marți, 19 aprilie 2016

A 2-a săptămână de foc privind confirmarea sau încetarea "siluirii" pensiilor militare prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș! Și o informare!

Pentru cine a pierdut firul, este vorba despre proiectul de lege cu nr. PL-x 82/2016. Cursul legislativ si deciziile Camerei Deputatilor pot fi urmarite aici!  În săptămâna care a trecut,  comisiile din Camera Deputaților nu au decis la modul oficial, nimic! În ceea ce privește informarea de mai jos, rugăm a fi analizată cu prudență! Nu de alta, dar din zona sindicatelor din M.A.I., am asistat în ultima perioadă la o manipulare de cea mai joasa speță. Tradusa prin faptul că urmare a dovezilor din materialele anterioare, este deja o certitudine că liderii sindicatelor din M.A.I - cu excepția U.N.I.P.O.L., joacă la cacealma. In sensul ca liderii în cauză fac pe naivii, iar in plafonul maxim de 100% al pensiei acestia baga la gramada si procentele acordate pt. vechime si procentele acordate pentru pensia suplimentara si procentele acordate pt. Ordinul Meritul Militar! Liderii menționați având o filosofie primitiv de simplă: sa taie efectiv din pensia cuvenita, orice procent care ar depasi plafonul de 100%, chiar daca acest fapt inseamna a taia ori din vechime, ori din procentele pt. pensia suplimentara, ori din cele pt. Ordinul Meritul Militar sau din toate! Rezultatul final al sustinerii lor fiind in fapt, aplicarea aceluiasi Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș, dar cu o noua interfață. Acestia sunt liderii S.N.N.P.C. carora le apartine informarea de mai jos! Lideri care in cursul dezbaterilor din saptamana anterioara, prin sustinerea smecheriei mentionate, au produs suspiciuni asupra bunelor lor intentii, deziluzii si chiar nervozitate, participantilor la dezbateri din zona armatei (M.Ap.N.). Angajatii din M.A.I. fiind mai putin vigilenti (ca sa nu spunem deloc) asupra manipularii provenite din zona propriilor lideri sindicali!

"INFORMARE - proiectul legii de modificare a O.U.G. nr. 57/2015

În data de 19 aprilie a.c., în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, comisie permanentă a Camerei Deputaţilor, a fost reluat şi dezbătut proiectul legii de modificare a O.U.G. nr. 57/2015, cu amendamentele adoptate în Senatul României.

Referitor la art. 40 al ordonanţei, privitor la modificările aduse Legii nr. 223/2015, s-a revenit la forma iniţială a legii, cu plecare din procentul de 80 % din baza de calcul prevăzută la art. 28. De asemenea, la art. 30 nu se va depăşi cuantumul de 100% din baza de calcul prevăzută la art. 28 utilizată la stabilirea/recalcularea/actualizarea pensiei.

Reprezentanţii S.N.P.P.C. au militat pentru susţinerea tuturor categoriilor de personal căruia i se aplică legea, cu precădere pentru a nu se crea o discriminare poliţiştilor de frontieră care au avut calitatea de p.f.a.c. sau militari angajaţi pe bază de contract.

Vă vom ţine în continuare la curent cu parcursul legislativ al acestei legi.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL"

259 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Coarna e ca ca o papusa in mainile unui serviciu.El e doar trompeta altii sufla aerul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mistrer Aligator,
   dupa stilul repetitiv al mesajului transmis imi amintesti de o persoana, simpatica si onesta, ce motiva dublarea orin faptul ca posteaza de pe un mobil!
   Ok?.....sau ma însel eu?!
   Deformatia profesionala, sau formatia profesionala...cum vrei sa-i zici, inclusiv flerul imi spun ca nu ma insel!
   Pacea fie cu tine, taicule!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Mares ,nepatrunse sunt caile Domnului

   Ștergere
  5. Asta asa este!...eu ti-am gasit monastire de maici!
   Îti fac si mutatie pe CI, iei si banii pt chirie! Diurna este asigurata si platita in ultima zi a lunii! :-)

   Ștergere
  6. Uite pilosii cum se ..aranjeaza ...!!!!

   Ștergere
  7. Da maicile sa fie tinere si pofticioase .Mares sa nu ma incurci sa las chilia mea mica cu felinar rosu la poarta pe cine stie ce manastire de babe ofilite la mmenopauza gen Otilia Sava. . Ca cei frumos si lui Dumnezeu ii place.Tu Cezare ce faci divortezi de oi si te calugaresti la o manastire de taici ? S-au iti gaseste Mares o manastire de maici si tie ? Daca vrei sa te spovedesti inainte de pacatele cu zoofilia ( ca sa o iei de la capat in viata) te spovedesc eu sub patrafir (mai ales ca nu port chiloti si scapi sigur de toate pacatele). Va binecuvantez .

   Ștergere
  8. Am vazut una tanara din Vaslui, la Acces din rect, mai ieri.....traia si cu varul barbatului si se gandea la al 3 lea! Claudia se numeste...tare fata, are si 4 clase si trei copii la 19 ani!

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. Mares tata te simt indragostit de fata asta .Sfatul meu( ca sa te lecuiesti de uciga-l toaca) e sa bei aghiasma sfintita in Scotia de 20 de ani la 40 de grade de trei ori pe zi cate doua lingurite .Apoi sa citesti molifta sfantului Vasile si sa scuipi in jos zicand ''piei drace nu ma incerca'' .Daca nu iti vine sa scuipi poti folosii poza violatorului de capre sti tu care.

   Ștergere
  11. Cu poza indicata merg garantat 100% la tinta propusa!
   :-)

   Ștergere
 3. Va spun raspicat, Coarna "eludeaza adevarul", azi nu s-a discutat art 40 ci s-au reluat discutiile de la art 60 al OUG ,ceea ce nu implica L 223.Este o dezinformare a acestui plotonier ce se vrea chestor(general) sau si mai mult vrea sa devina parlamentar. Marti se va discuta in comisia juridica si vom fi acolo!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De acord cu Viorel, este minciuna prin omisiune, interviuri TV se refera la mariri bugetare la mediu si transporturi punct! Adica nu sunt modificari fata de ultima sedinta privind SNApOP!

   Ștergere
 4. Care cuantum nu va depasi 100% din baza de calcul, cel stabilit potrivit legii sau cel stabilit in baza art. 29 al legii? E o mare diferenta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In comisia de munca, pe 5 aprilie s
   a ramas stabilit cuantumul de 100% din baza de calcul ,iar PS si OMM inafara bazei de calcul ,astfel, putandu-se ajunge pana la 136%xBC.
   Coarna nu spune adevarul.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Mai...matematicianule!
   Mai...olimpicule!
   100% x 1,09(maxim PS) = 109%
   109% x 1,2(maxim OMM) = 130,8%

   Prin ce calcule aeriene ai ajuns la 136%?

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sedintele se inregistreaza ambiental si stocheaza la camera! Tehnic se poate inregistra si cu mobilul, daca stai aproape de el!
   Dar, specimenul este capabil sa declare ca bit-ul este albastru!

   Ștergere
  2. Antonio Vali, urmareste aceste filmari, prima de la min.12 la min.18 si a doua de la min 2 la min 9 si distribuie-le si colegilor tai sa-l vada pe Coarna cum va arunca munca la gunoi: vechime, pensie suplimentara si OMM, si aste pentru a da pensii la amantele cu 10 ani vechime de sub birourile ovale
   1)http://www.cdep.ro/pls/steno/htp_jwplayer?stream=comisii%2F2016%2Fcp06_20160412.f4v&durata=6653
   2)http://www.cdep.ro/pls/steno/htp_jwplayer?stream=comisii%2F2016%2Fcp03_20160331.f4v&durata=4775

   Ștergere
  3. Da, am urmarit. Le-am si dat mai departe la toti presedintii birourilor teritoriale. Sunt alegerile la toamna si sper sa reusesc sa-i conving cine este cu adevarat. Sunt inca multi care cred ca acest om a facut foarte multe pentru ei si asa mai departe.

   Ștergere
 6. Membri de sindicat ar trebui sa protesteze,sa reactioneze intr un fel, fata de prestatia lui Coarna , care dupa cum se vede se pricepe la toate, nu si la apararea intereselor politistilor, in special si in gemeral a militarilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si pe unii si pe ceilalti îi suspectati de însusiri care lipsesc, .....si una ar fi, dar este cea din urma, experienta sindicala si forta data de coeziune!
   Liderii se inghesuie la aparitii Tv ca sa dea imaginea de credibilitate si a faptului ca numai ei pot si stiu sa dea mesaje media! Ca sunt f cunoscuti si apreciati de televiziuni!
   Aceste tehnici, in fapt de manipulare a sindicalistilor, sunt deja invechite si ma tem ca in scurt timp vor produce efecte inverse!
   Sa vedem cum va scoate camasa acest Coarna/Surugiu cand politistii isi vor da seama ca au fost mintiti?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Stiti ce facea vedeta tv Coarna cand mii de politisti au fost dati afara abuziv de braconierul Igas pentru scindarea absolut corecta ''javra ordinara'' ? El a negociat cu braconierul basit Igas ca sefii sindicatelor din teritoriu ai SNPPC (nu sa lupte pentru locurile de munca ale politistilor cum credeti ) ci ca sefii de sindicat din teritoriu sa participe in comisii ''de testare'' (unde sd aduna spaga ) si astfel sa aiba grija ca nici un pilos sa nu fie dat afara .Si toate spagile care s-au colectat atunci de politistii pusi la dispozitie dar au dat bani grei ca sa ramana in sistem sau ''centralizat'' la Bucuresti la sediul SNPPC si ulterior la branconier .Asa au fost dati afara in 2011 din sistem exact politistii operativi cinstiti care nu au dat spaga ,au avut cu calificative de FB si au fost pastrati coruptii si spagagii. Acum stiti cine e Coarna care are probabil si grade de ofiter acoperit la SRI (din fost plutonier de militie inainte de 89).Si inca ceva .Cand ''a fost ales '' Coarna seful SNPPC ,in statutul sindicatului scria clar :NU pot fi membrii de sindicat pensionarii MAI .Cu toate astea Coarna era si membru si sef al SNPPC .Si asa a fost ani de zile incalcand grosolan statutul sindicatului (modificat ulterior abia dupa 4 ani ) .Dar ce conteaza cand SRI te iubeste si te foloseste ca trompeta.

