duminică, 10 aprilie 2016

Deșteptarea! Urmeaza săptămâna de foc privind confirmarea sau încetarea "siluirii" pensiilor militare prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș!

Com. de Aparare
Com. de Buget
Ca și continuare la materialele anterioare, în săptămâna care urmează (pe marți-miercuri) ar trebui ca în Camera Deputaților să se pronunțe și celelalte 3 comisii (din totalul de 4), asupra Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș. Deși nu este neapărat tabu ca acest lucru să se întâmple musai săptămâna viitoare. Pentru cine a pierdut firul, este vorba despre proiectul de lege cu nr. PL-x 82/2016. Cursul legislativ si deciziile Camerei Deputatilor pot pot fi urmarite aici! Pe de alta parte, luând de bună informarea din 06.04.2016 a conducerii S.C.M.D., ar urma ca "saptamana viitoare sa aiba loc dezbaterile in Comisiile de Aparare, Juridica si Buget, Finante, in vederea intocmirii raportului comun de inaintare a Plx nr. 82/2016, plenului Camerei Deputatilor, cu recomandarea abrogarii Art. 40 din OUG 57/2015 sau votarii acestuia cu amendamentele admise la Comisia de Munca si a celor care vor mai apare". Conducerea S.C.M.D. previzionând la modul  optimist deciziile celor 3 comisii, dar care la modul oficial nu au decis inca, nimic!

Com. de Aparare
Com. Juridica
Vă readucem aminte că la modul cotidian, parlamentarii voteaza o lege în funcție de deciziile colegilor lor din comisii.  Până la acest moment cunoaștem ca decizia Comisiei de Muncă ne-ar fi  în mare parte, favorabilă! Dar am mai aflat și că șeful Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, social-democratul Ion Mocioalcă - se opune amendării Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș. Ion Mocioalcă intrand in conflict cu un alt membru al comisiei, Nicolae Mircovici - care din datele pe care le detinem, pana la acest moment apara in mod real interesele militarilor.

Si acum este acum! Sa analizam incă o data componența Comisiei de Apărare din Camera Deputaților! Apar nume cunoscute, nu? ... Ponta, Dușa! Și Canacheu - desigur, fost membru al regimului sectant portocaliu! Legat de Ponta, Dușa știți care ar fi culmea, nu? Să voteze și ei tot precum poziția preexprimată a șefului Comisiei de Apărare din Camera Deputaților - social-democratul Ion Mocioalcă!

Com. Juridica
Com. de Buget
Pe de altă parte, Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș va lua contact și cu comisia-cheie care este cea pt. Buget-Finanțe! În cadrul căreia soarta pensiilor militarilor se va confrunta și cu cei care altădata au desființat complet pensiile militare, respectiv cu Andreea-Maria Paul Vass sau cu Gh. Ialomițeanu

In sfârșit, mai este o comisie de care depinde soarta pensiilor militare! Este vorba despre Comisia Juridică unde dăm de ... însăși președinta P.N.L. - Alina Gorghiu! Dar și de Nicolicea Eugen - alt specimen al fostului regim sectant portocaliu, din aripa U.N.P.R.!

Așadar va urma o săptămână de foc! Cu posibilitatea de prelungire a agoniei cu încă o perioadă. 


Com. de Aparare
Com. de Aparare
Excluzându-i pe "rătăciții" din rândurile  noastre care "au pus botul" cândva la binefacerile regimului sectant portocaliu (am avut și astfel de rătăciți printre noi și încă mai avem - fiți siguri), nu avem cum să nu ne reamintim că printre militarii în rezervă/retragere există suficient de mulți "seduși" pe rând, fie de bunele intenții ale P.S.D., fie ale P.N.L., fie ale U.N.P.R.! Sau "seduși" simultan de toate cele 3 partide nominalizate (fosta U.S.L.)! Militari despre care însă este dovedit că prin votul favorabil al Senatului asupra Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș, au luat cu toții "țeapă". Indiferent de partidul adulat! Seducția de altădată, dovedindu-se a fi fost doar un banal viol!

În consecință, fiecare "adulator" este invitat să urmărească săptămâna urmatoare, îndeaproape, prestația "adulaților" lui din Camera Deputaților (este camera decizională)! În caz contrar, existând suficiente premise ca "adulații" să procedeze tot la fel ca în Senat! 

Atentie! Prin deciziile lor, cel putin 4 protagonisti dintre cei prezentati in foto și care reprezintă obiectul acuzării, judecarii și condamnării de către zona "R-26500 Elita, au comis deja crime la propriu, fără putință de negare, contra militarilor români! Dar și asupra celorlalți avem dubii, fiind implicați și aceștia într-o proporție mai atenuată, este drept (cam de "fifty-fifty") în derularea aceluiași măcel!


UPDATE 1 
Invitația la plimbare!


Camarazi, in scurt timp, orice actiune va fi tardiva si ineficienta, iar lamentarile vor ramane singura consolare. Avem posibilitatea, noi singuri, uniti sau dezbinati sa ne afirmam dezaprobarea si punctul de vedere DIRECT IN FATA CELOR CARE NE UMILESC...fara sindicate, fara asociatii, fara lideri barfiti, dar cu determinare si pragmatism. 


De aceea, va propun: 

- PASUL 1: luni 11.04.2016 la ora 11.00 sa ne intalnim, in numar cat mai mare, pe alea care duce la sediul Casei de Pensii Sectoriale a MApN (Drumul Taberei 7-9) si sa-i cerem audienta sefului acesteia si explicatii privind atitudinea fata de pensionarii militari; 

- PASUL 2: marti sau miercuri (cand se reiau discutiile in parlament), la o ora convenita ulterior, intalnire in Parcul Izvor si plimbare de voie in jurul Palatului Parlamentului, cu halta mica la intrarile in sediul MApN (str. Izvor si Calea 13 Sept). "Plimbarile spontane" pot fi simbolice (sub 10 participanti) sau serioase (peste 1000 de oameni). Oricare ar fi prezenta, statul participantilor impune ordine, disciplina, decenta, echilibru si fermitate. 

Orice propunere constructiva e binevenita. La fel si privind orice argument serios conform caruia o asemenea actiune poate dauna "succesului obtinut de reprezentantii nostri oficiali". Prezenta unor camarazi documentati si capabili sa sustina interesele pensionarilor militari este esentiala. Eu voi fi acolo, indiferent de rezultatul discutiilor din mediul virtual, ca semn al solidaritatii cu camarazii preocupati de pensie si pentru... a face miscare ("cel putin 30 de minute zilnic)! Participarea e libera! 

Voi fi incantat sa-mi intalnesc colegii si colaboratorii de alta data (chiar si cei cu pensii de peste 3500 de lei). Invitatia poate fi retransmisa pe e-mail, tuturor celor interesati...din Bucuresti si imprejurimi...sustinerea celor din tara, precum si a celor netransportabili, este extrem de importanta! Sanatate si numai bine tuturor...chiar si celor care se vor ruga pentru esecul initiativei de mai sus!

Edmond MILEA"
UPDATE 2UPDATE 3
Ei nu mai au chef de glume!

Este legat de revendicarile militarilor in rezerva/retragere, dar nu are legătura ca punctualitate (poate doar la modul incidental) si ca organizare cu primele 2 UPDATE-uri! Din motive legate de maximizarea surprinderii și de securizare a acțiunilor, conținutul acestui UPDATE nu poate fi dat încă publicității! Cu excepția fotografiei de mai jos. Ei nu mai propun nimic, intrucat au hotarat deja sa decida doar ei pentru ei si nu tot mereu altii în locul lor!UPDATE 4

"Consecventă respectării obiectivelor prevăzute în statutul și strategia organizației pentru respectarea și promovarea drepturilor militarilor, activi sau în rezervă, asociația a decis, la cererea membrilor săi, în ultima ședință a Consiliului Director, să ia atitudine publică împotriva discursului duplicitar al oficialilor guvernamentali, în general, și din Ministerul Apărării Naționale, în special, și să sesizeze structurile legislative și executive asupra pericolului de perpetuare a politicii de discriminare a militarilor rezerviști și de neaplicare în domeniul pensiilor militare a principiilor unanim aplicate în statele membre NATO.

În acest scop, Consiliul Director al AORR a adresat o scrisoare-protest adresată Președintelui României, președinților celor două camere ale Parlamentului României, primului ministru, ministrului apărării naționale și președinților comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, comisiei de buget, finanțe și bănci, comisiei de muncă și protecție socială și comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților.

Secretar general,
                          Mihail Țăpârlea"

Legat de acest UPDATE, avem si un set de scrisori-avertisment. Inaintate celor mai importante  entitati de decizie politica din statul roman! Se pot vizualiza aici (rugam - incercati cu Google Chrome, altfel pot sa apara erori).  
329 de comentarii:

 1. credeti ca se va da aviz ,raport de comisia de aparare in favoarea militarilor daca MOTOC ,HELVIG si TOBA a a trimis o scrisoare prin care le cerea sa nu dea raport asa cum vor militarii , ? ar tebuii sa MERGETI ACOLO SA STATI PE CAPUL LOR

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/04/10/comunicat-de-presa-asociatia-ofiterilor-in-rezerva-din-romania-19-37-09
  Inclin sa cred ca tot mai multi colegi se trezesc la realitate. Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...si aici scrisoarea:
   http://adrian-udrea-1982.wix.com/aorr#!protest/kkb5f

   Ștergere
  2. Marti vom fi acolo!Cei din capitala dorm!Somn usor si vise placute!

   Ștergere
 4. OuG 57/2015 are o nota de fundamentare de 31 de pagini, poate fi citita pe: gov.ro>fisiere>NT_OUG_57-2015.
  Daca cititi aceasta nota de fundamentare veti constata ca nu exista nici un calcul sau cifre care sa estimeze cheltuielile bugetare cu legea 223/2015 (nemodificata) si eventualele reduceri de cheltuieli bugetare prin modificarea legii 223/2015 cu OuG 57/2015.
  Drept urmare, nu exista o justificare stiintifica a art.40 din OuG 57/2015.
  Putem explica inversunarea lui motoc, helvig si toba ?
  Nu cumva acestia , prin actiunile lor, care afecteaza activii si rezervistii, doresc subminarea capacitatii de aparare a tarii ?
  Ce parere aveti ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi-ti de treaba.Astia au obiceiuri de bancheri.Hagi Tudose.Taie coada la pisica sa iasa caldura afara cat mai putina.Dau cu o mana si aduna cu trei.Apucaturi de neam prost.

