marți, 24 mai 2016

Câţi bani câştigă militarii români care îşi riscă viaţa în Afganistan, la ordinul pițipoancelor și cocalarilor politici români? Mesaje disperate ale rudelor celor morţi! Și un mesaj de atentionare transmis de armată către clasa politică și instituțiile fanariote ale statului: "Alegerile (locale, parlamentare si prezidentiale) cu excluderea dreptului militarilor in activitate de la a fi alesi in functii de demnitate publica, sunt nule si ilegitime"!


Motto! Alegerile politice din România (locale, parlamentare si prezidentiale), in conditiile excluderii militarilor in activitate, prin legislația internă, de la dreptul de la a fi alesi in functii de demnitate publica, sunt NULE! Iar formațiunile politice, precum și instituțiile statului român care adoptă, tolerează, încurajează sau aplică o astfel de legislație, sunt ILEGITIME!

[Nota: Mentionam ca avem cunostinta ca sumele mentionate in articol a fi platite in euro, sunt in realitate platite in dolari. Cel putin asa a fost pana catre anul 2010].

"Militarii români au mai primit o lovitură. Încă doi dintre ei au murit în războiul din Afganistan. Erau subofiţeri la o unitate din Buzău şi plecaseră de mai puţin de două luni în misiune. Unul dintre şi-a mai executat o dată datoria faţă de Armată şi NATO, tot în Afganistan. Ştia riscurile, dar şi-a încercat din nou norocul, cu gândul la familie şi la o viaţă mai bună. Şi a plecat din nou.

Acum, plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu sunt numele 24 şi 25 pe lista neagră a eroilor români căzuţi în Afganistan. O ţară îi numeşte eroi, dar familiile lor sunt de neconsolat.

În deşertul afgan, militarii români au început misiunile încă din 2001. Au trecut de atunci 15 ani. Peste o sută de militari au supravieţuit atacurilor talibanilor, dar cei mai mulţi dintre ei nu mai au o viaţă normală. Au rămas infirmi şi cu grave sechele psihice.

Toate aceste primejdii sunt cunoscute de către militarii noştri. Însă, unii ştiu că nu vor avansa niciodată în carieră, dacă nu au şi o misiune externă. Pentru alţii, salariile batjocoritoare din ţară îi împing spre avionul care îi duc în Asia centrală.

Dar cât valorează, cât de mari sunt soldele unui militar în misiunea care poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte?

La această întrebare, subofiţerii şi ofiţerii noştri oftează. Sunt plătiţi cei mai prost din NATO. Chiar şi mai prost decât bulgarii. 72 de euro câştigă pe zi un subofiţer şi cu doar 20 de euro mai mult, un ofiţer. Tot 20 de euro este diferenţa şi faţă de militarii bulgari. Asta este, spun cei cu care au vorbit jurnaliştii Reţeaua de Ştiri. Ei stau în prima linie, pe front, şi nu e în puterea lor să negocieze, să schimbe ceva, chiar dacă trupele noastre au fost lăudate chiar şi de către cel mai puternic om al planetei, Barack Obama.

În afară de solda din misiune, în ţară, salariul este plătit în continuare. Oficial, este dublat. Dar şi aici există o problemă. Când militarul este plecat din ţară, din venituri sunt scoase normele de hrană sau banii de chirie. Asta înseamnă că, în final, nimic nu se dublează. În cel mai bun caz, ajung să rămână în ţară cu acelaşi salariu ca dinainte de a pleca în misiune. Iar un subofiţer câştigă în jur de 2.100 – 2.300 de lei, lunar.


Când se trage linie, la final de misiune, se constată că, în cel mai bun caz, un subofiţer câştigă în jur de 2700 de euro lunar.

Pe subofiţerii Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu nu i-au ucis inamicii invizibil din deşert, dispozitivele explozive improvizate ascunse pe traseul lor, pe unde patrulează. Aparent, erau într-un banal exerciţiu de antrenament cu poliţia afgană. Şi au avut soarta altor militari din NATO, care au fost executaţi de către talibani ascunşi în uniformele afgane. Românii noştri au fost înşelaţi de uniformele atacatorilor şi nu au avut timp să vadă că sunt inamici.

De altfel, sursele noastre spun că pericolul deghizării talibanilor în uniforme nu este unul necunoscut de către forţele NATO. Dar până acum nu căzuseră victime români. În baza de la Kandahar, o bază mai mare decât întregul oraş Buzău, s-au dat demult directive şi le-a fost interzis militarilor să îşi mai arunce uniformele la gunoi, atunci când părăsesc misiunea, de teamă că talibanii ar putea ajunge la ele. De altfel, mulţi militari, printre care şi români, obişnuiau să facă schimb de uniforme cu alţi colegi, iar pe acest circuit este foarte probabil ca unele echipamente să fi ajuns, de-a lungul timpului, direct în mâna talibanilor.

Luni, trupurile fără viaţă ale celor doi militari români executaţi sângeros în Afganistan vor fi aduse acasă. Mesajul soţiei lui Adrian Vizireanu este unul cutremurător. Pe Facebook, soţia văduvă cere să se facă dreptate.
“Cei ce ti-au facut asta vor plati si toata armata romana !!! Nu ai cum sa vii in sicriu acasa! Nuuuuuuuuuuuuuuu! Ingerul meu, viata mea sufletul meu. cui m-ai lasat ? Cine mai are grija de mine? Pe cine mai alint eu? Iubireeee. nu pot trai fara tine!”, este mesajul emotionant al soţiei.
Adrian Vizireanu, sursa foto: Facebook
Iulian Dumitrescu, Sursa foto: Facebook
Inainte de a pleca în misiune, Adrian Vizireanu a lucrat, în timpul său liber, ca arbitru de fotbal, în liga judeţului Buzău. A murit la vârsta de 36 de ani, înainte de a apuca să devină tată. Nici Iulian Dumitrescu nu era tată. Avea 33 de ani şi voia să se căsătorească după ce se întorcea din Afganistan.


Cei doi subofiţeri vor fi avansaţi post-mortem la gradul de sublocotenent. Şi, cel mai probabil, armata română va încerca să ajute familiie şi să le ofere un loc de muncă, să continue, în sistemul din care ei au plecat, soţiile sau o rudă apropiată. După moartea lor, tricolorul României a fost coborât în bernă la Kandahar, la aproape 5.000 de kilometri distanţă de casa lor din judeţul Buzău".

Video - No comment!

279 de comentarii:

 1. http://www.flux24.ro/un-nou-scandal-cu-servicii-secrete-in-sanatate-afacerile-varului-generalului-sri-coldea/

  RăspundețiȘtergere
 2. @ All. Rugaminte. Imprastiati motto-ul la toate pitipoancele si cocalarii politici romani. Indiferent ca se numesc G. Firea, Iohannis, Predoiu, Macovei sau cum mama dracu' se mai numesc! Dar si la institutiile statului, inclusiv la C.C.R.! Sunt semne veridice provenite (in mod voalat, este drept) inclusiv de la C.C.R., prin care se recunoaste ca excluderea militarilor activi de la viata publica, este una dintre cele mai mari magarii ale societatii politice actuale!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu nu vezi ca militarii activi dorm pe ei .

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 3. http://m.ziuanews.ro/stiri/pericol-in-spitale-bacterie-periculoasa-descoperita-in-sapunul-lichid-133301

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. R 26500
  Este un subiect atat de delicat....si nu poti scrie / citi decat cu un mare nod in gat!
  Intrebat de multi tineri militari, i-am sfatuit sa faca tot posibilul sa nu plece!
  Dar, sunt legi si Romania isi asuma prin MAE, MApN, MAI, SPP, CSAT si Parlament fortele participante, an de an!
  Suma primita nu este mare fata de altii si a fost o intreaga lupta acum aprox 7-8 ani pt a se ajunge aici, caci era mai mica!
  Cu toate riscurile, pt ca suntem f saraci, la fiecare rotire sunt mai multi pe un loc!
  Uite relatez o istorioara...prin 2005, in Bosnia, dupa 6 luni, un sof olandez a facut si transmis raport de prelungire catre Cdt lui de Bg.
  Rezolutia acestuia: Vine imediat in tara si efectueaza investigatii psihologice amanuntite si concediu de refacere!
  Cam asta ar fi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot posibilul sa NU mai plece? Dae EU retin cu exactitate ca a pleca sau nu in misiune, NU mai este pe vrute. A fost odata, demult! Numai ca de prin 2005, am semnat acele anexe la contracte, prin care ni se aducea la cunostinta ca plecarea in teatrele de operatii NU mai este voluntara si NU mai avem dreptul sa refuzam misiunile.

   Misiunile in teatrele de operatii executandu-se compact cu unitatea, la ordin, in mod obligatoriu, NU pe baza de voluntariat. Singurele exceptii admise si de care am cunostinta: militarii care NU treceau de testele medicale preliminare executatii misiunii si militarii cu probleme familiale extreme (cum era cazul unui subofiter, cu sotia decedata si tata a 2 copii minori). Acestia erau singurii militari care aveau dreptul sa NU plece in misiune. Fiind inlocuiti in cazul unitatii de baza, din militari proveniti de la alte unitati!