   Ștergere
  4. Da, adevarat este. S-a facut contestatie atunci la alegeri dar au respins-o , iar membri alesi l-au votat si in situatia de mai sus, ca era alaturi de manipulatorul Paraschiv. Ideea e ca pensionarii nu au voie sa adere la sindicat, mai ales sa aiba si functie de conducere. Conform Legii 62/2011 doar salariatii/angajatii au dreptul la sindicat, pensionarii au dreptul la asociatia cf Legii 502/2004. Deci Coarna, Andrei Marian si Surugiu sunt ilegali si acum.

   Ștergere
 7. Intrebare pt.dl.Coarna:
  Este adevarat ca v-ati angajat fica in MAI?Cine are posibilitate sa-l intrebe personal!Daca,urmareste acest site sa raspunda cu "Da" ori,"Nu".Cel putin asa se aude prin targ.

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Gigi,
  probabil ca a sustinut un examen/teste pe care le-a trecut cu succes!
  La MAI, cum intri, pe stanga, este o sala de mese f bine utilata, in masura sa asigure masa zi si noapte! Crezi ca o vei intalni acolo?... :-) Ma indoiesc! Mai curand, undeva de la parter la etajul 6!

  RăspundețiȘtergere
 11. dle KIS , va rog sa ne spuneti dvs ce s-a intamplat ieri , trebuia sa se dea un raport comun.care este situatia , trece timpul si intra in alegeri si nu mai au chef de ordonabta , sau asa e mersul , trebuie sa o tot amane pana la pastele cailor?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce va grabiti asa? Pana la toamna mai este.Vin alegerile la locale,vine vacanta de vara,vin parlamentarele,se alege noul guvern si parlament si dupa aceea sa mai vada.Noi avem o singura obligatie,sa votam ca si pana acum,adica,baietii destepti.Tot inainte tovarasi!

   Ștergere
 12. OUG 57 nu se v-a modifica macar cu o virgula (si asa va ajunge legea 665) v-am spus din ianuarie .Dar distrati-va in continoare si urmariti conisiile sparlamentare ale Romanistanului .La sfarsit toate amendamentele comisiilor vor fi anulate.Sparlamentul nu are putere cand Soros ordona ceva.Acum doar se trage de timp pana in vara caa sa va linistiti.

  RăspundețiȘtergere
 13. Viorel Kis19 aprilie 2016, 22:29

  Va spun raspicat, Coarna "eludeaza adevarul", azi nu s-a discutat art 40 ci s-au reluat discutiile de la art 60 al OUG ,ceea ce nu implica L 223.Este o dezinformare a acestui plotonier ce se vrea chestor(general) sau si mai mult vrea sa devina parlamentar. Marti se va discuta in comisia juridica si vom fi acolo!

  RăspundețiȘtergere
 14. Buna ziua. Numai atacuri la persoana, jigniri si un vocabular inadecvat unor foste/actuale cadre militare. In loc sa discutam opinii, propuneri, solutii...etc. Parerea mea este ca o plecare din 65 % cu posibilitatea de a trece peste 100 % doar cu cei care au Ordinul Meritul Militar ar fi cea mai buna solutie. Oricum, foarte putini vor putea ajunge la 120 %, in acest caz, pentru ca ar trebuie sa ai cel putin 25 de ani vechime peste ceilalti 25 de ani ca sa poti ajunge la 100 %, lucru foarte greu de realizat. Ce parere aveti ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pareeea ta e proasta.De ce sa fim discriminati doar noi militarii fata de magistrati, grefieri, stewardese , sparlamentari , primari, etc care pleaca toti de la 80% ,mai ales ca astia nu sufera privatiunile sistemului militar.Mai ales ca la astia se iau in calcul toate veniturile nu doar solda ca la militari. V-ati invatat sa stati in gebunchi ca sclavii dar va deranjeaza limbajul unora de parca ati fi virgine.

   Ștergere
  2. D-le Traian, sper ca nu sunteti si Basescu deoarece vad ca impartasiti din bolnava sa gandire.Pe langa gargara cu "limbajul" veniti cu niste idei egoiste, imprumutate din limbajul celor ce vor sa ne 'ciomuiasca", al celor ce au batjocorit legea 223 si inclusiv onoarea pletelor carunte ale fostilor militari..
   Parerea ta cu plecare de la 65 % este ca si cum ti-ai lua avant 65 de metri pentru a incepe proba de 100 metri plat.Era mai corect si mai rezonabil sa fi spus ca toate sporurile, primele ,PS si OMM ,plus alte venituri sa fie introduse in baza de calcul si apoi sa se plece de la 80% cu adaugire de 1% si plafonare la 100%, era altceva. dar asa "startul" propus de tine ar afecta o uriasa parte a pensionarilor ,in special pe cei cu vechime mica ,cei 70% iesiti cu restructurarea armatei din 1998 ,cei cu Ordonanta 7. Ce vina au ei ca nu si-au mai gasit locul in armata si au fost aruncati cu farasul in buza unei economii muribunde??
   Asa trebuie judecat nu dupa burta fiecaruia,adica satulul sa nu creada flamandului!

   Ștergere
  3. Traiane si nu Basescu,
   cine te-a pus sa postezi asa ceva?...spune drept!
   Jigniri? Dar cand ti se da m...e pe banii tai, legal prevazuti cum este, domnul meu?

   Ștergere
  4. Sunt de aceeasi parere cu Traian, numai carcotasi si negativisti printre pensionari de anul trecut in jos. Nu-i asa domn'Mares?
   Poate cu mai mult respect si chiar gandire putem trezi acest trecator parlament sa nu ne invrajbesca si sa ne dezbine si astfel vor gasi o solutie care sa ne impace cat de cat. Am ratat ordonanta de pana in iun'10 dar nu vreau sa ma-npiedice actuala! Si ca mine gandesc si apropiatii(viitori) pensionari ce urmaresc cu atentie acest blog. Putina decenta d-lor !

   Ștergere
  5. De ce, crezi ca insotitoarea de zbor care-mi aduce ceaiul in avion merita o pnsie mai mare ca a mea, care am facut multe sacrificii ca sa fac o cariera in Armata? Hai ca esti foarte prost si nu meriti sa fii bagat in seama !

   Ștergere
  6. Pentru ca rupe ata cu gurita rujata ..la 11000
   Faceti voi asta ...??

   Ștergere
  7. @Traian,esti pus de Coarna sau esti vreun intrus sa tulbure apele, si asa tulburate?Eu nu cred ce esti militar daca gandesti astfel!Vezi cat are un grefier!

   Ștergere
  8. @Traian,esti pus de Coarna sau esti vreun intrus sa tulbure apele, si asa tulburate?Eu nu cred ce esti militar daca gandesti astfel!Vezi cat are un grefier!

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. Dunareanu,
   chiar daca sunt nou in calitate de pensionar te asigur ca eu gandesc si nu am fracturi in logica!
   Nu am stat in genunchi in activitate si cu atat mai putin acum!
   Si stii ceva? ....eu nu vreau decat ceea ce mi se cuvine legal!
   Stii de ce s-au facut averi colosale prin furt, in doar cativa ani?.....iti raspund eu!
   Pentru ca s-a putut si noi i-am lasat si unii ca dumneata chiar au crezut in marota:
   -nu avem bani, tara este saraca, productivitatea este mica!
   Dar, cum dracu sti reusit voi, ma hotilor si asasinilor economici?

   Ștergere
 15. @Traian .Am o parere proasta, stai flexat ca bati campii cu gratie! De ce sa fie pornirea cu 65% la disponibilizati cand la ceilalti civili se pleaca de la 80? Stii ce reprezinta titulatura siteului 26500? Aproximativ disponibilizatii Traienele!Toata lumea se zbate sa obtina procente cat mai avantajoase numai tu " Omul foarfeca"Se vede ca esti tizul dementului chior!

  RăspundețiȘtergere
 16. Care cuantum nu va depasi 100% din baza de calcul, cel stabilit potrivit legii sau cel stabilit in baza art. 29 al legii? E o mare diferenta.

  RăspundețiȘtergere
 17. @Traian
  Cred ca este o solutie buna pentru ca se vor elimina discriminarile dintre diferitele categori de beneficiari ai legii, fiecare primind conform prestatiei personale in serviciu.Oricum procentul este apropiat de cel din decedata L164, mai putin lele doua procente corespunzator unui an de vechime peste limita de 25. Dar si L164 limita procentajul la 100% ceea ce dadea nastere la alte discriminari. Propunerea colegului Traian, fara limitare la 100% ar fi cea mai justa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. În fapt este colegul lui de birou!.....i-a cerut un mic ajutor!
   Hai, posteaza si tu, ca sa nu fiu eu singur!