   Ștergere
  2. Ia vezi tu cine e puttatorul de cuvant al SRI si implicit al perciunatului Helvig .Si sotia ''purtatorului de cuvant '' e chiar tovarasa Otilia .Si Helvig ca si celalat perciunat MRU-unguent au fost scolarizati ca spioni in alta tara care nu e membra NATO dar conduce de fapt aceasta organizatie din umbra .Si Helvig si MRU si au fost sposorizati si numiti de nenea Soros directori acestor servicii , cu scopuri clare Scopul lor final e probabil Ungaria mare. Se vede din avion pentru cine vrea sa vada.

   Ștergere
  3. Referitor la nota justificativa, Tehnocrat are dreptate. De cand eram locotenent justificam orice actiune sau decizie. Aici nu se vede de ce a fost nevoie sa se umble la procente. Daca nu a fost atat de important ca sa i se acorde 3 randuri, de ce tine lumea de o propunere care incearca sa ajunga in M. Of. prin mersul taras si folosind terenul sa nu fie descoperita. Ca, la urma urmei, nici din titlu nu reiese o asemenea intentie. O asemenea dusmanie la adresa militarilor nu poate sa vina decat din frustarile unuia supus caprariei cand era racan. Daca venea la mine la raport cu asa ceva, in cateva minute il desfiintam pe "caprar", dar daca nu a venit, e bine sa uite intamplarile neplacute. Astea dauneaza si al sanatate.

   Ștergere
 5. da ,dar vor sa diminueze pensiile celor care depuj acum cerere de pensionare ,deci pensii mai mici decat aveau dreptul prin legea 223 , deci calcului se face cu 65 nu cu 85, asa ca doar pensionarii actuali nu dau probleme ,doar poate peste 2 ani, dar mai cedeti ca idiotul ala da o ordonanta salarizare si pana in 2020 n u mai actualizeaza pensiile actuale ,asa ca motiv in plus sa puneti mana pe bata

  RăspundețiȘtergere
 6. @tehnocrat11 aprilie 2016, 11:01

  Daca veti studia proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor incepand cu 01.08.2016 , veti constata ca exista un mobil serios pentru reducerile de procente pe care le aduce OUG 57/2015 fata de prevederile Legii 223/2015 in forma promulgata. Cand s-a emis OUG 57/2015 se cunosteau parametrii noii legi a salarizarii bugetarilor inclusiv impactul bugetar pe care l-ar produce sistemul pensiilor bazate pe actualizarea cuantumului in functie de salarii. Reducerile de procente, dupa parerea mea , vizeaza calcularea pensiilor care urmeaza a intra in plata dupa 01.02.2017. Noi , cei cu pensiile in plata , nu mai contam in prognoza salariala a guverantilor ,suntem amanati de la actualizare fara termen definit .

  RăspundețiȘtergere
 7. @ All. Scuze pentru cele peste 25 de comentarii care au disparut. Dar nu mai aveau chiar nicio legatura cu tema. In principiu, Iulian o invita pe Brenda la film, ea nu prea vroia, desi s-ar fi lasat pana la urma. Nicio problema, erau doar 3 comentarii de flirt, face parte din viata!

  Numai ca si ceilalti comentatori au sesizat treaba, asa ca am ajuns la 28 de comentarii tematice. Fiecare cum le venea la gura. Asa ca au disparut toate sa nu se supere nimeni!

  RăspundețiȘtergere
 8. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  A aparut "proiectul" ordonantei privind salarizarea bugetarilor ...
  Zice c-ar trebui sa intre in vigoare de la 01.08.16 ... si nu zice nimic despre o "etapizare" a aplicarii ...
  Zice ca salariile prevazute in aceasta ordonanta se aplica de la 01.08.16...

  http://www.snlp.ro/_files/0804_2016OUG_Salarizare_propunere.pdf

  www.snlp.ro/_files/Anexa_VII_cap_II_-_reglem_spec_armata_varianta_finala.pdf

  http://www.snlp.ro/_files/Anexa_VII_cap_II_-_reglem_spec_armata_varianta_finala.pdf


  Pentru colegii nostri in activitate ... e de bine ! Sint cresteri ale soldelor ! Iar la cei care au solde mai mari decit ce este prevazut in ordonanta ... ramine in plata ceea ce au la 31.07.2016 ...

  Pentru noi , pensionarii , nu-i nicio "sfîrîială" ...
  Ordonanta zice ca nu se va aplica prevederea privind actualizarea pensiilor cu soldele celor in activitate ...


  Printre noutatile "interesante" ale acestei ordonante privind salarizarea bugetarilor , fata de legislatia anterioara :
  - cuantumul zilnic al soldelor se raporteaza la numarul de zile lucratoare dintr-o luna (nu se mai raporteaza la numarul de zile calendaristice... asa cum era pina in prezent)
  - pentru militari (politisti si functionari penitenciare) suma sporurilor , indemnizatiilor , compensatii , prime , si alte drepturi salariale nu se limiteaza la 30% din solda functiei de baza (asa cum se va intimpla la ceilalti)
  - pentru militari (politisti , functionari penitenciare) , pentru activitatile desfasurate in zilele de repaus , se acorda o majorare la solda de functie (pentru ceilalti ... plata este permisa numai daca nu s-a putut acorda timp liber)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa dom'ne sa ne bucuram si pentru ei.Eu ma bucur!!

   Ștergere
 9. Demn de laudat.CMJ mi-a adresat scuze pentru o eventuala intarziere in elaborarea situatiei cu grupele de munca.Motivare.Numar imens de cereri in raport cu situatia numerica a personalului incadrat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. exact asa ceva am primit si eu joi.Ii inteleg.

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cei pensionați anterior legii 223 și cei pensionați pe această lege (cereri de pensionare anterior datei pe 1 august 2016) vor rămâne cu pensiile neactualizate prin suspendarea actualizării conform art. 39 din ordonanță, in cazul nostru prin suspendarea aplicării art. 60(1) din legea 223/2015.
  Deci până la recalcularea pensiilor, conform art. 109 și 110, o lungă perioadă de vreme vom fi mai multe tipuri de pensionari toți cu pensii militare conform legii 223: cu pensii la valoarea din decembrie 2010 indexate în 2016; cu pensii la valoarea recalculată pe legea 119/OuG 1; cu pensii la valoarea recalculată de legea 263; cu drepturi de pensie deschise pe legea 223 până la legiferea OuG 57/2015; cu drepturi de pensie deschise înainte de legiferarea OuG/57/2015 și actualizate în baza viitoarei legi; cu drepturi de pensie deschise pe legea 223 calculate după 01.08.2016 pe noua lege a salarizării.
  Și mai pot apărea mai ales spre finalul următorilor 4 ani și pensii ale militarilor calculate pe baza legii 263. Acum este clar de ce au modificat termenul de la 3 la 5 ani pentru dreptul de a opta între pensie militară pe legea 223 ori pensie pe baza legii 236. Patru ani cu noua grila de salarizare îi rezolvă intr-un fel sau altul pe cei proveniți din filiera indirectă cu doar 10-15 ani de carieră militară. Dacă au avut salarii mari în perioada cat au lucrat ca civili și prind și 2-3 ani cu viitoarea salarizare din armată plus grupele de muncă ies pe legea 236, dacă nu au suficiente venituri ies mai avantajos pe legea 223.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Rahat cu perje! "Niste tarani"!

   Ștergere
 13. Comentarii și concluzii pripite, total pe lângă titlul postării. Deci interes 0, presupun acțiuni - 0, rezultate ??? Tehno...retardați, rămâne cum s-a stabilit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiai ? Militarul roman e cea mai lasa categorie sociala.De altfel acum MApN si MAI sunt impamzite de politruci si pitipoance si nu isi mai pot apara macar cazarmele(la MApN) si angajeaza badyguarzi pe post de sgp ( sau invers).Cred ca MApN a fost distrus (prin subfinantare ) intentionat de perciunati stapanii coloniei .De distrugerea MAI s-a ocupat javra ordinara in 2011 cand a dat afara toti politistii si jandarmii cinstiti si a pastrat doar coruptii, pitipoancele si pilosii.Urmarea o vedeti azi...

   Ștergere
 14. Va rog sa ma lumineze si pe mine cineva care este in masura ,pana la legiferarea ordonantei 57 cu art. 40 ,cine are in acest moment dosar de pensionare depus pe ce baza legala se calculeaza pensia, multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legea 223/2015 cu modificările aduse de OG 57/2015. adică 65 % la 85 % + OMM 10 - 20 %, deci max. 102 % din baza de calcul.

   Ștergere
  2. multumesc doamna ,cu respect

   Ștergere
 15. Eu nu cred ca acest guvern va mai ramane in posturi dupa alegerile de primari!
  Va fi dbarcat de cei care vor castiga majoritatea primariilor! Din acel moment nu se mai justifica nici macar o secunda ramanerea lor la P.Victoria!
  Prea si-au pus lumea in cap, inclusiv partidele..... ramane de vazut cum se va juca si pozitia Cotroceniului....vad ca incepe deja fuga pe la ambasade!
  Peronal, doresc sa ramana ministrul transporturilor ca sa-si puna in opera prostia!...."4-5 aeronave Jet, asa cum este in lumea buna!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa si? Ce daca sunt ''alegeri''? Soros prin Ciolanis v-a pune un alt guvern ticalosit.

   Ștergere
 16. Eu unul m-am cam saturat de calcule peste calcule, de verdicte in privinta cifrelor rezultate in urma aplicarii legilor care nici macar nu se aplica sau se aplica trunchiat. S-a dat un update si ma asteptam sa comentam mai aplicat pe acesta. E vorba de principii, cele pentru care nu am prea militat. Toate actiunile rezervistilor organizati in sindicate sau individual au fost sortite esecului, cu mici exceptii. Acum se ma intrezareste o speranta - AORR pune piciorul in prag! Cine este AORR? Documentati-va si eu cred ca merita efortul sa fim aproape de ea. Cititi art. 2 din statut si puteti trage concluzia ca treaba este mai mult decat serioasa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si unde a fost ACRR pana acum?Militarii sunt umiliti cumplit de politicienii tradatori de tara de peste 5 ani iar Romanistanul e acum pe cale de disparitie are o datorie de peste 100 de miliarde de euro( bani furati) si o industrie ruinata definitiv .Daca vor face si ei un miting in fata guvernului pus Soros e ca o frectie la un picior de lemn.Trebuie luate masuri radicale dar cine sa le ia ?Timpul protestelor inutile a trecut..