   In consecinta, in conditiile in care plecarea in misiune este obligatorie si NU voluntara, sfatul de a refuza misiunea este OK, dar este greu aplicabil. Ca un fel de relaxare! Da, acum spre deosebire de primii anii cand misiunile erau pe baza de voluntariat si oamenii "dadeau din coate" sa isi "aranjeze" sa plece, dupa integrarea in NATO s-a ajuns la situatia paradoxala ca militarii "sa dea din coate" sa isi "aranjeze" sa NU mai plece in misiuni.

   Ștergere
  2. Sa moara pe solde si pensii de mizerie pentru interesele stapanilor coloniei? Stapani care o jefuiesc salbatic ba practica si genocid organizat .

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. R 26500,
   Exact....poti pica la examenul medical!
   Forme si mijloace sunt....un diagnostic medical care te scoate din cursa, dar nu-ti afecteaza cariera!
   Doctorii sunt si ei oameni....uite, nu poate executa transportul aerian!
   Cunosc cazuri din SMC, care nu pot executa misiuni de transport aerian cu avion sau elicopter!
   Pe vremuri am facut o gluma, putin perfida! Luam un slt. F. Bun, il legendam sgv si pun o solda, ca daca nu centreaza, nu pleaca! Castigam sigur o solda de gl.
   Una din nasuri pt eliminarea ......centrarilor a fost si plecarea cu subunitatea, compact, cu plombe minine!
   Acum, datele problemei sunt altele!
   Dar, sa stii ca sunt nominalizate doar cateva unitati pt misiuni externe, chiar daca este prevedere legala!

   Ștergere
 6. Un subiect la care ma abtin ..sa comentez !
  Dumnezeu sa-i odihneasca ....!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ne mor ficiorii ca brazii, in zone de razboi, departe de tara. Suntde parere ca Romania trebuie sa-si indeplineasca angajamentele pecare si le-a asumat. Dar, de ce statul Roman nu mobilizeaza si trimite in teatrele de operatii penalii, prin penali inteleg pe toti cei cu solutii definitive,sau impotriva carora s-a inceput urmarirea penala, din justitie, Parlament, SNAp, Guvern, presedintie, etc.
  Atuci, pierderile, nu vor mai produce suferinte, nu credc-o sa-i planga CODUL PENAL.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Coruptii sunt protejati de sistem.Exemplu in 2011 la ordinul Basitului au fost dati afara 10.000 de politisti, pompieri si jandarmi ,toti curati cu calificative de FB sau B.Asta in timp ce in MAI erau 9000 de politisti si jandarmi cercetati penal pentru coruptie ,unii fiind prinsi chiar in flagrant de luare de mita.Nici macar unul din corupti nu a fost dat afara atunci .Majoritatea sunt in sistem bine mersi si acum in timp ce fraierii cinstiti au fost pusi la dispozitie si ulterior dati afara ’'din lipsa de fonduri’'.

   Ștergere
  2. http://www.stiri-extreme.ro/de-ce-tace-mass-media-doi-iresponsabili-iohannis-si-ciolos-au-asezat-romania-pe-harta-terorismului/

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ Tehnocrat. Sau tot asa de bine statul ne poate mobiliza pe noi rezervistii ce suntem sub varsta de pensionare cf. anexelor, eventual fara polite de asigurare !!!!Si a scapat de noi ,devenim eroi,suntem avansati post mortem, ne face o troita, cultul eroilor are de lucru, deci , numai de bine!

   Ștergere
 8. Nu inteleg dece guvernantii si parlamentarii sunt scutiti de obligatii militare.Asta o fi atitudine patriotica?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si magistratii parca! Este o prevedere legala, dar nu stiu in ce lege!
   Tara trebuie sa aiba guvern si parlament!......in orice situatie! Cam asta ar fi logica!

   Ștergere
  2. Nu cred ca sunt mai multi de 10% din sparlamentari apti ( varsta si medical) de a fi inrolati .Si sparlamentul fara 10% tot e prea stufos ,Oricum in ambele razboaie mondiale si copii sparlamentariilor sau orientat si nu au ajuns pe front.

   Ștergere
  3. @ Si prostituatele sunt scutite. Nu sunt misogin, dar NU este just ca barbatii cu varsta intre 20-35 ani sa fie obligati la razboi sa efectueze stagiul militar obligatoriu! Iar femeile, nu!

   In primul rand, sa ne legam de varsta aceea de 20-35 ani. Dar de ce sa NU fie obligati sa efectueze stagiul la razboi, toti barbatii, dupa modelul cadrelor militare barbati si femei si care au obligatii militare pana la ... 63 ani? Chiar daca sunt pensionati! Adica, un cadru militar - inclusiv femeie, este bun de razboi, la 62 ani? Si un agarici de politician de numai 45 ani sa stea stea pe tusa?

   Si acum legat de femei! Am afirmat ca nu sunt misogin! Dar m-am saturat ca niste tute de femei din Guvern sau Parlament, sa faca legi la misto pentru militari, sa le taie pensiile etc. etc. Iar ele sa stea cu ..izdele in sus la razboi si mobilizare si sa NU aiba niciun fel de obligatii? Cum este posibil ca o bine hranita ca E. Basescu, E. Udrea sau A. Paul sau A. Gorghiu sa NU poate fi mobilizate deloc - desi sunt in putere, iar o femeie cadru militar cu parul alb in cap, sa fie apta de razboi la 62 ani? Ca sa NU mai discutam de faptul ca printre "scutitele" de razboi/mobilizare sunt unele dovedite ca infractoare sau chiar "centuriste"?

   De aceea trebuie dat peste bot cu mesajul din motto oricarui politician. Toti sunt ILEGITIMI cat timp INTERZic MILITARILOR IN ACTIVITATE sa aiba aceleasi drepturi constitutionale ca si ei!

   ATENTIE! Am citit pe un forum, NU stiu daca este real sa nu, dar cica Ciolos a afirmat public la o televiziune ca pensiile militare si numai militare ar trebui desfiintate si trecute din nou in sistemul public! Ei bine, EU vreau ca Ciolos, nevasta si copiii lui sa aiba aceleasi obligatii la mobilizare/reazboi, precum cadrele militare - barbati si femei! Inclusiv mama lui, soacra-sa si oricine mai are in familie cu varsta sub 63 ani! La fel si nevasta lui Motoc. Toba si cum se mai numesc!

   Dupa cum vedem, daca NU le dam peste bot, NU o dam la pace cu ei! Dimpotriva, ne sfideaza si ne toaca si mai mult!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Planul exista ca alternativa de lucru...., personal cred ca timpul nu mai le este aliat!
   Au ratat clipa si viitorul nu le mai apartine!
   Ar fi trist sa intram si noi sub incidenta alin 2, al meu!

   Ștergere

  6. ATENTIE! Am citit pe un forum, NU stiu daca este real sa nu, dar cica Ciolos a afirmat public la o televiziune ca pensiile militare si numai militare ar trebui desfiintate si trecute din nou in sistemul public! Ei bine, EU vreau ca Ciolos, nevasta si copiii lui sa aiba aceleasi obligatii la mobilizare/reazboi, precum cadrele militare - barbati si femei! Inclusiv mama lui, soacra-sa si oricine mai are in familie cu varsta sub 63 ani! La fel si nevasta lui Motoc. Toba si cum se mai numesc!
   ========================
   Daa..am auzit -vazut si eu ..
   Doar pensii contributive ..??
   Ce-i rau in asta ...??

   Ștergere
  7. TEPENEL...
   Chestia ii garantata ..nu ca ai spus tu ...micutul retardat ..
   E logica pura ..si BUNSIMNT..economico - financiar ....!!!!

   Ștergere
 9. R….… citeste asta http://www.stiri-extreme.ro/de-ce-tace-mass-media-doi-iresponsabili-iohannis-si-ciolos-au-asezat-romania-pe-harta-terorismului/

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu inteleg de ce copii, parinti nostri si chiar mamele noastre, trebuie sa si riste viata ori chiar sa o piarda pentru a apara alte tari , decat tara noastra. Nu cred ca in continutul juramantulul militar, exista vreo sintagma din care sa rezulte ca militari nostri jura sa apere cu pretul vieti alte tari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Jur sa respect legile tarii!
   Participarea fortelor se face in baza unei legi de aprobare a cantitatii si natura fortelor militare ce pleaca in OpEx! Anual se emite legea pt anul urmator!

   Ștergere
  2. Mares da corect , daca era tara .Cum vine asta jur sa respect legile coloniei? Cine face acum legile in Romanistan ?Le mai fac romanistanii?Nu vezi ca ambasadorii straini dau ordine fara rusine?

