vineri, 11 martie 2016

Material sec! Luni, 14.03.2014, va avea loc finala adoptării O.U.G. nr. 57/2015 de către Marele Senat Mioritic! Și niște noutăți statistice provenite de la Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N.!

1]. Va readucem aminte ca termenul de adoptare de către Senat a legii de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 este 14.03.2015. In situatia in care nu va exista luni dezbatere in plen, legea va fi adoptata de Senat in mod tacit. Pe de alta parte, si daca ar mai exista dezbatere in plen in ultima zi, este cunoscut faptul ca parlamentarii voteaza masiv asa cum si-au dat avizul pe raport cu amendamente, propriii lor colegi de partid din comisia sesizată pe fond. Raport pe care l-am detaliat in materialul anterior.  Concluziile rezultate din majoritatea comentariilor fiind că amendamentele la Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, schimbă doar ambalajul atacului asupra pensiilor militarilor, nu si esenta. Urmand ca după data de 14.03.2015, legea adoptata de Senat sa intre in dezbatere la Camera Deputatilor care este și camera decizională.

2]. Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. publică situații statistice cu documentele inregistrate la sediul institutiei pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare. Link - aici! Din care aflam ce se vede și mai jos.
295 de comentarii:

 1. Nu ma astept ca in plenul Senatului sa se modifice in plus sau minus ceva, ii doare in "basca" pe senatori (sau mai precis pe liderii de grup) de ce vor militarii (in rezerva). Totul depinde de ce se va petrece la Camera Deputatilor, daca Mircovici&comp. vor sustine corecta amendare a pct. 40 din OUG nr. 57/2015, aia fiind camera decizionala.
  Cat despre statistica CPS a MApN... nu spune mare lucru. De recalcularea si reactualizarea celor aproape 22.000 cereri depuse nu se pot apuca de treaba din lipsa de Procedura aprobata. La fel si cererile pentru restituire potrivit art. 121, doar ce s-a aprobat in Guvern ieri HG-ul cu Metodologia, dar mai trebuie si publicat in M.Of.

  RăspundețiȘtergere
 2. Statistica din 08.12.2011 arata ca un numar de 7546 de pensii aveau cuantumul recalculat mai mic decat cuantumul din 31 dec. 2010, deci acest numar de pensii au beneficiat de masurile cuantumului avantajos din Legea 241/2013. Azi , 11.03.2016 , un numar de 8062 de cereri, pentru restituirea diferentelor dintre cuantumul din 31 dec.2010 si cuantumul recalculat platit ,s-au inregistrat la CPS. Oare mai sunt cereri de transmis ? Excluzand erorile de neintelegere imi pun intrebarea : UNDE ESTE ADEVARUL ? Sa fie adevarat numarul de 26500 , deviza blogului pe care discutam ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai sunt diferente rezultate din fluxul de calcul. Au gresit si dupa contestatie la doua luni au revenit. Astfel pe doua luni s-a produs un prejudiciu.

   Ștergere
  2. Acel număr din decembrie 2011 a crescut ca Făt Frumos prin decizii de rerevizuire care au tot curs de prin primăvara lui 2012 pană inclusiv acest an. Cel puţin o cerere mai este de trimis, cea a mea.
   Acest număr a fost cel declarat de persoane cu acces la astfel de date deci sigur era adevărat la momentul respectiv

   Ștergere
  3. Asteptati limita maxima de depunere a cererilor de restituire

   Ștergere
 3. In ceea ce priveste numarul de fise cu locurile de munca , daca se pastreaza amendamentele la OUG 57/2015 si nu se revine , cel putin (!) , la parametrii originali ai Legii 223/2015 , este o situatie de palmares.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect, si eu as mai avea de crescut stagiile in conditii de munca pentru perioadele cat am fost pe la cursuri, dar cu ce m-ar ajuta, daca am deja 50 ani vechime cumulata. Si dupa lege, si dupa OUG, si dupa amendament, se adevereste butada cum ca "vechimea cumulata prea mare dauneaza grav sanatatii". Fapt pentru care actualii militari activi vor sta cu ochii pe calendar si in prima zi cand vechimea cumulata nu le va mai aduce vre-un spor la pensie vor parasi sistemul. Deja multi fosti colegi cu varstele de 50-51 ani si-au depus rapoarte de pensionare folosind reducerile de la conditiile de munca. Daca nici OMM-ul de 20% nu ii va mai ajuta (prin pierderea procentelor conform amendamentului de la Senat), chiar ca nu are sens sa mai ramana in sistem, si asa viata este scurta.

   Ștergere
 4. Luni 14.03.2016 trece prin Senat OUG 57/2015:
  1) cu un amendament la art 16 strecurat in stil mafiot,prin care se fac pensii la amante dupa 10 ani de moooe.
  2) amendamentul la art 29 un articol care nu respecta absolut de loc topica limbii romane motiv pentru care da loc la interprtari care de care mai fanteziste, el suna asa: "a) militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime cumulata conform art3 lit.f) de cel putin 25 de ani, beneficiaza, la implinire varstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din baza de calcul prevazuta la lit.b), art 28 si art.108;"
  La ce lit.b) face referire caci art.28 nu are lit.b)? Face referire la lit.b) din art.29? Atunci mai trebuia si specificat, si daca face referire la art.29, lit.b) nu este bine ca aici este vorba de o limita de procent si de cuantum , iar lit.b) face referire la un spor la acel cuantum.
  Ma intreb oare cei care au formulat aceste amendamente cate clase or avea, dar ce ne facem ca l-au votat oameni cu doctorate multe si care se jura ca nu-s plagiate?
  Liviu Po, un tip optimist de felul lui a gasit cheia descifrarii acestor formulari ambigue, dar ce ne facem cand vor pune mana finantistii pe lege si o vor interpreta cu teama firesca de a nu fi vinovati de acordarea de drepturi necuvenite.
  Sunt convins ca legea in forma aceasta va include in intervalul 80-100% sporul de vechime (1%/an), pensia suplimentara si OMM (SOSP), astfel prin sprijinul acordat de senatori, initiind aceste amendamente am mai pierdut 2%.
  Tot ce i-a interesat a fost amendamentul cu amantele imbatranite si devenite plictisitoare dupa 10 ani. Este si normal, uneori te saturi de ele si dupa 10 zile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. La formularea amendamentelor au participat personalitati celebre ale lumii politice de azi gen dna.Ecateria Andronescu ( mare profesoara universitara ), dl. Serban Nicolae ( mare jurist) , dl.Cornel Dobritoiu ( mare general dintr-un birou pe la NATO - in activitate), dna. Sava Otilia ( cred ca si dumeaei este o mare specialista in ceva ) , etc. Atunci , cum se explica asemenea analfabetism ?

   Ștergere
  4. @ Trofin 11 martie 2016, 21:09. Cei desemnati sunt cu adevarat foarte inteligenti. Problema lor este una singura: chiar inteligenta. A fi inteligent, nu inseamna a fi si moral. Cei morali nici nu au ce cauta in politica.

   Respectivii au primit doar ordin sa "mermelească" O.U.G. 57/2015, ceva in genul: " - Bai, iar ferchezuiti voi O.U.G. 57/2015 astfel incat sa ii ametiti pe astia cat mai bine. Dar ordonanta sa ramana tot la fel!" Iar cei numiti de tine, au dat cu ceva fond de ten pe ordonanta. Pastrand intact rahatul de sub pres.

   Cu alte cuvinte, cei denumiti de tine, chiar sunt inteligenti. Numai ca sunt in slujba Diavolului.

   Ștergere
  5. @ R26500 , cred ca un om inteligent , bineintentionat, nu poate sa execute ordine precum o sluga cu un nivel precrar de inteligenta. Acesti "oameni inteligenti " ( nu cred ca au fost verificati de cineva ! Poate doar marele general Dobritoiu , fiindca a fost pe la NATO , intr-un birou ), au comportament de slugi sau mai bine zis de slugoi. Textele incalcite , ilogice nu sunt apanaje ale omului inteligent.Degeaba le luati apararea!. Nu merita.

   Ștergere
 5. Daca trece cu amendamentele propuse imi permit sa fac unele constatari, nu mai spun ca este bine sau ca este rau, pentru ca ii deranjez pe unii care folosesc un limbaj mai colorat, daca nu le impartasesti ideile.
  Prin noua reglementare, "pierd" 2 % cei cu ordinul militar clasa 1 si vechime mare, cei care ajung la max initial admis de 85 % , "castiga" cei cu vechime mai mica, in special cei din unitati desfiintate si trecuti in rezerva in urma cu mai bine de 10 ani cand au fost reduse efectivele, pentru ca daca au sub 25 de ani vechime li se scade din 80 % si nu din 65 %, ori li se aduga cateva procente la 80 % daca au peste 25 de ani vechime......cei mai multi nu au meritul militar sau daca il au este cel de 10 %. O fi bine ...o fi rau ....va las pe dvs....

  RăspundețiȘtergere
 6. Pentru cip dragos din 9 martie, dar nu numai......
  Daca imi permiteti sa intervin si eu cu o precizare. Stagiile din civilie nevalorificate pana la 31.12.2015 pot fi valorificate incepand cu 01.01.2016 in sistemul public de pensie. Atentie. nu la implinirea varstei legale, cum spune dl cip..., ci la fel ca pana acum, adica cum au fost valorificate anual la casele sectoriale militare. De ce ? pentru ca suntem pensionari pentru limita de varsta si la fel ca orice alt pensionar civil care lucreaza peste varsta legala de pensionare, vechimea se valorifica la casele sectoriale civile. Legea 119 precizeaza la inceput ca pensiile aflate in plata la data de 31.12.2010 devin pensii pentru limita de varsta. Conform legilor in vigoare stagiul adaugat are ca baza de calcul vechimea completa stabilita legal, in cazul militarilor pensionati pana in 2010 ea este de 20 de ani. Parerea mea este ca dupa obtinerea punctajului, trebuie luata o adeverinta de la casele miltare de pensii in care sa se precizeze vechimea valorificata de ei.....pana la data de ....pentru a sti casele civile de unde se pleaca in calculul stagiului adaugat. Atentie, recalcularea pensiilor militare se face la vechimea avuta la trecerea in rezerva. Cea adaugata ulterior in civilie, pana la 31.12.2015, va fi platita in continuare de casele de pensii militare. Toate bune,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Traian,
   Va rog sa reveniti cu precizari pentru ca toate interpretarile de pana acum au fost contrare celor sustinute de dv., inclusiv intr-un comunicat al CPS.