   Ștergere
  2. Dacă ANCMRR funcționează ”sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al forţelor armate şi sub patronajul MApN, ministrul fiind preşedinte de onoare” de ce credeți că AORR ,care ”este organizată şi funcţionează sub auspiciile Statului Major General al Armatei României, în baza Actului Constitutiv şi a prezentului Statut. Șeful S.M.G. poate fi președinte de onoare al asociației.” , ar fi mai eficientă ?
   Domnul Milea care ne-a invitat ieri la o plimbare în Drumul Taberei a reușit să adune doar 11 oamani. Cam același succes l-a avut și Marin Necșu cu plimbarea din Cișmigiu acum ceva timp în urmă.
   Acțiunile rezerviștilor nu s-au putut coagula în acești 6 ani de când au fost treziți din somnul cel de moarte și scad din ce în ce mai mult.
   După cîteva succese răsunătoare în justiție și acțiuni de stradă cu ecou, gen Cotroceni, puterea care s-a repliat inițial a schimbat tactica. Au înecat nu doar rezerviștii ci intreaga populație într-un potop de ordonanțe și legi. Nu s-au dat atâtea legi în istoria României de la Cuza la revoluție, câte s-au dat în ultimul sfert de veac. Acestă explozie legislativă blochează nu doar mintea oamenilor simpli ci inclusiv a multor specialiștii în materie.
   Iată ultima găselniță cu ordonanța privind salarizarea bugetarilor. Avem o lege a salarizării, 284/2010, în vigoare de 5 ani în care mulți și-au pus speranțe dar ulterior a cam rămas neaplicată în locul acesteia funcționând ordonanțe/legi anuale.
   Citind proiectul de ordonanță a salarizării crezi că guvenul a descoperit tezaurul dacic dar când vezi cum schimbă ori modifică elemente din legislația anterioară și raportezi elementele din viitoarea salarizare la alte legi cum ar fi cea a pensiilor militarilor constați că e doar un măr otrăvit :
   Art. 39 - Pensiile de serviciu
   Începând cu 1 august 2016, pe durata aplicării prezentei ordonanțe de urgență, se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României ale judecătorilor şi procurorilor , ALE MILITARILOR, POLIŢIŞTILOR ŞI FUNCŢIONARILOR PUBLICI CU STATUT SPECIAL DIN SISTEMUL ADMINISTRAŢIEI PENITENCIARE REGLEMENTATĂ DE ART. 60 ALIN. (1) DIN LEGEA NR. 223/2015.
   Art. 48 (1) Prezenta ordonanţă de urgenţă intră în vigoare la 1 august 2016 și se aplică până la aprobarea unui nou act normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

   Ștergere
  3. Parerea mea este ca daca nu se abroga l.223 care prevede ca pensiile devin militare si se recalculeaza cu 01.01.2016, de la 01.08.2016 pensiile recalculate nu vor mai fi actualizate, dar recalcularea trebuie facuta. Inghetarea pensiilore cu 01.08.2016 e o alta problema si aici cred ca ar fi necesara o actiune colectiva, altfel ma tem ca vom obtine aceleasi rezultate in confruntarea cu statul mafiot Romania.

   Ștergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doar unii au fost grăbiți celorlalți le venise sorocul. Pierderea acestora la pensie nu va fi definitivă, la un moment dat li se va actualiza și lor pensia. Fiind mai tineri șansele să plece spre locuri cu verdeață sunt mai reduse decât în cazul nostru.

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 19. Ei, cei care sunteţi simpatizanţi politici, v-aţi liniştit. Totul "a rămas aşa cum s-a stabilit". Din păcate, această ţară piere pe mîna dobitoacelor care-o locuiesc.

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Măi omule, tu nu trăieşti în Romanika? Păi de unde să aibă "lăbaralii" şi "PeSeuDo-iştii" bani de "investiţii" în otostrăzi de se surpă, catedrale şi alte rahaturi, de unde să fure, decît din banii prostovanului de român care doarme ca boul pe coadă şi acceptă ca în loc să lucre în ţară, să meargă taman la mama dracu", cică în UE, să şteargă la cur toţi handicapaţii altora? Vai de mama noastra...Tinerii frumoşi, liperi şi proşti de dau în gropi...Şi noi prin 1989 eram la la fel de frumoşi, liberi şi tolomaci.

   Ștergere
 21. Viorele nu mai cobii.Chiorul ma atinsese la portofel cu 800 lei.Nu o fi dracul asa de rau.Ma multumesc si numai cu ea lunga cu toate ca e de dorit si groasa.

  RăspundețiȘtergere
 22. Numai basisti prin toate comisiile. E jale...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ha, ha, ha, nu "e" băsişti, "e liberali", "puiuţi de comunişti vopsiţi" vorba Kiorului.

   Ștergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. @ All. Moderarea se datoreaza exclusiv vechiului turbulent ce isi zice Cezar. Injurati-l bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce sa-l injuram? Nu-i mai permite accesul daca e tembel.

   Ștergere
 26. Viorele, lasa-l ca moare plictisit!
  Hai sa ne apucam de denunțuri la DNA, ca sa-i salte!
  Întocmim o lista de politicieni libidinosi îi denuntam si ies dracu din politica asta plina de mâl!
  Ce zici?..... oricum, eu votez toata lista...cat tine tusul, ca sa salvez buletinul de vot de manaci spurcati! ... :-)

  RăspundețiȘtergere
 27. All! Va readucem aminte ca aici http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=15553 trebuie sa apara deciziile comisiilor. Primul care afla rezultatul, sa ne dea sfoara si noua!

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. ,,Zburatori si nezburatori "..!!!??...distinsul nostru coleg ..tovaras de lupta neinfricat..vorbeste doar despre personalul de pe aerodrom...zburatori si nezburatori...!
  La asta se rezuma pentru el Armya Ro.
  Cand am zis eu ..Atentie la NEHALITI"..m-ati injurat !
  Nehalitii..adica zburatorii si nezburatorii au ..facut praf L-164..apoi Contributivitatea si acum L-223
  Trebuie sa detaliez..??
  Astia la orice confruntare ..negociere trebuie acceptati doar cu cuponul de pensie pe luna in curs in mana ..
  Veti observa ca au cel putin Dublu fata decat toti ceilalti adica ..TERESTRII..!!!
  Ei insa vor sari si vor tipa cel mai tare ..ei merita ..ei vor ..ceilalti saluti ...tutti ...!!

  RăspundețiȘtergere
 30. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 31. Da, sunt mulţi bolnavi şi frustraţi ce postează pe aici. Ca să-l "parafrazez" tot pe "prietenul" Kioru, aceştia se află pe "axa": Timişoara, Braşov, Urziceni.
  Cînd spuneau unii că L 164 era/se apropia cel mai mult de legile de pensionare ale militarilor din ţările civilizate, au fost mulţi care-au sărit de tîrtiţă-n sus că lor le place contributivitatea, deşi ei nu plătiseră o para chioară pentru aceasta. Acum, culmea, tot cei 3 "corifei" ai L119/OUG1 aflaţi pe "axă", îşi dau la gioale, o sucesc, o învărtesc, după propriul interes, uitînd că pe vremuri "pozau" în cei mai buni tovarăşi şi "prieteni". Dacă situaţia noastră actuală n-ar fi cotoioasă, aş spune că "intermezzo-urile" dintre cei 3-care se cunosc de fapt cine sunt, ar fi fost distractive pentru noi, restul. Dar aşa, din păcate, nu văd decît nişte ieşiri şi răbufniri ciobăneşti din partea acestora la care trebuie să asistăm şi noi. Poate cei 3 ar trebui să mai ia cîte-o pauză, sau să-şi spele "izmenele" în familie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. singura iesire ciobaneasca e a ta! Atunci cand te crezi detinatorul adevarului absolut deja ai nevoie de internare la ......
   singura ta problema se afla in capul tau si nu ai sa scapi de ea niciodata.Cu regret!

   Ștergere
  2. Normal. De aceea ne injura civilii, ca prostul daca nu-i fudul, nici nu-i prost destul.

   Ștergere
  3. Apostrofați-l dar mai cu blândețe.

   Ștergere
 32. Asa si? Vrei sa le scazi pensia sau sa creasca si a ta? ....spune o data cum gandesti!
  În alta ordine de idei, afla ca pt toate acele sporuri pt care se bat au acoperire in legi si HG, ceea ce altii nu au, sa recunoastem!
  Si asta o spune un terestru care a lucrat 10 ani cu ei!
  Daca a te bate pt drepturile tale inseamna ca esti nehalit...atunci trebuie sa ne redefinim termenii si daca nu ajungem la puncte comune inseamna ca Marte a intrat in conjunctie cu Saturn...in casa viselor si asta este!
  Ingnoranta pleaca de la necunoasterea domeniului si din simplificarea lui pana la absurd....ceva gen, pilotul zboara, mecanicul auto conduce TAB....deci fac aprox acelasi lucru, ....o mica diferenta acolo...unul in aer, altul pe pamant/apa!
  Îmi pare rau, dar nihilismul a fost condamnat si de comunisti!
  Adio si nu mai am cuvinte!

  RăspundețiȘtergere
 33. Domnilor nu-i invidiati pe piloti! In urma studiilor facute in SUA, Anglia, URSS si IMNAS (Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala) Bucuresti, speranta de viata a pilotilor militari este cu 10-15 ani mai mica decat a unui individ cu activitate lipsita de factorii de stress specifici zborului.(deci se face economie la buget), Numarul lor scade vertiginos in curand la cele 12 avioane multirol vom avea 3-4 piloti pensionari.
  Pilotii romani,spre deosebire de ceilalti militari au fost tot timpul mai uniti si mai vocali in societatea romaneasca. Au luptat pentru democratie si dreptate sociala (vezi Punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara, CADA, greva pilotilor de vanatoare, in urma careia s-au obtinut anumite sporuri la salariu dupa 1994, etc...)
  Pilotii au facut loby la nivel national si, saptamana trecuta in cadrul comisiei parlamentare, pilotii s-au luptat cu reprezentantii structurilor guvernamentale, ai CPS-urilor, cu parlamentari rauvoitori, cu sindicalisti, care vor totul pentru cei pe care-i reprezinta, in detrimentul nostru, al militarilor de cariera. Am obtinut, cel putin ca amendamente: pensia suplimentara si OMM in afara limitei de 100% din baza de calcul.
  Pilotii lupta pentru principiul ca in baza de calcul sa fie luate toate veniturile de natura salariala din care se platesc taxe si impozite, fara discriminare, la fel ca la toti pensionarii.(si aici nu ma refer la cei speciali, care-si adauga sporuri discretionare in ultimele luni) Acest principiu just, vizeaza toti militarii care primesc pentru activitatile specifice prime sau premii. Ce vedeti rau in aceste actiuni? De ce nu sunteti oripilati de faptul ca bugetul pensiilor va fi risipit spre cei carora li se acorda pensii militare de serviciu pentru limita de varsta dupa 10 ani vechime in domeniul militar? Acestia (acestea) sunt mult mai multi decat piloti militari ramasi in viata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. RESPECT pentru pilotii militari.Nu am nimic cu ei ba chiar ii apreciez si ii consider superiori fata de mine(si mai ales fata de pilotii civili).Asta e ,recunosc.totusi nu inseamna ca eu/noi /altii suntem niste neica nimeni
   Don Corleone
   PS si eu si voi si toti am avut de invatat meserie.....si ca fapt divers: In meseria mea studiam la fel de mult aviatia asa cum imi studiam si meseria.Era /este obligatoriu sa stii totul despre "potentialul" inamic asa cum trebuie sa stii totul despre arma ta.Eu asa am invatat.Voi nu?....de aici am invatat sa iubesc aviatia desi nu am decat un amarat de brevet de zbor in simpla comanda pe un la fel de amarat!?.. Zlin 526-F Trener......acum fo 30 de ani.Dar ce mishto ce tonouri ce capace ce viraje "in muchie de cutit".N-am sa uit cat am sa traiesc!!....de asta "vanez" orice filmulet cu RAA si Av.V....si celelalte.
   Da stiu: v-am plictisit!!