   Ștergere
  3. Ai dreptate.....dar noi îi supourtam zi de, zi!
   Forma institutionala din Constitutie....stat national.....etc!
   Ambasadorii dau ordine pt ca nu este un barbat politic / de stat care sa-l declare Persoana non grata!
   Un exemplu si este suficient.....constituie un avertisment!
   Imi pare rau sa recunosc, dar Base era aproape sa-l trimita acasa pe ambasadorul Olandei!

   Ștergere
  4. Ambasadorul Olandei e chiar dintre cei mai corupti .Ce a facut javra ordinara ?La santajat mascat ca sa numai critice coruptia din Romanistan si a intors cateva tiruri cu flori si castraveti toxici ca avertisment .Si gata au batut palma.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Asa este! Dar a ripostat, nu s-a ploconit!
   Stii ceva? Niciun diplomat ka post, fie el si ambasador, nu vorbeste si nu face nimic din capul lui, ci ce i se transmite din Centrala! Si asta este pizitia oficiala a statului respectiv! Ei, asta este cel mai rau pt noi!
   Daca a avut o intalnire cu cineva, el a avut mandat cu directii clare, din Centrala si imediat transmite raportul de informare, cerand precizari si aprobari pt activitati ulterioare!
   Iti dai seama ce rad de noi dupa ce unii ling mana? Fie el si ZORO!

   Ștergere
  7. Mosonul slugoi Ciolos ''a cerut’' ieri in SUA trupe mai multe ca sa nu se revolte romanistanii si o flota mai puternica la Marea Neagra pentru a irita mai mult ursul.Binenteles a cerut dupa ce i s-a ordonat de Bideu(n) ce sa ceara ….E clar ca vom fi impinsi spre abatorul rus.

   Ștergere
  8. Nu cred ca administratia actuala a US va mai lua acum decizii importante....nu mai are cum, este pe final!
   Numarul navelor militare ale statelor neriverane M Negre este redus printr-o conventie!
   Sa vedem solicitarile la urmatorul Summit NATO, acolo se fac oficial!
   Si Polonia a cerut o DMc si Tarile Baltice! Cerem si noi! Macar asa ceva nii locuri de munca!
   Dar, stii ce structura insoteste forta US in alte tari?...cand sunt in baze, fie si temporare!

   Ștergere
  9. Aceleasi conventii proaste au stabilit ca RO. sa reduca nr. gurilor de foc cal.mai mare de 100 mm.La ce trebuiau taiate si nu doar conservate? De ce nu se mai vad la Hanul Piratilor aproape de Navodari tevile semete,mandre ale Bt. de coasta ce scrutau zarea spre mare, nu erau bune pt. apararea litoralului? Tc. sunt conservate sau topite? Aaa topite, e bun asa, acum ne milogim la altii sa planteze si la noi B.Bg. etc.Cine a semnat conventiile, e scaderea cap. de aparare a patriei au ba?

   Ștergere
  10. S- a distrus tot intentionat…Tu nu vezi ca armata romanistana e doar o umbra din ce a fost ? Pana si bulgarii au primit GRATIS F 16.

   Ștergere
  11. Cezar Preda a spus ca Dan Condrea este ofiter SIE .Si a zis ''este"" nu ca a fost .. Intelegeti aluzia ? Acum se desluseste si fabricarea de droguri de cei de la Hexi Pharma si apoi vandute afara.A si nu uitati ca SIE inseamna Mosad si CIA.

   Ștergere
  12. S- a distrus tot intentionat…Tu nu vezi ca armata romanistana e doar o umbra din ce a fost ? Pana si bulgarii au primit GRATIS F 16.

   Ștergere
 11. Cele patru baterii de 130 mm ale artileriei de coastă mai putin 2 piese aflate la muzeul Marinei ( Constanta si Mangalia) au fost casate de mult. Acum vre-o 5 ani incă nu fuseseră date la topit căci nimeni nu se chinuia să taie așa oțel dur deci e posibil să mai zacă încă undeva printr-un depozit.

  RăspundețiȘtergere
 12. Armata.... Nu se vede ca nu le trebuie Armata? Vor ... cativa acolo, sa mai trimita prin Afganistan, sa aibe cine murii, cativa sa dea onorul slugoilor politici, in rest, zic ei... Ce ne trebuie?, Cine ne ataca? Avem aliati!.... Exact ca inainte de orice conflict caruia Romania i-a cazut victima. Asa au procedat conducatorii politici romani. De fiecare data, Armata nu a fost dotata, instruita, planuri-nu, programe-nu. Cand a sunat goarnaau inceput sa tipe. Iar cand a fost, cine sa se predea primul, l-au arestat pe Maresal sa nu le-o ia inainte. La tradare buluc. Asta e viitorul. Ca sa intervina cineva cu trupe,in favoarea Romaniei, Armata trebuie sa faca fata cateva zile. In caz contrar suntem o viitoare Crimee. Nu se mai aud nici proteste. Dar la noi o sa vedem o mare parte din politicieni alaturi de .... "trupele victorioase" Si von reinfiinta Diviziile "Horia, Closca si Crisan" si "Tudor Vladimirescu". Aia armata!

  RăspundețiȘtergere
 13. Reducerea personalului si arnamentului s-au facut in baza unor conventii internationale la care ROU a aderat si semnat, necesare pt a intra in NATO!
  Nu ne impiedica nimeni sa punem rachete antinava in locul bateriilor de coasta!
  Gurile de foc sub incidenta conventiilor trebuiau distruse, facute total neoperative, Nu conservate! Anual vin comisii de inspectie, inclusiv de la rusi....si ai nostri merg la ei, cat si la altii!

  RăspundețiȘtergere
 14. O armata numeroasa este greu de intretinut.Dincolo de conventiile internationale la care Romania este semnatara cred ca le-a convenit si guvernantilor reducerea de efective.Apreciez ca cea mai mare prostie posibila a fost anularea stagiului militar obligatoriu.Intr-un eventual conflict militar Romania este sigur o jertfa.Cred ca in final se va merge pe principiul ,pleaca ai nostri vin ai nostri.Poate ca sporirea efectivului jandarmeriei sa fie o solutie de compromis?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Niet!
   Prin lege, dotare, pregatire jdm nu participa efectiv la lupta armata!
   Misiuni punctualesi nesemnificative! C/terorism, control zona, plaza bunuri, evacuari, urgentue civile, arhive, gari....poate ceva transporturi!

   Ștergere
  2. @iceparu.De ce in perioada de " trista" amintire odioasa, retrograda o armata decenta in efective nu era greu de intretinut iar in democratia capitalista, progresista este? Nu armata este mandria unei tari? Daca in acea hulita perioada dupa saptamani de instructie intensiva prin marsuri, trageri,corturi,ploaie,ger,zi, noapte eram fericit ca sunt parte integranta a neamului romanesc acum de ce indoiala se cuibareste in sufletul meu?Sa fie intelepciunea acumulata ori diferenta de tratament a comandantilor ostirii!

   Ștergere
  3. Acestea sunt efectele unei epoci de dictatura financiara, dar sunt trecatoare!
   Saracia crunta estd de vina! De ce suntem saraci? Pai asta stim deja!
   Momentul va fi depasit, cu siguranta! Nu stiu cand! Poate nu in mandatul meu!

   Ștergere
  4. @ifrim
   Pe vremurile la care faci referire armata aproape se autofinanta prin masivele lucrarile si participari in economia nationala plus ca avea puternice institute de cercetatre -proiectare-punere in productie.
   La nivel soldat ,multi se lasau la vatra cu ceva banuti pe un cec de economii sau cu o diploma de meserias in mina.
   Azi ,batem din greu pas de defilare prin cazarma cu subventie de la buget. Cînd nu mai sunt bani mai adauga o taxa sau impozit in plus.

   Ștergere
  5. In caz de război dimensiunile armatei de la pace nu se modifica prea mult, statele de război cresc într-un proces redus fată de cele de la pace. Efortul de război este axat a mai mult pe asigurarea logistică. Nu se vor face mobilizări masive singurele forte mobilizate fiind cele din rezerva activă. E drept că o stare de război de lungă durată presupune și mobilizarea unui procent din civili.
   Cat despre celelalte structuri de apărare contribuția lor în caz de război referitoare la lupta efectivă cu forțele inamicului este nesemnificativă chiar dacă ponderea acestor forțe comparativ cu armata este cam de 4 la 1.

   Ștergere
 15. Astai Romania!

  http://www.dcnews.ro/mobile/gunter-krichbaum-catalin-predoiu-are-sus-inerea-mea-a-angelei-merkel-i-a-grupului-parlamentar-al-cdu_506652.html

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 17. Aham,iata si raspunsul la Deveselu.. asa asimetric. DAR RUSESTE RAU. Putin va pune in orbita stationara 100 de capete nucleare deasupra Americii. Da, ele sunt restrictionate prin tratate, dar alea interziceau si SCUTUL de la Deveselu......deci tratatul CADE :)

  Cualte cuvinte fantomaticul "Star-wars" al lui Reagan e pus in aplicare de.. rusi! (oricum SUA foloseste acum rachete rusesti pentru a pune sateliti pe orbite GEOSTATIONARE.. deci ACUM nu are cu ce sa contraatace asta!!!)

