duminică, 3 aprilie 2016

Pe data de 5 aprilie 2016, un deputat român de origine bulgară - Gl. (r) Niculae Mircovici, va lupta singur pt. drepturile de pensie ale militarilor români, contra tuturor maidanezilor noștri neaoș mioritici!

După cum bine cunoaștem, talibanii noștri din Senatul României, indiferent de culoarea lor politică, au făcut mișto în stil fanariot de drepturile de pensie ale militarilor români. Mai exact, senatorii au ambalat doar sub o cosmetică nouă - neschimbînd absolut nimic esential, hulitul Art. 40 din tot la fel de hulita O.U.G. nr. 57/2015 emisă de Guvernul Cioloș. Art. 40 care a făcut zob modul de calcul al pensiilor militarilor stabilit prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Pensii care în urma scăderii prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a procentului de initiere a bazei de calcul de la 80% la 65%  (80% fiind procentul de inițiere în cazul celorlalte pensii de serviciu din România), a limitării plafonului maxim la 85% în loc de 100% (100% fiind plafonul în cazul celorlalte pensii de serviciu din România), precum și prin raportarea bazei de calcul la solde/salarii și nu la venituri totale (baza de calcul fiind raportata la venituri totale și nu la solde/salarii în cazul celorlalte pensii de serviciu din România) - au devenit orice, dar numai pensii de serviciu sau militare, nu!

Vă readucem aminte că în urma protestelor militarilor (în stradă, în mass media, în mediile de socializare - spre deliciul armatei ruse care se distrează copios pe seama tratamentului NATO de Dâmbovița acordat militarilor români, ori prin contactarea directă a parlamentarilor sau prin diverse alte mijloace) asupra a ceea ce s-a întâmplat privind Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, senatorii români au procedat la o tactica pur țigănească. Au mimat că ar corecta cele solicitate de militari. Senatul adoptând un proiect de lege de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 si care la acest moment se află în dezbatere la Camera Deputaților (este camera decizională) unde este înegistrat cu  nr. PL-x 82/2016. Textul proiectului de lege adoptat de Senat este acesta. L-am dezbătut pe larg în materialele anterioare. Din textul legii legii rezultând o alba-neagra, care are ca rezultat final în privința calculului concret al pensiilor militarilor, tot cel stabilit de fapt prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015

Pe scurt, pentru a le ieși același rezultat final precum cel calculat de Guvernul Cioloș, iluștrii noștri senatori au făcut următoarea șmecherie: au readus baza de initiere calcului pensiei de la 65% la 80% și plafonul maxim de la 85% la 100%, însă au introdus în acel plafon maxim de 100% totul de-a valma. Astfel încât acesta plafon a devenit maxim  pentru orice militar - indiferent de vechimea in munca, de decoratiile obtinute si de alti factori si care totusi sunt particulari de la caz la caz.

Cuantumul de maxim 100% rezultat, fiind stabilit astfel în mod arbitrar, indiferent:

- Dacă militarii au o vechime în serviciu care le-ar permite să depășească plafonul de 100%, caz în care vechimea în serviciu (cumulată - cu tot cu grupe) peste 45 ani a unui militar (la aceasta vechime este atins plafonul de 100%), nu mai are nicio valoare la calculul pensiei. Si sunt suficient de multi militari care depasesc 45 ani vechime in serviciu. Prejudiciul fiind realizat prin neacordarea a 1% si pt. fiecare an ce depaseste 45 ani de vechime (cumulata) in serviciu;
- Daca militarii au stagii de contributie la pensia suplimentara, acestea nu mai conteaza la nimic - daca a fost atins plafonul de 100% urmare numai a vechimii in serviciu. Si sunt suficient de multi militari care au contribuit pe diverse perioade la pensia suplimentara. Prejudiciul fiind realizat prin neacordarea celor 3-9% (in functie de contributia fiecaruia la pensia suplimentara) in cazul militarilor care au atins deja plafonul maxim de 100% si fara aceste procente de 3-9%;
- Este cel mai sensibil aspect, intrucat lezeaza pana la extrem demnitarea oricarui militar. Daca militarii beneficiaza prin Art. 11 din legea de baza a cadrelor militare si care este Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare), de decoratii remunerate prin procente suplimentare la pensia calculata in baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, aceste decoratii nu mai conteaza cu nimic la calculul pensiei - odată atins plafonul de 100% (urmare numai a vechimii in serviciu sau vechimii in serviciu plus cele 3-9% pt. pensia suplimentara). Este vorba despre decoratia Ordinul Meritul Militar (se acorda militarilor cu o vechime efectiva exclusiv in cariera militara, de minim 15 ani) despre care cunoastem ca in baza Statutul cadrelor militare, acorda dreptul la o majorare cu 10-20% a pensiilor militarilor precalculate urmare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat - indiferent de plafonul rezultat al acestora. Procente care devin astfel egale cu zero - daca din calculele excluzand procentele pt. Ordinul Meritul Militar a fost atins deja plafonul maxim de 100%. Si sunt extrem de multi militari care ating plafonul de 100% (urmare numai a vechimii in serviciu sau vechimii in serviciu plus cele 3-9% pt. pensia suplimentara) fara a mai lua in calcul si singura lor decoratie remunerata si care este Ordinul Meritul Militar. Decoratie care in cazul marii majoritati a militarilor devine egala ca valoare financiara cu zero!

In sfarsit, aceiasi ilustri senatori s-au facut ca ploua si cu cerinta militarilor ca pensiile de serviciu ale acestora sa fie calculate la fel ca in cazul celorlalti beneficiari ai pensiilor de serviciu, respectiv la veniturile totale, si nu la solde/ salarii. In conditiile in care in multe situatii veniturile totale ale unui militar pot dubla solda/salariul acestuia - la fel cum se intampla si la magistrati sau la consilierii Curtii de Conturi. Si care au pensiile calculate la venituri totale, nu doar la salarii! Niet! Senatorii au decis senin ca tot militarii trebuie sa fie cel mai prost cotati dintre beneficiarii pensiilor de serviciu, iar pensiile acestora sa fie calculate la solde/salarii si nu la venituri totale. Spre deliciul, de exemplu, al aviatorilor civili in cazul carora calculul pensiilor de serviciu se raporteaza la venituri totale, aviatori civili care dau astfel cu flit pilotilor militari de pe F-16 in cazul carora calculul pensiilor de serviciu se efectueaza prin raportare la solde/salarii!

Pe data de 5 aprilie 2016circul se reia, iar proiectul de lege privind aprobarea O.U.G. nr. 57/2015 adoptat deja de talibanii din Senat, intra in dezbaterea deputaților celor 4 comisii raportoare. Prima problemă de fond este aceea că faimoasele comisii reprezinta, in realitate, organele de partid care indică parlamentarilor ce și cum să voteze. Prin urmare, majoritatea covarșitoare a parlamentarilor, indiferent de formațiunea politică, votează la ordin ceea ce au stabilit colegii lor din comisiile raportoare, neînțelegând nici măcar ceea ce votează. Așa s-a intâmplat și în Senat,  majoritatea senatorilor fiind convinsă de propriii colegi din comisiile senatoriale că proiectul de lege PL-x nr. 82/2016, chiar a reparat ceva in privinta pensiilor militarilor. Când de fapt, a reparat pe dracu', fiind doar o păcăleală țigănească de 2 bani, găuriți și aceia. 

A 2-a problemă de fond este aceea că pe data de 5 aprilie 2016, decid în privința Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, tot aceleași partide care au decis și în Senat. Cele 4 comisii raportoare din Camera Deputaților,  având aceiași șefi și șefulețe de partide ca și comisiile similare din Senat. Fiind evident că toți șefii și șefulețele de partide, își vor menține aceleași dispoziții și în cazul comisiilor din Camera Deputaților,  precum cele  date comisiilor din Senat. Eventual or să mai bage pe aici pe acolo, vreun amendament la derută, rezultatul concret al calculului pensiilor militarilor rămânând însă tot cel stabilit de Guvernul Cioloș prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.


Și așa ajungem la deputatul de origine bulgară, Gl. (r) Niculae Mircovici. Nu îi facem reclamă - cei din zona "R-26500" fiind extrem de alergici la politicieni (ca si la militarii activi sau in rezerva lipiti de zona politica), însă până la proba contrarie, Niculae Mircovici este singurul parlamentar din comisii si poate din intregul Parlament care luptă ca pensiile  militarilor să fie real militare, real de serviciu - și să nu fie doar cu numele pensii militare sau de serviciu! Sau poate ca este singurul parlamentar din comisii care înțelege vicleșugurile dâmbovițene ale parlamentarilor neaoș români și care de ani buni de zile, fac legi efectiv la mișto, în care una este legiferat în titlu și alta în conținut! Sau poate ca este singurul parlamentar din comisii care nu are partid (Uniunea Bulgarilor din Banat nu este partid). Prin urmare, nu recepționează ordinele de partid contra pensiilor militarilor date celorlalti membri ai comisiilor care fac parte dintr-un partid sau altul, de catre românii noștri L. Dragnea, Alina Gorghiu, Blaga, Oprea, Kelemen Hunor, Iohannnis, V. Ponta sau Băsescu. Fiind evident dupa votul din Senat ca absolut toti cei nominalizati execută dispozițiile lui Cioloș privind batjocorirea pensiilor militarilor. Cioloș despre care este evident ca și el execută la rândul lui ordine contra Armatei Române, venite de undeva din afara României!

Vă mai readucem aminte pe scurt, faptul că deputatul Niculae Mircovici insistă ca modul de calcul al pensiilor militarilor să nu fie alterat prin trucurile de prost gust menționate în prima parte a materialului, deputatul solicitând sa fie aplicat exact modul de calcul legiferat după algoritmul și în spiritul Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in original. Mai exact, dacă vechimea în serviciu a unui militar, contribuția sa individuală la pensia suplimentară sau Ordinul Meritul Militar, determină un procent final al pensiei mai mare de 100%, atunci așa trebuie să fie! Nefiind nici just, nici moral, nici legitim - să diminueze cineva din pix, fie vechimea în serviciu, fie contribuția individuală la pensia suplimentară, fie procentele pentru Ordinul Meritul Militar, fie din toate câte ceva până la reducerea completă a unui element sau altuia, doar așa ca să nu depășească vreun militar o pensie 100% raportat la soldă/salariu! Pur și simplu, nu este firesc ca o persoana care are dreptul la 0% pt. Ordinul Meritul Militar să aibă același cuantum de maxim 100% cu o altă persoană cu 20% pt. aceeași decorație, cel fără contribuție individuală la pensia suplimentară să aibă același cuantum maxim de 100% cu cel care a contribuit zeci de ani la pensia suplimentara. Cum nu este firesc nici ca cel cu 45 ani vechime in serviciu sa aibă același cuantum de maxim 100% al pensiei precum cel cu 50 ani vechime în serviciu! Acestea sunt cele 3 situații particulare care pot determina depasirea celor 100%, situații particulare egalate in stil nord-coreean  prin proiectul de lege PL-x nr. 82/2016, adoptat de Senat. Și care pe data de 5 aprilie 2016, intră în malaxorul iluminaților neamului! UPDATE 1
Vă invităm să citiți și comentariile! Veți regăsi informații indedite chiar de la ședință!

Pentru acest UPDATE, exista mai multe surse. Raportul oficial inca NU a fost redactat. Urmand ca pe data 12.04.2016 sa aiba loc finala dezbaterilor pe comisii. Deocamdata cunoastem urmatoarele elemente concrete, mare parte provenind de la unul dintre interlocutorii nostri, C-dor (r) Kis Viorel, participant la dezbateri:

- Comisia de Munca a avizat intr-un final: baza de initiere a calcului pensiilor militare: 80%. Element pozitiv!
- Comisia de Munca a avizat un plafon maxim de 100% rezultat din vechimea cumulata in serviciu. Elementul este doar partial pozitiv.  Intrucat persoanele care au mai mult de 45 ani vechime cumulata - si exista astfel de militari (vechimea cumulata la care se atinge plafonul maxim de 100%), au in zadar aceasta vechime peste 45 ani - nemaicontand cu nimic anul 46, 47, 48 etc.. Acest neajuns afecteaza exclusiv acei rezervisti cu mai mult de 45 ani vechime cumulata.
- Surpriza placuta: Comisia de Munca a avizat, intr-un final, ca in plafonul maximal de 100%, nu intra cele 3-9% pentru contributia la pensia suplimentara. Care ar urma sa se adauge astfel plafonului maximal rezultat in urma vechimii in serviciu.
- Surpriza placuta: Comisia de Munca a avizat, intr-un final, ca in plafonul maximal de 100%, nu intra nici cele 10-20% pentru Ordinul Meritul Militar. Care ar urma sa se adauge astfel plafonului maximal rezultat in urma vechimii in serviciu, si in mod independent fata de cele 3-9% contributie la pensia suplimentara.
- Surpriza neplacuta: Comisia de Muncă a avizat ca baza de calcul sa se raporteze la baza solda/salariul brut, asa cum este stipulat la Art. 40 pct. 4 din O.U.G. nr. 57/2015. Fiind luate astfel in calcul doar sporurile si indemnizatiile cu caracter permanent. Acest fapt afecteaza in primul rand personalul de la aeronautica si marina, dar nu numai. Neajunsul principal porneste de fapt de la refuzul neintemeiat al politicului de a considera la calculul pensiilor militare veniturile totale si nu doar soldele/salariile. Neintemeiat urmare a faptului ca in cazul celorlalte cca. alte 10 categorii de beneficiari ai pensiilor de serviciu din Romania, calculul pensiilor se efectueaza la veniturile totale si nu la solde/salarii! Ca sa nu mai discutam de faptul ca acele alte categorii beneficiaza de venituri imense comparativ cu soldele/salariile militarilor!

Mai aflam urmatoarele: cei care au pus si pun bețe în roate cererilor legitime ale militarilor, sunt oamenii sistemului ocult, ostil Armatei Române și implantat în diversele ministere. 

Respectiv: 

- din M.Ap.N.: Otilia Sava - o fătucă cu rang de secretar de stat (care este apelată uneori cu gradul de căpitan pe contul său personal de Facebook), membră U.N.P.R. si soție de ofițer S.R.I. (etichetata in particular de o parte a personalului M.Ap.N. cu numele Elena Ceausescu II). Daca aveti cont de Facebook scuipati în sân și dati click aici! Otilia pe care am luat-o in colimator urmare a sesizarilor unor femei-militar care reclama faptul ca secretarița de stat denatureaza imaginea femeilor-militar românce, prin prezentari ale acestora pe contul personal de Facebook prin ipostaze cu conotatii mai mult sexy, decat militare! Avem insa sesizari si din partea unor militari raniti in teatrele de operatii, care acuza faptul ca aceeasi Otilia le foloseste imaginea in interesul personal al doamnei, pe la televiziuni si in alte imprejurari. Ranitii nostri nealegandu-se cu nimic, fiind folositi doar pe post de caței propagandistici!
- tot din M.Ap.N.: celebrul colonel Roșu care amenința acum vreun an niște rezerviști din Argeș care îi executau silit Casa de Pensii în baza unor hotărâri judecătorești pe care instituția refuză și la această oră să le pună în executare. Colonel despre care se spune că este rudă bună cu Ponta, adică și colonel Roșu este tot om implantat de ocultă în sistem!
- din M.A.I.! Aici este durere, întrucât cei care se prefac ca ar apăra interesele militarilor și polițiștilor, joacă teatru într-o veselie, ceea ce face greu de detectat intentiile lor reale! În acest minister, spre deosebire de M.Ap.N. unde de bine de rău adversarii politici ai pensiilor militare sunt previzibili, asistăm la un joc duplicitar al liderilor de sindicate. Ca să nu o mai lungim atât, renumitul domn Coarnă este un lider sindical din M.A.I. care s-a opus și se opune cererilor legitime ale militarilor și polițiștilor privind modului de calcul al pensiilor militarilor. Referitor la această situație, vă readucem aminte 2 aspecte! La dezbaterile initiale privind proiectul Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, domnul Coarnă si-a dat acordul cu imensa bucurie si satisfactie alaturi de ceilalti lideri sindicali din M.A.I. pe cacealmaua introdusa in final in lege, prin care personalul pensionat anterior anului 2011, a fost lasat de caruță în privința termenului de recalculare a actualelor pensii contributive. În ceea ce privește amendamentele la O.U.G. nr. 57/2015, același domn Coarnă a susținut și susține din toate tenebrele varianta-farsă adoptată de Senat. Respectiv ca în baza de 100% să intre și procentele pentru pensia suplimentara și Ordinul Meritul Militar! Sau mai exact ca respectele procente să fie tăiate dacă s-ar depăși cumva plafonul maximal de 100%! Ceva normal în concepția sindicalistului Coarnă, care a optat astfel să se șteargă la fund atât cu contribuțiile militarilor la pensia suplimentară, cât și cu singura lor decorație remunerată și care este  Ordinul Meritul Militar!
- din S.R.I., S.P.P., S.I.E. si S.T.S. Probabil ca nu a participat nimeni! Oricum, si daca ar fi participat, se cunoaste ca reprezentantii serviciilor mentionate aplica din oficiu indicatiile politicii oculte de partid si de stat. Contra pensiilor militare. Dovedit prin faptul ca din directiile respective nu a miscat nimeni in front nici macar cand a fost afectata securitatea nationala a Romaniei, prin desfiintarea pensiilor militare in perioada 2011-2016, darămite acum! Spre satisfactia militarilor ruși care iși freacă mîinile de bucurie inclusiv acum când  primesc informarile periodice despre loviturile date militarilor romîni din interiorul României, de talibanii mioritici care clocesc legi ostile armatei Române, cum ar fi O.U.G. nr. 57/2015.