   Ștergere
  2. Dupa ce aterizati si voi macar O data pe un portavion NOAPTEA pe furtuna in Pacific ..mai vorbim ...!!!

   Ștergere
  3. Este foarte corect ceea ce spuneti. Si ca sa fim corecti, pilotii au avut intotdeauna si pe buna dreptate atat sporuri salariale cat si conditii speciale de munca. Cu atat mai greu de inteles agresivitatea lor privind celelalte categorii de forte. Nu le neaga nimeni pilotilor statutul special, mi se pare rezonabil sa beneficieze si de pensii pe masura veniturilor, dar trebuie sa existe o limita rezonabila. Si mai ales e nevoie de unitate pentru a ne obtine drepturile, altminteri guvernantii abia asteapta sa ne faulteze.

   Ștergere
  4. Iluminatue!
   Carei tari îi este caracteristica o forta militara proiectata pe portavioane cu aeronave supersonice sau elicoptere?....si cate nave fac protectia unui portavion?...in fapt o grupare navala strategica!
   Ca de obicei fabulezi din articole de presa!

   Ștergere
 34. pentru m-alul..fara de Armata !
  Armata nu-i facuta pentru a ,,demonta avioane second Hand".si a pune piese pe un harb..care sa se inalte 30 de minute si sa zicem ca avem si noi Aviatie ...
  Armata ..areo unica ratiune de a exista ..SA LUPTE CAND ESTE NEVOIE...
  Ori de la aviatie ne-am cam luat adio de multisor....
  In NATO ..am intrat cu ..terestrii..
  LUPTA ...nu-i condusa de ..aviatie sau de piloti ..nici macar atunci cand cand o ai -aviatia
  Aviatia II FOLOSITA ..daca o ai ! Noi nu o mai avem de mult ! Avem insa granguri care se infasoara in azuriu ....

  RăspundețiȘtergere
 35. Da mai cezare avem aviatie=0 dar cei care acum sunt pensionari isi merita drepturile de pe vremea cand aveam aviatie militara.E corect ce spun?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E corect ...Drepturi UNIVERSAL VALABILE PE ARMATA !
   Pentru ce au facut au fost platiti...pensia nu mai este CONTRIBUTIVA ...pensia NU RECOMPENSEAZA NIMIC....
   Este corect ..??

   Ștergere
  2. Noi TERESTRII pentru ca pe langa meseria de baza (armata pregatirea de lupta )..am inghitit canale ..mine ..agricultura..constructii ..transfagarasan.etc ..etc ..DE CE NU AM MERITA NISTE SPORURI MAI MARI CA LA AVIATIE..??? Zic si eu ...

   Ștergere
 36. Zootehnisti,
  din toata tara uniti-va la APIA!
  Nu va bagati la unele domenii ca va doare mintea si asa.....
  Aviatia ROU, de transport si supersonica, precum si El au executat si executa de mult timp misiuni in cadrul NATO!
  Avem si piloti pe C17 la SAC/Papa/Hu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si cati sunt?cate aparate de zbor ce tipuri/modele si cu ce performante de lupta? unde-i forta aviatiei??....doar in planuri doar pe hartie?? baaa ce tari suntem! nici nu stiam.

   La toate intrebarile de mai sus eu pot sa va raspund. Dar o sa plangeti de mila aviatiei RO care mai exista doar in planurile birocratilor.....pe teren e varzaaa!

   Ștergere
  2. eu am sacosa dar nu la SAC/Papa/Hu....ca e goala sacosa aviatiei.In rest se impauneaza unii cu acronime bune de trecut in rapoarte false.AVIATIA E MOARTA!!
   .......SAC/Papa/Hu:):)

   Ștergere
  3. Domnule Serban,
   eu nu polemizez aici...ci exprim un pdv propriu impotriva nihilismului! Atat!
   Pt SAC noi platim anual si avem ore alocate, la cerere!
   Te rog sa lasi ironia, eu am scris lucruri serioase!
   Sa ai 2 echipaje certificate pe C17 este putin? ...si care zboara mereu!

   Ștergere
 37. Avem avioane luate pe bani grei din ce aruncau altii la gunoi acum 30 de ani .Cat priveste pilotii militari pacat de ei.Zboara pe avioane de muzeu in sistem ruleta ruseasca.

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ma intereseaza ce batalii se castiga.Ma intereseaza cine castiga "razboiul".....restul e 'apa de ploaie".Lupta se duce fara laude si fara "bla,bla".....restul se numeste politicianism ieftin

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 39. Apropo cea mai riscanta meserie in armata e de scafandru militar de lupta nu de pilot.Din scafandrii militari 1 din 2 mai apuca pensia.Si chiar daca o apuca la 50 de ani e cam mort.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ok cu scafandrii militari!! dar cati sunt 15-20-100 ?Pai din partea mea cu respect sa le puna la pensie inca un zero dupa cuantumul calculat,sau sa ia pensia echivalenta a 10 parlamentari.Corect??

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorele tu cu cine te certi? Ai grija la limbaj ca altfel ma iau si eu de ciorile tale.

   Ștergere
  2. Hai ma, du-te nu ma informa!Ioai, ca tat tremur,zici ca mo muscat Anofelu'.

   Ștergere
 41. Mai zburatori,nezburatori,voi nu intelegeti ca nu aici este locul unde trebuie sa cereti drepturi?Voi faceti valuri fara rost .Supararea trebuie sa aiba ca efect presiune pe cei ce ne vor hotari pensia si nu cioravaruiala .Credeti ca "a mea e mai lunga" ba "a mea este mai groasa"ajuta cu ceva?

  RăspundețiȘtergere
 42. Fiecare meserie din domeniul militar are riscurile ei.Intradevar,unele sunt foarte riscante.Am tot respectul pentru aviatori.Ca nu au zburat sau nu zboara ei la standarde NATO,nu este vina lor, ca nu au cu ce.Asta nu inseamna ca pilotii nostrii ar fi mai slabi ca cei din NATO.Asa inclin sa cred.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa fii sigur!
   -pilotii nostri au zburat in ROU cu cei din Canada, Franta, US, UK si nu au fost probleme de coordonare si cooperare!
   In fapt, ca sa completez cele scrise mai jos, spatiul aerian national, procedurile si tehnica pt conducerea zborului au fost primele introduse si integrate in tara!
   Dar cui sa-i spui de RAP si Link 11....16?

   Ștergere
  2. Nu conteaza "cooperarea si colaborarea" sau conteaza si ele de ce nu.......dar orice scribalau "uita " sa spuna cate ceva despre LUPTA AERIANA!! eeee aici cum stam domnilor planificatori cu "scart"?? "cooperam/colaboram" facem planuri colorate frumos si cand sa ridici aviatia in aer vezi ca de fapt ai ramas in c...rul gol.....la planuri sunt tare buni scribalaii astia.Asa facea si hitler in ian -feb '45.......muta armate intregi de pe un front pe altul dar doar pe harta,pe teren erau de mult
   nimicite

   PS 1-nici o analogie cu hitler
   2- stai la birou si faci planuri,fara sa vezi ce e pe teren?? asta inseamna ca unii vor muri nevinovati din cauza "invartitilor" Si nu radeti!! e valabil pt toti,inclusiv aviatia militara....aaaa care aviatie? ne trebuie servicii intregi de planificare militara pentru 2(doua) spartan(sunt poreclite de piloti "vacutele obosite" Dar las ca la cele 2 echipaje avem fo 7-10 colonei care toaca frunza la caini "gandindu-se" cum ii vom sparge pe rusi cu 2 spartan si 12 mig 21

   albania este atacata de rusi si se aduna CSAT al lor
   propunere de scribalau:
   -io zic sa scoatem un tanc si ii infrangem!
   al doilea scribalau:
   -io zic sa scoatem doua ca sa fim siguri?
   al treilea scribalau:
   - hai ma ce dracu! hai sa le scoatem pe toate trei

   Banc vechi de zeci de ani dar de actualitate in RO de azi.....ca de planificatori,ohooo cata frunza si iarba!!!

   Ștergere
 43. Pentru unii defetisti!
  Nu sunt aviator dar am lucrat mult cu ei, cam 10 ani, ...si am avut subordonata o structura de aviatie cu atributii speciale, unica in aviatiatie si pe cale de consecinta in Armata Romaniei!
  -asa cum trancane unii, noi ne-am transportat singuri trupele in TOpEx, cam 90% din misiuni
  -aviatia a executat misiuni in cadrul NATO, cu El in Bosnia si Pol Aer in Tarile Baltice
  -avem El pe fregate si au executat misiuni in Golful Aden
  -avem piloti de exceptie, unii zboara sunt piloti sef pe C17/SAC Papa....si se numeste facilitate de transport strategica
  -echipajele noastre au facut si cate 3 curse /saptamana in Afganistan, un zbor dus aprox 14 ore
  -toate misiunile de Pol Aer au fost executate cu succes, iar aeronavele, echipajele si COA a fost certificat de NATO
  -nu faptul ca MIG 21 LanceR sta doar 45 de minute in aer este relevant pt acest tip de misiune, ci echiparea lui cu avionica, care este in parametri
  -Pol Aer nu este misiune natzionala ci NATO, comanda este la Torejon/Spania
  -aeronavele Spartan sunt noi, iar C130 a dus greul in Irak, Afganistan si f multe alte misiuni
  -C130 nu este un harb, iar unul din cele 4 buc, este ca si nou, trecand prin fabrica din US
  -viitoarele F16 nu vor fi blok 25, cum trancanea un nihilist
  -lipsurile din aviatie nu sunt din cauza specialistilor ci a subfinantarii repetitive, din partea guvernelor
  -nu-mi aduc aminte , ca cei care plang, sa fi luat o pozitie in scris candva, asa ca ne plangem la o cafea...o lume intreaga se plange. Voi credeti ca SMFA, MApN nu a prezentat situatia politicienilor? Va reamintesc ca gl Stanciu, Croitoru au fost si in Parlament si au sustinut cauza, dar dictatura financiara a pus stapanire pe noi toti!
  Asa ca, va rog mai usor cu pianul si pianistii! Chiar imi face rau!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. m-alul intra la nezburatori ! Deci ii de inteles....vrea si el o caciula de sporuri inventate, cu a lor valoare sa-si umple desaga.....!!!!
   ..dar salariul (solda ) pentru ce ati primit-o ??
   PS..ce o fi facut m-alul 10 ani pe lanaga aviatie ? altceva decat hartii ..hartii ..dosare pline cu ..hartii...
   Este de ,,apreciat birocratul"...observati ce bine se scoate din ..cuvinte ?
   Cine nu stie ..este convins ca stam la capitolul Aviatie , mai ceva ca Argentina..cand a atacat Malvinele (Falklandul) !!
   Cineva zicea ca pilotii argentineni i-au uluit pe cei din UK.....
   Asa lucreaza ..birocratii....acopera totul cu hartii ,iar pe terem lula ...
   Sa ne intelegem - nu numai la aviatie.! La terestrii ii la fel..atat de bine ii aparata Tara pe HARTILE lor ca nici musca nu trece !!
   Pe teren..10 oameni la o pusca !!!