  Cele 100 de bombe spatiale vor fiplasate geostationar la 36 000 km deasupra SUA. Imposibil de distrus cu sistemele actuale.....de aparare.

  Am calculat repede>>> O simpla cadere de la 36000 km face o viteza de impact de 25000 lmh fara alta acceleratie. Dar ele poa sa beneficieze si de accelerare cu rachte cu pivot de dirijare, fiind ABSOLUT non-interceptabile. Cu acceleratie se poate ajunge usor la 50000 km/h. Astfel nici un sistem modern nu le poate intercepta fiindca AEGIS poate intercepta pana la 12000 km/h.
  Si fiindca Rusia a dezvoltat DEMULT un sistem de radio care foloseste plasma ca antena de emisie-receptie poa sa le si dirijeze la viteza aia.. de meteorit.

  ...asta o fi "focul din cer" venit la Armageddon..din Apocalipsa? Hmmm.... Oricum poa sa sparga vre-o 2-3 d-astea si la Deveselu, Polonia si in Turcia... Macar in cazul asta poa sa foloseasca tactice ..adica mai slabute...oricum la viteza aia intra cam 150 metri in pamant facand un crater...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt f scumpe! Daca iti cade una in curte, om te faci!
   Îi zici lui Marean.....sarantocule!

   Ștergere
  2. Citeste aici.

   dantanasescu.ro/.../explozia-din-china-a-fost-provocata-de-pentagon-cu-o-arma-spatiala.html.

   Ștergere
  3. Lasere de mare putere si tunuri cu plasma sunt instalate pe sateliti geostationari de peste 10 de ani.Numai ca acum sunt mult mai puternice si mai performante ca inainte .Probabil ca si sistemul AEGIS e conectat la ele iar la rachetele interceptoare (cu lovitura cumulativa) se va renunta in scurt timp.Viitorul si prezentul apartin celui care detine puterea in spatiu.Momentan rusii sunt putin in urma dar vin tare din urma si ei si... chinezii…Apropo oricarei masini cu calculator de bord i se poate atasa un cip de 1-2 milimetrii controlat prin satelit care preia controlul masinii. E atat de simplu sa stai in partea cealalta a planetei sa blochezi franele ( test force) si sa acelerezi o masina pana la limita maxima,De restul se ocupa hazardul.Si o masina la peste 150 la ora e doar o bomba cu ceas.Disperarea celui de la volan face restul .Numai zic ca cipul poate fi programat sa se scurtcircuiteze ulterior la o anumita ora.Orice asemanare cu ofiterul Condrea e neintamplatoare.

   Ștergere
  4. Armele spatiale mult prea mult lăudate au efecte reduse in cazul unui conflict generalizat nu doar acum ci și in urmatorii 15-20 de ani. Costa foarte scump instalarea lor si sunt relativ usor de combatut. Cateva explozii nucleare începând de la limita superioară a ionosferei pînă la altitudinile orbitelor geostaționare le cam scoat din funcțiune. E drept ca astfel de măsuri ii afecteaza pe toti cei care au astfel de arme iar distrugerea selectivă este foarte scumpă. Chiar dacă principalele puteri militare spațiale au deja sateliți inactivi ori alții gata de lansare care să înlocuiască pierderile totuși există periocolul ca armele spațiale să fie annihilate de lovituri nucleare ale unor țări care deși nu dețin oficial arme de acest tip le pot produce și utiliza la nevoie.

   Ștergere
  5. Karadenitz .Esti glumet .Tu ai ramas la lupta cu tancurile.La puterea la care o au acum unele noi arme nu e nevoie de mai multe.Exemplu o bomba atomica detonata unidirectional in subteran poate produce un cutremur de minim 8 pe o suprafata imensa

   Ștergere
  6. M-ai dat gata cu bomba aia nucleară unidirecțională. Vin rușii cu un submarin de foraj de mare adâncime travers Constanța fac o gaură de vreo 8 km adâncime, căptușesc partea de nord, sud și est cu kevlar bagă o bombă nucleară, o detonează și cutremurul de gradul 8 distruge Romania iar dacă o dirijează un pic V-NV și ridică cutremurul la 8,5 fac ceva pagube și la unguri, austrieci si nemți. Norocul nostru cu laserul lui Coandă din 68.

   Ștergere
  7. Karadenitz Sa vina cu submarinul ? Haaaa haaaa haaaa. Ti se pare tie ca rusii au plecat de aici ca sa se rentoarca acum cu submarinul? Altfel ti se pare tie ca cutremurele din cauza fracturarii hidraulice au toate epicentru in Vrancea desi culmea unele se simt DOAR la sute de km distanta Cutremurele reale in Vrancea sunt doar de mare adancime la peste 70km si apar doar prin ciocnirea placilor tectonice . In alta ordine de idei ''teoria conspiratiei’' e inventata chiar de cei care participa la ea.Nu cred ca intelegi si ma opresc.

   Ștergere
  8. http://m.caplimpede.ro/cineva-se-joaca-de-a-cutremurul-in-romania-rusii-au-declansat-razboiul-geofizic/

   Ștergere
 18. Tratate?! Cine le respecta? Dulai, sigur nu. Cateii? Poate cei mai docili. Tratatele sunt facute sa fie incalcate. Rezultatul ... vor urma proteste. Nimeni nu ne opreste sa avem o ARMATA pregatita si dotata corespunzator. Comisiile care verifica.... ? Ce? La noi ... maciuci, sape, coase? Nu avem mijloace de lupta produse de noi. Asta e problema. La conflict, degeaba ai oameni care mor in lupta daca nu ai munitie, piese de schimb, si rezerve. Astepti sa-ti vina din... Vest? Vestul are intelegeri si intelegeri. Unele raman la .... urma. Cu ce lupta Armata? Avem trupe instruite? Rezerve? Sa fim seriosi. Am cumparat cateva ambarcatiuni care pe altii i-ar fi costat sa le caseze. Am cumparat cateva avioane cu care a zburat si ... decebal, Am modernizat Blindate cu pret la care faceam mai multe noi. Si aici vorbim numai de politica. Armata a ajuns un fel de anexa politica. O invocam dar nu prea mai exista.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La un seminar doct, seful Institutului de studii strategice franceze, auzind ca dorim o armata superprofesionista a avut 2 completari uluitoare:
   -dupa ce o antrenati, dotati...etc, ce faceti cu ea, intrucat energia stransa in ea trebuie sa se consume!.....ei au teritiriile de peste mari!
   -sa stiti ca tuturor guvernelor din lume le este frica de o astfel de armata! Este singura, care fara ajutor pe orizontala, îi poate matura! Altii? Numai daca ea sta spectatoare!
   Si asta se intampla in 92!
   Auzind si ca vrem o agricultura stiintifica, productiva a replicat:
   -si cui vindeti surplusul?
   Era clar ca visam toti, inca!

   Ștergere
 19. Astept si alte pareri..Am impresia ca toata strategia noastra de aparare se rezuma la speranta in partenerul strategic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Speranta in partenerul strategic e cu dus si-ntors. Viata poate oferi surprize ,daca la un moment dat ajungem in litigiu cu partenerul respectiv ce ne facem? Donald daca iese presedinte la americani poate avea o viziune ciudata a politicii externe.Sunt foarte utile pe timp de pace UM. de geniu(pionieri) ,constructii, cai ferate cred ca ne costa mai putin decat studiile de fezabilitate executate de terti , licitatiile contestarea acestora, apar locuri de munca ce pot indigui zonele inundabile, amenajarea sist. de irigatii etc. Noi una doua caiet de sarcini,licitatii si belesc bugetul precum epiderma penisului. Cu tot M 50 al acestor UM tot suntem in castig, basca oameni pregatiti non stop in caz de interventii la inundatii,cutremure, calamitati.A se vedea ciclicitatea marilor cutremure si zicerile lui Marmureanu!

   Ștergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. Care sunt interesele Romanistanului in Irak si Afganistan.Contracte de reconstructie au primit toti in afara de Romanistan.Exemplu Polonia a primit contracte in IRAK de 2,4 miliarde de dolari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa nu zic de vize ….Suntem scursurile pamantului armata noastra e condusa de o tarfa si noi stam numai in genunchi.

   Ștergere
  2. Crezi cumva in conceptul potrivit caruia razboiul este generator de energii?

   Ștergere
  3. Mares depinde de felul energiei si cine o controleaza .Sunt energii si energii..

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 22. Oameni buni.M-am uitat de curiozitate la pregatirea diversilor candidati la functia de primar in localitati ca municipii si comune.Noaptea mintii.Profesii de frizeri,geamgii,ospatari,tractoristi,tinichigiisi sporadic ingineri,profesori.Cum o fi sa ceri audienta la domn primar ,ospatar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar, Igas, ce drak a fost? Un intelectual rasat?