In ceea ce privește zona politică, mai aflăm că împotriva amendamentelor la Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, ar fi însuși șeful Comisiei de Apărare din Camera Deputaților! Normal, din moment ce șef al unei comisii de apărare se află un individ care nu are nici în clin nici în mânecă cu armata! Un motiv in plus să îi atragem atenția unui astfel de individ că prima noastră revendicare va fi ridicarea oricărei interdicții de drepturi fundamentale pt. militarii în activitate! Astfel încât să poată participa și militarii în activitate la următoarele alegeri la fel ca orice cetățean - le fel ca domnul deputat Ion Mocioalca - de exemplu, ca singură șansă și care este absolut normală de a avea și armata specialiști și reprezentanți în Parlament! Referitor la poziția șefului Comisiei de Apărare din Camera Deputaților am mai aflat întâmplător că acesta ar fi primit cu exact o zi mai inainte, o dispoziție comună semnată de ministrul apărării, cel de la interne si directorul S.R.I., care solicita Comisiei de Apărare din Camera Deputaților nici mai mult, nici mai puțin decât ca respectiva comisie sa sustină O.U.G. nr. 57/2015 în varianta inițială a Guvernului Cioloș. Așadar, oculta contra Armatei Române funcționează perfect, oamenii ostili armatei detinand poziții-cheie printre factorii politici de decizie, atât din Guvern, cât și din Parlament!

Cine sunt totuși cei care luptă efectiv pentru nealterarea pensiilor militarilor și polițiștilor, fără compromisuri și abureli? Am aflat din surse de la fața locului că există o grupare creată cumva în mod aleatoriu. Se confirmă că deputatul român de origine bulgară - Gl. (r) Niculae Mircovici, este singurul parlamentar care luptă decis pentru drepturile de pensie ale militarilor români! Și care stăpânește și foarte bine tematica. Din partea militarilor în rezervă/retragere sau a sindicatelor polițiștilor, singurii care au cântat pe același ton cu deputatul Mircovici, sunt membrii din conducerea centrală a S.C.M.D. în jurul cărora s-au grupat și alți militari în rezervă/retragere (membri sau nemembri ai S.C.M.D.), provenind în special din M.Ap.N. Si UNIPOL - un sindicat al politistilor cu pozitie disconcordanta fata de celelalalte alte vreo 6 sindicate din M.A.I. ale caror lideri sunt aserviti total puterii politice si guvernamentale!


UPDATE 2
Ce mai apare prin mass media sau in alte informari? 

1]. DC News: "Am reuşit (...) să ajungem la o formulă convenabilă atât pentru Guvern, cât şi pentru militarii din orice sistem (...) încât cuantumul de 80% să rămână valabil. (...) Am cerut ministerului ca de acum încolo Meritul Militar clasa I, II, III să se refere cu adevărat la militarii merituoşi, nu doar vechimea să stea la baza acordării acestuia, pentru că înţelegem din aplicare că s-a ajuns la situaţia în care unele pensii puteau să fie mult peste 100% din valoarea cuantumului', a declarat preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputatilor, Adrian Solomon

In primul rand ca apreciem bunele intentii ale deputatului Adrian Solomon. Cu toate acestea, pentru impartialitate trebuie sa il combatem privind afirmatiile legate de Ordinul Meritul Militar. Precizam ca Ordinul Meritul Militar nu se acorda la norma asa cum crede dumnealui, fiind absolut necesar pentru acordare si niste calificative maximale in activitatea din ultimii 5 ani dinaintea indeplinirii criteriile de vechime (minim 15 vechime - clasa a III, minim 20 ani vechime - clasa a II-a, minim 25 ani vechime - clasa I). Prin urmare, doar vechimea ca si cadru militar nu este unicul criteriu de acordare a Ordinului Meritul Militar! Usor de sesizat ca un calificativ inferior primit in ultimii 5 ani poate lungi la nesfarsit cei 5 ani consecutivi, cu posibilitatea de a iesi la pensie fara nicio clasa a Ordinului Meritul Militar, chiar daca cel in cauza are si 40 ani vechime ca ofiter/subofiter/maistru militar.

Insa, cel mai important aspect este cu totul altul! Deputatul Adrian Solomon ca si multi altii - unii facand parte chiar din sistem, nu a inteles ca spre deosebire de alte state NATO unde dreptul la pensie militara se acorda exclusiv pentru vechimea in serviciul militar, in Romania - pentru a intra in carti si orientatele si orientatii din spectrul civil (dedicații societătii politice), aceasta pensie militara a fost si este acordata pentru o vechime combinata, care poate fi parte in sistemul militar (minim 15 ani) si parte in sistemul civil! Or, Ordinul Meritul Militar reprezinta o decoratie care se acorda exclusiv pentru vechimea in serviciul militar, fara alte combinatii. Si nu in orice serviciu militar, ci exclusiv in cel de cadru militar (fara anii de scola/academie militara, de stagiu militar obligatoriu etc.). Cu alte cuvinte, Ordinul Meritul Militar este decoratia care face in mod esential deosebirea intre șmecherașii si șmecheruțele sistemului care activeaza in armata doar un numar minim de ani pt. a beneficia de pensii militare si militarii autentici de cariera - cei care au activat toata viata exclusiv in sistemul militar. Fapt pt. care șmecherașilor si șmecheruțelelor sistemului le și stă în gât Ordinul Meritul Militar, decorație denumită în argou militar ca fiind Răbdarea Măgarului - intrucat reprezinta un test de anduranță/rezistență/longevitate a personalului în serviciul militar și numai în serviciul militar, care exclude combinațiile și alte ghidușii pt. a fenta cariera pur militară! 

Exemplu la indemana tuturor? Fătuca Ileana a activat 10 ani ca dansatoare la cabaret, apoi s-a activat ca militar, angajându-se 15 ani in armata ca subofiter. Sau invers, mai intai a lucrat 15 ani in armata, apoi si-a dat demisia si a mai lucrat inca 10 ani la cabaret. [Subofiter este doar ca exemplu, fătuca poate fi la fel de bine și ofițer/maistru militar/SGP - nu are importanță)! Apoi fătuca Ileana se pensioneaza, are 25 ani in serviciu din care 15 ani in armata, are acest drept! Beneficiaza de Ordinul Meritul Militar? In niciun caz, tinand cont ca desi are 15 ani in serviciul militar, are maxim 13 ani ca subofiter, primii 2 ani fiind destinati scolarizarii. Iar fătuca Ileana are nevoie de minim 15 ani doar ca subofiter pt. a obtine Ordinul Meritul Militar clasa a III-a. In timp ce un alt subofițer - Vasile sa zicem,  tot cu 25 ani in serviciu, dar exclusiv numai in serviciul militar, beneficiaza de Ordinul Meritul Militar clasa a II-a (criteriu - minim 20 ani exclusiv ca subofiter, iar Vasile are 23 ani ca subofiter din totalul de 25 in armata), respectiv de un plus de 15% la pensie. Aceasta fiind deosebirea esențială între "orientata" fătuca Ileana care a trecut la misto prin armata doar sa obtina o pensie militara si subofiterul Vasile care a mancat 25 ani armata pe pâine. In concluzie, in conditiile in care Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat este in realitate o lege hibrida si nu o lege pura a pensiilor militare, Ordinul Meritul Militar este singurul element care incurajeaza cariera militara autentica versus orientarea doar in a obtine o pensie militara in stil aventurier, cu un mimim de vechime prin armata! 

2]. UNIPOL. "Cu toate interferențele negative ale intervențiilor peste rând ale liderilor grupului sindicatelor pro-guvernamentale, delegațiile UNIPOL și SCMD au reușit să convingă membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților cu privire la următoarele aspecte esențiale:
 • sporul procentual la cuantumul pensiei militare, prev. de art. 108 din L223/2015, provine din pilonul II al sistemului de pensii și nu poate face obiectul includerii și plafonării în pensiile stabilite în Pilonul I (din care fac parte si pensiile militare de stat). Militarii (ca și polițiștii, până în anul 2002 și după) au contribuit, prin efectul legii, la constituirea Pilonului II, urmând ca, la deschiderea dreptului la pensie, pensia militară să fie SUPLIMENTATĂ cu între 13-22%, pensie privată, în funcție de stagiul și perioada de cotizare (conf. Lg 27/1966, Decretului 232/1986, OUG 31/1998 și ulterior Lg. 19/2000);
 • sporul procentual la cuantumul pensiei militare, prev. de art. 11 din Legea 80/1995privind statutul cadrelor militare și legislația ulterioară (Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofiţeri şi funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri și Legea nr. 574/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri) ține de beneficiile sistemului naţional de decoraţii al României (Cancelaria Ordinelor), nu provine din vreunul dintre piloanele sistemului de pensii și nu poate face obiectul includerii și plafonării în pensiile militare de stat".
Interesantă referirea legată de Pilonul II! Cu tote acestea, in legislatia actuala Pilonul II are cu totul alte conotatii decat exprima autorul informarii, iar analogia poate da nastere la confuzii.

Si urmatorul pasaj poate fi interesant! Directorul Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I. "a argumentat că art. 40 din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 era necesar deoarece Legea nr. 223/2015 este neclară în ceea ce privește sintagma ,,venituri brute realizate” din cuprinsul art. 28 din lege, care definește baza de calcul a pensiei militare, creând astfel posibilitatea unor polițiști ,,băieți deștepți” să aducă adeverințe de salariu de la 5-6 universități private pentru a ,,umfla artificial” baza de calcul prev. de art. 28 din lege. Apreciem că argumentul domniei sale este manipulator, în logica expusă alți ,,băieți deștepți” putând aduce adeverințe de câștiguri la loterie, pentru a putea frauda legea. În altă ordine de idei, orice lege poate fi fraudată, ,,băieți deștepți” au existat și vor exista, însă acest aspect nu are legătură cu legea pensiilor ci cu vigilența și eficacitatea organelor de anchetă penală".

225 de comentarii:

 1. @ Pt. persoanele cu limbaj obscen care nu aveti altceva mai bun de facut, decat sa va tachinati intre voi. Ati reusit sa creati o reputatie negativa armatei. Sunt "n" comentarii care va apartin, luate de "binevoitori" si date ca exemplu unor parlamentari, ministri etc. Tare chestia cand ca factor de decizie in privinta pensiilor militarilor, nu poti sa retii din partea unui fost militar decat ca acesta este un amalgam de ..uie, .âțe, .ur, oral, ..bitocule, capra, b.ci etc. De aia suntem si tratati cu ..urul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna dimineata! Mai bine mai tarziu decat niciodata, dar e bine ca ai sesizat. Deci blocheaza toate injuraturile si va fi perfect. Din pacate avem multe maimute printre noi, dar obiectiv vorbind reputatia proasta mai are si alte motive, de multe ori aberante, dar asta e tarisoara.

   Ștergere
 2. Adica "Singuri pe lume?"
  Eu cred ca sunt mai multi deputati alaturi de dl. Mircovici.
  Un lucru va fi f clar: cum eu nu mai cred in promisiuni de îndreptare din toamna, cu un alt Parlament si Guvern, deja am cateva variante de vot! Si suntem 4 electori....alaturi de toti ceilalti X 3, sau X 4!
  În fapt ei vor fi la mana noastra de acum!
  Votati domnilor deputati pt guvernul tehnicrat, vai de capul lor si asa veti primi si voturile!
  Reprezentarea partidelor in CD o cunoastem, in comisii la fel....asa ca noi asteptam jocurile!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Nu ai trecut prin vremurile alea, dar tot asa a fost si cu "inghetarea" pensiilor foste diminuate ale militarilor. Comisiile au decis la ordinele sefilor de partide - indiferent de culoare. Parlamentarii au votat in unanimitate crezand ca fac un bine. Iar in realitate, au votat sa ne "inghete" pensiile. Un singur parlamentar s-a prins de smecherie si s-a opus in plen(C. Anghel). Inutil. Ba a fost luata si la misto! Tot asa se va intampla si acum. Comisiile adopta ce le spun sefii de partide. Iar toti sefii de partide fac cum le spune Ciolos. Unul ca Mircovici va fi un simplu si unic opozant la mascarada.

   Ștergere
  2. Dom"le, eşti naiv rău...Pe ăştia îi doare la "bască" pe cine votezi tu şi "echipa". În Românika nu există partide politice cu doctrine de sine stătătoare, există doar grupuri de interese mafiote care te fură la buzunar şi vînd ţara străinilor. Majoritatea sunt foşti pcr-işti, sau puiuţi de foşti comunişti aşa cum zicea Băşinescu cîndva, el fiind de fapt "modelul". Deci domnu" Mareş, azi poţi să-l votezi pe "X" din PSD, că mîine ai mari şanse să-l regăseşti în parlament în PNL, PDL, UNPR etc.

   Ștergere
  3. Daca este asa, atunci multi trebuie sa inceapa sa verifice inventarul pt predare!
   Nu mai tine cu nu am stiut ce si cum? Trebuia sa stii ce si cum, caci pt asta iei indemnizatie nu pt gargara de 2 lei/legatura!
   Eu asa voi proceda! Votez cu 4 voturi pe cel care-mi reprezinta si se bate pt drepturile mele! Cine este pt gargara sa-si ia pasta de dinti!
   Si asa trebuie sa procedeze toti, pt ca sunt acolo pt a ne reprezenta pe NOI nu pt interese marunte de gasca sau pt ei!
   Este ca un schimb reciproc, eu pt tine, tu pt mine/noi! Daca nu-ti place...fa altceva, dar nu politica! Simplu!

   Ștergere
  4. Vladimir,
   nu voi vota partide ci oameni!
   Multi parlamentari nici nu au avut legatura cu pcr, sunt inca tineri, nici nu pot spune mare lucru despre acea etapa!
   Vom vedea!

   Ștergere
  5. Votati partide si nu oamnei. Am votat pe vrema lui base oameni si vedeti unde s-a aajuns. ASA, cel putin daca un partid promite ceva si nu se tine de cauvant, data viitoare votez cu altul...ASA ESTE SI IN VEST..SE VOTEAZA PARTIDE ...

   Ștergere
 3. @ All. Trebuie schimbata strategia radical. Dupa cate bine observam, cu ai nostri nu tine cu fineturi. Politicienii trebuie zguduiti din temelii, altfel nu se dezmeticesc. Militarii activi trebuie sa aiba acelasi drept ca orice cetatean - ca rromii, profesorii universitari sau dulgherii, de exemplu, de a participa la alegeri si de a a fi alesi. Nu poate exista restrictionare a unor drepturi fundamentale pt. unii cetateni prin legi interne, doar asa ca vor unii smecheri de Dambovita! Abia atunci vom avea sanse egale in raport cu alte categorii profesionale. Orice politician care se opune acestui drept elementar - ca un militar sa aiba exact aceleasi drepturi fundamentale ca ceilalti cetateni, incalca principiile elementare ale drepturilor fundamentale si nu poate fi decat un nenorocit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afirmativ!
   Doar ca "nu poate fi decat un nenorocit", in proportie de 75% chiar si sunt!
   Mie imi este si rusine sa spun carui deputat retardat, dar retardat rau, i-am dat votul!
   Gata, de anul aceste voi lua briciul din mana maimutei!

   Ștergere
 4. Amendamentele domnului deputat Mircovici sunt presarate cu intentii bune si fezabile. Totusi , dupa parerea mea , au unele erori care ar putea fi corectate daca ar exista bunavointa de a fi adoptate. Aceste erori le-am identificat a fi la amendamentul 4 care priveste art. 30 unde se amesteca , nu pot sa-mi explic cum (?), baza de calcul stabilita la art. 28 cu cuantumul pensiei stabilit in baza dispozitiilor de la art. 29 precum si la amendamentul 5, care priveste art. 108 , tot prin amestecul intre baza de cacul si cuantumul pensiei. Daca s-ar adopta amendamentul nr. 5 si s-ar scoate din text trimiterea la art. 29 atunci baza de calcul s-ar majora cu sporul de la art. 108 iar procentele de calcul prevazute la art. 29 s-ar aplica acestei noi baze de calcul.In acest fel ar dispare un motiv de a se spune ca vor rezulta pensii cu cuantumuri care ar putea depasi solda bruta/ salariul brut . Sunt foarte incantat de amendamentele 6 si 7 care privesc art. 109 si 110. Daca s-ar adopta art. 109 asa cum este formulat in OUG 57/2015 s-ar face o mare nedreptate pensionarilor militari ale caror drepturi de pensie au fost deschise anterior Legii 138/2001 , mai ales fostilor comandanti din perioada anterioara anului 1999 si care se vad cu indemnizatii de comanda sub valorile de care au beneficiat cadrelor militare , comandanti , ulterior anului 1999.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nisipuri miscatoare! Nu stiu, dar cred ca vom ajunge sa fim multumiti cu ce am primit pana acum...se proiecteaza o noua inghetare. Si va dura ...
  http://www.gandul.info/politica/care-vor-fi-cel-mai-mic-salariu-de-bugetar-si-cea-mai-mare-leafa-de-angajat-la-stat-in-romania-in-urmatorii-patru-ani-surprizele-din-noua-lege-a-salarizarii-scrisa-de-guvern-15193914
  "De asemenea, până la aplicarea integrală a prevederilor legii (salarizarii unitare) se suspendă actualizarea în funcţie de majorarea salariilor a pensiilor funcţionarilor publici parlamentari, a membrilor corpului diplomatic, ale judecătorilor, militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare."