   Ștergere
  2. Mares bati campii cu gratie ca de obicei .Bani au fost dar au fost praduiti pe fregate ruginite fara armament la bord si pe F-16 oxidate , block sub 50 , aruncate la gunoi, adica casate, de doua ori .Cu o vechine de de 40 de ani chiar si reparate sunt periculoase pentru piloti deoarece metalul adica piesele acumuleaza tensiubi in cupluri in atatea mii de ore de zbor iar aluminiul , fuzelajul, chiar daca nu rugineste se fisureaza in timp .E vorba de microni care inseamna risc .Dar ce sa stii tu din birou .In alta ordine de idei s-au platit in 5 ani pe aceste 12 F-16 oxidate vechi de 40 de ani 650 milioane de euro cand cu banii astia luam lejer 18 Gripen noi in ofset adica banii ramaneau in tara sau daca tot vroiam avioane de muzeu F-16 cumparam de la turci F -16 noi ,ca ei le fabrica sub licenta cam la 38 miliiane de dolari bucata si cu un block mult superior.Dar cand se cumpara armament de muzeu la noi doar comisioanele conteaza si tu stii mai bine ca doar ai fost acolo sus cand va silea masa verde sa faceti aceste magarii.

   Ștergere
  3. Foarte "nou" si C130!!! trebuie ca unii planificatori sunt batuti in cap.
   Nu e cazul sa fac traducerea.

   The C-130 entered service with the U.S. in the 1950s, followed by Australia and others. During its years of service, the Hercules family has participated in numerous military, civilian and humanitarian aid operations.

   Ștergere
  4. De curiozitate:
   cate elicoptere avem pe fregate? unul sau doua ca nu sunt sigur.....suficient sa castigam orice razboi nu-i asa??

   Ștergere
  5. Cate incap!...mai multe nu poti pune!

   Ștergere
 44. Domnilor, meritul urias al pilotilor romani este ca in conditii de austeritate, incepand din 1979, dupa prima criza a petrolului, au realizat ceea ce in alte aviatii ar fi fost de neconceput. Cu un numar foarte redus de ore de zbor, cu avioane deosebit de pretentioase la pilotaj, au reusit sa pastreze standarde inalte in intrebuintarea in lupta. Anual fiecare unitate de aviatie de vanatoare executa misiuni reale in poligonul din URSS, unde la doua calificative consecutive de "Bine" se desfiinta unitatea.(de satisfacator nici nu putea fi vorba). Rusii, care stiau cate ore avem la dispozitie se minunau, recunoscand ca ei n-ar fi in stare de astfel de performante. Va inchipuiti sub ce presiune se executa pregatirea si examenul final? Zburand 10-15-30 de ore anual stressul era enorm fiecare zbor echivala cu o lansare in cosmos.
  Pregatirea pentru intrarea in NATO a fost un alt mare stress. Trebuia sa schimbam proceduri, metode de actiune si nu stiam cu ce sa le inlocuim. Dela limba rusa trebuia sa trecem la engleza, cei care n-au putut sa invete rapid au trebuit sa plece. La documentare erau trimisi oameni de la esaloanele superioare (minister, SMG, SMFA- diurne dolari...), care n-au pus mana pe vre-un avion in viata lor si nu stiau sa comunice ceea ce au vazut in vest, ce trebuie sa facem pentru a fi interoperabili. Greul a cazut pe comandantii de escadrile care trebuiau sa stabileasca proceduri, tactici PIM, SOP, etc... care la evaluarile delegatiilor NATO sa ne declare interoperabili. S-au obtinut rezultate deosebite, cei din NATO, n-au aflat cu ce eforturi din partea unora. Erau incantati de avionul MiG 21, de finetea lui in pilotare si de performantele care le putea da, avand in vedere generatia din care provine. Aviatia a fost prima categorie de forte armate declarata interoperabila. A fost enorm de greu. S-a "arat" din greu cu MiG-urile, parca saptamanal cadea cate unul. M-am saturat de inmormantari. Pe foarte scurt, de ce cer sa nu fim discriminati. Daca la toti le sunt luate in calcul toate sporurile , indemnizatiile, primele si premiile de natura salariala, noua militarilor, pilotilor, parasutistilor, scafandrilor, marinarilor, de ce sa nu ne fie luate? Nu vor sa ne dea RABDAREA MAGARULUI? Sa nu ne-o dea, sa-si faca de cap cu ea cei carora le este frica de faptul ca ne-om imbogati din pensii "nesimtite".
  Priviti aici de la minutul 12 la 18. Ce doreste acest om? Ce urmareste de fapt, in timp ce ai nostrii camarazi dorm?
  http://www.cdep.ro/pls/steno/htp_jwplayer?stream=comisii%2F2016%2Fcp06_20160412.f4v&durata=6653

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule,
   cunosc toate aceste eforturi, dupa cum va veti da seama din postarile mele!
   Va rog, ca aviator sa le inchideti gura la prostii antisistem, gen iesitorii in strada sa dea guverne jos, uitand ca nu au bac-ul luat si nici sanse sa-l mai ia!
   Nihilistii sunt de o superficialitate vecina cu prostia, in orice timp si orice spatiu!

   Ștergere
  2. All,
   mai aud de un nou concept perfid!
   "Pensia nu recompenseaza nimic"
   Eu, prostie mai mare nici ca am auzit, pana azi si-l declar campion pe vecie, pe proprietar!
   Fara comentarii!

   Ștergere
  3. @mirage 2000
   eu iti dau dreptate 100% si ti-ai riscat viata si sanatatea enorm ,nu ai stat la cafelute facand planuri cu bla,bla,bla pentru pastrarea scaunului caldut unde pe hartie aviatia era 100% operationala si pe teren(aerodrom) era varza......asa s-a spalat pe maini si Pilat din Pont.
   Eu nefiind un cunoscator al aviatiei il rog pe mares sa ne spuna care e capacitatea de lupta actuala a aviatiei RO.......aparate de lupta pe categorii si misuni+avionica si dotarea electronica+sau mai ales capacitatea de supravietuire in lupta,restul sunt gogosi frumos colorate,pentru grad functie si solda.De murit mor altii!!

   Ștergere
 45. Acest agent Coarna, reprezentant al politistilor face el ordine in pensiile militare. In pensiile ofiterilor si subofiterilor, care de la 14-15 ani au intrat in armata si au iesit la pensie dupa o viata cumplita, plina de obligatii si foarte putine drepturi. In mod parsiv, speculand populist dreptul la pensie al SGV, (pe care Coarna nu-i are in sindicat), incearca in disperare sa ne limiteze dreptul la vechimea integrala, la sporul pentru pensia suplimentara si la sporul pentru OMM. Ce-l mana in lupta pe acest Coarna, ce doreste el de fapt? Pentru ca sunt sigur ca nu pensiile SGV-istilor il intereseaza pe el,(nu are in sindicat asa ceva, SGV sunt la MApN, jandarmi si structurile militarizate ale MAI,care n-au treaba cu sindicatul lui Coarna) chiar daca l-ar interesa ar trebui sa ceara pentru SGV-ist conditii similare de pensionare cu toti militarii. Daca ei n-au OMM, sa taiem la toti OMM, daca ei n-au vechime sa taiem celor care au, vechimea sau sporul de 3-6-9% pensie suplimentara. Ce vrea Coarna? Al cui interes il reprezinta ? Ca nu-l reprezinta pe al celor care-l platesc. El este doar impotriva militarilor de cariera, cu vecime de peste 25 de ani, in conditii grele de munca. Priviti-l! Este singur fara opozitie, priviti-l cum se desfasoara, daca cineva din partea militarilor ar fi acolo sa-l contreze s-ar cuminti, ar fi mielusel, cum a fost in ultima comisie unde colegii nostri l-au pus la punct.
  Noi militarii de cariera ne vrem drepturile, pentru care am muncit o viata si vine un agent de teapa acestui Coarna si ne arunca la marginea societatii, incriminandu-ne de parca am fura ceva,sau pretinde ceva ce nu ni se cuvine.
  Dreptul la vechime integrala este un drept patrimonial, la fel si dreptul la pensia suplimentara, care o primim doar la jumatate din cat am avea dreptul ( leglal am avea dreptul la 16-18% spor pentu CPS), iar sporul pentru OMM, poate oricand sa-l scoata oricine, caci nimeni nu ne respecta. Au vazut ca stam ca prostii, in speranta ca se mai lupta unul sau altul si pentru noi, iar ei fac ce vor, ne dau cat vor, cand vor, in detrimentul unora care abia au auzit de serviciul militar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Coarna e ofiter acoperit.Nici politistii nu-l suporta dar e pus cu mana.Toti politistii care au incercat sa-l dea jos au patit-o

   Ștergere
  2. Mai dati o data link-ul ala,ca nu pot sa-l deschid,poate lipseste ceva?Multumesc!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 46. Militarii au fiecare interesele lor, disponibilizații sunt de acord cu Coarnă, ca și SGV-iști, astfel pot ajunge și ei la 100%, cei cu vechime integrală și alte sporuri sunt împotrivă, indiferent cum s-ar vota, tot vor fi discriminări și disensiuni între militari. Unitate ? Niciodată. Toți suntem oameni și subiectivi. Dar totuși trebuie conlucrare pentru o soluție cât mai nediscriminatorie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Disensiuni intre militari nu ar trebui sa fie! S-ar putea ajunge la consens, daca nu s-ar face discriminari, in sensul prezentat mai sus, fiecare sa beneficieze integral de ceea ce-i ofera legea nediscriminatoriu, respectiv: 80% + nx1% + (3-6-9)% + (10-15-20)% ca la toata lumea. Adica la muzicanti se poate Pensie +50%pensie, iar la un militar operativ (indiferent de grad si functie) nu se mai poate nimic. Perdeas mundi, viat vertas!