   Ștergere
  2. @iceparu.Ceri audienta si te tunzi!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Sau Gropea .Macar asta era ospatar profesionist si ’'servea prin stanga"" ca la carte .

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 23. Iohannis si guvernul lui, intr-un dispret total fata de militarii decedati s-au invalizi si urmasii militarilor decedati, prin OuG 57/2015 le-a redus drepturile de pensie. Legea 223/2015 in forma initiala prevedea o baza de calcul din media veniturilor, OuG 57/2015 prevede o baza de calcul cf art.28 adica fara anumite sporuri.
  Ar trebui sa nu uitam acest lucru, atat la alegerile locale cat si parlamentare. Votul nostru trebuie sa fie un vot negativ la adresa tuturor partidelor care l-au sustinut pe iohannis sau ne-au redus din drepturi, atat salariale la activi, cat si din drepturile de pensie.
  In caz contrar, acest factori de decizie considera ca militarii asta vor: lipsa de respect si bataie de joc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu inca mai crezi ca votul tau conteaza ? Nu va ma treziti din cosmarul asta ..

   Ștergere
 24. Originea muncitoreasca ca principal criteriu de selectie si promovare, a facut mult rau Romaniei, nici armata n-a facut exceptie. Din pacate originea muncitoreasca, noua militarilor inca ne mai face rau. Daca va uitati putin la conducerea ancmrr , ce functii si ce evolutii in cariera au avut cadrele militare care acum ocupa functii de conducere in ancmrr la nivel central veti intelege mai bine pozitia acestora fata de reducerea drepturilor cadrelor militare active si in rezerva.
  Am intalnit in armata cazuri de origine muncitoreasca, care n-aveau liceul, dar erau absolventi de AISM comanda sau politica.
  Ex. Sef de arma in MU, s-a pensionat in 1989.

  RăspundețiȘtergere
 25. Cu privire la rusi, pana dupa Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 gazduit de Rusia, nu se va intampla nimic notabil, in Europa. Rusii au investit s-au vor mai investi in acest eveniment circa 200 miliarde de euro, o suma mare in actualul context economic, chiar si pt ei. Gazpromu a investit 1 miliard de euro, ca sponsor a Ligii Campionilor. Banii acestia trebuie recuperati, pt acest lucru evenimentul fotbalistic trebuie sa se tina si sa se bucure de interes la nivel mondial, in pace si prietenie.
  Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, i-a costat pe rusi mult mai putin. Cum s-au terminat, au inceput evenimentele din Ucraina si anexarea Crimeiei.
  Posibil ca din toamna lui 2018 sa se strice iara vremea si vremurile. Pana atunci, putin probabil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu prea are legatura sula cu prefectura. Pe de alta parte, e o chestie. In 36' Hitler gazduia Olimpiada (cea din 1936). Apoi dupa 3 ani, i-a fript pe toti!

   Ștergere
 26. Asta spuneam si eu, CM va avea loc in Rusia in 2018. Dupa aia, Dumnezeu cu mila.
  Acest lucru s-a luat in calcul si la recalcularea pensiilor militare: termen 31.12.2017

  RăspundețiȘtergere
 27. Eu cred ca trebuie consultat un numerolog!
  Ala, ce apare la Tv si + -X: pana cand îi da rezultat deja anuntat!
  Dar, daca CM de fotbal este boicotat pe ultima suta de metri?

  RăspundețiȘtergere
 28. Punctul de pensie va fi 45% din SMB, noi, pensionarii militari nu vom fi "nici in car , nici in caruta , nici cu curu-n telegutza!". Ce-si mai bat joc de noi si au de cine.Molailor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cica noua ne vine randul in 2018! Dupa CM fotbal! Ca suntem cuminti si rabdatori si mai patrioti! Haideti cu turma la vot!

   Ștergere
 29. @Vlad Tepes.Cine noi? Nu se poate sefu', persoanele de fata niciodata.Doar ceilalti "e" de vina!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vlad Tepes e Kis ala care chema oamenii la miting dar el nu a venit ca e sub demnitatea lui.Apoi tipa in sparlament ca e nemultumit cu pensia lui de tractorist belestecopterist de/6700 lei lunar.A fost si pe la patru partide..Si cioara asta hoata se crede Tepes

   Ștergere
  2. Pt. a infirma colomnia d-stra sa pronunte repede: branza,varza,viezure,manz!

   Ștergere
 30. Votul negativ nu-mi dau seama cu ce ne ajuta.Mai bine terminam cu chibitatul de pe margine si le dam la propriu la picioare la toti cocalarii si bisnitarii.DNA si SRI ar putea sa fie armele noastre .E cazul sa nu ne mai facem mustrari de constiinta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. SRI e doar un departament Mosad iar DNA e inventia FBI si CIA . SIE se subordoneaza tuturor celor trei servicii straine . DGIPI e corupt total si se supune doar interlopilor politici. Toti se subordoneaza grupului Bildemberg care e de fapt statul major al asa zisilor ’'iluminati''.Termina cu sperantele si visele.

   Ștergere
  2. Apocaliptule,aberezi.Dupa capul tau singurii demni de incredere sunt extraterestri.Ia legatura cu ei si vezi ca poate te vor ajuta.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Pentru anonim.Asa e ''aberez''' .Ai dus in derizoriu postarea mea .Prima regula a manipularii cand nu poti ataca ideea ataca persoana si exagereaza tot ceea ce posteaza .Faza cu extraterestii 😂 e chiar de manual .Oricum va angajeaza din ce in ce mai slab pregatiti .Lasati lucrarea privind manipularea neuro lingvistica ca e depasita.

   Ștergere
  6. Cat priveste increderea in servicii cred ca glumesti..Crezi ca Romanistanul ajungea o colonie jefuita salbatic plina de spitale incarcate de stafilococi si pioceanic adica lagare de exterminare, o colonie in care se aplica la sange Codex alimentarius si se aduc vvaccinuri din Khazastan daca cei din servicii isi faceau treaba? Punctual, fara sa vrei , ai dreptate exista si extraterestri in servicii adica patrioti .Dar foarte putini si sunt vanati.Ei trebuie sa fie fideli organizatiei nu poporului. Ca poporul e las si trepanat tv e alta discutie .

   Ștergere
 31. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Despre cum se pune botu' la multe aiureli !...
  Se tot vehiculeaza ideea ca niste parlamentari "şi dă-i , şi luptă neicuşorule" vor sa legifereze valoarea punctului de pensie la nivelul a 45% din salariul mediu pe economie ...
  Iar unii , mai firavi la "creerele" lor , "răspîndăcesc" ideea ca fiind sigur realizabila , si aplicabila in viitorul imediat ...
  Numai ca ideea-i de o aiureala monumentala !

  Hai sa vedem de ce este nerealizabila acea idee :
  - in prezent , ca'ntotdeauna , pensiile (din sistemul public) se platesc din contributiile celor care inca mai muncesc
  - in prezent "se ezista" un numar de "contributori" aproximativ egal cu numarul de pensionari
  ----- contributia unui "contributor" se foloseste pentru plata unei pensii
  - in prezent contributia este de 10,5% + 15,8% = 26,3 %
  ----- "contributorul" care are venituri de un salariu mediu pe economie contribuie cu 26,3% din acesta , realizind un punct de pensie
  ----- contributia aceasta va fi folosita pentru plata unei pensii de un punct
  ----- de unde dracu' sa se poata plati un punct de pensie cu 45% din salariul mediu , atita timp cit pentru acel punct de pensie s-a "colectat" numai 26,3% din salariul mediu pe economie ???

  Nu mai punem problema ca din acei 26,3% colectati mai trebuie platite si pensii de urmas , precum si pensii de invaliditate !
  Nu mai punem problema ca din acei 26,3% colectati mai trebuie sa se suporte si cheltuielile de administrare a pensiilor !
  Nu mai punem problema ca din acei 26,3% mai trebuie sa se plateasca si pensiile celor care au muncit "in grupe de munca" ; pensii majorate datorita acelor conditii de munca !
  Sa nu se spuna ca pentru conditii de munca "superioare" contributiile sint mai mari ... pen'ca treaba-i mai complicata :
  - si in prezent mai exista "lucratori" in conditii de munca "superioare" , dar ...
  ---- numarul acestora este mult-mult mai mic decit al pensionarilor proveniti din conditii similare
  -------- pensionarii provin din multele intreprinderi care au fost desfiintate ... deci , in prezent , nu are cine contribui suplimentar pentru conditii "superioare" de munca
  -------- in putinele intreprinderi ramase , prin modernizari , s-a redus numarul de locuri de munca cu conditii "superioare" .... reducindu-se si numarul de "contributori" ...
  - in concluzie : contributiile (majorate) pentru conditii "superioare" de munca nu vor acoperi , intr-un viitor apropiat , necesarul de plata a pensiilor majorate pentru conditiile de munca ... o buna parte a acestor pensii urmind a fi platite din "slăbănoaga" de contributie de 26,3% ...