   Ștergere
 18. Merg si eu ca cateva bilete la ceea ce spune *cip dragos la 18.09

  RăspundețiȘtergere
 19. Civilii inteleg ca pensia egala cu 100% (...) inseamna ca militarii primesc in mana o pensie egala cu venitul lunar net, ca atare sunt indignati ca militarii vor mai mult de atat! La fel gandesc si senatorii- daca nu sunt corect informati. Trebuie explicat clar ca din venitul lunar net al unui militar o mare parte o constituie asa numita "norma de hrana"- bani care nu fac parte din baza de calcul si nu se regasesc in respectivele procente. De exemplu un plutonier-adjutant, deci un subofiter la final de cariera, ia lunar in mana aproximativ 2500 lei, din care circa 1000 de lei este acea "norma de hrana", echivalentul bonurilor de masa al civililor. Deci cei 100% sau 102% sau cat or fi se raportează la 1500 lei, nu la venitul total! Nu militarii si-au dorit ca "norma de hrana", care era candva a 20-a parte din solda, sa ajunga in prezent sa reprezinte chiar 50% din venitul lunar net-la cei mai tineri, in detrimentul bazei de calcul la pensie (adica a soldei care e salariul militarului), ci guvernele care s-au succedat si care au compensat lipsa majorarilor salariale cuvenite militarilor cu marirea artificiala a acestei norme, afectand la pensie generatii intregi de militari care si-au respectat contractele cu statul roman si asteptau din partea acestuia respect!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Nu vezi ca unul (ca Co)arna in loc sa explice sparlamentarilor cat au cu adevarat sodele militarii cere plafonarea pensiilor si asa de mizerie? Ce sa mai comentezi daca militarii se lasa folositi ca niste carpe de sters pe jos si nu vin nici macar la un amarat de miting .Au ceea ce merita.

   Ștergere
 20. ***Brenda, vezi ca huhurezul iar si-a imbracat izmenele pe dos si bate campii. Problema sta in felul urmator:Pensia suplimentara este in discutie ca amendament acceptat cu 12, 14, 16%,iar pornirea calculului se va face de la 80% cu limitare 100%apoi PS+OMM=pana la 136%Asa s-a discutat in Comisia de Munca.Urmeaza in cea juridica,dar, in final ,plenul Camerei Deputatilor va fi cel hotarator si in cazul Legii 223 ,majoritatea deputatilor sunt pusi in tema despre ce e vorba asa ca vor vota in cunostinta de cauza. Avem sperante sa se revina la MEDIA VENITURILOR BRUTE, altfel s-ar produce numai discriminari.Noi vom participa la urmatoarele sedinte. Chestia este ca au aparut INVIDIOSII, care ar dori ca toate pensiile sa fie egale, plus marile grade care nu vad cu ochi buni apropierea cuantumului pensiilor celor mai mici in grad ,l astia sunt cei mai rai si mai dusmanosi. Mai este o categorie a celor ce doresc ca numai ei sa aiba pensii mai mari decat colegii, sa se stie deasupra, si astia sunt ai dreacu de periculosi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu putem sa le dam ceva, cu lamaie, sa nu mai fie periculosi?Ca,pana la urma,le trece.

   Ștergere
  2. Din pacate aveti dreptate! Capra vecinului e boala grea la romani!

   Ștergere
 21. @Aligatorul, @dragos, @Gheorghe, @ifrim
  Stimati colegi, imi este greu sa va numesc asa datorita vocabularului folosit si intolerantei talibane de care dati dovada fata de cei care au alte pareri decat voi. Sunteti exponentii cei mai superbi ai mentalitatii communist-fanariote de Dambovita ce nu suporta puncte de vedere diferite. Un militar nu trebuie sa aiba exprimari de cocalar. Limbajul vostru denota ca probabil ati intrat in scolile militare pe locuri de workari cu 0.8-0,9 candidati pe loc. Regret ca adminul nu stopeaza, dupa cum a promis, injuriile si atacurile la persoana. Daca dl. Traian si-a exprimat ideea de a pleca de la procentul de 65%, dar fara limitarea de 100% el a motivate clar si fara echivoc ca doreste asta pentru a elimina inechitatile si discriminarile. In felul acesta fiecare isi valorifica in mod corect functia, gradul, vechimea, conditiile de munca, iar doua persoane cu functii similar iesite la pensie in perioade de timp diferite vor avea pensii egale. Prin intoleranta gandirii voastre descurajati militarii care au alte opinii in a le expune sau a participa la discutii. Sa va fie rusine obrazului !
  @Aligatorul – de ce te intereseaza pe dumneata pensiile magistrati, grefieri, stewardese , parlamentari , primari, ? De ce compare mere cu piersici, prune si banane ? Avem legi diferite de pensionare si implicit conditii diferite. Baza de calcul cred ca este si ea diferita, astfel incat procentul de pornire
  reprezinta elemente salariale diferite, ce nu suporta comparatie. Dar
  probabil ca mintea nu mai este capabila de judecati si compara numai 65 cu 80. Dar nu si din ce suma (elemente salariale) ! Diferentele dintre pensile
  diferitelor categori provin nu din procentele utilizate ci din continutul
  elementelor din baza de calcul. Daca 80% din norma de hrana era continuta in solda de functie altul era cuantumul bazei de calcul la pensia militara. De ce nu ridici dumneata problema acestei introduceri a normei de hrana in solda pentru ca la actualizare sa se vada lucrul asta si in pensia dumitale la actualizare. Dar mai bine dai cu piatra pentru a descuraja alte opinii.
  @dragos – si dumneata domnule dupa cum te exprimi nici nu cred ca ai scoala militara sau academie, mai degraba ai invadat armata pe filiera indirect din gasca manelistilor. Te freaca grija de stewardese ! Vorba colegului Cezar, astea rup ata la 11000 m. Daca vrei pensie ca a lor treci la aparat sa-ti vedem sorbul !
  @Gheorghe – de ce un militar n-ar fi intresat de un sistem de pensii echitabil unde fiecare sa primeasca dorespunzator gradului, functiei, vechimii si conditiilor de munca. Prin limitarea propusa, fie la 85%, fie la 100% se creeaza discriminari intre militari unii valorificandu-si in totalitate coditiile iar unii partial. In acest fel pot aparea cazuri frecvente in care militari in aceleasi conditii juridice sa aiba pensii diferite. Dar pentru unii dintre noi nu conteaza un sistem echitabil ci vor sa aiba pensia cat mai mare chiar si in dertimentuil colegilor lor ; daca exista o gaura in gardul legii sunt in stare sa se strecoare pe acolo rupandu-si hainele constiintei si moralitatii. Sunt satul de genul asta de arivisti si ipocriti .Asa ne-am invatat sa ne doara de capra din curtea vecinului si nu de gaina din batatura noastra.
  @ifrim, cred ca pe undeva aveti dreptate cu disponibilizatii, dar grija fata de ei nu trebuie sa genereze inechitati de calcul. Nu este corect ca un militar cu vechime mai mica decat altul sa aiba pensie egala, discriminandu-l pe cel din urma. Doar nu mai suntem in communism. Iar sistemul care se preconizeaza este cam de factura comunista: hai sa le mai dam si astora 50 de lei, iar celorlalti 70. Iar problema procentelor pe care o ridicati este o problema falsa. Ca sa ma fac inteles 80% din 1000 lei este mai putin decat 65% din 1500 lei. Ne batem tactic pentru procent si pierdem strategic la baza de calcul (elementele componente); nu mai reiau exemplul cu norma de hrana. De asemenea alte sporuri si prime care nu se pun.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citez din michiduza ( adica dracul pentru habotnici): '' Aligatorul – de ce te intereseaza pe dumneata pensiile magistrati, grefieri, stewardese , parlamentari , primari, ? De ce compare mere cu piersici, prune si banane ? Avem legi diferite de pensionare si implicit conditii diferite. Baza de calcul cred ca este si ea diferita, astfel incat procentul de pornire
   reprezinta elemente salariale diferite, ce nu suporta comparatie. Dar
   probabil ca mintea nu mai este capabila de judecati si compara numai 65 cu 80. Dar nu si din ce suma (elemente salariale) ! Diferentele dintre pensile
   diferitelor categori provin nu din procentele utilizate ci din continutul
   elementelor din baza de calcul. Daca 80% din norma de hrana era continuta in solda de functie altul era cuantumul bazei de calcul la pensia militara. ’''. Ce sa mai conentez la o asa cretinitate emisa din sinapse pustiite de etilism indelungat .Deci daca avem legi diferite clar in defavoarea noastra (la militari cu plecare de la 65% din solda bruta si nu 80% din venituri ca la toti ceilalti ) din care reies pentru militari pensii si de peste 2-3 ori nai mici (chiar fata de o grefiera care are doar cu liceul ) trebuie sa acceptam resemnati si batjocura guvernului cu OUG 57 ''ca doar avem legi diferite'' nu ? Asta e clar argument de cretin basi(s)t.Chiar asa s-a spart teava de la haznalele politice ale defunctului pdl pe forumul asta de ne inunda dejectiile pestilentiale gen michiduza ? Mai face apel si la politetea militara dupa ce ne jigneste pe toti ca nu marsam la basinile lui ''intelectuale'' .Atunci dracule sa-ti raspund pe pe intelesul tau de basist fanatic.Sa imi usuc chilotii pe crucea matii de javra ordinara bai mulgator de puli sparlamentare... P.S. Pentru ceilalti forumisti imo cer scuze pentru limbaj dar puroiul asta subuman de ''michiduza'' alias Traian o merita cu prisosinta.