   Ștergere
 47. Si e suficient pentru un eventual razboi sa ai 2 ECHIPAJE si sute de scribalai
  Na cititi si ganditi!!!!
  Iulian Mares14 aprilie 2016, 09:23
  Domnule Serban,
  eu nu polemizez aici...ci exprim un pdv propriu impotriva nihilismului! Atat!
  Pt SAC noi platim anual si avem ore alocate, la cerere!
  Te rog sa lasi ironia, eu am scris lucruri serioase!
  Sa ai 2 echipaje certificate pe C17 este putin? ...si care zboara mereu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te grabesti si dai in caracteristica ta proprie!
   C17 nu sunt ale noastre, dar le piloteaza si echipaje din ROU, asta spuneam eu!
   Nu sunt multe armate care-si permit C17!

   Ștergere
 48. @ All. Pt. cei care va tot "impungeti"! Va readuc aminte situatia in care suntem:

  1]. Cei pensionati anterior anului 2011: avem realmente in plata tot cuantumul "contributivei" stabilit in baza L. 119/2011 de regimul sectantului Boc. (Nu mai zicem de indexarea de acest an, intrucat si cu L. 223/2015 si fara, tot cu 5% s-a indexat la toata lumea: de la tractoristi la militari)! Ideea de baza este ca ACUM beneficiem la modul concret ... LULA pensii militare.

  2]. Cei pensionati in perioada ianuarie 2011- decembrie 2015 in baza L. 223/2015: sunt tot morti de foame. Desi avem la modul oficial o lege a pensiilor militare, acesti oameni beneficiaza in realitate tot de cuantumul pensiei contributive stabilit de L. 223/2015. Si care este de ... coma.

  3]. Cei care s-au pensionat incepand cu 2016, ar trebui sa aiba in baza OUG 57/2015 in ORIGINAL, niste cuantumuri foarte asemanatoare precum cei pensionati inainte de 2011. Mai exact niste cuantumuri "contributive" precum cele stabilite de Boc cf. L. 119/2010. Problema si mai grava este ca acestor oameni NU li s-a achitat inca NICIO pensie!


  4]. Avem o O.U.G. NR. 57/2015 si care constituie tema materialului, cf. careia niste idioti au stabilit sa faca zob cuantumurile pensiilor militara asa cum au fost stabilite de L. 223/2015 in ORIGINAL. Cu urmatoarele consecinte:

  - cei pensionati anterior anului 2011 ar urma ca dupa RECALCULARE in baza OUG 57/2015 in ORIGINAL, sa ramana pe veci tot cu cuantumurile "contributivelor" stabilite de Boc prin L. 119/2010 si care sa fie in continuare indexate tot ca la tractoristi si croitorese.
  - cei pensionati incepand cu anul 2011 ar urma ca dupa RECALCULARE in baza OUG 57/2015 in ORIGINAL, sa li se salte cuantumurile de la cel cele "contributive" in baza L. 223/2015, la cuantumuri foarte asemanatoare pensiilor ... tot "contributive" stabilite de Boc celor pensionati inainte de 2011.
  - cei pensionati in acest an, ar urma ca dupa RECALCULARE in baza OUG 57/2015 in ORIGINAL, sa li dea si lor o pensie. Celor care mai apuca - dupa 4 luni inca NU au primit vreo pensie. Si este extrem de posibil sa mai prinda inca 2-8 luni tot fara pensie. In sfarsit, dupa ce se va reglemta treaba, urmand a beneficia de pensii in baza OUG 57/2015 in ORIGINAL, cu niste cuantumuri tot foarte asemanatoare pensiilor ... "contributive" stabilite de Boc celor pensionati inainte de 2011.

  ASADAR ACEASTA ESTE SITUATIA IN CARE NE AFLAM! IAR PROBLEMA PRINCIPALA ESTE ACEEA CA NOI NU AM LUPTAT PT. O LEGE A PENSIILOR MILITARE CARE SA PUNA IN PLATA PANA LA URMA, IN BAZA BAZACONIEI DE OUG 57/2015, NISTE PENSII MILITGARE/DE SERVICIU, TOT CU ACELEASI CUANTUMURI "CONTRIBUTIVE" STABILITE CANDVA DE BOC!

  RăspundețiȘtergere
 49. M-am saturat de Don Corleone!...era prea bland cu "invartitii"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar cum se face ca mereu iti gasesti aliat pe...C?
   Eu am un raspuns, referitor la AXA! :-)

   Ștergere
  2. cum am pronuntat cuvantul "invartiti" ai si reactionat.Stii tu de ce!! eu am spus asa generic.......ai ditamai "musca pe caciula"

   Ștergere
  3. Initial, m-am gandit sa nu raspund Axei! Daar, va raspund asa...
   Daca Darwin a avut dreptate, peste 1000 de ani veti întelege si voi!

   Ștergere
  4. Numai galinaceele nu!....Cunoscatorii stiu de ce!

   Ștergere
 50. @ All. Dar si pentru membrii Guvernului si parlamentari. Care cum fac, cum dreg - ca tot vor sa ne pacaleasca cu OUG 57/2015! Daca membrii Guvernului si parlamentarii NU adopta calea dreapta - concretizata prin mentinerea in plata a cuantumurilor stabilite in baza L. 223/2015 in original, este decizia lor!

  Insa, din acel moment, revendicam ca militarii in ACTIVITATE sa aiba dreptul egal cu toti ceilalti cetateni, sa participe la alegerile locale si parlamentare din acest an, ca membri ai unor formatoiuni politice sau un mod independent! Daca Guvernul sau Parlamentul REFUZA a acorda acest drept elementar militarilor in ACTIVITATE si NU se conformeaza in termen utIl pana la alegeri la a MODIFICA legislatia, ambele institutii devin ILEGITIME. Iar alegerile din acest an fara ca legislatia sa acorde dreptul egal si militarilor in ACTIVITATE sa participe, le declaram NULE!

  Multi vor intreba, in ce baza legala? Intrebare stupida, raspuns simplu:

  - in baza Cartei Fundamentale a Drepturilor Omului care INTERZICE discriminarea unei categorii de cetateni la a avea dreptul de a coparticipa la viata politica a unui stat.

  Pe de alta parte, dar ce "sclavii negri" din S.U.A. au avut nevoie de baza legala pt. a beneficia de aceleasi drepturi si libertati precum cetatenii "albi"? Nu!

  Va readucem aminte urmatorul element. Constituie Romaniei NU interzice militarilor in ACTIVITATE sa ocupe functii publice sau sa participe la alegeri sau sa isi fondeze partide (daca ar interzice, Constitutia ar contraveni Cartei Fundamentale a Drepturilor Omului). Acest lucru este interzis este interzis prin legi interne (Sectiunea a 3-a din L. 80.1995 - Statutul Cadrelor Militare)! Deci, Parlamentul si Guvernul, interzic in mod abuziv, ca militarii sa aiba drepturi fundamentale egale cu alti cetateni. De aceea, cele 2 institutii pot fi considerate ca fiind NELEGITIME, cat timp NU acorda aceleasi drepturi fundamentale si militarilor in ACTIVITATE, precum celorlalti cetateni!

  RăspundețiȘtergere
 51. http://www.cdep.ro/pls/steno/htp_jwplayer?stream=comisii%2F2016%2Fcp06_20160412.f4v&durata=6653

  RăspundețiȘtergere
 52. Mai desteptilor, DESTEPTAREA.Dormiti in cisme.Deputatii asteapta sugestiile voastre si voi dormiti in front.In loc sa va certati la parlament ,guvern si minister cu cei ce v-au cintit pensiile voi va ciorovoiti ca la usa cortului intre voi de parca ati avea painea si cutitul .

  RăspundețiȘtergere
 53. http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-armata-face-angajari-2-725-de-posturi-de-soldat-gradat-profesionist-scoase-la-concurs-vezi-care-sunt-conditiile-286343?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=stiri-recente-sticky&utm_campaign=Impact_stiri_recent. Viitorii beneficiari ai L 223/2015 modificată prin OG 57/2015.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Carne de tun pe bani putini.Viitorii mercenari ai foamei.

   Ștergere
  2. Domnule VG, "numele" vechi Maxime One nu-ti mai place?

   Ștergere
 54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 55. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 56. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 57. Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie,inferioritate si frustrare!

  RăspundețiȘtergere
 58. CSP/MApN a emis decizii de pensii pe 2016, cf L223 + OUG 57!
  Verificat din 4 surse!

  RăspundețiȘtergere
 59. Succes Lorin Fortuna in alegerile de primar la Timisoara!
  Are forta ezoterica!
  Cred ca este sustinut de C!...altfel nu se poate un asa ras de om!

  RăspundețiȘtergere
 60. dle MARESI stiu VA ROG ,DACA SE POATE , PUTETI SA STITI MAI MULTE DESPRE ACESTE DECIZII DE PENSII , ?SURSA VA POATE SPUNE CU CE DATA AU FOST EMISE? MULTUMESC

  RăspundețiȘtergere
 61. STIU CA VA PROVOC SA FACETI LA ADRESA MEA FEL DE FEL DE APRECIERI , DAR DACA MA AJUTATI CU INFORMATIA ASTA CHIAR VA INVIT ....LA UN CONIAC SAU WISCHI CU 4 CUBURI DE GHETA ,ASA CUM NE-A INVATAT BASE,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. MaXime One,
   eu am spus clar....am prieteni care au iesit in ianuarie 2016 si au primit decizia cat si pensii!
   Nu glumesc!
   Eu am primit decizia in 2015 in 3 saptamani si pensia in luna respectiva!
   Chiar nu glumesc!

   Ștergere
 62. domnule VIOREL , dvs spuneti cum se va calcula . dar stiti cumva dece comisiile au fugit de la dezbatere si nu este pus pe ordinea de zi nici saptamana viitoare , nu stiti ca MOTOC ,HELVIG si TOBA au ordonat ca ordonanta sa ramana cum vrea guvernul? ce se mai intreprinde . ca daca nu se bate la poarta ,nu se va deschide , sau stiti ca va fi anulat acel art 40?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da Brenda ,iti jur ca stiu adevarul ,dar nu vreau sa-l spun,tu nu vezi ca dupa ce te zbati esti luat peste picior,pe principiul ca nicio faprta buna nu trece nepedepsita.