  Asa ca ... nu e cazul sa ne bucuram ca valoarea punctului de pensie va fi de 45% din salariul mediu pe economie !...
  Dupa cum nu este cazul nici sa ne intristam din cauza ca acea propovaduita majorare nu va fi aplicabila pensiilor militare ! Pentru ca nu va fi acea majorare ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam subtirica aceasta "gandeala". In primul rand trebuie separati pensionarii de asistatii sociali, in acest caz ramanand vreo 2,5 milioane de pensionari. Apoi, este de datoria statului sa plateasca pensii celor ce au muncit si si-au facut datoria...au papat banii? Acuma , daca nu au , sa se imprumute, sa eficientizeze colectareaimpozitelor si a economiei subterane...cine nu-i in stare sa fie dat jos si sa vina oameni competenti caci vad ca in frunte au ajuns oameni de o calitate indoielnica. toti frizerii, mecanicii auto si ospatarii au ajuns parlamentari..visul lui nea Nicu a devenit realitate ORIGINEA MUNCITOREASCA a preluat puterea!Traiasca Re...GeLe!

   Ștergere
  2. De acord cu d-voastra 100%.Cu un singur lucru nu sunt de acord!Inteprinderile nu au fost desfintate,ci au fost ruinate.Acolo,lucrau milioane de oameni care contribuiau la sist.de pensii.Erau 10 mil.de contribuabili la 2,5 mil.de pensionari.De ce au fost ruinate inteprinderile??!!

   Ștergere
  3. De acord cu d-voastra 100%.Cu un singur lucru nu sunt de acord!Inteprinderile nu au fost desfintate,ci au fost ruinate.Acolo,lucrau milioane de oameni care contribuiau la sist.de pensii.Erau 10 mil.de contribuabili la 2,5 mil.de pensionari.De ce au fost ruinate inteprinderile??!!

   Ștergere
  4. PT.CA:
   LIPSEAU COMENZI
   AU VENIT DIN AFARA PRODUSE IEFTINE
   LIDERII DE ATUNCI AU FOST MITUITI
   AU GASIT MENEGERI COZI DE TOPOR
   PROBABIL CĂ UNII DECIDENTI AU FOST AMENINTATI
   S-A INCURAJAT EXPORTUL MATERIILOR PRIME
   AM FOST OBLIGATI SĂ INTRAM ÎN NIȘTE CLUBURI PLATIND NIȘTE COSTURI
   AM BENEFICIAT DIN PRIN CU MASURI ȘI SFATURI DIN EXTERIOR CUM SA NE ....AUTODISTRUGEM .

   Ștergere
  5. Promovarea noii legi a salarizarii ar duce imediat la cresterea spectaculoasa a salariului mediu pe economie.
   Cresterea salariului mediu pe economie ar duce la cresterea spectaculoasa a tuturor pensiilor care se raporteaza la salariul mediu pe economie si care pensii in mod legal ar trebui sa fie la nivel 45% din salariul mediu pe ec., si sa creasca anual cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu pe economie.
   În acest caz de unde bani si pentru una si pentru alta?
   Asa ca STOP cadru !! Ne mai gîndim !!!

   Ștergere
 32. http://www.dzr.org.ro/william-cooper-ofiter-al-marinei-militare-a-sua-a-fost-asasinat-de-guvernul-sua-dupa-dezvaluirile-facute-despre-iluminati-guvernul-mondial-si-noua-ordine-mondiala-ozn-uri-terorism-si-crima-organ/

  RăspundețiȘtergere
 33. http://www.dzr.org.ro/william-cooper-ofiter-al-marinei-militare-a-sua-a-fost-asasinat-de-guvernul-sua-dupa-dezvaluirile-facute-despre-iluminati-guvernul-mondial-si-noua-ordine-mondiala-ozn-uri-terorism-si-crima-organ/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar, la monastire nu mai mergi?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Vlad Tepes tu cui te adresezi cu decrepitule ?Ca dupa cum i-ai raspuns tot lui Vlad Tepes reiese ca te jignesti singur.Ai probleme la cabina?

   Ștergere
 35. Promovarea noii legi a salarizarii ar duce imediat la cresterea spectaculoasa a salariului mediu pe economie.
  Cresterea salariului mediu pe economie ar duce la cresterea spectaculoasa a tuturor pensiilor care se raporteaza la salariul mediu pe economie si care pensii in mod legal ar trebui sa fie la nivel 45% din salariul mediu pe ec., si sa creasca anual cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu pe economie.
  În acest caz de unde bani si pentru una si pentru alta?
  Asa ca STOP cadru !! Ne mai gîndim !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O colonie ca Romanistanul trebuie sa produca bani pentru stapanii ei nu sa cheltuie bani pentru intretinerea sclavilor batrani.Pentru sclavii imbatraniti exista spitalele cu ziclon B adica infectiile intraspitalicesti .Care isi fac mai eficient treaba chiar decat gazul.Nu vedeti ca toti politicienii se opereaza afara si nu incredere nici macar in spitalele private ?

   Ștergere
  2. Erata ,si nu incredere = nu au incredere.

   Ștergere
  3. Broscoi raios@mai schimba si tu partitura ca treaba cu" Romanistanul" s-a invechit.Uite, eu la un referendum as vota ca R sa devina un stat component al USA.Tu nu?
   Apocaliptule@se pare ca ti-ai facut concediul intr-un OZN ori ai citit prea mult SF.

   Ștergere
  4. Dar, ramanerea salariilor la nivel de Africa neagra, ce inseamna?
   Ai citit explicatiile prof. Cosea?
   Ai facut un singur studiu de macroeconomie, in ultimii 60 ani?
   Daca Nu, TACI!.....sau spune: eu si numai eu cred asa! Sau...parerea mea si numai a mea este ca .....
   Acelasi lucru!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  6. Anonim de ce ar vrea USA ca o colonie de sclavi lasi ca Romanistanul ,colonie cu care face ce vrea inclusiv experimente cu virusi bacterii si codex alimentarius sa devina un stat american cu drepturi ? Tu daca ai avea un sclav supus care te asculta orbeste pana la sinucidera ( vezi enervarea Rusiei) il faci egalul tau ? Libertatea se castiga prin lupta nu prin cerseala.

   Ștergere
  7. Vlad Tepes e MaKis ala care chema oamenii la miting dar el nu a venit ca e sub demnitatea lui.Apoi tipa in sparlament ca e nemultumit cu pensia lui de tractorist belestecopterist de/6700 lei lunar.A fost si pe la patru partide..Si cioara asta hoata se crede Tepes

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. ***Mares, de cand toashu MM ,prost ca noapte, zis "tigri3" isi permite sa incerce sa faca misto de tine.Da-i peste bot prostanacului care este o biata javra dar se crede 'tigru".

   Ștergere
  10. Vlad Tepes si All,
   Ce ar fi tara asta fara saraci cu duhul nativi? Unde ar mai fi farmecul si veselia? Dar poezia ei? Pentru ca, salarii si pensii mai mari > impozite mai mari! Decuplarea asistatilor sociali de la fondul de pensii si plata acestora de la buget ar lasa guvernul fara banii la dispozitie, pt mofturi si placeri vinovate!
   Acuma, daca analizezi si afli ca 50% din asistatii sociali nu fac obiectul, te intrebi de ce primesc bani? Simplu....pt ca acestia constituie masa de manevra disciplinata la vot! Acestia anuleaza votul celor ce gandesc si isi pun mereu intrebari!
   PS
   -multumesc admin.!
   -nu mai raspund la jignirile unora
   -pe unii îi citesti dupa modul cum cobstruiesc fraza sau se exprima simplu, cu propozitii scurte, direct proportionale cu propria lor gandire
   -un singur roman mai trebuie devoalat, daca mai este cazul, dar vine si timpul lui!

   Ștergere
  11. Categoric, exclus acele copy / paste, de multe ori si nocive, luate din site-uri obscure ale unor asa zisi freelanceri!

   Ștergere
 36. http://www.cunoastelumea.ro/membru-in-comisia-de-control-a-sri-moartea-lui-condrea-a-fost-regizata/

  RăspundețiȘtergere
 37. http://www.cunoastelumea.ro/membru-in-comisia-de-control-a-sri-moartea-lui-condrea-a-fost-regizata/

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. Sunteti de coma.Chiar nu sunteti in stare sa dati niste replici inteligente?Recurgerea la expresii de mahala exprima neputinta de a rezista la stres si uite asa bucurati tapul din familia Cezarului.

  RăspundețiȘtergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sau marcati link-ul si aplicati direct pe
   Go to https://media.giphy.com/media/3o7Zep1itVR8OAGVAQ/giphy.gif

   Ștergere
 44. Sunteti de coma.Chiar nu sunteti in stare sa dati niste replici inteligente?Recurgerea la expresii de mahala exprima neputinta de a rezista la stres si uite asa bucurati tapul din familia Cezarului.