   Ștergere
  2. @ mikidutza
   Nu aveti dreptate. Nimic nu justifica sa doriti pensii mai mici decat a considerat legiuitorul, semenilor dvs cu o vechime mai mica si implicit (si logic) cu o baza de calcul mai mica decat a acelora pe care ii considerati discriminati.
   Iar daca va doriti, e cu atat mai urat ca o si afirmati, sub protectia anonimatului. Domnule mikidutza (inspirat nick v-ati ales!), cu tot respectul, aveti tot dreptul sa cereti eliminarea unei discriminari prin marirea/anularea plafonului, astfel incat sa poata intra toate elementele prevazute de lege, dar in niciun caz nu aveti dreptul sa cereti, de sub umbrela celor 100% asigurati, diminuarea altora (de la 80% cum spune Legea 223, la 65%).
   Sa doresti raul altora, sa afirmi ca ar fi corect sa li se diminueze cuantumul doar pentru a nu te simti discriminat, desi cuantumul pensiei tale ar ramane acelasi, mi se pare infinit mai inadecvat pentru un militar decat un limbaj colorat intr-un context informal. In ce consta simtul onoarei militare (de condescendenta nici nu mai vorbesc) daca doriti pensii de mizerie camarazilor dvs?
   Domnule mikidutza si altii care ganditi la fel, daca va simtiti nedreptatiti, cereti mai mult pentru dvs, nu mai putin pentru altii! Va multumesc.

   Ștergere
  3. Am inteles, deci trebuie sa te pricepi la supt ca sa iei 80% procent la pensie. Si mai vorbesti de limbaj mai basistule. Ca sa nu ma repet, acelasi mesaj ca la Traian(probabil ca sunteti aceeasi persoana)

   Ștergere
  4. Incearca o mica simulare(si apoi comparatie intre o "duduie" de bord si piloti/parasutisti/FOS) de calcul si conditii. Apoi pune separat pe hartie ce face fiecare in decursul carierei fiecare. Astept concluzia.

   Ștergere
  5. Incearca o mica simulare(si apoi comparatie intre o "duduie" de bord si piloti/parasutisti/FOS) de calcul si conditii. Apoi pune separat pe hartie ce face fiecare in decursul carierei fiecare. Astept concluzia.

   Ștergere
  6. Mai Michiduta,ce tot faci tu trimitere la comunism.Fara sa vrei tu ai apucaturi comuniste.Noi nu am furat nici pe timpul comunismului si nici dupa.Noi dorim sa se respecte legea ori legea 223 a fost votata in Parlament si promulgata de presedinte.Noi nu acceptam ca fiecare sa modifice legea in detrimentul nostru dupa cum i se scoala.In 1995 cand a fost votat Statutul cadrelor militare si cand probabil tu nici nu stiai salutul militar ni s-a promis marea cu sarea in schimbul renuntarii la libertati democratice.In 1993 subsemnatului mi s-a interzis sa devin patron pe motiv ca asemenea postura este incompatibila cu onoarea si demnitatea de militar.In 1990 mi s-a cerut sa aleg intre functie publica sau sa renunt pentru totdeauna a mai fi cadru al MApN.Cand dupa 1990 cei din viata civila beneficiau de dreptul de a lucra numai 5 zile saptamanal a 8 ore zilnic subsemnatul dormea cu telefonul la cap si manca cu ceasul pe masa.Tu nu ai dreptul sa-mi faci mie teoria batului nescaparat deoarece boieria pe care o traiesti tu,azi in armata mi-o datorezi mie.Ai dreptul la opinie dar fa-o in limitele bunului simt fiindca eu am trecut prin toate functiile ce insemna instruirea nemijlocita a trupei iar gradele nu le-am obtinut la apelul de seara.Retine ca eu si cei ca mine nu am obtinut grade si functii pe criterii de cumetrie asa incat ne esti dator cu respect macar si numai ca ti-am pus creionul in mana.

   Ștergere
 22. ***mikiduta, de ce vrei sa-ti bagi coada pentru a provoca alte scandaluri, vezi-ti de treaba ta nu veni cu aberatii si balbaieli de adventist sau "student in biblie" care incearca sa determine lumea sa studieze religia dupa ingusta lui gandire. vad ca ai ceva interese perverse dar, retine, nu vei schimba tu cursul legii eludand ordinea de drept cu niste piste false cum ca AIA este legea lor si ASTA este legea noastra. Cu porcarii dintr-astea sa te duci sa-ti faci o tara a tas cu legile dupa principii;le gandirii tale total inafara principiilor de drept.Vezi ca nu canti in orchestra noastra si ne provoci iritatii. Vaia con Dios!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorele,
   a primit si el ordin ....inclusiv materialul postat!
   Sau, un vechi postac care, a lasat curajul in sacosa de piata!
   :-)

   Ștergere
 23. domnule KIS ,problema mea este pentru cineva care a ibtrodus deja cerere de pensionare , care acum este la casa de pensii, va dati seama ca pentru acesta , care are toate veniturile inainte de 1995, calculul este dificil , mai ales ca pana una alta se va face pe legea pensiilor modificata cu oug asta idiot , ma gandesc ca daca reusim sa se revina la legea initiala ,ar putea sa beneficieze de o pensie mai buna . eu va multumesc tuturor care lamuriti aceste probleme si bafta marti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ***Cezare potoleste-te, ajunge o bata la un car de oale, tu chiar esti retardat? Dar inceteaza odata cu porcariile aste copilaresti , zici ca esti un aurolac in gara de nord.
   ***Admin , scoate te rog acest gunoi dintre noi,pana se potoleste!

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. Nea Geluu mikiduta far' de puta ma critica,defaimeaza,si raman cu onoarea nereperata. Mai satana creponata afla ca pe timpul lui Ceao tanar lt. fiind dormeam in corturi de grupa pe marginea tarlalelor cu m.t. cate 2 luni in campania de toamna pt. a strange recoltele din care mancau si neamurile tale .Si cum munceam noi zi lumina aveam o problema existentiala adica cum o sa vorbesc eu elevat la pensie dupa ce vine piticul porno cu OG1 peste peste mine la ordinul corsarului betiv.Daca comentariul tau este considerat de exceptie si sifonezi din buget 50% din pensie suplimentar cu smerenie te anunt ca nu se incardeaza, asa ca fa autodenut si returneaza banii hotomane!

  RăspundețiȘtergere
 26. Domn`Dunareanu,
  stilul si forma apelativului folosit, imprumutat de mine, doar pt aducere aminte, devoaleaza un mai vechi postac, la ceas de seara si dimineata, pana la deschiderea mirei!
  Acum, eu ce sa fac? Sa c/atac, sa las de la mine? Dilema mare!
  Afla ca eu sunt bine, sanatos, ceea ce-ti doresc si dumitale!....afara ploua!...se fac multi cartofi, se face porumbul, cresc porcii si se va scumpi carnea!
  Cam asta este cheia in care-ti raspund!.....dekriptez eu. Nu ma intereseaza postarile dumneavostra, chiar daca au tinta nominala!
  PS-si eu regret ca nu m-am nascut in alte vremuri, cu multi ani in urma.....asa nu ne-am fi intalnit sigur!
  Sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 27. @mikidutza
  in gandire daca nu ai fi prost esti deja "islamist" fanatic....nici macar islamistii nu sunt atat de prosti,sunt spalati pe creier,fanatizati si indoctrinati.Dai exemplul cu 65 vs 80% din 1000lei sau 1500lei.Matematic este perfect corect dar de unde scoti diferenta de 500???? mai inventezi tu niste "sporuri" ca sa acopere diferenta din "exemplu"??
  Tu ori esti coarna in persoana,ori clona lui ori un incuiat>personal consider ca esti varianta 3
  PS si atunci cand tratezi oameni pe care nu-i cunosti cu "d-ta"din prima postare deja dai dovada de "aere de superioritate" specifice prostilor aroganti.Atunci cand nu cunosti omul este politicos sa te adresezi cu "dvs" De asta eu iti spun "tu" ca nu meriti mai mult

  RăspundețiȘtergere
 28. @mikiduta
  ...sau mai curand "ba" ca fiecaruia i te adresezi dupa nivelul la care se afla.d-ta ai inteles? tristule!!

  RăspundețiȘtergere
 29. asta e nivelul discutiilor? NU CRED CA E BINE SA VA ADRESATI ASA, URAT

  RăspundețiȘtergere
 30. ***Brenda, pentru cei ce si-au depus dosarele apar urmatoarele aspecte:
  --dupa informatiile mele inca nu se fac calcule, dar daca se fac, in momentul cand va aparea legea si se va publica in Monitorul Oficial, pensia, se va recalcula la baza de calcul acceptata in acel moment si se vor face restituiri;
  --probleme vor avea cei care au anumite elemente:prime,premii etc, care au o preponderenta in alte perioade decat cele din sase luni alese la data depunerii cererilor deoarece, dupa cate stiu, nu ai voie sa-ti alegi cele sase luni decat o singura data.
  De aceea si eu si alti colegi de pe acest blog am insistat sa nu depuneti cereri de recalculare pana nu se vor limpezi apele.Pana pe 30 iunie sau cum se va proroga avem timp. Poate ,unii spera ca daca depun printre primii vor primii cuantumurile recalculate mai repede, acum nu se pune problema ,totul se face electronic si se pot recalcula zeci de mii de cereri printr-o apasare de buton...

  RăspundețiȘtergere
 31. Constat ca ne-au napadit iar postacii basisti platiti de politruci sau alti derbedei. Hai sa nu-i mai bagam in seama, ca nu avem ce dialoga cu nemernicii. Eu anul asta voi face, n-au decat sa improaste cu noroi cat vor. Daca vor dialog sa-si decline identitatea. Pana atunci am acelasi mesaj pentru toti basistii: Hai mars!

  RăspundețiȘtergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti-am zis sa incetezi fire-ar mamitzica ta al dracului de jegos imputit!Inceteaza ca altfel o sa ai de-a face cu legea , este ultimul avertisment!

   Ștergere
  2. Kis nu exista nici o lege care sa pedepseasca pamfletul , ironia sau injuraturile pe net. (Au incercat Dragnea cimitir si Olguta cu catuse sa faca una si au dat chix ). Si chiar daca ar exista ar fi clar neconstitutionala.( ca si OUG 57) .Poate in Coreea de Nord ca acolo pe cei ca Cezar ii gadila cu tunul daca deranjeaaza sistemul .Singurul care ''ii poate pedepsii'' e admin. Repet pana intelegi Romanistanul nu e (inca) Coreea de Nord chiar daca ca nivel de trai suntem pe acolo.