   Sigur ca ceea ce spuneti dv. este perfect constitutional si legal juridic si as fi interesat sa precizati daca sursele dv. sunt credibile si recunoscute ca autoritate.

   Aceasta problema am adus-o in scris in atentia Comandantului Suprem de unde am primit un raspuns mai mult decat evaziv, chiar dezamagitor, ca sa fiu elegant, sub semnatura unui consilier anonym, un oarecare Piscociu, iritat ca "nesimtitul" de colonel are tupeul sa strice linistea prezidentiala de la Cotroceni.

   De asemenea, am informat in scris pe Primul ministru care, cu eleganta europeana, m-a pasat la MAPN care, la randul sau, cu parfum de ambassador si sot de nevasta...mi-a recitat din Lege.

   De asemena, Avocatul Poporului a pastrat o liniste enigmatica asupra petitiei pe care am adresat-o si domniei sale.

   De aceea sunt circumspect privind realitatea spuselor d-voastra desi mi-as dori sa fie adevarate.

   In asteptarea raspunsului d-voastra, va rog sa primiti asigurarea consideratiei mele.

   Col.rz.V.Iosif

   Ștergere
  2. @Traian ora 16:35
   Din pacate, referitor la valorificarea stagiilor din civilie la implinirea varstei legale, nu spune dl. Cip, ci o spune CPS a MApN. Si o spune in scris, nu verbal sau la nivel de barfa. Eu sper sa aveti dreptate in ceea ce spuneti, dar deocamdata asta e pozitia oficiala a CPS. In plus, pentru a beneficia de pensie civila e nevoie de 15 ani vechime efectiva. Cat despre pensia pentru limita de varsta, este adevarat, dar suntem pensionari militari cu 01.01.2016. In sistemul public de pensii nu putem beneficia de pensie pentru limita de varsta decat la 65 de ani. Si nici grupele de munca din armata nu sunt luate in calcul. Prin urmare, desi ar fi bine sa ma insel eu si sa aveti dumneavoastra dreptate, ma cam indoiesc.

   Ștergere
  3. Din pacate stagiile de cotizare se mai pot valorifica numai la implinirea varstei legale, nu o spune dl. Cip ci o spune Casa de pensii sectoriala a armatei. Si o spune in scris, nu pe barfe. Este adevarat ca avem pensii pentru limita de varsta, numai ca sunt pensii militare, incepand cu 01.01.2016, nu pensii civile. In sistemul public de pensii trebuie sa aveti vechime efectiva de minim 15 ani si varsta legala de pensionare, pentru a putea obtine pensie pentru limita de varsta.

   Ștergere
  4. @vasile.Cmd.suprem ati spus? Av.al poporului? Avem noi asa ceva in tara?

   Ștergere
 7. Breaking News!Ordonanţa de urgenţă 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare nu prezintă elemente de neconstituţionalitate, precizează vineri, într-un comunicat de presă, Avocatul Poporului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta spuneam si nimeni nu accepta.
   Orice ordonanta data pe masuri fiscal-bugetare fustificate nu poate fi declarata neconstitutiona. Exista decizii CCR în acest sens.
   Asa-i daca nu cunosti legile si te arunci doar cu gradul de general inainte.

   Ștergere
  2. Ciorbea este chior dar, nu stiam ca-i si las!
   Tine de scaunul ala...sa nu-l schimbe!

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares 11 martie 2016, 18:52. Ei, parca exista vreun desemnta politic care sa fie fecioara. Toti sunt niste fufe politice si atat!

   Ștergere
  4. Asta o putea constata numai Curtea Constitutionala.Cu ce drept spune Avocatul Poporului asa ceva?
   De ce isi aroga niste drepturi ale altei institutii?

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa tare e Cezar asta ? Tu vrei sa ne sperii..

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Pt Traian
   1. Stagiul complet de cotizare de 20 ani era prevazut in art.5/legea 119/2010. Acest articol este abrogat prin art.124/legea 223/2015
   2. Recalcularea pensiilor cu lg. 223/2015 se face pe baza unei vechimi cumulate, care la cei mai multi este mai mare decat vechimea la trecetra in rezerva pt.c. se adauga suplimentul de grupa de munca prevazut de art.21 al.3 si sau eventualele stagii de cotizare recunoscute ca vechime in munca realizate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi
   3. Teoretic, foarte greu si practic s-ar putea solicita de la CPS reducerea vechimii cumulate, a stagiilor de cotizare civile si a vechimii in serviciu prevazute la art.3 lit.e) pct.3-5 (vezi art.27) in vederea valorificarii acestei vechimi in sistemul public de pensii.
   4. Valorificarea stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 1 ianuarie 2016 si a celor realizate anterior acestei date, dar care nu s-au valorificat pe legea 223/2015 se pot valorifica in sistemul public de pensii, dar nu cu stagiul complet de cotizare de 20 ani.

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Daca tot am vorbit de Patton ..hai sa ,,ne mai si radem""!!!
  Se termina razboiul Patton ..vine victorios si cu merite incontestabile de pe front ..dar pentru ca i-a ..-utut in gura pe unii luptatori (sic) de la Washinton ..nu mai se gaseste alta functie decat ..Seful Arhivei ..o functie de colonel cacacios ...
  Acum SA_L SCOATEM la pensie pe Patton pe L-164...fara IC +SM..functie inferioara ..ha..ha..ha....realizezi grozavia ...??
  ..Dar nu-i bai ..ca vine apoi Contributivitatea ...si soc ..primeste Patton o pensie astronomica ...anii de razboi ..platiti nu gluma ..sporuri uriase .....etc ..
  Hi..hi..hi..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Glume, glume. Dar militarii acelei generatii au beneficiat/beneficiaza cei care mai sunt in viata, de pensii militare. Pentru 5 ani vechime in serviciul militar.

   Ștergere
  2. Pentru restabilirea adevarului, mistificat doar de unul singur, ia de aici....adevarul si stabileste singur ce inseamna maniPulaRea:

   https://ro.m.wikipedia.org/wiki/George_S._Patton

   Ca sa nu mai vorbim asa...la o cafea!

   Ștergere
  3. Saracul Patton, nici nu s-a mai intors in US, dar de pensie...., dar de arhive....?

   Ștergere
 11. concluziile av. poporului, vezi aici:http://www.agerpres.ro/justitie/2016/03/11/avocatul-poporului-oug-privind-salarizarea-personalului-platit-din-fonduri-publice-nu-are-elemente-de-neconstitutionalitate-15-48-16

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era de asteptat! Trebuie sa modificam legislatia si sa o obligam pe navasta-sa sa participe la mobilizare/razboi!

   Ștergere
  2. Va asteptati la ceva bun de la asta? A plecat de la guvern si ne-a lasat cu luminita nereperata.

   Ștergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica iti va ramane de mila in plata actualul cuantum ca fiind mai avantajos. Pai cam in situatia asta suntem toti. Asa a fost conceputa OUG 57/2015.

   Ștergere
  2. Cat ai tu Kis pensia de te plangi ca o baba gravida ? Ia zi .

   Ștergere
 13. R-26500
  Traiam cu impresia ca la recuperari vor fi dupa atita agitatie vreo 30 de mii.
  Da chiar asa ,doar 8000 din 170 de mii?
  Mă,chiar așa?
  Rezulta cumva ca totusi la 95% le-au crescut pensiile dupa L 119,OG1si L263? Tu ce zici? Dar vezi,grija sa nu te contrazici cu comenturile anterioare.
  Și cine a zis că minciuna nu are picioare lungi,hă,hă,hă

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ma contrazic. In primul rand ca suntem abia la inceputul lunii a 3-a. Adica e timp berechet. Apoi ai dat-o rau cu oistea in gard. In material este doar statistica de la M.Ap.N. Iar 170 000 de militari in rezerva sunt la un loc, in toate ministerele. Altfel ai fi observat ca din cca. 70 000 de militari in rezerva/retragere din M.Ap.N. - doar 22 000 s-au inghesuit sa depuna cereri de recalculare. Doar 13 000 sa depuna cereri pt. actualizarea grupelor.

   Daca este sa merg pe logica ta, ceilalti pana la 70 000 nu sunt interesati sa depuna cereri de recalculare - lasa M.Ap.N. sa le aleaga din oficiu ultimele 6 luni. Iar cat priveste grupele, tot dupa logica ta ar rezulta ca ceilalti 65 000 nu au de ce sa mai depuna, fiind din prima in CS si AC. Nu?

   Legat de cererile de restituire. Nr. cel mai des vehiculat de "diminuati" a fost exact cel din antetul blogului: 26 500. DIN TOATE MINISTERELE! Era undeva o statistica si pe ministere, dar nu mai am chef sa o caut! Prin urmare, nu minciuna are picioare scurte, ci ... memoria ta. Dar statitistica de la M.A.I., S.R.I., S.T.S., S.P.P. si S.I.E., unde este, baiete? Ca doar asa ajungi la 26 500?

   PS 1: 8 000 din 70 000 fac 11.42%. Pana acum. Adica ai gresit inclusiv procentajul. Culmea ar fi sa vezi cu trecerea timpului, cum creste numarul de cereri, inversand procentajele. HA, HA, HA!

   PS 2: Din cei 26 500 au fost si ucisi unii, stai tu linistit. La schimbarea legislatiei in 2011, de catre Basescu, Boc, Oprea, TU!

   Ștergere
  2. ufff, ce bine că m-am linistit !!!!!

   Ștergere
  3. Asteptati limita maxima de depunere a cererilor(undeva 30septembrie)ptr restituire sume retinute si vom vedea cifra exacta nu credeti?.

   Ștergere
 14. AviyaMuc, alias Tigri 3, Bulău, Bulan şi-aşa mai departe...sau cum dracu-ţi mai zici; amice, sunt foarte mulţi rezervişti, mai ale din cei vîrstnici, care habar nu au de noua lege a pensiilor militare. Nu au habar pentru că nu au informaţiile la zi. Uite, în seara asta am vorbit cu 2 pensionari şi nu ştiau de noua lege.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS. Culmea e că unul dintre ei este bucureştean, dar este aproape la 80 de ani....

   Ștergere

  2. îmi pare rau , Bulău nu folosesc.
   pă cuvînt!