  RăspundețiȘtergere
 6. Referitor la c e hotarare va lua Camera Deputatilor eu voi fi multumit:
  -daca ramane propunerea din OUG 57 voi fi fericit ca vor fi cu totii potcoviti,la atata nesimtire asta este plata
  -daca se vor acorda ceva procente ma voi bucura ca voi ramane cu ce am /pe stil vechi
  -daca se va reveni la forma originala a articolului 28 ma voi bucura ca s-a facut dreptate
  -iar daca legea 223 se va proroga voi fi in extaz si le voi multumi ca ne-au terorizat din iulie si pana acuma ca apoi sa ne impuste.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si daca NU ti se va mentine in plata cuantumul mai avantajos - asa cum am patit noi, militarii "evrei si rromi" in 2011, ce vei mai face? Sau nu crezi ca astia sunt capabili sa faca inca data ceea ce au mai facut si altadata?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Viorel Kis, care este procedura legala de prorogare a unei legi care este intrata in vigoare? Eu stiu ca poate fi prorogat termenul de aplicare al unei legi care nu a intrat in vigoare, nu produce efecte juridice. Or, Lg.223/2015 este in vigoare de la 1 ian. 2016! (vezi LEGE nr.24 din 27 martie 2000
   privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative)

   Ștergere
 7. Dragii mei, sunteti obositi? Fug ochii pe texte? Nu realizati ce se preconizeaza? Mai cititi odata ce-am postat la 20.27 Daca stimabilii se misca repede si adopta in vara asta legea salarizarii unice adio actualizari si recalculari pana in 2020.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citim, insa toata lumea este derutata. Am afirmat un lucru: trebuie schimbata radical strategia. Trebuie sa le dam peste ceafa urgent si sa acordam drept de a participa la alegeri si de a fi alesi, militarilor romani activi.

   Iar in ceea ce priveste legea salarizarii? UNICE zici? Daca indraznesc ca in legea salarizarii UNICE, iar sa ii prosteasca pe militari si militarii sa fie singurii cu salarii/solde calculate ca la fazani ... la zile CALENDARISTICE, si NU la zile LUCRATOARE ca restul bugetarilor, din nou parlamentarii trebuie luati de ceafa. Cu Ciolos in frunte, bineinteles! Sa le platesca pe mamele lor la zile CALENDARISTICE!

   Acestea sunt directiile in care trebuie sa lovim! Fac misto de noi cu pensiile militare? Atunci sa le cerem drepturi egale cu ale lor, cu ale societatii pt. militarii activi! Nu vor sa le acorde drepturi fundamentale egale, atunci avem argument solid sa ii scotem in afara Constitutiei. In virtutea Art. 118 (1).

   Si chiar daca NU ar exista acel articol, este INADMISIBIL ca intr-un stat militarii sa fie tratati in privinta drepturilor fundamentale ca negrii in apartheid! Si tot avem dreptul sa ii luam de ceafa!

   Ștergere
  2. Eu am mai afirmat, cu multe luni in urma: cand salarizarea nu e rezolvata, nu poti avea pretentii la sistemul de pensii. Forma perversa, criminala, a salarizarii, care ascunde sub sporuri si premieri de tot felul un cuantum multumitor, dar ulterior, la pensionare, tragedia unei pensii de mizerie, nu va conduce niciodata la rezolvarea problemelor. Din acest unghi am acuzat militarii activi, care nu au reactionat deloc, interesandu-i cat au in mana la sfarsit de luna nu si la structura castigului. Meteahna veche! Nici noi n-am facut altfel. Dar nici situatia nu a fost ca acum.
   Una peste alta, in conditii "normale" (indiferenta mioritica), apare legea salarizarii unitare - pensiile speciale intra la conservare, cel putin pana in 2020 - deci, ce avem acum, e numit "pensie militara" si cu asta basta (nu se mai pune problema cuantumului mai avantajos). Ramane marea problema: noi in baza carei legi luam pensia? Ultima e abrogata, prezenta se va proroga !!!

   Ștergere
 8. DOAR CAMERA DEPUTATILOR MAI POATE INDREPTA MONSTRUOZITATEA REZULTATA DIN SENAT !!! ACEASTA AR PRESUPUNE : 1. NEMODIFICAREA ELEMENTELOR EXCLUSE DIN BAZA DE CALCUL ( art.28 din OUG 57 ). Ceea ce intentioneaza deputatul Mircovici prin proiectul sau vizeaza interese proprii ori ale prietenilor ( a se vedea intentia de abrogare a literelor l) si o) ale art.28 din OUG 57 ) ; 2. ADAUGAREA OMM LA CUANTUMUL CALCULAT AL PENSIEI MILITARE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. @ Viorel Kis 4 aprilie 2016, 11:31. Fara atac la alti useri, OK?

   Ștergere
 9. Nu il sustine nimeni pe Mircovici ..?
  Vreo echipa de ..hamaitori pe trotuare la Parlament ..sau o facem ..dupa ...???

  RăspundețiȘtergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ CEZAR 4 aprilie 2016, 11:52. Fara atac la alti useri si limbaj de caprari cu 2 clase mai mult ca trenul, OK? Am avertizat in primul comentariu. Ai ajuns deja etalon la diversi decidenti despre existenta in masa a unor militari care in loc sa se exprime, galgaie printre injuraturi si se porcesc la liber unii contra altora.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 12. Si dintre atatia comandanti si statmajoristi poate intocmi cineva un plan de masuri de contracarare a articolului din proiect privind suspendarea actualizarii,recalcularii pana-n 2020 ca unii poate nu mai apucam? Sau chiar asta e magaria!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Planul este intocmit si este simplu: daca un cetatean din aceasta tara, indiferent cine este acesta, mai indrazneste sa mentina/impuna discriminari legislative militarilor comparativ cu alti cetateni sau mai grav, privarea militarilor de drepturi fundamentale comparativ cu alti cetateni, va fi luat de guler si alungat din Romania.

   Si incepem cu Ciolos! Mai exact, daca in noua lege a salarizarii, Ciolos indrazneste sa ii discrimineze pe militari fata de alti bugetari si sa ii platesca la zile CALANEDARISTICE si NU tot la lucratoare ca pe ceilalti bugetari, isi va lua valiza si va pleca la Bruxelles! Cu tot guvernul si cu toti ceilalti politicieni care ar sustine asemenea magarie! La tarif orar si militarii, la fel ca toata lumea! De aici trebuie plecat!

   Ștergere
  2. @ ifrim 4 aprilie 2016, 12:10. Imi exprim convingerea ca nu vei pune multe intrebari. Oricum, ne fac la pensii. Atunci le-o tragem si noi pe la spate cu ceva care costa mai mult decat pensiile: sa NU ii mai trateze pe militari ca pe rromi si sa ii plateasca la tarif orar la fel ca pe ceilalti bugetari! Daca tot e lege UNICA a salarizarii. Aici NU au cum sa o intoarca!

   Ștergere
  3. R... Au incercat politistii .Si au reusit cateva luni( 5 luni a durat minunea) sa ia bani in plus pe orele suplimentare. Imediat dupa venirea guvernului praduitor Soros ,scuze Ciolos, orele suplimentare nu se mai platesc nici la ei si se redefinesc in munca patriotica neplatita exact ca la MApN .Asa ca va salut cu urarea patriotica '' Sa traiti bine''( dar nu in lumea asta) si sa carati bani cu camionul in Elvetia ca Basina voda si banda lui politica.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ bar.bosul 4 aprilie 2016, 13:14. Uite care este problema. EU am atat politisti in familie, cat si prieteni. Diferenta de regim intre a fi politist si a fi militar, este enorma. Ai vazut tu politisti in ultimele 2000 de ani, luati de acasa 30 zile in vreun exercitiu aplicativ? Nu exista asa ceva. Dar de 4 ori pe ani cate 30 de zile? Iar NU exista asa ceva!

   Pai la militari este rutina chestia asta! Iar faza este urmatoarea: noi nu discutam la militari de cateva ore suplimentare pe luna, ci de cateva LUNI suplimentare pe an lucrate in regim 24 de ore din 24. Daca bagi acest regim unui politist, ala nu mai ramane in politie.

   Pe de alta parte, la armata - trecand peste faptul ca stai ca prostu' intr-o aplicatie de 30 de zile, pe aceiasi bani ca intotdeauna - adica cat castiga un politist similar in 8 ore pe zile si 5 zile pe saptamana, cand ajungi acasa NU ai nici timp liber cum scrie Codul Muncii. Pt. ca NU se poate acorda dupa CM. Dupa CM inseamna o ora libera PLATITA pt. fiecare ora suplimentara lucrata! Ia FA tu calculul - cum aplici CM la o intreaga unitate plecata in aplicatie 30 de zile 24 de ore din 25? Ca sa dai liber ora pe ora? Inseamna ca 2 luni trebuie sa inchizi toata unitatea! NU se poate!

   Revenind la politisti printre care am si eu prieteni si rude! Ei sunt platiti la zile lucratoare, ce tot o mai invartim atat? NU poate sa ii oblige nici dracu' sa lucreze o ora suplimentara fara sa ii acorde o ora libera platita sau sau sa ii plateasca cu 75% in plus acea ora! Asa ca NU mai dramatiza tu lucrurile la politisti! Au regim de civili. Legal. NU pot fi obligati spre deosebire de militari sa efectueze nicio ora suplimentara, fara ca pt. acea ora sa ii fie dat liber. Si atunci merita sa lucrezi 16 ori azi, iar maine sa ai o zi libera. Tot aia este ca si cum ai lucra 2 zile cate 8 ore. Aceasta este situatia legala si reala! Ca exista locuri in care sefii NU respecta acest lucru si isi cheama de-a'mpurururea subaternii la munca in afara programului fara sa le dea liber ora pe ora ulterioara, este o problema interna.

   NOTA! Si acum sa inchei, nu? Dar de ce mama dracu' politistii si militarii - desi sunt in aceeasi grila de salarizare, iar soldele/salariile sunt identice, politistii sunt mai smecheri si isi incaseaza lefurile prin remuneratie la zile LUCRATOARE ca toti ceilalti cetateni, iar militarii sunt mai prosti si incaseaza lefurile prin remuneratie la zile CALENDARISTICE? Doar asa ca un militar sa poate fi hamalit 24 de ore din 24 si 7 zile din 7, gratis pt. ce depaseste 40 ore pe saptamana si fara sa poata carai nimic?

   Asta ca daca tot e sa dam cartile pe fata. In ziua de azi, regimul real al unui politist este de civil. Aia mai batrani incearca sa isi mai abuzeze subalternii si sa ai aduca la munca suplimentara, fara a le da dupa o ora libera platita la ora suplimentara lucrata si fara plata orelor suplimentare bineinteles. Dar acesta este un abuz. Politistii tineri sunt insa foatre constienti ca sunt civili, fapt pt. care isi baga picioarele, la ora 16.00 pleaca acasa si pana a 2-a zi la 08.00, poate sa dea cu tunul, si nu ii mai aduce nimeni la munca. Si bravo lor!

   Ștergere
  6. R... Gresesti .Eu sunt un exemplu Am fost politist de frontiera pe o nava militara si ""eram luat de acasa '' nu 30 de zile ci chiar cate 2-3 luni in misiuni internationale cu navele Garzii de Coasta .Sau cand plecam cu nava in reparatii la BRN Braila si ne uia Dumnezeu pe acolo si cate 4-5 luni .Asa ca R nu ai dreptate.

   Ștergere
  7. Si gresesti in continoare .Zici ca un politist nu poate fi obligat sa faca ore suplimentare gratis... Haaaa haaa haaaa.. Nu te obliga nimeni, daca vrei sa faci puscarie pentru abuz in serviciu..Exemplu ai 7 dosare de rezolvat in trei zile.Dupa trei zile procurorul demareaza cercetarile impotriva ta daca nu inaintezi dosarul la parchet si nu ii dai numar de inregistrare ( intreaba orice politist) .Ca procurorul poate sa dea NUP sa te oblige sa continui cercetarile sau sa tergiverseze dosarul e dreptul lui .Si ce faci cand ai multe dosare pe cap si doar opt ore pe zi platite ? Bagi ore suplimentare neplatite la greu ( audieri, cercetari pe teren , declarati faptuitori,instintari , martori ,etc) .Daca indraznesti sa superi vreun sef ca nu mai faci fata si muncesti si 20 de ore pe zi esti mancat .Vin in control toti gusatii te ard la calificativ si vor si ceva la pachet ca sa nu te puna la dispozitie ca incompetent sau sa iti taie din salariu 5-15% .Abuzurile in Politie sunt la ordinea zilei.Asta daca nu esti vreun sefut cu coaie.Atunci da viata la MAI e dulce si frumoasa.

   Ștergere
  8. Si zici ca politistii tineri isi baga piciorul cand ii cheama sefii ? Wau .M-ai binedispus Asta e de Vacanta mare.R crede- ma nu cunosti deloc viata politistilor de rand .As vrea sa-l cunosc si eu pe ala care isi baga piciorul cand il cheama seful la evenimente ( minim 2-3 saptamanale)sa ceara bani pentru ore suplimentare si mai ales sa-l reclame pe sef pentru abuz ( ca e abuz) pentru ca vreau sincer sa-l felicit.Eu in 32 de ani de politie nu l-am intalnit pe ''tanarul asta''.In rest sunt de acord ca si miltarii sa fie platiti la ore daca isi doresc asta .Dar vor patii exact ca politistii.Aveti grija ce va doriti diavolul ( politic) e ascuns in detalii.PS Am avut multi colegi care au plecat din MAI la MApN dar nici unul care sa vrea sa vina de la MApN la MAI.A ba da existat unul la IJP Constanta in 2004 si dupa 6 luni de ''fericire politeneasca '' facea cu disperare anticamera la Hooprea ca sa fie primit inapoi la MApN.Pana la urma s-a dus la Poarta Alba la MJ si acum scuipa in san ca de necuratul in cand aude de politie.

   Ștergere
 13. Ei cum e baieti v-ati mai linistit ?

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 15. Guvernul julien sa nu mai vina el cu propuneri de legi cu bataie lunga ( 15-20 de ani) deoarece nu reprezinta vointa poporului rezultata din urne ci este un guvern de avarie ,provizoriu numit de klaus six house pt. a gestiona tara pe problemele URGENTE pana-n alegeri si a fi siguri ca nu fura Dragnea 3-4 voturi in Teleorman.Guvern vremelnic pus la presiunea strazii in urma unui accident nefericit care nu are selfie cu, configuratia politica a parlamentului.Deasemenea mai catinel cu schimbari de prefecti, secretari de stat ca nu sunt URGENTE guvernule tehno!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu strada l-a pus pe Ciolos prim ministru ci nenea Soros prin sluga sa masonul Iohanis. Strada ( ma refer doar la tinerii neplatiti fara par pe neuroni nu si la galeriile de fotbal platiti de Bleaga si ong-urile sorosiste ) a vrut un guvern patriot dar l-au schimbat pe dracu Ponta cu ta-su masonul Ciolos.

   Ștergere
 16. imi pare rau ca trebuie sa va spun , adineauri la antena3, dl COARNA a spus ca a vazut cu ochi lui o adresa catre comisia de aparare din camera deputatilor , semnata de MOTOC TOBA SI HAELVIG ,sa nu aprobe nici un amendament propus la oug 57 ,asa fel incat ordonanta sa ramana in picioare , despre asta ce parere aveti , asa ca nu stiu cum v-a mai putea dl MIRCOVICI sa faca ceva , deci ce veti face? intrebati-l pe DOGARU ca si acesta a disparut

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte bine ai facut ca ne-ai anuntat! MOTOC, TOBA SI HAELVIG - zici? Daca este asa, nu au nicio gara legate de interesele militarilor romani, este clar! Insa, vor avea sigur o gara in perioada urmatoare cand o delegatie de militari romani in rezerva/retragere din astia ..ututi in Romania, va efectua o vizita de lucru la ... Moscova!

   In ceea ce priveste Dogaru? Radio "R-26500" afirma ca Dogaru si-a declinat orice responsabilitate in a conduce sindicatul. Urmand ca dupa ce a "rezolvat" problemele militarilor astafel incat am ajuns in gard, sa se axeze exclusiv numai pe problemele societatii civili in ansamblu. Adica a fost ... promovat. Asa se spune, nu?