  RăspundețiȘtergere
 45. Militarii romani sunt carne de tun acolo. Nimeni nu i-a instruit sa lupte in acele conditii. Vizireanu si Dumiutrescu, Dumnezeu sa-i ierte si odihneasca nu au cazut in lupta ci au fost asasinati. M Ap N nu a pregatit militari pentru situatii ca cele de acolo. Si le mai acorda si salarii de mizerie!!!Aceasta este armata a luat Plevna, Vidiunul, care a luptat la Marasesti. Carei, Budapesta? Romania, pitipoance cocalari, ARMATA, cutremurator. Dumnezeu sa ne fereasca!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acei militari au fost foarte bine instruiti. Problema este ca in conditiile in care NU ai adversar declarat in fata, poti sa o musti sub orice forma. Este simpla schema: au avut de-a face cu adversari imbracati in uniformele partenere afgane!

   Tu ce ai face in Romania la intalnirea cu o structura militara romaneasca inarmata? Care de fapt nu este romaneasca, ci este fix adversarul tau! Descoperind ca de fapt, doar uniformele erau romanesti, dedesupt fiind rusi pur sange? Gandeste-te ca poti descoperi acest lucru abia dupa ce te-au ras!

   In material este descris clar ce s-a intamplat! Talibanii erau imbracati in uniformele armatei afgane prietene! Cum procedezi? Dai mai intati cu tunul in armata prietena? Ca oricum daca ajungi la identificare, da ea dupa tine cu tunul! Este o situatie foarte grea!

   Ștergere
  2. Talibanii s-au infiltrat cu ajutorul tradatorilor ..afgani !!
   Se cunosteau intre ei ..trebuiau sa aibe documente pt. a se plimba prin unitatea respectiva ..parole de recunoastere etc ..
   Interesant ar fi de stiut cine gestiona unitatea de la A la x....
   Este atat de usor sa te infiltrezi ..intr-o zona framantata ..de tot felul de conflicte ...
   Nu ati participat la aplicatii cu dubla partida ..??..nu v-ati schimbat semnele de recunoastere pentru a face o cercetare ...a inamicului ..??
   Daca nu ..nici nu stiti ce ati pierdut...!!

   Ștergere
  3. Intr-o aplicatie de pomina ..avand mana dreapta..un ofiter care ..era dat drakului...am reusit sa descopar si sa leg toate elementele de Cc.ale R...!!
   Dupa o zi de ascultare pe statia radio ..Nelson (codificarea celui care a actionat)..a descoperit tot..
   Le dadeam si ordine ..ieseau singuri la intalnire ....
   Am crezut ca ma ,,premiaza "..cand colo mi-am facut dusman pe seful Cc.R si pe Cdt .R....

   Ștergere
  4. Vorbesti de tradatorii afgani. Si- au tradat aia tara?

   Ștergere
  5. Mda..ii ca dracu..
   Pe unii tot ii consideram tradatori

   Ștergere
 46. Si inainte de 90 au fost instruiti straini.e adevarat ca intr-un nr.infinit mai mic si pe teritoriu romanesc.La sibiu in 79 scoala era populata de negri care o rupeau binisor romaneste.in 1974 la unap era o grupa de nord coreeni

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am avut colegi din Franta! Acum 3 ani erau turci, chinezi la UNAP!
   Diferenta este ca ROU este o tara sigura iar sof nostri din Bg.Op.Sp. instruiau politisti afgani pe un teritoriu nesigur!
   Sunt sigur ca au fost instruiti pt astfel de situatii, dar nu poti elimina la 0 riscul!
   Daca ar exista razboi fara morti si / raniti nu ar mai exista victorie sau infrangere! Asta, asa, la modul general!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Doina si Aldea Teodorovici,Dumitru Tinu , Dan Condrea,Erbasu . Teo Peter Ursu ,etc, confirma ca Romanistanul e sigur.Daca ajungi si in spital esti chiar "absolut sigur'.

   Ștergere
  4. Stiu vreti garantii ca totul e sigur .Va garanteaza Patriciu pe care nu l- a vazut nimeni mort banii lui s-au evaporat iar spitalul unde a fost declarat mort insista ca nu a fost acolo.Ca mormantul lui e pazit si acum ca un obiectiv militar e alt poveste . De ’'siguranta’'

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Cu cea mai mare mortalitate din Europa depasind si tari africane e colonie sigura nu?

   Ștergere
 47. Broscoiule de unde naiba le scoti prietene?Ai dubii ca unii din cei enumerati nu au murit in accidente auto iar altii nu s-au sinucis?Mai lasa-le in colo de teorii ale conspirativitatii sau eventual ia-te de mana cu Pavel Corut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fericiti cei saraci cu duhul Iceparule.Sunt convins ca a ta e imparatia cerurilor ..

   Ștergere
 48. Iceparule este ca nu exista nici genocid in spitale iar linsul oaselor de cadavre (moaste) prin geamuri pline de tbc si hepatite te vindeca ''pe loc"" de orice boala? E clar ca tu ajungi in raiul ala de care ne zic ninja in sutana.

  RăspundețiȘtergere
 49. Stramosii ne-au invatat: “Dusmanul cunoasterii nu e lipsa cunoasterii ci convigerea ca cunosti, astfel vei respinge informatia noua, chiar daca ti-ar putea salva viata.”

  RăspundețiȘtergere
 50. http://www.justitiarul.ro/noii-fanarioti-conduc-tara-romania-nu-mai-apartine-romanilor/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu iti schimbi pseudonimul precum culoarea cameleonul.Tie mereu iti fata mintea de unde concluzia ca esti bolnav de spionita sau mai bine zis esti sarac cu duhul.Nu m=ar mira ca intr=un viitor sa te dai drept Napoleon sau Carol cel Mare..Pe mine unul ma plictisesti.Cauta-ti alte tinte.

   Ștergere
  2. Anonim cine te-a bagat pe tine in seama ? Esti ca babele alea care sunt suparate ca nu sunt si ele violate .Cat priveste spiomita nu te baga ca te depaseste . Vezi-ti de lungul nasului si intra in dialog cu cei ca tine cu IQ cat numarul jucatorilor unei echipe de fotbal.

   Ștergere
 51. Demers pentru istoria recenta si adevarata!

  http://www.justitiarul.ro/8421-2/

  PS-daca ati citit cartea, veti intelege mult mai lesne!

  RăspundețiȘtergere
 52. Da securitatea ( cu divizia foarte eficienta anti KGB atunci ) a tradat dar probabil nu era alta solutie.Sa zicem ca s-ar fi opus celor doua servicii mamut KGB ( si GRU atunci) si CIA care vroiau sa ingenuncheze Romanistanul.Cat ar fi rezistat ? Mai ales ca se dorea de marile puteri (inca de atunci ) asa zisa ’'regionalizare''(de fapt impartirea prazii si divizarea puterii realizata partial ulterior ) a tuturor tarilor din est care au facut parte din tratatul de la Varsovia . De altfel securitatea nu a tradat doar in 89 ci chiar din anii 8O cand trimitea rapoarte false despre starea de spirit a populatiei ( plus informatii false despre ''realizarile ”'din agricultura )si in schimb ajuta la infometarea populatiei si mai ales o intarata impotriva lui Ceausescu.Care Ceausescu imbatranise si lua de bun tot ce i se baga pe gat crezandu-se de neinlocuit.De fapt Ceausescu a facut greseala fatala sa dea cu flit lojei italiene P-due (supusa direct asa zisilor iluminati ) din care facea parte si care il si pusese secretar general al PCR contra unor spagi de peste 10 milioane de dolari ( bani multi atunci).Cand Ceausescu vazand starea de sclavie in care erau impinse (de catre FMI) tarile in curs de dezvoltare a vrut sa faca fond de imprumut (fara dobanzi in care Romania garanta cu filoanele de au pur de la Rosia Montana si Certej ) s-a hotarat condamnarea lui la moarte conform codurilor masonice .Securitatea cu multi generali si ei membrii ai lojei P-due ( vezi chiar Iulian Vlad) si cativa ai ritului scotian antic si acceptat ) doar a manipulat populatia in sensul dorit incepand din ani 80..Dupa lichidarea lui Ceausescu acei generali masoni au pus bazele noilor servicii de informatii pe care le-au oferit ulterior cadou noilor stapani .Restul il stii.Oricum am sintetizat in mare in cateva cuvinte ( foarte sumar ) nu poti acoperii o problematica atat de complexa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oricare ar fi forta dusmanului si insusi sfarsitul tau nu exista circumstante atenuante pentru tradare si tradatori! In orice organizare sociala!
   Ei au tradat tara nu o persoana anume!
   Constiinta nu se spala la programul de dimineata! Lepra nu-si depaseste conditia de lepra si vierme!