   Ștergere
  2. Pentru intrebari serioase e-mail:"kis.viorel@yahoo.ro"

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  8. ..dar la profundor ...:D

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 63. Am mai spus-o si repet,inca odata,Omm nu are cum sa fie inclus in cei 100% plafonati ci se aplca separat,dupa.Ei incearca tot felul de variante dar toate sunt pe langa lege.Daca va ramane asa,cum vor ei, se vor deschide zeci de mii de procese paralizand Tribunalele.In Cam.Dep.sper ca sunt si oameni cu capul pe umeri.

  RăspundețiȘtergere
 64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 65. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam ai dreptate.Militarii rezervisti romanistani sunt cam fricosi si perversi si nu prea ies in strada la lupta cu guvernele ticalosite puse de stapani ca Soros si compania .De aia militarii au ajuns acum hartia igienica a politicienilor masoni si tradatori de tara.Nimeni nu indrazneste in alta tara NATO sa taie din drepturile militarilor .Numai la noi in colonia Romanistan se pot batjocurii militarii, pompierii si politistii.Si asta datorita lasitatii si intereselor diferite ale celor cu grade mari ,luate pe lins gaurile politicienilor. Nu mai avem spirit de casta si suntem dezbinati zilnic de profesionisti ai manipularii cu soparle de genul ''ca avem interese diferite''si deci logic fiecare e pe cont propriu .Colac peste pupaza vrem ca sa lupte altii pentru noi .Noi vrem daca se poate doar sa profitam si nu care cumva sa ne deranjam de pe fotoliu.Ba mai si facem misto de cei care participa la mitinguri ''ca sunt dogarieni, etc.Parca conteaza la ce asociatie sau partid sunt cei care au sange in instalatie si lupta la mitinguri pentru toti. Si desi nu sunt de acord cu Dogaru deoarece nu imi plac mitingurile organizate cand sparlamentul e gol trebuie sa recunosc ca are cateodata dreptate.Doar cand se vor strange cateva mii de militari rezervisti in fata ambasadelor stapanilor coloniei Romanistan vom fi primiti cu adevarat ib Nato.Pana atunci suntem folositi de stapanii coloniei doar ca carne de tun ieftina.Asta e purul adevar.

   Ștergere
  2. Pai nu l-ai vazut pe iluminatul de C ca face glume de 2 bani ca am propus sa se mearga la ambasada US in martie? Uite ca imberbul mai are si tupeu sa mai posteze inca..., iar un Aliat...îi canta in struna!

   Ștergere
 66. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 67. La tehocratii astia te poti astepta la orice.Astia sunt ca niste papusi trase de sforarii care confuc cu adevarat tara.Dar,parlamentarii nostrii pe care romanii i-au votat cu 70%,ce fac? Mai este democratie?Sau legislativul este subordonat executivului?Daca este asa, la ce mai mergem la vot la 4ani.Sa formeze din nou MAN cu reprezentanti di fiecare judet,voteaza legile guv.si stim o treaba,nu se mai cheltuie atatia bani pe salariile lor si pe fel de fel de facilitati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu crezi ca daca votul tau conta mai erai lasat sa votezi ?

   Ștergere
 68. Imi pare rau s-o spun dar si votul meu a (P)ontat in alegerea lui Johannis,mare greseala!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. A contat o sula.Jocurile se fac afara de stapanii coloniei .Sau crezi ca Vadim in finala cu Ilici kgb si Geoana prostanacul au pierdut alegerile ? Ai uitat cum Basescu a fost numit guvernator pe fata desi toata tara ma rog colonia a votat demiterea lui ? Tu tot mai crezi in basmele cu democratia participativa care le vezi la tv? .Esti prea naiv. Masonul Iohanis a fost numit guvernator cu un scop clar .Desfintarea a ce a mai ramas din Romanistan si pribabil impartirea coloniei dupa ce nu mai e nimic de praduit .Pentru asta e nevoie sa se dea lovituri repetate moralului amaratei armate romanistane si asa in zdrente.Si masonul Ciolanis doar executa ordinele primite din Florida ( daca esti destept stii si de la cine, daca nu oricum nu ai crede ) .Nu il suspecteaza nimeni pe corcitura nemteasca Ciolanis de patriotism sau inteligenta. PS Nu uita '''a fost nevoie sa moara oameni'' la Colectiv deoarece plagiatorul ( lacom de arginti ca orice politician romanistan dar si putin patriot) ''nu ceda puterea. Si pentru asta va face si puscarie. Asa ca poti vota linistit pe cine vrei softul de la BEC e in mana cui (nu) trebuie .Stalin i-a invatat bine pe stapanii Romanistanului .Nu conteaza pe cine voteaza vulgul ci doar cine numara ( la noi centralizeaza voturile) .Dar teatrul din mas media cu propaganda si activismul politic trebuie jucat altfel tugulanul se revolta daca se prinde de manarie.Aici gresesc si stapanii coloniei ca nu inteleg ca mamaliga nu explodeaza niciodata si ca populatia asta e lasa si imbecilizata si prefera sa moara in genunchi.Vezi proverbul dement care rxista doar la romanistani ''Capul plecat sabia nu-l taie'' Asta e esenta Romanistanului.

   Ștergere
  3. Fiecare cu parerea lui,cred ca la noi si gastele fac politica in timp ce consuma orzul mafiotilor! Toti ,credem, ca le stim pe toate,iar minciuna a ajuns la rang de politica de stat-NU MAI CRED NIMIC! Peste tot TEORIA CONSPIRATIEI. A venit dracu' sa schimbe urna de voturi!Cata naivitate,de fapt la un bobor pupator de cadavre orice minciuna are efect!

   Ștergere
  4. Fiecare secție de votare are o comisie, în acele comisii sunt reprezentanți de la toate partidele, datele votului sunt transmise de reprezentanți la partid și centralizate. Rezultatul trebuie să fie apropiat de cel comunicat de BEC. Singurul mod de manipulare este racolarea în aceste comisii a membrilor, care să falsifice rezultatul votului și transmiterea de date false, inclusiv prin apariția la vot a celor plecați din țară, a celor decedați, prin vot multiplu, etc.. Aceste ilegalități deși cunoscute nu sunt investigate decât dacă există interes politic. Dar cel mai ușor de fraudat, este manipularea vulgului. Fiecare aveți simpatii și antipatii politice, dar dacă după război regretați votul dat, înseamnă că sunteți ușor de păcălit și vă lăsați influiemțati de sentimente și nu de rațiune. Jocurile pot fi combătute, dar nu cu oameni săraci, inculți, coruptibili, etc.. Așa că dece ar vota politicienii pensii rezonabile pentru vulg, ca să poată trăi, gândi și vota în cunoștință de cauză ? Nu, trebuie să ne țină în sărăcie și ignoranță și să putem fi manipulați și hrăniți cu speranțe. Avem o istorie pe care o ignorăm, nu învățăm din greșeli și suntem manipulați tocmai de cei cărora ar trebui să le acordăm încredere(Dobrițoiu, Mihai Iliescu, Gropea, Moțoc, Coarnă, etc.), fără să înțelegem că ei sunt duplicitari, cînd se cred reprezentanți ai militarilor, când politicieni. Antonescu a fost un adevărat militar și a preferat să moară ca un militar. Armata nu mai are conducători cu adevărat, ci doar lingăi și vânători de grade și funcții.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Viorel Kis15 aprilie 2016, 17:32

   Imi pare rau s-o spun dar si votul meu a (P)ontat in alegerea lui Johannis,mare greseala!

   Ștergere
  8. V. Gruia....eu am mai atacat odata subiectul cu Forumul German...continuator si nu ai sarit in sprijin! Ei ..., uite ca ma contra un tip care a disparut de pe blog ...si nimeni nu m-a sprijinit!
   Asta este!

   Ștergere
 69. domnule VIOREL, asa sa ie cum spunetu dvs , numai ca uite ,a trecut saptamna;;de foc;; au pus ceva pe ea si au cam stins-o , daca si-au pus in gand sa o amane poate vreo 60 zille cum se zice ca ar putea sta in camera , apoi sa o intoarca la senat peste alte 30 de zile . atunci le iese ce au vrut ca cel putin sa se faca decizii de pensie pentru noii pensionari cu 6o nu cu 8o , poate stiti ceva , spuneti-ne ce faqc astia din cele 2 comisii care trebuiau sa se adune si sa zica ceva , sau pe cand la votul final , chiar nu se stie ce mai pun astia la cale , cum sa ii ciomagiti daca nu stiti ce urzesc? dar eu va multumesc pentru straduinta dvs personala de pana acum,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti spun eu Brenda ca sa nu te mai chinui .Ordonanta 57 nu va fi modificata cu o virgula.Exista o singura solutie ca OUG sa fie modificata in bine pentru militari .Miting in fata ambasadelor stapanilor coloniei.Dar nimeni nu are curajul..Nici magar guralivul Dogaru.

   Ștergere
  2. Da domnule...dar inteligentul de C..., a ras, ca proasta pe pod, de aceasta ideie si nu i-ai dat peste rat!

   Ștergere
 70. cum adica la ambasade? in ce tara traim? dle .dumneata nu ai guvern .parlament ,presedinte , la poarta lor duceti-va si puneti-o in capul lor , pai ce militari santeti sa va caciuliti la porti straine , pai atunci mergeti si la ambasada turciei si a rusiei , ca ce . santem niste milogi .cam rusinos dle , mai demni ar trebuii sa fiti , lluaTI-I la goana pe saltimbancii astia , daca santeti demni , luati bate deoarece cu arma nu e vie , luati furci si chemati-i si pe minieri ca ei stiu cum se face , zau asa , ce dracu , AUZI LA AMBASADE rusine

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si daca fugaresti slugile ce rezolvi? Vor pune alte slugi.Nu cu slugile lor din guvern si sparlament trebuie sa ne luptam noi ci direct cu stapanii slugilor.Cat priveste fraza'' ce militari suntem noi'' ai dreptate .Suntem niste militari fricosi si lasi ''luptatorii popotelor'' cum ne zic civilii.Si incep sa cred ca pe buna dreptate.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 71. Aveti ,unii, o atitudine de crestin smerit,gen "Ce o da Domnul",Domnul nu da nimic ,trebuie sa ne zbatem,sa gandim si sa actionam fiecare cu cat putem ...astea sunt vise ca toti spun "mergeti,faceti ,dregeti" iar la sfarsit apar critiCACII, trebuie asa, nu e bine, muschii mei vor altceva, incep strambaturile din nasul ala nesimtit de om puturos si nazuros. Mai mereti-va-n supar de "intelepti" si puneti mana pe bolovan sau taceti naibii din fleanca si lasati-i pe cei ambitiosi sa lupte si pentru voi.
  Mai sunt unii pe aici care vin cu tot felul de scenarii idioate ,pline de ura si satisfactie ca vom fi macelariti cu roata precum Horia , Closca si Crisan, sedeti bland dragi cavaleri ai Apocalipsei ca ...nu mor caii cand vor cainii...