   Urmand ca SCMD sa fie condus cica de undeva din ... provincie! Nu de alta, dar cica NU da frumos la lumea NATO sa existe un sindicat al militarilor si culmea, cu sediul in Bucuresti si condus de la Bucuresti! Deci, Dogaru s-a spalat pe maini. Urmand ca cei din provincie sa urlam cat vrem, ca oricum - doar urletele de la Bucuresti deranjeaza! Parol!

   Ștergere
  2. ASTA DEMOCRATIE !!! ASTA PARLAMENT !!!!!!!!! Executa tot ce se comanda de institutiile statului.....care este diferenta intre an avant 1989 si............DUPA !!!!

   Ștergere
 17. De la Mos Alecu ...
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/1758072714427291?pnref=story


  La politisti exista "sporul de fidelitate" (s-ar parea ca si la militarii din MAI)... 20% din SG+SF+SM+IC+GR + ID (spor de misiune permanenta) ... Nu exista la militarii-militari ! Acelasi spor de fidelitate exista si la penitenciare . La penitensiare exista , in plus , o majorare cu 0,25 a coeficientului de ierarhizare a soldei de functie la ofiterii din structurile cenbtrale ... Acesta-i unul din elementele care fac ca baza de calcul a pensiei unui politist (penitenciarist) sa fie mai mare decit a unui militar-kaki ... Si cite or mai fi fiind ! De aceea sindicatele civile ale politistilor civili au propus si sustinut amendamentul cu plafonarea pensiei la 100% din baza de calcul , prin includerea in plafonare si a contributiei pentru pensia suplimentara cit si a majorarii pentru OMM (SOSP) ... O baza de calcul mai mare le permite sa aiba pensii mai mari chiar si renuntind la acele "mizilicuri" !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E he! Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti, nu? Si cand te gandesti ca am sustinut dintotdeuna ca politisitii - fiind functionari publiciu civili si NU militari, NU trebuie sa aiba dreptul nici legitim, nici legal, sa beneficieze de pensii militare! Cum sa beneficieze un civil de pensie militara?

   Asa ca daca tot cei kaki am picat de sase, atunci sa ii scoatem pe functionarii publici civili de la pensii militare. Caz in care ar fi suficiente lovele pt. plata pensiilor militarilor autentici! Nu? Stii cum e! Decat sa planga mamele militarilor, mai bine ale functionarasilor publici civili!

   Ștergere
  2. N-am picat de sase,am picat de prosti.Pe buneeee!!

   Ștergere
  3. Zici tu R ? Asa sa fie scoateti politistii din pensiile militare si probabil veti avea pensii la jumatate fata de ei.De politisti e mereu nevoie, de voi doar in caz de razboi.Iar razboi in UE e acum doar economic ca de rusi nu ne apara nimeni daca vor sa vina .Sa vedem cine va mai apara voua interesele si cine va mai baga in seama cand pana si gradele de general sunt la MApN de vanzare.A am uitat Dogaru si ANCMR Ce sa va zic va urez ''succesuri''.Drumul spre iad e pavat cu intentii bune.Chiar sunt curios ce pensii veti avea dupa ce ramaneti singuri fara ''nenorocitii'' de politisti care ''va fura voua pensiile''grase .

   Ștergere
  4. @ bar.bosul 4 aprilie 2016, 19:14. Te rog, lasa legenda cu polistii! Vorbesti de razboi, de parca te-ai uita la filma! Astia sunt singurii militari reali, cei cu obligatii la razboi. Astia sunt singurii din aceasta tara care merita pensii de serviciu asa cum se intammpla si in alte tari. In rest, discutam povesti cu militari si politisti. Lasa-ne in puii mei in pace cu frontiera ta! Politista e si o agenta cu varta de 20 ani de la postul "X" din comuna Vascauti! Cum sa ii dai asteia pensie militara, cand ea in viata ei NU a fost in armata? Ca de la fatuciole astea ni se trage!

   Daca pensia militara s-ar fi acordat ca in orice stat NATO, fix si exclusiv pt. vechimea in serviciul militar si numai militar, oricarui cetatean care a avut si el o vechime in serviciul militar si numai militar, nu am mai fi avut subiect de disputa acum. Adica dai pensia militara la o toapa care are 20 ani acum ca varsta, nu are si nu face o zi de armata - fiind civila toata viata, iar unui fost SGP/ofiter/subofiter/maistru cu 19 ani de armata care si-a inaintat demisia, ii dai un sut in c.r? Doar asa ca sa ia toapa de politista pensie militara?

   Ștergere
  5. Dupa tine toti politistii ''sunt toape de 20 de ani'' fara armata facuta ? Daca asa gandesti ai ceva probleme .Daca e sa o luam asa si la MApN sgp ( adica 70% din efectivele armatei ) nu au satisfacut stagiu militar ( si sunt si acolo toape destule chiar mai multe ca la Politie. .

   Ștergere
  6. @ bar.bosul4 aprilie 2016, 22:03. Tinere, stai sa o lamurim! Nici EU nu am stagiu de militar in termen! Pentru ca din liceul militar, am daT examen si am intrat direct in scoala militara. Unde am facut cel mai al dracu' stagiu de militar in termen, doar ca eram elev, nu soldat! Colegii care facusera mai inainte si stagiul militar, stii ce erau? Analfabetii nostri! Noi ii denumeam "tractoristi"! Erau incapabili sa sustina un examen "pe bune" la vreo scoala militara, asa ca faceau stagiul militar vrând nevrand. Apoi bagau un an si la CAP sau mai inainte de stagiul militar. Iar PCR oferea acestei "specii" facilitatea de a da examen "la misto" pe locurile lor proprii, adica omul si locul. Nu la gramada cu absolventii liceelor civile sau militare pt. ca nu aveau nicio sansa! Majoritatea nu obtineau nici macar 5.00, dar erau bagati "la norma" - ca asa zicea politica partidului. Am avut unul din asta cu pile, cu stagiu militar si pe bune, fost tractorist - coleg. Eu am iesit ofiter la 21 ani, el la 31. Cum a ajuns, ofiter, nu ma intreba! Nu stia nici macar sa scrie fluent, dar sa mai discutam de gramatici etc. Dar avea stagiul militar obligatotiu, tata! Si mai fusese si tractorist!

   Legat de SGP! Cei mai vechi au toti stagiul militar! Cei mai noi - nu! Dar ce stagiu militar vrei tu sa mai faca, din moment ce toata viata lor este stagiu militar? Asta daca tot este ca unul dintre noi sa aiba probleme!

   Cat priveste fatuca politista care azi are 20 ani? Bai, baiete - tu esti de generatie mai veche. Pana in 2004 ai avut statut de militar! Deci, ai drept de pensie militara (daca ai 15 ani ca militar - adica anii din politie dinainte de 2004! Dar fatuca ..ulii politista care a intrat in sistem când Politia era demilitarizata - adica dupa 2004, aia nu mai are frate, nicio zi de armata! A stat a intrat in sistem direct ca functionar CIVIL! Ce pensie militara sa ii mai dai asteia? De aici pleaca smecheria! Cum sa dai unei matracuci o pensie militara, care din prima a activat in sistem ca functionar public CIVIL? Suntem tampiti sau ne prefacem?

   Iti spun eu, de la politistii din sistem a plecat smecheria si tot ei tac, stiindu-se cu musca pe caciula! Realitatea la politisti este cum spun EU: toti anii in Politie pana in 2004 sunt ani de armata! Si singurii ani de armata ai politistilot! Toti anii in Politie dupa 2004 sunt ani de activitate ca civili, nu ca militari. Iar la ora asta in Politie, peste 3/4 nu au 15 ani lucrati inainte de 2004 pana când au avut statut de militar, ca sa merite pensie militara. Dar vor pensie militara ca e mai dulce decat contributiva lor! Despre asta este vorba. Este o minciuna incurajata, tolerata etc. Dar acum, când exact militarii autentici cu mult peste 15 ani de armata autentica, suntem luati de fazan, ne bagam si noi picioarele si demascam adevarul!

   Iar adevarul este FARA PENSII MILITARE pt. nici un cetatean fara minim 15 ani in serviciul militar! Polistii fara minim 15 ani autentificati in serviciul militar, PA pensii militare! Punct!

   Ștergere
  7. Si ce te faci R daca politistii vor avea pensii duble fata de pensiile militare si vor fi si ei asimilati magistratilor (la fel ca grefierii ) cu care conlucreaza cum e si normal ? Vei suporta asta sau iar vei fi nemultumit ?

   Ștergere
  8. PS Nu cred ca politistii vor pensii militare de mizerie ca acum ci mai degraba pensii ca cele ale magistratilor, grefierilor ,sparlamentarilor, diplomatilor, si altor categorii privilegiate.

   Ștergere
  9. @ bar.bosul 4 aprilie 2016, 23:16. Vor avea pe dracu', asta este ideea ta fixa! Politistii ca si militarii sunt doar eunucii celor denumiti de tine! Eunuci inseamna niste paznici buni la toate, dar cu ..oaiele si limba taiata de cei carora le asigura existenta! DOAR nu vei vedea pe Zegrean sau pe Pruna sau pe Ciorbea sa isi scada viitoarea pensie de 40 000 la 5 000, doar sa mai plateasca pensii peste media si la alti 8 politisti! Sau pe Zginea sau Alina Gorghiu! Fii, tata, realist! Politistul a fost, este si va fi fix-pix pe langa cei denumiti de tine, adica valetul lor. Iar militarii au fost, sunt si vor fi sau nu ... aici e o chestie, si mai fazani decat politistii! De ce s-ar putea sa NU mai fie? Pt. ca spre deosebire de toti cei nominalizati, noi, militarii - suntem singurii capabili sa iesim si la batalie! Din aia adevarata! Cu spume! In fata carora toti ceilalti se dau la fund! E singurul lor punct slab, dar si singurul nostru punct tare!

   Oricum, in perioada urmatoare - urmare a unor aspecte pe care multi nici nu le banuiesc - nici macar tu, armata va trebui sa iasa la ofensiva! Si va iesi!

   Ștergere
  10. Pana una alta singurii care au facut mitinguri adevarate au fost politistii ( vezi cele impotriva javrei ordinare) nu militarii care au preferat telecomanda si fotoliul .Militarii in rezerva si retragere s-au dat la fund si s-au lasat aburiti ca oile de ANCMR sau de alde Dogaru si Pricina .Acum si militarii si politistii sunt condusi spre dezastru de asa zise sindicate, asociatii ,etc toate vandute si conduse de ofiteri acoperiti.De aia sunt incalecati si unii si altii iar guvernul Soros ii foloseste doar ca hartie igienica.

   Ștergere
  11. @ bar.bosul 5 aprilie 2016, 07:43. Bai, baiete! Nu te mai lauda singur! Primul miting adevarat al unor militari cu scop precis de aparare al pensiilor militare, a fost pe 25 Octombrie 2010 - de Ziua Armatei! Cand niciun politist nu s-a aliat cu noi! Politistii cica asigurau protectia stapanirii atunci contra noastra! Al 2-lea miting adevarat si cel mai amplu dintre toate manifestatiile zonei militarizate din Romania, a fost pe 24 ianuarie 2011 (Ziua Unirii) - cand au fost manifestatii in toata Romania. Cand din nou nici un politist NU s-a aliat cu noi! Ba dimpotriva, asigurau protectia stapanilor contra noastra.

   Politistii au devenit celebri in data de 24 septembrie 2010. De ce au protestat atunci? Cumva pt. pensiile noastre ce urmau sa fie desfiintate? NU! Nici vorba! Atunci a fost un protest amplu, cu participarea a multor sindicate civile. Politistii protestau pt. un singurul lucru: rasuflase deja faptul ca urmau restructurari in MAI. In concluzie, oamenii isi aparau locul de munca, insa de pensiile noastre militare care urmau sa intre in malaxor, i-a durut in cot!

   Tot legat de politisti si pensiile militare! Dar chiar - a existat candva vreun protest al sindicatelor politistilor pt. aparararea pensiilor militare! Niet! Singura structura care a protestat pt. pensiile militare a fost SCMD, o enitate din care majoritatea provind din armata. Si pe langa ei si cativa pensionari din M.A.I. Dar niciun politisit activ NU a protestat vreodata pt. pensiile militare. Adica si-au abandonat inclusiv propriii colegi. Aceasta este realitatea!

   Uite acum, suntem in 5 aprilie 2016. Politicienii fac misto cu ceasul de la gara de pensiile militare. Vezi tu vreun politisit activ sau ssindicat al politistilor activ sa proteste ca in septemebrie 2010 cand ii dadea afara? Nu! Pt. ca fiind activi, NU ii intereseaza de cei pensionati. La fel cum de altfel se intampla si in armata! Ii doare in cot pe politistii activi de pensia ta.

   Asa ca odata cu disolutia si a SCMD care este abandonat de Dogaru - si care este un sindicat inclusiv al politistilor in rezerva/retragere (ar trebui), am mai ramas cateva focare izolate pe ici pe colo care mai incercam sa facem ceva cu pensiile militare! Moment in care apare unul ca tine si strica totul. Bai, baiete, nu intereseaza sindicatele politistilor de pensia ta. Cum nici pe Otilia Sava sau pe seful SMG, nu ii intereseaza de pensia mea. Asa ca nu e mai corect sa ne facem noi strict treaba noastra, asa cum si ei si-o fac doar pe a lor?

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 19. Mircovici, l-au prins evenimentele din decembrie 1989 pe functie de secretar pcr Buzias. A fost un activist de partid, absolvent de academie politica ( vezi CV cu diferente dupa 1990), dar un activist de partid cu sange "kaki" total diferit de activistii de partid cu origine muncitoreasca. Mircovici a fost un militar de carieta, un om deosebit. Acum are ocazia sa demonstreze ca Parlamentul Romaniei, nu l-a stricat, a fost si ramane un militar cu sange "kaki".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta este! Conteaza ce face acum, nu cine a fost inainte! Daca chiar dovedeste, ne declaram toti de etnie bulgara - avem dreptul sa declaram ce etnie dorim fiecare. Deci ne declaram bulgari, sustinem la alegeri Uniunea Bulgarilor din Banat. Si asa scoatem ii din scena pe toti talibanii PNL-PSD-ETC. carora le stau in gât militarii români!

   PS: A inceput omul cu liceul militar? Pai militar mai pur sange de atat, nici nu exista!

   Ștergere
 20. Nu va mai faceti probleme cu cresterea salariilor la activi, aceasta crestere este relativa si neperceptibila la multi activi.
  Sa fiu mai explicit: functia de cdt. B trebuie sa fie de lt.col. asa este in NATO. Acum este de col. Va creste salariul la lt.col. egal cu col. pt cacei care sunt acum pe functii sa nu piarda la salariu. Asa ca statul nu va cheltui nimic in plus pt a plati uncdt. de B. La fel se va intampla si cu salariile loctiitorului si sef dest. maj. de B care acum sunt delt.col si se vor face de mr. Nu uitati de piramida pe grade si functii, adoptate similarcu celelalte tari NATO.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai asa a si fost pana in 2010! Doar desfiintarea pensiilor militare in 2011 a readus piramida ca pe vremuri! Si mai e o chestie: daca nu se baga din nou limitele de varsta in grad ca pana in 2011, tot nu se revine ca in NATO!

   Ștergere
  2. Maine 05.04.2016 ,ora 10.00,o delegatie de ofiteri vom fi primiti la Parlament,Camera Deputatilor pentru discutii finale referitoare la Legea 223 / 2015 si OUG 57 /2015,fiti convinsi ca voi lua cuvantul si voi sustine punctele de vedere ale pensionarilor.S-ar putea sa participam si la dezbateri ,ca invitati ,la balcon.BAFTA!

   Ștergere
  3. Am formulat un amendament la art.21 alin.1) din Legea 223/2015 pe care l-am trimis parlamentarilor. Va rog sa sustineti si dvs acest amendament. O sa-l redau mai jos:
   Amendament la Art. 21 alin.1) din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat

   In forma actuala : Art. 21
   (1) Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care, la data trecerii în rezervă/retragere sau încetării raporturilor de serviciu, îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b), au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei prevăzute la art. 16 alin. (2), astfel:

   Prin introducerea formularii “ la data trecerii în rezervă/retragere sau încetării raporturilor de serviciu “ se incalca principiile egalitatii in fata legii si cel al nediscriminarii, inscrise in art. 2 lit.b) din lege.
   In situatia in care 2 militari au:
   - aceeasi varsta - 52 ani
   - aceeasi vechime in serviciu -16 ani,
   - aceeasi vechime efectiva- 30 de ani,
   - varsta standard de pensionare – 57 ani si 7 luni –( conform Anexei la lege)
   - amandoi, activitate desfasurata in conditii speciale de munca – 13 ani- ceea ce duce la reducerea varstei standard de pensionare cu 6 ani si 6 luni, conform Art. 21. Alin.1) lit.b),
   indeplinind astfel coditia de pensionare de la art. 16 alin.1, lit.b).(“ au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.”)