   Ștergere
 15. @ Pt. cei care asa va mananca de multe ori in ..ur [http://www.cotidianul.ro/curiozitati-si-enigme-in-recalcularea-pensiilor-militare-134622/].

  Curiozităţi şi enigme în recalcularea pensiilor militare

  Extrase:

  "Pensii în plată de peste 5.500 lei au fost majorate cu 15-20 la sută, în timp ce pensii de până în 2.500 lei au fost diminuate cu peste 30 la sută.

  În acelaşi timp, majoritatea pensionarilor militari cărora le-au intrat în conturi, până la această dată, pensiile recalculate sunt disperaţ că deşi nu depăşeau acel plafon de 3.000 de lei "sub care nu se scade", cum i-au minţit Boc şi Oprea pe Băsescu, au numărat cu 30 la sută mai puţini bani.

  Surprinzător este şi faptul că beneficiarii majorărilor substanţiale ale pensiilor nu sunt nişte fitecine, ci numele cele grele din nomenclatura sistemului securitatii - de la Ceauşescu până la Băsescu".

  REPET ULTIMUL PASAJ:

  "Surprinzător este şi faptul că beneficiarii majorărilor substanţiale ale pensiilor nu sunt nişte fitecine, ci numele cele grele din nomenclatura sistemului securitatii - de la Ceauşescu până la Băsescu".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi ca am dreptate cu pensia militara minima si cea maxima . Asta la vechime ca militar de minim 25 de ani.Pensia minima 2000 de lei , iar maxim 4 pensii minime. Raport 1/4 . Toate problemele sunt astfel rezolvate.Creste pensia minima autonat creste si pensia celor care ''o au babana'' .Sa vezi atunci cum lupta toti generalii sa creasca pensia militarilor de rand .Iar cei cu vechime de sub 15 ani de militarie sa ia pensii civile plus un spor pentru perioada cat au fost militari sau functionari publici cu statut special.

   Ștergere
  2. NU CRED CAAR FI BINE ASA.
   REZOLVAREA EU O VAD ASTFEL:
   -LEGEA 223 FARA PLAFON
   -IMPOZITARE IN TREPTE ,CU DEDUCEREA CE SE.CUVINE .
   NU ESTE AGREATA DE UNCHESEI .
   LA FEL SI LA SALARII .

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Nu vrei plafon? Esti lacom nu-i asa ? Atunci pensiile mari vor devenii imense iar cele mici nu vor mai insemna nimic.Si fara plafon sigur vor exista revolte ale militarilor .Si atunci s-ar putea ca pensiile alea babane sa fie taiate si mai brutal decat 1/4 cum zic eu , de unul ca Boc.Ai grija ce iti doresti .Nu se poate ca acum un sgv veteran ( 3-4) misiuni externe sa iasa la pensie cu 600 lei iar un general de birou sau chestor cu 12 000 lei .Adica dd 20 de ori pensia unui militar profesionist . E noaptea mintii.

   Ștergere
  5. Pensiile militare plafonate pe grade (cu marje pentru un grad )cu un raport 1la 5 ..este o ideie ..superinteligenta ...!
   Ave Bulan ..

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. La fel in ..LOGISTICA...

   Ștergere
  9. Ideea e simpla .Pentru a nu egaliza toate pensiile sa existe un plafon minim si maxim in functie de fiecare grad .Asa fiecare militar cand intra in armata stie de la inceput ce pensie poate avea .Exact ca in majoritatea tarilor Nato.Si reducerea drastica a functiilor de chestori si generali .De altfel in servicii o mare parte din efectiv au grade de generali si colonei ceea ce e deja absurd.

   Ștergere
 16. @@@R-2650011 martie 2016, 22:44

  ati face bine sa specificati si faptul ca link-ul postat de dvs din ziarul "cotidianul" este de fapt un articol aparut RETINETI!! in data de 12 ianuarie 2011 adica acum mai bine de 5(cinci) ani

  asta asa ca sa nu inducem lumea in eroare….poate altii cred ca articolul se refera la PREZENT
  http://www.cotidianul.ro/curiozitati-si-enigme-in-recalcularea-pensiilor-militare-134622/....... la ora 22:44 ieri

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si ce este cu asta? Tot dupa 5 ani m-a enervat ala care isi zice Tigri 3 care prin interventia sa a a vut tendinta (continua de fapt)sa ii la misto pe cei care am avut pensiile taiate la 1/2.

   Fapt pt. care i-am trantit si eu link-ul prin care o jurnalista il catalogheaza drept apartenent al nomenclaturii securitatii.

   Apreciez ca o persoana care este capabila sa ia in zeflemea ce s-a intamplat in 2011, este lipsita complet de scrupule. Din cauza diminuarii pensiilor au murit militari la modul real. Mai multi sau mai putini nu conteaza, dar au decedat. Si când vine unul ca Tigri 3 - inconstient ca i-a fost gonflata pensia prin metode meschine, respectiv taind de la altii carora le-a fost determinat astfel decesul ... Tigri 3 care persifleaza ce s-a intamplat, precis te apuca dracii. Nu din cauza ca i s-a marit pensia, ci din inconstientei. Cum sa persiflezi asa ceva când lovelele de marire au ca pret zeci de mii de rezervisti traumatizati si cati or fi fost dintre ei si decedati?

   Ștergere
 17. off topic
  vizionare placuta :):)

  https://www.facebook.com/Ceva.deoseb1t/videos/1007423696016026/

  RăspundețiȘtergere
 18. ISIS-directia taxe si impozite

  https://www.facebook.com/kamy.siddique/videos/10205515760482445/

  RăspundețiȘtergere
 19. Stiti cumva odata ajunsa in Camera Deputatilor care va fi parcursul Ordonantei? Va trece prin tot felul de comisii? Va fi un termen de adoptare? Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. 12671 nu reprezinta numarul cererilor facute de pensionarii militari pt reancadrarea in grupele de munca. Acest numar reprezinta fisele cu noile grupe de munca intocmite de centrele militare si inaintate la CPS.
  Pe baza acestora CPS desfasoara singura activitate posibila de aplicare a legii 223/2015: calculul vechimii cumulate

  RăspundețiȘtergere
 22. Ma deranjeaza faptul ca, maximum 2 postaci, critica indirect sesizarea de neconstutionalitate a art. 40/OUG 57, pe care Ciorbea a respins-o si nu i-a dat curs spre CCR!
  Asa fini juristi, cum se considera, de talie mondiala, ce i-a impiedicat sa depuna si ei o solicitare la Av. Poporului?
  De critici de serviciu, neducand lipsa, noi, ca natie, ma intreb si va intreb, nu cumva ei sunt penibili, acum?
  Pentru ca eu iau de bun faptul ca sunt experti si atunci de ce nu au elaborat o alta solicitare si acum doar critica, in fapt ceea ce nu au facut?
  Mai bine, ar tace pe veci!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te referi la mosul ala Alecu? Ala e doar partar cu gura mare ..

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel,
   Nu mai citi pe postacii multilateral dezvoltati!
   Nu vezi ca pe El nu era pilot, era sofer...etc
   Boala grea invidia, dar unii nu stiu ca nr. decolarilor nu a fost mereu = cu nr aterizarilor!
   Au o varsta...unii s-au nascut batrani, altii clevetitori, altii prosti!

   Ștergere
  2. Asa e Mares ''da-i dracului de prosti''.Ce ''e smecheri'' ca noi care avem pensie de 11000 de lei dupa ce am tocit atatea scaune de birou. Viata grea nu gluma. Etete la ei ce tupeu au.

   Ștergere
  3. SA STITI CA A CONTAT SI BIROUL.
   AM LUCRAT SI SI .
   NU VA IMPARTASESC IDEIA DECAT CA O SPUNETI CU ...NADUF.

   Ștergere
  4. Toto iany cred ca a contat .Doar pentru ca ai facut hemoroizi ca si Mares.Altceva ninic.

   Ștergere
  5. Bulan,
   iti trimit pe card, din cei 11 500 ron/luna cate 1000, ca sa taci, nu mai platesti nici impozit nici cass! E bine?

   Ștergere
 24. Pentru cei ce n-au loc de pensiile pilotilor militari,tin sa mentionez ca suntem putini,in jurul cifrei de 1000(o mie),cauzele le stiti-stresul ,suprasolicitarea si bolile profesionale,in plus durata de viata a unui pilot este cu cel putin 20 de ani mai mica decat a unuia care a avut o viata si munca linistita.va multumim pentru URA nemasurata pe care ne-o purtati.Se spune ca din OUG57,art 40 /28 nu au anulat litera "E" deoarece ar destabiliza fondul de pensii ,numai ca in acelasi timp peste 2000(doua mii) de fosti parlamenhoti au depus cereri sa li se dea bani grei pentru pensii compensatorii,iar d-l Mircovici fiind si profesor universitar a introdus anularea literei"L" din paragraful sus mentionat ,litera care se refera la "plata cu ora" iar cei ce beneficiaza de aceasta sunt mai multi ca pilotii,si vor trai suta de ani asa ca sa manance linistiti aceste pensii,cu toate ca literele respective sunt "pe picior de egalitate "in aceasta lege si cea referitoare la piloti nu ar mari pensia cu 50 si peste 50% ca si in cazul profesorilor militari,sau cantaretilor/artistilor..Cat CINISM!

  Bifăm tăcuţi în catalog
  Îndureraţi, alt nume
  Un alt aviator grăbit
  A decolat din astă lume;
  dar...
  La mormant nu-mi trebe lacrimi
  Lacrimi de pensionar
  Las in urm-aceste patimi
  Am BREVET in buzunar!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am brevet Mecanic Conductor clasa a2-a si Brevet Parasutist -obtinut la Bobocu si Brevet Alpinist ..obtinut la Predeal ...!!

   Ștergere
  2. Cat CINISM ..sa nu-mi dea TOATE SPORURILE ...!!

   Ștergere
  3. Ps ..a venit restructurarea ca de nu luam brevet si de scafandru...
   Asa ca am mai facut un ultim curs..de informatica si ce sa vezi am si brevet pentru comP. (luam 12% )....

   Ștergere
  4. Brevetarea in parasutism nu se facea la BOBOC(nu Bobocu), dar Brevetul de mulgator emerit???