   Ștergere
 33. mai exista "oameni" cu logica cu curu'n sus si tocmai ei vorbesc despre "capra vecinului"!! mikidutza ai nevoie urgenta de un tratament psihiatric atata timp cat sustii ca altora sa le scada baza de calcul pentru ca la tine de fapt sa nu se intample nimic....de parca ai da pensiile din buzunarul tau.daca ai da pensiile din buzunarul tau mai ca te-as intelege miki(mouse)dutza,dar de fapt ce te mana pe tine in lupta? orgoliul exacerbat?,aroganta fara limite?,mandria prosteasca de a spune "uite cine mi's io? sau pur si simplu o gandire de pitecanthrop
  mikidutza! dracu' te mai intelege:):)!

  RăspundețiȘtergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 35. dle KIS ,va multumesc pentru ptecizari, pentru pensia mea privind actualizare\recalculare nici nu ma gandesc sa fac vreo cerere , vom vedea ce va fii , dar am un nepot plecat fara drept de pernsie ,din motive personale , prin demisie prin 1995 , acesta are acum drept de pensie ,i s-a trimis dosarul la casa de pensii a mapn , ma gandesc in cat timp ii va da o deciziem fiindca legea se aplica cu acel oug, dar va da decizie sau nu?sau si astia asteapta ce manevre se mai fac pe lege .IAR publicarea in monitor poate dura cine stie pana cand , eu va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 36. dragul meu ,GIGI mpai du-te in fata guvernului si striga ce zici aici , ca dfaca strigi aci este degeaba ,asa ca iesi la vedere bafta

  RăspundețiȘtergere
 37. @satana
  Mai,mikidutza,alias scaraoski,tu ai auzit vreodata de onoare,cinste,demnitate,calitati ce-i caracterizeaza pe militari?Tu nu esti militar cum nu sunt eu popa!Cum poti sa spui asemenea ineptii daca te consideri ca faci parte din tagma militara?Nu dorim ,decat,cei pe care ii votam din 4 in 4 ani sa ne respecte drepturile si sa respecte ei insasi legile.Am cerut ceva imposibil?Este corect,mai,sarsaila,ca o lege organica sa fie modificata printr-un articol intodus intr-o OUG?Dacă voua,cei de teapa ta va convine sa stati capra in fata celor ce nu respecta legile,e treaba voastra,nu ne impuneti si noua acest lucru.Dca voi nu aveti onoare,demnitate si va convine situatia de fapt,stati macar cu capul in nisip si cu genunchii indoiti si lasati macar pe altii sa se lupte pt.drepturile unora ca tine.Sper ca am fost destul de civilizat in exprimare.Nu este genul meu sa intru in polemica cu persoane care nu au demnitate si onoare dar,uneori,trebuie sa te dezbraci de caracter cu cei ce lovesc in onoarea militara si se dau cu cei ce incalca legea.

  RăspundețiȘtergere
 38. @ mikidutza
  "Cu cat e mai mica mintea cu atat e mai mare ingamfarea" (Esop)

  RăspundețiȘtergere
 39. Bomba: Marti 19 aprilie in comisia de munca a CD sindicatele militarilor si cei afiliati nu au fost invitati la discutii ,spunand ca nu se va discuta art 40. Coarna si Prolex erau acolo deoarece urma sa se discute despre salariati civili, au fost si reprezentantii MAPN, nici Mircovici nu a fost, nestiind. ce s-a intamplat, gasca Coarna si MApN ,profitand de absenta noastra au reluat si art 40 si au reintrodus PS si OMM la procentele de pana la 100%. A ramas hotararea CM din CD ca pensia sa fie Baza de calculx80%+1%/an >25+PS+OMM=<100%xBC. Majoritatea am pierde PS si OMM. Acuma , sa vedem ce va fi la Comisia Juridica si cea a MApN.
  Eu spuneam ca a mintit Coarna caci asa mi-a spus Pricina ,imi cer scuze, va tin la curent ca vad ca laudarosul de tehnocrat habar nu are , numai gura este de el.

  RăspundețiȘtergere
 40. ***R26500 te rog elimina atacurile la persoana proferate de acest nesimtit, cezar.Chiar nu putem face un dialog din cauza acestui prostanac?

  RăspundețiȘtergere
 41. Uitati de ce este fericit violatorul de capre, cel ce joaca in "fetele de la capalna" alcatuit din "capra-cezar-Horwath":
  Robert Horvath16 aprilie 2016, 07:22

  Cezar a avut unele materiale interesante si chiar instructive.
  Amintesc curul de vise ale prea.....Nicole.
  Probabil ca cele mai importante editorialele politice ale cineastului.
  Dar trebuie remarcat ca nu intelege viata dincolo de buda,
  Am trait multe, am vazut multe si am citit mult.
  Dar niciodata nu am citit ceva mai imbecil
  Ca editorialul de mai sus.
  O precizare percutanta
  Militarii romani au murit pentru ca politicienii sa se umple cu bani.
  Tehnologia este complect depasita si trebuie inlocuita 99%.
  Bocancii sunt rupti !

  RăspundețiȘtergere
 42. Don Viorel e de incredere sursa informatiei d-stra?

  RăspundețiȘtergere
 43. Consumam prea multa energie pentru o lege modificata si completata cu incalcarea principiilor de drept, dar si a drepturilor castigare in timp de militari. Plafonarea prevazuta de modificarile la lege, duce la discriminare , pentru cei cu vechime mai mare , fata de cei cu vechime mai mica . De aici sa vedeti cate procese vor fi. Iarasi consum de resurse umane ,financiare si risipa in general, de energie, care toate duc la imbolnavirea celor implicati. Si incontinuarie bani, pentru medicamente , asistenta medicala, si asa viata este incurcata si complicata de cei ce sunt platiti sa gaseasca solutii pentru binele nostru si al tuturor. Asa intram intr un cerc vicios si nu mai putem iesi niciodata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exista o iesire simpla din acest cerc vicios si au spus-o multi inclusiv celebrul pesedist Dogaru. Miting in fata ambasadelor stapanilor Romanistanului .Fac pariu cu cine vrea ca OUG 57 dispare in secunda 2 si guvernul antinational Ciolanis pus de Soros nu va mai ''inventa'' o alta OUG neconstitutionala ( cum am auzit ca are de gand) .Dar cand lasitatea militarilor e invers proportionala cu gura lor mare ( doar pe forumuri) nu e nimic de facut si mergem ca vitele la abator.Cat despre acoperitul Coarna v-am spus destule...

   Ștergere
 44. Ar trebui sa avem incredere in statul de drept: in Parlament ; Guvern ; Justitie si in a patra putere in stat - Presa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mare adevar ati scris!
   Eu am f. mare incredere! Si-n culcare si-n sculare! Cred, cum sa nu cred! De ce sa nu cred? Pup si moaste vechi de 5000 de ani! E bine asa?
   :-)

   Ștergere
  2. Sa avem incredere in statul de drept adica sa avem jncredere in masonerie si Soros ? Ei sunt acum statul de drept .Nu e cam ciudat ce ne ceri ?Si apropo unde era statul de drept cand Basina Voda a dat afara 10 000 de politisti si pompieri ( ISU) doar pentru ''vina'' ca erau cinstiti si a pastrat in sistem doar coruptii si pilosii ? Unde erau chestiile alea rusinoase de care ne zici tu adica justitia , guvernul ,sparlamentul si presa ? De sindicate nu mai zic ca sunt conduse demult de sri .Atunci Basescu a dat afara ilegal atatia oameni si a distrus mii de familii si statul tau de drept a tacut si pus batista pe tambal ca sa nu-l supere pe masa verde sluga amerlocilor aceasta javra ordinara care si acum sfideaza toata colonia Ronanistan calare pe 67 de dosare penale inchise abuziv.Unde e statul de drept sau avocatul poporului cand bozgorul francez julien a dat neconstitutionala OUG 57 ? Asa ca statul de drept e doar o gluma de prost gust din pacate.

   Ștergere
 45. Singurul lucru in care am incredere este AK 47. In rest, Parlament, Guvern, Justitie si Presa, kaka maka.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drujba pt primplan! Este si mai incitant!
   Horor!

   Ștergere
  2. Pistol mitraliera modernizat,model ak-47

   Ștergere
 46. Spunea un domn pensionar militar ca se pot recalcula zeci de mii de pensii militare, printr-o simpla apasare pe un buton.
  Da, s-a apasat un buton, dar nu sa se recalculeze pensiile militare, ci sa se stopeze orice activitate de aplicare a legii 223/2015. Centrele militare nu mai fac absolut nimic din prevederile ordinului M25/2016. Cu exceptia tabelelor pt noile grupe de munca, s-a stopat orice activitate.
  Unde se blocheaza aplicarea legii 223/2015: in 2 locuri, la centrele militare care nu mai inainteaza cererea pensionarului militar, primita de la CSP, la arhive sau UM pt elementele salariale, din cele 6 luni consecutive alese de pensionar si la arhive sau UM pt cererile care au ajuns in situatia de a fi procesate in vederea stabilirii elementelor salariale.
  Un exemplu: CMJ Sibiu a inaintat 500 de cereri la arhive, nu s-a intors nici una procesata, CMJ Sibiu nu mai inainteaza nici o cerere la arhive cu toate ca le primeste de la CPS.
  CMJ Sibiu trebuie sa proceseze peste 9000 de pensii MApN.
  La nivelul central al statului, a aparut un nou concept, pe care iohannis l-a facut public, atunci cand s-a referit la legea "mamelor": speranta de aplicare cat mai repede a legii. Intr-un stat democratic legea se aplica, in spiritul si litera ei. Romania nu este un stat democratic, in tara noasta legea se amana de la aplicare, dupa cum vor autoritatile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Romanistanul e oficial colonia personala a lui Soros (care viseaza si el la Ungaria mare alaturi de bozgorul Julien) . .Soros e adevaratul stapan al coloniei Romanistan .Pana si perciunatul Isarescu membru de vaza al grupului Bildemberg i se subordoneaza direct.Soros nu raspunde decat in fata celor trei familii (din Florida ) ale asa zisilor iluminati care controleaza financiar toate tarile occidentale ,Nato si mai nou chiar bursa si triadele chineze.Ciolanis guvernul Romanistan ( cu multi membrii masoni ) sunt doar executanti fara insemnatate .Cat priveste umilirea si distrugerea armatei (dupa distrugerea industriei romanistane) e o sarcina asumata de guvern .De aici a aparut aceasta criminala OUG 57 ,care nu va fi modificata cu o virgula (va spun a suta oara) oricat v-ati zbate.