   Militarului in activitate i se reduce varsta standard de pensionare, pentru perioada care a muncit in conditii speciale (57 ani si 7 luni cu 6 ani si 6 luni), si poate beneficia de pensie militara de serviciu la varsta de 51 ani si 1 luna.
   Militarul care nu mai este in activitate dar indeplineste aceleasi conditii impuse de lege nu se poate pensiona decat la varsta de 57 ani si 7 luni, potrivit Art. 26 coroborat cu Art. 21 alin 1) din lege.
   Pentru a inlatura aceasta discriminare trebuie scoasa din textul art. 21 formularea : “ la data trecerii în rezervă/retragere sau încetării raporturilor de serviciu” forma art. 21 modificat fiind:
   Art. 21
   (1) Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b), au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei prevăzute la art. 16 alin. (2), astfel:

   Aceasta formulare inlatura discriminarea si inegalitatea in fata legii si este in conformitate si cu art. 55 din Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 (*actualizată*)privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede:
   “ (1) Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, după cum urmează:”

   Reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata in conditii deosebite, speciale sau alte conditii, trebuie sa opereze la data indeplinirii conditiilor cumulative prevazute la art. 16 din lege, fara restrictii si impuneri discriminatorii. Este un drept castigat urmare a activitatii desfasurate in conditii deosebite, special sau alte conditii , care nu are legatura data trecerii in rezerva si de care trebuie sa beneficieze toti militarii, politistii si functionarii publici cu statut special.

   Reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata in conditii speciale , este un drept al fiecarui cetatean consacrat in legislatie si nu poate fi anulat printr-o “eroare” de formulare.

   Ștergere
 21. Maine dimineata(05.04.2016) la ora 10.00 voi fi la Parlament cu un grup de ofiteri si vom fi audiati la camera deputatilor in legatura cu doleantele noastre referitor la Legea 223 si OUG 57.Daca aveti propuneri pertinente sa le scrieti aici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari! Citeste bine acest material. Sustineti la modul concret, fara povesti nemuritoare!

   Ștergere
  2. @ Viorel Kis 4 aprilie 2016, 18:20. Ofera niste detalii in cateva randuri (compunerea delegatiei, etc) sa trecem la UPDATE! EU voi oferi astfel de detalii inainte de deplasarea la Sevastopol si Moscova dinainte de Sf. Pasti!

   Ștergere
  3. Maine dupa intrevederi o sa vin cu detalii concrete si complete,nu-mi place sa spun "hop pana nu sar".oricum ,daca o sa mi se dea cuvantul o sa fiu "scurt,clar si la obiect" fara abureli si tromboane -pe litera si in spiritul legii si al dreptatii ce i se cuvine fiecaruia.

   Ștergere
  4. @ Viorel Kis 4 aprilie 2016, 21:09. Ar fi trebuit sa prezinti public. Nu de alta, dar aviatorii nu sunt buni negociatori. Stiut fiind faptul ca in 2010 au tras sforile doar pentru ei. Pe de alta parte, daca iei 10 aviatori la scuturat, din 9 nu iese decat ca vor calculul la venituri si nu la solde/salarii. Ca sa nu spun ca cei 9 din 10 habar nu au de impactul OMM, pensiei suplimentare sau al vechimii cumulate rezultate din grupa de munca. De care nici nu prea au auzit - ei stiu doar sporuri si cam ... atat! Constatarea provine din viata de zi cu zi.

   Ștergere
  5. Stai linistit ,ideile promovate de tine aici sunt inserate in cererile noastre si apoi este un grup eterogen ,format din reprezentatnti di toate structurile(fii sigur ca nu vor fi outsideri,gen vacarul de serviciu,cel cu judecata alterata)

   Ștergere
 22. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul aspect:
  B "AA...A" cu acelas obiectiv fundamental si structura organizatorica, a avut doi comandanti: x si y.
  X s-a pensionat in 2009 , atunci prevederea de functie de cdt era de lt.col. Recalcularea pensiei pe legea 223/2015 se va face pe coeficientul de functie de lt.col.
  Y s-a pensionat in 2013 , atunci prevedetea de functie de cdt. era de col.
  Recalcularea pensiei pe legea 223/2015 se va face pe coeficient de functie de col.
  Se poate vorbi in acest caz, de discriminare ?
  Paretea mea este ca NU.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Normal ca nu! Dar astea sunt maruntisuri!

   Ștergere
  2. Exista si aici o discriminare, dar in sens pozitiv!
   Ai drepturi de colonel, dar nu ai semnat nici macar un document cu acest grad!
   Personal, nu ma deranjeaza, sa fie bine si multumire!
   In definitiv au desfasurat aceleasi activitati!

   Ștergere
  3. stimate d-nule mares
   aveti dreptate si nu prea....
   am semnat o groaza de acte cu gradul de maior,dar functia de colonel si atributiile de serviciu ma obligau/imi dadeau dreptul sa le semnez...cu asumarea responsabilitatilor bineinteles.Nu stiti acest lucru?

   Ștergere
 23. Nu mai bagati zazanie intre armata si celelalte structuri care compun sistemul de aparare.Fiecare are rolul ei.Toti avem un singur dusman pe care trebuie sa-l anihilam.Tradatorii si coruptii care au paralizat tara.Politistii,dupa ce au incetat relatiile de serviciu,"ingroase"rindurile fortelor armate,pina la 62 ani sant la disp.M.Ap.N.rezrva armatei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu bagă nimeni zâzanie. Aceste structuri de apărare se pot analiza destul de ușor: atribuții la pace și război; pondere numerică și ca efort bugetar în cadrul sistemului de apărare; efectul benefic pentru apărare al acțiunilor structurilor respective și modul de cuantificare; compararea respectivelor structuri cu cele din țările UE și NATO.
   O astfel de analiză corect făcută te lămurește de deplin și poți înțelege de ce majoritatea țărilor din NATO și UE nu asimiliează poliția și gardienii din penitenciare cu militarii, de ce echivalentul SRI ori STS este civil nu militarizat, te mai lămurește că efectivele acestor structuri se stabilesc în anumite procente din totalul populației, că asupra acestor structuri se exercită un control riguros si că atribuțiile acestora sunt cuantificabile.
   Așa o să constați că al nostru SRI este o structură uriașă, cât similarele din principalele țări UE, Germania, Marea Britanie, Franța și Italia la un loc, al doilea ca mărime din primele 10 țări NATO după SUA și singurul militarizat cu excepția Turciei al cărei serviciu este într-un proces de demilitarizare.
   Dacă analizezi și evoluția economico-socială a României în ultimii 26 de ani, jaful sistematic la care a fost supusă din interior și exterior această țară o să constați că serviciile, enorme numeric și militarizate ale României, nu prea și-au îndeplinit rolul.

   Ștergere
  2. @kara
   aoleuuu!!! scurt ,concis, argumentat si la obiect

   Ștergere
 24. Gigele nu fi Gigel !
  Politistii nu sint niciodata "la disp.M.Ap.N.rezrva armatei" . Ei sint pentru totdeauna numai la dispozitia MAI .
  Daca esti de-al lor , invata , macar acum , statutul vostru :
  "Articolul 74
  (1) EVIDENTA politistilor pe timpul si dupa incetarea raporturilor de serviciu, precum si modalitatile de pastrare a acesteia se stabilesc prin ORDIN AL ministrului administratiei si internelor.
  (2) La incetarea raporturilor de serviciu politistul este obligat ca in termen de 15 zile sa se prezinte la centrul militar pe raza caruia domiciliaza, pentru a fi luat in evidenta ca rezervist cu SPECIALITATEA "POLITIA" si gradul militar echivalent gradului profesional avut la data respectiva in GRUPA DE EVIDENTA a Ministerului de Interne.
  (3) Politistii luati in evidenta ca rezervisti pot fi concentrati sau mobilizati pentru COMPLETAREA EFECTIVELOR UNITATILOR MINISTERULUI DE INTERNE, in conditiile prevazute de lege." .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e tot aia ? Dar trebuie bagate nuste fitile nu? Doar nu degeaba ai ochi albastrii.

   Ștergere
  2. Am observat ceva ciudat .De cate ori e nevoie de unitate in preajma unui eveniment important privind destinul pensionarilor militari apar unele persoane anonime care doar atunci incep sa latre pe toate forumurile si sa intarate militarii impotriva functuonarilor publici cu statut special denaturand discutia spre acea directie, adica dezbinare si invidie . Mereu aplica aceeasi reteta '' Dezbina si stapaneste'' si le merge din plin. O fi pur intamplator ?

   Ștergere
  3. @ bar.bosul 5 aprilie 2016, 11:42. NU este ciudat! Face parte din rutina tacticilor serviciilor secrete de decredibilizare a oricarei asocieri/miscari etc. care nu este de acord "cu politica de partid si de stat". Toate serviciile folosesc tactica asta, din toate ministerele! Este folosita cu succes inca de prin WW1. Acum, tactica incepe sa dea rateuri urmare a faptului ca oamenii au gasit cai de comunicare ce scapa de sub control. Cu toate acestea, tot produce efecte!

   Ștergere
  4. foarte corect @anonim
   pentru mine e suficienta sintagma:
   1- trecere in rezerva(la unii)
   2-incetarea raporturilor de serviciu(la ceilalti).....pai asta e valabil la oricare civil.PAM,PAM!!

   Ștergere
  5. @bar.bosul
   spui tu......apar unele "persoane anonime...."
   Dar tu ce esti acum bar.bosul-e??

   Ștergere
  6. Numele meu e Barbu Stefan.Asta daca esti curios .Nu am nimic de ascuns .

   Ștergere
 25. @ All. Scuze tuturor pentru moderare, motiv pt. care comentariile apar cu intarziere. Moderarea se datoreaza limbajului complet suburban al unui user ciudat in realatiile cu alti useri si care isi spune Cezar - despre care unii afirma ca ar fi un individ pe nume PADINA PETRE, PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ,COMISIONAR DE PIEI DE CLOSCA, Adresa Str. SURORILE MARTIR CACEU 12 Timisoara, Telefon 0733515736. Cand nu este lasat sa injure alti useri, ma injura pe mine. Scopul injuriilor si al atacului la alti useri? Este foarte simplu: distrugerea blogului care de bine de rau, realizeaza niste coeziuni intre militarii in rezerva/retragere. Lucru nedorit de "structurile de partid si de stat". Tactica? Este antica si este folosita atat de vechii securisti, CI-isti, colabaoratori ai structurilor de informatii, cat si de cei noi! Daca exista fosti militari din vechile structuri de informatii militare care colaboreaza inca cu acele structuri? Da - au fost reactivati mai multi intre anii 2011-2012, au ca misiune in afara de a da cu ciocul cum mai sta treaba printre rezervisti, sa decredibilizeze orice forma de asociere intre militarii in rezerva/retragere. Ceea ce face si userul Cezar. Bineinteles ca pt. acest fapt cei in cauza primesc lunar niste bistari. Asa cum si Turcescu isi incasa lovelele murdare!

  Poftiti mostre de comentarii ale userului Cezar care face spume in momentul in care este impiedicat sa isi implineasca misiunea principala, respectiv de destructurare a oricarei forme de asociere intre militarii in rezerva/retragere:

  1]. La adresa altui user care a anuntat ca astazi participa la CD pt. a apara interesele militarilor.


  "Nu mai manca la KK-T cu polonicul ! Ce sa mai caute ,grupul de ofiteri ";..?? Gata ..fara CiuKalata Mocca.....!!! la materialul "Pe data de 5 aprilie 2016, un deputat român de origine bulgară - Niculae Mircovici, va lupta singur pt. drepturile de pensie ale militarilor români, contra tuturor maidanezilor noștri neaoș mioritici"

  ca răspuns la Maine dimineata(05.04.2016) la ora 10.00 voi fi la Parlament cu un grup de ofiteri si vom fi audiati la camera deputatilor in legatura cu doleantele noastre referitor la Legea 223 si OUG 57.Daca aveti propuneri pertinente sa le scrieti aici., de la Viorel Kis.

  Publicați | Ștergere | Spam

  CEZAR

  pe 05.04.2016

  2]. Sa-mi bag P..A nespalata in el de blog ..iar cu cenzuriliii...c.ca-te pe el ..stai la taclale ce semidoctul ...nehalit ..... la Pe data de 5 aprilie 2016, un deputat român de origine bulgară - Niculae Mircovici, va lupta singur pt. drepturile de pensie ale militarilor români, contra tuturor maidanezilor noștri neaoș mioritici!

  ca răspuns la Maine dimineata(05.04.2016) la ora 10.00 voi fi la Parlament cu un grup de ofiteri si vom fi audiati la camera deputatilor in legatura cu doleantele noastre referitor la Legea 223 si OUG 57.Daca aveti propuneri pertinente sa le scrieti aici., de la Viorel Kis.

  Publicați | Ștergere | Spam

  CEZAR

  pe 05.04.2016"

  NOTA: Cezare! Bai, baiete! Eu zic sa te potolesti! Sa las-o mai usor cu colaborarea cu CI-ul! Nu de alta, dar nici noi nu suntem veniti cu pluta sa NU stim de ce procedezi asa! Iti plac bistarii negri incasati de la CI pt. decredibilizarea oricarei forme de asociere intre militarii in rezerva/retragere? Noua, nu! Si nici pe cei ca tine nu ii agream!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alta mostra de tactica CI. Reducerea la tacere prin decredibilizare a unui loctiitor de sef SMG, pensionat anul trecut. Si care cunoaste multe despre politizarea structurilor prin "implanturile" via serviciile de informatii, lucruri pe care nu trebuie sa le afle opinia publica.


   "Iar pampleaca ala de Iulica .ula M..(s) o abureste cu analize profunde, de genul "Avem aviatie in SMFA si in SMFN! Aviatia a zburat si zboara inca, destul de mut!"! Te-apuca durerile cacarii, cand s-apuca cate unul de asta, alde mucea asta de mai sus, de-a lustruit scaunele prin biroaiele esaloanelor, sa faca analize tematice ! Auzi la limbricea, cica "aviatia zboara" ! Nu buei erectus, aviatia nu zboara, ci doar planeaza, asea intr-o nesfarsita la dolce farniente ! Mai ales aviatia de la SMFN ! Doamne feri, de nu s-a umplut colonia de tolomaci ! Zeii fie cu noi !(by..L.T.) la Pe data de 5 aprilie 2016, un deputat român de origine bulgară - Niculae Mircovici, va lupta singur pt. drepturile de pensie ale militarilor români, contra tuturor maidanezilor noștri neaoș mioritici!

   CEZAR

   pe 04.04.2016"

   NOTA: Cezare! Bai, baiete! De ce ai alergie la un fost loctiitor al sefului SMG? Ti-e teama cumva sa nu spuna lucruri? Cum ar fi faptul ca atat M.Ap.N., cat si alte ministere sunt conduse politic de agenti de influenta ai unor state straine implantati la conducerea acelor ministere? Cu aportul si tradarea capilor tuturor serviciilor de informatii? De asta este totul asa cum este! Desi militarii urla de 6 ani de zile ca statul le-a taiat pensiile militare, acum isi bate joc de ei prin OUG 57/2015, etc. etc., agentii aserviti unor servicii oculte care conduc ministerele, nu au nicio gara. Cum ar fi S.R.I.-sta Otilia S. si generalul (r) CI V. Nicut - ambii secretari de stat. La fel este si in alte ministere.!

   Ștergere
  2. ... datele despre Cezar - sunt exacte ... nu stiu de ce-ti bati capul cu un neispravit. A fost lingau si pupincurist de meserie , turnator pe timpul lui ,, CEASCA" ... il stim toti ...armele lui sunt latratul si atat - .El... este mic , gras , cracanat si foarte fricos . Este present doar aici pe taste , in realitate nu participa la manifestari publice , mitinguri ...fiindca toti il stim de turnator si primeste suturi in fund , caspice ...A lucrat la Bg. din cadrul - Dv.32 Av.ApAT.Timisoara .In 1990 cand s-a infiintat BO-2 ( biroul operativ 2 ) ce avea ca activitate urmarirea cadrelor militare pentru a nu aparea o miscare de tip C.A.D.A - el a fost primul care s-a milogit la toti sefii sa fie numit in acel birou . C-am toti pe unde il prindeau ii dadeau suturi in fund ...! a fost un ofiter de duzina fara istorie !

   Ștergere
  3. @ emanue l5 aprilie 2016, 12:47. Cu multumiri! Deci, l-am ginit bine!

   Ștergere
  4. Fenomenul apre ..tocmai marlaniei tale de a ..cenzura discutiile liber ..

   Ștergere
  5. deci asta-i cezar??? Sa cred sa nu cred? nu stiu!
   nu pot sa cred orice asa cum nu pot sa resping orice
   @emanuel
   ceva concret,colegi pe care i-a avut ai? eu cred ca e doar "dus cu capul" si nu sunt adeptul teoriei conspiratiei....ca va place sau nu!