   Ștergere
  5. BOBOC este o localitate în județul Buzău, Muntenia, România, aflată în zona de câmpie din estul județului, în comuna Cochirleanca. Numele localității provine de la mocanul vrâncean Radu BOBOC, care a construit prima casă a satulu

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Pentru obtinerea unui brevet de parasutist trebuie sa faci vizita medicala si un curs de pregatire pe care sa-l absolvi-nu este cazul tau! Apoi iti trebuie minim 10 salturi la care trebuie sa treci anumiti parametri impusi,chiar crezi ca orice "cow boy" din Vestul...Romaniei , poate face asta?

   Ștergere
  8. Multi din Vest avem brevetarea in parasutism ..dar ce stie unul ..care in cel mai fericit caz DOAR ne ducea pana la locul ...unde incepea maciucareala ..apoi el o stergea repede la locul in care siguranta ii maxima ...!!!

   Ștergere
  9. Cu ce e mai ''tare'' un pilot de elicopter ca un scafandru de lupta ? Scafandru care face salturi din elicopter iarna de la 5-12 m in apa rece ca gheata la 2-3 grade . .Speranta de viata a scafandrilor de lupta e mult mai mica ca a unui pilot.Si mai sunt si marinarii militari mai ales cei de pe VT descoperite vai viata lor .IN ARMATA nu e pension de domnisoare si cand vad un militar cu vechime de peste 30 de ani il privesc cu dispret.Sigur a fost un politruc sau ''orientat'' de birou altfel nu rezista.

   Ștergere
  10. Pt parasutism unde faceai vizita medicala?
   Ca sa beneficiezi de ceva trebuia ca la functia din stat sa fie trecut Pst!

   Bulane,
   Ne batem in specialitati?....las-o in colo de treaba! Fiecare are rolul lui!
   Te uiti la filme cu seels?
   Nu are rost o astfel de clasificare! Este daunatoare chiar!

   Ștergere
  11. Eu nu ma uit la filme de genul ala sunt prea banale .

   Ștergere
  12. Stiu,....
   Discoverry,...etc!
   Dar, tu le scrii scenariul!

   Ștergere
 25. Patton a reușit, la 6 mai 1945, să elibereze orașul Pilsen, fapt ce a marcat eliberarea celei mai mari părți a vestului regiunii Boemia.

  Nemulțumit de refuzul superiorilor săi de a-i încredința comanda unei operațiuni pe frontul din Pacific și de funcția sa de guvernator militar al Bavariei, a intrat în diferite polemici, care l-au îndepărtat de la comanda Armatei a 3-a și a fost transferat la armata a 15-a, care se ocupa cu redactarea unei istorii a războiului.

  În acest context defavorabil, generalul a avut în vedere demisia sa din armată, dar în cele din urmă și-a asumat, în octombrie 1945, comanda armatei a 15-a.

  RăspundețiȘtergere
 26. Daca CiorBea ..,
  Si chior si fonfait,
  A decretat ..asa pe nas :
  Ordonanta ..pas !!
  Mares-alul striga tare :
  Fratilor pe ..trotuare ..!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tigri2 se lupta tare /Dar nu-i place pe trotoare/De la miting el lipseste /Pe centura pritoceste.

   Ștergere
  2. Pis Kis pis pisica pis/La razbel tu ne vrei miss /La placinte inainte/La rezbel tu stai cuminte.Si te scarpini la manse-ta/Tragand tare din suzeta .

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 27. PADINA PETRE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ--COMISIONER DE PIEI DE .ULA
  Adresa Str. SURORILE MARTIR CACEU 12 Timisoara
  TELE;0733515736
  alias BULAn-Fostul sergent BULA,
  Chiar asa esti de idiot,iti pui mana la ochi si crezi ca nu te vedem?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1 ciurdar cere 100€/Actiune!

   Ștergere
  2. MaKis si Mares-alul...cu ce se ocupa !
   Vreau sa va vad si pe voi PFA...si apoi mai discutam ...

   Ștergere
  3. S-a gasit ciurdarul, 100€ exista....urmeaza actiunea!

   Ștergere
  4. http://pfa.com.ro/
   Prestai servicii acasa sau in deplasare?

   Ștergere
 28. @/BULAN..te rog fa ceva cu ..prostul ! Arata-i ca Tu nu esti EU...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce ? Cu ce te deranjeaza ce crede el? E o colonie 'libera''.

   Ștergere
  2. Imi atribuie mie ..MERITELE tale si nu-i frumos ...hi..hi..hi..

   Ștergere
  3. Da Cezar dar te injura doar pe tine si mie ini convine ..Haa haa haaa.

   Ștergere
 29. A 15: si cu ..... redactarea unei istorii.....deci nu a fost pe functie de col la arhive!
  Inclusiv lovirea unui ranit in spital de fata cu jurnalisti acreditati!
  Presa l-a desfiintat!
  Atata tot!
  Pa! Definitiv!
  Pa

  RăspundețiȘtergere
 30. ,,,,.... a fost transferat la armata a 15-a, care se ocupa cu ***redactarea unei istorii a războiului**
  ======================
  O Armata se ocupa ..cu redactarea unei istorii a razboiului ..??
  Chiar nu ai puterea sa intelegi ...????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am o mare putere....tu?
   Si cu......categoric ca A15 avea o alta misiune, principala!...., dar si cu .... inseamna o sarcina in plus!
   Acum nu cred ca-l vezi pe gl Patton citind si redactand dupa orine de actiune si rapoarte de lupta sau Jurnalele Actiunilor Militare!
   Sau, poate da?
   Este problema ta!
   A murit ca urmare a unui accident cu o masina militara/US!
   Faptul ca ai exagerat cu...arhivele...asta este! Iti place can canul!

   Ștergere
 31. Greseste Ole in articol, comenteaza o gramada de cititori si nimeni nu sesizeaza greseala.
  In cazul adoptarii tacite a legii L665 in Senat, Ordonanta 57 trece in forma aprobata de Guvern, nu cu amendamentele din raportul comisiei de fond.

  Amendamentele, avizele şi, eventual, raportul care nu a fost dezbătut în plenul Senatului se vor transmite Camerei Deputatilor doar ca material documentar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica are dreptate ''Maxim oane'' ala ca nu se va schimba nimic ? Naspa.

   Ștergere
 32. De schimbat se va schimba cate ceva, dar nu in partile esentiale. Maxim one nu cred ca va fi nevoit sa mearga la UM de tip monahal. Daca vrea, ii trebuie un nume de scena. Cred ca GHELASIE i s-ar potrivi. Bine ar fi sa-l ia si pe Excelenta sa Dl. CEZAR.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Excelenta sa Dl. CEZAR....imi place la nebunie !! hi..hi

   Ștergere
 33. Ultima ora : Se pregateste ceva.Aviz pentru Viorel kis fost 15 ani secretar BOB .
  Fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste, Marius Oprea, membru al Societatii Timisoara, a afirmat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa convocate pentru a marca 26 de ani de la redactarea si citirea Proclamatiei de la Timisoara, ca propune elaborarea unei legi prin care fostilor securisti si membri ai nomenclaturii comuniste sa li se taie pensia cu 50 pana la 75 la suta, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Alexandru Visinescu.

  "In ianuarie 2016, presedintele Iohannis a promulgat o lege prin care cei condamnati pentru acte de tortura, pe langa pedeapsa penala suporta si o pedeapsa financiara, li se taie pensia cu 50-75 la suta. E o aiureala aceasta lege, pentru ca are ca obiect un singur om, pe Visinescu. In ceea ce priveste o condamnare a responsabililor pentru instaurarea si functionarea regimului comunist am propus printr-un proiect de lege extinderea prevederilor legii din 2016 cu niste masuri similare - cei responsabili de functionarea comunismului, activitati de partid si fosti securisti, magistrati, patesc ce pateste in momentul de fata si Visinescu - daca acest proiect de lege se aproba, urmeaza ca in acel fond special in care se varsa acum pensia lui Visinescu si este destinata victimelor sa se verse si acesti bani", a spus Oprea.

  Potrivit acestuia, legea i-ar viza pe cei care au facut parte din nomenclatura comunista, dar si fosti securisti, in total, aproximativ 15.000 de persoane din intreaga tara.

  "Am zis sa le taiem pensiile urmatorilor - membri ai consiliilor de ministri pana la nivelul din ministere din perioada comunismului, membrii prezidiului marii adunari nationale, primii secretari judeteni, secretarii adjuncti judeteni, conducerea fostei securitati, ofiterii din fosta Directie a sasea a Securitatii, persoanele care au fost stabilite ca lucratori sau colaboratori ai securitatii", a mai spus istoricul Marius Oprea.

  Conform acestuia, taierea pensiilor celor vizati de lege se poate face printr-o hotarare a instantei, in baza informatiilor obtinute de la CNSAS sau Investigarii Crimelor Comunismului. Printre cei vizati de aceasta lege ar fi si fostul presedinte Ion Iliescu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maxim one (boulan) maninci r...t . Boulanul de unde ai preluat este tot boulan ca si tine . Nu se taie pensia . Se platesc niste despagubiri . Despagubirile sint in marime de 50 - 75% din pensia neta .

   Ștergere
  2. Alta acuma pisule .Nu mai sunt Cezar,Padina ,etc bai Viorel Kis-u ? Acum sunt Maxim Onea ? Ii iei la rand pe toti acuma ? Oricum comparatia cu Maxim oane ma onoreaza.

   Ștergere
  3. Alta acuma pisule .Nu mai sunt Cezar,Padina ,etc bai Viorel Kis-u ? Acum sunt Maxim Onea ? Ii iei la rand pe toti acuma ? Oricum comparatia cu Maxim oane ma onoreaza.