   Ștergere
 47. ''Ar trebui'' nu inseamna ca am avut sau avem incredere. In conditiile in care institutiile statului lucreaza pentru binele nostru (militarilor) si al tuturor, ar trebuie sa avem incredere in statul de drept. Fara respectarea regulilor stabilite, nu poate fi decat un haos social, economic, financiar, legislativ ... Asfel, ordinea de drept este data peste cap si se instaleaza dezordinea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai tu linistit ca asta e un ''haos '' bine controlat din afara .Apele in Romanistan sunt tulburate intentionat exact de cei care sunt pusi sa conduca colonia pentru a o distruge mai rapid.Si nu vad cine i-ar mai putea oprii (ca in Polonia sau Ungaria) care nu dau o palma de pamant strainilor si nu defriseaza salbatic padurile ca lasii de sclavi romanistani .Care se mai dau si ''romani mandrii''

   Ștergere
 48. gataaaaaaaaaaaaaaaa , hai ,pana marti.......si asa,sa incepeti slujba in miez de noapte si maine sa o sfarsiti in zori......................

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dormi linistita Brenda, s-ar putea ca, in cursul vietii noastre, sa ni se faca dreptate!

   Ștergere
  2. Sau, mai stii?...o fi avut dreptate, intr-o viata anterioara?
   Eu cred ca mai corect ar fi fost, intr-o viata ulterioara!
   Cand il aud vorbind de coruptie si repectarea legilor mi se învârtoșește stomacul de greața cea mai profundă!
   Nici nu mai stii cand a fost mai oribil! În anii 47-65 sau din 2000 încoace?

   Ștergere
 49. Statul de drept e ca si Fata Morgana.

  RăspundețiȘtergere
 50. Motoc asta ar trebui sa faci mai des... si cu altii!

  http://www.dcnews.ro/mobile/cum-m-am-convins-ca-voi-fi-primul-care-va-muri-pe-front_503402.html

  RăspundețiȘtergere
 51. Eu cred ca e bine, ca fiecare dindre noi, sa luptam pentru ca statul sa si exercite atributele prev. in Constitutie. Pentru aceasta se impune ca si conduita noastra sa nu afecteze cu nimic bunul mers al comunitati profesionale , sociale etc, in care suntem. Astfel, s-ar imbunatati climatul ecomomic-social si profesional ..., dar un exemplu bun pentru generatia in formare.In aceste conditii haosul de care vorbeam se poate reduce si poate fi suportat mai usor , pana cand noua generatie, bine instruita si educata, dar si cu mult patriotism, va prelua fraile acestei tarii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce scrieti d-voastra inseamna normalitate, dar aici, ghinion, este doar România!

   Ștergere
  2. Noua generatie bine instruita ? Wau .Pe ce lume traiesti "Toparceanule'' ? Esti venit de pe Marte ?'' Noua generatie''de care vorbesti e formata 20% analfabeti care abandoneaza scoala mai ales la sate din cel putin de 40% semianalfabeti care nu inteleg continutul unui text chiar daca il citesc cu greutate si din cei care se pregatesc temeinic sa spele babe la cur prin vest.Iar exceptiile ( tineri bine pregatiti care confirma regula) pleaca sa se scolarizeze afara si acolo raman.Noua generatie e praf, pulbere fina la fel ca si profesorii actuali carora li se rupe de elevi si vor doar bani si meditatii.

   Ștergere
  3. http://www.ziarultricolorul.ro/soc-in-romania-sint-peste-300-000-de-analfabeti/

   Ștergere
  4. Georgele,esti glumet cand te referi la noua generatie.Te referi la noua generatie ,asta cu curul cat tarna si ceafa ca de bou?Analfabeta in procent de 80%,manelista pana in maduva oaselor,homosexuala si lesbiana.Asta reprezina mare parte, din pacate, din noua generatie.Partea buna pleaca fara intoarcere.
   Nu ne mai lauda.Cred ca ar fi ramas Romania fara populatie daca ni se permitea sa plecam.Te-ai intrebat vreo data cati dintre noi regretam ca ne-am nascut in Romania?
   Nu poporul trebuie sa se schimbe in bine ci guvernantii.Poporul e bun ,guvernantii sunt necinstiti.
   Sa ne miscam in cadru legal?Care cadru legal?Cel facut ca sa nu misti?

   Ștergere
 52. In Romania Legea e Lege numai cand vrea guvernul. Acum nu vrea.....

  RăspundețiȘtergere
 53. @aligator.
  Mare dreptate aveti.Din pacate,asta este adevarul.Asta s-a urmarit de la bun inceput!O tara fara viitor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai intai s-a inceput cu negarea trecutului!
   Sub 35 de ani nimeni nu mai stie ce tara aveam si cum a fost distrusa! ...pas cu pas!

   Ștergere
  2. Gigi ,colonie fara viitor .Tara nu mai e demult din pacate.Pana si guvernatorul e impus de afara.Si nu uita ca si armata e de vina ca am ajuns aici.A jurat sa apere poporul si ce a facut ? A pactizat cu politicienii masoni tradatori de tara contra a sute de grade (inventate) de generali si a unui trai luxos chiar daca poporul suferea (si sufera) de foame .Lacomi si fara onoare acesti generali de carton care sunt si ei tot tradatori de tara pentru ca au acceptat ca sa devenim colonie a perciunatilor , ba au tupeu sa ne mai si prosteasca in fata ca asa e in democratie si UE .

   Ștergere
 54. Din cei 80 sau 60 la suta sunt pregatiti, fapt confirmat de rezultatele la concursurile si olimpiadele nationale sau internationale. Numai ca se impune ca statul sa i stimuleze sa ramana in tara si sa lucreze pentru tara mai intai si apoi pentru ei, asa cum au facut o si inaintasi nostri, dar si noi(militari). Nu ne am dus la lucru afara, am stat si am slujit tata circa 30-35 de ani, uneori pe un venit mai mult de cat modest, la nivelul veniturilor din tara, nu din strainatate. Eu spun sa nu batem in retragere si sa fim dezamagiti in totalitate , intrucat s-a dovedit dealungul timpului ca am reziztat momentrlor grele ale poporului roman si nu numai atat, am renascut. Sa fim optimisti si apoi sa recationam intr un cadru legal, asa cu este acum si poate intr un viitor apropiat poporul se va schimba in bine. Daca poporul se schimba in bine si reactioneaza la orce nedreptate facuta de cei ce ne conduc, cred ca si acestea se vor schimba.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Pai optimisti am cam fost 15-20 de ani....acum ne-a trecut.

   Ștergere
 55. Tara este terminata, orice sperante ne sunt ciuntate, aici nu se mai poate trai in legalitate...legea 223 fututa , bagat pumnul in gura,ca;lcat cu cizmele in legalitate=bataie cde joc...banii furati din averea tarii lasati acolo unde sunt...condamnari =sula...Liviu Dragnea DOI LEI...cu SUSSPENDARE. Mai duceti-va dracului cu legile voastre, cu hotii vostri si cu toate matrapazlacurile voastre, mi-e rusine de asemenea conducatori. Bine zicea Maxim One,OUG 57 art 40 va ramane neschimbat, suntem niste mamaligi >>>ne meritam soarta!Traiti mai departe in fudulia voastra, fuduli si saraci, sarantocii Europului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. va demobilizati? nu e bine , srtigati tare sa va auda tot ce este militar si sariti pe ei.....nu lasati aceste lifte sa faca ce vor in tara asta, cum adica santeti asa de slabi? nu se poate.

   Ștergere
  2. ***Brenda, sincer iti spun, eram foarte entuziasmat si chiar hotarat sa ma bat ca un tigru, dar atitudinea de sila creata de acest "cezar" mi-a taiat 25% din entuziasm. Bineinteles nu numai atitudinea dobitocului ci si cea a "tehnocratului" alias "avianyc" care, retine a fost MM la noi in unitate, la Alexeni si nu stiu de ce ma musca tot timpul sub tot felul de IDuri. Fereste-te de prieteni...Oricum eu am gasit o cale sa-mi castig drepturile ce mi se cuvin si o sa lupt, doar, pentru mine.Cine doreste sa-l ajut sa scrie pe e mailul meu.Saptamana viitoare va fi sedinta comisie juridice apoi celelalte , luati legatura cu deputatii din circumscriptia voastra si faceti lobi pe langa ei. Vor voturi , sa ne dea voturi , altfel, devenim adversari.