   Ștergere
  6. @ CEZAR 5 aprilie 2016, 13:51. Ce discutii libere? Ai zeci, sute de comentarii retinute la SPAM prin care nu discuti nimic liber, ci ii injuri ca la usa cortului pe alti useri! Ti-am dat deja exemplu, de ce mai insisti! Asta ca sa nu iti spun ca te-ai adresat unor useri folosind limbaj trivial la adresa mamelor lor care poate nici nu mai sunt in viata! Ti-am dat o sansa, zece, 50, dar tu tot la injurii si limbaj trivial te rezumi! Hai, lasa-ne in pace! Destructureaza-i pe altii!

   Ștergere
 26. EU...tot papagal ai ramas ..acum daca iti slujeste interesul este super si un ACTIVIST DE PARTID ..PUR ....
  Eu macar nu l-am injurat niciodata si il cunosc din scoala cand era mare ,,secretar UTC"..pe scoala -Um O1512
  Am ,,apreciat " apoi cat de bine le-a potrivit pe toate ...bulgar ...etc
  Sa dea Domnul sa iasa bine ...ca de Nu parca va vad cum o sa sariti ca hienele pe el ..ca Activistul ..bulgar ..nu v-a rezolvat problema ...sunteti de plans ..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai, baiete, tu nu ai inteles ca sunt militar de cariera din asta pe stil mai nou si care nu prea sunt dus la biserica? Ce zici ca a fost Mircovici? Activist PCR! Dar - astia pe stil NATO NU facem deosebirea intre partide. Activistul e activist ca e PCR, PDL, UNPR, PSD, PNL, UDMR, ALDE etc. etc. - e tot un rahat de activist pt. militari! Partidul NU mai are nicio importanta, un activist sau un membru al unui partid este un nemernic oricum prin definitie!

   Insa noi aici discutam de un deputat care NU are partid! Sau NU mai are! Ce a facut in trecut, NU ne intereseaza. Nimeni NU are un trecut perfect. Despre ce vorbim acum cand PCR este tarana de 26 ani?
   Hai sa discutam despre activista Macovei - de exemplu. Ce crezi ca este diferenta de moralitate intre ea si Elena Ceausescu? Nicidecum, activiste amandoua! Sau intre activista U.N.P.R. Otilia Sava de la M.Ap.N. care face de ras armata pe Facebook si aceeasi Elena Ceausescu? Nicidecum, activiste amandoua!

   Intelegi acum cum este cu astia pe stil NATO care ti-au stat mereu in gat? Simplu. In anii dinainte de integrare si de dupa, am invatat ceva de la ailalti din NATO: feriti-va de activisti, indiferent de partid si calariti-i voi pe ei, nu ei pe voi! Si reusisem pana in 2011 cand si-a bagat dracu' coada si armata a ajuns iar calarita de tot felul de activisti si activiste!

   Ai cont de FB, nu? Uite aici activism [https://www.facebook.com/419415781454960/photos/a.1086049111458287.1073742180.419415781454960/1086049141458284/?type=3&theater]. De imi este rusine ca am fost in armata asta! Pe noi astea ne ..ut acum, nu activstii PCR de pe vremuri!

   Ștergere
 27. NU SUNT MISOGIN dar am vazut.
  sa-mi bag........


  [https://www.facebook.com/419415781454960/photos/a.1086049111458287.1073742180.419415781454960/1086049141458284/?type=3&theater]

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O prostituata si ceva carne de tun.Fara tun ca nu sunt bani .

   Ștergere
 28. Nu pot sa cred ca sunt persoane care posteaza comentarii de nivel suburban. Tot atat de incredibil e si faptul ca , in loc sa lupte pentru drepturile lor legitime de altfel, unii comentatori( sper sa nu fie rezervisti dar cine stie?), arunca tot felul de idei traznite, injurii etc nedemne de acest loc. Dragi rezervisti, cereti-va drepturile in mod corect si civilizat, nu aruncati cu laturi in stanga si in dreapta. Cereti aplicarea L223 cu amendamente favorabile in principal: prin stabilirea unei baze de calcul echitabile pentru toata lumea(in fond viata cazona a fost grea si plina de restrictii pentru toti cei ce au activat sub drapel in unitati militare);prin stabilirea unor procente echitabile de plecare si a unui algoritm de calcul corect : prin luarea in calcul a contributiei la pensia suplimentara si a OMM , indiferent de procentul rezultat in urma aplicarii algoritmului de calcul. Si mai pot fi si alte idei asa incat e bine sa va concentrati atentia asupra acestor probleme si sa lasati la o parte invidia prosteasca , trivialitatile care nu fac cinste spatiului in care putem posta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine combatut. Sa fi sanatos si echilibrat ca acum si o sa traiesti 100n de ani

   Ștergere
  2. E usor sa fi ''echilibrat'' cand ai pensie babana.Cand ai pensie de mizerie ca militarii de rand te cam dezechilibrezi.

   Ștergere
 29. Pe HUHU, Traian anunta ca totul va fi precum a stabilit guvernul (ultimul comentariu))

  RăspundețiȘtergere
 30. Azi am participat la sedinta Comisiei de munca de la Camera deputatilor,de la ora 10 la 16,s-a lasat cu injurii si alte complimente,am luat si eu cuvantul de vreo doua ori,plus Dogaru, Pricina,C-dor Ciuca fostul comandant de la escadrila de avioane Hercules,genBalan, gen dep. Mircovici-toti de partea aviatiei,m-am contrat in direct cuseful de la sindicatul politistilor,Coarna si cu col Rosu de la Casa de pensii + cel de la DFC .Impotriva noastra au fost d-na Otilia Sava de la MApN si seful comisiei,pentru aviatie nu s-a aprobat,ba au taiat si din amendamentele lui Mircovici.atunci ,noi grupul de la aviatie ne-am ridicat ostentativ si am parasit sala iar in dreptul televiziunilor le-am zis ca geaba incercam dreptate cu niste tradatori.Ordinele sunt date de sus,geaba ne zbatem ca pestele pe uscat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. D-le Viorel Kis,
   Rog sa aveti amabilitatea de a explica mai pe larg cele intamplate la Camera Deputatilor in special ce amendamente s-au si ce amendamente s-au aprobat.
   Va multumesc!

   Ștergere
  2. V-a spus Maxim one ca nu se v-a schimba nimic la OUG 57 si nu l-ati crezut .S-a calugarit omul degeaba .

   Ștergere
  3. Va multumim pentru informare! Doar dl. Coarna a reprezentat interesele politistilor? Care ar fi previziunea- se va aproba art.40 cu amendamente sau se va sista aplicarea Legii 223/2015? Referitor la OMM ce ne puteti spune-vor face obiectul plafonarii la 100%?

   Ștergere
  4. Daca ne detasam de statutul nostru de pensionari militari si ramanem numai militari si privim in ansamblu tematica pensiilor speciale, constatam urmatoarele:
   - pensiile speciale pt militari s-au introdus in Romania, ca o conditie obligatorie intr-un plan de masuri privind aderarea Romaniei la NATO
   - dupa aparitia legii 164/2001 pe langa militari, au aparut o gasca de profitori cu tot felul de pensii mai mult sau mai putin speciale: magistratii, parlamentarii, curtea de conturi, personalul auxiliar din instante, pilotii civili si pasaricile din ceruri, etc. Aparitia acestor profitori nu s-a datorat calitatea de membru a Romaniei, nici UE nici NATO.
   - in 2008 a aparut un document oficial , putini l-au vazut, prin care Romania se angaja saasigure o salarizare in MApN, asemanatoare cu tarile NATO si sa respecte conditii stricte privind limita devarsta in grad
   - datorita acestui lucru aaparut legea 119/2010 pt anu se mai lua ultimele 6 luni care urmau sa fie cu salarii consistente
   - basescu, oprea, etc. nu numai ca n-au respectat angajamentul oficial al Romaniei fata de NATO ci au facut tocmai pe invers: au redus salarizarea la militari si-au crescut limitele de varsta in grad
   Asemenea atitudini nu merg in NATO.
   - de unde a pornit OuG 57/2015 ? Din MApN care a dorit ca Romania sa respecte angajamentele NATO. S-a dorit un troc, luam de la pensii conform legii 223/2015 (aplicarea legii 223/2015 a fost bugetata initialin forma originala ) si deturnam banii in cresterile salariale la activi.
   - numai ca daca sunt afectati pensionarii militari, cat de curand vor fi afectati si celelalte categorii sociale: deputati, etc
   - din acest motiv in Parlament OuG 57/2015 va suferi modificari
   - astazi, in CD s-a ajuns la un compromis, asa ne informeaza: http://www.stiri pe surse.ro
   - parerea mea este ca se vor aduce unele imbunatatiri OuG 57/2015 ceva gen legea 164/2001 : peste 100% doar OMM in caz contrar iohannis, guvernul lui si pnl-ul lui vor avea multe de pierdut, in special datorita activilor care vor parasi sistemul pe legea 223/2015.

   Ștergere
 31. http://www.stiripesurse.ro/sri-mai-i-mapn-pun-presiune-pe-parlament-mesaj-de-for-a_989343.html
  "Instituțiile de forță au ținut să-și facă cunoscut punctul de vedere și au cerut să fie adoptată varianta agreată de ei. Presați pe de altă parte și de sindicaliști, parlamentarii au ales să împace și capra și varza.

  În cele din urmă, deputații au scos o lege nouă, care aduce la un compromis instituțiile de forță și sindicatele, pe tema pensiilor militarilor."

  RăspundețiȘtergere
 32. Cred ca a trecut timpul umblatului cu manusi.Daca nu se ia cu asalt dupa exemplul ciobanilor,taranilor,camionagiilor,parlamentul si guvernul, o vom lua in barba irecuperabil.

  RăspundețiȘtergere
 33. Ce amendamente au ramas? Au fost luate in calcul propunerile Senatului?

  RăspundețiȘtergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 35. Sursa DC News-"'Am reuşit (...) să ajungem la o formulă convenabilă atât pentru Guvern, cât şi pentru militarii din orice sistem (...) încât cuantumul de 80% să rămână valabil. (...) Am cerut ministerului ca de acum încolo Meritul Militar clasa I, II, III să se refere cu adevărat la militarii merituoşi, nu doar vechimea să stea la baza acordării acestuia, pentru că înţelegem din aplicare că s-a ajuns la situaţia în care unele pensii puteau să fie mult peste 100% din valoarea cuantumului', a declarat preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon.
  Potrivit acestuia, la o vechime de peste 25 de ani, pensiile militarilor vor beneficia de un spor de 1% pentru fiecare an de vechime. Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat şi un amendament prin care paraşutiştii şi personalul ambarcat pe navele militare beneficiază, la cerere, de pensie de serviciu anticipată sau anticipată parţial, indiferent de vârstă, dacă au o vechime în activitate de cel puţin zece ani
  - See more at: http://www.dcnews.ro/salariile-functionarilor-egalizate-anun-bomba-privind-pensiile-militarilor_502030.html#sthash.vgUzNWx9.dpuf

  RăspundețiȘtergere
 36. De remarcat efortul creatorilor militari in redobandirea indemnizatiei in procent de 50% din pensie.Miercuri 06.04.ora 13, in plenul Camerei deputatilor,vot final la PL-x 813/2015.Potrivit raportului CURTII DE CONTURI,4400 pensionari M Ap N,MI,SRI,sunt membri ale celor 8 uniuni legal constituite si vor beneficia din nou de indemnizatia de 50% din pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A mai fost adusa in discutie acesta expresie de "creatori militari". Cu scuzele de rigoare, dar nu am acordat atentie! Spune-ne si noua pe romaneste ce sunt acesti "creatori militari"? Nu de alta, dar asa in general in legislatie aceste termen de "creatori" semnifica niste "smecherasi" care au gasit o cale sa isi umfle pensiile!

   Asdar, asteptam explicatii! Nu de alta, dar putem sa cream si noi un corp paramilitar, iar membrii acestuia ajungem automat "creatori militari". Si inca de securitate, nu de "smecherii" ca ceilalti! Deci?

   PS: Il "CREAM" in cadrul unei "autoritati statale" asa cum zice Art. Art. 118-4 din Constitutie. Daca nu vrea 'autoritatea statala" romana, il cream in cadrul celei ruse - tot aurotitate statala este!

   Ștergere
  2. ''Creeatorii'' astia ( sunt zeci de mii ) sunt niste smecherasi care mai iau junatate de pensie in plus fata de fraierii de rand ca noi. .Unul care a muncit o viata in conditii extreme cu AC nu poate visa macar la o pensie de ''creeator '' din asta cu tupeu care a suflat 20 de ani in trompeta sau a batut in tobe .Tupeu nu jucarie.

   Ștergere
  3. ''Creeatorii'' astia ( sunt zeci de mii ) sunt niste smecherasi care mai iau junatate de pensie in plus fata de fraierii de rand ca noi. .Unul care a muncit o viata in conditii extreme cu AC nu poate visa macar la o pensie de ''creeator '' din asta cu tupeu care a suflat 20 de ani in trompeta sau a batut in tobe .Tupeu nu jucarie.

   Ștergere
 37. Sunt absolvent de liceu militar in 1964 ,al scolii militare de ofiteri in 1968 si al AMG in 1975.V-am spus pentru a nu crede ca sunt politist.Nu va mai luati de politisti.Ei au sindicate iar liderii lor de sindicate sunt bine platiti din cotizatii pentru a le apara drepturile.Politistii au participat imbracati in uniforma si cu tocul de pistol la brau la toate demonstratiile anti Basescu si Boc in 2910 si 2911 in timp ce ai nostri activi stateau acasa si se uitau dupa perdeluta.Ei sunt cei ce au lansat "iesi afara javra ordinara" si au aruncat cu caschetele in curtea Cotroceniului lucru care i-a costat .Noi pensionarii am ales de buna voie si nesiliti de nimeni in fruntea ANCMRR niste oameni care nu ne reprezinta.SCMD a facut si el ce a putut in conditiile in care nu prea mai are cotizanti.Suntem dezbinati de cuantumul cel mai avantajos, orgolii,lentoare,interese marunte si tocmai de aceea nu contam in fata lui Iohannis,guvern,parlament.Activi se amagesc cu speranta ca pana le vine randul la pensionare se vor schimba multe.Cei ce urmeaza sa se pensioneze din MAPN spera sa-si amane pensionarea in speranta unor vremuri mai bune.Cei de la servicii destepti ca intotdeauna si-au tras diverse sporuri incluse in solda astfel incat nu inregistreaza pierderi.Singura noastra posibilitate de a lovii este votul.Guvernul Ciolos este guvernul lui Iohannis si al liberalilor.Nici PSD nu este pe deplin cu crucea in san.Daca militarii activi nu vor avea un sindicat precum politistii si daca pensionarii militari nu pun de un partid politic vom continua sa fim tratati ca niste nulitati.

  RăspundețiȘtergere
 38. Au ramas ,la art 28:
  -salariul brut conform OUG 57
  -sporurile permanente"O"
  -PS+OMM,inafara calculelor
  Marti la comisia juridica cred ca vom invinge!
  Mircovici este un om si jumatate!Din discutia cu dansul ,in pauza, am aflat ca am fost colegi de LM la C-lung M.S-a batut punct cu punct pentru drepturile pensionarilor si el si Pricina si Dogaru,dar nici noi cei sase aviatori nu ne-am lasat!
  Lupta continua suntem pe metereze!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica salariul brut de la 65 si limitat la 85, apoi se aplica PS + OMM?
   Nu era asa de la inceput ordonanta?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Cum adica ,,PS+OMM,inafara calculelor,,? Va rog sa detaliati.

   Ștergere
  4. Cum adica ,,PS+OMM,inafara calculelor,,? Va rog sa detaliati.

   Ștergere
 39. Domnule VIOREL KIS va mulțumim pentru implicarea dumneavoastră și a celor menționați de dvs. Așteptăm cu speranța raportul comisiilor. Din discuțiile cu un grup de cadre militare ( active și în rezervă ) a rezultat următorul amendament pe care vă rugăm să - l susțineți : nu doar parașutiștii și marinarii îmbarcați să beneficieze de pensie fără limită de vârstă ci personalul militar care a lucrat în grupa de munca ALTE CONDIȚII UN NR DE ANI (10-15-20 ANI ).ASTFEL S-AR ELIMINA DISCRIMINAREA INTRE CATEGORIILE DE MILITARI CARE AU LUCRAT ÎN CONDIȚII DEOSEBIT DE PERICULOASE FIE CĂ ESTE VORBA DE PARAȘUTIȘTII, AVIATORI, SCAFANDRII, LUPTĂTORI ANTITERO, ÎN TEATRE DE OPERAȚII, PIROTEHNISTI ÎN POLIGOANE DE ÎNCERCARE, ETC. VĂ MULȚUMIM.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Intr-adevar. Tot personalul grupei ALTE CONDITII trebuie sa beneficieze de acelasi tratament. Cei mai vechi se refera generic la aviatori, parasutisti si scafandri. Insa nimeni dintre cei vechi NU se refera la FORTELE SPECIALE. Care practica la greu si parasutism si scafandrerie, plus alte activitati din grupa AC.

   In consecinta, pt. a NU exista discriminare in cazul aceluiasi tratament juridic - acesta fiind incadrarea in grupa AC, prevederea de acordare a dreptului de pensie militara pt. minim 10 ani de armata si indiferent de varsta, trebuie acordata tuturor celor din grupa AC!