   Ștergere
 34. "Nimic nu se pierde ,nimic nu se castiga,totul se transforma"A.L.LAVOISIER

  Dupa parerea mea singura solutie acceptabila pentru toata lumea ar fi cea din amendamentul aprobat la Senat,dar scris in asa fel incat sa rezulte fara drept de echivoc ca baza de calcul se mareste cu procentele de peste vechimea cumulata de 25 de ani si procentele pentru pensia suplimentara,lucrul facilitat si de faptul ca s-a renuntat la sporul de 15% acordat prin ordin comun...
  Urmatorul articol din lege sa fie cel cu procentul de 80% pentru determinarea pensiei brute.
  Referirea la OMM nu are ce cauta in legea 223.
  De asemenea nici referirea la depasirea bazei de calcul ,pentru ca in acest caz nu este posibila [0.8* baza de calcul *1.2 (cresterea pentru OMM maxim) <1,adica 100%].
  Unii care-i iubesc pe piloti ,marinari,parasutisti,carcotasi din fire vor vocifera ca acestora le creste foarte mult baza de calcul si ca vor avea mai multi bani la pensie decat un activ,ceea ce este complet neadevarat.
  Daca norma de hrana a unui activ din trupele terestre este de 32 de lei pe zi,adica 960 de lei pe luna,echivalentul normei de hrana pentu un pilot este probabil dublu,respectiv 64 de lei pe zi ,adica 1920 de lei pe luna.
  Prin urmare un locotenent-comandor la maxim are, fara indemnizatie de comanda, baza de calcul egala cu solda de 1940 de lei in conditiile prezente cu valoarea de baza sectoriala egala cu 217 lei.
  Daca echivalentul normei de hrana este cel determinat mai sus,adica egal cu 1920 lei ,ajungem la concluzia ca solda unui pilot activ este aproape dublata de norma de hrana ,adica cu 98,96 %.
  Ieri am demonstrat ca un pilot cu cea mai mare vechime posibila si cu procentele de pensie suplimentara isi poate suplimenta baza de calcul a pensiei cu maxim 76%.
  Cum 98.96%<76% teoria lansata de activi sau pensionarii naivi din ANCMRR cum ca pensia poate fi mai mare decat solda unui militar in activitate echivalent ca grad si functie pica,deoarece daca la un pilot situatia este asta, la terestri nu poate fi altfel chiar daca norma de hrana constituie doar 58.53 % din solda unui maior (la terestri maximul de spor este de 69-70% pentru alpinisti sau cei din directia de informatii a armatei pensionati la 60 de ani) .
  Asta in conditiile in care am luat in calcul doar norma de hrana fara a mai pune la socoteala clasificarea care conform oug 57 se pune la determinarea bazei de calcul.
  Am luat drept exemplu un locotenet-comandor si un maior pentru ca e cam primul grad pentru ofiterii care ies la pensie in conditiile actualei legi.
  Toata lumea cunoaste ca majoritatea marilor inventii au avut la baza niste asa zise greseli .
  Prin urmare chiar daca cei din Senat nu au vrut sa dea aceasta interpretare amedamentului de corectare a articoluli 29 iar acest articol de lege poate fi trecut doar in categoria "inventiilor" poate prin acest fapt ne-au luminat ca aceasta este "cheia" de rezolvare a impacarii tuturor,respectiv a pensionarilor intre ei si a activilor cu pensionarii.
  Asadar consider ca doamnele si domnii Deputati au o sarcina facila si anume de a reda in romana articolul cu pricina pentru a putea fi inteles chiar de mintile foarte stricte ale finantistilor din ministerele implicate.
  Cei care-l cunosc pe dl.general MIRCOVICI ar putea sa-i atraga atentia acestui fapt...

  RăspundețiȘtergere
 35. Prolexul se laudă că a contestat în instanță o decizie de pensionare pe legea 23/2015 modificată, ca fiind neconstituțională, http://www.prolex.ro/2016/03/08/legea-pensiilor-militare-nu-se-mai-modifica-in-defavoarea-politistilor/

  RăspundețiȘtergere
 36. Liviu Po, te felicit pentru ingeniozitate si pentru stilul optimist in care ai abordat interpretare amendamentelor la art.29 si art.30 ale OUG 57/2015.
  Eu revin si sustin ca o lege, intr-o tara normala nu trebuie sa dea posibilitatea la tot felul de interpretari, ea trebuie sa fie clara, dreapta, echitabila si sa poata fi aplicata si respectata.
  Dupa parerea mea trebuie luate in calcul toate veniturile de natura salariala, plecand de la 80%, fara limitare la 100%, pentru ca atunci cei care au muncit mai mult sunt cei mai nedreptatiti. Dupa stabilirea pensiei de drept se aplica pensia suplimentara (dac nu vor s-o nationalizeze) si OMM ( daca vor sa-l mai dea, daca nu sa se spele cu el pe p^la.
  Este simplu, si ne dau doar drepturile noastre la fel ca "tutulor oamenilor muncii", daca vor sa recalculeze pensiile doar pentru a le reduce, sa spuna ca niste prosti trebuie sa mai faca o curba de sacrificiu, pentru a mai ramane ceva pentru prada. Dixit!

  RăspundețiȘtergere
 37. După sloganul ,,legea trebuie interpretata in sensul producerii efectelor si nu in sensul neaplicarii ei,, se putea pune în aplicare Legea 223/2015 așa cum a fost votată de parlament. Cum foarte multe voci au criticat-o în toate felurile, a permis guvernanților să o modifice în interesul lor. Acum se încearcă influențarea legislativului și de către unii și de către alți în promovarea unor amendamente favorabile. Ce va ieșii, vom vedea. Puterea este la ei. Noi avem speranța.
  Se pare că de Senat a trecut fără amendamente, prin aprobare tacită(14.03.2016, zi lucrătoare și prima zi după expirarea termenului de aprobare prin dezbatere și vot). A mai rămas C.D..

  RăspundețiȘtergere
 38. Liviu Po ,nu vreau sa-ti tai elanul,nici sa fiu gică contra insa din curiozitate am facut un calcul pe acesta teme exact in scopul de a vedea daca se confirma sau nu aceasta poveste.Am afisat concluziile pe Huhurez ,vineri 11 martie 18.16 si vineri 11 martie 21.48
  Am luat ca exemple un activ si un rezervist de la acelasi loc de munca aceeasi functie,acelasi grad si gradatii,indemnizatii si sporuri incluse in solda lunara bruta -baza de calcul cf.L223. Deci totul identic intre cei doi.Dupa lege solda bruta a activului ar deveni egala cu baza de calcul a pensie in conditiile in care procentul creste de la 80% la 100%.
  Calculele s-au facut in baza dorintei unanime de mentinere a bazei la minim 80%,maxim 100% la care se adauga %cps si cf.L80 ,OMM.
  Am constatat ca incepînd de la valori salariale fara norma de hrana începînd de la cinci mii lei in sus in conditii de AC si la valori mai mari si CS la toti cei care ajung la procentaj de 100% din vechime cumulata peste 25 de ani, pensia depaseste salariul activului cu norma de hrana inclusa.
  Calculele trebuie facute de la similar la similar si nu per general.
  In concluzie (100% +6-9%cps)+15-20%OMM fac pensiile mai mari ca salariile cu norma de hrana inclusa.
  De curiozitate m-am uitat pe site la declaratiile de avere si am vazut foarte multe salarii in zona asta incepînd de la cinci mii in sus fara norma de hrana inclusă.
  Aici trebuie sa mai tii cont si de faptul ca pensiile se vor supune după recalculare cu actualizare la nivel 1.1 2016 la indexari anuale si actualizari functie de cresterile salariale.
  In acest caz in caz de majorarare salariala la activ acesta primeste majorarea pe cînd pensionarul primeste concomitent atit indexare cit si actualizare cu procentul de majorare cuvenit,adica mai mult decît activul.
  Sper sa urmaresti cu atentie calculele de la cele doua postari ,doar pentru adevar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ps
   Regretabil ca legea prin asta duce av,marina parasutistii la ceva absolut neplacut ,insa sigur ei au facut calculele si stiu care-i situatie .
   Nu cred ca vor iesi din baremele OG57 usor chiar si dac parlamentarii in nestiinta lor vor vota amendamentele crezînd ca ne fac un beneficiu (meritat de altfel).

   Ștergere
  2. Citeste postarea mea de ieri 10 martie de la ora 22:18 si vei intelege.

   Ștergere
  3. Am sa citesc,dar sa citesti si tu cu calculatorul linga calculele facute din postarile indicate de pe Huhurez si apoi ne intîlnim !

   Ștergere
  4. Liviu Po
   Am parcurs materialul.
   Inteleg ca ai facut calculele pe amendamentele de la senat cu 80% minim si 100% maxim.
   In cazul asta calculul tau de mai jos nu corespunde realitatii."
   "Ei bine,baza de calcul ponderata cu 80% va evidentia pensia bruta de 1280 de lei".
   Liviu in cazul unui pilot cu 61 ani vechime cumulata baza de calcul va fi 80%+(61-25)=80%+36%=116% =cf.legii 100%.
   Deci pilotul nu va lua 1280 ci 1600 si va pierde 16% din vechimea cumulata +cps +OMM.
   Asa este calculul corect.
   Prin aglomerarea pensiilor in spatiul 80-100% se creeaza un talmes balmes prin care cine se ridica la procent de 100% la grade ,functii ,indemnizatii,gradatii,sporuridevin egali in cuantum pe cuponul de pensie.Deci pilotul poate deveni egal la pensie cu orice alte categorii care au aceleasi elemente salariale in baza de calcul atita timp cit primele,premiile nu sunt incluse in baza de calcul a pilotilor,marinarilor.

   Ștergere
  5. Gresiti in calcul cand socotiti ca OMM-ul de 20% se aplica la pensia de serviciu+pensia suplimentara. OMM se da numai pentru pensia de serviciu, nu se aplica si la pensia suplimentara.
   ..."pensie rezervist 100% =6000, 6000x 9% =6540 ,OMM=20% (6540 x20%) +6540 =7848"... In exemplul dat la 6.000 (brutul luat ca baza de calcul) pensia suplimentara este de 9% din 6.000, adica 540 lei, iar OMM cls. I de 20% este 1.200 lei, total 6.000 + 540 + 1.200 = 7.740 lei, si nu 7.848. Asta pentru corectitudinea calculelor.

   Ștergere
  6. da Denis, poate m-am grabit ,dar tot mai mare ca la activ iese.
   Acum incerca o majorare salariala la activ de 10% la un an cu inflatie 4%
   Activul creste salarial cu 10%
   Pensionarul se actualizeaza cu inflatia 4% plus Procent 100% din 10% adica cam 14%.
   Pe aici sunt problemele legii.
   Pe urma stergem sa nu le mai dai si alte idei.

   Ștergere
  7. Procentul este 50% din creșterea de 10%

   Ștergere
  8. @ M mihaila
   Cum sa fie 50% cind porneste de la 80% minim si 100% maxim????