   Ștergere
  2. Realist,Broscoi cu par pe piept,Badea Cartan,Calaretul apocalipsei etc.fugi repede la Spitalul 9 .Paranoia devine acuta.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Anonim de ce te intereseaza sa colectezi atent numele sub care apar diferite postari? Ce interes ai ? Vezi ca ai mai ratat cateva si iti taie baietii cu ochii ca marea din malai .Nu-i asa V K ?Vezi ca nu esti chiar asa anonim.

   Ștergere
 53. http://www.dailymotion.com/video/x2dqvib_video-senzational-istoricul-cristian-troncota-despre-teroristi-tradarea-securitatii-lovitura-de-stat_news

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E perfect adevărat, pe acest blog se cearta niște moși tembeli!

   Ștergere
  2. E perfect adevărat, pe acest blog se cearta niște moși tembeli!

   Ștergere
  3. Un batran cu experienta vietii ( daca nu e senil) valoreaza cat 10 000 de tineri frumosi si liberi trepanati tv.Si te asigur ca ’mosii'' astia care au creeat o industrie puternica care a speriat vestul (pana la lovilutie) au citit de mii de ori mai multe carti decat tinerii frumosi si liberi la un loc .Tineri care sunt folositi acum de stapanii coloniei ca masa de manevra experimente in spitale cu apa chioara in loc de dezinfectante ,vacinuri din Khazastan si carne de tun pentru alte tari .Ca sunt si multi ''mosi '' imbatraniti in rele ,tradatori de tara ,gata de orice marsavie e alta poveste .O poveste urata de care are grija Dumnezeu .

   Ștergere
  4. F-16..second Hand ..???

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. ma distreaza astia cu sinucisul Condrea probabil aflat acum in Venezuela..Conform procuraturii inainte de a fi sinucis Condrea s- a plimbat inainte si inapoi de 13 ori desi toate camerele din zona au fost sterse de sri conform martorilor care aveau acces la acele camere .Ca in zona in care Condrea facea plimbari intensive ( de13 ori) stau si cativa generali SRI ( din care unul si-a dat si demisia a doua zi) nu e important .Dar cel mai tare m-a distrat ca pana la venirea celor de la crimialistica doua femei ( care ar trebui sa apara in dosar ca martore sau incriminate penal pentru distrugeea de probe )'' chemate'' de primar aparute in 12 minute de la accident care au fost dirijate de un ofiter de politie ca sa faca'' curatenie''' la locul faptei adunand diferite obiecte imprastiate in zona .Criminalistii veniti ulterior au constat ca locul faptei a fost compromis au facu poze la ce a ramas si gata .''Case closed’' vorba unui mare militian cu obrazul de soric.

   Ștergere
  7. Curios cum biciclistul ala care a batut recordul mondial de viteza pe 300 m a disparut ulterior din peisaj de nimeni din mas media nu mai poate da de el..Probabil a fost avansat si el la exceptional si mutat in ''interes de serviciu''.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 54. http://www.expunere.com/rezervistii-armatei-romane-se-revoltatrebuie-schimbat-drumul-tarii-nu-ne-putem-lasa-soarta-pe-mainile-oligarhilor-si-asasinilor-economici.html

  RăspundețiȘtergere
 55. http://www.expunere.com/rezervistii-armatei-romane-se-revoltatrebuie-schimbat-drumul-tarii-nu-ne-putem-lasa-soarta-pe-mainile-oligarhilor-si-asasinilor-economici.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Partid condus de pedelicul Viorel Gligor . Printre fondatorii acestui partid se numara si Viorel Kis . Suficient ca sa ne dam seama cine sint . http://cnsc-forta3.blogspot.ro/2015/03/apel-al-grupului-de-initiativa-pentru.html

   Ștergere
  2. Mie de Gligor imi place chiar daca e denigrat constant de ziaristi acoperiti din mas media .Cat il priveste pe Kis nu cred ca il baga cineva in seama pe acolo .Apoi si Kis e patriot in felul lui chiar daca e cam lacom de arginti.In alta ordine de idei daca ai alta solutie sa auzim.

   Ștergere
  3. Si de unde ai scos-o ca Gligor e pedelist adica acum penelist ?Asa de curiozitate...

   Ștergere
 56. http://www.flux24.ro/exclusiv-cei-4-generali-cheie-din-sri-de-la-corbeanca-si-seful-protectiei-interne-locuieste-langa-locul-accidentului-sefului-hexipharma/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Politicieni urinează pe noi și moșii se cearta pe blog.E unul Cornelius care produce greata cu tembelismele lui. Mos dogaru ne zice sa votam psd pe linie de parca nu ponta ne-a dat-o prin gura.NISTE MOSI TEMBELI

   Ștergere
  2. Politicieni urinează pe noi și moșii se cearta pe blog.E unul Cornelius care produce greata cu tembelismele lui. Mos dogaru ne zice sa votam psd pe linie de parca nu ponta ne-a dat-o prin gura.NISTE MOSI TEMBELI

   Ștergere
  3. Parere proprie. Raul stangii este mai mic decat raul dreptei privind rezervistii!

   Ștergere
  4. Ezemple de dreapta? Dementu chior, piticu porno, bleaga,broscoiu,ingas, ialomitianu, joiana woodrea, andrea paul, vedeanu marmosim, perdoiu, siitan, matracuca procuroare comunista,etc.deci tara libera puteti incerca poate a 2 a oara -i cu noroc!

   Ștergere
 57. Nu fac politica, dar ultima afirmatie este colosala, directa si spontana!

  http://www.dcnews.ro/mobile/ponta-declara-ie-care-ii-va-inspaimanta-pe-viitorii-primari_507114.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Psd e un partid de infractori ( CONDUSI de un infractor declarat ) pe fata fata de pnl care sunt tot hoti dar mai finuti dar la fel de toxici.Cand o sa vad un singur primar cinstit condamanat la puscarie o sa -l cred pe plagiator .La noi politician egal infractor si pe buna dreptate .Nimeni nu mai face politica pentru cetatean ci pentru a da tunuri .Solutia e simpla Toate cazarmele militare care nu au fost inca praduite transformate in puscarii (si amenajate cu sere prin care sa produca ceva) si minim 100 000 de mii ’de politicieni”( adica talhari la drumul mare ) condamnati fara suspendare sau suspendati pe funie.Altfel disparem ca natie in mai putin de 10 ani .

   Ștergere
  2. Ce a furat Dragnea ...totusi de zici ca-i infractor ...???

   Ștergere
  3. Esti putin cam drastic!
   Oprea a cedat primariilor majoritatea cazarmele dezafectate!
   O puscarie la standarde UE este nai scumpa decat 13 curse Corbeanca-Baneasa/persoana si jafuri de masini sunt din plin!
   Cu 5 litri de carburant...se rezolva problema! Ce zici?

   Ștergere
  4. Nu cumva esti de realist Basist ...???

   Ștergere
 58. Ca oameni care ati slujit sub draple si v-ati sacrificat tineretea si de fapt viata pentru o cauza nobila( a sluji sub drapel cu credinta, barbatie si onoare) cred ca nu e productiv sa votati ca la piata dupa lozinci mult iubite si stimate ale celor ce au jefuit si jefuiesc in continuare patria mama: "sa votam raul cel mai mic" sau "sa-i votam pe astia ca ne mai arunca si noua cate o ciozvarta din furtisagurile lor imense". Mai bine umpleti de stampile toata foaia ca sa vada si actualii cat de mult sunt iubiti si stimati! Poate asa se vor trezi din visul lor furacios!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Stalin nu era prost cand a spus ca nu coteaza pe cine votezi ci doar cine numara voturile .Sub lozinci patriotarde tu ne manipulezi la greu.. Prosti ne mai credeti voi pe noi militarii .Refularea nemultumirilor militarilor in punerea de stampile aiurea pe o foaie de vot de care nu-i pasa nimanui e doar o forma de manipulare grosolana .Astia ne extermina definitiv in spitale si prin codex alimentarius colonia Romanistan e ruinata si jefuita salbatic iar populatia trepanata tv ''se razbuna'' stapiland aiurea o foie de vot fara valoare si gata .Isi asteapta randul la cimitir .Si nu asteapta mult, gencidul e rapid si bine organizat .Din ce fundatura a iadului ( sau poate a serviciilor) apareti ?

   Ștergere
  3. Dar ce este cu acest codex? Eu stiu ca este o certificare ISO 22000, un management, in fine, o carte cu coduri de buna practica!
   Observ de cam 6 luni ca îi dai alt sens!
   Tu stii altfel? De ce?

   Ștergere
  4. Mares desi acest codex e obligatoriu in UE singura tara ma rog colonie care il aplica ad literam e Romanistanul.In cod sunt permise o gramada de e-uri cancerigene iar otravirea painii cu initiumm este obligatorie .Citeste-l si o sa ti se ridice parul maciuca .Plus ca inititium in combinatie cu iodul obligatoriu bagat in sare formeaza celule canceroase .Nimic nu e intamplator .…

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!