   Ștergere
  2. R 26500
   Acest specimen mahalagist, vazand ca aici nu are succes a postat laturile lui pe Huhu! Acest .....sa zicem, camarad, la modul general, neaga orice, oricine a facut ceva este murdarit si calomniat! Asta nu pot intelege! Eu, chiar daca am mai raspuns cu ceva contre, am facut-o fara injurii!
   Am afirmat ca eu am lasat in urma cel putin 2 lucruri majore pt sistem, legate de numele meu, poate va voi trimite in mail!
   Imi pare rau ca, uneori, isi gaseste si adepti de circumstanta, dar asta este o alta discutie; am folosit numele real caci eu am considerat ca privesc inapoi cu mandrie si nu am a ma jena nici macar o secunda!
   Sunt lucruri despre care nu vorbesc....si cum as putea vorbi cand, cu f multi nu am punti! Daca individul nu stie ca marina militara are aviatie, adica elicopterele proprii, ambarcate pe fregate, eu ce pot face?
   Da, termenul ...aviataia zboara, nu este cel mai fericit, dar este uzual! Ce voia?...executa misiuni aeriene, survoleaza?...copilarii de 2 bani!
   Acum ataca disperat orice si pe oricine...veti vedea....
   Datorita unor probleme personale, nu am putut face parte din grupul de la CD, am si eu o familie...., dar tare as fi dorit sa dau ochii acolo cu unii reprezentanti ai MApN si va asigur ca nu pentru schimburi de replici amicale!
   Imi pare rau ca HUHU i-a permis sa posteze mizeriei ...mizerii!

   Ștergere
 40. http://www.sindunipol.ro/intalnire-comisia-pentru-munca-si-protectie-sociala-din-camera-deputatilor/

  RăspundețiȘtergere
 41. Pt R 26500. Vă mulțumesc pentru feed -back - ul pozitiv. Sper că veți populariza amendamentul pe alte site-uri sau printre cunoscuții dvs . Poate îi scrieți și domnului deputat MIRCOVICI despre acest amendament dacă aveți acces la DANSUL. MENTIONEZ CĂ CEI DIN GRUPA DE MUNCĂ ALTE CONDIȚII ȘI - AU DESFĂȘURAT ACTIVITATEA AVAND PERMANENT MOARTEA ALĂTURI. VĂ MULȚUMIM.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. D-l Mircovici este un adevarat militar si OM ,ar trebui sa ne unim toti sub acelasi steag iar comandant sa ne fie dansul, ne sprijina din toate puterile. Martea viitoare am sa stau de vorba in direct cu dansul si am sa-i faca propunerea,ce spuneti?

   Ștergere
  2. Pt VIOREL KIS :Vă mulțumesc pentru implicare. Prin adoptarea acestui amendament se elimina DISCRIMINAREA și ideea că ar fi CU DEDICAȚIE pt cineva anume.

   Ștergere
 42. http://www.sindunipol.ro/intalnire-comisia-pentru-munca-si-protectie-sociala-din-camera-deputatilor/

  RăspundețiȘtergere
 43. Da, pensiile pot ajunge la 129% din BAZA DE CALCUL. Practic au ramas ca elemente ale bazei de calcul,Salariul brut fara componentele stipulate in OUG57art40 sectiunea referitoare la baza de calcul (nr 28 cu cele "a-p" litere.Au ramas doar sporurile si indemnizatiile PERMANENTE.
  Celelalte venituri fiind decalrate nepermanente au fos scoase de la calcul ,presedintele comisiei,d-l Solomon a fost interpelat chiar de mine si la intrebarea mea de ce nu se introduc ,noi platind taxe si impozite pentru elemi-a raspuns ca pentru ele am luat bani frumosi la timpul respectiv si chiar argumentand cu un stat de plata din luna trecuta unde un pilot de-al nostru de la Hercules avea o suma imensa pe zbor,atunci din grupul nostru ,d-l col Popescu a prezentat un alt document cu state de plata detaliate pe sectiuni ,documente prezentate tuturor :d-nei Rovana Plumb,d-nei Otilia Sava, D-lui presedinte de comisie Solomon,d-lui dep Mircovici si d-lor deputati prezenti ,dar a fost respins spunandu-ne ca este din 2007 si ca nu pot fi admise deoareace s-ar ajunge la pensii nesustenabile.In momentul abrogarii acestui punct noi am protestat cu glas tare si ne-am ridicat ostentativ de la masa si am parasit sala ,neuitand sa-i blaglosovim in limbaj tipic aviatoresc! Le-am amintit ca sunt maniPULati si ca sunt tradatori.Saptamana viitoare ne vom bate ,mai abitir in comisia juridica,mergem cu argumente legale si evidente. Oricum ,am observat ca prezenta noastra a dat alta culoare dezbaterilor. Am avut multe interventii obraznice,la un moment dat d-l Coarna isi impunea punctul de vedere ,un punct impotriva militarilor,atunci am intervenit peste dansul si m-am adresat presedintelui sa ne dea cuvantul deoarece noi suntem "poporul" (exact asa am spus) si ca ei ,sindicatele reprezinta doar 15% dintre pensionari ,si ni s-a dat cuvantul imediat,iar d-l c-dor Cioaca Ionel a prezentat unj material care demonstreaza necesitatea si legalitatea introducerii primelor de zbor.
  Grupul de aviatori prezenti la dezbateri este format din urmatorii piloti,insotitori de bord si ofiteri PC: Teodorov Doru, Cioaca Ionel, Chirita Nicolae, Popescu Daniel, Lupu Laurentiu, Kis Viorel

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel,
   imi pare rau ca nu am putut veni.....asteptam hotararea definitiva a procesului de la Constanta si functie de ...actionam!
   Asta s'a rezolvat!
   Ramane sa fiti vigilenti in continuare!
   Felicitari pt zbaterea acestor camarazi si sa-i uitam pe manipulatorii lor si ai nostri, chiar daca poarta cu obraznicie porecle ilustre! Asa-i mereu...unii TIGRI, ..... altii pisici tomberoniste!

   Ștergere
 44. domnule kiss
  am citit cu atentie cele de mai jos:

  http://www.sindunipol.ro/intalnire-comisia-pentru-munca-si-protectie-sociala-din-camera-deputatilor/

  .......si la sfarsit nu am gasit numele dvs in lista participantilor.Am gresit eu articolul???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La dezbaterile din Parlament intri in 2 moduri: ca membru efectiv al unei comisii sau ca spectator la balcon care sustine un anumit punct de vedere si urmareste ceea ce se intampla (pt. lobby). In al 2-lea caz, nu ii vei regasi pe nicio lista pe sustinatorii care fac lobby.

   Orice cetatean are dreptul sa asiste la dezbateri, dar nu sa si participe efectiv la acestea! Cat priveste pozitia "de la balcon" daca este importanta? Da - este importanta. Poti face gât si de acolo. Daca toti cetatenii ar asista in direct la adoptarea legilor care ii proivesc, s-ar emite legi mai bune.

   PS: Practic il discreditezi pe Kiss. Nu ai cum sa inventezi asa ceva, in conditiile in care stii bine ca exista martori oculari.

   Ștergere
  2. Sedinta s-a tinut intr-o camera mare,camera de sedinte ,incap vreo 50 de persoane la o masa dreptunghiulara ,eu am stat in partea de sud ,prezidata de d-na Otilia sava ,eram in stanga ei ,pe latura laterala de vest la cinci persoane distanta,mai vorbeam si liber cu dansa in anumite cazuri ,la prezidiu MApN erau ,col de la DFC ,col Rosu de la casa de pensii ,D-na ministru consilier de stat Otilia Sava,d-na col Cristache ,sau cam asa ceva de la DFC, inca o d-na Lt,col MApN apoi eu si col Cioaca,iar pe aceiasi latura ,cam la 7 persoane era d-na ministru Rovana Plumb,de partea noasrtra ,apoi vreo trei deputati ,iar pe partea opusa Mircovici,Coarna Surugiu,Dogaru, Pricina si altii ,.In partea opusa era presedintele comisie de munca D-l deputat Solomon,cu cineva in dreapta care tinea cu noi ,cu militarii,apoi gen Balan si altii.Erau trei care de reportaj si vreo 8 reporterite de pe la antene, proTv, Romania TV, actualitati si una straina BBC parca.
   Eu am avut seria la ecuson S1 00092 kis viorel,camera 3116(nu am memorat numarul dar era cu 311...in fata).
   Cred ca nu trebuie sa dau socolteala la toti betivanii daca edste real sau nu, el saracu, Serban ,este si el membru dar la prezidiul betivanilor fruntasi al unui birt din preajma garii Bartolomeu

   Ștergere
  3. mai usor cu jignirile. se poate?

   Ștergere
 45. Mda e clar ca eu am gresit dar nu mai stiu cine, unde si cu ce se lauda intre atatea comisii la fiecare "colt de strada"....dar ma lamuresc si vai de pielea celui care a mintit!
  PS unii fac "comisii" doar sa se auda vorbind si sa isi dea importanta,altii fac comisii doar asa pe tabele ca sa aiba motive de umflat in pene ,iar altii fac comisii la decidenti si acestia nu ii baga in seama prea mult.Deja a devenit o lupta cu "Uite ba cine mi-s io!!".....si apoi apa de ploaie in siroaie:):)

  RăspundețiȘtergere
 46. Despre "apa de ploaie in siroaie" vom discuta concret dupa votul din camera deputatilor.
  atunci vom vedea eficienta si adevarul celor spuse pana la momentul actual.S-ar parea ca fostul mincinos SCMD s-a multiplicat uluitor in alte cateva clone cu pretentii.
  PS pentru mine faptul ca d-nul kiss a discutat NUMAI SI NUMAI despre primele orare de zbor,ceea ce ne repeta obsesiv de 8 luni de zile,demonstreaza ca dansul stie una si buna: interesul personal si atat......restul armatei????? duca-se dreak!!

  RăspundețiȘtergere
 47. ORDINUL MERITUL MILITAR, asa cum era (poate s-a schimbat) se acorda la implinirea a 15, 20 si 25 ani cadru militar activ conditionat de obtinerea unor calificative. OMM cls I se acorda celor cu 5 calificative FB in ultimii 5 ani. Daca lasam in laturi paranoia conform careia obtinerea calificativelor ar fi fost aranjata, va spun ca chiar era o problema. Un singur bine si o luai de la inceput. Motive, oficiale, de scadere a calificativului erau suficiente. Eu am ratat de doua ori FB-ul pentru ca un soldat s-a plictisit in post si a plecat cu pusca si alta data ca alt soldat s-a imbatat in post. Doua evenimente deosebite petrecute in subunitatea mea iar eu si ceilalti sefi au luat calificativ scazut. Asa am fost amanat la OMM si cu 22 ani am reusit sa iau doar OMM CLS a-III-a. Alta poveste e cu ... baza de calcul. Corect sa fie stabilita si sa ne raportam la ea. Dar nu reprezinta veniturile realizate. Observam cate se deduc. Deci procentele pentru pensia suplimentara si OMM nu depasesc 100% din veniturile realizate ci pot depasii doar baza de calcu a pensiei.

  RăspundețiȘtergere
 48. Am sustinut si adaugarea PS si OMM inafara calculelor,+ 10 ani pentru alte conditii si sporurile permanente, normal ca mi-am sustinut si drepturile armei mele fiindca am iubit aceasta meserie ,spre deosebire de tine...

  RăspundețiȘtergere
 49. ORDINUL MERITUL MILITAR, asa cum era (poate s-a schimbat) se acorda la implinirea a 15, 20 si 25 ani cadru militar activ conditionat de obtinerea unor calificative. OMM cls I se acorda celor cu 5 calificative FB in ultimii 5 ani. Daca lasam in laturi paranoia conform careia obtinerea calificativelor ar fi fost aranjata, va spun ca chiar era o problema. Un singur bine si o luai de la inceput. Motive, oficiale, de scadere a calificativului erau suficiente. Eu am ratat de doua ori FB-ul pentru ca un soldat s-a plictisit in post si a plecat cu pusca si alta data ca alt soldat s-a imbatat in post. Doua evenimente deosebite petrecute in subunitatea mea iar eu si ceilalti sefi au luat calificativ scazut. Asa am fost amanat la OMM si cu 22 ani am reusit sa iau doar OMM CLS a-III-a. Alta poveste e cu ... baza de calcul. Corect sa fie stabilita si sa ne raportam la ea. Dar nu reprezinta veniturile realizate. Observam cate se deduc. Deci procentele pentru pensia suplimentara si OMM nu depasesc 100% din veniturile realizate ci pot depasii doar baza de calcu a pensiei.

  RăspundețiȘtergere
 50. Chestia deranjanta este ca dupa razboi multi viteji se arata,oricum ,noi am facut ceva util,voi,criticacii???

  RăspundețiȘtergere
 51. Chestia deranjanta este ca dupa razboi multi viteji se arata,oricum ,noi am facut ceva util,voi,criticacii???
  Si asa am vorbit ,acolo in plen,exagerat de mult si de permisiv ,tinand cont ca eram in fata unei comisii parlamentare,nu in fata unui birt ,spargand seminte la o halba de bere si o sa mai vorbim ca avem invitatii si la urmatoarele discutii pe comisii,am sa insist sa se dea si spor pentru prostie si betie.Dai o "ciuca" smechere ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Las-o asa ca iar o dam pe mahalagisme si pierdem firul! Si-o fi dat seama ce gafa a facut! Poate isi va cere si scuze. Oricum, mai putin vreo 2 ciudati, nu mai este interesat absolut nimeni de mahalagisme si intepaturi. Ci de tema si de ceea ce se intampla in realitate!

   Ștergere
  2. Nici o singura sansa! Sevrajul dat de COOH este fara oprire!
   O alta mata pribeaga tomberonista, ca si cealalta mizerie!

   Ștergere
  3. poti sa renunti totusi la limbajul mizerabil? Nu te face nici mai frumos nici mai inteligent

   Ștergere
  4. @ Don Corleone 6 aprilie 2016, 12:20. Las-o si tu asa, bine! Pur si simplu, nu ne mai trebuie astfel de tachinari si împungisme!

   Ștergere
 52. OK ,nu voi mai raspunde provocarilor deoarece candidez pe liste la alegerile locale si nu vreau sa fac o impresie gresita.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. De ce m-ai cenzurat R ? Nu am jignit pe nimeni si am vorbit civilizat.Sau cuvantul ''pasarici'' e necivilizat ? Chiar exagerezi acum nu suntem totusi la pension de maici.

   Ștergere
  5. @ bar.bosul 6 aprilie 2016, 13:08. Nu avea legatuta cu tema, ci mai mult cu viata privata a interlocutorului.

   Ștergere
  6. Tie foame Kisule.? Sau ai auzit ca primarii si consilierii vor avea si ei (inca una) pensie cu adevarat speciala si te bagi la ciolan? Oricum daca reusesti ( succes) nu trebuie sa mai dai bani sau cadouri pe pasarici ca vin ele singure pentru autorizati si adeverinte la primarie.
   Pasarici pe alese (mai ales contabile si patroane) Stiu pe unu consilier la Constanta care era extenuat saracul de atatea oferte .Si cum bani nu lua mereu (de frica) primea si mita in natura si le programa pe fete cu saptamanile de era bataie care ajunge prima sa cante la cardanul lui.Si acuma desi nu mai e consilier a ramas cu frica de pasarici.Ai grija ce iti doresti.

   Ștergere
 53. In legatura cu OMM d-l deputat Solomon a sustinut ca pe viitor acest OMM sa se acorde doar pe merit nu tuturor,dar toti participantii au dezaprobat acest aspect.

  RăspundețiȘtergere
 54. Am ras cu lacrimi .SRI si SIE ambele conduse de directori perciunati agenti Mosad ,amandoi ':scolarizati'' ( adica scoala de spioni) ""pur intamplator '' in Israel amandoi sponsorizati pe fata de Soros propun spre arestare niste ''ofiteri Mosad '' care au spart niste biete emailuri ale triplei agente Kovesi ( Mosad SRI CIA). Binenteles acei agenti ''spargatori de emailuri ''( haaa haaa haaaa) declara ca acum nu mai lucreaza pentru Mosad .Mai sa fie oare astia ii cred pe Romanistani niste rame trepanate care pun botul la orice operatiune de spalare a imaginii serviciilor romanistane sau se ciondanesc in joaca intre ele (CIA si Mosad) pentru colonia Romanistan.Ca doar cine detine DNA detine si turma politicienilor sparlamentari hoti si tradatori de tara ( adica toti cu 1-2 exceptii) si implicit detine si colonia de sclavi lasi Romanistan .Colonie candva bogata jefuita salbatic acum de toate puterile regionale (si nu numai) unde se praduesc zeci de miliarde de euro atat prin conturi cat si (mai ales) cu camioanele (vorba unuu ministru care s-a trezit vorbind ce nu trebuia ) Dar vulgului trepanat nu-i pasa.S-a impacat cu statutul de sclav.Ce Panam(e)a.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ceva trebuie facut si pentru perciunati .Auzi sa vina bietii agenti Mosad tocmai in Romanistan ca sa aiba si ei acces la internet.Saracutii..