   Ștergere
  9. @tigri3 - este alta problema, majorarea de 10% din decembrie 2015 se va regasi in reactualizarea cuantumului pensiei. Una este recalcularea, alta este reactualizarea. Eu sunt iesit pe L. nr. 263/2010 in anul 2011 si contez ca dupa recalcularea potrivit mediei pe 6 luni consecutive alese (pe care inca nu le-am nominalizat prin cerere) se va proceda si la reactualizare, atat cu aia 10%, cat si cu reducerea de CAS facuta mai prin vara anul trecut. Am incercat o simulare pentru un coleg iesit de "tanar", prin '96-'97, cand media soldelor pe 6 luni consecutive a fost cam pe la 900.000 lei (vechi)/luna, am taiat ultimile 4 cifre (la stabilizare) si mi-a rezultat o suma sub pensia minima. Ori omul a plecat din armata ca locotenent colonel.

   Ștergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca citesti cu atentie ,vei vedea ca modul de determinare a bazei de calcul se schimba.Nu se pleaca de la 80% si se adauga procentele peste 25 de ani,pensia suplimentara si OMM,ci media sumelor pe sase luni e sporita cu procentele peste 25 de ani si pentru pensia suplimentara,prin urmare baza de calcul creste cu suma respectivelor procente.Aceasta baza e ponderata cu 80%,iar apoi marita cu procentele pentru OMM.Prin urmare totalul calculelor care reprezinta pensia bruta nu are cum sa depaseasca baza de calcul pentru ca 0.8 din baza de calcul *1.2 (OMM la maxim=20%)va fi intotdeauna mai mica decat 1 (100%).
   Totusi iti dau dreptate in ceea ce priveste gradele mari de la colonel (comandor ) in sus.Pentru ca pentru aceste grade ponderea normei de hrana si a clasificarii ar putea fi mai mica de 76%,ceea ce ar putea duce la prima vedere ca sunt posibile pensii ceva mai mari decat soldele activilor.Totusi stim ca activii in afara clasificarii si normei de hrana mai au si alte sporuri care nu sunt luate in calculul bazei de pornire in ceea ce priveste pensiile .Asta nu duce decat din nou la concluzia ca este neadevarata afirmatia ca pensiile pot fi mai mari decat soldele activilor pentru grade si functii similare.

   Ștergere
  2. Ar fi ideal sa fie cum zici in prima parte. Poate le sugereaza cineva ideea.
   In partea cealalta mi-am bazat calculele pe declaratiile de avere postate pe site-urile ministerelor si pe prevederile privind acordarea sporurilor prevazute in L 138/99 si L284/2010.
   Ce se da se stie fiindca sunt cereri de iesire la pensie in lucru ,la fel si ce nu intra prin OG57 .Sporurile au crescut in abundenta dupa 90 iar in 2010 au fost limitate la maxim 30%.
   Momentan sporurile si grupele de munca se dau doar pe timp efectiv lucrat in multe cazuri si sunt mult mai reduse decit pina in 2010.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Puteti sa le sugerati ideea celor in drept.Nu ma interesaza paternitatea ideii.Nu e inregistrata la OSIM. Persoanele respective au adresele de e-mail publice.Puteti copia varianta propusa de mine cu schimbarea determinarii bazei de calcul dupa formula :(solda 1+solda 2+solda 3+solda 4+solda 5+solda 6)/6+[(solda 1+solda 2+solda 3+solda 4+solda 5+solda 6)/6*(numarul de ani ce depaseste vechimea cumulata de 25 de ani+3 sau 6 sau 9 pentru pensia suplimentara)/100].
   Baza de calcul determinata prin formula de mai sus,ponderata cu procentul de 80% da pensia bruta.
   Sporirea acestei pensii brute cu procentul de 20% corespunzator OMM maxim va da un rezultat care nu va fi niciodata egal sau mai mare cu procentul de 100% al bazei de calcul.
   Asa ca puteti copia acest text si transmiteti-l tuturor deputatilor prin e-mail.
   De fapt nici nu pot spune ca e ideea mea,ci e cheia in care am citit formularea cam ambigua a amendamentului articolului 29 de la Comisia de buget finante a Senatului.
   Prin urmare ,dumnealor li se poate atribui ideea.Noi nu trebuie decat sa le spunem domnilor deputati sa elimine ambiguitatea exprimarii,iar in normele de aplicare sa apara efectiv formula de calcul in varianta sugerata mai sus,pentru ca finantistii din ministerele implicate sa poata aplica legea fara nici o frica.

   Ștergere
 40. 1)Baieti ,lasati-o naibii de galceava si socotelile ca nu ajuta cu nimic.Deputatii va asteapta cu mesaje Care stiti bine sa manuiti bine calculatorul numai stati pe ganduri.
  2) Astia, care va tot dati importanti, retineti ca erau si soldati parasutisti dar piloti nu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da stim pilotii..nu sar cu parasuta nici daca-i pici cu ceara ...!!!

   Ștergere
  2. Cezare,ce-ti mai fac şutele ?

   Ștergere
  3. Si nu-ti face griji,se poate sari si de la etaj cu fustele nevestelor pe post de parasuta de rezerva!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Fii rezonabil(asa cum tot timpul ai fost ) pana la capat ..si vei avea respectul tuturor....!!
   Eu iti voi pastra un loc la ..stana ...privilegiat (la mioare ..ii plina schema ...dar mai gasim noi ceva ...!!)

   Ștergere
 41. Varianta din OuG 57 cu 102% e cea mai convenabilă. Trebuie luptat ca legea finală să includă adițional CPS-ul si se mai câstigă 3, 6 sau 9%.

  RăspundețiȘtergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU CRED CA SUNTETI MILITAR DE ...ANI.
   EU DUPA LICEUL MILITAR SI SCOALA MILITSRA SUPERIOSRA DE OFITERI GANDEAM MAI PROFUND DECÂT O FACETI DVS.
   DANILET NU A PROCEDAT ASA SI ARE BANET NU GLUMA .
   FITI MSI DEMN .
   AICI AM AJUNS SI DIN CAUZA UNORA CA DVS .SA ZICEM PUIERILI SAU CU JENA IN A JUDECA MAI PROFUND .
   SI FAPTUL CA SUNTETI SCOS.DIN DISCUTIE SPUNE MULT.
   NU MĂ SIMT COMFORTABIL CU UN ASTFEL DE CAMARAD.

   Ștergere
  2. @ toto
   daaa cu gramatica si ortografia cum stai? ca faci liceele militare de ras.Sigur nu ai trecut pe acolo,iar despre "faza lunga" cu care scrii nici nu comentez.
   Unii scriu cu majuscule ca sa se faca "auziti". De fapt URLA in scris!! e simplu nu?

   Ștergere
  3. Haideți să privim realist. Ca să obții o pensie decentă părerea mea este că trebuie să ai cel puțin 25 de ani de CMP. Cine nu a stat atâția ani înseamnă că a avut alte oportunități. Nu trebuie să aducem comparații cu alte state membre NATO puternice. Cred că între 100-110 % din solda lunară brută este de bun simț. Armata română nu reprezintă o investiție economică si de securitate (vezi SUA) ci un consum pentru asigurarea unei fragile securități. Câteodată cred că ne merităm aceste ponoase atât datorită modului nostru de comportament cât si a celor care ne conduc. Dacă vrem mai mult trebuie să dăm mai mult.

   Ștergere
 43. Cand au scos capul "ghioceii" in periplul lor de cunoastere a frumusetilor patriei si starea de spirit a pensionarilor militari din principalele garnizoane, anumiti factori de decizie, s-au gandit la varianta 2 demodificare a legii 223/2015, care in esenta prevede urmatoarele:
  - pensia militara + OMM, limitata la 100℅ din BC, la care se adauga CPS, deci
  O crestere a pensiei maxime de la 102% din media celor 6 luni, la 109% din media celor 6 luni.
  Legea 223/2015 in primul rand se face pt activi.
  CPS se ia in calcul pana la sfarsitul anului 2010 deci activii care au 9% au o varsta apropiata de 55 ani, asa ca foarte curand, CPS va scadea la 6% si se poate obtine o pensie maxima de 106% din media celor 6 luni.
  In nici o situatie, nu se va trece peste bariera de 100%+CPS.
  In ceea ce priveste OMM vo fi foarte putini activi care vor prinde 25 de ani in activitate deci OMM=20%, cei mai multi vor fi cu 10% sau 15%, deci o pensie maxima de 95%+6%=101% deci cam tot pe acolo cu varianta OuG 57/2015.
  Legea 223/2015, ca orice lege de pensii recalculeaza si pensionarii aflati in plata.
  Vad ca unii au o problema cu pensiile recalculate, mai mari ca salariile activilor. Marea, marea, majoritate vor fi mai mici, si peste 80% vor fi mai mici decat pensiile actuale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 44. Un simplu exemplu: functia de cdt B
  Marea majoritate a pensionarilor pe aceasta functie au avut functia de lt.col. si nu la max. Activul are functia de col. Poate pensionarul sa depaseasca activul ? Nu.
  Marea majoritate a pensionarilor cdt. B s-au pensionat inainte de decembrie 2006 deci n-au prins sporul de confidentialitate, minim 12% maxim 15%. Poate pensionarul sa depaseasca activul ? Nu.
  La activi, daca cititi legea sistemului unitar de pensii, se vor reintroduce, primele si premiile. Le au pensionarii ? Nu.
  In viitorul nu prea indepartat, se va introduce o noua lege de salarizare. Vor creste salariile la activi. Da se vor actualiza si pensiile, dar intr-un procent mai mic.
  Ca un principiu general: cu cat trece mai mult timp de la pensionare, cu atat pensia va fi mai mica ca la activi.
  Legea 223/2015 este tot un fel de lege 164/2001 cu deosebirea ca la BC se iau in calcul si unele sporuri: la cei mai multi spor de antena si specialist de clasa si la unii si spor de confidentialitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca compari lt col cu col evident ca iese cum zici. Comparatia o faci la indicii de grad si functie similari , la care te actualizezi, lt.col 4.4-1.7 la lt.col activ 4.4 -1.7,Asta inseamna in acceptiunea legii similar,altfel pe lt.col ar trebui sa-l actualizeze la col 5.5-1.8. Sa nu incurcam mere cu pere.
   Din salarizarea activilor s-a scos salariul de merit, sporurile s-au redus la max 30% si se dau unele doar pe timp efectiv lucrat la fel si grupele de munca.