  RăspundețiȘtergere
 72. Sa va pastrati SPERANTA, nu va fi cum vor tradatorii astia, nu suntem chiar singuri pe lume, nu suntem o tara bananiera in care fiecare face legea dupa ureche precum muzicantii aia de la tarafurile din Clejani

  RăspundețiȘtergere
 73. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 74. Au fost, sunt și vor fi provocatori, fiecare cu rolul său, Viorel Kis, nu te supăra, ei asta vor, ca cei care mai luptă și speră la ceva bun pentru militari, să abandoneze. Nu răspunde la provocări, cine cunoaște apreciază ce faci.

  RăspundețiȘtergere
 75. PT.DL.VIOREL
  VĂ ROG SĂ ACCEPTAȚI SCUZELE NOASTRE PENTRU NEPLĂCERILE CREATE DE UNII COLEGI.
  AVEȚI ÎN VEDERE CA POT FI ȘI PROVOCATORI.
  DACĂ VĂ SUPARATI EI AU INVINS SI-AU ATINS SCOPUL.
  DL.R ȘTIE CE ARE DE FĂCUT .
  ROG SA FIȚI CALM ȘI HOTĂRÂȚI DACĂ MAI POSTATI FĂRĂ SĂ FIȚI INFLUIENTAT DE CEI CE VĂ ,, CRITICA ,,
  SA AUZIM DE BINE .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. De viermi si de hoitari nu ai cum sa scapi,,gunoaiele astea umane apar de unde nu te astepti.

   Ștergere
  3. Viorel Kis nu esti tu ala care indemnai militarii sa vina la miting sa nu fie lasi si apoi ai dat bir cu fugitii zicand ca e sub demnitatea ta sa vi la miting si sa te amesteci cu vulgul militar? Sau te confund ?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 76. Am si eu o nelamurire.
  Pensia se plateste pentru luna in curs ori pentru luna anterioara?
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri  1. R-2650015 aprilie 2016, 22:20

   @ Cus 15 aprilie 2016, 21:56. Pentru luna in curs. Pe orice cupon de pensie este inscrisa luna drepturilor de pensie. Si care este luna IN CURS!

   @ Pasa Hasan15 aprilie 2016, 22:08. Eunucule! In afara de faptul ca emiti raspunsuri eronate, produci si mult SPAM! Adica atacuri de-a 'mpururea la alti useri. Si iar ti-ai schimbat ID-ul!

   Ștergere
  2. La ce data se platesc pensiile?
   Multumesc!

   Ștergere
  3. Am iesit la pensie pe 01.03.2016.
   Mi-a intrat prima pensie pe card la data de 08.04.2016.
   Azi am primit decizia de la CPS/MApN.
   Nu scrie pentru care luna s-a facut plata.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Cus ai primit pe card pensie pe luna Martie .

   Ștergere
  6. korect!
   Si v-ati lamurit ca s-au emis decizii si s-au platit pensii nu cum ma contra VG!

   Ștergere
  7. Cus ai primit pe card pensie pe luna Martie .

   Ștergere
  8. Cus,
   la BCR intra intre 8 si 10 ale lunii!

   Ștergere
 77. " smg.mapn.ro/anunturi/concursuri.php"
  C.M.Z. Cluj (02426) angajaza temporar T: 31.12.2017 pt aplicarea legii 223/2015 economisti si contabili. Pluralul, denota minim 2 economisti si minim 2 contabili.
  Avand in vedere termenul maxim de 1 an , prevazut de M 25/2016 la care centrele militare trimit baza de calcul la CPS rezulta urmatoarele:
  1. La cei care-si aleg cele 6 luni consecutive, necesare bazei de calcul, documentele necesare recalcularii pensiei, ajung la CPS cel tarziu la 30.06.2017
  2. Cei care nu-si aleg cele 6 luni,in perioada 01.07.2016 - 31.12.2016 vor ajunge la centrele militare tabelele cu elementele salariale, pana cel tarziu la data de 31.12.2017 documentele vor ajunge la CPS in vederea recalcularii.
  Centrele militare, cu exceptia pensionarilor militari care au lucrat in CM nu detin nici un document cu elementele salariale folosite la calculul soldelor lunare brute. CM au o copie dupa total solde lunare, care le aveti si dumneavoastra in deciziile de pensie. Cum va folosesc dumneavoastra aceste totaluri, la aplicarea legii 223/2015 asa le folosesc si CM. Adica, deloc.
  Imi permit sava dau un sfat, personal:
  daca doriti sa vi se recalculeze mai repede, pensia cu BC de pe ultimele 6 luni, inaintati o cerere la CPS conform Anexei nr. 1 adin M 25/2016 unde sa alegeti dumneavoastra cele 6 luni, daca doriti o recalculare a pensiei, cat mai tarziu, (poate prindeti si o indexare in 2017) lasati sa treaca 30.06.2016 sa va aleaga ei ultimele 6 luni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @tehnocrat
   Cereri pentru recalculare șI alegerea celor 6 luni s-au facut încă de anul trecut. Teoretic după HG de inființare a CSP-urilor și a celorlalte documente prevăzute de legea 223 se putea trece deja la treabă. Nu cred că vor aștepta data de 01.07.2016 pentru a demara activitatea.
   Cei pensionați înainte de legea 164 au în dosarele de pensii elementele salariale pe ultimii 5 ani. La recalcularea pensiilor pe legea 119/OuG 1 au fost fotocopiate toate statele de plată existente în unitățile și arhivele militare.
   Intre momentul in care vor avea toate elementele pentru recalcularea pensiei și cel al emiterii deciziei de recalculare vor exista perioade mari de timp mai ales în cazul acelor pensii care vor crește prin recalculare și pentru care creșterile se vor plăti retroactiv de la 01.01.2016.In principiu cred că vor aștepta cât mai mult pentru ca astfel o parte dintre noi să dispară pe cale naturală din sistem, producâd astfel economii la bugetul de pensii. Dacă pentru cei aflaţi sub incidenţa legii 241 este prevăzut în HG de aplicare a art. 121 că dacă mor după d epunerea cererii urmaşii vor avea dreptul la sumele recuperate, în cazul recalcularii nu mai este prevăzut acest lucru.

   Ștergere
  2. Eu cred ca vor astepta cat mai putin intrucat cu cat trece timpul sumele restante la plata vor fi mari,chiar foarte mari.Ganditi-va ce inseamna sa platesti pensiile incepand cu 2018 dar cu restante din 01.01.2016 la aproape 170 000 de pensionari(nu ma refer la cei care urmeaza sa iasa la pensie dupa 01.2016)Nimeni nu poate fi atat de prost!!>cu cat trece timpul cu atat sumele restante se acumuleaza.Fiti sigur! Nici lor nu le convine si e normal nu-i asa?
   PS socotiti :170.000 X 300leiX24luni=???? aia cu 300 de lei e doar un exemplu.Eu cred ca se grabesc....si se si vede dealtfel din derularea evenimentelor.Termenul de 2 ani nu este decat un termen maximal nu limitativ

   Ștergere
 78. Tergiversarea, politica de stat, mijloc de bataie de joc la adresa pensionarilor militari. Scopul strategic urmarit: sa moara cati mai multi pensionari militari iar statul sa plateasca cat mai putine pensii.
  1. Pe plan legislativ, se urmareste adoptarea OuG 57/2015 cat mai tarziu posibil, pt ca pt perioada: 01.01.2015 pana la adoptarea OuG 57/2015, pensiile recalculate cuvenite sunt cele calculate pe OuG 57/2015.
  2. Pe plan executiv sunt 2 aspecte:
  a) M 25/2016 care prevede ca CM primesc cererile pensionarilor militari de la CPS pe care le inainteaza toate la Serviciul Istoric al Armatei pt ca acesta sa le spuna unde sunt arhivele cu statele de plata. Normal ar fi ca CM pt unitatile existente in judet sa trimita direct la acestea cererile, fara a mai apela la Serviciul Istoric
  b) specialitatile p.c.c care se angajaza temporar la CM.
  Nu este nevoie de contabili si economisti, ci cu totul altceva. Principala activitate la CM se refera la echivalarea functiilor, evolutia succesiva a claselor de salarizare, activitate care tine de resurse umane. In rest sunt niste date care se introduc intr-un simplu program informatic sau se poate face un tabel in excel. Aici nu este vorba de economie si contabilitate. Sau poate este, daca sr doreste ca la CM sa se actualizeze doar soldele care nu vor contribui la cresterea bugetului de pensii, acei pensionari militari care vor avea ceva cresteri de pensie, sa fie lasati la recalculare, in ultima parte a anului 2017.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mister Tehno,
   situatia in detaliu este la Serviciu Istoric si ei pot confirma legal cele solicitate sau nu!
   Multe UM s-au desfintat si kiar daca nu, arhiva, dupa o perioada tot la SI ajunge!
   CMJ/CMZ are o situatie, in fine acele fotocopii, din 2010-2011 parca!
   Acum are logica?

   Ștergere
 79. Asta e situatia pe ziua de azi referitor la cererile depuse la CSP a MApN:
  Cereri pentru alegerea perioadei în vederea recalculării = 29.365
  Cereri pentru restituire diferențe de pensie din 2012-2013 = 9.809
  Cereri pentru fișele locurile de muncă conform M123/2015 = 20.618
  http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/situatie%20cereri%20CPS.pdf

  RăspundețiȘtergere
 80. Scuze: perioada 01.01.2016 pana la adoptarea OuG 57/2015 , pensiile cuvenite sunt cele calculate pe OuG 57/2015

  RăspundețiȘtergere
 81. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorele,
   ai uitat un nume de baza, caci daca era de acid, in reactie producea o noua baza si un alt acid? ...poate .......
   De Ce nu l-ai nominalizat, ca si el este un nihilist notoriu?
   :-)

   Ștergere
 82. In sfarsit s au apucat de treaba si emit decizii.

  RăspundețiȘtergere
 83. In sfarsit s au apucat de treaba si emit decizii.

  RăspundețiȘtergere
 84. Pasa Hasan15 aprilie 2016, 22:59

  R6 il incurci pe Cus .Banii de pensie se iau pe luna anterioara .Pe cupon e scris luna cand ii incasezi.Mai documenteaza-te sau o iei si tu pe urmele lui Kis care abereaza la greu .Cred ca azi e ziua vacii nebune de numai prostii spuneti amandoi.
  HI>>HI>>HI?>>

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!