   Ștergere
  2. 1- le-a placut viteza internetului din România
   2- ministrul agriculturii a recunoscut ca a luat scopalamina!

   Ștergere
 55. Va rog sa ne spuneti daca s -a pastrat procentul de 80% ~plafonat 100 % din baza de calcul , amendament trecut prin comisia de buget din senat sau cel de 65 % ~ plafonat din OUG 57/2015 .Va multumeesc !

  RăspundețiȘtergere
 56. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 57. Au ramas ,la art 28:
  -salariul brut conform OUG 57
  -sporurile permanente"O"
  -pornire 80% din baza de calcul cu adaugire 1% /an pana la 100%
  -PS+OMM,inafara calculelor
  =Se poate ajunge la 129% din baza de calcul=
  Marti la comisia juridica cred ca vom invinge!
  Mircovici este un om si jumatate!Din discutia cu dansul ,in pauza, am aflat ca am fost colegi de LM la C-lung M.S-a batut punct cu punct pentru drepturile pensionarilor si el si Pricina si Dogaru,dar nici noi cei sase aviatori nu ne-am lasat!
  Lupta continua suntem pe metereze!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel,
   trebuia sa faceti si ceva poze pt cei necredinciosi!
   Daca avem putin noroc deja avem doua primarii...un oras si un sector!
   Bafta pt marti!

   Ștergere
 58. ai sters pt ca am scris ca s-a bagat in politica? asta-i adevarul

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Dar este viata particulara a omului! Ce ne intereseaza?

   Ștergere
  2. Pentru DC,la Parlament la sedinta am participat impreuna cu un fost coleg de-al lui de LM, Teodorov Doru,promotie 1979.

   Ștergere
 59. In primavara anului trecut am fost printre initiatorii PNPP(partidul national pentru patrie- partid cu nucleu format din fosti militari) si am ocupat functia de responsabil al relatiei partidului cu mass media.Ma implic ,ce-i rau in asta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 60. M-am saturat sa-mi hotarasca soarta tot felul de mafioti ,cu politicile lor cu tot,este cazul ca si noi, militarii sa punem mana pe fraiele puterii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorele nu te lasa.Daca esti tanar si ai timp mergi inainte.Retine ca pentru a avea succes trebuie sa poti sa renunti la deprinderile formate de educatia militara.In politica onoarea si demnitate nu au ce cauta cel putin pentru un moment.

   Ștergere
 61. Sunt de acord cu implicarea militarilor in politica. Oricare dintre noi putem influenta intre 500 - 1000 de voturi. Cu ce este mai bun boc, ontanu, oprea, iohannis, julien, dragnea, etc. ca noi ?
  Sa-ti aperi interesele este legitim, pt acest lucru trebuie sa contezi, ca sa contezi trebuie sa ai reprezentanti alesi, exclus ANCMRR si SCMD si cele mai multe sindicate ale politistilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Conteaza doar cine numara voturile atat.Ai tu relatii la BEC sau stii ceva de softul de acoko controlat de niste satelitii care incep cu M ?

   Ștergere
 62. Fătuca Ileana a activat 10 ani ca dansatoare la cabaret, apoi s-a activat ca militar si s-a angajat 15 ani in armata ca subofiter! Apoi se.....
  S-o crezi tu ..Olescule..!!
  Daca ,,fatuca "a activat ca dansatoare in cabaret..sigur se activeaza ..in cel mai rau caz Lt.col ...


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am dat doar un exemplu generic! Gradul acordat depinde doar de cat a dat din ...ea. Faptic, fatucile pe stil Ileana se regasec masiv si ca ofiteri si ca subofiteri, mai nou si ca SGP - in toate ministerele!

   Ștergere
  2. OK .Dar asta nu inseamna ca nu merita si ele '' pensie militara'' .Muncesc si ele dar cu gura si pasarica .Si generalii sau chestorii nostrii politici libidinosi au niste pretentii de la ele de ar rosii orice matroana de la casele cu felinar rosu. Nu va e mila de ele?

   Ștergere
 63. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 64. PENTRU EI MUMA, PENTRU NOI CIUMA
  Pensiile magistratilor

  Art. 7 din Normele aprobate prin H.G. nr. 1275/2005

  „(1) Cuantumul pensiei de serviciu prevăzute la art. 82 alin. (1) și (2) este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării, iar pentru pensia de serviciu prevăzută la art. 82 alin. (5), cuantumul este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecător sau procuror în funcție, în condiții identice de vechime și nivel al instanței sau parchetului.

  (2) În stabilirea mediei veniturilor brute realizate prevăzute la alin. (1) se vor lua în considerare numai acele 12 luni anterioare pensionării, în care persoana s-a aflat efectiv în activitate. În cazul în care persoana s-a aflat efectiv în activitate o fracțiune de lună, se va include în calculul pensiei numai această fracțiune de lună, prelungindu-se corespunzător termenul până la împlinirea celor 12 luni.

  (3) În veniturile brute realizate se includ, pe lângă indemnizația de încadrare brută lunară, sporurile cu caracter permanent sau nepermanent[???]. În veniturile brute nu se includ sumele primite cu titlu de prime[aici ne incurca pe noi,deoarece aceste prime sunt practic niste "prime de deplasare" iar ei le confunda (intentionat) cu prime orare de zbor sau prime orare de curs(pt profesori), premii, decontări, restituiri de drepturi aferente altei perioade și nici indemnizația egală cu cele 7 indemnizații de încadrare brute lunare prevăzută la art. 81 alin. (1) din lege ori alte drepturi fără caracter salarial.

  (4) Cuantumul pensiei de serviciu, stabilită în condițiile art. 82 alin. (4) din lege, se diminuează cu 1% pentru fiecare an în minus față de vechimea în magistratură de 25 de ani.

  (5) La calculul pensiei de serviciu, majorarea de 1% prevăzută la art. 82 alin. (3) din lege se aplică la media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data de pensionare a unui judecător sau procuror, în condiții identice de vechime și nivel al instanței sau parchetului, și se aplică doar pentru fiecare an realizat în funcția de judecător sau de procuror în plus peste vechimea de 25 de ani în aceste funcții, potrivit exemplului din anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mafiotii din Sicilia sunt mici copii pe langa majistratii nostri! Ai nostri majistrati nici macar nu mai trebuie sa se oboseasca sa mai jefuiascaia cu pistolul, fac acest lucru prin lege!

   Ștergere
  2. Dar grefierii care primesc in plus!!! la pensie o ''indemnizatie ''!!! suplimentara lunara de 4800 de lei ?Si asta doar cu liceul.

   Ștergere
 65. Pentru sedinta comisiei juridice am nevoie de date ,pentru comparatie, despre cum se calculeaza pensiile altor categorii sociale-ma refer la cei cu pensii uriase(ce elemente de calcul intra in baza de calcul).Cei ce detin astfel de date sa mi le trimita pe e mail "kis.viorel@yahoo.ro".Indiferent ce "latra" catzeii de pe margini, eu ma voi bate pana la capat, in general pentru interesele tuturor pensionarilor militari si in special pentru pensiile pilotilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate te ajuta partea a 2-a a materialului de aici http://r-26500.blogspot.ro/2015/12/cin-sa-fie-cei-mai-fraieri.html.

   Fata de ce te intereseaza, poti tinti direct pe urmatorii:

   1]. Pe magistrati. Legea privind statutul magistraţilor nr. 303/2004:

   "Art. 81. - (1) 80% din VENITUL brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. La care se adauga 1% pt. fiecare an peste 25 vechime. SURPRIZA? Nu trebuie nimeni sa fie neaparat judecator sau procuror pt. a obtine pensie de serviciu ca magistrat. Ci doar sa fie orientat! "Art. 85. - Constituie vechime în magistratură perioada în care magistratul sau persoana ASIMILATA acestuia a îndeplinit funcţiile de judecător, procuror, personal de specialitate juridică din fostele arbitraje de stat, magistrat-asistent, auditor de justiţie sau personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor, precum şi perioada în care o persoană a fost avocat, notar, asistent judiciar, consilier juridic sau A INDEPLINIT FUNCTII DE SPECIALITATE JURIDICA IN APARATUL PARLAMENTULUI, ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE, GUVERNULUI,Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al CONSILIULUI LEGISLATIV, potrivit prezentei legi". ZBANG!

   Acum intelegi de ce ne ..ut aia de SPECIALITATE JURIDICA din ministere? Pt. ca ei si-au tras deja pensie de magistrat,desi NU sunt magistrati. Si NU vor sa mai imparta cu nimeni!

   2]. CONSILIERII SI AUDITORII CURTII DE CONTURI. Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi (republicata in 2009): "Art. 49 (4) Persoanele care au îndeplinit funcţia de consilier de conturi pe durata unui mandat complet [Nota: un mandat complet are durata de 9 ani, a se vedea Art. 46 (1) beneficiază, la data pensionării, de pensie de serviciu, în cuantumul prevăzut de lege pentru MAGISTRATI". AI VAZUT? 9 ANI LA CURTEA DE CONTURI SI IN REST CONTABIL LA BECALI, SI PAC PENSIE CA LA MAGISTRATI!

   3].PERSONALUL AERONAUTIC CIVIL NAVIGANT DIN AVIATIA CIVILA. Legea 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania: "Art. 42^2 (1) Personalul aeronautic civil navigant profesionist care indeplineste conditiile prevazute la art. 42^1 alin. (1) are dreptul la o pensie de serviciu in cuantum de 80% din media VENITURILOR totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare".


   Ștergere
  2. IN ACELASI ESALON CA PRIMUL, DAR SUB ACOPERIRE 2! Alta smecherie! Aici TOATE VENITURILE SUNT CAMUFLATE ARTISITIC! Membrii Corpului consular si diplomatic al Romaniei. Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României:

   "Art. 1.

   (1) Membrii Corpului diplomatic şi consular al României cu o vechime de cel puţin 15 ani în Ministerul Afacerilor Externe, precum şi personalul încadrat pe funcţii de execuţie specifice (...) pot beneficia (...) de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentând SALARIUL DE BAZA BRUT LUNAR (...), LA CARE SE ADAUGA INDEMNIZATIILE SI SPORURILE AVUTE IN ULTIMA LUNA DE ACTIVITATE (...)".

   Ai vazut ce smecherie? Pensia este doar in prima parte calculata la salariul brut, care in partea a 2-a este de fapt UMFLAT LA VENITURI, prin adaugarea tuturor sporurilor si indemnizatiilor din ultima luna!

   Ștergere
  3. SI TOT IN PRIMUL ESALON, SI TOT SUB ACOPERIRE! Si aici toate VENITURILE sunt camuflate tot ARTISTIC! GREFIERI, DACTILOGRAFI LA CRIMINALISTICĂ, SECRETĂRIȚE LA NOTARIATE ȘI EXECUTORI JUDECĂTOREȘTI.


   Legea nr. 130/2015 pentru completarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice.

   "Art. I. După articolul 684 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.197 din 14 decembrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 685, cu următorul cuprins:

   Art. 68 (5).
   (1) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea prevăzut la art. 3 alin. (2), personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică prevăzut la art. 3/1, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor, cu o vechime de cel puţin 25 de ani în specialitate (...) în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media SALARIILOR DE BAZA BRUTE realizate, INCLUSIV SPORURILE" (...). SI AICI NE OPRIM! ASTA INSEAMNA DE FAPT VENITURI TOTALE! Punct!

   Ștergere
 66. Au ei un "dinte" impotriva militarilor,chiar si conducerea MApN ne este potrivnica,unele sindicate ale politistilor:Surugiu si Coarna, la fel,pe fatza,iar noi ii menajam? Cu Coarna m-am contrat in plen si chiar l-am pus la punct,au fost martori cu totii caci am spus-o la microfon si se facuse liniste,i-am zis cam asa:"D-l Coarna vad ca ati sechestrat toate discutiile de parca numai dvs ati fi aici. ce aveti cu militarii(n-am nimic) ..cum nu aveti cand pe toate caile atacati militarii si de ce va amestecati in articolele care ne privesc,va este frica sa nu ramaneti fara fonduri(nu ,n-am nimic cu nimeni) ..atunci va rog sa ne lasati cu durerea noastra apoi l-a preluat d-l Mircovici apoi Dogaru ,dar ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe data de 6 aprilie 2016, 20:20 - ai o explicatie logica. Orice parlit de consilier juridic sau care indeplineste FUNCTII DE SPECIALITATE JURIDICA IN APARATUL GUVERNULUI, are pensie de magistrat! Punct! Dec, NU ne ..ute conducerea ministerului aia adevarata, ci altcineva. Un secretar sau o secretarita de stat numita de Guvern in M.Ap.N. Ca mare specialista juridica sau consilier juridic si care va avea pensie de magistrat. Ce, ni s-a impotrivit seful SMG sau al SMFT sau al SMFA cu ceva? Niet!

   In ceea ce priveste Coarna si Surugiu. Primul este ... consilier juridic. Al 2-lea ... master in domeniul Finante, Banci si Piete de Capital. Nu avem dovezi, dar in mod cert, au ei un interes personal de fac pe "ne znaiu" la niste chestii.

   Ștergere
  2. La magistrati, pensia se calculeaza 80% din venitul brut din ultima luna de activitate.
   Cum se obtin pensii mult mai mari ?
   Se maresc pediverse cai veniturile din ultima luna de activitate.
   Sunt mai multe cai.
   Un exemplu: pt participarea la tribunal ca si procuror de sedinta, un procuror primeste pe ziua respectiva un supliment de 5% din venitul lunar. Daca participa 20 de zile intr-o luna, un procuror isi dubleaza venitul lunar si implicit pensia.
   Ce este procurorul de sedinta ? Este procurorul care sustine dosarele in instanta. Aceste dosare de cele mai multe ori sunt facute de alti procurori.
   Probabil ca este la fel si la judecatori.
   Se poate face o comparatie intre magistrati si parasutisti la salarizare : daca au mai multe sedintede judecata, respectiv salturi cu parasuta, ambele categorii sociale au venituri mai mari, foarte corect dupa parerea mea.
   In schimb exista o discriminare majora in ceea ce priveste veniturile care intra la pensie. La magistrati intra indemnizatiile de sedinta iarla parasutisti sumele platite pt salturi cu parasuta nu intra deloc.

   Ștergere
  3. Nu este adevarat, sotia mea este procuror, nu exista suplimente de sedinta. Singurul 'spor' variabil pe care-l iau este reprezentat de cei 2% diurna la deplasari. La salariul lor este ceva, dar nu se calculeaza la pensie.

   Ștergere
 67. OK, avizul comisiilor este pozitiv, se adopta modificarile din Senat, se pleaca de la 80, se limiteaza la 100 (din formulare inteleg ca aici intra inclusiv pensia suplimentara), apoi se aplica Ordinele. Deci max 120. Mi se pare exceptional.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS si OMM sunt inafara celor 100% din Baza(cei care reusesc sa ajunga la maxim) deci 129%

   Ștergere
 68. E bine să fie citit și materialul publicat pe site-ul SCMD.

  RăspundețiȘtergere
 69. DOAR CAMERA DEPUTATILOR MAI POATE INDREPTA MONSTRUOZITATEA REZULTATA DIN SENAT !!! ACEASTA AR PRESUPUNE : 1. NEMODIFICAREA ELEMENTELOR EXCLUSE DIN BAZA DE CALCUL ( art.28 din OUG 57 ). Ceea ce intentioneaza deputatul Mircovici prin proiectul sau vizeaza interese proprii ori ale prietenilor ( a se vedea intentia de abrogare a literelor l) si o) ale art.28 din OUG 57 ) ; 2. ADAUGAREA OMM LA CUANTUMUL CALCULAT AL PENSIEI MILITARE.

  RăspundețiȘtergere
 70. Viorele@ca sa ajungi consilier local trebuie sa fii pe lista si sansa creste cu cat este mai in fata.Daca te trece pe lista de complezenta ,adica de umplutura nu rezolvi nimic,
  Mosmartin@dece te intereseaza ce interese are Mircovici atata timp cat nu-ti creeaza prejudiciu?Asa suntem noi,a naibii capra.Capra o sa ne distruga.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel candideaza si are sanse mari pt primaria unui oras!
   Eu, pt un sector!
   Este rau sa castigam 2 primarii?
   Mai sunt si altii...cam 15-16. in total!
   Dar, surpriza, cine credeti ca va candida la Timisoara?...ca tot ati adus vorba de capra! :-)
   Bingo!

   Ștergere
 71. Voi vota pentru Rectorul Universitatii ..NICOLAE ROBU...fie si numai pentr ce a facut Primaria la Stationul Municipal ..lucrare pentru 100 de ani ..si in tot orasul ...

  RăspundețiȘtergere
 72. Si...... pentru ca toti vom fi electori, nu cine construieste mult fura si putin, ci cel care innoata bine in ape tulburi ...

  http://www.opiniatimisoarei.ro/cu-ce-i-mai-distreaza-pe-timisoreni-primarul-nicolae-robu-inoata-cam-greu-impotriva-curentului-video/06/08/2015

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!