   Ștergere
  2. PS
   De ce nu compari si cu droia de functii care au scazut de la col la lt .col, sau de la lt.col la mr. Sunt o infinitate de astfel de functii micsorate la restructurari.
   Plus ca pensiile se vor actualiza in viitor cu cresterile salarile si se indexeaza si cu rata inflatiei ,art 59,60 pe cind salariile doar se majoreaza.

   Ștergere
 45. http://vremuritulburi.com/2015/04/21/cum-se-traia-in-libia-pe-vremea-lui-gaddafi-vs-dupa-instalarea-democratiei-americane/

  RăspundețiȘtergere
 46. PT.DON .....
  TEHNICA SI VEDEREA NU-MI PERMITE DECAT SCRISUL DE TIP URLET .
  TASTELE NU ASCULTA ,ACTIONEZ ASUPRA UNEIA SI IMPRIMA ALTCEVA.CORECTURILE SUNT COSTISITOARE CA TIMP.
  AM MENTIONAT DE MAI MULTE ORI PE ACEST SITE SI ALTELE MOTIVUL POSTARII CU MAJUSCULE SI AM RUGAT SA NU PUBLICE DACA SUPĂRĂ .
  LICEUL NU S-A SUPARAT ,CONSTAT CA ALTUL A FOST .....LEZAT.
  SCUZE .
  AM SI UN OBICEI MAI PUTIN CORECT,NU PREVIZUALIZEZ ,CONSIDER GRESELILE IN MARJA DE EROARE IAR ADRESANTUL ESTE SUFICIENT DE INTELIGENT SA INTELEAGA.
  MAI SUNT SI EXCEPTII .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar mi-a placut raspunsul!

   Ștergere
  2. pt dubla identitate mares/cus

   o tastatura costa in jur de 50 de lei.....ochelarii pot fi schimbati cf dioptriilor...ce dracu esti in epoca de piatra? probabil ca si focul il aprinzi tot cu doua pietre si muschi uscat...sau n-ajung banii din pensie
   mares/cus....cand vorbesti mai si gandeste.Asa te-au ivatat la SMG resurse umane unde ai fost sef de birou.Oare de ce nu ma mir? sunt satul de "cadristi"

   Ștergere
  3. Dacă a fost cadrist (în opinia mea ofițer fără meserie) ai mare dreptate Don. Ce a dat aia să primească.

   Ștergere
  4. Aveti sange-n COOH?
   Cus a iesit la pensie de pe 1 martie!
   Mie mi-a placut replica lui TOTO! Ce este rau?

   Ștergere
  5. DL.DON
   AM VODAFONE SMART.
   CE TASTATURA SA .....
   OCHELARII ZICE CA.NU TREBUIE ...DAR SE DOREȘTE TRANSPLANT DE CRISTALIN. ..
   ESTE CEVA ȘI CU PENSIA .
   CALCULÂND COST BENEFICIU NU SE JUSTIFICA INVESTIȚIA. SA FAC PE PLAC UNUIA CU ...IFOSE MAI BINE ACCEPT CRITICA ȘI NU PT. CA NU AM FOST ...CADRIST .
   VA PROPUN SA SISTEM DISCUȚIILE PE TEMA ACEASTA .
   .

   Ștergere
 47. In afara faptului ca s-au afisat cererile primite, CPS nu a afisat si numarul cererilor ce au primit un raspuns in termenul prevazut de lege. De ce? Pentru ca nu au facut-o....Este cineva care poate spune ca a primit un raspuns? Eu unul nu. A trebuit sa revin cu o alta cerere in care sa le explic ca trebuie sa primesc un raspuns ce sa cuprinda ce,cum, cand....si astept.

  RăspundețiȘtergere
 48. @tigri 3, 12 martie, 18.20
  Pensiile militare NU se vor mai indexa, se vor actualiza cand se
  maresc salariile activilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mai citeste inca odata legea

   Ștergere
  2. Conform art. 14(2) din OUG 57/2015, prin exceptie, in anul 2016 se indexeaza si
   pensiile militare.
   Daca guvernul nu da o ordonanta similara pentru 2017, la revedere indexare,
   iar daca se maresc salariile activilor (Doamne ajuta), in niciun caz nu vor indexa pensiile militare.

   Ștergere
  3. citeste legea 223.
   asta trebuia data in Og 57 fiindca se trecea de la un sistem de calcul la altul.

   Ștergere
  4. Ramane de vazut!
   Ceea ce am vazut pana acum este clar.....numai incalcari ale legii!
   Fiind o lege a pensiilor de stat, nu poti fi asa sigur!
   Dar, timpul le va lumina pe toate!
   Pana atunci sa vedem L 665 intr-o forma f. Buna si apoi discutam si despre ....

   Ștergere
  5. l 223 sectiunea 4 ,art 59 si 60

   Ștergere
  6. Stiu asta, dar tu esti sigur %?
   Nu vezi ca suntem atacati din toate partile? Categoric ca vreau si este consemnat, dar pana cand se aplica.....odata se intorc astia!

   Ștergere
  7. Mareș,nu stiam ca esti Cus !!!
   Cel putin lumea sa se abtina ca nu vor fi pensii mai mari ca salariile daca se aplica OMM si cps pestee 100%. Vezi sus la tehnocrat motivatii pro si contra.
   Sa fim rezonabili si cu adevarul in fata cum îi sta bine unui militar de cariera.

   Ștergere
  8. Mares-alul = Cus ..???!! Wauuuu..!!!!
   Credeti ca va fi in stare sa gestioneze ..2 iD..concomitennt ?? Eu nu cred ..!!

   Ștergere
  9. Cus@
   Daca intr-un an avem numai indexare pensiile se vor indexa ca si pina acum cu ind.de infl.si 50% smbe.Daca in anul resp.avem si cresterea sf si grad la activi peniile vor fi ind/act.procentele vavorabile.

   Ștergere
  10. Cus@
   Daca intr-un an avem numai indexare pensiile se vor indexa ca si pina acum cu ind.de infl.si 50% smbe.Daca in anul resp.avem si cresterea sf si grad la activi peniile vor fi ind/act.procentele vavorabile.

   Ștergere
 49. Nu Va mai dati in stamba.soldele in mapn sunt foarte mici daca scadeti indemnizatia pentru hrana .studiati declaratiile de avere ale celor din smg si comparatile cu cele ale politistilor'sri'sts'etc.si veti constata diferente enorme.sunt diferente si intre salariatii din ministerul de finante si mapn bine inteles in favoarea primilor.daca comparati cu judecatorii si procurorii va dati palme.pe langa amendamentele propuse de mircovici (caruia trebuie sa-i multumim),trebuie insistat si pe adoptarea legii unice a salarizarii.daca nu facem nimic si continuam sa ne scremem pe calcule o luam rau in bot.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. deocamdata aici este vorba de comparatii similar activ la similar pensionar ca si grad si functii.
   Alea sunt alte comparatii si se rezolva doar prin legea salarizarii unice

   Ștergere
  2. desi legea salarizarii este cheia pentru un calcul corect al pensiei , vad ca este ignorata de majoritatea .
   in opinia mea , este absurd sa vorbesti de procente fara cunoasterea unor valori concrete .
   fiecare militar pensionar ( iesiti pana in 2010) are acasa decizia pe legea 164/2001 . se poate compara baza de calcul de acolo cu solda bruta , pe ultima luna de activitate . diferentele sunt foarte mari , fara a include norma de hrana ( care nu intra in discutie ).
   de ce insist : am vorbit cu unii activi , care nu cunosc mai nimic despre legislatia in domeniul pensiilor dar care cred cu tarie prostia cu pensiile mai mari decat salariul.
   indexarea pensiilor se face conform legii 223 doar daca sunt valori pozitive la inflatie sau salariul mediu brut pe economie .
   deocamdata se pleaca de la 65%, nu inteleg de ce tot vorbim de 80 % ?
   contributia la pensie suplimentara , de regula 6% .
   OMM , de regula 15% .
   pensia medie este undeva la 2500-2600 lei. noi vorbim permanent de sume cel putin duble .

   daca eu am solda bruta de 3400 lei , baza de calcul de 2050 lei , cum poate fi 110 % sau 120% din 2050 lei , mai mare decat 3400 lei ?
   cand am spus 3400 lei brut la activ , am scos din solda bruta veniturile nepermanente ( prime trimestriale , etc . ) .
   salariul unui colonel , la coeficient 5 ( cu aproximatie ) , atat la MApN cat si la MAI - nu cred sa treaca de 4500 lei brut .
   salariile au ramas , pana in decembrie 2015 , cam la acelasi nivel din 2009 , dupa cate cunosc eu .
   la un calcul empiric , un colonel , la minim , fara IC si SM ,cu vechime de 25 de ani , nu are solda functiei de baza mai mare de 2600 lei .
   cred ca multi dintre cei care ne reprezinta habar nu au despre aceste lucruri , tot vorbesc de "principii" .
   aceeasi manipulare ieftina , ca acum 5 ani : pensii mai mari decat salariile , vechime incompleta , maistri cu pensii mai mari decat coloneii , pensii masluite ...

   Ștergere
  3. @ tupak
   Discutiile s-au purtat numai in baza amendamentelor care sustin intervalul 80-100% si adaugarea peste 100% a pensiei suplimentare si OMM.
   Din ce spui rezulta ca ai fi beneficiar de cel putin 65% sporuri nepermanente.
   Ori asta se întimpla cam pe la aviatie,marina ,pirotehnisti,parasutisti.
   In rest nu am vazut prin L138 /99 sporuri care nu ar intra în baza de calcul.
   Tu insa stii mai bine.
   Din cîte stiu ,primele trimesriale de sarbatori nu sunt considerate ca fiind venituri salariale.
   Mai este o chestie de care nu tin cont multi.
   La restructurari foarte,foarte multe functii au fost date in jos,asta determinînd si plecarea unora din sistem.
   Astfel functia ta de lt col spre exemplu-poate gresesc-cer scuze, la restructurare s-a facut de mr. dar a pastrat aceeasi denumire siatributiuni functionale insa cu,coeficienti de salarizare mai mici.
   Tu vei fi insa recalculat-actualizat la nivelul 1.1.2016 pentru functia detinuta in activitate de lt col si nu de mr. Mr. care este incadrat pe functia cu aceeasi denumire si atributiuni ca cea avuta de tine va incasa solda lunara bruta la nivel coeficienti mr iar tu vei avea recalculata actualizata pensia la nivel similar lt col activ.
   Complicat si greu de gasit solutii multumitoare în toate variantele prin lege.
   Oricum ,parlamentarii sunt straini de astfel de”maruntisuri„ si vor scoate cine mai stie ce minune de lege care la cîteva luni dupa publicare în Moficial si punere in aplicare va trebui modificata de inca n ori.
   Fiindca nimeni nu va ceda în a obtine ce crede ca i se cuvine in raport cu legea si alte categorii de militari la care se raporteaza.
   Numai sa nu se intîmple precum cu 164 !!!!!!