   Ștergere
  3. dle KIS .marti la comisia de buget in discutie art 16 din legea 223 , astia alta treaba nu au ? in comisiiile celelaltew nu apare numic in leg cu oug 57, astia trag de timp , astapta sa treaca timpul . sa amane pana la pastele czilor , daca oamenii nostrii ar fi uniti ,ar sta in usa parl;amentului pana cand s-ar derula cotect toate sedintele comisiilor.D a , aveti dreptate , dupa cate vedem barbatii nostri fosti militari stau si asteapta sa isi bata joc de ei imbuibatii aceeia din comosii infrunte cu cel de la camera deputatilor . nu cred ca saptamana viitoare se mai poate face ceva , poate ,poate dupa sarbatori , dar nu stiu care ,alea de acum sau alea de la iarna/?

   Ștergere
 56. @Georgel.Vom zidi,vom construi bla,bla pt. unii dintre noi care suntem trecuti de 65 timpul este dusmanul nostru, atunci de ce dreak dau legi cu aplicabilitate peste 2 ani, cand la altii se aplica cu data publicarii in M. O.? De ce guvernul trecut avea bani si astia n-au? Pentru ca sunt precum papusile agatate de sfori condusi de merkel & co.Vai mama noastra de stat independent suveran indivizibil! Slugilor mai rupeti din biletelele primite ca sarcini in vizitele de lucru ,proverbul cu ,capul plecat sabia nu-l taie nu e bun deoarece i se ataseaza elegant un jug!

  RăspundețiȘtergere
 57. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 58. ''George Toparceanu''.Ma tu scrii de afara ( din colonie) sau te uiti prea mult la ttembelizo si ne vinzi poezii ca adevaratul Toparceanu. Vad ca esti rupt total de realitate.Nu ma mai dreanjez sa-ti raspund ca am observat ca esti din alt film Din pacate SF.Oricum optimismul tau era bun in 1990 cand eram un tigru economic al estului nu acum cand suntem terminati definitiv am ramas fara industrie , fara paduri , fara agricultura , si chiar fara pamant .Si apropo de ''. re-nastere'' stiai ca poporul ronan a omorat un alt popor roman in 25 de ani? Adica peste 25 de milioane de avorturi plus 5 milioane de emigranti .Niciodata in istoria umanitatii un popor nu si-a mai revenit dupa asa lovituri.Plus explozia necontrolata a natalitatii tiganesti care schimba proportiile etnice peste tot..Astea sunt lovituri mai fatale (si mai decesive) date poporului decat cele peste 5 000 de miliarde de euro praduite in 25 de ani de ''democratie'' bolsevica de tip colonial .Nu mai visa cai verzi pe pereti Romanistanul condus acum de Soros prin masonerie e la sfarsitul drumului Iar o minune (cum speram cu totii) cu o populatie lasa si trepanata TV nici Dumnezeu nu are cum sa faca. Dumnezeu ii ajuta pe cei curajosi nu pe lasi si pupincuristi si aici ma refer si la armata.Game over.

  RăspundețiȘtergere
 59. @talpalariu
  Noapte buna,vise placute.....noaptea mintii

  PS si culmea!!! ti-ai pus si poza cu un leu.Mai bine puneai un ghemotoc de plastilina.Pai nu??

  RăspundețiȘtergere
 60. asta este adevarata pedeapsa cu "suspendare":):)

  http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/3614/2664242/1/spanzuratoare.jpg?width=400

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Ai dreptate dar e nevoie de o padure de spazuratori pentru politicieni .Dar cum nici padure nu mai avem.

   Ștergere
 61. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 62. Sa citesti de sus pana jos, intr-o singura lectura, concluzia e jalnica. Suntem jalnici! Cred ca nici noi nu stim ce vrem. E nevoie de mai multa luciditate, e nevoie sa constientizam ca defularile, aici si aiurea in spatiul virtual, nu aduc nimic, decat un indiciu pentru cei care trag concluzii ca terenul e inca propice pentru planuri straine noua. Ma asteptam la o replica mai viguroasa din partea activilor...cei care au facut pasul, si nu numai, sunt inca debusolati si au,inca,sperante. E tare trist! Armata nu mai e a tarii, iar rezervistii chitaie pe bloguri. Cartea jucata de tara s-ar putea dovedi, in curand, jucata prost. Sutele de generali n-au decat sa plece incolonati pe linia itai! Nu vor ajunge! Au in sange tradarea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sutele de generali fripturisti de care zici nu vor ajunge niciodata pe linia frontului din mai multe motive.Au tradarea in sange cum corect ai zis ,nu le pasa decat de bani si avantaje personale si nu dau un part obosit macar pe acest popor chinuit .Dar motivul principal e ca nu va ataca nimeni o colonie de sclavi .Daca cineva vrea sa puna mana pe Romanistan stapanii coloniei vor negocia vanzarea coloniei ca de obicei prin tratate gen Trianon sau Ribentrop Molotov.Armata romananistana candva temuta de vecini e acum in zdrente ( cu dotare probabil din anii 60 ) are doar acum rol decorativ .De aia nu ni se permite sa achizitionam tehnica militara performanta ci doar vechituri de care rad si africanii. Avioane si nave de acum 50 de ani casate ( aruncate la gunoi) de altii cumparate pe bani grei si comisioane imense sunt numai bune ca sa credea tugulanul ca avem armata.


   Ștergere
  2. Cezare violatorule de capre adorator al zeului Onan iar te bagi ca chilotii in cur? Te mananca amigdalele si vrei iar sa te scarpin cu sula?

   Ștergere
 63. caline esti simpatic! Tot ce ne reprosezi noua faci si tu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fi in retragere sau a fi activ cred ca nu e acelasi lucru. Ce putere am eu? Da! Chitai pe acest blog...ca si tine! Si care e rezultatul?

   Ștergere
 64. @aligatorul
  ce anii '60? maine daca vrei iti arat ATS din 1952.....si cica e "operativ" hi,hi. Poate doar in hartoagele lu' mares ca in rest nici la festila nu porneste......ca despre DAC si ARO le vedeti si singuri......toate sunt "operative" la limbricii ocupati cu mazgalitul hartiilor.In rest? ...sa murim sanatosi.

  RăspundețiȘtergere
 65. Haaa haaaaa haaa .E si o parte buna aici .Noile arme cu frecvente inalte controlate din sateliti (care distrug orice circuit electric) probabil nu le afecteaza.Nimeni nu se gandeste ca vreo armata mai are tehnica care poate pornii la festila si ranga.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai, in izmene! Ca deobicei! Cum sa ne dezicem de comandantul nostru?

   Ștergere
 66. Preziceri despre viitorul națiunilor

  Zice-se că, în perioada Războiului Rece, la o întâlnire dintre preşedinţii Rusiei şi Germaniei, aceştia s-au amuzat aducând o ghicitoare să le prezică viitorul naţiunilor lor.

  I-a ghicit prima dată rusului:
  – Aoleu, văd puzderie de capitale: Moscova, Chişinău, Kiev, Minsk, Vilnius, Taşkent, Erevan şi altele, de nu mai încap în globul de cristal; vai, ţara asta va fi praf!
  Zâmbetul rusului îngheaţă.

  Germanul repede o întreabă pe ghicitoare:
  – În Germania, câte capitale vezi?
  Se uită ghicitoarea, se uită, ghiceşte destul de greu...
  – Una singură, Berlin!
  – Of, mi-ai luat o piatră de pe inimă. Dar de ce ai citit aşa greu?
  – Păi, era scris în arabă!

  RăspundețiȘtergere
 67. saptamana viitoae nu este nici o sedinta afisata , poate o va pune lunin, dar astia sant in stare sa se prevaleze ca e saptamana mare , dar ei fiind diavoli poate nu vor tine cont , dle KIS ,mu vedeti ca sant atatia tradatori printre noi>? astia sane ca pirul, ii starpesti greu .,slabe sperante cu rezolvasarea cerintelor noaste de dreptate, o sa zicem bogdaproste de ne lasa asa cum santem , eu va doresc putere de lupta .

  RăspundețiȘtergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. santeti un obsedat , nu aveti nici un pic de bun simt , sa va fie rusine, aici nu este spatiu pentru unii ca dvs ,aci sant discutate probleme ce privesc viata oamenilor , incetati

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Astia au lichidat L-164..ca apoi pe contributivitate in urma sporurilor sa castige cat cuprinde !
   Tot ei ..i-au bagat sub nas lui Ponta un cacat de lege ..care daca s-ar fi aplicat ..ei astia cu sfarleazA si reactie in cur ..ajungeau de la 15 miI in sus ...ceilalti lula ..lula
   .. Cam asa ..baga-i ma acolo ca nu citeste Ponta ..si ii adevarat ca nu a citit si a inghitit galusca si el si PADURARUL ..EX.MINISTRU ...

   Ștergere
 69. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 70. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 71. Rezervistii nu au incredere in politic datorita prigoanei la care au fost supusi in ultimii 6 ani, ca revers al medaliei nici politicul nu mai are incredere in rezervisti deci nici de serviciile noastre.Pe principiul externalizarii modului de hranire prin firme de catering, asa s,a externalizat apararea tarii (Deveselu, M.K., rotatia navelor de razboi in M.N., echipamentele militare ce urmeaza a sosi in tara ce in realitate sunt Tu. Tc. cu servantii aferenti) cu plata in natura R.M.G.C.,gazele de sist prin fracturare hidraulica Chevron, hidrocarburi din platoul continental Exon etc.In ultima perioada media basista inoculeaza ideea crizei sistemului de pensii datorita scaderii natalitatii,(14 mil.loc.2050)migratiei deci treaba e groasa ca pe mana!Noul val de politicieni format din tineri frumosi liberi si prosti nu au habar cu ce se manaca armata si pot legifera masuri crunte: anularea pensiei de urmas,sotii de militari bazati-va pe propria resursa nimic nu e batut in cuie, eu personal am fost soim al patriei,pionier,UTC-ist,PCR-ist simplu membru, si ca mine sigur mai sunt cativa si ne pot coace desfiintarea totala a pensiei pe motiv de odioasa dictatura,tortionarea m.t. bagati la arest deoarece dormeau in postul de santinela,pedepsirea bucatarilor ce sareau gardul cu pulpa de porc in spinare pt. placeri lumesti in garnizoana etc.Eu nu cred ca mai apuc dar cei mai tinerei puteti studia apicultura, impletirea cosurilor de nuiele si rachita asa preventiv. Acest comentariu este pamflet si nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea.

