitati nu aproba iesirea la pensie nestiid daca este vorba despre cei "in activitate" sau despre "cei trecuti in rezerva/au incetat raporturile de serviciu" ...

  Pentru cei care "filosofiţeaza" pe tema "in activitate sau trecut in rezerva" ... De ce nu va legati si de art.16 ? C'acela vorbeste numai despre cei "in activitate" ... C'adica (pe modelul "pe persoana fizica al filosofiţistilor") ar putea primi pensie cei care sint , si vor fi si in viitor , in activitate , far'a fi nevoie (ba chiar fiind interzis) sa fie trecuti in rezerva ...

  Ş'acuma sa vedem ce-i cu acele buclucase articole ... Art. 16 ... Pentru a primi pensie pentru limita de virsta , impricinatii treb'e : 1) sa fie in (sa "presteze" o anumita) activitate ; 2) sa indeplineasca niste anumite conditii de virsta si vechime ; 3) sa accepte (sa ceara) sa-si inceteze activitatea (prin trecere in rezerva/ incetarea raporturilor de serviciu) , cu drept de pensie , ca urmare a indeplinirii conditiilor pentru a primi o astfel de pensie . {**Nota : numai militarii sint "trecuti in rezerva" ; politistii si cei de la penitenciare "inceteaza raporturile de serviciu" . Terminat "nota" .**} Art.17 (dar si art.18) ... Pentru a primi pensie anticipata (anticipata partiala) impricinatii treb'e : 1) sa fie in (sa "presteze" o anumita) activitate ; 2) sa indeplineasca niste anumit
  e conditii de virsta , vechime si de MOTIVE (CAUZE) ale incetarii activitatii ; 3) sa accepte (sa ceara) sa-si inceteze activitatea (prin trecere in rezerva/incetarea raporturilor de serviciu) cu drept de pensie anticipata (anticipata partiala) , ca urmare a indeplinirii conditiilor pentru a primi o astfel de pensie . {**Nota : conditia legata de MOTIVELE (CAUZELE) trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu este cea definita de acele "litere" ale articolelor incriminate : reorganizare de unitati sau clasarea medicala ca "inapt/apt limitat pentru serviciu" . Numai cei care indeplinesc conditia de virsta , vechime si motiv (cauza) al/a trecerii in rezerva pot primi pensie anticipata/anticipata partiala . Acele articole trebuie citite/intelese ca : au dreptul la pensie anticipata militarii in activitate , cu virsta si vechimea de ..., care nu-si mai pot continua activitatea (sint trecuti in rezerva) din cauza (motivul) ca : "unitatea s-a restructurat" , sau "impricinatul este inapt/apt limitat pentru serviciu" ... Terminat "nota" . ** } .

  RăspundețiȘtergere

 80. Cei de la Resurse umane nu au nici un drept/posibilitate sa obstructioneze ... Cind a ajuns in unitate ordinul de trecere in rezerva ei trebuie sa-l anunte pe impricinat . Impricinatul intocmeste cererea din ord. M.24/2016 (catre CPS , pentru acordarea pensiei) . Cei de la Resurse umane (si finantistul) intocmesc Fisa de pensie (si celelalte documente prevazute a se constitui in Dosarul de pensie) cu documentele cerute de imprimat . Nu este treaba lor sa aprobe (sau nu) pensionarea (eventual tipul de pensie) ... este treaba CPS . Dosarul de pensie se trimite la CPS , care-si da verdictul ! ... Daaaa ! Baietii de la cadre si finatistii pot intirzia intocmirea dosarului , pot intocmi , cu greseli , dosarul ... in asa fel incit sa-i "manince" una - doua luni de pensie impricinatului (pentru dosarele netrimise in 30 de zile de la trecerea in rezerva , pensia se stabileste din luna urmatoare a primirii dosarului la CPS ... Iar netrimiterea in 30 de zile inseamna "netrimiterea dosarului corect intocmit"... Asa ca ... transmiteti-i petitionarului sa-i anunte pe cei de la cadre ca nu-i treaba lor sa interpreteze art.16 , art. 17 , art.18/l.223/2015 ... Pe baza ordinului de trecere in rezerva sa-i intocmeasca dosar de pensie cu datele si documentele pe care le au . Mai departe ... interpreteaza CPS ...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!