   Ștergere
 50. In primii ani de aplicare a legii 164/2001 au fost cazuri cand pensia a fost mai mare ca solda activilor, pe aceeasi functie, ulterior lucrurile s-au schimbat.
  Si legea 164/2001 prevedea indexare si actualizare. La unii pe coeficientul maxim al functiei. Cei care nu puteti trage aer in piept, de frica ca veti avea pensia mai mate ca activii, faceti un exercitiu simplu: dati o geana pe soldele activilor in perioada de aplicare a legii 164/2001 cu evolutia pensiilor. Pt aceeasi functie.
  Nu va faceti iluzii. Intr-un stat membru NATO banii publici nu se irosesc pe cei care n-au obligatii militare.
  Legea 119/2010 a fost o sabotare a capacitatii de lupta. Principalul scop al acestei legi a fost : electorat pt unpr, aceasta rusine nationala a dezinteresului national.
  S-au acordat unele beneficii nemeritate cadrelor militare in retragere in detrimentul cadrelor militare in rezerva si in special celor cu alte conditii.
  Legea 119/2010 s-a bazat pe principiul ca raportul intre solde si salariul mediu pe economie este cu atat mai mare cu cat pensionarii sunt mai in varsta. Si daca varsta este mai inaintata, pensionarii militari pot fi stalpul de sustinere in societate numit unpr si rusinea nationala numita op.

  RăspundețiȘtergere
 51. Dupa cum stiti la MApN este in lucru un nou Statut al cadrelor militare, care s-ar putea sa nu mai recompenseze "rabdarea magarului" ci decoratii pentru fapte de arme si spor de rusine pentru lucru de sub birourile ovale. Atunci, legea dispunand pentru viitor va scoate din luna urmatoare sporul de OMM, rămânând în plată pensia si pensia suplimentara, atât cât a fost ea acordata si daca vor s-o mai acorde : max. 9% si nu cat prevedea legea 12-14% functie de vechimea contributiei 10-20 de ani si peste.(Decretul 141/1967). Trebuie scos OMM si PS in afara procentelor de stabilire a pensiei, altfel o vom musca din nou.
  Dacă vor sa dea pensii pentru 10 ani de vechime in armata, eu propun ca timul petrecut in Liceul Militar sa fie considerat tratament neomenos aplicat minorului si sa oblige statul la aciuni reparatorii. (spor la pensii- similar celor deportati)
  Eu am contactat un deputat din Comisia de buget finante, nu are idee ce-i cu art. 40/ OUG 57/2015. Daca 10 militari, documentati si hotarati abordeaza direct, fiecare membru din cei 33 ai Comisiei de buget, finante, banci,... din Camera deputatilor, respectiv 330 dintre noi am putea influenta si chiar hotărî soarta art 40/OUG57/2015. Acum ori niciodata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Mirage uiti ca militarii nostrii sunt lasi si sunt viteji doar pe forumuri .S- a vazut si la miting .

   Ștergere
  3. T-2..s-a batut ca un ..leu si a picat precum o musca galbena .....!!

   Ștergere
 52. Forma initiala a legii 223/2015 s-a conceput in ideea de electorat , si membrii, cei un milion de membrii, daca intri in partid si recalcularea te avantajaza pecuniar te rezolvam, daca nu te avantajaza, te rezolvam.
  Numai ca ulciorul nu merge de multeori la apa, si cum capula DNA visurile evaluatului si reevaluatului s-au destramat. Cei drept si principalul sustinatot si principalul perdant datorita sustinerii "interesului national" a platit.
  Totul in viata se plateste. Bine-i in viata sa platesti tu, pt greselile tale, nu copii sau copii copiilor tai.

  RăspundețiȘtergere
 53. Dece cand Boc a desfiintat legea 164 s-a bucurat Kis Viorel si altii ca el.?
  Capitan-comandor ,varsa 39 ani crestere pensie de la 2397 la 3233,de la 2448 la 3219,de la 2609 la 3379.Varsta 40 ani,crestere de la 2423 la 3281.varsta 44 ani,crestere de la 2540 la 4028.varsta 45 ani,crestere de la 2911la 3859,de la 2540 la 3716.La terestri pensia a crescut invers.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vad ca tu ai gheata si in partile superioare ale gandirii,noi nu ne-am bucurat ca a desfiintat legea 164 ci ca a infiintat legea 263.Cu ce ma influenta pe mine legea 164 ,lege care nu imi fructifica toate veniturile si care era discriminatorie,exact asa cum va fi legea 223 cu modificarile astea tampite.Istoria se repeta!

   Ștergere
  2. Legea e buna.Pensia unuia ca politrucul pcr Kis care a fost secretar BOB 15 ani si platit ca pilot trebuie micsorata drastic.Dupa disparitia cumulului avantajos fiecare va primii ce merita.

   Ștergere
  3. Pai e corect ca la vechime efectiva de 32 ani si pensionare la 50 ani ,colonelul pe functie 7 ani, licentiat in stiinte militare si cursuri post-academice sa aiba pensie mai mica decat un capitan-comandor(locotenent-colonel)pensionat la varsta de 39 ani deci cu vechime efectiva de 18 ani si numai cu 3 ani scoala la Bobocu?Vezi ca de aia e corecta o lege a pensiilor militare.Pentru riscurile pe care ti le-ai asumat ai primit sporuri.Acum e timpul sa ai ciocul mic.Las-o jos cu fructificarea veniturilor ca macane.Considera subiect incheiat.

   Ștergere
  4. Ai auzit ba T-2...ciocu mic !!!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Gata,ho ciobanasilor(Iceparu,BULAn,cezar &altii cu gandirea alterata) brrr,la oi ,la capre si la boi(voi) daca si aia care alcatuiesc legile,gandesc ca voi, am priceput ce poa' sa iasa.Mai daca sunteti redusi la mansarda ,de ce nu va inspirati din legile tarilor cu care cooperam in cadrul aceluiasi tratat? Ce gandire ingusta,daca ai avut sporuri in activitate ,la pensie sa nu ai ca asa vrea nea Meteaca da Dambovita...halal tara.Am inteles,raman cu ce am si plec dreaq unde oi vedea cu ochii exact ca personajul lui Ion Creanga din Povestea Prostului,ramaneti voi si impartiti-va intre voi.

   Ștergere
  7. Ciok mik ..da-te dreak ..oricum ai primit prea mult fata de ce ai facut ...!!

   Ștergere
 54. Noi, intre Carpati, nu la Valeni de Munte, nu intr-o casa cu multi frati, avem tot ce ne trebuie. Noi avem principii, nu interese personale .
  Un anumit nivel de trai, se realizeaza in generatii. Daca-ti rezolvi principalele probleme, in activitate, poti trai linistit cu pensia si cu mostenirile.
  Asta nu inseamna ca ne revoltam, datorita principiilor de "mitici" sluji ale Fanarului sau individului fanariot.

  RăspundețiȘtergere
 55. Corleone.Ma tu ai furat otetul de la Agapie-Kub si l-ai dat la rusi sau l-ai baut cu ei?

  RăspundețiȘtergere
 56. Mai IȚeparule, pesia se da dupa niste principii:
  1) contributivitate (chiar si simulata, dac legea dispunea Lt. Col ar fi contribuit ca nu avea ce face, oricum veniturile i-au fost impozitate si cu 40% mult timp. De ce nu statueaza legea ca orice ofiter care are studii la Segarcea , Mizil etc are pensia de 5 ori cat un pilot de supersonice, sau mai mult sa-i dea dreptul sa zboare direct pe supersonic?;
  2) principiul limitarii sau înlăturarii riscurilor sociale prevăzute de lege; adica un pensionar care in activitate a fost supus unui cansum fizic si psihic mai mare, va hali mai putina pensie decat unul cu un consum mai mic, va avea nevoie de mai multe medicamente sa-si trateze bolile profesionale dobandite.
  3)
  4) etc..., dar pe multi va fute grija de altii nu de voi, de ce dracu vreti sa omarati capra vecinului si nu luati taurul de coarne si sa-l beliti?

  RăspundețiȘtergere
 57. ***Mirage 2000,tine cont si de vorba aia:"nu te pune cu prostu' ca are mintea odihnita",lasa-i in crucea mamii lor sa se bucure de nedreptatirea noastra si sa nu-si vada decaderea morala si financiara in care se scalda ,oricum ei sunt invatati ca , de,porcului in mocirla-i place.
  Tu nu vezi ca pe ei nu-i intereseaza dreptul lor ci doar cu cat vom fi noi dijmuiti. In ignoranta lor nu sesizeaza ca cine sapagroapa altuia ...este cioclu.

  RăspundețiȘtergere
 58. Adio ..dezmat cu tiganii din Hurziceni ! Idiotul deja le promisese ca da el de baut la toata ..satra ..
  Pacat ..caci asta era un ,,act de cultura in Hurzicati ....!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce faci căprare,duci turma la păscut ?!!!

   Ștergere
 59. Retineti ca nu sunt ratacit in spatiu.Sunt realist si incerc sa va readuc cu piciorele pe pamant.Voi,T2,T3,Avianyc,Mirage si cum naiba va mai autointitulati nici acum nu intelegeti ca ce ati avut este o cauza pierduta si ca e cazul sa luptati ca ordonanta 57 sa fie benefica pentru toti.Ordonanta cu ajustari pune ordine in sistemul de pensii militare adica are in vedere si functia,si vechimea ,si gradul,si grupele de munca ,si studii etc.Nu sunt cioclul nimanui si nu ma bucura raul altuia.Pana la urma legea va permite sa renuntati la pensie militara.Daca vreti sa luptati cu noi pentru adoptarea amendamentelor lui Mircovici bine,daca nu ,nu ne mai incurcati.

  RăspundețiȘtergere
 60. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!