  RăspundețiȘtergere
 72. Baza de calcul a punctajului pensiei


  Prevederile legii pensiilor 263/2010

  Vezi aici Prevederile legii pensiilor 19/2000


  Enumeram mai jos unele sporuri permanente care intra in baza de calcul a pensiei fara ca lista sa fie limitata la acestea:

  1. Sporul de vechime.

  2. Sporurile pentru conditiile de munca (grele, toxicitate, etc)
  3. Sporul de santier pentru cei care lucrau pe santiere departe de domiciliu.
  4. Sporul pentru conducerea formatiilor de lucru.
  5. INDEMNIZATII PENTRU PERSONALUL NAVIGANT
  6. Majorarea salariilor pentru cei distinsi cu ordine si medalii.
  7. Sporuri acordate angajatilor unor intreprinderi (Romarta, Spitalul Elias, Studiorile Alexandru Sahia, etc..)
  8. Sporuri pentru lucru in subteran.
  9. Majorarea salariului pentru executarea unei functii suplimentare (sofer-taxator, primitor-distribuitor- gestionar, etc..)
  10. Majorare salariu pentru nevazatori.
  11. Indemnizatie de conducere.
  12. Spor pentru lucru sistematic peste program.
  13. Spor pentru lucru de noapte, pe schimburi conform unui grafic.
  14. Sporuri pentru lucratorii din invatamant (grade didactice, dirigentie, sef de catedra etc)
  15. Majorare salariu pentru profesorii din scolile speciale pentru copii cu deficiente.
  16. Indemnizatii acordate lucratorilor din domeniile “Ocrotirea sanatatii” si “Artistic”
  17. Spor pentru personalul civil care au lucrat in unitatile militare


  Nu fac parte din baza de calcul a pensiei urmatoarele castiguri:

  1. Castigurile in acord sau cu bucata.
  2. Castigurile pentru plata orelor suplimentare ocazionale.
  3. Participarea la beneficii a salariatilor din unitatile economice.
  4. Premiile anuale sau din cursul anului pentru realizari deosebite.
  5. Recompensele ocazionale primite in unele sectoare de activitate.
  6. Diurnele de deplasare.
  7. Indemnizatiile de delegare, detasare si transfer.
  8. Drepturile de autor.
  9. Drepturi primite la desfacerea contractului de munca.
  10. Al 13-lea salariu.
  11. Alte sporuri care nu au avut caracter permanent

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. baza de calcul pentru perioada 6 luni din cici ani inainte de 1994 , cerere de pensionare 1 ian 2016, rezervist plecat prin demisie fara drept de pensie . daca puti sa imi spuneti ce drepturi are ,acesta a avut si grupa de munca pe toti ani lucrati in armata , sadica li se calculeaza vechime si procent pentru grupa . ? cu mii de multumiri

   Ștergere
  2. cu scuze.....daca puteti..........

   Ștergere
 73. Nu va mai faceti iluzii cu sporuri si alte drepturi conexe care va doriti sa intre in baza de calcul. Acest lucru este batut in cuie. Incercati sa actionati asupra elementelor care se aplica bazei de calcul. Maximum posibil este ca legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015 sa nu faca nici o referire la OMM (Statutul Cadrelor Militare (legea 80/1995).

  RăspundețiȘtergere
 74. dle CEZAR ,te-ai pus pe sotii? sa te auda dumnezeu cu pensia aia de 3500, Asa ,da , dar ai un fix , nu ma scapi din ochi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Las' ca-l prinzi pe RH si pe noi de cate ori deschizi gura...

   Ștergere
 75. http://gandeste.org/general/pas-cu-pas-proiectul-de-distrugere-a-romaniei-se-deruleaza-implacabil/52747

  RăspundețiȘtergere
 76. http://gandeste.org/general/pas-cu-pas-proiectul-de-distrugere-a-romaniei-se-deruleaza-implacabil/52747

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Demonstrat si simtit pe propria noastra piele!

   Ștergere
 77. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred că prenumele de "Zambilica" îl poartă şi Cezar...

   Ștergere
 78. Volodea si al cu un ..coi ..trageti apa ...

  RăspundețiȘtergere
 79. V: Violeta,*** Viorel,*** Viorela, Viorica, Veronica
  S-a introdus si mult stimatul si ..iubitul Viorel MaKis!!!

  RăspundețiȘtergere
 80. Viorel,
  Nu fi misogin, felicită si doamnele domni!
  Fii si tu european...integreaza-te odata!

  RăspundețiȘtergere
 81. Răspunsuri
  1. Sa-mi aduc aminte!
   ...cred ca da! Si de el!
   :-)

   Ștergere
 82. http://alternativenewsromania.blogspot.ro/2016/04/sri-este-santajat-de-cia-implicat-in-spionaj-impotriva-europei.html?m=1

  RăspundețiȘtergere
 83. http://alternativenewsromania.blogspot.ro/2016/04/sri-este-santajat-de-cia-implicat-in-spionaj-impotriva-europei.html?m=1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dormi linistit, Securitatea te vegheaza si supravegheaza...

   Ștergere
  2. Procuror DNA sau de Aligatori?
   :-)

   Ștergere
 84. Iulian Mares24 aprilie 2016, 16:41

  Viorel,
  Nu fi misogin, felicită si doamnele domni!
  Fii si tu european...integreaza-te odata!
  Răspundeți
  tigri224 aprilie 2016, 18:21

  Vorbesti despre "transcezarul"?
  Răspundeți
  Răspunsuri

  Iulian Mares25 aprilie 2016, 07:30

  Sa-mi aduc aminte!
  ...cred ca da! Si de el!
  :-)

  Ce bine colaboreaza ..Tantalaul si cu Gogomanul ..
  Nu va mai obositi Lumea ...a reusit sa va CETEASCA bine !!
  Sper ca si cu umila mea contributie ..pam..pam ...



  RăspundețiȘtergere
 85. Buna ziua tuturor. O sa imi permit, cu riscurile de rigoare, de a face o propunere care sa conduca la valorificarea procentului de care beneficiem in legatura cu Ordinul Meritul Militar. Este doar o simpla propunere. Sper ca acest blog este citit si de liderii sindicali care participa la discutii, cu siguranta fiind monitorizat si de cine trebuie. Despre ce este vorba: la implinirea celor 15,20 sau 25 de ani, sporul de 10,15 sau 25 % sa fie introdus in salariu incepand cu anul respectiv/urmator. In acest fel, pe de o parte, activii vor beneficia imediat de ceva in salariu si cu siguranta vor avea si o motivatie sa mai ramana in sistem, pe de alta parte, fiind introdus in salariu, va fi luat in calcul pt pensie din start. Procentul poate fi acordat la salariu si functie.....stiu mai bine finantistii ce si cum. Este o simpla PROPUNERE, absolut dezinteresata si sper sa fie tratata ca atare, cu comentarii bune si rele....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Politicienii si ziaristii acoperiti si pe deplin conspirati ( majoritatea) la ordinul lui Soros vor sa batjocureasca MApN si MAI ( ultimul ''obstacol'' impotriva realizarii ''Ungariei mari ') atat pe cei activi cat si pe rezervisti.Ideea ta e buna si aplicabila intr-o tara normala dar inaplicabila intr-o colonie praduita de toti condusa de doi masoni (un bozgor francez si neamt corcit) . Dupa cum ai facut propunerea inseamna ca esti inca activ si propunerea ta nu e totusi ''dezinteresata'' asa cum sustii.Ti-am mai spus aici scriu multi baieti destepti si ''cine se scuza se acuza ''Cat priveste ''monitorizarea"" stai linistit internetul e monitorizat de toti si nu exista secrete aici

   Ștergere
  4. Domnule "Procuror", sincer, sunt rezervist. Daca credeti bine, daca nu, nu.

   Ștergere
  5. Nu cred .Oricum nu e important

   Ștergere
 86. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 87. Propunerea este interesantă dar costisitoare bugetar așa că m-aș mira să fie acceptată.
  Spre deosebire de alte armate a noastră a fost destul de prost plătită singurul mod de a mai compensa la soldele de grad si funcție fiind inventarea a tot felul de sporuri. Sporuri care apar si dispar in timp. De ceva vreme au început sa curgă decizii de pensie pe noua lege. Lumea pare mulțumită pensia e cam cât solda ca activ plus norma de hrană. Peste un an , un an și ceva, vor apărea și decizii de recalculare numai ca acolo nu vom avea anumite sporuri care sunt acum iar altele se vor recalcula și actualiza la nivelul începutului anului lui 2016 în procentele în care se acordau atunci adică mai mici decât cele actuale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pare multumita? Am un prieten care a iesit in 14 -01- 2016 cu 1600 lei pensie cu 31 de ani vechime de cascheta si nu e deloc multumit .Esti dubios tare karadenitz

   Ștergere
  2. ...ceva nu e ok..e cam imposibil sa aiba o pensie atat de mica!!!

   Ștergere
  3. ...ceva nu e ok..e cam imposibil sa aiba o pensie atat de mica!!!

   Ștergere
 88. Sculati,aviatori,oropsiti ai vietii,
  Voi aviatori,osanditi la foame sus,
  hai la lupta cea mare,
  aviator cu aviator sa ne unim,
  Sculati,nu-i nici o mantuire
  In guvern,parlamentari ,presedinte.

  RăspundețiȘtergere
 89. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 90. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!